PS4 Pro Test og Prissammenligning – Her er ekspertenes bedømmelse av PlayStation 4 Pro

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over spillkonsollen PlayStation 4 Pro som er en nyere versjon av den forrige populære PlayStation 4 – med noen store forbedringer.

PlayStation 4 Pro har blitt testet av en lang rekke eksperter som både har foretatt en vurdering og skrevet en anmeldelse av modellen. Dette gjelder en lang rekke store medier som M3, Cnet.com, Theverge.com og Theguardian.com.

Deretter går vi også igjennom et par videoanmeldelser av PS 4 Pro for å se med egne øyne hva ekspertene snakker om.

Vi gjennomgår de forskjellige testene for å gi forbrukeren en bedre oversikt over PlayStation 4 Pro sine funksjoner, muligheter, anvendelighet, fordeler og ulemper.

Artikkelen inneholder:
🔸 Introduksjon til PS 4 Pro
🔸 Gjennomgang av ekspertenes vurdering av PS 4 Pro
🔸 Informasjon om forskjellen på PS 4 Pro og PS 4 Slim
🔸 Kortere gjennomgang av PS 4 Slim som alternativ modell til PS 4 Pro

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra upartiske tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Introduksjon til PlayStation 4 Pro

I korte trekk er PS 4 Pro en oppgradert versjon av PS 4, som nå er i stand til å klare en 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) med HDR-teknikk.

Det er kanskje ikke så veldig stor forskjell på PlayStation 4 Pro i forhold til tidligere PlayStation-konsoller, så derfor vil nok ikke PS 4 Pro være et fordelaktig kjøp for alle dersom man allerede har en PS 4. Den store forskjellen ligger i den forbedrede grafikken, men hvis man er veldig opptatt av dette så vil PS 4 Pro være et godt kjøp.


PlayStation 4 Pro i korte trekk – funksjoner og muligheter

PS 4 Pro er mer en oppgradering av PS 4 enn en ny generasjon av konsoller. PlayStation 4 Pro er derfor større og kraftigere enn PS4.

PS 4 Pro måler 29,5 cm x 5,5 cm x 32,7 cm og veier 3,3 kilo. PS-kjennerne vet at dette gjør modellen litt større enn forgjengerne.

PS 4 Pro sin største kraft ligger i modellens understøttelse av 4K og HDR-video: Kort fortalt betyr det at spillene blir flottere, grafikken mer detaljert og at spillene kjører bedre.

4K henviser til bildeoppløsningen i piksler, som er omtrent 4 ganger så høy som når man ser på et normalt HD-bilde – tilsammen blir det til omkring 8 millioner piksler.

Sony PS4 Pro

HDR står for High Dynamic Range og det betyr at det finnes en mye bredere spennvidde av lys, kontraster og farger. I praksis betyr det at bildet blir mer realistisk å se på.

PS 4 Pro kommer med en ny DualShock 4-kontroll, men det er ikke de store forskjellene på denne i forhold til de tidligere kontrollene – med unntak av en liten lys-bar på det touch-sensitive panelet.


Opplevelsen blir best med 4K-TV

PS 4 Pro er skapt til å bli paret med en 4K-TV, som har den beste grafikken. Det vil også være her man ser den største forskjellen i forhold til andre konsoller. PS 4 Pro kan imidlertid brukes på en 1080 piksel-TV, men her vil man ikke kunne se forbedringene like tydelig.

Alle spill som kan spilles på en vanlig PlayStation 4 er også kompatible med PS 4 Pro. Legg imidlertid merke til at det kun er utvalgte spill som er laget for å få den nye og forbedrede grafikken. Derfor vil ikke alle spill være flottere på PS 4 Pro.

PlayStation 4 Pro spesifikasjoner:

🌀 Utvikler: Sony
🌀 Måler: 29,5 cm x 5,5 cm x 32,7 cm
🌀 Vekt: 3,3 kilo
🌀 CPU: 2.1 GHz 8-core AMD Jaguar
🌀 GPU: 4.20 teraflops, AMD Radeon-basert grafikkmotor
🌀 Teknikk: Kan klare 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) samt HDR-video (High Dynamic Range)
🌀 Tilslutning: Ethernet, HDMI, aux, optical output, Bluetooth 4.0, 3x USB 3.1
🌀 Hukommelse: 8GB GDDR5 & 1 GB
🌀 Lagring/plass: 1 TB


Dette sier ekspertene om PlayStation 4 Pro 🔍

I dette avsnittet gjennomgår vi hver av de 11 kildene som har testet PS 4 Pro og gitt sin vurdering av modellen.

M3

m3
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Det svenske teknologinettstedet M3 har testet PlayStation 4 Pro, og de er generelt sett fornøyde med modellen. De kaller PS 4 Pro for en oppdatert versjon av PS 4 med bedre grafikk og mer kraft.

Derfor er det spesielt grafikken med mulighet for 4K som de svenske eksperter legger merke til og fokuserer på. Denne forbedringen er markant i forhold til PS 4 så nå er det mulig å se langt flere detaljer og få spillene til å gå mer flytende.

Et must for forbrukeren med 4K-TVps4-pro

M3 har testet flere forskjellige spill på PlayStation 4 Pro og ifølge nettstedet er forskjellen veldig tydelig. Blant annet nevnes det at fargene har blitt sterkere og mer fremtredende. Det fremheves også små detaljer som for eksempel solen som fungerer som en lyskilde. Også helt små ting som billykter i bilspill får bedre detaljer og flere nyanser.

De svenske ekspertene skriver at PlayStation 4 Pro er et must for den forbrukeren som allerede har en 4K-TV, for etter å ha prøvd PS 4 Pro er det vanskelig å gå tilbake til en dårligere bildekvalitet.

Hvis man ikke har en 4K-TV så er saken annerledes da det blir en veldig dyr investering å gå til innkjøp av 2 elementer i stedet for 1. M3 nevner også at PS 4 Pro sannsynligvis vil være en god fremtidsinvestering – spesielt når flere spill kan yte godt av 4K-kvaliteten.

Du kan lese hele anmeldelsen til M3 på deres hjemmeside her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Det store internasjonale testnettstedet Trustedreviews.com er imponerte over den forbedrede grafikken på PlayStation 4 Pro. Her utnevner de uten tvil PS 4 Pro til markedets beste spillkonsoll.

Trustedreviews.com kaller heller PS 4 Pro for en oppgradering av PS 4 enn en ny generasjon av konsollen. Den er kraftigere enn tidligere i tillegg til at den har den essensielle 4K- og HDR-håndteringen. Her er det full fokus på spillopplevelsen og grafikken – ikke noe annet. Legg imidlertid merke til at eldre spill ikke nødvendigvis blir bedre selv om alle PS4-spill kan spilles på konsollen. Ekspertene noterer at noen spill gjør – men ikke alle.

playstation controller

Flotte og virkelighetstro bilder

Ekspertene fra Trustedreviews.com har testet spill i flere sjangre og konklusjonen er at resultatet på PS 4 Pro er veldig imponerende – men dette avhenger litt av sjangeren.

Ekspertene fremhever at små detaljer blir langt mer fremtredende – slik som tøyfibre på karakterene og at kontrasten mellom lyse/mørke farger er mer naturlig. Spiller man adventure-spill hvor landskapet er en stor del av spillets grafikk så er dette gode nyheter da landskapet blir utrolig flott og virkelighetstro å se på. Også detaljene på biler i bilspill – for eksempel riper i bilens lakk – blir også synlige og realistiske.

Videre er PlayStation 4 Pro en mye mer stillegående konsoll enn den originale PS 4 og man kan nesten ikke høre at den arbeider. Ekspertene finner ikke mange problemer eller vanskeligheter ved PS 4 Pro annet enn at modellen har ikke en 4K Blu-ray-spiller. Dette fremheves som en stor feil.

Ekspertene nøler ikke med å anbefale PS 4 Pro dersom man ikke allerede har en konsoll fra denne generasjonen. Man får nemlig ikke bedre grafikk andre steder.

Har man allerede for eksempel en PlayStation 4 så kan det være et litt vanskeligere valg. Er du teknologinerd – som anmelderen fra Trustedreviews.com – så vil ikke en investering i PS 4 Pro være en dårlig ide.

Les hele anmeldelsen her.

Her kan du se videoanmeldelsen som Trustedreviews har laget om PS 4 Pro:


Techradar.com

techradar
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Teknologinettstedet Techradar.com skriver at PlayStation 4 Pro er en fantastisk tilføyelse til hjemmet dersom man allerede har en 4K-TV.

Videre mener ekspertene at PS 4 Pro også vil være et veldig godt kjøp dersom man er teknologinerd eller ikke allerede har en konsoll å spille på. Med tanke på teknologien så imponerer PS 4 Pro med de fremtredende elementene 4K og HDR. I tillegg har modellen også en 1TB-stor harddrive.

Techradar.com skriver at PS 4 Pro ikke akkurat er en PlayStation 5, men det er en betydelig oppgradering i forhold til den tradisjonelle PS 4. Det er enkelt å installere modellen, og det er også enkelt å overføre innhold fra en tidligere PlayStation til den nye PS 4 Pro. Deretter velges Pro Mode som tillater spillene å spilles med den nye kvaliteten.

Resultatet avhenger av TV

Ekspertene har testet modellen på både en 1080 piksel-TV og en 4K-TV. Forskjellen er her veldig stor. På en vanlig 1080 piksel-TV kommer man ikke til å få mye ut av hverken 4K eller HDR, men flere spill ser en del flottere ut likevel – men imidlertid ikke nok til å imponere ekspertene så mye.ps4_pro

Det blir litt annerledes når ekspertene tester PlayStation 4 Pro på en 4K-TV. Her fremheves det at de aller fleste spillene blir flotte og får mange flere detaljer enn tidligere.

Videre har Techradar.com også testet virtual reality-systemet PlayStation VR på PlayStation 4 Pro. Her noterer ekspertene at opplevelsen blir vesentlig bedre – detaljgraden er mye høyere og det samme er bildekvaliteten.

Selv om ekspertene fra Techradar.com er veldig fornøyde med PlayStation 4 Pro så er ikke alt helt optimalt. Spesielt savner de en 4K Blu-ray-spiller som andre konkurrerende modeller på markedet har.

Du finner hele anmeldelsen hos Techradar her.

Her kan du se Techradar sin video hvor de sammenligner PS 4 med PS 4 Pro:


Cnet.com

cnet logo
Vurdering: 4,5 av 5 mulige stjerner

Det store amerikanske teknologinettstedet Cnet.com er noe i tvil angående anbefalingen av PlayStation 4 Pro. Det er ikke det at konsollen ikke er bra, men spørsmålet for ekspertene er om den er så forbedret at det som forbruker lønner seg å investere i den.

Cnet.com sine eksperter har vurdert PS 4 Pro ut ifra 5 forskjellige aspekter: Design, økosystem, funksjoner, prestasjon og verdi. PS 4 Pro får veldig gode karakterer på alle testområdene, men de aller beste karakterene får den innenfor design og prestasjon – som ligger på hele 9 av 10.

Både fordeler og ulemper ved PlayStation 4 Pro

Det virker som om PlayStation 4 Pro er en veldig anbefalelsesverdig modell ifølge ekspertene, men de diskuterer fordelene og ulempene i forhold til hverandre. Fordelene ved å gå til anskaffelse av en PS 4 Pro er både at den har en 1 TB stor harddrive og at man kan spille alle PlayStation 4-spill på konsollen.

Den aller største fordelen er ifølge ekspertene helt klart 4K og HDR-understøttelsen som er kompatibel med en 4K-TV (man skal derfor ha en 4K-TV for å få mest mulig ut av PS 4 Pro). Det gir mye bedre grafikk og bilder takket være den høye oppløsningen – men ikke på alle slags spill.

At grafikken ikke forbedres markant på alle spill er Cnet.com sin store appell angående PS 4 Pro. Ifølge ekspertene er det kun noen få spill man kan oppleve dramatiske forandringer på. Dette betyr at det i sammenligning ikke er noen stor forskjell på PlayStation 4 Pro og PlayStation 4-konsollene når det kommer til de fleste spill.

Cnet.com noterer at man i fremtiden mest sannsynlig vil kunne få med glede av PS 4 Pro når flere spill blir lagd til den nye og forbedrede kvaliteten. Cnet.com noterer også i likhet med flere andre eksperter at savnet av en 4K Blu-ray-spiller er stort. Se eventuelt på denne YouTube-videoen dersom du vil vite mer om hva PS 4 Pro kan gjøre.

Du kan lese mer hos Cnet her.

Du kan se Cnet sin anmeldelse av PS 4 Pro her:


Techadvisor.com

Techadvisor.co.uk
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Det store teknologinettstedet Techadvisor.com nevner først prisen på PlayStation 4 Pro som de mener er litt høy. Dersom man er glad i teknologi så er det verdt å se gjennom fingrene når det kommer til prisen da ekspertene fra Techadvisor.com skriver at PS 4 Pro er en stor vinner i deres øyne.

Ekspertene begrunner dette med at det tidligere var de dedikerte gaming-datamaskinene som ble betraktet som det absolutt beste valget når det kom til spillopplevelsen, men nå mener Techadvisor.com, at det har skjedd en endring. Med lanseringen av PS 4 Pro er ikke påstanden lengre sann. Dessuten bemerkes det også at en virkelig god gaming-datamaskin er mye dyrere enn PlayStation 4 Pro.

4K og HDR

Techadvisor.com har testet de nye aspektene ved PS 4 Pro og kommer frem til at modellen virkelig har en forbedret spillopplevelse. Dette skjer takket være tilgangen til både 4K og HDR som forbedrer selv de minste detaljene ved spillene og utgjør en tydelig forskjell for opplevelsen.

Det bemerkes også at 4K er det mest omtalte nye aspektet ved PS 4 Pro, men til tross for dette er det også gode nyheter for den forbrukeren som bare har en normal HDTV: Ifølge ekspertene opplever man også en forskjell på spillene på en slik TV. Også virtual reality-systemet PlayStation VR blir forbedret når man spiller via PlayStation 4 Pro.

Techadvisor.com savner også en 4K Blu-ray-spiller, men konkluderer med at PS 4 Pro leverer en ekstremt god spillopplevelse.

Les hele anmeldelsen her.

I denne videoen fra Techadvisor.com demonstrerer ekspertene hvorfor de mener at PS 4 Pro er den beste konsollen på markedet:


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Britiske Expertreviews gir PlayStation 4 Pro en god anmeldelse og oppsummerer at PS 4 Pro i deres øyne er en oppgradering av en allerede eksisterende konsoll når det kommer til prestasjon – men med en forbedret spillopplevelse. Kort sagt er PS 4 Pro skapt til å få spill til å se enda bedre ut.

Det er forskjellige meninger om hvorvidt man faktisk trenger å ha en 4K-TV for å få mye ut av evnene til PS 4 Pro. Testpanelet fra Expertreviews mener ikke at man trenger en slik TV, for selv på en vanlig 1080 piksel-TV kan man tydelig se forskjellen i forhold til PlayStation 4. Ekspertene noterer også at spillene uten tvil ser helt fantastiske ut dersom man har en 4K-TV. De har blant annet testet adventure-spillet Tomb Raider. Her er alt ifra karakterens klær til dens omgivelser helt skarpe og har et høyt nivå av detaljer.

Bør man investere i en PlayStation 4 Pro?ps4-pro-HDR

Testpanelet diskuterer om man bør investere i en 4K-TV kun til det formål å bruke PS 4 Pro og svaret er ikke helt tydelig da det her er snakk om en smakssak. Ekspertene legger merke til at det utgjør en tydelig forskjell, men at forskjellen på flere områder ikke er så markant at man bør foreta et så stort innkjøp kun for dette.

På spørsmålet om hvorvidt man bør gå til anskaffelse av en PS 4 Pro eller ikke, er svaret heller ikke helt soleklart hos testpanelet. PS 4 Pro er en dyr konsoll og ifølge ekspertene er ikke forbedringene verdt pengene. Dersom man allerede har en 4K-TV og er veldig interessert i bildekvalitet så skriver ekspertene at det da kan være en god idé å investere i PlayStation 4 Pro likevel.

Du kan lese hele testen her.


Theverge.com

the_verge
Vurdering: 8,8 av 10 mulige poeng

Det amerikanske teknologinettstedet Theverge.com sammenligner PlayStation 4 Pro med en gaming-datamaskin. I denne sammenligningen blir plutselig ikke PS 4 Pro så dyr likevel.

Dette betyr ikke at PS 4 Pro er en billig konsoll, men modellen kan tilby noen aspekter som andre konsoller ikke kan. Ekspertene skriver at det er mye snakk om den forbedrede 4K-spillopplevelsen på PS 4 Pro.

Theverge.com sine anmeldere har testet en håndfull spill som er designet til å spilles på PlayStation 4 Pro. Det konkluderes med at bildekvaliteten blir helt utrolig fantastisk. Ifølge ekspertene blir ikke grafikken kun bedre, men mye bedre.fifa18-ps4-pro

Theverge.com tilføyer at man bør legge merke til at det er forskjell på hvordan man sitter plassert i forhold til skjermen – jo større og nærmere skjermen er, desto bedre blir bildekvaliteten.

Bør man investere i PlayStation 4 Pro?

PlayStation 4 Pro sin hurtighet har også blitt forbedret og det betyr at PS 4 Pro nå er dobbelt så rask som PlayStation 4. En annen fordel ekspertene legger merke til ved PS 4 Pro er at spillene til konsollen lett kan spilles på en vanlig PlayStation og omvendt.

Til slutt diskuterer ekspertene fra Thverge.com om man egentlig bør investere i PS 4 Pro. Svaret er ikke helt åpenlyst, men dersom man allerede har en 4K-TV eller er veldig interessert i grafikk, så vil PS 4 Pro være en god investering. Ifølge ekspertene leverer nemlig PlayStation 4 Pro den beste spill-grafikken på konsollmarkedet.

Les hele anmeldelsen her.

Her kan du se anmeldelsen som Theverge.com har utarbeidet om PS 4 Pro:


Stuff.tv

stuff-tv
Vurdering: 5 av 5 mulige stjerner

Det britiske teknikkmagasinet Stuff.tv skriver at dersom man allerede har en 4K-TV så vil PlayStation 4 Pro være et veldig bra kjøp. Teknikken er så god at PS 4 Pro føles som en vanlig gaming-datamaskin når det kommer til grafikken.ps4_pro_test

Stuff.tv skriver at PS 4 Pro har oppdatert hardwaren. Dette inkluderer en raskere CPU, kraftigere grafikk-chip og bedre hukommelse. Det betyr at PS 4 Pro er mye kraftigere enn vanlige konsoller. Stuff.tv skriver at det kommer an på ens nåværende TV om man burde investere i PlayStation 4 Pro eller ikke.

Hvis man som sagt allerede har en 4K-TV så er PS 4 Pro et veldig godt valg – men dersom man «kun» har en 1080 piksel-TV så er det en annen sak. Stuff.tv noterer at grafikken da blir bedre, men at PlayStation 4 Pro egentlig er skapt til 4K-TV.

Den beste på markedet

PlayStations 4 Pro sitt design minner veldig om forgjengeren, men er imidlertid en smule større og har en matt utforming med tydelige knapper. Oppsettingen er enkel og relativt problemfri. Når dette er gjort er man klar til å spille. Spillene som er optimert til PS 4 Pro utgjør den største forskjellen og det er her man tydelig kan se en grafisk forskjell. Ekspertene kaller PS 4 Pro for den beste konsollen på markedet.

Stuff.tv har ikke opplevd mange irritasjonsmomenter ved PS 4 Pro, men det er ett problem som ikke er så lite: Fraværet av en 4K Blu-ray-spiller som i praksis betyr at man ikke kan se 4K Blu-ray på modellen – kun 1080 piksel-plater. Det betyr også at PS 4 Pro kun er designet til å spille spill og ikke er et komplett underholdningssystem.

Du kan lese mer hos Stuff.tv her.


Gamespot.com

gamespot.com-logo
Vurdering: Gamespot.com anbefaler PlayStation 4 Pro

Datanettstedet Gamespot.com legger først merke til at PlayStation 4 Pro minner veldig om PlayStation 4 i designet. PS 4 Pro er en smule større og tyngre med mer avrundede hjørner og kanter.

PlayStation 4 Pro har fått et boost når det kommer til teknikken og er en kraftigere konsoll enn PlayStation 4 – dette gjelder også den 1 TB store harddriven. Gamespot.com skriver at den største grunnen til å bli spent over PS 4 Pro er de grafiske forbedringene. Man kan heldigvis fremdeles benytte seg av de eldre PS 4-spillene og flere av disse får et fint løft med PS 4 Pro.

Overbevisende i sammenligning

ps4_pro_reviewGamespot.com sine eksperter har selv opplevd den forbedrede grafikken med egne øyne via en lang rekke forskjellige spill. Derfor har de testet PlayStation 4 Pro i sammenligning med en eksisterende PlayStation 4-konsoll på både en 4K-TV og en vanlig 1080 piksel-TV.

Konklusjonen er at PS 4 Pro virkelig har en forbedret grafikk på en 4K-TV. Dette kommer til uttrykk ved å vise flere detaljer og trekk ved for eksempel karakterer, klarere tekst på skilter i spillene og tydeligere objekter som ellers er langt unna. På en vanlig TV var det ifølge ekspertene ingen stor forskjell å se på de 2 konsollene.

Gamespot.com finner ikke mange mangler ved PlayStation 4 Pro, men ett irritasjonsmoment er at PS 4 Pro ikke har en 4K Blu-ray-spiller. Ekspertene diskuterer om man egentlig trenger å investere i en PS 4 Pro, men de heller mest mot den konklusjonen at PlayStation 4 Pro er dyr, men verdt pengene.

Dersom man allerede har en 4K-TV så vil PS 4 Pro være et veldig godt valg. En investering i konsollen kan også forsvares dersom man «kun» har en 1080 piksel-TV.

Ekspertene mener at dersom man allerede har en PS 4 så er ikke en investering i PlayStation 4 Pro nødvendig – med mindre man har en overflødig økonomi eller er grafikknerd.

Se eventuelt på denne YouTube-videoen dersom du vil finne ut om du bør investere i PS 4 Pro:

Du kan lese hele anmeldelsen på deres hjemmeside her.


Theguardian.com

The guardian
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Den britiske avisen Theguardian.com synes PlayStation 4 Pro er både kraftig og imponerende, men de synes ikke at selve designet er særlig imponerende.

Oppsettingen av PS 4 Pro er ifølge ekspertene enkel. Alt man trenger å bruke følger med modellen og det tar ikke lang tid å sette opp hele systemet. Det er også enkelt å overføre nye spill og lagrede spill fra den gamle PS 4.

Med en forbedring på 30% når det kommer til kraftighet er det ifølge ekspertene snakk om en sterk konsoll som kan levere flotte billedmessige resultater – og det er den forbedrede visuelle billedkvaliteten i 4K, samt KDR, som er PS 4 Pro sitt kjennetegn og store fordel. For å se dette med egne øyne har Theguardian.com sine eksperter testet en rekke spill som er designet til å fungere optimalt på PlayStation 4 Pro – her er det snakk om Rise of the Tomb Raider, Titanfall 2 og Last of Us: Remastered.

Flott grafikk

Alle de testede spillene demonstrerte ifølge ekspertene utrolig flotte bilder, med en grafikk som tillater langt flere detaljer og mer bevegelige animasjoner. HDR-aspektet tilfører en ytterligere dybde til bildene og gjør de veldig virkelighetstro. Ekspertene sier også at ikke alle spillene kommer til å se så flotte ut.ps4pro_spiderman

Avslutningsvis skriver Theguardian.com at PlayStation 4 Pro er den kraftigste konsollen på markedet med en imponerende grafikk for pengene. Har man allerede en 4K-TV og ingen konsoll så er PS 4 Pro et opplagt valg. Har man en 1080 piksel-TV så vil man fremdeles kunne se forbedringer.

Du kan lese hele anmeldelsen her hos The Guardian.


Konklusjon om PS 4 Pro

ps4-pro

Etter å ha gjennomgått 11 forskjellige ekspertkilder sine anmeldelser av PlayStation 4 Pro kan vi konkludere med at PS 4 Pro virkelig er en kraftig konsoll som har masse å tilby på det grafiske området. Her er det ikke snakk om en ny PS 5, men en slags oppgradering av PS 4.

Ekspertene er imponerte over hvor flott grafikken blir med 4K og HDR, men gjør seg også oppmerksomme på at må man ha en 4K-TV for å få fullt utbytte av PS 4 Pro. Kontrasten mellom lyst og mørkt er blitt bedre og veldig virkelighetstro, og det er mulig å se mange flere detaljer i spillenes grafikk.

Dersom man har en vanlig 1080 piksel-TV så blir ikke detaljene og nyansene like fremtredende på PS 4 Pro, men dette er mindre forbedringer.

Nesten alle ekspertene diskuterer om de faktisk anbefaler et kjøp av PlayStation 4 Pro. De fleste sier ja dersom man allerede har en 4K-TV eller hvis man ikke har en konsoll i det heletatt.

Ekspertene har heller ikke mange kritikkpunkter angående PlayStation 4 Pro, men flere fremhever savnet av en 4K Blu-ray-spiller. Det noteres også flere ganger at man skal legge merke til at ikke alle PS 4-spill kommer til å få mye ut av den forbedrede grafikken på PS 4 Pro.


Videoanmeldelser av PlayStation 4 Pro:

I dette avsnittet gir vi en mer visuelt orientert oversikt, da vi her kommer med 7 forskjellige videoanmeldelser fra YouTube om de forskjellige aspektene av PD 4 Pro.

Ign.com

I denne videoen fra spillnettstedet Ign.com kan man få en visuell oversikt over Ign.com sine kommentarer angående PS 4 Pro.


Techadvisor.com

I denne videoen fra teknologinettstedet Techadvisor.com demonstrerer ekspertene hvorfor de mener at PS 4 Pro er den beste konsollen på markedet.


Engadget.com

Gadgetnettstedet Engadget.com kommer i denne videoen med sin anmeldelse av PlayStation 4 Pro og viser hvorfor de mener at PS 4 Pro er den perfekte måten å demonstrere hva en 4K-TV kan.Teknisk gjennomgang av PlayStation 4 Pro

Se på denne YouTube-videoen dersom du ønsker å lære mer om teknikken bak PS 4 Pro. Se blant annet hvordan forskjellige spill tar seg ut med den nye og forbedrede grafikken.


Gjennomgang av spill hvor grafikken virkelig får karakter

Denne YouTube-videoen viser hvordan 10 forskjellige spill ser ut på PlayStation 4 Pro. Her er det snakk om spill som alle er designet til å fungere optimalt på PS 4 Pro.


Gjennomgang av forskjellige toppspill til PlayStation 4 Pro

Denne YouTube-videoen demonstrerer de 7 beste spillene til PS 4 Pro på en 4K-TV.


PlayStation 4 Pro VS PlayStation 4 Slim – hva er forskjellen?

Basert på artikler fra Trustedreviews.com, Forbes.com samt Gamingscan.com vil vi i dette avsnittet se nærmere på forskjellene mellom modellene PS 4 Pro og PS 4 Slim.ps4-pro-vs-ps4-slim

Trustedreviews.com skriver at den første forskjellen ligger i hvordan Sony omtaler modellene. Sony henviser nå til PS 4 Slim som kun PS 4 og har på den måten faset ut den originale PlayStation 4. PS 4 Slim har fått sitt navn fordi modellen er slankere enn den opprinnelige PS 4.

PS 4 Pro er en kraftigere konsoll som fungerer som en slags oppgradering av PS 4. Det essensielle ved denne modellen er den forbedrede grafikken og understøttelsen av 4K, samt HDR.

Her noterer Forbes.com at det ikke er snakk om et fullt steg til neste generasjon av konsoller verken ved PS 4 Pro eller PS 4 Slim.


PS 4, PS 4 Slim og PS 4 Pro i tall

I dette avsnittet sammenligner vi alle 3 opprinnelige konsoller i forhold til hverandre for å se forskjeller og likheter sett innenfra:

PS 4:

PS4
PlayStation 4 ble opprinnelig lansert i 2013:

Mål: 27,5 cm x 30,5 cm x 5,3 cm
Vekt: 2,8 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nei
Plass: 500 GB
USB: 2x USB 3.0
Bluetooth: Bluetooth 2.1


PS 4 Slim:

ps4slim

PlayStation 4 Slim ble opprinnelig lansert i 2016:

Mål: 26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm
Vekt: 2,1 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nei
Plass: 500 GB og 1 TB
USB: 2x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


PS 4 Pro:

PS4PRO

PlayStation 4 Pro ble opprinnelig lansert i 2016:

Mål: 29,5 cm x 32,7 cm x 5,5 cm
Vekt: 3,3 kilo
CPU: 2.1 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 4.2 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5 & 1 GB
HDR: Ja
4K: Ja
Plass: 1 TB
USB: 3x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


Forskjeller i kraftighet og grafikk

Som nevnt har PlayStation 4 Slim overtatt «rollen» som den nye PlayStation 4, mens PlayStation 4 Pro fremdeles kalles for PS 4 Pro. En av de vesentligste forskjellene på de 2 modellene ligger i grafikken og kraftigheten.

PS 4 Pro kan kjøre 4.2 teraflops mot PS 4 Slim sine 1.84 teraflops. Teraflops er bare en annen indikasjon av konsollenes prestasjon – akkurat som hestekrefter på biler. Det viser seg at PS 4 Pro er en litt kraftigere modell enn Slim-modellen. Ifølge Forbes.com skriver Sony at PS 4 Pro er 30% kraftigere enn de andre konsollene på markedet.

Grafikkaspektet er en vesentlig faktor i forskjellen på de 2 konsollene. PlayStation 4 Pro er nemlig laget til å vise frem en helt fantastisk og unik grafikk med skarpe kanter og flere piksler, både via 4K (3840 x 2160 piksler) og HDR, men PS 4 Slim har ikke 4K.

Man skal være oppmerksom på at man må bruke en 4K-TV for at forskjellen virkelig skal synes.

Det er ikke bare én faktor som gjør grafikken bedre – her er det snakk om flere mindre faktorer. Dette gjelder blant annet det naturlige lyset i spillet. Med 4K gir sollys for eksempel mer dynamikk i bildet og kan lyse opp elementer, samt forbedre kontrasten. Også fargene er forbedret på PS 4 Pro, hvor de på PS 4 Slim virker mattere.

I denne forbindelse skal det nevnes at det ikke er alle spill som kan ses i full 4K (native 4K) og derfor kjører ofte PS 4 Pro på en litt mindre oppløsning. Denne ligger fremdeles ganske nært fullformatet – man kan stort sett ikke se forskjellen.

PS 4 Slim har til sammenligning en oppløsning på 1080 piksler.

Også hukommelsen er forbedret på PlayStation 4 Pro i forhold til PlayStation 4 Slim, da PS 4 Pro har fått en ekstra gigabyte hukommelse.

Har man en 4K-TV i tillegg til PS 4 Pro og vil bruke virtual reality-systemet PS VR, så vil det også være tydelige forbedringer å se her.

Her kan du se en video som viser forskjellen i grafikken mellom PS4 og PS4 Pro:


I korte trekk – hvilken konsoll bør jeg kjøpe?

Det er en smakssak hvilken konsoll man foretrekker, men Gamingscan.com anbefaler at man vil få veldig stor glede av PlayStation 4 Pro dersom man allerede har en 4K-TV. Hvis man ikke har det så vil PS 4 Slim være like god som PS 4 Pro.

Begge konsollene er kompatible med PS 4-spill, men ikke alle spillene vil dra nytte av PS 4 Pro og en 4K-TV.

Prismessig er PS 4 Pro også en del dyrere enn PS 4 Slim.

Forbes.com tilføyer her at PS 4 Slim vil være det mest fordelaktige valget for den forbrukeren som bare spiller litt for underholdningens skyld, mens PS 4 Pro vil være et bedre valg for grafikknerden.

Ønsker du å se en visuell sammenligning av alle de 3 modellene så kan du se på denne YouTube-videoen hvor man veiledes til hvilken modell man bør kjøpe.


Alternativ til PlayStation 4 Pro

Nedenfor vil vi i litt kortere format gjennomgå et alternativ til PS 4 Pro – her er det snakk om modellen PlayStation 4 Slim.

PlayStation 4 Slim

ps4slim

Prissammenligning av PS 4 Slim:

PS 4 Slim er den nye og forbedrede utgaven av den originale PlayStation 4 – PS 4 Slim har faktisk erstattet PS 4 som den nye standardutgaven.

PlayStation 4 Slim har blitt forbedret innvendig på flere områder slik at modellen er kraftigere og mer stabil enn den originale versjonen. Mest iøynefallende er den mindre størrelsen, lavere vekten og slankere designet. Utover dette er PS 4 Slim også designet til å være langt mer stillegående enn forgjengeren – og også mer prisvennlig.

PS 4 Slim spesifikasjoner:
Mål: 26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm
Vekt: 2,1 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nei
Plass: 500 GB og 1 TB
USB: 2x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


Dette sier ekspertene om PlayStation 4 Slim

I dette avsnittet gjennomgår vi alle de 3 kildene som har testet PS 4 Slim og gitt sin vurdering av modellen.

Techradar.com

techradar
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Teknologinettstedet Techradar.com har overveiende positive kommentarer til PlayStation 4 Slim. Ekspertene skriver at PS 4 Slim er bedre enn den originale PlayStation 4 på stort sett alle områder. Her tilføyer de at hvis man lenge har gått og lurt på om man skal kjøpe en PlayStation 4 så bør man slå til med PS 4 Slim – prisen har også blitt overkommelig nå.

Først og fremst legger de merke til det slanke designet som gjør modellen veldig flott å se på. På denne konsollen kan man spille veldig mange gode og varierte spill. Prisen er også et aspekt som ekspertene har tatt med i sin vurdering. De synes at PS 4 Slim gir god valuta for pengene.

Kraftig og stabil konsoll

Techradar.com mener også at PS 4 Slim generelt sett har fått et kraftig løft i forhold til originalen og dette merkes godt når man bruker konsollen. Også nettverksforbindelsene har blitt forbedret, noe som har gjort PS 4 Slim mer stabil når man spiller online. Man har også den forbedrede DualShock 4-kontrollen som er langt bedre å bruke enn forgjengerne. Ekspertene tilføyer her at man som spiller nesten kommer til å føle seg profesjonell.

Fra Techradar.com sin side er det imidlertid også et par negative kommentarer angående PlayStation 4 Slim. Disse dreier seg mest om den manglende 4K Blu-ray-spilleren som ekspertene anser som en stor mangel, men også savnet av en optical output.

Du kan lese hele anmeldelsesartikkelen hos Techradar her.


T3.com

T3Magazine-Logo
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Teknologinettstedet T3.com mener at PlayStation 4 Slim vil være et veldig godt kjøp. De skriver at Sony har holdt seg på den sikre siden med denne tilføyelsen til PlayStation-familien, men dette er på ingen måte en dårlig idé. Ifølge ekspertene er PS 4 Slim både mer stillegående, flottere å se på og slankere enn den originale PlayStation 4. Prisen er også overkommelig.

T3.com har mye flott å si om PlayStation 4 Slim. Alt i alt mener de at Sony har tatt alle de gode kvalitetene ved den originale PS 4 og forbedret de i PS 4 Slim-versjonen. Ekspertene går ett steg videre og kaller PS 4 Slim for et absolutt topprodukt med et veldig bra og variert spill-bibliotek.

Et tydelig løft – men 4K Blu-ray-spiller savnes

T3.com er veldig fornøyde med hvordan PS 4 Slim kjører når man spiller. PS 4 Slim er uten tvil et kvalitetsprodukt og dette gjelder også kontrollen som har fått et tydelig løft. Ekspertene kaller kontrollen på PS 4 Slim for den beste noensinne.

Testpanelet har kun et par få negative kommentarer til PS 4 Slim. Disse handler blant annet om den manglende 4K Blu-ray-spilleren. Dette skal man ifølge ekspertene være spesielt oppmerksom på dersom man vil ha en konsoll som skal være et komplett underholdningssystem, og ikke kun en spillkonsoll.

Avslutningsvis skriver T3.com at Playstation 4 Slim vil være et godt valg dersom man har en 1080 piksel-TV og ser etter en god konsoll.

Les hele anmeldelsen her.


Stuff.tv

stuff-tv
Vurdering: 4 av 5 mulige stjerner

Det engelske teknikkmagasinet Stuff.tv legger spesielt godt merke til at PlayStation 4 Slim er både mindre, lettere, billigere og mer stillegående enn noensinne.

Ekspertene fra Stuff.tv er veldig imponerte over PS 4 Slim – de skriver at konsollen kun er et hår fra å vinne prisen som beste konsoll på markedet. PS 4 Slim minner veldig om den originale PS 4, noe som ifølge ekspertene er en god ting – men den er en smule forbedret på nesten alle områder.

Ekspertene er spesielt imponerte over at modellen er så stillegående da man nesten ikke kan høre den i det hele tatt. Det er ifølge ekspertene det mindre designet som gjør PS 4 Slim mer håndterbar og brukervennlig. Dette gjelder også kontrollen som har blitt justert en smule i forhold til forgjengeren. Disse forbedringene har gjort denne versjonen en smule mer avansert.

Anbefales til ikke-grafikknerden

Stuff.tv skriver at selv om PS 4 Slim har opplevd mange forbedringer, så skal man være oppmerksom på at man fort kan bli skuffet dersom man vil spille i 4K og ikke har en 4K-TV. Derfor anbefaler ekspertene PS 4 Slim hovedsakelig til den spilleren som for det meste spiller for underholdningens skyld og ikke er teknologi- og grafikknerd. Er man lidenskapelig opptatt av grafikk så vil PS 4 Pro være et bedre valg.

Ekspertene legger ikke merke til mange ulemper ved PlayStation 4 Slim, men de savner både en 4K Blu-ray-spiller og en optical output.

Du finner hele anmeldelsen fra Stuff.tv her.


Her kan du se en videoanmeldelse av PS4 Slim. Videoen er utarbeidet av det store amerikanske teknikkmagasinet IGN:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet PS4 Pro?

M3, Trustedreviews.com, Techradar.com, Cnet.com, Techadvisor.com, Expertreviews.co.uk, Theverge.com, Stuff.tv, Gamespot.com og Theguardian.com.

🤓 Hvordan er PS4 Pro blitt testet?

PS4 Pro er blitt vurdert ut ifra modellens tekniske spesifikasjoner, spillopplevelse og brukervennlighet. Ekspertene er spesielt imponerte over grafikken i form av PS4 Pro sin støtte av 4K og HDR-video, som står for High Dynamic Range. Det betyr at det finnes en langt bredere spennvidde av lys, kontraster og farger enn det som fantes på tidligere PlayStation modeller.

🤔 Kan det lønne seg å kjøpe en PS4 Pro?

Er du på utkikk etter en spillkonsoll som gir den beste opplevelsen med knivskarp 4K grafikk, mykere bevegelser, hurtigere innlastningstid, lavere temperatur og mindre støy enn noen tidligere PlayStation modeller? Da er PS4 Pro sannsynligvis det rette valget for deg.


Andre relevante tester

Playstation VR Briller Test

Hvis du velger å investere i en PlayStation så bør du også vurdere om deres virtual reality-briller er noe for deg.

Med virtual reality-brillene fra Sony er det mulig å ta gaming til et helt nytt nivå som aldri har blitt sett tidligere.

I vår artikkel om PlayStation VR har vi samlet en lang rekke tester, slik at du enkelt kan få en komplett oversikt over hvordan ekspertene bedømmer brillene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere