Om oss

Kort om Forbrukerliv

Forbrukerliv er et forbrukermagasin på nett som har som formål å hjelpe våre lesere via inspirasjon og veiledning til å finne det rette produktet til den beste prisen ved å lage gjennomarbeidet innhold innen forbrukerprodukter innenfor elektronikk, hus/hage, sport og fritid.  

Hvem står bak Forbrukerliv? 

Forbrukerliv er i dag en del av det digitale mediehuset, Obsidian Media. Vi er en dansk virksomhet med hovedkontor i Aarhus. 

Obsidian Media ApS
Bødker Balles Gård 15B
8000 Aarhus
CVR: 40483667
kontakt@obsidianmedia.dk  

Vår visjon er både enkel og ambisiøs; vi ønsker å være de beste forbrukermagasin. Det betyr at vi vil være forbrukernes foretrukne plattform når de skal finne mer informasjon om forbrukerprodukter.

Vi arbeider målrettet med å optimere og oppdatere mediene våre, og streber etter å skape maksimal verdi for leserne både ved å utføre grundig research om de emnene vi omtaler i våre artikler. 

Derfor har vi som oppgave å hjelpe forbrukeren med å finne inspirasjon og nyttig informasjon som hjelper dem med å finne produktene som matcher deres behov til den beste prisen.

Ta gjerne kontakt med oss via emailadressen ovenfor dersom du har spørsmål, kommentarer, ris/ros eller andre henvendelser. Vi svarer så raskt vi kan, men det kan ta opptil 7 arbeidsdager. 

Redaksjonelle retningslinjer, samarbeidspartnere og annonser

Vi er en annonsefinansiert nettside, der vi linker til utvalgte samarbeidspartnere for de produktene og tjenestene vi promoverer i guidene våre. Dette fungerer via den såkalte «affiliate marketing» modellen der vi som medie henviser leserne våre videre til våre partnere, og dersom forbrukeren kjøper produktet blir vi belønnet med en liten kommisjon.

Dette er vår modell, og det er vi helt åpne om da det finansierer arbeidet vårt med å fortsette å lage gode verdiskapende forbrukerguider på nett. Det betyr også at vi er både ambassadører og en slags «selger» for partnerne våre da vi har en økonomisk interesse. Når det er sagt, så er det veldig viktig å understreke at vi først og fremst vil skape verdi og godt innhold til leserne våre, noe som tydeligvis også skinner igjennom i våre artikler. 

Det er også viktig å nevne at vi ikke tester produktene selv. Ved hjelp av en komplisert datainnsamling og undersøkelser samler vi eksterne tester, brukeranmeldelser og priser på ett sted – slik at du ikke trenger å lete. 

Hvordan finner vi de beste produktene? 

Mange av artiklene våre er forbrukerguider som handler om hvordan du som kunde finner det beste produktet til dine behov. Dette stiller høye krav til vårt undersøkende arbeid der vår viktigste oppgave er å identifisere de beste produktene på markedet til ethvert behov. 

På nåværende tidspunkt er det ikke mulig for oss å teste alle produktene selv. Vi vil gjerne skape verdi ved å samle all informasjon på ett sted, derfor sammenligner vi produktene mot hverandre når det gjelder ulike spesifikasjoner og egenskaper. 

Når vi vurderer hvilke produkter som skal inkluderes i artikkelen og hvilke som skal anbefales/fremheves så samler vi vurderinger fra andre tester og eksperter på området: 

  • Offisielle forbrukerråd som det danske Forbrukerrådet TÆNK, svenske Råd og Rön, norske Forbrukerrådet, britiske Which, amerikanske ConsumerReports samt flere andre. 
  • Offisielle tester fra større medier som danske Politiken, Jyllands-posten, NY Times, BBC og mange andre. 
  • Ekspertråd fra norske og utenlandske medier innenfor produktets nisjer, som for eksempel Flatpanels, BoBedre, T3 Magazine, KitchenArena, TechGearLab og GoodHouseKeeping etc.

Vi sammenligner disse testene og ekspertrådene med hvordan forbrukerne tar imot produktet, og det skjer ved å samle forbrukernes anmeldelser av produkter på nettbutikker som Amazon, Coop, Elkjøp, Power, Whiteaway og Matas, der kundene selv har anmeldt produktet. 

Basert på informasjonen ovenfor – kombinert med undersøkelser ved å snakke med de store forhandlerne/leverandørene, gjennomgå nettportaler, anmeldelser på YouTube og diverse forum – kommer vi med en rekke anbefalinger om hvilket produkt vi mener klarer seg best i test generelt sett.

Med «test» mener vi både offisielle tester og «den ultimate testen», som nettopp er forbrukernes egen mening. Vi mener at denne kombinasjonen gir et reelt og rettferdig bilde av hvilke produkter vi vurderer, og at leserne våre får mest mulig ut av pengene sine. 

For å høyne verdien for pengene enda mer, lager vi også en prissammenligning av produktene, slik at leserne våre får anbefalt det beste og billigste stedet å kjøpe produktet. 

Våre to research-ansvarlige, Maria og Vladimir, står for det daglige arbeidet med innhenting av produktinformasjon. 

Forbehold 

Vi Forbrukerliv og Obsidian Media tar forbehold om skrivefeil eller eventuelt feil oppgitt informasjon relatert til de produktene og tjenestene vi belyser på nettsidene våre. Selv om vi bruker enormt mye tid på research og kvalitetssikring så kan det oppstå feil i artiklene våre, og vi anbefaler at du som leser/kunde alltid sjekker produktinformasjon hos forhandleren eller leverandøren av produktet.

Det er også viktig å nevne at vi i løpet av 2020 har kjøpt opp og tatt over en rekke nettsider som håndterer forbrukerprodukter, og vi har vært – og er fremdeles – i en prosess med å gjennomgå eventuelle feil eller feilinformasjon.