Robotstøvsuger Testoversikt: Finn «Best i Test» robotstøvsugerne her

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Hvis du har en travel hverdag og gjerne investerer i tidsbesparende hjelpemidler, har du sikkert allerede tenkt på å anskaffe deg en robotstøvsuger. Disse støvsugerne har i løpet av få år blitt svært populære, men det er stor forskjell på pris og kvalitet.

Vi har analysert en lang rekke robotstøvsugertester fra hele Skandinavia, og har her samlet de beste testvinnerne. Vi har gjennomgått tester fra forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner hvor eksperter tester robotstøvsugere og vurderer de ut ifra faktorer som kvalitet og pris.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 

HVA BØR VURDERES FØR DU KJØPER ROBOTSTØVSUGER?

 • Filtrering – Filtre er viktige ting å vurdere når du kjøper en robotstøvsuger. Filteret kan bidra med å forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt over tid. Noen filtre er bedre enn andre til å fange opp støv, skitt og andre partikler. Tenk også på hvor enkelt det er å rengjøre eller bytte filter, noen filtre er enklere å ta vare på enn andre. Har du allergier eller kjæledyr er det spesielt viktig å få til en støvsuger med et godt filter. Høyeffektivt partikkel luftfilter (HEPA) er en type filter som fjerner 99,97 % av støvpartikler med størrelse 0,3 mikron partikkel fra luften som passerer gjennom den. Dette er det beste valget for personer med astma eller andre pusteproblemer.
 • Batteri – Robotstøvsugere bruker vanligvis et litiumionbatteri, som er den mest langvarige batteritypen tilgjengelig. Denne typen batteri kan vare lenge uten å måtte lades. Robotstøvsugere som ikke har denne typen batteri varer kanskje ikke så lenge og vil kreve oftere lading. Husk også størrelsen på området du trenger å rengjøre. Hvis du har et stort hjem, vil du ha en robotstøvsuger med et batteri som varer lenge, slik at den kan rengjøre hele huset uten avbrudd. På den annen side, hvis du har et mindre hjem, kan du kanskje slippe unna med kortere batterilevetid og rimeligere modeller som bruker Ni-Nh batteritype. Siste ting å vurdere er ladetiden. Noen robotstøvsugere kan ta opptil to timer å lade helt opp, så hvis du trenger å bruke støvsugeren ofte, kan det være lurt å velge en som kan lades opp raskt.
 • Ytterligere funksjoner – En annen viktig ting å vurdere er de forskjellige funksjonene som robotstøvsugeren har. En av disse er om den har selvtømmende evner. Noen rengjøringsmidler kan tømme seg selv i en søppelbøtte etter rengjøring, mens andre krever manuell tømming. Du bør også tenke på hvor godt robotstøvsugeren kan kartlegge hjemmet ditt. Dette vil hjelpe den å rengjøre mer effektivt. I tillegg er det viktige å vurdere hvor høyt vakuumet er når robotstøvsugeren er i aksjon. Hvis du velger å kjøper det i en fysisk butikk, så sørg for å teste støynivået på høyeste effektinnstilling før du kjøper. På toppen av disse funksjonene er Robotstøvsugeren også integrert med smarte assistenter som Google, Siri og Alexa. Med dette kan du gir du kommandoer til støvsugeren ved hjelp av stemmen din. Til slutt vil du sørge for at støvsugeren har nok plass til å manøvrere rundt hjemmet ditt. Den ideelle posisjonen for hjemmebasen til en robotstøvsuger er mot en flat vegg med litt ledig plass rundt den. På denne måten kan støvsugeren navigere tilbake til ladestasjonen etter rengjøring.
 • Pris – Når du skal kjøpe en robotstøvsuger, må du tenke på to ting: hvor mye penger du vil bruke og hvilke funksjoner du trenger. Robotstøvsugere kommer i forskjellige priser, og med det følger forskjellige kvalitetsnivåer. De dyreste robotstøvsugerne har de nyeste funksjonene, for eksempel WiFi-tilkobling eller en selvtømmende søppelkasse. Du kan imidlertid finne billigere modeller for rundt 300 kr, men husk at du da kanskje må ofre noen av premium funksjonene.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser – Det er alltid en smart idé å lese hva andre forbrukere har å si om produktet du vurderer å kjøpe. Du kan også undersøke ekspertevalueringer for å finne ut mer om varen. Hvis det er mulig, inspiser offisielle tester av robotstøvsugere. Dette vil gi deg en god ide om hvilke produkter som fungerer best.

arrow-more


iRobot Roomba® i7 robotstøvsuger – praktiske funksjoner med appen

Vår anbefaling

 • Testvinner hos Datatid TechLife i april 2019
 • Flotte 4,8 stjerner på Roboteksperten
 • 9/10 av Independent.co.uk
 • 60 dagers tilfredshetsgaranti
iRobot Roomba i7 stovsuger

 

Bruk koden «irobotacc25» og få 25 % på alt tilbehør hos iRobot

iRobot Roomba® i7 er en effektiv robotstøvsuger, som er til god hjelp mot støv og dyrehår. Robotstøvsugeren får gode anmeldelser av forbrukere og eksperter, som kaller den et solid kjøp. Den har en praktisk app med smart kartlegging, planleggingsfunksjon og støvsugingshistorikk.

 • Tilhørende app
 • Tre rengjøringsinnstillinger
 • Til harde overflater og gulvtepper

Forbrukerveiledningens vurdering

Redaksjonen har hatt muligheten til å teste iRobot Roomba® i7 i et par måneder. Den er effektiv, og vi liker spesielt den tilhørende appen. Inndelingen av forskjellige rom fungerer svært godt, og det er lett å komme i gang med å bruke robotstøvsugeren og funksjonene i appen.

Robotstøvsugeren ligger i mellomklassen prismessig, men vi mener at du får mye valuta for pengene. Den takler fint støvsuging på harde gulv og gulvtepper samt de fleste dørterskler. Har du veldig høye terskler, kan den få litt problemer.

Fordeler

 • Smart app
 • Poseløs, vaskbar støvbeholder
 • God til dyrehår
Ulemper

 • Kan ha problemer med høye dørterskler

Dette bør du vite før du kjøper iRobot Roomba® i7

Robotstøvsugeren fra iRobot bruker et tre-trinns rengjøringssystem som rengjør alle gulvflater. Støvsugeren har en egen app, der du kan starte eller planlegge rengjøring, velge et bestemt område som skal rengjøres samt se en historikk over støvsugingen, så du har oversikt over hvor roboten har kjørt.
Den kartlegger hvert rom i huset og lager et smartkart, slik at kan du velge hvilke rom som skal støvsuges. Her kan du også opprette spesielle soner, hvor den skal gjøre ekstra rent eller hvor den ikke skal gå.
i7-modellen har en avtakbar støvbeholder som kan vaskes. Den er kompatibel med iRobots eksterne støvbeholder, men den må kjøpes separat.

Hva sier forbrukere og eksperter om iRobot Roomba® i7?

Både forbrukere og eksperter gir gode anmeldelser for iRobot Roomba® i7. Forbrukerne fremhever den enkle installasjonen og den praktiske appen. Independent.co.uk kaller den grundig og smart, og selv om den er litt dyr, mener de at den er verdt investeringen.

Spesifikasjoner

Anbefalte overflater: harde overflater, gulvtepper
Vaskbar beholder
Tilhørende app (Android, iOS)
Planleggingsfunksjon
Flekkrengjøring
Smart kartlegging
Stemmekontroll


Neatsvor X600 Pro – fullt rengjøringssystem

Beste robotstøvsuger med vask

 • God anmeldelse hos nettsiden Cleanerobot.com
 • Mye valuta for pengene: Ingen dyr mellomaktør
 • 100% fornøydgaranti

Neatsvor X600 Pro Robotstovsuger

 

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger med vask er en perfekt modell for deg som gjerne vil ha det beste av det beste – og spare massevis av tid og krefter – når det kommer til å rengjøre gulvene hjemme.

Fullstendig rengjøring med ett produkt med innebygd bøtte og mopp

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en modell som kan rengjøre gulvet fullstendig på egenhånd. Her trenger du ikke gjøre noen verdens ting manuelt. Du kan bruke modellen til å støvsuge alle rommene i huset, og deretter kan modellen både moppe og skrubbe gulvene. 

Med Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger vil du nemlig få en unik robotstøvsuger som er utstyrt med en innebygd bøtte og mopp. Det er ikke mange modeller som kommer med innebygd mopp og bøtte, men Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger har dette. 

Dersom du imidlertid kun har lyst til å støvsuge så går det fint an å slå av moppingen. 

No-Go-Zones og automatisk lading

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er designet til kun å rengjøre de områdene du vil at den skal rengjøre. 

Du kan stille inn No-Go-Zones via smarttelefonen din ved hjelp av den medfølgende appen. Her kan du også følge med på robotstøvsugeren når du har lyst. 

Når modellen er ferdig med å rengjøre så returnerer den automatisk tilbake til ladestasjonen – det samme gjelder også når den er i ferd med å gå tom for strøm. 

Derfor trenger du ikke bekymre deg for at du må lade den manuelt for å kunne støvsuge når du vil. 

Fornøyde eksperter

Ekspertene hos nettsiden Cleanerobot.com har testet Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger og er svært fornøyde med modellen. De gir modellen en god anmeldelse og konkluderer med følgende:

«With its 360 degrees global cruise and scanning and LDS navigation and slam algorithm, you can do selective cleaning, whole house cleaning, scheduled cleaning, etc. In short, Neatsvor X600 vacuum will clean any area of your home thoroughly without you lifting a finger. It is truly a great cleaning device that can save you time, effort and a lot of hassle!»

Spesifikasjoner ved Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger med vask:
 Godkjenning: CE-merket
 Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm høyde
 Batterikapasitet: 5200 mAh
 Støvoppsamling: Uten pose
 Sugetrykk: 6000 Pa
 Støynivå: 50 – 65DB
 Klatreevne: 20 mm
 Trapp sensor: Ja
 Smarthome kompatibel med app: Ja, Google og Amazon Alexa
 Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

 • Smart kart for navigasjon
 • Kan både støvsuge, skrubbe og moppe gulvet
 • 180 minutters driftstid
 • Kan brukes på 250 kvadratmeter per lading
 • Kontrolleres via en app
 • Kompatibel med Alexa Smart Speaker
Ulemper

 • Dyrere i pris sammenlignet med andre modeller


Neatsvor X500 – robotstøvsuger med mopp

Best til prisen

 • 8,87 av 10 mulige poeng hos nettsiden Deviceranks.com
 • Høj værdi for pengene: Ingen fordyrende mellemled
 • 100% fornøydgaranti
Neatsvor X500 Robotstovsuger

 

Neatsvor X500 Robotstøvsuger er modellen for deg som gjerne vil ha en fantastisk robotstøvsuger, men som ikke vil bruke veldig mye penger på en. 

Styres via en app og lades opp automatisk

Neatsvor X500 Robotstøvsuger kontrolleres ved hjelp av en app til smarttelefonen din. Dersom du heller foretrekker en mer tradisjonell løsning så følger det også med en fjernkontroll. 

Robotstøvsugerens app er i tillegg kompatibel med Google Home. 

Neatsvor X500 støvsuger robot sier ifra når den holder på å gå tom for strøm. Da kjører den tilbake til ladestasjonen automatisk, og du slipper å måtte sette den på lading selv. 

Modellen kan i tillegg stilles inn til å både støvsuge og vaske hele huset – og etter hvert som du er fornøyd med rutene så kan du lagre innstillingene til senere bruk.

Å støvsuge 100 kvadratmeter tar bare 1 time. Her kan du da spare masse tid, krefter og ikke minst penger. Du kan bruke den medfølgende appen til å følge med på nøyaktig hvor robotstøvsugeren befinner seg, hvor mye den er ferdig med og hvor mye arbeid som er igjen

Støvsuger hår, sand og støvpartikler og har innebygde muligheter til vasking

Neatsvor X500 Robotstøvsuger med mopp vil kunne klare det meste når det kommer til å suge opp ulike partikler. Dette inkluderer alt ifra hundehår til støv og sand. 

Neatsvor X500 Robotstøvsuger har også en innebygd bøtte og mopp for vasking av hjemmet. Du kan slå av vaskefunksjonen og kun velge å støvsuge dersom du vil. 

Modellen er utstyrt med en kraftig motor som tåler utrolig mye. Når du er ferdig med å støvsuge så kan du enkelt tømme støvbeholderen med ett enkelt klikk.

Fornøyde eksperter og brukere

Ekspertene hos nettsiden Deviceranks.com har testet modellen på parametere som sugeevne, lydnivå, batteritid, kompakthet, funksjoner og merke. Modellen har her fått en høy poengsum med hele 8,87 av 10 mulige poeng. 

Brukerne hos Neatsvor sin nettside er også svært fornøyde med modellen og de har gitt den hele 5 av 5 mulige stjerner etter å ha testet modellen i praksis. Dette er helt klart et bevis på hvor god Neatsvor X500 Robotstøvsuger faktisk er. 

Spesifikasjoner ved Neatsvor X500 støvsuger robot:
 Godkjenning: CE-merket
 Størrelse: 33 cm x 33 cm x 7,5 cm høyde
 Batterikapasitet: 2500 mAh
 Støvoppsamling: Uten pose
 Sugetrykk: 3000 Pa
 Støynivå: 55 DB
 Klatreevne: 15 mm
 Trapp sensor: Ja
 Smarthome kompatibel med app: Ja, Google og Amazon Alexa
 Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

 • Smart App og Voice Control
 • Smart kart for navigasjon
 • Sugeevne kraftig nok til å suge opp hår fra kjæledyr 
 • Anti-kollisjon sensor
 • 90-120 minutters brukstid per lading
Ulemper

 • Bråker litt mer sammenlignet med andre modeller

 


iRobot Roomba 980 – robotstøvsuger til gulvteppe

iRobot Roomba 980

 

Roomba 980 er en robotstøvsuger som bruker AeroForce tepperensing system. Dette systemet hjelper roboten med å rengjøre tepper mer grundig enn andre modeller. 980 kan også rengjøre bestemte rom eller områder, noe som gjør det lettere for deg å holde huset rent uten å måtte gjøre alt av arbeidet selv.

 • AeroForce tepperensing system
 • Designet for å passe under de fleste møbler
 • Se hvor roboten har renset via Clean Map

Anmeldelse og analyse af iRobot Roomba 980:

Innovativ teknologi:

Roomba 980 Robotstøvsuger er en av de mest avanserte og innovative støvsugerne på markedet. Den har en støvkapasitet på 0,4 L som er gjennomsnittlig søppelkassekapasitet, som sørger for å rydde opp søl raskt. I tillegg er støynivået, som er på 78 dB, relativt stille, så du kan kjøre den uten å måtte bekymre deg for å forstyrre hjemmelivet.

God batterilevetid:

Med en batterikapasitet på 3300 mAh er batterilevetiden på 120 minutter imponerende sammenlignet med andre produkter på markedet, slik at du kan rengjøre et stort område før du trenger å lade. I tillegg er ladetiden, på 180 minutter, relativt rask, så du trenger ikke vente lenge før du bruker den igjen. På toppen av batterilevetiden og ladetiden er Roomba 980s sugekapasitet på 1,7 kPA kraftig nok til å fylle opp det meste av skitt og støv.

Rengjøringsrapport:

Roombas vekt på kun 4 kg sikrer at den enkelt kan manøvreres rundt møbler og andre hindringer. Denne støvsugeren har også en Clean Map-funksjon, som lar deg se nøyaktig hvor enheten har rengjort i hjemmet ditt. Dette er en utrolig nyttig funksjon, siden den lar deg holde oversikt over enhetens fremgang og sørge for at alle områder av hjemmet ditt blir tilstrekkelig rengjort. Til slutt er Roomba 980 priset i en middels prisklasse, noe som gjør den til et rimelig alternativ for de fleste forbrukere.

Fordeler

 • God navigasjon
 • Forholdsvis god støvabsorpsjon og sugeevne
 • Stor støvbeholder
 • Ekstra sensorer
 • Langvarig batteri
Ulemper

 • Litt treg
 • Rensingen av kantene kunne vært bedre

Hva sier eksperter om iRobot Roomba 980:

Roomba 980 har blitt veldig godt mottatt av både brukere og eksperter. Anmeldere har gitt den høye karakterer for produktets kraftige sug, stillegående drift og smarte funksjoner. På Google har robotstøvsugeren en samlet vurdering på 4,6 av 5, basert på brukeranmeldelser fra ulike utsalgssteder. Techradar.com ga denne støvsugeren en god anmeldelse og berømmet dens «fantastiske smarte funksjonalitet» og høyteknologiske funksjoner.

Vår dom:

Vi er grundig imponert over 980 – den har god navigasjon, gjør en relativt god jobb med å suge opp skitt og støv, har en stor søppelkasse og er utstyrt med ekstra sensorer. Den eneste ulempen er at det kan være litt tregt, og vi håper at rengjørings kantene vil bli forbedret i fremtiden. Dette er imidlertid et mindre problem når det veies opp mot alle fordelene som tilbys av 980. Vi vil gjerne anbefale dette produktet til alle som leter etter en elegant og førsteklasses robotstøvsuger.

Spesifikasjoner ved iRobot Roomba 980:
 S
tøvkapasitet: 0,4 L
 Støynivå: 78 dB
 Batterilevetid: 120 min
 Ladetid: 180 min
 Batterikapasitet: 3300 mAh
 Strømforbruk: 43 W
 Sugekapasitet: 1,7 kPA
 Vekt: 4,0 kg


Neatsvor X520 robotstøvsuger – best i test robotstøvsuger med vask

 • 4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • Mye valuta for pengene – Ingen dyr mellomaktør
 • 100% fornøydgaranti

Neatsvor x520 Robotstovsuger

 

Neatsvor x520 Robotstøvsuger er en suveren modell for deg som vil ha en modell som er blitt godt testet av ekspertene. 

Styres via en app og har innebygde vaskemuligheter

Neatsvor x520 Robotstøvsuger kan kontrolleres via en app. Denne appen er kompatibel med Google Home. Det er enkelt å koble seg til via Wifi, og så er du i gang i løpet av null komma niks!

Neatsvor x520 Robotstøvsuger med vask kommer med en innebygd bøtte og mopp til vasking av gulv. Det er ikke mange robotstøvsugere som har dette inkludert, så her er det virkelig snakk om en flott modell. 

Dersom du imidlertid kun vil støvsuge, så kan du enkelt slå av vaskefunksjonen dersom den ikke skal brukes. 

Planlegg hvordan huset skal rengjøres og følg med på appen

Med Neatsvor x520 Robotstøvsuger kan du planlegge nøyaktig hvordan du vil at huset skal vaskes. Du kan velge enkelte rom eller stille inn modellen til å rengjøre hele huset. 

Du kan også lagre innstillingene etter hvert som du finner et program du er fornøyd med. Med Neatsvor x520 Robotstøvsuger vil du kunne støvsuge hele 100 kvadratmeter på kun 1 time. Her kan du derfor spare massevis av tid og penger i lengden. 

Ved hjelp av appen som følger med så vil smarttelefonen din kunne vise deg et kart som gir deg mulighet til å følge med på akkurat hvor robotstøvsugeren befinner seg. 

Her kan du sjekke hvor den har vært tidligere – og hvor mye som gjenstår før rengjøringen er ferdig. 

Best i test og fornøyde brukere

I tillegg til at modellen er blitt kåret til best i test, så har den også fått hele 4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping. 

I og med at brukerne har kunnet teste modellen i praksis over tid, så vitner dette om modellens gode kvalitet og evne til å rengjøre. 

Spesifikasjoner ved Neatsvor x520 Robotstøvsuger med vask:
 Godkjenning: CE-merket
 Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm høyde
 Batterikapasitet: 5200 mAh
 Støvoppsamling: Uten pose
 Sugetrykk: 6000 Pa
 Støynivå: 55 DB
 Klatreevne: 15 mm
 Trapp sensor: Ja
 Smarthome kompatibel med app: Ja, Google og Amazon Alexa
 Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

 • 120 til 180 minutter med arbeidstid
 • Lades automatisk
 • Kompatibel med Google Home Voice App
 • Ekstremt god sugeevne
 • Lang batteritid
 • Veldig stillegående
Ulemper

 • Varsler kun tilgjengelig på engelsk

 


Severin Chill robotstøvsuger RB7025

 Severin RB7025 Chill

.
Denne rimelige robotstøvsugeren ble kåret til «Beste kjøp» av Altomdata.dk i 2017.

Hvis du leter etter en enkel og rimelig robot støvsuger, er denne modellen et godt valg. Den er vesentlig billigere enn mange av de andre modellene på markedet, noe som skyldes at merket Severin generelt er en av billigere merkene, samt at modellen er blant de mer enkle.

Derfor blir Severin RB 7025 Chill anbefalt som «Best kjøp».

En av de viktigste faktorene som gjør produktet til et røverkjøp er selvfølgelig prisen. Den ligger på et nivå som gir alle mulighet til å eie en robotstøvsuger. Samtidig utmerker den seg ved å være utrolig enkel å bruke. Mange av de dyrere modellene har en rekke smarte funksjoner. Det har ikke Severin RB 7025, men til gjengjeld krever den bare at du trykker på startknappen, for å komme i gang.

Den kan rengjøre et rom på opptil 100 m2, og kjører vanligvis i cirka 90 minutter på en enkelt lading. Når batteriet er tomt, setter du den bare i laderen til batteriet er fulladet igjen.

Roboten har gummilister på sidene, slik at den ikke skader tingene i hjemmet ditt. Den rengjør gjennom sine 2 roterende sidebørster, som effektivt fanger opp skitt og smuss.

Det bør også nevnes at denne modellen er veldig stille, noe som produsentene generelt har vært gode på å optimalisere de siste årene. I dag er de fleste robotstøvsugere lydsvake, og denne modellen er ikke et unntak.

Fordeler

 • Stille
 • Relativt kort ladetid
 • Grundig kantrengjøring
Ulemper

 • Ikke egnet for pels fra kjæledyr

Spesifikasjoner ved Severin RB 7025 Chill:
 Kan rydde inntil 100 kvm
 Dimensjoner: 7 cm (h), 28 cm (d), 20 cm (b)
 Lades ved hjelp av en ledning
 Kjøretid 90 minutter

Her kan du se en presentasjonsvideo av robot støvsugeren:


Neatsvor X600 robotstøvsuger – robotstøvsuger til hundehår

 • God anmeldelse hos nettsiden Gangasamazing.com
 • Mye valuta for pengene – Ingen dyr mellomaktør
 • 100% fornøydgaranti

Neatsvor X600 Robotstovsuger

 

Neatsvor X600 Robotstøvsuger er en glimrende modell for deg som gjerne vil ha en robotstøvsuger som kan vaske gulvet like bra som den støvsuger. 

Støvsuger alt av sand, støv, hår og andre partikler

Neatsvor X600 Robotstøvsuger kan ta det meste av skitt i hjemmet. Dette inkluderer alt ifra hundehår til stålkuler og allergener som pollen.

Modellen har en ekstremt kraftig motor som tåler utrolig mye. Du vil nok merke at luften i hjemmet ditt lukter og oppleves renere etter støvsuging med Neatsvor X600 Robotstøvsuger sammenlignet med en vanlig manuell støvsuger. 

Her kan du stille inn modellen til kun å vaske deler av huset – eller hele huset. Det er helt opp til deg.  Disse valgene kan du stille inn etter hvert som du finner et program du er fornøyd med. 

Kjører automatisk til ladestasjonen

Når modellen er i ferd med å gå tom for strøm, så vil den varsle om dette før den automatisk kjører tilbake til ladestasjonen. 

Dette er en stor fordel fordi du slipper å tenke på at du må sette robotstøvsugeren på lading. 

I tillegg til de flotte brukeranmeldelse på Neatsvor sin hjemmeside så har Neatsvor X600 robot støvsuger også fått en god anmeldelse hos nettsiden Gangasamazing.com. 

Her anbefales modellen som et veldig bra kjøp etter at ekspertene har testet den på mange ulike parametere. Ekspertene har for det meste positive tilbakemeldinger å komme med, men det eneste negative de trekker frem ved modellen er at den ikke vil passe så bra til et hus med mange etasjer. 

Spesifikasjoner ved Neatsvor X600 robot støvsuger til hundehår:
 Godkjenning: CE-merket
 Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm høyde
 Batterikapasitet: 2500 mAh
 Støvoppsamling: Uten pose
 Sugetrykk: 4000 Pa
 Støynivå: 55 DB
 Klatreevne: 20 mm
 Trapp sensor: Ja
 Smarthome kompatibel med app: Ja, Google og Amazon Alexa
 Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

 • Veldig god til å støvsuge, feie, skrubbe og moppe gulvet
 • Kan rengjøre flater på opptil 200 m² på kun én lading
 • Forbedret SLAM algoritme 
 • Kompatibel med Alexa Smart Speaker og Google Assistant
Ulemper

 • Anbefales ikke til hus med flere etasjer


Electrolux Pure i9

✅ Testvinner hos det svenske teknikkmagasinet M3
✅  4 av 6 mulige stjerner hos avisen Dinside.no

Electrolux Pure i9 robotstøvsuger

Electrolux Pure i9 har blitt testet av 2 forskjellige eksperter fra Skandinavia – både de svenske ekspertene fra teknikkmagasinet M3 og de norske ekspertene fra avisen Dinside.no.

Electrolux Pure i9 får veldig gode omtaler da den presterer godt i begge testene og på flere forskjellige testområder. Derfor blir Electrolux Pure i9 stemplet som testvinner hos M3 og får toppkarakter hos Dinside.no.

Derfor er denne modellen testvinner

Electrolux Pure i9 er ikke en billig robotstøvsuger, men ekspertene vurderer at man med denne modellen får utrolig god kvalitet for pengene. Dette er en robotstøvsuger som virkelig kan prestere.

Ved første øyekast ser Electrolux Pure i9 litt annerledes ut enn andre robotstøvsugere da den har en trekantet form. Det spesielle designet er laget for at modellen enklere skal kunne komme helt inntil kanter hvor runde roboter har noen blinde vinkler.

Electrolux Pure i9 har en avansert teknologi og vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha det beste av det beste.

Ekspertene vurderer at Electrolux Pure i9 virkelig presterer når det kommer til fjerning av støv og skitt. Formen gjør også at modellen er god inntil kanter og hjørner.

Infrarød teknikk med 3D Vision System

Electrolux Pure i9 har en infrarød teknikk med 3D Vision System og deler hjemmet inn i soner. Dette forhindrer at modellen støter borti hindringer på gulvet som for eksempel bord og stoler.

Modellen registrerer også hvis det finnes trapper og skarpe kanter slik at den ikke beveger seg utover disse områdene. Hvis man vil kan man sette opp en «virtuell vegg» for at modellen kun skal bevege seg der man ønsker.

Electrolux Pure i9 har også en medfølgende app som kan lastes ned på telefonen. Da kan man styre planleggingen og overvåke støvsugingen via telefonen. Det betyr også at man kan få modellen til å støvsuge når man ikke er hjemme, slik at man slipper eventuell bråk og støv. Electrolux Pure i9 er lagd til å forhindre at støvpartikler slippes ut i huset igjen, men det vil alltid være litt støv i luften når det støvsuges.Electrolux Pure i9

Electrolux Pure i9 har et batteri som gjør at modellen kan jobbe i ca. 40 minutter. Deretter vil den ikke bare stå midt på gulvet, for den kan selv registrere når den holder på å gå tom for strøm. Da returnerer den automatisk til ladestasjonen. Hvis modellen ikke er ferdig med arbeidet, vet den selv hvilke områder som mangler. Når den er ferdig ladet vil den fortsette der den slapp.

Oppladingstiden er på 180 minutter.

Denne robotstøvsugeren har et lydnivå på 75 dB og veier 3,32 kg.

Utvalgte fordeler ved Electrolux Pure i9:
🌪️ Trekantet form for bedre støvopptak
🌪️ Infrarød teknikk med 3D Vision System
🌪️ Inndeler hjemmet i soner
🌪️ Mulighet for å styre roboten via en app
🌪️ 40 minutters arbeidstid


Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

Når du kjøper en ny robotstøvsuger, bør du vurdere:

Terreng: Hvordan ser hjemmet ditt ut? Hvis du har mange trapper eller kanter, sørg for at den nye robotstøvsugeren din kan håndtere hindringene.

Teknologien til støvsugere er forskjellig, de har ulike funksjoner, ulike høyder og plassering av børster som gjør dem mer eller mindre egnet for enkelte oppgaver.

Tid: Du må sjekke hvor lang tid robotstøvsugeren bruker på å støvsuge og hvor lenge den kan gå om gangen. Avhengig av størrelsen på boligen din kan dette ha stor innvirkning på valget ditt.

Støynivå: Hvis du skal støvsuge mens du er hjemme, kan det være lurt å velge en stillegående modell for å redusere støyen når den er i bruk.

Funksjoner: skal robotstøvsugeren din være stemmestyrt eller kontrollerbar via en app? Skal den klare å finne veien hjem til ladestasjonen når batterinivået er lavt og gjenoppta arbeidet etter at ladingen er fullført? Skal du kunne dele opp hjemmet ditt i rom, slik at du kan velge å kun støvsuge noen områder om gangen?

Rengjøringsytelse: Når du skal velge riktig robotstøvsuger bør du vurdere overflatene i hjemmet ditt, hva overflatene krever av robotstøvsugerens sugekraft og om roboten også skal kunne vaske gulvet for deg. Har du mange tepper, bør robotstøvsugeren ha et kraftigere sug.

Er en robotstøvsuger verdt det?

Hvis du vurderer å kjøpe en robotstøvsuger, lurer du sikkert på om det er verdt investeringen. Robotstøvsugere er tross alt ikke billige. Men det er flere fordeler med å eie en robotstøvsuger som kan gjøre det verdt prislappen.

For det første kan robotstøvsugere spare deg for tid og energi. Hvis du har en travel livsstil, kan det være en stor lettelse å komme hjem til et rent hus. Med en robotstøvsuger kan du sette den til å rengjøre mens du er borte på jobb eller løper et ærend, og komme hjem til nyvasket gulv.

En annen fordel med robotstøvsugere er at de kan hjelpe deg med å rengjøre vanskelig tilgjengelige steder. Har du mange møbler eller pynt i hjemmet, kan det være vanskelig å støvsuge under dem alle. Men en robotstøvsuger kan enkelt manøvrere seg rundt hindringer og komme til de vanskelig tilgjengelige stedene.

Til slutt er robotstøvsugere generelt veldig stillegående, så du kan kjøre dem mens du sover eller når du gjør andre aktiviteter uten å bli forstyrret av støyen.

Alt i alt tilbyr robotstøvsugere en rekke fordeler som kan gjøre dem verdt investeringen for noen mennesker. Hvis du leter etter et tidsbesparende apparat som kan hjelpe deg med å holde hjemmet rent, kan en robotstøvsuger være riktig for deg.

Gode råd når du kjøper robotstøvsuger:

I takt med den stigende populariteten til robotstøvsugerne har det dessverre kommet mange typer på markedet som ikke er verdt pengene. I følge de testene vi har gjennomgått, finnes det robotstøvsugere så billig som 500 kroner. Det de billige modellene har til felles, er at de gjør det dårlig i testene.

Vi anbefaler at du går etter kjente merker og modeller, og ikke er altfor sparsommelig når du skal investere. Ellers er det bedre å utsette kjøpet eller ta til takke med en vanlig manuell støvsuger.

Et budsjett på 4.000 – 5.000 kroner er fornuftig hvis du vil skaffe en god robotstøvsuger med god rengjøringsevne. Her får du mye for pengene. De dyreste modellene koster lett 8-12.000 kroner. Da får du selvfølgelig alle de nyeste funksjonene og effektene, og de dyre kandidatene støvsuger også litt bedre – men i det prislaget betaler du relativt mye for “de siste prosentene” om du ser på rengjøringsevnen.


Robotstøvsuger Test – Disse testene har vi analysert:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde i 2015 det som nok er den største testen av robotstøvsugere til nå, der de teste 25 forskjellige modeller. Testen virker mer objektiv enn mange andre fordi det ikke er beskrivelse av hver støvsuger, men bare karakterer på de områdene som ble testet. Testområdene er delt inn i hovedområdene støvsuging, batteri, brukervennlighet, støvbeholder og lydnivå. Hvert hovedområde er delt inn i mer spesifikke underområder, der du kan se hver vurdering enkeltvis. Du kan se hele Råd & Rön-testen her, men det krever betalt abonnement.
Dinside.no 🇳🇴

Nettmagasinet Dinside.no tar for seg tidsaktuelle emner sett fra forbrukerens vinkel. Magasinet presenterer jevnlig tester av ulike produkter, og et eksempel er testen av iRobot Roomba 880 fra desember 2014, som er tilgjengelig for alle. Denne testen skiller seg ut fra de andre testene vi bruker her, fordi produktet ikke blir sammenlignet med andre modeller, men testet alene. Det gir en dypere analyse, men gjør det vanskelig å sammenligne direkte. Dinside.no har likevel testet andre robotstøvsugere på samme måte tidligere. Les hele testen gratis her.

Dinside.no har også testet en robotstøvsuger fra Electrolux. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no har testet 6 robotstøvsugere i en artikkel fra november 2014. Den er gratis og kan leses her. I motsetning til de andre testene, er det i denne artikkelen åpent kommentarfelt for brukerne. Her er det mer informasjon og erfaringer å hente. Kritiske lesere stiller spørsmålstegn ved testkriteriene, som noen steder virker litt tilfeldige.
Aftenposten.no 🇳🇴
Avisen Aftenposten.no offentliggjorde en artikkel der 6 robotstøvsugere ble testet i oktober 2015. Støvsugerne ble testet og vurdert av Susanne Frennert, som er doktorgradskandidat i rehabiliteringsteknikk ved Lunds Tekniska Högskola i Sverige, der hun først og fremst fokuserer på robotstøvsugere som hjelpemiddel for eldre. Testen gir en veldig subjektiv vurdering av hver modell (basert på Frennerts ekspertviten), men blir støttet av delkarakterer for bruk/håndtering, kvalitet og kapasitet, i tillegg til oppsummering av de mest positive egenskapene til hver støvsuger. Artikkelen er gratis tilgjengelig på Aftenpostens nettside.
M3.se 🇸🇪

Magasinet M3.se er en del av det svenske IT-nettverket IDG, og har i flere omganger testet robotstøvsugere. De er oppmerksomme på at teknikk hele tiden blir utviklet og forbedret, så derfor lanserte magasinet i november 2015 en ny test med 6 nyere modeller, som ble testet av Andreas Bergsman. I testen ble støvsugerne vurdert på en skala fra 1 til 10, men alle testkandidatene får relativ god karakter. Testen er gratis for alle, men vær oppmerksom på at den er delt over flere sider, og at linken til neste side er litt skjult i sidens innhold.

M3.se har også foretatt en annen test av robotstøvsugere. Denne inkluderer blant annet Neato Botvac Connected og Electrolux Pure i9. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Tek.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Tek.no har fokus på teknikk og gadgets, og tilbyr både relevante tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet har i april 2016 offentliggjort en test med toppmodellene fra de 5 største produsentene av robotstøvsugere, og den er det gratis å lese. Artikkelen er skrevet av den erfarne it- og teknologijournalisten Kurt Lekanger, og skiller seg ut fra de andre testene ved bare å fokusere på produsentenes toppmodeller. Artikkelen slutter med en interessant debatt der forfatteren selv drøfter testen og modellene med leserne. Vær oppmerksom på at testen er delt opp over flere sider. Linkene til de neste sidene finner du nederst i artikkelen.
Alt om Data 🇩🇰
Det danske magasinet Alt om Data gjorde i mars 2017 en test av robotstøvsugeren Severin Chill. Testpanelet er spesielt begeistret for brukervennlighet, ytelse og pris. Magasinet har laget en grundig gjennomgang av robotens styrker og svakheter, der de blant annet ser på evnen til å plukke opp katte- og hundehår fra tepper. Hele testen er gratis å lese og du kan lese den vedå klikke her.
Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en internasjonal nettside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin oppgave å gi de besøkende den seneste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Dyson 360 Eye. Trustedreviews.com har også testet Neato Botvac Connected. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.
Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er et britisk testnettsted som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner, men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet iRobot Roomba. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.
Testfakta.se 🇸🇪
Testtakta.se er et svensk testnettsted som foretar forskjellige vurderinger av forbrukerprodukter til hjemmet. Testfakta.se utfører disse testene i laboratorier for å få så nøyaktige målinger som mulig. Her har Testfakta.se testet 7 forskjellige robotstøvsugere. Ønsker du å lese mer kan du finne hele anmeldelsen her.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke robotstøvsugere er best i test?
iRobot Roomba 980 og Electrolux Pure i9
Hvordan testes robotstøvsugerne?
Robotstøvsugerne vurderes ut ifra deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag, langs paneler og rundt bord og stolben. I tillegg vurderes deres navigasjonsevne, energiforbruk, ladetid og aktiv arbeidstid. Til slutt blir de evaluert de på brukervennlighet.
Hva bør jeg tenke på når jeg velger en robotstøvsuger?
Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 


iRobot Roomba 966

iRobot Roomba 966 robotstøvsuger

 

.
iRobot Roomba 966 har blitt testet av den britiske testsiden Expertreviews.co.uk, hvor ekspertene har prøvd òg testet hvor godt iRobot Roomba 966 faktisk fungerer. Det har blitt sett på flere testområder som pris, design, funksjoner og evner innenfor støvsuging. iRobot Roomba 966 overbeviser og får en flott samlet poengsum av ekspertene.

Modellens gode evne til ikke å sette seg fast, i tillegg til de mange gode funksjonene, er noen av de plussene som fremheves ved modellen.

Derfor er denne modellen populær

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk forklarer at iRobot Roomba 966 gjør akkurat det man vil en robotstøvsuger skal gjøre: Den jobber grundig og fjerner støv, den setter seg ikke fast og den returnerer til basen på egenhånd når den er ferdig med å støvsuge – eller når den holder på å gå tom for strøm.

Utseendemessig har iRobot Roomba 966 et rundt design som fremmer bevegeligheten. Den har kun få knapper oppå. Her kan du styre og stille inn støvsugeren.irobot-roomba-966-robotstøvsuger

iRobot Roomba 966 er lagd til å gjøre det tungvinte støvsugerarbeidet for forbrukeren, slik at hun eller han ikke trenger å støvsuge etter med en vanlig støvsuger. For å sikre optimal rengjøring har iRobot Roomba 966 en AeroForce rengjørings-hovedmodul med Generation 2 motor. iRobot Roomba 966 er også utstyrt med børster på sidene for best mulig resultat når modellen jobber inntil kanter og hjørner.

iRobot Roomba 966 kan brukes i både større og mindre hjem da den har en arbeidstid på maksimalt 75 minutter.

Modellen kan komme langt på den tiden, og deretter tar det 2 timer å lade opp batteriet. Som forbruker trenger man ikke holde øye med modellen når den arbeider, for når den er ferdig med rengjøringen vender den automatisk tilbake til basen og lader seg opp selv.

Hvis man har et større hjem kan man programmere iRobot Roomba 966 til å ha en «virtuell vegg», som betyr at man selv avgrenser et område hvor iRobot Roomba 966 skal jobbe på

iRobot Roomba 966 gir også forbrukeren mulighet til å stille inn når man vil at modellen skal starte. Denne timeren gjør at man ikke trenger å være hjemme når modellen gjør rent, da man kan programmere den til å starte for eksempel halvannen time før man kommer hjem.

Hvis man er hjemme når iRobot Roomba 966 starter vil man ikke bli forstyrret. Lydnivået er lavt og ligger kun på 58 dB. Under støvsuging samler iRobot Roomba 966 støvet i en beholder på 0,6 liter hvor støvpartiklene ikke slippes ut igjen.

iRobot Roomba 966 er også utstyrt med et HEPA-filter som sikrer best mulig filtrering av støvpartiklene

Styres via en app

iRobot Roomba 966 kan styres med appen iRobot Home via Wifi. Dette er spesielt praktisk hvis man setter i gang roboten når man ikke er hjemme. Via denne appen kan man både stille inn planleggingen sin og overvåke iRobot Roomba 966 mens den jobber. Da har man full kontroll selv om man ikke er hjemme.

iRobot Roomba 966 fjerner støv og skitt både fra harde gulv og tepper, samt helt inntil kanter og hjørner.

Modellen er utstyrt med en sensor som måler om det er noen nærliggende hindringer. Hvis det er det, finner modellen en annen rute. Dette er en av grunnene til at iRobot Roomba 966 ikke setter seg fast så lett.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk uttrykker at iRobot Roomba 966 i deres øyne er den beste modellen på markedet når det kommer til dette aspektet.

iRobot Roomba 966 måler 13,3 cm x 42 cm x 52 cm og veier 3,9 kilo.

Lydnivået ligger på kun 58 dB.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 966:
🌪️ AeroForce rengjørings-hovedmodul og børster på sidene
🌪️ Arbeidstid på 75 minutter før opplading
🌪️ Timer-funksjon
🌪️ Kan styres med appen iRobot Home
🌪️ Med velfungerende sensorer

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere