Robotstøvsuger Test – Finn Best i Test robotstøvsugerne her

0

Hvis du har en travel hverdag og gjerne investerer i tidsbesparende hjelpemidler, har du sikkert allerede tenkt på å anskaffe deg en robotstøvsuger. Disse støvsugerne har i løpet av få år blitt svært populære, men det er stor forskjell på pris og kvalitet.

Vi har analysert en lang rekke robotstøvsugertester fra hele Skandinavia, og har her samlet de beste testvinnerne. Vi har gjennomgått tester fra forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner hvor eksperter tester robotstøvsugere og vurderer de ut ifra faktorer som kvalitet og pris.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


iRobot Roomba 880

Toppscorer hos tv2.no
5 stjerner hos Dinside.no
Best I test hos Klikk.no
Toppscorer hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos Helsingin Sanomat – finsk magasin
Testvinder hos T3 – Internasjonalt elektronikkmagasin

iRobot Roomba 880

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 499,00 Kr. 0,00 Kr. 6 499,00 Kr. Les mer

 

iRobot Roomba er en av de absolutt beste robotstøvsugerne på markedet, noe som reflekteres i de mange testene den har vunnet. For eksempel har nettmagasinet Dinside.no testet iRobot Roomba 880, og testen resulterte i en samlet vurdering på 5 av 6 mulige stjerner. Denne modellen er blant de beste, og testpanelet var generelt svært begeistret for oppgavene den kan utføre. Støvsugeren er kraftig forbedret på mange områder når man sammenligner med tidligere modeller fra samme produsent, og blant annet har denne kraftigere motor, HEPA-filter og bedre batteri med 2 timers driftstid.

Derfor er den en av markedets beste:
Testpanelet er også fornøyde med de nye gummivalsene på iRobot Roomba 880, som erstatter børstevalsene på de tidligere modellene. Hår og tråder setter seg ikke så lett fast i gummivalsene, som også er enklere å rengjøre. Generelt imponerer modellen med god rengjøring, selv om støynivået blir vurdert til å være mindre enn hos tilsvarende robotstøvsugere i samme klasse.

Generelt blir iRobot Roomba 880 vurdert til å være svært brukervennlig, både når det gjelder utpakking og drift. Den var også med i en test hos TV2, der den fikk 5 av 6 mulige stjerner. Testen er ikke så dybdegående, men dommerne er generelt enige med de positive vurderingene på rengjøringsevne og batteritid.

Produsenten har utviklet et nytt AeroForceTM rengjøringssystem som har motsatt roterende, tangle-free støvsamlere som effektivt fjerner støv og skitt med forsterket vakuumeffekt. Det nye designet uten børster krever nesten ikke vedlikehold, noe som gjør det lett å bruke denne robotstøvsugeren.

 

Du kan se en liten video om produktet her:


Miele Scout RX1

Testvinner hos aftenposten.no
Testvinner hos tv2.no
Toppscorer hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos svenske M3
Testvinner hos svenske aftonblandet.se

Miele Scout RX1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 705,00 Kr. 0,00 Kr. 4 705,00 Kr. Les mer
4 705,00 Kr. 0,00 Kr. 4 705,00 Kr. Les mer
4 705,00 Kr. 0,00 Kr. 4 705,00 Kr. Les mer

 

Miele Scout RX1 har blitt testvinner hos blant annet Aftenposten, TV2 og magasinet M3.se, og også det svenske forbrukermagasinet Råd&Rön har gitt modellen toppkarakter.

Miele Scout RX1 blir levert med 2 magnetbånd som kan legges ut på gulvet og avgrense området støvsugeren skal rengjøre. Slik kan du holde støvsugeren borte fra de delene av huset den ikke skal støvsuge.

Derfor er den en av markedets beste:
Anmelderne legger vekt på at støvsugeren både er lett og har lav høyde, så den har mulighet for å støvsuge under svært lave møbler. Rengjøringsevnen er også god, og ekspertene skrive at den er ekstra effektiv til oppsamling av større hybelkaniner, papirbiter og lignende urenheter.

Miele Scout RX1 har også ekstra lang batteritid og kjører i opptil 2 timer eller 150 m2 uten pause eller opplading. Dette kan den fordi den har lithiumion-batteri med høyere kvalitet og lengre levetid.

Denne robotstøvsugeren for også ros for rask og svært støysvak støvsuging. En innebygget sensor passer på møblene dine mens støvsugeren jobber, fordi sensoren merker hvor møblene står og kan derfor unngå å treffe de.

Du kan se en liten intro-video om robotstøvsugeren her:


iRobot Roomba 650

✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön

iRobot Roomba 650

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 399,00 Kr. 0,00 Kr. 3 399,00 Kr. Les mer

 

iRobot Roomba 650 har blant annet blitt testet Råd & Rön sin store test fra 2015, der 25 robotstøvsugere ble sammenlignet. Selv om modellen er en av de billigere kandidatene, klarer den seg flott og får topplassering i testen.

Derfor er denne modellen en testvinner:
En av funksjonene som gir poeng, er batterikapasiteten som gir nesten 3 timers driftstid samtidig som at oppladingen bare tar ca. 2,5 timer.

I testen vurderer ekspertene av støynivået ligger behagelig under gjennomsnittet, og robotens evne til å arbeide selvstendig får også skryt. Evnen til å rengjøre hardt gulv og fjerne dyrehår får god vurdering, men på gulvtepper og i hjørner er karakteren litt lavere.

Alt i alt leverer iRobot Roomba 650 med god og jevn støvsuging og får topplassering på grunn av den relativt lave prisen.


iRobot Roomba 980

Testvinner hos Tek.no
✅ Toppscorer hos Dinside.no

iRobot Roomba 980

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 499,00 Kr. 0,00 Kr. 9 499,00 Kr. Les mer
9 499,00 Kr. 0,00 Kr. 9 499,00 Kr. Les mer
9 499,00 Kr. 0,00 Kr. 9 499,00 Kr. Les mer

 

Det norske magasinet Tek.no testet i 2016 toppmodellene fra 5 forskjellige produsenter av robotstøvsugere, og her fikk iRobot Roomba 980 en klar førsteplass. Denne maskinen er en del dyrere enn de andre modellene, men testpanelet vurderer at resultatene veier opp for prisforskjellen. Denne støvsugeren er helt overlegen på støvsuging av gulvtepper, som ellers ofte gjør det vanskelig, både for vanlige og robotstøvsugere.

I testen hos Tek.no er iRobot Roomba 980 den eneste kandidaten som konsekvent gjør det bedre eller like bra som de beste av de andre modellene. Støynivået ligger litt høyere enn de mest lydsvake robotstøvsugerne, men plasserer seg likevel midt på treet, så Rooma 980 bråker ikke uvanlig mye.


LG VR62701LVMB

✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön

LG VR62701LVMB

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde i 2015 det som trolig er den mest omfattende testen av robotstøvsugere til nå, der 25 ulike modeller ble testet. Robotstøvsugeren LG VR62701LVMB er testvinneren her, men den er også en av de dyreste modellene i dette feltet.

Derfor er denne modellen en testvinner: 
Råd & Rön er blant annet imponert over den støysvake driften og dens evne til å komme seg helt inn i hjørner, takket være det utradisjonelle firkantede designet. Den generelle brukervennligheten og muligheten for programmering er også med på å heve den sammenlagte karakteren. Selv om støvbeholderen ikke har indikator for full beholder, får den god karakter på grunn av filtreringen og den relativt store kapasiteten på 0,4 liter.

Testpanelet uttrykker også glede over manualen og robotens evner til å klare støvsugingen helt selv.

Batteriet i LG VR62701LVMB har driftskapasitet og oppladningstid på litt under 2 timer. Med 2 timers batteritid klarer støvsugeren fint hele huset på en gang, og trenger ikke å bli ladet midt i husvasken slik andre modeller av og til gjør.

LG har laget en animert tegnefilm om robotstøvsugeren her:


Severin RB7025 Chill

✅ Kåret som “Beste kjøp” hos det danske magasinet Altomdata.dk

 Severin RB7025 Chill

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 299,00 Kr. 0,00 Kr. 1 299,00 Kr. Les mer
1 299,00 Kr. 0,00 Kr. 1 299,00 Kr. Les mer
1 299,00 Kr. 0,00 Kr. 1 299,00 Kr. Les mer

 

Denne rimelige robotstøvsugeren ble kåret til «Beste kjøp» av Altomdata.dk i 2017.

Hvis du leter etter en enkel og rimelig robotstøvsuger, er denne modellen et godt valg. Den er vesentlig billigere enn mange av de andre modellene på markedet, noe som skyldes at merket Severin generelt er en av billigere merkene, samt at modellen er blant de mer enkle.

Derfor blir Severin RB 7025 Chill anbefalt som «Best kjøp».

En av de viktigste faktorene som gjør produktet til et røverkjøp er selvfølgelig prisen. Den ligger på et nivå som gir alle mulighet til å eie en robotstøvsuger. Samtidig utmerker den seg ved å være utrolig enkel å bruke. Mange av de dyrere modellene har en rekke smarte funksjoner. Det har ikke Severin RB 7025, men til gjengjeld krever den bare at du trykker på startknappen, for å komme i gang.

Den kan rengjøre et rom på opptil 100 m2, og kjører vanligvis i cirka 90 minutter på en enkelt lading. Når batteriet er tomt, setter du den bare i laderen til batteriet er fulladet igjen.

Roboten har gummilister på sidene, slik at den ikke skader tingene i hjemmet ditt. Den rengjør gjennom sine 2 roterende sidebørster, som effektivt fanger opp skitt og smuss.

Det bør også nevnes at denne modellen er veldig stille, noe som produsentene generelt har vært gode på å optimalisere de siste årene. I dag er de fleste robotstøvsugere lydsvake, og denne modellen er ikke et unntak.

Her kan du se en presentasjonsvideo av robotstøvsugeren:


Gode råd når du kjøper robotstøvsuger:

I takt med den stigende populariteten til robotstøvsugerne har det dessverre kommet mange typer på markedet som ikke er verdt pengene. I følge de testene vi har gjennomgått, finnes det robotstøvsugere så billig som 500 kroner. Det de billige modellene har til felles, er at de gjør det dårlig i testene.

Vi anbefaler at du går etter kjente merker og modeller, og ikke er altfor sparsommelig når du skal investere. Ellers er det bedre å utsette kjøpet eller ta til takke med en vanlig manuell støvsuger.

Et budsjett på 4.000 – 5.000 kroner er fornuftig hvis du vil skaffe en god robotstøvsuger med god rengjøringsevne. Her får du mye for pengene. De dyreste modellene koster lett 8-12.000 kroner. Da får du selvfølgelig alle de nyeste funksjonene og effektene, og de dyre kandidatene støvsuger også litt bedre – men i det prislaget betaler du relativt mye for “de siste prosentene” om du ser på rengjøringsevnen.


Robotstøvsuger Test – Disse testene har vi analysert:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde i 2015 det som nok er den største testen av robotstøvsugere til nå, der de teste 25 forskjellige modeller. Testen virker mer objektiv enn mange andre fordi det ikke er beskrivelse av hver støvsuger, men bare karakterer på de områdene som ble testet. Testområdene er delt inn i hovedområdene støvsuging, batteri, brukervennlighet, støvbeholder og lydnivå. Hvert hovedområde er delt inn i mer spesifikke underområder, der du kan se hver vurdering enkeltvis. Du kan se hele Råd & Rön-testen her, men det krever betalt abonnement.

Dinside.no 🇳🇴
Nettmagasinet Dinside.no tar for seg tidsaktuelle emner sett fra forbrukerens vinkel. Magasinet presenterer jevnlig tester av ulike produkter, og et eksempel er testen av iRobot Roomba 880 fra desember 2014, som er tilgjengelig for alle. Denne testen skiller seg ut fra de andre testene vi bruker her, fordi produktet ikke blir sammenlignet med andre modeller, men testet alene. Det gir en dypere analyse, men gjør det vanskelig å sammenligne direkte. Dinside.no har likevel testet andre robotstøvsugere på samme måte tidligere. Les hele testen gratis her.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no har testet 6 robotstøvsugere i en artikkel fra november 2014. Den er gratis og kan leses her. I motsetning til de andre testene, er det i denne artikkelen åpent kommentarfelt for brukerne. Her er det mer informasjon og erfaringer å hente. Kritiske lesere stiller spørsmålstegn ved testkriteriene, som noen steder virker litt tilfeldige.

Aftenposten.no 🇳🇴
Avisen Aftenposten.no offentliggjorde en artikkel der 6 robotstøvsugere ble testet i oktober 2015. Støvsugerne ble testet og vurdert av Susanne Frennert, som er doktorgradskandidat i rehabiliteringsteknikk ved Lunds Tekniska Högskola i Sverige, der hun først og fremst fokuserer på robotstøvsugere som hjelpemiddel for eldre. Testen gir en veldig subjektiv vurdering av hver modell (basert på Frennerts ekspertviten), men blir støttet av delkarakterer for bruk/håndtering, kvalitet og kapasitet, i tillegg til oppsummering av de mest positive egenskapene til hver støvsuger. Artikkelen er gratis tilgjengelig på Aftenpostens nettside.

M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se er en del av det svenske IT-nettverket IDG, og har i flere omganger testet robotstøvsugere. De er oppmerksomme på at teknikk hele tiden blir utviklet og forbedret, så derfor lanserte magasinet i november 2015 en ny test med 6 nyere modeller, som ble testet av Andreas Bergsman. I testen ble støvsugerne vurdert på en skala fra 1 til 10, men alle testkandidatene får relativ god karakter. Testen er gratis for alle, men vær oppmerksom på at den er delt over flere sider, og at linken til neste side er litt skjult i sidens innhold.

Tek.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Tek.no har fokus på teknikk og gadgets, og tilbyr både relevante tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet har i april 2016 offentliggjort en test med toppmodellene fra de 5 største produsentene av robotstøvsugere, og den er det gratis å lese. Artikkelen er skrevet av den erfarne it- og teknologijournalisten Kurt Lekanger, og skiller seg ut fra de andre testene ved bare å fokusere på produsentenes toppmodeller. Artikkelen slutter med en interessant debatt der forfatteren selv drøfter testen og modellene med leserne. Vær oppmerksom på at testen er delt opp over flere sider. Linkene til de neste sidene finner du nederst i artikkelen.

Alt om Data 🇩🇰
Det danske magasinet Alt om Data gjorde i mars 2017 en test av robotstøvsugeren Severin Chill. Testpanelet er spesielt begeistret for brukervennlighet, ytelse og pris. Magasinet har laget en grundig gjennomgang av robotens styrker og svakheter, der de blant annet ser på evnen til å plukke opp katte- og hundehår fra tepper. Hele testen er gratis å lese og du kan lese den vedå klikke her.