Robotstøvsuger Test 2020 – Finn «Best i Test» robotstøvsugerne her

0

Hvis du har en travel hverdag og gjerne investerer i tidsbesparende hjelpemidler, har du sikkert allerede tenkt på å anskaffe deg en robotstøvsuger. Disse støvsugerne har i løpet av få år blitt svært populære, men det er stor forskjell på pris og kvalitet.

Vi har analysert en lang rekke robotstøvsugertester fra hele Skandinavia, og har her samlet de beste testvinnerne. Vi har gjennomgått tester fra forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner hvor eksperter tester robotstøvsugere og vurderer de ut ifra faktorer som kvalitet og pris.

Denne robotstøvsuger testen indeholder:

🔸 Gjennomgang av testvinnende robotstøvsugere
🔸 Gode råd om kjøp av ny robotstøvsuger 
🔸 Gjennomgang av kilder vi har brukt i artikkelen

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


iRobot Roomba 980

Testvinner hos Tek.no
✅ Toppscorer hos Dinside.no

iRobot Roomba 980

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer
6 795,00 Kr. 0,00 Kr. 6 795,00 Kr. Les mer

.
Det norske magasinet Tek.no testet i 2016 toppmodellene fra 5 forskjellige produsenter av robotstøvsugere, og her fikk iRobot Roomba 980 en klar førsteplass. Denne maskinen er en del dyrere enn de andre modellene, men testpanelet vurderer at resultatene veier opp for prisforskjellen. Denne støvsugeren er helt overlegen på støvsuging av gulvtepper, som ellers ofte gjør det vanskelig, både for vanlige og robotstøvsugere.

I testen hos Tek.no er iRobot Roomba 980 den eneste kandidaten som konsekvent gjør det bedre eller like bra som de beste av de andre modellene. Støynivået ligger litt høyere enn de mest lydsvake robotstøvsugerne, men plasserer seg likevel midt på treet, så Rooma 980 bråker ikke uvanlig mye.


Severin RB7025 Chill

✅ Kåret som “Beste kjøp” hos det danske magasinet Altomdata.dk

 Severin RB7025 Chill

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Les mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Les mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Les mer
1 439,00 Kr. 0,00 Kr. 1 439,00 Kr. Les mer

.
Denne rimelige robotstøvsugeren ble kåret til «Beste kjøp» av Altomdata.dk i 2017.

Hvis du leter etter en enkel og rimelig robotstøvsuger, er denne modellen et godt valg. Den er vesentlig billigere enn mange av de andre modellene på markedet, noe som skyldes at merket Severin generelt er en av billigere merkene, samt at modellen er blant de mer enkle.

Derfor blir Severin RB 7025 Chill anbefalt som «Best kjøp».

En av de viktigste faktorene som gjør produktet til et røverkjøp er selvfølgelig prisen. Den ligger på et nivå som gir alle mulighet til å eie en robotstøvsuger. Samtidig utmerker den seg ved å være utrolig enkel å bruke. Mange av de dyrere modellene har en rekke smarte funksjoner. Det har ikke Severin RB 7025, men til gjengjeld krever den bare at du trykker på startknappen, for å komme i gang.

Den kan rengjøre et rom på opptil 100 m2, og kjører vanligvis i cirka 90 minutter på en enkelt lading. Når batteriet er tomt, setter du den bare i laderen til batteriet er fulladet igjen.

Roboten har gummilister på sidene, slik at den ikke skader tingene i hjemmet ditt. Den rengjør gjennom sine 2 roterende sidebørster, som effektivt fanger opp skitt og smuss.

Det bør også nevnes at denne modellen er veldig stille, noe som produsentene generelt har vært gode på å optimalisere de siste årene. I dag er de fleste robotstøvsugere lydsvake, og denne modellen er ikke et unntak.

Her kan du se en presentasjonsvideo av robotstøvsugeren:

https://www.youtube.com/watch?v=Q1ITf00V7B4

iRobot Roomba 966

✅ 4 av 5 mulige stjerner hos Expertreviews.co.uk

iRobot Roomba 966 robotstøvsuger

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 299,00 Kr. 0,00 Kr. 5 299,00 Kr. Les mer

.
iRobot Roomba 966 har blitt testet av den britiske testsiden Expertreviews.co.uk, hvor ekspertene har prøvd òg testet hvor godt iRobot Roomba 966 faktisk fungerer. Det har blitt sett på flere testområder som pris, design, funksjoner og evner innenfor støvsuging. iRobot Roomba 966 overbeviser og får en flott samlet poengsum av ekspertene.

Modellens gode evne til ikke å sette seg fast, i tillegg til de mange gode funksjonene, er noen av de plussene som fremheves ved modellen.

Derfor er denne modellen populær

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk forklarer at iRobot Roomba 966 gjør akkurat det man vil en robotstøvsuger skal gjøre: Den jobber grundig og fjerner støv, den setter seg ikke fast og den returnerer til basen på egenhånd når den er ferdig med å støvsuge – eller når den holder på å gå tom for strøm.

Utseendemessig har iRobot Roomba 966 et rundt design som fremmer bevegeligheten. Den har kun få knapper oppå. Her kan du styre og stille inn støvsugeren.irobot-roomba-966-robotstøvsuger

iRobot Roomba 966 er lagd til å gjøre det tungvinte støvsugerarbeidet for forbrukeren, slik at hun eller han ikke trenger å støvsuge etter med en vanlig støvsuger. For å sikre optimal rengjøring har iRobot Roomba 966 en AeroForce rengjørings-hovedmodul med Generation 2 motor. iRobot Roomba 966 er også utstyrt med børster på sidene for best mulig resultat når modellen jobber inntil kanter og hjørner.

iRobot Roomba 966 kan brukes i både større og mindre hjem da den har en arbeidstid på maksimalt 75 minutter.

Modellen kan komme langt på den tiden, og deretter tar det 2 timer å lade opp batteriet. Som forbruker trenger man ikke holde øye med modellen når den arbeider, for når den er ferdig med rengjøringen vender den automatisk tilbake til basen og lader seg opp selv.

Hvis man har et større hjem kan man programmere iRobot Roomba 966 til å ha en «virtuell vegg», som betyr at man selv avgrenser et område hvor iRobot Roomba 966 skal jobbe på

iRobot Roomba 966 gir også forbrukeren mulighet til å stille inn når man vil at modellen skal starte. Denne timeren gjør at man ikke trenger å være hjemme når modellen gjør rent, da man kan programmere den til å starte for eksempel halvannen time før man kommer hjem.

Hvis man er hjemme når iRobot Roomba 966 starter vil man ikke bli forstyrret. Lydnivået er lavt og ligger kun på 58 dB. Under støvsuging samler iRobot Roomba 966 støvet i en beholder på 0,6 liter hvor støvpartiklene ikke slippes ut igjen.

iRobot Roomba 966 er også utstyrt med et HEPA-filter som sikrer best mulig filtrering av støvpartiklene

Styres via en app

iRobot Roomba 966 kan styres med appen iRobot Home via Wifi. Dette er spesielt praktisk hvis man setter i gang roboten når man ikke er hjemme. Via denne appen kan man både stille inn planleggingen sin og overvåke iRobot Roomba 966 mens den jobber. Da har man full kontroll selv om man ikke er hjemme.

iRobot Roomba 966 fjerner støv og skitt både fra harde gulv og tepper, samt helt inntil kanter og hjørner.

Modellen er utstyrt med en sensor som måler om det er noen nærliggende hindringer. Hvis det er det, finner modellen en annen rute. Dette er en av grunnene til at iRobot Roomba 966 ikke setter seg fast så lett.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk uttrykker at iRobot Roomba 966 i deres øyne er den beste modellen på markedet når det kommer til dette aspektet.

iRobot Roomba 966 måler 13,3 cm x 42 cm x 52 cm og veier 3,9 kilo.

Lydnivået ligger på kun 58 dB.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 966:
🌪️ AeroForce rengjørings-hovedmodul og børster på sidene
🌪️ Arbeidstid på 75 minutter før opplading
🌪️ Timer-funksjon
🌪️ Kan styres med appen iRobot Home
🌪️ Med velfungerende sensorer

Her kan du se en reklamevideo fra iRobot hvor de viser frem modellen: 

https://www.youtube.com/watch?v=XIPzSmwClJ8

Electrolux Pure i9

✅ Testvinner hos det svenske teknikkmagasinet M3
✅  4 av 6 mulige stjerner hos avisen Dinside.no

Electrolux Pure i9 robotstøvsuger

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 995,00 Kr. 0,00 Kr. 11 995,00 Kr. Les mer
11 995,00 Kr. 0,00 Kr. 11 995,00 Kr. Les mer
12 375,00 Kr. 0,00 Kr. 12 375,00 Kr. Les mer

.
Electrolux Pure i9 har blitt testet av 2 forskjellige eksperter fra Skandinavia – både de svenske ekspertene fra teknikkmagasinet M3 og de norske ekspertene fra avisen Dinside.no.

Electrolux Pure i9 får veldig gode omtaler da den presterer godt i begge testene og på flere forskjellige testområder. Derfor blir Electrolux Pure i9 stemplet som testvinner hos M3 og får toppkarakter hos Dinside.no.

Derfor er denne modellen testvinner

Electrolux Pure i9 er ikke en billig robotstøvsuger, men ekspertene vurderer at man med denne modellen får utrolig god kvalitet for pengene. Dette er en robotstøvsuger som virkelig kan prestere.

Ved første øyekast ser Electrolux Pure i9 litt annerledes ut enn andre robotstøvsugere da den har en trekantet form. Det spesielle designet er laget for at modellen enklere skal kunne komme helt inntil kanter hvor runde roboter har noen blinde vinkler.

Electrolux Pure i9 har en avansert teknologi og vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha det beste av det beste.

Ekspertene vurderer at Electrolux Pure i9 virkelig presterer når det kommer til fjerning av støv og skitt. Formen gjør også at modellen er god inntil kanter og hjørner.

Infrarød teknikk med 3D Vision System

Electrolux Pure i9 har en infrarød teknikk med 3D Vision System og deler hjemmet inn i soner. Dette forhindrer at modellen støter borti hindringer på gulvet som for eksempel bord og stoler.

Modellen registrerer også hvis det finnes trapper og skarpe kanter slik at den ikke beveger seg utover disse områdene. Hvis man vil kan man sette opp en «virtuell vegg» for at modellen kun skal bevege seg der man ønsker.

Electrolux Pure i9 har også en medfølgende app som kan lastes ned på telefonen. Da kan man styre planleggingen og overvåke støvsugingen via telefonen. Det betyr også at man kan få modellen til å støvsuge når man ikke er hjemme, slik at man slipper eventuell bråk og støv. Electrolux Pure i9 er lagd til å forhindre at støvpartikler slippes ut i huset igjen, men det vil alltid være litt støv i luften når det støvsuges.Electrolux Pure i9

Electrolux Pure i9 har et batteri som gjør at modellen kan jobbe i ca. 40 minutter. Deretter vil den ikke bare stå midt på gulvet, for den kan selv registrere når den holder på å gå tom for strøm. Da returnerer den automatisk til ladestasjonen. Hvis modellen ikke er ferdig med arbeidet, vet den selv hvilke områder som mangler. Når den er ferdig ladet vil den fortsette der den slapp.

Oppladingstiden er på 180 minutter.

Denne robotstøvsugeren har et lydnivå på 75 dB og veier 3,32 kg.

Utvalgte fordeler ved Electrolux Pure i9:
🌪️ Trekantet form for bedre støvopptak
🌪️ Infrarød teknikk med 3D Vision System
🌪️ Inndeler hjemmet i soner
🌪️ Mulighet for å styre roboten via en app
🌪️ 40 minutters arbeidstid

Her kan du se en video fra det svenske teknikkmagasinet M3 hvor de tester robotstøvsugeren: 

https://www.youtube.com/watch?v=0DMrOiiNpq8

Gode råd når du kjøper robotstøvsuger:

I takt med den stigende populariteten til robotstøvsugerne har det dessverre kommet mange typer på markedet som ikke er verdt pengene. I følge de testene vi har gjennomgått, finnes det robotstøvsugere så billig som 500 kroner. Det de billige modellene har til felles, er at de gjør det dårlig i testene.

Vi anbefaler at du går etter kjente merker og modeller, og ikke er altfor sparsommelig når du skal investere. Ellers er det bedre å utsette kjøpet eller ta til takke med en vanlig manuell støvsuger.

Et budsjett på 4.000 – 5.000 kroner er fornuftig hvis du vil skaffe en god robotstøvsuger med god rengjøringsevne. Her får du mye for pengene. De dyreste modellene koster lett 8-12.000 kroner. Da får du selvfølgelig alle de nyeste funksjonene og effektene, og de dyre kandidatene støvsuger også litt bedre – men i det prislaget betaler du relativt mye for “de siste prosentene” om du ser på rengjøringsevnen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke robotstøvsugere er best i test?

iRobot Roomba 980 og Electrolux Pure i9

🤓 Hvordan testes robotstøvsugerne?

Robotstøvsugerne vurderes ut ifra deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag, langs paneler og rundt bord og stolben. I tillegg vurderes deres navigasjonsevne, energiforbruk, ladetid og aktiv arbeidstid. Til slutt evalueres de på brukervennlighet.

🤔 Hva bør jeg tenke på når jeg velger en robotstøvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Robotstøvsuger Test – Disse testene har vi analysert:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde i 2015 det som nok er den største testen av robotstøvsugere til nå, der de teste 25 forskjellige modeller. Testen virker mer objektiv enn mange andre fordi det ikke er beskrivelse av hver støvsuger, men bare karakterer på de områdene som ble testet. Testområdene er delt inn i hovedområdene støvsuging, batteri, brukervennlighet, støvbeholder og lydnivå. Hvert hovedområde er delt inn i mer spesifikke underområder, der du kan se hver vurdering enkeltvis. Du kan se hele Råd & Rön-testen her, men det krever betalt abonnement.

Dinside.no 🇳🇴
Nettmagasinet Dinside.no tar for seg tidsaktuelle emner sett fra forbrukerens vinkel. Magasinet presenterer jevnlig tester av ulike produkter, og et eksempel er testen av iRobot Roomba 880 fra desember 2014, som er tilgjengelig for alle. Denne testen skiller seg ut fra de andre testene vi bruker her, fordi produktet ikke blir sammenlignet med andre modeller, men testet alene. Det gir en dypere analyse, men gjør det vanskelig å sammenligne direkte. Dinside.no har likevel testet andre robotstøvsugere på samme måte tidligere. Les hele testen gratis her.

Dinside.no har også testet en robotstøvsuger fra Electrolux. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no har testet 6 robotstøvsugere i en artikkel fra november 2014. Den er gratis og kan leses her. I motsetning til de andre testene, er det i denne artikkelen åpent kommentarfelt for brukerne. Her er det mer informasjon og erfaringer å hente. Kritiske lesere stiller spørsmålstegn ved testkriteriene, som noen steder virker litt tilfeldige.

Aftenposten.no 🇳🇴
Avisen Aftenposten.no offentliggjorde en artikkel der 6 robotstøvsugere ble testet i oktober 2015. Støvsugerne ble testet og vurdert av Susanne Frennert, som er doktorgradskandidat i rehabiliteringsteknikk ved Lunds Tekniska Högskola i Sverige, der hun først og fremst fokuserer på robotstøvsugere som hjelpemiddel for eldre. Testen gir en veldig subjektiv vurdering av hver modell (basert på Frennerts ekspertviten), men blir støttet av delkarakterer for bruk/håndtering, kvalitet og kapasitet, i tillegg til oppsummering av de mest positive egenskapene til hver støvsuger. Artikkelen er gratis tilgjengelig på Aftenpostens nettside.

M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se er en del av det svenske IT-nettverket IDG, og har i flere omganger testet robotstøvsugere. De er oppmerksomme på at teknikk hele tiden blir utviklet og forbedret, så derfor lanserte magasinet i november 2015 en ny test med 6 nyere modeller, som ble testet av Andreas Bergsman. I testen ble støvsugerne vurdert på en skala fra 1 til 10, men alle testkandidatene får relativ god karakter. Testen er gratis for alle, men vær oppmerksom på at den er delt over flere sider, og at linken til neste side er litt skjult i sidens innhold.

M3.se har også foretatt en annen test av robotstøvsugere. Denne inkluderer blant annet Neato Botvac Connected og Electrolux Pure i9. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Tek.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Tek.no har fokus på teknikk og gadgets, og tilbyr både relevante tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet har i april 2016 offentliggjort en test med toppmodellene fra de 5 største produsentene av robotstøvsugere, og den er det gratis å lese. Artikkelen er skrevet av den erfarne it- og teknologijournalisten Kurt Lekanger, og skiller seg ut fra de andre testene ved bare å fokusere på produsentenes toppmodeller. Artikkelen slutter med en interessant debatt der forfatteren selv drøfter testen og modellene med leserne. Vær oppmerksom på at testen er delt opp over flere sider. Linkene til de neste sidene finner du nederst i artikkelen.

Alt om Data 🇩🇰
Det danske magasinet Alt om Data gjorde i mars 2017 en test av robotstøvsugeren Severin Chill. Testpanelet er spesielt begeistret for brukervennlighet, ytelse og pris. Magasinet har laget en grundig gjennomgang av robotens styrker og svakheter, der de blant annet ser på evnen til å plukke opp katte- og hundehår fra tepper. Hele testen er gratis å lese og du kan lese den vedå klikke her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en internasjonal nettside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin oppgave å gi de besøkende den seneste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Dyson 360 Eye. Trustedreviews.com har også testet Neato Botvac Connected. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er et britisk testnettsted som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner, men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet iRobot Roomba. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Testfakta.se 🇸🇪
Testtakta.se er et svensk testnettsted som foretar forskjellige vurderinger av forbrukerprodukter til hjemmet. Testfakta.se utfører disse testene i laboratorier for å få så nøyaktige målinger som mulig. Her har Testfakta.se testet 7 forskjellige robotstøvsugere. Ønsker du å lese mer kan du finne hele anmeldelsen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse