Robotstøvsuger - Best i Test: Finn de beste robotstøvsugerne i test her

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

SIST OPPDATERT: mai 16, 2023.
Robotstøvsuger - Best i Test: Finn de beste robotstøvsugerne i test her

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Hvis du har en travel hverdag og gjerne investerer i tidsbesparende hjelpemidler, har du sikkert allerede tenkt på å anskaffe en robotstøvsuger. Disse støvsugerne har i løpet av få år blitt svært populære, men det er stor forskjell på ulike modeller når det gjelder både pris og kvalitet.

Vi har analysert en rekke tester av robotstøvsugere, fra hele Skandinavia, og har her samlet de beste testvinnerne. Vi har gjennomgått tester fra forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner hvor eksperter tester robotstøvsugere og vurderer de ut ifra faktorer som kvalitet og pris.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste robotstøvsugerne på markedet.

De 11 beste robotstøvsugerne i testguiden 2023:

Vis mer +

Vis mindre -

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Sammendrag: De 11 beste robotstøvsugerne

Se hele tabellen

7 ting du bør vurdere før du kjøper robotstøvsuger

 • Batteritid

  Når du vurderer de mest avanserte trådløse støvsugerne, spiller batteriet en kritisk rolle. Mens den gjennomsnittlige batteritiden til en robotstøvsuger under normal drift er omtrent 60 minutter, er det viktig å merke seg at batteriets levetid kan reduseres avhengig av typen gulv som rengjøres, ettersom børstemotoren kan måtte jobbe hardere for å fjerne hår eller fibre.

  Som en generell regel kan de fleste modeller rengjøre et område på ca. 45 m2 i løpet av 30 minutter, så det er best å basere avgjørelsen din på disse tallene og størrelsen på området du vil dekke. Hvis du trenger å rengjøre flere rom eller større områder på rundt 80 m2, anbefales det å velge en støvsuger med minst 90 minutters batteritid for å sikre at den enkelt kan rengjøre alle nødvendige rom før den må lades. I tillegg bør du vurdere ladetiden, som vanligvis tar 3 til 4 timer, da dette kan være et problem hvis du velger en modell som ikke kan rengjøre det ønskede området før den må lades.

 • Sugekraft

  Effektiviteten til støvsugeren din er sugekraften, som vanligvis måles i pascal (Pa). For rutinemessig rengjøring med robotstøvsugere anbefales det å velge modeller med sugekraft mellom 1500 og 2000 Pa, selv om noen modeller kan gå opp til 3000 Pa eller mer. Støvsugere med lavere sugeeffekt har en tendens til å kveles med mindre rusk, i motsetning til modeller med høy effekt, som kan fjerne de aller fleste partikler.

  Modeller med høy effekt kan imidlertid fungere i kortere tid og være høyere enn andre robotstøvsugere. Hvis du har kjæledyr eller tepper og vil sikre grundig rengjøring, anbefaler vi at du velger en støvsuger med ca. 2000 Pa sugekraft. Dette vil gjøre det mulig å plukke opp selv små gjenstander som AA-batterier fra gulvet og fjerne smuss raskt og effektivt i en enkelt passering.

 • Støvkapasitet

  Kapasiteten på støvbeholderen varierer vanligvis fra 0,25 til 1 liter, med 0,5 liter som gjennomsnittet og tilstrekkelig for et par rengjøringsoppgaver før den må tømmes. Hvis du velger en mindre beholder på 0,25 liter, kan det føre til at du går tom for plass til å suge opp smuss og rusk, slik at du må tømme den manuelt før du er ferdig med hele området. Hvis du bor i et større hus, er det best å velge en beholder med større kapasitet på minst 0,4 liter.

 • Tilkobling og app-integrasjon

  Noen modeller leveres med en tradisjonell fjernkontroll for å justere innstillinger eller flytte støvsugeren rundt i rommet, mens avanserte modeller nå kobles til WiFi-ruteren din og betjenes via en dedikert app. Disse appene varierer i funksjonalitet avhengig av hvor avansert roboten er, men de viktigste funksjonene å se etter er muligheten til å slå maskinen av og på, pause eller stoppe rengjøringen og etablere en regelmessig rengjøringsplan.

  Tilleggsfunksjoner som et kart over rengjorte områder, rengjøringshistorikk, punktrengjøring, batteristatus eller varsler når roboten er ferdig med arbeidet, er litt mer avanserte og kjekke å ha. Selv om de fleste anerkjente enheter også støtter stemmestyring gjennom interaksjon med intelligente assistenter som Google, Siri og Alexa, anses ikke denne funksjonen som viktig siden den sjelden brukes av folk flest. Men hvis det er viktig for deg å ha det, må du se etter det når du velger en modell.

 • Ytterligere funksjoner

  I tillegg til rengjøringsplaner og hjemmekartlegging, tilbyr robotstøvsugere noen få andre praktiske funksjoner. En av disse funksjonene er sensorer, som kan omfatte deteksjon av gulvtype, klippedeteksjon for å forhindre fall ned trapper og hindringsdeteksjon for å forhindre at støvsugeren setter seg fast. Hvis du har trapper eller forskjellige gulvtyper i hjemmet ditt, bør du se etter disse sensorfunksjonene.

  En annen nyttig funksjon er selvtømming, som gjør det mulig for støvsugeren å tømme støvbeholderen med jevne mellomrom for å holde den i bevegelse uten å kreve manuell inngripen (noe du bør forvente å gjøre hver andre eller tredje rengjøringssyklus). På samme måte kan modeller med automatiske dokkingssystemer finne veien tilbake til laderen automatisk, noe som sparer tid og gjør robotstøvsugeren enda mer brukervennlig.

  Hvis du leter etter en allsidig støvsuger, bør du vurdere en hybridmodell som kan støvsuge og moppe samtidig, slik at du kan rengjøre gulv og tepper med en enkelt enhet.

 • Pris

  Kostnaden for en støvsuger avhenger vanligvis av kartfunksjoner og antall tilleggsfunksjoner som automatisk tømming av søppelbøtter, målrettet rengjøring av områder eller forbudte soner. Avanserte modeller til 10 000 kr eller mer kan ha fine funksjoner, men de er kanskje ikke nødvendige for en gjennomsnittlig forbruker. Disse funksjonene kan omfatte kartlegging av opptil 10 etasjer, unngåelse av bestemte områder, automatisk tømming av støvbeholderen og samarbeid med andre robotstøvsugere.

  Våre undersøkelser viser at modeller i prisklassen 2000 til 50000 kr tilbyr nesten alt en gjennomsnittlig huseier trenger, inkludert Wi-Fi-tilkobling, sofistikert navigasjon, romspesifikk rengjøring og mange andre funksjoner. Budsjettvennlige modeller i prisklassen 500 til 1000 kr kan også gjøre en anstendig rengjøringsjobb, men de kan mangle noen av de avanserte funksjonene eller ha appfunksjonalitet av lavere kvalitet.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Etter hvert som populariteten til robotstøvsugere fortsetter å øke, har anmeldelser fra både forbrukere og eksperter blitt viktige ressurser for å forstå styrker og svakheter ved disse enhetene. Disse vurderingene baserer seg på tester og observasjoner for å gi god informasjon om støvsugerens ytelse på områder som batteritid, rengjøringseffektivitet, støynivå, navigasjonsfunksjoner og andre faktorer.

  Forbrukerevalueringer gir et mer subjektivt perspektiv ved å dele sine egne erfaringer med enheten og hvordan den passer inn i deres livsstil. Vi anbefaler å velge modeller med rangeringer over 4,0, da dette fungerer som en garanti for kvalitet og tilfredshet. Både forbruker- og ekspertanmeldelser er uvurderlige kilder til informasjon når du bestemmer hvilken robotstøvsuger som best oppfyller dine behov, og derfor har vi tatt dem med i oversikten vår og vurdert dem i vår analyse av produktene.

arrow-more

Neatsvor X600 Pro - beste robotstøvsuger med vaske-funksjon

Robotstøvsuger - Best i test hos Tekguide.no
 • Best i test på TEKGUIDE.NO
 • God anmeldelse hos nettsiden Cleanerobot.com
 • Høy vurdering på 4,8/5 hos Priceboon

Se priser og tilbud på Neatsvor X600 Pro:

 • Vask og støvsuging i ett
 • Automatisk lading
 • Kompatibel med app og Google Home

Forbrukerlivs vurdering

Neatsvor X600 Pro er en pålitelig robotstøvsuger som utmerker seg på flere områder.  Den har en sterk sugekraft på 6000 Pa, som gjør den i stand til å fjerne skitt, støv og rusk uten problemer. I tillegg har vann- og støvbeholderne en kapasitet på henholdsvis 350 ml og 600 ml, som gjør rengjøringen enda enklere.

Selv om den er noe dyr sammenlignet med andre modeller, er den verdt pengene hvis du ønsker en effektiv robotstøvsuger med så og si alt av de mest avanserte funksjonene. Det kan imidlertid være litt vanskelig å sette opp robotstøvsugeren. Likevel tror vi at denne allsidige robotstøvsugeren vil være en god assistent i din daglige rengjøring, og det er derfor vi rangerer den høyt på vår liste.

Fordeler

 • Smart kart for navigasjon
 • Kan både støvsuge, skrubbe og moppe gulvet
 • 180 minutters driftstid
 • Kan brukes på 250 kvadratmeter per lading
 • Kontrolleres via en app
 • Kompatibel med Alexa Smart Speaker

Ulemper

 • Dyrere i pris sammenlignet med andre modeller
 • Instruksjonene for oppsett kunne vært klarere

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger, med vaske-funksjon, er en ideell modell for deg som gjerne vil ha det beste av det beste – og som vil spare massevis av tid og krefter på å slippe å støvsuge og vaske gulvene selv.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Neatsvor X600 Pro

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 180 min
 • Ladetid: 360 min
 • Støvbeholdervolum: 0,6 l
 • Sugeeffekt: 6000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 33 x 33 x 9,8 cm
 • Vekt: 4,1 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Fullstendig rengjøring med ett produkt -innebygd vaskefunskjon
Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en modell som utfører en fullstendig rengjøringsjobb på egenhånd. Her trenger du ikke gjøre noen verdens ting manuelt. Denne robotstøvsugeren støvsuger alle rom, og deretter kan modellen både moppe og skrubbe gulvene.

Neatsvor X600 Pro er nemlig en unik robotstøvsuger, som er utstyrt med en innebygd vaskefunksjon -slik at den ikke bare kan fjerne støv, men også vaske gulvene dine. Dersom du imidlertid kun har lyst til at den kun skal støvsuge, går det fint an å slå av vaksefunksjonen.

No-Go-Zones og automatisk lading
Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er designet til kun å rengjøre de områdene du vil at den skal rengjøre. Du kan stille inn No-Go-Zones via smarttelefonen din, ved hjelp av den medfølgende appen. Her kan du også følge med på robotstøvsugeren mens den støvsuger.

Når robotstøvsugeren er ferdig med å rengjøre, returnerer den automatisk tilbake til ladestasjonen – det samme gjelder også når den er i ferd med å gå tom for strøm. Derfor trenger du ikke bekymre deg for at du må lade den manuelt for å kunne støvsuge når du vil.

Hva sier eksperter om Neatsvor X600 Pro?

Ekspertene hos nettsiden Cleanerobot.com har testet Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger og er svært fornøyde med modellen. De gir modellen en god anmeldelse og konkluderer med følgende: «With its 360 degrees global cruise and scanning and LDS navigation and slam algorithm, you can do selective cleaning, whole house cleaning, scheduled cleaning, etc. In short, Neatsvor X600 vacuum will clean any area of your home thoroughly without you lifting a finger. It is truly a great cleaning device that can save you time, effort and a lot of hassle!»

Mer om Neatsvor X600 Pro

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 180 min
 • Ladetid: 360 min
 • Støvbeholdervolum: 0,6 l
 • Sugeeffekt: 6000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 33 x 33 x 9,8 cm
 • Vekt: 4,1 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Ecovacs Deebot N8 Pro - støvsuger, feier og mopper i én og samme operasjon 

God robothybrid for harde gulv
 • 73/100 samlet poengsum på Robotobzor
 • 8/10 vurdering på Gadgets360
 • 4.4/5 stjerner på Google Shopping
Ecovacs Deebot N8 Pro

De beste prisene fra Prisguide

 • TrueDetect 3D med millimeters hindernøyaktighet
 • Automatisk teppedeteksjon
 • OZMO våttørking for optimalt rengjøringsresultat

Forbrukerlivs vurdering

Hvis du ønsker deg en støvsuger og mopp i ett, så er Ecovacs Deebot N8 Pro et godt valg! Den har avansert digital kartleggingsteknologi og en Truedetect 3D-sensor som sørger for at den ikke støter borti ting og unngår områder du ikke vil ha rengjort. Dens trelags støvfiltreringssystemet sikrer at allergener fjernes fra luften, mens den kraftige sugeevnen på 2600 Pa gjør den ideell for hjem med kjæledyr.

Noen forbrukere har rapportert om ytelsesproblemer på tepper, men det fungerer optimalt på laminat, PVC, parkett eller fliser. Alt i alt er fordelene større enn ulempene, derfor anbefaler vi absolutt Ecovacs Deebot N8 Pro dersom du vurderer å skaffe deg en robotstøvsuger.

Fordeler

 • Avansert digital kartlegging med ryddig sonerengjøring
 • Enkelt å bytte beholder
 • Sterk sugekraft på 2600 Pa
 • Tre-lags støvfiltreringssystem fjerner 99 % av alle allergener
 • Stort utvalg av funksjoner og justeringsmuligheter

Ulemper

 • Ytelsen på tepper kan forbedres
 • Moppfunksjon sliter litt når den jobber med vanskelige flekker

Med sin avanserte teknologi for automatisk teppegjenkjenning kan Deebot N8 Pro sømløst navigere mellom tepper og harde gulvflater, og sikre en grundig rengjøring av huset ditt. Når sensorene oppdager et teppe, justerer støvsugeren automatisk rengjøringsmodusen for mer grundig rengjøring, samtidig som den forhindrer skade på harde gulvflater. Dette er spesielt nyttig for dyreeiere, travle foreldre og alle som ønsker å nyte et rent hjem uten bryet med å stadig justere rengjøringsinnstillingene.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Ecovacs Deebot N8 Pro

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 110 min
 • Ladetid: 240 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 l
 • Sugeeffekt: 2600 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 35,3 x 35,3 x 93 cm
 • Vekt: 5 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Stor batterikapasite for rengjøring av større områder
Robotstøvsugeren Ecovacs Deebot N8 Pro er utstyrt med et kraftig batteri som kan takle store rengjøringsområder, slik at den kan rengjøre effektivt og uten anstrengelser. Med en driftstid på 110 minutter og en ladetid på 240 minutter har N8 Pro svært god batterikapasitet sammenlignet med lignende robotstøvsugere på markedet -den kan rengjøre gulvet grundig uten å måtte lades opp ofte. Selv om du har et større hus som krever lengre driftstid, vil batteriet automatisk lades når det er tomt og vil fortsette der den slapp.

Merk: Modellen er også tilgjengelig i en versjon med integrert selvrensende støvbeholder i ladestasjonen som lar den lade batteriet under rengjøringsøkten, tømme støvbeholderen og fortsette å rengjøre hvis nødvendig. Den kan kjøpes separat og er tilgjengelig i grå eller perle-farget variant.

Støvbeholderens volum er på  0,42 liter, som er gjennomsnittet på markedet, slik at du ikke trenger å tømme den ofte. På baksiden har den en vannbeholder på 0,24 liter som  bruker en innovativ elektronisk vannpumpe og reservoar som jevnt påfører vann mens den vasker. I kombinasjon med kraftig sugekraft, vil denne OZMO-våtmoppeteknologien legge til rette for at DEEBOT gir en grundig og omfattende rengjøring.

God sugekraft
En av de mest imponerende egenskapene til N8 Pro er dens sterke sugekraft på 2600 Pa, som er 73% mer sammenlignet med forgjengeren OZMO 950 Care. Den er kraftig nok til å fjerne vanskelig skitt og dyrehår. Kombinert med TrueDetect 3D-teknologi som har millimeterpresisjon når det gjelder hindringer, kan den tilpasse seg ethvert miljø uten problemer.

Hjemme-kartleggingsfunksjonen lar deg også lage kart over gulvene dine slik at du kan angi bestemte områder for roboten å rengjøre eller unngå. Med ECOVACS-appen kan du dele opp rom eller gruppere dem, velge bestemte rengjøringssekvenser og justere sugekraften og vannstrømningshastigheten for forskjellige områder.

Personifisert rengjøring
N8 Pro har også et kraftig tre-lags HEPA-støvfiltresystem som er designet for å fjerne 99% av alle mikropartikler og allergener. Det første laget av filtrering fanger opp store partikler som hår og støv, mens det andre laget fanger opp mindre partikler som pollen og dyrehår. Det tredje og siste laget har et HEPA-filter som fanger opp små mikropartikler, og sørger for at de ikke slipper ut i luften igjen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Ecovacs Deebot N8 Pro?

Både forbrukere og eksperter roser Ecovacs Deebot N8 Pro for sine imponerende funksjoner og rengjøringsevner. På Robotobzor.com fikk den en rating på 73/100, og de fremhever dens svært presise deteksjonssystem på harde gulv, evnen til å både moppe og støvsuge samtidig og dens sterke sugeevne. De nevner imidlertid også at moppfunksjonen sliter litt med å skrubbe bort vanskelige flekker. Robotstøvsugeren er likevel svært god og effektiv når det gjelder å samle opp støv og utføre lett mopping av gulv.

Gadgets360.com ga Ecovacs Deebot N8 Pro en vurdering på 8/10 og var særlig imponert over den brukervennlige appen, den gode navigasjonsfunksjonen og lang batteritid. I testen deres tok det rundt 40 minutter å rengjøre 80 m2 én gang, og når den ble kjørt to ganger med splittet rengjøring og mopping i forskjellige omganger, tok det omtrent to timer per dag før den var ferdig med rengjøringen.

Forbrukere har også gitt modellen gode vurderinger, med en gjennomsnittlig vurdering på 4,4/5 hos Googles samling av forbrukeranmeldelser. Forbrukerne setter pris på rengjøringsytelsen, brukervennligheten og den stillegående driften. På Amazon har modellen en gjennomsnittlig vurdering på 4,3 av 5 -her fremhever forbrukere støvsugerens evne til å effektivt plukke opp kjæledyrhår og navigere rundt møbler.

Mer om Ecovacs Deebot N8 Pro

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 110 min
 • Ladetid: 240 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 l
 • Sugeeffekt: 2600 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 35,3 x 35,3 x 93 cm
 • Vekt: 5 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Roomba Combo i8+ - robotstøvsuger og mopp i ett

Ideell robotstøvsuger for mellomstor leilighet
 • 7,6/10 Rtings.com

Se priser og tilbud på Roomba Combo i8+:

 • 4-trinns rengjøringssystem
 • System for overflateregistrering
 • Automatisk tømming

Forbrukerlivs vurdering

Roomba Combo i8+ tilbyr et 4-trinns rengjøringssystem som både kan støvsuge og moppe ulike typer overflater. Den intelligente Imprint Smart Mapping-teknologien og “No Mop Zones”-funksjonen gir tilpassede rengjøringsløsninger som er skreddersydd for hjem på opptil 55 m2. I tillegg er det svært praktisk at denne Roomba-modellen automatisk tømmer støvbeholderen, noe som sikrer opptil 60 dagers rengjøring uten bruk av hender. Selv om den kan være litt støyende når den tømmer støvbeholderen, er det viktig å huske at dette er vanlig for de fleste robotstøvsugere. Vi tenker at denne mindre ulempen oppveies av modellens enestående brukervennlighet og de avanserte rengjøringsfunksjonene.

Fordeler

 • Automatisk selvtømming
 • Enkel å vedlikeholde
 • Innebygd mopp
 • Driftstid på opptil 110 minutter
 • God ytelse på bare gulv

Ulemper

 • Sliter litt med tepper med høy kant
 • Litt støyende når støvbeholderen tømmes

Denne robotstøvsugeren/moppen kan rengjøre alle typer overflater takket være et system som kan gjenkjenne ulike typer overflater. Enten hjemmet ditt har tepper, tregulv eller fliser, justerer i8+ høyden på rengjøringsflaten slik at det passer til gulvtypen -noe som sikrer grundig rengjøring av alle overflater. Den kan også stilles inn til å rengjøre ekstra på visse typer områder som er ekstra skitne, slik som for eksempel i gangen. Dette gjør den ideell for travle husholdninger, kjæledyrseiere eller de som bare ønsker et rent hjem med minimal innsats.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Roomba Combo i8+

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 110 min
 • Ladetid: 99 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 L
 • Sugeeffekt: 1700 Pa
 • Dimensjoner: 34,2 x 34 x 9,3 cm
 • Vekt: 3,4 kg
 • Mopping: Ja
 • Kartlegging av hjemmet: Ja
 • Deteksjon av hindringer: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Avansert rengjøring med 4-trinns rengjøringssystem
Roomba Combo i8+ er en innovativ robotstøvsuger som bruker et 4-trinns rengjøringssystem. Denne imponerende rengjøringsprosessen innebærer å løsne, løfte og suge opp skitt og smuss, mens det siste trinn samtidig mopper harde gulv for en grundig rengjøring. Roomba Combo i8+ skiller seg ut fra andre modeller med sin evne til å støvsuge og moppe samtidig. Den har en vanntank som rommer 210 ml vann, som er nok til å rengjøre opptil 55 m2 i en økt. 

Selv om den ligner på iRobot Roomba i7, kommer denne støvsugeren med en virtuell barriereenhet, et ekstra HEPA-filter og støvbeholder, og et batteri med høyere kapasitet som gir lengre driftstid. Driftstiden på denne modellen ligger på opptil 110 minutter, mens modellen i7 kan bare kjøre i opptil 75 minutter.

Smart integrering
Modellen er kompatibel med populære stemmeassistenter som Alexa, Google Assistant og Siri. Dette muliggjør enkel og praktisk kontroll av Roomba Combo i8+ gjennom enkle talekommandoer. Enten du vil starte en rengjøringssyklus, pause rengjøringen eller sende Roomba tilbake til basen, kan du gjøre alt ved bare å bruke stemmen.

Hva sier eksperter om Roomba Combo i8+?

Ifølge eksperter på Rtings.com kan denne intelligente rengjøringshjelperen klare å fjerne dyrehår, støv og stort og lite rusk helt uten problemer. Det kraftige suget og effektive rengjøringssystemet sikrer et skinnende rent gulv etter hver rengjøringsøkt. 

Eksperter fremhever også at Roomba Combo i8+ viser sin allsidighet ved uanstrengt å håndtere forskjellige typer rusk på forskjellige overflater. Når det gjelder fint støv og rusk som ligger inne i teppefibre med høy kant, kan den imidlertid støte på noen vanskeligheter. Likevel er den generelle ytelsen svært imponerende.

Mer om Roomba Combo i8+

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 110 min
 • Ladetid: 99 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 L
 • Sugeeffekt: 1700 Pa
 • Dimensjoner: 34,2 x 34 x 9,3 cm
 • Vekt: 3,4 kg
 • Mopping: Ja
 • Kartlegging av hjemmet: Ja
 • Deteksjon av hindringer: Ja
 • Automatisk lading: Ja

iRobot Roomba J7+ - testvinnende robotstøvsuger som er god til å fjerne dyrehår

Beste robotstøvsuger i test
 • Testvinner hos GoodHouseKeeping.com, TrustedReviews.com og TechHive.com
 • ”Best for travle familier” hos Independent.co.uk
 • 4,5/5 hos TomsGuide.com og TechRadar.com
 • 4.5/5 stjerner på Amazon
iRobot Roomba J7+
 • Dual Multi-Surface gummibørster
 • Med spesiell P.O.O.P-funksjon
 • Automatisk tømming av støvbeholderen 

Forbrukerlivs vurdering

Vi konkluderer med at Roomba J7+ er en svært effektiv robotstøvsuger med en rekke fordeler -spesielt for kjæledyreiere. Den har en enestående kartfunksjon, mulighet for å definere rom og no-go-soner, samt automatisk tømming og dokking. Selv om indikatoren for batterinivå ikke viser batteriet i prosent, er roboten likevel i stand til å rengjøre begge etasjer i et tre-roms hus på én full oppladning, ifølge TechRadar.com.

Til sist mener vi at denne robotstøvsugeren fortjener en plass høyt opp på vår liste, da dette er en testvinnende modell som utmerker seg på rengjøringsevne, smart navigasjon, brukervennlige apper og generell høy allsidighet og god funksjon.

Fordeler

 • Stemmekontroll
 • Automatisk dokkingsystem
 • Garanti for å unngå kjæledyravfall
 • Gode kartfunksjoner (definerbare rom og no-go-soner)
 • Enkelt oppsett

Ulemper

 • Indikator for batterinivået viser ikke prosentandel
 • Litt bråkete når den tømmer støvbeholderen

Roomba J7+ fra iRobot er utstyrt med en spesiell funksjon, nemlig P.O.O.P (Pet Owner Official Promise). Denne funksjonen er laget for at robotstøvsugeren skal unngå å kjøre over avføring fra kjæledyr. Derfor er denne robotstøvsugeren godt egnet for kjæledyreiere.

Den har også et avansert navigasjonssystem og den unngår hindringer. Det betyr at denne robotstøvsugeren både fjerner støv og hår fra kjæledyr, samtidig som den ikke setter seg fast/krasjer i alt fra leker, kabler, vegger og møbler. Med andre ord er dette en pålitelig robotstøvsuger som utfører rengjøringsjobben på egenhånd.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av iRobot Roomba J7+   

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 75 min
 • Ladetid: 180 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 l
 • Sugeeffekt: 2200 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 31 x 33,8 x 40,1 cm
 • Vekt: 7,5 kg
 • Mopping: Nei
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Fleksibel rengjøring med smart kontroll
Robotstøvsugeren Romba J7+ har “Dual Multi-Surface”-gummibørster som, ifølge iRobot, bøyer seg for å passe til forskjellige gulvtyper og for at hår ikke skal vikles rundt dem. I tillegg til disse gummibørstene har den også en tre-arms sidebørste for rengjøring av kanter og sprekker. Sammen med “Imprint Smart Mapping”-teknologien, som lar deg kontrollere og planlegge hvilke rom som skal rengjøres og når, vil denne robotstøvsugeren gjøre rengjøringen mye enklere.

Stor støvbeholder med effektiv tømming
Støvbeholderen til Roomba J7+ har et volum på 0,4 L -det vil si at den har mulighet til å rengjøre større områder i en økt. I tillegg vil den automatisk tømme støvbeholderen selv. Derfor vil denne robotstøvsugeren rengjøre mer effektivt, fordi man slipper å tømme støvbeholderen flere gangen i løpet av økten.  I tillegg byr denne robotstøvsugeren på det siste innenfor teknologiske fremskritt -du kan nemlig bruke stemmen for å kontrollere den. Det vil si at du i prinsippet aldri trenger å røre ved denne robotstøvsugeren -den gjøre jobben helt selv.

Sterk og adaptiv sugekraft
Selv om iRobot ikke spesifiserer sugekraften (Pa) på sine robotstøvsugere, sies det likevel at Roomba J7+ er 10 ganger sterkere enn de første robotstøvsugerene i Roomba 600-serien. I tillegg til gulvsporing, klippesensorer og et innebygd kamera som gjør at modellen velger en metodisk rute, vil J7+ automatisk øke sugekraften hvis den identifiserer et spesielt skittent område på gulvet.

Den angitte batteritiden er på opptil 75 minutter, som vil si at robotstøvsugeren vil kjøre i over 40 minutter før den begynner å varsle om lavt batteri. Dessuten vil den automatisk kjøre tilbake til ladestasjonen hvis den ikke har nok batteri igjen til å fortsette rengjøringen.

Merk: Hvis du er interessert i å kjøpe en modell med moppefunksjon fra samme serie, kom iRobot Combo J7+ ut i oktober 2022. Den tilbyr en sømløs overgang mellom tepper og harde gulv, og den støvsuger, mopper og tømmer seg selv.

Hva sier forbrukere og eksperter om iRobot Roomba J7+? 

Forbrukernes anmeldelser av Roomba J7+ tyder på at de aller fleste er svært fornøyde med denne robotstøvsugeren. Den har fått en poengsum på 4,3/5 basert på Googles samling av forbrukeranmeldelser og Amazon. En av forbrukerne nevner at han har erstattet sine to støvsugere med denne robotstøvsugeren, da denne modellen er effektiv nok til å klare rengjøringen alene.

Denne modellen har også fått ros av eksperter, og den er blant testvinnerne hos GoodHouseKeeping.com, TrustedReviews.com og TechHive.com. Resultatene fra testene inkluderer effektiv oppsamling av store smuler og finere støv, god unngåelse av kabler, ledninger, kjæledyr-avføring, samt vellykket overgang mellom ulike rom i huset. Independent.co.uk fremhever spesielt den automatiske tømmingen av støvbeholderen og sier at det “… keeps you protected from dust allergies.”

Videre har både TomsGuide.com og TechRadar.com gitt en vurdering på 4,5/5, og begge var enige om at robotstøvsugeren har en utmerket evne til å unngå hindringer og suge opp støv og skitt fra harde gulv. De nevner imidlertid at den er litt støyende når den tømmer støvbeholderen.

Til sist har PCmag.com gitt robotstøvsugeren “Editor’s Choice”-prisen: Best for kjæledyreiere, og at den er spesielt egnet for rotete hjem eller hjem med kjæledyr som kan finne på å gjøre sitt fornødne innendørs. iRobot vil også gi deg en ny modell gratis innen et år etter kjøpet, hvis roboten ikke er i stand til å unngå kjæledyravfall.

Mer om iRobot Roomba J7+

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 75 min
 • Ladetid: 180 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 l
 • Sugeeffekt: 2200 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 31 x 33,8 x 40,1 cm
 • Vekt: 7,5 kg
 • Mopping: Nei
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Neatsvor X500 - robotstøvsuger med mopp

Beste robotstøvsuger for pengene
 • 8,87/10 mulige poeng hos nettsiden Deviceranks.com

Se priser og tilbud på Neatsvor X500 :

 • Utmerket støvsugingsytelse fra hundehår til stålkuler
 • Allsidig kontroll med medfølgende app
 • Antikollisjonssensor

Forbrukerlivs vurdering

Neatsvor X500-støvsugeren tilbyr en praktisk og enkel måte å holde hjemmet ditt rent på. Den er enkel å kontrollere, enten med fjernkontroll eller app, avhengig av dine preferanser -og den har et intelligent antikollisjonssystem som hindrer den i å skade møbler. Du kan også justere alle aspekter ved driften, som å unngå visse rom eller stille inn driftstid og sugekraft -dette kan du gjøre via appen mens du er borte fra hjemmet.

Dessverre gir den ikke beskjed dersom den blir blokkert (eksempelvis av kabler e.l.) og noen ganger bruker den litt tid på å komme seg tilbake til basen etter å ha rengjort. Men alt i alt, grunnet førsteklasses funksjoner og sterk sugekraft på 3000 Pa, tenker vi at denne rimelige robotstøvsugeren vil gjøre de daglige rengjøringsoppgavene enklere. Derfor bør den være øverst på listen din hvis du er på utkikk etter en rimelig robotstøvsuger av høy kvalitet.

Fordeler

 • Smart App og Voice Control
 • Smart kart for navigasjon
 • Kraftig sugeevne 
 • 90-120 minutters brukstid per lading

Ulemper

 • Bråker litt mer sammenlignet med andre modeller

Neatsvor X500 Robotstøvsuger er modellen for deg som gjerne vil ha en fantastisk robotstøvsuger, men som ikke vil bruke veldig mye penger på en.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Neatsvor X500

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 90 – 120 min
 • Ladetid: 240 min
 • Støvbeholdervolum: 0,6 L
 • Sugeeffekt: 3000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 33 x 33 x 7,5 cm
 • Vekt: 2,5 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Styres via en app og lades opp automatisk
Neatsvor X500 Robotstøvsuger kontrolleres ved hjelp av en app til smarttelefonen din. Dersom du heller foretrekker en mer tradisjonell løsning, følger det også med en fjernkontroll.  Robotstøvsugerens app er kompatibel med Google Home. Neatsvor X500 sier også ifra når den holder på å gå tom for strøm. Da kjører den tilbake til ladestasjonen automatisk, og du slipper å måtte sette den til lading selv.

Modellen kan i tillegg stilles inn til å både støvsuge og vaske hele huset – og etter hvert som du blir fornøyd med rutene, kan du lagre innstillingene til senere bruk. Å støvsuge 100 kvadratmeter tar bare 1 time. Her kan du spare masse tid, krefter og ikke minst penger. Du kan bruke den medfølgende appen til å følge med på hvor robotstøvsugeren befinner seg, hvor mye den er ferdig med og hvor mye arbeid som gjenstår.

Støvsuger hår, sand og støvpartikler og har innebygd mopp
Neatsvor X500 Robotstøvsuger vil kunne klare det meste når det kommer til å suge opp ulike partikler. Dette inkluderer alt ifra hundehår, til støv og sand. Neatsvor X500 Robotstøvsuger har også en innebygd mopp for vasking av gulvene.

Du kan slå av vaske-funksjonen, dersom du bare vil at den skal støvsuge.  Modellen er også utstyrt med en kraftig motor, som tåler utrolig mye. Når du er ferdig med å støvsuge, kan du enkelt tømme støvbeholderen med ett enkelt klikk.

Mer om Neatsvor X500

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 90 – 120 min
 • Ladetid: 240 min
 • Støvbeholdervolum: 0,6 L
 • Sugeeffekt: 3000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 33 x 33 x 7,5 cm
 • Vekt: 2,5 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

iRobot Roomba s9 Plus - robotstøvsuger hyllet av eksperter

Beste robotstøvsuger av premium kvalitet
 • Testvinner hos GoodHouseKeeping.com og TomsGuide.com
 • Tredje “best i test” hos TechRadar.com
 • Beste premium robotstøvsuger hos Engadget.com
 • 99 % på ModernCastle.com
 • 4.4/5 stjerner på Amazon

Se priser og tilbud på iRobot Roomba s9 Plus:

 • 3-trinns rengjøringssystem
 • Anti-allergen system
 • Optimal dekning med vSLAM navigasjonsteknologi

Forbrukerlivs vurdering

Robotstøvsugeren Roomba S9 Plus har en selvtømmende støvbeholder, intelligent navigasjon, kjøretid på 120 minutter og svært god sugekraft, som til sammen gjør at denne modellen befinner seg i den dyrere prisklassen -men ifølge TomsGuide.com er den verdt å investere i.

I flere av testene vi har gjennomgått er det imidlertid oppgitt at modellen kan lage litt støy når den støvsuger, spesielt på tregulv -men med tanke på den høye sugekraften er ikke dette så rart. Til tross for dette tenker vi at denne avanserte modellen er en av de beste som finnes hvis du er ute etter en robotstøvsuger av høy kvalitet med brukervennlig teknologi.

Fordeler

 • D-formet for enklere rengjøring av hjørner
 • Selvtømmende
 • Smart kartlegging i flere etasjer
 • Planlagt rengjøring
 • No-go soner

Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Har ikke vært så stillengående i tester

Roomba s9 Plus fra iRobot er en praktisk og effektiv robotstøvsuger for et sunnere hjemmemiljø. Anti-allergensystemet, med AllergenLock-poser, fanger 99 % av pollen- og mugg-allergener. Det vil si at denne modellen er et godt alternativ for de som lider av astma eller allergi.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av iRobot Roomba s9 Plus

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 120 min
 • Ladetid: 90 min
 • Støvbeholdervolum: 0,5 l
 • Sugeeffekt: 2200 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 31,11 x 38,45 x 9 cm
 • Vekt: 4,12 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Nei
 • Automatisk lading: Ja

Avansert rengjøringssystem
Denne berømte modellen fra iRobot er utstyrt med en avansert 3D-sensor som løfter, løsner og deretter fjerner rusk og kjæledyrhår fra dypt inne i teppene dine. Med sine effektive doble gummibørster vil roboten umiddelbart tilpasse seg til grundig rengjøring av tepper og harde gulv. Denne modellen har opptil 40 ganger større sugekraft sammenlignet med Roomba 600-serien, automatisk økning av sugekraft på tepper, bredere børster og en hjørnebørste for grundig rengjøring.

Med andre ord er denne modellen designet for å etterlate hver krik og krok skinnende rene. Ifølge iRobot har denne modellen en driftstid på 120 minutter, noe som burde være nok for et større hjem -og om det ikke skulle være nok vil denne inteligente robotstøvsugeren selv lade seg opp til den har nok batteri til å fullføre rengjøringen.

Ladetiden ligger rundt to timer, men det kan ta litt lengre tid dersom batteriet er helt tomt. Dessuten trenger du ikke å bekymre deg for å ofte måtte tømme støvbeholderen -kapasiteten er på 0,5 L, noe som burde holde for rundt 30 rengjøringer og tømming en gang i måneden.

Intelligent kartlegging av hele boligen
Med sin avanserte vSLAM-navigasjonsteknologi bruker denne robotstøvsugeren en rekke innebygde sensorer for å lage en detaljert plan for rengjøring av hver etasje. I tillegg skanner den banen foran seg 25 ganger i sekundet, og lager seg totalt 230 400 datapunkter som holder den unna hindringer.

Denne funksjonen sikrer at Roomba s9 Plus alltid vet hvor den er, hvor den har vært og hvor den skal -og den dekker hver tomme av hjemmet ditt grundig og effektivt. I store rom vil den rengjøre i et “frem og tilbake”-mønster, og D-formen gjør den ideell for vanskelig tilgjengelige områder. Den kan også kontrolleres via Alexa eller Googles stemmeassistenter, noe som gjør den enda mer brukervennlig. Videre har du mulighet til å sette opp en tidsplan for rengjøring når du er ute av huset, samt no-go-soner for spesifikke rom du ikke vil at den skal rengjøre.

Hva sier forbrukere og eksperter om iRobot Roomba s9 Plus?

Roomba S9 Plus er testvinner hos GoodHouseKeeping.com og TomsGuide.com, som begge var enige om at dette er en av de smarteste og mest grundige robotstøvsugere som finnes. I en test hos GoodHouseKeeping.com lyktes den i å plukke opp 99 % av tørr havre, sand, natron, muttere og skruer fra gulvet.

Det ble kåret til tredje “best i test” hos TechRadar.com, som fremhever Power Boost-funksjonen som øker sugekraften for tepper. De roser også støvsugerens evnen til å suge opp alt fint støv, kjekssmuler og havre i deres test. DigitalTrends.com ga den en vurdering på 9/10 og fremhever den nye 3D-sensoren i fronten, som forbedrer Roombas veggdeteksjon. Moderncastle er spesielt imponerte over robotstøvsugerens ytelse på hardt tregulv, lave og høye tepper og sier at den absolutt er “best av de beste”.

I tillegg ble den kåret til “beste premium robotstøvsuger” hos Engadget.com som sier at “det er den mest fancy robotstøvsugeren iRobot har å tilby.” Independent.co.uk. ga den “Best for kjæledyrhår”-prisen, da den klarte seg best av alle i testen når det gjaldt å fjerne lange dyrehår.

Mer om iRobot Roomba s9 Plus

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 120 min
 • Ladetid: 90 min
 • Støvbeholdervolum: 0,5 l
 • Sugeeffekt: 2200 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 31,11 x 38,45 x 9 cm
 • Vekt: 4,12 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Nei
 • Automatisk lading: Ja

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Roborock S7 MaxV - beste robotstøvsuger i test hos Rtings

Beste robotstøvsuger med praktiske funksjoner
 • Beste robotstøvsuger hos Rtings
 • Tom's Guide toppvalg-utmerkelse - med 4/5 stjerners vurdering
 • "Beste 2-i-1 robotstøvsuger og mopp" på Good House Keeping
 • Høy vurdering på 4.5/5 stjerner på TechRadar
 • T3 platina-utmerkelse - med 5/5 stjerner
 • 4,7/5 hos Google Shopping
 • 4,5/5 hos Amazon

Se priser og tilbud på Roborock S7 MaxV:

 • Allsidige smart bot-funksjoner
 • Automatisk tømming
 • Både hindrings- og klippedeteksjon

Fordeler

 • Langvarig batteri
 • Enkel å vedlikeholde
 • Google Home/Alexa stemmekontroll
 • LIDAR navigasjon
 • Videosamtale i sanntid
 • Våt rengjøring
 • Evne til å tømme det skitne vannet i en tank automatisk

Ulemper

 • Har kanskje ikke nok sugekraft for sprekker
 • lego og små gjenstander kan sette seg fast i støvsuger-åpningen

Roborock S7 MaxV er det ideelle valget for travle husholdninger. Den tilbyr problemfri rengjøring uten behov for manuell tømming av støvbeholderen, slik at du kan bruke mindre tid på rengjøring og mer tid på å nyte fritidsaktiviteter.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Roborock S7 MaxV

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 180 min
 • Ladetid: 360 min
 • Sugeeffekt: 5100 Pa
 • Vekt: 4,7 kg
 • Støvbeholdervolum: 0,4 L
 • Dimensjoner (bxdxh): 35 x 35 x 9.65 cm
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Langvarig batteri og forenklet styring
Roborock S7 MaxV har et 5200,0 mAh litiumion-batteri som kan vare i 180 minutter på en enkelt opplading. Derfor er denne robotstøvsugeren godt egnet for større hjem. Oppladingstiden på 360 minutter er relativt lang, men til gjengjeld vil støvsugeren kunne holde seg gående i lang tid – den krever ikke hyppig opplading slik som ved robotstøvsugere drevet av nikkelbatterier.

I motsetning til enkelte modeller på markedet har denne både hindrings- og klippedeteksjon, som sikrer at robotstøvsugeren ikke faller ned trappetrinn eller setter seg fast i møbler. App-kontrollfunksjonen lar deg styre støvsugeren fra smarttelefonen eller nettbrettet. Her kan robotstøvsugeren programmeres til å rengjøre spesifikke områder, for eksempel ganger eller soverom, takket være kartleggingsfunksjonen. Støynivået på 67dB er relativt lavt, så støvsugeren er svært stillegående.

Selvtømmende funksjon og vaskbart HEPA-filter
Denne robotstøvsugeren har en 0,4 l støvbeholder som automatisk tømmer seg selv. På denne måten skiller den seg fra andre modeller, som oftest krever manuell tømming. Dessuten er det enkelt å vedlikeholde denne robotstøvsugeren, takket være det vaskbare HEPA-filteret -det kan raskt vaskes i en vask eller vaskemaskin. Disse filtrene gir også bedre filtrering og krever mindre hyppig utskifting enn andre filtre.

Hva sier forbrukere og eksperter om Roborock S7 MaxV?

Ifølge Rtings ekspertene er denne robotstøvsugeren best for gulv med glatte overflater. Selv om den fungerer godt for oppsuging av dyrehår og rusk, har den ikke like god sugekraft for sprekker. I følge Googles samling av forbrukeranmeldelser har modellen fått en vurdering på 4,7/5, og forbrukere hos Amazon har gitt en vurdering på  4,5/5. Noen av kommentarene de har lagt igjen inkluderer: ,,god sugekraft og kartlegging av huset”, ,,superenkelt oppsett”, og ,,unngår 99% av hindringer”

Mer om Roborock S7 MaxV

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 180 min
 • Ladetid: 360 min
 • Sugeeffekt: 5100 Pa
 • Vekt: 4,7 kg
 • Støvbeholdervolum: 0,4 L
 • Dimensjoner (bxdxh): 35 x 35 x 9.65 cm
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Ecovacs Deebot X1 Omni - god alt-i-ett robotstøvsuger

Beste robotstøvsuger med dockingstasjon
 • Testvinner hos PCmag.com og Smart-home-fox.co.uk
 • “Beste mopp” hos TrustedReviews.com og Wired.com
 • 5/5 hos ExpertReviews.com
 • 4,4/5 hos Google Shopping
Ecovacs Deebot X1 Omni

De beste prisene fra Prisguide

 • Overlegen sugekraft på 5000 PA
 • Maksimal dekning med “TrueMapping”
 • AIVI 3D-teknologi for gjenkjenning av hindringer

Forbrukerlivs vurdering

Alt tatt i betraktning tenker vi at Ecovacs Deebot X1 Omni er en av de mest avanserte gulvrengjøringsrobotene på markedet. Dette fordi den tilbyr høyautomatisert kontrollering, god sugekraft på nesten alle overflater, solid batteritid og enestående moppe-evner med dobbeltspinnende mikrofiberkluter.

Selv om funksjonene som selvvask, tørking og etterfylling fører til en noe større dokkingstasjon og en over gjennomsnittet høy pris, har vi konkludert med at denne robotstøvsugeren med vaskefunksjon er verdt pengene -spesielt hvis du vil ha en alt-i- én modell som tar seg av all rengjøring.

Fordeler

 • Selvrensende robotmopp
 • Automatisert vedlikehold
 • Teppesensorer
 • God batteritid
 • Stillegående
 • Innebygd stemmeassistent

Ulemper

 • Stor dokkingstasjon
 • Høyere prisklasse på grunn av mange funksjoner

Deebot X1 Omni robotstøvsuger har en overlegen sugekraft på 5000 Pa -markedets gjennomsnittlige sugekraft ligger på rundt 2000 Pa. Som et resultat av den gode sugekraften kan den suge opp støv og rusk mer effektivt enn andre støvsugere, både fra harde gulv og tepper. Derfor er denne modellen er godt alternativ for de som ønsker kraftigere rengjøring. Når denne robotstøvsugeren kjører kan du høre at sugekraften øker så snart den beveger seg over et teppe. Dette er takket være teppesensorer som sørger for at hver tomme av huset blir skinnende rent.

Anmeldelse: Produktanalyse af Deebot X1 Omni

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 140 min
 • Ladetid: 390 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 l
 • Sugeeffekt: 5000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 36,2 x 36,2 x 10,3 cm
 • Vekt: 18,7 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Enestående evne til dyp rengjøring og moppe-funksjon
I tillegg til den kraftige sugeeffekten og teppesensorene har Deebot X1 Omni et “OZMO Turbo Spin”-moppesystem som kan fjerne tøffe flekker og rusk, og etterlate et nyvasket gulv. Selv om det finnes mange støvsugere med vaskefunksjon tilgjengelig på markedet, er det noe som skiller nettopp denne modellen fra konkurrentene -nemlig dens evne til å styre unna tepper når den mopper.

Den er altså i stand til å moppe helt inntil teppekanten uten å moppe teppene. De fleste mopperoboter krever at du manuelt legger til moppefrie soner, men med dobbeltspinnende mikrofiberkluter vil denne robotmoppen fjerne skitt og rusk fra gulvet uten problemer.

Svært automatisert design
Angitt batteritid for denne modellen er 140 minutter. Det skal kunne dekke et mindre hus med en dyp skrubb og rengjøring. Ecovacs sier også at den kan kjøre i 260 minutter på laveste effektinnstilling, men husk at dette kun er når den den er innstilt for støvsuging. Etter å ha fullført jobben vil robotstøvsugeren kjøre tilbake til dokkingstasjonen hvor den lades opp. Her vil den også tømme støvbeholderen i en pose, fylle på vannforsyning, rense de skitne moppeklutene og bruke varme til å tørke dem.

I tillegg er modellen utstyrt med AIVI 3D-teknologi som automatisk identifiserer, gjenkjenner og unngår hindringer -selv i mørket. Ikke nok med det -den har også en innebygd YIKO-stemmeassistent, som tar kontrollen over denne modellen til neste nivå.

Maksimal dekning med laserbasert navigasjonssystem
Med TrueMapping, et nytt og svært avansert laserbasert navigasjonssystem, vil DEEBOT skanne hjemmemiljøet ditt for å lage de raskeste og mest effektive rengjørings-rutene. Enestående presisjonskartlegging og navigering resulterer i metodisk rengjøring, med færre områder som ikke blir dekket.

En annen faktor som gjør denne modellen svært brukervennlig er støvbeholderen på 400 ml og en pose som rommer 2,5 liter støv og skitt. Dette innebærer at robotstøvsugeren skal kunne rengjøre i rundt 30 dager før utskifting er nødvendig -avhengig av størrelsen på hjemmet ditt og hvor skittent det er.

Hva sier forbrukere og eksperter om Ecovacs Deebot X1 Omni?

Blant ekspertvurderingene blir robotstøvsugerens moppefunskjon spesielt fremhevet, som er grunnen til at TrustedReviews.com og Wired.com har kåret den til “Beste robotmopp”. Den utmerket seg også i en test hvor den kunne suge opp mel fra både harde gulv og tepper, samtidig som den effektivt tørket vekk gjensittende flekker.

Modellen ble også kåret til testvinner hos PCmag.com og Smart-home-fox.co.uk, hvor begge nettstedene var enige om at det strømlinjeformede designet gjør at moppingen utføres svært selvstendig, slik at du kan lene deg tilbake og slappe av. ExpertReviews.com ga Deebot X1 Omni 5/5 stjerner og nevner at den har god evne til å suge opp støv i kanter og at den kan fjerne tøffe flekker. De nevner imidlertid at dokkingstasjonen kan være  litt klumpete, noe som krever en viss mengde plass.

Forbrukerne er generelt også fornøyde med modellen og de har gitt den 4,4/5 stjerner, ifølge Googles samling av forbrukeranmeldelser. En forbruker nevner at den er det “Smartest Smart Device” i hjemmet deres, at den er stillegående og at den klarer omtrent 3-4 rengjøringer på en tank.

Mer om Ecovacs Deebot X1 Omni

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 140 min
 • Ladetid: 390 min
 • Støvbeholdervolum: 0,4 l
 • Sugeeffekt: 5000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 36,2 x 36,2 x 10,3 cm
 • Vekt: 18,7 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Dreame D9 - smart robotstøvsuger for flere etasjer

Ideell robotstøvsuger for kartlegging av flere etasjer
 • Beste budsjettvalg hos Pricerunner
 • 4,7/5 hos Google Shopping
Dreame D9

De beste prisene fra Prisguide

 • Avansert Lidar-navigasjon omgår hindringer med stor nøyaktighet
 • Støtter forbudssoner og moppefrie soner
 • 4 moduser for sugekraft

Forbrukerlivs vurdering

Totalt sett er denne robotstøvsugeren et svært rimelig alternativ gitt de gode funksjonene den tilbyr. Både forbruker- og ekspertanmeldelser tyder på at den har lang batteritid og at den yter godt. Fordelene inkluderer våtmopping, LDS 3.0-teknologi og muligheten til å sette opp no-go-soner. I tillegg inkluderer pakken en våtmopp, sidebørste, ladebase og strømadapter.

Dette er en god robotstøvsuger for rengjøring av flere etasjer, da den kan lagre flere kart sammen med no-go-soner for hver etasje. Du bør likevel huske på at du må sette opp kartet på nytt og stille inn no-go-soner når den flyttes mellom etasjene, da den ikke gjør dette automatisk. Denne robotstøvsugeren er likevel det rimeligste alternativet med kombinasjon av kart og no-go-soner, sugekraft på 3000 Pa og driftstid på 150 minutter -derfor mener vi at dette er et godt budsjettvennlig valg.

Fordeler

 • LDS 3.0-teknologi
 • Våtmopping
 • HEPA filter
 • Større vanntank
 • Nøyaktig rengjøring
 • No-go-soner

Ulemper

 • Du må sette opp nye no-go-soner hver gang du skifter etasje/gulv

Dreame D9 er et godt valg for deg som ønsker å spare tid på husvasken. Den større vanntanken og våtmopping-funksjonen gjør at denne robotstøvsugeren takler all slags skitt, med en kraftig og skånsom rengjøringsløsning.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Dreame D9

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 150 min
 • Ladetid: 300 min
 • Støvbeholdervolum: 0,57 l
 • Sugeeffekt: 3000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 35 x 35 x 9,6 cm
 • Vekt: 3,8 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Nøyaktig rengjøring i opptil 150 minutter og mulighet for no-go-soner
Dreame D9 er utstyrt med LDS 3.0-teknologi som gir mer nøyaktig rengjøring og bedre rengjøring i mørket, sammenlignet med VSLAM-teknologi. Den har et 5200 mAh li-ion-batteri som gir opptil 150 minutters batteritid på én enkelt opplading. De fleste robotstøvsugere har en batteritid som varer mellom 60 og 70 minutter, denne modellen passer derfor godt til rengjøring av større arealer.

Denne robotstøvsugeren har også mulighet for no-go-soner og no-mopp-soner. Dette innebærer at man kan stille inn støvsugeren til å ikke rengjøre visse områder av huset, hvis man for eksempel vil unngå visse typer rom eller gulv. Den har også hindrings- og klippesensorer. Tester av denne støvsugeren viser at den er god til å rengjøre både harde gulv og myke tepper.

Sparer tid med våtmopping og større vanntank
Våtmopping-funksjonen til robotstøvsugere sparer deg også tid og energi sammenlignet med bruk av en tradisjonell mopp. Siden robotstøvsugeren automatisk kan spraye og tørke av gulvet, behøver du ikke å vaske gulvet på den tradisjonelle måten, med bøtte og mopp.

Den har også et vaskbart HEPA-filter, noe som reduserer behovet for hyppig utskifting av filteret. Robotstøvsugeren er imidlertid ikke utstyrt med et system for automatisk tømming, derfor må man tømme beholderen manuelt. Støvbeholderen på 0,57 l er litt mindre sammenlignet med andre modeller på markedet, men ifølge ekspertanmeldelser har den en av de største vannbeholderne på 0,27 l.

Hva sier forbrukere og eksperter om Dreame D9?

Denne robotstøvsugeren er testet av Pricerunners eksperter. I følge dem gir den gode rengjøringsresultater, fungerer godt og er enkel å bruke. De påpeker imidlertid at den ikke alltid er like stillegående. Forbrukerne er svært fornøyd med hvordan støvsugeren jobber om natten og at kartleggingen er svært effektiv. På den annen side hadde noen av dem problemer med å sette opp og koble til Google Home. Totalt sett anbefaler forbrukerne denne støvsugeren og de fremhever den rimelige prisen.

Mer om Dreame D9

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 150 min
 • Ladetid: 300 min
 • Støvbeholdervolum: 0,57 l
 • Sugeeffekt: 3000 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 35 x 35 x 9,6 cm
 • Vekt: 3,8 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Neatsvor X520 robotstøvsuger - med innebygd mopp for ekstra grundig rengjøring

Mye for pengene
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Se priser og tilbud på Neatsvor X520 robotstøvsuger:

 • Innebygd vask og mopp for ekstra skånsom vask
 • Wi-Fi-app fjernkontroll i sanntid
 • 2-i-1 designbørste

Forbrukerlivs vurdering

Ikke bare har Neatsvor x520 en imponerende sugekraft på 6000 Pa, den har også en svært lang driftstid på 180 minutter per opplading. Det betyr at den rekker å rengjøre større områder før den må lades opp igjen. Den sterke sugekraften gjør også at denne robotstøvsugeren lett kan fjerne mer utfordrende støv og skitt, slik som hundehår. Det er imidlertid viktig å huske på at talevarslingen kun er tilgjengelig på engelsk.

Fordeler

 • 120 til 180 minutter med arbeidstid
 • Lades automatisk
 • Kompatibel med Google Home Voice App
 • Ekstremt god sugeevne
 • Lang batteritid
 • Veldig stillegående

Ulemper

 • Varsler kun tilgjengelig på engelsk

Neatsvor x520 er en ideell robotstøvsuger for deg som vil ha en modell som virkelig er godkjent av  ekspertene.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Neatsvor X520

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 150 min
 • Dimensjoner (bxdxh): 33 x 33 x 7,5 cm
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja
 • Ladetid: 240 min
 • Støvbeholdervolum: 0,6 l
 • Sugeeffekt: 6000 Pa
 • Vekt: 3 kg

Styres via en app og har innebygd vaske-funksjon
Neatsvor x520 Robotstøvsuger kan kontrolleres via en app som er kompatibel med Google Home. Det er enkelt å koble seg til via Wifi, og så er du i gang i løpet av null komma niks! Neatsvor x520 Robotstøvsuger har en innebygd vaske-funksjon til vasking av gulv.

Det er ikke mange robotstøvsugere på markedet som har dette inkludert, noe som gjør Neatsvor modellen unik.  Dersom du imidlertid vil at den kun skal støvsuge, kan du enkelt slå av vaske-funksjonen.

Planlegg hvordan huset skal rengjøres og følg med på appen
Med Neatsvor x520 Robotstøvsuger kan du planlegge nøyaktig hvordan du vil at huset skal vaskes. Her kan du velge enkelte rom, eller stille inn modellen til å rengjøre hele huset.  Du kan også lagre innstillingene etter hvert som du finner et program du er fornøyd med. Med Neatsvor x520 Robotstøvsuger vil du kunne støvsuge hele 100 kvadratmeter på kun 1 time.

Her kan du derfor spare massevis av tid og penger i lengden. Ved hjelp av appen som følger med, vil smarttelefonen din kunne vise deg et kart som gir deg mulighet til å følge med på hvor robotstøvsugeren befinner seg.  Her kan du sjekke hvor den har vært tidligere – og hvor mye som gjenstår før rengjøringen er ferdig.

Mer om Neatsvor X520 robotstøvsuger

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 150 min
 • Dimensjoner (bxdxh): 33 x 33 x 7,5 cm
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja
 • Ladetid: 240 min
 • Støvbeholdervolum: 0,6 l
 • Sugeeffekt: 6000 Pa
 • Vekt: 3 kg

Electrolux Pure i9 Robotstøvsuger - beste robotstøvsuger egnet for harde gulv

Godt valg for en 2-roms leilighet
 • Testvinner hos det svenske teknikkmagasinet M3
 • 4,4/5 hos Google Shopping
Electrolux Pure i9 Robotstøvsuger

De beste prisene fra Prisguide

 • 3D-visjonskamera
 • AutoPower for deteksjon av gulvflaten
 • ClimbForce for høye hindringer

Forbrukerlivs vurdering

Denne modellen tilbyr nyttig oppsett av individuelle rengjøringssoner, da kartfunksjonen lar deg spesifisere hvilke steder robotstøvsugeren skal støvsuge. Den rengjør grundig og støvbeholderen på 0,7L har god kapasitet og tømmes enkelt.

Den eneste ulempen ved denne robotstøvsugeren er at den ikke alltid finner tilbake til ladestasjonen. Vi tenker likevel at dette er en generelt god og letthåndterlig robotstøvsuger, og derfor gir vi den vår anbefaling.

Fordeler

 • Automatisk rengjøring kan tilpasses ulike dager
 • Enkelt å sette opp individuelle rengjøringssoner
 • Grundig rengjøring
 • Tømmes enkelt
 • Utfører rengjøring raskt

Ulemper

 • Finner ikke alltid tilbake til ladestasjonen

Electrolux Pure i9 er ikke en billig robotstøvsuger, men ekspertene vurderer at man likevel får utrolig mye for pengene. Dette er en robotstøvsuger som virkelig kan prestere. Ved første øyekast ser Electrolux Pure i9 litt annerledes ut enn andre robotstøvsugere, da den har en trekantet form. Det spesielle designet er laget for at modellen enklere skal kunne komme helt inntil kanter hvor runde roboter har noen blinde vinkler.

Electrolux Pure i9 har avansert teknologi, og er derfor et godt valg for den forbrukeren som vil ha det beste av det beste. Ekspertene vurderer at Electrolux Pure i9 virkelig presterer når det kommer til fjerning av støv og skitt. Formen gjør også at modellen er god inntil kanter og hjørner.

Hva sier forbrukere og eksperter om Electrolux Pure i9?

Denne modellen ble anbefalt hos den svensk testside m3, som påpeker at den når godt inntil hjørner og kanter, er raskt og nesten aldri setter seg fast. Forbrukere på tvers av forskjellige nettbutikker har også gitt denne modellen en god vurdering på 4,3/5. De fremhever at robotstøvsugeren har driftstid på 70 minutter i øko-modus, noe som er nok til ca. 70m2. Forbrukerne roser også de intelligente rengjøringssystemene, som hindringsdeteksjon og automatiske rengjøringen -som kan tilpasses ulike dager.

Mer om Electrolux Pure i9 Robotstøvsuger

Spesifikasjoner

 • Driftstid: 60 min
 • Ladetid: 180 min
 • Støvbeholdervolum: 0,7 l
 • Sugeeffekt: 1600 Pa
 • Dimensjoner (bxdxh): 2,8 x 3.25 x 0,85 cm
 • Vekt: 3,32 kg
 • Mopping: Ja
 • Boligkartlegging: Ja
 • Hinderdeteksjon: Ja
 • Automatisk lading: Ja

Electrolux Pure i9 har en infrarød teknikk med 3D Vision System, og den deler hjemmet inn i soner. Dette forhindrer at modellen støter borti hindringer på gulvet, som for eksempel bord og stoler. Modellen registrerer også hvis det finnes trapper og skarpe kanter slik at den ikke beveger seg utover disse områdene. Hvis man vil, kan man sette opp en «virtuell vegg» for at modellen kun skal bevege seg der man ønsker.

Electrolux Pure i9 har også en medfølgende app som kan lastes ned på telefonen. Da kan man styre planleggingen og overvåke støvsugingen via telefonen. Det betyr også at man kan få modellen til å støvsuge når man ikke er hjemme, som kan være en fordel i en travel hverdag. Electrolux Pure i9 er lagd til å forhindre at støvpartikler slippes ut i huset igjen, men det vil alltid være litt støv i luften når det støvsuges.

Electrolux Pure i9 har et batteri som gjør at modellen kan jobbe i ca. 40 minutter. Deretter vil den ikke bare stå midt på gulvet, for den kan selv registrere når den holder på å gå tom for strøm. Da returnerer den automatisk til ladestasjonen. Hvis modellen ikke er ferdig med arbeidet, vet den selv hvilke områder som mangler. Når den er ferdig ladet vil den fortsette der den slapp.

Tester og anmeldelser av robotstøvsugerne som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Rtings.com

Rtings.com er et anerkjent nettsted som er kjent for sine omfattende og objektive produktanmeldelser i ulike kategorier, inkludert robotstøvsugere. De bruker strenge testmetoder for å evaluere ytelsen til robotstøvsugere, med fokus på aspekter som rengjøringsevne på ulike overflater, håndtering av ulike typer rusk, navigasjonseffektivitet, batteritid og automatiseringsfunksjoner. 

Roomba Combo i8+

Du kan se testen her.

Testet: 02/11/2022

Råd & Rön

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde i 2015 det som nok er den største testen av robotstøvsugere til nå, der de teste 25 forskjellige modeller. Testen virker mer objektiv enn mange andre fordi det ikke er beskrivelse av hver støvsuger, men bare karakterer på de områdene som ble testet. Testområdene er delt inn i hovedområdene støvsuging, batteri, brukervennlighet, støvbeholder og lydnivå. Hvert hovedområde er delt inn i mer spesifikke underområder, der du kan se hver vurdering enkeltvis. Du kan se hele Råd & Rön-testen her, men det krever betalt abonnement.

Dinside.no

Nettmagasinet Dinside.no tar for seg tidsaktuelle emner sett fra forbrukerens vinkel. Magasinet presenterer jevnlig tester av ulike produkter, og et eksempel er testen av iRobot Roomba 880 fra desember 2014, som er tilgjengelig for alle. Denne testen skiller seg ut fra de andre testene vi bruker her, fordi produktet ikke blir sammenlignet med andre modeller, men testet alene. Det gir en dypere analyse, men gjør det vanskelig å sammenligne direkte. Dinside.no har likevel testet andre robotstøvsugere på samme måte tidligere. Les hele testen gratis her.

Dinside.no har også testet en robotstøvsuger fra Electrolux. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

TV2.no

TV2.no har testet 6 robotstøvsugere i en artikkel fra november 2014. Den er gratis og kan leses her. I motsetning til de andre testene, er det i denne artikkelen åpent kommentarfelt for forbrukerne. Her er det mer informasjon og erfaringer å hente. Kritiske lesere stiller spørsmålstegn ved testkriteriene, som noen steder virker litt tilfeldige.

Aftenposten.no

Avisen Aftenposten.no offentliggjorde en artikkel der 6 robotstøvsugere ble testet i oktober 2015. Støvsugerne ble testet og vurdert av Susanne Frennert, som er doktorgradskandidat i rehabiliteringsteknikk ved Lunds Tekniska Högskola i Sverige, der hun først og fremst fokuserer på robotstøvsugere som hjelpemiddel for eldre. Testen gir en veldig subjektiv vurdering av hver modell (basert på Frennerts ekspertviten), men blir støttet av delkarakterer for bruk/håndtering, kvalitet og kapasitet, i tillegg til oppsummering av de mest positive egenskapene til hver støvsuger. Artikkelen er gratis tilgjengelig på Aftenpostens nettside.

M3.se

Magasinet M3.se er en del av det svenske IT-nettverket IDG, og har i flere omganger testet robotstøvsugere. De er oppmerksomme på at teknikk hele tiden blir utviklet og forbedret, så derfor lanserte magasinet i november 2015 en ny test med 6 nyere modeller, som ble testet av Andreas Bergsman. I testen ble støvsugerne vurdert på en skala fra 1 til 10, men alle testkandidatene får relativ god karakter. Testen er gratis for alle, men vær oppmerksom på at den er delt over flere sider, og at linken til neste side er litt skjult i sidens innhold.

M3.se har også foretatt en annen test av robotstøvsugere. Denne inkluderer blant annet Neato Botvac Connected og Electrolux Pure i9. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Tek.no

Det norske nettmagasinet Tek.no har fokus på teknikk og gadgets, og tilbyr både relevante tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet har i april 2016 offentliggjort en test med toppmodellene fra de 5 største produsentene av robotstøvsugere, og den er det gratis å lese. Artikkelen er skrevet av den erfarne it- og teknologijournalisten Kurt Lekanger, og skiller seg ut fra de andre testene ved bare å fokusere på produsentenes toppmodeller. Artikkelen slutter med en interessant debatt der forfatteren selv drøfter testen og modellene med leserne. Vær oppmerksom på at testen er delt opp over flere sider. Linkene til de neste sidene finner du nederst i artikkelen.

Smart-home-fox.co.uk

Nettstedet Smart-home-fox.co.uk har en gruppe smarthusentusiaster som tester og vurderer de beste og mest likte smarthusvarene.
Ecovacs Deebot X1 Omni – Du kan se testen her.
Oppdatert: 09/01/2023

Independent.co.uk

The Independent er en britisk-basert nettavis som tilbyr nyheter, analyser og kommentarer om et bredt spekter av emner, inkludert politikk, næringsliv, underholdning og sport.
Du kan se deres test av de beste robotstøvsugerne her.

DigitalTrends.com

Digital Trends er et teknologifokusert nettsted som tilbyr nyheter, anmeldelser og meninger om forbrukerelektronikk og teknologiprodukter, inkludert bærbare datamaskiner, smarttelefoner, hjemmeunderholdningssystemer og andre gadgets.

iRobot Roomba s9 Plus – Du kan se anmeldelsen her.

Wired

Wired.com er et utsalgssted med informasjon om de siste teknologi-nyhetene, digital kultur og kunnskap til sine lesere. Den rapporterer om viktige utviklinger og trender i hver av disse sjangrene som er verdt å lese om.

Her kan du se deres test av de beste robotstøvsugerne.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en internasjonal nettside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin oppgave å gi de besøkende den seneste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Dyson 360 Eye. Trustedreviews.com har også testet Neato Botvac Connected. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Her kan du se deres test av de beste robotstøvsugerne.

 

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testnettsted som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner, men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet iRobot Roomba. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Ecovacs Deebot X1 Omni – Du kan se testen her.
Testet: 15/09/2022

Testfakta.se

Testtakta.se er et svensk testnettsted som foretar forskjellige vurderinger av forbrukerprodukter til hjemmet. Testfakta.se utfører disse testene i laboratorier for å få så nøyaktige målinger som mulig. Her har Testfakta.se testet 7 forskjellige robotstøvsugere. Ønsker du å lese mer kan du finne hele anmeldelsen her.

Techgearlab

Techgearlab er en nettplattform som vurderer de nyeste og beste dingsene og teknologiske produktene. Det er en omfattende kilde til informasjon om teknologiprodukter, eksklusive ekspertanmeldelser og upartiske redaksjonelle anbefalinger. Med utallige timer med streng testing, evaluerer Techgearlab funksjonene, prisen og ytelsen til de nyeste produktene for å tilby leserne den beste informasjonen.

Du kan se deres test av iRobot Roomba 980 her.
Testet: 13/06/2018

Techradar

Techradar er et nettsted dedikert til å gi leserne nyttig og korrekt informasjon om alle de siste teknologinyhetene og produktanmeldelsene. Fra smarttelefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett og mer -Techradar har alt. Deres omfattende liste over anmeldelser hjelper kundene med å sammenligne priser og spesifikasjoner før de bestemmer seg for å kjøpe et gitt produkt.

Du kan se deres test av iRobot Roomba 980 her.

Testet: 21/12/2016

iRobot Roomba S9 Plus – Du kan se testen her.
Testet: 18/08/2021
iRobot Roomba J7+
Du kan se testen her.
Testet: 09/08/2022

Engadget.com

Engadget.com er en teknologiblogg og nyhetsnettsted som gir leserne det siste innen forbrukerelektronikk, gadgets, spill, underholdning og mer.

Du kan se deres test av de beste robotstøvsugerne her.

GoodHouseKeeping.com

Good Housekeeping er en nettside som tilbyr alt fra oppskrifter til produktanmeldelser til inspirasjon for hjemmeinnredning. Du kan se deres test av de beste robotstøvsugerne her.

TomsGuide.com

Tom’s Guide er et teknologifokusert nettsted som gir anmeldelser, nyheter og veiledninger om teknologiprodukter og tjenester som bærbare datamaskiner, smarttelefoner og annen forbrukerelektronikk.

Du kan se testen av de beste robotstøvsugerne her.
iRobot Roomba J7+
Du kan se testen her.
Testet: 26/07/2022

ModernCastle.com

Moderncastle.com er et informasjonssenter for gjør-det-selv-huseiere og leietakere. Her tilbys det detaljerte anmeldelser av hjemmevarer, samt tips og kommentarer om dekorasjonsalternativer og trender.

iRobot Roomba s9 Plus – Du kan se anmeldelsen her.
Oppdatert: 16/12/2022

 

Kundeanmeldelser

Amazon

iRobot Roomba J7+ – Du kan se anmeldelsene her.

Ecovacs Deebot N8 Pro – Du kan se anmeldelsene her.

FAQ

Hvilke robotstøvsugere er best i test?
Neatsvor X600 Pro, iRobot Roomba J7+, Ecovacs Deebot X1 Omni, Dreame D9 og Electrolux Pure i9
Hvordan testes robotstøvsugerne?
Robotstøvsugerne vurderes ut ifra deres evne til å suge opp støv, skitt og dyrehår fra forskjellige typer underlag, langs paneler og rundt bord og stolben. I tillegg vurderes deres navigasjonsevne, energiforbruk, ladetid og aktiv arbeidstid. Til slutt blir de evaluert på brukervennlighet.
Hva bør jeg tenke på når jeg velger en robotstøvsuger?
Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv, eller tepper, og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.

Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

Når du kjøper en ny robotstøvsuger, bør du vurdere:
Terreng: Hvordan ser hjemmet ditt ut? Hvis du har mange trapper eller kanter, bør du sørge for at den nye robotstøvsugeren din kan håndtere slike hindringer.

Teknologien til støvsugere er forskjellig -de har ulike funksjoner, ulike høyder og plassering av børster som gjør dem mer eller mindre egnet for spesifikke oppgaver.

Tid: Du må sjekke hvor lang tid robotstøvsugeren bruker på å støvsuge og hvor lenge den kan kjøre per oppladning. Avhengig av størrelsen på boligen din kan dette ha stor betydning for valget ditt.

Støynivå: Hvis du skal støvsuge mens du er hjemme, kan det være lurt å velge en stillegående modell for å redusere støyen når den er i bruk.

Funksjoner: Skal robotstøvsugeren din være stemmestyrt eller kontrollerbar via en app? Skal den klare å finne veien hjem til ladestasjonen når batterinivået er lavt og gjenoppta arbeidet etter at ladingen er fullført? Skal du kunne dele opp hjemmet ditt i soner, slik at du kan velge å kun støvsuge noen områder om gangen?

Rengjøringsytelse: Når du skal velge riktig robotstøvsuger bør du vurdere overflatene i hjemmet ditt, hva overflatene krever av robotstøvsugerens sugekraft og om roboten også skal kunne vaske gulvet for deg. Har du mange tepper, bør robotstøvsugeren ha en kraftigere sugeevne.

Er en robotstøvsuger verdt det?

Hvis du vurderer å kjøpe en robotstøvsuger lurer du sikkert på om det er verdt investeringen. Robotstøvsugere er tross alt ikke billige. Men det er flere fordeler med å eie en robotstøvsuger, som kan gjøre det verdt prislappen.

For det første kan robotstøvsugere spare deg for tid og energi. Hvis du har en travel livsstil, kan det være en stor lettelse å komme hjem til et rent hus. Med en robotstøvsuger kan du sette den til å rengjøre mens du er på jobb, eller løper et ærend, og komme hjem til rent gulv.

En annen fordel med robotstøvsugere er at de kan hjelpe deg med å rengjøre på steder hvor det er vanskelig å komme til. Har du mange møbler eller pynt i hjemmet, kan det være vanskelig å støvsuge under dem alle. Men en robotstøvsuger kan enkelt manøvrere seg rundt hindringer og komme til de mer utilgjengelige stedene. En sentralstøvsuger kan være et alternativ til robotstøvsugere. Sentralstøvsuger test kan hjelpe deg å finne det beste alternativet for deg.

Til slutt er robotstøvsugere generelt veldig stillegående, så du kan kjøre dem mens du sover eller når du gjør andre aktiviteter uten å bli forstyrret av støyen.

Alt i alt tilbyr robotstøvsugere en rekke fordeler som kan gjøre dem verdt investeringen for noen mennesker. Hvis du leter etter et tidsbesparende apparat som kan hjelpe deg med å holde hjemmet rent, kan en robotstøvsuger være riktig for deg.

Gode råd når du kjøper robotstøvsuger

I takt med den stigende populariteten til robotstøvsugerne har det dessverre kommet mange typer på markedet som ikke er verdt pengene. I følge de testene vi har gjennomgått, finnes det robotstøvsugere så billig som 500 kroner. Det de billige modellene har til felles, er at de gjør det dårlig i testene.

Vi anbefaler at du går etter kjente merker og modeller, og ikke er altfor sparsommelig når du skal investere i en robotstøvsuger. Ellers er det bedre å utsette kjøpet, eller ta til takke med en vanlig manuell støvsuger.

Et budsjett på 4.000 – 5.000 kroner er fornuftig hvis du vil skaffe deg en god robotstøvsuger med god rengjøringsevne. Her får du mye for pengene. De dyreste modellene koster lett 8-12.000 kroner. Da får du selvfølgelig alle de nyeste funksjonene og effektene, og de dyre kandidatene støvsuger også litt bedre – men i det prislaget betaler du relativt mye for “de siste prosentene” om du ser på rengjøringsevnen.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

iRobot Roomba 980 - robotstøvsuger til gulvteppe

Severin Chill robotstøvsuger RB7025 - robotstøvsuger som er enkel å betjene

iRobot Roomba® i7 robotstøvsuger - praktiske funksjoner med appen

iRobot Roomba 966

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme