Robotstøvsuger Testoversikt: Finn «Best i Test» robotstøvsugerne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Hvis du har en travel hverdag, og gjerne investerer i tidsbesparende hjelpemidler, har du sikkert allerede tenkt på å anskaffe en robotstøvsuger. Disse støvsugerne har i løpet av få år blitt svært populære, men det er stor forskjell på pris og kvalitet.

Vi har analysert en rekke tester av robotstøvsugere, fra hele Skandinavia, og har her samlet de beste testvinnerne. Vi har gjennomgått tester fra forbrukerråd i de skandinaviske landene, i tillegg til tester i aviser og magasiner hvor eksperter tester robotstøvsugere og vurderer de ut ifra faktorer som kvalitet og pris.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

HVA BØR VURDERES FØR DU KJØPER ROBOTSTØVSUGER?

 • Filtrering – Filtre er viktige faktor å vurdere når du kjøper en robotstøvsuger. Filtre kan bidra med å forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt over tid. Noen filtre er bedre enn andre til å fange opp støv, skitt og andre partikler. Tenk også på hvor enkelt det er å rengjøre eller bytte filter, noen filtre er enklere å ta vare på enn andre. Har du allergier eller kjæledyr, er det spesielt viktig å ha en støvsuger med et godt filter. Høyeffektivt-partikkel-luftfilter (HEPA) er en type filter som fjerner 99,97 % av alle støvpartikler med størrelse 0,3 mikron, fra luften som passerer gjennom den. Dette er det beste valget for personer med astma eller andre luftveisproblemer.
 • Batteri – Robotstøvsugere bruker vanligvis et litiumionbatteri, som er den mest langvarige batteritypen tilgjengelig. Denne typen batteri kan vare lenge uten å måtte lades. Robotstøvsugere som ikke har denne typen batteri varer kanskje ikke så lenge og vil kreve opplading oftere. Husk også å tenke på størrelsen på området du trenger å rengjøre. Hvis du har et stort hjem, bør du ha en robotstøvsuger med et batteri som varer lenge, slik at den kan rengjøre hele huset uten avbrudd. På den annen side, hvis du har et mindre hjem, kan du kanskje slippe unna med kortere batteritid og rimeligere modeller som bruker Ni-Nh batteritype. Siste ting å vurdere er ladetiden. Noen robotstøvsugere kan ta opptil to timer å lade helt opp, så hvis du trenger å bruke støvsugeren ofte, kan det være lurt å velge en som kan lades opp raskt.
 • Ytterligere funksjoner – En annen faktor å vurdere er hvorvidt robotstøvsugerens har forskjellige funksjonene. En av disse funksjonene er om den er selv-tømmende. Noen robotstøvsugere kan tømme seg selv i en søppelbøtte etter rengjøring, mens andre krever manuell tømming. Du bør også tenke på hvor godt robotstøvsugeren kan kartlegge hjemmet ditt. Dette vil hjelpe den med å rengjøre mer effektivt. I tillegg er det viktige å vurdere hvor høyt vakuumet er når robotstøvsugeren er i aksjon. Hvis du velger å kjøpe robotstøvsugeren i en fysisk butikk, bør du sørge for å teste støynivået på høyeste effekt-innstilling før du kjøper. På toppen av disse funksjonene er mange robotstøvsugere også integrert med smarte assistenter som Google, Siri og Alexa. Med dette kan du gi kommandoer til støvsugeren ved hjelp av stemmen din. Til slutt bør du sørge for at støvsugeren har nok plass til å manøvrere rundt i hjemmet ditt. Den ideelle posisjonen for hjemmebasen til en robotstøvsuger er mot en flat vegg med litt ledig plass rundt den. På denne måten kan støvsugeren navigere tilbake til ladestasjonen etter rengjøring.
 • Pris – Når du skal kjøpe en robotstøvsuger bør du tenke på to ting: hvor mye penger du vil bruke og hvilke funksjoner du trenger. Ulike robotstøvsugere kommer med forskjellige priser, og med det følger forskjellige kvalitetsnivåer. De dyreste robotstøvsugerne har de nyeste funksjonene, for eksempel WiFi-tilkobling eller en selv-tømmende funksjon. Du kan imidlertid finne billigere modeller for rundt 300 kr, men husk at du da kanskje må ofre noen av premium funksjonene.
 • Forbruker- og ekspertanmeldelser – Det er alltid en smart idé å lese hva andre forbrukere har å si om produktet du vurderer å kjøpe. Du kan også undersøke ekspertevalueringer for å finne ut mer om den spesifikke robotstøvsugeren. Hvis det er mulig, bør du undersøke offisielle tester av robotstøvsugere. Dette vil gi deg en god ide om hvilke støvsugere som fungerer best.

arrow-more


Neatsvor X600 Pro – fullt rengjøringssystem

Beste robotstøvsuger med vaske-funksjon

 • God anmeldelse hos nettsiden Cleanerobot.com
 • Mye for pengene: Ingen dyr mellomaktør
 • 100% fornøydgaranti

Neatsvor X600 Pro Robotstovsuger

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger, med vaske-funksjon, er en ideell modell for deg som gjerne vil ha det beste av det beste – og spare massevis av tid og krefter – når det kommer til å rengjøre gulvene hjemme.

Fullstendig rengjøring med ett produkt -innebygd bøtte og mopp
Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en modell som utfører en fullstendig rengjøringsjobb på egenhånd. Her trenger du ikke gjøre noen verdens ting manuelt. Denne robotstøvsugeren støvsuger alle rom, og deretter kan modellen både moppe og skrubbe gulvene. 

Neatsvor X600 Pro er nemlig en unik robotstøvsuger, som er utstyrt med en innebygd vaske-funksjon -slik at den ikke bare kan fjerne støv, men også vaske gulvene dine. Dersom du imidlertid kun har lyst til at den skal støvsuge, går det fint an å slå av vaksefunksjonen. 

No-Go-Zones og automatisk lading
Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er designet til kun å rengjøre de områdene du vil at den skal rengjøre. Du kan stille inn No-Go-Zones via smarttelefonen din, ved hjelp av den medfølgende appen. Her kan du også følge med på robotstøvsugeren mens den støvsuger. 

Når robotstøvsugeren er ferdig med å rengjøre, returnerer den automatisk tilbake til ladestasjonen – det samme gjelder også når den er i ferd med å gå tom for strøm. Derfor trenger du ikke bekymre deg for at du må lade den manuelt for å kunne støvsuge når du vil. 

Hva sier eksperter om Neatsvor X600 Pro?

Ekspertene hos nettsiden Cleanerobot.com har testet Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger og er svært fornøyde med modellen. De gir modellen en god anmeldelse og konkluderer med følgende: «With its 360 degrees global cruise and scanning and LDS navigation and slam algorithm, you can do selective cleaning, whole house cleaning, scheduled cleaning, etc. In short, Neatsvor X600 vacuum will clean any area of your home thoroughly without you lifting a finger. It is truly a great cleaning device that can save you time, effort and a lot of hassle!»

Fordeler

 • Smart kart for navigasjon
 • Kan både støvsuge, skrubbe og moppe gulvet
 • 180 minutters driftstid
 • Kan brukes på 250 kvadratmeter per lading
 • Kontrolleres via en app
 • Kompatibel med Alexa Smart Speaker
Ulemper

 • Dyrere i pris sammenlignet med andre modeller
 • Instruksjonene for oppsett kunne vært klarere

Forbrukerlivs vurdering

Neatsvor X600 Pro er en pålitelig robotstøvsuger som utmerker seg på flere områder.  Den har en sterk sugekraft på 6000 Pa, som gjør den i stand til å fjerne skitt, støv og rusk uten problemer. I tillegg har vann- og støvbeholderne en kapasitet på henholdsvis 350 ml og 600 ml, som gjør rengjøringen enda enklere. Selv om den er noe dyr sammenlignet med andre modeller, er den verdt pengene hvis du ønsker en effektiv robotstøvsuger med så og si alle de mest avanserte funksjonene. Det kan imidlertid være litt vanskelig å sette opp robotstøvsugeren. Likevel tror vi at denne allsidige robotstøvsugeren vil være en god assistent i din daglige rengjøring, og det er derfor vi rangerer den høyt på vår liste. 

Spesifikasjoner
 Driftstid: 180 min
Ladetid: 360 min
Støvbeholdervolum: 0,6 L
Sugeeffekt: 6000 Pa
Mål (BxDxH): 33x33x9,8 cm
Vekt: 5,2 kg
Mopping: Ja
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Ja


Neatsvor X500 – robotstøvsuger med mopp

Mye for pengene

 • 8,87 av 10 mulige poeng hos nettsiden Deviceranks.com
 • Mye for pengene: Ingen fordyrende mellemled
 • 100% fornøydgaranti

Neatsvor X500 Robotstovsuger

Neatsvor X500 Robotstøvsuger er modellen for deg som gjerne vil ha en fantastisk robotstøvsuger, men som ikke vil bruke veldig mye penger på en. 

Styres via en app og lades opp automatisk
Neatsvor X500 Robotstøvsuger kontrolleres ved hjelp av en app til smarttelefonen din. Dersom du heller foretrekker en mer tradisjonell løsning, følger det også med en fjernkontroll.  Robotstøvsugerens app er kompatibel med Google Home. Neatsvor X500 sier også ifra når den holder på å gå tom for strøm. Da kjører den tilbake til ladestasjonen automatisk, og du slipper å måtte sette den til lading selv. 

Modellen kan i tillegg stilles inn til å både støvsuge og vaske hele huset – og etter hvert som du blir fornøyd med rutene, kan du lagre innstillingene til senere bruk. Å støvsuge 100 kvadratmeter tar bare 1 time. Her kan du da spare masse tid, krefter og ikke minst penger. Du kan bruke den medfølgende appen til å følge med på hvor robotstøvsugeren befinner seg, hvor mye den er ferdig med og hvor mye arbeid som gjenstår. 

Støvsuger hår, sand og støvpartikler og har innebygd mopp
Neatsvor X500 Robotstøvsuger vil kunne klare det meste når det kommer til å suge opp ulike partikler. Dette inkluderer alt ifra hundehår, til støv og sand. Neatsvor X500 Robotstøvsuger har også en innebygd mopp for vasking av gulvene. Du kan slå av vaske-funksjonen, dersom du bare vil at den skal støvsuge. 

Modellen er også utstyrt med en kraftig motor, som tåler utrolig mye. Når du er ferdig med å støvsuge, kan du enkelt tømme støvbeholderen med ett enkelt klikk.

Hva sier brukere og eksperter om Neatsvor X500?

Ekspertene hos nettsiden Deviceranks.com har testet modellen på parametere som sugeevne, lydnivå, batteritid, hvor kompakt den er, funksjoner og merke. Modellen har her fått en høy poengsum med hele 8,87 av 10 mulige poeng. 

Forbrukerne hos Neatsvor sin nettside er også svært fornøyde med modellen, og de har gitt den hele 5 av 5 mulige stjerner etter å ha testet modellen i praksis. Dette er helt klart et bevis på hvor god Neatsvor X500 robotstøvsuger faktisk er. 

Fordeler

 • Smart App og Voice Control
 • Smart kart for navigasjon
 • Kraftig sugeevne 
 • Anti-kollisjon sensor
 • 90-120 minutters brukstid per lading
Ulemper

 • Bråker litt mer sammenlignet med andre modeller

Forbrukerlivs vurdering

Neatsvor X500-støvsugeren tilbyr en praktisk og enkel måte å holde hjemmet ditt rent på. Den er enkel å kontrollere, enten med fjernkontroll eller app, avhengig av dine preferanser -og den har et intelligent antikollisjonssystem som hindrer den i å skade møbler. Du kan også justere alle aspekter ved driften, som å unngå visse rom eller stille inn driftstid og sugekraft -dette kan du gjøre via appen mens du er borte fra hjemmet.

Dessverre gir den ikke beskjed dersom den blir blokkert (eksempelvis av kabler e.l.) og noen ganger bruker den litt tid på å komme seg tilbake til basen etter å ha rengjort. Men alt i alt, grunnet førsteklasses funksjoner og sterk sugekraft på 3000 Pa, tenker vi at denne rimelige robotstøvsugeren vil gjøre de daglige rengjøringsoppgaver enklere. Derfor bør den være øverst på listen din hvis du er på utkikk etter en robotstøvsuger av høy kvalitet

Spesifikasjoner
Driftstid: 120 min
Ladetid: 240 min
Støvbeholdervolum: 0,6 L
Sugeeffekt: 3000 Pa
Mål (BxDxH): 33x33x7,5 cm
Vekt: 5 kg
Mopping: Ja
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Ja


Roborock S7 MaxV

Blant de beste med god ytelse

 • Beste robotstøvsuger hos Rtings
 • 4.7/5 hos Google Shopping
 • 4.5/5 hos Amazon

 

Roborock S7 MaxV er det ideelle valget for travle husholdninger. Den tilbyr problemfri rengjøring uten behov for manuell tømming av støvbeholderen, slik at du kan bruke mindre tid på rengjøring og mer tid på å nyte fritidsaktiviteter.

 • Batteritid på 180 minutter
 • Automatisk tømming
 • Både hindrings- og klippedeteksjon

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Roborock S7 MaxV

Langvarig batteri og forenklet styring
Roborock S7 MaxV har et 5200,0 mAh litiumion-batteri som kan vare i 180 minutter på en enkelt opplading. Derfor er denne robotstøvsugeren godt egnet for større hjem. Oppladingstiden på 360 minutter er relativt lang, men til gjengjeld vil støvsugeren kunne holde seg gående i lang tid – den krever ikke hyppig opplading slik som ved robotstøvsugere drevet av nikkelbatterier.

I motsetning til enkelte modeller på markedet har denne både hindrings- og klippedeteksjon, som sikrer at robotstøvsugeren ikke faller ned trappetrinn eller setter seg fast i møbler. App-kontrollfunksjonen lar deg styre støvsugeren fra smarttelefonen eller nettbrettet. Her kan robotstøvsugeren programmeres til å rengjøre spesifikke områder, for eksempel ganger eller soverom, takket være kartleggingsfunksjonen. Støynivået på 67dB er relativt lavt, så støvsugeren er svært stillegående. 

Selvtømmende funksjon og vaskbart HEPA-filter
Denne robotstøvsugeren har en 0,4 l støvbeholder som automatisk tømmer seg selv. På denne måten skiller den seg fra andre modeller, som oftest krever manuell tømming. Dessuten er det enkelt å vedlikeholde denne robotstøvsugeren, takket være det vaskbare HEPA-filteret -det kan raskt vaskes i en vask eller vaskemaskin. Disse filtrene gir også bedre filtrering og krever mindre hyppig utskifting enn andre filtre.

Hva sier forbrukere og eksperter om Roborock S7 MaxV?

Ifølge Rtings ekspertene er denne robotstøvsugeren best for gulv med glatte overflater. Selv om den fungerer godt for oppsuging av dyrehår og rusk, har den ikke like god sugekraft for sprekker. I følge Googles samling av forbruker- og ekspertanmeldelser har modellen fått en vurdering på 4,7/5, og forbrukere hos Amazon har gitt en vurdering på  4,5/5. Noen av kommentarene de har lagt igjen inkluderer: ,,god sugekraft og kartlegging av huset”, ,,superenkelt oppsett”, ,,unngår 99% av hindringer” osv.

Fordeler

 • Langvarig batteri
 • Enkel å vedlikeholde
 • Google Home/Alexa stemmekontroll
 • LIDAR navigasjon
 • Videosamtale i sanntid
 • Våt rengjøring
 • Evne til å tømme det skitne vannet i en tank automatisk
Ulemper

 • Har kanskje ikke nok sugekraft for sprekker
 • Noen forbrukere opplever at lego og små gjenstander kan sette seg fast t i satt seg fast støvsuger-åpningen

Forbrukerlivs vurdering

Roborock S7 MaxV har god dekning på opptil 300 m² per opplading, kombinert med LiDAR-navigasjon for maksimal presisjon. Den har også innebygd kamera og mikrofon, for bedre situasjonsforståelse og rengjøringskontroll. Noen forbrukere nevner imidlertid at lego og små gjenstander har en tendens til å sette seg fast i åpningen, men dette burde ikke være et stort problem for de aller fleste. Alt i alt, grunnet positive forbrukeranmeldelser, automatisk rengjøringsrekkefølge basert på romtype og mange flere funksjoner, kan vi si at dette helt sikkert er en modell du bør vurdere hvis du er ute etter en effektiv robotstøvsuger. 

Spesifikasjoner
Driftstid: 180 min
Ladetid: 360 min
Støvbeholdervolum: 0,4 L
Sugeeffekt: 5100 Pa
Mål (BxDxH): 35x35x9,6 cm
Vekt: 4,6 kg
Mopping: Ja
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Ja


Dreame D9

Ideell for kartlegging av flere etasjer

 • Beste budsjettvalg hos Pricerunner
 • 4.7/5 hos Google Shopping

 

 

Dreame D9 er et godt valg for deg som ønsker å spare tid på husvasken. Den større vanntanken og våtmopping-funksjonen gjør at denne robotstøvsugeren takler all slags skitt, med en kraftig og skånsom rengjøringsløsning. 

 • LDS 3.0 laser
 • Våtmopping
 • Støtter no-go-soner og no-mopp-soner

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Dreame D9

Nøyaktig rengjøring i opptil 150 minutter og mulighet for no-go-soner
Dreame D9 er utstyrt med LDS 3.0-teknologi som gir mer nøyaktig rengjøring og bedre rengjøring i mørket, sammenlignet med VSLAM-teknologi. Den har et 5200 mAh li-ion-batteri som gir opptil 150 minutters batteritid på én enkelt opplading. De fleste robotstøvsugere har en batteritid som varer mellom 60 og 70 minutter, denne modellen passer derfor godt til rengjøring av større arealer.

Denne robotstøvsugeren har også mulighet for no-go-soner og no-mopp-soner. Dette innebærer at man kan stille inn støvsugeren til å ikke rengjøre visse områder av huset, hvis man for eksempel vil unngå visse typer rom eller gulv. Den har også hindrings- og klippesensorer. Tester av denne støvsugeren viser at den er god til å rengjøre både harde gulv og myke tepper.

Sparer tid med våtmopping og større vanntank
Våtmopping-funksjonen til robotstøvsugere sparer deg også tid og energi sammenlignet med bruk av en tradisjonell mopp. Siden robotstøvsugeren automatisk kan spraye og tørke av gulvet, behøver du ikke å vaske gulvet på den tradisjonelle måten, med bøtte og mopp.  

Den har også et vaskbart HEPA-filter, noe som reduserer behovet for hyppig utskifting av filteret. Robotstøvsugeren er imidlertid ikke utstyrt med et system for automatisk tømming, derfor må man tømme beholderen manuelt. Støvbeholdere på 0,57 l er litt mindre, sammenlignet med andre modeller på markedet, men ifølge ekspertanmeldelser har den en av de største vannbeholderne på 0,27 l. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Dreame D9?

Denne robotstøvsugeren er testet av Pricerunners eksperter. I følge dem gir den gode rengjøringsresultater, fungerer godt og er enkel å bruke. De påpeker imidlertid at den ikke alltid er like stillegående. Forbrukerne er svært fornøyd med hvordan støvsugeren jobber om natten og at kartleggingen er svært effektiv. På den annen side hadde noen av dem problemer med å sette opp og koble til Google Home. Totalt sett anbefaler forbrukerne denne støvsugeren og de fremhever den rimelige prisen.

Fordeler

 • LDS 3.0-teknologi
 • Våtmopping
 • HEPA filter
 • Større vanntank
 • Nøyaktig rengjøring
 • No-go-soner
Ulemper

 • Du må sette opp nye no-go-soner hver gang du skifter etasje/gulv

Forbrukerlivs vurdering

Totalt sett er denne robotstøvsugeren et svært rimelig alternativ gitt de gode funksjonene den tilbyr. Både forbruker- og ekspertanmeldelser tyder på at den har lang batteritid og at den yter godt. Fordelene inkluderer våtmopping, LDS 3.0-teknologi og muligheten til å sette opp no-go-soner. I tillegg inkluderer pakken en våtmopp, sidebørste, ladebase og strømadapter.

Dette er en god robotstøvsuger for rengjøring av flere etasjer, da den kan lagre flere kart sammen med no-go-soner for hver etasje. Du bør likevel huske på at du må sette opp kartet på nytt og stille inn no-go-soner når den flyttes mellom etasjene, da den ikke gjør dette automatisk. Denne robotstøvsugeren er likevel det rimeligste alternativet med kombinasjon av kart og no-go-soner, sugekraft på 3000 Pa og driftstid på 150 minutter -derfor mener vi at dette er et godt budsjettvennlig valg.

Spesifikasjoner
Driftstid: 150 min
Ladetid: 300 min
Støvbeholdervolum: 0,57 L
Sugeeffekt: 3000 Pa
Mål (BxDxH): 35x35x9,6 cm
Vekt: 3,8 kg
Mopping: Ja
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Ja


iRobot Roomba 980 – robotstøvsuger til gulvteppe

Ideell robotstøvsuger for dyp tepperensing

 • 4.8/5 hos Techgearlab
 • 4.5/5 hos Techradar
 • 4.3/5 hos Amazon

iRobot Roomba 980

 

iRobot Roomba 980 er en robotstøvsuger som bruker AeroForce tepperensing system. Dette systemet hjelper roboten med å rengjøre tepper mer grundig enn andre modeller. iRobot Roomba 980 kan selvfølgelig også rengjøre områder uten teppe, noe som gjør den til en svært allsidig robotstøvsuger.

 • AeroForce tepperensing system
 • Designet for å passe under de fleste møbler
 • Se hvor roboten har renset via Clean Map

Anmeldelse og analyse af iRobot Roomba 980

Innovativ teknologi
iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger er en av de mest avanserte og innovative støvsugerne på markedet. Den har en støvkapasitet på 0,4 L som er gjennomsnittlig søppelkassekapasitet -på denne måten får den plass til alt støv og skitt den fjerner. I tillegg er støynivået på 78 dB, som relativt stille. Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg for at den skal forstyrre husroen.

God batteritid
Med en batterikapasitet på 3300 mAh er batteritiden på 120 minutter. Dette er imponerende sammenlignet med andre modeller på markedet. Det betyr også at du kan rengjøre et stort område før den trenger å lades opp igjen. I tillegg er ladetiden på 180 minutter, som er relativt rask. På toppen av dette har iRobot Roomba 980s en sugekapasitet på 1,7 kPA, som er kraftig nok til å fange opp det aller meste av skitt og støv.

Rengjøringsrapport
iRobot Roombas vekt, på kun 4 kg, sikrer at den enkelt kan manøvrere rundt møbler og andre hindringer. Denne støvsugeren har også en Clean Map-funksjon, som lar deg se nøyaktig hvor enheten har rengjort. Dette er en utrolig nyttig funksjon, da den lar deg holde oversikt over enhetens fremgang og sørge for at alle områder av hjemmet ditt blir tilstrekkelig rengjort. Til slutt er Roomba 980 priset i en middels prisklasse, noe som gjør den til et rimelig alternativ for de fleste forbrukere.

Hva sier eksperter om iRobot Roomba 980

Eksperter har gitt iRobot Roomba 980 en svært god vurdering når det gjelder ytelse og smarte funksjoner. Ifølge en anmeldelse hos Techgearlab, fikk denne robotstøvsugeren en imponerende vurdering på 4,8/5 totalt sett, hvor den scorer høyt på rengjøring av både harde og myke gulv. I tillegg fikk robotstøvsugeren ros for sin evne til å navigere i mer utfordrene områder av hjemmet. Hos Techradar fikk robotstøvsugeren en vurdering på 4,5/5 -med en erkjennelse av den høye prislappen, samtidig som den får skryt for å fungere fantastisk på gulv, fliser og andre harde overflater (og at den er relativt stillegående i drift). Modellen har også en vurdering på 4,3/5 hos Amazon, med forbrukere som fremhever robotstøvsugerens gode evne til rengjøring av tepper, generell brukervennlighet og enkelt oppsett.

Fordeler

 • God navigasjon
 • Forholdsvis god støvabsorpsjon og sugeevne
 • Stor støvbeholder
 • Ekstra sensorer
 • Langvarig batteritid
Ulemper

 • Litt treg
 • Rensingen av kantene kunne vært bedre

Forbrukerlivs vurdering

iRobot Roomba 980 er et godt alternativ for alle som leter etter en pålitelig robotstøvsuger. «Støvdeteksjon»-systemet sikrer at robotstøvsugeren vil gjøre ekstra passeringer på spesifikke områder som kanskje trenger mer oppmerksomhet, og «virtuell vegg»-funksjonen sørger for at den holder seg innenfor et bestemt område.

Forbrukere har imidlertid lagt merke til at den kan slite noe når den skal kjøre over kabler, og at appkontrollen trenger en viss forbedring når det gjelder å sette opp rengjøringstider. Alt i alt tilbyr Roomba 980 massevis av gode funksjoner. Dette gjenspeiles naturligvis i prisen, men til gjengjeld vil denne robotstøvsugeren holde hjemmet ditt rent med minimal innsats. Vi har valgt å inkludere denne robotstøvsugeren i vår liste, da det er en god modell for både overflate- og dyprengjøring -og som noen av testresultatene tilsier “utstråler hver del av Roomba 980-opplevelsen kvalitet.”

Spesifikasjoner
Driftstid: 120 min
Ladetid: 180 min
Støvbeholdervolum: 0,4 L
Sugeeffekt: 1700 Pa
Mål (BxDxH): 35,3×35,3×9,1 cm
Vekt: 4 kg
Mopping: Nei
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Ja


Neatsvor X520 robotstøvsuger – Med innebygd mopp for ekstra grundig rengjøring

Forbrukerliv anbefaler

 • Mye for pengene – Ingen dyr mellomaktør
 • 100% fornøydgaranti

Neatsvor x520 Robotstovsuger

 

Neatsvor x520 er en ideell robotstøvsuger for deg som vil ha en modell som virkelig er godkjent av  ekspertene. 

Styres via en app og har innebygd vaske-funksjon
Neatsvor x520 Robotstøvsuger kan kontrolleres via en app som er kompatibel med Google Home. Det er enkelt å koble seg til via Wifi, og så er du i gang i løpet av null komma niks! Neatsvor x520 Robotstøvsuger har en innebygd vaske-funksjon til vasking av gulv. Det er ikke mange robotstøvsugere på markedet som har dette inkludert, noe som gjør Neatsvor modellen unik. 

Dersom du imidlertid kun vil at den skal støvsuge, kan du enkelt slå av vaske-funksjonen. 

Planlegg hvordan huset skal rengjøres og følg med på appen
Med Neatsvor x520 Robotstøvsuger kan du planlegge nøyaktig hvordan du vil at huset skal vaskes. Her kan du velge enkelte rom, eller stille inn modellen til å rengjøre hele huset.  Du kan også lagre innstillingene etter hvert som du finner et program du er fornøyd med. Med Neatsvor x520 Robotstøvsuger vil du kunne støvsuge hele 100 kvadratmeter på kun 1 time. Her kan du derfor spare massevis av tid og penger i lengden. Ved hjelp av appen som følger med, vil smarttelefonen din kunne vise deg et kart som gir deg mulighet til å følge med på hvor robotstøvsugeren befinner seg.  Her kan du sjekke hvor den har vært tidligere – og hvor mye som gjenstår før rengjøringen er ferdig. 

Spesifikasjoner ved Neatsvor x520 Robotstøvsuger med vaske-funksjon:
 Godkjenning: CE-merket
 Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm høyde
 Batterikapasitet: 5200 mAh
 Støvoppsamling: Uten pose
 Sugetrykk: 6000 Pa
 Støynivå: 55 DB
 Klatreevne: 15 mm
 Trapp sensor: Ja
 Smarthome kompatibel med app: Ja, Google og Amazon Alexa
 Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

 • 120 til 180 minutter med arbeidstid
 • Lades automatisk
 • Kompatibel med Google Home Voice App
 • Ekstremt god sugeevne
 • Lang batteritid
 • Veldig stillegående
Ulemper

 • Varsler kun tilgjengelig på engelsk

Forbrukerlivs vurdering

Ikke bare har Neatsvor x520 en imponerende sugekraft på 6000 Pa, den har også en svært lang driftstid på 180 minutter per opplading. Det betyr at den rekker å rengjøre større områder før den må lades opp igjen. Den sterke sugekraften gjør også at denne robotstøvsugeren lett kan fjerne mer utfordrende støv og skitt, slik som hundehår. Det er imidlertid viktig å huske på at talevarslingen kun er tilgjengelig på engelsk.  

Spesifikasjoner
 Driftstid: 180 min
Ladetid: 240 min
Støvbeholdervolum: 0,6 L
Sugeeffekt: 6000 Pa
Mål (BxDxH): 33x33x7,5 cm
Vekt: 3 kg
Mopping: Ja
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk opplading: Ja


Severin Chill robotstøvsuger RB7025 – Robotstøvsuger som er enkel å betjene

God og rimelig robotstøvsuger

 Severin RB7025 Chill

Hvis du leter etter en enkel og rimelig robot støvsuger, er denne modellen et godt valg. Den er vesentlig billigere enn mange av de andre modellene på markedet, noe som skyldes at merket Severin generelt er et av billigere merkene, samt at modellen er blant de mer enkle.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Severin Chill RB7025

En av de viktigste faktorene som gjør denne robotstøvsugeren til et røverkjøp er selvfølgelig prisen. Den ligger på et nivå som gir alle mulighet til å eie en robotstøvsuger. Samtidig utmerker den seg ved å være utrolig enkel å bruke. Mange av de dyrere modellene har en rekke smarte funksjoner. Det har ikke Severin RB 7025, men til gjengjeld krever den bare at du trykker på startknappen, for å komme i gang.

Den kan rengjøre et rom på opptil 100 m2, og kjører vanligvis i cirka 90 minutter på en enkelt lading. Når batteriet er tomt, setter du den bare i laderen til batteriet er fulladet igjen. Roboten har gummilister på sidene, slik at den ikke skader tingene i hjemmet ditt. Den rengjør gjennom sine 2 roterende sidebørster, som effektivt fanger opp skitt og smuss.

Det bør også nevnes at denne modellen er veldig stille, noe som produsentene generelt har vært gode på å optimalisere de siste årene. I dag er de fleste robotstøvsugere svært stillegående, og denne modellen er ikke et unntak.

Fordeler

 • Stille
 • Enkel å betjene
 • Grundig kantrengjøring
Ulemper

 • Ikke egnet for pels fra kjæledyr
 • Lang ladetid
 • Begrensede kontrollmuligheter

Forbrukerlivs vurdering

Severin Chill RB7025 et godt alternativ for travle husholdninger som leter etter en effektiv måte å få støvsugd huset. Denne robotstøvsugeren er enkel å betjene, gir grundig kantrengjøring og er stillegående. Den har imidlertid også noen få ulemper, som inkluderer litt lang ladetid, mangel på noen avanserte kontrollfunksjoner og det faktum at enkelte forbrukere hos Roboteksperten har rapporter om tilstopping grunnet dyrehår. Vi synes likevel at dette er en god og budsjettvennlig løsning for de som ønsker seg en enkel robotstøvsuger til sine daglige rengjøringsoppgaver.

Spesifikasjoner
 Driftstid: 90 min
Ladetid: 360 min
Støvbeholdervolum: 0,35 L
Sugeeffekt: 2000 Pa
Mål (BxDxH): 28x28x7 cm
Vekt: 1,5 kg
Mopping: Nei
Hjemmekartlegging: Nei
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Nei


Electrolux Pure i9 – Best egnet for harde gulv

Godt valg for en 2-roms leilighet

 • 4.3/5 hos Google Shopping
 • Testvinner hos det svenske teknikkmagasinet M3

 

Electrolux Pure i9 robotstøvsuger

Derfor er denne modellen testvinner

Electrolux Pure i9 er ikke en billig robotstøvsuger, men ekspertene vurderer at man likevel får utrolig mye for pengene. Dette er en robotstøvsuger som virkelig kan prestere.

Ved første øyekast ser Electrolux Pure i9 litt annerledes ut enn andre robotstøvsugere, da den har en trekantet form. Det spesielle designet er laget for at modellen enklere skal kunne komme helt inntil kanter hvor runde roboter har noen blinde vinkler.

Electrolux Pure i9 har avansert teknologi, og er derfor et godt valg for den forbrukeren som vil ha det beste av det beste. Ekspertene vurderer at Electrolux Pure i9 virkelig presterer når det kommer til fjerning av støv og skitt. Formen gjør også at modellen er god inntil kanter og hjørner.

Infrarød teknikk med 3D Vision System

Electrolux Pure i9 har en infrarød teknikk med 3D Vision System, og den deler hjemmet inn i soner. Dette forhindrer at modellen støter borti hindringer på gulvet, som for eksempel bord og stoler.

Modellen registrerer også hvis det finnes trapper og skarpe kanter slik at den ikke beveger seg utover disse områdene. Hvis man vil, kan man sette opp en «virtuell vegg» for at modellen kun skal bevege seg der man ønsker.

Electrolux Pure i9 har også en medfølgende app som kan lastes ned på telefonen. Da kan man styre planleggingen og overvåke støvsugingen via telefonen. Det betyr også at man kan få modellen til å støvsuge når man ikke er hjemme, som kan være en fordel i en travel hverdag. Electrolux Pure i9 er lagd til å forhindre at støvpartikler slippes ut i huset igjen, men det vil alltid være litt støv i luften når det støvsuges.Electrolux Pure i9

Electrolux Pure i9 har et batteri som gjør at modellen kan jobbe i ca. 40 minutter. Deretter vil den ikke bare stå midt på gulvet, for den kan selv registrere når den holder på å gå tom for strøm. Da returnerer den automatisk til ladestasjonen. Hvis modellen ikke er ferdig med arbeidet, vet den selv hvilke områder som mangler. Når den er ferdig ladet vil den fortsette der den slapp.

Hva sier forbrukere og eksperter om Electrolux Pure i9?

Denne modellen ble anbefalt hos den svensk testside m3, som påpeker at den når godt inntil hjørner og kanter, er raskt og nesten aldri setter seg fast. Forbrukere på tvers av forskjellige nettbutikker har også gitt denne modellen en god vurdering på 4,3/5. De fremhever at robotstøvsugeren har driftstid på 70 minutter i øko-modus, noe som er nok til ca. 70m2. Forbrukerne roser også de intelligente rengjøringssystemene, som hindringsdeteksjon og automatiske rengjøringen -som kan tilpasses ulike dager. 

Fordeler

 • Automatisk rengjøring kan tilpasses ulike dager
 • Enkelt å sette opp individuelle rengjøringssoner
 • Grundig rengjøring
 • Tømmes enkelt
Ulemper

 • Finner ikke alltid tilbake til ladestasjonen

Forbrukerlivs vurdering

Denne modellen tilbyr nyttig oppsett av individuelle rengjøringssoner, da kartfunksjonen lar deg spesifisere hvilke steder robotstøvsugeren skal støvsuge. Den rengjør grundig og støvbeholderen på 0,7L har god kapasitet og tømmes enkelt. Den eneste ulempen ved denne robotstøvsugeren er at den ikke alltid finner tilbake til ladestasjonen. Vi tenker likevel at dette er en generelt god og letthåndterlig robotstøvsuger, og derfor gir vi den vår anbefaling. 

Spesifikasjoner
Driftstid: 120 min
Ladetid: 120 min
Støvbeholdervolum: 0,7 L
Sugeeffekt: 1600 Pa
Mål (BxDxH): 28×32,5×8,5 cm
Vekt: 3,5 kg
Mopping: Nei
Hjemmekartlegging: Ja
Hindringsdeteksjon: Ja
Automatisk lading: Ja


Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

Når du kjøper en ny robotstøvsuger, bør du vurdere:

Terreng: Hvordan ser hjemmet ditt ut? Hvis du har mange trapper eller kanter, sørg for at den nye robotstøvsugeren din kan håndtere hindringene.

Teknologien til støvsugere er forskjellig, de har ulike funksjoner, ulike høyder og plassering av børster som gjør dem mer eller mindre egnet for enkelte oppgaver.

Tid: Du må sjekke hvor lang tid robotstøvsugeren bruker på å støvsuge og hvor lenge den kan gå om gangen. Avhengig av størrelsen på boligen din kan dette ha stor innvirkning på valget ditt.

Støynivå: Hvis du skal støvsuge mens du er hjemme, kan det være lurt å velge en stillegående modell for å redusere støyen når den er i bruk.

Funksjoner: Skal robotstøvsugeren din være stemmestyrt eller kontrollerbar via en app? Skal den klare å finne veien hjem til ladestasjonen når batterinivået er lavt og gjenoppta arbeidet etter at ladingen er fullført? Skal du kunne dele opp hjemmet ditt i rom, slik at du kan velge å kun støvsuge noen områder om gangen?

Rengjøringsytelse: Når du skal velge riktig robotstøvsuger bør du vurdere overflatene i hjemmet ditt, hva overflatene krever av robotstøvsugerens sugekraft og om roboten også skal kunne vaske gulvet for deg. Har du mange tepper, bør robotstøvsugeren ha en kraftigere sugeevne.

Er en robotstøvsuger verdt det?

Hvis du vurderer å kjøpe en robotstøvsuger lurer du sikkert på om det er verdt investeringen. Robotstøvsugere er tross alt ikke billige. Men det er flere fordeler med å eie en robotstøvsuger, som kan gjøre det verdt prislappen.

For det første kan robotstøvsugere spare deg for tid og energi. Hvis du har en travel livsstil, kan det være en stor lettelse å komme hjem til et rent hus. Med en robotstøvsuger kan du sette den til å rengjøre mens du er borte på jobb, eller løper et ærend, og komme hjem til nyvasket gulv.

En annen fordel med robotstøvsugere er at de kan hjelpe deg med å rengjøre på steder hvor det er vanskelig å komme til. Har du mange møbler eller pynt i hjemmet, kan det være vanskelig å støvsuge under dem alle. Men en robotstøvsuger kan enkelt manøvrere seg rundt hindringer og komme til de mer utilgjengelige stedene. En sentralstøvsuger kan være et alternativ til robotstøvsugere. Sentralstøvsuger test kan hjelpe deg å finne det beste alternativet for deg.

Til slutt er robotstøvsugere generelt veldig stillegående, så du kan kjøre dem mens du sover eller når du gjør andre aktiviteter uten å bli forstyrret av støyen.

Alt i alt tilbyr robotstøvsugere en rekke fordeler som kan gjøre dem verdt investeringen for noen mennesker. Hvis du leter etter et tidsbesparende apparat, som kan hjelpe deg med å holde hjemmet rent, kan en robotstøvsuger være riktig for deg.

Gode råd når du kjøper robotstøvsuger

I takt med den stigende populariteten til robotstøvsugerne har det dessverre kommet mange typer på markedet som ikke er verdt pengene. I følge de testene vi har gjennomgått, finnes det robotstøvsugere så billig som 500 kroner. Det de billige modellene har til felles, er at de gjør det dårlig i testene.

Vi anbefaler at du går etter kjente merker og modeller, og ikke er altfor sparsommelig når du skal investere i en robotstøvsuger. Ellers er det bedre å utsette kjøpet, eller ta til takke med en vanlig manuell støvsuger.

Et budsjett på 4.000 – 5.000 kroner er fornuftig hvis du vil skaffe deg en god robotstøvsuger med god rengjøringsevne. Her får du mye for pengene. De dyreste modellene koster lett 8-12.000 kroner. Da får du selvfølgelig alle de nyeste funksjonene og effektene, og de dyre kandidatene støvsuger også litt bedre – men i det prislaget betaler du relativt mye for “de siste prosentene” om du ser på rengjøringsevnen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke robotstøvsugere er best i test?
Neatsvor X600 Pro, Neatsvor X500 og iRobot Roomba 980
Hvordan testes robotstøvsugerne?
Robotstøvsugerne vurderes ut ifra deres evne til å suge opp støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag, langs paneler og rundt bord og stolben. I tillegg vurderes deres navigasjonsevne, energiforbruk, ladetid og aktiv arbeidstid. Til slutt blir de evaluert på brukervennlighet.
Hva bør jeg tenke på når jeg velger en robotstøvsuger?
Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv, eller tepper, og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.

Robotstøvsuger Test – Disse testene har vi analysert:
Råd & Rön

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde i 2015 det som nok er den største testen av robotstøvsugere til nå, der de teste 25 forskjellige modeller. Testen virker mer objektiv enn mange andre fordi det ikke er beskrivelse av hver støvsuger, men bare karakterer på de områdene som ble testet. Testområdene er delt inn i hovedområdene støvsuging, batteri, brukervennlighet, støvbeholder og lydnivå. Hvert hovedområde er delt inn i mer spesifikke underområder, der du kan se hver vurdering enkeltvis. Du kan se hele Råd & Rön-testen her, men det krever betalt abonnement.

Dinside.no

Nettmagasinet Dinside.no tar for seg tidsaktuelle emner sett fra forbrukerens vinkel. Magasinet presenterer jevnlig tester av ulike produkter, og et eksempel er testen av iRobot Roomba 880 fra desember 2014, som er tilgjengelig for alle. Denne testen skiller seg ut fra de andre testene vi bruker her, fordi produktet ikke blir sammenlignet med andre modeller, men testet alene. Det gir en dypere analyse, men gjør det vanskelig å sammenligne direkte. Dinside.no har likevel testet andre robotstøvsugere på samme måte tidligere. Les hele testen gratis her.

Dinside.no har også testet en robotstøvsuger fra Electrolux. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

TV2.no

TV2.no har testet 6 robotstøvsugere i en artikkel fra november 2014. Den er gratis og kan leses her. I motsetning til de andre testene, er det i denne artikkelen åpent kommentarfelt for forbrukerne. Her er det mer informasjon og erfaringer å hente. Kritiske lesere stiller spørsmålstegn ved testkriteriene, som noen steder virker litt tilfeldige.

Aftenposten.no

Avisen Aftenposten.no offentliggjorde en artikkel der 6 robotstøvsugere ble testet i oktober 2015. Støvsugerne ble testet og vurdert av Susanne Frennert, som er doktorgradskandidat i rehabiliteringsteknikk ved Lunds Tekniska Högskola i Sverige, der hun først og fremst fokuserer på robotstøvsugere som hjelpemiddel for eldre. Testen gir en veldig subjektiv vurdering av hver modell (basert på Frennerts ekspertviten), men blir støttet av delkarakterer for bruk/håndtering, kvalitet og kapasitet, i tillegg til oppsummering av de mest positive egenskapene til hver støvsuger. Artikkelen er gratis tilgjengelig på Aftenpostens nettside.

M3.se

Magasinet M3.se er en del av det svenske IT-nettverket IDG, og har i flere omganger testet robotstøvsugere. De er oppmerksomme på at teknikk hele tiden blir utviklet og forbedret, så derfor lanserte magasinet i november 2015 en ny test med 6 nyere modeller, som ble testet av Andreas Bergsman. I testen ble støvsugerne vurdert på en skala fra 1 til 10, men alle testkandidatene får relativ god karakter. Testen er gratis for alle, men vær oppmerksom på at den er delt over flere sider, og at linken til neste side er litt skjult i sidens innhold.

M3.se har også foretatt en annen test av robotstøvsugere. Denne inkluderer blant annet Neato Botvac Connected og Electrolux Pure i9. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Tek.no

Det norske nettmagasinet Tek.no har fokus på teknikk og gadgets, og tilbyr både relevante tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet har i april 2016 offentliggjort en test med toppmodellene fra de 5 største produsentene av robotstøvsugere, og den er det gratis å lese. Artikkelen er skrevet av den erfarne it- og teknologijournalisten Kurt Lekanger, og skiller seg ut fra de andre testene ved bare å fokusere på produsentenes toppmodeller. Artikkelen slutter med en interessant debatt der forfatteren selv drøfter testen og modellene med leserne. Vær oppmerksom på at testen er delt opp over flere sider. Linkene til de neste sidene finner du nederst i artikkelen.

Alt om Data

Det danske magasinet Alt om Data gjorde i mars 2017 en test av robotstøvsugeren Severin Chill. Testpanelet er spesielt begeistret for brukervennlighet, ytelse og pris. Magasinet har laget en grundig gjennomgang av robotens styrker og svakheter, der de blant annet ser på evnen til å plukke opp katte- og hundehår fra tepper. Hele testen er gratis å lese og du kan lese den ved å klikke her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en internasjonal nettside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin oppgave å gi de besøkende den seneste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Dyson 360 Eye. Trustedreviews.com har også testet Neato Botvac Connected. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testnettsted som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner, men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet iRobot Roomba. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Testfakta.se

Testtakta.se er et svensk testnettsted som foretar forskjellige vurderinger av forbrukerprodukter til hjemmet. Testfakta.se utfører disse testene i laboratorier for å få så nøyaktige målinger som mulig. Her har Testfakta.se testet 7 forskjellige robotstøvsugere. Ønsker du å lese mer kan du finne hele anmeldelsen her.

Techgearlab

Techgearlab er en nettplattform som vurderer de nyeste og beste dingsene og teknologiske produktene. Det er en omfattende kilde til informasjon om teknologiprodukter, eksklusive ekspertanmeldelser og upartiske redaksjonelle anbefalinger. Med utallige timer med streng testing, evaluerer Techgearlab funksjonene, prisen og ytelsen til de nyeste produktene for å tilby leserne den beste informasjonen. 

Du kan se deres test av iRobot Roomba 980 her.

Testet: 13/06/2018

Techradar

Techradar er et nettsted dedikert til å gi leserne nyttig og korrekt informasjon om alle de siste teknologinyhetene og produktanmeldelsene. Fra smarttelefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett og mer -Techradar har alt. Deres omfattende liste over anmeldelser hjelper kundene med å sammenligne priser og spesifikasjoner før de bestemmer seg for å kjøpe et gitt produkt. 

Du kan se deres test av iRobot Roomba 980 her.

Testet: 21/12/12016


Forbrukeranmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en nettbasert shoppingplattform som gir forbrukerne mulighet til å finne, sammenligne og kjøpe varer på nettet. Med ett enkelt søk kan forbrukere raskt se gjennom flere ulike butikkoppføringer for å se de beste prisene, anmeldelsene, vurderingene og fraktalternativene som er tilgjengelige.

Electrolux Pure i9 – Du kan se anmeldelsene her.

Amazon

Amazon er en av verdens mest populære nettbutikker. Grunnlagt i 1994, som en nettbokhandel, står den i dag som et kraftsenter i netthandelsbransjen, og selger alt fra klær og elektronikk til hvitevarer og dagligvarer. Nettbutikken gir forbrukere muligheten til å legge igjen kommentarer under produktet de har kjøpt, som kan være til hjelp for fremtidige kjøpere.

iRobot Roomba 980 – Du kan se anmeldelsene her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


iRobot Roomba® i7 robotstøvsuger – praktiske funksjoner med appen

 • Testvinner hos Datatid TechLife i april 2019
 • Flotte 4,8 stjerner på Roboteksperten
 • 9/10 av Independent.co.uk
 • 60 dagers tilfredshetsgaranti

iRobot Roomba i7 stovsuger

 

Bruk koden «irobotacc25» og få 25 % på alt tilbehør hos iRobot

iRobot Roomba® i7 er en effektiv robotstøvsuger, som er til god hjelp mot støv og dyrehår. Robotstøvsugeren får gode anmeldelser av forbrukere og eksperter, som kaller den et solid kjøp. Den har en praktisk app med smart kartlegging, planleggingsfunksjon og støvsugingshistorikk.

 • Tilhørende app
 • Tre rengjøringsinnstillinger
 • Til harde overflater og gulvtepper

Forbrukerveiledningens vurdering

Redaksjonen har hatt muligheten til å teste iRobot Roomba® i7 i et par måneder. Den er effektiv, og vi liker spesielt den tilhørende appen. Inndelingen av forskjellige rom fungerer svært godt, og det er lett å komme i gang med å bruke robotstøvsugeren og funksjonene i appen.

Robotstøvsugeren ligger i mellomklassen prismessig, men vi mener at du får mye valuta for pengene. Den takler fint støvsuging på harde gulv og gulvtepper samt de fleste dørterskler. Har du veldig høye terskler, kan den få litt problemer.

Fordeler

 • Smart app
 • Poseløs, vaskbar støvbeholder
 • God til dyrehår
Ulemper

 • Kan ha problemer med høye dørterskler

Dette bør du vite før du kjøper iRobot Roomba® i7

Robotstøvsugeren fra iRobot bruker et tre-trinns rengjøringssystem som rengjør alle gulvflater. Støvsugeren har en egen app, der du kan starte eller planlegge rengjøring, velge et bestemt område som skal rengjøres samt se en historikk over støvsugingen, så du har oversikt over hvor roboten har kjørt.
Den kartlegger hvert rom i huset og lager et smartkart, slik at kan du velge hvilke rom som skal støvsuges. Her kan du også opprette spesielle soner, hvor den skal gjøre ekstra rent eller hvor den ikke skal gå.
i7-modellen har en avtakbar støvbeholder som kan vaskes. Den er kompatibel med iRobots eksterne støvbeholder, men den må kjøpes separat.

Hva sier forbrukere og eksperter om iRobot Roomba® i7?

Både forbrukere og eksperter gir gode anmeldelser for iRobot Roomba® i7. Forbrukerne fremhever den enkle installasjonen og den praktiske appen. Independent.co.uk kaller den grundig og smart, og selv om den er litt dyr, mener de at den er verdt investeringen.

Spesifikasjoner

Anbefalte overflater: harde overflater, gulvtepper
Vaskbar beholder
Tilhørende app (Android, iOS)
Planleggingsfunksjon
Flekkrengjøring
Smart kartlegging
Stemmekontroll


iRobot Roomba 966

iRobot Roomba 966 robotstøvsuger

 

.
iRobot Roomba 966 har blitt testet av den britiske testsiden Expertreviews.co.uk, hvor ekspertene har prøvd òg testet hvor godt iRobot Roomba 966 faktisk fungerer. Det har blitt sett på flere testområder som pris, design, funksjoner og evner innenfor støvsuging. iRobot Roomba 966 overbeviser og får en flott samlet poengsum av ekspertene.

Modellens gode evne til ikke å sette seg fast, i tillegg til de mange gode funksjonene, er noen av de plussene som fremheves ved modellen.

Derfor er denne modellen populær

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk forklarer at iRobot Roomba 966 gjør akkurat det man vil en robotstøvsuger skal gjøre: Den jobber grundig og fjerner støv, den setter seg ikke fast og den returnerer til basen på egenhånd når den er ferdig med å støvsuge – eller når den holder på å gå tom for strøm.

Utseendemessig har iRobot Roomba 966 et rundt design som fremmer bevegeligheten. Den har kun få knapper oppå. Her kan du styre og stille inn støvsugeren.irobot-roomba-966-robotstøvsuger

iRobot Roomba 966 er lagd til å gjøre det tungvinte støvsugerarbeidet for forbrukeren, slik at hun eller han ikke trenger å støvsuge etter med en vanlig støvsuger. For å sikre optimal rengjøring har iRobot Roomba 966 en AeroForce rengjørings-hovedmodul med Generation 2 motor. iRobot Roomba 966 er også utstyrt med børster på sidene for best mulig resultat når modellen jobber inntil kanter og hjørner.

iRobot Roomba 966 kan brukes i både større og mindre hjem da den har en arbeidstid på maksimalt 75 minutter.

Modellen kan komme langt på den tiden, og deretter tar det 2 timer å lade opp batteriet. Som forbruker trenger man ikke holde øye med modellen når den arbeider, for når den er ferdig med rengjøringen vender den automatisk tilbake til basen og lader seg opp selv.

Hvis man har et større hjem kan man programmere iRobot Roomba 966 til å ha en «virtuell vegg», som betyr at man selv avgrenser et område hvor iRobot Roomba 966 skal jobbe på

iRobot Roomba 966 gir også forbrukeren mulighet til å stille inn når man vil at modellen skal starte. Denne timeren gjør at man ikke trenger å være hjemme når modellen gjør rent, da man kan programmere den til å starte for eksempel halvannen time før man kommer hjem.

Hvis man er hjemme når iRobot Roomba 966 starter vil man ikke bli forstyrret. Lydnivået er lavt og ligger kun på 58 dB. Under støvsuging samler iRobot Roomba 966 støvet i en beholder på 0,6 liter hvor støvpartiklene ikke slippes ut igjen.

iRobot Roomba 966 er også utstyrt med et HEPA-filter som sikrer best mulig filtrering av støvpartiklene

Styres via en app

iRobot Roomba 966 kan styres med appen iRobot Home via Wifi. Dette er spesielt praktisk hvis man setter i gang roboten når man ikke er hjemme. Via denne appen kan man både stille inn planleggingen sin og overvåke iRobot Roomba 966 mens den jobber. Da har man full kontroll selv om man ikke er hjemme.

iRobot Roomba 966 fjerner støv og skitt både fra harde gulv og tepper, samt helt inntil kanter og hjørner.

Modellen er utstyrt med en sensor som måler om det er noen nærliggende hindringer. Hvis det er det, finner modellen en annen rute. Dette er en av grunnene til at iRobot Roomba 966 ikke setter seg fast så lett.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk uttrykker at iRobot Roomba 966 i deres øyne er den beste modellen på markedet når det kommer til dette aspektet.

iRobot Roomba 966 måler 13,3 cm x 42 cm x 52 cm og veier 3,9 kilo.

Lydnivået ligger på kun 58 dB.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 966:
🌪️ AeroForce rengjørings-hovedmodul og børster på sidene
🌪️ Arbeidstid på 75 minutter før opplading
🌪️ Timer-funksjon
🌪️ Kan styres med appen iRobot Home
🌪️ Med velfungerende sensorer

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere