Sentralstøvsuger test – De beste sentralstøvsugerene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Sentralstøvsuger er et stort kjøp, og det er vanskelig å vite hvilken man skal kjøpe.

Det er så mange forskjellige merker og modeller av sentralstøvsuger på markedet, at det kan være vanskelig å avgjøre hvilken som er riktig for deg

Vi har gjort undersøkelsen for deg. I vår artikkel sammenligner vi de beste sentralstøvsugere på markedet slik at du kan ta en informert avgjørelse om hvilken som er riktig for dine behov.

Hva bør du vurdere når du kjøper en sentralstøvsuger?

Effekt
Avhengig av modell varierer luftwatt fra rundt 450 til 1000 luftwatt. Det er knyttet til hvor mye strøm og luftstrøm en støvsuger genererer og bruker. Mindre hus krever et sentralstøvsuger med omtrent 500 luftwatt effekt, men mellomstore og større boliger, som varierer i størrelse fra 150 til 800 kvadratmeter, krever over 600 luftwatt og, for store områder, ideelt sett minst 800.

Filtreringssystem
Vakuumposer til engangsbruk brukes i systemer med poser for å samle støv og annet husholdningsavfall. Når posen blir full, må den skiftes ut; ellers risikerer motoren overoppheting og svikt. Poseløse systemer samler opp samme skitt og rusk, men i stedet for å bruke en engangspose, drar suget avfallet inn i et oppsamlingskammer som du bør tømme av og til. Med vertikale sentralstøvsugersystemer suges luftstrømmen og rusk ned i et oppreist oppsamlingssystem, og fanger støv, skitt, hår og mer i en pose for avhending. Dette er de vanligste filtrerings- og oppsamlingssystemer for sentralstøvsugere

Støynivå
Hvis enheten din er bygget for stille drift, bør lyden du hører være så lav som mulig. Jo lavere desibelvurdering (dB), jo roligere vakuum, og på den annen side kan ethvert sentralstøvsuger over 67dB være veldig høyt. Det er stor forskjell mellom 67dB og 60dB, så husk å vurdere denne faktoren og plasser sentralstøvsugeren der den ikke vil forstyrre deg hvis du velger en modell med høyere dB.

Pris
Modeller med høyere pris kan koste opptil 10 000 NOK, mens lavprisalternativene kan finnes i 1000 – 2000 NOK. Generelt er sentralstøvsugere dyrere enn vanlige støvsugere. Modeller med en høyere prislapp vil vanligvis ha flere luftwatt, noe som betyr at de kan rense større områder eller ha flere vedlegg som tillater rengjøring av forskjellige overflater eller trange rom. Avhengig av hvor den skal brukes, kan du finne anstendige modeller i en middels prisklasse, så sørg for å sjekke modellens funksjoner før du kjøper en.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Brukere kan hjelpe deg med å bedre forstå hvor enkel installasjonsprosessen var, om de er fornøyd med den daglige funksjonen til en sentralstøvsuger, og hvor lett den er å rengjøre. Ekspertene gir vanligvis grundig informasjon om modellens funksjoner og kvaliteten på dens konstruksjon.

arrow-more


Nilfisk All-in-1 150 Wireless+ – brukervennlig sentralstøvsuger

Nilfisk All-in-1 150 Wireless+

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Nilfisk All-in-1 150 Wireless+ er en sentralstøvsuger perfekt for leiligheter eller hus opp til 150 m². Hovedfordelen med dette produktet er at det har selvrensende filtre, noe som betyr at du aldri trenger å bekymre deg for tette filtre igjen. Dette produktet er også for folk som leter etter en kraftig sentralstøvsuger med større områder å ta vare på.

 • Med selvrensende filtre
 • Utstyrt med LED-skjerm
 • 3-trinns sugestyrkeregulering

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nilfisk All-in-1 150 Wireless+

Nilfisk All-in-1 150 Wireless+ er på det lavere støyspekteret til sentralstøvsugere, noe som gjør den til et utmerket valg for hjem med travle familier eller de som foretrekker å holde støynivået nede. Denne sentralstøvsugeren er også enkel å montere og bruke, med et trådløst håndtak som gjør det enkelt å bevege seg rundt i huset. Et LED-display innebygd i røret blinker for å varsle brukeren når noe må gjøres, som når støvsugerposen må tømmes, filteret må rengjøres, luftstrømmen er blokkert, systemet er overbelastet osv. A modellen har 642 luftwatt, nok til effektivt å eliminere uønsket støv og rusk i et nordisk hus av gjennomsnittlig størrelse.

Den typiske beholderen rommer 15 eller 25 liter, og den gjennomsnittlige husholdningen tømmer den bare to ganger i året. Volumet på denne modellen er 20 liter med bag og 25 liter uten, og den kan brukes begge veier. Sentralstøvsugeren kommer med fire forskjellige fester og ekstra rør, noe som gjør det enkelt å rengjøre hver krok og krok i hjemmet ditt. Den har også 3-trinns sugestyrkeregulering for større allsidighet.

Hva sier brukere og eksperter om Nilfisk All-in-1 150 Wireless+

Nilfisk All-in-1 150 Wireless+ sentralstøvsuger har en rangering på 4,6/5 stjerner på Google, basert på samlede brukeranmeldelser. Anmeldelser berømmer støvsugerens kraftige sug, stillegående drift og praktiske bruk.

FORDELER

 • Enkel å montere
 • God sugekraft
 • Enkel å bruke med trådløst håndtak
 • Med 4 forskjellige fester og ekstra rør
ULEMPER

 • Instruksjoner for trådløs start/stopp kan være mer detaljert
 • Har ikke HEPA-filter

Forbrukerlivs vurdering

Denne sentralstøvsugeren er enkel å sette opp og passer til de fleste hjem, men noen kunder kan synes de trådløse start/stopp-instruksjonene er forvirrende. I tillegg har ikke denne modellen et HEPA-filter, noe som kan være nødvendig for noen kjøpere. Til tross for disse ulempene mener vi at Nilfisk All-in-1 150 Wireless+ fortsatt er den beste sentralstøvsugeren i sin prisklasse og tilbyr toppfunksjoner og sugekraft.

Spesifikasjoner
Motoreffekt: 1300 W
Luftwatt: 642
Sugeeffekt: 640 W
Beholdervolum: 25 L
Sugeslangelengde: 12 m
Sugekapasitet: 30 kPa
PStøynivå: 66 dB
Vekt: 6,5 kg


Flexit CVR 2000 – med smart reguleringssystem

Flexit CVR 2000

Flexit CVR 2000 kommer fra Norges største leverandør av sentralstøvsugere. Det er den perfekte modellen for de som trenger en sentralstøvsuger som fremskynder rengjøringen samtidig som den driver ut potensielt skadelig finstøv fra huset.

 • Kommuniserer trådløst
 • Fra Norges største leverandør av sentralstøvsugere
 • Smart reguleringssystem

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Flexit CVR 2000

Flexit CVR 2000 sentralstøvsuger er et høykvalitetsprodukt med et smart reguleringssystem som gjør den i stand til å kommunisere trådløst, noe som gjør den enkel å bruke og vedlikeholde. Den fjerner effektivt støvpartikler, og sikrer et trygt og sunt hjemmemiljø. Flexit sentralstøvsugeren har også utmerket sugeevne og kan brukes med eller uten pose. Det er derfor et fleksibelt valg for mange brukere.

I tillegg har modellen en stor 25 L beholder som enkelt kan tømmes, noe som gjør den praktisk å bruke. Modellen er også enkel å installere i både nye og eksisterende hjem, noe som gjør den til et allsidig alternativ for mange kunder. I tillegg avgir den lukkede Through Flow-motoren ikke støv inn i rommet der den er plassert, noe som gjør den til et trygt og sunt alternativ for de som bruker den. En modell har 720 luftwatt, noe som betyr at den vil levere nok sug uten å overarbeide motorene.

FORDELER

 • Lett å tømme beholderen
 • Fjerner effektivt skadelige støvpartikler
 • Kan enkelt oppbevares i et lite rom
 • Stor container
 • Lavt energiforbruk
ULEMPER

 • Det kan ta litt tid å installere rørene

Forbrukerlivs vurdering

Flexit CVR 2000 sentralstøvsugeren er enkel å bruke og blåser mikroskopisk støv raskt og enkelt ut av huset. Brukere sa imidlertid at det kan ta litt tid å installere rørene. Totalt sett bør denne modellen være øverst på listen din hvis du leter etter en enkel måte å rengjøre hjemmet på.

Spesifikasjoner
Motoreffekt: 1550 W
Luftwatt: 720
Sugeeffekt: 490 W
Beholdervolum: 25 L
Sugekapasitet: 30 kPa
Støynivå: 66 dB
Vekt: 8,5 kg


Foma HS1930 SP – en av de mest stillegående sentralstøvsugerne

Foma HS1930 SP

Foma HS1930 SP sentralstøvsuger er designet for personer med større eneboliger i flere etasjer. Den kraftige motoren kan raskt flytte skitt og rusk gjennom systemet, og den store søppelkassen gjør at du ikke trenger å tømme den så ofte. Den kan enkelt installeres i alle rom og rengjør hvert hjørne av hjemmet ditt raskt og stille med sin “Silent master”-teknologi.

 • “Silent master”-teknologi
 • Fleksibel montering
 • Motorgaranti 6 år

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Foma HS1930 SP

Foma HS1930 SP er en sentralstøvsuger med mange funksjoner for å gjøre livet ditt enklere. Den er fleksibelt montert, slik at du kan plassere den hvor som helst i hjemmet. Motoren på Foma HS1930 SP har en garanti på 6 år, så du kan være sikker på at den holder. Sentralstøvsugeren er også slitesterk, takket være mykstart av motoren. Denne modellen fra Foma har 750 luftwatt, mer enn nok for et hus av gjennomsnittlig størrelse.

Dette betyr at den ikke starter med et plutselig utbrudd av støy, noe som kan være irriterende. Den er også enkel å rengjøre, takket være engangsposen. Dette forbedrer også sugekraften og enkel rengjøring. Den intelligente overvåkingen av driften betyr at du kan følge med på hva som skjer med sentralstøvsugeren din, og minimumsstøynivået på 59 dB gjør den til et av de mer stillegående alternativene på markedet.

FORDELER

 • Holdbar takket være myk start av motoren
 • Brukes med en engangspose for enkel rengjøring
 • Intelligent overvåking av operasjoner
 • Minimalt støynivå
ULEMPER

 • Ikke egnet for mindre boliger
 • Slange og støvsugerposer må bestilles i tillegg

Forbrukerlivs vurdering

Selv om det kan finnes billigere modeller på markedet, tror vi dette er den beste på den budsjettvennlige delen av produktene. Den vil gi god støvabsorpsjon og gi deg mange års service på grunn av den slitesterke motoren. Husk at det kanskje ikke er det beste alternativet for mindre hjem, og at du må betale litt mer for en slange og støvsugerposer.

Spesifikasjoner
Motoreffekt: 1900 W
Luftwatt: 750
Beholdervolum: 30 L
Sugeslangelengde: 12 m
Sugekapasitet: 30 kPa
Støynivå: 59 dB
Vekt: 7,2 kg


Bissell MultiClean Garage Pro 2173N – våt/tørr støvsugersystem

Bissell MultiClean Garage Pro 2173N

Bissell MultiClean Garage Pro 2173N er en sentralstøvsuger som kan monteres på veggen. Den er perfekt for de som ønsker en multifunksjonell og rimelig modell. Hovedfordelen med dette produktet er at det kan rengjøre flere områder som garasjer, biler, kjellere, hager eller verksteder med våt-/tørrengjøringsfunksjoner.

 • Rengjøringssystem for flere overflater
 • Veggmontert
 • Med ni biltilbehør

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bissell MultiClean Garage Pro 2173N

Den lange slangen på nesten 10 m på Bissell MultiClean Garage Pro 2173N betyr at du enkelt kan nå alle hjørner av garasjen eller hjemmet. Dette gjør den til et utmerket valg for sentralstøvsugere, og gir maksimal dekning med minimal innsats. En modell kommer med ni biltilbehør, noe som gjør den til det perfekte valget for alle som trenger en sentralstøvsuger til garasjen. Enten du trenger å rydde opp i vått eller tørt avfall, har denne maskinen deg dekket, og den gjennomsiktige beholderen lar deg se når den må tømmes.

Bissell MultiClean Garage Pro 2173N er veggmontert, noe som gjør den enkel å installere og bruke. Bare monter den på garasjen eller hjemmeveggen, og du er klar til å gå. Den har et relativt høyt lydnivå på 84 dB, så plasser den et sted hvor den ikke vil forstyrre hverdagen din. Beholderen på 15 L er mindre enn andre modeller i denne oversikten, men dette påvirker ikke dens effektive rengjøringsevne.

Hva sier brukere og eksperter om Bissell MultiClean Garage Pro 2173N

Bissell MultiClean Garage Pro 2173N fikk 4,8/5 stjerner basert på Googles samling av brukeranmeldelser. Brukere elsker denne modellens kraftige motor og evnen til å rense dypt. De setter også pris på de medfølgende festene for forskjellige rom og overflater.

Pros

 • Lang slange
 • Integrert filter kan enkelt fjernes
 • Gjennomsiktig beholder
 • Absorberer vått og tørt rusk
 • Har ikke bag
ULEMPER

 • Kan være litt støyende
 • Plasten føles litt billig

Forbrukerlivs vurdering

Bissell MultiClean Garage Pro 2173N er en sentralstøvsuger som gir god sugekraft og raskt fjerner skitt og rusk fra garasjegulv og biler. Noen brukere synes det er støyende, men vi anser fortsatt denne modellen som et av de beste budsjettvennlige valgene for alle som leter etter en effektiv måte å rengjøre garasjen eller bilen på.

Spesifikasjoner
Motoreffekt: 1400 W
Beholdervolum: 15 L
Sugeslangelengde: 9,7 m
Støynivå: 84 dB
Vekt: 10,9 kg


Hva gjør en sentralstøvsuger?

En sentralstøvsuger er en kraftig støvsuger som kobles til hjemmets varme- og ventilasjonsanlegg. Den suger opp skitt, støv og annet rusk fra gulvene og teppene dine, og legger det inn i et sentralt reservoar. Sentralstøvsugere er en effektiv måte å holde hjemmet rent på, og de kan spare deg for tid og penger i det lange løp. Videre kan de bidra til å forbedre inneluftkvaliteten i hjemmet ditt ved å redusere mengden støv og andre allergener i luften.

Vurderer du å kjøpe en sentralstøvsuger er det viktig å velge riktig modell for ditt behov. 

Sentralstøvsugere kommer i en rekke størrelser og stiler, så det er viktig å velge en som vil være i stand til å håndtere mengden rengjøring du trenger. I tillegg bør du vurdere funksjonene som er viktige for deg, for eksempel filtre, vedlegg og ledningslengde.

Hvordan tømme sentralstøvsuger?

De fleste sentralstøvsugere har innebygget mekanisme for tømming av enheten. For å tømme en sentralstøvsuger, finn først tømmeporten. Dette er vanligvis plassert på siden eller baksiden av enheten. Når du har funnet porten, åpner du den og setter enden av slangen inn i en søppeldunk eller annen beholder. Deretter slår du på Sentralstøvsuger og lar den gå til enheten er tom. Til slutt lukker du tømmeporten og setter på deksler som kan ha blitt fjernet under prosessen.

Hvor ofte bør jeg tømme sentralstøvsuger? 

Det er viktig å tømme sentralstøvsuger regelmessig, spesielt hvis du har mye trafikk i boligen. Vi anbefaler å tømme den minst en gang i uken, men hvis du ikke bruker den så mye, kan du gjøre det annenhver uke eller enda sjeldnere. Sentralstøvsugers kommer med en rekke funksjoner, inkludert automatisk avstenging, slik at du kan stille den inn og glemme den. Men hvis Sentralstøvsugeren din er full, vil den ikke fungere like effektivt. Så sørg for å tømme den ofte!

Hva er fordelene med en sentralstøvsuger?

Det er mange fordeler med å bruke et sentralstøvsugersystem i hjemmet ditt. Sentralstøvsuger-systemer er mye kraftigere enn tradisjonelle støvsugere, så de kan fjerne mer smuss, støv og rusk fra gulv og tepper. De bidrar også til å forbedre inneluftkvaliteten i hjemmet ditt ved å redusere mengden allergener og andre forurensninger som sirkulerer i luften. Sentralstøvsuger-systemer er også veldig praktiske fordi de kan installeres ute av syne i et vaskerom eller garasje, og de kommer med lange slanger som gjør det enkelt å støvsuge alle områder i hjemmet uten å måtte flytte rundt på en tung støvsuger.

Enkelte sentralstøvsuger-systemer leveres også med spesialfester som gjør det enkelt å rengjøre vanskelig tilgjengelige områder, som trapper og stoppede møbler. Sentralstøvsuger-systemer er et godt valg for familier med allergi eller kjæledyr fordi de kan bidra til å redusere mengden allergener og dyrehår i hjemmet ditt.

Hva er den gjennomsnittlige kostnaden for et sentralstøvsugersystem?

Sentralstøvsuger kan være kostbart, med et gjennomsnittlig system som koster mellom 6000 og 12.000 kr. Imidlertid kan forhåndskostnadene oppveies av de langsiktige besparelsene på vakuumposer og filtre. I tillegg har Sentralstøvsugere en tendens til å ha lengre levetid enn tradisjonelle støvsugere. Videre sparer du tid og risikoen for å treffe møbler med støvsugeren, noe som også er verdifulle ting å vurdere.

Hvis du ikke fant det du lette etter, ta en titt på vår håndstøvsuger-artikkel eller prøv våre artikler om den beste poseløs støvsuger og den beste støvsuger generelt.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du føler at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor stoler vi på både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både danske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder.I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping er en prissammenligningstjeneste som tilbys av Google. Det lar brukere sammenligne priser og produkttilgjengelighet på ulike selgernettsteder. Google Shopping tilbyr også produktvurderinger og anmeldelser fra andre brukere.

Nilfisk All-in-1 150 Wireless+ – Du kan se anmeldelsene her.
Flexit CVR 2000 – Du kan se anmeldelsene her.
Bissell MultiClean Garage Pro 2173N – Du kan se anmeldelsene her.


FAQ

Hvilken sentralstøvsuger er best?
Det er vanskelig å si hvilken sentralstøvsuger som er best. Det avhenger av dine preferanser. Du må finne ut hvor mye strøm den trenger, hvilket filtreringssystem du vil ha, hvor mye støy det skal lage og hva budsjettet ditt er.
Hva er en sentralstøvsuger?
Sentralstøvsuger er en støvsuger som kobles til hjemmets sentralvarme- og ventilasjonsanlegg. Ved å gjøre det suger den opp skitt, støv og annet rusk fra gulvene og teppene dine til et sentralt reservoar – noe som gjør husarbeidet mye mer effektivt. På sikt kan du spare tid og penger ved å bruke en sentralstøvsuger. I tillegg forbedrer de inneluftkvaliteten i hjemmet ditt ved å redusere allergener i luften som støv
Hvordan tømmer jeg en sentralstøvsuger?
Flertallet av sentralstøvsugere har innebygget mekanisme for å rydde ut enheten. Finn dreneringsporten på en sentralstøvsuger før du tømmer den. Dette gjøres vanligvis på siden eller baksiden av gadgeten. Åpne og sett inn enden av slangen inntil en søppeldunk eller annen beholder etter å ha funnet porten. Deretter slår du på Sentralstøvsuger og lar den gå til enheten er helt tom. Bytt til slutt alle deksler som kan ha blitt fjernet under behandlingen.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere