Støvsuger - Best i test: Finn den beste støvsugeren her

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er valgt som stoevsuger best i test av dansk uavhengig testpanel.

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: april 8, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Støvsuger - Best i test: Finn den beste støvsugeren her

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

I denne artikkelen kan du lese om de støvsugerne som har vunnet flest tester og fått best anmeldelse. Slik kan du enkelt finne frem til støvsugeren som passer best til dine rengjøringsbehov. I tillegg får du en oversikt over hvor du kan kjøpe den støvsugeren du ønsker deg for den rimeligste prisen akkurat nå.

Artikkelen inneholder en presentasjon av de støvsugerne som har fått gode anmeldelser hos flere ulike skandinaviske testsider, blant annet norske Klikk.no og svenske Råd & Rön.

Seneste endring:

Den 05/02/2024 oppdaterte vi artikkelen vår om de beste trådløse støvsugerne med Dyson V15 Detect Absolute – en testvinnende modell, blant de beste på markedet og Electrolux PD91 Animal – en god støvsuger for kjæledyreiere.

Tidligere endringer:

17. januar 2024

Den 17.01.2024 oppdaterte vi artikkelen vår om de beste støvsugerne med Miele Complete C3 Powerline SGDF4 – kraftig 890 W støvsuger med AirClean-filter for nøytralisering av lukt.

24. oktober 2023

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av støvsugere i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

3. oktober 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 9 beste støvsugere i testguiden 2024:

Se resten nedenfor

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte støvsugere

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline - best i test støvsuger med lang ledning

Stoevsuger best i test av dansk uavhengig testpanel

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:

 • Avansert filtrering med AirClean+-filteret
 • Praktisk design med møbelbeskyttelse
 • Stor 4,5-liters pose for lengre rengjøringsøkter

Forbrukerlivs vurdering

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er kåret som den beste støvsugeren i test av dansk uavhengig testpanel. Den utmerker seg med sin førsteklasses rengjøringsevne på harde gulv, noe som gjør den til et godt alternativ for hjem der det hovedsakelig ikke er tepper. I tillegg imponerer Power Efficiency-motoren på 550 watt med sin evne til å fange opp selv de minste støvpartiklene. Vi mener at AirClean+-filteret forbedrer rengjøringsevnen betydelig og sørger for at overflatene forblir støvfrie. Det universelle gulvmunnstykket og forskjellig tilleggsutstyr gjør maskinen enda mer allsidig. På den annen side er støvsugerposene kanskje litt dyre og modellen litt tung, men vi mener at dette oppveies av de mange fordelene denne støvsugeren tilbyr.

Til slutt mener vi at Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline gir en balansert blanding av effektivitet, allsidighet og gjennomtenkte funksjoner, noe som gjør den til en god investering for dem som prioriterer kvalitetsrengjøring og brukervennlige funksjoner.

Fordeler

 • Arbeidsradius på 12 meter
 • 3 forskjellige munnstykker med ulike funksjoner
 • Power Efficiency-motor
 • God på harde gulv
 • Justerbart teleskoprør, temperaturbegrenser og låsesystem

Ulemper

 • Støvsugerposer er litt dyre
 • På den tyngre siden

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en støvsuger med en rengjøringsevne som ligger i klasse A når det gjelder harde gulv. Støvsugeren er klassifisert med en rengjøringsevne i klasse D når det gjelder gulvtepper. Hvis du hovedsakelig skal støvsuge harde gulv vil denne modellen være et opplagt valg.

Modellen er plassert i energiklasse C, som er en av de beste energiklassene når det gjelder støvsugere.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 550 W
 • Dimensjoner: 51,5 x 28 x 27 cm
 • Vekt: 7,3 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 4,5 L
 • Lydnivå: 76 dB

Power Efficiency-motor og AirClean+ Filter 

Støvsugerens 550 Watt motor sørger for en effektiv sugeevne som til og med kan suge opp små støvpartikler. Modellen er utstyrt med en Power Efficiency-motor som sørger for en forbedret effekt og en støvsuging som er energibesparende.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har i tillegg et universalt gulvmunnstykke – som betyr at modellen kan brukes på mange ulike overflater. Støvsugeren leveres også med et møbelmunnstykke, et fugemunnstykke og en støvbørste. Alle munnstykkene er integrert eller passer på VarioClip selv.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er også utstyrt med et AirClean+ Filter som suger opp selv de minste støvpartiklene – derfor vil overflatene raskt se rene ut og være fri for støv og skitt. Støvsugerens lydnivå ligger på 76 dB, dermed ligger modellen i den høye enden av skalaen sammenlignet med andre modeller på markedet. En vanlig samtale har nemlig et lydnivå på ca. 60 dB.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er god til litt større arealer da arbeidsradiusen ligger på opptil 12 meter. Derfor er det mulig å nå langt med denne modellen før man trenger å finne en ny stikkontakt. Støvsugeren har en ledningsoppruller med vippefunksjon slik at man bare trenger å trykke på en knapp med foten og slipper å bøye seg – noe som øker komforten. Støvsugerposen kan romme til sammen 4.5 liter.

Med støvsugerens komfort-teleskoprør kan man stille inn teleskoprøret etter eget behov. Man justerer røret til ønsket høyde, deretter låser man det i posisjonen. Øverst på teleskoprøret er det et gummibelegg slik at det kan lenes mot veggen uten å falle ned.

Praktisk modell med låsesystem og metalltråd

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er utstyrt med et praktisk låsesystem hvor man raskt og enkelt kan låse og åpne støvsugeren. Når selve munnstykket, teleskoprøret og håndtaket settes sammen kan man høre et lite klikk. Deretter kan den integrerte kassen med tilbehør enkelt åpnes ved å trykke på knappen.

Denne modellen har en liten metalltråd integrert i selve håndtaket. Dette har alle støvsugere fra Miele – derfor er ikke denne et unntak. Den lille metalltråden har som formål å fungere som en lynavleder. På den måten forhindres en statisk utladning mellom brukeren og støvsugeren. Dette er en god sikkerhet å ha når det gjelder støvsugere.

Modellen er også skånsom mot strømnettet med en langsom motorstart. Modellens valgte effekt går langsomt i gang slik at strømnettet ikke blir overbelastet.

Modell med møbelbeskyttelse og temperaturbegrenser 

Modellen Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er utstyrt med en støtlist for å beskytte møblene. Det vil si at alle møbler og andre produkter kan stå fremme mens man støvsuger uten at de vil bli skadet – selv om man skumper borti de med støvsugeren. Rundt hele munnstykket finnes et mykt kunststoff som gjør at det vil være trygt å støvsuge rundt møblene i hjemmet.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er også utstyrt med en temperaturbegrenser. Denne funksjonen sørger for at man unngår overoppheting. Hvis luftveiene i støvsugeren for eksempel tettes av store deler som kommer inn i røret vil motoren slå seg av automatisk. Når feilen er utbedret og støvsugeren har kjølt seg ned kan man starte den igjen.

Mer om Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 550 W
 • Dimensjoner: 51,5 x 28 x 27 cm
 • Vekt: 7,3 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 4,5 L
 • Lydnivå: 76 dB

Dyson V15 Detect Absolute - en av de beste batteridrevne støvsugerne på markedet

Beste batteridrevne støvsuger i flere tester

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Dyson V15 Detect Absolute:

 • Optimalisert sugeevne med Dyson DLS-teknologi
 • Filtrering i flere trinn
 • Digital Motorbar munnstykke

Forbrukerlivs vurdering

Alt i alt fremstår V15 Detect Absolute som det beste alternativet for deg som krever førsteklasses rengjøring. Den smarte justeringen av sugeevne og batterilevetid sikrer en omfattende rengjøring, mens styrken til Hyperdymium-motoren og batteriet på opptil 60 minutter uten å miste strøm, garanterer at rengjøringsoppgavene dine er effektive.

Vi er klar over at V15 Detect Absolute har en høy pris, og at laser-funksjonen er forbeholdt harde overflater. Likevel minimeres disse ulempene i forhold til de mange fordelene den tilbyr. Med sin evne til å identifisere støv, robuste sugeevne og intelligente funksjoner fremstår den som det optimale valget hvis du er klar til å investere i et rengjøringsverktøy av ypperste klasse. For å oppsummere: Designet gjenspeiler Dysons engasjement for innovasjon og oppfyllelse av forbrukernes behov.

Fordeler

 • Tre rengjøringsmoduser optimalisert for en rekke oppgaver
 • Kraftig sugemotor med Dyson Hyperdymium-motor
 • Energy-dense battery
 • Effektive "anti-tangle"-munnstykker
 • Laser synliggjør mikroskopisk støv på harde gulv
 • Nyttige tilleggsutstyr

Ulemper

 • I den øvre prisklassen
 • Laser fungerer bare på harde gulv
 • Oppfattes som litt tung av enkelte

Hvis du trenger en trådløs støvsuger som tilpasser seg rommet ditt på en smart måte, kan V15 Detect Absolute være akkurat det du leter etter. Den er utstyrt med Piezo Sensor og den smarte Dyson DLS-teknologien som måler støvnivåer og gulvtyper i sanntid og optimaliserer suge- og driftstiden. Det betyr at både støv på hardt treverk og innblandet smuss i tepper blir tatt hånd om.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Dyson V15 Detect Absolute

Spesifikasjoner

 • Volum: 0,76 L
 • Batterilevetid: 60 minutter
 • Ladetid: 270 min
 • Vekt: 3 kg
 • Dimensjoner: 25 x 126 x 26 cm
 • Motorkraft: 545 W
 • Pose/poseløst: Poseløst
 • Lydnivå: 78 dB

Kraftig enhet for dyp rengjøring

Sammenlignet med tidligere Dyson-modeller, som V12, er V15 et bedre alternativ for tyngre rengjøring, takket være en kraftigere motor som bidrar til å fjerne smuss på teppegulv mer effektivt. Den har også en større støvbeholder som ikke trenger å tømmes like ofte. Til gjengjeld er V12 betydelig lettere, noe som gjør den enklere å plukke opp og bære.

Med en Dyson Hyperdymium-motor som spinner rundt med 125 000 o/min, har V15 Detect Absolute kraft nok til å ta opp selv det mest gjenstridige smusset. Click-in-batterisystemet gjør det enda bedre og gir opptil 60 minutters batterilevetid, slik at du kan rengjøre hjemmet ditt grundig.

MERK: Regn med ca. 40 minutters levetid i Auto-modus.

Skreddersydd til ditt hjems behov

Men denne modellen har ikke bare kraft, den har også et flertrinns filtreringssystem som fanger opp 99,99 % av de fine støvpartiklene. I tillegg får du tre optimaliserte modus, slik at du får den riktige balansen mellom kraft og driftstid for enhver oppgave, fra en rask vask til en grundig vårrengjøring.

Smart teknologi

Dyson V15 Detect Absolute skiller seg dessuten ut med intelligent sanntidsrapportering. Det digitale displayet teller ned driftstiden på sekundet og gir varsler for vedlikehold.

Hva sier brukere og eksperter om Dyson V15 Detect Absolute?

Denne modellen har gjort seg fortjent til å være det beste valget på en rekke anerkjente testsider, noe som viser at den har enestående rengjøringsevner. På tepper med lav luv fanget den opp 92 % av smusset i én omgang på standardinnstillingen. Et enkelt trykk og trekk i Auto-modus viser seg å være effektivt for å fjerne selv de minste partiklene, for eksempel mel, helt ut til kantene. Den enkle tømmingen av oppsamlingsbeholderen, den uovertrufne sugeevnen og det faktum at den er den beste støvsugeren de noensinne har brukt, er egenskaper som får mye skryt på flere nettsteder.

Noen synes den er litt klumpete, og noen har også kommentert at den er tung. Denne kritikken overskygges likevel raskt av begeistring for kraften og de avanserte funksjonene.

Mer om Dyson V15 Detect Absolute

Spesifikasjoner

 • Volum: 0,76 L
 • Batterilevetid: 60 minutter
 • Ladetid: 270 min
 • Vekt: 3 kg
 • Dimensjoner: 25 x 126 x 26 cm
 • Motorkraft: 545 W
 • Pose/poseløst: Poseløst
 • Lydnivå: 78 dB

Philips FC9331/09 - poseløs støvsuger med allergifilter

Beste støvsuger uten pose i kompakt design

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Philips FC9331/09:

 • Unik PowerCyclone 5-teknologi
 • 3 rengjøringsfunksjoner samtidig med TriActive-munnstykket
 • Kompakt og lett design for enkel oppbevaring og håndtering

Forbrukerlivs vurdering

Forbrukerliv mener at Philips FC9331/09 er et godt valg for deg som er på jakt etter en kompakt, brukervennlig og poseløs støvsuger som er skreddersydd for enkel håndtering og oppbevaring. Denne modellen har overlegen rengjøringsevne, takket være den karakteristiske PowerCyclone 5-teknologien som garanterer intens suging for grundig rengjøring. Rengjøringseffektiviteten forsterkes ytterligere av TriActive-munnstykket, som er i stand til å utføre tre rengjøringshandlinger samtidig, noe som gjør den spesielt egnet for harde gulv. I tillegg til at støvsugeren er enkel å bruke, prioriterer den også plassbesparende oppbevaring. Et allergivennlig filter er en annen fordel som bidrar til et renere og sunnere miljø. Den kraftige sugeevnen kan bidra til et marginalt høyere støynivå, men dette er et bevis på støvsugerens imponerende rengjøringsstyrke.

Fordeler

 • Med PowerCyclone 5-teknologi
 • Poseløs modell
 • Med allergifilter
 • Karakter A på harde gulv og støvutslipp
 • Munnstykker medfølger til både gulv og møbler, samt et fugemunnstykke

Ulemper

 • Litt bråkete

Modellen Philips FC9331/09 har blitt testet av eksperter både fra nettstedet Expertreviews.co.uk og forbrukerne på Amazon.de. Det viser seg at både ekspertene og dagligdagsforbrukerne er enige i at Philips FC9331/09 er en veldig god støvsuger – både på harde gulv og tepper.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips FC9331/09

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 650 W
 • Dimensjoner: 28,1 x 41 x 24,7 cm
 • Vekt: 4,5 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Lydnivå: 76 dB
 • HEPA filter
 • Volum: 1,5 L

PowerCyclone-teknologi

Philips FC9331/09 er utstyrt med den nyeste oppsugningsteknologien som sikrer et støvfritt hjem. Her er det snakk om PowerCyclone 5-teknologien som skiller støvet fra luften så fort det er sugd opp. Dette foregår ved at luften raskt suges inn via luftinntakets design. Deretter gjør den buede luftpassasjen at luften raskt føres inn til det sykliske kammeret hvor adskillelsesprosessen mellom luft og støv finner sted.

Siden Philips FC9331/09 er en poseløs støvsuger med støvbeholder i stedet for utskiftbare poser, ledes støvet deretter ned i beholderen via effektive utluftningslameller. Videre har modellen et integrert allergifilter som sikrer at ingen allergener fra støv og skitt returneres ut i hjemmet.

Bra til gjennomsnittshjemmet

Denne modellen vil være et godt valg for en forbruker med vanlige behov. I de fleste hjem vil det finnes harde gulv som parkett eller flislagte gulv, samt områder som er dekket med gulvtepper. Derfor er det bruk for en støvsuger som er god på alle underlag.

Philips FC9331/09 får toppkarakteren A når det kommer til rengjøring av harde gulv. Når det gjelder tepper får modellen også en fin score på C. Det kan høres ut som modellen ikke er velegnet til tepper – men i denne sammenheng er det viktig å legge merke til at det er vanskeligere for alle støvsugere å suge opp støv og skitt fra et teppe, fremfor et hardt gulv hvor støvet ligger mer tilgjengelig.

Karakteren for støvutslipp ligger også i den beste enden med karakteren A.

Flere munnstykker medfølger

Philips FC9331/09 er en effektiv støvsuger. En av de største grunnene til dette er de spesialutformede munnstykkene som hver passer til et bestemt underlag. Det følger med et parkettmunnstykke, møbelmunnstykke og fugemunnstykke.

Bruk med fordel modellens fugemunnstykke til sprekker og hull, samt reoler og steder som er vanskelige å nå. Selv om mange moderne støvsugere ligner på noe fra en science fiction-film så ligner Philips FC9331/09 på den gode gammeldagse typen støvsuger med tjukk kropp, rør og ledning.

Modellen har et teleskoprør som kan justeres etter høyden på forbrukeren, noe som er med på å forhindre ryggsmerter. Et annet flott aspekt når det kommer til komfort ved denne modellen er lengden på ledningen som er på hele 9 meter. Da er man sikret en god arbeidsradius slik at man ikke trenger å bytte stikkontakt hele tiden.

Mer om Philips FC9331/09

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 650 W
 • Dimensjoner: 28,1 x 41 x 24,7 cm
 • Vekt: 4,5 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Lydnivå: 76 dB
 • HEPA filter
 • Volum: 1,5 L

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Miele Complete C3 Powerline SGDF4 - enda en kraftig støvsuger fra Miele

God valuta for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Miele Complete C3 Powerline SGDF4:

 • Nøytralisert lukt med AirClean-filter
 • Komfortabelt justerbart teleskoprør for høydejustering
 • Effektiv Motor

Forbrukerlivs vurdering

Vi kan konkludere med at Miele Complete C3 PowerLine SGDF4 fremstår som en svært effektiv og brukervennlig støvsuger. Vi har funnet ut at brukervennligheten, inkludert enkel oppbevaring og problemfritt bytte av pose og filter, er en hit blant tidligere kjøpere. Støvsugerens stillegående drift, kombinert med den kraftige og justerbare sugeevnen, gjør den ideell til ulike rengjøringsoppgaver, fra dyprengjøring til skånsom rengjøring av ømfintlige overflater som orientalske tepper.

Et viktig moment er vekten, noe som kan være litt utfordrende i hjem med mange trapper. Vi mener imidlertid at dette er en liten ulempe med tanke på den robuste ytelsen og den store kapasiteten, som gjør den egnet til grundig rengjøring uten hyppige avbrudd. Den ergonomiske utformingen og Comfort-håndtaket bidrar også til at den er lettere å manøvrere, noe som reduserer vektproblemet noe.

Fordeler

 • Ergonomisk og komfortabel håndtering
 • Rekkevidde på 12 m
 • Komfortabel kabeloppruller med OneTouch-funksjon
 • Integrert eller klipsbar tilbehørsoppbevaring

Ulemper

 • Litt tung
 • Sugeeffekten er av og til litt for kraftig

Miele Complete C3 PowerLine SGDF4 er en av de støvsugerne som i tillegg til å støvsuge også sørger for et friskt hjem. AirClean-filteret nøytraliserer effektivt lukt, noe som gjør den ideell for dyreeiere og andre som ønsker å holde boligen ren og frisk.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miele Complete C3 Powerline SGDF4

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 890 W
 • Volum: 4,5 L
 • Dimensjoner: 49,6 x 22,7 x 28,4 cm
 • Vekt: 7 kg
 • Lydnivå: 76 dB

Enkel håndtering av kabler

Vi synes at Miele Complete C3 PowerLine SGDF4 er utrolig brukervennlig, særlig på grunn av kabelhåndteringen. I likhet med sine søsken i seriene Compact C2 og Blizzard CX1 har den en praktisk fotbryter for å trekke inn kabelen, slik at du slipper å bøye deg.

Sikre og brukervennlige tilbehør

Noe vi setter stor pris på ved Miele C3 PowerLine er det tydelige klikksystemet. Gulvmunnstykket, støvsugerrøret og håndtaket kobles sikkert sammen med et enkelt klikk. Det er betryggende å vite at alt sitter godt fast, samtidig som det er enkelt å ta av og bytte tilbehør. Denne modellen leveres med et møbelmunnstykke, et sprekkmunnstykke og en støvbørste som dekker alle rengjøringsbehov.

Høy ytelse og komfort i ett

Sammenlignet med Miele C3 Diamond Ecoline har denne modellen samme store kapasitet på 4,5 liter, noe som er ideelt for middels store hjem, og en generøs aksjonsradius på 12 meter. Men det som skiller seg ut, er motoreffekten på 890 W – en betydelig økning fra Ecoline-modellens 550 W. Denne effekten gjør dyp rengjøring til en lek. Comfort-håndtaket bidrar til det ergonomiske designet og sikrer et behagelig grep ved langvarig bruk.

TIPS: Husk å justere sugestyrken før du slår den på; maksinnstillingen er overraskende kraftig (til og med for kraftig for noen brukere) og ideell for grundig rengjøring.

Hva sier brukere om Miele Complete C3 Powerline SGDF4?

Basert på brukeranmeldelser har støvsugeren blitt høyt verdsatt for sin brukervennlighet og effektivitet. Kundene synes den er svært enkel å bruke, oppbevare og vedlikeholde, spesielt når det gjelder bytte av pose og filter.

Støvsugerens effektivitet får også mye skryt, og den justerbare sugeevnen er en fremtredende egenskap. Brukerne bemerker at selv på den laveste innstillingen, nivå 1, er det tilstrekkelig til å rengjøre hjemmet grundig.

Mer om Miele Complete C3 Powerline SGDF4

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 890 W
 • Volum: 4,5 L
 • Dimensjoner: 49,6 x 22,7 x 28,4 cm
 • Vekt: 7 kg
 • Lydnivå: 76 dB

Electrolux EUO9GREEN UltraOne - støvsuger med ergonomisk og justerbart håndtak

Best for alle typer gulv

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Electrolux EUO9GREEN UltraOne:

 • Ulike alternativer for ulike overflater
 • Allergy Plus-filteret fanger opp over 99 % av støvpartiklene
 • Stillegående drift med Silent Air-teknologi

Forbrukerlivs vurdering

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er et prisverdig alternativ når det gjelder førsteklasses rengjøringsytelse på både harde gulv og tepper. Vi mener at rengjøringsytelsen i klasse A virkelig gjør den til et allsidig valg for ulike gulvtyper. I tillegg setter vi pris på at modellen, til tross for den kraftige motoren på 850 W, er energieffektiv, tilhører energiklasse A og bruker 65 % mindre energi enn tilsvarende modeller.

Silent Air-teknologien er en bemerkelsesverdig egenskap, og den stillegående slangen holder et lydnivå på 66 dB, noe som er ganske nær en normal samtale på 60 dB. Dette gir en fredelig rengjøringsopplevelse – et godt alternativ for husholdninger med kjæledyr eller barn. Det er imidlertid viktig å merke seg at Electrolux EUO9GREEN UltraOne er i den tyngre enden av skalaen, med en vekt på 8,07 kg. Selv om vekten til Electrolux EUO9GREEN UltraOne kan være en ulempe for noen, mener vi at den kraftige, men likevel energieffektive ytelsen, sammen med de brukervennlige funksjonene, gjør den til et godt alternativ for dem som ønsker en pålitelig støvsuger for ulike gulvtyper.

Fordeler

 • Arbeidsradius på 12 meter
 • 2 munnstykker med ulike funksjoner
 • God både på harde gulv og tepper
 • 360 graders myke gummihjul

Ulemper

 • På den tyngre siden

Electrolux EUO9GREEN UltraOne ligger i klasse A når det kommer til rengjøringsevne – både på harde gulv og gulvtepper. Hvis man skal støvsuge overflater med både harde gulv og tepper vil denne modellen være et godt valg.

Modellens yteevne er klassifisert som en av de beste. Det betyr imidlertid ikke at det er gått på kompromiss med modellens energiforbruk. Energiforbruket er nemlig fremdeles lavt – derfor ligger denne støvsugeren i energiklasse A. I tillegg til dette bruker modellen også 65% mindre energi sammenlignet med andre støvsugere i samme gruppe.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 850 W
 • Dimensjoner: 30,7 x 50,2 x 25,5 cm
 • Vekt: 8,07 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Lydnivå: 66 dB
 • Volum: 5 L

Fleksibel og praktisk modell med Silent Air-teknologi

Med Electrolux EUO9GREEN UltraOne sin effektive motor på 850 Watt har modellen en optimal sugestyrke og sugeevne. I tillegg er den utstyrt med en innebygd Silent Air-teknologi som ikke bare sørger for en forbedret slange – men som også sørger for at slangen er støysvak. Det betyr at lydnivået ligger i den lavere enden av skalaen.

En vanlig samtale har et lydnivå på 60 dB, mens Electrolux EUO9GREEN UltraOne har et lydnivå på 65 dB.

Støvsugeren er både praktisk og fleksibel. Den lange ledningen gjør at man får en arbeidsradius på opptil 12 meter. Modellen kommer også med en innebygd ledningsoppruller – derfor trenger man bare trykke på en knapp for at ledningen skal trekkes tilbake på plass i støvsugeren.

Man kan også justere støvsugerens høyde ved hjelp av teleskoprøret. Selve røret veier lite da det er et laget av lettmetall.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er utstyrt med en støvsugerpose på 5 liter. Det sies derfor at den holder 80% lenger enn andre modeller.

Støvsugerposen er også utstyrt med en hygienisk lukking og optimal filtrering slik at luften holder seg ren. Displayet viser når det er på tide å tømme støvsugerposen.

2 munnstykker med ulike funksjoner og Allergy Plus-filter

Det følger med 2 ulike munnstykker med Electrolux EUO9GREEN UltraOne. Hvert munnstykke har hver sin funksjon. Modellen kommer med et AeroPro Parketto Pro parkettmunnstykke og et FlowMotion kombimunnstykke. Sistnevnte er spesielt kjent for å være lydsvagt med et høyt støvopptak.

I tillegg til de 2 ulike munnstykkene kommer modellen også med et fuge-, børste- og møbelmunnstykke. Det gir forbrukeren mulighet til å bruke det munnstykket som passer best til underlaget som skal støvsuges.

Støvsugeren er godt egnet til både allergikere og astmatikere da dette er en allergivennlig modell. Den er utstyrt med et vaskbart Allergy Plus-filter som sørger for å stoppe opptil 99% av støvpartiklene. Dette sørger for en ren og frisk luft – noe som er spesielt fordelaktig for allergikere og astmatikere.

Modell som skåner gulvet med et ergonomisk håndtak

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er utstyrt med 360 graders myke gummihjul – som ikke bare er stillegående, men som også er laget for å beskytte alle slags underlag.

Gummihjulene vil følge brukerens bevegelser under støvsugingen – derfor slipper man å trekke hardt i den for at den skal komme til i alle kriker og kroker.

Støvsugerens håndtak er ergonomisk da det sørger for en korrekt og behagelig håndtering med god kontroll over styringen. Et bærehåndtak er plassert både på toppen og foran på selve støvsugeren.

Mer om Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 850 W
 • Dimensjoner: 30,7 x 50,2 x 25,5 cm
 • Vekt: 8,07 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Lydnivå: 66 dB
 • Volum: 5 L

Nilfisk Elite WCL14P08A1 - støvsuger til harde gulv og gulvtepper

God støvsuger med brukervennlige funksjoner

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Nilfisk Elite WCL14P08A1:

 • Ultra+ Filtrering og justering av sugeeffekt
 • Stor arbeidsradius på opptil 11,2 m
 • Brukervennlig oppheng av pose

Fordeler

 • God til både harde gulv og gulvtepper
 • Arbeidsradius på 11.2 meter samt en støvsugerpose på 3.2 liter
 • Ergonomisk håndtak
 • Regulering av sugeevne via håndtaket
 • Fjernkontroll som kan slå modellen av og på
 • Ultra+ Filtration

Ulemper

 • Litt klumpete

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en støvsuger med en god rengjøringsevne på alle overflater. Modellen ligger nemlig i klasse A både på harde gulv og gulvtepper. Hvis man er på utkikk etter en støvsuger som kan brukes på alle slags underlag så vil denne modellen fra Nilfisk være et godt valg dersom man helst vil ha en støvsuger med gode klassifiseringer.

Modellen ligger i energiklasse C, som er en av de beste energiklassene når det gjelder støvsugere. Med denne modellen sparer man opptil 50% mer energi sammenlignet med andre modeller på markedet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nilfisk Elite WCL14P08A1

Spesifikasjoner

 • Vekt: 7,2 kg
 • Motorkraft: 650 W
 • Dimensjoner: 45 x 33 x 31 cm
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 3,6 L
 • Lydnivå: 73 dB
 • HEPA filter

Effektivt støvopptak med Ultra+ Filtration og justering av sugeevne

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man en støvsuger som er kjent for sitt effektive støvopptak. Modellen har nemlig en kraftig motor med en effekt på 650 Watt. Det er ikke den kraftigste motoreffekten på markedet når det gjelder støvsugere, men på grunn av modellens funksjoner sørger den effektivt for å fjerne støv og skitt.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er utstyrt med Ultra+ Filtration. Den har en mikrofiber støvpose, en lufttett konstruksjon og et HEPA 14 filter. Dette sørger for å beskytte hjemmet mot både støvmidd, dyrehår og annet støv – derfor er denne modellen spesielt godt egnet til brukere som lider av for eksempel allergi eller astma.

Med støvsugerens fjernkontroll er det mulig å slå støvsugeren av og på uten å måtte bøye seg ned for å trykke på en knapp. Man kan også justere sugeevnen manuelt via modellens håndtak, der man raskt og enkelt kan regulere sugeevnen etter hvor sterk eller svak man vil at den skal være.

Denne modellen er ikke den mest stillegående på markedet da den har et lydnivå på73 dB.

Modell med god arbeidsradius og støvsugerpose 

Modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 er utstyrt med en arbeidsradius på opptil 11,2 meter, derfor kan den lett brukes på større arealer uten problemer. Med en god arbeidsradius slipper man å måtte lete etter en ny stikkontakt hele tiden da støvsugeren kan følge etter ganske langt rundt i rommet.

Støvsugeren er også utstyrt med en automatisk ledningsoppruller hvor alt man trenger å gjøre er å trykke forsiktig på en knapp. Når dette er gjort vil ledningen automatisk trekkes tilbake inn i støvsugeren igjen.

Støvsugerposen kan romme til sammen 3,2 liter, derfor har den en god kapasitet som gjør at man slipper å måtte bytte ut posen så ofte. Det finnes også en støvsugerindikator som viser når posen må byttes ut.

Ergonomisk, brukervennlig og mykt håndtak

Med modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man en støvsuger med et ergonomisk, mykt og brukervennlig håndtak. Håndtaket er viktig på en støvsuger da det er her man skal holde, styre og kontrollere støvsugeren.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er utstyrt med et mykt håndtak som ligger godt i hånden. Det har i tillegg et ergonomisk design hvor enden er bøyd på en måte som gjør at det ligger helt korrekt i hånden.

Der er mulig å klikke på enden av håndtaket– det betyr at man kan justere håndtaket etter behov. Det kan stilles inn ut ifra hva som føles mest behagelig og komfortabelt. Man vet at det er stilt inn og justert korrekt dersom man hører en klikkelyd.

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man også en støvsuger med et brukervennlig poseoppheng. Det vil si at man kan utføre et raskt og ergonomisk poseskift slik at man ikke trenger å bruke masse tid på dette.

Mer om Nilfisk Elite WCL14P08A1

Spesifikasjoner

 • Vekt: 7,2 kg
 • Motorkraft: 650 W
 • Dimensjoner: 45 x 33 x 31 cm
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 3,6 L
 • Lydnivå: 73 dB
 • HEPA filter

Electrolux PD91 Animal - en god støvsuger for kjæledyreiere

Best i test av dansk testpanel

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Electrolux PD91 Animal:

 • FlowMotion-teknologi med LED-lys
 • Automatisk justering av sugeeffekten
 • HEPA-filter

Forbrukerlivs vurdering

Alt i alt er Electrolux PD91 sylinderstøvsuger med pose et allergivennlig og allsidig rengjøringsverktøy med mange funksjoner som gjør rengjøringen enklere og mer effektiv. Det ergonomiske slangehåndtaket og fjernkontrollen gjør det enkelt å justere innstillingene uten å måtte bøye seg ned, og CleanLift-håndtaket gjør det mulig å skifte pose på en hygienisk måte. I tillegg gjør de gummibelagte XL-hjulene og de ulike tilbehørsdelene det enkelt å manøvrere rundt møbler og hindringer.

Selv om denne støvsugeren er noe tyngre, gjør den mer enn opp for det med sin effektive sugeevne som har utmerket seg i flere tester på internett. Alt tatt i betraktning mener vi at denne modellen er et godt valg for deg som setter pris på bekvemmelighet, effektivitet og allsidighet i rengjøringsrutinene.

Fordeler

 • Ergonomisk slangehåndtak med fjernkontroll
 • XL-hjul med gummibelegg for enkel manøvrering
 • CleanLift-håndtak for hygienisk poseskift
 • Indikator for filter- og poseskift

Ulemper

 • En tung modell

Denne kraftige og elegante støvsugeren har en automatisk effektjustering som øker eller reduserer effekten basert på overflaten som rengjøres, noe som sikrer optimal rengjøring uten behov for manuelle justeringer. Denne funksjonen er spesielt nyttig hvis du har et hjem med en blanding av tepper, parkett og fliser, eller hvis du har kjæledyr eller barn som gjør at det må rengjøres ofte.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Electrolux PD91

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 550 W
 • Dimensjoner: 30,5 x 51 x 24 cm
 • Vekt: 8,6 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 5 L
 • Lydnivå: 69 dB

Allergivennlig

En av de fremste egenskapene til Electrolux PD91 er at den er godkjent av Astma- og allergiforbundet. Det betyr at støvsugeren er testet og godkjent for å oppfylle strenge standarder for fjerning av allergener og andre irriterende stoffer fra luften. I tillegg har modellen et HEPA-filter, som er designet for å fange opp selv de minste støv- og smusspartiklene, noe som sikrer at hjemmet ditt er rent og fritt for allergener. I tillegg har den et CleanLift-håndtak for hygienisk poseskift og en indikator for filter- og poseskift som sikrer enkelt vedlikehold.

Enkel manøvrering med et stort utvalg av tilbehør

FlowMotion-teknologien gjør det dessuten enkelt å unngå alle gjenstander når du støvsuger, og plasseringen av sugeinnstillingene øverst på håndtaket gjør at du ikke trenger å bøye deg ned for å senke effekten og øke den igjen. Sammen med de gummibelagte XL-hjulene er det ikke noe problem å navigere støvsugeren rundt møbler, hjørner og andre hindringer. Gummibelegget på hjulene bidrar også til å forhindre skader på gulv, spesielt harde tregulv og andre ømfintlige overflater som kan få riper av harde plasthjul. Støvsugeren leveres dessuten med en rekke tilbehør, blant annet et gulvmunnstykke (for rengjøring av tepper og harde gulv), møbelbørste (for ømfintlige overflater), møbelmunnstykke (for møbeltrekk og andre myke overflater), turbomunnstykke (for ekstra kraft) og teleskoprør (slik at du kan justere lengden på sugerøret etter høyde og rengjøringsbehov).

Kapasitet på fem liter og automatisk justering av sugeevnen

Modellen er også kjent for sin optimaliserte luftstrømsteknologi som sammen med den over gjennomsnittet store støvsugerposen på 5 liter gir eksepsjonell rengjøring av tepper og dyrehår over lengre tid. Motoreffekten er på 550 W, noe som er noe lavere enn sammenlignbare modeller i samme prisklasse. Det er imidlertid verdt å merke seg at en støvsugers sugeevne også avhenger av andre faktorer, for eksempel utformingen av sugehodet, filtreringssystemets effektivitet og andre faktorer som justerbar sugeevne, noe denne modellen kan tilby. Når det er sagt, kan en 550 W-motor anses som et godt valg for en sylinderstøvsuger, ettersom den fortsatt er kraftig nok til å håndtere de fleste rengjøringsoppgaver, inkludert fjerning av dyrehår, smuss og støv fra tepper, matter og harde gulv.

Hva sier brukere om Electrolux PD91?

Brukerne har gitt Miele-støvsugeren positive anmeldelser, noe som har resultert i en rangering på 4,7/5 basert på Googles samling av tilbakemeldinger fra brukerne. De viktigste punktene brukerne har trukket frem er den praktiske start og stopp av ønsket effekt som utføres med håndtaket, stillegående drift og utvalg av tilbehør for ulike overflater.

Andre kommentarer nevner at den er spesielt egnet for hunde- og kattehår, mens andre sier at den svært lange ledningen gjør at de kan rengjøre hele leiligheten med den.

Mer om Electrolux PD91 Animal

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 550 W
 • Dimensjoner: 30,5 x 51 x 24 cm
 • Vekt: 8,6 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 5 L
 • Lydnivå: 69 dB

Nilfisk Elite RCL14E08A2 - allergivennlig støvsuger

Mye for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Nilfisk Elite RCL14E08A2:

 • Ergonomisk håndtak med sugekontroll
 • HEPA 14-filter og støvpose i mikrofiber
 • Designet for rask og enkel utskifting av poser

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening er Nilfisk Elite RCL14E08A2 et godt alternativ for dem som ønsker en blanding av effektivitet og brukervennlighet til en konkurransedyktig pris. Den 3,2 meter lange slangen og 8 meter lange ledningen gir en rengjøringsradius på hele 11,2 meter, noe som gjør at du slipper å bytte stikkontakt så ofte. Det brukerorienterte designet kommer til syne i det ergonomiske håndtaket som sentraliserer alle funksjoner, fra oppstart av enheten til justering av suget, noe som sikrer minimal fysisk belastning og økt tilpasningsevne under arbeidet. Ultra+-filtrering, HEPA 14-filter og støvpose i mikrofiber gjør denne modellen spesielt attraktiv for personer med allergi eller astma, da den fanger opp selv de minste støvkorn. Selv om den kanskje ikke har parkettbørste og turbomunnstykke, mener vi at de omfattende funksjonene, som understrekes av den dempede betjeningen, mer enn oppveier for disse manglene.

Fordeler

 • Allergivennlig modell
 • Justering av sugestyrke
 • Spesielt god på harde gulv
 • All betjening foregår via håndtaket
 • Arbeidsradius på 11,2 meter
 • Lang slange og et langt rør

Ulemper

 • Inkluderer ikke parkettbørste eller turbomunnstykke for dyrehår

Ved kjøp av Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en støvsuger som er utstyrt med en 3,2 meter lang slange og rør. Det betyr at støvsugingen blir en god del enklere da modellen ikke går i helene på forbrukeren. Dette gjør det mulig å bevege seg lenger før støvsugeren begynner å følge etter.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er også utstyrt med en forholdsvis lang ledning på til sammen 8 meter. Rekkevidden ligger derfor på 11,2 meter – noe som betyr at brukeren slipper å bytte stikkontakt hele tiden.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nilfisk Elite RCL14E08A2

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 450 W
 • Dimensjoner: 33 x 45 x 31 cm
 • Vekt: 7,2 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 3,2 L
 • Lydnivå: 68 dB
 • HEPA filter

Brukervennlig støvsuger med justering av sugestyrke

Betjeningen av Nilfisk Elite RCL14E08A2 foregår via selve håndtaket. Det betyr at uansett hva man skal, kan alt skje via håndtaket. Dette sørger for at man slipper å bøye seg ned hele tiden. Derfor er ikke støvsugeren bare praktisk, men også fleksibel. I tillegg til dette er også håndtaket ergonomisk utformet.

Håndtaket gir forbrukeren mulighet til å slå støvsugeren av og på. Man kan også justere sugestyrken dersom det trengs. At man kan justere sugestyrken ved hjelp av håndtaket betyr at man sparer både tid og krefter da man slipper å gå bort til støvsugeren eller bøye seg ned.

Allergivennlig og stillegående modell

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er utstyrt med et Ultra+ Filtration-system med en lufttett konstruksjon, et HEPA 14-filter samt en støvpose av mikrofiber. Disse funksjonene sørger for at selv de minste støvpartiklene fjernes. Derfor er dette en allergivennlig modell som er ideell til forbrukere som lider av enten astma eller allergi.

Støvsugeren kommer med en motor som har en effekt på 450 Watt. Videre ligger lydnivået på 68 dB, noe som er forholdsvis stillegående i forhold til at en samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

Mer om Nilfisk Elite RCL14E08A2

Spesifikasjoner

 • Motorkraft: 450 W
 • Dimensjoner: 33 x 45 x 31 cm
 • Vekt: 7,2 kg
 • Pose/poseløst: Pose
 • Volum: 3,2 L
 • Lydnivå: 68 dB
 • HEPA filter

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Dyson V8 Absolute - støvsugerens Rolls Royce

Blant de beste trådløse støvsugerne

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Dyson V8 Absolute:

 • Skreddersydde dyser for spesifikke oppgaver
 • Kan konverteres til håndstøvsuger
 • Utløserstyrt sugefunksjon

Forbrukerlivs vurdering

Dyson V8 Absolute har høstet lovord fra flere testpaneler og brukere, noe som gjør den til et toppvalg for dem som er på jakt etter en batteridrevet premiumstøvsuger. Batteritiden på 40 minutter skiller seg ut og effektiviserer rengjøringsprosessen. Støvkapasiteten på 0,54 liter kan imidlertid være for liten for store hjem. Til gjengjeld har støvsugeren en lett ramme på bare 2,61 kg, noe som gjør den lettere å flytte på. Den arbeider med minimalt støynivå, noe som bidrar til en behagelig rengjøringsatmosfære. Vi setter også pris på den bærekraftige poseløse konstruksjonen, som er utstyrt med både HEPA- og rengjørbare forfiltre. En bemerkelsesverdig egenskap er at den kan konverteres til en håndholdt enhet.

Alt i alt er Dyson V8 Absolute midt i blinken for deg som er ute etter en allsidig, effektiv og stillegående trådløs støvsuger.

Fordeler

 • Poseløs og ledningsløs
 • Fleksibel modell med bevegelig ledd og lav vekt på kun 2,61 kilo
 • Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter
 • Flere munnstykker, inkludert Soft Roller-munnstykke til harde gulv og Direct Drive-munnstykke til tepper

Ulemper

 • I den dyre enden av prisskalaen
 • Støvbeholderen kunne vært større

Dyson har lansert en ny og kraftigere serie med støvsugere kalt V8-serien og Dyson V8 Absolute er en del av denne nye serien.

Denne støvsuger har blitt testet av en rekke eksperter fra inn- og utland. Det hersker det stor enighet blant ekspertene om at Dyson V8 Absolute er en veldig god støvsuger da modellen får enstemmige toppkarakterer.

Spesifikasjoner

 • Volum: 0,5 L
 • Lydnivå: 82 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Ladetid: 300 min
 • Vekt: 2,6 kg
 • HEPA filter
 • Avtakbar håndholdt del
 • Dimensjoner: 22,4 x 25 x 124,4 cm
 • Pose/poseløst: Poseløst
 • Motorkraft: 115 W

”Evolusjon blant støvsugere”

Dyson V8 Absolute er laget til å gjøre livet mye enklere for brukeren. Med en utrolig kraft som gjør støvsugingen enklere, kaller ekspertene faktisk Dyson V8 Absolute for en ”evolusjon” blant støvsugere – ikke minst fordi modellen er både poseløs og ledningsløs. På denne måten slipper forbrukerne problemet med å anskaffe seg nye støvsugerposer som svekker kvaliteten når de er fulle, i tillegg til trøbbelet med ledninger. Dyson V8 Absolute går nemlig på batteri.

Støvsugeren suger opp støv og skitt ved at man selv holder avtrekkeren nede når det skal suges. Denne metoden forlenger batteritiden da støvsugeren kun trenger å bruke krefter når det foretas oppsugning.

Ekspertene merker seg spesielt at batteritiden på Dyson V8 Absolute er markant forbedret i forhold til andre gode modeller. Dyson V8 Absolute kan støvsuge i 40 minutter på én oppladning (hvis man bruker den vanlige sugestyrken og ikke Max-sugestyrken).

Fokus på letthet

Utformingen til Dyson V8 Absolute viser tydelig at det har vært fokus på brukervennlighet fra produsentens side. Modellen veier kun 2,61 kilo, noe som gjør Dyson V8 Absolute til en veldig lett modell. Dermed er det null problem å håndtere modellen – for eksempel å løfte den opp og fjerne støv fra øvre overflater og også tak.

Fleksibilitet er et av karakteristikkene til denne modellen. Takket være leddene ved munnstykket kan støvsugeren komme til under sofaen og inntil hjørner, kanter og vegger.

Som sagt er Dyson V8 Absolute en poseløs støvsuger, noe som også fremmer brukervennligheten.

I stedet samles støvet i en beholder som kan romme 0,54 liter støv. Med ny teknologi er det mye enklere å tømme beholderen. Dette er noe ekspertene spesielt noterer seg på den positive siden da andre poseløse modeller ofte har problemer på dette området.

Kan konverteres til håndstøvsuger

For å sikre en så effektiv støvsuging som mulig så kombineres sterk sugekraft med spesialutformede munnstykker på Dyson V8 Absolute.

Modellen kommer med mange forskjellige munnstykker som hver er spesiallaget til et spesifikt formål. Dette gjelder Soft Roller til harde gulv, Direct Drive til tepper, Mini Motorised-munnstykke til trapper og møbler, samt Combination Tool-munnstykket til fint støv.

Som en ekstra smart anvendelsesmulighet er Dyson V8 Absolute en 2-i-1-støvsuger. Det betyr at den tradisjonelle støvsugeren kan konverteres til en håndstøvsuger, noe som er en fordel når det for eksempel skal gjøres rent på et mindre område eller fjernes smuler etter frokosten.

På den miljømessige siden er denne støvsugeren også å finne helt øverst på listen. Modellen er nemlig utstyrt med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter som også beskytter mot allergier.

Mer om Dyson V8 Absolute

Spesifikasjoner

 • Volum: 0,5 L
 • Lydnivå: 82 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Ladetid: 300 min
 • Vekt: 2,6 kg
 • HEPA filter
 • Avtakbar håndholdt del
 • Dimensjoner: 22,4 x 25 x 124,4 cm
 • Pose/poseløst: Poseløst
 • Motorkraft: 115 W

5 ting du bør vurdere før du kjøper støvsuger

 • Type

  Den finnes en rekke uike typer støvsugere, hver og en skreddersydd for å dekke ulike rengjøringsbehov. Hvilken støvsuger som er ideell for din husholdning, avhenger av flere faktorer: boligens størrelse, gulvtype, forekomst av tepper, tilgjengelig lagringsplass og krav til brukervennlighet.

  Stående støvsugere: Disse støvsugerne er de vanligste og har har ofte ulikt tilbehør som egner seg til rengjøring av trapper, møbeltrekk og andre områder. De utmerker seg i hjem med store tepper og sørger for grundig rengjøring. Ulempen er størrelsen, noe som gjør det vanskelig å oppbevare dem på trange steder.

  Trådløse støvsugere: Disse gir brukerne friheten til å navigere i hjemmet uten å være bundet av en stikkontakt, noe som er ideelt for rask rydding og mindre rot. De er perfekte for dem som bor i leilighet og ofte gjør rent, selv om de kanskje ikke har samme kraft som modeller med ledning og må lades regelmessig.

  Robotstøvsugere: Disse støvsugerne er utstyrt med avanserte sensorer, motordrevne børster og apptilkobling, og passer best for dem som ønsker jevnlig vedlikehold av gulvet med minimal innsats. De kan imidlertid komme til kort når det gjelder rengjøring av tepper og krevende oppgaver.

  Håndholdte støvsugere: Disse støvsugerne er lette og enkle å håndtere, og egner seg godt til flekkvis rengjøring av f.eks. bilinteriør eller møbler. Selv om de ikke egner seg til omfattende rengjøring, er de uovertruffent praktiske til raske oppgaver.

  Sylinderstøvsugere: Disse støvsugerne balanserer kompakthet med allsidighet, og egner seg til ulike overflater, fra gardiner til tepper. De er enklere å oppbevare og manøvrere enn stående modeller. Til gjengjeld har de kanskje ikke samme kraft og krever at brukeren må dra med seg hovedenheten mens han eller hun rengjør.

 • Oppsamling av smuss og støv: Varianter og kapasiteter

  Smuss og støv samles opp i støvsugere ved hjelp av ulike metoder, som poser, poseløse beholdere eller vannfiltrering, og disse alternativene er tilgjengelige i både stående og sylindermodeller. Støvsugere med pose er generelt et mer hygienisk alternativ med større støvkapasitet, men det kan være vanskelig å vite når posen må skiftes ut. Poseløse støvsugere gjør det enklere å kvitte seg med smuss ved å fjerne beholderen, slik at du slipper å kjøpe poser, men de krever hyppigere filtervedlikehold. HEPA-filtre er et utmerket valg for allergikere, og gir luftfiltrering på høyt nivå.

  Når det gjelder kapasitet, har batteridrevne støvsugere vanligvis et mindre volum på mellom 0,3 og 0,7 liter, men de krever lite vedlikehold og er kraftige nok til å fungere som primærstøvsuger. Sylinderstøvsugere har derimot plass til opptil 5 liter i posemodeller og 1,8 liter i poseløse modeller. Valget mellom posestøvsuger og poseløs er i stor grad et spørsmål om personlige preferanser, der poseløse modeller er praktiske og krever minimalt vedlikehold, mens posestøvsugere har større kapasitet og slipper ut mindre støv og allergener under tømmingen.

 • Ekstra funksjoner og tilbehør

  De fleste støvsugere har en rekke ekstrautstyr som gjør det enklere å rengjøre ulike overflater. Flere av disse redskapene er avgjørende for effektiv rengjøring og er standard på mange støvsugermodeller. Roterende børster utmerker seg på tepper med dyp luv eller ved rengjøring av dyrehår. For mer ømfintlige oppgaver, som rengjøring av møbler eller gjenstander som er utsatt for riper, er en myk støvbørste et bedre valg. Et forlengerskaft gir ekstra rekkevidde i høye hjørner, og et spalteverktøy er godt egnet til å komme til på trange steder der andre munnstykker kan komme til kort. Avanserte modeller kan skilte med avanserte funksjoner som sensorteknologi som tilpasser effekten etter underlaget, eller smarttelefontilkobling for å følge med på batteristatus, noe som er vanlig i trådløse støvsugere og robotstøvsugere. Når du skal velge støvsuger, bør du prioritere tilbehør og funksjoner du bruker ofte, og ikke bruke for mye penger på overflødig ekstrautstyr.

 • Pris

  Prisen på en støvsuger er ofte avgjørende for hvilke funksjoner og kvalitet den har. For rundt 500 kroner får du enkle modeller som egner seg til lette oppgaver i små rom. Mellom 500 og 2000 kroner kan du forvente bedre ytelse, ekstra tilbehør og muligens HEPA-filter, noe som gjør dem egnet for boliger av gjennomsnittlig størrelse. Støvsugere i prisklassen 2000 til 5000 kroner har avanserte funksjoner og er skreddersydd for større hjem eller hjem med kjæledyr. Premium-modeller til over 5000 kroner har topp ytelse og den nyeste teknologien, og er tilpasset personer med spesifikke behov, for eksempel allergier. Det er derfor viktig å vurdere dine spesifikke behov, størrelsen på hjemmet ditt og eventuelle unike utfordringer, samtidig som du tar hensyn til produktanmeldelser og merkevarens omdømme når du skal ta en beslutning.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Det finnes utallige eksperttester av støvsugere på nettet, og vi har analysert et stort antall av dem i denne artikkelen. Vanligvis vurderer ekspertene støvsugerne ut fra hvor effektive de er til å rengjøre ulike overflater, hvor brukervennlige de er, hvor mye de støyer og hvor lang levetid de har. I tillegg til ekspertvurderinger anbefaler vi at du leser tilbakemeldinger fra kunder for å få et helhetlig perspektiv på produktfunksjonalitet og brukertilfredshet. For å hjelpe deg med å ta en velinformert beslutning har vi kun samlet bruker- og ekspertanmeldelser fra pålitelige kilder, slik at du får informasjon av høyeste kvalitet.

arrow-more

Tester og anmeldelser av støvsugere som er brukt i artikkelen

For å skrive denne artikkelen har vi analysert en rekke tester på forskjellige nettsider. Vi har sett på tester fra de danske, svenske og norske magasinene vi presenterer under. I tillegg har vi undersøkt brukervurderinger og -kommentarer til støvsugerne på ledende norske, skandinaviske og tyske nettbutikker.

Her får du en kort oversikt over de testene vi har brukt:

Ekspert- og testkilder

Rtings.com

Rtings.com er et omfattende testnettsted som spesialiserer seg på detaljert, objektiv testing og analyse av forbrukerelektronikk og hvitevarer. De hjelper brukerne ved å gjennomføre grundige tester av produkter for å evaluere deres ytelse, funksjoner og verdi, og gir poengsummer og anbefalinger som veiledning i kjøpsbeslutninger.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan se anmeldelsen her.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk har anmeldelser av produkter for hjem og hage, blant annet trådløse støvsugere, med praktiske råd og innsikt. Omtalene er ofte rettet mot hvordan produktene forbedrer hjemmet og hvordan de gir valuta for pengene. IdealHome.co.uk har som mål å hjelpe brukerne med å gjøre hjemmene sine mer effektive og komfortable med de beste produktene på markedet.

NyMag.com

NyMag.com har produktanmeldelser i sin “Strategist”-seksjon, der de tester og anbefaler produkter som f.eks. trådløse støvsugere. De inneholder ofte tilbakemeldinger fra virkelige brukere og eksperter, noe som gir et helhetlig bilde av hvert enkelt produkt. Nettstedet er kjent for sin engasjerende skrivestil og for å fokusere på produkter som virkelig skiller seg ut i markedet.

TechRadar.com

TechRadar.com er et nettsted for teknologinyheter og -anmeldelser som gir en omfattende dekning av de nyeste teknologiproduktene og -trendene. De tilbyr detaljerte produkttester og -anmeldelser, og hjelper brukerne med å ta informerte beslutninger ved å sammenligne funksjoner, ytelse og priser. Nettstedet inneholder også kjøpsveiledninger og råd som hjelper forbrukerne med å velge de riktige teknologiproduktene for deres behov.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan se anmeldelsen her

DR.dk 

Danmarks Radio er Danmarks svar på NRK, og har flere forskjellige forbrukermagasiner.

Den overraskende konklusjonen i denne testen var at merker som Dyson, Miele og Nilfisk hadde store problemer med å holde støvet inne i maskinen, og mye støv kom ut andre steder på maskinene. Så selv om det var HEPA-filter på utblåsingsluften skapte disse støvsugerne problemer for allergikere og astmatikere. Du kan lese mer om DR-testen her.

Sveriges Television 

Sveriges Television (SVT) har også hatt et forbrukermagasin som testet støvsugere i september 2015. Her gjennomgikk de fire støvsugermodeller fra Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele og konkluderte at Electrolux Zusgreen+ Ultrasilencer – som også er omtalt i denne artikkelen – er det beste valget.

Råd & Rön 

Det er også det største forbrukermagasinet i Sverige og er velansett der.

Hos Råd & Rön testet de 37 forskjellige støvsugere. Du kan lese hele testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at du må være betalende bruker for å lese hele testen.

Klikk.no 

Klikk.no er et nettmagasin som blir eid av danske Egmont. Magasinet dekker alt innen privatsfæren, og er kjent for å lage tester av alt mellom himmel og jord, og den nye teknologiseksjonen deres om gadgets og datautstyr, som ofte blir sitert i utenlandske medier.

Støvsugertesten er en av de mindre testene deres, og har bare syv forskjellige støvsugere med. Testen er også litt annerledes enn andre støvsugertester, fordi den bare fokuserer på betjening og hverdagsbruk. Energiforbruk, rengjøringsevne, lydnivå og støvemisjon er ikke tatt med, selv om det er med i alle andre støvsugertester på nettet. Du kan lese testen deres her.

Klikk.no har også testet Dyson V8. Testpanelet skriver at støvsugeren er utstyrt med roterende børster som enkelt fjerner støvet fra gulvet. De mange forskjellige munnstykkene som følger med gjør det enkelt å rengjøre alle slags overflater.

Hos Klikk.no merker de seg at det mangler et sted til å oppbevare alle munnstykkene. Du kan lese hele anmeldelsen her.

T3.com

Det amerikanske Gadget-nettstedet T3.com omtaler Dyson V8 Absolute som “den ultimate ledningsløse støvsugeren” og får masse skryt av testpanelet. Generelt scorer den gode karakterer på alle testområder.

I testen nevnes det at modellen er forholdsvis dyr, noe testpanelet mener vil gjøre at mange ikke vil investere i den. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan se anmeldelsen her.

Trustedreviews.com

Det britiske ekspertnettstedet Trustedreviews.com har også testet Dyson V8 og gir støvsugeren toppkarakter. Testpanelet skriver blant annet at den generelt sett er langt bedre enn mange andre støvsugere de har testet tidligere. De er spesielt imponerte over sugeevnen og fleksibiliteten.

Du kan lese hele testen her.

Se anmeldelse av Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline her.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan se anmeldelsen her.

Theguardian.com

Den britiske avisen The Guardian har i sin test av Dyson V8 Absolute kun positive tilbakemeldinger. De skryter av den ledningsløse fasongen som gjør at støvsugeren både er lettere å manøvrere, raskere å komme i gang med og gir langt færre pauser. Dette er fordi man kan støvsuge hele huset uten å måtte flytte rundt på ledningen og finne nye stikkontakter.

Les hele testen fra The Guardian på deres hjemmeside her.

Du kan også lese en anmeldelse av Dyson V6 på The Guardians hjemmeside. Testen er tilgjengelig her.

Expertreviews.com

Det anerkjente britiske testnettstedet Expertreviews.co.uk har testet Dyson V8 og kaller den for den beste ledningsløse støvsugeren man kan kjøpe i dag.

Dyson V8 får spesielt mye skryt for den sterke motoren og kraftige sugeevnen. Rengjøringsevnen er også veldig høy, og testpanelet skrivet at man raskt blir ferdig med støvsugingen når man allierer seg med Dyson V8.

Du kan lese hele anmeldelsen på deres hjemmeside ved å klikke her.

Du har også mulighet til å lese en anmeldelse av Dyson V6 på deres hjemmeside. Testen er tilgengelig her.

Se Philips FC9331/09 anmeldelse her.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan se anmeldelsen her.

Tek.no

Tek.no har foretatt en test av en lang rekke forskjellige støvsugere. Her er Dyson V8 blant de produktene som har blitt testet. Den får skryt for å være effektiv og allsidig i bruk. Også den kraftige motoren og sugeevnen får gode omtaler av testpanelet.

Kritikken faller noe når det kommer til prisen, som testpanelet mener er for dyr. Les hele testen her.

Dyson V6 er inkludert i samme test. Dersom du ønsker å vite mer om ekspertenes vurdering av modellen så finner du all den informasjonen du trenger i samme artikkel.

Se testresultatene for Neatsvor X600 Pro her.

Digitaltrends.com

Det amerikanske teknologinettstedet Digitaltrends har testet Dyson V8 og gitt ut en detaljert beskrivelse av deres opplevelse med støvsugeren.
Den får skryt for å være veldig effektiv både på harde gulv og tepper. Ekspertene er også veldig imponerte over den kraftige motoren som gjør at sugeevnen ligger i toppklasse.

Modellen får ekstra skryt for å være veldig fleksibel, noe som øker både sugeevnen og brukervennligheten – og letthetsfølelsen er uvurderlig når det skal støvsuges lenge.

Hos Digitaltrends er det spesielt prisen som trekker ned da ekspertene synes at modellen er veldig dyr.

Du kan lese hele vurderingen deres av støvsugeren her.

Digitaltrends har også testet Dyson V6-modellen. Denne anmeldelsen kan du lese her.

Gizmodo.co.uk

Det britiske design-, teknologi- og vitenskapsnettstedet Gizmodo.co.uk har foretatt en test av Dyson V8 Absolute.

Det vurderes at Dyson V8 Absolute er det ypperste man kan finne av støvsugere på markedet – derfor kommer den også med en veldig høy pris. Ifølge ekspertene er dette det eneste store minuset ved modellen.

Spesielt roses sugeevnen, designet og motorkraften av ekspertene. Les hele anmeldelsen hos Gizmodo her.

Goodhousekeeping.co.uk

Det store engelske forbrukernettstedet Goodhousekeeping.co.uk har også testet Dyson V8 Absolute.

Generelt er ekspertene veldig imponerte og vurderer brukervennligheten til å være høy. De mener også at modellen føles lett og enkel å manøvrere. Likevel nevner ekspertene at den kan være litt tung og at man kan få vondt i fingrene av å holde sugeknappen nede hele tiden.

Både designet, sugeevnen, motoren og rengjøringseffektiviteten får masse skryt i denne testen. Les hele testen her.

Mirror.co.uk

Den store britiske avisen The Mirror gir Dyson V8 Absolute 5 av 5 mulige stjerner. Testpanelet omtaler Dyson V8 Absolute som “den beste ledningsløse støvsugeren” og vurderer at den er tilegnet en målgruppe som vil ha det beste av det beste. Likevel mener de at prisen på modellen er veldig høy.

Støvsugeren får blant annet masse skryt for sin unike 2 Tier Radial Cyclone teknologi som sørger for effektiv rengjøring. Ekspertene er også veldig imponerte over den forbedrede batteritiden sammenlignet med V6.

Les hele testen hos The Mirror her.

Dinside.no

Det store forbrukernettstedet Dinside.no har testet støvsugeren Dyson V6. Les hele deres vurdering av Dysons håndfrie støvsuger her.

 

Les også vår avfukter testoversikt og robotstøvsuger guide.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er et amerikansk multinasjonalt teknologiselskap som fokuserer på e-handel, digital strømming, cloud computing og kunstig intelligens. Selskapet er en av verdens største nettbutikker og tilbyr et bredt spekter av produkter, fra bøker og elektronikk til klær og møbler. En av funksjonene som skiller Amazon fra andre nettbutikker, er systemet for kundevurderinger, der brukerne kan vurdere og anmelde produkter og gi verdifull tilbakemelding til andre potensielle kjøpere.

Se brukeranmeldelser av Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline her.

Se brukeranmeldelser av Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline her.

Dyson V15 Detect Absolute – Du kan lese anmeldelsene her.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google som gjør det mulig å søke etter produkter på nettbutikker og sammenligne priser mellom ulike leverandører. Tjenesten integrerer produktoppføringer direkte i søkeresultatene, slik at brukerne enkelt kan finne og sammenligne produkter fra ulike nettbutikker. Mange produktoppføringer på Google Shopping inneholder også brukervurderinger, noe som gjør det enklere for kundene å ta informerte beslutninger basert på andres erfaringer.

Se brukervurderinger av Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline her.

Se brukervurderinger av Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline her.

Miele Complete C3 Powerline SGDF4 – Du kan se anmeldelsene her.

Dyson V15 Detect Absolute – Du kan lese anmeldelsene her.

Electrolux PD91 – Du kan lese anmeldelsene her.

FAQ

Hvilke støvsugere er best i test?
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline, Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline, Electrolux EUO9GREEN UltraOne og Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline
Hvordan testes støvsugerne?
Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge opp støv, rusk og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet
Hva bør jeg tenke over før jeg velger ny støvsuger?
Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking C eller bedre.

Støvsuger Guide – Dette bør du tenke på

Det er mange ting du bør være oppmerksom på når du er på jakt etter ny støvsuger. Men du kan ganske enkelt sammenligne de ulike modellene og finne den støvsugeren som passer best til deg og dine behov, hvis du følger de rådene vi kommer med i denne innkjøpsguiden.

Prisen

Når du skal finne støvsugeren som passer best til hjemmet ditt, kan du kanskje bli fristet til å bare gå etter prisen. Dette er ofte en dårlig strategi ettersom det ofte er en stor sammenheng mellom pris og kvalitet når du kjøper ny støvsuger. Det gjelder for det meste bare opp til ett prisleie på rundt 2.200 kroner. Over dette er det vanskeligere å finne bedre rengjøringsevne i forhold til en høyere pris fordi det ofte kommer andre, mer subjektive elementer inn – ekstrautstyr, spesialiserte bruksområder eller unikt design – som får prisen opp.

Det er også et stort utvalg av støvsugere til under 1.000 kroner, men erfaringene fra alle testene vi har gått gjennom på nettet viser tydelig at jo lenger ned prisen kommer under 1.000 kroner, jo dårligere støvsuger maskinen.

Hvis du er oppe i området mellom 1.200 og 1.800 kroner nærmer du deg mange gode kandidater som har fornuftig rengjøringsevne og i tillegg ofte med filter på utblåsingen slik at astmatikere og allergikere kan bruke dem.

Om du legger 600 kroner mer på, får du også de mer støysvake modellene som har riktig god rengjøringsevne. Du kan også lese om de beste sentralstøvsugere.

Hvilke gulvflater har du mest av – hardt gulv eller tepper?

Når det gjelder rengjøringsevne bør du først og fremst ha i mente hvilken type gulvflate du har mest av: Hardt tregulv eller fliser og linoleum, eller tepper i mange rom? Finn ut arealet av begge typer gulvbelegg.

Hvis du har flest kvadratmeter med hardt gulv har du et større og ofte billigere utvalg å velge mellom. De aller fleste støvsugerne har nå en fin rengjøringsevne på hardt gulv. I prisklassen 1.200-1.800 kroner finner du også mange støvsugere med rengjøringsklasse A for hardt gulv – faktisk ned til 1.000 kroner er det mulig å finne en fornuftig støvsuger i den høyeste rengjøringsklassen. Har du mest hardt gulv bør du ikke velge støvsuger med lavere klassifisering for hardt gulv enn B.

For mange er en støvsuger som klassifiserer seg til C på tepper mer enn nok, men har du små barn, allergikere eller astmatikere i huset – og har du kjæledyr som røyter – bør du i det minste prøve å finne en støvsuger i klasse B for tepper, og aller helst klasse A. På den andre siden kan du være litt overbærende med rengjøringsklassen for hardt gulv. Her er Nilfisk Elite Energy Classic et bra alternativ; den ligger i klasse B for både hardt gulv og gulv med tepper.

Støynivå

De fleste tenker ikke så mye over støynivået på støvsugeren hvis de ikke selv er støyoverfølsomme, eller bor sammen med noen som er. Men det kan hende du har bruk for å støvsuge mens andre er i rommet eller har små barn som sover mens du fikser husvasken.

Hvis støy er en viktig faktor for deg må du se etter støvsugere med støynivå på under 70 dB(A). Jo nærmere du kommer 60 dB(A), jo bedre. 60 dB(A) er det samme lydnivået som vanlig samtale, og 70 dB(A) føles dobbelt så høyt, og svarer til støynivået hvis en bil kjører forbi på 10 meters avstand eller du snakker veldig høyt.

Electrolux er spesielt gode til å lage støysvake støvsugere. Det gjelder både de tre modellene som er med i denne artikkelen, og mange av de andre modellene deres.

Strømforbruk

Akkurat som med støynivå er det ikke så mange som tenker over energiforbruket når de skal kjøpe støvsuger. For selv om en støvsuger har høyt energiforbruk er den jo bare på en kort stund hver gang. Så det samlede energiforbruket over tid er rimelig lavt likevel, så i mange år var det slik at jo fler watt i motoren, jo bedre støvsuger.

I 2014 tok EU-kommisjonen et oppgjør med dette og sendte ut regler som bl.a. har gitt oss klassifikasjonene for rengjøringsevne, støynivå, støvemisjon og energiforbruk. De innførte samtidig en maks-effekt på 1.600 watt for støvsugermotorer. Alle som brukte mer enn dette ble ulovlige å selge i EU.

På samme tid ble det varslet ennå en reduksjon av maksimumseffekten for strømforbruket, slik at det fra og med september 2017 er en grense på 900 watt for salg av støvsugere i EU. Det er på grunn av dette at det plutselig er så mange støvsugere med 700 og 800 watts motorer.

Disse lovene har stillet nye krav til støvsugerprodusentenes utviklingsavdelinger: nå måtte de plutselig få samme suge- og rengjøringsevne ut av mindre effektfulle motorer. Men ut fra testene vi har analysert, virker det til å ha gått ganske strålende med denne utviklingen.

Derfor kan vi konkludere at de støvsugerne du kan kjøpe i dag leverer akkurat samme rengjøringsevne som de energislukende maskinene i gamle dager. Ingen grunn til å kassere støvsugeren bare fordi den kun bruker 700 watt!

I tillegg betyr dette at driftsutgiften er halvert når du støvsuger. I løpet av et år oppdager du sannsynligvis at utgiftene til støvsugerposer er høyere enn strømutgiftene til støvsugingen.

Hva koster posene?

Prisen på støvsugerposer er et annet, og ofte oversett, punkt du bør ha med på listen, når du skaffer deg ny støvsuger. Her gjelder litt det samme som for blekkpatroner til printere: det er billigere – men for det meste like bra – å kjøpe uoriginale poser. Så sjekk prisen på både originale og uoriginale poser (hvis du får tak i) til den støvsugeren du har tenkt deg å kjøpe.

Om du vil ha en støvsuger som er økonomisk med posene, bør du velge en modell som bruker store poser. Da trenger du ikke bytte poser så ofte. Ulempen er bare at de store posene for det meste er dyrere å kjøpe – så i praksis er det minimalt hva du sparer på årsbasis med en støvsuger som bruker store poser.

Du kan selvsagt velge en poseløs støvsuger, men selv om de bråker og suger mer, blir det ikke nødvendigvis renere med disse modellene. Ofte er de heller ikke så gode for allergikere og astmatikere, fordi det poseløse systemet krever en svært stor luftgjennomstrøm. Derfor er det sjelden ordentlige HEPA-filter på utblåsingsluften.

Bor det allergikere eller astmatikere i hjemmet?

Hvis du selv er allergiker eller astmatiker, eller har du noen i hjemmet som er, er dette viktig å ta høyde for når du velger støvsuger. Spesielt hvis de også skal bruke den av og til.

Da er det lurt å gå etter en støvsuger som har så høyt tall bak HEPA-filteret som mulig. HEPA-14 er det beste utblåsingsfilteret på en støvsuger, og det fjerner minst 99,995 prosent av de skadelige mikropartiklene i luften som kommer ut når du støvsuger. Selv om det litt dårligere HEPA-13-filteret “bare” bortfiltreret 99,95 prosent, er det vanligvis bra nok til at både allergikere og astmatikere ikke får plager rundt støvsugeren.

Som minimum bør støvsugeren ha et HEPA-13 eller HEPA-14-filter.

Du kan også velge andre løsninger, for eksempel en robotstøvsuger. Den kan du få til å støvsuge automatisk når det ikke er noen hjemme. Da rekker de skadelige støvpartiklene å legge seg før astmatikeren eller allergikeren kommer hjem igjen.

Denne løsningen er ikke helt optimal, spesielt ikke hvis det er noen med allergi mot støv eller midd. Robotstøvsugere har dårligere rengjøringsevne enn vanlige støvsugere, og ofte er det en del områder i huser der den ikke kommer inn. Så en robotstøvsuger vil aldri være en erstatning for tradisjonelle støvsugere, men eventuelt et supplement som kan holde støvnivået nede mellom husvaskene.

Hva koster filter og annet forbrukstilbehør?

Mens vi snakker om allergi og filter, bør du også danne et overblikk over hva et nytt filter koster. På de fleste støvsugerne må de skiftes jevnlig hvis maskinen skal fungere optimalt.

Du kan helt sikkert få støvsugere med vaskbare allergivennlig filter – og et par av modellene i denne artikkelen har faktisk slike filter. Men de er sjelden like effektive til å filtrere utblåsingsluften som HEPA-13 eller -14-filter.

I tillegg til støvsugerposer og filter er det annet forbrukstilbehør som må byttes av og til. Du bør orientere deg om prisnivået på disse, og det kan også være lurt å kjenne til prisnivået på reservedeler og ekstrautstyr til det gjeldende merket. For støvsugere som er litt dyrere, kan det ofte svare seg å reparere dem i steden for å kjøpe en ny.

Hvor mye plass har du til oppbevaring?

Den siste detaljen du må tenke inn i kjøpsplanene er hvor mye plass støvsugeren trenger når den blir oppbevart. Her er det lurt å velge en støvsuger i samme størrelse som den du har fra før. Da kan du ha den nye støvsugeren sammen plass som du pleier.

Kanskje tidligere erfaring med den gamle støvsugeren får deg til å fokusere på andre ting ved den nye støvsugeren enn du gjorde tidligere. Det gjelder for eksempel oppbevaring av ekstra munnstykker, slik Electrolux og Nilfisk har bygget inn i maskinen. Det betyr jo at selve støvsugeren blir større og kanskje ikke får plass der den gamle pleier å være.

Du kan også skifte til en stangstøvsuger, der både munnstykke og håndtak er samlet i én enhet. Det betyr at de er mye mindre enn tradisjonelle støvsugerne, og krever også mye mindre plass. Mange av modellene kan til og med stå selv, og tar ikke mer plass enn en kost.

Disse støvsugerne har vanligvis dårligere rengjøringsevne, og de er ofte batteridrevet.

Viktigheten av å rengjøre støvsugeren din

Det er viktig å rengjøre støvsugeren din regelmessig for å sikre optimal ytelse og lengre levetid. Støv og smuss som samles opp kan tette til filteret og redusere sugeeffekten, noe som resulterer i mindre effektiv rengjøring. Ved å holde støvsugeren din ren, sørger du for at den fungerer som den skal og gir deg et renere og sunnere hjem. Husk å følge produsentens instruksjoner når det gjelder vedlikehold for å sikre riktig håndtering av din spesifikke modell.

Din sjekkliste til en ny støvsuger

1) Fokuser på støvsugere i prisklassen 1.200 til 1.800 kroner. Der får du mest støvsuger for pengene!

2) Du kan trygt velge en støvsuger på 7-800 watt. De støvsuger like bra som de gamle strømslukende modellene på 2.000 watt.

3) Velg en støvsuger med høyest mulig rengjøringsklasse for den gulvtypen du har mest i boligen din.

4) Velg en støvsuger med lavt støynivå (<70 dB(A)) for å sikre optimalt arbejdsmiljø under støvsugingen.

5) Velg en støvsuger med HEPA-13 eller HEPA-14 filter hvis du har allergikere eller astmatikere i hjemmet. Har du ikke det, klarer du deg med lavere eller ingen HEPA-klassifisering på filteret.

6) Få overblikk over prisnivået på støvsugerposer, filter og andre forbrukselementet.

7) Sørg for å få en støvsuger i samme størrelse som den gamle. Da kan du gjenbruke oppbevaringsplassen.

Hvilke typer støvsugere er tilgjengelige?

Det finnes flere typer støvsugere, hver og en av dem er utviklet for spesifikke rengjøringsbehov og preferanser. Her er noen vanlige typer støvsugere:

 • Robotstøvsuger: Robotstøvsugere er autonome støvsugere som kan navigere i hjemmet ditt og rengjøre gulv automatisk. De bruker sensorer og programmering for å unngå hindringer og returnerer til dokkingstasjonen når batteriet er tomt. Robotstøvsugere er praktiske for daglig vedlikeholdsrengjøring.
 • Sentralt støvsugersystem: Et sentralstøvsugersystem bygges inn i huset og består av en sentralenhet plassert i et vaskerom eller i kjelleren. Du kobler slanger og tilbehør til vegguttak som er fordelt over hele huset for rengjøring. Sentralstøvsugere er kraftige og stillegående, men krever profesjonell installasjon.
 • Håndholdt beholderstøvsuger: Denne typen støvsuger er en hybrid mellom en håndholdt og en beholderstøvsuger. Den består av en liten beholder med slange og tilbehør, noe som gjør den egnet til rengjøring over gulv.
 • Trådløs støvsuger: Batteridrevne støvsugere drives av oppladbare batterier og har den bekvemmeligheten at de ikke trenger ledning. De finnes i ulike utførelser, blant annet med skaft, håndholdt og stående modell.
 • Poseløs støvsuger: Poseløse støvsugere, også kjent som poseløse støvsugere eller beholdere, bruker ikke engangsstøvsugerposer. I stedet bruker de en søppelbøtte eller beholder til å samle opp skitt og rusk. Fordelen med poseløse støvsugere er at man slipper å kjøpe nye poser, noe som gjør dem mer kostnadseffektive over tid.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme