Støvsuger – Best i test: Finn den beste støvsugeren her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Vi har gått gjennom rekken av støvsugertester som finnes på nettet. I denne artikkelen tar vi for oss de støvsugerne som har vunnet flest tester og fått best anmeldelse. Slik kan du enkelt finne ut hvilken av de beste støvsugerne som passer til akkurat dine behov. I tillegg ser du hvor du kjapt kan kjøpe hver støvsuger billigst akkurat nå.

Artikkelen inneholder en presentasjon av de beste støvsugere som har fått gode anmeldelser hos mange ulike skandinaviske testsider, blant annet norske Klikk.no, og svenske Råd & Rön.


Neatsvor X600 Pro – Beste robotstøvsuger

Beste Robotstøvsuger

✅ God anmeldelse hos nettsiden Cleanerobot.com
✅ Innebygd mopp for vask av gulv
✅ 6000 PA Sugekraft og derfor effektiv mot hundehår

Neatsvor X600 Pro Robotstovsuger

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en perfekt modell for deg som gjerne vil ha det beste av det beste – og spare massevis av tid og krefter – når det kommer til å rengjøre gulvene hjemme.

Fullstendig rengjøring med ett produkt

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en modell som kan rengjøre gulvet fullstendig på egenhånd. Her trenger du ikke gjøre noen verdens ting manuelt. Du kan bruke modellen til å støvsuge alle rommene i huset, og deretter kan modellen både moppe og skrubbe gulvene. 

Innebygd bøtte og mopp

Med Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger vil du nemlig få en unik robotstøvsuger som er utstyrt med en innebygd bøtte og mopp. Det er ikke mange modeller som kommer med innebygd mopp og bøtte, men Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger har dette. 

Dersom du imidlertid kun har lyst til å støvsuge så går det fint an å slå av moppingen. 

No-Go-Zones

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er designet til kun å rengjøre de områdene du vil at den skal rengjøre. 

Du kan stille inn No-Go-Zones via smarttelefonen din ved hjelp av den medfølgende appen. Her kan du også følge med på robotstøvsugeren når du har lyst. 

Automatisk lading

Når modellen er ferdig med å rengjøre så returnerer den automatisk tilbake til ladestasjonen – det samme gjelder også når den er i ferd med å gå tom for strøm. 

Derfor trenger du ikke bekymre deg for at du må lade den manuelt for å kunne støvsuge når du vil – en deilig frihet å ha i en travel hverdag.

Fornøyde eksperter

Ekspertene hos nettsiden Cleanerobot.com har testet Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger og er svært fornøyde med modellen. De gir modellen en god anmeldelse og konkluderer med følgende:

«With its 360 degrees global cruise and scanning and LDS navigation and slam algorithm, you can do selective cleaning, whole house cleaning, scheduled cleaning, etc. In short, Neatsvor X600 vacuum will clean any area of your home thoroughly without you lifting a finger. It is truly a great cleaning device that can save you time, effort and a lot of hassle!»

Spesifikasjoner ved Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger:
 Godkjenning: CE-merket
 Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm høyde
 Batterikapasitet: 5200 mAh
 Trådløs: Ja
 Støvoppsamling: Uten pose
 Sugetrykk: 6000 Pa
 Støynivå: 50 – 65DB
 Klatreevne: 20 mm
 Våt mopp: Ja
 Trapp sensor: Ja
 Smarthome kompatibel: Ja, Google og Amazon Alexa
 Smarthome app: Ja
 Automatisk lading: Ja
 «No-go» soner: Ja
 Rengjør flere rom: Ja
 Navigasjon på kart: Ja
Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

  • Smart kart for navigasjon
  • Kan både støvsuge, skrubbe og moppe gulvet
  • 180 minutters driftstid
  • Kan brukes på 250 kvadratmeter per lading
  • Kontrolleres via en app
  • Kompatibel med Alexa Smart Speaker
Ulemper

  • Dyrere i pris sammenlignet med andre modeller


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – støvsuger med lang ledning

Forbrukerlivs Anbefaling

✅ Smart filtersystem som fjerner 99,9 % av støvpartikler
✅ Kraftig motor med 550 Watt

 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en støvsuger med en rengjøringsevne som ligger i klasse A når det gjelder harde gulv. Støvsugeren er klassifisert med en rengjøringsevne i klasse D når det gjelder gulvtepper. Hvis du hovedsakelig skal støvsuge harde gulv vil denne modellen være et opplagt valg.

Modellen er plassert i energiklasse C, som er en av de beste energiklassene når det gjelder støvsugere.

Power Efficiency-motor og AirClean+ Filter 

Støvsugerens 550 Watt motor sørger for en effektiv sugeevne som til og med kan suge opp små støvpartikler. Modellen er utstyrt med en Power Efficiency-motor som sørger for en forbedret effekt og en støvsuging som er energibesparende.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har i tillegg et universalt gulvmunnstykke – som betyr at modellen kan brukes på mange ulike overflater. Støvsugeren leveres også med et møbelmunnstykke, et fugemunnstykke og en støvbørste. Alle munnstykkene er integrert eller passer på VarioClip selv.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er også utstyrt med et AirClean+ Filter som suger opp selv de minste støvpartiklene – derfor vil overflatene raskt se rene ut og være fri for støv og skitt. Støvsugerens lydnivå ligger på 76 dB, dermed ligger modellen i den høye enden av skalaen sammenlignet med andre modeller på markedet. En vanlig samtale har nemlig et lydnivå på ca. 60 dB.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er god til litt større arealer da arbeidsradiusen ligger på opptil 12 meter. Derfor er det mulig å nå langt med denne modellen før man trenger å finne en ny stikkontakt. Støvsugeren har en ledningsoppruller med vippefunksjon slik at man bare trenger å trykke på en knapp med foten og slipper å bøye seg – noe som øker komforten. Støvsugerposen kan romme til sammen 4.5 liter.

Med støvsugerens komfort-teleskoprør kan man stille inn teleskoprøret etter eget behov. Man justerer røret til ønsket høyde, deretter låser man det i posisjonen. Øverst på teleskoprøret er det et gummibelegg slik at det kan lenes mot veggen uten å falle ned. 

Praktisk modell med låsesystem og metalltråd

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er utstyrt med et praktisk låsesystem hvor man raskt og enkelt kan låse og åpne støvsugeren. Når selve munnstykket, teleskoprøret og håndtaket settes sammen kan man høre et lite klikk. Deretter kan den integrerte kassen med tilbehør enkelt åpnes ved å trykke på knappen.

Denne modellen har en liten metalltråd integrert i selve håndtaket. Dette har alle støvsugere fra Miele – derfor er ikke denne et unntak. Den lille metalltråden har som formål å fungere som en lynavleder. På den måten forhindres en statisk utladning mellom brukeren og støvsugeren. Dette er en god sikkerhet å ha når det gjelder støvsugere.

Modellen er også skånsom mot strømnettet med en langsom motorstart. Modellens valgte effekt går langsomt i gang slik at strømnettet ikke blir overbelastet.

Modell med møbelbeskyttelse og temperaturbegrenser 

Modellen Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er utstyrt med en støtlist for å beskytte møblene. Det vil si at alle møbler og andre produkter kan stå fremme mens man støvsuger uten at de vil bli skadet – selv om man skumper borti de med støvsugeren. Rundt hele munnstykket finnes et mykt kunststoff som gjør at det vil være trygt å støvsuge rundt møblene i hjemmet.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er også utstyrt med en temperaturbegrenser. Denne funksjonen sørger for at man unngår overoppheting. Hvis luftveiene i støvsugeren for eksempel tettes av store deler som kommer inn i røret vil motoren slå seg av automatisk. Når feilen er utbedret og støvsugeren har kjølt seg ned kan man starte den igjen.

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– mål
Høyde: 23 centimeter
Bredde: 28 centimeter
Lengde: 51,5 centimeter
Vekt: 7 kg 

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – nøkkelopplysninger
Energiklasse: C
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: D
Årlig energiforbruk, kWh: 20,3
Motoreffekt: 550 watt
Lydnivå: 76 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 4,5 liter

Fordeler ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
Arbeidsradius på 12 meter
3 forskjellige munnstykker med ulike funksjoner
AirClean+ Filter
Power Efficiency-motor
God på harde gulv
Justerbart teleskoprør, temperaturbegrenser og låsesystem


Electrolux EUO9GREEN UltraOne – støvsuger med ergonomisk og justerbart håndtak

Beste støvsuger i test

Electrolux EUO9GREEN 

 

Electrolux EUO9GREEN UltraOne ligger i klasse A når det kommer til rengjøringsevne – både på harde gulv og gulvtepper. Hvis man skal støvsuge overflater med både harde gulv ogtepper vil denne modellen være et godt valg.

Modellens yteevne er klassifisert som en av de beste. Det betyr imidlertid ikke at det er gått på kompromiss med modellens energiforbruk. Energiforbruket er nemlig fremdeles lavt – derfor ligger denne støvsugeren i energiklasse A. I tillegg til dette bruker modellen også 65% mindre energi sammenlignet med andre støvsugere i samme gruppe.

Fleksibel og praktisk modell med Silent Air-teknologi

Med Electrolux EUO9GREEN UltraOne sin effektive motor på 850 Watt har modellen en optimal sugestyrke og sugeevne. I tillegg er den utstyrt med en innebygd Silent Air-teknologi som ikke bare sørger for en forbedret slange – men som også sørger for at slangen er støysvak. Det betyr at lydnivået ligger i den lavere enden av skalaen.

En vanlig samtale har et lydnivå på 60 dB, mens Electrolux EUO9GREEN UltraOne har et lydnivå på 65 dB.

Støvsugeren er både praktisk og fleksibel. Den lange ledningen gjør at man får en arbeidsradius på opptil 12 meter. Modellen kommer også med en innebygd ledningsoppruller – derfor trenger man bare trykke på en knapp for at ledningen skal trekkes tilbake på plass i støvsugeren.

Man kan også justere støvsugerens høyde ved hjelp av teleskoprøret. Selve røret veier lite da det er et laget av lettmetall.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er utstyrt med en støvsugerpose på 5 liter. Det sies derfor at den holder 80% lenger enn andre modeller.

Støvsugerposen er også utstyrt med en hygienisk lukking og optimal filtrering slik at luften holder seg ren. Displayet viser når det er på tide å tømme støvsugerposen.

2 munnstykker med ulike funksjoner og Allergy Plus-filter

Det følger med 2 ulike munnstykker med Electrolux EUO9GREEN UltraOne. Hvert munnstykke har hver sin funksjon. Modellen kommer med et AeroPro Parketto Pro parkettmunnstykke og et FlowMotion kombimunnstykke. Sistnevnte er spesielt kjent for å være lydsvagt med et høyt støvopptak.

I tillegg til de 2 ulike munnstykkene kommer modellen også med et fuge-, børste- og møbelmunnstykke. Det gir forbrukeren mulighet til å bruke det munnstykket som passer best til underlaget som skal støvsuges.

Støvsugeren er godt egnet til både allergikere og astmatikere da dette er en allergivennlig modell. Den er utstyrt med et vaskbart Allergy Plus-filter som sørger for å stoppe opptil 99% av støvpartiklene. Dette sørger for en ren og frisk luft – noe som er spesielt fordelaktig for allergikere og astmatikere.

Modell som skåner gulvet med et ergonomisk håndtak

Electrolux EUO9GREEN UltraOne er utstyrt med 360 graders myke gummihjul – som ikke bare er stillegående, men som også er laget for å beskytte alle slags underlag.

Gummihjulene vil følge brukerens bevegelser under støvsugingen – derfor slipper man å trekke hardt i den for at den skal komme til i alle kriker og kroker.

Støvsugerens håndtak er ergonomisk da det sørger for en korrekt og behagelig håndtering med god kontroll over styringen. Et bærehåndtak er plassert både på toppen og foran på selve støvsugeren. 

Spesifikasjoner ved Electrolux EUO9GREEN– mål
Høyde: 25,5 centimeter
Bredde: 30,7 centimeter
Lengde: 50,2 centimeter
Vekt: 5,8 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux EUO9GREEN– nøkkelopplysninger
Energiklasse: A
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: A
Årlig energiforbruk, kWh: 26,8
Motoreffekt: 850 watt
Lydnivå: 65 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux EUO9GREEN:
Arbeidsradius på 12 meter
2 munnstykker med ulike funksjoner
Utstyrt med et Allergy Plus-filter
God både på harde gulv og tepper
Ergonomisk og justerbart håndtak
360 graders myke gummihjul


Nilfisk Elite WCL14P08A1 – støvsuger til harde gulv og gulvtepper

Beste støvsuger i budsjettklassen

Nilfisk Elite WCL14P08A1

.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en støvsuger med en god rengjøringsevne på alle overflater. Modellen ligger nemlig i klasse A både på harde gulv og gulvtepper. Hvis man er på utkikk etter en støvsuger som kan brukes på alle slags underlag så vil denne modellen fra Nilfisk være et godt valg dersom man helst vil ha en støvsuger med gode klassifiseringer.

Modellen ligger i energiklasse C, som er en av de beste energiklassene når det gjelder støvsugere. Med denne modellen sparer man opptil 50% mer energi sammenlignet med andre modeller på markedet.

Effektivt støvopptak med Ultra+ Filtration og justering av sugeevne

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man en støvsuger som er kjent for sitt effektive støvopptak. Modellen har nemlig en kraftig motor med en effekt på 650 Watt. Det er ikke den kraftigste motoreffekten på markedet når det gjelder støvsugere, men på grunn av modellens funksjoner sørger den effektivt for å fjerne støv og skitt.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er utstyrt med Ultra+ Filtration. Den har en mikrofiber støvpose, en lufttett konstruksjon og et HEPA 14 filter. Dette sørger for å beskytte hjemmet mot både støvmidd, dyrehår og annet støv – derfor er denne modellen spesielt godt egnet til brukere som lider av for eksempel allergi eller astma.

Med støvsugerens fjernkontroll er det mulig å slå støvsugeren av og på uten å måtte bøye seg ned for å trykke på en knapp. Man kan også justere sugeevnen manuelt via modellens håndtak, der man raskt og enkelt kan regulere sugeevnen etter hvor sterk eller svak man vil at den skal være.

Denne modellen er ikke den mest stillegående på markedet da den har et lydnivå på73 dB.

Modell med god arbeidsradius og støvsugerpose 

Modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 er utstyrt med en arbeidsradius på opptil 11,2 meter, derfor kan den lett brukes på større arealer uten problemer. Med en god arbeidsradius slipper man å måtte lete etter en ny stikkontakt hele tiden da støvsugeren kan følge etter ganske langt rundt i rommet.

Støvsugeren er også utstyrt med en automatisk ledningsoppruller hvor alt man trenger å gjøre er å trykke forsiktig på en knapp. Når dette er gjort vil ledningen automatisk trekkes tilbake inn i støvsugeren igjen.

Støvsugerposen kan romme til sammen 3,2 liter, derfor har den en god kapasitet som gjør at man slipper å måtte bytte ut posen så ofte. Det finnes også en støvsugerindikator som viser når posen må byttes ut.

Ergonomisk, brukervennlig og mykt håndtak

Med modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man en støvsuger med et ergonomisk, mykt og brukervennlig håndtak. Håndtaket er viktig på en støvsuger da det er her man skal holde, styre og kontrollere støvsugeren.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er utstyrt med et mykt håndtak som ligger godt i hånden. Det har i tillegg et ergonomisk design hvor enden er bøyd på en måte som gjør at det ligger helt korrekt i hånden.

Der er mulig å klikke på enden av håndtaket– det betyr at man kan justere håndtaket etter behov. Det kan stilles inn ut ifra hva som føles mest behagelig og komfortabelt. Man vet at det er stilt inn og justert korrekt dersom man hører en klikkelyd.

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 får man også en støvsuger med et brukervennlig poseoppheng. Det vil si at man kan utføre et raskt og ergonomisk poseskift slik at man ikke trenger å bruke masse tid på dette.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite WCL14P08A1 – mål
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 33 centimeter
Lengde: 45 centimeter
Vekt: 7,2 kilo

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite WCL14P08A1 – nøkkelopplysninger
Energiklasse: C
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: A
Årlig energiforbruk, kWh: 22
Motoreffekt: 650 watt
Lydnivå: 73 dB
Arbeidsradius: 11.2 meter
Posestørrelse: 3.2 liter 

Fordeler ved Nilfisk Elite WCL14P08A1:
God til både harde gulv og gulvtepper
Arbeidsradius på 11.2 meter samt en støvsugerpose på 3.2 liter
Ergonomisk håndtak
Regulering av sugeevne via håndtaket
Fjernkontroll som kan slå modellen av og på
Ultra+ Filtration


Nilfisk Elite RCL14E08A2 – støvsuger 

Nilfisk Elite RCL14E08A2

.

Lang modell med god rekkevidde

Ved kjøp av Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en støvsuger som er utstyrt med en 3,2 meter lang slange og rør. Det betyr at støvsugingen blir en god del enklere da modellen ikke går i helene på forbrukeren. Dette gjør det mulig å bevege seg lenger før støvsugeren begynner å følge etter.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er også utstyrt med en forholdsvis lang ledning på til sammen 8 meter. Rekkevidden ligger derfor på 11,2 meter – noe som betyr at brukeren slipper å bytte stikkontakt hele tiden.

Brukervennlig støvsuger med justering av sugestyrke

Betjeningen av Nilfisk Elite RCL14E08A2 foregår via selve håndtaket. Det betyr at uansett hva man skal, kan alt skje via håndtaket. Dette sørger for at man slipper å bøye seg ned hele tiden. Derfor er ikke støvsugeren bare praktisk, men også fleksibel. I tillegg til dette er også håndtaket ergonomisk utformet.

Håndtaket gir forbrukeren mulighet til å slå støvsugeren av og på. Man kan også justere sugestyrken dersom det trengs. At man kan justere sugestyrken ved hjelp av håndtaket betyr at man sparer både tid og krefter da man slipper å gå bort til støvsugeren eller bøye seg ned.

Allergivennlig og stillegående modell

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er utstyrt med et Ultra+ Filtration-system med en lufttett konstruksjon, et HEPA 14-filter samt en støvpose av mikrofiber. Disse funksjonene sørger for at selv de minste støvpartiklene fjernes. Derfor er dette en allergivennlig modell som er ideell til forbrukere som lider av enten astma eller allergi.

Støvsugeren kommer med en motor som har en effekt på 450 Watt. Videre ligger lydnivået på 68 dB, noe som er forholdsvis stillegående i forhold til at en samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

Støvsugerposen har en kapasitet på 3,2 liter. Det vil si at man kan støvsuge mange overflater før posen må tømmes. Støvsugerposen er laget slik at det går raskt og enkelt å skifte den.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mål: 
  Høyde: 31 centimeter
Bredde: 33 centimeter
Lengde: 45 centimeter
  Vekt: 7,2 kilo

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – nøkkelopplysninger:
Energiklasse: B
Støvutslippsklasse (filtrering): B
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: B
Årlig energiforbruk, kWh: 15,8
Motoreffekt: 450 watt
Lydnivå: 68 dB
Arbeidsradius: 11,2 meter
Posestørrelse: 3,2 liter

Fordeler ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
Allergivennlig modell
Justering av sugestyrke
Spesielt god på harde gulv
All betjening foregår via håndtaket
Arbeidsradius på 11,2 meter
Lang slange og et langt rør

Nedenfor kan du se en liten demonstrasjonsvideo av støvsugeren:


Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – støvsuger der er spesielt god på harde gulv

✅ 4,5 av 5 stjerner hos den britiske testsiden Trustedreviews.com

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

.
Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline er blitt testet og vurdert av den britiske testsiden Trustedreviews.com. Ekspertene fra Trustedreviews.com har endt opp med å gi modellen 4,5 av 5 mulige stjerner.

Ekspertene liker spesielt godt hvor effektiv støvsugeren er til dyrehår, at den er mer stillegående enn andre modeller – i tillegg til at den er kraftig med hele 6 ulike sugenivåer. De mener imidlertid at ledningen kunne vært litt lenger og at hodet er litt for stort til trappetrinn.

Støvsugeren er plassert i energiklasse C. Selv om det ikke er den beste klassen når det kommer til støvsugere, er det fremdeles i den gode enden av skalaen. Derfor er man sikret et forholdsvis lavt strømforbruk.

Effektiv modell som er god til harde gulv

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline er effektiv til å støvsuge harde gulv da den her får karakteren A. Når det kommer til gulvtepper får støvsugeren karakteren C, derfor kan den også brukes til dette.

I tillegg til at den er god på harde gulv, kommer Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline også med en kraftig motor med en effekt på 890 Watt. Dette sørger for at man er sikret en kraftig og effektiv sugestyrke som skal kunne klare de fleste oppgaver.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at støvsugeren kommer med et lydnivå på 76 dB. Dette ligger i den høyere enden av skalaen, derfor er ikke dette denne modellen den mest stillegående som finnes på markedet. En samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

God arbeidsradius samt praktisk teleskoprør

Med Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline får man en arbeidsradius på 12 meter, noe som betyr at modellen er ideell til større overflater. Støvsugerposen har en kapasitet på 4,5 liter – derfor er den stor nok til at man slipper å skifte eller tømme den hele tiden. Når det er på tide å tømme posen, vises dette via indikatoren.

I tillegg til dette kommer støvsugeren med et teleskoprør som raskt og enkelt kan tilpasses forbrukerens høyde. På den måten slipper man å bøye seg ned eller støvsuge i en ubehagelig stilling da røret kan tilpasses til ens individuelle behov. Hjulene kan også dreies helt rundt, derfor er støvsugeren enkel å håndtere og vil følge etter brukeren slik at man slipper å trekke den etter seg.

Man slipper også å måtte bøye seg ned når ledningen skal tilbake på plass. Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline kommer nemlig med en ledningsoppruller som kan tas i bruk ved hjelp av en pedal.

Modell med flere munnstykker og sikkerhetsfunksjoner

Ved kjøp av Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline får man en støvsuger med flere sikkerhetsfunksjoner. Modellen kommer med en støtlist som beskytter alle møbler slik at de ikke blir skadet, samt låseknapper til røret og munnstykket.

Det finnes også en kontrollampe på støvsugeren som sørger for at den ikke overopphetes. Dersom luftveiene tettes igjen, vil motoren slå seg av automatisk av sikkerhetsmessige årsaker. Når støvsugeren er nedkjølt vil man kunne starte den igjen.

Det følger med flere ulike munnstykker slik at man kan velge nøyaktig det munnstykket som passer best til underlaget. Det følger også med et munnstykke til støvsuging av polstrede møbler, ett fugemunnstykke og ett gulvmunnstykke.

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – mål: 
 Høyde: 22,7 centimeter
Bredde: 49,6 centimeter
Lengde: 49,6 centimeter
  Vekt: 8,2 kilo

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – nøkkelopplysninger: 
Energiklasse: C
Støvutslippsklasse (filtrering): B
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: C
Årlig energiforbruk, kWh: 34,3
Motoreffekt: 890 watt
Lydnivå: 76 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 4,5 liter

Fordeler ved Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline:
Motoreffekt på 890 Watt
Flere sikkerhetsfunksjoner
Praktisk og brukervennlig modell
God arbeidsradius
Spesielt god på harde gulv
Flere ulike munnstykker følger med

Nedenfor kan du se en liten demonstrasjonsvideo av støvsugeren:


Dyson V8 Absolute – støvsugerens Rolls Royce

✅ 5 av 5 mulige stjerner hos T3.com
✅ 5 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 mulige stjerner hos Theguardian.com
✅ 5 av 5 mulige stjerner hos Expertreviews.co.uk
✅ 5 stjerner hos Klikk.no
✅ Toppscorer hos Tek.no
✅ 3 av 5 mulige stjerner hos Digitaltrends.com
✅ ”Best kjøp” hos britiske Which.co.uk
✅ ”Støvsugerens Rolls Royce” hos Gizmodo.co.uk
✅ 96 av 100 mulige poeng hos Goodhousekeeping.co.uk
✅ 5 av 5 mulige stjerner hos britiske Mirror.co.uk

Dyson V8 Absolute

 

Dyson har lansert en ny og kraftigere serie med støvsugere kalt V8-serien og Dyson V8 Absolute er en del av denne nye serien.

Denne støvsuger har blitt testet av en rekke eksperter fra inn- og utland. Derfor hersker det stor enighet blant ekspertene om at Dyson V8 Absolute er en veldig bra støvsuger da modellen får enstemmige toppkarakterer.

”Evolusjon blant støvsugere”

Dyson V8 Absolute er laget til å gjøre livet mye enklere for brukeren. Med en utrolig kraft som gjør støvsugingen enklere, kaller ekspertene faktisk Dyson V8 Absolute for en ”evolusjon” blant støvsugere – ikke minst fordi modellen er både poseløs og ledningsløs. På denne måten slipper forbrukerne problemet med å anskaffe seg nye støvsugerposer som svekker kvaliteten når de er fulle, i tillegg til trøbbelet med ledninger. Dyson V8 Absolute går nemlig på batteri.

Støvsugeren suger opp støv og skitt ved at man selv holder avtrekkeren nede når det skal suges. Denne metoden forlenger batterilevetiden da støvsugeren kun trenger å bruke krefter når det foretas oppsugning.

Ekspertene merker seg spesielt at batterilevetiden på Dyson V8 Absolute er markant forbedret i forhold til andre gode modeller. Dyson V8 Absolute kan støvsuge i 40 minutter på én oppladning (hvis man bruker den vanlige sugestyrken og ikke Max-sugestyrken).

Fokus på letthet

Utformingen til Dyson V8 Absolute viser tydelig at det har vært fokus på brukervennlighet fra produsentens side. Modellen veier kun 2,61 kilo, noe som gjør Dyson V8 Absolute til en veldig lett modell. Dermed er det null problem å håndtere modellen – for eksempel å løfte den opp og fjerne støv fra øvre overflater og også tak.

Fleksibilitet er et av karakteristikkene til denne modellen. Takket være leddene ved munnstykket kan støvsugeren komme til under sofaen og inntil hjørner, kanter og vegger.

Som sagt er Dyson V8 Absolute en poseløs støvsuger, noe som også fremmer brukervennligheten.

I stedet samles støvet i en beholder som kan romme 0,54 liter støv. Med ny teknologi er det mye enklere å tømme beholderen. Dette er noe ekspertene spesielt noterer seg på den positive siden da andre poseløse modeller ofte har problemer på dette området.

Kan konverteres til håndstøvsuger

For å sikre en så effektiv støvsuging som mulig så kombineres sterk sugekraft med spesialutformede munnstykker på Dyson V8 Absolute.Dyson V8 Absolute haandstovsuger

Modellen kommer med mange forskjellige munnstykker som hver er spesiallaget til et spesifikt formål. Dette gjelder Soft Roller til harde gulv, Direct Drive til tepper, Mini Motorised-munnstykke til trapper og møbler, samt Combination Tool-munnstykket til fint støv.

Som en ekstra smart anvendelsesmulighet er Dyson V8 Absolute en 2-i-1-støvsuger. Det betyr at den tradisjonelle støvsugeren kan konverteres til en håndstøvsuger, noe som er en fordel når det for eksempel skal gjøres rent på et mindre område eller fjernes smuler etter frokosten.

På den miljømessige siden er denne støvsugeren også å finne helt øverst på listen. Modellen er nemlig utstyrt med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter som også beskytter mot allergier.

Utvalgte fordeler ved Dyson V8 Absolute:
 Poseløs og ledningsløs
Fleksibel modell med bevegelig ledd og lav vekt på kun 2,61 kilo
Kan konverteres til håndstøvsuger
Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter
Flere munnstykker, inkludert Soft Roller-munnstykke til harde gulv og Direct Drive-munnstykke til tepper

Her kan du se en offisiell video fra Dyson hvor de presenterer sin V8-modell:

https://youtu.be/tof1cmX6RqU


Philips FC9331/09 – poseløs støvsuger med allergifilter

Philips FC9331-09

.
Modellen Philips FC9331/09 har blitt testet av eksperter både fra nettstedet Expertreviews.co.uk og forbrukerne på Amazon.de. Det viser seg at både ekspertene og dagligdagsforbrukerne er enige i at Philips FC9331/09 er en veldig bra støvsuger. Modellen er god både på harde gulv og tepper.

PowerCyclone-teknologi

Philips FC9331/09 er utstyrt med den nyeste oppsugningsteknologien som sikrer et støvfritt hjem. Her er det snakk om PowerCyclone 5-teknologien som skiller støvet fra luften så fort det er sugd opp. Dette foregår ved at luften raskt suges inn via luftinntakets design. Deretter gjør den buede luftpassasjen at luften raskt føres inn til det sykliske kammeret hvor adskillelsesprosessen mellom luft og støv finner sted.

Siden Philips FC9331/09 er en poseløs støvsuger med støvbeholder i stedet for utskiftbare poser, ledes støvet deretter ned i beholderen via effektive utluftningslameller. Videre har modellen et integrert allergifilter som sikrer at ingen allergener fra støv og skitt returneres ut i hjemmet.

Bra til gjennomsnittshjemmet

Denne modellen vil være et godt valg for en forbruker med vanlige behov. I de fleste hjem vil det finnes harde gulv som parkett eller flislagte gulv, samt områder som er dekket med gulvtepper. Derfor er det bruk for en støvsuger som er god på alle underlag. Philips FC9331-09 stoevbeholder

Philips FC9331/09 får toppkarakteren A når det kommer til rengjøring av harde gulv. Når det gjelder tepper får modellen også en fin score på C. Det kan høres ut som modellen ikke er velegnet til tepper – men i denne sammenheng er det viktig å legge merke til at det er vanskeligere for alle støvsugere å suge opp støv og skitt fra et teppe, fremfor et hardt gulv hvor støvet ligger mer tilgjengelig.

Karakteren for støvutslipp ligger også i den beste enden med karakteren A.

Flere munnstykker medfølger

Philips FC9331/09 er en effektiv støvsuger. En av de største grunnene til dette er de spesialutformede munnstykkene som hver passer til et bestemt underlag. Det følger med et parkettmunnstykke, møbelmunnstykke og fugemunnstykke.

Bruk med fordel modellens fugemunnstykke til sprekker og hull, samt reoler og steder som er vanskelige å nå. Selv om mange moderne støvsugere ligner på noe fra en science fiction-film så ligner Philips FC9331/09 på den gode gammeldagse typen støvsuger med tjukk kropp, rør og ledning.

Modellen har et teleskoprør som kan justeres etter høyden på forbrukeren, noe som er med på å forhindre ryggsmerter. Et annet flott aspekt når det kommer til komfort ved denne modellen er lengden på ledningen som er på hele 9 meter. Da er man sikret en god arbeidsradius slik at man ikke trenger å bytte stikkontakt hele tiden.

Philips FC9331/09 veier 6,1 kilo.

Utvalgte fordeler ved Philips FC9331/09:
Med PowerCyclone 5-teknologi
Poseløs modell
Med allergifilter
Karakter A på harde gulv og støvutslipp
Munnstykker medfølger til både gulv og møbler, samt et fugemunnstykke

Her kan du se en liten introduksjonsvideo til støvsugeren. Videoen er produsert av Philips:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux ESP72DB Silent Performer

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

ELECTROLUX ESP72DB

.
Modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer er blitt testet og vurdert av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, og britiske Toptenreviews.com. Alle de 3 instansene er imponerte over modellen, som har fått en god anmeldelse av alle sammen.

Britiske Toptenreviews.com har gitt modellen 8.55 av 10 poeng.

Electrolux ESP72DP Silent Performer ligger i den beste klassen når det gjelder støvsuging av harde gulv. Her er modellen plassert i klasse A. Den er imidlertid også plassert i en god klasse når det kommer til støvsuging av tepper – her er den plassert i klasse B.

Med støvsugerens DustMagnet Silent kombimunnstykke er det mulig å bruke støvsugeren til flere forskjellige overflater etter eget ønske.

Selv om denne modellen ikke har den kraftigste motoren på markedet blir den fremdeles betegnet som forholdsvis effektiv av ekspertene. Motoreffekten er på 650 Watt. Støvsugeren har imidlertid et litt høyere lydnivå enn andre modeller da den ligger på 70 dB.

Ekspertene fra Toptenreviews.com liker modellen veldig godt og mener den vil passe godt inn i de fleste hjem. De er spesielt imponerte over modellens gode arbeidsradius som gjør at støvsugingen kan utføres raskere. De er også imponerte over den relativt høye sugeevnen.

Toptenreviews.com finner ikke mange ulemper ved denne modellen. Det eneste de ser som en ulempe er at de andre testede modellene var raskere til å suge opp skitt enn denne.

12 meters arbeidsradius og 3.5 liter støvsugerpose

Med Electrolux ESP72DP Silent Performer får man en støvsuger som både har en god arbeidsradius og en støvsugerpose med god kapasitet. Støvsugerens arbeidsradius er på opptil 12 meter – det gjør at man kan støvsuge større arealer på én gang uten å måtte finne en ny stikkontakt. Modellen er også utstyrt med en automatisk ledningsoppruller. Det betyr at man ikke trenger å slite med å få ledningen på plass. Alt man trenger å gjøre er å trykke på en knapp for at ledningen skal trekkes tilbake.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er også utstyrt med en støvsugerpose. Posen har en kapasitet på til sammen 3.5 liter før den må byttes ut eller tømmes. Den har også en hygienisk lukking.

Modellen er utstyrt med et display med en indikator. Ved hjelp av denne indikatoren kan man sjekke om man trenger å tømme støvsugerposen eller ikke. Det betyr at man ikke behøver å ta ut posen før det er på tide å tømme den.

I tillegg til dette er modellen plassert i energiklasse A – derfor har den et lavt energiforbruk.

360 graders Motion-teknologi og ErgoShock-støtdemper

Electrolux ESP72DP Silent Performer er laget med fokus på komfort og bekvemmelighet. Det betyr at den lett kan suge opp små partikler, støv og skitt – til og med fra kriker og kroker som er vanskelige å komme til i. Dette gjør man lett med modellen da den er utstyrt med en 360 graders Motion-teknologi.

Denne teknologien sørger for at hjulene på støvsugeren kan snus helt rundt – 360 grader – derfor trenger man ikke streve med å komme inn under sofaen, rundt potteplantene eller rundt sofabordet.

Man trenger heller ikke være bekymret for at man skal skade eller bulke møblene da Electrolux ESP72DP Silent Performer er utstyrt med en ErgoShock-støtlist. Denne støtdemperen sørger for å lage en slags støtpute mellom støvsugeren og møblene slik at det ikke er mulig å skade møblene eller andre ting i hjemmet da støvsugeren er myk rundt kantene. Dersom man for eksempel skumper borti sofaen vil man ikke kunne se merker på den etterpå.

Modell med regulerbar sugeevne

Å regulere sugeevnen kan være en fordel da man kan justere sugeevnen ut ifra hva slags underlag man skal støvsuge eller hvor skitten selve overflaten er. Med modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer er det mulig å regulere sugeevnen selv. Dette gjøres ved å trykke på en knapp slik at man kan regulere sugeevnen lavere eller høyere.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er også utstyrt med et hygienefilter. Filteret sørger for at luften renses og holdes ren. I tillegg til dette blir alle støvpartiklene fjernet – derfor vil denne modellen være spesielt fordelaktig for brukere som lider av enten astma eller allergi.

Med støvsugerens teleskoprør er det mulig å justere røret etter brukerens kroppshøyde og ønske. Det vil si at man kan justere den ut ifra hva som føles mest behagelig og komfortabelt når man støvsuger. Modellen er utstyrt med et klikksystem – derfor vil man høre et klikk når man stiller inn lengden på støvsugerens teleskoprør.

Spesifikasjoner ved Electrolux ESP72DP Silent Performer – mål
Høyde: 23,8 centimeter
Bredde: 29,3 centimeter
Lengde: 44,1 centimeter
Vekt: 4,47 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux ESP72DP Silent Performer – nøkkelopplysninger
Energiklasse: A
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: B
Årlig energiforbruk, kWh: 21,4
Motoreffekt: 650 watt
Lydnivå: 70 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 3,5 liter 

Fordeler ved Electrolux ESP72DP Silent Performer:
God på harde gulv
Arbeidsradius på 12 meter samt en støvsugerpose på 3.5 liter
Hygienefilter
Mulighet for justering av sugeevne
360 graders Motion-teknologi
ErgoShock-støtlist


Electrolux PureD9 – PD91-Green

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

.

Electrolux PureD9 – PD91-Green er en støvsuger med en rengjøringsevne i klasse A i kategorien harde gulv – samt en rengjøringsevne i klasse C i kategorien gulvtepper. Denne modellen passer derfor perfekt til et hjem med harde gulv.

Modellen ligger i energiklasse A, derfor er støvsugeren energibesparende. Med støvsugerens PureFlow-system øker energieffektiviteten med 30% sammenlignet med andre modeller.

Denne støvsugeren er utstyrt med en motoreffekt på 350 Watt. Det er ikke den kraftigste styrken på markedet, men det er fremdeles en styrke som kan klare de fleste arbeidsoppgaver.

Brukervennlig støvsuger med stor arbeidsradius

Med Electrolux PureD9 – PD91-Green kan man enkelt bevege seg rundt omkring da modellen er utstyrt med 2 bakhjul og 1 lite nesehjul som kan dreies 360 grader. Dette gjør at støvsugeren følger brukerens bevegelser, derfor blir det også enklere å forflytte seg fra sted til sted uten å måtte trekke hardt i støvsugeren.

Støvsugerens ledning hjelper også til med å gjøre støvsugingen enklere da man ikke trenger å bytte stikkontakt hele tiden. Electrolux PureD9 – PD91-Green kommer nemlig med en arbeidsradius på 12 meter.

Hvis man trenger å endre på sugestyrken mens man støvsuger, kan man justere dette på selve støvsugeren.

Stillegående støvsuger med S-bag pose og PureAdvantage-filter

Når man bruker Electrolux PureD9 – PD91-Green har den et lydnivå på 67 dB. Dette er forholdsvis stille dersom man sammenligner det med en samtale i et normalt stemmeleie som vil ha et lydnivå på 60 dB.

I tillegg til dette kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green med en S-bag-pose og et PureAdvantage-filter. Disse funksjonene, i kombinasjon med motoren, sørger for at alt støv samles opp og at luften som blåses ut igjen er like ren som den er ute.

Videre er støvsugeren utstyrt med en ny poseholder som sørger for at poseskift er både enkelt og hygienisk. Mens S-bag-posen forsegler støvet slik at det forblir i posen, sørger CleanLift-håndtaket for at posen kan klikkes av med en rask håndbevegelse.

Miljøvennlig modell med 3-i-1-munnstykke

Electrolux PureD9 – PD91-Green er en miljøvennlig og bærekraftig støvsuger som er laget av 70% resirkulert plast. I tillegg til dette er også emballasjen laget av 100% resirkulert materiale.

Videre kommer Electrolux PureD9 – PD91-Green med et 3-i-1-munnstykke som takler alle slags underlag. Munnstykket oppbevares i selve støvsugeren slik at man alltid har mulighet til å få tak i det. Det følger også med et skånsomt Parketto Pro-munnstykke til harde gulv.

Støvsugerposen har en kapasitet på 5 liter. Det er også mulig å se når posen må tømmes da modellen har en indikator som viser dette.

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – mål:
  Høyde: 24 centimeter
Bredde: 30,5 centimeter
Lengde: 51 centimeter
  Vekt: 7,09 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – nøkkelopplysninger:
Energiklasse: A
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: C
Årlig energiforbruk, kWh: 9,9
Motoreffekt: 350 watt
Lydnivå: 67 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux PureD9 – PD91-Green:
Arbeidsradius på 12 meter
3-i-1-mundstykke
Utstyrt med et S-bag-pose og et PureAdvantage-filter
God til harde gulv
Enkel og håndterbar med 2 bakhjul og 1 nesehjul
Bærekraftig støvsuger


Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

Bosch BGS5335

Støvsugeren Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har blitt testet av flere kilder. Blant disse gjelder  den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Det hersker stor enighet blant ekspertene om at Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er en veldig god støvsuger og modellen får derfor en flott topplassering i begge testene.

Som navnet antyder er modellen spesielt velegnet til hjem med kjæledyr med pels, og til hjem hvor det bor allergikere.

God til dyrehår

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er laget til å gli lett bortover enhver overflate og underlag i hjemmet. Modellen er aller kraftigst på harde gulv da den ligger i støvopptagelsesklasse A, mens den ligger i klasse C for tepper. Bosch BGS5335 stoevbeholder

Modellen har det spesiallagde munnstykket ProAnimal Turbobørste til dyrehår som lett kan sette seg fast overalt på tepper, sofaer, puter og sprekker. Denne børsten er veldig kraftig. Kombinert med den unike utformingen blir de aller fleste dyrehårene fjernet. Dette er en spesielt stor fordel for miljøet rundt allergikere, men alle har glede av å omringe seg med et rent miljø.

Passer på gulvene

I tillegg til dyrehår, har Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal også en ekstra styrke innenfor fliser og parkettgulv med sprekker eller hull – med en spesialbørste til hardt gulv. Børsten er effektiv men samtidig skånsom, og det har blitt tatt hensyn til de glatte gulvenes overflate slik at de ikke skades.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er også en brukervennlig støvsuger som er lett i bruk. Modellen er utstyrt med en teleskopstang med utskiftbare munnstykker på enden og kan stilles inn etter brukerens høyde. Man regulerer sugestyrken med en skruknapp.

Videre har støvsugeren et gummihjul under kroppen som sørger for en lett glidebevegelse bortover gulvet mens man støvsuger.

Modell med HEPA-filter

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er utstyrt med det unike HEPA-filteret som sikrer et bedre miljø, spesielt for allergikere. Filteret filtrerer bort alle partiklene som suges inn og renser luften fullstendig. Dette skjer sammen med modellens gode støvutslipp som ligger i klasse A, samt AirTurbo-systemet som gir en høy luftstrøm.

Rengjøringen foregår også enkelt på Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal da modellen er poseløs og dermed samler opp støv og skitt i en spesialdesignet beholder. Denne kan lett tas av og tømmes etter behov. Beholderen kan romme 3 liter og da sparer man seg også for innkjøp av nye poser.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har en ledning på 11 meter og en vekt på 6,7 kilo.

Utvalgte fordeler ved Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
ProAnimal Turbobørste til dyrehår
Spesialbørste til harde gulv
Høydejusterbar teleskopstang
Med HEPA-filter
Poseløs støvsuger

Her kan du se en liten video hvor støvsugeren demonstreres. Videoen er produsert av Bosch:


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

Electrolux EUS8GREEN

.
Modellen Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er blitt testet og anmeldt av og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Modellen ble kåret til toppscorer av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Denne modellen ligger langt nede på lydnivåskalaen da den er utstyrt med systemet Silent Zen, som sørger for at slangen er støysvak. Modellen har derfor et lydnivå på kun 58 dB. Til sammenligning vil en normal samtale ligge på 60 dB – derfor vil ikke modellen bråke noe særlig under bruk.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har fått gode vurderinger når det kommer til støvsuging av harde gulv og tepper. Når det gjelder harde gulv har modellen fått toppkarakter da den er plassert i klasse A. Modellen ligger i klasse B når det gjelder støvsuging av tepper.

Ved kjøp av denne støvsugeren følger det med et 3-i-1-munnstykke. Det vil si at modellen kan brukes på mange ulike overflater.

Modell med god arbeidsradius og lavt energiforbruk

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en praktisk støvsuger med en arbeidsradius på opptil 12 meter. Dette gir brukeren mulighet til å støvsuge store arealer uten å måtte bytte stikkontakt hele tiden. Støvsugerposen har en kapasitet på 3.5 liter – derfor trenger man heller ikke bytte ut støvsugerposen så ofte.

Støvsugeren ligger i energiklasse A – derfor sparer man opptil 50% mer energi sammenlignet med andre modeller på markedet. Dette gjør at modellen er snill mot både miljøet og lommeboken.

Modellen er laget av 55% gjenbruksplast. Det betyr at Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen ikke bare er god for lommeboken på grunn av det lave energiforbruket, men også miljøet. Hvis man bytter ut denne støvsugeren med en annen, er det mulig å resirkulere hele 92% av materialene.

Fleksibel støvsuger med myke gummihjul og ergonomisk teleskoprør 

Electrolux EUS8GREENDenne modellen er utstyrt med Motion Control System som sørger for at manøvreringsevnen er god. Støvsugeren følger alle bevegelsene til brukeren, derfor trenger man ikke dra hardt i den for å trekke den frem og tilbake under bruk.

Modellen er også utstyrt med et ergonomisk teleskoprør som man raskt og enkelt kan stille inn etter behov og kroppshøyde. Det betyr at man slipper å bøye seg ned eller få vondt i ryggen når man holder på med støvsugingen.

Med Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen sine myke gummihjul vil ikke overflater slites eller bli skadet. Hjulene kan snus 360 grader rundt, derfor vil hjulene kunne lett justere seg etter den retningen man kjører støvsugeren.

Brukervennlig modell med hygienisk filter og automatisk ledningsoppruller

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er utstyrt med en motoreffekt på 750 Watt. Selv om den ikke har den sterkeste motoren med den høyeste effekten på markedet har den fremdeles en god yteevne og sugestyrke.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har et avtakbart hygienisk filter som kan vaskes i vaskemaskinen eller i springen etter bruk. Det er viktig at man renser og vasker filteret en gang i blant for å opprettholde maksimal yteevne.

Med støvsugerens automatiske ledningsoppruller er dette en brukervennlig modell som gjør at man ikke trenger å bøye seg ned for å få ledningen tilbake på plass. Man kan trykke på en knapp med foten, og dette gjør at ledningen automatisk trekkes tilbake.

Man kan også sjekke støvsugerens kapasitet via displayet. Her kan man se om den snart er full, eller om den kan brukes litt til før den må tømmes. Posestørrelsen ligger på til sammen 3.5 liter.

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS8GREEN – mål
Høyde: 26,6 centimeter
Bredde: 30,8 centimeter
Lengde: 40,2 centimeter
Vekt: 5,9 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS8GREEN – nøkkelopplysninger
Energiklasse: A
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: B
Årlig energiforbruk, kWh: 24,4
Motoreffekt: 750 watt
Lydnivå: 58 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 3,5 liter

Fordeler ved Electrolux EUS8GREEN:
God på harde gulv
Kan brukes på større arealer med en arbeidsradius på 12 meter
360 graders hjul
Stillegående modell på 58 dB
Støvsugerposeindikator og ledningsoppruller
Ergonomisk håndtak

 


Støvsuger Guide – Dette bør du tenke på

Det er mange ting du bør være oppmerksom på når du er på jakt etter ny støvsuger. Men du kan ganske enkelt sammenligne de ulike modellene og finne den støvsugeren som passer best til deg og dine behov, hvis du følger de rådene vi kommer med i denne innkjøpsguiden.

Prisen

Når du skal finne støvsugeren som passer best til hjemmet ditt, kan du kanskje bli fristet til å bare gå etter prisen. Dette er ofte en dårlig strategi ettersom det ofte er en stor sammenheng mellom pris og kvalitet når du kjøper ny støvsuger. Det gjelder for det meste bare opp til ett prisleie på rundt 2.200 kroner. Over dette er det vanskeligere å finne bedre rengjøringsevne i forhold til en høyere pris fordi det ofte kommer andre, mer subjektive elementer inn – ekstrautstyr, spesialiserte bruksområder eller unikt design – som får prisen opp.

Det er også et stort utvalg av støvsugere til under 1.000 kroner, men erfaringene fra alle testene vi har gått gjennom på nettet viser tydelig at jo lenger ned prisen kommer under 1.000 kroner, jo dårligere støvsuger maskinen.

Hvis du er oppe i området mellom 1.200 og 1.800 kroner nærmer du deg mange gode kandidater som har fornuftig rengjøringsevne og i tillegg ofte med filter på utblåsingen slik at astmatikere og allergikere kan bruke dem.

Om du legger 600 kroner mer på, får du også de mer støysvake modellene som har riktig god rengjøringsevne. Du kan også lese om de beste sentralstøvsugere.

Hvilke gulvflater har du mest av – hardt gulv eller tepper?

Når det gjelder rengjøringsevne bør du først og fremst ha i mente hvilken type gulvflate du har mest av: Hardt tregulv eller fliser og linoleum, eller tepper i mange rom? Finn ut arealet av begge typer gulvbelegg.

Hvis du har flest kvadratmeter med hardt gulv har du et større og ofte billigere utvalg å velge mellom. De aller fleste støvsugerne har nå en fin rengjøringsevne på hardt gulv. I prisklassen 1.200-1.000 kroner finner du også mange støvsugere med rengjøringsklasse A for hardt gulv – faktisk ned til 1.000 kroner er det mulig å finne en fornuftig støvsuger i den høyeste rengjøringsklassen. Har du mest hardt gulv bør du ikke velge støvsuger med lavere klassifisering for hardt gulv enn B.

For mange er en støvsuger som klassifiserer seg til C på tepper mer enn nok, men har du små barn, allergikere eller astmatikere i huset – og har du kjæledyr som røyter – bør du i det minste prøve å finne en støvsuger i klasse B for tepper, og aller helst klasse A. På den andre siden kan du være litt overbærende med rengjøringsklassen for hardt gulv. Her er Nilfisk Elite Energy Classic et bra alternativ; den ligger i klasse B for både hardt gulv og gulv med tepper.

Støynivå

De fleste tenker ikke så mye over støynivået på støvsugeren hvis de ikke selv er støyoverfølsomme, eller bor sammen med noen som er. Men det kan hende du har bruk for å støvsuge mens andre er i rommet eller har små barn som sover mens du fikser husvasken.

Hvis støy er en viktig faktor for deg må du se etter støvsugere med støynivå på under 70 dB(A). Jo nærmere du kommer 60 dB(A), jo bedre. 60 dB(A) er det samme lydnivået som vanlig samtale, og 70 dB(A) føles dobbelt så høyt, og svarer til støynivået hvis en bil kjører forbi på 10 meters avstand eller du snakker veldig høyt.

Electrolux er spesielt gode til å lage støysvake støvsugere. Det gjelder både de tre modellene som er med i denne artikkelen, og mange av de andre modellene deres.

Strømforbruk

Akkurat som med støynivå er det ikke så mange som tenker over energiforbruket når de skal kjøpe støvsuger. For selv om en støvsuger har høyt energiforbruk er den jo bare på en kort stund hver gang. Så det samlede energiforbruket over tid er rimelig lavt likevel, så i mange år var det slik at jo fler watt i motoren, jo bedre støvsuger.

I 2014 tok EU-kommisjonen et oppgjør med dette og sendte ut regler som bl.a. har gitt oss klassifikasjonene for rengjøringsevne, støynivå, støvemisjon og energiforbruk. De innførte samtidig en maks-effekt på 1.600 watt for støvsugermotorer. Alle som brukte mer enn dette ble ulovlige å selge i EU.

På samme tid ble det varslet ennå en reduksjon av maksimumseffekten for strømforbruket, slik at det fra og med september 2017 er en grense på 900 watt for salg av støvsugere i EU. Det er på grunn av dette at det plutselig er så mange støvsugere med 700 og 800 watts motorer.

Disse lovene har stillet nye krav til støvsugerprodusentenes utviklingsavdelinger: nå måtte de plutselig få samme suge- og rengjøringsevne ut av mindre effektfulle motorer. Men ut fra testene vi har analysert, virker det til å ha gått ganske strålende med denne utviklingen.

Derfor kan vi konkludere at de støvsugerne du kan kjøpe i dag leverer akkurat samme rengjøringsevne som de energislukende maskinene i gamle dager. Ingen grunn til å kassere støvsugeren bare fordi den kun bruker 700 watt!

I tillegg betyr dette at driftsutgiften er halvert når du støvsuger. I løpet av et år oppdager du sannsynligvis at utgiftene til støvsugerposer er høyere enn strømutgiftene til støvsugingen.

Hva koster posene?

Prisen på støvsugerposer er et annet, og ofte oversett, punkt du bør ha med på listen, når du skaffer deg ny støvsuger. Her gjelder litt det samme som for blekkpatroner til printere: det er billigere – men for det meste like bra – å kjøpe uoriginale poser. Så sjekk prisen på både originale og uoriginale poser (hvis du får tak i) til den støvsugeren du har tenkt deg å kjøpe.

Om du vil ha en støvsuger som er økonomisk med posene, bør du velge en modell som bruker store poser. Da trenger du ikke bytte poser så ofte. Ulempen er bare at de store posene for det meste er dyrere å kjøpe – så i praksis er det minimalt hva du sparer på årsbasis med en støvsuger som bruker store poser.

Du kan selvsagt velge en poseløs støvsuger, men selv om de bråker og suger mer, blir det ikke nødvendigvis renere med disse modellene. Ofte er de heller ikke så gode for allergikere og astmatikere, fordi det poseløse systemet krever en svært stor luftgjennomstrøm. Derfor er det sjelden ordentlige HEPA-filter på utblåsingsluften.

Bor det allergikere eller astmatikere i hjemmet?

Hvis du selv er allergiker eller astmatiker, eller har du noen i hjemmet som er, er dette viktig å ta høyde for når du velger støvsuger. Spesielt hvis de også skal bruke den av og til.

Da er det lurt å gå etter en støvsuger som har så høyt tall bak HEPA-filteret som mulig. HEPA-14 er det beste utblåsingsfilteret på en støvsuger, og det fjerner minst 99,995 prosent av de skadelige mikropartiklene i luften som kommer ut når du støvsuger. Selv om det litt dårligere HEPA-13-filteret “bare” bortfiltreret 99,95 prosent, er det vanligvis bra nok til at både allergikere og astmatikere ikke får plager rundt støvsugeren.

Som minimum bør støvsugeren ha et HEPA-13 eller HEPA-14-filter.

Du kan også velge andre løsninger, for eksempel en robotstøvsuger. Den kan du få til å støvsuge automatisk når det ikke er noen hjemme. Da rekker de skadelige støvpartiklene å legge seg før astmatikeren eller allergikeren kommer hjem igjen.

Denne løsningen er ikke helt optimal, spesielt ikke hvis det er noen med allergi mot støv eller midd. Robotstøvsugere har dårligere rengjøringsevne enn vanlige støvsugere, og ofte er det en del områder i huser der den ikke kommer inn. Så en robotstøvsuger vil aldri være en erstatning for tradisjonelle støvsugere, men eventuelt et supplement som kan holde støvnivået nede mellom husvaskene.

Hva koster filter og annet forbrukstilbehør?

Mens vi snakker om allergi og filter, bør du også danne et overblikk over hva et nytt filter koster. På de fleste støvsugerne må de skiftes jevnlig hvis maskinen skal fungere optimalt.

Du kan helt sikkert få støvsugere med vaskbare allergivennlig filter – og et par av modellene i denne artikkelen har faktisk slike filter. Men de er sjelden like effektive til å filtrere utblåsingsluften som HEPA-13 eller -14-filter.

I tillegg til støvsugerposer og filter er det annet forbrukstilbehør som må byttes av og til. Du bør orientere deg om prisnivået på disse, og det kan også være lurt å kjenne til prisnivået på reservedeler og ekstrautstyr til det gjeldende merket. For støvsugere som er litt dyrere, kan det ofte svare seg å reparere dem i steden for å kjøpe en ny.

Hvor mye plass har du til oppbevaring?

Den siste detaljen du må tenke inn i kjøpsplanene er hvor mye plass støvsugeren trenger når den blir oppbevart. Her er det lurt å velge en støvsuger i samme størrelse som den du har fra før. Da kan du ha den nye støvsugeren sammen plass som du pleier.

Kanskje tidligere erfaring med den gamle støvsugeren får deg til å fokusere på andre ting ved den nye støvsugeren enn du gjorde tidligere. Det gjelder for eksempel oppbevaring av ekstra munnstykker, slik Electrolux og Nilfisk har bygget inn i maskinen. Det betyr jo at selve støvsugeren blir større og kanskje ikke får plass der den gamle pleier å være.

Du kan også skifte til en stangstøvsuger, der både munnstykke og håndtak er samlet i én enhet. Det betyr at de er mye mindre enn tradisjonelle støvsugerne, og krever også mye mindre plass. Mange av modellene kan til og med stå selv, og tar ikke mer plass enn en kost.

Disse støvsugerne har vanligvis dårligere rengjøringsevne, og de er ofte batteridrevet.

Viktigheten av å rengjøre støvsugeren din

Det er viktig å rengjøre støvsugeren din regelmessig for å sikre optimal ytelse og lengre levetid. Støv og smuss som samles opp kan tette til filteret og redusere sugeeffekten, noe som resulterer i mindre effektiv rengjøring. Ved å holde støvsugeren din ren, sørger du for at den fungerer som den skal og gir deg et renere og sunnere hjem. Husk å følge produsentens instruksjoner når det gjelder vedlikehold for å sikre riktig håndtering av din spesifikke modell.


Din sjekkliste til en ny støvsuger

1) Fokuser på støvsugere i prisklassen 1.200 til 1.800 kroner. Der får du mest støvsuger for pengene!

2) Du kan trygt velge en støvsuger på 7-800 watt. De støvsuger like bra som de gamle strømslukende modellene på 2.000 watt.

3) Velg en støvsuger med høyest mulig rengjøringsklasse for den gulvtypen du har mest i boligen din.

4) Velg en støvsuger med lavt støynivå (<70 dB(A)) for å sikre optimalt arbejdsmiljø under støvsugingen.

5) Velg en støvsuger med HEPA-13 eller HEPA-14 filter hvis du har allergikere eller astmatikere i hjemmet. Har du ikke det, klarer du deg med lavere eller ingen HEPA-klassifisering på filteret.

6) Få overblikk over prisnivået på støvsugerposer, filter og andre forbrukselementet.

7) Sørg for å få en støvsuger i samme størrelse som den gamle. Da kan du gjenbruke oppbevaringsplassen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke støvsugere er best i test?
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline, Electrolux EUO9GREEN UltraOne, Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen og Dyson V8 Absolute
Hvordan testes støvsugerne?
Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet.
Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny støvsuger?
Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking C eller bedre.

Støvsuger Test: Disse testene har vi analysert

For å skrive denne artikkelen har vi analysert en rekke tester på forskjellige nettsider. Vi har sett på tester fra de danske, svenske og norske magasinene vi presenterer under. I tillegg har vi undersøkt brukervurderinger og -kommentarer til støvsugerne på ledende norske, skandinaviske og tyske nettbutikker.

Her får du en kort oversikt over de testene vi har brukt:

DR.dk 

Danmarks Radio er Danmarks svar på NRK, og har flere forskjellige forbrukermagasiner.

Den overraskende konklusjonen i denne testen var at merker som Dyson, Miele og Nilfisk hadde store problemer med å holde støvet inne i maskinen, og mye støv kom ut andre steder på maskinene. Så selv om det var HEPA-filter på utblåsingsluften skapte disse støvsugerne problemer for allergikere og astmatikere. Du kan lese mer om DR-testen her.

Sveriges Television 
Sveriges Television (SVT) har også hatt et forbrukermagasin som testet støvsugere i september 2015. Her gjennomgikk de fire støvsugermodeller fra Nilfisk, Electrolux, Philips og Miele og konkluderte at Electrolux Zusgreen+ Ultrasilencer – som også er omtalt i denne artikkelen – er det beste valget. Du kan lese mer om testen her.
Råd & Rön 

Det er også det største forbrukermagasinet i Sverige og er velansett der.

Hos Råd & Rön testet de 37 forskjellige støvsugere. Du kan lese hele testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at du må være betalende bruker for å lese hele testen.

Klikk.no 

Klikk.no er et nettmagasin som blir eid av danske Egmont. Magasinet dekker alt innen privatsfæren, og er kjent for å lage tester av alt mellom himmel og jord, og den nye teknologiseksjonen deres om gadgets og datautstyr, som ofte blir sitert i utenlandske medier.

Støvsugertesten er en av de mindre testene deres, og har bare syv forskjellige støvsugere med. Testen er også litt annerledes enn andre støvsugertester, fordi den bare fokuserer på betjening og hverdagsbruk. Energiforbruk, rengjøringsevne, lydnivå og støvemisjon er ikke tatt med, selv om det er med i alle andre støvsugertester på nettet. Du kan lese testen deres her.

Klikk.no har også testet Dyson V8. Testpanelet skriver at støvsugeren er utstyrt med roterende børster som enkelt fjerner støvet fra gulvet. De mange forskjellige munnstykkene som følger med gjør det enkelt å rengjøre alle slags overflater.

Hos Klikk.no merker de seg at det mangler et sted til å oppbevare alle munnstykkene. Du kan lese hele anmeldelsen her.

T3.com

Det amerikanske Gadget-nettstedet T3.com omtaler Dyson V8 Absolute som ”den ultimate ledningsløse støvsugeren” og får masse skryt av testpanelet. Generelt scorer den gode karakterer på alle testområder.

I testen nevnes det at modellen er forholdsvis dyr, noe testpanelet mener vil gjøre at mange ikke vil investere i den. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com

Det britiske ekspertnettstedet Trustedreviews.com har også testet Dyson V8 og gir støvsugeren toppkarakter. Testpanelet skriver blant annet at den generelt sett er langt bedre enn mange andre støvsugere de har testet tidligere. De er spesielt imponerte over sugeevnen og fleksibiliteten.

Du kan lese hele testen her.

Theguardian.com

Den britiske avisen The Guardian har i sin test av Dyson V8 Absolute kun positive tilbakemeldinger. De skryter av den ledningsløse fasongen som gjør at støvsugeren både er lettere å manøvrere, raskere å komme i gang med og gir langt færre pauser. Dette er fordi man kan støvsuge hele huset uten å måtte flytte rundt på ledningen og finne nye stikkontakter.

Les hele testen fra The Guardian på deres hjemmeside her.

Du kan også lese en anmeldelse av Dyson V6 på The Guardians hjemmeside. Testen er tilgjengelig her.

Expertreviews.com

Det anerkjente britiske testnettstedet Expertreviews.co.uk har testet Dyson V8 og kaller den for den beste ledningsløse støvsugeren man kan kjøpe i dag.

Dyson V8 får spesielt mye skryt for den sterke motoren og kraftige sugeevnen. Rengjøringsevnen er også veldig høy, og testpanelet skrivet at man raskt blir ferdig med støvsugingen når man allierer seg med Dyson V8.

Du kan lese hele anmeldelsen på deres hjemmeside ved å klikke her.

Du har også mulighet til å lese en anmeldelse av Dyson V6 på deres hjemmeside. Testen er tilgengelig her.

Tek.no

Tek.no har foretatt en test av en lang rekke forskjellige støvsugere. Her er Dyson V8 blant de produktene som har blitt testet. Den får skryt for å være effektiv og allsidig i bruk. Også den kraftige motoren og sugeevnen får gode omtaler av testpanelet.

Kritikken faller noe når det kommer til prisen, som testpanelet mener er for dyr. Les hele testen her.

Dyson V6 er inkludert i samme test. Dersom du ønsker å vite mer om ekspertenes vurdering av modellen så finner du all den informasjonen du trenger i samme artikkel.

Digitaltrends.com

Det amerikanske teknologinettstedet Digitaltrends har testet Dyson V8 og gitt ut en detaljert beskrivelse av deres opplevelse med støvsugeren.
Den får skryt for å være veldig effektiv både på harde gulv og tepper. Ekspertene er også veldig imponerte over den kraftige motoren som gjør at sugeevnen ligger i toppklasse.

Modellen får ekstra skryt for å være veldig fleksibel, noe som øker både sugeevnen og brukervennligheten – og letthetsfølelsen er uvurderlig når det skal støvsuges lenge.

Hos Digitaltrends er det spesielt prisen som trekker ned da ekspertene synes at modellen er veldig dyr.

Du kan lese hele vurderingen deres av støvsugeren her.

Digitaltrends har også testet Dyson V6-modellen. Denne anmeldelsen kan du lese her.

Which.co.uk

En av verdens største forbruker- og testmagasiner ligger i London og heter Which.co.uk. De har også testet Dyson V8 Absolute og kårer modellen til ”beste kjøp”.

Du kan lese hele testen her. Vennligst merk at det krever abonnement hvis du vil lese hele testen.

Gizmodo.co.uk

Det britiske design-, teknologi- og vitenskapsnettstedet Gizmodo.co.uk har foretatt en test av Dyson V8 Absolute.

Det vurderes at Dyson V8 Absolute er det ypperste man kan finne av støvsugere på markedet – derfor kommer den også med en veldig høy pris. Ifølge ekspertene er dette det eneste store minuset ved modellen.

Spesielt roses sugeevnen, designet og motorkraften av ekspertene. Les hele anmeldelsen hos Gizmodo her.

Goodhousekeeping.co.uk

Det store engelske forbrukernettstedet Goodhousekeeping.co.uk har også testet Dyson V8 Absolute.

Generelt er ekspertene veldig imponerte og vurderer brukervennligheten til å være høy. De mener også at modellen føles lett og enkel å manøvrere. Likevel nevner ekspertene at den kan være litt tung og at man kan få vondt i fingrene av å holde sugeknappen nede hele tiden.

Både designet, sugeevnen, motoren og rengjøringseffektiviteten får masse skryt i denne testen. Les hele testen her.

Mirror.co.uk

Den store britiske avisen The Mirror gir Dyson V8 Absolute 5 av 5 mulige stjerner. Testpanelet omtaler Dyson V8 Absolute som ”den beste ledningsløse støvsugeren” og vurderer at den er tilegnet en målgruppe som vil ha det beste av det beste. Likevel mener de at prisen på modellen er veldig høy.

Støvsugeren får blant annet masse skryt for sin unike 2 Tier Radial Cyclone teknologi som sørger for effektiv rengjøring. Ekspertene er også veldig imponerte over den forbedrede batteritiden sammenlignet med V6.

Les hele testen hos The Mirror her.

Dinside.no
Det store forbrukernettstedet Dinside.no har testet støvsugeren Dyson V6. Les hele deres vurdering av Dysons håndfrie støvsuger her.

 

Les også vår avfukter testoversikt og robotstøvsuger guide.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere