IPL hårfjerning test-oversikt: Beste IPL hårfjernere til hårfjerning hjemme

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du lei av uønsket hårvekst, men du er ikke en stor fan av hverken høvel eller voksing? Da kan det lønne seg å investere i en IPL hårfjerner. IPL hårfjerning kan fjerne mørke kroppshår med lysbehandling som når helt ned i hårsekken, og derfor kan du også oppnå et permanent resultat.

Det finnes utrolig mange ulike modeller å velge mellom – og derfor har vi gjort det enklere for deg. Vi har funnet frem til noen av de beste modellene på markedet, basert på ærlige forbrukeranmeldelser, og profesjonelle ekspertanmeldelser.

Dette bør du tenke på før du kjøper en IPL hårfjerner:

green-elmType: Har du lys eller mørk hud? Er huden din sensitiv? Ikke alle maskiner kan brukes for veldig mørk hud, og det er også viktig at hårene dine er mørke for at hårfjerning med lysimpluser skal kunne fungere.
green-elmPris: Når du kjøper en hårfjerner må du tenke over budsjettet ditt: Hvor mye er du villig til å bruke? Dette produktet kommer i ulike prisklasser, og med det følger kvalitet. Du må derfor vurdere hvilke behov du har, og hvor mye du vil bruke.
green-elmHårfarge: En IPL hårfjerner kan ikke fjerne lyst, rødt eller grått hår.
green-elmØnskede resultater: Ønsker du helt permanente resultater, eller kan du leve med å måtte behandle huden en gang iblant?
green-elmSikkerhet: Er det tatt hensyn til sikkerheten slik at du ikke får brannskader eller andre skader ved bruk av maskinen?
green-elmKapasitet: Hvor stort område kan modellen behandle av gangen? Er vinduet stort nok til området du vil bruke den på?
green-elmAntall lysimpulser: Hvor mange lysimpulser leverer enheten før den eventuelt må lades etter ha nye batterier?
green-elmTilbehør: Er tilbehør inkludert i prisen? Se for eksempel etter briller, skrape eller flere hoder til ulike kroppsdeler.
green-elmBruksområder: Kan du bruke den på alle områder av huden – inkludert ansiktet?
green-elmBrukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

arrow-more


IVISKIN G3 IPL maskin – Gir silkemyk hud og går ikke tom for lysimpulser

Mye for pengene

Iviskin G3

 

IVISKIN G3 IPL Hårfjerner er et ideelt valg dersom du vil ha en IPL hårfjerner av god kvalitet, og som ikke går tom for lysimpulser -her får du hele 900 000 lysimpulser. Denne modellen er i tillegg blitt kåret til “best i test” gjentatte ganger. Du vil også få 100 dagers åpent kjøp dersom du trenger litt ekstra tid på å bestemme deg.

 • 900 000 lysimpulser
 • Best i test 2022
 • 100 dagers åpent kjøp

Dette bør du tenke på før du kjøper IVISKIN G3 IPL Hårfjerner:

Lysimpulsvindu til mange områder
Denne modellen har et lysimpulsvindu som passer godt til flere deler av kroppen – enten du vil fjerne håret ved bikinilinjen, eller for eksempel i ansiktet og på overleppen. Det er viktig at du sjekker om modellens lysvindu vil passe til det du har tenkt å bruke den til.

900 000 lysimpulser
IVISKIN G3 IPL Hårfjerner er utstyrt med så mye som 900 000 lysimpulser. Det vil si at du kan bruke den utrolig mange ganger før den går tom, og overalt på kroppen der lysvinduet passer – derfor er dette et veldig effektiv hårfjerningsapparat

IceShield funksjon
IVISKIN G3 IPL har en IceShield funksjon som fungerer som en ekstra sikkerhet. Denne funksjonen kjøler ned huden rundt lysimpulsbehandlingen slik at du ikke får noen skader under bruk.

Iviskin G3 in case

Fordeler

 • Brukervennlig design
 • Kommer i 2 ulike farger
 • Sørger for optimal temperatur mot huden
Ulemper

 • Færre lysimpulsnivåer enn IVISKIN G4

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å kåre denne modellen til «Vår anbefaling» da vi mener den er av eksepsjonell kvalitet. Vi er imponerte over at den ikke går tom for lysimpulser -900 000 er utrolig mye. Derfor tenker vi at denne hårfjerneren holder til hele kroppen, og hvor enn du måtte ønske.

Spesifikasjoner
Antall lysimpulser: 900 000
Nivåer: 5 stk.
Strømkilde: Batteri
Vekt: 250 g


IVISKIN G1 IPL maskin – Profesjonell IPL hårfjerning hjemmefra

Beste IPL hårfjerner for prisen

IVISKIN G1 IPL

 

IVISKIN G1 IPL Hårfjerner er modellen for deg som vil ha en smal og elegant designet hårfjerner, som også er utviklet er dermatologer -eksperter innen dette feltet. Denne modellen er laget av kraftig ABS plast, noe som gjør den slitesterk og at den varer lenge.

 • Utviklet av dermatologer
 • Laget av kraftig ABS plast
 • Slankt design

Dette bør du tenke på før du kjøper IVISKIN G1 IPL Hårfjerner:

Lite vindu for perfekt presisjon
Med IVISKIN G1 IPL Hårfjerner får du en modell med et lite og kompakt vindu, der det bredspektrede lyset effektivt kan fjerne hår hvor enn du måtte ønske. Vinduet gir deg mulighet til å fokusere på små områder som f.eks. bikinilinjen eller overleppen.

300 000 lysimpulser
Denne modellen tilbyr 300 000 lysimpulser. Selv om dette ikke er det aller høyeste antallet lysimpulser som finnes på markedet, er det likevel mer enn nok til å ta et par runder over områdene du vil behandle på kroppen.

Fordeler

 • Veier lite og er enkel i bruk
 • Kommer i 3 farger
 • Lampe med lang levetid
 • Stillegående
Ulemper

 • Kommer uten IceShield-funksjon

Forbrukerlivs vurdering

Vi har kåret denne modellen til «best til prisen» da vi er veldig imponerte over hvor mye du får for pengene ved kjøp av denne modellen. Vi liker også det slanke designet veldig godt, i tillegg til at modellen er utviklet av eksperter.

Spesifikasjoner
 Antall lysimpulser: 300 000
 Nivåer: 5 stk.
Strømkilde: Batteri
Vekt: 186 g


IVISKIN G4 IPL hårfjerner – Til hårfjerningsbehandling av hele kroppen hjemmefra 

Beste IPL hårfjerner i premiumklassen

Iviskin G4

 

IVISKIN G4 IPL Hårfjerner er modellen for deg som kun vil ha det beste av det beste når det gjelder hårfjerningen. Modellen er av ypperste kvalitet, kommer med en unik IceShield kjølefunksjon, hele 9 ulike nivåer å velge mellom, samt at den er helt smertefri i bruk.

 • IceShield kjølefunksjon
 • 9 nivåer
 • Smertefri i bruk

Dette bør du tenke på før du kjøper IVISKIN G4 IPL Hårfjerner:

Bredere vindu
Sammenlignet med de andre modellene i samme serie, har IVISKIN G4 IPL Hårfjerner det største vinduet, som betyr at du vil kunne fjerne hår på litt større områder – noe som gjør at hårfjerningsbehandlingen går enda raskere.

600 000 lysimpulser
IVISKIN G4 IPL Hårfjerner kan tilby hele 600 000 lysimpulser. Dette er det meste du vil kunne få tak i fra IVISKIN. Modellen varer lenge og vil derfor enkelt kunne hjelpe deg med hårfjerningen så lenge du trenger den.

Kommer med sikkerhetsfunksjon
Denne modellen kommer med den unike sikkerhetsfunksjonen IceShield. IceShield fungerer ved at huden kjøles ned når lysimpulsene treffer huden, slik at du ikke får noen skader ved bruk av IVISKIN G4 IPL hårfjerning.

Iviskin g4 in case

Fordeler

 • Imponerende resultater etter kun 3 uker
 • Kan brukes på hele kroppen
 • Skånsom mot huden
 • Langvarig effekt
Ulemper

 • Dyr modell

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har kåret IVISKIN G4 IPL Hårfjerner til «beste premiumvalg» da vi mener modellen virkelig er av utrolig bra kvalitet. Den tilbyr mange gode funksjoner både når det kommer til nivåer og sikkerhet, samt at den fjerner hår svært effektivt.

Spesifikasjoner
Antall lysimpulser: 600 000
Nivåer: 9 stk.
Strømkilde: Batteri
Vekt: 380 g


Philips Lumea Prestige BRI947 – IPL hårfjerning til hår ved bikinilinjen, armhulene og ansiktet 

Beste IPL hårfjerner fra Philips

 •  4,5 / 5 stjerner av forbrukerne hos Google Shopping
 • 5 / 5 stjerner av ekspertene hos T3.com

Philips Lumea Prestige BRI947

 

Philips Lumea Prestige BRI947 Hårfjerner er ideell dersom du vil ha en smidig og effektiv hårfjerner, som kan brukes på hele kroppen – inkludert ømfintlige områder som armhuler, bikinilinje og ansikt. Modellen har en unik fasong, med buede hoder spesialdesignet til ulike kroppsdeler. Modellen er effektiv og trygg i bruk, uansett hvor mye hår som skal fjernes og hva slags hårtype du har. I tillegg kommer modellen med en gratis app.

 • Unik fasong med buede hoder til ulike kroppsdeler
 • Effektiv og trygg uansett hårvekst og hårtype
 • Gratis app for personlige tilpassede hårfjerningstips

Dette bør du tenke på før du kjøper Philips Lumea Prestige BRI947:

Lite vindu
Denne modellen kommer med et relativt lite vindu, som gjør at det kan ta litt tid å behandle for eksempel bena – men vinduet er ikke så lite at det går ut over brukervennligheten. Modellen er enkel og lettvektig, slik at du kan holde den lenge uten å bli sliten i armene.

250 000 lysimpulser
Philips Lumea Prestige BRI947 gir 250 000 lysimpulser før den må lades opp igjen. Denne modellen gir altså en effektiv og skånsom hårfjerningsbehandling. Her vil du effektivt kunne få bukt med hårveksten på ben, bikinilinje, armhuler og så videre.

Integrert sikkerhetssystem
Denne hårfjerneren fra Philips er utstyrt med et integrert sikkerhetssystem som forhindrer utilsiktede lysglimt, slik at du ikke skader øynene dine når du skal bruke hårfjerneren. Lysglimtene skjer kun når det er helt tett mellom huden din og maskinen.

Hva sier forbrukerne og ekspertene om Philips Lumea Prestige BRI947?

Forbrukerne hos Google Shopping gir modellen hele 4,5 av 5 mulige stjerner og tilføyer at de største fordelene er hårfjernerens effektivitet og mange innstillinger. Ekspertene fra nettsiden T3.com gir modellen full pott da de mener den er blant de aller beste modellene på markedet – og ekspertene elsker den ergonomiske utformingen.

Fordeler

 • Effektiv og skånsom mot huden
 • 5 innstillinger
 • Veier lite og er enkel i bruk
 • Stillegående modell
 • Enkel å rengjøre
Ulemper

 • Litt tung grunnet oppladbart batteri

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å inkludere Philips Lumea Prestige BRI947 i denne artikkelen da vi mener at den virkelig fortjener en plass blant de beste produktene på markedet. Vi er spesielt imponert over modellens stillegående drift og raske ladetid. Vi liker også at den er ekstremt enkel å rengjøre.

Spesifikasjoner
Antall lysimpulser: 250 000
Nivåer: 0 stk.
Strømkilde: Kabel
Vekt: 1 kg


Philips Lumea Advanced SC1994 – IPL hårfjerning for sensitiv hud

Beste IPL hårfjerner for sensitiv hud

 • 4,4 / 5 stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Philips Lumea Advanced SC1994

 

 

Philips Lumea Advanced SC1994 Hårfjerner gir den beste IPL-hårfjerningen for deg som har sensitiv hud, men som ønsker redusert hårvekst. Modellen gir deg maksimal bevegelsesfrihet ved hjelp av den gode konstruksjonen, og med det integrerte sikkerhetssystemet er du sikret mot å brenne deg. Det flotte og moderne designet er en ekstra bonus.

 • Maksimal bevegelsesfrihet
 • Integrert sikkerhetssystem
 • Flott og moderne design

Dette bør du tenke på før du kjøper Philips Lumea Advanced SC1994 hårfjerning maskin:

Skånsomhet i fokus
Velger du denne modellen vil du dra nytte av at den er svært skånsom, men til gjengjeld må flere behandlinger til før du kan se resultatene. Selve lysvinduet er ikke så stort, så her kreves det litt tålmodighet.

Sikkerhet som høyeste prioritet
Sikkerhet og skånsomhet er nøkkelordene for denne modellen, og hvis du har sensitiv hud eller er nybegynner, så kan dette være en god investering, da du også får mulighet til å justere varmeinnstillingene.

Hva sier forbrukerne og ekspertene om Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL Hårfjerner?

Med en gjennomsnittlig vurdering på 4,4 av 5 stjerner i anmeldelser av IPL hårfjerner på Google Shopping, er denne modellen populær blant kjøperne. Den milde profilen fremheves av forbrukere som en stor fordel dersom du elsker både design og funksjonalitet. Flere nevner imidlertid at det krever mange behandlinger for å se klare resultater.

Fordeler

 • Komfortabel å holde
 • Justerbare varmeinnstillinger
 • Klare og tydelige instruksjoner
 • Flott konstruksjon
Ulemper

 • De ekstra hodene er litt skjøre
 • Det tar tid før resultatene vises

Forbrukerlivs vurdering

Vi har kåret Philips Lumea Advanced 5C1994 IPL til «best til sensitiv hud» da den er veldig skånsom i bruk. Vi er ekstra imponerte over det gode beskyttelsessystemet som beskytter deg mot brannskader – i tillegg til en smart justerbar varmeinnstilling. Vi er også begeistret over designet -modellen ligger godt i hånden, og den solide konstruksjonen gjør den robust og slitesterk.

Spesifikasjoner
Nivåer: 0 stk.
Strømkilde: Kabel
Vekt: 1,1 kg


Hva er IPL hårfjerning?

IPL står for Intense Pulsed Light, og IPL hårfjerning er en metode for permanent hårfjerning ved hjelp av lysenergi.

Under IPL-behandlingen sendes en bred lysstråle gjennom huden og absorberes av melaninet (fargestoffet) i hårsekkene. Dette fører til at hårsekkene blir varmet opp og ødelagt, slik at håret ikke kan vokse tilbake.

IPL-behandlingen er generelt mindre smertefull enn laserbehandling og kan brukes på forskjellige hud- og hårtyper. Imidlertid kan det ta flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat, og resultatene kan variere avhengig av individuelle forskjeller i hud og hår. Det er også viktig å få IPL-behandlingen utført av en kvalifisert og erfaren profesjonell for å minimere risikoen for bivirkninger og skader på huden.

Hvordan fungerer en IPL hårfjerner?

IPL er en forkortelse for «Intensively Pulsed Light», og metoden fungerer ved å føre en laser over huden mens den sender energiladet lys inn i hårsekkene. Her påvirkes hårsekkene, slik at håret faller av. Dette kan ta noen dager eller uker. IPL-behandlingen kan også gi hårsekkene en permanent skade. I det mest effektive tilfellet betyr dette at håret ikke kommer tilbake, og da oppnår du en permanent hårfjerning.

Dette er en laser for hjemmebruk som du må være litt tålmodig med. Med det mener vi at kun én IPL-behandling sannsynligvis ikke vil være nok. Det tar ofte mellom fire til fem behandlinger før du kan se en betydelig reduksjon i hårveksten. Du må være klar over at du ikke vil kunne oppnå permanent hårfjerning i alle tilfeller – det avhenger av maskinen du bruker og kroppen din. Gjenta i så fall prosessen med jevne mellomrom for å forbli hårløs.

Det er også viktig å understreke at du aldri vil kunne regne med en helt permanent hårfjerning hjemme. Kroppen vil alltid generere nytt hår fra tid til annen, og du må behandle dem på samme måte. Du vil imidlertid kunne oppleve en kraftig reduksjon i den uønskede hårveksten.

Les også vår epilator guide.

Er IPL hårfjerning trygt?

Hvis du utfører hårfjerning med IPL på riktig måte, er IPL-behandlingen trygg. I den forbindelse er det viktig å nevne at denne metoden for hårfjerning ikke fungerer på mørk hud. Hvis du likevel prøver på dette, kan huden din bli brent. Det bør også understrekes at bruk av IPL hårfjerning ikke alltid er helt smertefritt. Lysglimtene kan også være sterke for øynene, så beskytt dem så mye som mulig.

Hvor på kroppen kan en IPL hårfjerner brukes?

I utgangspunktet kan du bruke en IPL hårfjerner til både armer, ben, bikinilinje, rygg og mage. Ved noen modeller er det også mulig å bruke hårfjerningsmaskinen i ansiktet. Det er også viktig å nevne at en IPL hårfjerner kun kan treffe mørke hår på kroppen – og ikke de lyse. Derfor kan maskinen kun fjerne mørkt hår og ikke veldig lyst, rødt eller grått hår.

Er du interessert i flere skjønnhets- og hudpleieprodukter kan du også ta en titt på noen av våre andre testartikler eller guider. I vår testartikkel om skjeggtrimmere får du en oversikt over de mest velfungerende skjeggtrimmerne på markedet. Du kan også ta en titt på våre artikler om Philips Lumea og barbermaskiner.

Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar forbrukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har forbrukerne anmeldt følgende modeller:

Du kan lese mer om Philips Lumea Prestige BRI947 Hårfjerner her.
Du kan lese mer om Philips Lumea Advanced SC1994 Hårfjerner her.

T3.com

Det amerikanske teknologimagasinet T3.com skriver om alt innenfor gadgets, elektronikk og teknologi. På nettsiden deres kan du finne et vell av forskjellig teknologi og elektroniske produkter. I denne omgang har T3.com testet Philips Lumea Prestige BRI947 Hårfjerner.

Testen ble utført: Den 26 mars 2021
Du kan lese mer om testen av Philips Lumea Prestige BRI947 Hårfjerner her.

FAQ

Hvilke produkter er best til IPL hårfjerning?
IVISKIN G3 IPL Hårfjerner, IVISKIN G1 IPL Hårfjerner, IVISKIN G4 IPL Hårfjerner, Philips Lumea Prestige BRI947 Hårfjerner og Philips Lumea Advanced SC1994 Hårfjerner.
Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper en IPL hårfjerner?
Før du kjøper en IPL hårfjerner bør du tenke over noen viktige aspekter. Tenk for eksempel over om din favorittmodell passer til din hudtonen og fargen på det uønskede håret – samt hva slags resultater du ønsker. Undersøk også modellens sikkerhet, kapasitet, merke og pris.
Fungerer egentlig IPL hårfjerning?
Du vil aldri kunne regne med en helt permanent hårfjerning ved hårfjerning hjemme. Kroppen vil alltid gro nytt hår fra tid til annen, og du må behandle dem på samme måte. Du vil imidlertid kunne oppleve en kraftig reduksjon i den uønskede hårveksten. Det er også viktig å vite at en IPL hårfjerner kun kan treffe mørke hår på kroppen – og ikke de lyse. Derfor kan maskinen kun fjerne mørkt hår og ikke veldig lyst, rødt eller grått hår.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere