El-sykkel Testoversikt – de 5 beste el-syklene til damer og herrer i test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Har du bruk for litt ekstra medvind på sykkelturen? Da kan det hende at en elsykkel er noe for deg.

I vår artikkel om tester av el-sykler har vi utført en grundig undersøkelse for deg slik at vi kan presentere deg for de 5 beste modellene på markedet. Du kan være sikker på å kunne suse av gårde med massevis av kvalitet under deg, for flere av produktene er ekspertfavoritter.

For å gjøre det så lett som mulig for deg går vi igjennom hver modell med fokus på hva ekspertene har å komme med av kommentarer, og du får også generell informasjon om alt det praktiske.

El-syklene i denne artikkelen er forskjellige da enkelte egner seg godt til by, mens andre egner seg best til terreng – og noen kan begge deler. Det vil fremgå ved hver modell slik at du enkelt kan finne den modellen som passer best til dine behov.

Har du bruk for mer sykkelutstyr så har vi nederst i artikkelen inkludert et avsnitt hvor du kan få inspirasjon til å finne både sykkelhjelmer, sykkelhengere og ergometersykler.

Dette bør du være oppmerksom på når du skal kjøpe en elsykkel:

Hvis du liker tanken på å få mer fart i pedalene når du sykler så er det enkelte aspekter du bør tenke over før du velger en ny elsykkel:

green-elmType: Har du bruk for en dame- eller herre-sykkel? Mange el-sykler til damer har en lav innstigning som gjør det lettere å sette seg på setet hvis du har fysiske plager.
green-elmMotor: Foretrekker du en sentermotor eller en frontmotor?
green-elmMateriale: Hva er modellen laget av? Aluminium er et godt lettvekts-materiale.
green-elmVekt: Det er stor forskjell på vekt: Veier el-sykkelen mye så kan den være vanskelig å manøvrere eller løfte.
green-elmRekkevidde: Hvor langt kan du sykle på én lading? Og hvor mange kilometer har du bruk for?
green-elmSikkerhet og utstyr: Sjekk bremser, dekk, lykter og annet sikkerhetsutstyr – akkurat som på en vanlig sykkel.

Noen av disse elementene kan være vanskelige å finne ut av selv – her kan det være en fordel for deg å lese hva ekspertene mener, og hva de anbefaler. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Hva du bør tenke på når du kjøper elsykkel:

Batteri og rekkevidde
Batterier kommer i en rekke ulike wattstyrker, fra 200w til 550w. Hvis du har planer om å sykle mye i oppoverbakker, bør du velge en sykkel med høyere wattstyrke, men hvis du i hovedsak har tenkt å sykle i byen, vil en sykkel med lavere wattstyrke være tilstrekkelig. Batterilevetid og kapasitet vil avgjøre hvor lenge du kan sykle på elsykkelen på én lading. Avstanden en elsykkel kan reise avhenger av en rekke faktorer, som inkluderer terreng og vekt på syklisten. Vanligvis kan en elsykkel reise mellom 60 og 110 kilometer, men med nyere teknologier gjør at denne rekkevidden stadig økes. Rekkevidden til kjøretøyet ditt vil også bli påvirket av dens elektriske sykkelklasse, siden bysykler vanligvis har mindre kapasitet enn fjell- eller langdistanse elsykler. Forvent mindre kapasitet hvis du sykler hardt på full kraft; hvis du bruker  batterilevetiden din godt, kan du få mer distanse ut av sykkelen.

Type ramme
Aluminium er det mest brukte materialet for elektriske sykkelrammer. Den er lett, enkel å bruke og rimelig. Den er ikke så robust som stål eller titan, men absorberer ikke støt så godt som andre materialer. En annen faktor å vurdere er hva slags type ramme du vil ha på sykkelen. De tre vanligste kategoriene av elektriske sykkelrammer er hardtail, full-suspensjon og step-through. Hardtail-rammer har fjæring foran, men ingen fjæring bak. Helfjærende sykler har både fjæring foran og bak. Gjennomgangsrammer har et nedre topprør, noe som gjør det lettere å gå av og på sykkelen. Sist, men ikke minst, må du vurdere størrelsen på rammen. Elektriske sykler finnes i ulike størrelser, fra små til ekstra store, så du må passe på at du velger en størrelse som passer for deg. Hvis du er usikker, gå til din lokale sykkelbutikk og be om hjelp.

Maksimal hastighet
De fleste EU-land har relativt like regler for elsykler, som for eksempel at maksimal effekt på en motor som ikke kan overstige 250W og at motoren ikke skal hjelpe syklisten ved hastigheter på over 25 kilometer i timen. Noen sykler kan nå høyere hastigheter som 40 km/t uten å kreve mer tråkk enn andre. Poenget er at du bør velge en elsykkel med en hastighet som passer din kjørestil. Før du kjøper, bør du vurdere hvordan du vil bruke sykkelen og hvilke hastigheter som kreves.

Pris
De dyreste elsyklene koster mellom 50 000 NOK og 80 000 NOK. Regn med å betale mellom 15000 og 25000 NOK for en budsjettvennlig modell. Hvis du trenger elsykkelen til et bestemt formål, for eksempel terrengsykling, lange turer eller lastetransport, vil den dyreste modellen være ideell. En rimeligere til middels elsykkel vil være tilstrekkelig for sporadisk og lite anstrengende bykjøring.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Brukeranmeldelser kan gi deg godt innblikk når det gjelder batterilevetiden, rekkevidden og funksjonene til sykkelen, mens ekspertanmeldelser kan gi deg mer detaljert informasjon om testresultatene og hvordan sykkelen fungerer sammenlignet med andre modeller, i tillegg til sykkelens ytelse i ulike terreng.

arrow-more


Cube Reaction Hybrid Pro 625 2022 – terreng elsykkel med sentermotor

 • Best til kupert terreng
 • 500 watt batteri
 • Kraftig Bosch motor
 • Kommer med skjerm, støtte og dynamolys

Cube Reaction H Performance Allroad 2021

Cube Reaction Hybrid Pro 625 2022 er nærmest «state of the art» innen el-sykler til kupert terreng, og den vil være perfekt til deg som er på utkikk etter den beste el-sykkelen til ujevnt og kupert terreng. Det vil si sykling som minner om terrengsykling.

Dersom du lurer på hvilken elsykkel du skal velge til terrengsykling så vil denne sykkelen være et godt valg.

Utrolig moderne design

Det første du vil legge merke til ved Cube Reaction Hybrid Pro 625 2022 er designet. Det er utrolig moderne og glatt, og det er tydelig å se at det er utformet i forbindelse med yteevnen. Modellen er produsert med den avanserte teknologien Agile Ride Geometry som bruker innovativ teknologi til å forene design og funksjonalitet.

Her er det snakk om en elsykkel som er veldig allsidig. Den er laget til alle typer underlag og forhold, slik at du kan bruke den til daglige gjøremål som jobb og handling, men du kan også ta den med i skogen og kjøre i ujevnt terreng.

Prisen er ikke lav, men du vil få mye for pengene. Hvis har et stramt budsjett så kan du lete etter tilbud på denne el-sykkelen.

Integrert batteri

På mange el-sykler kan du tydelig se batteriet, men det er annerledes med dette produktet. Både motor og batteri er integrert i designet med innvendig kabelføring, og derfor er de skjulte. Motoren er en kraftig Bosch motor, og batteriet er på hele 500 watt. Derfor er yteevnen veldig kraftig, og du vil kunne få hjelp og akselerasjon når du har bruk for det – også i kupert terreng.

Batteriet leverer en rekkevidde på opptil 120 kilometer. Det er mye for denne typen elsykkel.

Modellen kommer med flere andre gode egenskaper som er verdt å fremheve. Det inkluderer blant annet integrerte skjermer, dynamolys og en støtte. Som en ekstra bonus er stellet laget av aluminium for en lett vekt, og modellen har en robust Suntour-gaffel, Shimano-gir og bremsesystem samt brede Schwalbe-dekk med et solid veigrep.

Spesifikasjoner ved Cube Reaction Hybrid Pro 625 2022 – nøkkelopplysninger

Produsent: Cube
Type: Elsykkel herre / elektrisk terrengsykkel
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 120 kilometer
Vekt: 23,7 kilo

Fordeler

 • Beste elsykkel til kupert terreng
 • Stor allsidighet
 • Agile Ride Geometry-teknologi design
 • Suntour-gaffel
 • Shimano-gir og bremsesystem
Ulemper

 • Høye vedlikeholdskostnader

Specialized Turbo Levo Alloy 2022 – elsykkel til både herrer og damer

 • Beste Premium-valg

Specialized_Turbo_Levo_2021_Unisex

Specialized Turbo Levo Alloy 2022 er en elektrisk terrengsykkel som vil være ideell til deg som elsker å kjøre løp i skogen eller på ujevnt terreng. Modellen er blitt testet av teknologimagasinet T3 i en elsykkel test hvor ekspertene har prøvd å finne frem til den beste modellen på markedet. Dersom du lurer på hvilken elsykkel du skal velge, så vil ekspertene klart anbefale dette kjøretøyet med en kåring av beste elsykkel i test.

T3.com kårer produktet til «Beste Premium elsykkel» og trekker frem at denne modellen egner seg svært godt til fjellkjøring – den er på nivå med de skarpeste terrengsyklene. Ekspertene beskriver sykkelen som «essentially the Porsche of the electric mountainbike world», og det gjelder også designet da det er utrolig flott. Motoren får også mye ros med på veien for å være lett og lydløs, og som en stor fordel så gir den ingen mostand hvis du vil takle en bakke uten hjelp fra motoren.

Elektrisk sykkel til terrengkjøring

Specialized Turbo Levo Alloy 2022 er en elektrisk terrengsykkel til både damer og herrer – det er en såkalt unisex elektrisk terrengsykkel. Designet er rått og sporty, og sykkelen ser ut som en helt vanlig terrengsykkel. Fargen og mørk, og rammen og konstruksjonen er produsert for å bli behandlet litt hardhendt. Derfor er der fokus på en solid konstruksjon.

Selve rammen er laget av aluminium, og det betyr blant annet at vekten er forsøkt holdt mot den lave enden av skalaen. Vekten totalt sett (uten batteri) ligger på 24 kilo, noe som er bra for en elektrisk terrengsykkel.

Produktet er laget til å bli brukt i ujevnt og vanskelig terreng, som for eksempel terrengsykkel-rutene i skogen, på ufremkommelige veier eller offroad.

Prisen ligger mot den dyre enden av skalaen, så her er det ikke snakk om en billig elsykkel. Du får til gjengjeld en god kvalitet i alle elementene, og en trygg og god opplevelse i vanskelig terreng.

God fjæring

Specialized Turbo Levo 2021 Unisex er utstyrt med en sentermotor som gir god kraft når du tråkker på pedalene. Det vil også gi deg ekstra kraft til å komme over de vanskelige delene av terrenget, og motoren gjør at sykkelen har et lavt støynivå, og den vil holde i mange år.

Fjæring er ett av nøkkelordene for denne modellen, for med sykling i terreng kommer den til å bevege seg mye og hoppe rundt. Det finnes støtdempere både i setepinnen og i gaffelen, og de store hjulene bidrar til bedre komfort og sikkerhet.

Specialized Turbo Levo Alloy 2022 kan kjøre opptil 50 kilometer per lading, noe som er bra for en elektrisk terrengsykkel. Det finnes hele 12 gir for å kunne gi bedre forhold slik at modellen kan klare terrenget, og skivebremsene er helt skarpe.

Den maksimale hastigheten ligger på 25 km/t, og hvis du lurer på hvor fort en elsykkel kan kjøre så er svaret 25 km/t – så du kan bare gi full gass!

Spesifikasjoner ved Specialized Turbo Levo Alloy 2022 – nøkkelopplysninger

Produsent: Specialized
Type: Unisex: Elektrisk terrengsykkel til både damer og herrer
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 70 kilometer
Vekt: 24 kilo

Fordeler

 • Kåret til best i test i elsykkel test
 • Elsykkel til terrengkjøring
 • Til både herrer og damer
 • God fjæring med støtdemping
 • 12 gir å velge mellom
Ulemper

 • Høy pris

Momas Ultimate Carbon 2022 – Beste budsjettvalg

Rimelig elsykkel laget av karbon

Momas Ultimate Carbon 2022

Den største fordelen med Momas Ultimate Carbon 2022 elsykkel er at den har en karbonramme. Denne modellen er perfekt for folk som ønsker en rimelig elsykkel som både er slitesterk og har god rekkevidde.

 • Karbonramme
 • 29″ hjul
 • Kraftig motor – 100 Nm

En detaljert gjennomgang av Momas Ultimate Carbon 2022

Momas Ultimate Carbon 2022 elsykkel er en av de mest avanserte og rimeligere elsyklene  på markedet. Den har en kraftig 250 W (100Nm) motor som hjelpe deg opp til 25 km/t, 29″ hjul for enkel manøvrerbarhet, og en maks vektkapasitet på 110 kg. Denne elektriske sykkelen er perfekt for folk som ønsker å komme seg rundt i byen raskt og enkelt uten å svette. Den selges for en brøkdel av prisen til andre elektriske sykler i sin kategori, noe som gjør at den gir mye valuta for pengene, spesielt med tanke på at den har en karbonramme. Batteriet gir 140 km med maksimal rekkevidde som er garantert bedre enn gjennomsnittlig rekkevidde på markedet. Momas elsykkel har også et design som garantert vil være attraktivt for de fleste brukere.

Fordeler

 • Optimal rekkevidde på opptil 140 km
 • Shimano hydrauliske skivebremser
 • Continental Mountain King dekk
 • Fint design
 • Mye valuta for pengene
Ulemper

 • Ingen lys følger med sykkelen

Forbrukerlivs vurdering

Etter å ha gjort mye research på elektriske sykler, kom vi fram til at Momas Ultimate Carbon 2022 var det beste budsjettvalget. Den har en optimal rekkevidde på opptil 140 km, Shimano hydrauliske skivebremser, Continental Mountain King-dekk og et flott design. Den eneste ulempen er at det ikke er noen lys som følger med sykkelen, noe som ikke vil være et stort problem for de fleste, siden den kan kjøpes i tillegg. Totalt sett er denne e-sykkelen virkelig verdt prisen og den gir mye valuta for pengene.

Spesifikasjoner
rekkevidde: 140 km
maks. hastighet: 25 km/t
maks. belastning: 110 kg
motoreffekt: 250 W
vekt: 24 kg


Giant Explore E+ 2 GTS 2022 – Beste elsykkel for sykling i byen

Elegant alternativ for lange kjøreturer

Giant Explore E+ 2 GTS 2022

Giant Explore E+ 2 GTS 2022 elsykkel er for folk som ønsker en elegant sykkel med hydrauliske skivebremser. Hovedfordelen med denne modellen er at den har en maksimal rekkevidde på 180 km noe som betyr at du kan reise lenger uten å måtte bekymre deg for å gå tom for strøm.

 • 180 km med maksimal rekkevidde
 • Aluminiumsramme
 • Yamaha motor

En detaljert gjennomgang av Giant Explore E+ 2 GTS 2022:

Giant Explore E+ 2 GTS elsykkel er et av de mest interessante alternativene på markedet. Den har en aluminiumsramme, en Yamaha-motor som ikke er vanlig blant konkurrentene, og ni gir som vil være mer enn nok for de fleste. Med en vekt på 26 kg er den også relativt lett sammenlignet med andre elsykler på markedet. Den har en makshastighet på 25 km/t og en rekkevidde på 180 km – noe som er langt mer enn de fleste andre elsykler på markedet. Det myke setet, de gode dempende og mulighet for oppreist sittestilling vil være noe brukerne garantert vil like. I tillegg vil AluxX SL-rammen og SyncDrive-motoren tillate deg å ha enkel håndtering og jevn akselerasjon – selv om du sykler i oppoverbakke. Den nye RideDash Evo-skjermen viser all viktig informasjon for elsykkelen, som for eksempel tilbakelagt distanse ,og den viser forskjellige kjøremoduser i farger. I tillegg kommer den i en middels prisklasse som gjør at den gir mye valuta for pengene.

Fordeler

 • 500 Wh avtakbart batteri
 • Suspensjonsgaffel
 • Elegant design
 • EnergyPak hurtiglader 4A
 • SyncDrive Sport motor
Ulemper

 • Ikke ideel for sykling i fjell

Forbrukerlivs vurdering

Giant Explore E+ 2 GTS 2022 elsykkel har et elegant design og noen flotte funksjoner som gjør den perfekt for bruk i byen. Den har en flott fjærgaffel som bidrar til en komfortabel tur, og det avtakbare batteriet på 500 Wh gjør at du kan gå lenger uten å måtte bekymre deg for å gå tom for strøm. EnergyPak Fast Charger 4A gjør at du kan lade batteriet raskt, slik at du aldri trenger å stå stille og vente lenge på lading. I tillegg gir SyncDrive Sport-motoren rikelig med kraft for å hjelpe deg med å komme deg opp bakker uten noe problemer. Vi skulle ønske at den var bedre egnet for terrengsykling – men totalt sett synes vi dette er en veldig fin elsykkel som gir mye valuta for pengene.

Spesifikasjoner
rekkevidde: 180 km
maks. hastighet: 25 km/t
maks. belastning: 156 kg
motoreffekt: 250 W
gir: 9
vekt: 26 kg


Birk E-One CX 2022 – Allsidig alternativ for både menn og kvinner

Komfortabel elsykkel for ulike terreng

Birk E-One CX 2022

Elmotoren på Birk E-One CX 2022 har en Shimano EP8, som er en av de beste motorene for elsykler på markedet. Dette betyr at sykkelen er utrolig rask og effektiv, noe som gjør den perfekt for folk som ønsker å komme seg raskt og enkelt rundt.

 • Shimano EP8 motor
 • 10 gir
 • Veldig komfortabel sal

En detaljert gjennomgang av Birk E-One CX 2022:

Birk E-One CX 2022 elsykkel er perfekt for alle som leter etter en elsykkel av høy kvalitet som tilbyr en maksimal rekkevidde på 120 km. Med en toppfart på 25 km/t (som under lovlige standarder), kan denne sykkelen ta deg dit du skal både raskt og enkelt. Den kommer også med 10 gir for å gi deg mer fleksibilitet når du sykler, og en veldig komfortabel sal med sitteputer.

Den sterke motoren, som har 85Nm dreiemoment, vil gi deg en fin følelse av kraft selv når du  sykler på ulike terreng. I tillegg er ergonomiske håndtak og gode bremser kun to av mange positive ting vi kan si om denne elsykkelen. Birk E-One CX 2022 elsykkel er perfekt for alle som vil ha en elsykkel som føles ut som en vanlig sykkel, men som har alle fordelene til en elsykkel.

Hva sier brukere og eksperter om Birk E-One CX 2022

Birk E-One CX elsykkel har oppnådd høye poengsummer og positive brukeranmeldelser. Tek.no ga sykkelen 8,5/10, og berømmet hvor mye valuta for pengene som sykkelen ga. De likte spesielt den kraftige motoren, som gjorde det lett å sykle. Ekspertene anbefalte å sette denne elektriske sykkelen på fullt løft, for å få mest ut av sykkelen.

Fordeler

 • Rammegeometrien er designet for å forbedre komfort og kontroll
 • 85 Nm,SHIMANO deler
 • Bak- og frontlys inkludert
 • Hydrauliske skivebremser
Ulemper

 • Batteriet kunne vært bedre

Forbrukerlivs vurdering

Rammegeometrien til Birk E-One CX 2022 elsykkel er designet for å forbedre komfort og kontroll, noe som gjør den til et allsidig alternativ for både menn og kvinner. 85 Nm dreiemoment levert av motoren og SHIMANO-delene sørger for komfortabel kjøring, mens bak- og frontlysene som er inkludert gjør det trygt å sykle om natten. Den hydrauliske skivebremsen gir utmerket bremsekraft, selv i våte værforhold. Vår eneste kritikk er at batteriet kunne vært bedre. Totalt sett syntes vi dette var en veldig god elsykkel som ville passe de flestes behov.

Spesifikasjoner
rekkevidde: 120 km
maks. hastighet: 25 km/t
motoreffekt: 250 W
gir: 10


Skal du investere i en elsykkel? Fordeler og ulemper ved el-sykkelen

El-sykler finnes snart over alt, og kanskje det også vil være noe for deg? Hvis du er i tvil så kan du lese mer her når vi guider deg gjennom både fordeler og ulemper basert på eksperkunnskap fra danske Fri Bikeshop.

Fordeler ved å investere i en elsykkel:

green-elmLettere sykling: Det blir lettere for deg å komme deg rundt omkring med sykkelen. Når du tråkker på pedalene så arbeider også motoren, og du vil oppleve å komme raskere og lettere fram ute.
green-elmLengre avstand: Med en elsykkel vil du kunne kjøre lenger enn vanlig. Motoren øker også hastigheten, og du vil også komme lenger. Noen el-sykler har en rekkevidde på over 130 kilometer.
green-elmHastighet: Når motoren jobber samtidig som du tråkker på pedalene, så økes hastigheten – det betyr at du lett kan kjøre opptil 25 km/t uten vanskeligheter.
green-elmTidsbesparende: Sykkelturen til jobb eller barnehagen vil ta vesentlig kortere tid med en elsykkel sammenlignet med en vanlig sykkel. Du vil også få mer tid om morgenen og i andre stressende situasjoner.
green-elmHelse: Har du en elsykkel i stedet for en vanlig sykkel så er det større sjanse for at du velger sykkelen i stedet for bilen. Derfor vil sannsynligheten for at du får mer mosjon stige markant – og mer bevegelse betyr også at du får en sunnere kropp. Med en elsykkel vil du også få massevis av frisk luft, og det er bra for lungene og velvære generelt sett.
green-elmMiljøet: El-sykkelen forurenser ikke og er en stor energisparer. Den bruker ikke på langt nær like mye energi som andre motoriserte kjøretøy, og derfor skåner du miljøet.
green-elmØkonomisk sparing: Hvis du tar el-sykkelen i stedet for bilen eller offentlig transport, så vil du kunne spare penger på transporten. Det koster ca. 2 øre å kjøre én kilometer med el-sykkelen, noe som er mye mindre enn utgifter til bil, tog og buss. Vedlikehold av en elsykkel er også mye billigere enn for eksempel en bil.
green-elmGod til eldre og personer med fysiske plager: Har du fysiske plager som påvirker motorikken din, eller er ikke bena det de en gang var, så vil en elsykkel kunne hjelpe deg med å få bevegelse inn i hverdagen på en skånsom måte.
green-elmStøysvak: En elsykkel har også den fordelen at støyen er veldig lav. Den bråker faktisk ikke noe mer enn en vanlig sykkel, og det vil gjøre det lettere å nyte sol og sommer på landeveien.


Ulemper ved å investere i en elsykkel:

Basert på ekspertenes kunnskap kan vi se at det finnes mange fordeler ved å skaffe seg en elsykkel. Men det finnes også et par ulemper. Her lister vi de mest vesentlige:

green-elmPris: En elsykkel er ikke en billig investering hvis du vil ha en ordentlig modell. Sammenlignet med en vanlig sykkel så er prisen høy, og det er ikke til å komme utenom.
green-elmVekt: En elsykkel veier litt mer enn en vanlig sykkel, og derfor kan den være vanskelig å håndtere i enkelte situasjoner – for eksempel hvis du ikke bor på bakkeplan. Mange el-sykler veier mellom 20 og 30 kilo. Du kan imidlertid få lettvekts-modeller som veier så lite som ca. 15 kilo. Med en slik vil vektforskjellen være markant mindre.
green-elmLading er nødvendig: Det er batteriet som gir motoren liv, og det er nødvendig å lade opp batteriet med jevne mellomrom. Det er stor forskjell på hvor lang kjøretid et elsykkel batteri har, og det samme gjelder ladetiden. Generelt sett må du regne med mellom 5 og 6 timer. Kjøretiden per lading gir enkelte sykler en rekkevidde på helt opptil 130 kilometer eller mer, mens andre kun har rundt 30. Som regel vil en lang rekkevidde også bety at modellen har en høyere pris.

Det du må vite før du kjøper en elsykkel

Hvis du står og lurer på hvilken elsykkel du bør velge, så er det noen forhold du bør ha i tankene før du kjøper. Basert på ekspertkunnskap fra den danske avisen Jyllands-Posten guider vi deg til følgende:

green-elmPris: Prisen på en elsykkel vil aldri være lav, så tenk over budsjettet ditt. Du kan lett få en prisvennlig elsykkel som også er velfungerende. Her kan du med fordel se hva ekspertene har å si om modellene. Du kan finne linker og mer informasjon om ekspertundersøkelsene lenger ned i denne artikkelen – og de vil nok kunne svare på spørsmålet «Hvilken elsykkel er best for deg?».
green-elmMotortype: Det skilles ofte mellom el-sykler med frontmotor og sentermotor. En frontmotor betyr at du som tommelfingerregel ikke trenger å tråkke så mye på pedalene, mens en sentermotor blir påvirket av hvor mye du tråkker på pedalene. Ekspertene tilføyer at en elsykkel med frontmotor kan gjøre det vanskelig for deg å kontrollere hastigheten. Frontmotoren vil også gi deg mindre mosjon.
green-elmRekkevidde/batteri: Før du kjøper en modell så bør du tenke over bruken: Er det kun til og fra jobb, eller vil du dra på lange sykkelturer? Modellene kommer med forskjellige rekkevidder – enkelte kan kjøre 130 kilometer per lading, mens andre kun kan kjøre 30. Legg merke til at rekkevidden avhenger av flere faktorer, og ofte vil det være angitt en maksimal rekkevidde. Rekkevidden blir blant annet påvirket av hvor mye du tråkker på pedalene samt vær- og vei-forholdene. Er det vindstille på en flat landevei så vil rekkevidden være lengre enn hvis du sykler i kupert terreng i motvind.
green-elmHastighet: Hvis du lurer på hvor fort en elsykkel kan kjøre, så vil du oppleve at de fleste el-syklene kan assistere med hastigheter på opptil 25 km/t. Det er også den fartsgrensen som er på sykkelstiene for vanlige sykler. «Speed pedelecs» er en nyere type elsykkel som kan kjøre raskere. Les mer om denne typen lenger nede.
green-elmLadetid: Ladetiden er en annen faktor, men regn gjerne med at det tar 5-6 timer å få ladet batteriet.
green-elmInnstigning: Hvis du ikke er så lett til bens så kan du velge en modell med en lav innstigning. Da vil det bli lettere å svinge benet over rammen og komme i gang med syklingen.
green-elmBremser: Bremserne er veldig viktige på en elsykkel – spesielt fordi du vil kjøre raskere enn på en vanlig sykkel. Derfor vil du ha bruk for veldig effektive bremser. Legg merke til at det vil føles annerledes å bremse på en elsykkel enn det du er vant til. Du kan få el-sykler med fotbremser, skivebremser og håndbremser – gjerne i kombinasjon med hverandre.
green-elmTerreng: Tenk over om du hovedsakelig vil bruke modellen din på sykkelstier og landeveier – eller i ujevnt terreng og i skog. Mange el-sykler er spesiallaget til enten det ene eller det andre. Du kan imidlertid også finne kombisykler som kan begge deler.
green-elmStøtdemping: Hvis du skal sykle i ujevnt terreng så er det viktig med en god fjæring – ikke bare for god komfort, men også for sikkerhet og balanse. Sjekk om det er støtdemping i gaffelen og setepinnen.
green-elmReservedeler: En elsykkel vil oftere gå i stykker sammenlignet med en vanlig sykkel på grunn av de elektriske delene. Sjekk derfor hvor du kan kjøpe reservedeler på forhånd.
green-elmMerke: Du kan også tenke over om du foretrekker et spesielt merke. Mange av de store klassiske sykkelmerkene produserer i dag el-sykler. «Hvilken elsykkel er best?» tenker du kanskje – og mange merker vil ha svaret på det spørsmålet, for flere produsenter lager nå svært velfungerende sykler.
green-elmUtstyr: Sørg for å ikke fokusere kun på de elektriske delene av el-sykkelen din. Vurder den også som en vanlig sykkel og sjekk hva slags utstyr den kommer med. Det kan være gir, bagasjebrett, ringeklokke, sykkelcomputer, lykter eller en støtte.
green-elmDekk: Velg gjerne en elsykkel med kraftige dekk med et godt veigrep. Balanse er viktigere på en elsykkel enn på en vanlig sykkel da du kjører raskere. Kraftige dekk er spesielt viktige hvis du kjøper en elektrisk terrengsykkel eller ønsker å kjøre i ujevnt terreng.
green-elmVekt: El-sykler veier som regel en del mer enn vanlige sykler. Skal du løfte og manøvrere mye med den så kan du velge en lettvekts-modell som «kun» veier rundt 15 kilo. Mange el-sykler veier ellers mellom 20 og 25 kilo.

Bruk av elsykkel: Dette sier loven

Når du har skaffet deg en elsykkel så må du kjenne til loven før du tar den i bruk. Basert på informasjon fra Politiet.no viser vi deg her de viktigste lovmessige forholdene:

green-elmSamme regler som på sykkelen – ferdselsregler: Du må kjenne til ferdselsreglene for sykling før du tråkker på pedalene til el-sykkelen. De samme reglene gjelder både med og uten motor.
green-elmHvor mange motorer kan sykkelen min ha?: El-sykkelen må kun være utstyrt med én motor.
green-elmNår kan jeg få hjelp av motoren?: El-sykkelen må kun gi assistanse når du tråkker på pedalene. Noen modeller har imidlertid en såkalt «Walk Assist» som hjelper til med kraft når du triller sykkelen ved siden av. Det er i orden.
green-elmHvor raskt kan en elsykkel kjøre?: Motoren må kun hjelpe med kjøring ved hastigheter på opptil 25 km/t på sykkelstier eller på landeveien. «Speed pedelecs» er en nyere type elsykkel som kan kjøre raskere. Les mer om den typen lenger nede i denne artikkelen.
green-elmSamme regler som på sykkelen – utstyr: En elsykkel må overholde de samme reglene som en vanlig sykkel når det kommer til lys, bremser, reflekser og annet utstyr.

Hvor raskt kan en elsykkel kjøre – de nye «Speed pedelecs» øker farten

Tradisjonelt sett så har en vanlig elsykkel måttet kjøre i 25 km/t i timen på sykkelstiene, men danske Dr.dk forklarer at det er kommet en ny variant av el-sykler på sykkelstiene – de såkalte «Speed pedelecs».

«Speed pedelecs» har tidligere vært forbudt på sykkelstiene på grunn den høye farten som ligger på opptil til 45 km/t. Men nå er de blitt tillatt.

Hvis du gjerne vil sykle med en «Speed pedelec» så må du være oppmerksom på at den fungerer litt annerledes enn en elsykkel. Den kjører mye raskere, og når du ikke tråkker på pedalene så kan motoren likevel sørge for at du kan kjøre opptil 20 km/t. På el-sykler må du tråkke for at motoren skal hjelpe til.

Tidligere måtte føreren være 18 år og som minimum ha moped-førerkort. «Speed pedelecs» måtte være forsikret og utstyrt med et nummerskilt. Sykkelhjelm var påbudt, og du kunne ikke kjøre med modellen på sykkelstiene.

I dag trenger du kun være 15 år for å bruke en «Speed pedelec». Det krever ikke lenger førerkort eller nummerskilt, og nå kan du også sykle med en «Speed pedelec» på sykkelstiene. Sykkelhjelm er imidlertid fremdeles påbudt.


Gjør el-sykkelen klar til vinteren

Når kulden og mørket nærmer seg så er det en veldig god idé å se godt over el-sykkelen og gjøre den klar til vinteren. Danske Ugeavisen.dk guider deg her til hvordan du kan gjøre dette:

green-elmDekk: Sjekk dekkene for slitasje og se om de ser slitte ut. Med vinterens glattere veier er det enda viktigere at sykkelen har et godt veigrep slik at du ikke velter. Velter du på en elsykkel så vil sjansen for å komme alvorlig til skade være større sammenlignet med en vanlig sykkel på grunn av den høye farten. Sjekk også trykket i dekkene og sørg for å holde det på anbefalt nivå. Veigrepet blir dårligere hvis dekktrykket er lavt med «halvflate» dekk.
green-elmBremser: Sjekk bremsenes effektivitet og se om de ser slitte ut. Bremsene er viktige for sikkerheten – spesielt under glattere veiforhold.
green-elmRust: Vask gjerne sykkelen ofte, men sørg også for å tørke den ordentlig. Er den blitt utsatt for regn, sludd, snø og salt så bør du tørke over den når du kommer hjem. Oppbevar gjerne el-sykkelen i en isolert bod om vinteren hvis det er mulig. Da vil du bedre unngå rust.
green-elmKjedet: Smør kjedet med vinterolje slik at tråkket blir jevnt.
green-elmDe elektriske delene: Du bør holde fingrene unna de elektriske delene som sykkelcomputer, motor og ledninger. De tar ikke så lett skade av kulden. Dersom du fikler med de så øker du risikoen for at de blir ødelagte.

Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Techadvisor.co.uk
Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin som har fokus på å gi kunnskap, informasjon, guider, tester og tips av teknologiske forbrukerprodukter til leserne. Det inkluderer både elektriske forbrukerprodukter til hjemmet og produkter man kan ta med seg på farten. Her har Techadvisor.co.uk utført en elsykkel test der modellen Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 er blitt inkludert. Les mer om testen hos Techadvisor.co.uk.
Techradar.com
Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin med mange regionale avdelinger. Her er det fokus på alt som rører seg innen teknologiens verden, og derfor lager magasinet også guider, videoer og tester. Her gjelder det en elsykkel test der modellen Specialized Turbo Vado 4.0 2020 er blitt testet. Les testen i sin helhet hos Techradar.com.
Tomsguide.com
Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin som guider forbrukerne til å ta de beste valgene når det gjelder teknologi. Derfor utfører ekspertene en rekke forskjellige tester der de skriver en anmeldelse og gir en vurdering. Her har Tomsguide.com utført en elsykkel test der modellen Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 er blitt inkludert. Les testen i sin helhet hos Tomsguide.com.
T3.com
T3.com er et amerikansk teknologimagasin som leverer kunnskap og informasjon om den teknologiske verden til leserne. Det inkluderer nyheter, trender, guider, videoer og tips og tester av forskjellige elektriske forbrukerprodukter. Her dreier det seg om elsykkel test der modellen Specialized Turbo Levo 2021 Unisex er blitt inkludert. Les mer om testen hos T3.com.
Wired.com
Wired.com er et amerikansk teknologimagasin som både finnes på nett og på trykk. Magasinet har fokus på emner innen den teknologiens verden, og her skriver de om nyheter, trender, tips og guider med mer. Ekspertene foretar også tester av forskjellige elektroniske forbrukerprodukter for å hjelpe leserne til å foreta bedre kjøp. Her dreier det seg om en elsykkel test der modellene Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 og Cannondale Quick Neo SL 2 er blitt inkludert. Les testen i sin helhet hos Wired.com.

 

Andre relevante tester og artikler

I vår artikkel om tester av el-sykler har vi sett nærmere på en rekke el-sykler: Best i test, toppscorere, favoritter, billig elsykkel og så videre.

Hvis du er på utkikk etter en elsykkel eller et godt tilbud på el-sykler, så bør du alltid huske sykkelhjelmen. Vi har skrevet en artikkel om de beste sykkelhjelmene til dette formålet, og her kan du finne den beste modellen til dine behov.

Skal barna med på sykkelturen så må de selvfølgelig også ha på seg hjelm. I tillegg til vår artikkel om sykkelhjelmer til voksne så har vi også skrevet en artikkel om de beste sykkelhjelmene til barn. Her kan du finne akkurat den modellen som passer til barnets smak.

Skal du bruke sykkelen din til å transportere barn, så vil det beste valget være å kjøpe seg en sykkelhenger der barna kan plasseres mens du tråkker på pedalene. Du kan finne inspirasjon i vår artikkel om tester av sykkelhengere, hvor vi presenterer deg for de beste modellene på markedet. Der kan du også finne massevis av informasjon om valg av sykkelhenger, og vi guider deg igjennom alt du bør vite før du skal investere i en sykkelhenger.

Det finnes mange typer sykler å velge mellom, og dersom du hovedsakelig vil ha en sykkel for å få mer mosjon, så kan du vurdere en ergometersykkel som et alternativ. Da slipper du regn, vind, motvind og trafikkulykker, og du får fremdeles beveget kroppen. Vi har skrevet en artikkel om de beste ergometersyklene der vi hjelper deg med å finne den beste modellen til dine behov.


Specialized Turbo Vado 4.0 2020 – kraftig el sykkel

 • Best til sykling i by
 • Anbefalt av teknologimagasinet Techradar.com
 • Beskrives som «Lang rekkevidde med kraftig motor» av teknologimagasinet Techradar.com

Specialized Turbo Vado 4.0

Specialized Turbo Vado 4.0 2020 er blitt testet av det internasjonale teknologimagasinet Techradar.com i deres test av el-sykler, der de har funnet frem til de beste modellene. Sykkelen vekker begeistring hos ekspertene, som skriver at den har «en lang rekkevidde med kraftig motor». Dersom du lurer på hvilken elsykkel som er best, så gir ekspertene helt klart anbefale denne modellen – da den er blitt kåret til den beste el-sykkelen til bruk i by.

Techradar.com anbefaler produktet til leserne sine, og roser den for sin evne til å kjøre langt og i all slags terreng. De sammenligner den med en elektrisk scooter og mener at den faktisk er fullt utstyrt til å erstatte en bil eller en motorsykkel på korte avstander. Assistansen fra motoren er eksemplarisk, og de kraftige dekkene med sprutskjermer sørger for en sykkeltur som er både jevn og sikker. Den største fordelen ekspertene nevner er det kraftige batteriet som gjør det mulig å sykle veldig langt per lading. Ekspertene oppsummerer det slik: «Far out distancing the other bikes here, the Vado’s huge capacity battery will likely do multiple commutes before needing a recharge».

Bykjøring så lett som aldri før

Specialized Turbo Vado 4.0 2020 er ideell for deg som gjerne vil ha en sporty elsykkel som kan gjøre syklingen lettere. Modellen er spesiallaget til sykling i by eller på landeveien og gjør syklingen til en lek, og selv om den ikke er laget til terrengsykling så fungerer den likevel bra på ujevnt underlag.

Dette er en kraftig elsykkel sentermotor som gir en kraftig prestasjon, og du får hjelp når du tråkker på pedalene. Motoren kan assistere med en hastighet på opptil 28 km/t, og det er mer enn hos flere av konkurrentene. Derfor vil du komme enda raskere av sted. Dersom du lurer på hvor raskt en elsykkel kan kjøre, så må du være oppmerksom på at du kun må kjøre i 25 km/t på en type som denne Vado-en.

Stilen er sporty og enkel, og sittestillingen ligger også mot den sporty siden. Derfor vil du få en aerodynamisk sykling som går raskere enn vanlig.

Kan sykle raskt og lenge…

Specialized Turbo Vado 4.0 2020 har flere store fordeler, og en av dem er rekkevidden. Med et elsykkel batteri på 250 watt vil du kunne få en maksimal rekkevidde på opptil 130 kilometer, og det er veldig mye. Er du en sykkelentusiast og elsker lange turer så kan du kjøpe en rekkevidde-forlenger som gir nesten så mye som 200 kilometer.

Letthet er enda et nøkkelord for denne modellen da rammen er laget av aluminium. Det vil si at den har en lav vekt, og her ligger den på kun 15 kilo. Det er veldig lett og gjør modellen utrolig manøvrerbar. Det finnes 10 gir å velge mellom, så du vil enkelt kunne veksle mellom tråkkenes vanskelighetsgrad, og her er det snakk om Shimano gir.

Modellen har skivebremser for en høy sikkerhet og komplett kontroll, og for en bedre komfort er det også fjæring i gaffelen. Sykkelen kommer som en hel pakke, og det inkluderer også et robust bagasjebrett og sprutskjermer på begge hjul.

Spesifikasjoner ved Specialized Turbo Vado 4.0 2020 – nøkkelopplysninger

Produsent: Specialized
Type: Elsykkel herre
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 28 km/t
Maksimal rekkevidde: 130 kilometer
Vekt: 15 kilo


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 – elsykkel med lang rekkevidde

 • Kundefavoritt
 • Testvinner hos teknologimagasinet Wired.com
 • Kåret til «Beste yteevne på en elektrisk sykkel» hos teknologimagasinet Tomsguide.com
 • 4,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techadvisor.co.uk

 

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021

 

 

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 er et av de absolutt beste valgene du kan finne. Prisen er ikke lav, men kvaliteten er helt på topp. Modellen er blitt testet i tre forskjellige tester utført av henholdsvis teknologimagasinene Wired.com, Tomsguide.com og Techadvisor.co.uk, og alle de tre ekspertene er svært imponerte. Dersom du spør ekspertene om hvilken elsykkel du burde velge, så vil de klart anbefale denne modellen.

Wired.com er så imponerte over sykkelen at de kårer den til testvinner. De gir ekstra mye ros for den lille og kraftige motoren, den lette vekten og det flate styret som gjør det lett å manøvrere på alle slags underlag. Ifølge ekspertene kommer modellen med førsteklasses tilbehør som for eksempel vannavvisende skjermer – og som en ekstra bonus sørger den effektive støtdempingen for en behagelig tur. Opplevelsen blir oppsummert med ordene: «I put 40 miles on it in three days. It was so fun that it was hard to hop off.»

Tomsguide.com gir produktet ros for å være veldig lett å håndtere, og de er også fornøyde med det flotte designet som skjuler batteriet og får el-sykkelen til å fremstå som en helt vanlig sykkel. Prisen ligger godt nok i den dyre enden av skalaen, men ekspertene mener at det her er snakk om en av de beste el-syklene på markedet.

Techadvisor.co.uk gir også en positiv score på hele 4,5 av 5 stjerner, og de tilføyer at selv om batteriet har en lav kapasitet så kan du kjøre veldig langt på kun én lading.

Eksklusivt design

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 vil være den beste el-sykkelen til den forbrukeren som ser etter kremen av kremen på markedet. Det første du vil legge merke til er designet som er fantastisk flott. Her er det snakk om en elsykkel med et moderne og sporty uttrykk som forener det praktiske med det funksjonelle. Modellen ligger ikke mot den prisvennlige siden, så det er ikke en billig elsykkel – men til gjengjeld får du veldig mye for pengene du investerer.

Produktet er en elsykkel til herre, men den kan også brukes av kvinner. Den er laget av aluminium i rammen for å sikre en at den er lett, derfor veier den heller ikke mer enn ca. 15 kilo – det er lurt hvis du bor i en leilighet i tredje etasje.

Modellen har en sentermotor fra Brose, som gir en robust kjøring og holdbarhet, og du kan ha sykkelen i mange år.

Batteri til hele dagen

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 imponerer på flere områder, og batteriet er en av dem: Batteristørrelsen på 320 Wh gir en veldig lang kjøretid, og den maksimale rekkevidden ligger på hele 131 kilometer. Det er veldig mye.

Som en bonus kan du også kjøre veldig raskt for maksimumhastigheden for motoren ligger på 25 km/t. Er du i tvil om hvor raskt en elsykkel kan kjøre så er svaret 25 km/t – så her kan du bare gi full gass!

Du kan laste ned en tilhørende app til Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 som kan flere ting: Den kan blant annet styre batteriets kraft, se igjennom sykkelturene dine, se fakta om sykkelturen din og finjustere den kraften motoren bruker.

Sikkerheten er høy da det er integrerte for- og baklykter, og Pathfinder-dekkene sørger for en fin balanse med høy sklisikkerhet i all slags vær.

Spesifikasjoner ved Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 – nøkkelopplysninger

Produsent: Specialized
Type: Elsykkel herre
Stelltype: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 131 kilometer
Vekt: 15 kilo


Cube Nature H ONE Allroad 2021

 • Best til kombinert sykling på landevei og i skog
 • Fullt utstyrt 
 • Kraftige hydrauliske skivebremser fra Shimano
 • Kraftig Bosch motor

Cube Nature H ONE Allroad 2021

Cube Nature H ONE Allroad 2021 passer til deg som ser etter en elsykkel av god kvalitet som har en stor allsidighet. Modellen kan brukes på alle typer underlag og terreng, og derfor er den ideell til sykling både på landevei og i skog og ujevnt terreng.

Hvis du lurer på hvilken elsykkel du bør velge til kombinert sykling så vil dette kjøretøyet være et godt valg.

Sporty og aerodynamisk sykkel

Cube Nature H ONE Allroad 2021 er en av Cube sine mest moderne sykler, og den kommer med et sporty design som øker fremdriften når du sykler. Modellen er laget til den forbrukeren som gjerne komme seg raskt frem – uansett om det er på en landevei, på vei til jobb, butikken eller på en ujevn skogssti.

For å kunne klare alt av underlag og stigninger så er hjulene store og med Schwalbe Landcruiser dekk. Schwalbe er en kjent dekk-fabrikant, og her får du god kvalitet og et godt veigrep. Landcruiser-dekkene er utstyrt med et ekstra bra veigrep. Det samme gjelder bremsene, som er veldig viktige for sikkerheten. Modellen kommer med hydrauliske Shimano-skivebremser som bidrar til sikkerheten, for da vil du alltid ha full kontroll over bremsingen.

For å gi en bedre balanse og komfort når du sykler – spesielt på ujevnt underlag – så er det fjæring i Suntour-gaffelen.

Bosch motor

Cube Nature H ONE Allroad 2021 er utstyrt med en sterk sentermotor fra merket Bosch, som generelt sett er kjent for god kvalitet. Den sørger for en jevn og balansert assistanse til den manuelle pedalkraften når du tråkker, og motoren kan bistå med en fart på opptil 25 km/t. Dersom du lurer på hvor raskt en elsykkel må kunne kjøre så er svaret 25 km/t. Da kan du bare gi gass!

Motoren fungerer ved hjelp av et 500 Wh elsykkel batteri, og det gjør at du kan sykle ganske lenge. Den maksimale rekkevidden ligger på hele 120 kilometer, noe er veldig mye. Derfor kan du komme langt på sykkelturene dine på kun én lading.

Sykkelen kommer med alt det tilbehøret du har bruk for, og tilbehøret inkluderer en støtte, skjermer og et lyktesystem.

Spesifikasjoner ved Cube Nature H ONE Allroad 2021 – nøkkelopplysninger

Produsent: Cube
Type: Elsykkel herre
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 120 kilometer
Vekt: 25 kilo

Fordeler ved Cube Nature H ONE Allroad 2021

🔵Allsidig og best til kombinert sykling på landevei og i skog
🔵Standhaftige Schwalbe-dekk
🔵Suntour-gaffel
🔵Bosch motor
🔵Utrolig stor rekkevidde


Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex

 • Beste Christiania elsykkel

Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex

 

Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex er det perfekte valget for den forbrukeren som liker de moderne og klassiske lastesyklene, men som foretrekker en sykkel som er elektrisk drevet. Produktet er ikke blitt testet av eksperter, men vi har likevel inkludert den da det her er snakk om en unik elsykkel som er en lastesykkel.

Lastesykkel med motor

Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex er en klassisk lastesykkel som er kjent fra bymiljøet fra den danske bydelen Christiania i København. Her får du muligheten til å styre sykkelen sittende på setet, og styret og transportkassen er foran. Transportkassen er plassert på 2 hjul, og sammen med hjulet bak setet så har modellen 3 hjul. Det gir en bedre balanse og stabilitet.

Lastesykkelen er beregnet til transport av for eksempel barn eller større ting, og som foreldre gir dette en større kontroll over barna når de sitter foran. De er godt skjermet i forhold til om de skulle sitte bak på bagasjebrettet eller i en sykkelhenger.

Dette produktet er imidlertid ikke kun en vanlig lastestykkel, for den har en motor. Motorsystemet fungerer på samme måte som på alle andre el-sykler, og det er en klar fordel på en lastesykkel da det ofte er en del tyngre å sykle på en slik i forhold til en vanlig sykkel. Det betyr at du vil oppleve at du får mer hjelp til å tråkke på pedalene.

Shimano gir og god kontroll

Når du sykler på en lastesykkel så er det utrolig viktig med en god kontroll – ikke bare fordi sykkelen er tung, men det er spesielt viktig hvis du sykler med barn. Derfor er Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex utstyrt med fotbremser og skivebremser som sørger for at du har komplett kontroll over sykkelen.

Det finnes 7 gir av typen Shimano Nexus, og de anses som å være noe av det beste som finnes på markedet. Selv om produktet er litt større enn en vanlig sykkel så vil du likevel kunne komme langt med denne modellen. Den maksimale rekkevidden ligger på 70 kilometer. Lastesykkelen egner seg imidlertid best til bruk i by og på underlag som ikke er for ujevne. Det finnes ingen støtdemping, og derfor vil ujevnt underlag være ubehagelig å kjøre på.

Rammen er av aluminium, som er et lett materiale. Det gjør at modellen veier kun 35 kilo.

Spesifikasjoner ved Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex – nøkkelopplysninger

Produsent: Christiania Bikes
Type: Elsykkel med transportkasse
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal rekkevidde: 70 kilometer
Vekt: 35 kilo

Fordeler ved Christiania Bikes Model Light 7 Speed Unisex

🔵Beste elsykkel fra Christiania Bikes
🔵Lastesykkel med motor
🔵Høy sikkerhet og god balanse
🔵God plass til sykling med barn
🔵Shimano Nexus gir


Mustang Classic Electric elsykkel

 • Beste Mustang elsykkel

Mustang Classic Electric elsykkel

Er du på utkikk etter en velfungerende elsykkel og sverger til merket Mustang, så bør du se nærmere på Mustang Classic Electric. Her er det snakk om en herremodell, men du kan også få den som elsykkel til dame. Prisen er overkommelig, så du trenger ikke vente på et eventuelt tilbud på for å kunne kjøpe den. Den er imidlertid heller ikke en spesielt billig elsykkel.

Har litt av alt

Mustang Classic Electric elsykkel kommer i et attraktivt design, som er en sporty versjon av den klassiske herresykkelen. Stilen er enkel og har kun de nødvendige konstruksjonene slik at den fremstår som svært minimalistisk.

Sykkelen er utstyrt med en forhjulsmotor, og en av fordelene ved dette er at det kan være lettere for motoren å trekke når du skal opp bratte bakker. Motoren er veldig intelligent og hjelper deg på den måten du ber om. Det finnes for eksempel 5 nivåer av assistanse som du kan velge imellom alt etter hvor hardt terrenget er å sykle i.

Motoren kan bidra med hjelp med hastigheter på opptil 25 km/t. Er du i tvil om hvor raskt en elsykkel kan kjøre, så er svaret 25 km/t. Så her kan du bare suse av gårde!

Punkterings-beskyttede dekk

Mustang Classic Electric elsykkel kommer med flere detaljer som gjør den verdt å anbefale. Det gjelder for eksempel de brede dekkene som er sklisikre og har et godt veigrep. Som en bonus er de også beskyttet mot punktering. Det finnes i tillegg en «Walk Assist»-funksjon som gir motorkraft når du bare triller sykkelen. Dette er for eksempel smart hvis du må trille sykkelen opp en bratt bakke, for en elsykkel veier litt mer enn en vanlig sykkel.

Mustang Classic Electric elsykkel har et utmerket batteri som gir en maksimal rekkevidde på 40 kilometer. Det er langt ifra det lengste på markedet, men det passer bra hvis du hovedsakelig vil bruke den i hverdagen.

Vekten på 25 kilo ligger mot den tunge enden av skalaen, men Walk Assist vil hjelpe deg en del når du triller sykkelen.

Spesifikasjoner ved Mustang Classic Electric elsykkel – nøkkelopplysninger

Produsent: Mustang
Type: Elsykkel herre
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Forhjulsmotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 40 kilometer
Vekt: 25 kilo

Fordeler ved Mustang Classic Electric elsykkel

🔵Beste elsykkel fra Mustang
🔵Motor med forhjulstrekk
🔵5 nivåer for assistanse
🔵Punkterings-beskyttede dekk
🔵Walk Assist


Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame

 • Beste Gazelle elsykkel

Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame

Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame vil være et åpenbart valg hvis du er på utkikk etter en elsykkel og har en preferanse fra merket Gazelle. Gazelle er kjent for å lage kvalitetssykler, og her er det snakk om en elektrisk variant. Som en ekstra bonus så er prisen overkommelig slik at du vil få veldig mye for pengene.

Utrolig rekkevidde

Det du først vil legge merke til ved Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame, i tillegg til det flotte designet i en sporty og minimalistisk form, er rekkevidden. Rekkevidden på produktet er veldig lang på 180 kilometer, og det er mer enn hos de fleste av konkurrentene – også hvis de bruker en rekkevidde-forlenger. Det betyr at du kan sykle veldig langt, men husk at 180 kilometer er maksimum. I praksis avhenger rekkevidden av flere faktorer som vær, underlag, terreng og kjøring.

Uansett så er rekkevidden i en klasse for seg selv, og du vil kunne nyte den kraftige sentermotoren som gir en jevn og flytende hjelp med å tråkke. Du kan kjøre langt og raskt med hjelp fra motoren, da den kan bidra med hjelp ved hastigheter på opptil 25 km/t.

Til jevn kjøring

Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame er en elsykkel til dame som har mange bruksområder: Du kan bruke den til bruk i hverdagen og til å ta med på lengre sykkelturer, men den fungerer best til sykling i by eller på landevei. Selv om motoren er kraftig og modellen har brede og dekk til terreng, så er modellen produsert til bruk på underlag som ikke er for ujevnt.

Rammen er laget av aluminium, og vekten er i mellomklassen på 22,6 kilo. Materialet øker robustheten, og robusthet finner du også i de andre konstruksjonene: For eksempel i de solide Shimano Nexus girene og i den støtdempende gaffelen – samt i fotbremsen og skivebremsen.

Det finnes til sammen 7 gir på denne modellen, og det følger med en del tilbehør: Kjedebeskyttelse, lås, lykter og bagasjebrett.

Alt i alt får du her en elsykkel som har alt – og litt til.

Spesifikasjoner ved Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame – nøkkelopplysninger

Produsent: Gazelle
Type: Elsykkel dame
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 180 kilometer
Vekt: 22,6 kilo

Fordeler ved Gazelle Arroyo C70+ HMB 2020 Dame

🔵Beste Gazelle elsykkel
🔵Fantastisk rekkevidde
🔵Mye valuta for pengene
🔵Best til jevnt underlag
🔵Shimano gir og fjæring foran


Winther Superbe 4 2020 Dame

 • Beste Winther elsykkel

Winther Superbe 4 2020 Dame

Winther Superbe 4 2020 Dame kommer fra det anerkjente sykkelmerket Winther, og den er en av de første modellene fra Winther som har en sentermotor fra Bosch. Produktet har mange fordeler og er et godt valg for deg som sverger til Winther når du skal kjøpe sykkel.

Bosch sentermotor

Winther Superbe 4 2020 Dame er en flott elsykkel til dame med en oppdatert versjon av den klassiske utgaven. Den er mer sporty enn en tradisjonell modell, og stilen er strømlinjet og laget ut ifra minimalistiske prinsipper. Prisen er ikke lav, så hvis du har et stramt budsjett så kan du med fordel se om du finner et godt tilbud på modellen.

Den har som sagt en elsykkel sentermotor fra tyske Bosch, og det er en god garanti for bra kvalitet. Motoren leverer en jevn og stabil kraft til pedalene som du får glede av når du tråkker. Mens du sykler så gjør motoren tråkkene letter, og du vil oppleve å komme fram både raskere og enklere.

Winther Superbe 4 2020 Dame kan bidra med hastigheter på opptil 25 km/t. Lurer du også på hvor raskt en elsykkel kan kjøre, så er svaret 25 km/t. Så her kan du bare gi full gass!

Shimano-komponenter

Produktet har flere nøkkelområder, og ett av dem er rekkevidden. Motoren får kraft fra et 250 watt elsykkel batteri, og det er nok strøm til en rekkevidde på opptil 100 kilometer. Det er en del.

Rammen er laget av aluminium, som gir en lett vekt som ligger på 22 kilo. Det er bra uten å være prangende. Du kan bytte mellom 7 Shimano Nexus gir mens du sykler for å variere tyngden på tråkkene, og når du skal bremse så skjer det via fotbremser og skivebremser. Bremsene gir full kontroll over syklingen, noe som er viktig for sikkerheten.

 

Hjulene har en stor størrelse på 28 tommer, og de er utstyrt med dekk som har et godt veigrep som øker sikkerheten og kontrollen. Det følger med forskjellige typer tilbehør, og det inkluderer kjedebeskyttelse, lås og et lyktesystem.

Spesifikasjoner ved Winther Superbe 4 2020 Dame – nøkkelopplysninger

Produsent: Winther
Type: Elsykkel dame
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 100 kilometer
Vekt: 22 kilo

Fordeler ved Winther Superbe 4 2020 Dame

🔵Beste Winther elsykkel
🔵Sporty og minimalistisk
🔵Kraftig Bosch motor
🔵Shimano Nexus gir
🔵Høy sikkerhet og kontroll


Cannondale Quick Neo SL 2

 • Beste allround valg
 • Kåret til «Mest allsidige elsykkel» hos teknologimagasinet Wired.com

Cannondale Quick Neo SL 2

Cannondale Quick Neo SL 2 vil være et godt valg hvis du er på utkikk etter en velfungerende allround elsykkel til varierte formål. Modellen er blitt testet av teknologimagasinet Wired.com i en elsykkel test hvor ekspertene har forsøkt å finne ut av hvilken modell som er den beste el-sykkelen på markedet. Så hvis du lurer på hvilken elsykkel som er best, så vil ekspertene varmt anbefale dette kjøretøyet.

Wired.com kårer modellen til «Mest allsidige elsykkel». Det begrunner de med at den er god til alle slags underlag. Ekspertene fremhever at den både er morsom og enkel å bruke, uansett om du kjører på flatt underlag eller i kupert terreng. Som en ekstra bonus ligger prisen også i den lave enden av prisskalaen. På den negative side nevner ekspertene imidlertid at det kan være forvirrende å betjene motoren og lyset, men alt i alt anbefaler de modellen med ordene: «If you want to have an affordable ebike in your bike quiver that can serve as both a daily commmuter and for fun dirt rides on the weekend, this is a good pick.»

Til hverdag og sykkelturer

Cannondale Quick Neo SL 2 er en flott og moderne elsykkel til herre som oser av kvalitet og finesse. Den er veldig stilig å se på med en elegant utforming, og den vil garantert gi brukeren masse hjelp i hverdagen.

Modellen er laget til allround-bruk, derfor egner den seg godt både på turen til og fra jobb så vel som de lengre sykkelturene på fritiden. Den er utstyrt med et kraftig 250 Wh elsykkel batteri som gir en maksimal rekkevidde på opptil 60 kilometer. Det er en god rekkevidde uten å være den største på markedet.

Lett elsykkel

Cannondale Quick Neo SL 2 har en ramme i aluminium, og dette materialet er både slitesterkt og lett. Det betyr at kjøretøyet har en lav vekt på kun 16 kilo. Sammenlignet med andre el-sykler så ligger det helt klart i den lette enden av skalaen. Det vil gjøre det enklere å håndtere modellen – spesielt hvis du ikke bor i første etasje.

Modellen har 9 utvendige gir, og bremsen er en hydraulisk skivebrems. Det finnes ikke fotbremser på denne modellen. El-sykkelen har en fin fjæring både i setepinnen og gaffelen, og ellers er sykkelen laget slik at det ikke finnes noe overflødig på den. Den kommer derfor uten skjermer, lys, lås, kurv eller bagasjebrett.

Spesifikasjoner ved Cannondale Quick Neo SL 2 – nøkkelopplysninger

Produsent: Cannondale
Type: Elsykkel herre
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 60 kilometer
Vekt: 16 kilo

Fordeler ved Cannondale Quick Neo SL 2

🔵Toppscorer i elsykkel test
🔵Flott og moderne
🔵Til både praktiske og lengre sykkelturer
🔵9 gir
🔵Lav vekt


Integra XF1 150

 • Beste elektriske terrengsykkel

Integra XF1 150

Integra XF1 150 er en elektrisk terrengsykkel som er laget til både herrer og damer som elsker å kjøre i skogen eller i annet ujevnt terreng.

Modellen er ikke blitt testet av eksperter, men vi har allikevel valgt å ta den med i vår artikkel om tester av el-sykler da den ikke er til å komme utenom når vi har med elektriske terrengsykler å gjøre.

Til vill kjøring

Vil du ha en stabil og holdbar elektrisk terrengsykkel som du kan suse av sted med – selv under vanskelige forhold – så vil Integra XF1 150 være et åpenbart valg for deg. Produktet kommer i et sporty og rått design som er typisk for den typen sykler. Den er veldig solid og laget til å være den mest robuste på markedet.

Ett av nøkkelordene ved denne modellen er støtdemping – noe som er ekstra viktig når du sykler på ujevnt underlag. Denne modellen har flere støtdempere i både setepinnen og gaffelen, så her vil du få en komfortabel og sikker sykkeltur med en god balanse.

Kan kjøre opptil 115 kilometer

Som regel kan ikke en elektrisk terrengsykkel kjøre like langt på batteriet som vanlige el-sykler til bykjøring. Det er imidlertid annerledes med Integra XF1 150, som har et 630 Wh elsykkel batteri. Det er en høy styrke og gir opptil hele 115 kilometers rekkevidde.

Hvis du er godt kjent med elektriske terrengsykler så vil du oppleve å støte på noen av de beste komponentene på markedet – som blant annet inkluderer en Brose S-Mag motor og en Rockshow gaffel. Motoren er lydløs, men gir en høy yteevne når det gjelder akselerasjon. Som en bonus finnes det hydrauliske skivebremser og store terrenggående hjul på henholdsvis 29 og 27,5 tommer. Dekkene har et fast veigrep.

Spesifikasjoner ved Integra XF1 150 – nøkkelopplysninger

Produsent: Fantic
Type: Elektrisk terrengsykkel
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 115 kilometer

Fordeler ved Integra XF1 150

🔵Beste elektriske terrengsykkel
🔵Rått og sporty utseende
🔵Veldig robust med god støtdemping
🔵Lang rekkevidde
🔵Høy-akselererende Brose motor


E-FLY Nova Max

 • Beste E-FLY modell til damer
 • Dansk design
 • Fullt utstyrt
 • Energi nok til 80 kilometer

E-FLY Nova Max

 

E-FLY Nova Max vil være et godt valg for deg som leter etter den beste el-sykkelen fra E-FLY til damer. Her er det ikke snakk om en spesielt billig elsykkel, men den er helt klart overkommelig prismessig. Modellen er ikke blitt testet av eksperter, men vi har likevel inkludert den på grunn av modellens gode kvalitet.

God til hverdagsbruk, men også til lengre sykkelturer

E-FLY Nova Max ser ut som en helt vanlig damesykkel som er både elegant og enkel i designet. Stilen er klassisk og vil tiltale de fleste forbrukere. Produktet kommer imidlertid med en motor og et batteri som gir ekstra hjelp når du tråkker på pedalene. På den måten kommer du deg lettere fra A til B.

Denne modellen er velegnet til både daglige gjøremål og litt lengre sykkelturer, og rekkevidden ligger på maksimalt 80 kilometer. Det er bra uten å være prangende.

Alt det du trenger

E-FLY Nova Max vil være en god start hvis du aldri har hatt en elsykkel før, for den kommer med mange fordeler: For det første er den fullt utstyrt og produsert i dansk design. Modellen har til sammen 6 gir som vil være nok til hverdagsbruk, og det finnes også en god støtdemping i setepinnen og gaffelen. Du vil derfor få en komfortabel, sikker og velbalansert kjøretur.

Modellen har en sterk sentermotor som leverer en god kraft, men den er samtidig stillegående. Det finnes et stort og lettleselig display med en rekke ulike funksjoner, og det følger også med et komplett sett med lykter som har en automatisk av- og på-funksjon.

Modellen har fotbremser for en enkel bremsing – samt en håndbrems på begge hjul. Sykkelen er i tillegg utstyrt med et solid bagasjebrett og en kraftig støtte. Vekten er god da den ligger på 22 kilo – noe som ikke er altfor lavt.

Spesifikasjoner ved E-FLY Nova Max – nøkkelopplysninger

Produsent: E-FLY
Type: Elsykkel dame
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 80 kilometer
Vekt: 22 kilo

Fordeler ved E-FLY Nova Max

🔵Beste E-FLY til damer
🔵Flott og attraktiv elsykkel til dame i klassisk design
🔵Til både daglige gjøremål og lengre sykkelturer
🔵Har alt det du har bruk for
🔵Stort og lettleselig display


Batavus Stratos EGO

 • Best til pendleren
 • Kraftig Bosch motor
 • Stor utstyrspakke
 • Stilrent og fint design

 

Batavus Stratos EGO

Batavus Stratos EGO vil være et perfekt valg for deg som gjerne vil bruke sykkelen din til å pendle frem og tilbake. Det kan være til og fra jobb, handleturen eller andre aktiviteter. Modellen er ikke blitt testet av eksperter, men vi har likevel inkludert den her på grunn av alle de gode kvalitetene.

Kraftig motor fra Bosch

Batavus Stratos EGO er en flott og attraktiv elsykkel til herre som ser ut som en helt vanlig klassisk herresykkel. Stilen er enkel, ren og laget til praktisk bruk. Modellen er utstyrt med en kraftig sentermotor fra merket Bosch av typen Active Line, som er en garanti for en god kvalitet. Sammen med elsykkel-batteriet på 400 watt kan du derfor sykle veldig langt, og den maksimale rekkevidden ligger på 90 kilometer. Det er bra og gir deg også nok handlingsrom til lengre sykkelturer.

Rammen er laget av lettvektmaterialet aluminium, og det betyr at vekten er forsøkt holdt nede. Med sine 27 kilo er ikke Batavus Stratos EGO den letteste modellen på markedet. Den er heller ikke den billigste, men du får til gjengjeld mye valuta for pengene. Hvis har et stramt budsjett så kan du lete etter tilbud på denne modellen.

Kommer med full pakke

Batavus Stratos EGO kommer med alt det utstyret du vil få bruk for. Derfor trenger du ikke kjøpe masse utstyr separat, for du får det med på kjøpet. Med denne modellen følger det blant annet med en kraftig støtte til å sette fra seg sykkelen, et solid bagasjebrett og et sett med lykter for best mulig sikkerhet.

Modellen har 7 gode Shimano Nexus-gir som muligens er den beste kvaliteten som finnes på markedet – i tillegg til Shimano fotbremser og rullebrems.

El-sykkelen har også en god støtdemping som gir en tryggere, velbalansert og mer behagelig sykkeltur.

Spesifikasjoner ved Batavus Stratos EGO – nøkkelopplysninger

Produsent: Batavus
Type: Elsykkel herre
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 90 kilometer
Vekt: 27 kilo

Fordeler ved Batavus Stratos EGO

🔵Beste elsykkel til pendleren
🔵Klassisk herresykkel-design
🔵Bosch Active Line motor
🔵God rekkevidde
🔵Kommer med alt det du har bruk for


Batavus Genova E-GO

 • Best til prisen
 • Kraftig forhjulmotor
 • Flott og enkelt design
 • Krever lite vedlikehold

Batavus Genova E-GO

Batavus Genova E-GO vil være et godt valg for deg som er på utkikk etter en elsykkel til dame der du får mye for pengene. Modellen har stort sett alt det den moderne kvinne vil trenge. Her er det ikke snakk om en billig elsykkel, men prisen er på et nivå som de fleste kan ha råd til.

Klassisk damesykkel med mange fordeler

Batavus Genova E-GO er en flott damecykel med et klassisk utseende som oser av kvalitet og eleganse. Stellet er av aluminium, og det klarer å være både kraftig og lett samtidig. Aluminium er et lett materiale, og produktet veier heller ikke mer enn 23,2 kilo. Vekten ligger imidlertid ikke i den lave enden av skalaen når du har med el-sykler å gjøre.

Selve konstruksjonen på rammen er til gjengjeld kraftig og robust, og derfor kan du være sikker på å kunne sykle stabilt og trygt. De store Schwalbe-dekkene har den fordelen at de har et fast veigrep, noe som også forbedrer sikkerheten.

Modellen har en kraftig forhjulmotor, og det betyr at du får ekstra hjelp til de aller bratteste bakkene. Det finnes 5 forskjellige hjelpenivåer du kan velge imellom, og de gir en assistanse med ulik kraft.

Rekkevidde på opptil 120 kilometer

Batavus Genova E-GO har som sagt mange fordeler, men ett av nøkkelordene er rekkevidde. Elsykkelen har er kraftig batteri på 500 Wh, og det gir en utrolig lang rekkevidde. Maksimalt ligger den på opptil 120 kilometer, noe som er veldig mye.

Modellen vil også være et godt valg hvis du ikke er så teknologisk anlagt når det gjelder vedlikehold: Produktet har en lukket kjedekasse som sikrer et enkelt vedlikehold.

Produktet har en god fjæring som både gir en tryggere og mer komfortabel kjøretur, derfor finnes det støtdempere i gaffelen. Som en ekstra bonus har den Shimano-gir og Shimano-bremser. Du får Batavus Genova E-GO ferdig montert, så den er klar til bruk med én gang.

Spesifikasjoner ved Batavus Genova E-GO – nøkkelopplysninger

Produsent: Batavus
Type: Elsykkel dame
Rammemateriale: Aluminium
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 120 kilometer
Vekt: 23,2 kilo

Fordeler ved Batavus Genova E-GO

🔵Beste elsykkel til prisen
🔵Klassisk damesykkel-design
🔵Schwalbe-dekk med et godt veigrep
🔵5 hjelpe-nivåer
🔵Fantastisk rekkevidde


E-FLY VIA Herre N7

 • Beste E-FLY modell til herrer
 • Lang rekkevidde
 • Kraftig sentermotor
 • 7 slitesterke Shimano Nexus-gir

 

E-FLY VIA Herre N7

E-FLY VIA Herre N7 vil være et bra valg hvis du ser etter en E-FLY herresykkel som har alt man trenger. Modellen er både flott, funksjonell og kommer med moderne teknologi som gir ekstra «medvind på sykkelturen». Her er det ikke snakk om en billig elsykkel, men prisen er imidlertid overkommelig.

Flott elsykkel med alt du trenger

E-FLY VIA Herre N7 er en attraktiv elsykkel til herrer som er flott og stilig. Den ser ut som en klassisk herresykkel og er enkel å bruke. Produktet er brukervennlig og laget av aluminium, noe som gir en lavere vekt.

Modellen er svært allsidig og har mange bruksformål. Den er for eksempel er ideell til pendleren som skal til og fra jobb, men den er også fordelaktig når du skal handle mat, til aktiviteter eller hente barn. Du kommer lett av gårde ved hjelp av den effektive motoren som hjelper til når det er nødvendig. Modellen har en kraftig sentermotor som er god til å fordele hjelpen og samtidig opprettholde en god balanse.

110 kilometers rekkevidde

Sammen med motoren finnes det et 468 Wh elsykkel batteri som gir en sterk kraft. Det betyr at du faktisk kan sykle opptil 110 kilometer på én lading. Det er mye for en elsykkel, og derfor kan du også enkelt bruke produktet til de lengre sykkelturene på fritiden.

E-FLY VIA Herre N7 har 7 gir, og her er det snakk om Shimano Nexus gir som er av den beste kvaliteten som finnes på markedet. Modellen har også et display som gir deg en god oversikt slik at du kan følge med på sykkelturen, hydrauliske skivebremser og fotbrems. Selve sittestillingen ligger mot den sporty siden, noe som vil hjelpe deg med å komme raskere frem. Dekkene er punkterings-beskyttede, og det finnes integrerte lykter og et bagasjebrett.

Kort sagt så har E-FLY VIA Herre N7 alt det du vil få bruk for.

Spesifikasjoner ved E-FLY VIA Herre N7 – nøkkelopplysninger

Produsent: E-FLY
Type: Elsykkel herre
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 110 kilometer

Fordeler ved E-FLY VIA Herre N7

🔵Beste E-FLY herresykkel
🔵Overkommelig pris
🔵Lang rekkevidde
🔵7 Shimano Nexus-gir
🔵Punkterings-beskyttede dekk


Specialized Como 5.0

 • Best til den motebevisste forbrukeren
 • Svært behagelig sittestilling
 • Stort elsykkel batteri for mange kilometer
 • Sporty design med massevis av utstyr

 

Specialized Como 5.0

 

Specialized Como 5.0 vil være et åpenbart valg for den forbrukeren som gjerne vil ha en stilig elsykkel som oser av eksklusivitet og stilfullhet. Prisen ligger klart mot den dyre enden av prisskalaen, men du får veldig mye kvalitet for pengene. Hvis du har et stramt budsjett så kan du se om du finner et tilbud på modellen.

Hvis du lurer på hvilken elsykkel som er best til den motebevisste, så vil denne modellen være et godt valg.

Vekker misunnelse på landeveien

Specialized Como 5.0 er muligens det ultimate luksus-kjøretøyet – og modellen har alt man kan trenge. Det inkluderer blant annet et utrolig flott design med en sporty look. Her er det snakk om en elsykkel med en lav innstigning slik at personer med fysiske plager også vil kunne bruke den. Det finnes tilbehør i form av både integrerte lykter og et solid bagasjebrett samt Nimbus-dell med et fast veigrep.

Produktet har en ramme av aluminium som gir en lett vekt, og den ligger på kun 17 kilo. Det er veldig lett og gir en enkel manøvrering. Den lave vekten er også smart hvis du ikke bor på bakkeplan, men i tredje etasje. Modellen er ideell til flere formål – enten du vil bruke den til pendling til og fra jobb, eller til de lengre sykkelturene på landeveien.

Du vil kunne komme langt med Specialized Como 5.0, for den maksimale rekkevidden ligger nemlig på 100 kilometer. Det er bra for en moderne elsykkel. Du vil kunne få ekstra hjelp fra motoren hvis du har behov for det når du tråkker på pedalene, og motoren kan assistere med en fart på opptil 25 km/t. Er du i tvil om hvor raskt en elsykkel kan kjøre så er svaret 25 km/t – da kan du bare sykle i vei.

Brose motor

Modellen er utstyrt med en sentermotor, og den er av merket Brose. Brose er et kjent merke innen motorer til el-sykler, og derfor er du sikret en solid og robust fremdrift. Batteriet er på 500 Wh, og sammen med motoren så vil det kunne gi en god fremdrift.

Denne modellen har også gir og bremser fra Shimano, og de gir en solid holdbarhet. Det finnes til sammen 11 gir å velge mellom. Modellen har også er en integrert skjerm som gjør at du kan holde øye med data fra sykkelturen din, og her kan du også se status på batteriet. Fjæringen med støtdempere er innebygd for en bedre balanse og større komfort.

Alt i alt er dette et godt valg for den mote- og kvalitetsbevisste forbrukeren.

Spesifikasjoner ved Specialized Como 5.0 – nøkkelopplysninger

Produsent: Specialized
Type: Elsykkel dame
Rammemateriale: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 100 kilometer
Vekt: 17 kilo

Fordeler ved Specialized Como 5.0

🔵Best til den motebevisste forbrukeren
🔵Lav innstigning
🔵Nimbus-dekk
🔵100 kilometers rekkevidde
🔵Kraftig Bose motor


SCO Premium Shopper

 • Best av de billige

SCO Premium Shopper

 

SCO Premium Shopper er et fordelaktig valg for deg som gjerne vil ha en prisvennlig elsykkel til dame som er den beste av de billigste.

Elsykkel til daglige gjøremål

SCO Premium Shopper er en flott og klassisk elsykkel til dame, i en litt gammeldags stil. Sykkelen egner seg spesielt godt til bruk til å ta seg av de daglige gjøremålene som innkjøp, pendling til jobb og andre småting. Det betyr imidlertid ikke at den ikke kan brukes på lange turer dersom du vil ha luft i håret på landeveiene.   Til sammen ligger den maksimale rekkevidden på opptil 65 kilometer. Det gir kilometer i budsjettet, men sammenlignet med andre el-sykler så er ikke rekkevidden i den høye enden av skalaen.

SCO Premium Shopper egner seg best til sykling på landeveier, sykkelstier og annet jevnt terreng. Derfor er den ikke ideell til sport- eller terrengsykling. Legg merke til at det ikke er noen fjæring.

Kommer med alt du har behov for

SCO Premium Shopper er en elsykkel til dame, men i og med at den har en lav innstigning så vil den også være ideell til personer med fysiske plager. Modellen har er en velfungerende motor som er slitesterk og pålitelig, og du kan være sikker på å få den assistansen du trenger. Når du tråkker på pedalene så jobber motoren, og du vil komme raskere frem og lettere opp bratte bakker.

Modellen har en robust ramme som er laget av aluminium, og det følger med mye tilbehør som gjør sykkelen fullstendig. Det inkluderer et lyktesystem, en støtte, et bagasjebrett og skjermer slik at du ikke blir skitten mens du sykler.

Modellen har 7 gir å velge mellom samt felgbremser.

Spesifikasjoner ved SCO Premium Shopper – nøkkelopplysninger

Produsent: SCO
Type: Elsykkel dame
Rammemateriale: Aluminium
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 65 kilometer
Vekt: 24,5 kilo

Fordeler ved SCO Premium Shopper

🔵Beste elsykkel av de billige
🔵God pris
🔵Ideell til daglige gjøremål
🔵Best til jevnt terreng
🔵Fordelaktig til personer med fysiske plager


Batavus Altura E-go!

 • Vår anbefaling

 

Batavus Altura E-go

Produktet er vår personlige anbefaling, så dersom du lurer på hvilken elsykkel som er best så vil denne modellen være et godt valg.

Futt og krefter til sykkelturen

Hvis du er på utkikk etter en svært velskapt elsykkel til dame som virkelig kan imponere på landeveien, så vil Batavus Altura E-go være et godt valg. Prisen er ikke i den lave enden av skalaen, så hvis du gjerne vil ha denne modellen så kan du sjekke om det finnes noen gode tilbud på sykkelen.

Modellen er velskapt både utvendig og innvendig, og designet er elegant, enkelt og stilfullt – perfekt til den moderne kvinnen. Du vil ikke kunne se at det er en elsykkel, for den kraftige sentermotoren er skjult. Sentermotoren på produktet er spesialdesignet til å gi en fantastisk balanse, og derfor vil du ikke føle den når du kjører. Motoren er laget av det kjente merket Bosch.

Som en ekstra bonus så finnes det «Walk Assist» i motoren – det betyr at den også kan hjelpe til når du triller sykkelen – for eksempel hvis dus har den godt lastet med handlevarer og poser, eller om du skal trille den opp en bakke.

Ideell til forbrukeren med fysiske plager

Batavus Altura E-go har en lav påstigning i rammen– som er laget av aluminium. Aluminium gir sykkelen en lett vekt, og det gjør at sykkelturen blir mer jevn og lett. Vekten uten batteri ligger på 23 kilo, noe som er veldig bra. Den lave påstigningen er ideell til den brukeren som har fysiske plager, for det vil være enklere å komme seg opp på sykkelsetet.

Denne modellen er produsert til både korte og lange sykkelturer, og dersom du kjører på et fulladet batteri så kan du få hjelp og støtte i opptil 100 kilometer.

Det er flere fordeler ved Batavus elsykkel, og det inkluderer blant annet Aerflow-forlykten som gir ekstra sikkerhet mens man sykler da andre trafikanter kan se den fra siden. Det finnes 7 Shimano Nexus-gir, og den typen er blant de sterkeste og mest holdbare på markedet.

Modellen har hydrauliske felgbremser og fotbremser, og både setepinnen og gaffelen er utstyrt med effektiv fjæring. Det betyr at kjøreturen din vil bli mye mer behagelig og trygg med mindre humper.

Spesifikasjoner ved Batavus Altura E-go – nøkkelopplysninger

Produsent: Batavus
Type: Elsykkel dame
Stelltype: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 25 km/t
Maksimal rekkevidde: 100 kilometer
Vekt: 23 kilo

Fordeler ved Batavus Altura E-go

🔵Anbefalt i elsykkel test
🔵Sterk Bosch sentermotor
🔵Walk Assist
🔵Lav innstigning
🔵7 Nexus-gir


Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame!

 • Anmelderrost

Kalkhoff-Agattu-1.B-Move-Dame

 

Elegant til hverdagsbruk

Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame ser ut som en helt vanlig damesykkel av den sporty typen, og hvis du ikke vet det så kan du ikke se at den har en motor. Uttrykket er elegant og stilfullt, og modellen vil være et godt valg for den kresne kvinnelige sykkelentusiasten som gjerne vil ha litt hjelp med syklingen i hverdagen.

Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame har en ramme som er laget av aluminium, og det betyr at det her er snakk om en lettvektsykkel som er lett å håndtere – noe som er spesielt fordelaktig hvis du ikke bor i første etasje.

Modellen er ikke en billig elsykkel, men prisen er helt klart overkommelig. Har du et stramt budsjett så kan du se etter et godt tilbud på denne el-sykkelen.

Lang rekkevidde

Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame er ideell til både den syklisten som vil bruke den til daglige gjøremål – og til den som gjerne vil sykle litt lengre. Den går på et 36 volts batteri som gir en maksimal rekkevidde på opptil 100 kilometer per lading. Det er en del.

Den velplasserte sentermotoren sørger for «ekstra medvind på sykkelturen», og den er ekstra robust og langtidsholdbar. Motoren er fra Bosch, så du kan være sikker på at du får mye kvalitet for pengene.

Det finnes 7 gir som gjør det lettere å bytte mellom pedalenes motstand, og her er det snakk om innvendige gir. Som en bonus kommer modellen med sikre felgbremser, fotbremser og bremsekaliber, og det finnes i tillegg en støtte, bagasjebrett, skjermer og lykter både foran og bak.

Fjæringen i setepinnen og gaffelen gir en mer behagelig, balansert og trygg sykkeltur.

Spesifikasjoner ved Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame – nøkkelopplysninger

Produsent: Kalkhoff
Type: Elsykkel dame
Rammetype: Aluminium
Motortype: Elsykkel sentermotor
Maksimal hastighet: 20 km/t
Maksimal rekkevidde: 100 kilometer

Fordeler ved Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame

🔵Anbefalt i elsykkel test
🔵Damesykkel til hverdagsbruk
🔵Bosch motor
🔵7 gir
🔵Lang rekkevidde


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Elsykkel best i test: Hvilken elsykkel er den beste?
Det finnes mange gode el-sykler på markedet, og i vår artikkel om el-sykler har vi gjennomgått 19 av de beste. De mest populære blant ekspertene er Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021, Batavus Altura E-go, Kalkhoff Agattu 1.B Move Dame, Specialized Turbo Levo 2021 Unisex, Cannondale Quick Neo SL 2, SCO Premium Shopper og Specialized Turbo Vado 4.0 2020.

Hvilken elsykkel skal jeg velge – hva bør jeg være oppmerksom på?

Det finnes flere gode el-sykler å velge mellom, men først og fremst må du velge enten en elsykkel til herre eller til dame. Sjekk motortype og konstruksjon samt materiale. Vekt kan være en faktor. Det er også viktig med hastighet, sikkerhet, batteri, innstigning og rekkevidde. Du kan også se hva ekspertene skriver når du velger en ny elsykkel: Best i test eller toppscorer-stempelet vil vitne om at det er snakk om et vellaget produkt som det er verdt å investere i.
Har jeg bruk for en elsykkel?
En elsykkel vil være ideell for deg som sykler mye og som har bruk for litt ekstra hjelp når det er tungt. En elsykkel har den fordelen at du får mosjon, men også at du får litt hjelp på de vanskeligste stedene. På den måten blir hverdagens sykkeltur litt enklere, og du vil kunne sykle lenger. El-sykler vil også egne seg godt til personer med fysiske plager eller eldre – for de kan hjelpe til før det gjør vondt. Med en elsykkel vil du eventuelt kunne bytte ut bilen din og få en økonomisk gevinst

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere