Elektrisk tannbørste testoversikt: Vårt bud på de beste elektriske tannbørstene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: november 20, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Elektrisk tannbørste testoversikt: Vårt bud på de beste elektriske tannbørstene

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Elektriske tannbørster har de siste årene blitt både bedre og billigere enn tidligere. Mange tannleger fremhever at elektriske tannbørster er mer effektive enn vanlige tannbørster, spesielt når det kommer til å fjerne plakk og bakteriebelegg.

I denne artikkelen gjennomgår vi en rekke testvinnende elektriske tannbørster, slik at du kan få en oversikt over hvilken modell som passer deg best.

Hvis du vil vite mer om de ulike testene, kan du finne en liste med linker til kildene vi har brukt nederst i artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Seneste endring:

Vi har utvidet artikkelen vår med ytterligere to elektriske tannbørster: Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 har en Easy Start-funksjon som gjør det lettere å gradvis komme i gang med den elektrisk tannbørsteteknologien, noe som gjør den ideell for eldre personer som ikke er vant til avansert tannpleie, mens Oral-B iO3 intelligente trykkontroll, som indikerer trykknivåer under børsting, er et godt valg for de med følsomme tenner og tannkjøtt, da den gir tilpassbar komfort og redusert risiko for følsomhet.

Tidligere endringer:

3. april 2023

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av elektriske tannbørstene i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte elektriske tannbørstene

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper elektrisk tannbørste

 • Rengjøringsmoduser

  Før du kjøper en elektrisk tannbørste bør du tenke over hva slags rengjøringsmoduser du vil at den skal ha. Noen elektriske tannbørster kommer med mer enn én rengjøringsmodus, slik at du kan velge den modusen som passer best. Eksempelvis finnes “Daglig rengjøringsmodus” som er egnet for daglig plakkfjerning. Et annet eksempel er “poleringsmodus” som polerer tennene og bridrar til gradvis bleking.

  Hvis du har sensitive tenner og tannkjøtt kan du velge “Sensitiv modus”. “Massasjemodus” masserer tannkjøttkanten skånsomt, og “Deep clean-modus” bruker lengre tid for å sikre at alle kriker og kroker rengjøres ordentlig. Dette er noen av de vanligste rengjøringsmodusene for elektriske tannbørster. Noen lar deg til og med kombinere forskjellige moduser og intensiteter for å skape den perfekte børsteopplevelsen. En annen faktor som påvirker hvor effektiv rengjøringen din er, er strøk per minutt. Et høyere tall betyr mer effektiv rengjøring, og i gjennomsnitt ligger strøk per minutt på rundt 30 000.

 • Batterilevetid

  En annen faktor å vurdere når du kjøper en elektrisk tannbørste er hvor lenge batteriet varer. Avhengig av batteriets kraft, bør du kunne bruke tannbørsten mellom 5 og 14 dager før den må lades opp. Noen elektriske tannbørster av høy kvalitet kan ha en batteritid på opptil 30 dager. I gjennomsnitt tar det mellom 8-15 timer å fullade en elektrsik tannbørsten, men dette varierer fra modell til modell.

 • Funksjoner

  Det er viktig å vite hvilke funksjoner den elektriske tannbørsten har. Noen elektriske tannbørster har en timer for å sikre at du pusser tennene i de anbefalte to minuttene. Andre vil ha trykksensorer som vil fortelle deg om du pusser for hardt og kan skade tannkjøttet. Noen elektriske tannbørster kobles til og med til smarttelefonen din via Bluetooth for å hjelpe med å spore og forbedre pussevanene dine og varsler om børstebytte, slik at børsten ikke overbrukes og får mindre renseeffekt. Vurder hvilke funksjoner som er viktigst for deg når du velger en elektrisk tannbørste.

 • Pris

  Når du skal kjøpe en elektrisk tannbørste bør du tenke på hvor mye penger du vil bruke. Dyrere modeller koster rundt 3000 kr og har vanligvis lengre batteritid, Bluetooth-tilkobling, 30-sekunders sonebytte-timer m.m. Billigere modeller koster rundt 100 kr og de fleste har dårligere batteritid og mangler trykksensorer. Det er viktig å vite hva du vil ha av børsteopplevelsen din, da noen av de rimeligere modellene faktisk kan være tilstrekkelig for daglig bruk -spesielt hvis du er en som ikke bryr deg om høyteknologiske funksjoner.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Det anbefales å lese hva andre synes om det spesifikke produktet du planlegger å kjøpe. Forbrukeranmeldelser kan gi innsikt i hvor godt den elektriske tannbørsten fungerer og om den har et brukervennlig grensesnitt, hvor lenge batteriet faktisk varer osv. Ekspertanmeldelser kan gi innsikt om spesifikke funksjoner og hvordan du kan bruke dem på best mulig måte .

arrow-more

Oral-B iO Series 9 - effektiv og brukervennlig elektrisk tannbørste

 • check Toppscorer på PriceRunner - med høy vurdering på 4.5/5
 • check TechRadar anbefaler - med 4.5/5 stjerner i rating
 • check 4,6/5 hos Amazon
 • check 4,7/5 hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Oral-B iO Series 9:

 • Unikt rundt børstehode med milde mikrovibrasjoner
 • 3D Tannsporingsfunksjon
 • Ulike innstillinger for å tilpasse børstingen din

Forbrukerlivs vurdering

Den elektriske tannbørsten Oral-B iO er et godt valg for deg som leter etter en elektrisk tannbørste av høy kvalitet, som også har Bluetooth-tilkobling. Selv om appen noen ganger kan være unøyaktig, endrer ikke dette på den generelle gode funksjonaliteten og veiledningen børsten gir.

I tillegg er denne modellen stillegående og har hurtiglading (fullladet på bare 3 timer). Den eneste ulempen med denne elektriske tannbørsten er at det kan være litt dyrt å bytte børstehode. Likevel synes vi den fortjener en høy plassering på vår liste, grunnet de overnevnte funksjonene, den generelle kvaliteten og brukervennligheten.

Fordeler

 • Innebygd skjerm
 • Hurtiglading
 • Inkludert reisedeksel
 • Smart trykksensor
 • 7 moduser

Ulemper

 • Litt dyrt å bytte børstehode

Den elektriske tannbørsten Oral-B iO Series 9 har et unikt rundt børstehode, med milde mikrovibrasjoner. Dette bidrar til å fjerne plakk og bakterier fra tennene mer effektivt enn ved bruk av en vanlig tannbørste. Den er spesielt laget for de som ønsker en brukervennlig elektrisk tannbørste, med smarte funksjonene, slik som app-tilkobling og OLED-skjerm.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Oral-B iO Series 9

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Vibrasjoner
 • Antall funksjoner: 7
 • Batteritid: 21 dager
 • Ladetid: 180 min
 • Antall strøk/min: 20000
 • Børstehoder: 4
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

Overlegen børsteopplevelse
Den elektriske tannbørsten Oral-B iO Series 9 er et toppprodukt med brukervennlige funksjoner, slik som en 2-minutters timer. Den har også en 3D-tannsporingsfunksjon som, ved hjelp av Bluetooth-tilkobling, sporer bevegelsene dine og sørger for at hver enkelt tann blir grundig rengjort.

I tillegg har den et innebygd system som overvåker hvor hardt du pusser tennene. Hvis du pusser for hardt, vil tannbørsten indikere dette med rødt lys. På denne måten er det lettere å opprettholde en sunn pusserutine, uten at du trenger å bekymre deg for å skade tennene.

Tannbørsten vil også lyse grønt når du pusser på en god og riktig måte. Dette sikrer at du får mest mulig ut av hver tannpuss. Det tannlegeinspirerte runde børstehodet, med en vridd bust, fjerner mer plakk enn ved bruk av tradisjonelle tannbørster.

Lavt støynivå + 7 moduser
Den elektriske tannbørsten i iO Series 9 er mer stillegående enn de tidligere Oral-B-børstene. Dette bidrar til en mer behagelig opplevelse, da tannbørsten er mindre forstyrrende og mer diskret. Selv om den er stillegående er den likevel svært effektiv.

Med syv ulike moduser kan denne elektriske tannbørsten skreddersys for å møte dine spesifikke behov. Den kraftige magnetiske hurtigladeren og reisedekselet (med innebygd lader) gjør det enkelt å holde tannbørsten oppladet mens du er på farten. I tillegg har den et slankt og stilig desig, som gjør at den tar seg godt ut på ethvert bad.

Hva sier brukere og eksperter om Oral-B iO Series 9?

Den elektriske tannbørsten Oral-B iO har fått toppkarakterer fra både eksperter og forbrukere. Den har fått toppscore i Pricerunner sin test, og en vurdering på 4,5/5 fra Techradar.com for sin evne til å fjerne plakk og det faktum at den gir tilbakemeldinger i sanntid.

Basert på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker og Amazon, har den en gjennomsnittlig vurdering på 4,7/5 stjerner. Forbrukerne roser de ulike modusene, og at de får god veiledning gjennom tannpussen.

Mer om Oral-B iO Series 9

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Vibrasjoner
 • Antall funksjoner: 7
 • Batteritid: 21 dager
 • Ladetid: 180 min
 • Antall strøk/min: 20000
 • Børstehoder: 4
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 - elektrisk tannbørste med tidtaker og pacer

 • check 4,4/5 hos Testhut.com
 • check 4,5/5 hos ToothbrushAdvisor.co.uk
 • check 4/5 hos ElectricTeeth.com
 • check 4,6/5 hos Google Shopping
 • check 4,5/5 hos Amazon

Se priser og tilbud på Philips Sonicare ProtectiveClean 4300:

 • Avansert lydteknologi
 • BrushSync-teknologi
 • Enkelt startprogram

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 skiller seg ut med sine fornuftige funksjoner og evne til å gi gjennomgående gode rengjøringsresultater. Brukervennligheten gjør den til et godt valg for personer som ønsker en problemfri tannpleierutine. Vi liker trykksensoren, som aktivt beskytter tannkjøttet mot for høyt trykk og sikrer en skånsom, men effektiv rengjøring.

La oss nå ta for oss den lille ulempen: Noen brukere vil kanskje synes at ladeprosessen tar litt lang tid. Vi ser imidlertid på dette som en mulighet snarere enn en ulempe. Den lange ladetiden er en nødvendighet for tannbørstens eksepsjonelt lange batteritid, noe som reduserer hyppigheten av opplading. Etter vår mening er Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 et pålitelig og budsjettvennlig valg som tilbyr førsteklasses tannpleie uten at det koster skjorta.

Fordeler

 • Veileder deg med fargekodede lys til å legge på det ideelle trykket
 • Kan brukes av flere familiemedlemmer med forskjellige børstehoder
 • Praktiske påminnelser om å bytte ut børstehodene
 • God batteritid
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • Ladeprosessen kan være treg

Easy Start-funksjonen i Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 øker gradvis børsteintensiteten i løpet av de første 14 gangene, noe som gir en skånsom introduksjon til elektrisk tannbørsting. Vi tenker at dette er spesielt gunstig for eldre personer som kanskje ikke er vant til slik teknologi, da de på en mer skånsom måte kan ta i bruk avansert tannpleie i sine rutiner.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonisk
 • Antall funksjoner: 2
 • Batteritid: 14 dager
 • Ladetid: 780 min.
 • Antall rotasjoner: 0 rpm
 • Antall pulseringer/oscillasjoner: 62000bpm
 • Innebygd trykksensor: Ja
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll: Nei
 • Innebygd timer: Ja

Sonisk rengjøring og skånsom trykkpåminnelse

I jakten på optimal munnhygiene er Philips Sonicare ProtectiveClean 4300-tannbørsten en god følgesvenn. Den smarte gjenkjenningsfunksjonen i børstehodet, som er basert på mikrochip-teknologi, gjenkjenner og synkroniserer det intelligente børstehodet sømløst med tannbørstehåndtaket. Denne funksjonen handler ikke bare om bekvemmelighet; den gir deg også intelligente påminnelser, for eksempel om når det er på tide å bytte børstehode, slik at munnhygienen holder seg på topp.

Profftips: For å maksimere fordelene med trykksensoren anbefaler vi at du opprettholder et forsiktig, jevnt trykk under tannpussen. La tannbørsten gjøre jobben for deg, slik at du får en grundig og trygg tannpuss.

Forbedret tannkjøtthelse og plakkfjerning

Denne elektriske tannbørsten utnytter kraften i avansert sonisk teknologi og har en dynamisk tilnærming til tannhygiene. Den spyler effektivt vann mellom tennene samtidig som den bruker presise børstebevegelser som aktivt løsner og fjerner hardnakket plakk. Dette bidrar til å forbedre tannkjøttets helse og motvirker karies. I tillegg har tannbørsten en trykksensor som aktiveres aktivt under tannpussingen. Hvis du utilsiktet bruker for høyt trykk, griper sensoren inn med en pulserende lyd som forsiktig minner deg på å roe ned, noe vi mener er spesielt egnet for personer som ikke er vandt til å bruke elektriske tannbørster eller som har en tendens til å pusse for hardt.

Brukervennlig innovasjon innen tannpleie

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 utmerker seg ikke bare med sine rengjøringsegenskaper, den sørger også for en problemfri brukeropplevelse. For eksempel har den en batteritid som varer i opptil en måned på én opplading. LED-indikatorene gir deg tilbakemelding om batteristatus i sanntid, slik at du aldri blir overrumplet. Som et supplement til dette har tannbørsten tidtakere og en pacer. En 2-minutters tidtaker garanterer at du pusser i den anbefalte tiden, mens pacer pauser børstebevegelsen hvert 30. sekund for å sikre at alle deler av munnen får like mye oppmerksomhet.

Etter vår mening er denne tannbørsten et smart og budsjettvennlig valg fordi den gir deg førsteklasses tannpleie uten å koste en formue.

Hva sier forbrukere og eksperter om Philips Sonicare ProtectiveClean 4300?

Etter å ha gått gjennom flere anmeldelser er det lett å se at den elektriske tannbørsten Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 er høyt verdsatt blant forbrukerne. Mange er fornøyde med investeringen i denne tannbørsten, og sier at den utmerker seg i forhold til konkurrentene når det gjelder ytelse og pålitelighet. Forbrukerne fremhever gode funksjoner som flere hastighetsinnstillinger, batteriets lange levetid, som kan vare i opptil 3 uker, og effektiviteten til den soniske teknologien. En indikator for utskifting av hodet bidrar også til å øke verdien.Noen bemerker imidlertid at det kan ta litt tid å venne seg til de soniske svingningene. Brukerne mener dessuten at det første hastighetsnivået ikke er like effektivt som det andre.Den generelle oppfatningen går likevel i retning av å anbefale tannbørsten på grunn av kvaliteten og den utmerkede rengjøringsevnen.

Ifølge ekspertene er Philips Sonicare ProtectiveClean 4300-tannbørsten ikke bare god, men svært god, med en omfattende pakke av funksjoner. I motsetning til en del andre tannbørster, understreker ekspertene at fancy moduser og appfunksjoner ikke er de viktigste faktorene ved valg av elektrisk tannbørste, men at hovedfokuset bør ligge på effektiv rengjøring og brukertilfredshet. De anbefaler ProtectiveClean 4300 på det varmeste og sammenligner den med “tannbørsteverdenens Audi” – pålitelig, velutviklet og med et snev av klasse. Den beskrives som en altomfattende løsning som gir utmerkede rengjøringsresultater, god batteritid, tidtakere, pacer og trykksensor – alle viktige elementer i en tannbørste.

Mer om Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonisk
 • Antall funksjoner: 2
 • Batteritid: 14 dager
 • Ladetid: 780 min.
 • Antall rotasjoner: 0 rpm
 • Antall pulseringer/oscillasjoner: 62000bpm
 • Innebygd trykksensor: Ja
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll: Nei
 • Innebygd timer: Ja

Oral-B iO3 - elektrisk tannbørste som er enkel å bruke

 • check 4,5/5 hos TechAdvisor.com
 • check 5/5 hos ElectricTeeth.com
 • check 4,6/5 hos Amazon
 • check 4,7/5 hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Oral-B iO3:

 • Innebygd tidtaker og pacer
 • Smart trykkregulering
 • Magnetisk iO-teknologi

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener Oral-B iO3 er en elektrisk tannbørste som skiller seg ut med en rekke imponerende funksjoner og fordeler. Et av de viktigste høydepunktene er det intelligente trykkontrollsystemet, som veileder deg med fargekodede lys for å sikre optimalt børstetrykk under tannpussen. I tillegg er iO3 svært allsidig og kan brukes av flere familiemedlemmer.

Fordeler

 • Veileder deg med fargekodede lys til å legge på det ideelle trykket
 • Kan brukes av flere familiemedlemmer med forskjellige børstehoder
 • Praktiske påminnelser om å bytte ut børstehodene
 • God batteritid
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • Krever lengre tid for opplading

Den elektriske tannbørsten Oral-B iO 3 har intelligent trykkregulering, som lyser rødt ved for høyt trykk, hvitt ved for lavt trykk og grønt ved optimalt trykk under børsting for å beskytte tenner og tannkjøtt. Etter vår mening er denne funksjonen spesielt egnet for personer med følsomme tenner og tannkjøtt, da den gjør det mulig å justere børstetrykket etter komfort og minimerer risikoen for å forårsake ubehag eller forverre følsomhetsproblemer.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Oral-B iO3

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Automatisk
 • Antall funksjoner: 3
 • Batteritid: 18-20 dager
 • Ladetid: 960 min.
 • Antall rotasjoner: ?
 • Antall pulseringer/oscilasjoner: 48000 bpm
 • Innebygd trykksensor: Ja
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll: Nei
 • Innebygd timer: Ja

Løfter munnpleien til nye høyder

Med magnetisk iO-teknologi leverer denne tannbørsten det ypperste av rengjøringsytelse og viser sin ekspertise innen tannpleie. Denne avanserte magnetiske teknologien gir ikke bare en uovertruffen profesjonell rengjøringsopplevelse, men også en skånsom børstefølelse. Den skiller seg ut med sin effektivitet og overgår både eldre Oral-B-modeller og konkurrenter på markedet, og sørger for at tennene føles glatte og rene. Med sine tre ulike børstemoduser – daglig rengjøring, bleking og sensitiv – gir den deg en allsidig og svært effektiv munnpleieopplevelse, skreddersydd til dine individuelle preferanser.

Profftips: For å maksimere fordelene med iO Series 3-tannbørsten bør du vurdere å bruke “Sensitive”-modusen hvis du har en historie med følsomt tannkjøtt eller ubehag under børsting. Denne modusen gir en mer skånsom børsteopplevelse, samtidig som den sikrer effektiv rengjøring.

Funksjoner som forenkler din orale rutine

Oral-B iO Series 3 har dessuten innebygd tidtaker og pacer-funksjoner som forenkler børsterutinen. Hvert 30. sekund tar tidtakeren en forsiktig pause og indikerer det optimale tidspunktet for å gå videre til neste område i munnen, noe som fremmer grundig og balansert rengjøring. I tillegg sørger en påminnelse om to minutters børstetid for at du oppnår den anbefalte varigheten for optimal munnhygiene. Tannbørstens pålitelige batteritid på 18-20 dager sikrer forlenget bruk mellom hver opplading, og det praktiske ladestativet, komplett med en 1,2 meter lang kabel, forenkler ladeprosessen.

Nytt børstehodedesign

Denne elektriske tannbørsten skiller seg ut med sitt unike runde børstehode med mikrovibrasjoner. Det runde børstehodet, kombinert med skånsomme mikrovibrasjoner, gir en forfriskende og ren følelse i munnen. Ifølge en studie representerer den en milepæl innen tannpleie ved at tennene blir 100 % renere på bare én uke sammenlignet med bruk av en manuell tannbørste. Den personlige tilpasningen omfatter tre ulike børstemoduser – daglig rengjøring, bleking og sensitivitet – slik at du kan velge det alternativet som passer best til dine unike preferanser.

Hva sier forbrukere og eksperter om Oral-B iO3?

Brukere som har tatt i bruk den elektriske tannbørsten Oral-B iO Series 3, har delt sine gode erfaringer. De fremhever den eksepsjonelle rengjøringsytelsen, og hvordan tennene deres føles oppfrisket som etter et tannlegebesøk. Tannbørstens intelligente trykkreguleringssystem, som indikeres av fargekodede lys (grønt betyr optimalt, blått betyr for mykt og rødt betyr for hardt), har høstet ros for å veilede brukerne til å oppnå det perfekte trykket.

Eksperter fra TechAdvisor.com anbefaler denne elektriske tannbørsten som det ideelle valget for de som ønsker utmerket børsteytelse uten behov for smarte funksjoner. De understreker at den er egnet for familiebruk, med bruk av ulike børstehoder. De advarer imidlertid om at batteritiden kanskje bare varer et par uker, selv med bare én bruker, og at den har relativt lang ladetid. Disse ulempene er imidlertid små hvis du er komfortabel med å la den stå på stativet. På den annen side roser ElectricTeeth.com iO3 for de tannlegeanbefalte funksjonene og evnen til å gi svært rene tenner når den brukes riktig. De erkjenner at den har en høyere pris enn andre Oral-B-modeller, grunnet prisen på det iO-spesifikke børstehodet. Til tross for prisen mener de at de som prioriterer overlegen ytelse fremfor kostnadseffektivitet, vil oppleve iO3 som et godt valg.

Mer om Oral-B iO3

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Automatisk
 • Antall funksjoner: 3
 • Batteritid: 18-20 dager
 • Ladetid: 960 min.
 • Antall rotasjoner: ?
 • Antall pulseringer/oscilasjoner: 48000 bpm
 • Innebygd trykksensor: Ja
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll: Nei
 • Innebygd timer: Ja

Fairywill FW-507 Sonic tannbørste - god lettvektsmodel

 • check "Beste kjøp"-pris på TechGearLab
 • check 4/5 hos Electricteeth.com

Se priser og tilbud på Fairywill FW-507 Sonic tannbørste:

 • Komplett sett med 2 børster og 8 reservebørstehoder
 • 5 driftsmoduser å velge mellom
 • Innebygd minnefunksjon, timer og pacemaker

Forbrukerlivs vurdering

Den er lett, fjerner plakk 100% presisjon og har en innebygd timer og pacer. Selv om den mangler Bluetooth-tilkobling og trykksensor, anser vi den for å være en kraftig, budsjettvennlig elektrisk tannbørste med en rekke gode funksjoner.

Fordeler

 • IPX7 vanntett
 • Imponerende batteritid
 • Lett
 • Fjerner plakk med 100 % presisjon
 • Lagrer den siste modusen du brukte

Ulemper

 • Mangler trykksensor
 • Ingen Bluetooth-tilkobling

Fairywill elektrisk tannbørste er et godt valg for deg som leter etter en lett elektrisk tannbørste med flotte funksjoner. Den største fordelen med denne modellen er at den har 40 000 mikrostrøk per minutt, noe som bidrar til å fjerne plakk og bakterier fra tennene mer effektivt enn en vanlig tannbørste.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Fairywill FW-507 Sonic tannbørste

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonisk
 • Antall funksjoner: 5
 • Batteritid: 30 dager
 • Ladetid: 240 min
 • Antall strøk/min: 40000
 • Børstehoder: 7
 • Innebygd timer

5 rengjøringsmoduser
Dette er en kraftig elektrisk tannbørste som kommer med 5 moduser: Whitening, Daglig rengjøring, Sensitiv, Polering og Massasje. Den er egnet for å fjerne gjenstridig plakk og gjøre tennene hvitere, fjerne overflateflekker og redusere tannkjøttbetennelse. Denne elektriske tannbørsten har IPX7 vanntetthet, noe som betyr at den er trygg å bruke i dusjen og lett kan skylles av.

I tillegg kan du kjøpe budsjettvennlige erstatningshoder når du har brukt ferdig ditt nåværende. Batteritiden er relatvit god, da den varer 3-4 uker på full lading. Dette betyr at du kan pusse tennene uten å måtte bekymre deg for at den går tom for batteri midt i pusserutinen. Med en vekt på kun 77 g er den en av de letteste modellene på markedet, som betyr at den også vil være behagelig å holde.

Minnefunksjon + Innebygd tid og pace
Den har også noen andre funksjoner som gjør at den skiller seg ut fra konkurrentene. For det første har den en minnefunksjon som lagrer den siste modusen du brukte, slik at du ikke trenger å stille den inn på riktig modus hver gang du slår den på.

For det andre kommer den med en 2-minutters timer som sikrer at du pusser tennene i den anbefalte tiden. Til slutt er den også oppladbar ved hjelp av en USB-ladekabel, noe som gjør det enkelt å holde den oppladet og klar til bruk.

Hva sier forbrukere og eksperter om Fairywill FW-507 sonisk tannbørste?

Den elektriske tannbørsten er testet av eksperter og den har fått gode anmeldelser. Den fikk 4,3 hos Techgearlab.com hvor det fremheves at man får mye for pengene og at batteritiden er imponerende. Electricteeth.com ga den 4 av 5 stjerner og bemerket “det gjennomtenkte designet, god pris og den imponerende ytelsen.”

Mer om Fairywill FW-507 Sonic tannbørste

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonisk
 • Antall funksjoner: 5
 • Batteritid: 30 dager
 • Ladetid: 240 min
 • Antall strøk/min: 40000
 • Børstehoder: 7
 • Innebygd timer

Anetti ProSonic Black - elektrisk tannbørste med påminnelse om å skifte børstehode

Se priser og tilbud på Anetti ProSonic Black:

 • Batteritid 60 dager
 • 2-minutters tidtaker
 • 4 effektive moduser med 15 forskjellige kombinasjoner

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at Anetti ProSonic Black elektrisk tannbørste er et godt alternativ for deg som ønsker en avansert, men brukervennlig tannbørste. Påminnelsesfunksjonen for tannbørstehodene sørger for at du aldri går glipp av utskiftningsdatoen, og det støysvake designet gjør at du ikke forstyrrer andre under bruk. De myke og delvis fleksible børstehodene er skånsomme mot tenner og tannkjøtt og gir en behagelig rengjøringsopplevelse. Selv om ladingen tar litt lengre tid enn for andre modeller, mener vi at den lange batteritiden veier opp for dette. Anetti ProSonic Black er et pålitelig valg som gir utmerkede resultater uten at det koster skjorta.

Fordeler

 • Påminnelse om bytte av tannbørstehode
 • Støysvakt design
 • Myke og delvis fleksible børstehoder

Ulemper

 • Ladingen tar litt tid

Anetti ProSonic Black har en 2-minutters tidtaker som sikrer den anbefalte børstetiden for optimal munnhygiene. Denne elektriske tannbørsten er et godt alternativ for alle som ønsker å forbedre tannhelsen på en enkel og effektiv måte. 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Anetti ProSonic Black

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonic
 • Antall funksjoner: 4
 • Batteritid: 60 dager
 • Ladetid: 720 min
 • Innebygd timer
 • Antall strøk/min: ?
 • Børstehoder: 2

Lang batteritid
Den soniske elektriske tannbørsten fra Anetti har en imponerende batteritid som gir over to måneders bruk på én opplading under normale bruksforhold. Når tannbørstens batteri er i ferd med å gå tomt, blinker og vibrerer den som en påminnelse om å lade den opp. Til sammenligning har Fairywill FW-507 Sonic tannbørste en batteritid på 30 dager, noe som betyr at Anetti-tannbørsten har betydelig lengre batteritid. Dessuten blir den fulladet på bare 12 timer, noe som anses som rask og effektiv lading.

Påminnelse om tannbørstehode
Anetti tannbørsten har et nyttig påminnelsessystem som varsler deg når det er på tide å bytte børstehode. På slutten av hver pusseøkt vibrerer tannbørsten tre ganger mens symbolet blinker på håndtaket. Børstehodene på Anetti-tannbørsten er skånsomt utformet med myke og delvis fleksible Dupont-børster, kjent som gullstandarden innen tannbørstebust med en eksepsjonell holdbarhet.

4 forskjellige moduser
Den elektriske tannbørsten Anetti ProSonic bruker avansert sonisk teknologi, i motsetning til Oral-B iO Series 6 Sensitive og dens oscillerende bevegelser. Sammenlignet med en oscillerende tannbørstes grense på 7500 rotasjoner i minuttet, har soniske børster i gjennomsnitt 30 000 børstestrøk i minuttet og er mer effektive. I tillegg tilbyr denne tannbørsten et allsidig utvalg av moduser, inkludert rengjøring, bleking, polering og tannkjøttpleie, som dekker ulike behov for munnpleie. I tillegg kan du velge mellom tre ulike styrker – lav, middels og høy – for å tilpasse tannpussen. Med totalt 15 ulike moduskombinasjoner sikrer Anetti elektrisk tannbørste en personlig og tilfredsstillende munnpleierutine.

Mer om Anetti ProSonic Black

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonic
 • Antall funksjoner: 4
 • Batteritid: 60 dager
 • Ladetid: 720 min
 • Innebygd timer
 • Antall strøk/min: ?
 • Børstehoder: 2

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830 - god elektrisk tannbørste for nybegynnere

 • check 4/5 hos Electricteeth.com
 • check 4,5/5 hos Elkjop
 • check 4,6/5 hos Amazon
 • check 4,6/5 hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830:

 • BrushSync-teknologi
 • Enkelt oppstartsprogram for nybegynnere
 • 62 000 børstebevegelser per minutt

Forbrukerlivs vurdering

Med denne elektriske tannbørsten får du minimum 2 ukers batteritid på en enkelt oppladning, men vær oppmerksom på at det tar rundt 24 timer å lade den helt opp. De myke børstene gjør dette til et skånsomt alternativ for både tenner og tannkjøtt, men på grunn av solide vibrasjoner kan det ta litt tid å venne seg til børsten. Hvis du ser etter en kraftig, brukervennlig elektrisk tannbørste med alle funksjonene du trenger, så er Philips Sonic verdt å prøve.

Fordeler

 • Automatisk avslåing
 • Myk børste
 • Enkel å bruke
 • Lang batteritid
 • Innebygd timer og pacer

Ulemper

 • Kompatible børstehoder er litt dyre å kjøpe
 • Lang ladetid
 • Sterke vibrasjoner krever litt tilvenning

Den elektriske tannbørsten ProtectiveClean er laget for de som ønsker en effektiv og brukervennlig tannbørste. Den har 62 000 børstebevegelsene per minutt, som bidrar til å fjerne plakk og bakterier fra tennene og gir deg en renere munn på bare to minutter.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Pulserende
 • Antall funksjoner: 2
 • Batteritid: 14 dager
 • Ladetid: 1440 min
 • Antall strøk/min: 62000
 • Antall pulsering/sek: 533
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

2 rengjøringsmoduser
Philips elektriske tannbørste kommer med mange brukervennlige funksjoner. For det første har den 62000 børstebevegelser per minutt, som gjør den til en av de kraftigste elektriske tannbørstene på markedet -tatt i betraktning at Oral-B tannbørster går til 50000 bevegelser per minutt. Sammen med 2 rengjørings moduser, Clean og Gum Care, vil den gjøre en god jobb med å rense tennene og massere tannkjøttet.

BrushSync-teknologi
BrushSync-teknologien vil fortelle deg når det er på tide å bytte børstehode på den elektriske tannbørsten, basert på brukstiden din. Dette betyr også at når du bytter til et nytt børstehode, vil tannbørsten automatisk justere til de optimale innstillingene for det børstehodet.

Enkelt-start program og automatisk slå-av-funskjon
Den er et ideelt valg for nybegynnere fordi den har et lett-startprogram som sakte øker kraften til børsten over de første 14 gangene den brukes, slik at du kan venne deg til den og ikke føle deg overveldet.

I tillegg vil denne elektriske tannbørsten automatisk slå seg av etter 2 minutters bruk, som er anbefalt børstetid, og den kommer med et beskyttende etui som du kan ta med deg på reise. Den er også vanntett, så du kan bruke den i dusjen uten problemer.

Hva sier forbrukere og eksperter om Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830?

Electricteeth.com ga denne elektriske tannbørsten 4 av 5 stjerner. De berømmer tannbørsten for dens ekstra rengjøringsmodus og reiseveske, og uttalte at dette er gode funskjoner for en elekktrisk tannbørste. Den generelle tilbakemeldingen blant forbrukere ser ut til å være positiv, med enighet om at tannbørsten er et godt budsjettalternativ med lang batteritid.

Mer om Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Pulserende
 • Antall funksjoner: 2
 • Batteritid: 14 dager
 • Ladetid: 1440 min
 • Antall strøk/min: 62000
 • Antall pulsering/sek: 533
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992 - elektrisk tannbørste med SenseIQ

 • check 5/5 hos Electricteeth.com
 • check 4,6/5 hos Google Shopping
 • check 4,4/5 hos Amazon

Se priser og tilbud på Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992:

 • SenseIQ – adaptiv teknologi
 • A3 Premium alt-i-ett børstehode
 • Stilig og enkelt ladestativ

Forbrukerlivs vurdering

Lang batteritid, alt-i-ett børstehode, konfigurerbare innstillinger og en innebygd timer er noen av funksjonene som gjør at denne elektriske tannbørsten skiller seg ut fra andre. Det kan være litt forvirrende å sette den opp, men når du først får taket på det, er det en flott tannbørste som vil gjøre underverker for munnhelsen din.

Du må også endre børstemodus via en app, noe som kan være litt upraktisk for noen brukere. Dette er en svært god modell hvis du er ute etter premium funksjoner og ikke synes prisen er et problem.

Fordeler

 • Problemfri berøringsoperasjon
 • God batteritid
 • Børstehoder som er enkle å sette på
 • Kompatibel med andre Sonicare børstehoder
 • Elegant og kompakt ladeveske

Ulemper

 • Trenger en app for å endre børstemodus
 • Å konfigurere tannbørsten er litt forvirrende

Denne elektriske tannbørsten fra Philips bruker SenseIQ-teknologi som gjenkjenner, tilpasser og pleier både tennene og tannkjøttet. Dette alt-i-ett børstehodet har førsteklasses funksjoner som er ideelle for deg som ønsker best mulig munnpleie.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Vibrasjon
 • Antall funksjoner: 5
 • Batteritid: 14 dager
 • Ladetid: 960 min
 • Antall strøk/min: 31000
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

A3 Premium alt-i-ett børstehode og 3 hastighetsinnstillinger
Denne modellen har mange oppgraderinger som man ikke finner hos den gjennomsnittlige elektriske tannbørsten. Den har et A3 Premium alt-i-ett børstehode, designet for å fjerne opptil 20 ganger mer plakk enn en standard tannbørste.

Modellen er kompatibel med andre Sonicare-børstehoder, slik at du kan finne den mest passende børsten for dine behov. Den har tre hastighetsinnstillinger å velge mellom, noe som er flott hvis du har sensitive tenner eller hvis du trenger et kraftigere børstehode. Tannbørsten kommer med et elegant og enkelt ladestativ, samt et førsteklasses reiseveske i kunstlær som også inkluderer en USB-ladeport.

Brukervennlig design
Sonicare elektrisk tannbørste har en sømløs ett-trykks kontroll og brukervennlig design. Dette gjør at det er veldig enkelt å bruke tannbørsten, selv for folk som ikke er vant til å bruke elektriske tannbørster. Du kan enkelt endre hastighetsinnstillingen eller slå av tannbørsten med kun et fingertrykk.

Du kan også laste ned Sonicare-appen for å få tilbakemeldinger og tips om hvordan du kan forbedre pusseteknikken. Dette er nyttig for å sikre at du får mest mulig ut av den elektriske tannbørsten din. Denne modellen er imidlertid en av de dyrere alternativene på markedet, men dens mange funksjoner og oppgraderinger gjør den verdt prisen -spesielt hvis du er ut etter et førsteklasses produkt.

Hva sier brukere og eksperter om Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992?

Denne elektriske tannbørsten har en femstjerners rangering på Electricteeth.com, med testere som sier at den “renser tennene godt” og “har alle de essensielle funksjonene du trenger.” Den har også en samlet vurdering på 4,4 av 5 stjerner på Amazon, med forbrukere som sier at den har “mye ekstra teknologi og førsteklasses design.”

Mer om Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Vibrasjon
 • Antall funksjoner: 5
 • Batteritid: 14 dager
 • Ladetid: 960 min
 • Antall strøk/min: 31000
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

Philips Sonicare DiamondClean - elektrisk tannbørste med ladeglass

 • check Testvinner hos tu.no
 • check T3 platinum pris - med høy vurdering av 5/5 stjerner
 • check Høy vurdering på 4.5/5 hos TechAdvisor
 • check Høy rangering på 4.5/5 hos LiveScience
 • check 4,6/5 stjerner på Amazon

Se priser og tilbud på Philips Sonicare DiamondClean:

Fordeler

 • Kan lades med ladeglass, USB og stikkontakt
 • Den polerer effektivt og fjerner plakk bedre enn mange lignende tannbørster
 • Du kan pusse tennene i over to timer etter at du har ladet den opp
 • Fem forskjellige alternativer
 • Leveres med reiseveske, ladeglass, to børstehoder og en USB-lader

Ulemper

 • Noen opplever problemer med tilkobling til appen

Philips Sonicare DiamondClean har fått toppkarakterer i en rekke tester av elektriske tannbørster. Felles for alle vurderingene er at den utmerker seg spesielt på pusseevne, brukervennlighet og holdbarhet.

Modellen får også mye ros for sin evne til å fjerne plakk og Klikk.no mener det er den beste tannbørsten på akkurat dette området. Ifølge Tek.no er dette en elektrisk tannbørste som garanterer blankpolerte tenner og de påpeker at denne modellen er det nærmeste du kommer en profesjonell tannrens. Flere tester kaller den for kongen av elektriske tannbørster.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips Sonicare DiamondClean

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonisk
 • Antall funksjoner: 4
 • Batteritid: 14 dager
 • Antall strøk/min: 62000
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor
 • Ladetid: 720 min

Effektiv fjerning av plakk
Ifølge produsenten vil Philips Sonicare DiamondClean gi deg hvitere tenner allerede etter en ukes bruk og fjerne plakk sju ganger mer effektivt enn en vanlig tannbørste. Børsten på DiamondClean rengjør effektivt mellom tennene og langs tannkjøttet. Børsten har diamant-formet bust, middels stivhet og er best til å fjerne plakk sammenlignet med de andre elektriske tannbørstene som finnes på markedet.

Dobbelt ladesystem
Philips Sonicare Diamond Black kommer med et eget ladeglass, som gjør det mulig å lade tannbørsten med stil. Når du setter tannbørsten i glasset, fungerer det som en lader. Du kan også bruke det som skylleglass.

I tillegg kan du lade tannbørsten i reisevesken som følger med, ved å koble tannbørsten til laderen via USB eller en stikkontakt. Tannbørsten får ros for at den lades raskt og er energieffektiv, slik at du ikke trenger å lade den så ofte.

Den har også med en tidtaker som minner deg på hvor lenge du bør pusse tennene
Tidtakeren er delt inn i fire intervaller på 30 sekunder, som viser når du er ferdig med å pusse de ulike områdene i munnen.

Tannbørsten har fem ulike alternativer, avhengig av om du vil å pusse tennene ekstra nøye, massere tannkjøttet, har følsomme tenner, ønsker hvitere tenner, eller du har sensitivt tannkjøtt som bør skånes når du pusser tennene.

En dyr og effektiv elektrisk tannbørste
Ifølge testene vi har gjennomgått, er dette en god og effektiv tannbørste, som sikrer rene tenner og som holder det den lover når det gjelder fjerning av plakk og opprettholdelse av et rent og sunt tannkjøtt. Tannbørsten er dyr, men på den annen side er den også en av de mest elegante, effektive og avanserte elektriske tannbørstene på markedet.

Mer om Philips Sonicare DiamondClean

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Sonisk
 • Antall funksjoner: 4
 • Batteritid: 14 dager
 • Antall strøk/min: 62000
 • Børstehoder: 1
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor
 • Ladetid: 720 min

Oral-B Pro 3000 

 • check Testvinner hos tyske Stiftung Warentest
 • check 4,7/5 stjerner på Amazon og Google Shopping

Se priser og tilbud på Oral-B Pro 3000 :

Fordeler

 • Enkel og effektiv tannbørste med høy pulsfrekvens
 • Integrert tidtaker som piper hvert 30. sekund og etter to minutter
 • Trykksensor, som sikrer at du ikke presser for hardt mot tenner og tannkjøtt
 •  Det følger med tre børstehoder, lader og reiseveske

Ulemper

 • Ladetiden kan bli kortere

Den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest har kåret denne elektriske tannbørsten til testvinner, og gir den skryt for å være effektiv, brukervennlig og holdbar.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Oral-B Pro 3000 

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Oscillerende, roterende
 • Antall funksjoner: 3
 • Batteritid: 10 dager
 • Ladetid: 15 min
 • Antall strøk/min: 8800
 • Antall pulsering/sek: 333
 • Børstehoder: 2
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

3D-teknologi
Oral-B Pro 3000 har en pulsfrekvens på 40.000, som ifølge produsenten effektivt fjerner plakk og sørger for rene, hvite tenner. Den har også tre forskjellige innstillinger: daglig rengjøring, en innstilling for sensitive tenner, samt en innstilling for å polere tennene og gjøre dem hvitere.

Oral-B Pro 3000 har en integrert tidtaker som piper etter to minutter, slik at du pusser tennene i anbefalt tid. I tillegg piper den hvert 30. sekund, slik at du pusser alle stedene i munnen like lenge.

Trykksensor og tre forskjellige børstehoder
Denne elektriske tannbørsten har en trykksensor, som sikrer at du ikke er for hard mot tennene og tannkjøttet. Den vil derfor pipe om du pusser for hardt. I tillegg følger det med tre ulike børstehoder:

-Precision Clean, for daglig rengjøring
-CrossAction, som kommer ekstra godt til mellom tennene
-3D White, som polerer for hvitere tenner

Det følger også med en reiseveske, en lader med børsteoppbevaring og et ekstra håndtak.

Mer om Oral-B Pro 3000 

Spesifikasjoner

 • Teknikk: Oscillerende, roterende
 • Antall funksjoner: 3
 • Batteritid: 10 dager
 • Ladetid: 15 min
 • Antall strøk/min: 8800
 • Antall pulsering/sek: 333
 • Børstehoder: 2
 • App-kontroll
 • Innebygd timer
 • Innebygd trykksensor

Tester og anmeldelser av elektriske tannbørstene som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com er et anerkjent nettsted for teknologi- og gadgetanmeldelser som gir ekspertinnsikt og evalueringer av et bredt spekter av forbrukerelektronikk, inkludert Oral-B iO3-tannbørsten. De tilbyr grundige analyser av produktegenskaper, fordeler og ulemper, og hjelper forbrukerne med å ta informerte beslutninger.

Oral-B iO3 – 08/08/2023 – Du kan lese anmeldelsen her .

ElectricTeeth.com

ElectricTeeth.com er en spesialisert plattform dedikert til anmeldelser av elektriske tannbørster og veiledning om tannpleie. De fokuserer på å evaluere ytelsen og egnetheten til elektriske tannbørster, inkludert Oral-B iO3, for å gi leserne omfattende informasjon for deres valg av munnhelse.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 – 27/09/2023 – Du kan lese anmeldelsen her .

Oral-B iO3 – 21/07/2023 – Du kan lese anmeldelsen her .

Study on rotary electric toothbrushes

Studien ble utført av forfatterne R.L. Boyd, P. Murray, P.B. Robertson.

Studien viste at bruk av en roterende elektrisk tannbørste var mer effektivt enn en konvensjonell tannbørste når det gjaldt å opprettholde periodontal helse hos ungdommer som gjennomgikk kjeveortopedisk behandling med fast apparatur. I løpet av en 18-måneders periode hadde gruppen som brukte den roterende elektriske tannbørsten betydelig mindre plakkakkakkumulering og gingivitt sammenlignet med gruppen som brukte en konvensjonell tannbørste.

Testhut.com

Testhut.com er et nettsted som gir detaljerte anmeldelser og anbefalinger av ulike tann- og munnpleieprodukter, inkludert tannbørster. De gjennomfører grundige tester og evalueringer for å hjelpe forbrukerne med å ta informerte valg om munnhygieneprodukter.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 – Du kan lese anmeldelsen her.

ToothbrushAdvisor.co.uk

ToothbrushAdvisor.co.uk er et nettsted som fokuserer på å gi ekspertveiledning og anmeldelser spesielt knyttet til tannbørster. De tilbyr innsikt, sammenligninger og anbefalinger for å hjelpe forbrukerne med å velge de beste tannbørstene som passer til deres behov og preferanser.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 – Du kan lese anmeldelsen her.

Tu.no

Tu.no er et norsk ukeblad som skriver om teknologi og oppfinnelser. Ukebladet har testet tre av de ledende elektriske tannbørstene på markedet. Du kan lese mer om testen ved å klikke her.

Tek.no

Tek.no er et nettsted for forbrukerteknologi som utfører tester av ulike husholdningsapparater. Tek.no har testet fem forskjellige elektriske tannbørster. Du kan se testen ved å klikke på denne linken.

Aftonbladet

Aftonbladet er en av Sveriges største aviser. De har i sin test av elektriske tannbørster vurdert seks av de mest markedsledende tannbørstene og bedømt dem basert på et stort antall poeng. Du kan lese testen her. Merk at det krever betalt abonnement å få adgang til hele testen.

Mobilsiden.dk

Mobilsiden.dk har skrevet en lang artikkel om to av Oral-B sine ledende elektriske tannbørster, Oral-B Genius 8000 og 9000. Du kan lese artikkelen om tannbørstene ved å klikke her.

Stiftung Warentest

Dette er en tysk forbrukerorganisasjon som har utført en test med en rekke tannbørster, som du kan lese om ved å klikke på linken her. Et abonnement kreves for å få tilgang til hele testen.

Råd & Rön

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön gjorde en test av seks elektriske tannbørster og vurderte dem i henhold til en lang rekke kriterier. Du kan lese testen ved å klikke her, men det krever abonnement for å få full tilgang.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en av verdens største nettbutikker, der forbrukere kan kjøpe produkter, inkludert Oral-B iO3-tannbørsten, og lese brukeranmeldelser. Det er en stor markedsplass der kundene kan dele sine personlige erfaringer og meninger for å hjelpe potensielle kjøpere med å ta informerte kjøpsbeslutninger.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 – Du kan lese brukeranmeldelser her .

Oral-B iO3 – Du kan lese brukeranmeldelser her .

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste som lar forbrukerne søke etter og sammenligne produkter fra ulike nettbutikker. Det er en praktisk måte å finne og sammenligne priser, spesifikasjoner og kundeanmeldelser for produkter som Oral-B iO3 tannbørste fra flere nettbutikker, noe som hjelper kundene med å ta kostnadseffektive valg.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 – Du kan lese brukeranmeldelser her.

Oral-B iO3 – Du kan lese brukeranmeldelser her

FAQ

Hvilke elektriske tannbørster er best i test?
Oral-B iO Series 9, Fairywill FW-507 Sonic, Oral-B Series 6 Sensitive, Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830, Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992, Philips Sonicare DiamondClean og Oral-B Pro 3000.
Hvordan er de elektriske tannbørstene blitt testet?
De elektriske tannbørstene er blitt vurdert ut ifra deres evne til å effektivt rengjøre tenner og fjerne plakk. I tillegg har ekspertene sett på brukervennlighet, støynivå og batteriets holdbarhet.
Hvor ofte skal jeg skifte børstehodet?
Som tommelfingerregel skal børstehodet skiftes hver 3. måned da kvaliteten på børstehodet reduseres gradvis etterhvert som det blir brukt. Noen elektriske tannbørster vil si ifra når det er på tide å skifte børstehode. Hvis du ikke har en slik modell kan du også bare bruke sunn fornuft.

Slik bør du pusse tennene

Ifølge en undersøkelse fra Dansk Sundhedsinstitut er ikke danskenes munnhygiene så god som man skulle forventet.

Selv om åtte av ti dansker pusser tennene to ganger om dagen, har bare hver tredje danske god munnhygiene. Ifølge tannlegene som står bak studien, er dette fordi danskene ikke pusser grundig nok.

Tannleger anbefaler å pusse tennene to ganger daglig, en gang om morgenen og en gang om kvelden. Du bør pusse i minst to minutter hver gang.

Del opp munnen i fire områder når du pusser tennene

Tannleger anbefaler at du deler opp munnen din i områder, så du får børstet alle tennene like nøye. I rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut foreslår de å dele opp munnen i følgende områder:

 • Overkjeve og underkjeve
 • Høyre og venstre side
 • Utsiden, innsiden og tyggeflaten på tennene
 • Området bak de bakerste tennene og mellom tennene

Det er lurt å lage en egen rutine, så du ikke glemmer noen av områdene. I tillegg anbefales det å pusse med sirkulære bevegelser, og ikke frem tilbake og tilbake, da dette er mer skånsomt mot tannkjøttet.

Det er viktig å passe på tannkjøttet når du pusser tennene. Pass på at du ikke trykker for hardt og sjekk at tannkjøttet ikke trekker seg tilbake eller begynner å blø. Hvis dette skjer, er det mulig at du trykker for hardt eller at tannbørstehodet er for hardt.

Vanlige tannbørste eller elektrisk tannbørste

Ifølge en rapport fra Dansk Sundhedsinstitut fungerer begge deler fint, så lenge du pusser rett og lenge nok. Hvis du velger en vanlig tannbørste bør du sørge for å erstatte den med jevne mellomrom. Tannbørsten bør være litt myk, slik at den ikke skader tannkjøttet og hårene på børsten bør sitte tett sammen.

Mange foretrekker en elektrisk tannbørste fordi man ikke trenger å flytte tannbørsten like mye rundt i munnen. Mange elektriske tannbørster er også utstyrt med diverse programmer som forteller hvor lenge og hvor hardt du børster. Dette er en funksjon som mange kan ha nytte av.

Om du vil lese mer om rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut, kan du gjøre det her.

Er en elektrisk tannbørste bedre enn en vanlig tannbørste?

Ifølge en professor ved Institutt for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen, finnes det studier som tyder på at en elektrisk tannbørste fjerner bakteriebelegg bedre enn en vanlig tannbørste. Forskjellen er likevel ikke så stor om du bruker den vanlige tannbørsten riktig og børster i de to anbefalte minuttene to ganger om dagen.

Hvem har størst nytte av å pusse tennene med en elektrisk tannbørste?

Ifølge den samme studien er det spesielt eldre mennesker som har ekstra nytte av en elektrisk tannbørste. Elektriske tannbørster er enklere å holde og hånden behøver ikke å bevege seg like mye som med en vanlig tannbørste.

En elektrisk tannbørste kan også gjøre det morsommere for barn å pusse tennene, spesielt nå som det finnes mange modeller for barn med morsomme farger, lyd og design.

Dansk Sundhedsinstitut konkluderer med at det for de fleste vil være en smakssak om de vil bruke en elektrisk eller vanlig tannbørste. Det som er viktig er at du alltid pusser i minst to minutter og bruker riktige bevegelser. Fordelen med en elektrisk tannbørste er at den lager de anbefalte roterende bevegelsene, som mange ikke gjør med en vanlig tannbørste.

Kan du skade tennene dine med tannbørsten?

Ifølge studier gjort av tannleger bør du unngå harde børster, uansett om det er en manuell tannbørste eller en elektrisk tannbørste. Hvis tannbørsten er for hard kan den skade både tannemaljen og tannkjøttet. Hardheten på tannbørster og børstehoder er stort sett oppgitt på emballasjen.

Kan du spare tid med en elektrisk tannbørste?

Svaret er nei. Grunnen til dette er at de fleste manuelle tannbørstene har større børstehode enn elektriske tannbørster, så selv om den har flere omdreininger enn du klarer med hånden, så kommer du til på et mindre område om gangen.

Tannleger anbefaler at du bruker tannkrem med fluor både morgen og hver natt, i to minutter eller lenger. Tanntråd er også en god idé, spesielt hvis du har tenner som sitter tett sammen. Da vil verken en elektrisk eller vanlige tannbørste trenge helt inn.

Undersøkelsen viser at begge deler fungerer fint, hvis du pusser lenge og grundig nok. En elektrisk tannbørste er litt bedre til å fjerne plakk og bakteriebelegg, så du bør gå for dette om du ikke har god pusse-teknikk, eller om du har vanskeligheter med å pusse lenge nok.

Prøv deg frem for å finne ut hvilken løsning som passer best for deg, helst i samråd med tannlegen din. Du kan lese mer om emnet ved å klikke på linken her.

Slik får du god tannhygiene

Det er ikke mange som tenker over hvor mange bakterier vi er omgitt av på daglig basis. Badet er et av de rommene hvor bakterier trives spesielt godt. En undersøkelse utført av American Microbiology Society, viser at de aller fleste bad har utallige skadelige bakterier som stafylokokker og bakterier fra avføring. Det gjelder ikke bare gulvet og toalettet, men også alt vi har stående på badet. Dette betyr også at tannbørstene våre er bakteriebomber, som i verste fall kan gjøre oss syke.

Hjelper det å ha tannbørsten i skapet?

Mange tror at de beskytter tannbørsten fra farlige bakterier hvis de plasserer tannbørsten i skapet. Men undersøkelser viser at dette ikke hjelper. Når du lukker tannbørsten inne, oppretteholder du et fuktig miljø, som bare øker bakterieveksten.

Det er heller ingen god idé å la tannbørsten stå på vasken, siden du vil sprute på tannbørsten hver gang du vasker hendene. Den beste løsningen er å sette opp en hylle så langt vekk fra toalettet som mulig.

Forskernes råd for å holde tannbørsten steril

Den verste bakteriesprederen på badet er toalettet. Studier viser at bakterier kan fly opptil 25 centimeter over toalettet når du skyller ned, så du bør legge ned toalettlokket, hver eneste gang du skyller.

I tillegg er det viktig at tannbørsten alltid står opp, slik at den har en sjanse til å tørke mellom hver gang den brukes. Hvis den ligger ned eller lukket i en beholder, vil den ikke tørke ordentlig og dermed bli et paradis for forskjellige skadelige bakterier og sopp.

Du bør kjøpe en ny tannbørste hver tredje måned, eller skylle den i kokende vann med jevne mellomrom.

Det er også viktig å bruke en tannkrem som dreper bakterier, og vaske hendene før du rører tannkremen, slik at du ikke overfører unødvendige bakterier til tuben.

Du kan lese mer om tannhygiene ved å klikke på denne linken.

Pass på tannkjøttet når du pusser tennene

Flere undersøkelser viser at mange lider av vikende tannkjøtt eller andre plager, som skyldes at vi pusser tennene for hardt, feil og med børster som er for harde.

Ifølge en rekke danske tannleger børster opptil 80% av befolkningen tennene feil og risikerer å skade tannkjøttet.

Hvis tannkjøttet blir børstet for hardt, kan du oppleve at tannkjøttet trekker seg tilbake. Dette vil gjøre tennene mer følsomme, som spesielt kan gi seg til uttrykk når du spiser en iskrem eller drikker varm kaffe eller te.

I verste fall kan du få tannråte og risikere at tennene faller ut.

Hvis tannkjøttet har trukket seg tilbake, er det vanligvis for sent å gjøre noe med det. Den eneste løsningen er ofte å dekke til tannhalsen med en plastfylling. Dette hjelper på smertene og isningen og beskytter tannkjøttet fra ytterligere skade.

Hvordan kan du best beskytter tannkjøttet?

I motsetning til hva mange tror, så skal du ikke pusse tannkjøttet mer enn det du kommer borti under tannpussen. Bakteriene sitter på og mellom tennene, ikke på tannkjøttet.

I tillegg er det viktig at tannbørsten ikke er for hard, siden dette sliter både på tannemaljen og tannkjøttet.

Mange tannleger anbefaler at du bruker en elektrisk tannbørste, spesielt hvis du har problemer med tannkjøttet. Det er fordi børstehodet er mindre og har mer skånsomme bevegelser.

Mange elektriske tannbørster har også trykksensorer som forteller om du pusser for hardt. På denne måten kan du få en bedre teknikk.

Hvis tannkjøttet ditt allerede er skadet, er det best å gå til tannlegen så raskt som mulig. Det vil også være lurt å bruke en mild tannkrem som beskytter tannemaljen og tannkjøttet. Det finnes mange forskjellige merker på markedet, som er laget spesielt for personer som har problemer med tannkjøttet.

Du kan få flere råd om hvordan du best beskytter tannkjøttet ved å lese denne artikkelen fra Politikken eller denne artikkelen, som er skrevet i samarbeid med Zendium.

Tips for bruk av tanntråd

Mange synes tanntråd er unødvendig hvis de pusser tennene to ganger om dagen. Undersøkelser viser derimot at det alltid vil det alltid være områder du ikke kan nå med tannbørsten, uansett hvor nøye du pusser tennene. Spesielt mellom tennene og tannkjøttet, kan det hjelpe med tanntråd. Ved å følge anbefalingene nedenfor får mest utbytte av å bruke tanntråd:

 • Start med 40-45 cm tanntråd som du snurrer rundt fingeren, med cirka tre til fem centimeters avstand.
 • Hold tanntråden stramt mellom pekefingeren og tommelen og beveg den forsiktig mellom tennene.
 • Prøve å komme inn under kanten på tannkjøttet, men pass på at du ikke skader tannkjøttet, siden det kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake.
 • Bytt til ren tanntråd når du flytter deg fra tann for tann.

Det er mange forskjellige typer tanntråder, både med og uten voks og forskjellige smaker. Prøv deg frem for å finne ut hvilken du liker best.

Du kan få flere råd om bruk av tanntråd i denne artikkelen fra Colgate.

Slik får du god munnhygiene

En rekke studier verden over har vist at det er sammenheng mellom munnhygienen og helsen vår generelt. Blant annet er det bevist at det er en sammenheng mellom tannkjøttbetennelse og en rekke alvorlige sykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes, luftveisinfeksjoner og fødselskomplikasjoner.

God munnhygiene er derfor veldig viktig. Vi har mange gunstige bakterier i munnen, men det er også mange som er skadelige.

I tillegg til de nevnte sykdommene, kan dårlig munnhygiene føre til utvikling av tannkjøttbetennelse, tannråte og løs tenner. Dårlig munnhygiene kan også føre til dårlig ånde, noe som kan påvirke både selvtilliten og ditt sosiale liv.

God munnhygiene betyr ikke at du skal være foruten bakterier i munnen. Det er nemlig mange gunstige bakterier i munnen vår, som vi ikke kan klare oss uten. Det som er viktig er å skape det rette miljøet i munnen, slik at du unngår de skadelige bakteriene. Har du for eksempel for mye sukker i kosten, opprettholder du ubalansen i både kropp og munn.

Hvordan er munnhygienen din?

Hvis du er i tvil om tannhelsen din, er det alltid lurt å gå til tannlegen. Men det er også noe du selv kan undersøke:

 • Har du plakk eller tannstein i munnen?
 • Hvordan ser tannkjøttet ut? Hvis det mørkrødt, er dette et tegn på at noe er galt
 • Er tannkjøttet sårt eller blør når du pusser tennene?
 • Har du dårlig smak i munnen og dårlig ånde?

Hvis du har en eller flere av disse symptomene, er det et tegn på at det er noe galt med munnhygienen din. Kanskje trenger du å pusse tennene bedre, bytte tannkrem eller kjøpe en ny tannbørste. Hvis du er i tvil bør du kontakte tannlegen din.

Tannbørsten er ditt viktigste verktøy

Det viktigste er å ha en god tannbørste. Tannbørsten kan ikke være for hard og du må vurdere om du foretrekker en elektrisk tannbørste eller en vanlig tannbørste.

Puss tennene både morgen og kveld, minst to minutter hver gang. Bruk gjerne en bakteriedrepende tannkrem med fluor.

Tanntråd

Tanntråd er viktig for å komme til mellom tennene og fjerne plakk. Dette gjelder spesielt for personer som har tettsittende tenner, siden tannbørsten ikke kommer frem alle steder.

Spis sunt

Kosten påvirker hele kroppen, inkludert munnen, derfor er det viktig å spise sunt for å oppnå riktig bakteriell balanse. Prøv å spise mindre sukker, mye grønnsaker og mer fiber. Du bør heller ikke drikke sure ting rett før sengetid, siden dette kan skade tannemaljen.

Du kan lese mer om tannhelse og sykdommer forbundet med dårlig munnhygiene her. Om du ønsker flere råd om munnhygiene, du kan lese mer i denne artikkelen.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Oral-B iO Series 6 Sensitive - elektrisk tannbørste med mikrovibrasjoner

Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 - med spesiell tannkjøtt beskyttelse

Oral-B Genius 9000

Oral-B Pro 600 

Oral-B Genius 8000

Oral-B Vitality Precision Clean - brukervennlig elektrisk tannbørste

Seago S5 - Sonic tannbørste - modell med hurtiglading mulighet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme