Elektrisk tannbørste testoversikt: De beste elektriske tannbørstene

Sist oppdatert Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Elektriske tannbørster har de siste årene vært både bedre og billigere enn tidligere. Mange tester som er utført av tannleger, viser at de generelt er mer effektive enn vanlige tannbørster og at de fjerner mer plakk og bakteriebelegg.

I denne artikkelen gjennomgår vi en rekke testvinnende elektriske tannbørster, slik at du kan få en oversikt over hvilken modell som passer deg best.

Vil du vite mer om de ulike testene, ser du en liste med linker til kildene vi har brukt nederst i artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Hva bør du vurdere før du kjøper en elektrisk tannbørste?

 • Rengjøringsmoduser
  Når du kjøper en elektrisk tannbørste, tenk på hva slags rengjøringsmoduser du vil at den skal ha. Noen elektriske tannbørster kommer med mer enn én rengjøringsmodus, som «Daglig rengjøringsmodus» som er flott for daglig plakkfjerning. En annen er den «polske modusen» som bidrar til gradvis å bleke tenner, og hvis du har sensitive tenner og tannkjøtt, velg en modell som inkluderer «Sensitiv modus». «Massasjemodus» hjelper til med å massere tannkjøttkanten skånsomt, og til slutt gir «Deep clean-modus» en lengre tid brukt på børsting for å sikre at du rengjør alle vanskelig tilgjengelige områder. Dette er noen av de vanligste rengjøringsmodusene på nesten hel-elektriske tannbørster. Noen lar deg til og med kombinere forskjellige moduser og intensiteter for å skape den perfekte børsteopplevelsen. En annen ting som påvirker hvor effektiv rengjøringen din er, er penselstrøk per minutt. Et høyere tall betyr mer effektiv rengjøring, og i gjennomsnitt er det rundt 30 000.
 • Batterilevetid
  En annen faktor å vurdere når du kjøper en elektrisk tannbørste er hvor lenge batteriet varer. Avhengig av kraften til batteriet, bør du kunne bruke det mellom 5 og 14 dager før du må lade det. Noen elektriske tannbørster av høy kvalitet kan ha en batterilevetid på opptil 30 dager. I gjennomsnitt tar det mellom 8-15 timer å fullade tannbørsten din, men dette er forskjellig fra modell til modell.
 • Egenskaper
  Det er viktig å vite hvilke funksjoner den elektriske tannbørsten har. Noen elektriske tannbørster har en timer for å sikre at du pusser tennene i de anbefalte to minuttene. Andre vil ha trykksensorer som vil fortelle deg om du pusser for hardt og kan skade tannkjøttet. Noen elektriske tannbørster kobles til og med til smarttelefonen din via Bluetooth for å hjelpe med å spore og forbedre pussevanene dine og varsler om børstebytte slik at du ikke overbruker den og får mindre renseeffekt. Vurder hvilke funksjoner som er viktigst for deg når du velger en elektrisk tannbørste.
 • Pris
  Når du skal kjøpe en elektrisk tannbørste, bør du tenke på hvor mye penger du vil bruke. Høyere modeller koster rundt 3000 NOK og har vanligvis lengre batterilevetid, Bluetooth-tilkobling, 30-sekunders sonebytte tidsur med mer. Billigere modeller koster rundt 100 kr og de fleste har litt dårligere batterilevetid og mangler trykksensorer. Det er viktig å vite hva du vil ha av børsteopplevelsen din, siden noen lavere til middels prisede elektriske tannbørster kan være tilstrekkelig for daglig bruk hvis du er en som ikke bryr deg om høyteknologiske funksjoner som premium modellene har.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser
  Det anbefales å lese hva andre synes om det spesifikke produktet du planlegger å kjøpe. Brukeranmeldelser kan fortelle deg hvor godt den elektriske tannbørsten fungerer og om den har et brukervennlig grensesnitt, hvor lenge batteriet faktisk varer osv. Ekspertanmeldelser kan fortelle deg mer om funksjoner og hvordan du kan bruke dem på best mulig måte .

arrow-more


Fairywill FW-507 Sonic tannbørste – god lettvektsmodel

Vår anbefaling

 • 4.3 Techgearlab.com
 • 4 Electricteeth.com

Fairywill FW-507 Sonic

Fairywill elektrisk tannbørste er for folk som leter etter en lett elektrisk tannbørste med flotte funksjoner. Hovedfordelen med dette produktet er at det har 40 000 mikrostrøk per minutt, noe som bidrar til å fjerne plakk og bakterier fra tennene dine mer effektivt enn en vanlig tannbørste.

 • 5 moduser
 • IPX7 vanntett
 • 40 000 mikroslag per minutt

Hva du bør vurdere før du kjøper Fairywill FW-507 sonisk tannbørste

5 rengjøringsmoduser
Dette er en kraftig elektrisk tannbørste som kommer med 5 moduser: Whitening, Daglig rengjøring, Sensitiv, Polering og Massasje. De er egnet for å fjerne gjenstridig plakk og bleke tennene, fjerne overflateflekker og redusere tannkjøttbetennelse. Den elektriske tannbørsten har IPX7 vanntetthet, noe som betyr at den er trygg å bruke i dusjen og lett kan skylles av.

I tillegg kan du kjøpe budsjettvennlige erstatningshoder når du har overbrukt ditt nåværende. Batterilevetiden på den elektriske tannbørsten er ganske bra og den varer 3-4 uker på full lading. Dette betyr at du kan pusse tennene uten å måtte bekymre deg for at den går tom for batteri midt i pusserutinen. Med en vekt på kun 77 g er den en av de letteste modellene på markedet, så den vil også være behagelig å holde.

Minnefunksjon + Innebygd tid og pacemaker
Den har også noen få andre funksjoner som gjør at den skiller seg ut fra konkurrentene. For det første har den en minnefunksjon som lagrer den siste modusen du brukte, slik at du ikke trenger å fortsette å tilbakestille den hver gang du slår den på.

For det andre kommer den med en 2-minutters timer som sikrer at du pusser tennene i den anbefalte tiden. Og til slutt er den også oppladbar ved hjelp av en USB-ladekabel, noe som gjør det enkelt å holde den oppladet og klar til bruk.

Hva sier eksperter og brukere om Fairywill FW-507 sonisk tannbørste?

Den elektriske tannbørsten er testet av eksperter og den har fått gode anmeldelser. Den fikk 4,3 på Techgearlab.com hvor den får ros for god valuta for pengene og imponerende batterilevetid. Electricteeth.com ga den 4 av 5 stjerner og bemerket «det gjennomtenkte designet, god pris og den imponerende ytelsen.»

Fordeler

 • Imponerende batterilevetid
 • Innebygd timer og pacer
 • Lett
 • Fjerner plakk opptil 100 %
 • Lagrer den siste modusen du brukte
Ulemper

 • Mangler trykksensor
 • Ingen Bluetooth-tilkobling

Konklusjon

Den er lett, fjerner plakk opptil 100 %, og kommer med en innebygd timer og pacer. Selv om den mangler Bluetooth-tilkobling og trykksensor, anser vi den for å være en kraftig, budsjettvennlig elektrisk tannbørste som kommer med en rekke funksjoner.

Spesifikasjoner
Børste innstillinger: 5
Børstehoder: 8
Vekt: 77 g


Philips Sonicare DiamondClean – Elektrisk tannbørste med ladeglass

Beste elektriske tannbørste i test

✅  Toppscorer hos forbrukerrådet Tænk
✅  Testvinner hos tu.no
✅  5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet T3
✅  6 av 6 stjerner hos Klikk.no
Philips Sonicare Diamond Clean

 

Philips Sonicare DiamondClean har fått toppkarakterer i en rekke tester med elektriske tannbørster. Felles for alle vurderingene er at den utmerker seg spesielt for pusseevnen sin, brukervennligheten og holdbarheten.

Modellen får også mye ros for sin evne til å fjerne plakk og Klikk.no mener det er den beste tannbørsten til å fjerne plakk. Ifølge Tek.no er det en elektrisk tannbørste, som garanterer blankpolerte tenner og de påpeker at denne modellen er det nærmeste du kommer en profesjonell tannrens. Flere tester kaller den for kongen av elektriske tannbørster.

Effektiv fjerning av plakk
Ifølge produsenten vil Philips Sonicare DiamondClean gi brukeren hvitere tenner allerede etter en ukes bruk og fjerne plakk sju ganger mer effektivt enn med en vanlig tannbørste. Børsten på DiamondClean gir effektiv rengjøring mellom tennene og langs tannkjøttet. Børsten har diamant-formet bust, middels stivhet og er best til å fjerne plakk, av de som for tiden finnes på markedet.
Philips Sonicare Diamond Black oplader
Dobbelt ladesystem
Philips Sonicare Diamond Black kommer med et eget ladeglass, som gjør det mulig å lade tannbørsten med stil. Når du setter tannbørsten i glasset, fungerer det som en lader. Du kan også bruke det som skylleglass. I tillegg kan du lade tannbørsten i reisevesken som følger med, ved å koble tannbørsten til datamaskinen via USB eller en stikkontakt. Tannbørsten får ros for at den lades raskt og er energieffektiv, slik at du ikke trenger å lade den så ofte.

Det er også med en tidtaker som minner deg på hvor lenge du bør pusse tennene
Tidtakeren er delt inn i fire intervaller på 30 sekunder, som viser når du er ferdig med å pusse de ulike områdene i munnen.

Tannbørsten har fem ulike alternativer, avhengig av om du vil å pusse tennene ekstra nøye, massere tannkjøttet, har følsomme tenner, ønsker hvitere tenner, eller du har sensitivt tannkjøtt som bør skånes når du pusser tennene.

En dyr og effektiv elektrisk tannbørste
Ifølge testene vi har gjennomgått, er dette en god og effektiv tannbørste, som sikrer rene tenner og som holder det den lover, når det gjelder fjerning av plakk og opprettholdelse av et rent og sunt tannkjøtt.

Tannbørsten er dyr, men på den annen side er den også en av de mest elegante, effektive og avanserte elektriske tannbørstene på markedet.

Fordeler

 • Kan lades med ladeglass, USB og stikkontakt
 • Den polerer effektivt og fjerner plakk bedre enn mange lignende tannbørster
 • Du kan pusse tennene i over to timer etter at du har ladet den opp
 • Fem forskjellige alternativer
 • Leveres med reiseveske, ladeglass, to børstehoder og en USB-lader
Ulemper

 • Noen opplever problemer med tilkobling til appen

Utvalgte spesifikasjoner ved Philips Sonicare DiamondClean:
Innebygd trykksensor
Bluetooth-tilkobling
4 børsteinnstillinger
Farger: 2
1 børstehode inkludert
C3 Premium Plaque Control Glass-lader er inkludert
Reiseveske med USB-lading


Oral-B iO Series 6 Sensitive – elektrisk tandbørste med mikrovibrasjoner

Beste elektriske tannbørste i premiumklassen

✅ 4.8 Google shopping
✅ 4.7 Amazon
✅ 4.5 Techadvisor.com
✅ 5 Expertreviews.co.uk

Oral-B elektrisk tannbørste er perfekt for de som leter etter en kraftig børste som fortsatt er skånsom mot tennene. Den har 5 smarte børste moduser, som hver gir et annet nivå av rengjøringskraft og skånsomhet.

 • 5 smarte børste moduser
 • Intelligent trykksensor
 • Ultimate Clean børstehode

Hva bør du vurdere før du kjøper Oral-B iO Series 6 Sensitive?

Trykksensor
Oral-B elektrisk tannbørste er en toppmodell som har flere innovative funksjoner. Den har en intelligent trykksensor som justerer rensekraften avhengig av hvor hardt du børster, for en mer grundig rengjøring.

I tillegg har den mikrovibrasjoner som hjelper til med å bryte opp plakk og bakterier for en grundig dyp rengjøring. Dette vil rense både tenner og tannkjøtt grundig, slik at du får et sunnere smil. Den er også designet for å fungere godt med eller uten appen, slik at du kan tilpasse børsteopplevelsen slik du foretrekker.

AI-børstegjenkjenning og tilpassbar LED-farge
AI-børste gjenkjenning funksjonen er flott for å sikre at du får mest mulig ut av børsteopplevelsen, og den interaktive skjermen gjør det enkelt å se hva som skjer.

Den lar deg også tilpasse LED-fargen, som er en morsom måte å legge litt personlighet til børsteopplevelsen på. Dette er en morsom og interaktiv måte å holde styr på munnpleie rutinen din. Prisen er veldig rimelig i forhold til hva du får, noe som gjør det til et produkt med god valuta for pengene.

Ladestativ + reiseveske
Denne modellen inkluderer også et ladestativ. Dette er en flott funksjon, siden den holder tannbørsten din ladet og klar til bruk når du trenger den. Det er også veldig enkelt å bruke, noe som gjør det praktisk for alle. Selv om den har en litt kort kabel, er dette kun en liten ulempe for en ellers flott modell. Og når du er på reisefot kan den oppbevares i en reiseveske som følger med. Dette gjør det enkelt å ta med deg på farten, slik at du kan holde tennene dine rene uansett hvor du er.

Hva sier eksperter og brukere om Oral-B iO Series 6 Sensitive?

Denne elektriske tannbørsten har blitt rost av både eksperter og brukere for sin fantastiske rengjøringskraft og nyttige app for veiledet børsting. Testsiden Techradar sier: ,, oppnår en utmerket balanse mellom funksjoner og pris med en superstille motor som lar den gli jevnt over tennene dine”. I tillegg gir brukere den elektriske tannbørsten høye karakterer for dens grundige rengjøring, stillegående motor og trykksensor. Den har en rangering på 4,8 av 5 basert på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker og 4,7 på Amazon.

Fordeler

 • Myk berøringsknapp som er enkel å bruke 
 • Føles behagelig i hånden
 • God rengjøringsytelse og skånsomhet
 • Mikrovibrasjoner for grundig rengjøring
 • Fungerer bra både med eller uten app
Ulemper

 • Det tar noen forsøk å venne seg til det litt store børstehodefestet
 • Kabelen til ladestasjonen er litt kort

Konklusjon

Denne elektriske tannbørsten tilbyr avanserte funksjoner til en middels prisklasse. Den føles behagelig i hånden og gir god rengjøringsytelse og skånsomhet. Selv om det tar noen forsøk å venne seg til det store børstehodefestet, synes vi at det er vel verdt det på grunn av hvor god denne tannbørsten totalt sett er.

Spesifikasjoner
 Børsteteknikk: Oscillerende, Pulserende, Roterende
 Batterilevetid: 60 min
 Ladetid: 12 timer
 Antall børste innstillinger: 5 stk
 Strømkilde: Oppladbart batteri
 Vekt: 634 g


Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830 – god elektrisk tannbørste for nybegynnere

Beste elektriske tannbørste i budsjettklassen

✅ 4.5 Elkjop
✅ 4.6 Amazon
✅ 4.7 Google Shopping
✅ 4 Electricteeth.com

Den elektriske tannbørsten ProtectiveClean er laget for de som ønsker en effektiv og brukervennlig tannbørste. De 62 000 børstebevegelsene per minutt hjelper med å fjerne plakk og bakterier fra tennene og gir deg en renere munn på bare to minutter.

 • BrushSync-teknologi
 • Enkelt oppstartsprogram for nybegynnere
 • 62 000 børstebevegelser per minutt

Hva bør du vurdere før du kjøper en Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830?

2 rengjørings moduser
Philips elektriske tannbørste kommer med mange brukervennlige funksjoner. For det første gjør de 62000 bevegelsene per minutt den til en av de kraftigste elektriske tannbørstene på markedet, tatt i betraktning at Oral-B tannbørster går til 50000 bevegelser per minutt. Sammen med 2 rengjørings moduser, Clean og Gum Care, vil den gjøre en god jobb med å rense tennene og massere tannkjøttet samtidig.

BrushSync-teknologi
BrushSync-teknologien vil fortelle deg når det er på tide å bytte den elektriske tannbørsten din, basert på brukstiden din. Dette betyr også at når du bytter til et nytt børstehode, vil tannbørsten automatisk justere til de optimale innstillingene for det børstehodet.

Enkelt-start program og automatisk avstenging
Den er et ideelt valg for en første elektrisk tannbørste siden den har et lett-startprogram som sakte øker kraften til børsten over de første 14 gangene den brukes, slik at du kan venne deg til den og ikke føle deg overveldet. I tillegg vil denne elektriske tannbørsten automatisk slå seg av etter 2 minutters bruk, som er anbefalt børstetid, og den kommer med et beskyttende etui som du kan ta med deg på reise. Den er også vanntett, så du kan bruke den i dusjen uten problemer.

Fordeler

 • Automatisk avslåing
 • Myk børste
 • Enkel å bruke
 • Lang batterilevetid
 • Innebygd timer og pacer
Ulemper

 • Kompatible børstehoder er litt dyre å kjøpe
 • Lang ladetid
 • Sterke vibrasjoner krever litt tilvenning

Hva sier eksperter og brukere om Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830?

Electricteeth.com ga denne elektriske tannbørsten 4 av 5 stjerner. De berømmet tannbørsten for dens ekstra rengjøringsmodus og reiseveske, og uttalte at de er «funksjoner som er fine å ha». Den generelle tilbakemeldingen blant brukere ser ut til å være positiv, med brukere som er enige om at tannbørsten er et godt budsjett alternativ med lang batterilevetid.

Konklusjon

Med denne elektriske tannbørsten får du minimum 2 ukers batterilevetid, men vær oppmerksom på at det tar rundt 24 timer å lade den helt opp. De myke børstene gjorde det til et veldig skånsomt alternativ for både tenner og tannkjøtt, men på grunn av solide vibrasjoner kan det ta litt tid å venne seg til det. Hvis du ser etter en kraftig, brukervennlig elektrisk tannbørste med alle funksjonene du trenger, så er Philips Sonic verdt å vurdere.

Spesifikasjoner:

Børsteteknikk: Pulserende
Batterilevetid: 60 min
Ladetid: 24 timer
Antall børste innstillinger: 2 stk
Strømkilde: Oppladbart batteri
Pulseringer/min: 32000 stk
Vekt: 360 g


Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992 – elektrisk tannbørste med SenseIQ

✅ 4.6 Google Shopping
✅ 4.6 Amazon
✅ 5 Electricteeth.com

Denne elektriske tannbørsten fra Philips kommer med SenseIQ-teknologi som gjenkjenner, tilpasser og pleier både tennene og tannkjøttet. Dette alt-i-ett børstehodet har førsteklasses funksjoner som er perfekte for de som ønsker best mulig munnpleie.

 • SenseIQ – adaptiv teknologi
 • A3 Premium alt-i-ett børstehode
 • Stilig og enkel ladestativ

Hva bør du vurdere før du kjøper Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992?

A3 Premium alt-i-ett børstehode og 3 hastighetsinnstillinger
Denne modellen har mange oppgraderinger som man ikke finner på den gjennomsnittlige elektriske tannbørsten. Den har et A3 Premium alt-i-ett børstehode, designet for å fjerne opptil 20 ganger mer plakk enn en standard tannbørste. Denne modellen er kompatibel med andre Sonicare-børstehoder, slik at du kan finne den perfekte for dine behov. Den har tre hastighetsinnstillinger å velge mellom, noe som er flott hvis du har sensitive tenner eller hvis du trenger et kraftigere børstehode. Tannbørsten kommer med et elegant og enkelt ladestativ, samt et førsteklasses reiseveske i kunstlær som også inkluderer en USB-ladeport.

Brukervennlig design
Sonicare elektrisk tannbørste har en sømløs ett-trykks kontroll og brukervennlig design. Dette gjør at det er veldig enkelt å bruke tannbørsten, selv for folk som ikke er vant til å bruke elektriske tannbørster. Du kan enkelt endre hastighetsinnstillingen eller slå av tannbørsten med kun et fingertrykk. Du kan også laste ned Sonicare-appen for å få tilbakemeldinger og tips om hvordan du kan forbedre pusseteknikken. Dette kan være veldig nyttig for å sikre at du får mest mulig ut av den elektriske tannbørsten din. Når det gjelder elektriske tannbørster, er dette et av de dyrere alternativene på markedet. Imidlertid gjør dens mange funksjoner og oppgraderinger at prisen blir verdt det for de som leter etter et førsteklasses produkt.

Fordeler

 • Problemfri berøringsoperasjon
 • God batterilevetid
 • Børstehoder som er enkle å sette på
 • Kompatibel med andre Sonicare børstehoder
 • Elegant og kompakt ladeveske
Ulemper

 • Trenger en app for å endre børste modus
 • Å konfigurere tannbørsten er litt forvirrende

Hva sier eksperter og brukere om Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992?

Denne elektriske tannbørsten har en femstjerners rangering på Electricteeth.com, med testere som sier at den «renser tennene godt» og «har alle de essensielle funksjonene du trenger.» Den har også en samlet vurdering på 4,4 av 5 stjerner på Amazon, med brukere som sier at den har «mye ekstra teknologi og førsteklasses design.»

Konklusjon

Lang batterilevetid, alt-i-ett børstehode, konfigurerbare innstillinger og en innebygd timer er noen av funksjonene som gjør at denne elektriske tannbørsten skiller seg ut fra andre. Det kan være litt forvirrende å sette opp, men når du først får taket på det, er det en flott tannbørste som vil gjøre munnen din ren og oppfrisket. Du må også endre børste modus via en app, noe som kan være litt upraktisk siden du bruker den på badet. Dette er en uunngåelig modell hvis du er ute etter premium funksjoner og ikke bryr deg om en høyere prislapp.

Spesifikasjoner:

Børsteteknikk: Pulserende
Batterilevetid: 56 min
Ladetid: 16 timer
Antall børste innstillinger: 5 stk
Strømkilde: Oppladbart batteri
Pulseringer/min: 62000 stk
Vekt: 725 g


Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 – med spesiell tannkjøtt beskyttelse

Beste valget for sensitive tenner

✅ 4.4 Amazon
✅ 5 Electricteeth.com
✅ Testvinner – Best All Around Vogue.co.u

Oral-B elektrisk tannbørste kommer med en trippel rense-trykksensor som bidrar til å gi en personlig børsteopplevelse med AI-veiledning. Den er perfekt for de som ønsker å oppnå best mulig munnhygiene og samtidig har sensitive tenner.

 • 360 graders Smart Ring (LED-lysring)
 • Gum Guard-teknologi
 • Trippel rensetrykk-sensor

Hva du bør vurdere før du kjøper Oral-B Genius X Luxe Edition 20000

Gum Guard-teknologi
Denne modellen inkluderer en Gum Guard-teknologi som bidrar til å beskytte tannkjøttet mot skade, og en synlig tannkjøtt trykksensor viser deg hvor hardt du pusser tennene. Denne elektriske tannbørsten er også nøyaktig i å spore børstingen din via appen, og har 6 forskjellige rengjørings moduser å velge mellom: Daglig rengjøring, Pro Clean, Sensitive, Whitening, Gum Care, Tongue Clean. Hver av disse modusene er designet for å rense tennene dine på forskjellige måter, slik at du kan finne den som passer best for dine behov. Den har også en timer og pacer som oppmuntrer til børsting i den anbefalte tiden på 2 minutter.

360 graders LED
Den 360 graders Smart Ring (LED-lysringen) på denne elektriske tannbørsten gjør den unik og mer avansert enn andre modeller. Den er designet for å hjelpe deg med å pusse tennene i alle vinkler, og LED-lysringen viser deg hvor lenge du har pusset. Den er Bluetooth-aktivert og fungerer bra med de fleste smarttelefoner, slik at du enkelt kan holde styr på pussevanene dine. Batterilevetiden på Oral-B elektrisk tannbørste er også ganske bra, og varer opptil 14 dager på en enkelt lading. Lading tar rundt 12 timer som er den gjennomsnittlige lengden for de fleste elektriske tannbørstene.

Fordeler

 • Etterlater munnen frisk og ren
 • Nøyaktig børstesporing via app
 • Ingen vonde eller firkantede kanter på håndtaket
 • Bluetooth-tilkobling fungerer bra
 • Inkluderer 4 børstehode
Ulemper

 • Gir ikke fra seg lyd når 2-minutters timeren er fullført

Hva sier eksperter og brukere om Oral-B Genius X Luxe Edition 20000?

Den har en 5-stjerners rating på Electricteeth.com der det sies at den «føles solid i hånden og renser tennene veldig bra.» Den elektriske tannbørsten fikk en Best All Around-pris på Vogue.co.uk i tester fra eksperter, som elsker at den «inneholder kunstig intelligens og gir deg personlig tilbakemelding».

Konklusjon

Denne modellen har et veldig moderne utseende, er skånsom mot tenner og tannkjøtt, og har lang batterilevetid. Den eneste ulempen er at den ikke lager en lyd når 2-minutters timeren er fullført, du kan bare se lyset, noe som kan være litt irriterende for noen folk. Totalt sett anser vi dette for å være en god modell for folk som er på utkikk etter en elektrisk tannbørste som vil etterlate munnen ren og forfrisket.

Spesifikasjoner:

Børsteteknikk: Roterende
Batterilevetid: 28 min
Ladetid: 12 timer
Antall børste innstillinger: 6 stk
Strømkilde: Oppladbart batteri
Svingninger/min: 14700 stk
Pulserende/min: 48000 stk
Vekt: 580 g


Oral-B Pro 600 

✅  Kåret til beste budsjettvalg hos Aftonbladet
✅  Toppscorer hos Råd & Rön
✅  Toppscorer hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B Pro 600

.Oral-B Pro 600 er en elektrisk tannbørste med relativt lav pris, som gjør det bra i flere tester. Det har blitt valgt til beste budsjettvalg, i en test utført av det svenske magasinet Aftonbladet. Modellen får skryt for å rengjøre tennene effektivt, for sitt komfortable grep, gode kvalitet og for at den ikke bråker.

Enkel og effektiv tannbørste
Sammenlignet med mange andre elektriske tannbørster fra Braun og andre produsenter, har Oral-B Pro 600 få funksjoner, men ifølge testresultatene er den både god og effektiv til å rengjøre og polere tennene.

Den har bare programmet daglig rengjøring, men ifølge studier av lignende elektriske tannbørster, så er også det mest brukte programmet.

Ladeindikator og trykksensor
Oral-B Pro 600 er utstyrt med en indikator som forteller deg når det er på tide å lade tannbørsten. I tillegg har den en trykksensor, hvor lyden endres hvis du trykker for hardt. Pulseringen vil stoppe i løpet av kort tid, slik at du har mulighet til å endre på trykket. En elektrisk tannbørste er også utstyrt med en tidtaker som avgir en kort lyd hvert 30. sekunder, og etter 2 minutter så du vet at du har børstet lenge nok.

Fordeler

 • Enkel og relativt billig elektrisk tannbørste som er effektiv og komfortabel å holde i
 • Ladeindikator, trykksensor og tidtaker
 • Børstehodet CrossAction er inkludert i kjøpet
Ulemper

 • Kan ta lang tid å lade første gang
 • Passer best til voksne

Utvalgte spesifikasjoner ved Oral-B Pro 600:
Oppladbar elektrisk tannbørste
Bluetooth-tilkobling
Batterilevetid: 30 minutter


Oral-B Pro 3000 

✅  Testvinner hos tyske Stiftung Warentest

Oral-B Pro 3000

 

Den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest har kåret denne elektriske tannbørsten til testvinner, og gir den skryt for å være effektiv, brukervennlig og holdbar.

3D-teknologi
Oral-B Pro 3000 har en pulsfrekvens på 40.000, som ifølge produsenten effektivt fjerner plakk og sørger for rene, hvite tenner. Den elektriske tannbørsten har tre forskjellige innstillinger: daglig rengjøring, en innstilling for sensitive tenner, samt en innstilling for å polere tennene og gjøre dem hvitere.

Oral-B Pro 3000 har en integrert tidtaker som piper etter to minutter, slik at du pusser tennene i anbefalt tid. I tillegg piper den hvert 30. sekund, slik at du pusser alle stedene i munnen like lenge.

Trykksensor og tre forskjellige børstehoder
Den elektriske tannbørsten har en trykksensor, som sikrer at du ikke er for hard mot tennene og tannkjøttet. Den vil derfor pipe om du pusser for hardt. I tillegg følger det med tre ulike børstehoder:

-Precision Clean, for daglig rengjøring
-CrossAction, som kommer ekstra godt til mellom tennene
-3D White, som polerer bedre for hvitere tenner

Det følger også med en reiseveske, en lader med børsteoppbevaring og et ekstra håndtak.

Utvalgte fordeler med Oral-B Pro 3000:
 Enkel og effektiv tannbørste med høy pulsfrekvens
 Integrert tidtaker som piper hvert 30. sekund og etter to minutter
 Trykksensor, som sikrer at du ikke presser for hardt mot tenner og tannkjøtt
 Det følger med tre børstehoder, lader og reiseveske


Slik bør du pusse tennene

Ifølge en undersøkelse fra Dansk Sundhedsinstitut er ikke danskenes munnhygiene så god som man ville forvente.

Selv om åtte av ti dansker pusser tennene to ganger om dagen, så har bare hver tredje danske god munnhygiene. Ifølge tannleger som står bak studien, er dette fordi danskene ikke pusser grundig nok.

Tannleger anbefaler å pusse tennene to ganger daglig, en gang om morgenen og en gang om kvelden. Du bør pusse i minst to minutter hver gang.

Del opp munnen i fire områder når du pusser tennene

Tannleger anbefaler at du deler opp munnen din i områder, så du får børstet alle tennene like nøye. I rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut foreslår de å dele opp munnen i følgende områder:

– Overkjeve og underkjeve
– Høyre og venstre side
– Utsiden, innsiden og tyggeflaten på tennene
– Området bak de bakerste tennene og mellom tennene

Det er lurt å lage en egen rutine, så du ikke glemmer noen av områdene. I tillegg anbefales det å pusse med sirkulære bevegelser, og ikke frem tilbake og tilbake, siden dette er mer skånsomt mot tannkjøttet.

Det er viktig å passe på tannkjøttet når du pusser tennene. Pass på at du ikke trykker for hardt og sjekk at tannkjøttet ikke trekker seg tilbake eller begynner å blø. Hvis dette skjer, er det mulig at du trykker for hardt eller at tannbørstehodet er for hardt.


Vanlige tannbørste eller elektrisk tannbørste

Almindelig vs. elektrisk tanboersteIfølge en rapport fra Dansk Sundhedsinstitut er begge deler greit, så lenge du pusser rett og lenge nok. Hvis du velger en vanlig tannbørste, må du sørge for å erstatte den med jevne mellomrom. Tannbørsten bør være litt myk, slik at den ikke skader tannkjøttet og hårene på børsten bør sitte tett sammen.

Mange mennesker foretrekker en elektrisk tannbørste, fordi du ikke trenger å flytte tannbørsten så mye. Mange elektriske tannbørster er også utstyrt med diverse programmer som forteller hvor lenge og hvor hardt du børster. Dette er en funksjon som mange kan ha nytte av.

Om du vil lese mer om rapporten fra Dansk Sundhedsinstitut, kan du gjøre det her.

Ønsker du mer informasjon om bedre tannpuss, så har tandportalen.dk laget en video som viser hvordan du pusser tennene riktig, både med en vanlig og en elektrisk tannbørste.

Er en elektrisk tannbørste bedre enn en vanlig tannbørste?

Ifølge en professor ved Institutt for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen, finnes det studier som tyder på at en elektrisk tannbørste fjerner bakteriebelegg bedre enn en vanlig tannbørste. Forskjellen er derimot ikke så stor, om du bruker den vanlige tannbørsten riktig og børster i de to anbefalte minuttene to ganger om dagen.

Hvem har større fordeler av å pusse tennene med en elektrisk tannbørste

Ifølge den samme studien er det spesielt eldre mennesker, som har ekstra nytte av en elektrisk tannbørste. Elektriske tannbørster er enklere å holde og hånden behøver ikke å bevege seg like mye som med en vanlig tannbørste.

En elektrisk tannbørste kan også gjøre det morsommere for barn å pusse tennene, spesielt nå som det er mange modeller for barn med morsomme farger, lyd og design.

Dansk Sundhedsinstitut konkluderer med at det for de fleste vil være en smakssak om de vil bruke en elektrisk eller vanlig tannbørste. Det som er viktig er at du alltid pusser i minst to minutter og bruker riktige bevegelser. Fordelen med en elektrisk tannbørste er at den lager de anbefalte roterende bevegelsene, som mange mennesker ikke gjør med en vanlig tannbørste.

Kan du skade tennene dine med tannbørsten?

Ifølge studier gjort av tannleger, bør du unngå harde børster, uansett om det er en manuell tannbørste eller en elektrisk tannbørste. Hvis tannbørsten er for hard, kan den skade både tannemaljen og tannkjøttet. Hardheten på tannbørster og børstehoder, er stort sett oppgitt på emballasjen.

Kan du spare tid med en elektrisk tannbørste?

Svaret er nei. Grunnen til dette er at de fleste manuelle tannbørstene har større børstehode enn elektriske tannbørster, så selv om den har flere omdreininger enn du klarer med hånden, så kommer du til på et mindre område om gangen.

Elektrisk tandboersteTannleger anbefaler at du bruker tannkrem med fluor både morgen og hver natt, i to minutter eller lenger. Tanntråd er også en god idé, spesielt hvis du har tenner som sitter tett sammen. Da vil verken en elektrisk eller vanlige tannbørste trenge helt inn.

Undersøkelsen viser at begge deler fungerer fint, hvis du pusser lenge og grundig nok. En elektrisk tannbørste er litt bedre til å fjerne plakk og bakteriebelegg, så du bør gå for dette om du ikke har god pusse-teknikk, eller du har vanskeligheter med å pusse lenge nok.

Prøv deg frem for å finne ut hvilken løsning som passer best for deg, helst i samråd med tannlegen din. Du kan lese mer om emnet ved å klikke på linken her.


Slik får du god tannhygiene

Det er ikke mange som tenker over hvor mange bakterier vi er omgitt av på daglig basis. Badet er spesielt et paradis for bakterier. En undersøkelse utført av American Microbiology Society, viser at de aller fleste bad har utallige skadelige bakterier som stafylokokker og bakterier fra avføring. Det gjelder ikke bare gulvet og toalettet, men også alt vi har stående på badet. Dette betyr også at tannbørstene våre er bakterielle bomber, som i verste fall kan gjøre oss syke.

Hjelper det å ha tannbørsten i skapet?

tandboersterMange tror at de beskytter tannbørsten fra farlige bakterier, når de plasserer tannbørsten i skapet. Men undersøkelser viser at dette ikke hjelper. Når du lukker tannbørsten inne, oppretteholder du et fuktig miljø, som bare øker bakterieveksten.

Det er heller ingen god idé å la tannbørsten stå på vasken, siden du vil sprute på tannbørsten hver gang du vasker hendene. Den beste løsningen er å sette opp en hylle opp så langt vekk fra toalettet som mulig.

Forskernes råd for å holde tannbørsten steril

Den verste bakteriesprederen på badet er toalettet. Studier viser at bakterier kan fly opptil 25 centimeter over toalettet når du skyller ned, så du bør legge ned toalettlokket, hver eneste gang du skyller.

I tillegg er det viktig at tannbørsten alltid står opp, slik at den har en sjanse til å tørke mellom hver bruk. Hvis den ligger ned eller lukket i en beholder, vil den ikke tørke ordentlig og dermed bli et paradis for forskjellige skadelige bakterier og sopp.

Du bør kjøpe en ny tannbørste hver tredje måned, eller skylle den i kokende vann med jevne mellomrom.

Det er også viktig å bruke en tannkrem som dreper bakterier, og vaske hendene før du rører tannkremen, slik at du ikke overfører unødvendige bakterier til tuben.

Du kan lese mer om tannhygiene ved å klikke på denne linken.


Pass på tannkjøttet når du pusser tennene

Flere undersøkelser viser at mange lider av vikende tannkjøtt eller andre plager, som skyldes at vi pusser tennene for hardt, feil og med børster som er for harde.

sunde taenderIfølge en rekke danske tannleger børster opptil 80% av befolkningen tennene feil og risikerer å skade tannkjøttet.

Hvis tannkjøttet blir børstet for hardt, kan du oppleve at tannkjøttet trekker seg tilbake. Dette vil gjøre tennene mer følsomme, som spesielt kan gi seg til uttrykk når du spiser en iskrem eller drikker varm kaffe eller te.

I verste fall kan du få tannråte og risikere at tennene faller ut.

Hvis tannkjøttet har trukket seg tilbake, er det vanligvis for sent å gjøre noe med det. Den eneste løsningen er ofte å dekke til tannhalsen med en plastfylling. Dette hjelper på smertene og isningen og beskytter tannkjøttet fra ytterligere skade.

Hvordan kan du best beskytter tannkjøttet?

I motsetning til hva mange tror, så skal du ikke pusse tannkjøttet mer enn det du kommer borti under tannpussen. Bakteriene sitter på og mellom tennene, ikke på tannkjøttet.

I tillegg er det viktig at tannbørsten ikke er for hard, siden dette sliter både på tannemaljen og tannkjøttet.

Mange tannleger anbefaler at du bruker en elektrisk tannbørste, spesielt hvis du har problemer med tannkjøttet. Det er fordi børstehodet er mindre og har mer skånsomme bevegelser.

Mange elektriske tannbørster har også trykksensorer som forteller om du pusser for hardt. På denne måten kan du få en bedre teknikk.

Hvis tannkjøttet ditt allerede er skadet, er det best å gå til tannlegen så raskt som mulig. Det vil også være lurt å bruke en mild tannkrem som beskytter tannemaljen og tannkjøttet. Det finnes mange forskjellige merker på markedet, som er laget spesielt for personer som har problemer med tannkjøttet.

Du kan få flere råd om hvordan du best beskytter tannkjøttet ved å lese denne artikkelen fra Politikken eller denne artikkelen, som er skrevet i samarbeid med Zendium.


Tips for bruk av tanntråd

Mange synes tanntråd er unødvendig hvis de pusser tennene to ganger om dagen. Undersøkelser viser derimot at det alltid vil det alltid være områder du ikke kan nå med tannbørsten, uansett hvor nøye du pusser tennene. Spesielt mellom tennene og tannkjøttet, kan det hjelpe med tanntråd. Ved å følge anbefalingene nedenfor får mest utbytte av å bruke tanntråd:

tandtraad– Start med 40-45 cm tanntråd som du snurrer rundt fingeren, med cirka tre til fem centimeters avstand.

-Hold tanntråden stramt mellom pekefingeren og tommelen og beveg den forsiktig mellom tennene.

– Prøve å komme inn under kanten på tannkjøttet, men pass på at du ikke skader tannkjøttet, siden det kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake.

– Bytt til ren tanntråd når du flytter deg fra tann for tann.

Det er mange forskjellige typer tanntråder, både med og uten voks og forskjellige smaker. Prøv deg frem for å finne ut hvilken du liker best.

Du kan få flere råd om bruk av tanntråd i denne artikkelen fra Colgate.


Slik får du god munnhygiene

En rekke studier verden over har vist at det er sammenheng mellom munnhygienen og helsen vår generelt. Blant annet er det bevist at det er en sammenheng mellom tannkjøttbetennelse og en rekke alvorlige sykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes, luftveisinfeksjoner og fødselskomplikasjoner.

God munnhygiene er derfor veldig viktig. Vi har mange gunstige bakterier i munnen, men det er også mange som er skadelige.

I tillegg til de nevnte sykdommene, kan dårlig munnhygiene føre til utvikling av tannkjøttbetennelse, tannråte og løs tenner. Dårlig munnhygiene kan også føre til dårlig ånde, noe som kan påvirke både selvtilliten og ditt sosiale liv.

God munnhygiene betyr ikke at du skal være foruten bakterier i munnen. Det er nemlig mange gunstige bakterier i munnen vår, som vi ikke kan klare oss uten. Det som er viktig er å skape det rette miljøet i munnen, slik at du unngår de skadelige bakteriene. Har du for eksempel for mye sukker i kosten, opprettholder du ubalansen i både kropp og munn.

Hvordan er munnhygienen din?

Hvis du er i tvil om tannhelsen din, er det alltid lurt å gå til tannlegen. Men det er også noe du selv kan undersøke:

– Har du plakk eller tannstein i munnen?
– Hvordan tannkjøttet ut? Hvis det mørkrødt, er dette et tegn på at noe er galt
– Er tannkjøttet sårt eller blør når du pusser tennene?
– Har du dårlig smak i munnen og dårlig ånde?

Hvis du har en eller flere av disse symptomene, er det et tegn på at det er noe galt med munnhygienen din. Kanskje trenger du å pusse tennene bedre, bytte tannkrem eller kjøpe en ny tannbørste. Hvis du er i tvil bør du kontakte tannlegen din.

Tannbørsten er ditt viktigste verktøy

Det viktigste er å ha en god tannbørste. Tannbørsten kan ikke være for hard og du må vurdere om du foretrekker en elektrisk tannbørste eller en vanlig tannbørste.

Puss tennene både morgen og kveld, minst to minutter hver gang. Bruk gjerne en bakteriedrepende tannkrem med fluor.

Tanntråd

Tanntråd er viktig for å komme til mellom tennene og fjerne plakk. Dette gjelder spesielt for personer som har tettsittende tenner, siden tannbørsten ikke kommer frem alle steder.

Spis sunt

Kosten påvirker hele kroppen, inkludert munnen, derfor er det viktig å spise sunt for å oppnå riktig bakteriell balanse. Prøv å spise mindre sukker, mye grønnsaker og mer fiber. Du bør heller ikke drikke sure ting rett før sengetid, siden dette kan skade tannemaljen.

Du kan lese mer om tannhelse og sykdommer forbundet med dårlig munnhygiene her. Om du ønsker flere råd om munnhygiene, du kan lese mer i denne artikkelen.

elektriske tandboerster


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke elektriske tannbørster er best i test?

Oral-B Genius 8000, Oral-B Genius 9000, Oral-B Vitality Precision Clean, Oral-B Pro 3000, Oral-B Pro 600 og Philips Sonicare DiamondClean

🤓 Hvordan er de elektriske tannbørstene blitt testet?

De elektriske tannbørstene er blitt vurdert ut ifra deres evne til å effektivt rengjøre tenner og fjerne plakk. I tillegg har ekspertene sett på brukervennlighet, støynivå og batteriets holdbarhet.

🤔 Hvor ofte skal jeg skifte børstehodet?

Som tommelfingerregel skal børstehodet skiftes hver 3. måned da kvaliteten av børstehodet reduseres gradvis etterhvert som det blir brukt. Noen elektriske tannbørster vil si ifra når det er på tide å skifte børstehode. Har du ikke en sånn modell så kan du bare bruke sunn fornuft.


Elektrisk tannbørste test – disse kildene har vi brukt:

Forbrukerrådet Tænk
Testen fra det danske forbrukerrådet Tænk går igjennom sju forskjellige tannbørster i forskjellige prisklasser. Fokuset er på hvor effektivt de fjerner plakk og hvor brukervennlige og holdbare elektriske tannbørster er. De ser også på designet, tilbehøret og hvor lenge batteriet varer. Du kan lese testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at full tilgang krever abonnement.

Tu.no
Tu.no er et norsk ukeblad som skriver om teknologi og oppfinnelser. Ukebladet har testet tre av de ledende elektriske tannbørstene på markedet. Du kan lese mer om testen ved å klikke her.

Tek.no
Tek.no er et nettsted for forbrukerteknologi som utfører tester av ulike husholdningsapparater. Tek.no har testet fem forskjellige elektriske tannbørster. Du kan se testen ved å klikke på denne linken.

Aftonbladet
Aftonbladet er en av Sveriges største aviser. De har i sin test av elektriske tannbørster vurdert seks av de mest markedsledende tannbørstene og bedømt dem basert på et stort antall poeng. Du kan lese testen her. Merk at det krever betalt abonnement å få adgang til hele testen.

Mobilsiden.dk
Mobilsiden.dk har skrevet en lang artikkel om to av Oral-B sine ledende elektriske tannbørster, Oral-B Genius 8000 og 9000. Du kan lese artikkelen om tannbørstene ved å klikke her.

Stiftung Warentest
Dette er en tysk forbrukerorganisasjon som tilsvarer den danske organisasjonen Tænk. De har laget en test med en rekke tannbørster, som du kan lese om ved å klikke på linken her. Det krever abonnement for å få tilgang til hele testen.

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön gjorde en test av seks elektriske tannbørster og vurderte dem i henhold til en lang rekke kriterier. Du kan lese testen ved å klikke her, men det krever abonnement for å få full tilgang.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Oral-B Genius 9000

✅  Anbefalt av M3
✅  5 stjerner hos expertreviews.co.uk
✅  4 av 5 stjerner hos altomdata.dk
✅  8 av 10 stjerner hos tek.no

Oral-B Genius 9000

Den elektriske tannbørsten fra Oral-B får høye karakterer i alle testene vi har vurdert og får spesielt ros for effektiv fjerning av plakk og polering av tennene. Ifølge personene som har vært med i de ulike testene, var det synlige resultater etter 14 dagers bruk. Et besøk hos tannlegen beviste også at det er en effektiv tannbørste.

Kan kobles til en app som holder øye med tannpussen din

Det som skiller Oral-B Genius 9000 fra andre elektriske tannbørster er at den kan kobles til en app på telefonen som registrerer om du pusser tennene lenge nok, og om du gjør det riktig.

Oral-B Genius 9000 mobil appNår appen til Oral-B Genius 9000 blir testet, klarer den seg relativt godt. Flere testpersoner syntes appen var nyttig og det minnet dem på å børste tennene de anbefalte to minuttene. Ulempen med å koble den elektriske tannbørste til en app, er at du må ta telefonen på badet og bruke tid på å finne frem appen. Konklusjonen blant de forskjellige testene er at det var en god idé å bruke appen i starten for å få en god tannbørste-rutine. Deretter kan du bruke den innimellom for å sikre at du pusser tennene riktig. Tannbørsten leveres med en sugekopp, som du kan bruke for å sette telefonen på speilet, men vær oppmerksom på at sugekoppen kan løsne etter en stund.

Tannbørsten som piper og lyser

Oral-B Genius 9000 er utstyrt med sju ulike innstillinger: Pro Clean, dyprens, daglig rengjøring, pleie av tannkjøtt, sensitive tenner, polering og et tyngre renseprogram. Tannbørsten komme med både lyd og lys hver gang du har pusset i 30 sekunder, for å minne deg på at du må flytte tannbørsten til neste område. Om du pusser tennene for hardt, lyser den og lager lys, så du forstår at du må justere trykket litt.

Fargerik LED-ring, slik at du kan tilpasse tannbørsten

Oral-B Genius 9000 har også en LED-ring, hvor du kan endre på tannbørsten med tolv ulike farger. I tillegg følger det med en reiseveske, hvor det er plass til telefonen, en holder for lagring av de fire børstehodene, en lader og en mobilholder til speilet, slik at du kan bruke appen. Tannbørsten skal stå loddrett i laderen, som også bruker induksjonslading.

Batteriet holder i tolv dager

Oral-B Genius 9000 har en batterilevetid på cirka tolv dager, to om du pusser tennene i to ganger hver dag i to minutter hver. Tannbørsten er også betydelig lettere enn tidligere modeller, slik at du ikke blir sliten i armen når du bruker den.

Utvalgte fordeler med Oral-B Genius 9000:
 Kan kobles til en app på telefonen, som hjelper deg med å oppnå optimal pussing av tennene
 Den lager lyd og lyser når du har pusset lenge nok eller for hardt
 LED-ring med tolv forskjellige farger, slik at du kan endre utseendet på tannbørsten din
 Batteriet varer i opptil tolv dager etter full lading
 Reiseveske, sugekopp til telefonen, lader og holder til de fire børstehodene følger med


Oral-B Genius 8000

✅  5 av 6 stjerner hos mobilsiden.dk
✅  4,5 av 5 stjerner hos Techadvisor
✅  5 av 5 stjerner hos Techgearlab

Oral-B Genius 8000

Den elektriske tannbørsten har fått gode karakterer i flere forskjellige tester, blant annet av Techadvisor og Techgearlab. Den danske nettsiden mobilsiden.dk har også skrevet en utdypende artikkel om tannbørsten og den nyere modellen Genius 9000.

Oral-B Genius 8000 berømmes for at den pusser tennene grundig og at den effektivt fjerner plakk. Den har også en app på smarttelefonen, som gir deg tilbakemeldinger på tannpussen din.

Inspirert av tannleger og avrundet hode

Denne elektriske tannbørsten har et rundt hode, som omgir hver tann med en pulserende og roterende teknologi. Ifølge produsenten Braun, kan denne teknologien fjerne opptil dobbelt så mye plakk som en vanlig tannbørste.

Appen gjør det morsomt å pusse
En spesiell detalj på denne elektriske tannbørsten er at den kan kobles til en app på telefonen, som viser hvor lenge og hvor forsiktig du pusser tennene. En innebygd tidtaker forteller deg når du har pusset de ulike områdene i munnen lenge nok. Oral-B Genius 8000 har også trykk-kontroll, som sikrer at tannkjøttet beskyttes mot overdreven pussing av tennene. Tannbørsten kommer med et lydsignal, og du kan velge at den lyser opp i tolv forskjellige farger, slik at du ikke pusser hvert område lenger enn de anbefalte 30 sekundene.

Det var ulike meninger om appen i testene som vi har gjennomgått. Mange av anmelderne elsket appen og følte at det hjalp dem med å pusse tennene lengre og mer grundig. Andre mente imidlertid at funksjonen var bortkastet tid og ikke noe de ønsket å bruke på daglig basis.
holder Oral-B Genius 8000
5 forskjellige innstillinger og 3 børstehoder
Oral-B Genius 8000 har fem forskjellige alternativer, avhengig av hva du vil prioritere. Det er for eksempel et program som beskytter tannkjøttet og et whitening-program, for ekstra hvite tenner.

Det følger med tre forskjellige børstehoder, blant annet 3D White, som bidrar til å polere tennene og fjerner misfarging.

Det følger også med en reiseveske, en lader og en holder til smarttelefonen på badet, slik at du enkelt kan enkelt Oral-B sin app, så du ikke behøver å pusse tennene med én hånd og holde telefonen med den andre.

Fordeler

 • LED-ring med tolv forskjellige farger, som gir tilbakemeldinger på tiden du pusser, trykkindikator og Bluetooth-tilkobling
 • Kan kobles til en app som hjelper deg med å pusse tennene på riktig tid og i riktig rekkefølge
 • Fem ulike alternativer, blant annet daglig rengjøring og et whitening-program
 • Et litium-batteri som lader raskt og som sikrer at tannbørsten ikke behøver å lades så ofte
 • Leveres med tre ulike børstehoder, lader, holder til smarttelefonen en og en reiseveske.
Ulemper

 • Høyere prisklasse

Utvalgte spesifikasjoner ved Oral-B Genius 8000:
Rundt børstehode
App som gir brukertilpassede tilbakemeldinger
5 børstefunksjoner


Oral-B Vitality Precision Clean – Brukervennlig elektrisk tannbørste

✅  Testvinner hos SVT – Sveriges Television           
✅  Testvinner hos nrk.no
✅  Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Oral-B Vitality Precision Clean

Oral-B Vitality Precision Clean har klart seg bra i mange tester. Det er en enkel og prisvennlig elektrisk tannbørste, uten noen spesielle funksjoner, som effektivt renser og fjerner plakk.

Ifølge nrk.no ble modellen testvinner, fordi den er brukervennlig, effektiv og gir mye for pengene. Det bør nevnes at testpersonene hos nrk.no, hadde 75% mindre bakteriebelegg i munnen etter tannpussen, enn de fikk med en vanlig tannbørste.

Børstehodet Oral-B Precision Clean
Oral B sitt patenterte børstehode Precision Clean følger med. Ifølge produsenten Braun, fjerner den effektivt plakk og rengjør grundig mellom tennene. Tester har vist at den fjerner plakk og bakteriebelegg i munnen like effektivt eller bedre enn mange dyrere elektriske tannbørster.

Innebygd tidtakeren sikrer at du pusser i 2 minutter.
Oral-B Precision Clean har en tidtaker som piper når du har pusset de anbefalte to minuttene. Den forteller deg også når det er tid for å skifte børstehode. Batteriet har en levetid på rundt 30 minutter og må lades cirka en gang i uken. Den må derfor lades oftere enn de dyrere modellene.

Fordeler

 • En enkel, rimelig og brukervennlig tannbørste som effektivt renser tennene
 • Innebygd tidtaker som piper etter to minutter. Du kan stille den inn om du ønsker å pusse lengre eller kortere
 • Tidtakeren forteller deg når du bør bytte børstehode
 • Børstehode og ladestasjon er inkludert i kjøpet
Ulemper

 • Batteriet har en levetid på rundt 30 minutter

Utvalgte spesifikasjoner:
Ett børstehode medfølger
Høyde: 22.4 cm
Lengde: 8.4 cm
Bredde: 11.3 cm


Seago S5 – Sonic tannbørste – modell med hurtiglading mulighet

Beste mellomsjiktet alternativ

Seago S5 kommer med 30 dagers batterilevetid, som er mye mer enn noen avanserte modeller. Den har også multimodus muligheter, noe som gjør den til et godt valg for de som alltid er på farten og vil ha en elektrisk tannbørste som kan alt.

 • 30 dagers batterilevetid
 • Myk DuPont nylonbust
 • 2 minutter autostopp

Hva du bør vurdere før du kjøper Seago S5 – Sonic tannbørste

40 000 vibrasjoner per minutt

Seago S5 elektrisk tannbørste er et høykvalitetsprodukt som har myke DuPont nylonbust som er skånsom mot tennene og tannkjøttet og hjelper til med å fjerne plakk og bakterier fra tennene. Denne modellen har også 40000 ganger høyfrekvent vibrasjon per minutt som hjelper med å fjerne bakterier fra tennene dine raskt og effektivt. I tillegg hjelper 30-sekunders sonebytte påminnelse deg med å pusse hver del av munnen i de anbefalte to minuttene.

Automatisk avslåing og hurtiglading

Sammenlignet med andre elektriske tannbørster på markedet, er Seago S5 et godt valg for de som leter etter en elektrisk tannbørste som vil vare i mange år framover, siden anbefalt levetid er rundt 5 år ved regelmessig bruk. Den kommer med noen nyttige påminnelser for å forsikre deg om at du pusser tennene riktig, som en 2-minutters automatisk avstengning mulighet som i tillegg til å beskytte tennene dine forhindrer at børsten overopphetes. Den har også et hurtiglade alternativ (2t) som er en nyttig funksjon for de som er på farten og trenger å raskt pusse tennene før de forlater huset.

Fordeler

 • Egnet for personer med sensitive tenner
 • Ergonomisk utformet
 • Sikkert og holdbart litiumbatteri
 • Kompakt og praktisk reiseveske
 • 30 sekunders sonebytte påminnelse
Ulemper

 • Produktets farge kan være litt forskjellig fra bildene

Konklusjon

Denne modellen har god ergonomisk design, den er trygg og holdbar takket være litiumbatteriet, og den kommer med en veldig praktisk reiseveske. Den eneste ulempen er at produktets farge kan være litt forskjellig fra bildene. Basert på forskningen vår kan vi si at Seago S5 er en flott elektrisk tannbørste for alle som trenger et godt alternativ i mellompris sjiktet!

Spesifikasjoner:

Børste Innstillinger: 5
Børstehoder: 5
Ladetid: 4 timer
Svingninger/min: 40000

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere