Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Røykvarsler: De beste og tryggeste røykvarslerne ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING april 2, 2024.

Røykvarsler: De beste og tryggeste røykvarslerne ifølge ekspertene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Selv om det kanskje ikke er noe man tenker på i hverdagen, er fare for brann i huset eller leiligheten noe man bør ta på alvor. Derfor er det viktig å ha en trygg og god røykvarsler som er i stand til å varsle raskt dersom det skulle oppstå røykutvikling eller brann i hjemmet ditt, slik at man unngår farlige situasjoner og unødvendige skader i hjemmet.

Det finnes mange ulike røykvarslere på markedet, og det kan være utfordrende å velge riktig modell for ditt hjem  –derfor har vi, basert på grundige tester, bruker- og ekspertanmeldelser, funnet frem til noen av de beste røykvarslerne som finnes der ute. Vi gjennomgår også ulike faktorer som du bør tenke over før du kjøper ny røykvarsler.

Seneste endring:

Vi har oppdatert listen vår over de beste røykvarslerne med et nytt produkt som vi har valgt ut på grunn av den samlede verdien det gir, noe som anerkjennes av uavhengige danske testere. Det nye produktet er: E-Line KD-127C

Tidligere endringer:

24. januar 2024

I den siste oppdateringen har vi lagt til to nye produkter i artikkelen vår: Cavius Mini røykvarsler, et ideelt valg for privatpersoner eller bobiler, og Housegard SA700, en optisk røykvarsler med avansert fotoelektrisk teknologi for raskere deteksjon av ulmebranner.

27. oktober 2023

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av røykvarslere i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

24. juli 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 8 beste røykvarslere i testguiden 2024:

Se resten nedenfor

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte røykvarslere

E-Line KD-127C - en enkel og pålitelig røykvarsler som passer i alle hjem

Se priser og tilbud på E-Line KD-127C:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Pausefunksjon
 • Enkel installasjon og batteri-tilgang
 • Pålitelig høylytt

Forbrukerlivs vurdering

Etter å ha evaluert røykvarsleren E-Line KD-127C synes vi at den har en imponerende balanse mellom funksjonalitet og pris. Det vi liker med dette produktet er den konsistente lydstyrken, som sikrer at du er våken uansett batterinivå eller romforhold. Den kompakte størrelsen og den enkle installasjonen gjør den til et praktisk valg for ethvert hjem. Knappen for falsk alarm er et gjennomtenkt tillegg, og løser et vanlig irritasjonsmoment med røykvarslere. I tillegg forenkler den enkle tilgangen til batteriet på forsiden vedlikeholdet. Røykvarsleren kan ikke kobles sammen med andre alarmer, noe som kan være en ulempe i større hjem, men dens individuelle effektivitet og lave pris gjør den til et godt alternativ for mindre rom eller som en ekstra sikkerhetsanordning. Alt i alt tilbyr E-Line KD-127C pålitelige sikkerhetsfunksjoner til en rimelig pris, noe som gjør den til et fornuftig valg for dem som ønsker en enkel og effektiv røykvarsler.

Fordeler

 • Alltid høy lyd uansett batterinivå eller romforhold
 • Liten og kompakt for enkel passform
 • Rask og enkel installasjon
 • Knapp for falsk alarm
 • Enkel tilgang til batteriet på forsiden
 • Rimelig

Ulemper

 • Kan ikke kobles til andre alarmer

Denne prisgunstige røykvarsleren fra E-line skiller seg ut med sitt enkle design som inkluderer en pausefunksjon som enkelt kan slås på ved falsk alarm. KD-127C er kanskje noe for deg som er ute etter noe funksjonelt og enkelt.

Review: Product analysis of E-Line KD-127C

Spesifikasjoner

 • Type: Varme- og røyksensor
 • Lydnivå: 85 dB

Lydavstengning ved falske alarmer

Å lufte ut på kjøkkenet og vente i hagen på at den forferdelige pipingen skal stoppe, er en relativt vanlig, men absolutt ubehagelig opplevelse med røykvarslere, spesielt hvis du forbereder et stort måltid. Noen av de mer følsomme røykvarslerne har fjernet dette, og noen, som denne E-Line-modellen, har en pauseknapp for nettopp denne typen situasjoner. Med et enkelt trykk på knappen settes alarmen på pause, slik at du kan lufte ut rommet der dampen har samlet seg. Det er ikke en helt unik funksjon, men for små, enkle alarmer i denne prisklassen er det en sjeldenhet og en stor merverdi.

Pålitelighet gjennom enkelhet

I en tid med smarte hjem og integrerte oppkoblinger av husholdningsapparater kan det være vanskelig å finne pålitelig funksjonalitet. Mange produsenter propper produktene sine fulle av funksjoner for å imponere kundene, men glemmer å lage et kvalitetsprodukt. Det var nettopp dette vi likte med E-line. Det er en liten, enkel og lettmontert røykvarsler som gjør det den er designet for å gjøre. Noen få skruer i veggen er alt du trenger, og du får tilgang til 9V-batteriet fra fronten av enheten ved å klikke på skyvekabinettet.

Når vi snakker om pålitelig funksjonalitet, mener vi at alarmen er høylytt og alltid er høylytt uansett batterinivå eller romforhold, noe som til syvende og sist er alt du trenger fra en røykvarsler.

Hva sier ekspertene om E-Line KD-127C?

E-Line KD-127C har vist seg å ha en utmerket ytelse i sin prisklasse, og den samlede verdien har gjort at den ble “best-i-test” blant 27 andre produkter som ble vurdert. Alt i alt anbefales den på grunn av påliteligheten, den enkle installasjonen, det enkle batteribyttet og den smarte pausefunksjonen.

Mer om E-Line KD-127C

Spesifikasjoner

 • Type: Varme- og røyksensor
 • Lydnivå: 85 dB

Nedis røykvarsler - øst sikkerhet for ethvert hjem

Se priser og tilbud på Nedis røykvarsler:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Røyk- og varmedeteksjon i ett
 • Fjernvarsler direkte til telefonen
 • Kompatibilitet med stemmestyring

Forbrukerlivs vurdering

Nedis er EN14604-sertifisert, varsler om lavt batterinivå og fungerer i temperaturer fra -10 til +40 grader Celsius. I tillegg har den 9 V inngangsspenning og bruker optisk teknologi, som er to gode egenskaper. Utover dette vil den sende fjernvarsel dirkete til telefonen ved røykutvikling og er kompatibel med stemmestyring. Den eneste ulempen er at det kan være litt utfordende å koble den sammen med andre smartenheter i SmartLife-systemet. Alt i alt kan vi likevel anbefale denne røykvarsleren, spesielt med tanke på den rimelige prisen.

Fordeler

 • Inngangsspenning: 9V
 • Driftstemperatur -10 - +40 grader C
 • EN14604 sertifisert
 • Advarsel om lavt batteri
 • Teknologi: Optisk

Ulemper

 • Kan være utfordrende å koble til andre enheter i begynnelsen

Nedis er en trygg og god røykvarlser med et alramvolum på 85 dB, som er høyt nok til å vekke selv de som sover tyngst.

Mer om Nedis røykvarsler

Spesifikasjoner

 • Type: Røyk- og varmealarm
 • Lydnivå: 85 dB

Røykvarsleren Nedis er et godt valg for alle som leter etter et effektivt røykvarslersystem. Den har et støynivå på 85 dB, som er standard støynivå i de fleste røykvarslere på markedet. Den har også en seriell tilkobling slik at du kan koble til et ubegrenset antall enheter. Radiofrekvensen på 433,92 MHz lar alarmen sende et signal til alle andre tilkoblede alarmer når den oppdager røyk, og sørger for at alle i hjemmet ditt blir varslet raskt og effektivt. Røykvarsleren inkluderer også en testknapp, slik at du enkelt kan teste alarmen for å være sikker på at den fungerer som den skal.

Se priser og tilbud på Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3003LW 2nd Generation Wired:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Bedre kontroll
 • Split-Spectrum sensor
 • Skiller mellom røyk og damp

Forbrukerlivs vurdering

Dette er en toppmoderne og smart modell med mange gode funksjoner. Her får du en super-trygg røykvarsler som kan sende notifikasjoner til telefonen din dersom noe skulle skje mens du ikke er hjemme. Vi synes dette er en ekstra god funksjon som skaper trygghet mens du er vekk fra hjemmet.

Fordeler

 • Kommuniserer med mobilen din
 • Ypperlig kvalitet
 • Enkel installasjon
 • Kan fortelle deg hvor brannen oppstod

Ulemper

 • Dyr modell

Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3003LW 2nd Generation Wired er et godt valg for deg som vil ha en toppmoderne røykvarsler.  Dette er en smart modell som kan sende deg notifikasjoner på mobiltelefonen for en enda bedre kontroll. Den har også det som kalles en “Split-Spectrum” sensor og kan skille mellom røyk og damp.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3003LW 2nd Generation Wired

Spesifikasjoner

 • Type: Røyk- og CO-alarm
 • Lydnivå: 85 dB
 • Wifi

Enkel installasjon
Denne røykvarsleren er utrolig enkel å installere. Nest Protect tar bare et par minutter å konfigurere med iOS- eller Android-enheten din. Når du har lagt til alle Nest Protect-enhetene dine, kobles de automatisk til hverandre. Nest Protect er også enkel å feste i taket, takket være en pent designet bakplate.

 

Hva sier forbrukere og eksperter om Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3003LW 2nd Generation Wired?

Forbrukerne hos Google Shopping gir modellen nesten full pott med hele 4,8 av 5 mulige stjerner. De uttaler at de er aller mest imponerte over at modellen sender varsler til mobiltelefonen når du er vekk fra hjemmet.

Mer om Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3003LW 2nd Generation Wired

Spesifikasjoner

 • Type: Røyk- og CO-alarm
 • Lydnivå: 85 dB
 • Wifi

Cavius Mini - Røykvarsler med utvidet levetid på batteriet

Se priser og tilbud på Cavius Mini:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Batteri med lang levetid
 • Små dimensjoner
 • Takbrakett som kan klikkes på

Forbrukerlivs vurdering

Smart Clip-takmekanismen på Cavius Mini-røykvarsleren gjør det enkelt å feste den på både vegger og tak, og den optiske røykdetektorteknologien varsler raskt og nøyaktig om potensielle branntrusler. For det andre er det verdt å merke seg en liten ulempe: batteriet kan ikke skiftes ut. Dette oppveies imidlertid noe av alarmens eksepsjonelle batterilevetid på 10 år. Dette sikrer at enheten fungerer pålitelig over en lengre periode. I tillegg er varslingen om lavt batterinivå etter 30 dager en gjennomtenkt funksjon som gir deg god tid til å skaffe deg en ny enhet før denne blir utslitt. Med tanke på de mange funksjonene som følger med, og sammenholdt med markedsprisen, mener vi at Cavius Mini gir deg mye for pengene.

Fordeler

 • 8-sekunders intervallavlesninger
 • Overholdelse av ulike sikkerhetsstandarder, for eksempel EN 14604:2005, EN60065
 • Kraftig alarmlyd på 85 dB på 3 meters avstand.
 • Mulighet for 10 minutters pause
 • Varselfunksjon for lavt batterinivå i 30 dager

Ulemper

 • Ikke utskiftbart batteri

Cavius Mini-røykvarsleren er et pålitelig og kompakt alternativ for deg som ønsker en røykvarsler til hjemmet eller bobilen. Med en diameter på bare 4 cm og et dekningsområde på opptil 60 m2 er den en god løsning for små rom der sikkerhet er førsteprioritet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Cavius Mini smoke alarm

Spesifikasjoner

 • Type: Fotoelektrisk
 • Støynivå: 85 dB
 • Wifi: Nei

Kompakt optisk røykvarsler

For det første er Cavius Mini røykvarsler en innovativ røykvarsler som bruker en unik Smart Clip-takmekanisme for montering, noe som gjør den egnet for bruk både på vegger og i tak. Denne lille fotoelektriske røykvarsleren har evnen til å oppdage selv små mengder røyk veldig raskt, takket være den optiske målingen som skjer hvert 8. sekund. Hvis uvanlige avlesninger utløser alarmen, går enheten over til å måle hvert 2. sekund for å gi en rask og pålitelig advarsel om potensielle brannfarer.
Cavius Mini røykvarsler avgir en alarmlyd på 85 dB på 3 meters avstand når røyk detekteres, noe som er høyt nok til å vekke deg hvis du sover og gjør deg oppmerksom på faren.

10 års batterilevetid

En av de mest prisverdige egenskapene til Cavius Mini-røykvarsleren er batteriets levetid på 10 år. Denne egenskapen gjør den til et førsteklasses valg for personer som ønsker komfort og vil slippe å bytte batteri med jevne mellomrom. Den har også et 30-dagers varsel om lavt batterinivå som varsler beboerne når batteriet er i ferd med å gå tomt, noe som gir god tid til å skifte det ut. En annen nyttig funksjon er en 10-minutters pausefunksjon som gjør det mulig å dempe alarmen midlertidig hvis den utløses av matlaging med røyk eller damp, noe som er spesielt nyttig på kjøkken eller i områder med matlaging som kan generere falske alarmer.

MERK: Cavius Mini røykvarsler er testet i henhold til EN 14604:2005, EN60065, RoHS og REACH, noe som sikrer at det er en enhet av høy kvalitet som gir høy ytelse og sikkerhet.

Hva sier brukerne om Cavius Mini røykvarsler?

Vi ser at Cavius Mini røykvarsler har fått gode anmeldelser fra Amazon-brukere som roser den enkle installasjonen, den lange batterilevetiden og den høye alarmlyden. En fornøyd bruker ga den 5 stjerner og kommenterte at installasjonen gikk raskt og enkelt, og at alarmen, til tross for sin lille størrelse, ga fra seg en usedvanlig høy og skarp lyd.

Mer om Cavius Mini

Spesifikasjoner

 • Type: Fotoelektrisk
 • Støynivå: 85 dB
 • Wifi: Nei
Les mer om Cavius Mini

Se priser og tilbud på Netatmo Smart Røykvarsler:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 10 års batteritid
 • Apple HomeKit og IFTTT support
 • Automatiske selvsjekk systemer

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler røykvarsleren Netatmo Smart da den har en imponerende batteritid på hele 10 år. I tillegg liker vi spesielt godt at røykvarsleren har automatiske selvsjekk systemer slik at den selv tar ansvar for at alt er i orden til enhver tid.

Fordeler

 • Kraftig og høylytt alarm
 • Enkel å installere
 • Kan kobles til Wifi
 • Flott design

Ulemper

 • Ingen CO sensor

Røykvarsleren Netatmo Smart er et godt valg dersom du vil oppgradere den vanlige røykvarsleren du har hjemme. Bor du i et lite hus eller har en liten leilighet, vil denne modellen være ypperlig. Dette er en røykvarsler med en utrolig batteritid på 10 år, i tillegg til Apple HomeKit og IFTTT support samt automatiske selvsjekk systemer.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Netatmo Smart Røykvarsler

Spesifikasjoner

 • Lydnivå: 85 dB
 • Wifi
 • Type: Røyk- og temperaturalarm

Eget monteringssett
Denne røykvarsleren er enkel å installere -alt du trenger å gjøre er å bruke et par minutter på å sette den opp. Den kommer også med et eget monteringssett for å gjøre denne prosessen enda enklere for deg.

Batteritid på 10 år
Røykvarsleren Netatmo Smart har en utrolig batteritid på hele 10 år, derfor trenger du aldri bekymre deg for at modellen skal går tom for batteri uten at du merker det. Modellen sier også ifra selv når du trenger å bytte batterier.

Hva sier forbrukere og eksperter om Netatmo Smart Røykvarsler?

Forbrukerne hos Google Shopping liker modellen svært godt og trekker spesielt frem modellens utrolig lange batteritid og høye alarmlyd. Ekspertene hos Trustedreviews.com er også imponerte over modellen, spesielt når det kommer til pris, men nevner at modellen ikke har noen CO sensor.

Mer om Netatmo Smart Røykvarsler

Spesifikasjoner

 • Lydnivå: 85 dB
 • Wifi
 • Type: Røyk- og temperaturalarm

Se priser og tilbud på Nexa KD-134A Røykvarsler:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • LED indikator for alarm og spenning
 • Testknapp
 • Høylytt alarm på 85 dB

Forbrukerlivs vurdering

Vi har kåret røykvarsleren fra Nexa til «best til prisen» da vi mener du får mye for pengene ved kjøp av denne modellen. Vi liker spesielt godt den høylytte alarmen og indikatoren som informerer om batteri og alarm, slik at du bare kan ta en titt opp i taket for å finne ut om alt er i orden med røykvarsleren.

Fordeler

 • Lang batteritid
 • Merker usynlig og synlig røyk
 • Varsel for lite batteri
 • Reagerer raskt

Ulemper

 • Blinker litt sterkt når rommet er mørkt

Røykvarsleren Nexa KD-134A er et ideelt valg dersom du vil ha en pålitelig og sensitiv røykvarsler med en lang batteritid. Modellen er utstyrt med en LED indikator for alarm og batteri, en testknapp og et høylytt alarmsignal på hele 85 dB.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nexa KD-134A Røykvarsler

Spesifikasjoner

 • Lydnivå: 85 dB
 • Wifi
 • Type: Røyk-, bevegelses- og temperaturalarm

Kommer med monteringssett
Nexa er enkel å installere. Alt du trenger å gjøre er å bruke et par minutter på å sette den opp med det medfølgende monteringssettet – en enkel prosess som alle kan få til. Modellen kommer også med et 9 V-batteri på kjøpet.

Bytt batteri en gang i året
Denne modellen trenger kun 1 batteri, men dette må imidlertid byttes ut etter at det har gått ett år. Modellen sier selv ifra når du trenger å bytte ut batteriet, slik at du ikke trenger å huske på dette selv.

Hva sier brukere om Nexa KD-134A Røykvarsler?

Forbrukerne hos Google Shopping er fornøyde med denne modellen og gir den 4,5 av 5 mulige stjerner. De trekker spesielt frem modellens evne til å merke synlig og usynlig røyk som en stor fordel, og liker godt hvor raskt modellen reagerer.

Mer om Nexa KD-134A Røykvarsler

Spesifikasjoner

 • Lydnivå: 85 dB
 • Wifi
 • Type: Røyk-, bevegelses- og temperaturalarm

Se priser og tilbud på Fibaro FGSD-002 Røykvarsler:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Enkel og effektiv
 • Kan plasseres på veggen eller i taket
 • Lite og kompakt design

Forbrukerlivs vurdering

Vi har kåret denne modellen til «vår anbefaling» da den presterer ypperlig over hele linja. Vi liker spesielt godt prisen samt det enkle og kompakte designet – i tillegg til de imponerende og grundige bruker- og ekspertanmeldelsene. Batteritiden imponerer oss også, da du kun trenger å bytte ut batteriet ca. hvert andre år.

Fordeler

 • Kan kobles til nettet via en kabel
 • Lang batteritid
 • Kan oppdage både varme og røyk

Ulemper

 • Installasjonen kunne vært enklere

Fibaro FGSD-002 Røykvarsler er et ypperlig valg til deg som vil ha en røykvarsler som er trygg og har flere sensorer for en effektiv oppdagelse av røykutvikling og lignende. Modellen er enkel og effektiv, og du kan plassere den enten på veggen eller i taket da den er utstyrt med et lite og kompakt design som passer inn i alle slags hjem.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Fibaro FGSD-002 brannvarsler

Spesifikasjoner

 • Type: Røyk alarm
 • Lydnivå: ?
 • Wifi

Trenger ingen strømkilde
Dette er en enkel modell som ikke trenger noen strømkilde da den bruker batterier. Når batteriene begynner å bli tomme så vil røykvarsleren pipe helt til du bytter batterier. Installasjonen er relativt enkel, men kunne muligens vært litt mer intuitiv.

Batteritid på 2 år
Batteriene i denne røykvarsleren bør vare i ca. 2 år før de må byttes. Dette er lenge, og er derfor ikke noe du trenger å tenke på med jevne mellomrom – noe som er en stor fordel når det kommer til røykvarslere.

Hva sier brukere og ekspertene om Fibaro FGSD-002 Røykvarsler?

Brukerne hos Google Shopping har gitt røykvarsleren hele 4,3 av 5 mulige stjerner, og trekker spesielt frem modellens lange batteritid og enkle design som store fordeler – men nevner at installasjonen kunne vært litt enklere. Ekspertene hos nettsiden Zitseng.com er aller mest imponerte over modellens kvalitet og mulighet til å merke varme i tillegg til røyk.

Mer om Fibaro FGSD-002 Røykvarsler

Spesifikasjoner

 • Type: Røyk alarm
 • Lydnivå: ?
 • Wifi

Housegard SA700 - Røykvarsler med testfunksjon

Se priser og tilbud på Housegard SA700:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Optisk røykvarsler
 • Testfunksjon
 • 9V batteri

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at Housegard SA700, med sin gjennomtenkte design og bruk av avansert optisk deteksjonsteknologi, finner en god balanse mellom estetikk og pålitelig ytelse, i tråd med europeiske sikkerhetsstandarder for å skape et både visuelt tiltalende og trygt miljø. Inkluderingen av en testfunksjon gjør det enklere å utføre regelmessige vedlikeholdskontroller, noe som er avgjørende for å sikre kontinuerlig pålitelighet og lang levetid. Det at SA700 drives med en 9 V strømforsyning, understreker vår forpliktelse til å sørge for pålitelig drift under ulike forhold.

Selv om noen brukere kan synes at det røde lyset er for sterkt, er dette et mindre problem i forhold til enhetens generelle effektivitet. Som en mulig løsning anbefaler vi å plassere røykvarsleren på et sted som minimerer direkte eksponering for lyset, eller å bruke en strategisk plassert skjerm for å redusere lysstyrken uten at det går ut over funksjonaliteten.

Fordeler

 • Pent design
 • Optisk deteksjon
 • Testfunksjon
 • Overholdelse av sikkerhetsstandarder

Ulemper

 • Det røde lyset kan være for sterkt

Housegard SA700 er en optisk røykvarsler som bruker avansert fotoelektrisk teknologi for å oppdage ulmebranner raskere enn tradisjonelle ioniseringsvarslere. Den egner seg for huseiere og bedrifter som ønsker effektiv og tidlig branndeteksjon i områder som er utsatt for ulmebranner, for eksempel stuer, soverom eller kontorer.

Hva sier brukere om Housegard SA700 røykvarsler?

Etter å ha lest anmeldelsene kan vi se at dette produktet har fått positive vurderinger på Google, der det er samlet en rekke brukeranmeldelser som roser produktets prisgunstige design og enkle installasjon. En fornøyd kunde forteller om sine erfaringer: “En rimelig brannalarm som også er estetisk tiltalende. Jeg kjøpte mange til flere rom, og den var enkel å installere.” For å oppsummere setter brukerne pris på røykvarslerens pålitelige ytelse, den unike estetikken og den brukervennlige installasjonsprosessen.

Mer om Housegard SA700

Spesifikasjoner

 • Type: Optisk
 • Støynivå: 85 dB
 • Wifi: Nei

4 ting du bør vurdere før du kjøper røykvarsler

 • Enkel installasjon

  Når man skal kjøpe en ny røykvarsler bør man undersøke hvor enkelt det er å installere den. Røykvarslere som bruker batterier og derfor er trådløse, er enklere å installere enn røykvarslere som krever en ledning. Før du kjøper en røykvarsler bør du også undersøke om det er noen restriksjoner i hjemmet ditt. Kommunen eller landet ditt kan ha ytterligere retningslinjer (for eksempel når du selger boligen din), inkludert type røykvarslere og deres plassering. Noen forsikringsselskaper gir også rabatt for hus med røykvarsler.

  Installasjon kan gjøres ved at du plasserer hver alarm på en flat strekning av en vegg eller et tak, omtrent midt i rommet. For veggmonterte enheter bør du sørge for at varsleren er ca. 30 cm fra taket. Les og følg enhetens instruksjoner nøye når du utfører installasjonen, spesielt hvis varslerne krever strømkabel. Hvis du er usikker på installasjonsprosessen kan det være lurt å oppsøke en profesjonell som kan installere alarmene for deg.

 • Batteritid

  Når du skal kjøpe en røykvarsler kan det også være en god idé å undersøke hvor ofte du må bytte batterier. Noen røykvarslere kommer med et batteri som varer i 10 år, slik at du ikke trenger å tenke på batteriskifte på svært lang tid. Hvis røykvarsleren ikke har et innebygd batteri, må du bytte batteriene hver 6. eller 12. måned. Det er en god idé å teste alarmene dine minst en gang i måneden for å bekrefte at de fungerer som de skal og samtidig skifte batteriene hver sjette måned.

  Når det er på tide å bytte ut batteriene i røykvarsleren vil du sannsynligvis høre en høy pipelyd. Det er lurt å bytte batterier i røykvarslerne før denne lyden oppstår. Når du bytter ut batteriene i én varsler, bør du også sørge for å gjøre det med alle de andre varslerne i huset ditt.

 • Pris

  Selv om du ikke har et stort budsjett bør ikke dette være noe problem. Det er mulig å finne funksjonelle røykvarslere som kun koster rundt 100 kr, mens premium-alternativer kan koste opptil 1.000 kr. Ønsker du en røykvarsler med CO2-alarm (noe som er anbefalt med mindre du allerede har en egen CO2-detektor), vil røykvarsleren bli dyrere. Hvis du vil ha en røykvarsler som ikke bare piper ved røykutvikling, men som også sender et varsel til deg hvis det skjer når du er borte fra hjemmet, vil prisen bli høyere.

 • Kunde- og ekspertanmeldelser

  Brukeranmeldelser kan være nyttige når det kommer til kjøp av en røykvarsler. Du kan lære mye om alarmen og om folks erfaringer om alarmen hvis  du leser brukeranmeldelser. Vanlige brukere fokuserer først og fremst på hvor enkel alarmen er å sette opp og om all informasjon som forhandleren oppga stemmer. Ekspertanmeldelser kan være nyttige når du søker etter detaljer om kvaliteten og tilleggsfunksjoner, som tilkobling og styrke i form av desibel. Eksperter er ofte kunnskapsrike med en rekke forskjellige produsenter og kan komme med forslag til hvilke røykvarsler som passer best til deg.

arrow-more

Tester og anmeldelser av røykvarslere som er brukt i artikkelen

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Zitseng.com

Zitseng.com er en blogg som skriver om alt som har med teknologi å gjøre. I denne omgang har bloggen skrevet om Fibaro FGSS-001 Røykvarsler. 

Testen ble publisert: Den 14. juli 2016
Du kan lese mer om Fibaro FGSS-001 Røykvarsler her

Cnet.com 

Det amerikanske teknologimagasinet leverer nyheter innen teknologiens verden. De anmelder og tester også forskjellige teknologiprodukter, og i denne omgang er det snakk om 1 røykvarsler:

Testen ble utført: Den 27. juli 2015
Du kan lese mer om Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3000BW her

Trustedreviews.com

Trustedreviews ble grunnlagt i 2004 for å gi leserne sine en grundig, objektiv og uavhengig vurdering av ulike produkter. I denne omgang har ekspertene testet modellen Netatmo Smart Røykvarsler.

Testen ble utført: Den 13. desember 2018
Du kan lese mer om Netatmo Smart Røykvarsler her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping lar forbrukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt følgende modeller: 

Du kan lese mer om Fibaro FGSS-001 Røykvarsler her.
Du kan lese mer om Nexa KD-134A Røykvarsler her.
Du kan lese mer om Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3000BW her.
Du kan lese mer om Netatmo Smart Røykvarsler her

Du kan lese brukeranmeldelser av Housegard SA700 her.

Amazon

Amazon er en av verdens største nettbaserte markedsplasser og ble grunnlagt i 1994 av Jeff Bezos. Amazon startet som en nettbokhandel, men har siden ekspandert til å selge et bredt spekter av produkter, blant annet elektronikk, klær og husholdningsartikler.

Du kan lese brukeranmeldelser av Cavius Mini her.

FAQ

Hvilke røykvarslere er best?
Nedis røykvarsler, Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3000BW, Netatmo Smart Røykvarsler og Nexa KD-134A Røykvarsler.
Hva bør jeg se etter i en røykvarsler? 
De viktigste elementene undersøke er pålitelighet, batteritid, installasjon, strømkilde og vedlikehold. Enkelte modeller har kombinerte strømkilder og smarte funksjoner som gjør at de kan kommunisere med smarttelefonen din. 
Henger pris og kvalitet sammen?
Pris og kvalitet henger ofte sammen når det kommer til røykvarslere. En dyrere modell vil ofte ha flere funksjoner og egenskaper, mens en rimeligere modell vil kun ha grunnleggende varsleegenskaper – uten alle de ekstra funksjonene som premium-modellene kan tilby. 

Slik fungerer ulike røykvarslere

Har du noen gang lurt på hvordan røykvarslere egentlig fungerer? Da kan du med fordel lese videre her. Du kan velge mellom 2 ulike typer røykvarslere; nemlig optisk og ioniske modeller. Disse oppdager røyk på ulike måter.

Hvis det oppstår røykutvikling på dagtid kan vi vanligvis lukte det og gjøre noe med det – men når man sover om natten kan en brann stjele oksygenet vi trenger for å puste, eller produsere giftig karbonmonoksidgass som kan sende oss inn i en dyp og dødelig dvale.  Takket være moderne teknologi er røykvarslere en rimelig og svært pålitelig måte å oppdage branner på – men hvordan fungerer de egentlig? Det kan du lese om nedenfor.

En optisk røykvarsler fungerer slik

En optisk røykvarsler fungerer ved at røyk kommer inn gjennom sprinklene på siden og utløser en elektronisk alarm. Disse har ofte en testknapp med en innebygd LED-lampe som blinker for å vise at modellen fungerer som den skal.

Den optiske modellen må skrus fast i taket ditt, fordi det er der røyken samler seg når noe begynner å brenne. Brann genererer varme gasser, og fordi disse er mindre tette enn vanlig luft (altså tynnere, eller veier mindre per volumenhet) så stiger de oppover og virvler opp små røykpartikler. En usynlig, infrarød lysstråle skytes inn i kammeret fra en lysdiode. Kammeret inneholder en fotocelle – som er en elektronisk lysdetektor som genererer strøm når lys treffer den. Når det ikke er noen røyk rundt denne strålen så vet røykvarsleren at alt er bra og forblir stille.

Hvis røykutvikling oppstår kommer det røyk inn i kammeret som sprer noe av lysstrålen inn i fotocellen. Dette utløser den skingrende alarmen som vekker deg og redder livet ditt.

En ionisk røykvarsler fungerer slik

En ionisk røykvarsler, som er den vanligste modellen, er ofte rimeligere og fungerer på en helt annen måte. Du kan tenke på det som en elektronisk nese fordi den bruker kjemi for å oppdage uvanlige molekyler (røyk).

Inne i detektoren finnes det et ioniseringskammer som er fylt med ioner (som er atomer som har mistet elektroner for å lage positivt ladede kjerner). Inne i kammeret finnes det en liten del av et kjemisk element kalt americium. Dette frigir jevnlig ut små radioaktive partikler (kalt alfapartikler), som lekker inn i deteksjonskammeret. Mens de gjør det, krasjer de inn i luftmolekyler og gjør dem til positivt ladede ioner og negativt ladede elektroner. Ionene og elektronene suser rundt i motsatte retninger, mellom to elektroder. Så lenge ionene og elektronene beveger seg, flyter det en jevn strøm mellom elektrodene som forteller røykvarsleren at alt er bra slik at alarmen forblir stille.

Dersom brann oppstår vil røykpartikler sive inn i røykvarsleren og begynne å tette til ioniseringskammeret. De fester seg til ionene og blokkerer den elektriske strømmen. Kretsen i røykvarsleren oppdager da at flyten endres og slår på alarmen tvert.

Er du interessert i teknologi, kan du med fordel ta en titt på våre andre artikler om rutere, Wifi extendere, repeatere og trådløse rutere. Her går vi i dybden på de beste modellene samt hva ekspertene og forbrukerne sier om hvert produkt. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme