Router Testvinner guide – De beste routerne ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om eksperttester av forskjellige routere, og i denne artikkelen får man derfor som forbruker en oversikt over de beste routerne på markedet. 

Vi har samlet og analysert de forskjellige eksperttestene under hvert produkt, og forklarer i artikkelen hva ekspertene fremhever av fordeler og ulemper ved hver modell.

I denne testen er det snakk om et bredt utvalg av ekspertkilder som enten har forbrukertester, teknologi, teknikk eller datamaskiner som hovedfokus.

Vi har nemlig brukt testsidene Trustedreviews.com, Expertreviews.com og Tomsguide.com samt teknologimagasinene/teknologisidene Cnet.com, Techspot.com, Techradar.com, Techadvisor.co.uk og Digitaltrends.com samt datasidene Pcmag.com, Pcworld.com og Komputer.dk.

Hvis du ønsker å lese mer om testene og testkildene så finner du en liste med linker til de undersøkelsene vi henviser til helt til slutt i denne artikkelen.

Denne artikkelen inneholder:
Oversikt over 10 forskjellige routere
Informasjon om hva man bør vite før man kjøper en ny router
Guide til hvordan man får den beste internettforbindelsen
Informasjon om hvordan man kan teste internettforbindelsen selv
Kunnskap om hvordan routerne testes
Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre opplæring

Vennligst legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra uavhengige tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene markedet har å by på.

I avsnittet nedenfor finner du de beste routerne på markedet ifølge forskjellige eksperttester. Vi har undersøkt og sammenlignet de forskjellige router testene og samlet alle de beste modellene her i denne artikkelen slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvilke modeller som klarer seg best i test. 


TP-Link Archer AX55

✅ 4.7 av 5 stjerner hos Pricerunner
✅ 4.5 av 5 stjerner hos Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Wi-Fi-rutere er en nødvendighet i hvert moderne hjem eller kontor. TP-Link Archer AX55 er perfekt for folk som ønsker et enkelt og ukomplisert oppsett. Den utvider Wi-Fi-dekningen din slik at du kan få Wi-Fi overalt i huset.

  • Utvidet Wi-Fi-dekning
  • Kompatibel med Alexa
  • Brukervennlig firmware og mobilapp

Anmeldelse og analyse av TP-Link Archer AX55

TP-Link Archer AX55 er en førsteklasses Wi-Fi-ruter med den nyeste Wi-Fi-standarden 6 og to frekvensbånd (2,4GHz og 5GHz). Med trådløse hastigheter på opptil 574 Mbps og 2402 Mbps, er AX55 perfekt for dataspillere, streamere og travle husholdninger med flere enheter i bruk samtidig. Ruteren har også WPA3-sikkerhet, fire LAN-porter og én WAN-port. Lave temperaturer på 0 grader Celsius gjør denne ruteren ideell for kalde miljøer, og prisen på modellen gir mye valuta for pengene sammenlignet med lignende produkter på markedet. Archer AX55 er også enkel å sette opp og administrere med sin brukervennlige firmware og mobilapp. Du kan til og med kontrollere nettverket ditt ved å bruke stemmekommandoer med Amazon Alexa.

Hva sier ekspertene om TP-Link Archer AX55

TP-Link Archer AX55 er en Wi-Fi ruter med standard 6 som har blitt godt mottatt av både eksperter og brukere. Den har fått en vurdering på 4,5 av 5 stjerner på techadvisor.com, med anmelderen som sier: “Asus RT-AX55 er en svært rimelig Wi-Fi 6-ruter med en brukervennlig app, god ytelse og kan også lages inn i et mesh-system.” Googles samling av brukeranmeldelser fra forskjellige butikker gir også Archer AX55 samme vurdering som eksperter på Techadvisor. Brukere setter pris på ruterens ytelse og brukervennlige app.

Fordeler

  • Neste generasjons Gigabit Wi-Fi 6 hastighet
  • OFDMA for flere enheter
  • Ultra-lav latens
  • Dual-Core CPU
  • Rask USB-filoverføring
Ulemper

  • TP-Link HomeShield krever et abonnement
  • Den støtter ikke kablet backhaul

Redaksjonens vurdering

Vi kan absolutt anbefale TP-Link Archer AX55 Wi-Fi-ruter. Den har en Dual-Core CPU, noe som bidrar til raske USB-filoverføringer. Den leverer også den svært raske og nyeste Wi-Fi 6-teknologi hastigheten og støtter de fleste enheter. Ruteren har lav latenstid for en hyggelig spillopplevelse som enhver streamer eller innholdsskaper vil sette pris på. Den eneste ulempen med ruteren er at den ikke har kablet backhaul-støtte, og du må ha et TP-Link HomeShield-abonnement for å få mest mulig ut av funksjonene. Bortsett fra det kan vi slå fast at dette garantert er en solid ruter med tanke på prisen.

Spesifikasjoner
Wi-Fi Standard 6
Frekvensbånd 2,4 og 5 GHz
Trådløs sikkerhet WPA3
Lan-porter 4
Wan-porter 1
Trådløs hastighet (maks.) 574 og 2402 Mbps
Lan-hastighet 1000 Mbps


Google Nest WiFi

✅ Testvinner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com
✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pcmag.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Digitaltrends.com

Google Nest WiFi

 

Google Nest WiFi er blitt testet av 6 forskjellige hold med eksperter, og det inkluderer teknologimagasinene Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com, Theverge.com, Pcmag.com og Digitaltrends.com.

Alle disse har sett nærmere på blant annet yteevner, dekningsevner, stabilitet, hastighet, brukervennlighet og funksjoner. Deretter er det blitt gitt en endelig anbefaling. Den modellen det her er snakk om er en utmerket router som imponerer ekspertene.

Stilig og effektiv

Google Nest WiFi vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker en stabil og moderne trådløs router – som samtidig er svært stilig.

Modellen er kraftig nok til å levere en god forbindelse til alle i hjemmet, og derfor kan familien både jobbe, surfe, streame og spille samtidig. Brukervennligheten er også høy, og man kan enkelt sette opp nettverket etter egne ønsker.

Dette modellen er en såkalt mesh-router som opererer ved å ha én router med direkte tilkobling til modemet i huset, og i tillegg har systemet en rekke satellitt-moduler som er plassert rundt omkring i huset – disse er kalt punkter.

Dette gir best mulig dekning i hele hjemmet. Mesh-systemer har den fordelen at de generelt sett kan levere kraftig internettrafikk uten avbrutte signaler.

Google Nest WiFi er designet til å yte en konstant og stabil forbindelse – derfor får du en trådløs hastighet på 1901 til 2300 Mbps, og det støttes av den raskeste moderne standarden 802.11 AC. Produktet fungerer trådløst (men kan også brukes med kabler) og tilbyr Dual-Band med både 2,4 og 5 GHz.

Denne routeren er som sagt svært moderne og derfor kan den også kommunisere med Googles digitale hjelper, Google Assistant.

Via kunstig intelligens kan den levere diverse tjenester til forbrukeren – for eksempel svare på forskjellige spørsmål, hjelpe med musikkvalg og ruteplanlegging eller informere om værvarslet.

I tillegg finnes det en tilhørende app, Google Home App, og sikkerheten er også høy med WPA3 i tilkoblingen.

Utmerket, ifølge ekspertene

Google Nest WiFi er blitt testet av flere forskjellige eksperter. Cnet.com skriver blant annet at det her er snakk om en utmerket oppgradering av forgjengeren med en rask forbindelse og en enkel installasjon.

Den nye versjonen bidrar også til en enda raskere hastighet, høy brukervennlighet, god stabilitet, mulighet til å bruke Google Assistant samt at den har et flott design.

Techradar.com er enige i rosen og fremhever det stilige designet, en svært høy brukervennlighet og den enkle bruken. Routeren, brukergrensesnittet og navigasjonen føles enkel i bruk, og i tillegg har den generelt sett en høy yteevne.

Ekspertene er kanskje mer imponerte over apparatets evne til å passe inn i et smart hjem, og de nevner spesielt Google Assistant som hever nivået markant.

Det påpekes imidlertid at hvis man allerede har forgjengeren så er det kanskje ikke nødvendig å oppgradere.

Tomsguide.com kårer Google Nest WiFi til testvinner i sin test av routere, og dette begrunner de med at de synes det her er snakk om det beste Mesh-systemet på markedet. Yteevnen er nemlig fantastisk, og det samme er rekkevidden – og brukervennligheten er også høy.

De kommenterer i tillegg at muligheten for Google Assistant er en stor bonus. Er man en teknologi-nerd så vil man kanskje oppleve at den er litt for enkel.

Smart mesh-system ifølge ekspertene

Google Nest WiFi er også blitt testet av Theverge.com som kaller den for den «smarteste mesh-routeren». Ekspertene er spesielt imponerte over alle funksjonene og den høye hastigheten, og at den i tillegg er enkel å sette opp og bruke.

Theverge.com nevner også Google Assistant som en stor fordel, og at dette gjør modellen til mer enn bare en router. Det finnes imidlertid også ulemper ved modellen – som for eksempel at det er den primære routeren som helt klart leverer den raskeste hastigheten. Når man bruker de andre punktene så vil hastigheten være lavere.

Pcmag.com har også testet Google Nest WiFi og forklarer at denne routeren gir et godt signal til alle hjørner i hjemmet, og at den i tillegg er svært brukervennlig, stabil og solid.

Designet får også positive ord med på veien, og det samme gjør muligheten til å bruke Google Assistant som kan svare på alle tenkelige spørsmål.

Ekspertene savner imidlertid USB-porter og finner det irriterende at man må ha en separat app til de mest avanserte innstillingene.

Digitaltrends.com kaller denne routeren for «et mesh-system helt uten problemer» fordi den presterer godt over hele linjen.

Av de største fordelene fremheves det flotte designet, at den er enkel å sette opp, er god til å dekke døde soner, og at den i tillegg har en god rekkevidde samt en høy stabilitet.

Det savnes imidlertid flere Ethernet-porter, og det påpekes også at prisen er litt høy.

Google Nest WiFi – spesifikasjoner:
Type: WiFi-router/mesh-system
Produsent: Google
Trådløs hastighet: 1901 til 2300 Mbps
Generasjon: 5. generasjon / 802.11 AC
Tilkobling: Ethernet / LAN
LAN-porter: 1-3
Antall antenner: 4
Kan brukes trådløst: Ja
Støtter Dual-Band: Ja
Tilhørende app: Ja
Støtter Google Assistant: Ja
Sikkerhet: WPA3
Vekt: 380 gram
Høyde: 9,04 centimeter
Bredde: 11,0 centimeter
Dybde: 11,0 centimeter

Google Nest WiFi – utvalgte fordeler:
Mesh-system
Svært brukervennlig
Dekker hele hjemmet
Støtter Dual Band og 802.11 AC
Med Google Assistant

Her kan du se en presentasjonsvideo av Google WiFi Nest. Videoen er produsert av Google Nest:


Asus RT – AC68U

✅ 4,5 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4,5 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com
✅ 5 stjerner av 5 hos teknologimagasinet Cnet.com

Asus RT–AC68U

 

Modellen Asus RT – AC68U er blitt testet av hele 5 forskjellige testpaneler som alle er svært imponerte over modellen. Her er det snakk om en test som er utført av testsidene Trustedreviews.com, Tomsguide.com og Expertreviews.co.uk som har forbrukertester som hovedfokus.

I tillegg har også teknologisidene Techradar.com og Cnet.com testet Asus RT – AC68U. Asus RT – AC68U klarer seg svært godt i alle testene, og det belønnes med absolutte toppkarakterer.

Til den kresne forbrukeren

Asus RT – AC68U er som sin populære forgjenger Asus RT – AC66U en router som hører til i en kategori som vil passe til den kresne og erfarne brukeren.

Asus RT – AC68U er trådløs og inkorporerer Broadcom sitt nye chipsett som sikrer en høy hastighet. Modellen er også utstyrt med TurboQAM som øker hastigheten enda mer – for dette øker hastigheten på hver av routerens 3 data-streams til 200 Mbps.

Denne routeren er designet til å stå vertikalt og har en rett og slank profil med et karbonfiberuttrykk. Sammen med de 3 antennene får modellen et «rått utseende».

En router som kan alt, ifølge ekspertene

Ekspertene fra Techradar.com forklarer at man med Asus RT – AC68U har med en svært kraftig router å gjøre. Modellen er nok i den litt dyrere enden av prisskalaen, men de synes at prisen er rettferdig fordi modellens yteevne, rekkevidde og allsidighet ligger i absolutt toppklasse.

Hastigheten er nemlig også veldig høy på denne modellen, og i tillegg er det heller ikke vanskelig å sette opp modellen.

Ekspertene er generelt sett enige i Techradar.com sine fordeler angående Asus RT – AC68U, og Cnet.com kommenterer at de synes Asus RT – AC68U er en toppmoderne router som simpelthen har alt. WiFi-teknologien er spesielt blitt forbedret i forhold til tidligere, og i tillegg presterer den godt på alle testede parametere. Designet får også mye ros – spesielt fra Tomsguide.com som mener at det her er snakk om et svært godt gjennomtenkt design.

Svært få ulemper ifølge ekspertene

På minussiden er ekspertene enige i at man ikke kan komme utenom at Asus RT – AC68U er en noe litt modell, og så har den muligens også i overkant mange funksjoner i forhold til hva den vanlige forbrukeren har bruk for.

Ekspertene fremhever også at det kan være irriterende at man ikke kan henge opp modellen på veggen, og ettersom routeren har den aller nyeste teknologien så er det ikke alle brukere som vil få det maksimale ut av modellen.

Fordeler ved Asus RT – AC68U:
Til den erfarne brukeren
Med det nyeste chipsettet fra Broadcom
Med TurboQAM
Rått design med 3 antenner
En router som kan alt ifølge ekspertene

Her kan du se en komplett gjennomgang av routeren Asus RT – AC68U. Videoen er produsert av den nordamerikanske avdelingen til Asus:  


Google WiFi

✅ 5 stjerner av 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 4 stjerner av 4 hos teknologimagasinet Cnet.com
✅ 5 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com

Google WiFi

 

Modellen Google WiFi er blitt inkludert, testet og vurdert av 5 forskjellige ekspertpaneler, og alle har den noenlunde samme oppfatningen av Google WiFi – nemlig at det her er snakk om en velfungerende router som har svært mange fordeler.

Ekspertene inkluderer testsidene Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com, teknologisidene Cnet.com og Techradar.com samt datasiden Pcworld.com. Ekspertene er svært imponerte over modellen på mange forskjellige interesseområder.

Ny type system

Google WiFi er ikke som en vanlig router, men det er et nettverk som kan erstatte den gamle routeren og som fungerer sammen med det eksisterende modemet – og i samarbeid med den eksisterende internettleverandøren.

Google WiFi kommer i forskjellige pakker med enten 1 eller 3 mesh-pakker (som man skal velge ut ifra hvor stort hjem man har), og begge tilbyr Dual-Band WiFi og en høyere sikkerhet. Mesh er et trådløst system som består av flere små routere som jobber sammen om å sikre en bedre stabilitet.

Google WiFi er også laget til å gi dekning i alle rom i huset. Den har også et annerledes utseende enn de tradisjonelle routerne da det her er snakk om små, runde objekter i stedet for en boks.

Bra måte å få dekning i hele huset på, ifølge ekspertene

Google WiFi får toppkarakterer av alle de 5 ekspertkildene som har anmeldt modellen. Hos Cnet.com begrunnes dette blant annet med at Google WiFi er en svært bra måte å få dekning i hele huset på – for WiFi-dekningen er nemlig utrolig kraftig med denne modellen. Hastigheten og brukervennligheten er ifølge ekspertene også svært høy.

Ekspertene forklarer nemlig at Google WiFi er svært enkel i bruk, og i tillegg fungerer det overraskende enkelt å sette opp modellen. Prisen får også mye ros, for det kommenteres at Google WiFi er en del billigere enn andre Mesh-systemer.

Enkel modell ifølge ekspertene

Det er nettopp den enkle fasongen på Google WiFi som fanger oppmerksomheten til ekspertene, og Techradar.com forklarer for eksempel at Google WiFi er det enkleste og mest lett tilgjengelige Mesh-systemet på markedet.

De mener faktisk også at Google WiFi er det mest brukervennlige Mesh-systemet som finnes, og at dette – i tillegg til at modellen er svært stabil – gjør opp for at Google WiFi kanskje ikke er det mest kraftige og presise systemet på markedet. Designet får også positive kommentarer med på veien – for der vanlige routere er stygge så pynter Google WiFi nærmest opp.

På minussiden finnes det også et par kommentarer fra ekspertene, og her nevner de blant annet at det er nødvendig med en Google Konto og at man i tillegg må ha en smarttelefon eller et nettbrett for å få satt opp modellen.

I tillegg nevnes det også at Google WiFi ikke er den mest avanserte routeren på markedet og at man ikke kan foreta mange innstillinger. Det mangler ifølge ekspertene også USB-porter på modellen i tillegg til at signalet kan være litt kort.

Fordeler ved Google WiFi:
Helt nettverk
Kommer i forskjellige pakker
Mesh-system
Brukervennlig og enkel modell
Svært enkel i bruk og stabil, ifølge ekspertene

Her kan du se en presentasjonsvideo av Google Wifi. Videoen er produsert av Google: 


Asus RT-AC86U

✅ 4.5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com
✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos den amerikanske testsiden Tomsguide.com

Asus RT-AC86U

 

Asus RT–AC86U er blitt testet og anmeldt av fire ekspertkilder, og alle er svært imponerte over routeren. Her er det snakk om tester som er utført av forskjellige ekspertkilder, og det inkluderer Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com og Pcmag.com.

Ekspertene er spesielt imponerte over Asus RT–AC86U på grunnlag av at det finnes muligheter til å tilpasse stort sett alle funksjoner og innstillinger, samt at routerens 5GHz-prestasjon «er fantastisk».

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over routeren så merker de seg at den kan være vanskelig å plassere ordentlig fordi den må stå oppreist. Det mener også at designet heller ikke er for alle og enhver.

Ekspertene: Solid router med enkelt oppsett

Ifølge de fire ekspertene er Asus RT–AC86U en god hjemme-router som kan brukes til litt av hvert. Ekspertene fra Cnet.com mener for eksempel at Asus RT–AC86U er «en av de beste allround-routerne med alle de nyeste funksjonene».

Flere av ekspertkildene er spesielt imponerte over at routeren er utstyrt med «ekstra sikkerhet for alle enheter». De mener også at «routeren maksimerer båndbredden og holder hjemmenettverket jevnt og stabilt».

Dette er ekspertene fra Techradar.com enige i, og nevner også at Asus RT–AC86U «kan kjøpes til en bra pris». Ekspertene forklarer i tillegg at man har mulighet til å tilpasse mange innstillinger, og dette er spesielt Cnet.com og Tomsguide.com imponerte over. Pcmag.com er også imponerte over dette, men betegner routerens prestasjon som å være den største fordelen.

Det finnes ikke mange ulemper ved Asus RT–AC86U, men et par av ekspertene nevner at routeren er utstyrt med en kompleks firmware og at det kan oppstå problemer med hastighetene under overføring av filer.

Router velegnet til gaming

Med Asus RT–AC86U får man en ASUS router som er velegnet til gaming. Den er nemlig utstyrt med både en rask WiFi-hastighet på 2917 Mbps, MU-MIMO-teknologi og funksjoner som øker spillelysten og inkluderer WTFast og Adaptive QoS.

I tillegg kommer Asus RT–AC86U med NitroQAM-teknologi. Dette er en teknologi som sikrer at den trådløse hastigheten er på 2917 Mbps. Det sørger for at nettverket er stabilt og at det er mulig å spille på nett med ingen eller lite ventetid.

Som sagt ovenfor kommer Asus RT–AC86U også med MU-MIMO-teknologi. MU-MIMO-teknologien gir hver kompatible enhet sin egen dedikerte WiFi-tilkobling med full hastighet slik at man har mulighet til å koble til flere enheter samtidig uten at det påvirker nettverket.

Router med app, Range Boost-teknologi og AiMesh

Asus RT–AC86U er utstyrt med ASUS sitt innovative antennedesign samt den nye Range Boost-teknologien som øker både den trådløse rekkevidden og stabiliteten på signalet.

AiRadar fokuserer også på WiFi-signalet på alle enheter, noe som gjør nettverket både renere og kraftigere. Det er mulig å styre nettverket fra hvor som helst med ASUS Router App. Her har man full kontroll over nettverket slik at man ikke trenger å slå på datamaskinen for å gjøre dette.

Sist, men ikke minst kommer Asus RT–AC86U med ASUS AiMesh som er en router-funksjon som gjør at man er i stand til å kombinere flere ASUS-routere for å få et samlet Mesh-nettverk.

Hvis man har to eller flere routere som er kompatible med AiMesh så er det mulighet for å få dem til å jobbe sammen som én enkelt enhet.

Fordeler ved Asus RT – AC86U:
Velegnet til gaming
Med AiMesh
Kan styres via ASUS Router App
Med Range Boost-teknologi
Med MU-MIMO-teknologi

Her kan du se en videoanmeldelse av routeren Asus RT – AC86U. Videoen er produsert av Cnet.com: 


Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

✅ 4 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com
✅ 8 poeng av 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
✅ 4 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcmag.com

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

 

Modellen Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er blitt inkludert i 3 forskjellige eksperttester. Her er det snakk om tester som er utført av teknologiekspertene fra Techradar.com og Tomsguide.com samt hos datamagasinet Pcmag.com.

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh klarer seg svært godt i alle 3 testene, og det belønnes med en absolutt toppscore fra alle de 3 ekspertkildene.

Utradisjonell Mesh-router

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh ser ikke ut som en tradisjonell router, og det er den heller ikke. Her er det nemlig snakk om en Mesh-router som mest av alt ser ut som en strømlinjet vekkeklokke. At det her er snakk om et Mesh-system betyr at systemet er bygget opp rundt flere små routere, og at man i tillegg kan bruke modellen alene eller sammen med andre routere for å øke rekkevidden.

Har man et hjem som ikke er så stort så vil Ubiquiti AmpliFi HD Mesh alene være nok til å gi en god forbindelse slik at man kan streame eller spille uten hakking eller forsinkelser.

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh støtter Dual-Band og er et 802.11ac trådløst system. Ubiquiti AmpliFi HD Mesh kommer med 4 LAN-porter samt et intuitivt display med touch.

En stilig router med både hjerne og skjønnhet, ifølge ekspertene

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh får gode karakterer hos alle de 3 ekspertene, og ifølge Techradar.com er det fordi Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er en svært velfungerende router. De forklarer at Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er virkelig flott og stilig å se på i et moderne og rent design, i tillegg til at den er en verdig konkurrent til Google WiFi.

Mesh-systemet fungerer svært godt og har stor nok rekkevidde til å kunne dekke hele huset. Techradar.com roser også Ubiquiti AmpliFi HD Mesh for å være enkel å sette opp og bruke, og i tillegg finnes det en tilhørende app som er også er god og enkel å bruke.

Stabil router ifølge ekspertene

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er ifølge ekspertene fra Tomsguide.com også en svært stabil router som gjør at det ikke blir mange avbrytelser i signalet.

Både Tomsguide.com og Pcmag.com er enige i Techradar.com sin begeistring for både design, brukervennlighet og yteevne. I tillegg mener Tomsguide.com at farge-displayet med touch er bra og anvendelig, og Pcmag.com fremhever at det er bra med 4 LAN-porter.

På minussiden nevner de også prisen som et vesentlig aspekt – samt at Mesh-systemet er bra, men ikke det aller beste. Ekspertene savner også muligheten til å kunne foreta flere innstillinger.

Fordeler ved Ubiquiti AmpliFi HD Mesh:
Mesh-router
Med flere små routere
Kan brukes alene eller sammen med andre routere
Dual-Band og touch-display
Stabil og stilig router ifølge ekspertene

Her kan du se Ubiquiti sin egen presentasjon av routeren Ubiquiti AmpliFi HD Mesh: 


Linksys EA7500

✅ 4 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcmag.com
✅ 4 stjerner av 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com

Linksys EA7500

 

Modellen Linksys EA7500 er blitt testet og vurdert av 3 hold av eksperter som henholdsvis har forbrukertester, datamaskiner og teknologi som sitt hovedfokus. Her dreier det seg om Trustedreviews.com, Pcmag.com og Digitaltrends.com, og alle er ekspertene er imponerte over hvor velfungerende

Linksys EA7500 er. Derfor får denne modellen karakterer som ligger i den gode enden av skalaen.

Den nyeste teknologien

Denne routeren vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker å bruke den til å kunne utnytte de toppmoderne WiFi-systemene. Linksys EA7500 gjør nemlig at man enkelt kan streame 4K på flere enheter samtidig uten hakking eller forsinkelser. Det betyr at man med Linksys EA7500 for eksempel kan se både film, serier, spille og video-chatte på forskjellige enheter samtidig.

Man kan koble til hele 12 enheter til Linksys EA7500, og i tillegg har modellen 3 antenner, 4 Ethernet-porter og kan brukes til 2,4 til 5 Ghz.

God modell med høy hastighet, ifølge ekspertene

Linksys EA7500 får gode karakterer av ekspertene, og det begrunner blant annet Pcmag.com med at det her er snakk om en router som er svært rask.

Hurtigheten er kanskje modellens største fordel, og det finnes også mange muligheter for tilkoblinger med Linksys EA7500. Den har nemlig mange bra porter og mange muligheter for å stille inn modellen.

Kan være svaret på dårlig WiFi-forbindelse ifølge ekspertene

Digitaltrends.com er også imponerte over Linksys EA7500, og de mener helt bestemt at dersom man er lei av en dårlig WiFi-forbindelse så kan Linksys EA7500 være svaret. I tillegg roses Linksys EA7500 for å kunne sende signalet direkte til enhetene, noe som gjør forbindelsen raskere. Softwaren er også avansert – men likevel intuitiv.

Generelt sett vurderer Digitaltrends.com også at Linksys EA7500 klarer seg godt på 3 av de viktigste parameterne – kraftighet, brukervennlighet og på utseendet.

På minussiden nevnes blant annet prisen av ekspertene – og i tillegg er det heller ikke snakk om den absolutt kraftigste routeren som finnes på markedet.

Det var også litt problemer med å overføre filer i ekspertenes tester, og det første oppsettet kan være krevende. Ekspertene gjør i tillegg brukeren oppmerksom på at Linksys EA7500 tar mye plass rent fysisk – derfor vil den ta opp en del plass.

Fordeler ved Linksys EA7500:
 Kan brukes til 4G
Kan brukes på mange enheter samtidig
Mulighet til å koble til 12 enheter til modellen
3 antenner
Svært god og rask router ifølge ekspertene

Her kan du se en dyptgående anmeldelse av routeren Linksys EA7500:


TP-Link Archer C2300

✅ 4 stjerner av 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
✅ 9 poeng av 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
✅ 84 poeng av 100 hos teknologisiden Techspot.com

TP-Link-Archer-C2300

 

 

Modellen TP-Link Archer C2300 er blitt inkludert i 3 forskjellige eksperttester som er utført av 3 ulike ekspertkilder som alle har teknologi som hovedfokus.

Det dreier seg om Cnet.com, Tomsguide.com og Techspot.com, og alle er imponerte over TP-Link Archer C2300. TP-Link Archer C2300 klarer seg nemlig godt i ekspertenes tester, og det belønnes med absolutte toppkarakterer.

Modell med 3 antenner

TP-Link Archer C2300 har det klassiske, flate, avlange og mørke router-designet som også har 3 antenner som sitter bak på modellen. TP-Link Archer C2300 er designet til hjem der det streames mye og der det brukes 4K – også til spilling. Derfor er TP-Link Archer C2300 en svært kraftig router med Dual Band og 2300 Mbps, og det betyr at internettforbindelsen blir svært rask.

TP-Link Archer C2300 har også 1,8 GHz Dual Core og MU MIMO som sikrer at trafikken blir så friksjonsfri som mulig – også når man bruker mange enheter samtidig til streaming, spill eller videochatting.

TP-Link Archer C2300 har et stort fokus på sikkerhet da modellen kommer med et avansert sikkerhetssystem som både holder nettverk og enheter sikre og fri for angrep.

God dekning og mange funksjoner ifølge ekspertene

TP-Link Archer C2300 får svært gode karakterer, og Cnet.com begrunner blant annet dette med at TP-Link Archer C2300 er en velfungerende router som har veldig mange funksjoner og muligheter for innstillinger.

Cnet.com forklarer at routeren har en god dekning, men ikke til store hjem med mange enheter. Spesielt fungerer 5 GHz svært godt på TP-Link Archer C2300, og her er det snakk om en liten og lett router som kan henges opp på veggen.

Cnet.com kommenterer også at det her er snakk om en modell med fokus på sikkerhet samt at routerens sikkerhetssystem fungerer svært godt.

Best til mindre hjem uten for mange enheter samtidig, ifølge ekspertene

Tomsguide.com og Techspot.com er enige med Cnet.com på mange punkter, og Tomsguide.com fremhever også at TP-Link Archer C2300 er en forholdsvis prisvennlig modell. Techspot.com forklarer at det her er snakk om en router som leverer både en høy hastighet, er billig og sikker.

På minussiden nevnes det at TP-Link Archer C2300s 2,4 GHz ikke har den beste dekningen og at den noen ganger kan være litt ustabil. TP-Link Archer C2300 kommer med kun 3 antenner, og ekspertene kunne godt ha ønsket seg flere.

TP-Link Archer C2300 vil være best til mindre hjem uten for mange enheter som skal kobles på samtidig, for selv om TP-Link Archer C2300 generelt sett leverer en god yteevne så vil den neppe kunne klare altfor mye arbeid av gangen.

Fordeler ved TP-Link Archer C2300:
 Modell med 3 antenner
Kan brukes til 4K
Høy hastighet med 2300 Mbps
Friksjonsfri trafikk med MU MIMO
Prisvennlig, sikker og god yteevne, ifølge ekspertene


Dette bør du tenke over før du kjøper ny router

Det finnes veldig mange routere på markedet, og derfor kan det være vanskelig å velge mellom alle de forskjellige mulighetene hvis man ønsker å oppgradere hjemmenettverket sitt.

Basert på råd og tips fra Cnet.com, Makeuseof.com og Lifewire.com guider vi deg her til hva du bør tenke på før du kjøper deg en ny router:

Pris: Routere kommer i mange prisklasser, helt ifra et par hundre kroner til flere tusen. Både budsjettet og behovet ditt spiller en rolle når det kommer til prisen. Ekspertene anbefaler at hvis man er en normal gjennomsnittforbruker så trenger man ikke å investere i en veldig dyr router med mange funksjoner og innstillinger. Det er både på grunn av at teknologien utvikler seg hele tiden og at routere fort blir foreldet, og man vil heller ikke kunne få glede av en super-router hvis internettleverandøren ikke kan matche hastigheten. 

WiFi-router: Før i tiden brukte man en Ethernet-kabel for å få internettet opp å gå, men i dag brukes en trådløs forbindelse oftere og oftere. Hvis man velger en WiFi-router vil man som regel få en raskere forbindelse. Legg merke til at når man skaffer seg en WiFi-router så må man på forhånd gjøre seg opp en mening om hva man skal bruke forbindelsen til – er det for å streame film, spille dataspill eller jobbe.

Hastighet: Routere jobber ofte ut ifra Mbps som står for Megabits per sekund, og raske moderne routere bruker over 1000 Mbps. En veldig høy Mbps er imidlertid ikke en garanti for et raskt internett, for det kan ikke øke forbindelsen fra leverandøren hvis den ikke er høyere.

Legg også merke til at det ofte finnes et tall ved siden av Mbps som heter 802.11. 802.11 som er den globale standarden for WiFi. Etter dette tallet står det en bokstav, og her står det enten a, b, g, n eller ac. Den nyeste og beste standarden er ac, så man bør gå etter en router med 802.11ac.

Gigabit: Det begynner å bli mer og mer vanlig med fibernett og en høyere standard innen hjemmenettverk, men det betyr ikke at man har bruk for en router med Gigabit. Mange nettverk kan ikke kjøre med Gigabit enda, så en router som kan nå opp til Gigabit vil nok være en router som finnes i fremtiden.

Single-Band eller Dual-Band: Trådløse routere jobber på 2 forskjellige frekvenser – nemlig på 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4 GHz er en slags standard og brukes av mange forskjellige enheter – mens 5 GHz er nyere, sterkere, mer moderne og gir en raskere forbindelse. En router med Dual-Band tilbyr både 2,4 og 5 GHz og bruker ofte begge samtidig.

Valget mellom Single-Band og Dual-Band er ifølge ekspertene et enkelt valg – hvis man har bruk for et raskt internett og bor i et tett befolket område så vil Dual-Band være det beste valget, men hvis man er fornøyd med et langsommere internett og bor et sted der det ikke bor mange mennesker så kan Single-Band være nok.

Rekkevidde: Plasseringen av routeren er veldig viktig for rekkevidden, og dersom man har et hjem på mange kvadratmeter så har man bruk for en router med en større rekkevidde enn hvis man for eksempel bor i en ett-roms leilighet. Man bør plassere routeren på et sentralt sted i huset og et stykke unna andre gadgets eller enheter som kan forstyrre routeren.

Det beste signalet får man ved å henge opp routeren eller sette den høyt oppe på en hylle. Det kan imidlertid oppstå døde områder i huset der forbindelsen er dårlig, og ofte vil de dyre routerne ha en bedre rekkevidde enn de billige. Man kan også skaffe seg to billige routere og koble dem sammen for å få en bedre rekkevidde.

USB-porter: Ikke alle forbrukere vil ha bruk for en router med USB-porter. USB-porter i routere brukes ofte til å kunne dele en printer på nettverket eller for eksempel data som fysisk blir koblet til routeren via USB. Hvis man ikke har behov for dette så trenger man ikke en router med USB.

Smart Routers: I tillegg til de mer tradisjonelle routerne som man kan sette opp selv så finnes det også en ny generasjon med routere som kalles Smart Routers. En Smart Router er ofte raskere og mer kraftig enn en vanlig router, og det gjør også oppsett og kontroll mye enklere. En Smart Router gir også brukeren flere smarte valg, og man kan for eksempel foreta prioriteringer for forbindelsen selv.

MU MIMO: Hvis mange i husstanden benytter seg av nettverket slik at det blir tungt belastet så kan det være en god idé å investere i en router med MU MIMO. MU MIMO optimerer nemlig trafikken i forhold til ulike behov og tjenester slik at alle forbindelsene blir så feilfrie som mulig.

Sikkerhet: Routeren er inngangen til nettverket i huset, og derfor er det også det første leddet i forsvaret mot trusler utenfra og til å holde nettverket beskyttet. De fleste routere har både brukernavn og passord for å logge inn, og det er en god idé å endre administratorpassordet.

Hvis nettverket ikke er sikkert så kan utenforstående følge med og stjele både passord og private opplysninger som for eksempel kredittkortopplysninger. Dersom det er mulig så bruk 5 GHz da det er mer sikkert. Enkelte routere kommer med integrerte sikkerhetssystemer for å øke sikkerheten.

Utseende og design: De fleste routere vil bli plassert et sted i huset der de er synlige. Hvis man bryr seg om design og stil så kan det være en god idé å ta utseendet til routeren med i betraktning. Routere kommer også i forskjellige størrelser og former.


Guide: Slik får du den beste internettforbindelsen

Film med forsinkelser, hakkende videosamtaler eller langsomme nettspill kan være veldig irriterende. Hvis man ønsker å streame, videochatte eller spille på nett så har man bruk for en god internettforbindelse som er stabil og rask – spesielt hvis det er flere som bruker nettverket.

Basert på tips og guider fra 2 artikler fra Cnet.com om henholdsvis routerens signal og en generell guide om hjemmenettverk samt en artikkel fra Pcmag.com om måter man kan øke WiFi-signalet på, så råder vi deg her til hvordan man får den beste internettforbindelsen hjemme.

Hvis du ønsker å finne ut mer om hvordan du kan optimalisere internettforbindelsen din så kan du også se på denne YouTube-videoen der ekspertene gjennomgår prosessene: 

Routerens plassering: Routere er som regel ikke så pene å se på – derfor prøver man å skjule dem, men ifølge ekspertene er ikke det en god idé. For det første kan det forverre signalet hvis antennene ikke står fritt, og for det andre så finnes det små ventiler på siden av routeren som gjør at varm luft kan slippe ut og kjølig luft kommer inn og kjøler ned maskineriet. Kort sagt så forhindrer ventilene at routeren blir overopphetet. Skjuler man routeren nede i en skuff, i en uthulet bok eller i en kurv så kan ikke luften passere fritt, og da risikerer man overoppheting.

Ekspertene foreslår at hvis man absolutt ikke vil ha routeren sin stående synlig så kan man i stedet skjule den bak et bilde eller sette den inn i en reol.

Rekkevidde: Avstand er et av de vanligste problemene dersom man opplever en dårlig internettforbindelse i hjemmet. En router har bare en bestemt rekkevidde, og hvis man er utenfor rekkevidden så kan ikke enheten oppdage signalet fra routeren – og da virker ikke internettforbindelsen. Man kan også oppholde seg innenfor rekkevidden, men ute i periferien, og da kan oppleve et dårlig signal som likevel vil fungere. Enheten vil bare jobbe svært langsomt og ha vanskeligheter med å vise innhold. Dersom man har mange dører, hjørner eller vegger så kan rekkevidden fort også bli et problem.

Husk at antennene er plassert på routeren av en grunn, så hvis man har en router med eksterne antenner så bør man rette dem opp så vertikalt som mulig. Man kan laste ned programmer og apper som kan informere om hvor de svake punktene i hjemmet befinner seg.

Hvis man ønsker en større rekkevidde på routeren så kan man også kjøpe en rekkeviddeforlenger – også kalt en Wifi forsterker, som forsterker signalet slik at det kan nå lenger. Dette er spesielt en fordel hvis man bor i et stort hus.

Forstyrrelser: Hvis man bor i et tett befolket område så kan forstyrrelser også bli et problem fordi signaler fra andre trådløse nettverk kan ha en negativ innvirkning på internettforbindelsen.

For mange enheter tilkoblet: En internettforbindelse vil bare kunne betjene et visst antall enheter, så hvis det er mange som er tilkoblet nettverket ditt så kan forbindelsen også bli tregere. Husk at det her også kan være snakk om ubudne gjester dersom man ikke har et passord på nettverket sitt – eller at de ubudne gjestene likevel har klart å komme seg inn dersom sikkerheten ikke er i orden.

Ekspertene anbefaler at man velger et sterkt passord med mange forskjellige kombinasjoner av bokstaver og tall slik at det ikke er lett å gjette, og i tillegg bør man velge WPA 2 tilkoblingen i stedet for den eldre WPA tilkoblingen som ikke er like sterk.

Firmware: Routerens firmware kan også være problemet hvis det er foreldet, og her er den enkleste løsningen å oppdatere den. Mange modeller har en oppdateringsknapp som man bare kan trykke på. Ekspertene anbefaler også at man holder routeren sin oppdatert, noe som sikrer både en høyere effektivitet, en bedre forbindelse og en høyere sikkerhet.

Frekvens: Sjekk på routeren din om den er konfigurert til å yte maksimalt. Dersom man har en Dual-Band router så bør man velge 5 GHz i stedet for 2,4 GHz da dette gir en bedre forbindelse. 5 GHz har også den fordelen at det sikrer færre forstyrrelser fra andre trådløse nettverk.

Kontroll over bruk av internettforbindelse: Hvis man gjerne vil streame en film, og en annen i huset er i gang med å laste ned en stor fil, så kan nedlastningen av filen «stjele» all internettforbindelsen slik at streamingen blir hakkete og av dårlig kvalitet. Moderne routere kommer med mulighet til å prioritere hvilke oppgaver som skal ha førsteprioritet og hvilke som godt kan vente. Det vil selvfølgelig ta lenger tid å laste ned filen, men da blir streamingen til gjengjeld også bedre.

Gå etter den nyeste teknologien: Hvis man simpelthen har en gammel router så kan man ikke forvente å kunne få den aller beste internettforbindelsen. Mange tenker ofte at hvis den gamle ikke er ødelagt så trenger man ikke fikse den, men med moderne teknologi er forholdene annerledes ifølge ekspertene. De forklarer nemlig at hvis en router er flere år gammel så er frekvensene og hastighetene ofte for langsomme i forhold til det som er mulig i dag. En ny router vil også være en tryggere router.

Antennene: Hvis man har en router med eksterne antenner som sitter fast bak på routeren så kan det være en god idé å skaffe seg en til hvis man for eksempel bare har 3 antenner, eller om de eksisterende antennene begynner å bli gamle.

Mesh system: Hvis man er veldig opptatt av rekkevidden på routeren så kan man investere i et helt Mesh WiFi-system i stedet for en vanlig router, for de er designet til å kunne dekke hvert eneste hjørne i hjemmet. Mesh systemene er bygd opp ved at man har én hoved-router og en rekke mindre routere i form av satellitt-moduler som plasseres rundt omkring i huset. Mesh systemene har ofte en tilhørende app til smarttelefonen som også inneholder guider, råd og muligheter for innstillinger.

Les også om 5G routerne.


Slik tester du internettforbindelsen din

En treg internettforbindelse kan være veldig irriterende, og ikke alle vet at man selv kan teste den hjemmefra forholdsvis enkelt. Hvis man har problemer med en treg internettforbindelse så les også gjerne mer i det forrige avsnittet der vi gjennomgikk hvordan man kan optimere internettforbindelsen sin. I dette avsnittet guider vi deg til hvordan du kan teste internettforbindelsen din selv basert på råd og veiledning fra Linksys.com, Pcmag.com og Pcworld.com.

Trinn 1: For å oppnå det mest nøyaktige resultatet bør man bruke en kabelbasert tilkobling til datamaskinen – og ikke en trådløs – fordi det kan oppstå forstyrrelser med en trådløs tilkobling som kan gi et misvisende resultat. Sørg for at du bare hat koblet til én datamaskin under forsøket slik at andre enheter ikke kan forstyrre. Sørg også for å være sikker på at datamaskinen ikke er i gang med å laste ned noe i bakgrunnen under testen. Du må også sørge at du har lukket alle programmer og apper.

Trinn 2: Det finnes mange som tilbyr en gratis test av internettforbindelsen på nettet, så velg den du foretrekker og bare hold nettleseren åpen. Inne på testsidene vil det være en enkel «Start test» knapp, og når man har klikket på den så måler nettsiden både datamaskinens nedlastningshastighet og hastigheten for oppladning. Avhengig av hastigheten vil det ta alt ifra et par sekunder til flere minutter.

Trinn 3: Hvis man forventer å få det resultatet som internettleverandøren lover så kan man lett bli skuffet. Tallene fra internettleverandøren er nemlig maksimum-hastigheter, og ekspertene forklarer at det stort sett ikke finnes noen hjemmenettverk som vil kunne oppnå toppresultater. Hvis hastigheten er mye lavere enn det man betaler for så bør man imidlertid gjøre noe. Problemet kan ligge hos leverandøren, men også hos en selv.

Trinn 4: Hvis det ser ut som problemet ligger hos en selv så kan man begynne med å ta samme test fra en annen datamaskin – hvis resultatet er bedre her så ligger problemet hos deg selv og ikke hos leverandøren. Dersom den andre datamaskinen også har problemer med hastigheten så kan man prøve å koble en Ethernet-kabel mellom datamaskinen og routeren, og så ta testen på nytt. Slå gjerne routeren av og på – og sjekk at den har den nyeste firmware-oppdateringen.

Prøv eventuelt også å foreta testen på ulike tidspunkt i løpet av dagen, for internettforbindelser er ikke alltid like stabile på alle tidspunkt av døgnet – spesielt ikke på kveldstid. Man kan også prøve å flytte litt rundt på routerens fysiske plassering. Ekspertene anbefaler at man bør kontakte leverandøren for å få hjelp dersom man fremdeles ikke har fått en bedre forbindelse.


Slik testes routere

Når ekspertkildene tester forbrukerprodukter så har de spesifikke nedslagspunkter og aspekter som de bruker til å vurdere produktene. Selv om en router kanskje ikke er et forbrukerprodukt på samme måte som en vaskemaskin, så fungerer ekspertenes tester på samme måte.

Her forklarer Pcmag.com og Cnet.com hvordan de tester nettopp routere: Først kobler de ifra alle andre routere i ekspertenes nærområde slik at miljøet er så «rent» som mulig og det ikke oppstår forstyrrelser. Deretter oppdaterer ekspertene routerens firmware til de nyeste versjonene, og deretter installerer de routeren etter produsentens instruksjoner. Testen blir gjort i et laboratorium som er laget til å simulere et ordentlig hjem.

Rekkevidde

Deretter skal routerens rekkevidde testes, og det gjøres ved at man begynner helt inntil der routeren og enheten som skal måles befinner seg. De må stå med kun et par meters avstand fra hverandre. Her testes de i et par minutter og et par ganger for å måle hastigheten. Deretter plasseres enheten lenger unna routeren slik at avstanden blir 10 meter fra hverandre, og de samme målingene blir gjort. Dual-Band routere testes på både 2,4 GHz og 5 GHz. Hvis det ikke er snakk om en trådløs forbindelse så kobles enheten til routeren med en kabel, og deretter blir forbindelsen målt.

Hvis en router har en Range Extender så testes denne også, og det gjøres ved å teste modellen på samme måte med forskjellige avstander. Her er det snakk om først 10 meter, så 15 meter og så 25 meter – helt opp til 30 meter. For å få et bredere perspektiv så bruker ekspertene ofte forskjellige typer enheter – for eksempel tradisjonelle datamaskiner, Mac og andre WiFi-enheter som for eksempel en smarttelefoner eller et nettbrett.

Stabilitet

Stabilitet er også et av de målte parameterne, og her måles WiFi-signalet uavbrutt i 48 timer for å se om forbindelsen holder seg tilkoblet. Klarer den 48-timers testen så får routeren et «utmerket signal» stempel. I tillegg til dette ser ekspertene også på brukervennlighet og oppsett samt muligheter til at forbrukerne kan foreta innstillinger og programmeringer selv.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke routere har fått de beste anmeldelsene i testene?

Google Nest WiFi, Asus RT – AC68U, Google WiFi, Asus RT-AC86U, Netgear Orbi RBK23, Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, ZyXEL Armor Z2 og TP-Link Archer C2300.

Hvordan er routerne blitt testet?

Routerne er blitt vurdert på aspekter som spesifikasjoner, brukervennlighet og hastighet i praksis. Slik har ekspertene også testet de tilhørende appene dersom de finnes - samt de forskjellige innebygde innstillingene som for eksempel foreldrekontroll.

Hva bør man se etter når man kjøper en router?

Det finnes hovedsakelig to typer routere – nemlig Mesh-systemer og kabelbaserte routere. Du kan begynne med å sette deg inn i hvilket system som er mest hensiktsmessig for deg. Deretter bør du se på routerens hastighet, antall porter, sikkerhet og brukervennlighet. Dersom du har mulighet til det så bør du velge en modell med Dual-band 5 GHz da det vil gi et raskere internett enn det klassiske 2,4 GHz.


Brukte kilder til denne router testen

Cnet.com

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med et bredt spekter av emner innen den teknologiske verden. Her er det snakk om både nyheter, guider, artikler, forum og videoer.  Her har Cnet.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC68U så kan du lese mer her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Apple AirPort Extreme så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC87U så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av TP-Link Archer C2300 så kan du se den her.

Cnet.com har også testet og anmeldt Asus RT-AC86U som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele testen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologinettside som har som hovedformål å guide og navigere forbrukerne gjennom den digitale verden. Digitaltrends.com skriver både om nyheter, guider, artikler og lager videoer til dette formålet. De tester også forskjellige elektroniske forbrukerprodukter som TV, datamaskiner og telefoner med mer. Her har Digitaltrends.com testet 2 forskjellige routere:

Ønsker du å lesse mer om testen av Linksys EA7500 så kan du lese den her.

Ønsker du å lese mer om testen av ZyXEL Armor Z2 så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mere om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. De har hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – i tillegg til kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet 2 forskjellige routere:

Ønsker du å lese mere om testen Asus RT – AC68U så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen Google WiFi så kan du klikke på denne linken.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt D-Link COVR-C1203 som de har gitt 3 av 5 stjerner. Les hele testen her.

Komputer.dk

Komputer.dk er et dansk datamagasin med fokus på at alle skal kunne forstå og få informasjon om digitalisering og teknologi på datamaskinen. Komputer.dk skriver guider, gir informasjon og nyheter i tillegg til at de utfører tester av forskjellige produkter og tilbehør. Her har Komputer.dk testet routeren ZyXEL Armor 72. Du kan lese hele artikkelen hos Komputer.dk her.

Pcmag.com

Pcmag.com er et datamagasin som skriver om alt som rører seg innenfor dataverdenen. Det gjelder både nyheter, konsoller og spill – og i tillegg utfører de blant annet tester og guider av forskjellige produkter. Her har Pcmag.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA7500 så kan du finne den her.

Ønsker du å lese mer om testen av Apple AirPort Extreme så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Ubiquiti AmpliFi HD Mesh så kan du klikke på denne linken.

Pcmag.com har også testet de to routerne Asus RT-AC86U og D-Link COVR-C1203 som de har gitt gode anmeldelser. Ønsker du å lese de to anmeldelsene så kan du klikke her på denne linken eller denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Pcworld.com

Pcworld.com er et internasjonalt datamagasin som skriver om alt som har med data og teknologi å gjøre. Det inkluderer blant annet artikler, nyheter, informasjon, tester og guider. Her har Pcworld.com testet routeren Google WiFi. Du kan lese hele artikkelen hos Pcworld her.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside som skriver om emner innen teknologi og teknikk. Techadvisor.co.uk har blant annet fokus på å guide, gi råd og veilede forbrukerne – og i denne sammenheng har de britiske ekspertene testet routeren Apple AirPort Extreme. Ønsker du å lese mer om testen så kan du besøke Techadvisor her.

Techadvisor.co.uk har også testet og anmeldt D-Link COVR-C1203 som de har gitt 4 av 5 stjerner. Les hele testen her.

Techradar.com

Techradar.com er en internasjonal teknologinettside som dreier seg om utviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet flere forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC68U så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Ubiquiti AmpliFi HD Mesh så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC87U så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av ZyXEL Armor Z2 så kan du klikke på denne linken.

Ekspertene fra det amerikanske teknologimagasinet Techradar.com har også testet og anmeldt de tre routerne ASUS RT-AC86U, Netgear Orbi RBK23 og D-Link COVR-C1203. Du kan lese de tre anmeldelsene her, her og her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Techspot.com

Techspot.com er en internasjonal teknologinettside som har fokus på den teknologiske verden. Techspot.com utfører også forskjellige forbrukertester av elektroniske produkter, og det inkluderer også tester av tilbehør til datamaskinen. Her har Techspot.com testet routeren TP-Link Archer C2300. Ønsker du å lese mer om testen så kan du besøke Techspot her.

Tomsguide.com

Tomsguide.com er en internasjonal nettside som guider forbrukerne til å foreta de beste valgene innen teknologi. Derfor foretar Tomsguide.com en rekke tester av forskjellige elektroniske forbrukerprodukter, og skriver deretter en anmeldelse og vurdering av produktene. Her har Tomsguide.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC68U så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Ubiquiti AmpliFi HD Mesh så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av TP-Link Archer C2300 så kan du klikke på denne linken.

Tomsguide.com har også testet og anmeldt Asus RT-AC86U og Netgear Orbi RBK23. Les anmeldelsene her og her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sitt formål å gi de besøkende den nyeste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC68U så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA7500 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT – AC87U så kan du lese hele artikkelen her.

Aftonbladet.se

Aftonbladet.se er en svensk avis om leverer artikler om nyheter og underholdning hver eneste dag. Avisen skriver også anmeldelser av forskjellige Forbrukerprodukter, og her har de testet forskjellige routere. De har blant annet testet Netgear Orbi RBK23 som de har gitt 8 av 10 stjerner. Du kan lese hele testen ved å klikke på denne linken.

Dinside.no

Den norske avisen Dinside.no tester fortløpende forskjellige produkter. De skriver også artikler om et vell av ulike emner som for eksempel bolig, økonomi, teknologi og motor med mer. Her har de testet routeren Netgear Orbi RBK23 som de har gitt 5 av 6 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen av routeren så kan du klikke på hjemmesiden deres her.

Theverge.com

Theverge.com er en nyhets-nettside med fokus på teknologi. Theverge.com dekker emner innenfor teknologi, vitenskap, kunst og kultur. Her skriver de nyheter, artikler, guider og anmeldelser – og i denne omgang gjelder det en test av routeren Google Nest WiFi. Les anmeldelsen i sin helhet hos Theverge.com.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Netgear Orbi RBK23

✅ 4 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske testmagasinet Tomsguide.com
✅ 5 av 6 stjerner hos den norske avisen Dinside.no
✅ 8 av 10 stjerner hos den svenske avisen Aftonbladet.se

Netgear Orbi RBK23

 

De fire ekspertkildene Techradar.com, Tomsguide.com, Dinside.no og Aftonbladet.se har testet og anmeldt Netgear Orbi RBK23. Ekspertene er imponerte over routeren, og alle har gitt den en god anmeldelse.

Det har de blant annet gjort fordi de mener at dette er et godt valg dersom man er på utkikk etter en stabil router med et stilrent design. Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med at routeren har for få Ethernet-porter – samt at mobil-appen ikke kommer med mange funksjoner.

Ekspertene: En av de raskeste og mest kraftige routerne

Netgear Orbi RBK23 er blitt testet av de fire ekspertkildene, og alle er enige i at routeren er et godt valg til de fleste forbrukere. Her forklarer Techradar.com at routeren passer til dem som liker det originale utseendet på Netgear Orbi, men at de ble skremt av den høye prisen og alle funksjonene man aldri kommer til å bruke.

De skriver også at dette er en router som er «velegnet til mindre boliger og tilbyr en brukeropplevelse som mange andre billige routere mangler». Dette gir ekspertene fra Tomsguide.com også uttrykk for, og forklarer at Netgear Orbi RBK23 er en av de «kraftigste og raskeste routere» som de noen gang har testet.

Det første ekspertene fra Dinside.no og Aftonbladet.se merker seg er at routeren også kommer med «en enkel app» samt at den «dekker store områder».

En av de største ulempene ved Netgear Orbi RBK23 er, ifølge ekspertene, at routeren koster en del og at det kan være tidkrevende å komme i gang med den.

Router med to enheter

Netgear Orbi RBK23 er ikke en enkel enhet, men hele to forskjellige enheter. Routeren er hovedenheten, men det finnes også to mindre enheter som sørger for å utvide rekkevidden på nettverket. Dette gjøres ved å plassere disse enhetene – også kalt satellitter – et stykke unna routeren. Med disse to enhetene får man et Tri-band-internett som gir en rekkevidde på rundt 370 kvadratmeter.

I tillegg er Netgear Orbi RBK23 forholdsvis enkel å komme i gang med. Alle innstillingene kan settes opp via et nettbrett eller en smarttelefon. Routeren bruker bare et enkelt WiFi-navn og er derfor klar til bruk på kun et par minutter.

Router med Tri-band Mesh-teknologi og praktisk nettverkstilkobling

Netgear Orbi RBK23 bruker den effektive og stabile Tri-band Mesh-teknologien. Dette sikrer et tredje bånd som sørger for en raskere og mer stabil hastighet mellom Orbi-enhetene – også dersom flere personer er koblet på samtidig.

Man har derfor mulighet til å koble på hele familien samtidig, derfor er denne modellen velegnet til større familier. Det vil si at man kan koble til både TV, datamaskiner og spillkonsoller uten at det påvirker hastigheten på nettverket.

Fordeler ved Netgear Orbi RBK23:
Dekker et stort område
Kommer med 1 router og 2 satellitter
Enkelt oppsett
Med Tri-band Mesh-teknologi
Praktisk nettverksoppkobling

Her kan du se en presentasjonsvideo av Netgear Orbi serien. Videoen er produsert av Netgear:


ZyXEL Armor Z2

✅ 8,6 poeng av 10 hos det danske datamagasinet Komputer.dk
✅ 4 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com
✅ 4 stjerner av 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com

Zyxel-Armor-Z2Modellen ZyXEL Armor Z2 er blitt testet og vurdert av både dataeksperter og teknologieksperter, og alle ekspertene er enige om at ZyXEL Armor Z2 er en svært velfungerende router.

ZyXEL Armor Z2 får nemlig svært gode karakterer i alle de 3 testene der modellen er blitt inkludert, og her er det snakk om tester både hos danske Komputer.dk samt internasjonale Techradar.com og Digitaltrends.com.

Rått utseende og rask forbindelse

ZyXEL Armor Z2 har et svært «skummelt utseende» med en ellers klassisk router utforming i et flatt og avlangt design. Det er plassert 4 antenner bak på modellen, samt et par lette strenger som bryter med den sorte fargen. Sett ovenfra ligner modellen på en ond demon med horn.

Innvendig er ZyXEL Armor Z2 utstyrt med en kraftig 1,7 GHz Dual Core-prosessor og nettverkschip på 2600 Mbps som gjør at man kan foreta 4K-streaming på flere enheter samtidig. Det betyr derfor at flere i husstanden kan se på film, serier, spille eller videochatte samtidig uten at det svekker forbindelsen.

ZyXEL Armor Z2 er også utstyrt med MU MIMO som sikrer en optimal nettverkstrafikk – også når mange enheter er koblet på samtidig.

Sint veps som leverer, ifølge ekspertene

Ifølge de danske ekspertene fra Komputer.dk så ligner ZyXEL Armor Z2 på en sint veps, som gir inntrykk av at det her er snakk om en kraftig router. Ekspertene forklarer at det også er tilfellet, for modellen har en høy hastighet som lever helt opp til ekspertenes forventninger.

I tillegg får ZyXEL Armor Z2 ros for å ha et enkelt oppsett, og ekspertene anbefaler spesielt ZyXEL Armor Z2 til den forbrukeren som ønsker å streame film i høy kvalitet.

Techradar.com er også imponerte over modellen, og de trekker frem ZyXEL Armor Z2 sin solide og trådløse yteevne. De kommenterer også på designet som minner dem om en gaming-orientert router.

ZyXEL Armor Z2 anbefales helt klart av Techradar.com som også fremhever analyseverktøyet som følger med til trafikken som et godt tilbehør.

Hever standarden, ifølge ekspertene

ZyXEL Armor Z2 er også blitt testet av Digitaltrends.com som også er imponerte over modellen, og mange av de parameterne vi har trukket frem nevnes også her.

Digitaltrends.com kommenterer til og med at ZyXEL Armor Z2 er med på å heve standarden på markedet for trådløse routere, og i tillegg er de fornøyde med den tilhørende appen til telefonen som kan brukes sammen med selve routeren.

På minussiden forklarer ekspertene at det ikke er alle enhetene som vil ha glede av ZyXEL Armor Z2 sin styrke, og så er ikke hastigheten i UBS-portene like rask som resten av modellen. Prismessig ligger ZyXEL Armor Z2 også i den dyreste enden av prisskalaen.

Fordeler ved ZyXEL Armor Z2:
 Tradisjonell router med 4 antenner
1,7 GHz Dual-Core prosessor
Nettverkschip på 2600 Mbps
Kan klare mange enheter samtidig
Morsomt design og kraftig yteevne, ifølge ekspertene

Her kan du se ZyXEL sin egen presentasjonsvideo av ZyXEL Armor Z2 routeren: 


D-Link COVR-C1203

✅ 4 av stjerner hos den britiske teknologisiden Techadvisor.co.uk
✅ 4 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 3 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 3.5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Pcmag.com

D-Link COVR-C1203

D-Link COVR-C1203 er blitt testet og anmeldt av fire ekspertkilder som inkluderer Techadvisor.co.uk, Techradar.com, Expertreviews.co.uk og Pcmag.com. Alle ekspertkildene er imponerte over routeren og har gitt den en god anmeldelse.

Ekspertene har gitt routeren en god anmeldelse fordi de mener at den er brukervennlig og kan kjøpes til en konkurransedyktig pris.

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med at D-Link COVR-C1203 kommer med en app som de mener ikke er optimal.

Ekspertene: Brukervennlig router med gode prestasjoner

De fire ekspertkildene har testet D-Link COVR-C1203 med fokus på routerens ulike funksjoner, yteevne og brukervennlighet med mer. Her har de funnet ut at de er spesielt fornøyde med modellens brukervennlighet fordi de mener den «er enkel å sette opp og komme i gang med».

Ekspertene fra Techadvisor.co.uk skriver også at det er «synd at appen ikke er så klar og presis som den kunne vært». Man vil til gjengjeld oppdage at routeren kommer med en «god yteevne og en rekkevidde som passer til mange nettverk i hjemmet».

Faktisk synes ekspertene også at D-Link COVR-C1203 «har en god yteevne ved 5GHz», noe Techradar.com bemerker som en fordel. Pcmag.com og Expertreviews.co.uk merker seg designet på routeren og beskriver det som å være «kompakt og stilrent».

De finner ikke mange ulemper ved modellen, men nevner at «yteevnen ved 2,4GHz er skuffende» og at den «mangler funksjoner som skiller seg ut».

WiFi-tilgang i hele hjemmet

Med D-Link COVR-C1203 får man en router som dekker hele hjemmet med en stabil WiFi med en rekkevidde på opptil 465 kvadratmeter. Man er sikret at enhetene er koblet til en router med et sterkt signal, noe som er mulig på grunn av Mesh-teknologien.

Her er enhetene alltid i kontakt med hverandre, noe som skaper et jevnt og samlet nettverk i hjemmet. Man kan derfor gå fra rom til rom uten å oppleve avbrytelser.

D-Link COVR-C1203 sørger i tillegg for hastigheter på opptil 1,2 Gbps, derfor har man mulighet til å gjøre de fleste ting på nett uten problemer. Det vil si at man kan ha samtaler via nettet, se film i Full HD, laste ned filer eller live-streame fra alle steder i hjemmet uten avbrytelser.

Enkelt oppsett, MU-MIMO-teknologi og foreldrekontroll

Det går raskt å komme i gang med D-Link COVR-C1203 da routeren er utstyrt med et enkelt oppsett. Routeren er klar allerede når man tar den ut av esken og kan sette den opp ved hjelp av appen.

På grunn av den innebygde teknologien Smart Steering blir de raskeste båndbreddene alltid levert automatisk til brukeren slik at man har mulighet til å åpne nettsider på et øyeblikk.

D-Link COVR-C1203 bruker også MU-MIMO-teknologi som effektivt håndterer trafikk fra flere enheter.

Man har også mulighet til å bruke routerens foreldrekontroll der man kan lage tidsplaner, blokkere enheter og finne ut hvem som er koblet på selve nettverket. Foreldrekontrollen finner du på appen D-Link Wi-Fi slik at man til enhver tid kan ha kontroll på andre som bruker nettverket.

Fordeler ved D-Link COVR-C1203:
Med MU-MIMO-teknologi
Med foreldrekontroll
Dekker et stort område
Enkelt oppsett
Kan styres via en app

Her kan du se en video om hvordan man setter opp D-Link COVR-C1203 klar til bruk. Videoen er produsert av D-Link:


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere