Testoversikt : De beste overvåkningskameraene på markedet ifølge ekspertene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Har du lyst til å ha full kontroll hjemme når du ikke befinner deg der? Da kan du vurdere å kjøpe deg et overvåkningskamera. 

Et overvåkningskamera kan brukes til mye mer enn bare til overvåkning. Det kan også brukes til å sjekke hvordan hunden har det mens du er på jobb, eller hvordan det står til med familiemedlemmer. Du kan også se hvem som står utenfor døren før du åpner eller få beskjed om uønskede inntrengere på hytta.

Vi har gjort arbeidet med å undersøke ulike ekspertfavoritter for deg, og her kan vi presentere deg for de beste modellene markedet har å by på ut ifra ekspertenes vurdering. 

Vi gjennomgår modellene én etter én slik at du på en enkel og oversiktlig måte kan finne all den informasjonen du har bruk for.

Dette anbefaler vi at du sjekker når du skal kjøpe et overvåkningskamera:

🔸 Kompatibilitet: Er kameraet kompatibelt med andre kameraer eller smarte enheter som for eksempel Alexa eller Google Assistant?
🔸 Oppløsning: Bestem deg for om du gjerne vil ha full HD-kvalitet eller vidvinkel på opptil 4K. Tenk også over om overvåkningskameraet skal fungere bra om natten når det er dårlig lys. 
🔸 Trådløs: Sjekk om modellen trådløs eller om du er nødt til å bruke en ledning.
🔸 Design: Er overvåkningskameraet fint å se på, tar det seg godt ut utenfor inngangsdøren – og er dette noe som er viktig for deg?
🔸 Pris: Finn ut stort budsjett du har og hva som er komfortabelt for deg å bruke på et overvåkningskamera.

Denne testen inneholder:

🔸 Gjennomgang av de beste overvåkningskameraene markedet har å by på
🔸 Hva du bør se etter når du kjøper et overvåkningskamera
🔸 Hvorfor bør du skaffe deg et overvåkningskamera?
🔸 Slik unngår du at overvåkningskameraet ditt blir hacket
🔸 Hvordan er overvåkningskameraene blitt testet?
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men derimot samler inn resultatene fra upartiske tester. På den måten kan du som forbruker enkelt skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

 


NEXSMART Vision2 overvåkningskamera – Rimelig pris

Forbrukerlivs anbefaling

✅ Mobil tilgang uansett hvor i verden du er
✅ Intelligent bevegelsesdeteksjon med direkte push-varsling på telefonen din
✅ Ingen abonnementer eller installasjonskostnader
✅ 100 dagers returrett + 3 års garanti

 

NEXSMART Vision2 Övervakningskamera

Nexsmart Vision2 Overvåkningskamera er det beste overvåkningskameraet for deg som er ute etter en brukervennlig modell som er både intelligent, visuelt skarp og kommer med mange gode funksjoner. Dette er vår anbefaling til deg.

God kvalitet og moderne funksjoner

Nexsmart Vision2 Overvåkningskamera vil være et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha et utrolig allsidig overvåkningskamera som omfavner alle moderne teknologier. Du får blant annet en utrolig høy oppløsning i 1080p full HD-kvalitet som gir deg ekstra skarpe bilder og opptak. Som en stor fordel så kan du kan bruke den både utendørs så vel som innendørs, og du trenger ikke være rett for at kameraet blir ødelagt på noen måte – produktet er både hærverk-sikret og vanntett.

Du vil her oppleve et godt nattsyn på opptil 40 meter, noe som er mye i forhold til konkurrentene. Du får også en 101 graders vidvinkel. Vær imidlertid oppmerksom på at synsfeltet kan vært bedre. Modellen kommer med moderne og intelligente bevegelsessensorer slik at den kan registrere det og si ifra dersom det skjer noen bevegelse. Den er også svært brukervennlig slik at både teknologierfarne og teknologiredde brukere skal kunne bruke den.

Brukervennligheten gjør oppsettet og installasjonen veldig enkel og kort, og det tar faktisk ikke mer enn 60 sekunder å fullføre oppsettet. Smart, for da er du raskt i gang.

Smart toveis kommunikasjon

Nexsmart Vision2 Overvåkningskamera kommer med innebygd Wi-Fi slik at du for eksempel kan kommunisere med telefonen. Når du har paret de to enhetene så vil du kunne motta varsler hver gang kameraet oppdager bevegelser eller lignende.

Du kan få opptakene enten på SD-kort eller på Cloud hvis du foretrekker det, og du trenger heller ikke abonnere for å bruke enheten. Som en ekstra bonus vil du oppleve en spennende og praktisk toveis kommunikasjon da modellen er utstyrt med både en integrert mikrofon og en integrert høyttaler. I tillegg til alle disse fordelene så bør du være oppmerksom på at modellen krever en ledning for å fungere, og da kan du ikke bruke den med de moderne stemmeassistentene.

Alt i alt så er dette det beste overvåkningskameraet for deg som er ute etter et velfungerende allround-produkt med skarpe bilder, moderne egenskaper og funksjoner samt en høy brukervennlighet og en allsidig bruk.

Fordele

  • Enkel å installere
  • Intelligent bevegelses-sensor
  • Innebygd mikrofon og høyttaler
  • 1080 p full HD kvalitet
  • Natte-syn
  • Hærverk-sikret og vanntett
  • Til innendørs og utendørs bruk
Ulemper

  • Synsfeltet kunne være bedre

Spesifikasjoner:

🌀 Produsent: Nexsmart
🌀 Type: Overvåkningskamera
🌀 Opptak: SD-kort eller Cloud
🌀 Innendørs bruk: Ja
🌀 Utendørs bruk: Ja
🌀 Kvalitet: 1080 piksler, full HD
🌀 Wi-Fi: Ja
🌀 Vekt: 242 gram


Arlo Pro 3 – ekstra god sikkerhet & testvinner

✅ Kåret til testvinner hos amerikanske TechHive.com
✅ Kåret til «Editor’s Choice» hos britiske PCmag.com

Arlo Pro 3

 

Arlo Pro 3 er blitt testet i en stor test av overvåkningskameraer utført av TechHive.com. Her har ekspertene sett nærmere på hvordan både Arlo Pro 3 og andre modeller klarer seg på mange forskjellige områder. Dette overvåkningskameraet kan kobles til wifi, og det vil gi deg fantastisk bra 2K HDR video slik at du får klare opptak av hva som foregår utenfor huset ditt. 

Modellen er utstyrt med en intelligent bevegelsessensor og et integrert spotlight slik at du til og med vil kunne se hva som foregår når det er mørkt ute – noe som er spesielt lurt dersom det skulle komme noen uvelkomne inntrengere. 

Fantastisk bra 2K HDR video

Arlo Pro 3 er ikke utstyrt med storebroren Arlo Ultra sin next-gen 4K oppløsning, men den er imidlertid utstyrt med hele 2K, noe som er en forbedring på så mye som 80 % fra forgjengeren 1080p Arlo 2. 

Arlo Pro 3 vil derfor gi deg en god oppløsning med gode farger hvor du klart og tydelig kan se hva som foregår hjemme når du ikke er til stede. Arlo Pro 3 gir deg også mulighet til å stille inn ulike soner for overvåkning.

Modellen introduserer også en ny SmartHub base. Ved første øyekast vil den ikke se spesielt annerledes ut sammenlignet med forgjengeren, men forskjellen ligger i innmaten. Den gamle microSD-porten er blitt erstattet med en USB-port som gjør at du kan lagre hele 2TB med opptak på selve modellen. 

Integrert spotlight

 Arlo Pro 3 er blitt utstyrt med et integrert LED spotlight som gjør at du kan se hva som foregår – til og med når det er mørkt. Modellen filmer med Color Night Vision slik at du også kan se alt i farger. Disse opptakene kan derfor brukes som bevis i retten dersom noe kriminelt skulle skje. 

Med Arlo Pro 3 kan du få notifikasjoner sendt til smarttelefonen din og justere vinkelen som filmes til opptil 160 grader. Modellen er også «weatherproof», som betyr at den er beskyttet mot støv og vann dersom det skulle regne eller man vil spyle modellen med en vannstråle. 

Intelligent bevegelsessensor

PCmag.com kårer Arlo Pro 3 til «Editor’s Choice» og fremhever mange gode fordeler ved modellen, men det som stikker seg mest ut er den intelligente bevegelsessensoren. 

En slik sensor kan bidra med å sikre huset ditt mot innbrudd da lyset vil slå seg på automatisk så fort noen nærmer seg huset. 

Ekspertene nevner også den flotte 2K oppløsningen som en stor fordel, det integrerte lyset, fargeopptakene, det at modellen kan kobles til både Alexa, Google Assistant og IFTTT samt at kameraet er enkelt å installere. 

Ekspertene nevner imidlertid også et par ulemper ved Arlo Pro 3, og disse går ut på at modellen er ganske dyr. Du trenger også en «hub», og enkelte egenskaper kun er tilgjengelige dersom man er abonnent. Det inkluderer egenskaper som for eksempel notifikasjoner på telefonen, at nødtelefon kan kontaktes og opptil 30 dagers lagringsplass til opptakene.

Spesifikasjoner ved Arlo Pro 3 – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Arlo
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera
🌀 Lydstøtte: Ja – toveis lydmulighet, innebygd mikrofon
🌀 Oppløsning: 720p, 1080p, 2K
🌀 Digital Zoom: 12x
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 5.2 cm
🌀 Dybde: 7.84 cm
🌀 Høyde: 8.9 cm
🌀 Vekt: 316 gram

Fordeler ved Arlo Pro 3:
🔴 Fantastisk 2K HDR video
🔴 Trådløs modell
🔴 Integrert spotlight
🔴 Utstyrt med Color Night Vision
🔴 Kompatibel med Alexa, Google Assistant og IFTTT
🔴 Lett å installere


NEXSMART Vision2 overvåkningskamera – bra billig overvåkingskamera

Best for prisen

✅ Mobil tilgang uansett hvor i verden du er
✅ Intelligent bevegelsesdeteksjon med direkte push-varsling på telefonen din
✅ Ingen abonnementer eller installasjonskostnader
✅ 100 dagers returrett + 3 års garanti

 

 


Arlo Ultra – premium valg

✅ Veldig god vurdering hos T3.com
✅ Beste premium-valg

Arlo Ultra

 

Ekspertene hos T3.com skriver at Arlo Ultra vil gi deg et perfekt videoopptak med en fantastisk oppløsning på 4K HDR. Dette overvåkningskameraet gir «de skarpeste overvåkningsbildene vi noen gang har sett» (oversatt fra engelsk). 

Det beste av det beste

Ifølge ekspertene så er denne modellen et bra valg hvis du vil ha det beste av det beste – for dette overvåkningskameraet anses som å være av premium kvalitet med mange gode funksjoner å velge mellom – i tillegg til at oppsettet er enkelt.

Valgfritt Color Night Vision

Her kan du også velge om du vil ha fargeopptak etter mørket har senket seg – eller om du heller vil ha svarthvitt. Du vil få god sikt med denne modellen da den gir deg mulighet til å følge med på et område på 180 grader i all slags vær, for dette overvåkningskameraet er også «weatherproof». 

Dersom du har for eksempel Apple TV, Google Home Hub eller Alexa hjemme så er modellen kompatibel med disse enhetene også.

Spesifikasjoner ved Arlo Ultra – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Arlo
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera, trådløs
🌀 Lydstøtte: Ja – toveis lydmulighet, innebygd mikrofon
🌀 Oppløsning: 1080p, 4K
🌀 Digital Zoom: Ja
🌀 Bredde: 7.93 cm
🌀 Dybde: 4.86 cm
🌀 Høyde: 7.50 cm
🌀 Vekt: 136 gram

Fordeler ved Arlo Ultra:
🔴 Valgfritt Color Night Vision
🔴 Trådløs modell
🔴 Kompatibel med Alexa, Google Assistant og HomeKit
🔴 Mange funksjoner


Ring Stick Up Cam – ideelt utendørs nettverksovervåkningskamera

✅ 4 av 5 stjerner hos TechHive.com
✅ «Best til prisen»
✅ Billig og trådløs videoovervåkning

Ring Stick Up Cam

 

Ring Stick Up Cam er en budsjettvennlig og god modell som kan brukes både ute og inne ut ifra hva man har behov for. TechHive.com gir modellen en middels anmeldelse og skriver at modellen er bra, men at det finnes flere modeller på markedet som er bedre enn Ring Stick Up Cam. Likevel kan ingen av de andre modellene slå Ring Stick Up Cam på pris.

Dette utendørs overvåkningskameraet får likevel en middels vurdering av TechHive.com fordi det kun koster halvparten av det toppscoreren Arlo Pro 3 gjør – derfor er Ring Stick Up Cam det beste valget for brukeren som har et mindre budsjett. 

Kan brukes på flere måter

Ring Stick Up Cam er litt større enn andre kameraer i samme serie da det måler 9.7 cm i høyde, 5.99 cm i bredde og 5.99 cm i dybde. Modellen er unik fordi man ikke kun trenger å bruke den som et vegghengt spionkamera – og i tillegg kan det brukes både inne og ute.

Denne modellen kan nemlig settes på et flatt underlag som for eksempel et bord – i tillegg til at det kan henges på veggen. Dersom du vil henge modellen på veggen så må du imidlertid kjøpe et stativ utenom, for det følger ikke med når du kjøper spionkameraet.

Weatherproof

Dette wifi-kameraet er «weatherproof». Det vil si at det tåler å stå ute i all slags vær uten å ta skade av det. Da slipper du å bekymre deg for at kameraet skal bli ødelagt dersom det regner eller er storm ute.

Batteriet til Ring Stick Up Cam er utstyrt med 2.4 GHz og trenger kun lades etter flere måneder med bruk. I tillegg kan nettverkskameraet kobles til et eget solpanel dersom du ønsker å kjøpe det utenom.

Ekspertene konkluderer med at dette spionkameraet er et bra valg dersom du ikke trenger det beste av det beste – men kan nøye deg med et kamera som ikke har perfekt oppløsning på lang avstand eller helt klar lyd. 

Spesifikasjoner ved Ring Stick Up Cam – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Ring
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera, trådløs
🌀 Lydstøtte: Ja – toveis lydmulighet, innebygd mikrofon
🌀 Montering: Veggmontering eller takmontering
🌀 Oppløsning: 1080p
🌀 Digital Zoom: Nei
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 5.99 cm
🌀 Dybde: 5.99 cm
🌀 Høyde: 9.70 cm

Fordeler ved Ring Stick Up Cam:
🔴 Budsjettvennlig modell
🔴 Kan brukes ute og inne
🔴 Trådløs modell
🔴 Weatherproof
🔴 Lang batteritid
🔴 Enkel å installere


Arlo Pro 3 Floodlight – Beste overvåkningskamera med lyskaster

✅ Kåret til «Editor’s Choice» hos britiske PCmag.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Techradar.com

Arlo Pro 3 Floodlight

 

Arlo Pro 3 Floodlight er blitt testet av flere eksperter – det inkluderer også nettsidene PCmag.com og Techradar.com. 

Dette spionkameraet er utstyrt med Color NIght Vision med en innebygd lyskaster slik at du kan se i mørket, i tillegg til at det har et synsfelt på 160 grader og kan fungere uten en hub.

Ekspertene hos PCmag.com mener at modellen har flere gode fordeler som er verdt å trekke frem, og det inkluderer blant annet billedkvaliteten med en oppløsning på 2K, overvåkningskameraets lange batteritid og den flotte appen fra Arlo som er enkel å bruke. 

Innebygd lyskaster

I tillegg til dette så er kameraet blitt kåret til å være blant de beste overvåkningskameraene med en innebygd lyskaster. Det vil gi deg en veldig god oversikt over områder rundt eller inne i huset som du vil holde øye med – til og med om natten når det er mørkt og man har dårlig sikt.

Techradar.com nevner imidlertid også et parulemper ved modellen, og det går ut på at man ikke kan lagre opptak i skyen uten abonnement, den dyre prisen og at billedkvaliteten ikke er like bra som 4K.

Color Night Vision

Britiske PCmag.com mener at dette overvåkningskameraet med lyskaster ikke ser ut som en vanlig lyskaster da fronten er buet med et sort kamera i midten og to hvite LED-lys på hver side. Disse lysene kan i tillegg dimmes, og de kan enten slås på ved hjelp av appen – eller når kameraet merker at noe beveger seg.

Arlo Pro 3 Floodlight er nemlig utstyrt med «color night vision» hvor det brukes infrarødt lys for å kunne se i mørket. Det vil si at opptakene som filmes om natten viser fargene i omgivelsene. Det vil gi deg en mye bedre oversikt over hva som foregår på opptaket. 

Overvåkningskameraet er også plassert inni et «weatherproof» deksel som gjør at det tåler både vann og hard vær uten å ta skade. 

160 graders synsfelt

Techradar.com er veldig imponerte over Arlo Pro 3 Floodlight – ikke minst på grunn av modellens gode 2K oppløsning, lange batteritid og 160 graders synsfelt. Her kan batteriet nemlig holde så lenge som 6 måneder! Da trenger du ikke bekymre deg for at du må bytte batterier ofte.

I likhet med de tidligere modellene så er også Arlo Pro 3 Floodlight kompatibel med enheter som Google Assitant, Alexa og HomeKit – men den støtter dessverre ikke Apple sitt HomeKit Secure Video.

Trenger ingen hub

Arlo Pro 3 Floodlight er utstyrt med en 2.4GHz Wi-Fi radio, og det gjør at du kan bruke overvåkningskameraet uten noen hub – i motsetning til lillebroren Arlo Pro 3. 

Dersom du imidlertid allerede har en hub hjemme så kan du fremdeles bruke den. I dette tilfellet kan du pare den med Floodlight-modellen for å lagre videoopptak fra spionkameraet ved å koble til en USB-lagringsenhet. Du kan også abonnere på en Arlo Smart Plan for å få tilgang til massevis av ekstra funksjoner.

Spesifikasjoner ved Arlo Pro 3 Floodlight – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Arlo
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera, trådløs
🌀 Lydstøtte: Ja – toveis lydmulighet, innebygd mikrofon
🌀 Montering: Vegghengt
🌀 Oppløsning: 720p, 1080p, 2K
🌀 Digital Zoom: 12x
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 21.8 cm
🌀 Dybde: 19.05 cm
🌀 Høyde: 7.79 cm
🌀 Vekt: 650 gram

Fordeler ved Arlo Pro 3 Floodlight:
🔴 Infrarødt Color Night Vision
🔴 Trådløs modell
🔴 Integrert spotlight
🔴 Kompatibel med Alexa, Google Assistant og HomeKit
🔴 Lett å installere


Ring Spotlight Cam – et utendørs spionkamera med kraftig LED-lyskaster

✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske magasinet T3.com
✅ Kraftig lyskaster som kan lyse opp alt

Ring Spotlight Cam

 

Ring Spotlight Cam er blitt tildelt hele 4 av 5 stjerner hos det amerikanske magasinet T3.com. Denne modellen skiller seg ut ifra mengden på grunn av den høye sirenen på hele 110 desibel som setter i gang dersom noen inntrengere skulle befinne seg på eiendommen din.

Bevegelsessensor med notifikasjon

Dette overvåkningskameraet er i tillegg utstyrt med en bevegelsessensor. Dersom modellen merker bevegelse så vil den automatisk sende en notifikasjon til telefonen din slik at du kan følge med på live-opptaket for å se hva som skjer. Modellen er også kompatibel med Alexa og IFTTT.

Ring Spotlight Cam filmer like bra om dagen som den gjør om natten, og den kan monteres nesten hvor som helst.

Gjør alt man kan forvente

Modellen gjør alt det man kan forvente av et overvåkningskamera, men det er imidlertid ikke det beste overvåkningskameraet ekspertene har sett. 

Blant ulempene som ekspertene nevner inkluderes det at designet godt kunne blitt forbedret generelt sett, at opptak som skal lagres i skyen koster ekstra og at man bare kan filme i 1080p HD (og ikke i 4K).

Ekspertene mener likevel at kameraet er verdt å investere i fordi det gjør alt man kan forvente av et overvåkningskamera, så dersom det ikke spiller noen rolle for deg om kameraet er det beste av det beste, så vil det være verdt pengene. 

Spesifikasjoner ved Ring Spotlight Cam – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Ring
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera
🌀 Lydstøtte: Ja – innebygd høyttaler og mikrofon
🌀 Oppløsning: 1080p
🌀 Digital Zoom: Nei
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 6.91 cm
🌀 Dybde: 7.59 cm
🌀 Høyde: 12.60 cm

Fordeler ved Ring Spotlight Cam:
🔴 Trådløs modell
🔴 Kraftig lyskaster
🔴 Utstyrt med Color Night Vision
🔴 Kompatibel med Alexa og IFTTT


Netatmo Smart Outdoor Camera – weatherproof modell

✅ Middels god anmeldelse hos britiske GoodHousekeepingInstitute.com
✅ Tåler all slags væ

Netatmo Smart Outdoor Camera

 

Netatmo Smart Outdoor Camera er ifølge ekspertene et fantastisk trådløst overvåkningskamera som er ideelt til bruk utendørs. Modellen er unik fordi den kommer med en bevegelsessensor som klarer å skille mellom dyr, biler og mennesker. 

Bra lyskaster med bevegelsessensor

Denne bevegelsessensoren er også kombinert med en lyskaster som vil slå seg på så fort den merker bevegelse i mørket. Det er lurt dersom du vil se nøyaktig hva som foregår på eiendommen din når du ikke er til stede. Modellen er også «weatherproof» og tåler å stå ute i all slags vær.

Du kan være trygg på at Netatmo Smart Outdoor Cam vil sende deg en notifikasjon på telefonen via den flotte appen når noe beveger seg i synsfeltet – og du har mulighet til å følge med på opptaket live. Du kan også se på opptaket senere da kameraet vil lagre opptaket for deg på et 8GB MicroSD kort – da slipper du å abonnere på ekstra funksjoner og sky-lagring.

De britiske ekspertene hos GoodHousekeepingInstitute.com har gitt modellen en poengsum på 75 av 100 poeng og en middels god anmeldelse.  De liker instruksjonene og prestasjonen godt, men mener at designet kunne vært litt bedre. 

Ingen toveis mikrofon

Ekspertene er også veldig fornøyde med lyskasteren på 12W hvor bevegelsessensoren er valgfri, de synes appen er veldig enkel å bruke og liker at modellen kan skille mellom dyr, biler og mennesker. De er imidlertid ikke like fornøyde med at modellen ikke har en toveis mikrofon, for da kan man ikke kommunisere via overvåkningskameraet. 

Spesifikasjoner ved Netatmo Smart Outdoor Cam – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Netatmo
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera, trådløs
🌀 Lydstøtte: Har mikrofon, men ikke toveis
🌀 Montering: Vegghengt
🌀 Oppløsning: 1080p full HD
🌀 Digital Zoom: 8x
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 5 cm
🌀 Dybde: 11 cm
🌀 Høyde: 20 cm

Fordeler ved Netatmo Smart Outdoor Cam:
🔴 Kjenner igjen dyr, biler og mennesker
🔴 Trådløs modell
🔴 Integrert spotlight med bevegelsessensor
🔴 Trenger ikke abonnement for ekstra funksjoner
🔴 Kan filme opptil 20 meter
🔴 Trygg lagring med kryptert microSD kort


Google Nest Cam Indoor – rimelig modell 

✅ 4,6 av 5 stjerner fra brukerne hos Amazon.com
✅ 24/7 opptak til skyen

Google Nest Cam Indoor

 

Google Nest Cam Indoor er et overvåkningskamera fra Google som er å finne blant de rimelige modellene. Dette overvåkningskameraet er laget til bruk innendørs og lagrer videoopptak i skyen 24/7 slik at du alltid vil ha det tilgjengelig.

Kan ikke brukes uten abonnement

Brukerne fra Amazon.com er veldig imponerte over modellen. Ved å se på brukeranmeldelser fra andre brukere vil du kunne få en god oversikt over hvor bra produktet fungerer i praksis. Brukerne trekker frem flere fordeler og ulemper ved modellen.

Blant fordelene trekker de frem flere aspekter som at kameraet tar gode og klare opptak, til og med når det er lite lys. De roser også den vide kameravinkelen på 130 grader, men mange nevner imidlertid at abonnementet er veldig dyrt og at det er helt nødvendig for å få tilgang til alle funksjonene.

Mange ulike bruksområder

Du kan laste ned en enkel app til telefonen som vil sende deg notifikasjoner dersom noe skjer. Ved bruk av Google Nest Cam Indoor er det lett å se i mørket, og kameraet er utstyrt med en toveis mikrofon slik at du kan kommunisere ved hjelp av kameraet.

En av brukerne på Amazon skriver «My Mom is 86 years old and is in stage 3 of Alzheimer’s disease. She forgets everything all of the time. We live 1200 miles apart. The Nest Cam has helped me help her with her daily routines».

Spesifikasjoner ved Google Nest Cam Indoor – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Google
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera, trådløs
🌀 Lydstøtte: Innebygd høyttaler og mikrofon med toveis lydmulighet
🌀 Oppløsning: 1080p 
🌀 Digital Zoom: 8x
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 7.3 cm
🌀 Dybde: 7.3 cm
🌀 Høyde: 11.4 cm

Fordeler ved Google Nest Cam Indoor:
🔴 Enkelt oppsett
🔴 Trådløs modell
🔴 Klare og tydelige videoopptak
🔴 Bra nattesyn
🔴 App som er lett å bruke


Netatmo Welcome – vakkert design med ansiktsgjenkjennelse 

✅ 71 av 100 poeng hos britiske Tom’s Guide
✅ Nydelig modell med ansiktsgjenkjenning

Netatmo Welcome

 

Netatmo Welcome er et vakkert designet overvåkningskamera til bruk innendørs. Denne modellen skiller seg ut ved at den kan kjenne igjen ansikter og gir deg tilgang til alle ekstrafunksjoner uten at du trenger å betale for et abonnement.

Dette er en modell som vil gi deg et klart bilde, ta seg godt ut i rommet og gi deg beskjed med én gang noe beveger seg i rommet. 

Brukervennlig app uten abonnement

Den britiske nettsiden TomsGuide.com har utført en test av Netatmo Welcome og gir overvåkningskameraet en middels god vurdering på 3,5 av 5 mulige stjerner. Her nevner ekspertene både fordeler og ulemper ved modellen. 

Blant fordelene trekker ekspertene frem det flotte designet som ikke gjør mye ut av seg, og at det går raskt å sette opp modellen. Dersom du synes design og estetikk er viktig så vil dette være en bra modell for deg.

De er også glade for at modellen har en brukervennlig app hvor du som bruker kan tilpasse din egen brukerprofil – uten at du må abonnere på ekstra funksjoner. Hver gang du åpner appen så vil du se en pop-up som viser alle ukjente ansikt kameraet har filmet siden du logget inn sist.

Litt for sensitiv

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med at modellen er så sensitiv som den er, for her vil du få en ny notifikasjon på telefonen din så fort et kjæledyr eller et barn beveger seg i rommet. 

Det fører til litt for mange unødvendige notifikasjoner. Denne modellen kan imidlertid gi deg beskjed så fort noen åpner en dør, et vindu eller til og med en postkasse. 

Modellen er designet som en gullfarget sylinder med kameraet plassert øverst på fronten, og den har en bittelite hull til mikrofonen nederst. Dette innendørs overvåkningskameraet vil gi deg en oppløsning på 1080p, men vær oppmerksom på at live-opptak har en forsinkelse på 2-3 sekunder. 

Spesifikasjoner ved Netatmo Welcome – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Netatmo
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera med USB strømkabel
🌀 Lydstøtte: Ja – innebygd mikrofon
🌀 Montering: Stasjonær
🌀 Oppløsning: 1080p
🌀 Digital Zoom: Ja
🌀 Bredde: 4.5 cm
🌀 Dybde: 4.5 cm
🌀 Høyde: 15.5 cm

Fordeler ved Netatmo Welcome:
🔴 Nydelig design
🔴 Lagrer automatisk opptak til Dropbox
🔴 Ingen abonnementsavgift
🔴 Kommer med 8GB micro SD-kort


Xiaomi Mi Home Security Camera 360° – mye valuta for pengene

✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske magasinet Techradar.com
✅ Kan roteres 360 grader

Xiaomi Mi Home Security Camera 360

 

Xiaomi Mi Home har fått en god vurdering hos ekspertene fra britiske Techradar.com. Dette overvåkningskameraet skiller seg spesielt ut ifra de andre testede modellene ved at det kan roteres hele 360 grader.

God synlighet om natten

Ved kjøp av dette overvåkningskameraet vil du få mye valuta for pengene og en svært god oversikt da kameraet kan snus helt rundt. I tillegg vil du kunne se hva som foregår i mørket ved hjelp av Infrared Night Vision.

Xiaomi Mi Home er et høykvalitetskamera CCTV kamera som er formet som en hvit kuppel av plast. Kameraet snur seg lett helt rundt horisontalt – og når det kommer til den vertikale sikten så har man et synsfelt på rundt 96 grader.

Bak overvåkningskameraet finner du riller til høyttaleren samt en reset-knapp og inngang til en strømkabel.

Stasjonær og veggmonterbar

Du kan velge å plassere Xiaomi Mi Home enten på et bord eller henge det opp ned i taket. Uansett hvordan du velger å plassere kameraet så vil du kunne få et 360 graders synsfelt som blir filmet i full HD (1920 x 1080 piksler), derfor vil kvaliteten på opptakene være svært god.

Det gjelder også når du skal filme om natten, for hvis det lusker noen inntrengere i mørket – eller om for eksempel hunden din skulle trenge oppmerksomhet – så vil du kunne se det tydelig selv om det er mørkt.

Dersom kameraet oppdager bevegelse så vil det automatisk sende en notifikasjon med et videoklipp på 10 sekunder til telefonen din.

Ekspertene konkluderer med at Xiaomi Mi Home er det perfekte kameraet for deg som vil være sikker på at alt står bra til hjemme når du ikke er der. De trekker også frem hvor enkelt det er å bruke kameraet som en stor fordel.

Det nevnes også at man ikke kan bruke skyen for å lagre opptakene som backup, men dette er heldigvis en ulempe som ikke har noe med ytelsen til selve kameraet å gjøre.

Spesifikasjoner ved Xiaomi Mi Home – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Xiaomi
🌀 Enhetstype: Nettverksovervåkningskamera, trådløs
🌀 Lydstøtte: Ja – toveis lydmulighet
🌀 Montering: Vegghengt og stasjonært
🌀 Oppløsning: 1080p
🌀 Infrarød LED: Ja
🌀 Bredde: 7.8 cm
🌀 Dybde: 7.8 cm
🌀 Høyde: 11.8 cm
🌀 Vekt: 239 gram

Fordeler ved Xiaomi Mi Home:
🔴 Infrared Night Vision
🔴 Trådløs modell
🔴 Kan roteres hele 360 grader
🔴 Enkel i bruk


Kjøpsguide: Dette bør du se etter når du skal kjøpe et overvåkningskamera

Det er flere viktige aspekter å legge merke til før du kjøper deg et nytt overvåkningskamera. Nedenfor følger det en liste over noen egenskaper det lønner seg å sjekke:

Oppløsning

Det muligens viktigste aspektet ved et overvåkningskamera er oppløsningen. Det er ingen vits i at du investerer i et kamera for å passe på huset ditt dersom du ikke kan se hva som skjer på opptakene fordi bildene er for kornete. Se gjerne etter et kamera som filmer med en kvalitet på 1080p HD.

Nattesyn

Det blir selvsagt vanskeligere å se hva som foregår i mørket enn om dagen, men det finnes mange overvåkningskameraer som tilpasser seg mørket ved hjelp av infrarøde LED-lys eller lyskastere. Ikke bare vil du se bra hvis modellen du velger har disse egenskapene, men du vil også kunne bruke lyset til andre ting som for eksempel å se hvor du går når du tar ut søpla.

Enkle innstillinger

Det kan fort bli slitsomt å få notifikasjoner på telefonen hver gang et tre blåser litt i vinden, men det er viktig at du får beskjed dersom det skjer noe mistenksomt på verandaen din. Se helst etter en modell som klarer å skille mellom hva som er relevant å gi beskjed om – og hva som ikke er det. Sjekk også om den medfølgende appen er enkel å bruke.

Lagringsplass

Mange modeller er utstyrt med sky-basert lagring, mens andre er utstyrt med et minnekort for lokal lagring. Ofte vil du måtte betale en abonnementsavgift for å få tilgang til alle funksjonene, så sjekk hva dette vil inkludere.


Hvorfor burde jeg skaffe meg et overvåkningskamera?

Det finnes flere gode grunner til å skaffe seg et overvåkningskamera. Den mest åpenbare grunnen er dessverre at innbrudd skjer oftere og oftere, og derfor er dette en god måte å holde øye med eiendommen din på. 

Det finnes også andre gode grunner til å skaffe seg et overvåkningskamera. Dette inkluderer for eksempel et ønske om å holde øye med kjæledyr når du ikke er hjemme, et kamera på barnerommet eller et kamera i huset til foreldrene dine hvis de trenger ekstra hjelp i hverdagen. 

Det kan også være lurt å ha bevis på videoopptak dersom noe kriminelt skjer, slik at det kan brukes i retten. 


Hvordan unngå at overvåkningskameraet ditt blir hacket

En av de vanligste grunnene til at overvåkningskameraer blir hacket er svake passord (som for eksempel 123456). Enkelte kameraer med svake brukernavn (som for eksempel «admin») vil også være enkle å hacke. 

Det kan lønne seg å bruke en passordbehandling eller kompliserte passord slik at det ikke blir så lett å gjette seg frem til det. 

Det er også lurt å skaffe seg antivirus-programmer slik at du kan beskytte både deg selv og familien din mot uønskede digitale inntrengere.


Hvordan testes overvåkningskameraene?

Dersom du lurer på hvordan ekspertene tester de ulike overvåkningskameraene så kan du med fordel lese videre her.

Ekspertene sjekker først og fremst oppløsningen og billedkvaliteten til hver enkelt modell. Deretter sjekker de om det er enkelt å sette opp og hvor bra appen er til å kommunisere med overvåkningskameraet. 

Alle overvåkningskameraene blir testet på samme måte, hvor ekspertene prøver å besvare de følgende spørsmålene:

🔸 Er opptaket klart, og er fargene naturtro?
🔸 Er kameraet lett å sette opp og enkelt å komme i gang med?
🔸 Hvor sensitiv er bevegelsessensoren – er den god til å skille mellom viktige og uviktige hendelser?
🔸 Hvordan er personvernet – kan kameraet brukes uten frykt for å bli hacket av uønskede tredjeparter?

Det er viktig å sjekke alle disse aspektene så du kan få en best mulig oversikt over hver enkelt modell, slik at du kan finne akkurat det overvåkningskameraet som er best til deg og dine individuelle behov.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke overvåkningskameraer er best i test?

Arlo Pro 3, Arlo Pro 3 Floodlight, Ring Stick Up Cam, Arlo Ultra, Ring Spotlight Cam, Netatmo Smart Outdoor Camera, Google Nest Cam Indoor, Netatmo Welcome og Xiaomi Mi Home.

🤓 Hvordan er overvåkningskameraene blitt testet?

Ekspertene har sjekket flere ulike aspekter ved overvåkningskameraene. Dette inkluderer blant annet elementer som oppløsning, fargekvalitet, om modellens oppsett er lett, om modellen er enkel i bruk, sensitivitet på bevegelsessensoren og om personvernet er bra nok.

🤔 Hva bør jeg se etter når jeg skal velge et overvåkningskamera?

Noen av de viktigste elementene du bør sjekke når du skal kjøpe et nytt overvåkningskamera er billedkvalitet, bevegelsessensor, om modellen er trådløs eller trenger kabel, om kameraet kan brukes med eller uten abonnement, om det kan kobles til wifi og om opptakene lagres på selve enheten eller i skyen.


Beskrivelser av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

TechHive.com 
Det amerikanske teknologimagasinet TechHive.com leverer de seneste nyhetene, anmeldelsene og analysene innen emner som hjemme-teknologi. De skriver blant annet om overvåking, hjemmeunderholdning, belysningskontroll og mye mer. Her har TechHive.com testet modellene Arlo Pro 3 og Ring Stick Up Cam.

Testen ble oppdatert: Den 21 februar 2020

Du kan lese mer om testen av Arlo Pro 3 her

Testen ble utført: Den 27 april 2020

Du kan lese mer om testen av Ring Stick Up Cam her

Good Housekeeping Institute
Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute arbeider med forbrukerprodukter innen kategoriene hjem og hage som de tester og anmelder. Her har Good Housekeeping Institute testet Netatmo Presence Smart Outdoor Camera som de har gitt hele 75 av 100 poeng. 

Testen ble utført: Den 31 juli 2017

Du kan lese mer om testen her

Pcmag.com
Pcmag.com er et internasjonalt teknologimagasin med avdelinger i flere forskjellige land. Pcmag.com har fokus både på datamaskiner så vel som teknologi generelt sett. Her skriver de alt ifra nyhetsartikler, hjelpeartikler, guider, trender og tips til anmeldelser. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på overvåkningskameraene Arlo Pro 3 og Arlo Pro 3 Floodlight. 

Testen ble oppdatert: Den 21 november 2019

Du kan lese mer om testen av Arlo Pro 3 her

Testen ble utført: Den 14 juli 2020

Du kan lese mer om testen av Arlo Pro 3 Floodlight her

T3.com 
Det amerikanske teknologimagasinet T3.com skriver om alt innenfor gadgets, elektronikk og teknologi. På nettsiden deres kan du finne et vell av forskjellig teknologi og elektroniske produkter. I denne omgang har T3.com testet modellene Arlo Ultra og Ring Spotlight Cam. 

Testen ble oppdatert: Den 4 juni 2019

Du kan lese mer om testen av Arlo Ultra her

Testen ble oppdatert: Den 14 juli 2020

Du kan lese mer om testen av Ring Spotlight Cam her

Amazon.com
Amazon er en internasjonal nettbutikk der man kan kjøpe alt ifra klær og sko til kjøkkenredskaper, elektronikk, film og smykker. Hos Amazon.com kan brukerne skrive anmeldelser for å hjelpe andre kjøpere. I denne omgang har brukerne anmeldt modellen Google Nest Cam Indoor som har fått 4,6 av 5 stjerner. 

Du kan lese mer om testen her

Tomsguide.com
Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin som guider forbrukerne til å foreta de beste valgene innen teknologiens område. Derfor utfører ekspertene en rekke forskjellige tester, og deretter skriver de en anmeldelse og gir en vurdering. Her har Tomsguide.com testet ett overvåkningskamera, nemlig Netatmo Welcome som de har gitt 3,5 av 5 stjerner.

Testen ble utført: Den 27 september 2019

Du kan lese mer om testen her

Techradar.com
Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som dreier seg om utviklingen innen den teknologiske verden. Ekspertene skriver derfor både om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter til leserne sine. I denne omgang har Techradar.com testet Xiaomi Mi Home. 

Testen ble utført: Den 25 januar 2019

Du kan lese mer om testen her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke artikler om andre testvinnende produkter. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om ulike kameraer.

I forlengelse av vår artikkel om overvåkningskameraer vil vi fremheve vår test av babycaller. Med en babycall vil du kunne holde øye med babyen din slik at du vet at alt er i orden på barnerommet.

Vi har også skrevet en artikkel om polaroid kameraer som du kan sjekke ut hvis du er glad i å ta bilder. Et polaroidkamera vil gi deg muligheten til å ta retro bilder med et mykere uttrykk enn vanlige kameraer, og du vil også få bildene i fysisk form med én gang du har tatt de. 

Dersom du hører til blant de videoentusiastene som elsker å filme og fange de viktigste øyeblikkene i hverdagen – og ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten på videoene – så vil kanskje GoPro 6 være noe for deg. I denne artikkelen gjennomgår vi flere ulike ekspertvurderinger av kameraet.

 

Denne side er anmeldt af: Kathrine Johannessen Rating 5/5

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere