Ryggekamera test-oversikt: De beste ryggekameraer til bilen

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Et ryggekamera er et hjelpemiddel som lar deg se området bak deg når du sitter i bilen og skal rygge. Dette er veldig praktisk hvis du for eksempel står på en parkeringsplass og vil sørge for at ingen dukker opp bak deg når du rygger ut eller hvis du for eksempel må parkere i en lomme og ikke vil rygge inn i andre biler.

Vi har valgt ut noen av de beste ruterne basert på ærlige brukeranmeldelser som forbrukere har skrevet etter å ha testet ruterne i praksis, i tillegg til grundige ekspertanmeldelser.

Dette bør du tenke på før du kjøper et ryggekamera:

green-elmType: Det er viktig å tenke over hva slags ryggekamera som passer best til dine behov. Du kan for eksempel velge mellom trådløse modeller eller kameraer med kabel. Det finnes også ulike måter å feste kameraet på, derfor bør du sjekke om festet passer til bilen din.
green-elmPris: Når du kjøper et ryggekamera må du tenke over budsjettet ditt: Hvor mye er du villig til å bruke? Dette produktet kommer i ulike prisklasser, og med det følger kvalitet. Du må derfor vurdere dine egne behov og hvor mye du vil bruke.
green-elmSynsfelt: Jo bredere synsfelt, jo mer kan du se bak bilen din. Når du bestiller ryggekamera bør du derfor sørge for at kameraet kommer med et synsfelt på minst 140 grader eller mer.
green-elmFPS: FPS står for Frames Per Second og forteller deg hvor mange bilder som vises per sekund. En høy bildefrekvens vil gi deg et jevnere bilde som garanterer at du ikke går glipp av noe bak deg når du rygger.
green-elmBildekvalitet: I tillegg til bildehastigheten er også bildekvaliteten viktig. For få piksler gir dårlig sikt bakover, og da gjør kameraet jobben sin dårligere. Bestill derfor et ryggekamera med en imponerende bildekvalitet.
green-elmEnkel installasjon: Sist, men ikke minst, skal ryggekameraet du velger enkelt kunne monteres uten problemer. På denne måten kan du komme i gang med å bruke ryggekameraet uten ventetider.
green-elmBatteritid: Dersom du velger en batteridrevet modell lønner det seg å sjekke om du kan lade opp batteriet og om batteritiden er lang nok til at du kan kjøre langt.
green-elmBrukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera – beste trådløse dashcam

Vår anbefaling

 • 4,5 av 5 stjerner av brukerne hos Crutchfield.com
 • 4,3 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon

 

 

Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera garanterer sikkerhet ved rygging og vil gi deg fri sikt over området bak bilen din. Modellen er robust og tåler all slags vær. I tillegg er den rask til å overføre video trådløst, med en rekkevidde på hele 10 meter. Du får også et svært bredt synsfelt på 160 grader.

 • Robust design som tåler alle værforhold
 • Overfører video trådløst opptil 10 meter
 • Ekstra bredt 160-graders synsfelt

Forbrukerliv sin vurdering

En av hovedgrunnene tila t vi anbefaler dette ryggekameraet fra Garmin er at modellen er av svært høy kvalitet og gir deg mulighet til å se bildet direkte på GPS-navigatorskjermen din – og dette helt uten bruk av ledninger. Vi elsker den brede synsvinkelen og det lange synsfeltet på opptil 10 meter.

Fordeler

 • Enkelt å installere
 • Innebygd Wifi
 • Robust modell
 • Enkel i bruk
Ulemper

 • Bildet kan henge seg opp litt

240p oppløsningDette bør du tenke på før du kjøper Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera

Denne modellen tilbyr en oppløsning på 240p. For at kameraet skal være nyttig er det viktig å vurdere klarheten til bildet som vil bli bestemt av kvaliteten på kameraet og oppløsningen på skjermen – noe som ikke kommer til å skuffe deg ved kjøp av Garmin BC 30.

Synsfelt på 160 grader

Dette ryggekameraet fra Garmin er utstyrt med et ekstra bredt synsfelt på hele 160 grader. I tillegg vil du kunne se krystallklart så langt som 10 meter – også i mørket. Kameraet er lite og kompakt og veier kun 183 gram. Modellen måler 3.0 (B) x 2.6 (H) x 2.8 (L).

Bruk flere kameraer samtidig

Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera gjør det også mulig å bruke opptil fire kameraer samtidig. Modellen er også designet på en måte som gjør at kameraet er værbestandig – uansett hvor i landet du befinner deg og hvordan klimaet er.

Hva sier ekspertene og forbrukerne om Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera?

Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera har for øyeblikket en total kundevurdering på 4,3 av 5 stjerner hos Amazon og 4,5 av 5 stjerner av brukerne hos Crutchfield.com. Brukerne trekker spesielt frem hvor enkelt det er å installere kameraet og gir modellen nesten full pott begge steder.

Spesifikasjoner

Mål: 3 cm (B) x 2.6 cm (H) x 2.8 cm (L)
Vekt: 183 gram
Synsfelt: 160 grader


Garmin BC 40 Wireless Ryggekamera – ypperlig i all slags vær

Beste ryggekamera til prisen

 • 4,2 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • God anmeldelse hos bloggen Johnny Appleseed

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Gamin BC 40 er et kamera av høy kvalitet som ikke koster en formue. Dette kameraet kommer med et synsfelt på hele 160 grader, og alt som trengs er to AA-batterier. Modellen er liten og fleksibel med en værbestandig konstruksjon som du ikke vil gå glipp av. Når du bruker en passende Garmin-navigator så kan Garmin BC 40 Wireless Ryggekamera til og med aktiveres via stemmestyring.

 • Designet for å monteres på kjøretøyet ditt uten å måtte bore
 • Robust og værbestandig
 • Kan stemmestyres

Forbrukerliv sin vurdering

En stor grunn til at vi har kåret denne modellen til «best til prisen» er fordi du med Garmin BC 40 Wireless Ryggekamera får et utmerket produkt til en rimelig pris. I en ekspertvurdering av Johnny Appleseed har modellen fått mye ros, og hos Google Shopping er kundevurderingen til Garmin BC 40 Wireless Ryggekamera for øyeblikket ganske imponerende med hele 4,2 av 5 mulige stjerner.

Fordeler

 • Liten og brukervennlig størrelse
 • Fullstendig trådløs
 • Enkel å installere
 • Bra synsfelt
Ulemper

 • Uten nattsyn

Dette bør du tenke på før du kjøper Garmin BC 40 Wireless Ryggekamera:

Oppløsning på 1280p x 720p

I dagslys har dette ryggekameraet en flott videokvalitet med en svært god oppløsning. Oppløsningen ligger nemlig på 1280 x 720 (720p), noe som er mer enn nok til å kunne se alle hindringer som kan oppstå bak bilen din.

160 graders synsvinkel

Med dette ryggekameraet vil du få god sikt bak bilen din. Her får du nemlig en synsvinkel på hele 160 grader, og da er det nesten ingenting du ikke vil kunne stoppe for dersom du må handle raskt.

Fullstendig trådløs og enkel installasjon

Med Gamin BC 40 vil du få et ryggekamera som er fullstendig trådløst – alt du trenger er batterier. Installasjonen er utrolig enkel slik at du kan komme raskt i gang, og selve modellen er liten og kompakt i størrelsen slik at den får plass i alle slags biler.

Hva sier ekspertene og forbrukerne om Gamin BC 40?

Brukerne hos Google Shopping har gitt dette ryggekameraet 4,2 av 5 mulige stjerner og er ekstra imponerte over den enkle installasjonen. Ekspertene hos bloggen Johnny Appleseed har også testet modellen i praksis, og her får den en god anmeldelse da ekspertene elsker at du ikke trenger å bore i bilen for å feste kameraet – det er nemlig designet til å festes helt smertefritt.

Spesifikasjoner ved Einhell TH-MS 2112 – nøkkelopplysninger

Mål: 3 cm (B) x 2.6 cm (H) x 2.8 cm (L)
Vekt: 183 gram
Synsfelt: 160 grader


NextBase 322GW Dashbord Kamera – pålitelig ryggekamera i god kvalitet

Beste dashbord kamera med full HD video

 • 4,3 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon
 • 4 av 5 stjerner av ekspertene hos T3.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

NextBase 322GW Dashbord Kamera er perfekt dersom du vil ha et krystallklart bilde fra et dashbord kamera av ypperlig kvalitet – for her får du en 6G linse. Skjermen er av full HD-kvalitet i tillegg til at kameraet har en SOS-funksjon i tilfelle noe skulle skje.

 • 6G linse
 • SOS-funksjon
 • Full HD-skjerm

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å inkludere NextBase 322GW som det beste dashbord kameraet da vi elsker modellens SOS-funksjon og at den filmer i full HD. Dette er ikke noe man kommer over så ofte når det gjelder bilkameraer, derfor er dette et kamera av ypperlig kvalitet.

Fordeler

 • God kvalitet
 • Ypperlig montering
 • Integrert GPS
 • Enkelt å installere
Ulemper

 • Designet kunne sett litt bedre ut

Dette bør du tenke på før du kjøper NextBase 322GW:

Høy oppløsning i HD

Denne modellen gir deg en høy oppløsning i full HD. Da er det snakk om 1920x1080p (60fps) og 1280x720p (60fps).

140 graders synsfelt

NextBase 322GW vil gi deg en vid vinkel bak bilen din, slik at du kan se så mye som 140 grader rundt bilen.

SOS-funksjon

Nextbase 322GW har en unik SOS-funksjon som vil varsle nødetatene om hvor du befinner deg dersom det skulle skje en ulykke.

Hva sier brukerne og ekspertene om Nextbase 322GW?

Brukerne hos Amazon har gitt denne modellen 4,3 stjerner og er ekstra imponerte over modellens SOS-funksjons samt enkle installering. Ekspertene hos T3.com har gitt modellen 4 av 5 stjerner og synes modellen selges til en flott pris i forhold til alt man får.

Spesifikasjoner

Maks. oppløsning: 1080p
Tilkobling: USB
Mål: 8.5 cm x 4.5 cm x 4.7 cm
Synsvinkel: 140 grader


Garmin Dashcam 56 – detaljfokusert ryggekamera

Mest stilig og kompakt

 • 4,6 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,5 av 5 stjerner av ekspertene hos Techgearlab.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Garmin Dashcam 56 er glimrende dersom du vil ha et kamera med innebygd GPS som starter automatisk i tilfelle det skulle skje en ulykke. Designet er lite og kompakt og gir deg mange muligheter for plassering.

 • Automatiske opptak
 • Lite design
 • Innebygd GPS

Forbrukerliv sin vurdering

Vi liker Garmin Dash Cam 56 svært godt da modellen er liten og elegant i designet – og i tillegg har en innebygd GPS slik at du alltid vil kunne navigere dit du trenger å dra. Det automatiske opptaket gjør også hverdagen enklere.

Fordeler

 • Action cam-lignende design
 • Enkel i bruk
 • Godt designet feste
 • Stemmekontroll
Ulemper

 • Bildet kunne vært litt bedre
 • Parkeringsmodus krever en ekstra ledning

Dette bør du tenke på før du kjøper Garmin Dashcam 56:

Maksimal oppløsning på 1440p

Dette ryggekameraet fra Garmin vil gi deg en oppløsning på maks 1440p med en oppdateringsfrekvens på 60 fps.

140 graders synsfelt

Garmin Dashcam 56 måler 5.62 cm x 2.14 cm x 4.05 cm og har et synsfelt på 140 grader for en god sikt bak bilen.

Stemmekontroll

Du kan kontrollere dette kameraet ved hjelp av stemmekontroll, i tillegg til at modellen kommer med innebygd GPS for en enkel navigering uansett hvor du befinner deg.

Hva sier forbrukerne og ekspertene om Garmin Dashcam 56?

Forbrukerne hos Google Shopping er svært fornøyde med denne modellen. Det som imponerer brukerne aller mest er modellens enkle oppsett og gode feste. Ekspertene hos Techgearlab.com er også imponerte og trekker spesielt frem modellens kompakte design som ikke virker forstyrrende i synsfeltet – samt den gode responsen til stemmekontrollen.

Spesifikasjoner

Mål: 5.62 cm x 2.14 cm x 4.05 cm
Tilkobling: Bluetooth og Wifi
Oppløsning: 1440p
Synsvinkel: 140 grader


Garmin Drive 51 LMT-S Ryggekamera – brukervennlig og pålitelig

Flott kamera med innebygd GPS

 • 4,4 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • God anmeldelse hos T3.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Garmin Drive 51 LMT-S er utstyrt med forhåndslagrede kart med Lifetime Maps oppdateringer. Modellen er enkel i bruk og har gode og smarte funksjoner som inkluderer blant annet sjåførvarsler.

 • Forhåndslagrede kart
 • Enkel i bruk med smarte funksjoner
 • Sjåførvarsler
Fordeler

 • Stor skjerm
 • Brukervennlig
 • Kompakt design
 • Enkel å installere
Ulemper

 • Litt stor

Dette bør du tenke på før du kjøper Garmin Drive 51 LMT-S Ryggekamera:

Kompakt design

Selv om designet er litt stort så er det likevel designet på en kompakt og effektiv måte. Modellen måler 14.0 (B) x 8.4 (H) x 2.0 (D) i cm.

Oppladbart batteri

Denne modellen har en relativt lang batteritid, til tross for det trådløse designet. Du kan lade opp Li-ion batteriene når det trengs.

Kommer med reisekalkulator og USB

Garmin Drive 51 LMT-S kommer også med en GPS-kabel, sugekopp-montering, adapterkabel til bil og en reisekalkulator slik at du kan unngå veier med mye kø.

Hva sier forbrukerne og ekspertene om Garmin Drive 51 LMT-S?

Brukerne hos Google Shopping trekker spesielt frem den enkle bruken av ryggekameraet, mens ekspertene hos T3.com er mest imponerte over modellens gode minne og enkle navigering.

Spesifikasjoner

Mål: 14.0 (B) x 8.4 (H) x 2.0 (D)
Vekt: 171 gram
Oppløsning: 480 x 272p
Størrelse skjerm: 5 tommer


Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera – for ekstra god beskyttelse

Full HD med GPS

 • 4,5 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • God anmeldelse hos Autobymars.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera er perfekt til deg som vil ha et ryggekamera med en lav og diskret plassering med flere moduser for kjøring og parkering. Modellen er også ekstra god når det er mørkt da den har en WDW nattmodus bildebehandling.

 • Super-lav installasjon for diskret montering
 • Kjøre- og parkeringsmodus
 • WDW nattmodus bildebehandling
Fordeler

 • G-sensor med 3 innstillinger
 • Oppladbart Li-Ion batteri
 • 8 GB micro SD
 • Enkel i bruk
Ulemper

 • Lite display

Dette bør du tenke på før du kjøper Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera:

1080p oppløsning

Med dette ruggekameraet vil du få en høy og flott oppløsning på maksimalt 1080p samt en G-sensor med hele 3 ekstra innstillinger.

Vidvinkel-modell

Ryggekameraet måler 6 cm x 6.8 cm x 3.8 cm og er utstyrt med en vidvinkel på 114 grader slik at du får god sikt bak bilen din.

Mange ulike moduser

Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera gir deg mange ulike moduser å velge mellom. Dette inkluderer blant annet en egen nattmodus, kjøremodus og parkeringsmodus.

Hva sier forbrukerne og ekspertene om Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera?

Brukerne hos Google Shopping liker spesielt dette ryggekameraet fordi oppløsningen er god og modellen er enkel i bruk. Ekspertene hos Autobymars.com er imidlertid aller mest imponerte over den gode prisen dette ryggekameraet selges til da det er av svært god kvalitet.

Spesifikasjoner

Mål: 6 cm x 6.8 cm x 3.8 cm
Oppløsning: 1080p
Størrelse skjerm: 2 tommer
Synsvinkel: 114 grader


Derfor burde alle ha et ryggekamera

Et ryggekamera er en veldig smart løsning å ha til bilen din da det ikke alltid er lett å få fri sikt over området bak bilen når du rygger inn eller ut av en parkeringsplass. Ryggekameraet fungerer derfor som et slags digitalt bakspeil slik at du kan se nøyaktig hva som skjer bak bilen din via GPS-skjermen din.

Enten du skal på lukeparkere og ikke vil kjøre inn i bilen bak deg – eller om du skal rygge ut av en parkeringsplass – så er det veldig praktisk å ha et ryggekamera for hånden. Selv om du benytter deg av bakspeilet eller snur deg rundt så er det vanskelig å se små barn, dyr eller andre gjenstander i nærheten av bakken. Dette vil ikke være et problem dersom du har et ryggekamera.

Slik installerer du et ryggekamera

Avhengig av hvilket ryggekamera du velger, så er det absolutt ingen vitenskap å installere kameraet – dette gjelder uansett om det er et ryggekamera med Bluetooth eller ikke. Det finnes nå flere typer kameraer som ikke krever at du borer hull eller skruer inn skruer i bilen din. Du kan i stedet montere ryggekameraet på bilens nummerskiltholder. I og med at ryggekameraet er koblet til bilens elektriske system så vil det heller ikke kreve en egen energikilde.

Skulle du kjøpe et ryggekamera som tar litt lengre tid å montere så er det likevel verdt det til slutt – for da kan du trygt farte ut på veiene og unngå at det oppstår ulykker ved rygging, for eksempel inn eller ut av en parkeringsplass.

Hvis du også ønsker å installere en nyttig beskyttelse til hjemmet så kan du ta en titt på vår artikkel om markedets overvåkningskameraer.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt følgende modeller:

Du kan lese mer om Garmin BC 40 Wireless Ryggekamera her.
Du kan lese mer om Garmin BC 35 Ryggekamera her.
Du kan lese mer om Garmin Dash Cam Mini her.
Du kan lese mer om Garmin Dash Cam 66W her.
Du kan lese mer om Garmin Dash Cam 56 her.
Du kan lese mer om Garmin Drive 51 LMT-S her.
Du kan lese mer om Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera her.

T3.com

Det amerikanske teknologimagasinet T3.com skriver om alt innenfor gadgets, elektronikk og teknologi. På nettsiden deres kan du finne et vell av forskjellig teknologi og elektroniske produkter. I denne omgang har T3.com testet følgende modeller:

Testen ble publisert: Den 15 november 2020
Du kan lese mer om testen av NextBase 322GW Dashbord Kamera her.

Testen ble oppdatert: Den 7 mars 2022
Du kan lese mer om testen av Garmin Dash Cam Mini her.

Testen ble oppdatert: Den 7 mars 2022
Du kan lese mer om testen av Garmin Dash Cam 66W her.

Testen ble oppdatert: Den 7 mars 2022
Du kan lese mer om testen av Garmin Drive 51 LMT-S her.

Crutchfield.com

Nettsiden selger og skriver om de aller beste produktene innen det uendelige utvalget av bil- og hjemmeelektronikk. I denne omgang har forbrukerne anmeldt modellen Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera.

Du kan lese mer om Garmin BC 30 Wireless Ryggekamera her.

Johnny Appleseed

Johnny Appleseed er en blogg som har som mål å informere brukerne om alt som har med GPS og navigasjon å gjøre. I denne omgang har bloggen testet Gamin BC 40 Ryggekamera.

Testen ble publisert: Den 8 mai 2019
Du kan lese mer om Gamin BC 40 Ryggekamera her.

Techgearlab.com

Techgearlab.com skriver produktanmeldelser av forbrukerelektronikk med detaljerte testresultater. Her har ekspertene testet modellen Garmin Dash Cam 56.

Testen ble publisert: Den 17 juni 2021
Du kan lese mer om Garmin Dash Cam 56 her.

Autobymars.com

Autobymars.com er en nettside som spesialiserer seg innen alt som har med bil å gjøre. I denne omgang har ekspertene testet modellen Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera.

Testen ble publisert: Den 30 oktober 2019
Du kan lese mer om Pioneer ND-DVR100 Ryggekamera her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Garmin Camper 1090 GPS Ryggekamera – tilpasset bobiler og campingvogner

Beste premium ryggekamera

 • 4 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon
 • God anmeldelse av ekspertene hos Carwitter.com

 

Garmin Camper 1090 GPS Ryggekamera er et fantastisk premiumvalg i form av en høyoppløselig touchskjerm med innebygd stemmestyring og mange andre imponerende funksjoner, vil du ikke gå glipp av Garmin Camper 1090 ryggekamera. Garmin Camper 1090 ryggekamera tilbyr deg en høyoppløselig 10-tommers touchskjerm med innebygd Wifi som gjør det enkelt for deg å få en klar oversikt over hva som skjer bak bilen. Samtidig kan du nyte sanntidsinformasjon om været og trafikken i tillegg til gjeldende drivstoffpriser.

 • Kant-til-kant touchskjerm med høy oppløsning
 • Innebygd Wifi
 • Detaljert informasjon om trafikken

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Garmin Camper 1090 GPS Ryggekamera da denne modellen er det beste av det beste når det gjelder navigasjon og ryggekameraer. Vi er ekstra glade for de detaljerte veivarslene som forteller deg hvor det er mest hensiktsmessig å kjøre.

Fordeler

 • 32 GB minne
 • Lang batteritid
 • Sterk magnetisk holderl
 • Passer ypperlig til store kjøretøy
 • Aux output og USB input
Ulemper

 • Dyr modell

Dette bør du tenke på før du kjøper Garmin Camper 1090 GPS Ryggekamera:

Stor skjerm og flott størrelse

Dette ryggekameraet måler 24.5 cm (B) x 2.1 cm (D) x 15.4 cm (H). Modellen har en stor skjerm som rekker fra den ene kanten til den andre samt en høy oppløsning på 1280p x 800p.

Oppladbart batteri

Camper 1090 har en lang batteritid og et batteri som kan lades opp så fort det begynner å gå tomt. Modellen kommer også med en strømadapter til bil slik at batteriet kan lades mens du kjører.

Sugekopp-montering og Bluetooth

Dette ryggekameraet kan festes svært enkelt ved hjelp av en sugekopp. I tillegg til innebygd Wifi så vil du også få med en strømadapter på kjøpet – samt en USB kabel, nedskruingsmontering og en 1 tommers kuleadapter med AMPS-plate.

Hva sier brukerne og ekspertene om Garmin Camper 1090 GPS Ryggekamera?

I en ekspertgjennomgang og anmeldelse av produktet hos Carwitter har ryggekameraet fått masse skryt, med den eneste nevnte ulempen at produktet er relativt dyrt. Brukerne hos Amazon er også fornøyde da de gir modellen 4 av 5 stjerner og skryter masse av den gode navigasjonen.

Spesifikasjoner

Mål: 24.5 cm (B) x 2.1 cm (D) x 15.4 cm (H)
Vekt: 534 gram
Oppløsning: 1280 x 800p
Skjermstørrelse: 21.6 cm (B) x 13.5 cm (H)


Garmin Dashcam 66W 

Beste dashcam med attraktive funksjoner

 • 4,6 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • Toppscorer hos ekspertene til T3.com

 

Garmin Dashcam 66W er et høykvalitets ryggekamera med en ekstra vid linse og et lite diskret design. Du kan også benytte deg av modellens innebygde stemmekontroll.

 • Ekstra vid linse
 • Diskret og lite design
 • Stemmekontroll
Fordeler

 • Diskret og kompakt design
 • Good videokvalitet
 • Enkel å feste
 • Ekstra bredt synsfelt
Ulemper

 • Blir ganske varm
 • Dyr modell

Dette bør du tenke på før du kjøper Garmin Dashcam 66W:

Høy oppløsning

Dette kameraet fra Garmin har en maksimal oppløsning på 2560 x 1440p som gir et veldig bra bilde bak bilen din.

180 graders synsfelt

Dette kameraet har et ekstra bredt synsfelt på hele 180 grader samt en kompakt størrelse på 5.62 cm x 2.14 cm x 4.05 cm.

Med stemmekontroll

Dette kameraet lar deg bruke stemmen til å kontrollere opptak og lignende, slik at du ikke trenger å slippe rattet for å kommunisere med dashbord kameraet ditt.

Hva sier brukerne og ekspertene om Garmin Dash Cam 66W?

Brukerne hos Google Shopping er ekstra imponerte over det brede synsfeltet, mens ekspertene hos T3 elsker modellens flotte og kompakte design som tar seg like godt ut i luksusbiler som i mer vanlige biler.

Spesifikasjoner

Mål: 5.62 cm x 2.14 cm x 4.05 cm
Tilkobling: Bluetooth og Wifi
Oppløsning: 1440p
Synsvinkel: 180 grader

 

Garmin BC 35 Ryggekamera 

Kvalitetskamera som forbedrer sikten betraktelig

 • 4 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon
 • 3,4 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping

 

Garmin BC 35 Ryggekamera er et enestående kamera når det gjelder sikt. Synsfeltet som Garmin BC 35 ryggekamera kan tilby er på hele 160 grader, og med en vekt på kun 235 gram er ikke dette et produkt som kommer i veien når du kjører. Så lenge du har en kompatibel GPS-navigator så kan du dra nytte av Garmin BC 35 ryggekamera med det trådløse Wifi-kameraet for fri sikt bak bilen når du rygger. Opptil fire kameraer kan brukes i ett system slik at du kan se området bak deg fra flere vinkler, og som prikken over i-en har dette ryggekameraet et værbestandig design.

 • Værbestandig og robust design
 • Innebygd Wifi
 • Trådløs overføring med en sikt på 13.7 meter

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Garmin BC 35 Ryggekamera til alle de som vil ha enestående sikt bak bilen. Vi er ekstra glade for hvor langt det går an å se med denne modellen, og det at kameraet er værbestandig gjør at du kan bruke det i hele landet hele året – uansett om du befinner deg ved kysten eller på innlandet.

Fordeler

 • God kvalitet
 • Enkel å sette sammen
 • Brukervennlig
 • Trådløs
Ulemper

 • Nattesynet kunne vært bedre

Dette bør du tenke på før du kjøper Garmin BC 35 Ryggekamera:

640 x 480p oppløsning

Dette er et kamera med ypperlig oppløsning – spesielt i dagslys. Du vil kunne få en krystallklar oppløsning på 640 x 480p.

160 graders synsfelt

Med denne modellen fra Garmin vil du også få en bred synsvinkel på hele 160 grader slik at du kan se alt det som beveger seg bak bilen. I cm måler modellen 3.7 (B) x 4.5 (D) x 4.5 (H).

Trådløs overføring og innebygd Wifi

BC 35 har en trådløs overføring av bildet bak bilen, i tillegg til innebygd Wifi slik at forbindelsen alltid er på topp. Designet er utrolig robust og tåler all slags vær.

Hva sier brukerne om Garmin BC 35?

Hos Amazon gir brukerne modellen hele 4 av 5 stjerner, mens brukerne hos Google Shopping tildeler modellen 3,4 av 5 stjerner. Brukerne er ekstra imponerte over den brede synsvinkelen og den gode oppløsningen, men nevner at de synes kameraet kunne gitt et bedre bilde om natten.

Spesifikasjoner

Mål: 3.7 (B) x 4.5 (D) x 4.5 (H) cm.
Vekt: 235 gram
Oppløsning: 640 x 480p
Synsvinkel: 160 grader

 

Garmin Dashcam Mini 

Mest attraktivt design

 • 4,3 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • God anmeldelse ekspertene hos T3.com

 

Med Garmin Dashcam Mini kan du nyte et lite og kompakt kamera med skarp HD video samt automatiske opptak dersom det skulle skje noe.

 • Skarp HD video
 • Kompakt og diskret design
 • Automatiske opptak

Forbrukerliv sin vurdering

VVi anbefaler dette kameraet på det varmeste da designet er utrolig flott og størrelsen er så liten og diskret at du nesten ikke vil legge merke til det. Vi er også veldig imponerte over den flotte HD kvaliteten på opptakene.

Fordeler

 • Enkel i bruk
 • Lite og praktisk design
 • Quick release feste
 • Uten distraksjoner
 • Rimelig
Ulemper

 • Uten GPS

Dette bør du tenke på før du kjøper Gamin Dashcam Mini:

Skarpt opptak i full HD

Garmin Dashcam Mini vil gi deg krystallklar HD video med en maksimal oppløsning på 1080p samt automatiske opptak så du ikke trenger å starte det selv.

Synsfelt på 140 grader

Dette kameraet fra Garmin gir deg en vid synsvinkel på hele 140 grader slik at du kan se alt som rører seg bak bilen din.

Magnetmontering og USB kabel

Garmin Dashcam Mini leveres med en egen strømadapter for bil, USB-kabel, magnetmontering og et oppladbart Li-ion batteri.

Hva sier brukerne og ekspertene om Garmin Dash Cam Mini?

Brukerne hos Google Shopping er spesielt imponerte over modellens kompakte design, og trekker frem hvor praktisk det er. Ekspertene hos T3 elsker også størrelsen, og mener designet hat alt det man trenger og er uten distraksjoner.

Spesifikasjoner

Mål: 3.13 cm x 2.93 cm x 5.33 cm
Tilkobling: USB
Oppløsning: 1080p
Synsvinkel: 140 grader


FAQ

Hva slags ryggekamera er best?
Et ryggekamera av høy kvalitet har et bredt synsfelt, høy oppløsning og 15+ bilder per sekund. Investerer du i et av ryggekameraene i denne artikkelen så kan du stole på at du får et pålitelig produkt.
Hva koster et ryggekamera?
Hvor mye et ryggekamera koster avhenger blant annet av hvor mange funksjoner du er ute etter. Det finnes ryggekameraer som koster et par hundrelapper, men er du ute etter en premium-modell med virkelig høy oppløsning kan det hende du må betale noen tusen kroner.
Hva er viktigst å se etter ved kjøp av et ryggekamera?

Noen av de viktigste funksjonene som et ryggekamera bør ha er et bredt synsfelt, høy oppløsning og minst 15 bilder per sekund for å garantere en imponerende visning når du rygger med bilen.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere