El sparkesykkel Testoversikt: De 6 beste elektriske sparkesykler

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Vil du gjerne frem i trafikken på en rask og enkel måte? Da kan det hende at du burde investere i en elektrisk sparkesykkel. En elektrisk sparkesykkel er som en tradisjonell sparkesykkel – bare med en påsatt motor. Slik kan du komme deg raskt fra A til B uten å svette på en sykkel eller kjede deg på bussen. 

Vi har gjort det enkelt for deg. Her får du en oversikt over de 6 beste modellene ifølge ekspertene. 

Vi presenterer modellene hver for seg slik at du på en enkelt og oversiktlig måte kan se hva ekspertene fremhever av fordeler og ulemper. 

Hva du bør vurdere før du kjøper en elektrisk scooter

 • Vekt: Elektriske sparkesykler kommer i forskjellige vekt og noen er lettere å bære enn andre. Hvis du vil ha med deg den elektriske sparkesykkelen din på tur eller pendling, bør du finne en som ikke er tung og som er lett å bære, en som derfor veier opptil 20 kg. Hvis du vil ha en elektrisk sparkesykkel for bruk i vanskelig terreng, bør du finne en som er tyngre og har et kraftigere batteri. Noen elektriske scootere kan veie opptil 50 kg, noe som gjør dem vanskelige å bære, men disse har høyere hastighet og bedre rekkevidde. Du bør også tenke på den maksimale vekten en elektrisk sparkesykkel kan tåle. Den gjennomsnittlige elektriske scooteren kan tåle rundt 100 kg, men noen kan tåle mer. Gjennomsnittlige elektriske sparkesykler som er laget for barn har en maksimal belastning på 50 kg. Du bør velge en elektrisk sparkesykkel med en vektkapasitet på minst 10 kg mer enn din egen vekt, men husk at å kjøpe en elektrisk sparkesykkel som kan tåle mye vekt kan ha ulemper. En av disse ulempene er at det kan hende at den ikke er UL-sertifisert, som er verdens beste rangerte sikkerhetssertifisering.
 • Rekkevidde og hastighet: El-scooterne har vanligvis en rekkevidde på 25-30 km og går i en hastighet på 25 km/t. Dette er nok til å komme seg raskt rundt i byen eller pendle til skole eller jobb. Det finnes også elektriske scootere med en rekkevidde på opptil 80 km med en hastighet på 60 km/t, men disse kan være vanskelige å kontrollere i ujevnt terreng. Hastighet er også regulert i enkelte områder, så sørg for at du sjekker lovene før du kjøper en elektrisk sparkesykkel. Andre faktorer som påvirker rekkevidden til en elektrisk scooter er vekten, gjennomsnittshastigheten og motorkraften. Vekten til føreren og værforholdene bidrar også til å påvirke rekkevidden til en elektrisk sparkesykkel. Den kanskje aller viktigste faktoren når det kommer til rekkevidden er batterikapasiteten. Det gjennomsnittlige batteriet i en elektriske scooter er på rundt 250Wh, noe som potensielt kan gi deg en rekkevidde på 15 km på en enkelt lading. Det er lurt å tenke på om den avstanden er nok for deg, for hvis ikke vil det være nødvendig å se etter alternativer med større batterikapasitet.
 • Funksjoner: Noen elektriske scootere har en dashbordskjerm som viser informasjon som hastighet, gjenværende batterilevetid og mer. De har vanligvis også flere kjøremoduser å velge mellom, som for eksempel en Eco-modus for å spare batteristrøm. Det er også lurt å vite om en elektrisk scooter har Bluetooth-tilkobling, siden det kan være nyttig fordi du kan motta telefonvarsler på scooterens skjerm. Noen av modellene er også sammenleggbare, slik at du enkelt kan transportere eller oppbevare dem når de ikke er i bruk. Andre sikkerhetsdesignfunksjoner som kan være nyttig å ha inkluderer bak- og frontlys for sikt om natten og inntrengningsbeskyttelse (IP) vurdering hvis du skal bruke den i regnet. IP-klassifiseringen viser nivået av støv- og vannmotstand som den elektroniske sparkesykkelen har. IP-klassifiseringer skal ha to sifre. Den første gjelder e-scooterens beskyttelse mot støv og den andre mot vann.
 • Pris: Prisene kan variere fra 2000 til 18000 NOK avhengig av funksjonene og kvaliteten til den elektriske scooteren. Hvis du trenger en elektrisk sparkesykkel for daglig pendling, er det best å investere i en dyrere modell. Hvis du derimot bare vil bruke den av og til, kan du se på alternativer som er mer budsjettvennlige. Det er deimot viktig å huske at billigere alternativer vanligvis har lavere kvalitet på batterilevetiden, noe som vil resultere i betydelig langsommere ladetid og levetid.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser: Det er alltid lurt å lese bruker- og ekspertanmeldelser for å sikre deg at du tar en velinformert beslutining. Brukeranmeldelser vil gi deg informasjon om hvor lenge batteriet varer, om det tar for lang tid å lade, og andre aspekter ved en elektrisk sparkesykkel, som for eksempel brukervennlighet eller leveringstid. Eksperter vil gå mer i detalj om hastigheten, rekkevidden og andre egenskaper som vanlige brukere kanskje ikke er klar over, i tillegg til at de vil gi deg en sammenligning med tidligere modeller eller sammenlignbare alternativer på markedet.

arrow-more

Flere av faktorene over kan være vanskelige å undersøke på egenhånd. Her kan du med fordel studere nærmere det ekspertene har skrevet. Da er du sikker på å få en ekspert-blåstempling. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.

Vår artikkel om tester av el sparkesykler inneholder: 

🔸 Oversikt over de 6 beste el sparklene på markedet ifølge ekspertene
🔸 Gjennomgang av hva ekspertene mener
🔸 Informasjon om hva produktene kan
🔸
Kjøpsguide til hva du bør tenke over før kjøp
🔸
Kunnskap om regler for el sparkesykkel i trafikken
🔸
Informasjon om el sparkesykkel og forsikring
🔸
Tips til vedlikehold av sparkesykkelen  
🔸
Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
🔸
En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.


Elektrisk sparkesykkel – HX X8 – Vår anbefaling

Vär anbefaling

✅ Opptil 45 km rekkevidde
✅ Sammenleggbar for enklere oppbevaring
✅ IP54 vannbestandig

Elektrisk sparkesykkel – HX X8 er ideell for folk som ønsker å enkelt pendle til og fra jobb uten å måtte bekymre seg for trafikk. Den elektriske scooteren har en rekkevidde på opptil 45 km, noe som betyr at du kan reise et godt stykke uten å måtte bekymre deg for å gå tom for batteri.

 • Opptil 45 km rekkevidde
 • Utstyrt med LED-display
 • Sammenleggbar for enklere oppbevaring

Anmeldelse og analyse av Elektrisk sparkesykkel – HX X8:

Elektrisk sparkesykkel – HX X8 er en elektrisk scooter av høy kvalitet som passer godt til alle som leter etter en rask, morsom og effektiv transportmåte. Den har en kraftig 350 W motor som gjør at du kan kjøre den i opptil 32 km/t, noe som vil tilfredsstille fartsbehovene til de fleste. I tillegg har den en rekkevidde på 45 km på en enkelt lading, noe som er betydelig høyere enn de fleste andre elektriske scootere. Andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer det sammenleggbare designet for enkel lagring og transport, LED-skjerm med hastighets- og batterilevetidsindikatorer, skivebrems på bakhjulet for forbedret sikkerhet og en pris som er lavere enn mange sammenlignbare modeller.

Fordeler

 • Avtakbare batterier
 • 10 tommers dekk
 • 3 kjøremoduser
 • Bra design
 • IP54 vannbestandig
Ulemper

 • Maks brukervekt kan være høyere

Hva sier ekspertene om Elektrisk sparkesykkel – HX X8:

Elektrisk sparkesykkel – HX X8 har blitt testet av mange brukere og har fått høye vurderinger. På horizonmicromobility.com fikk denne elektriske sparkesykkelen fikk 4,9 av 5 stjerner. De fleste brukere sier at den er enkel å bruke, den er morsom og at at den fungerer effektivt. Noen brukere har nevnt at det er en fin måte å komme seg rundt i byen på og at det er en fin måte spare penger siden du slipper å betale for bensin.

Redaksjonens vurdering:

Vi kan definitivt anbefale Elektrisk sparkesykkel – HX X8 elektrisk scooter. Noen av tingene som vi likte med denne modellen er de avtakbare batteriene, 10-tommers dekkene og at den har tre kjøremoduser (enkel, normal og sport). Designet er også veldig fint og det er IP54 vanntett, noe som kan være veldig viktig hvis du bor i et område der været kan endre seg mye i løpet av dagen. Den eneste ulempen er at den maksimale brukervekten kunne vært høyere, men vil vi påstå at denne modellen passer bra for alle som er under eller rundt 100 kg.

Spesifikasjoner:

 •  Effekt: 350 W
 •   Brukervekt (maks.): 100 kg
 •   Maks. hastighet: 32 km/t
 •   Rekkevidde: 45 km
 •   Vekt: 15 kg


Xiaomi MI Pro 2 el sparkesykkel – Ekspertfavoritt

Ekspertfavoritt

✅ 4,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techadvisor.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos el sparkesykkel-forhandleren Scootered.co.uk
✅ 8,5 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Zdnet.com

Xiaomi MI Pro 2

 

Xiaomi MI Pro 2 vil være den beste el sparkesykkelen for deg som både ønsker en morsom og praktisk el sparkesykkel som har fått flere blåstemplinger hos ekspertene. 

Produktet er en klar ekspertfavoritt som har fått svært mye ros i hele 5 forskjellige eksperttester. Her er det snakk om tester utført av teknologimagasinene Techadvisor.co.uk, Zdnet.com og T3.com samt forhandleren Scootered.co.uk og el sparkesykkel-magasinet Madcharge.com.

Techadvisor.co.uk gir 4,5 av 5 stjerner og skriver i sin test av el sparkesykler at modellen er svært kraftig – noe som gjør den spesielt velegnet til bratte bakker, og i tillegg har den også en lang rekkevidde. 

Displayet er ifølge ekspertene svært informativt, og selv om vekten ligger i den høye enden – faktisk på linje med en lettere el sykkel – er selve konstruksjons-kvaliteten helt på topp.

Techadvisor.co.uk kaller modellen for et godt kjøp og oppsummerer modellen med ordene: «The Xiaomi MI Pro 2 is heavier than many scooters, but if you need the power and range it is a great choice».

Zdnet.com gir modellen 8,5 av 10 stjerner og merker seg straks hvor enkelt det er å transportere modellen, da den er rask og enkel å legge sammen. De gir også ros til det brukervennlige kontrollpanelet, og spesielt cruise-funksjonen. Til slutt gir de toppkarakter til sikkerheten som er godt gjennomtenkt på denne enheten. 

T3.com gir 4,5 av 5 stjerner og er enige med de andre ekspertene. De mener at du her vil få veldig mye valuta for pengene. Dette begrunner de med at du både kan kjøre imponerende raskt og langt per lading, og i tillegg er kjøringen svært stabil.

På grunn av størrelsen på el sparkesykkelen kan den imidlertid være vanskelig å oppbevare, men ekspertenes konklusjon er: «With a near-30 mile range and powerful 300W motor, the Xiaomi MI Pro 2 offers serious bang for your buck. It is not as portable as some rivals, but it can handle the rigours of a lengthy daily commute».

Strømlinjeformet elektrisk sparkesykkel til både transport og moro

Leter du etter en modell som kan gi deg alt, så vil Xiaomi MI Pro 2 helt klart være noe for deg. Produktet er laget av kvalitetsmaterialer for at den skal være med robust, og du kan være sikker på å ha sparkesykkelen i veldig lang tid. Derfor får du blant annet pneumatiske hjul med effektive skivebremser som gir en god stabilitet og høy sikkerhet.

Hjulene av denne typen gir deg en bedre kjøreopplevelse med en forbedret støtdemping, og det forbedrer både sikkerheten og stabiliteten. I forhjulet finner du et E ABS Bremsesystem.

Designet er strømlinjeformet og flott, og Xiaomi klarer med denne modellen å forene det praktiske med det stilige. Du kan kjøre rundt med stil. Fargen er sort, kun avbrutt av et par tøffe røde og gule detaljer. Her er det snakk om en el sparkesykkel til voksne og store barn, men i Norge er det ingen aldersgrense for el sparkesykkel. Statens Vegvesen foreslår nå strengere krav til kjøring – nemlig en aldersgrense på 12 år. 

Uansett om du vil ha en el sparkesykkel til underholdning eller til mer praktiske gjøremål så er Xiaomi MI Pro 2 ideell. Du kan komme deg raskt fra A til B, men også kjøre rundt og ha det gøy med venner. Valget er ditt. 

Modellen er et høyteknologisk produkt, og derfor kan du laste ned den tilhørende appen. Du kommuniserer mellom smarttelefonen og el sparkesykkelen via Bluetooth, og modellen er kompatibel med iPhone så vel som Android.

Lang rekkevidde og høy hastighet 

Xiaomi MI Pro 2 kommer med mange andre fordeler, og her må vi spesielt nevne rekkevidden. Takket være det utrolig kraftige Lithium-Ion batteriet kan du kjøre veldig langt, og den maksimale rekkevidden ligger på 45 kilometer. Det er veldig langt.

Batteriet er som en bonus oppladbart, og når det er flatt tar det mellom 5 og 6 timer å lade det igjen. Det er en god tid, og derfor kan du også få ladet det i løpet av natten eller på skolen eller jobb arbeidsplassen før du skal hjem igjen. 

Toppfarten er også veldig høy og ligger på 25 km/t. Her må du legge merke til at ifølge reglene for norske el sparkesykler får du kun kjøre i 20 km/t i trafikken og 6km/t på fortau, og at det finnes egne regler for el sparkesykler over 25 km/t. Les mer om dette hos Statens Vegvesen.

Du finner også et LED-display direkte på styret, og selve rammen kan du slå sammen. Det tar kun et par sekunder, og så kan du transportere den i hånden. Det er smart hvis du skal reise med bil, buss eller tog.

Alt i alt er Xiaomi MI Pro 2 en velskapt el sparkesykkel til voksne eller store tenåringer som kommer med en lang rekkevidde, et flott design og velformede støtabsorberende hjul.

Fordeler

 • Ekspertfavoritt i el sparkesykkel test
 • Stilig design
 • Lang rekkevidde
 • Høy hastighet 
 • Mulighet for kommunikasjon med tilhørende app
Ulemper

 • Egenvekten er relativt tung

Spesifikasjoner ved Xiaomi MI Pro 2 – nøkkelopplysninger 
🌀 Produsent: Xiaomi
🌀 Type: Elektrisk sparkesykkel / el sparkesykkel til voksne og store barn 
🌀 Rekkevidde: Opptil 45 kilometer
🌀 Hastighet: Opptil 25 km/t
🌀 Tilhørende app: Ja
🌀 Maksimumbelastning: 100 kilo
🌀 Høyde: 118 centimeter
🌀 Lengde: 113 centimeter
🌀 Bredde: 85 centimeter
🌀 Vekt: 14,2 kilo


Elektrisk sparkesykkel – HX X7 – Beste valget til en rimelig pris

Best for prisen

✅ Kan kjøres på både asfalt og grus
✅ Automatisk cruise control funksjon
✅ Kun 3-4 timers ladetid

Elektrisk sparkesykkel – HX X7 er et godt valg for folk som ønsker et rimelig alternativ som fortsatt har en kraftig motor. 10-tommers dekkene gjør det til et godt valg for folk som ønsker å kjøre på ulike typer terreng, noe som er en fin funksjon for en sparkesykkel i denne prisklassen.

 • 10 tommers dekk
 • LED-lys foran og bak
 • 3-4 timers ladetid

Anmeldelse og analyse av Elektrisk sparkesykkel – HX X7:

Elektrisk sparkesykkel – HX X7 er en elektrisk sparkesykkel av høy kvalitet som passer utmerket for voksne. Den har en kraftig 350 W motor som gjør at den kan nå hastigheter på opptil 30 km/t. Dette  gjør den perfekt til pendling og til å komme seg rundt i byen på. I tillegg har HX X7 en rekkevidde på 25 km på en enkelt lading som kan oppnås med kun 3-4 timers lading, noe som er relativt raskt. Scooteren kommer også med LED-lys både foran og bak, noe som gjør at du vil være synlig for andre trafikanter selv under dårlige lysforhold.  Elektrisk sparkesykkel – HX X7 har også en relativt lav prislapp, noe som gjør den til et godt alternativ for de som leter etter en elektrisk sparkesykkel som gir mye valuta for pengene.

Fordele

 • Kan kjøres på både asfalt og grus
 • Automatisk cruise control funksjon
 • Komfortabel å kjøre og bære
 • LED-display med flere viktige opplysninger
Ulemper

 • Maks rekkevidde kunne vært lenger

Redaksjonens vurdering:

Vi likte det vi så når vi testet Elektrisk sparkesykkel – HX X7. Den er behagelig å kjøre og har mange flotte funksjoner, som den automatiske cruisekontroll funksjonen og LED-displayet med all viktig informasjon om hastigheten, forskjellige kjøremoduser og hvor mye batterilevetid som er igjen. Den eneste ulempen er at den ikke har særlig lang rekkevidde, men totalt sett synes vi dette er et veldig fint alternativ for alle som leter etter en billig elektrisk sparkesykkel.

Spesifikasjoner:

 •  Effekt: 350 W
 •   Brukervekt (maks.): 100 kg
 •  Maks. hastighet: 30 km/t
 • Rekkevidde: 25 km
 •  Vekt: 13 kg


Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 – el spakesykkel til hverdagsbruk 

Best i tester

✅ Anbefalt av teknologimagasinet Tek.no
✅ 4,5 av 5 stjerner hos el sparkesykkel-forhandleren Scootered.co.uk
✅ 83 av 100 poeng hos teknologimagasinet Techgearlab.com

Segway Ninebot Kick Scooter Max G30

 

Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 vil være den beste el sparkesykkelen for deg som leter etter et produkt som virkelig kan kjøre langt. 

Modellen er en klar ekspertfavoritt og er blitt anmeldt hos hele fem forskjellige ekspertkilder. Felles for alle er imidlertid at de er svært imponerte over modellens prestasjoner. De fem kildene inkluderer teknologimagasinene Tek.no, Techgearlab.com og Tomsguide.com samt forhandleren Scootered.co.uk og el sparkesykkel-magasinet Electric-scooter.guide.

Tek.no forklarer i sin test av el sparkesykler at det er mange gode aspekter ved produktet – blant annet at den har en enestående rekkevidde og at de store luftfylte hjulene gjør veldig mye for komforten din under kjøringen. 

Ekspertene er også imponerte over den kraftige motoren som er virkelig fungerer godt til å takle de bratte skråningene, samt den effektive bremsen og den tilhørende appen. De kaller modellen for: «En stor, solid og kraftig el sparkesykkel som kommer i flere hastighetsvarianter».

Scootered.co.uk gir en toppscore på 4,5 av 5 stjerner. De skriver at el sparkesykkelen generelt presterer utmerket og vil være et glimrende valg hvis du ønsker å kjøre lange distanser uten å bli svett. De store hjulene betyr også at kjøringen blir jevn og smidig. Den eneste ulempen er den høye vekten som gjør transporten litt vanskelig. 

Tomsguide.com gir 4 av 5 stjerner og er også positive i sin test av el sparkesykkelen. De føyer til at komforten er satt i høysetet på denne modellen. 

Enda en fordel er at den kommer med en ringeklokke som både er svært lett å høre og bruke. Ekspertenes endelige vurdering er slik: «What it lacks in style, it makes up for in performance. It is one of the best electric scooters for those who want a long and comfortable ride».

Segway sin rekkevidde-toppscorer

Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 er produsert av Segway, som du kjenner fra segway-industrien. Derfor har merket allerede mange års erfaring bak seg med å produsere elektriske enheter til enkel bruk i trafikken. Denne erfaringen er en fordel her med merkets el sparkesykkel, som har veldig mange fordeler. 

Prisen er høy – det er ikke til å komme utenom – men du får mye for pengene og du vil være sikker på å få et kvalitets-produkt.

Den største fordelen er nok rekkevidden. Til sammenligning med konkurrentene slår den de fleste med en imponerende maksimal rekkevidde på hele 65 kilometer. Det er veldig mye, og derfor kan du uten problemer tilbakelegge lange distanser. Perfekt til utflukten eller til en lengre pendling til og fra jobben.

Selv om batteriet leverer en utrolig høy yteevne så er ladetiden ganske kort – det tar 6 timer å lade batteriet helt fullt. De 6 timene er kanskje mer enn flere av konkurrentene, men det er en liten pris å betale for den lange rekkevidden. 

Ideell til ujevnt terreng og skråninger

Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 vil kunne klare stort sett alt det du utsetter den for. På asfalt vil du knapt merke at du beveger deg, for støtdempingen er god, og småstein og små ujevnheter utgjør ingen problemer. Modellen er også laget til mer ujevne underlag og terreng – det gjerder også i skråninger. Produktet kan klare skråninger på opptil 20 prosent, så bakkekjøring vil gå lett. 

Topphastigheten er høy på 25 km/t, men legg merke til at de norske reglene for el sparkesykler har bestemt at du bare får kjøre i 20 km/t i trafikken. Her er det snakk om en el sparkesykkel til voksne og store barn. I Norge er det ikke per i dag noen aldersgrense for kjøring, med Statens Vegvesen foreslår nå at det innføres en grense på 12 år. På fortau er fartsgrensen 6 km/t. 

Dekk og hjul er fremstilt spesielt til å forbedre sikkerhet så vel som stabilitet og komfort. Det er støtdempere foran og bak, og dekkene er pneumatiske, slangeløse og utstyrt med et beskyttende lag med gele på innsiden – dette er for å unngå punkteringer. Her finner du lys både foran og bak, og det er hele to bremser som vil forbedre sikkerheten din. Det finnes både trommelbremser og en elektroniske bremser, og de gir en skånsom, men effektiv bremsing. 

Alt i alt er Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 den klare toppscoreren på fart som også er ideell til bratte bakker. 

Fordeler

 • Ekspertfavoritt i el sparkesykkel test
 • Veldig lang rekkevidde på 65 kilometer
 • Kan klare en helling på opptil 20 prosent
 • Høy komfort og sikkerhet
 • To bremser
Ulemper

 • Har ikke støtdemping

Spesifikasjoner ved Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 – nøkkelopplysninger 
🌀 Produsent: Segway
🌀 Type: Elektrisk sparkesykkel / el sparkesykkel til voksne og store barn
🌀 Rekkevidde: Opptil 65 kilometer
🌀 Hastighet: Opptil 25 km/t
🌀 Tilhørende app: Ja
🌀 Maksimumbelastning: 100 kilo
🌀 Høyde: 113 centimeter
🌀 Lengde: 102 centimeter
🌀 Bredde: 43 centimeter
🌀 Vekt: 19,5 kilo


Xiaomi MI Electric Scooter Essential – god el sparkesykkel til begynneren 

Godt valg for nybegynnere

✅ 4,5 av 5 stjerner hos el sparkesykkel-forhandleren Scootered.co.uk
✅ God anmeldelse hos teknologimagasinet Hugtechs.com
✅ Med tilhørende app

Xiaomi MI Electric Scooter Essential

 

Xiaomi MI Electric Scooter Essential vil være den bedte el sparkesykkelen til den forbrukeren som leter etter en solid nybegynnermodell som ikke koster altfor mye. 

Modellen hører til blant ekspertenes favoritter, og den er blitt testet av to hold eksperter. Det dreier seg om en test av el sparkesykler hos forhandleren Scootered.co.uk og en test hos teknologimagasinet Hugtechs.com.

Scootered.co.uk er svært imponerte over modellen og gir den 4,5 av 5 stjerner. De begrunner sin flotte anmeldelse med at den er enkel å slå sammen, har en god balanse og er veldig enkel å manøvrere. Hjulene gir en smidig kjøring, og du kan kjøre veldig langt på én lading. 

Som en ekstra bonus er prisen helt klart i den overkommelige enden av prisskalaen, og ekspertene nevner at det vil være vanskelig å finne en bedre modell til samme pris.

Hugtechs.com gir også en god anmeldelse og føyer til at el sparkesykkelen er velegnet til nybegynnere, og at designet er forbedret i forhold til forgjengerne. De nevner at det er tenkt godt over sikkerheten – spesielt i forhold til bremsene, og at kjøring fungerer godt på flat vei.

Ekspertene er også svært imponerte over det smarte gasshåndtaket som gir deg en svært nøyaktig fartskontroll og gjør det nesten overflødig å bruke den manuelle bremsen. 

De beskriver opplevelsen med ordene: «This makes driving very pleasant and above all very accessible to grip and makes it ideal for a first electric scooter».

Enkel og lett å bruke 

Leter du etter en elektrisk sparkesykkel som ikke krever så mye for å komme i gang? Da bør du vurdere 

Xiaomi MI Electric Scooter Essential. Produktet er forholdsvis prisvennlig når du tar i betraktning at det her er snakk om en Xiaomi-modell, og med denne modellen vil du kunne få den prisbelønnede Xiaomi-teknologien til en relativt billig penge.

Du kommer imidlertid til å måtte gå på kompromiss med noe i forhold til de mer kraftige storebrødrene, og det dreier seg hovedsakelig om hastighet og rekkevidde. Hastigheten ligger på 20 km/t, men faktisk vil du ikke trenge mer, for de norske el sykkelreglene sier at du bare kan kjøre i 20 km/t i trafikken.

Rekkevidden ligger på opptil 20 kilometer, og det er selvfølgelig i den lave enden av skalaen sammenlignet med mange av konkurrentene. Rekkevidden vil imidlertid være nok til langt de fleste formålene –om du enten bruker kjøretøyet til underholdning eller for eksempel til pendling både til og fra jobb.

Ladetiden er på 5 timer, noe som er utmerket. Det betyr at du lett kan lade batteriet helt opp mens du er på jobb.

Med tilhørende app

Selv om Xiaomi MI Electric Scooter Essential ligger i den lave enden av skalaen når det kommer til rekkevidde og hastighet. Den kommer likevel med all den gode teknologiske innmaten som Xiaomi er kjent for.

Det inkluderer for eksempel appen som hører til. Med denne kan du bruke telefonen din til kommunikasjon med el sparkesykkelen din, og her kan du for eksempel se batterinivå og info om kjøringen. Du vil imidlertid også kunne lese det av på LED-displayet – som er tydelig, oversiktlig og plassert midt på styret.

Dekkene er pneumatiske, og bremsesystemet er effektivt – her er det snakk om det såkalte EBS-systemet samt skivebremser. Det gir deg den beste sikkerheten. Det er til og med støtabsorbering i dekkene – noe som bidrar til stabiliteten, komforten og sikkerheten. Du kan derfor trygt begi deg ut i trafikken med denne modellen. 

Sikkerheten blir høyere med belysning foran og bak, og det er flere innstillinger på giret som du kan velge imellom mens du kjører. For at modellen skal holdes ren og fri for skadelig smuss så er det flere anordninger som beskytter produktet og forlenger levetiden. Designet er sammenleggbart. 

Alt i alt er Xiaomi MI Electric Scooter Essential en god nybegynnermodell til en billig penge, som likevel har all den teknologien du kjenner fra Xiaomi. Rekkevidden og hastigheten er imidlertid lavere.

Fordeler

 • Ekspertfavoritt i el sparkesykkel test
 • Prisvennlig
 • Med tilhørende app
 • Godt display
 • Effektivt EBS-bremsesystem
Ulemper

 • Har ikke like lang rekkevidde som andre modeller

Spesifikasjoner ved Xiaomi MI Electric Scooter Essential – nøkkelopplysninger 
🌀 Produsent: Xiaomi
🌀 Type: Elektrisk sparkesykkel / el sparkesykkel til voksne og store barn
🌀 Rekkevidde: Opptil 20 kilometer
🌀 Hastighet: Opptil 20 km/t
🌀 Tilhørende app: Ja
🌀 Maksimumbelastning: 100 kilo
🌀 Vekt: 12 kilo


Segway Ninebot Kick Scooter E22E – el sparkesykkel i høy kvalitet

Godt valg for nybegynnere

✅ Tildelt spesialpris hos teknologimagasinet T3.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos el sparkesykkel-forhandleren Scootered.co.uk

Segway Ninebot Kick Scooter E22E

 

Segway Ninebot Kick Scooter E22E vil være den beste el sparkesykkelen for deg som ønsker kvalitet og en overkommelig pris i en og samme pakke.

Modellen er en ekspertfavoritt som både høster ros i en test av el sparkesykler hos teknologimagasinet T3.com og hos forhandleren Scootered.co.uk.

T3.com kårer produktet til den generelt beste el sparkesykkelen blant 17 modeller. De mener at komforten er i satt i høysetet og at det her er tenkt nøye gjennom designet, slik at du får den mest behagelige kjøreopplevelsen. 

Ekspertene fremhever spesielt cruise-funksjonen og de støtabsorberende hjulene som gjør kjøringen smidig og jevn.

Rekkevidden er bra, og du kan til og med forlenge den ved å legge til et ekstra batteri. Det er enda en fordel at el sparkesykkelen kommer med mange muligheter for oppgradering. Ekspertene oppsummerer sin opplevelse slik: «Utterly practical design, built for comfort and quality».

Scootered.co.uk er også svært fornøyde og gir modellen 4,5 av 5 stjerner. De roser det enkle sammenleggbare systemet så vel som muligheten fotilr å forlenge rekkevidden og farten med et ekstra batteri, samt den tilhørende appen. Ekspertene mener at appen er helt suveren, og at den alene er grunn nok til at du bør velge Segway Ninebot Kick Scooter E22E fremfor andre modeller. 

Høy brukervennlighet og enkel bruk

Leter du etter en elektrisk sparkesykkel som også er enkel i bruk? Da vil Segway Ninebot Kick Scooter E22E kanskje være noe for deg.

Produktet kommer med mange fordeler som ikke minst inkluderer den mer overkommelige prisen i forhold 

til storebrødrene fra Segway. Den største fordelen er kanskje den gode brukervennligheten, for modellen er svært enkel i bruk. Det er kun få knapper å trykke på, så du må ikke forholde deg til veldig mye. 

Selve stilen er også til den enkle siden, så du behøver ikke være særlig teknisk anlagt for å få glede av enheten. Supersmart hvis du leter etter en el sparkesykkel til voksne som er nybegynnere. 

Ettersom prisen er lavere er kjøretøyet også enklere, og du får en litt kortere rekkevidde og hastighet enn hos flere av konkurrentene. Hastigheten ligger på 20 km/t, men du trenger faktisk ikke mer fordi de norske reglene for el sparkesykler sier at du likevel ikke kan kjøre i mer enn 20 km/t i trafikken.

Rekkevidden ligger på 22 kilometer, og det ligger på den lave siden. Dette er imidlertid nok til både underholdning og til pendler-turen. Ladetiden ligger på omkring 5 timer, så du vil uten tvil også rekke å lade batteriet helt opp mens du er på jobb eller skole. 

Lett å ta med 

Segway Ninebot Kick Scooter E22E veier 13,5 kilo, noe som er helt normalt for en el sparkesykkel. Designet er sammenleggbart, og med kun få bevegelser kan du legge den så mye sammen at du uten problemer kan ta den i hånden eller under armen. Det at den er sammenleggbar gjør at du kan ta den med i bilen eller på offentlig transport, og den lave vekten gjør at det ikke blir vanskelig å ta den med seg. 

Du får en stor fordel med sikkerheten her, og det kommer blant annet til uttrykk med flere lyskilder. Det er lys både foran, bak og på sidene slik at andre trafikanter ikke vil kunne overse deg. I tillegg til dette er det plassert kraftige reflekser som gjør deg enda mer synlig. 

Du får en ringeklokke og et stort og oversiktlig display med i prisen. Displayet er plassert sentralt på styret der du kan holde øye med kjøring og batteri.

Alt i alt er Segway Ninebot Kick Scooter E22E et godt valg til nybegynneren eller til den teknologi-redde som vil ha en høy brukervennlighet, mulighet for enkel transport og en overkommelig pris.

Fordeler

 • Ekspertfavoritt i el sparkesykkel test
 • Bra pris
 • Høy brukervennlighet 
 • Enkelt design og bruk
 • Lett å ta med 
Ulemper

 • Har ikke støtdemping

Spesifikasjoner ved Segway Ninebot Kick Scooter E22E – nøkkelopplysninger 
🌀 Produsent: Segway
🌀 Type: Elektrisk sparkesykkel / el sparkesykkel til voksne og store barn
🌀 Rekkevidde: Opptil 22 kilometer
🌀 Hastighet: Opptil 20 km/t
🌀 Tilhørende app: Ja
🌀 Maksimumbelastning: 100 kilo
🌀 Høyde: 109 centimeter
🌀 Lengde: 112 centimeter
🌀 Bredde: 42 centimeter
🌀 Vekt: 13,5 kilo


Xiaomi MI 1S – fantastisk budsjettvennlig elektrisk sparkesykkel

Beste budsjettvalg

✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet T3.com
✅ 5 av 5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews.co.uk

Xiaomi MI 1S

 

Xiaomi MI 1S vil være den beste el sparkesykkelen til den forbrukeren som leter etter en velfungerende og mer prisvennlig Xiaomi el sparkesykkel.

Modellen hører til blant ekspertenes favoritter, og i en test av el sparkesykler hos både teknologimagasinet T3.com og testmagasinet Expertreviews.co.uk får den svært høye karakterer. 

T3.com gir 4 av 5 stjerner og kaller produktet for en fantastisk el sparkesykkel til hverdagsbruk som er utmerket til lange distanser. De roser spesielt den solide konstruksjonen, den imponerende lange batteritiden, den smidige kjøringen og den generelt gode prestasjonen. 

Rekkevidden og topphastigheten kunne vært høyere, men ekspertene mener fortsatt at du får veldig mye valuta for pengene her og mange av de samme funksjonene som på den dyrere Xiaomi MI Pro 2. 

Ekspertenes konklusjon er: «This is a great scooter for those thinking of replacing public transport or even a bicycle with something smaller. It offers a great mix of performance, durability and comfort at a price that won’t break the bank».

Expertreviews.co.uk begrunner sin gode anmeldelse med at enheten er svært enkel å bruke, og at vekten og prisen helt klart ligger i den lave enden av skalaen. Cruise-funksjonen er også svært velfungerende, og ekspertene legger til at det er en fornøyelse å kjøre på alle typer av underlag. 

Det eneste ulempen er at prestasjonen reduseres i regnvær, men Expertreviews.co.uk mener alt i alt at det her er snakk om en el sparkesykkel av god kvalitet som selges til en svært gunstig pris.

Litt av alt  

Xiaomi MI 1S er et fantastisk allround-produkt som vil tilfredsstille de aller fleste krav og behov hos forbrukerne. 

Det første du vil legge merke til ved modellen er det strømlinjeformede og stilige designet som vil gjøre de andre trafikantene veldig misunnelige på sykkelstien. Designet er som en bonus sammenleggbart, og det betyr at du med få bevegelser kan legge den sammen slik at den ikke tar mye plass. Da kan du ta den med på farten, i bilen eller på offentlig transport. Vekten på 12,5 kilo gjør at den heller ikke vil være for tung å bære.

Modellen er en el sparkesykkel til voksne og store barn, og det er foreløpig ingen aldersgrense i Norge. Hastigheten ligger på opptil 25 km/t, men legg merke til at det står i de norske reglene for el sparkesykler at en elektrisk sparkesykkel kun kan kjøre i 20 km/t, og 6 km/t på fortau.

Rekkevidden ligger på 30 kilometer maksimalt, og det er bra uten å være altfor langt. I forhold til konkurrentene ligger det noenlunde på midten av treet, men når du tar med i betraktningen at prisen heller mot den prisvennlige siden av skalaen så får du mye for pengene. 

Høyteknologisk

Xiaomi MI 1S får de 30 kilometerne med rekkevidde fra batteriet, som er oppladbart. Det tar rundt 5 timer å lade det opp, og det kan du enkelt gjøre mens du sover eller er på jobb.

Her er det snakk om en høyteknologisk modell som kan kommunisere med smarttelefonen din. Det skjer ved hjelp av en tilhørende app og Bluetooth, og da kan du bruke telefonen til å holde øye med kjøringen. Det er smart hvis du elsker teknologi og gjerne vil ha mer informasjon om kjøringen din.

Hvis du ikke elsker teknologi så vil du også kunne benytte deg av kun LED-displayet som er plassert midt på styret. Her kan du også få informasjon om fart og batteri. 

Du vil også få både en sikker og komfortabel kjøring med de pneumatiske hjulene og sklisikre dekkene, og det er et E-ABS bremsesystem på forhjulet og skivebremser på bakhjulet. Du vil derfor oppleve en effektiv, men skånsom bremsing som gjør at du ikke sklir eller mister balansen. 

Sikkerheten kompletteres av det kraftige lyset som lyser opp veien og gjør at andre trafikanter kan se deg. 

Alt i alt er Xiaomi MI 1S en velfungerende allround el sparkesykkel som kommer med en god pris, bra rekkevidde, enkel betjening, moderne teknologi, høy sikkerhet og effektive bremser.

Fordeler

 • Toppscorer i el sparkesykkel test
 • Bra pris
 • Sammenleggbart design
 • Bra rekkevidde
 • Fokus på sikkerhet 
Ulemper

 • Ikke egnet for terrengturer

Spesifikasjoner ved Xiaomi MI 1S – nøkkelopplysninger 
🔴 Produsent: Xiaomi
🔴 Type: Elektrisk sparkesykkel / el sparkesykkel til voksne og store barn
🔴 Rekkevidde: Opptil 30 kilometer
🔴 Hastighet: Opptil 25 km/t
🔴 Tilhørende app: Ja
🔴 Maksimumbelastning: 90 kilo
🔴 Høyde: 114 centimeter
🔴 Lengde: 108 centimeter
🔴 Bredde: 43 centimeter
🔴 Vekt: 12,5 kilo


Segway Ninebot Kick Scooter E25E – velskapt og enkelt sammenleggbar el sparkesykkel  

Beste sammenleggbare elektriske scootere

✅ Tildelt spesialpris hos teknologimagasinet T3.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos el sparkesykkel-forhandleren Scootered.co.uk

Segway Ninebot Kick Scooter E25E

 

Segway Ninebot Kick Scooter E25E vil være den beste el sparkesykkelen til deg som vil ha en modell uten for mange dikkedarer. 

Modellen er en klar ekspertfavoritt hos både teknologimagasinet T3.com og forhandleren Scotered.co.uk i en test av el sparkesykler der den blir tildelt henholdsvis en spesialpris og 4,5 av 5 stjerner.

T3.com er veldig positive overfor enheten som de beskriver som en «fuss free foldable e-scooter in a well-presented package». De mener at det her er snakk om et av de beste produktene fra et allerede anerkjent merke, og de fremhever spesielt den effektive belysningen, det enkle sammenleggbare systemet og det smarte gasshåndtaket som du kan kontrollere med tommelfingeren. 

Ekspertene er også imponerte over alle de gode funksjonene som følger med – blant annet appen som hører til, cruise-funksjonen, LED-displayet, de støtabsorberende hjulene samt de tre forskjellige bremsefunksjonene. 

Scootered.co.uk har også mye ros å gi til appen som følger med – som de mener er mye bedre enn hos flere av konkurrentene. De fremhever også at balansen på el sparkesykkelen er veldig bra, og i tillegg er designet flott. Enda en fordel er batteriet som ifølge ekspertene er effektivt og gir deg en god rekkevidde til tross for den relativt lille størrelsen. Som en bonus har den en kort ladetid på kun tre timer.

Full fart og av sted 

Segway Ninebot Kick Scooter E25E vil passe godt til deg som gjerne vil hoppe på kjøretøyet og komme deg av sted. Den er lett og enkel i konstruksjon og designet, og den fremstår som stilig, elegant og flott.

I rammen er det et smart sammenleggbart system som du kan bruke når du gjerne vil transportere produktet. Med få bevegelser kan du gjøre den om ifra et kjøretøy i full høyde til en sammenlagt og kompakt enhet, og så kan du bare ta den med i bilen, på bussen eller på toget.

Du kan kjøre raskt da topphastigheten ligger på 25 km/t. Legg imidlertid merke til at du faktisk bare kan kjøre i 20 km/t i den norske trafikken. Her er det snakk om en el sparkesykkel til voksne og store barn. Statens Vegvesen foreslår nå at aldersgrensen settes til 12 år. 

Prisen er overkommelig for et Segway-produkt, og selv om den ikke akkurat er lav så ligger den imidlertid i den lave enden av prisskalaen når det kommer til elektriske sparkesykler. Se kjøpet som en investering, for den kan vare i mange år. 

Forleng også levetiden med jevnlig omsorg – for eksempel bør du huske å tørke av den når den er skitten, ikke bruk den i dårlige værforhold og ikke kjør batteriet helt tomt. Skulle batteriet imidlertid miste kapasiteten over tid så kan du kjøpe et nytt batteri.

25 kilometers rekkevidde

Segway Ninebot Kick Scooter E25E kommer med et batteri som er oppladbart. Det tar rundt tre timer å lade det helt fullt, noe som er relativ kort tid sammenlignet med flere av konkurrentene. Da er du på kort tid klar til å dra av sted igjen. 

Batteriet gir nok kraft til maksimalt 25 kilometer, og vi vil trekke frem at den rekkevidden er bra, men langt ifra den beste på markedet. Den er imidlertid mest beregnet for underholdning og gøy, men også til de lengre pendlerturene. Du kan utnytte de 25 kilometerne best hvis du kjører på flat asfalt.

Du finner også en tilhørende app som er helt moderne, og all innmaten er i det hele tatt like høyteknologisk som på storebrødrene fra Segway. I tillegg til appen har den for eksempel pneumatiske hjul og dekkene er av typen Dual Density. Dekkene er fylt med skum og derfor kan de ikke punktere. I stedet gir de en høy komfort og en behagelig kjøring.

Modellen har tre uavhengige bremsesystemer, så sikkerheten din er topprioritert her. I tillegg har den lys, en ringeklokke og reflekser foran, bak og på sidene.

Alt i alt er Segway Ninebot Kick Scooter E25E en av de mer prisvennlige Segway-modellene som imidlertid fortsatt kommer med den roste høyteknologiske innmaten.

Fordeler

 • Ekspertfavoritt i el sparkesykkel test
 • Mye for pengene
 • Sammenleggbar
 • Dual Density-dekk
 • Tre bremsesystemer
Ulemper

 • Har en mindre rekkevidde

Spesifikasjoner ved Segway Ninebot Kick Scooter E25E – nøkkelopplysninger 
🌀 Produsent: Segway
🌀 Type: Elektrisk sparkesykkel / el sparkesykkel til voksne og store barn
🌀 Rekkevidde: Opptil 25 kilometer
🌀 Hastighet: Opptil 25 km/t
🌀 Tilhørende app: Ja
🌀 Maksimumbelastning: 100 kilo
🌀 Vekt: 14,4 kilo


Kjøpsguide: Dette bør du tenke over når du skal kjøpe en elektrisk sparkesykkel 

El sparkesyklenes popularitet har vært stigende i løpet av de siste par årene – og ikke uten grunn: De gir en god fart og underholdning samt at du kan bruke de til praktiske formål.

Men hvilken skal du velge? Det er mange godt produserte modeller på markedet, så her guider vi deg til hva du bør ha i mente før du foretar et kjøp: 

Bruk

Først og fremst må du finne ut av hva du skal bruke en elektrisk sparkesykkel til – er det til praktiske formål der du skal fra A til B, eller er det mer til underholdning og gøy? Noen typer egner seg best til det ene, mens andre modeller egner seg best til det andre.

Voksne og barn

El sparkesykler til voksne er blitt svært populære, men vær oppmerksom på at det i Norge ikke er noen aldersgrense per i dag, men at Statens Vegvesen nå foreslår at grensen skal settes til 12 år før du kan bruke kjøretøyet i trafikken. 

Vektkapasitet

Vekten er nok ikke alltid menneskets beste venn, men til gjengjeld er den viktig når det dreier seg om en elektrisk sparkesykkel. Sjekk derfor alltid maksimumkapasiteten før kjøp, og sjekk vekten din slik at du er sikker på at vekten din er innenfor kapasiteten. Veier du mer enn kjøretøyet kan bære så kan det gå ut over sikkerheten din.

Sikkerhet 

Sikkerhet er viktig når du har med et motorisert kjøretøy å gjøre. Sjekk spesielt bremsene og effektiviteten på dem – det er avgjørende for at du skal kunne stoppe på en skånsom, stabil og trygg måte. Hjulene påvirker også sikkerheten, og er de støtabsorberende vil du få en bedre sikkerhet.

Husk også alltid sykkelhjelmen når du kjører av gårde. 

Rekkevidde og batteri

Det er stor forskjell på hvor langt en el sparkesykkel kan kjøre per lading. Det følger med et oppladbart batteri på de fleste modellene som er den komponenten som er motorens kraft.

De kraftige modellene kan gi en rekkevidde på helt opptil 60 kilometer per lading, mens andre kun kan kjøre rundt 20 kilometer før du må lade den igjen. Legg merke til at rekkevidde og pris ofte henger sammen. I Norge må el sparkesykler plomberes på 20 km/t. 

Spør deg selv om du har behov for å tilbakelegge lengre distanser, eller om du bare har behov for å kjøre ned til stasjonen eller matbutikken. Har du kun bruk for en kortere rekkevidde så kan du velge et produkt med et mindre batteri. 

Husk alltid at den angitte maksimum-rekkevidden er en teoretisk rekkevidde som ofte er mindre i virkeligheten. Rekkevidden blir påvirket av forskjellige faktorer som din egen kjøring, din egen vekt, underlag, terreng og værforhold. 

Ladetid

Ladetiden for batteriet er ikke helt uvesentlig. Noen tar mange timer å lade opp, mens andre kun tar rundt 3 timer.

Lader du opp om natten, eller mens du er på jobb, så vil ladetiden imidlertid ikke ha en stor betydning, for det er sjeldent at den ligger på over 6-7 timer.

Hastighet 

I Norge er det kun lovlig å kjøre 20 km/t i trafikken, så du har ikke behov for mer. Kan el sparkesykkelen du har valgt kjøre mer enn 20 km/t så kan det være spesielle regler som gjelder for kjøring i trafikken. Se mer hos Statens Vegvesen.

Design

Det er en smakssak om du legger stor vekt på design eller ikke, men det kan være en fordel med en modell som er enkel å sette sammen. Da kan du lett ta den med på for eksempel bussen, i bilen eller på toget. Designet kan også være med på å påvirke stabiliteten og derfor også sikkerheten.

Pris

Prisen er avhengig av flere faktorer som for eksempel merke, størrelse, fart og spesielt rekkevidde. Generelt sett er prisen på en el sparkesykkel imidlertid ikke lav.

Finn ut av hva du har behov for og kjøp etter individuelle preferanser. Du får ofte det du betaler for, men en prisvennlig modell trenger ikke være dårlig. 

Her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer der de både anmelder dyre og billigere utgaver. Du kan finne linker til alle undersøkelsene lenger ned i artikkelen. 

Funksjoner / teknologi

Noen kjøretøy er helt enkle, mens andre er mer avanserte. De mer høyteknologiske kommer gjerne med en tilhørende app som lar deg kommunisere med smarttelefonen din. 

Et display som viser hvor mye batteritid som er igjen vil være smart.  Noen produkter kommer også med flere innstillinger eller gir for hastighet.

Lys

Det vil være en klar fordel å velge et kjøretøy med lys, for du må ha lys på. Det gjør det både lettere for deg å se hvor du kjører når det er mørkt, og det forbedrer sikkerheten fordi andre trafikanter kan se deg bedre. 

Hjul

Støtabsorberende hjul er en klar fordel for både komfort, stabilitet og sikkerhet –spesielt i mer ujevnt terreng uten asfalt.

Du kan finne mer informasjon om overveielser før kjøp hos Unagiscooters.com.


El sparkesykkel regler: kan du kjørereglene for elektriske sparkesykler?

Du har endelig fått kjøpt deg ditt nye motoriserte kjøretøy og er klar til å suse av gårde… men vent et øyeblikk – for det er viktige regler for el sparkesykler som du må kjenne til først – både for din egen sikkerhet og for andre trafikanters skyld.

Her guider vi deg til de kjørereglene som du må kunne utenat: 

🔸 Den maksimale hastigheten ligger på 20 km/t.
🔸 Per 2021 er det ikke påbudt med hjelm, men ekspertene anbefaler det på det kraftigste.
🔸 Sparkesykler som kan kjøre mer enn 20 km/t skal ikke brukes i trafikken – 6 km/t på fortau.
🔸 Skal ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnå en høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft.
🔸 Minimumsalderen i trafikken er på 12 –foreløpig bare et forslag.
🔸 Det er ingen aldersgrense for bruk, men flere av utleiefirmaene har innført enten 16 eller 18-årsgrense for leie av sparkesyklene.
🔸 Det kan bare være én person på av gangen.
🔸 Promillegrensen ligger på 0,2 i Norge.
🔸 Nulltoleranse for stoffer.
🔸 Modellen må være CE-godkjent.
🔸 Det må ikke være et integrert sete.
🔸 Du kan kjøre på fortau, gangstier og fotgjengeroverganger i 6 km/t.
🔸 Du må følge sykkelskilting og -signaler.
🔸 Du skal gi tegn når du stopper eller svinger.
🔸 Du må kjøre med lys hele døgnet, og andre trafikanter skal kunne se lyset fra 300 meter. 
🔸 Bak skal det være en rød refleks.
🔸 Foran skal der være en lys refleks.
🔸 På hver side skal det være lyse eller gule reflekser.
🔸 Modellen kan maksimalt veie 70 kilo med batteri.
🔸 Modellen kan maksimalt være 1,2 meter i lengden og 85 centimeter i bredden.

Legg merke til at de generelle trafikkreglene for kjøring med sykkel også gjelder for kjøring på el sparkesykkel. 

Vil du vite mer om regler for el sparkesykkel kan du se mer hos TryggTrafikk.no og Politiet.no.


Informasjon: El sparkesykkel og forsikring: Har du full dekning?

I tillegg til å kjenne de gjeldende trafikkreglene for kjøring med el sparkesykkel så må du være oppmerksom på de forsikringsmessige sidene. Du bør kjenne systemet godt slik at du er sikker på at du har full dekning. 

Vi guider deg her til det du må vite: 

🔸 Ansvarsforsikring: En ansvarsforsikring dekker deg hvis du kommer til å skade andre. Derfor bør du alltid ha en ansvarsforsikring – også når du kjører med sparkesykkelen. Skader du andre med kjøringen din så kan du komme til å måtte betale store summer for å dekke skadene hvis du ikke har ansvarsforsikring. 
🔸 Ulykkesforsikring: En ulykkesforsikring dekker deg hvis du selv kommer til skade, for du er ikke selv inkludert i ansvarsforsikringen din. Med en ulykkesforsikring får du økonomisk kompensasjon hvis du kommer til skade på el sparkesykkelen din. Sjekk imidlertid alltid med forsikringsselskapet ditt om dette inkluderer sparkesykkelen din – for sikkerhets skyld.
🔸 Innboforsikring: En innboforsikring dekker deg hvis du blir bestjålet, eller hvis det blir utøvet hærverk på eiendelene dine. Elektriske sparkesykler er ikke alltid omfattet av innboforsikringen, så sjekk med forsikringsselskapet ditt. Hvis ikke risikerer du å ikke få økonomisk kompensasjon hvis el sparkesykkelen din blir stjålet. 
🔸 Ved ulovligheter: Dersom el sparkesykkelen din ikke er lovlig, eller hvis du kjører ulovlig og ikke følger reglene for el sparkesykler, så må du være oppmerksom på at forsikringen ofte ikke dekker deg.

Du kan lese mer om de forsikringsmessige aspekter og regler for sykling hos forsikringsselskapet If.no.


Tips: Slik vedlikeholder du el sparkesykkelen din

En elektrisk sparkesykkel er ikke en helt billig investering, så det vil være en sunn økonomisk beslutning å passe veldig godt på den. Her forklarer vi hvordan du gjør det best mulig: 

🔸 Rengjøring: Av og til bør du vaske kjøretøyet, men ettersom det her er snakk om et produkt med elektriske deler og batteri så må du ikke bare helle over den med vann. Bruk en oppvridd mikrofiber-klut eventuelt tilsatt litt mildt oppvaskmiddel og tørk av alle de enkelte delene. Er det vanskelig skitt så bruk en gammel tannbørste – det vil ofte befinne seg rundt hjul og dekk.
🔸 Dekk: Sjekk dekk og dekktrykk ofte, for halvflate dekk reduserer rekkevidden betraktelig – dette gjelder for dekk med luft.  Halvflate dekk ødelegger også både dekk, hjul og konstruksjon like mye som det utgjør en trussel for sikkerheten. Hold også øye med slitebanen og mønstrene på dekkene – de er med på å gi stabilitet. Når dekkene blir utslitt må du bytte dem. 
🔸 Batteri: Ikke kjør på sparkesykkelen til batteriet er helt flatt. Sørg for å lade den når du har brukt den – ellers kan kapasiteten gå ned en del over tid. Pass også på å ikke «overlade».
🔸 Værforhold: Værforhold som snø, sludd og regn kan påvirke kjøretøyet ditt en del, så unngå helst å kjøre når forholdene er dårlige. Alle el sparkesykler kommer med en såkalt IP-kode – det indikerer hvor motstandsdyktige de er overfor vann. Bruk derfor modellen bare i de forholdene den er beregnet til.
🔸 Oppbevaring: Hvis det er perioder der du ikke ønsker å bruke modellen så bør du oppbevare den på et tørt og lunt sted. Sørg for å holde batteriet i gang slik at det ikke dør ut. Gi det derfor en full opplading én gang i måneden.

Du kan lese mer om vedlikehold hos teknologimagasinet T3.com.


FAQ

🤩 Hvilke el sparkesykler er best?

Det er flere veldig gode modeller på markedet, og i vår artikkel om tester av el sparkesykler har vi gjennomgått 7 av de beste ifølge ekspertene: Alle hører til blant ekspertenes favoritter, men de som utmerker seg spesielt er: Xiaomi MI Pro 2, Unagi The Model One E500 og Segway Ninebot Kick Scooter Max G30.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige el sparkesykkelen?

Før du kjøper en elektrisk sparkesykkel bør du undersøke noen spesifikke forhold. Det dreier seg spesielt om den generelle kvaliteten, robustheten, holdbarheten og sikkerheten. Du bør også tenke over rekkevidde, batteri, hastighet og brukervennlighet – og hvor avansert produktet er. Design, hvordan den legges sammen, transport og pris er også viktige parametere. Noen av forholdene kan være vanskelige å finne ut av selv, og her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer for å finne den beste sparkesykkelen for deg. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.

🧐 Har jeg behov for en elektrisk sparkesykkel?

En el-sparkesykkel er både et praktisk og underholdende teknologisk apparat som kan erstatte sykkel, buss, tog og bil. Du kan komme deg raskt fra A til B, men du kan også få timevis av underholdning her. Det finnes el sparkesykler til voksne så vel som til barn, så alle aldersgrupper kan få glede av kjøretøyet.


Beskrivelser av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye jobb bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. 

I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Electric-scooter.guide
Electric-scooter.guide er et nettbasert-magasin som arbeider med elektriske sparkesykler. Magasinet har som formål å guide og informere leserne slik at de kan finne den modellen som passer best til deres behov. Electric-scooter.guide foretar derfor også tester av forskjellige modeller, og her gjelder det en test av Segway Ninebot Kick Scooter Max G30. Ekspertene har sett nærmere på kriterier som generell kvalitet, sikkerhet, rekkevidde, pris, design og teknologi – og basert på disse er de svært imponerte over Segway Ninebot Kick Scooter Max G30.

Testen ble utført: Februar 2021

Du kan se testen her: Electric-scooter.guide

Expertreviews.co.uk
Expertreviews.co.uk er et britisk test- og forbrukermagasin som prøver ut og vurderer forskjellige forbrukerprodukter til hus, hjem og på farten. Her gjelder det en test av el sparkesykler av to modeller fra denne artikkelen som er blitt vurdert ut ifra aspekter som kvalitet, funksjoner, batteri, pris, design og sikkerhet. Modellene inkluderer Unagi The Model One E500 og Xiaomi MI 1S – som begge får mye ros. 

Testene ble utført: Desember 2020 og februar 2021

Du kan se testen av Unagi The Model One E500 her: Expertreviews.co.uk

Du kan se testen av Xiaomi MI 1S her: Expertreviews.co.uk

Hugtechs.com
Hugtechs.com er et teknologi- og gadgetmagasin der du som forbruker kan få kunnskap om alle de moderne teknologiske apparatene som gjør hverdagen både morsommere og enklere. Det gjelder spesielt en rekke smart-produkter. El sparkesykler hører til gadget-delen, og her har ekspertene foretatt en el sparkesykkel test av modellen Xiaomi MI Electric Scooter Essential. Testen er basert på kriterier som kvalitet, rekkevidde, underholdningsverdi, praktisk verdi, pris og gadget-kvalitet, og ekspertene vurderer at modellen er svært velfungerende. 

Testen ble utført: September 2020

Du kan se testen her: Hugtechs.com

Madcharge.com
Madcharge.com hører til under Amazon sitt tak og er et magasin som fokuserer på elektriske sparkesykler. Her fokuserer ekspertene på å formidle kunnskap og informasjon om elektriske sparkesykler, og det inkluderer også tester fra tid til annen. Her gjelder det en test av el sparkesykkelen Xiaomi MI Pro 2 som blir tildelt en utrolig høy score på parametere som generell kvalitet, sikkerhet, funksjonalitet, brukervennlighet, teknologi og batteri.

Testen ble utført: Februar 2021

Du kan se testen her: Madcharge.com

Scootered.co.uk
Scootered.co.uk er en britisk forhandler av el-sparkesykler som også foretar egne tester av de produkter som de forhandler. Her ser de nærmere på aspekter som kvalitet, sikkerhet, pris, design, hastighet, rekkevidde, teknologi med mer, som også er de aspektene de dømmer ut ifra. Scootered.co.uk har her sett nærmere på en rekke forskjellige modeller:

Testene ble utført: Februar 2021

Du kan se testen av Xiaomi MI Pro 2 her: Scootered.co.uk

Du kan se testen av Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 her: Scootered.co.uk

Du kan se testen av Xiaomi MI Electric Scooter Essential her: Scootered.co.uk

Du kan se testen av Segway Ninebot Kick Scooter E22E her: Scootered.co.uk

Du kan se testen av Segway Ninebot Kick Scooter E25E her: Scootered.co.uk

Techadvisor.co.uk
Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin som arbeider med alt det som rører seg innenfor teknologiens verden. Det inkluderer for eksempel nyheter, trender, tips, guider, videoer samt anmeldelser av forskjellige teknologiske produkter. Her dreier det seg om en el sparkesykkel test av modellen Xiaomi MI Pro 2, som ekspertene gir en høy score. Vurderingsparametere er blant annet kvalitet, holdbarhet, brukervennlighet, bremser, sikkerhet, batteri og rekkevidde.

Testen ble utført: Oktober 2020

Du kan se testen her: Techadvisor.co.uk

Techgearlab.com
Techgearlab.com er et internasjonalt teknologimagasin som arbeider med alt som har med den elektroniske verden å gjøre. Magasinets formål et å lage en oversikt og gi god kunnskap til leserne slik at de kan bli klokere på den teknologiske utviklingen. 

Det inkluderer også tester av forskjellige elektroniske produkter fra tid til annen, og her er det blitt el sparkesykkelen Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 sin tur til å bli analysert. Ekspertene har basert anmeldelsen på parametere som kvalitet, sikkerhet, rekkevidde, hastighet, pris, design, brukervennlighet og teknologi, og de kommer frem til at modellen klarer seg veldig godt.

Testen ble utført: April 2020

Du kan se testen her: Techgearlab.com

Tek.no
Tek.no er et norsk teknologimagasin som foretar egne tester av forskjellige elektroniske produkter. Det varierer helt ifra praktiske kjøkkenapparater til revolusjonerende gadgets, og her dreier det seg om en el sparkesykkel test av modellen Segway Ninebot Kick Scooter Max G30. De norske ekspertene har sett nærmere på modellens kvalitet, sikkerhet, rekkevidde, fart, brukervennlighet og funksjonalitet med mer – og vurderer at modellen klarer seg veldig godt. 

Testen ble utført: Juni 2020

Du kan se testen her: Tek.no 

Tomsguide.com
Tomsguide.com er et internasjonalt teknologimagasin som har fokus på alt innen den teknologiske verden. Her foretar de en lang rekke tester av forskjellige elektroniske forbrukerprodukter som kan komme leserne til gode når de skal foreta sitt neste valg. Tomsguide.com har her utført to forskjellige sparkesykkel tester basert på utvalgte kriterier som sikkerhet, kvalitet, holdbarhet, batteri, design, funksjonalitet og bruk.

Du kan se testen av Unagi The Model One E500 her: Tomsguide.com (generell test av flere modeller)

Testen ble utført: Januar 2021

Du kan se testen av Segway Ninebot Kick Scooter Max G30 her: Tomsguide.com (test av ett enkelt produkt)

Testen ble utført: April 2020

T3.com
T3.com er et av de største teknologimagasinene og -universene på markedet, og her kan du som forbruker finne mye informasjon, nyheter, trender, guider, kunnskap, tips og anmeldelser som har med teknologi å gjøre. Ekspertene utfører både store og mer generelle tester samt enkelttester av utvalgte produkter. Her har de beskjeftiget seg med el sparkesykler som de har vurdert ut ifra parametere som generell kvalitet, sikkerhet, bremser, teknologi, fart, rekkevidde, design og pris.

Du kan se den generelle el sparkesykkel testen der Unagi The Model One E500, Segway Ninebot Kick Scooter E22E og Segway Ninebot Kick Scooter E25E er inkludert her: T3.com

Testen ble utført: Februar 2021

Du kan se testen av Xiaomi MI Pro 2 her: T3.com

Testen ble utført: November 2020

Du kan se testen av Xiaomi MI 1S her: T3.com

Testen ble utført: Januar 2021

Zdnet.com
Zdnet.com er en internasjonal teknologi- og nyhetsnettside med fokus på forretningsteknologi som har mer enn 30 år under beltet. Her er det fokus på alt det som de profesjonelle må vite innen feltet, men den vanlige forbrukeren kan også hente kunnskap og informasjon her. Zdnet.com har her foretatt en el sparkesykkel test av modellen Xiaomi MI Pro 2 som de er svært imponerte over. De har sett nærmere på elementer som kvalitet, teknologi, profesjonalisme, holdbarhet, funksjonalitet og sikkerhet – som ligger til grunn foranmeldelsen.

Testen ble utført: August 2020

Du kan se testen her: Zdnet.com


Andre relevante tester og artikler

Vi har i vår artikkel om tester av el sparkesykler sett nærmere på 7 av de beste modellene på markedet, ifølge ekspertene.

Uansett om du velger det ene merket eller det andre så er det noen forhold som er like for alle: Det gjelder sikkerheten. Du bør alltid ha en sykkelhjelm på deg når du kjører på en elektrisk sparkesykkel, en vanlig sykkel eller en elsykkel.

Vi har i den forbindelse skrevet to test-artikler som du kan konsultere og finne inspirasjon hos dersom du vil kjøpe deg en elsykkel: Sjekk artikkelen vår om forskjellige testvinnende SCO el-sykler. Du kan også ta en titt på vår artikkel om Batavus elsykler som handler om el-sykler fra merket Batavus.

 

Denne side er anmeldt af: Benjamin Gundersen Rating 5/5

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere