Seng testöversikt: De beste senger på markedet

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Det kan ofte være vanskelig å bli klok på hvilken seng som er det beste kjøpet for deg. Det finnes tusenvis av sengemodeller og typer, noe som gjør det desto vanskeligere å navigere gjennom sengejungelen.

I denne guiden viser vi deg noen av elementene du bør tenke på når du skal kjøpe ny seng.

Sammenlagt bruker vi i gjennomsnitt 26 år av livet i sengen. Derfor er det viktig at du velger rett seng, da søvnkvaliteten påvirker livet ditt på svært mange områder.

Dersom du sover dårlig om natten, kan det gå utover hele dagen din og du føler deg mindre pigg og mindre opplagt. Dersom du våkner etter en god natts søvn, opplever du en hverdag full av energi og forbedret livskvalitet.

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en ny seng:

🔸Typer: Senger kan komme i flere forskjellige varianter. Dersom du har et litt mindre budsjett og er ute etter en klassisk og tradisjonell seng, så kan en rammeseng være å foretrekke. Skal du imidlertid prøve en skikkelig premium-seng med både fjærbunn, madrass og overmadrass, så er det en kontinentalseng som gjelder. Vil du kanskje ha en seng som kan justeres? Da bør du ta en titt på de justerbare modellene.
🔸Hardhet: Hardheten og strukturen til selve madrassen påvirker søvnen din i stor grad. For at du skal få akkurat riktig støtte bør du sørge for å velge en seng med en passende hardhet. Vi er alle forskjellige og har ulike behov når det kommer til hardhet og støtte under søvn – og hardheten som foretrekkes avhenger som regel av hvor mye du veier.
🔸Pris: Hvor mye sengen koster kan ha en merkbar effekt på komfort og holdbarhet, men det finnes absolutt modeller av høy kvalitet i alle slags prisklasser. Prisen skal derfor ikke være avgjørende ved valg av seng, men du bør først og fremst se på hva hver enkelt seng tilbyr og om egenskapene passer deg eller ikke.
🔸Overmadrass: Riktig overmadrass er minst like viktig som riktig madrass. Et par eksempler på ulike typer overmadrasser er memory foam- og lateks-modeller. De ulike typene har sine egne unike egenskaper. Overmadrasser med memory-skum er ofte bra for personer med ryggproblemer, mens lateks-madrasser egner seg godt for allergikere.
🔸Størrelse: Tenk godt over størrelsen på sengen din. Er det for eksempel 1 eller flere personer som skal sove i den? Det vil nemlig være stor forskjell på f.eks. 160 eller 180 senger.
🔸Ekspert- og brukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.


Bedre Nætter Senses Kontinentalseng

Vår Anbefaling

✅ 4,7 / 5 stjerner basert på mer enn 2900 anmeldelser på TrustPilot
✅ Svanemerkede og OEKO-TEX sertifiserte materialer
✅ 100 dagers prøveperiode og 2-8 virkedagers leveringstid

Merk: Senses Kontinentalseng er for tiden på tilbud hos forhandleren. Noe som betyr at for eksempel størrelsen 180 x 200 er redusert fra 27.999,- til 11.999,- – De andre størrelsene i denne modellen er også redusert.

Senses Kontinentalseng er en bestselger hos Bedre Nætter. Bare det å være det mest populære produktet fra et av landets ledende selskap innen senger er et kvalitetsstempel som rett og slett bekrefter for oss at sengen vil være et utmerket valg for de aller fleste

 • 7 forskjellige komfortsoner optimalisert i henhold til kroppsbygningen for den mest optimale støtten under søvnen.
 • OEKO-TEX sertifisert og svanemerket overmadrass, som gjør den allergivennlig og 100 % fri for skadelige stoffer.
 • 100 dagers prøveperiode, hvor sengen kan returneres eller fastheten kan endres fritt.

Anmeldelse og analyse av Bedre Nætter Senses Kontinentalseng

7 komfortsoner og allergivennlig overmadrass

Senses kontinentalsengen består av tre lag for maksimal komfort. Nederst finner du en springfjærmadrass, som har til formål å skape høy stabilitet i sengen. Boksmadrassen består av 12 cm skum og en 8 cm treramme i solid svensk furu.

Fjærmadrassen er spesialdesignet for å deles inn i syv komfortsoner og er laget slik at styrken på fjærene matcher kroppsdelen den skal støtte. På denne måten oppnår du maksimal komfort og får avlastningen som hver kroppsdel ​​krever. Kontinentalsengen lar deg også justere hver side av sengen separat etter hvilken fasthet du og din partner ønsker. På denne måten kan dere begge oppnå maksimal komfort i samme seng.

Overmadrassen består av en latexkjerne på 6 centimeter, og er samtidig myk og behagelig mot huden. Overmadrassen er svært pustende, noe som er veldig viktig fordi det gjør at du kan lett kvitte deg med varmen under natten og ikke svette unødvendig. Noe unikt er at overmadrassen er svanemerket, som sikrer at du tar det mest miljøvennlige valget.

Bedre Nætter har gjort det enkelt å montere sengen da den er designet slik at du slipper å bruke verktøy. Beslagene for bena er ferdig monterte og anti-skli er allerede innebygd, slik at kontinentalsengen hverken sklir eller skraper gulvet.

Du kan velge mellom fire forskjellige farger og tre forskjellige sengegavler avhengig av dine ønsker. Høyden på sengen er totalt 55 centimeter, noe som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av sengen. Når du mottar kontinentalsengen består den av syv mindre pakker, noe som gjør at du enkelt kan få den gjennom selv små dører.

Når du sammenligner Senses kontinentalsengen med andre senger i samme prisklasse, er det lett å se at du du får mye for prisen. Med Senses får du med en gratis sengegavl, samt 7 komfortsoner, der de fleste andre kontinentalsenger i prisklassen kun har 5 komfortsoner.

Hva sier forbrukere og eksperter om Bedre Nætter Sense sin kontinentalseng?

Kunder har ønsket Senses Kontinentalseng velkommen og vurdert den til 4,5 / 5 stjerner basert på 512 anmeldelser av Bedre Nætter, noe som indikerer et høyt nivå av kundetilfredshet. Vurderingene anses som ekstremt troverdige da de er gjort av folk som har det spesifikke produktet i hjemmet og bruker det hver dag.

Bedre Nætter har også generelt et høyt nivå av tilfredshet på tvers av alle sengene. De er vurdert til 4,7 / 5 stjerner på TrustPilot basert på mer enn 2938 anmeldelser.

Du får hele 25 års garanti på fjær- og rammebrudd, noe som betyr at du kan forvente at sengen holder i mange år.

En av ulempene med kontinentalsengen er at noen kunder opplever at overmadrassen glir og at sengegavlen kan knirke. Enkelte kunder har også opplevd forsinket leveringstid, men har fått løst problemet raskt av kundeservice.

Redaksjonens vurdering

Totalt sett er vi positivt overrasket over Senses kontinentalseng. Noe vi er spesielt begeistret for er deres gode ergonomiske egenskaper, samt den gode pusteevnen i overmadrassen. At overmadrassen i tillegg er allergivennlig og sengen er 100 % fri for skadelige stoffer er et ekstra pluss.

At Bedre Nætter har en 100-dagers prøveperiode, hvor du kan sende den tilbake gratis, ser vi på som et flott kvalitetsstempel. Det gir selvsagt en følelse av trygghet, og bekrefter bare at Bedre Nætter har stor tro på komforten, kvaliteten og ergonomien til kontinentalsengen.

De skiller seg fra konkurrentene ved at deres toppmadrass er svanemerket og at en vegghengt sengegavl følger med gratis ved kjøp. Ser vi på service kan vi se at Bedre Nætter har kortest leveringstid (8-15 dager), mens de fleste andre steder har 10-30 dager, samt de eneste på markedet med 24 timers support.

Samspillet mellom deres flotte anmeldelser, allergivennlig overmadrass og 7 komfortsoner gjør at vi anbefaler Sense sin kontinentalseng. At du i tillegg får en gratis vegghengt sengegavl og 24 timers support ser vi på som et ekstra stort pluss.

Fordeler

 • OEKO-TEX sertifisert seng og svanemerket overmadrass gjør den miljøvennlig, allergivennlig og 100 % fri for skadelige stoffer
 • 7 komfortsoner tilpasset din kropp
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd
 • Vegghengt sengegavl følger med
 • 100 dagers prøveperiode og 24 timers support
Ulemper

 • Noen kunder opplever at overmadrassen glir og at sengegavlen knirker
 • Noen opplever forsinket levering, men alltid rask support

Sengen er tilgjengelig i følgende størrelser:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Hilding Original Plus Kontinentalseng

Best for prisen

✅ 25 års garanti
✅ Svanemerkede og FSC-merkede materialer
✅ Astma og allergimerket

 

Hilding Original Plus Kontinentalseng

 

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få en seng med et klassisk design som vil vare i mange år fremover. 

Allergivennlig madrass
Hilding Original Plus Kontinentalseng er anbefalt av Astma og Allergiforbundet. Det er fordi modellens materialer og design innebærer at sengen ikke har gode vilkår for midd og andre allergifremkallende organismer. 

Hilding Original Plus Kontinentalseng er i tillegg svanemerket – noe alle Hilding-sengene faktisk er. 

Skreddersy sengen etter din personlige stil
Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du kunne skreddersy sengen til å passe akkurat dine behov og personlige stil.

Kanskje du liker duse toner som minner deg om stranden, eller kanskje du synes det er finest med en farge som stikker seg ut og utgjør et «statement» i rommet. Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil det finnes noe for deg uansett hva slags stil du foretrekker.

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få mange flotte farger å velge mellom. Vi elsker at vi kan eksperimentere med fargene, og synes de er utrolig flotte å se på. Fargene du kan velge imellom inkluderer Sand, Grafit, Hav, Lava og Dimma. 

Robust design
Hilding Original Plus Kontinentalseng har en treramme som er hele 12 cm – noe som hjelper til med å holde alle elementene godt på plass. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sengen er stødig nok, for den er designet til å håndtere det meste.

I tillegg er modellen utstyrt med standard ben av tre. De standard bena som følger med kalles «Sving». Du kan også endre sengenes ben dersom du er villig til å betale et lite pristillegg, noe som gjør det enda enklere å skreddersy designet til din personlige stil. 

Mange ulike ben å velge mellom
Vil du ha en annen høyde på sengen din? Det er ikke noe problem for senger fra Hilding! Til Hilding sine rammemadrasser følger det med høye ben på 18 cm – mens kontinentalsengene slik som denne (og de justerbare sengene) kommer med ben som er 12 cm høye. 

Standardhøyden gjør det imidlertid enklere for deg når du skal velge den perfekte modellen til dine behov – for disse er designet for å kunne gi en optimal totalhøyde på sengen.

Fantastisk komfort
Hilding Original Plus Kontinentalseng er utstyrt med hele 3 soner med pocketfjærer. Vi elsker en god komfort – og denne sengen tilbyr en eksepsjonelt god soveopplevelse. Pocketfjærene er 13 cm og finnes i 3 soner med polyeter-fyll på toppen. Dette fyllet gjør det ekstra mykt og deilig å legge seg. 

Fordeler

 • Klassisk design
 • Allergivennlig madrass
 • 25 års garanti på rammen
Ulemper

 • 4-6 ukers leveringstid
 • Frakt er ikke inkludert i prisen

Utvalgte spesifikasjoner

Du får alltid 25 års garanti på ramme og fjærbrudd
Svanemerket
FSC-merket
Astma og allergi merket


Bedre Nætter Haven Mayan Kontinentalseng

Beste Premiumvalg

✅ 4,7 / 5 stjerner basert på mer enn 2900 anmeldelser på TrustPilot
✅ Svanemerkede og OEKO-TEX sertifiserte materialer
✅ 100 dagers prøveperiode og 2-8 virkedagers leveringstid
✅ Best i Test hos Testfakta.dk – 2021

Merk: Haven Kontinentalseng er for tiden på tilbud hos forhandleren. Noe som betyr at for eksempel størrelsen 180 x 200 er redusert fra 38.999,- til 19.999,- – De andre størrelsene i denne modellen er også redusert.

Haven er kåret til Best i Test hos Testfakta.dk. Det er en dansk designet kontinentalseng med fokus på ergonomi og komfort. Den har tre komfortlag med 7 komfortsoner og er laget av bærekraftige materialer. Du kan tilpasse designet med fem farger og fire typer sengeben.

 • Moderne uttrykk
 • Bærekraftige materialer
 • 7 komfortsoner

Anmeldelse og analyse av Bedre Nætter Haven Kontinentalseng

Haven er en klassisk kontinentalseng med tre lag. Grunnlaget for sengen er en springfjærmadrass laget av pocketfjær. De er innrammet av en solid treramme i svensk furu. Sengetrekket består av tekstil som er laget av resirkulerbare plastflasker – en bærekraftig løsning.

Ovenpå er det en springmadrass. I denne er pocketfjærene delt inn i 7 komfortsoner. De sørger for det blir gitt riktig støtte for de forskjellige stedene på kroppen. Fjærene er omgitt av en svanemerket latekspolstring som bidrar til å gjøre fjærene mer fleksible. Svanemerket lateks er unikt i denne bransjen.

Du kan velge mellom tre forskjellige styrker for å få riktig støtte til kroppsvekten og kroppsbygningen. Trenger dere å sove to i sengen, kan dere velge hver sin fasthet på madrassen hvis dere har ulike behov.

Det øverste laget av kontinentalsengen er en overmadrass med en syntetisk Puls latekskjerne. Den er produsert med SonoCore-metoden, som gir overmadrassen en jevn og elastisk overflate. Deretter dekkes den med et slitesterkt deksel.

Du kan få sengen i fem nøytrale farger og kan kombinere den med fire typer ben. På den måten kan du gi sengen det utseendet som passer best i hjemmet ditt. Uavhengig av fargevalg har sengen et nordisk utseende med rene linjer som er svært tidløst..

Kontinentalsengen har en total høyde på 64 cm. Det kan være en fordel med god høyde dersom du er eldre eller har problemer med å gå og noen ganger har problemer med å komme deg opp og ned i sengen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Haven Kontinentalseng?

Haven er testet av Testfakta, som har kåret sengen til best i test. Den får en score på 8,38 av 10, blant annet på bakgrunn av sengens ergonomiske egenskaper, kvalitet i konstruksjonen og toppmadrassen.

Vi legger også merke til at Haven har gode anmeldelser fra kunder som har kjøpt produktet og prøvd det i sitt eget hjem. Her er gjennomsnittet 4,5 av 5 på 35 produktanmeldelser, hvorav de aller fleste gir 5-stjerner, og praktisk talt ingen er misfornøyde. Dette til tross for at det absolutt har vært store forventninger, da sengen har vunnet den nevnte testen og ligger i en middels til høy prisklasse.

Når det gjelder ulempene er dette noe man må lete lenge etter, men på den negative siden har det vært litt tvil om objektiviteten til Testfakta-testen, fordi den er finansiert av Bedre Nætter. Mer produktspesifikt skriver flere kunder at overmadrassen glir litt.

Redaksjonens vurdering

Sengen er testet av Testfakta, der den er kåret til best i test. Selv om det er en test finansiert av Bedre Nætter selv, vitner den om en seng av høy kvalitet med fokus på ergonomi. Haven har fått en vurdering på 4,5 på kundeanmeldelser. I tillegg får Bedre Nætter som merkevare 4,7 stjerner på Trustpilot, noe som tyder på at kundene deres er veldig fornøyde med sengene.

Du får 100 netter til å prøve ut sengen og kan sende den tilbake gratis dersom den ikke er som ønsket. I tillegg får du 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. Samspillet mellom god kundeservice og kundenes flotte anmeldelser gjør at vi anbefaler Haven Original.

Fordeler

 • Dansk design
 • 7 komfortsoner
 • Bærekraftige materialer
 • Mange design alternative
Ulemper

 • Høy prisklasse
 • Overmadrassen glir

Sengen er tilgjengelig i følgende størrelser:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng

✅ 3,8/5 stjerner på TrustPilot
✅ OEKO-TEX sertifisert
✅ Mange justeringsmuligheter

Carpe Diem Sando Kontinentalseng

Vil du kun ha det beste av det beste når det kommer til søvn og ergonomi? Da vil Carpe Diem Sandö Kontinentalseng være sengen for deg!

Produsentens mest populære modell
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en premium modell og derfor også Carpe Diem sin mest populære kontinentalseng. 

Noe av det som gjør Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så fantastisk er modellens 3 interagerende springfjærsystemer. Disse er med på å forbedre søvnen din – og dermed også den generelle livskvaliteten din. 

Det er få ting som er så viktige som søvn når det kommer til å ha en god livskvalitet. En god natts søvn har en innvirkning på hele dagen din – for ikke å nevne alle de kroppslige funksjonene som for eksempel cellefornyelse og hukommelse. 

Tar hensyn til kroppens konturer
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng tar hensyn til kroppens konturer og trykkbelastende områder, noe vi synes er ekstra imponerende ved denne modellen. 

Trykkbelastende områder inkluderer blant annet skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så vil du kunne oppleve en deilig følelse av vektløshet. Grunnen til dette er blant annet dybden til selve springfjærsystemet. 

Postural støtte er super-viktig dersom du vil unngå smerter i muskler og ledd, og denne støtten vil du få mer enn nok av med Carpe Diem Sandö Kontinentalseng. Dette er en av grunnene til at vi kårer denne modellen til å være et premiumvalg.

Vakkert designet seng
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en vakkert designet seng. Det er her tydelig at produsenten har en ekte lidenskapelig interesse for livet – og for søvn. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så kan du skreddersy designet helt etter egen stil og eget behov.

Du har hele 14 størrelser å velge mellom når det kommer til mål – noe som er mye mer enn hva mange andre kontinentalsenger kan tilby. Målene rangerer fra 90 x 200 og helt til 210 x 200.

Mange ulike typer tekstiler og beinvalg
Når du velger Carpe Diem Sandö Kontinentalseng kan du i tillegg velge imellom 16 ulike farger når det kommer til selve tekstilvalget ditt. Fargetonene er generelt sett duse og luksuriøse, og du vil kunne velge mellom tekstiltyper som heller mer mot den fløyelsaktige siden – og tekstiltyper av ull.

Når det gjelder valg av ben så blir vi ekstra begeistret – for her er det utrolig mange kreative design å velge mellom. Du kan velge mellom 33 forskjellige typer ben. Noen av bena er mer minimale og diskrete i stilen, og vil ikke gjøre mye ut av seg. Du kan imidlertid også velge metalliske ben i fargen rosegull, som vil fungere mer som et «statement» på soverommet – og kanskje også stå i stil med resten av rommets innredning.

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er sengen for deg dersom du vil ha en premium modell med utrolig mange muligheter for et personlig design. 

Fordeler

 • Premium modell
 • Populære seng
 • Vakkert design
 • Utrolige muligheter for et personlig design
 • Perfekt støtte til skuldre, rygg og hofter
Ulemper

 • 3-4 ukers leveringstid
 • Sengegavl og overmadrass må kjøpes
 • Frakt er ikke inkludert i prisen

Utvalgte spesifikasjoner

Høyde inkl. overmadrass: 55 cm
Anbefalt ben-høyde: 13 cm
Luxury overmadrass fylt med ull/talalay lateks/bomull
Sengeramme av svensk furu


Carpe Diem Kornö Kontinentalseng – komfortabel seng med et flott design

✅ 3,8/5 stjerner på TrustPilot
✅ OEKO-TEX sertifisert
✅ Mange justeringsmuligheter

Carpe Diem Korno Kontinentalseng

 

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er Carpe Diem Beds sin basis-seng. Dette er en veldig komfortabel modell som gir en veldig god komfort – derfor er vi bare nødt til å inkludere modellen i denne artikkelen. 

Eksepsjonell komfort
Det som gjør Carpe Diem Kornö Kontinentalseng så behagelig er det separate springfjærsystemet i doble madrasser. Modellen kommer med 3 ulike fastheter; nemlig «firm», «medium» og «soft». Fastheten du bør velge vil være avhengig av mer enn bare personlig preferanse – her er det nemlig også viktig å tenke over hvor mye du selv veier. 

Modellen kommer i tillegg med en trykkavlastende bunn som hjelper til med å redusere presset du vil få på områder som skuldre, nakke, hofter og rumpe. Ekstra viktig blir dette dersom du sliter med smerter i ledd og muskler – for en modell som Carpe Diem Kornö Kontinentalseng vil kunne hjelpe til med å redusere plagene dine. 

Vi bruke ca. en tredjedel av livene våre på å sove. Derfor vil kvaliteten på sengen vår ha mye å si for hvordan vi har det når vi er våkne – for dette kan enten gi oss plager og smerter, eller hjelpe oss med å lege kroppen. Den trykkavlastende bunnen til Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er i tillegg patentert, derfor vil du ikke kunne få den samme kvaliteten noe annet sted enn hos Carpe Diem Beds.

Mange ulike tekstiler og ben
Med Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kan du selv velge designet da du kan velge ben og tekstiler selv. Det finnes mange ulike versjoner å velge mellom.

Når det kommer til farger og tekstiler så kan du velge mellom 16 ulike farger. Dette inkluderer blant annet farger som Graphite, Pumice, Stone, Zinc, Beige, Black, Grey og Eggshell. De fleste fargene er duse, som gir deg mye frihet til å pynte opp med for eksempel sengetøyet ditt – uten at fargene krasjer med selve sengerammen. 

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kommer også med mange ulike valg for ben. Her kan du velge mellom blant annet Eik, Aluminium, Kobber, Classic svart, Hvit, Messing og Krom. Det finnes mange variasjoner av hver farge og hvert materiale, så her kan du la fantasien ta over og leke deg med de ulike kombinasjonene. 

Du kan også få kombinerte design på bena, som for eksempel eik, svart eller hvit kombinert med sølvdetaljer nederst på sengebeinet. Sengebeina er svært moderne, og du kan velge mellom minimalistiske ben som gjemmer seg litt bort – og større ben i for eksempel rosegull som gjør litt mer ut av seg. 

Sengebeina kommer også i flere forskjellige former for ekstra stor frihet når det kommer til å matche sengen din med resten av rommet. 

Fordeler

 • Trykkavlastende base
 • Trekk som kan vaskes
 • Mange valgmuligheter for design
 • Sengeramme av svensk furu
 • Luksuriøst design
Ulemper

 • 3-4 ukers leveringstid
 • Sengegavl og overmadrass må kjøpes i tillegg
 • Frakt er ikke inkludert i prisen

Utvalgte spesifikasjoner

Prestige overmadrass i stretchbomull og talalay lateks
Høyde inkl overmadrass: 49 cm
Anbefalt ben-høyde: 13 cm


Hilding Family Justerbar Seng – justerbar seng til hele familien

✅ 25 års garanti
✅ Svanemerkede og FSC-merkede materialer
✅ Astma og allergimerket

Hilding Family Justerbar Seng

 

Hilding Family Justerbar Seng er en seng som vil være perfekt til deg som vil ha en allsidig seng som kan brukes til hele familien. Denne sengen har alt du vil trenge for å kunne skape et deilig og trygt sovemiljø. 

Pocketfjærer med 5 soner
Hilding Family Justerbar Seng har hele 5 soner med pocketfjærer på 15 cm. Dette er fantastisk til deg som kanskje sliter med noen fysiske plager – eller til deg som vil ha en ergonomisk god seng som tar godt vare på kroppen. 

Hilding Family Justerbar Seng tar derfor ekstra godt vare på trykkbelastede områder som for eksempel skulder- og hoftepartiet ditt. Sliter du med smertefulle eller stive muskler og ledd så vil dette være helt avgjørende for at du skal få deg en god natts søvn. 

I mange tilfeller stammer til og med disse plagene fra nettopp en dårlig madrass. Derfor er Hilding Family Justerbar Seng et godt valg dersom dette er noe du sliter med. 

Bra valg til allergikere
Dersom du er allergiker eller sliter med plager som for eksempel astma, så er det enda en bonus at alle sengene fra Hilding er både svanemerket og anbefalt av Astma- og Allergiforbundet. 

Midd og andre allergifremkallende organismer vil få dårlige levevilkår i Hilding Family Justerbar Seng. Dette liker vi spesielt godt fordi det vil være til nytte for både allergikere og ikke-allergikere å ha en seng som reduserer allergener. 

Justerbar treramme
Hilding Family Justerbar Seng er utstyrt med en treramme som er justerbar. Den er originalt 12 cm, men kan justeres slik at den blir 16 cm. På toppen av sengen vil du finne et polyeter-fyll for optimal komfort. 

Du kan justere liggestillingen på selve sengen ved hjelp av en medfølgende fjernkontroll. Hilding Family Justerbar Seng har i tillegg en garanti på 25 år på både ramme og fjærbrudd – og en 5 års garanti på motorene. 

Vær med på å designe sengen selv
Med Hilding Family Justerbar Seng har du også mulighet til å ha en finger med i spillet når det kommer til selve designet. I likhet med andre modeller fra Hilding vil du her kunne velge spesialben dersom du vil ha noe mer enn bare standardbeina. 

Standardbeina følger med uten at du må betale noe ekstra, og de er 12 cm høye på denne justerbare segnen. Dette bestemmes ut ifra hva som vil være en optimal høyde for selve sengetypen. 

Du kan imidlertid velge mer interessante typer sengebein mot et lite pristillegg dersom du vil det. Du kan for eksempel velge mellom stilige metallben i sort eller stål, eller mørke og lyse trebein med en moderne metallkant nederst. Du kan velge mellom runde og firkantede ben, eller design med skrå og rette former. Her er det bare å la fantasien løpe fritt!

Flere ulike varianter
Hilding Family Justerbar Seng lar deg også velge mellom flere ulike mål for sengen din. Dette liker vi spesielt godt da det lar deg få en fantastisk seng uansett hvor mye eller lite plass du har til rådighet på rommet. Målene strekker seg fra 80 x 200 til hele 120 x 200.

Fordeler

 • Enkel å justere
 • Trekk som kan vaskes
 • Komfortabel modell
 • Pocketfjærer i hele 5 soner
Ulemper

 • Sengebein og overmadrass må kjøpes i tillegg
 • 4-6 ukers leveringstid

Utvalgte spesifikasjoner

Polstring: Polyeter 28 mm
Fjær: Pocket 5-soners 15 cm
Underpolstring: Polyeter 28 mm
Bunn: 5-delt bunnplate, treskive 1,5 cm
Ramme: Treramme av gran 16 cm
Chassis: Vip 20 inkl. nakkestag
Total høyde (Eksl. overmadrass og ben): Ca 37 cm


Carpe Diem Saltö Justerbar Seng – smart justerbar seng med LED-lys

✅ 3,8/5 stjerner på TrustPilot
✅ OEKO-TEX sertifisert
✅ Mange justeringsmuligheter

Carpe Diem Salto Justerbar Seng

 

Carpe Diem Saltö Justerbar Seng er en modell som er perfekt til deg som vil ha en seng som følger alle bevegelsene dine uansett hvor mange ganger du bytter sovestilling i løpet av natten. 

Patentert system
Carpe Diem Saltö Justerbar Seng kommer med dokumenterte teknikker som kjennetegner Carpe Diem Beds. Carpe Diem Beds Contour Pocket System hjelper til med å gi deg en perfekt trykkavlastning for hele kroppen – og best mulig støtte – slik at du kan slappe helt av mens du sover.

LED lys
Carpe Diem Saltö Justerbar Seng er i tillegg utstyrt med et LED lys under sengen. Dette lyset fungerer som ens lags nattlampe, og du kan velge å slå det av eller på etter behov. Dette gjør det enkelt for deg å finne tilbake til sengen dersom du står opp midt på natten – uten å for eksempel slå tærne i usynlige kanter i mørket. 

Med Carpe Diem Saltö Justerbar Seng kan du slappe helt av og nyte den roen og freden som kommer med å ha en seng som gir deg full støtte – og som kan gi deg en perfekt sittestilling dersom du for eksempel har lyst til å lese. Da vil du kunne justere sengen til en sittende posisjon uten å få vondt i ryggen eller nakken.

Velg størrelse, tekstiler og bein selv
Carpe Diem Saltö Justerbar Seng lar deg velge akkurat hvordan du vil at sengen skal se ut. Her kan du nemlig velge mellom mange forskjellige valg når det kommer til størrelse, tekstiler og selve sengebeina. 

Madrassene kan rangere fra enkelt til dobbel – og med mål helt ifra 800 x 200 til så mye som 210 x 210. Du kan derfor være sikker på at det vil finnes en modell som passer perfekt inn på soverommet ditt. 

Du kan også velge mellom et vell av flotte og elegante, duse farger i for eksempel fløyel eller ull. Vi liker spesielt godt at det går an å velge ulike tekstiler og farger – for dette gir mange muligheter dersom du interesserer deg for design, stil og kvalitet.

Bena rangerer fra «statement pieces» i metallisk rosegull, til minimalistiske ben som ikke gjør så mye ut av seg. Uansett hva du foretrekker så vil du her finne noe som passer til akkurat din stil. Velg for eksempel trebein med metalliske detaljer, eller tynne metallben i fargene gull, sort eller sølv. 

Du kan også velge ulike størrelser og stiler når det kommer til både overmadrasser og sengegavl. Her finnes det noe både til minimalistiske skandinaviske hjem – og til overdådige luksuriøse hjem med nærmest kongelige detaljer på sengegavlen. 

Fordeler

 • Veldig komfortabel i alle posisjoner
 • Smarte LED lys under sengen
 • Modell av god kvalitet
 • Luksuriøse sengegavler i ulike stiler
Ulemper

 • 3-4 ukers leveringstid
 • Sengegavl og overmadrass må kjøpes i tillegg
 • Frakt er ikke inkludert i prisen

Utvalgte spesifikasjoner
LED-lys under sengen
Premium overmadrass i strech-bomull og talalay lateks
Sengeramme av svensk furu
Høyde inkl overmadrass: 52 cm
Anbefalt ben-høyde: 13 cm


Nordform | Kontinental sengepakke Årstad stoff – Vår anbefaling

Nordform Kontinental Sengepakke Årstad er en kontinentalseng som leveres i et eksklusivt design. Sengen har dobbel pocketfjæringssystem, noe som sikrer god fasthet, avlastning og liggekomfort.

Sengen har tre unike madrasser som er designet for å gi deg optimalt søvn. Her vil du ligge komfortabelt enten du foretrekker å sove på rygg, mage eller på siden.

Design
Dersom du er ute etter en kontinentalseng som fungerer som et moderne blikkfang på soverommet, er Årstad et godt valg. Sengens bunn er utarbeidet i en flott, massiv ramme av tre (gran), noe som også gjør sengen robust.

Med champagneføtter laget av aluminium får sengen et luksuriøst utseende. Sengen kombineres med den frittstående Askome-sengegavlen, som leveres i glatt og behagelig polyester. Det enkle designet utstråler både luksus og eleganse.

Sengen er helkledd i det lekre og slitesterke polyesterstoffet, noe som resulterer i et minimalistisk og rent design. Modellen fås i både beige, grå og svart.

Om Årstad
Nordform Kontinental Sengepakke Årstad Stoff + Gavl Askome er en kontinentalseng som er spesielt tilpasset deg som foretrekker fast underlag når du sover.

Sengen er forholdsvis høy med sine 73 cm, noe som gjør det enkelt å legge seg ned og gå ut av sengen. Dette passer spesielt bra for deg med vond rygg eller lignende. 

Overmadrassen er pikert og produsert av lateks og mikrofibervatt. De to nederste madrassene har pocketfjæringer som måler 18 cm i høyden, noe som sikrer optimal demping og avlastning.

Sengen har syv separate komfortsoner for maksimal komfort. Sengens ulike komfortsoner er tilpasset forskjellige områder på kroppen.

Hva mener vi om Årstad?
Dersom du foretrekker en fast og moderne kontinentalseng, er Årstad et svært godt alternativ. Denne enkle og samtidig luksuriøse sengen passer inn på ethvert soverom, og leveres i flotte og nøytrale farger uten forstyrrende detaljer.

Sengens rygg kan ikke løftes, og modellen er sånn sett ganske enkel. De fleste vil nok likevel sette pris på de syv ulike komfortsonene Årstad kan skilte med.

Med en konstruksjon i massiv gran er dette dessuten en robust sengemodell, og du vil kunne få glede av sengen i mange år fremover.

Fordeler ved Årstad
🔴 Moderne design
🔴 7 komfortsoner
🔴 Høy komfort
🔴 Pocket-fjæring for optimal avlastning
🔴 Sengegavlen trenger ikke å skrus fast i veggen

Spesifikasjoner
🌀 Type seng: Kontinentalseng
🌀 Høyde: 73 cm
🌀 Dybde: 200 cm
🌀 Bredde: – cm
🌀 Fasthet: Fast
🌀 Funksjoner / tilpasninger: 7 komfortsoner
🌀 Sengeramme: Massiv gran
🌀 Stoff: Polyester
🌀 Høyde på gavl: 125 cm
🌀 Farger: Grå og svart


Ellos Home | Himmelseng Hanna – Beste himmelseng

Ellos Home | Himmelseng Hanna

 

.
Leter du etter markedets beste seng i kategorien himmelseng? Da er himmelsengen Hanna fra Ellos Home verdt å sjekke ut. Dette er en moderne himmelseng som finnes i tre lekre farger.

Stoffet over himmelsengen inngår ikke, men dette kan lett anskaffes i tekstilforretninger eller lignende.

Design
På tross av at Hanna er en himmelseng – som jo er en nokså tradisjonell sengetype – har modellen et moderne og stilrent utseende. Det kantete designet gjør at modellen fint passer inn i moderne hjem. Dette er en tradisjonell klassiker levert med et tidsriktig design.

Du kan få sengen i tre lekre fargevarianter: Mahogni, hvit og svart. Både seng, føtter og rammen for tekstil er i samme farge og utførelse, for et helhetlig inntrykk.

Om Himmelseng Hanna
Hanna er en himmelseng som leveres i massivt gummitre og materialet MDF. Dette gir sengen robust kvalitet, og du vil derfor kunne få glede av sengen i mange år fremover.

Sengen måler 212 cm i lengden og 187 cm i bredden. Sengens madrass måler 200 x 180 cm. Du kan benytte skumgummimadrass på ribbebunnen om ønskelig, eller gå for en springfjærmadrass. Husk at ribbebunn og madrass må kjøpes separat.

Det er Ellos Home som står bak himmelsengen Hanna. De siste årene har Ellos Home fått mye oppmerksomhet for sine lekre interiørdesign. Svenske Ellos ble opprettet allerede i 1947, og har siden den gang vært en populær leverandør av både interiør og klær.

Hva mener vi om Himmelseng Hanna?
Ellos Home sin Himmelseng Hanna er en nokså enkel himmelseng, men modellen fremstår også som svært tidsriktig og moderne. Dersom du drømmer om en himmelseng, men ikke ønsker «gammeldags» design, er Hanna et ypperlig alternativ.

Sett i forhold til pris får du her mye kvalitet for pengene. Den robuste sengen av gummitre passer inn på de fleste soverom, og gir brukeren stor grad av valgfrihet. Du kan velge både stoff til stativ og madrass etter eget ønske. Tilpass sengen etter egne krav.

Fordeler ved Himmelseng Hanna
🔴 Prisgunstig alternativ
🔴 Moderne design
🔴 Mulighet for å velge madrass og fasthet selv
🔴 Mulighet for å henge stoff over stativet (himmelseng)

Spesifikasjoner
🌀 Type seng: Rammemadrass
🌀 Dybde: 212 cm
🌀 Bredde: 187 cm
🌀 Fasthet: Myk/medium/fast (madrass kjøpes separat)
🌀 Funksjoner / tilpasninger: Stativ for oppheng av tekstil
🌀 Sengeramme: Gummitre og MDF
🌀 Farger: Mahognybeiset og black metall


Karup Design | Seng Peek – Seng med nattlampe

Karup Design - Seng Peek

.
Karup Design er en designer som kombinerer det beste fra skandinavisk design med japanske detaljer. Leverandøren er spesielt godt kjent for sine japanske futon-senger som er inspirert av minimalistisk, dansk design.

Design
Sengen Peek fra Karup Design er et perfekt eksempel på en futon-seng med elementer fra nordisk design. Futon kjennetegnes av sin lave gulvhøyde og enkle design. Denne lekre sengen er derfor utmerket for deg som ønsker å ligge lavt.

Designet skiller seg definitivt ut i mengden. Dette skyldes ikke bare den lave gulvhøyden, men også hullene i sengegavlen. Disse hullene er der for at du skal kunne feste lamper i sengegavlen. Det følger med to stilige lamper som kan festes på sengeryggen.

Sengen har også innebygget bokhylle bak sengegavlen. Sengen er derfor perfekt for alle som liker å lese på sengen. Her fås både belysning og oppbevaringsmuligheter.

Sengens brede ramme er utarbeidet av furu som er FSC-sertifisert. Rammen kan fås enten behandlet med sort lakk, eller i naturlig, ubehandlet tre.

Om Peek
Peek fra Karup Design er en minimalistisk og funksjonell seng. I all sin enkelthet leveres sengen med en praktisk sengegavl, lamper og en flat ramme. Sengen har med andre ord ingen innebygde fjæringer eller lignende.

Selv om sengen kanskje først og fremst appellerer til deg som er opptatt av design, kan du også se frem til komfortabel søvn med Peek. Du kan enkelt bytte ut den medfølgende madrassen dersom du har behov for større grad av demping og stabilitet.

Det følger med to lamper til Peek-sengen. Disse er produsert av plast og gummi, og leveres med EU-kontakt. Den tre meter lange ledningen er kledd med stoff, og er sort. Husk at du kan benytte LED27-pærer med maksimalt 4 W i lampene. Lyspærer følger ikke med.

Sengen finnes i tre ulike størrelser. Ønsker du en romslig dobbeltseng kan du gå for modellen som måler 200 x 180 cm. Husk at du også kan velge mellom to ulike fargevarianter.

Hva mener vi om Peek?
Peek fra Karup Design er en stilig og annerledes seng. Muligheten for å henge opp lamper i sengegavlen er en smart løsning mange lesehester vil sette pris på. Vi setter også pris på den innebygde og diskrete bokhyllen bak sengegavlen.

Denne sengen passer perfekt for deg som ønsker en stilig seng i japansk futon-stil. Den lave høyden på sengen gjør at den passer spesielt bra inn hos deg som foretrekker minimalistisk, nordisk design. Sengen kan imidlertid også skilte med god komfort.

Har du behov for kontinentalmadrass og springfjærer for mer avansert komfort, blir kanskje Peek i enkleste laget. Husk imidlertid på at du kan bytte ut madrassen om ønskelig.

Fordeler

 • Innovativt design
 • Innebygget bokhylle/nattbord
 • Mulighet for å henge opp lamper på sengegavl
Ulemper

 • Passer best for folk som vil ligge lavt
 • Ingen mulighet til å velge fasthet

Spesifikasjoner
🌀 Type seng: Rammemadrass
🌀 Dybde: 200 cm
🌀 Bredde: 140/160/180 cm
🌀 Fasthet: Medium
🌀 Funksjoner / tilpasninger: Innebygde lampeholdere og nattbord/bokhylle
🌀 Sengeramme: Furu
🌀 Farger: Naturlig furu eller svart


Lectus | Sengepakke Nice – Kontinentalseng

Lectus |Sengepakke Nice (fast eller medium)

.
Ønsker du en funksjonell og praktisk seng med kontinentalmadrass? Nice er en sengepakke fra Lectus som gir deg mange smarte muligheter. Sengen er utarbeidet i praktiske materialer, noe som sikrer enkel rengjøring og maksimal komfort.

Nice er spesielt egnet for brukere som liker en middels til fast seng, og kan fås i to ulike fasthetsgrader. Sengen har medfølgende gavl, 12 cm høye ben og kontinentalmadrass.

Design
Nice fra Lectus har et nokså enkelt og klassisk design. Sengen har imidlertid også lekre designelementer som gjør at sengen skiller seg ut i mengden. Vi kan for eksempel trekke frem de doble føttene av stål, som gir sengen et stilig preg.

Sengen har en medfølgende SQUARE-sengegavl som løfter sengens design ytterligere. Du kan få sengen i to ulike farger: Svart eller mørk grå.

Om Nice
Nice er en praktisk seng med trykkavlastende pocketfjæringer i sengens øverste del, mens den nedre delen har bunnfjæringer. De mange individuelle fjæringene sørger for optimal stabilitet, og sengen tilpasser seg kroppen din.

Du kan fint snu deg om natten uten at en eventuell parter forstyrres, takket være pocketfjæringene.

Denne svensk-produserte sengen har også innovative og pustende materialer. Madrassen holder seg tørr, luftig og behagelig – natten gjennom. Dette gir også redusert forekomst av midd og støv i sengen, og et sunnere sovemiljø.

Trekket kan enkelt tas av og vaskes på 40 grader ved behov.

Hva mener vi om Nice fra Lectus?
Nice er en funksjonell og behagelig seng som leveres med smarte muligheter. Sengen er lett å holde ren, takket være avtakbare trekk og innovative materialer.

Nice kan også skilte med høy grad av komfort, så vel som et lekkert og moderne design. Denne sengen passer utmerket selv for den kresne.

Fordeler ved Nice

🔴 Mulighet for å vaske trekk
🔴 Pustende materialer reduserer forekomst av midd og støv
🔴 Individuelle pocketfjæringer gjør at man kan snu seg uten å forstyrre partner
🔴 Stabil avlastning
🔴 Lekkert design

Spesifikasjoner
🌀 Type seng: Kontinentalseng
🌀 Dybde: 200 cm
🌀 Bredde: 180 cm
🌀 Fasthet: Fast eller medium
🌀 Funksjoner / tilpasninger: Individuelle pocketfjæringer, pustende materialer, smussavvisende og vaskbar
🌀 Sengeramme: Tre
🌀 Sengegavl mål: 120 x 110 cm
🌀 Ben: 12 cm
🌀 Farger: Mørk grå / svart


Det må være nok plass i sengen:

Der skal være plads i sengenDanske TV2 har på sin hjemmesiden gjort et intervju med fysioterapeut Mark Abildhauge, som forteller at det også er svært viktig at sengen ikke er for liten. Du sover bedre hvis du har rikelig med plass. Sengen bør minst være 90 cm bred og ha 20-30 cm luft i hver ende slik at du kan ligge helt strak.

Hvilken seng skal jeg velge?  

Det er viktig å forstå at det ikke finnes en seng som er best for alle. Den beste sengen for deg kommer an på hvilken kroppstype du har og hvilke krav du stiller til en seng.

Bedste seng

Alle kropper er ulike og har forskjellige behov. Dette må du ta høyde for når du velger ny seng. Vi håper at våre råd kan hjelpe å finne den beste modellen for dine behov.

Dersom du er kort og rund, har du mest sannsynlig bruk for en hardere madrass sammenlignet med en høy og slank kroppsfigur, som vil dra nytte av en mykere madrasstype.

Den danske avisen Politiken.dk har intervjuet kiropraktor Michael Randsøe som har mange års erfaring med rådgiving ved sengekjøp. Her gir han noen gode råd om noen av de viktigste elementene du bør være oppmerksom på.

Velg rett overmadrass:

Det er ikke nok å kun ha fokus på å finne riktig madrass; det er minst like viktig å finne en passende overmadrass. Det er overmadrassen som ligger øverst på sengen og kroppen din har kontakt med i løpet av natten. Derfor er det svært viktig at du velger en overmadrass som passer til din kroppstype.

Forbrukerliv.no anbefaler to forskjellige materialer i overmadrassen:

1: Lateks
Lateks er utvunnet fra gummitrær og skaper en overmadrass med god fasthet. Når du velger lateks får du en overmadrass som gir optimale forhold for en god nattesøvn. Du får god støtte fordi den er todimensjonal og samtidig svært trykkavlastende.

Lateks har også den fordelen at det både er allergivennlig og svært ventilerende, noe som betyr at materialet ikke blir påvirket av kroppsvarmen din. Dette gjør at en overmadrass av lateks er svært behagelig å sove på, også om sommeren.

2: Memory Skum
Memory skum justerer seg etter kroppens vekt og former seg etter den fasongen kroppen har, ved hjelp av kroppsvarme. Memory skum blir mykere når det blir varmet opp av kroppen, noe som tillater kroppen å synke litt ned i madrassen i de områdene med ekstra belastning, slik som ved hofter og skuldrer. Det gjør at man ligger i en mer fastlåst posisjon som gir svært god søvnkomfort for mange mennesker. Det blir anbefalt at folk med ryggproblemer bruker en memory skum overmadrass.

Med Memory skum får du altså en trykkavlastende overmadrass som gir avlasting ved hjelp av kroppsvarme, fordi den former seg etter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du roligere om natten og beveger deg mindre. Overmadrassen tilpasser seg kroppsstillingen din.


Feil seng kan forverre ryggproblemene:

For kort seng kan give rygproblemer

Politiken skriver at rundt hver 5. person sover i en seng som gjør ryggproblemene verre.

Selv om vi bruker ca. 26 år av livet i sengen, tenker vi likevel for lite på hvor viktig sengen faktisk er for at vi har det bra. Dersom vi ikke er oppmerksomme på å velge en seng som passer, kan det gå ut over både nattesøvn og helse – og spesielt ryggen.

Tom Bendix, som er professor i Danmark og leder for forskningsenheten ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, sier følgende til Politiken om hvor viktig det er å velge en god seng:

Det har en viss betydning, og det tyder ulike studier også på, selv om man må være forsiktig med å komme med svart/hvite utmeldinger når det kommer til ryggproblemer”

“Det er klart at en vanlig springfjærmadrass ikke varer evig, og selv om det kan være vanskelig å si noe definitivt om en slitt madrass har en betydning for folk med ryggproblemer, uten å ha gjennomført en større undersøkelse, er det noe som taler for at det kan forverre dårlige rygger”.

Kiropraktor Michael Randsøe sier til avisen:
»Sengen er det møbelet du bør stille størst krav til i hjemmet. Dersom du skal til å bygge rede, så prioriter sengen og sitt på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadelig å sitte på en gammel, slitt kasse som det er å sove i en billig, dårlig seng”

Dermed er det ingen tvil om at sengen faktisk spiller en stor rolle i livet vårt. Med den rette sengen kan du minske risikoen for ryggsmerter og oppleve en hverdag hvor du føler deg kvikk og uthvilt.

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Les også vår kontinentalseng og regulerbar seng testoversikt.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke beste senger anbefales?
Vi anbefaler blant annet Ekens Elegans, Jensen J2, Burnaby, Swanströms og Hilton Deluxe.
Hvilken fasthet skal sengen min ha?
Det er anbefalt at du skal velge en seng med medium fasthet hvis du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo er den faste madrassen ofte et bedre valg. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her kan det imidlertid være verdt å se etter en modell med ekstra mange fjærer for å få best mulig støtte.
Hvor mange timer søvn er optimalt?
Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.

 Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Burnaby – Justerbar kontinentalseng

BURNABY

Burnaby justerbar kontinentalseng er en seng som passer utmerket for alle som ønsker en regulerbar madrass. Leser du for eksempel mens du ligger i sengen, kan du med fordel justere ryggen opp med fjernkontrollen for økt komfort.

Burnaby er ikke bare justerbar, sengen er også veldig komfortabel. Sengen har en behagelig overmadrass med skum, som tilpasses kroppens konturer perfekt. Under denne overmadrassen finnes en springfjærmadrass.

Design

Burnaby har et enkelt og greit design. Sengen kan fås med sengegavl dersom du ønsker å gjøre sengen til et blikkfang på soverommet ditt. Den lekre sengegavlen har riller, slik at den får et unikt og spennende design.

Sengen fås kun i sort. Madrassene er dekorert med hvite striper på kantene, noe som gjør at sengen skiller seg litt ut. Sengen har lekre føtter av stål, og dette gjør utseendet nokså moderne og stilig.

Om Burnaby justerbar kontinentalseng

Burnaby justerbar kontinentalseng er et budsjettvennlig alternativ for alle som er på utkikk etter en regulerbar seng. Madrassen kan enkelt heves og senkes ved hjelp av en medfølgende fjernkontroll. Både rygg- og fotdelen kan reguleres.

Sengens overmadrass er fylt med skum som formes etter kroppen din. Under denne skummadrassen finnes en springfjærmadrass som sikrer at sengen får god stabilitet og demping. Vektfordelingen blir også god med denne løsningen.

Sengen har et svært slitesterkt og tykt stoff rundt både madrasser og ramme. Dette gjør Burnaby justerbar seng til en sengemodell som kan vare i mange år. Sengen har 20-års garanti, noe som tyder på at kvaliteten er meget god.

Spesifikasjoner
🌀 Type seng: Justerbar kontinentalseng
🌀 Høyde: 59 cm
🌀 Dybde: 200 cm
🌀 Bredde: 180 cm
🌀 Fasthet: Middels fast
🌀 Funksjoner / tilpasninger: Justerbar madrass
🌀 Sengeramme: Tre
🌀 Stoff: Polyester
🌀 Ben: 16 cm
🌀 Farger: Svart

Fordeler ved Burnaby justerbar kontinentalseng
🔴 Regulerbar rygg- og fotdel
🔴 Slitesterke materialer
🔴 Lang garanti
🔴 Behagelig

Hva mener vi om Burnaby justerbar seng?

Burnaby justerbar seng er kanskje ikke den mest spennende sengen vi har sett når det kommer til design, men helhetsinntrykket er likevel svært bra. Sengen er dessuten ikke den dyreste i sin kategori, og kan betraktes som et svært budsjettvennlig alternativ.

Sengen kan justeres, noe vi setter pris på. Det å lese på sengen går lekende lett når vi kan heve ryggen! Det er også positivt at sengen er laget av slitesterke materialer som varer lenge.

Denne sengen passer for deg som ønsker en rimelig og velfungerende justerbar seng. Husk at sengen kan fås med gavl!

Finn den billigste prisen på Burnaby justerbar ved å klikke her.


Ekens Elegans kontinentalseng

Ekens Elegans Kontinentalseng

Ekens Elegans er en kontinentalseng som leveres med høyt komfortnivå. Sengen har middels fasthet, noe som betyr at den passer for de fleste.

Sengen har bonellfjærer i den medfølgende springmadrassen, og denne kombineres med en behagelig overmadrass med skum.

Design

Ekens Elegans har et flott design. Sengen er nokså minimalistisk og enkel. Hverken sengegavl eller sengen i seg selv har noen spesielle mønster, former eller farger. Her får du en seng med rette linjer og klassisk, enkelt, nordisk design.

Du får Ekens Elegans i flere flotte farger. Fargene er forholdsvis nøytrale, og du kan velge mellom mørk blå, beige, grå og svart. Denne sengen passer spesielt godt inn på soverommet til deg som liker den nordiske og minimalistiske stilen.

Om Ekens Elegans

Ekens Elegans fås som en komplett sengepakke bestående av både sengebunn med ribber, springfjærmadrass og en behagelig overmadrass som inneholder skum.

Springfjærmadrassen inneholder bonellfjærer. I motsetning til pocketfjærer, sitter disse fjærene tett sammen slik at de hektes fast i hverandre. Med bonellfjærer sikrer sengen at vekten og trykket fra kroppen fordeles jevnt over madrassen.

Skum i overmadrassen gjør at madrassen former seg utmerket etter kroppens egne konturer. Dette gir deg ekstra behagelig liggekomfort.

Madrassen er behagelig, men uten avansert inndeling av komfortsoner. Til gjengjeld er sengen svært prisgunstig, og du får mye for pengene.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 21 cm (sengebunn)
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Middels fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: Uten komfortsoner
 •   Sengeramme: Sponplate
 •   Stoff: Polyester
 •   Høyde på gavl: 180 cm
 •   Ben: 14 cm, metallben
 •   Farger: Svart, beige, blå og grå

Fordeler ved Ekens Elegans

 •   Budsjettvennlig
 •   Behagelig
 •   Stilren og minimalistisk

Hva mener vi om Ekens Elegans?

Ekens Elegans er en tidsriktig og behagelig seng som passer for de aller fleste takket være den middels faste madrassen. Sengen har ikke avanserte komfortsoner, noe mange andre kontinentalsenger har. Samtidig føles sengen både behagelig og god!

Er du ute etter et budsjettvennlig alternativ til langt dyrere modeller, er Ekens Elegans et godt valg. Du får mye for pengene, og sengen har komfortable bonellfjærer og en herlig overmadrass med skum.

Sengen scorer også høyt når det kommer til design. De rette og rene flatene gir sengen et svært moderne preg, og du kan i tillegg velge mellom flere spennende farger. Enten du velger en svart, beige, grå eller blå modell, får du en nøytral og fin seng.

Bestill Ekens Elegans dersom du ønsker en kontinentalseng som yter høy komfort uten at den koster for mye. Med denne sengen kan du se frem til behagelig søvn i mange år fremover.

Finn den billigste prisen på Ekens Elegans ved å klikke her.


Jensen Beds J2 Limited kontinentalseng

Jensen Beds J2 Limited

Er du på utkikk etter en komfortabel kontinentalseng som byr på ergonomiske soner? Jensen er blant landets mest prominente sengeprodusenter, og står blant annet bak kontinentalsengen J2.

Med J2 Limited kontinentalseng får du hele fem komfortsoner. Sengen har opptil tre ulike pocketfjær-systemer i de ulike områdene av madrassen, slik at alle deler av kroppen din får tilpasset støtte og komfort.

Design

Jensen Beds J2 Limited kontinentalseng har et flott og nøytralt utseende. Sengens glatte overflater uten knapper, mønster og lignende gir modellen et rent og minimalistisk design.

Den norskproduserte sengen er utvilsomt designet for alle som elsker nordisk design, og har et naturlig og lekkert preg. Du kan velge mellom tre flotte farger: Beige, svart og grå.

Om Jensen Beds J2 Limited kontinentalseng

Når du skal finne beste seng for akkurat deg, gjelder det blant annet å tenke på dine behov til fasthet. Jensen Beds J2 kan fås i ulike grader av fasthet (myk, fast eller noe midt imellom), slik at alle finner noe som passer sine preferanser.

Sengen har også smarte pocketfjærer som «arbeider» individuelt. De enkelte fjæringene kan bevege seg fritt, og helt uavhengig av hverandre. Dette gir ekstra komfort og fleksibilitet, og ikke minst – stabilitet.

Sengens overmadrass er 8 cm tykk, og ligger oppå den behagelige pocketfjæring-madrassen. Sistnevnte benytter Jensen sitt egenutviklede sonesystem. Både rygg, skuldre og øvrige deler av kroppen får skreddersydd støtte og avlastning.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 43 cm (uten føtter)
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 160 eller 180 cm
 •   Fasthet: Fast, middels eller myk
 •   Funksjoner / tilpasninger: 5 separate komfortsoner
 •   Sengeramme: Tre og stål
 •   Stoff: Lyocell
 •   Ben: Tre
 •   Farger: Svart, beige og grå

Fordeler ved Ekens Elegans

 •   Fem komfortsoner
 •   Norskprodusert
 •   Behagelig og avlastende
 •   Flott design i flere mulige farger

Hva mener vi om Ekens Elegans?

Ekens Elegans er utvilsomt en god seng. Dette kan være markedets beste seng for deg som har behov for høyt komfortnivå og elegant design til en god pris. Sengen gir god avlastning til både nakke og rygg, og gjør at du kanskje våkner mer uthvilt enn ellers.

Med Ekens Elegans får du også fem komfortsoner som er tilpasset ulike deler av kroppen din. Dette gjør sengen ekstra komfortabel, enten du foretrekker å sove i rygg-, mage- eller sideleie.

Vi mener Ekens Elegans er en svært god kontinentalseng som bør passe alle kravstore forbrukere. Her får du det beste av både kvalitet, design og komfort.

Finn den billigste prisen på Jensen Beds J2 ved å klikke her.


Scandinavian Choice Chilla kontinentalseng

Scandinavian Choice Chilla Kontinentalsäng

Chilla er en lekker kontinentalseng fra Scandinavian Choice, og leveres i et stilrent og enkelt design med ensfargede flater uten mønster eller knapper. Det er mulig å få en sengegavl med nakkeputer til sengen, men dette må kjøpes separat.

Sengen har en springfjærmadrass som inneholder en rekke bonellfjærer. Disse fjæringene er hektet sammen for å gi en jevnest mulig fordeling av trykk. Overmadrassen inneholder skum som tilpasses kroppen din perfekt.

Design

Scandinavian Choice har her laget en kontinentalseng med et klassisk skandinavisk design. Sengen har et minimalistisk uttrykk med enkle, ensfargede flater. Dette gjelder også sengegavlen som kan kjøpes utenom som ekstrautstyr.

Du får Chilla kontinentalseng i mange fine og nøytrale farger. Både grå, svart, beige og lys grå er tilgjengelig. Derfor er det enkelt å finne en variant som passer inn på nettopp ditt soverom, enten du liker mørke eller lyse farger.

Om Chilla kontinentalseng

Chilla kontinentalseng har en overmadrass som inneholder behagelig skum. Denne madrassen har gode pusteegenskaper og sørger for at fukt effektivt transporteres unna kroppen din. Dette sikrer tørr og behagelig søvn.

Sengen har også en springfjærmadrass. Denne er lokalisert under overmadrassen, og sørger for å gi god vektfordeling takket være bonellfjærer. Sengen oppleves behagelig og middels fast under bruk.

Chilla kontinentalseng har en robust sengeramme laget av spon, og alle deler av sengen (unntatt føttene) er trukket i et lekkert polyester-materiale. Føttene til sengen er laget av massivt tre.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 58 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Middels fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: Bonellfjærer
 •   Sengeramme: Sponplate
 •   Stoff: Polyester
 •   Ben: Massivt tre
 •   Farger: Beige, svart, lys grå og blå

Fordeler ved Chilla kontinentalseng

 •   Minimalistisk design
 •   Mulighet for ekstrautstyr som sengegavl
 •   Behagelige bonellfjærer
 •   Jevn vektfordeling

Hva mener vi om Chilla kontinentalseng?

Chilla kontinentalseng er en flott seng som er velegnet for alle som ønsker jevn fordeling og støtte av kroppsvekten. Sengen har kanskje ikke avanserte komfortsoner, men føles både støttende og komfortabel for hele kroppen.

Sengen har også robust kvalitet takket være føtter av hardtre og et slitesterkt stoff av polyester. Denne sengen kan du få glede av i mange år. Vedlikehold av sengen er også uproblematisk, da sengen kan renses med standard tekstilrengjøring.

Denne sengen har også et veldig flott design. Designet treffer bredt, og alle som er på jakt etter en enkel og litt minimalistisk seng vil kunne få stor glede av det nøytrale utseendet til Chilla.

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Chilla ved å klikke her.


Scandinavian Choice Romance Lyx dobbeltseng

Scandinavian Choice Romance

Romance Lyx er en flott dobbeltseng fra Scandinavian Choice som kjennetegnes av sitt behagelige og myke design. Sengemodellen er relativt prisgunstig, og du får derfor mye komfort og design for pengene.

Kontinentalsengen Romance Lyx består av en rammemadrass, springfjærmadrass og overmadrass. Dette sørger for at du får høyest mulig grad av komfort, enten du vil sove på rygg, mage eller på siden.

Design

Romance Lyx oser luksus med sine myke linjer. Selve sengen har et stilrent og elegant design med stoffkledde madrasser. Det er mulig å kjøpe en tilhørende sengegavl utenom (dette er ekstrautstyr), og denne forsterker det luksuriøse uttrykket ytterligere.

Sengegavlen har knapper og et behagelig utseende. Stoffet sengen er trukket i oser også av luksus og kvalitet, og kan fås i flere ulike farger. Du kan velge mellom mørk blå, svart, beige og grå. Disse lekre fargene passer inn på ethvert soveværelse.

Om Romance Lyx

Romance Lyx gar en behagelig og sensitiv overmadrass som former seg effektivt etter kroppen takket være polyesterskum med elastiske kvaliteter. Overmadrassen sikrer kroppen din god støtte og velbehag natten gjennom.

Under overmadrassen er det en springfjærmadrass. Denne er vendbar, og inneholder varmebehandlede pocketfjærer. Det finnes 250 pocketfjærer per m2, noe som er en god tetthet. Fjærene beveges individuelt for å gi en fleksibel og behagelig soveopplevelse.

Nederst finner vi rammemadrassen. Denne inneholder 115 pocketfjærer per m2, noe som sikrer ytterligere stabilitet og komfort. Hele kroppen får god trykkavlastning, og kroppsvekten fordeles jevnt. Madrassene er plassert på en skjøtet treramme.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 60 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Middels fasthet
 •   Funksjoner / tilpasninger: Mulighet for sengegavl
 •   Sengeramme: Fingerskjøtet treramme
 •   Stoff: Polyester
 •   Ben: Treramme
 •   Farger: Beige, grå, svart og mørk blå

Fordeler ved Romance Lyx

 •   Prisgunstig
 •   Luksuriøst design
 •   Behagelig og med god trykkavlastning

Hva mener vi om Romance Lyx?

Romance Lyx er en kontinentalseng som oser av både eleganse og luksus. Sengen preges av myke linjer og få detaljer. Vil du gjøre atmosfæren på soverommet ekstra luksuriøs, kan du også kjøpe en tilhørende sengegavl med påsydde knapper.

Sengen har behagelige pocketfjærer som belastes individuelt. Disse finnes i både rammemadrass og springfjærmadrass, og gir deg god trykkavlastning. Overmadrassen er også komfortabel, og inneholder sensitivt skum som former seg etter kroppens konturer.

Vi mener Romance Lyx er markedets kanskje beste seng for deg som ønsker en optimal sammensetning av prisnivå, komfort og design. Kjøp Romance Lyx om du ønsker en seng med romantisk og luksuriøst preg.

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Romance Lyx ved å klikke her.


Celine kontinentalseng – med ulike fasthetsgrader

Celine kontinentalseng

Celine kontinentalseng er en luksuriøs og behagelig dobbeltseng med kontinentalmadrasser. Disse madrassene sikrer deg best mulig komfort natten gjennom. Overmadrassen inneholder behagelig Memory-skum, mens springfjærmadrassen har bonellfjærer.

Sengen kan fås med en sengegavl dersom du ønsker at den skal være et blikkfang på soveværelset. Sengegavlen må kjøpes utenom, og har et lekkert design med knapper. Dette gir den et mykt og svært luksuriøst utseende.

Design

Celine er en kontinentalseng som oser av luksus og velvære. Det behagelige og myke designet gjør sengen innbydende, og du får nesten følelsen av å ligge på en sky. Sengen passer ypperlig for deg som foretrekker den klassiske stilen.

Sengen kan fås i iøynefallende farger som knall rosa, noe som passer fint for deg som ønsker et møbel med attityde. Du kan imidlertid også få sengen i med nedtonede farger som beige og sort, eller grå. Du kan velge om sengen skal ha føtter av tre eller metall.

Om Celine kontinentalseng

Celine kontinentalseng har en behagelig overmadrass med lateks-kjerne og Memory-skum. Dette gjør sengen svært behagelig å ligge på, og madrassen oppleves som både pustende og luftig. Samtidig gir den god støtte og avlastning der det trengs.

Sengen har også en mellommadrass med springfjærer. Du kan velge mellom bonellfjærer og pocketfjærer. Førstnevnte sikrer at trykket fordeles jevnt utover hele madrassen, slik at følelsen av å sveve på en sky oppnås. Pocketfjærer gir best avlastning.

Springfjærmadrassen har syv ulike komfortsoner, slik at alle kroppsdeler får tilpasset avlastning. Du kan velge fasthet på madrassene selv, enten du foretrekker fast, myk eller middels fast komfort. Dette gjør Celine kontinentalseng til et godt valg for folk flest.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde:  120 cm med sengegavl
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Myk, middels eller fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: Bonellfjærer eller pocketfjærer. Syv komfortsoner.
 •   Sengeramme: Tre
 •   Stoff: Fløyel (Sigtuna 2)
 •   Ben: Tre eller stål, 15 cm
 •   Farger: Rosa, svart, beige og grå

Fordeler ved Celine kontinentalseng

 •   Behagelig Memory-overmadrass
 •   Spennende utvalg av farger
 •   Bonellfjærer for jevn vektfordeling
 •   Valgmuligheter når det kommer til fjæringssystem og fasthet

Hva mener vi om Celine kontinentalseng?

Celine kontinentalseng er en seng som passer til absolutt alle – i hvert fall alle som verdsetter et luksuriøst design. Siden du selv kan velge farge, grad av fasthet og fjæringssystem, kan sengen tilpasses egne behov.

Velg gjerne en sengegavl som ekstrautstyr dersom du vil at sengen skal være et ekte blikkfang på soverommet ditt.

Finn den billigste prisen på Celine kontinentalseng ved å klikke her.


Swanströms justerbar kontinentalseng

Swanströms

Noen ganger ønsker man en kontinentalseng med det lille ekstra. For eksempel en seng som gir mulighet for justering av madrassen ved behov. Swanströms er en kontinentalseng som enkelt kan justeres, slik at du kan løfte ryggen opp i sittende stilling.

En justerbar seng er for eksempel perfekt for deg som liker å lese bøker på sengen. Swanströms kan også skilte med høyt komfortnivå, takket være én overmadrass, én springfjærmadrass og én rammemadrass.

Design

Swanströms har et svært enkelt og elegant design. Sengen er ganske nøytral utseendemessig, og designerne har ikke tatt noen store krumspring når de tegnet modellen. Her får du en seng med rette linjer og nøytrale flater.

Det minimalistiske designet verdsettes av mange, og da kanskje spesielt deg som er opptatt av nordisk design og enkle løsninger. Sengen fås i mørk grå eller svart.

Om Swanströms justerbar kontinentalseng

Swanströms justerbar kontinentalseng er en komfortabel seng som er middels fast. Dette skyldes blant annet den behagelige og sensitive overmadrassen som inneholder skum. Under denne madrassen finnes en springfjærmadrass med pocketfjærer.

Overmadrassen har også et pustende materiale øverst, slik at sengen føles behagelig og tørr, selv på varme netter.

Pocketfjærer har den egenskapen at de kan beveges uavhengig av hverandre, siden hver fjæring er pakket inn i en «pose». Dette gir ekstra fleksibel og god komfort til deg som bruker. Også rammemadrassen inneholder pocketfjærer, for optimalt velbehag.

Sengens rammemadrass har en sponplate i bunnen, mens selve rammen er laget av massivt tre. Dette gjør sengen både robust og stabil.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Justerbar kontinentalseng
 •   Høyde: 50 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Middels fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: 7 komfortsoner, justerbar madrass
 •   Sengeramme: Tre
 •   Stoff: Polyester
 •   Ben: Stål
 •   Farger: Mørk grå, sort

Fordeler ved Swanströms justerbar kontinentalseng

 •   Fleksibel komfort
 •   Pustende overmadrass
 •   Justerbar madrass
 •   Enkelt og elegant design

Hva mener vi om Swanströms justerbar kontinentalseng?

Swanströms justerbar kontinentalseng er en flott seng som også føles svært behagelig. Dette skyldes først og fremst de smarte pocketfjærene som gjør både ramme- og springfjærmadrass svært stabil og fleksibel.

Overmadrassen føles også veldig behagelig, og vi tror sengen vil passe ypperlig til alle som setter pris på middels fast komfort. Sengen har dessuten syv komfortsoner, noe som gjør at alle deler av kroppen får optimal avlastning.

Denne sengen appellerer kanskje først og fremst til deg som liker et enkelt og rent design uten for mange detaljer. Sengen er likevel så behagelig at alle kan få glede av den.

Finn den billigste prisen på Swanströms justerbar kontinentalseng ved å klikke her.


WeGot Stamford kontinentalseng

WeGot Stamford Kontinentalseng

WeGot Stamford er en deilig og behagelig kontinentalseng som kan skilte med både komfort og et lekkert design. Denne flotte og luksuriøse sengen er trukket i et behagelig stoff som minner om fløyel, og gjør det enkelt å drømme seg bort.

Stamford er en seng som er skreddersydd for deg som ønsker litt luksus i hverdagen. De behagelige kontinentalmadrassene tilpasser seg kroppens fasong og vekt, slik at du får optimal støtte uansett sovestilling.

Design

WeGot Stamford har et veldig klassisk og luksuriøst design. Både hodegavl og fotenden på sengen er dekorert med en rekke knapper som er trykket inn i stoffet. Dette gir sengen et mykt og behagelig uttrykk.

Sengen er trukket i et behagelig fløyelsstoff som gjør den ekstra behagelig. Både fotende, madrasser og hodegavl er trukket i det samme stoffet. Sengens føtter er laget av metall, noe som kler resten av designet bra.

Om WeGot Stamford

WeGot Stamford har en deilig og fast overmadrass som er fylt med skum. Denne gir ikke like mye etter for vekten din som en myk overmadrass, slik at du får fast og behagelig liggekomfort.

Sengen har også en springfjærmadrass. Her finnes det fjærer som sørger for at sengen blir passelig fleksibel og avlastende. Nederst på sengen finnes en ramme av tre, og sengens føtter er festet til denne rammen.

Alt i alt er WeGot Stamford en svært behagelig seng. Bonellfjærer i springfjærmadrassen gjør at sengen føles veldig fleksibel og komfortabel, samtidig som den er fast.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 115 cm (med sengegavl)
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: Bonellfjærer
 •   Sengeramme: Massivt tre
 •   Stoff: Fløyel
 •   Høyde på gavl: 115 cm
 •   Ben: Metall
 •   Farger: Sort, hvit, grå

Fordeler ved WeGot Stamford

 •   Klassisk og luksuriøst design
 •   Fast komfort
 •   God avlastning

Hva mener vi om WeGot Stamford?

Vi mener at WeGot Stamford er et godt valg for deg som er på jakt etter en behagelig og luksuriøs kontinentalseng. Denne sengen vil utvilsomt skape en mer luksuriøs atmosfære på soverommet ditt, mye takket være den flotte sengegavlen.

Med bonellfjærer i sengens springfjærmadrass får sengen også en passelig mengde fleksibilitet, selv om sengen føles fast. Rammen av massivt tre gjør modellen robust og tålelig, på tross av det myke og luksuriøse utseendet.

Sengen passer inn både på moderne og mer tradisjonelle soverom. Elementer som føtter av stål gir nemlig den ellers så klassiske sengen et moderne preg.

Finn den billigste prisen på WeGot Stamford ved å klikke her.


Hilton Deluxe kontinentalseng

Hilton Lyx Kontinentalseng

En luksuriøs seng skal ikke bare se bra ut – den skal også føles bra, og være laget av materialer som utstråler kvalitet og slitestyrke. Akkurat dette har Hilton Deluxe kontinentalseng.

Hilton Deluxe er en lekker kontinentalseng som gir deg det beste innen både komfort og design. Samtidig er sengen laget av robuste og tålelige materialer, noe som betyr at du kan få glede av sengen i lang tid fremover.

Design

Hilton Deluxe utstråler luksus og kompromissløs eleganse som den er, men du kan også matche med en tilhørende sengegavl om ønskelig. Sengegavlen har tilhørende nakkeputer, slik at sengen får et enda mer forseggjort preg.

Sengen kan matches med føtter av bjørk, metall, eik eller en bred sengesokkel. Du kan derfor finne et design som passer inn på akkurat ditt soverom. Du kan dessuten velge mellom mange spennende farger på selve sengen, som rød, beige, sort, hvit og blå.

Om Hilton Deluxe

Hilton Deluxe er en seng som kan fås med overmadrass av enten polyeter eller lateks. Lateks er et pustende materiale, og passer bra for deg som ønsker tørr og behagelig nattesøvn. Lateks leder overskuddsvarmen bort svært effektivt.

Polyeter-overmadrassen passer fint til deg som ønsker en trykkavlastende effekt med mye elastisitet.

Sengens midterste madrass er en springfjærmadrass med pocketfjærer. Sengen har hele 260 pocketfjærer per m2, noe som gir god trykkavlastning. Denne vendbare madrassen har to ulike fastheter. Den ene siden er middels fast, mens den andre er fast.

Rammemadrassen har litt stive bonellfjærer, noe som gjør sengen litt fastere enn gjennomsnittet. Sengen passer sånn sett ypperlig til middels tunge personer i vektklassen 55–95 kg. Sengen har fem komfortsoner, slik at alle deler av kroppen avlastes tilstrekkelig.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 61 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Middels fast / fast (vendbar madrass)
 •   Funksjoner / tilpasninger: Fem komfortsoner, valgfri overmadrass, valgfri fasthet
 •   Sengeramme: Tre
 •   Stoff: Slitesterkt tekstil
 •   Ben: 15 cm
 •   Farger: Blå, hvit, sort, beige og rød

Fordeler ved Hilton Deluxe seng

 •       Velg fasthet selv
 •       Valgfri overmadrass (polyeter eller lateks)
 •       Fem komfortsoner
 •       Luksuriøst design

Hva mener vi om Hilton Deluxe kontinentalseng?

Hilton Deluxe er virkelig en luksuriøs kontinentalseng. Dette gjelder ikke bare designet, men også sengens komfortnivå og kvalitet. Her kan du dessuten velge fasthet selv, siden den vendbare madrassen kan gi enten middels eller høy fasthet.

Sengen kan også fås med valgfri overmadrass. Enten du velger lateks eller polyeter, kan du se frem til herlig nattesøvn. Med fem komfortsoner får hele kroppen din den avlastningen den trenger.

Finn den billigste prisen på Hilton Deluxe kontinentalseng ved å klikke her.


Horovitz dobbeltseng

HOROVITZ

I jakten på markedets beste seng vil du komme over mange valgmuligheter. Kanskje du er blant dem som foretrekker et naturlig og litt rustikt utseende på sengen din? Da er kanskje sengemodellen Horovitz noe for deg.

Horovitz er konstruert i nydelig naturtre, og har en flott og naturlig farge av mørkt treverk. Sengen gir landlige assosiasjoner, og er perfekt for deg som ønsker å ta naturen inn på soveværelset.

Design

Horovitz er en seng som kan by på et spennende og litt rustikt utseende. Både sengegavl, sengeramme og føtter er nemlig laget av det samme, flotte trematerialet.

Sengegavlen har skråstilte planker i hver sin retning fra midten. Treverket er mørkbeiset slik at det får et litt «gammelt» utseende. Dette gjør Horovitz til en helt unik og svært flott seng.

Om Horovitz dobbeltseng

Horovitz er en helt enkel dobbeltseng. Du kjøper kun selve sengerammen, føttene og gavlen. Madrassen må kjøpes utenom, noe som kanskje er en fordel. Da kan du nemlig finne en madrass som er skreddersydd for nettopp deg.

Sengen har en ribbebunn nederst. Du kan plassere en springfjærmadrass i sengerammen oppå ribbebunnen. Legg gjerne en overmadrass på toppen for maksimal komfort. Sengen tåler brukere opptil 240 kg, og er en nokså robust seng.

Sengen rommer en standard dobbel overmadrass på 200 x 180 cm, og eventuelt to stk. springfjærmadrasser på henholdsvis 90 x 200 cm hver.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Dobbeltseng
 •   Høyde: 106 cm (med gavl)
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: (Madrass ikke inkludert)
 •   Funksjoner / tilpasninger: –
 •   Sengeramme: Tre
 •   Stoff: –
 •   Høyde på gavl: 106 cm
 •   Ben: 20 cm
 •   Farger: Naturlig tre

Fordeler ved Horovitz dobbeltseng

 •   Rustikt og naturlig design
 •   Budsjettvennlig
 •   Velg madrass etter eget ønske (ikke inkludert)

Hva mener vi om Horovitz dobbeltseng?

Horovitz er en av testens aller lekreste senger, etter vår mening. Denne flotte sengen har et lekkert og naturlig design som appellerer til mange av oss. Med denne sengen på soverommet bidrar du til å skape en naturlig og behagelig atmosfære.

Sengen er også et budsjettvennlig alternativ til mange andre senger. Du kan selv velge hva slags madrass du ønsker å plassere i sengerammen, noe som på mange måter er et stort pluss.

Kjøp Horovitz dersom du føler at moderne senger og kunstige materialer ikke er noe for deg. Dette er en seng som er perfekt for alle som ønsker å komme i ett med naturen.

Finn den billigste prisen på Horovitz dobbeltseng ved å klikke her.


Jensen Prestige kontinentalseng

Jensen Prestige

Leter du etter Norges beste seng? Da er Jensen Prestige kontinentalseng verdt å sjekke ut. Dette er en kvalitetsseng fra den norske sengeprodusenten Jensen, og leveres med materialer av høyeste kvalitet.

Sengen har blant annet Jensens Originale Sonesystem, pocketfjæringer, tredobbelt fjæringssystem og ekstra tilpasninger for skuldrene dine. Hele kroppen vil ganske enkelt får optimal komfort og avlastning med det avanserte komfortsone-systemet.

Design

Jensen Prestige er ikke bare funksjonell og av høy kvalitet. Sengen har også et rålekkert design. Designet er svært elegant, i all sin enkelthet. Du kan selv bestemme det endelige designet til en viss grad, siden både farge, sengeføtter, gavl og lignende er valgfritt.

Når det gjelder farger finner du et bredt utvalg for denne sengemodellen. Det finnes for eksempel fire ulike nyanser og teksturer av fargen beige, og det samme gjelder sort. Du finner også to ulike farger/teksturer med fargen grå.

Sengen har alt i alt et lekkert, minimalistisk og luksuriøst design. Både tekstiler og andre materialer oser av kvalitet, noe Jensen er kjent for å levere.

Om Jensen Prestige kontinentalseng

Jensen Prestige kontinentalseng leveres blant annet med Aloy 2.0-pocketfjæringer. Disse fjæringene er tilpasset kroppen din, og har blant annet en ekstra stor og myk sone for skuldrene. Sonesystemet inkluderer også en smart korsryggstøtte.

Pocketfjæringene i Jensen Prestige sørger for stabil og god komfort, og du vil ikke bli forstyrret av sidebevegelser under søvnen. Den hele liggeflaten gjør dessuten at du slipper den irriterende kanten i midten (som mange senger har).

Fasthetsgraden kan du selv bestemme. Madrassen kan fås både myk, middels fast, fast og ekstra fast. Med trippelt fjæringssystem gir sengen deg også svært god avlastning.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 69 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Fasthet: Myk, middels fast, fast eller ekstra fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: Jensen Originale Sonesystem, hel liggeflate uten kanter
 •   Sengeramme: Tre
 •   Stoff: Eksklusivt Beaulieu-tekstil
 •   Ben: Valgfrie føtter
 •   Farger: Lys beige, mørk beige, mørk blå, sort, grå ++

Fordeler ved Jensen Prestige kontinentalseng

 •   Kvalitetsmaterialer
 •   Smart komfortsone-system med spesialtilpasset skulder- og korsrygg-sone
 •   Lekkert og elegant design

Hva mener vi om Jensen Prestige?

Jensen Prestige er en luksuriøs og brukervennlig kontinentalseng som er tilpasset deg med ekstra store krav til komfort og design. Sengen har et behagelig sonesystem med ekstra tilpasninger for både rygg og skuldre, noe mange vil sette pris på.

Sengens design kan også justeres etter eget ønske, med mange lekre farger og teksturer å velge mellom. Du kan også velge gavl og føtter til sengen etter eget ønske. Denne sengen vil neppe skuffe deg!


Sängfabriken | Julia Medium – justerbar seng

Liker du å lese på sengen? Da er kanskje en justerbar seng noe for deg. Med sengemodellen Julia fra svenske Sängfabriken kan du enkelt justere sengen etter eget ønske. Du kan for eksempel heve ryggen om du ønsker sittende stilling i sengen.

Julia er en justerbar seng med kontinentalmadrass for optimal komfort. Motoren er sterk og stillegående, slik at du fint kan heve og senke ryggen uten å vekke en eventuell partner. Madrassen følger kroppens konturer for høy grad av komfort.

Design

Julia har et lekkert og nokså enkelt design. Sengen fås i farger som beige, og designet kan fint implementeres på de fleste soverom. Den justerbare sengen har rette linjer og er uten forstyrrende elementer utseendemessig.

Sengens ytre er laget av polyester, noe som gir den et pent og enkelt design. Føttene er laget av børstet aluminium, og løfter sengen 19 cm over gulvet.

Om Julia Medium

Julia er en smart kontinentalseng med optimal komfort og trykkavlastning. Madrassen har fem ulike soner, slik at ulike deler av kroppen får tilpasset komfort og avlastning.

Sengen har en medfølgende hodegavl som er laget for hånd, og denne er dekorert med diskrete knapper.

Du kan heve både føtter og rygg på sengen ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Denne er trådløs.

Overmadrassen er vattert, og inneholder både kaldskum og mikrofiber. Springfjærene er 15 cm høye og er av typen pocketfjæringer.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 58 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 90, 120, 160 eller 180 cm
 •   Fasthet: Medium, medium/fast, fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: 5 komfortsoner, justerbar
 •   Sengegavl: 135 cm
 •   Ben: 19 cm
 •   Farger: Beige, lys grå, mørk grå, blå, vinrød og sort

Fordeler

 •   Justerbar rygg
 •   Komfortabel
 •   Stilig design

Hva mener vi om sengen Julia?

Julia er en flott kontinentalseng som passer for deg som ønsker det lille ekstra. Med mulighet for å justere madrassen kan du oppnå økt komfort. Dette kombineres med en behagelig kontinentalmadrass med fem komfortsoner.

Denne sengen har også et lekkert design, og har en medfølgende hodegavl med håndsydde knapper.


Sängfabriken | Royal Velvet kontinentalseng

Royal Velvet er blant de mest eksklusive modellene fra svenske Sängfabriken, og er produsert for hånd av anerkjente håndverkere. Denne sengemodellen kan ikke bare skilte med høy kvalitet til en tiltalende pris, men også svært god komfort.

Royal Velvet er først og fremst designet for deg som er på jakt etter en klassisk kontinentalseng med god demping og fast komfort.

Design

Kontinentalsengen Royal Velvet har et lekkert og enkelt design, og fås i en rekke ulike farger. Modellen kan fås i både lys grå, beige, gammelrosa, brun, svart, marineblå, grønn og mørk grå. Du kan til og med velge en sprek farge som sjøgrønn.

Sengen leveres med en tykk og håndquiltet sengegavl, noe som tilfører modellen et klassisk preg. Det klassiske designet forsterkes også av de champagne-fargede føttene av børstet aluminium.

Med mange farger å velge blant, er sjansen stor for at du finner en modell som passer perfekt inn på akkurat ditt soverom.

Om Royal Velvet

Sengen Royal Velvet gir brukeren høyt komfortnivå takket være det doble fjæringssystemet. Madrassene har en rekke individuelle fjæringer, noe som sikrer god støtte enten du ligger på rygg, side eller mage. Fjæringssystemet gir dessuten god stabilitet og avlastning.

Sengens høye stabilitetsnivå skyldes blant annet at kantene har forsterkninger av kaldskum. Denne sengemodellen kan også vise til syv ulike komfortsoner, noe som sikrer optimal komfort for både hode, skuldre, hofter og knær.

Royal Velvet består av to senger (eller kassetter), som er skjøtet sammen med et felles trekk. Ligger du i midten av sengene kan du kjenne skjøten, noe som trekker litt ned for enkelte.

Den vatterte overmadrassen av fibervatt og lateks er likevel såpass tykk at skjøten ikke bør være noe stort problem.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Kontinentalseng
 •   Høyde: 73 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 120 cm
 •   Fasthet: Fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: 7 komfortsoner
 •   Sengeramme: Furu
 •   Stoff: Polyester
 •   Høyde på gavl: 135 cm
 •   Tykkelse på gavl: 13 cm
 •   Ben: 12 cm
 •   Farger: Lys grå, beige, gammelrosa, brun, svart, marineblå, grønn, sjøgrønn og mørk grå

Fordeler ved Royal Velvet

 •   Klassisk design
 •   7 komfortsoner
 •   Håndverk
 •   Pocket-fjæring sikrer god demping og avlastning
 •   Høy stabilitet

Hva mener vi om Royal Velvet?

Royal Velvet er en kontinentalseng som appellerer til de fleste med sitt klassiske design. Foruten en skjøte som kan kjennes av sensitive brukere, er dette en svært komfortabel og prisvennlig modell.

Om du ønsker mye seng for pengene og syv ulike komfortsoner, kan Royal Velvet absolutt anbefales.


Cozy Collection | Storm Velvet rammemadrass

Drømmer du om en kontinentalseng, men føler at denne type sengemodeller er litt for dyre? Da er kanskje Storm Velvet fra Cozy Collection verdt å sjekke ut. Dette er en klassisk seng med rammemadrass, men den kan skilte med samme komfort som en kontinentalseng.

Sengen har et dobbel fjæringssystem – på lik linje med de fleste kontinentalsenger. Dermed kan brukeren se frem til en behagelig soveopplevelse til en meget behagelig pris.

Design

Storm Velvet fra Cozy Collection har et enkelt og klassisk design. Selve sengen er uten forstyrrende detaljer. Samtidig gir den lekre sengegavlen i quilt sengen et luksuriøst utseende.

Det er også verdt å trekke frem at Storm Velvet fås seks ulike farger. Dette gjør at alle og enhver burde finne en modell som passer inn i hjemmet sitt. Du kan velge mellom lekne farger som sjøgrønn eller rosa, eller gå for et nøytralt utseende i sort, beige eller grått.

Sengens føtter er av aluminium og sikrer at sengen får en komfortabel høyde på 51 cm totalt.

Om Storm Velvet

Storm Velvet leveres med rammemadrass, men minner aller mest om en kontinentalseng. Med fem spesialtilpassede soner for ulike deler av kroppen, vil du dessuten oppleve høy grad av komfort. Sengen passer deg enten du sover på siden, ryggen eller magen.

Sengen har én tykk nedre del, samt en overmadrass med tykkelse på 9 cm. Overmadrassens polyester og mikrofibervatt gir deg komfortabel søvn, natt etter natt. Den nedre delen har bonellfjærer på 10 cm, samt pocketfjæringer på 15 cm.

Når du kjøper denne smarte sengemodellen vil gavlen være inkludert i prisen. Leverandøren vil tilpasse gavlen og dens knapper basert på sengens bredde.

Spesifikasjoner

 •   Type seng: Rammemadrass
 •   Høyde: 51 cm
 •   Dybde: 200 cm
 •   Bredde: 105 cm
 •   Fasthet: Medium/fast
 •   Funksjoner / tilpasninger: 5 komfortsoner
 •   Sengeramme: Furu
 •   Stoff: Polyester
 •   Høyde på gavl: 125 cm eksklusivt ben (høyden tilpasses)
 •   Tykkelse på gavl: 13 cm
 •   Ben: 12 cm
 •   Farger: Grønn, beige, rosa, grå +

Fordeler ved Storm Velvet

 •   Klassisk design
 •   5 komfortsoner
 •   Budsjettvennlig alternativ til kontinentalseng
 •   Pocket-fjæring sikrer god avlastning
 •   Mange fargevalg
 •   Fås i fast og medium

Hva mener vi om Storm Velvet?

Storm Velvet er en seng som passer utmerket for alle som drømmer om et budsjettvennlig alternativ til den klassiske kontinentalsengen. Med dobbelt fjæringssystem og flere komfortsoner, får du tilnærmet like god komfort som med en kontinentalseng.

En av de største fordelene ved å velge Storm Velvet er sengens lekre design. Med mange fargevalg er det en enkel sak å finne en modell som faller i smak.

Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal – en unik og plassbesparende modell

Valgt av forbrukerliv

Concept Pro Skapseng 140x200 Vertikal

 

Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal er en perfekt seng for deg som har lite plass i leiligheten – og som synes design og utseende er veldig viktig når du skal velge deg en seng. 

Transformer ethvert rom
Det kan hende at du har et lite gjesterom som du også vil bruke som for eksempel et kontor – eller at du bor i en liten leilighet hvor du vil maksimere den plassen du har til rådighet. Dette er den smarteste sengen du kan velge dersom du er bevisst på plassen din.

Vi synes en skapseng er et utrolig lurt alternativ dersom du har lite plass hjemme. Uansett hvor du velger å plassere skapsengen så vil du kunne gjøre om rommet til et komplett og fullstendig funksjonelt soverom med en komfortabel seng. 

Når du ikke vil ha sengen stående framme så kan du bare slå den opp mot veggen, og den vil se ut som et vanlig skap og gi deg masse ekstra gulvplass som du kan bruke på andre ting enn en seng. Det kan for eksempel være en lekeplass til barna, en kosekrok eller et lesehjørne til husets lesehest. 

Sikkerhet i høysetet
Når du har en skapseng så er sikkerheten et veldig viktig element – slik at den ikke faller ned og ødelegger gulvet eller treffer noen i hodet. Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal har heldigvis funksjoner som forhindrer at en slik ulykke kan komme til å skje, og det liker vi svært godt.

Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal er utstyrt med bremsefunksjoner slik at du kan åpne og lukke sengen på en rolig og forsiktig måte. Det gjør at den ikke dundrer ned i gulvet eller smeller inn i veggen når du skal legge deg eller slå opp sengen for dagen. 

Stropper til sengetøy
Lurer du kanskje på hvor du skal gjøre av sengetøyet ditt når du har en skapseng som skal slås sammen når den ikke er i bruk? Dette er ikke noe problem – for Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal er nemlig utstyrt med stropper til sengetøyet ditt.

Disse stroppene er til for at du skal kunne stroppe fast dyner og puter slik at du enkelt kan slå opp sengen – uten å måtte ha en annen lagringsplass til sengetøyet ditt. Dette hjelper til med å forbedre enkelheten og funksjonaliteten til Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal enda mer – noe som er enda en grunn til å skaffe seg denne skapsengen dersom du vil ha en smart og plassbesparende seng.

Kommer i flere bredder og farger
Vi liker Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal ekstra godt fordi denne modellen kommer i flere farger og bredder, slik at du kan skreddersy modellen til å passe til akkurat dine behov og din personlige stil.

Med Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal kan du velge mellom bredder på 90, 120 og 140 cm både horisontalt og vertikalt.

Du kan også velge mellom 2 forskjellige farger – nemlig hvit eller grå. Dersom du vil være ekstra eventyrlig så kan Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal også leveres med LED lys slik at den ser ekstra futuristisk ut – og slik at den blir enkel å finne i mørket. 

Du må imidlertid kjøpe madrassen utenom, for den vil ikke følge med på kjøpet av Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal.

Fordeler

 • Plassbesparende modell
 • Kommer i mange forskjellige størrelser
 • To forskjellige farger å velge mellom
Ulemper

 • 5-6 ukers leveringstid
 • Frakt er ikke inkludert i prisen
 • Ingen mulighet til å velge fasthet

Utvalgte spesifikasjoner
Madrasstørrelse: 140×200 cm
Utvendige mål: 155x217x46-237 cm
Tilgjengelig i hvit og grå
Kommer med LED lys

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du føler at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor stoler vi på både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både danske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Testfakta.dk

Testfakta.dk

Testfakta.dk er en gruppe uavhengige test- og forskningsselskaper som spesialiserer seg på laboratorietester og anmeldelser av ulike produkter. Testfakta har testet Bedre Nætter Haven Original Kontinentalseng mot betaling fra Bedre Nætter. Selv om testen har møtt kritikk fra BT-journalister, kan vi konstatere at testen ble godt utført av profesjonelle spesialister og laboratorieteknikere.

Les testen av Haven Original Kontinentalseng her.

Sengen er testet: 27. september 2021

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere