Beste seng 2020 – Stor test av senger hos Forbrukerliv.no

0

Det kan ofte være vanskelig å bli klok på hvilken seng som er det beste kjøpet for deg. Det finnes tusenvis av sengemodeller og typer, noe som gjør det desto vanskeligere å navigere gjennom sengejungelen.

I denne guiden viser vi deg noen av elementene du bør tenke på når du skal kjøpe ny seng.

Sammenlagt bruker vi i gjennomsnitt 26 år av livet i sengen. Derfor er det viktig at du velger rett seng, da søvnkvaliteten påvirker livet ditt på svært mange områder.

Dersom du sover dårlig om natten, kan det gå utover hele dagen din og du føler deg mindre pigg og mindre opplagt. Dersom du våkner etter en god natts søvn, opplever du en hverdag full av energi og forbedret livskvalitet.

Hvilken seng skal jeg velge?  

Det er viktig å forstå at det ikke finnes en seng som er best for alle. Den beste sengen for deg kommer an på hvilken kroppstype du har og hvilke krav du stiller til en seng.

Bedste seng

Alle kropper er ulike og har forskjellige behov. Dette må du ta høyde for når du velger ny seng. Vi håper at våre råd kan hjelpe å finne den beste modellen for dine behov.

Dersom du er kort og rund, har du mest sannsynlig bruk for en hardere madrass sammenlignet med en høy og slank kroppsfigur, som vil dra nytte av en mykere madrasstype.

Den danske avisen Politiken.dk har intervjuet kiropraktor Michael Randsøe som har mange års erfaring med rådgiving ved sengekjøp. Her gir han noen gode råd om noen av de viktigste elementene du bør være oppmerksom på.

Velg rett overmadrass:

Det er ikke nok å kun ha fokus på å finne riktig madrass; det er minst like viktig å finne en passende overmadrass. Det er overmadrassen som ligger øverst på sengen og kroppen din har kontakt med i løpet av natten. Derfor er det svært viktig at du velger en overmadrass som passer til din kroppstype.

Forbrukerliv.no anbefaler to forskjellige materialer i overmadrassen:

1: Lateks er utvunnet fra gummitrær og skaper en overmadrass med god fasthet. Når du velger lateks får du en overmadrass som gir optimale forhold for en god nattesøvn. Du får god støtte fordi den er todimensjonal og samtidig svært trykkavlastende.

Lateks har også den fordelen at det både er allergivennlig og svært ventilerende, noe som betyr at materialet ikke blir påvirket av kroppsvarmen din. Dette gjør at en overmadrass av lateks er svært behagelig å sove på, også om sommeren.

2: Memory Skum justerer seg etter kroppens vekt og former seg etter den fasongen kroppen har, ved hjelp av kroppsvarme. Memory skum blir mykere når det blir varmet opp av kroppen, noe som tillater kroppen å synke litt ned i madrassen i de områdene med ekstra belastning, slik som ved hofter og skuldrer. Det gjør at man ligger i en mer fastlåst posisjon som gir svært god søvnkomfort for mange mennesker. Det blir anbefalt at folk med ryggproblemer bruker en memory skum overmadrass.

Med Memory skum får du altså en trykkavlastende overmadrass som gir avlasting ved hjelp av kroppsvarme, fordi den former seg etter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du roligere om natten og beveger deg mindre. Overmadrassen tilpasser seg kroppsstillingen din.


Feil seng kan forverre ryggproblemene:

For kort seng kan give rygproblemer

Politiken skriver at rundt hver 5. person sover i en seng som gjør ryggproblemene verre.

Selv om vi bruker ca. 26 år av livet i sengen, tenker vi likevel for lite på hvor viktig sengen faktisk er for at vi har det bra. Dersom vi ikke er oppmerksomme på å velge en seng som passer, kan det gå ut over både nattesøvn og helse – og spesielt ryggen.

Tom Bendix, som er professor i Danmark og leder for forskningsenheten ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, sier følgende til Politiken om hvor viktig det er å velge en god seng:

Det har en viss betydning, og det tyder ulike studier også på, selv om man må være forsiktig med å komme med svart/hvite utmeldinger når det kommer til ryggproblemer”

“Det er klart at en vanlig springfjærmadrass ikke varer evig, og selv om det kan være vanskelig å si noe definitivt om en slitt madrass har en betydning for folk med ryggproblemer, uten å ha gjennomført en større undersøkelse, er det noe som taler for at det kan forverre dårlige rygger”.

Kiropraktor Michael Randsøe sier til avisen:
»Sengen er det møbelet du bør stille størst krav til i hjemmet. Dersom du skal til å bygge rede, så prioriter sengen og sitt på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadelig å sitte på en gammel, slitt kasse som det er å sove i en billig, dårlig seng”

Dermed er det ingen tvil om at sengen faktisk spiller en stor rolle i livet vårt. Med den rette sengen kan du minske risikoen for ryggsmerter og oppleve en hverdag hvor du føler deg kvikk og uthvilt.


Det må være nok plass i sengen:

Der skal være plads i sengenDanske TV2 har på sin hjemmesiden gjort et intervju med fysioterapeut Mark Abildhauge, som forteller at det også er svært viktig at sengen ikke er for liten. Du sover bedre hvis du har rikelig med plass. Sengen bør minst være 90 cm bred og ha 20-30 cm luft i hver ende slik at du kan ligge helt strak.


Hvilke senger anbefales?


Venus Nova – Luksus regulerbar seng nedsatt med 22.000 kr.Venus-Nova-elevationsseng

Legg merke til: Venus er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren der den er nedsatt med 42%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 29.999 kr, nedsatt fra 51.999 kr.

Venus Nova er produsert i Danmark, derfor man kan være sikker på at sengen er laget av kvalitetsmaterialer.

I tillegg til dette er Venus Nova utstyrt med et dobbelt fjærelag samt tre forskjellige komfortlag, og det er grunnen til at sengen anses som å være en seng i luksusklassen.

På grunn av disse ulike funksjonene så er den regulerbare sengen kjent for å gi både en unik avlastning og en personlig støtte.

Regulerbar seng med dansk motor og 7 komfortsonervenus-nova-elevationsbund

Med en regulerbar seng så er det viktig at motoren er av høy kvalitet da sengen skal kunne justeres både opp og ned. Det er også tilfellet med motoren i Venus Nova da motoren er fra den danske produsenten Linak.

Linak produserer kvalitetsmotorer som er stillegående og effektive, derfor kan man trygt stole på at motoren jobber som den skal.

Videre kommer Venus Nova med 7 komfortsoner som er med på å gjøre at sengen er utstyrt med en individuell og personlig støtte. Alle komfortsonene bidrar til støtte og avlastning for kroppens ulike deler.

I tillegg til dette har Venus Nova et komfortlag som er laget av et hybridskum. Hybridskummet finner man rundt fjærene i springfjærmadrassen, noe som er med på å heve den regulerbare sengens støtte og komfort.

3 komfortlag og 220 pocketfjærer pr. kvadratmeter 

dobbeltsengen venus novaNår det kommer til Venus Nova så er denne sengen en oppgradering i forhold til den tidligere modellen Venus. Venus Nova er nemlig utstyrt med pocketfjærer både i rammemadrassen og i de 3 ulike komfortlagene.

Det finnes derfor pocketfjærer i både rammemadrassen og springfjærmadrassen, noe som hever sengens komfort og støtte uansett liggeposisjon.

I tillegg til dette har Venus Nova 220 pocketfjærer pr. kvadratmeter, noe som er mye i gjennomsnitt for en kontinentalseng.

Valgfri overmadrass

Ved kjøp av Venus Nova følger det med en overmadrass med en kjernetykkelse på 60 millimeter. Det er imidlertid mulig å velge en overmadrass som passer til ens behov da man kan velge mellom en overmadrass av lateks eller en overmadrass av memoryskum.

Mens overmadrassen av lateks egner seg godt til forbrukere som ofte opplever at det er for varmt om natten, så egner overmadrassen med memoryskum seg spesielt til forbrukere som vil ha det kaldere om natten.

Fordeler ved Venus Nova:
🔹 7 komfortsoner
🔹 Valgfri overmadrass
🔹 Effektiv og stillegående motor fra Linak
🔹 3 komfortlag
🔹 Overmadrass laget av lateks med en kjernetykkelse på 60 millimeter

Venus Nova regulerbar seng finnes i følgende størrelser:
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Venus Nova sengene her.


Anatomic regulerbar seng – Spesialutviklet i samarbeid med ortopediske eksperter (Nedsatt med 30.000 kr.)

physio elevationsseng i soveværelse

Legg merke til: Anatomic er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren, der den er nedsatt med 42%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 39.999 kr, nedsatt fra 69.999 kr.

Anatomic er en luksusseng, noe som også synes på prisen. Det er nemlig en regulerbar seng i den høyere enden av prisskalaen, men til gjengjeld får man en holdbar og slitesterk seng med mange gode funksjoner og materialer av høy kvalitet.

Anatomic er produsert i Belgia og er laget med tanke på høy kvalitet, robusthet og en omfattende komfort og støtte.

Justerbar seng med en personlig og omfattende støtte

Anatomic regulerbare seng er produsert med tanke på å kunne gi en personlig og omfattende støtte som tilpasser seg kroppens konturer. Dette er det sørget for med sengens 500 Anatomic-pocketfjærer pr. kvadratmeter og hele 7 komfortsoner.

Fjærene og sonene samarbeider om å skape en unik, personlig og individualisert støtte og komfort som gir avlastning akkurat der det er mest bruk for det.

Anatomic blir beskrevet som å være en «intelligent regulerbar seng», og er laget i samarbeid med fysioterapeuter og ortopediske spesialister.

Dette er en fordel da det dermed er satt fokus på kroppens anatomi slik at sengen kan justeres og tilpasses etter brukerens liggeposisjon og bevegelser.

Elevasjonsfunksjoner og ventilerende effekter

Anatomic regulerbare seng er ikke kun kjent for sin personlige og unike støtte. Sengen er nemlig også utstyrt med elevasjonsfunksjoner av høy kvalitet samt ventilerende effekter.

Sengen har et lag som puster og sørger for at både varme og fukt raskt og enkelt avledes slik at det ikke forblir i sengen. Dette er en fordel når det kommer til nattesøvnen, for da skjer det ikke alltid at temperaturen er behagelig.

Denne modellen er utstyrt med en massiv treramme som er sengens fundament. Denne trerammen er laget slik at det er mulig å justere og stille inn sengens posisjon slik at den passer til både bevegelser og liggeposisjon.

Overmadrass av lateks

Anatomic har en overmadrass som er laget av lateks, noe som er en fordel for de av oss som opplever at det blir litt varmt om natten.

Overmadrassen kalles for Gelpulse da den består av kjølende gelperler. Det betyr at sengens temperatur alltid vil være komfortabel og behagelig.

I tillegg til dette så er overmadrassen også allergivennlig, derfor egner den seg godt til både allergikere og astmatikere. Forbrukere som hverken lider av astma eller allergi kan imidlertid også bruke denne overmadrassen.

Fordeler ved Anatomic:
🔹 Allergivennlig og antibakteriell overmadrass
🔹 7 komfortsoner
🔹 500 Anatomiske Pocketfjærer pr. kvadratmeter
🔹 Mulighet til å heve og senke både fotende og hodegavl
🔹 Kommer med en trådløs fjernkontroll
🔹 Stillegåendeog effektiv motor

Anatomic regulerbar seng finnes i følgende størrelser:

160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan lese mer om sengen Anatomic her.


Dunlopillo Natura – Naturlig luksus fra Dunlopillo

natura dunlopillo

Legg merke til: Dunlopillo Natura er for øyeblikket nedsatt med 19% hos forhandleren. Størrelsen 180 x 200 koster akkurat nå 31.696 kr. – nedsatt fra 39.394 kr. Du kan lese mer om sengen her.

Dunlopillo Natura er en regulerbar seng som er produsert med fokus på et elegant design og en optimal liggekomfort.

Med denne sengen får man nemlig ideelle forutsetninger for en god natts søvn da man kan stille inn og justere sengen til en liggeposisjon som passer ens individuelle ønsker og behov.

Man har mulighet til å heve og senke både fotende og hodegavl, og man kan velge å sitte oppreist i sengen eller ligge flatt.

Dunlopillo Natura er derfor en helt klassisk regulerbar seng som kommer med 7 komfortsoner, flere fastheter og en trådløs fjernkontroll.

Holdbare og fleksible elevasjonskomponenter

Med Dunlopillo Natura får man en holdbar og fleksibel regulerbar seng. Modellen kommer nemlig med slitesterkt 3D-tekstil som kan fås i 3 forskjellige farger.

I tillegg til dette består elevasjonsbunnen av 39 topphengte lameller, noe som er med på å sikre flere forskjellige støttepunkter samt en bedre liggekomfort.

Utenom lameller kommer Dunlopillo Natura også med en effektiv og kraftfull Okimat-motor som er med nødstrømfunksjon, og med et lavt strømforbruk.

Sengen har et integrert nakkeløft som sørger for en optimal sittekomfort dersom man for eksempel vil lese eller se på tv i sengen.

Siden alle bevegelige deler i sengen er fremstilt av metall vil man oppnå en lydløs og stabil elevasjon.

Ved kjøp av Dunlopillo Natura følger det med en trådløs fjernkontroll slik at man både kan ligge i sengen eller stå ved siden av når man stiller inn den ønskede liggeposisjonen.

Utstyrt med naturlatekskjerne og 7 komfortsoner

Dunlopillo Natura kommer med en madrass som inneholder en naturlatekskjerne på 16 centimeter og 7 komfortsoner. På den måten får man en madrass som tilpasser seg etter brukerens kropp, og man vil oppnå en personlig og individuell støtte.

Madrassen er vendbar og kommer med en åpen cellestruktur som sørger for en optimal ventilasjon og pusting. Madrassen kan fås i flere fastheter slik at man kan velge en fasthet dersom begge personene ikke veier det samme.

Velg mellom flere ulike overmadrasser

Ved kjøp av den regulerbare sengen Dunlopillo Natura får man mulighet til å velge mellom 4 forskjellige overmadrasser. Alle overmadrassene er utstyrt med en kjerne av naturlateks som bidrar til sengens ventilasjon og pusting.

Disse overmadrassene er derfor velegnet til forbrukere som ofte har det for varmt om natten. Lateks er et materiale som raskt kan avlede svette, fuktighet og varme. Det medfølgende trekket på sengen er avtakbart og kan vaskes, derfor kan det vaskes i vaskemaskinen.

Fordeler ved Dunlopillo Natura:
🔹 Mulighet til å velge mellom flere overmadrasser
🔹 7 komfortsoner
🔹 Vendbar madrass med naturlatekskjerne
🔹 Effektiv Okimat-motor
🔹 Det følger med en trådløs fjernkontroll 

Dunlopillo Natura regulerbar seng finnes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan lese mer om de forskjellige Dunlopillo Natura sengene her.


Kontinentalsenger

Bergen – Nordisk produsert kontinentalseng i beste kvalitet – Nedsatt med 43%

bergen-kontintalseng

Legg merke til: Bergen kontinentalsengen er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren, der den er nedsatt med 36%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 21.999 kr, nedsatt fra 38.999 kr.

Bergen er en kontinentalseng av svært høy kvalitet. Her er det blitt satt fokus på både detaljer og komfort, og i tillegg er det her snakk om en seng som tar hensyn til allergikere.

Bergen kontinentalseng er nemlig spesialbehandlet slik at den er både antibakteriell og allergivennlig.

Rammemadrass med komfortskum

Rammemadrassen på Bergen er det nederste laget i denne kontinentalsengen. Her er det imidlertid ikke snakk om en oversett del av sengen, for denne madrassen har flere funksjoner. Den sikrer blant annet et stabilt og robust fundament, og bidrar også til å heve komforten.

Bergen rammemadrass er laget med en kjerne av komfortskum som har et støttende element for kroppen.

Skummet tilpasser seg etter brukerens vekt, og justerer dermed støtten i forhold til vekten. Bergen rammemadrass er omringet av en åtte centimeter tykk treramme av robust svensk furu.

bergen_dobbeltseng

Springfjærmadrass med pocketfjærer og komfortsoner

Også springfjærmadrassen er skapt til å kunne tilpasse seg etter brukerens individuelle kropp og bevegelsesmønstre.

Bergen springfjærmadrass består nemlig av 300 pocketfjærer per kvadratmeter, noe som er en del. Det betyr konkret at denne springfjærmadrassen kan gi en god støtte til kroppen samtidig som at den kan tilpasse seg brukerens kropp.

Hver av de små pocketfjærene utgjør i seg selv en liten støtteplattform, og i tillegg til dette har modellen hele fem komfortsoner hvor det er satt stort fokus på å gi en spesialisert støtte til kroppens ulike deler.

Allergivennlig seng

Det øverste laget i Bergen kontinentalseng er overmadrassen, som er laget av 100 prosent naturlateks som er både slitesterkt og ventilerende. Med en overmadrass av lateks får man et kjølig soveklima hvor både svette og fukt raskt ledes bort.

I tillegg til dette er Bergen kontinentalseng et godt valg for allergikeren. Denne sengen er nemlig allergivennlig og spesialbehandlet for å være antibakteriell. Det betyr at trekket på sengen aktivt går inn og bekjemper de ellers gode leveforholdene for mikroorganismer som for eksempel støvmidd.

Fordeler ved Bergen:
🔹 Rammemadrass med komfortskum
🔹 7 komfortsoner
🔹 Springfjærmadrass med 300 pocketfjærer per kvadratmeter
🔹 Overmadrass laget av lateks som har en kjølende effekt
🔹 Allergivennlig seng som er spesialbehandlet for å være antibakteriell

Bergen kontinentalseng finnes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan se alle Bergen sengene her.


Dunlopillo Harmoni

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinental

Legg merke til: Dunlopillo Balance er for øyeblikket nedsatt med 35% hos forhandleren. Størrelsen 180 x 200 er nedsatt fra 35.797 kr. til 22.998 kr. – Du kan lese mer her.

Dunlopillo Harmoni er designet med fokus på å være en stor og komfortabel seng med et stilrent og tidløst utseende.

Kontinentalsengen kommer med et elegant og slitesterkt møbelstoff som kan fås i forskjellige farger, slik at man kan velge den fargen som passer best til soverommet.

I tillegg får man 15 års garanti på madrassen. Dersom man husker å vedlikeholde den og snu den regelmessig så kan sengen vare i mange år. En av fordelene med Dunlopillo Harmoni er også at man får en seng uten en sprekk i midten, og da slipper man å bekymre seg for det.

Kontinentalseng oppbygd av 3 lag

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er oppbygd av tre forskjellige lag. Alle lagene består av kvalitetsmaterialer slik at man vil oppnå en omfattende støtte og avlastning uansett liggeposisjon.

Sengen er bygget opp på en flat bunn og kommer med en vendbar madrass som er utstyrt med to individuelle latekskjerner.

Dette gjør det mulig for en selv og en partner å velge forskjellige fastheter dersom man ikke veier det samme.

På denne måten har flere personer mulighet til å få sine egne behov oppfylt.

Lateksmadrass og 7 komfortsoner

Med Dunlopillo Harmoni får man en kontinentalseng med et høyt komfortnivå. Sengens forskjellige lag er ikke bare bygget opp av naturlateks, men kommer også med hele 7 komfortsoner. Sengens midterste madrass har en 18 centimeters vendbar naturlatekskjerne som bidrar til sengens høye liggekomfort.

Latekskjernen sikrer en optimal pusting og ventilasjon og derfor vil sengens sovemiljø være konstant behagelig. I tillegg kommer madrassen med 7 komfortsoner som betyr at sengen tilpasser seg etter brukeren slik at kroppen blir støttet og avlastet på en personlig og individuell måte.

Mulighet til individuell tilpasning

Ved kjøp av Dunlopillo Harmoni følger det med en formet overmadrass som betyr at den alltid vil ligge stabilt. Likevel har man mulighet til en individuell tilpasning da det på sengens liggeflate kan plasseres en Harmonitopp eller et Dunlopillos Cool trekk som sørger for en økt pusting og ventilasjon.

Deretter kan man velge det trekket som er best egnet til ens egne personlige behov og preferanser. Trekket er både avtakbart og vaskbart, og gir en mulighet til å vaske det i vaskemaskinen. Man kan i tillegg velge mellom tre forskjellige fastheter avhengig av hvor mye man veier. Dersom man ønsker en gavl til sengen kan dette kjøpes i tillegg.

Fordeler ved Dunlopillo Harmoni:
🔹 Mulighet til individuell tilpasning
🔹 7 komfortsoner
🔹 Kommer med en lateksmadrass
🔹 Seng uten en sprekk i midten
🔹 To individuelle latekskjerner 

Dunlopillo Harmoni kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan lese mer om de forskjellige Dunlopillo Harmoni sengene her.


Tempur Spring

tempur-spring

Tempur Spring er en kvalitetskontinentalseng som er produsert med tanke på å lage en seng som tilpasser seg optimalt etter forbrukerens behov og ønsker.

Dette er en danskprodusert seng hvor man trygt kan stole på at alle materialene som er brukt er av høy kvalitet.

I og med at sengen er produsert i Danmark, har den vært gjennom strenge kvalitetskrav og kontroller slik at man kan være sikker på at sengen er både slitesterk og holdbar dersom man sørger for å passe godt på den.

Flat bunn av massivt tre og fjærer

Tempur Spring har en flat bunn som er laget av heltre, og i tillegg er bunnen på sengen oppbygd av fjærer. Dette bidrar til en myk og omfattende støtte. På denne måten får brukeren en optimal liggekomfort uansett liggeposisjon.

Tempur Spring komplimenterer de forskjellige Tempur-madrassene optimalt fordi man har mulighet til å velge den madrassen man ønsker. Det er 3 års garanti på både ramme og bunn, noe som betyr at man kan få disse byttet ut dersom det skjer noe med delene.

Tempur Spring er fremstilt av kvalitetsmaterialer, og det betyr at sengen er både holdbar og slitesterk så lenge man sørger for å vedlikeholde den.

Mulighet til individuell tilpasning

Ved kjøp av Tempur Spring er det mulig å tilpasse sengen etter egne ønsker og preferanser. Man kan for eksempel kjøpe ben på 15 centimeter samt en matchende gavl i ulikt design.

Sengen kan også fås i flere forskjellige farger eller i kunstlær. Derfor kan man velge det designet som passer best inn i innredningen på soverommet.

Med Tempur Spring slipper man derfor å gå på kompromiss med hverken design eller komfort fordi sengen er produsert med tanke på en optimal liggekomfort samt et klassisk og tidløst design.

Velg mellom flere forskjellige Tempur-madrasser

Med Tempur Spring får man en kontinentalseng hvor man kan velge mellom flere forskjellige Tempur-madrasser.

Det er mulig å velge mellom 4 ulike fastheter samt 3 forskjellige kolleksjoner. Man kan velge mellom den originale madrassen med en hard fasthet, Sensasjons-madrassen eller en myk fasthet,

Cloud-madrassen med en myk fasthet eller Hybrid-madrassen med en tradisjonell fjærmadrass. I tillegg kan man kjøpe en justerbar base hvis man vil ha mulighet til å enklere stille inn sengen etter ens egen liggeposisjon.

Fordeler ved Tempur Spring:
🔹 Flat bunn med fjærer
🔹 Bunn bygget opp av heltre
🔹 Mulighet til å velge mellom flere Tempur-madrasser
🔹 Mulighet til individuell tilpasning av design og komfort

Tempur Spring kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan lese mer om de forskjellige Tempur Spring sengene her.


Anatomic Natural kontinentalseng – Spesialutviklet i samarbeid med ortopediske eksperter (Nedsatt med 25.000 kr.)


Anatomic kontinental

Legg merke til: Anatomic kontinentalsengen er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren, der den er nedsatt med 33%. Dermed kan du få størrelsen 180 x 200 til 29.999 kr, nedsatt fra 44.999 kr.

Anatomic Natural blir omtalt som å være «en seng i luksusklassen». Dette er blant annet på grunn av at den er utstyrt med flere kvalitetskomponenter, samt at den er laget i samarbeid med fysioterapeuter og ortopediske eksperter.

Disse ekspertene har sørget for at sengen er produsert med en god støtte og avlastning – samt etter et ergonomisk korrekt mønster.

Med en omfattende støtte fra komfortsoner og pocketfjærer

Kontinentalsengen Anatomic Natural er utstyrt med Anatomic Pocketfjærer som er en revolusjonerende og unik fjæreteknologi som bidrar til å gi brukeren en god støtte.

I tillegg til disse Anatomic Pocketfjærene kommer Anatomic Natural også med hele 7 komfortsoner som tilpasser seg etter kroppens ulike deler slik at de alle får en tilpasset og personlig støtte.

Komfortsonene i sengen er nemlig med på å sikre at kroppsdeler som for eksempel hofter, korsrygg, nakke og skuldre ikke får den samme støtten, noe de heller ikke har bruk for.

Pustende seng med to kjerner i ett trekk

Med Anatomic Natural får man en pustende seng da den er utstyrt med et pustende lag både over og under sengens Anatomic Pocketfjærer. Dette bidrar ikke bare til et behagelig sovemiljø, men sørger også for at varme, svette og fukt avledes raskt og enkelt.

I tillegg til dette inneholder sengens springfjærmadrass to kjerner som er samlet i ett trekk.

På den måten kan man velge mellom to ulike fastheter på hver side av sengen, noe som er ideelt dersom man ikke veier det samme som ens partner. Det vil nemlig si at begge brukerne kan få akkurat den støtten de har bruk for.

anatomic sengen i stuen

Slitesterk og pustende overmadrass

Ved kjøp av Anatomic Natural følger det med en overmadrass ved navn Mayan Pulse. Denne overmadrassen er laget av naturlateks, derfor er den både god for helsa og allergivennlig.

I tillegg til dette så er overmadrassen produsert med en SonoCore-teknologi, noe som sikrer en mer jevn og åpen lateksstruktur. På grunn av SonoCore-teknologien får man en overmadrass som både er pustende og slitesterk.

Overmadrassen bidrar derfor til et mer komfortabelt sovemiljø – samt at man har mulighet til å bruke den i mange år fremover.

Fordeler ved Anatomic Natural:
🔹 Med Anatomic Pocketfjærer
🔹 7 komfortsoner
🔹 Slitesterk og pustende overmadrass
🔹 Mulighet til å velge ulike fastheter på hver side av sengen
🔹 Komfortabelt sovemiljø på grunn av det pustende laget

Anatomic Natural kontinentalseng finnes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan lese mer om de ulike Anatomic Natural sengene her. 


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke beste senger anbefales?

Vi anbefaler blant annet Venus Nova, Anatomic regulerbar seng, Dunlopillo Natura, Bergen og Anatomic Natural kontinentalseng

🧐 Hvilken fasthet skal sengen min ha?

Det er anbefalt at du skal velge en seng med medium fasthet hvis du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo er den faste madrassen ofte et bedre valg. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her kan det imidlertid være verdt å se etter en modell med ekstra mange fjærer for å få best mulig støtte.

🤔 Hvor mange timer søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse