Seng - Best i test: Stor guide til valg av ny seng

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: september 7, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Seng - Best i test: Stor guide til valg av ny seng

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Det kan ofte være vanskelig å bli klok på hvilken seng som er den beste for deg. Det finnes tusenvis av ulike sengemodeller og typer, noe som gjør det desto vanskeligere å navigere gjennom sengejungelen.

I denne guiden gjennomgår vi flere ulike faktorer som du bør være oppmerksom på før du kjøper deg en ny seng.

Sammenlagt bruker vi i gjennomsnitt 26 år av livene våres i sengen, og søvnkvaliteten påvirker livet vårt på svært mange områder. Derfor er det viktig å velge rett seng.

Å sove dårlig om natten kan både gå utover dagens gjøremål, men også din fysiske og psykiske helse -spesielt hvis du sover dårlig over lengre tid. God nattesøvn vil på den andre siden gi deg mer energi og økt livskvalitet.

Seneste endring:

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av senger i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 9 beste senger i testguiden 2023:

Vis mer +

Vis mindre -

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

I våres undersøkelser har vi funnet ut av følgende: Selv om kvaliteten varierer blant de mange sengene som finnes på det norske markedet, er det ofte større forskjell i pris enn i sengenes materiale, konstruksjon og kvalitet. Dette er fordi mange funksjoner og egenskaper ofte er like på tvers av modeller og prisklasser. I tillegg er produsenten av sengene ofte den samme på tvers av merker. Derfor kan det finnes virkelig gode - og dyre - senger som ikke er med her. En stor del av analysen vår vektlegger altså verdi for pengene.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte senger

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper seng

 • Sengestørrelse

  Hva som er den riktige sengestørrelsen avhenger av mange faktorer, blant annet hvem som skal bruke sengen, personlige preferanser og hvor mye plass du har tilgjengelig. Hvis du trenger en seng til én person, samtidig som du ønsker å få mest mulig ut av plassen på rommet, bør du vurdere mål på 80-120 bredde og 200 cm lengde. Dette er et godt alternativ for mindre soverom, eller for personer som bor i en mindre leilighet eller et studio.

  Det mest populære valget for par er en størrelse på 140 cm eller 160 cm bredde, og 200 cm lende. Denne sengestørrelsen er ikke altfor stor, men den gir likevel god nok plass til to. Hvis du har mer plass tilgjengelig, kan du vurdere å kjøpe en større seng -for eksempel 180 cm i bredden og 200 cm i lengden, eller til og med 200 cm i bredden og 210 cm i lengden. Disse sengstørrelsene gir svært god plass til to personer, med ekstra plass til å bevege seg rundt.

 • Type seng

  Det finnes ulike sengetyper på markedet. De mest populære typene er boks- og springmadrasser, kontinentalsenger og regulerbare senger. Den mest populære av disse igjen er kontinentalsengen, som består av en springfjærmadrass og, avhengig av design, en overmadrass i enten memory foam eller lateks. De ekstra madrasslagene gir sengen den karakteristiske høyden og flotte utseende, samtidig som man får utmerket sovekomfort -noe du kanskje kjenner igjen fra den klassiske store hotellsengen.

  Utenom komfort er disse sengene kjente for sin gode kvalitet og unike konstruksjon. For de som ønsker å ta søvnen til et nytt nivå, vil du med en regulerbar seng kunne justere høyden for ytterligere komfort. Av den grunn omtaler man ofte regulerbare senger som den mest luksuriøse sengen. Boks- og springmadrasser er et billigere og enklere alternativ enn de to andre. Disse sengene har vanligvis en treramme, hvor du kun behøver å skru fast noen sengeben, før den er klar til bruk.

 • Overmadrass

  Å velge riktig overmadrass kan ha betydelig innvirkning på søvnkvaliteten, og den generelle komforten i sengen. Når du vurderer hvilken overmadrass som er riktig, bør du tenke over faktorer som fasthet, og hvilke type materialer den er laget av. På markedet finner du et bredt utvalg av ulike fasthetsnivåer og materialer. Generelt bør de som foretrekker å sover på siden se etter en overmadrass med middels myk til middels fast støtte, for å få god støtte der kroppen trykkes mot madrassen.

  Rygg- og magesovere bør se etter middels faste til faste madrasser som støtter opp ved korsryggen, samtidig som kroppens vekt fordeles jevnt. Memory foam og innerspringmadrasser er populære valg, da disse er kjent som de mest komfortable og holdbare alternativene -men dette kan variere, avhengig av personlige preferanser. For å oppnå riktig fasthet, kan du se etter en seng hvor det er mulig å ha to ulike fastheter for hver side av sengen.

  På denne måten kan både du og din partner få riktig fasthet, til tross for at dere har ulike behov. Det kan også være smart å velg en forhandler som tilbyr gratis madrassbytte, hvis du velger feil. Profftips: Se etter en forhandler som tilbyr en gratis prøveversjon, og gratis bytte av toppmadrass, for å sikre at du får riktig fasthet uten ekstra kostnader eller problemer.

 • Pris

  Du bør vurdere hvor mye du er villig til å investere i en seng som du skal bruke de neste 15-20 årene. De dyrere alternativene koster rundt 40.000 kr, og de har mange fordeler og gode funksjoner, slik som luksuriøst design, justeringsmuligheter, flere komfortsoner og en madrass av høy kvalitet. De rimeligere alternativene har ofte et enklere design, med færre funksjoner, og koste rundt 7.000 – 10.000 kr.

  Det er likevel mulig å finne en seng av anstendig kvalitet, hvis du undersøker grundig på forhånd, og legger vekt på detaljer. Etter vår mening er den beste prisen, hvis du vil ha mye for pengene, nærmere 15.000 enn 25.000 kr. Med mindre du har spesielle behov, selvfølgelig. Et annet viktig tips er å se etter et tilbud med rabatt over 50 %, da dette ofte er en mulighet på markedet for senger.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Vi anbefaler å lese forbruker- og ekspertanmeldelser før du kjøper ny seng. Da får du bedre oversikt over hva du kan forvente av sengen, hvor komfortabel den er, sengens kvalitet, og om det er en god investering eller ikke. Det er alltid en god idé å sjekke forhandlerens, eller sengemerkets, vurdering på Trustpilot før du kjøper -her vil du få informasjon om både kvalitet og service. Dette arbeidet har vi allerede gjort for deg, i denne artikkelen om de beste sengene på markedet.

arrow-more

Nordic Dream Snefrid Fjäll - luksuriøs seng fra Nordic Dream

Forbrukerliv anbefaler

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 4.9/5 stjerner på TrustPilot - En av de best anmeldte sengeforhandlerne i Danmark
 • Godkjent av fysioterapeuter og kiropraktorer med spesialisering i ergonomi
 • Toppkarakter i tester av Good Night's Institute i Sveits

Se priser og tilbud på Nordic Dream Snefrid Fjäll:

 • Utviklet i samarbeid med eksperter og fysioterapeuter
 • 7 komfortsoner innebygd i springmadrassen
 • Dansk håndverk av høy kvalitet

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Snefrid til deg som ser etter en seng med fullt fokus på sovekomfort. Vi mener madrassen passer alle kroppsbygninger, og at den vil gi bedre nattesøvn allerede fra første natt. Vi liker at sengene er tilgjengelig i mange forskjellige størrelser, hvor 180×200 er den mest brukte, ettersom det er en allsidig størrelse for både single og par.

Prisklassen er ikke akkurat budsjettvennlig, men denne sengen skiller seg ut på markedet -den er av svært høy kvalitet og den holder det den lover.

Fordeler

 • God støtte i nakke- og skulderregionen
 • Sklisikker og allergivennlig madrass
 • Robust kvalitet
 • Tilgjengelig i 4 forskjellige farger

Ulemper

 • Gavlen må kjøpes ekstra

Kontinentalsengen Snefrid er utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter, og den har hele syv komfortsoner innebygd i springfjærmadrassen. Disse komfortsonene gir optimal støtte til kroppens trykkpunkter, noe som vil forbedre søvnkvaliteten.

Det er ikke uten grunn at denne sengen er en av Nordic Dream’s mest solgte senger. Snefrid har en 100 dagers prøveperiode, som også gjelder for madrassens fasthet. På denne måten kan du bli helt sikker, før du tar din endelige beslutning. Snefrid serien er tilgjengelig i seks størrelser, som dekker ethvert behov.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nordic Dream Snefrid Nordlys

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Høyde: 67 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Naturlig lateks / minneskum
 • Tykkelse overmadrass: 7 cm
 • Økosertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager

Fjord overmadrass – ErgoFlex-skum med en hard og en myk side
Overmadrassen Fjord fra Nordic Dream er 10 cm høy og er laget av ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funksjonelle egenskaper. Madrassen er trukket med Oeko-tex-sertifisert bambusstoff som er mykt og pustende. Dette er også et miljøvennlig materiale; under produksjonen blir det hverken brukt pesticider eller kunstgjødsel.

ErgoFlex-skum har en åpen cellestruktur. Dette betyr at skummet har bedre luftgjennomstrømming, slik at fuktighet fra kroppen lettere blir transportert bort i løpet av natten. Overmadrassen er også termosensitiv, som vil si at den automatisk reagerer på kroppsvarme og holder den jevn. Dette er en nyttig egenskap hvis du har en tendens til å bli for varm når du sover. Denne konstruksjonen garanterer også en tørr, ren og frisk seng.

Fjord overmadrass har en myk og en fast side. På den myke siden er skummet riflet, noe som gir deg økt komfort og tilpasning. På den faste siden er den flat, noe som gjør madrassen mer solid. På denne måten kan du være sikker på å få optimal støtte for akkurat din kropp, slik at både trykkpunkter avlastes og blodsirkulasjonen forbedres.

Tilgjengelig i alle størrelser
Snefrid serien er tilgjengelig i seks størrelser. I denne serien kan man velge alt fra standard enkeltseng, til den største dobbeltsengen på markedet. Den mest brukte sengen i Norge er 180×200, som passer like godt til par som single personer.

Snefrid har også en rekke andre fordeler. I tillegg til svært god kvalitet, har den også 100 dagers prøvetid. Dette gjelder også for  madrassen. Dersom madrassen ikke faller i smak, og det er behov for å endre fastheten, kan dette gjøres uten problemer i 100 dager. Nordic Dream står for at deres senger er av høyeste kvalitet og har derfor 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Hva sier forbrukere og eksperter om Nordic Dream Snefrid Kontinentalseng?

På Trustpilot har Nordic Dreams tidligere kunder gitt dem 4,9/5 stjerner basert på over 1450 anmeldelser i Danmark – som anses som en svært god vurdering. De har mindre enn 1 % negative anmeldelser, og de svarer på klager innen 2 dager.

Kundene er spesielt fornøyd med kvaliteten, kundeservicen og at de fikk det de ble lovet. Noen nevner at leveringstiden noen ganger kan være lang – men at det er lett å få kontakt med kundeservice. Andre forteller også at overmadrassen kan gli litt i sengen.

Mer om Nordic Dream Snefrid Fjäll

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Høyde: 67 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Naturlig lateks / minneskum
 • Tykkelse overmadrass: 7 cm
 • Økosertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager

Bedre Nætter Senses Seng - med 7 komfortsoner for optimal komfort

Beste seng for prisen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 4.7/5 stjerner basert på mer enn 2900 anmeldelser på TrustPilot

Se priser og tilbud på Bedre Nætter Senses Seng:

 • Ulike fasthetsnivåer for alle typer sovende personer
 • Nordic Eco-merket overmadrass
 • Toppmadrass med ventilerende skum i mykt trekk

Forbrukerlivs vurdering

Totalt sett er vi veldig positive til Sirius kontinentalseng. Vi er spesielt begeistret for sengens gode ergonomiske egenskaper, samt overmadrassens gode pusteevne. At overmadrassen i tillegg er svanemerket og allergivennlig, og at sengen er 100 % fri for skadelige stoffer, er et ekstra pluss.

Vi ser det som et kvalitetsstempel at Bedre Nætter har en 100-dagers prøveperiode, hvor du gratis kan sende sengen tilbake. Det gir selvsagt en følelse av trygghet, og bekrefter bare at Bedre Nætter har stor tro på komforten, kvaliteten og ergonomien til kontinentalsengen.

De skiller seg fra konkurrentene ved at deres overmadrass er svanemerket, og ved at det følger med en gratis vegghengt sengegavl. Bedre Nætter har også svært god service, som de eneste på markedet med 24 timers support, og kortest leveringstid (8-15 dager), hvor de fleste andre sengeforhandlere har leveringstid på 10-30 dager.

Kombinasjonen av svært gode anmeldelser, allergivennlig overmadrass og 7 komfortsoner, gjør at vi anbefaler Sirius kontinentalseng på det varmeste. At du i tillegg får en gratis vegghengt sengegavl, og 24 timers support, ser vi på som et ekstra stort pluss.

Fordeler

 • 7 komfortsoner for optimal komfort
 • OEKO-TEX sertifisert seng
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Vegghengt sengegavl følger gratis med
 • 100 dagers prøveperiode og 24 timers support

Ulemper

 • Noen kunder opplever at overmadrassen glir og at sengegavlen knirker
 • Noen opplever forsinket levering, men alltid rask support

Senses Kontinentalseng er en bestselger hos Bedre Nætter. Dette er et kvalitetsstempel i seg selv, da Bedre Nætter er et av landets  ledende sengeforhandlere. Dette tyder også på at sengen vil være et utmerket valg for de aller fleste.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bedre Nætter Senses Kontinentalseng

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 53 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Boxmadrass
 • Tykkelse overmadrass: 12 cm
 • Sengegavl inkludert
 • Økosertifikat: Øko-tex, FSC-sertifisert
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager

7 komfortsoner og allergivennlig overmadrass
Senses kontinentalseng består av tre lag for optimal komfort. Nederst finner du en springfjærmadrass, som har som formål å skape høy stabilitet i sengen. Boksmadrassen består av 12 cm skum, og en 8 cm treramme i solid svensk furu.

Fjærmadrassen er spesialdesignet, består av syv komfortsoner og er laget slik at styrken på fjærene matcher kroppsdelen den skal støtte. På denne måten oppnår du optimal komfort, og hver kroppsdel får den avlastningen som behøves for god søvn. Med denne kontinentalsengen kan du også justere hver side av sengen separat, etter hvilken fasthet du og din partner ønsker. På denne måten kan dere begge oppnå optimal komfort i samme seng.

Overmadrassen består av en latekskjerne på 6 centimeter, og er myk og behagelig mot huden. Den er svært pustende, noe som er viktig for ikke å bli unødvendig varm og svett om natten. Overmadrassen er også svanemerket -på den måten vet du at du tar det mest miljøvennlige valget.

Bedre Nætter har gjort det enkelt å montere sengen, da den er designet på en måte som gjør at du slipper å bruke verktøy. Beslagene for bena er ferdig monterte, og anti-skli er allerede innebygd, slik at kontinentalsengen hverken sklir eller skraper mot gulvet.

Du kan velge mellom fire forskjellige farger, og tre forskjellige sengegavler, etter eget ønske. Høyden på sengen er totalt 55 centimeter, noe som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av sengen. Når du mottar kontinentalsengen består den av syv mindre pakker, slik at du enkelt kan få den gjennom selv små dører.

Når du sammenligner Senses kontinentalseng med andre senger i samme prisklasse, er det lett å se at du du får mye for pengene. Med Senses får du med en gratis sengegavl, samt 7 komfortsoner, hvor de fleste andre kontinentalsenger i samme prisklasse kun har 5 komfortsoner.

Hva sier forbrukere og eksperter om Bedre Nætters Senses kontinentalseng?

Forbrukerne har ønsket Senses kontinentalseng velkommen. Den har en vurdering på 4,5 / 5 stjerner, basert på 512 anmeldelser av Bedre Nætter, noe som indikerer et høyt nivå av kundetilfredshet. Vurderingene anses som svært troverdige, da de er gitt av folk som faktisk bruker den spesifikke sengen hver natt.

Bedre Nætter har også generelt et høyt nivå av tilfredshet på tvers av alle sengene. De er vurdert til 4,7/5 stjerner på TrustPilot, basert på mer enn 2938 anmeldelser.

Du får hele 25 års garanti på fjær- og rammebrudd, noe som betyr at du kan forvente at sengen holder i svært mange år.

En av ulempene med sengen er at noen kunder opplever at overmadrassen glir, og at sengegavlen kan knirke. Enkelte kunder har også opplevd forsinket leveringstid, men disse har fått løst problemet raskt ved hjelp av kundeservice.

Mer om Bedre Nætter Senses Seng

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 53 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Boxmadrass
 • Tykkelse overmadrass: 12 cm
 • Sengegavl inkludert
 • Økosertifikat: Øko-tex, FSC-sertifisert
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager

Nordic Dream Ragna Älv - for dem som vil justere sengens nakke, rygg og ben

Utmerket for ømme rygger

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 4.9/5 stjerner på TrustPilot - En av de best anmeldte sengeforhandlerne i Danmark
 • Toppkarakter i tester av Good Night's Institute i Sveits

Se priser og tilbud på Nordic Dream Ragna Älv:

 • Dansk kvalitetshåndverk av omhyggelig utviklet materiale
 • Justerbar fasthet på madrassen
 • Fjernkontroll og lysfunksjon

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener denne sengen er ideell for alle som ser etter en regulerbar seng med stort fokus på ergonomi, kvalitet og holdbarhet. Vi er imponert over det store utvalget av størrelser, og at prisene gjenspeiler seg i den gode kvaliteten.

Vi tenker at madrassen passer alle behov, og skjønner godt hvorfor denne sengen er en av de mest ettertraktede på markedet. Justeringsmulighetene er fantastiske, og det er åpenbart at det er lagt ned mye jobb i å utvikle sengen.

Fordeler

 • Naturlig overmadrass i lateks og med vaskbart trekk -allergivennlig
 • Høykvalitets motor som vil vare i mange år
 • Ergonomiske pocketfjærer med ulikt trykk slik at hele kroppen får god komfort og støtte
 • 7 Spesialutviklede komfortsoner som gir optimal støtte
 • Utviklet i samarbeid med ledende eksperter i både Danmark og Sveits

Ulemper

 • Kan være vanskelig å justere lamellene i sengen

Ragna regulerbar seng er utstyrt med kraftige og lydløse motorer fra Okin, som gjør det enkelt å justere sengens områder for nakke, rygg og ben. Sengen er utviklet i samarbeid med ledende eksperter, og er nå den mest ettertraktede regulerbare sengen på markedet.

Sengens justeringsmuligheter er nøye utviklet for god ergonomisk støtte. I tillegg har springfjærmadrassen syv komfortsoner, som gir optimal avlastning av kroppen gjennom hele natten. Sengen er tilgjengelig i hele åtte størrelser, og alle kommer med en 100 dagers risikofri prøveperiode. Denne prøveperioden gjelder også madrassen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nordic Dream Ragna Älv

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 68 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Naturlig lateks , minneskum
 • Tykkelse overmadrass: 7 cm
 • Økosertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • Garanti: 5 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager

Ergonomiske justeringsmuligheter
Ragna sengen bruker ergonomiske løfteteknikker, slik at du enkelt kan løfte nakke, rygg og ben i ønsket posisjon. Dette gjøres med en trådløs fjernkontroll, og sengen løftes av kraftige, lydløse, elektroniske motorer fra Okin. Disse motorene er energibesparende, og de anses som de beste motorene på markedet for regulerbare senger. Motorene er utstyrt med et svakt LED-lys som også styres med fjernkontrollen. Lyset kommer fra under sengen, og kan være kjekk dersom man må stå opp om natten og orientere seg.

Älv overmadrass – god støtte til en fornuftig pris
Overmadrassen Älv er en av de mest prisgunstige madrassene fra Nordic Dream, uten at det går på bekostning av kvaliteten.Overmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et solid trekk som kan vaskes i maskin ved 60 grader. For unngå helseskadelige kjemikalier er trekket også laget av et Oeko-tex-sertifisert materiale.

Inni madrassen kan du velge mellom en kjerne av latex eller memory-skum, slik at madrassen blir tilpasset dine behov. Latex er et naturlig og pustende materiale som leder varme bort fra kroppen når du sover, og derfor er dette et godt valg for deg som ofte blir for varm om natten. Latex er også et elastisk materiale som gir god støtte og avlastning for kroppen.

Memory-skum gir svært god støtte for deg med ledd- og muskelsmerter og hjelper med å forebygge problemer med sirkulasjonen. Memory-skum former seg nemlig etter kroppens konturer på en behagelig og trykkavlastende måte. Av den grunn holder memory-skum også godt på varmen, og er derfor et ideelt valg for deg som ofte føler deg litt kald om natten.

Medfølgende garantier i prisen, for alle størrelser
Alle størrelsene i Ragna serien har en rekke garantier som følger med i prisen. Sengen har en 100 dagers prøveperiode, denne gjelder også springfjærmadrassen. Dersom madrassens fasthet ikke oppleves som behagelig kan man enkelt bytte fasthet. De åtte tilgjengelige størrelsene har også 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. I tillegg har motoren fra Okin en 5 års full fabrikkgaranti.

Hva sier forbrukere og eksperter om Nordic Dream Ragna?

Nordic Dream er en av de best rangerte sengeforhandlerne i Danmark, med en rangering på 4,9/5 stjerner på Trustpilot. De tidligere kundene fremhever spesielt sengens gode søtte, og de fleste roser også overmadrassen i lateks. Nordic Dream har ikke mange ulemper, noe som også sees tydelig på deres score på Trustpilot, hvor kun ca. 1 % av alle anmeldelser er under 3 stjerner. Noen nevner imidlertid at leveringstiden kan være noe forsinket.

Mer om Nordic Dream Ragna Älv

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 68 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Naturlig lateks , minneskum
 • Tykkelse overmadrass: 7 cm
 • Økosertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • Garanti: 5 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager

Bedre Nætter Haven - "best i test" seng

Førsteklasses valg

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 4.7 / 5 stjerner basert på mer enn 2900 anmeldelser på TrustPilot
 • Best i Test hos Testfakta.dk - 2021

Se priser og tilbud på Bedre Nætter Haven:

 • Slitesterk toppmadrass patentert etter SonoCore-metoden
 • Danske kvalitetsmaterialer og svensk treverk
 • Utviklet 3 fastheter som støtter alle vektklasser

Forbrukerlivs vurdering

Sengen er testet av Testfakta, der den ble kåret til “best i test”. Selv om dette er en test finansiert av Bedre Nætter selv, vitner den om en seng av høy kvalitet, med fokus på ergonomi. Haven har fått en vurdering på 4,5 basert på kundeanmeldelser. I tillegg får Bedre Nætter som merkevare 4,7 stjerner på Trustpilot, noe som tyder på at kundene deres er veldig fornøyde med sengene.

Du får 100 netters prøvetid, og kan sende den tilbake gratis dersom den ikke er som ønsket. I tillegg får du 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. Kombinasjonen av god kundeservice og kundenes flotte anmeldelser gjør at vi anbefaler Haven Original.

Fordeler

 • Nordisk svanemerket toppmadrass
 • 7 komfortsoner
 • Bærekraftige materialer
 • Mange valgalternativer for personlig preg
 • Vaskbart madrasstrekk
 • Gir ergonomisk riktig arbeidsstilling

Ulemper

 • Høy prisklasse

Haven er kåret til “Best i Test” hos Testfakta.dk. Dette er en dansk designet kontinentalseng med fokus på ergonomi og komfort. Den består av tre lag med 7 komfortsoner, og er laget av bærekraftige materialer. Du kan tilpasse designet med fem farger, og fire typer sengeben.

Hva sier forbrukere og eksperter om Haven Kontinentalseng?

Haven er testet av Testfakta, som har kåret sengen til “best i test”. Den har fått en score på 8,38 av 10, blant annet på bakgrunn av sengens ergonomiske egenskaper, kvalitet i konstruksjonen og toppmadrassen.

Vi legger også merke til at Haven har gode anmeldelser fra kunder som har kjøpt sengen og har prøvd den i sitt eget hjem. Her er gjennomsnittet 4,5 av 5 basert på 35 produktanmeldelser, hvorav de aller fleste gir 5-stjerner, og så og si ingen er misfornøyde. Dette til tross for at det absolutt har vært store forventninger, da sengen har vunnet den nevnte testen og ligger i en middels til høy prisklasse.

Det eksisterer nesten ingen ulemper ved denne sengen, imidlertid finnes det noe usikkerhet knyttet til objektiviteten til Testfakta-testen, fordi den er finansiert av Bedre Nætter. Mer produktspesifikt skriver noen kunder at overmadrassen kan glir litt.

Mer om Bedre Nætter Haven

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • Antiskli
 • Type overmadrass: Lateks
 • Tykkelse overmadrass: 6 cm
 • Sengegavl inkludert
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveversjon: 100 dager
 • Økosertifikat: Svanemerket Eco
 • Høyde: 61 cm

Haven er en klassisk kontinentalseng med tre lag. Sengens base består av en springfjærmadrass laget av pocketfjær. Madrassene er innrammet av en solid treramme i svensk furu. Sengetrekket består av tekstil som er laget av resirkulerbart plast – en bærekraftig løsning.

Det midterste laget består av en springmadrass. I denne er pocketfjærene delt inn i 7 komfortsoner. De sørger for at det blir gitt riktig støtte til kroppens ulike deler. Fjærene er omgitt av en svanemerket latekspolstring som gjør dem mer fleksible. Svanemerket lateks er unikt i denne bransjen.

Du kan velge mellom tre forskjellige styrker for å få riktig støtte til din spesifikke kroppsvekt og kroppsbygning. Er dere et par med ulike behov, som trenger ulik støtte, kan dere velge hver deres fasthet på madrassen.

Det øverste laget av kontinentalsengen består av en overmadrass med en syntetisk Puls-latekskjerne. Den er produsert med SonoCore-metoden, som gir overmadrassen en jevn og elastisk overflate. Utenpå dette igjen er den dekket av et slitesterkt trekk .

Du kan velge mellom fem nøytrale farger og fire typer ben. På den måten kan du gi sengen det utseendet som passer best i hjemmet ditt. Uavhengig av fargevalg har sengen et nordisk tidløst utseende, med rene linjer.

Denne kontinentalsengen har en total høyde på 64 cm. Det kan være en fordel med god høyde dersom du er eldre, eller dersom du bare synes det er behagelig å enkelt komme deg ned og opp av sengen.

Carpe Diem Sandö seng - populær seng med mange justeringsmuligheter

Den best designede kontinentalsengen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Carpe Diem Sandö seng :

 • Patentert, unikt kontursystem for støtte til hele kroppen
 • 16 forskjellige farger av tekstiler
 • Tre samvirkende fjærsystemer

Forbrukerlivs vurdering

Carpe Diem Sandö kontinentalseng kan tilpasses med 14 ulike dimensjoner, 16 fargevalg for tekstiler og 33 unike sengeben-utforminger. Sengens fremste egenskap er det 3-leddede fjærsystemet som støtter kroppens konturer og avlaster viktige områder som skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dette gir ikke bare en følelse av vektløshet, men forbedrer også søvnkvaliteten og det generelle velværet. Det er imidlertid verdt å merke seg at leveringen kan ta ca. 3-4 uker, og at fraktkostnadene ikke er inkludert i prisen. Disse ulempene oppveies imidlertid av sengens gode kvalitet og flotte detaljer.

Fordeler

 • Viskoelastisk bunndel
 • Sengestativ i stabil svensk furu
 • Luksuriøst design
 • Utrolige muligheter for et personlig preg

Ulemper

 • 3-4 ukers leveringstid
 • Frakt ikke inkludert i prisen

Vil du kun ha det beste av det beste når det gjelder søvn og ergonomi? Da vil Carpe Diem Sandö Kontinentalseng være sengen for deg!

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Carpe Diem Sandö seng

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 55 cm
 • Garanti: ?
 • Gratis prøveversjon: 20 dager
 • Type overmadrass: Ull, Talalay lateks, bomull
 • Økosertifikat: ?
 • Antall komfortsoner: ?

Produsentens mest populære modell
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en premium modell, og derfor også Carpe Diem sin mest populære kontinentalseng.

Noe av det som gjør Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så fantastisk er modellens 3 interagerende springfjærsystemer. Disse er med på å forbedre søvnen din – og dermed også den generelle livskvaliteten din.

Det er få faktorer som er så viktig som søvn for å opprettholde god livskvalitet. En god natts søvn har innvirkning på hele dagen din – for ikke å nevne alle de kroppslige funksjonene, som for eksempel cellefornyelse og hukommelse.

Tar hensyn til kroppens konturer
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng tar hensyn til kroppens konturer og trykkbelastende områder, noe vi synes er ekstra imponerende ved denne modellen.

Trykkbelastende områder inkluderer blant annet skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng, vil du kunne oppleve den deilige følelsen av vektløshet. Grunnen til dette er blant annet dybden på selve springfjærsystemet.

Postural støtte er svært viktig dersom du vil unngå smerter i muskler og ledd, og denne støtten vil du få mer enn nok av med Carpe Diem Sandö Kontinentalseng. Dette er en av grunnene til at vi kårer denne modellen til å være et premiumvalg.

Vakkert designet seng
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en vakkert designet seng. Det er tydelig at produsenten har en lidenskapelig interesse for design – og for søvn. Dersom du velger en Carpe Diem Sandö Kontinentalseng, kan du skreddersy designet helt etter egen stil og eget behov.

Du har hele 14 størrelser å velge mellom når det kommer til mål – noe som er mye mer enn hva mange andre kontinentalsenger kan tilby. Målene rangerer fra 90 x 200 og helt til 210 x 200.

Mange ulike typer tekstiler og valg for sengeben
Når du velger Carpe Diem Sandö Kontinentalseng kan du i tillegg velge imellom 16 ulike farger på tekstilene.  Fargetonene er duse og luksuriøse, og du vil kunne velge mellom tekstiltyper som heller mer mot den fløyelsaktige siden – og tekstiltyper av ull.

Når det gjelder valg av ben finnes det utrolig mange kreative design å velge mellom -du kan velge mellom 33 forskjellige typer ben. Noen av bena er mer minimale og diskrete i stilen, og vil ikke gjøre mye ut av seg.

Du kan imidlertid også velge metalliske ben i fargen rosegull, som vil fungere mer som et «statement» på soverommet – og kanskje også stå i stil med resten av rommets innredning. Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er sengen for deg som vil ha en premium modell med utrolig mange muligheter for et personlig design.

Mer om Carpe Diem Sandö seng

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 55 cm
 • Garanti: ?
 • Gratis prøveversjon: 20 dager
 • Type overmadrass: Ull, Talalay lateks, bomull
 • Økosertifikat: ?
 • Antall komfortsoner: ?

Carpe Diem Kornö - komfortabel seng med et flott design

Best for eksepsjonell komfort

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 3.8/5 stjerner på TrustPilot

Se priser og tilbud på Carpe Diem Kornö:

 • Separat fjærsystem i dobbeltmadrasser
 • Prestige overmadrass i stretchbomull og Talalay lateks
 • Patentert, trykkavlastende bunn

Forbrukerlivs vurdering

Carpe Diem Kornö kontinentalseng utmerker seg når det gjelder komfort, takket være det separate fjærsystemet i dobbeltmadrassene og tre fasthetsalternativer: fast, medium og myk. Sengens patenterte, trykkavlastende sengebunn gir en enda bedre soveopplevelse med uovertruffen komfort og kvalitet. Carpe Diem Kornö kontinentalseng gir deg friheten til å tilpasse sengens design -den er tilgjengelig i 16 forskjellige farger og med ulike benalternativer, inkludert eik, aluminium og kobber, slik at du kan tilpasse den til innredningen og stilen i rommet ditt. Det er imidlertid viktig å merke seg at overmadrassen ikke har antiskli. Til tross for dette anbefaler vi Carpe Diem Kornö kontinentalseng som et godt valg for deg som ønsker overlegen komfort og tilpasningsmuligheter.

Fordeler

 • Trykkavlastende base
 • Tilgjengelig i ulike fasthetsgrader
 • Naturlig lateks
 • Trekk som kan vaskes
 • Mange valgmuligheter for design
 • Sengeramme av svensk furu

Ulemper

 • Toppmadrass uten antiskli

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er Carpe Diem Beds sin basis-seng. Dette er anset som en svært komfortabel seng  – derfor er vi bare nødt til å inkludere modellen i denne artikkelen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Carpe Diem Kornö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 49 cm
 • Type overmadrass: Lateks
 • Toppmadrass tykkelse: 7,5 cm
 • Økosertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • Gratis prøveversjon: 20 dager
 • Garanti: ?
 • Antall komfortsoner: ?

Eksepsjonell komfort
Det som gjør Carpe Diem Kornö Kontinentalseng så behagelig er det separate springfjærsystemet i doble madrasser. Modellen kommer med 3 ulike fastheter; nemlig «firm», «medium» og «soft». Fastheten du bør velge vil være avhengig av mer enn bare personlig preferanse – her er det nemlig også viktig å tenke over hvor mye du selv veier.

Modellen kommer også med en trykkavlastende bunn som hjelper til med å redusere presset du vil få på kropsområder som skuldre, nakke, hofter og rumpe. Ekstra viktig blir dette dersom du sliter med smerter i ledd og muskler – for en modell som Carpe Diem Kornö Kontinentalseng vil kunne hjelpe til med å redusere plagene dine.

Vi bruke ca. en tredjedel av livene våre på å sove. Derfor vil kvaliteten på sengen vår ha mye å si for hvordan vi har det når vi er våkne – for dette kan enten gi oss plager og smerter, eller hjelpe oss med å lege kroppen. Den trykkavlastende bunnen til Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er i tillegg patentert, derfor vil du ikke kunne få den samme kvaliteten noe annet sted enn hos Carpe Diem Beds.

Mange ulike tekstiler og ben
Med Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kan du selv velge designet da du kan velge ben og tekstiler selv. Det finnes mange ulike versjoner å velge mellom.

Når det gjelder farger og tekstiler kan du velge mellom 16 ulike farger. Dette inkluderer blant annet farger som Graphite, Pumice, Stone, Zinc, Beige, Black, Grey og Eggshell. De fleste fargene er duse, som gir deg mye frihet til å pynte opp med for eksempel sengetøyet  – uten at fargene krasjer med selve sengerammen.

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kommer også med mange ulike valg for ben. Her kan du velge mellom blant annet Eik, Aluminium, Kobber, Classic svart, Hvit, Messing og Krom. Det finnes mange variasjoner av hver farge og hvert materiale, så her kan du la fantasien ta over og leke deg med de ulike kombinasjonene.

Du kan også få kombinerte design på bena, som for eksempel eik, svart eller hvit kombinert med sølvdetaljer nederst på sengebenet. Sengebena er svært moderne, og du kan velge mellom minimalistiske ben som gjemmer seg litt bort – og større ben i for eksempel rosegull, som gjør litt mer ut av seg.  Sengebeina kommer også i flere forskjellige former for ekstra stor frihet til å matche sengen din med resten av rommet.

Mer om Carpe Diem Kornö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 49 cm
 • Type overmadrass: Lateks
 • Toppmadrass tykkelse: 7,5 cm
 • Økosertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • Gratis prøveversjon: 20 dager
 • Garanti: ?
 • Antall komfortsoner: ?

Hilding Family - regulerbar seng til hele familien

Beste seng med alergivennlige egenskaper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Hilding Family:

 • Full støtte med femsone-konstruksjon
 • Astma og allergi, og miljømerkede materialer
 • Sterk og stillegående motor som regulerer posisjonen på en skånsom måte

Forbrukerlivs vurdering

Hilding Family regulerbar seng er et godt alternativ for deg som er på jakt etter en ergonomisk utformet seng som prioriterer komfort og kroppsstøtte. Sengens 5-soners pocketfjærsystem gir effektiv trykkavlastning på viktige områder som skuldre og hofter, noe som gjør den ideell for personer med fysiske plager eller stivhet i muskler og ledd. En ekstra fordel er at alle Hilding-senger, inkludert Family Adjustable Bed, er miljømerket og anbefalt av Astma- og allergiforbundet, noe som gjør dem velegnet for allergikere. Sengens design skaper et miljø som frasøter allergener som midd, til fordel for både allergikere og ikke-allergikere.

Selv om sengen ikke kan justeres med en app, gjør den justerbare trerammen at du kan finne din foretrukne posisjon ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Alt i alt mener vi at Hilding Family Adjustable Bed er et godt alternativ på grunn av komforten, støtten, de allergivennlige funksjonene og tilpasningsmulighetene.

Fordeler

 • Smussavvisende, antistatiske og pustende materialer
 • Mange praktiske funksjoner
 • Rammer bygget av FSC-merket trevirke
 • Trekk som kan vaskes
 • Komfortabel modell
 • Tilgjengelig i forskjellige farger og størrelser

Ulemper

 • Uten justering av app-kontroll

Den regulerbare sengen Hilding Family er et ideelt valg for deg som vil ha en allsidig seng til hele familien. Denne sengen har alt du vil trenge for å kunne skape et deilig og trygt sovemiljø.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Hilding Family

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm
 • Høyde: 54 cm
 • Antall komfortsoner: 5
 • Type overmadrass: Polyeter
 • Tykkelse overmadrass: 7 cm
 • Økosertifikat: Astma- og allergimerket, Svanemerket
 • Garanti: 25 (5 på motor) år
 • Gratis prøveversjon: ?

Pocketfjærer med 5 soner
Hilding Family Regulerbar Seng har hele 5 soner med pocketfjærer på 15 cm. Dette er ideelt for deg som kanskje sliter med noen fysiske plager – eller til deg som vil ha en ergonomisk god seng som tar godt vare på kroppen.

Hilding Family Regulerbar Seng tar derfor ekstra godt vare på trykkbelastede områder som for eksempel skulder- og hoftepartiet ditt. Sliter du med smertefulle eller stive muskler og ledd så vil dette være helt avgjørende for at du skal få deg en god natts søvn.

I mange tilfeller stammer til og med disse plagene fra nettopp en dårlig madrass. Derfor er Hilding Family Regulerbar Seng et godt valg dersom dette er noe du sliter med.

Bra valg til allergikere
Dersom du er allergiker eller sliter med plager som for eksempel astma, så er det enda en bonus at alle sengene fra Hilding er både svanemerket og anbefalt av Astma- og Allergiforbundet.

Midd og andre allergifremkallende organismer vil få dårlige levevilkår i Hilding Family Regulerbar Seng. Dette liker vi spesielt godt fordi det vil være til nytte for både allergikere og ikke-allergikere å ha en seng som reduserer allergener.

Justerbar treramme
Hilding Family Regulerbar Seng er utstyrt med en treramme som er justerbar. Den er originalt 12 cm, men kan justeres slik at den blir 16 cm. På toppen av sengen vil du finne et polyeter-fyll for optimal komfort.

Du kan justere liggestillingen på selve sengen ved hjelp av en medfølgende fjernkontroll. Hilding Family Regulerbar Seng har i tillegg en garanti på 25 år på både ramme- og fjærbrudd – og en 5 års garanti på motorene.

Vær med på å designe sengen selv
Med Hilding Family Regulerbar Seng har du også mulighet til å ha en finger med i spillet når det kommer til selve designet. I likhet med andre modeller fra Hilding vil du her kunne velge spesialben dersom du vil ha noe mer enn bare standardbeina.

Standardbeina følger med uten at du må betale noe ekstra, og de er 12 cm høye på denne justerbare segnen. Dette bestemmes ut ifra hva som vil være en optimal høyde for selve sengetypen.

Du kan imidlertid velge mer interessante typer sengebein mot et lite pristillegg dersom du vil det. Du kan for eksempel velge mellom stilige metallben i sort eller stål, eller mørke og lyse trebein med en moderne metallkant nederst. Du kan velge mellom runde og firkantede ben, eller design med skrå og rette former. Her er det bare å la fantasien løpe fritt!

Flere ulike varianter
Hilding Family Regulerbar Seng lar deg også velge mellom flere ulike størrelser på sengen din. Dette liker vi spesielt godt da det lar deg få en fantastisk seng uansett hvor mye eller lite plass du har til rådighet på rommet. Målene strekker seg fra 80 x 200 til hele 120 x 200.

Mer om Hilding Family

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm
 • Høyde: 54 cm
 • Antall komfortsoner: 5
 • Type overmadrass: Polyeter
 • Tykkelse overmadrass: 7 cm
 • Økosertifikat: Astma- og allergimerket, Svanemerket
 • Garanti: 25 (5 på motor) år
 • Gratis prøveversjon: ?

Carpe Diem Saltö - smart regulerbar seng med LED-lys

Beste elevasjonsseng med praktiske egenskaper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Carpe Diem Saltö:

 • Helkroppsavlastning med unikt lommesystem
 • Ulike justeringsmuligheter
 • Smarte LED-lys under sengen

Forbrukerlivs vurdering

Carpe Diem Saltö-sengen er et utmerket valg for deg som ønsker en seng som tilpasser seg bevegelsene dine gjennom hele natten. Med Contour Pocket System tilbyr denne modellen velprøvde teknikker som gir trykkavlastning for hele kroppen og optimal støtte, noe som sikrer en virkelig avslappende søvnopplevelse. En viktig funksjon er det innebygde LED-lyset, som fungerer som et praktisk nattlys. Denne funksjonen eliminerer risikoen for å snuble i mørket og gjør det lettere å orientere seg om natten. Den justerbare Carpe Diem Saltö-sengen kan tilpasses slik at du kan velge størrelse, tekstiler og sengeben som passer best til dine preferanser. Det er imidlertid viktig å merke seg at sengegavlen og overmadrassen må kjøpes separat.

Fordeler

 • Veldig komfortabel i alle soveposisjoner
 • Tilgjengelig i forskjellige farger og størrelser
 • Beskyttelse av klemmen
 • Modell av god kvalitet
 • Luksuriøse sengegavler i ulike stiler

Ulemper

 • Sengegavl og overmadrass må kjøpes i tillegg

Carpe Diem Saltö Regulerbar Seng er en modell som er ideell for deg som vil ha en seng som følger alle bevegelsene dine uansett hvor mange ganger du bytter sovestilling i løpet av natten.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Carpe Diem Saltö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 80 x 200 cm
 • Høyde: 52 cm
 • Type overmadrass: Stretchbomull og Talalay-lateks
 • Økosertifikat: ?
 • Antall komfortsoner: ?
 • Gratis prøveversjon: 20 dager
 • Garanti: ?

Patentert system
Carpe Diem Saltö Regulerbar Seng kommer med dokumenterte teknikker som kjennetegner Carpe Diem Beds. Carpe Diem Beds Contour Pocket System hjelper til med å gi deg passende trykkavlastning for hele kroppen – og best mulig støtte – slik at du kan slappe helt av mens du sover.

LED lys
Carpe Diem Saltö Regulerbar Seng er i tillegg utstyrt med et LED lys under sengen. Dette lyset fungerer som ens slags nattlampe, og du kan velge å slå det av eller på etter behov. Dette gjør det enkelt for deg å finne tilbake til sengen dersom du står opp midt på natten – uten å for eksempel slå tærne i usynlige kanter i mørket.

Med Carpe Diem Saltö Regulerbar Seng kan du slappe helt av og nyte den roen og freden som kommer med å ha en seng som gir deg full støtte – og som kan gi deg en perfekt sittestilling dersom du for eksempel har lyst til å lese. Da vil du kunne justere sengen til en sittende posisjon uten å få vondt i ryggen eller nakken.

Velg størrelse, tekstiler og bein selv
Carpe Diem Saltö Regulerbar Seng lar deg velge akkurat hvordan du vil at sengen skal se ut. Her kan du nemlig velge mellom mange forskjellige valg når det kommer til størrelse, tekstiler og selve sengebeina.

Madrassene varierer fra enkelt til dobbel – og med mål helt ifra 80 x 200 til så mye som 210 x 210. Du kan derfor være sikker på at det vil finnes en modell som passer perfekt inn på soverommet ditt.

Du kan også velge mellom et vell av flotte og elegante, duse farger i for eksempel fløyel eller ull. Vi liker spesielt godt at det går an å velge ulike tekstiler og farger – for dette gir mange muligheter dersom du interesserer deg for design, stil og kvalitet.

Bena rangerer fra «statement pieces» i metallisk rosegull, til minimalistiske ben som ikke gjør så mye ut av seg. Uansett hva du foretrekker vil du finne noe som passer til akkurat din stil. Velg for eksempel trebein med metalliske detaljer, eller tynne metallben i fargene gull, sort eller sølv.

Du kan også velge ulike størrelser og stiler når det kommer til både overmadrasser og sengegavl. Her finnes det noe både til minimalistiske skandinaviske hjem – og til overdådige luksuriøse hjem med nærmest kongelige detaljer på sengegavlen.

Mer om Carpe Diem Saltö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 80 x 200 cm
 • Høyde: 52 cm
 • Type overmadrass: Stretchbomull og Talalay-lateks
 • Økosertifikat: ?
 • Antall komfortsoner: ?
 • Gratis prøveversjon: 20 dager
 • Garanti: ?

Hilding Original Plus seng - med allergivennlig madrass

God seng i klassisk design

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Hilding Original Plus seng:

 • Skandinavisk design i trelags konstruksjon
 • Materialer av høy kvalitet som er nøye utvalgt for å vare lenge
 • Astma og allergimerket

Forbrukerlivs vurdering

Hilding Original Plus kontinentalseng har en klassisk skandinavisk design som passer til mange ulike interiørstiler. Sengen er anbefalt av Astma- og allergiforbundet takket være materialer og design som skaper et miljø som frastøter  midd og allergifremkallende organismer. Med Svanemerket oppfyller sengen høye krav til bærekraft, noe som er prisverdig. Sengens solide treramme og standardben gir stabilitet og holdbarhet. De ulike benalternativene koster ekstra, men gir ytterligere muligheter for å tilpasse sengen til din stil. Hilding Original Plus kontinentalseng har 3-soners pocketfjærer med polyeterfyll for en myk og luksuriøs soveopplevelse. Utformingen prioriterer eksepsjonell komfort, noe som bidrar til en avslappende nattesøvn.

Fordeler

 • Med vaskbar polstring
 • Ulike fastheter tilgjengelig - for alle typer sovende personer
 • Tilgjengelig i forskjellige farger
 • 25 års garanti på rammen
 • Svanemerket overmadrass

Ulemper

 • Andre sengeben enn "svingete treben" koster ekstra

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få en seng med et klassisk design som vil vare i mange år fremover.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Hilding Original Plus

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm
 • Høyde: 53 cm
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveversjon: 14 dager
 • Type overmadrass: Polyeter
 • Økosertifikat: Astma- og allergimerket, Svanemerket
 • Antall komfortsoner: ?

Allergivennlig madrass
Hilding Original Plus Kontinentalseng er anbefalt av Astma og Allergiforbundet. Det er fordi modellens materialer og design innebærer at sengen har gode vilkår for å forhindre midd og andre allergifremkallende organismer.

Hilding Original Plus Kontinentalseng er i tillegg svanemerket – noe alle Hilding-sengene er.

Skreddersy sengen etter din personlige stil
Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du kunne skreddersy sengen til å passe akkurat dine behov og personlige stil.

Kanskje du liker duse toner som minner deg om stranden, eller kanskje du synes det er finest med en farge som stikker seg ut og fungerer som et “statement” i rommet. Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil det finnes noe for deg, uansett hva slags stil du foretrekker.

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få mange flotte farger å velge mellom, inkludert Sand, Grafit, Hav, Lava og Dimma.

Robust design
Hilding Original Plus Kontinentalseng har en treramme som er på hele 12 cm – noe som hjelper til med å holde sengen godt på plass. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sengen er stødig nok -den er designet til å håndtere det meste.

I tillegg er modellen utstyrt med standard ben av tre. Standardbena som følger med kalles «Sving». Du kan også endre sengenes ben dersom du er villig til å betale et lite pristillegg, noe som gjør det enda enklere å skreddersy designet til din personlige stil.

Mange ulike ben å velge mellom
Vil du ha en annen høyde på sengen din? Det er ikke noe problem for senger fra Hilding! Til Hilding sine rammemadrasser følger det med høye ben på 18 cm – mens kontinentalsengene slik som denne (og de justerbare sengene) kommer med ben som er 12 cm høye.

Standardhøyden gjør det imidlertid enklere for deg når du skal velge den ideelle modellen  – disse er designet for å kunne gi en optimal totalhøyde på sengen.

Fantastisk komfort
Hilding Original Plus Kontinentalseng er utstyrt med hele 3 soner med pocketfjærer. Vi elsker god komfort – og denne sengen tilbyr en eksepsjonelt god soveopplevelse. Pocketfjærene er 13 cm og finnes i 3 soner med polyeter-fyll på toppen. Dette fyllet gjør det ekstra mykt og deilig å legge seg.

Mer om Hilding Original Plus seng

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm
 • Høyde: 53 cm
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveversjon: 14 dager
 • Type overmadrass: Polyeter
 • Økosertifikat: Astma- og allergimerket, Svanemerket
 • Antall komfortsoner: ?

Tester og anmeldelser av senger som er brukt i artikkelen

Vi håper at du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor ser vi til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Testfakta.dk

Testfakta.dk er en gruppe uavhengige test- og forskningsselskaper som spesialiserer seg på laboratorietester og anmeldelser av ulike produkter. Testfakta har testet Bedre Nætter Haven Original Kontinentalseng mot betaling fra Bedre Nætter. Selv om testen har møtt kritikk fra BT-journalister, kan vi konstatere at testen ble godt utført av profesjonelle spesialister og laboratorieteknikere.

Les testen av Haven Original Kontinentalseng her.

FAQ

Vi anbefaler blant annet Nordic Dream Snefrid Fjäll, Bedre Nætter Senses Seng, Nordic Dream Ragna Fjäll og Bedre Nætter Haven.
Hvilken fasthet bør sengen min ha?
Det anbefales at du velger en seng med medium fasthet hvis du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo er en fastere madrass ofte et bedre valg. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her kan det imidlertid være verdt å se etter en modell med ekstra mange fjærer for å få best mulig støtte.
Hvor mange timer søvn er optimalt?
Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man kanskje ikke skulle tro det, jobber hjernen mye mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.

Det må være nok plass i sengen:

Danske TV2 har på sin hjemmesiden et intervju med fysioterapeut Mark Abildhauge, som forteller at det også er svært viktig at sengen ikke er for liten. Du sover bedre hvis du har rikelig med plass. Sengen bør minst være 90 cm bred og ha 20-30 cm luft i hver ende slik at du kan ligge helt strakt.

Hvilken seng skal man velge?  

Vi tilbringer en tredjedel av livet vårt i sovende tilstand, og at søvn er avgjørende for at hjernen og kroppen skal fungere optimalt. Det er derfor viktig å forstå at det ikke finnes en seng som er best for alle. Den beste sengen for deg kommer an på hvilken kroppstype du har og hvilke krav du stiller til en seng.

Alle kropper er ulike og har forskjellige behov. Dette må du ta høyde for når du skal velge en ny seng. Vi håper at våre råd kan hjelpe å finne den beste modellen for dine behov.

Dersom du er kort og rund, har du mest sannsynlig bruk for en hardere madrass sammenlignet med en høy og slank kroppsfigur, som vil dra nytte av en mykere madrasstype.

Den danske avisen Politiken.dk har intervjuet kiropraktor Michael Randsøe som har mange års erfaring med rådgiving ved sengekjøp. Her gir han noen gode råd om noen av de viktigste elementene du bør være oppmerksom på.

Velg rett overmadrass:

Det er ikke nok å kun ha fokus på å finne riktig madrass; det er minst like viktig å finne en passende overmadrass. Det er overmadrassen som ligger øverst på sengen, og det er den kroppen din har kontakt med i løpet av natten. Derfor er det svært viktig at du velger en overmadrass som passer til din kroppstype.

Forbrukerliv.no anbefaler to forskjellige materialer i overmadrassen:

 • Lateks
  Lateks er utvunnet fra gummitrær og skaper en overmadrass med god fasthet. Når du velger lateks får du en overmadrass som gir optimale forhold for en god nattesøvn. Du får god støtte fordi den er todimensjonal og samtidig svært trykkavlastende.
  Lateks har også den fordelen at det både er allergivennlig og svært ventilerende, noe som betyr at materialet ikke blir påvirket av kroppsvarmen din. Dette gjør at en overmadrass av lateks er svært behagelig å sove på, også om sommeren.
 •  Memory Skum
  Memory skum, også kalt memory foam, justerer seg etter kroppens vekt og former seg etter den fasongen kroppen har, ved hjelp av kroppsvarme. Memory skum blir mykere når det blir varmet opp av kroppen, noe som tillater kroppen å synke litt ned i madrassen i de områdene med ekstra belastning, slik som ved hofter og skuldrer. Det gjør at man ligger i en mer fastlåst posisjon som gir svært god søvnkomfort for mange mennesker. Det blir anbefalt at folk med ryggproblemer sover på en madrass av memory skum.
  Med Memory skum får du altså en trykkavlastende overmadrass som gir avlasting ved hjelp av kroppsvarme, fordi den former seg etter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du roligere om natten og beveger deg mindre. Overmadrassen tilpasser seg kroppsstillingen din.

Feil seng kan forverre ryggproblemene:

Politiken skriver at omtrent hver 5. person sover i en seng som gjør ryggproblemene verre.

Selv om vi bruker ca. 26 år av livet i sengen, tenker vi likevel for lite på hvor viktig sengen faktisk er for at vi har det bra. Dersom vi ikke er oppmerksomme på å velge en seng som passer, kan det gå ut over både nattesøvn og helse – og spesielt ryggen.

Tom Bendix, som er professor i Danmark og leder for forskningsenheten ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, sier følgende til Politiken om hvor viktig det er å velge en god seng:

“Det har en viss betydning, og det tyder ulike studier også på, selv om man må være forsiktig med å komme med svart/hvite utmeldinger når det kommer til ryggproblemer”

“Det er klart at en vanlig springfjærmadrass ikke varer evig, og selv om det kan være vanskelig å si noe definitivt om en slitt madrass har en betydning for folk med ryggproblemer, uten å ha gjennomført en større undersøkelse, er det noe som taler for at det kan forverre dårlige rygger”.

Kiropraktor Michael Randsøe sier til avisen:
»Sengen er det møbelet du bør stille størst krav til i hjemmet. Dersom du skal til å bygge rede, så prioriter sengen og sitt på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadelig å sitte på en gammel, slitt kasse som det er å sove i en billig, dårlig seng”

Dermed er det ingen tvil om at sengen faktisk spiller en stor rolle i livet vårt. Med den rette sengen kan du minske risikoen for ryggsmerter og oppleve en hverdag hvor du føler deg kvikk og uthvilt.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Nordform | Kontinental sengepakke Årstad stoff

Ellos Home | Himmelseng Hanna - beste himmelseng

Karup Design | Seng Peek - seng med nattlampe

Lectus | Sengepakke Nice - kontinentalseng

Bedre Nætter Atlas Elevasjonsseng

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme