Kontinentalseng Test: Se de beste kontinentalsengene – Best i Test

0

Kontinentalsenger er en veldig populær sengetype for øyeblikket. Det er hovedsakelig fordi det er en svært komfortabel sengetype, som gir en god natts søvn. Samtidig er en kontinentalseng både lettere å komme inn og ut av, og den er behagelig å oppholde seg i, hvis det er montert sengegavl på kontinentalsengen. Her er en guide til hvordan du velger den beste kontinentalsengen.

I dag finnes det mange forskjellige typer senger på markedet. I tillegg til kontinentalsengen som denne artikkelen handler om, dreier det seg hovedsakelig om regulerbare senger og rammesenger, som vi også har skrevet omfattende guider om her på Forbrukerliv.no.

Kontinentale senger er et svært populært valg blant oss nordmenn. Dette skyldes nok spesielt, at en kontinentalseng er en sengetype, som virkelig gir en behagelig og god komfort til en rimelig pris. De mange lagene gjør at en kontinentalseng er svært behagelig å sove i, og riktig mange nordmenn opplever en betydelig forbedret søvn når de erstatter sin tradisjonelle seng med en kontinental seng.


Hva er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng som er bygget opp av flere lag. Den består vanligvis av tre lag, der den nederste delen er en bunnmadrass, som danner bunnen på sengen. Deretter kommer et lag med en fjærmadrass, og på toppen ligger en overmadrass, som enten består av en kjerne av såkalt memoryskum eller latex.

Kontinentalsengen skiller seg fra andre sengetyper, ved at den ikke har noen sengeramme. Det vil si at du ikke finner en sengeramme med spile, hvor det ligger en madrass, som du normalt er vant til fra tradisjonelle senger. I stedet består sengebunnen av en bunnmadrass, med to andre madrasstyper stablet på toppen.

Dette er det som gjør kontinentalsenger litt høyere enn andre ordinære senger, og dermed lettere å komme opp i om kvelden og morgen. Den appellerer spesielt til eldre personer og andre som har problemer med rygg eller muskler.

Slipp sprekken i midten

Hvis du velger en kontinental dobbeltseng, sørger overmadrassen samtidig for at du blir kvitt problemet med «sprekken i midten av sengen», slik den er kjent fra tradisjonelle senger. Både 160×200 og 180×200-utgaven av kontinentalsengen er dekket av en overmadrass i et stykke. I tillegg til å dekke sprekken i midten, gir overmadrassen også en virkelig god komfort, som kan bidra til å forbedre søvnen din betydelig.

Individuell tilpasning av fasthet i sengen

Samtidig er det mulig å tilpasse sovekomforten på hver side av en kontinental dobbeltseng, ved å velge fjærmadrass etter vekten på personen som sover på den siden av sengen. For selv om fjærmadrasslaget ser ut til være i ett stykke, ligger det to separate fjærmadrasser i laget. De holdes bare sammen av et trekk, som sørger for at fjærmadrassen ligger stabilt på bunnmadrassen.

Ved å velge en fjærmadrass med riktig fasthet i forhold til vekten din, kan du tilpasse sovekomforten individuelt til hver av dere. Hvis du har valgt feil fasthet, gir de mest seriøse forhandlerne av kontinentalsenger mulighet for at du kan bytte fjærmadrassen innen den første måneden etter kjøpet. Det koster bare en avgift, som dekker frakten av den nye og returnering av feil madrass.

Hva bør jeg ta hensyn til når jeg velger kontinentalseng?

Når du er på utkikk etter en ny kontinentalseng, er det flere ting du bør være klar over. Sengen består av tre forskjellige lag, og det kan være stor forskjell på madrassenes kvalitet, alt avhengig av hvilken seng du velger.

Det er etter vår mening svært viktig, at du sørger for at både bunnmadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen er av god kvalitet. Spesielt er det mange kontinentalsenger, som er bygd på en relativt dårlig bunnmadrass. Det er sengens nederste lag, og dermed delen som noen produsenter nedprioriterer, når de må kutte toppen av prisen på sine billige modeller. Men det har faktisk av stor betydning for din komfort, at også bunnmadrassen er av høy kvalitet. Derfor anbefaler vi at du sjekker bunnmadrassens kvalitet separat, særlig hvis du har tenkt å kjøpe en billig modell.

Det er også sett flere eksempler på senger, der selgeren kaller det for en kontinentalseng, men hvor det nederste laget mangler, siden det er spart vekk. I stedet er det bare en tom boks med lokk og ben, som ikke bidrar til sovekomforten i sengen. Du bør alltid kontrollere at kontinentalsengen du kjøper faktisk inneholder tre lag.

Som med så mye annet, hvis du holder deg til de bedre merkene, for eksempel «Bedrenætter», «Drømmeland», «Svane» og så videre, har du ingen problemer med kvaliteten på de enkelte lagene i kontinentalsengene.

Valg madrassens «fasthet»

Ofte ender mange opp med å velge for myke fjærmadrasser i sengen. Dette er fordi det kan være vanskelig å vurdere, hvilken fasthet du trenger. Ofte føles det meget behagelig med en myk madrass, når du prøveligger kontinentalsengen et par minutter i butikken.

Men det kan fort vise seg å være feil valg, og siden en gjennomsnittlig bruker tilbringer cirka 3000 timer i sengen hvert år, kan det gi deg mange ubehagelige plager å velge feil. Ligger du for myk, går det ofte utover ryggen, akkurat som du kan ha problemer med å pusten og blodsirkulasjonen, hvis du ligger ekstremt myk.

Det som avgjør hvor hard eller myk kontinentalsengen er å sove i, er spesielt fastheten på fjærmadrassene. Liggekomforten kan godt justeres litt ved å velge en mykere overmadrass, men til slutt er det fastheten på fjærmadrassene, som gir det største bidraget til sovekomforten i kontinentalsengen.

Fastheten bestemmes av pocketfjær, som alle moderne madrasser er laget av. Sammenlignet med gammeldagse fjærmadrasser med få fjær per kvadratmeter, brukes det hundrevis av fjær per kvadratmeter, vanligvis 300 fjær per kvadratmeter i en moderne fjærmadrass. Det gir langt flere kontaktpunkter mellom din kropp og madrassen, slik at madrassen kan justere seg selv svært nøyaktig til din kroppsbygning.

Hvilken fasthet som er riktig for deg, avgjøres av vekten din. Så selv om du ikke liker vekten din, må du ikke prøve å lyve deg lettere når du velger madrass i butikken. Som en tommelfingerregel bør du gå for:

En madrass med pocketfjær av middels fasthet, hvis du veier under 75 kg
En madrass med pocketfjær av fast fasthet, hvis du veier mellom 75 og 95 kg
En madrass med multipocketfjær med ekstra fasthet, hvis du er over 95 kg

Multipocketfjær er en type madrass, som vanligvis inneholder en og en halv til dobbelt så mange fjær per kvadratmeter, som en fjærmadrass med vanlige pocketfjær.


Finn den beste kontinentalsengen

Det kan være vanskelig å si akkurat hvilke senger som er de beste kontinentalsengene. Det avhenger av smak og behag, samt hvilken prisklasse du har valgt deg. Men som nevnt tidligere, er det viktig å ta hensyn til kvaliteten på alle lagene i en kontinentalseng, når du skal velge den riktige kontinentalsengen i forhold til din kroppstype og budsjett.

Når det kommer til budsjettet, kan det godt lønne seg å bruke litt mer enn du egentlig hadde sett for deg. For en god kontinentalseng holder lett i 20+ år. Det blir til over 60 000 timer med opphold i sengen. Det er derfor ekstra viktig at du velger rett.

Vi kommer her med en rekke tips til gode kontinentalsenger, hvor du med sikkerhet får mye verdi for pengene. Vi har understreket at sengene er danskproduserte og at alle lagene er av høyeste kvalitet. Dette gir deg de største mulighetene til å få en god natts søvn.


Ideel Komfort Kontinentalseng

Med en Ideel Komfort Kontinentalseng får du springmadrasser med 7 forskjellige komfortsoner. De 2 ekstra sonene er plassert på hver side av korsryggen, slik at trykket på dette området reduseres. Det skal hjelpe med å gi en roligere søvn fordi man vrir og vender seg mindre om natten da man ikke får problemer med blodomløpet, spesielt til benene.

Sengen har høyere ben sammenlignet med mange andre kontinentalsenger. Dette gjør det enklere å legge seg og stå opp igjen av sengen.  Du kan også utnytte gulvarealet under sengen for optimal oppbevaring av forskjellige ting du ikke kan få plass til andre steder.

Dobbelt lag med fjærer og mulighet for individuell fasthet

Madrassen er bygget opp av 2 lag med fjærer, som hver ligger på 220 pocketfjærer per kvadratmeter. Det gir en overraskende god støtte, men betyr ikke at madrassen er tykkere selv om den er utstyrt med dobbelt lag med fjærer.

Selv om det ikke ser slik ut, så er det faktisk mulig å tilpasse fastheten av madrassene på hver side av sengen. Det anvendes individuelle springmadrasser på hver side madrasslaget, som er samlet i et felles trekk slik at du unngår skillet i midten. Dette er en fordel hvis dere er et par som sover sammen, hvor det er stor forskjell på kroppsvekten deres. Da vil dere mest sannsynlig ha bruk for forskjellig fasthet.

Skulle du ha valgt feil fasthet, tilbys det bytting av springmadrassene i opptil 30 dager etter anskaffelse. Det koster et fast gebyr per madrass, som primært dekker transport av madrassene frem og tilbake mellom deg og produsenten.

Dansk kvalitet med 25 års garanti

Kvaliteten er dansk hele veien gjennom. Sengen er nemlig bygget og designet i Danmark, og utviklet til den Skandinaviske kroppstypen og vårt søvnmønster. Produsenten gir 25 års garanti mot brudd på sengerammen og fjærene i madrassene, noe de har valgt å gjøre for å signalisere at denne kontinentalsengen er av absolutt toppkvalitet.

Ideel Komfort finnes i disse størrelsene:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan lese mer om Ideel Komfort her.


Anatomic Kontinentalseng

Anatomic er Bedre Nætters toppserie innen senger. Den anvender en revolusjonerende fjæreteknologi som kun finnes i denne produktserien. I kontinentalutgaven er Anatomic-sengen inndelt i 3 madrasslag, ganske likt som ved alle andre kontinentalsenger.

3 lags kontinentalseng i særklasse

Øverst finner du en overmadrass i lateks med innebygde gelekuler som holder temperaturen lav, og samarbeider med den underliggende springmadrassen om å gi deg en så optimal søvnkomfort som mulig.

Springmadrasslaget gir en annerledes støtte til kroppen din: Som noe helt nytt anvender de 2 separate springmadrasser – en til hver side av sengen – med en spesiell, ny teknologi. Madrassen er nemlig inndelt i hele 7 komfortsoner som er implementert helt ned i fjærene i springmadrassen. Det betyr at fjærenes fasthet varierer, alt etter hvor på kroppen madrassen er beregnet til å gi støtte.

Dette vil si at fjærenes fasthet er tilpasset kroppens anatomi, slik at de gir bedre støtte til korsrygg og nedre del av ryggen, mens skuldre og hofter får mulighet til å synke lengre ned i madrassen. Det gir en mer anatomisk korrekt liggestilling for rygg og halsvirvler – uansett om du ligger på ryggen eller en av sidene.

Rammemadrassen er Anatomic-sengens fundament. Den er oppgradert på en lang rekke områder i forhold til andre kontinentalsenger. Madrassen er hele 24 cm høy og bruker de samme Anatomic pocketfjærene som også brukes i springmadrassen. Den dobbelte fjæringen i de to madrasslagene gir vesentlig bedre komfort enn andre kontinentalsenger, hvor det ofte er spart på rammemadrasslaget.

25 års garanti og bytting av fasthet

Produsenten gir hele 25 års garanti mot brudd på sengerammen og fjærene. Samtidig tilbyr forhandleren bytting av fasthet på springmadrassene dersom du skulle ha valgt feil. Byttingen må skje innen 30 dager og koster et mindre gebyr per madrass, som dekker transport av madrassene frem og tilbake.

Anatomic kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 

Du kan lese mer om Anatomic sengen her.


Ideel Harmoni Kontinentalseng

Ideel Harmoni kontinentalseng gir deg mye kvalitet for pengene. Det er en flott og minimalistisk designet kontinentalseng som til tross for prisen er utstyrt med hele 3 lag av madrasser, slik som en ordentlig kontinentalseng skal være. Det er ikke gått på kompromiss med kvaliteten noen steder, slik som ofte er tilfellet med kontinentalsenger i samme prisklasse.

Her er det den nederste rammemadrassen som har blitt skiftet ut med en tom kasse som utgjør bunnen i kontinentalsengen. Med Ideel Harmoni får du en ekte rammemadrass i bunnen med pocketfjærer i samme kvalitet, som du finner i springmadrasslaget. Det gir deg den helt riktige, Tornerose-aktige liggekomforten, som kjennetegner kontinentalsenger av høy kvalitet.

Springmadrass med 260 pocketfjærer per kvadratmeter

De vendbare springmadrassene i Ideel Harmoni kontinentalsengen er utstyrt med 260 pocketfjærer per kvadratmeter. Springmadrassene kan tilpasses kroppsvekten deres individuelt på hver side av sengen. Springmadrasslaget er nemlig inndelt i 2 madrasser som holdes sammen av et praktisk trekk.

Fjærene er inndelt i 5 komfortsoner som tilpasser seg kroppsbygningen din perfekt, ved å la de utstående delene av kroppen synke lengre ned i madrassen og støtte opp om de øvrige – uansett om du ligger på ryggen eller siden.

De mange pocketfjærene forlenger samtidig levetiden på sengen – spesielt hvis du husker å vende madrassen regelmessig over dens levetid, slik at trykket fordeles jevnt på fjærene på begge sidene av madrassen.

Ovenpå springmadrasslaget kan du fritt velge mellom en overmadrass med enten 40 mm lateks – eller Celcius skumkjerne. Velg lateks dersom du sliter med varme om natten, og Celcius dersom du ofte ligger og fryser.

20 års garanti og 30 dagers bytterett på fastheten

Skulle dere ha valgt feil, har dere 30 dagers bytterett på fastheten av fjærene i springmadrasslaget. Sengen gir produsenten hele 20 års garanti mot både brudd på fjærer og sengeramme.

Da er det ingen tvil om at du med Ideel Harmoni får en kontinentalseng i høy kvalitet til en riktig god pris.

Ideel Harmoni finnes i disse størrelsene:
140 x 200
180 x 200

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen: 
140 x 200
180 x 200

Du kan lese mer om Ideel Harmoni her. 


Jupiter No.1 – En god kontinentalseng for den prisbevisste livsnyter

Hvis du er på utkikk etter en kontinentalseng av høy kvalitet som gir god komfort til en rimelig pris, og samtidig har en et fint design, så er Jupiter No.1 et godt valg.

Sengen gir deg alt som skal til, for å få en fantastisk søvn. Den er skapt gjennom et samarbeid mellom svenske Kinnabädden, som har mer enn 60 års erfaring i produksjon av senger og den danske sengeprodusenten Bedrenætter. Sammen har de laget en seng hvor du virkelig får mye verdi for pengene.

Jupiter No.1 har en fem-soners vendbar fjærmadrass med spesielle skulder- og hoftesoner. Det gir en god komfort, siden madrassen tilpasser seg etter hvor mye støtte kroppen har bruk for, ved å senke skuldre og hofter ekstra ned, og gir støtte om korsryggen og halsen.

Når du velger fasthet, kan du velge mellom «medium» og «fast». Her anbefaler vi at du velger «medium», hvis du veier mindre enn 75 kg. Veier du mer enn 75 kg, bør du velge «fast». Husk også å velge egen fasthet for hver av dere, hvis dere velger en av de store kontinentalsengene med to separate fjærmadrasser.

Velg mellom en overmadrass med en kjerne av celsius memoryskum eller latex på 40 mm. Du har også muligheten til å kjøpe sengegavler og gavlputer til kontinentalsenger, som dermed gjør det mer behagelig for å sitte og for eksempel se på TV eller spise frokost på sengen.

Jupiter No. 1 finnes i følgende størrelser:
🔵 
140 X 200
🔵 180 X 200
🔵
 180 X 210

Du kan se alle Jupiter-sengene her.


Jupiter 2 – den kraftigere versjonen av en klassiker

Jupiter 1 har i mange år vært den kontinentalsengen, alle andre sengeprodusenter er sammenlignet med. Det er selvfølgelig fordi Jupiter 1 var en av de første kontinentalsengene som kunne kjøpes til en rimelig pris.

Med Jupiter 2 får du en ny og oppdatert versjon, laget av danske håndverkere. Den er hovedsakelig bygd opp på samme måte som Jupiter 1, med to madrasser nederst på de brede modellene, men den utmerker seg med å være spesielt bygget for personer som veier over 95 kg, med fjærmadrasser av multipocketfjær i valgfri middels og hard fasthet.

Fjærmadrassen er som hos Jupiter 1, utstyrt med fem komfortsoner, hvor det tas spesielt hensyn til at madrassen tillater skuldre og hofter å synke ned i madrassen og støtter opp om nakken og korsryggen.

Akkurat som Jupiter 1 har du muligheten til å velge mellom en overmadrass med 40 mm kjerne av latex eller memoryskum. Her bør du velge latex, hvis du lett ønsker å håndtere varmen i sengen. Omvendt bør du velge memoryskum, hvis du ønsker å være sikker på at du ikke kommer til å fryse.

Endelig anvender Jupiter 2 også individuelle fjærmadrasser til de bredeste modellene, selv om fjærmadrasslaget ser ut til å være sammenhengende. Det vil si at den fastheten du velger i fjærmadrassen justeres individuelt etter deres vekt. Det er stor forskjell på vekten vår, så dere bør huske å velge forskjellig fasthet på madrassene.

På samme måte som med Jupiter 1, har du også mulighet til å kjøpe sengegavl og gavlputer til Jupiter 2-modellen. Alt i alt får du en seng med samme komfort og samme muligheter som den «gamle modellen», bare til en enda bedre pris.

Jupiter No. 2 finnes i følgende størrelser:
🔵 
140 X 200
🔵 180 X 200
🔵 180 X 210

Du kan se alle Jupiter-sengene her.


Venus No. 1 – En luksusseng i dansk kvalitet

Her får du en danskprodusert luksusseng, som er for deg som går for den
ultimate kvalitetssengen. Venus No.1 er utstyrt med såkalt cooltex-polstring rundt pocketfjærene i sengene, som bidrar til å gi mye bedre komfort. Samtidig reduseres sjansen for at du våkner flere ganger om natten, fordi du ligger for varmt i sengen.
Det som er spesielt med Venus nr. 1, er at den er utstyrt med to veldig bra madrasser i bunnen, og deretter en vendbar fjærmadrass i midten som fullfører sengen. Ved å justere fjærmadrassenes fasthet i midten, kan du justere sengen til din kroppsvekt.

Vi anbefaler denne sengen til deg som veier mindre enn 95 kg, siden den «bare» har 250 posefjær per m2. Hvis du veier over 95 kg, vil den optimale løsningen for deg, være å kjøpe en Venus No. 2, siden den er utstyrt med multipocketfjær, som er optimale for personer over 95 kg.

Med Venus No. 1 får du ganske mye seng for pengene. Sammenligner du med andre merker på markedet i samme kvalitet, så er Venus No.1 betydelig billigere enn mange andre, men absolutt uten at den går på kompromiss med kvaliteten.

Venus No. 1 finnes i følgende størrelser:
🔵 
140 X 200
🔵 
150 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200
🔵 180 X 210
🔵 210 X 210

Du kan se alle Venus-sengene her. 


Venus Nova – Danskprodusert luksusseng

Denne sengen er produsert av noen av Danmarks beste sengeprodusenter. Venus Nova-sengen er konstruert ved hjelp av samme metode som den klassiske Venus 1 og 2-modellen. Forskjellen ligger i at Venus Nova har en rekke nye tiltak, som forbedrer den ytterligere på en lang rekke punkter.

Forbedringene består i, at du i denne modellen har en bedre bunnmadrass, samt en tykkere overmadrass, som er hele seks cm tykk. Det gir en ekstra god komfort.

Sengens pocketfjær bidrar også til å øke komforten betraktelig. Samtidig med madrassens temperatursensitive Cooltex-skum brytes kildene i springmadrassen. Det gir en betydelig forbedret søvnopplevelse, siden Cooltex-skummet gjør, at overmadrassen opprettholder en behagelig temperatur og et optimalt søvnmiljø, mens på samme tid tilpasser seg bedre til din kroppstype.

Hvilken type overmadrass bør jeg velge?

Du kan velge mellom to typer overmadrasser. Enten en overmadrass i latex eller en celsius-overmadrass.

Overmadrassen i latex gir deg en mer elastisk madrass, som er god til å tilpasse seg din kropp. Madrassen gir god støtte og avlastning på din kropps trykkpunkter, som for eksempel hofte og skuldre. Det gjør det enklere for kroppen din å få ro til å falle i en dyp søvn, uten du våkner flere ganger om natten, fordi du øm i kroppen. Denne type madrass passer godt til alle vektklasser.

Den største fordelen med overmadrass i latex, er imidlertid at den avleder kroppsvarmen og fuktigheten du skiller ut om natten, slik at du opprettholder en behagelig temperatur i sengen gjennom natten. Med en overmadrass med latexkjerne våkner du aldri badet i svette.

Celsius-overmadrassen bruker vanligvis et temperatursensitivt memoryskum-lag som tilpasser seg din kroppsform ved hjelp av varmeutvikling. Den er størst på de steder av kroppen, hvor kroppen er varmest. Her synker overmadrassen sammen, mens den beholder formen de stedene, hvor kroppen ikke er så tung til madrassen.

Ulempen med celcius-overmadrass, er imidlertid at den ikke er så god til å lede varmen fra kroppen. Hvis du lider av hetetokter, eller du generelt sliter med varmen når du sover, så bør du ikke velge denne typen overmadrass.

Dansk kvalitet:
Denne sengen er produsert hos Kinnabädden, som har mer enn 60 års erfaring i produksjon av senger i Skandinavia. Kinnabädden er opprinnelig svensk, men har de siste ti årene hatt sin produksjon i Danmark.

Venus Nova finnes i følgende størrelser:
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200
🔵 180 X 210
🔵 210 X 210

Du kan lese mye mer om Venus Nova ved å klikke her.


Venus Mayan – Med overmadrass av organisk latex

Venus Mayan gir deg alle de samme kvalitetene, som de andre Venus-sengene som Bedre Nætter er kjent for. Her er det både cooltex-polstring rundt posefjærene i fjærmadrassene og mulighet for å velge individuell fasthet på fjærmadrassene på hver side av de bredeste modellene.

Tilsvarende er fjærmadrassene utstyrt med fem komfortsoner, og er som Venus 1 og Venus Nova bare utstyrt med 250 posefjær per kvadratmeter. Derfor er ikke denne sengetypen egnet for personer som veier over 95 kilo.

Den største forskjellen ved Venus Maya, er muligheten til å velge en overmadrass med en kjerne av 60 mm organisk Mayan Green latex. Den er spesielt egnet for allergikere, fordi det bare er brukt naturlig latex i produksjon av latex-kjernen.

Samtidig medfølger det gratis gavlputer til Venus Maya, hvis du velger å kjøpe den vekthengte gavlen, sammen med denne vakre kontinentalsengen.

Venus Maya finnes i følgende størrelser:
🔵 140 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200
🔵 180 X 210
🔵 210 X 210

Du kan se alle Venus Mayan-modellene her.


Senses Classic – Høy komfort og solid dansk kvalitet til en god pris

Til tross for prisen er Senses Classic en ekte kontinentalseng med tre separate madrasslag. Sengen er produsert i Horsens av danske håndverkere, siden sengen er designet i Danmark. Med denne får du en seng i dansk kvalitet, til en pris som er mindre enn hva mange utenlandske senger koster, selv de billige kontinentalsengene som importeres fra Østen.

Senses Classic er tilgjengelig i to forskjellige utgaver. Senses Classic 1 for personer som veier mindre enn 95 kilo, og Senses Classic 2 for personer som veier over 95 kilo. Forskjellen er at Senses Classic 2 bruker multipocketfjær i fjærmadrasslaget, hvor Senses Classic 1 bruker pocketfjær.

Fjærmadrassene er vendbare, som betyr at de har lengre levetid, hvis du husker å vende dem regelmessig. Har du har valgt en dobbelt kontinentalseng med forskjellig fasthet på madrassene, er det viktig at du husker å vende madrassene, så dere får riktig fasthet på madrassen på deres side.

Fjærmadrassen har fem komfortsoner og som de andre kontinentalsengene fra nettbutikken Bedre Nætter, kan du velge mellom overmadrasser med en kjerne av memoryskum eller latex, akkurat som du kan kjøpe gavlstykke og gavlputer til sengen.

Du kan se alle Senses Classic-modellene her.


Bergen by BN – Den ultimate, antibakterielle og hypoallergeniske kontinentalsengen

Lider du eller din partner av allergi mot for eksempel støvmidd, er denne Bergen by BN kontinentalsengen løsningen. Den er utstyrt med et komfortlag av latex på hele 35 mm rundt fjærmadrassene og all tekstilbekledning på sengen er AEGIS-behandlet, så den forblir antibakteriell og allergivennlig.

Som overmadrass, kan du velge mellom to ulike typer Mayan Green latex overmadrasser. Det er naturlig organisk latex av høyeste kvalitet. Du kan velge en Mayan Green latex overmadrass med fast fasthet, eller den litt mykere Mayan Green Cloud, som tilbyr middels fasthet. Sammen med den individuelle tilpasningen av fjærmadrassene i sengen, gir det enestående muligheter til å tilpasse sovekomforten helt optimalt til deg eller dere, som skal ligge i sengen.

Som med alle andre kontinentalsenger fra nettbutikken Bedre Nætter, tilbyr forhandlere en 30-dagers bytterett av fjærmadrassene, hvis du har valgt feil fasthet. Det koster bare et mindre gebyr, som dekker transporten.

Så er du allergiker, mulitallergiker, eller du ønsker å tilbringe nettene i sunnest mulig miljø, er Bergen by BN det optimale valget.

Bergen by BN finnes i følgende størrelser: 
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200
🔵 200 X 200
🔵 180 X 210

Du kan se alle Bergen by BN-modellene her.


Nordkap – Ekte kontinentalseng i dansk kvalitet til en fantastisk pris

Nordkap er en danskprodusert kontinentalseng, som til tross for prisen tilbyr alle de tre madrasslagene, slik en ekte kontinentalseng skal være. Her velger mange av de konkurrerende modellene å spare på bunnmadrassen. Men det slipper du å tenke på om du velger Nordkap.

Madrassen fungerer sammen med fjærmadrassene, så du får den mest optimale sovekomforten, uansett hvordan du ligger i sengen. Derfor er den en viktig del av kontinentalsengen og ikke noe du bør gå på kompromiss med, bare fordi du gjerne vil spare noen få tusen kroner.

Nordkap er tilgjengelig i to versjoner, avhengig av vekten din. Modellen som kalles Nordkap er for personer som veier mindre enn 95 kilo og Nordkap + er for personer over 95 kilo. Forskjellen er fjærtypen. For hvor Nore-modellen tilbyr 261 vanlige pocketfjær per kvadratmeter, gir Nordkap + 95 deg hele 522 multipocket-fjær per kvadratmeter.

Akkurat som alle andre kontinentalsenger fra nettbutikken Bedre Nætter, kan du få de bredeste modellene fra Nordkapp med individuell fasthet i fjærmadrassen på hver side, akkurat som du kan velge mellom en overmadrass med 40 mm kjerne, av latex eller memoryskum.

Du får også med en gratis sengegavl, hvis begge personene veier over 95 kilo. Veier en av personene mindre, vil du få et avslag på prisen for sengen.

Nordkap finnes i følgende størrelser:
🔵 140 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200

Du kan se alle Nordkap-modellene her.


Derfor er din søvn så viktig

De fleste vet at en god natts søvn er en viktig parameter, for at vi klarer de daglige utfordringene på best mulig måte. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi 1,5 time mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

vigtigt med god søvn

Du bruker cirka 33% av livet ditt på å sove. Og 1/3 av livet som brukes til å sove, har en veldig stor innvirkning på hvordan du har det resten av tiden. Får du for lite søvn, går det for sterkt utover din livskvalitet, konsentrasjon og humør i hverdagen.

Søvn spiller også en viktig rolle når det gjelder å unngå stress, depresjon, type 2 diabetes, hjerteproblemer og overvekt. Får du for lite søvn, så fungerer ikke kroppen din optimalt, og du har dermed større sjanse for å bli rammet av sykdommer.

Det danske magasinet Videnskab.dk skriver at forskere fra University of Boston har funnet frem til, at når vi sover, så reduseres det giftige stoffet adenosin i hjernen vår. Dette giftstoffet hoper seg opp i hjernen i løpet av dagen, og forskerne forklarer at dette stoffet er hovedgrunnen til at du blir sliten på dagtid. Jo mer av stoffet som opphoper seg i hjernen, dess mer sliten blir du. Når du sover, senkes nivået av adenosin, og etter en god natts søvn er du derfor klar til å starte en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge den danske nettavisen Politiken.dk lider over en halv million dansker av så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres daglige liv. Ifølge Dansk senter for sovemedisin, så har 300 000 desidert kroniske søvnproblemer, noe som reduserer livskvaliteten betraktelig. Forskerne kaller tilstanden «kronisk søvnløshet».

Flere studier støtter påstanden om vår dårlig søvn. Ifølge en studie fra Sundhedsstyrelsens Nasjonale sunnhetsprofil for 2013, viste det seg at hele 41 prosent av danskene selv mener at de har vært plaget med søvnbesvær i løpet av de siste 14 dagene.

En økonomisk utfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk utfordring, både for deg og for samfunnet. Søvnproblemer har nemlig sammenheng med økt medisinforbruk, antall konsultasjoner hos legen, økt involvering i flere ulykker i trafikken og på jobb, redusert produktivitet og økt sykefravær fra arbeid i form av flere sykedager, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikkelen. Det anslås at årlige kostnadene for danskene søvnproblemer koster samfunnet over ti milliarder.

Slik kan du forbedre din søvn

Det er mange aspekter ved å forbedre søvnen sin. Det handler først og fremst om at du sover behagelig i en god seng. Men det finnes også mange gode råd om hva du bør gjøre for å sove bedre. Her skal vi se litt nærmere på noen av de rådene som ekspertene gir.

Vi tar utgangspunkt i en stor søvnrapport, utviklet av den danske legeforeningen og Trygfonden, Du kan lese hele rapporten her på det danske nettstedet vidensråd.dk. Rapporten gjennomgår sammenhengen mellom søvnproblemer, helse, miljø, stress og mye mer. Det er noen av landets ledende forskere og søvnleger, som har utarbeidet rapporten.

«Det er første gang vi har gjennomgått eksisterende vitenskap mer systematisk for å danne grunnlag for det vi tror er gode råd og veiledning innenfor søvnområdet,» sier Poul Jennum, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Københavns Universitet og overlege ved det danske senteret for søvnmedisin på Glostrup sykehus og det danske rikshospitalet.

Her kan du lese mer om noen av tingene som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol før sengetid? vin og kaffe søvn

En av tingene som kan ha en negativ innvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, professor og overlege ved Aarhus universitetssykehus, forklarer at koffein gjør det vanskeligere for kroppen å roe seg ned og dermed sovne. Du risikerer å få en mer urolig søvn om natten, noe som kan gjøre at du våkner opp og ikke føler deg tilstrekkelig uthvilt.

Alkohol kan også virke forstyrrende på søvnen din. Med andre ord, er det en myte at du sover bedre på et par glass rødvin. Fordi når du drikker alkohol, spesielt i tilfeller der du drikker store mengder, vil du oppleve en mer urolig søvn. Kroppen har vanskeligheter med å finne ro, og da blir du ikke riktig uthvilt.

Alkohol er også vanndrivende og kan gjøre at du må opp og urinere om natten, som også forstyrrer søvnen din, sier Kjeld Hermansen.

God mat:

mandler og bananerHvis du leter etter ting som du kan spise, og som forbedrer søvnen, så får du her en rekke matvarer som overlegen anbefaler:

Du kan gå for mat som inneholder aminosyren tryptofan, som kroppen konverter til melatonin, som er et søvnhormon. Dette hjelper kroppen å oppnå en dypere og mer komfortabel søvn. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer: bananer, mørk sjokolade, tørkede dadler, yoghurt og mandler.

Dessuten finnes Melatonin også i kumelk og morsmelk.

Trening – En viktig faktor for en god natts søvn

motion og søvn»Forskning peker mot at mennesker som lider av søvnproblemer kan forbedre søvnen, hvis de er fysisk aktive « sier Anders Sjödin, professor ved Institutt for idrett og ernæring ved Københavns Universitet, til det danske magasinet Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, er regelmessig fysisk aktive. Gjerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker å føle effekten. Han påpeker imidlertid at du ikke skal være intens fysisk aktiv de siste timene før sengetid. Han sier at fysisk aktivitet reduserer stress og spenninger, noe som er en av grunnene til, at det kan hjelpe deg å oppnå en bedre søvn.

Stress kan ødelegge søvnen din:

stress niveau ved søvnProfessor i sunnhetspsykologi ved psykologisk institutt på Universitetet i Århus, Bobby Zachariae, forteller at stress er en av de viktigste grunnene til at søvnproblemer oppstår. Dette gjelder både stress som oppstår av en travel hverdag og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan være en stressfaktor i seg selv, hvis du er stressa over å ikke få sove. Det kan veldig lett utvikle seg til en vond sirkel.

Når vi oppnår et stressnivå i kroppen vår, så skyldes det en naturlig forsvarsmekanisme som fører til at kroppen må være på vakt. Stress gjør at vi aktiveres både psykisk og fysisk, noe som holder kroppen våken og dermed kan motvirke en naturlig søvnrytme.

Professoren anbefaler at du konfronterer de problemene du har, før du skal sove, slik at du ikke ligger søvnløs om natten og tenker på dem.

Han anbefaler også at du skriver ned ting som går inn på deg og hva du skal gjøre med dem. Det kan hjelpe deg med å slappe av, og dermed få deg til å sove bedre og falle lettere i søvn.

Røyking er skadelig for søvnen

rygning og søvn

En ting som det har vært ekstra stort fokus på de siste årene, er sammenhengen mellom søvn og røyking. Ifølge overlege og søvnforsker Poul Jennum, så er røyking en svært vesentlig årsak til søvnproblemer.

Selv om forskere ikke har 100% klarlagt, hva sammenhengen mellom søvn og tobakksrøyk er, så mener de at det store antallet stoffer i tobakksrøyken, som for eksempel nikotin, kan påvirke søvn din negativt.

Forskere tror at konsekvensene av røyking, blant annet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlengde, nattlig hoste og forverret søvnstruktur.

Overlege Poul Jennum har en anbefaling for røykere med søvnproblemer: »De må slutte å røyke. Røykeslutt er den eneste behandlingen som finnes.«