Kontinentalseng Test 2019 – Se de beste kontinentalsengene – Best i Test

0

Kontinentalsenger er en veldig populær sengetype for øyeblikket. Det er hovedsakelig fordi det er en svært komfortabel sengetype, som gir en god natts søvn.

Samtidig er en kontinentalseng både lettere å komme inn og ut av, og den er behagelig å oppholde seg i, hvis det er montert sengegavl på kontinentalsengen. Her er en guide til hvordan du velger den beste kontinentalsengen.

I dag finnes det mange forskjellige typer senger på markedet. I tillegg til kontinentalsengen som denne artikkelen handler om, dreier det seg hovedsakelig om regulerbare senger og rammesenger, som vi også har skrevet omfattende guider om her på Forbrukerliv.no.

Kontinentale senger er et svært populært valg blant oss nordmenn. Dette skyldes nok spesielt, at en kontinentalseng er en sengetype, som virkelig gir en behagelig og god komfort til en rimelig pris.

De mange lagene gjør at en kontinentalseng er svært behagelig å sove i, og riktig mange nordmenn opplever en betydelig forbedret søvn når de erstatter sin tradisjonelle seng med en kontinental seng.


Hva er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng som er bygget opp av flere lag. Den består vanligvis av tre lag, der den nederste delen er en bunnmadrass, som danner bunnen på sengen. Deretter kommer et lag med en fjærmadrass, og på toppen ligger en overmadrass, som enten består av en kjerne av såkalt memoryskum eller latex.

Kontinentalsengen skiller seg fra andre sengetyper, ved at den ikke har noen sengeramme. Det vil si at du ikke finner en sengeramme med spile, hvor det ligger en madrass, som du normalt er vant til fra tradisjonelle senger. I stedet består sengebunnen av en bunnmadrass, med to andre madrasstyper stablet på toppen.

Dette er det som gjør kontinentalsenger litt høyere enn andre ordinære senger, og dermed lettere å komme opp i om kvelden og morgen. Den appellerer spesielt til eldre personer og andre som har problemer med rygg eller muskler.

Slipp sprekken i midten

Hvis du velger en kontinental dobbeltseng, sørger overmadrassen samtidig for at du blir kvitt problemet med «sprekken i midten av sengen», slik den er kjent fra tradisjonelle senger.

Både 160×200 og 180×200-utgaven av kontinentalsengen er dekket av en overmadrass i et stykke. I tillegg til å dekke sprekken i midten, gir overmadrassen også en virkelig god komfort, som kan bidra til å forbedre søvnen din betydelig.

Individuell tilpasning av fasthet i sengen

Samtidig er det mulig å tilpasse sovekomforten på hver side av en kontinental dobbeltseng, ved å velge fjærmadrass etter vekten på personen som sover på den siden av sengen. For selv om fjærmadrasslaget ser ut til være i ett stykke, ligger det to separate fjærmadrasser i laget. De holdes bare sammen av et trekk, som sørger for at fjærmadrassen ligger stabilt på bunnmadrassen.

Ved å velge en fjærmadrass med riktig fasthet i forhold til vekten din, kan du tilpasse sovekomforten individuelt til hver av dere. Hvis du har valgt feil fasthet, gir de mest seriøse forhandlerne av kontinentalsenger mulighet for at du kan bytte fjærmadrassen innen den første måneden etter kjøpet. Det koster bare en avgift, som dekker frakten av den nye og returnering av feil madrass.

Hva bør jeg ta hensyn til når jeg velger kontinentalseng?

Når du er på utkikk etter en ny kontinentalseng, er det flere ting du bør være klar over. Sengen består av tre forskjellige lag, og det kan være stor forskjell på madrassenes kvalitet, alt avhengig av hvilken seng du velger.

Det er etter vår mening svært viktig, at du sørger for at både bunnmadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen er av god kvalitet.

Spesielt er det mange kontinentalsenger, som er bygd på en relativt dårlig bunnmadrass. Det er sengens nederste lag, og dermed delen som noen produsenter nedprioriterer, når de må kutte toppen av prisen på sine billige modeller.

Men det har faktisk av stor betydning for din komfort, at også bunnmadrassen er av høy kvalitet. Derfor anbefaler vi at du sjekker bunnmadrassens kvalitet separat, særlig hvis du har tenkt å kjøpe en billig modell.

Det er også sett flere eksempler på senger, der selgeren kaller det for en kontinentalseng, men hvor det nederste laget mangler, siden det er spart vekk.

I stedet er det bare en tom boks med lokk og ben, som ikke bidrar til sovekomforten i sengen. Du bør alltid kontrollere at kontinentalsengen du kjøper faktisk inneholder tre lag.

Som med så mye annet, hvis du holder deg til de bedre merkene, for eksempel «Bedrenætter», «Drømmeland», «Svane» og så videre, har du ingen problemer med kvaliteten på de enkelte lagene i kontinentalsengene.

Valg madrassens «fasthet»

Ofte ender mange opp med å velge for myke fjærmadrasser i sengen. Dette er fordi det kan være vanskelig å vurdere, hvilken fasthet du trenger. Ofte føles det meget behagelig med en myk madrass, når du prøveligger kontinentalsengen et par minutter i butikken.

Men det kan fort vise seg å være feil valg, og siden en gjennomsnittlig bruker tilbringer cirka 3000 timer i sengen hvert år, kan det gi deg mange ubehagelige plager å velge feil. Ligger du for myk, går det ofte utover ryggen, akkurat som du kan ha problemer med å pusten og blodsirkulasjonen, hvis du ligger ekstremt myk.

Det som avgjør hvor hard eller myk kontinentalsengen er å sove i, er spesielt fastheten på fjærmadrassene. Liggekomforten kan godt justeres litt ved å velge en mykere overmadrass, men til slutt er det fastheten på fjærmadrassene, som gir det største bidraget til sovekomforten i kontinentalsengen.

Fastheten bestemmes av pocketfjær, som alle moderne madrasser er laget av. Sammenlignet med gammeldagse fjærmadrasser med få fjær per kvadratmeter, brukes det hundrevis av fjær per kvadratmeter, vanligvis 300 fjær per kvadratmeter i en moderne fjærmadrass. Det gir langt flere kontaktpunkter mellom din kropp og madrassen, slik at madrassen kan justere seg selv svært nøyaktig til din kroppsbygning.

Hvilken fasthet som er riktig for deg, avgjøres av vekten din. Så selv om du ikke liker vekten din, må du ikke prøve å lyve deg lettere når du velger madrass i butikken. Som en tommelfingerregel bør du gå for:

En madrass med pocketfjær av middels fasthet, hvis du veier under 75 kg
En madrass med pocketfjær av fast fasthet, hvis du veier mellom 75 og 95 kg
En madrass med multipocketfjær med ekstra fasthet, hvis du er over 95 kg

Multipocketfjær er en type madrass, som vanligvis inneholder en og en halv til dobbelt så mange fjær per kvadratmeter, som en fjærmadrass med vanlige pocketfjær.


Finn den beste kontinentalsengen

Det kan være vanskelig å si akkurat hvilke senger som er de beste kontinentalsengene. Det avhenger av smak og behag, samt hvilken prisklasse du har valgt deg. Men som nevnt tidligere, er det viktig å ta hensyn til kvaliteten på alle lagene i en kontinentalseng, når du skal velge den riktige kontinentalsengen i forhold til din kroppstype og budsjett.

Når det kommer til budsjettet, kan det godt lønne seg å bruke litt mer enn du egentlig hadde sett for deg. For en god kontinentalseng holder lett i 20+ år. Det blir til over 60 000 timer med opphold i sengen. Det er derfor ekstra viktig at du velger rett.

Vi kommer her med en rekke tips til gode kontinentalsenger, hvor du med sikkerhet får mye verdi for pengene. Vi har understreket at sengene er danskproduserte og at alle lagene er av høyeste kvalitet. Dette gir deg de største mulighetene til å få en god natts søvn.


Venus Pulse – Luksus kontinentalseng (Nedsatt med 16.000 kr.)

venus-pulse-kontinentalseng

Legg merke til: Venus Pulse kontinentalsengen er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsatt med 50%, noe som betyr at for eksempel størrelsen 180 x 200 er nedsatt fra 31.999 kr. til 15.999 kr. De andre størrelsene av denne modellen er også nedsatt.

Venus Pulse er en kontinentalseng som er produsert i Danmark. Man kan derfor være sikker på at kun de beste materialene er brukt til å lage denne modellen.

Med Venus Pulse er det blitt satt fokus på å produsere en seng som gir brukeren en optimal støtte, derfor er det en oppgradering av sengen Venus. Venus Pulse kommer nemlig med både pocketfjærer, flere komfortsoner og en polstring av hybridskum.

Alle delene av Venus Pulse er OEKO-TEX Standard 100-sertifisert, derfor er den fri for både kjemikalier og andre skadelige stoffer.

Robust og stabilt fundament

Selve rammemadrassen er Venus Pulse sitt fundament, derfor er det avgjørende at den er av høy kvalitet. Det er tilfellet med denne rammemadrassen som er utstyrt med pocketfjærer. Disse sørger for at man oppnår en korrekt og omfattende støtte. Trerammen er laget av svensk furu, som sikrer en mer holdbar og stabil base for sengen.

7 komfortsoner og polstring av hybridskum

Kontinentalsengen Venus Pulse kommer med en springfjærmadrass som er utstyrt med pocketfjærer. I tillegg til pocketfjærer kan man også finne 7 komfortsoner i springfjærmadrassen. Det vil si at sengen er inndelt i soner slik at skuldre og hofter for eksempel ikke får lik støtte.

Pocketfjærene er pakket inn i en liten stoffpose, derfor arbeider de mer individuelt. Det gjør at man oppnår en bedre trykkavlastning og komfort. Rundt fjærene finnes det et hybridskum som sørger for en optimal ventilasjon og pusting.

Pulse Lateks overmadrass med TenceltrekkVenus Pulse kontinentalseng - tværsnit

Sengen kommer med en Pulse Lateks overmadrass som er produsert med metoden SonoCore. Det vil si at lateksen er blitt vulkanisert med varmebølger i stedet for damp, noe som sikrer en mer åpen cellestruktur som forbedrer materialets egenskaper.

I og med at overmadrassen er laget av lateks, så betyr det at man vil oppleve at man får en seng som puster og er ventilerende gjennom hele natten.

Trekket på overmadrassen er et Tenceltrekk som er laget av trefibre. Dette har en optimal fuktavledning, noe som bidrar til at sengen puster.

Fordeler ved Venus Pulse:
🔵 7 komfortsoner
🔵 Pulse Lateks overmadrass med Tenceltrekk
🔵 Polstring av hybridskum
🔵 Pocketfjærer
🔵 Danskprodusert kontinentalseng 

Venus Pulse kontinentalseng finnes i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Du kan se alle Venus Pulse sengene her.


Vasa kontinentalseng (Nedsatt med 17.000 kr.)

vasa_mayan_kontinentalseng

Du kan se alle Vasa Mayan-sengene her

Legg merke til: Vasa kontinentalsengen er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsatt med 43%, noe som betyr at for eksempel størrelsen 180 x 200 er nedsatt fra 38.999 kr. til 21.999 kr. De andre størrelsene av denne modellen er også nedsatt.

Allergivennlige senger har de siste årene blitt mer og mer populære. I den allergivennlige kontinentalsengen Vasa Mayan er det blitt gjort en stor innsats i å velge de beste komponentene.

Blant annet er Mayan Green-overmadrassen valgt siden dette er den eneste overmadrassen laget av 100 % naturlateks. Hvis man er på utkikk etter optimal komfort og en allergivennlig madrass så er Vasa Mayan er trygt valg.

3 madrasslag med optimal støtte og komfort

Vasa Mayan kontinentalseng er inndelt i 3 forskjellige madrasslag. Dette er med på å sikre støtte og avlastning som er i toppklasse.

I tillegg er denne regulerbare sengen ekstra høy – noe som bare er en fordel for deg som gjerne vil ha en seng som både er enkel å legge seg i og stå opp av.

Springfjærmadrassen har en latekspolstring på hele 40 millimeter, noe som er mer enn de gjennomsnittlige 35 millimeterne. I tillegg til at sengen er mye mer holdbar og kan vare i lang tid så er sengen ekstra komfortabel og behagelig.

Kvalitetsprodukter betyr alt når det kommer til en seng med god komfort. Derfor er Vasa Mayan produsert med de beste og mest komfortable materialene – blant annet lateks som er plassert mellom fjærene på springfjærmadrassen.

Ventilasjonen er derfor i toppklasse slik at det verken blir for varmt eller for kaldt om natten. Med sengens 300 fjærer pr. kvadratmeter – fremfor de vanlige 250 fjærene pr. kvadratmeter, pluss de 5 komfortsonene – er man sikret en holdbar seng som gir en støtte som varer gjennom hele natten.

Med kontinentalsengen Vasa Mayan har man også mulighet til å velge mellom 3 ulike fastheter: Medium, Fast og Xtra Fast. Dette skal velges ut ifra hvor mye forbrukeren veier.

Allergivennlig Mayan Green-overmadrass 

Allergivennlig Mayan Green-overmadrassKjennetegnet til Vasa Mayan er den helsemessige profilen. Dette går også igjen i sengens overmadrass da den er både allergivennlig og laget av 100% naturlateks.

Denne overmadrassen kan brukes av alle og enhver, uansett om man lider av allergi eller ikke.

Trekket er også allergivennlig da dette er et Tencel-trekk som inneholder naturlige trefibre.

Overmadrassens kjerne er på hele 6 centimeter, og i tillegg er den også ventilerende. Det betyr at både varme og fukt ledes vekk på kort tid.

Fordeler ved Vasa Mayan-sengen:
🔵 Allergivennlig overmadrass
🔵 300 fjærer pr. kvadratmeter
🔵 Latekspolstring
🔵 Produsert i Danmark

Vasa Mayan finnes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210


💤 5 råd til bedre søvn 💤

🎬 Se disse 5 tipsene og lær hvordan du kan hjelpe kroppen din med å slappe av 😴


Wonderland Octave

wonderland harmony elevation

Kontinentalsengen Wonderland Octave er en moderne og stilren modell som også leveres med et heldekkende trekk. Det vil si at sengen fremstår som en enkel stor madrass. Derfor unngår man sprekken i midten. Dessuten er det mulig å bestille sengen med samlet fjærinnlegg.

Wonderland Octave blir fremstilt med fokus på å bruke alle de beste materialene på markedet, men også med funksjoner som hever liggekomforten. Derfor er madrassen både vendbar og vaskbar samt at den kommer med en skuldersone.

Kantstabil kontinentalseng med skuldersone

Wonderland Octave leveres med fjærsystemet Standard Pocket som er delt opp i 5 forskjellige soner. Dette sørger for at kroppen får den støtten og avlastningen den har behov for.

Med Wonderland Octave får man dessuten en kontinentalseng med en skuldersone. Dette sørger for at ens skuldre synker ned i sengen slik at både nakke, skuldre og rygg oppnår en korrekt avlastning og støtte. Dessuten er Wonderland Octave kantstabil og derfor slipper man følelsen av å falle ut av sengen selv om man kommer i nærheten av madrassens kant.

Vendbar og vaskbar madrass med miljøskum

Wonderland Octave kommer med en vendbar og vaskbar madrass. Da madrassen er vendbar har man mulighet til å forlenge madrassens levetid dersom man sørger for å vende den regelmessig. Dette hjelper også med å holde på sengens liggekomfort.

I tillegg har man mulighet for å vaske alle tekstilene på sengen ved 60 grader i vaskemaskin. Sengens polstring er laget av Welun miljøskum som sikrer god ventilasjon og pusting.

På den måten oppnår man et kjølig liggeunderlag som er en fordel for forbrukerne som har det for varmt om natten.

Overmadrass med hyperflex-skum

Ved kjøp av Wonderland Octave følger det med en Premium overmadrass som består av et fleksibelt materiale. Dette materialet er hyperflex-skum som sørger for å tilpasse seg etter kroppens konturer og bevegelser.

Med overmadrassen er man i tillegg sikret en optimal ventilasjon og pusting. Overmadrassen har en kjernetykkelse på 4 centimeter som er forholdsvis gjennomsnittlig for de fleste overmadrassene på markedet. Trekket er dessuten vaskbart og det kan vaskes i vaskemaskinen.

Fordeler ved Wonderland Octave:
🔵 Kantstabil seng
🔵 Pustende overmadrass med vaskbart trekk
🔵 Vendbar og vaskbar madrass
🔵 Polstring av Welun miljøskum
🔵 Kommer med skuldersone

Wonderland Octave kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan lese mer om de forskjellige Wonderland Octave sengene her.


Dunlopillo Harmoni kontinentalseng

Dunlopillo-Harmoni-seng-kontinental

Kontinentalsengen Dunlopillo Harmoni er en komfortabel og behagelig seng som er utstyrt med et slitesterkt møbelstoff. Møbelstoffet kommer i 3 forskjellige farger, derfor har man mulighet til å designe sengen på en slik måte at den passer best til ens egne behov.

Med Dunlopillo Harmoni behøver man dessuten ikke bekymre seg for den irriterende sprekken i midten da man unngår denne.

I tillegg har man mulighet for å velge en individuell fasthet på hver side av sengen så man kan sove sammen med en partner uten å gå på kompromiss med hverken støtten eller liggekomforten.

Seng med 3 forskjellige lag

De fleste kontinentalsenger er i dag oppbygd av 3 lag og Dunlopillo Harmoni er heller ikke noen unntagelse her. Denne modellen har 3 lag som er fremstilt med fokus på bruk av materialer av høy kvalitet.

Dunlopillo Harmoni er oppbygd av en flat bunn med en vendbar madrass. På denne måten kan sengen vare i mange år frem i tid dersom man sørger for å snu den regelmessig og vedlikeholde sengen.

I og med at de 3 lagene består av utelukkende kvalitetsmaterialer kan man trygt stole på at sengen gir en optimal liggekomfort.

Pustende kontinentalseng med 7 komfortsoner

Dunlopillo Harmoni er en pustende og ventilerende kontinentalseng med 7 forskjellige komfortsoner. Dette sørger for et høyt komfortnivå fordi de 7 komfortsonene tilpasser støtten etter brukerens behov.

Komfortsonene kommer nemlig med en differensiert fasthet som tilpasser seg etter kroppens konturer slik at man oppnår en unik personlig støtte og avlastning.

I tillegg leveres Dunlopillo Harmoni med et lag som er bygd opp av naturlateks. Dette kan finnes på sengens midterste madrass som har en vendbar naturlatekskjerne på 18 centimeter. Dette bidrar ikke bare til sengens liggekomfort, men sørger også for en pustende og ventilerende seng.

Seng med flere tilpasningsmuligheterdunlopillo_harmoni_seng-continental

Med Dunlopillo Harmoni får man en seng hvor man har flere tilpasningsmuligheter med hensyn til designet med mer. Man kan nemlig velge flere former for trekk, som for eksempel Harmonietop eller Dunlopillos Cool trekk. Begge bidrar til en optimal ventilering av sengen.

Begge typer trekk er vaskbare og avtagbare slik at de kan vaskes i vaskemaskinen. Det er også mulig å kjøpe en gavl til sengen dersom man har bruk for det. I tillegg følger det med en overmadrass ved kjøp av denne kontinentalsengen.

Fordeler ved Dunlopillo Harmoni:
🔵 7 komfortsoner
🔵 Flere tilpasningsmuligheter
🔵 Leveres med en madrass med naturlatekskjerne
🔵 Kan velge en individuell fasthet i hver side
🔵 Pustende og ventilerende kontinentalseng

Dunlopillo Harmoni kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
180 x 200

Du kan lese mer om de forskjellige Dunlopillo Harmoni sengene her.


Physio – Ergonomisk kontinentalseng – Utviklet i samarbeid med fysioterapeuter og ortopediske eksperter – (Nedsatt med 15.000 kr.)

physio-kontinentalseng

Legg merke til: Physio kontinentalsengen er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsatt med 33%, noe som betyr at for eksempel størrelsen 180 x 200 er nedsatt fra 44.999 kr. til 29.999 kr. De andre størrelsene av denne modellen er også nedsatt.

Physio kalles en «ergonomisk kontinentalseng» i og med at den er utviklet i samarbeid med fysioterapeuter og ortopediske eksperter.

Sengen anses som å være en del av en luksusserie hvor det er blitt satt fokus på å lage en seng med en «enestående komfort».

Med denne sengen er man derfor sikret en god støtte og avlastning akkurat der hvor kroppen trenger det mest.

Støtten og avlastningen er tilpasset brukerens kropp slik at man kan få den liggekomforten man har bruk for – uansett liggeposisjon.

Unikt fjærelag med komfortsonerphysio-kontinental
Kontinentalsengen Physio kommer med et unikt fjærelag, og det vil si at man er sikret en personalisert støtte.

Sengen er utstyrt med 500 Anatomic Pocketfjærer per kvadratmeter.

I tillegg til dette kommer sengen med hele 7 komfortsoner som sørger for at forbrukerens nakke ikke får den samme støtten som for eksempel korsryggen.

Sengen tilpasser seg etter brukerens vekt og liggeposisjon, derfor blir støtten personalisert.

Rammemadrass med fjærer og springfjærmadrass med skum
Physio er designet på en måte som er annerledes i forhold til andre kontinentalsenger som finnes på markedet.

Rammemadrassen er for eksempel laget med fjærer i stedet for skum, noe som ikke bare sikrer en bedre komfort, men også sørger for en bedre holdbarhet.

I tillegg til dette kommer sengens springfjærmadrass med et to centimeter tykt lag av lateks, og to centimeter med Flofom skum.

Flofom skum anses som å være et teknologisk og moderne skum som sørger for en optimal trykkavlastning uten å være altfor varm.

Rundt sengen finnes det en stor treramme. Denne trerammen er både robust og stabil, og den har en kjernetykkelse på 14 centimeter.

Overmadrass som puster

Ved kjøp av Physio følger det med en overmadrass av lateks med innebygde gelperler. Disse gelperlene er med på å kjøle ned sengens øverste lag, noe som sørger for en bedre ventilasjon og at madrassen puster.

Overmadrassen av lateks er også temperaturregulerende, derfor sørger den for at man hverken har det for varmt eller for kaldt når man sover. Det betyr at sovemiljøet alltid vil være behagelig da man unngår en fuktig og varm seng.

Overmadrassen har en kjernetykkelse på 50 millimeter, noe som er med på å bidra til sengens overordnede støtte og avlastning.

Fordeler ved Physio:
🔵 Overmadrass i lateks med innebygde gelperler
🔵 Springfjærmadrass med et lag av skum og lateks
🔵 500 Anatomic Pocketfjærer per kvadratmeter
🔵 7 komfortsoner
🔵 Treramme på 14 centimeter

Kontinentalsengen Physio finnes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan lese mer om de ulike Physio sengene her.


Tempur Promise – Toppkvalitet fra Tempur

tempur-promise-kontinentalseng

Tempur Promise er en stilren og elegant modell som beskrives som å være en eksklusiv kontinentalseng. Dette blir den fordi den kommer med én samlet madrass som gjør at modellen fremstår som en stor seng.

I tillegg er Tempur Promise fremstilt av materialer av høy kvalitet fordi sengen er laget av polstrede materialer. Det vil si at man får en slitesterk og holdbar seng som kan vare i mange år frem i tid dersom man sørger for å passe godt på den å vedlikeholde den.

Kontinentalseng med høy liggekomfort

Med Tempur Promise kan man være sikker på at man får en seng med fokus på en høy liggekomfort. En av grunnene til dette er at sengen er produsert i Danmark der man vet at sengen har gjennomgått forskjellige kvalitetskontroller og strenge krav.

I tillegg kommer Tempur Promise med en sengebunn av fleksible lameller for ekstra fjæring. Denne ekstra fjæringen sørger for at man får en optimal komfort uansett liggeposisjon.

Tempur Promise leveres i tillegg med en solid ramme laget av heltre. Dette sikrer at sengen har et solid og stabilt fundament som bidrar til en høy liggekomfort.

Seng med flere tilpasningsmuligheter

Tempur Promise sørger for at man kan tilpasse sengen etter behov. Sengen støtter nemlig kroppen uansett valg av mykhet i madrassen da man har mulighet til å velge mellom flere forskjellige mykheter. Man kan velge enten original, Sensation eller Cloud.

I tillegg kan man kjøpe sengen i 7 ulike farger slik at man kan velge den modellen som passer best til innredningen på soverommet.

Det er dessuten 15 års garanti på både madrass og overmadrass og derfor kan man få disse skiftet ut eller byttet dersom det oppstår problemer.

Overmadrass med 7 centimeter kjernetykkelse

Ved kjøp av Tempur Promise følger det med en overmadrass med en kjernetykkelse på 7 centimeter. Overmadrassen blir kalt Tempur-overmadrass og leveres med et vaskbart trekk. Dette betyr at man bare kan ta av trekket og deretter vaske det i vaskemaskinen.

Kjernetykkelsen på 7 centimeter sørger for å gi optimal støtte og avlastning, noe som er viktig da overmadrassen er sengens øverste lag.

Fordeler ved Tempur Promise:
🔵 Overmadrass med kjernetykkelse på 7 centimeter
🔵 Flere tilpasningsmuligheter
🔵 Danskprodusert kontinentalseng
🔵 Solid ramme av heltre
🔵 Ekstra fjæring med fleksible lameller

Tempur Promise kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:

180 x 200


Atlas – Budsjett kontinentalseng i god kvalitet (Nedsatt med 42%)

atlas_wood_kontinentalseng

Legg merke til: Atlas kontinentalsengen er for øyeblikket på tilbud hos forhandleren. Sengen er nedsatt med 42%, noe som betyr at for eksempel størrelsen 180 x 200 er nedsatt fra 20.799 kr. til 11.999 kr. De andre størrelsene av denne modellen er også nedsatt.

Sengen Atlas er produsert i Danmark og er derfor produsert i kvalitetsmaterialer. Først og fremst er rammen laget i massiv svensk furu. For det andre er det robuste pocketfjærer i selve fjærmadrassen og derfor er komfortnivået høyt.

Det er ikke bare komfortnivået som er høyt, men de robuste komponentene sikrer også at engen kan vare i mange år frem i tid.

Atlas er en kontinentalseng som til sammen har tre madrasslag. Alle tre madrasslagene bidrar til sengens komfortnivå og støtte og dette sikrer at brukeren får en god nattesøvn.

5 komfortsoner

Når det kommer til en seng så er det avgjørende at den gir maksimal støtte uansett behov. Kontinentalsengen Atlas leveres med 5 komfortsoner som tar individuelle hensyn til brukerens behov og liggeposisjon. Det vil si at alle kroppsdelene for en optimal støtte.

Moderne pocketfjærer

I sengens fjærmadrass er det plassert moderne pocketfjærer. Det er 220 pocketfjærer pr. kvadratmeter som sammen med komfortsonene bidrar til individuell støtte og avlastning. Rundt fjærene er det plassert en polstring av polyeter-skum som gir et komfortabelt lag.

Polstringen er på 25 millimeter som betyr at komforten er behagelig. I tillegg er polstringen pustende og rask til å lede bort svette og fuktighet. Dette sikrer et friskt og rent sovemiljø.

Lateks overmadrass med 40 millimeter kjerne

Ved kjøp av Atlas følger det med en overmadrass av lateks med en kjernetykkelse på 40 centimeter. Da overmadrassen er sengens øverste lag er det viktig at den gir god støtte og komfort.

Dette er man sikret med en overmadrass av lateks fordi den ikke minst avlaster kroppen, men også sørger for en optimal pusting og ventilasjon. En overmadrass av lateks er spesielt ideell for brukere som ofte har det for varmt om natten.

Overmadrassen leveres dessuten med vaskbart trekk slik at man enkelt og raskt kan ta det av og vaske det i vaskemaskinen dersom det trenger å vaskes.

Fordeler ved Atlas:
🔵 Overmadrass av lateks
🔵 Polstring av polyeter-skum på 25 centimeter
🔵 5 komfortsoner
🔵 Danskprodusert seng
🔵 Sengeramme i svensk furu

Atlas kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
140 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan lese mer om de forskjellige Atlas sengene her.


Derfor er din søvn så viktig

De fleste vet at en god natts søvn er en viktig parameter, for at vi klarer de daglige utfordringene på best mulig måte. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi 1,5 time mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

vigtigt med god søvn

Du bruker cirka 33% av livet ditt på å sove. Og 1/3 av livet som brukes til å sove, har en veldig stor innvirkning på hvordan du har det resten av tiden. Får du for lite søvn, går det for sterkt utover din livskvalitet, konsentrasjon og humør i hverdagen.

Søvn spiller også en viktig rolle når det gjelder å unngå stress, depresjon, type 2 diabetes, hjerteproblemer og overvekt. Får du for lite søvn, så fungerer ikke kroppen din optimalt, og du har dermed større sjanse for å bli rammet av sykdommer.

Det danske magasinet Videnskab.dk skriver at forskere fra University of Boston har funnet frem til, at når vi sover, så reduseres det giftige stoffet adenosin i hjernen vår. Dette giftstoffet hoper seg opp i hjernen i løpet av dagen, og forskerne forklarer at dette stoffet er hovedgrunnen til at du blir sliten på dagtid. Jo mer av stoffet som opphoper seg i hjernen, dess mer sliten blir du. Når du sover, senkes nivået av adenosin, og etter en god natts søvn er du derfor klar til å starte en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge den danske nettavisen Politiken.dk lider over en halv million dansker av så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres daglige liv. Ifølge Dansk senter for sovemedisin, så har 300 000 desidert kroniske søvnproblemer, noe som reduserer livskvaliteten betraktelig. Forskerne kaller tilstanden «kronisk søvnløshet».

Flere studier støtter påstanden om vår dårlig søvn. Ifølge en studie fra Sundhedsstyrelsens Nasjonale sunnhetsprofil for 2013, viste det seg at hele 41 prosent av danskene selv mener at de har vært plaget med søvnbesvær i løpet av de siste 14 dagene.

En økonomisk utfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk utfordring, både for deg og for samfunnet. Søvnproblemer har nemlig sammenheng med økt medisinforbruk, antall konsultasjoner hos legen, økt involvering i flere ulykker i trafikken og på jobb, redusert produktivitet og økt sykefravær fra arbeid i form av flere sykedager, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikkelen. Det anslås at årlige kostnadene for danskene søvnproblemer koster samfunnet over ti milliarder.

Slik kan du forbedre din søvn

Det er mange aspekter ved å forbedre søvnen sin. Det handler først og fremst om at du sover behagelig i en god seng. Men det finnes også mange gode råd om hva du bør gjøre for å sove bedre. Her skal vi se litt nærmere på noen av de rådene som ekspertene gir.

Vi tar utgangspunkt i en stor søvnrapport, utviklet av den danske legeforeningen og Trygfonden, Du kan lese hele rapporten her på det danske nettstedet vidensråd.dk. Rapporten gjennomgår sammenhengen mellom søvnproblemer, helse, miljø, stress og mye mer. Det er noen av landets ledende forskere og søvnleger, som har utarbeidet rapporten.

«Det er første gang vi har gjennomgått eksisterende vitenskap mer systematisk for å danne grunnlag for det vi tror er gode råd og veiledning innenfor søvnområdet,» sier Poul Jennum, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Københavns Universitet og overlege ved det danske senteret for søvnmedisin på Glostrup sykehus og det danske rikshospitalet.

Her kan du lese mer om noen av tingene som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol før sengetid? vin og kaffe søvn

En av tingene som kan ha en negativ innvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, professor og overlege ved Aarhus universitetssykehus, forklarer at koffein gjør det vanskeligere for kroppen å roe seg ned og dermed sovne. Du risikerer å få en mer urolig søvn om natten, noe som kan gjøre at du våkner opp og ikke føler deg tilstrekkelig uthvilt.

Alkohol kan også virke forstyrrende på søvnen din. Med andre ord, er det en myte at du sover bedre på et par glass rødvin. Fordi når du drikker alkohol, spesielt i tilfeller der du drikker store mengder, vil du oppleve en mer urolig søvn. Kroppen har vanskeligheter med å finne ro, og da blir du ikke riktig uthvilt.

Alkohol er også vanndrivende og kan gjøre at du må opp og urinere om natten, som også forstyrrer søvnen din, sier Kjeld Hermansen.

God mat:

mandler og bananerHvis du leter etter ting som du kan spise, og som forbedrer søvnen, så får du her en rekke matvarer som overlegen anbefaler:

Du kan gå for mat som inneholder aminosyren tryptofan, som kroppen konverter til melatonin, som er et søvnhormon. Dette hjelper kroppen å oppnå en dypere og mer komfortabel søvn. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer: bananer, mørk sjokolade, tørkede dadler, yoghurt og mandler.

Dessuten finnes Melatonin også i kumelk og morsmelk.

Trening – En viktig faktor for en god natts søvn

motion og søvn»Forskning peker mot at mennesker som lider av søvnproblemer kan forbedre søvnen, hvis de er fysisk aktive « sier Anders Sjödin, professor ved Institutt for idrett og ernæring ved Københavns Universitet, til det danske magasinet Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, er regelmessig fysisk aktive. Gjerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker å føle effekten. Han påpeker imidlertid at du ikke skal være intens fysisk aktiv de siste timene før sengetid. Han sier at fysisk aktivitet reduserer stress og spenninger, noe som er en av grunnene til, at det kan hjelpe deg å oppnå en bedre søvn.

Stress kan ødelegge søvnen din:

stress niveau ved søvnProfessor i sunnhetspsykologi ved psykologisk institutt på Universitetet i Århus, Bobby Zachariae, forteller at stress er en av de viktigste grunnene til at søvnproblemer oppstår. Dette gjelder både stress som oppstår av en travel hverdag og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan være en stressfaktor i seg selv, hvis du er stressa over å ikke få sove. Det kan veldig lett utvikle seg til en vond sirkel.

Når vi oppnår et stressnivå i kroppen vår, så skyldes det en naturlig forsvarsmekanisme som fører til at kroppen må være på vakt. Stress gjør at vi aktiveres både psykisk og fysisk, noe som holder kroppen våken og dermed kan motvirke en naturlig søvnrytme.

Professoren anbefaler at du konfronterer de problemene du har, før du skal sove, slik at du ikke ligger søvnløs om natten og tenker på dem.

Han anbefaler også at du skriver ned ting som går inn på deg og hva du skal gjøre med dem. Det kan hjelpe deg med å slappe av, og dermed få deg til å sove bedre og falle lettere i søvn.

Røyking er skadelig for søvnen

rygning og søvn

En ting som det har vært ekstra stort fokus på de siste årene, er sammenhengen mellom søvn og røyking. Ifølge overlege og søvnforsker Poul Jennum, så er røyking en svært vesentlig årsak til søvnproblemer.

Selv om forskere ikke har 100% klarlagt, hva sammenhengen mellom søvn og tobakksrøyk er, så mener de at det store antallet stoffer i tobakksrøyken, som for eksempel nikotin, kan påvirke søvn din negativt.

Forskere tror at konsekvensene av røyking, blant annet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlengde, nattlig hoste og forverret søvnstruktur.

Overlege Poul Jennum har en anbefaling for røykere med søvnproblemer: »De må slutte å røyke. Røykeslutt er den eneste behandlingen som finnes.«


Dette betyr søvnen for treningen din

Dette betyr søvnen for treningen dinEtter en god treningsøkt er det viktig at kroppen får hvile. Restitusjon spiller nemlig en like viktig rolle for effekten av treningen din som selve treningen gjør. Samtidig vil for dårlig søvn føre til mange problemer i hverdagen – i tillegg til at det kan øke risikoen for å utvikle blant annet demens og en lang rekke livsstilssykdommer. Les videre og lær hvordan du kan sove bedre.

På mange måter ligger nøkkelen til et sunt liv i det å få seg en god natts søvn. Utallige forskningsresultater og de seneste vitenskapelige undersøkelsene innen søvnforskning viser dette. Samtidig stiger antallet nordmenn som klager over søvnproblemer.

For mange vil en times søvn eller to få den travle hverdagen deres til å henge sammen. Noen tar dagens problemer med seg når de legger seg om kvelden, og dette holder dem våkne. Andre gir seg selv enda flere dårlige forutsetninger for å kunne sovne, så alt i alt sover nordmenn dårligere og dårligere selv om vitenskapen gang på gang fastslår at søvn er ekstremt viktig for helsen.

Vi skryter av hvor lite vi sover

Vi har faktisk en vanvittig usunn innstilling når det gjelder søvn. Det er blitt sosialt akseptert å sove for lite, og det er heller ikke uvanlig at folk skryter av hvor lite de sover. Dette gir de en status som enormt produktive og super-optimaliserte mennesker som får mest mulig ut av timene i døgnet.

Problemet er at dårlig søvn øker risikoen for de mest kjente demenssykdommene – som for eksempel Alzheimer og Parkinsons – samtidig som at immunforsvaret svekkes, vi legger på oss og utvikler psykiske problemer. Det er denne konklusjonen forskerne kommer frem til gang på gang – og det er også hovedkonklusjonen i boken Why We Sleep som er skrevet av en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge boken betyr den usunne innstillingen til søvn at generasjonen med for lite søvn, som anses som superproduktive mennesker, kun kan forvente å leve til de er i 60-årene med mindre de får medisinsk behandling.

De har også en vesentlig større risiko for å bli involvert i en ulykke i trafikken. Har du bare sovet 5 timer så vil risikoen for en ulykke økes med 4,3%. Immunforsvaret går også over styr da konsentrasjonen av inflammasjonsmarkører senkes.

Samtidig vil menn bli mindre virile. Undersøkelser viser nemlig at menn som sover for lite har 29% færre sædceller enn de som sover mellom 7 og 8 timer – som er det timeantallet som er ideelt for oss.

Hvis vi ikke gjør noe med denne adferden når det kommer til søvn så vil det være med på å senke gjennomsnittsalderen voldsomt, øke fedmeepidemien, resultere i flere demente og flere som dør av en livsstilssykdom. Kort sagt er det et sterkt behov for at vi blir bedre til å sove og begynner å sove lenge nok.

Trening forbedrer søvnkvaliteten din

Før vi ser nærmere på hvordan du kan sove bedre om natten så er det viktig å si at trening faktisk kan hjelpe deg med å sove bedre. Utallige ganger har forskerne fastslått at selv lett til moderat trening i løpet av dagen øker sjansene for å sove godt om natten.

Forskere fra Stanford University fulgte en gruppe inaktive eldre som klaget over søvnproblemer i over ett år. Forskerne ga forsøkspersonene et treningsprogram som passet til den enkeltes fysiske form og eventuelle helsemessige utfordringer. Felles for alle var at de skulle utføre lett til moderat trening eller annen fysisk aktivitet en halvtime hver dag.

I løpet av det året forskerne fulgte forsøkspersonene rapporterte de ikke bare at de fikk mye bedre søvnkvalitet, men forsøkspersonene med depresjon fortalte også at de følte seg bedre. Mange opplevde også at de gikk ned i vekt – som er mye mer enn hva de forventet å få ut av å trene mer. Samtidig følte flere at de følte seg mye bedre fysisk både av mosjon og mer søvn.

Tilsammen hadde de 2 faktorene (trening og søvn) en stor positiv innvirkning på livene til forsøkspersonene. Hvis du trener aktivt og seriøst gjør du allerede noe positivt for søvnen din – men det er ikke nødvendigvis nok. Det du kan gjøre skal vi komme tilbake til om litt.

Hvis du vil vite mer om trening og søvn kan du se denne videoen av Dr. Travis Stork som forklarer viktigheten av både en god natts søvn og regelmessig mosjon:

https://www.youtube.com/watch?v=7rgSS3vyrgE

Hva er det som gjør søvn så bra for oss?

En av de største fordelene ved søvn for deg som trener seriøst er restitusjonen kroppens muskler får når man sover. Her kan muskelmassen gjenoppbygges etter belastningene den har fått under treningen. Søvn er derfor bra for både fysikken din og når det kommer til å optimere effekten av treningen.

Samtidig renses hjernecellene av en spesiell rensevæske som frigjøres i hjernen så snart man sovner. Når man har sovnet skrumper hjernecellene litt slik at rensevæsken kommer bedre til og får skylt ut avfallsstoffer og andre unødvendige stoffer fra hjernecellene. Denne delen av søvnen er god for din psykiske helse og mentale dømmekraft i hverdagen.

Cellene i resten av kroppen renses også – akkurat som man renser ut og fordøyer restene etter dagens måltider. Alt i alt har søvnen en enormt positiv effekt på kroppen din dersom du får nok av den og sover godt nok.


Slik sover du bedre om natten

Hvis du vil sove bedre er det først og fremst 4 faktorer du bør se nærmere på:

🔸 Forberedelsene dine før du legger deg
🔸 Soverommets innredning
🔸 Kvaliteten på sengen din
🔸 Liggevanene du har i sengen

La oss se nærmere på hver av de 4 faktorene og hva du kan gjøre for å justere på eventuell uheldig atferd eller dårlige valg.

Slik forbereder du deg på å legge deg

Kroppen og hjernen er ikke en maskin du bare kan slå av når du gjerne vil sove – med mindre du selv kunne endret saltkonsentrasjonen i hjernevæsken. Dette viste forskning på mus: Forskerne kunne få musene til å sovne og våkne igjen på kommando ved henholdsvis å øke eller redusere saltkonsentrasjonen i hjernevæsken deres.

Slikt bør vi nok ikke begynne å eksperimentere med, men i stedet kan du forberede både hjerne og kropp på at det er på tide å legge seg. Det gjør du enklest ved å:

🔸 Legge deg og stå opp på samme tid hver dag
🔸 Sette ned tempoet og slappe av før du legger deg
🔸 Dempe belysningen før sengetid
🔸 Unngå å bruke data-, mobil- og tv-skjerm rett før sengetid
🔸 Unngå å spise større måltider eller drikke mye før sengetid
🔸 Unngå alkoholinntak rett før sengetid
🔸 Ikke trene eller være fysisk aktiv rett før du legger deg

Legg deg og stå opp på samme tid hver dag

stå opp på samme tid hver dagMennesker er vanedyr, og vi vet alle hvor vanskelig det kan være å bryte en dårlig vane. Det samme gjelder også gode vaner når de først har blitt etablert. Derfor skal du skape gode vaner for kroppen din ved å legge deg og stå opp på samme tid hver dag – også i helgene.

Da blir kroppen og hodet ditt vant til at du skal legge deg og tilpasser prosessene til dette helt automatisk. Det betyr at du slipper å ligge og vri deg etter at du har lagt deg fordi hjernen og kroppen din ikke var helt klare til å legge seg enda.

Sett ned tempoet, demp lyset og slapp av

Vil du fremme denne effekten og forberede deg bedre mentalt på å legge deg så bør du sette ned tempoet og slappe av minst en halvtime før sengetid.

Dette gjør du best ved å ikke utføre for mange fysiske oppgaver rett før du legger deg – sett deg heller i en god stol eller i sofaen, demp lyset i rommet og ta det mer med ro.

Unngå skjermbruk før sengetid

Unngå skjermbruk før sengetid

Er du som folk er flest vil denne halvtimen med lavt aktivitetsnivå være en velkommen mulighet til å sjekke emailer, Facebook-oppdateringer eller se de siste nyhetene før sengetid.

Du bør faktisk holde deg helt unna data-, nettbrett-, mobil-, og TV-skjermer i ca. 30 minutter før sengetid. Det er fordi det blå lyset fra skjermen får hjernen din til å tro at det er midt på lyse dagen – selv om du bruker den spesielle nattbelysningen som mange nyere elektroniske enheter tilbyr i dag. Det holder faktisk ikke – selv om de reduserer mengden av det blå lyset.

Ikke spis og drikk for mye – og spesielt ikke alkohol

Skal du øke muligheten for å sove godt om natten er det også viktig at du ikke spiser for store måltider og inntar for mye væske rett før sengetid. Det setter magen i arbeid og øker risikoen for at du våkner i løpet av natten fordi naturen kaller.

Det er heller ikke en god idé å drikke alkohol rett før du legger deg da det skyter stoffskiftet ditt opp i skyene. Det vil føre til at det blir mye vanskeligere å sovne og øker risikoen for at du må stå opp for å gå på do – i tillegg til at det kan forstyrre de fysiske prosessene i hjernen som skal få deg til å sovne. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholinntak før sengetid at du faller i dyp REM-søvn før alkoholen er forbrent.

Unngå energidrikker – spis heller litt skyr

energidrikkerDu bør også unngå energidrikker og andre oppkvikkende drikker som inneholder koffein før sengetid. En liten porsjon skyr, kesam, kvarg eller et annet melkeprodukt som inneholder kasein er en god idé – spesielt hvis du trener hardt fysisk. Du kan også ta det som et kosttilskudd.

Kasein er et melkeprotein som opptas langsomt i kroppen. Det betyr at du i løpet av natten gir kroppen en byggestein til å gjenoppbygge musklene via restitusjonsprosessen som foregår mens du sover. En liten porsjon kasein før sengetid er faktisk sunt for deg.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet at magen holder seg mett gjennom natten. Dette reduserer risikoen for at du våkner midt på natten fordi du er sulten.

Unngå å trene rett før du skal legge deg

Det er til gjengjeld ikke sunt for deg å trene rett før sengetid. Selv om det høres ut som en god måte å bli trøtt på så får trening kroppen opp i gir. Det betyr at det vil være vanskeligere å sovne dersom du legger deg rett etter at du har trent.

Gi deg selv og kroppen din tid til å omstille seg til å sove, slik at både fysikken og hjernen får mulighet til å roe seg ned.

Soverommets innredning

Innredningen på soverommet ditt er også veldig viktig for hvordan du sover – spesielt når det kommer til lys og lyd.

Dette skyldes at vi helt siden urtiden alltid har vært ekstremt oppmerksomme på lyder og lys i mørket når vi sover. Lyd og lys var faresignaler som varslet om at vi måtte våkne (komma?) slik at vi da kunne ta stilling til farene før vi kunne sove videre.

Slik er det fremdeles i dag, og derfor er det ekstra viktig at det er så stille og mørkt som overhodet mulig på soverommet. Her snakker vi helt bekmørkt. Til og med statuslampen på for eksempel TV-en på soverommet kan være nok til å forstyrre søvnen. Det samme gjelder enhver form for støy – både fra veier og andre steder i boligen eller bygningen du bor i.

Derfor er det en god idé å innrede soverommet med blendingsgardinger og slå av alle former for lys og apparater når du skal sove. Dersom det er nødvendig kan du også gå til anskaffelse av ørepropper og en ansiktsmaske hvis du ikke klarer å sovne på grunn av lys og støy.

Seng- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det neste du bør se nærmere på er kvaliteten på sengen din. Gir den nok støtte når du sover, eller våkner du med smerter i for eksempel ryggen, nakken og korsryggen fordi du ligger for mykt eller for hardt?

Madrassen i sengen er spesielt viktig. Den skal sørge for at nakken og ryggsøylen din ligger så godt som mulig – uansett om du ligger på ryggen eller en av sidene.

Det gjør den ved at den er utstyrt med fjærer med en fasthet som tilsvarer vekten din. Dersom du veier under 75 kilo bør du velge en madrass med medium fasthet. Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo bør du velge en madrass med fast fasthet. Dersom du veier mer enn 95 kilo bør madrassen være utstyrt med fjærer med ekstra fast fasthet.

Det er viktig at madrassen er utstyrt med komfortsoner som tillater kroppens mer fremtredende steder – som skuldre og hofter – å synke ned i madrassen. Samtidig bør de andre komfortsonene støtte opp om korsryggen og nakken – 2 steder på ryggsøylen som helst skal ligge over madrassen når du sover.

Problemet er at vi har en tendens til å velge en madrass som er for myk når vi kjøper ny. For ofte prøveligger vi den nye madrassen i kun et par minutter i butikken – med yttertøyet på – før vi bestemmer oss. Dette er slett ikke nok til å kunne avgjøre om vi har funnet den riktige madrassen.

Derfor er det en god idé å kjøpe madrassen et sted hvor du kan bytte den dersom det viser seg at du har valgt en madrass som er for myk. Flere og flere forhandlere tilbyr dette – noen tilbyr opptil 100 dages prøvetid. Det er viktig at du sikrer deg muligheten til å bytte dersom du vil finne den beste seng ensom passer til akkurat dine behov.

Også sengens høyde, innstillingsmuligheter og andre parametere er viktige å tenke på når du skal velge seng. Dette kan du finne en guide til i vår artikkel om dobbeltsenger.

Liggevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Liggevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Det siste du bør ta opp til vurdering dersom du vil forbedre søvnen din er hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de aller fleste en favorittstilling de helst velger, men det er slett ikke sikkert at dette er den mest optimale stillingen for deg når du sover.

Generelt sett kan du ligge på 4 måter: På ryggen, på en av siderne eller på magen.

Å ligge på magen er helt klart den dårligste av de 4 stillingene da det ofte fører til ryggproblemer og problemer med å finne et godt sted å plassere armene. Samtidig blir det vanskeligere å puste, og man vil ofte få nakkeproblemer fordi man er nødt til å ligge med hodet til en av sidene for å kunne få luft.

Å ligge på ryggen kan gi problemer med snorking da mange mener det øker risikoen for å utvikle søvnapne – en tilstand hvor drøvelen og de øvre luftveiene kan stenge for lufttilførselen til lungene. Det betyr at søvnen ofte forstyrres fordi man ikke får luft. Tilstanden menes å øke risikoen for å utvikle en demenssykdom senere i livet – delvis på grunn av dårligere nattesøvn, og delvis på grunn av mangel på oksygen til hjernen.

Hvis du imidlertid ligger på en av sidene – spesielt venstre side – øker du sjansene for å få en god natts søvn. Samtidig forbedrer du muligheten for at renselsesprosessen som foregår i hjernen mens du sover kan skje så effektivt som mulig.

Denne prosessen har etterhvert tilpasset seg slik at mesteparten av alle pattedyr – også mennesket – naturlig foretrekker å sove på venstre side. Derfor foregår prosessen optimalt når du ligger på venstre side.


Dårlig liggestilling er lettere å endre enn du tror

En dårlig liggestilling i sengen høres ut som en vanskelig vane å bryte, men det er faktisk mulig å bruke forskjellige typer puter for å hjelpe på problemet. Disse putene vil gjøre det vanskeligere for deg å ligge «feil».

Det er neppe særlig sjarmerende for sengepartneren din, men den gode nyheten er at du etter et par uker vil slutte å prøve å ligge på en lite hensiktsmessig måte i sengen – simpelthen fordi du venner deg til at det ikke er en mulighet lengre.

Her kan du se en video som nærmere forklarer hvordan du kan finne den beste liggeposisjonen om natten:

https://www.youtube.com/watch?v=or03pT-D8cQ
{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse