Test-guide: De beste kontinentalsengene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: oktober 9, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Test-guide: De beste kontinentalsengene

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Kontinentalsenger er veldig populære -hovedsakelig fordi de er svært komfortable, noe som gir god nattesøvn.

En kontinentalseng er også lettere å komme seg inn og ut av, og man kan montere fast en sengegavl for god støtte i ryggen når man sitter opp i sengen. Her er en guide til hvordan du velger den riktige kontinentalsengen for deg.

I dag finnes det mange forskjellige typer senger på markedet. I tillegg til kontinentalsenger, som denne artikkelen handler om, finnes også regulerbare senger og rammesenger, som vi også har skrevet omfattende artikler om her på Forbrukerliv.no.

Kontinentalsengen er et svært populært valg blant oss nordmenn. Dette skyldes nok spesielt at en kontinentalseng er en sengetype hvor du virkelig får komfort til en rimelig pris.

De mange lagene en kontinentalseng består av gjør den svært behagelig å sove i, og mange opplever betydelig forbedret søvn når de erstatter sin tradisjonelle seng med en kontinentalseng.

Seneste endring:

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av kontinentalsengene i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 6 beste kontinentalsengene i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

I våres undersøkelser har vi funnet ut av følgende: Selv om kvaliteten varierer blant de mange sengene som finnes på det norske markedet, er det ofte større forskjell i pris enn i sengenes materiale, konstruksjon og kvalitet. Dette er fordi mange funksjoner og egenskaper ofte er like på tvers av modeller og prisklasser. I tillegg er produsenten av sengene ofte den samme på tvers av merker. Derfor kan det finnes virkelig gode - og dyre - senger som ikke er med her. En stor del av analysen vår vektlegger altså verdi for pengene.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte kontinentalsengene

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper kontinentalseng

 • Størrelse

  Flere faktorer påvirker hva som er den riktige sengestørrelsen for akkurat deg, slik som personlige preferanser og tilgjengelig plass. Hvis sengen er til én person og du ønsker å få mest mulig ut av soverommet, bør du vurdere en seng med målene 140×200 cm. Dette målet kan også plass til to personer, alt ettersom hvor mye plass man foretrekker. Den mest populære størrelsen for par er dimensjonene 140 x 200 og 160 x 200 cm. Disse målene er ideelle for to personer og passer til de fleste soverom.

  Det finnes også enda større versjoner av kontinentalsenger tilgjengelig på markedet. Disse er ideelle for større rom, med en bredde på 200 cm og lengde på 200 cm eller 210 cm i bredden og 210 cm i lengden. Disse målene gir betydelig mer plass og er egnet for høyere personer som trenger ekstra med plass. Når det gjelder høyde på personen som skal bruke sengen, sies det at sengen alltid skal være minst 20 cm lengre enn høyden til den høyeste personen som skal sove i den.

 • Madrass

  En kontinentalseng består av 3 lag: en springfjærmadrass, en vendbar fjærmadrass og en overmadrass. Boksmadrassen fungerer som sengens fundament og sørger for at kroppen får optimal avlastning. Den vendbare springmadrassen er mellomlaget og justerer komfortnivået i sengen. Til slutt er et av de viktigste lagene overmadrassen, siden den er nærmest kroppen din. Når du vurderer hvilken overmadrass du skal ha, bør du se på fasthet og type materialer som brukes.

  Det finnes et bredt spekter av fasthetsnivåer og prisalternativer for de fleste materialer på markedet. Generelt bør sidesovere se etter madrasser med middels myk til middels fast støtte for å dempe støtområdene. Rygg- og magesovere bør ha madrasser som gir fast støtte for korsryggen, samtidig som vekten fordeles jevnt. To gode tips er å finne en madrass som gir mulighet til å skille fasthet på begge sider av sengen og velge en forhandler som tilbyr gratis madrassbyttetjeneste dersom du ikke valgte riktig fasthet i utgangspunktet.

 • Materialer

  Kontinentale senger kommer i et bredt utvalg av konstruksjoner og materialer, som påvirker sengenes holdbarhet, stabilitet og madrassstøtte. Det er best å velge en struktur og materialer som varer lengre, for eksempel en materialer i massivt tre eller metall, da disse er de mest holdbare alternativene.

  Man bør også vurdere hva slags design man vil ha på sengen. Kontinentalsenger ha ofte et trekk som kan være laget i mange ulike materiale, inkludert semsket skinn og kunstskinn, eller fløyel. Stilen på sengen kan også variere fra et enkelt og strømlinjeformet utseende til mer dekorative design med knapper og broderi. Når du vurderer designet på sengen, er det viktig å vurdere både det estetiske og det praktiske, for å finne det beste alternativet for deg. Hvis du er opptatt av miljøet og sunne materialer, se etter Øko-tex-sertifiserte, Svanemerket, FSC-sertifiserte trær og materialer “made in Scandinavia”.

 • Pris

  Kontinentalsenger finnes til ulike priser. De dyrere alternativene koster rundt 50.000 kr. eller mer og er ofte luksuriøse senger med en robust ramme av høy kvalitet, håndlaget flat bunn og en madrass med høykvalitets komfortsoner som sikrer at kroppen får den avlastningen den trenger.

  De billigere alternativene koster rundt 8.000-10.000 kr. og har en mer basic stil i mindre størrelse med færre funksjoner enn det dyrere alternativet, men det er fortsatt mulig å finne en svært god seng til denne prisen hvis du undersøker grundig og er oppmerksom på detaljene.

 • Forbrukervurderinger og ekspertanmeldelser

  Det anbefales å se på hva folk som allerede har kjøpt sengen synes om den. Se for eksempel etter hva andre sier om hvor komfortabel madrassen er, hvor god kvaliteten er og hvordan desginet er. Du kan også se om andre synes sengen er verdt prisen.

  Vi har inkludert forbrukervurderinger i denne artikkelen for å hjelpe deg med å finne den beste sengen. Det er også alltid en smart idé å undersøke merkenes eller forhandlerens Trustpilot før du kjøper, da dette gir viktig informasjon om kvalitet og service.

arrow-more

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Snefrid Nordlys - luksuriøs kontinentalseng med toppscore - håndbygget i Thy

Forbrukerliv anbefaler

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Toppkarakter i tester ved sengelaboratoriet, Good Night's Institute i Sveits
 • check Danmarks best anmeldte sengeforhandler med 4,9/5 stjerner hos Trustpilot

Se priser og tilbud på Snefrid Nordlys:

 • Håndlaget og utviklet i Danmark av ledende eksperter
 • Toppmadrass av naturlig bambus i 2 fastheter
 • Allergivennlig (OEKO-TEX-sertifisert)

Forbrukerlivs vurdering

Ledende sengeeksperter, med stor kunnskap om kroppens behov, har utviklet Snefrid kontinentalseng i samarbeid med danske sengehåndverkere. Du får derfor dansk kvalitet du kan stole på.

De sveitsiske ekspertene imponert over det danske håndverket og har gitt Snefrid-kontinentalseng gode karakterer i alle tester -også Nordic Dreams kunder er svært fornøyde med sengen. Hos Forbrukerliv mener vi at den beste testen av et produkt er kundenes egne tester av produktet i den virkelige verden, som nettopp reflekteres best i Trustpilot.

Nordic Dream har fått 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot, som er den høyeste rangeringen i hele sengebransjen. Dette er et tydelig kvalitetsstempel fra kundene, som viser at både sengene og servicen er av høyeste kvalitet.

Kontinentalsengen Snefrid er et opplagt valg hvis du ønsker en håndlaget seng, utviklet med tanke på kvalitet og design. Den store springmadrassen med én kjerne er også beundringsverdig, og dette er unikt for senger på det danske markedet.

Som et ekstra sikkerhetstiltak får du 25 års bruddgaranti på fjærene og rammen. Fjærene som brukes i sengen er av spesielt høy kvalitet, og samspillet mellom overmadrass og fjærer gjør at komforten er på topp.

Du får også en 100-dagers risikofri prøveperiode med Nordic Dream. Du kan derfor teste sengen i trygge omgivelser før du bestemmer deg for om den er en vinner. Dersom sengen ikke er den rette for deg, henter Nordic Dream den på din adresse gratis og betaler hele kjøpesummen tilbake.

Fordeler

 • Toppkarakter ved Good Night's Institute i Sveits
 • 7 komfortsoner som sikrer god støtte for hele kroppen
 • Én stor fjærmadrass for å unngå sprekk i midten av sengen
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd, som sikrer stabilitet i mange år
 • 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot – Danmarks best rangerte sengeforhandler

Ulemper

 • Sengegavlen må kjøpes ved siden av

Husk: Hos Nordic Dream får du luksuriøse senger laget av de beste materialene, håndlaget i Thy etter stolte danske håndverkstradisjoner. Nordic Dream gir deg derfor muligheten til å teste din nye seng i opptil 100 dager helt risikofritt. Få en god nattesøvn med Nordic Dreams sin tidløse og bestselgende kontinentalseng, Snefrid Fjord.

Sengen er utstyrt med spesialutviklede og danskproduserte pocketfjærer som avlaster kroppen optimalt. I kombinasjon med overmadrassen Fjord er du sikret en ergonomisk riktig liggestilling, slik at du får de beste forutsetningene for å sove godt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Snefrid Nordlys

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 67 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • antiskli
 • type overmadrass: Naturlig lateks / minneskum
 • tykkelse på overmadrass: 7 cm
 • okeo-sertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 100 dager

Optimaliser nattesøvnen med Snefrid
I samarbeid med ledende eksperter og fysioterapeuter har Nordic Dream laget den luksuriøse kontinentalsengen Snefrid. Fokuset har vært på å skape størst mulig komfort ved bruk av de beste materialene. Sengen kommer i flere forskjellige størrelser, slik at du enkelt kan finne modellen som passer akkurat ditt soverom.

Trerammen i Snefrid er 14 cm og bygget av svensk furu, som er kjent for å være svært slitesterkt. Det fungerer som en god base for de støttende madrassene, slik at du ligger komfortabelt hele natten. Du får flere forskjellige madrasstyper, som hver gir behagelig trykkavlastning, slik at du kan sove ergonomisk riktig og komfortabelt.

Nordlys overmadrass – temperaturregulerende og vaskbart trekk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Komfortsoner for optimal komfort
Når det kommer til komfort er Snefrid kontinentalseng ideell. Både i rammemadrassen og fjærmadrassen brukes Nordic Dreams egne spesialutviklede pocketfjærer, Ergonomic +. Disse fjærene er hevet med 20 mm sammenlignet med vanlige pocketfjærer, noe som gir dem en dypere og bedre passform/støtte.

Fjærene produseres i Danmark og har, som eneste pocketfjær i Danmark, 10 års innstillingsgaranti. Pocketfjærene er delt inn i 7 ulike komfortsoner, slik at madrassene støtter kroppen på best mulig måte.

I den nedre delen av madrassen (mot føttene)  er fjærene fastest, mens de mykeste er ved skuldrene. Dette er for å redusere mottrykket fra sengen. Rundt fjærene brukes Airflow-skum som sikrer optimal fjærelastisitet. På denne måten unngår du «hengekøyeeffekten» -hvor kroppen faller for mye ned i madrassen. Med Snefrid kontinentalseng ligger kroppen din flatt og ergonomisk riktig, slik at du får den beste trykkavlastningen.

Nordic Dream er en av de eneste forhandlerne på markedet som tilbyr én stor fjærmadrass. Dette betyr at man i deres kontinentalsenger slipper en sprekk midt på madrassen, og man får 15-25 cm skum som gir optimal støtte til kroppen. Velger du to forskjellige fastheter i madrassen, flettes pocketfjærene i midten sammen, som skaper en usynlig overgang.

Hva sier forbrukere og eksperter om Snefrid Fjord?

Den håndbygde luksuriøse kontinentalsengen, Snefrid, har fått besøk av ekspertene fra det sveitsiske søvnlaboratoriet, Good Night’s Institute. Her gjennomgikk sengen omfattende tester i fire hovedkategorier: ergonomi, hygiene, senge-klima og holdbarhet.

Etter de mange testene og analysene kom ekspertene frem til at kontinentalsengen Snefrid fikk toppkarakter i alle testens fasetter. Dette beviser at vi her har å gjøre med et kvalitetsprodukt i særklasse. På Nordic Dreams nettsider kan du se en video fra testprosessen med ekspertene i Sveits.

Samtidig er Nordic Dream rangert som Danmarks best anmeldte forhandler i sengebransjen med 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot, basert på mer enn 1700 kundeanmeldelser. I tillegg har Nordic Dream mindre enn 1 % negative anmeldelser.

Kundene er spesielt fornøyde med kundeservicen og de solide danske håndlagde sengene. En kunde skriver blant annet: “Fantastisk service fra start til slutt! og Snefrid Fjord er den beste sengen jeg har eid. […]”

Mens en annen kunde har en lignende utsagn: «Jeg har aldri hatt en bedre seng enn Snefrid 7 soner med Xtra fast kjerne. Jeg har slitt med skoliose i mange år, har brukt mye penger på forskjellige senger, noe som viste seg å være ille over tid. Nå har jeg endelig funnet den rette, og den er helt perfekt.»

Noen kunder nevner imidlertid at leveringstiden kan føles lang, da sengene er håndbygget på bestilling. Sitatene ovenfor er noen av de utvalgte gode anmeldelsene fra Trustpilot, blant dem er det også noen dårlige.

Mer om Snefrid Nordlys

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 67 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • antiskli
 • type overmadrass: Naturlig lateks / minneskum
 • tykkelse på overmadrass: 7 cm
 • okeo-sertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 100 dager

Bedre Nætter Venus 4030 kontinentalseng - Svanemerket og OEKO-TEX sertifisert

Utmerket seng i naturlige sertifiserte materialer

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bedre Nætter Venus 4030 kontinentalseng:

 • Spesialutviklede 7 Better™-soner
 • 100 dagers prøveperiode og 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Svanemerket og OEKO-TEX sertifisert

Forbrukerlivs vurdering

Venus kontinentalseng lever virkelig opp til våre forventninger og den har noen unike egenskaper som vi er spesielt begeistret for. Denne sengen har alle funksjonene du kan forvente av senger i denne prisklassen, som f.eks 7 komfortsoner og 25 års garanti på fjær- og rammebrudd.

Vi er spesielt glade for den svanemerkede overmadrassen som er av svært høy kvalitet. Den eneste ulempen med overmadrassen er at noen opplever at den har en tendens til å skli litt.

Sammenlignet med andre senger i samme prisklasse får du mye for pengene. Du får også sengegavlen inkludert med på kjøpet, som du vanligvis betaler ekstra for hos de fleste andre forhandlere.

Vi anbefaler Venus kontinentalseng grunnet den gode overmadrassen, gode anmeldelser og høy kvalitet. Vi tror dette er en seng de fleste vil være fornøyd med, og deres 100-dagers prøveperiode gjør det også enkelt å teste sengen uten risiko.

Fordeler

 • OEKO-TEX sertifisert seng og svanemerket overmadrass produsert etter den unike Sonocore-metoden
 • Tilgjengelig i 4 forskjellige farger
 • Riktig støtte for alle deler av kroppen
 • Sengegavl inkludert i prisen
 • 100 dagers prøveperiode og 24 timers support

Ulemper

 • Noen synes at overmadrassen er litt for myk
 • Noen opplever noe forsinket levering

Venus er en av de høyest rangerte kontinentalsengene fra Bedre Nætter, noe som i seg selv er en stor prestasjon. Det at sengen er laget av et av landets ledende sengemerker er også et stort pluss. Dette bekrefter at denne sengen er et godt valg for deg som leter etter en kontinentalseng av høy kvalitet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bedre Nætter Venus 4030

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 61 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • anti-skli
 • type overmadrass: Latex
 • tykkelse på overmadrass: 6 cm
 • sengegavl inkludert
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 100 dager
 • okeo-sertifikat: Øko-tex-sertifisert

Bærekraftig overmadrass og fjærmadrass i topp kvalitet
Venus er en solid kontinentalseng bygget med 3 forskjellige lag. Boksmadrassen består av en solid treramme som er 12 centimeter tykk og et dobbelt lag med pocketfjær som danner sengens fundament. Fjærmadrassen er bygget med 7 komfortsoner for å gi ulik støtte til f.eks. nakke og rygg.

Fjærmadrassen gir deg også muligheten til å ha 2 forskjellige fastheter på de 2 ulike sidene. På den måten kan den tilpasses både deg og din partners behov. 7 komfortsoner og 2 separate fastheter i springmadrassen er standard for kontinentalsengene i denne prisklassen og er det du kan forvente til denne prisen.

Overmadrassen er unik, da den er en av de eneste i sin prisklasse som er Svanemerket. Bedre Nætter bruker SonoCore-metoden for å produsere overmadrassen, noe som gjør den litt sterkere, mer fleksibel og mer pustende enn vanlige overmadrasser av lateks.

Overmadrassen er også produsert i 100 % naturlige materialer og er hypoallergen. En liten ulempe er imidlertid at du ikke har mulighet til å velge noe annet enn en overmadrass i lateks. Hos mange konkurrenter kan du velge mellom en skum- og en lateks-overmadrass.

Som de andre Bedre Nætter-sengene leveres den umontert i 7 pakker. Sengen er imidlertid enkel å montere da du ikke trenger å bruke verktøy under monteringen. Kontinentalsengen kommer med 25 års garanti, som du kan forvente av senger i denne prisklassen. Kontinentalsengen er 63 cm høy og er derfor litt lavere enn konkurrentene som ofte er på rundt  67 cm. Hvis du derfor er ute etter en litt lavere seng, er dette den rette for deg.

Sengen kommer i 4 forskjellige farger, 5 forskjellige ben, 3 forskjellige fastheter og med mulighet for 4 forskjellige sengegavler. Standard sengegavl er inkludert i prisen, noe som er unikt -du må betale ekstra for hos dette hos konkurrentene.

Sammenlignet med konkurrentene i samme prisklasse lever den opp til standarden med 7 komfortsoner, 2 separate fester og 25 års garanti. Venus utmerker seg spesielt med sin toppmadrass. Den unike produksjonsmetoden gir en overmadrass som både er sterk, myk og pustende, men også allergivennlig og svanemerket.

Hva sier brukere og eksperter om Venus Kontinentalseng?

Forbrukere har gitt Venus Kontinentalseng gode tilbakemeldinger og vurdert den til 4,4 av 5 stjerner basert på mer enn 277 anmeldelser. De tidligere kundene nevner at det er behagelig å ligge i sengen og at servicen har vært god.

Flere nevner til og med at det er den beste sengen de har sovet i. Noen nevner imidlertid også at de føler at overmadrassen er litt for myk og at den kan gli litt rundt.

Forhandleren Bedre Nætter er vurdert til 4,7 av 5 stjerner på TrustPilot basert på 2940+ anmeldelser, og kun 4 % av anmeldelsene på TrustPilot er 1 stjerne. Det de negative anmeldelsene vanligvis påpeker er at de har opplevd en forsinkelse i leveringen.

Vi legger imidlertid merke til at Bedre Nætter svarer på deres negative anmeldelser, og får løst problemene. Forbrukerne har gitt positive tilbakemeldinger om Bedre Nætter og Venus , noe som har gjort dem til en av de best rangerte sengforhandlerne i Danmark.

Mer om Bedre Nætter Venus 4030 kontinentalseng

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 61 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • anti-skli
 • type overmadrass: Latex
 • tykkelse på overmadrass: 6 cm
 • sengegavl inkludert
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 100 dager
 • okeo-sertifikat: Øko-tex-sertifisert

Tindra Fjäll - dansk kontinentalseng i tidløst design

Godt valg for de som ønsker en temperaturregulerende seng

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Toppkarakter i tester ved sengelaboratoriet, Good Night's Institute, i Sveits

Se priser og tilbud på Tindra Fjäll:

 • Utviklet av ledende sengeeksperter og fysioterapeuter
 • Utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter
 • Håndlaget i Thy

Fordeler

 • Toppkarakter i tester ved Good Night's Institute i Sveits
 • Håndlaget i Thy
 • Utviklet av ledende eksperter
 • Én stor springmadrass uten sprekk i midten
 • 7 ergonomiske komfortsoner med danskproduserte pocketfjærer
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • 100 dagers risikofri prøveperiode

Ulemper

 • Leveringstid på 25-30 virkedager da sengene er håndlaget på bestilling
 • Noen få kunder synes overmadrassen er litt tynn

Husk: Hos Nordic Dream kan du prøve sengen risikofritt i 100 dager. Hvis du ikke er helt fornøyd, kommer de og henter sengen igjen uten kostnad. Du vil da få hele kjøpesummen tilbake. Tindra er en danskprodusert kontinentalseng, utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter, og håndlaget i Thy.

Her har det vært fokus på å utvikle en seng som ikke bare er vakker å se på, men som også har høy komfort som gir optimal støtte for hele kroppen. Tindra er laget av gode og naturlige materialer, som spesialutviklede pocketfjærer, eksklusivt møbelstoff og en overmadrass i naturlatex.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tindra Fjäll

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 66 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • antiskli
 • type overmadrass: Naturlig lateks / minneskum
 • tykkelse på overmadrass: 6 cm
 • okeo-sertifikat: Øko-tex 100-sertifisert
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 100 dager

Allergivennlig fjærmadrass med ergonomiske pocketfjærer og Airflow-skum
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Boksmadrass med 7 komfortsoner
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Hva sier forbrukere og eksperter om Tindra Fjäll?

Nordic Dream har vært på tur til Sveits sammen med ekspertene ved Good Night’s Institute med sengene sine. Her ble de testet i 4 hovedkategorier: Holdbarhet, hygiene, ergonomi og senge-klima. Etter mange tester og omfattende analyser konkluderte sengeekspertene med at de danske sengene fikk toppkarakter i alle fasetter av testen. Du kan derfor være trygg på at dette er en kontinentalseng av høy kvalitet.

Dette gjenspeiles også på Nordic Dreams’ Trustpilot, hvor kundene er begeistret for dansk håndverk. Med over 1700 anmeldelser får Nordic Dream en vurdering på 4,9/5 stjerner, noe som gjør dem til den best anmeldte sengforhandleren.

Kundene er spesielt fornøyd med det høye komfortnivået, de gode detaljene, det tidløse designet og den upåklagelige kundeservicen. Når det gjelder negative tilbakemeldinger er det noen få kunder som nevner at leveringstiden kan føles lang, da sengene er håndlaget på bestilling i Thy. Andre ulemper gjaldt overmadrassen, hvor noen få synes at denne er litt tynn.

Mer om Tindra Fjäll

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Høyde: 66 cm
 • Antall komfortsoner: 7
 • antiskli
 • type overmadrass: Naturlig lateks / minneskum
 • tykkelse på overmadrass: 6 cm
 • okeo-sertifikat: Øko-tex 100-sertifisert
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 100 dager

Hilding Original Plus - kontinentalseng med fantastisk sovekomfort

Beste kontinentalseng med allergivennlige egenskaper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Hilding Original Plus :

 • Unike lommesystemer sikrer fantastisk sovekomfort
 • Anbefalt av Astma- og Allergiforbundet
 • Ulike fasthetsnivåer tilgjengelig - for alle typer sovende

Fordeler

 • 100 netters risikofri prøveperiode
 • Allergivennlig - merket for astma og allergi
 • 25 års garanti på rammen
 • Tilgjengelig i 4 forskjellige farger
 • Solid og justerbar bunn

Ulemper

 • Andre sengebein annet enn «svingede trebein» koster ekstra
 • 4-6 ukers leveringstid

Hilding Original Plus Kontinentalseng er en seng med et klassisk design som vil vare i mange år fremover.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Hilding Original Plus

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm
 • Høyde: 53 cm
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 14 dager
 • type overmadrass: Polyeter
 • okeo-sertifikat: Astma og allergi merket, Svanemerket Nordic Swan Eco
 • Antall komfortsoner: ?

Allergivennlig madrass
Hilding Original Plus Kontinentalseng er anbefalt av Astma og Allergiforbundet. Det er fordi modellens materialer og design innebærer at sengen ikke har gode vilkår for midd og andre allergifremkallende organismer. Hilding Original Plus Kontinentalseng er i tillegg svanemerket – noe alle Hilding-sengene er.

Skreddersy sengen etter din personlige stil
Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du kunne skreddersy sengen til å passe din personlige stil. Kanskje du liker duse toner som minner deg om stranden, eller kanskje du synes det er finest med en farge som stikker seg ut og utgjør et «statement» i rommet. Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil det finnes noe for deg uansett hva slags stil du foretrekker.

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få mange flotte farger å velge mellom. Vi synes det er et stort pluss at det er mulighet for å eksperimentere med fargene. Fargene du kan velge imellom inkluderer Sand, Grafit, Hav, Lava og Dimma.

Robust design
Hilding Original Plus Kontinentalseng har en treramme som er hele 12 cm – noe som hjelper til med å holde alle elementene godt på plass. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sengen er stødig nok -den er designet til å håndtere det meste.

I tillegg er modellen utstyrt med standard ben av tre. Standardbena som følger med kalles «Sving». Du kan også endre sengenes ben dersom du er villig til å betale et lite pristillegg, noe som gjør det enda enklere å skreddersy designet til din personlige stil.

Mange ulike ben å velge mellom
Vil du ha en annen høyde på sengen din? Det er ikke noe problem for senger fra Hilding! Til Hilding sine rammemadrasser følger det med høye ben på 18 cm – mens kontinentalsengene slik som denne (og de justerbare sengene) kommer med ben som er 12 cm høye.

Standardhøyden gjør det imidlertid enklere for deg når du skal velge den beste modellen deg – disse er designet for å kunne gi optimal totalhøyde på sengen.

Fantastisk komfort
Hilding Original Plus Kontinentalseng er utstyrt med hele 3 soner med pocketfjærer. Vi setter pris på god komfort – og denne sengen tilbyr en eksepsjonelt god soveopplevelse. Pocketfjærene er 13 cm og finnes i 3 soner med polyeter-fyll på toppen. Dette fyllet gjør det ekstra mykt og deilig å legge seg.

Mer om Hilding Original Plus

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm
 • Høyde: 53 cm
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 14 dager
 • type overmadrass: Polyeter
 • okeo-sertifikat: Astma og allergi merket, Svanemerket Nordic Swan Eco
 • Antall komfortsoner: ?

Carpe Diem Sandö - kontinentalseng med luksuriøs overmadrass

Beste luksuriøse kontinentalseng

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Carpe Diem Sandö :

 • Patentert unikt kontursystem for full kroppsstøtte
 • Sengeramme i svensk furu av høy kvalitet
 • Mange muligheter for et personlig design

Fordeler

 • Vakkert design
 • Luksuriøs overmadrass fylt med ull, talalay latex, bomull
 • God støtte til skuldre, rygg og hofter
 • 33 forskjellige typer ben

Ulemper

 • Sengegavl og overmadrass må kjøpes i tillegg

Vil du kun ha det beste av det beste når det kommer til søvn og ergonomi? Da er Carpe Diem Sandö Kontinentalseng sengen for deg!

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Carpe Diem Sandö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 55 cm
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 14 dager
 • toppmadrasstykkelse: 13 cm
 • Antall komfortsoner: ?
 • type overmadrass: ?
 • okeo-sertifikat: ?

Produsentens mest populære modell
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en premium modell og derfor også Carpe Diem sin mest populære kontinentalseng.  Noe av det som gjør Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så fantastisk er modellens 3 interagerende springfjærsystemer. Disse er med på å forbedre søvnen din – og dermed også den generelle livskvaliteten din.

Det er få ting som er så viktige som søvn når det kommer til god livskvalitet. En god natts søvn påvirker hvordan du har det på dagtid – for ikke å nevne alle de kroppslige funksjonene som for eksempel cellefornyelse og hukommelse.

Tar hensyn til kroppens konturer
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng tar hensyn til kroppens konturer og trykkbelastende områder, noe vi synes er ekstra viktig.  Trykkbelastende områder inkluderer blant annet skuldre, nakke, hofter og rumpe.

Dersom du velger en Carpe Diem Sandö Kontinentalseng, vil du oppleve den deilig følelsen av vektløshet. Grunnen til dette er blant annet dybden på selve springfjærsystemet. Postural støtte er veldig viktig dersom du vil unngå smerter i muskler og ledd, og denne støtten vil du få mer enn nok av med Carpe Diem Sandö Kontinentalseng. Dette er en av grunnene til at vi virkelig anbefaler denne sengen.

Vakkert designet seng
Carpe Diem Sandö Kontinentalseng har også et svært vakkert design. Det er her tydelig at produsenten har en lidenskapelig interesse for livet – og for søvn. Dersom du velger en Carpe Diem Sandö Kontinentalseng, kan du skreddersy designet helt etter egen stil og eget behov.

Du har hele 14 størrelser å velge mellom når det kommer til mål – noe som er mye mer enn hva mange andre kontinentalsenger kan tilby. Målene rangerer fra 90 x 200 og helt til 210 x 200.

Mange typer tekstiler og beinvalg
Når du velger Carpe Diem Sandö Kontinentalseng kan du i tillegg velge imellom 16 ulike farger når det gjelder tekstil. Fargetonene er generelt sett duse og luksuriøse, og du kan velge mellom tekstiltyper som heller mer mot den fløyelsaktige siden – og tekstiltyper av ull.

Når det gjelder valg av ben finnes det også mange muligheter– her er det utrolig mange kreative design å velge mellom. Du kan velge mellom 33 forskjellige typer ben. Noen av bena er mer minimistiske og diskrete i stilen, og vil ikke gjøre mye ut av seg.

Du kan imidlertid også velge metalliske ben i fargen rosegull, som vil fungere mer som et «statement» på soverommet – og kanskje også stå i stil med resten av rommets innredning. Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er sengen for deg dersom du vil ha en ordentlig luksuriøs seng med utrolig mange muligheter for et personlig design.

Mer om Carpe Diem Sandö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 55 cm
 • garanti: 25 år
 • gratis prøveversjon: 14 dager
 • toppmadrasstykkelse: 13 cm
 • Antall komfortsoner: ?
 • type overmadrass: ?
 • okeo-sertifikat: ?

Carpe Diem Kornö - kontinentalseng

Best for optimal komfort

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Carpe Diem Kornö:

Fordeler

 • Tilgjengelig i 3 forskjellige fastheter
 • Trekk som kan vaskes
 • Mange valgmuligheter for design
 • Høyt komfortnivå
 • Varmebehandlet 13 cm lomme

Ulemper

 • Overmadrass følger ikke med i prisen

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er Carpe Diem Beds sin basis-seng. Dette er en svært komfortabel modell som gir en behagelig og god nattesøvn – derfor har vi valgt å inkludere denne modellen i artikkelen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Carpe Diem Kornö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 49 cm
 • type overmadrass: Latex
 • tykkelse overmadrass: 7,5 cm
 • okeo-sertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • gratis prøveversjon: 20 dager
 • Antall komfortsoner: ?
 • garanti: ?

Eksepsjonell komfort
Det som gjør Carpe Diem Kornö Kontinentalseng så behagelig er det separate springfjærsystemet i doble madrasser. Modellen kommer med 3 ulike fastheter; nemlig «firm», «medium» og «soft». Fastheten du bør velge avhenger av mer enn bare personlig preferanse – her er det nemlig også viktig å tenke over hvor mye du selv veier.

Modellen kommer i tillegg med en trykkavlastende bunn som hjelper til med å redusere presset du vil få på områder som skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dette er ekstra viktig dersom du sliter med smerter i ledd og muskler – en modell som Carpe Diem Kornö Kontinentalseng vil kunne hjelpe til med å redusere plagene dine.

Vi bruke ca. en tredjedel av livene våre på å sove. Derfor vil kvaliteten på sengen vår ha mye å si for hvordan vi har det når vi er våkne – hvordan vi sover om natten kan enten gi oss plager og smerter, eller hjelpe oss med å lege kroppen. Den trykkavlastende bunnen til Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er i tillegg patentert, derfor vil du ikke kunne få den samme kvaliteten noe annet sted enn hos Carpe Diem Beds.

Mange ulike tekstiler og ben
Med Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kan du selv velge designet -du kan nemlig velge ben og tekstiler selv. Det finnes mange ulike versjoner å velge mellom -hele 16 ulike farger.

Dette inkluderer blant annet farger som Graphite, Pumice, Stone, Zinc, Beige, Black, Grey og Eggshell. De fleste fargene er duse, som gir deg mye frihet til å pynte opp med for eksempel sengetøyet ditt – uten at fargene krasjer med selve sengerammen.

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kommer også med mange ulike valg for ben. Her kan du velge mellom blant annet Eik, Aluminium, Kobber, Classic svart, Hvit, Messing og Krom. Det finnes mange variasjoner av hver farge og hvert materiale, så her kan du la fantasien ta over og leke deg med de ulike kombinasjonene.

Du kan også få kombinerte design på bena, som for eksempel eik, svart eller hvit kombinert med sølvdetaljer nederst på sengebeinet. Sengebeina er svært moderne, og du kan velge mellom minimalistiske ben som gjemmer seg litt bort – og større ben i for eksempel rosegull som gjør litt mer ut av seg.  Sengebeina kommer også i flere forskjellige former for ekstra stor frihet når det kommer til å matche sengen din med resten av rommet.

Mer om Carpe Diem Kornö

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Høyde: 49 cm
 • type overmadrass: Latex
 • tykkelse overmadrass: 7,5 cm
 • okeo-sertifikat: Øko-tex-sertifisert
 • gratis prøveversjon: 20 dager
 • Antall komfortsoner: ?
 • garanti: ?

FAQ

Vi anbefaler blant annet Snefrid Fjord, Bedre Nætter Venus, Tindra Älv og Hilding Original Plus
Hva er en kontinentalseng?
En kontinentalseng er en seng som består av 3 lag. Nederst har man en rammemadrass, i midten har man enda en madrass og øverst finner man en overmadrass. Dette gir en relativt høy seng med en svært god komfort.
Hvilken fasthet skal sengen min ha?
Det er anbefalt at du velger en seng med medium fasthet dersom du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo skal du ha en fastere madrass. Veier du over 95 kilo skal du også ha en fast madrass -da er det også verdt å se etter en modell med ekstra fjærer for å få best mulig støtte.

Hva er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng som er bygget opp av flere lag. Den består vanligvis av tre lag, der den nederste delen er en bunnmadrass, som utgjør sengens bunn. Deretter kommer et lag med en fjærmadrass, og på toppen ligger en overmadrass, som enten består av en kjerne med såkalt memoryfaom eller lateks.

Kontinentalsengen skiller seg fra andre sengetyper ved at den ikke har noen sengeramme. Det vil si at du ikke finner en sengeramme med spile, hvor det ligger en madrass, som du normalt er vant til fra tradisjonelle senger. I stedet består sengebunnen av en bunnmadrass, med to andre madrasstyper stablet på toppen.

Det er dette som gjør kontinentalsenger litt høyere enn andre ordinære senger, og dermed lettere å komme inn og ut av om kvelden og morgen. Den appellerer spesielt til eldre personer og andre som har problemer med rygg eller muskler.

Slipp sprekken i midten

Hvis du velger en kontinental dobbeltseng, sørger overmadrassen samtidig for at du blir kvitt problemet med “sprekken” i midten av sengen, som kjent fra tradisjonelle senger.

Både 160×200 og 180×200-utgaven av kontinentalsengen er dekket av en overmadrass i ett stykke. I tillegg til å dekke sprekken i midten, gir overmadrassen også en virkelig god komfort, som kan bidra til å forbedre søvnen din betydelig.

Individuell tilpasning av fasthet i sengen

Samtidig er det mulig å tilpasse sovekomforten på hver side av en kontinental dobbeltseng, ved å velge fjærmadrass etter vekten på personen som sover på den siden av sengen. For selv om fjærmadrasslaget ser ut til være i ett stykke, ligger det to separate fjærmadrasser i laget. De holdes bare sammen av et trekk, som sørger for at fjærmadrassen ligger stabilt på bunnmadrassen.

Ved å velge en fjærmadrass med riktig fasthet i forhold til vekten din, kan du tilpasse sovekomforten individuelt til hver av dere. Hvis du har valgt feil fasthet, gir de mest seriøse forhandlerne av kontinentalsenger mulighet for at du kan bytte fjærmadrassen innen den første måneden etter kjøpet. Det koster en minre avgift, som dekker frakten av den nye madrassen og returnering av den gamle.

Hva bør jeg ta hensyn til når jeg velger kontinentalseng?

Når du er på utkikk etter en ny kontinentalseng, er det flere faktorer du bør være klar over. Sengen består av tre forskjellige lag, og det kan være stor forskjell på madrassenes kvalitet avhengig av hvilken seng du velger.

Etter vår mening er det svært viktig at både bunnmadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen er av god kvalitet.

Det finns spesielt mange kontinentalsenger som er bygd på en relativt dårlig bunnmadrass. Det er sengens nederste lag og dermed delen som noen produsenter nedprioriterer, når de skal lage rimeligere modeller.

Men bunnmadrassen har faktisk også stor betydning for din komfort. Derfor anbefaler vi at du sjekker bunnmadrassens kvalitet separat, særlig hvis du har tenkt å kjøpe en rimeligere modell.

Det er også sett flere eksempler på senger hvor selgeren kaller det for en kontinentalseng, men hvor det nederste laget mangler, da denne delen er spart vekk.

I stedet er det bare en tom boks med lokk og ben, som ikke gir den samme sovekomforten som ved en ordenlig kontinentalseng. Du bør alltid kontrollere at kontinentalsengen du kjøper faktisk inneholder tre lag.

Valg madrassens “fasthet”

Ofte ender mange opp med å velge for myke fjærmadrasser i sengen. Dette er fordi det kan være vanskelig å vurdere hvilken fasthet du faktisk trenger. Ofte føles det veldig behagelig med en myk madrass når du prøveligger kontinentalsengen et par minutter i butikken.

Men det kan fort vise seg å være feil valg, og siden man gjennomsnittlig tilbringer cirka 3000 timer i sengen hvert år, kan det gi deg mange ubehagelige plager å velge feil fasthet. Ligger du for myk går det ofte utover ryggen.

Det som avgjør hvor hard eller myk kontinentalsengen er å sove i, er spesielt fastheten på fjærmadrassene. Liggekomforten kan godt justeres litt ved å velge en mykere overmadrass, men til slutt er det fastheten på fjærmadrassene som gir det største bidraget til sovekomforten i kontinentalsengen.

Fastheten bestemmes av pocketfjærene, som alle moderne madrasser er laget av. Sammenlignet med gammeldagse fjærmadrasser med få fjærer per kvadratmeter, brukes det hundrevis av fjær per kvadratmeter -vanligvis 300 fjær per kvadratmeter i en moderne fjærmadrass. Det gir langt flere kontaktpunkter mellom din kropp og madrassen, slik at madrassen kan justere seg selv svært nøyaktig til din kroppsbygning.

Hvilken fasthet som er riktig for deg avgjøres av vekten din. Som en tommelfingerregel bør du gå for:

 • En madrass med pocketfjær av middels fasthet, hvis du veier under 75 kg
 • En madrass med pocketfjær av fast fasthet, hvis du veier mellom 75 og 95 kg
 • En madrass med multipocketfjær med ekstra fasthet, hvis du er over 95 kg

Multipocketfjær er en type madrass, som vanligvis inneholder en og en halv til dobbelt så mange fjær per kvadratmeter, som en fjærmadrass med vanlige pocketfjær.

Derfor er din søvn så viktig

De fleste vet at en god natts søvn er viktig for å klare de daglige utfordringene på best mulig måte. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi 1,5 time mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

Du bruker cirka 33% av livet ditt på å sove, og denne tiden har en veldig stor innvirkning på hvordan du har det resten av tiden. Får du for lite søvn går det for sterkt utover din livskvalitet, konsentrasjon og humør i hverdagen.

Søvn spiller også en viktig rolle når det gjelder å unngå stress, depresjon, type 2 diabetes, hjerteproblemer og overvekt. Hvis du får du for lite søvn så fungerer ikke kroppen din optimalt, og du har dermed større sjanse for å bli rammet av sykdommer.

Det danske magasinet Videnskab.dk skriver at forskere fra University of Boston har funnet frem til at søvn reduseres det giftige stoffet adenosin i hjernen vår. Dette giftstoffet hoper seg opp i hjernen i løpet av dagen, og forskerne forklarer at dette stoffet er hovedgrunnen til at du blir sliten på dagtid. Jo mer av stoffet som hoper seg opp  hjernen, dess mer sliten blir du. Når du sover, senkes nivået av adenosin, og etter en god natts søvn er du derfor klar til å starte en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge den danske nettavisen Politiken.dk lider over en halv million dansker av så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres daglige liv. Ifølge Dansk senter for sovemedisin, har 300 000 desidert kroniske søvnproblemer, noe som reduserer livskvaliteten betraktelig. Forskerne kaller tilstanden “kronisk søvnløshet”.

Flere studier støtter påstanden om vår dårlige søvn. Ifølge en studie fra Sundhedsstyrelsens Nasjonale sunnhetsprofil for 2013, viste det seg at hele 41 prosent av danskene selv mener at de har vært plaget med søvnvansker i løpet av de siste 14 dagene.

En økonomisk utfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk utfordring, både for deg og for samfunnet. Søvnproblemer har nemlig sammenheng med økt medisinforbruk, antall konsultasjoner hos legen, økt involvering i flere ulykker i trafikken og på jobb, redusert produktivitet og økt sykefravær fra arbeid i form av flere sykedager, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikkelen. Det anslås at de årlige kostnadene for danskenes søvnproblemer koster samfunnet over ti milliarder.

Slik kan du forbedre din søvn

Det finnes mange måter man kan forbedre søvnen sin på. Det handler først og fremst om å finne en behagelig og god seng. Men det finnes også mange gode råd om hva du bør gjøre for å sove bedre. Her skal vi se litt nærmere på noen av de rådene som ekspertene gir.

Vi tar utgangspunkt i en stor søvnrapport, utviklet av den danske legeforeningen og Trygfonden. Du kan lese hele rapporten her på det danske nettstedet vidensråd.dk. Rapporten gjennomgår sammenhengen mellom søvnproblemer, helse, miljø, stress og mye mer. Det er noen av landets ledende forskere og søvnleger som har utarbeidet rapporten.

“Det er første gang vi har gjennomgått eksisterende vitenskap mer systematisk for å danne grunnlag for det vi tror er gode råd og veiledning innenfor søvnområdet,” sier Poul Jennum, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Københavns Universitet og overlege ved det danske senteret for søvnmedisin på Glostrup sykehus og det danske rikshospitalet.

Her kan du lese mer om noen av tingene som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol før sengetid?

Koffein er en av faktorene som kan ha en negativ innvirkning på søvnen din. Kjeld Hermansen, professor og overlege ved Aarhus universitetssykehus, forklarer at koffein gjør det vanskeligere for kroppen å roe seg ned og dermed sovne. Du risikerer å få en mer urolig søvn om natten, noe som kan gjøre at du våkner opp og ikke føler deg tilstrekkelig uthvilt.

Alkohol kan også virke forstyrrende på søvnen din. Med andre ord er det kun en myte at du sover bedre på et par glass rødvin. Når du drikker alkohol, spesielt i tilfeller der du drikker store mengder, vil du sove mer urolig. Kroppen har vanskeligheter med å finne ro, og da blir du ikke riktig uthvilt.

Alkohol er også vanndrivende og kan gjøre at du må opp og urinere om natten, som også forstyrrer søvnen din, sier Kjeld Hermansen.

God mat:

Hvis du lurer på om det er noe du kan spise som forbedrer søvnen, finnes det faktisk en rekke matvarer som overlegen anbefaler:

Du kan gå for mat som inneholder aminosyren tryptofan, som kroppen konverter til melatonin, som er et søvnhormon. Dette hjelper kroppen å oppnå en dypere og mer komfortabel søvn. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer: bananer, mørk sjokolade, tørkede dadler, yoghurt og mandler.

Dessuten finnes Melatonin også i kumelk og morsmelk.

Trening – En viktig faktor for en god natts søvn

»Forskning peker mot at mennesker som lider av søvnproblemer kan forbedre søvnen, hvis de er fysisk aktive « sier Anders Sjödin, professor ved Institutt for idrett og ernæring ved Københavns Universitet, til det danske magasinet Videnskab.dk.

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, er regelmessig fysisk aktive. Gjerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker å føle effekten. Han påpeker imidlertid at du ikke skal være intens fysisk aktiv de siste timene før sengetid. Han sier at fysisk aktivitet reduserer stress og spenninger, som er en av grunnene til at det kan hjelpe deg å oppnå bedre søvn.

Stress kan ødelegge søvnen din:

Professor i sunnhetspsykologi ved psykologisk institutt på Universitetet i Århus, Bobby Zachariae, forteller at stress er en av de viktigste grunnene til at søvnproblemer oppstår. Dette gjelder både stress grunnet en travel hverdag og mange bekymringer, men også søvnproblemer kan være en stressfaktor i seg selv -hvis du er stressa over å ikke få sove. Det kan veldig lett utvikle seg til en ond sirkel.

Når vi oppnår et visst stressnivå i kroppen vår, så skyldes det en naturlig forsvarsmekanisme som fører til at kroppen må være på vakt. Stress gjør at vi aktiveres både psykisk og fysisk, noe som holder kroppen våken og dermed kan motvirke en naturlig søvnrytme.

Professoren anbefaler at du konfronterer de problemene du har, før du skal sove, slik at du ikke ligger søvnløs om natten og tenker på dem.

Han anbefaler også at du skriver ned ting som går inn på deg og hva du skal gjøre med dem. Det kan hjelpe deg med å slappe av, og dermed få deg til å sove bedre og falle lettere i søvn.

Røyking er skadelig for søvnen

En ting som det har vært ekstra stort fokus på de siste årene, er sammenhengen mellom søvn og røyking. Ifølge overlege og søvnforsker Poul Jennum, er røyking en svært vesentlig årsak til søvnproblemer.

Selv om forskere ikke har klarlagt alt om sammenhengen mellom søvn og tobakksrøyk, så mener de at det store antallet stoffer i tobakksrøyken, som for eksempel nikotin, kan påvirke søvn din negativt.

Forskere tror at konsekvensene av røyking blant annet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlengde, nattlig hoste og forverret søvnstruktur.

Overlege Poul Jennum har en anbefaling for røykere med søvnproblemer: »De må slutte å røyke. Røykeslutt er den eneste behandlingen som finnes.«

 

Dette betyr søvnen for treningen din

Etter en god treningsøkt er det viktig at kroppen får hvile. Restitusjon spiller nemlig en like viktig rolle for effekten av treningen din som selve treningen gjør. Samtidig vil for dårlig søvn føre til mange problemer i hverdagen – i tillegg til at det kan øke risikoen for å utvikle blant annet demens og en lang rekke livsstilssykdommer. Les videre og lær hvordan du kan sove bedre.

På mange måter ligger nøkkelen til et sunt liv i det å få seg en god natts søvn. Utallige forskningsresultater og de seneste vitenskapelige undersøkelsene innen søvnforskning viser dette. Samtidig stiger antallet nordmenn som klager over søvnproblemer.

For mange vil en times søvn eller to få den travle hverdagen deres til å henge sammen. Noen tar dagens problemer med seg når de legger seg om kvelden, og dette holder dem våkne. Andre gir seg selv enda flere dårlige forutsetninger for å kunne sovne, så alt i alt sover nordmenn dårligere og dårligere selv om vitenskapen gang på gang fastslår at søvn er ekstremt viktig for helsen.

Vi skryter av hvor lite vi sover

Vi har faktisk en vanvittig usunn innstilling når det gjelder søvn. Det er blitt sosialt akseptert å sove for lite, og det er heller ikke uvanlig at folk skryter av hvor lite de sover. Dette gir de en status som enormt produktive og super-optimaliserte mennesker som får mest mulig ut av timene i døgnet.

Problemet er at dårlig søvn øker risikoen for de mest kjente demenssykdommene – som for eksempel Alzheimer og Parkinsons – samtidig som at immunforsvaret svekkes, vi legger på oss og utvikler psykiske problemer. Det er denne konklusjonen forskerne kommer frem til gang på gang – og det er også hovedkonklusjonen i boken Why We Sleep som er skrevet av en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge boken betyr den usunne innstillingen til søvn at generasjonen med for lite søvn, som anses som superproduktive mennesker, kun kan forvente å leve til de er i 60-årene med mindre de får medisinsk behandling.

De har også en vesentlig større risiko for å bli involvert i en ulykke i trafikken. Har du bare sovet 5 timer så vil risikoen for en ulykke økes med 4,3%. Immunforsvaret går også over styr da konsentrasjonen av inflammasjonsmarkører senkes.

Samtidig vil menn bli mindre virile. Undersøkelser viser nemlig at menn som sover for lite har 29% færre sædceller enn de som sover mellom 7 og 8 timer – som er det timeantallet som er ideelt for oss.

Hvis vi ikke gjør noe med denne adferden vil det være med på å senke gjennomsnittsalderen voldsomt, øke fedmeepidemien, resultere i flere demente og flere som dør av en livsstilssykdom. Kort sagt er det et sterkt behov for at vi blir bedre til å sove og begynne å sove lenge nok.

Trening forbedrer søvnkvaliteten din

Før vi ser nærmere på hvordan du kan sove bedre om natten, er det viktig å si at trening faktisk kan hjelpe deg med å sove bedre. Utallige ganger har forskere fastslått at selv lett til moderat trening i løpet av dagen øker sjansene for å sove godt om natten.

Forskere fra Stanford University fulgte en gruppe inaktive eldre som klaget over søvnproblemer i over ett år. Forskerne ga forsøkspersonene et treningsprogram som passet til den enkeltes fysiske form og eventuelle helsemessige utfordringer. Felles for alle var at de skulle utføre lett til moderat trening eller annen fysisk aktivitet en halvtime hver dag.

I løpet av det året forskerne fulgte forsøkspersonene rapporterte de ikke bare at de fikk mye bedre søvnkvalitet, men forsøkspersonene med depresjon fortalte også at de følte seg bedre. Mange opplevde også at de gikk ned i vekt – som er mye mer enn hva de forventet å få ut av å trene mer. Samtidig følte flere at de følte seg mye bedre fysisk både av mosjon og mer søvn.

Tilsammen hadde de 2 faktorene (trening og søvn) en stor positiv innvirkning på livene til forsøkspersonene. Hvis du trener aktivt og seriøst gjør du allerede noe positivt for søvnen din – men det er ikke nødvendigvis nok. Det du kan gjøre skal vi komme tilbake til om litt.

Hvis du vil vite mer om trening og søvn kan du se denne videoen av Dr. Travis Stork som forklarer viktigheten av både en god natts søvn og regelmessig mosjon:

Hva er det som gjør søvn så bra for oss?

En av de største fordelene ved søvn for deg som trener seriøst, er restitusjonen kroppens muskler får når man sover. Her kan muskelmassen gjenoppbygges etter belastningene den har fått under treningen. Søvn er derfor bra for både fysikken din og når det kommer til å optimere effekten av treningen.

Samtidig renses hjernecellene av en spesiell rensevæske som frigjøres i hjernen så snart man sovner. Når man har sovnet skrumper hjernecellene litt slik at rensevæsken kommer bedre til og får skylt ut avfallsstoffer og andre unødvendige stoffer fra hjernecellene. Denne delen av søvnen er god for din psykiske helse og mentale dømmekraft i hverdagen.

Cellene i resten av kroppen renses også – akkurat som man renser ut og fordøyer restene etter dagens måltider. Alt i alt har søvnen en enormt positiv effekt på kroppen din dersom du får nok av den og sover godt nok.

Slik sover du bedre om natten

Hvis du vil sove bedre er det først og fremst 4 faktorer du bør se nærmere på:

 • Forberedelsene dine før du legger deg
 • Soverommets innredning
 • Kvaliteten på sengen din
 • Sovevanene du har i sengen

La oss se nærmere på hver av de 4 faktorene og hva du kan gjøre for å justere på eventuell uheldig atferd eller dårlige valg.

Slik forbereder du deg på å legge deg

Kroppen og hjernen er ikke en maskin du bare kan slå av når du gjerne vil sove – med mindre du selv kunne endret saltkonsentrasjonen i hjernevæsken. Dette viste forskning på mus: Forskerne kunne få musene til å sovne og våkne igjen på kommando ved henholdsvis å øke eller redusere saltkonsentrasjonen i hjernevæsken deres.

Slikt bør vi nok ikke begynne å eksperimentere med, men i stedet kan du forberede både hjerne og kropp på at det er på tide å legge seg. Det gjør du enklest ved å:

 • Legge deg og stå opp på samme tid hver dag
 • Sette ned tempoet og slappe av før du legger deg
 • Dempe belysningen før sengetid
 • Unngå å bruke data-, mobil- og tv-skjerm rett før sengetid
 • Unngå å spise større måltider eller drikke mye før sengetid
 • Unngå alkoholinntak rett før sengetid
 • Ikke trene eller være fysisk aktiv rett før du legger deg

Legg deg og stå opp på samme tid hver dag

Mennesker er vanedyr, og vi vet alle hvor vanskelig det kan være å bryte en dårlig vane. Det samme gjelder også gode vaner når de først har blitt etablert. Derfor skal du skape gode vaner for kroppen din ved å legge deg og stå opp på samme tid hver dag – også i helgene.

Da blir kroppen og hodet ditt vant til at du skal legge deg og tilpasser prosessene til dette helt automatisk. Det betyr at du slipper å ligge og vri deg etter at du har lagt deg, fordi hjernen og kroppen din ikke var helt klare til å legge seg enda.

Sett ned tempoet, demp lyset og slapp av

Vil du fremme denne effekten og forberede deg bedre mentalt på å legge deg, så bør du sette ned tempoet og slappe av minst en halvtime før sengetid.

Dette gjør du best ved å ikke utføre for mange fysiske oppgaver rett før du legger deg – sett deg heller i en god stol eller i sofaen, demp lyset i rommet og ta det mer med ro.

Unngå skjermbruk før sengetid

Er du som folk er flest vil denne halvtimen med lavt aktivitetsnivå være en velkommen mulighet til å sjekke emailer, Facebook-oppdateringer eller se de siste nyhetene før sengetid.

Du bør faktisk holde deg helt unna data-, nettbrett-, mobil-, og TV-skjermer i ca. 30 minutter før sengetid. Det er fordi det blå lyset fra skjermen får hjernen din til å tro at det er midt på lyse dagen – selv om du bruker den spesielle nattbelysningen som mange nyere elektroniske enheter tilbyr i dag. Det holder faktisk ikke – selv om de reduserer mengden av det blå lyset.

Ikke spis og drikk for mye – og spesielt ikke alkohol

Skal du øke muligheten for å sove godt om natten er det også viktig at du ikke spiser for store måltider og inntar for mye væske rett før sengetid. Det setter magen i arbeid og øker risikoen for at du våkner i løpet av natten fordi naturen kaller.

Det er heller ikke en god idé å drikke alkohol rett før du legger deg da det skyter stoffskiftet ditt opp i skyene. Det vil føre til at det blir mye vanskeligere å sovne og øker risikoen for at du må stå opp for å gå på do – i tillegg til at det kan forstyrre de fysiske prosessene i hjernen som skal få deg til å sovne. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholinntak før sengetid at du faller i dyp REM-søvn før alkoholen er forbrent.

Unngå energidrikker – spis heller litt skyr

Du bør også unngå energidrikker og andre oppkvikkende drikker som inneholder koffein før sengetid. En liten porsjon skyr, kesam, kvarg eller et annet melkeprodukt som inneholder kasein er en god idé – spesielt hvis du trener hardt fysisk. Du kan også ta det som et kosttilskudd.

Kasein er et melkeprotein som opptas langsomt i kroppen. Det betyr at du i løpet av natten gir kroppen en byggestein til å gjenoppbygge musklene via restitusjonsprosessen som foregår mens du sover. En liten porsjon kasein før sengetid er faktisk sunt for deg.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet at magen holder seg mett gjennom natten. Dette reduserer risikoen for at du våkner midt på natten fordi du er sulten.

Unngå å trene rett før du skal legge deg

Det er til gjengjeld ikke sunt for deg å trene rett før sengetid. Selv om det høres ut som en god måte å bli trøtt på så får trening kroppen opp i gir. Det betyr at det vil være vanskeligere å sovne dersom du legger deg rett etter at du har trent.

Gi deg selv og kroppen din tid til å omstille seg til å sove, slik at både fysikken og hjernen får mulighet til å roe seg ned.

Soverommets innredning

Innredningen på soverommet ditt er også veldig viktig for hvordan du sover – spesielt når det kommer til lys og lyd.

Dette skyldes at vi helt siden urtiden alltid har vært ekstremt oppmerksomme på lyder og lys i mørket når vi sover. Lyd og lys var faresignaler som varslet om at vi måtte våkne (komma?) slik at vi da kunne ta stilling til farene før vi kunne sove videre.

Slik er det fremdeles i dag, og derfor er det ekstra viktig at det er så stille og mørkt som overhodet mulig på soverommet. Her snakker vi helt bekmørkt. Til og med statuslampen på for eksempel TV-en på soverommet kan være nok til å forstyrre søvnen. Det samme gjelder enhver form for støy – både fra veier og andre steder i boligen eller bygningen du bor i.

Derfor er det en god idé å innrede soverommet med blendingsgardinger og slå av alle former for lys og apparater når du skal sove. Dersom det er nødvendig kan du også gå til anskaffelse av ørepropper og en ansiktsmaske hvis du ikke klarer å sovne på grunn av lys og støy.

Seng- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det neste du bør se nærmere på er kvaliteten på sengen din. Gir den nok støtte når du sover, eller våkner du med smerter i for eksempel ryggen, nakken og korsryggen fordi du ligger for mykt eller for hardt?

Madrassen i sengen er spesielt viktig. Den skal sørge for at nakken og ryggsøylen din ligger så godt som mulig – uansett om du ligger på ryggen eller en av sidene.

Det gjør den ved at den er utstyrt med fjærer med en fasthet som tilsvarer vekten din. Dersom du veier under 75 kilo bør du velge en madrass med medium fasthet. Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo bør du velge en madrass med fast fasthet. Dersom du veier mer enn 95 kilo bør madrassen være utstyrt med fjærer med ekstra fast fasthet.

Det er viktig at madrassen er utstyrt med komfortsoner som tillater kroppens mer fremtredende steder – som skuldre og hofter – å synke ned i madrassen. Samtidig bør de andre komfortsonene støtte opp om korsryggen og nakken – 2 steder på ryggsøylen som helst skal ligge over madrassen når du sover.

Problemet er at vi har en tendens til å velge en madrass som er for myk når vi kjøper ny. For ofte prøveligger vi den nye madrassen i kun et par minutter i butikken – med yttertøyet på – før vi bestemmer oss. Dette er slett ikke nok til å kunne avgjøre om vi har funnet den riktige madrassen.

Derfor er det en god idé å kjøpe madrassen et sted hvor du kan bytte den dersom det viser seg at du har valgt en madrass som er for myk. Flere og flere forhandlere tilbyr dette – noen tilbyr opptil 100 dages prøvetid. Det er viktig at du sikrer deg muligheten til å bytte dersom du vil finne den beste seng ensom passer til akkurat dine behov.

Også sengens høyde, innstillingsmuligheter og andre parametere er viktige å tenke på når du skal velge seng. Dette kan du finne en guide til i vår artikkel om dobbeltsenger.

Sovevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Det siste du bør ta opp til vurdering dersom du vil forbedre søvnen din er hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de aller fleste en favorittstilling de helst velger, men det er slett ikke sikkert at dette er den mest optimale stillingen for deg når du sover.

Generelt sett kan du ligge på 4 måter: På ryggen, på en av siderne eller på magen.

Å ligge på magen er helt klart den dårligste av de 4 stillingene da det ofte fører til ryggproblemer og problemer med å finne et godt sted å plassere armene. Samtidig blir det vanskeligere å puste, og man vil ofte få nakkeproblemer fordi man er nødt til å ligge med hodet til en av sidene for å kunne få luft.

Å ligge på ryggen kan gi problemer med snorking da mange mener det øker risikoen for å utvikle søvnapne – en tilstand hvor drøvelen og de øvre luftveiene kan stenge for lufttilførselen til lungene. Det betyr at søvnen ofte forstyrres fordi man ikke får luft. Tilstanden menes å øke risikoen for å utvikle en demenssykdom senere i livet – delvis på grunn av dårligere nattesøvn, og delvis på grunn av mangel på oksygen til hjernen.

Hvis du imidlertid ligger på en av sidene – spesielt venstre side – øker du sjansene for å få en god natts søvn. Samtidig forbedrer du muligheten for at renselsesprosessen som foregår i hjernen mens du sover kan skje så effektivt som mulig.

Denne prosessen har etterhvert tilpasset seg slik at mesteparten av alle pattedyr – også mennesket – naturlig foretrekker å sove på venstre side. Derfor foregår prosessen optimalt når du ligger på venstre side.

Dårlig liggestilling er lettere å endre enn du tror

En dårlig sovestilling i sengen høres ut som en vanskelig vane å bryte, men det er faktisk mulig å bruke forskjellige typer puter for å hjelpe på problemet. Disse putene vil gjøre det vanskeligere for deg å ligge «feil».

Det er neppe særlig sjarmerende for sengepartneren din, men den gode nyheten er at du etter et par uker vil slutte å prøve å ligge på en lite hensiktsmessig måte i sengen – simpelthen fordi du venner deg til at det ikke er en mulighet lengre.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Chilli Brighton - kontinentalseng med minimalistisk design

Ekens Elegans kontinentalseng

Jensen Beds | J2 Limited | Kontinentalseng

Wonderland Harmon - kontinentalseng

Nordform | Våxtorp - kontinentalseng med stoff og Falkenberg-gavl (medium)

Nordform | Årstad - kontinental sengepakke med gavl (medium fasthet)

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme