Kontinentalseng Test 2021 – Se de beste kontinentalsengene – Best i Test

Senest opdateret den 0

Kontinentalsenger er en veldig populær sengetype for øyeblikket. Det er hovedsakelig fordi det er en svært komfortabel sengetype, som gir en god natts søvn.

Samtidig er en kontinentalseng både lettere å komme inn og ut av, og den er behagelig å oppholde seg i, hvis det er montert sengegavl på kontinentalsengen. Her er en guide til hvordan du velger den beste kontinentalsengen.

I dag finnes det mange forskjellige typer senger på markedet. I tillegg til kontinentalsengen som denne artikkelen handler om, dreier det seg hovedsakelig om regulerbare senger og rammesenger, som vi også har skrevet omfattende guider om her på Forbrukerliv.no.

Kontinentale senger er et svært populært valg blant oss nordmenn. Dette skyldes nok spesielt, at en kontinentalseng er en sengetype, som virkelig gir en behagelig og god komfort til en rimelig pris.

De mange lagene gjør at en kontinentalseng er svært behagelig å sove i, og riktig mange nordmenn opplever en betydelig forbedret søvn når de erstatter sin tradisjonelle seng med en kontinental seng.


Finn den beste kontinentalsengen

Det kan være vanskelig å si akkurat hvilke senger som er de beste kontinentalsengene. Det avhenger av smak og behag, samt hvilken prisklasse du har valgt deg. Men som nevnt tidligere, er det viktig å ta hensyn til kvaliteten på alle lagene i en kontinentalseng, når du skal velge den riktige kontinentalsengen i forhold til din kroppstype og budsjett.

Når det kommer til budsjettet, kan det godt lønne seg å bruke litt mer enn du egentlig hadde sett for deg. For en god kontinentalseng holder lett i 20+ år. Det blir til over 60 000 timer med opphold i sengen. Det er derfor ekstra viktig at du velger rett.

Vi kommer her med en rekke tips til gode kontinentalsenger, hvor du med sikkerhet får mye verdi for pengene. Vi har understreket at sengene er danskproduserte og at alle lagene er av høyeste kvalitet. Dette gir deg de største mulighetene til å få en god natts søvn.

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

  • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
  • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
  • Forhandlerens garantier, service og omdømme
  • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
  • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Hilding Original Plus Kontinentalseng – Vår anbefaling

Hilding Original Plus Kontinentalseng

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få en seng med et klassisk design som vil vare i mange år fremover. 

Allergivennlig madrass

Hilding Original Plus Kontinentalseng er anbefalt av Astma og Allergiforbundet. Det er fordi modellens materialer og design innebærer at sengen ikke har gode vilkår for midd og andre allergifremkallende organismer. 

Hilding Original Plus Kontinentalseng er i tillegg svanemerket – noe alle Hilding-sengene faktisk er. 

Skreddersy sengen etter din personlige stil

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du kunne skreddersy sengen til å passe akkurat dine behov og personlige stil.

Kanskje du liker duse toner som minner deg om stranden, eller kanskje du synes det er finest med en farge som stikker seg ut og utgjør et «statement» i rommet. Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil det finnes noe for deg uansett hva slags stil du foretrekker.

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få mange flotte farger å velge mellom. Vi elsker at vi kan eksperimentere med fargene, og synes de er utrolig flotte å se på. Fargene du kan velge imellom inkluderer Sand, Grafit, Hav, Lava og Dimma. 

Robust design

Hilding Original Plus Kontinentalseng har en treramme som er hele 12 cm – noe som hjelper til med å holde alle elementene godt på plass. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sengen er stødig nok, for den er designet til å håndtere det meste.

I tillegg er modellen utstyrt med standard ben av tre. De standard bena som følger med kalles «Sving». Du kan også endre sengenes ben dersom du er villig til å betale et lite pristillegg, noe som gjør det enda enklere å skreddersy designet til din personlige stil. 

Mange ulike ben å velge mellom

Vil du ha en annen høyde på sengen din? Det er ikke noe problem for senger fra Hilding! Til Hilding sine rammemadrasser følger det med høye ben på 18 cm – mens kontinentalsengene slik som denne (og de justerbare sengene) kommer med ben som er 12 cm høye. 

Standardhøyden gjør det imidlertid enklere for deg når du skal velge den perfekte modellen til dine behov – for disse er designet for å kunne gi en optimal totalhøyde på sengen.

Fantastisk komfort

Hilding Original Plus Kontinentalseng er utstyrt med hele 3 soner med pocketfjærer. Vi elsker en god komfort – og denne sengen tilbyr en eksepsjonelt god soveopplevelse. Pocketfjærene er 13 cm og finnes i 3 soner med polyeter-fyll på toppen. Dette fyllet gjør det ekstra mykt og deilig å legge seg. 

Fordeler ved Hilding Original Plus Kontinentalseng:
Klassisk design
Allergivennlig madrass
25 års garanti på rammen

Finn den billigste prisen på Hilding Original Plus Kontinentalseng her.


Carpe Diem Sandö Kontinentalseng – Premiumvalg

Carpe Diem Sando Kontinentalseng

 

Butik Pris

Annoncer

38.960,00 Les mer

Vil du kun ha det beste av det beste når det kommer til søvn og ergonomi? Da vil Carpe Diem Sandö Kontinentalseng være sengen for deg!

Produsentens mest populære modell

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en premium modell og derfor også Carpe Diem sin mest populære kontinentalseng. 

Noe av det som gjør Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så fantastisk er modellens 3 interagerende springfjærsystemer. Disse er med på å forbedre søvnen din – og dermed også den generelle livskvaliteten din. 

Det er få ting som er så viktige som søvn når det kommer til å ha en god livskvalitet. En god natts søvn har en innvirkning på hele dagen din – for ikke å nevne alle de kroppslige funksjonene som for eksempel cellefornyelse og hukommelse. 

Tar hensyn til kroppens konturer

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng tar hensyn til kroppens konturer og trykkbelastende områder, noe vi synes er ekstra imponerende ved denne modellen. 

Trykkbelastende områder inkluderer blant annet skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så vil du kunne oppleve en deilig følelse av vektløshet. Grunnen til dette er blant annet dybden til selve springfjærsystemet. 

Postural støtte er super-viktig dersom du vil unngå smerter i muskler og ledd, og denne støtten vil du få mer enn nok av med Carpe Diem Sandö Kontinentalseng. Dette er en av grunnene til at vi kårer denne modellen til å være et premiumvalg.

Vakkert designet seng

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en vakkert designet seng. Det er her tydelig at produsenten har en ekte lidenskapelig interesse for livet – og for søvn. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så kan du skreddersy designet helt etter egen stil og eget behov.

Du har hele 14 størrelser å velge mellom når det kommer til mål – noe som er mye mer enn hva mange andre kontinentalsenger kan tilby. Målene rangerer fra 90 x 200 og helt til 210 x 200.

Mange ulike typer tekstiler og beinvalg

Når du velger Carpe Diem Sandö Kontinentalseng kan du i tillegg velge imellom 16 ulike farger når det kommer til selve tekstilvalget ditt. Fargetonene er generelt sett duse og luksuriøse, og du vil kunne velge mellom tekstiltyper som heller mer mot den fløyelsaktige siden – og tekstiltyper av ull.

Når det gjelder valg av ben så blir vi ekstra begeistret – for her er det utrolig mange kreative design å velge mellom. Du kan velge mellom 33 forskjellige typer ben. Noen av bena er mer minimale og diskrete i stilen, og vil ikke gjøre mye ut av seg. Du kan imidlertid også velge metalliske ben i fargen rosegull, som vil fungere mer som et «statement» på soverommet – og kanskje også stå i stil med resten av rommets innredning.

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er sengen for deg dersom du vil ha en premium modell med utrolig mange muligheter for et personlig design. 

Fordeler ved Carpe Diem Sandö Kontinentalseng:
Premium modell
Populære seng
Vakkert design
Utrolige muligheter for et personlig design
Perfekt støtte til skuldre, rygg og hofter

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Sando Kontinentalsen her.


Carpe Diem Kornö – Kontinentalseng

Carpe Diem Korno Kontinentalseng

Butik Pris

Annoncer

19.240,00 Les mer

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er Carpe Diem Beds sin basis-seng. Dette er en veldig komfortabel modell som gir en veldig god komfort – derfor er vi bare nødt til å inkludere modellen i denne artikkelen. 

Eksepsjonell komfort

Det som gjør Carpe Diem Kornö Kontinentalseng så behagelig er det separate springfjærsystemet i doble madrasser. Modellen kommer med 3 ulike fastheter; nemlig «firm», «medium» og «soft». Fastheten du bør velge vil være avhengig av mer enn bare personlig preferanse – her er det nemlig også viktig å tenke over hvor mye du selv veier. 

Modellen kommer i tillegg med en trykkavlastende bunn som hjelper til med å redusere presset du vil få på områder som skuldre, nakke, hofter og rumpe. Ekstra viktig blir dette dersom du sliter med smerter i ledd og muskler – for en modell som Carpe Diem Kornö Kontinentalseng vil kunne hjelpe til med å redusere plagene dine. 

Vi bruke ca. en tredjedel av livene våre på å sove. Derfor vil kvaliteten på sengen vår ha mye å si for hvordan vi har det når vi er våkne – for dette kan enten gi oss plager og smerter, eller hjelpe oss med å lege kroppen. Den trykkavlastende bunnen til Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er i tillegg patentert, derfor vil du ikke kunne få den samme kvaliteten noe annet sted enn hos Carpe Diem Beds.

Mange ulike tekstiler og ben

Med Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kan du selv velge designet da du kan velge ben og tekstiler selv. Det finnes mange ulike versjoner å velge mellom.

Når det kommer til farger og tekstiler så kan du velge mellom 16 ulike farger. Dette inkluderer blant annet farger som Graphite, Pumice, Stone, Zinc, Beige, Black, Grey og Eggshell. De fleste fargene er duse, som gir deg mye frihet til å pynte opp med for eksempel sengetøyet ditt – uten at fargene krasjer med selve sengerammen. 

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kommer også med mange ulike valg for ben. Her kan du velge mellom blant annet Eik, Aluminium, Kobber, Classic svart, Hvit, Messing og Krom. Det finnes mange variasjoner av hver farge og hvert materiale, så her kan du la fantasien ta over og leke deg med de ulike kombinasjonene. 

Du kan også få kombinerte design på bena, som for eksempel eik, svart eller hvit kombinert med sølvdetaljer nederst på sengebeinet. Sengebeina er svært moderne, og du kan velge mellom minimalistiske ben som gjemmer seg litt bort – og større ben i for eksempel rosegull som gjør litt mer ut av seg. 

Sengebeina kommer også i flere forskjellige former for ekstra stor frihet når det kommer til å matche sengen din med resten av rommet. 

Fordeler ved Carpe Diem Kornö Kontinentalseng:
Trykkavlastende base
Trekk som kan vaskes
Mange valgmuligheter for design
Sengeramme av svensk furu
Luksuriøst design

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Korno Kontinentalseng her.


King Kontinentalseng – norskprodusert seng av ypperste kvalitet

King Kontinentalseng

Butik Pris

Annoncer

21.500,00 Les mer

King Kontinentalseng er modellen for deg som setter stor pris på «kortreist design» og eksepsjonell kvalitet.

Produsert i Norge

King Kontinentalseng anses som «kortreist» fra Skandinavia – for denne modellen er nemlig produsert i Norge! Kvaliteten reflekterer også den norske standarden, for den er upåklagelig. 

Dersom du tenker på å gå til innkjøp av King Kontinentalseng så er det ekstra fint å vite at du kan velge ulike fastheter på madrassen. Her kan du nemlig velge mellom fast eller medium. 

Overmadrassen, bena og sengegavlen er inkludert med denne modellen. Da slipper du å bruke ekstra penger på å kjøpe alle de ulike delene utenom.

Kommer i flere størrelser

King Kontinentalseng kommer også i to ulike størrelser. Den kommer i både 150 x 200 cm og 180 x 200 cm. Begge modellene anses som dobbeltseng, så hvilken modell du har lyst til å velge vil komme an på plassen du har til rådighet. 

Mål derfor området der du har lyst til å plassere sengen – for å være sikker på at den vil passe inn og se bra ut i rommet. Dersom du liker å bre deg utover og ha masse plass i når du sover, så vil det også være lurt å sjekke om du har plass til den største modellen.

Utstyrt med pocketfjærer

King Kontinentalseng er utstyrt med pocketfjærer med hele 7 komfortsoner for en ekstra god komfort. Her kan du legge deg til å sove, og være helt trygg på at du vil ligge komfortabelt gjennom hele natten. 

Jo mer behagelig madrassen er, desto mindre vil du våkne i løpet av natten for å snu deg. Undermadrassen er utstyrt med kaldskum på 30 mm. Selve trekkmaterialet er av polyester, og modellen er trukket med møbelstoff for et flott utseende. 

Passer inn overalt designmessig

King Kontinentalseng vil passe inn i de aller fleste rom når det kommer til designet. Modellen er nemlig laget i en grå farge fra produsentens side. En grå farge har litt mer personlighet enn for eksempel hvite vegger – og vil fremdeles gi deg mulighet til å uttrykke din personlige stil gjennom interiøret i rommet. Grått er en behagelig, dus og elegant farge å ha på soverommet.

Denne modellen kommer også med ben som har en høyde på 15 cm. Dette er flott dersom du for eksempel vil ha enkel tilgang for å kunne rengjøre under sengen – slik at du ikke ligger oppå et tykt lag med støv mens du sover.

Sengegavlen til King Kontinentalseng er også flott. Den er utstyrt med 16 knapper som trykker stoffet inn mot platen i et flott firkantet mønster. Dette mønsteret minner litt om kongelige senger – og vil gi rommet ditt et mer luksuriøst og behagelig utseende.

Geltex overmadrass

King Kontinentalseng er utstyrt med en overmadrass med en kjerne av Geltex. Denne kan også vaskes på 40 grader i vaskemaskinen. Uansett om du søler kaffe i sengen eller bare vil holde den ren så vil dette være en stor fordel. En ren overmadrass gir også dårligere levevilkår for midd og andre usynlige organismer som kan gjemme seg i madrassene vi ligger på.

Vi liker spesielt godt rengjøringsmulighetene du vil ha ved innkjøp av denne modellen. King Kontinentalseng er enkel å holde ren – og gir deg mulighet til å gjøre det både når det kommer til valg av materialer, vaskemuligheter og høyden på selve sengen. 

Fordeler ved King Kontinentalseng:
Norskprodusert kontinentalseng
Av ypperste kvalitet
Overmadrass, ben og gavl er inkludert
Ulike fastheter å velge mellom

Finn den billigste prisen på King Kontinentalseng her.


Nordform | Årstad – Kontinental sengepakke med gavl (medium fasthet)

Nordform | Årstad | Kontinental sengepakke med gavl (medium fasthet)

Butik Pris

Annoncer

29.895,00 Les mer
.
Sengemodellen Årstad fra Nordform har middels fasthet og leveres med dobbelt fjæringssystem for ekstra komfort. Dette er en kontinentalseng som er tilpasset deg som har behov for avlastning og god støtte til hele kroppen.

Sengens tre madrasser byr på syv forskjellige komfortsoner. Dette betyr i praksis at både hode, skuldre, hofter og knær vil få tilpasset støtte mens du ligger i sengen. Overmadrassen er laget av lateks og mikrofibervatt, noe som skal gi økt sovekomfort.

Design

Årstad har et nokså nøytralt utseende, og du vil ikke finne noen forstyrrende detaljer. Dette gjør at sengen passer utmerket på de aller fleste soveværelser. Det moderne designet og de rette linjene gjør at sengen appellerer spesielt til deg som liker minimalistisk design.

Dette er en kontinentalseng som fås i en rekke ulike fargevarianter. Du kan velge mellom nøytrale og behagelige farger som grå, beige og sort. Dermed er det enkelt å finne en modell som er tilpasset ditt interiør.

Sengegavlen er også enkel, og uten knapper eller andre detaljer. Sengens føtter er laget av aluminium, noe som passer inn i de fleste moderne hjem.

Om Årstad kontinentalseng

Årstad kontinentalseng kan fås i medium fasthet. Dette er perfekt for deg som ikke er så begeistret for harde madrasser. Husk imidlertid på at sengen også finnes med høy fasthet, dersom du skulle foretrekke dette.

Sengen har 18 cm høye pocketfjæringer, noe som sikrer deg optimal komfort siden hver fjæring er separat. Totalt har sengen syv ulike komfortsoner, slik at du oppnår optimal avlastning enten du rigger på siden, magen eller ryggen.

Årstad er også slitesterk, og leveres i massivt treverk (gran). Merk deg at du ikke trenger å skru sengegavlen fast i veggen, siden denne enkelt kan settes mellom seng og vegg.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 73 cm
  Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Middels fast
Funksjoner / tilpasninger: 7 komfortsoner
Sengeramme: Massiv gran
Stoff: Polyester
Høyde på gavl: 125 cm
Farger: Mørk grå, lys grå

Fordeler
Høy komfort
Lekkert og nøytralt design
Egnet for soving både på mage, rygg og side

Hva mener vi om kontinentalsengen Årstad?

Årstad fra Nordform er en kontinentalseng med et eksklusivt preg. Materialene sengen er laget av er dessuten slitesterke og robuste, slik at du kan få glede av kontinentalsengen i mange år fremover.

Denne sengen passer deg som stiller høye krav til både komfort, design og kvalitet. Med syv ulike komfortsoner er du sikret behagelig nattesøvn. Vi anser denne sengen for å være en smart investering. Sliter du med å finne en komfortabel sovestilling, er dette sengen for deg.

Det er også et pluss at Årstad finnes i tre lekre og nøytrale farger som passer inn på de fleste soverom.

Finn den billigste prisen på Nordform Årstad her.


Nordform | Våxtorp – Kontinentalseng med stoff og Falkenberg-gavl (medium)

Nordform | Våxtorp | Kontinentalseng med stoff og Falkenberg-gavl (medium)

Butik Pris

Annoncer

35.999,00 Les mer
.
Våxtorp fra Nordform er en kontinentalseng som er justerbar, slitesterk og lekker. Du kan enkelt stille sengen inn i ønsket stilling. Dette er blant annet perfekt for deg som leser bøker på sengen, og ønsker å kunne heve ryggen til sittende stilling.

I vår test av kontinentalsenger endte Våxtorp høyt opp blant våre favoritter. Sengen har middels fasthet, noe som passer for deg som hverken liker myke eller faste senger.

Design

Sengen bidrar til å skape en luksuriøs atmosfære der den plasseres, da designet er klassisk og lekkert. Sengen har en Falkenberg-gavl med knapper, noe som gir sengen et tradisjonelt utseende. Selve sengen har et rent og nøytralt design med heldekkende stoff.

Du får sengen i to ulike farger, nemlig mørk grå og lys grå. Begge fargene oppfattes som nøytrale, noe som betyr at møbelet passer inn på de fleste soverom.

Om Våxtorp kontinentalseng

Våxtorp fra Nordform har fem ulike komfortsoner, slik at sengen vil tilpasses både hofter, knær, skuldre og rygg. Dette bidrar til behagelig nattesøvn.

Sengen har trinnløs innstilling av sitte- og liggestillinger. Motoren kommer fra Linak, og du justerer stillingen ved hjelp av en fjernkontroll.

Den flotte sengegavlen kan enkelt plasseres mellom veggen og sengen, og du trenger ikke å skru den fast. Det er enkelt å montere sengen, noe de fleste setter pris på.

Overmadrassen er laget av kaldskum og mikrofibervatt, noe som sikrer god støtte og komfort. Madrassen under inneholder en rekke fjæringer, slik at sengen tilpasses kroppen din perfekt. Beina på sengen er laget av aluminium, noe som gir sengen et moderne uttrykk.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 58 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Medium
Funksjoner / tilpasninger: 5 komfortsoner
Sengeramme: Gran og Masonite-plate
Stoff: Polyester
Høyde på gavl: 125 cm
Farger: Mørk grå og lys grå

Fordeler ved Våxtorp
Fem komfortsoner
Trinnløs justering
To lag med madrasser
Luksuriøst design
Sengegavl som ikke trenger å skrus fast

Hva mener vi om Våxtorp?

Våxtorp er en kontinentalseng som utstråler luksus og eleganse, samt kvalitet. Sengens design er moderne, og tekstil omslutter alle deler av sengen så nær som føttene. Dette skaper et helhetlig og lekkert uttrykk.

Sengen er også svært behagelig. Med mulighet for å justere ryggen trinnløst ved hjelp av en fjernkontroll, kan du enkelt finne en behagelig stilling. Våxtorp har en behagelig overmadrass, samt en nedre madrass med pocketfjærer og fem komfortsoner.

Vi kan anbefale denne sengen til alle som ønsker kvalitet og komfort kombinert med et elegant design. Sengen er spesielt velegnet for deg som ønsker middels fasthet. Denne sengen er hverken for myk eller for hard.

Er du kresen på senger, er denne sengen definitivt verdt på sjekke ut. Velg fargen som passer deg best, og se frem til god nattesøvn!

Finn den billigste prisen på Nordform Våxtorp her.


Chilli Brighton – Kontinentalseng

Chili Brighton

Finn den billigste prisen på Chilli Brighton her.

Chilli Brighton er en svenskprodusert kontinentalseng med et lekkert og stilrent preg. Sengen tilhører SAMANTHA-serien, som består av en rekke stilrene kontinentalsenger tilpasset kresne forbrukere.

Sengen har tre madrasser. De to nederste inneholder fjæringer for god stabilitet og demping. Øverst finner du en behagelig skummadrass.

Design

Chilli Brighton er en kontinentalseng som har et enkelt og elegant preg. Madrassene er trukket i stoff for et helhetlig og lekkert utseende. Sengen kan fås i standardfargen lys grå, og finnes i tillegg i sort.

Det er mulig å bygge på sengen med ekstrautstyr som hodegavl og nakkeputer. Dette er midt i blinken for alle om liker å lese på sengen.

Chilli Brighton preges av rette linjer og rene flater. Det minimalistiske designet tar seg nok godt ut på mange norske soverom!

Om Chilli Brighton kontinentalseng

Chilli Brighton finnes i ulike størrelser. Ønsker du en romslig dobbeltseng, kan du gå for modellen som måler 200 x 180 cm. Sengens høyde er standard for alle sengestørrelsene, nemlig 60 cm.

Sengen er laget av materialer som treverk, pocketfjæringer produsert i Sverige og skum. Dette gir deg god komfort, enten du foretrekker å sove sidelengs, på mage eller rygg.

Denne sengen har ikke tilpassede komfortsoner, men har likevel god liggekomfort. Chilli Brighton kan fås enten med høy eller middels fasthet, og kan derfor tilpasses ulike brukere.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 60 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 160 | 180 cm
Fasthet: Middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: Mulighet for sengegavl og nakkestøtte
Farger: Lys grå, svart

Fordeler
Budsjettvennlig
Moderne design
Svenske pocketfjærer
God komfort

Hva mener vi om Chilli Brighton kontinentalseng?

Chilli Brighton er ikke den mest avanserte kontinentalsengen på markedet, og har ikke tilpassede komfortsoner for skuldre, nakke eller lignende. Samtidig får du her mye seng for pengene, og Chilli Brighton er et utmerket alternativ om du handler på budsjett.

På tross av at sengen ikke har avanserte komfortsoner, oppleves den som både behagelig og luksuriøs. Dette er en kontinentalseng som passer utmerket for alle som ikke har særlige krav til nakke- eller ryggstøtte.

Finn den billigste prisen på Chilli Brighton her.


Wonderland Harmony – kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Wonderland Harmony her.

Wonderland har de siste årene seilt frem som et av de mest populære merkene for dem som er på jakt etter kontinentalsenger av høy kvalitet. Wonderland Harmony er en kontinentalseng som leveres med smart og justerbar fasthet.

Med sine tre lag av madrasser får brukeren god komfort og en behagelig søvnopplevelse. Sengen har blant annet god støtte og trykkavlastning der det trengs – som i området rundt skuldrene.

Design

Wonderland Harmony har et innbydende og eksklusivt design, noe som bidrar til at du skaper en luksuriøs atmosfære på soverommet. Sengens design er uten forstyrrende elementer eller detaljer, og passer inn på de fleste moderne soverom.

Du kan velge mellom flere lekre farger, inkludert Rain, Air, Terra, Forest, Rock, River, Langoon og Forest. Du finner også et bredt utvalg av tilbehør og tekstiler å velge mellom.

Om Wonderland Harmony kontinentalseng

Wonderland Harmony måler 180 x 200 cm, og er 64 cm høy med føtter. Sengen er enkel å rengjøre, takket være vaskbare tekstiler som kan rengjøres på 60 grader. Kontinentalsengen har komfortsoner, inkludert en myk skuldersone.

Det er en Comfort Pocket i sengens hovedmadrass, og en Standard Pocket i undermadrassen. Comfort Pocket sikrer optimal støtte og komfort.

Pocketfjæringer i madrassene har seks vindinger, noe som gir maksimal demping og komfort. Også når det gjelder kantstabilitet scorer Harmony høyt. Rammen til sengen inneholder fjærende trespiler, og du finner materialet Welun i sengens stopning.

Ellers kan vi trekke frem at flere av materialene som er benyttet i sengen er miljøsertifiserte. Tekstilene er blant annet resirkulerbare. Dette er en norskprodusert seng med tvers gjennom høy kvalitet. Dette understrekes av justerbar fasthet i madrassen.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 64 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Myk, middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: Justerbar fasthet, komfortsoner
Farger: Blå, grå ++

Fordeler
Lekkert design
Høy kvalitet
Norskprodusert
Justerbar fasthet
Vaskbare materialer
Miljøvennlig

Hva mener vi om Wonderland Harmony kontinentalseng?

Wonderland Harmony er blant de beste valgene for deg som er ute etter en kontinentalseng av høy kvalitet. Denne sengen er laget av miljøvennlige og robuste materialer, og har samtidig et lekkert og moderne design.

Sengen har tilpassede komfortsoner, god demping og justerbar fasthet. Sengens kvalitet gjør at du kan ha den i mange år. Med sitt tidløse design er ikke det noen utfordring! Denne sengen kan anbefales på det varmeste til kresne brukere som tenker på miljøet.

Finn den billigste prisen på Wonderland Harmony her.


Jensen Beds | J2 Limited | Kontinentalseng

Jensen Beds J2 Limited

Finn den billigste prisen på Jensen Beds J2 Limited kontinentalseng ved å klikke her.

Jensen Beds J2 Limited er en behagelig kontinentalseng som er designet for deg som har behov for ergonomisk komfort. Jensen har her laget en kontinentalseng bestående av doble madrasser.

I madrassene finnes det inntil tre individuelle pocket-fjærsystemer. Dersom du irriterer deg over senger med harde kanter i midten, er Jensen Beds J2 Limited et godt alternativ. Her får brukeren god liggekomfort – også i sengens midtdel.

Design

J2 finnes i tre lekre og nøytrale farger, nemlig grå, beige og svart. Sengens design er nokså nøytralt, samtidig som de rene overflatene utstråler eleganse. Jensen er kjent for å lage senger tilpasset det nordiske markedet, og J2 er ikke noe unntak. Sengen er laget i Norge.

Sengens føtter er laget av tre, og det er mulig å kjøpe en sengegavl dersom man ønsker å gjøre litt «mer» utav designet.

Om Jensen Beds J2 Limited

Jensen Beds J2 Limited leveres med en behagelig overmadrass i modellen Softline. Dette er den enkleste overmadrassen Jensen har, men madrassen gir uansett svært god liggekomfort. Softline har lyocell-materiale som sikrer en madrass som er både pustende og tørr.

Overmadrassen måler 8 cm og ligger øverst i sengen. Under denne finner vi Jensen Intro Pocket på 12,5 cm. Denne madrassen har Jensen sitt originale sonesystem. Den nederste madrassen er av typen Jensen Support Pocket, og denne sikrer god stabilitet.

Alle fjærene er innkapslet i egne tøyposer, også kalt pockets. Dette sikrer individuell fjæring, slik at du får optimal trykkavlastning. Kantstabiliteten sikres med stålkanter på madrassens opp- og nedside.

Sengen har fem soner, slik at både skuldre og korsrygg får god avlastning. Sengen er passende for både rygg- og magesovere, og passer dessuten for deg som sover på siden.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 43 cm uten ben
Dybde: 200 cm
Bredde: 160 / 180 cm
Fasthet: Myk, middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: 5 komfortsoner
Farger: Beige, svart og grå

Fordeler ved Jensen J2 Limited
Mye komfort for pengene
Lekkert design
Norskprodusert
5 komfortsoner

God avlastning

Hva mener vi om Jensen Beds J2 Limited?

Jensen har det velkjente uttrykket «It’s not just a bed. It’s a Jensen». På et vis kan vi si oss enige i dette, da det er noe helt spesielt med Jensen J2 Limited. Sengen gir uvanlig mye komfort for pengene, og er et budsjettvennlig alternativ til deg som ønsker en Jensen.

Jensen J2 Limited gir god støtte, er uten harde kanter på liggeflaten og kan fås med ulike fastheter. Sengen kommer dessuten i flere fine farger, og har pustende og hygieniske madrasser. Dette er en seng vi kan anbefale.

Du kan lese mer om Jensens Bed J2 Limited kontinentalseng her.


Ekens Elegans kontinentalseng

Ekens Elegans Kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Ekens Elegans kontinentalseng ved å klikke her.

 

Ekens Elegans er en kontinentalseng som er designet for å være både behagelig og lekker. Sengen er dessuten budsjettvennlig, noe som gir deg mye komfort for pengene.

Med kontinentalsengen Ekens Elegans kan du også få lekkert tilbehør, som for eksempel nakkeputer til sengegavlen. Sengeben kan fås i metall eller andre materialer. Derfor kan du i stor grad tilpasse sengens design etter egne ønsker.

Design

En elegant seng bør være både stilren og med et eksklusivt design. Ekens Elegans er en kontinentalseng som er nettopp elegant. Med sine rette linjer og slette overflater appellerer sengen til alle som verdsetter minimalistisk, nordisk design.

Husk at sengen kan tilpasses med ulike sengegavler, bein og farger. Dette er derfor en fleksibel modell som vil kunne passe inn hos de fleste. Du kan få sengen i farger som grå, mørk blå, beige og svart.

Om Ekens Elegans

Ekens Elegans er konstruert i flotte materialer. Sengens bunn er en såkalt ribbebunn, og denne dekker hele sengerammen. Sengen har også en springfjærmadrass bestående av bonellfjærer. Disse fjæringene er tett plassert og henger delvis fast i hverandre.

Bonellfjærer sørger for jevn fordeling av trykk på sengen, samtidig som du opplever god stabilitet. Overmadrassen av skum sikrer brukeren en komfortabel soveopplevelse.

Ekens Elegans kan enkelt vedlikeholdes siden trekket er avtakbart. Benyttes en madrassbeskytter vil du holde sengen fin og god som ny i lang tid.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde sengebunn: 21 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Middels
Funksjoner / tilpasninger: Bonellfjærer
Farger: Blå, svart og beige

Fordeler
   Budsjettvennlig
   Moderne design
   Behagelig
   Enkel å rengjøre

 Hva mener vi om Ekens Elegans?

Ekens Elegans er en flott og moderne kontinentalseng som leveres med et tidsriktig design. Sengen kan fås i flere fine farger som passer inn på de fleste soverom, og du kan kjøpe ekstrautstyr som nakkeputer om ønskelig.

 Sengen oppleves ikke som spesielt avansert når det kommer til komfortsystemer, og mangler for eksempel komfortsoner. Bonellfjærene sikrer likevel svært god komfort, og du får utvilsomt mye for pengene. Her ligger alt til rette for en god natts søvn.

 Ekens Elegans er rett og slett en elegant seng. Kontinentalsengen er dessuten enkel å rengjøre, siden tekstilene kan tas av. Sengen passer aller best for deg som foretrekker middels høy fasthet når du skal sove, enten det er på rygg, mage eller siden.

Sengegavlen følger med, mens nakkeputer kan kjøpes som ekstrautstyr om ønskelig. Er du på jakt etter en kontinentalseng som er stilig og komfortabel, men samtidig budsjettvennlig? Da er Ekens Elegans et smart valg.

Du kan lese mer om Ekens Elegans kontinentalseng her.


💤 5 råd til bedre søvn 💤

🎬 Se disse 5 tipsene og lær hvordan du kan hjelpe kroppen din med å slappe av 😴


Hva er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng som er bygget opp av flere lag. Den består vanligvis av tre lag, der den nederste delen er en bunnmadrass, som danner bunnen på sengen. Deretter kommer et lag med en fjærmadrass, og på toppen ligger en overmadrass, som enten består av en kjerne av såkalt memoryskum eller latex.

Kontinentalsengen skiller seg fra andre sengetyper, ved at den ikke har noen sengeramme. Det vil si at du ikke finner en sengeramme med spile, hvor det ligger en madrass, som du normalt er vant til fra tradisjonelle senger. I stedet består sengebunnen av en bunnmadrass, med to andre madrasstyper stablet på toppen.

Dette er det som gjør kontinentalsenger litt høyere enn andre ordinære senger, og dermed lettere å komme opp i om kvelden og morgen. Den appellerer spesielt til eldre personer og andre som har problemer med rygg eller muskler.

Slipp sprekken i midten

Hvis du velger en kontinental dobbeltseng, sørger overmadrassen samtidig for at du blir kvitt problemet med «sprekken i midten av sengen», slik den er kjent fra tradisjonelle senger.

Både 160×200 og 180×200-utgaven av kontinentalsengen er dekket av en overmadrass i et stykke. I tillegg til å dekke sprekken i midten, gir overmadrassen også en virkelig god komfort, som kan bidra til å forbedre søvnen din betydelig.

Individuell tilpasning av fasthet i sengen

Samtidig er det mulig å tilpasse sovekomforten på hver side av en kontinental dobbeltseng, ved å velge fjærmadrass etter vekten på personen som sover på den siden av sengen. For selv om fjærmadrasslaget ser ut til være i ett stykke, ligger det to separate fjærmadrasser i laget. De holdes bare sammen av et trekk, som sørger for at fjærmadrassen ligger stabilt på bunnmadrassen.

Ved å velge en fjærmadrass med riktig fasthet i forhold til vekten din, kan du tilpasse sovekomforten individuelt til hver av dere. Hvis du har valgt feil fasthet, gir de mest seriøse forhandlerne av kontinentalsenger mulighet for at du kan bytte fjærmadrassen innen den første måneden etter kjøpet. Det koster bare en avgift, som dekker frakten av den nye og returnering av feil madrass.

Hva bør jeg ta hensyn til når jeg velger kontinentalseng?

Når du er på utkikk etter en ny kontinentalseng, er det flere ting du bør være klar over. Sengen består av tre forskjellige lag, og det kan være stor forskjell på madrassenes kvalitet, alt avhengig av hvilken seng du velger.

Det er etter vår mening svært viktig, at du sørger for at både bunnmadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen er av god kvalitet.

Spesielt er det mange kontinentalsenger, som er bygd på en relativt dårlig bunnmadrass. Det er sengens nederste lag, og dermed delen som noen produsenter nedprioriterer, når de må kutte toppen av prisen på sine billige modeller.

Men det har faktisk av stor betydning for din komfort, at også bunnmadrassen er av høy kvalitet. Derfor anbefaler vi at du sjekker bunnmadrassens kvalitet separat, særlig hvis du har tenkt å kjøpe en billig modell.

Det er også sett flere eksempler på senger, der selgeren kaller det for en kontinentalseng, men hvor det nederste laget mangler, siden det er spart vekk.

I stedet er det bare en tom boks med lokk og ben, som ikke bidrar til sovekomforten i sengen. Du bør alltid kontrollere at kontinentalsengen du kjøper faktisk inneholder tre lag.

Valg madrassens «fasthet»

Ofte ender mange opp med å velge for myke fjærmadrasser i sengen. Dette er fordi det kan være vanskelig å vurdere, hvilken fasthet du trenger. Ofte føles det meget behagelig med en myk madrass, når du prøveligger kontinentalsengen et par minutter i butikken.

Men det kan fort vise seg å være feil valg, og siden en gjennomsnittlig bruker tilbringer cirka 3000 timer i sengen hvert år, kan det gi deg mange ubehagelige plager å velge feil. Ligger du for myk, går det ofte utover ryggen, akkurat som du kan ha problemer med å pusten og blodsirkulasjonen, hvis du ligger ekstremt myk.

Det som avgjør hvor hard eller myk kontinentalsengen er å sove i, er spesielt fastheten på fjærmadrassene. Liggekomforten kan godt justeres litt ved å velge en mykere overmadrass, men til slutt er det fastheten på fjærmadrassene, som gir det største bidraget til sovekomforten i kontinentalsengen.

Fastheten bestemmes av pocketfjær, som alle moderne madrasser er laget av. Sammenlignet med gammeldagse fjærmadrasser med få fjær per kvadratmeter, brukes det hundrevis av fjær per kvadratmeter, vanligvis 300 fjær per kvadratmeter i en moderne fjærmadrass. Det gir langt flere kontaktpunkter mellom din kropp og madrassen, slik at madrassen kan justere seg selv svært nøyaktig til din kroppsbygning.

Hvilken fasthet som er riktig for deg, avgjøres av vekten din. Så selv om du ikke liker vekten din, må du ikke prøve å lyve deg lettere når du velger madrass i butikken. Som en tommelfingerregel bør du gå for:

En madrass med pocketfjær av middels fasthet, hvis du veier under 75 kg
En madrass med pocketfjær av fast fasthet, hvis du veier mellom 75 og 95 kg
En madrass med multipocketfjær med ekstra fasthet, hvis du er over 95 kg

Multipocketfjær er en type madrass, som vanligvis inneholder en og en halv til dobbelt så mange fjær per kvadratmeter, som en fjærmadrass med vanlige pocketfjær.


Derfor er din søvn så viktig

De fleste vet at en god natts søvn er en viktig parameter, for at vi klarer de daglige utfordringene på best mulig måte. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi 1,5 time mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

vigtigt med god søvn

Du bruker cirka 33% av livet ditt på å sove. Og 1/3 av livet som brukes til å sove, har en veldig stor innvirkning på hvordan du har det resten av tiden. Får du for lite søvn, går det for sterkt utover din livskvalitet, konsentrasjon og humør i hverdagen.

Søvn spiller også en viktig rolle når det gjelder å unngå stress, depresjon, type 2 diabetes, hjerteproblemer og overvekt. Får du for lite søvn, så fungerer ikke kroppen din optimalt, og du har dermed større sjanse for å bli rammet av sykdommer.

Det danske magasinet Videnskab.dk skriver at forskere fra University of Boston har funnet frem til, at når vi sover, så reduseres det giftige stoffet adenosin i hjernen vår. Dette giftstoffet hoper seg opp i hjernen i løpet av dagen, og forskerne forklarer at dette stoffet er hovedgrunnen til at du blir sliten på dagtid. Jo mer av stoffet som opphoper seg i hjernen, dess mer sliten blir du. Når du sover, senkes nivået av adenosin, og etter en god natts søvn er du derfor klar til å starte en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge den danske nettavisen Politiken.dk lider over en halv million dansker av så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres daglige liv. Ifølge Dansk senter for sovemedisin, så har 300 000 desidert kroniske søvnproblemer, noe som reduserer livskvaliteten betraktelig. Forskerne kaller tilstanden «kronisk søvnløshet».

Flere studier støtter påstanden om vår dårlig søvn. Ifølge en studie fra Sundhedsstyrelsens Nasjonale sunnhetsprofil for 2013, viste det seg at hele 41 prosent av danskene selv mener at de har vært plaget med søvnbesvær i løpet av de siste 14 dagene.

En økonomisk utfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk utfordring, både for deg og for samfunnet. Søvnproblemer har nemlig sammenheng med økt medisinforbruk, antall konsultasjoner hos legen, økt involvering i flere ulykker i trafikken og på jobb, redusert produktivitet og økt sykefravær fra arbeid i form av flere sykedager, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikkelen. Det anslås at årlige kostnadene for danskene søvnproblemer koster samfunnet over ti milliarder.

Slik kan du forbedre din søvn

Det er mange aspekter ved å forbedre søvnen sin. Det handler først og fremst om at du sover behagelig i en god seng. Men det finnes også mange gode råd om hva du bør gjøre for å sove bedre. Her skal vi se litt nærmere på noen av de rådene som ekspertene gir.

Vi tar utgangspunkt i en stor søvnrapport, utviklet av den danske legeforeningen og Trygfonden, Du kan lese hele rapporten her på det danske nettstedet vidensråd.dk. Rapporten gjennomgår sammenhengen mellom søvnproblemer, helse, miljø, stress og mye mer. Det er noen av landets ledende forskere og søvnleger, som har utarbeidet rapporten.

«Det er første gang vi har gjennomgått eksisterende vitenskap mer systematisk for å danne grunnlag for det vi tror er gode råd og veiledning innenfor søvnområdet,» sier Poul Jennum, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Københavns Universitet og overlege ved det danske senteret for søvnmedisin på Glostrup sykehus og det danske rikshospitalet.

Her kan du lese mer om noen av tingene som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol før sengetid? vin og kaffe søvn

En av tingene som kan ha en negativ innvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, professor og overlege ved Aarhus universitetssykehus, forklarer at koffein gjør det vanskeligere for kroppen å roe seg ned og dermed sovne. Du risikerer å få en mer urolig søvn om natten, noe som kan gjøre at du våkner opp og ikke føler deg tilstrekkelig uthvilt.

Alkohol kan også virke forstyrrende på søvnen din. Med andre ord, er det en myte at du sover bedre på et par glass rødvin. Fordi når du drikker alkohol, spesielt i tilfeller der du drikker store mengder, vil du oppleve en mer urolig søvn. Kroppen har vanskeligheter med å finne ro, og da blir du ikke riktig uthvilt.

Alkohol er også vanndrivende og kan gjøre at du må opp og urinere om natten, som også forstyrrer søvnen din, sier Kjeld Hermansen.

God mat:

mandler og bananerHvis du leter etter ting som du kan spise, og som forbedrer søvnen, så får du her en rekke matvarer som overlegen anbefaler:

Du kan gå for mat som inneholder aminosyren tryptofan, som kroppen konverter til melatonin, som er et søvnhormon. Dette hjelper kroppen å oppnå en dypere og mer komfortabel søvn. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer: bananer, mørk sjokolade, tørkede dadler, yoghurt og mandler.

Dessuten finnes Melatonin også i kumelk og morsmelk.

Trening – En viktig faktor for en god natts søvn

motion og søvn»Forskning peker mot at mennesker som lider av søvnproblemer kan forbedre søvnen, hvis de er fysisk aktive « sier Anders Sjödin, professor ved Institutt for idrett og ernæring ved Københavns Universitet, til det danske magasinet Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, er regelmessig fysisk aktive. Gjerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker å føle effekten. Han påpeker imidlertid at du ikke skal være intens fysisk aktiv de siste timene før sengetid. Han sier at fysisk aktivitet reduserer stress og spenninger, noe som er en av grunnene til, at det kan hjelpe deg å oppnå en bedre søvn.

Stress kan ødelegge søvnen din:

stress niveau ved søvnProfessor i sunnhetspsykologi ved psykologisk institutt på Universitetet i Århus, Bobby Zachariae, forteller at stress er en av de viktigste grunnene til at søvnproblemer oppstår. Dette gjelder både stress som oppstår av en travel hverdag og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan være en stressfaktor i seg selv, hvis du er stressa over å ikke få sove. Det kan veldig lett utvikle seg til en vond sirkel.

Når vi oppnår et stressnivå i kroppen vår, så skyldes det en naturlig forsvarsmekanisme som fører til at kroppen må være på vakt. Stress gjør at vi aktiveres både psykisk og fysisk, noe som holder kroppen våken og dermed kan motvirke en naturlig søvnrytme.

Professoren anbefaler at du konfronterer de problemene du har, før du skal sove, slik at du ikke ligger søvnløs om natten og tenker på dem.

Han anbefaler også at du skriver ned ting som går inn på deg og hva du skal gjøre med dem. Det kan hjelpe deg med å slappe av, og dermed få deg til å sove bedre og falle lettere i søvn.

Røyking er skadelig for søvnen

rygning og søvn

En ting som det har vært ekstra stort fokus på de siste årene, er sammenhengen mellom søvn og røyking. Ifølge overlege og søvnforsker Poul Jennum, så er røyking en svært vesentlig årsak til søvnproblemer.

Selv om forskere ikke har 100% klarlagt, hva sammenhengen mellom søvn og tobakksrøyk er, så mener de at det store antallet stoffer i tobakksrøyken, som for eksempel nikotin, kan påvirke søvn din negativt.

Forskere tror at konsekvensene av røyking, blant annet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlengde, nattlig hoste og forverret søvnstruktur.

Overlege Poul Jennum har en anbefaling for røykere med søvnproblemer: »De må slutte å røyke. Røykeslutt er den eneste behandlingen som finnes.«


Dette betyr søvnen for treningen din

Dette betyr søvnen for treningen dinEtter en god treningsøkt er det viktig at kroppen får hvile. Restitusjon spiller nemlig en like viktig rolle for effekten av treningen din som selve treningen gjør. Samtidig vil for dårlig søvn føre til mange problemer i hverdagen – i tillegg til at det kan øke risikoen for å utvikle blant annet demens og en lang rekke livsstilssykdommer. Les videre og lær hvordan du kan sove bedre.

På mange måter ligger nøkkelen til et sunt liv i det å få seg en god natts søvn. Utallige forskningsresultater og de seneste vitenskapelige undersøkelsene innen søvnforskning viser dette. Samtidig stiger antallet nordmenn som klager over søvnproblemer.

For mange vil en times søvn eller to få den travle hverdagen deres til å henge sammen. Noen tar dagens problemer med seg når de legger seg om kvelden, og dette holder dem våkne. Andre gir seg selv enda flere dårlige forutsetninger for å kunne sovne, så alt i alt sover nordmenn dårligere og dårligere selv om vitenskapen gang på gang fastslår at søvn er ekstremt viktig for helsen.

Vi skryter av hvor lite vi sover

Vi har faktisk en vanvittig usunn innstilling når det gjelder søvn. Det er blitt sosialt akseptert å sove for lite, og det er heller ikke uvanlig at folk skryter av hvor lite de sover. Dette gir de en status som enormt produktive og super-optimaliserte mennesker som får mest mulig ut av timene i døgnet.

Problemet er at dårlig søvn øker risikoen for de mest kjente demenssykdommene – som for eksempel Alzheimer og Parkinsons – samtidig som at immunforsvaret svekkes, vi legger på oss og utvikler psykiske problemer. Det er denne konklusjonen forskerne kommer frem til gang på gang – og det er også hovedkonklusjonen i boken Why We Sleep som er skrevet av en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge boken betyr den usunne innstillingen til søvn at generasjonen med for lite søvn, som anses som superproduktive mennesker, kun kan forvente å leve til de er i 60-årene med mindre de får medisinsk behandling.

De har også en vesentlig større risiko for å bli involvert i en ulykke i trafikken. Har du bare sovet 5 timer så vil risikoen for en ulykke økes med 4,3%. Immunforsvaret går også over styr da konsentrasjonen av inflammasjonsmarkører senkes.

Samtidig vil menn bli mindre virile. Undersøkelser viser nemlig at menn som sover for lite har 29% færre sædceller enn de som sover mellom 7 og 8 timer – som er det timeantallet som er ideelt for oss.

Hvis vi ikke gjør noe med denne adferden når det kommer til søvn så vil det være med på å senke gjennomsnittsalderen voldsomt, øke fedmeepidemien, resultere i flere demente og flere som dør av en livsstilssykdom. Kort sagt er det et sterkt behov for at vi blir bedre til å sove og begynner å sove lenge nok.

Trening forbedrer søvnkvaliteten din

Før vi ser nærmere på hvordan du kan sove bedre om natten så er det viktig å si at trening faktisk kan hjelpe deg med å sove bedre. Utallige ganger har forskerne fastslått at selv lett til moderat trening i løpet av dagen øker sjansene for å sove godt om natten.

Forskere fra Stanford University fulgte en gruppe inaktive eldre som klaget over søvnproblemer i over ett år. Forskerne ga forsøkspersonene et treningsprogram som passet til den enkeltes fysiske form og eventuelle helsemessige utfordringer. Felles for alle var at de skulle utføre lett til moderat trening eller annen fysisk aktivitet en halvtime hver dag.

I løpet av det året forskerne fulgte forsøkspersonene rapporterte de ikke bare at de fikk mye bedre søvnkvalitet, men forsøkspersonene med depresjon fortalte også at de følte seg bedre. Mange opplevde også at de gikk ned i vekt – som er mye mer enn hva de forventet å få ut av å trene mer. Samtidig følte flere at de følte seg mye bedre fysisk både av mosjon og mer søvn.

Tilsammen hadde de 2 faktorene (trening og søvn) en stor positiv innvirkning på livene til forsøkspersonene. Hvis du trener aktivt og seriøst gjør du allerede noe positivt for søvnen din – men det er ikke nødvendigvis nok. Det du kan gjøre skal vi komme tilbake til om litt.

Hvis du vil vite mer om trening og søvn kan du se denne videoen av Dr. Travis Stork som forklarer viktigheten av både en god natts søvn og regelmessig mosjon:

Hva er det som gjør søvn så bra for oss?

En av de største fordelene ved søvn for deg som trener seriøst er restitusjonen kroppens muskler får når man sover. Her kan muskelmassen gjenoppbygges etter belastningene den har fått under treningen. Søvn er derfor bra for både fysikken din og når det kommer til å optimere effekten av treningen.

Samtidig renses hjernecellene av en spesiell rensevæske som frigjøres i hjernen så snart man sovner. Når man har sovnet skrumper hjernecellene litt slik at rensevæsken kommer bedre til og får skylt ut avfallsstoffer og andre unødvendige stoffer fra hjernecellene. Denne delen av søvnen er god for din psykiske helse og mentale dømmekraft i hverdagen.

Cellene i resten av kroppen renses også – akkurat som man renser ut og fordøyer restene etter dagens måltider. Alt i alt har søvnen en enormt positiv effekt på kroppen din dersom du får nok av den og sover godt nok.


Slik sover du bedre om natten

Hvis du vil sove bedre er det først og fremst 4 faktorer du bør se nærmere på:

🔸 Forberedelsene dine før du legger deg
🔸 Soverommets innredning
🔸 Kvaliteten på sengen din
🔸 Liggevanene du har i sengen

La oss se nærmere på hver av de 4 faktorene og hva du kan gjøre for å justere på eventuell uheldig atferd eller dårlige valg.

Slik forbereder du deg på å legge deg

Kroppen og hjernen er ikke en maskin du bare kan slå av når du gjerne vil sove – med mindre du selv kunne endret saltkonsentrasjonen i hjernevæsken. Dette viste forskning på mus: Forskerne kunne få musene til å sovne og våkne igjen på kommando ved henholdsvis å øke eller redusere saltkonsentrasjonen i hjernevæsken deres.

Slikt bør vi nok ikke begynne å eksperimentere med, men i stedet kan du forberede både hjerne og kropp på at det er på tide å legge seg. Det gjør du enklest ved å:

🔸 Legge deg og stå opp på samme tid hver dag
🔸 Sette ned tempoet og slappe av før du legger deg
🔸 Dempe belysningen før sengetid
🔸 Unngå å bruke data-, mobil- og tv-skjerm rett før sengetid
🔸 Unngå å spise større måltider eller drikke mye før sengetid
🔸 Unngå alkoholinntak rett før sengetid
🔸 Ikke trene eller være fysisk aktiv rett før du legger deg

Legg deg og stå opp på samme tid hver dag

stå opp på samme tid hver dagMennesker er vanedyr, og vi vet alle hvor vanskelig det kan være å bryte en dårlig vane. Det samme gjelder også gode vaner når de først har blitt etablert. Derfor skal du skape gode vaner for kroppen din ved å legge deg og stå opp på samme tid hver dag – også i helgene.

Da blir kroppen og hodet ditt vant til at du skal legge deg og tilpasser prosessene til dette helt automatisk. Det betyr at du slipper å ligge og vri deg etter at du har lagt deg fordi hjernen og kroppen din ikke var helt klare til å legge seg enda.

Sett ned tempoet, demp lyset og slapp av

Vil du fremme denne effekten og forberede deg bedre mentalt på å legge deg så bør du sette ned tempoet og slappe av minst en halvtime før sengetid.

Dette gjør du best ved å ikke utføre for mange fysiske oppgaver rett før du legger deg – sett deg heller i en god stol eller i sofaen, demp lyset i rommet og ta det mer med ro.

Unngå skjermbruk før sengetid

Unngå skjermbruk før sengetid

Er du som folk er flest vil denne halvtimen med lavt aktivitetsnivå være en velkommen mulighet til å sjekke emailer, Facebook-oppdateringer eller se de siste nyhetene før sengetid.

Du bør faktisk holde deg helt unna data-, nettbrett-, mobil-, og TV-skjermer i ca. 30 minutter før sengetid. Det er fordi det blå lyset fra skjermen får hjernen din til å tro at det er midt på lyse dagen – selv om du bruker den spesielle nattbelysningen som mange nyere elektroniske enheter tilbyr i dag. Det holder faktisk ikke – selv om de reduserer mengden av det blå lyset.

Ikke spis og drikk for mye – og spesielt ikke alkohol

Skal du øke muligheten for å sove godt om natten er det også viktig at du ikke spiser for store måltider og inntar for mye væske rett før sengetid. Det setter magen i arbeid og øker risikoen for at du våkner i løpet av natten fordi naturen kaller.

Det er heller ikke en god idé å drikke alkohol rett før du legger deg da det skyter stoffskiftet ditt opp i skyene. Det vil føre til at det blir mye vanskeligere å sovne og øker risikoen for at du må stå opp for å gå på do – i tillegg til at det kan forstyrre de fysiske prosessene i hjernen som skal få deg til å sovne. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholinntak før sengetid at du faller i dyp REM-søvn før alkoholen er forbrent.

Unngå energidrikker – spis heller litt skyr

energidrikkerDu bør også unngå energidrikker og andre oppkvikkende drikker som inneholder koffein før sengetid. En liten porsjon skyr, kesam, kvarg eller et annet melkeprodukt som inneholder kasein er en god idé – spesielt hvis du trener hardt fysisk. Du kan også ta det som et kosttilskudd.

Kasein er et melkeprotein som opptas langsomt i kroppen. Det betyr at du i løpet av natten gir kroppen en byggestein til å gjenoppbygge musklene via restitusjonsprosessen som foregår mens du sover. En liten porsjon kasein før sengetid er faktisk sunt for deg.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet at magen holder seg mett gjennom natten. Dette reduserer risikoen for at du våkner midt på natten fordi du er sulten.

Unngå å trene rett før du skal legge deg

Det er til gjengjeld ikke sunt for deg å trene rett før sengetid. Selv om det høres ut som en god måte å bli trøtt på så får trening kroppen opp i gir. Det betyr at det vil være vanskeligere å sovne dersom du legger deg rett etter at du har trent.

Gi deg selv og kroppen din tid til å omstille seg til å sove, slik at både fysikken og hjernen får mulighet til å roe seg ned.

Soverommets innredning

Innredningen på soverommet ditt er også veldig viktig for hvordan du sover – spesielt når det kommer til lys og lyd.

Dette skyldes at vi helt siden urtiden alltid har vært ekstremt oppmerksomme på lyder og lys i mørket når vi sover. Lyd og lys var faresignaler som varslet om at vi måtte våkne (komma?) slik at vi da kunne ta stilling til farene før vi kunne sove videre.

Slik er det fremdeles i dag, og derfor er det ekstra viktig at det er så stille og mørkt som overhodet mulig på soverommet. Her snakker vi helt bekmørkt. Til og med statuslampen på for eksempel TV-en på soverommet kan være nok til å forstyrre søvnen. Det samme gjelder enhver form for støy – både fra veier og andre steder i boligen eller bygningen du bor i.

Derfor er det en god idé å innrede soverommet med blendingsgardinger og slå av alle former for lys og apparater når du skal sove. Dersom det er nødvendig kan du også gå til anskaffelse av ørepropper og en ansiktsmaske hvis du ikke klarer å sovne på grunn av lys og støy.

Seng- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det neste du bør se nærmere på er kvaliteten på sengen din. Gir den nok støtte når du sover, eller våkner du med smerter i for eksempel ryggen, nakken og korsryggen fordi du ligger for mykt eller for hardt?

Madrassen i sengen er spesielt viktig. Den skal sørge for at nakken og ryggsøylen din ligger så godt som mulig – uansett om du ligger på ryggen eller en av sidene.

Det gjør den ved at den er utstyrt med fjærer med en fasthet som tilsvarer vekten din. Dersom du veier under 75 kilo bør du velge en madrass med medium fasthet. Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo bør du velge en madrass med fast fasthet. Dersom du veier mer enn 95 kilo bør madrassen være utstyrt med fjærer med ekstra fast fasthet.

Det er viktig at madrassen er utstyrt med komfortsoner som tillater kroppens mer fremtredende steder – som skuldre og hofter – å synke ned i madrassen. Samtidig bør de andre komfortsonene støtte opp om korsryggen og nakken – 2 steder på ryggsøylen som helst skal ligge over madrassen når du sover.

Problemet er at vi har en tendens til å velge en madrass som er for myk når vi kjøper ny. For ofte prøveligger vi den nye madrassen i kun et par minutter i butikken – med yttertøyet på – før vi bestemmer oss. Dette er slett ikke nok til å kunne avgjøre om vi har funnet den riktige madrassen.

Derfor er det en god idé å kjøpe madrassen et sted hvor du kan bytte den dersom det viser seg at du har valgt en madrass som er for myk. Flere og flere forhandlere tilbyr dette – noen tilbyr opptil 100 dages prøvetid. Det er viktig at du sikrer deg muligheten til å bytte dersom du vil finne den beste seng ensom passer til akkurat dine behov.

Også sengens høyde, innstillingsmuligheter og andre parametere er viktige å tenke på når du skal velge seng. Dette kan du finne en guide til i vår artikkel om dobbeltsenger.

Liggevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Liggevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Det siste du bør ta opp til vurdering dersom du vil forbedre søvnen din er hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de aller fleste en favorittstilling de helst velger, men det er slett ikke sikkert at dette er den mest optimale stillingen for deg når du sover.

Generelt sett kan du ligge på 4 måter: På ryggen, på en av siderne eller på magen.

Å ligge på magen er helt klart den dårligste av de 4 stillingene da det ofte fører til ryggproblemer og problemer med å finne et godt sted å plassere armene. Samtidig blir det vanskeligere å puste, og man vil ofte få nakkeproblemer fordi man er nødt til å ligge med hodet til en av sidene for å kunne få luft.

Å ligge på ryggen kan gi problemer med snorking da mange mener det øker risikoen for å utvikle søvnapne – en tilstand hvor drøvelen og de øvre luftveiene kan stenge for lufttilførselen til lungene. Det betyr at søvnen ofte forstyrres fordi man ikke får luft. Tilstanden menes å øke risikoen for å utvikle en demenssykdom senere i livet – delvis på grunn av dårligere nattesøvn, og delvis på grunn av mangel på oksygen til hjernen.

Hvis du imidlertid ligger på en av sidene – spesielt venstre side – øker du sjansene for å få en god natts søvn. Samtidig forbedrer du muligheten for at renselsesprosessen som foregår i hjernen mens du sover kan skje så effektivt som mulig.

Denne prosessen har etterhvert tilpasset seg slik at mesteparten av alle pattedyr – også mennesket – naturlig foretrekker å sove på venstre side. Derfor foregår prosessen optimalt når du ligger på venstre side.


Dårlig liggestilling er lettere å endre enn du tror

En dårlig liggestilling i sengen høres ut som en vanskelig vane å bryte, men det er faktisk mulig å bruke forskjellige typer puter for å hjelpe på problemet. Disse putene vil gjøre det vanskeligere for deg å ligge «feil».

Det er neppe særlig sjarmerende for sengepartneren din, men den gode nyheten er at du etter et par uker vil slutte å prøve å ligge på en lite hensiktsmessig måte i sengen – simpelthen fordi du venner deg til at det ikke er en mulighet lengre.

Her kan du se en video som nærmere forklarer hvordan du kan finne den beste liggeposisjonen om natten:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kontinentalsenger anbefales?

Vi anbefaler blant annet Jensen J2, Chilli Brighton, Wonderland Harmony, Ekens Elegans

🧐 Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng som er bygd opp av 3 komponenter. Nederst har man en rammemadrass, oppå den har man enda en madrass i tillegg, og øverst finner man en overmadrass. Dette gir en relativt høy seng med en svært god komfort.

🤔 Hvilken fasthet skal sengen min ha?

Det er anbefalt at du velger en seng med medium fasthet dersom du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo så er det en fast madrass du skal se etter. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her er det imidlertid verdt å se etter en modell med ekstra fjærer for å få best mulig støtte.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Berg & Strand | Kingsley kontinentalseng

Berg & Strand Kingsley kontinentalseng

Berg & Strand er blant de ledende produsentene av senger i Sverige, og står blant annet bak modellen Kingsley kontinentalseng. Dette er en seng som kan fås med både høy og middels grad av fasthet.

Sengen er designet for å yte maksimal komfort for brukeren, og består av tre madrasser i høyden. Her får du to lag med fjæringer og én overmadrass i behagelige materialer.

Design

Berg & Strand Kingsley har et ganske luksuriøst preg, noe som i stor grad skyldes den lekre hodegavlen med påsydde knapper og nakkeputer. Sengegavlen utgjør en fin detalj på de fleste soverom, og da kanskje spesielt hos deg som har sansen for den klassiske stilen.

Selve sengen har et ganske standard utseende, men skiller seg ut med hvite sømmer på kantene. Også dette er en lekker detalj!

Sengen har føtter av stål, noe som gir det ellers klassiske utseendet et moderne preg. Du kan få Berg & Strand Kingsley i enten sort eller beige. Begge farger oppleves som nøytrale, og vil kunne passe inn på de fleste soveværelser.

Om Berg & Strand Kingsley kontinentalseng

Berg & Strand Kingsley kontinentalseng er 69 cm høy og 200 cm lang, og måler 180 cm i bredden. Overmadrassen er 8 cm tykk, noe som gir ekstra god liggekomfort. Rammemadrassen måler 27 cm i høyden, og inneholder en rekke fjæringer for god komfort.

Springfjærene måler 19 c, og gjør at sengen får god demping og føles stabil. Sengens føtter måler 16 cm, noe som gjør det enkelt å rengjøre gulvet under sengen.

Sengen er trukket med polyester, slik at den får et helhetlig og lekkert preg.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 69 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: Mulighet for sengegavl og nakkestøtte
Farger: Beige, svart

Fordeler
Luksuriøst design
Budsjettvennlig
Høye føtter gjør rengjøring under sengen enkelt

Hva mener vi om Kingsley kontinentalseng?

En kontinentalseng med luksuriøst design trenger ikke nødvendigvis å koste så mye, noe Berg & Strand Kingsley kontinentalseng er et godt eksempel på. Denne flotte kontinentalsengen er laget i Sverige, og leveres i et lekkert design med hodegavl.

Kingsley kontinentalseng har ikke tilpassede komfortsoner, og passer derfor aller best for deg som ikke stiller krav til spesialtilpassede soner for rygg, skuldre og lignende.

Det skal likevel sies at sengen oppleves som svært behagelig, enten vi sover på rygg, siden eller magen. Denne kontinentalsengen kan anbefales dersom du ønsker en lekker og behagelig seng til en god pris.