Kontinentalseng test-oversikt: Se de beste kontinentalsengene i test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Kontinentalsenger er en svært populær sengetype -hovedsakelig fordi kontinentalsenger er veldig komfortable, noe som gir god nattesøvn.

En kontinentalseng er også lettere å komme seg inn og ut av, og man kan montere fast en sengegavl for god støtte i ryggen når man sitter opp i sengen. Her er en guide til hvordan du velger den riktige kontinentalsengen for deg.

I dag finnes det mange forskjellige typer senger på markedet. I tillegg til kontinentalsengen, som denne artikkelen handler om, finnes også regulerbare senger og rammesenger, som vi også har skrevet omfattende artikler om her på Forbrukerliv.no.

Kontinentalsengen er et svært populært valg blant oss nordmenn. Dette skyldes nok spesielt at en kontinentalseng er en sengetype hvor du virkelig får komfort til en rimelig pris.

De mange lagene en kontinentalseng består av gjør den svært behagelig å sove i, og mange opplever betydelig forbedret søvn når de erstatter sin tradisjonelle seng med en kontinentalseng.

Hva bør du vurdere før du kjøper en kontinentalseng?

Størrelse
Mange faktorer påvirker hva som er den riktige størrelsen på den nye sengen din, spesielt hvem som skal sove i den, personlige preferanser og størrelsen på plassen den skal plasseres i. Hvis du ønsker å få mest mulig ut av soverommet ditt, bør du vurdere målene på 140×200 cm fordi de er best egnet for å sove én person, men kan huse to personer om nødvendig. Den mest populære størrelsen for par er dimensjonene 140 x 200 og 160 x 200 cm, som er perfekte for to personer, passer til de fleste soverom og gir nok komfort og plass til begge personer som bruker sengen.

Det er enda større versjoner av kontinentalsenger tilgjengelig, ideelle for større rom, med en bredde på 200 cm og lengde på 200 cm eller 210 cm i bredden og 210 cm i lengden, noe som gir betydelig mer plass og er egnet for høyere personer som trenger ekstra plass. Det er også avgjørende å holde øye med høyden på de som skal bruke sengen. Sengen skal alltid være minst 20 cm lengre enn høyden til den høyeste personen som skal sove i den.

Madrass
En kontinentalseng er en seng som består av 3 lag: en springfjærmadrass, en vendbar fjærmadrass og en overmadrass. Boksmadrassen fungerer som sengens fundament og sørger for at kroppen din får fullstendig avlastning. Den vendbare springmadrassen er mellomlaget og justerer komfortnivået i sengen. Til slutt er et av de viktigste lagene overmadrassen, siden den er nærmest kroppen din. Hva du skal se etter i en overmadrass bestemmes av fasthet og type materialer som brukes.

Det finnes et bredt spekter av fasthetsnivåer og prisalternativer for de fleste materialvalg på markedet. Generelt bør sidesovere se etter madrasser med middels myk til middels fast støtte for å dempe støtområdene. Rygg- og magesovere bør ha madrasser som gir fast til en solid støtte for korsryggen samtidig som vekten fordeles jevnt. To gode tips er å finne en madrass som gir mulighet til å skille fasthet på begge sider av sengen og velge en forhandler som tilbyr gratis madrassbyttetjeneste dersom du ikke valgte riktig fasthet i utgangspunktet.

Materialer
Kontinentale senger kommer i et bredt utvalg av rammekonstruksjonsmaterialer, og det riktige valget vil påvirke sengenes holdbarhet, stabilitet og madrassstøtte. Det er å foretrekke å finne en struktur som består av materialer som varer lengre, for eksempel en sengeramme i massivt tre eller sengeramme av metall, siden disse er mindre utsatt for å gå i stykker og er det mest holdbare alternativet.

En annen ting å vurdere når det kommer til sengerammens materialer er at de kommer i forskjellige design og ofte har polstrede rammer, som er pakket inn i stoff som kan lages av mange andre materialer, inkludert semsket skinn og kunstskinn, eller fløyel. Stilen til denne sengerammen kan også variere fra enkle og strømlinjeformede utseende til mer dekorative design med knapper og broderi. Når du vurderer polstrede sengerammer, er det viktig å vurdere både det estetiske og det praktiske ved designet for å finne det beste alternativet for dine behov. Hvis du bryr deg om miljøet og sunne materialer, se etter Øko-tex-sertifiserte, Svanemerket, FSC-sertifiserte trær og materialer “made in Scandinavia”.

Pris
Kontinentalsenger kommer til ulike priser. De dyrere alternativene koster rundt 50.000 kr. eller mer og inkluderer ofte en luksuriøs seng laget av en robust ramme av høy kvalitet, håndlaget flat bunn og en madrass med høykvalitets komfortsoner som sikrer at kroppsdelene får den avlastningen de trenger.

De billigste alternativene koster rundt 8.000-10.000 kr. og er utformet i en grunnleggende stil i mindre størrelse med færre funksjoner enn det dyrere alternativet, men det er fortsatt mulig å finne en anstendig seng hvis du er forsiktig med hva du kjøper og er oppmerksom på detaljer.

Brukervurderinger og ekspertanmeldelser
Det anbefales å se på hva folk som allerede har kjøpt sengen synes om den. Noen ting du bør vurdere er hvor komfortabel madrassen er, hvor godt laget sengen er, og om du liker designet. Du kan også se om andre synes sengen er verdt prisen.

Av den grunn er brukervurderinger inkludert nedenfor for å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet. Det er også alltid en smart idé å vurdere merkenes eller forhandlerens Trustpilot før du kjøper, siden vurderingene deres gir viktig informasjon om kvalitet og service.

arrow-more


Finn den beste kontinentalsengen

Det er vanskelig å si akkurat hvilke kontinentalsenger som er de beste. Det avhenger av smak og behag, samt hvilken prisklasse du har valgt deg. Det er likevel viktig å undersøke kvaliteten på alle lagene sengen består av når du skal velge den beste sengen i forhold til din kroppstype og ditt budsjett.

Når det gjelder budsjett kan det godt lønne seg å bruke litt mer enn du egentlig hadde sett for deg -en god kontinentalseng holder lett i 20+ år. Dette tilsvarer over 60 000 timer i sengen. Det er derfor ekstra viktig at du velger en god seng.

Her vil vi gi deg en rekke tips til gode kontinentalsenger, hvor du med sikkerhet får mye for pengene. Sengene er danskproduserte og vi har undersøkt at alle lagene er av høyeste kvalitet. Det sikrer god nattesøvn.

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Snefrid Fjord – Luksuriøs kontinentalseng med toppscore -håndbygget i Thy

✅ Toppkarakter i tester ved sengelaboratoriet, Good Night’s Institute i Sveits
✅ Danmarks best anmeldte sengeforhandler med 4,9/5 stjerner på Trustpilot
✅ Utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter
✅ Én stor fjærmadrass med 7 spesialutviklede komfortsoner

Se priser og tilbud på Snefrid kontinentalseng her:

Husk: Hos Nordic Dream får du luksuriøse senger laget av de beste materialene, håndlaget i Thy etter stolte danske håndverkstradisjoner. Nordic Dream gir deg derfor muligheten til å teste din nye seng i opptil 100 dager helt risikofritt. Få en god nattesøvn med Nordic Dreams sin tidløse og bestselgende kontinentalseng, Snefrid Fjord. Sengen er utstyrt med spesialutviklede og danskproduserte pocketfjærer som avlaster kroppen optimalt. I kombinasjon med overmadrassen Fjord er du sikret en ergonomisk riktig liggestilling, slik at du får de beste forutsetningene for å sove godt.

Optimaliser nattesøvnen med Snefrid

I samarbeid med ledende eksperter og fysioterapeuter har Nordic Dream laget den luksuriøse kontinentalsengen Snefrid. Fokus har vært på å skape høyest mulig komfort, ved bruk av de beste materialene. Sengen kommer i flere forskjellige størrelser, slik at du enkelt kan finne modellen som passer akkurat ditt soverom.

Trerammen i Snefrid er 14 cm og bygget av svensk furu, som er kjent for å være svært slitesterkt. Det fungerer som en god base for de støttende madrassene, slik at du ligger komfortabelt hele natten. 

Du får flere forskjellige madrasstyper, som hver gir behagelig trykkavlastning, slik at du kan sove ergonomisk riktig og komfortabelt.

Nordlys overmadrass – temperaturregulerende og vaskbart trekk

Nordlys fra Nordic Dream er for deg som ønsker en toppmadrass med siste teknologi. Overmadrassen består av nemlig av 7 ergonomiske soner som gir deg de beste forutsetningene for god søvn. Sonene gir ekstra støtte til kroppen og avlaster kroppens trykkpunkter, slik at du får en mer avslappet sovestilling og sover bedre.

Dekselet er aktivt avkjølende, og reagerer derfor på om du enten har det for varmt eller for kaldt om natten. De teknologiske elementene sørger for temperaturregulering av madrassen slik at temperaturen holdes på 35-36 grader. Trekket er også oeko-tex sertifisert og kan vaskes på 40 grader.

Du kan velge om du vil ha din overmadrass med kjerne i naturlatex eller memoryskum. Naturlatex er et godt valg hvis du ønsker et svært pustende materiale som leder bort fukt og varme fra kroppen i løpet av natten. Latex gir også effektiv avlastning for kroppen, slik at du er sikret optimal støtte.

Memoryskum former seg etter kroppen din, slik at du synker ned i madrassen. Det kan bidra til å forhindre sirkulasjonsproblemer og ledd- og muskelsmerter. Memoryskum holder mye på varmen, så hvis du ofte blir varm om natten, er det bedre å gå med en latex overmadrass.

Komfortsoner for optimal komfort

Når det kommer til komfort er Snefrid kontinentalseng ideell. Både i rammemadrassen og fjærmadrassen er det brukt Nordic Dreams egne spesialutviklede pocketfjærer, Ergonomic +. Disse fjærene er hevet med 20 mm sammenlignet med vanlige pocketfjærer, noe som gir dem en dypere og bedre passform/støtte. Fjærene produseres i Danmark og har, som eneste pocketfjær i Danmark, 10 års innstillingsgaranti. Pocketfjærene er delt inn i 7 ulike komfortsoner, slik at madrassene støtter kroppen på best mulig måte.

I den nederste delen av madrassen er fjærene fastest, mens de mykeste er ved skuldrene, for å redusere mottrykket fra sengen. Rundt fjærene brukes Airflow-skum, som sikrer optimal fjærelastisitet. På denne måten unngår du «hengekøyeeffekten» -hvor kroppen faller for mye ned i madrassen. Med Snefrid kontinentalseng ligger kroppen din flatt og ergonomisk riktig, slik at du får den beste trykkavlastningen. Nordic Dream er en av de eneste forhandlerne på markedet som tilbyr én stor fjærmadrass. Dette betyr at man i deres kontinentalsenger slipper en sprekk midt på madrassen, og man får 15-25 cm skum som gir optimal støtte til kroppen. Velger du to forskjellige fastheter i madrassen, flettes pocketfjærene i midten sammen, som skaper en usynlig overgang.

 

Hva sier forbrukere og eksperter om Nordic Dreams kontinentalseng Snefrid?

Den håndbygde luksuriøse kontinentalsengen, Snefrid, har fått besøk av ekspertene fra det sveitsiske søvnlaboratoriet, Good Night’s Institute. Her gjennomgikk sengen omfattende tester i fire hovedkategorier: ergonomi, hygiene, senge-klima og holdbarhet.

Etter de mange testene og analysene kom ekspertene frem til at kontinentalsengen Snefrid fikk toppkarakter i alle testens fasetter. Dette beviser at vi her har å gjøre med et kvalitetsprodukt i særklasse. På Nordic Dreams nettsider kan du se en video fra testprosessen med ekspertene i Sveits.

Samtidig er Nordic Dream rangert som Danmarks best anmeldte forhandler i sengebransjen med 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot, basert på mer enn 1700 kundeanmeldelser. I tillegg har Nordic Dream mindre enn 1 % negative anmeldelser.

Kundene er spesielt fornøyde med kundeservicen og de solide danske håndlagde sengene. En kunde skriver blant annet:

“Fantastisk service fra start til slutt! Intet mindre kan gjøre det, og Snefrid Fjord er den beste sengen jeg har eid. […]”

Mens en annen kunde har en lignende utsagn:

«Jeg har aldri hatt en bedre seng enn Snefrid 7 soner med Xtra fast kjerne. Jeg har slitt med skoliose i mange år, har brukt mye penger på forskjellige senger, noe som viste seg å være ille over tid. Nå har jeg endelig funnet den rette, og den er helt perfekt.»

Noen kunder nevner imidlertid at leveringstiden kan føles lang, da sengene er håndbygget på bestilling.

Sitatene ovenfor er noen av de utvalgte gode anmeldelsene fra Trustpilot, blant dem er det også noen dårlige.

Fordele

 • Håndlaget og utviklet i Danmark av ledende eksperter
 • Toppkarakter ved Good Night’s Institute i Sveits
 • 7 komfortsoner som sikrer god støtte for hele kroppen
 • Én stor fjærmadrass for å unngå sprekk i midten av sengen
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd, som sikrer stabilitet i mange år
 • 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot – Danmarks best rangerte sengeforhandler
Ulemper

 • Sengegavlen må kjøpes ved siden av

Konklusjon: Vi anbefaler derfor kontinentalsengen Snefrid

Ledende sengeeksperter, med stor kunnskap om kroppens behov, har utviklet Snefrid kontinentalseng i samarbeid med danske sengehåndverkere. Du får derfor dansk kvalitet du kan stole på.

Ikke bare er de sveitsiske ekspertene imponert over det danske håndverket, og ga Snefrid-kontinentalsengen gode karakterer i alle tester -også Nordic Dreams kunder roser dem. Hos Forbrukerliv mener vi at den beste testen av et produkt er kundenes egne tester av produktet i den virkelige verden, som nettopp reflekteres best i Trustpilot. Nordic Dream har fått 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot, som er den høyeste i hele sengebransjen. Dette er et tydelig kvalitetsstempel fra kundene, som viser at både sengene og servicen er av høyeste kvalitet.

Kontinentalsengen Snefrid er et opplagt valg hvis du ønsker en håndlaget seng, laget med tanke på kvalitet og design. Den store springmadrassen med én kjerne er også grunn til beundring, da dette er unikt for senger på det danske markedet. Som et ekstra sikkerhetstiltak får du 25 års bruddgaranti på fjærene og rammen. Fjærene er valgt fordi de er av spesielt høy kvalitet, og samspillet mellom overmadrass og fjærer gjør at komforten er på topp.

Videre får du en 100-dagers risikofri prøveperiode med Nordic Dream. Du kan derfor teste sengen i trygge omgivelser før du bestemmer deg for om den er en vinner. Dersom sengen ikke er den rette for deg, henter Nordic Dream den på din adresse gratis og betaler hele kjøpesummen tilbake.

Snefrid kontinentalseng er tilgjengelig i følgende størrelser:
120 x 200
140 x 200
140 x 210
150 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Bedre Nætter Venus kontinentalseng

Venus er en av de høyest rangerte kontinentalsengene fra Bedre Nætter, noe som i seg selv er en stor prestasjon. Det at sengen er laget av et av landets ledende sengemerker er også et stort pluss. Dette bekrefter at sengen er et godt valg for de som leter etter en seng som dekker generelle behov.

 • 7 komfortsoner laget for optimal støtte for kroppen
 • 100 dagers prøveperiode og 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Svanemerket og OEKO-TEX sertifisert

Gjennomgang og analyse av Venus Kontinentalseng

Bærekraftig overmadrass og fjærmadrass i topp kvalitet

Venus er en solid kontinentalseng bygget med 3 forskjellige lag. Boksmadrassen består av en solid treramme som er 12 centimeter tykk og et dobbelt lag med pocketfjær som danner sengens fundament.

Fjærmadrassen er bygget med 7 komfortsoner for å gi ulik støtte til f.eks. nakke og rygg. Fjærmadrassen gir deg også muligheten til å ha 2 forskjellige fastheter på de 2 ulike sidene. På den måten kan den tilpasses både deg og din partners behov. 7 komfortsoner og 2 separate fastheter i springmadrassen er standard for kontinentalsengene i denne prisklassen og er det du kan forvente til prisen.

Overmadrassen er unik, siden den er en av de eneste i sin prisklasse som er Svanemerket. Bedre Nætter bruker SonoCore-metoden for å produsere overmadrassen, noe som gjør den litt sterkere, mer fleksibel og mer pustende enn vanlige overmadrasser av lateks. Overmadrassen er også produsert i 100 % naturlige materialer og er hypoallergen. En liten ulempe er imidlertid at du ikke har mulighet til å velge noe annet enn en lateks overmadrass. Hos mange konkurrenter kan du velge mellom en skum- og en lateks-overmadrass.

Som de andre Bedre Nætter-sengene leveres den umontert i 7 pakker. Sengen er imidlertid enkel å montere da du ikke trenger å bruke verktøy under monteringen. Kontinentalsengen kommer med 25 års garanti, som du kan forvente av senger i den prisklassen.

Kontinentalsengen er 63 cm høy og er derfor litt lavere enn konkurrentene som ofte er på rundt  67 cm. Hvis du derfor er ute etter enn en litt lavere seng, er dette den rette for deg.

Sengen kommer i 4 forskjellige farger, 5 forskjellige ben, 3 forskjellige fastheter og med mulighet for 4 forskjellige sengegavler. Standard sengegavl er inkludert i prisen, noe som er unikt siden dette er noe du må betale ekstra for hos konkurrentene.

Sammenlignet med andre konkurrenter i samme prisklasse lever den opp til standarden med 7 komfortsoner, 2 separate fester og 25 års garanti. Venus utmerker seg spesielt med sin toppmadrass. Den unike produksjonsmetoden gjør at de har laget en overmadrass som både er sterk, myk og pustende, men også allergivennlig og svanemerket.

Hva sier forbrukere og eksperter om Bedre Nætter Venus Kontinentalseng?

Forbrukere har gitt Venus Kontinentalseng gode tilbakemeldinger og vurdert den til 4,4 av 5 stjerner basert på mer enn 277 anmeldelser. De tidligere kundene nevner ofte at det er behagelig å ligge i sengen og at servicen har vært god. Flere nevner til og med at det er den beste sengen de har sovet i. Noen nevner imidlertid også at de føler at overmadrassen er litt for myk og at den kan gli litt rundt.

Forhandleren Bedre Nætter er vurdert til 4,7 av 5 stjerner på TrustPilot basert på 2940+ anmeldelser, og kun 4 % av anmeldelsene på TrustPilot er 1 stjerne. Det de negative anmeldelsene vanligvis påpeker er at de har opplevd en forsinkelse i leveringen. Vi legger imidlertid merke til at Bedre Nætter svarer på deres negative anmeldelser, og får løst problemene.

Forbrukerne har gitt positive tilbakemeldinger om Bedre Nætter og Venus , noe som har gjort dem til en av de best rangerte sengforhandlerne i Danmark.

Fordeler

 • OEKO-TEX sertifisert seng og svanemerket overmadrass produsert etter den unike Sonocore-metoden
 • 7 komfortsoner og 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 4,4 / 5 stjerner basert på 277+ anmeldelser
 • Sengegavl inkludert i prisen
 • 100 dagers prøveperiode og 24 timers support
Ulemper

 • Noen føler at overmadrassen er litt for myk
 • Noen ganger opplever noen forsinket levering

Redaksjonens vurdering

Venus Mayan Continental-sengen lever opp til våre forventninger, og har noen unike egenskaper som vi er spesielt begeistret for. Kontinentalsengen har alle funksjonene du kan forvente av senger i denne prisklassen, som f.eks 7 komfortsoner og 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. Vi er spesielt begeistret for den svanemerkede overmadrassen som er av meget høy kvalitet. Den eneste ulempen med overmadrassen er at noen opplever at den har en tendens til å skli.

Sammenlignet med senger i samme prisklasse får du mye valuta for pengene. Noe helt unikt er at sengegavlene er inkludert med på kjøpet, som du vanligvis betaler ekstra for hos de fleste andre forhandlere.

Basert på deres gode overmadrass, gode anmeldelser og høy kvalitet anbefaler vi Venus Mayan Kontinentalseng. Vi tror det er et produkt de fleste vil være fornøyd med, og deres 100-dagers prøveperiode gjør det også enkelt å teste sengen uten risiko.

Sengen er tilgjengelig i følgende størrelser:
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Tindra Älv – dansk kontinentalseng i tidløst design

Godt valg for de som ønsker en temperaturregulerende seng

✅ Toppkarakter i tester ved sengelaboratoriet, Good Night’s Institute, i Sveits
✅ Utviklet av ledende sengeeksperter og fysioterapeuter
✅ Utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter
✅ Håndlaget i Thy

Se priser og tilbud på Tindra Snö kontinentalseng her:

Husk: Hos Nordic Dream tilbyr de at du kan prøve sengen risikofritt i 100 dager. Hvis du ikke er helt fornøyd, kommer de og henter sengen igjen uten kostnad. Du vil da få hele kjøpesummen tilbake. Tindra er en danskprodusert kontinentalseng, utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter, og håndlaget i Thy.

Her har det vært fokus på å utvikle en seng som ikke bare er vakker å se på, men med høy komfort som gir optimal støtte for hele kroppen. Tindra er laget av gode og naturlige materialer, som spesialutviklede pocketfjærer, eksklusivt møbelstoff og en overmadrass i naturlatex.

Allergivennlig fjærmadrass med ergonomiske pocketfjærer og Airflow-skum

Tindra består av tre madrasslag, hvor det midterste laget er fjærmadrassen. Det unike med denne madrassen er at det kun er én stor madrasskjerne, slik at du slipper en sprekk midt på madrassen, og man får 15-25 cm skum som gir optimal støtte til kroppen.

Inne i fjærmadrassen er det spesialutviklede trykkavlastende pocketfjærer i 7 komfortsoner som former seg etter kroppen og gir skånsom avlastning akkurat der kroppen trenger det mest. På denne måten er du sikret at de ulike kroppsdelene blir optimalt avlastet. Alle pocketfjærer er individuelt pakket inn i stoffposer, noe som øker fjærenes evne til å tilpasse seg kroppens konturer på riktig måte.  Mellom fjærene er fjærmadrassen utstyrt med Airflow-skum, som har en antibakteriell effekt. I tillegg bidrar det til å holde fukt vekk, noe som sikrer en ren og frisk madrass gjennom hele natten.

Boksmadrass med 7 komfortsoner

Tindras bunnlag er i likhet med fjærmadrassen utstyrt med danskproduserte pocketfjærer i stedet for skum. Også her er pocketfjærene delt inn i 7 komfortsoner og omgitt av Airflow-polstring, som leder varme og fuktighet bort fra madrassen. Dette er altså en kontinentalseng med dobbelt fjærlag. Rundt sengen er det en solid og robust treramme laget av svensk furu. Ettersom rammemadrassen danner fundamentet i sengen er det viktig med en treramme av høy kvalitet, derfor er den 14 cm tykk.

Fordeler

 • Toppkarakter i tester ved Good Night’s Institute i Sveits
 • Håndlaget i Thy
 • Utviklet av ledende eksperter
 • Én stor springmadrass uten sprekk i midten
 • 7 ergonomiske komfortsoner med danskproduserte pocketfjærer
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • 100 dagers risikofri prøveperiode
Ulemper

 • Leveringstid på 25-30 virkedager da sengene er håndlaget på bestilling
 • Få kunder synes overmadrassen er litt tynn

Hva sier forbrukere og eksperter om Tindra?

Nordic Dream har vært på tur til Sveits sammen med ekspertene ved Good Night’s Institute med sengene sine. Her ble de testet i 4 hovedkategorier: Holdbarhet, hygiene, ergonomi og senge-klima. Etter mange tester og omfattende analyser konkluderte sengeekspertene med at de danske sengene fikk toppkarakter i alle fasetter av testen. Du kan derfor trygt regne med å få en kontinentalseng av høy kvalitet her.

Dette gjenspeiles også på Nordic Dreams’ Trustpilot, hvor kundene er begeistret for dansk håndverk. Med over 1700 anmeldelser får Nordic Dream en vurdering på 4,9/5 stjerner, noe som gjør dem til den best anmeldte sengforhandleren.

Kundene er spesielt fornøyd med det høye komfortnivået, de gode detaljene, det tidløse designet og den upåklagelige kundeservicen. Når det gjelder negative tilbakemeldinger er det noen få kunder som nevner at leveringstiden kan føles lang, da sengene er håndlaget på bestilling i Thy. Andre ulemper gjaldt overmadrassen, hvor noen få synes at denne er litt tynn. 

Tindra kontinentalseng er tilgjengelig i følgende størrelser:
 120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Hilding Original Plus Kontinentalseng – Vår anbefaling

Hilding Original Plus Kontinentalseng

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få en seng med et klassisk design som vil vare i mange år fremover. 

Allergivennlig madrass

Hilding Original Plus Kontinentalseng er anbefalt av Astma og Allergiforbundet. Det er fordi modellens materialer og design innebærer at sengen ikke har gode vilkår for midd og andre allergifremkallende organismer. 

Hilding Original Plus Kontinentalseng er i tillegg svanemerket – noe alle Hilding-sengene faktisk er. 

Skreddersy sengen etter din personlige stil

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du kunne skreddersy sengen til å passe akkurat dine behov og personlige stil.

Kanskje du liker duse toner som minner deg om stranden, eller kanskje du synes det er finest med en farge som stikker seg ut og utgjør et «statement» i rommet. Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil det finnes noe for deg uansett hva slags stil du foretrekker.

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få mange flotte farger å velge mellom. Vi elsker at vi kan eksperimentere med fargene, og synes de er utrolig flotte å se på. Fargene du kan velge imellom inkluderer Sand, Grafit, Hav, Lava og Dimma. 

Robust design

Hilding Original Plus Kontinentalseng har en treramme som er hele 12 cm – noe som hjelper til med å holde alle elementene godt på plass. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sengen er stødig nok, for den er designet til å håndtere det meste.

I tillegg er modellen utstyrt med standard ben av tre. De standard bena som følger med kalles «Sving». Du kan også endre sengenes ben dersom du er villig til å betale et lite pristillegg, noe som gjør det enda enklere å skreddersy designet til din personlige stil. 

Mange ulike ben å velge mellom

Vil du ha en annen høyde på sengen din? Det er ikke noe problem for senger fra Hilding! Til Hilding sine rammemadrasser følger det med høye ben på 18 cm – mens kontinentalsengene slik som denne (og de justerbare sengene) kommer med ben som er 12 cm høye. 

Standardhøyden gjør det imidlertid enklere for deg når du skal velge den perfekte modellen til dine behov – for disse er designet for å kunne gi en optimal totalhøyde på sengen.

Fantastisk komfort

Hilding Original Plus Kontinentalseng er utstyrt med hele 3 soner med pocketfjærer. Vi elsker en god komfort – og denne sengen tilbyr en eksepsjonelt god soveopplevelse. Pocketfjærene er 13 cm og finnes i 3 soner med polyeter-fyll på toppen. Dette fyllet gjør det ekstra mykt og deilig å legge seg. 

Fordeler

 • Klassisk design
 • Allergivennlig madrass
 • 25 års garanti på rammen
Ulemper

 • Andre sengebein annet enn «svingede trebein» koster ekstra
 • 4-6 ukers leveringstid

Utvalgte spesifikasjoner

25 års garanti på ramme og fjærbrudd
Svanemerket
FSC-merket
Astma og allergi merket
Fritt valg mellom 3 forskjellige typer sengebein av typen «svingede trebein»

Finn den billigste prisen på Hilding Original Plus Kontinentalseng her.


Carpe Diem Sandö Kontinentalseng – Premiumvalg

Vil du kun ha det beste av det beste når det kommer til søvn og ergonomi? Da vil Carpe Diem Sandö Kontinentalseng være sengen for deg!

Produsentens mest populære modell

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en premium modell og derfor også Carpe Diem sin mest populære kontinentalseng. 

Noe av det som gjør Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så fantastisk er modellens 3 interagerende springfjærsystemer. Disse er med på å forbedre søvnen din – og dermed også den generelle livskvaliteten din. 

Det er få ting som er så viktige som søvn når det kommer til å ha en god livskvalitet. En god natts søvn har en innvirkning på hele dagen din – for ikke å nevne alle de kroppslige funksjonene som for eksempel cellefornyelse og hukommelse. 

Tar hensyn til kroppens konturer

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng tar hensyn til kroppens konturer og trykkbelastende områder, noe vi synes er ekstra imponerende ved denne modellen. 

Trykkbelastende områder inkluderer blant annet skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så vil du kunne oppleve en deilig følelse av vektløshet. Grunnen til dette er blant annet dybden til selve springfjærsystemet. 

Postural støtte er super-viktig dersom du vil unngå smerter i muskler og ledd, og denne støtten vil du få mer enn nok av med Carpe Diem Sandö Kontinentalseng. Dette er en av grunnene til at vi kårer denne modellen til å være et premiumvalg.

Vakkert designet seng

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en vakkert designet seng. Det er her tydelig at produsenten har en ekte lidenskapelig interesse for livet – og for søvn. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så kan du skreddersy designet helt etter egen stil og eget behov.

Du har hele 14 størrelser å velge mellom når det kommer til mål – noe som er mye mer enn hva mange andre kontinentalsenger kan tilby. Målene rangerer fra 90 x 200 og helt til 210 x 200.

Mange ulike typer tekstiler og beinvalg

Når du velger Carpe Diem Sandö Kontinentalseng kan du i tillegg velge imellom 16 ulike farger når det kommer til selve tekstilvalget ditt. Fargetonene er generelt sett duse og luksuriøse, og du vil kunne velge mellom tekstiltyper som heller mer mot den fløyelsaktige siden – og tekstiltyper av ull.

Når det gjelder valg av ben så blir vi ekstra begeistret – for her er det utrolig mange kreative design å velge mellom. Du kan velge mellom 33 forskjellige typer ben. Noen av bena er mer minimale og diskrete i stilen, og vil ikke gjøre mye ut av seg. Du kan imidlertid også velge metalliske ben i fargen rosegull, som vil fungere mer som et «statement» på soverommet – og kanskje også stå i stil med resten av rommets innredning.

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er sengen for deg dersom du vil ha en premium modell med utrolig mange muligheter for et personlig design. 

Fordeler

 • Premium modell
 • Populære seng
 • Vakkert design
 • Utrolige muligheter for et personlig design
 • Perfekt støtte til skuldre, rygg og hofter
Ulemper

 • Har ingen sertifiseringer
 • Sengegavl og overmadrass må kjøpes i tillegg

Utvalgte spesifikasjoner
Høyde inkl. overmadrass: 55 cm
Anbefalt ben-høyde: 13 cm
Luxury overmadrass fylt med ull/talalay lateks/bomull

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Sando Kontinentalsen her.


Carpe Diem Kornö – Kontinentalseng

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er Carpe Diem Beds sin basis-seng. Dette er en veldig komfortabel modell som gir en veldig god komfort – derfor er vi bare nødt til å inkludere modellen i denne artikkelen. 

Eksepsjonell komfort

Det som gjør Carpe Diem Kornö Kontinentalseng så behagelig er det separate springfjærsystemet i doble madrasser. Modellen kommer med 3 ulike fastheter; nemlig «firm», «medium» og «soft». Fastheten du bør velge vil være avhengig av mer enn bare personlig preferanse – her er det nemlig også viktig å tenke over hvor mye du selv veier. 

Modellen kommer i tillegg med en trykkavlastende bunn som hjelper til med å redusere presset du vil få på områder som skuldre, nakke, hofter og rumpe. Ekstra viktig blir dette dersom du sliter med smerter i ledd og muskler – for en modell som Carpe Diem Kornö Kontinentalseng vil kunne hjelpe til med å redusere plagene dine. 

Vi bruke ca. en tredjedel av livene våre på å sove. Derfor vil kvaliteten på sengen vår ha mye å si for hvordan vi har det når vi er våkne – for dette kan enten gi oss plager og smerter, eller hjelpe oss med å lege kroppen. Den trykkavlastende bunnen til Carpe Diem Kornö Kontinentalseng er i tillegg patentert, derfor vil du ikke kunne få den samme kvaliteten noe annet sted enn hos Carpe Diem Beds.

Mange ulike tekstiler og ben

Med Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kan du selv velge designet da du kan velge ben og tekstiler selv. Det finnes mange ulike versjoner å velge mellom.

Når det kommer til farger og tekstiler så kan du velge mellom 16 ulike farger. Dette inkluderer blant annet farger som Graphite, Pumice, Stone, Zinc, Beige, Black, Grey og Eggshell. De fleste fargene er duse, som gir deg mye frihet til å pynte opp med for eksempel sengetøyet ditt – uten at fargene krasjer med selve sengerammen. 

Carpe Diem Kornö Kontinentalseng kommer også med mange ulike valg for ben. Her kan du velge mellom blant annet Eik, Aluminium, Kobber, Classic svart, Hvit, Messing og Krom. Det finnes mange variasjoner av hver farge og hvert materiale, så her kan du la fantasien ta over og leke deg med de ulike kombinasjonene. 

Du kan også få kombinerte design på bena, som for eksempel eik, svart eller hvit kombinert med sølvdetaljer nederst på sengebeinet. Sengebeina er svært moderne, og du kan velge mellom minimalistiske ben som gjemmer seg litt bort – og større ben i for eksempel rosegull som gjør litt mer ut av seg. 

Sengebeina kommer også i flere forskjellige former for ekstra stor frihet når det kommer til å matche sengen din med resten av rommet. 

Fordeler

 • Trykkavlastende base
 • Trekk som kan vaskes
 • Mange valgmuligheter for design
 • Sengeramme av svensk furu
 • Luksuriøst design
Ulemper

 • Overmadrass følger ikke med i prisen

Utvalgte spesifikasjoner

Tverrgående pocket fjærsystem 13 cm
Høyde inkl. overmadrass: 49 cm
Product specification
Tilgjengelig med ulike hardhet på begge sider av madrassen (velg mellom myk, fast eller medium)
Sengen lages på bestilling

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Korno Kontinentalseng her.


Chilli Brighton – Kontinentalseng

Chili Brighton

Chilli Brighton er en svenskprodusert kontinentalseng med et lekkert og stilrent preg. Sengen tilhører SAMANTHA-serien, som består av en rekke stilrene kontinentalsenger tilpasset kresne forbrukere.

Sengen har tre madrasser. De to nederste inneholder fjæringer for god stabilitet og demping. Øverst finner du en behagelig skummadrass.

Design

Chilli Brighton er en kontinentalseng som har et enkelt og elegant preg. Madrassene er trukket i stoff for et helhetlig og lekkert utseende. Sengen kan fås i standardfargen lys grå, og finnes i tillegg i sort.

Det er mulig å bygge på sengen med ekstrautstyr som hodegavl og nakkeputer. Dette er midt i blinken for alle om liker å lese på sengen.

Chilli Brighton preges av rette linjer og rene flater. Det minimalistiske designet tar seg nok godt ut på mange norske soverom!

Om Chilli Brighton kontinentalseng

Chilli Brighton finnes i ulike størrelser. Ønsker du en romslig dobbeltseng, kan du gå for modellen som måler 200 x 180 cm. Sengens høyde er standard for alle sengestørrelsene, nemlig 60 cm.

Sengen er laget av materialer som treverk, pocketfjæringer produsert i Sverige og skum. Dette gir deg god komfort, enten du foretrekker å sove sidelengs, på mage eller rygg.

Denne sengen har ikke tilpassede komfortsoner, men har likevel god liggekomfort. Chilli Brighton kan fås enten med høy eller middels fasthet, og kan derfor tilpasses ulike brukere.

Fordeler

 • Budsjettvennlig
 • Moderne design
 • Svenske pocketfjærer
 • God komfort
Ulemper

 • Det går ikke an å få modellen med en myk fasthet

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 60 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 160 | 180 cm
Fasthet: Middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: Mulighet for sengegavl og nakkestøtte
Farger: Lys grå, svart

Hva mener vi om Chilli Brighton kontinentalseng?

Chilli Brighton er ikke den mest avanserte kontinentalsengen på markedet, og har ikke tilpassede komfortsoner for skuldre, nakke eller lignende. Samtidig får du her mye seng for pengene, og Chilli Brighton er et utmerket alternativ om du handler på budsjett.

På tross av at sengen ikke har avanserte komfortsoner, oppleves den som både behagelig og luksuriøs. Dette er en kontinentalseng som passer utmerket for alle som ikke har særlige krav til nakke- eller ryggstøtte.


💤 5 råd til bedre søvn 💤

🎬 Se disse 5 tipsene og lær hvordan du kan hjelpe kroppen din med å slappe av 😴

Hva er en kontinentalseng?  

En kontinentalseng er en seng som er bygget opp av flere lag. Den består vanligvis av tre lag, der den nederste delen er en bunnmadrass, som danner bunnen på sengen. Deretter kommer et lag med en fjærmadrass, og på toppen ligger en overmadrass, som enten består av en kjerne av såkalt memoryskum eller latex.

Kontinentalsengen skiller seg fra andre sengetyper, ved at den ikke har noen sengeramme. Det vil si at du ikke finner en sengeramme med spile, hvor det ligger en madrass, som du normalt er vant til fra tradisjonelle senger. I stedet består sengebunnen av en bunnmadrass, med to andre madrasstyper stablet på toppen.

Dette er det som gjør kontinentalsenger litt høyere enn andre ordinære senger, og dermed lettere å komme opp i om kvelden og morgen. Den appellerer spesielt til eldre personer og andre som har problemer med rygg eller muskler.

Slipp sprekken i midten

Hvis du velger en kontinental dobbeltseng, sørger overmadrassen samtidig for at du blir kvitt problemet med “sprekken i midten av sengen”, slik den er kjent fra tradisjonelle senger.

Både 160×200 og 180×200-utgaven av kontinentalsengen er dekket av en overmadrass i et stykke. I tillegg til å dekke sprekken i midten, gir overmadrassen også en virkelig god komfort, som kan bidra til å forbedre søvnen din betydelig.

Individuell tilpasning av fasthet i sengen

Samtidig er det mulig å tilpasse sovekomforten på hver side av en kontinental dobbeltseng, ved å velge fjærmadrass etter vekten på personen som sover på den siden av sengen. For selv om fjærmadrasslaget ser ut til være i ett stykke, ligger det to separate fjærmadrasser i laget. De holdes bare sammen av et trekk, som sørger for at fjærmadrassen ligger stabilt på bunnmadrassen.

Ved å velge en fjærmadrass med riktig fasthet i forhold til vekten din, kan du tilpasse sovekomforten individuelt til hver av dere. Hvis du har valgt feil fasthet, gir de mest seriøse forhandlerne av kontinentalsenger mulighet for at du kan bytte fjærmadrassen innen den første måneden etter kjøpet. Det koster bare en avgift, som dekker frakten av den nye og returnering av feil madrass.

Hva bør jeg ta hensyn til når jeg velger kontinentalseng?

Når du er på utkikk etter en ny kontinentalseng, er det flere ting du bør være klar over. Sengen består av tre forskjellige lag, og det kan være stor forskjell på madrassenes kvalitet, alt avhengig av hvilken seng du velger.

Det er etter vår mening svært viktig, at du sørger for at både bunnmadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen er av god kvalitet.

Spesielt er det mange kontinentalsenger, som er bygd på en relativt dårlig bunnmadrass. Det er sengens nederste lag, og dermed delen som noen produsenter nedprioriterer, når de må kutte toppen av prisen på sine billige modeller.

Men det har faktisk av stor betydning for din komfort, at også bunnmadrassen er av høy kvalitet. Derfor anbefaler vi at du sjekker bunnmadrassens kvalitet separat, særlig hvis du har tenkt å kjøpe en billig modell.

Det er også sett flere eksempler på senger, der selgeren kaller det for en kontinentalseng, men hvor det nederste laget mangler, siden det er spart vekk.

I stedet er det bare en tom boks med lokk og ben, som ikke bidrar til sovekomforten i sengen. Du bør alltid kontrollere at kontinentalsengen du kjøper faktisk inneholder tre lag.

Valg madrassens “fasthet”

Ofte ender mange opp med å velge for myke fjærmadrasser i sengen. Dette er fordi det kan være vanskelig å vurdere, hvilken fasthet du trenger. Ofte føles det meget behagelig med en myk madrass, når du prøveligger kontinentalsengen et par minutter i butikken.

Men det kan fort vise seg å være feil valg, og siden en gjennomsnittlig bruker tilbringer cirka 3000 timer i sengen hvert år, kan det gi deg mange ubehagelige plager å velge feil. Ligger du for myk, går det ofte utover ryggen, akkurat som du kan ha problemer med å pusten og blodsirkulasjonen, hvis du ligger ekstremt myk.

Det som avgjør hvor hard eller myk kontinentalsengen er å sove i, er spesielt fastheten på fjærmadrassene. Liggekomforten kan godt justeres litt ved å velge en mykere overmadrass, men til slutt er det fastheten på fjærmadrassene, som gir det største bidraget til sovekomforten i kontinentalsengen.

Fastheten bestemmes av pocketfjær, som alle moderne madrasser er laget av. Sammenlignet med gammeldagse fjærmadrasser med få fjær per kvadratmeter, brukes det hundrevis av fjær per kvadratmeter, vanligvis 300 fjær per kvadratmeter i en moderne fjærmadrass. Det gir langt flere kontaktpunkter mellom din kropp og madrassen, slik at madrassen kan justere seg selv svært nøyaktig til din kroppsbygning.

Hvilken fasthet som er riktig for deg, avgjøres av vekten din. Så selv om du ikke liker vekten din, må du ikke prøve å lyve deg lettere når du velger madrass i butikken. Som en tommelfingerregel bør du gå for:

En madrass med pocketfjær av middels fasthet, hvis du veier under 75 kg
En madrass med pocketfjær av fast fasthet, hvis du veier mellom 75 og 95 kg
En madrass med multipocketfjær med ekstra fasthet, hvis du er over 95 kg

Multipocketfjær er en type madrass, som vanligvis inneholder en og en halv til dobbelt så mange fjær per kvadratmeter, som en fjærmadrass med vanlige pocketfjær.


Derfor er din søvn så viktig

De fleste vet at en god natts søvn er en viktig parameter, for at vi klarer de daglige utfordringene på best mulig måte. Men i takt med at vi får en travlere hverdag, sover vi mindre. Sammenlignet med for 100 år siden, sover vi 1,5 time mindre hver dag, ifølge Kristeligtdagblad.dk.

vigtigt med god søvn

Du bruker cirka 33% av livet ditt på å sove. Og 1/3 av livet som brukes til å sove, har en veldig stor innvirkning på hvordan du har det resten av tiden. Får du for lite søvn, går det for sterkt utover din livskvalitet, konsentrasjon og humør i hverdagen.

Søvn spiller også en viktig rolle når det gjelder å unngå stress, depresjon, type 2 diabetes, hjerteproblemer og overvekt. Får du for lite søvn, så fungerer ikke kroppen din optimalt, og du har dermed større sjanse for å bli rammet av sykdommer.

Det danske magasinet Videnskab.dk skriver at forskere fra University of Boston har funnet frem til, at når vi sover, så reduseres det giftige stoffet adenosin i hjernen vår. Dette giftstoffet hoper seg opp i hjernen i løpet av dagen, og forskerne forklarer at dette stoffet er hovedgrunnen til at du blir sliten på dagtid. Jo mer av stoffet som opphoper seg i hjernen, dess mer sliten blir du. Når du sover, senkes nivået av adenosin, og etter en god natts søvn er du derfor klar til å starte en ny dag med en frisk hjerne.

Ifølge den danske nettavisen Politiken.dk lider over en halv million dansker av så betydelige søvnproblemer, at det påvirker deres daglige liv. Ifølge Dansk senter for sovemedisin, så har 300 000 desidert kroniske søvnproblemer, noe som reduserer livskvaliteten betraktelig. Forskerne kaller tilstanden “kronisk søvnløshet”.

Flere studier støtter påstanden om vår dårlig søvn. Ifølge en studie fra Sundhedsstyrelsens Nasjonale sunnhetsprofil for 2013, viste det seg at hele 41 prosent av danskene selv mener at de har vært plaget med søvnbesvær i løpet av de siste 14 dagene.

En økonomisk utfordring

Dårlig søvn er også en økonomisk utfordring, både for deg og for samfunnet. Søvnproblemer har nemlig sammenheng med økt medisinforbruk, antall konsultasjoner hos legen, økt involvering i flere ulykker i trafikken og på jobb, redusert produktivitet og økt sykefravær fra arbeid i form av flere sykedager, skriver Kristeligtdagblad.dk i denne artikkelen. Det anslås at årlige kostnadene for danskene søvnproblemer koster samfunnet over ti milliarder.

Slik kan du forbedre din søvn

Det er mange aspekter ved å forbedre søvnen sin. Det handler først og fremst om at du sover behagelig i en god seng. Men det finnes også mange gode råd om hva du bør gjøre for å sove bedre. Her skal vi se litt nærmere på noen av de rådene som ekspertene gir.

Vi tar utgangspunkt i en stor søvnrapport, utviklet av den danske legeforeningen og Trygfonden, Du kan lese hele rapporten her på det danske nettstedet vidensråd.dk. Rapporten gjennomgår sammenhengen mellom søvnproblemer, helse, miljø, stress og mye mer. Det er noen av landets ledende forskere og søvnleger, som har utarbeidet rapporten.

“Det er første gang vi har gjennomgått eksisterende vitenskap mer systematisk for å danne grunnlag for det vi tror er gode råd og veiledning innenfor søvnområdet,” sier Poul Jennum, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Københavns Universitet og overlege ved det danske senteret for søvnmedisin på Glostrup sykehus og det danske rikshospitalet.

Her kan du lese mer om noen av tingene som kan påvirke din søvn: 

Drikker du kaffe eller alkohol før sengetid? vin og kaffe søvn

En av tingene som kan ha en negativ innvirkning på din søvn, er koffein. Kjeld Hermansen, professor og overlege ved Aarhus universitetssykehus, forklarer at koffein gjør det vanskeligere for kroppen å roe seg ned og dermed sovne. Du risikerer å få en mer urolig søvn om natten, noe som kan gjøre at du våkner opp og ikke føler deg tilstrekkelig uthvilt.

Alkohol kan også virke forstyrrende på søvnen din. Med andre ord, er det en myte at du sover bedre på et par glass rødvin. Fordi når du drikker alkohol, spesielt i tilfeller der du drikker store mengder, vil du oppleve en mer urolig søvn. Kroppen har vanskeligheter med å finne ro, og da blir du ikke riktig uthvilt.

Alkohol er også vanndrivende og kan gjøre at du må opp og urinere om natten, som også forstyrrer søvnen din, sier Kjeld Hermansen.

God mat:

mandler og bananerHvis du leter etter ting som du kan spise, og som forbedrer søvnen, så får du her en rekke matvarer som overlegen anbefaler:

Du kan gå for mat som inneholder aminosyren tryptofan, som kroppen konverter til melatonin, som er et søvnhormon. Dette hjelper kroppen å oppnå en dypere og mer komfortabel søvn. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer: bananer, mørk sjokolade, tørkede dadler, yoghurt og mandler.

Dessuten finnes Melatonin også i kumelk og morsmelk.

Trening – En viktig faktor for en god natts søvn

motion og søvn»Forskning peker mot at mennesker som lider av søvnproblemer kan forbedre søvnen, hvis de er fysisk aktive « sier Anders Sjödin, professor ved Institutt for idrett og ernæring ved Københavns Universitet, til det danske magasinet Videnskab.dk

Han anbefaler at folk med søvnproblemer, er regelmessig fysisk aktive. Gjerne en time om dagen, hvis du virkelig ønsker å føle effekten. Han påpeker imidlertid at du ikke skal være intens fysisk aktiv de siste timene før sengetid. Han sier at fysisk aktivitet reduserer stress og spenninger, noe som er en av grunnene til, at det kan hjelpe deg å oppnå en bedre søvn.

Stress kan ødelegge søvnen din:

stress niveau ved søvnProfessor i sunnhetspsykologi ved psykologisk institutt på Universitetet i Århus, Bobby Zachariae, forteller at stress er en av de viktigste grunnene til at søvnproblemer oppstår. Dette gjelder både stress som oppstår av en travel hverdag og mange bekymringer. Men også søvnproblemer kan være en stressfaktor i seg selv, hvis du er stressa over å ikke få sove. Det kan veldig lett utvikle seg til en vond sirkel.

Når vi oppnår et stressnivå i kroppen vår, så skyldes det en naturlig forsvarsmekanisme som fører til at kroppen må være på vakt. Stress gjør at vi aktiveres både psykisk og fysisk, noe som holder kroppen våken og dermed kan motvirke en naturlig søvnrytme.

Professoren anbefaler at du konfronterer de problemene du har, før du skal sove, slik at du ikke ligger søvnløs om natten og tenker på dem.

Han anbefaler også at du skriver ned ting som går inn på deg og hva du skal gjøre med dem. Det kan hjelpe deg med å slappe av, og dermed få deg til å sove bedre og falle lettere i søvn.

Røyking er skadelig for søvnen

rygning og søvn

En ting som det har vært ekstra stort fokus på de siste årene, er sammenhengen mellom søvn og røyking. Ifølge overlege og søvnforsker Poul Jennum, så er røyking en svært vesentlig årsak til søvnproblemer.

Selv om forskere ikke har 100% klarlagt, hva sammenhengen mellom søvn og tobakksrøyk er, så mener de at det store antallet stoffer i tobakksrøyken, som for eksempel nikotin, kan påvirke søvn din negativt.

Forskere tror at konsekvensene av røyking, blant annet er flere søvnforstyrrelser, kortere søvnlengde, nattlig hoste og forverret søvnstruktur.

Overlege Poul Jennum har en anbefaling for røykere med søvnproblemer: »De må slutte å røyke. Røykeslutt er den eneste behandlingen som finnes.«


Dette betyr søvnen for treningen din

Dette betyr søvnen for treningen dinEtter en god treningsøkt er det viktig at kroppen får hvile. Restitusjon spiller nemlig en like viktig rolle for effekten av treningen din som selve treningen gjør. Samtidig vil for dårlig søvn føre til mange problemer i hverdagen – i tillegg til at det kan øke risikoen for å utvikle blant annet demens og en lang rekke livsstilssykdommer. Les videre og lær hvordan du kan sove bedre.

På mange måter ligger nøkkelen til et sunt liv i det å få seg en god natts søvn. Utallige forskningsresultater og de seneste vitenskapelige undersøkelsene innen søvnforskning viser dette. Samtidig stiger antallet nordmenn som klager over søvnproblemer.

For mange vil en times søvn eller to få den travle hverdagen deres til å henge sammen. Noen tar dagens problemer med seg når de legger seg om kvelden, og dette holder dem våkne. Andre gir seg selv enda flere dårlige forutsetninger for å kunne sovne, så alt i alt sover nordmenn dårligere og dårligere selv om vitenskapen gang på gang fastslår at søvn er ekstremt viktig for helsen.

Vi skryter av hvor lite vi sover

Vi har faktisk en vanvittig usunn innstilling når det gjelder søvn. Det er blitt sosialt akseptert å sove for lite, og det er heller ikke uvanlig at folk skryter av hvor lite de sover. Dette gir de en status som enormt produktive og super-optimaliserte mennesker som får mest mulig ut av timene i døgnet.

Problemet er at dårlig søvn øker risikoen for de mest kjente demenssykdommene – som for eksempel Alzheimer og Parkinsons – samtidig som at immunforsvaret svekkes, vi legger på oss og utvikler psykiske problemer. Det er denne konklusjonen forskerne kommer frem til gang på gang – og det er også hovedkonklusjonen i boken Why We Sleep som er skrevet av en amerikansk søvnprofessor.

Ifølge boken betyr den usunne innstillingen til søvn at generasjonen med for lite søvn, som anses som superproduktive mennesker, kun kan forvente å leve til de er i 60-årene med mindre de får medisinsk behandling.

De har også en vesentlig større risiko for å bli involvert i en ulykke i trafikken. Har du bare sovet 5 timer så vil risikoen for en ulykke økes med 4,3%. Immunforsvaret går også over styr da konsentrasjonen av inflammasjonsmarkører senkes.

Samtidig vil menn bli mindre virile. Undersøkelser viser nemlig at menn som sover for lite har 29% færre sædceller enn de som sover mellom 7 og 8 timer – som er det timeantallet som er ideelt for oss.

Hvis vi ikke gjør noe med denne adferden når det kommer til søvn så vil det være med på å senke gjennomsnittsalderen voldsomt, øke fedmeepidemien, resultere i flere demente og flere som dør av en livsstilssykdom. Kort sagt er det et sterkt behov for at vi blir bedre til å sove og begynner å sove lenge nok.

Trening forbedrer søvnkvaliteten din

Før vi ser nærmere på hvordan du kan sove bedre om natten så er det viktig å si at trening faktisk kan hjelpe deg med å sove bedre. Utallige ganger har forskerne fastslått at selv lett til moderat trening i løpet av dagen øker sjansene for å sove godt om natten.

Forskere fra Stanford University fulgte en gruppe inaktive eldre som klaget over søvnproblemer i over ett år. Forskerne ga forsøkspersonene et treningsprogram som passet til den enkeltes fysiske form og eventuelle helsemessige utfordringer. Felles for alle var at de skulle utføre lett til moderat trening eller annen fysisk aktivitet en halvtime hver dag.

I løpet av det året forskerne fulgte forsøkspersonene rapporterte de ikke bare at de fikk mye bedre søvnkvalitet, men forsøkspersonene med depresjon fortalte også at de følte seg bedre. Mange opplevde også at de gikk ned i vekt – som er mye mer enn hva de forventet å få ut av å trene mer. Samtidig følte flere at de følte seg mye bedre fysisk både av mosjon og mer søvn.

Tilsammen hadde de 2 faktorene (trening og søvn) en stor positiv innvirkning på livene til forsøkspersonene. Hvis du trener aktivt og seriøst gjør du allerede noe positivt for søvnen din – men det er ikke nødvendigvis nok. Det du kan gjøre skal vi komme tilbake til om litt.

Hvis du vil vite mer om trening og søvn kan du se denne videoen av Dr. Travis Stork som forklarer viktigheten av både en god natts søvn og regelmessig mosjon:

Hva er det som gjør søvn så bra for oss?

En av de største fordelene ved søvn for deg som trener seriøst er restitusjonen kroppens muskler får når man sover. Her kan muskelmassen gjenoppbygges etter belastningene den har fått under treningen. Søvn er derfor bra for både fysikken din og når det kommer til å optimere effekten av treningen.

Samtidig renses hjernecellene av en spesiell rensevæske som frigjøres i hjernen så snart man sovner. Når man har sovnet skrumper hjernecellene litt slik at rensevæsken kommer bedre til og får skylt ut avfallsstoffer og andre unødvendige stoffer fra hjernecellene. Denne delen av søvnen er god for din psykiske helse og mentale dømmekraft i hverdagen.

Cellene i resten av kroppen renses også – akkurat som man renser ut og fordøyer restene etter dagens måltider. Alt i alt har søvnen en enormt positiv effekt på kroppen din dersom du får nok av den og sover godt nok.


Slik sover du bedre om natten

Hvis du vil sove bedre er det først og fremst 4 faktorer du bør se nærmere på:

🔸 Forberedelsene dine før du legger deg
🔸 Soverommets innredning
🔸 Kvaliteten på sengen din
🔸 Liggevanene du har i sengen

La oss se nærmere på hver av de 4 faktorene og hva du kan gjøre for å justere på eventuell uheldig atferd eller dårlige valg.

Slik forbereder du deg på å legge deg

Kroppen og hjernen er ikke en maskin du bare kan slå av når du gjerne vil sove – med mindre du selv kunne endret saltkonsentrasjonen i hjernevæsken. Dette viste forskning på mus: Forskerne kunne få musene til å sovne og våkne igjen på kommando ved henholdsvis å øke eller redusere saltkonsentrasjonen i hjernevæsken deres.

Slikt bør vi nok ikke begynne å eksperimentere med, men i stedet kan du forberede både hjerne og kropp på at det er på tide å legge seg. Det gjør du enklest ved å:

🔸 Legge deg og stå opp på samme tid hver dag
🔸 Sette ned tempoet og slappe av før du legger deg
🔸 Dempe belysningen før sengetid
🔸 Unngå å bruke data-, mobil- og tv-skjerm rett før sengetid
🔸 Unngå å spise større måltider eller drikke mye før sengetid
🔸 Unngå alkoholinntak rett før sengetid
🔸 Ikke trene eller være fysisk aktiv rett før du legger deg

Legg deg og stå opp på samme tid hver dag

stå opp på samme tid hver dagMennesker er vanedyr, og vi vet alle hvor vanskelig det kan være å bryte en dårlig vane. Det samme gjelder også gode vaner når de først har blitt etablert. Derfor skal du skape gode vaner for kroppen din ved å legge deg og stå opp på samme tid hver dag – også i helgene.

Da blir kroppen og hodet ditt vant til at du skal legge deg og tilpasser prosessene til dette helt automatisk. Det betyr at du slipper å ligge og vri deg etter at du har lagt deg fordi hjernen og kroppen din ikke var helt klare til å legge seg enda.

Sett ned tempoet, demp lyset og slapp av

Vil du fremme denne effekten og forberede deg bedre mentalt på å legge deg så bør du sette ned tempoet og slappe av minst en halvtime før sengetid.

Dette gjør du best ved å ikke utføre for mange fysiske oppgaver rett før du legger deg – sett deg heller i en god stol eller i sofaen, demp lyset i rommet og ta det mer med ro.

Unngå skjermbruk før sengetid

Unngå skjermbruk før sengetid

Er du som folk er flest vil denne halvtimen med lavt aktivitetsnivå være en velkommen mulighet til å sjekke emailer, Facebook-oppdateringer eller se de siste nyhetene før sengetid.

Du bør faktisk holde deg helt unna data-, nettbrett-, mobil-, og TV-skjermer i ca. 30 minutter før sengetid. Det er fordi det blå lyset fra skjermen får hjernen din til å tro at det er midt på lyse dagen – selv om du bruker den spesielle nattbelysningen som mange nyere elektroniske enheter tilbyr i dag. Det holder faktisk ikke – selv om de reduserer mengden av det blå lyset.

Ikke spis og drikk for mye – og spesielt ikke alkohol

Skal du øke muligheten for å sove godt om natten er det også viktig at du ikke spiser for store måltider og inntar for mye væske rett før sengetid. Det setter magen i arbeid og øker risikoen for at du våkner i løpet av natten fordi naturen kaller.

Det er heller ikke en god idé å drikke alkohol rett før du legger deg da det skyter stoffskiftet ditt opp i skyene. Det vil føre til at det blir mye vanskeligere å sovne og øker risikoen for at du må stå opp for å gå på do – i tillegg til at det kan forstyrre de fysiske prosessene i hjernen som skal få deg til å sovne. Derfor forhindrer selv et moderat alkoholinntak før sengetid at du faller i dyp REM-søvn før alkoholen er forbrent.

Unngå energidrikker – spis heller litt skyr

energidrikkerDu bør også unngå energidrikker og andre oppkvikkende drikker som inneholder koffein før sengetid. En liten porsjon skyr, kesam, kvarg eller et annet melkeprodukt som inneholder kasein er en god idé – spesielt hvis du trener hardt fysisk. Du kan også ta det som et kosttilskudd.

Kasein er et melkeprotein som opptas langsomt i kroppen. Det betyr at du i løpet av natten gir kroppen en byggestein til å gjenoppbygge musklene via restitusjonsprosessen som foregår mens du sover. En liten porsjon kasein før sengetid er faktisk sunt for deg.

Samtidig sikrer kaseintilskuddet at magen holder seg mett gjennom natten. Dette reduserer risikoen for at du våkner midt på natten fordi du er sulten.

Unngå å trene rett før du skal legge deg

Det er til gjengjeld ikke sunt for deg å trene rett før sengetid. Selv om det høres ut som en god måte å bli trøtt på så får trening kroppen opp i gir. Det betyr at det vil være vanskeligere å sovne dersom du legger deg rett etter at du har trent.

Gi deg selv og kroppen din tid til å omstille seg til å sove, slik at både fysikken og hjernen får mulighet til å roe seg ned.

Soverommets innredning

Innredningen på soverommet ditt er også veldig viktig for hvordan du sover – spesielt når det kommer til lys og lyd.

Dette skyldes at vi helt siden urtiden alltid har vært ekstremt oppmerksomme på lyder og lys i mørket når vi sover. Lyd og lys var faresignaler som varslet om at vi måtte våkne (komma?) slik at vi da kunne ta stilling til farene før vi kunne sove videre.

Slik er det fremdeles i dag, og derfor er det ekstra viktig at det er så stille og mørkt som overhodet mulig på soverommet. Her snakker vi helt bekmørkt. Til og med statuslampen på for eksempel TV-en på soverommet kan være nok til å forstyrre søvnen. Det samme gjelder enhver form for støy – både fra veier og andre steder i boligen eller bygningen du bor i.

Derfor er det en god idé å innrede soverommet med blendingsgardinger og slå av alle former for lys og apparater når du skal sove. Dersom det er nødvendig kan du også gå til anskaffelse av ørepropper og en ansiktsmaske hvis du ikke klarer å sovne på grunn av lys og støy.

Seng- og søvnkvalitet går hånd i hånd

Det neste du bør se nærmere på er kvaliteten på sengen din. Gir den nok støtte når du sover, eller våkner du med smerter i for eksempel ryggen, nakken og korsryggen fordi du ligger for mykt eller for hardt?

Madrassen i sengen er spesielt viktig. Den skal sørge for at nakken og ryggsøylen din ligger så godt som mulig – uansett om du ligger på ryggen eller en av sidene.

Det gjør den ved at den er utstyrt med fjærer med en fasthet som tilsvarer vekten din. Dersom du veier under 75 kilo bør du velge en madrass med medium fasthet. Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo bør du velge en madrass med fast fasthet. Dersom du veier mer enn 95 kilo bør madrassen være utstyrt med fjærer med ekstra fast fasthet.

Det er viktig at madrassen er utstyrt med komfortsoner som tillater kroppens mer fremtredende steder – som skuldre og hofter – å synke ned i madrassen. Samtidig bør de andre komfortsonene støtte opp om korsryggen og nakken – 2 steder på ryggsøylen som helst skal ligge over madrassen når du sover.

Problemet er at vi har en tendens til å velge en madrass som er for myk når vi kjøper ny. For ofte prøveligger vi den nye madrassen i kun et par minutter i butikken – med yttertøyet på – før vi bestemmer oss. Dette er slett ikke nok til å kunne avgjøre om vi har funnet den riktige madrassen.

Derfor er det en god idé å kjøpe madrassen et sted hvor du kan bytte den dersom det viser seg at du har valgt en madrass som er for myk. Flere og flere forhandlere tilbyr dette – noen tilbyr opptil 100 dages prøvetid. Det er viktig at du sikrer deg muligheten til å bytte dersom du vil finne den beste seng ensom passer til akkurat dine behov.

Også sengens høyde, innstillingsmuligheter og andre parametere er viktige å tenke på når du skal velge seng. Dette kan du finne en guide til i vår artikkel om dobbeltsenger.

Liggevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Liggevanene du har i sengen bestemmer kvaliteten på søvnen din

Det siste du bør ta opp til vurdering dersom du vil forbedre søvnen din er hvordan du ligger i sengen om natten. Her har de aller fleste en favorittstilling de helst velger, men det er slett ikke sikkert at dette er den mest optimale stillingen for deg når du sover.

Generelt sett kan du ligge på 4 måter: På ryggen, på en av siderne eller på magen.

Å ligge på magen er helt klart den dårligste av de 4 stillingene da det ofte fører til ryggproblemer og problemer med å finne et godt sted å plassere armene. Samtidig blir det vanskeligere å puste, og man vil ofte få nakkeproblemer fordi man er nødt til å ligge med hodet til en av sidene for å kunne få luft.

Å ligge på ryggen kan gi problemer med snorking da mange mener det øker risikoen for å utvikle søvnapne – en tilstand hvor drøvelen og de øvre luftveiene kan stenge for lufttilførselen til lungene. Det betyr at søvnen ofte forstyrres fordi man ikke får luft. Tilstanden menes å øke risikoen for å utvikle en demenssykdom senere i livet – delvis på grunn av dårligere nattesøvn, og delvis på grunn av mangel på oksygen til hjernen.

Hvis du imidlertid ligger på en av sidene – spesielt venstre side – øker du sjansene for å få en god natts søvn. Samtidig forbedrer du muligheten for at renselsesprosessen som foregår i hjernen mens du sover kan skje så effektivt som mulig.

Denne prosessen har etterhvert tilpasset seg slik at mesteparten av alle pattedyr – også mennesket – naturlig foretrekker å sove på venstre side. Derfor foregår prosessen optimalt når du ligger på venstre side.


Dårlig liggestilling er lettere å endre enn du tror

En dårlig liggestilling i sengen høres ut som en vanskelig vane å bryte, men det er faktisk mulig å bruke forskjellige typer puter for å hjelpe på problemet. Disse putene vil gjøre det vanskeligere for deg å ligge «feil».

Det er neppe særlig sjarmerende for sengepartneren din, men den gode nyheten er at du etter et par uker vil slutte å prøve å ligge på en lite hensiktsmessig måte i sengen – simpelthen fordi du venner deg til at det ikke er en mulighet lengre.

Her kan du se en video som nærmere forklarer hvordan du kan finne den beste liggeposisjonen om natten:


FAQ 

🤩 Hvilke kontinentalsenger anbefales?

Vi anbefaler blant annet Snefrid Nordlys, Bedre Nætter Venus, Tindra Fjäll og Hilding Original Plus

🧐 Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng som er bygd opp av 3 komponenter. Nederst har man en rammemadrass, oppå den har man enda en madrass og øverst finner man en overmadrass. Dette gir en relativt høy seng med en svært god komfort.

🤔 Hvilken fasthet skal sengen min ha?

Det er anbefalt at du velger en seng med medium fasthet dersom du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo skal du ha en fastere madrass. Veier du over 95 kilo skal du også ha en fast madrass -da er det også verdt å se etter en modell med ekstra fjærer for å få best mulig støtte.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Ekens Elegans kontinentalseng

Ekens Elegans Kontinentalseng

 

Ekens Elegans er en kontinentalseng som er designet for å være både behagelig og lekker. Sengen er dessuten budsjettvennlig, noe som gir deg mye komfort for pengene.

Med kontinentalsengen Ekens Elegans kan du også få lekkert tilbehør, som for eksempel nakkeputer til sengegavlen. Sengeben kan fås i metall eller andre materialer. Derfor kan du i stor grad tilpasse sengens design etter egne ønsker.

Design

En elegant seng bør være både stilren og med et eksklusivt design. Ekens Elegans er en kontinentalseng som er nettopp elegant. Med sine rette linjer og slette overflater appellerer sengen til alle som verdsetter minimalistisk, nordisk design.

Husk at sengen kan tilpasses med ulike sengegavler, bein og farger. Dette er derfor en fleksibel modell som vil kunne passe inn hos de fleste. Du kan få sengen i farger som grå, mørk blå, beige og svart.

Om Ekens Elegans

Ekens Elegans er konstruert i flotte materialer. Sengens bunn er en såkalt ribbebunn, og denne dekker hele sengerammen. Sengen har også en springfjærmadrass bestående av bonellfjærer. Disse fjæringene er tett plassert og henger delvis fast i hverandre.

Bonellfjærer sørger for jevn fordeling av trykk på sengen, samtidig som du opplever god stabilitet. Overmadrassen av skum sikrer brukeren en komfortabel soveopplevelse.

Ekens Elegans kan enkelt vedlikeholdes siden trekket er avtakbart. Benyttes en madrassbeskytter vil du holde sengen fin og god som ny i lang tid.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde sengebunn: 21 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Middels
Funksjoner / tilpasninger: Bonellfjærer
Farger: Blå, svart og beige

Fordeler
Budsjettvennlig
Moderne design
Behagelig
Enkel å rengjøre

Hva mener vi om Ekens Elegans?

Ekens Elegans er en flott og moderne kontinentalseng som leveres med et tidsriktig design. Sengen kan fås i flere fine farger som passer inn på de fleste soverom, og du kan kjøpe ekstrautstyr som nakkeputer om ønskelig.

Sengen oppleves ikke som spesielt avansert når det kommer til komfortsystemer, og mangler for eksempel komfortsoner. Bonellfjærene sikrer likevel svært god komfort, og du får utvilsomt mye for pengene. Her ligger alt til rette for en god natts søvn.

Ekens Elegans er rett og slett en elegant seng. Kontinentalsengen er dessuten enkel å rengjøre, siden tekstilene kan tas av. Sengen passer aller best for deg som foretrekker middels høy fasthet når du skal sove, enten det er på rygg, mage eller siden.

Sengegavlen følger med, mens nakkeputer kan kjøpes som ekstrautstyr om ønskelig. Er du på jakt etter en kontinentalseng som er stilig og komfortabel, men samtidig budsjettvennlig? Da er Ekens Elegans et smart valg.


Jensen Beds | J2 Limited | Kontinentalseng

Jensen Beds J2 Limited

Jensen Beds J2 Limited er en behagelig kontinentalseng som er designet for deg som har behov for ergonomisk komfort. Jensen har her laget en kontinentalseng bestående av doble madrasser.

I madrassene finnes det inntil tre individuelle pocket-fjærsystemer. Dersom du irriterer deg over senger med harde kanter i midten, er Jensen Beds J2 Limited et godt alternativ. Her får brukeren god liggekomfort – også i sengens midtdel.

Design

J2 finnes i tre lekre og nøytrale farger, nemlig grå, beige og svart. Sengens design er nokså nøytralt, samtidig som de rene overflatene utstråler eleganse. Jensen er kjent for å lage senger tilpasset det nordiske markedet, og J2 er ikke noe unntak. Sengen er laget i Norge.

Sengens føtter er laget av tre, og det er mulig å kjøpe en sengegavl dersom man ønsker å gjøre litt «mer» utav designet.

Om Jensen Beds J2 Limited

Jensen Beds J2 Limited leveres med en behagelig overmadrass i modellen Softline. Dette er den enkleste overmadrassen Jensen har, men madrassen gir uansett svært god liggekomfort. Softline har lyocell-materiale som sikrer en madrass som er både pustende og tørr.

Overmadrassen måler 8 cm og ligger øverst i sengen. Under denne finner vi Jensen Intro Pocket på 12,5 cm. Denne madrassen har Jensen sitt originale sonesystem. Den nederste madrassen er av typen Jensen Support Pocket, og denne sikrer god stabilitet.

Alle fjærene er innkapslet i egne tøyposer, også kalt pockets. Dette sikrer individuell fjæring, slik at du får optimal trykkavlastning. Kantstabiliteten sikres med stålkanter på madrassens opp- og nedside.

Sengen har fem soner, slik at både skuldre og korsrygg får god avlastning. Sengen er passende for både rygg- og magesovere, og passer dessuten for deg som sover på siden.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 43 cm uten ben
Dybde: 200 cm
Bredde: 160 / 180 cm
Fasthet: Myk, middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: 5 komfortsoner
Farger: Beige, svart og grå

Fordeler ved Jensen J2 Limited
Mye komfort for pengene
Lekkert design
Norskprodusert
5 komfortsoner

God avlastning

Hva mener vi om Jensen Beds J2 Limited?

Jensen har det velkjente uttrykket «It’s not just a bed. It’s a Jensen». På et vis kan vi si oss enige i dette, da det er noe helt spesielt med Jensen J2 Limited. Sengen gir uvanlig mye komfort for pengene, og er et budsjettvennlig alternativ til deg som ønsker en Jensen.

Jensen J2 Limited gir god støtte, er uten harde kanter på liggeflaten og kan fås med ulike fastheter. Sengen kommer dessuten i flere fine farger, og har pustende og hygieniske madrasser. Dette er en seng vi kan anbefale.


Wonderland Harmony – kontinentalseng

Wonderland har de siste årene seilt frem som et av de mest populære merkene for dem som er på jakt etter kontinentalsenger av høy kvalitet. Wonderland Harmony er en kontinentalseng som leveres med smart og justerbar fasthet.

Med sine tre lag av madrasser får brukeren god komfort og en behagelig søvnopplevelse. Sengen har blant annet god støtte og trykkavlastning der det trengs – som i området rundt skuldrene.

Design

Wonderland Harmony har et innbydende og eksklusivt design, noe som bidrar til at du skaper en luksuriøs atmosfære på soverommet. Sengens design er uten forstyrrende elementer eller detaljer, og passer inn på de fleste moderne soverom.

Du kan velge mellom flere lekre farger, inkludert Rain, Air, Terra, Forest, Rock, River, Langoon og Forest. Du finner også et bredt utvalg av tilbehør og tekstiler å velge mellom.

Om Wonderland Harmony kontinentalseng

Wonderland Harmony måler 180 x 200 cm, og er 64 cm høy med føtter. Sengen er enkel å rengjøre, takket være vaskbare tekstiler som kan rengjøres på 60 grader. Kontinentalsengen har komfortsoner, inkludert en myk skuldersone.

Det er en Comfort Pocket i sengens hovedmadrass, og en Standard Pocket i undermadrassen. Comfort Pocket sikrer optimal støtte og komfort.

Pocketfjæringer i madrassene har seks vindinger, noe som gir maksimal demping og komfort. Også når det gjelder kantstabilitet scorer Harmony høyt. Rammen til sengen inneholder fjærende trespiler, og du finner materialet Welun i sengens stopning.

Ellers kan vi trekke frem at flere av materialene som er benyttet i sengen er miljøsertifiserte. Tekstilene er blant annet resirkulerbare. Dette er en norskprodusert seng med tvers gjennom høy kvalitet. Dette understrekes av justerbar fasthet i madrassen.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 64 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Myk, middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: Justerbar fasthet, komfortsoner
Farger: Blå, grå ++

Fordeler
Lekkert design
Høy kvalitet
Norskprodusert
Justerbar fasthet
Vaskbare materialer
Miljøvennlig

Hva mener vi om Wonderland Harmony kontinentalseng?

Wonderland Harmony er blant de beste valgene for deg som er ute etter en kontinentalseng av høy kvalitet. Denne sengen er laget av miljøvennlige og robuste materialer, og har samtidig et lekkert og moderne design.

Sengen har tilpassede komfortsoner, god demping og justerbar fasthet. Sengens kvalitet gjør at du kan ha den i mange år. Med sitt tidløse design er ikke det noen utfordring! Denne sengen kan anbefales på det varmeste til kresne brukere som tenker på miljøet.


Nordform | Våxtorp – Kontinentalseng med stoff og Falkenberg-gavl (medium)

Nordform | Våxtorp | Kontinentalseng med stoff og Falkenberg-gavl (medium).
Våxtorp fra Nordform er en kontinentalseng som er justerbar, slitesterk og lekker. Du kan enkelt stille sengen inn i ønsket stilling. Dette er blant annet perfekt for deg som leser bøker på sengen, og ønsker å kunne heve ryggen til sittende stilling.

I vår test av kontinentalsenger endte Våxtorp høyt opp blant våre favoritter. Sengen har middels fasthet, noe som passer for deg som hverken liker myke eller faste senger.

Design

Sengen bidrar til å skape en luksuriøs atmosfære der den plasseres, da designet er klassisk og lekkert. Sengen har en Falkenberg-gavl med knapper, noe som gir sengen et tradisjonelt utseende. Selve sengen har et rent og nøytralt design med heldekkende stoff.

Du får sengen i to ulike farger, nemlig mørk grå og lys grå. Begge fargene oppfattes som nøytrale, noe som betyr at møbelet passer inn på de fleste soverom.

Om Våxtorp kontinentalseng

Våxtorp fra Nordform har fem ulike komfortsoner, slik at sengen vil tilpasses både hofter, knær, skuldre og rygg. Dette bidrar til behagelig nattesøvn.

Sengen har trinnløs innstilling av sitte- og liggestillinger. Motoren kommer fra Linak, og du justerer stillingen ved hjelp av en fjernkontroll.

Den flotte sengegavlen kan enkelt plasseres mellom veggen og sengen, og du trenger ikke å skru den fast. Det er enkelt å montere sengen, noe de fleste setter pris på.

Overmadrassen er laget av kaldskum og mikrofibervatt, noe som sikrer god støtte og komfort. Madrassen under inneholder en rekke fjæringer, slik at sengen tilpasses kroppen din perfekt. Beina på sengen er laget av aluminium, noe som gir sengen et moderne uttrykk.

Fordeler

 • Fem komfortsoner
 • Trinnløs justering
 • To lag med madrasser
 • Luksuriøst design
 • Sengegavl som ikke trenger å skrus fast
Ulemper

 • Konvoluttlaken er ikke inkludert

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 58 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Medium
Funksjoner / tilpasninger: 5 komfortsoner
Sengeramme: Gran og Masonite-plate
Stoff: Polyester
Høyde på gavl: 125 cm
Farger: Mørk grå og lys grå

Hva mener vi om Våxtorp?

Våxtorp er en kontinentalseng som utstråler luksus og eleganse, samt kvalitet. Sengens design er moderne, og tekstil omslutter alle deler av sengen så nær som føttene. Dette skaper et helhetlig og lekkert uttrykk.

Sengen er også svært behagelig. Med mulighet for å justere ryggen trinnløst ved hjelp av en fjernkontroll, kan du enkelt finne en behagelig stilling. Våxtorp har en behagelig overmadrass, samt en nedre madrass med pocketfjærer og fem komfortsoner.

Vi kan anbefale denne sengen til alle som ønsker kvalitet og komfort kombinert med et elegant design. Sengen er spesielt velegnet for deg som ønsker middels fasthet. Denne sengen er hverken for myk eller for hard.

Er du kresen på senger, er denne sengen definitivt verdt på sjekke ut. Velg fargen som passer deg best, og se frem til god nattesøvn!

Finn den billigste prisen på Nordform Våxtorp her.


Nordform | Årstad – Kontinental sengepakke med gavl (medium fasthet)

Nordform | Årstad | Kontinental sengepakke med gavl (medium fasthet).
Sengemodellen Årstad fra Nordform har middels fasthet og leveres med dobbelt fjæringssystem for ekstra komfort. Dette er en kontinentalseng som er tilpasset deg som har behov for avlastning og god støtte til hele kroppen.

Sengens tre madrasser byr på syv forskjellige komfortsoner. Dette betyr i praksis at både hode, skuldre, hofter og knær vil få tilpasset støtte mens du ligger i sengen. Overmadrassen er laget av lateks og mikrofibervatt, noe som skal gi økt sovekomfort.

Design

Årstad har et nokså nøytralt utseende, og du vil ikke finne noen forstyrrende detaljer. Dette gjør at sengen passer utmerket på de aller fleste soveværelser. Det moderne designet og de rette linjene gjør at sengen appellerer spesielt til deg som liker minimalistisk design.

Dette er en kontinentalseng som fås i en rekke ulike fargevarianter. Du kan velge mellom nøytrale og behagelige farger som grå, beige og sort. Dermed er det enkelt å finne en modell som er tilpasset ditt interiør.

Sengegavlen er også enkel, og uten knapper eller andre detaljer. Sengens føtter er laget av aluminium, noe som passer inn i de fleste moderne hjem.

Om Årstad kontinentalseng

Årstad kontinentalseng kan fås i medium fasthet. Dette er perfekt for deg som ikke er så begeistret for harde madrasser. Husk imidlertid på at sengen også finnes med høy fasthet, dersom du skulle foretrekke dette.

Sengen har 18 cm høye pocketfjæringer, noe som sikrer deg optimal komfort siden hver fjæring er separat. Totalt har sengen syv ulike komfortsoner, slik at du oppnår optimal avlastning enten du rigger på siden, magen eller ryggen.

Årstad er også slitesterk, og leveres i massivt treverk (gran). Merk deg at du ikke trenger å skru sengegavlen fast i veggen, siden denne enkelt kan settes mellom seng og vegg.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 73 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Middels fast
Funksjoner / tilpasninger: 7 komfortsoner
Sengeramme: Massiv gran
Stoff: Polyester
Høyde på gavl: 125 cm
Farger: Mørk grå, lys grå

Fordeler
Høy komfort
Lekkert og nøytralt design
Egnet for soving både på mage, rygg og side

Hva mener vi om kontinentalsengen Årstad?

Årstad fra Nordform er en kontinentalseng med et eksklusivt preg. Materialene sengen er laget av er dessuten slitesterke og robuste, slik at du kan få glede av kontinentalsengen i mange år fremover.

Denne sengen passer deg som stiller høye krav til både komfort, design og kvalitet. Med syv ulike komfortsoner er du sikret behagelig nattesøvn. Vi anser denne sengen for å være en smart investering. Sliter du med å finne en komfortabel sovestilling, er dette sengen for deg.

Det er også et pluss at Årstad finnes i tre lekre og nøytrale farger som passer inn på de fleste soverom.

Finn den billigste prisen på Nordform Årstad her.


Bedre Nætter Atlas kontinentalseng

Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng er det perfekte valget for deg som ønsker en Bedre Nætter seng, men som kanskje ikke har det høyeste budsjettet. Dette er en fantastisk sengeserie med mange moderne funksjoner til en rimelig prislapp.

 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 100 netter risikofri prøveperiode
 • 7 komfortsoner som gir hver kroppsdel ​​optimal støtte

Gjennomgang og analyse

Atlas er Bedre Nætter  rimelige sengeserie, men du trenger ikke frykte at prisen går utover kvaliteten på sengene. Du får en gjennomtestet modell som er utviklet av søvneksperter.

Når du velger Atlas kan du velge mellom flere størrelser, fastheter, farger og gavler. Velger du dobbeltseng, kan du og sengekameraten din velge hver deres fasthet. Fastheten velges utifra vekt, og det er ikke alltid dere veier likt. Derfor er dette en god funksjon, slik at ingen av dere trenger velge en fasthet som ikke passer dere. Det skal bemerkes at denne funksjonen ikke er noe du vil oppleve hos alle forhandlere.

Når det gjelder farge, kommer Atlas i tre nyanser, som teller beige, antrasitt og lys grå. Dette er vakre og nøytrale farger som vil passe inn i ethvert soverom. Du kjøpe en gavl hvis du ønsker å fullføre det vakre utseendet og legge til et element av luksus. Det er flere typer å velge mellom. Merk i den forbindelse at gavl derfor ikke er inkludert i prisen.

Nydelig kontinentalseng med tre madrasser

Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng består av tre madrasser. Nederst finner du springfjærmadrassen med en velformet skumkjerne, som er plassert på en åtte centimeter tykk treramme for å skape et solid fundament. Sengens største komfortlag finner du med fjærmadrassen, som er sengens andre lag. Det er her klinten skilles fra hveten, og på Atlas vil du bli bortskjemt med både pocketfjær og komfortsoner. Dette er komponenter som du også vil finne hos de dyrere konkurrentene.

Pocketfjær er små og fleksible fjær som bøyer seg når du beveger deg. Dette gir deg en dynamisk støtte uansett stilling. I tillegg er fjærene delt inn i det som kalles komfortsoner. En komfortsone er et spesielt område hvor det gis en avlastning til et spesifikt område på kroppen – det kan for eksempel være rundt nakke og skuldre eller rygg og korsrygg. Hver sone er spesialdesignet for å ta vare på et spesifikt område av kroppen din, og denne intelligente avlastningen sikrer at hver av kroppen får optimal støtte. Atlas har syv komfortsoner, som er like mange som de mer eksklusive konkurrentene.

Det øverste laget er overmadrassen, som hos Atlas er solid laget, dog uten å utmerke seg spesielt – i motsetning til for eksempel de dyrere variantene. Den er laget i lateks, som gir et kjølig og behagelig klima i sengen. Lateks er fuktledende, noe som gjør at den raskt kan lede fukt bort fra for eksempel nattesvette, slik at du ikke våkner om natten på grunn av varme.

Hva eksperter og forbrukere sier om Bedre Nætter Atlas Continental

Kundene er veldig fornøyde med både Bedre Nætter og Atlas.

Kunder gir Atlas 5 av 5 stjerner i snitt basert på nesten 100 anmeldelser, noe som må sies å være utrolig høyt. Dette tilsier at kundene er svært fornøyde med denne modellen. I anmeldelsene blir det spesielt lagt vekt på det faktum at madrassen gir god støtte og at den har en perfekt balansert mykhet.

Noen kunder nevner imidlertid at de savner muligheten til å velge en overmadrass av skum i stedet for lateks. Skum gir et varmt klima i sengen, hvor lateks gir et kjølig klima.

På Trustpilot har over 3000 brukere anmeldt Bedre Nætter som forhandler, og i snitt tildeles forhandleren 4,7 av 5 stjerner. Dette er utrolig høyt og mange av kjøperne legger vekt på den gode servicen, det kompetente personalet og den raske leveringen.

Fordeler

 • Vurdert 5 av 5 stjerner i gjennomsnitt av brukere
 • 7 komfortsoner, som hver gir spesiell støtte til kroppen
 • Fleksible og smidige pocketfjær
 • Ventilerende og pustende lateks overmadrass
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
Ulemper

 • Ingen mulighet til å velge en annen type overmadrass enn lateks
 • Kommer uten ende, kan imidlertid kjøpes

Redaksjonens vurdering

Vi i redaksjonen deler kundenes entusiasme, og vi vil spesielt understreke at med Bedre Nætter Atlas Kontinentalseng får du en fantastisk seng til en god pris.

Vi er spesielt begeistret over det høye komfortnivået, som med syv komfortsoner bestående av pocketfjær tar vare på alle deler av kroppen din. Det gir best mulig lindring av kroppens trykkpunkter, noe som vil fremme nattesøvnen.

Sammen med den ventilerende og pustende overmadrassen i lateks vil klimaet være på topp, slik at du ikke vil bli plaget av varme og svette. Som en bonus vil dette gjøre at sengen vil slites mindre og kan vare lenger..

Vi vil også gi ros for Bedre Nætters høye servicenivå, hvor du som kunde får massevis av fordeler. Dette gjelder spesielt for prøveperioden på 100 dager, hvor du har god tid til å vurdere om dette er en perfekt match. Det er også et pluss at det gis 25 års garanti på fjær- og rammebrudd – det er en veldig lang garanti i forhold til hva flere av konkurrentene tilbyr.

Sengen er tilgjengelig i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter

King Kontinentalseng – norskprodusert seng av ypperste kvalitet

King Kontinentalseng

King Kontinentalseng er modellen for deg som setter stor pris på «kortreist design» og eksepsjonell kvalitet.

Produsert i Norge

King Kontinentalseng anses som «kortreist» fra Skandinavia – for denne modellen er nemlig produsert i Norge! Kvaliteten reflekterer også den norske standarden, for den er upåklagelig. 

Dersom du tenker på å gå til innkjøp av King Kontinentalseng så er det ekstra fint å vite at du kan velge ulike fastheter på madrassen. Her kan du nemlig velge mellom fast eller medium. 

Overmadrassen, bena og sengegavlen er inkludert med denne modellen. Da slipper du å bruke ekstra penger på å kjøpe alle de ulike delene utenom.

Kommer i flere størrelser

King Kontinentalseng kommer også i to ulike størrelser. Den kommer i både 150 x 200 cm og 180 x 200 cm. Begge modellene anses som dobbeltseng, så hvilken modell du har lyst til å velge vil komme an på plassen du har til rådighet. 

Mål derfor området der du har lyst til å plassere sengen – for å være sikker på at den vil passe inn og se bra ut i rommet. Dersom du liker å bre deg utover og ha masse plass i når du sover, så vil det også være lurt å sjekke om du har plass til den største modellen.

Utstyrt med pocketfjærer

King Kontinentalseng er utstyrt med pocketfjærer med hele 7 komfortsoner for en ekstra god komfort. Her kan du legge deg til å sove, og være helt trygg på at du vil ligge komfortabelt gjennom hele natten. 

Jo mer behagelig madrassen er, desto mindre vil du våkne i løpet av natten for å snu deg. Undermadrassen er utstyrt med kaldskum på 30 mm. Selve trekkmaterialet er av polyester, og modellen er trukket med møbelstoff for et flott utseende. 

Passer inn overalt designmessig

King Kontinentalseng vil passe inn i de aller fleste rom når det kommer til designet. Modellen er nemlig laget i en grå farge fra produsentens side. En grå farge har litt mer personlighet enn for eksempel hvite vegger – og vil fremdeles gi deg mulighet til å uttrykke din personlige stil gjennom interiøret i rommet. Grått er en behagelig, dus og elegant farge å ha på soverommet.

Denne modellen kommer også med ben som har en høyde på 15 cm. Dette er flott dersom du for eksempel vil ha enkel tilgang for å kunne rengjøre under sengen – slik at du ikke ligger oppå et tykt lag med støv mens du sover.

Sengegavlen til King Kontinentalseng er også flott. Den er utstyrt med 16 knapper som trykker stoffet inn mot platen i et flott firkantet mønster. Dette mønsteret minner litt om kongelige senger – og vil gi rommet ditt et mer luksuriøst og behagelig utseende.

Geltex overmadrass

King Kontinentalseng er utstyrt med en overmadrass med en kjerne av Geltex. Denne kan også vaskes på 40 grader i vaskemaskinen. Uansett om du søler kaffe i sengen eller bare vil holde den ren så vil dette være en stor fordel. En ren overmadrass gir også dårligere levevilkår for midd og andre usynlige organismer som kan gjemme seg i madrassene vi ligger på.

Vi liker spesielt godt rengjøringsmulighetene du vil ha ved innkjøp av denne modellen. King Kontinentalseng er enkel å holde ren – og gir deg mulighet til å gjøre det både når det kommer til valg av materialer, vaskemuligheter og høyden på selve sengen. 

Fordeler

 • Norskprodusert kontinentalseng
 • Av ypperste kvalitet
 • Overmadrass, ben og gavl er inkludert
 • Ulike fastheter å velge mellom
Ulemper

 • Eneste mulighet for hardhet er å velge mellom solid eller middels fasthet
 • Kun to størrelser kan velges

Utvalgte spesifikasjoner:
I størrelsene 150 × 200 eller 180 × 200
Mulighet til å velge mellom fast eller middels hardhet
Overmadrass, ben og sengegavl er inkludert
Total størrelse inkl. ben: 64 cm


Berg & Strand | Kingsley kontinentalseng

Berg & Strand Kingsley kontinentalseng

Berg & Strand er blant de ledende produsentene av senger i Sverige, og står blant annet bak modellen Kingsley kontinentalseng. Dette er en seng som kan fås med både høy og middels grad av fasthet.

Sengen er designet for å yte maksimal komfort for brukeren, og består av tre madrasser i høyden. Her får du to lag med fjæringer og én overmadrass i behagelige materialer.

Design

Berg & Strand Kingsley har et ganske luksuriøst preg, noe som i stor grad skyldes den lekre hodegavlen med påsydde knapper og nakkeputer. Sengegavlen utgjør en fin detalj på de fleste soverom, og da kanskje spesielt hos deg som har sansen for den klassiske stilen.

Selve sengen har et ganske standard utseende, men skiller seg ut med hvite sømmer på kantene. Også dette er en lekker detalj!

Sengen har føtter av stål, noe som gir det ellers klassiske utseendet et moderne preg. Du kan få Berg & Strand Kingsley i enten sort eller beige. Begge farger oppleves som nøytrale, og vil kunne passe inn på de fleste soveværelser.

Om Berg & Strand Kingsley kontinentalseng

Berg & Strand Kingsley kontinentalseng er 69 cm høy og 200 cm lang, og måler 180 cm i bredden. Overmadrassen er 8 cm tykk, noe som gir ekstra god liggekomfort. Rammemadrassen måler 27 cm i høyden, og inneholder en rekke fjæringer for god komfort.

Springfjærene måler 19 c, og gjør at sengen får god demping og føles stabil. Sengens føtter måler 16 cm, noe som gjør det enkelt å rengjøre gulvet under sengen.

Sengen er trukket med polyester, slik at den får et helhetlig og lekkert preg.

Spesifikasjoner
Type seng: Kontinentalseng
Høyde: 69 cm
Dybde: 200 cm
Bredde: 180 cm
Fasthet: Middels eller fast
Funksjoner / tilpasninger: Mulighet for sengegavl og nakkestøtte
Farger: Beige, svart

Fordeler
Luksuriøst design
Budsjettvennlig
Høye føtter gjør rengjøring under sengen enkelt

Hva mener vi om Kingsley kontinentalseng?

En kontinentalseng med luksuriøst design trenger ikke nødvendigvis å koste så mye, noe Berg & Strand Kingsley kontinentalseng er et godt eksempel på. Denne flotte kontinentalsengen er laget i Sverige, og leveres i et lekkert design med hodegavl.

Kingsley kontinentalseng har ikke tilpassede komfortsoner, og passer derfor aller best for deg som ikke stiller krav til spesialtilpassede soner for rygg, skuldre og lignende.

Det skal likevel sies at sengen oppleves som svært behagelig, enten vi sover på rygg, siden eller magen. Denne kontinentalsengen kan anbefales dersom du ønsker en lekker og behagelig seng til en god pris.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere