Madrass Test-oversikt – Find de beste madrassene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen fokuserer vi på de beste madrassene på markedet for øyeblikket.

Vi ser på fordeler og ulemper ved både rammemadrasser, fjærmadrasser og skummadrasser. Les videre og finn den beste madrassen for ditt behov.

I gjennomsnitt sover man omtrent en tredjedel av livet. Søvn er viktig både for fysiske og psykiske funksjoner og velvære, og en god natts søvn er avgjørende for at vi får mest mulig ut av de timene vi er våkne. God søvn skal man ikke ta for gitt, og det er mye du kan gjøre for å optimere den.

Et viktig element er selvsagt sengen, og mer presist madrassen. I denne artikkelen holder vi oss til europeiske kvalitetsprodukter som alltid lever opp til forventningene og vanligvis ligger over gjennomsnittet når det kommer til kvalitet; derfor finner du ingen billige masseproduserte madrasser, men hovedsakelig modeller produsert i Danmark og Belgia.

Denne madrasstesten er ikke dokumentert vitenskapelig, men har som formål å gi deg bedre grunnlag for valg av ny madrass som er skreddersydd etter dine behov. Nederst i artikkelen forklarer vi hvorfor riktig madrass og god søvn er så viktig.

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Scandinavian Choice Agusta springfjærmadrass

Scandinavian Choice Agusta springfjærmadrass

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Produksjonsland: Sverige
Fjærtype: Pocketfjærer
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Fast
Garanti: 12 år
Størrelser: 180 x 200 cm
Høyde: 19 cm
Inkludert overmadrass: Nei
Inkludert i prisen: Madrass
Polstring: 100 % polyester
Innhold: 250 stk. fjærer per m2
Ramme: Ja

Springfjærmadrass med slitesterkt og elastisk stoff

Agusta er en springfjærmadrass fra Scandinavian Dreaming. Madrassen er trukket med et behagelig og svært slitesterkt stoff. Stoffet har «møbelfølelse», noe som bidrar til å gi madrassen god kvalitet.

På Agustas overflate er det et behagelig og elastisk stoff, noe som sikrer optimal komfort og føyelighet. Stoffet er pustende og fukttransporterende, slik at du får tørr og behagelig søvn.

Fast komfort og pocketfjærer

Agusta springfjærmadrass har en kjerne av pocketfjærer. Dette gjør at madrassen har ettergivende og dempende kvaliteter. Pocketfjærer gjør også at madrassens komfort øker ytterligere.

Madrassen har fast komfort, og passer derfor godt til deg som ikke liker myke senger spesielt godt. Den faste komforten gjør dessuten madrassen velegnet for deg som sliter med ryggsmerter.

Med en madrass som Agusta ligger alt til rette for en god natts søvn. Madrassen har 250 stk. Fjærer per m2, noe som er en god tetthet av dempende fjærer.

Agusta: Slik anvendes madrassen

Agusta kan kombineres med en overmadrass dersom du ønsker ekstra god liggekomfort. Det er imidlertid mulig å ligge direkte på madrassen også, dersom du skulle foretrekke det.

Du plasserer Agusta springfjærmadrass i en sengeramme med ribbebunn. Madrassen passer til sengeramme for en standard dobbeltseng.

Design og stoff

Springfjærmadrassen Agusta har grått stoff av 100 % polyester. Madrassen er en del av Scandinavian Dreaming sin Öland-serie, og har et robust og tålelig design.

Det slitesterke møbelstoffet dekker kantene på madrassen. Midt på madrassen (liggeflaten) er et behagelig og litt mykere stoff en på øvrige deler av madrassen.

Mye madrass for pengene

Med Agusta får du svært mye madrass for pengene. Rent prismessig kan vi plassere madrassen i middelsjiktet, men kvalitetsmaterialene gjør at madrassen vil vare i mange år om den behandles bra.

Husk også at madrassen leveres med 12 års garanti, noe som betyr at du får pengene tilbake om madrassen ikke skulle etterleve forventningene.

Scandinavian Choice Agusta finnes i følgende størrelser:

 •   180 x 200

Hoppekids madrass i kaldskum

Hoppekids madrass i kaldskum

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Produksjonsland: Danmark
Fjærtype: –
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Fast
Garanti:
Størrelser: 70 x 160 cm, 90 x 190 cm, 90 x 200 cm
Høyde: 9 cm
Inkludert overmadrass: Nei
Inkludert i prisen: Madrass
Polstring: 100 % bomull
Kjerne:  Kaldskum
Ramme: Følger ikke med

Behagelig madrass tilpasset barn

Hoppekids madrass i kaldskum er en behagelig og fast madrass som er spesielt tilpasset barn. Madrassen har smarte luftkiler, noe som sikrer at eventuell svette og fuktighet blir transportert bort på effektivt vis.

Den faste madrassen av kaldskum leveres også med et behagelig trekk av bomull. Dette sikrer ekstra god komfort for brukeren. Bomullen som benyttes er øko-tex-sertifisert. Trekket har filtinnlegg på 125 gsm, samt syntetisk platevatt tilsvarende 80 gsm.

Enkel å rengjøre

Hoppekids madrass i kaldskum er svært enkel å rengjøre, da trekket kan tas av ved hjelp av en glidelås som går rundt tre av madrassens sidekanter.

Trekket kan vaskes på 30 grader i vaskemaskin. Skulle barna søle i sengen, er det derfor ikke noe problem å rengjøre madrassen.

Perfekt til køyeseng og barnesenger

En Hoppekids madrass i kaldskum er nokså tynn med sine 9 cm. Barn veier imidlertid mindre enn voksne, og vil derfor ikke synke like langt ned i madrassen.

Madrassen passer utmerket til køyesenger og barnesenger med ramme og ribbebunn. Du plasserer enkelt og greit madrassen direkte på ribbebunnen.

Madrass med liggesoner og kiler som sørger for lufting

Både barn og voksne svetter om natten, og derfor er Hoppekids madrass i kaldskum designet med smarte luftkiler. Her vil fukt som svette effektivt transporteres unna huden, slik at brukeren får tørr og behagelig nattesøvn.

Madrassen har også liggesoner, slik at barnet får komfortabel nattesøvn. Madrassen har kvalitet på 40 til 43 kg/m3, og hardhetsgrad på 170 til 210 Newton.

Slik benyttes Hoppekids madrass i kaldskum

Hoppekids madrass i 9 cm kaldskum plasseres direkte oppå ribbebunn i en sengeramme. Madrassen inkluderer ikke ramme.

Madrassen er velegnet for de fleste senger med ribbebunn, og fås i flere ulike størrelser.

Hoppekids madrass i kaldskum finnes i følgende størrelser:

 • 70 x 160 cm
  70 x 190 cm
  90 x 200 cm

Guide til valg av madrass

I avsnittene over har vi gjennomgått en rekke av de beste madrassene på markedet der vi har inkludert ulike madrasstyper og prisnivåer, slik det skal bli relativt enkelt for deg å finne en madrass som oppfyller dine behov.

Å velge madrass krever vurdering av en rekke faktorer. Denne madrasstesten omhandler mange av de viktige elementene du burde tenke på når du kjøper ny madrass:

Rammemadrass, springfjærmadrass eller skummadrass?

Først og fremst må du velge riktig madrasskategori. De 3 hovedkategoriene er rammemadrass, springfjærmadrass og skummadrass.

Rammemadrassen er svært populær fordi den leveres med ben og dermed anses som en ferdig seng klar til bruk. Det er behagelig og minimalistisk, og du får mye seng for pengene med en rammemadrass.

madrass

Dersom du allerede har en sengeramme, er det springmadrassen du skal gå etter. Den er forholdsvis myk og elastisk, og krever derfor at du har en ekstern ramme og et underlag av for eksempel tre-lameller.

En springfjærmadras kan ligge direkte på gulvet av og til, men dette går ut over ventilasjonen fordi madrassen ikke kan ventileres nedenfra. Én overnatting kan til nød gå med denne løsningen, men generelt er det hverken bra for madrassen eller komforten.

De fleste springmadrasser har dessuten fordelen at de er vendbare og kan brukes på begge sider. Fordi det ofte er polstringen som mister elastisiteten først, får du nesten dobbelt levetid med springmadrassen dersom du snur den.

Skummadrassen er den billigste løsningen som fungerer best som nødløsning. Madrasser av skumgummi gir vanligvis ikke høy nok søvnkomfort, hverken temperaturmessig eller ergonomisk. Vi har tatt med en madrass i rent lateksskum som ligger på et litt annet prisnivå enn de billige skummadrassene, men den er en praktisk madrass du fint kan tilby overnattende gjester uten dårlig samvittighet.

Vurderinger om prisen

Pris er en viktig faktor for de fleste når de kjøper noe til hjemmet, og dette gjelder selvsagt også når det handler om madrasser. Madrasser finnes i alle prisklasser og du kan uten problemer skaffe deg en billig madrass fra Østen dersom du ønsker det.

Pris og kvalitet henger ikke nødvendigvis 100% sammen når det kommer til madrasser, men en god madrass får du vanligvis ikke til lavpris. I denne guiden har vi derfor hatt fokus på madrasser produsert i Skandinavia eller Europa, fordi det gjerne er der du kan være sikrest på å få optimal valuta for pengene.

Tenk fremover når du velger madrass

Når du legger budsjett til et madrasskjøp, kan du med fordel tenke fremover på lang sikt. En billig madrass blir oftest slitt ut i løpet av et par år, der fjærene blir slappe og polstringen mister spenst. Da må du allerede ut å kjøpe ny madrass om du ønsker god sovekomfort.

En kvalitetsmadrass holder i mange år, og her er det ofte opptil 10-15 års garanti på fjærene. Derfor kommer en kvalitetsmadrass i praksis til å være en bedre investering enn gjentatte kjøp av billigmadrasser. Et kvalitetskjøp sparer deg også bryet med å kaste og flytte på tunge madrasser, men ikke minst sikrer det jevn og stabil komfort og støtte.

Hva er god nattesøvn verdt?

Det er viktig å tenke på at en madrass ikke bare er en forbruksvare som stor tv eller en ekstra godtepose på fredagskvelden. Det er mange luksusgoder vi prioriterer som gjør livet behagelig, men de grunnleggende forutsetningene for å ha det bra er at de basale behovene er dekket, slik som mat, varme og ikke minst søvn. Her spiller madrassen en viktig rolle.

valg av madrass

Tenk på at vi i gjennomsnitt bruker 8 timer av døgnet på en madrass. Velger du en madrass til 10.000 kroner som holder i 15 år, er det en utgift på 7 øre i timen når du sover – eller 60 øre for en god natts søvn.

Kjøper du en veldig billig madrass, kan du kanskje spare 50 øre på en nattesøvn, men er det verdt det? De fleste er nok enige i at noen kroner er en god investering dersom resultatet er bedre søvn og høyere livskvalitet.

Forskning viser at søvn er avgjørende for velvære, og de fleste vet nok dette fra egne erfaringer. Hvor mye vil du betale for å våkne frisk og uthvilt og generelt føle deg bra og full av energi?

Nederst i artikkelen går vi inn på hvor avgjørende søvn er, og hvordan kiropraktorer og andre eksperter vurderer madrasser i forhold til søvn og generell helse.

Hvilken fasthet skal madrassen ha?

Fastheten er den mest avgjørende egenskapen når du velger madrass. Tommelfingerregelen tar utgangspunkt i kroppsvekten – og her er det ikke verdt å lyve om den.

Veier du under 75 kilo, bør du gå etter madrasser med medium fasthet: 2-300 fjærer per kvadratmeter er optimalt. Er det flere fjærer enn dette, bør de enten være fordelt i to lag eller være av typen Vertex, som er høyere og mykere enn standardfjærene.

Veier du mellom 75 og 95 kilo, gir en hard madrass best støtte. Her er 2-300 fjærer også et optimalt antall per kvadratmeter, eller flere lag – eller Vertex-fjærer, om du vil ha en modell med ekstra mange fjærer.

Veier du over 95 kilo, kan du med fordel gå etter faste madrasser med høyere antall fjærer enn normalt, ofte multipocketfjærer. Da får du vanligvis opptil 5-600 eller mer fjærer per kvadratmeter.

Dersom du velger en madrass i god kvalitet fra en anerkjent leverandør, kan du få den i forskjellige varianter da det som regel er mulig å velge en konstruksjon og fasthet som passer til din kropp. Det er ikke nok å prøve madrassen et par minutter i butikken da situasjonen er langt unna en naturlig sovesituasjon. Gå heller etter en leverandør som tilbyr bytting av madrassen dersom fastheten viser seg å være feil.

Du må teste madrassen i fred og ro hjemme, og dette tar gjerne noen dager eller uker for å se om du med sikkerhet har valgt riktig fasthet. Les mere om madrass hårdhed.

Søvn er avgjørende for trivselen

For tiden sliter mange med søvnproblemer. Mange av grunnene til dette kommer fra den moderne livsstilen som har endret seg drastisk de siste 50-100 årene i forhold til hvordan mennesker har levd tidligere.Søvn er avgjørende for trivselen

Søvn er avgjørende for trivselsnivå generelt i livet. De fleste har eksperimentert med søvn og resultatene fra forskerne er heller ingen overraskelse; Når vi sover lader vi opp både de fysiske og mentale batteriene.

Det blir skilt ut veksthormoner, kroppen reparerer celler, vokser og styrker immunforsvaret. Hjernen får tid til å fordøye dagens inntrykk, setter alt i system og lagrer det hensiktsmessig. Kort sagt blir vi bedre mennesker etter en god natts søvn.

Danske Helsenyt publiserte en interessant artikkel som refererer til nye forskningsresultater. Blant de mer oppsiktsvekkende oppdagelsene finner du at det hverken er sunt å sove for mye eller for lite. 7,5 timers søvn hver natt er optimalt for en voksen person, og større avvik har direkte negative helsekonsekvenser.

En viktig detalj er at søvnen bør starte rundt klokken 22.00-23.30, da er kroppen spesielt disponert for å sovne inn.

Myke madrasser er ikke alltid lurt

Artikkelen fra Helsenyt forteller også at for myke madrasser er skadelig for helsen. Dersom kroppen synker for mye ned, ligger benene for høyt. Det øker kravet til blodsirkuleringen, setter hjertet på overarbeid og resulterer i et kronisk høyt stressnivå, som i verste fall forkorter livet med flere år.

Kritikken av myke madrasser fortsetter i en artikkel av den danske kiropraktoren Henrik Uldall. Her går han blant annet inn på hvordan for myke madrasser kan være dårlige for ryggen, men knuser den gamle myten om at folk med ryggproblemer bør ligge på et hardt underlag.

Madrassen bør passe til kroppsbygning og vekt, og han anbefaler dessuten at du sikrer deg bytterett når du kjøper ny madrass.

Er sengen for myk, er det vanskelig å snu seg, og det gjør vi faktisk flere hundre ganger i løpet av natten. Det er rett og slett nødvendig for kretsløp og lunger. Vannsengen er et skrekkeksempel på et underlag der kroppen synker ned og blir låst fast i samme posisjon. Det stemmer heller ikke at ryggraden alltid må være vannrett, slik det blir forklart i mange madrassreklamer. Det finnes ikke vitenskapelig bevis for at dette er nødvendig.

Det er sannsynligvis ingen standardløsninger for valg av en sunn madrass: Sover du godt, er madrassen riktig for deg – hvis ikke må du skifte den ut.

Dobbeltsengen bør være 2 enkeltsenger

Det er koselig med en dobbeltseng der madrassen er i full bredde, men hvis du og sengepartneren din ikke har samme høyde, vekt og beinbygning, er ikke sengen like bra for begge. Det skriver kiropraktoren Michael Randsøe i en artikkel i den danske avisen Politiken, der han kaller den store dobbeltsengen med én madrass som en av de største og mest typiske fellene når man kjøper seng. Er man liten og rund, må man ha en hardere madrass enn hvis man er høy og slank.

I dag er det mulig å få dobbelmadrasser med ulik fasthet på hver side. Dette gjelder også for mange av madrassene vi har presentert her.Dobbeltsengen bør være 2 enkeltsenger

Michael Ransøe minner også om at personer med former, som for eksempel brede skuldre, fyldig bak eller brede hofter kan få mye ut av å velge en soneinndelt madrass. På den måten kan de ulike delene av kroppen synke litt ned, slik at kroppen får en avslappet hvileposisjon.

Overmadrassen blir ofte fremhevet som viktig da en god overmadrass kan kompensere for en madrass som ikke er helt optimal i tillegg til å sørge for bedre regulering av varme og kulde.

Dersom du ønsker å lese mer om valg av ny seng, kan du lese om senger, kontinentalsenger her og regulerbare senger her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke madrasser anbefales?

vi anbefaler blant annet Agusta, Divina, Splendour, Bliss og Bokarby

Kan det lønne seg å kjøpe en dyr madrass?

Når det kommer til madrasser og senger så kan det som utgangspunkt lønne seg å investere i noe ordentlig, men vær oppmerksom på at prisnivå og kvalitet ikke alltid henger sammen. Som tommelfingerregel skal man la være å kjøpe den billigste man finner da garanti og komfort ofte ligger i den nederste enden av prisskalaen.

Hvor mange timers søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7-9 timers søvn hver natt. Selv om man umiddelbart ikke kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen samme søvnsyklus 4 til 5 ganger. Hver syklus varer 90-120 minutter og består av 4 søvnstadier som alle er viktige for vår aktivitet i de våkne tidene.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


WeGot Divina Lyx overmadrass

WeGot Divina Lyx overmadrass

 

Produksjonsland: Sverige
Fjærtype: –
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Medium
Garanti:
Størrelser: 180 x 200 cm
Høyde: 10 cm
Inkludert overmadrass: Nei
Inkludert i prisen: Madrass
Polstring: Polyester
Innhold: Skum
Ramme: Nei

En middels fast overmadrass

WeGot Divina Lyx er en behagelig overmadrass som inneholder skum. Madrassens skum gir deg middels fast sovekomfort, og passer derfor for deg som hverken liker myke eller harde senger.

Madrassens skum former seg etter kroppens ulike konturer, slik at du får behagelig støtte enten du ligger på rygg, mage eller siden. Siden skummadrassen ikke har egne komfortsoner, vil de tyngste delene av kroppen sige lenger ned i madrassen enn lettere deler.

Holder på varmen

En skummadrass som WeGot Divina Lyx passer spesielt bra for deg som ofte fryser om natten.

Skum holder nemlig på varme, og leder den ikke bort like effektivt som mange andre materialer.

Høy komfort og pustende kvaliteter

WeGot Divina Lyx har Plus-komfort, noe som betyr at madrassen gir deg høy grad av komfort mens du sover. Skummet er dekket av behagelig tøy, slik at madrassen blir ekstra behagelig å ligge på.

I skummet er det en rekke hull, og disse gjør at madrassen puster selv om den er laget av skum.

Enkel å rengjøre

Dersom du har behov for å vaske WeGot Divina Lyx, er dette en enkel prosess. Overmadrassens trekk kan nemlig tas av ved behov, takket være en praktisk glidelås på siden av madrassen.

Stoffet er laget av 100 % polyester, og kan vaskes på 60 grader i vaskemaskin. Siden trekket er hvitt, anbefales det å vaske det alene eller sammen med hvitt tøy. Da unngår du misfargning av trekket.

Slik brukes WeGot Divina Lyx overmadrass

WeGot Divina Lyx plasseres optimalt sett oppå en springfjærmadrass – for eksempel i en WeGot-seng. Madrassen er beregnet på en standard dobbeltseng.

Madrassen er nokså tynn (10 cm), og bør derfor legges oppå en madrass med springfjærer dersom du vil oppnå optimal demping og komfort.

Budsjettvennlig alternativ

WeGot Divina Lyx gir deg en luksuriøs liggefølelse til en nokså budsjettvennlig pris. Husk at madrassen kan vare i mange år, noe som gjør dette til en god investering.

Det er ikke uten grunn at dette er en av de mest populære overmadrassene på markedet!

WeGot Divina Lyx  finnes i følgende størrelser:

 •   180 x 200

Bedly Splendour springmadrass med overmadrass

Bedly Splendour springmadrass med overmadrass

 

Produksjonsland: Storbritannia
Fjærtype: Pocketfjærer
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Middels fast
Garanti: 5 år
Størrelser: 90 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm
Høyde: 20 cm
Inkludert overmadrass: Ja
Inkludert i prisen: Overmadrass og springmadrass
Polstring: Polyester
Innhold:  Skum og pocketfjærer

Optimal komfort med pocketfjærer

Bedly Splendour springmadrass er en behagelig madrass som består av en tykk madrass med pocketfjærer, samt en tynn overmadrass med skum.

Madrassens pocketfjærer kan beskrives som individuelle fjærer som alle er isolert i hver sin «lomme av tøy». De individuelle fjærene belastes hver for seg, helt uavhengig av hverandre.

De ulike fjærene sørger for at alle deler av kroppen får tilstrekkelig med avlastning, og gir sengen middels fasthet.

Overmadrass av skum for behagelig søvn

Bedly Splendour har en innebygget overmadrass av skum. Denne ligger oppå springfjærmadrassen, og sikrer at du får en mest mulig behagelig liggestilling.

Skummet tilpasser deg kroppen din, mens pocketfjærer sørger for at ulike deler av kroppen får god avlastning.

Slik brukes Bedly Splendour

Madrassen Bedly Splendour plasseres oppå en sengeramme med ribbebunn. Siden madrassen fås i en rekke ulike størrelser, kan den benyttes til både dobbeltseng, enkeltseng og alt imellom.

Bedly Splendour kan også brukes som gjesteseng, og kan fint plasseres direkte på gulvet takket være de effektive pocketfjæringene.

Mye madrass for pengene

Bedly Splendour er et svært godt alternativ for deg som ønsker en prisgunstig madrass. Her får du to madrasser i én, noe som betyr at du får mye madrass for pengene.

Madrassen har høy kvalitet og kan derfor vare i mange år. Bedly Splendour vil derfor være en smart investering for de fleste som er på utkikk etter en middels fast madrass. Madrassen leveres for øvrig med 5-års garanti.

Slitesterke materialer

Bedly Splendour springmadrass + overmadrass leveres med slitesterke materialer, og har en robust overflate av polyester. Overflaten føles behagelig på tross av sine robuste kvaliteter.

Madrassens kanter har ekstra forsterkninger, slik at madrassen blir ekstra tålelig.

Bedly Splendour springmadrass finnes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Bedly Bliss springmadrass + overmadrass

Bedly Bliss springmadrass + overmadrass

Produksjonsland: Storbritannia
Fjærtype: Pocketfjærer
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Middels
Garanti: 5 år
Størrelser: 90 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm
Høyde: 20 cm
Inkludert overmadrass: Ja
Inkludert i prisen: Springfjærmadrass + overmadrass
Polstring: Polyester
Innhold:  Pocketfjærer og skum

Springfjærmadrass med innebygget overmadrass

Bedly Bliss er en springmadrass med pocketfjærer. Madrassen føles behagelig og støttende, enten du foretrekker mage-, side- eller ryggsøvn. De individuelle pocketfjærene belastes uavhengig av hverandre, slik at du får optimal støtte og komfort for hele kroppen.

Fordelen med Bedly Bliss er at madrassen også har en innebygget overmadrass av skum. Dette øverste laget sikrer at madrassen får en behagelig og luftig overflate.

Stabil rammemadrass

Bedly Bliss er en rammemadrass, noe som betyr at den leveres med en innebygget ramme som sikrer stabilitet og kvalitet.

Madrassen kan derfor anvendes som den er, eller plasseres i en sengeramme med ribbebunn.

Middels fast komfort

Madrassen Bliss fra Bedly gir middels fast komfort til brukeren. Overmadrassen av skum former seg relativt enkelt etter kroppens konturer. Samtidig sørger de mange pocketfjærene for at kroppen får en middels mengde avlastning.

Dersom du ikke sover spesielt bra på hverken myke eller faste madrasser, er Bedly Bliss et godt alternativ.

Behagelig og formsydd overflate

Bedly Bliss har formsydd liggeflate, noe som gjør at du får ekstra god komfort når du ligger i sengen. Madrassens kanter er trukket i et behagelig og slitesterkt stoff, slik at madrassen holder seg lengst mulig.

Madrassen er trukket i polyester. Dette stoffet er kjent for å være både tålelig og lett å vedlikeholde.

Tåler opptil 150 kg

En Bedly Bliss tåler brukere på opptil 150 kg, og sikrer dermed god søvn og avlastning også for tyngre brukere.

Den robuste madrassen er imidlertid også gunstig og komfortabel for lettere brukere.

Slik anvendes Bedly Bliss springfjærmadrass og overmadrass

Dersom du kjøper en Bedly Bliss springfjærmadrass med tilhørende overmadrass, kan denne plasseres i en sengeramme med ribbebunn.

Det er naturligvis også mulig å ha madrassen direkte på gulvet, dersom du for eksempel vil bruke den som gjestemadrass.

Bedly Bliss finnes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Bedly Joy springfjærmadrass / rammemadrass

Bedly Joy springfjærmadrass + rammemadrass

Produksjonsland: Storbritannia
Fjærtype: Pocketfjærer
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Middels fast
Garanti: Inntil 7 år
Størrelser: 90 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm
Høyde: 25 cm
Inkludert overmadrass: Ja
Inkludert i prisen: Springfjærmadrass og overmadrass
Polstring: Bomull
Kjerne: Lateks, pocketfjærer og skum

Springfjærmadrass med ramme og overmadrass

Bedly Joy er en springfjærmadrass som leveres med en innebygget overmadrass. Springfjærmadrassen er nederst og inneholder pocketfjærer. Dette er individuelle fjæringer som er pakket inn i separate tøyposer. Fjæringen sørger for god demping og avlastning.

Øverst er madrassens overmadrass. Denne inneholder behagelig skum, og gir brukeren ekstra god komfort. Skummet omfavner og tilpasses kroppens konturer, slik at du får en mest mulig behagelig nattesøvn.

Overflate av bomull, kjerne av lateks

Overmadrassen har en overflate av bomull, og lateks-kjerne under trekket. Dette gjør at madrassen puster svært godt.

Fordelen med en overmadrass i lateks er at den gir elastisk og god støtte til kroppen. Avhengig av hvordan vekten plasseres, vil madrassen gi tilpasset støtte.

Jo mer vekt som plasseres på lateksmadrassen, jo mer motstand vil den yte. Sånn sett passer en madrass av lateks til brukere i alle vektklasser.

Middels fast komfort

Bedly Joy gir brukeren middels fast til fast komfort. De individuelle pocketfjærene sørger for å gi god demping og motstand der kroppsvekten fordeles på madrassen.

Lateks-kjernen gjør også at madrassen yter motstand der mesteparten av vekten legges. Du får derfor en jevn og behagelig fordeling av kroppsvekten, og middels til fast liggekomfort.

Slik benytter du Bedly Joy

Bedly Joy er en rammemadrass, og inkluderer både ramme, pocketfjærer og en komfortabel overmadrass. Du kan derfor plassere madrassen direkte på en sengeramme med ribbebunn.

Sengen kan plasseres på gulv også, dersom du for eksempel vil bruke den som gjesteseng ved behov.

Bedly Joy finnes i en rekke ulike størrelser, noe som betyr at madrassen kan benyttes enten du har enkeltseng, dobbeltseng eller en mellomting.

Prisvennlig madrass

Bedly er kjent for å produsere prisgunstige madrasser, og Bedly Joy er ikke noe unntak. Her får du en kvalitetsmadrass med overmadrass inkludert.

Madrassen leveres dessuten med flere års garanti, slik at du kan være trygg på at kvaliteten skal holde i mange år fremover.

Bedly Joy finnes i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Bokarby lateksmadrass | Skummadrass

Bokarby lateksmadrass

Produksjonsland: Sverige
Fjærtype: –
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Middels fast
Garanti:
Størrelser: 80 x 180 cm, 90 x 200 cm,
Høyde: 11 cm
Inkludert overmadrass: Nei
Inkludert i prisen: Skummadrass
Polstring: Bomull og polyester
Kjerne: Lateks, skum
Ramme: Følger ikke med

Bokarby – madrass med lateks-kjerne og skum

Bokarby er en skummadrass som er designet for å yte ekstra god komfort. En vanlig skummadrass kan ofte føles kompakt og tiltrekke seg fuktighet. Bokarby har imidlertid lateks under trekket, noe som sørger for at madrassen puster svært bra.

Under laget av lateks finnes vanlig kaldskum. Rundt latekskjernen og skummet er et behagelig trekk laget av bomull og polyester, noe som sikrer behagelig komfort for brukeren.

Perfekt for lette brukere

Bokarby er en madrass som fungerer best til nokså lette brukere opptil 65 kg. Er du mye tyngre enn dette kan det i mange tilfeller lønne seg å velge en madrass som er noe fastere.

Madrassen kan naturligvis brukes av hvem som helst uten å bli ødelagt. Men for å få best mulig støtte og komfort, anbefales madrassen først og fremst til deg som veier inntil 65 kg.

Enkel å rengjøre

Bokarby madrass av skum og lateks kan enkelt rengjøres. Madrassen har et avtakbart trekk som kan tas av ved å åpne glidelåsen langs kanten.

Trekket kan vaskes i vaskemaskin, slik at du enkelt kan sørge for god hygiene. Husk å følge madrassens vaskeanvisning for et best mulig resultat.

Slik tar du Bokarby madrass i bruk

Bokarby er en skummadrass som optimalt sett bør plasseres i en sengeramme med ribbebunn. Du kan imidlertid også benytte madrassen alene, for eksempel på et gulv.

Skal du for eksempel motta gjester, kan dette være en super madrass som kan tas frem ved behov.

Madrassen kan passe fint både i en køyeseng eller ordinær seng. Valget er ditt! Husk at madrassen finnes i ulike størrelser, slik at du enkelt kan finne en madrass som er tilpasset din seng. Madrassen fås til enkeltsenger.

Bokarby finnes i følgende størrelser:

80 x 180 cm

 

 

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere