Tørketrommel test 2021 – Her er de beste tørketromlene – Best i test

Senest opdateret den 0

 

Med en god tørketrommel blir tørking av klær mye lettere. Det er stor forskjell på tørketromler, og i denne artikkelen lærer du hva som er viktig å være oppmerksom på når du kjøper ny tørketrommel.

Forbrukerliv.no undersøker her hvilke tørketromler på markedet som har utmerket seg. Vi gjennomgår ulike tørketrommeltester fra hele Skandinavia og samler alle de beste kandidatene her, så du enkelt kan få overblikk over de beste testvinnerne.

I denne artikkelen får du:

🔸 En gjennomgang av testvinnende tørketromler fra ulike uavhengige tester.
🔸 En guide som viser deg tingene du bør være klar over når du kjøper en ny tørketrommel.

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Når du skal velge tørketrommel – Dette bør du vurdere

Når man skal kjøpe ny tørketrommel er det en del forskjellige faktorer å ta med i vurderingen. Nedenfor gjennomgår Forbrukerliv noen av de begrepene du bør kjenne når du kjøper ny tørketrommel.

Varmepumpe:
Noen maskiner er utstyrt med varmepumpe. Når en tørketrommel har varmepumpe installert betyr det vanligvis at den kan tørke klær ved et lavere energiforbruk enn maskiner uten varmepumpe.

Den grunnleggende forskjellen er at de tradisjonelle tørketromlene uten varmepumpe bruker mye energi på å få vannet i tøyet til å fordampe. En tørketrommel med varmepumpeteknologi er derimot mer energieffektiv fordi den fuktige luften blir ledet inn i varmepumpen, hvor luften blir avkjølt og dermed tørker. Slik tørker klærne lettere og raskere og det blir brukt mindre energi.

Energimerket:
Du kan se hvor energivennlig tørketrommelen er på energimerket. Tørketromler er merket dra D til A+++, hvor D er det dårligste og A+++ er det beste. Energiklasse A+++ bruker ned til 60% mindre energi sammenlignet med energiklasse A.

Mange av toppmodellene på markedet har energimerke A++. Det er bare de færreste som har energimerke A+++, noe som kommer av at de best merkede ofte tar lenger tid for å tørke tøyet. Derfor velger mange en modell med merket A++.


Energimerkingen kan være forvirrende:
Mange eksperter tror at EU-regler om energimerking er et stort skritt fremover, i forhold til å øke åpenheten og la forbrukeren å velge til fordel for miljøet.

Imidlertid har valgte kommisjoner jobbet med en form for fellesmerking av mange forskjellige typer apparater og funksjoner, og det kan være forvirrende. For eksempel kan noen forbrukere ha en idé om at tørketrommel merket med A +, har samme mengde energi som et kjøleskap merket med A +. Tanken er nærliggende, fordi merkingen er den samme, men det er viktig å forstå at energimerkene bare er sammenlignbare med maskiner av samme type.

Et annet problem som er fremhevet av kritikere, er at det benyttes formler for beregningen. I denne sammenheng nevnes det blant annet, at større og mer energikrevende apparater, lettere oppnår en god avkjøling enn mindre maskiner. Som forbruker, kan du derfor kanskje favorisere en stor tørketrommel merket med A ++, og misforstå hensynet til miljøet. En mindre modell merket med A + ville være tilstrekkelig, og i praksis ha generelt mindre energiforbruk.

Du finner en rekke andre problemer med systemet for energimerking, som ennå ikke har blitt løst tilfredsstillende. Du kan du lese mer om dette i denne interessante artikkelen fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

I de fleste situasjoner er energimerkingen likevel en god tommelfingerregel om energinivået for forbrukerne.

Det anbefales å gå for produkter med fornuftig energimerking, men ikke la det være den eneste avgjørende faktoren for valget. Du bør også være oppmerksom på at de høyeste trinnene i energimerkingen, som regel betyr høyere produktpriser. Her kan du med fordel dra nytte av å regne på forholdet mellom pris og forventet årlige innsparinger, ved å gå et trinn opp.


Kondens- eller avtrekkstørketrommel?

Energistyrelsen i Danmark anbefaler at man går etter en kondenstørketrommel med merket A++.

De skriver at de lovmessige kravene for å oppnå A++-merkingen er så strenge at det bare er tørketromlere med varmepumpe som får merket. Alle maskiner på markedet med varmepumpe er kondenstromler. Energistyrelsen påpeker også at det stort sett ikke finnes modeller med A+++-merke på markedet, så A++ er det beste valget.

De gammeldagse avtrekkstromlene fungerer slik at de skal ha avtrekk ut i friluft, så de kan lede varm og fuktig luft ut av maskinen og huset. Dette kan gjøre at luftfuktigtheten i hjemmet ditt blir unaturlig høy.

Kondenstørketromler har som nevnt innstallert varmepumpe som kjøler luften, og det meste at fukten i luften blir til vann som ledes til et utløp. Denne typen gir også litt fuktig luft i rommet, så det er viktig å huske på utlufting når den brukes. Det blir dog mye mindre fuktig enn med en avtrekkstrommel.

Du kan lese mer på den danske energistyrelsens hjemmeside ved å klikke her.


Hvilke merkevarer er best når du skal velge tørketrommel?

Mange forbrukere har et favorittmerke innen hvitevarer, som de holder seg til. Det kan være basert på tidligere erfaringer, andres erfaringer eller kanskje mest av alt, magefølelsen. De siste årene har forbrukerorganisasjoner i økt grad testet produkter og publisert resultatene, noe som har gitt en spennende statistikk. Her kan du lese svart på hvitt, hvilke merker som klarer seg best i gjennomsnitt.

Et eksempel er Forbrukerrådet, som har laget statistikk over 71 tørketromler, som over tid har blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Du kan se et sammendrag av resultatene her. Det viser seg blant annet at tørketromler fra Miele er suverene vinnere, med en gjennomsnittlig poengsum på 66,3 poeng. Siemens og Bosch klarer seg også utmerket, med henholdsvis 62,8 og 62,6 poeng.

Det er ikke overraskende at Siemens og Bosch er plassert side ved side, for begge merkene tilhører samme gruppe. Den er hovedsakelig designet som skille merkene, fordi innsiden ofte er mer eller mindre den samme. Men det er en interessant observasjon, som angir at statistikken faktisk er ganske nøyaktig, og dermed verdt å ta i betraktning, når du velge merke for tørketrommelen.

Rent poengmessig må vi et stykke ned til fjerde-, femte-sjetteplassen, som fylles av AEG, Electrolux og Elektro Helios med henholdsvis 57,8, 57,5 og 56,7 poeng. Her er også poengene ganske like. Electrolux eier også AEG og Elektro Helios, så her er det hovedsakelig snakk om de samme komponentene på tvers av merkevarene.

Videre nedover listen finner vi merker som Whirlpool og Cylinda, og i bunnen merker som Hotpoint og Indesit. Det er en rekke kjente merker som ikke er med på listen. Det er blant annet merker som LG, Samsung, Asko, Gorenje og flere andre. Årsaken er det ikke er et tilstrekkelig antall tester med disse merkene. For å oppnå en rimelig grad av statistisk sikkerhet, har Forbrukerrådet bare tatt med de merkene, som har vært med i minst tre tester.


Hvordan bruker jeg tørketrommelen best?

Hvis man ønsker å være mest mulig skånsom med klærne sine, så er det best å unngå bruk av tørketrommel, siden det silter på klærne.

Vanlig tørking på klessnor i frisk luft er den beste løsningen. Det sliter minst på klærne og sparer også en del på strømregningen.

Det kan også være mange grunner til at tørketrommelen fortsatt foretrekkes. Dårlig vær, pollen og dårlig lukt fra for eksempel fabrikker eller gårder, kan gjøre at lufttørking ikke er et alternativ.

Det er ingen tvil om at tørking av klær i tørketrommelen både er effektivt og tidsbesparende. Heldigvis er det flere ting du kan optimalisere, slik at du får mest for pengene, når du tørker klær i tørketrommelen.

Som allerede nevnt, kan du spare penger på strømregningen, ved å velge en maskin med fornuftig energimerking. Velger du en modell med kondenstørking, blir den dyre varmen også innendørs, slik at det kan brukes som vanlig romoppvarming. Selvfølgelig utnytter du varmen best, hvis tørketrommelen plasseres i et rom, som må varmes opp på annen måte.

I tillegg til energimerking og tørketype, er størrelsen på trommelen også en viktig faktor, som du bør være klar over når du kjøper den. Energien utnyttes best, hvis trommelen er fylt når det tørkes. Er du bare deg selv, kan du nøye deg med en liten tørketrommel, mens en stor familie enkelt vil kunne dra nytte av effektiviteten med en stor trommel.

Formålet med tørketrommelen er å fjerne vannet fra klærne, og dette betyr i praksis, at tørkekostnaden avhenger av klærnes vanninnhold.  Hvis du sørger for å sentrifugere klærne nøye før tørking, vil vanninnholdet være lavere, og det vil forkorte tiden i tørketrommelen betydelig. Det sparer en del strøm, og klærne slites også ut i mindre grad.

En klump med sammenrullede klær holder bedre på vannet enn løse klær, så sjekk at klærne ikke har pakket seg sammen. Det kan for eksempel skje under klesvasken, at et åpent pute- eller dynetrekk samler klærne som en sekk, eller det er klær som slår knuter. Dette kan medføre at tørketrommelen må kjøre lenge for å få klumpen tørr, selv om resten av klærne for lengst er tørre.

Optimal tørking forutsetter at luften kan strømme fritt i prosessen, derfor må du ha fokus på filtrene i maskinen. De vanlige lo-filtrene må renses etter hver tørking, og har du en modell med mikrofilter, bør dette også rengjøres ofte. Hvis du ikke renser filtrene, vil det forlenge tørkeprosessen og strømregningen øker.

Du kan også lese en artikkel om optimal bruk av tørketrommelen på Tænk.dk, som er hjemmesiden til det danske forbrukerrådet. Der er også mange av tipsene nevnt ovenfor beskrevet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AEG T7DBM730G

God bedømmelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk  
God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG T7DBM730G

.
T7DBM730G er en tørketrommel fra AEG med en kapasitet på 7 kilo – noe som passer godt til en familie på ca. 3-4 personer. Tørketrommelen er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk samt den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge instansene har gitt modellen gode anmeldelser.

Råd & Rön er mest imponert over modellens energivennlighet, mens Forbrukerrådet Tænk er ekstra imponert over hvor nøyaktige programmene er.

AEG T7DBM730G ligger i energiklasse A+, som er i den gode enden av skalaen når det kommer til energiforbruk på tørketromler under tørking av klær.

Tørketrommelen har også et lydnivå på 66 dB, noe som er forholdsvis lydsvakt for en tørketrommel – sammenlignet med en samtale i et normalt stemmeleie på ca. 60 dB.

Vær oppmerksom på tørketrommelens mål dersom den skal plasseres oppå en vaskemaskin. Begge maskinenes mål må nemlig passe noenlunde sammen dersom de skal stå oppå hverandre.

Modell med stor trommel og filtersystem 

Ved kjøp av AEG T7DBM730G får man en tørketrommel med en ekstra stor trommel kalt ProTex. Trommelen har et spesielt mønster som sørger for en mer skånsom tørking av tøyet, slik at de kommer ut så krøllfritt som mulig.

Den skånsomme ProTex trommelen kommer med en skiftende rotasjon i begge retninger, noe som forhindrer at tøyet blir sammenkrøllet og sammenfiltret. Klærne tørkes jevnt da trommelen bedre kan beskytte tøyet som legges inn.

Videre er tørketrommelen utstyrt med et ÖKOFlow Filter System som sørger for at filteret er effektivt og problemfritt. I stedet for å ha flere filter som mange andre modeller har, så har AEG T7DBM730G kun ett enkelt filter som reduserer energiforbruket.

Filteret er også lett tilgjengelig da alt man trenger å gjøre er å åpne døren på trommelen for raskt å kunne rense filteret før neste tørking.

Forskjellige tørkeprogrammer og SensiDry teknologi 

AEG T7DBM730G kommer med mange tørkeprogrammer som gir brukeren mulighet til å velge program etter behov. Man kan finne spesialprogrammer som strykelett, bomull, sengetøy, ull, dyner/puter og mange flere.

Med maskinens LCD-display vil man oppleve en oversiktlig betjening slik at man raskt kan komme i gang med å finne de spesifikke programmene man vil bruke.

Maskinen har også en utsatt start funksjon hvor man kan stille inn maskinen slik at den starter når det passer. På den måten kan man stille inn tørketrommelen til å starte når man kommer hjem.

AEG T7DBM730G har også en SensiDry teknologi hvor vasketøyet tørkes så skånsomt som mulig ved omtrent halvparten av temperaturen andre modeller bruker. Dette gjør at klærne ikke utsettes for unødvendig varme som gjør at de slites.

Tørketiden blir også tilpasset avhengig av hva slags tøy man vasker. Dette er mulig med teknologien ProSense, som betyr at tørketrommelen er sensorstyrt med fukt- og temperatursensorer. Derfor vil maskinen slå seg av automatisk når tøyet er tørt.

Tørketrommel med varmepumpeteknologi, tidsstyring og barnesikring 

Modellen AEG T7DBM730G kommer med en besparende varmepumpeteknologi som tørker tøyet ved en lavere temperatur – noe som er mer skånsomt mot tøyet. Varmepumpeteknologien er miljøvennlig og energibesparende, derfor hjelper den til med å holde strømregningen nede.

Med modellen AEG T7DBM730G har man også mulighet til å stille inn tørketrommelen til den tiden man ønsker. Med tidsstyring bestemmer man selv hvor lenge tørketrommelen skal tørke tøyet.

Denne modellen kommer også med en barnesikring slik at man slipper å bekymre seg for at små fingre skal klemmes i trommelen.

Spesifikasjoner ved AEG T7DBM730G – mål 
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vekt: 48,46 kilo 

Spesifikasjoner ved AEG T7DBM730G – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årlig energiforbruk kWh: 277 kWh/år
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordeler ved AEG T7DBM730G:
Kapasitet på 7 kilo
Mange spesialprogrammer
Skånsom ProTex trommel
Besparende varmepumpeteknologi
SensiDry teknologi
Utsatt start funksjon


Samsung DV80M5010KW

God bedømmelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk  
God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Samsung DV80M5010KW

 

.
Samsung DV80M5010KW er en tørketrommel som er blitt anmeldt og testet av både danske og svenske ekspertkilder. Både det danske Forbrukerrådet Tænk og svenske Råd & Rön har gitt tørketrommelen en god vurdering.

Råd & Rön er svært begeistret over maskinens energivennlighet og tørkeevne, og Forbrukerrådet Tænk er imponert over programmenes nøyaktighet i tillegg til maskinens energivennlighet.

Tørketrommelen Samsung DV80M5010KW har en kapasitet på 8 kilo, noe som passer godt til en familie på ca. 4-5 personer. Denne tørketrommelen er utstyrt med en varmepumpe og har mange forskjellige programmer man kan man kan benytte seg av. Modellen har blant annet funksjonen utsatt start slik at man kan stille inn maskinen til å starte når det passer.

Med en energiklasse på A++ får man en strømbesparende og energivennlig tørketrommel – noe de to ekspertkildene liker veldig godt.

Vær oppmerksom på tørketrommelens mål dersom den skal plasseres oppå en vaskemaskin. Dersom det er tilfellet så må målene på de to maskinene passe noenlunde sammen.

Varmepumpeteknologi, lavt lydnivå og god kondenseringsevne 

Med Samsung DV80M5010KW får man en tørketrommel med en god kondenseringsevne. Modellen får karakteren B, noe som sikrer at rommet tørketrommelen står i får så lite fukt som mulig.

Samsung DV80M5010KW er også utstyrt med et lavt lydnivå. Lydnivået ligger på 65 dB, noe som er relativt lavt for en tørketrommel. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB. Det betyr at resten av huset ikke vil bli forstyrret når tørketrommelen går. 

Samsung DV80M5010KW er også utstyrt med en praktisk varmepumpeteknologi som sørger for å resirkulere varmen. Derfor bruker maskinen mindre strøm – noe som sikrer en effektiv og skånsom tørking av tøyet.

Flere tørkeprogrammer og intelligent tørkesystem 

Samsung DV80M5010KW har flere ulike tørkeprogrammer slik at man kan velge det programmet man har bruk for.

I tillegg til de vanlige tørkeprogrammene har man også programmet Quick Dry 35. Dette programmet gir brukeren mulighet til å tørke tøy på kun 35 minutter.

Man kan også finne spesialprogrammer som et rynkefritt program og et ullprogram. Tørketrommelen kommer også med et LED-display som gjør det enkelt både å finne og stille inn programmet man vil velge.

Med tørketrommelen Samsung DV80M5010KW får man også et intelligent tørkesystem med sensorer for fukt, rengjøring og temperatur fra varmeveksleren. Systemet kalles OptimalDry og justerer tørketiden løpende slik at man får best mulig resultat uten at klærne slites.

Videre er Samsung DV80M5010KW en trygg tørketrommel da den også har en barnesikring slik at små fingre ikke klemmes. Maskinens betjeningspanel og dør låses når klærne tørkes.

Vanntankindikator, 2-i-1 filter og automatisk feilsøking 

Tørketrommelens innebygde vanntankindikator gjør det enkelt å sjekke hvor mye kondens det er i selve beholderen. På denne måten har man mulighet for raskt og enkelt å finne ut når beholderen må tømmes.

Samsung DV80M5010KW er utstyrt med et 2-i-1 filter hvor filteret har to lag – derfor er det ikke nødvendig med et filter til varmeveksleren. Modellen har også to alarmer som sier ifra når det er på tide å rense varmeveksleren og filteret. Det betyr at denne tørketrommelens filtrering er bedre enn filteret på mange andre modeller.

Sist, men ikke minst er Samsung DV80M5010KW utstyrt med funksjonen Smart Check som utfører en automatisk feilsøking og kommer med tips og løsninger via en app. Det betyr at man har mulighet til å spare både tid og penger da modellen ikke trenger reparasjoner – man kan bare følge de gode rådene appen gir.

Spesifikasjoner ved Samsung DV80M5010KW – mål 
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vekt: 50 kilo

Spesifikasjoner ved Samsung DV80M5010KW – nøkkelopplysninger
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årlig energiforbruk kWh: 235 kWh/år
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordeler ved Samsung DV80M5010KW:
Kapasitet på 8 kilo
Flere ulike tørkeprogrammer
Automatisk feilsøking
2-i-1 filter
Vanntankindikator
Lavt lydnivå


Miele TDA 140 C NDS

Toppscorer hos danske Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

miele-tda-140-c-nds

 

.
Denne kondenstørketrommelen fra Miele har kapasitet på 7 kilo og dekker behovet til en mellomstor familie uten problemer. Det årlige energiforbruket er vurdert til å være ca. 494 kWh for en gjennomsnittsfamilie. Det gir tørketrommelen energimerkingen B, og den har altså litt høyere energiforbruk enn noen av de andre tørketromlene her i artikkelen.

På den andre siden utmerker den seg ved å tørke klær både kjapt og effektivt, noe som blir trukket frem av både Tænk og Råd & Rön i testene deres, der den lå helt i topp på disse områdene.

Kontroll

Tørketrommelen har syv ulike programmer og gir deg muligheten for å justere tørkingen etter typen klær og tekstiler. Men denne maskinen har Miele også gjort det mulig å tilsette duft til tøyet. Det foregår via en liten luke hvor du kan sette inn en duftflakong.

Det finnes fem dufter og én duftflakong som holder til ca. 50 tørkinger. Skjermen lar deg følge med på hvor langt maskinen har kommet i tørkeprogrammet og hvor mye tid som gjenstår.

Teknikk

Tørketrommelen har en SoftCare-trommel med lys som sørger for at vasketøyet blir tørket så skånsomt og jevnt som mulig. Maskinen er utstyrt med en intelligent tromlereversering, som betyr at trommelen skifter retning og optimerer tørkingen, samtidig som det forhindrer at klærne blir krøllete. Det er også en sensor som måler hvor mye fukt det er i tøyet og bestemmer tørketiden ut fra det. Slik unngår du å bruke unødvendig energi og ta våte klær ut av maskinen.

Med kun 63 dB jobber tørketrommelen også på et støysvakt nivå og maskinen kan derfor være på uten å gi støyplager. Det er både en kondenstank og mulighet for integrert utleding av kondensvann, så det via en slange kan renne direkte ut i vasken eller en vannlås. Maskinen er merket med kondenseringsevne A, som betyr at den slipper ut veldig lite fukt i det rommet, den står i.


FAQ

Hvorfor går en tørretumbler oftest i stykker?
Der findes flere problemer, som er meget almindelige at opleve, når du bruger en tørretumbler. Nogle af de mest almindelige problemer er blandt andet, at du kommer til at overfylde tørretumbleren. Det kan resultere i, at der opstår huller i tøjet, hvilket naturligvis ikke er optimalt.
Hvordan kan jeg se, om min tørretumbler er ved at gå i stykker?
Hvis du har en mistanke om, at din tørretumbler er ved at gå i stykker, så er der flere tegn, som du kan holde øje med. Du kan bl.a. holde øje med, om tromlen drejer, om maskinen rammer en høj nok temperatur, eller om den har problemer med at starte.
Hvornår bør jeg udskifte min tørretumbler?
Du bør overveje, om det er tid til at få en ny tørretumbler, hvis maskinen begynder at udvise tegn på, at den er ved at være slidt ned. Tegnene kan bl.a. være, at maskinen har svært ved at tænde, den laver mærkelige lyde eller stopper midt i et program.
Er det billigst at reparere eller udskifte en tørretumbler?
Hvorvidt det er billigst at reparere eller udskifte en tørretumbler, det kommer selvfølgelig an på, hvad der er i vejen med den. Dog vil det i langt de fleste tilfælde være klart billigst, hvis du vælger at reparere maskinen, da nye tørretumblere kan være relativt dyre.


Tørretumbler Test – Disse tests har vi gennemgået:

Tænk.dk 🇩🇰
Det danske forbrugerrådet Tænk.dk foretok i 2015 en test av 35 kondenstromler med og uten varmepumpe. Ekspertene i forbrukerrådet testet alle maskinene på samme kriterier, blant annet hvor brukervennlige de er. Her har de særlig undersøkt om de var enkle å bruke og styre. Det ble også målt hvor presist maskinene tørker tøy. Det er nemlig forskjell på hvor gode sensorene er i de ulike maskinene, og noen måler bedre enn andre.

Noen maskiner har problemer med å få til en jevn tørking, så det har også vært et viktig kriterium i testen. Det ble også sett på hvor krøllete tøyet var når det kom ut. Også her er det stor forskjell på de forskjellige modellene. En annen viktig faktor er støynivået som også var et krav til bedømmelsen. De viktigste faktorene i testen fra Tænk er tidsforbruk, energiforbruk og brukervennlighet. Du kan lese hele testen på hjemmesiden Tænk.dk´s ved å klikke her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få full tilgang til hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges forbrukermagasin foretok en stor tørketrommeltest i 2015 hvor de undersøkte hele 70 forskjellige modeller. Her har ekspertene vurdert maskinene på ulike kriteria, slik som energiforbruk, brukervennlighet, jevn tørking og støynivå.

Testen er den største som er utført i Skandinavia og dekker en bred vifte av ulike maskiner i forskjellige prisklasser. Du kan lese hele testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få adgang til hele testen.

Abcnyheter.no 🇳🇴
Den norske nettavisen abcnyheter.no har testet 11 forskjellige tørketromler i 2016. Her har ekspertene også vurdert faktorer som energiforbruk, evnen til å tørke klær jevnt, støynivå og mange flere. Du kan lese hele testen gratis her.