Innhold
- 1 I denne artikkelen får du:
- 2 Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel – perfekt til familier på 3-4 personer
- 3 Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel – en budsjettvennlig modell
- 4 Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel – high-end trommel med mange funksjoner
- 5 Bosch WTH8307LSN Tørketrommel – lavt strømforbruk
- 6 AEG T6DBM720G Tørketrommel – Effektive og skreddersydde programmer til delikate stoffer
- 7 FAQ
Med en god tørketrommel blir tørking av klær mye lettere. Det er stor forskjell på tørketromler, og i denne artikkelen lærer du hva som er viktig å være oppmerksom på når du kjøper ny tørketrommel.
Forbrukerliv.no undersøker her hvilke tørketromler på markedet som har utmerket seg. Vi gjennomgår ulike tørketrommeltester fra hele Skandinavia og samler alle de beste kandidatene her, så du enkelt kan få overblikk over de beste testvinnerne.
I denne artikkelen får du:
🔸 En gjennomgang av testvinnende tørketromler fra ulike uavhengige tester.
🔸 En guide som viser deg tingene du bør være klar over når du kjøper en ny tørketrommel.
Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.
Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel – perfekt til familier på 3-4 personer
Vår anbefaling
Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel er et glimrende valg for deg som vil ha en solid tørketrommel til hele familien. Modellen er blant annet utstyrt med tidskontrollerte tørkeprogrammer, automatisk antikrøll-syklus og revers-modus for trommelen. Den passer aller best til en middels stor familie på ca. 3 til 4 personer.
- Tidskontrollerte tørkeprogrammer
- Automatisk antikrøll-syklus
- Revers-modus
Dette bør du tenke på før du kjøper Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel:
Kapasitet på 7 kg
Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel har en kapasitet på 7 kg, som er ganske gjennomsnittlig når det gjelder tørketromler. Her vil du kunne tørke en full vaskemaskin med klær – men mye større ting, som for eksempel dobbeltdyner, vil du ikke kunne tørke her.
Roterer i begge retninger
Denne tørketrommelen roterer i begge retninger, slik at klærne dine blir frigjort og slik at du unngår at de hekter seg fast i hverandre. Denne modusen kalles antikrøll og kommer som en ekstra bonus, som gir det et resultat med mye færre skrukker.
66 dB lydnivå
Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel har et lydnivå på 66 dB og et årlig energiforbruk på 512 kWh. Derfor er modellen plassert i energiklasse C, som er ca. midt på treet når det kommer til ulike tørketromler på markedet.
Hva sier forbrukerne om Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel?
Brukerne hos Google Shopping er spesielt imponerte over alle de ulike programmene modellen har å by på, men nevner også at de skulle ønske at de ulike programmene stor på norsk – og ikke på engelsk.
Fordeler
|
Ulemper
|
Forbrukerliv sin vurdering
Vi anbefaler Electrolux EDE1072PDW Tørketrommel da det vi liker aller best ved modellen er den automatiske antikrøll-syklusen. Dette er en spesielt stor fordel da du for eksempel kan tørke delikate plagg uten at de blir utrolig krøllete – som for eksempel skjorter eller andre plagg i lignende stoff. Vi er også imponerte over de ulike programmene og hvor effektiv modellen er når det kommer til tid.
Spesifikasjoner:
Lydnivå: 66 dB
Energiklasse: C
Trommelkapasitet: 108 liter
Tørkekapasitet: 7 kg
Bredde: 60 cm
Høyde: 85 cm
Vekt: 31 kg
Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel – en budsjettvennlig modell
Best til prisen
Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel er ypperlig dersom du er på utkikk etter en tørketrommel som ikke bare er effektiv, men også stor nok til en familie av middels størrelse, i tillegg til at den er rimelig. Modellen kommer med mange gode tørkeprogrammer, er plassbesparende i designet og er av typen kondens-tørketrommel.
- Mange gode programmer
- Plassbesparende design
- Kondenstørketrommel
Dette bør du tenke på før du kjøper Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel
7 kg kapasitet
Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel har en trommelkapasitet på 104 liter og en tørkekapasitet på 7 kg. Dette er en gjennomsnittlig størrelse som passer godt til en familie på f.eks. 3 til 4 personer.
OptiSense er inkludert
Denne modellen fra Electrolux er utstyrt med OptiSense, som er en svært praktisk sensor som greier å kjenne fuktighetsnivået på innholdet i tørketrommelen, og justere tørketiden deretter Dette er en stor fordel i en travel hverdag.
Lydnivå på 67 dB
Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel har et lydnivå på 67 dB, som er ganske gjennomsnittlig for en maskin på denne størrelsen. Den er også plassert i energiklasse B, som er ganske bra for en modell i denne prisklassen.
Hva sier forbrukerne om Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel?
Forbrukerne hos Google Shopping er imponerte over modellen og tildeler den hele 4,5 av 5 mulige stjerner. Brukerne er mest imponerte over valutaen de får for pengene de investerer, og trekker også frem modellens OptiSense sensor som en stor fordel.
Fordeler
|
Ulemper
|
Forbrukerliv sin vurdering
Vi anbefaler Electrolux SimpliCare EW2C327R1 Tørketrommel da modellen vil gi deg ekstra mye valuta for pengene. Vi er spesielt imponerte over alle de ulike valgene for program, samt at modellen er perfekt i små leiligheter eller i små rom der det ikke er så mye plass til rådighet.
Spesifikasjoner:
Lydnivå: 67 dB
Energiklasse: B
Trommelkapasitet: 104 liter
Tørkekapasitet: 7 kg
Bredde: 60 cm
Høyde: 85 cm
Vekt: 36 kg
Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel – high-end trommel med mange funksjoner
Beste premiumvalg
Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel er perfekt til deg som mener at kun det beste av det beste er godt nok. Modellen vil også kunne tilby deg en avansert sensor som måler fuktighet og temperatur samt en kort tørketid i tillegg til at du kan kontrollere tiden på tørkeprogrammene.
- Avansert sensor for fuktighet og temperatur
- Kort tørketid
- Kontroller tiden på programmene
Dette bør du tenke på før du kjøper Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel:
God kapasitet
Denne modellen er utstyrt med en kapasitet på 7 kilo, som er ca. midt på treet når det gjelder tørketromler. Selve trommelen har en kapasitet på 104 liter, som også er mer enn nok til en middels stor familie på ca. 3 til 4 personer.
Med sensor
Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel kommer med en egen sensor som måler hvor mye fuktighet som er i tøyet du skal tørke – i tillegg til at den kontrollerer temperaturen. Denne sensoren er en stor fordel som kan være en nyttig hjelpende hånd i hverdagen.
66 dB lydnivå
PerfectCare 600 har et lydnivå på 66 dB, som er ganske gjennomsnittlig når det kommer til tørketromler. Den er derfor ganske stillegående, slik at du kan ha en samtale i samme rom som modellen mens den er påslått.
Hva sier forbrukerne om Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel?
Forbrukerne hos Google Shopping har tildelt Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel hele 4,6 av 5 mulige stjerner, som nesten er full pott. Brukerne er ekstra imponerte over den gode sensoren til fuktighet og temperatur, men nevner også at modellen er litt dyr.
Fordeler
|
Ulemper
|
Forbrukerliv sin vurdering
Vi anbefaler Electrolux PerfectCare 600 EW6C527G2 Tørketrommel da dette er en modell som imponerer – spesielt når det kommer til kvalitet og tørketid. Vi liker spesielt godt modellens effektivitet, og muligheten til å faktisk justere tiden kan være en stor fordel i en travel hverdag med mye på tapetet.
Spesifikasjoner:
Lydnivå: 66 dB
Energiklasse: B
Trommelkapasitet: 104 liter
Tørkekapasitet: 7 kg
Bredde: 60 cm
Høyde: 80 cm
Vekt: 37 kg
Bosch WTH8307LSN Tørketrommel – lavt strømforbruk
Stille og effektiv
Bosch WTH8307LSN Tørketrommel er et nydelig valg dersom du vil ha en ekstra stillegående modell som er svært effektiv og rimelig i bruk, for denne modellen har et lavt strømforbruk og en god kvalitet. Modellen ligger i energiklasse A+ og kommer med en EasyClean kondensator i tillegg til at den har en stor og tydelig LED skjerm.
- Energiklasse A+
- EasyClean kondensator
- Stor og tydelig LED skjerm
Dette bør du tenke på før du kjøper Bosch WTH8307LSN Tørketrommel:
112 L trommelkapasitet
Bosch WTH8307LSN Tørketrommel har en trommelkapasitet på 112 L som er over gjennomsnittet sammenlignet med andre modeller på markedet. I praksis har den en tørkekapasitet på 7 kg, og dette gjelder når klærne er våte, ikke tørre.
EasyClean kondensator
Denne tørketrommelen kommer med en EasyClean kondensator, som er en stor fordel når det gjelder rengjøring og vedlikehold av maskinen. Grunnet denne kondensatoren er ikke bare modellen effektiv i bruk – men den er også enkel å vedlikeholde.
Ekstremt stillegående
Bosch WTH8307LSN Tørketrommel har et lydnivå på kun 65 dB, som er ganske lavt. I praksis vil dette bety at du faktisk kan ha en samtale med noen på samme rom som tørketrommelen – uten at lydnivået på maskinen overdøver samtalen.
Hva sier forbrukerne om Bosch WTH8307LSN Tørketrommel?
Forbrukerne hos Google Shopping har tildelt modellen hele 4,4 av 5 mulige stjerner. Brukerne trekker spesielt frem modellens lave strømforbruk og lydnivå som de største fordelene ved modellen, og nevner at de synes de får mye valuta for pengene som er blitt investert.
Fordeler
|
Ulemper
|
Forbrukerliv sin vurdering
Vi har valgt å inkludere denne modellen da vi mener den er av svært god kvalitet, og at den imponerer stort med energiforbruket. A+ er den beste kategorien en tørketrommel kan plasseres i når det kommer til strømforbruk. Vi liker også spesielt godt at Bosch WTH8307LSN Tørketrommel er en kondenstørketrommel.
Spesifikasjoner:
Lydnivå: 65 dB
Energiklasse: A+
Trommelkapasitet: 112 liter
Tørkekapasitet: 7 kg
Bredde: 60 cm
Høyde: 84.2 cm
Vekt: 46.2 kg
AEG T6DBM720G Tørketrommel – Effektive og skreddersydde programmer til delikate stoffer
Perfekt til familier
AEG T6DBM720G Tørketrommel er et ypperlig valg dersom du er på utkikk etter en tørketrommel som kan ta skånsomt vare på alle slags plagg – til alle de ulike familiemedlemmene. Modellen kommer med en Protex trommel, egne funksjoner for skånsom tørking samt at den tørker klærne helt tørre.
- Protex trommel
- Egne funksjoner for skånsom tørking
- Ingen rester av fuktighet
Dette bør du tenke på før du kjøper AEG T6DBM720G Tørketrommel
7 kg kapasitet
Denne tørketrommelen har en gjennomsnittlig stor kapasitet på 7 kg. Det er viktig at du tenker over at dette veies når tøyet er vått – og ikke når det er tørt – da vannet kommer til å gjøre at innholdet som flyttes fra vaskemaskinen til tørketrommelen blir tyngre enn når det er tørt.
Innebygd beskyttelse
Med disse tørkeprogrammene får du en innebygd beskyttelse av tøyet ditt. Dette er en svært stor fordel dersom du pleier å tørke litt skånsomme stoff eller skorter, for du vil med denne modellen kunne ta ut tøyet når det er helt tørt, uten å måtte bekymre deg for at tørkingen har ødelagt stoffet.
Lydnivå på 65 dB
AEG T6DBM720G Tørketrommel har et relativt stillegående lydnivå på 65 dB. I praksis vil dette lydnivået enkelt la deg føre en samtale i samme rom som tørketrommelen – mens den står på – uten at du vil slite med å høre hva samtalepartneren din sier.
Hva sier forbrukerne om AEG T6DBM720G Tørketrommel?
Forbrukerne hos Google Shopping har tildelt modellen hele 4,3 av 5 mulige stjerner. Brukerne trekker frem den grundige tørkingen som den største fordelen, og legger også til at modellen virkelig er effektiv og stillegående.
Fordeler
|
Ulemper
|
Forbrukerliv sin vurdering
Vi har valgt å inkludere denne modellen i artikkelen om de beste tørketromlene på markedet, spesielt av to grunner. Det som imponerer oss mest, er den kvalitets-testede Protex trommelen – i tillegg til at vi elsker at modellen har egne programmer for tøy som er ekstra skånsomt. Det er i tillegg en stor fordel at modellen etterlater tøyet helt tørt.
Spesifikasjoner:
Lydnivå: 65 dB
Energiklasse: B
Tørkekapasitet: 7 kg
Bredde: 60 cm
Høyde: 85 cm
Vekt: 47 kg
Når du skal velge tørketrommel – Dette bør du vurdere
Når man skal kjøpe ny tørketrommel er det en del forskjellige faktorer å ta med i vurderingen. Nedenfor gjennomgår Forbrukerliv noen av de begrepene du bør kjenne når du kjøper ny tørketrommel.
Varmepumpe:
Noen maskiner er utstyrt med varmepumpe. Når en tørketrommel har varmepumpe installert betyr det vanligvis at den kan tørke klær ved et lavere energiforbruk enn maskiner uten varmepumpe.
Den grunnleggende forskjellen er at de tradisjonelle tørketromlene uten varmepumpe bruker mye energi på å få vannet i tøyet til å fordampe. En tørketrommel med varmepumpeteknologi er derimot mer energieffektiv fordi den fuktige luften blir ledet inn i varmepumpen, hvor luften blir avkjølt og dermed tørker. Slik tørker klærne lettere og raskere og det blir brukt mindre energi.
Energimerket:
Du kan se hvor energivennlig tørketrommelen er på energimerket. Tørketromler er merket dra D til A+++, hvor D er det dårligste og A+++ er det beste. Energiklasse A+++ bruker ned til 60% mindre energi sammenlignet med energiklasse A.
Mange av toppmodellene på markedet har energimerke A++. Det er bare de færreste som har energimerke A+++, noe som kommer av at de best merkede ofte tar lenger tid for å tørke tøyet. Derfor velger mange en modell med merket A++.
Energimerkingen kan være forvirrende:
Mange eksperter tror at EU-regler om energimerking er et stort skritt fremover, i forhold til å øke åpenheten og la forbrukeren å velge til fordel for miljøet.
Imidlertid har valgte kommisjoner jobbet med en form for fellesmerking av mange forskjellige typer apparater og funksjoner, og det kan være forvirrende. For eksempel kan noen forbrukere ha en idé om at tørketrommel merket med A +, har samme mengde energi som et kjøleskap merket med A +. Tanken er nærliggende, fordi merkingen er den samme, men det er viktig å forstå at energimerkene bare er sammenlignbare med maskiner av samme type.
Et annet problem som er fremhevet av kritikere, er at det benyttes formler for beregningen. I denne sammenheng nevnes det blant annet, at større og mer energikrevende apparater, lettere oppnår en god avkjøling enn mindre maskiner. Som forbruker, kan du derfor kanskje favorisere en stor tørketrommel merket med A ++, og misforstå hensynet til miljøet. En mindre modell merket med A + ville være tilstrekkelig, og i praksis ha generelt mindre energiforbruk.
Du finner en rekke andre problemer med systemet for energimerking, som ennå ikke har blitt løst tilfredsstillende. Du kan du lese mer om dette i denne interessante artikkelen fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.
I de fleste situasjoner er energimerkingen likevel en god tommelfingerregel om energinivået for forbrukerne.
Det anbefales å gå for produkter med fornuftig energimerking, men ikke la det være den eneste avgjørende faktoren for valget. Du bør også være oppmerksom på at de høyeste trinnene i energimerkingen, som regel betyr høyere produktpriser. Her kan du med fordel dra nytte av å regne på forholdet mellom pris og forventet årlige innsparinger, ved å gå et trinn opp.
Kondens- eller avtrekkstørketrommel?
Energistyrelsen i Danmark anbefaler at man går etter en kondenstørketrommel med merket A++.
De skriver at de lovmessige kravene for å oppnå A++-merkingen er så strenge at det bare er tørketromlere med varmepumpe som får merket. Alle maskiner på markedet med varmepumpe er kondenstromler. Energistyrelsen påpeker også at det stort sett ikke finnes modeller med A+++-merke på markedet, så A++ er det beste valget.
De gammeldagse avtrekkstromlene fungerer slik at de skal ha avtrekk ut i friluft, så de kan lede varm og fuktig luft ut av maskinen og huset. Dette kan gjøre at luftfuktigtheten i hjemmet ditt blir unaturlig høy.
Kondenstørketromler har som nevnt innstallert varmepumpe som kjøler luften, og det meste at fukten i luften blir til vann som ledes til et utløp. Denne typen gir også litt fuktig luft i rommet, så det er viktig å huske på utlufting når den brukes. Det blir dog mye mindre fuktig enn med en avtrekkstrommel.
Du kan lese mer på den danske energistyrelsens hjemmeside ved å klikke her.
Hvilke merkevarer er best når du skal velge tørketrommel?
Mange forbrukere har et favorittmerke innen hvitevarer, som de holder seg til. Det kan være basert på tidligere erfaringer, andres erfaringer eller kanskje mest av alt, magefølelsen. De siste årene har forbrukerorganisasjoner i økt grad testet produkter og publisert resultatene, noe som har gitt en spennende statistikk. Her kan du lese svart på hvitt, hvilke merker som klarer seg best i gjennomsnitt.
Et eksempel er Forbrukerrådet, som har laget statistikk over 71 tørketromler, som over tid har blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Du kan se et sammendrag av resultatene her. Det viser seg blant annet at tørketromler fra Miele er suverene vinnere, med en gjennomsnittlig poengsum på 66,3 poeng. Siemens og Bosch klarer seg også utmerket, med henholdsvis 62,8 og 62,6 poeng.
Det er ikke overraskende at Siemens og Bosch er plassert side ved side, for begge merkene tilhører samme gruppe. Den er hovedsakelig designet som skille merkene, fordi innsiden ofte er mer eller mindre den samme. Men det er en interessant observasjon, som angir at statistikken faktisk er ganske nøyaktig, og dermed verdt å ta i betraktning, når du velge merke for tørketrommelen.
Rent poengmessig må vi et stykke ned til fjerde-, femte-sjetteplassen, som fylles av AEG, Electrolux og Elektro Helios med henholdsvis 57,8, 57,5 og 56,7 poeng. Her er også poengene ganske like. Electrolux eier også AEG og Elektro Helios, så her er det hovedsakelig snakk om de samme komponentene på tvers av merkevarene.
Videre nedover listen finner vi merker som Whirlpool og Cylinda, og i bunnen merker som Hotpoint og Indesit. Det er en rekke kjente merker som ikke er med på listen. Det er blant annet merker som LG, Samsung, Asko, Gorenje og flere andre. Årsaken er det ikke er et tilstrekkelig antall tester med disse merkene. For å oppnå en rimelig grad av statistisk sikkerhet, har Forbrukerrådet bare tatt med de merkene, som har vært med i minst tre tester.
Hvordan bruker jeg tørketrommelen best?
Hvis man ønsker å være mest mulig skånsom med klærne sine, så er det best å unngå bruk av tørketrommel, siden det silter på klærne.
Vanlig tørking på klessnor i frisk luft er den beste løsningen. Det sliter minst på klærne og sparer også en del på strømregningen.
Det kan også være mange grunner til at tørketrommelen fortsatt foretrekkes. Dårlig vær, pollen og dårlig lukt fra for eksempel fabrikker eller gårder, kan gjøre at lufttørking ikke er et alternativ.
Det er ingen tvil om at tørking av klær i tørketrommelen både er effektivt og tidsbesparende. Heldigvis er det flere ting du kan optimalisere, slik at du får mest for pengene, når du tørker klær i tørketrommelen.
Som allerede nevnt, kan du spare penger på strømregningen, ved å velge en maskin med fornuftig energimerking. Velger du en modell med kondenstørking, blir den dyre varmen også innendørs, slik at det kan brukes som vanlig romoppvarming. Selvfølgelig utnytter du varmen best, hvis tørketrommelen plasseres i et rom, som må varmes opp på annen måte.
I tillegg til energimerking og tørketype, er størrelsen på trommelen også en viktig faktor, som du bør være klar over når du kjøper den. Energien utnyttes best, hvis trommelen er fylt når det tørkes. Er du bare deg selv, kan du nøye deg med en liten tørketrommel, mens en stor familie enkelt vil kunne dra nytte av effektiviteten med en stor trommel.
Formålet med tørketrommelen er å fjerne vannet fra klærne, og dette betyr i praksis, at tørkekostnaden avhenger av klærnes vanninnhold. Hvis du sørger for å sentrifugere klærne nøye før tørking, vil vanninnholdet være lavere, og det vil forkorte tiden i tørketrommelen betydelig. Det sparer en del strøm, og klærne slites også ut i mindre grad.
En klump med sammenrullede klær holder bedre på vannet enn løse klær, så sjekk at klærne ikke har pakket seg sammen. Det kan for eksempel skje under klesvasken, at et åpent pute- eller dynetrekk samler klærne som en sekk, eller det er klær som slår knuter. Dette kan medføre at tørketrommelen må kjøre lenge for å få klumpen tørr, selv om resten av klærne for lengst er tørre.
Optimal tørking forutsetter at luften kan strømme fritt i prosessen, derfor må du ha fokus på filtrene i maskinen. De vanlige lo-filtrene må renses etter hver tørking, og har du en modell med mikrofilter, bør dette også rengjøres ofte. Hvis du ikke renser filtrene, vil det forlenge tørkeprosessen og strømregningen øker.
De anmeldte produktene er utgått, men du kan finne gode lignende her
Tidligere anmeldte produkter – nå utgått
Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.
AEG T7DBM730G
.
T7DBM730G er en tørketrommel fra AEG med en kapasitet på 7 kilo – noe som passer godt til en familie på ca. 3-4 personer. Tørketrommelen er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge instansene har gitt modellen gode anmeldelser.
Råd & Rön er mest imponert over modellens energivennlighet.
AEG T7DBM730G ligger i energiklasse A+, som er i den gode enden av skalaen når det kommer til energiforbruk på tørketromler under tørking av klær.
Tørketrommelen har også et lydnivå på 66 dB, noe som er forholdsvis lydsvakt for en tørketrommel – sammenlignet med en samtale i et normalt stemmeleie på ca. 60 dB.
Vær oppmerksom på tørketrommelens mål dersom den skal plasseres oppå en vaskemaskin. Begge maskinenes mål må nemlig passe noenlunde sammen dersom de skal stå oppå hverandre.
Modell med stor trommel og filtersystem
Ved kjøp av AEG T7DBM730G får man en tørketrommel med en ekstra stor trommel kalt ProTex. Trommelen har et spesielt mønster som sørger for en mer skånsom tørking av tøyet, slik at de kommer ut så krøllfritt som mulig.
Den skånsomme ProTex trommelen kommer med en skiftende rotasjon i begge retninger, noe som forhindrer at tøyet blir sammenkrøllet og sammenfiltret. Klærne tørkes jevnt da trommelen bedre kan beskytte tøyet som legges inn.
Videre er tørketrommelen utstyrt med et ÖKOFlow Filter System som sørger for at filteret er effektivt og problemfritt. I stedet for å ha flere filter som mange andre modeller har, så har AEG T7DBM730G kun ett enkelt filter som reduserer energiforbruket.
Filteret er også lett tilgjengelig da alt man trenger å gjøre er å åpne døren på trommelen for raskt å kunne rense filteret før neste tørking.
Forskjellige tørkeprogrammer og SensiDry teknologi
AEG T7DBM730G kommer med mange tørkeprogrammer som gir brukeren mulighet til å velge program etter behov. Man kan finne spesialprogrammer som strykelett, bomull, sengetøy, ull, dyner/puter og mange flere.
Med maskinens LCD-display vil man oppleve en oversiktlig betjening slik at man raskt kan komme i gang med å finne de spesifikke programmene man vil bruke.
Maskinen har også en utsatt start funksjon hvor man kan stille inn maskinen slik at den starter når det passer. På den måten kan man stille inn tørketrommelen til å starte når man kommer hjem.
AEG T7DBM730G har også en SensiDry teknologi hvor vasketøyet tørkes så skånsomt som mulig ved omtrent halvparten av temperaturen andre modeller bruker. Dette gjør at klærne ikke utsettes for unødvendig varme som gjør at de slites.
Tørketiden blir også tilpasset avhengig av hva slags tøy man vasker. Dette er mulig med teknologien ProSense, som betyr at tørketrommelen er sensorstyrt med fukt- og temperatursensorer. Derfor vil maskinen slå seg av automatisk når tøyet er tørt.
Tørketrommel med varmepumpeteknologi, tidsstyring og barnesikring
Modellen AEG T7DBM730G kommer med en besparende varmepumpeteknologi som tørker tøyet ved en lavere temperatur – noe som er mer skånsomt mot tøyet. Varmepumpeteknologien er miljøvennlig og energibesparende, derfor hjelper den til med å holde strømregningen nede.
Med modellen AEG T7DBM730G har man også mulighet til å stille inn tørketrommelen til den tiden man ønsker. Med tidsstyring bestemmer man selv hvor lenge tørketrommelen skal tørke tøyet.
Denne modellen kommer også med en barnesikring slik at man slipper å bekymre seg for at små fingre skal klemmes i trommelen.
Spesifikasjoner ved AEG T7DBM730G – mål
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vekt: 48,46 kilo
Spesifikasjoner ved AEG T7DBM730G – nøkkelopplysninger
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årlig energiforbruk kWh: 277 kWh/år
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 66 dB
Fordeler ved AEG T7DBM730G:
Kapasitet på 7 kilo
Mange spesialprogrammer
Skånsom ProTex trommel
Besparende varmepumpeteknologi
SensiDry teknologi
Utsatt start funksjon
Samsung DV80M5010KW
.
Samsung DV80M5010KW er en tørketrommel som er blitt anmeldt og testet av svenske ekspertkilder. Svenske Råd & Rön har gitt tørketrommelen en god vurdering.
Råd & Rön er svært begeistret over maskinens energivennlighet og tørkeevne.
Tørketrommelen Samsung DV80M5010KW har en kapasitet på 8 kilo, noe som passer godt til en familie på ca. 4-5 personer. Denne tørketrommelen er utstyrt med en varmepumpe og har mange forskjellige programmer man kan man kan benytte seg av. Modellen har blant annet funksjonen utsatt start slik at man kan stille inn maskinen til å starte når det passer.
Med en energiklasse på A++ får man en strømbesparende og energivennlig tørketrommel – noe de to ekspertkildene liker veldig godt.
Vær oppmerksom på tørketrommelens mål dersom den skal plasseres oppå en vaskemaskin. Dersom det er tilfellet så må målene på de to maskinene passe noenlunde sammen.
Varmepumpeteknologi, lavt lydnivå og god kondenseringsevne
Med Samsung DV80M5010KW får man en tørketrommel med en god kondenseringsevne. Modellen får karakteren B, noe som sikrer at rommet tørketrommelen står i får så lite fukt som mulig.
Samsung DV80M5010KW er også utstyrt med et lavt lydnivå. Lydnivået ligger på 65 dB, noe som er relativt lavt for en tørketrommel. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB. Det betyr at resten av huset ikke vil bli forstyrret når tørketrommelen går.
Samsung DV80M5010KW er også utstyrt med en praktisk varmepumpeteknologi som sørger for å resirkulere varmen. Derfor bruker maskinen mindre strøm – noe som sikrer en effektiv og skånsom tørking av tøyet.
Flere tørkeprogrammer og intelligent tørkesystem
Samsung DV80M5010KW har flere ulike tørkeprogrammer slik at man kan velge det programmet man har bruk for.
I tillegg til de vanlige tørkeprogrammene har man også programmet Quick Dry 35. Dette programmet gir brukeren mulighet til å tørke tøy på kun 35 minutter.
Man kan også finne spesialprogrammer som et rynkefritt program og et ullprogram. Tørketrommelen kommer også med et LED-display som gjør det enkelt både å finne og stille inn programmet man vil velge.
Med tørketrommelen Samsung DV80M5010KW får man også et intelligent tørkesystem med sensorer for fukt, rengjøring og temperatur fra varmeveksleren. Systemet kalles OptimalDry og justerer tørketiden løpende slik at man får best mulig resultat uten at klærne slites.
Videre er Samsung DV80M5010KW en trygg tørketrommel da den også har en barnesikring slik at små fingre ikke klemmes. Maskinens betjeningspanel og dør låses når klærne tørkes.
Vanntankindikator, 2-i-1 filter og automatisk feilsøking
Tørketrommelens innebygde vanntankindikator gjør det enkelt å sjekke hvor mye kondens det er i selve beholderen. På denne måten har man mulighet for raskt og enkelt å finne ut når beholderen må tømmes.
Samsung DV80M5010KW er utstyrt med et 2-i-1 filter hvor filteret har to lag – derfor er det ikke nødvendig med et filter til varmeveksleren. Modellen har også to alarmer som sier ifra når det er på tide å rense varmeveksleren og filteret. Det betyr at denne tørketrommelens filtrering er bedre enn filteret på mange andre modeller.
Sist, men ikke minst er Samsung DV80M5010KW utstyrt med funksjonen Smart Check som utfører en automatisk feilsøking og kommer med tips og løsninger via en app. Det betyr at man har mulighet til å spare både tid og penger da modellen ikke trenger reparasjoner – man kan bare følge de gode rådene appen gir.
Spesifikasjoner ved Samsung DV80M5010KW – mål
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vekt: 50 kilo
Spesifikasjoner ved Samsung DV80M5010KW – nøkkelopplysninger
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: B
🔴 Årlig energiforbruk kWh: 235 kWh/år
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 65 dB
Fordeler ved Samsung DV80M5010KW:
Kapasitet på 8 kilo
Flere ulike tørkeprogrammer
Automatisk feilsøking
2-i-1 filter
Vanntankindikator
Lavt lydnivå
Miele TDA 140 C NDS
.
Denne kondenstørketrommelen fra Miele har kapasitet på 7 kilo og dekker behovet til en mellomstor familie uten problemer. Det årlige energiforbruket er vurdert til å være ca. 494 kWh for en gjennomsnittsfamilie. Det gir tørketrommelen energimerkingen B, og den har altså litt høyere energiforbruk enn noen av de andre tørketromlene her i artikkelen.
På den andre siden utmerker den seg ved å tørke klær både kjapt og effektivt, noe som blir trukket frem Råd & Rön i testene deres, der den lå helt i topp på disse områdene.
Kontroll
Tørketrommelen har syv ulike programmer og gir deg muligheten for å justere tørkingen etter typen klær og tekstiler. Men denne maskinen har Miele også gjort det mulig å tilsette duft til tøyet. Det foregår via en liten luke hvor du kan sette inn en duftflakong.
Det finnes fem dufter og én duftflakong som holder til ca. 50 tørkinger. Skjermen lar deg følge med på hvor langt maskinen har kommet i tørkeprogrammet og hvor mye tid som gjenstår.
Teknikk
Tørketrommelen har en SoftCare-trommel med lys som sørger for at vasketøyet blir tørket så skånsomt og jevnt som mulig. Maskinen er utstyrt med en intelligent tromlereversering, som betyr at trommelen skifter retning og optimerer tørkingen, samtidig som det forhindrer at klærne blir krøllete. Det er også en sensor som måler hvor mye fukt det er i tøyet og bestemmer tørketiden ut fra det. Slik unngår du å bruke unødvendig energi og ta våte klær ut av maskinen.
Med kun 63 dB jobber tørketrommelen også på et støysvakt nivå og maskinen kan derfor være på uten å gi støyplager. Det er både en kondenstank og mulighet for integrert utleding av kondensvann, så det via en slange kan renne direkte ut i vasken eller en vannlås. Maskinen er merket med kondenseringsevne A, som betyr at den slipper ut veldig lite fukt i det rommet, den står i.
FAQ
Tørretumbler Test – Disse tests har vi gennemgået:
Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges forbrukermagasin foretok en stor tørketrommeltest i 2015 hvor de undersøkte hele 70 forskjellige modeller. Her har ekspertene vurdert maskinene på ulike kriteria, slik som energiforbruk, brukervennlighet, jevn tørking og støynivå.
Testen er den største som er utført i Skandinavia og dekker en bred vifte av ulike maskiner i forskjellige prisklasser. Du kan lese hele testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få adgang til hele testen.
Abcnyheter.no 🇳🇴
Den norske nettavisen abcnyheter.no har testet 11 forskjellige tørketromler i 2016. Her har ekspertene også vurdert faktorer som energiforbruk, evnen til å tørke klær jevnt, støynivå og mange flere. Du kan lese hele testen gratis her.