Robotgressklipper Test – Se de beste modellene – Best i Test guide

0

I denne robotgressklipper testen har vi samlet en rekke testvinnende robotgressklippere. Vi har undersøkt anmeldelser og tester fra mange forskjellige skandinaviske forbrukerorganisasjoner og større medier, slik at du enkelt kan skape deg et overblikk over hvilke maskiner ekspertene vurderer til å være best på markedet.

Pris og kvalitet henger ofte sammen, men det gjelder ikke alltid, og flere av de billigere robotgressklipperne klarer seg faktisk bedre enn modellene som er mye dyrere.

Nederst i artikkelen finner du en liste over de kildene vi har bruk hvis du selv vil grave dypere.

I denne artikkelen får du:
– Overblikk over testvinnende robotgressklippere 
– Gode råd før du kjøper en robotgressklipper
– Presentasjon av alle testene vi har undersøkt 

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


ROBOMOW RC308U

  Topscorer hos det anerkendte teknikmagasin M3

rc308u robomow

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 485,00 Kr. 0,00 Kr. 11 485,00 Kr. Les mer

 

Det store svenske teknikkmagasinet M3 utførte i november 2016 en stor test av 11 forskjellige robotgressklippere. Her var Robomow RC308U en av de modellene som toppet listen over beste gressklippere.

Stort sett hver gang robotgressklippere blir testet på en eller annen måte i Europa og USA der Robomow er inkludert, er det nesten garantert at de topper listen som de beste på markedet.

Med over 20 års erfaring i produksjon av robotgressklippere, må det sies at Robomow er blant de absolutt ledende merkene i verden.

Stilren modell som leverer toppkvalitet
Denne modellen har et elegant design, men i tillegg til å være elegant er klippeevnen også helt i topp. Gressklipperen får poeng for å ha en kniv som rekker helt ut til robottens ytterste kanter. Det gjør at klipperen kan klippe helt ut til kanten av plenen, og du slipper derfor å bruke gresstrimmer etterpå. Det er verdt å notere seg at denne funksjonen finnes på stort sett alle de nye Robomow-modellene.

RC 308U har et sterkt litium-batteri som kan gå ca. 70 min. Per lading. Når batterinivået er lavt, kjører den selv tilbake til ladestasjonen.

Det følger også med kabler som du kan plassere i hagen for å avgrense arbeidsområdet til robotgressklipperen, så du kan sikre deg at den bare klipper plenen i de områdene du vil. Du får med 200 m kabel og 250 plugger i pakken, så det er enkelt å markere områdene helt nøyaktig.

Stort fokus på sikkerhet
Med RC 308U er det mye fokus på sikkerhet. Hvis robotten støter på noe underves, stopper knivene med en gang og robotten skifter retning.

Hvis noen løfter opp robotten, skrur den seg også av øyeblikkelig. Knivbladene er også plassert ekstra høyt oppe, så risikoen for ulykker er liten.

Når det gjelder tyverisikring, er modellene fra Robomow noen av markedets absolutt beste. Du kan låse robotgressklipperen med en personlig pinkode, og slik er du sikker på at ingen andre kan bruke den uten å taste koden først.
Det innebygde alarmsystemet sender deg en melding på mobilen om noen rører gressklipperen. Så du får beskjed med en gang om noen forsøker å stjele den.

God mellomstore hager
Denne modellen egner seg best til plener opp til 500 m². Hvis du har større hage en dette, bør du se på noen av de andre modellene vi har presentert i denne testen.

En av fordelene med denne modellen er at den er veldig lett å styre. Som i de fleste av Robomows nye modeller kan du styre den rett fra mobilen eller nettbrettet via en app. Du kan også justere de personlige klippeinnstillingene i appen og sjekke programstatus eller endre planlagte klippetider.

Det er også innebygd regnsensor som sikrer at den automatisk kjører tilbake til ladestasjonen hvis det begynner å regne. Den begynner å klippe plenen igjen når det er tørt igjen.

Fordeler med Robomow RC 308U:

🔵 Innebygd regnsensor
🔵 Optimal tyverisikring med alarm og pinkode
🔵 Får ros for klippeevnen
🔵 Kan styres direkte fra mobil eller nettbrett
🔵 Sterkt litium-batteri


ROBOMOW RC312U

Anbefalt i tyske SFT Magazine
Anbefalt av tyske Selber Machen

rc312u robomow robotplaeneklipper

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det store tyske magasinet SFT har foretatt en grundig test av Robomow RC312U, der den bliver undersøkt fra A til Å.
Robomow er kanskje det merket som er mest kjent, når det gjelder robotgressklippere. Bedriften har utviklet robotgressklippere i over 20 år og er eksperter på det.

Lett å bruke
En av fordelene med Robomow RC312U er at den er svært brukervennlig, ifølge ekspertene. Filosofien bak Robomow er å skape produkter som krever minst mulig styring og likevel leverer best mulige resultater.

Denne modellen lever helt opp til denne filosofien, og de har klart å lage en modell som er lett å styre.
Robomow har utviklet en app til denne modellen, noe som lar deg ha full kontroll over maskinen fra mobilen eller nettbrettet.

For eksempel kan du overvåke programstatus og sette opp preferansene dine for plen- og klippeinnstilling. Du kan også endre de planlagte dagene den klipper plenen, hvis du for eksempel tar deg fri en dag og planlegger å bruke dagen i hagen. Da kan du uten problemer stille inn Robomow til å klippe plenen dagen før eller dagen etter.

Robomow RC312U er også utstyrt med regnsensor som sender maskinen tilbake til basen, hvis det begynner å regne. Den begynner automatisk å klippe plenen igjen med en gang det er tørt.

God klippeevne
En av de funksjonene som Robomow RC312U får skryt for av ekspertene, er den unike måten å klippe plenen på. Knivene på robotten klipper utover hjulbredden slik at alle hjørnene på plenen blir klippet med perfeksjon.

Maskinen har også en funksjon som gjør at den snur seg før den treffer kantene på plenen. Det betyr at den ikke trenger å stoppe og starte hver gang den møter en ny kant. Det fører til at Robomow RC312U blir mindre slitt, fordi det krever mindre av motoren og de andre delene.

En annen fordel er Robomows innebygde bioklipp-funksjon, som fordeler det avklipte gresset jevnt over plenen. Det gir en sund plen og holder på næringsstoffene.
Det anbefales at du klipper plenen med den to ganger i uken for å få det beste resultatet.

Ladetiden ligger på 70 – 90 minutter og klippetiden ligger typisk på 60 – 70 minutter. Robomow RC312U er utstyrt med et kraftig litium-batteri som gjør det mulig å klippe hele plenen på én lading.
Produsenten anbefaler at du oppbevarer batteriet innendørs og frostfritt i løpet av vinteren.

Tyverisikret
Slik som de fleste andre moderne robotgressklipperne er denne modellen sikret mot tyveri. Tyverisikringen fungerer slik at du kan taste inn en pinkode, og den er påkrevd for å kunne bruke maskinen.

Det er også en alarm i Robomow RC312U som blir aktivert om noen flytter den bort fra basen. Da får du beskjed rett på mobilen om at noen flytter på gressklipperen din.

Mye fokus på sikkerhet
De nye robotgressklipperne har svært mye fokus på sikkerhet, og det gjelder Robomow RC312U. Den er stilt inn slik at hvis det bare er litt kontakt, stopper robotten og kjører en annen vei, slik at verken barn eller dyr kan være i veien.

Hvis noen løfter opp Robomow, slutter knivbladene å rotere med en gang. Samtidig er de plassert ekstra langt oppe under maskinen, noe som fungerer som en ekstra sikkerhet, om noen tar tak i den.

Fordeler med Robomow RC312U:

🔵 Tyverisikret med pinkode og alarm
🔵 Unik klippemetode som sikrer optimal klipping av plenen
🔵 Bioklipp-funksjon som automatisk gjødsler plenen
🔵 Automatisk regnsensor
🔵 Mulighet for å styre maskinen via en app
🔵 Sterkt litium-batteri


Bosch Indego

  Toppscorer hos M3

Bosch Indego

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Bosch Indego lå fremst i feltet da det svenske magasinet M# testet robotgressklippere. Denne modellen utmerker seg spesielt med den intelligente ”Logicut navigation”, der maskinen først kartlegger plenområdet og deretter klipper det intelligent. Det gjør at Bosch Indego skiller seg ut fra de fleste andre modellene som bare kjører tilfeldig rundt. Bosch Indego klipper i stedenfor i parallelle baner, akkurat som du selv gjør med en vanlig gressklipper, Det gir penere klipping og gjør også at denne modellen er minst 30 prosent kjappere enn robotgressklippere som klipper tilfeldig.

Avansert teknologi innebygd i Bosch Indego

For å beskytte plenen mest mulig sørger den intelligente styringe dessuten for at klippebanene ikke er like fra gang til gang. Hvis den først har klippet med baner på langs, kommer den til å klippe på tvers neste gang, eller bruke en vinkel. Bosch Indego klipper dessuten etter bioklipp-prinsippet, det det avklipte gresset blir fordelt på plene. Det gir en sunn plen og holder på næringsstoffene. Samtidig blir ikke det avklipte gresset plagsomt, fordi det kuttes opp helt smått.

Derfor anbefaler vi Bosch Indego:

🔵 Høyt mekanisk kvalitetsnivå
🔵 Intelligent Logicut Navigation – minst 30 % raskere
🔵 Varierende klipperetninger skåner plenen
🔵 Bioklipp-funksjon
🔵 Oppgradert modell med app-styring tilgjengelig

robotplæneklipper test


Robomow MS1000

Best i test hos Tænk.dk
Testvinner i danske BT
Testvinner hos Råd & Rön

Robomow-MS1000

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 485,00 Kr. 0,00 Kr. 11 485,00 Kr. Les mer

 

Robomow var en av de første produsenten av robotgressklippere i verden, og erfaringen gir Robomow et bra forsprang. MS1000-modellen er også testvinner i flere tester, blant annet tester i det danske forbrukermagasinet Tænk, det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön og den danske avisen BT. Generelt får denne modellen svært gode karakterer, og i testen hos Tænk er det stort sett bare toppkarakterer på alle de 16 parameterne.

Det er selvsagt selve gressklippingen som teller mest i testene, og her får Robomow MS1000 toppkarakterer på alle typer plener, uansett om de er skrå eller ujevne og gresset er kort, langt eller vått.

I testen hos Tænk er det to testvinnere med like mange poeng, men fordi konkurrenten er ca. 25% dyrere blir Robomow MS 1000 langt det beste kjøpet. Denne modellen tilbyr også en spesiell kantklippsfunksjon, så det ikke står en kant med høyt gress igjen rundt hagen.

Mange muligheter med Robomow MS1000

Som de fleste andre robotgressklipperne navigerer Robomow MS1000 etter kantene på gressplenen. Det spesielle med denne modellen er dog at den ikke stopper med et rykk og kjører i motsatt retning, slik som de fleste andre typene. I stedet oppdager den kanttråden i god tid og svinger mykt. Det minimerer slitasje på mekanikken og plener, og forkorter også klippetiden.

Som et helt nytt element kan Robomow MS1000 klippe plenen i flere soner, slik at den gjør en sone ferdig om gangen før den kjører videre til neste sone. Det kan være praktisk, for eksempel hvis du eller familien oppholder dere på én del av plenen, mens Robomow MS1000 klipper en annen. Du har også mulighet for å kjøpe en app til mobilen som du kan overvåke og styre gressklipperen med.

Derfor anbefaler vi Robomow MS1000

🔵 Toppkarakter i klipping av alle typer gress og plen
🔵 Innebygd kantklippsfunksjon
🔵 Skånsom drift med myke sving
🔵 Mulighet for gressklipping i soner
🔵 Mulighed for kjøp av fjernkontroll-app

Robomow MS1000 robotplæneklipper
OBS: Testvinneren Robomow MS1000 er gått ut av produksjon og produsenten har nå erstattet den med en ny og forbedret versjon, Robomow RC308U.

Den nye versjonen er ideell for en stor hage på opptil 1500 m². Den nye modellen utmerker seg spesielt med evnen til å komme seg gjennom all slags terreng og landskap, og leverer perfekte resultater hver gang.

Modellen har også EcoMode som gir enda mer energivennlig gressklipping.

Den har innebygd regnsensor som sender den tilbake i ladestasjonen om det begynner å regne mens den holder på.

Du har mulighet for å sette opp en individuell pinkode som forhindrer uautorisert bruk av robotgressklipperen din. En av fordelene med den nye modellen er at den har tydelig lavere ladetid, sammenlignet med MS1000. Støynivået er også kraftig nedsatt i forhold til MS1000.

Denne modellen har 6 forskjellige soner som lar deg justere den etter plenen din på mye bedre måte enn den tidligere modellen.


Worx Landroid M 500

Best i test hos Aftonbladet

Worx Landroid M 500 robotplæneklipper

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 490,00 Kr. 0,00 Kr. 6 490,00 Kr. Les mer

 

Da svenske Aftonbladet testet en rekke robotgressklippere, var Worx Landroid M 500 testens store positive overraskelse. Denne modellen var den billigste i testen, men ble likevel kåret til “Best i test”. Aftonbladet har blant annet fokusert på at robotten er svært enkel å ta i bruk. Som de fleste andre gressklipperrobotter kan Worx Landroid M 500 spesialprogrammeres etter dine behov, men det er allerede lagt inn programmer på forhånd, slik at det er lett å komme i gang. Manualen får også ros for å ha en lettforståelig gjennomgang av funksjonene.

Worx Landroid M 500 egner seg best til litt mindre plener på 500 kvadratmeter eller mindre. Men om man har en liten plen er denne modellen i tillegg utrolig billig, sammenlignet med konkurrentene. De fysiske dimensjonene er relativt små, og med en bredde på bare 37 cm kan maskinen klippe gress overalt, også i små passasjer og på snirklete hagestier.

Worx Landroid M 500 leverer et pent og jevnt klipperesultat, takket være hele 4 roterende kniver. Det følger med 12 ekstra kniver, avgrensingskabel, ramper og annet nødvendig utstyr.

Innebygde sensorer til både regn, forhindringer og sikkerhet

Som mange andre robotgressklippere blir ikke resultater optimalt for Worx Landroid M 500 hvis det regner og gresset er vått. Det er likevel ikke noe problem i praksis, for denne modellen har innebygd regnsensor slik at hvis det begynner å regne, kjører robotten i ly og venter på bedre værforhold. Hvis maskinen støter på forhindringer underveis, har den dessuten sensorer som sørger for at den kjører rundt.

Sikkerheten er også gjennomtenkt. Spesielle sensorer sikrer at de roterende knivene stopper med en gang gressklipperen blir løftet opp fra bakken. Det forebygger ulykker hvis robotten skulle velte, eller hvis et barn blir for nysgjerrig. Som tyverisikring er det innebygd pinkodelås i Worx Landroid M 500. Det betyr at ingen andre enn deg kan betjene maskinen, og den er derfor verdiløs for eventuelle tyver.

Derfor anbefaler vi Worx Landroid M 500:

🔵 Enkel å ta i bruk og lettforståelig manual
🔵 Mye verdi for pengene
🔵 Jevnt klipperesultat med 4 roterende kniver (12 ekstra medfølger)
🔵 Flere innebygde sensorer, bl.a. regnsensor
🔵 Gjennomtenkte sikkerhetsfunksjoner og tyverisikring

Worx Landroid M 500


Gardena Sileno

  Toppscorer hos M3

Gardena Sileno

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
13 813,00 Kr. 0,00 Kr. 13 813,00 Kr. Les mer

 

Gardena Sileno er en svært støysvak robotgressklipper – faktisk en av de mest lydsvake på markedet. Det er en av flere grunner til at magasinet M3 har gitt toppkarakter til denne modellen. Støynivået er målt til kun 58 dB(A), som svarer til en rolig samtale med lav stemmeføring. Støynivået er ganske vesentlig hvis du har naboer på den andre siden av hekken og gjerne vil ha robotgressklipperen til å kjøre ofte og lenge uten at det plager omgivelsene.

Gardena Sileno gir et flott klipperesultat uten striper

Det er lett å justere klippehøyden på Gardena Sileno, uten bruk av verktøy. Uavhengig av klippehøyde etterlater denne modellen plene din helt jevn og uten striper. Det kommer fra klippeteknikken med hele 3 roterende kniver. Inkludert i prisen er det dessuten 9 ekstra kniver, så det går en lang stund før du eventuelt må kjøpe reservedeler.

Det er også tenkt på sikkerheten med Gardena Sileno. Hvis den mot forventning skulle velte, eller hvis du selv løfter den opp, stopper knivrotasjonen med en gang slik at ingen kommer til skade. Robotten er også utstyrt med flere forskjellige forebyggende sikkerhetsfunksjoner i forhold til tyverisikring, blant annet elektronisk kodelår og innebygd alarm.

Derfor anbefaler vi Gardena Sileno:

🔵 Svært lydsvak og nabovennlig
🔵 Robust konstruksjon tåler det norske været
🔵 EasyPassage-funksjon
🔵 Enkel justering av klippehøyden og stripefritt resultat
🔵 9 ekstra kniver medfølger
🔵 Flere forskjellige sikkerhedsfunksjoner og tyverisikring

Gardena Sileno robotplæneklipper


Gardena R50Li

 Testvinner hos den store danske avisen BT

Gardena-R80Li robotplæneklipper

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
8 495,00 Kr. 0,00 Kr. 8 495,00 Kr. Les mer

 

Gardena R50Li ble kåret til testvinner av danske BT, og denne robotgressklipperen skiller seg ut ved å være en svært driftsikker modell. Gardena er generelt kjent som en av de førende produsentene av robotgressklippere i verden, og med denne modellen leverer de enda en toppmodell.

Lett å innstille
En av fordelene med Gardena R50Li er at den er veldig lett å stille inn på de forskjellige programmene. Du kan justere de ulike klippetidene og de dagene i uken den skal klippe plenen på det store panelet og displayet. Det betyr at den er så enkel i bruk at den kan brukes av alle.

Når du har installert R50Li til de ønskede tidspunktene, starter den automatisk da – også selvom det regner. Denne modellen klarer nemlig også å utføre arbeidet i regnvær, motsatt mange andre modeller på markedet.

Det er også lett for deg å innstille hvor høyt gresset skal være etter klippen. Klippehøyden kan varieres fra 2 til 5 cm og du stiller inn dette med skruknappen.

R50Li er utstyrt med et sterkt og vedlikeholdsfritt litiumion-batteri på 18V/1,6 Ah, som sikrer både energisparende og pålitelig drift. Denne modellen er også optimert mot tyverisikring og har innebygd pinkodesystem som sikrer at bare eieren kan starte den.

Effektiv klipping av plenen
R50Li utmerker seg også ved den uvanlig gode klippeevnen. Den klipper gresstuppene gjentatte ganger med barberbladskarpe kniver, noe som gir jevn klipping. Med dette blir selv de største hageperfeksjonistene fornøyde.

Det avklipte gresset blir liggende på plenen og fungerer som naturlig gjødsel for gresset samtidig som det gir et effektivt jorddekke. Denne modellen får ros for å være svært lydsvak og blir ansett for å være en av de mest støysvake på markedet.

R50Li har en samlet vekt på 8 kg og er derfor en svært robust robotgressklipper, hvilket betyr at den også håndterer hager med bratte skråninger. På nettsiden deres opplyser produsenten at gressklipperen tåler skråninger på opptil 25 %.

Fordeler med Gardena R50Li:

🔵 Kan klippe gress i regnvær
🔵 Får ros for å være svært støysvak
🔵 Enkel og intuitiv betjening
🔵 Pinkodefunksjon forhindrer uautorisert bruk
🔵 Får ros for god klippeevne


Gode råd ved kjøp av robotgressklipper

En robotgressklipper er både økonomisk i drift og miljøvennlig. Men selv om den ikke bråker like mye som en vanlig gressklipper er den likevel ikke lydløs. Det kan være et problem fordi en robotgressklipper skal kjøre i ganske mange timer for å holde plenen pen. Bor du på landet eller har litt avstand til nærmeste nabo trenger du ikke tenke på støynivået når du velger modell og har dermed litt større frihet.

Om du derimot bor med naboer like i nærheten, som kanskje også bruker mye tid i hagen på den andre siden av hekken, bør du tenke på støynivået når du sjekker alternativene. De fleste robotgressklipperne kan dog programmeres slik at gressklippingen kan legges i dagtimene i ukedagene når naboen ikke er hjemme.

Har du en liten hage er en liten modell bra
Hvis du bare har en liten plen (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fordel gå etter små robotplenklippere med begrenset kapasitet. Her kan det være mange tusen kroner å spare, og selv de minste modellene klarer seg fint i de testene vi har sett på.

Lett å sikre mot tyveri
Hvis du tror det kan være risiko for tyveri, bør du gå etter de modellene som har innebygd tyverisikring. Det finnesulike måter å tyverisikre, og den enkleste er en kodelås på skjermen. Uten koden kan du ikke bruke maskinen, og da blir den verdiløs. Det finnes også utvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende løsninger. Så det er et spørsmål om temperament og risikovurdering hvor mye ekstra du vil betale for disse funksjonene.

Det er viktig å huske på

Det er viktig å være klar over at robotten ikke alltid kan løse oppgaven selv. Hvis gresset blir for høyt trenger du en skikkelig gressklipper, og noen robotmodeller har problemer med å klippe helt ut i kanten. Men du kan få robotgressklippere med spesialfunksjoner til kantklipping som løser en del av det problemet.

Du må også være forberedt på at du i starten må bruke et par timer på å installere robotten. Selve programmeringen går som regel kjapt, men du må også legge ned styrekabler rundt kanten på plenen, og det kan ta litt tid. Heldigvis trenger du bare å gjøre det én gang, og etterpå kan du nyte fridagene vel vitende om at robotten sørger for gressklippingen helt automatisk.


Robotgressklipper Test – Disse kildene har vi brukt:

I artikkelen har vi tatt utgangspunkt i en rekke tester og omtaler av robotgressklippere fra de største skandinaviske testmagasinene og avisene. Du kan se en omtale av alle kildene under, der vi også har inkludert direkte linker, hvis du får lyst til å utforske dem nærmere selv.

Råd & Rön
Det svenske forbrugkermagasinet Råd & Rön er et uavhengig forbrukermagasin, som bedømmer og sammenligner populære forbruksvarer. Magasinet offentliggjorde en stor test i mars 2014 der de hadde med 14 forskjellige robotgressklippere. Testen er mer objektiv enn de fleste andre testene vi har undersøkt fordi det ikke er noen subjektiv beskrivelse av hver modell. Her er det bare karakterer på de testede delområdene sammen med en samlet karakter.

Du kan se hele Råd & Rön-testen på nettet her, men vær oppmerksom på at du må betale for å få full tilgang.


M3.se
Magasinet M3.se hører under den svenske delen av det internasjonale it-nettverket IDG, og her presenterte man i juli 2016 en helt frisk test af de mest interessante modellene innen nyere robotgressklippere. Vær oppmerksom på at testen er delt opp i flere sider og at de etterfølgende sidene er litt skjult blant resten av innholdet. Du kan se de testede modellene her.


Tænk.dk
Det danske forbrukermagasinet Tænk er kjent for å være en av de mest objektive kildene hva gjelder testing av varer og tjenester på vegne av forbrukerne. Som privatperson kan man abonnere på magasinet, og ellers blir Tænk ofte sitert i medier rundt omrking.

I 2014 testet Tænk 12 robotgressklippere, og resultatene ble offentliggjort i det trykte mai-nummeret. I nettversjonen av Tænk kan du lese en informativ artikkel om robotgressklippere. I artikkelen finner du linken til selve testen, men her må du betale for å lese hele testen.


Hus & Hem
Det svenske magasinet Hus & Hem blir eid av Egmont-konsernet, som alene i Sverige har 300 medarbeidere. Magasinet tar for seg alt til hus og hjem, og selges primært som trykt magasin. En del av innholdet kommer også på nettet, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikkel med en test av 6 populære robotgressklippere. Du kan se testen av robotgressklippere her, og den er fritt tilgjengelig for alle.


BT
BT er en av de største avisene i Danmarks, og nyhedssiden deres blir hver måned besøkt av cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierete avisen seg med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin, om å teste robotgressklippere, og det kom det en god og informativ liten video-test ut av. Du kan se videoen gratis her.


Aftonbladet.se
Sveriges største nettavis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner lesere, og avisen serverte en artikkel med gode råd i maj 2014, sammen med en test av de seks med populære robotgressklipperne i Sverie. Du kan lese artikkelen gratis her.