Robotgressklipper Test – Se de beste modellene – Best i Test guide

0

I denne robotgressklipper testen har vi samlet en rekke testvinnende robotgressklippere. Vi har undersøkt anmeldelser og tester fra mange forskjellige skandinaviske forbrukerorganisasjoner og større medier, slik at du enkelt kan skape deg et overblikk over hvilke maskiner ekspertene vurderer til å være best på markedet.

Pris og kvalitet henger ofte sammen, men det gjelder ikke alltid, og flere av de billigere robotgressklipperne klarer seg faktisk bedre enn modellene som er mye dyrere.

Nederst i artikkelen finner du en liste over de kildene vi har bruk hvis du selv vil grave dypere.

I denne artikkelen får du:
🔸 
Oversikt over testvinnende robotgressklippere 
🔸 Gode råd du bør overveie før du kjøper en robotgressklipper
🔸 Presentasjon av alle testene vi har undersøkt 

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


ROBOMOW RC308U

  Toppscorer på det anerkjente teknologimagasinet M3

rc308u robomow

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
12 499,00 Kr. 0,00 Kr. 12 499,00 Kr. Les mer

 

Det store svenske teknikkmagasinet M3 utførte i november 2016 en stor test av 11 forskjellige robotgressklippere. Her var Robomow RC308U en av de modellene som toppet listen over beste gressklippere.

Stort sett hver gang robotgressklippere blir testet på en eller annen måte i Europa og USA der Robomow er inkludert, er det nesten garantert at de topper listen som de beste på markedet.

Med over 20 års erfaring i produksjon av robotgressklippere, må det sies at Robomow er blant de absolutt ledende merkene i verden.

Stilren modell som leverer toppkvalitet

Denne modellen har et elegant design, men i tillegg til å være elegant er klippeevnen også helt i topp. Gressklipperen får poeng for å ha en kniv som rekker helt ut til robottens ytterste kanter. Det gjør at klipperen kan klippe helt ut til kanten av plenen, og du slipper derfor å bruke gresstrimmer etterpå. Det er verdt å notere seg at denne funksjonen finnes på stort sett alle de nye Robomow-modellene.

RC 308U har et sterkt litium-batteri som kan gå ca. 70 min. Per lading. Når batterinivået er lavt, kjører den selv tilbake til ladestasjonen.

Det følger også med kabler som du kan plassere i hagen for å avgrense arbeidsområdet til robotgressklipperen, så du kan sikre deg at den bare klipper plenen i de områdene du vil. Du får med 200 m kabel og 250 plugger i pakken, så det er enkelt å markere områdene helt nøyaktig.

Stort fokus på sikkerhet

Med RC 308U er det mye fokus på sikkerhet. Hvis robotten støter på noe underves, stopper knivene med en gang og robotten skifter retning.

Hvis noen løfter opp robotten, skrur den seg også av øyeblikkelig. Knivbladene er også plassert ekstra høyt oppe, så risikoen for ulykker er liten.

Når det gjelder tyverisikring, er modellene fra Robomow noen av markedets absolutt beste. Du kan låse robotgressklipperen med en personlig pinkode, og slik er du sikker på at ingen andre kan bruke den uten å taste koden først.
Det innebygde alarmsystemet sender deg en melding på mobilen om noen rører gressklipperen. Så du får beskjed med en gang om noen forsøker å stjele den.

God mellomstore hager

Denne modellen egner seg best til plener opp til 500 m². Hvis du har større hage en dette, bør du se på noen av de andre modellene vi har presentert i denne testen.

En av fordelene med denne modellen er at den er veldig lett å styre. Som i de fleste av Robomows nye modeller kan du styre den rett fra mobilen eller nettbrettet via en app. Du kan også justere de personlige klippeinnstillingene i appen og sjekke programstatus eller endre planlagte klippetider.

Det er også innebygd regnsensor som sikrer at den automatisk kjører tilbake til ladestasjonen hvis det begynner å regne. Den begynner å klippe plenen igjen når det er tørt igjen.

Fordeler med Robomow RC 308U:
🔵 Innebygd regnsensor
🔵 Optimal tyverisikring med alarm og pinkode
🔵 Får ros for klippeevnen
🔵 Kan styres direkte fra mobil eller nettbrett
🔵 Sterkt litium-batteri


Robomow RC304U

✅ God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Robomow RC304U robotplæneklipper

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
7 919,00 Kr. 0,00 Kr. 7 919,00 Kr. Les mer
8 999,00 Kr. 0,00 Kr. 8 999,00 Kr. Les mer

 

Robomow RC304U har blitt testet av 2 forskjellige skandinaviske eksperter fra henholdsvis det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Begge testpanelene har overveiende positive kommentarer til Robomow RC304U, og derfor får modellen gode anmeldelser begge steder.

Kommer lett frem overalt i hagen

Robomow RC304U er designet til å kunne klippe alt gresset i hele hagen slik at forbrukeren ikke trenger å gjøre noe manuelt arbeid selv. Derfor er Robomow RC304U i stand til å klippe gress med 15-60 millimeters høyde, noe som også betyr at modellen kan klippe forholdsvis høyt gress. Man kan selv stille inn hvor høyt man foretrekker at Robomow RC304U skal etterlate gresset.

Hvis man har en ujevn og skrå gressplen så kan man være glad for at Robomow RC304U kan klippe i skråninger med opptil 20 grader eller 36% helling.

Laget til en stor hage

Som forbruker kan man få stor glede av Robomow RC304U uansett om man har en stor eller liten gressplen. Produsenten anbefaler å bruke modellen på gressplener med en størrelse på maksimum 500 m2. Hvis man imidlertid har en flat, rett og jevn gressplen uten for mange kurver og hindringer, så vil Robomow RC304U kunne klippe plenen på opptil 1000 m2 – altså dobbel størrelse.

Robomow RC304U har en klippebredde på 28 centimeter. Det betyr at modellen klipper gresset i brede stykker av gangen. Den klipper også gress som ligger utenfor hjulene når den kjører bortover plenen og derfor vil også kantene på gressplenen bli klippet.

Kan styres med en app

Robomow RC304U er laget med en sterk DC-klippemotor som gjør at man kan bruke modellen på alle typer gress.

Modellen kjører på et 26 V Litium-batteri som kan lades i den medfølgende basen når man ikke bruker modellen. Det tar ca. 50 minutter å lade opp batteriet igjen. Robomow RC304U er på mange måter en veldig teknisk robotgressklipper, og derfor kan man også styre modellen via en app.

Det finnes en tilhørende og gratis app som man bare trenger å laste ned på telefonen sin. Deretter kan man starte eller stoppe gressklipperen, stille den inn og holde øye med dens bevegelser og driftsstatus.

Robomow RC304U måler 63 cm x 46 cm x 21 cm og veier 18 kilo.

Fordeler ved Robomow RC304U:
🔵 Kan brukes på alle slags gressplener
🔵 Klipper gress i 15-60 millimeters høyde
🔵 Kan klare skråninger med 36% helling
🔵 Klippebredde på 28 centimeter
🔵 Kan håndtere en rett gressplen på opptil 1000 m2
🔵 Sterk DC-klippemotor
🔵 Kan styres med app

Her kan du se en video som viser hvordan man setter opp Robomow RC-modellene. Videoen er produsert av den danske forhandleren Roboteksperten.dk:

https://www.youtube.com/watch?v=jJn303cEeLY

Robomow RS615U

Best i test hos det danske forbrukerrådet Tænk

Robomow RS615U

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
12 309,00 Kr. 0,00 Kr. 12 309,00 Kr. Les mer
15 499,00 Kr. 0,00 Kr. 15 499,00 Kr. Les mer

 

Robomow RS615U har blitt undersøkt, testet og vurdert av et ekspertpanel fra det danske forbrukerrådet Tænk. Her har en rekke robotgressklippere blitt testet på forskjellige kriterier og disipliner.

Robomow RS615U klarer seg veldig bra i testen og får derfor et ypperlig «best i test»-stempel av de danske ekspertene.

Til den store hagen

Robomow RS615U er en stor og kraftig robotgressklipper som er laget til forbrukeren med en stor hage å vedlikeholde – og som ikke ønsker å bruke fritiden på å klippe gress.

Robomow RS615U kan lett klare en hage på 1600 m2, noe som er veldig mye. Modellen er også laget til å kunne håndtere hindringer og ujevnheter underveis. Hvis man har skråninger i hagen kan Robomow RS615U klare hellinger på opptil 20 grader eller 36%.

De 1600 m2 kan godt strekkes en del hvis man har en jevn, rett og firkantet hage uten for mange hindringer. I en slik hage kan Robomow RS615U faktisk klippe gress på opptil 3000 m2.

Bredt klippeområde

En av grunnene til Robomow RS615U sitt store klippeområde er bredden på modellen. Robomow RS615U har nemlig en klippebredde på 56 centimeter og det er veldig mye.

Robomow RS615U kan også klippe gresset utenfor hjulene, og det sørger for at gresset langs kantene ikke blir stående. Man kan selv stille inn hvor høy man vil ha gressplenen sin med Robomow RS615U, og modellen kan klare intervaller mellom 20 og 80 millimeter.

Robomow RS615U er designet til å kunne klippe gress på alle slags gressplener, takket være den kraftige DC-klippemotoren. Den gjør at sensorene til Robomow RS615U kan føle og unngå hindringer underveis.

Kontroller Robomow RS615U med telefonen

Robomow RS615U er utstyrt med regnsensorer, og selv i kaldt vær trenger ikke forbrukerne å forlate stuen hvis Robomow RS615U skal stilles inn eller endres. Det kan man nemlig gjøre via telefonen hvis man laster ned den tilhørende appen som er gratis. Her kan man kommunisere med robotgressklipperen og slå den på eller av, i tillegg til å holde et øye med driften og innstillingene.

Robomow RS615U går på batteri og leveres med en ladestasjon som kan lade batteriet når modellen ikke er i bruk. En oppladning tar litt under 2 timer.

Robomow RS615U måler 73,5 cm x 66 cm x 31 cm og veier 30 kilo.

Fordeler ved Robomow RS615U:
🔵 Stor robotgressklipper
🔵 Anbefales til 1600 m2, men kan klare opptil 3000 m2
🔵 Kan klare skråninger på opptil 36%
🔵 Klippebredde på 56 centimeter
🔵 Sensorer som kan registrere hindringer
🔵 Med regnsensorer
🔵 Kan styres med tilhørende app

Her kan du se en generell presentasjonsvideo/reklame for Robomow RS-modellene. Videoen er fra 2016, men er fremdeles relevant – også for de nyere modellene. Videoen er produsert av Robomow selv:

https://www.youtube.com/watch?v=2WzcVpsRUqs

Robomow RX12U

Anbefalt av den engelske avisen Theindependent.co.uk

Robomow RX12U

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 495,00 Kr. 0,00 Kr. 4 495,00 Kr. Les mer

 

Robomow RX12U har blitt inkludert i en test hos den engelske avisen Theindependent.co.uk. Her har et engelsk testpanel testet en rekke robotgressklippere og funnet frem til de 9 beste på markedet.

Robomow RX12U er en del av testen og får en flott topplassering. Dette er fordi modellen først og fremst er en solid robotgressklipper til en overkommelig pris.

Prisvennlig modell til en liten hage

Ekspertene fra Theindependent.co.uk er veldig imponerte over lille Robomow RX12U, som er langt billigere enn de fleste andre konkurrentene. Dermed er prisen også overkommelig for den gjennomsnittlige forbrukeren og anses som et stort pluss.

Robomow RX12U kan imidlertid ikke klare like store gressplener slik som andre modeller, så denne robotgressklipperen vil kun være velegnet til forbrukeren med en mindre hage. Robomow RX12U har en rekkevidde på opptil 250 m2.

Modellen er i stand til å klare skråninger med helling på opptil 36% i en ujevn hage. Den kan også klippe utenfor kroppens bredde med kniver som beveges fremover ved kanter – slik at gresset langs kantene ikke etterlates uberørt.

Kompakt og rask robot

Robomow RX12U har et lite og kompakt design som ikke tar mye plass, men hurtigheten ligger ikke i den lave enden av skalaen. Robomow RX12U er nemlig skapt til å bevege seg raskt mens den klipper gresset med kraftige knivbevegelser.

Knivene på Robomow RX12U er ekstra solide og veldig sikre, og de trenger bare byttes ut én gang i året. Sikkerheten er såpass høyt prioritert at knivene slutter å bevege seg hvis kroppen på Robomow RX12U løftes eller settes i loddrett stilling. Knivene stopper også hvis modellens støtfanger merker et objekt som ligger i veien.

Videre finnes det også en barnesikring av modellen, og den har en pinkode som må aktiveres før man kan starte den.

Til alle typer gress

Robomow RX12U er designet til å kunne prestere upåklagelig i hager med alle typer gress, og man kan fritt justere klippehøyden etter egne preferanser.

Robomow RX12U går på batteri og må lades mellom klippingene. Batteriet kan holde i ca. halvannen time, men ekspertene fra Theindependent.co.uk merker seg at det tar hele 16 timer å fullade batteriet igjen – derfor bør man planlegge klippingen nøye.

Robomow RX12U har også en smart økonomi-innstilling kalt ECO-mode, hvor modellen bruker minst mulig energi når gresset klippes.

Fordeler ved Robomow RX12U:
🔵 Liten og kompakt robotgressklipper – ideell til en liten hage på opptil 250 m2
🔵 Kan klare skråninger med opptil 36% helling
🔵 Prisvennlig modell
🔵 Rask modell med økonomi-innstilling
🔵 Sikker modell med pinkode
🔵 Knivene stopper når modellen løftes eller støter på hindringer
🔵 Justerbar klippehøyde

Her kan du se en presentasjon av modellen RX12U. Videoen er produsert av Robomow:

https://www.youtube.com/watch?v=pXuMMA8FoZQ

Robomow RX20U

8 av 10 mulige stjerner hos Techpulse.be

Robomow RX20U robotplæneklipper

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer

 

Robomow RX20U er blitt testet av det belgiske teknologinettstedet Techpulse.be, som har sett nærmere på hva modellen kan og hvordan den presterer.

Ekspertpanelet fra Techpulse.be vurderer at Robomow RX20U er en velfungerende robotgressklipper, og modellen får derfor toppkarakter av ekspertene.

Mindre modell til en mindre hage

Robomow RX20U hører ikke til blant de største robotgressklipperne på markedet som kan klippe gress på veldig store arealer. Den anbefalte hagestørrelsen er på 300 m2, som faktisk er en fin størrelse. Her er det også tatt høyde for at hagen kan være ujevn med kanter, hellinger og hindringer. En helt rett og flat hage i firkantet form kan kanskje utvide klippevidden.

Ettersom Robomow RX20U ikke har så stor spennvidde hører den også til i den mer prisvennlige enden av skalaen.

Effektivt og kraftig klippesystem

Robomow RX20U er designet til å håndtere selv ujevne hager og fungerer til alle typer gress. Klippebredden på 18 centimeter er ikke så stor, men til gjengjeld sørger kroppens form for at modellen kan komme til i kroker og kriker.

Mens modellen kjører kan den registrere hindringer som ligger i veien på den valgte ruten. Da velger Robomow RX20U en ny rute.

Utover dette kan Robomow RX20U også klippe utenfor hjulenes rekkevidde, og det betyr at den kan slå gresset langs plenens kanter. Man kan selv justere hvor høy man vil at gressplenen skal være, for Robomow RX20U kommer med en justerbar klippehøyde på mellom 15 og 45 millimeter.

Sikker modell som kan styres med telefonen

Robomow RX20U er designet til å være sikker i bruk selv om den klipper gresset med skarpe kniver. Derfor stopper knivene helt opp hvis man løfter eller mister roboten.

Robomow RX20U er både barnesikret og tyverisikret i tillegg til at den kan utstyres med en pinkode. Denne koden må aktiveres før man kan slå på modellen.

Et ekstra pluss som gjør Robomow RX20U enda mer praktisk, er at man ikke lenger trenger å gå ut og stille inn klippingen på selve modellen. Dette kan nå gjøres via telefon eller nettbrett. Det følger også med en ladestasjon til Robomow RX20U.

Robomow RX20U måler 53 cm x 42 cm x 30 cm og veier 12 kilo.

Fordeler ved Robomow RX20U:
🔵 Mindre robotgressklipper med en rekkevidde på 300 m2
🔵 Prisvennlig modell
🔵 Kommer lett til i kroker og kriker
🔵 Registrerer hindringer underveis
🔵 Justerbar klippehøyde
🔵 Sikker modell med barnesikring og tyverisikring
🔵 Kan styres via telefon eller nettb

I denne videoen kan du se mer om modellen RX20. Videoen er produsert av Robomow:

https://www.youtube.com/watch?v=VcJL3qa5hIM

Bosch Indego

Toppscorer hos M3

Bosch Indego

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
7 714,00 Kr. 0,00 Kr. 7 714,00 Kr. Les mer
11 699,00 Kr. 0,00 Kr. 11 699,00 Kr. Les mer

 

Bosch Indego lå fremst i feltet da det svenske magasinet M3 testet robotgressklippere. Denne modellen utmerker seg spesielt med den intelligente ”Logicut navigation”, der maskinen først kartlegger plenområdet og deretter klipper det intelligent. Det gjør at Bosch Indego skiller seg ut fra de fleste andre modellene som bare kjører tilfeldig rundt. Bosch Indego klipper i stedenfor i parallelle baner, akkurat som du selv gjør med en vanlig gressklipper, Det gir penere klipping og gjør også at denne modellen er minst 30 prosent kjappere enn robotgressklippere som klipper tilfeldig.

Avansert teknologi innebygd i Bosch Indego

For å beskytte plenen mest mulig sørger den intelligente styringe dessuten for at klippebanene ikke er like fra gang til gang. Hvis den først har klippet med baner på langs, kommer den til å klippe på tvers neste gang, eller bruke en vinkel. Bosch Indego klipper dessuten etter bioklipp-prinsippet, det det avklipte gresset blir fordelt på plene. Det gir en sunn plen og holder på næringsstoffene. Samtidig blir ikke det avklipte gresset plagsomt, fordi det kuttes opp helt smått.

Derfor anbefaler vi Bosch Indego:
🔵 Høyt mekanisk kvalitetsnivå
🔵 Intelligent Logicut Navigation – minst 30 % raskere
🔵 Varierende klipperetninger skåner plenen
🔵 Bioklipp-funksjon
🔵 Oppgradert modell med app-styring tilgjengelig

robotplæneklipper test


Robomow MS1000

Best i test hos Tænk.dk
Testvinner i danske BT
Testvinner hos Råd & Rön

Robomow-MS1000

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
12 499,00 Kr. 0,00 Kr. 12 499,00 Kr. Les mer

 

Robomow var en av de første produsenten av robotgressklippere i verden, og erfaringen gir Robomow et bra forsprang. MS1000-modellen er også testvinner i flere tester, blant annet tester i det danske forbrukermagasinet Tænk, det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön og den danske avisen BT. Generelt får denne modellen svært gode karakterer, og i testen hos Tænk er det stort sett bare toppkarakterer på alle de 16 parameterne.

Det er selvsagt selve gressklippingen som teller mest i testene, og her får Robomow MS1000 toppkarakterer på alle typer plener, uansett om de er skrå eller ujevne og gresset er kort, langt eller vått.

I testen hos Tænk er det to testvinnere med like mange poeng, men fordi konkurrenten er ca. 25% dyrere blir Robomow MS 1000 langt det beste kjøpet. Denne modellen tilbyr også en spesiell kantklippsfunksjon, så det ikke står en kant med høyt gress igjen rundt hagen.

Mange muligheter med Robomow MS1000

Som de fleste andre robotgressklipperne navigerer Robomow MS1000 etter kantene på gressplenen. Det spesielle med denne modellen er dog at den ikke stopper med et rykk og kjører i motsatt retning, slik som de fleste andre typene. I stedet oppdager den kanttråden i god tid og svinger mykt. Det minimerer slitasje på mekanikken og plener, og forkorter også klippetiden.

Som et helt nytt element kan Robomow MS1000 klippe plenen i flere soner, slik at den gjør en sone ferdig om gangen før den kjører videre til neste sone. Det kan være praktisk, for eksempel hvis du eller familien oppholder dere på én del av plenen, mens Robomow MS1000 klipper en annen. Du har også mulighet for å kjøpe en app til mobilen som du kan overvåke og styre gressklipperen med.

Derfor anbefaler vi Robomow MS1000:
🔵 Toppkarakter i klipping av alle typer gress og plen
🔵 Innebygd kantklippsfunksjon
🔵 Skånsom drift med myke sving
🔵 Mulighet for gressklipping i soner
🔵 Mulighed for kjøp av fjernkontroll-app

Robomow MS1000 robotplæneklipper
OBS: Testvinneren Robomow MS1000 er gått ut av produksjon og produsenten har nå erstattet den med en ny og forbedret versjon, Robomow RC308U.

Den nye versjonen er ideell for en stor hage på opptil 1500 m². Den nye modellen utmerker seg spesielt med evnen til å komme seg gjennom all slags terreng og landskap, og leverer perfekte resultater hver gang.

Modellen har også EcoMode som gir enda mer energivennlig gressklipping.

Den har innebygd regnsensor som sender den tilbake i ladestasjonen om det begynner å regne mens den holder på.

Du har mulighet for å sette opp en individuell pinkode som forhindrer uautorisert bruk av robotgressklipperen din. En av fordelene med den nye modellen er at den har tydelig lavere ladetid, sammenlignet med MS1000. Støynivået er også kraftig nedsatt i forhold til MS1000.

Denne modellen har 6 forskjellige soner som lar deg justere den etter plenen din på mye bedre måte enn den tidligere modellen.


Worx Landroid M 500

Best i test hos Aftonbladet

Worx Landroid M 500 robotplæneklipper

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
7 999,00 Kr. 0,00 Kr. 7 999,00 Kr. Les mer

 

Da svenske Aftonbladet testet en rekke robotgressklippere, var Worx Landroid M 500 testens store positive overraskelse. Denne modellen var den billigste i testen, men ble likevel kåret til “Best i test”. Aftonbladet har blant annet fokusert på at robotten er svært enkel å ta i bruk. Som de fleste andre gressklipperrobotter kan Worx Landroid M 500 spesialprogrammeres etter dine behov, men det er allerede lagt inn programmer på forhånd, slik at det er lett å komme i gang. Manualen får også ros for å ha en lettforståelig gjennomgang av funksjonene.

Worx Landroid M 500 egner seg best til litt mindre plener på 500 kvadratmeter eller mindre. Men om man har en liten plen er denne modellen i tillegg utrolig billig, sammenlignet med konkurrentene. De fysiske dimensjonene er relativt små, og med en bredde på bare 37 cm kan maskinen klippe gress overalt, også i små passasjer og på snirklete hagestier.

Worx Landroid M 500 leverer et pent og jevnt klipperesultat, takket være hele 4 roterende kniver. Det følger med 12 ekstra kniver, avgrensingskabel, ramper og annet nødvendig utstyr.

Innebygde sensorer til både regn, forhindringer og sikkerhet

Som mange andre robotgressklippere blir ikke resultater optimalt for Worx Landroid M 500 hvis det regner og gresset er vått. Det er likevel ikke noe problem i praksis, for denne modellen har innebygd regnsensor slik at hvis det begynner å regne, kjører robotten i ly og venter på bedre værforhold. Hvis maskinen støter på forhindringer underveis, har den dessuten sensorer som sørger for at den kjører rundt.

Sikkerheten er også gjennomtenkt. Spesielle sensorer sikrer at de roterende knivene stopper med en gang gressklipperen blir løftet opp fra bakken. Det forebygger ulykker hvis robotten skulle velte, eller hvis et barn blir for nysgjerrig. Som tyverisikring er det innebygd pinkodelås i Worx Landroid M 500. Det betyr at ingen andre enn deg kan betjene maskinen, og den er derfor verdiløs for eventuelle tyver.

Derfor anbefaler vi Worx Landroid M 500:
🔵 Enkel å ta i bruk og lettforståelig manual
🔵 Mye verdi for pengene
🔵 Jevnt klipperesultat med 4 roterende kniver (12 ekstra medfølger)
🔵 Flere innebygde sensorer, bl.a. regnsensor
🔵 Gjennomtenkte sikkerhetsfunksjoner og tyverisikring

Worx Landroid M 500


Gardena Sileno

Toppscorer hos svenske M3

Gardena Sileno

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
12 499,00 Kr. 0,00 Kr. 12 499,00 Kr. Les mer

 

Gardena Sileno er en svært støysvak robotgressklipper – faktisk en av de mest lydsvake på markedet. Det er en av flere grunner til at magasinet M3 har gitt toppkarakter til denne modellen. Støynivået er målt til kun 58 dB(A), som svarer til en rolig samtale med lav stemmeføring. Støynivået er ganske vesentlig hvis du har naboer på den andre siden av hekken og gjerne vil ha robotgressklipperen til å kjøre ofte og lenge uten at det plager omgivelsene.

Gardena Sileno gir et flott klipperesultat uten striper

Det er lett å justere klippehøyden på Gardena Sileno, uten bruk av verktøy. Uavhengig av klippehøyde etterlater denne modellen plene din helt jevn og uten striper. Det kommer fra klippeteknikken med hele 3 roterende kniver. Inkludert i prisen er det dessuten 9 ekstra kniver, så det går en lang stund før du eventuelt må kjøpe reservedeler.

Det er også tenkt på sikkerheten med Gardena Sileno. Hvis den mot forventning skulle velte, eller hvis du selv løfter den opp, stopper knivrotasjonen med en gang slik at ingen kommer til skade. Robotten er også utstyrt med flere forskjellige forebyggende sikkerhetsfunksjoner i forhold til tyverisikring, blant annet elektronisk kodelår og innebygd alarm.

Derfor anbefaler vi Gardena Sileno:
🔵 Svært lydsvak og nabovennlig
🔵 Robust konstruksjon tåler det norske været
🔵 EasyPassage-funksjon
🔵 Enkel justering av klippehøyden og stripefritt resultat
🔵 9 ekstra kniver medfølger
🔵 Flere forskjellige sikkerhedsfunksjoner og tyverisikring

Gardena Sileno robotplæneklipper


Gode råd ved kjøp av robotgressklipper💡

En robotgressklipper er både økonomisk i drift og miljøvennlig. Men selv om den ikke bråker like mye som en vanlig gressklipper er den likevel ikke lydløs. Det kan være et problem fordi en robotgressklipper skal kjøre i ganske mange timer for å holde plenen pen. Bor du på landet eller har litt avstand til nærmeste nabo trenger du ikke tenke på støynivået når du velger modell og har dermed litt større frihet.

Om du derimot bor med naboer like i nærheten, som kanskje også bruker mye tid i hagen på den andre siden av hekken, bør du tenke på støynivået når du sjekker alternativene. De fleste robotgressklipperne kan dog programmeres slik at gressklippingen kan legges i dagtimene i ukedagene når naboen ikke er hjemme.

Har du en liten hage er en liten modell bra 🌱

Hvis du bare har en liten plen (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fordel gå etter små robotplenklippere med begrenset kapasitet. Her kan det være mange tusen kroner å spare, og selv de minste modellene klarer seg fint i de testene vi har sett på.

Lett å sikre mot tyveri 🔒

Hvis du tror det kan være risiko for tyveri, bør du gå etter de modellene som har innebygd tyverisikring. Det finnesulike måter å tyverisikre, og den enkleste er en kodelås på skjermen. Uten koden kan du ikke bruke maskinen, og da blir den verdiløs. Det finnes også utvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende løsninger. Så det er et spørsmål om temperament og risikovurdering hvor mye ekstra du vil betale for disse funksjonene.

Det er viktig å huske på 💭

Det er viktig å være klar over at robotten ikke alltid kan løse oppgaven selv. Hvis gresset blir for høyt trenger du en skikkelig gressklipper, og noen robotmodeller har problemer med å klippe helt ut i kanten. Men du kan få robotgressklippere med spesialfunksjoner til kantklipping som løser en del av det problemet.

Du må også være forberedt på at du i starten må bruke et par timer på å installere robotten. Selve programmeringen går som regel kjapt, men du må også legge ned styrekabler rundt kanten på plenen, og det kan ta litt tid. Heldigvis trenger du bare å gjøre det én gang, og etterpå kan du nyte fridagene vel vitende om at robotten sørger for gressklippingen helt automatisk.


Robotgressklipper Test – Disse kildene har vi brukt:

I artikkelen har vi tatt utgangspunkt i en rekke tester og omtaler av robotgressklippere fra de største skandinaviske testmagasinene og avisene. Du kan se en omtale av alle kildene under, der vi også har inkludert direkte linker, hvis du får lyst til å utforske dem nærmere selv.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugkermagasinet Råd & Rön er et uavhengig forbrukermagasin, som bedømmer og sammenligner populære forbruksvarer. Magasinet offentliggjorde en stor test i mars 2014 der de hadde med 14 forskjellige robotgressklippere. Testen er mer objektiv enn de fleste andre testene vi har undersøkt fordi det ikke er noen subjektiv beskrivelse av hver modell. Her er det bare karakterer på de testede delområdene sammen med en samlet karakter.

Du kan se hele Råd & Rön-testen på nettet her, men vær oppmerksom på at du må betale for å få full tilgang.


M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se hører under den svenske delen av det internasjonale it-nettverket IDG, og her presenterte man i juli 2016 en helt frisk test af de mest interessante modellene innen nyere robotgressklippere. Vær oppmerksom på at testen er delt opp i flere sider og at de etterfølgende sidene er litt skjult blant resten av innholdet. Du kan se de testede modellene her.


Tænk.dk 🇩🇰
Det danske forbrukermagasinet Tænk er kjent for å være en av de mest objektive kildene hva gjelder testing av varer og tjenester på vegne av forbrukerne. Som privatperson kan man abonnere på magasinet, og ellers blir Tænk ofte sitert i medier rundt omrking.

I 2014 testet Tænk 12 robotgressklippere, og resultatene ble offentliggjort i det trykte mai-nummeret. I nettversjonen av Tænk kan du lese en informativ artikkel om robotgressklippere. I artikkelen finner du linken til selve testen, men her må du betale for å lese hele testen.


Hus & Hem 🇸🇪
Det svenske magasinet Hus & Hem blir eid av Egmont-konsernet, som alene i Sverige har 300 medarbeidere. Magasinet tar for seg alt til hus og hjem, og selges primært som trykt magasin. En del av innholdet kommer også på nettet, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikkel med en test av 6 populære robotgressklippere. Du kan se testen av robotgressklippere her, og den er fritt tilgjengelig for alle.


BT 🇩🇰
BT er en av de største avisene i Danmarks, og nyhedssiden deres blir hver måned besøkt av cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierete avisen seg med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin, om å teste robotgressklippere, og det kom det en god og informativ liten video-test ut av. Du kan se videoen gratis her.


Aftonbladet.se 🇸🇪
Sveriges største nettavis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner lesere, og avisen serverte en artikkel med gode råd i maj 2014, sammen med en test av de seks med populære robotgressklipperne i Sverie. Du kan lese artikkelen gratis her.


Theindependent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en av Storbritannias største aviser. Avisen behandler et bredt spekter av nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske samt forbrukerprodukter. The Independent har testet 9 forskjellige robotgressklippere. Hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.


Techpulse.be 🇧🇪

Belgisk teknologinettsted som omhandler de nyeste produktene og innovasjon innenfor teknologiens verden. Nettsiden skriver om nyheter, trender og vitenskap innenfor teknologi, og de foretar også tester av og til. Her er det snakk om en test av en robotgressklipper fra Robomow. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse