Robotgressklipper test-guide: Her er de beste robotgressklipperne ifølge eksperter

Robomow RK1000 er valgt som best i test robotgressklipper hos dansk uavhengig testpanel.

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: april 12, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Robotgressklipper test-guide: Her er de beste robotgressklipperne ifølge eksperter

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

I denne testoversikten har vi samlet en rekke testvinnende robotgressklippere. Vi har undersøkt anmeldelser og tester fra mange forskjellige skandinaviske forbrukerorganisasjoner og større medier, slik at du enkelt får oversikt over hvilke robotgressklippere ekspertene mener er de best på markedet.

Pris og kvalitet henger ofte sammen, men det gjelder ikke alltid, og flere av de rimeligere robotgressklipperne klarer seg faktisk bedre enn modellene som er mye dyrere.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overseikt over de beste produktene på markedet.

Seneste endring:

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av robotgressklippere i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

Tidligere endringer:

29. september 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

2. august 2023

I den siste oppdateringen har vi lagt til ytterligere tre robotgressklippere i artikkelen vår. Husqvarna Automower 415X er værbestandig (IPX5) og tåler derfor å bli brukt under ulike værforhold, Stihl iMow RMI 422 P har en smart “regnsensor” for adaptiv klipping i regnvær, og Husqvarna Automower 405X har en Target-Height-funksjon for enkelt vedlikehold av en perfekt plen. Disse modellene tilbyr et bredt spekter av funksjoner som dekker ulike behov for plenpleie.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 6 beste robotgressklippere i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte robotgressklippere

Husqvarna Automower 415X - kraftig og stillegående robotgressklipper

God robotgressklipper for større hager

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Husqvarna Automower 415X:

 • GPS-assistert navigasjon
 • Værbestandig (IPX5)
 • Stor plenkapasitet

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening er Husqvarna Automower 415X en banebrytende robotgressklipper som gjør en sømløs og teknologisk avansert klippejobb. Ved hjelp av GPS-assistert navigasjon sørger robotgressklipperen for presis og jevn klipping av plenen, noe som gir et velholdt og pent utseende. Vi liker ekstra godt at den er kompatibel med IFTTT og kan klippe opptil 1500 kvadratmeter. I tillegg har denne robotgressklipperen den unike funksjonen som justerer klippeplanen basert på temperatur og evne til å håndtere skråninger med opptil 40 % stigning. Det kan være at tykkere gress eller ujevnt terreng kan føre til at gressklipperen setter seg fast. Vi mener imidlertid at dette problemet enkelt kan løses ved å jevne ut terrenget eller holde gresshøyden i sjakk. Avslutningsvis mener vi at Husqvarna Automower 415X med sine avanserte funksjoner og tilpasningsdyktighet er en god løsning for vedlikehold av plenen.

Fordeler

 • Bruker GPS-teknologi for effektiv og jevn klipping
 • Kompatibel med IFTTT
 • Klarer å klippe opptil 1500 kvadratmeter
 • Justerer klippeplanen basert på temperatur
 • Kan håndtere skråninger med stigninger på opptil 40 %.

Ulemper

 • Tykt gress eller ujevnt terreng kan føre til at gressklipperen setter seg fast.

Den værbestandige (IPX5) egenskapen til Husqvarna Automower 415X betyr at den er motstandsdyktig mot vannsprut fra alle retninger, noe som gjør den egnet for utendørs bruk under ulike værforhold. Dette sikrer pålitelig og uavbrutt drift selv under regn eller våte forhold.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Husqvarna Automower 415X

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: opp til 1500 m²
 • Skjærebredde: 22 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks): 5 cm
 • Maks. stigning: 40 %
 • Støynivå: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 60 min
 • Vekt: 9,5 kg

Smart GPS-gressklipping
Husqvarna Automower 415X bruker GPS-teknologi, som vi mener sikrer presis og jevn klipping over hele plenen ettersom den effektivt navigerer i et velorganisert mønster. Dessuten kan du enkelt styre gressklipperen via Automower Connect-appen på smarttelefonen eller nettbrettet, med ulike funksjoner som planlegging, start, stopp og justering av klippehøyde. Automower 415X har dessuten avanserte sikkerhetsfunksjoner, inkludert GPS-tyverisporing og en høyfrekvent alarm som aktiveres umiddelbart hvis klipperen blir forsøkt stjålet. I tillegg gjør den intelligente kartleggingsfunksjonen (AIM) at gressklipperen kan analysere plenen ved hjelp av GPS og måledata og opprette individuelle klippesoner med tilpassede tidsplaner og klippehøyder, noe som åpner for større fleksibilitet i plenstellet.
Som en bonus støtter gressklipperen IFTTT, noe som muliggjør sømløs integrering med smarthusoppsett for økt komfort og automatisering.

Omfattende plendekning
Husqvarna Automower 415X er designet for å dekke større plener og kan uten problemer klippe opptil 1500 kvadratmeter, noe vi mener gjør den til et godt valg for mellomstore til store plener. Gressklipperen har også et minimalt støynivå, noe som sikrer rolige klippeøkter som ikke forstyrrer naboene. Dette innebærer at gressklipperen er egnet for tidlige morgener eller sene kvelder. Dessuten justerer den klippeplanen på en intelligent måte basert på temperaturen ved hjelp av en frostsensor og en værtimer, slik at du unngår skader forårsaket av å klippe frossent gress, i tillegg til at den tilpasser seg etter gressets vekst. Husqvarna Automower 415X er også laget for å håndtere skråninger med en stigning på opptil 40 %, noe som etter vår mening gjør den godt egnet for plener med milde skråninger eller kupert terreng. I tillegg er gressklipperen utstyrt med LED-frontlykter, noe som gjør den i stand til å arbeide under dårlige lysforhold, for eksempel om natten.

Husqvarna Automower 415X utmerker seg med sin værbestandighet (IPX5), som gjør den motstandsdyktig mot vannsprut fra alle retninger og sikrer pålitelig drift under ulike værforhold. Robotgressklipperen STIHL iMow RMI 422 P er derimot ikke værbestandig, noe som gjør den mindre egnet for utendørs bruk i regn eller vått vær.

Hva sier forbrukere og eksperter om Husqvarna Automower 415X

Våre undersøkelser tyder på at forbrukerne er svært fornøyde med Husqvarna Automower 415X tidsbesparende egenskaper og avanserte funksjoner som AIM-teknologi. Det fremheves at den effektivt kan klippe store plener og er stillegående, noe som gjør den egnet for bruk tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Forbrukerne synes det er enkelt å montere robotgressklipperen selv, og at det er en fordel at det er en ledning til overs etter monteringen. Totalt sett anbefaler de aller fleste Husqvarna Automower 415X på det sterkeste på grunn av de avanserte funksjonene og de betydelige tids- og arbeidsbesparende fordelene.

Eksperter har kommentert at Husqvarna Automower 415X er spesielt utviklet for større plener med en helling på opptil 40 %, og at den gir en håndfri klippeopplevelse som kan fjernstyres fra hvor som helst. Gardeningetc.com skryter av de imponerende resultatene robotgressklipperen gir, som fjerner behovet for manuell klipping gjennom hele sommeren. Best-robot-lawn-mower.com mener at Husqvarna Automower 415X er et godt kjøp, og fremhever den enkle installasjonsprosessen og den medfølgende appen, som anses som en av de beste på markedet for robotgressklippere. Ekspertene fremhever også gressklipperens førsteklasses kvalitet og dens sterke, men stillegående drift.

Mer om Husqvarna Automower 415X

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: opp til 1500 m²
 • Skjærebredde: 22 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks): 5 cm
 • Maks. stigning: 40 %
 • Støynivå: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 60 min
 • Vekt: 9,5 kg

Bosch Indego M+ 700 - Allsidig robotgressklipper for mellomstore plener

Beste robotgressklipper for kantklipping

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bosch Indego M+ 700:

 • 3 svingbare kniver
 • MultiArea klipping
 • Børsteløs motor

Forbrukerlivs vurdering

Bosch Indego M+ 700 er utmerket på flate plener. Her kutter den uanstrengt, og du kan velge klippehøyde i området 30-50 mm. Den takler våte forhold bemerkelsesverdig godt. Det kan være praktisk med tanke på det norske sommerværet som ofte kan bringe kraftige regnbyger. En ting vi imidlertid bør nevne er at Bosch Indego M+ 700 ikke kommer med gressoppsamler. Dette er ikke et stort problem, da robotgressklipperen likevel gjør en god jobb med å samle gresset mens det klipper.

Fordeler

 • BorderCut -begynner å klippe kanter
 • LogiCut -planlegger de beste rutene
 • SmartMowing -vurderer værforholdene
 • SpotMow -for klipping under møbler
 • 3 svingbare kniver

Ulemper

 • Begrenset klippehøyde 30-50 mm
 • Ingen gressfanger

Bosch Indego M+ 700 kan klippe områder på opp til 700 m2. I tillegg har denne robotgressklipperen en rekke smarte funskjoner, slik som Indego BorderCut, SmartMowing og LogiCut. Dette betyr imidlertid ikke at denne klipperen er dyr -den fåes nemlig til en svært rimelig pris.

Anmeldelse: en detaljert gjennomgang av Bosch Indego M+ 700

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 700 m²
 • Skjærebredde: 19 cm
 • klippehøyde (min): 3 cm
 • klippehøyde (maks): 5 cm
 • Maks. stigning: 27 %
 • Støynivå: 64 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Ladetid: 75 min
 • Vekt: 7.6 kg

Børsteløs motor
Bosch Indego M+ 700 er utstyrt med en børsteløs motor. En børsteløs motor produserer mindre friksjon, slik at mindre energi blir tapt gjennom varme. Dette forbedrer ikke kun effektiviteten, men bidrar også til lengre levetid for produktet. Bosch Indego M+ 700 har heller ingen problemer med kuperte områder, med en helning på opptil 27 %. Den har en perimeter-kabellengde på 175 m.

 

Mange smarte funksjoner
Robotgressklipperen fra Bosch har en rekke smarte funksjoner som gjør den rask og effektiv. Den har blant annet Indego BorderCut-funksjon, som innebærer at robotklipperen begynner med å klippe gresskantene før den klipper resten av gresset. SmartMowing-funksjonen hjelper til med å avgjøre om værforholdene er gode nok til at klipperen kan klippe gresset på best mulig måte. LogiCut er en funksjon som gjør det mulig å planlegge best mulig rute.

 

Allsidig og enkel i bruk
Robotgressklipperen Bosch Indego M+ 700 klipper fine, rette linjer, slik at den ikke går glipp av små gressstrimler. I tillegg er den svært stillegående – så stille at naboer enkelt kan sove gjennom lyden av robotgressklipperen i aksjon. Du kan også justere innstillingene etter dine ønsker; for å gjøre dette kan du bruke appen, som er tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter.  Robotgressklipperen er enkel å sette opp, slik at du lett kan komme i gang.

Hva sier eksperter om Bosch Indego M+ 700?

Robotgressklipperen Bosch Indego M+ 700 har fått gode vurderinger av eksperter. De påpeker at robotgressklipperen er god, da den har god evne til å klippe i rette linjer og gi plenen en flott finish. Bosch Indego M+ 700 får også skryt for sin evne til å vise et kart over plenen i appen, med en «live location» av roboten.

Mer om Bosch Indego M+ 700

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 700 m²
 • Skjærebredde: 19 cm
 • klippehøyde (min): 3 cm
 • klippehøyde (maks): 5 cm
 • Maks. stigning: 27 %
 • Støynivå: 64 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Ladetid: 75 min
 • Vekt: 7.6 kg

STIHL iMow RMI 422 P - robotgressklipper for effektiv og enkel klipping

Godt valg for næringsrike plener

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på STIHL iMow RMI 422 P:

 • "Parkering"-knapp på dokkingstasjonen
 • Regnsensor
 • Bioklippfunksjon

Forbrukerlivs vurdering

STIHL iMow RMI 422 P fremstår som en god robotgressklipper med en rekke fordeler som gjør vedlikehold av plenen til en lek. Vi setter pris på det brukervennlige designet som gjør den enkel å betjene og justere. I tillegg sørger iMows effektive og presise klippeytelse for en velholdt og vakker plen. Den dynamiske hellingtilpasningen gjør robotgressklipperen enda mer allsidig og gjør det enkelt å klippe i ulike terreng. I tillegg er den automatiske “forsinket retur”-funksjonen ekstra praktisk og reduserer slitasjen på plenkantene.

Noen vil kanskje se mangelen på smarttilkobling som en ulempe, men vi mener at iMows andre funksjoner veier opp denne mindre ulempen. Den effektive ytelsen, tilpasningsdyktigheten og sikkerhetsfunksjonene gjør den til et godt valg for de som er på jakt etter en robotgressklipper med høy funksjonalitet og brukervennlighet.

Fordeler

 • Enkel å betjene og justere
 • Sikrer effektiv og presis klipping
 • Dynamisk tilpasning til hellingen
 • Automatisk forsinkelse ved hjemkomst
 • Omfattende sikkerhet med sensorer og PIN-kodebeskyttelse

Ulemper

 • Ingen smart tilkobling

Stihl iMow RMI 422 P er utstyrt med en smart regnsensor som tilpasser seg værforholdene ved å unngå klipping i regnvær og kompenserer effektivt for tapt klippetid senere. Denne funksjonen gjør robotgressklipperen til et godt valg for travle huseiere som ønsker en frodig og velstelt plen uten konstant overvåking.

Anmeldelse: en detaljert gjennomgang av STIHL iMow RMI 422 P

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 1500 m²
 • Skjærebredde: 20 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks): 6 cm
 • Maks. stigning: 40 %
 • Støynivå: 62 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Ladetid: 90 min
 • Vekt: 9 kg

Enkel oppbevaring
STIHL iMow RMI 422 P er et godt valg for deg som ønsker en enkel klipping av plenen. For det første har denne robotgressklipperen et lett og brukervennlig design med et enkelt kontrollpanel og klare instruksjoner, noe som gjør oppsett og bruk til en lek. Den smidige konstruksjonen gjør den dessuten enkel å manøvrere og håndtere, noe som sikrer effektive klippeøkter. Den praktiske “Parkering”-knappen på dokkingstasjonen gjør det også enkelt å oppbevare og hente iMow 422P når du trenger den, noe som gjør den enda mer praktisk. Til slutt har denne robotgressklipperen en intelligent “forsinket retunering”-funksjon som reduserer slitasje på plenkantene, noe som gir ekstra pleie til plenen.

Resirkulering av næringsstoffer i plenen
Denne robotgressklipperen er utstyrt med avanserte funksjoner som optimaliserer vedlikeholdet av plenen. Bioklippfunksjonen omdanner avklippet gress til verdifull gjødsel, noe som gir en grønn og sunn plen uten at gresset må kastes eller gjødsles -det kan spare deg for både tid og penger. I tillegg sørger funksjonen Adaptive Slope Speed for jevne klipperesultater i ujevnt terreng, ettersom iMow 422P automatisk justerer hastigheten for å takle hellinger på opptil 40 %. Den intelligente ytelsen og ladefunksjonene gjør dessuten at robotgressklipperen husker hvor langt den er kommet i klippingen og håndterer ulike gressforhold, lengder og terreng på en effektiv måte. Robotgressklipperen har også en lyssterk LCD-skjerm og et kontrollpanel som er enkelt å sette opp og som gir rask tilgang til viktig informasjon om enheten, selv i sollys, noe som forbedrer totalopplevelsen.

Merk: Du kan vurdere å utvide klippearealet med iMow 422P med mulighet for klipping av et ekstra plenområde, forutsatt at du har en separat dokkingstasjon for praktisk lading i det ekstra området.

Hva sier eksperter om STIHL iMow RMI 422 P?

Ifølge GardenersWorld.com har iMow blitt kåret til “Beste kjøp”-vinner, en utmerkelse den har fått grunnet imponerende ytelse og brukervennlighet. Ekspertene fremhever det store utvalget av funksjoner til en rimelig pris og den lange garantien, noe som styrker robotgressklipperens status som et av markedets beste valg. Ifølge TrustedReviews.com utmerker Stihl iMow RMI 422 PC seg med jevn gressklipping, stillegående drift, en intuitiv app for enkel styring, lave driftskostnader og mange funksjoner, noe som gjør den til et godt valg for effektivt og problemfritt plenvedlikehold. De liker også at den takler utfordrende terreng og skråninger med minimalt avbrudd, noe som gjør den til et pålitelig valg for huseiere som ønsker å vedlikeholde plenen effektivt.

Mer om STIHL iMow RMI 422 P

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 1500 m²
 • Skjærebredde: 20 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks): 6 cm
 • Maks. stigning: 40 %
 • Støynivå: 62 dB
 • Driftstid: 60 min
 • Ladetid: 90 min
 • Vekt: 9 kg

Husqvarna Automower 405X - Robotgressklipper som er enkel å installere

Et godt alternativ for komplekse plenutforminger

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Husqvarna Automower 405X :

 • Klarer stigninger på opptil 40 %
 • Utstyrt med GPS-teknologi
 • TargetHeight-funksjon

Forbrukerlivs vurdering

Konklusjonen er at Husqvarna Automower 405X er en god robotgressklipper med en rekke fordeler som forbedrer klippeopplevelsen. Den elektriske klippehøydejusteringen, kombinert med dens evne til å håndtere komplekse plener, sikrer presis og jevn klipping, slik at plenen blir helt plettfri. Vi setter også pris på den stillegående og diskré driften, som gjør det mulig å klippe plenen uten å forstyrre omgivelsene.

I tillegg er denne robotgressklipperen utstyrt med en frostbeskyttelse, som innebærer at den er beskyttet mot ugunstige værforhold. Automower 405X krever riktignok installasjon av en kanttråd, men dette veies opp av gressklipperens enestående evne til å håndtere skråninger og navigere i utfordrende terreng.
Alt i alt mener vi at Husqvarna Automower 405X er en god robotgressklipper som ikke bare forenkler plenvedlikeholdet, men som også leverer ønskede resultater.

Fordeler

 • Tilbyr elektrisk justering av klippehøyden
 • Kan håndtere komplekse plenkonstruksjoner
 • Stillegående og diskret
 • Frostbeskyttelsesfunksjonalitet

Ulemper

 • Krever installasjon av en perimeterkabel

Husqvarna Automower 405Xs TargetHeight-funksjon tilpasser seg gressets veksthastighet og senker automatisk klippehøyden for å opprettholde plenens utseende. Etter vår mening gjør denne funksjonen denne robotgressklipperen til et godt valg for deg som ønsker en velstelt plen med minimal innsats.

Anmeldelse: en detaljert gjennomgang av Automower 405X

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 600 m²
 • Skjærebredde: 22 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks.): 5 cm
 • Maks. stigning: 40 %
 • Støynivå: 62 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 60 min
 • Vekt: 9,7 kg
 • klippehøyde (maks): 5 cm

Manøvrerer i bakker med opptil 40 % stigning
Husqvarna Automower 405X kan håndtere bakker med en helning på opptil 40 %, noe som gjør den godt egnet for ulike terreng og utfordrende landskap. I tillegg er gressklipperen svært stillegående, og det er kun knivenes myke surring som kan høres. Like viktig er det at den er utstyrt med tre forskjellige startpunkter, noe som gir fleksible klippemønstre og sikrer jevn dekning av plenen. I tillegg er den utstyrt med en Rewilding-sone som gjør at 10 % av plenen er forbeholdt pollinatorer, noe som bidrar til et grønnere og mer miljøvennlig miljø. Automower 405X har et 22 cm klippeaggregat og en sjenerøs driftstid på 50 minutter, noe som gjør den ideell for plener på opptil 600 m².

GPS-aktivert navigasjon
For ekstra trygghet er Husqvarna Automower 405X utstyrt med GPS-teknologi, noe som gir sikkerhet mot potensielt tyveri. I tillegg kan du sømløst styre Automower med den brukervennlige Automower Connect-appen, justere klippeplaner, klippehøyder og motta sanntidsvarsler om gressklipperens fremdrift, alt sammen fra smarttelefonen. Når det gjelder installasjon, er det enkelt å montere gressklipperen og den fleksible dokkingstasjonen minimerer plassbehovet og kan enkelt integreres i ulike hageoppsett.

Sammenlignet med Husqvarna Automower 415X mener vi at 415X passer bedre for deg som prioriterer en robust og værbestandig gressklipper, mens Husqvarna Automower 405X er et bedre valg for deg som har en kompleks plen.

Hva sier eksperter om Husqvarna Automower 405X?

Husqvarna Automower 405X har fått gode skussmål fra eksperter for sine funksjoner og konkurransedyktige priser, noe som gjør den til et godt valg. Denne robotgressklipperen takler stigninger på opptil 40 %, og navigerer uanstrengt i utfordrende terreng, noe som gjør at den passer godt i ulike landskap. I tillegg har den fått skryt for sin evne til å tilpasse seg komplekse plenutforminger og sin gjennomgående høye ytelse. Automower 405X er ifølge ekspertene utvilsomt et godt alternativ for de som er på jakt etter en robotgressklipper som leverer ønskede resultater.

Mer om Husqvarna Automower 405X

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 600 m²
 • Skjærebredde: 22 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks.): 5 cm
 • Maks. stigning: 40 %
 • Støynivå: 62 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 60 min
 • Vekt: 9,7 kg
 • klippehøyde (maks): 5 cm

Robomow RK1000 - pålitelig og sikker robotgressklipper

Best i test robotgressklipper hos dansk uavhengig testpanel

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Robomow RK1000:

 • Kan håndtere opptil 45 % gradienter
 • Berøringsskjerm med høy oppløsning 
 • Smart navigasjonssystem

Forbrukerlivs vurdering

Robomow RK1000 er kåret robotgressklipper best i test av dansk uavhengig testpanel. Robomow RK1000 imponerer med sin brukervennlige berøringsskjerm med høy oppløsning og klarhet, noe som sikrer en intuitiv opplevelse for både teknisk kyndige brukere og nybegynnere. Det vi setter mest pris på, er de avanserte funksjonene, inkludert en sjenerøs klippebredde på 21 cm som overgår konkurrentene, en bemerkelsesverdig maksimal klippehøyde på 10 cm (sammenlignet med markedets gjennomsnitt på 6 cm) og en batteritid på 90 minutter med en rimelig ladetid på 45 minutter. Sikkerheten er i høysetet takket være løfte- og vippesensoren som automatisk slår av kniven hvis den løftes eller vippes, noe som gjør den trygg for barn og kjæledyr. Det som skiller RK1000 fra de fleste andre robotgressklippere, er den eksepsjonelle stigningsevnen på 45 %, og den dekker et imponerende område på 1000 m². Vi synes imidlertid at den noe lengre ladetiden er en liten ulempe.

Fordeler

 • Klipper tett inntil kanter
 • 4 svingbare kniver i kuttesystemet
 • Anti-tyveri 4-sifret pin sikkerhetssystem
 • Løfte- og tiltsensor
 • Nødstopp

Ulemper

 • Ladetiden er litt lang
 • Ingen apper å koble enheten til

Robotgressklipperen Robomow RK1000 har en berøringsskjerm med høy skjermoppløsning. Dette gir en svært brukervennlig opplevelse hvor du enkelt kan navigere gjennom alle funksjonene. Det intuitive designet gjør også at selv de som ikke er så teknologisk anlagt kan betjene denne robotgressklipperen med enkelhet.

Anmeldelse: en detaljert gjennomgang av Robomow RK1000

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skjærebredde: 21 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks): 10 cm
 • Maks. stigning: 45 %
 • Støynivå: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 120 min
 • Vekt: 10,5 kg

90 minutter batterikapasitet
Robomow RK1000 er en avansert robotgressklipper sammenlignet med andre modeller på markedet. Med en bredde på 21 cm har den en større klippebredde enn de fleste andre robotgressklippere som er på 18 cm. Den kan enkelt håndtere høyere gress på grunn av høy maksimal klippehøyde. Maks klippehøyde er 10 cm, mot 6 cm, som er gjennomsnittet på markedet. Den tar 45 minutter å lade opp, og kan da fungere i 90 minutter. Den veier 10,5 kg – noe som gjør den lettere å flytte rundt sammenlignet med andre tyngre modeller.

Barne- og kjæledyrsikker
Robotgressklipperen Robomow RK1000 har en løfte- og tiltsensor. Denne funksjonen slår av kniven automatisk hvis noen prøver å løfte eller vippe klipperen, noe som gjør den tryggere for barn og kjæledyr. Støynivået på 64 dB er gjennomsnittlig, og du vil fortsatt kunne utføre aktivitetene dine uten å bli forstyrret mens gressklipperen jobber.

45 % stigning
Sammenligner man Robomow RK1000 med andre robotgressklippere på markedet, er det tydelig at denne modellen skiller seg ut når det gjelder både kraft og ytelse. Andre robotgressklippere kan kun tilby en stigningsevne på opptil 20 %, mens Robomow RK1000 har en imponerende stigningsevne på opptil 45 %. I tillegg har mange robotgressklippere en anbefalt arealstørrelse på bare 500-600 m², mens Robomow RK1000 kan håndtere områder på opptil 1000 m².

Hva sier forbrukere om Robomow RK1000?

Robomow RK1000 er kåret robotgressklipper best i test av dansk uavhengig testpanel. Amazon-anmeldelsene av gressklipperne i Robomow RK-serien fremhever fordelene, inkludert effektivt plenvedlikehold, holdbarhet, brukervennlighet, presis klipping, lite vedlikehold og evnen til å håndtere ujevnt terreng. Brukerne setter også pris på den stillegående driften og den raske kundestøtten, noe som gjør disse gressklipperne til et godt valg for problemfri plenpleie.

Mer om Robomow RK1000

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 1000 m²
 • Skjærebredde: 21 cm
 • klippehøyde (min): 2 cm
 • klippehøyde (maks): 10 cm
 • Maks. stigning: 45 %
 • Støynivå: 60 dB
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 120 min
 • Vekt: 10,5 kg
Les mer om Robomow RK1000

Worx Landroid M500 WR141E - Robotgressklipper med et modulært design

Beste robotgressklipper for mellomstore plener

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Worx Landroid M500 WR141E:

 • Antikollisjonssystem
 • PowerShare batteri
 • Optimal håndtering

Forbrukerlivs vurdering

Denne robotgressklipperen vil automatisk planlegge navigasjonen rundt i hagen, og sikre at hvert gresstrå klippes. Appstøtten er også på et veldig høyt nivå. Imidlertid kan installasjonen av Landroid M500 kan ta litt tid. Alt i alt synes vi likevel at robotgressklipperen Worx Landroid M500 WR141E er et godt og rimelig valg for de som ønsker å vedlikeholde sine mellomstore plener godt.

Fordeler

 • Automatisk planlegging og navigering
 • God appstøtte
 • Kutter nær kanten
 • Kan betjenes med stemmestyring

Ulemper

 • Installasjonen tar litt tid

Worx Landroid M500 WR141E tilbyr alle fordelene en robotgressklipper kan ha, samtidig som den er kompatibel med andre Worx PowerShare-enheter. Dette betyr at du kan velge kraften til robotgressklipperen selv, og bytte og bruke batterier, blant andre Worx-enheter.

Anmeldelse: en detaljert gjennomgang av Worx Landroid M500 WR141E

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skjærebredde: 18 cm
 • klippehøyde (min): 3 cm
 • klippehøyde (maks.): 6 cm
 • Maks. stigning: 35 %
 • Støynivå: 67 dB
 • Driftstid: 90 min
 • Ladetid: 50 min
 • Vekt: 9 kg
 • klippehøyde (maks): 6 cm

60 minutter med kontinuerlig bruk
Robotgressklipperen Worx Landroid M500 WR141E  er godt egnet for små til mellomstore områder. Den har en gjennomsnittlig klippebredde og maksimal klippehøyde som er lik de fleste andre robotgressklippere på markedet. Med en vekt på 9 kg er den også relativt lett. Full lading tar bare 90 minutter, og litium-ion-batteriet gir opptil 60 minutters kontinuerlig bruk.

 

Innebygd regnsensor
Den har et antikollisjonssystem som sikrer optimal håndtering og sikkerhet, slik at du kan være trygg på at robotgressklipperen ikke vil skade kjæledyr eller barn. I tillegg har Worx Landroid M500 WR141E en innebygd regnsensor som automatisk sender robotgressklipperen inn igjen når det begynner å regne, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at klipperen skal bli våt. Dette produktet har også en slitesterk konstruksjon som vil gi årevis med pålitelig klipping.

 

Automatisk justering
Landroid kan stilles inn til å trimme plenen din automatisk ved hjelp av forhåndsinnstilte tider, og den kan også styres manuelt via den medfølgende fjernkontrollen. Denne robotgressklipperen er utstyrt med en sensorløs og børsteløs motor, som er den samme teknologien som brukes i elektriske kjøretøy. Dette gjør den i stand til å enkelt takle skråninger med 35 % stigning uten å senke kvaliteten på klippingen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Worx Landroid M500 WR141E

Robotgressklipperen Worx Landroid M500 WR141E  har blitt godt mottatt av både eksperter og forbrukere. Eksperter fra expertreviews.co.uk ga den en god anmeldelse. De kaller den en “svært kapabel robotklipper” og berømmet det selvnivellerende dekket som etterlater plenen pent trimmet. Forbrukervurderinger på Amazon er like positive, med en gjennomsnittlig poengsum på 4,2 av 5 stjerner. Anmeldere opplever at de sparer både tid og krefter på hagearbeid, og de fremhever maskinens stillegående drift.

Mer om Worx Landroid M500 WR141E

Spesifikasjoner

 • Klippeområde: 500 m²
 • Skjærebredde: 18 cm
 • klippehøyde (min): 3 cm
 • klippehøyde (maks.): 6 cm
 • Maks. stigning: 35 %
 • Støynivå: 67 dB
 • Driftstid: 90 min
 • Ladetid: 50 min
 • Vekt: 9 kg
 • klippehøyde (maks): 6 cm

5 ting du bør vurdere før du kjøper robotgressklipper

 • Overflateareal

  Robotgressklippere kan deles inn i tre kategorier etter overflateareal den kan klippe. Små robotgressklippere er ideelle for opptil 600 kvadratmeters areal. Robotgressklippere i denne størrelsen er smarte og mer smidige, og kan nå inn til trange og kompliserte områder. Robotgressklippere for mellomstore områder, omtrent 1000 til 1500 kvadratmeter, har vanligvis et batteri som varer lengre og har mer kapasitet for å klippe i ujevnt terreng og stigninger. For områder  på over 2000 m², trenger du en robotgressklipperen med større klippebredde og bedre klippeblader.

 • Kapasitet

  Robotgressklippere har en normal batteritid på rundt 100 minutter. Disse maskinene har automatisk retur- og ladefunksjon, slik at du slipper å lade dem manuelt. Batteritiden og klippebredden kan variere avhengig av hvor mye overflate klipperen er laget for. Ulike skjæreblader brukes til forskjellige bredder på klipperen. Du kan justere høyden på klippebladene til robotgressklippere. En høyere maksimal høyde er å foretrekke for gårdsplasser med mer helling og ujevnheter. Hvis området har en stigning, vil kraften og hjulene spille en viktig rolle i å bevege seg opp og ned bakken samtidig som de gir samme klipperesultater.

 • Funksjoner

  Dersom du har mange trange passasjer og gjenstander i hagen kan det være smart med en klipper med utmerkede sensoriske evner som kan variere i bevegelser. Det kan også være lurt å vurdere en større klipper med lengre batteritid for større gårdsplasser. Større overflater vil trenge lengre tid på å klippes, så værbestandige robotgressklippere ville være veien å gå for større overflater. Avhengig av din smak, vaner og tid hjemme, kommer klipperne med forskjellige tilkoblingsmuligheter; noen styres kun manuelt, mens andre har alternativer som Bluetooth eller wi-fi og apper. Det er også forskjeller i sikkerhetsnivået mot tyveri, avhengig av om du er i nærheten av klipperen eller ikke.  Hvis du har barn bør du se etter en klipper som stopper automatisk når den løftes opp.

 • Pris

  Dyrere alternativer koster ofte rundt 30.000 kr eller mer, og inkluderer konstruksjon av høyere kvalitet, lengre batteritid og flere sensorer. De kommer vanligvis med flere unike smarte funksjoner som gjør dem mer justerbare og programmerbare. De rimeligere alternativene koster rundt 5000 kr og er generelt ideelle for mindre klippebehov, inkluderer færre funksjoner og har et enklere design. Batteritid, klippebredde og evnen til å takle bakker er generelt lavere for billigere alternativer.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Det er lurt  å se på hva tidligere kunder har å si om robotgressklipperen, og hvor effektivt den har fungert for dem. Forbrukeranmeldelser kan gi deg informasjon om hvorvidt enheten er enkel å bruke og om funksjonene fungerer som de skal. Ekspertvurderinger kan fortelle deg mer nøyaktig om hvor godt klipperne yter under mer ekstreme forhold. Ekspertvurderinger sammenligner modellene med hverandre og ser hvordan de kan sammenlignes med alternativene. Forbruker- og ekspertanmeldelser er inkludert nedenfor for å hjelpe deg med å ta riktig beslutning.

arrow-more

Tester og anmeldelser av robotgressklippere som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

M3.se

Magasinet M3.se hører under den svenske delen av det internasjonale it-nettverket IDG, og her presenterte de i juli 2016 en helt frisk test av de mest interessante modellene innen nyere robotgressklippere. Vær oppmerksom på at testen er delt opp i flere sider og at de etterfølgende sidene er litt skjult blant resten av innholdet. Du kan se de testede modellene her.

Hus & Hem

Det svenske magasinet Hus & Hem er eid av Egmont-konsernet, som alene i Sverige har 300 medarbeidere. Magasinet tar for seg alt til hus og hjem, og selges primært som trykt magasin. En del av innholdet kommer også på nettet, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikkel med en test av 6 populære robotgressklippere. Du kan se testen av robotgressklippere her, og den er fritt tilgjengelig for alle.

BT

BT er en av de største avisene i Danmarks, og nyhedssiden deres blir hver måned besøkt av cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierete avisen seg med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin, om å teste robotgressklippere, og det kom det en god og informativ liten video-test ut av. Du kan se videoen gratis her.

Aftonbladet.se

Sveriges største nettavis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner lesere, og avisen serverte en artikkel med gode råd i maj 2014, sammen med en test av de seks med populære robotgressklipperne i Sverie. Du kan lese artikkelen gratis her.

Theindependent.co.uk

The Independent is one of the largest newspapers in the UK. The newspaper covers a wide range of news from both domestic and international sources, including politics, sports, culture, and culinary topics, as well as consumer products. The Independent has tested 9 different robot lawn mowers. If you want to read more, you can click on this link.

Techpulse.be

Belgisk teknologinettsted som dekker de nyeste produktene og innovasjonene innen teknologiens verden. Nettsiden skriver om nyheter, trender og vitenskap innen teknologi, og gjennomfører også tester av og til. Her er det snakk om en test av en robotgressklipper fra Robomow. Hvis du ønsker å lese mer, kan du klikke på denne linken.

Les også: De beste trampolinene til inne- og utebruk og de beste snøfreserne til vintersnøen.

Best-roboticlawnmower.com

Best-roboticlawnmower.com er et nettsted som fokuserer på evaluering og sammenligning av robotgressklippere. De utfører tester og gir sammenlignende lister mellom ulike robotgressklippere.

Du kan lese deres anmeldelse av Husqvarna Automower 415X her.

Oppdatert den 23/04/2022.

Gardeningetc.com

Gardeningetc.com er et nettsted som spesialiserer seg på å gi informasjon, tips og ressurser knyttet til hagearbeid og uteliv. Her finner du et bredt utvalg av artikler og veiledninger om ulike hagetemaer, inkludert plantepleie, landskapsarbeid, hagedesign, utemøbler og mye mer. Nettstedet har som mål å hjelpe hageentusiaster og huseiere med å skape og vedlikeholde vakre uterom.

Du kan lese deres anmeldelse av Husqvarna Automower 415X her.

Oppdatert den 23/04/2022

Du kan lese deres anmeldelse av Worx Landroid M500 WR141E her.

Oppdatert den 05/02/2021

GardenersWorld.com

GardenersWorld.com er den offisielle nettsiden til det populære britiske hageprogrammet “Gardeners’ World”. Programmet og nettstedet gir hageentusiaster et vell av informasjon, tips, råd og inspirasjon knyttet til hagearbeid. Nettstedet dekker et bredt spekter av emner, blant annet plantepleie, hagedesign og sesongbaserte hageoppgaver, og inneholder artikler, videoer og forum der hageentusiaster kan dele erfaringer og få veiledning.

Du kan lese deres anmeldelse av STIHL iMow RMI 422 P her.

Oppdatert den 20/09/2019

Du kan lese deres anmeldelse av Husqvarna Automower 405X her.

Oppdatert den 23/06/2023

TrustedReviews.com

Trusted Reviews, et britisk teknologinettsted, har siden starten i 2003 vært en pioner når det gjelder å levere upartiske anmeldelser, nyheter og analyser av et bredt spekter av forbrukerteknologiske produkter. Trusted Reviews ble grunnlagt av et team av teknologientusiaster og er kjent for sin grundige vurderingsprosess, uavhengige rapportering og omfattende testing. Trusted Reviews er opptatt av kvalitet, noe som blant annet kommer til uttrykk i de to testanleggene i Storbritannia og planene om å ekspandere til USA i 2023.

Du kan lese deres anmeldelse av STIHL iMow RMI 422 P her.

Oppdatert den 01/05/2020

T3.com

T3.com er et populært teknologi- og gadgetfokusert nettsted og magasin som tilbyr informasjon, anmeldelser, nyheter og analyser av et bredt spekter av forbrukerteknologiske produkter og trender. Magasinet dekker ulike kategorier, blant annet smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner, hjemmeunderholdning, wearables og smarthusutstyr. T3.com har som mål å gi leserne innsikt i de nyeste teknologiske innovasjonene, kjøpsveiledninger og ekspertanmeldelser for å hjelpe dem med å ta informerte beslutninger når de kjøper teknologiprodukter. Nettstedet er kjent for sine grundige anmeldelser og omfattende dekning av teknologibransjen.

Du kan lese deres anmeldelse av Husqvarna Automower 405X her.

Oppdatert den 20/10/2023

Du kan lese deres anmeldelse av Bosch Indego M+ 700 her.

Oppdatert den 20/10/2023

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er et britisk nettsted for anmeldelser av teknologi og forbrukerelektronikk. Det tilbyr grundige anmeldelser, analyser og kjøpsveiledninger om et bredt spekter av forbrukerteknologiske produkter, inkludert smarttelefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett, hvitevarer og andre gadgets. Nettstedet har som mål å gi forbrukerne ekspertinnsikt og anbefalinger som hjelper dem med å ta informerte kjøpsbeslutninger. ExpertReviews.co.uk er kjent for sine grundige testprosedyrer og objektive rapporter, som hjelper leserne til å forstå styrkene og svakhetene ved ulike teknologiprodukter. De gir verdifull informasjon om produktspesifikasjoner, ytelse og generell brukeropplevelse.

Du kan lese deres anmeldelse av Worx Landroid M500 WR141E her.

Oppdatert den 20/10/2023

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan finne alt fra filmer og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenutstyr. Kjøpere kan legge igjen anmeldelser etter kjøpet.

Du kan se kundeanmeldelser av Husqvarna Automower 415X her.
Du kan se kundeanmeldelser av Robomow RK1000 her.
Du kan se kundeanmeldelser av Worx Landroid M500 WR141E her.

FAQ

Hvilke robotplenklippere har fått de beste anmeldelsene i tester?
Husqvarna Automower 415X, STIHL iMow RMI 422 P, Husqvarna Automower 405X og xWorx Landroid M500 WR141E.
Hvordan er robotplenklipperne blitt testet?
Robotplenklipperne er blitt vurdert ut ifra klippe-evne i møte med ulike utfordringer. I tillegg er de blitt vurdert på deres brukervennlighet, batterikapasitet, energiforbruk og støynivå.
Når på året skal man slå gressplenen første gang?
Som en tommelfingerregel skal man begynne å slå gresset i mai – april når gresset begynner å vokse igjen. Alt er avhengig av temperaturen i jorden, som må være på 7-8 grader.

Hva er en robotgressklipper?

En robotgressklipper, eller robotplæneklipper på dansk, er en autonom, batteridrevet enhet designet for automatisk klipping og vedlikehold av plener og gressområder. Disse enhetene er utstyrt med sensorer, navigasjonssystemer og skjærekniver som klipper gresset effektivt og jevnt med minimal menneskelig inngripen.

Hva er noen av de viktigste egenskapene til en robotgressklipper?

 • Autonom drift: Robotgressklippere fungerer autonomt, noe som betyr at de kan klippe plenen uten konstant menneskelig tilsyn. De er programmert til å følge en forhåndsbestemt klippeplan og returnere til ladestasjonen når batterinivået er lavt eller når klippesyklusen er fullført.
 • Navigasjon: Disse maskinene bruker ulike sensorer og teknologi, som GPS, avgrensningskabler og sensorer som registrerer hindringer, for å navigere på plenen og unngå hindringer som trær, blomsterbed og stier. Dette sikrer at de kan klippe hele plenen og samtidig unngå potensielle skader.
 • Klippeblader: Robotgressklippere er utstyrt med skarpe skjærekniver, ofte montert på en roterende skive eller lignende, som klipper gresset på en mulchende eller finhakkende måte. Gressklippet blir vanligvis liggende igjen på plenen som bioklipp, noe som kan bidra til å gjødsle jorden.
 • Klippemønstre: Disse apparatene følger ulike klippemønstre, inkludert tilfeldige, spiralformede eller systematiske mønstre, avhengig av modell og innstillinger. Disse mønstrene bidrar til å sikre jevn klipping av gresset.
 • Opplading: Når robotgressklipperens batteri begynner å bli tomt, går den automatisk tilbake til ladestasjonen for å lade opp. Når den er fulladet, fortsetter den å klippe der den slapp, slik at plenen blir fullstendig dekket
 • Stillegående drift: Robotgressklippere er kjent for å være relativt stillegående sammenlignet med tradisjonelle bensindrevne eller elektriske gressklippere. Dette gjør at de kan brukes både på dag- og nattestid uten å forårsake støyforstyrrelser.
 • Sikkerhetsfunksjoner: De er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner for å forhindre ulykker, for eksempel knivavstengningssensorer som stopper klippebladene hvis enheten løftes eller vippes. I tillegg har de ofte PIN-kode for å hindre uautorisert bruk.
 • Apper for smarttelefoner: Mange moderne robotgressklippere kan styres og overvåkes via apper til smarttelefoner. Brukerne kan justere innstillinger, sjekke fremdriften i klippingen og motta varsler om enhetens status.

Alt i alt er robotgressklippere en praktisk og tidsbesparende måte å vedlikeholde en velstelt plen på. Robotgressklippere er spesielt populære i husholdninger med små og mellomstore plener, der automatiseringen og presisjonen er til stor nytte.

Gode råd ved kjøp av robotgressklipper

En robotgressklipper er både økonomisk i drift og miljøvennlig, men selv om den ikke bråker like mye som en vanlig gressklipper er den likevel ikke lydløs. Det kan være et problem fordi en robotgressklipper skal kjøre i ganske mange timer for å holde plenen pen. Bor du på landet eller har litt avstand til nærmeste nabo trenger du ikke tenke på støynivået når du velger modell og har dermed litt større frihet.

Om du derimot bor med naboer like i nærheten, som kanskje også bruker mye tid i hagen på den andre siden av hekken, bør du tenke på støynivået når du sjekker alternativene. De fleste robotgressklipperne kan dog programmeres slik at gressklippingen kan legges i dagtimene i ukedagene når naboen ikke er hjemme.

Har du en liten hage holder det med en liten modell 

Hvis du bare har en liten plen (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fordel gå etter små robotplenklippere med begrenset kapasitet. Her kan det være mange tusen kroner å spare, og selv de minste modellene klarer seg fint i de testene vi har sett på.

Lett å sikre mot tyveri

Hvis du tror det kan være risiko for tyveri, bør du gå etter de modellene som har innebygd tyverisikring. Det finnes ulike måter å tyverisikre, og den enkleste er en kodelås på skjermen. Uten koden kan du ikke bruke maskinen, og da blir den verdiløs. Det finnes også utvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende løsninger -spørsmålet er hvor mye ekstra du vil betale for disse funksjonene.

Det er viktig å huske på

Det er viktig å være klar over at roboten ikke alltid kan løse oppgaven selv. Hvis gresset blir for høyt trenger du en skikkelig gressklipper, og noen robotmodeller har problemer med å klippe helt ut i kanten. Du kan likevel få robotgressklippere med spesialfunksjoner til kantklipping som løser en del av det problemet.

Du må også være forberedt på at du i starten må bruke et par timer på å installere roboten. Selve programmeringen går som regel kjapt, men du må også legge ned styrekabler rundt kanten på plenen, og det kan ta litt tid. Heldigvis trenger du bare å gjøre det én gang, og etterpå kan du nyte fridagene vel vitende om at roboten sørger for gressklippingen helt automatisk.

Ja, det finnes flere hageredskaper som du kan kombinere med robotgressklipperen for å sikre en omfattende plen- og hagestell. Her er noen vanlige hageredskaper som passer til en robotgressklipper:

 • Gresstrimmer (trådtrimmer eller ugressrydder): En gresstrimmer er nyttig til kantklipping, trimming av gress på trange steder, langs gjerder, murer og andre områder som robotgressklipperen ikke kommer til. Den bidrar til å skape rene og veldefinerte kanter.
 • Løvblåser: En løvblåser kan være nyttig for å fjerne løv, rusk og avklippet gress fra stier, innkjørsler og andre overflater etter at robotgressklipperen har fullført klippesyklusen.
 • Hagerive: En hagerive er nyttig for å jevne ut plenen og fjerne torv, mose og dødt gress. Den kan også bidra til å forberede jorden for såing eller planting.
 • Gresstrimmer: En gresstrimmer skaper et rent skille mellom plenen og tilstøtende overflater, for eksempel fortau og innkjørsler. Det sikrer et pent og polert utseende.
 • Hekksaks: Hvis du har hekker eller busker i hagen, er en hekksaks uunnværlig for å opprettholde formen og utseendet. En trimmet hekk er et godt supplement til en velklippet plen.
 • Beskjæringssaks: Beskjæringssakser er nyttige for å trimme og vedlikeholde trær, busker og blomster i hagen. Regelmessig beskjæring kan bidra til en sunn vekst og gjøre landskapet mer estetisk.
 • Hageslange og sprinkleranlegg: Riktig vanning er avgjørende for en sunn plen og hage. En hageslange og et sprinklersystem kan hjelpe deg med å opprettholde et jevnt og tilstrekkelig fuktighetsnivå.
 • Hagesparkel og håndredskaper: Håndredskaper som sparkel, lukejern og kultivator er nyttige til mindre hagearbeid, planting av blomster og vedlikehold av blomsterbed eller grønnsakshager.
 • Trillebår eller hagevogn: Disse redskapene kan hjelpe deg med å transportere jord, barkflis, planter eller hageavfall rundt i hagen, noe som gjør hagearbeidet mer overkommelig.
 • Jordprøvesett: Et jordtestsett kan hjelpe deg med å analysere jordens tilstand, inkludert pH-verdier og næringsinnhold, noe som kan gi deg informasjon om hvordan du skal ta vare på plenen og hagen.
 • Mulch- og kompostmaterialer: Barkflis og kompost kan bidra til å holde på fuktigheten i jorden og undertrykke ugress. De kan brukes i hagesenger og rundt trær og busker.

Ved å kombinere disse hageredskapene med robotgressklipperen kan du ta deg av ulike aspekter ved plen- og hagestell, fra klipping og kantklipping til trimming, beskjæring og jordpleie. Hvilke redskaper du trenger, avhenger av hagens størrelse, utforming og hvilke typer planter og hageanlegg du har.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme