Robotgressklipper Testoversikt: Her er de beste robotgressklipperne ifølge eksperter

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne testoversikten har vi samlet en rekke testvinnende robotgressklippere. Vi har undersøkt anmeldelser og tester fra mange forskjellige skandinaviske forbrukerorganisasjoner og større medier, slik at du enkelt kan skape deg et overblikk over hvilke maskiner ekspertene vurderer til å være best på markedet.

Pris og kvalitet henger ofte sammen, men det gjelder ikke alltid, og flere av de billigere robotgressklipperne klarer seg faktisk bedre enn modellene som er mye dyrere.

Nederst i artikkelen finner du en liste over de kildene vi har bruk, hvis du selv vil grave dypere.

Denne testoversikten inneholder:

🔸 Oversikt over testvinnende robotgressklippere 
🔸 Hva du bør overveie før du kjøper en robotgressklipper
🔸 Presentasjon av alle testene vi har undersøkt 

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.

Hva bør du vurdere når du kjøper en robotgressklipper?

Overflateareal
Robotgressklippere kan deles inn i tre kategorier etter overflateareal den kan klippe. Små robotgressklippere er ideelle for opptil 600 kvadratmeters areal. Robotgressklippere i denne størrelsen er smarte og mer smidige, og kan komme inn i trange og kompliserte områder. Robotgressklippere for mellomstore områder, omtrent 1000 til 1500 kvadratmeter, har vanligvis et batteri som varer lengre og har mer kapasitet for å klippe i ujevnt terreng og stigninger. For områder  på over 2000 m², trenger du en robotgressklipperen med større klippebredde og bedre klippeblader.

Kapasiteter
Robotgressklippere har en normal batteritid på rundt 100 minutter. Disse maskinene har automatisk retur- og ladefunksjon, slik at du slipper å lade dem manuelt. Avhengig av hvor mye overflate klipperen er laget for, kan batteritiden og klippebredden variere. Ulike skjæreblader brukes til forskjellige bredder på klipperen. Du kan justere høyden på klippebladene til robotgressklippere. En høyere maksimal høyde er å foretrekke for gårdsplasser med mer helling og ujevnheter. Hvis området har en stigning, vil kraften og hjulene spille en viktig rolle i å bevege seg opp og ned bakken samtidig som de gir samme klipperesultater.

Funksjoner
Anta at du har mange trange passasjer og gjenstander i veien. I så fall kan det hende at du trenger en klipper med utmerkede sensoriske evner som kan variere i bevegelser. Det kan også være lurt å vurdere en større klipper med lengre batteritid for større gårdsplasser. Større overflater vil trenge lengre tid på å klippes, så værbestandige robotgressklippere ville være veien å gå for større overflater. Avhengig av din smak, vaner og tid hjemme, kommer klipperne med forskjellige tilkoblingsmuligheter; noen styres kun manuelt, mens andre har alternativer som Bluetooth eller wi-fi og apper. Det er også forskjeller i sikkerhetsnivået mot tyveri, avhengig av om du er i nærheten av klipperen eller ikke.  Hvis du har barn bør du se etter en klipper som stopper automatisk når den løftes opp.

Pris
Dyrere alternativer begynner på rundt 30 000 kr. eller mer, og inkluderer konstruksjon av høyere kvalitet, lengre batteritid og flere sensorer. De kommer vanligvis med flere unike smarte funksjoner som gjør dem mer justerbare og programmerbare. De rimeligere alternativene koster rundt 5000 kr. og er generelt ideelle for mindre klippebehov, inkluderer færre funksjoner og har et enklere design. Batteritid, klippebredde og evnen til å takle bakker er generelt lavere for billigere alternativer.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Det er lurt  å se på hva tidligere kunder har å si om robotgressklipperen, og hvor effektivt den har fungert for dem. Forbrukeranmeldelser kan gi deg informasjon om hvorvidt enheten er enkel å bruke og om funksjonene fungerer som de skal. Ekspertvurderinger kan fortelle deg mer nøyaktig om hvor godt klipperne yter under mer ekstreme forhold. Ekspertvurderinger sammenligner modellene med hverandre og ser hvordan de kan sammenlignes med alternativene. Forbruker- og ekspertanmeldelser er inkludert nedenfor for å hjelpe deg med å ta riktig beslutning.

arrow-more


Robomow RK1000 – Den pålitelige og sikre robotklipperen

Vår anbefaling

✅ Testvinner hos Råd & Rön
✅ Kan håndtere opptil 45 % gradienter
Robomow RK1000
Robotgressklipperen Robomow RK1000 har en berøringsskjerm med høy skjermoppløsning. Dette gir en svært brukervennlig opplevelse, da du enkelt kan navigere gjennom alle funksjonene. Det intuitive designet gjør også at selv de som ikke er så teknologisk anlagt kan betjene denne robotgressklipperen med enkelhet.
 • Berøringsskjerm med høy oppløsning 
 • Smart navigasjonssystem

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Robomow RK1000

90 minutter batterikapasitet
Robomow RK1000 er en avansert robotgressklipper sammenlignet med andre modeller på markedet. Med en bredde på 21 cm har den en større klippebredde enn de fleste andre robotgressklippere som er på 18 cm. Den kan enkelt håndtere høyere gress på grunn av høy maksimal klippehøyde. Maks klippehøyde er 10 cm, mot 6 cm, som er gjennomsnittet på markedet. Den tar 45 minutter å lade opp, og kan da fungere i 90 minutter. Den veier 10,5 kg – noe som gjør den lettere å flytte rundt sammenlignet med andre tyngre modeller. 

Barne- og kjæledyrsikker
Robotgressklipperen Robomow RK1000 har en løfte- og tiltsensor. Denne funksjonen slår av kniven automatisk hvis noen prøver å løfte eller vippe klipperen, noe som gjør den tryggere for barn og kjæledyr. Støynivået på 64 dB er gjennomsnittlig, og du vil fortsatt kunne utføre aktivitetene dine uten å bli forstyrret mens gressklipperen jobber.

45 % stigning
Sammenligner man Robomow RK1000 med andre robotgressklippere på markedet, er det tydelig at denne modellen skiller seg ut når det gjelder både kraft og ytelse. Andre robotgressklippere kan kun tilby en stigningsevne på opptil 20 %, mens Robomow RK1000 har en imponerende stigningsevne på opptil 45 %. I tillegg har mange robotgressklippere en anbefalt arealstørrelse på bare 500-600 m², mens Robomow RK1000 kan håndtere områder på opptil 1000 m².

 

Fordeler

 • Klipper tett inntil kanter
 • 4 svingbare kniver i kuttesystemet
 • Anti-tyveri 4-sifret pin sikkerhetssystem
 • Løfte- og tiltsensor
 • Nødstopp
Ulemper

 • Ladetiden er litt lang
 • Ingen apper å koble enheten til

Forbrukerlivs vurdering

Robomow RK1000 har et klippesystem med 4 blader, som gjør at den enkelt kan klippe gjennom høyt gress. I tillegg har den en nødstopp i tilfelle ulykker. Den har en relativt lang ladetid, noe som kan være en ulempe for noen, men denne modellen er et godt alternativ for folk som har store områder å klippe.

Spesifikasjoner
klippebredde: 21 cm
maks. klippehøyde: 10 cm
min. klippehøyde: 2 cm
støynivå: 64 dB
anbefalt areal: 1000 m²
ladetid: 45 min
batteritid: 90 min
vekt: 10,5 kg


Stihl RMI 632 – Klipperen for store overflater

Beste robotgressklipper i premiumklassen

✅ Smart klippeaggregat for mulching
✅ Smart ladesystem

Stihl RMI 632

 

Stihl RMI 632 er en robotgressklipper av svært god kvalitet. Den har blant annet Stihls iMOW robotdrev, som lar robotgressklipperen klippe gresset i bakker med høy nøyaktighet. Modellene i RMI 6-serien kan håndtere gress med en helning på opptil 45 prosent.

 • Hjul med trekkmønster
 • iMOW robotklipperdrift

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Stihl RMI 632

Godt egnet for store områder
Dersom du ser etter en robotgressklipper med eksepsjonelle evner når det gjelder klipping av store områder, er Stihl RMI 632 et utmerket alternativ. Denne gressklipperens foreslåtte klippeareal er ca. 3000 m2, som er langt over gjennomsnittet for  robotgressklippere. Den har en bredere klippebredde på 28 cm, noe som er vanskelig å finne i mange sammenlignbare robotgressklippere.

Selvrensende hjul
Hjulene på RMI 632s har et unik trekkraftdesign som klarer seg utmerket på ulike underlag og i bratte bakker. Hjulene har også selvrensende egenskaper, som nettopp kommer av det unike mønsteret. Den adaptive skråningshastigheten gir mer nøyaktig klipping i bakker. Tiltsensoren i maskinen overvåker konstant klipperens posisjon og kan justere tempoet etter behov.

Regnsensor
RMI 632 er betydelig mer stillegående enn den gjennomsnittlige robotgressklipperen, med kun 59 desibel. Det tar omtrent 90 minutter å lade RMI 632, og den lades opp i dokkingstasjonen. Klipperen kan også merke når det regner, som vil gjøre at den stopper klippingen og returnerer til dokkingstasjonen automatisk.

Hva sier forbrukere og eksperter om Stihl RMI 632

Robotgressklipperen Stihl RMI 632 har fått utmerkede anmeldelser fra eksperter. Eksperter har gitt denne modellen gode vurderinger grunnet dens evne til å klippe i ulendt terreng og i bakker, samt dens allsidighet i håndtering av ulike terreng. RMI 632 får også ros for å klippe rent og jevnt, samt for å håndtere høyt, vått gress godt.

Fordeler

 • Tilpasning av hastighet i bakker
 • Endring av klippeplan mens den er i bruk
 • Smart ladesystem
 • Smart klippeaggregat for mulching
 • Kontrollpanel kan tas av
Ulemper

 • Ladestasjonens posisjon er begrenset
 • Manuell trimming rundt stasjonen kreves

Forbrukerlivs vurdering

Robotgressklipperen Stihl RMI 632 er først og fremst designet for større områder, men den har også noen smarte funksjoner. STIHL iMOW® robotklipperens kontrollpanel, med integrert og lyssterkt display, gjør det enkelt å bruke gressklipperen.  Displayet med høy kontrast gjør at kontrollpanelet også kan brukes i sterkt lys. Den eneste ulempen er at ladestasjonen bare kan plasseres på enkelte steder, og du må klippe gresset rundt den manuelt for å få de beste resultatene. Dette er likevel definitivt en av de bedre robotgressklipperne på markedet -spesielt hvis du har en stor hage å vedlikeholde.

Spesifikasjoner
klippebredde: 28 cm
maks. klippehøyde: 6 cm
min. klippehøyde: 2 cm
støynivå: 59 dB
anbefalt areal: 3000 m²
ladetid: 60 min
batteritid: 90 min
vekt: 14 kg


Worx Landroid M500 WR141E – Robotgressklipper med et modulært design

Beste robotgressklipper for mellomstore plener

✅ Anbefalt av expertreviews.co.uk
✅ God til å klippe kantene på gresset
✅ Kan betjenes med stemmestyring

Worx Landroid M500 WR141E

Worx Landroid M500 WR141E tilbyr alle fordelene en robotgressklipper kan ha, samtidig som den er kompatibel med andre Worx PowerShare-enheter. Dette betyr at du kan velge kraften til robotgressklipperen selv, og bytte og bruke batterier, blant andre Worx-enheter.

 • Antikollisjonssystem
 • PowerShare batteri
 • Optimal håndtering

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Worx Landroid M500 WR141E

60 minutter med kontinuerlig bruk
Robotgressklipperen Worx Landroid M500 WR141E  er godt egnet for små til mellomstore områder. Den har en gjennomsnittlig klippebredde og maksimal klippehøyde som er lik de fleste andre robotgressklippere på markedet. Med en vekt på 9 kg er den også relativt lett. Full lading tar bare 90 minutter, og litium-ion-batteriet gir opptil 60 minutters kontinuerlig bruk.

Innebygd regnsensor
Den har et antikollisjonssystem som sikrer optimal håndtering og sikkerhet, slik at du kan være trygg på at robotgressklipperen ikke vil skade kjæledyr eller barn. I tillegg har Worx Landroid M500 WR141E en innebygd regnsensor som automatisk sender robotgressklipperen inn igjen når det begynner å regne, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at klipperen skal bli våt. Dette produktet har også en slitesterk konstruksjon som vil gi årevis med pålitelig klipping.

Automatisk justering
Landroid kan stilles inn til å trimme plenen din automatisk ved hjelp av forhåndsinnstilte tider, og den kan også styres manuelt via den medfølgende fjernkontrollen. Denne robotgressklipperen er utstyrt med en sensorløs og børsteløs motor, som er den samme teknologien som brukes i elektriske kjøretøy. Dette gjør den i stand til å enkelt takle skråninger med 35 % stigning uten å senke kvaliteten på klippingen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Worx Landroid M500 WR141E

Robotgressklipperen Worx Landroid M500 WR141E  har blitt godt mottatt av både eksperter og forbrukere. Eksperter fra expertreviews.co.uk ga den en god anmeldelse -de kalte den en “svært kapabel robotklipper”, og berømmet det selvnivellerende dekket som etterlater plenen pent trimmet. Forbrukervurderinger på Amazon er like positive, med en gjennomsnittlig poengsum på 4,3 av 5 stjerner. Anmeldere opplever at de sparer både tid og krefter på hagearbeid, og de fremhever maskinens stillegående drift. 

Fordeler

 • Automatisk planlegging og navigering
 • God appstøtte
 • Kutter nær kanten
 • Kan betjenes med stemmestyring
Ulemper

 • Installasjonen tar litt tid

Forbrukerlivs vurdering

Denne robotgressklipperen vil automatisk planlegge navigasjonen rundt i hagen, og sikre at hvert gresstrå klippes. Appstøtten er også på et veldig høyt nivå. Imidlertid kan installasjonen av Landroid M500 kan ta litt tid. Alt i alt synes vi likevel at robotgressklipperen Worx Landroid M500 WR141E er et godt og rimelig valg for de som ønsker å vedlikeholde sine mellomstore plener godt.

Spesifikasjoner
klippebredde: 18 cm
maks. klippehøyde: 6 cm
min. klippehøyde: 3 cm
støynivå: 67 dB
anbefalt areal: 500 m²
ladetid: 90 min
batteritid: 60 min
vekt: 9 kg


Bosch Indego M+ 700 – Allsidig robotgressklipper for mellomstore plener

Beste robotgressklipper for kantklipping

✅ 3 svingbare kniver
✅ God til å klippe kanter
✅ Kan styres ved hjelp av en app

Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700 kan klippe områder på opp til 700 m2. I tillegg har denne robotgressklipperen en rekke smarte funskjoner, slik som Indego BorderCut, SmartMowing og LogiCut. Dette betyr imidlertid ikke at denne klipperen er dyr -den fåes nemlig til en svært rimelig pris. 

 • MultiArea klipping
 • Børsteløs motor

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch Indego M+ 700

Børsteløs motor
Bosch Indego M+ 700 er utstyrt med en børsteløs motor. En børsteløs motor produserer mindre friksjon, slik at mindre energi blir tapt gjennom varme. Dette forbedrer ikke kun effektiviteten, men bidrar også til lengre levetid for produktet. Bosch Indego M+ 700 har heller ingen problemer med kuperte områder, med en helning på opptil 27 %. Den har en perimeter-kabellengde på 175 m.

Mange smarte funksjoner
Robotgressklipperen fra Bosch har en rekke smarte funksjoner som gjør den rask og effektiv. Den har blant annet Indego BorderCut-funksjon, som innebærer at robotklipperen begynner med å klippe gresskantene før den klipper resten av gresset. SmartMowing-funksjonen hjelper til med å avgjøre om værforholdene er gode nok til at klipperen kan klippe gresset på best mulig måte. LogiCut er en funksjon som gjør det mulig å planlegge best mulig rute.

Allsidig og enkel i bruk
Robotgressklipperen Bosch Indego M+ 700 klipper fine, rette linjer, slik at den ikke går glipp av små gressstrimler. I tillegg er den svært stillegående – så stille at naboer enkelt kan sove gjennom lyden av robotgressklipperen i aksjon. Du kan også justere innstillingene etter dine ønsker; for å gjøre dette kan du bruke appen, som er tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter.  Robotgressklipperen er enkel å sette opp, slik at du lett kan komme i gang. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Bosch Indego M+ 700

Robotgressklipperen Bosch Indego M+ 700 har fått gode vurderinger av eksperter. De påpeker at robotgressklipperen er god, da den har god evne til å klippe i rette linjer og gi plenen en flott finish. Bosch Indego M+ 700 får også skryt for sin evne til å vise et kart over plenen i appen, med en «live location» av roboten.

Fordeler

 • BorderCut -begynner å klippe kanter
 • LogiCut -planlegger de beste rutene
 • SmartMowing -vurderer værforholdene
 • SpotMow -for klipping under møbler
 • 3 svingbare kniver
Ulemper

 • Begrenset klippehøyde 30-50 mm
 • Ingen gressfanger

Forbrukerlivs vurdering

Bosch Indego M+ 700 er utmerket på flate plener. Her kutter den uanstrengt, og du kan velge klippehøyde i området 30-50 mm. Den takler våte forhold bemerkelsesverdig godt. Det kan være praktisk med tanke på det norske sommerværet, som ofte kan bringe kraftige regnbyger. En ting vi imidlertid bør nevne er at Bosch Indego M+ 700 ikke kommer med gressoppsamler. Dette er ikke et stort problem, da robotgressklipperen likevel gjør en god jobb med å samle gresset mens det klipper.

Spesifikasjoner:
klippebredde: 19 cm
maks. klippehøyde: 5 cm
min. klippehøyde: 3 cm
støynivå: 61 dB
anbefalt areal: 700 m²
ladetid: 60 min
batteritid: 75 min
vekt: 7,6 kg


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


ROBOMOW RC308U

  Toppscorer hos det anerkjente teknologimagasinet M3

rc308u robomow

 

Det store svenske teknikkmagasinet M3 utførte i november 2016 en stor test av 11 forskjellige robotgressklippere. Her var Robomow RC308U en av de modellene som toppet listen over beste gressklippere.

I stort sett alle store tester av robotgressklippere, har Robomow kommet svært godt ut av det. Robotgressklipperne fra Robomow topper rett og slett listen som de beste på markedet.

Med over 20 års erfaring i produksjon av robotgressklippere, er Robomow blant de absolutt ledende merkene i verden.

Stilren modell som leverer toppkvalitet

Denne modellen har et elegant design, i tillegg er klippeevnen helt i topp. Gressklipperen får poeng for å ha en kniv som rekker helt ut til robottens ytterste kanter. Dette gjør at klipperen kan klippe helt ut til kanten av plenen, og du slipper derfor å bruke gresstrimmer etterpå. Det er verdt å notere seg at denne funksjonen finnes hos stort sett alle de nye Robomow-modellene.

RC 308U har et sterkt litium-batteri som kan gå ca. 70 minutter per lading. Når batterinivået er lavt, kjører den selv tilbake til ladestasjonen.

Det følger også med kabler som du kan plassere i hagen for å avgrense arbeidsområdet til robotgressklipperen, så du kan sikre at den bare klipper plenen i de områdene du vil. Du får med 200 m kabel og 250 plugger i pakken, så det er enkelt å markere områdene helt nøyaktig.

Stort fokus på sikkerhet

RC 308U har mye fokus på sikkerhet. Hvis robotten støter på noe underveis i klippingen, stopper knivene med en gang og robotten skifter retning. Hvis noen løfter opp robotten, skrur den seg også av øyeblikkelig. Knivbladene er også plassert ekstra høyt oppe, så risikoen for ulykker er liten.

Når det gjelder tyverisikring er modellene fra Robomow noen av markedets absolutt beste. Du kan låse robotgressklipperen med en personlig pinkode -slik er du sikker på at ingen andre kan bruke den uten å taste koden først.
Det innebygde alarmsystemet sender deg en beskjed på mobiltelefonen om noen rører gressklipperen, eller forsøker å stjele den.

Godt egnet til mellomstore hager

Denne modellen egner seg best til plener opp til 500 m². Hvis du har større hage en dette, bør du se på noen av de andre modellene vi har presentert tidligere i denne oversikten.

En av fordelene med denne modellen er at den er veldig lett å styre. Som ved de fleste av Robomows nye modeller kan du styre den rett fra mobilen eller nettbrettet via en app. Du kan også justere de personlige klippeinnstillingene i appen og sjekke programstatus eller endre planlagte klippetider.

Den har også en innebygd regnsensor som sikrer at den automatisk kjører tilbake til ladestasjonen hvis det begynner å regne. Den begynner å klippe plenen igjen når det blir tørt. 

Fordeler med Robomow RC 308U:
 Innebygd regnsensor
Optimal tyverisikring med alarm og pinkode
Får ros for klippeevnen
Kan styres direkte fra mobil eller nettbrett
Sterkt litium-batteri


Robomow RC304U

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Robomow RC304U robotplæneklipper

.
Robomow RC304U har blitt testet av 2 forskjellige skandinaviske ekspertergrupper fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Testpanelene har overveiende positive kommentarer om Robomow RC304U, og derfor har modellen fått gode anmeldelser begge steder.

Kommer lett frem overalt i hagen

Robomow RC304U er designet til å kunne klippe alt gresset i hele hagen, slik at man ikke trenger å gjøre noe manuelt arbeid selv. Den er i stand til å klippe gress med 15-60 millimeters høyde, noe som også betyr at modellen kan klippe forholdsvis høyt gress. Man kan selv stille inn hvor høyt man foretrekker at Robomow RC304U skal etterlate gresset.

Hvis man har en ujevn og skrå gressplen, kan man være glad for at Robomow RC304U kan klippe i skråninger med opptil 20 grader eller 36% helling.

Laget til en stor hage

Som forbruker kan man få stor glede av Robomow RC304U uansett om man har en stor eller liten gressplen. Produsenten anbefaler å bruke modellen på gressplener med en størrelse på maksimum 500 m2. Hvis man imidlertid har en flat, rett og jevn gressplen uten for mange kurver og hindringer, vil Robomow RC304U kunne klippe områder på opptil 1000 m2 – altså dobbel størrelse.

Robomow RC304U har en klippebredde på 28 centimeter. Det betyr at modellen klipper gresset i brede stykker av gangen. Den klipper også gress som ligger utenfor hjulene når den kjører bortover plenen og derfor vil også kantene på gressplenen bli klippet.

Kan styres med en app

Robomow RC304U er laget med en sterk DC-klippemotor som gjør at den kan klippe alle typer gress.

Modellen kjører på et 26 V Litium-batteri som kan lades i den medfølgende basen når den ikke er i bruk. Det tar ca. 50 minutter å lade opp batteriet igjen. Robomow RC304U er på mange måter en veldig teknisk robotgressklipper, og derfor kan man også styre modellen via en app.

Det finnes en tilhørende og gratis app som man bare trenger å laste ned på telefonen sin. Deretter kan man starte eller stoppe gressklipperen, stille den inn og holde øye med dens bevegelser og driftsstatus.

Robomow RC304U måler 63 cm x 46 cm x 21 cm og veier 18 kilo.

Fordeler ved Robomow RC304U:
Kan brukes på alle slags gressplener
Klipper gress i 15-60 millimeters høyde
Kan klare skråninger med 36% helling
Klippebredde på 28 centimeter
Kan håndtere en rett gressplen på opptil 1000 m2
Sterk DC-klippemotor
Kan styres med app

Her kan du se en video som viser hvordan man setter opp Robomow RC-modellene. Videoen er produsert av den danske forhandleren Roboteksperten.dk:


Robomow RS615U

Robomow RS615U

 

.

Til den store hagen

Robomow RS615U er en stor og kraftig robotgressklipper som er laget for å vedlikeholde store hager.

Robomow RS615U kan lett klare en hage på 1600 m2, noe som er veldig mye sammenlignet med andre modeller. Den er også laget til å kunne håndtere hindringer og ujevnheter underveis, og den klarer å klippe gress i hellinger på opptil 20 grader eller 36%.

De 1600 m2 kan godt strekkes en del hvis man har en jevn, rett og firkantet hage uten for mange hindringer. I en slik hage kan Robomow RS615U faktisk klippe gress på opptil 3000 m2.

Bredt klippeområde

En av grunnene til at Robomow RS615U har så stort klippeområde er modellens bredde. Robomow RS615U har nemlig en klippebredde på 56 centimeter.

Robomow RS615U kan også klippe gresset utenfor hjulene, og det sørger for at gresset langs kantene ikke blir stående. Man kan selv stille inn hvor høy man vil ha gressplenen sin, med intervaller mellom 20 og 80 millimeter.

Robomow RS615U er designet for å kunne klippe gress på alle slags gressplener, takket være den kraftige DC-klippemotoren. Den gjør at sensorene til Robomow RS615U kan føle og unngå hindringer underveis.

Kontroller Robomow RS615U med telefonen

Robomow RS615U er utstyrt med regnsensorer, og selv i kaldt vær trenger man å forlate stuen hvis Robomow RS615U skal stilles inn eller endres. Det kan man nemlig gjøre via telefonen, hvis man laster ned den tilhørende appen som er gratis. Her kan man kommunisere med robotgressklipperen og slå den på eller av, i tillegg til å holde et øye med driften og innstillingene.

Robomow RS615U går på batteri og leveres med en ladestasjon som kan lade batteriet når modellen ikke er i bruk. En oppladning tar litt under 2 timer.

Robomow RS615U måler 73,5 cm x 66 cm x 31 cm og veier 30 kilo.

Fordeler ved Robomow RS615U:
Stor robotgressklipper
Anbefales til 1600 m2, men kan klare opptil 3000 m2
Kan klare skråninger på opptil 36%
Klippebredde på 56 centimeter
Sensorer som kan registrere hindringer
Med regnsensorer
Kan styres med tilhørende app

Her kan du se en generell presentasjonsvideo/reklame for Robomow RS-modellene. Videoen er fra 2016, men er fremdeles relevant – også for de nyere modellene. Videoen er produsert av Robomow selv:


Bosch Indego

Toppscorer hos M3

Bosch Indego

 

.
Bosch Indego lå fremst i feltet da det svenske magasinet M3 testet robotgressklippere. Denne modellen utmerker seg spesielt med den intelligente ”Logicut navigation”, der maskinen kartlegger plenområdet før den starter klippingen. Det gjør at Bosch Indego skiller seg ut fra de fleste andre modellene som bare kjører tilfeldig rundt. Bosch Indego klipper i stedenfor i parallelle baner, akkurat som du selv gjør med en vanlig gressklipper. Det gir penere klipping og gjør også at denne modellen er minst 30 prosent kjappere enn robotgressklippere som klipper tilfeldig.

Avansert teknologi innebygd i Bosch Indego

For å beskytte plenen mest mulig sørger den intelligente styringen dessuten for at klippebanene ikke er like fra gang til gang. Hvis den først har klippet med baner på langs, kommer den til å klippe på tvers neste gang, eller bruke en vinkel. Bosch Indego klipper dessuten etter bioklipp-prinsippet, der det avklipte gresset blir fordelt på plenen. Det gir en sunn plen og holder på næringsstoffene. Samtidig blir ikke det avklipte gresset plagsomt, fordi det kuttes opp helt smått.

Derfor anbefaler vi Bosch Indego:
Høyt mekanisk kvalitetsnivå
Intelligent Logicut Navigation – minst 30 % raskere
Varierende klipperetninger skåner plenen
Bioklipp-funksjon
Oppgradert modell med app-styring tilgjengelig

robotplæneklipper test


Gode råd ved kjøp av robotgressklipper💡

En robotgressklipper er både økonomisk i drift og miljøvennlig, men selv om den ikke bråker like mye som en vanlig gressklipper er den likevel ikke lydløs. Det kan være et problem fordi en robotgressklipper skal kjøre i ganske mange timer for å holde plenen pen. Bor du på landet eller har litt avstand til nærmeste nabo trenger du ikke tenke på støynivået når du velger modell og har dermed litt større frihet.

Om du derimot bor med naboer like i nærheten, som kanskje også bruker mye tid i hagen på den andre siden av hekken, bør du tenke på støynivået når du sjekker alternativene. De fleste robotgressklipperne kan dog programmeres slik at gressklippingen kan legges i dagtimene i ukedagene når naboen ikke er hjemme.

Har du en liten hage er en liten modell bra 🌱

Hvis du bare har en liten plen (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fordel gå etter små robotplenklippere med begrenset kapasitet. Her kan det være mange tusen kroner å spare, og selv de minste modellene klarer seg fint i de testene vi har sett på.

Lett å sikre mot tyveri 🔒

Hvis du tror det kan være risiko for tyveri, bør du gå etter de modellene som har innebygd tyverisikring. Det finnes ulike måter å tyverisikre, og den enkleste er en kodelås på skjermen. Uten koden kan du ikke bruke maskinen, og da blir den verdiløs. Det finnes også utvidede løsninger med alarmer og andre forebyggende løsninger -spørsmålet er hvor mye ekstra du vil betale for disse funksjonene.

Det er viktig å huske på 💭

Det er viktig å være klar over at roboten ikke alltid kan løse oppgaven selv. Hvis gresset blir for høyt trenger du en skikkelig gressklipper, og noen robotmodeller har problemer med å klippe helt ut i kanten. Du kan likevel få robotgressklippere med spesialfunksjoner til kantklipping som løser en del av det problemet.

Du må også være forberedt på at du i starten må bruke et par timer på å installere roboten. Selve programmeringen går som regel kjapt, men du må også legge ned styrekabler rundt kanten på plenen, og det kan ta litt tid. Heldigvis trenger du bare å gjøre det én gang, og etterpå kan du nyte fridagene vel vitende om at roboten sørger for gressklippingen helt automatisk.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke robotplenklippere har fått de beste anmeldelsene i tester?

Robomow RS615U

🤓 Hvordan er robotplenklipperne blitt testet?

Robotplenklipperne er blitt vurdert ut ifra deres klipping av plener i møte med ulike utfordringer. I tillegg er de blitt vurdert på deres brukervennlighet, batterikapasitet, energiforbruk og støynivå.

🤔 Når på året skal man slå gressplenen første gang?

Som tommelfingerregel skal man begynne å slå gresset i mai – april når gresset begynner å vokse igjen. Alt er avhengig av temperaturen i jorden, som må være på 7-8 grader.


Robotgressklipper Test – Disse kildene har vi brukt:

I artikkelen har vi tatt utgangspunkt i en rekke tester og omtaler av robotgressklippere fra de største skandinaviske testmagasinene og avisene. Du kan se en omtale av alle kildene under, der vi også har inkludert direkte linker, hvis du får lyst til å utforske dem nærmere selv.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugkermagasinet Råd & Rön er et uavhengig forbrukermagasin, som bedømmer og sammenligner populære forbruksvarer. Magasinet offentliggjorde en stor test i mars 2014 der de hadde med 14 forskjellige robotgressklippere. Testen er mer objektiv enn de fleste andre testene vi har undersøkt fordi det ikke er noen subjektiv beskrivelse av hver modell. Her er det bare karakterer på de testede delområdene sammen med en samlet karakter.

Du kan se hele Råd & Rön-testen på nettet her, men vær oppmerksom på at du må betale for å få full tilgang.


M3.se 🇸🇪
Magasinet M3.se hører under den svenske delen av det internasjonale it-nettverket IDG, og her presenterte de i juli 2016 en helt frisk test av de mest interessante modellene innen nyere robotgressklippere. Vær oppmerksom på at testen er delt opp i flere sider og at de etterfølgende sidene er litt skjult blant resten av innholdet. Du kan se de testede modellene her.


Hus & Hem 🇸🇪
Det svenske magasinet Hus & Hem er eid av Egmont-konsernet, som alene i Sverige har 300 medarbeidere. Magasinet tar for seg alt til hus og hjem, og selges primært som trykt magasin. En del av innholdet kommer også på nettet, og i juni 2015 offentliggjorde magasinet en artikkel med en test av 6 populære robotgressklippere. Du kan se testen av robotgressklippere her, og den er fritt tilgjengelig for alle.


BT 🇩🇰
BT er en av de største avisene i Danmarks, og nyhedssiden deres blir hver måned besøkt av cirka to millioner danskere. I juni 2014 allierete avisen seg med INPUT, Danmarks største online gadgetmagasin, om å teste robotgressklippere, og det kom det en god og informativ liten video-test ut av. Du kan se videoen gratis her.


Aftonbladet.se 🇸🇪
Sveriges største nettavis Aftonbladet.se har hver dag 3,5 millioner lesere, og avisen serverte en artikkel med gode råd i maj 2014, sammen med en test av de seks med populære robotgressklipperne i Sverie. Du kan lese artikkelen gratis her.


Theindependent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en av Storbritannias største aviser. Avisen behandler et bredt spekter av nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske samt forbrukerprodukter. The Independent har testet 9 forskjellige robotgressklippere. Hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.


Techpulse.be 🇧🇪

Belgisk teknologinettsted som omhandler de nyeste produktene og innovasjon innenfor teknologiens verden. Nettsiden skriver om nyheter, trender og vitenskap innenfor teknologi, og de foretar også tester av og til. Her er det snakk om en test av en robotgressklipper fra Robomow. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Les også: De beste trampolinene til inne- og utebruk  og de beste de beste snøfreserne til vintersnøen.


 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere