Testoversikt: De beste hekksaksene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Sommeren gir voksesmerter i utendørsliv og glede, men dessverre også i hekken. Det gjør det nødvendig at du klipper den regelmessig. Det er hardt arbeid, og derfor har du bruk for en god hekksaks.

Vi har gransket markedet og funnet frem til 8 modeller som er de beste hekksaksene ifølge ekspertene. Vi presenterer modellene hver for seg slik at du på en enkel og oversiktlig måte kan bli klokere på både design, fordeler og ulemper, pris og kvalitet.

I det siste avsnittet gir vi deg inspirasjon til å finne andre apparater til hagen, og det inkluderer robotgressklippere og tradisjonelle gressklippere.

Dette bør du tenke over før du kjøper en ny hekksaks:
✔ Type: Foretrekker du en elektrisk hekksaks på strøm eller en hekksaks som går på bensin eller batteri?
✔ Bladet: Hvor langt er bladet? Har du bruk for en teleskop-hekksaks med ekstra lengde?
✔ Kuttekapasitet: Hvor tykke grener skal den kunne kutte over?
✔ Motor: Hvor mye kraft har du bruk for i modellen du velger?
✔ Brukervennlighet: Er den lett å håndtere og styre? Er håndtaket ergonomisk laget?
✔ Design: Hvordan ser apparatet ut – er designet praktisk?
✔ Vekt: Er den tung eller lett? Et tungt valg kan bli en byrde i lengden.
✔ Pris: Prisen henger ofte sammen med type, kapasitet, blad og merke – så du får som regel det du betaler for.

Flere av faktorene ovenfor kan være vanskelige å undersøke på egenhånd, så du kan med fordel se nærmere på hva ekspertene har skrevet i vår oversikt.

Vår oversikt inneholder:
🔸 Oversikt over de 8 beste modellene på markedet, ifølge ekspertene
🔸 Gjennomgang av hva ekspertene mener
🔸 Informasjon om hva produktene kan
🔸 Kjøpsguide der du kan bli klokere før du kjøper
🔸 Gode råd om vedlikehold av hekksaksen din
🔸 Informasjon om hvordan du best klipper hekken
🔸 Info om hvordan ekspertene har testet maskinene
🔸 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
🔸 En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultater fra upartiske tester slik at du enkelt kan få en bedre oversikt over de mest attraktive modellene på markedet.


Makita Hekksaks UH 6580 – De aller beste klipperesultatene

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 4,6 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅ Kraftig
✅ Lang

Makita UH6580

 

Makita Hekksaks UH 6580 vil være den beste hekksaksen til deg som synes effektivitet og klippekapasitet er veldig viktig. Her får du de aller beste klipperesultatene du kan ønske deg.

Modellen hører til ekspertenes favoritter så vel som brukernes. Den får en topplassering i en test av hekksakser hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, og i tillegg mottar den 4,6 av 5 stjerner i gjennomsnitt hos kjøperne på Amazon.

De svenske ekspertene fra Råd & Rön gir også Makita Hekksaks UH 6580 en god anmeldelse i en test av til sammen 20 modeller. De baserer sin vurdering på ulike kriterier som for eksempel evne til å klippe tre typer hekker – tuja, liguster og laurbær. De har også tatt en titt på brukervennlighet, batteritid, ladetid, klippetid samt hekkens utseende etter klippingen.

Maskinen får også positiv kritikk fra brukerne hos Amazon. De fremhever spesielt at modellen ligger veldig godt i hånden, at den er enkel å håndtere og at den er svært lett å rengjøre. Én bruker uttrykker det med ordene: «Purchased this because of its long reach. It feels well balanced and cuts through thick stems with ease».

Effektiv elektrisk hekksaks

Makita Hekksaks UH 6580 er en elektrisk hekksaks, og det betyr at den går på strøm. Derfor får du en modell med en ledning som du må sette i stikkontakten. Det er flere fordeler ved den elektriske typen, for her vil du aldri gå tom for strøm som du vil med en hekksaks som bruker bensin eller batteri.

Vekten er ofte også lettere på en elektrisk hekksaks, og det vil være en stor fordel hvis du har mange hekker. Selv et par hundrede gram kan utgjøre en stor forskjell på hvor raskt du blir sliten i armene. Makita Hekksaks UH 6580 veier 4,2 kilo, og det er en veldig behagelig vekt.

Produktet leverer en høy effektivitet slik at du raskt kan komme deg igjennom klippearbeidet. Effekten ligger på til sammen 700 watt.

Designet er klassisk og flott, og du får en god ergonomi som gir deg et fordelaktig grep. Grepet gjør både at sikkerheten er høy og at du kan holde den ordentlig fast lenger tid av gangen.

Prisen ligger i den litt dyrere enden av prisskalaen, men du vil få et redskap av god kvalitet.

Langt blad

Makita Hekksaks UH 6580 har flere gode fordeler som er verdt å nevne – og det inkluderer for eksempel hastigheten. Den ligger på 1500 spm, som sikrer deg en rask trimming der grener og kvister raskt vil falle til bakken.

Bladet er langt på 65 centimeter, og det bidrar også til hastigheten – jo lengre bladet er, desto mer løv kan du få ned ved hver bevegelse. Med et så langt blad vil det ikke være nødvendig med en hekksaks med teleskop.

Maskinens effektivitet kan du se når det kommer til kapasitet. Maksimumkapasiteten ligger på 21 millimeter, noe som er mye sammenlignet med flere av konkurrentene. Ofte kan hekksakser ha litt problemer med grener som er tykkere enn 1 centimeter, men det gjelder ikke for denne modellen.

Alt i alt er Makita Hekksaks UH 6580 en solid elektrisk hekksaks som bruker strøm, har et langt blad og en god klippekapasitet.

Spesifikasjoner ved Makita Hekksaks UH 6580 – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Makita
🌀 Type: Elektrisk hekksaks
🌀 Effekt: 700 watt
🌀 Hastighet: 1500 spm
🌀 Skjærekapasitet, maksimum: 21 millimeter
🌀 Blade: 65 centimeter
🌀 Lengde: 105 centimeter
🌀 Bredde: 20,6 centimeter
🌀 Høyde: 22,3 centimeter
🌀 Vekt: 4,2 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 • Elektrisk hekksaks
 •  Godt grep
 •  Langt blad
 • God skjærekapasitet
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen
 • Litt tung å holde

AL-KO HT 4055 – Velegnet til gjør-det-selv gartnere

✅ Toppscorer hos den danske prissammenligningssiden Pricerunner.dk
✅ Toppscorer hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
✅ Smart batteri-belte
✅ Fordelaktig til tynne grener

AL-KO HT 4055

 

AL-KO HT 4055 er den beste hekksaksen til den forbrukeren som synes pris og brukervennlighet er viktigst. Den egner seg spesielt godt til gjør-det-selv entusiasten.

Modellen hører til blant ekspertenes største favoritter, og mottar derfor et stempel som toppscorer i en hekksaks test hos både den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk og hos det tyske testmagasinet Testberichte.de.

Pricerunner.dk har testet modellen sammen med 11 andre varianter, og de nevner at du her får veldig mye kvalitet for pengene. Ekspertene fremhever også at den er svært velbalansert og lett i bruk, at oppbevaringen er enkel og at modellen glir godt gjennom tynne grener. Enda en fordel er muligheten til å feste et batteri-belte hvor du kan plassere det tunge batteriet, og på den måten avlaste armene dine under klippingen. Alt i alt mener ekspertene følgende: «I forhold til prisen gjør denne modellen fra tyske AL-KO bestemt et godkjent stykke arbeid» (oversatt fra dansk).

Tyske Testberichte.de mener at spesielt batteritiden er en stor fordel da du kan jobbe uavbrutt i 2 timer, noe som er veldig lenge. Ladetiden er også god, og batteribeltet er både behagelig og energibesparende ifølge ekspertene. De konkluderer med at den er fordelaktig til gjør-det-selv entusiasten som gjerne vil klippe vanlige hekker der grenene ikke er altfor tykke.

God pris

AL-KO HT 4055 vil være et godt valg hvis du har mellomstore hekker i hagen med grener som ikke er altfor tykke. Den kommer med en maksimal kuttekapasitet på 15 millimeter, noe som ikke ligger i den høye enden av skalaen sammenlignet med flere av konkurrentene.

Til gjengjeld er modellen svært billig, og du vil oppleve å få mye valuta for pengene hvis du kan gå på kompromiss på et par områder. Den generelle kvaliteten, holdbarheten og robustheten er imidlertid høy, så selve innmaten feiler det ingen verdens ting.

Her er det snakk om et batteridrevet produkt, og det betyr at du slipper å måtte kjempe med en irriterende ledning, og du får også en mye bedre bevegelsesfrihet. Du får et batteri med en arbeidstid på opptil maksimalt 150 minutter, men legg merke til at batteriet ikke alltid følger med, og at den faktiske arbeidstiden kan være litt kortere.

Batteridrevne maskiner kan være litt tyngre på grunn av batteriet, men det gjelder ikke for AL-KO-modellen. Den samlede vekten, inkludert batteriet, ligger på 4,1 kilo – og den vekten kan lett matche selv de strømdrevne konkurrentene.

Brukervennlig og lett å arbeide med

I tillegg til den lave prisen og vekten så er det flere andre aspekter vi skal fremheve på AL-KO HT 4055. Det gjelder blant annet brukervennligheten, som gir et godt grep i håndtaket med bue og gummi. Hendene sitter solid fast mens du arbeider, og det øker også sikkerheten.

Balansen er god, og modellen vibrerer bare litt mens den arbeider. Du får et forholdsvis langt blad på 55 centimeter, noe som gjør at den kan ta et stort areal av hekken hver gang du svinger den.

Det følger også med en bladbeskytter av hard plast til å beskytte bladet når du ikke bruker modellen, og beskyttelsen kommer med den bonusen at du kan henge opp hele apparatet på veggen. Da sparer du plass i verkstedet. Som en ekstra bonus kommer modellen et smart batteribelte som gjør klippingen litt lettere da du kan bære det tyngende batteriet til hekksaksen i beltet. Da skåner du armene mot å måtte holde den ekstra vekten oppe.

Alt i alt er AL-KO HT 4055 en prisvennlig batteridrevet hekksaks som er best til mellomstore hekker.

Spesifikasjoner ved AL-KO HT 4055 – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: AL-KO
🌀 Type: Hekksaks batteri
🌀 Batteritid: 150 minutter
🌀 Skjærekapasitet, maksimum: 15 millimeter
🌀 Blad: 55 centimeter
🌀 Støynivå: 90 dB
🌀 Vekt: 4,1 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 •  Lav pris
 • Velegnet til små og mellomstore hekker
 • God lengde på bladet
 • Stor brukervennlighet og solid grep
Ulemper

 • Litt tung dersom den skal brukes uten belte
 • Batteri følger ikke med

Einhell GE-EH 6560 – God hekksaks til en god pris

✅ 4,4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅ En av de lettere modellene
✅ Attraktiv pris

Einhell GE-EH 6560

 

Einhell GE-EH 6560 er den beste hekksaksen til deg som vektlegger styrke og vekt høyest. Du får en svært velfungerende modell til en god pris.

På Amazon blir modellen også rost opp i skyene av forbrukerne. Her kaller de modellen for en absolutt fulltreffer, og fremhever at den er svært prisvennlig samt at utførelsen er feilfri. De fremhever hvor praktisk den er å bruke og at snittet blir helt rent. Én bruker oppsummerer: «Jeg kan ikke si annet enn fantastisk. Den fungerer veldig bra og er meget, meget effektiv» (oversatt fra italiensk).

Flott og kraftig

Einhell GE-EH 6560 imponerer fra første stund med sitt særdeles flotte og attraktive design i en blanding av markante og nøytrale farger. Den vil se superbra ut på verkstedet.

Det er imidlertid ikke kun på den kosmetiske fronten at den er bemerkelsesverdig. Selve designet har et praktisk formål da grepet er skapt til å levere ergonomi på et høyt plan slik at hendene dine kan få et solid grep. Det øker både sikkerheten, stabiliteten og det ferdige klipperesultatet.

Prisen er god uten å være desidert lav, og du vil få veldig mye for pengene du investerer. De kraftige materialene gir deg en lang holdbarhet som sikrer en lengre levetid enn normalt.

Modellen er en elektrisk hekksaks som går på strøm – det vil si at dette ikke er en hekksaks som bruker bensin eller batteri. Derfor er du sikker på at du aldri plutselig går tom for strøm mens du jobber. Det er supersmart hvis du har en stor hage med mange hekker.

Ettersom det her er snakk om en elektrisk hekksaks så vil vekten gjerne ligge i den lave enden av prisskalaen, og det gjelder også for denne maskinen. Vekten ligger på kun 3,4 kilo, og det ligger helt klart i den lave enden av skalaen. Det betyr at du lettere kan nå steder som ligger vanskelig til, og armene dine blir heller ikke slitne langt nær like fort.

Langt blad på 66 centimeter

Einhell GE-EH 6560 kommer med mange fordeler, og bladet på hele 66 centimeter er helt klart en av dem. 66 centimeter er mye i forhold til flere av konkurrentene, og det betyr at du ved hvert tak kan klippe et større areal av hekken. Det gjør at du raskere blir ferdig med arbeidet.

Effekten ligger på 650 watt, noe som er en del. Det gjør at du lettere vil kunne klare vanskelig buskas og tykkere grener.

Du får en høy sikkerhet med en anordning som sikrer at bladet stanser på mindre enn 1 sekund, samt en omfattende håndbeskyttelse. Da er du godt dekket sikkerhetsmessig.

Det følger også med et robust oppbevarings-hylster som sørger for at bladet ikke kommer til skade, og det finnes også en avfalls-fjerner som gjør det lettere når du skal klippe toppen av hekken.

Alt i alt er Einhell GE-EH 6560 en attraktiv og flott elektrisk hekksaks med et stort blad solid grep, høy effekt, lav vekt og gode sikkerhetsanordninger.

Spesifikasjoner ved Einhell GE-EH 6560 – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Einhell
🌀 Type: Elektrisk hekksaks
🌀 Effekt: 650 watt
🌀 Blad: 66 centimeter
🌀 Vekt: 3,4 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 • Flott design
 • Lav vekt
 • Kraftig effekt
 • 66 centimeter langt blad
Ulemper

 • Trenger strømuttak til ledningen
 • Kan være tung å holde over lang tid

Makita Hekksaks DUH 602Z – Skarp til tykkere grener

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Toppscorer hos den svenske test-nettsiden Testjakt.se
✅ God anmeldelse på YouTube.com
✅ Svært kraftig
✅ Lett å håndtere
✅ Langt blad

Makita Hekksaks DUH 602Z

 

Makita Hekksaks DUH 602Z vil være den beste hekksaksen til deg som legger stor vekt på å få den beste kvaliteten og skjærekapasiteten. Du får en skarp modell til tykkere grener.

Modellen er blitt testet hos to ekspertkilder samt i en YouTube-video. Her er det snakk om en hekksaks test hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd og Rön samt hos den svenske test-nettsiden Testjakt.se. Begge steder får modellen mye ros og flotte anmeldelser.

Råd og Rön har testet 20 forskjellige enheter, og det inkluderer 9 batteridrevne, 5 elektriske og 6 med stanghåndtak som kan foldes ut. De har vurdert alle modellene ut ifra en rekke parametere som blant annet inkluderer klippeevne, brukervennlighet, batteritid og hvor lang tid det tar å klippe toppen og siden av en hekk. Ekspertene har også lagt stor vekt på hvor lett produktet er å bruke, og de kommer frem til at denne hekksaksen fra Makita presterer veldig bra. 

Den svenske test-siden Testjakt.se samler diverse forbrukertester utført av eksperter i Sverige, og her er det snakk om Makita Hekksaks. Modellen får mye ros og får en flott andreplass i testen til de svenske ekspertene. 

Høy kvalitet til en høy pris

Leter du etter noe av det beste på markedet så vil Makita Hekksaks DUH 602Z være et åpenbart valg. Modellen er ikke billig og ligger helt klart i den dyre enden av prisskalaen for denne klassen, men til gjengjeld vil du få massevis av kvalitet som leverer prestasjoner på et høyt nivå.

Her er det snakk om et produkt som går på batteri, men legg merke til at hekksaksens batteri og lader ikke alltid følger med. Det er mange fordeler ved en batteridreven maskin, og den største er nok bevegelsesfriheten og muligheten til å klippe langt unna en strømkilde. Du slipper også å måtte irritere deg over en ledning som dingler rundt deg mens du arbeider.

Batteri-redskaper veier som regel litt mer enn de som går på strøm, men vekten er likevel holdt i den lave enden av skalaen ved denne modellen. Vekten ligger på 4,3 kilo, noe som er bra for denne typen redskap. Legg imidlertid merke til at batteriet vil veie en del.

Kvalitet er et av nøkkelområdene, og denne modellen er laget av materialer som er usedvanlig holdbare og robuste. Det gjør levetiden lang, og du kan få glede av modellen i mange år fremover. Levetiden blir også forlenget av den kullfrie motoren.

Ideell til tykke grener

Et annet nøkkelområde er skjærekapasiteten, som ligger på 21,5 millimeter. Det er veldig mye sammenlignet med andre produkter, og derfor er Makita Hekksaks DUH 602Z fordelaktig til å trimme og klippe tykke grener. Hvis du kun klipper hekken én gang i året så kan du oppleve tykkere grener – også på noen spesielle typer hekker. 

Du får et veldig langt blad på hele 60 centimeter. Det gjør at du jobber deg raskere fram, og arbeidet vil derfor kunne gjøres på kortere tid. Fantastisk smart når vi har med en batteridreven type å gjøre – som ikke har uendelig med kjøretid. Med 60 centimeter vil du ikke få bruk for en hekksaks med teleskop.

Du kan trygt bruke denne modellen hvis du er bekymret for sikkerheten, for her finnes det en to-hånds sikkerhetsbryter. Som en ekstra bonus finner du også tre hastighetsinnstillinger og et dreibart håndtak. Håndtaket kan du dreie i 5 forskjellige posisjoner.

Alt i alt er Makita Hekksaks DUH 602Z en litt dyrere enhet som er ekstra skarp når det gjelder klipping av tykkere grener.

Spesifikasjoner ved Makita Hekksaks DUH 602Z – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Makita
🌀 Type: Hekksaks batteri
🌀 Skjærekapasitet, maksimum: 21,5 millimeter
🌀 Blad: 60 centimeter
🌀 Støynivå: 87 dB
🌀 Vekt: 4,3 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 • Høy kvalitet
 • Batteridreven
 • Høy skjærekapasitet
 • Langt blad og dreibart håndtak
Ulemper

 • Batteri og lader følger ikke alltid med
 • Dyr modell

Ryobi RHT 6160 RS – Presterer godt på alle typer hekker

✅ Kåret til «Best Buy» hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
✅ 4,3 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅ Ideell til feiende bevegelser
✅ Brukervennlig
✅ Lett å gjøre klar til bruk

Ryobi RHT 6160 RS

 

Ryobi RHT 6160 RS vil være den beste hekksaksen til den forbrukeren som legger stor vekt på lengde og skjærekapasitet. Den er fordelaktig til alle typer hekker – både til de eviggrønne og de løvfellende.

Denne modellen hører til favorittene hos ekspertene så vel som brukerne. I en hekksaks test hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk blir den kåret til «Best Buy» mens den blir tildelt 4,3 av 5 stjerner hos brukerne på Amazon.

Which.co.uk har inkludert Ryobi-modellen på sin liste over de 19 beste modellene. Produktene er nøye utvalgt basert på kriterier som robusthet, allsidighet, effektivitet og brukervennlighet. Ekspertene nevner at modellen også er svært iøynefallende og kommer med en del ekstrautstyr, noe som er perfekt hvis du er ute etter mer enn bare en vanlig hekksaks. De fremhever følgende i sin oppsummering: «Its rotating handle makes cutting at an angle much easier, and it has an attachment for removing clippings once you’re finished».

Brukerne hos Amazon har stort sett kun ros å gi til denne modellen. De mener at den er både enormt skarp, kraftig og tidsbesparende, og at knivene skjærer igjennom grenene som smør. En bruker skriver blant annet: «It made the job quite easy. I was impressed with the long reach of the blade and its cutting ability surprised me».

Skjærekapasitet på 28 millimeter

Er du på utkikk etter en modell som virkelig kan skjære igjennom tykke grener og hardt buskas? Da vil Ryobi RHT 6160 RS være det perfekte valget for deg.

Produktet hører til blant de elektriske, og det betyr at du må sette ledningen i en stikkontakt for å få strøm. Ledningen er på 2,5 meter, så kommer mest sannsynlig til å trenge en skjøteledning.

En av fordelene ved en elektrisk hekksaks er den lave vekten som gjør det lettere for deg å bære rundt på den og håndtere apparatet. Vekten ligger på 3,7 kilo, og det er helt klart i den gode enden av skalaen. En annen fordel er den høye effekten som ikke svikter. Effekten ligger på 600 watt.

Som sagt så er maskinen ideell til de tykkere grenene, og det er delvis mulig på grunn av den høye effekten, og delvis på grunn av den høye skjærekapasiteten. Kapasiteten ligger på 28 millimeter, noe som er veldig mye – langt mer enn de fleste av konkurrentene. Det betyr at du uten problemer kan klippe hekkens tykke grener, og den er velegnet til alle typer hekker.

På grunn av de mange gode egenskapene er ikke prisen å finne i den lave enden av skalaen. Du får imidlertid veldig mye for pengene du investerer.

God til vinkel-klipp

Ryobi RHT 6160 RS er en flott og attraktiv modell som også har fokus på andre områder. Det gjelder for eksempel det roterende håndtaket med 5 innstillinger som gjør det mye lettere å foreta et vinkelklipp. Smart funksjon som øker allsidigheten.

Bladlengden er også lang på 60 centimeter. Det gjør det lettere å klippe toppen, og det går også raskere for deg å få klippet hekken.

Det finnes en god avfallsfunksjon som umiddelbart fjerner støv og skitt slik at det ikke plager hverken deg eller maskinen, og det følger også med et brukbart oppbevaringshylster i robust format.

Brukervennligheten er skapt til å være på topp, og selve apparatet er veldig lett å komme i gang med å bruke.

Alt i alt er Ryobi RHT 6160 RS en elektrisk hekksaks av god kvalitet med en veldig høy skjærekapasitet som er ideell til alle typer hekker.

Spesifikasjoner ved Ryobi RHT 6160 RS – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Ryobi
🌀 Type: Elektrisk hekksaks
🌀 Effekt: 600 watt
🌀 Skjærekapasitet, maksimum: 28 millimeter
🌀 Blad: 60 centimeter
🌀 Vekt: 3,7 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 • Elektrisk og lavere vekt
 • Særdeles høy skjærekapasitet på 28 millimeter
 • Ideell til alle typer hekker
 • God til vinkel-klipp
Ulemper

 • Dyr modell
 • Har en ledning


Kärcher HGE 18-50 – Ideell lettvekts-modell

✅ Kåret til «Best Buy» hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
✅ God anmeldelse hos det tyske hageredskaps-magasinet Akkugaertner.de
✅ God anmeldelse hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 4,7 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos produsenten Kärcher.com
✅ God til alle typer hekk
✅ Komfortabel
✅ Lett å sette opp til bruk

Kärcher HGE 18-50

 

Kärcher HGE 18-50 er den beste hekksaksen til deg som legger stor vekt på ekspertenes blåstempling og en ledningsfri opplevelse. Her er det snakk om en lettvekts-modell som gjør det lett for deg å få en maksimal bevegelsesfrihet.

Den er blitt testet hos til sammen 3 ekspertkilder, og det inkluderer det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk, det tyske hageredskaps-magasinet Akkugaertner.de og det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk. Hos alle ekspertpanelene får modellen en god anmeldelse, og modellen er til og med en brukerfavoritt blant kjøperne på Kärcher sin egen hjemmeside.

Which.co.uk mener at det her er snakk om en både velfungerende, allsidig, holdbar og effektiv maskin, og derfor har de inkludert den med på sin liste over «Best Buy»-modeller. Det begrunner de med at modellen kommer med veldig mye smart ekstrautstyr som for eksempel et roterende håndtak som gjør det enkelt å klippe i forskjellige vinkler. Det går uten problemer an å feie opp avfallet etter man er ferdig med å klippe hekken. Alt dette hjelper til med å gjøre apparatet til et fordelaktig valg, ifølge ekspertene.

Expertreviews.co.uk kårer produktet til den beste ledningsfrie hekksaksen blant til sammen 8 testede modeller. Ekspertene er først og fremst imponerte over det ergonomiske designet som gjør deg i stand til å jevnlig justere klippevinkelen. De roser også det kraftige batteriet, og bladet glir veldig lett igjennom stort sett alle typer av hekker og busker. Vekten ligger imidlertid mot den tunge siden av skalaen, men konklusjonen fra ekspertene er: «When it comes to battling bigger, tougher and unruly shrubs and hedges, the Kärcher HG 18-50 is the best cordless hedge trimmer we’ve found».

Batteridreven og lett vekt

Det er mange fordeler å fremheve ved Kärcher HGE 18-50, men først og fremst dreier det seg om et produkt som går på batteri i stedet for strøm. Det betyr at du ikke trenger noen ledning eller stikkontakt – du kan bare lade opp batteriet og gå i gang.

En annen fordel ved batteriet er at du får en veldig god bevegelsesfrihet, og håndteringen blir lettere når du ikke skal slite med en ledning. Legg merke til at batteri til hekksaksen ikke alltid følger med.

Som en bonus er batteriet til redskapet i Kärcher Battery Universe-familien, og det betyr at batteriet i denne serien vil passe til en rekke ulike produkter. Da kan du «låne» batteri fra andre maskiner hvis du opplever å gå tom for strøm. Det er en virkelig smart mulighet som gir deg en mye lenger arbeidstid enn ellers.

Du kan selv holde øye med hvor mye batteri du har igjen via det lettleselige og opplyste LCD-displayet som informerer om resterende batterinivå.

Vanligvis veier batteri-modellene mer enn de elektriske, men på denne maskinen får du en deilig lett vekt på kun 2,8 kilo. Det er veldig lite sammenlignet med konkurrentene, og også en del mindre enn flere av de elektriske. Den lave vekten øker manøvreringsevnen og håndteringen i tillegg til at det sikrer at du ikke får vondt i armene så fort av arbeidet.

Til alle typer hekk – også de tykke grenene

Kärcher HGE 18-50 er en svært allsidig hekksaks som kan brukes til eviggrønne hekker og de løvfellende. Det samme gjelder også for små greiner så vel som tykkere greiner. Den maksimale skjærekapasiteten ligger på 22 millimeter, og det er veldig mye. Det er ikke markedsledende, men det er ikke langt fra i klassen her.

Modellen er ideell til vinkel-skjæring, og den kan faktisk klippe i alle vinkler takket være det roterende håndtaket. Bladet er på 50 centimeter, noe som ikke er den lengste på markedet. Ønsker du en lengre modell så kan du med fordel vurdere å kjøpe en hekksaks med teleskop.

I tillegg til å kunne skjære og klippe er produktet også laget til presisjonstrimming. Dette finner du ikke hos alle konkurrentene, og du kan derfor lage små skulpturer ut av dine frittstående hekkplanter. Perfekt hvis du hører til det mer kreative gjør-det-selv- folket.

Prisen er ikke i den lave enden, men du får en Kärcher-enhet som er et av de ledende merkene på markedet. Håndtaket er ergonomisk designet og svært komfortabelt for deg å holde i, og du kan stort sett bruke maskinen med en gang når du har ladet batteriet helt opp. Da kan det ikke bli enklere å komme i gang. 

Alt i alt er Kärcher HGE 18-50 en høykvalitets hekksaks som går på batteri, har en lav vekt, er ideell til alle typer hekker og er kompatibel med batteriet fra andre Kärcher-produkter.

Spesifikasjoner ved Kärcher HGE 18-50 – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Kärcher
🌀 Type: Hekksaks på batteri
🌀 Skjærekapasitet, maksimum: 22 millimeter
🌀 Blad: 50 centimeter
🌀 Vekt: 2,8 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 • Går på batteri, som du kan låne fra andre Kärcher-maskiner
 • Lav vekt
 • 22 millimeters skjærekapasitet
 • God til vinkelskjæring og presisjons-trimming 
Ulemper

 • Litt tung å holde


Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 – Godt valg til små og mellomstore hekker

✅ Kåret til «Best Buy» hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
✅ God anmeldelse og fjerdeplass i test hos det tyske teknologimagasinet Computerbild.de
✅ 4,6 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅ Allsidig og sterk
✅ Stillegående med ProSilence-teknologi

Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50

 

Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 er den beste hekksaksen til deg som legger mest vekt på kvalitet, støy og klippeevner. Modellen er et godt valg til små hekker – så vel som mellomstore hekker.

Den er blitt testet hos to ekspertkilder som inkluderer det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk og det tyske teknologimagasinet Computerbild.de. Brukerne setter også denne modellen høyt da de gir den 4,6 av 5 stjerner i brukeranmeldelser på Amazon.

Which.co.uk har kåret Bosch hekksaks til et av de beste kjøpene. De har testet produktet på 3 forskjellige typer hekker for å se hvor godt og pent resultatet blir. Ekspertene kommer frem til at det lange bladet gjør at enheten er spesielt godt egnet til mellomstore hekker. Enda en stor fordel er den lette kroppen som gjør det enkelt å manøvrere seg rundt i hagen. Alt i alt mener Which.co.uk at du her vil få en effektiv og allsidig hekksaks.

Tyske Computerbild.de har sammenlignet 6 forskjellige maskiner fra Bosch, og de gir dette produktet et stempel som «god». De gir ros spesielt til håndtaket fordi det er av svært høy kvalitet, og den lette vekten er også en bonus. Til slutt har ekspertene vurdert apparatet ut ifra parameterne klippeevne og ergonomi – der den får flotte poengsummer på henholdsvis 7 av 10 poeng og 8 av 10 poeng.

Brukerne på Amazon er enige med ekspertene, og de bidrar med mange positive kommentarer. Én bruker beskriver hekksaksen med ordene: «Great tool. Powerful, quiet for a hedgetrimmer and quite a beast», mens en annen skriver: «An excellent hedge cutter that cuts even the thickest of branches».

Stillegående elektrisk hekksaks

Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 vil være det perfekte valget hvis du foretrekker en enhet som har fokus på at den ikke skal bråke mye. Denne typen verktøy bråker generelt en del, men modellen fra Bosch har et støynivå på kun 69 dB. Det er lite i forhold til konkurrentene, og det gjør den meget stillegående i bruk.

Den er stillegående i bruk takket være den innovative Bosch ProSilence teknologien. Faktisk er støyen redusert med hele 80 prosent i forhold til forgjengerne.

Her er det snakk om et apparat som går på strøm fra stikkontakten. Dette er altså ikke en hekksaks som går på bensin eller bruker batteri. Det betyr at du aldri vil komme til å gå tom for bensin eller batteri, og vil derfor ikke stå igjen med en halvferdig hekk.

De maskinene som går på strøm veier generelt sett mindre enn de andre typene, og det gjelder også for

Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50. Den veier kun 3,5 kilo, noe som er lavt sammenlignet med de andre konkurrentene på markedet.

Med en lett vekt får du en bedre manøvrering og lettere håndtering, og du vil generelt sett få en forbedret fleksibilitet og en senere følelse av tretthet i armene.

Kraftig ytelse

Etter som Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 går på strøm får den kraft fra stikkontakten. Strømmen leverer en maksimal effekt på 480 watt, og sammen med den konstante tilførselen vil du få en svært kraftig ytelse – perfekt til vanskelig buskas eller tett hekkvekst.

Modellen er velegnet til løvfellende hekker så vel som eviggrønne, og den utøver sine krefter i liguster, nåletrær og torner.

Det gjør ikke noe at grenene er litt tykkere, for den maksimale skjærekapasiteten ligger på 26 millimeter. Det er stort sett markedsledende i klassen – og meget imponerende. Dette øker allsidigheten og betyr at du ikke behøver å trimme hekken mer enn én gang i året.

Bladet har en lengde på 50 centimeter, noe som er bra uten å være prangende – men du får en generelt god bevegelse i alle takene på grunn av det velformede grepet slik at du på kort tid komme deg igjennom det trivielle arbeidet.

Prisen er ikke i den lave enden av skalaen, men til gjengjeld vil du få glede av alle de gode kvalitetene og teknologiene som det kjente merket Bosch er kjent for.

Alt i alt er Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 en svært stillegående hekksaks med en støysvak motor, høy allsidighet, markedsledende skjærekapasitet og et velformet grep.

Spesifikasjoner ved Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 – nøkkelopplysninger
🌀 Produsent: Bosch
🌀 Type: Elektrisk hekksaks
🌀 Effekt: 480 watt
🌀 Skjærekapasitet, maksimum: 26 millimeter
🌀 Blad: 50 centimeter
🌀 Støynivå: 69 dB
🌀 Vekt: 3,5 kilo

Fordeler

 • Toppscorer i hekksaks test
 • ProSilence teknologi
 • Kraftig motor
 • Lav vekt
 • Markedsledende skjærekapasitet
Ulemper

 • Litt tung å holde
 • Kutter ikke tykke grener

Dette må du se etter når du skal kjøpe en ny hekksaks

Utvalget er etter hvert blitt veldig stort, så det kan være vanskelig å finne den beste hekksaksen som passer til ditt individuelle behov. Derfor guider vi deg her til hva du må være oppmerksom på når du skal skaffe deg en ny hekksaks.

Type – elektrisk hekksaks, hekksaks med bensin eller hekksaks med batteri

Det er typen du spesielt må være oppmerksom på når du skal handle. Det er hovedsakelig tre typer som du må kjenne til.

✔ Elektrisk hekksaks: Den elektriske varianten går på strøm, og derfor har den en ledning som du må plugge i stikkontakten. Da får den strøm på din strømregning. Fordelene ved en elektrisk hekksaks er at du slipper å gå tom for bensin eller batteri underveis. Prisen er ofte også lavere, og det samme gjelder for vekten. Den store ulempen er ledningen som både begrenser bevegelsesfriheten din, kan være i veien og ofte ikke er lang nok til å nå ut til alle kroker i hagen.
✔ Hekksaks med bensin: Den bensindrevne typen kommer med en beholder til bensin. Det kan gjøre den litt tyngre, men du slipper ledninger og får en stor bevegelsesfrihet og ubegrenset radius – i hvert fall til du er tom for bensin. Da må du fylle på mer bensin, og du kan bare bruke den hvis du har en full eller halvfull bensinkanne stående hjemme. Bensin er forurensende, så hvis du bryr deg om miljøet så blir du nødt til å gå på kompromiss med dette.
✔ Hekksaks med batteri: Den batteridrevne modellen er smart på de samme områdene som en hekksaks med bensin. Du får en god bevegelsesfrihet, slipper en ledning og du kan klippe langt borte fra en strømkilde. Til gjengjeld vil du få en kortere arbeidstid da batteriet ikke varer så lenge som bensinen eller strømmen som aldri går tom. De batteridrevne modellene er svært populære for tiden, men den økte bevegelsesfriheten er ikke helt billig. Batteritiden på maskinene varierer noe. En hekksaks med batteri blir også kaldt en «trådløs hekksaks».
✔ Hekksaks med teleskop: Du kan også få en såkalt «hekksaks med teleskop». Kort sagt så er det en modell med et uttrekk eller et lengre blad slik at du lettere og tryggere kan nå opp der hekken er høy. Denne typen kommer både med elektrisitet, batteri eller bensin.

Bladet

Se etter lengden på bladet. Med et langt blad kan du nå lenger med hvert tak, og du kan nå lenger opp mot toppen – og da vil arbeidet gå raskere. De lengste modellene kan imidlertid være litt vanskelige å manøvrere, og brukervennligheten vil reduseres litt med denne typen.

Skjærekapasitet

Skjærekapasiteten avgjør hvor tykke grener modellen kan klippe over. Jo høyere kapasitet, desto høyere allsidighet.

Kraft / Motor

Hekksakser jobber med ulik kraft, og noen er laget til å skjære ned tyngre buskas – mens andre er bedre egnet til lettere oppgaver. Se etter effekten i watt eller det ekspertene har kommentert innenfor dette feltet.

Brukervennlighet

Brukervennligheten er også en viktig parameter som du må holde øye med. Det kan selvsagt være vanskelig å teste ut selv, men her kan du med fordel lese ekspertenes vurderinger – da kan du være sikker på at den modellen du vil ha er brukervennlig før du kjøper den. Du kan finne linker til alle ekspertundersøkelser lenger nede i artikkelen.

En brukervennlig hekksaks kjennetegnes ved at den er lett å bære på og har et godt håndtak der hendene får et perfekt grep. Håndtak og knapper skal sitte velproporsjonert i forhold til bladet slik at hendene og armene dine får de beste arbeidsvilkårene.

Vekt

Du skal bære en del rundt på dette verktøyet, så det er viktig at vekten holdes mot den lette siden – ellers blir du sliten i armene med én gang, og det vil påvirke både hvor bra klippingen din blir og hvor mye av hekken du rekker å klippe. Bare et par hundre gram kan utgjøre en stor forskjell for den fysiske arbeidsbyrden.

Tilbehør

Enkelte modeller kommer med tilbehør som for eksempel et medfølgende belte, hylster til oppbevaring, håndbeskyttelse, topp-beskyttelse eller avfalls-fjerner med mer.

Pris

Prisen varierer en del fra produkt til produkt. Den vil ofte være avhengig av merke, type, eventuelt batteristørrelse og blad.

Prisen kan variere fra omkring et par hundre kroner til flere tusen kroner.

Tenk over hva du faktisk har bruk for på forhånd. En billig hekksaks trenger ikke nødvendigvis å være en dårlig hekksaks. Les også med fordel ekspertenes vurderinger for å bli klokere på hvordan pris og kvalitet henger sammen.

 


Gode råd til vedlikehold av hekksaks

Den beste hekksaksen vil som regel ikke være en veldig billig investering, så derfor er det en smart idé å passe godt på modellen.

Vi guider deg her til hvordan du vedlikeholder den best mulig.

Klipping før Sankt Hans

Som det gamle ordtaket og tommelfingerregelen sier så må du klippe hekken hvert år før Sankt Hans i juni. Det er for å sikre at de nye skuddene får tid nok til å vokse seg sterke før vinterkulden. Uansett om du bare klipper hekken den ene gangen i året eller gjør det flere ganger, så kan du sikre at hekksaksen din får en lang levetid hvis du behandler den med omhu.

Smør den godt

Det er alfa og omega for holdbarheten at du alltid sørger for god smøring av bladet. Smøringen fungerer som et beskyttende lag og er viktig fordi du utsetter bladet for etsende plantesaft hver gang du kutter over grener.

Du bør børste bladet rent hver gang du har brukt hageredskapet slik at du fjerner de verste plantesaftene. 

Deretter gir du den en omgang med olje. Er bladet belagt så kan du bruke en stiv børste til å gni oljen godt inn. Dersom den ikke har noe belegg så kan du bare bruke en stålbørste. For å sikre at hele bladet blir smurt inn kan du bevege skjærene og la bladet kjøre litt fremover i flere rykk.

Les bruksanvisningen

Husk alltid å lese bruksanvisningen før du går i gang – det kan være spesielle regler du må følge. For eksempel tåler ikke alle modeller WD 40 som er en mye brukt rustbeskyttelse.

Ta inn batteriet

Har du en batteridreven modell så bør du ta hekksaksen din inn for oppbevaring når du har ordnet hekken og vil legge selve maskinen bort på verkstedet eller i boden. Batteriet har ikke godt av kulde og frost, og du kan sikre både overlevelsen og full batterikapasitet hvis du tar det med deg inn i varmen.

Spesielt for hekksaksen på bensin

Har du en bensindrevet type så må du også vedlikeholde motoren. Husk å skifte motorolje ved behov – samt oljefilter og tennplugger.

Vær sikker på at den holder lenge

I tillegg til å vedlikeholde maskinen etter hvert bruk så kan du forlenge holdbarheten ved å unngå å klippe mye i regnvåte hekker, passe på tykke greiner og holde den borte fra gjerder.

Hvis den er blitt sløv

Dersom du er flittig og vedlikeholder hekksaksen din etter hvert bruk så vil du sjelden oppleve at den ruster eller blir sløv.

Har du imidlertid vært lat med vedlikeholdet og fått et sløvt blad så kan du få den skarp igjen. Du må starte med å fjerne den rusten som eventuelt har satt seg fast. Her kan du med fordel bruke petroleum eller WD 40.

Ta bladet av kroppen og legg det på et bord. Børst først av det verste støvet med en stålbørste og ta deretter en pensel og smør inn bladet med enten petroleum eller WD 40. Bruker du WD 40 så må du være sikker på at modellen din tåler det. Det vil du kunne finne ut av i bruksanvisningen. La dette sitte på i et par minutter der hvor rusten skal løses opp.  Deretter tørker du av bladet med en tørr klut.

Nå har du et rustfritt blad, og nå kommer vi til slipejobben. Dette må du gjøre med en egnet fil. Husk å følge vinkelen på bladet, og slip kun med fremadgående bevegelser. Altså ikke frem og tilbake – kun frem. La være å presse for hardt når du sliper. Det kan være en fordel å sette fast modellen i en tvinge for å lette arbeidet. Etter slipingen bør du smøre det nå skarpe bladet med en syrefri olje med én gang.

Vil du lese mer om vedlikehold av hekksakser så kan du få mer informasjon hos byggevare-giganten Bauhaus.dk.


Guide: Slik klipper du hekken best

Du har endelig fått tak i den hekksaksen du ønsker, og nå står du foran den voksende hekken. Spørsmål som hvordan og når oppstår. Her svarer vi på dem.

Bare før Sankt Hans eller flere ganger i året?

Det har ofte blitt sagt av gartnere at hekken må være klippet før Sankt Hans i juni, men stemmer det helt overens med virkeligheten?

Svaret er både ja og nei, for det er avhengig av din individuelle hekk. Ekspertene forklarer at hvis du klipper den to ganger i året, så blir oppgaven mye enklere fordi grenene ikke rekker å vokse seg tykke. Er hekken løvfellende – det vil si den typen som feller bladene om vinteren – så kan du med fordel trimme den i juni og i august igjen. Er hekken en av de eviggrønne typene som sypress, barlind eller gran så er det nok med én enkelt klipping i året. Dette bør du gjøre enten på våren eller på sensommeren

Hekk av liguster, hagtorn blir svært «langhåret» hvis du kun trimmer dem én gang i året.

Når det kommer til de beste værforholdene for å klippe hekk så skriver ekspertene at det er gunstig å klippe hekken på en overskyet dag med vind slik at insektene i hekken lettere blåser vekk.

Manuell eller elektrisk hekksaks?

Om du skal velge en gammeldags hekksaks eller en elektrisk hekksaks er en smakssak. Ekspertene sier at dersom du har mye hekk, så vil det helt klart være enklere med en modell som går på strøm, batteri eller bensin i stedet for en manuell hekksaks.

Den rette høyden

Når du skal starte selve arbeidet må du være sikker på at hekken blir like høy over alt. For det meste vil du kunne klare det på øyemål hvis du bare tar et par skritt tilbake en gang iblant og sjekker at den er noenlunde jevn. Er du svært perfeksjonistisk så kan du trekke en utspent snor i den høyden du ønsker.

Bredest på bunnen og slankest på toppen

Hekken bør være bredere nederst enn øverst. Dette gjør at mer sollys slipper inn til bunnen og sørger for at den fortsetter å holde seg tett nederst. Som en tommelfingerregel skal den være 40-50 centimeter nederst, og 30-40 centimeter øverst. Har du en for bred topp så kan du risikere at den velter eller knekker hvis det legger seg tung snø på den.

Husk at du ikke må la hekken bli for bred – for den blir tykkere og bredere for hvert år. Når du klipper mer av bredden så kan den godt virke helt skallet og skrelt, men den blir ganske raskt grønn igjen. Vær oppmerksom på at det som gjelder for løvfellende hekker ikke gjelder for de eviggrønne hekkene. Hekker av nåletre kan ikke skyte fra brune grener, så her må du la noe av det grønne stå igjen.

Klipp nedenfra og opp

Bruker du en elektrisk hekksaks så må du passe godt på både ledning, andre mennesker, dyr og andre gjenstander. Bruk hørselvern, vernebriller, hansker og sklisikre sko. Det beste resultatet får du hvis du beveger klipperen fremover i store buer mens du langsomt beveger deg frem. Klipp gjerne nedenfra og opp, for da havner ikke de avklippede grenene i den delen du skal klippe etterpå. Start med sidene og ta toppen til slutt.

Hvor høy skal hekken min være?

Det er ofte regler for hvor høy hekken din skal være. Ifølge gjerdeloven skal en hekk mellom to nabotomter være maksimum to meter høy, men du kan avtale noen annet med naboen din hvis dere blir enige. Det kan imidlertid være spesielle lover eller bestemmelser på tomten din. Du kan forhøre deg om det på kommunens tekniske avdeling, hos din grunneierforening eller på tinglysingskontoret.

Du kan finne mer informasjon om klipping av hekk hos kunnskapssenteret Bolius.


FAQ

🤩 Hvilken hekksaks er best i test?

Det er mange velfungerende valg på markedet, og i vår artikkel om tester av hekksakser har vi gjennomgått 8 av de beste modellene: Det inkluderer Makita Hekksaks UH 6580, AL-KO HT 4055, Metabo HS 45, Einhell GE-EH 6560, Makita Hekksaks DUH 602Z, Ryobi RHT 6160 RS, Kärcher HGE 18-50 og Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 – som alle er ekspertfavoritter.

🤓 Hvordan er hekksaksene blitt testet?

Ekspertene har vurdert modellene ut ifra kriterier som klippeevne, motorkraft, allsidighet, brukervennlighet, vekt, design, pris, håndtering, støy og sikkerhet. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen der du kan lese mer om hver enkelt test av hekksakser.

🤔 Hvordan virker en hekksaks?

En hekksaks går enten på bensin, batteri eller strøm fra stikkontakten. Lad opp batteriet på hekksaksen, fyll på bensin eller sett stikkontakten i kontakten og slå på maskinen. Før den i buede tak langs med hekken – nedenfra og opp – og avslutt med toppen. Da får du den enkleste klippingen.


Beskrivelser av kilder og tester

Forbrukerliv.No GIF håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Akkugaertner.de 🇩🇪

Akkugaertner.de er en tysk nettside der ekspertene beskjeftiger seg med batteridrevne redskaper til hagen. Dette inkluderer spesielt tester av produktene – og her er det snakk om en test av hekksakser der modellen Kärcher HGE 18-50 er blitt inkludert. Ekspertene har sett nærmere på parametere som klippekapasitet, resultat av klipping, håndtering og brukervennlighet – og de vurderer at Kärcher HGE 18-50 klarer seg veldig godt. 

Testen ble utført: Ikke opplyst

Du kan se testen her.

Amazon 🇬🇧

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan finne alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper. Hos Amazon kan kundene legge igjen anmeldelser av de varene de ha kjøpt, og bedømmelsene kan komme andre potensielle kunder til gode. Her gjelder det brukeranmeldelser av flere modeller.

Anmeldelsene er funnet: April 2021

Les brukernes mening om Makita Hekksaks UH 6580 her

Les brukernes mening om Metabo HS 45 her

Les brukernes mening om Einhell GE-EH 6560 her.

Les brukernes mening om Ryobi RHT 6160 RS her

Les brukernes mening om Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 her.

Computerbild.de 🇩🇪

Computerbild.de er et tysk teknologimagasin som beskjeftiger seg med teknologi og datamaskiner. Magasinet skriver om alt det som foregår innen elektronikkens verden, og det inkluderer både nyheter, artikler, informasjon, guider, råd og tester. Her er det snakk om en test av hekksakser der modellen Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 er blitt inkludert. Den klarer seg godt i testen der ekspertene blant annet har sett nærmere på klippekvalitet, klippekapasitet, funksjoner og håndtering.

Testen ble utført: Ikke opplyst

Du kan se testen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er et britisk test- og forbrukermagasin som tester og vurderer forskjellige forbrukerprodukter til hus og hjem – samt når du er på farten. Her gjelder det en test av hekksakser der modellen Kärcher HGE 18-50 er blitt inkludert. Modellene er blitt vurdert ut ifra aspekter som klippeevner, blad, kapasitet, brukervennlighet, design, vekt og pris.

Testen ble utført: Mars 2021

Du kan se testen her.

Kaercher.com 🇬🇧

Kaercher.com er en familieeid virksomhet som produserer produkter til rengjøring – både til profesjonelle og private brukere. På nettsiden kan forbrukere kjøpe produktene, og de kan legge igjen anmeldelser som kan komme andre kunder til gode. Her gjelder det brukeranmeldelser av modellen Kärcher HGE 18-50.

Anmeldelsene ble funnet: April 2021

Du kan se anmeldelsene her.

Pricerunner.dk 🇩🇰

Pricerunner.dk er den danske versjonen av Prisjakt.no der du kan finne priser på en gitt vare hos forskjellige forhandlere. På den måten kan du enklere få en oversikt over hvor du kan finne den beste prisen. Pricerunner.dk foretar også egne tester av forskjellige forbrukerprodukter, og i den forbindelse gjelder det her en hekksaks test. Modellen AL-KO HT 4055 er inkludert her, og den får en flott andreplass. Ekspertene har i testen sett nærmere på spesielt klippeevne, type, brukervennlighet, pris, vekt og håndtering.

Testen ble utført: Oktober 2020

Du kan se testen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en uavhengig svensk forbrukerorganisasjon som hovedsakelig foretar laboratorie-undersøkelser av forskjellige forbrukerprodukter. Her kan forbrukerne alltid være sikre på et objektivt svar slik at de vet om et produkt er noe verdt. Her dreier det seg om to tester av hekksakser. Modellen Metabo HS 45 er med i den ene testen, og modellene Makita Hekksaks UH 6580 og Makita Hekksaks DUH 602Z er med i den andre testen. Ekspertene har vurdert modellene ut ifra kriterier som presisjon, bruk, brukervennlighet og håndtering.

Legg merke til at Råd & Rön er en betalingskilde. Du kan kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis eller kjøpe et abonnement. Den gamle testen fra 2015 er imidlertid tilgjengelig uten betaling.

Den ene testen ble utført: Mai 2015

Du kan se testen her.

Den andre testen ble utført: Mai 2020

Du kan se testen her.

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin som samler forskjellige tester fra tyske eksperter. Her er det snakk om en hekksaks test av AL-KO HT 4055. AL-KO HT 4055 klarer seg veldig bra i testen som er basert på parametere som klippeevner, brukervennlighet, design, pris og håndtering.

Testen ble utført: April 2020

Du kan se testen her.

Testjakt.se 🇸🇪

Testjakt.se er en svensk nettside som samler alle svenske tester fra forskjellige eksperter slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvordan den varen du vil kjøpe klarer seg i objektive undersøkelser. Her gjelder det en hekksaks test der modellen Makita Hekksaks DUH 602Z er blitt inkludert.

Testen ble utført: Januar 2021

Du kan se testen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Storbritannias største forbrukermagasin som har som formål å guide forbrukerne til bedre valg. Ekspertene foretar derfor en lang rekke laboratorie-tester som er uavhengige og objektive. Her gjelder det flere individuelle hekksaks tester der det er sett nærmere på kriterier som klippeevne, presisjon, brukervennlighet, design, pris, batteri og håndtering. Modellene Ryobi RHT 6160 RS, Kärcher HGE 18-50 og Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 er inkludert, og de får alle et stempel som «Best Buy».

Legg merke til at Which.co.uk er en betalingskilde. Du kan kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis – eller kjøpe deg et abonnement.

Testen av Ryobi RHT 6160 RS ble utført: Mars 2020

Du kan se testen her.

Testen av Kärcher HGE 18-50 ble utført: Juni 2020

Du kan se testen her.

Testen av Bosch Hekksaks Universal Hedgecut 50 ble utført: Juli 2020

Du kan se testen her.

YouTube.com 🇦🇺

YouTube.com er en plattform på nett der alle med en konto kan legge ut visuelt innhold. Mange store merker, virksomheter, magasiner og personligheter har sin egen konto – og det også mange tester å finne her. Her dreier det seg om en hekksaks test av modellen Makita Hekksaks DUH 602Z der evnene blir demonstrert visuelt.

Testen ble utført: September 2020

Du kan se testen her.


Andre relevante tester og artikler

Vi har i vår artikkel om tester av hekksakser sett nærmere på 8 av de beste modellene på markedet, ifølge ekspertene.

Er du et hagemenneske – eller nyter du kanskje bare å tilbringe tid i hagen din – så kan det hende at du får bruk for flere typer av redskaper, apparater og maskiner. Vi har til dette formålet skrevet en rekke andre artikler om tester som du kanskje vil kunne finne inspirasjon i.

Ett av de stedene som du aldri får fred for – er gressplenen. Den gror fra april til oktober, og i den tidsperioden er det nødvendig med en klipping minst én gang i uken. Du kan enten velge å gjøre det manuelt eller ved hjelp av moderne teknologi.

Foretrekker du det førstnevnte så vil nok vår gressklipper artikkel falle i smak. Her kan du se hvilke modeller ekspertene er mest imponerte over, og du blir også presentert for et representativt utvalg av andre modeller på markedet.

Er du i større grad fan av moderne teknologi og den hjelpen teknologien kan gi deg, så bør du lese vår robotgressklipper artikkel. Her gir vi deg en oversikt over markedets beste modeller, og hjelper deg med å foreta det mest fordelaktige valget – et valg som passer til akkurat dine unike behov.

Les også: De beste trampolinene til inne- og utebruk og om den beste snøfreser

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere