Gressklipper Test – Finn den beste gressklipperen her

Senest opdateret den 0

En grønn og velklipt plen er flott å se på, men ulempen ved dette er naturligvis at den hele tiden må klippes. Med en god gressklipper så er jobben imidlertid fort gjort. I denne artikkelen ser vi nærmere på de beste gressklipperne som finnes på markedet for øyeblikket – med fokus på behovene til en vanlig norsk hageeier. Les videre for å forberede deg på det viktige valget.

Vi begynner med en kort gjennomgang av markedets toppmodeller. Modellene er valgt ut ifra hvor bra de klarer seg i forskjellige offisielle tester og sammenligninger. Ved hver enkelt modell nevner vi de stedene modellen er testet, og nederst i artikkelen vil du finne en oversikt over de kildene og linkene vi har brukt slik at du eventuelt selv kan gå i dybden med hver enkelt test.

Etter gjennomgangen av modellene og deres spesifikasjoner går vi nærmere inn på hvordan du velger den gressklipperen som stemmer best overens med dine behov. Vi gir deg også tips til hvordan du best vedlikeholder gressklipperen og hva du må gjøre for å få en flottest mulig gressplen.

I denne gressklipper testen finner du:

🔸 Gjennomgang av de beste og testvinnende gressklipperne på markedet
🔸 Guide til hva du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe en ny gressklipper
🔸 Komplett gjennomgang av alle de kildene vi har brukt til denne gressklipper testen

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Gressklipper Test 2020 – Her er de 4 beste

I avsnittene nedenfor vil du kunne skaffe deg en oversikt over de 4 beste gressklipperne som finnes på markedet. Hos Forbrukerliv har gått igjennom eksperttester både fra inn- og utland, og samlet de beste modellene her. Du finner også en prissammenligning under de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan danne deg en oversikt over hvor du kan kjøpe den nye gressklipperen din til best mulig pris.


Makita PLM5600N2

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Makita PLM5600N2

Det danske forbrukerrådet Tænk har utført en stor test av gressklippere hvor modellen Makita PLM5600N2 er blitt inkludert. Her er alle maskinene blitt testet på utvalgte parametere, deretter er det blitt gitt en endelig poengsum til hver modell. Makita PLM5600N2 imponerer de danske ekspertene, og det resulterer i en flott kåring som testvinner.

Klassisk, bensindreven gressklipper

Makita PLM5600N2 vil være et godt valg hvis man ser etter en tradisjonell gressklipper som går på bensin. En bensindreven gressklipper gir den friheten at man ikke har et begrenset klippeareal på samme måte som med en batteridreven modell.

Modellen er også selvkjørende, og det vil si at den selv beveger seg fremover mens man går bak og dytter på håndtaket. Håndtaket er også laget med tanke på at det skal være komfortabelt å holde i og at man får et godt grep på både styret, bremser og styring av modellen.

Tre hastigheter

Makita PLM5600N2 beveger seg fremover på egenhånd, og den kan kjøre så fort som 4,5 kilometer i timen. På den måten går det raskt å få klippet plenen. Det finnes også tre hastigheter slik at man selv kan velge tempo etter behov, underlag og type gressplen.

Dette produktet kommer også med mulighet til å bruke bioklipp slik at det klippede gresset kan brukes som gjødsel og spres slik at det styrker den plenen man nettopp har klippet. Det kan også samles opp i oppsamleren som følger med.

Justerbar klippehøyde

Makita PLM5600N2 kan brukes på gressplener som både er velklipt og mer viltvoksende. Det er også mulig å justere klippehøyden mellom 25 og 70 millimeter selv slik at man får den høyden man foretrekker. Dette justeres lett på modellen etter behov.

Det følger også med et stålskjold til jobben – noe som øker komforten. I tillegg ligger oppsamlingskapasiteten på 70 liter. Klippebredden er stor og ligger på hele 56 centimeter.

Mål – Makita PLM5600N2
🌀 Høyde: 43 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Lengde: 98,5 centimeter
🌀 Vekt: 39,8 kilo

Spesifikasjoner ved Makita PLM5600N2
🔴 Motor: Bensindreven
🔴 Type: Selvkjørende
🔴 Antall hastigheter: 3
🔴 Bevegelseshastighet: Opptil 4,5 km/t
🔴 Klippehøyde: 25-70 millimeter
🔴 Klippebredde: 56 centimeter
🔴 Lydnivå: 95,9 dB
🔴 Mulighet for bioklipp: Ja

Utvalgte fordeler ved Makita PLM5600N2
Bensindreven modell
Selvkjørende
Justerbar hastighet
Bioklipp
Regulerbar klippehøyde


MTD Optima 46 SPH HW

✅ God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

MTD Optima 46 SPH HW

MTD Optima 46 SPH HW er blitt inkludert i to større tester av gressklippere – én utført av det danske forbrukerrådet Tænk og én utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Her har et utvalg av modeller blitt testet på spesifikke aspekter, og deretter er det blitt gitt en endelig poengsum.

Begge de to ekspertkildene liker denne maskinen godt, og derfor får den en god anmeldelse begge steder.

Til en mellomstor plen

MTD Optima 46 SPH HW vil være et godt valg hvis man har en mellomstor gressplen. Denne modellen hører også til blant de tradisjonelle og bensindrevne maskinene som er veldig enkle i bruk.

Maskinen er designet til å kunne slå gressplener på opptil 1000 m2 hvis det er snakk om en rett og jevn plen.

Er plenen mer ujevn og med skråninger så er arealet imidlertid litt mindre. Modellen har et kraftig bakhjulstrekk og store bakhjul som vil gjøre kjøring på ujevnt terreng lettere.

Klippebredde på 46 centimeter

MTD Optima 46 SPH HW kommer med en god klippebredde på 46 centimeter, noe som sikrer at bladet når bredt ut ved hver klipping. Det er blant annet også derfor arealet kan være så stort som opp til 1000 m2.

I tillegg til dette er det her snakk om et selvkjørende produkt som man går bak og dytter, og for den best mulig komfort er styret designet slik at man både får et solid og mykt grep.

Bioklipp

MTD Optima 46 SPH HW kommer også med mulighet til å behandle det klipte gresset på to måter:

Enten kan man bruke bioklipp hvor det klipte gresset klippes så fint at det kan spres utover den plenen som nettopp er blitt klippet, og brukes som gjødsel.

Eller så er det også mulig å samle opp gresset i oppsamleren som kommer med en kapasitet på 60 liter. Dette er en del, og det betyr også at den ikke må tømmes så ofte.

Mål – MTD Optima 46 SPH HW
🌀 Høyde: 55 centimeter
🌀 Bredde: 50 centimeter
🌀 Lengde: 86 centimeter
🌀 Vekt: 33 kilo

Spesifikasjoner ved MTD Optima 46 SPH HW
🔴 Motor: Bensindreven
🔴 Type: Selvkjørende
🔴 Areal: Opptil 1000 m2
🔴 Klippehøyde: 92 millimeter
🔴 Klippebredde: 46 centimeter
🔴 Lydnivå: 96 dB
🔴 Mulighet for bioklipp: Ja

Utvalgte fordeler ved MTD Optima 46 SPH HW
Bensindreven
Kraftig bakhjulstrekk
Til en mellomstor plen
Selvkjørende modell med en klippebredde på 46 centimeter
Mulighet til å bruke bioklipp


Gardena Power Max Li 40/32

God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Gardena Power Max Li 40 32

Butik Pris Totalpris Les mer
5.436,00 5.436,00 Les mer

 

Gardena Power Max Li 40/32 er blitt inkludert i to store tester av gressklippere. Disse er utført av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Her er alle modellene blitt testet på spesifikke aspekter, og basert på disse er det blitt gitt en endelig poengsum.

Både de danske og svenske ekspertene vurderer at Gardena Power Max Li 40/32 er en god og velfungerende gressklipper.

Maskin på batteri

Med Gardena Power Max Li 40/32 slipper man å styre med både ledning og bensin, for her er det snakk om en moderne gressklipper som heller går på batteri.

For å kunne levere et godt resultat og en effektiv klipping er den utstyrt med et Power Max Litium-batteri som gir en god energi.

Denne modellen er spesielt fordelaktig til en liten plen. Her er det også snakk om en klipper som kan legges sammen og som er lett å transportere med seg – ved oppbevaring er det fokus på plassbesparelse.

Håndtak med Ergo-teknologi

Gardena Power Max Li 40/32 er designet til å være behagelig å jobbe med, og derfor finnes det ErgoTec i håndtaket.

Dette gir et ergonomisk godt grep samtidig som at grepet blir fast og solid. Grepet er også designet til å gjøre det enklere og mer behagelig å dytte maskinen.

Dette produktet kommer også med en klippebredde på 32 centimeter, noe som ikke er så mye sammenlignet med flere av de bensindrevne maskinene.

Som batteridreven modell er 32 centimeter likevel veldig bra da disse modellene ofte har en mindre klippebredde enn de bensindrevne.

10 intervaller

Gardena Power Max Li 40/32 kan stilles inn forskjellig i forhold til hvor høyt man ønsker at gresset skal være etter klipping.

Det er mulig å klippe plenen på mellom 20 og 60 millimeter i høyden, og innenfor denne avstanden finnes det 10 forskjellige intervaller å velge mellom.

Denne gressklipperen er også spesialdesignet til å være ekstra effektiv ved kanter og langs murer slik at klipperesultatet her blir helt rett og jevnt – det etterlater den nyklipte plenen flottere og mer symmetrisk.

Mål – Gardena Power Max Li 40/32
🌀 Høyde: 50 centimeter
🌀 Bredde: 32 centimeter
🌀 Lengde: 50 centimeter
🌀 Vekt: 9 kilo

Spesifikasjoner ved Gardena Power Max Li 40/32
🔴 Motor: Batteridreven
🔴 Areal: Opptil 280 m2
🔴 Ladetid: 90 minutter
🔴 Klippehøyde: 20-60 millimeter
🔴 Klippebredde: 32 centimeter
🔴 Lydnivå: 96 dB
🔴 Mulighet for bioklipp: Nei

Utvalgte fordeler ved Gardena Power Max Li 40/32
Går på batteri
Med Ergo-teknologi
God klippebredde for en batteridreven modell
10 intervaller for klippehøyde
God til kanter

Her kan du se en kort video om Gardena Power Max Li 40/32:


Bosch Rotak 43 Li – batteridrevet modell til mellomstore gressplener

✅ Testvinner hos det danske Forbrukerrådet Tænk.dk
✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinner hos norske Gjør Det Selv
✅ Anbefalt av norske Dinside.no
✅ Anbefalt av engelske Goodhousekeeping.co.uk

Bosch Rotak 43 Li

Ekstra klippebredde gjør arbeidet mer effektivt

Bosch Rotak 43 Li er den store batteridrevne utgaven i Rotak-serien fra Bosch, og denne modellen kan du med fordel velge til en mellomstor gressplen på 300 til 500 kvadratmeter.

Den ekstra store klippebredden på 43 centimeter gjør arbeidet mer effektivt, og modellen veier med sine 13,9 kilo faktisk ikke så mye mer enn de små batteridrevne modellene. Derfor er den fremdeles enkel å manøvrere rundt.

Manøvreringsdyktigheten hjelpes på vei av store lettkjørende gummihjul samt et Ergoflex-håndtak som kan stilles inn slik at det avlaster kroppen mens man jobber i en ergonomisk optimal arbeidsstilling. Under arbeidet kan du også glede deg over den spesielle «plenkammen» som sikrer en god klipping av gresset helt ut til kanten.

Toppkarakterer for både brukervennlighet og prestasjon

Det danske forbrukermagasinet Tænk.dk legger ikke skjul på at de generelt sett er imponerte over sin Bosch Rotak-serie av gressklippere, og det gjelder også for Rotak 43 Li som får absolutte toppkarakterer for både brukervennlighet og prestasjon.

Danske Tænk.dk har inkludert nettopp denne modellen blant testvinnerne i en test av hele 46 forskjellige gressklippere. Vurderingen ender godt i tråd med mange andre upartiske kilder: Også det svenske forbrukerrådet Råd & Rön samt Gjør Det Selv har kåret Rotak 43 Li til testvinner i sine respektive tester, og flere andre kilder gir også uforbeholdne anbefalinger til modellen.

Stor kapasitet og ekstra batteri med i prisen

Bosch Rotak 43 er ikke blant de billigste gressklipperne, men du får faktisk forholdsvis mye for pengene. De kraftige 36 Volt batteriene som skal brukes til disse gressklipperne er ikke så billige, men dersom du investerer i Rotak 43 Li så får du et ekstra batteri med på kjøpet.

Det gir deg dobbel klippekapasitet som gjøres enda mer effektivt av Bosch sitt nye Powerdrive LI-system som får et ekstra høyt dreiemoment ut av batteriene.

Også med oppsamleren til gresset er kapasiteten større, for med denne modellen får du med en 50-liters oppsamlings-beholder. På den måten kan du slå gress i lenger tid før oppsamleren må tømmes. Tømming kan du imidlertid ikke unngå – for det spesielle Leaf Collect-systemet sørger nemlig også for å samle opp blad og løv som ligger på plenen ved hjelp av en smart luftstrømteknologi. Mengden med klippet gress kan du styre selv, for Rotak 43 Li kan stilles inn til 6 klippehøyder fra 20 til 70 mm.

Fordeler ved Bosch Rotak 43 Li
Ekstra batteri er inkludert i prisen
Anmelderrost visuelt design
Lette gummihjul og ekstra stor klippebredde
50 liters oppsamling av gress
Effektiv oppsamling av blad og løv

Her kan du se en video om Bosch Rotak 43 Li:


Verdt å vite før du kjøper en gressklipper:

Før du begynnes å se nærmere på alle de forskjellige typene av gressklippere som markedet har å by på så er det en god idé å bestemme deg for hvilken type du helst vil ha. Grunnleggende finnes det seks hovedkategorier av gressklippere til normalt hagebruk:

Batteridrevne modeller
Elektriske modeller (til stikkontakt)
Bensindrevne modeller
Robotgressklippere
Håndklippere
Hagetraktorer

De to sistnevnte typene er kun blitt inkludert i oversikten for å kunne gi et fullstendig inntrykk, for begge to faller utenfor rammene for denne artikkelen. Håndklippere egner seg som regel kun til de minste gressplenene som ikke er større enn et «frimerke» – og i motsatt fall så egner hagetraktoren seg på usedvanlig store park-lignende gressplener.

I denne artikkelen har vi valgt å fokusere på de tradisjonelle gressplenene som er mellomstore. Robotgressklipperen kan muligens være det rette valget her, men da henviser vi til vår spesifikke test av nettopp denne typen gressklipper.

Batterimodellene yter optimal komfort:

Optimale komfort får du naturligvis med en batteri-drevet gressklipper. Her slipper du å slite med ledninger, og lydnivået er til å holde ut, både for deg selv og for naboene. Den største ulempe ved de batteridrevne modellene er nok prisen, for den ligger i den dyre enden av skalaen.

Det er naturligvis også grenser for hvor lenge maskinen kan kjøre på én oppladning, så batteridrevne modeller egner seg best til mindre gressplener på opptil 400 kvadratmeter. Kjøper du ekstra batterier så blir kapasiteten selvfølgelig også større. Det tar ikke mange sekunder å bytte batteri – og så kan klippingen fortsette.

Elektriske modeller gir mye gressklipper for pengene:

Går du etter mest mulig komfort til lavest mulig pris så er den elektriske gressklipperen det beste valget. Prisen er lav, driftssikkerheten er høy og støynivået er lavt. Den elektriske gressklipperen utmerker seg også ved at den har minimale krav til vedlikehold. Du trenger bare sørge for å holde maskinen ren og knivbladet skarpt.

Selve motoren er vedlikeholdsfri og starter med en gang, hver gang man slår den på. De elektriske modellene har som regel også en svært lav vekt, og det er en stor fordel både når du skal slå gress og når maskinen skal flyttes rundt på og pakkes vekk.

Ulempen er naturligvis ledningen, som i begynnelsen kan være litt i veien. Her handler det om å finne den rette teknikken der klippingen begynner rett ved stikkontakten og beveger seg utover. Med litt øvelse kan du også vende deg til situasjonen. Fordelen er naturligvis at motoren aldri går tom for strøm. Den eneste begrensningen er lengden på ledningen – men en ekstra skjøteledning koster ikke mye nå for tiden.

Bensinmodellene er et klassisk valg:

Det er ingen tvil om at de bensin-drevne modellene er et klassisk valg ettersom de batteridrevne og elektriske modellene er relativt nye på markedet. Som regel byr bensinmotoren på litt flere krefter, og det kan for eksempel være en fordel hvis gressplenen din har en tendens til å bli for lang før du får klippet den. En kraftig motor kan også lettere ha overskudd til en stor klippebredde, så bensingressklipperen er ofte et godt valg hvis plenen er ekstra stor.

Bensinmotorene har imidlertid en rekke ulemper som for alvor er blitt synlige etter at de elektriske alternativene er kommet på markedet. Først og fremst er støynivået ganske høyt, og det er også et faktum at en bensindrevet motor forurenser en god del mer enn de batteridrevne og elektriske modellene.

Selve motoren har også et høyere behov for vedlikehold da det blant annet må skiftes olje og filtre med jevne mellomrom. En annen ulempe er vekten, som ofte kan være det tredobbelte av en tilsvarende elektrisk modell.


Hvilken type modell bør jeg velge?

Til en liten hage på opptil 400 kvadratmeter kan vi helt klart anbefale enten batterimodellene eller de elektriske modellene. De batteridrevne gressklipperne gir høy komfort, men er litt dyrere å kjøpe. I tillegg til dette så vil ikke batteriet vare evig, så derfor må innkjøp av nytt batteri også regnes med i budsjettet etter noen år. Her slipper du imidlertid å slite med ledninger.

Til en litt større hage på opptil 1000 kvadratmeter anbefaler vi at batterimodellen i de fleste situasjoner ikke velges. Her står valget først og fremst mellom de elektriske og de bensindrevne modellene, og begge løsningene er utmerket. Om du velger det ene eller det andre er avhengig av personlige preferanser.

Til en stor gressplen på over 1000 kvadratmeter vil du som regel være best tjent med en bensingressklipper. Her kan du som oftest finne maskiner med en stor klippebredde som gjør arbeidet mer effektivt. Det er også vanlig at bensinmodellene kan tilby egen fremdrift, og det kan være en fordel når plenen er ekstra stor. Alternativt kan du velge en robotgressklipper eller en hagetraktor.

Danske Tænk.dk har også en utmerket artikkel med tips til hva du bør være oppmerksom på før du velger en gressklipper. Du kan eventuelt lese artikkelen her.


Ha også fokus på klippebredden før du velger:

Gressklipperens klippebredde er en faktor som mange overser når de skal velge seg en gressklipper, men det er faktisk en av de viktigste egenskapene ved hver enkelt maskin. Det kan du lese mer om dette i denne artikkelen der det forklares nærmere hvorfor klippebredden er så avgjørende.

Essensen er at du vanligvis vil gå med en noenlunde jevn fart når plenen klippes. Klipper gressklipperen kun i 30 centimeters bredde så tar klippingen som regel dobbelt så lang tid som hvis du hadde en stor klippebredde på 60 centimeter.

En stor klippebredde er med andre ord alltid en fordel, men den kommer imidlertid med visse omkostninger. For eksempel blir gressklipperen dyrere, og den vil som regel også veie mer. Det handler med andre ord om å finne et passende kompromiss. Til små gressplener kan du nok nøye deg med relativt små klippebredder, men en effektiv klipping av en stor gressplen vil nok kreve en litt større klippebredde.


Hvilket merke bør man velge?

I likhet med alle andre varer så er ikke merket på gressklipperen nødvendigvis avgjørende. Hvert enkelt merke kan ha både gode og mindre gode modeller i sortimentet sitt. Som regel overlever de gode modellene, mens de mindre gode raskt byttes ut igjen. Holder du deg til de merkene og modellene som er blitt inkludert i denne artikkelen så kan du imidlertid være nokså sikker på at du får en gressklipper du blir fornøyd med og som holder i mange år.

Det svenske merket Stiga har i mange år vært kjent innenfor «hage-kretser», og det er heller ingen tvil om at de produserer gode produkter. Du finner flere eksempler i gjennomgangen ovenfor.

Det svenske Forbrukerrådet foretok i 2014 en grundig statistisk undersøkelse av testresultatene fra det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön (som tilsvarer det danske forbrukerrådet Tænk.dk), og her viser det seg at gressklipperne fra Bosch faktisk hører til blant gjennomsnittet av de aller beste merkene. Du kan lese mer om undersøkelsen her.

Resultatet stemmer for øvrig ganske godt overens med vurderingen fra danske Tænk.dk – som ikke legger skjul på at gressklipperne fra Bosch hører til blant favorittene deres.


Vedlikehold gressklipperen din så den holder lenger

En gressklipper er som regel ikke billig, derfor skal den helst kunne holde i noen år. Riktig vedlikehold er imidlertid helt avgjørende for både holdbarhet og prestasjon. Les eventuelt mer hos danske Tænk.dk som har en god guide til hvordan gressklipperen skal vedlikeholdes etter endt sesong. Selve vedlikeholdet kan alternativt også gjøres på våren ved sesongens start. Det er innfallsvinkelen hos for eksempel Samvirke og Bolius som også har mange gode råd til vedlikehold.


Bensingressklipperne krever mest vedlikehold

Det er først og fremst bensinmotoren som krever mest vedlikehold. Dersom du velger en batteridreven eller elektrisk modell så slipper du unna mye enklere.

Det er imidlertid ingen modeller som har godt av at rester av gress setter seg fast på innsiden av skjoldet. Det blokkerer blant annet for optimal luftgjennomstrømning og dermed også yteevnen. Det betyr økt belastning på motoren, og selv om den kanskje klarer seg til tross for dette så medfører det under alle omstendigheter et økt strømforbruk og slitasje på motoren både på bensindrevne og elektriske modeller. Jevnlig rengjøring i løpet av hele sommeren er best, men i alle fall bør du foreta en grundig rengjøring enten ved sesongstart eller på slutten av sesongen.


Sørg for å ha skarpe knivblad

Skarpe knivblad er også en forutsetning for effektiv ytelse uansett hva slags gressklipper man har. Du kan selv montere av knivene og slipe de med en fil, en elektrisk slipestein eller en vinkelsliper. Dette er også noe du for eksempel kan få gjort i en butikk som spesialiserer seg på gressklippere. Om du velger å slipe knivbladene ved sesongavslutning eller på våren er likegyldig så lenge du sørger for at knivene alltid er skarpe.

Har du mye stein eller lignende på gressplenen så kan det være nødvendig å slipe knivbladene flere ganger i løpet av sesongen. Opplever du at klippingen går tregere enn normalt så kan det være et tegn på at gressklipperen trenger å slipes.

Er knivbladene blitt skadet eller pådratt seg hakk etter å for eksempel ha kjørt over steiner, så bør du heller kjøpe et nytt knivblad til gressklipperen i stedet for å slipe det gamle. De kan kjøpes hos de fleste butikker som selger ting til hage og gressklippere – og de kan også kjøpes på nett.


Jevnlig vedlikehold og overvintring av bensingressklipperen

Bortsett fra rengjøring og sliping så krever hverken batteridrevne eller elektriske gressklippere ytterligere vedlikehold. Har du imidlertid en bensindreven gressklipper så må motoren vedlikeholdes jevnlig. Filtre til bensin og luft må renses eller byttes ut med jevne mellomrom, og man må også bytte olje ofte. Fremgangsmåten er forskjellig fra modell til modell, så finn frem bruksanvisningen eller send maskinen til service hos en fagmann.

Et klassisk problem er vann i bensinen. Fenomenet kan lett oppstå i løpet av vinteren da frost og skiftende temperaturer kan danne kondensvann i bensintanken. En blanding av bensin og vann fungerer svært dårlig for de fleste motorer. Gjør det derfor til en vane å tømme tanken for bensin før gressklipperen settes i garasjen om høsten. Alternativt finnes det også spesielle bensintyper som kan motstå dannelsen av kondensvann, og det finnes også forskjellige alternativer med tilsvarende virkning.

Det finnes også gode tips og råd å hente hos Dinside.no som også går inn på hvordan du best lar batteriene overvintre hvis du er så heldig å ha en batteridreven gressklipper.


Riktig pleie av gressplenen

Selv den beste og mest effektive gressklipperen kan ikke gi deg en flott og grønn gressplen hvis plenen ikke har det bra. Den skal blant annet gjødsles og vannes, og det kan du lese mye mer om hos for eksempel danske Tænk.dk og Bolius. En av de viktigste tommelfingerreglene er for øvrig at du ikke bør klippe plenen helt ned. Gress er jo tross alt levende planter, og hvis de ikke får lov til å vokse og gro så blir de stresset. Derfor bør du aldri klippe gresset noe kortere enn 3 centimeter.

Er du for hard med plenen så får mose også bedre vekstforhold, og det er noe mange hageeiere sliter med. Et godt eksempel er dette postkasseinnlegget fra danske Havenyt hvor en hageeier får massevis av gode tips til både bekjempelse av mose og riktig pleie av plenen. Det finnes også massevis av tips til både forebyggelse og bekjempelse av mose i gressplenen hos blant annet danske Gartneriet.dk og Bolius.

Hvis du heller vurderer en robotgressklipper så anbefaler vi at du leser vår robotgressklipper test. I denne artikkelen har vi samlet de beste robotgressklipperne på markedet. Du kan se hvilke modeller ekspertene anbefaler samt lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du kjøper en ny robotgressklipper.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke gressklippere har fått de beste anmeldelsene i testene?

Makita PLM5600N2.

🤓 Hvordan er gressklipperne blitt testet?

Gressklipperne er blitt vurdert på aspekter som klipping på plener med forskjellige utfordringer. De er også blitt vurdert på modellenes brukervennlighet, energiforbruk, holdbarhet, innstillinger, funksjoner og støynivå.

🤔 Når på året bør man slå gressplenen første gang?

Som tommelfingerregel bør man begynne å slå gresset i mai – april når gresset begynner å vokse igjen. Alt er avhengig av jordtemperaturen som må være på 7-8 grader.


Gressklipper test: Brukte kilder i denne artikkelen

I utvelgelsen av de beste gressklipperne som finnes på markedet så har vi selvfølgelig ikke valgt på måfå, men heller støttet oss til offisielle og uavhengige tester og brukeranmeldelser. I gjennomgangen av produktene har vi oppsummert noen av de konklusjonene og anmeldelsene som kommer frem i disse testene slik at du selv kan lese mer hvis du har lyst. Nedenfor finner du linker og en kort beskrivelse av alle kildene vi har brukt.

Tænk.dk 🇩🇰

Det danske forbrukerrådet Tænk.dk er gjennom årene blitt kjent og respektert som en av de forbrukerorganisasjonene i Danmark som er mest saklig. Tænk.dk har for øvrig tette relasjoner til det danske Forbrukerrådet, og det er naturligvis med på å styrke tilliten.

Tænk.dk har i løpet av de siste årene testet og sammenlignet en lang rekke gressklippere – det er etter hvert blitt til 45 modeller – og du kan se hele testen her. Vær oppmerksom på at full tilgang krever et abonnement, men du kan også kjøpe deg tilgang til testene av gressklippere enkeltvis.

Da vil du til gjengjeld også få full tilgang til en interaktiv oversikt hvor du kan sortere modellene basert på type, merke og flere andre parametere. Det er også mulig å klikke på hver enkelt modell for å se hvordan Tænk.dk har anmeldt de forskjellige spesifikke detaljene for hver enkelt modell.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er den svenske tilsvarende instansen til danske Tænk.dk, og handler på vegne av forbrukerne med mål om å hjelpe til med å teste, vurdere og klassifisere diverse produkter som finnes på markedet.

Hos Råd & Rön har vi hentet informasjon fra en omfattende test og sammenligning av hele 57 gressklippere. Du kan også ta en titt, men her må du også være oppmerksom på at det krever et abonnement.

Med et abonnement får du til gjengjeld tilgang til organisasjonens hele database hvor hvert enkelt produkt er vurdert ut ifra en lang rekke parametere. Det er også mulig å se alle produktene i rangorden der det blir sortert etter pris, merke eller andre ønskede aspekter.

Which.co.uk 🇬🇧

Det engelske testmagasinet Which har spesialisert seg på forbrukerrådgiving i forhold til det beste valget av produkter, og det ligger nesten også i navnet. Magasinet tester og vurderer alt i fra bleier til biler, og benytter seg både av laboratorietester, profesjonelle takstmenn med bransjekunnskap, vanlige forbrukere og testpaneler med lekfolk.

Hos Which.co.uk kan du blant annet lese om både Bosch Rotak 37 og Bosch Rotak 37 Li. Det er brukt mange ressurser i hver av testene, så det er nok ikke overraskende at magasinet krever et symbolsk gebyr for full tilgang til materialet.

Which har også testet gressklipperen Wolf Garten 72V Li-ION Power 37. Her kan du lese mer generelt sett, men full tilgang til testen krever imidlertid et abonnement.

Good Housekeeping Institute 🇺🇸

Hos engelske Good Housekeeping Institute finnes det ingen restriksjoner, så her kan du få gratis tilgang til alle testene og anmeldelsene.

Her fant vi blant annet en test av Bosch Rotak 37 Li, og karakteren er ikke til å ta feil av: 89 av 100 mulige poeng. Instituttet har da heller ikke noe negativt å si om modellen som i testen får kun ros av ekspertene.

Gjør Det Selv 🇳🇴

Det norske magasinet Gjør Det Selv henvender seg først og fremst til handymannen M/K.

Her kan du blant annet lese en spennende test av batteridrevne gressklippere som blant annet handler om de to batteridrevne gressklipperne fra Bosch Rotak-serien som vi har inkludert i denne artikkelen. Nettmagasinet er imidlertid kun tilgjengelig for abonnementer, men et abonnement er forholdsvis billig hvis du har lyst til å se nærmere på testen.