Snøfreser test-guide: Her er de beste snøfreserne til vintersnøen

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: februar 15, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Snøfreser test-guide: Her er de beste snøfreserne til vintersnøen

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Har du noen gang stått opp en morgen og gruet deg til å gå ut i kulden for å måke unna all snøen som har falt i løpet av natten – slik at du ikke blir stengt inne til slutt? Da kan du puste lettet ut, for en snøfreser vil kunne gjøre snømåkingen til en lek for deg og gjøre arbeidet mye mer effektivt, raskt og enkelt. Dette kan derfor være en god løsning dersom du sliter med kroppslige plager, for her trenger du ikke bruke like mye muskelkraft og slite deg ut på snømåkingen.

Det finnes utrolig mange ulike modeller å velge mellom – og derfor har vi gjort arbeidet med å finne frem til noen av de beste modellene basert på ærlige brukeranmeldelser som forbrukere og eksperter har skrevet etter å ha testet snøfreserne i praksis over tid.

Seneste endring:

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 5 beste snøfresere i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Stiga ST 4262 P Snøfreser - pålitelig og enkel i bruk med 2 trinn

Best til middels store områder

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4,2 / 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Stiga ST 4262 P Snøfreser:

 • East Turn teknologi
 • Håndtaket kan varmes opp
 • God kvalitet

Forbrukerlivs vurdering

Når det kommer til snøfresere så mener vi dette virkelig er en fantastisk modell. Det vi synes er aller mest imponerende ved Stiga ST 4262 P Snøfreser er at modellens håndtak kan varmes opp. Du har sikkert tatt i f.eks. et kaldt bilratt om vinteren, og da vil du ha fått en smakebit av hvordan et kaldt styre på snøfreseren føles. Vi mener det oppvarmede håndtaket på fryseren er en utrolig stor fordel på iskalde dager.

Fordeler

 • Starter enkelt og pålitelig hver gang
 • Mye valuta for pengene
 • Konstruert av solide materialer
 • Enkel å sette sammen
 • Kraftig motor

Ulemper

 • Håndtakene kan ikke justeres

Stiga ST 4262 P Snøfreser er et nydelig valg dersom du helst vil ha en pålitelig snøfreser med 2 trinn. Modellen er ypperlig til middels store områder og er i tillegg utstyrt med en Easy Turn teknologi, et håndtak som kan varmes opp slik at det blir deilig å bruke den når det er iskaldt ute samt av ypperlig kvalitet generelt sett.

Gassdrevet modell

Stiga ST 4262 P Snøfreser gir deg ekstremt stor bevegelsesfrihet. Modellen er nemlig drevet av gass. Dette er en stor fordel dersom du fort irriterer deg over ledninger – i tillegg til at du ikke trenger å ha en stikkontakt i nærheten. Modellen er i tillegg kraftig da den veier 107 kg – noe som vil hjelpe til med å holde den stabil under jobbingen, spesielt når snøen er tung og våt.

2 trinn og 8 gir
Med Stiga ST 4262 P Snøfreser får du 2 trinn å velge mellom. Dette er en kraftig og kvalitets-testet modell som gir deg alt du trenger på snøfylte vinterdager. Stiga ST 4262 P Snøfreser kommer i tillegg med 8 ulike gir slik at du selv kan justere modellens kraft ut ifra hvor mye snø som må måkes.

Hva sier brukerne om Med Stiga ST 4262 P Snøfreser?

Brukerne hos Google Shopping tildeler modellen hele 4,2 av 5 mulige stjerner. Brukerne trekker spesielt frem modellens enkle bruk for em sto fordel, i tillegg til hvor mye valuta de får for pengene de har investert. De nevner imidlertid også at de skulle ønske at modellens håndtak kunne justeres.

Ryobi RST36X5140 Snøfreser - batteridrevet snøfreser med utrolig fleksibilitet

Batteridrevet snøfreser med stor fleksibilitet

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4 / 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Ryobi RST36X5140 Snøfreser:

 • Innebygd støtbeskyttelse
 • Led-lys
 • Børsteløs karbonmotor

Forbrukerlivs vurdering

Vi har valgt å inkludere Ryobi RST36X5140 Snøfreser i vår oversikt over de beste snøfreserne på markedet da vi er ekstra imponerte over at modellen går på batteri. Dette er en stor fordel dersom du fort irriterer deg over ledninger eller gasstanker som må vedlikeholdes. Med denne modellen slipper du alt dette – alt du behøver å tenke på er at batteriene ikke skal gå tomme, og dette synes vi er utrolig bra.

Fordeler

 • Lang driftstid
 • Stille og effektiv
 • Sentrifugen fungerer bra også i dyp snø
 • Passer bra til eldre da den veier lite

Ulemper

 • Passer ikke til veldig store områder
 • Hjulene kunne vært litt kraftigere

Ryobi RST36X5140 Snøfreser er modellen for deg som vil ha en ekstra enkel måte å få bukt med snøen på om vinteren. Denne modellen går nemlig på batteri, slik at du ikke trenger å bekymre deg for gasstanker eller irriterende ledninger som krever tilgang til en stikkontakt. Med

Ryobi RST36X5140 Snøfreser får du en modell med innebygd støt-beskyttelse, LED-lys og en børsteløs karbonmotor.

Hva sier brukerne om Ryobi RST36X5140 Snøfreser

Brukerne hos Google Shopping tildeler Ryobi RST36X5140 Snøfreser hele 4 av 5 mulige stjerner – som er nesten full pott. Brukerne er spesielt imponerte over at snøfreseren er batteridrevet samt at de synes sentrifugen fungerer ypperlig – også når snøen er dyp. De skulle imidlertid ønske at hjulene var litt kraftigere.

Mer om Ryobi RST36X5140 Snøfreser

Denne modellen får strøm fra batterier, noe som gir deg utrolig stor fleksibilitet når det kommer til bevegelsesfrihet. Her slipper du å irritere deg over ledninger eller å tømme gasstanker, for disse batteriene gjør prosessen uhyre enkel.

Stiga ST 5266 P elektrisk snøfreser - komfortabel i bruk i hardt vær

Best til middels- og store områder

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4,2 / 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Stiga ST 5266 P elektrisk snøfreser:

 • Veldig brukervennlig startknapp
 • Enkelt og problemfritt vedlikehold
 • 230V elektrisk starter

Forbrukerlivs vurdering

Vi har valgt å inkludere Stiga ST 5266 P Snøfreser i vår artikkel over markedets beste modeller da dette er en snøfreser som imponerer på kvalitet og areal. Vi liker spesielt godt at modellen passer bra til store områder, for det er ofte på store områder du vil få aller mest nytte av en snøfreser om vinteren.

Fordeler

 • Enkel i bruk
 • Navigeringen er enkel 
 • Takler all slags snø

Ulemper

 • Sakte fart i revers

Stiga ST 5266 P Snøfreser er et bra valg til deg som har middels store og større områder som du gjerne vil måke fri for snø. Modellen tilbyr mange gode fordeler, og blant disse finner du for eksempel en svært brukervennlig startknapp, enkelt og problemfritt vedlikehold samt en 230V elektrisk starter.

Det skal du vide, før du køber Stiga ST 5266 P Snøfreser

Bruker gass
Stiga ST 5266 P Snøfreser drives av gass, slik at du ikke trenger å irritere deg over ledninger eller sørge for at du har en stikkontakt i nærheten. Dette gir deg stor bevegelsesfrihet. Snøfreseren er i tillegg ganske lett sammenlignet med andre modeller da den veier 96 kg, og er derfor relativt enkel å manøvrere.

2 trinn
Denne snøfreseren gir deg hele 2 trinn å velge mellom. Her får du nemlig tilgang til alt du kan komme til å trenge på snøfylte vinterdager. I tillegg kommer modellen med 8 ulike gir, slik at du selv kan justere modellens kraft ut ifra hva som trengs akkurat når du er ute.

Hva sier brukerne om Stiga ST 5266 P Snøfreser

Brukerne hos Google Shopping tildeler modellen 4,2 av 5 mulige stjerner. Brukerne trekker spesielt frem den enkle bruken som en stor fordel, og nevner at modellen briljerer på all slags snø. De nevner imidlertid også at de skulle ønske modellen gikk litt fortere i revers. 

MTD Optima ME 66 Snøfreser - praktisk maskin til middels store hager

2-trinns snøfreser med flotte funksjoner

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4,4 / 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping

Se priser og tilbud på MTD Optima ME 66 Snøfreser:

 • 4-veis joystick
 • Kastelengde på 15 meter
 • Veldig godt grep uansett underlag

Fordeler

 • Lett å regulere utkastrotasjon og vinkel
 • Stor gasstank
 • Enkel å manøvrere med én hånd
 • Ryggebremsene gjør styringen enklere

Ulemper

 • Utløpsrøret kunne vært sterkere

MTD Optima ME 66 Snøfreser er blitt inkludert i denne artikkelen over markedets beste snøfresere da dette virkelig er en modell å vurdere. Snøfreseren er ikke bare praktisk, men kommer også med mange flotte funksjoner. Dette inkluderer blant annet modellens 4-veis joystick, en kastelengde på hele 15 meter og et ekstremt godt grep på alle typer underlag – uansett hva slags konsistens snøen har.

Det skal du vide, før du køber MTD Optima ME 66 Snøfreser

Stor gasstank
MTD Optima ME 66 Snøfreser er en modell som brukes gass som energikilde. Dette er en stor fordel dersom du gjerne vil slippe lange ledninger eller å sørge for at du hele tiden er innen rekkevidde for en stikkontakt. Gasstanken er i tillegg stor, slik at du vil ha mer enn nok drivstoff til å måke massevis av snø.

2-trinns modell
Denne snøfreseren kommer med 2 trinn for snømåking, som gjør den både effektiv og allsidig i bruk. Her har du all muskelkraften du kan komme til å trenge. MTD Optima ME 66 Snøfreser kommer i tillegg med hele 8 gir slik at du kan bli kvitt snøen i en fei.

MTD Optima ME 66 Snøfreser

Brukerne hos Google Shopping har tildelt MTD Optima ME 66 Snøfreser hele 4,4 av 5 mulige stjerner, som er en svært god score. Brukerne trekker spesielt frem modellens store gasstank og reguleringen av utkastrotasjon samt vinkel som de største fordelene. Brukerne nevner imidlertid også at utløpsrøret godt kunne vært litt sterkere.

Ariens Compact Track 24 - ariens snøfreser med belter

Snøfreser med belter som er god i terrenget

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Ariens Compact Track 24:

 • Selvdriftssystem
 • Kastelengde på 12 meter
 • Innebygd halogenlampe

Fordeler

 • Brukervennlig kontrollpanel
 • Frostbestandig
 • Enkel i bruk
 • Dobbelt håndtak med interlock system
 • Stabil og stødig konstruksjon
 • Håndtakene kan legges sammen

Ulemper

 • Litt sakte fart i revers
 • Utkaster-deflektoren er ikke justerbar

Ariens Compact Track 24 Snøfreser er helt perfekt til deg som vil ha en effektiv snøfreser som kan dekke store områder på relativt kort tid, slik at snømåking blir til en lek. Modellen tilbyr et eget selvdriftssystem, en kastelengde på 12 meter samt en kraftig innebygd halogenlampe.

Det skal du vide, før du køber Ariens Compact Track 24 Snøfreser

Modellen bruker gass
Denne modellen drives av gass, slik at du ikke trenger å irritere deg over ledninger eller sørge for at du har en stikkontakt i nærheten. Dette gir deg stor bevegelsesfrihet. I tillegg er modellen frostbestandig og stabil, slik at den kan brukes uansett hvor kaldt det er ute.

Kommer med 2 trinn
Med Ariens Compact Track 24 Snøfreser får du 2 trinn å velge mellom. Dette er en kraftig modell som gir deg alt du trenger for å kunne måke snø effektive. Den kommer i tillegg med 8 ulike gir slik at du selv kan justere modellens kraft ut ifra hvor mye snø som må måkes.

Hva sier brukerne og ekspertene om Ariens Compact Track 24 Snøfreser?

Brukerne hos Homedepot.com gir modellen hele 4,5 av 5 mulige stjerner og skriver at de er ekstra imponerte over modellens gode brukervennlighet og gode konstruksjon. Ekspertene hos nettsiden Snowblowerreviews.com gir modellen en god anmeldelse og trekker spesielt frem den kraftige motoren som en av de største fordelene.

7 ting du bør vurdere før du kjøper

 • Type

  Hva slags drivstoff modellen bruker vil påvirke hvor lett den er å bruke samt hvor stort bruksområde du vil få. Du kan få snøfresere med f.eks. batterier, ledning eller gass som energikilde. Noen modeller kommer med store drivstofftanker, mens andre har mindre kapasitet. Tenk over hva du har bruk for hjemme. 

 • Pris

  Når du kjøper en snøfreser må du tenke over budsjettet ditt: Hvor mye er du villig til å bruke? Dette produktet kommer i ulike prisklasser, og med det følger kvalitet. Du må derfor vurdere dine personlige behov og hvor mye du vil bruke.

 • Bredde på bruksområde

  Hvor bredt er området du har tenke å måke? Sjekk om modellen du vurderer vil være bred eller smal nok til de stedene du har tenkt å bruke den, for bredden på selve maskinen kan variere veldig. 

 • Underlag

  Hvor har du tenkt å bruke modeller, og hva slags underlag befinner seg under all snøen? Er det for eksempel grus eller asfalt? Sjekk i så fall at snøfreseren du vil kjøpe vil takle underlaget som befinner seg under snøen slik at den ikke skades dersom du når bakken. 

 • Manøvrerbarhet

  Vekt, hjul og håndtak vil ha en stor innvirkning på snøfreserens manøvrerbarhet. Sjekk at modellen passer til deg og dine preferanser slik at det blir en lek å måke snø. 

 • Lydnivå

  Det kan være lurt å sjekke lydnivået på snøfreseren, spesielt dersom du bor i et borettslag eller blokkleiligheter der du er omringet av mange andre mennesker du burde ta hensyn til – spesielt dersom du har tenkt å måke snø tidlig om morgenen eller sent på kvelden. 

 • Brukeranmeldelser

  Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

   

arrow-more

Tester og anmeldelser av snøfresere som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Home Depot

Home Depot er USA sin største forhandler av produkter til hjemmet. Her kan forbrukerne kjøpe for eksempel verktøy, bygge-produkter, apparater, møbler og andre tjenester. I denne omgang har forbrukerne hos Home Depot anmeldt følgende modeller:

Du kan lese mer om Ariens Compact Track 24 Snøfreser her.
Du kan lese mer om Toro Power Max HD 928 OAE Snøfreser her.

Snow Blower Reviews

Snowblowerreviews.com er en blogg der 3 oppussings-fanatikere jevnlig tester nye verktøy og produkter, og deretter deler de erfaringene sine med resten av verden. I denne omgang har de testet følgende modeller i 2022:

Du kan lese mer om Ariens Compact Track 24 Snøfreser her.
Du kan lese mer om Toro Power Curve 1800 Snøfreser her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt følgende modeller:

Du kan lese mer om Stiga ST 4262 P Snøfreser her.
Du kan lese mer om Ryobi RST36X5140 Snøfreser her.
Du kan lese mer om Stiga ST 5266 P Snøfreser her.
Du kan lese mer om MTD Optima ME 66 Snøfreser her.

Amazon

Amazon.com er en internasjonal nettbutikk der man kan kjøpe alt fra klær og sko til kjøkkenredskaper, elektronikk, film og smykker. Hos Amazon.com kan brukerne skrive anmeldelser for å hjelpe andre kjøpere. I denne omgang har brukerne anmeldt følgende modell:

Du kan lese mer om Toro Power Curve 1800 Snøfreser her.

FAQ

Hvilke snøfresere er best?
Ariens Compact Track 24 Snøfreser, Toro Power Curve 1800 Snøfreser, Toro Power Max HD 928 OAE Snøfreser, Stiga ST 4262 P Snøfreser, Ryobi RST36X5140 Snøfreser, Stiga ST 5266 P Snøfreser og MTD Optima ME 66 Snøfreser.
Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper en snøfreser?
Det er viktig å tenke over faktorer som f.eks. størrelsen på området du skal måke, om du skal måke der det er grus eller asfalt, hvor mye snø som skal måkes samt hvilken konsistens den her, hvor enkel snøfreseren er å manøvrere samt hvor mye den bråker.
Hvor mye koster en snøfreser?
Det finnes mange gode snøfresere i mange forskjellige prisklasser. Du kan finne modeller fra ca. 5000 kroner til så mye som 25.000 kroner. Du vil imidlertid finne mange gode modeller i 10.000 kroners-klassen.

Hva slags snøfreser burde du kjøpe?

Det er mange ting du bør tenke på når du skal kjøpe en snøfreser. Derfor har vi gjort arbeidet med å finne ut alt det du bør tenke på – slik at du har all den informasjonen du trenger for å kunne ta et informert valg samlet på ett sted.

 Hva er en ett-trinns snøfreser?

En ett-trinns snøfreser har ett enkelt høyhastighets-blad som skraper snøen av bakken og driver den opp gjennom utløpsrennen. Ett-trinns maskiner er designet for å håndtere gjennomsnittlige snøfallsdybder på opptil 15 cm i innkjørsler som er opptil 2 bilbredder brede og 2 billengder lange. De kan bryte opp og fjerne sammenpakket snø som er igjen fra snøploger så lenge du tar det tidlig (før snøen fryser) og hakker ned de større områdene med en spade. Hvis du skal måke snø i en bratt bakke eller stigning, velg en to- eller tre-trinns maskin i stedet. Husk også at alle nye gassdrevne snøfresere har 4-taktsmotorer, så du trenger ikke å blande olje og gass – men du må skifte olje.

Hva er en totrinns snøfreser?

To-trinns maskiner bruker et sakte dreiende korketrekker-lignende blad som samler snø og flytter den til midten av veien. Deretter presses snøen inn i et høyhastighetshjul som driver den ut av renna. De er designet for å håndtere snøfallsdybder på opptil 30 cm i større innkjørsler som er opptil 2 bilbredder brede og 3 billengder lange. De fleste er selvgående med flere hastigheter. De har et større blad og en motor slik at de kan hakke seg inn i hard is og snø mye enklere og raskere enn en ett-trinns maskin, og håndterer mer snø på kortere tid.

Slik bruker du en snøfreser

En ett-trinns snøfreser av riktig størrelse kan være det perfekte valget for en liten og flat betong- eller asfalt-oppkjørsel. Det er imidlertid ikke et godt valg hvis du har en bratt skråning eller en grus-oppkjørsel, uansett størrelse. Hvis du bruker en ett-trinns maskin på en grus-oppkjørsel så ødelegger du bladet på kort tid og kaster grusen utover hele plenen din. Bruker du modellen i bratte skråninger så krever en ett-trinns snøfreser mye mer innsats enn en selvgående modell. Hvis du har et underlag av grus så bør du skaffe deg en to- eller tre-trinns snøfreser slik at modellen ikke skraper opp underlaget.

En ett-trinns snøfreser har vanskelig for å kaste dyp, våt og slapsete snø. Hvis det er den typen snø du får oftest, så kan du heller velge en selvgående to- eller tre-trinns snøfreser, selv om du har en liten innkjørsel. En to-trinns snøfreser er lettere for ryggen fordi du ikke trenger å skyve den inn i tung, våt snø; den selvgående funksjonen vil drive den fremover. I tillegg har to- og tre-trinns maskiner kraftigere motorer, slik at de ikke vil slite med tung og våt snø.

Servostyring sparer ryggen og gjør snømåkingen mye enklere

To- og tre-trinns snøfresere er tunge – og det kan være slitsomt å snu dem i enden av innkjørselen. Servostyring lar deg imidlertid snu maskinen veldig enkelt. De nyeste modellene har enhånds servostyring som snur maskinen 180° på et øyeblikk.

I enden av innkjørselen eller veien du skal måke så må du endre sjaktretning, i tillegg til hver gang vinden endrer retning. Rennens rotasjonsmekanisme på de billigere maskinene er bare en sveiv, så du må stoppe og snu sveiven før du kan fortsette. I tillegg må du stoppe og manuelt justere sjaktens stigning når du vil endre kasteområdet.

Ekstra utstyr du kan komme til å trenge

De dyrere modellene har kabel- og elektronisk betjente sjaktrotasjonsmekanismer, så det du gjør er å endre retning og stigning via maskinens kontrollpanel. Noen kommer til og med med en enhånds joystick-sjakt. Disse funksjonene er verdt å investere i da de fremskynder arbeidet betraktelig.

Plastrenner er bedre enn stål

Utløpsrenner i plast fungerer faktisk bedre – og varer lenger – enn stålrenner. Plastrenner er formulert slik at de er glatte, så snø ikke fester seg og setter seg fast like lett. Dessuten er plasten litt fleksibel, så den sprekker ikke i kaldt vær. Utløpsrenner i stål kan derimot få hakk, riper og bulker. Når de begynner å ruste, fester snø seg til rennen slik at du blir nødt til å stoppe maskinen og fjerne snøen.

Frontlykter er lure

Om vinteren er det mørkt når du drar på jobb og mørkt når du kommer hjem. Enten du måker snø tidlig om morgenen eller etter middag, så gjør du det mest sannsynlig i mørket. Frontlykter hjelper deg med å se og fjerne hindringer før de setter seg fast i maskinen. De lar deg også måke snø til enhver tid.

Luftfrie hjul er best

Hjul uten luft er problemfrie og holder snøfreseren rett når du styrer den. Pneumatiske luftfylte hjul er et konstant problem. De trenger alltid etterfylling og reparasjon, og et flatt hjul er ingen enkel oppgave. Hvis ett hjul har mer eller mindre lufttrykk enn det motsatte hjulet, så vil snøfreseren skjene til den ene siden.

Luftfrie hjul blir derimot aldri flate. De er laget av et spesielt polymermateriale som bøyer seg litt slik at det er fleksibelt, og har like mye trekkraft som tradisjonelle gummihjul. De er helt vedlikeholdsfrie og eliminerer sidesporing, noe som gjør dem til det beste valget for din nye snøfreser.

Elektrisk start sparer skuldre og rygg

Bensinmotorer kan være kravstore, spesielt i kaldt vær. Dersom du imidlertid har en modell som er utstyrt med elektrisk start så kan du koble den til en standard stikkontakt – og da starter den med kun ett knappetrykk. Hvis ryggen din ikke er i form til å klare for eksempel tautrekking, så bør du velge en snøfreser med elektrisk starter.

Gass vs. batterier

Hvis du bor i et område med lett snøfall og ikke ønsker å håndtere gass og årlige oljeskift, så kan en elektrisk snøfreser være det perfekte alternativet for deg. Du trenger en kraftig vinterklassifisert skjøteledning, og du må følge et spesifikt snøryddingsmønster for å unngå å kutte ledningen eller vikle den rundt maskinen. Elektriske snøfresere er derfor et spesielt godt valg for små områder.

En batteridrevet snøfreser kan være et enda bedre alternativ fordi den eliminerer bryet med gass, oljeskift og årlig tennpluggservice. Disse maskinene fungerer utmerket for små til gjennomsnittlig store innkjørsler med lett til middels mye snø. Én enkelt lading kan holde til ca. 30 minutter med snømåking. Hvis du trenger å holde på lenger så er det bare å kjøpe et ekstra sett med batterier.

Gammel gass har alltid vært den største årsaken til små motorproblemer, til og med før etanolgass kom på banen. Derfor må du legge til en drivstoffstabilisator til fersk gass – og følge produsentens instruksjoner for lagring utenom vintersesongen.

Er du glad i å finne nye produkter til hus og hage – og interessert i flere informative artikler om de beste produktene markedet har å by på ifølge eksperter og forbrukere? Da kan du med fordel ta en titt på våre artikler om gressklippere, robotgressklippere og gresstrimmere slik at du kan ta gode og informerte valg når det kommer til hus og hage.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Toro Power Max HD 928 OAE

Toro Power Curve 1800 Snøfreser

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme