Gresstrimmer guide – Se testvinnerne og ekspertenes favoritter 

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Drømmer du om en flott gressplen med skarpe kanter og uten viltvoksende ugress? Da kan det være at du burde investere i en gresstrimmer.

En gresstrimmer er kort fortalt et apparat som bruker et skrapt skjæresystem til å klippe gresset i områder der hvor den vanlige gressklipperen ikke kommer til. Den er også effektiv til å fjerne høyere ugress som brennesle.

Vi har gjort alt research-arbeidet for deg slik at vi i vår artikkel om tester av gresstrimmere kan vi presentere deg for de 7 beste modellene som finnes på markedet. Her er det snakk om 7 modeller som alle hører til blant ekspertenes favoritter. Med hver og én modell vil du være garantert en flott trimmet gressplen uten å måtte bli for svett i pannen. Alle modellene er batteridrevne.

Vi gjennomgår produktene grundig slik at du på en oversiktlig og enkel måte kan få den nødvendige informasjonen om hver modell – det gjelder både når det kommer til hva ekspertene mener, og hva som er verdt å vite om alt det praktiske.

For å gjøre deg bedre rustet til å velge den perfekte gresstrimmeren til dine behov så gir vi deg nederst i artikkelen noen avsnitt hvor du får svar på alt det du måtte ha behov for å vite.

Dette bør du ha i tankene når du skal kjøpe en gresstrimmer:

Får du stjerner i øynene av tanken på en flott trimmet gressplen uten ugress? Før du skaffer deg en gresstrimmer så er det en god idé å tenke over følgende: 

Type: Foretrekker du en batteridreven gresstrimmer, en bensindreven eller en elektrisk?
Batteri: Alle modellene i denne artikkelen er batteridrevne, men batteritiden per lading varierer en del. Noen har en brukstid på ca. 15 minutter, mens andre kan arbeide i opptil halvannen time.
Formål: Enkelte gresstrimmere kan fungere både som kantklippere, gresstrimmere og krattryddere, mens andre er best til det ene eller det andre. Det er en smakssak hva man foretrekker, men velg gjerne et produkt som passer til de individuelle behovene du har i hagen.
Funksjoner: Hvilke ekstra funksjoner har du bruk for? Funksjoner som et roterende hode, teleskoprør, håndtak eller sele kan være fordeler som du synes er attraktive.
Pris: Prisen varierer en del fra modell til modell. Finn ut av hva budsjettet ditt er før du handler. Du kan få gode gresstrimmere i stort sett alle prisklasser.

Flere av faktorene ovenfor kan være vanskelige å undersøke på egenhånd. Her kan du med fordel se nærmere på hva ekspertene har skrevet. Da er du sikker på å få et produkt som er anbefalt av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.

Vår gresstrimmer test artikkel inneholder:

Oversikt over de 7 beste gresstrimmerne på markedet
Gjennomgang av hva ekspertene mener
Informasjon om hva apparatene kan
Guide til hva du bør tenke over før du kjøper en gresstrimmer
Tips til hvordan du får mest mulig ut av den nye gresstrimmeren din
Informasjon om vedlikehold
Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Gresstrimmer test 2023 – Her er de 4 beste ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av 4 av de beste gresstrimmerne på markedet. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller, så variasjonen blir stor. Det vil finnes noe for enhver lommebok og smak.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hvert apparat, og her vil du også finne en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan finne de beste prisene.


 Bosch Advanced Grasscut 36 – Testvinner

✅Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅God anmeldelse hos danske Pricerunner.dk
✅Enkel å justere
✅Kan dele batteri med andre Bosch-produkter
✅God kvalitet
Bosch AdvancedGrassCut 36

Bosch Advanced Grasscut 36 er blitt testet av to hold med eksperter. Det inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt den danske versjonen av sammenligningssiden Pricerunner.

Råd & Rön har inkludert Bosch Advanced Grasscut 36 i sin gresstrimmer test av en rekke forskjellige modeller, og her er det blitt sett nærmere på utvalgte parametere. Ut ifra dette er det blitt gitt en endelig vurdering og anmeldelse, og ekspertene er så imponerte at de kårer dette produktet til testvinner. Du kan lese mer om testen nederst i artikkelen, og der kan du også finne linker til undersøkelsen. Vær imidlertid oppmerksom på at det her er snakk om en betalingstest.

Danske Pricerunner.dk har også utført en gresstrimmer test der ekspertene har funnet frem til de 10 beste modellene. Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 får en flott plassering midt på treet, og ekspertene sier dette er en «Lettjustert trimmer til enklere arealer».

De fremhever spesielt at modellen er effektiv når det gjelder tørt og langt gress, normale mengder vegetasjon og brennesle som ikke vokser altfor tett. Den er svært lydsvak, noe som ekspertene legger stor vekt på, og den arbeider også raskt. Danske Pricerunner.dk fremhever i tillegg at den er stabil og lett å justere og montere. Ekspertene nevner imidlertid også et par ulemper som går ut på at den har sine utfordringer når det gjelder tett og tungt gress samt vått gress.

Danske Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 er en helt OK gresstrimmer. Har du rimelig sterke never og en hage der ugress og gress ikke vokser altfor tett så passer denne gresstrimmeren fint» (oversatt fra dansk).

Best til overkommelige mengder gress og ugress

Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 vil være den beste gresstrimmeren for deg som sverger til Bosch, og som legger stor vekt på kvalitet og effektivitet. Modellen er kraftig når det gjelder tørt gress som ikke er altfor tett, og har du en hage med den typen vegetasjon så vil du få stor glede av dette produktet.

Modellen har en god klippediameter på 30 centimeter, og det betyr at du får ryddet mye når du jobber med den. Den dekker et stort område, og derfor vil du bli fort ferdig i forhold til flere av konkurrentene.

Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 er utstyrt med 36 volt. Legg merke til at et batteri ikke alltid følger med. Det finnes imidlertid et lurt alternativ ved denne modellen, for den er kompatibel med andre batterier fra Bosch, så du kan bare «låne» det fra et annet produkt fra Bosch om det trengs.

Du kan imidlertid kjøpe et batteri til gresstrimmer, og da vil du kunne få en brukstid på ca. 20 minutter. Det tar 70 minutter å lade opp batteriet igjen.

To-tråds klippesystem

Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 er svært effektiv når den klipper, og det er takket være det kraftige to-tråd-systemet samt den halvautomatiske tråd-mating. Den arbeider uten avbrytelser slik at batteritiden kan bli utnyttet til det fulle.

For å skape en stor allsidighet så følger det med en bøyle til plantebeskyttelse. Den gjør det mulig å passe på plantene i hagen samtidig som du får bukt med alt av gress og ugress rundt dem.

Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 har en vekt på kun 2,9 kilo, noe som ligger i den lave enden av skalaen. Det vil si at du ikke får vondt i armene når du jobber, og du vil heller kunne føle en god bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Du vil oppleve å få et komfortabelt grep som øker smidigheten ved hjelp av Soft-Grip, som kan forlenges og tilpasses i forhold til din egen høyde. Du kan også lett justere posisjonen slik at du alltid vil få de mest optimale arbeidsvilkårene.

Alt i alt er Gresstrimmeren Bosch Advanced Grasscut 36 den beste gresstrimmeren til deg som har en overkommelig hage med mindre ugress, og som vil ha en modell som gir gode arbeidsvilkår.

Modellen gir deg det beste resultatet i hagen sammen med en kraftig gressklipper, og mangler du en god modell så kan du finne mer inspirasjon i vår artikkel om tester av gressklippere.

Spesifikasjoner ved Bosch Advanced Grasscut 36 – nøkkelopplysninger

Produsent: Bosch
Type: Gresstrimmer, Bosch
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Volt: 36 volt
Skjæresystem: To-tråd
Klippediameter: 30 centimeter
Gresstrimmer batteri følger med: Nei
Arbeidstid per lading: Opptil 20 minutter
Vekt: 2,9 kilo

Fordeler ved Bosch Advanced Grasscut 36

Testvinner i gresstrimmer test
Best til tørt gress i mindre mengder
Stor klippediameter
Med plante- og blomsterbeskytter
Soft-Grip og justerbar arbeidsposisjon


Makita DUR 181 – Best til små hager

✅9,3 av 10 stjerner hos det tyske gresstrimmer-magasinet Akkurasenmaeher-vergleich.de
✅God anmeldelse hos YouTube-kanalen Tool & Stuff
✅God valuta for pengene
✅Kan dele batteri med andre Makita-produkter

Gresstrimmeren Makita DUR 181 er blitt testet to forskjellige steder: Her er det snakk om en gresstrimmer test hos det tyske gresstrimmer-magasinet Akkurasenmaeher-vergleich.de samt en test hos YouTube-kanalen Tool & Stuff. Ekspertene er veldig imponerte og gir begge veldig gode anmeldelser. 

Akkurasenmaeher-vergleich.de gir modellen hele 9,3 av 10 stjerner og roser modellen for å være svært praktisk i bruk – spesielt på grunn av det smarte skjærehodet som du kan dreie 180 grader. Den presterer på et svært høyt nivå, og det brede håndtaket ligger behagelig i hånden mens man arbeider. Enda en fordel er den lave prisen, og ekspertene skriver at du får veldig mye kvalitet for pengene med denne gresstrimmeren.

Akkurasenmaeher-vergleich.de oppsummerer sin opplevelse med produktet slik: «Velutstyrt og i den sedvanlige Makita-kvaliteten scorer gresstrimmeren Makita DUR 181 høyt over hele linjen. Det gjør den til det ideelle tillegget til gressklipperen» (oversatt fra tysk).

Ideell til en liten hage

Gresstrimmeren Makita DUR 181 vil være den beste gresstrimmeren til deg som har en liten hage som har behov for trimming. Det gjelder både gress langs kantene og områder med ugress. Modellen har en god styrke uten å være den kraftigste som finnes, og den er spesielt ideell til lettere oppgaver med tørt gress og ugress. 

Gresstrimmeren Makita DUR 181 har flere fordeler, og en av dem er prisen. I forhold til andre gresstrimmere så ligger den i den lave enden av skalaen når det kommer til pris, og derfor vil den også være tilgjengelig for forbrukere som har et lavere budsjett.

Selv om den er prisvennlig så vil du fremdeles få mye for pengene, for gresstrimmeren Makita DUR 181 er både velskapt og velfungerende.

Produktet kommer med en lav vekt på 2,6 kilo, så du vil ikke oppleve at den er tung og gjør at du får vondt i ryggen eller problemer med bevegelser. I stedet vil du kunne bevege deg fritt, og du kan enkelt komme til på de stedene som er vanskelige å nå.

Bra klippeareal

Apparatet kommer med 16 volt, og det tilhørende gresstrimmer batteriet er svært kraftig – det kan holde i opptil 45 minutter, noe som er bedre enn mange av konkurrentene. Legg imidlertid merke til at batteriet ikke alltid følger med, og derfor kan det hende at du blir nødt til å kjøpe det utenom.

Det trenger du imidlertid ikke hvis du allerede har andre produkter fra Makita: Batteriene på flere av Makita-maskinene vil være kompatibelt med gresstrimmeren Makita DUR 181 – noe som gjør det både enklere og billigere for deg. 

Som en ekstra fordel så har gresstrimmeren Makita DUR 181 en god klippediameter på hele 26 centimeter, og selve stangen er ergonomisk designet. Det betyr at du får et godt grep, noe som både gjør det lettere for deg å trimme samt at det gir kroppen din en bedre stilling.

Alt i alt er gresstrimmeren Makita DUR 181 det beste valget til deg som har et lavere budsjett og en relativt liten hage.

Spesifikasjoner ved Makita DUR 181 – nøkkelopplysninger

Produsent: Makita
Type: Gresstrimmer, Makita
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Volt: 16 volt
Klippediameter: 26 centimeter
Gresstrimmer batteri følger med: Nei
Arbeidstid per lading: Opptil 45 minutter
Vekt: 2,6 kilo

Fordeler ved Makita DUR 181

Toppscorer i gresstrimmer test
Velvalgt til en liten hage
Prisvennlig
Kompatibel med batteri fra andre Makita-produkter
God arbeidsstilling


 Stiga SGT 500 AE – Det beste prisvennlige valget

✅Toppscorer hos danske Pricerunner.dk
✅Toppscorer hos hus og hage-magasinet Haus-garten-test.de
✅Enkel å bruke
✅Praktisk design

Stiga SGT 500 AE

Stiga SGT 500 AE er blitt testet av to hold med eksperter, og det inkluderer den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk og det tyske hus og hage-magasinet Haus-garten-test.de. Testene har til formål å kåre den beste gresstrimmeren, og i begge testene får modellen mye ros.

I sin test kårer danske Pricerunner.dk denne modellen til toppscorer. Nærmere sagt får den en flott andreplass og blir beskrevet med ordene: «En gjennomtenkt konstruksjon med flere funksjoner» (oversatt fra dansk). Ekspertene roser først og fremst modellen for prisen som ligger i den lave enden av skalaen, og de beskriver den som brukervennlig og enkel i bruk. Ekspertene noterer seg imidlertid også at modellen kommer med en god yteevne til mellomstore hager, og at den er veldig effektiv til å trimme kanter. Pricerunner.dk nevner ikke mange ulemper, men de synes imidlertid at 15 minutter med arbeidstid er litt lite.

Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Stiga SGT 500 AE er velegnet hvis du er ute etter en gresstrimmer til en mellomstor hage» (oversatt fra dansk).

Tyske Haus-garten-test.de fremhever gresstrimmeren for det sterke skjærehodet som gjør den i stand til å arbeide raskt – mye raskere enn de andre modellene i testen. Som en bonus leverer den ifølge ekspertene også veldig gode resultater, både når det gjelder trimming av kanter og områder med mer ujevn gressvekst. De tyske ekspertene noterer seg også at selve designet betyr at produktet er svært stabilt mens man arbeider. På den negative siden så er rengjøringen litt vanskelig, og den bråker en del.

Fokus på kanttrimming

Stiga SGT 500 AE vil være den beste gresstrimmeren til deg som er på utkikk etter en modell som både er prisvennlig og effektiv. Den egner seg best til små hager med overkommelige oppgaver, men den har styrke nok til å klare mange forskjellige oppgaver.

Modellen er laget til å kunne fjerne gress og ugress så vel som mindre kratt, og derfor er allsidigheten helt klart en av de største fordelene. Dette inkluderer også kanttrimming, for produktet har en spesialfunksjon til nettopp dette, som gjør det lettere enn vanlig å få helt skarpe kanter på gressplenen.

Modellen har en klippediameter på 30 centimeter, så du vil oppleve at du kan fjerne mye gress og ugress av gangen. Det er veldig smart – spesielt fordi batteriet ikke har den største kapasiteten. Her er det snakk om et 48 volt batteri som har en arbeidstid på 15 minutter. Legg merke til at når det gjelder batteriet, så ligger modellen i den lave enden av skalaen sammenlignet med konkurrentene, og det er ikke alltid et batteri vil følge med.

Prisen på produktet er til gjengjeld overkommelig, så det vil kompensere litt for manglene. Ellers så tar ikke en lading spesielt lang tid, og du vil raskt være tilbake på plenen. 

90 graders dreibart hode

Stiga SGT 500 AE kommer med flere fordeler i tillegg til den lave prisen og den store allsidigheten: Den har også et 90 graders dreibart hode som gjør det mye lettere å klippe kantene på plenen som har loddrette snitt. 

Håndtaket er justerbart, og du kan selv justere det til den arbeidsstillingen du foretrekker, og det samme gjelder røret. Røret er et slags teleskoprør som man stilles inn til din egen høyde og preferanser. 

Som en bonus så er Stiga SGT 500 AE kompatibel med andre Stiga-batterier, så hvis du mangler batterilading så kan du låne et batteri fra et annet produkt fra Stiga. Legg merke til at det imidlertid ikke er alle Stiga batterier som er kompatible – kun de fra Stiga 500-serien. Modellen veier 3,4 kilo, noe som ligger noenlunde midt på treet, og du finner også et integrert tastatur som gjør det lettere å få kontroll og sikkerhet.

Alt i alt så er Stiga SGT 500 AE en prisvennlig gresstrimmer som kan klare mange typer av oppgaver, og som er skapt til å gi deg de beste fysiske arbeidsvilkårene.

Hvis du leter etter et apparat som kan gjøre hagen din enda flottere med en jevn gressplen, så kan det hende at du burde vurdere å skaffe deg en robotgressklipper. Robotgressklipperen tar seg av arbeidet for deg og etterlater plenen din nøyaktig slik du vil ha den.

Spesifikasjoner ved Stiga SGT 500 AE – nøkkelopplysninger

Produsent: Stiga
Type: Gresstrimmer, Stiga
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Volt: 48 volt
Klippediameter: 30 centimeter
Gresstrimmer batteri følger med: Nei
Arbeidstid per lading: 15 minutter
Vekt: 3,4 kilo

Fordeler ved Stiga SGT 500 AE

Toppscorer i gresstrimmer test
Best til små hager med overkommelige oppgaver
Spesialfunksjon til kanttrimming
God pris
Kommer med et 90 graders dreibart hode


Ryobi OLT 1832 – Stillegående med lettvektsdesign

✅God anmeldelse hos forbrukermagasinet Which.co.uk
✅4,6 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅Flott anmeldelse hos Gardenshedreviews.co.uk
✅Allsidig
✅God til kanter

 

Ryobi OLT 1832 hører til blant både bruker- og ekspertfavorittene: Hos brukerne fra Amazon scorer den 4,6 av 5 stjerner i gjennomsnitt, mens den i gresstrimmer testen hos forbrukermagasinet Which.co.uk og hagemagasinet Gardenshedreviews.co.uk får flotte anmeldelser.

Which.co.uk er en betalingskilde, så hvis du vil se alle de spesifikke testresultatene så må du betale for det. Du kan finne linker til undersøkelsen nederst i artikkelen. Which.co.uk gir imidlertid en liten forsmak på sin anmeldelse, og her forklarer de at modellen kommer med flere gode funksjoner som vil gjøre oppgavene i hagen mye enklere. Det inkluderer den såkalte EasyEdge-teknologien som gjør det lett å bytte mellom de forskjellige oppgavene. Ekspertene noterer seg også at Ryobi OLT 1832 er best til trimming, og ikke til de veldig omfattende ryddeoppgavene.

Ekspertene fra Gardenshedreviews.co.uk har stort sett kun ros å komme med til dette produktet, som de mener er en av de mest allsidige og miljøvennlige redskapene på markedet. Modellen er veldig lett å sette sammen, og manøvreringen på plenen foregår like lett. Som en stor bonus kan du også bruke batteriet til ca. 70 andre hageredskaper fra merket Ryobi. Ekspertene anbefaler i høy grad denne modellen med ordene: «We believe that Ryobi OLT 1832 is a must-have grasstrimmer for any homeowner who wants a well-manicured lawn».

Kompatibel med batterier fra andre Ryobi-produkter

Ryobi OLT 1832 vil være den beste gresstrimmeren for deg som har et mindre budsjett, men som likevel vil ha en modell med en høy allsidighet.

Modellen er bygget opp til å kunne bli brukt som både kantklipper og gresstrimmer, og det betyr at den er mest fordelaktig til de lettere hageoppgavene. For å gi forbrukeren en høy brukervennlighet og en enkel bruk så er modellen utstyrt med teknologien EasyEdge. Denne funksjonen gjør det veldig enkelt for deg å bytte mellom innstillingene slik at du i det ene øyeblikket kan trimme kanter, og i det neste kan fjerne gress og ugress. Det er også de to funksjonene apparatet er best til. Trimmingsfunksjonen er best til tørt gress der det ikke er veldig store mengder.

Legg merke til at gresstrimmer-batteriet ikke nødvendigvis følger med når du kjøper Ryobi OLT 1832. Det må du nok kjøpe utenom – eller har du andre Ryobi-produkter hjemme? I så fall vil du muligens kunne låne batteriet fra dem, for flere av Ryobi-maskinene har batterier som er kompatible med hverandre. Det vil gjelde andre redskaper som også har et 18 volts Lithium-batteri.

Som enda en fordel så er Ryobi-batteriene utstyrt med en integrert Intelli Cell-teknologi som hele tiden holder øye med batteriets celler for å sikre en maksimal driftstid.

Kjøper du et eget gresstrimmer batteri til modellen, så kan du forvente 20 minutters arbeidstid. Legg merke til at det er forholdsvis kort sammenlignet med konkurrentene. Derfor er det smart at du kan låne batteriet fra en annen maskin.

Stor justerbarhet

Ryobi OLT 1832 kommer med flere fordeler: Prisen er en av disse fordelene, og produktet ligger helt klart mot den mer prisvennlige siden. Andre fordeler inkluderer for eksempel den store klippediameteren som faktisk er justerbar: Du kan selv bestemme om du vil bruke 25 eller 30 centimeter.

30 centimeter er smart når du har et større område med gress å trimme. Den kortere innstillingen passer best når du ønsker en presisjonsklipping, for eksempel ved kanter eller rundt planter og blomster.

Hodet, der trimmingen foregår, er justerbart. Du kan vinkle det i flere forskjellige trinn – og på den måten kan du lettere få akkurat det resultatet du ønsker.

Som en ekstra bonus kommer apparatet også med et justerbart teleskoprør som sikrer at du kan stille inn redskapet i høyden slik at det passer nøyaktig til dine individuelle behov. Støynivået ligger mot den gode siden, og vekten er lav. Modellen veier kun 2,3 kilo, noe som helt klart er i den lave enden av skalaen – det gir deg bedre betingelser for fleksibilitet og smidighet, og du overbelaster heller ikke kroppen din.

Alt i alt er Ryobi OLT 1832 en prisvennlig gresstrimmer som både er ideell til kantklipp og lettere trimmeoppgaver. 

Spesifikasjoner ved Ryobi OLT 1832 – nøkkelopplysninger

Produsent: Ryobi
Type: Gresstrimmer, Ryobi
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Volt: 18 volt
Klippediameter: 25 til 30 centimeter
Arbeidstid per batterilading: 20 minutter
Vekt: 2,3 kilo

Fordeler ved Ryobi OLT 1832

Toppscorer i gresstrimmer test
Ideell til både kantklipp og lettere trimmeoppgaver
Kompatibelt med batterier fra andre Ryobi-produkter
Justerbar klippediameter og hode
Lav vekt og lav pris


 Guide: Dette bør du tenke på før du kjøper en gresstrimmer

Har du bestemt deg for at du gjerne vil ha en gresstrimmer, så kan du fort bli overveldet av tilbudet på markedet, for der er det utrolig mange modeller å velge mellom.

Basert på ekspertkunnskap fra Which.co.uk så guider vi deg her til hva du burde holde øye med før du kjøper en modell – slik at du er sikker på å få den modellen som passer best til dine behov.

Type

Du kan velge mellom flere typer gresstrimmere – batteridrevne, bensindrevne og elektriske.

De batteridrevne har den fordelen at de kun krever strøm fra et batteri. Det går lett og raskt, og du slipper både ledning, bensin-utgifter og forurensing. Som en bonus er de ofte lettere rent vektmessig.

Ulempen er batteritiden, for du kan kun jobbe så lenge det er strøm på batteriet. Når det er tomt så må du vente før du kan jobbe igjen – med mindre du investerer i en gresstrimmer fra et merke der batteriet er kompatibelt med andre produkter fra samme serie. Den andre store ulempen er prisen – den er nemlig en del dyrere enn de andre modellene.

Du kan få batteridrevne gresstrimmere til både lette og tunge oppgaver.

De bensindrevne modellene er ofte veldig sterke og er designet til de tyngre oppgavene der det er bruk for skikkelig kraft. På grunn av de store tankene egner de seg også godt til store områder der du jobber langt fra huset over lang tid. De fungerer som kombinerte krattryddere og gresstrimmere. Det følger ingen ledning med en bensindreven modell så du vil få en mer fleksibel og smidig arbeidsprosess.

Ulempen er utgiften til bensin samt forurensning, og så kan det være en utfordring med mer delikat trimming på grunn av styrken.

De elektriske får strøm fra stikkontakten. Det betyr at du ikke kan unngå å bruke en ledning. Ledningen gir en begrenset bevegelsesfrihet, men til gjengjeld vil du ikke gå tom for strøm underveis.

En annen fordel er prisen, som ofte er lavere i forhold til andre typer.

De elektriske modellene er som regel best til de lette og mer generelle oppgavene.

Pris

Prisen varierer veldig fra modell til modell, og de billigste koster kun et par hundre kroner. De dyreste koster mange tusen kroner.

Ekspertene skriver at de billigste modellene ofte ikke leverer en spesielt god yteevne, men på en annen side trenger du heller ikke velge den dyreste for å få et kvalitets-apparat. Her kan du med fordel se nærmere på ekspertenes undersøkelser for å se hvilke maskiner som blir anbefalt av ekspertene. Du kan finne linker til alle undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Generelt sett er de batteridrevne de dyreste, men du får også veldig mange fordeler med en slik modell.

Du kan stort sett få modeller i alle prisklasser, og her i vår artikkel om tester av gresstrimmere kan du finne både prisvennlige og dyrere produkter.

Batteri

Det er batteriet som gir strøm til den batteridrevne modellen som vi snakker om i denne artikkelen.

Det er stor forskjell på batteritiden, for den kan variere fra rundt 15 minutter til 90 minutter per lading. 

Har du en stor hage eller bruk for hjelp til krevende oppgaver så er det en nødvendighet med et gresstrimmer batteri med en lang arbeidstid. Ellers kan du også ha to eller flere batterier å bytte imellom.

Legg merke til at gresstrimmer batteriet ikke alltid følger med når du kjøper en ny gresstrimmer. Du må ofte kjøpe det utenom.

Hos enkelte merker er flere maskiner kompatible med hverandre når det gjelder batteriet. Det betyr at du vil kunne «låne» batteriet fra et annet produkt fra samme merke – og det er veldig lurt. I vår artikkel om tester av gresstrimmere står det angitt dersom modellen har den muligheten.

Funksjoner

Enkelte gresstrimmere kommer med få funksjoner, mens andre kommer med mange. Antall funksjoner og pris henger ofte sammen.

Ekspertene anbefaler at du tenker over om du har bruk for følgende:

Roterende hode – det gir mulighet for å klippe vertikalt.
Hjul ved hodet – det gir en jevn klipping og gjør vekten lettere for brukeren.
Teleskoprør – det betyr at du kan justere røret i høyden i forhold til individuelle behov.
Allsidige håndtak – det gir forbrukeren mulighet til å kunne holde gresstrimmeren på forskjellige måter. Det reduserer sjansen å bli sliten i armene og gjør det mulig å bruke ulike klippeteknikker.
Sele – det gjør at du kan bære noe av vekten med kroppen i stedet for armene. En sele gir også en bedre kontroll.

Tråd-mating

Det er tråden som kutter over gresset med sine raske bevegelser, og en gang iblant vil den ha bruk for å bli erstattet av en ny tråd.

Enkelte modeller kommer med en automatisk tråd-mating der maskinen tar seg av dette selv. På andre modeller må du selv føre frem den nye tråden.

Det er viktig for effektiviteten at du har en sterk og uskadd tråd – ikke bare hvis du vil ha et jevnt og nøyaktig resultat, men også hvis du bare vil fjerne vanskelig ugress. En slapp og skadet tråd kan ingen av delene.

Bruk og allsidighet

Noen gresstrimmere kan både fungere som kantklippere, gresstrimmere og krattryddere, mens andre er best til det ene eller det andre.

Det er en smakssak hva du foretrekker, men velg gjerne et produkt som passer til de behovene du har i hagen din.

En gresstrimmer som både kan brukes som kantklipper og krattrydder vil ofte være en fordel for de fleste.


Tips: Hvordan du får mest mulig ut av den nye gresstrimmeren din?

Når du til slutt har fått tak i den nye gresstrimmeren din så må du også få mest mulig ut av den. Her guider ekspertene fra Popularmechanics.com til hvordan du best kan oppnå det:

Rammetype: Du kan velge mellom både buede og rette gresstrimmere. Ekspertene mener at de med rett skaft er lettere å bruke, enklere å kontrollere og gir en bedre tilgang når du skal komme til under busker og små trær.
Trådens bevegelsesmønster: Når tråden går rundt og trimmer gress og ugress så kommer det støv og avfall fra arbeidet, og det kan sette seg fast og gi opphopninger. Hvis trimmeren din har en trådbevegelse som er mot klokken så vil den spytte ut avfallet mot venstre og være mest effektiv fra høyre side. Beveger den seg med klokken så er det omvendt. Lær å kjenne bevegelsesmønsteret, og få den mest effektive klippingen.
Trådens effektivitet: Det er endene av trådene som står for den mest effektive klippingen – ikke den delen som ligger helt inntil maskinen. Sørg derfor for å la endene ligge helt inntil de vanskeligste gresstustene.
Kantklipp: Har hagen aldri blitt kantklippet før så kan du klippe av litt gress av gangen og la være å gjøre alt på én gang. Det gir det fineste resultatet. Tenk også over om du vil ha helt rette og parallelle kanter, eller om en lett vinkling/skråning er bedre for utseendet.
Ljå-bevegelsen: Hvis du kommer til en hindring du ikke kan flytte så kan du sikre at klipperesultatet blir bra ved å bruke gresstrimmeren i en lett U-bevegelse – akkurat slik du ville brukt en gammeldags ljå. De overlappende bevegelsene vil gi et finere resultat.


Informasjon om vedlikehold av gresstrimmeren

Når du får skaffet deg en ny gresstrimmer så er det viktig å vedlikeholde den og passe på den. Da blir levetiden forlenget, og du vil få mer ut av pengene du investerer.

Basert på ekspertkunnskap fra Repairclinic.com guider vi deg her til hvordan du best gjør følgende:

Når du har en gresstrimmer til å trimme gresset så vil du oppdage at gresstrimmeren har et effektivt tråd-system som står for klippingen. Tråden finner du nederst på maskinen der motoren sender tråden rundt i raske bevegelser. De raske bevegelsene sikrer en jevn og rett klipping av gress og ugress med mer. Det er lett å holde systemet vedlike, forklarer ekspertene. Dette gjør du:

Hold øye med tråden: Tråden blir utsatt for mye, og den vil ryke av og til. Da er det viktig at du setter i en ny tråd for å sikre en optimal klipping. Hold også øye med om tråden blir slapp eller skadet. Ekspertene anbefaler at du bruker en tråd av høy kvalitet selv om det kan koste mer. I lengden vil du bli mer fornøyd med resultatet.
Rens eller bytt ut gnistfangeren: Inni motoren sitter gnistfangeren, og den har en viktig funksjon for en gresstrimmer. Det er en god idé å jevnlig holde øye med gnistfangerens tilstand, og for hver 25 timers bruk bør du rense den. Er den skadet så bør du bytte den helt ut. Er gnistfangeren din av glassfiber så må du bytte den ut da du ikke bare kan rense og bruke glassfiber-typen på nytt.
Brennstoff-filteret: Hvis du har en bensindreven modell så bør du sjekke brennstoff-filteret regelmessig for å se om det er tett. Er det tett så vil ikke motoren arbeide like effektivt.
Rengjøring: Generelt sett er det ikke mye rengjøringsarbeid forbundet med å ha en gresstrimmer. Det eneste du absolutt er nødt til å gjøre er å foreta en god rengjøring når sesongen er over, og du skal sette bort gresstrimmeren over vinteren. Før du setter den bort så bør du smøre et avfettingsmiddel på de mekaniske og delene som skal ha fett, og la det sitte i 10-15 minutter. Deretter kan du rense det vekk igjen med en ren klut.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere.

Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Black & Decker STC 5433 PC

✅Kåret til «Best Buy» hos forbrukermagasinet Which.co.uk
✅Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅God til høyt gress og ugress
✅Bevegelig hode
✅En kraftig gresstrimmer

Black & Decker STC 5433 PC er blitt testet av to hold med eksperter: Det gjelder en gresstrimmer test utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og en test hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk. Begge testene har som formål å finne den beste gresstrimmeren, og begge steder får modellen mye ros.

Hos Råd & Rön får produktet en plassering som toppscorer i testen, der en rekke ulike modeller er blitt vurdert og plassert i forhold til hverandre. Du kan lese mer om testen via linken nederst i denne artikkelen – legg merke til at testen er en betalingstest.

Det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk er en betalingskilde, men de avslører imidlertid at det her er snakk om et svært allsidig redskap som generelt sett er veldig bra.

Ideell til deg med en stor hage

Black & Decker STC 5433 PC vil være den beste gresstrimmeren til deg hvis du leter etter en kvalitets-modell som har kapasiteten og styrken til å håndtere en stor hage. Uansett om du har 2000 kvadratmeter eller en liten park så vil produktet kunne være til hjelp for deg under hele jobben.

Ettersom redskapet er svært allsidig så vil du kunne bruke det både til å trimme gresset langs kantene og til å fjerne høyt gress eller ugress både på plenen i krattet. På den måten sparer du tid og penger med ett produkt i stedet for å måtte kjøpe flere.

I den forbindelse skal vi notere at Black & Decker STC 5433 PC ikke ligger i den billige enden av prisskalaen. Hvis du har budsjettet til det så vil du imidlertid oppleve å få et veldig kraftig redskap av svært god kvalitet.

Hvis du har en stor hage og streber etter å få en flott gressplen så kan det være en god idé å skaffe seg en robotgressklipper. Den vil kunne gi deg et jevnt klipperesultat uten at du selv trenger å klippe plenen, og da vil du utelukkende kunne konsentrere deg om å trimme og fjerne høyt gress eller ugress. Ett av de mest kjente merkene er Husqvarna, og vi har skrevet en artikkel om tester av robotgressklippere fra Husqvarna hvor vi guider deg til de mest velfungerende modellene.

Med teleskoprør

Black & Decker STC 5433 PC kommer med mange fordeler, og i tillegg til den store allsidigheten og evnen til å kunne håndtere selv høyt og vått gress har den også et teleskoprør.

Et teleskoprør er et justerbart rør som du kan trekke ut eller presse sammen slik at det kommer til å passe til din individuelle høyde. Det er smart da det både gir deg bedre arbeidsvilkår og sørger for at du ikke kommer til å anstrenge kroppen så mye i anstrengende stillinger. Da unngår du muskel- og leddsmerter.

For å gi en bedre arbeidsstilling har Black & Decker STC 5433 PC et solid og ergonomisk håndtak slik at du alltid vil kunne få et godt grep som ikke belaster kroppen. Det er spesielt viktig når vekten på apparatet ikke ligger i den laven av skalaen slik som på denne: Maskinen veier 4,25 kilo. Det er en del sammenlignet med flere av de andre konkurrentene.

Modellens batteri vil kunne gi deg en lang arbeidstid, men legg merke til at batteriet ikke alltid følger med. Du vil kunne få opptil 90 minutters arbeidstid per lading, og det ligger helt klart i den høye enden. Da kan du dekke hele den store hagen på én lading.

Alt i alt er Black & Decker STC 5433 PC en kraftig modell som kan klare selv hard motstand og som passer bra til en stor hage.

Spesifikasjoner ved Black & Decker STC 5433 PC – nøkkelopplysninger

Produsent: Black & Decker
Type: Gresstrimmer, Black & Decker
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Volt: 54 volt
Klippediameter: 30 centimeter
Arbeidstid per lading: Opptil 90 minutter
Vekt: 4,25 kilo

Fordeler ved Black & Decker STC 5433 PC

Toppscorer i gresstrimmer test
Til en stor hage
God til høyt og vått gress samt ugress
Teleskoprør
Lang brukstid


Makita DUR 368

✅Kåret til «Best Buy» hos forbrukermagasinet Which.co.uk
✅4,8 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅Lades raskt
✅Ingen store ulemper
Makita DUR 368

Gresstrimmeren Makita DUR 368 hører til blant favorittene både hos ekspertene og hos forbrukerne. Modellen er blitt testet i en gresstrimmer test hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk, og her får den utrolig flotte poengsummer blant forbrukerne hos Amazon. Det resulterer i en kåring som «Best Buy» hos Which.co.uk og en gjennomsnittlig score på hele 4,8 av 5 hos forbrukerne.

Which.co.uk skriver at gresstrimmeren Makita DUR 368 er et multi-produkt da den både er en gresstrimmer og en krattrydder. Det kan også forklare den litt høye prisen, for den vil du ikke kunne komme utenom. Ett av områdene der modellen virkelig briljerer er ved fjerning av langt gress og ugress.

To-i-en

Gresstrimmeren Makita DUR 368 er ideell til deg som leter etter et verktøy som både kan fungere som en gresstrimmer og en buskrydder. Modellen kan utføre begge typer oppgaver, og derfor er allsidigheten svært stor.

Det gjør allround-bruken svært god, og mange typer forbrukere vil tiltrekkes av egenskapene til dette apparatet. Med den store allsidigheten kommer også en høyere pris enn hos flere av konkurrentene, men når du tenker på hvor mange typer oppgaver som gresstrimmeren Makita DUR 368 kan utføre så blir prisen rettferdiggjort.

Du må imidlertid du ha et større budsjett hvis du gjerne vil kjøpe dette produktet, men for pengene du investerer vil du til gjengjeld få en svært god kvalitet som kan holde i mange år.

En av de oppgavene som redskapet er spesielt velfungerende til er høyt gress eller ugress. Det er i stor grad her modellen briljerer når det kommer til å trimme kantene i hagen.

3 hastigheter

I likhet med de fleste andre modeller så går gresstrimmeren Makita DUR 368 på batteri. Legg merke til at et batteri ikke alltid følger med når man kjøper en gresstrimmer. Batteriet som er beregnet til trimmeren er svært kraftig, og sammen med 18 volt som modellen har, kan du få en veldig lang arbeidstid.

Den maksimale arbeidstiden ligger på opptil 90 minutter, og det er tre hastighetstrinn som påvirker lengden på kjøretiden. Hvis du har bruk for mye krefter så kan du velge det høyeste trinnet der arbeidet går fort, og til og med større områder som er tettvokst blir fjernet lett. I så fall vil batteritiden være lavere – opptil omkring 30 minutter.

Det er et batteribeskyttelses-system på gresstrimmeren Makita DUR 368 som automatisk slår av batteriet når det holder på å bli utladet. Det finnes også en indikatorlampe for batteriet slik at du kan holde øye med om det holder på å gå tomt.

Klippediameteren er god da den ligger på 25 centimeter, mens vekten ligger i den høye enden av skalaen på hele 3,8 kilo. For å gjøre det enklere for brukeren å bære rundt på og bruke, så er apparatet utstyrt med et justerbart sidegrep i fire nivåer.

Alt i alt er gresstrimmeren Makita DUR 368 en kraftig og allsidig modell som imidlertid har en høy pris, men som kan fungere som både en gresstrimmer og som en krattrydder.

Er du også på utkikk etter en supplerende gressklipper til hagen slik at du til sammen kan utføre alle de påkrevde oppgavene i hagen, så kan du vurdere å investere i en robotgressklipper. Er du i tvil om hvilken modell du bør velge så kan du finne inspirasjon i vår robotgressklipper test artikkel.

Spesifikasjoner ved Makita DUR 368 – nøkkelopplysninger

Produsent: Makita
Type: Gresstrimmer, Makita
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Klippediameter: 25 centimeter
Gresstrimmer batteri følger med: Nei
Arbeidstid per lading: Opptil 90 minutter
Vekt: 3,8 kilo

Fordeler ved Makita DUR 368

Toppscorer i gresstrimmer test
Kan både fungere som krattrydder og gresstrimmer
God til høyt gress og ugress
Tre hastighetsnivåer
Justerbart sidegrep i fire nivåer


Bosch Universal Grasscut 18

✅4,6 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
✅God anmeldelse hos hus og hage-magasinet Haus-garten-test.de
✅God anmeldelse hos det tyske teknologimagasinet Computerbild.de
✅Toppscorer hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅Mest ergonomiske gresstrimmer
✅Teleskoprør

Bosch Universal Grasscut 18Gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 er blitt testet av hele tre ekspertpaneler, og det inkluderer det tyske hus og hagemagasinet Haus-garten-test.de, det tyske teknologimagasinet Computerbild.de og det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alle ekspertkildene er svært imponerte og gir modellen flotte anmeldelser.

Modellen er også en brukerfavoritt, og på Amazon får den i gjennomsnitt 4,6 av 5 stjerner.

Ekspertene fra Haus-garten-test.de gir modellen en god anmeldelse og legger først og fremst vekt på at det er mulig å justere arbeidsvinkelen på modellen, noe som er en stor fordel. Det gjør den godt egnet til mange typer oppgaver da du lettere kan komme til under for eksempel benker og busker. V-formen på håndtaket får også mye ros med på veien, og ekspertene fremhever at utformingen gjør arbeidet mye mer avslappende og reduserer belastningen av kroppen.

Computerbild.de baserer sin høye score på at gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 vil være lett å bære til tross for den relativt høye vekten, og takket være det gjennomtenkte designet vil du oppleve at ryggen blir skånet mest mulig. Som en ekstra bonus er maskinen også svært støysvak.

Expertreviews.co.uk er også imponerte over gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18, og de mener at det er en av de beste trådløse gresstrimmerne de noensinne har prøvd. De beskriver den med ordene: «The brilliant design won’t tire your arms out, it is very adjustable and it cuts through grass and normal weeds with little fuss and even less noise». 

Muligens den mest prisvennlige gresstrimmeren fra Bosch 

Gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 vil være den beste modellen til deg som ser etter en modell fra et høykvalitets-merke som også er overkommelig prismessig.

Produktet har fått veldig mange ekspert-stempler, og derfor kan du være sikker på at modellen er anbefalt av ekspertene, og at det er en modell som kan det den lover.

Merket Bosch er ofte ensbetydende med en høy pris, men på gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 er det annerledes: Prisen er lavere enn det du vil være vant til, og du vil gjøre et veldig godt kjøp.

Apparatet kommer med en stor allsidighet, men den vil som en tommelfingerregel være best til mer overkommelige oppgaver. Den kan lett trimme moderate mengder av både vått og tørt gress, og den er også utmerket til å fjerne mindre kratt.

Gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 er god til alle typer hager, og derfor vil den tiltale mange typer forbrukere. Legg merke til at det ikke alltid følger et batteri med på kjøpet, men med batteriet vil du kunne arbeide i opptil 30 minutter per lading. Det er ganske mye uten å være prangende.

Utseendet er klassisk, og den kommer i en flott mørkegrønn farge som går i ett med hagen. Klippediameteren ligger på 26 centimeter, og det er ganske bra. Det vil bety at du kan fjerne en god del gress og kratt av gangen.

Fokus på ergonomi

Gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 kommer med flere fordeler som vi bør fremheve, og en av de største fordelene er ergonomien. Det kan være slitsomt fysisk å slå gress med en gresstrimmer da du til og med vil merke selv en lav vekt når du har jobbet en stund.

Derfor er det viktig med en god ergonomi som gir forbrukerens kropp de beste vilkårene. Her får du et ergonomisk utformet V-håndtak som gir deg den mest optimale stillingen for både rygg, armer og hender. Det er også et teleskoprør i stangen, og det gjør at du kan justere røret etter din personlige høyde. Da skåner du ryggen mest mulig.

Gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 har et intelligent klippesystem som sikrer en høy effekt, og her er det snakk om en automatisk tråd-mating som tillater at du kan jobbe uten avbrytelser. Det gir et mer glidende arbeidsforløp som gjør jobben raskere – i tillegg til at det reduserer sjansen for irriterende rykking. Hodet kan vippes for en mer smidig bevegelse, og du kan justere det slik at det passer bedre til kantklipp i stedet for trimming.

Alt i alt er gresstrimmeren Bosch Universal Grasscut 18 en prisvennlig Bosch-modell som har fokus på ergonomi og en arbeidsprosess uten avbrytelser.

Spesifikasjoner ved Bosch Universal Grasscut 18 – nøkkelopplysninger

Produsent: Bosch
Type: Gresstrimmer, Bosch
Batteri, bensin eller elektrisk: Batteridreven
Volt: 18 volt
Klippediameter: 26 centimeter
Gresstrimmer batteri følger med: Nei
Arbeidstid per lading: 30 minutter
Vekt: 2,3 kilo

Fordeler ved Bosch Universal Grasscut 18

Toppscorer i gresstrimmer test
Prisvennlig modell fra Bosch
God til alle slags hager
Utstyrt med et ergonomisk utformet V-håndtak
Intelligent klippesystem med en automatisk tråd-mating


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken er den beste gresstrimmeren?

Det er mange velfungerende gresstrimmere på markedet, og i vår artikkel om tester av gresstrimmere har vi gått igjennom de 7 beste: De inkluderer Gresstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36, Gresstrimmer Makita DUR 181, Gresstrimmer Makita DUR 368, Black & Decker STC 5433 PC, Stiga SGT 500 AE, Gresstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 og Ryobi OLT 1832.

Hva må jeg være oppmerksom på når jeg skal velge en gresstrimmer?

Du bør sjekke enkelte forhold nøye før du velger en gresstrimmer. Det gjelder spesielt typen (batteridreven, bensindreven eller elektrisk), gresstrimmer-batteri og arbeidstid samt allsidighet (kan den både trimme, klippe kanter og rydde kratt, eller kun én av delene?). Du bør også sjekke prisen og hvilke funksjoner du kan få glede av for å gjøre arbeidet lettere for deg selv. Noen aspekter kan være vanskelige å finne ut av selv, så her kan du med fordel lese ekspertenes vurderinger. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.

Gresstrimmer test: Har jeg bruk for en gresstrimmer?

Hvis du har en hage og gjerne vil finne en lett måte å trimme plenen på – samt fikse kanter og steder med kraftigere vekst – så vil en gresstrimmer være et godt valg. Den beste gresstrimmeren vil supplere både den vanlige gressklipperen og robotgressklipperen på en effektiv måte slik at hele hagen blir dekket. Hverken roboten eller gressklipperen vil kunne klare oppgavene som gresstrimmeren tar seg av, og derfor er den et uunnværlig redskap for hageentusiasten.

Gresstrimmer Test 2021: Brukte kilder

Akkurasenmaeher-vergleich.de

Akkurasenmaeher-vergleich.de er et tysk testmagasin som har som formål å teste og sammenligne gresstrimmere for å gjøre markedet mer oversiktlig for leserne. Her er det snakk om en gresstrimmer test av modellen Gresstrimmer Makita DUR 181. Du kan lese hele testen hos Akkurasenmaeher-vergleich.de.

Amazon

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan kjøpe alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper. Hos Amazon kan kundene skrive anmeldelser av varene de kjøper, og disse anmeldelsene kan komme andre potensielle kunder til gode.

Du kan lese brukeranmeldelser av Gresstrimmer Makita DUR 368 her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Gresstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Ryobi OLT 1832 her.

Computerbild.de

Computerbild.de er et stort tysk teknologimagasin og nettportal som har alt av tester og nyheter fra den teknologiske verden. Det inkluderer tester av en lang rekke elektriske forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av gresstrimmere der formålet er å finne den beste gresstrimmeren på markedet. Modellen Gresstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er blitt inkludert. Les testen i sin helhet hos Computerbild.de.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som tester, vurderer og anmelder forskjellige forbrukerprodukter. Magasinet har egne eksperter som har som formål å guide leserne til å foreta de beste valgene. Her er det snakk om en gresstrimmer test for å finne den beste gresstrimmeren på markedet. Modellen Gresstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er inkludert. Du kan lese hele testen hos Expertreviews.co.uk.

Forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön hjelper de svenske forbrukerne med å finne frem i forbrukerjungelen. Det gjelder spesielt forbrukerprodukter fra forskjellige kategorier, som de uavhengige ekspertene tester, vurderer og anmelder. Da er leserne bedre rustet i forhold til å kunne velge et produkt med god informasjon som et grunnlag. Her er det snakk om en test av 13 forskjellige gresstrimmere som er batteridrevne.

Du kan lese mer om testen og se resultatene hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Legg merke til at det her er snakk om en betalingstest, så du må betale for å kunne se alle resultatene.

Gardenshedreviews.co.uk

Gardenshedreviews.co.uk er en britisk hjemmeside med tilknytning til Amazon, som finner de beste hageredskapene til privatbruk. Det inkluderer forskjellige tester, og her gjelder det en vurdering av modellen Ryobi OLT 1832. Les hele anmeldelsen hos Gardenshedreviews.co.uk.

Haus-garten-test.de

Haus-garten-test.de er et tysk hus- og hagemagasin som har som formål å teste forskjellige hus- og hageprodukter til hjemmet. Her er det snakk om en gresstrimmer test av de beste gresstrimmerne på markedet. Modellene Stiga SGT 500 AE og Gresstrimmer Bosch Universal Grasscut 18 er blitt inkludert. Du kan se testen i sin helhet hos Haus-garten-test.de.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske versjonen av den internasjonale sammenligningssiden Pricerunner der du som forbruker kan finne prisen på en gitt vare hos ulike forhandlere. Det gjør deg i stand til å velge den billigste modellen. Pricerunner.dk foretar også egne tester av forskjellige forbrukerprodukter som de har inkludert i sortimentet sitt, og her er det snakk om en gresstrimmer test der ekspertene har som formål å finne den beste gresstrimmeren. Modellene Gresstrimmer Bosch Advanced Grasscut 36 og Stiga SGT 500 AE er blitt inkludert i testen, som du kan lese i sin helhet hos Pricerunner.dk.

Tools & Stuff

Tools & Stuff er en YouTube-kanal der ekspertene blant annet legger ut test-videoer av ulike verktøy og redskaper. Her er det snakk om en vurdering av modellen Gresstrimmer Makita DUR 181. Du kan se YouTube-videoen hos kanalen Tools & Stuff.

Which.co.uk

Which.co.uk er det største forbrukermagasinet i Storbritannia, og her er det fokus på å videreformidle kunnskap og informasjon om diverse forbrukerprodukter til leserne. Ekspertene foretar egne tester, og disse testene kan leserne ta en titt på og derfor være bedre rustet til å foreta et godt kjøp. Her er det snakk om tester av forskjellige gresstrimmere:

Les mer om testen av Gresstrimmer Makita DUR 368 hos Which.co.uk.
Les mer om testen av Ryobi OLT 1832 hos Which.co.uk.

 

Legg merke til at det her er snakk om betalingstester, så du må betale for å kunne se alle resultatene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere