Vifteovn Test – De 6 beste vifteovnene på markedet

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over de beste vifteovnene på markedet. Dette inkluderer til sammen 4 modeller fra forskjellige merker som er blant ekspertenes favoritter. 

Vifteovnene er laget til bruk innendørs for å tilføre varme og skape et bedre inneklima. I tillegg har vi også tatt med 2 andre modeller som er terrassevarmere. De avgir også varme – men utendørs. 

I denne artikkelen om vifteovn tester blir produktene gjennomgått én etter én. Vi starter med å gi deg informasjon om hva ekspertene fremhever som fordeler og ulemper, og deretter beskriver vi hvordan hver modell fungerer. 

Etter gjennomgangen av modellene i denne artikkelen gir vi deg også en liste over de eksperkildene vi henviser til – samt linker til testene deres. Deretter følger det en guide til andre relevante tester og artikler som du kanskje vil synes er interessante. 

Hva bør du vurdere når du kjøper en varmevifte?

 • Strømforbruk – Kostnaden for å drive en elektrisk varmevifte varierer etter enhetsstørrelse. Varmevifter har effektklassifiseringer fra 500W til 3000W, der de minste wattstyrkene er egnet for umiddelbar bruk og de største wattstyrkene kan effektivt varme opp et mellomstort hjem. Du må også tenke på hvor lenge du skal bruke den og hvilken temperatur du vil ha den innstilt på. Den vil bruke mer strøm hvis du bruker viften over lengre tid eller ved høye temperaturer. De fleste varmeovner bruker heldigvis ikke for mye strøm. De kan varme et rom ganske bra uten å bruke for mye strøm. De beste varmeovnene for små soverom er stillegående og bruker mindre enn 1000 watt. De vil fortsatt holde deg varm om natten uten å bruke for mye strøm.
 • Støynivå – Romvarmere lager mer støy enn vanlig oppvarming. Elektriske romvarmere har desibelnivåer fra 30 til 65 dB. Det er varmeovnene med de laveste lydnivåene som vil være best egnet til bruk p på soverom. Du bør lete etter varmeovner som ikke inkluderer ugunstige støyproduserende deler. Du kan sove med en romvarmer uten å bli vekket, noe som gjør disse effektive varmeovnene til ideelt bruk på soverom.
 • Tilleggsfunksjoner – En varmevifte med veltesikring og strømindikatorlys vil gjøre varmeviften sikrere. Du vil kanskje også ha en varmevifte som er utstyrt med en intelligent funksjon som hindrer overoppheting, som gjør at viften slår seg av automatisk hvis den begynner å bli overopphetet. Noen varmevifter har også keramisk teknologi som gir rask oppvarming. En annen viktig ting å vurdere er om varmeren har en timer eller ikke. Med en timer kan du varme opp et oppholdsrom før du står opp om morgenen eller kommer hjem fra jobb. Du vil kanskje også ha en varmeovn som slår seg av etter at du har lagt deg om natten. Det er viktig å tenke på hvor enkelt det er å flytte rundt på varmeviften før du bestemmer deg. Noen varmevifter veldig tunge og vanskelige å flytte rundt på, mens andre har hjul for enkel transport.
 • Pris – Jo flere funksjoner en varmevifte har, jo mer vil den koste. For eksempel vil en premium varmevifte koste rundt 5.000 NOK, mens en varmevifte i lavere prisklasse vil koste rundt 500 NOK. Premium varmevifter er kraftigere og har flere smarte funksjoner og lavere støynivå, mens budsjettvarmevifter er mindre kraftige og har færre smarte funksjoner.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser – For å finne ut hvor kraftfull en varmevifte er, hvilken støy den skaper, om det er noen ekstra funksjoner tilgjengelig, og hva temperaturområdet til varmeviften er, er det en god idé å lese brukeranmeldelser. Ekspertanmeldelser kan gi kjøpere en ide om hvor godt en varmevifte varmer opp et rom.

arrow-more

Denne artikkelen om vifteovn tester inneholder:  

🔸Oversikt over de 4 beste vifteovnene på markedet
🔸Oversikt over 2 terrassevarmere
🔸Gjennomgang av hva ekspertene mener 
🔸Informasjon om hva viftene kan   
🔸Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
🔸En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet. 

Vifteovn test 2021 – Her er de 6 beste, ifølge ekspertene

Videre i artikkelen følger det en gjennomgang av 6 av de beste vifteovnene og terrassevarmerne på markedet. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og annet slik at variasjonen blir stor. Her vil det være noe for enhver lommebok og smak. 

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hver modell, og her vil du også finne en prissammenligning av de forskjellige modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan finne de mest gunstige prisene. 


Adler AD 7714 – en kraftig varmevifte med flere smarte funksjoner

Vår anbefaling

Adler AD 7714 varmevifte er perfekt for de som ønsker en varmevifte som kan monteres på veggen. Den har to varmenivåer, 1000W og 2000W, så den kan tilføre den perfekte mengden varme for dine behov.

 • To nivåer av oppvarming 1000W, 2000W
 • Automatisk temperaturkontroll i et rom
 • Temperaturområde 7-38°C

Hva bør du vurdere når du kjøper Adler AD 7714?

Adler AD 7714 varmevifte er et høykvalitetsprodukt som skiller seg ut fra konkurrentene med sine mange funksjoner. Støynivået på 54,4 dB er mye lavere enn gjennomsnittet, noe som betyr at den går stille og vil dermed ikke forstyrre deg mens du sover. I tillegg er effekten på 1000 W eller 2000 W mye høyere enn den gjennomsnittlige varmeviften, noe som gjør dette til et av de kraftigste alternativene som er tilgjengelige. Den automatiske temperaturkontrollen sørger for at rommet alltid holder seg på ønsket temperatur, alt mellom 7-38°C. Hvis temperaturen blir for høy, vil overopphetingsbeskyttelsen sette ned temperaturen slik at du kan føle deg trygg til enhver tid. Fjernkontrollen som følger med gjør det enkelt å justere innstillinger fra hele rommet. Denne varmeviften inkluderer også en rekke smarte funksjoner, som blant annet en deteksjon av åpent vindu og en timerfunksjon slik at du kan ha full kontroll over oppvarmingen.

Fordeler

 • Flere smarte funksjoner
 • Stille drift
 • Keramisk varmeelement
 • Fjernkontroll inkludert
 • Overopphetingsbeskyttelse
Ulemper

 • Modellen er litt stor

Redaksjonens Dom

Denne modellen har et keramisk varmeelement, som er bra fordi det ikke slites like raskt ut som noen andre materialer som varmeelementene er laget av. I tillegg er dette produktet på den større siden, så det er kanskje ikke ideelt for alle, men det dekker mer område og kan varme opp et rom raskere.

Spesifikasjoner:

 Effekt: 1000, 2000W
Justerbar temperatur: ja
 Maks. støynivå: 54,4 dB
 Temperaturområde: 7 – 28 grader C
 Bredde (cm): 53,5
Høyde (cm): 21,8
Dybde (cm): 13


Stadler Form Anna

✅Kåret til «Beste vifteovn til små rom» hos det amerikanske teknologimagasinet T3.com
✅Anmelderrost hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk

Stadler Form Anna

Stadler Form Anna er blitt testet av to hold med eksperter som inkluderer teknologimagasinet T3.com og testmagasinet Expertreviews.co.uk. I begge anmeldelsene får vifteovnen mye ros.

T3.com kårer denne modellen til «Best heater for small rooms» (Beste vifteovn til små rom) i sin test av vifteovner, og er spesielt imponerte over den lille størrelsen. På tross av at den er liten så leverer vifteovnen en kraftig «arbeidsinnsats» som også er utrolig bra ifølge ekspertene. Ekspertene gir også ros for det flotte utseende og støynivået – som ligger helt klart mot den stille enden av skalaen.

T3.com nevner imidlertid også et par ulemper – for eksempel at den ikke har et håndtak til å flyttes på, og at den ikke er laget for å være avansert. Expertreviews.co.uk er også svært imponerte over Stadler Form Anna i sin test av vifteovner, og de kårer den til «The best designer small heater». De forklarer at det her er snakk om en svært flott keramisk vifteovn som nærmest er et arkitektonisk vidunder. 

Ekspertene mener at vifteovnen ser ut som et lite kunstverk. De noterer seg imidlertid at den ikke tilfører like mye varme som flere av konkurrentene, men at den er robust, holdbar kommer med to varmeinnstillinger og har en sikkerhetsanordning slik at den ikke velter. 

Svært elegant   

Hvis du leter etter en keramisk vifteovn som utmerker seg på design-fronten, så vil Stadler Form Anna være et perfekt valg. Her er det snakk om et utseende som oser av skandinavisk og minimalistisk stil, og som visuelt sett ikke vil være til sjenanse i hjemmet. Varmeviften ligner mer på en høyttaler enn en keramisk varmevifte. 

Utseendet vil for de flestes vedkommende være høydepunktet, men apparatet kommer med en kraftig luftstrøm som vi gi en god varme i hjemmet. Effekten ligger på opptil 2000 watt, og her finner du to varmeinnstillinger som du kan velge mellom. Modellen vil være ideell til et mindre rom, og ekspertene noterer seg at den er laget til rom på rundt 25 m2, men at arealet kan utvides en del dersom man har behov for det. 

Sikkerhetsanordning mot velt

Stadler Form Anna er i tillegg lett å flytte rundt på og veier ikke mye med sine 2 kilo. Dermed er det enkelt å sette den bort når det blir varmere og du ikke lenger har behov for den. 

Prisen på denne modellen er overkommelig, så du vil spesielt få en veldig god visuell kvalitet for pengene. Det er imidlertid flere gode funksjoner som bidrar til funksjonaliteten: 

En av funksjonene er en sikkerhetsanordning som gjør at modellen slår seg av automatisk hvis den skulle velte. I tillegg finnes det en termostat og temperaturkontroll som gjør det enkelt å få den temperaturen du ønsker i stuen, soverommet eller på kontoret. 

Som en bonus er apparatet støysvakt med et lydnivå på maksimum 43 dB, så du vil ikke legge merke til vifteovnen når den står på. 

Spesifikasjoner ved Stadler Form Anna – nøkkelopplysninger 

🔴Produsent: Stadler
🔴Type: Vifteovn, keramisk varmeovn
🔴Effekt: Opptil 2000 watt
🔴Antall innstillinger: 2
🔴Varmer opp: Ja
🔴Kjøler ned: Nei
🔴Med fjernkontroll: Nei
🔴Støynivå: 43 dB
🔴Vekt: 2,05 kilo
🔴Høyde: 36,7 centimeter
🔴Bredde: 18,3 centimeter
🔴Dybde: 15,0 centimeter

Fordeler ved Stadler Form Anna

Toppscorer i test av varmevifter 
Briljerer på design
Bra til mindre rom
Sikkerhetsanordning ved velt
Temperaturkontroll


 DeLonghi Keramisk Vifteovn

✅Toppscorer hos det britiske teknologimagasinet Techadvisor.co.uk
✅God anmeldelse hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
✅4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon

DeLonghi Keramisk Vifteovn

 

DeLonghi Keramisk Vifteovn er blitt inkludert i en test av vifteovner hos to ekspertpaneler – teknologimagasinet Techadvisor.co.uk og forbrukermagasinet Which.co.uk. her er det også snakk om en brukerfavoritt blant kjøperne på Amazon.

Techadvisor.co.uk kårer modellen til toppscorer i sin test av vifteovner, og er spesielt fornøyde med designet – derfor beskriver de den som «Most stylish heater». De forklarer at vifteovnen er spesielt flott å se på, og at den i tillegg har en smart og kompakt form. Dette er ikke den billigste modellen på markedet, men den er robust og solid, og gir mye valuta for pengene. 

Ekspertene kommenterer også at vifteovnen har en god størrelse og er lett å flytte på, men at den til gjengjeld bråker en del. Techadvisor.co.uk oppsummerer opplevelsen slik: «Attractive, compact and capable of pumping out heat, we like it a lot. We just wish it could be a little quieter».

Which.co.uk gir denne keramiske vifteovnen en god anmeldelse, og ekspertene merker seg spesielt at modellen er veldig flott og stilig å se på. Den vil derfor passe fint inn i et hvert hjem. Som en bonus har den en lav vekt, og er i tillegg lett å flytte på. 

Søt liten og tykk ovn med retro-følelse  

DeLonghi Keramisk Vifteovn vil være den beste vifteovnen til den forbrukeren som vil ha en keramisk vifteovn som er både stilig og effektiv.

Denne modellen har et søtt og koselig utseende som virkelig er unikt. Den er kompakt og liten med runde former som trekker tankene mot vintage-stilen. Modellen oser av stil og vil pynte opp som en liten skulptur i hjemmet. Fargene er mørke og nøytrale, derfor vil ikke den lille boksen vekke oppsikt med mindre du ønsker det. 

DeLonghi Keramisk Vifteovn er mer enn bare et flott utseende – den er ekstremt kraftig med en effekt på opptil 188 watt. Den sørger for å varme opp hele rommet med en deilig varme som gir et behagelig inneklima. Produktet er velegnet til de kalde månedene så vel som de varme månedene, for den har mulighet til å både varme opp og kjøle ned.  

Keramisk kontroll

DeLonghi Keramisk Vifteovn fungerer via keramisk kontroll, og det betyr at du får en automatisk kontroll over varmetilførselen hele dagen. Denne vifteovnen kan stå på når du er ute og når du er hjemme, og du vil knapt legge merke til den dersom du plasserer den strategisk. 

I tillegg modellen har en sammenleggbar bunn – noe som betyr at den tilpasser seg det underlaget den står på, og samtidig sørger et ergonomisk håndtak for at den er enklere å flytte på. Vifteovnen har et smart indikatorlys som signaliserer når den er slått på, og det finnes to innstillinger for varmetilførselen. 

Den elektroniske termostaten regulerer enkelt temperaturen i forhold til dine ønsker. Som en bonus har den en antifrost-funksjon – noe som sikrer at den aldri fryser seg fast og at levetiden forkortes. 

Spesifikasjoner ved DeLonghi Keramisk Vifteovn – nøkkelopplysninger 

🔴Produsent: DeLonghi
🔴Type: Vifteovn, keramisk varmeovn
🔴Effekt: Opptil 1800 watt
🔴Antall innstillinger: 2
🔴Varmer opp: Ja
🔴Kjøler ned: Ja
🔴Med fjernkontroll: Nei
🔴Støynivå: 38 dB
🔴Lengde på ledning: 1,1 meter
🔴Vekt: 1,3 kilo
🔴Høyde: 27 centimeter
🔴Bredde: 19,2 centimeter
🔴Dybde: 13,7 centimeter 

Fordeler ved DeLonghi Keramisk Vifteovn

Toppscorer i en test av varmevifter 
Fantastisk design
Høy effektivitet
Kan både varme opp og kjøle ned
Elektronisk termostat


 Eva Solo HeatUp

✅Kåret til «god» og tildelt 7,5 av 10 stjerner hos det norske teknologimagasinet Tek.no
✅3,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon

Eva Solo HeatUp

Eva Solo HeatUp er blitt testet i en terrassevarmer test utført av teknologimagasinet Tek.no. Her kåres den til å være «god» med en score på hele 7,5 av 10 stjerner. Den er i tillegg en brukerfavoritt blant brukerne hos Amazon som er godt fornøyd og i gir den i gjennomsnitt 3,5 av 5 stjerner. 

Tek.no begrunner det flotte resultatet med at de er spesielt imponerte over designet. De synes uttrykket er veldig stilig og at produktet i tillegg er utrolig robust. 

De skriver at modellen leverer en god varme – imidlertid ikke den kraftigste på markedet – og at den kan brukes i all slags vær. Det gjelder også i vind, der flere av konkurrentene sliter mer. 

Som en bonus bråker den ikke så mye, og den avgir varme med én gang. Til gjengjeld noterer ekspertene seg også et par ulemper som går på at prisen er litt høy og at varmen ikke er så kraftig. Det er heller ikke mulig å bytte ut varmerøret. 

Tek.no oppsummerer opplevelsen slik: «Dette er en robust terrassevarmer med et fantastisk design».

Terrassevarmer til utendørs bruk

Eva Solo HeatUp vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker å ha varme ute på terrassen slik at man kan sitte lengre ute på de kjølige kveldene. 

Modellen er en vanlig terrassevarmer, ikke en vifteovn, så den blåser ikke ut luft. I stedet varmer den opp omgivelsene ved hjelp av et varmeelement. 

Den kommer med en høy effekt som kan gi god varme i en stor radius. Du kan velge mellom tre 

varmeinnstillinger på henholdsvis 500 watt, 1000 watt og 1500 watt alt etter hvor mye varme du vil ha. Det tar kun 5 sekunder å varme opp til full effekt.

Eksklusivt design

Noe av det som spesielt fremheves ved Eva Solo HeatUp er utseendet. Ettersom dette er et Eva Solo-produkt forventes det noe spesielt på design-fronten – og det får du også her. 

Modellen er veldig eksklusiv å se på i et smalt og slankt uttrykk som hviler på 3 ben – det gir en bedre stabilitet samt at det tilfører en elegant enkelhet til enheten. Stilen heller helt klart mot den skandinaviske minimalismen. Den avlange formen har også et praktisk formål fordi det tilføres varme til et større område – både over og under bordet – og varmefordelingen optimeres.

Du kan plassere terrassevarmeren stort sett hvor du vil da det følger med en ledning på 180 centimeter. Vekten ligger på nesten 9 kilo, noe som er mer enn en vifteovn, men til gjengjeld gir den ekstra vekten en bedre stabilitet. 

Spesifikasjoner ved Eva Solo HeatUp – nøkkelopplysninger  

🔴Produsent: Eva Solo
🔴Type: Terrassevarmer
🔴Antall innstillinger: 3
🔴Effekt: Opptil 1500 watt
🔴Varmer opp: Ja
🔴Kjøler ned: Nei
🔴Med fjernkontroll: Nei
🔴Lengde på ledning: 1,8 meter
🔴Vekt: 8,8 kilo
🔴Høyde: 110 centimeter
🔴Bredde: 34,5 centimeter
🔴Dybde: 34,5 centimeter

Fordeler ved Eva Solo HeatUp

Toppscorer i test av varmeovner 
Terrassevarmer til hagen
3 varmeinnstillinger
Varmes opp på kun 5 sekunder
Stilig design


 Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn

✅ Testvinner hos det amerikanske teknologimagasinet T3.com
✅ Testvinner hos det britiske teknologimagasinet Techadvisor.co.uk
✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk

 

Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn er blitt testet av tre hold med eksperter, og her inkluderes teknologimagasinene T3.com og Techadvisor.co.uk samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alle de tre magasinene er ekstremt imponerte.    

T3.com utnevner til og med denne vifteovnen til testvinner, og begrunner plasseringen med at prisen er i høyeste laget, men til gjengjeld får du en fantastisk kvalitet. De kommenterer at hvis du leter etter en varmevifte til å varme opp hele rommet, så er det denne modellen fra Dyson du bør velge. 

Den leverer en god tilførsel av luft som hverken føles for kraftig eller for varm, og i tillegg kan den både varme opp og kjøle ned rommet. Designet er imidlertid ikke så attraktivt som man kunne ha håpet på ifølge ekspertene. 

Techadvisor.co.uk utnevner også Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn til testvinner i sin test av varmevifter i kategorien «Beste transportable varmevifte». De forklarer at denne modellen ikke er billig, men at den er full av moderne teknologi. I tillegg er den svært allsidig, og de kommenterer at den vil kunne brukes hele året – både i de kalde månedene så vel som i de varme. 

Ekspertene oppsummerer opplevelsen slik: «It’s a heater, an air purifier and a cooling fan in one appliance. Not only that, but Dyson Pure Hot + Cool is very good at all of these things».

Smart 3 i 1-modell

Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn vil være den beste varmeovnen for den forbrukeren som ønsker noe av det beste man kan kjøpe for penger. Produktet er derfor ikke billig, men til gjengjeld får du 3 funksjoner i ett apparat – den kan både varme opp luften, kjøle den ned og rense den. I tillegg er designet virkelig estetisk flott og imponerende med en stilig utforming. Det vil ikke være behov for å skjule den. 

Modellen kan både varme opp og kjøle ned, så den egner seg godt til sommer, vinter og månedene imellom. Den kan regulere temperaturen etter ønske, til og med i store rom – og mens den jobber renser den også luften for skadelige partikler. Dette gjøres via det forseglede 360 graders HEPA-filteret og et aktivt karbonfilter som jobber sammen for å fange opp mer enn 99,9 prosent av de skadelige stoffene. 

Med app og fjernkontroll 

Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn kommer derfor med den mest moderne innmaten du kan finne på en elektrisk vifteovn på markedet. Det betyr også at det finnes en app som hører til, og den kan du bruke via smarttelefonen din. Via appen kan du styre oppgavene også når du ikke er hjemme. I tillegg gir appen deg rapport over luftkvaliteten i hjemmet ditt slik at du alltid kan være sikker på at luften er sunn. 

Det følger også med en fjernkontroll som gjør det enklere å styre modellen, og i tillegg roterer den mens den jobber. Denne roteringen hjelper til med å gi en bedre fordeling av luften, og du kan selv justere den etter behov.

Her har det også vært fokus på å holde støynivået nede slik at du kan nyte en ren luft uten for mye støy, og på grunn av denne egenskapen har modellen fått et sertifikat for å være stillegående. 

Spesifikasjoner ved Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn – nøkkelopplysninger 

🔴Produsent: Dyson
🔴Type: Vifteovn, elektrisk varmevifte
🔴Effekt: Opptil 40 watt
🔴Varmer opp: Ja
🔴Kjøler ned: Ja
🔴Renser luften: Ja
🔴Med fjernkontroll: Ja
🔴Støynivå: 62 dB
🔴Tilhørende app: Ja
🔴Filter: HEPA
🔴Lengde på ledning: 1,8 meter
🔴Vekt: 4,98 kilo
🔴Høyde: 76,4 centimeter
🔴Bredde: 24,8 centimeter
🔴Lengde: 24,8 centimeter

Fordeler ved Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn

Testvinner i varmevifte test
3 i 1-produkt
Kan varme opp, kjøle ned og rense luften
HEPA-filter og karbonfilter fanger opp mer enn 99,9 prosent av skadelige stoffer
Med intelligent app


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer

✅Kåret til «Meget god» og tildelt hele 8 av 10 stjerner hos det norske teknologimagasinet Tek.no
✅4,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon

Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer er blitt inkludert i en test hos teknologimagasinet Tek.no som har funnet frem til de beste terrassevarmerne på markedet. Her får den mye ros. I tillegg er det her snakk om et populært valg blant brukerne hos Amazon, som til sammen gir modellen hele 4,5 av 5 stjerner. 

Tek.no beskriver Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer som å være «Meget god» og gir den 8 av 10 stjerner. Den flotte poengsummen og de gode kommentarene begrunnes med at det her er veldig mange fordeler. Ekspertene merker seg at terrassevarmeren leverer en deilig varme med en fornuftig varmefordeling, og i tillegg tåler den skiftende vær. Modellen har i tillegg et behagelig lys som ikke er for sterkt. Det er også en fordel at forbrukeren kan bytte ut varmerør selv. 

Tek.no noterer seg imidlertid også noen ulemper – blant annet at modellen bråker litt, og at yteevnen i tillegg blir påvirket når det blåser. 

Stående terrassevarmer til allsidig bruk

Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer vil være et godt valg for den forbrukeren som leter etter en smart og liten modell som både kan brukes på terrassen, på hytta eller kanskje på campingturen. Modellen tar ikke mye plass da den er høy og slank, og til sammen måler den 100 centimeter i høyden. Vekten ligger på 3,5 kilo, så den vil være lett å flytte på og ta med seg.

Det unike ved denne terrassevarmeren er at den fungerer via infrarød varme. Det er dette som kalles mellom-bølget varmestråling der mye mer av energien blir utnyttet. Varmen sentreres om personene i stedet for luften, og dermed vil du raskt oppleve en besparelse av strøm. Prisen på terrassevarmeren ligger ikke i den lave enden av skalaen, men etter en stund vil du kunne spare penger hvis du sammenligner modellen med flere av konkurrentene.

5 varmeinnstillinger

Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer bidrar i tillegg til hyggen ved å spre et deilig og mykt lys. Nyansen på lyset minner om lyset fra en gammeldags karbontrådpære, og dermed skaper det en hyggelig belysning på terrassen eller til campingområdet. 

Modellen har en høy effekt på opptil 2000 watt. Dermed kan du raskt kjenne at varmen virker. Det følger med en fjernkontroll som styrer varmefordelingen, og her kan du velge mellom 5 innstillinger av varme – alt etter hva du har behov for. 

I tillegg er sikkerheten høy da det finnes en beltesikring i foten. Skulle du være så uheldig å velte den likevel, så slår den seg av automatisk. 

Spesifikasjoner ved Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer – nøkkelopplysninger 

🔴Produsent: Opranic
🔴Type: Terrassevarmer
🔴Effekt: Opptil 2000 watt
🔴Antall innstillinger: 5
🔴Varmer opp: Ja
🔴Kjøler ned: Nei
🔴Med fjernkontroll: Ja
🔴Støynivå: 49 dB
🔴Lengde på ledning: 2,0 meter
🔴Vekt: 3,5 kilo
🔴Høyde: 100,5 centimeter
🔴Bredde: 12,7 centimeter
🔴Dybde: 19,0 centimeter

Fordeler ved Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer

Favoritt hos eksperter og forbrukere
Til terrassen, hytta eller campingturen
Med infrarød varme
5 innstillinger for varme
Med fjernkontroll


Mill PTC Vifteovn

✅Toppscorer hos den britiske avisen Standard.co.uk
✅Kåret til «Svært god» og tildelt 8 av 10 stjerner hos det norske teknologimagasinet Tek.no
✅4,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon

Mill PTC Vifteovn er blitt testet av to hold med fornøyde eksperter. Disse inkluderer den britiske avisen Standard.co.uk og det norske teknologimagasinet Tek.no. I tillegg er det her snakk om en brukerfavoritt blant brukerne på Amazon. 

Standard.co.uk tildeler modellen en plassering som toppscorer i sin test av vifteovner, og mener at den keramiske vifteovnen er fantastisk når du står der og mangler oppvarming i huset. I tillegg er ekspertene spesielt opptatt av designet – som de synes er utrolig elegant, og modellen vil passe godt inn i et hjem som en del av dekorasjonen. Vifteovnen får også ros for å ha en høy effekt og at den måler temperaturen i rommet konstant – samt at den i tillegg har en god sikkerhetsanordning. 

Det norske teknologimagasinet Tek.no er også imponerte og gir modellen en poengsum på 8 av 10 stjerner. Entusiasmen deles også av brukerne fra Amazon, for her får den i gjennomsnitt hele 4,5 av 5 stjerner. 

Praktisk, lett og prisvennlig

Hvis du er på utkikk etter en vifteovn som er svært praktisk og fungerer enkelt, så vil Mill PTC Vifteovn være et godt valg. Det er ikke den mest avanserte varianten på markedet, men til gjengjeld er prisen mer overkommelig i forhold til flere av konkurrentene. 

Modellen er i tillegg veldig enkel og grei, og den klarer jobben med å varme opp rommet som den skal. Vifteovnen er utstyrt med to forskjellige innstillinger for varmetilførsel som ligger på henholdsvis 1200 og 1800 watt. Du kan stille den inn etter behov, og deretter tilfører den enten mer eller mindre varme til rommet. Produktet vil kunne varme opp et rom på opptil 40 m2.

Beskyttelse mot overoppheting

Mill PTC Vifteovn har et forholdsvis kompakt design som gjør at den lett kan plasseres i det rommet du ønsker. Med en vekt på nesten 2 kilo er den ikke tung, og alle vil kunne flytte på den. Du kan bruke den i alle slags rom inne – men imidlertid ikke i våtrom – og den vil pynte fint opp. Designet er firkantet med myke former, og den er ensfarget i sort og hvitt. På noen områder ligner den litt på en LEGO-kloss. 

Selv om vifteovnen er billig så kommer den likevel med en god sikkerhetsfunksjon. Den sørger for at vifteovnen ikke blir overopphetet – noe som både gir en lengre levetid og sikrer at det ikke oppstår uhell. 

Som en ekstra bonus så er modellen også utstyrt med et PTC varmeelement som er unikt fordi det gir en lavere overflatetemperatur. En vifteovn med lavere overflatetemperatur brenner mindre støv, og i tillegg blir ikke luften så tørr. 

Spesifikasjoner ved Mill PTC Vifteovn – nøkkelopplysninger 

🔴Produsent: Mill
🔴Type: Vifteovn, keramisk varmeovn
🔴Effekt: Opptil 1800 watt
🔴Antall innstillinger: 2
🔴Varmer opp: Ja
🔴Kjøler ned: Nei
🔴Med fjernkontroll: Nei
🔴Lengde på ledning: 1,4 meter
🔴Vekt: 1,9 kilo
🔴Høyde: 22,8 centimeter
🔴Bredde: 25,20 centimeter
🔴Dybde: 13,4 centimeter

Fordeler ved Mill PTC Vifteovn

Toppscorer i test av vifteovner 
Prisvennlig
Enkel og fin
To innstillinger for varmetilførsel
Overopphetings-beskyttelse


 FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤔Test av vifteovner: Hvilken modell er den beste?

Det finnes flere gode vifteovner på markedet som varierer i pris og hvor avanserte de er. De modellene vi har gjennomgått i denne testen av vifteovner er noen av de mest velfungerende ifølge ekspertene. Det dreier seg om Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn, Stadler Form Anna, DeLonghi Keramisk Vifteovn og Mill PTC Vifteovn. I tillegg er både Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer og Eva Solo HeatUp ekspertenes førstevalg når det kommer til terrassevarmere.

🧐Hvordan utfører ekspertene en test av vifteovner?

Ekspertene bedømmer modellene på forskjellige parametere for å finne frem til den beste vifteovnen. De ser spesielt etter effektivitet, design, pris, hastighet, funksjoner, varmeinnstillinger og det arealet de kan varme opp. Du kan finne linker til ekspertenes undersøkelser nederst i denne artikkelen hvis du vil vite mer om testene.

😏Har jeg behov for en vifteovn?

Hvis du ofte har problemer med kulde i boligen din så kan en vifteovn være et godt redskap. Her kan du stort sett med øyeblikkelig effekt få tilført varme slik at du slipper kuldegrader og problemer med det generelle helseklimaet i boligen. Vifteovner er ideelle til boliger så vel som til hytter. Hvis du heller har behov for ekstra varme på terrassen så kan du velge en terrassevarmer i stedet. Du kan finne den beste vifteovnen til dine behov i denne artikkelen.

Vifteovn Test 2021: Disse kildene har vi brukt

Amazon

Amazon er en internasjonal forhandler av alt fra film til musikk, kjøkkenredskaper, sportsutstyr, smykker og elektronikk. Når en kunde kjøper et produkt, kan han eller hun skrive en anmeldelse av modellen som vil komme andre kjøpere til gode. Her dreier det seg om følgende produkter:
Les brukernes kommentarer om DeLonghi Keramisk Vifteovn her.
Les brukernes kommentarer om Mill PTC Vifteovn her. NOTE: LINK MANGLER
Les brukernes kommentarer om Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer her.
Les brukernes kommentarer om Eva Solo HeatUp her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som tester utvalgte forbrukerprodukter. Mange av disse er elektroniske og designet til hjemmet, og her gjelder det en test av de beste vifteovnene på markedet. 

Vifteovnen Dyson Pure Hot + Cool Vifteovn og den keramiske vifteovnen Stadler Form Anna er inkludert i denne testen. Les testen i sin helhet hos Expertreviews.co.uk.

Standard.co.uk

Standard.co.uk – også kalt The London Evening Standard – er en britisk avis som utgis gratis på gaten mandag til fredag. 

Avisen skriver om nyheter fra inn- og utland, og publiserer artikler om underholdning, kultur, sport, finans og livsstil. I forbindelse med det sistnevnte har ekspertene foretatt en test for å finne frem til den beste vifteovnen. Modellen Mill PTC Vifteovn er inkludert i denne testen. Du kan lese anmeldelsene i full lengde hos Standard.co.uk.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin som skriver om alt det som foregår i den teknologiske verden. Det vil si nyheter og trender, men ekspertene foretar også tester, guider og videoer samt deler råd og tips. Her har Techadvisor.co.uk utført en test for å finne frem til den beste vifteovnen på markedet. 

Den elektriske vifteovnen Dyson Pure Hot + Cool og modellen DeLonghi Keramisk Vifteovn er blitt inkludert i denne testen. Les testen i sin helhet hos Techadvisor.co.uk.

Tek.no

Tek.no er et norsk teknologimagasin som leverer nyheter og kunnskap fra den teknologiske verden. Dette inkluderer også tester av ulike typer av elektroniske forbrukerprodukter. I denne omgang har ekspertene foretatt en test av terrassevarmere for å finne frem til de beste på markedet. Modellene Opranic Thor Infrarød Terrassevarmer og Eva Solo HeatUp er inkludert i denne testen som du kan lese i full lengde hos Tek.no.

T3.com

T3.com er et amerikansk teknologimagasin som leverer kunnskap og informasjon om den teknologiske verden til leserne. Det inkluderer nyheter, trender, guider, videoer og tips samt tester av forskjellige elektroniske forbrukerprodukter. Her gjelder det en vifteovn test for å kåre den beste vifteovnen på markedet. Den elektriske vifteovnen Dyson Pure Hot + Cool og den keramiske vifteovnen Stadler Form Anna er blitt inkludert i denne testen. Les hele testen hos T3.com.

Which.co.uk

Which.co.uk er Storbritannias største forbruker- og testmagasin med en omfattende rekkevidde. Ekspertene tester jevnlig ulike produkter innen de forskjellige kategoriene, og deretter skriver de anmeldelser av hvert produkt. 

I denne omgang er det snakk om en test av modellen DeLonghi Keramisk Vifteovn. Du kan lese testen i sin helhet hos Which.co.uk. Du må imidlertid være oppmerksom på at det kreves et abonnement dersom du vil ha tilgang til innholdet.

Andre relevante tester og artikler

I denne artikkelen har vi sett nærmere på forskjellige vifteovner og terrassevarmere: Både testvinnere, toppscorere, brukerfavoritter og andre kvalitetsprodukter. 

Hvis du er interessert i å sikre hjemmet ditt på flere områder når det gjelder ren luft og god oppvarming så har vi skrevet et par artikler som kan være til inspirasjon: 

Det gjelder for eksempel vår artikkel om tester av varmepumper som hjelper deg med å finne de mest velfungerende varmepumpene – både til eneboligen og til hytta. I tillegg kan du bli klokere på hvor mye penger du kan spare hvis du velger å oppgradere til varmepumpe i hjemmet.

Hvis du bare ønsker en generelt bedre luft og varmefordeling i huset ditt så kan du fine inspirasjon i vår artikkel om tester av klimaanlegg. Her har vi samlet de beste modellene på markedet basert på ekspertenes vurderinger, og skrevet nyttige guider til valg av anlegg og vedlikehold – samt en generell kjøpsguide. 

Vi har gått i dybden med luft og klima i hjemmet – noe som også har resultert i en artikkel om tester av aircondition. Her kan du også finne de beste modellene på markedet samt hente inspirasjon og hjelp til alle de spørsmålene som kan oppstå i forbindelse med anskaffelse av nytt airconditionanlegg. Les også om de beste ovnvifter.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere