Dobbeltseng Guide – Finn de beste dobbeltsengene her

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

I denne artikkelen gjennomgår vi noen av de beste dobbeltsengene på markedet.

Vi har fokusert på å lage en presentasjon av senger produsert i Skandinavia.

Derfor har vi med vilje unngått å ta med alle de billige, masseproduserte sengene som finnes i mange butikker og sengeforhandlere. Målet med denne artikkelen er å vise deg en rekke dobbeltsenger som på tross av den høye kvaliteten ikke er så mye dyrere enn de billigere modellene på markedet.

Det er svært viktig å finne den rette sengen tilpasset vår kropp, nettopp fordi vi bruker over 30% av livene våre i sengen, og søvnkvaliteten er avgjørende for kvaliteten på våre våkne timer.

Derfor anbefaler vi alltid at du tar deg tid til å undersøke grundig hvilken seng som er verdt å investere pengene dine i.

Dersom du kjøper en kvalitetsseng, holder den ofte i opptil 25 år. Vanligvis må du ikke betale mye ekstra for en seng i bedre kvalitet, enn om du kjøper en av de billigere sengene på markedet.

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Hilding Original Plus Kontinentalseng – Vår anbefaling

Hilding Original Plus Kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Hilding Original Plus Kontinentalseng her

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få en seng med et klassisk design som vil vare i mange år fremover. 

Allergivennlig madrass

Hilding Original Plus Kontinentalseng er anbefalt av Astma og Allergiforbundet. Det er fordi modellens materialer og design innebærer at sengen ikke har gode vilkår for midd og andre allergifremkallende organismer. 

Hilding Original Plus Kontinentalseng er i tillegg svanemerket – noe alle Hilding-sengene faktisk er. 

Skreddersy sengen etter din personlige stil

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du kunne skreddersy sengen til å passe akkurat dine behov og personlige stil.

Kanskje du liker duse toner som minner deg om stranden, eller kanskje du synes det er finest med en farge som stikker seg ut og utgjør et «statement» i rommet. Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil det finnes noe for deg uansett hva slags stil du foretrekker.

Med Hilding Original Plus Kontinentalseng vil du få mange flotte farger å velge mellom. Vi elsker at vi kan eksperimentere med fargene, og synes de er utrolig flotte å se på. Fargene du kan velge imellom inkluderer Sand, Grafit, Hav, Lava og Dimma. 

Robust design

Hilding Original Plus Kontinentalseng har en treramme som er hele 12 cm – noe som hjelper til med å holde alle elementene godt på plass. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sengen er stødig nok, for den er designet til å håndtere det meste.

I tillegg er modellen utstyrt med standard ben av tre. De standard bena som følger med kalles «Sving». Du kan også endre sengenes ben dersom du er villig til å betale et lite pristillegg, noe som gjør det enda enklere å skreddersy designet til din personlige stil. 

Mange ulike ben å velge mellom

Vil du ha en annen høyde på sengen din? Det er ikke noe problem for senger fra Hilding! Til Hilding sine rammemadrasser følger det med høye ben på 18 cm – mens kontinentalsengene slik som denne (og de justerbare sengene) kommer med ben som er 12 cm høye. 

Standardhøyden gjør det imidlertid enklere for deg når du skal velge den perfekte modellen til dine behov – for disse er designet for å kunne gi en optimal totalhøyde på sengen.

Fantastisk komfort

Hilding Original Plus Kontinentalseng er utstyrt med hele 3 soner med pocketfjærer. Vi elsker en god komfort – og denne sengen tilbyr en eksepsjonelt god soveopplevelse. Pocketfjærene er 13 cm og finnes i 3 soner med polyeter-fyll på toppen. Dette fyllet gjør det ekstra mykt og deilig å legge seg. 

Fordeler ved Hilding Original Plus Kontinentalseng:
Klassisk design
Allergivennlig madrass
25 års garanti på rammen

Finn den billigste prisen på Hilding Original Plus Kontinentalseng her


Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal – Best til prisen

Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal

Finn den billigste prisen på Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal her

Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal er en perfekt seng for deg som har lite plass i leiligheten – og som synes design og utseende er veldig viktig når du skal velge deg en seng. 

Transformer ethvert rom

Det kan hende at du har et lite gjesterom som du også vil bruke som for eksempel et kontor – eller at du bor i en liten leilighet hvor du vil maksimere den plassen du har til rådighet. Dette er den smarteste sengen du kan velge dersom du er bevisst på plassen din.

Vi synes en skapseng er et utrolig lurt alternativ dersom du har lite plass hjemme. Uansett hvor du velger å plassere skapsengen så vil du kunne gjøre om rommet til et komplett og fullstendig funksjonelt soverom med en komfortabel seng. 

Når du ikke vil ha sengen stående framme så kan du bare slå den opp mot veggen, og den vil se ut som et vanlig skap og gi deg masse ekstra gulvplass som du kan bruke på andre ting enn en seng. Det kan for eksempel være en lekeplass til barna, en kosekrok eller et lesehjørne til husets lesehest. 

Sikkerhet i høysetet

Når du har en skapseng så er sikkerheten et veldig viktig element – slik at den ikke faller ned og ødelegger gulvet eller treffer noen i hodet. Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal har heldigvis funksjoner som forhindrer at en slik ulykke kan komme til å skje, og det liker vi svært godt.

Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal er utstyrt med bremsefunksjoner slik at du kan åpne og lukke sengen på en rolig og forsiktig måte. Det gjør at den ikke dundrer ned i gulvet eller smeller inn i veggen når du skal legge deg eller slå opp sengen for dagen. 

Stropper til sengetøy

Lurer du kanskje på hvor du skal gjøre av sengetøyet ditt når du har en skapseng som skal slås sammen når den ikke er i bruk? Dette er ikke noe problem – for Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal er nemlig utstyrt med stropper til sengetøyet ditt.

Disse stroppene er til for at du skal kunne stroppe fast dyner og puter slik at du enkelt kan slå opp sengen – uten å måtte ha en annen lagringsplass til sengetøyet ditt. Dette hjelper til med å forbedre enkelheten og funksjonaliteten til Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal enda mer – noe som er enda en grunn til å skaffe seg denne skapsengen dersom du vil ha en smart og plassbesparende seng.

Kommer i flere bredder og farger

Vi liker Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal ekstra godt fordi denne modellen kommer i flere farger og bredder, slik at du kan skreddersy modellen til å passe til akkurat dine behov og din personlige stil.

Med Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal kan du velge mellom bredder på 90, 120 og 140 cm både horisontalt og vertikalt.

Du kan også velge mellom 2 forskjellige farger – nemlig hvit eller grå. Dersom du vil være ekstra eventyrlig så kan Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal også leveres med LED lys slik at den ser ekstra futuristisk ut – og slik at den blir enkel å finne i mørket. 

Du må imidlertid kjøpe madrassen utenom, for den vil ikke følge med på kjøpet av Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal.

Fordeler ved Concept Pro Skapseng 140 x 200:
Plassbesparende modell
Kommer i mange forskjellige størrelser
To forskjellige farger å velge mellom

Finn den billigste prisen på Concept Pro Skapseng 140 x 200 Vertikal her


Carpe Diem Sandö Kontinentalseng – Premiumvalg

Carpe Diem Sando Kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Sandö Kontinentalseng her

Vil du kun ha det beste av det beste når det kommer til søvn og ergonomi? Da vil Carpe Diem Sandö Kontinentalseng være sengen for deg!

Produsentens mest populære modell

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en premium modell og derfor også Carpe Diem sin mest populære kontinentalseng. 

Noe av det som gjør Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så fantastisk er modellens 3 interagerende springfjærsystemer. Disse er med på å forbedre søvnen din – og dermed også den generelle livskvaliteten din. 

Det er få ting som er så viktige som søvn når det kommer til å ha en god livskvalitet. En god natts søvn har en innvirkning på hele dagen din – for ikke å nevne alle de kroppslige funksjonene som for eksempel cellefornyelse og hukommelse. 

Tar hensyn til kroppens konturer

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng tar hensyn til kroppens konturer og trykkbelastende områder, noe vi synes er ekstra imponerende ved denne modellen. 

Trykkbelastende områder inkluderer blant annet skuldre, nakke, hofter og rumpe. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så vil du kunne oppleve en deilig følelse av vektløshet. Grunnen til dette er blant annet dybden til selve springfjærsystemet. 

Postural støtte er super-viktig dersom du vil unngå smerter i muskler og ledd, og denne støtten vil du få mer enn nok av med Carpe Diem Sandö Kontinentalseng. Dette er en av grunnene til at vi kårer denne modellen til å være et premiumvalg.

Vakkert designet seng

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er en vakkert designet seng. Det er her tydelig at produsenten har en ekte lidenskapelig interesse for livet – og for søvn. Dersom du velger å gå til innkjøp av Carpe Diem Sandö Kontinentalseng så kan du skreddersy designet helt etter egen stil og eget behov.

Du har hele 14 størrelser å velge mellom når det kommer til mål – noe som er mye mer enn hva mange andre kontinentalsenger kan tilby. Målene rangerer fra 90 x 200 og helt til 210 x 200.

Mange ulike typer tekstiler og beinvalg

Når du velger Carpe Diem Sandö Kontinentalseng kan du i tillegg velge imellom 16 ulike farger når det kommer til selve tekstilvalget ditt. Fargetonene er generelt sett duse og luksuriøse, og du vil kunne velge mellom tekstiltyper som heller mer mot den fløyelsaktige siden – og tekstiltyper av ull.

Når det gjelder valg av ben så blir vi ekstra begeistret – for her er det utrolig mange kreative design å velge mellom. Du kan velge mellom 33 forskjellige typer ben. Noen av bena er mer minimale og diskrete i stilen, og vil ikke gjøre mye ut av seg. Du kan imidlertid også velge metalliske ben i fargen rosegull, som vil fungere mer som et «statement» på soverommet – og kanskje også stå i stil med resten av rommets innredning.

Carpe Diem Sandö Kontinentalseng er sengen for deg dersom du vil ha en premium modell med utrolig mange muligheter for et personlig design. 

Fordeler ved Carpe Diem Sandö Kontinentalseng:
Premium modell
Populære seng
Vakkert design
Utrolige muligheter for et personlig design
Perfekt støtte til skuldre, rygg og hofter

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Sandö Kontinentalseng her


Carpe Diem Saltö Justerbar Seng – smart justerbar seng med LED-lys

Carpe Diem Salto Justerbar Seng

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Saltö Justerbar Seng her

Carpe Diem Saltö Justerbar Seng er en modell som er perfekt til deg som vil ha en seng som følger alle bevegelsene dine uansett hvor mange ganger du bytter sovestilling i løpet av natten. 

Patentert system

Carpe Diem Saltö Justerbar Seng kommer med dokumenterte teknikker som kjennetegner Carpe Diem Beds. Carpe Diem Beds Contour Pocket System hjelper til med å gi deg en perfekt trykkavlastning for hele kroppen – og best mulig støtte – slik at du kan slappe helt av mens du sover.

LED lys 

Carpe Diem Saltö Justerbar Seng er i tillegg utstyrt med et LED lys under sengen. Dette lyset fungerer som ens lags nattlampe, og du kan velge å slå det av eller på etter behov. Dette gjør det enkelt for deg å finne tilbake til sengen dersom du står opp midt på natten – uten å for eksempel slå tærne i usynlige kanter i mørket. 

Med Carpe Diem Saltö Justerbar Seng kan du slappe helt av og nyte den roen og freden som kommer med å ha en seng som gir deg full støtte – og som kan gi deg en perfekt sittestilling dersom du for eksempel har lyst til å lese. Da vil du kunne justere sengen til en sittende posisjon uten å få vondt i ryggen eller nakken.

Velg størrelse, tekstiler og bein selv

Carpe Diem Saltö Justerbar Seng lar deg velge akkurat hvordan du vil at sengen skal se ut. Her kan du nemlig velge mellom mange forskjellige valg når det kommer til størrelse, tekstiler og selve sengebeina. 

Madrassene kan rangere fra enkelt til dobbel – og med mål helt ifra 800 x 200 til så mye som 210 x 210. Du kan derfor være sikker på at det vil finnes en modell som passer perfekt inn på soverommet ditt. 

Du kan også velge mellom et vell av flotte og elegante, duse farger i for eksempel fløyel eller ull. Vi liker spesielt godt at det går an å velge ulike tekstiler og farger – for dette gir mange muligheter dersom du interesserer deg for design, stil og kvalitet.

Bena rangerer fra «statement pieces» i metallisk rosegull, til minimalistiske ben som ikke gjør så mye ut av seg. Uansett hva du foretrekker så vil du her finne noe som passer til akkurat din stil. Velg for eksempel trebein med metalliske detaljer, eller tynne metallben i fargene gull, sort eller sølv. 

Du kan også velge ulike størrelser og stiler når det kommer til både overmadrasser og sengegavl. Her finnes det noe både til minimalistiske skandinaviske hjem – og til overdådige luksuriøse hjem med nærmest kongelige detaljer på sengegavlen. 

Fordeler ved Carpe Diem Saltö Justerbar Seng:
Veldig komfortabel i alle posisjoner
Smarte LED lys under sengen
Modell av god kvalitet
Luksuriøse sengegavler i ulike stiler

Finn den billigste prisen på Carpe Diem Saltö Justerbar Seng her


Lectus dobbeltseng (fast kontinentalseng)

Nice dobbeltseng fra Lectus (fast kontinentalseng)

Finn den billigste prisen på Lectus dobbeltseng (fast kontinentalseng) her

Nice er en dobbeltseng fra Lectus som er produsert for hånd i Sverige. Denne sengen kan by på en fast følelse uten at sengen føles hard. Dette er en fordel da det reduserer sjansen for ubehag mens du sover.

Skulle du for eksempel sovne med armen i en uheldig stilling, kan en tradisjonell hard seng gjerne gjøre at du sover i hånden. Med Lectus vil ikke trykket bli så hardt at du opplever ubehag under søvnen, slik at du kan sove godt – hele natten gjennom.

Skandinavisk minimalisme

Dobbeltsengen Nice har et rent og enkelt design uten mønstre og forstyrrende elementer. Sengegavlen deles på midten, og rette linjer preger det totale designet.

Sengen fås i både grå og svart. Disse nøytrale fargene er enkle å kombinere med øvrig interiør, og tar seg bra ut i de fleste hjem. Sengen er stilren og nøytral, og kan derfor kombineres med både klassisk og mer minimalistisk interiør.

Enkel rengjøring og praktiske materialer

Liker du å spise frokost på sengen? Da vet du kanskje hvor kjedelig det er om du søler kaffe på madrassen. Med Lectus’ Nice dobbeltseng trenger du imidlertid ikke å bekymre deg, for denne sengen er svært enkel å rengjøre.

Trekket på sengen er avtakbart og kan vaskes på 40 varmegrader i vaskemaskin. Lectus har også valgt materialer som er vannavstøtende, slik at smuss ikke trekker inn i sengen like lett. Materialene er inspirert av sportstøy, og er både ventilerende og luftige.

Materialene som er brukt i Nice-dobbeltsengen er dessuten lite attraktive for midd, og vil ikke samle på støv slik tradisjonelle materialer gjerne gjør. Dette gir deg et bedre sovemiljø, noe som passer spesielt bra for allergikere og astmatikere.

Individuelle pocketfjæringer for økt komfort

Nice har fjæringer som er plassert i såkalte «pockets». Det betyr at hver fjæring vil kunne bevege seg uavhengig av de andre fjæringene, slik at sengen tilpasses kroppen din på optimalt vis.

Trykket blir fordelt jevnt over kroppen din mens du sover, noe som skal sikre bedre søvn. Kontinentalsengen har pocketfjæringer både i den nedre og midtre madrassen, mens den øverste madrassen er pustende og komfortabel.

Spesifikasjoner | Nice dobbeltseng

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde med gavl: 120 cm
 •   Farger: Svart og mørk grå
 •   Sengetype: Kontinentalseng
 •   Fasthet: Fast
 •   Gavl: Ja

Anbefaler vi Nice?

Etter å ha testet Nice sitter vi igjen med et positivt inntrykk. Denne sengen er både elegant og stilren, samtidig som den er lekende lett å rengjøre.

Sengen er også svært komfortabel, og de mange individuelle fjæringene sikrer god fordeling av trykk. Vi kan anbefale Nice til alle som ønsker en komfortabel og praktisk dobbeltseng!

Du finner Nice her.


Cloud47 | Franco Kontinentalseng | Dobbeltseng

Cloud47 Franco Kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Franco kontinentalseng ved å klikke her.

Franco Kontinentalseng fra Cloud47 er en dobbeltseng for deg som ønsker en seng med attityde og luksuriøst design. Sengen er ikke bare et syn for øynene med sine detaljer av lær- og fløyel. Den er også svært praktisk!

Med Franco dobbeltseng får du også trykkavlastende komfort og et par smarte funksjoner. Vi kan for eksempel nevne innebygde LED-lys i sengegavlen.

Fløyel og lær for en luksuriøs følelse

Franco er en seng for deg som liker unike statement-møbler. Sengen har et spennende design som oser av luksus og overdådighet. Både hode- og fotgavl er dekorert med knapper, noe som gir et klassisk, mykt og luksuriøst preg.

Rundt hodegavlen er det en tykk ramme, noe som gir sengen et kraftig og robust utseende. Mellom ramme og gavl er det et praktisk og dekorativt LED-lys, noe som er ypperlig for deg som leser på sengen.

Sengen er kledd i fløyel og kunstlær. Dette forsterker følelsen av luksus, og gir sengen et helt unikt utseende. Franco fås i en rekke farger, inkludert svart, hvit og mørkeblå.

En dobbeltseng med smarte og praktiske løsninger

Foruten LED-lys, kan Franco skilte med smarte oppbevaringsløsninger. Under sengen finner du nemlig to uttrekkbare skuffer. Her kan du oppbevare alt fra klær til bøker. Sengen er med andre ord perfekt for deg som ønsker plassbesparende løsninger.

LED-lyset over sengen er både behagelig og stemningsskapende. La lyset stå på hele tiden for en behagelig atmosfære, eller skru det på når du trenger litt ekstra leselys.

Høy komfort med bonellfjærer

Franco er ikke bare stilig og praktisk. En seng skal også være behagelig, og nettopp det er Franco. Sengens ramme er konstruert av stabilt treverk. Modellen har også en springfjærmadrass med bonellfjærer, noe som gir middels fast og behagelig komfort.

Sengens overmadrass er laget av trykkavlastende skum. Vekten av kroppen blir jevnt fordelt på madrassen, noe som gir deg behagelig nattesøvn.

Spesifikasjoner | Franco Kontinentalseng

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde: –
 •   Farger: Svart, hvit, beige, grå, mørkeblå
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Middels
 •   Gavl: Ja

Anbefaler vi Franco Kontinentalseng?

Dersom du ønsker en unik – ja, nesten futuristisk – seng, er kanskje Franco en dobbeltseng for deg. Denne lekre kontinentalsengen har et design som utstråler attityde og personlighet, med fløyel, to sengegavler, innebygget LED-lys og smarte oppbevaringsløsninger.

Stoffet i kunstlær og fløyel gir dessuten sengen et luksuriøst preg. Foruten det artige designet, er Franco en dobbeltseng som yter høy komfort. Dette er en kontinentalseng med tre lag madrasser, inkludert en støttende springfjærmadrass og overmadrass av skum.

Dette er en dobbeltseng vi kan anbefale på det varmeste.

Du kan les mer om Franco kontinentalseng her. 


Jensen Beds J2 Limited kontinentalseng | Dobbeltseng

Jensen Beds J2 Limited

Finn den billigste prisen på Jensen J2 ved å klikke her.

Jensen har i en årrekke vært en ledende leverandør av senger i Norge. Den norske produsenten har slagordet «It’s not just a bed. It’s a Jensen», noe som gjør at vi får høye forventninger til J2 Limited.

J2 Limited er en kontinentalseng, og består av tre unike madrasser. Her er det blant annet en overmadrass av skum (Softline), samt to nedre madrasser med pocketfjærer.

Nordisk minimalisme

En Jensen J2 dobbeltseng utstråler klassisk, nordisk minimalisme. Her er det ikke mange unødvendige detaljer, noe som også gjør at sengen passer inn i de fleste miljøer. Sengen kan imidlertid kombineres med ulike hodegavler om du ønsker «det lille ekstra».

Sengen føtter av tre bidrar til å gi sengen et naturlig og lekkert utseende. Du får Jensen J2 Limited i en rekke ulike farger, inkludert beige, svart og grå.

Pustende og tørr sovekomfort

Med en Jensen J2 lover produsenten deg en behagelig natts søvn. Overmadrassen er pustende og fukttransporterende. Madrassen skal dermed bidra til at du holder deg tørr natten gjennom – også om du svetter mye.

Overmadrassen Jensen Softline har stopning i materialet Cellex XS, noe som gir én jevn og én fast, profilert side.

Ergonomisk utforming

Jensen Beds J2 Limited dobbeltseng benytter Jensen Pocket on Pocket Technology. De doble madrassene har opptil tre unike fjærsystemer. Jensens unike sonesystem sikrer også at du får optimal støtte for alle kroppsområder.

Sengen har blant annet korsryggstøtte og en mykere skuldersone. En soneinndelt madrass gjør at du får en mer behagelig nattesøvn, og hele kroppen får spesialtilpasset støtte. Brukeren kan også se frem til hele liggeflater uten harde kanter eller innhukk.

Spesifikasjoner | NAVN

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 160 / 180 cm
 •   Høyde: 43 cm
 •   Farger: Grå, svart og beige
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Myk, middels eller fast
 •   Gavl: Ja

Anbefaler vi Jensen Beds J2 Limited dobbeltseng?

Dersom du ønsker en dobbeltseng med nøytralt og lekkert design, samt norsk kvalitet, er Jensen J2 Limited et perfekt valg. Denne kontinentalsengen er skreddersydd for deg som stiller strenge krav til komfort og design.

Sengen har tre madrasser, hvorav de to nederste inneholder pocketfjærer. Dette fjæringssystemet sikrer deg god stabilitet og komfortabel søvn. Softline-overmadrassen sørger for ytterligere komfort, og er i tillegg pustende og fukttransporterende.

Jensen beds J2 Limited dobbeltseng oppleves derfor som svært luftig og behagelig, samtidig som madrassen sikrer god ergonomisk liggestilling natten gjennom. Dette er en seng vi kan anbefale på det sterkeste.

Les mer om Jensen J2 her.


Ekens Elegans kontinentalseng | Dobbeltseng

Ekens Elegans Kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Ekens Elegans ved å klikke her.

Ekens Elegans dobbeltseng er en kontinentalseng som kan skilte med lekkert design til en overkommelig pris. En seng skal imidlertid også være behagelig å ligge i, og på dette området innfrir Ekens i aller høyeste grad.

Sengemodellen Ekens Elegans er i tillegg enkel å holde ren, takket være smarte løsninger for vedlikehold. Med bonellfjærer i madrassene får du dessuten maksimal stabilitet mens du sover.

Elegant design og lekre detaljer

Ekens Elegans er en dobbeltseng som utstråler både eleganse og stilrene løsninger. Her finner du ikke overdådige detaljer, mønstre eller farger som stjeler oppmerksomheten. Sengen fremstår stilig i all sin enkelthet.

Sengen lever med andre ord opp til sitt navn, og er så absolutt en elegant dobbeltseng. Du kan dessuten tilpasse sengens design til en viss grad, ved å kjøpe ekstrautstyr. Det finnes ulike sengegavler, føtter og farger.

Velg mellom lekre farger som svart, mørk blå, grå og beige. Ekens Elegans lekre spekter av farger gjør at sengen kan passe inn nesten hvor som helst.

Enkel rengjøring og eksklusive materialer

En seng kan bli utsatt for kaffesøl, barnas fargestifter eller lignende. Heldigvis er Ekens Elegans en seng som er svært lett å rengjøre, i motsetning til senger flest. Trekket er nemlig avtakbart, og kan vaskes på 60 varmegrader.

Sengens materialer er også tålelige og robuste, noe som gjør dette til en dobbeltseng du kan ha i mange år fremover.

Komfort for den kresne

Ekens Elegans har en ribbebunn nederst. Denne ligger over sengerammen, og støtter opp springfjærmadrassen. Sistnevnte inneholder en rekke bonellfjærer som er plassert tett i tett. Disse fjærene sørger for at vekt fordeles jevnt over sengen, med et jevnt trykk.

Øverst finner du sengens overmadrass. Denne inneholder skum, noe som skal gi deg svært behagelig nattesøvn. Sengen oppleves som middels fast, og er velegnet enten du liker å sove på mage eller rygg. Du kan også sove svært komfortabelt sidelengs i Ekens Elegans.

Spesifikasjoner | Ekens Elegans

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde: 21 cm (sengebunn)
 •   Farger: Beige, sort og blå
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Medium
 •   Gavl: Ja

Anbefaler vi Ekens Elegans?

Ekens Elegans er som skreddersydd for deg som verdsetter elegant og enkelt design. Denne sengen er uten forstyrrende designelementer, og fremstår som både stilig og luksuriøs. Sengen har imidlertid også svært høyt komfortnivå, og er behagelig å sove i.

Dette er en dobbeltseng som er skreddersydd for deg som setter pris på både høyt komfortnivå og lekkert design.

Les mer om Ekens Elegans her.


Scandinavian Choice Romance Lyx | Dobbeltseng

Scandinavian Choice Romance Lyx

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Romance lux ved å klikke her

Scandinavian Choice Romance Lyx er en dobbeltseng som er designet for å være en skandinavers førstevalg. Setter du pris på skandinavisk eleganse, men ønsker samtidig litt luksus og komfort? Da er denne sengemodellen verdt å sjekke ut.

Dobbeltsengen Scandinavian Choice Romance Lyx er blant annet ypperlig for par som ønsker en behagelig og elegant seng. Kontinentalmadrassene sikrer maksimal komfort, mens det lekre designet gjør at sengen passer inn på ethvert soveværelse.

Skandinavisk minimalisme

Scandinavian Choice Romance Lyx har et enkelt, men samtidig nokså klassisk, design. De rette linjene og ensfargede flatene gjenspeiler det typiske skandinaviske designet. Samtidig har sengen klassiske elementer som brede treføtter og hvite linjer på overmadrassen.

Sengen leveres med en lekker sengegavl som gir sengen et flott utseende. Langs sengegavlen kan det festes praktiske puter (altså nakkestøtte). Dette er perfekt for alle som liker å lese på sengen.

Flotte og tålelige materialer

Scandinavian Choice Romance Lyx består av kvalitetsmaterialer, og holder høy standard når det kommer til slitestyrke. Denne sengemodellen kan man ha i mange år så fremt den vedlikeholdes ved behov.

Alle sengens deler er dekket i samme slitesterke stoff, noe som gjør at sengegavl og resten av sengen matcher perfekt.

Høy komfort med pocketfjæringer

Sengen Scandinavian Choice Romance Lyx er ikke bare slitesterk og stilig. Dette er en dobbeltseng som også er meget behagelig! Kontinentalsengen har to nedre madrasser med dempende og støttende pocketfjæringer.

Individuelle pocketfjærer gjør at man kan bevege seg på den ene siden av sengen, uten at den andre siden av sengen påvirkes. Dette er gunstig for par der den ene sover urolig om natten.

Overmadrassen til Scandinavian Choice Romance Lyx inneholder behagelig skum, og er 8 cm tykk. Rundt 30 kg kaldskum ligger inne i madrassen, som er dekket av tykt hullfibervatt. Dette sikrer optimal komfort.

Sengens springfjærmadrass inneholder 115 bonellfjærer bestående av ca. 2,2 mm tykke tråder. Fjærene gjør at sengen føles dempende og stabil. Rammemadrassen nederst gjør at kroppsvekten fordeles jevnt. Dette gir også god trykkavlastning.

Spesifikasjoner | Scandinavian Choice Romance Lyx

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde: –
 •   Farger: Blå, grå, beige og svart
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Medium
 •   Gavl: Ja (ikke inkludert)

Anbefaler vi Scandinavian Choice Romance Lyx?

Dersom du ønsker en robust og stilig seng, er Scandinavian Choice Romance Lyx et flott alternativ. Sengen er lekker, og har et rent og nøytralt design. Sengen fås i flere flotte farger, inkludert svart, beige, blå og grå.

Sengen er også behagelig, takket være bonellfjærer og behagelig kaldskum. Vi kan anbefale denne sengemodellen!

Les mer om Scandinavian Choice Romance Lux.


WeGot Boxy Smart kontinentalseng | Dobbeltseng

We got Boxy smart

Finn den billigste prisen på WeGot Boxy Smart ved å klikke her.

WeGot Boxy Smart dobbeltseng er en smart og praktisk kontinentalseng. Sengen kan åpnes (de to øverste madrassene på ene halvdel av sengen kan løftes opp), slik at du får en praktisk oppbevaringsløsning.

Dersom du er på utkikk etter en dobbeltseng, og samtidig har behov for plassbesparende løsninger, er WeGot Boxy Smart et godt alternativ. Her kan du oppbevare alt fra sengetøy til vinterklær eller bøker. Valget er ditt.

Luksuriøse detaljer

WeGot Boxy Smart har et klassisk og luksuriøst design. Med denne sengen kan du skape en behagelig og stilren atmosfære på soverommet ditt. Sengens gavl er spesielt lekker, og har påsydde knapper for et mykt uttrykk.

På sengegavlen kan du også feste runde puter som fungerer som nakkestøtte. Hvis du liker å lese bøker på sengen, er nakkestøtte helt uvurderlig. Sengen har ellers et nokså nøytralt og stilrent design, med rette og rene flater.

Du kan få WeGot Boxy Smart i fargen grå / beige. Sengen har også lekre aluminiumsføtter, noe som gir et lekkert og moderne uttrykk.

God plass til oppbevaring

Med WeGot Boxy Smart får du en smart oppbevaringsløsning som samtidig er diskret. Tradisjonelle skuffer under sengen har gjerne håndtak eller lignende.

Fra utsiden kan man knapt se at det finnes oppbevaring under sengen. Det eneste som avslører oppbevaringsløsningen fra utsiden, er to små hull («håndtak») der du kan løfte de øverste madrassene.

Behagelige pocketfjæringer

WeGot Boxy Smart har en behagelig overmadrass med skum. Under denne pustende og komfortable madrassen finner du en madrass med pocketfjærer. Disse sikrer god stabilitet og individuell tilpasning for ulike deler av kroppen.

Fordelen med disse fjæringene er at de belastes uavhengig av hverandre. Derfor vil ikke hele sengen gynge dersom én av partene beveger på seg under søvnen. Dermed slipper man å vekke hverandre, noe som gir bedre nattesøvn.

Spesifikasjoner | WeGot Boxy Smart

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde: –
 •   Farger: Beige/grå
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Middels
 •   Gavl: Ja

Anbefaler vi WeGot Boxy Smart?

Ønsker du deg en dobbeltseng som ikke bare ser flott ut, men som også har smarte oppbevaringsløsninger? Da er WeGot Boxy Smart et supert alternativ. Her får du en romslig oppbevaringsløsning som er skjult under sengens to øverste madrasser.

Sengen har et luksuriøst design takket være gavlen som har lekre knapper. Fargen er beige/grå og nokså nøytral, og bør derfor passe inn på ethvert soverom. Dette er sengen for deg som elsker praktiske løsninger og høyt komfortnivå!

Les mer om WeGot Boxy Smart her.


Lux kontinentalseng | Dobbeltseng

LUX KONTINENTALSENG

Finn den billigste prisen på Lux kontinentalseng ved å klikke her.

De aller fleste senger finnes kun i nøytrale farger, noe mange også foretrekker. Men noen ganger ønsker man seg heller en fargerik og unik seng. Dette kan fungere som en fin kontrast på soverommet. Med en Lux dobbeltseng kan du få lekre farger på soverommet!

Lux kontinentalseng kan ikke bare fås i flotte farger. Sengen er også behagelig. Trekket av fløyel dekker både seng og hodegavl, og skaper en luksuriøs følelse.

Unikt og fargerikt design

Lux dobbeltseng kan fås i flere lekre farger, inkludert rosa, grønn, grå og hvit/beige. Uansett hvilken farge du velger, kan du være sikker på at sengen blir et lekkert blikkfang på soveværelset.

Sengemodellen Lux har også et behagelig fløyelstrekk, noe som gir et luksuriøst og flott utseende. Sengegavlen er dekorert med en rekke runde knapper, noe som forsterker og fremhever det luksuriøse preget.

Sengens føtter er av metall, og dekkes av en lekker gullfarge. Ellers kan det nevnes at sengen har en elegant og slank profil.

Fakta om Lux dobbeltseng

Lux kontinentalseng fås i en rekke ulike mål. Lengden er alltid på 200 cm, mens bredden kan variere mellom 80, 90, 120, 140, 160 og 180 cm. Du velger sistnevnte dersom du skal ha en dobbeltseng som er romslig nok for to.

Sengen måler 115 cm i høyden, dersom vi regner med sengegavlen. Sengens føtter måler 15 cm, og løfter sengen nok opp til at rengjøring av gulv er mulig. Rammemadrassen er 15 cm høy.

God støtte og komfort

Med en Lux dobbeltseng får du god komfort og støtte mens du ligger i sengen. Kontinentalmadrassene har god demping og gir jevn belastning av vekten. Dette skyldes blant annet bonellfjærer.

Overmadrass må kjøpes separat, så her står du fritt til å finne en madrass etter eget ønske. Basert på valg av madrass, kan du få en seng som er både fast, middels fast eller myk.

Spesifikasjoner | Lux dobbeltseng

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde inkludert sengegavl: 115 cm
 •   Farger: Rosa, grønn, hvit og grå
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Middels
 •   Gavl: Ja

Anbefaler vi Lux dobbeltseng?

Lux dobbeltseng er en lekker kontinentalseng som leveres med fløyelstrekk og en elegant sengegavl. Overmadrass følger ikke med, noe som kanskje trekker litt ned. Samtidig gir dette stor grad av frihet, siden du selv kan finne en overmadrass som passer deg perfekt.

Dette er en dobbeltseng som også er svært budsjettvennlig. Du får mye komfort og flott design for pengene. Derfor er dette en seng vi absolutt kan anbefale!

Les mer om Lux kontinentalseng her.


Happy kontinentalseng | Dobbeltseng

HAPPY KONTINENTALSENG

Finn den billigste prisen på Happy kontinentalseng ved å klikke her.

Happy dobbeltseng er en kontinentalseng som er designet for å gjøre deg glad. For at du skal føle deg best mulig i løpet av dagen, er det helt essensielt med god søvn. Og god søvn er – som vi alle vet – avhengig av komfort.

Sengemodellen Happy finnes i mange flotte farger, og har et lekkert design. Sengen har dessuten raus høyde, noe som gjør det enkelt å komme seg opp i og ut av sengen. Modellen er slitesterk og passer derfor like fint for småbarnsfamilier som andre.

Rette linjer og rene overflater

Happy dobbeltseng har et svært enkelt og nøytralt design, noe mange setter pris på. En enkel seng kan tross alt matches med det meste av møbler og farger. Du kan velge mellom nøytrale farger som grønn, beige, blå, grå og svart på din Happy-seng.

De rette linjene og ensfargede overflatene gjør dette til en moderne og stilsikker seng. Sengens føtter er nøytrale og mørke, og bryter ikke med resten av designet.

Ekstrautstyr: Sengegavl og nakkepute

Sengen Happy er stilig som den er, men kan også fås med en like enkel og stilren hodegavl. Denne gir sengen et ekstra luksuriøst preg. Gavlen kan dessuten fungere som ryggstøtte, noe som er supert for deg som leser på sengen.

Leser du på sengen kan du også dra nytte av nakkestøtten, som også er tilgjengelig ekstrautstyr til denne sengemodellen.

Fleksibel, støttende og fast komfort

Happy dobbeltseng har en robust og stabil treramme med ribber. Denne sikrer at madrassen ligger stabilt på sin plass. Sengen har en fjærmadrass med svært fleksible pocketfjærer. Denne madrassen sikrer at ulike deler av kroppen får skreddersydd støtte.

Overmadrass velger du selv. Du kan for eksempel velge en overmadrass av skum, polyeter, memoryskum eller lateks. Sistnevnte er perfekt for deg som ofte er varm om natten! Skum er perfekt for deg som liker en mer avlastende struktur.

Spesifikasjoner | Happy dobbeltseng

 •   Lengde: 200 cm
 •   Bredde: 180 cm
 •   Høyde: 62 cm
 •   Farger: Grønn, beige, blå, mørk grå og svart
 •   Sengetype: Dobbeltseng / kontinentalseng
 •   Fasthet: Fast
 •   Gavl: Ja, kan kjøpes utenom

Anbefaler vi Happy dobbeltseng?

Happy dobbeltseng er et godt valg for deg som ønsker en stilren og enkel kontinentalseng i en flott farge. Sengen fås i en rekke fine farger, inkludert beige, blå, grå og grønn. Husk at du kan bygge på sengen med sengegavl og behagelige nakkestøtter ved behov. 

Dette er en behagelig og budsjettvennlig dobbeltseng som kan anbefales, enten du sover best på rygg, mage eller siden!

Les mer om Happy kontinentalseng her.


Slik får du en god nattesøvn

En god natts søvn avhenger selvfølgelig mye av kvaliteten på sengen. Men det er ikke det eneste parameteret du må du ta hensyn til, hvis du vil optimalisere nattesøvnen din. Altfor mange nordmenn sover for lite eller for dårlig.

Samfunnet bruker hvert år mye penger på behandling av sykdommer, som dårlig nattesøvn har bidratt til. Dårlig nattesøvn kan også øke risikoen for:

– Stress
– Utvikle hypersomni, narkolepsi og andre søvnrelaterte lidelser
– Overvekt
– Utvikle depresjoner
– Nedsatt immunforsvar
– Hjerte- og karsykdommer
– Utvikle diabetes (type 2)
– Utvikle demens, Alzheimers og Parkinsons sykdom
– For tidlig død
– Dårlig søvn kan føre til faktorer som deretter kan gi deg en folkesykdom. Dette vil da kunne koste mye å behandle i årene fremover

Hva kreves av en god natts søvn?

For å sove best mulig, må du først forberede deg på å gå til sengs. Og så må du ha riktig utforming på soverommet. Det er også viktig å ligge riktig i sengen.

Hvis du har søvnproblemer, er det viktig at du ikke begynner å behandle problemet med sovemedisin. I verste fall kan det forverre problemet og skape en rekke andre problemer for deg. Du bør i stedet prøve noen av anbefalingene vi kommer med i denne korte veiledningen for å bedre sovekomforten.

Du bør sove minst sju timer hver natt

Mange velger å kutte ned på søvnen for å få en stressende hverdag til å gå opp. Dette betyr at en stor del av befolkningen sover mindre enn sju timer, som ifølge eksperter er det minste for å oppnå en optimal søvn.

Hvis du i gjennomsnitt sover mellom sju og åtte timer hver natt, gir du cellene i kroppen mulighet for å komme seg, slik at hjernen får de mest optimale forholdene for å bearbeide dagens opplevelser. Unødvendig informasjon sorteres ut og nyttig kunnskap og erfaring blir lagret i langtidsminne, akkurat som du får renset hjernecellene for avfallsstoffer. Sistnevnte skjer ved at hjernen frigjør et stoff, når vi faller i søvn.

På den annen side, er det ikke påvist noen fordeler med å sove mer enn åtte timer hver natt. Faktisk virker det som om konsekvenser som kan oppstå av å sove for kort, også gjelder om du sover mer enn åtte timer hver natt.

Ha faste leggetider

Du fremmer kvaliteten på søvnen din om du legger deg på samme tid hver kveld og står opp på samme tid hver morgen. Også i helgene. Dette gir kroppen lik døgnrytme, noe som gjør det lettere for å innstille seg på å sove. Om du legger deg på ulike tider, kan du forstyrre kroppen. Du bør derfor gå til sengs rundt samme tid hver kveld og stå opp samtidig neste morgen.

Da forbereder du hjernen og kroppen på at du skal sove

En god natts søvn starter allerede en halv til en hel time før du går til sengs. Da bør du trappe ned på aktivitetsnivået og dempe lyset i stuen, for å forberede hjernen på at det er sengetid. Dess nærmere du kommer sengetid, jo mer bør du skru ned på belysningen.

Du bør ikke spise eller drikke for mye før leggetid, spesielt ikke alkohol og oppkvikkende drikker som kaffe, energidrikker og andre drikker med høyt sukkerinnhold. Det blir vanskeligere for deg å sovne når du øker kroppens energinivå. Risikoen øker også for at du må stå opp å tisse i løpet av natten.

Slå av datamaskinen, Tven og andre skjermer

Du bør slå av datamaskinen, nettbrettet eller TVen minst en halv time før leggetid. Smarttelefonen bør heller ikke brukes mer enn nødvendig. Dette gjelder selv om telefonen har et spesielt nattlys, som fjerner noen av skjermens blå fargenyanser.

For det er de blå fargenyansene på skjermbildet som forvirrer hjernen til å tro at den skal være våken.  Slå derfor på nattlyset på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, slik at du fjerner noe av det blå lyset. Men om du titter på skjermbildet, vil hjernen tro at du skal være våken.

Om du føler deg rastløs eller trenger noe å bruke tiden på frem til du skal legge deg, kan du lese i en bok, legge et puslespill eller gjøre noe som får deg til å slappe av.

Sørg for at det er kjølig, mørkt og stille på soverommet

Når du kommer inn på soverommet, bør det være så mørkt og stille som mulig. Om du bor ved en trafikkert vei, har bråkete naboer eller blir plaget av gatelys, bør du vurdere å få deg øreplugger, en lystett gardin eller en øyemaske, som du kan sove med om natten.

Du bør fjerne alle lyskilder i rommet, til og med standby-lyset fra TVen og lyset fra radioen eller vekkerklokken.

Temperaturen bør også være lavere på soverommet enn i de andre rommene. Men aldri senk temperaturen mer enn til 16 grader. Når temperaturen blir lavere enn det, vil kroppen synes det er for kaldt. Det hjelper også vekke deg eller holde deg våken om natten.

Ligg på siden når du sover

Ny forskning på søvn viser at du bør ligge på siden når du sover. Da vil hjernen frigjøre væske, slik at hjernecellene kan skille ut avfallsstoffer. Dette vil gi deg de beste forutsetningene for en god søvn. Når du sovner frigjøres denne væsken i hjernen og gjør hjernecellene mindre.

Ligger du på ryggen eller magen, får ikke væsken de samme betingelsene å arbeide under. Det skyldes tilsynelatende fordi de fleste pattedyr sover på siden om natten. Rensevæsken arbeider derfor best i hjernen, når vi ligger på siden.

Når vi ligger på siden unngår vi også mange av de plagene som kan oppstå ved å sove på ryggen. Ligger du ofte på ryggen, er det for eksempel større sannsynlighet for at du snorker. Dette kan føre til at du utvikler søvnapné over tid. Musklene i drøvelen og den øvre delen av luftveiene blir slappere av å snorke, slik at det med tiden kan blokkere for pusten.

Det betyr at du ikke puster inn i opptil flere minutter om gangen og ikke får nok oksygen til hjernen. Da går du ut av den dype søvnen din, fordi kroppen vil varsle deg om tilstanden. Du vil da våkne opp for å snu deg rundt, slik at du får puste igjen.

Mangel på oksygen til hjernen kan øke risikoen for Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom og andre demens-sykdommer. Både snorking og søvnapné kan være til så stor irritasjon for partneren din, at han eller hun ikke får ordentlig søvn om natten.

Hvis du sover mest på mage eller rygg, kan du få kroppen til å endre sovestilling, ved å legge en stor pute bak eller foran deg. Da blir det vanskeligere for deg å snu deg på rygg eller mage om natten.

Er du klar til å sove godt?

Hvis du følger disse søvnrådene, samtidig som du investerer i en god dobbeltseng, kan du øke både din egen og partnerens mulighet for en god natts søvn. Siden dette gir deg mer energi og mentalt overskudd i hverdagen, reduserer du risikoen for en rekke alvorlige sykdommer.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke dobbeltsenger anbefales?

Vi anbefaler blant annet Berg & Strand Burnaby, Novali Hilda, GDNT Savannah og Wonderland Harmony

🧐 Hvilken fasthet skal dobbeltsengen min ha?

Det er anbefalt at du skal velge en seng med medium fasthet hvis du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo er den faste madrassen ofte et bedre valg. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her kan det imidlertid være verdt å se etter en modell med ekstra mange fjærer for å få best mulig støtte.

🤔 Hvor mange timer søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.


Andre relevante artikler

Mange av de dobbeltsengene vi har gjennomgått i denne artikkelen er enten elevasjonssenger, kontinentalsenger eller dobbeltsenger sammensatt av rammemadrasser.

Vi har også utgitt artikler som spesifikt omhandler disse 3 sengetypene. Dersom du ønsker å lære mer om disse sengetypene, anbefaler vi at du leser vår senger guide, Regulerbar seng-guide, vår kontinentalseng-guide og vår rammemadrass-guide.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere