Dobbeltseng Guide 2020 – Finn de beste dobbeltsengene her

0

I denne artikkelen gjennomgår vi noen av de beste dobbeltsengene på markedet.

Vi har fokusert på å lage en presentasjon av senger produsert i Skandinavia.

Derfor har vi med vilje unngått å ta med alle de billige, masseproduserte sengene som finnes i mange butikker og sengeforhandlere. Målet med denne artikkelen er å vise deg en rekke dobbeltsenger som på tross av den høye kvaliteten ikke er så mye dyrere enn de billigere modellene på markedet.

Det er svært viktig å finne den rette sengen tilpasset vår kropp, nettopp fordi vi bruker over 30% av livene våre i sengen, og søvnkvaliteten er avgjørende for kvaliteten på våre våkne timer.

Derfor anbefaler vi alltid at du tar deg tid til å undersøke grundig hvilken seng som er verdt å investere pengene dine i.

Dersom du kjøper en kvalitetsseng, holder den ofte i opptil 25 år. Vanligvis må du ikke betale mye ekstra for en seng i bedre kvalitet, enn om du kjøper en av de billigere sengene på markedet.


Jupiter dobbeltseng: 

Den første sengen på lista heter Jupiter og er en forholdsvis billig dobbeltseng. Den er perfekt for deg som er på utkikk etter en god dobbeltseng, men har lavt budsjett.

Det er verd å notere seg at på tross av den lave prisen, er denne modellen produsert i Danmark.

Her får du en seng som ligger omtrent på samme prisnivå som de billigere masseproduserte sengene.

Denne sengen blir produsert i Horsens i Danmark av Kinnabädden, som egentlig er et svensk sengefirma som har flyttet produksjon til Danmark.

Kinnabädden har produsert kvalitetssenger siden 1947 og har altså mer enn 60 års erfaring.

De har produsert Jupiter-modellen i 2 forskjellige varianter. Jupiter 1 som er utstyrt med pocket-fjær passer for deg som veier under 95 kilo.

Hvis vekten ligger over 95 kilo, burde du heller kjøpe Jupiter 2 med multipocket-fjær da denne vil gi kroppen din bedre støtte.

Denne modellen består av en rammemadrass med solid treramme og hele 5 komfortsoner som gir individuell støtte til kroppens trykkpunkter; steder som skuldre, hofte og nakke

Komfortsonene hjelper kroppen ligge helt optimalt og gjør at ryggen ligger rett mens du sover, slik at du kan få en god og uavbrutt søvn.

Det følger også med en valgfri overmadrass til sengen hvor du kan velge mellom lateks eller Celcius.

Lateks-overmadrass

Dersom du velger en overmadrass i lateks, får du en overmadrass som gir jevn motstand over hele madrassen. Den støtter mest der kroppen er tyngst (altså trykkpunktene), som gjør at kroppen blir avlastet på nøyaktig de stedene der den trenger det mest.

Lateks-overmadrassen er den de aller fleste velger.

Alternativet er en Celcius-overmadrass som er laget av Memory Foam. Denne typen overmadrass former seg etter kroppen og kroppstemperaturen din, som gjør at du “synker ned” i madrassen. Dette føles svært behagelig og kan gi deg følelsen av å ligge på en sky.

Du bør være oppmerksom på at denne typen bruker kroppsvarmen din, hvilkety betyr at den har en tendens til å bli litt varm sammenlignet med en overmadrass i lateks – så om du er varm om natten bør du velge en overmadrass i latex.

Jupiter dobbeltseng finnes i følgende størrelser:
Velg 120 X 200
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Jupiter modellene her.


Venus Dobbeltseng:

Venus-dobbeltsengen er, i likhet med Jupiter-modellen, produsert i Danmark. Det er også Kinnabädden i Horsens som står bak produksjonen av denne sengen.

Med over 60 års erfaring i sengeproduksjon og sansen for skandinaviske kvalitetsstandarder, garanteres du en svært god seng omtrent på prisnivå med masseproduserte senger som er tilgjengelig over hele landet.

Med Venus-dobbeltsengen får du en absolutt førsteklasses seng, som kan få en til å lure på hvordan det er mulig å kjøpe en kvalitetsseng fra Danmark nesten like billig som en seng som er produsert og importert langveis fra.

Svaret er at prisen kommer an på hvor mye selgeren velger å tjene på sengen. Mange butikker kjøper billige importsenger fra utlandet og selger dem dyrt hjemme.

Her får du altså en seng som lever opp til alle de beste produksjonsstandardene, produsert i Danmark og likevel i et prisområde som matcher konkurrentenes.

Jupiter og Venus-sengene kan minne mye om hverandre, men det er fremdeles distinkte forskjeller mellom de to sengene:

– Venus-sengen er utstyrt med cooltex-skum i områdene rundt fjærene, som gir bedre støtte til kroppen og sengen lengre levetid.

– Sengerammen er også sterkere og mer robust.

Venus dobbeltseng finnes i følgende størrelser:
Velg 120 X 200
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Venus modellene her.


Ideel Komfort dobbeltseng med elevasjon

Med Ideel Komfort får du den nyeste teknologien innenfor madrasser, samt et holistisk, minimalistisk sengedesign som er enkelt å plassere i ethvert soverom uavhengig av stilart. Denne elevasjons-dobbeltsengen kom på markedet i 2017 og er en seng i absolutt toppkvalitet.

7 komfortsoner gir ekstra fordeler for rygg og ben

Madrassen i Ideel Komfort inneholder flere nyskapelser: For det første anvendes det 2 lag med pocketfjærer, hvor hvert lag inneholder 220 fjærer per kvadratmeter. Dette sikrer at madrassen gir en utrolig presis og behagelig tilpasning til kroppsbygningen din, uansett hvordan du har lagt deg i sengen.

Samtidig er antall komfortsoner utvidet med 2: Fra 5 til 7 komfortsoner. De 2 ekstra sonene sitter henholdsvis rett over og rett under korsryggen. De letter overgangen mellom korsrygg og skuldre, og korsrygg og hofter. Det hjelper deg med å finne en mer komfortabel sovestilling, slik at du vrir og vender deg mindre i løpet av natten da sonene hjelper på problemet med sovende ben. De 2 ekstra komfortsonene sikrer nemlig et mye bedre blodomløp, uansett hvordan du har lagt deg i sengen.

Sterk og driftssikker motor

Sengen anvender den ekstremt holdbare Linak TD4-motoren til elevasjonsbunnen. Det er en danskprodusert motor som anvendes i mange elevasjonssenger som brukes i Helsevesenet.  Her skal motoren stå modell til mye mer enn du noensinne får utsatt den for hjemme i ditt eget soveværelse. Derfor får du også hele 5 års garanti på motoren.

Minimalistisk sengedesign og 25 års garanti

Selve designet og fargevalget på sengen er helt minimalistisk uten noen form for designmessige krumspring. Det gjør det enkelt å passe sengen inn på nettopp ditt soverom, uansett hvilken stilart dere kjører på resten av innredningen på soveværelset.

Samtidig tar Ideel Komfort vesentlig mindre plass da den har en smalere sengeramme og sengehøyden er justert etter det dobbelte fjærelaget i madrassen.

Produsenten yter 25 års garanti mot brudd på både sengeramme og fjærer, og du har 30 dagers bytterett på fastheten av madrassene.

Ideel Komfort finnes i disse størrelsene:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200
Velg 180 x 210

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200
Velg 180 x 210

Du kan lese mer om Ideel Komfort her. 


Ideel Harmoni dobbeltseng med elevasjon

Ideel Harmoni er enda en dobbeltseng med elevasjon, hvor du får mye kvalitet for pengene uten at det er gått på kompromiss med verken kvalitet eller design. Sengen er laget i et minimalistisk design, som samtidig er optimert til å gi best mulig søvn.

Smart overmadrass med spalteåpning

Ideel Harmoni dobbeltseng består av 3 lag: Selve elevasjonsbunnen, en springmadrass med 5 komfortsoner og valgbar fasthet, samt en overmadrass med 40 mm kjerne av enten Celcius-skum eller lateks.

En spesiell detalj er muligheten til å kjøpe en overmadrass som dekker hele sengen. Slik unngår du den irriterende revnen i midten av sengen – nesten. Den øverste delen av overmadrassen har en smart spalteåpning som gjør det mulig for dere å stille inn hode-gavlen individuelt på hver side av sengen. Dette er en elegant løsning som tillater dere å utnytte elevasjonssengens fordeler og samtidig slippe revnen i midten.

Solid treramme og ekstra høye ben

Ideel Harmoni er en virkelig solid dobbeltseng med treramme på hele 10 cm hele veien rundt elevasjonsbunnen. Det gjør sengen ekstra holdbar og at den vil holde i mange år fremover.

Samtidig er sengen utstyrt med ekstra høye ben på hele 19 cm, noe som gjør det enklere å legge seg og stå opp av sengen igjen – i tillegg til at det gir plass til oppbevaring av større ting under sengen.

Minimalistisk design gjør sengen enkel å passe inn

Til tross for den kraftige trerammen og de ekstra høye benene, er sengen holdt i et helt minimalistisk design fritt for både utskjæringer, mønstre eller sprelske fargevalg. Det kan høres kjedelig ut, men gjør det ekstra lett å plassere sengen i den eksisterende stilen på soverommet.

30 dages bytterett og 15 års garanti

Er du så uheldig at du har valgt feil fasthet på din eller din partners madrass, kan de byttes innen de første 30 dagene mot et gebyr per madrass som skal byttes.

Utover dette gir produsenten 15 års garanti mot brudd på både fjærer og sengeramme, samt 5 års garanti på elevasjonsmotorene i dobbeltsengen.

Ideel Harmoni finnes i disse størrelsene:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200

Du kan lese mer om Ideel Harmoni her. 

 


Ideel Harmoni Kontinental dobbeltseng

Dobbeltsengen Ideel Harmoni er en flott kontinentalseng med et minimalistisk design og fargevalg, noe som gjør den enkel å passe inn på stort sett alle soverom. Med denne modellen får du virkelig mye seng for pengene.

Vendbare springmadrasser med individuell tilpasning

Springmadrassene i Ideel Harmoni kontinentalsengen – for det er 2 som er samlet i et praktisk trekk som holder madrassene sammen – er vendbare og kan bestilles med forskjellig fasthet på hver side av sengen.

Hver madrass er utstyrt med 260 pocketfjærer per kvadratmeter og har 5 komfortsoner. Disse komfortsonene sikrer at de mer utstående partiene på kroppen, som for eksempel skuldre og hofter, kan synke dypere ned i madrassen mens de øvrige delene av madrassen støtter opp om hals, korsrygg og ben. Dette gir deg best utgangspunkt for å ligge behagelig i sengen, nesten uavhengig av hvilken liggeposisjon du liker best.

Vender du madrassene regelmessig både på den lange og korte siden, fordeler du belastningen på sengens mange fjærer. Det forlenger levetiden av springmadrasslaget med mange år da det ikke hele tiden er de samme fjærene i madrassen som blir belastet.

Øverst i sengen kan du velge mellom en overmadrass med 40 mm kjerne av lateks eller Celsius-skum. Velg den første hvis du ofte synes du ligger for varmt, og den siste hvis du ofte synes du ligger og fryser i sengen din.

20 års bruddgaranti og 30 dagers bytting av fjærene

Ideel Harmoni er bygget til å holde i mange år. Derfor gir produsenten også 20 års bruddgaranti på både sengeramme og madrassenes mange pocketfjærer. Det er en god trygghet å ha i bakhånden dersom du en dag skulle være uheldig.

Du har også mulighet til å bytte en eller begge springmadrassene dersom du eller din partner skulle ha valgt feil fasthet. Byttingen må skje innen de første 30 dagene og koster et gebyr per madrass som skal byttes.

Ideel Harmoni finnes i disse størrelsene:
140 x 200
180 x 200

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen: 
140 x 200
180 x 200

Du kan lese mer om Ideel Harmoni her. 


Ideel Komfort Kontinental dobbeltseng

Ideel Komfort er en kontinental dobbeltseng som anvender den seneste teknologien innenfor springmadrasser, og som derfor gir deg optimal liggekomfort i sengen nærmest uavhengig av hvordan du har lagt deg.

7 komfortsoner i springmadrasslaget

Sengen er nemlig utstyrt med hele 7 komfortsoner i springmadrasslaget. Det er 2 mer enn hva de fleste andre springmadrasser tilbyr. Samtidig kan fastheten på madrassene velges individuelt på hver side av sengen. Selv om det ikke ser slik ut, er det 2 separate springmadrasser i sengen. De holdes sammen av et praktisk trekk som forhindrer at springmadrassene sklir fra hverandre – slik som ofte skjer i mange vanlige dobbeltsenger med individuelle madrasser.

De 2 ekstra komfortsonene er plassert på hver side av korsryggen, slik at overgangen mellom de myke og harde komfortsonene i sengen ikke blir så kraftig. Det gir deg bedre støtte, uansett liggestilling.

Samtidig minsker de 2 ekstra komfortsonene problemer med at benene sover, fordi blodomløpet blir blokkert grunnet feil liggeposisjon. Skjer det ofte for deg, bør du overveie et skift til Ideel Komfort Kontinentalseng.

Individuell tilpasning av fasthet med byttegaranti

Fordi springmadrasslaget er inndelt i individuelle madrasser, kan du velge forskjellig fasthet på hver side av sengen. Det gjør det mulig å tilpasse springmadrassene bedre til vekten deres. Slik unngår du å ligge for mykt eller for hardt med ryggen.

Det er oftest fastheten folk velger feil når de kjøper seng. Enten fordi de ikke er ærlige om vekten sin, eller fordi de prøveligger sengen i for kort tid – kanskje til og med yttertøy på. Det er også derfor produsenten gir deg hele 30 dagers bytterett på fastheten i hver av springmadrassene. Da trenger du ikke ta til takke med feil fasthet resten av sengens levetid. Byttingen koster et mindre gebyr per madrass som skal skiftes.

25 års bruddgaranti på dansk håndverk

Ideel Komfort er bygget til å holde i mange år. Her er nemlig snakk om dansk kvalitetshåndverk av beste kaliber. Derfor yter produsenten også hele 25 års garanti mot brudd på både sengerammer og fjærer.

Ideel Komfort finnes i disse størrelsene:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen:
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Du kan lese mer om Ideel Komfort her.


Anatomic Kontinentalseng – dobbeltseng i absolutt toppklasse

Anatomic-serien er den nye toppmodellen i Bedre Nætters produktsortiment. Her anvendes det i tillegg til 7 komfortsoner i springmadrasslaget, en helt spesiell fjæreteknologi i både springmadrassen og rammemadrasslaget – hvilket betyr at fastheten tilpasses utformingen av kroppen din bedre.

Superdifferensial springmadraslag sikrer bedre nattesøvn

Springmadrassens 7 komfortsoner gir deg ekstra gode muligheter for en god natts søvn, uavhengig av om du vanligvis ligger på en av sidene eller helt flatt på ryggen. Samtidig minsker de 7 komfortsonene risikoen for å våkne med ben som sover, fordi du har lagt deg på feil måte slik at blodomløpet til benene er nedsatt.

De 2 ekstra komfortsonene ligger på hver side av korsryggen og gjør derfor overgangen mildere mellom de myke komfortsonene til skuldre og hofter, samt den støttende komfortsonen til korsryggen. Samtidig anvendes en helt ny teknologi i fjærene, som betyr at madrassens fasthet varierer i forhold til hvilken del av kroppen madrassen er målrettet mot.

Ekstra høyt rammemadrasslag

Rammemadrassen i Anatomic Kontinentalseng bruker den samme avanserte fjærtypen som springmadrassene. Samtidig er madrassen hele 24 cm høy, så sengen har en god høyde for å legge seg om kvelden og stå opp igjen om morgenen.

Til sammen gir de 2 lagene av Anatomic-fjærer en virkelig optimal tilpasning av sengen til din kropps anatomi og liggeposisjon – uansett hva den måtte være. Det gjør Anatomic Kontinentalseng til en ekstra god investering i din søvn i mange år fremover.

Bygget til å holde i mange år

Anatomic Kontinentalseng er dansk kvalitetshåndverk som er laget til å holde i mange år. Derfor gir produsenten også hele 25 års garanti på enhver form for brudd på fjærer og sengeramme.

Av samme grunn – den lange levetiden – gis det også hele 30 dagers bytterett på madrassenes fasthet. Da slipper du å skulle ligge for hardt eller mykt i alle de årene du har sengen.

Anatomic kontinentalsengen finnes i følgende størrelser:
160 x 200
180 x 200
180 x 210 

Du kan lese mer om Anatomic sengen her.


Ideel Komfort dobbeltseng av rammemadrasser

Ideel Komfort dobbeltseng består av 2 rammemadrasser. Denne modellen er Danmarks første rammemadrass med hele 7 komfortsoner i stedet for de vanlige 5. Samtidig er det en av de eneste rammemadrassene på markedet som selges med 25 års garanti mot brudd på både sengeramme og fjærer.

Lettere å komme i seng og massevis av plass til oppbevaring

En av fordelene med Ideel Komfort rammemadrassen er de ekstra høye benene på hele 19 cm i høyden. Det gjør sengen enkel å både komme inn og ut av dersom du sliter med dårlig rygg eller problemer med skjelettet. Samtidig minsker sengehøyden risikoen for at du utvikler disse problemene, fordi du ikke skal overbelaste korsrygg og kneledd unødvendig når du legger deg eller står opp igjen.

Den økende høyden gir samtidig masse plass til oppbevaring – for eksempel i form av tradisjonelle bed rollers i ekstra høy versjon. Du kan også utnytte ”frihøyden” på sengen til å gjemme fitnessmaskiner under sengen, dersom du har kjøpt en maskin som er sammenleggbar.

7 komfortsoner og 220 pocketfjærer

Ideel Komfort rammemadrass anvender 220 pocketfjærer per kvadratmeter og kan fås i både medium og fast fasthet, samt en versjon med pocketfjærer til deg som veier mer enn 95 kg.

Samtidig er rammemadrassen utstyrt med 2 ekstra komfortsoner på hver side av hofteområdet i madrassen. I forhold til rammemadrasser med kun 5 komfortsoner, gir den bedre overgang mellom de myke komfortsonene målrettet skuldre og hofter, og den litt hardere og mer støttende komfortsonen til korsryggen.

Det betyr at du enklere kan ligge behagelig, uansett hvilken liggestilling du har. Samtidig minsker den gode overgangen rundt korsryggen risikoen for at du får redusert blodtilførsel til benene og våkner med sovende ben.

Valgfri overmadrass med 60 mm kjerne

Ideel Komfort rammemadrass leveres med valgfri overmadrass med en kjerne på hele 6 cm.

Du kan velge en overmadrass med lateks-kjerne som er kjølende og pustende. Den er optimal til personer som blir varme når de sover.

En annen mulighet er Celcius-skumkjernen som er bedre til å holde på kroppsvarmen din dersom du fryser om natten.

25 års garanti og 30 dagers bytterett på fastheten

Ideel Komfort rammemadrass er en seng som er bygget til å holde i mange år. Den er bygget av danske håndverkere, så kanskje er det den siste sengen du trenger å kjøpe i løpet av livet.

Sengens lange levetid understrekes av at produsenten gir hele 25 års garanti mot brudd på både sengeramme og pocketfjærer. Videre kan du få byttet rammemadrassen innen de første 30 dagene etter mottakelse, dersom du skulle ha vært uheldig og valgt feil fasthet på en eller begge sider av sengen.

Ideel Komfort fås i disse størrelser:

80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer + 95 kg, skal du vælge denne model:

80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om Ideel Komfort her. 


Ideel Harmoni dobbeltseng av rammemadrasser

Dobbeltsengen fra Ideel Harmoni gir deg mye seng for pengene. Til prisen får du en seng i meget høy kvalitet med ekstra høye ben, som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av sengen igjen. Det er samtidig masse oppbevaringsplass under sengen som kan utnyttes dersom du har sammenleggbart fitness- eller annet utstyr som skal legges vekk i hverdagen.

Minimalistisk design og nøytralt fargevalg

Ideel Harmoni rammemadrass er samtidig en seng som enkelt passer inn på soverommet ditt. Designet er holdt helt minimalistisk uten særlige designmessige kjennetegn eller sprelske farger. Møbelstoffet er holdt i antrasittgrå, og med rene linjer i hele designet kan du enkelt finne plass til sengen, uavhengig stilart og fargevalg på resten av soverommet.

Møbelstoffet er behagelig å ta på og enkelt å rengjøre; et ekstra stort pluss som er med på å øke verdien av sengen fordi den er enkel å ha. Derfor vil den alltid fremstå som flott og presentabel, uansett hvor mange år du har brukt den.

250 pocketfjærer, 5 komfortsoner og individuell fasthet

Ideel Harmoni er en rammemadrass med hele 250 pocketfjærer pr. kvadratmeter. Hver enkelt pocketfjær er pakket inn individuelt, slik at de holder lengere og knirker mindre. Rammemadrassen fås også i en versjon til deg som har rundet en vekt på 95 kilo.

Rammemadrassens 5 komfortsoner støtter opp om korsryggen, nakken og benene, og gjør det mulig for skuldre og hofter å synke lenger ned i madrassen. Det gir deg en rettere nakke og ryggsøyle når du sover – uansett om du ligger på siden eller på ryggen. Slik minskes risikoen for at rygg, nakke eller skjelett påføres skade i de ca. 8 timene du oppholder seg i sengen hver natt.

20 års garanti mod brudd på ramme og fjærer, samt 30 dages bytterett

Det høye kvalitetsnivået på Ideel Harmoni rammemadrass understrekes av at produsenten gir hele 20 års garanti på bruk av fjærer og sengeramme. Sengen er til og med bygget i Danmark av danske håndverkere, som er et sjeldent syn for senger i samme prisklasse.

Samtidig får du også 30 dagers bytterett på fastheten i rammemadrassene på hver side av sengen. Dersom du velger feil, kommer du enten til å ligge for mykt eller for hardt – og begge deler er dårlig for både nakke, rygg og skjelett over lang tid.

Byttingen koster et mindre gebyr per madrass som skal byttes, men over tid er dette et lite beløp sammenlignet med de problemene byttingen forhindrer, samt den økende sovekomforten i sengen.

Ideel Harmoni fås i disse størrelser:

80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Hvis du vejer + 95 kg, skal du vælge denne model:

80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan læse mere om Ideel Harmoni her. 


Jupiter kontinental dobbeltseng:

Denne kontinentalsengen er også fra Kinnabäddens produksjonssted i Danmark, der den blir produsert av danske snekkere som er spesialister på sengeproduksjon.

Om du sammenligner prisen med andre kontinentalsenger produsert i Skandinavia, ser du at denne gir deg svært mye for pengene og er markant billigere enn andre modeller av samme kvalitet. Selv om prisen er lav, må det sies at kvaliteten er helt topp.

Kontinentalsengen er bygd av 3 lag: Det nederste laget er en rammemadrass, og oppå denne er det en springmadrass med 5 komfortsoner i tillegg til overmadrassen.

De 2 nederste madrassene sørger for optimal liggeposisjon som vil gi kroppen din de beste forholdende for å oppnå den roen og hvilen den trenger.

Det tredje laget er overmadrassen. Her finner du 2 sorter å velge mellom: Lateks og Celcius av Memory Foam. De fleste nordmenn velger en lateks-overmadrass

Også når det kommer til denne sengen anbefaler vi å velge Jupiter 1 dersom du veier under 95 kilo. Veier du mer, bør du velge en Jupiter 2-seng med multipocket-fjær.

Jupiter kontinentalseng finnes i følgende størrelser:
Velg 140 X 200
Velg 180 X 200
Velg 180 X 210

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Jupiter modellene her.


Senses Lux kontinental dobbeltseng:

Senses Lux er for deg som vil ha en kontinentalseng i absolutt beste kvalitet. I likhet med de andre dobbeltsengene i denne artikkelen, er Senses Lux produsert i Danmark av Kinnabädden.

Her er det snakk om en absolutt luksusdobbeltseng som tilpasser seg dine behov i alt fra liggeposisjon, til komfort og temperatur.

Sengen består av en rammemadrass i toppkvalitet som gir kroppen nødvendig grunnstøtte gjennom hele natten. Deretter følger det en springmadrass som er utstyrt med Cooltex-skum rundt fjærene, som er både temperaturregulerende og trykkavlastende. Fjærene sikrer oppdrift i madrassen og gir kroppen en sunn liggestilling.

Kombinasjonen av oppdrift i madrassen i tillegg til mykheten i overmadrassen, gir optimal støtte for hele kroppen og sikrer at du sover i riktig posisjon gjennom hele natten.

Når du kjøper denne sengen kan du velge mellem to forskjellige overmadrasser:

I likhet med de andre sengene, kan du når du kjøper denne velge mellom 2 forskjellige overmadrasser laget av enten lateks eller Celcius. Norges mest er lateks-overmadrassen.

En lateks-overmadrass er elastisk og støtter hele kroppen når du sover. Den tilpasser seg liggeposisjonen din slik at kroppens trykkpunkter blir holdt oppe, og du ligger sunt og behagelig mens du sover. En madrass av lateks passer fint for alle vektklasser.

Det andre alternativet er en Celcius-overmadrass av Memory Foam. Denne typen skum former seg etter kroppstemperaturen din, slik at du synker ned i madrassen og avlaster kroppens trykkpunkter. Det er verdt å være oppmerksom på at denne madrasstypen utnytter kroppsvarmen din og kan derfor bli varm. Derfor anbefaler vi de som har en tendens til å bli varm om natten å velge en madrass av lateks.

Du kan velge mellom 2 fastheter: Dersom du veier under 75 kilo, bør du velge “medium fasthet”. Veier du over 75 kilo, bør du velge “Fast fasthet”.

Som standard har denne sengen pocket-fjær, som er perfekt om du veier under 95 kilo. Veier du over 96 kilo, har du mulighet for å oppdatere fjærene i sengen til multi-pocket-fjær som vil støtte kroppsvekten din perfekt.

Senses Lux kontinentalseng finnes i følgende størrelser:
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200
Velg 180 X 210
Velg 210 X 210 

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Senses Lux modellene her.


Jupiter regulerbar dobbeltseng:

Skal dobbeltsengen din være regulerbar, er Jupiter-modellen et soleklart valg.

Dette er også en seng fra Kinnabädden i Danmark, i samme gode kvalitet som de andre modellene i artikkelen.

Jupiter-modellen er en billig regulerbar seng, som faktisk ligger på samme prisnivå som de billige, masseproduserte variantene som finnes. Her får du altså en seng i ekte dansk kvalitet, som er markant bedre på alle områder.

Når du kjøper en regulerbar seng er det svært viktig å være oppmerksom på mekanikken i sengen, da den er avgjørende for funksjonen. Mange av de billige elevasjonssengene på markedet har billige motorer som er masseprodusert i Asia, som får sengen ned i pris, men går utover kvaliteten.

Den mekaniske delen av Jupiter kommer fra danske Linak, som er verdensberømt for motorkvalitet. Selv om denne sengen er ganske billig, er det ikke en seng hvor de har gått på kompromiss med kvaliteten: Linak har produsert solide motorer siden 1907.

Motoren i denne regulerbare sengen er svært støysvak og vedlikeholdsfri, så du trenger ikke å bekymre deg om vedlikehold.

Selve motoren styrer du via fjernkontrollen når du vil slå den på, ellers er den i dvale og svært strømsparende.

Sengen er også utstyrt med 28 lameller, der 5 er justerbare slik at både fotenden og hodegjerdet kan justeres slik du ønsker det.

Her kan du også her velge mellom 2 ulike overmadrasser: En lateks-overmadrass, som er nordmennenes favoritt, eller en Celcius-modell som er laget av Memory Foam som tilpasser seg kroppen din ved hjelp av kroppsvarme.

Det er mulig å velge ulike fastheter for selve madrassen: Du bør velge “Medium Fasthet” om du veier under 75 kilo, og “Fast Fasthet” om du veier over 75 kilo.

Du bør også være oppmerksom på at Jupiter 1-modellen er perfekt for deg som veier under 95 kilo, fordi den inneholder pocketfjær som da vil støtte kroppen din best.

Veier du over 95 kilo bør du kjøpe en Jupiter 2-modell med multi-pocket-fjær, fordi dette vil være best tilpasset kroppsvekten din.

Jupiter regulerbar seng finnes i følgende størrelser:
Velg 120 X 200
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200
Velg 180 X 210

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Jupiter modellene her.


Senses Lux regulerbar dobbeltseng:

Senses Lux er en regulerbar seng i absolutt toppkvalitet, fra danske Kinnabädden. All elektronikk i denne regulerbare sengen er laget av Linak som også ligger i Danmark og har produsert spesialmotorer siden 1907.

Med Senses Lux får du en luksuriøs dobbeltseng der produsenten ikke har spart på godsakene. Du får her en luksusseng på alle måter.

Dette er en seng der alt fra sengestell til madrasser og motor er av absolutt beste kvalitet.

Dette er som nevnt danskproduserte senger, og rammen er laget av svensk furu, og motoren er i verdensklasse.

Hvis du ønsker deg en ultimat luksusseng er denne modellen garantert et godt valg.

Med denne sengen følger det også en valgfri overmadrass, der det er mulig å velge mellom lateks eller Celcius-materiale. Denne sengen har også pocket-fjær i madrassen som sikrer sunn oppdrift for kroppen din, slik at du ligger i optimal hvileposisjon hele natten.

Denne sengemodellen har Cooltex-skum rundt fjærene, som er ekstra trykkavlastende og temperaturregulerende, slik at du alltid har behagelig temperatur i sengen.

Cooltex-skummet er utviklet hos den danske bedriften Carpenter i Aarhus.

Senses Lux finnes i følgende størrelser:
Velg 120 X 200
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200
Velg 180 X 210

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Senses Lux modellene her.


Nordkap kontinental dobbeltseng

Nordkap er enda en danskprodusert dobbeltseng i veldig god kvalitet i forhold til prisen. Du får 15 års garanti på sengerammen, akkurat som du er dekket i hele garantiperioden, hvis det skulle oppstå fjærbrudd i sengen.

Her er det snakk om en såkalt kontinentalseng, med et ekstra madrasslag i forhold til ordinære senger. Sengen har en bunnmadrass nederst, etterfulgt av to individuelle fjærmadrasser i et felles trekk. Dermed kan to personer som deler seng få hver sin fjærmadrass, med tilpasset fasthet etter kroppstypen. Dette gir begge parter bedre sovekomfort.

Kombinasjonen av flere typer madrasser sikrer bedre liggekomfort

Fjærmadrassen og bunnmadrassen arbeider sammen for å gi en god liggestilling i sengen og støtter opp rundt kroppen, uansett om det er på siden, magen eller ryggen du sover. Dermed unngår du kanskje å våkne opptil flere ganger om natten fordi du får smerter i ledd på grunn av armer eller ben som sovner.

Fjærmadrassene er utstyrt med 261 lommefjær per kvadratmeter. Dette gjør at fjærmadrassen kan tilpasses nøyaktig til kroppen din. Samtidig er madrassene delt inn i fem komfortsoner. Fordelen med komfortsoner, er at de tar spesielt hensyn til kroppen, slik at skuldre og hofter synker lenger ned i madrassen. Det støtter også korsryggen og nakken. Hvis du kjøper Nordkap hos Bedre Nætter, er det samtidig 30 dagers bytterett på fjærmadrassene, hvis man har valgt feil fasthet på en eller begge madrassene.

Overmadrassen fullender nattesøvnen

Oppå de to madrassene er det en overmadrass, som dekker hele sengens overflate. Dette lar deg tilpasse sengens sovekomfort ytterligere, sikrer en mer behagelig temperatur i sengen og unngår unødvendig slitasje på fjærmadrassene. Det gjør at du ikke kjenner hullet mellom de individuelle fjærmadrassene. For den kan fortsatt kjennes, selv om de to fjærmadrassene er samlet i et felles trekk.

Overmadrassen er tilgjengelig i to varianter: en Celcius-toppmadrass i memoryskum, eller en mer kjøling lateks-madrass som gjør at kroppen puster bedre, slik at du ikke blir for varm og svetter i søvne.

Nordkap er tilgjengelig i følgende størrelser:
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200

Nordkap er også tilgjengelig i 95+ kilo modeller i alle ovenforstående mål.

Du kan se alle Nordkap-modellene her.


Venus Mayan Green regulerbar dobbeltseng

Venus Mayan Green er en dobbeltseng med individuelle regulerbare bunner på hver side. Denne sengen kjennetegnes av å være svært allergivennlig og har en mer grønn og organisk profil enn mange andre senger på markedet.

Den regulerbare bunnen kontrolleres ved hjelp av en app for iPhone, slik at du ikke behøver å finne plass til fjernkontrollen på nattbordet. Sengen er også trukket i et eksklusivt møbeltrekk, som er lett å rengjøre. Sengen er tilgjengelig i mange forskjellige farger, mønster og stoffer, slik at det er lett å finne en Venus Mayan Green dobbeltseng som passer til soverommet ditt.

Organisk overmadrass i naturlig lateks

Det som gjør sengen så allergivennlig, er den spesielle overmadrassen av lateks. Den er produsert av 100% økologisk Mayan Green lateks og har et trekk i organisk materiale. Det gjør lateks-madrassen helt økologisk.

Produksjonen skjer utelukkende med bruk av bærekraftige materialer. Dette gjør Mayan Green lateks overmadrass til den eneste lateks-madrassen på markedet, som er utstyrt med et Rainforest Alliance sertifikat. Det er en frivillig organisasjon som sertifiserer alle former for produksjon, sikrer biologisk mangfold og bærekraftige levekår for bønder og arbeidere, som er leverandører eller arbeidere i produksjonsprosessen.

Utskifting av fasthet på fjærmadrassene

Fjærmadrassene i dobbeltsengen er utstyrt med 250 pocket-fjær per kvadratmeter og er delt inn i fem komfortsoner. Du er dermed sikret en optimal sovekomfort i sengen, fordi madrassen kan tilpasse seg kroppen din, uansett om du blir liggende på magen, ryggen eller på siden når du sover.

Når du velge fjærmadrasser i sengen, er det viktig at du velger en fasthet som passer vekten din. Det lønner seg derfor ikke å lyve om vekten. Gjør du det, vil du lett ligge for mykt.

Du kan også velge individuell fasthet på begge sider av madrassen. Hvis det er to personer med stor vektforskjell i sengen, så bør begge parter ligge på en madrass med riktig fasthet. Samtidig er sengen tilgjengelig i en spesiell 95+ kilo versjon.

Hvis du velger feil fasthet på madrassen, tilbyr forhandleren å erstatte madrassen innen 30 dager mot en liten avgift.

5 års garanti på motoren og 25 års garanti på sengen

Motoren er et spesielt kritisk element på enhver regulerbar seng. Her gir produsenten fem års garanti på motoren. Dette betyr at du får mer enn to års garanti, som vanligvis tilbys på alle kjøp.

Den høye kvaliteten på sengens materialer betyr også at det er hele 25 års garanti både på fjærer og sengebunn. Du får derfor en lang garantiperiode.

Venus Mayan Green er tilgjengelig i følgende størrelser:
Velg 80 X 200
Velg 90 X 200
Velg 120 X 200
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200
Velg 180 X 210

Sengen er også tilgjengelig i en 95+ versjon.

Du kan se utvalget av de ulike Venus Mayan sengene her.


Venus No. 1 regulerbar dobbeltseng

Venus No.1 regulerbar seng fra Bedre Nætter er en god og solid seng som gir deg mye kvalitet for pengene. Sengen er bygget hos Kinnabäddens danske fabrikk i Horsens og er et veldig godt eksempel på håndverksmessig kvalitet.

Venus No. 1 leveres i mange ulike møbeltrekk, som sikrer at du alltid kan finne en Venus No. 1 regulerbar seng, som passer perfekt til farger, valg og materialer på soverommet ditt.

Dansk kvalitetsmotor fra Linak

Den regulerbare sengen er selvfølgelig utstyrt med en dansk motor fra Linak. De spesialiserer seg på denne type motorer og er en foretrukket leverandør, blant annet på sykehus.

Motoren kan styres med en app for iPhone, slik at du ikke trenger å ha en fjernkontroll ved sengen.

Topp kvalitet på madrasser og sengebunn

Sengebunnen er utstyrt med et spesielt antiskli-belegg, som sikrer at madrassene forblir der de er, selv når sengen er i sine ytre posisjoner. Det er også mulig å løfte hodegjerdet ytterligere ved hjelp av en innebygd funksjon for nakkeløft.

Madrassen er utstyrt med 250 pocket-fjær per kvadratmeter og er delt inn i fem komfortsoner. Dette gir deg en god og optimal liggeposisjon i sengen, uansett hvordan du sover. Da slipper du kanskje å våkne opp flere ganger hver natt, fordi armer eller ben sover, eller fordi du har fått vondt i nakken av å ligge i sengen.

Sengen har en lav pris, men produsenten gir hele 25 års garanti på fjærer og sengebunn. Du får også fem års garanti på motoren.

Forhandleren gir i tillegg 30 dagers bytterett på madrasser, hvis du har valgt feil fasthet. Fasthet kan velges separat for hver madrass i sengen og sikrer best mulige betingelser for å oppnå en optimal liggekomfort, hvis det er to personer i sengen med ulik vekt.

Venus No. 1 regulerbar seng er tilgjengelig i følgende størrelser:
Velg 80 X 200
Velg 90 X 200
Velg 120 X 200
Velg 140 X 200
Velg 160 X 200
Velg 180 X 200
Velg 180 X 210

Venus No. 1 justerbar seng er også tilgjengelig i en spesiell versjon på +95 kg i alle størrelser.

Du kan se utvalget av de regulerbare sengene fra Venus her.


Slik får du en god nattesøvn

En god natts søvn avhenger selvfølgelig mye av kvaliteten på sengen. Men det er ikke det eneste parameteret du må du ta hensyn til, hvis du vil optimalisere nattesøvnen din. Altfor mange nordmenn sover for lite eller for dårlig.

Samfunnet bruker hvert år mye penger på behandling av sykdommer, som dårlig nattesøvn har bidratt til. Dårlig nattesøvn kan også øke risikoen for:

– Stress
– Utvikle hypersomni, narkolepsi og andre søvnrelaterte lidelser
– Overvekt
– Utvikle depresjoner
– Nedsatt immunforsvar
– Hjerte- og karsykdommer
– Utvikle diabetes (type 2)
– Utvikle demens, Alzheimers og Parkinsons sykdom
– For tidlig død
– Dårlig søvn kan føre til faktorer som deretter kan gi deg en folkesykdom. Dette vil da kunne koste mye å behandle i årene fremover

Hva kreves av en god natts søvn?

For å sove best mulig, må du først forberede deg på å gå til sengs. Og så må du ha riktig utforming på soverommet. Det er også viktig å ligge riktig i sengen.

Hvis du har søvnproblemer, er det viktig at du ikke begynner å behandle problemet med sovemedisin. I verste fall kan det forverre problemet og skape en rekke andre problemer for deg. Du bør i stedet prøve noen av anbefalingene vi kommer med i denne korte veiledningen for å bedre sovekomforten.

Du bør sove minst sju timer hver natt

Mange velger å kutte ned på søvnen for å få en stressende hverdag til å gå opp. Dette betyr at en stor del av befolkningen sover mindre enn sju timer, som ifølge eksperter er det minste for å oppnå en optimal søvn.

Hvis du i gjennomsnitt sover mellom sju og åtte timer hver natt, gir du cellene i kroppen mulighet for å komme seg, slik at hjernen får de mest optimale forholdene for å bearbeide dagens opplevelser. Unødvendig informasjon sorteres ut og nyttig kunnskap og erfaring blir lagret i langtidsminne, akkurat som du får renset hjernecellene for avfallsstoffer. Sistnevnte skjer ved at hjernen frigjør et stoff, når vi faller i søvn.

På den annen side, er det ikke påvist noen fordeler med å sove mer enn åtte timer hver natt. Faktisk virker det som om konsekvenser som kan oppstå av å sove for kort, også gjelder om du sover mer enn åtte timer hver natt.

Ha faste leggetider

Du fremmer kvaliteten på søvnen din om du legger deg på samme tid hver kveld og står opp på samme tid hver morgen. Også i helgene. Dette gir kroppen lik døgnrytme, noe som gjør det lettere for å innstille seg på å sove. Om du legger deg på ulike tider, kan du forstyrre kroppen. Du bør derfor gå til sengs rundt samme tid hver kveld og stå opp samtidig neste morgen.

Da forbereder du hjernen og kroppen på at du skal sove

En god natts søvn starter allerede en halv til en hel time før du går til sengs. Da bør du trappe ned på aktivitetsnivået og dempe lyset i stuen, for å forberede hjernen på at det er sengetid. Dess nærmere du kommer sengetid, jo mer bør du skru ned på belysningen.

Du bør ikke spise eller drikke for mye før leggetid, spesielt ikke alkohol og oppkvikkende drikker som kaffe, energidrikker og andre drikker med høyt sukkerinnhold. Det blir vanskeligere for deg å sovne når du øker kroppens energinivå. Risikoen øker også for at du må stå opp å tisse i løpet av natten.

Slå av datamaskinen, Tven og andre skjermer

Du bør slå av datamaskinen, nettbrettet eller TVen minst en halv time før leggetid. Smarttelefonen bør heller ikke brukes mer enn nødvendig. Dette gjelder selv om telefonen har et spesielt nattlys, som fjerner noen av skjermens blå fargenyanser.

For det er de blå fargenyansene på skjermbildet som forvirrer hjernen til å tro at den skal være våken.  Slå derfor på nattlyset på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, slik at du fjerner noe av det blå lyset. Men om du titter på skjermbildet, vil hjernen tro at du skal være våken.

Om du føler deg rastløs eller trenger noe å bruke tiden på frem til du skal legge deg, kan du lese i en bok, legge et puslespill eller gjøre noe som får deg til å slappe av.

Sørg for at det er kjølig, mørkt og stille på soverommet

Når du kommer inn på soverommet, bør det være så mørkt og stille som mulig. Om du bor ved en trafikkert vei, har bråkete naboer eller blir plaget av gatelys, bør du vurdere å få deg øreplugger, en lystett gardin eller en øyemaske, som du kan sove med om natten.

Du bør fjerne alle lyskilder i rommet, til og med standby-lyset fra TVen og lyset fra radioen eller vekkerklokken.

Temperaturen bør også være lavere på soverommet enn i de andre rommene. Men aldri senk temperaturen mer enn til 16 grader. Når temperaturen blir lavere enn det, vil kroppen synes det er for kaldt. Det hjelper også vekke deg eller holde deg våken om natten.

Ligg på siden når du sover

Ny forskning på søvn viser at du bør ligge på siden når du sover. Da vil hjernen frigjøre væske, slik at hjernecellene kan skille ut avfallsstoffer. Dette vil gi deg de beste forutsetningene for en god søvn. Når du sovner frigjøres denne væsken i hjernen og gjør hjernecellene mindre.

Ligger du på ryggen eller magen, får ikke væsken de samme betingelsene å arbeide under. Det skyldes tilsynelatende fordi de fleste pattedyr sover på siden om natten. Rensevæsken arbeider derfor best i hjernen, når vi ligger på siden.

Når vi ligger på siden unngår vi også mange av de plagene som kan oppstå ved å sove på ryggen. Ligger du ofte på ryggen, er det for eksempel større sannsynlighet for at du snorker. Dette kan føre til at du utvikler søvnapné over tid. Musklene i drøvelen og den øvre delen av luftveiene blir slappere av å snorke, slik at det med tiden kan blokkere for pusten.

Det betyr at du ikke puster inn i opptil flere minutter om gangen og ikke får nok oksygen til hjernen. Da går du ut av den dype søvnen din, fordi kroppen vil varsle deg om tilstanden. Du vil da våkne opp for å snu deg rundt, slik at du får puste igjen.

Mangel på oksygen til hjernen kan øke risikoen for Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom og andre demens-sykdommer. Både snorking og søvnapné kan være til så stor irritasjon for partneren din, at han eller hun ikke får ordentlig søvn om natten.

Hvis du sover mest på mage eller rygg, kan du få kroppen til å endre sovestilling, ved å legge en stor pute bak eller foran deg. Da blir det vanskeligere for deg å snu deg på rygg eller mage om natten.

Er du klar til å sove godt?

Hvis du følger disse søvnrådene, samtidig som du investerer i en god dobbeltseng, kan du øke både din egen og partnerens mulighet for en god natts søvn. Siden dette gir deg mer energi og mentalt overskudd i hverdagen, reduserer du risikoen for en rekke alvorlige sykdommer.

Andre relevante artikler

Mange av de dobbeltsengene vi har gjennomgått i denne artikkelen er enten elevasjonssenger, kontinentalsenger eller dobbeltsenger sammensatt av rammemadrasser.

Vi har også utgitt artikler som spesifikt omhandler disse 3 sengetypene. Dersom du ønsker å lære mer om disse sengetypene, anbefaler vi at du leser vår Regulerbar seng-guide, vår kontinentalseng-guide og vår rammemadrass-guide.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse