5G router test oversikt: De beste 5G routerne ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Elsker du alt det moderne teknologi har å tilby av underholdning og muligheter, men irriterer deg stadig over at internettforbindelsen din ikke er så god som du vil ha den? Da kan det være på tide at du skaffer deg en ny 5g router med sim-kort. 

Det er imidlertid flere ting du bør tenke på før du skaffer deg en ny router – dette er viktig for at du skal få mest mulig ut av internettet ditt, og ikke trenge å irritere deg over dårlige hastigheter eller smertefullt sakte nedlastninger av filer. Les videre for å lese mer om de beste modellene på markedet og hvordan du kan få mest mulig ut av routeren din.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 

Hva du bør vurdere når du skal kjøpe en 5G-router:

Tilkobling
Routere kan være trådløse eller tilkoblet via kabel. Trådløse routere har antenner for å kunne kommunisere uten kabeltilkobling, og derfor kalles de nettopp trådløse routere. Hvis du har mye elektronikk som trenger tilgang på internett (for eksempel PC-er, smarttelefoner, nettbrett og spillkonsoller), kan en trådløs router være et godt alternativ for deg.

En router med kabeltilkobling vil være direkte koblet til enheten som trenger internett, ved hjelp av Ethernet-tilkoblinger. Hvis du har et lavere antall elektronisk utstyr som trenger internett, eller ønsker større pålitelighet, kan en kabeltilkoblet router være et utmerket alternativ. En slik direkte tilkobling vil ofte være 2-3 ganger raskere enn ved en trådløs router -men husk at hastigheten kan variere avhengig av kvaliteten på enheten som bruker internettet (eksempelvis PC-en din).

Routerens “latens” (hvor lang tid det tar for routeren å sende internettsignal) kan også variere -noe som gamere kanskje er spesielt opptatt av. Routere har vanligvis fire LAN-porter og én USB-port, som er mer enn nok for de aller fleste. SIM-kortspor er tilgjengelig for 5G-routere, slik at du raskt kan få 5G-signaler fra din lokale tjenesteleverandør.

Wi-Fi-standarder
Det finnes mange typer Wi-Fi -alt fra Wi-Fi 1 til den nyeste Wi-Fi 6, som støtter 2,4 og 5 GHz frekvensbånd. 2,4 GHz har en langsommere internetthastighet, men har større rekkevidde enn 5 GHz. Routere klassifiseres etter de med enkeltbånd eller tobånd, avhengig av routerens Wi-Fi-frekvensbånd. En enkeltbånds-router fungerer bare med én Wi-Fi-frekvens, mens en tobånds-router fungerer med to. Derfor har tobånds-routere overlegen ytelse, og de er også enklere å sette opp enn en enkeltbånds-router.

Den nye Wi-Fi 6-standarden finnes for 5G-routere, og den gir internetthastighet på opptil 10 Gbps, som er 30-40 prosent raskere enn ved Wi-Fi 5. Ny 5G-teknologi, i kombinasjon med Wi-Fi 6-standarden, er for øyeblikket det beste alternativet på markedet -det vil gi deg lynraskt internett. Raskt internett er både praktisk i forhold til hverdagslig internettbruk, og kanskje enda viktigere i jobbsammenheng, hvor du kan laste ned mange GB på bare noen få sekunder. 

Rekkevidde
Rekkevidde handler om hvor langt 5G-routeren kan kommunisere -med andre ord, hvor langt unna routeren du kan befinne deg og fortsatt ha godt internett. Jo større rekkevidde den trådløse 5G-routeren har, jo flere steder kan internettet brukes. Det er tre hovedfaktorer som påvirker Wi-Fi-rekkevidde: routeren, bygningen du befinner deg i og enheten som trenger internett.

Routere med 2,4 GHz har vanligvis en rekkevidde på 45 meter innendørs, og 90 meter utendørs. Routere som bruker eldre 5 GHz-frekvenser (eksempelvis 802.11a-routere) har rekkevidde på omtrent en tredjedel av disse avstandene. Moderne 802.11n og 802.11ac routere har større rekkevidde, både ved hjelp av 2,4 GHz og 5 GHz frekvenser. Fordi 5 GHz Wi-Fi sender ut “smalere” bølgelengder, er de mer utsatt for forstyrrelser enn 2,4 GHz Wi-Fi -de har også vanligvis en kortere, og mer effektiv, rekkevidde på 3 til 5 meter. Husk at rekkevidde og signalstyrke også kan avhenge av regionen der du bor og selskapet som gir deg internettsignal.

Pris
Noen 5G-routere koster mer enn andre fordi de har flere funksjoner. En slik funksjon kan for eksempel være at routeren kan kommunisere med flere enheter samtidig, kalt MU-MIMO. Dette er en god funksjon å ha hvis du har mange enheter som trenger internettforbindelse. Premium-alternativer kan koste opptil 8000 kr, og de har vanligvis høyere makshastighet -både når det gjelder nedlasting og opplasting.

De budsjettvennlige alternativene koster rundt 3000 kr, og disse kan ha gode nok funksjoner og hastighet -alt etter hva du trenger. En ting du bør huske på er at routerens  hastighet kan være beskrevet som en kombinasjon av 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvensene. Imidlertid bruker de fleste enheter bare én av disse frekvensene om gangen, så den kombinerte hastigheten er kanskje ikke like nøyaktig.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Når du skal velge deg en 5G-router kan det være nyttig å lese forbruker- og ekspertanmeldelser. Det er alltid smart å lese flere anmeldelser, fra forskjellige kilder, før du treffer din endelige beslutning. Når du leser forbrukeranmeldelser bør du være oppmerksom på faktorer som nedlastings- og opplastingshastighet, rekkevidde og stabilitet.

Ekspertanmeldelser kan være nyttige, men husk at eksperter kan ha andre preferanser og krav, enn det du selv har. I tillegg kan eksperter ha spesifikke preferanser for enkelte merker og teknologi -derfor er deres meninger kanskje ikke alltid helt objektive. Likevel kan ekspertanmeldelser gi verdifull innsikt i routerens ytelse og funksjoner. Til syvende og sist er det opp til deg å bestemme hvilken router som passer best for deg og dine behov. 

arrow-more


P-Link Deco X80-5G LTE AX6000 Mesh WiFi – Ideell 5G-router for moderne hus

Vår anbefaling

 

TP-Link Deco X80-5G LTE AX6000 Mesh WiFi er en ideell 5G-router for deg som ønsker et raskt og stabilt internett. Med 5G-hastighet kan du laste ned filer, og surfe på nettet, raskere enn noen gang før. Denne routeren passer svært godt for gamere, og de som liker å streame filmer og serier  -spesielt fordi den har et veldig raskt internettsignal på 1ms.

 • Latens på 1ms 
 • Gigabit kabel-tilkoblinger
 • Fleksibel nettverkstilgang: 4G, 5G

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av TP-Link Deco X80-5G LTE AX6000 Mesh WiFi

5 Gbps
Deco X80 5G Mesh WiFi-router har det beste innen hjemmenettverk-teknologi fra TP-Link. Med støtte for både 5GHz og 2,4GHz frekvenser, i kombinasjon med Gigabit kabel- tilkoblinger, kan denne routeren gi lynraskt internett -opptil 5Gbps til alle elektroniske enheter i hjemmet. Dette er faktisk 30 ganger raskere enn ved vanlige 4G-internett. Deco X80 gir også 5G nettverk til mobiltelefonen, slik at du har godt internett selv når Wi-Fi er utilgjengelig. Den svært lave latenstiden er også et stort pluss dersom du liker å game eller streame -du unngår alt av forsinkelser, eller såkalt “lagging”, med denne 5G-routeren. 

Praktisk app
Denne routeren har også medfølgende LAN-porter. Det betyr at du kan koble enheter med ledning, slik som spillkonsoller eller smart-TVer, direkte til nettverket. Med dimensjoner på 13 x 12,3 x 21,05, og en vekt på bare 0,89 kg, er denne routeren også enkel å ta med seg på farten -altså er den ideell for bruk på hotell eller andre midlertidige rom. Sist men ikke minst er det viktig å nevne at TP-Link 5g-routeren har en egen Deco-app, hvor du kan velge de nettverksinnstillingene du foretrekker. 

Hva sier eksperter om TP-Link Deco X80-5G LTE AX6000 Mesh WiFi

TP-Link Deco X80-5G LTE AX6000 Mesh WiFi-routeren har fått gode tilbakemeldinger fra eksperter på tweak.dk. Routeren fikk en poengsum på 8 av 10 i en anmeldelse den 19/07/2022. Her ble det bemerket at “TP-Link har sørget for å fylle Deco X80-5G med nesten alt de kunne komme på, da du både får  2.5 G WAN/LAN-port, WiFi 6 og 5G.”

Fordeler

 • Enkel å sette opp
 • Forbedret sikkerhetsbeskyttelse
 • VoLTE/VoIP-støtte
 • Deco mesh-teknologi
 • Elegant design
Ulemper

 • Høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

TP-Link Deco X80-5G LTE AX6000 Mesh WiFi-router er en 5G-router i topklasse, med mange gode funksjoner og fordeler. Den er enkel å sette opp, har forbedret sikkerhetsbeskyttelse (spesielt en fordel for barnefamilier), støtter VoLTE/VoIP og bruker Deco mesh-teknologi. Sistnevnte sikrer god internett-tilgang i alle deler av huset. Routeren har også et elegant design, som betyr at du ikke behøver å skjule den av estetiske grunner. Den er imidlertid litt dyr sammenlignet med flere andre 5G-routere på markedet. Til tross for dette har vi valgt å ha denne routeren som vår mest anbefalte, da den har svært mange fordeler. 

Spesifikasjoner
 WiFi 6
Frekvensbånd: 2,4 / 5 GHz
Trådløs hastighet: 4804 Mbps
Trådløs sikkerhet: TP-Link HomeCare Pro
LAN-port: 2
Vekt: 890 g


Netgear Nighthawk M5 (MR5200) – 5G ruter med tilkobling av opptil 32 enheter

Beste premiumvalg

4.3 Amazon
✅ 4.5 Techradar.com
✅ 4 PCmag.com

 

Netgear Nighthawk M5 (MR5200)

Med Wi-Fi 6-teknologien og Qualcomm Snapdragon X55 Mobile Platform-brikkesett, vil denne modellen levere en stabil tilkobling og høy hastighet til alle enheter. Den er perfekt for folk som ønsker å være tilkoblet mens de er på farten og trenger høyest mulig hastighet.

 • Qualcomm Snapdragon X55 5G
 • VPN-gjennomføringsstøtte og passordbeskyttelse
 • PC MAG best of 2021-prisen

 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Netgear Nighthawk M5 (MR5200)

Denne Netgear-ruteren er en av de mest avanserte ruterne på markedet. Den leverer hastigheter opptil 7 ganger raskere enn 4G, noe som gjør den perfekt for streaming og spill. I tillegg kan den koble til opptil 32 enheter samtidig med en rask hastighet på 1,8 Gbps. Den har opptil 13 timers batterilevetid, noe som gjør den perfekt for de som ofte er på farten. Enten du er på reise eller bare trenger å være tilkoblet mens du er på farten, vil denne ruteren holde deg online hele dagen.

Denne rutermodellen kan håndteres med Netgear-appen for smarttelefon. Med denne appen kan du kontrollere nettverket ditt fra hvor som helst i verden. Du kan administrere enhetene dine, sette på foreldrekontroll og mer. I tillegg har ruteren blitt tildelt prisen PCMAG Best of 2021, noe som gjør den til en av de beste ruterne på markedet.

Hva sier brukere og eksperter om Netgear Nighthawk M5

5G-ruteren har fått positive anmeldelser fra både brukere og eksperter. Ruteren har fått 4,5 av 5 på Techradar.com, med anmelderen som sier at det er den “raskeste mobile hotspot man kan kjøpe.” I tillegg fikk ruteren 4,3 av 5 på Amazon, med brukere som sier at den har god batterilevetid og er veldig enkel å sette opp.

Fordeler

 • Enkel å bruke
 • Veldig solid bygget
 • NETGEAR mobilapp
 • Solide styringsmuligheter
 • Høy hastighet
Ulemper

 • Ingen støtte for flere SIM-kort
 • Høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

5G-ruteren er lynrask og kan enkelt betjenes. Gjennom vår testing oppdaget vi at den ikke støtter flere SIM-kort, men totalt sett er det et fantastisk premiumvalg hvis du er villig til å betale en litt høyere pris.

Spesifikasjoner
Wi-Fi-standard: Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6
Frekvensbånd: 2,4 / 5 GHz
Trådløs hastighet (Mbps): 1151-1900
Batteristørrelse: 5040 mAh
Maks. overføringshastighet: 4 Gbps
Porter: 1 x WAN
Oppringt tilkobling: 4G/LTE, 5G
Nettverkstilkobling: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
Sikkerhetsprotokoll: WPA3, WPA-PSK, WPA2-PSK
Bredde: 10,5 cm
Dybde: 10,5 cm
Høyde: 2,15 cm
Vekt: 240 g


D-Link DWR-2101 – liten 5G router med en berøringsskjerm

Beste Mobil 5G-ruter i kompakt størrelse

4 Amazon
✅ 8/10 Nascompares.com

 

D-Link DWR-2101

 

Denne 5G ruteren er perfekt for de som ønsker en bærbar og budsjettvennlig modell med stor hastighet. Den 6 cm LCD-berøringsskjermen med farger gjør det enkelt å administrere nettverket ditt, og 5 g-frekvensen sikrer at du har en rask tilkobling uansett hvor du er.

 • 6 cm LCD-berøringsskjerm med farger
 • Hurtiglading hele dagen batteri
 • Tilkobling med opptil 16 enheter

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av D-Link DWR-2101

Denne avanserte ruteren har et hurtigladet batteri og gir opptil 14 timers tilkobling mens du er på farten. Med nedlastingshastigheter på opptil 1,6 Gbps kan du se 8K-filmer, laste ned filer og streame innhold med stor hastighet.

Den kan gi tilkobling til opptil 16 enheter på en gang, noe som gjør den perfekt for store familier eller små bedrifter. Med så mange enheter som kan kobles til samtidig, trenger du aldri å bekymre deg for at du ikke kan komme deg på nett. Du kan enkelt ta den med deg uansett hvor du går, uten å bekymre deg for at den tar for mye plass. Ruteren har en kompatibilitet med 4G, som gjør den til et godt valg for folk som reiser ofte eller tilbringer mye tid hjemmefra, men som ønsker enkel internettilgang.

Hva sier brukere og eksperter om D-Link DWR-2101

5g-ruteren har fått 8/10 på Nascompares.com. Nettstedet berømmer ruteren for lett den er å ta med seg runft og varmespredningen, og sier at det er en flott mobil 5G router for alle som er på farten. Amazon-brukere har gitt ruteren 4 av 5 stjerner, og mange brukere synes ruteren er enkel å sette opp og bruke.

Fordeler

 • Rask og pålitelig tilkobling
 • Høy kvalitet og robust design
 • Lang batterilevetid
 • God opplastingstid av data
 • Innebygd Internett-hastighetstest via LCD-skjerm
Ulemper

 • Dekselet føles litt plastikk ut
 • Kjører ikke kun på USB-strøm

Forbrukerlivs vurdering

Den har lang batterilevetid, god opplastingstid av data og en innebygd internett hastighetstest via LCD-skjermen. Dekselet kan være mer holdbart siden noen brukere sa at det føles litt plastisk, men denne 5G-ruteren er fortsatt et godt valg for alle som leter etter en kompakt, mobil 5G ruter.

Spesifikasjoner
Wi-Fi-standard: 802.11ax Wi-Fi 6
Frekvensbånd: 5 GHz
Trådløs hastighet (Mbps): 1200 (maks.)
Batteristørrelse: 5260 mAh
Maks. overføringshastighet: 1,6 Gbps
Porter: 1
Nettverkstilkobling: IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
Oppringt tilkobling: 4G/LTE, 5G
Sikkerhetsprotokoll: WPA3
Bredde: 11,9 cm
Dybde: 7,2 cm
Høyde: 2,35 cm
Vekt: 235 g


D-Link DWR-978 – Godt signal i alle deler av huset

Beste “mid-range” 5G-router

 

Den trådløse routeren fra D-Link DWR-978 gir deg rask 5G-tilkobling, til opptil 128 elektroniske enheter. Denne routeren har to eksterne antenner som fanger opp signaler, og som sørger for at du har god internettilgang i alle kriker og kroker i huset.

 • Innebygd Wi-Fi AC2600
 • Kan koble til opptil 128 enheter
 • Innebygd hastighetstest av internettet

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av D-Link DWR-978

Rask 5G-tilkobling til alle deler av huset
Den trådløse routeren fra D-Link gir deg en 5G-hastighet på opptil 1,6 Gbps og Wi-Fi-hastighet på opptil 2,6 Gbps, til alle enhetene dine. Den støtter opptil 128 enheter. Routeren er superenkel å sette opp -du trenger bare å koble den til, så er den klar. Dette innebærer at det også er svært enkelt å ta med seg denne routeren på reise, om det så er på campingtur eller på hytta.   Den har også en tobånds Wi-Fi-ac antenne, som sørger for rask og stabil internett-tilkobling i hele huset. 

Sjekk hastigheten når som helst
DWR-978 har en innebygd hastighetstest av internettet, som kan være svært nyttig dersom du opplever utfordringer med tilkoblingen, eller bare vil teste hastigheten for ned- og opplastinger. I tillegg har denne routeren en virkelig god Wi-Fi AC2600-funksjon, som lar flere enheter ha godt Wi-Fi-signal og bredbånd samtidig. Denne funksjonen gjør også at data fordeles mer effektivt, og gjør Wi-Fi-hastigheten raskere. 

Fordeler

 • MU-MIMO-teknologi gir godt bredbånd
 • To eksterne antenner
 • Bra for avsidesliggende område
Ulemper

 • Fastvaren (firmware) kunne vært oppdatert noe oftere

Forbrukerlivs vurdering

D-Link DWR-978 5G-routeren er et godt valg for folk som trenger internett-tilkobling med høyt bredbånd, eller som bor i avsidesliggende områder. Den har to eksterne antenner som bidrar til å forsterke internett-signalet, i tillegg til at den har MU-MIMO-teknologi. Likevel er det nok noen som hadde foretrukket om fastvaren (firmware) hadde blitt oppdatert noe oftere. Vi bestemte oss likevel for å inkludere denne routeren i vår liste, da den har mange gode funksjoner. Husk likevel at dette er en “mid-range” router -for mer penger vil du få en enda sterkere router. 

Spesifikasjoner
WiFi 5
Frekvensbånd: 2,4 / 5 GHz
Trådløs hastighet: 2600 Mbps
Trådløs sikkerhet: WPA, WPA2, WPA3, WPS
LAN-port: 1
WAN-port: 4
Vekt: 900 g


ZTE MC801A – Rimelig og stabil 5G-router

Beste budsjettvennlige valg

4,8 av 5 på Google Shopping
✅ 4,8 av 5 på 5G-pris

 

Zte MC801A 5G passer for de som ønsker seg en router av høy kvalitet, uten at man behøver å tømme lommeboken. Denne routeren har et raskt 5G-nettverk med lav latens. Du kan også velge å koble til eksterne antenner, for å forbedre routerens  rekkevidde, og dekke alle deler av huset eller kontoret.

 • Kan koble til ekstern antenne
 • 5G-hastighet: last ned 3,8 Gbps
 • Tilknyttet ZTElink-APP

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ZTE MC801A

Fremtidssikker router med høy hastighet
Routeren har en Qualcomm Snapdragon TM X55-plattform, som støtter SA- og NSA-nettverk. Den har raskt 5G internett, i tillegg til en nedlastingshastighet på opptil 3,8 Gbps. Modellen er også fremtidssikker, da den støtter Wi-Fi 6. Det betyr at dette er en router du kan ha i mange år fremover. I tillegg har den doble gigabit-nettverksporter, slik at du kan koble til opptil 31 enheter, samtidig som du har stabilt og raskt internett.

Kan koble til eksterne antenner
Routeren leveres med 4 MIMO-antenner for å sikre god trådløs forbindelse. Du kan også koble til to eksterne antenner for å få ekstra god dekning overalt i huset.  Routerens utforming gjør den også unik. Den er laget for å spre varme på best mulig måte, slik at den ikke blir for varm. Ifølge produsenten gjør dette at routeren blir 10% mindre varm enn andre routere. 

Hva sier forbrukere om ZTE MC801A

Forbrukere på 5gprice.com gir Zte-routeren en svært god vurdering. Flere skriver at de er imponert over tilkoblingsmulighetene, og at routeren er veldig god sammenlignet med hva man betaler for den. En forbruker nevner at operativsystemet kan være litt vanskelig å navigere i til å begynne med, men at den likevel er kompakt og moderne på utsiden.

Fordeler

 • Stilig, moderne design
 • Mye for pengene
 • Blir ikke varm
Ulemper

 • Noen anmeldere opplever antenneproblemer i sitt område

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Zte MC801A 5G, da dette er en solid router til en fornuftig pris. Du kan dele 5G-nettverket med mange enheter, noe som gjør denne routeren til et godt valg, bådet for hjemmet og for kontoret. Noen av fordelene med denne routeren er at den ikke blir for varm, og at du kan få et enda bedre signal ved å koble til to eksterne antenner. På denne måten kan du justere hastigheten etter dine behov. Da den også er svært rimelig har vi kåret den til det beste budsjettvennlige valget. En ulempe er imidlertid at noen anmeldere opplever antenneproblemer i sitt område.

Spesifikasjoner
 Wi-Fi: 6
Frekvensbånd: 2,⅘
Trådløs hastighet: 1200 Mbps
Lan-porter: 1
WAN-porter: 1
Vekt: 1200 g


Hvor skal du plassere 5G routeren for best mulig dekning?

Lurer du på hvor du skal plassere routeren for å få best mulig dekning, så kan du med fordel lese videre her. 

Når det kommer til å forbedre wifi-signalet i hjemmet ditt så er det fort gjort å tro at å kjøpe mer utstyr vil kunne hjelpe med at internettforbindelsen oppleves som dårlig. Det er på en måte sant – men det er mer å tenke på enn bare det. 

En ny mesh 5G router eller rekkeviddeutvider vil kunne gi deg bedre dekning i et stort hjem, men det første du burde tenke på er om du får den beste ytelsen som routeren din kan gi. I mange tilfeller er det enklere å kvitte seg med dødsoner i hjemmet enn å kjøpe nytt utstyr. 

Sentral beliggenhet
Den ideelle posisjonen for en trådløs router vil være i en sentral beliggenhet i hjemmet. Plasserer du routeren din midt i hjemmet så vil den kunne gi bedre dekning til alle området i hjemmet og redusere antall dødsoner da avstanden mellom enhetene og routeren vil reduseres.

Plasser routeren høyere
Det kan også være en god idé å plassere routeren litt høyt da radiosignaler ikke bare sendes ut horisontalt, men også vertikalt. 

Reduser vegger og unngå vinduer
Radiosignaler beveger seg best når det ikke er noen hindringer i lufta. Derfor er det aller best å plassere routeren litt høyere i rommet dersom du har mulighet til det. Det er imidlertid viktig at du ikke gjemmer routeren i et skap eller bak andre ting da det vil redusere routerens effektivitet da signalet vil blokkeres. 

Det er også lurt å holde routeren unna vinduer da glass ikke gjør noen ting for å beholde signalet inne i leiligheten eller huset. Da er det lett at wifi-signalet når mye lenger enn du vil – for eksempel helt til naboen din. 

Juster antennene
Når routeren er plassert på et godt sted så kan det også være lurt å sjekke antennene. Juster antenne til en optimal posisjon og sørg for at routeren står rett opp og ned – og ikke for eksempel legges på siden.

5G og røykvarsler

5G-ruteren har revolusjonert måten vi kobler oss til internett på, og har åpnet døren for en rekke smarte teknologiske løsninger som kan forbedre sikkerheten og komforten i hjemmet vårt. En av disse teknologiene er røykvarsleren.

Røykvarsler, eller brannvarsler, er en viktig sikkerhetsanordning som alle husstander bør ha installert. Den fungerer ved å oppdage røyk og gi et høyt lydsignal for å varsle beboerne om en mulig brann. Med utviklingen av 5G-teknologi, har det nå blitt mulig å integrere røykvarslere i våre smarte hjemmesystemer.

En 5G-tilkoblet røykvarsler kan sende varsler direkte til smarttelefonen eller andre enheter når den oppdager røyk, noe som gir deg muligheten til å handle raskt og potensielt redde liv og eiendom. I tillegg kan denne typen røykvarsler fjernstyres og overvåkes, slik at du kan holde øye med hjemmet ditt selv når du ikke er der.

 


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Pcmag.com

Pcmag.com er et internasjonalt teknologimagasin med avdelinger i flere forskjellige land. Pcmag.com har fokus både på datamaskiner så vel som teknologi generelt sett. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router, TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 og Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5.

Du kan lese mer om Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router her.
Du kan lese mer om TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6 her.
Du kan lese mer om ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 her.
Du kan lese mer om Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5 her.

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 og TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.

Du kan lese mer om Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 her.
Du kan lese mer om TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om internett-relaterte produkter. 

Er du interessert i routere så kan du også ta en titt på våre artikler om router-tester og trådløse routere. Vil du ha bedre dekning hjemme så kan det også være lurt å ta en titt på ulike wifi extendere eller repeatere så du kan glede deg over en ypperlig hastighet på hjemmenettverket ditt.

FAQ

Hvilke 5G routere er best?
Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router, TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5, Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5, Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 og TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.
Hvor mye koster en 5G router?
Routere ligger i mange ulike prisklasser. Prisene kan rangere ifra et par hundre kroner til mange tusen. Tenk derfor godt over nøyaktig hva du har behov for og hvor stort budsjett du har.
Kan 5G erstatte bredbånd?
Som regel ikke. En 5G router er mer som en kompanjong til et bredbånd. Du vil som regel ha fiberbredbånd når du er hjemme, og 5G når du er ute på farten

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere