5G router test oversikt: De beste 5G routerne ifølge ekspertene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Elsker du alt det moderne teknologi har å tilby av underholdning og muligheter, men irriterer deg stadig over at internettforbindelsen din ikke er så god som du vil ha den? Da kan det være på tide at du skaffer deg en ny router. 

Det er imidlertid flere ting du bør tenke på før du skaffer deg en ny router – dette er viktig for at du skal få mest mulig ut av internettet ditt, og ikke trenge å irritere deg over dårlige hastigheter eller smertefullt sakte nedlastninger av filer. Les videre for å lese mer om de beste modellene på markedet og hvordan du kan få mest mulig ut av routeren din.

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en ny router:

green-elmPris: Routere ligger i mange ulike prisklasser. Prisene kan variere fra et par hundre kroner til mange tusen. Tenk derfor godt over nøyaktig hva du har behov for og hvor stort budsjett du har.
green-elmHastighet: Routere opererer som regel i Mbps som står for Megabits per sekund. Mange moderne routere bruker over 1000 Mbps, men en høy Mbps betyr ikke alltid at du vil få raskt internett. Tenk igjen godt over hva du har bruk for.
green-elmSingle eller Dual Band: Mange trådløse routere jobber på ulike frekvenser, nemlig 2,4 GHz eller 5 GHz. Det sistnevnte er nyere, kraftigere og mer moderne. En router med Dual Band bruker både 2,4 og 5 GHz samtidig.
green-elmRekkevidde: Sørg for at du plasserer routeren på et optimalt sted i hjemmet – helst på en sentral plass uten vinduer og uten hindringer.
green-elmUSB-porter: Enkelte modeller tilbyr USB-porter, men det er imidlertid ikke sikkert du trenger dette. Tenk igjen over eget behov før du investerer i mer enn det du egentlig har bruk for.
green-elmMU MIMO: Dersom det er mange i husstanden som bruker nettverket så er det lurt å skaffe seg en router med MU MIMO. Dette optimerer nemlig nettverket til ulike behov og tjenester slik at ingen trenger å irritere seg over bortkastet hastighet. 
green-elmSikkerhet: Routeren er den enkleste inngangen til deg og din identitet dersom det er tyver ute og lusker. Sørg derfor for at routeren er utstyrt med en god sikkerhet slik at du er beskyttet mot trusler utenfra.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 


Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router

Vår anbefaling

 • Editor’s choice hos Tomsguide.com
 • 4 av 5 mulige poeng hos trustedreviews.com
Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router

Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router er routeren for deg som gjerne vil ha en router med en god ytelse og gode alternativer for konfigurering.

Kraftig modell designet som et romskip
Netgear Nighthawk AX8 kan se litt futuristisk ut når det kommer til designet. Dette er en moderne router som støtter standarden til den siste generasjonen Wifi 6 (802.11ax). 

Dette er en router med en kraftig mesh rekkevideutvider, og den samarbeider enkelt med din eksisterende Wifi for å kunne gi deg en god forbindelse i alle hjørner i hjemmet ditt – til og med i de rommene som ligger langt unna routeren.

Her vil du kunne få kombinert Wifi 6 hastigheter på opptil 6 Gbps i hele hjemmet – og her vil du automatisk kobles til det beste Wifi-signalet mens du beveger deg rundt omkring i hjemmet ditt. 

Enkelt oppsett via medfølgende app
Du kan enkelt laste ned Nighthawk appen til smarttelefonen din. Oppsettet tar kun et par minutter, og så kan du glede deg over bedre wifi til alle i hjemmet. 

I appen kan du også se hvilke enheter som er tilkoblet, kjøre en test for å sjekke hastigheten, få oversikt over Netgear service abonnement – og mye mer, uten at du trenger å forlate hjemmet eller stå i lang telefonkø for å få de svarene du trenger.

Fornøyde eksperter
Ekspertene hos den britiske nettsiden PCmag.com har testet modellen og gitt den en god anbefaling. Her har Netgear Nighthawk AX8 fått hele 3,5 av 5 mulige poeng, og ekspertene trekker frem at denne modellen er perfekt til deg som vil ha et trygt hjemmenettverk med en fantastisk ytelse. 

Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved modellen, men nevner at den er dyrere enn andre modeller. De mener likevel at Netgear Nighthawk AX8 er verdt pengene da den vil kunne gi deg en av de raskeste hastighetene som finnes. 

Fordeler

 • Forbedret sikkerhet
 • God ytelse
 • Gode alternativer for konfigurering
 • Enkel å installere
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen
 • Ingen foreldrekontroll

Spesifikasjoner:

Enhetstype: Rekkeviddeutvider for Wifi
Bredde: 27.9 cm
Dybde: 19.7 cm
Høyde: 10.6 cm
Vekt: 860 g
Produktformfaktor: Ekstern
Portantall: 4
Overføringsteknologi: Trådløs
Linjekodingsformat: 256 QAM, 1024 QAM
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
Protokoll for fjernstyrt administrasjon: IPv6
Frekvensbånd: 2.4 GHz, 5 GHz
Tilpassede standarder: IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11i, IEEE 802.11n, IEEE 802.11k, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax, Wi-Fi CERTIFIED 6


TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6

Best til prisen

 • Middels god anmeldelse hos britiske PCmag.com
TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6

TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6 er den perfekte routeren til deg som vil ha en ypperlig Wifi 6 teknologi som ikke koster skjorta. En oppgradering til TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter vil si at du får en raskere hastighet og en bedre kapasitet enn før.

Stasjonær modell med en god ytelse
Archer AX1500 er en stasjonær router med en god overføringshastighet. Når det kommer til ytelse så ligger den maksimale hastigheten på 300 Mbps (2,4 GHz) og 1201 Mbps (5 GHz). 

Kommer med foreldrekontroll
Dersom du har barn i hjemmet så kan du slappe helt av, for denne routeren har nemlig foreldrekontroll slik at du kan unngå at barna utsettes for noe de ikke burde på nettet. 

Du kan enkelt stille inn foreldrekontrollen til å ekskludere nettsider og søkeord som barna ikke burde se. 

Kraftig prosessor og godt med lagringsplass
TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6 er i tillegg utstyrt med en kraftig prosessor på 1,5 GHz og 256 MB RAM. 

Her får du også nok av lagringsplass, for Archer AX1500 er nemlig utstyrt med et flash-minne på 16 MB. 

God modell til et lite budsjett
Ekspertene hos den britiske nettsiden PCmag.com er også fornøyde med modellen etter å ha testet den på flere ulike parametere. Her får modellen en god anmeldelse og tildeles hele 3,5 av 5 mulige poeng. 

Ekspertene trekker frem modellens ekstremt gode pris, men nevner samtidig at du her ikke vil få alle fordelene som den nye teknologien kan tilby – for modellen støtter ikke 160 MHz kanalbredde eller WPA3 kryptering. 

De mener likevel at modellen er solid og vil være et godt kjøp dersom budsjettet ditt ikke er så stort. 

Fordeler

 • Rimelig modell
 • Intuitive innstillinger
 • Fantastisk rekkevidde
Ulemper

 • Begrensede ekstrafunksjoner 
 • Ingen USB-porter

Spesifikasjoner:

Enhetstype: Trådløs ruter – 4-portssvitsj (integrert)
Utførelse: Stasjonær
Antall WAN-porter: 1
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
Dataoverføringshastighet: 1.5 Gbps
Maks. datahastighet (2,4 GHz): 300 Mbps
Maks. datahastighet (5 GHz): 1201 Mbps
Nettverks-/transportprotokoll PPTP, L2TP, PPPoE, DHCP, DDNS, IPv4, IPv6


Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5 – full kontroll for gamere

 • 8 av 10 peong hos cnet.com
 • 80 av 100 poeng hos den britiske nettsiden PCmag.com

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs router er en router som vil gi deg fullstendig kontroll over spillingen din dersom du er en dedikert gamer. 

Toppmoderne programvare
Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs router bruker en toppmoderne programvare for å optimalisere internett-tilkoblingen din. Dette gjør den blant annet ved å stabilisere ping, redusere lagspikes og holde deg engasjert i spillet med en pålitelig kablet og trådløs tilkobling for raske spill. 

Tilpass dashboardet til dine egne preferanser
Her kan du tilpasse dashboardet ditt til å se bruk av båndbredde i sanntid – etter enhet, ping og mange andre parametere. Lagging vil begrenses til det minimale, og du vil få en ypperlig forbindelse med Geofilter. Du kan også aktivere kvaliteten for prioriterte spillenheter og tildele båndbredde der du vil det skal brukes. 

Ekspertene hos den britiske nettsiden PCmag.com liker denne modellen godt da de gir den en middels god anmeldelse og tildeler routeren hele 80 av 100 mulige poeng etter å ha testet modellen. Her har de utført mange streams og overføringer for å se hvor godt routeren presterer når det kreves mye av den. 

Fordeler

 • Kraftig modell med mange gode innstillinger
 • Lav latency
 • Brukervennlig dashboard
Ulemper

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen
 • Ganske stor modell

Spesifikasjoner:

Enhetstype: Trådløs ruter – 4-portssvitsj (integrert)
Utførelse: Stasjonær
Antall WAN-porter: 1
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
Frekvensbånd 2,4 GHz / 5 GHz
Egenskaper: NAT-støtte, Stateful Packet Inspection (SPI), DoS angrepsprevensjon, IPv6-støtte, Quality of Service (QoS), ReadySHARE, Push ‘N’ Connect-knapp, Beamforming+, MU-MIMO teknologi, LED på/av-knapp
Tilpassede standarder: IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
Dimensjoner (BxDxH): 32.19 cm x 24.37 cm x 5.5 cm
Vekt: 801 g
Systemkrav: UNIX, Apple MacOS, Linux, Microsoft Windows 2000/XP/Vista/7/8/10


TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter – mye valuta for pengene

 • Budget choice med 5/5 mulige stjerner hos digitalcitizen.life
 • 4,4 av 5 mulige stjerner fra brukerne hos Google Shopping

TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter

TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter er en briljant modell for deg som vil ha mye for pengene du investerer, og som synes det er viktig med en velfungerende og moderne router som gir god dekning i hele huset. 

Plug & Play og fantastisk 4G hastighet
Med TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter vil du kunne nyte en fantastisk kompatibilitet med 2 LTE antenner som leverer en super nettverkstilkobling. Alt du trenger å gjøre er å plugge i et micro SIM-kort og slå på modellen. 

Archer MR600 støtter 4G+ Cat6 med en hastighet på opptil 300 Mbps. Når du har plugget inn simkortet så kan du nyte filmer i HD uten forstyrrelser, laste ned filer på få sekunder eller spille på nett uten problemer. 

64 enheter
Med TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter vil du kunne koble til hele 64 enheter på en gang. Dette inkluderer blant annet telefoner, nettbrett og laptop. Modellen er også utstyrt med 4 LAN porter slik at du kan koble til en stasjonær PC om du ønsker det. 

Enkel app
Archer MR600 kan settes opp på kort tid ved hjelp av modellens kraftige interface og den medfølgende appen Tether. Via appen kan du også justere innstillinger fra både Android og iOS enheter – og dette inkluderer funksjoner som for eksempel foreldrekontroll. 

Gode brukeranmeldelser
Brukerne på Google Shopping har gitt denne modellen hele 4,4 av 5 mulige stjerner etter å ha testet den i praksis. Dette vitner om modellens gode kvalitet og enkle bruk – derfor kan du være sikker på at du blir fornøyd med TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.

Fordeler

 • Mye valuta for pengene
 • God dekning
 • Stabil modell
 • Kraftig router
 • Innebygde antenne
Ulemper

 • Menyene kunne vært designet litt enklere
 • Kan oppstå problemer dersom mange enheter er tilkoblet

Spesifikasjoner:

Overføringsteknologi: Trådløs, kablet
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
Dataoverføringshastighet: 1.2 Gbps
Nettverks-/transportprotokoll: TCP/IP, PPTP, L2TP, IPSec, PPPoE, DHCP
Ruting-protokoll: Statisk IP-ruting
Krypterings-algoritme: 128-bit WEP, 64-bit WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK
Wifi-klasse: AC1200
Egenskaper: DoS angrepsprevensjon, IPv6-støtte, foreldrestyring, IP-adressefiltrering, portvideresending, båndbreddekontroll, IPv4-støtte, domenefilter
Tilpassede standarder: IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, RoHS


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 

 • Kåret til Editor’s Choice hos det britiske testmagasinet PCmag.com
 • 8,3 av 10 poeng hos cnet.com

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5Asus ROG Rapture er den ultimate routeren for deg dersom du anser deg selv som en hardcore gamer eller teknologi-nerd.

Blant de raskeste på markedet
Denne routeren er en av de raskeste routerne på markedet, og tilbyder et vell av gamer-vennlige funksjoner. Denne routeren er hovedsakelig laget til gamere da den optimerer nettverket til å kunne gi deg en fantastisk grafikk i spillet.

Kult design og enkel styring via app
Asus ROG Rapture er utstyrt med et kult design som måler 24,5 x 24,5 x 6,5 cm. Routeren ser futuristisk ut med hele 8 antenner som kan justeres eller fjernes etter behov.

Det er enkelt å skaffe seg en oversikt over de ulike innstillingene og mulighetene du har med Asus ROG Rapture via den medfølgende appen. Der kan du holde øye med upload og download hastighet og mye annet. Det er også her du raskt og enkelt kan sette opp routeren din. 

God hastighet
Asus ROG Rapture er en router som tilbyr en veldig god og høy hastighet som er perfekt til gaming. Det britiske testmagasinet PCmag.com har testet Asus ROG Rapture grundig, og de har selvsagt også testet internethastigheten. Routeren klarte seg strålende i testene – faktisk så godt at den på enkelte områder var den raskeste routeren de hadde testet.  

Fordeler

 • Designet til gamere
 • En high-end tri-band router
 • God og stabil forbindelse under gaming
 • En av de raskeste routerne som er blitt testet av PCmag.com
 • Et hav av gamer-vennlige funksjoner 
Ulemper

 • Dyr modell
 • Stort økologisk fotavtrykk
 • Middels hastighet for overføring av filer

Spesifikasjoner:

Enhetstype: Trådløs ruter – 8-portssvitsj (integrert)
Utførelse: Stasjonær
Overføringsteknologi: Trådløs, kablet
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
Frekvensbånd: 2,4 GHz (1 bånd) / 5 GHz (2 bånd)
Dataoverføringshastighet: 5334 Mbps
Gjestenettverk: 9
Nettverks-/transportprotokoll: PPTP, L2TP, NTP, PPPoE, DHCP, DDNS
Ruting-protokoll: IGMPv2, IGMP, IGMPv3
Krypterings-algoritme: MPPE, 128-bit WEP, 64-bit WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise
Autentifikasjonsmetode: RADIUS
Wifi-klasse: AC5300


Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5

 • 4,4 av 5 mulige stjerner fra brukerne hos Google Shopping

 

Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5

 

Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 er en perfekt modell dersom du vil ha en router som gir deg en god hastighet både på 4G og på 5G.

Eksepsjonelt bredbånd og moderne design
Huawei 5G CPE Pro2 Router tilbyr et eksepsjonelt bredbånd på opptil 3000 Gb / s, og modellen støtter også nedlastningshastigheter på opptil 3,6 Gb / s. 

Når det kommer til designet så har Huawei 5G CPE Pro2 Router fått en moderne og minimalistisk look i en flott hvit farge. 

Medfølgende app
Huawei 5G CPE Pro2 Router kommer med en medfølgende app hvor du enkelt kan kontrollere nettverket ditt – dette inkluderer også muligheten til å sette opp et eget nettverk for eksempel til gjester, kontrollere sikkerheten eller sjekke statistikker. 

Maksimal LAN bredbåndshastighet
Huawei 5G CPE Pro2 vil kunne gi deg en maksimal bredbåndshastighet på opptil 3000 Mb / s takket være den innovative teknologen som modellen er utstyrt med.

Routeren støtter opptil 128 enheter samtidig takket være teknologien MU-MIMO, noe som gjør den perfekt til for eksempel et kontor. 

Den maksimale nedlastningshastigheten kan i tillegg dobles og nå hele 3,6 Gb / s. Routeren vil kunne gi deg en veldig høy hastighet på opplastninger. Derfor kan du fritt se på filmer, streame i 4K eller nå fullt potensiale med AR / VR enheter. 

Fornøyde brukere
Brukerne hos Google Shopping er i tillegg svært fornøyde med modellen da de gir den hele 4,4 av 5 mulige stjerner. Dette vitner om at modellen gjør det den lover da disse brukerne har fått tid til å teste routeren i praksis. 

Fordeler

 • Takler flere tilkoblede enheter uten problemer
 • God ytelse
 • Flott design
 • God wifi-styrke
Ulemper

 • Trenger å resettes iblant for å koble til igjen
 • 4G kunne vært litt bedre

Spesifikasjoner:

Enhetstype: Trådløs ruter
Utførelse: Stasjonær
Mobiltelefonsprotokoll: LTE B39, LTE B18, LTE B19, 5G n78
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11n
Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
Protokoll for fjernstyrt administrasjon: TR-069


Hvor skal du plassere routeren for best mulig dekning?

Lurer du på hvor du skal plassere routeren for å få best mulig dekning, så kan du med fordel lese videre her. 

Når det kommer til å forbedre wifi-signalet i hjemmet ditt så er det fort gjort å tro at å kjøpe mer utstyr vil kunne hjelpe med at internettforbindelsen oppleves som dårlig. Det er på en måte sant – men det er mer å tenke på enn bare det. 

En ny mesh router eller rekkeviddeutvider vil kunne gi deg bedre dekning i et stort hjem, men det første du burde tenke på er om du får den beste ytelsen som routeren din kan gi. I mange tilfeller er det enklere å kvitte seg med dødsoner i hjemmet enn å kjøpe nytt utstyr. 

Sentral beliggenhet
Den ideelle posisjonen for en trådløs router vil være i en sentral beliggenhet i hjemmet. Plasserer du routeren din midt i hjemmet så vil den kunne gi bedre dekning til alle området i hjemmet og redusere antall dødsoner da avstanden mellom enhetene og routeren vil reduseres.

Plasser routeren høyere
Det kan også være en god idé å plassere routeren litt høyt da radiosignaler ikke bare sendes ut horisontalt, men også vertikalt. 

Reduser vegger og unngå vinduer
Radiosignaler beveger seg best når det ikke er noen hindringer i lufta. Derfor er det aller best å plassere routeren litt høyere i rommet dersom du har mulighet til det. Det er imidlertid viktig at du ikke gjemmer routeren i et skap eller bak andre ting da det vil redusere routerens effektivitet da signalet vil blokkeres. 

Det er også lurt å holde routeren unna vinduer da glass ikke gjør noen ting for å beholde signalet inne i leiligheten eller huset. Da er det lett at wifi-signalet når mye lenger enn du vil – for eksempel helt til naboen din. 

Juster antennene
Når routeren er plassert på et godt sted så kan det også være lurt å sjekke antennene. Juster antenne til en optimal posisjon og sørg for at routeren står rett opp og ned – og ikke for eksempel legges på siden.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Pcmag.com

Pcmag.com er et internasjonalt teknologimagasin med avdelinger i flere forskjellige land. Pcmag.com har fokus både på datamaskiner så vel som teknologi generelt sett. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router, TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 og Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5.

Du kan lese mer om Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router her.
Du kan lese mer om TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6 her.
Du kan lese mer om ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 her.
Du kan lese mer om Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5 her.

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 og TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.

Du kan lese mer om Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 her.
Du kan lese mer om TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om internett-relaterte produkter. 

Er du interessert i routere så kan du også ta en titt på våre artikler om router-tester og trådløse routere. Vil du ha bedre dekning hjemme så kan det også være lurt å ta en titt på ulike wifi extendere eller repeatere så du kan glede deg over en ypperlig hastighet på hjemmenettverket ditt.

FAQ

Hvilke 5G routere er best?
Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router, TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5, Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5, Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 og TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.
Hvor mye koster en 5G router?
Routere ligger i mange ulike prisklasser. Prisene kan rangere ifra et par hundre kroner til mange tusen. Tenk derfor godt over nøyaktig hva du har behov for og hvor stort budsjett du har.
Kan 5G erstatte bredbånd?
Som regel ikke. En 5G router er mer som en kompanjong til et bredbånd. Du vil som regel ha fiberbredbånd når du er hjemme, og 5G når du er ute på farten

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere