5G router test oversikt: De beste 5G routerne ifølge ekspertene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Elsker du alt det moderne teknologi har å tilby av underholdning og muligheter, men irriterer deg stadig over at internettforbindelsen din ikke er så god som du vil ha den? Da kan det være på tide at du skaffer deg en ny router. 

Det er imidlertid flere ting du bør tenke på før du skaffer deg en ny router – dette er viktig for at du skal få mest mulig ut av internettet ditt, og ikke trenge å irritere deg over dårlige hastigheter eller smertefullt sakte nedlastninger av filer. Les videre for å lese mer om de beste modellene på markedet og hvordan du kan få mest mulig ut av routeren din.

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en ny router:

green-elmPris: Routere ligger i mange ulike prisklasser. Prisene kan variere fra et par hundre kroner til mange tusen. Tenk derfor godt over nøyaktig hva du har behov for og hvor stort budsjett du har.
green-elmHastighet: Routere opererer som regel i Mbps som står for Megabits per sekund. Mange moderne routere bruker over 1000 Mbps, men en høy Mbps betyr ikke alltid at du vil få raskt internett. Tenk igjen godt over hva du har bruk for.
green-elmSingle eller Dual Band: Mange trådløse routere jobber på ulike frekvenser, nemlig 2,4 GHz eller 5 GHz. Det sistnevnte er nyere, kraftigere og mer moderne. En router med Dual Band bruker både 2,4 og 5 GHz samtidig.
green-elmRekkevidde: Sørg for at du plasserer routeren på et optimalt sted i hjemmet – helst på en sentral plass uten vinduer og uten hindringer.
green-elmUSB-porter: Enkelte modeller tilbyr USB-porter, men det er imidlertid ikke sikkert du trenger dette. Tenk igjen over eget behov før du investerer i mer enn det du egentlig har bruk for.
green-elmMU MIMO: Dersom det er mange i husstanden som bruker nettverket så er det lurt å skaffe seg en router med MU MIMO. Dette optimerer nemlig nettverket til ulike behov og tjenester slik at ingen trenger å irritere seg over bortkastet hastighet. 
green-elmSikkerhet: Routeren er den enkleste inngangen til deg og din identitet dersom det er tyver ute og lusker. Sørg derfor for at routeren er utstyrt med en god sikkerhet slik at du er beskyttet mot trusler utenfra.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 

Hva du bør vurdere når du kjøper en 5G-ruter

Hastighet og rekkevidde
2,4 GHz er frekvensen som brukes av enkeltbåndsrutere med en maksimal hastighet på 300 Mbps. De er fungerer for små hus med et begrenset antall enheter. Dual-band rutere opererer på både 2,4 GHz og 5 GHz frekvenser og gir høyere hastighet og bredere dekning. 5G-rutere er for det meste dual-band rutere som opererer samtidig i begge frekvensområdene. De har større båndbredde og kan dermed behandle en større mengde data. Sørg for at du får 600 Mbps på 2,4 GHz og 1200 Mbps på 5 GHz for optimal ytelse og tilfredshet.

Trådløs standard
De vanligste standardene er 802.11n (støtter opptil 300 Mbps) og 802.11ac (støtter båndbredder fra 433 Mbps og fungerer utelukkende i 5GHz-båndet). En modell som støtter begge disse standardene skal kunne tilfredsstille de fleste kundebehov og gi god fart til enheter.

Tilkobling
Du bør sjekke hvor mange enheter du kan koble til ruteren og om den har andre tilkoblingstyper som USB- eller WLAN-porter. Du kan koble opptil 32 enheter samtidig til 5GHz WiFi. Dette varierer imidlertid fra modell til modell. Over 100 enheter kan støttes av visse rutere, mens andre kun kan håndtere 10. Vurder hvor mange enheter du bruker daglig, siden antall enheter er begrenset av Internett-tilkoblingshastigheten din.

Pris
Du kan forvente å betale opptil 8000 NOK og mer for en modell i den høyere prisklassen og mellom 400 og 500 NOK for et budsjettvennlig alternativ. Hovedforskjellen er at de dyrere modellene har flere funksjoner, gir raskere hastigheter og lar deg koble til flere enheter samtidig uten at hastigheten blir påvirket. Før du bestemmer deg for hvor mye penger du er villig til å bruke, bør du vurdere hva du ønsker å få ut av den nye ruteren, hvor mange personer som skal bruke og området du skal dekke.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Å lese brukeranmeldelser kan hjelpe deg med å finne ut av hvor bra ruteren fungerer, hvor rask den er og hvor lenge batteriet varer. Ekspertanmeldelser kan gi deg en mer detaljert innsikt i funksjoner, design og deres tanker om mulige ulemper ved ruteren.

arrow-more


Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5

Vår anbefaling

 • 4,4 av 5 mulige stjerner fra brukerne hos Google Shopping

 

Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5

Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 er en perfekt modell dersom du vil ha en router som gir deg en god hastighet både på 4G og på 5G.

Eksepsjonelt bredbånd og moderne design
Huawei 5G CPE Pro2 Router tilbyr et eksepsjonelt bredbånd på opptil 3000 Gb / s, og modellen støtter også nedlastningshastigheter på opptil 3,6 Gb / s. 

Når det kommer til designet så har Huawei 5G CPE Pro2 Router fått en moderne og minimalistisk look i en flott hvit farge. 

Medfølgende app
Huawei 5G CPE Pro2 Router kommer med en medfølgende app hvor du enkelt kan kontrollere nettverket ditt – dette inkluderer også muligheten til å sette opp et eget nettverk for eksempel til gjester, kontrollere sikkerheten eller sjekke statistikker. 

Maksimal LAN bredbåndshastighet
Huawei 5G CPE Pro2 vil kunne gi deg en maksimal bredbåndshastighet på opptil 3000 Mb / s takket være den innovative teknologen som modellen er utstyrt med.

Routeren støtter opptil 128 enheter samtidig takket være teknologien MU-MIMO, noe som gjør den perfekt til for eksempel et kontor. 

Den maksimale nedlastningshastigheten kan i tillegg dobles og nå hele 3,6 Gb / s. Routeren vil kunne gi deg en veldig høy hastighet på opplastninger. Derfor kan du fritt se på filmer, streame i 4K eller nå fullt potensiale med AR / VR enheter. 

Fornøyde brukere
Brukerne hos Google Shopping er i tillegg svært fornøyde med modellen da de gir den hele 4,4 av 5 mulige stjerner. Dette vitner om at modellen gjør det den lover da disse brukerne har fått tid til å teste routeren i praksis. 

Fordeler

 • Takler flere tilkoblede enheter uten problemer
 • God ytelse
 • Flott design
 • God wifi-styrke
Ulemper

 • Trenger å resettes iblant for å koble til igjen

Spesifikasjoner:

Enhetstype: Trådløs ruter
Utførelse: Stasjonær
Mobiltelefonsprotokoll: LTE B39, LTE B18, LTE B19, 5G n78
Datakjedeprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11n
Frekvensbånd: 2,4 GHz / 5 GHz
Protokoll for fjernstyrt administrasjon: TR-069


Netgear Nighthawk M5 (MR5200) – tilkobling av opptil 32 enheter

Beste premiumvalg

 • 4.3 Amazon
 • 4.5 Techradar.com
 • 4 PCmag.com
Netgear Nighthawk M5 (MR5200)

Med Wi-Fi 6-teknologien og Qualcomm Snapdragon X55 Mobile Platform-brikkesett, vil denne modellen levere en stabil tilkobling og høy hastighet til alle enheter. Den er perfekt for folk som ønsker å være tilkoblet mens de er på farten og trenger høyest mulig hastighet.

 • Qualcomm Snapdragon X55 5G
 • VPN-gjennomføringsstøtte og passordbeskyttelse
 • PC MAG best of 2021-prisen

 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Netgear Nighthawk M5 (MR5200)

Denne Netgear-ruteren er en av de mest avanserte ruterne på markedet. Den leverer hastigheter opptil 7 ganger raskere enn 4G, noe som gjør den perfekt for streaming og spill. I tillegg kan den koble til opptil 32 enheter samtidig med en rask hastighet på 1,8 Gbps. Den har opptil 13 timers batterilevetid, noe som gjør den perfekt for de som ofte er på farten. Enten du er på reise eller bare trenger å være tilkoblet mens du er på farten, vil denne ruteren holde deg online hele dagen.

Denne rutermodellen kan håndteres med Netgear-appen for smarttelefon. Med denne appen kan du kontrollere nettverket ditt fra hvor som helst i verden. Du kan administrere enhetene dine, sette på foreldrekontroll og mer. I tillegg har ruteren blitt tildelt prisen PCMAG Best of 2021, noe som gjør den til en av de beste ruterne på markedet.

FORDELER

 • Enkel å bruke
 • Veldig solid bygget
 • NETGEAR mobilapp
 • Solide styringsmuligheter
 • Høy hastighet
ULEMPER

 • Ingen støtte for flere SIM-kort
 • Høyere prisklasse

Hva sier brukere og eksperter om Netgear Nighthawk M5

5G-ruteren har fått positive anmeldelser fra både brukere og eksperter. Ruteren har fått 4,5 av 5 på Techradar.com, med anmelderen som sier at det er den «raskeste mobile hotspot man kan kjøpe.» I tillegg fikk ruteren 4,3 av 5 på Amazon, med brukere som sier at den har god batterilevetid og er veldig enkel å sette opp.

Forbrukerlivs vurdering

5G-ruteren er lynrask og kan enkelt betjenes. Gjennom vår testing oppdaget vi at den ikke støtter flere SIM-kort, men totalt sett er det et fantastisk premiumvalg hvis du er villig til å betale en litt høyere pris.

Spesifikasjoner
Wi-Fi-standard: Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6
Frekvensbånd: 2,4 / 5 GHz
Trådløs hastighet (Mbps): 1151-1900
Batteristørrelse: 5040 mAh
Maks. overføringshastighet: 4 Gbps
Porter: 1 x WAN
Oppringt tilkobling: 4G/LTE, 5G
Nettverkstilkobling: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
Sikkerhetsprotokoll: WPA3, WPA-PSK, WPA2-PSK
Bredde: 10,5 cm
Dybde: 10,5 cm
Høyde: 2,15 cm
Vekt: 240 g


D-Link DWR-2101 – med en berøringsskjerm som er enkel å bruke

Mobil 5G-ruter i kompakt størrelse

 • 4 Amazon
 • 8/10 Nascompares.com

D-Link DWR-2101

Denne ruteren er perfekt for de som ønsker en bærbar og budsjettvennlig modell med stor hastighet. Den 6 cm LCD-berøringsskjermen med farger gjør det enkelt å administrere nettverket ditt, og 5 g-frekvensen sikrer at du har en rask tilkobling uansett hvor du er.

 • 6 cm LCD-berøringsskjerm med farger
 • Hurtiglading hele dagen batteri
 • Tilkobling med opptil 16 enheter

 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av D-Link DWR-2101

Denne avanserte ruteren har et hurtigladet batteri og gir opptil 14 timers tilkobling mens du er på farten. Med nedlastingshastigheter på opptil 1,6 Gbps kan du se 8K-filmer, laste ned filer og streame innhold med stor hastighet.

Den kan gi tilkobling til opptil 16 enheter på en gang, noe som gjør den perfekt for store familier eller små bedrifter. Med så mange enheter som kan kobles til samtidig, trenger du aldri å bekymre deg for at du ikke kan komme deg på nett. Du kan enkelt ta den med deg uansett hvor du går, uten å bekymre deg for at den tar for mye plass. Ruteren har en kompatibilitet med 4G, som gjør den til et godt valg for folk som reiser ofte eller tilbringer mye tid hjemmefra, men som ønsker enkel internettilgang.

FORDELER

 • Rask og pålitelig tilkobling
 • Høy kvalitet og robust design
 • Lang batterilevetid
 • God opplastingstid av data
 • Innebygd Internett-hastighetstest via LCD-skjerm
ULEMPER

 • Dekselet føles litt plastikk ut
 • Kjører ikke kun på USB-strøm

Hva sier brukere og eksperter om D-Link DWR-2101

5g-ruteren har fått 8/10 på Nascompares.com. Nettstedet berømmer ruteren for lett den er å ta med seg runft og varmespredningen, og sier at det er en flott mobil ruter for alle som er på farten. Amazon-brukere har gitt ruteren 4 av 5 stjerner, og mange brukere synes ruteren er enkel å sette opp og bruke.

Forbrukerlivs vurdering

Den har lang batterilevetid, god opplastingstid av data og en innebygd internett hastighetstest via LCD-skjermen. Dekselet kan være mer holdbart siden noen brukere sa at det føles litt plastisk, men denne 5G-ruteren er fortsatt et godt valg for alle som leter etter en kompakt, mobil ruter.

Spesifikasjoner
Wi-Fi-standard: 802.11ax Wi-Fi 6
Frekvensbånd: 5 GHz
Trådløs hastighet (Mbps): 1200 (maks.)
Batteristørrelse: 5260 mAh
Maks. overføringshastighet: 1,6 Gbps
Porter: 1
Nettverkstilkobling: IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
Oppringt tilkobling: 4G/LTE, 5G
Sikkerhetsprotokoll: WPA3
Bredde: 11,9 cm
Dybde: 7,2 cm
Høyde: 2,35 cm
Vekt: 235 g


Hvor skal du plassere routeren for best mulig dekning?

Lurer du på hvor du skal plassere routeren for å få best mulig dekning, så kan du med fordel lese videre her. 

Når det kommer til å forbedre wifi-signalet i hjemmet ditt så er det fort gjort å tro at å kjøpe mer utstyr vil kunne hjelpe med at internettforbindelsen oppleves som dårlig. Det er på en måte sant – men det er mer å tenke på enn bare det. 

En ny mesh router eller rekkeviddeutvider vil kunne gi deg bedre dekning i et stort hjem, men det første du burde tenke på er om du får den beste ytelsen som routeren din kan gi. I mange tilfeller er det enklere å kvitte seg med dødsoner i hjemmet enn å kjøpe nytt utstyr. 

Sentral beliggenhet
Den ideelle posisjonen for en trådløs router vil være i en sentral beliggenhet i hjemmet. Plasserer du routeren din midt i hjemmet så vil den kunne gi bedre dekning til alle området i hjemmet og redusere antall dødsoner da avstanden mellom enhetene og routeren vil reduseres.

Plasser routeren høyere
Det kan også være en god idé å plassere routeren litt høyt da radiosignaler ikke bare sendes ut horisontalt, men også vertikalt. 

Reduser vegger og unngå vinduer
Radiosignaler beveger seg best når det ikke er noen hindringer i lufta. Derfor er det aller best å plassere routeren litt høyere i rommet dersom du har mulighet til det. Det er imidlertid viktig at du ikke gjemmer routeren i et skap eller bak andre ting da det vil redusere routerens effektivitet da signalet vil blokkeres. 

Det er også lurt å holde routeren unna vinduer da glass ikke gjør noen ting for å beholde signalet inne i leiligheten eller huset. Da er det lett at wifi-signalet når mye lenger enn du vil – for eksempel helt til naboen din. 

Juster antennene
Når routeren er plassert på et godt sted så kan det også være lurt å sjekke antennene. Juster antenne til en optimal posisjon og sørg for at routeren står rett opp og ned – og ikke for eksempel legges på siden.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Pcmag.com

Pcmag.com er et internasjonalt teknologimagasin med avdelinger i flere forskjellige land. Pcmag.com har fokus både på datamaskiner så vel som teknologi generelt sett. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router, TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 og Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5.

Du kan lese mer om Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router her.
Du kan lese mer om TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter Wi-Fi 6 her.
Du kan lese mer om ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5 her.
Du kan lese mer om Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5 her.

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 og TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.

Du kan lese mer om Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 her.
Du kan lese mer om TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om internett-relaterte produkter. 

Er du interessert i routere så kan du også ta en titt på våre artikler om router-tester og trådløse routere. Vil du ha bedre dekning hjemme så kan det også være lurt å ta en titt på ulike wifi extendere eller repeatere så du kan glede deg over en ypperlig hastighet på hjemmenettverket ditt.

FAQ

Hvilke 5G routere er best?
Netgear Nighthawk AX8 8-Stream Wifi 6 Router, TP-Link Archer AX1500 Trådløs ruter, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Trådløs ruter Wifi 5, Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 Trådløs ruter Wifi 5, Huawei 5G CPE Pro 2 Router Trådløs ruter Wifi 5 og TP-Link Archer MR600 4G+ Trådløs Ruter.
Hvor mye koster en 5G router?
Routere ligger i mange ulike prisklasser. Prisene kan rangere ifra et par hundre kroner til mange tusen. Tenk derfor godt over nøyaktig hva du har behov for og hvor stort budsjett du har.
Kan 5G erstatte bredbånd?
Som regel ikke. En 5G router er mer som en kompanjong til et bredbånd. Du vil som regel ha fiberbredbånd når du er hjemme, og 5G når du er ute på farten

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere