Trådløs Router Testvinner guide – De beste trådløse routerne ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over de beste trådløse routerne som finnes på markedet, og artikkelen er utformet slik at vi har samlet en rekke eksperttester som har sett nærmere på de 12 beste trådløse routerne.

Vi har inkludert og analysert de forskjellige eksperttestene under hvert produkt, og forklarer i denne artikkelen hva ekspertene fremhever av fordeler og ulemper ved hver modell.

Til denne testen av trådløse routere er det dermed snakk om et bredt utvalg av ekspertkilder hvor hver enkelt kilde arbeider med og har fokus på enten forbrukertester, teknologi, teknikk eller datamaskiner.

Vi har nemlig benyttet teknologimagasinene/teknologisidene Cnet.com, Techradar.com, Techadvisor.co.uk, Digitalcitizen.life og Digitaltrends.com, testsidene Trustedreviews.com, Expertreviews.com og Tomsguide.com samt datasidene Pcmag.com og Pcworld.com.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til helt nederst i artikkelen.

Hva du bør vurdere før du kjøper en ruter

Tilkobling
Rutere kommer i to varianter: trådløse og kablede. Trådløse rutere bruker antenner til å sende og motta informasjon trådløst. Dette er et godt valg hvis du har mange enheter i hjemmet som må kunne kobles til internett, for eksempel datamaskiner, smarttelefoner, nettbrett og spillkonsoller. En kablet ruter kobles direkte til enheter ved hjelp av Ethernet-kabler. Dette er et godt valg hvis du har færre enheter eller hvis du ønsker en mer pålitelig tilkobling. En kablet tilkobling kan vanligvis være 2-3 ganger raskere enn en trådløs, og det er en forskjell i ventetid som kan være viktig for noen brukere, spesielt for spillere. De fleste rutere kommer med 4 LAN-porter og 1 USB-port, noe som er mer enn nok for vanlige brukere.

Wi-Fi-standarder
Det er mange forskjellige Wi-Fi-standarder, fra Wi-Fi 1 til den nyeste Wi-Fi 6-standarden støtter 2,4 og 5 GHz frekvensbånd. 2,4 GHz er tregere, men har lengre rekkevidde, mens 5 GHz er raskere, men rekkevidden er kortere. Det finnes to forskjellige typer rutere: enkeltbåndsrutere og dualbåndsrutere. Enkeltbåndsruteren støtter bare ett Wi-Fi-frekvensbånd, mens dualbåndsruteren støtter begge. Dette betyr at de sender to trådløse signaler samtidig, gir bedre ytelse, og sammenlignet med en enkeltbåndsruter er en dualbåndsruter enklere å sette opp. Ny Wi-Fi 6-standard støtter internetthastigheter på opptil 10 Gbps, som er 30-40 % raskere enn Wi-Fi 5.

Område
Ruterens rekkevidde er hvor langt ruteren kan sende signalet. Jo lenger ruterens signal kan nå, jo flere steder kan du bruke tilkoblingen. Det er tre hovedfaktorene som påvirker Wi-Fi-rekkevidden din er: selve tilgangspunktet eller ruteren, strukturen du er i og den trådløse standarden du bruker. Wi-Fi-rutere som opererer på 2,4 GHz-båndet kan vanligvis nå opptil 45 meter innendørs og 90 fot utenfor, i henhold til en grunnleggende tommelfingerregel i hjemmenettverk. Eldre 802.11a-rutere som kjørte på 5 GHz-bånd nådde omtrent en tredjedel av disse avstandene. Moderne 802.11n- og 802.11ac-rutere kan nå lenger ved hjelp av både 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd. På grunn av bruken av smalere bølgelengder er en 5 GHz Wi-Fi-tilkobling mer utsatt for hindringer enn en 2,4 GHz-tilkobling og vil vanligvis ha en kortere effektiv rekkevidde på 3 til 5 meter.

Pris
Noen rutere koster mer enn andre fordi de har flere funksjoner. For eksempel kan en ruter ha en funksjon som lar den kommunisere med flere enheter samtidig som kalles MU-MIMO. Dette kan være en fin funksjon å ha hvis du har mange enheter som trenger en internettforbindelse. En annen ting å huske på er at ruterens hastighet kan annonseres som en kombinasjon av hastighetene på 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvensene.

De fleste enheter bruke imidlertid bare én av disse frekvensene om gangen, så den kombinerte hastigheten er muligens ikke så nøyaktig. Det er også viktig å huske på at trådløse hastigheter kan reduseres fordi de må reise gjennom hindringer som for eksempel etasjer og dører. Hvis du trenger maksimal hastighet fra ruteren din, er det best å koble til den med en Ethernet-kabel og være oppmerksom på at ruteren din faktisk kan levere hastigheter som du har betalt mens du har et bestemt abonnement hos internettleverandøren din.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Det er alltid en god idé å lese bruker- og ekspertanmeldelser før du kjøper en ruter, slik at du kan være sikker på at du velger den som passer best for deg. Brukere vil fortelle deg hvordan den fungerer, om de er fornøyd med internetthastigheter på tvers av ulike enheter, og om programvaren/applikasjonen som følger med er enkel å bruke. Eksperter vil gå mer i dybden på de mer kompliserte elementene i en ruter, for eksempel latens og ulike konfigurasjoner som kan implementeres med spesifikke (som vanligvis er i en høyere prisklasse), samt en sammenligning med forgjengerne eller sammenlignbare modeller på markedet.

arrow-more

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Nedenfor følger det en gjennomgang av de trådløse routerne som har fått de beste anmeldelsene i forskjellige anerkjente tester. Rett under produktnavnene i de grønne boksene finner du en oversikt over hvilke tester de forskjellige trådløse routerne er blitt vurdert i.

Vi viser deg både testvinnere og toppscorere fra de ulike testene slik at du får en variert oversikt over de modellene som klarer seg best. Du finner også en prissammenligning av de forskjellige trådløse routerne slik at du raskt og enkelt kan se hvilke forhandlere som er billigst. 


TP-Link Archer AX55

Vår anbefaling

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Wi-Fi-rutere er nødvendige i alle moderne hjem og arbeidsplasser. TP-Link Archer AX55 er ideell modell for de som ønsker en ruter med en rask og enkel installasjon. Den utvider Wi-Fi-signalet slik at du kan koble til overalt i huset.

 • Forbedret Wi-Fi-dekning
 • Alexa-kompatibel
 • Enkel å bruke firmware og mobilapp

Gjennomgang og analyse av TP-Link Archer AX55:

TP-Link Archer AX55 er en førsteklasses Wi-Fi-ruter med den nyeste Wi-Fi-standarden 6 og to frekvensbånd (2,4GHz og 5GHz). Spillere, streamere og travle husholdninger med mange enheter vil sette pris på trådløse hastigheter på opptil 574 Mbps og 2402 Mbps fra AX55. Denne ruteren støtter WPA2 og dens etterfølger, WPA3. Den har fire LAN-porter og en WAN-port. Denne ruterens lave temperaturer på 0 grader Celsius gjør den perfekt for kalde miljøer, og prisklassen gjør at den gir deg mye valuta for pengene sammenlignet med lignende produkter på markedet. Archer AX55 har også en brukervennlige fastvare og mobilapp som gjør den enkel å bruke . Med Amazon Alexa kan du også administrere nettverket ditt ved å bruke taleinstruksjoner.

Hva sier ekspertene om TP-Link Archer AX55.

Archer AX55 er en Wi-Fi 6-ruter som har fått gode anmeldelser fra både eksperter og forbrukere. Den har 4,5 av 5 stjerner på techadvisor.com, med anmelderen som kommenterer: “Asus RT-AX55 er en svært rimelig Wi-Fi 6-ruter med en brukervennlig app, god ytelse og kan også gjøres om til et mesh-system.” Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker gir også denne ruteren samme poengsum som eksperter på Techadvisor. Ruterens ytelse og brukervennlige app får skryt.

Fordeler

 • Neste generasjons Wi-Fi 6
 • OFDMA
 • Veldig liten ventetid
 • Dual-Core prosessor
 • Raske USB-overføringer
Ulemper

 • TP-Link HomeShield-abonnement kreves

Redaksjonens dom:

Vi kan absolutt anbefale TP-Link Archer AX55 Wi-Fi-ruter. Den har en Dual-Core CPU som hjelper med raske USB-filoverføringer. Den har også nyeste Wi-Fi 6-teknologihastigheter og støtter de fleste enheter. Ruteren har lav latens, noe som er ideelt for streaming eller produksjon av innhold. Den eneste ulempen er at du trenger et TP-Link HomeShield-medlemskap for å få mest mulig ut av ruteren, men bortsett fra det kan vi konkludere med at dette er en god ruter med tanke på prisen.

Spesifikasjoner
 Wi-Fi Standard 6
 Frekvensbånd 2,4 og 5 GHz
 Trådløs sikkerhet WPA3
 Lan-porter 4
 Wan-porter 1
 Trådløs hastighet (maks.) 574 og 2402 Mbps
 Lan-hastighet 1000 Mbps


Google Nest WiFi

✅ Testvinner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com
✅ Testvinner hos det amerikanske teknologimagasinet Techradar.com
✅ Testvinner hos det amerikanske teknologimagasinet Tomsguide.com
✅ 8 av 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Theverge.com
✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pcmag.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Digitaltrends.com

Google Nest WiFi

 

Google Nest WiFi er blitt testet av 6 forskjellige ekspertkilder som inkluderer teknologimagasinene Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com, Theverge.com og Pcmag.com samt Digitaltrends.com.

Ekspertene herfra har sett nærmere på forskjellige parametere som yteevne, hastighet, brukervennlighet, stabilitet og dekning, og deretter har de gitt en endelig vurdering. Anmeldelsen sier at det her er snakk om en moderne og smart trådløs router som virkelig imponerer ekspertene.

Flott og god dekning til hele hjemmet

Google Nest WiFi vil være et godt tilbud for den forbrukeren som gjerne vil ha en moderne og stabil mesh-router som samtidig er svært stilig og estetisk i designet.

Modellen er kraftig nok til å levere en god forbindelse til alle i husstanden, og derfor kan det både surfes, streames, jobbes og spilles samtidig. I tillegg er brukervennligheten god – og installasjonen er designet til å være veldig enkel.

Denne modellen har som sagt et såkalt mesh-system. Det betyr at systemet virker ved å ha én hoved-router med direkte forbindelse med modemet i huset og med en rekke mindre satellitt-moduler som er plassert rundt omkring i huset (disse kalles «punkt»).

Dette systemet gir best mulig dekning i hele huset. Mesh-systemer har også den fordelen at de generelt sett leverer et sterkt internett uten nedetid.

Google Nest WiFi er designet til å gi en stabil og konstant internett-forbindelse – derfor får man en trådløs hastighet på 1901-2300 Mbps, og dette støttes med den mest moderne standarden kalt 802.11 AC.

Modellen fungerer trådløst (kan imidlertid også brukes med kabler) og tilbyr Dual-Band med både 5 og 2,4 GHz. Produktet er som sagt toppmoderne – og derfor kan den også kommunisere med Google Assistant som er Google sin digitale hjelper.

Via kunstig intelligens kan Assistant yte forskjellig service – som for eksempel å svare på stort sett alle spørsmål, informere om været fremover eller hjelpe med musikkvalg og ruteplanlegging. I tillegg er sikkerheten høy med WPA3 i tilkoblingen, og det finnes også en tilhørende app til telefonen – nemlig Google Home App.

Imponerende router ifølge ekspertene

Google Nest WiFi er blitt testet av 6 forskjellige ekspertkilder, og alle er svært imponerte over modellen. Blant annet forklarer Cnet.com at det her er snakk om en fantastisk oppgradering av forgjengeren som imidlertid også imponerte med en enkel installasjon og rask forbindelse.

Den nye versjonen gir nemlig en ende raskere hastighet, en god stabilitet, en god brukervennlighet, et flott design og mulighet til å bruke Google Assistant. Techradar.com har også testet produktet og fremhever spesielt det stilige designet, den svært gode brukervennligheten og den enkle bruken. Det kommenteres også at brukergrensesnittet og styringen føles enkel i bruk, og det leveres en generelt god yteevne.

Techradar.com er imidlertid kanskje mest imponerte over den trådløse routerens evne til å passe inn i et moderne og smart hjem, og her nevnes spesielt Googles virtuelle hjelper, Google Assistant, som høyner nivået markant. Det påpekes imidlertid at hvis man allerede har forgjengeren så vil det ikke være nødvendig å oppgradere for alle.

Tomsguide.com har også testet Google Nest WiFi og kårer den til testvinner i sin router-test. Dette begrunnes med at det her er snakk om muligens det beste mesh-systemet som overhodet finnes på markedet.

Yteevnen fremheves og beskrives som fantastisk, og det samme gjelder rekkevidden. I tillegg er brukervennligheten høy, og man har mulighet til å bruke Google Assistant – og det kommenteres at dette er en bonus. Dersom man er svært teknisk anlagt så vil man kanskje synes at modellen kan føles litt enkel.

Utmerket mesh-variant ifølge ekspertene

Google Nest WiFi er også blitt testet av Theverge.com, som kaller denne trådløse routeren for den «smarteste mesh-routeren». Ekspertene er spesielt imponerte over den høye hastigheten og alle funksjonene, i tillegg til at det er en stor fordel at den er så enkel å sette opp og bruke.

Også Theverge.com nevner Google Assistant som en stor bonus, noe som gjør dette produktet til mer enn bare en vanlig router. Det påpekes imidlertid noen ulemper ved modellen – det går spesielt på at det er den primære routeren som leverer den helt klart raskeste internett-hastigheten. Når man benytter seg av de øvrige punktene så vil hastigheten være en del lavere.

Pcmag.com er også imponerte over Google Nest WiFi og skriver at den gir en svært god forbindelse til alle hjørnene i huset – i tillegg til at den er veldig solid, stabil og brukervennlig. De gir mye ros til designet og at man har mulighet til å bruke Google Assistant.

Ekspertene finner det imidlertid irriterende at det er nødvendig med en separat app til de avanserte innstillingene, og de savner også USB-porter.

Digitaltrends.com er også imponerte over modellen, og kaller den trådløse routeren for «et mesh-system uten problemer» fordi den presterer godt på alle parametere. Av de største fordelene fremhever de at designet er flott og at den dekker godt i alle døde soner.

Den er i tillegg enkel å sette opp, har en lang rekkevidde og en høy stabilitet. Det savnes imidlertid flere Ethernet-porter, og de kommenterer at prisen er ganske høy.

Google Nest WiFi – spesifikasjoner:
Type: Wifi-router/mesh-system
Produsent: Google
Trådløs hastighet: 1901-2300 Mbps
Generasjon: 5. generasjon / 802.11 AC
Tilkobling: Ethernet / LAN
LAN-porter: 1-3
Antall antenner: 4
Kan brukes trådløst: Ja
Støtter Dual-Band: Ja
Tilhørende app: Ja
Støtter Google Assistant: Ja
Sikkerhet: WPA3
Vekt: 380 gram
Høyde: 9,04 centimeter
Bredde: 11,0 centimeter
Dybde: 11,0 centimeter 

Google Nest WiFi – utvalgte fordeler:
Mesh-router
Høy brukervennlighet
Dekker hele huset
Støtter 802.11 AC og Dual Band
Har Google Assistant

Her kan du se en presentasjonsvideo av Google Nest WiFi. Videoen er produsert av Google Nest:


Google WiFi

✅ 5 stjerner av 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 4 stjerner av 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
✅ 5 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com
✅ 8 poeng av 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
✅ 5 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcworld.com

Google WiFi

En lang rekke internasjonalt anerkjente ekspertpaneler har testet modellen Google WiFi, og alle ekspertene er helt enige i vurderingen av modellen. De fremhever nemlig at det her er snakk om en svært velfungerende router som har veldig mange fordeler, og som på mange måter er mye mer enn bare en vanlig router.

Ekspertkildene inkluderer teknologisidene Cnet.com og Techradar.com, testsidene Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com samt datasiden Pcworld.com, så her er det snakk om mange ulike typer eksperter.

Et helt nettverk

Google WiFi er som sagt ikke en helt vanlig router, men heller et helt nettverk som kan erstatte den gamle routeren. Google WiFi fungerer nemlig sammen med modemet som allerede er i hjemmet og i samspill med den eksisterende internettleverandøren.

Man kan få Google WiFi i forskjellige pakker med enten 1 eller 3 mesh-pakker (som avhenger av hvor stort hjemmet er), og begge tilbyr Dual-Band Wifi og en høyere sikkerhet.

Mesh er nøkkelordet her, for et mesh-system er litt annerledes enn en vanlig router: Mesh er nemlig et trådløst system om består av flere små routere med signaler fra satellitter som jobber sammen om å sikre en bedre stabilitet og en bredere dekning.

Google WiFi er derfor laget for å gi dekning i alle rom i huset. Google WiFi har også et annerledes utseende enn de tradisjonelle routerne da det her er snakk om små runde objekter i stedet for en boks.

God dekning i hele huset, ifølge ekspertene

Alle de ulike ekspertene som har anmeldt Google WiFi gir modellen toppkarakter. Hos Cnet.com begrunner de blant annet dette med at Google WiFi gir en svært god dekning i hele huset – for Wifi-dekningen på denne modellen er nemlig utrolig god.

Ifølge ekspertene er hastigheten også svært høy, og det samme er brukervennligheten. Ekspertene forklarer nemlig at Google WiFi er svært enkel å bruke, og i tillegg er det overraskende enkelt å sette opp modellen. Prisen er også en fordel, for de nevner at Google WiFi er en del billigere enn andre Mesh-systemer.

Enkel og lett ifølge ekspertene

Den enkle fasongen på Google WiFi er nettopp det som fanger ekspertenes oppmerksomhet, og for eksempel Techradar.com forklarer at Google WiFi er det enkleste og mest lett tilgjengelige Mesh-systemet som finnes på markedet.

Videre roser de brukervennligheten, for de synes også at Google WiFi er det mest brukervennlige Mesh-systemet som finnes – i tillegg til at modellen er svært stabil. Det har større betydning enn at Google WiFi kanskje ikke er det mest kraftige eller presise systemet.

Designet får også mange positive kommentarer med på veien, for der vanlige routere ikke er spesielt pene så pynter Google WiFi nesten opp rommet. Ekspertene har imidlertid også noen ulemper å komme med til modellen, og i den sammenheng nevner de blant annet at det er nødvendig at man har en Google Konto. I tillegg må man ha en smarttelefon eller et nettbrett får å få satt opp modellen.

Ekspertene nevner imidlertid også at Google WiFi ikke er den mest avanserte routeren på markedet og at det også mangler USB-porter på denne modellen. Til slutt forklarer ekspertene at man ikke kan foreta mange innstillinger på Google WiFi – i tillegg til at signalet kan ha en litt for liten rekkevidde.

Fordeler ved Google WiFi:
Et helt nettverk i stedet for bare én router
Kommer i forskjellige pakker avhengig av størrelsen på hjemmet
Mesh-system
Enkel og brukervennlig modell
Meget enkel i bruk og stabil ifølge ekspertene

Her kan du se en presentasjonsvideo av Google Wifi. Videoen er produsert av Google: 


De beste merkene av trådløs routere

Det er flere anerkjente merker av trådløse rutere som kan være gode valg for hjemmenettverket ditt. Noen av de beste merkene inkluderer:

 • ASUS: ASUS-rutere er kjent for å ha høy ytelse, god dekning og brukervennlig grensesnitt. De tilbyr også en rekke avanserte funksjoner som QoS og VPN-støtte.
 • NETGEAR: NETGEAR-rutere er kjent for å ha pålitelig ytelse, god dekning og enkel konfigurasjon. De tilbyr også flere avanserte funksjoner som trafikkprioritering og beskyttelse mot trusler.
 • TP-Link: TP-Link-rutere er enkle å sette opp og konfigurere, og de tilbyr god ytelse og dekning til en rimelig pris. De har også flere avanserte funksjoner som QoS og VPN-støtte.
 • Linksys: Linksys-rutere er kjent for å ha høy ytelse, god dekning og enkel konfigurasjon. De tilbyr også flere avanserte funksjoner som trafikkprioritering og foreldrekontroll.
 • Google Nest: Google Nest Wifi-rutere er et godt valg for de som leter etter en enkel og brukervennlig ruter med god dekning og pålitelig ytelse. De har også en rekke avanserte funksjoner som foreldrekontroll og støtte for Google Assistant.

Alt i alt er det flere gode merker av trådløse rutere på markedet, og det er viktig å finne en ruter som passer til dine spesifikke behov og budsjett.

Guide: Slik velger du den riktige trådløse routeren

Det kan være vanskelig å velge den riktige routeren fordi det finnes veldig mange å velge imellom – også når det gjelder trådløse, for de trådløse Wifi-tilkoblingene brukes i dag av svært mange mennesker.

Basert på råd og tips fra Windowscentral.com, Makeuseof.com og Lifewire.com samt 2 artikler fra Cnet.com som begge handler om hva man bør tenke over før man kjøper en ny router her og her, guider vi deg nedenfor til hva man bør tenke over før man går til anskaffelse av en ny router:

Routerens pris:

Routere kommer i mange prisklasser helt ifra et par hundre kroner til flere tusen. Man bør ha i mente at både ens budsjett og behov spiller inn når det kommer til hvilken router man rent prismessig bør velge.

Hvis man bare er en vanlig gjennomsnitts-forbruker så anbefaler ekspertene at man ikke nødvendigvis trenger å kjøpe en veldig dyr router som kommer med mange funksjoner og innstillinger. Det er på grunn av at teknologien utvikler seg hele tiden, og det betyr at routere raskt blir foreldet. I tillegg kan man ikke få glede av en superrask router hvis internettleverandøren ikke kan matche hastigheten.

Det er også slik at kun de færreste gjennomsnittsforbrukere har behov for å endre eller stille inn noe særlig på routeren.

Routerens utseende og design:

De fleste routere vil bli plassert på et sted i hjemmet der de er synlige. Hvis design og stil betyr mye så kan det være en god idé å ta routeren sitt utseende med i betraktning.

Routere kommer også i forskjellige størrelser og former. Man bør imidlertid ikke legge for stor vekt på design-kriteriet da ekspertene mener at det er det innvendige som teller når det kommer til en router.

Routerens hastighet:

Når det kommer til hastighet så jobber routere ut ifra Mbps som står for Megabits per sekund, og det er dette tallet man vil kunne lese i routeren sin produktbeskrivelse i butikken. Moderne og raske routere ligger på over 1000 Mbps – og flere ligger også på over 2000.

En svært høy Mbps er imidlertid ikke en garanti for å få et raskt internett, for dette kan ikke høyne forbindelsen fra nettleverandøren hvis den ikke er høyere. Legg også merke til at det ofte finnes et tall ved siden av Mbps som beskriver at Wifi er en global standard som vises som tallet 802.11. Dette tallet er ofte etterfulgt av enten bokstavene a, b, g, n eller ac, og den nyeste standarden er ac. Derfor anbefaler ekspertene at man går til anskaffelse av en 802.11 ac-router som også er en smart fremtidssikring.

Routerens rekkevidde:

Routerne vil alltid ha en maksimal rekkevidde, og hvis man har et hjem på mange kvadratmeter så har man også bruk for en router med større rekkevidde enn hvis man for eksempel bor i en ettroms leilighet. Man bør også være oppmerksom på at det kan finnes «døde» områder i hjemmet, og der vil forbindelsen være dårlig.

Rekkevidde og pris henger ofte sammen, noe som betyr at en dyr router ofte har en lengre rekkevidde enn en billig router. Man kan også skaffe seg to billigere routere og koble dem sammen for å oppnå en bedre rekkevidde.

Plasseringen av routeren er også viktig. Man bør nemlig plassere den på et sentralt sted i hjemmet og et stykke unna andre gadgets eller enheter som kan forstyrre modellen. Det beste signalet får du ved å henge opp routeren eller sette den høyt oppe på en hylle.

Single-Band eller Dual-Band:

Trådløse routere jobber på 2 forskjellige frekvenser – nemlig på 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4 GHz er en type standard som brukes av mange forskjellige enheter, mens 5 GHz er nyere, sterkere og mer moderne samt at det også vil gi en raskere forbindelse. En router med Dual-Band byr både på 2,4 og 5 GHz og bruker ofte begge samtidig, mens en router med Single-Band kun har 2,4 GHz.

Valget mellom Single-Band og Dual-Band er ifølge ekspertene et enkelt valg hvis man har behov for et raskt internett og bor i et tett befolket område. Da vil Dual-Band være det beste valget. Hvis man kan ta til takke med et mer langsomt internett og bor på et sted der det ikke bor så mange andre mennesker så kan Single-Band være nok.

Routerens USB-porter:

USB-porter er på flere områder i ferd med å bli litt overflødig, og det gjelder også for routere. Ikke alle forbrukere vil ha behov for en router med USB-porter fordi USB-porter på routere som regel bare brukes til å kunne dele en printer eller data via nettverket som fysisk må kobles til routeren via USB.

Ekspertene forklarer at hvis man ikke har behov for dette, så vil man ikke trenge en router med USB.

Routere med MU MIMO:

Hvis mange i husstanden benytter seg av nettverket slik at det blir mye belastning, så kan resultatet fort bli at ikke alle i familien får en like god internettforbindelse. Dersom man investerer i en router med det såkalte MU MIMO så kan man i stedet optimere trafikken i forhold til ulike behov og tjenester slik at alle forbindelsene blir så feilfrie som mulig.

Man kan også prioritere oppgaver slik at for eksempel streaming av film prioriteres fremfor nedlastning av filer.

Routerens sikkerhet:

Routeren er selve inngangen til nettverket i hjemmet, og derfor er det også det første leddet i forsvar mot trusler utenfra – og til å holde nettverket beskyttet. De fleste routere har både brukernavn og passord til innloggingen slik at man bare kan koble seg til nettverket hvis man vet begge.

Hvis nettverket ikke er sikkert så kan utenforstående følge med og stjele både passord og private opplysninger – som for eksempel private dokumenter og opplysninger om kredittkort.

Ekspertene anbefaler at dersom det er mulig så bør man bruke 5 GHz da det er mer sikkert. Noen routere kommer også med integrerte sikkerhetssystemer for å øke sikkerheten.

Router eller Mesh:

Hvis en router ikke er rask nok, eller ikke kan dekke nok av hjemmet med signalet, så kan man investere i et helt Wifi Mesh system som er mer effektivt på mange punkter og kan dekke alle kriker og kroker i hjemmet.

Mesh systemene er bygd opp ved at man har en hoved-router og en rekke mindre routere i form av satellittmoduler som plasseres rundt omkring i huset. Mesh systemene har også ofte en app som hører til telefonen med guider, råd og muligheter for innstillinger.


Slik får du mest mulig ut av internettforbindelsen din

I dag er superraskt internett en integrert del av hverdagen til mange mennesker, og internettforbindelsen skal i dag kunne klare veldig mye uten hakking, forsinkelser eller en langsom forbindelse.

Hjemmenettverket blir ofte brukt både til å streame, surfe, laste ned, videochatte og spille spill på nett samtidig – og alt dette kan være en stor belastning på nettverket.

Basert på tips og guider fra Pcmag.com samt 2 artikler fra Cnet.com om henholdsvis routerens signal og en generell guide om hjemmenettverk fra det store amerikanske magasinet Cnet.com så guider vi deg her til hvordan man får mest mulig ut av internettforbindelsen sin i hjemmet:

Plassering av routeren:

Ekspertene forklarer at plasseringen av routeren ofte har en stor betydning for hvor godt signalet blir. Den skal helst stå fritt slik at signalet får bedre vilkår selv om en router sjelden er pen og pynter opp rommet. Det betyr at mange ofte prøver å gjemme bort routeren i skuffer eller lignende, men det er ifølge ekspertene en dårlig idé.

For det første kan det forverre signalet dersom antennene ikke har fri plass, og for det andre så kan en skjult router utgjøre en fare for seg selv og andre: Det finnes nemlig små ventiler på siden av routeren som gjør at varm luft slippes ut og kjølig luft slippes inn for å avkjøle maskineriet. Disse ventilene hindrer at routeren blir overopphetet.

Hvis man skjuler routeren i en skuff, i en uthulet bok eller i en kurv, så kan ikke luften passere fritt. Da vil man risikere overoppheting av routeren. Dersom man virkelig ikke tåler synet av routeren sin så foreslår ekspertene at man kan prøve å skjule den bak et bilde eller at man setter den i en reol som dekker den, men det må fremdeles være fri plass rundt routeren.

Routerens rekkevidde:

Hvis man opplever en dårlig internettforbindelse i hjemmet så er det en god sjanse for at problemet er avstanden.

En router har nemlig kun en bestemt rekkevidde, og da vil ikke datamaskinen, nettbrettet eller telefonen kunne fange opp signalet fra routeren dersom man oppholder seg utenfor rekkevidden. Det vil føre til at internettforbindelsen ikke virker. Dersom man oppholder seg helt i utkanten av routerens rekkevidde så vil man oppleve et dårlig signal, og det betyr at datamaskinen, nettbrettet eller telefonen vil jobbe svært langsomt og ha vanskeligheter med å vise innhold.

Husk at de eksterne antennene er plassert på routeren av en grunn, og dersom man har en router med eksterne antenner så skal man sette de så vertikalt som mulig.

Man kan også laste ned programmer og apper som kan hjelpe til med å gi informasjon om hvor de svake punktene i hjemmet befinner seg.

Hvis routeren din ikke kan produsere et sterkt nok signal så kan du kjøpe en router i tillegg og «slå dem sammen», eller eventuelt kjøpe en rekkevidde-forlenger (kalt en Range Extender) som forsterker signalet slik at det når lenger. Dette er spesielt fordelaktig hvis man bor i et stort hus.

Forstyrrelser fra utenforstående:

Hvis man bor i et tett befolket område så kan forstyrrelser også bli et problem da signaler fra andre trådløse nettverk kan ha en negativ innvirkning på internettforbindelsen.

For mange enheter tilkoblet routeren:

En internettforbindelse kan ikke serve et uendelig antall datamaskiner, nettbrett eller telefoner – så hvis man er mange i familien som er koblet til det samme nettverket så kan forbindelsen også bli treg.

Husk at det her også kan være snakk om ubudne gjester hvis man ikke har et passord til det trådløse nettverket sitt, eller hvis sikkerheten ikke er i orden slik at uvelkomne digitale innbruddstyver utenfra likevel klarer å finne en vei inn.

Ekspertene anbefaler at man velger et sterkt passord med mange forskjellige kombinasjoner av bokstaver og tall slik at det ikke er så enkelt å gjette seg til det.

Ekspertene anbefaler også at man velger WPA 2 som tilkobling i stedet for den eldre WPA som ikke er like sterkt.

Oppdatert fastvare:

Teknologien beveger seg raskt, og det kommer hele tiden ny teknologi på markedet. Hvis man har en gammel router så kan modellens fastvare være problemet. Det er imidlertid en svært enkel løsning på dette problemet – for den skal bare oppdateres. Mange modeller har bare en oppdateringsknapp som man bare må trykke på.

Ekspertene anbefaler også at man holder routeren sin oppdatert til enhver tid, noe som sikrer både en høyere effektivitet, bedre forbindelse og bedre sikkerhet.

Etter noen år vil man på et tidspunkt imidlertid oppleve at routeren kan bli utdatert, og det betyr at man bør kjøpe en ny som sikrer at man får både den nyeste og raskeste forbindelsen.

Frekvens: 2,4 GHz eller 5 GHz:

Se etter på routeren om den er konfigurert til å yte maksimalt. Dersom man har en Dual-Band router så bør man velge 5 GHz i stedet for 2,4 GHz fordi dette gir en bedre forbindelse. 5 GHz har også den fordelen at det sikrer færre forstyrrelser fra andre trådløse nettverk.

Kontroll over internettforbindelsen:

Hvis man er flere som bruker internettet samtidig i huset og den ene for eksempel er i ferd med å laste ned en svært stor fil, og man gjerne vil streame en film selv, så kan man godt oppleve at forbindelsen blir dårlig og gir en hakkete film i dårlig kvalitet.

Bruk av de forskjellige enhetene av internettforbindelsen påvirker nemlig hverandre slik at man kan oppleve at nedlastning av filen kan «stjele» hele internettforbindelsen.

Moderne routere kommer med en mulighet til å kunne prioritere hvilke oppgaver som skal ha førsteprioritet og hvilke som heller kan vente. Det vil selvfølgelig ta lengre tid å laste ned filen, men da blir også kvaliteten på streamingen bedre.

Den nyeste routeren gir best forbindelse:

Man kan ikke forvente å kunne få den aller beste internettforbindelsen hvis man ganske enkelt har en gammel og foreldet router.

Ekspertene forklarer at mange ofte tenker at man ikke trenger å fikse det dersom det ikke er ødelagt, men med moderne teknologi er det annerledes. Ekspertene forklarer videre at hvis routeren din er flere år gammel så er frekvensene og hastighetene ofte for langsomme til det som er mulig i dag.

Som tidligere nevnt er en ny router også en mer sikker router.

Routerens antenner:

Mange routere har eksterne antenner som sitter fast bak på routeren. Routerne kommer med forskjellig antall antenner, og hvis man bare har 3 stykker så kan det være en god idé å skaffe seg en til da 3 kan være litt i underkant. Dersom de eksisterende antennene begynner å bli gamle så kan det være en idé å kjøpe enda en antenne eller kanskje bytte ut alle.

Test internettforbindelsen din selv:

Hvis man sliter med en treg internettforbindelse og ikke får den til å bli raskere umiddelbart ved å bruke rådene ovenfor, så kan det være en god idé å sjekke forbindelsen.

Man kan gjøre dette enkelt selv ved å gå inn på en av de mange leverandørene av tester av internettforbindelse som finnes på nett, og trykke «start» på testen. Her måles forbindelsen på flere punkter – blant annet hastighet for nedlastning og opplasting, og deretter kan man se om man får den hastigheten som man betaler for. Husk å lukke alle programmer før testen starter, og koble fra alle enheter da dette vil gi den mest nøyaktige målingen.

Problemer med tregt internett kan nemlig ligge både hos en selv eller hos leverandøren.


Slik tester ekspertene routerne

I likhet med andre forbrukerprodukter så bruker ekspertene spesifikke nedslagspunkter og parametere som målestokk når de skal vurdere routere og deres fordeler og ulemper.

Dette fungerer på samme måte som med testing av for eksempel vaskemaskiner, selv om det er snakk om en annerledes form for forbrukerprodukt med routere.

Ekspertene fra Pcmag.com og Cnet.com forklarer her hvordan de tester routere:

For å få et så «rent» og sterilt miljø som mulig slik at det ikke oppstår forstyrrelser, så begynner ekspertene med å koble fra alle routere i nærheten.

Deretter foretar ekspertene eventuelle oppdatereringer av routernes fastvare til de nyeste versjonene hvis det finnes noen, og deretter installeres routerne etter instruksjonene fra produsenten. Testen foregår i et laboratorium som er laget til å simulere et ekte hjem – noe som øker presisjonen på resultatet i forhold til hva forbrukeren kommer til å oppleve i sitt eget hjem.

For å få et bredere perspektiv så bruker ekspertene også ofte forskjellige enheter – for eksempel tradisjonelle datamaskiner, PC fra Mac og andre Wifi-enheter som smarttelefoner og nettbrett.

Stabilitet

Ekspertene har spesielt 2 kjerneområder som er spesielt utslagsgivende for vurderingen av routerne, og det ene er stabilitet. På stabilitet-parameteret måles Wifi-signalet uavbrutt i 48 timer for å se om det holder seg tilkoblet og stabilt – klarer det 48-timerstesten så får routeren et «utmerket signal» stempel.

Rekkevidde

Rekkevidde er det andre viktige parameteret i ekspertenes tester, og det måles ved at ekspertene begynner med å måle signalet helt inntil der routeren og enheten som skal forbindelsen står, tett på hverandre med kun et par meters avstand.

Her tester de et par minutter for å måle hastigheten, og testen foretas også et par ganger til for å kunne vurdere stabiliteten og få den mest korrekte målingen.

Deretter flyttes enheten lenger bort fra routeren slik at avstanden blir over 10 meter fra hverandre. Dual-Band routere testes både på 2,4 GHz og 5 GHz. Hvis det her er snakk om en trådløs forbindelse, og deretter kobles enheten til routeren med en kabel før ekspertene måler de igjen.

Hvis en router har en Range Extender så testes denne også, og det gjøres ved å teste den på samme måte med forskjellige avstander – her er det først snakk om 10 meter, så 15 meter og 25 meter – helt opp til 30 meter.

Andre parametere

I tillegg til stabilitet og rekkevidde så tester ekspertene også routerne innenfor både brukervennlighet, design, pris og oppsett samt mulighet for at forbrukerne selv skal kunne foreta innstillinger og programmeringer.

Andre relevante tester på Forbrukerliv.no

Du kan også lese vår tradisjonelle router test og 5G router test. Her gjennomgår vi både trådløse routere og routere som er koblet til med kabel.

 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke trådløse routere er best i test?

Google Nest WiFi, Asus RT-AC86U, Google WiFi, Linksys EA6900, TP-Link Archer C9 og Asus RT–AC68U.

Hvordan er de trådløse routerne blitt testet?

De trådløse routerne er blitt vurdert ut ifra modellenes spesifikasjoner, brukervennlighet og hastighet i praksis. Slik har ekspertene også testet de appene som hører til hvis det finnes – samt de forskjellige innebygde innstillingene som for eksempel foreldrekontroll.

Hva skal man se etter når man kjøper en router?

Det finnes grunnleggende to typer routere – nemlig mesh-systemene og de kabel-baserte routerne. Begynn med å sette deg inn i hvilket system som er mest hensiktsmessig for deg. Deretter bør du se på routerens hastighet, antall porter, sikkerhet og brukervennlighet. Har du mulighet til det så bør du velge en modell med Dual-band 5 GHz da dette vil gi et raskere internett enn det klassiske 2,4 GHz.


Brukte kilder til denne testen av trådløse routere

Cnet.com

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som skriver om en lang rekke ulike aspekter innen den teknologiske verden. Her er det snakk om både nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Her har Cnet.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC68U så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du besøke artikkelen her.

Ønsker du å se mer om testen av Apple AirPort Extreme så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC87U så kan du lese mer her.

Cnet.com har også testet Asus RT-AC86U som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Les hele testen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Digitalcitizen.life

Digitalcitizen.life er en nettside som skriver om amerikanerne sitt digitale liv. Her finnes det artikler og informasjon om forskjellige emner som har med digitalisering å gjøre, og Digitalcitizen.life foretar også tester og skriver anmeldelser av digitale produkter. Her har Digitalcitizen.life testet routeren TP-Link Archer C9. Ønsker du å lese mer om testen så kan du klikke på denne linken.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com er en amerikansk teknologi-side som har som hovedformål å guide og navigere forbrukerne gjennom den digitale verden. Digitaltrends.com skriver blant annet om nyheter, guider, artikler og lager videoer til formålet – og i tillegg tester de forskjellige elektroniske forbrukerprodukter som TV, datamaskiner og telefoner med mer. Her har Digitaltrends.com testet routeren Linksys EA7500.

Ønsker du å lese mer om testen så kan du besøke artikkelen deres her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. De har hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – i tillegg til forskjellige

kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet 2 forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC68U så kan du lese hele testen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du klikke på denne linken.

Expertreviews.co.uk har også testet D-Link COVR-C1203 som de har gitt 3 av 5 stjerner. Du kan lese hele testen her på hjemmesiden deres.

Pcmag.com

Pcmag.com er et datamagasin som skriver om alt som rører seg innen 

data-verden. Dette gjelder både nyheter, konsoller og spill – i tillegg til at de utfører blant annet guider og tester av forskjellige produkter. Her har Pcmag.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA7500 så kan du lese mer her.

Ønsker du å lese mer om testen av Apple AirPort Extreme så finner du hele testen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Ubiquiti AmpliFi HD Mesh så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA6900 så kan du klikke på denne linken.

Pcmag.com har også testet og anmeldt Asus RT-AC86U og D-Link COVR-C1203. Ønsker du å lese anmeldelsene så kan du klikke deg inn på hjemmesiden deres via denne linken eller denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Pcworld.com

Pcworld.com er et internasjonalt datamagasin som skriver om alt som rører seg innenfor datamaskin- og teknologiverden. Dette inkluderer blant annet artikler, nyheter, informasjon, tester og guider. Her har Pcworld.com testet 2 forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av TP-Link Archer C9 så kan du klikke på denne linken.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside som skriver om alt som har med teknologi og teknikk å gjøre. Techadvisor.co.uk har blant annet fokus på å guide, råde og veilede forbrukerne – og i denne sammenheng har de britiske ekspertene testet routeren Apple AirPort Extreme.

Ønsker du å lese mer om testen så kan du lese mer i artikkelen deres her.

Techadvisor.co.uk har også testet D-Link COVR-C1203 som de har gitt 4 av 5 stjerner. Du kan lese hele testen her.

Techradar.com

Techradar.com er en internasjonal teknologi-nettside som dreier seg om utviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC68U så kan du lese mer i artikkelen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du se testen i sin helhet her.

Ønsker du å lese mer om testen av Ubiquiti AmpliFi HD Mesh så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC87U så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA6900 så kan du klikke på denne linken.

Techradar.com har også testet de fire routerne ASUS RT-AC86U, Netgear Orbi RBK23, D-Link COVR-C1203 og Netgear Orbi Pro SRK60. Du kan lese anmeldelsene her, her, her og her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke på denne linken.

Theverge.com

Theverge.com er en nyhetsnettside med fokus på teknologi. Theverge.com dekker emner innen teknologi, vitenskap, kunst og kultur. Her skrives det nyheter, artikler, guider og anmeldelser – og i denne omgang er det snakk om en test av routeren Google Nest WiFi. Les anmeldelsen i sin helhet hos Theverge.com.

Tomsguide.com

Tomsguide.com er en internasjonal nettside som guider forbrukerne til å foreta de beste valgene innen teknologiens område. Derfor foretar Tomsguide.com en rekke tester av forskjellige elektroniske forbrukerprodukter, og deretter skriver de en anmeldelse og vurdering av produktene. Her har Tomsguide.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC68U så kan du besøke artikkelen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google WiFi så kan du se mer her.

Ønsker du å lese mer om testen av Ubiquiti AmpliFi HD Mesh så kan du klikke her.

Tomsguide.com har også testet de to routerne Asus RT-AC86U og Netgear Orbi RBK23. Du kan lese anmeldelsene på hjemmesiden deres her og her.

Ønsker du å lese mer om testen av Google Nest WiFi så kan du klikke her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sitt formål å gi besøkende den nyeste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskjellige routere:

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC68U så kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA7500 så kan du lese hele testen her.

Ønsker du å lese mer om testen av Asus RT–AC87U så kan du bli klokere her.

Ønsker du å lese mer om testen av Linksys EA6900 så kan du besøke artikkelen her.

Ønsker du å lese mer om testen av TP-Link Archer C9 så kan du klikke på denne linken.

Aftonbladet.se

Den svenske avisen Aftonbladet skriver artikler om både nyheter og underholdning. I tillegg til å levere artikler og anmelder så tester avisen også et vell av produkter – inkludert routere. Her har de testet Netgear Orbi RBK23. Du kan lese hele testen på deres hjemmeside ved å klikke her på denne linken.

Dinside.no

Dinside.no er en norsk avis som jevnlig tester forbrukerprodukter og skriver artikler om emner som for eksempel bolig, økonomi, teknologi og motor. I denne omgang har de testet og anmeldt Netgear Orbi RBK23. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her på deres hjemmeside.

Testberichte.de

Den tyske testsiden Testberichte.de spesialiserer seg på anmeldelser og tester av forskjellige produkter. På grunnlag av både resultater og brukeranmeldelser fra forskjellige kilder anmelder de produktene, og deretter kan forbrukerne lese resultatene. I denne omgang har de testet routeren Netgear Orbi Pro SRK60 som de har gitt en god anmeldelse. Les testen her.

Testsieger.de

Den tyske testsiden Testsieger.de leverer anmeldelser fra forskjellige kilder og forbrukere. På nettsiden har man derfor mulighet til å finne ut av hva andre brukere og kilder mener om et vell av ulike produkter. Her har Testsieger.de testet Netgear Orbi Pro SRK60 som de har gitt en god anmeldelse. Les hele testen her.

 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Asus RT–AC68U

✅ 4,5 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4,5 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com
✅ 5 stjerner av 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
✅ 9 poeng av 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
✅ 5 stjerner av 5 hos testsiden Expertreviews.co.uk

Asus RT–AC68U

Hele 5 forskjellige testpaneler med enten teknologi eller forbrukertester som fokus har testet modellen RT–AC68U, og alle ekspertene er svært fornøyde med modellen. Her er det snakk om eksperter fra testsidene Trustedreviews.com, Tomsguide.com og Expertreviews.co.uk samt teknologisidene Techradar.com og Cnet.com.

Til den erfarne forbrukeren

Asus RT–AC68U er en router som vil passe best til den krevende og erfarne brukeren som har høye forventninger til routeren sin. Modellen er trådløs og inkorporerer Broadcom sitt nye chipsett som sikrer en høy hastighet.

I tillegg er modellen også utstyrt med TurboQAM som øker hastigheten ytterligere da det øker hastigheten på hver av routerens 3 data-streams.

Utseendemessig er Asus RT–AC68U designet til å stå på høykant, og har en rett og slank profil med et karbonfiber-uttrykk. Sammen med de 3 antennene får modellen et «rått» utseende.

Kraftig router som kan alt, ifølge ekspertene

Ekspertene fra Techradar.com forklarer at Asus RT–AC68U er en svært kraftig router – og modellen ligger nok i den høye enden av prisskalaen, men ifølge ekspertene er prisen likevel rettferdig da yteevne, rekkevidde og allsidighet ligger helt i toppklasse på denne modellen.

Hastigheten er også svært høy på denne modellen, og den er også forholdsvis enkel å sette den opp. Ekspertene er generelt sett enige i Techradar.com sine nevnte fordeler angående Asus RT–AC68U. Cnet.com kommenterer i tillegg at de synes at Asus RT–AC68U er en toppmoderne router som har alt da den presterer godt på alle de testede parameterne.

Designet får også ros fra spesielt Tomsguide.com som synes at her er det snakk om et svært godt gjennomtenkt design.

Dyr router med mange funksjoner, ifølge ekspertene

De finnes også ulemper ved Asus RT–AC68U, og her er ekspertene enige i at man ikke kan komme utenom at Asus RT–AC68U er en ganske dyr modell. I tillegg har den kanskje litt mange funksjoner i forhold til hva gjennomsnittsforbrukeren har bruk for.

Det fremheves også at det kan være irriterende at man ikke kan henge modellen opp på veggen, og ettersom modellen har den aller nyeste teknologien så er det ikke alle brukere som vil få maksimalt bruk ut av modellen.

Fordeler ved Asus RT–AC68U:
Modell målrettet mot den erfarne brukeren
Med det nyeste chipsettet fra Broadcom
Høy hastighet
Rått design med 3 antenner
En sterk router som kan alt, ifølge ekspertene

Her kan du se en komplett gjennomgang av routeren Asus RT – AC68U. Videoen er produsert av Asus sin nordamerikanske avdeling:  


Linksys EA7500

✅ 4 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcmag.com
✅ 4 stjerner av 5 hos teknologisiden Digitaltrends.com

Linksys EA7500

Denne trådløse routeren er også blitt testet av de store internasjonale testmagasinene. Testkildene inkluderer Trustedreviews.com, Pcmag.com og Digitaltrends.com, og alle er imponerte over modellen. Den belønnes med karakterer som helt klart ligger i den gode enden av skalaen.

Modell med toppmoderne teknologi

Hvis man hører til blant de forbrukerne som gjerne vil kunne bruke routeren sin til å utnytte de topp moderne Wifi-systemene, så vil Linksys EA7500 være et godt valg. Linksys EA7500 er nemlig en sterk router slik at man enkelt kan streame 4K på flere enheter samtidig – uten hakking eller forstyrrelser.

Det betyr for eksempel at man med Linksys EA7500 både kan se film, serier, spille og videochatte på forskjellige enheter samtidig. Modellen har 3 antenner og 4 Ethernet-porter, og den kan også brukes til 2,4 til 5 GHz. Man kan dessuten koble hele 12 enheter til Linksys EA7500.

Modell med høy hastighet ifølge ekspertene

Linksys EA7500 får gode karakterer av ekspertene, og det begrunner blant annet Pcmag.com med at det her er snakk om en router som har en høy hastighet og dermed gir et raskt internett.

Ifølge ekspertene er kanskje ikke hastigheten den største fordelen, og de fremhever også at det finnes mange muligheter til tilkobling på Linksys EA7500 samt mange muligheter til å stille inn modellen.

Svaret på dårlig Wifi-forbindelse ifølge ekspertene

Digitaltrends.com er også imponerte over Linksys EA7500, og de mener at hvis man er lei av en dårlig Wifi-forbindelse så kan Linksys EA7500 være svaret. I tillegg kan Linksys EA7500 sende signalet direkte til enhetene, noe som gjør forbindelsen enda raskere – og det får modellen også mye ros for.

Ekspertene kommenterer også softwaren da de mener at den er avansert, men også intuitiv. Generelt sett mener Digitaltrends.com at Linksys EA7500 klarer seg godt på 3 av de viktigste parameterne. Den er kraftig, brukervennlig og har et bra utseende.

De finner imidlertid også et par ulemper ved Linksys EA7500, og her nevner de blant annet prisen i tillegg til at det kanskje ikke snakk om den sterkeste routeren som finnes på markedet. Da ekspertene testet routeren så var det litt problemer med overføring av filer, og det å sette opp routeren for første gang kan være krevende.

Fordeler ved Linksys EA7500:
 Kan brukes til 4G og med både 2,4 og 5 GHz
Kan brukes på mange enheter samtidig
Mulighet til å koble 12 enheter til modellen
Modell med 3 antenner og 4 Ethernet-porter
Svært god router med rask tilkobling, ifølge ekspertene

Her kan du se en dyptgående anmeldelse av routeren Linksys EA7500: 


Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

4 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com
8 poeng av 10 hos teknologi-testsiden Tomsguide.com
4 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcmag.com

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

En rekke ulike eksperttester har hentet inn, testet og vurdert modellen Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, og Ubiquiti AmpliFi HD Mesh klarer seg svært godt i alle testene. Dette belønnes med en absolutt toppkarakter fra alle de ulike ekspertene.

Testpanelene inkluderer eksperter som arbeider med både med teknologi, forbrukertester og datamaskiner – nemlig en av verdens største teknologimagasiner Techradar.com og Tomsguide.com samt det store internasjonale PC magasinet Pcmag.com.

Annerledes Mesh-router

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh ser ikke ut som en tradisjonell router, men det er den heller ikke. Her er det snakk om et Mesh-system med et unikt design med et touch-panel. Ettersom modellen er et helt Mesh-system så er modellens innside bygd opp rundt flere små routere med satellitt-signaler som er designet til å gi en bedre dekning.

Man kan bruke modellen alene eller sammen med andre routere for å øke rekkevidden. Hvis man har et mindre hjem så vil modellen alene være nok til å gi en god forbindelse slik at man kan både streame og spille uten hakking eller forsinkelser. Ubiquiti AmpliFi HD Mesh støtter Dual-Band og er et 802.11ac trådløst system.

Router med både skjønnhet og hjerne, ifølge ekspertene

Alle de 3 ekspertene har gitt Ubiquiti AmpliFi HD Mesh gode karakterer, og ifølge Techradar.com har de gitt den gode anmeldelsen fordi dette er en svært velfungerende router. De forklarer at Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er veldig flott og stilig å se på da den har et moderne og rent design – i tillegg til at den er en verdig konkurrent til Google WiFi.

Modellens Mesh-system er velfungerende, og det er nok rekkevidde i modellen til å kunne dekke hele hjemmet. Techradar.com gir også mye ros til Ubiquiti AmpliFi HD Mesh for at den er utrolig enkel å sette opp og bruke, i tillegg til at appen som hører til også er enkel å bruke.

Høy stabilitet, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Tomsguide.com så er Ubiquiti AmpliFi HD Mesh også en svært stabil router, noe som gjør at signalet ikke faller ut så ofte.

Tomsguide.com og Pcmag.com er også enige i Techradar.com sin begeistring for både design, brukervennlighet og yteevne. I tillegg mener Tomsguide.com også farge-touch-displayet er bra og brukervennlig. Pcmag.com fremhever også at det er svært bra med 4 LAN-porter.

Ekspertene finner imidlertid også et par ulemper ved modellen, og her nevner de prisen som en vesentlig ulempe. De nevner også at Mesh-systemet sikkert er bra, men ikke det aller beste. Ekspertene savner også muligheten til å kunne foreta flere innstillinger.

Fordeler ved Ubiquiti AmpliFi HD Mesh:
Router med Mesh-system
Veldig flott og stilig modell
Kan brukes alene eller sammen med andre routere
Med Dual-Band og touch-display
Stabil router med stor dekning ifølge ekspertene

Her kan du se Ubiquiti sin egen presentasjon av routeren Ubiquiti AmpliFi HD Mesh: 


Netgear Orbi Pro SRK60

✅ 4.5 av 5 stjerner hos den britiske teknologisiden Techradar.com
✅ God anmeldelse hos den tyske testsiden Testberichte.de
✅ God anmeldelse hos den tyske testsiden Testsieger.de

Netgear Orbi Pro SRK60

Netgear Orbi Pro SRK60 er bitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Techradar.com, Testberichte.de og Testsieger.de. I testene sine har ekspertene gitt routeren en god anmeldelse da de mener at den er enkel å komme i gang med samt at den presterer veldig bra.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Netgear Orbi Pro SRK60l så er de ikke imponerte over prisen da de mener at routeren er forholdsvis dyr.

Ekspertene: Router som presterer bra

Ifølge de tre ekspertkildene er Netgear Orbi Pro SRK60 en router som «leverer et godt resultat». Dette blir nevnt i alle anmeldelsene, og ekspertene mener at dette er noe av det beste ved modellen.

I tillegg skriver ekspertene fra Techradar.com at Netgear Orbi Pro SRK60 «er bedre enn flere trådløse kilder eller Wifi-forsterkere» og at routeren «leverer en hastighet og tilkobling som passer til et mellomstort kontor».

Dette er ekspertene fra Testberichte.de enige i, og skriver i tillegg at Netgear Orbi Pro SRK60 er «enkel å sette opp». Testsieger.de skriver kort at det imidlertid er skuffende at «routeren ikke virker med den originale Orbi»

Velegnet til et kontor med mange brukere på et mellomstort område

Med Netgear Orbi Pro SRK60 får man en router og en satellittenhet som leverer raskt og stabilt Wifi. Man har mulighet til å være opptil 40 brukere koblet til nettet samtidig i et område på opptil 450 kvadratmeter, og derfor er routeren velegnet til et kontor med både kunder og medarbeidere.

Ved oppsett av Netgear Orbi Pro SRK60 trenger man ikke bruke kabler. Når man slår på satellitten vil den automatisk koble seg på routeren, og derfor trenger man ingen ledninger.

Netgear Orbi Pro SRK60 leveres i tillegg med tre forhåndsinnstilte nettverk med trafikksikkerhet for administrator av nettverket. Dette inkluderer også en justerbar gjesteportal.

Fleksibel modell med enkelt oppsett

Netgear Orbi Pro SRK60 er en fleksibel router da den er utstyrt med et industrielt design som gjør at man både kan plassere den på veggen, på skrivebordet eller på loftet. På den måten trenger man ikke bruke tid på å finne ut av hvor den bør plasseres. Routeren kommer også med et blått lys på toppen.

Ved oppsett av Netgear Orbi Pro SRK60 kan dette gjøres enkelt ved bruk av Orbi mobil-appen. Appen kan brukes av både Android og iPhone der man kan justere og håndtere nettverket uten å slå på datamaskinen.

Man har også mulighet til å koble til så mye som 3 satellitt-enheter for å utvide dekningen. Dette egner seg spesielt godt til store kontor som har behov for en bedre og stabil dekning.

Fordeler ved Netgear Orbi Pro SRK60:
Kan brukes av opptil 40 brukere
Egner seg godt til et mellomstort kontor
Med justerbar gjesteportal
Fleksibel plassering
Kan styres og settes opp via mobil-appen Orbi

Her kan du se en video om hvordan man setter opp Netgear Orbi Pro SRK60 til bruk:


TP-Link Archer C9

✅ 4,5 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcworld.com
✅ 5 stjerner av 5 hos teknologisiden Digitalcitizen.life

TP-Link Archer C9

 

 

Modellen TP-Link Archer C9 er blitt vurdert av 3 forskjellige kilder av svært ulike eksperter, og her er det snakk om den store britiske testsiden Trustedreviews.com, verdens største datamagasin Pcworld.com samt teknologisiden Digitalcitizen.life.

Alle de 3 ekspertkildene er svært imponerte over modellen, og det resulterer i absolutte toppkarakterer.

Rask router

TP-Link Archer C9 har et litt annerledes utseende enn de vanlige forgjengerne da den er hvit og skal stå på høykant, og den er også mer polert i uttrykket. Det er montert 3 antenner bak på modellen som er gode til å fordele signalet utover i hjemmet.

P-Link Archer C9 kommer med Dual-Band med både 2,4 og 5 GHz, 802.11ac nettverk og høyhastighets-overføring. Den raske overføringen vil gjøre modellen fordelaktig til å streame i HD-kvalitet, spille på nett eller foreta raske overføringer av filer.

TP-Link Archer C9 er også designet til å være enkel å sette opp, og den er også designet til å fungere godt når mange enheter er koblet til samtidig.

God til husstander med mange enheter, ifølge ekspertene

Ekspertene fra Pcworld.com forklarer at TP-Link Archer C9 gir god valuta for pengene, for her er det snakk om både en god pris og en velfungerende router. De sier også at TP-Link Archer C9 leverer en svært høy yteevne når det kommer til å overføre mye data, og at denne modellen klarer oppgaven med å betjene mange enheter veldig godt.

Ekspertene gir mye ros til TP-Link Archer C9 som blant annet går på at modellen er enkel å sette opp og bruke – i tillegg er den svært stabil.

Enkel og god

De andre ekspertene er generelt sett enige i Pcworld.com sin positive vurdering angående TP-Link Archer C9, og Digitalcitizen.life føyer til at denne modellen kanskje ikke er så avansert – men at den til gjengjeld fungerer helt upåklagelig – spesielt når man bruker 5 GHz og 802.11ac-standarden.

TP-Link Archer C9 har imidlertid et par ulemper, og her nevner ekspertene at modellen har vanskeligheter med å overføre små filer samt at foreldre-innstillingene ikke fungerer så godt.

Hvis man er en erfaren bruker så vil man kanskje oppleve at TP-Link Archer C9 er en litt for enkel modell.

Fordeler ved TP-Link Archer C9:
Elegant modell med 3 antenner
Dual-Band router
Rask overføring
God til mange enheter samtidig
God valuta for pengene ifølge ekspertene

Her kan du se en presentasjonsvideo av TP-Link Archer C9 routeren. Videoen er produsert av TP-Link:


D-Link COVR-C1203

✅ 4 av 5 stjerner hos den britiske teknologisiden Techadvisor.co.uk
✅ 4 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 3 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 3.5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Pcmag.com

D-Link COVR-C1203

De fire ekspertene Techadvisor.co.uk, Techradar.com, Expertreviews.co.uk og Pcmag.com har testet D-Link COVR-C1203 som de beskriver som være en brukervennlig router til en god pris. Derfor har alle fire valgt å gi modellen en høy karakter.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over D-Link COVR-C1203 så nevner de likevel at appen som hører med ikke er den beste som finnes på markedet.

Den er nemlig ikke alltid like brukervennlig – pluss at den ikke kommer med alle de funksjonene som ekspertene mener at man har bruk for.

Enkel router med en god yteevne ifølge ekspertene

D-Link COVR-C1203 er blitt vurdert av de fire ekspertene, og alle har hatt fokus på å teste routeren på forskjellige parametere. Her er de enige om at routeren får en høy karakter når det kommer til modellens brukervennlighet.

Ekspertene fra Tomsguide.com skriver nemlig at routeren er både «enkel å sette opp og bruke etterpå – uansett om man er vant til å sette opp en router eller ikke.

I tillegg forklarer ekspertene fra Techadvisor.co.uk at appen dessverre ikke er den beste, men at routeren er utstyrt med en «god yteevne», noe de mener er noe av det viktigste. De merker seg også routerens rekkevidde som de mener «er optimal».

Routerens design blir også nevnt av de to ekspertkildene Expertreviews.co.uk og Pcmag.com. De skriver at designet er «kompakt og stilrent», og at den derfor vil den ikke virke forstyrrende blant innredningen i hjemmet.

De finner imidlertid også et par ulemper da de mener at yteevnen ved 2,4GHz ikke er optimal og at den «mangler flere oppsiktsvekkende funksjoner». 

Rask router med hastigheter på opptil 1,2 Gbps

D-Link COVR-C1203 er en router som dekker hele hjemmet med en rekkevidde på opptil 465 kvadratmeter. Man får også en sterk forbindelse på grunn av routerens Mesh-teknologi som sørger for at de forskjellige enhetene hele tiden er i kontakt med hverandre. Dette sikrer et samlet nettverk i hjemmet, derfor vil man ikke oppleve forskjell på forbindelsen eller hastigheten i de ulike rommene.

Routeren kommer også med hastigheter på opptil 1,2 Gbps. Det vil si at man kan gjøre de fleste ting via internett uten ventetid eller avbrytelser. Det kan være alt ifra å se en film til å laste ned filer eller å spille på nett.

Router med Smart Steering- og MU-MIMO-teknologi

D-Link COVR-C1203 er klar ved kjøp av routeren, og derfor kan den settes opp med en gang etter at man har tatt den ut av esken. Den kan settes i gang ved hjelp av mobil-appen D-Link Wi-Fi.

I tillegg kommer D-Link COVR-C1203 med en Smart Steering-teknologi som sikrer et raskt bredbånd, noe som automatisk blir levert til forbrukeren. Dette gjør at hjemmesider på internettet raskt blir lest av.

Routeren bruker også MU-MIMO-teknologi som effektivt kan håndtere trafikk fra flere enheter. Sist, men ikke minst har man med D-Link COVR-C1203 mulighet til å bruke foreldrekontroll da man her kan ha kontroll over alle som er koblet på nettverket. Dette kontrolleres og håndteres via mobilappen.

Fordeler ved D-Link COVR-C1203:
MU-MIMO-teknologi og Smart Steering-teknologi
Kan styres og håndteres via mobil-appen
Hastigheter på opptil 1,2 Gbps
Dekker opptil 465 kvadratmeter
Enkel å komme i gang med

Her kan du se en video om hvordan man setter opp D-Link COVR-C1203 til bruk. Videoen er produsert av D-Link:


Linksys EA6900

✅ 5 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 4 stjerner av 5 hos datamagasinet Pcmag.com
✅ 4 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com

Linksys EA6900

Modellen Linksys EA6900 er blitt testet av en rekke ekspertkilder, og alle er svært imponerte over denne modellen som de har gitt enten 4 eller 5 stjerner av 5 mulige. Vi har ikke kunnet finne noen negative anmeldelser av denne modellen.

Her er det snakk om svært forskjellige typer eksperter fra blant annet testsiden Trustedreviews.com, datamagasinet Pcmag.com og teknologisiden Techradar.com.

4,3 ganger raskere internett

Linksys EA6900 kommer i et litt mer strømlinjeformet design enn routere vanligvis gjør, og med 3 mer diskrete antenner på baksiden. Linksys EA6900 er også designet til å gi et svært raskt internett – faktisk opptil over 4 ganger så raskt som det som er normalt.

Linksys EA6900 er trådløs og bruker 802.11ac, noe som gjør den så moderne og rask som mulig – og denne modellen passer godt til et litt større hus med mange brukere. Antennene fordeler nemlig signalet jevnt slik at alle familiemedlemmer kan streame, laste ned, surfe eller spille samtidig.

Linksys EA6900 kommer også med et sikkerhetssystem samt mulighet til å styre nettverket fra mobilen.

Den raskeste routeren på markedet, ifølge ekspertene

Linksys EA6900 er designet til å gi et raskt internett, og ifølge ekspertene fra Pcmag.com er dette også tilfellet med denne modellen. Ifølge Pcmag.com så leverer Linksys EA6900 det raskeste internettet noensinne, og i tillegg fungerer det svært godt at man kan fjernstyre routeren via telefonen.

Ekspertene forklarer også at hvis man er en ivrig internett-bruker med mange enheter i hjemmet, så vil Linksys EA6900 være det riktige valget.

Brukervennlig modell ifølge ekspertene

Ekspertene fra Techradar.com er i stor grad enige med Pcmag.com, og alle ekspertkildene kommenterer også routerens brukervennlighet. Her vurderer de at Linksys EA6900 er svært enkel i bruk – og at brukergrensesnittet i tillegg er svært positivt. Det finnes også smarte snarveier til Software-funksjonene.

Det finnes imidlertid også et par ulemper ved Linksys EA6900, og her forklarer ekspertene at modellen er litt dyr og at den kan bli litt varm under bruk. Under testen oppstod det også noen småproblemer med modellens 2,4 GHz tilkobling.

Fordeler ved Linksys EA6900:
Med 3 antenner som fordeler signalet jevnt
Modell med ac-teknologi
Kan styres via telefonen
Høyt sikkerhetsnivå
Den raskeste routeren på markedet ifølge ekspertene

Her kan du se en video om den amerikanske testsiden Cnet.com sitt førsteinntrykk av routeren Linksys EA6900: 


Netgear Orbi RBK23

✅ 4 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske testmagasinet Tomsguide.com
✅ 5 av 6 stjerner hos den norske avisen Dinside.no
✅ 8 av 10 stjerner hos den svenske avisen Aftonbladet.se

Netgear Orbi RBK23

Netgear Orbi RBK23 er blitt testet og anmeldt av flere eksperter som inkluderer Techradar.com, Tomsguide.com, Dinside.no og Aftonbladet.se. I testene deres har ekspertene gitt routeren en god anmeldelse da de mener at den er stabil og er laget i et enkelt og elegant design.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Netgear Orbi RBK23 så trekker de frem at routeren ikke kommer med så mange funksjoner sammenlignet med andre modeller på markedet.

En router som egner seg godt i mindre boliger, ifølge ekspertene

Ifølge de fire ekspertkildene så er Netgear Orbi RBK23 en god router som er utstyrt med de funksjonene som de fleste forbrukere har behov for. De skriver at routeren er spesielt god for brukere som liker forgjengeren Netgear Orbi, men ikke kjøpte den på grunn av den høye prisen.

Her forklarer Techradar.com også at Netgear Orbi RBK23 er velegnet til mindre boliger, noe som flere av ekspertene er enige i. Tomsguide.com bemerker nemlig også dette og skriver at modellen både er kraftig og rask, og at det er den raskeste routeren de har prøvd og testet.

Netgear Orbi RBK23 blir også regnet som å være den routeren som kommer med «én enkelt knapp» og har «en god rekkevidde». Flere av ekspertene gjør imidlertid forbrukerne oppmerksomme på at Netgear Orbi RBK23 koster mer enn mange andre routere – og at den kan være litt vanskelig å sette opp.

Router med Tri-band-internett og god rekkevidde

Netgear Orbi RBK23 er utstyrt med to enheter. Det følger nemlig med både selve routeren samt to satellitter. De to satellittene forlenger nettverkets rekkevidde dersom man plasserer de et stykke unna routeren.

På grunn av de to satellittene får man Tri-band-internett, noe som sikrer en større rekkevidde. Rekkevidden blir på opptil 370 kvadratmeter – derfor er den godt egnet til mindre boliger. Den kan imidlertid også brukes i de mellomstore husstandene.

Netgear Orbi RBK23 er også utstyrt med en bruksanvisning for oppsett slik at den kan settes i gang via en mobil enhet.

Hele familien kan bruke nettverket samtidig

Med Netgear Orbi RBK23 har man mulighet for at hele familien kan bruke nettverket samtidig. Det betyr at man kan koble til alle mobile enheter og TV med mer – og signalet vil fremdeles være stabilt.

Routeren bruker nemlig, som vi har nevnt tidligere, den stabile og raske Tri-band Mesh-teknologien som sørger for et tredje bånd. Dette er med på å sikre en mer stabil og effektiv hastighet mellom Orbi-enhetene – selv om hele familien eller bare ett av medlemmene er koblet på internett.

Fordeler ved Netgear Orbi RBK23:
Forholdsvis stor rekkevidde
Det følger med to satellitter
Kommer med Tri-band Mesh-teknologi
Kan settes opp ved hjelp av en mobil enhet
Kraftig og rask router ifølge ekspertene

Her kan du se en presentasjonsvideo av Netgear Orbi serien. Videoen er produsert av Netgear:


Asus RT-AC86U

✅ 4.5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com
✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos den amerikanske testsiden Tomsguide.com
4 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Pcmag.com

Asus RT-AC86UBåde Cnet.com, Techradar.com, Tomsguide.com og Pcmag.com har testet og prøvd Asus RT–AC86U som de har gitt en god karakter. I testene sine har de vurdert routeren ut ifra forskjellige parametere som yteevne, hastighet, og brukervennlighet med mer.

En av tingene ekspertene er spesielt imponerte over ved Asus RT–AC86U er at routeren presterer bra og kommer med flere praktiske funksjoner. De er imidlertid ikke like fornøyde med at modellen kommer i et design som de mener ikke passer for alle.

God hjemme-router som er enkel å komme i gang med, ifølge ekspertene

Ekspertene kaller Asus RT–AC86U for en «god hjemme-router» da de mener at den kan brukes av de fleste forbrukere til mange forskjellige formål. Ekspertene fra Cnet.com forklarer det slik at Asus RT–AC86U er «en av de beste allround-routerne med de nyeste funksjonene». I tillegg til å være en god hjemme-router merker flere av ekspertene seg også at den kommer med en god sikkerhet i forhold til hjemmenettverket ditt.

De mener også at routeren er «solid, stabil og kommer med en rask forbindelse» – noe som Techradar.com skriver flere ganger. Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved Asus RT–AC86U. Ekspertkildene nevner imidlertid at routeren kan ha litt problemer når det kommer til overføringshastigheten av filer.

En opplagt router til spill på internett

Asus RT–AC86U betegnes som å være en router som er veldig god til spill på internett. Det er den fordi den kommer med en Wifi-hastighet på opptil 2917 Mbps samt MU-MIMO-teknologi.

Routeren er også utstyrt med teknologien NitroQAM som er med på å sikre den raske hastigheten. Dermed er man sikret et stabilt nettverk og mulighet til å spille via internett uten avbrytelser eller ventetid.

Teknologien MU-MIMO sikrer i tillegg at alle kompatible enheter har sin egen Wifi-tilkobling med en effektiv hastighet. Det vil si at flere enheter kan være tilkoblet nettet samtidig uten at man går på kompromiss med hastigheten.

Kan styres via en app

Med Asus RT–AC86U har man mulighet til å styre routeren via en app. Dette kan gjøres ved hjelp fra ASUS Router App der man får full kontroll over selve nettverket. Man trenger derfor ikke en datamaskin til dette.

I tillegg kommer Asus RT–AC86U med teknologien Range Boost og AiMesh. Range Boost-teknologien sørger for at den trådløse rekkevidden øker så vel som stabiliteten av signalet.

Når det kommer til AiMesh er man i stand til å kombinere flere routere fra Asus, noe som gir et samlet Mesh-nettverk. Det vil si at hvis man har flere kompatible routere med AiMesh så kan de samarbeide som om de skulle vært én enkelt enhet.

Fordeler ved Asus RT – AC86U:
God til spill på nett
Kan lage et samlet Mesh-nettverk
Kan håndteres ved hjelp fra en mobilapp
MU-MIMO-teknologi
Range Boost-teknologi

Her kan du se en videoanmeldelse av Asus RT – AC86U routeren. Videoen er produsert av Cnet.com:


Asus RT–AC87U

4 stjerner av 5 hos testsiden Trustedreviews.com
4 stjerner av 5 hos teknologimagasinet Cnet.com
4,5 stjerner av 5 hos teknologisiden Techradar.com

Asus RT–AC87U

Denne trådløse routeren fra Asus er også blitt testet av en rekke av de største teknologimagasinene i verden. Den routeren belønnes med kun toppkarakterer av ekspertene.

Ekspertene som har testet Asus RT–AC87U har teknologi eller forbrukertester som hovedfokus – og kildene inkluderer både Cnet.com og Techradar.com samt Trustedreviews.com.

Modell med høy hastighet

Asus RT–AC87U er en tradisjonell router med et klassisk utseende, den har en kasseformet router, den er trådløs og har 4 antenner bak. Her er det snakk om en kraftig modell som sørger for et raskt internett, for Asus RT–AC87U kommer med en svært høy overførings-hastighet på 2234 Mbps, noe som er en av de høyeste hastighetene som finnes på markedet.

Asus RT–AC87U har et Dual-Band samt 802.11ac system. Det finnes også et spesielt Protection-system til denne routeren som beskytter datamaskinen eller andre enheter mot angrep.

Kraftig router med høy sikkerhet ifølge ekspertene

Alle de 3 ekspertpanelene gir Asus RT–AC87U veldig gode karakterer, og blant annet Cnet.com begrunner dette med at det her er snakk om en router med en svært høy yteevne.

De legger nemlig merke til modellens utrolig raske Wifi-hastighet, i tillegg til at den kommer med en stor rekkevidde som gjør at en stor del av hjemmet er dekket med denne routeren.

Cnet.com fremhever også Asus RT–AC87U sitt sikkerhetssystem – og at det sørger for at både virus og skadelige angrep holdes ute av hjemmenettverket. Derfor vil denne modellen være et godt valg for den forbrukeren som er ekstra opptatt av sikkerhet.

God hjemme-router ifølge ekspertene

Ekspertene legger også godt merke til Asus RT–AC87U sin høye hastighet som noe av det første som skiller seg ut. De forklarer, i likhet med Cnet.com, at denne modellen vil være et veldig godt valg som hjemme-router da det her er snakk om en av de mest komplette routerne som finnes på markedet.

Alt det man trenger i en router finnes nemlig i Asus RT–AC87U, og modellen får mange plusspoeng for både yteevne, software, sikkerhet, stabilitet og rekkevidde.

Det nevnes imidlertid også et par ulemper ved Asus RT–AC87U, og det går på at det er en litt dyr router samt at det er nødvendig med kompatible Wifi-enheter for å kunne ha glede av den høye hastigheten.

Fordeler ved Asus RT–AC87U:
Trådløs router i klassisk design
Modell med 4 antenner
Høy hastighet med 2234 Mbps
Protection-system for høy sikkerhet
Komplett router ifølge ekspertene

Her kan du se en video om den amerikanske testsiden Cnet.com sitt førsteinntrykk av routeren RT – AC87U: 


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere