Repeater Test – Finn de beste Wifi extenderne – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Trådløst nett kan som regel gjøre hverdagen mye lettere, men dersom rekkevidden ikke er bra nok, kan det være en ganske frustrerende opplevelse. Svake signaler gjør dekningen dårligere, eller i verste fall utilgjengelig. Som oftest er den raske løsningen å installere en repeater, en såkalt Wifi-extender, som kan sikre deg bedre dekning der det er behov for det. I denne artikkelen ser vi nærmere på de beste og mest kritikerroste produktene på markedet. 

I denne trådløst nett repeater-testen presenterer vi produktene først, og gir deretter noen tips til hvordan du kan forbedre nettinstalleringen. Nederst i artikkelen gjennomgår vi kildene vi har brukt i vurderingene. Her finner du også linker til testene og anmeldelsene vi har brukt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


TP-Link RE605X – Wifi EXTENDER med wifi 6 standard

Beste wifi-extender i test

✅ “Beste Wi-Fi-extender samlet sett” hos CNN.com
✅ “Best overall” hos CNET.com
✅ 4/5 og “Den beste wifi 6 extender” på TechRadar.com
✅ 4,5/5 hos PCmag.com
✅ 4,5/5 hos Google Shopping
✅ 4,4/5 hos Amazon

 

TP-Link RE605X er en Wi-Fi 6 extender som øker den trådløse dekningen og hastigheten betraktelig, noe som gjør den egnet for husholdninger eller bedrifter med flere tilkoblede enheter. Denne extenderen vil legge til rette for enklere strømming, spilling og videokonferanser.

 • Intelligent signallys 
 • Teknologi med to bånd
 • Wi-Fi 6

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av TP-Link RE605X

Intelligent signallys
En av de mest fremtredende funksjonene for denne modellen er det intelligente signallyset, som forenkler prosessen med å finne den beste plasseringen for optimal Wi-Fi-dekning. Ved å indikere signalstyrken på den aktuelle plasseringen gjør denne funksjonen det enkelt å identifisere områder der extenderen kan maksimere sitt potensial og gi en mer robust og pålitelig tilkobling i hele rommet. I tillegg til Intelligent Signal Light er TP-Link RE605X utstyrt med TP-LINK Tether-appen, en brukervennlig app som gjør det enkelt å få tilgang til og administrere nettverket fra en hvilken som helst iOS- eller Android-mobilenhet. Med denne appen kan du overvåke nettverksstatusen, tilpasse innstillingene og sørge for at Wi-Fi-extenderen fungerer optimalt.

WiFi med to bånd
Denne modellen er en allsidig WiFi-extender med AP-modus (Access Point), som gjør det mulig å opprette et nytt trådløst nettverk eller utvide dekningen til et eksisterende. Denne funksjonen gjør at enheten kan fungere som et frittstående tilgangspunkt som gir stabil høyhastighetstilkobling til flere enheter innenfor en rekkevidde på opptil 120 m2. RE605X har dual-band-teknologi som støtter både 2,4 GHz- og 5 GHz-båndet, med en signalhastighet på 574 Mbps ved 2,4 GHz og 1201 Mbps ved 5 GHz. Denne kombinasjonen av utvidet rekkevidde og forbedret nettverksytelse sikrer en sømløs internettopplevelse som dekker kravene til moderne enheter og applikasjoner med høy båndbredde.

Tilleggsfunksjoner
Denne extenderen har avanserte funksjoner som stråleformingsteknologi og MU-MIMO, som sammen optimaliserer signalstyrken og sikrer effektiv dataoverføring. Stråleforming fokuserer WiFi-signalet mot tilkoblede enheter, mens MU-MIMO gjør det mulig for tilgangspunktet å kommunisere med flere enheter samtidig, noe som forbedrer nettverkets totale kapasitet og gjennomstrømning.

Denne modellen er også svært kompatibel, noe som sikrer at den kan forlenge rekkevidden til enhver Wi-Fi-ruter eller trådløst tilgangspunkt, uavhengig av merke eller modell. 

Sammenlignet med andre TP-Link-modeller, som RE450, har RE605X større rekkevidde og støtter WiFi 6, noe som gir høyere hastigheter og bedre nettverkseffektivitet. RE605X har også dual-band-teknologi, mens enkelte modeller i lavere prisklasser kun støtter ett bånd.

Profftips: For å få mest mulig ut av TP-Link RE605X bør du plassere den på et optimalt sted halvveis mellom ruteren og området du ønsker å dekke, slik at det ikke er noen større hindringer i veien.

Hva sier forbrukere og eksperter om TP-Link RE605X?

Det er gitt overveiende gode anmeldelser om denne wifi-extenderen. Den får spesielt ros for sin gode ytelse og enkle oppsett. En forbruker skrev følgende: “Oppgraderte vårt hjemme-WiFi… til et WiFi 6-oppsett med en TP-Link RE605X wifi-extender… dekningen er utmerket.”

En annen anmelder delte sine erfaringer i en annen setting, og nevnte at “signalet er mye sterkere og mer konsistent”, selv når det dekker to separate bygninger under dårlige værforhold.

Eksperter på området har fremhevet denne wifi-extenderen for ytelsen og de brukervennlige funksjonene. CNN.com fremhever spesielt den enkle installasjonsprosessen, aksesspunktmodus og verdifulle bonusfunksjoner for avanserte bruk. TechRadar.com og PCmag.com roser også extenderens egenskaper. TechRadar.com har fremhevet RE605X når det gjelder å forsterke Wi-Fi-tilbudet i bestemte områder uten at man trenger et dyrere mesh-system. PCmag.com la vekt på hvor praktisk denne modellen er, til tross for den noe høyere prisen, og nevner spesielt at den er enkelt å sette opp og at rekkevidden er betydelig.

Fordeler

 • Enkel å sette opp
 • Wi-Fi 6-kompatibel
 • Kompatibel med alle rutere
 • Dobbeltbånd
 • Kan styres med en telefon via en app
Ulemper

 • OneMesh-nettverket er bare kompatibelt med noen få rutere

Forbrukerlivs vurdering

Konklusjonen er at TP-Link RE605X extender, med sin dual-band-teknologi, Intelligent Signal Light og avanserte funksjoner som stråleforming og MU-MIMO, gir utvidet rekkevidde og forbedret nettverksytelse. OneMesh-nettverket er riktignok bare kompatibelt med noen få rutere, men dette kan enkelt løses ved å kjøpe en kompatibel TP-Link-ruter eller ved å bruke RE605X som et frittstående tilgangspunkt. Alt i alt er RE605X en WiFi 6-aktivert enhet som er enkel å sette opp, kompatibel med alle rutere og som enkelt kan styres med en telefon via TP-LINK Tether-appen. Dette gjør denne extenderen til en solid investering for alle som ønsker å utvide den trådløse dekningen og forbedre internettet. 

Spesifikasjoner:
 WiFi-standard: WiFi 6
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz
Rekkevidde: opptil 120 m2
LAN-porter: 0
Dimensjon (B x H x D): 7,4 x 12,5 x 4,6 cm


TP-link repeater for trådløst nettverk

Vår Anbefaling

✅ Spesielt anbefalt hos danske Altomdata.dk
 av 5 stjerner hos Pcmag.com
 4,5 av 5 stjerner hos tyske Expertentesten.de

 

TP-Link trådløst nettverk repeater er en veldig bra repeater til en svært rimelig pris. Designet med hele 3 antenner er litt utradisjonelt, og denne modellen er også litt større enn andre merker i samme klasse. Kanskje er det nettopp dette som gjør at den yter ekstra bra.

Ekspertene gir svært gode karakterer på enhetens prestasjonsevne, og den blir vurdert til å være blant de beste i sin kategori, til en særdeles rimelig pris. De teoretiske parameterne for overføringshastigheten for modellen er også ganske overbevisende med 800 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1733 Mbps ved 5 GHz!

Brukervennlig og enkelt oppsett

Størrelsesmessig kan du sammenligne enheten med en stor 6-tommers smarttelefon, men selvsagt en del tykkere. WPS-knappen er plassert sentralt på framsiden, og rundt den er det en praktisk og svært tydelig sirkel med LED-indikatorer. Blått lys indikerer god forbindelse, mens rødt lys betyr dårlig dekning til ruteren.

En smart funksjon ved TP-Link er dessuten at du kan skru av LED-indikasjonen. Når alt er satt opp og fungerer, kan du altså “mørklegge” enheten som kan være praktisk dersom den for eksempel skal brukes i et soverom. Oppsettingen kan fikses på 2-3 minutter hvis ruteren støtter WPS. Ellers må du koble på en data eller en bærbar enhet, hvor oppsettingen også er veldig enkelt.

Fordeler ved TP-link RE450:

 Ytelsen er blant de beste på markedet
 Elegant design
 Tydelig LED-indikasjon på fronten
 Mulighet for å ”mørklegge” enheten
 Kjapt oppsett med WPS eller ekstern mobil enhet


TP-Link RE505X – Wifi-extender med Ethernet-port

Blant de beste wifi-forlengerne med One Mesh-støtte

✅ 3,5/5 og “Et solid alternativ til TP-Link RE603X” på PCmag.com
✅ ” Wi-Fi 6 til en rimelig pris” på ExpertReviews.co.uk
✅ 4/5 og “Editor’s choice” på TechAdvisor.com
✅ 4/5 og “A flexible extender that eliminates dead spots” på TrustedReviews.com
✅ ” Solid ytelse til prisen” på CNET.com
✅ 4,4/5 hos Google Shopping
✅ 4,3/5 hos Amazon

 

TP-LINK RE505X WiFi-forsterkeren har en intelligent signallampe som forenkler prosessen med å finne det beste stedet for optimal WiFi-dekning. Denne funksjonen gjør RE505X egnet for husholdninger eller bedrifter med flere tilkoblede enheter som krever pålitelig internettilgang med høy hastighet. 

 • Wi-Fi 6
 • Gigabit Ethernet-port
 • Smart signallampe

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av TP-Link RE505X

Høyhastighets Ethernet-port
TP-Link RE505X er utstyrt med en Gigabit Ethernet-port som gir en raskere og mer stabil tilkobling til enheter som spillkonsoller eller stasjonære datamaskiner. I tillegg har denne modellen dual-band WiFi-tilkobling med en signalhastighet på 300 Mbps på 2,4 GHz og 1200 Mbps på 5 GHz, noe som passer for applikasjoner og enheter med høy båndbredde. Med en dekningsrekkevidde på opptil 150 m2 er denne rekkeviddeforlengeren egnet for små og mellomstore hjem eller bedrifter med flere tilkoblede enheter.

802.11ax Wi-Fi-standard
Denne wifi-forsterkeren har Wi-Fi 6-teknologi, som gir høyere hastigheter, forbedret effektivitet og økt kapasitet for å imøtekomme behovene til moderne enheter og applikasjoner med høy båndbredde. I tillegg til Wi-Fi 6 har den også AP-modus, som gjør det mulig å opprette et nytt Wi-Fi-tilgangspunkt for å utvide det kablede nettverket med Wi-Fi-funksjonalitet. Det gjør det enkelt å få tilgang til og administrere nettverket fra en hvilken som helst iOS- eller Android-mobilenhet. RE605X er dessuten svært kompatibel, noe som sikrer at den kan utvide rekkevidden til enhver Wi-Fi-ruter eller trådløst tilgangspunkt, uansett merke eller modell. 

Sammenlignet med tidligere modeller av TP-Links rekkeviddeforlengere skiller RE505X seg ut med sin Wi-Fi 6-teknologi, som gir høyere hastigheter, forbedret effektivitet og økt kapasitet for å imøtekomme behovene til moderne enheter og applikasjoner med høy båndbredde. 

Profftips: Hvis du har en TP-LINK OneMesh-ruter, kan du koble den sammen med RE505X for å skape et sømløst mesh-nettverk med enda bedre dekning og ytelse.

Hva sier forbrukere og eksperter om TP-Link RE505X?

Dette produktet har fått positive anmeldelser fra forbrukere hos Googles samling av brukeranmeldelser og på Amazon. En forbruker rapporterte at enheten fant signal uten problemer og at det var mulig å bruke mobiltelefonen i områder der det tidligere var vanskelig. En annen bruker hadde derimot problemer med å koble enheten til sin eldre Apple AirPort-ruter, men klarte til slutt å opprette en forbindelse. 

Ekspertene hos ExpertReviews.co.uk og PCmag.com roser TP-Link RE505X for sin kraft og rimelige pris, spesielt hvis du har en Wi-Fi 6-enhet og ønsker å dra nytte av den nyeste trådløse teknologien. I tillegg anbefaler TrustedReviews.com denne rimelige Wi-Fi 6 Range Extender for å eliminere dødpunkter, øke rekkevidden i nettverket og hindre avbrudd. Ekspertene påpeker også at RE505X er enkel å installere og bruke, at den fungerer med alle rutere, uavhengig av merke eller trådløs teknologi, og at den kan fungere som en mesh Wi-Fi-satellitt når den kobles sammen med en kompatibel TP-Link-ruter.

Fordeler

 • Wi-Fi 6-teknologi
 • Støtte for OneMesh
 • Solid gjennomstrømningsytelse på 5 GHz
 • Innstillinger for tilgangskontroll
 • Allsidige installasjonsalternativer
Ulemper

 • Litt klumpete design

Forbrukerlivs vurdering

WiFi-extenderen TP-Link RE505X med Wi-Fi 6-teknologi gir høyere hastigheter, forbedret effektivitet og økt kapasitet for å imøtekomme kravene til moderne enheter og applikasjoner med høy båndbredde. Gigabit Ethernet-porten gir en raskere og mer stabil tilkobling, og det smarte signallyset gjør det enklere å finne den beste plasseringen for optimal WiFi-dekning. RE505X kan skilte med solid 5 GHz gjennomstrømning, allsidige installasjonsalternativer og innstillinger for tilgangskontroll. Selv om den er litt klumpete sammenlignet med andre modeller, veier funksjonene og ytelsen opp for dette. En løsning på størrelsesproblemet kan være å montere enheten på en vegg eller plassere den et sted som er mer diskret.

Spesifikasjoner:
 WiFi-standard: WiFi 6
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz
Rekkevidde: opptil 150 m2
LAN-porter: 1
Dimensjon (B x H x D): 7,4 x 12,5 x 4,6 cm


Netgear Nighthawk AX8 EAX80 – Wifi-extender med god rekkevidde

Beste wifi-extender for enheter med kabel

✅ 4,3/5 og “Best Wi-Fi extender for de som trenger mange porter” på Tomsguide.com
✅ 4,3/5 og “Wi-Fi 6 range extender for større hjem” på TechRadar.com
✅ 4,5/5 hos TrustedReviews.com
✅ 4,5/5 hos Google Shopping

 

Wifi-extenderen Netgear Nighthawk AX8 EAX80 har universell kompatibilitet og utvider rekkevidden og ytelsen til alle trådløse rutere eller gatewayer som bruker den nyeste WiFi 6-teknologien. Denne kraftige enheten er ideell for store hjem, boliger på flere nivåer eller bedrifter som trenger sterk og stabil trådløs tilkobling for flere enheter og brukere, noe som sikrer en sømløs internettopplevelse.

 • Universell kompatibilitet
 • Fire ekstra Gigabit Ethernet-porter
 • Nighthawk-app

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Netgear Nighthawk AX8 EAX80

Fire Gigabit LAN-porter
Denne wifi-extenderen har fire ekstra Gigabit Ethernet-porter som gjør det enkelt å koble til kablede enheter for raskere og mer pålitelige tilkoblinger. EAX80 har imponerende rekkevidde og dekning med støtte for to bånd og leverer 1,2 Gbps på 2,4 GHz på bånd 1 og 4,8 Gbps på 5 GHz på bånd 2, noe som gir effektiv wifi-dekning på opptil 140 m2. Dette sikrer at brukerne kan nyte godt av høyhastighets internettilgang i hele boligen eller på arbeidsplassen, uten signalbortfall eller døde soner.

Nighthawk-applikasjon for nettverksadministrasjon
Nighthawk-appen, som er kompatibel med denne wifi-extenderen, forenkler oppsett- og administrasjonsprosessen, slik at brukerne enkelt kan overvåke og styre wifi-nettverket fra smarttelefonen. EAX80 er designet for å fungere med alle Wi-Fi-rutere, trådløse gatewayer eller kabelmodemer med Wi-Fi, noe som sikrer sømløs integrering i eksisterende oppsett. Denne modellen støtter dessuten den nyeste Wi-Fi 6-teknologien, som gir høyere hastigheter, økt kapasitet og bedre ytelse. Det er et fremtidssikkert valg for dem som ønsker å oppgradere Wi-Fi-opplevelsen.

Sammenlignet med andre Wi-Fi-extendere tilbyr Netgear Nighthawk AX8 EAX80 høyere datahastigheter, med 1,2 Gbps på 2,4 GHz og 4,8 Gbps på 5 GHz, og denne modellen har også fire Gigabit Ethernet-porter, i motsetning til mange andre modeller på markedet som ofte kun har én.

Profftips: For optimal Wi-Fi-ytelse bør du sørge for at EAX80 og den primære ruteren bruker de samme Wi-Fi-innstillingene, for eksempel nettverksnavn (SSID) og sikkerhetsinnstillinger (kryptering). Dette gir en sømløs roaming-opplevelse for enhetene dine når du beveger deg rundt i hjemmet eller på kontoret, slik at de automatisk kan veksle mellom ruteren og extender-nettverket.

Hva sier forbrukere og eksperter om Netgear Nighthawk AX8 EAX80?

Forbrukerne er generelt fornøyde med ytelsen og påliteligheten til wifi-extenderen Netgear Nighthawk AX8 EAX80. En av forbrukerne mener at enheten har forandret livet til hjemmet deres. En annen forbruker byttet ut sitt aldrende system med ett aksesspunkt med Netgear Nighthawk Tri-band MESH WiFi 6 System. De opplevde full signaldekning i hele hjemmet, uten problemer med strømming eller bruk av flere enheter. Denne brukeren satte pris på det enkle oppsettet og appfunksjonene, samt de avanserte innstillingene som er tilgjengelige via enhetens IP-adresse.

Eksperter fra TomsGuide.com har kommentert Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender, og fremhever dens kraftige evne til å sende trådløse data til nye deler av hjemmet. Ekspertene fra TechRadar.com roser ytelsen, dekningen for større hjem og tilleggsfunksjoner som Ethernet-porter. Begge ekspertkildene er enige om at Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender er en kraftig løsning for Wi-Fi-utvidelse. Det er imidlertid ikke sikkert at den passer for alle husholdninger på grunn av størrelsen og prisen.

Fordeler

 • God Wi-Fi-ytelse og rekkevidde
 • Enkelt oppsett
 • Nettlesergrensesnitt for avanserte brukere
 • Mulighet for 160 MHz-datakanal
 • Én USB-port og fire LAN-porter
Ulemper

 • I en høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

WiFi-extenderen Netgear Nighthawk AX8 EAX80 tilbyr god datahastighet, avanserte funksjoner som 160 MHz-datakanalalternativet og ekstra bekvemmelighet med Nighthawk-appen for enkel nettverksadministrasjon. Selv om den ligger i en høyere prisklasse, er dette rettferdiggjort av den gode ytelsen, rekkevidden og inkluderingen av fire Gigabit Ethernet-porter og en USB-port. Brukere som har behov for omfattende dekning og høyhastighetstilkoblinger, vil oppleve EAX80 som et verdifullt tilskudd til nettverksoppsettet, da den gir en sømløs og pålitelig Wi-Fi-opplevelse i hele boligen eller på arbeidsplassen.

Spesifikasjoner:
 WiFi-standard: WiFi 6
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz
Rekkevidde: opptil 140 m2
LAN-porter: 4
Dimensjon (B x H x D): 15,2 x 4 x 7,6 cm


TP-link TL-WPA4220KIT

✅ Testvinner hos computermagasinet M3
 Anbefalt av Ereviews.dk
 Anbefalt av Altomdata.dk
 Anbefalt at Testberichte.de

tp-link-tl-wpa4220kit

.
TP-link TL-WPA4220KIT er både simpel og billig, og byr ikke på de store innstillingsmulighetene eller hastighetene. Til gjengjeld er det nesten “Plug and Play”, og kapasiteten er rikelig for de fleste vanlige brukssituasjoner. TP-link TL-WPA4220KIT fungerer etter powerline-prinsippet, som utnytter at det allerede er ledninger mellom stikkontaktene i hjemmet.

De høyfrekvente datasignalene kan du derfor sende side om side med de vanlige 220 voltene i strømledningene, som vil spare antenner og en del elektronikk. Med dette settet får du både en sender og en mottaker som du plasserer i hver sin stikkontakt.

Senderen plasserer du i en stikkontakt nær ruteren og kobler den sammen med en kabel. Mottakeren plasserer du i en stikkontakt hvor som helst i huset, men i nærheten av der du har behov for å forsterke nettsignalet. Mottakeren byr også på hele to Ethernet-porter slik at du eventuelt kan koble til data eller printer direkte.

Enkelhet og lav pris gjør TP-link TL-WPA4220KIT til en vinner

Selv om TP-link TL-WPA4220KIT hverken byr på imponerende hastigheter eller avanserte innstillingsmuligheter, blir dette settet kåret til vinner blant annet hos datamagasinet M3, og årsaken er klar: Prisen er attraktiv, WiFi fungerer med én gang og hastigheten på 100 Mbps er utmerket til vanlig hjemmebruk.

TP-link TL-WPA4220KIT er altså et opplagt valg for deg som ikke trenger å gå i dybden med teknikken, men bare vil ha trådløst nett billigst mulig i soverommet eller andre steder i boligen som ikke blir dekket av ruteren.

Fordeler ved TP-link TL-WPA4220KIT: 

 Lett å bruke – Plug and Play
 God pris
 To Ethernet-porter for direkte tilkobling av eksternt utstyr
 Hastigheten på 100 Mbps er nok for de fleste
 Rask og simpel utvidelse av WiFi-dekningen


ZyXEL WRE6505

 5 av 6 stjerner hos Dinside.no
 Anbefalt av Tek.no
 Anbefalt av Itpro.no

zyxel-wre6505

Repeateren WRE6505 er en forholdsvis ny modell fra ZyXEL, og den er kompatibel med alle nyere WiFi-standarder, og er også bakover-kompatibel. Med denne modellen trenger du altså ikke å tenke på kompatibilitet med ruteren. Designet er nøytralt hvitt, og med det relativt lite kabinettet er det litt overraskende at enheten klarer seg helt uten skjemmende antenner. Likevel er hastigheten utmerket, med henholdsvis 300 Mbps og 450 Mbps for drift ved 2,4 GHz og 5 GHz.

En stor fordel ved ZyXEL WRE6505 er at du setter den direkte i stikkontakten. Enheten tar derfor ikke opp bordplass, og du slipper ekstern strømforsyning, som er standard for de fleste bordmodellene. På en annen side, er det bare plass til én Ethernet-port, som også er begrenset til 100 Mbps. Dersom du har bruk for flere tilgjengelige Ethernet-innganger i oppsettet ditt, er det andre alternativer til ZyXEL WRE6505. Denne modellen er kurant dersom det primære behovet ditt er trådløs dataoverførsel. Den er kompakt, yter bra og har moderat prislapp.

Smarte funksjoner og optimeringsmuligheter

ZyXEL WRE6505 byr på flere smarte funksjoner som vanligvis er forbeholdt mye dyrere driftstyper. Utgangspunktet er vanlig drift, men du kan også bytte til optimering mot enten rekkevidde eller hastighet. Rekkevidde-valget når enda lenger, men på bekostning av farten. Hastighetsoptimeringen virker motsatt. I mange tilfelle er den normale driftsformen utmerket, men de ekstra mulighetene for optimering kan forbedre ytelsen i spesielle eller problematiske situasjoner.

En annen smart feature er muligheten til å bruke ZyXEL WRE6505 som access point. De fleste vil nok bruke den som vanlig repeater og nettforsterker, men en bryter på baksiden forvandler den til et access point. Her må den selvsagt ha tak i kabelnettverket, og sender ut en trådløs versjon av dette.

Oppsettingen foregår etter vanlige standarder. Om ruteren din har en WPS-knapp, trykker du bare på denne, og deretter på WPS-knappen på ZyKEL WRE6505. Etter et par minutter er alt stilt inn automatisk. Du kan selvsagt også gå inn og stille inn enheten via PC der du har litt flere muligheter.

Fordeler ved ZyXEL WRE6505:

 Kompatibel med alle tidligere og nåværende standarder
 Diskré kompakt design uten antenner
 Mulighet for å optimere mot hastighet eller rekkevidde
 Kan alternativt fungere som access point
 Nem oppsetting via WPS eller data


Tips til bedre WiFi i boligen

Trådløst internett har blitt mer eller mindre standard i løpet av få år, og det er som regel en fryd å kunne ta med seg den bærbare enheten overalt i huset uten å tenke på ledninger og kabler. Likevel kan det WiFi-baserte nettet av og til skape litt trøbbel. Dette kommer av at nettverket er basert på relativt svake radiosignaler som blir sendt ut fra en sentral enhet – selve ruteren. Slik som med alle andre radio-transmisjoner kan det bli knitring på linjen, eller signalet kan falle helt ut dersom mottaksforholdene ikke er på plass.

Vanligvis oppstår problemene fordi det er for lang avstand mellom sender og mottaker. Ideelt sett bør ruteren selvsagt være plassert sentralt, men ofte skjer akkurat det motsatte: Ruteren blir plassert ved ytterveggen i et av hjørnene på huset, fordi det er akkurat her elektrikeren satte inn kabelen.

Internettsignaler er også så svake at de blir kraftig svekket dersom de må gå gjennom vegger og andre hindringer. Armert betong kan være en særlig stor hindring.

Den enkleste løsningen er selvsagt å plassere ruteren mer sentralt, eller nærmere de områdene det er problemer med dekningen. Om dette ikke er mulig, er den nest beste løsningen å installere en (eller eventuelt flere) ekstra “sendemaster” rundt omkring i huset, i form av en WiFi-repeater eller -forsterker. Alle produktene vi har presentert ovenfor kan sikre deg optimale forhold, og alle klarer å løse eventuelle signalproblemer.

Det finnes mange myter om hvordan man kan forbedre det trådløse nett-signalet med forskjellige kreative løsninger, for eksempel ved å bruke sølvpapir og spesialkonstruerte paraboler. Som regel er det både bedre og enklere løsninger tilgjengelig. En av de vanligste årsakene til dårlig signal er feil antenneorientering på ruteren. Alle antenner skal alltid stå i loddrett posisjon. Du finner flere tips og triks i denne artikkelen fra den danske siden Elektronik.guide.dk.


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til fordel for deg som leser.


Netgear EX7000

✅ Spesielt anbefalt av datamagasinet M3
 5 av 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
 4,5 av 5 stjerner hos Pcmag.com

netgear-ex7000-wi-fi-forstaerker1

.
Den er kanskje litt stor og dyr, men da er alle de negative sidene eksponert ved Netgear EX7000, som i følge ekspertene er noe av det beste du kan få tak i. Med dimensjoner på ca. 24 x 17 x 2,8 cm og de 3 antennene, minner den mest om en vanlig ruter.

Denne modellen er basert på en dual-core-prosessor (Broadcom BCM 4708) og tåler hastigheter helt opptil 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz. Ytelsen er noe av det beste på markedet i denne kategorien, og i tillegg får du hele 5 Ethernet-porter og én USB-port med på kjøpet. Det er lett å koble til printere og annet utstyr, og ekstenderen kan du sette i horisontal posisjon, eller bruke den medfølgende foten og sette den vertikalt.

Stor brukervennlighet og mange innstillingsmuligheter

På tross av å være kompleks, er Netgear EX7000 veldig enkel å bruke – i alle fall dersom du velger å bruke den nettbaserte interfacen fra Netgear; “Netgear Genie”. Oppsettet kan du ordne raskt via Smart Setup, men hvis du har lyst å sette deg inn i det, er det også masse spennende innstillinger. For eksempel kan du lage en tidsplan, der du bestemmer når på dagen det skal være trådløst nett. Det kan du for eksempel bruke til å koble av nettet når det er lekse- eller sengetid for tenåringen, eller i bedriften etter arbeidstid.

Via Netgear Genie kan du også laste ned ny firmware til Netgear EX7000, etterhvert som nye og bedre software-versjoner blir lansert fra Netgear. Du kan også justere signalstyrken alt etter behov. Det er for eksempel ikke nødvendig at nettet rekker helt ut på gaten om du fint kan dekke huset med halv styrke. Det er en god sikkerhetsfunksjon som kan begrense uautoriserte forsøk på å få tilgang til nettverket. Denne modellen er i tillegg stappfull av funksjoner, men disse er det for mange av til å nevne her.

Fordeler ved Netgear EX7000:

 Topprodukt med lynrask dataoverførsel
 Mange porter for tilkobling av eksternt utstyr
 Kan plasseres både horisontalt og vertikalt
 Lett oppsett via Netgear Genie-interface
 Oppgraderbar firmware
 Mange smarte og praktiske ekstrafunksjoner


Linksys RE6500

✅ av 5 stjerner hos danske Geekleak.dk
 av 6 stjerner hos Dinside.no

linksys-re6500

Er du på jakt etter en helt tradisjonell repeater på middels prisnivå, er Linksys RE6500 et svært bra alternativ. Den er bereknet på å stå på vannrett underlag, og minner designmessig mye om en miniversjon av en tradisjonell ruter. Fargen er diskré svart, og apparatet har 2 antenner. Mange tror at antennene må stå i forskjellige retninger, men både med denne og alle andre repeatere får du best resultat hvis begge antennene er loddrette.

En av fordelene ved en nett-repeater av denne typen, slik som Linksys RE6500, er de mange ekstra Ethernet-portene som ofte kan erstatte en ekstra switch. I mer avanserte oppsett kan det være en stor fordel, og har man ikke bruk for inngangene, er de i alle fall ikke i veien. Denne modellen tilbyr 4 porter.

Tradisjonell, men svært brukervennlig oppsett

Linksys RE6500 er ikke Plug and Play fordi du må gjøre et par innstillinger før nettverket er på plass. Den innebygde softwaren er dog både brukervennlig og selvforklarende, og skaper begeistring blant annet hos Geekleak. Her tok hele prosessen fra utpakking til ferdigoppsatt nett kun 5 minutter, og Linksys RE6500 blir beskrevet som et av de beste hardware-produktene redaksjonen noen sinne har testet, som også var enklest å installere.

I praksis setter du Linksys RE6500 i stikkontakten, og etter et øyeblikk kommer den opp på dataens liste over tilgjengelige nettverk. Her kobler man seg på og åpner en nettleser. Dette starter automatisk den guidede installeringsprosedyren som også sier fra hvis repeateren med fordel kan flyttes til en annen plassering.

Fordeler ved Linksys RE6500:

 Klassisk og driftsikker extender
 God pris
 Fire Ethernet-porter
 Enkel og kjapp installering
 Intelligent guiding for optimal plassering


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke repeatere har fått de beste anmeldelsene i tester?

Netgear EX7000, TP-link TL-WPA4220KIT, Linksys RE6500, TP-link RE450 og ZyXEL WRE6505

🤓 Hvordan er repeatere blitt testet?

Repeaterne er blitt vurdert ut ifra deres spesifikasjoner, brukervennlighet og hastighet i praksis. I tillegg har ekspertene også testet de appene som hører med dersom om det er noen, samt de forskjellige innebygde innstillingene som for eksempel foreldrekontroll.

🤔 Hva skal man se etter når man kjøper en repeater?

Det finnes generelt sett to typer WiFi-forsterkere – nemlig mesh-systemene og kabelbaserte routere. Begynn med å sette deg inn i hvilket system som er mest hensiktsmessig for deg. Deretter bør du se på routerens hastighet, antall porter, sikkerhet og brukervennlighet. Har du mulighet til det så velg en modell med Dual-band 5 GHz da dette vil gi et raskere internett enn det klassiske 2,4 GHz.


WiFi repeater Test – Disse kildene har vi brukt

I utvalget og analysen av de beste nett-repeaterne på markedet har vi brukt eksterne kilder i form av tester og anmeldelser fra både Norge og utlandet. Nedenfor finner du en liste med et utvalg av kildene sammen med linker, slik at du eventuelt kan grave dypere selv. Det blir for mye å beskrive alle kildene, men i artikkelen over står alle kildene nevnt i punktform, slik at du selv kan finne omtalene via Google eller en annen søkemotor.

Norske tester

I denne artikkelen har norske medier bidratt med en del materiale, blant annet Dinside.no som testet både Linksys RE6500 og ZyXEL WRE6505. Sistnevnte ble også testet og fikk flotte anbefalinger av både Tek.no og ITpro.no.

Danske kilder

Det danske magasinet Alt om Data har i mange år skrevet nyheter, anmeldelser og tester av datarelatert utstyr, og her fant vi blant annet tester av både Netgear AC750 WiFiTP-link RE450 og TP-link TL-WPA4220KIT. Av andre danske kilder kan vi nevne eReviews.dk og Geekleak.dk som har testet henholdsvis TP-link TL-WPA4220KIT og Linksys RE6500.

PC Magazine

Det amerikanske spesialmagasinet er kjent for å lage dyptegående anmeldelser og tester, og vi har hentet en del verdifull kunnskap fra den engelske versjonen av magasinet som er målrettet europeiske forbrukere og produkter. Vi fant blant annet artikler om Netgear AC750 WiFiTP-link RE450 og Netgear EX7000, som alle fikk svært gode vurderinger.

Experten Testen med flere

Også fra tysk side har vi fundet mye verdifull informasjon, og en av kildene er Experten Testen, som leverer uavhengige tester av alle sorter forbrukerprodukter. Her finner du for eksempel svært dybdegående tester av TP-link RE450 og Devolo Dlan 500 AV, mens vi fannt informative artikler om Netgear AC750 WiFi og TP-link TL-WPA4220KIT på sidene Tessatest.de og Testberichte.de

Computermagasinet M3

Fra Sverige har vi hentet materiale fra Computermagasinet M3, også kjent som ‘PC för alla’. Her er det grundige tester av blant annet Netgear EX7000, men også oversikter som dekker flere ulike produkter. Et eksempel er denne testen, hvor både TP-link TL-WPA4220KIT og Devolo Dlan 500 AV er analysert.

CNN.com

CNN.com er det offisielle nettstedet til Cable News Network (CNN), en global nyhetsorganisasjon med hovedkontor i Atlanta, Georgia, USA. Nettstedet inneholder de siste nyhetene, videoene og meningene om ulike emner, som politikk, næringsliv, underholdning, teknologi, helse og verdensbegivenheter.

Du kan se deres test og anmeldelse av TP-Link RE605X her.

Testen ble sist oppdatert 31/01/2022.

CNET.com

CNET.com er et populært teknologinettsted som tilbyr anmeldelser, nyheter og kjøpsveiledninger om ulike forbrukerelektronikk- og programvareprodukter. Nettstedet ble grunnlagt i 1994 og er basert i USA, men har et globalt publikum med millioner av besøkende over hele verden.

Du kan se deres test og anmeldelse av TP-Link RE605X og TP-Link RE505X her.

Testen ble sist oppdatert 04/03/2023.

TechRadar.com

TechRadar.com er et populært nettsted for teknologinyheter og -anmeldelser som dekker ulike emner knyttet til forbrukerelektronikk, programvare, databehandling, spill med mer. Nettstedet ble lansert i 2008 og er basert i Storbritannia, men har en global rekkevidde med millioner av besøkende over hele verden.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 11/11/2021

Du kan lese en anmeldelse av TP-Link RE605X her.

Testen ble sist oppdatert 11/11/2021

Du kan lese en anmeldelse av Netgear Nighthawk AX8 her.

Anmeldelsen ble sist oppdatert 21/12/2020

TomsGuide.com

Tom’s Guide er et populært teknologinettsted som tilbyr anmeldelser, nyheter og guider om en rekke forbrukerelektronikk- og programvareprodukter. Nettstedet ble grunnlagt i 2009 av Tom’s Hardware, et ledende nettsted for anmeldelser av maskinvare.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 17/03/2023.

Du kan lese en anmeldelse av Netgear Nighthawk AX8 her.

Testen ble sist oppdatert 02/03/2023.

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com er et populært teknologinettsted som gir ekspertråd, anmeldelser og kjøpsveiledninger om ulike forbrukerelektronikk- og programvareprodukter. Nettstedet ble lansert i 1995 og er basert i Storbritannia, men har et globalt publikum med millioner av besøkende over hele verden.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 24/01/202.

Du kan lese en anmeldelse av TP-Link RE505X her.

Testen ble sist oppdatert 26/07/2021

PCmag.com

PCMag.com er et populært teknologinettsted med anmeldelser, nyheter og analyser av ulike forbrukerelektronikk- og programvareprodukter. Nettstedet ble grunnlagt i 1982 og er basert i USA, men har et globalt publikum med millioner av besøkende over hele verden.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 21/02/2023.

Du kan lese en anmeldelse av TP-Link RE605X her.

Testen ble sist oppdatert 29/11/2020

Du kan lese en anmeldelse av TP-Link RE505X her.

Testen ble sist oppdatert 14/04/2021

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er et populært teknologinettsted som tilbyr anmeldelser, nyheter og kjøpsveiledninger om ulike forbrukerelektronikk- og programvareprodukter. Nettstedet ble lansert i 2003 og er basert i Storbritannia, men har et globalt publikum med millioner av besøkende over hele verden.

Du kan se deres test og anmeldelse av TP-Link RE505X her.

Testen ble sist oppdatert 30/05/2023.

TrustedReviews.com

TrustedReviews.com er et populært teknologinettsted som tilbyr anmeldelser, nyheter og kjøpsveiledninger om et bredt spekter av forbrukerelektronikk og programvareprodukter. Nettstedet ble lansert i 2004 og er basert i Storbritannia, men har et globalt publikum med millioner av besøkende over hele verden.

Du kan lese en anmeldelse av TP-Link RE505X her.

Anmeldelsen ble sist oppdatert 08/03/2022

Du kan lese en anmeldelse av Netgear Nighthawk AX8 her.

Anmeldelsen ble sist oppdatert 15/06/2020

Forbrukeranmeldelser 

Google Shopping

Du kan lese brukeranmeldelser av TP-Link RE605X her.
Du kan lese brukeranmeldelser av TP-Link RE505X her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Netgear Nighthawk AX8 EAX80 her.

Amazon

Du kan lese brukeranmeldelser av TP-Link RE605X her.
Du kan lese brukeranmeldelser av TP-Link RE505X her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Netgear Nighthawk AX8 EAX80 her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere