Tredemølle Test 2020 – Finn de beste tredemøllene

0

Tredemølle Test – I denne tredemølle testen ser vi på mange av de mest populære tredemøllene på markedet. Vi har gjennomgått forskjellige anerkjente tester og anmeldelser, men kommer også med vår egen vurdering av de ulike maskinene. Nederst i artikkelen finner du en guide til hva du bør være spesielt oppmerksom på når du kjøper en tredemølle. Til slutt presenterer vi en liste over kildene vi har brukt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet


Abilica Stream TM X

✅ Beste skjermfasiliteter

abilica stream tm 100

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 169,00 Kr. 0,00 Kr. 3 169,00 Kr. Les mer
3 169,00 Kr. 0,00 Kr. 3 169,00 Kr. Les mer
3 169,00 Kr. 0,00 Kr. 3 169,00 Kr. Les mer

 

Setter du pris på ekstra motivasjon, kan Abilica Stream TM X være den rette tredemøllen for deg. Prismessig ligger den litt høyt på skalaen over tredemøller til privat bruk, men du får svært mange ekstrafunksjoner med i prisen. Den mest interessante er nok integreringen av Google Maps, slik at du kan planlegge en rute og følge den via Street View på skjermen. Det er nesten som å være der selv, og en glimrende motivasjonsfaktor som gjør hard trening litt enklere og morsommere. Modellen har også mulighet til montering av nettbrett eller iPad slik at skjermen blir enda større.

Du trenger selvsagt også bra musikk når du løper, og det får du med de innebygde kvalitetshøyttalerne som lett kobles til smarttelefon eller MP3-spiller. Treningen er også relativt komfortabel med ekstra stor løpeflate på 140×50 cm, som blir drevet av en kraftig 2,5 hk motor. Toppfarten er 18 km/t, noe som burde utfordre selv trente løpere. Under løpeflaten er det montert dempingsputer som både skåner kne og ledd, samt demper støy under treningen.

abilica stream tm 100 sammenklappet

Godt kompromiss mellom stabilitet og mobilitet

Konstruksjonen av Abilica Stream TM X er solid, noe vekten på 83 kilo vitner om, da den tross alt ikke er tyngre enn at den er enkel å flytte på. Modellen kan legges sammen slik at den bare fyller 121×83 cm på gulvet, og de innebygde transporthjulene letter eventuell flytting.

Dataen byr også på alle de vanlige avlesingene slik som hastighet, tid, kaloriforbruk og mye mer. Pulsen kan du også måle og legge inn i ett av de 12 faste treningsprogrammene, og dataen er forberedt på å motta trådløse pulssignaler fra for eksempel et pulsbelte. Fra dataen styrer du den motoriserte motbakkefunksjonen som kan heve tredemøllen til 15% stigning.
 abilica stream tmx loebebaand

Fordeler med Abilica Stream TM X:
🔵 Integrasjon med Google Maps
🔵 Kan utvides med nettbrett eller iPad
🔵 Innebygde høyttalere
🔵 Kraftig 2,5 hk motor med topphastighet på 18 km/t
🔵 Solid modell – Lett å legge sammen og flytte på
🔵 12 treningsprogram om helling på opp til 15 %
🔵 Kan motta trådløse pulssignaler


Sole F85 Tredemølle

Best Buy hos Treadmill Doctor
Testvinner hos det svenske testmagasinet Bäst-i-test.se
Testvinner hos det svenske testmagasinet Test.se
Bestseller i USA

 sole f 85 løbebånd

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
15 900,00 Kr. 0,00 Kr. 15 900,00 Kr. Les mer

 

Sole F85 har vært på markedet i mange år, men fortsetter likevel å få ros, utmerkelser og vinner flere tester. Et gjennomtestet produkt som har vist seg å holde mål i det lange løp. Det svenske testmagasinet Bäst-i-test nøler ikke med å utnevne modellen til både testvinner og beste kjøp i mellomprisklassen, og vurderingen støttes i magasinet Test.se og amerikanske Treadmill Doctor.

sammenfoldning

Lett å legge sammen.

Sole F85 kan beskrives best som en semi-profesjonell tredemølle som legger seg tett inntil de tunge og mye dyrere modellene fra treningssentrene. Dette er på ingen måte en billig tredemølle, men du får også svært mye verdi for prisen. For eksempel er byggekvaliteten så robust at du fint kan bruke tredemøllen i mange timer hver eneste dag, noe som typisk ikke er tilfellet for de billigere modellene til hjemmebruk. Dette betyr at Sole F85 også er et utmerket valg til blant annet bedrifter som vil tilby de ansatte mulighet for trening.

Fantastisk demping skåner knærne

En av de største fordelene ved Sole F85 er en utpreget støtdemping i underlaget som er oppnås med Cushion Flex-systemet, som er opp til 40% mer skånsomt for ledd og knær dersom du sammenligner med løp på hardt underlag. Samtidig gir den store løpeflaten på ca. 152 x 56 cm et veldig avslappet løp. Heldigvis kan løpeflaten vippes opp til loddrett posisjon når tredemøllen ikke er i bruk. Selv om dette er en av de største modellene vi har sett på, tar den kun opp 113 x 93 cm i gulvplass når den er lagt sammen.

Den kraftige motoren på 4hk trekker lett og uhindret tredemøllen helt opp til 20 km/t, også med personvekt på opp til 150 kilo. Stigningen på båndet kan justeres elektronisk til en maksimal helling på 15 grader, og alt styres fra den avanserte skjermen der all standardinformasjon er tilgjengelig. Dataen byr på 10 faste treningsprogram, og det følger med ekstrautstyr i form av blant annet trådløst pulsbelte, drikkeflaske og smøring mm.

sole f85 loebebaand

Fordeler med Sole F85:
🔵 Svært solid og gjennomtestet maskin
🔵 Sammenleggbar for plassbesparing
🔵 Effektiv støtdemping med Cushion Flex
🔵 Stor løpeflade og kraftig 4 hk motor
🔵 Personvekt opp til 150 kilo
🔵 Trådløst pulsbelte og diverse ekstrautstyr inkludert


PRO-FORM 525 ZLT

 Perfekt til nybegynneren

PRO-FORM 525 ZLT

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 900,00 Kr. 0,00 Kr. 6 900,00 Kr. Les mer

 

Dersom løpeinteressen din er forholdsvis ny eller om erfaringen tredemøller begrenset, er PRO-FORM 525 ZLT et godt alternativ til en solid maskin til en svært overkommelig pris. Ett av de elementene som holder prisen nede er farten, som ikke er like høy som hos de dyrere modellene. Med en makshastighet på 16 km/t er denne tredemøllen rikelig for de aller fleste brukere, både nybegynnere og mer erfarne. Dersom du klarer deg med 16 kilometer i timen, får du virkelig utstyr til en svært attraktiv pris med denne modellen.

PRO-FORM 525 ZLT er utstyrt med en relativt kraftig 2 hk-motor som uten problemer trekker båndet med en personvekt på opp til 115 kilo. Båndet og underlaget er støtdempende (ProShox), som demper driftsstøyen mens du løper og skåner kne og ledd samt minimerer skader mens du kommer i form. Om treningen skal være ekstra krevende, kan du justere hellingen elektronisk med opp til 10%.

Lett å legge sammen.

Relativt lett og sammenleggbar modell

Med en vekt på kun 75 kilo er PRO-FORM 525 ZLT en relativt lett tredemølle, og i kombinasjon med de integrerte transporthjulene er modellen veldig enkel å flytte på, som kan være en stor fordel hvis tredemøllen skal settes vekk etter bruk. Den kan dessuten legges sammen slik at den kun tar opp gulvplass på 105 x 84 cm.

På tross av den lave prisen har maskinen mange funksjoner. Tilgjengelig er hele 16 treningsprogrammer og en smart detalj er quick-knappene der du med ett enkelt trykk kan stille inn ønsket hastighet eller helling. Dataen gir deg all generell informasjon slik som fart, kaloriforbruk, tid og så videre, og den innebygde pulsmåleren i håndtaket gir deg mulighet til å trene etter puls. PRO-FORM 525 ZLT har dessuten integrert Intermix Acoustics lydsystem slik at du kan trene med yndlingsmusikken din.

Fordeler med PRO-FORM 525 ZLT:
🔵 Attraktiv pris
🔵 Kraftig 2 hk motor
🔵 Støy- og støtdemping med ProShox
🔵 16 treningsprogrammer med ProShox
🔵 Quick-knapper gir deg favorittinnstillingene med ett trykk
🔵 Sammenleggbar modell som er lett å flytte på
🔵 Integrert lydsystem


Titan ST650 Tredemølle

✅ Profesjonell tredemølle til hjemmebruk

Titan ST650

Med modellen ST650 utfordrer Titan tredemøller som er mye dyrere. ST650 ligger i en prisklasse midt på treet og byr på mange proff-fasiliteter som for eksempel en kraftig 2,5 hk-motor som uten problemer trekker en personvekt på opp til 130 kilo med en fart på 20 km/t. Den relativt store løpeflaten på 140 x 48 cm er naturlig fjæret og utstyrt med ekstra støtabsorbering både foran og bak. Det skåner både kne og ledd, men gir også mulighet for ekstra kraftige avsett.

Det er kun få som har et desidert treningsrom i hjemmet, og derfor er det vanlig at tredemøllen må dras frem når du skal løpe, og etterfølgende pakkes vekk igjen. Dette er ingen sak med Titan ST650, som både kan legges sammen og har praktiske transporthjul.

 

Titan ST650 loebebaand - sammenfoldet

Den mest funksjonsrike tredemøllen i vår presentasjon

Titan ST650 er uten tvil den tredemøllen som har flest funksjoner i rekken av modeller som vi har presentert i denne testen. Titan-modellen byr på hele 24 løpeprogram og 3 manuelle program. En smart detalj er at du kan justere farten direkte på håndtaket slik at du ikke trenger å slippe, som er en stor fordel når du presser deg ekstra hardt. Håndtaket og har også en innebygd håndpulsmåler slik at du kan drive med pulstrening, eventuelt med ett av de forhåndsinstallerte pulsprogrammene.

Dataen på Titan ST650 er velutstyrt og gir deg all generell informasjon om puls, distanse, kaloriforbrenning, tid og mye annet. Her kan du også styre den motoriserte motbakkehellingen mellom 16 ulike posisjoner.

titan st650 displayet

Fordeler med Titan ST650:
🔵 Profesjonell modell til lav pris
🔵 Stor 2,5 hk motor med fart på opptil 20 km/t
🔵 Soneoppdelt støtabsorbering på båndet
🔵 Sammenleggbar med transporthjul
🔵 24 faste programmer, pluss 3 manuelle
🔵 Fartsjustering og pulsmåler direkte på håndtaket
🔵 Motorisert helling med 16 nivåer


Hvilken tredemølle bør jeg velge?

Kanskje du er vant til å løpe og en gang prøvde å kjøpe litt for billige løpesko? Da vet du at dette kan ødelegge hele treningsgleden, som betyr at man trener mindre enn planlagt. Godt utstyr er en forutsetning for treningsmotivasjonen, og dette gjelder selvsagt også for tredemøller. Ikke velg en tredemølle som er for billig – da er det heller bedre å utsette kjøpet litt slik at du kan ha råd til en tredemølle i god kvalitet. Du velger likevel ikke feil dersom du tar en av de populære modellene vi har gjennomgått her i artikkelen. Vi presenterer både billigere og litt dyrere modeller slik at det er et utvalg for alle budsjettstørrelser.

Dersom du er kraftig bygd, er det viktig å sikre at tredemøllen er dimensjonert til vekten din. Maksvekten varierer fra modell til modell. Om du er atletisk anlagt og kan løpe med høy toppfart, er det optimalt å velge en tredemølle som kan tilby en hastighet på 18-20 km/t. De fleste hverdagsmosjonistene klarer seg fint med lavere fart, noe som kan påvirke prisen på tredemøllen. Du kan alltids få en ekstra utfordring ved å stille inn hellingsnivået til motbakke, og bare et par prosents helling kan kompensere fint for litt lavere toppfart på båndet.

Du bør også vurdere hvor mye du kommer til å bruke tredemøllen. Dersom dere er fler som trener daglig og lenge, er slitasjen mye høyere enn om du selv bare bruker den av og til når det regner for mye. Til intensiv bruk bør du gå etter robuste modeller, og her er vekten som regel en god pekepinn, selv om andre elementer også har litt å si.

Dersom du føler deg inspirert av Gjermund Sørstad, som satte rekord i løp på tredemølle med utrolige 24 timer uten pause, bør du nok investere i en robust modell.

Alle tredemøllene vi har presenter i artikkelen tilbyr de fleste standardavlesingene, og det er det viktigste dataen gjør. I prinsippet trenger du derfor ikke å la deg styre av eventuelle ekstrafunksjoner og antallet av programmer, men om du har spesielle preferanser til funksjonalitet, må du selvsagt ta hensyn til dette. Du kan for eksempel ha et ønske om trådløs pulsmåling eller innebygd lydsystem.


Tredemølle Test – Disse kildene har vi brukt

I vår vurdering av tredemøller har vi tittet på hvilke resultater maskinene har oppnådd i ulike tester. Det er ikke alle maskinene som har blitt testet enda, men nedenfor finner du de kildene vi har brukt:

Test.se
Test.se er et svensk magasin som har spesialisert seg i å vurdere forbrukerprodukter, blant annet ved å sammenligne uavhengige eksterne tester. Magasinet tester alt fra husholdningsmaskiner til verktøy, og publiserte i 2014 også en test av tredemøller.

Bäst-i-test
Det svenske magasinet Bäst-i-Test har spesialisert seg i – på vegne av forbrukerne – å finne de beste produktene på markedet. Dette gjør de blant annet i samarbeid med fagfolk innenfor spesifikke områder. I 2016 testet magasinet 9 ulike populære tredemøller på markedet.

Treadmill Doctor
Amerikanske Treadmill Doctor har, som navnet også antyder, spesialiserer seg i tredemøller og tilbyr både reservedeler, service og råd til reparasjon og vedlikehold av tredemøller. Som en naturlig del av servicen blir de forskjellige tredemøllemodellene også testet og vurdert løpere, og du kan se testen deres av Sole F85 fra 2013 her.

Øvrige kilder
I forbindelse med undersøkelser til artikkelen har vi også tatt ibruk en lang rekke ulike kilder med tips og triks til optimal bruk av tredemøllen. Et godt eksempel er Fit Living, som blant annet har en glimrende og svært informativ artikkel med gode råd til tredemølleløpere. Du kan se artikkelen gratis her.

For de som ikke er overbeviste om at tredemølle er et godt alternativ til løperuten ute, anbefaler vi denne artikkelen fra Dagens Næringsliv. Lege og tidligere langdistanseløper Marius Bakken mener at man trener bedre inne på tredemølle enn ved å løpe tur ute.

Det danske magasinet Aktiv Træning, tilbyr også flere glimrende artikler om trening på tredemølle. Les for eksempel denne artikkelen med en god, punktvis gjennomgang av trening på tredemølle. Magasinet har også et fint treningsprogram for begynneren som skal begynne med tredemølletrening.

I tillegg kan vi anbefale å ta en titt på Klikk.no som har mange artikler om trening på tredemølle og innendørs løpetrening. For eksempel kan du få gode råd om hvordan du kommer i toppform med tredemøllen her. Tredemøller er optimale til høyintensitetstrening og intervaller, som er det mest effektive når du vil ha resultater.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse