Tredemølle Test 2021 – Finn de beste tredemøllene

Senest opdateret den 0

Tredemølle Test – I denne tredemølle testen ser vi på mange av de mest populære tredemøllene på markedet. Vi har gjennomgått forskjellige anerkjente tester og anmeldelser, men kommer også med vår egen vurdering av de ulike maskinene. Nederst i artikkelen finner du en guide til hva du bør være spesielt oppmerksom på når du kjøper en tredemølle. Til slutt presenterer vi en liste over kildene vi har brukt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet


Assault AirRunner Tredemølle – kraftig maskin til intervalltrening

4,1 av 5 stjerner hos den amerikanske fitness-nettsiden GarageGymReviews.com
4,2 av 5 stjerner hos Amazon.com

4 av 5 stjerner hos den britiske nettsiden T3.com 

Assault AirRunner Tredemolle

Butik Pris

Annoncer

45.990,00 Les mer

 

Assault AirRunner Tredemølle er en tredemølle som vil være perfekt til deg som er glad i å drive med intervalltrening. Her vil du få en treningspartner som kan hjelpe deg med å nå målene dine på en god og effektiv måte. 

Stort fokus på HIIT og går jevnt

Assault AirRunner Tredemølle er produsert med høy intensitets-intervalltrening som hovedfokus. Her finnes det nemlig ingen maksimal hastighet – og nettopp derfor vil du kunne trene så hardt du bare klarer. Du kan endre hastigheten på løpebåndet raskt og enkelt – også når du vil redusere hastigheten.

Ved å trene på en slik måte vil du kunne forbrenne så mye som 30 % mer kalorier sammenlignet med vanlige tredemøller. Assault AirRunner Tredemølle går jevnt når du løper, og modellen er i tillegg utstyrt med en skjerm som er kompatibel med Bluetooth.  

Veldig slitesterk tredemølle

Assault AirRunner Tredemølle er en svært slitesterk tredemølle som har en kraftig konstruksjon av stål – og overflaten er behandlet slik at den kan motstå både rust og slitasje. 

Modellen er designet for å kunne gi deg en høy ytelse i tillegg til å ha en lang levetid. Modellen trenger nesten ikke noe vedlikehold, for den er ikke utstyrt med en motor som krever ekstra oppmerksomhet.

Brukerne på Amazon er svært fornøyde med Assault AirRunner Tredemølle, og en av brukerne sier følgende om modellen: «While this treadmill doesn’t have a ton of give, there’s just something about it that makes it feel ‘right’. Resistance is almost non-existent and, on the flip side, there’s no relying on the machine to carry you along. It will go as fast as you want. Whether that’s good or bad is on you. It mimics running outside, making it an incredible training tool for endurance training, and just having this thing in my arsenal over the winter makes me excited knowing there’ll be nothing to adjust to come spring runs».

Ekspertene nevner imidlertid et par ulemper ved modellen, og det går ut på at modellen er ganske tung, at plastskallet fort får sprekker og at det tar litt tid å få modellen ned i gå-fart når man er i full sprint. 

Fordeler: 

 • God skjerm med Bluetooth
 • Veldig slitesterk modell
 • Jevn i bruk
Ulemper:

 • Ganske tung
 • Får fort sprekker
 • Full sprint til gå-fart tar tid


inSPORTline Gilavar Tredemølle – veldig allsidig modell med mange funksjoner

90 % av 5 stjerner hos den tsjekkiske nettsiden Heureka.cz

inSPORTline Gilavar Tredemolle

Butik Pris

Annoncer

13.499,00 Les mer
20.832,00 Les mer

 

inSPORTline Gilavar Tredemølle er en god modell å kjøpe dersom du vil ha en allsidig modell med utrolig mange forhåndsinnstilte treningsprogrammer og funksjoner. Denne modellen er designet for å kunne gi deg noen tøffe treningsøkter dersom du foretrekker å trene hjemme.

Utrolig mange forhåndsinnstilte treningsprogrammer 

inSPORTline Gilavar Tredemølle er utstyrt med hele 99 forhåndsinnstilte treningsprogrammer som du kan velge og vrake imellom. 

Her kan du velge mellom forhåndsinnstilte, brukerbaserte og pulsbaserte treningsprogrammer. Med inSPORTline Gilavar Tredemølle følger det også med et hjertefrekvensbelte, og modellen er stødig, slitesterk og pålitelig.

Modellen har en maksimal hastighet på 22 km/t og kommer også med et HRC-program. 

Brukerprofiler til alle i familien

Modellen tilbyr 3 ulike brukerprofiler, slik at alle i familien kan benytte seg av modellen – og den vil huske preferansene og dataene dine. 

Modellen er også utstyrt med et fantastisk dempingssystem slik at treningen blir mer skånsom mot knærne og leddene dine. 

Mange gode målinger

inSPORTline Gilavar Tredemølle er utstyrt med en flott blå LCD-skjerm med lys som lar deg følge med på dataene dine – til og med tidlig om morgenen når det er mørkt. Her kan du følge med på tid, distanse, hastighet, puls, kaloriforbruk og stigningsprosent. 

Ekspertene og brukerne nevner kun et par ulemper ved modellen, og det inkluderer den dyre prisen og at modellen er ganske stor – derfor bør man plassere den i et rom hvor man har mer enn nok plass. 

Kan enkelt foldes sammen og flyttes

Selv om inSPORTline Gilavar Tredemølle tar stor plass så trenger du imidlertid ikke å ha den stående fremme hele tiden. Den kan nemlig foldes sammen og rulles unna da den er utstyrt med praktiske hjul som vil kunne hjelpe deg med å transportere tredemøllen til et annet rom. 

inSPORTline Gilavar Tredemølle veier 97 kilo og vil tåle en maksimal brukervekt hele 150 kilo. Modellen måler L 190 cm x B 86 cm x H 146 cm.

Fordeler:

 • Kraftig motor
 • Hele 99 forhåndsinnstilte treningsprogrammer
 • 3 brukerprofiler
 • Bra dempingssystem
 • Slitesterk og pålitelig modell
 • Hjertefrekvensbelte inkludert
Ulemper:

 • Dyr modell
 • Tar stor plass


Master Fitness Wave Deck T5 Tredemølle – en futuristisk tredemølle med fantastisk fjæring 

4 av 5 tomler opp av den danske nettsiden Pricerunner.dk
Kåret til “Best i Test” av Master Fitness

Master Fitness Wave Deck T5 Tredemolle

Butik Pris

Annoncer

19.999,00 Les mer

 

Master Fitness Wave Deck T5 Tredemølle er en flott modell å skaffe seg dersom du gjerne vil ha en kul tredemølle med et futuristisk utseende.

Unikt design for redusert belastning

Master Fitness Wave Deck T5 Tredemølle skiller seg ut ifra mengden da den har et design der selve løpebåndet består av mange ribber i stedet for kun 1 plate. 

Kombinert med selve formen på løpebåndet vil disse ribbene kunne skape en fantastisk pute. Det betyr at Master Fitness Wave Deck T5 Tredemølle er mer skånsom mot leddene – slik at hoftene, knærne og anklene skånes. Derfor vil ikke skjelettet oppleve en like stor belastning som ved bruk av andre tredemøller.

Wave Deck T5 utnytter også plassen på en veldig god måte, derfor er dette en flott modell til bruk i hjemmet. 

Veldig bra fjæring 

Wave Deck T5 er en kompakt tredemølle med et relativt kort areal for løping – noe som kan virke litt ubehagelig hvis man er vant til å løpe på store tredemøller med massevis av plass. 

Modellen er imidlertid utstyrt med både et håndtak og en sikkerhetstropp som du kan feste på klærne dine. Det vil gjøre at båndet stopper dersom du mister balansen. 

Dersom du foretrekker å løpe på et mykere underlag så vil denne modellen være noe for deg. Som regel er det hardere å løpe på tredemøller enn det er å løpe ute, men denne modellen er et unntak. 

Fjæringen er helt fantastisk og vil gi deg en behagelig løpeopplevelse – uten at du vil føle at underlaget er altfor mykt. 

USB-tilkobling

Master Fitness Wave Deck T5 er en flott modell for deg som er glad i teknologi. Denne modellen er nemlig utstyrt med en USB-tilkobling slik at du kan lade nettbrettet ditt mens du trener. 

Det finnes også en liten holder til nettbrettet, men ekspertene fra danske Pricerunner.dk nevner imidlertid at nettbrettet dessverre vil dekke over displayet på tredemøllen. Derfor blir du nødt til å velge om du vil se på nettbrettet ditt, eller om du vil kunne se oversikten over treningen. 

De danske ekspertene fra Pricerunner.dk mener likevel at denne tredemøllen er perfekt til deg som har begrenset med plass – og som gjerne vil løpe på et mykere underlag. 

Selv om prisen er ganske høy, så mener ekspertene at du vil få mye valuta for pengene med denne modellen da dette er en av de beste modellene de har testet i denne prisklassen.

Fordeler:

 • Fantastisk fjæring
 • Utnytter plassen på en god måte
 • USB-tilkobling
Ulemper:

 • Kort løpebånd
 • Nettbrett vil dekke skjermen


DKN AiRun-Z Tredemølle – presterer fantastisk og deilig å løpe på

God anmeldelse hos britiske Treadmill-Running-Machine-Review.co.uk
5 av 5 stjerner hos DKN-UK.com 

DKN AiRun-Z Tredemolle

Butik Pris

Annoncer

12.999,00 Les mer

 

DKN AiRun-Z Tredemølle er perfekt for deg som liker harde treningsøkter når du skal løpe. Her vil du få en stødig treningskompanjong som har en motor som vil kjøle seg ned på egenhånd mens du trener.

Sjenerøs løpeflate og beskyttende mot ledd

DKN AiRun-Z Tredemølle har en relativt stor løpeflate på hele 148 x 52 cm, noe som vil gi deg mer enn nok plass til å bevege deg så naturlig som mulig når du løper.

Dette er en ortopedisk modell som vil kunne gi deg en fantastisk balanse mellom bakkekontakt og støtdemping, for tredemøllen er nemlig utviklet med Progressive Shock Absorption som absorberer mer enn 40 % av støtene du vil oppleve fra bakken. 

På denne måten vil du kunne beskytte knærne, anklene og leddene dine mens du løper. Brukerne fra DKN-UK.com er svært fornøyde med modellen, og en av brukerne ordlegger seg på denne måten: 

«I’m a 40-something full-figured lady and am not comfortable in gyms so my wonderful hubby got me one of these for my birthday, and it’s perfect! For once he didn’t swear when putting something together when it arrived so it must have been easy to put up or else the air would have turned blue in our house. As for using it, I love it. It’s simple to operate and comfortable and it’s also quieter than I thought it would be. I use it every other day and am already noticing a difference in how I feel».

Brukervennlig LED skjerm og 17 treningsprogrammer

Med DKN AiRun-Z Tredemølle vil du få en brukervennlig skjerm hvor du vil kunne få en god oversikt over all informasjon om treningen din – tillegg til at du kan ta i bruk hele 17 ulike forhåndsinnstilte treningsprogrammer.

Disse treningsprogrammene er skreddersydd for eksempel distanseløping og vekttap, noe som kan hjelpe til med å holde deg motivert til å oppnå målene dine. Du kan også benytte deg av gratis interaktiv trening og velge blant 3 ulike brukerprofiler.

Ekspertene fra den britiske nettsiden Treadmill Running Machnine Review er svært imponerte over modellen og mener man får mye valuta for pengene – men at programvaren kunne vært litt bedre i bruk.

Treadmill Running Machine Review har følgende å si om tredemølllen DKN AiRun-Z: «In terms of ‘firsts’, the AiRun Z has an innovation that we’ve not seen before: A third wheel in the base which can be flicked up and with it, moving the machine around if you need to, becomes an absolute breeze!»

Fordeler:

 • Sjenerøs løpeflate
 • LED display som er tydelig å lese
 • Utmerket demping
 • Enkel i bruk
 • 3 brukerprofiler
 • Mye valuta for pengene
 • Gratis interaktiv trening
Ulemper:

 • Programvaren kunne vært litt enklere i bruk


DKN RoadRun-i Tredemølle – en komfortabel og deilig treningsopplevelse

4,9 av 5 stjerner hos nettsiden Sweatband.com

DKN RoadRun-i Tredemolle

Butik Pris

Annoncer

16.999,00 Les mer

 

DKN RoadRun-i Tredemølle er den perfekte modellen for deg som gjerne vil ha en stabil og stillegående tredemølle med mange praktiske funksjoner. Modellen er bra til deg som trener hjemme som har ekstra høye krav til hva produktet skal prestere.

God kvalitet og kraftig modell

Tredemøllen DKN RoadRun-i har en høyytelsesmotor på hele 2.8 hk, men på maksimal effekt kan man få en effekt på hele 4.5 hk. Her kan du nå hastigheter på så mye som 20 km/t, og du kan stille inn en 12 % stigning i hele 18 ulike nivåer. 

Modellen er utstyrt med moderne teknologi, så her trenger du ikke bekymre deg for strømregningen, for med denne modellen vil strømforbruket ditt reduseres med ca. 40 %. 

Enkel i bruk

Løpebanen er stor og måler hele 148 cm x 53 cm. Det vil gi deg god komfort og stor frihet mens du løper. Modellen er enkel i bruk da du med ett trykk på en knapp kan endre både stigning og hastighet. 

Tredemøllen DKN RoadRun-i er også utstyrt med et hydraulisk Progressive Shock Absorbing System som vil følge trinnene dine mens du løper, optimere støtte og gi en god demping for føttene slik at du kan skåne både knær og ledd. 

Innebygd Bluetooth

Denne tredemøllen er utstyrt med innebygd Bluetooth 4.0 som gir en veldig presis pulsmåling. Her kan du koble til modellen til telefonen din – eller et nettbrett – og bruke mange ulike apper for å optimere treningen og følge med på progresjonen din.

På nettsiden Sweatband.com er brukerne veldig fornøyde med modellen, og fremhever flere gode fordeler ved tredemøllen. Det nevnes at dette er en av de mest stillegående modellene som markedet har å by på – noe som er flott hvis du vil løpe tidlig om morgenen før de andre i huset har stått opp. Brukerne har gitt modellen hele 4,9 av 5 mulige stjerner, noe som vitner om hvor god kvaliteten er. 

En av brukerne skriver følgende i sin anmeldelse: «Fabulous Treadmill! I personally found the assembly straightforward. I have been using it for a few months and am very pleased with it. The machine is large and well cushioned. The iWorld app is great! I am confident of its longevity as it features a large powerful motor. The treadmill feels great to run on».

Fordeler:

 • God kvalitet
 • Kraftig
 • Komfortabel
 • Enkel i bruk
Ulemper:

 • Ikke den billigste modellen på markedet


TOORX City Compact Tredemølle – utmerket for sakte løping

God anmeldelse hos danske Løbeshop.dk

TOORX City Compact Tredemolle

Butik Pris

Annoncer

 

TOORX City Compact Tredemølle er et godt valg for deg som liker å løpe sakte – og som setter stor pris på det estetiske. Dersom du har lite med plass og gjerne vil kunne pakke bort tredemøllen når du ikke bruker den, så bør du lese videre – for denne modellen kan enkelt pakkes bort på en diskret måte.

Kompakt modell

TOORX City Compact Tredemølle er en genial og kompakt modell som er enkel å flytte dersom du ikke vil ha den stående fremme hele tiden. Modellen har en toppfart på 14 km/t og en enkel og tydelig skjerm som viser deg de aller viktigste målingene – som for eksempel tid, kalorier, skrittelling og fart.

Enkel å pakke bort

Modellen er designet ganske flatt med tekniske løsninger og moteriktige farger som for eksempel rosegull. Når modellen klappes sammen så tar den ikke større plass enn 14 cm i bredden og 168 cm i høyden. Derfor kan den lett plasseres bak en dør, noe som er ideelt hvis du vil trene hjemme eller på kontoret.

Denne modellen veier ikke mer enn 42 kilo – som står i stor kontrast til klassiske modeller som ofte veier 100 kilo eller mer. Derfor kan du lett bære den et annet sted når den skal flyttes. 

Bra til både løping og gåing

TOORX City Compact Tredemølle er designet til å kunne takle en maksvekt på 100 kilo. Båndet glir problemfritt, og de danske ekspertene fra Løbeshop.dk sier de er positivt overrasket over hvor stabil modellen er – i tillegg til at det fungerer glimrende både til løping og til gåing.

TOORX City Compact Tredemølle har imidlertid ett kompromiss: Modellen har ikke den høyeste topphastigheten som finnes. Det sier at modellen har en topphastighet på 14 km/t. 14 km/t er imidlertid en god topphastighet for en så kompakt tredemølle.

Ekspertene fra danske Løbebånd.dk konkluderer med at de er veldig tilfredse med TROOX City Compact – til tross for at de skulle ønske at hastigheten var litt høyere. De nevner også at dette er en bra modell for deg som vanligvis løper i et langsommere tempo, og at dette er et soleklart kvalitetsprodukt som du ikke trenger å være redd for å bruke sparepengene dine på.

Fordeler:

 • Enkel i bruk
 • Displayet viser tid, kalorier, skrittelling og fart
Ulemper:

 • Ikke den raskeste modellen på markedet


Top Sport TM 550 S Tredemølle – perfekt til å få deg i bedre form

4,5 av 5 stjerner hos tyske Mediamarkt.de

Top Sport TM 550 S Tredemolle

 

TM 550 S er en tredemølle fra Top Sport som er perfekt til deg som enkelt og greit vil kunne fullføre målrettet kondisjonstrening uansett hvordan været er. 

Mange gode målinger

Top Sport TM 5500 S har en flott, brukervennlig, stor og klar LCD skjerm med bakgrunnsbelysning. Denne skjermen vil kunne gi deg mange gode målinger mens du løper. Dette inkluderer mange ulike aspekter som tid, distanse, stigningsprosent, hastighet, puls, kalorier og rundetid.  

Pulsen måles ved hjelp av sensorer i håndtakene. 

Best til hjemmebruk

Top Sport TM 5500 S er best å bruke når du skal trene hjemme. Selve løpebåndet måler 130 cm x 40 cm, og du kan velge mellom en stigningsprosent på 1 – 15 %. 

Hastigheten er også god da du enkelt kan bytte mellom å gå og å løpe, med en hastighet på alt ifra 1 til 18 km/t. 

Sammenleggbar og kraftig modell

Motoren er relativt kraftig på 1,25 – 2,5 HK. Modellen har en maksimal brukervekt på hele 130 kg, og modellen veier 60 kg i seg selv. 

Den er sammenleggbar og kan derfor enkelt plasseres et annet sted dersom du ikke vil ha den stående fremme hele tiden. 

Modellens dimensjoner ligger på 165 cm (L) x 75 cm (B) x 133 cm (H).

Stillegående modell

Top Sport TM 5500 S Tredemølle er en stillegående modell – det vil si at du godt kan trene tidlig om morgenen før noen andre i huset har stått opp. Du vil også kunne se målingene dine dersom det er mørkt da skjermen er utstyrt med en bakgrunnsbelysning. 

Underlaget er behagelig å løpe på, og du vil kunne presse deg på en trygg og komfortabel måte slik at du kan nå de målene du setter for treningen din. 

Top Sport TM 5500 S Tredemølle er enkel å sette sammen, og stabil i bruk – men ekspertene mener imidlertid at de manuelle innstillingene ikke er så tilstrekkelige som de skulle ønske. 

Fordeler:

 • Perfekt underlag til løping
 • Stillegående modell
 • Stabil modell
 • Enkel å sette sammen
Ulemper:

 • Manuelle innstillinger ikke tilstrekkelige


TOORX TRX Endurance Tredemølle – Fantastisk kvalitet, rimelig og effektiv

4,8 av 5 mulige stjerner hos den italienske nettsiden TapisRoulantStore.it

TOORX TRX Endurance Tredemolle

 

TOORX TRX Endurance Tredemølle er en flott tredemølle for deg som vil ha en modell som kan brukes både til hjemmebruk og som en halvprofesjonell modell. 

Effektive treningsprogrammer

Denne modellen er noe for deg dersom du vil ha en tredemølle som er robust – og som har en kraftig motor – men likevel ikke vil betale for mye for det. 

Her vil du få en livsgaranti på rammen, og hele 5 års garanti på motoren. Her får du virkelig mye valuta for pengene. 

TOORX TRX Endurance Tredemølle er utstyrt med en skjerm som viser mange ulike målinger. Dette inkluderer blant annet målinger som for eksempel hastighet, puls, distanse, tid, kalorier og stigningsprosent. 

Tredemøllen vil kunne måle pulsen din ved hjelp av egne sensorer i håndtakene. Da slipper du å gå til innkjøp av et eget pulsbelte for å få målt pulsen din. 

Flere kule funksjoner

TOORX TRX Endurance Tredemølle skiller seg ut ifra mengden da den er utstyrt med flere kule funksjoner. Her kan du ta i bruk en MP3-input samt stereohøyttalere for å spille favorittmusikken din og virkelig sette stemningen for treningsøkten din.

Modellen kan også kobles til apper og Bluetooth dersom du ønsker det. 

Mange programmer og brukerprofiler

Denne modellen vil gi deg mange ulike treningsprogrammer å velge imellom. Her har du så mye som 16 alternativer, og 3 brukerprofiler slik at flere brukeren kan dra nytte av treningen og bli lagret til du kommer tilbake for neste treningsøkt.

Modellen er sammenleggbar og veier 96 kilo. Den vil tåle en brukervekt på hele 140 kilo, og måler 198 cm (L) x 86 cm (B) x 145 cm (H). Modellen er sammenleggbar og da vil målene komme på 112 cm (L) x 86 cm (B) x 165 cm (H).

Fordeler:

 • Effektive treningsprogrammer
 • Kraftig motor
 • Utstyrt med sikkerhetsfunksjoner
 • Utmerket demping
 • Stabil modell
 • Stillegående modell
Ulemper:

 • Ganske dyr modell


Sole F85 Tredemølle

Best Buy hos Treadmill Doctor
Testvinner hos det svenske testmagasinet Bäst-i-test.se
Testvinner hos det svenske testmagasinet Test.se
Bestseller i USA

sole f 85 løbebånd

Sole F85 har vært på markedet i mange år, men fortsetter likevel å få ros, utmerkelser og vinner flere tester. Et gjennomtestet produkt som har vist seg å holde mål i det lange løp. Det svenske testmagasinet Bäst-i-test nøler ikke med å utnevne modellen til både testvinner og beste kjøp i mellomprisklassen, og vurderingen støttes i magasinet Test.se og amerikanske Treadmill Doctor.

sammenfoldning

Lett å legge sammen.

Sole F85 kan beskrives best som en semi-profesjonell tredemølle som legger seg tett inntil de tunge og mye dyrere modellene fra treningssentrene. Dette er på ingen måte en billig tredemølle, men du får også svært mye verdi for prisen. For eksempel er byggekvaliteten så robust at du fint kan bruke tredemøllen i mange timer hver eneste dag, noe som typisk ikke er tilfellet for de billigere modellene til hjemmebruk. Dette betyr at Sole F85 også er et utmerket valg til blant annet bedrifter som vil tilby de ansatte mulighet for trening.

Fantastisk demping skåner knærne

En av de største fordelene ved Sole F85 er en utpreget støtdemping i underlaget som er oppnås med Cushion Flex-systemet, som er opp til 40% mer skånsomt for ledd og knær dersom du sammenligner med løp på hardt underlag. Samtidig gir den store løpeflaten på ca. 152 x 56 cm et veldig avslappet løp. Heldigvis kan løpeflaten vippes opp til loddrett posisjon når tredemøllen ikke er i bruk. Selv om dette er en av de største modellene vi har sett på, tar den kun opp 113 x 93 cm i gulvplass når den er lagt sammen.

Den kraftige motoren på 4hk trekker lett og uhindret tredemøllen helt opp til 20 km/t, også med personvekt på opp til 150 kilo. Stigningen på båndet kan justeres elektronisk til en maksimal helling på 15 grader, og alt styres fra den avanserte skjermen der all standardinformasjon er tilgjengelig. Dataen byr på 10 faste treningsprogram, og det følger med ekstrautstyr i form av blant annet trådløst pulsbelte, drikkeflaske og smøring mm.

sole f85 loebebaand

Fordeler med Sole F85:
Svært solid og gjennomtestet maskin
Sammenleggbar for plassbesparing
Effektiv støtdemping med Cushion Flex
Stor løpeflade og kraftig 4 hk motor
Personvekt opp til 150 kilo
Trådløst pulsbelte og diverse ekstrautstyr inkludert


PRO-FORM 525 ZLT

 Perfekt til nybegynneren

PRO-FORM 525 ZLT

Dersom løpeinteressen din er forholdsvis ny eller om erfaringen tredemøller begrenset, er PRO-FORM 525 ZLT et godt alternativ til en solid maskin til en svært overkommelig pris. Ett av de elementene som holder prisen nede er farten, som ikke er like høy som hos de dyrere modellene. Med en makshastighet på 16 km/t er denne tredemøllen rikelig for de aller fleste brukere, både nybegynnere og mer erfarne. Dersom du klarer deg med 16 kilometer i timen, får du virkelig utstyr til en svært attraktiv pris med denne modellen.

PRO-FORM 525 ZLT er utstyrt med en relativt kraftig 2 hk-motor som uten problemer trekker båndet med en personvekt på opp til 115 kilo. Båndet og underlaget er støtdempende (ProShox), som demper driftsstøyen mens du løper og skåner kne og ledd samt minimerer skader mens du kommer i form. Om treningen skal være ekstra krevende, kan du justere hellingen elektronisk med opp til 10%.

Lett å legge sammen.

Relativt lett og sammenleggbar modell

Med en vekt på kun 75 kilo er PRO-FORM 525 ZLT en relativt lett tredemølle, og i kombinasjon med de integrerte transporthjulene er modellen veldig enkel å flytte på, som kan være en stor fordel hvis tredemøllen skal settes vekk etter bruk. Den kan dessuten legges sammen slik at den kun tar opp gulvplass på 105 x 84 cm.

På tross av den lave prisen har maskinen mange funksjoner. Tilgjengelig er hele 16 treningsprogrammer og en smart detalj er quick-knappene der du med ett enkelt trykk kan stille inn ønsket hastighet eller helling. Dataen gir deg all generell informasjon slik som fart, kaloriforbruk, tid og så videre, og den innebygde pulsmåleren i håndtaket gir deg mulighet til å trene etter puls. PRO-FORM 525 ZLT har dessuten integrert Intermix Acoustics lydsystem slik at du kan trene med yndlingsmusikken din.

Fordeler med PRO-FORM 525 ZLT:
Attraktiv pris
Kraftig 2 hk motor
Støy- og støtdemping med ProShox
16 treningsprogrammer med ProShox
Quick-knapper gir deg favorittinnstillingene med ett trykk
Sammenleggbar modell som er lett å flytte på
Integrert lydsystem


Hvilken tredemølle bør jeg velge?

Kanskje du er vant til å løpe og en gang prøvde å kjøpe litt for billige løpesko? Da vet du at dette kan ødelegge hele treningsgleden, som betyr at man trener mindre enn planlagt. Godt utstyr er en forutsetning for treningsmotivasjonen, og dette gjelder selvsagt også for tredemøller. Ikke velg en tredemølle som er for billig – da er det heller bedre å utsette kjøpet litt slik at du kan ha råd til en tredemølle i god kvalitet. Du velger likevel ikke feil dersom du tar en av de populære modellene vi har gjennomgått her i artikkelen. Vi presenterer både billigere og litt dyrere modeller slik at det er et utvalg for alle budsjettstørrelser.

Dersom du er kraftig bygd, er det viktig å sikre at tredemøllen er dimensjonert til vekten din. Maksvekten varierer fra modell til modell. Om du er atletisk anlagt og kan løpe med høy toppfart, er det optimalt å velge en tredemølle som kan tilby en hastighet på 18-20 km/t. De fleste hverdagsmosjonistene klarer seg fint med lavere fart, noe som kan påvirke prisen på tredemøllen. Du kan alltids få en ekstra utfordring ved å stille inn hellingsnivået til motbakke, og bare et par prosents helling kan kompensere fint for litt lavere toppfart på båndet.

Du bør også vurdere hvor mye du kommer til å bruke tredemøllen. Dersom dere er fler som trener daglig og lenge, er slitasjen mye høyere enn om du selv bare bruker den av og til når det regner for mye. Til intensiv bruk bør du gå etter robuste modeller, og her er vekten som regel en god pekepinn, selv om andre elementer også har litt å si.

Dersom du føler deg inspirert av Gjermund Sørstad, som satte rekord i løp på tredemølle med utrolige 24 timer uten pause, bør du nok investere i en robust modell.

Alle tredemøllene vi har presenter i artikkelen tilbyr de fleste standardavlesingene, og det er det viktigste dataen gjør. I prinsippet trenger du derfor ikke å la deg styre av eventuelle ekstrafunksjoner og antallet av programmer, men om du har spesielle preferanser til funksjonalitet, må du selvsagt ta hensyn til dette. Du kan for eksempel ha et ønske om trådløs pulsmåling eller innebygd lydsystem.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke tredemøller er best i test?

Sole F85 og PRO-FORM 525 ZLT

🤓 Hvordan er tredemøllene blitt testet?

Tredemøllene er blitt vurdert ut ifra deres brukervennlighet, innebygde programmer og innstillinger, samt deres konstruksjonskvalitet.

🤔 Hva er best: Tredemølle eller trimsykkel?

Man kan egentlig ikke si at den ene er bedre enn den andre. Imidlertid er det funnet belegg for at tredemøllen er bedre til å forbedre kondisjonen, mens trimsykkelen er bedre til å forbrenne kalorier. Dette kommer imidlertid an på hvem som bruker de og hvordan.


Tredemølle Test – Disse kildene har vi brukt

I vår vurdering av tredemøller har vi tittet på hvilke resultater maskinene har oppnådd i ulike tester. Det er ikke alle maskinene som har blitt testet enda, men nedenfor finner du de kildene vi har brukt:

Test.se
Test.se er et svensk magasin som har spesialisert seg i å vurdere forbrukerprodukter, blant annet ved å sammenligne uavhengige eksterne tester. Magasinet tester alt fra husholdningsmaskiner til verktøy, og publiserte i 2014 også en test av tredemøller.

Bäst-i-test
Det svenske magasinet Bäst-i-Test har spesialisert seg i – på vegne av forbrukerne – å finne de beste produktene på markedet. Dette gjør de blant annet i samarbeid med fagfolk innenfor spesifikke områder. I 2016 testet magasinet 9 ulike populære tredemøller på markedet.

Treadmill Doctor
Amerikanske Treadmill Doctor har, som navnet også antyder, spesialiserer seg i tredemøller og tilbyr både reservedeler, service og råd til reparasjon og vedlikehold av tredemøller. Som en naturlig del av servicen blir de forskjellige tredemøllemodellene også testet og vurdert løpere, og du kan se testen deres av Sole F85 fra 2013 her.

Øvrige kilder
I forbindelse med undersøkelser til artikkelen har vi også tatt ibruk en lang rekke ulike kilder med tips og triks til optimal bruk av tredemøllen. Et godt eksempel er Fit Living, som blant annet har en glimrende og svært informativ artikkel med gode råd til tredemølleløpere. Du kan se artikkelen gratis her.

For de som ikke er overbeviste om at tredemølle er et godt alternativ til løperuten ute, anbefaler vi denne artikkelen fra Dagens Næringsliv. Lege og tidligere langdistanseløper Marius Bakken mener at man trener bedre inne på tredemølle enn ved å løpe tur ute.

Det danske magasinet Aktiv Træning, tilbyr også flere glimrende artikler om trening på tredemølle. Les for eksempel denne artikkelen med en god, punktvis gjennomgang av trening på tredemølle. Magasinet har også et fint treningsprogram for begynneren som skal begynne med tredemølletrening.

I tillegg kan vi anbefale å ta en titt på Klikk.no som har mange artikler om trening på tredemølle og innendørs løpetrening. For eksempel kan du få gode råd om hvordan du kommer i toppform med tredemøllen her. Tredemøller er optimale til høyintensitetstrening og intervaller, som er det mest effektive når du vil ha resultater.