Ellipsemaskin-testoversikt: Finn beste crosstrainer

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Ellipsemaskin, eller crosstrainer, er en relativt ny type treningsmaskin. På få år har den erobret store deler av gulvarealet i treningssentre over hele landet, og i mange private hjem -der den blant annet holder på å utkonkurrere den klassiske spinningssykkelen. Dette kommer av at en ellipsemaskin aktiverer hele kroppen og derfor er svært effektiv til både kondisjonstrening og kaloriforbrenning.

I denne testoversikten ser vi nærmere på de beste ellipsemaskinene på markedet akkurat nå. Vi dekker et bredt prisspekter, med alternativer til et stramt budsjett og til de som ønsker å investere mer i en god ellipsemaskin.  I vurderingen tar vi blant annet utgangspunkt i offisielle og uavhengige tester, samt diverse anmeldelser fra forbrukere. Nederst i artikkelen finner du en guide med tips til hvordan du best velger den riktige ellipsemaskinen for deg, og hvorfor ellipsemaskinen er så god til kondisjonstrening og vekttap.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

HVA DU BØR VURDERE FØR DU KJØPER EN CROSSTRAINER?

 • Funksjoner – Før du kjøper en Crosstrainer bør du undersøke hvilke funksjoner maskinen har. Funksjonen for motstand, og dens nivåer, avgjør hvor utfordrende treningen kan bli. Du bør også se etter justerbare håndtak og enkle overganger mellom ulike motstandsnivåer. En annen viktig funksjon er om maskinen har forhåndsprogrammerte treningprogrammer eller ikke. Dette kan være til stor hjelp hvis du trenger inspirasjon til nye treningsrutiner eller vil oppnå et bestemt mål. Du bør også undersøke støynivået til Crosstraineren. Du bør unngå en maskin som lager så mye støy at du unngår å bruke den. 
 • Plassbehov – Crosstrainere er ikke små maskiner -de tar endel plass. Derfor bør du over om du har nok plass tilgjengelig. Ideelt sett bør det være litt plass rundt maskinen i det rommet du velger å plassere den.  En annen faktor du bør tenke over er høyden opp til taket ditt. En Crosstrainer er ofte litt høyere enn gjennomsnittspersonen -hvis du ønsker å sette den i et rom med lavt tak, som en kjeller eller et loft, kan plassen bli knapp. Alt de overnevnte bør du ha i bakhodet før du kjøper en Crosstrainer. 
 • Maksimal brukervekt – Mengden vekt maskinen kan holde varierer avhengig av modell. Noen Crosstrainere kan bare holde personer som veier 100 kg eller mindre, mens andre kan holde personer som veier 130 kg eller mer. Du må også tenke over hvor stor og tung Crosstraineren er. Store og tunge Crosstrainere kan oppleves mer stabile under trening. Crosstrainere har også ulike vektgrenser avhengig av om de er til hjemmebruk eller kommersiell bruk. Vektgrensen for Crosstrainere til kommersielt bruk er vanligvis høyere enn vektgrensen for Crosstrainere til hjemmebruk. Hvis du skal kjøpe Crosstrainer-maskiner til kommersielt bruk må du derfor sørge for at den har en høy nok vektgrense.
 • Pris – Prisen for en Crosstrainer vil avhenge av hvor stor den er og hvilke funksjoner den har. Noen crosstrainere har færre funksjoner og er derfor billigere. Disse oppleves kanskje ikke like stabile under intenst trening, og du vil sannsynligvis merke forskjellen på materialenes kvalitet. Hvis du ikke ønsker en maskin med mange funksjoner, kan du kjøpe en maskin uten skjerm hvor du likevel kan spore treningen din ved å bruke en fitness tracker. Premium Crosstrainere bruker vanligvis elektronisk motstand, i stedet for manuell motstand. Crosstrainere i denne prisklassen har vanligvis en informasjon-skjerm og mange forhåndsinnstilte programmer. 
 • Forbruker- og ekspertanmeldelser – Det kan være smart å undersøke hva både forbrukere og eksperter sier om de ulike modellene. Forbrukeranmeldelser kan gi deg en idé om hvor godt Crosstraineren fungerer for folk generelt, fordeler, ulemper og retningslinjer for retur. Ekspertanmeldelser kan gi deg flere detaljer om funksjonene og ytelsen til Crosstraineren.

arrow-more


SOLE E35 – Beste ellipsemaskin i test

Forbrukerlivs anbefaling

 • Testvinner hos svenske Bäst-i-test.se
 • Kåret til “Best Buy” i USA
 • Highly recommended i Topfitnessmag.com
 • Fraktfritt i fastlands Norge
 • 90 dager returret
SOLE E35 crosstrainer

Det amerikanske magasinet Top Fitness Magazine har stort sett kun gode ord å si om SOLE E35 ellipsemaskin etter å ha testet den. Denne modellen er også blitt kåret til ”Best Buy” i flere amerikanske anmeldelser. Det samme gjelder også for det svenske testlaboratoriet Bäst-i-test.se, som testet 17 forskjellige populære ellipsemaskiner i 2016. Her ble denne modellen kåret til testvinner, med 10 av 10 mulige poeng.

SOLE E35 er en relativt dyr maskin for hjemmebruk -til gjengjeld er den like god som maskinene på treningssentrene. Denne modellen er på mange måter faktisk bedre enn de gjennomsnittlige ellipsemaskinene på sentrene, fordi den har uvanlig mange muligheter for justering og innstilling. For eksempel kan vinkelen på rampen justeres, slik at ulike deler av benmuskulaturen kan trenes optimalt.

SOLE E35 har mye å by på 
SOLE E35 crosstrainer fjernbetjening

Hvis du er en seriøs trener, enten målet er å forbedre kondisjon eller øke muskelmasse, kan en SOLE E35 være verdt pengene. I tillegg til mange motstandsnivåer, forhåndsinnstilte programmer og de vanlige standardfunksjonene, har den også både pulsmåling via håndtakene eller via det medfølgende pulsbeltet. Den har også en innebygd vifte til nedkjøling under harde treningsøkter, i tillegg til høyttalere som kan kobles til smarttelefonen eller MP3. 

Pedalene er utformet i samarbeid med fysioterapeuter og har derfor en 2 graders vinkel som reduserer belastningen på ankler og knær. I tillegg er pedalene utstyrt med hjul og skinner som bruken svært stillegående. Modellen er relativt stor og tung -det kan derfor være utfordrende å flytte maskinen. Dette er imidlertid den eneste ulempen som nevnes hos Bäst-i-test.se. Den ekstra vekten gir likevel økt stabilitet og anses ikke som en ulempe når maskinen er i bruk.

Fordeler
 • Hjemme-modell som er like god som maskinene i treningssentre
 • Mange ekstra muligheter for innstilling og juserting
 • Inkludert pulsbelte, vifte og høyttalersystem
 • Ergonomisk støpte pedaler med svak helling
 • Glidende og stille bevegelser under trening
 • Tung profesjonell modell med høy stabilitet
Ulemper
 • Stor modell som krever relativt stor takhøyde

Spesifikasjoner ved SOLE E35 ellipsemaskin / crosstrainer:
Trinnlengde: 51 cm

20 motstandsnivåer
10 treningsprogrammer
Dimensjoner: 209 cm (l), 79 cm (b), 170 cm (h)
Vekt: 105 kg


Titan Life Athlete C55 – Ellipsemaskin med justerbar magnetisk motstand med 32 nivåer

Beste budsjettvalg

Titan Life Athlete C55 har et 8 kg tungt svinghjul som sikrer jevn bevegelse under trening. Denne modellen er ideell for deg som ønsker en ellipsemaskin med eksklusivt design og mange gode funksjoner.

 • 32 motstandsnivåer
 • 8 kg tungt svinghjul
 • Maks brukervekt på 120 kg

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Titan Life Athlete C55

32 forskjellige motstandsnivåer
Den justerbare magnetiske motstanden, med 32 nivåer, legger til rette for en svært god treningsøkt -maskinen tilbyr et bredt spekter av nivåer for motstanden, slik at du kan tilpasse treningen til ditt nivå. Dette betyr at denne ellipsemaskinen vil fungere godt for både nybegynnere og mer erfarne brukere. Maksimal brukervekt ligger på 120 kg, noe som sikrer at selv de tyngste brukerne trygt kan bruke maskinen. 

Transporthjul for enkel flytting
Skrittlengden på denne ellipsemaskinen er 40 cm -en god lengde for nybegynnere da det legger til rette for god balanse. Maskinen har også et tydelig og lettlest display som gir deg oversikt over fremgangen din mens du trener. Du kan se tid, distanse, hastighet og forbrente kalorier -som kan hjelpe deg med å nå treningsmålene dine. Denne modellen er også utstyrt med transporthjul slik at man enkelt kan flytte den rundt. Dette er en utmerket funksjon hvis du har begrenset med plass, da du enkelt kan flytte ellipsemaskinen ut av veien når du ikke bruker den.

Fordeler
 • Håndpulssensorer på styret
 • Utstyrt med transporthjul
 • Display som er lett å lese
 • Trådløs pulsmottaker
 • Solid og stabil
Ulemper
 • Ingen bluetooth-tilkobling
 • Ingen flaskeholder

Forbrukerlivs vurdering

Titan Life Athlete C55 ellipsemaskin har mange gode funksjoner, slik som håndpulssensorer på styret og en trådløs pulsmottaker.  Den har imidlertid også noen ulemper. Den har ikke bluetooth-tilkobling, så du kan ikke spore fremgangen din trådløst, og den har heller ingen flaskeholder. Denne ellipsemaskinen er likevel en solid maskin til en rimelig pris -derfor er den et av de beste budsjettvalgene.

Spesifikasjoner:
Svinghjulsvekt: 8 kg
Skrittlengde: 40 cm
Motstandsnivåer: 40
Maks brukervekt: 120 kg
Vekt: 55 kg
Mål: 156 x 72 x 169 cm


XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin – LCD fargeskjerm med lys

Beste ellipsemaskin i test

 • Testvinner hos PriceRunner.se
 • Fraktfritt i fastlands Norge
 • 90 dager returret
Xterra Crosstrainer Fs3.9e

Denne ellipsemaskinen fra XTERRA passer godt til deg som vil ha en ellipsemaskin med lang levetid, grunnet en svært robust konstruksjon – som også har en moderne LCD fargeskjerm som viser all informasjon og gir full oversikt.

 • Eksepsjonelle treningsdata
 • Robust bygget for å vare lenge
 • LCD fargeskjerm med lys

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin da den er konstruert på en måte som gjør at den vil ha en svært lang levetid. Materialene er av god kvalitet, og skjermen vil kunne leses like godt i mørket som på dagtid. Skjermen tilbyr en hel del informasjon og ulike data om treningen din -som er et ideelt hjelpemiddel for å forbedre helsen og utholdenheten. 

Dette bør du tenke over før du kjøper XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin

15 treningsprogrammer

Med XTERRA FS3.9e får du en rekke gode funksjoner med på kjøpet. Den har for eksempel hele 15 treningsprogrammer, slik at du vil kunne finne et program som passer uansett dagsform og motivasjon. 

God størrelse

XTERRA FS3.9e måler 166 cm i lengden og 56 cm i bredden, og er derfor relativt enkel å få plass til hjemme. Det er likevel viktig at du sjekker om målene til modellen samsvarer med plassen du har tilgjengelig.  

Maksimal brukervekt på 148 kg

XTERRA FS3.9e har en maksimal brukervekt på 148 kilo og vil derfor være et godt alternativ for de fleste brukere. For at du skal få en trygg opplevelse på ellipsemaskinen, er det viktig at modellen er utstyrt med gode sikkerhetsfunksjoner. 

Hva sier ekspertene om XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin?

De svenske ekspertene hos nettsiden Pricerunner.se har kåret denne modellen til testvinner. Ekspertene trekker spesielt frem modellens forhjulstrekk som en stor fordel, samt at modellen ligger i en lav prisklasse sammenlignet med mange andre modeller av samme kvalitet.

Fordeler
 • Veldig stabil
 • Komfortable håndtak
 • God bevegelse av fotplatene
Ulemper
 • Ingen hylle til nettbrett

Spesifikasjoner XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin / crosstrainer:
Motstandsnivåer: 16 stk.
Maks. brukervekt: 148 kg
Antall treningsprogrammer: 15
Vekt: 70 kg


Abilica Stream Journey – Godt egnet for trening på alle nivåer

Beste ellipsemaskin for hjemmebruk

Abilica Stream Journey Crosstrainer er den ideelle maskinen for alle som ønsker å forbedre kondisjonen. Med et stort utvalg av programmer å velge mellom, kan du finne det perfekte programmet for ditt nivå. Enten du er en nybegynner eller en erfaren idrettsutøver, vil denne ellipsemaskinen hjelpe deg å nå dine treningsmål.

 • God bevegelse
 • Stort utvalg av programmer
 • 8 kg tungt svinghjul

Anmeldelse og analyse af Abilica Stream Journey

Treningsopplevelse av høy kvalitet
Abilica Stream Journey Crosstrainer er en maskin av høy kvalitet som tilbyr overlegne bevegelses- og motstandsnivåer sammenlignet med andre maskiner på markedet. Den har også et tungt svinghjul for en mer realistisk treningsopplevelse. Med en vekt på 61 kg er den også en av de letteste maskinene som finnes, noe som gjør den enkel å flytte rundt. I tillegg har den 14 forskjellige treningsprogrammer som kan inspirere til gode treningsøkter, enten du er nybegynner eller erfaren.  Maksimal brukervekt er på 150 kg, og den lave prisklassen gjør den til et godt valg for deg som har et litt mindre budsjett.  

Fordeler
 • Display som er lett å lese
 • Utstyrt med Bluetooth
 • Trening for hele kroppen 
 • Håndpulsmåler i styret
Ulemper
 • Appen fungerer kun for iOS 10.0 eller nyere og Android 5.0 eller nyere

Forbrukerlivs vurdering 

Vi liker Abilica Stream Journey Crosstrainer. Det var veldig enkelt å sette opp maskinen og komme i gang, og den har en virkelig flott skjerm som gjør det enkelt å spore fremgang. Bluetooth-tilkoblingen fungerte også veldig bra, og vi elsket å kunne kontrollere musikkavspillingen uten å måtte avbryte treningsøkten. Vi følte definitivt at vi fikk en god treningsøkt, og håndpulsmåleren var en fin touch. Den eneste ulempen er at appen kun er kompatibel med nyere versjoner av iOS og Android, så hvis du ikke bruker et av disse operativsystemene, vil du ikke kunne dra nytte av alle funksjonene. Alt i alt synes vi at dette er en flott crosstrainer og vil absolutt anbefale den til alle som er på utkikk etter en slik maskin!

Spesifikasjoner
Skrittlengde: 40 cm
Motstandsnivåer: 32
Maksimal brukervekt: 150 kg
Treningsprogrammer: 14
Vekt: 61 kg


BH Fitness Crosstrainer EasyFlex – God treningsmaskin

Beste sammenleggbare ellipsemaskin

 • 3 av 5 stjerner av forbrukerne hos Amazon
 • 14 dager returrett

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex

 

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex passer godt til deg som ønsker en god treningsmaskin som er lett å folde sammen og flytte vekk når den ikke er i bruk. Dette er en smart treningsmaskin -den er minst like effektiv som en tredemølle, og forbrenner mellom 230 og 390 kalorier på en halvtimes lang treningsøkt. Noen hevder også at en ellipsemaskin er mer effektiv enn en tredemølle, fordi den i større grad innebærer vektbærende trening hvor man bruker hele kroppen og lettere oppnår høy puls. 

Foldbar ellipsemaskin

Det kan være at du ikke har lyst til å ha maskinen stående fremme når du ikke bruker den. 

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex er derfor utstyrt med et foldbart design som gjør at maskinen kan legges sammen. 

Forbrukerne på nettsiden Amazon er fornøyde med denne modellen, og har gitt den 3 av 5 stjerner. 

LCD display med lys

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex har også et LCD display med blått lys, slik at du også kan se skjermen når det er mørkt. Skjermen er enkel i bruk og viser deg all den relevante informasjonen du trenger under treningen –blant annet tid, distanse, kaloriforbruk, omdreininger per minutt, puls og watt. 

Pulsmålingen skjer ved hjelp av de innebygde sensorene på håndtakene. 

12 forhåndsinnstilte programmer

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex har 12 forhåndsinnstilte programmer med 24 ulike nivåer for intensitet. Du kan stille inn ulike brukerprofiler til alle i familien, eller velge å bruke recovery-programmet og BodyFat-testen.  

Svinghjulet på BH Fitness Crosstrainer EasyFlex veier 20 kilo, noe som er mer enn nok til å kunne gi deg godt med motstand. 

Stillegående ellipsemaskin

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex er en stillegående modell som har et magnetisk motstandssystem for stille og jevn bevegelse. 

Dette er en fordel dersom du for eksempel har lyst til å trene tidlig om morgenen, før noen andre i huset har stått opp – da slipper du nemlig å vekke hele familien.

Bruksanvisningen er enkel å forstå, og BH Fitness Crosstrainer EasyFlex er i tillegg utstyrt med en holder til for eksempel en bok eller til et nettbrett, dersom du vil lese eller se på serier mens du trener. 

Fordeler
 • Foldbar modell
 • LCD display med lys
 • 12 forhåndsinnstilte programmer
 • 24 nivåer for motstand
 • Holder til bok eller nettbrett
Ulemper
 • Dyr modell
 • Ingen flaskeholder

Spesifikasjoner: 
Trinnlengde: 45 cm
12 forhåndsinstallerte programmer
Vekt: 54 kg
Dimensjoner: 165 cm (l), 63 cm (b), 183 cm (b)
LCD-skjerm med blå bakgrunnsbelysning

 


inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i II – En av de beste crosstrainerne

Beste ellipsemaskin for prisen

 • 5 av 5 stjerner hos den tsjekkiske nettsiden Heureka.cz
 • 14 dager returrett

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i II

 

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i er en av de beste modellene markedet har å by på. Med denne modellen tar du treningen til nye nivåer – denne ellipsemaskinen har nemlig et drivhjul foran. 

Her har du mulighet til å aktivere mange forskjellige muskelgrupper ved hjelp av én enkelt treningsøkt på maskinen. 

Mange treningsprogrammer å velge mellom

Med inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i vil du få hele 10 ulike forhåndsinnstilte treningsprogrammer å velge mellom. Det gir deg mange muligheter til variasjon og stigende belasting etter hvert som du blir sterkere.

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i er en stabil modell som tilbyr hele 5 forskjellige hellingsnivåer i tillegg til treningsprogrammene, og disse kan kombineres for å gjøre treningsøkten ekstra utfordrende. 

Forbrukerne er i tillegg svært fornøyde med modellen -den har fått hele 5 av 5 stjerner av 98 % av forbrukerne hos den tsjekkiske nettsiden Heureka.cz. 

16 forskjellige mostandsnivåer

Modellen har et magnetisk motstandssystem hvor du kan velge mellom 16 ulike motstandsnivåer. Du kan også koble modellen til trenings-apper ved hjelp av Bluetooth, dersom du vil gjøre treningsøkten din mer underholdende og variert.

Du kan også koble ellipsemaskinen til for eksempel et nettbrett eller en mobiltelefon ved hjelp av appen iConsole+. 

Gode målinger

Med inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i vil du få oversikt over en rekke ulike målinger gjennom treningsøkten. Dette inkluderer blant annet tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, omdreininger per minutt, watt og motstand.

Du kan også stille inn 4 ulike brukerprofiler – noe som er en stor fordel dersom dere er flere i familien som har lyst til å trene på ellipsemaskinen. 

Her kan dere velge mellom 4 pulsbaserte programmer – eller prøve dere på Recovery-programmet eller BodyFat-programmet. 

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i er designet med 2 par håndtak – det ene paret sitter fast og har innebygde sensorer for å måle puls, mens det andre paret er bevegelig. 

Du kan også supplere med et pulsbelte dersom du vil ha en trådløs måling av pulsen din. 

Fordeler
 • God stabilitet og vekt
 • Mange treningsprogrammer
 • Flere brukerprofiler
 • Kan kobles til nettbrett og mobil
 • Trinnlengde på 40 cm
 • God og intuitiv app
Ulemper
 • Lang ventetid

Spesifikasjoner inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i II ellipsemaskin / crosstrainer:
USB-port for å lade telefonen
16 motstandsnivåer
5 forskjellige posisjoner for pedalene
Dimensjoner: 185 cm (l), 30 cm (b), 159 cm (h)


SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin – Enkelt kontrollpanel

Best for komersielt bruk

 • God anmeldelse hos Pricerunner.se
 • Fraktfritt i fastlands Norge
 • 90 dager returret

Spirit CE800 2019

 

SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin er en glimrende modell for deg som vil ha en enkel og brukervennlig modell til en relativt billig penge. Kontrollpanelet er svært enkelt, og når du først er i gang med treningen vil denne modellen føles eksepsjonelt smidig. 

 • Godt konstruert modell med smidig bevegelse 
 • Mye for pengene
 • Kontrollpanelet er svært enkelt i bruk

Forbrukerlivs vurdering

Denne ellipsemaskinen fra SPIRIT anbefales på det varmeste -dette fordi du virkelig får mye for pengene. Bruk av ellipsemaskin er en god måte å trene på da det øker kondisjon og styrke, samtidig som bu beskytter knær mot harde støt fra underlaget. Modellen er enkel i bruk med et intuitivt kontrollpanel som viser all den viktige informasjonen om treningsøkten din. 

Dette bør du tenke over før du kjøper SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin

Smidige skritt

Det er viktig at ellipsemaskinen gir smidige bevegelser slik at du får en behagelig treningsopplevelse – noe du helt klart vil med SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin. Modellen gir en jevn og stødig bevegelse, slik at du unngår å føle deg utrygg under mer intense treningsøkter. I tillegg har modellen et klart og tydelig display som er enkelt å lese av. 

Gode mål

En ellipsemaskin som SPIRIT CE800 kan være stor og kreve mye plass. Det er derfor viktig at du undersøker om du har nok plass tilgjengelig. Denne modellen måler 198 cm i lengden, 70 cm i bredden og 178 cm i høyden.

Maksvekt på 150 kg

Sjekk om den maksimale brukervekten passer din kroppsvekt. SPIRIT CE800 tåler en maksimal brukervekt på hele 150 kg, som gjør modellen godt egnet til de aller fleste brukere.

Hva sier ekspertene om SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin?

Ekspertene hos den svenske nettsiden Pricerunner.se har gitt SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin en god anmeldelse. Ekspertene trekker spesielt frem at dette er en modell i elite-klassen, og at den ikke er dyr i forhold til hvor mye man får for pengene. Modeller i samme ytelsesklasse kommer ofte med en dobbelt så dyr prislapp.

Fordeler
 • Brukervennlig modell
 • Stabil og stødig
 • Displayet er enkelt å lese
Ulemper
 • Ganske tung maskin

Spesifikasjoner SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin / crosstrainer:
Lengde på steg: 50 cm
Motstandsnivåer: 40 stk.
Maks. brukervekt: 150 kg
Antall treningsprogrammer: 10 stk.
Vekt: 110 kg


inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin – Gir motiverte treningsøkter 

 • 4 av 5 stjerner hos den slovenske nettsiden Agroportal.sk

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin er et godt valg dersom du behøver litt ekstra hjelp til å holde deg motivert igjennom treningsøkten. Modellen er både egnet for hjemmebruk og for kommersielt bruk.

5 ulike nivåer for trinnlengde

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin er en flott modell med mange ulike bruksområder. Pedalene har en justerbar trinnlengde med 5 forskjellige nivåer fra 41 til 66 cm – som er bra dersom det er flere personer av ulik høyde som skal bruke maskinen. 

Du kan også velge mellom ulike aktiviteter som for eksempel å gå, jogge eller løpe. Håndtakene er myke og komfortable, og du kan velge mellom så mye som 6 ulike alternativer for grep, slik at du vil oppleve økt komfort og større variasjon. 

Modellen har en høy vektkapasitet med maksvekt på 150 kilo – det vil si at mange ulike brukere fint kan benytte seg av inSPORTline inCondi ET2000i. 

Uansett om du er godt trent – eller om du nettopp har begynt med å trene – vil inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin være en god og stødig treningspartner som også er veldig flott å se på. 

Klar og tydelig Touch Screen skjerm

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin er utstyrt med en 10-tommers Touch Screen fargeskjerm der du kan følge med på de ulike målingene dine mens du trener. 

Målingene inkluderer verdier som for eksempel tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, kaloriforbruk, puls, watt og motstand. 

Mange programmer og apper å velge mellom

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin har i tillegg mange programmer og apper å velge mellom. Dersom du vil trene mer intenst finnes det også egne treningsprogrammer som er både wattbaserte og pulsbaserte.

Pedalene er støtdempende og gir god komfort under treningen med sitt ergonomiske design.

Innebygd Android operativsystem

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin har et innebygd Android operativsystem. Det betyr at du faktisk ikke trenger å koble den til en mobiltelefon for å benytte deg av appene. 

Du kan også gjøre mer enn bare å bruke treningsappene – dersom du vil ha mer underholdning mens du trener så kan du for eksempel se videoer på YouTube eller Netflix – eller høre på favorittmusikken din på Spotify.

Fordeler
 • Justerbar trinnlengde med 5 ulike nivåer
 • Stor vektkapasitet 
 • Tydelig Touch Screen fargeskjerm
 • Mange treningsprogrammer
 • Innebygd Android operativsystem
Ulemper
 • Dyr modell

 Spesifikasjoner: 

Lengde: 185 cm
Bredde: 90 cm
Høyde: 159 cm
Magnethjulsvekt: 12 kg
Maks brukervekt: 150 kg
Egenvekt: 136 kgKettler Elipso P Ellipsemaskin – Den beste forhjulsdriften til denne prisen

 • 3,2 av 5 stjerner hos den polske nettsiden Ceneo.pl

Kettler Elipso P Ellipsemaskin

 

Kettler Elipso P Ellipsemaskin er en flott modell til deg som aller helst vil kombinere maksimal komfort med en effektiv trening. Dette er en smart ellipsemaskin som imponerer forbrukerne med mange ulike funksjonener å velge mellom. 

Rimelig modell

Kettler Elipso P Ellipsemaskin er en rimelig ellipsemaskin med mange gode kvaliteter, noe forbrukernes vurdering reflekterer. 

Forbrukerne fra den polske nettsiden Ceneo.pl har gitt Kettler Elipso P Ellipsemaskin 3,2 av 5 stjerner – noe som vitner om at de er fornøyde med modellen – ikke minst på grunn av at man her får mye for pengene. 

Stort drivhjul med mange motstandsnivåer

Kettler Elipso P Ellipsemaskin er utstyrt med et stort hjul foran på maskinen. Det veier hele 18 kilo og gir god motstand. Modellen er utstyrt med hele 16 nivåer for motstand. 

Justeringen av motstanden er motorisert. Du vil også kunne bremse raskt dersom det trengs -bremsingen er nemlig magnetisk. 

Trinnlengden er god da den ligger på 50 cm. Modellen kan også tåle en brukervekt på maksimalt 130 kilo – noe som vil være mer enn nok for de aller fleste. De buede håndtakene vil også gi deg mange muligheter for grep.

12 forhåndsinnstilte programmer

I tillegg vil du her kunne nyte hele 12 forskjellige forhåndsinnstilte treningsprogrammer – og du kan lagre målingene dine i en personlig brukerprofil slik at du kan holde øye med framgangen din. Modellen kommer med til sammen 4 ulike brukerprofiler slik at alle i familien kan få være med på treningen. 

Modellen er i tillegg utstyrt med en lysende skjerm av høy kvalitet – slik at du kan trene i mørket og fremdeles se hva som foregår på skjermen. Skjermen kan også vippes opp dersom du trenger å stille den i en annen vinkel.

skjermen vil du kunne holde øye med mange ulike målinger – som for eksempel tid, kalorier, totalt antall, RPM, programmer og temperatur. 

Pulsen måles ved hjelp av håndtakene, så her trenger du ikke gå til innkjøp av masse ekstra utstyr, slik som eksterne pulsmålere. 

Fordeler
 • Rimelig modell
 • Stort drivhjul
 • Display med lys
 • Enkel i bruk
 • Mange målinger
 • 16 motstandsnivåer 
 • 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer
Ulemper
 • Middels god kvalitet

Spesifikasjoner:

Motstandsnivåer: 16 nivåer
Svinghjul: 18 kg
Dimensjoner: 185x69x164 cm
Vekt: 75 kg
Maks. brukervekt: 130 kg
Kraft: 220 V


Kettler Optima 800 Ellipsemaskin – Utmerket stabilitet og ytelse

 • 4,6 av 5 stjerner hos nettsiden T-Fitness.ru 

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin er en god ellipsemaskin med utmerket stabilitet og ytelse. Her får du trent hele kroppen samtidig som du kan følge egen progresjon via treningsdataene modellen tilbyr. 

Jevn og behagelig i bruk

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin er en elegant modell som er behagelig i bruk. Her kan du trygt og enkelt benytte deg av flere ulike treningsformer som for eksempel HIT-trening eller pulsorientert trening. 

Modellen er også enkel å sette sammen, og den er utstyrt med en utvidet bevegelsesteknologi som sørger for en effektiv og skånsom bevegelsessekvens. 

Dette er en stillegående modell – det vil si at du for eksempel godt kan trene tidlig om morgenen uten å vekke andre i huset. 

Forbrukerne fra fitness-nettsiden T-Fitness.ru er svært fornøyde med modellen, og en av dem har har følgende å si om ellipsemaskinen Kettler Optima 800: «Jeg klarte å montere Kettler Optima 800 veldig enkelt ved hjelp av instruksjonene. Modellen er veldig godt laget og gir også et godt visuelt inntrykk. Det er kjempegøy å trene med de forskjellige programmene. Jeg kan absolutt anbefale maskinen og vil kjøpe den igjen» (oversatt fra tysk).

Utstyrt med de viktigste målingene

Ellipsemaskinen Kettler Optima 800 har også en god skjerm hvor skjermen viser deg alle de viktigste målingene mens du trener. 

Dette inkluderer målinger som for eksempel hastighet, kalorier, hjertefrekvens, distanse, treningstid og watt. Pulsmålingen skjer via håndtakene. Du kan også koble modellen til Kettmaps-appen.

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin er i tillegg utstyrt med hele 15 forhåndsinnstilte treningsprogrammer -her finnes det noe for enhver smak. Du vil også ha mulighet til å stille inn 4 forskjellige brukerprofiler – pluss 1 gjest dersom du ønsker det. 

Modellen veier 82 kilo, har en trinnlengde på 48 cm, og måler 144 x 56 x 162 cm. Den maksimale brukervekten ligger på så mye som 150 kilo. 

Fordeler
 • Jevn og behagelig i bruk
 • Stillegående modell
 • Liten i størrelsen
 • Lett å sette sammen
 • 15 treningsprogrammer
 • 4 brukerprofiler + 1 gjest
Ulemper
 • Ingen holder til telefon eller nettbrett

Spesifikasjoner: 

Svinghjul: 22 kg
Programmer: 15 stk
Netto vekt: 82 kg 
Maks. brukervekt: 150 kg
Makt: 220 V

 


Finnlo Ellypsis E3000 Ellipsemaskin – Velbygd modell med god motstand og USB

 • 5 av 5 stjerner hos den tyske nettsiden Hammer.de
 • 4 av 5 i terningkast hos den svenske bloggen Emmaoverstrom.blogg.se
 • 3,5 av 5 tomler opp hos danske Pricerunner.dk
 • 14 dager returrett

Finnlo Ellypsis E3000 Ellipsemaskin

 

Finnlo Ellysis E3000 Ellipsemaskin er en ellipsemaskin av topp kvalitet. Modellen er svært velbygd og har gode muligheter for ulike motstandsnivåer. I tillegg kan du velge å ta i bruk USB-porten som modellen er utstyrt med. 

Mange ulike programmer å velge mellom

Finnlo Ellysis E3000 Ellipsemaskin har mange ulike valg når det kommer til målinger. Her kan du velge blant 5 forhåndsinnstilte programmer, 2 brukerprofiler, 7 fitness-programmer, 2 HRC-programmer og hele 15 ulike nivåer for motstand. Modellen har også en trinnlengde på 50 cm.

Denne ellipsemaskinen måler verdier som tid, distanse, hastighet og kaloriforbruk – og den er utstyrt med en LCD-skjerm. 

Med Finnlo Ellysis E3000 Ellipsemaskin vil du kunne utfordre kondisjonen din og øke muskelstyrke – på en måte som er skånsom mot knærne.

God til hard trening

Ekspertene hos danske Pricerunner.dk mener at modellen egner seg godt til hard trening, og trekker frem flere fordeler ved modellen – og et par ulemper. Ekspertene liker spesielt godt at modellen kan gi en såpass god motstand og at den tilbyr tilkobling via USB.

De er imidlertid mindre fornøyde med at displayet vil skjules dersom man skal bruke et nettbrett, og de synes at viften kunne vært sterkere og at transporthjulene av plast kunne vært bedre – spesielt på parkett da de potensielt kan lage riper opp gulvet.

Den svenske bloggsiden Emmaoverstrom.blogg.se gir modellen terningkast på 4 av 5, og mener at denne ellipsemaskinen er fantastisk for deg som gjerne vil trene hardt og lenge med mye motstand. 

Forbrukerne hos den tyske nettsiden roser også modellen -en av forbrukerne skriver følgende: «Den ellipsemaskinen er solid, går jevnt og er enkel å bruke. Leveringen var rask, og monteringen var enkel og effektiv» (oversatt fra tysk).

Modellen måler 158 x 55 x 165 cm, veier 69,7 kg og har en maksimal brukervekt på hele 150 kilo – noe som er ganske mye sammenlignet med mange andre modeller. 

Fordeler
 • Kraftig motstand
 • Utstyrt med USB port
Ulemper
 • Nettbrett vil skjule displayet
 • Svak vifte
 • Mangelfulle transporthjul

Spesifikasjoner:
Trinnlengde: 50 cm
16 kg svinghjul
Dimensjoner: 165 cm (l), 55 cm (bredde), 158 cm (h)
5 forhåndsinnstilte programmer
Mulighet for 2 brukerprofiler
LCD skjerm


Kettler Nova M Ellipsemaskin – Enkel og fleksibel kvalitetsmodell 

 • 3,7 av 5 stjerner hos tyske Amazon.de 

Kettler Nova M Ellipsemaskin

Kettler Nova M Ellipsemaskin er en modell av god kvalitet, som både er fleksibel og enkel i bruk. Modellen gjør det enkelt og raskt å komme i gang med treningen, og den kan plasseres hvor som helst i rommet grunnet sin kompakte fasong.

Batteridrevet modell

Kettler Nova M Ellipsemaskin krever batterier for å fungere. Det kan være en stor fordel -da trenger du nemlig ikke tilgang til en stikkontakt for å kunne bruke ellipsemaskinen. 

Forbrukerne hos den tyske versjonen av Amazon er fornøyde med modellen, og gir den 3,7 av 5 stjerner. En av forbrukerne skriver følgende: «Took a while to set up but delighted with the product».

Måler også hjertefrekvens

Denne modellen skiller fra de andre ellipsemaskinene ved at den også kan måle hjertefrekvens. Når du har nådd den øvre grensen din for hjertefrekvens, vil skjermen vise et optisk advarselssignal.

På denne måten vil Kettler Nova M Ellipsemaskin hjelpe deg med å trene i et optimalt område for hjertefrekvens, slik at du får mest mulig ut av treningen.  

I tillegg til hjertefrekvens, måler Kettler Nova M Ellipsemaskin også andre verdier, som for eksempel tid, kalorier, distanse, puls og RPM. Pulsmålingen skjer via sensorer i håndtakene.

Kettler Nova M Ellipsemaskin har også 8 ulike nivåer for motstand, slik at du kan øke motstanden etter hvert som du kommer i bedre form, blir sterkere og mer utholdende. 

Justerbar trinnlengde

Kettler Nova M Ellipsemaskin har justerbar trinnlengde på 32 centimeter, noe som vil være en stor fordel dersom flere ulike personer skal bruke modellen. 

Noen forbrukere mener imidlertid at Kettler Nova M Ellipsemaskin bråker en del under bruk. Modellen har heller ingen forhåndsinnstilte treningsprogrammer eller brukerprofiler, og den er heller ikke sammenleggbar. 

Selve svinghjulet veier 12 kilo på ellipsemaskinen Kettler Nova M, og modellen måler 115 x 62 x 160 cm og veier 52 kilo.

Fordeler
 • Batteridrevet modell
 • Måler hjertefrekvens
 • Justerbar trinnlengde
 • Rimelig modell
 • Kompakt størrelse
Ulemper
 • Bråker en del 
 • Maksimal brukervekt på kun 110 kilo

Hvilken ellipsemaskin bør jeg velge?

Når man skal kjøpe seg en ellipsemaskin vil prisen være essensiell for de aller fleste. Dersom du ønsker deg en ellipsemaskin av samme kvalitet som på treningssenteret, må du være forberedt på å betale litt mer -men det er også fint mulig å klare seg med en billigere modell.  Likevel, all erfaring viser at treningsgleden er størst når du bruker bra utstyr, og en ekstra investering kan være det som trenges for at du oppnår målene dine og fortsetter treningen. Dersom du har satt deg spesifikke mål, kan en solid investering også virke mer forpliktende og gjøre det lettere for deg å oppnå målene dine.

Design og farge kan være viktig for noen, men det er også viktig å undersøke andre faktorer. Som oftest står ikke ellipsemaskinen midt i stuen, men på et gjesterom eller i en kjeller. I en mindre leilighet kan stuen imidlertid være det beste stedet, og i et slikt tilfelle bør du se etter modeller som kan flyttes. Her kan en litt lettere modell, eller en med transporthjul være en god løsning.

De fleste ellipsemaskiner har rikelig med programmer og informasjonsmuligheter, så dersom du ikke har spesifikke krav, vil de fleste modellene allerede ha dette. Pulstrening blir mer og mer populært, og om du er intecresert i dette, kan du eventuelt se etter en modell som tilbyr slik trening. Det kan for eksempel være en ellipsemaskin som tilbyr pulsprogram eller har mulighet for å koble til pulsutstyr. 

Hvorfor er ellipsemaskinen så populær?

Målinger har vist at langrenn er en av de sportsgrenene der utøvere bruker aller mest energi. Det er fordi hele kroppen er i bevegelse og alle musklene er aktive. Det er likevel ikke alle som har mulighet til å ta en skitur etter jobb -her er ellipsemaskinen er en god erstatning. En ellipsemaskin utfordrer kroppen på samme måte som langrenn, hvor både ben, armer og overkropp blir aktivert. Det gir en fantastisk effektiv kaloriforbrenning og får pulsen opp på et øyeblikk. Om du ønsker forbedret kondis og/eller vekttap, er en ellipsemaskin perfekt.

bedste crosstrainer

Samtidig er ellipsemaskinen spesiell fordi den ikke belaster leddene på en usunn måte. Løping er for eksempel god trening, men her er det også større sjanse for belastningsskader fordi kroppen ikke er laget for alle det harde underlaget man løper på, slik som asfalt. Disse problemene løses med de glidende bevegelsene på en ellipsemaskin, hvor fotstilling og høyde også kan justeres.

Mange bruker ellipsemaskinen mye om vinteren, noe som er litt mer moro enn å løpe utenfor i snø og kulde. Fordelen er at man fint kan lese en bok eller se på TV mens kondisjonen blir bedre og kiloene rasler av.

Med en crosstrainer trener du hele kroppen

Birgitte Nymann, som har gitt ut hele 23 bøker om kosthold og trening, snakker om hvorfor akkurat ellipsemaskinen er best til vekttap hos den danske nettsiden udeoghjemme.dk. 

Som nevnt tidligere er langrenn og skigåing en av de treningstypene som forbrenner mest energi per minutt, og som raskest forbedrer kondisjonen. En ellipsemaskin etterligner bevegelsene ved langrenn, som gir skyhøyt kaloriforbruk i følge Birgitte Nymann.

En ellipsemaskin er en slags kombinasjon av en step-maskin og spinningssykkel. Derfor tilbyr den skikkelig god kondisjonstrening -du aktiverer flest mulig muskler på en gang.

For de som ønsker en mer helhetlig treningsøkt, kan en ellipsemaskin kombineres med andre treningsapparater. For eksempel kan man gå av og på en squat rack for å trene bena og bygge muskler samtidig som man får en kardiovaskulær trening fra ellipsemaskinen.

Den er også god til gjenopptrening ved skader:

Ellipsemaskinen er også veldig god dersom du har skader du må ta hensyn til. Dette er fordi det er en svært belastningsfri treningsform der du samtidig kan aktivere mesteparten av kroppen. Kroppen får ikke loddrette støt gjennom leddene, slik som ved for eksempel løping. Fordi føttene har kontakt med pedalene hele tiden belaster du ikke leddene med slag.

Gode treningsråd:

Dersom du ønsker å lese flere gode treningsråd, har den kjente sunnhets-coachen Chris MacDonald utgitt en artikkel i samarbeid med den danske avisen Politiken.dk, der du kan lese om hans råd. Her får du både gode råd om generell trening, og hvorfor han synes en ellipsemaskin er et bra valg for å få mosjon. Du kan lese hele artikkelen her.

Slik bruker du ellipsemaskinen riktig

Den danske løpstreneren Christian Madsen har skrevet en artikkel som ser nærmere på hvordan du trener riktig med en ellipsemaskin. Den er utviklet i samarbeid med treningsmagasinet iform.dk.

Han nevner blant annet at dersom du vil ha optimal effekt fra ellipsemaskinen, er det viktig at du også bruker armene aktivt. Det at du kan bruke både armer og ben aktivt samtidig, er nettopp en av fordelene med maskinen, fordi aktiveringen av mange muskelgrupper øker pulsen høyere enn vanlig.

Christian Madsen gir dessuten også en rekke forslag til effektive treningsprogram i artikkelen.

En annen god ting å huske, er å utføre varierte aktiviteter med ellipsemaskinen slik at du ikke alltid gjør de samme bevegelsene.

Her kan du se en video der treningsekspert Dan Dewhirst gir sine beste råd til trening på ellipsemaskin.

Nettsiden Klikk.no har også skrevet en artikkel om trening som gir resultater. Der sier Jari Ketola, instruktør ved svenske The Academy, at det er viktig å få med armene og at mange har for liten motstand. ”Skal du forbedre kondisen, er du nødt til å ha noe å slite med”, sier Ketola. Da det er bare å skru opp på motstandsnivået.

Nettstedet KK.no støtter dette utsagnet, og skriver i en artikkel fra 2015 at mange er ufokuserte på treningen med ellipsemaskinen. Ofte lar folk TV-tittingen ta over, slik at treningen ikke blir like effektiv fordi man mister fokus og konsentrasjon. Ofte er konsentrert intervalltrening et bedre alternativ, sier Helle Bornstein, som er treningsekspert og gründer i Smart Trening. Hun oppfordrer til å trene med en venn, men å legge en fast plan for treningen slik at ikke alt ender med kos og prat.

Ønsker du variasjon i treningen din, bør du også vurdere å kjøpe en stakemaskin

Tredemøller

Ellipsemaskiner er et populært treningsapparat som gir en lav-impact kardiovaskulær trening og samtidig engasjerer flere muskelgrupper. De er ideelle for dem som ønsker å forbedre kondisjonen, forbrenne kalorier og tone musklene. Men hvis du er ute etter en annen type innendørstrening som gir deg muligheten til å fokusere spesifikt på løping, kan det være verdt å vurdere Abilica tredemøller som et alternativ eller supplement til ellipsemaskinen.

Når du kombinerer ellipsemaskin og Abilica tredemølle i treningsrutinen din, vil du kunne dra nytte av de forskjellige fordelene som hvert apparat gir. Mens ellipsemaskinen gir en skånsom og variert trening for hele kroppen, gir tredemøllen muligheten til å fokusere på løping og legge til mer intensitet i treningen ved å justere hastighet og stigning.


Les også vår tredemølle, SUP brett, romaskin, spinningsykkel, beste boksepute og ergometer sykkel testoversikt.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke ellipsemaskin er best i test?

Kettler CTR 3 Ellipsemaskin og SOLE E35 Ellipsemaskin

🤓 Hvordan er ellipsemaskinen blitt testet?

Ellipsemaskinen er blitt vurdert ut ifra brukervennlighet, innebygde programmer og innstillinger, samt konstruksjonskvalitet.

🤔 Kan det lønne seg å kjøpe en dyr ellipsemaskin?

Det er ting som taler både for og imot. Ønsker du deg en maskin av samme kvalitet og komfort som de du finner på treningssenteret, må du være forberedt på å måtte betale mer. Man kan imidlertid bruke mindre penger – det viktigste er at man oppnår god mosjon. Det er også verdt å nevne at treningsgleden ofte stiger når utstyret er i orden. En solid investering kan være det som skal til for å nå målene dine.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 


Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear

 • 3,7 av 5 stjerner av forbrukerne hos Amazon
 • God anmeldelse hos Bestfitnesseq.com
 • 14 dager returrett

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear

 

Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er en god modell for deg som ønsker en treningskompanjong til den daglige treningsøkten. Modellen egner seg godt til enkle økter og vil gi deg mye glede og gode resultater.

8 motstandsnivåer

Med Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear får du 8 motstandsnivåer, og ifølge forbrukerne på Amazon vil man kunne merke at det blir tungt etter allerede ti minutter dersom man trener på nivå 1. Det betyr at du vil få en god treningsøkt uansett hva slags nivå du befinner deg på i dag. 

Lett å flytte unna

Dersom du ikke vil ha ellipsemaskinen stående fremme hele tiden, kan du lett flytte Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear et annet sted for oppbevaring. 

Ikke alle modeller vil være like lette å flytte på, da det er forskjell på de ulike modellenes tyngde. Denne modellen veier imidlertid ikke mer enn 34 kilo. Det betyr at du lett kan løfte opp den ene enden av ellipsemaskinen og rulle den til et annet område. 

De 34 kiloene betyr også at modellen enkelt kan settes sammen av én enkelt person, uten at man vil trenge hjelp av noen andre. 

God oversikt over treningsdata

Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear gir deg god oversikt over ulik treningsdata mens du trener. Modellen er utstyrt med et LCD display som måler blant annet tid, distanse, total distanse, fart, kalorier og puls. Modellen vil måle farten i km/t, og distansen vil også vises i kilometer. 

Maskinen er også utstyrt med pulsmåling via med sensorer integrert i håndtakene på ellipsemaskinen, slik at du slipper å bruke en separat pulsmåler. 

Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er enkel i bruk, og intuitiv å sette opp. Modellen går på batteri, og konsollen bruker 2 AA batterier som du må kjøpes separat.

Fordeler
 • Store anti-skli pedaler
 • Trenger lite vedlikehold
 • Enkel å sette sammen
 • Stillegående modell
 • God oversikt over treningsdata
 • 8 motstandsnivåer
Ulemper
 • Uklare instruksjoner
 • Konsollen har ikke lys

Spesifikasjoner Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear ellipsemaskin:
8 motstandsnivåer
LCD skjerm
Dimensjoner: 124 cm (l), 60 cm (b), 163 cm (h)
Vekt: 34 kg
Trinnlengde: 40 cm


Hop-Sport HS-050C

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Ceneo
 • 30 dagers returrett
 • Prisgaranti

Hop-Sport HS-050C

Hop-Sport HS-050C Ellipsemaskin passer godt til deg som vil ha mulighet til å kunne trene intenst hjemme. 

Alder eller fysisk form spiller ingen rolle

Denne ellipsemaskinen passer godt til så og si alle – uansett om du er i dårlig form, sliter med skader eller om du er eldre og vil ta det rolig under treningen. Dette er et superverktøy som kan hjelpe deg med å lege kroppen, bli sterkere, unngå skader samt øke muskelmasse – for tap av muskelmasse er ofte en stor grunn til at eldre sliter med sykdommer som for eksempel benskjørhet. 

Svinghjul på 14,5 kg

Hop-Sport HS-050C Ellipsemaskin har et svinghjul som veier hele 14,5 kg. Dette garanterer at du får en stabil treningsøkt – også under intense treningsøkter. Modellen er også designet på en ergonomisk og optimal måte, slik at knærne dine skånes under trening – i motsetning til vanlig løping ute, eller på tredemølle, der knærne ofte blir vonde på grunn av støtene de må absorbere ved hvert steg. 

Mange gode målinger

Denne ellipsemaskinen fra Hop-Sport viser mange gode målinger. Skjermen har mulighet til å vise deg tid, hastighet, avstand, kalorier, puls og fettmåling. Da har du alt du trenger for å kunne forbedre formen – og se fremskrittene etter hvert som ukene går. Dette er en stor fordel da du enkelt kan se hvilke områder du forbedrer deg på, samt at det er motiverende å se sin egen fremgang.

Dersom du ikke følger med på målingene dine, kan det fort virke demotiverende og langsomt å trene jevnlig, men dette trenger du altså ikke bekymre deg for med Hop-Sport HS-050C Ellipsemaskin.

Fordeler
 • Stillegående modell
 • Enkel å sette sammen
 • Komfortabel i bruk
 • Rimelig ellipsemaskin
Ulemper
 • Litt kort skrittlengde sammenlignet med andre modeller
 • Beskjeden skjerm

Spesifikasjoner Hop-Sport HS-050C ellipsemaskin / crosstrainer

Maks. belastning: 150 kg
Egenvekt: 41 kg
Magnetisk svinghjul: 14,5 kg (justerbart)
Mål: 166 x 58 x 140
Skjermdata: tid, hastighet, avstand, kalorier, puls og fettmåling.


Flow Fitness Glider DCT2500i

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Flow Fitness Glider DCT2500i

Flow Fitness Glider DCT2500i Ellipsemaskin er et ypperlig valg for deg som helst vil trene hjemme og med de samme mulighetene som du får på et treningssenter. 

Lang skrittlengde 

Denne ellipsemaskinen fra Flow Fitness har en skrittlengde på så mye som 42 cm. Dette gir god plass til bevegelse for en rekke ulike personer. Her kan du trene både muskler og kondisjon – slik at du får styrket kroppen samtidig som pulsen heves. 

Det er også enkelt å justere motstanden -du kan til og med gjøre det via mobiltelefonen dersom du kobler til treningsapper via Bluetooth, eller ved hjelp av håndtaket. Motstandssystemet er magnetisk og tilbyr 16 ulike nivåer for motstand. 

Kommer med pulsmåler

Flow Fitness Glider DCT2500i Ellipsemaskin kommer også med en pulsmåler som enkelt lar deg følge med på og opprettholde riktig puls for treningen din. Dette er en slitesterk ellipsemaskin som er laget for intensiv trening over lang tid. Du kan også koble modellen til populære treningsapper som for eksempel iConnect+, Kinomap eller Zwift, som lar deg betjene ellipsemaskinen via telefonen din. 

Mange treningsprogrammer

Denne ellipsemaskinen fra Fresh Fitness har hele 24 ulike forhåndsinnstilte programmer. Den har også 4 ulike brukerprofiler der du kan lagre dataene dine – og det samme kan alle i familien. I tillegg gir den tilgang til funksjoner som BMI analyse og recovery-test slik at du kan trene helt riktig for akkurat din kropp. 

Legg også merke til at den har en maksvekt på 140 kg -dette innebærer at denne modellen også passe til tyngre brukere. 

Fordeler
 • Enkel i bruk
 • Effektiv trening av styrke og kondisjon
 • Kommer med pulsmåler
 • Robust og stødig konstruksjon
Ulemper
 • Passer kun til bruk hjemme, og ikke til profesjonelt bruk 

 Spesifikasjoner:

Motstandsjustering: Via datamaskin eller håndtak
Motstandssystem: Magnetisk 
Antall nivåer for motstand: 16 
Vekt: 18,5 kg svinghjul
Antall pedalinnstillinger: 3 stk.
Maks. Belastning: 140 kg
Mål: Høyde 160 cm x Lengde 146,5 cm x Bredde 56 cm


Kettler CTR 3 Ellipsemaskin

 • Testvinner hos Tysklands største testmagasin Stiftung Warentest
 • Testvinner hos treningsmagasinet Fit For Fun 

Kettler CTR 3 crosstrainer

Da Tysklands største testmagasin, Stiftung Warentest, testet 10 populære ellipsemaskiner, var det Kettler CTR 3 som ble kåret til testvinner. Denne ellipsemaskinen har også vunnet flere andre tester, blant annet hos magasinet Fit For Fun. En av de mange egenskapene som er med på å gi denne modellen toppkarakter, er håndtakene som ikke inneholder noen særlig mengde helseskadelige stoffer, sammenlignet med mange andre ellipsemaskiner. Dette er en viktig faktor, ettersom man under treningen konstant holder fast i håndtakene og forhåpentligvis også svetter og har åpne porer.

Stiftung Warentest undersøkte også mange andre faktorer, blant annet sikkerhet og teknisk byggekvalitet – som også fikk strålende vurderinger. Kettler CTR 3 er et tysk kvalitetsprodukt, noe som avspeiles i den kraftige rammekonstruksjonen og den generelle driftssikkerheten. Med 79 kilo er denne ellipsemaskinen den nest tyngste i testen, noe som i hvert fall ikke er en ulempe. God byggekvalitet resulterer som regel i en viss tyngde, og vekten hjelper også med økt stabilitet slik at du kan føle deg trygg mens du gir på.

Nøytralt design med mange justeringsmuligheter

Kettler CTR 3 skærm

I tillegg til å være en kvalitets-ellipsemaskin, har den også et bredt spekter med innstillingsmuligheter. Du kan for eksempel justere fotplatenes avstand til dataen for optimal funksjon uavhengig av høyde. Designet er behagelig nøytralt og klassisk, og passer derfor inn i de fleste hjem.

Treningsmotstanden på Kettler CTR 3 er regulert med elektronisk magneter, og du kan velge fritt mellom hele 76 ulike motstandsverdier. Maskinen har naturligvis også en rekke faste programmer du kan følge (8 forskjellige), for eksempel et pulsprogram. Ved å ta tak i styret under skjermen kan du måle pulsen direkte med hånden, og det følger også med en pulsmåler til øret. Du kan også koble til kompatible trådløse pulsbelter.

Fordeler med Kettler CTR 3: 
Kunststoffhåndtak uten skadelige stoffer
Solid tysk byggekvalitet og høy vekt
Pent og nøytralt design i svart og grå
Mange innstillingsmuligheter, bl.a. fotplatene
76 forskjellige motstandsnivåer
8 faste program med bl.a. pulsprogram
Pulsmåling på både hånd og øre i tillegg til kompatibilitet med pulsbelter


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere