Ellipsemaskin Testoversikt: Finn den beste crosstrainer

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Ellipsemaskin, eller crosstrainer, er en relativt ny type treningsmaskin. På få år har den erobret store deler av gulvarealet i treningssenter over hele landet og i mange private hjem der den blant annet holder på å utkonkurrere den klassiske spinningssykkelen. Det kommer selvsagt av at en ellipsemaskin aktiverer hele kroppen og derfor er uvanlig effektiv til både kondisjonstrening og kaloriforbrenning.

I denne ellipsemaskin testen ser vi nærmere på de beste ellipsemaskinene på markedet akkurat nå, og dekker et bredt prisspekter med alternativer til et stramt budsjett og til mer seriøs trening. I vurderingen tar vi blant annet utgangspunkt i offisielle og uavhengige tester, samt diverse anmeldelser fra forbrukere. Nederst i artikkelen gir vi deg en guide med tips til hvordan du best velger den perfekte ellipsemaskinen til dine behov, og går inn på hvorfor ellipsemaskinen er så god til kondisjonstrening og vekttap.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

HVA BØR VURDERES FØR DU KJØPER ROBOT STØVSUGER?

 • Funksjoner – Når du er ute etter å kjøpe en Crosstrainer, er det noen funksjoner du bør vurdere. Det ene er stigningsalternativene, dette vil avgjøre hvor vanskelig crosstrainer-treningen er. Du vil også se etter justerbare håndtak og enkle overganger mellom skritt og motstand. En annen viktig funksjon er om maskinen har forhåndsprogrammerte treningsøkter eller ikke. Dette kan være til stor hjelp hvis du prøver å endre på rutinen din eller oppnå et bestemt mål. Til slutt bør du vurdere støynivået til Crosstraineren. Du vil ikke ha en maskin som er så høy at den forstyrrer andre eller får deg til å unngå å bruke den.
 • Plassbehov – Crosstrainere er ikke små maskiner. De tar opp mye plass, så du må tenke på om du har nok plass til det. Du trenger også plass til å gå av og på Crosstraineren og litt plass rundt deg mens du bruker den. En annen ting å tenke på er høyden på taket ditt. En Crosstrainer er litt høyere enn gjennomsnittspersonen, så hvis du vil sette den i et rom med lavt tak, som en kjeller eller et loft, kan det føre til et problem. Ha alle disse tingene i bakhodet når du vurderer hvor du skal plassere Crosstraineren.
 • Maksimal brukervekt – Mengden vekt den kan holde varierer avhengig av modell. Noen Cross Trainere kan bare holde personer som veier 100 kg eller mindre, mens andre Cross Trainere kan holde personer som veier 130 kg eller mer. Du må også tenke på hvor stor og tung Crosstraineren er. Cross Trainere som er store og tunge kan føles mer stabile og behagelige å trene på. Crosstrainere har også ulike vektgrenser avhengig av om de er til hjemmebruk eller kommersiell bruk. Vektgrensen for kommersiell bruk av Crosstrainer er vanligvis høyere enn vektgrensen for hjemmebruk av Crosstrainer. Hvis du derfor er ute etter kommersiell bruk, må du sørge for at den har en høy nok vektgrense.
 • Pris – Prisen du betaler for en Crosstrainer vil avhenge av hvor stor den er og hvilke funksjoner den har. Noen crosstrainere har ikke mange funksjoner, så de er billigere. Men de føles kanskje ikke like stabile når du bruker dem i høye hastigheter, og generelt vil du sannsynligvis merke forskjellen i byggekvalitet. Hvis du ikke vil ha en Cross-trener med mange funksjoner, kan du kjøpe en Cross-trener uten skjerm, men du kan fortsatt spore treningen din ved å bruke en fitness tracker. Premium Cross-maskiner bruker vanligvis elektronisk i stedet for manuell motstand. Crosstrainere i denne prisklassen har vanligvis en stor informasjonskonsoll, mange forhåndsinnstilte programmer, og lar deg trene i skråning.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser – Viktig å vurdere hva både brukere og eksperter har sagt om produktet. Brukeranmeldelser kan gi deg en idé om hvor godt Crosstraineren fungerer for folk generelt, fordeler, ulemper og retningslinjer for retur i tilfelle et problem. Mens ekspertanmeldelser kan gi deg flere detaljer om funksjonene og ytelsen til Crosstraineren.

arrow-more


SOLE E35 – Beste ellipsemaskin i test

Forbrukerliv’s anbefaling + Premium ellipsemaskin

 • Testvinner hos svenske Bäst-i-test.se
 • Kåret til «Best Buy» i USA
 • Highly recommended i Topfitnessmag.com
 • Fraktfritt i fastlands Norge
 • 90 dagar returret
SOLE E35 crosstrainer

Det amerikanske magasinet Top Fitness Magazine har stort sett kun rosende ord til overs etter en test av SOLE E35 ellipsemaskin, og modellen er også ”Best Buy” i flere amerikanske anmeldelser. Det samme gjelder også for det svenske testlaboratoriet Bäst-i-test.se, som testet 17 forskjellige populære ellipsemaskiner i 2016. Her fikk ble modellen testvinner med toppkarakter på 10 av 10 mulige poeng.

SOLE E35 holder seg i den relativt dyre enden for ellipsemaskiner til private brukere, men det er også en modell som kan måle seg med kvalitetsmaskinene på treningssenter – og er svært konkurransedyktig på pris. Faktisk er denne modellen på mange måter bedre enn de gjennomsnittlige ellipsemaskinene på sentrene, fordi den byr på uvanlig mange muligheter for justering og innstilling. For eksempel kan vinkelen på rampen stilles inn slik at ulike deler av benmuskulaturen kan trenes optimalt.

SOLE E35 byr på mange av ekstra egenskaper
SOLE E35 crosstrainer fjernbetjening

Er du seriøs med treningen din, enten målet er kaloriforbrenning, kondisjonstrening eller oppstramming, kan den lille ekstrainvesteringen i SOLE E35 være verdt pengene. I tillegg til mange resistensnivåer, treningsprogram og vanlige standardegenskaper, får du både pulsmåling via håndtakene og eventuelt via det medfølgende pulsbeltet. Det er også en innebygd vifte til harde treningsøktene, i tillegg til høyttalere slik at du kan koble på smarttelefonen eller MP3-en og få en herlig stereolyd som hjelper med å holde tempoet og motivasjonen oppe.

Pedalene er utformet i samarbeid med fysioterapeuter og derfor har de en liten 2 graders vinkel som reduserer belastningen på ankler og kne. Pedalene har dessuten hjul og skinner som gjør at bruken er nesten lydløs. Generelt er det snakk om en stor og relativt tung profesjonell modell, og den reduserte flyttbarheten er en av de eneste ulempene som ble påpekt hos Bäst-i-test.se. Den ekstra vekten gir likevel økt stabilitet og anses ikke som en ulempe når maskinen er i bruk.

Fordeler
 • Hjemme-modell som kan matche crosstrainer-maskinene i treningssenteret
 • Mange ekstra muligheter for innstilling og juserting
 • Inkludert pulsbelte, vifte og høyttalersystem
 • Ergonomisk støpte pedaler med svak helling
 • Glidende og stille bevegelser under trening
 • Tung profesjonell modell med høy stabilitet
Ulemper
 • Stor modell som krever relativt stor takhøyde

Spesifikasjoner ved SOLE E35 ellipsemaskin / crosstrainer:
Trinnlengde: 51 cm

20 motstandsnivåer
10 treningsprogrammer
Dimensjoner: 209 cm (l), 79 cm (b), 170 cm (h)
Vekt: 105 kg


XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin – LCD fargeskjerm med lys

Testvinner 

 • Testvinner hos PriceRunner.se
 • Fraktfritt i fastlands Norge
 • 90 dagar returret
Xterra Crosstrainer Fs3.9e

Denne ellipsemaskinen fra XTERRA er perfekt til deg som vil ha en ellipsemaskin med lang levetid – som også har en moderne LCD fargeskjerm som viser alle målinger slik at du får full oversikt. Modellen er utstyrt med eksepsjonelle treningsdata og er robust i konstruksjonen. 

 • Eksepsjonelle treningsdata
 • Robust og bygget til å vare lenge
 • LCD fargeskjerm med lys

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin på det sterkeste da den er konstruert på en måte som gjør at den vil ha en enormt lang levetid. Materialene er av god kvalitet, og skjermen vil kunne leses like godt i mørket som på dagtid. Modellen vil gi deg masse god informasjon og ulike data om treningen din, derfor er dette et perfekt hjelpemiddel til å forbedre helsen og utholdenheten. 

Dette bør du tenke på før du kjøper XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin

15 treningsprogrammer

Med XTERRA FS3.9e vil du få mange gode funksjoner å velge mellom. Her er det for eksempel heel 15 treningsprogrammer, slik at du vil kunne finne et program som passer uansett dagsform og motivasjon. 

God størrelse

XTERRA FS3.9e måler 166 cm i lengden og 56 cm i bredden og er derfor relativt enkel å plassere. Ellipsemaskinen kan ta stor plass i et rom, derfor er det viktig at du sjekker om målene til modellen samsvarer med plassen som du har til rådighet på det rommet der den skal plasseres. 

Maksimal brukervekt på 148 kg

XTERRA FS3.9e har en maksimal brukervekt på 148 kilo og vil derfor være et godt alternativ for de fleste brukere. For at du skal få en trygg opplevelse på ellipsemaskinen så er det viktig at modellen er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner for å gi deg best mulig komfort. 

Hva sier ekspertene om XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin?

De svenske ekspertene hos nettsiden Pricerunner.se har kåret denne modellen til testvinner. Ekspertene trekker spesielt frem modellens forhjulstrekk som en stor fordel, samt at modellen ligger i en lav prisklasse sammenlignet med mange andre modeller av samme kvalitet.

Fordeler
 • Veldig stabil
 • Komfortable håndtak
 • God bevegelse med fotplatene
Ulemper
 • Kommer uten egen hylle til nettbret

Spesifikasjoner XTERRA FS3.9e Ellipsemaskin / crosstrainer:
Motstandsnivåer: 16 stk.
Maks. brukervekt: 148 kg
Antall treningsprogrammer: 15
Vekt: 70 kg


Abilica Stream Journey – Bra for treninger på alle nivåer

Toppmodell for hjemmebruk

Abilica Stream Journey Crosstrainer er den perfekte maskinen for alle som ønsker å forbedre kondisjonen. Med et stort utvalg av programmer å velge mellom, kan du finne det perfekte programmet for dine behov. Enten du er en nybegynner eller en erfaren idrettsutøver, vil denne crosstraineren hjelpe deg å nå dine mål.

 • God bevegelse
 • Stort utvalg av programmer
 • 8 kg tungt svinghjul

Anmeldelse og analyse af Abilica Stream Journey

Treningsopplevelse av høy kvalitet
Abilica Stream Journey Crosstrainer er en maskin av høy kvalitet som tilbyr overlegne bevegelses- og motstandsnivåer sammenlignet med andre maskiner på markedet. Den har også et tungt svinghjul for en mer realistisk treningsopplevelse. Med en vekt på 61 kg er den også en av de letteste maskinene som finnes, noe som gjør den enkel å flytte rundt på om nødvendig. Den kommer med 14 forskjellige treningsprogrammer for å holde deg motivert enten du er nybegynner eller erfaren bruker, og har en maksimal brukervekt på 150 kg. Den lave prisklassen gjør den til et utmerket valg for de som har et budsjett.

Fordeler
 • Display som er lett å lese
 • Utstyrt med Bluetooth
 • Bra trening for hele kroppen under hver treningsøkt
 • Håndpulsmåler i styret
Ulemper
 • Appen fungerer kun for iOS 10.0 eller nyere og Android 5.0 eller nyere

Vår dom

Vi likte å bruke Abilica Stream Journey Crosstrainer! Det var veldig enkelt å sette opp og komme i gang, og det har en virkelig flott skjerm som gjør det enkelt å spore fremgangen din. Bluetooth-tilkoblingen fungerte også veldig bra, og vi elsket å kunne kontrollere musikkavspillingen uten å måtte avbryte treningsøkten. Vi følte definitivt at vi fikk en god treningsøkt, og håndpulsmåleren var en fin touch. Den eneste ulempen er at appen kun er kompatibel med nyere versjoner av iOS og Android, så hvis du ikke bruker et av disse operativsystemene, vil du ikke kunne dra nytte av alle funksjonene. Alt i alt synes vi at dette er en flott crosstrainer og vil absolutt anbefale den til alle som er på utkikk etter en slik maskin!

Spesifikasjoner
Skrittlengde: 40 cm
Motstandsnivåer: 32
Maksimal brukervekt: 150 kg
Treningsprogrammer: 14
Vekt: 61 kg


BH Fitness Crosstrainer EasyFlex – en god treningsmaskin

 • 3 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon
 • 14 dager returrett

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex

 

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex er en god maskin til deg som er glad i å trene og har lyst på en god treningsmaskin som er lett å folde sammen og sette bort når du ikke skal bruke den. En ellipsemaskin vil kunne gi deg en enkel og effektiv måte å trene på. 

En ellipsemaskin kan nemlig være like effektiv som en tredemølle, og du kan forbrenne mellom 230 og 390 kalorier med en halvtimes lang treningsøkt. 

Denne typen maskin er på mange måter bedre enn tredemøllen da det er vektbærende trening hvor du bruker hele kroppen og oppnår en høy puls.

Foldbar ellipsemaskin

Det kan hende at du ikke har lyst til å ha maskinen stående fremme hele tiden når du ikke egentlig bruker den. 

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex derfor utstyrt med et foldbart design som gjør at maskinen kan legges sammen. 

Brukerne på nettsiden Amazon er godt fornøyde med modellen og gir den hele 3 av 5 stjerner. 

LCD display med lys

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex kommer også med et LCD display med blått lys slik at du kan se målingene dine til og med når det er mørkt. Skjermen er enkel i bruk og viser deg all den relevante informasjonen du trenger til treningen din.

Her kan du blant annet måle tid, distanse, kaloriforbruk, omdreininger per minutt, puls og watt. Derfor vil du ikke trenge å kjøpe deg alt dette utstyret utenom. 

Pulsmålingen skjer ved hjelp av de innebygde sensorene på håndtakene. 

12 forhåndsinnstilte programmer

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex kommer med hele 12 forhåndsinnstilte programmer med 24 ulike nivåer for intensitet. Du kan stille inn ulike brukerprofiler til alle i familien, eller velge å bruke recovery-programmet eller BodyFat-testen.  

Svinghjulet på BH Fitness Crosstrainer EasyFlex veier 20 kilo, noe som er mer enn nok til å kunne gi deg godt med motstand. 

Stillegående ellipsemaskin

BH Fitness Crosstrainer EasyFlex er en stillegående modell som har et magnetisk motstandssystem for stille og jevne bevegelser. 

Dette vil du nok kunne sette stor pris på dersom du for eksempel har lyst til å trene veldig tidlig om morgenen før noen andre i huset har stått opp – da slipper du nemlig å vekke hele familien.

Bruksanvisningen er enkel å forstå, og BH Fitness Crosstrainer EasyFlex er i tillegg utstyrt med en holder til for eksempel en bok eller til et nettbrett dersom du vil lese eller se på serier mens du trener. 

Fordeler
 • Foldbar modell
 • LCD display med lys
 • 12 forhåndsinnstilte programmer
 • 24 nivåer for motstand
 • Holder til bok eller nettbrett
Ulemper
 • Dyr modell
 • Har ingen flaskeholder

Spesifikasjoner: 
Trinnlengde: 45 cm
12 forhåndsinstallerte programmer
Vekt: 54 kg
Dimensjoner: 165 cm (l), 63 cm (b), 183 cm (b)
LCD-skjerm med blå bakgrunnsbelysning

 


inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i II – en av de beste crosstrainerne

Mye for pengene

 • 5 av 5 stjerner hos den tsjekkiske nettsiden Heureka.cz
 • 14 dager returrett

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i II

 

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i er en av de beste modellene markedet har å by på. Modellen tar treningen til nye nivåer – for dette er en crosstrainer med et drivhjul foran. 

Her har du mulighet til å aktivere mange forskjellige muskelgrupper ved hjelp av én enkelt treningsøkt på maskinen. 

Mange treningsprogrammer å velge mellom

På inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i vil du få hele 10 ulike forhåndsinnstilte treningsprogrammer å velge mellom. Det gir deg mange muligheter til variasjon og stigende belasting etter hvert som du blir sterkere.

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i er en stabil modell som tilbyr hele 5 forskjellige hellingsnivåer i tillegg til treningsprogrammene, og disse kan kombineres for å gjøre treningsøkten ekstra utfordrende. 

Brukerne er i tillegg svært fornøyde med modellen, for inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i har nemlig fått hele 5 av 5 stjerner av 98 % av brukerne hos den tsjekkiske nettsiden Heureka.cz. 

16 forskjellige mostandsnivåer

Modellen har et motstandssystem som er magnetisk, og her kan du velge mellom 16 ulike nivåer for motstand. Du kan også koble modellen til trenings-apper ved hjelp av Bluetooth dersom du vil gjøre treningsøkten din mer underholdende og variert.

Du kan koble ellipsemaskinen til for eksempel et nettbrett eller en mobiltelefon ved hjelp av appen iConsole+. 

Gode målinger

Med inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i vil du kunne utføre mange ulike målinger gjennom treningsøkten. Dette inkluderer blant annet tid, hastighet, distanse, kaloriforbruk, omdreininger per minutt, watt og motstand.

Du kan stille inn 4 ulike brukerprofiler – noe som er en stor fordel dersom dere er flere i familien som har lyst til å trene på en ellipsemaskin. 

Her kan dere velge mellom 4 pulsbaserte programmer – eller prøve dere på Recovery-programmet eller BodyFat-programmet dersom dere vil trene på en annen måte. 

inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i er designet med 2 par håndtak – det ene paret sitter fast og har innebygde sensorer for å måle puls, mens det andre paret er bevegelig. 

Du kan også supplere med et pulsbelte dersom du vil ha en trådløs måling av pulsen din. 

Fordeler
 • God stabilitet og vekt
 • Mange treningsprogrammer
 • Flere brukerprofiler
 • Kan kobles til nettbrett og mobil
 • Trinnlengde på 40 cm
 • God og intuitiv app
Ulemper
 • Lang ventetid

Spesifikasjoner inSPORTline Crosstrainer inCondi ET660i II ellipsemaskin / crosstrainer:
USB-port for å lade telefonen
16 motstandsnivåer
5 forskjellige posisjoner for pedalene
Dimensjoner: 185 cm (l), 30 cm (b), 159 cm (h)


Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear – perfekt til den daglige treningsøkten

Billig ellipsemaskin

 • 3,7 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon
 • God anmeldelse hos Bestfitnesseq.com
 • 14 dager returrett

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear

 

Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er en fantastisk modell til deg som ønsker en treningskompanjong til den daglige treningsøkten. Modellen egner seg godt til enkle økter og kan gi deg mye glede og gode resultater.

8 motstandsnivåer

Med Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear vil du få hele 8 motstandsnivåer, og ifølge brukerne på Amazon vil man kunne merke at det blir tungt etter allerede ti minutter dersom man trener på nivå 1. 

Derfor vil du kunne få deg en god treningsøkt uansett hva slags nivå du befinner deg på i dag. 

Lett å flytte unna

Dersom du ikke vil ha ellipsemaskinen stående midt i stua hele dagen, så kan du lett flytte Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear et annet sted der det vil passe bedre at den står. 

Ikke alle modeller vil være like lette å flytte på da det er forskjell på tyngden på de ulike modellene, men denne modellen veier ikke mer enn 34 kilo. Da kan du lett løfte opp den ene enden av ellipsemaskinen og rulle den til et annet område. 

De 34 kiloene betyr også at modellen enkelt kan settes sammen av én person, uten at du vil trenge hjelp av noen andre. 

God oversikt over verdiene dine

Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear vil gi deg en god oversikt over de ulike verdiene dine når du trener. Modellen er utstyrt med et LCD display som måler blant annet tid, distanse, total distanse, fart, kalorier og puls. Modellen vil måle farten i km/t, og distansen vil også vises i kilometer. 

Når det kommer til pulsmåling så er maskinen utstyrt med sensorer som er blitt integrert i håndtakene på ellipsemaskinen slik at du slipper å bruke en separat pulsmåler. 

Tenturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear er enkel i bruk, og intuitiv å sette opp. Modellen går på batteri, og konsollen bruker 2 AA batterier som du må kjøpe utenom.

Fordeler
 • Store anti-skli pedaler
 • Trenger lite vedlikehold
 • Enkel å sette sammen
 • Stillegående modell
 • Gode målinger
 • 8 motstandsnivåer
Ulemper
 • Uklare instruksjoner
 • Konsollen har ikke lys

Spesifikasjoner Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear ellipsemaskin:
8 motstandsnivåer
LCD skjerm
Dimensjoner: 124 cm (l), 60 cm (b), 163 cm (h)
Vekt: 34 kg
Trinnlengde: 40 cm


SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin – enkelt kontrollpanel

Best for komersiell bruk

 • God anmeldelse hos Pricerunner.se
 • Fraktfritt i fastlands Norge
 • 90 dager returret

Spirit CE800 2019

 

SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin er en glimrende modell for deg som vil ha en enkel og brukervennlig modell til en relativt billig penge. Kontrollpanelet er svært enkelt, og når du først er i gang med treningen så vil denne modellen føles eksepsjonell når det kommer til de smidige skrittene. 

 • God konstruert modell med smidige skritt
 • Mye valuta for pengene
 • Kontrollpanelet er svært enkelt i bruk

Forbrukerliv sin vurdering

Denne ellipsemaskinen fra SPIRIT anbefaler vi varmt da modellen vil gi deg mye for pengene du investerer. Dette er en fantastisk måte å trene på som vil gi deg raske resultater og en bedre kondisjon – samt at den er snill mot knærne da du ikke vil støte mot underlaget slik du for eksempel gjør ved bruk av en tredemølle eller ved løping ute. Modellen er enkel i bruk med et intuitivt kontrollpanel som viser alle de viktige målingene dine.

Dette bør du tenke på før du kjøper SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin

Smidige skritt

Det er viktig at ellipsemaskinen har smidige skritt slik at du får en behagelig treningsopplevelse – noe du helt klart vil med SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin. Modellen gir en jevn bevegelse og er stødig slik at du ikke føler at du detter av under intens trening. I tillegg har modellen et klart og tydelig display som er enkelt å lese. 

Gode mål

En ellipsemaskin som SPIRIT CE800 kan være stor og kreve mye plass. Det er derfor viktig at du sjekker målene. Denne modellen måler 198 cm i lengden, 70 cm i bredden og 178 cm i høyden.

Maksvekt på 150 kg

Sjekk om den maksimale brukervekten passer til nettopp kroppen din. SPIRIT CE800 takler en maksimal brukervekt på hele 150 kg, som gjør modellen perfekt til de fleste brukere.

Hva sier ekspertene om SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin?

Ekspertene hos den svenske nettsiden Pricerunner.se har gitt SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin en god anmeldelse. Ekspertene trekker spesielt frem at dette er en modell i elite-klassen, og at den ikke er dyr i forhold til hvor mye du får for pengene. Modeller i samme ytelsesklasse kommer ofte med en dobbelt så dyr prislapp.

Fordeler
 • Brukervennlig modell
 • Stabil og stødig
 • Displayet er enkelt å lese
Ulemper
 • Ganske tung maskin

Spesifikasjoner SPIRIT CE800 2019 Ellipsemaskin / crosstrainer:
Lengde på steg: 50 cm
Motstandsnivåer: 40 stk.
Maks. brukervekt: 150 kg
Antall treningsprogrammer: 10 stk.
Vekt: 110 kg


inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin – fantastisk til å holde deg motivert gjennom treningen

 • 4 av 5 stjerner hos den slovenske nettsiden Agroportal.sk

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin

 

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin er et eksklusivt og flott valg dersom du vil ha litt ekstra hjelp til å holde deg motivert igjennom hele treningsøkten din. Modellen er ikke bare beregnet for hjemmebruk, for den kan også brukes kommersielt.

5 ulike nivåer for trinnlengde

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin er en flott modell med mange ulike bruksområder. Pedalene har en justerbar trinnlengde med 5 forskjellige nivåer fra 41 til 66 cm – som er bra dersom det er flere personer av ulik høyde som skal bruke maskinen. 

Du kan også velge mellom ulike aktiviteter som for eksempel å gå, jogge eller løpe. Håndtakene er myke og komfortable, og du kan velge mellom så mye som 6 ulike alternativer for grep, slik at du vil oppleve økt komfort og større variasjon. 

Modellen har en høy vektkapasitet for brukeren på 150 kilo – det vil si at mange ulike brukere av ulik form og vekt kan bruke inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin til å komme i form og forbedre kondisjonen sin. 

Uansett om du er godt trent – eller om du nettopp har begynt med å trene – så vil inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin kunne være en god og stødig treningspartner som også er veldig flott å se på. 

Klar og tydelig Touch Screen skjerm

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin er utstyrt med en 10-tommers Touch Screen fargeskjerm der du kan følge med på de ulike målingene dine mens du trener. 

Målingene inkluderer verdier som for eksempel tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, kaloriforbruk, puls, watt og motstand. 

Mange programmer og apper å velge mellom

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin har i tillegg mange programmer og apper å velge mellom. Dersom du vil trene intenst så finnes det også egne treningsprogrammer som er både wattbaserte og pulsbaserte.

Pedalene er støtdempende og gir en fantastisk komfort under treningen med sitt ergonomiske design.

Innebygd Android operativsystem

inSPORTline inCondi ET2000i Ellipsemaskin har et innebygd Android operativsystem. Det betyr at du faktisk ikke trenger å koble den til en mobiltelefon for å benytte deg av appene. 

Du kan også gjøre mer enn bare å bruke treningsappene – dersom du vil ha mer underholdning mens du trener så kan du for eksempel se videoer på YouTube eller Netflix – eller høre på favorittmusikken din på Spotify.

Fordeler
 • Justerbar trinnlengde med 5 ulike nivåer
 • Stor kapasitet for vekt
 • Tydelig Touch Screen fargeskjerm
 • Mange treningsprogrammer
 • Innebygd Android operativsystem
Ulemper
 • Dyr modell

 Spesifikasjoner: 

Lengde: 185 cm
Bredde: 90 cm
Høyde: 159 cm
Magnethjulsvekt: 12 kg
Maks brukervekt: 150 kg
Egenvekt: 136 kgKettler Elipso P Ellipsemaskin – den beste forhjulsdriften til denne prisen

 • 3,2 av 5 stjerner hos den polske nettsiden Ceneo.pl

Kettler Elipso P Ellipsemaskin

 

Kettler Elipso P Ellipsemaskin er en flott modell til deg som aller helst vil kombinere maksimal komfort med en effektiv trening. Dette er en smart ellipsemaskin som imponerer brukerne med alle de ulike funksjonene det er å velge imellom. 

Rimelig modell

Kettler Elipso P Ellipsemaskin er en rimelig ellipsemaskin som er veldig bra til denne prisen, og det kan brukerne skrive under på. 

Brukerne fra den polske nettsiden Ceneo.pl har nemlig gitt Kettler Elipso P Ellipsemaskin hele 3,2 av 5 stjerner – noe som vitner om at de er fornøyde med modellen – ikke minst på grunn av at de får mye igjen for pengene. 

Stort drivhjul med mange motstandsnivåer

Kettler Elipso P Ellipsemaskin er utstyrt med et stort hjul foran på maskinen. Det veier hele 18 kilo og vil kunne tilby deg god motstand. Denne modellen er nemlig utstyrt med hele 16 nivåer for motstand. 

Justeringen av motstanden er motorisert. Du vil også kunne bremse raskt dersom det trengs, for på denne modellen er bremsingen nemlig magnetisk. 

Trinnlengden er god da den ligger på 50 cm. Modellen kan også takle en brukervekt på maksimalt 130 kilo – noe som vil være mer enn nok for de aller fleste. De buede håndtakene vil også kunne gi deg mange muligheter for grep.

12 forhåndsinnstilte programmer

I tillegg vil du her kunne nyte hele 12 forskjellige forhåndsinnstilte treningsprogrammer – og du kan lagre målingene dine i en personlig brukerprofil slik at du kan holde øye med framgangen din. Modellen kommer med til sammen 4 ulike brukerprofiler slik at alle i familien kan få være med på moroa. 

Modellen er i tillegg utstyrt med en skjerm av høy kvalitet med lys – slik at du kan trene i mørket og fremdeles se hva som foregår på skjermen. Skjermen kan også vippes dersom du trenger å stille den i en annen vinkel.

På den flotte skjermen vil du kunne holde øye med mange ulike målinger – som for eksempel tid, kalorier, totalt antall, RPM, programmer og temperatur. 

Pulsen måles ved hjelp av håndtakene, så her trenger du ikke gå til innkjøp av masse ekstra utstyr som for eksempel eksterne pulsmålere. 

Fordeler
 • Rimelig modell
 • Stort drivhjul
 • Display med lys
 • Enkel i bruk
 • Kan utføre mange målinger
 • 16 nivåer for motstand
 • 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer
Ulemper
 • Middels god kvalitet

Spesifikasjoner:

Motstandsnivåer: 16 nivåer
Svinghjul: 18 kg
Dimensjoner: 185x69x164 cm
Vekt: 75 kg
Maks. brukervekt: 130 kg
Kraft: 220 V


Kettler Optima 800 Ellipsemaskin – utmerket stabilitet og ytelse

 • 4,6 av 5 stjerner hos nettsiden T-Fitness.ru 

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin er en flott ellipsemaskin som vil kunne love deg en utmerket stabilitet og en fantastisk ytelse dersom du vil ha mer ut av treningen din. 

Med Kettler Optima 800 Ellipsemaskin vil du kunne få en treningspartner som kan trene hele kroppen din, og motivere deg til å holde ut og bli sterkere ved å følge med på alle målingene modellen kan tilby.

Jevn og behagelig i bruk

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin er en flott og elegant modell som er behagelig i bruk. Her kan du trygt og enkelt benytte deg av flere ulike treningsformer som for eksempel HIT-trening, utfordringstrening eller pulsorientert trening. 

Modellen er enkel å sette sammen, og den er utstyrt med en utvidet bevegelsesteknologi som sørger for at du får en effektiv og skånsom bevegelsessekvens når du trener med ellipsemaskinen Kettler Optima 800.

Dette er en stillegående modell – det vil si at du for eksempel godt kan trene tidlig om morgenen uten å vekke alle de andre som ligger og sover hjemme. 

Brukerne fra fitness-nettsiden T-Fitness.ru er svært fornøyde med modellen, og en av brukerne har følgende å si om ellipsemaskinen Kettler Optima 800: «Jeg klarte å montere Kettler Optima 800 veldig enkelt ved hjelp av instruksjonene. Enheten er veldig godt laget og gir også et godt visuelt inntrykk. Det er kjempegøy å trene med de forskjellige programmene. Jeg kan absolutt anbefale produktet og vil kjøpe det igjen» (oversatt fra tysk).

Utstyrt med de viktigste målingene

Ellipsemaskinen Kettler Optima 800 har også en flott datamaskin hvor skjermen vil vise deg alle de viktigste målingene dine mens du trener. 

Dette inkluderer målinger som for eksempel hastighet, kalorier, hjertefrekvens, hastighet, distanse, treningstid og watt. Pulsmålingen skjer via håndtakene. Du kan også koble modellen til Kettmaps-appen.

Kettler Optima 800 Ellipsemaskin er i tillegg utstyrt med hele 15 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, så her vil det finnes noe for enhver smak. Du vil også ha mulighet til å stille inn 4 forskjellige brukerprofiler – pluss 1 gjest dersom du ønsker det. 

Modellen veier 82 kilo, har en trinnlengde på 48 cm, og måler 144 x 56 x 162 cm. Den maksimale brukervekten ligger på så mye som 150 kilo. 

Fordeler
 • Jevn og behagelig i bruk
 • Stillegående modell
 • Liten i størrelsen
 • Lett å sette sammen
 • 15 treningsprogrammer
 • 4 brukerprofiler + 1 gjest
Ulemper
 • Ingen holder til telefon eller nettbrett

Spesifikasjoner: 

Svinghjul: 22 kg
Programmer: 15 stk
Netto vekt: 82 kg 
Maks. brukervekt: 150 kg
Makt: 220 V

 


Finnlo Ellypsis E3000 Ellipsemaskin – velbygd modell med god motstand og USB

 • 5 av 5 stjerner hos den tyske nettsiden Hammer.de
 • 4 av 5 i terningkast hos den svenske bloggen Emmaoverstrom.blogg.se
 • 3,5 av 5 tomler opp hos danske Pricerunner.dk
 • 14 dager returrett

Finnlo Ellypsis E3000 Ellipsemaskin

 

Med Finnlo Ellysis E3000 Ellipsemaskin vil du få en ellipsemaskin av topp kvalitet. Modellen er svært velbygd og vil kunne utfordre deg med motstanden sin, og du kan i tillegg velge å ta i bruk USB-porten som modellen er utstyrt med. 

Mange ulike programmer å velge mellom

Finnlo Ellysis E3000 Ellipsemaskin gir deg mange ulike valg når det kommer til målinger. Her kan du velge og vrake blant hele 5 forhåndsinnstilte programmer, 2 brukerprofiler, 7 fitness-programmer, 2 HRC-programmer og hele 15 ulike nivåer for motstand. Modellen har også en trinnlengde på 50 cm.

Modellen måler verdier som tid, distanse, hastighet og kaloriforbruk – og den er utstyrt med en flott LCD-skjerm. Modellen vil kunne hjelpe deg med å trene mange ulike muskelgrupper – spesielt lår og resten av beinmuskulaturen.

Med Finnlo Ellysis E3000 Ellipsemaskin vil du kunne utfordre kondisjonen din, styrke immunforsvaret ditt og forbedre velværet ditt generelt sett – på en måte som er skånsom mot knærne.

God til hard trening

Ekspertene hos danske Pricerunner.dk mener at modellen egner seg godt til hard trening, og trekker frem flere fordeler ved modellen – og et par ulemper. Ekspertene liker spesielt godt at modellen kan gi en såpass god motstand og at den tilbyr tilkobling via USB.

De er imidlertid mindre fornøyde med at displayet vil skjules dersom man skal bruke et nettbrett, og de synes at viften kunne vært sterkere og at transporthjulene av plast kunne vært bedre – spesielt på parkett da de kan ripe opp gulvet.

Den svenske bloggsiden Emmaoverstrom.blogg.se gir modellen et terningkast på 4 av 5, og mener at denne ellipsemaskinen er fantastisk for deg som gjerne vil trene hardt og lenge med mye motstand. 

Brukerne hos den tyske nettsiden roser også modellen opp i skyene, og i brukeranmeldelsene skriver én av brukerne følgende: «Den ellipsemaskinen er solid, går jevnt og er enkel å bruke. Leveringen var rask, og monteringen av enheten var enkel og effektiv» (oversatt fra tysk).

Modellen måler 158 x 55 x 165 cm, veier 69,7 kg og har en maksimal brukervekt på hele 150 kilo – noe som er ganske mye sammenlignet med mange andre modeller. 

Fordeler
 • Kraftig motstand
 • Utstyrt med USB port
Ulemper
 • Nettbrett vil skjule displayet
 • Svak vifte
 • Mangelfulle transporthjul

Spesifikasjoner:
Trinnlengde: 50 cm
16 kg svinghjul
Dimensjoner: 165 cm (l), 55 cm (bredde), 158 cm (h)
5 forhåndsinnstilte programmer
Mulighet for 2 brukerprofiler
LCD skjerm


Kettler Nova M Ellipsemaskin – enkel og fleksibel kvalitetsmodell 

 • 3,7 av 5 stjerner hos tyske Amazon.de 

Kettler Nova M Ellipsemaskin

Kettler Nova M Ellipsemaskin er en modell av god kvalitet som er både fleksibel og enkel i bruk. Modellen gjør det enkelt og raskt å komme i gang med å trene, og den kan plasseres hvor som helst i rommet på grunn av sin kompakte fasong.

Batteridrevet modell

Kettler Nova M Ellipsemaskin krever batterier for å fungere. Det kan være en stor fordel for deg som bruker, for da trenger du nemlig ikke å være avhengig av tilgang til en stikkontakt for å kunne bruke denne ellipsemaskinen. 

Brukerne hos den tyske versjonen av Amazon er svært fornøyde med modellen, og gir den hele 3,7 av 5 stjerner. En av brukerne skriver følgende: «Took a while to set up but delighted with the product».

Måler til og med hjertefrekvens

Denne modellen skiller seg litt ut ifra mengden fordi den klarer å måle hjertefrekvens. Når du har nådd den øvre grensen din for hjertefrekvens så vil skjermen vise et optisk advarselssignal.

Det er fordi Kettler Nova M Ellipsemaskin vil hjelpe deg med å trene i et optimalt område for hjertefrekvens, og på denne måten vil du kunne holde deg på det nivået som er optimalt for god helse. Dette er viktig å følge med på slik at du kan presse deg selv slik at du blir bedre – men ikke så mye at du overtrener. 

I tillegg til disse hjertefrekvens så kan Kettler Nova M Ellipsemaskin også måle andre verdier, som for eksempel tid, kalorier, totalt antall, puls og RPM. Pulsmålingen skjer her via sensorer i håndtakene.

Kettler Nova M Ellipsemaskin kommer i tillegg med 8 ulike nivåer for motstand, slik at du kan øke motstanden etter hvert som du kommer i bedre form og blir sterkere og mer utholdende. 

Justerbar trinnlengde

Kettler Nova M Ellipsemaskin kommer med en justerbar trinnlengde på 32 centimeter, noe som vil være en stor fordel dersom flere personer skal bruke modellen. 

Noen brukere mener imidlertid at Kettler Nova M Ellipsemaskin bråker en del under bruk. Modellen kommer ikke med noen forhåndsinnstilte treningsprogrammer eller brukerprofiler, og den er heller ikke sammenleggbar. 

Selve svinghjulet veier 12 kilo på ellipsemaskinen Kettler Nova M, og modellen måler 115 x 62 x 160 cm og veier 52 kilo.

Fordeler
 • Batteridrevet modell
 • Måler hjertefrekvens
 • Justerbar trinnlengde
 • Rimelig modell
 • Kompakt størrelse
Ulemper
 • Bråker en del 
 • Maksimal brukervekt på kun 110 kilo

Hop-Sport HS-050C – jevn og stille ellipsemaskin for maksimal komfort

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Ceneo
 • 30 dages returrett
 • Prisgaranti

Hop-Sport HS-050C

Hop-Sport HS-050C Ellipsemaskin passer perfekt til deg som vil ha mulighet til å kunne trene intenst hjemme. 

Alder eller fysisk form spiller ingen rolle

Denne ellipsemaskinen er perfekt for alle brukere – uansett om du er i dårlig form, sliter med skader eller om du er eldre og vil ta det rolig under treningen. Dette er et superverktøy som kan hjelpe deg med å blant annet lege kroppen, bli sterkere, unngå skader samt øke muskelmasse – for tap av muskelmasse er ofte en stor grunn til at eldre sliter med sykdommer som for eksempel benskjørhet. 

Svinghjul på 14,5 kg

Hop-Sport HS-050C Ellipsemaskin har et svinghjul som veier hele 14,5 kg. Dette garanterer at du får en stabil treningsøkt – også under intense treningsøkter. Modellen er også designet på en ergonomisk og optimal måte slik at knærne dine skånes under trening – i motsetning til vanlig løping ute eller på tredemølle der knærne ofte blir vonde på grunn av støtene de må absorbere ved hvert steg. 

Mange gode målinger

Denne ellipsemaskinen fra Hop-Sport har mange gode målinger. Skjermen har mulighet til å vise deg tid, hastighet, avstand, kalorier, puls og fettmåling. Da har du alt du trenger for å kunne forbedre formen – og se fremskrittene etter hvert som ukene går. Dette er en stor fordel da du enkelt kan se hvilke områder du forbedrer deg på, samt at det er motiverende å se fremgang via disse dataene. 

Dersom du ikke følger med på målingene dine så kan det fort virke demotiverende og langsomt å trene jevnlig, men dette trenger du altså ikke bekymre deg for med Hop-Sport HS-050C Ellipsemaskin.

Fordeler
 • Stillegående modell
 • Enkel å sette sammen
 • Komfortabel i bruk 
 • Rimelig ellipsemaskin
Ulemper
 • Litt kort skrittlengde sammenlignet med andre modeller
 • Beskjeden skjerm

Spesifikasjoner Hop-Sport HS-050C ellipsemaskin / crosstrainer

Maks. belastning: 150 kg
Egenvekt: 41 kg
Magnetisk svinghjul: 14,5 kg (justerbart)
Mål: 166 x 58 x 140
Skjermdata: tid, hastighet, avstand, kalorier, puls og fettmåling.


Hvilken ellipsemaskin bør jeg velge?

Som det er med nesten alt annet, er prisen essensiell når du velger ellipsemaskin. Dersom du ønsker komfort og kvalitet som matcher de ellipsemaskinene du bruker på treningssenteret, må du være forberedt på at modellen du velger ligger blant de litt dyrere. Du kan også klare deg fint med litt mindre, da det viktigste er at du får mosjon. All erfaring viser at treningsgleden er størst når du bruker bra utstyr, og en ekstra investering kan være det som trenges for at du oppnår målene dine og fortsetter treningen. Dersom du har satt deg spesifikke mål, kan en solid investering også virke mer forpliktende og gjøre det lettere for deg å oppnå målene dine.

Design og farge kan være viktig for noen, men det er også viktig å se etter andre elementer som er avgjørende for daglig trening. Som oftest står ikke ellipsemaskinen midt i stuen, men på et gjesterom eller i en kjeller. I en mindre leilighet kan stuen selvsagt være det beste stedet, og her bør du se etter modeller som kan flyttes. Her kan en litt lettere modell, eller en med transporthjul være en god løsning.

De fleste ellipsemaskiner har rikelig med programmer og informasjonsmuligheter, så dersom du ikke har spesifikke krav, kan de fleste modellene oppfylle behovet ditt. Pulstrening blir mer og mer populært, og om det er noe du jobber med, kan du eventuelt se etter en modell som støtter dette. Det kan for eksempel være en ellipsemaskin som tilbyr pulsprogram eller har mulighet til å koble på pulsutstyret ditt.

Hvorfor er ellipsemaskinen så populær?

Målinger har vist at langrenn er en av de sportsgrenene der utøvere bruker aller mest energi. Det er fordi hele kroppen er i bevegelse og alle musklene er aktive. Det er likevel ikke alle som har mulighet til å ta en skitur etter jobb, men ellipsemaskinen er en god erstatning. Den utfordrer kroppen på samme måte hvor både ben, armer og overkropp blir aktivert. Det gir en fantastisk effektiv kaloriforbrenning og får pulsen opp på et øyeblikk. Om du ønsker forbedret kondis og/eller vekttap, er ellipsemaskinen det perfekte utstyret.

bedste crosstrainer

Samtidig er ellipsemaskinen spesiell fordi den ikke belaster leddene på en usunn måte. Løp er for eksempel god trening, men her ser man dessverre mange belastningsskader fordi kroppen ikke er laget for alle de harde slagene mot føtter og ledd som løp på asfalt eller betong gir. Disse problemene løses med de glidende bevegelsene på en ellipsemaskin, og der kan fotstilling og høyde også justeres til å passe perfekt til deg.

Mange bruker ellipsemaskinen mye om vinteren, noe som er litt mer moro enn å løpe utenfor i snø og kulde. Fordelen er at man fint kan lese en bok eller se på TV mens kondisjonen blir bedre og kiloene rasler av.

Med en crosstrainer trener du hele kroppen

Birgitte Nymann som har gitt ut hele 23 bøker om kosthold og trening, forteller til den danske siden udeoghjemme.dk, hvorfor akkurat ellipsemaskinen er best til vekttap.

Som nevnt tidligere er langrenn og skigåing en av de treningstypene som forbrenner mest energi per minutt og raskest forbedrer kondisjonen. En ellipsemaskin etterligner langrenn i de bevegelsene du gjør, som gir skyhøyt kaloriforbruk i følge Birgitte Nymann.

En ellipsemaskin kan du se på som en kombinasjon av en step-maskin og spinningssykkel. Derfor gir den deg muligheten til skikkelig god kondistrening fordi du aktiverer flest mulig muskler på en gang.

Den er også god til gjenopptrening eller dersom du har skader:

Ellipsemaskinen er også veldig god dersom du har skader du må ta hensyn til. Dette er fordi det er en svært mild treningsform der du samtidig kan aktivere mesteparten av kroppen. Kroppen får ikke loddrette støt gjennom leddene, slik som ved for eksempel løping. Fordi føttene har kontakt med pedalene hele tiden belaster du ikke leddene med slag.

Gode treningsråd:

Dersom du ønsker å lese flere gode treningsråd, så har den kjente sunnhets-coachen Chris MacDonald utgitt en artikkel i samarbeid med den danske avisen Politiken.dk, der du kan lese om hans råde. Her får du både gode råd om generell trening, og hvorfor han synes en ellipsemaskin er et bra valg for å få mosjon. Du kan lese hele artikkelen her.

Slik bruker du ellipsemaskinen riktig

Den danske løpstreneren Christian Madsen har skrevet en artikkel som ser nærmere på hvordan du trener riktig med en ellipsemaskin. Den er utviklet i samarbeid med treningsmagasinet iform.dk.

Han nevner blant annet at dersom du vil ha optimal effekt fra ellipsemaskinen, er det viktig at du også bruker armene aktivt. Det at du kan bruke både armer og ben aktivt samtidig er nettopp det som er en av fordelene med maskinen, fordi aktiveringen av mange muskelgrupper øker pulsen høyere enn vanlig.

Christian Madsen gir dessuten også en rekke forslag til effektive treningsprogram i artikkelen.

En annen god ting å huske er å utføre varierte aktiviteter med ellipsemaskinen slik at du ikke alltid gjør de samme bevegelsene.

Her kan du se en video der treningsekspert Dan Dewhirst gir sine beste råd til trening på ellipsemaskin.

Nettsiden Klikk.no har også skrevet en artikkel om trening som gir resultater. Der sier Jari Ketola, instruktør ved svenske The Academy, at det er viktig å få med armene og at mange har for liten motstand. ”Skal du forbedre kondisen, er du nødt til å ha noe å slite med”, sier Ketola. Da det er bare å skru opp på motstandsnivået.

Nettstedet KK.no støtter dette utsagnet, og skriver i en artikkel fra 2015 at mange er ufokuserte på treningen med ellipsemaskinen. Ofte lar folk TV-tittingen ta over, slik at treningen ikke blir like effektiv fordi man mister fokus og konsentrasjon. Ofte er konsentrert intervalltrening et bedre alternativ, sier Helle Bornstein, som er treningsekspert og gründer i Smart Trening. Hun oppfordrer til å trene med en venn, men å legge en fast plan for treningen slik at ikke alt ender med kos og prat.


Les også vår tredemølle, SUP brett, romaskin og ergometer sykkel testoversikt.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke ellipsemaskin er best i test?

Kettler CTR 3 Ellipsemaskin og SOLE E35 Ellipsemaskin

🤓 Hvordan er ellipsemaskinen blitt testet?

Ellipsemaskinen er blitt vurdert ut ifra deres brukervennlighet, innebygde programmer og innstillinger, samt deres konstruksjonskvalitet.

🤔 Kan det lønne seg å kjøpe en dyr modell?

Det er ting som taler både for og imot. Ønsker du deg en maskin av samme kvalitet og komfort som de du finner på treningssenteret så må du være forberedt på at modellen må velges i den dyrere enden av skalaen. Man kan imidlertid bruke mindre penger – for det viktigste er at man får en god runde mosjon. Det er også verdt å tenke på at treningsgleden også har det med å stige når utstyret er i orden. En solid investering kan være det som skal til for å nå målene dine.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 


Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Flow Fitness Glider DCT2500i – Ellipsemaskin med lang justerbar skrittlengde

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Flow Fitness Glider DCT2500i

Flow Fitness Glider DCT2500i Ellipsemaskin er et ypperlig valg for deg som helst vil trene hjemme og ha alle de gode mulighetene du får når du trener på senter. 

Lang skrittlengde

Denne ellipsemaskinen fra Flow Fitness har en skrittlengde på så mye som 42 cm. Dersom du vil ha en lang og flytende bevegelse mens du trener så er det denne funksjonen som muliggjør dette for deg. Her kan du trene både muskler og kondisjon – slik at du får styrket kroppen samtidig som pulsen heves. 

Det er også enkelt å justere motstanden da du kan gjøre dette ved hjelp av mobilen dersom du kobler til treningsapper via Bluetooth – eller ved hjelp av håndtaket. Motstandssystemet er magnetisk og tilbyr deg hele 16 ulike nivåer for motstand. 

Kommer med pulsmåler

Flow Fitness Glider DCT2500i Ellipsemaskin kommer også med en pulsmåler som enkelt lar deg følge opp og opprettholde riktig puls for treningen din. Dette er en slitesterk ellipsemaskin som er laget for intensiv trening over lang tid. Du kan også koble modellen til populære treningsapper som for eksempel iConnect+, Kinomap eller Zwift. Da kan du betjene ellipsemaskinen via telefonen din. 

Mange treningsprogrammer

Denne ellipsemaskinen fra Fresh Fitness kommer med hele 24 ulike forhåndsinnstilte programmer. Du får også 4 ulike brukerprofiler der du kan lagre dataene dine – og det samme kan alle i familien. Du får også tilgang til funksjoner som BMI analyse og recovery test slik at du kan trene helt riktig for akkurat din kropp. 

Legg imidlertid merke til at den maksimale belastningen som modellen tåler er 140 kg. Derfor vil modellen også passe til tyngre brukere. 

Fordeler
 • Enkel i bruk
 • Effektiv trening av styrke og kondisjon
 • Kommer med pulsmåler
 • Robust og stødig konstruksjon
Ulemper
 • Passer kun til bruk hjemme, og ikke til profesjonelt bruk 

 Spesifikasjoner:

Motstandsjustering: Via datamaskin eller håndtak
Motstandssystem: Magnetisk 
Antall nivåer for motstand: 16 
Vekt: 18,5 kg svinghjul
Antall pedalinnstillinger: 3 stk.
Maks. Belastning: 140 kg
Mål: Høyde 160 cm x Lengde 146,5 cm x Bredde 56 cm


Kettler CTR 3 Ellipsemaskin

 • Testvinner hos Tysklands største testmagasin Stiftung Warentest
 • Testvinner hos treningsmagasinet Fit For Fun 

Kettler CTR 3 crosstrainer

Da Tysklands største testmagasin, Stiftung Warentest, testet 10 populære ellipsemaskiner, var det Kettler CTR 3 som ble kåret til testvinner. Denne ellipsemaskinen har også vunnet flere andre tester, blant annet hos magasinet Fit For Fun. En av de mange egenskapene som er med på å gi denne modellen toppkarakter, er håndtakene som ikke inneholder noen særlig mengde helseskadelige stoffer, sammenlignet med mange andre ellipsemaskiner. Dette er en viktig faktor, ettersom man under treningen konstant holder fast i håndtakene og forhåpentligvis også svetter og har åpne porer.

Stiftung Warentest undersøkte også mange andre elementer, blant annet sikkerhet og teknisk byggekvalitet – som også fikk strålende vurderinger. Kettler CTR 3 er et tysk kvalitetsprodukt, som avspeiler seg i den kraftige rammekonstruksjonen og den generelle driftssikkerheten. Med 79 kilo er denne ellipsemaskinen den nest tyngste i testen, noe som i hvert fall ikke er en ulempe. God byggekvalitet resulterer som regel i en viss tyngde, og vekten hjelper også med økt stabilitet slik at du kan føle deg trygg mens du gir på.

Nøytralt design med mange justeringsmuligheter

Kettler CTR 3 skærm

I tillegg til å være en kvalitets-ellipsemaskin, har den også et bredt spekter med innstillingsmuligheter. Du kan for eksempel justere fotplatenes avstand til dataen for optimal funksjon uavhengig av høyde. Designet er behagelig nøytralt og klassisk, og passer derfor inn i de fleste hjem.

Treningsmotstanden på Kettler CTR 3 får du med elektronisk regulerte magneter, og du kan velge fritt mellom hele 76 ulike motstandsverdier. Maskinen har naturligvis også en rekke faste programmer du kan følge (8 forskjellige), for eksempel et pulsprogram. Ved å ta tak i styret under dataen kan du måle pulsen direkte med hånden, og det følger også med en pulsmåler til øret. Du kan også koble til kompatible trådløse pulsbelter.

Fordeler med Kettler CTR 3: 
Kunststoffhåndtak uten skadelige stoffer
Solid tysk byggekvalitet og høy vekt
Pent og nøytralt design i svart og grå
Mange innstillingsmuligheter, bl.a. fotplatene
76 forskjellige motstandsnivåer
8 faste program med bl.a. pulsprogram
Pulsmåling på både hånd og øre i tillegg til kompatibilitet med pulsbelter


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere