Romaskin test-guide: De beste romaskinene i test ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du glad i å trene og synes roing er gøy? Vil du slippe å måtte drasse med deg en robåt ut på vannet, eller å dra på treningssenter for å kunne holde deg i form?

Da kan du med fordel vurdere å skaffe deg en romaskin.

Romaskiner blir stadig mer populære, både på treningssenter og til trening hjemme. Derfor har vi sett litt nærmere på de beste modellene markedet har å by på – og i mange forskjellige prisklasser. 

Innledningsvis vil vi gå igjennom de beste modellene, og til slutt i artikkelen guider vi deg gjennom prosessen med å velge riktig romaskin. Her finnes du også forslag til treningsprogram, samt litt om hvorfor romaskinen er den perfekte makkeren til trening og mosjon.

Hva bør du vurdere når du kjøper en romaskin?

Størrelse
De fleste romaskiner er lange og smale -du bør likevel være sikker på at du har nok plass tilgjengelig før du kjøper en romaskin. Det kan være en fordel at det er nok med plass rundt selve maskinen. Hvis du er høyere enn gjennomsnittet (over 180 cm), bør du velge en lengre modell -den vil tillate deg å oppnå et bredere trekk. Gjennomsnittlig lengde er rundt 220 til 240 cm. En annen ting å huske på er hvor enkel maskinen er å oppbevare. De kan vanligvis legges sammen eller oppbevares vertikalt når de ikke er i bruk, og noen vil også ha hjul for enkel transport.

Motstand
Luftmotstand vil automatisk gi motstand som tilpasser seg trekk-frekvensen for jevne trekk, men kan være litt støyende. En hydraulisk romaskin er et godt valg hvis du vil ha en modell som tar mindre plass og er rimeligere. Men de gir kanskje ikke like jevn roing som andre motstandstyper. Hvis du ser etter det mest stillegående alternativet bør du velge en modell med magnetisk motstand, som tilbyr et bredt spekter av motstandsnivåer. Romaskiner som bruker vann gir jevn motstand gjennom hele trekket, men de er ofte større og dyrere. Et optimalt antall motstandsnivåer er mellom 3 og 5, men maskiner med et høyere tall vil tillate mest luftstrøm og dermed høyest motstand.

Funksjoner
Flere funksjoner er en god måte å sikre at du får mest mulig ut av treningen. For eksempel kan en enhet med forhåndsprogrammerte treningsøkter hjelpe deg med å prøve nye øvelser og holde treningen interessant. Et stativ for smarttelefonen eller nettbrettet er et fint alternativ for de som ønsker å holde telefonen på et tilgjengelig sted. De fleste modellene kommer med WiFi- og Bluetooth-tilkoblinger, slik at du kan spore fremgangen på enheten din. En annen faktor som kan bidra til å nå treningsmålene dine er en skjerm som viser tid, distanse, hastighet, intensitet, hjerte- og slagfrekvens, etc.

Pris
De mest avanserte modellene koster rundt 10.000 NOK, og de enklere modellene varierer fra 2000 NOK til 7000 NOK. Hvis du leter etter en romaskin med en stor skjerm og mange alternativer, bør du gå for en dyrere modell. Det kan være du ønsker å oppgradere utstyret ditt ganske raskt hvis du starter med en billigere modell. Sørg derfor for å tenke gjennom hvilke  egenskaper og funksjoner du ønsker før du bestemmer deg for hvilken romaskin du skal kjøpe.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Vi har inkludert forbruker- og ekspertanmeldelser i kjøpsguiden vår for å gi deg den mest omfattende forståelsen av produktet. Forbrukeranmeldelser kan gi deg innsikt i praktiske aspekter ved romaskinen, som montering, lagring og generell treningsopplevelse. Ekspertanmeldelser kan gi deg en detaljert forståelse av romaskinens funksjoner og hvordan den kan sammenlignes med andre romaskiner på markedet.

arrow-more


Romaskin Apollo Hybrid AR – Romaskin med vannmotstand

Forbrukerlivs anbefaling

✅ Beste romaskin med vannmotstand – realistisk simulering
4,9/5 stjerner av forbrukerne hos Google Shopping
✅ Fraktfritt i fastlands Norge
✅ 90 dager returrett

Romaskin Apollo Hybrid AR er en briljant romaskin, spesielt dersom komfort er viktig for deg når du går til innkjøp av nye treningsprodukter. Dette er en romaskin med vannmotstand som vil gi deg en autentisk følelse av å ro ute på vannet. Den er ikke bare utrolig behagelig, den er også stillegående og sprek i designet -den er laget av amerikansk asketre.

 • Med vannmotstand som gir en realistisk følelse av å ro
 • Stillegående modell som glir lett, med en overlegen komfort
 • Laget av håndlakkert amerikansk asketre

Forbrukerlivs vurdering

En av hovedgrunnene til at vi har inkludert Romaskin Apollo Hybrid AR i vår liste over de beste romaskinene på markedet, er at komforten virkelig ligger i særklasse. Dette er en utrolig modell når det kommer til å skreddersy romaskinen til akkurat din kropp. Her kan du nemlig justere både fotplatene og stroppene, i tillegg til at du kan koble til telefonen din via USB og måle pulsen din trådløst.

Dette bør du tenke på før du kjøper Romaskin Apollo Hybrid AR

Legg vekt på lydnivå

Hvis du har en leilighet med litt tynne vegger slik at naboene kan høre deg, eller hvis du bor sammen med andre, kan det være en enorm fordel at romaskinen er stillegående – som denne modellen definitivt er – spesielt dersom du er glad i å trene tidlig om morgenen før jobb – og kanskje før de andre i husstanden din har stått opp. 

Størrelse og oppbevaring

Det er viktig at romaskinen du velger kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal. Romaskin Apollo Hybrid AR er en modell som kan flippes opp og oppbevares vertikalt, slik at den ikke trenger å ta opp så mye plass på gulvet når den ikke brukes. 

Type motstand

Det er viktig å velge riktig motstand når du skal trene på en romaskin. Romaskin Apollo Hybrid AR Romaskin er utstyrt med 4 nivåer med vannbasert motstand, noe som gir deg en realistisk og behagelig ro-følelse. 

Hva sier forbrukerne om Romaskin Apollo Hybrid AR?

Forbrukerne hos Google Shopping har gitt denne romaskinen nesten full pott med 4,9 av 5 mulige stjerner. De er svært imponerte over modellens kvalitet, og synes komforten er beundringsverdig. 

Spesifikasjoner ved Apollo Hybrid AR Romaskin:

Motstandsnivåer: 4 stk.
Motstandskontroll: Vannbasert
Sammenleggbar: Kan flippes opp og plasseres vertikalt
Maks. brukervekt: 150 kg
Mål: 213 x 55 x 54 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Multifunksjons-datamaskin
 • USB-tilkobling
 • Høydejusterbare fotplater og stropper
 • Trådløs pulsmåling
Ulemper 

 • Litt tung modell
 • Ikke noe pulsstyrt program

Master Fitness R610 – Sammenleggbar romaskin til hjemmebruk

Beste romaskin til hjemmebruk

Master Fitness R610

Romaskinen Master Fitness R610 er et godt valg for alle som leter etter en romaskin for hjemmetrening. Dens kompakte design muliggjør enkel oppbevaring, noe som gjør den ideell for personer med begrenset plass.

 • Magnetisk motstandssystem
 • Klar og enkel skjerm
 • Kompakt design

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Master R610 Black

Parametre på skjermen
Master R610 Black har en liten dataskjerm som lar deg overvåke ulike aspekter tid, omdreininger per minutt (RPM) og antallet kalorier som er brent. Skjermen har et enkelt design, og er dermed oversiktlig og lett å forstå. Dataskjermen har imidlertid ingen forhåndsinnstilte treningsprogrammer.

Tilpassbare motstandsnivåer
Modellen er magnetbremset, og svinghjulet gjør det mulig å oppnå høy motstand, slik at selv veltrente brukere får en skikkelig hard treningsøkt. Det er også mulig å velge mellom tolv motstandsnivåer -på denne måten kan treningen kan tilpasses etter ønsket intensitet. Motstanden reguleres enkelt ved å vri på en skive, slik at man kan endre motstand med presisjon.

Ergonomisk sete og håndtak
Setet på romaskinen er ergonomisk utformet, og håndtaket er sylindrisk. De bevegelige fotplatene med vinklet fotstøtte gjør det mulig å justere disse til ønskelig stilling. Trekkkabelen er laget av slitesterke fibre, noe som sikrer god holdbarhet.

Fordeler 

 • Bredt håndtak og sete
 • Bevegelige fotplater med vinklet fotstøtte
 • Trekkkabel er laget av slitesterke fibre
Cons

 • Ingen transporthjul

Forbrukerlivs vurdering

Romaskinen Master R610 er behagelig å trene på, og det magnetiske motstandssystemet sørger for gode og jevne drag. En ulempe er imidlertid at den ikke har noen transporthjul. Det er likevel mulig å folde maskinen sammen etter bruk, slik at den ikke tar så mye plass. Denne romaskinen er derfor vårt beste valg for hjemmetrening.

Spesifikasjoner:

Svinghjulsvekt: 7 kg
Motstandsnivåer:12
Motstandskontroll: Skiveknapp
Skinne: 110 cm
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 110 kg
Totalmål: L202 x B53 x H67 cm


Abilica WinRower II Romaskin – Ideell for høye personer

Beste romaskin i budsjettklassen

4,5/5 stjerner fra forbrukerne hos X-Life.no
✅ Billig romaskin
✅ Fraktfritt i fastlands Norge
✅ 90 dager returrett

Denne romaskinen fra Abilica er perfekt til deg som er høyere enn gjennomsnittet. Denne romaskinen er nemlig lang nok til å kunne strekke ut og aktivere alle muskelgruppene dine fullt ut selv om bena er lange. Her vil du få utført en fullstendig ro-bevegelse ved hjelp av en magnetisk og stillegående motstand. Abilica WinRower II Romaskin er utstyrt med sideskinner av aluminium som gir deg glidende og komfortable bevegelser uten at modellen bråker for mye.

 • Høye brukere vil få fullstendige ro-bevegelser
 • Sideskinner av aluminium gir deg stillegående og komfortable bevegelser
 • Stillegående modell med magnetisk motstand

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Abilica WinRower II Romaskin da den er utstyrt med mange gode treningsprogrammer. Vi er ekstra imponerte over de gode valgene mellom 12 ulike programmer som kan kombinere både styrke- og kondisjonstrening. 

Dette bør du tenke på før du kjøper Abilica WinRower II Romaskin

Glideskinne i aluminium

Lydnivået på romaskinen er ganske viktig å tenke på når du skal bruke modellen hjemme – spesielt dersom du bor sammen med andre mennesker. Abilica WinRower II Romaskin er en stillegående romaskin som ikke vil komme til å forstyrre hele huset eller naboene når du har lyst til å trene. Dette er grunnet den glatte glideskinnen i aluminium.

Sammenleggbar for enkel oppbevaring

Abilica WinRower II Romaskin er en stabil modell med god balanse som vil holde seg stabil under treningen. Selv om den er robust og stabil så kan den imidlertid enkelt legges sammen og oppbevares på et mindre areal slik at den ikke trenger å stå fremme i stuen hele tiden. 

Magnetisk motstand 

Det er viktig å velge riktig type motstand som passer akkurat for deg. Hvordan en romaskin lager motstand – og hvor mange nivåer den har – vil være veldig viktig når du skal velge riktig romaskin. Abilica WinRower II Romaskin er utstyrt med hele 12 innebygde treningsprogrammer med en magnetisk motstand for en glidende og behagelig opplevelse. 

Hva sier forbrukerne om Abilica WinRower II Romaskin?

Brukerne hos nettsiden X-Life.no har skrevet ærlige anmeldelser av modellen etter å ha testet den i praksis. Her trekker brukerne spesielt frem modellens solide materialer, hvor stillegående den er samt at den er perfekt for nybegynnere.

Spesifikasjoner ved Abilica WinRower II Romaskin:

Motstandsnivåer: 16 stk.
Motstandskontroll: Magnetisk
Håndtak: 62 cm
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 130 kg
Mål: 222 x 51 x 89 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Enkel å legge sammen
 • Robust og stabil modell
 • 12 innebygde treningsprogrammer
Ulemper 

 • Displayet kan være litt vanskelig å lese

Abilica TP900 Romaskin – Mange nivåer for motstand

Beste sammenleggbare romaskin

✅ Fraktfritt i fastlands Norge
✅ 90 dager returrett

Romaskin TP 900 Rower

TP900 er en romaskin fra Abilica som er laget for deg som vil ha så mange ulike treningsprogrammer som mulig. Modellen er utstyrt med 9 ulike nivåer for motstand, i tillegg til at den tåler en maksimal brukervekt på hele 150 kilo. Det er også enkelt å oppbevare den da den kan deles i to deler og plasseres på et mindre areal.

 • Maksimal brukervekt på 150 kg
 • 9 ulike nivåer for motstand
 • Kan deles i to deler for enkel oppbevaring

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Abilica TP900 Romaskin på det varmeste da dette er en modell som vil gi deg mange gode muligheter til å trene på ulike måter. Modellen kommer med mange gode treningsprogrammer slik at du kan skreddersy treningsøkten din til dagsformen og hva slags humør du er i.

Dette bør du tenke på før du kjøper Abilica TP900 Romaskin

Lydnivået

Har du tynne vegger eller bot med flere personer, så er det viktig at du kan trene om morgenen uten å vekke hele huset. Sjekk derfor om modellen er stillegående nok til at du kan trene uten å bekymre deg for at romaskinen skal bråke for mye.

Kan legges sammen ved behov

TP900 måler 240 cm (L) x 62 cm (B) x 125 cm (H) i full størrelse. Modellen kan imidlertid legges sammen og oppbevares på et mindre areal – slik at du ikke trenger å ha den stående fremme hele tiden. TP900 kan derfor deles i to deler for en enkel oppbevaring som opptar lite plass. 

Det er viktig at romaskinen du velger kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal – slik at du ikke trenger å ha den stående fremme hele tiden. TP900 kan deles i to deler for en enkel oppbevaring som opptar lite plass. 

Luftbasert motstand

TP900 er utstyrt med en luftbasert motstand. Fra det solide håndtaket med gummibelagt grep går det kjede inn til selve motstandssystemet, noe som gjør modellen slitesterk og solid. Du kan velge mellom 9 ulike nivåer for motstand.

Hvordan en romaskin lager motstand – og hvor mange nivåer den har – vil være veldig viktig når du skal velge riktig romaskin. Du kan for eksempel velge mellom vannbasert, luftbasert eller magnetisk motstand. Hva du burde velge kommer an på preferanse og budsjett.

Spesifikasjoner ved Abilica TP900 Romaskin:

Motstandsnivåer: 9 stk.
Motstandskontroll: Luftbasert
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 150 kg
Mål: 240 x 62 x 125 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Trådløs pulsmåling
 • Sterk og stabil konstruksjon
 • Treningsdata som er tydelig og enkel å lese
Ulemper 

 • Kunne hatt flere motstandsnivåer

Cambridge II Silver Romaskin – polstret sete for god komfort

✅ Middels god anmeldelse hos Pricerunner.dk

Cambridge II Romaskin Sølv

Cambridge II Silver Romaskin er ypperlig for deg som sette komfort høyt på listen over treningsutstyr og egenskaper. Denne modellen er utstyrt med et polstret sete, har et kabelsystem av lateks. Dette er høy kvalitet, samt at modellen er utstyrt med en stor LCD skjerm som er enkel i bruk.

 • Stor LCD skjerm som er enkel i bruk
 • Polstret sete for god komfort
 • Høykvalitets kabelsystem av lateks 

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Cambridge II Silver Romaskin da dette er en modell som har satt komfort i høysetet. Her får du trent kjernemuskulaturen din så vel som armer og ben, og du trenger heller ikke gå til innkjøp av et drøss med ulike produkter. Modellen er brukervennlig og har en flott LCD skjerm, i tillegg til et kabelsystem av beste kvalitet. 

Dette bør du tenke på før du kjøper Cambridge II Silver Romaskin

Lydnivået må sjekkes

Lydnivået på romaskinen er viktig å tenke på dersom du har litt tynne vegger så naboene kan høre bråket. Det samme gjelder om du trener tidlig om morgenen og ikke vil vekke familien. 

Oppbevaring og størrelse

En romaskiner stor, derfor er det viktig at modellen du velger kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal, som for eksempel i et kott. Da slipper den å stå fremme når den ikke er i bruk. 

Motstand

Du bør alltid velge en motstand som passer til nettopp dine behov når du skal velge den perfekte modellen for akkurat deg. Du kan for eksempel velge mellom vannbasert, luftbasert eller magnetisk motstand. 

Hva sier ekspertene om Cambridge II Silver Romaskin?

Ekspertene hos den danske nettsiden Pricerunner.dk har testet Cambridge II Silver Romaskin og gitt modellen en middels god anmeldelse. Det er fordi de mener at modellen er billig i pris, men at den har litt for lett motstand til brukere som vil trene hardt.

Spesifikasjoner ved Cambridge II Silver Romaskin:

Motstandsnivåer: 4 stk.
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 120 kg
Mål: 173 x 44 x 53 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Lett modell
 • Rimelig pris
 • Treningsdata og LCD skjerm med 5 funksjoner
Ulemper 

 • Ingen transporthjul
 • Ikke laget for profesjonelle utøvere

NordicTrack RW900 Romaskin – 26 ulike motstandsnivåer

Premiumvalg

God anmeldelse hos T3.com
4,5/5 poeng hos PCmag.com
✅ Fraktfritt i fastlands Norge
✅ 90 dager returrett

RW900 er en romaskin fra merket NordicTrack er den perfekte romaskinen for deg som vil ha utrolig mange nivåer for motstand å velge blant. Denne modellen er nemlig utstyrt med så mye som 26 ulike motstandsnivået som kontrolleres av det patenterte SMR. Så mange nivåer er langt over gjennomsnittet sammenlignet med andre modeller på markedet. Her får du også en stor touch skjerm på 22 tommer samt en manuell justering av luftmotstanden med hele 10 trinn.

 • Stor og flyttbar touch skjerm på 22 tommer
 • 26 ulike nivåer for motstand – kontrollert av det patenterte SMR
 • Manuell justering av luftmotstand med 10 trinn

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler NordicTrack RW900 Romaskin til deg som vil ha en briljant og effektiv romaskin som kan gi deg langt flere nivåer av motstand enn det gjennomsnittet av romaskiner på markedet ellers kan tilby. Modellen vil kunne trene alle kroppens muskler samt kombinere både styrketrening og kondisjonstrening på en måte som vil gi deg raske resultater og en forbedring som kan måles ved hjelp av pulsmåleren din.

Dette bør du tenke på før du kjøper NordicTrack RW900 Romaskin

Kan legges sammen 

NordicTrack RW900 Romaskin er en sammenleggbar modell. Dette er en stor fordel da den kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal. Da trenger den ikke stå fremme hele tiden og virke forstyrrende blant resten av interiøret ditt når du ikke bruker den. 

Magnetisk og luftbasert motstand

Hvordan en romaskin lager motstand – og hvor mange nivåer den har – vil være veldig viktig når du skal velge riktig romaskin. NordicTrack RW900 Romaskin er utstyrt med hele 26 nivåer med magnetisk og luftbasert motstand, noe som er unikt på markedet da dette er langt flere motstandsnivåer enn gjennomsnittet – samt at den kombinerte motstanden heller ikke er å finne blant de vanligste romaskinene. 

Hva sier ekspertene om NordicTrack RW900 Romaskin?

Ekspertene hos nettsidene T3.com og PCmag.com har testet denne modellen på alle tenkelige aspekter før de har skrevet en endelig anmeldelse. Ekspertene hos T3.com har gitt modellen en god anmeldelse og er spesielt imponerte over hvor nybegynnervennlig modellen er samt hvor stor og flott touch skjermen er. De nevner også at designet er plassbesparende, men mener at modellen er litt dyr. Ekspertene hos PCmag.com er enige i disse aspektene da de gir modellen 4,5 av 5 poeng, og de trekker også frem det flotte iFit biblioteket med mange gode treningsprogrammer.

Spesifikasjoner ved NordicTrack RW900 Romaskin:

Motstandsnivåer: 26 stk.
Motstandskontroll: Magnetisk og luftbasert
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 115 kg
Mål: 210 x 56 x 137 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Inkluderer treningsprogrammer for innendørs, studiobasert og kartbasert trening
 • Stillegående modell
 • Fungerer med pulsmålere
 • Justerbare fotstropper
Ulemper 

 • Litt tung modell

inSPORTline RW60 Romaskin – 16 nivåer for motstand

5/5 stjerner fra brukerne hos Google Shopping

Denne romaskinen fra inSPORTline er ideell dersom du trenger å styrke eller strekke ut musklene i ryggen, armene, rumpa eller magen. Dette er en effektiv måte å trene på, og RW60 briljerer virkelig når det kommer til motstand. Her kan du nyte hele 16 ulike nivåer for motstand, i tillegg til at du kan måle pulsen trådløst. Denne modellen passer også til de aller fleste brukere da den tåler en total brukervekt på hele 150 kilo.

 • 16 nivåer for motstand
 • Trådløs pulsmåling
 • Brukervekt på maks. 150 kilo

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler inSPORTline RW60 Romaskin til deg som ønsker å trene alle kroppens muskler ved hjelp av ett og samme produkt. Her kan du trene kjernemuskulaturen din så vel som armer og ben, og du trenger heller ikke gå til innkjøp av et drøss med ulike produkter for å kunne oppfylle denne drømmen. Modellen har nemlig så mye som 16 ulike nivåer for motstand, som definitivt er mye sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Modellen er også stor i størrelsen, men den er heldigvis foldbar slik at du kan sette den unna når den ikke er i bruk.

Dette bør du tenke på før du kjøper inSPORTline RW60 Romaskin

Lydnivå er faktisk ganske viktig

Lydnivået på romaskinen er ganske viktig å tenke på når du skal bruke modellen hjemme – spesielt dersom du bor med andre mennesker, eller du har en leilighet der det er litt tynne vegger slik at naboene kan høre bråket. 

inSPORTline RW60 Romaskin er en stillegående romaskin som ikke vil komme til å forstyrre hele huset eller naboene når du har lyst til å trene. Dette er ekstra fordelaktig dersom du for eksempel er glad i å trene tidlig om morgenen før jobb – og kanskje før de andre i husstanden din har stått opp. 

Størrelse og oppbevaring

inSPORTline RW60 Romaskin er en veldig stor modell – også dersom du sammenligner romaskinen med andre modeller som markedet har å by på. Dette er en stor fordel når det kommer til stabilitet, balanse og generell ro-følelse under treningen, men kan være litt vanskelig dersom du bor i en liten leilighet eller ikke har mye plass til rådighet. 

Derfor er det viktig at romaskinen du velger kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal. inSPORTline RW60 Romaskin en foldbar modell, noe som gjør at du enkelt kan legge den sammen når du er ferdig med å bruke den, og plassere den et annet sted slik at den ikke står fremme i stuen hele tiden. 

Type motstand

Det er viktig å velge riktig motstand til dine behov når du skal velge den perfekte romaskinen for akkurat deg. Hvordan en romaskin lager motstand – og hvor mange nivåer den har – vil være veldig viktig når du skal velge riktig romaskin. 

inSPORTline RW60 Romaskin er utstyrt med hele 16 nivåer med elektronisk motstand, noe som er ganske mye og vil kunne hjelpe deg med å nå målene dine og forbedre kondisjonen enda mer etter hvert som du blir sterkere og mer utholdende. 

Hva sier forbrukerne om inSPORTline RW60 Romaskin?

Forbrukerne hos Google Shopping er svært fornøyde med denne romaskinen da de har gitt den hele 5 av 5 stjerner. Brukerne er ekstra imponerte over de ulike programmene og innstillingsmulighetene – samt alt utstyret som det er mulig å kjøpe i tillegg. 

Spesifikasjoner ved inSPORTline RW60 Romaskin:

Motstandsnivåer: 16 stk.
Motstandskontroll: Elektronisk
Håndtak: 96 cm
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 150 kg
Mål: 223 x 50 x 96 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Klar og tydelig LCD skjerm
 • Komfortabelt og ergonomisk designet sete
 • Kan enkelt legges sammen
Ulemper 

 • Veldig stor i størrelsen

Assault Fitness Air Rower Elite – High end romaskin 

5 av 5 stjerner av forbrukerne hos Amazon
✅ Positiv videoanmeldelse av OPEX fitness
✅ 30 dages returrett
✅ Prisgaranti

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er en perfekt modell dersom du vil ha noe av det beste som finnes på markedet når det gjelder romaskiner.  

Designet i samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er designet i samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere – for de har nemlig testet verdens beste treningsapparater. 

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er nemlig ypperlig både til deg som anser deg selv som nybegynner – og til deg som er en svært erfaren treningsentusiast.

Innebygde håndtak

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er utstyrt med innebygde bærehåndtak for enklere transportering dersom du for eksempel trenger å flytte modellen til et annet rom. 

Denne modellen er i tillegg designet til å kunne assistere med treningsøkter som er HIIT fokuserte. Modellen tar roing til et helt nytt nivå. 

En annen komfort-relatert fordel er det myke setet som Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er utstyrt med. Dette setet har i tillegg fuktavvisende egenskaper – som er perfekt når du trener hardt og blir varm.

Trenger ikke strøm

Med Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er du ikke avhengig av en strømkilde for å kunne bruke modellen. Romaskinens motstand er nemlig luftbasert. Her får du et dual-basert drivsystem som består av reimdrift og kjeder. 

Denne nydelige kombinasjonen vil kunne garantere en myk og fleksibel følelse mens du utfører treningsøvelsene dine – noe som igjen vil gi deg en god komfort og en bedre motivasjon til å trene lengre og hardere, slik at du får presset deg selv til nye mål. 

Tydelig display

Med Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er utstyrt med et tydelig display som er lett å se og enkelt å manøvrere. 

Det nevnes imidlertid at displayet kan være litt lite sammenlignet med andre modeller, men det går likevel fint an å se hva som står på skjermen. 

Trener hele kroppen

Dette er en modell som er perfekt dersom du gjerne vil trene hele kroppen. Her får du nemlig trent musklene i ryggen, bena, brystet, skuldrene, magen og gluteusmusklene. Du kan veksle mellom blant annet kondisjonstrening, utholdenhetstrening og HIIT øvelser. 

Dersom du driver treningssenter så er i tillegg Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin designet til å kunne håndtere den høyintensive bruken som følger med apparater på treningssentre og andre helse- og treningsfokuserte institusjoner. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Amazon er i tillegg svært fornøyde med modellen og gir den hele 5 av 5 stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«This is amazing! If you like the concept 2 feel, this one is probably the same or better. The seat is higher up, it’s an air rower and it’s an easy rhythm. I did not want to get a magnetic one because it just doesn’t feel the same. This is pricey but well worth it.»

Spesifikasjoner ved Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin:

Lengde: 235 cm
Bredde: 51 cm
Høyde: 123 cm
Antall programmer: 8 stk
Håndpuls: Nei
Type motstand: Luftbasert
Drivsystem: Kjede / reimdrift
Transporthjul: Ja
Vekt: 92 kg
Maks brukervekt: 160 kg

Fordeler

 • Solid modell
 • Veldig komfortabel
 • «High end» design
 • Perfekt til å følge med på antall brente kalorier
 • Innebygd bærehåndtak og transporthjul
 • Designet for HIIT treningsøkter
 • Trenger ikke strøm
Ulemper 

 • Veldig stor modell
 • Håndtaket kan bli litt for stort for enkelte brukere
 • Lite display


Kettler AQUAROWER 700 – Romaskin med vann 

✅4,92 av 5 mulige stjerner hos Fitshop.pt

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin er modellen til deg som kun vil ha det beste av det beste når det kommer til kropp og trening. Denne modellen er perfekt til ambisiøse treninger hjemme.

Unikt design

Dersom estetikk og design er viktige aspekter for deg, så vil Kettler AQUAROWER 700 Romaskin imponere. Denne romaskinen ser nemlig ikke ut som alle andre romaskiner. 

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin har et retro og maskulint design. Her er det brukt materialer som fint tre og stål. Derfor er modellen svært motstandsdyktig – også når du trener tungt og lenge. 

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin kan nærmest se ut som en intensjonell del av innredningen i et moderne hjem, Den er veldig flott å se på – nesten som et lite kunstverk i seg selv. 

En ekte allrounder

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin er en ekte allrounder som vil kunne være behjelpelig med mange ulike typer trening – uansett om du har lyst til å styrke musklene, styrke sirkulasjonen eller bare forbedre kondisjonen din generelt sett.

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin gir deg en ro-opplevelse som om du skulle være på vannet da den til og med er utstyrt med vannmotstand. De ulike nivåene for motstand kan lett tilpasses det treningsnivået du befinner deg på akkurat nå. 

Brukervennlig skjerm

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin er utstyrt med en skjerm som virkelig imponerer da den er svært brukervennlig. Her kan du inkludere smarttelefonen din mens du trener, for den kan kobles til romaskinen via Bluetooth. 

Ytelsesparameterne som vises på skjermen er i tillegg svært nøyaktige. Modellen imponerer ikke bare med treningsfunksjonene den har å tilby – men også fordi den er eksepsjonelt behagelig og komfortabel i bruk. 

Setet er ergonomisk og sklisikkert, som er ekstra viktig etter hvert som du blir varm i løpet av treningen. Håndtakene er komfortable og har et grep som passer til veldig sterke bevegelser. 

Gode brukeranmeldelser

Brukerne hos nettsiden Fitshop.pt er også svært fornøyde med modellen etter å ha testet den i praksis. Brukerne gir modellen hele 4,92 stjerner av 5 mulige. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Perfekt! Jeg anbefaler denne romaskinen til alle de som ikke har lyst eller tid til å drive med sport – ingen flere unnskyldninger! Romaskinen installeres i to trinn med tre bevegelser (2 esker), og den er behagelig å bruke, stabil og stillegående» (oversatt fra fransk).

Spesifikasjoner ved Kettler AQUAROWER 700 Romaskin:

Lengde: 213 cm
Bredde: 52 cm
Høyde 56 cm
Motstandsnivåer: 5 nivåer
Type motstand: Vann
Sammenleggbar: Nei
Pulsmåling: Ja, innebygd pulsmåler (pulsbelte kan kjøpes i tillegg)
Vekt: 33 kg
Maks brukervekt: 150 kg
Strøm: Nei

Fordeler

 • Nydelig design
 • Enkel å sette sammen
 • Kan kobles til smarttelefon app
 • Flere nivåer for motstand
Ulemper

 • Dyr modell


BH Fitness Aquo Dual – sammenleggbar romaskin

✅ 30 dages returrett
✅ Prisgaranti

BH Fitness Aquo Dual Romaskin

BH Fitness Aquo Dual Romaskin er en ypperlig modell til deg som er glad i å ro, men som ikke vil bruke alle pengene du har på en romaskin. Her vil du likevel få en modell av god kvalitet, selv om den ligger i den billigere enden av prisskalaen.

Sammenleggbar romaskin

BH Fitness Aquo Dual Romaskin er foldbar slik at du kan legge den sammen når den ikke er i bruk. Takket være dette smarte designet, transporthjulene som er montert samt den lave vekten på kun 25 kg – så er det veldig enkelt å flytte på romaskinen BH Fitness Aquo Dual når du ikke bruker den og helst vil oppbevare den på et mindre areal. 

Kan brukes med app

BH Fitness Aquo Dual Romaskin kan også brukes med i.Concept apper. Disse appene kan enkelt kobles til BH Fitness Aquo Dual Romaskin ved bruk av Dual Kot modulen. Denne modulen kan kjøpes separat dersom dette er noe du er interessert i.

Alle modellene i Dual serien – og ikke bare BH Fitness Aquo Dual Romaskin – er optimalisert til å kunne bruke disse appene. BH Fitness Aquo Dual Romaskin er i tillegg designet til å kunne gi deg en svært realistisk ro-følelse. 

Flott display med mange treningsprogrammer

BH Fitness Aquo Dual Romaskin er utstyrt med en flott skjerm. Her kan du overvåke alle målingene dine som du synes er av interesse. Dette inkluderer målinger for tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, watt, puls, kaloriforbruk og et odometer. 

I tillegg kan du også delta i flere motiverende treningsprogrammer – for BH Fitness Aquo Dual Romaskin er nemlig utstyrt med hele 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Disse treningsprogrammene har hele 24 ulike nivåer for motstand, 4 ulike brukerprofiler dersom flere i husholdningen har lyst til å bruke romaskinen, og hele 4 ulike HRC programmer.

Spesifikasjoner ved BH Fitness Aquo Dual Romaskin:

Lengde: 179 cm (sammenslått 92 cm)
Bredde: 50 cm (sammenslått 51 cm)
Høyde: 53 (sammenslått 110 cm)
Skjerm: LCD display
Programmer: 12 forhåndsinnstilte programmer
Transporthjul: Ja
Sammenleggbar: Ja
Vekt: 25 kg
Maks brukervekt: 110 kg

Fordeler

 • Mange forskjellige nivåer for motstand
 • Flott display
 • Enkelt vedlikehold
 • Stille drift
 • Veier relativt lite
 • Enkel å oppbevare
Ulemper

 • Ikke det beste valget for større brukere
 • Ikke like solid som de dyrere modellene

Kettler REGATTA 500 Romaskin – moderne romaskin med vannmotstand

✅4,2 stjerner av 5 mulige av brukerne hos tyske Sport-Tiedje.de

Kettler REGATTA 500 Romaskin

Kettler REGATTA 500 Romaskin er en flott modell til deg som vil ha en realistisk følelse av å ro, og som gjerne vil ha en motstand som er vannbasert. 

Vannbasert motstand

Kettler REGATTA 500 Romaskin er utstyrt med et vanntett bremsesystem – her kan du føle fasinasjonen for vannkraft, for bevegelsene er akkurat som å ro på vannet. Jo hardere og raskere du trekker, desto mer motstand vil du få.

God komfort med et flott display

Håndtaket er komfortabelt, setet er forhøyet for ekstra komfort, og det justerbare displayet vil hjelpe deg med å kunne utføre en treningsøkt som er så behagelig som mulig, mens du presser deg mot nye mål og en bedre helse. 

Tren hele kroppen

Med denne modellen får du nemlig trent hele kroppen. Her kan du trene styrke og utholdenhet like bra som på treningssenter – selv om du er hjemme. 

Modellen tar heller ikke mye plass da den enkelt kan legges sammen og oppbevares et annet sted. 

4,2 av 5 stjerner av brukerne

Kettler REGATTA 500 Romaskin har fått hele 4,2 av 5 mulige stjerner av brukerne på den tyske nettsiden Sport-tiedje.de. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Flott design, veldig stabil, rolig bakgrunnsstøy, gode treningsmuligheter – veldig, veldig fornøyd. Jeg vil anbefale denne modellen når som helst» (oversatt fra tysk).

Spesifikasjoner ved Kettler REGATTA 500 Romaskin:

Lengde: 219 cm (sammenslått 94 cm)
Bredde: 57 cm (sammenslått 57 cm)
Høyde: 94 cm (sammenslått 219 cm)
Type motstand: Vann
Sammenleggbar: Ja
Treningsprogrammer: Nei
Pulsmåling: Ja, innebygd pulsmåler (pulsbelte kan kjøpes i tillegg)
Vekt: 55 kg
Maks brukervekt: 130 kg
Kraft: Batterier

Fordeler

 • Moderne design
 • Veldig stabil modell 
 • Tar opp lite plass i rommet
 • Relativt stillegående
Ulemper

 • Lavere motstandsnivå

Kettler AQUAROWER 500 Romaskin – modell av svært god kvalitet

✅4,82 av 5 mulige stjerner av brukerne hos tyske Sport-Tiedje.de

Kettler AQUAROWER 500 Romaskin

Kettler AQUAROWER 500 Romaskin modellen for deg som setter pris på god kvalitet og en effektiv trening av alle de ulike muskelgruppene i kroppen. 

Føles som ekte vann 

Med Kettler AQUAROWER 500 Romaskin føles det som du ror i ekte vann. Modellen skiller seg ut da den har en robust rammekonstruksjon med et solid håndtak. Den maksimale brukervekten ligger på 150 kilo, derfor er dette en modell de aller fleste brukere vil kunne dra nytte av.

Her kan du utføre treningsøkter med høy intensitet, og du kan drømme deg bort og late som du ror i ekte vann, uten å måtte utsettes for iskaldt vann. 

Endre motstand med en knapp

Med denne modellen kan du enkelt bytte mellom de ulike motstandsnivåene ved hjelp av en gul knapp. Den brukervennlige konsollen vil også gi deg en tydelig oversikt over de ulike målingene dine mens du trener. 

Konsollen tar også alltid hensyn til motstanden, og i tillegg til alle de omfattende funksjonen så er dette en ergonomisk designet modell med et svært behagelig grep. 

Brukerne hos den tyske nettsiden Sport-Tiedje.de er også fornøyde med modellen – noe som vitner om den gode kvaliteten. Her har brukerne nemlig testet modellen i praksis over tid, og tildelt den hele 4,82 av 5 mulige stjerner. 

Spesifikasjoner ved Kettler AQUAROWER 500 Romaskin:

Lengde: 207 cm
Bredde: 52 cm
Høyde: 54 cm
Sammenleggbar: Nei
Bremsesystem: Vann
Motstandsnivåer: 4 nivåer
Pulsmåling: Ja, innebygd (pulsbelte kan kjøpes i tillegg)
Vekt: 39 kg
Maks brukervekt: 150 kg
Strøm: Nei

Fordeler

 • Laget av svært god kvalitet
 • Enkel å sette sammen
 • Stabil modell
 • Setet glir helt perfekt
 • Komfortabel fotposisjon
Ulemper

 • Dyr modell
 • Ikke så enkel å oppbevare

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin – best til nybegynnere

✅ 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
✅ 8,3 av 10 mulige poeng hos rudergeraete.biz
✅ 30 dages returrett
✅ Prisgaranti

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin er det beste valget dersom du er nybegynner når det gjelder roing, men som gjerne vil ha en kvalitetsmodell å forbedre ferdighetene dine på.

Stabil modell til hjemmebruk

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin er en stabil modell som er perfekt til bruk hjemme. Modellen har et moderne design og en luftbasert motstand som er trinnløs. Dette vil kunne øke motstanden jo raskere du ror. 

Den luftbaserte motstanden reduserer risikoen for at du overbelaster deg selv mens du trener, og vil gi en balansert trening for hele kroppen din. 

Robust design

Modellen er designet i en robust konstruksjon av stål for ekstra god slitestyrke og stabilitet. Håndtakene er veldig behagelige og laget av gummi. 

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin er perfekt til bruk hjemme da den er enkel å kompakt å oppbevare, for den kan nemlig legges sammen og skyves unna ved hjelp av transporthjulene. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping er også veldig fornøyde med denne modellen da de gir den hele 4,5 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«I have tried various rowing machines and unless you’re at the gym they just seem cheap and flimsy. A friend who is a personal trainer bought one of these and I had a go on it. The quality is really good, and the seating position is nice, although it doesn’t have the comfiest seat in the world. I didn’t mind spending a bit more than I wanted on this and I am very happy with it».

Spesifikasjoner ved DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin:

Lengde: 217 cm (sammenslått 115 cm)
Bredde: 50 cm (sammenslått 51 cm)
Høyde: 88 cm (sammenslått 145 cm)
Skjerm: LCD skjerm
Viser: Tid, avstand, antall trekk og kaloriforbruk
Type motstand: Luft
Motstandsnivåer: Trinnløs
Sammenleggbar: Ja
Transporthjul: Ja
Vekt: 39 kg
Maks brukervekt: 130 kg

Fordeler

 • Gode motstandsnivåer
 • Rimelig modell
 • Svært komfortabel
 • Mindre dimensjoner
Ulemper

 • Setet er ikke av den beste kvaliteten
 • Ikke det beste valget for erfarne atleter

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin – en fantastisk treningsopplevelse

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin er et ypperlig valg for deg som vil ha en unik treningsopplevelse der du føler at du ror i ekte vann. 

Unik lyd

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin har en unik lyd, for her høres det faktisk ut som du ror i vann og at årene har fått et godt tak i vannflaten. 

Displayet vil gi deg en god oversikt over alle de ulike målingene dine. Dette inkluderer hastighet, tid, antall rotak, distanse og kalorier. Displayet kan også vise deg pulsmålinger dersom du kobler modellen til et pulsbelte (dette følger ikke med). 

Innebygd restitusjonstest

Modellen har i tillegg en innebygd restitusjonstest slik at du kan følge med på hvor fort du kommer deg tilbake i toppform, og ikke overtrener slik at du blir dårlig av det. 

Formstøpt sete

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin er også utstyrt med et formstøpt sete i et flott PU materiale. Dette gir en veldig god komfort og en god slitestyrke. 

Under setet sitter det små hjul som glir bortover den 110 cm lange skinnen av aluminium. Fotplaten følger bevegelsene dine når du ror, og føttene festes ved hjelp av stropper. 

Dette er en flott modell som gir en effektiv og komfortabel ro-trening. Det følger i tillegg med ekstrautstyr til å fylle på og tømme vannbeholderen. 

Spesifikasjoner ved TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin:

Display: Ja, viser antall rotak, tid, hastighet, distanse og kalorier
Pulsmåling: Ikke innebygd, pulsbelte kan kjøpes i tillegg
Maks brukervekt: 120 kg
Maks brukerhøyde: Ca. 200 cm

Fordeler

 • nkel å sette sammen
 • Trådløs pulsmåler
 • Rimelig modell
 • Brukbart display
Ulemper

 • Må vedlikeholdes
 • Plasthjul til bevegelse av setet

Kettler REGATTA 300 Romaskin – mye valuta for pengene

✅4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Fitshop.pt

Kettler REGATTA 300 Romaskin

Kettler REGATTA 300 Romaskin vil være et strålende valg for deg dersom du er glad i å ro og å trene, men helst ikke vil befinne deg i iskaldt vann.

Utviklet av profesjonelle roere

Kettler REGATTA 300 Romaskin er blitt utviklet i samarbeid med profesjonelle roere – som virkelig vet hva de snakker om. Med denne modellen kan du enkelt briljere mens du trener hjemme. 

Du kan vippe opp romaskinen 90 grader, og dermed lett plassere den i ethvert rom. De lange skinnene kan også brukes dersom du har veldig lange ben og er så høy som 2 meter. 

Jevn bevegelse

Kettler REGATTA 300 Romaskin vil gi deg jevne bevegelser med en optimal setehøyde. Her er det enkelt å komme seg opp på apparatet.

Dette vil også være en stor fordel dersom romaskinen skal brukes av eldre brukere. Håndtakene er i tillegg ergonomiske og gir en utrolig bra komfort. 

Skjerm av høy kvalitet

Kettler REGATTA 300 Romaskin er utstyrt med en flott skjerm av høy kvalitet. Den kan hjelpe til med å gi deg litt ekstra motivasjon mens du trener. 

Skjermen kan betjenes ved hjelp av kun én knapp, noe som gjør bruken veldig enkel. Ytelsesverdiene dine vil vises nøyaktig – og i sanntid – på det flotte displayet. Her kan du se målinger i åtte ulike treningsverdier. 

Gode brukeranmeldelser

Kettler REGATTA 300 Romaskin har fått flotte brukeranmeldelser av brukerne hos nettsiden Fitshop.pt, hvor modellen er blitt tildelt hele 4 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Denne romaskinen lever 100% opp til forventningene mine, og innstillingene på skjermen gjør samtidig at jeg kan konkurrere litt med meg selv hver gang jeg trener. Jeg er meget fornøyd med å ha valgt nettopp denne» (oversatt fra dansk).

Spesifikasjoner ved Kettler REGATTA 300 Romaskin:

Lengde: 219 cm 
Bredde: 57 cm 
Høyde: 94 cm
Bremsesystem: Magnetisk
Treningsprogrammer: Nei
Motstandsnivåer: 5 nivåer
Pulsmåling: Ja, innebygd (pulsbelte kan kjøpes i tillegg))
Vekt: 55 kg
Maks brukervekt: 130 kg
Kraft: Batterier

Fordeler

 • Svært brukervennlig modell
 • Stillegående
 • Komfortabelt og høyt sete
 • Kan oppbevares vertikalt
Ulemper

 • God kvalitet, men ikke det beste av det beste

Hvordan velger du riktig romaskin til akkurat dine behov?

Ved valg av en romaskin så er det naturligvis en lang rekke parametere det skal tas hensyn til. Her er et par ganske korte tips som du kan ha i bakhodet når du skal finne den perfekte romaskinen til deg:

Innledningsvis bør du finne ut akkurat hvordan budsjettet ditt ser ut, for det vil være helt avgjørende for hvilken modell du bør velge. Pris og kvalitet henger nemlig veldig ofte sammen på disse produktene. 

Ulike typer motstand

Grovt sett så kan man dele inn maskinene i tre kategorier. De aller billigste på opptil 2 til 3000 kroner lager som oftest ro-motstand ved hjelp av hydraulikk eller elastikksystemer, og disse maskinene er sjeldent tilfredsstillende. Motstanden kan ofte virke litt «kunstig», og konstruksjonskvaliteten vil generelt sett være litt dårlig.

De fleste mosjonister vil ofte finne det beste kompromisset mellom pris og kvalitet med en romaskin med magnetisk motstand. Her virker motstanden mer realistisk i forhold til åretakene, og konstruksjonskvaliteten vil som regel være utmerket.

Er du en sportsutøver i eliteklassen, eller synes du at utstyret ditt kun skal være det beste av det beste, så bør du velge en romaskin hvor motstanden oppnås ved hjelp av vind- eller vannmotstand, eventuelt kombinert med magneter. Det gir en helt autentisk følelse, som selvfølgelig også er viktig om du trener roing om vinteren.

Maksimal brukervekt

Er du kraftig bygd så bør du alltid sjekke romaskinens spesifikasjoner om maksimal brukervekt. Enkelte modeller er designet til personer som veier under 120 kilo. I tillegg bør du selvsagt velge en modell som tåler en stigende muskelmasse og intenst bruk dersom den skal holde lenge. Har du bruk for mye mobilitet fra romaskinen, så er en lav vekt selvfølgelig viktig, men ellers vil en tung maskin være et utmerket valg da den står mere stabilt på gulvet.

Det er en smakssak hvor mye man bruker modellen. Hører du til blant de som følger nøye med på din egen fremgang, så kan et stort display være å foretrekke. Som regel henger display-størrelsen også sammen med prisen. De billigere romaskiner er som regel utstyrt med et relativt lite display. Alle romaskiner måler de mest vanlige parameterne, men har du spesielle behov utover dette så skal du naturligvis ta disse med i overveielsene. Det kan for eksempel være behov for pulsmåling eller et ønske om å kunne få målingene dine på datamaskinen.

Et perfekt redskap til trening

Det sier seg selvsagt selv at romaskinen er bra til trening hvis man dyrker ro-sport. Disse maskinene brukes faktisk – og muligens hovedsakelig – av amatørbrukere som ikke er roere i eliteklassen, men som er ute etter alle de fysiske fordelene som kommer med roing.

Roing er nemlig en av de sportsgrenene som aktiverer flest av de store muskelgrupper på samme tid, og det er veldig effektivt hvis du ønsker å forbrenne kalorier. 

Styrking av muskler kan selvfølgelig også være et mål i seg selv. Større muskler øker også fettforbrenningen permanent, og mange kan ha godt av å styrke kjernemuskulaturen i for eksempel mage og rygg. Det gir en rakere holdning og forebygger i tillegg ryggproblemer som mange sliter med. Roing er en perfekt treningsform for hele kroppen og er i tillegg skånsom mot leddene. 

Helsefordeler ved å trene med en romaskin

I likhet med sykling og svømming så hører roing også til blant de mosjonsformene som er ekstra skånsomme mot kroppens led. Med alle de ulike innstillingsmulighetene kan romaskinene tilpasses enhver bruker, både med tanke på individuell muskelstyrke og kondisjon. 

Ønsker du å trene for å få en bedre kondisjon og en høy puls så er romaskinen perfekt, men den egner seg også godt dersom vil bygge muskler og forbedre utholdenheten din.

Alt i alt så er romaskinen veldig allsidig. Hvis du kun skal ha ett treningsredskap hjemme, så er nok romaskinen det mest fleksible og bredspektra av dem alle. Med en sammenleggbar modell kan det også bli plass til en maskin i en liten leilighet.

Sørg for at du trener riktig

Hvis man elsker vann og sport så vil en romaskin være et fantastisk godt supplement til roingen på vannet –også om vinteren når det ikke er mulig å ro utendørs. Romaskinen gir i tillegg god mosjon, og hvis du ønsker å forbedre resultatene dine på romaskinen så vil vi i det følgende avsnittet guide deg til hvordan du kan oppnå dette.

Først forklares det at roing faktisk er den beste treningsformen som finnes, for her blir hele kroppen inkludert da stort sett alle kroppens muskler blir satt i arbeid.

I tillegg har roing den fordelen at denne typen trening passer til alle personer – ikke bare de seriøse og godt trente, men også til nybegynnere og mer avslappede mosjonister. En annen fordel ved roing er at roingen ikke belaster kroppens ledd så mye som for eksempel løping gjør, og det betyr at du vil få en mindre sjanse for å komme til skade.

Roing er bra hvis du har dårlig tid

Roing er bra dersom du ikke har så mye tid til rådighet. Mange mennesker bruker dårlig tid som en unnskyldning når det kommer til trening, men med roing så trenger du ikke så mye tid for å kunne få mye ut av treningen. Du behøver faktisk ikke mer enn en treningsøkt på 20 minutter for å forbedre prestasjonen din og få mest mulig ut av treningen.

Finn riktig teknikk

Roing handler mye om teknikken man bruker, men det anbefales ofte en teknikk som kalles «ben, kropp og armer» når man skal ro. Det vil si at den hardeste jobben først gjøres av bena, deretter kroppen og til slutt armene. Pass imidlertid på at du ikke bruker knærne feil, for mange har som vane å bøye knærne helt opp for tidlig. Det kan ødelegge de glidende bevegelsene.

Roing er en av de få sportsgrenen hvor teknikk er viktig både for effektivitet og helse. Derfor er det viktig – når bena er bøyd – at man tar i og bruker benas styrke til å dytte seg bakover. Når man er helt bakerst på setet så skal bena være helt strake, og ryggen skal være rett og lent litt bakover med armene trukket tilbake mot kroppen.

Rett ryggen

Kroppens holdning er også viktig når det kommer til roing. Det kan føles bedre å sitte foroverbøyd, men man bør faktisk sitte med ryggen så rett som mulig. Du kan også styrke teknikken din ved å gjøre andre øvelser i tillegg – som for eksempel knebøy eller plankeøvelser – slik at musklene dine blir sterkere og kan ro enda bedre. 

Regelmessighet

Det er bedre å ro litt hver dag enn å ro hardt og lenge en gang iblant. Man bør være utholdende og trene regelmessig. Det gjelder også for det nivået man trener på, hvor man først skal finne ut hvor man ligger med tanke på egen form og kondisjon, og deretter øke gradvis.

Det handler ikke om hastighet

Mange tror at det gjelder å ro så raskt på romaskinen som overhodet mulig – men det er faktisk ikke tilfellet. Den styrken man bruker når man ror er mye viktigere for treningen enn det å ro raskt.  Når man dedikerer energien sin til å ro raskt i stedet, så blir man utslitt altfor fort – slik at man ikke kan klare så mye som ellers.

Det handler heller ikke om å ro lange tak

Akkurat som man ikke skal ro så raskt som mulig, så skal man heller ikke ta så lange rotak som mulig. Tar man store og lange tak så risikerer man overbelastning som ofte går hardt utover knærne.

FAQ

Hvilken romaskin er best?
Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin, BH Fitness Aquo Dual Romaskin, Kettler AQUAROWER 700 Romaskin, DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin, Kettler REGATTA 500 Romaskin, Kettler REGATTA 300 Romaskin, Kettler AQUAROWER 500 Romaskin og TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin.
Er roing en god måte å trene på?
Roing er en av de beste måtene å trene på. Her får du nemlig trent alle de store muskelgruppene i hele kroppen, i tillegg til at det er en treningsform som er snill mot leddene. Dette er flott måte å trene både styrke og kondisjon på.
Hvor lenge bør jeg trene med en romaskin?
Forskning viser at den ideelle tiden man kan bruke på en romaskin er ca. 20 minutter om dagen. Ved å trene i 20 minutter vil du kunne dra nytte av endorfinene som produseres når du trener, og føle deg veldig bra resten av dagen. En 20 minutters treningsøkt kan gi deg nok melkesyre i hele kroppen, og du kan være fornøyd med din egen innsats.

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Sport-Tiedje.de

Den tyske nettsiden Sport-Tiedje.de er en av Europas største spesialbutikker og nettbutikker med treningsutstyr til hjemmebruk, hvor brukerne kan skrive anmeldelser av produkter de har testet i praksis. Her har brukerne skrevet om Kettler REGATTA 500 Romaskin og Kettler AQUAROWER 500 Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av Kettler REGATTA 500 Romaskin her.
Du kan lese anmeldelser av Kettler AQUAROWER 500 Romaskin her

Fitshop.pt

Nettsiden Fotshop.pt er en fitness-spesialist med over 35 års erfaring som selskap. Her har brukerne skrever anmeldelser om Kettler AQUAROWER 700 Romaskin og Kettler REGATTA 300 Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av Kettler AQUAROWER 700 Romaskin her.
Du kan lese anmeldelser av Kettler REGATTA 300 Romaskin her.

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin her

Amazon

Amazon er en stort amerikansk nettbutikk grunnlagt av Jeff Bezos. Her kan brukerne skrive anmeldelser av produkter de har kjøpt og testet i praksis, og her er det snakk om Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin her

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre aktivitetsrelaterte artikler om ulike produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om romaskiner så vil vi også fremheve vår artikkel om ellipsemaskiner. Dette er også en treningsform som er snill mot leddene og kan forbedre kondisjonen din. Dersom du har lyst på flere alternativer når du skal trene hjemme, så kan det også være lurt å lese vår artikkel om tredemøller, for hadde det ikke vært deilig å løpe hele året rundt, uten å måtte gå ut når det er is på bakken eller pøsregn? 

Dersom du er glad i vannsport så er det også verdt å sjekke ut vår artikkel om SUP brett. Her finner du alle de beste SUP brettene dersom du har lyst til å gli bortover vannet med vinden i håret. Dersom du imidlertid har lyst til å følge med på progresjonen din og målingene dine mens du trener, så kan en pulsklokke være noe for deg. Da kan du virkelig ta helsen og kondisjonen din til nye høyder. 

Les også vår ergometer sykkel guide og guide til beste boksesekk, og beste spinningsykkel.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Hop-Sport Romaskin – HS-060R – god sikkerhet med antiskli

Billig romaskin

✅ 4,2/5 stjerner av brukerne hos Amazon
✅ 30 dages returrett
✅ Prisgaranti

Hop Sport HS-030R Romaskine

Hop-Sport Romaskin – HS-060R er en glimrende romaskin for deg som setter sikkerhet i høysetet når det kommer til treningsutstyr, kropp og sinn. Denne modellen er nemlig utstyrt med antiskli på fotplatene samt sikkerhets-stropper – slik at du kan føle deg trygg mens du trener. Modellen er også utstyrt med neopren-dekte håndtak i tillegg til at den er enkel i bruk med sin flotte LCD skjerm.

 • Neopren-dekte håndtak
 • Antiskli fotplater med sikkerhetsstropper
 • Enkel i bruk med en flott og klar LCD skjerm

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler denne modellen fra Hop-Sport da du vil få mye romaskin for de pengene du investerer. Derfor er den blitt kåret til «best til prisen». Sammenlignet med andre modeller av lignende kvalitet vil du her få en eksepsjonell komfort, gode sikkerhetsfunksjoner og en tydelig skjerm som forteller deg alt du trenger å vite om treningsdataene dine. 

Dette bør du tenke på før du kjøper Hop-Sport Romaskin – HS-060R

Kan legges sammen og rulles bort

Hop-Sport Romaskin – HS-060R er en sammenleggbar modell som også kommer med transporthjul. Dette er en stor fordel da den kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal. Da trenger den ikke stå fremme hele tiden og virke forstyrrende blant resten av interiøret ditt når du ikke bruker den. Det er også lett å rulle den til et annet rom da transporthjulene glir lett bortover gulvet. 

Magnetisk motstand med 8 nivåer

Hvordan en romaskin lager motstand – og hvor mange nivåer den har – vil være veldig viktig når du skal velge riktig romaskin. Denne romaskinen er utstyrt med en magnetisk motstand med hele 8 ulike motstandsnivåer å velge mellom. Da vil det finnes noe til enhver bruker – uansett om du er profesjonell eller om du bare ror på hobbybasis.  

Hva sier brukerne om Hop-Sport Romaskin – HS-060R?

Brukerne hos Amazon er svært fornøyde med denne romaskinen fra Hop-Sport. De tildeler den hele 4,2 av 5 mulige stjerner – og dette er basert på så mye som 147 ulike anmeldelser. Brukerne har testet romaskinen i praksis over tid, og deretter skrevet en ærlig anmeldelse som reflekterer deres opplevelse med produktet. Brukerne er spesielt imponerte over den jevne og flytende bevegelsen romaskinen har, og liker at den tilpasser seg den individuelle brukeren som en ekte treningskompanjong.

Spesifikasjoner ved Hop-Sport Romaskin – HS-060R:

Motstandsnivåer: 8 stk.
Motstandskontroll: Magnetisk
Sammenleggbar: Ja
Maks. brukervekt: 120 kg
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • Magnetisk motstand og bremsesystem
 • Sammenleggbar modell
 • Neopren-dekte håndtak
 • Kommer med transporthjul
Ulemper 

 • Litt tyngre enn andre modeller

Hop-Sport Romaskin – HS-070R – solid og flott konstruksjon

Beste luftmotstands-system

✅ 3,6/5 stjerner av brukerne hos Amazon
✅ 30 dages returrett
✅ Prisgaranti

Hop-Sport Romaskine HS-070R

Hop-Sport Romaskin – HS-070R er et nydelig valg for deg som vil ha mye valuta for pengene – og en romaskin med luftmotstand som ligger i toppklasse. Modellen er solid og moderne, og i tillegg til det flotte designet til konstruksjonen så er den også enkel og intuitiv i bruk. Romaskinen er designet i et elegant og stilig sort design som vil ta seg godt ut i ethvert rom – dersom du ikke velger å legge den sammen og sette den på et mindre areal. 

 • Solid konstruksjon med en varig finish
 • Luftmotstands-system
 • Enkel og intuitiv i bruk

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Hop-Sport Romaskin – HS-070R da dette er en modell som virkelig gir deg mye for pengene. Modellen har hele 8 ulike nivåer for motstand å by på – i tillegg til at den kan legges sammen og oppbevares et annet sted. Den enkle transporten og oppbevaringen kan skje takket være de små transporthjulene som diskret lar deg plassere modellen akkurat der du vil ha den. Den kan være litt dyr for enkelte brukere, men dersom du vil investere i et apparat av utrolig god kvalitet så vil denne vare i mange år fremover, og kan ses på som en investering i fremtiden.

Dette bør du tenke på før du kjøper Hop-Sport Romaskin – HS-070R

Sammenleggbar modell

Det er viktig at romaskinen du velger kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal. Hop-Sport Romaskin – HS-070R er en modell som kan legges sammen og oppbevares på et mindre areal når den ikke er i bruk. Du kan selvsagt rulle den sammenlagte romaskinen til et annet rom ved hjelp av de flotte transporthjulene som følger med på kjøpet. 

 

8 nivåer for motstand

Det er viktig å velge riktig motstand til dine behov når du skal velge den perfekte romaskinen for akkurat deg. Hop-Sport Romaskin – HS-070R er utstyrt med 8 ulike nivåer for motstand, noe som gir deg mye å velge mellom, også etter hvert som du blir sterkere og mer utholdende da formen din blir bedre. Derfor kan denne modellen brukes i veldig lang tid.

 

Hva sier forbrukerne om Hop-Sport Romaskin – HS-070R?

Forbrukerne hos Amazon har gitt Hop-Sport Romaskin – HS-070R 3,6 av 5 mulige stjerner. De er svært imponerte over modellens kvalitet, og synes komforten er fantastisk. Brukerne trekker spesielt frem hvor solid modellens rammekonstruksjon er, og hvor enkel den er i bruk. De nevner også at den innebygde datamaskinen kunne vært litt bedre da den ikke har alle de funksjonene og visningene som de skulle ønske. Den viser imidlertid alle de viktigste målingene.

Spesifikasjoner ved Hop-Sport Romaskin – HS-070R

Motstandsnivåer: 8 stk.
Sammenleggbar: Ja
Transporthjul: Ja
Maks. brukervekt: 130 kg
Mål: 198 x 77,5 x 64 cm
Vekt svinghjul: 0 kg

Fordeler

 • 8 ulike nivåer for motstand
 • Kommer med transporthjul
 • Sammenleggbar modell
Ulemper 

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere