Test: De beste sykkelrullene markedet har å by på

Senest opdateret den 0

Er du veldig glad i å sykle, men kunne tenkt deg å trene like effektivt når det for eksempel pøsregner ute – eller om vinteren når det er iskaldt og glatt?

Da kan en sykkelrulle være den perfekte løsningen for deg! Med en sykkelrulle vil du kunne trene akkurat like effektivt som du ville gjort ute i naturen når du befinner deg hjemme i din egen stue. En sykkelrulle kan kobles til mange populære treningsapper for skreddersydde treningsprogrammer og en enda mer realistisk sykkelopplevelse. 

Dersom du sliter med fysiske plager i leddene så kan en sykkelrulle hjelpe til med å gjøre den allerede leddvennlige treningen enda mer leddvennlig, for her slipper du de små variasjonene i underlaget som kan slå mot sykkelen og merkes i leddene. 

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en sykkelrulle:

🔸Budsjett: Tenk over hva du har råd til og lyst til å bruke på en sykkelrulle. Enkelte modeller er utstyrt med flere egenskaper enn andre – så tenk derfor godt over hva du har bruk for. 
🔸Type sykkel: Skal du bruke en landeveissykkel eller en terrengsykkel? Sjekk at sykkelrullen du vurderer å kjøpe passer til typen sykkel du har tenkt å bruke. 
🔸App-brukervennlighet: Dersom du har lyst til å bruke sykkelrullen i samspill med treningsapper, så er det viktig at du sjekker at modellen du vurderer faktisk har Bluetooth og kan kobles til treningsappene. 
🔸Støy: Enkelte modeller er mer stillegående enn andre, så velg derfor en modell med et støynivå som passe bra til hverdagen din – og de du bor med. 
🔸Maksimal lastekapasitet: Dersom du er en større bruker – eller skal dele sykkelrullen med en større bruker – så er det viktig at du sjekker maksimal lastekapasitet på sykkelrullen. Husk også å inkludere vekten av selve sykkelen. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 

Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle 

✅4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle

Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle er sykkelrullen for deg som vil ha et vaskeekte kvalitetsprodukt som er stillegående og kan gi deg en skikkelig treningsøkt uten at du trenger å forlate huset. 

Kan brukes med både landeveissykler og terrengsykler

Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle kan brukes både med terrengsykler og landeveissykler – dermed er det nemlig ingen begrensning for hvem som kan bruke sykkelrullen. 

Modellen kan brukes med sykler som har en bakgaffel med en indre bredde på 130/135 mm. Direto XR passer derfor til vanlige sykler som har en hurtigspenning i bena og en gjennomgående aksel på 142 x 12 mm. 

Svært kompatibel kassettveske

Kassettvesken på treningssykkelen er kompatibel med Shimano kassetter og SRAM kassetter med hele 9, 100 og 11 gir. Dersom du også vil kunne bruke 12 gir så er det mulig å kjøpe en kassettveske i tillegg slik at du kan få fullt utbytte av girene dine. 

Kommuniserer via Bluetooth

Med Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle kan du benytte deg av trådløs kommunikasjon ved hjelp av Bluetooth, slik at modellen kan sende dataene dine til iOS, Android, MacOS og Windows. 

Det interne svinghjulet for en perfekt og jevn motstand med en høy effekt – perfekt til treningsøkter som baseres på tråkkfrekvens, kraft og hurtighet. Du kan også velge en helling på opptil 22 %.

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping elsker denne modellen. En av brukerne har følgende å si om Direto XR: 

«Has greatly improved my riding mechanics, more specifically, high cadence drills (180+rpm sprints). The magnetic resistance is a huge bonus, especially if you’re riding a track bike or SS setup and are keen on HR or power drills. Honestly, I can’t think of anything to rag on; it’s portable, it’s durable, and it’s incredibly effective at weeding out any weaknesses in your riding posture or technique».

Fordeler

 • Kompatibel med både landeveissykkel og terrengsykkel
 • Veldig stillegående
 • Opptil 22 % helling
 • Settes opp sammen med forhåndsinstallert Shimano 105 (eller tilsvarende)
 • Kassett med 11 hastigheter
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen


DKN Technology Pro-1 Spinningsykkel 

✅4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

DKN Technology Pro-1

 

DKN Technology Pro-1 Spinningsykkel er perfekt til deg dersom du anser deg selv som en kresen hjemmetrenings-entusiast som vil ha litt ekstra til treningen hjemme. 

Mange flotte programmer

DKN Technology Pro-1 Spinningsykkel kommer med mange flotte programmer – for her finner du programmer for tid, distanse, kaloriforbruk og hjertefrekvens.

Du kan koble telefonen eller nettbrettet ditt til denne modellen slik at du vil kunne få målingene dine rett på enheten din. 

Kraftig svinghjul

Denne modellen har et kraftig svinghjul på hele 22 kg. Dette er derfor en stødig modell, men du må imidlertid justere motstanden manuelt. Det anses av enkelte som en ulempe, men det er ikke vanskelig å sette seg inn i. 

Pro-1 Spinningsykkel har også en maksimal brukervekt på 150 kg, noe som er viktig å legge merke til dersom noen større brukere skal bruke modellen. 

Skreddersydd sittestilling

Modellen vil også gi deg en optimal sittestilling som er skreddersydd til akkurat din kropp. Her kan nemlig både salen og styret justeres trinnløst – både foran, bak og vertikalt – slik at du vil kunne få en perfekt passform. 

Brukerne hos Google Shopping er i tillegg fornøyde med modellen da de har gitt den hele 4 av 5 mulige stjerner etter å ha brukt modellen over tid. 

Fordeler

 • Programmer for tid, distanse, kaloriforbruk og hjertefrekvens
 • Kan kobles til andre apper via Bluetooth
 • Maks brukervekt ligger på 150 kg
Ulemper

 • Motstanden må justeres manuelt

Wahoo Kickr Bike Treningssykkel 

✅4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Wahoo Kickr Bike Treningssykkel

Wahoo KICKR Bike Treningssykkel er modellen for deg som kun vil ha det beste av det beste når det gjelder kropp og trening. 

Integrerte gradendringer

Med Wahoo KICKR Bike vil du få en treningssykkel som kan tilpasses dine behov for å skape en innendørs treningsopplevelse som er så realistisk som mulig. Dette er takket være de integrerte gradendringene, simulerte girskifter og gir som kan tilpasses brukeren. 

Solid modell som takler hard trening

Wahoo KICKR Bike Treningssykkel er en modell som kan takle selv de hardeste treningsøktene. Sykkel har nemlig en konstruksjon av stål og aluminium – samt en legendarisk svinghjulsteknologi som sørger for at sykkelen kan gi en enestående følsomhet og en effektmåling som er pålitelig. 

Gradendringene skjer i sanntid, og her kan du sykle i stigninger som tilsvarer hele 20 % og nedstigninger på -15 %. Du vil også kunne opprettholde hastigheten din og dermed få en følelse av å sykle på ekte ute i naturen. 

Programmerbar girteknologi

Wahoo KICKR Bike Treningssykkel kommer med en virtuell girteknologi som er programmerbar slik at du kan oppleve en nøyaktig girvutveksling – og kassetten kommer fra ledende produsenter som SRAM, Shimano og Campagnolo. 

Brukerne hos Google Shopping har testet modellen i praksis over tid, og er så fornøyde at de gir den hele 4,6 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I’ve been using the KICKR Bike for five months and I absolutely love it. It’s a hefty thing to assemble (you’ll need to recruit a friend) but it’s really easy – just attach some legs, the handlebars, seat post and pedals and you’re pretty good to go».

Fordeler

 • Trådløse Software oppdateringer
 • Elektromagnetisk og forbedret motor
 • 5 justerbare kontaktpunkter
 • Drivverk: Beltedrev
Ulemper

 • Kan bråke litt
 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen


Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener – best til nybegynnere

✅4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Wahoo Kickr Snap

 

Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener er en glimrende modell dersom du er nybegynner og gjerne vil komme i bedre form ved hjelp av en sykkeltrener. 

Bra dersom du er nybegynner

Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener gir en stille og realistisk sykkelfølelse når du først skal i gang med sykkeltrening hjemme. 

Denne modellen er optimert med en teknologi som heter Flywheel, og har svinghjul på 4,8 kilo. Dette er konstruert på en måte som etterligner kraften og tregheten du opplever når du sykler ute i naturen. Her vil du derfor få en smidig og stille sykkelopplevelse. 

Stålkonstruksjon for god holdbarhet

Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener har en konstruksjon av stål for å sikre en holdbarhet som er langvarig samt at sykkeltreneren står stabilt mens du sykler. 

Med denne modellen kan du gjøre om både landeveissykler, terrengsykler eller TT-sykler til supre treningsmaskiner for innendørs trening – en nydelig tanke nå som vinteren nærmer seg og det blir kaldere og glattere ute.

Kompatibel med populære treningsapper

Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener er også kompatibel med populære treningsapper som for eksempel TrainerRoad, The Sufferfest og Zwift. 

Dette er flotte apper som vil fungere som treningsspill der du kan leve deg inn i sykkelopplevelsen som en spiller på skjermen – og her vil du også få tilgang til treningsprogrammer som er spesialdesignet av profesjonelle trenere. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping elsker sykkeltreneren Wahoo KICKR SNAP, og har gitt den hele 4,4 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«Great product, found the gradient maximum gradient ideal for 99 % of Zwift areas. Maximum wattage was ample for me and doubt many would get close to the 1500 watts advertised».

Fordeler

 • Motstand settes opp automatisk via app
 • Maksimum helling: 12 %
 • Motstandstype: Elektromagnetisk
 • Måler: Fart, distanse, kraft
 • Veldig stabil og robust modell
Ulemper

 • Lav maksimal brukervekt på 113,4 kg


Wahoo KICKR Core Sykkelrulle – gir en ekte sykkelfølelse

✅4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Wahoo KICKR Core

 

Wahoo KICKR Core Sykkelrulle er modellen for deg som vil ha en solid sykkelrulle med fokus på å simulere en helt ekte følelse av å sykle ute i naturen. 

Bruker Bluetooth for å koble til apper

Wahoo KICKR Core Sykkelrulle har både Bluetooth og ANT+ slik at du kan koble deg på alle mulige sykkelenheter – og her får du selvsagt også alt av målinger rett på favorittappene dine.

Her kan du kalibrere sykkelruter og justere motstanden automatisk ved hjelp av populære treningsapper som for eksempel Zwift, Rouvy og mange flere. 

Svært stillegående modell

Wahoo KICKR Core Sykkelrulle er en av de meste stillegående modellene som markedet har å by på, for her vil den eneste lyden du hører komme fra kjettingen når du girer. 

Dette er ofte undervurdert for de som bruker sykkelrullen hjemme, men dette er en gigantisk fordel dersom du for eksempel bor med andre mennesker. Da kan du nemlig trene til alle døgnets tider uten å vekke de andre som for eksempel sover – eller studerer til viktige prøver. 

Brukerne er godt fornøyde

Brukerne hos Google Shopping synes denne modellen er fantastisk, noe som virkelig reflekteres i brukeranmeldelsene. En av brukerne som har testet Wahoo KICKR Core Sykkelrulle i praksis har følgende å si om modellen:

«First and foremost, this is a fantastic trainer. Super easy to set up, works incredibly well, and the ERG mode is absolutely money for training based on power output. Used with Zwift it makes riding indoors during the cold/snowy season much more tolerable. I highly, highly recommend the product overall».

Fordeler

 • Kan kobles til enheter via Bluetooth
 • Kalibrerer sykkelruter og motstand automatisk ved hjelp av apper
 • Nesten helt stillegående
Ulemper

 • Maksimal helling ligger på 16 %


vidaXL Sykkelrulle – tren effektivt og komfortabelt hjemme

vidaXL Sykkelrulle

 

vidaXL Sykkelrulle er en relativt billig modell som lar deg trene effektivt og komfortabelt hjemme i din egen stue. 

Dra på sykkeltur uansett vær

Med sykkelrullen fra vidaXL kan du trene uansett vær – enten det er regn, vind eller snø – for her vil du holde deg tørr og varm inne. 

Denne sykkelrullen egner seg til sykler med en hjulstørrelse på 66 cm til ca. 71 cm. Derfor egner modellen seg til de aller fleste populære sykler. 

Luftmotstand og hurtigknapp

Med vidaXL Sykkelrulle vil du kunne dra nytte av luftmotstanden for ekstra styrke – og en helt egen hurtigknapp som kan brukes til å kontrollere hastigheten. 

vidaXL Sykkelrulle er i tillegg enkel å transportere, for etter trening så kan du enkelt brette den bort for å spare plass.

Dette er en stilig sykkelrulle når det kommer til design. Dette er en sort og elegant modell som vil ta seg godt ut i alle typer hjem da sort er en såpass nøytral farge.

vidaXL Sykkelrulle har i tillegg en lastekapasitet på hele 150 kg. Det vil være mer enn nok for de aller fleste brukere. 

Fordeler

 • Kompatibel med de fleste sykler
 • Luftmotstand
 • Maksimal lastekapasitet på 150 kg
 • Hurtigknapp for hastighet
Ulemper

 • Kan ikke kobles til apper

Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle – tren de samme muskelgruppene som ute

✅4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle

 

Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle er en briljant modell for deg som vil trene alle de samme muskelgruppene som du ville trent dersom du syklet ute i naturen.

God helling – ta treningen til et nytt nivå

Wahoo KICKR CLIMB gjenskaper nivåforskjeller i terrenget i sanntid – og her vil du kunne oppleve signinger på opp til 20 %, og en nedstigning på hele -10 % når du parrer modellen med en KICKR Smart Trainer. 

Innetreningen tas her til et helt nytt nivå da du kan sykle opp bakker og nedover fjell – de høyeste fjellene som finnes – helt uten å måtte forlate hjemmet ditt. 

Bra for fysiske plager

Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle vil være et fantastisk redskap for å komme i bedre form dersom du sliter med fysiske plager som for eksempel leddsmerter og psoriasis. 

Sykling belaster nemlig leddene mye mindre enn for eksempel løping – men dersom du bruker en sykkelrulle som Wahoo KICKR CLIMB så vil leddene belastes enda mindre da du ikke vil få de samme dumpene og hullene som finnes på veien ute når du sykler. 

Testet i praksis

Brukerne hos nettsiden Google Shopping har testet Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle i praksis, og er svært fornøyde med treningen modellen kan tilby. Her har en av brukerne skrevet følgende om modellen:

«For the past 6 years I have moved to 95% indoor ridge on Zwift (Since my Psoriatic Arthritis diagnosis) which allowed me to control my riding variables. I researched for a while on the price point and finally landed on the Core. Wow what a game changer, and I mean exactly that. The ride dynamics are amazing. With the ‘wheel-on’ trainer the ride was always hash and instant to gradient changes in Zwift».

Fordeler

 • Maksimal nedstigning på -10 %
 • Kompatibel med apper
 • Veldig stillegående
 • Solid modell
Ulemper

 • Tung modell
 • Dyrere enn andre sykkelruller


3 ulike typer sykkeltrenere

Når du skal finne en sykkeltrener som skal passe perfekt til akkurat dine behov, så er det viktig å vite hva du bør se etter. Det finnes hovedsakelig 3 forskjellige typer sykkeltrenere som du kan velge mellom.

Direktedrevet sykkelrulle

En direktedrevet sykkelrulle festes til bakenden på sykkelen din og erstatter bakhjulet ditt. En slik modell er enkel å identifisere, for her trenger du en kassett for at den skal fungere. 

Disse typene er ofte de dyreste, men også de aller mest nøyaktige når det kommer til målinger. En direktedrevet sykkelrulle byr som regel også på de aller høyeste motstandsnivåene. 

Friksjonstrener

En friksjonstrener er en sykkelrulle som du skal plassere bakhjulet på sykkelen din i. En slik sykkelrulle bruker enten magnetisk motstand eller væskebasert motstand. 

Disse er som regel lettere og mer transportable enn andre modeller, men bråker ofte litt mer og er ikke like nøyaktige som for eksempel en direktedrevet sykkelrulle. Når det kommer til pris så er imidlertid en friksjonstrener ofte mye rimeligere enn en direktedrevet modell. 

Stasjonær sykkelrulle

En stasjonær sykkelrulle er den mest grunnleggende stilen, men krever imidlertid bedre teknikk da sykkelen ikke holdes på plass. Her ligger nemlig sykkelen oppå 3 ruller. 

Motstanden kan her variere fra nesten ingenting – og opp til så mye som en direktedrevet modell. En stasjonær sykkelrulle er også veldig nyttig dersom du vil forbedre pedalteknikken din. 

Hva er en Smart Trainer?

En Smart Trainer skiller seg ut ifra modeller med elektronisk motstand. «Smart» betyr nemlig at modellen kan kommunisere trådløst med treningsapper på smarttelefonen din eller andre enheter med Bluetooth.

Her kan du oppleve optimal virtuell sykling ved hjelp av populære treningsapper som for eksempel Zwift. Dette gjør nok modellen litt dyrere, men definitivt verdt det da sykkelopplevelsen vil tas til nye høyder. 

Prisene er på vei ned, og derfor vil du kunne finne en Smart Trainer til mindre enn ca. 4000 kroner. 

FAQ

Hvilken sykkelrulle er mest effektiv?
vidaXL Sykkelrulle er et utmerket alternativ dersom du vil sykle på en effektiv måte som gir deg en følelse av å trene ute i naturen – uten å måtte plages av regn, vind eller snø.
Burde jeg kjøpe en Smart Trainer?
Dersom du vil kunne koble sykkelrullen din til treningsapper slik at du kan benytte deg av skreddersydde treningsprogrammer i sanntid, så kan det være lurt at du kjøper deg en Smart Trainer.
Hva er Zwift? 
Zwift er en fantastisk app for sykkeltrening. Appen vil fungere som treningsspill der du kan leve deg inn i sykkelopplevelsen som en spiller på skjermen. Her vil du også få tilgang til treningsprogrammer som er spesialdesignet av profesjonelle trenere.

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle, DKN Technology Pro-1 Spinningsykkel, Wahoo KICKR Bike Treningssykkel, Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener, Wahoo KICKR Core Sykkelrulle og Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle. 

Du kan lese anmeldelser av Elite Trainer Direto XR-T Sykkelrulle her
Du kan lese anmeldelser av DKN Technology Pro-1 Spinningsykkel her
Du kan lese anmeldelser av Wahoo KICKR Bike Treningssykkel her
Du kan lese anmeldelser av Wahoo KICKR SNAP Sykkeltrener her
Du kan lese anmeldelser av Wahoo KICKR Core Sykkelrulle her
Du kan lese anmeldelser av Wahoo KICKR CLIMB Sykkelrulle her

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre aktivitetsrelaterte artikler om ulike produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om sykkeltrenere så vil vi også fremheve vår artikkel om elektriske sparkesykler. Dersom du elsker fart og spenning, men ikke vil slite deg helt ut på sykkelsetet på vei til jobb, så kan du vurdere å kjøpe deg en enkel og kompakt elektrisk sparkesykkel. 

Dersom du imidlertid vil ha flere alternativer for å trene hjemme når været er vått eller kaldt, så kan du med fordel ta en titt på vår artikkel om tredemøller. Er du glad i sport og å holde deg i form hele året, så kan du også ta en titt på vår artikkel om SUP-brett for vannbasert og artig trening om sommeren. 

Får du støle og ømme muskler etter trening så kan det også være fordelaktig for deg å gå til anskaffelse av en massasjepistol. En massasjepistol vil nemlig kunne gjøre underverker for musklene dine. 


Denne side er anmeldt af: Lilja Jensen Rating 5/5