Barbermaskin best i test – Finn de beste testvinnerne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Siste oppdatering: 03/02/2023
Vi har lagt til fem nye produkter i artikkelen vår: Braun Series 9 Pro 9477ccPhilips Series 9000 Prestige SP9820Braun Series 7 70-N7200ccPanasonic ES-LV9Q og Remington XR1500. De tre førstnevnte barbermaskinene rangeres høyt og har fått gode anmeldelser fra ekspertkildene T3.com og TechAdvisor.com.

Best i Test 2023: I denne artikkelen analyserer vi en rekke testvinnende barbermaskiner og ser nærmere på fordelene som skiller de beste barbermaskinene fra de andre konkurrentene på markedet.

Hos Forbrukerliv.no samler vi forskjellige testvinnere på ett sted, slik at du enkelt får overblikket over hvilke tester som er utført, og hvilke modeller som er kåret til de beste. Nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi gjennomgår.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Braun Series 9 Pro 9477cc – Foliebarbermaskin med smart tilbehør 

5 stjerner og Platinum Award hos T3.com
✅ 4 stjerner hos TechAdvisor.com

 

Braun Series 9 Pro har gode tilleggsfunksjoner og tilbyr kraftig og presis trimming. Denne barbermaskinen er et godt valg for folk som ønsker et godt vedlikeholdt skjegg, eller et skarpt og rent utseende.

 • Innovativ PowerCase
 • Kraftig og presis barbering
 • Smart CareCenter

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Braun Series 9 Pro 9477cc

Braun PowerCase
Braun Series 9 Pro kommer med en såkalt PowerCase. Tilbehøret til denne barbermaskinen fungerer som en powerbank, og den er kompatibel med tidligere modeller fra serie 8 og serie 9. Dette betyr at du kan kjøpe tilbehøret separat og bruke det til din gamle elektriske barbermaskin. Ladingen i strømdekselet er tregere enn vanlig ledningslading, men den kan gi rundt 50 % ekstra batteritid til din Braun Series 9 Pro. Batteritiden er generelt veldig god og ligger på rundt 60 minutter, noe som i bunn og grunn betyr at den kan vare rundt en måned hvis du barberer deg annenhver dag. Dette vil selvfølgelig avhenge av dine behov og vaner. Det er mulig å sjekke batteritiden når barbermaskinen er i PowerCasen -den har en liten åpning hvor du kan se batteriindikatorene på barbermaskinen.

Hårtetthetssensorer
Denne foliebarbermaskinen fra Braun er utstyrt med 4 + 1 blader, der den femte er en ProLift trimmer som fungerer ved å løfte håret og klippe det. Den er i stand til å klippe hår opp til 0,05 mm, noe som etterlater ansiktet helt glatt og hårfritt. Den bruker sensorer for å registrere hvor tett skjegget ditt er og justere seg selv deretter. Barbering med Braun Series 9 Pro er praktisk, uansett om du foretrekker våt eller tørr barbering -den er nemlig vanntett og kan dermed brukes til våtbarbering, men kun når den ikke er koblet til laderen. 

Enkel å vedlikeholde
Braun Series 9 Pro kommer også med et 5 i 1 SmartCare Center. Dette er i utgangspunktet en dockingstasjon som har 5 ulike funksjoner: hygienisk rengjøring, aktiv tørking, automatisk lading, bladsmøring og smarte programmer. Når du setter den elektriske barbermaskinen inn i SmartCare Center etter bruk, bruker den en alkoholbasert formel for å rense barbermaskinen for hår og hudpartikler. Deretter smører den bladene, tørker dem og lader. Et ekstra pluss er at den er kompatibel med Braun Series 9 og 8, på samme måte som me PowerCasen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Braun Series 9 Pro 9477cc?

Braun Series 9 Pro har fått 5 stjerner og Platinum Award i en anmeldelse av T3.com magazine. Ekspertene skriver: “En supersmart og imponerende elektrisk barbermaskin som holder irritasjon og inngrodde hår til et minimum”, og de fremhever spesielt batteritiden og ekstra tilbehør. TechAdvisor.com ga barbermaskinen 4 stjerner på grunn av den høyere prisen, men de skrev også at barbermaskinen definitivt anbefales til folk med tykt skjegg som vokser raskt og de trenger daglig barbering. CNN.com skrev at den luksuriøse pakken er verdt de ekstra penger. Mer enn 1000 Amazon-brukere ga barbermaskinen en samlet vurdering på 4,5. Mange forbrukere fremhever at den er skånsom mot sensitiv hud.

Fordeler

 • Vanntett
 • God batteritid
 • Ergonomisk design
Ulemper

 • I høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

Braun Series 9 Pro er en barbermaskin fullpakket med smarte funksjoner. Den ser ikke bare stilig ut, den har også et ergonomisk riktig design og ligger godt i hånden. Prisen er litt stiv, men dette veies opp for av kvaliteten. Flere forbrukere på Amazon sier også at de var i tvil om hvorvidt barbermaskinen ville være verdt pengene, men at de ble svært fornøyde med ytelsen og funksjonene. Da den er vanntett og fungerer for våtbarbering, selv i dusjen, er den et godt valg for sensitiv hud.

Spesifikasjoner
 Type: Folie elektrisk barbermaskin, Trådløs
Kutt per minutt: 40.000/min
Batteritid: 60 minutter
Vanntett: Ja


Philips Series 9000 – Foliebarbermaskin med smart tilbehør 

Philips Series 9000 er en elektrisk barbermaskin som automatisk tilpasser seg forskjellige skjegglengder og gir en sømløs og praktisk barberingsopplevelse. Denne funksjonen kan bidra til å redusere risikoen for hudirritasjon, da det er mulig å tilpasse trimmelengden til dine spesifikke behov og preferanser. Denne barbermaskinen er derfor et godt valg for personer med sensitiv hud.

 • Qi trådløs lading
 • Tilpasser seg automatisk til ulike skjegglengder
 • NanoTech-blader med selvslipende teknologi

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips Series 9000

Trådløs ladestasjon
Philips Series 9000 er utstyrt med et oppladbart batteri med 60 minutters batteritid, som er mer enn nok til et par ukers bruk. Batteritiden kan imidlertid vare lengre eller kortere, avhengig av barberingsvanene dine. Spesialfunksjonen til denne barbermaskinen er Philips’ trådløse Qi-ladestasjon, som kun trenger 3 timer for å få lade batteriet helt opp. Den kommer også med et alternativ for hurtiglading hvor du kan lade batteriet for én barbering på bare 18 minutter -noe som kan være praktisk når du har det travelt. Qi-stasjonen er også multifunksjonell, noe som betyr at du også kan lade telefonen eller andre kompatible enheter.

Premium design
Merket Philips er kjent for sitt gode design. Barebermaskinene fra Shaver Series 9000 oppleves luksuriøse med sine aluminiumdekseler i kombinasjon med svarte detaljer. Aluminium er et solid materiale som også føles lett i hånden. I tillegg har denne barbermaskinen et gummibelegg på baksiden av håndtaket som gjør at den ikke sklir ut av hånden under barbering. Dette er spesielt praktisk dersom du skal bruke den til våtbarbering med skum og gel, eller til og med i dusjen. NanoTech-bladene, en teknologi utviklet av Philips, sørger for en presis og tett barbering med minimal hudirritasjon. En av de største fordelene med NanoTech-bladene er at de er selvslipende. I motsetning til tradisjonelle barberblader som kan bli sløve over tid, er NanoTech-bladene designet for å holde seg skarpe i en lengre perioder. Bladene er laget ved hjelp av en innovativ elektrokjemisk prosess som skaper et hardt og slitesterkt belegg på bladkantene, som bidrar til å forhindre at de blir sløve eller skadet.

Hva sier forbrukere og eksperter om Philips Series 9000

Philips Series 9000 har fått 5 stjerner og Platinum Award hos T3.com magazine. Eksperter sier at det er: “En av de beste elektriske barbermaskinene man kan kjøpe for penger”, og de la vekt på dens trådløse ladefunksjon og førsteklasses design. Barbermaskinen har også fått 4,6/5 stjerner hos Amazon. Forbrukere er veldig fornøyde med ytelsen, batteritiden og at man har mulighet til å barbere helt inntil huden. Den har også 4,6/5 stjerner hos Googles samling av forbrukeranmeldelser. Et flertall forbrukere oppga at barberingen er tett, glatt og behagelig.

Fordeler

 • Vanntett
 • Luksuriøst design
 • Nøyaktig, jevn og behagelig barbering
Ulemper

 • Rengjøring av barbermaskinen må gjøres manuelt

Forbrukerlivs vurdering

Barbermaskinen Philips Series 9000 tilbyr presis og jevn barbering, og tillater både våt og tørr barbering. Den er utstyrt med NanoTech Dual Precision-blader som gir opptil 150.000 kutt per minutt og som er selvslipende. Til tross for mange førsteklasses funksjoner har den imidlertid ikke en rengjøringsstasjon -men du trenger du kun å rengjøre den manuelt med noen få måneders mellomrom.

Spesifikasjoner
Type: Roterende, trådløs
Kutt per minutt: 150.000/min
Batteritid: 60 minutter
Vanntett: Ja


Braun Series 7 70-N7200cc – Barbermaskin med fleksibelt hode

4 stjerner hos T3.com
✅ 4 stjerner hos TechAdvisor.com

 

Barbermaskinen fra Braun Series 7 er utstyrt med AutoSense-teknologi som registrerer tykkelsen på skjegget og justere klippehastigheten og kraften deretter. Dette er spesielt nyttig for folk som har mye skjegghår og ønsker å trimme det jevnt, uten å måtte bekymre seg for over- eller undertrimming.

 • AutoSense-teknologi
 • 360˚ fleksibelt hode
 • Presisjonstrimmer inkludert

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Braun Series 7 70-N7200cc

Fleksibelt hode for presis og tett barbering
Braun Series 7 kommer med et fleksibelt hode som kan bevege seg i alle retninger, venstre eller høyre, opp og ned. Hodets 360 graders fleksibilitet gir svært god kontakt med huden, selv på de vanskelige områdene rundt kjeven og haken. Klippesystemet inkluderer 2 klippere på sidene og en sentral trimmer for lengre hår. Hvis du kun vil bruke presisjonstrimmeren tar du bare av foliehodet og klikke presisjonstrimmeren på. Denne barbermaskinen er også vanntett, slik at den kan brukes til våtbarbering.

Kort ladetid og indikator for batterinivå
Selv om Braun Series 7 er laget av plast er den likevel solid og slitesterk, samtidig som den er lett i hånden. Den har også et gummibelegg som gir godt grep, også under våtbarbering. I tillegg har den en liten skjerm som viser grunnleggende informasjon, slik som batteritid, og som gir rengjøringspåminnelser. Ladetiden er også rask, med et fulladet batteri etter bare én time. Når den er fulladet kan barbermaskinen brukes i 50 minutter, noe som etter vår mening er relativt lang tid. Slik som med de andre barbermaskinene fra Braun kommer også denne med et SmartCare Center som tilbyr ulike vedlikeholdsalternativer for barbermaskinen, som rengjøring, tørking, smøring og lading.

Hva sier forbrukere og eksperter om Braun Series 7 70-N7200cc

Braun Series 7 har fått 4 stjerner både hos TechAdvisor.com og T3.com. Eksperter hos Tech Advisor berømmer den for jevn og komfortabel barbering og fremhever at den er rimeligere enn modellene fra Series 9. Hos T3.com legger de spesielt vekt på det fleksible hodet. Hos Googles samling av forbrukeranmeldelser får den en samlet vurdering på 4,4/5 stjerner, fra mer enn 4000 forbrukere. I samsvar med ekspertene er forbrukerne enige i at dette er en barbermaskin som tilbyr tett og jevn barbering. Hos Amazon fikk barbermaskinen 4,3/5 stjerner av forbrukerne. En av forbrukerne skriver at han er veldig fornøyd med kjøpet av Braun Series 7, fordi barberingen varte i mindre enn to minutter og ga den tetteste barberingen han hadde fått på lenge. 

Fordeler

 • Hurtiglading
 • Ergonomisk med godt grep
 • Vanntett
 • SmartCare Center
Ulemper

 • Det kan være vanskelig å fjerne hodet, spesielt med våte hender

Forbrukerlivs vurdering

Braun Series 7 er en barbermaskin med fleksibelt hode og en ekstra presisjonstrimmer som kan tilfredsstille behovene til de aller fleste. Når det gjelder å bytte mellom de ulike barberingshodene kan det noen ganger være vanskelig å løsne hodet fra maskinen, spesielt hvis hendene er våte eller glatte. Til tross for dette sørger gummibelegget på barbermaskinen for at maskinen ligger godt og fast i hånden under barbering. 

Spesifikasjoner
 Type: Folie, Trådløs
Kuttehandlinger per minutt: 24.000/min
Batterilevetid: 50 minutter
Vanntett: Ja


Panasonic ES-LV9Q – Barbermaskin med Multi-Flex-hode

4,7 stjerner hos Google Shopping
✅ 4,4 stjerner hos Amazon

 

Panasonic ES-LV9Q er en barbermaskin med et 5-blads kuttesystem. Systemet er spesielt designet for å gi en jevn og effektiv barberingsopplevelse. Derfor er denne barbermaskinen et godt valg for personer med grovt eller tett ansiktshår som kan ha problemer med å oppnå jevn barbering ved bruk av tradisjonelle barbermaskiner.

 • Multi-Flex 5D hode
 • 5-blads kuttesystem
 • Barberingssensor

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Panasonic ES-LV9Q

5-blads kuttesystem
Panasonic ES-LV9Q er en del av Panasonics 5 Arc-serie, som er en serie med avanserte barbermaskiner med fem blader. Denne spesifikke modellen har et 5D multifleksibelt hode som kan bevege seg i flere retninger. Barbermaskinen glir lett over huden og ansiktstrekk uten motstand, uavhengig av vinkelen du holder den i. Barbermaskinens hode har 5 blader som muliggjør en mer effektiv barbering. Den har er tre forskjellige folietyper som jobber sammen for lett barnering på selv de utfordrende områdene. I midten har den en Quick Slit trimmer, og dens funksjon er å fange og klippe lengre hår. Rundt begge sider av trimmeren er det to Quick Lift-trimmere.

De løfter, som navnet antyder, flatt liggende hår -spesielt i nakkeområdet. Til slutt har den to ekstra tynne etterbehandlingstrimmere som gir presis nærbarbering. De innvendige bladene til barbermaskinen er nanopolert ved bruk av en tradisjonell japansk teknikk for produksjon av sverd. Denne barbermaskinen gir altså svært effektiv barbering, selv på mer utfordrende områder som haken. I tillegg har modellen en pop-up trimmer som er praktisk for rask barbering og detaljert barbering av kinnskjegg, bart eller skjegghals. Da den også er vanntett er den egnet for både våt og tørr barbering. 

Tilpasset barbering
I tillegg til å ha en rask motor som sørger for jevn klipping, justerer barbermaskinenen seg automatisk til hårets tetthet og lengde -takket være den automatiske tetthetssensoren. For å forhindre tap av kraft ved barbering av områder med tett skjegg, økes motorens rotasjonshastighet for å gi kraftigere barbering av disse områdene. På den annen side vil motoren redusere hastigheten i områder med tynt skjegg for å gi en mer skånsom barbering, slik at huden ikke skades. I tillegg har modellen en LCD-skjerm med ulike indikatorer, som blant annet viser batterinivået. Takket være den smarte låsefunksjonen vil ikke barbermaskinen slå seg på før du har den i hånden.

Praktiske vedlikeholdsfunksjoner
Rengjøring og vedlikehold av denne barbermaskinen er relativt enkelt. Du kan ganske enkelt skylle den under rennende vann. For grundig rengjøring anbefaler vi å bruke Panasonics rensestasjon. Den tilbyr ulike funksjoner, fra detaljert rengjøring til tørking, og den fungerer også som ladestasjon.

Hva sier forbrukere om Panasonic ES-LV9Q

Panasonic ES-LV9Q har en total vurdering på 4,7/5 hos Google Shopping og 4,4/5 hos Amazon. I Googles samling av forbrukeranmeldelser roses barbermaskinens funksjoner, slik som rengjøringsstasjonen og evnen til tett barbering. Amazons forbrukere berømmer også evnen til tett barbering og kvaliteten på materialene. Et par forbrukere skrev at det forårsaket utslett og irritasjon på deres sensitive hud.

Fordeler

 • Smart låsfunksjonalitet
 • Hurtiglading
 • Automatisk skjeggtetthetssensor
 • Automatisk rengjøring og ladesystem
Ulemper

 • Noen forbrukere sier at den er noe støyende

Forbrukerlivs vurdering

Barbermaskinen Panasonic ES-LV9Q har en rekke nyttige funksjoner og relativt god batteritid på totalt 45 minutter etter bare én times oppladning. Den er også utstyrt med smartlås-funksjonalitet, som sikrer at barbermaskinen ikke starter før den ligger i hånden. 

Dette er en praktisk funksjon når du reiser, da det sikrer at den ikke slår seg på av seg selv ved et uhell. På barbermaskinens kropp er det en liten LCD-skjerm som viser informasjon om batteri- og ladestatus og andre indikatorer. Noen forbrukere nevner at den kan være noe støyende under drift, men dette er til en viss grad subjektivt. Alt i alt er dette en god elektrisk barbermaskin som tilbyr en tilpasset barberingsopplevelse.

Spesifikasjoner
Type: Folie, Trådløs
Kutt per minutt: 70.000/min
Batteritid: 45 minutter
Vanntett: Ja


Remington XR1500 – Allsidig barbermaskin

 

Remington XR1500 er kjent for dens evne til å barbere hele hodet på under 2 minutter. For å oppnå denne klippehastigheten bør håret ditt ikke være lengre enn 2 mm, men det er likevel et godt valg hvis du trenger en rask hodebarbering en gang i blant. 

 • Hårlomme
 • Rask barbering (under 2 minutter)
 • Flexi-hode og 5 bevegelige roterende blader

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Remington XR1500

Praktisk design med 5 fleksible blader
Remington XR1500 har et fleksibelt hode med 5 roterende blader som også er bevegelige. Hodet og bladene beveger seg etter hodets konturer, noe som gir en tett barbering. For å barbere seg så rask som mulig kan man bruke bevegelser i alle retninger, både sirkulære bevegelser så vel som lineære. Hvis du skal bruke den til å vedlikeholde en et helt skallet hode vil denne barbermaskinen være rask og gi like gode resultater som en klassisk barberhøvel.

Vanntett barbermaskin for våt og tørr barbering
Da denne barbermaskinen fra Remingtons er vanntett, kan den brukes både til våt og tørr barbering. Takket være denne funksjonen blir rengjøring og vedlikehold også enklere. Husk at tørrbarbering skaper mindre rot, da man kun trenger å tømme hårlommen etter bruk. Du kan deretter bruke en børste til å fjerne eventuelle gjenværende hår fra skjærehodene eller ganske enkelt vaske dem under rennende vann. Hvis du bruker en såpe eller en slags barberskum eller gel for våtbarbering bør du sørge for å skylle den  grundigere etter bruk -spesielt hvis du bruker et oljebasert barberprodukt.

God batteritid
Fulladet, noe som tar 2 timer, får du en batteritid på 50 minutter. Hvis du bruker den til vedlikehold annenhver eller tredje dag i et par minutter, kan den ganske sikkert vare i omtrent en måned. Barbermaskinens kropp har to små LED-indikatorer som lyser når batteriet er lavt og under ladingen.

Hva sier forbrukere om Remington XR1500

Remington XR1500 har en vurdering på 4,7/5 stjerner hos Googles samling  av forbrukerkommentarer og anmeldelser. En av forbrukerne skrev at hun har kjøpt denne barbermaskinen til mannen sin og at den: «Fungerer bra og sparer penger på at han får en barbermaskin til å barbere hodet». Forbrukerne har også gitt den en vurdering på 4,4/5 stjerner hos Amazon. Her roser forbrukerne dens raske og gode barberingsevner.

Fordeler

 • Kompakt design
 • Vanntett
 • Pop-up detaljtrimmer
 • Ekstra tilbehør
Ulemper

 • Noen syntes at materialene som brukes kunne vært av høyere kvalitet

Forbrukerlivs vurdering

Remington RX1500 er en elektrisk barbermaskin som er spesielt laget for hodebarbering, men den har også andre funksjoner. Noen forbrukere sier at den også kan brukes til vedlikehold av et skjeggfritt ansikt, og trimmeren med pop-up detalj er perfekt for kinnskjegg eller skjegglinje. XR1500 gir en rask og effektiv barbering på under 2 minutter, takket være sin kraftige motor og de 5 bevegelige roterende bladene. Bladene er designet for å tilpasse seg formen på hodet, og de sikrer at du får en tett og komfortabel barbering. Med flexi-head-teknologien kan XR1500 enkelt tilpasse seg hodebunnens konturer, og sikre at hvert hår trimmes jevnt og effektivt. Selv om noen forbrukere ikke liker plasten denne barbermaskinen er laget,  er den likevel solid nok -og gummidelene på sidene sikrer et godt grep. 

Spesifikasjoner
Type: Roterende, trådløs
Batteritid: 50 minutter
Vanntett: Ja


3 gode råd til barbering

1) Først og fremst er det lurt å starte med en ansiktsvask før du skal barbere deg. Det beste er å bruke varmt eller lunkent vann fordi det hjelper åpner porene i huden. Etter vask bør du tørke ansiktet før du begynner med barberingen. Da slipper du å risikere at maskinen ”hakker” eller kniper i hårene, slik den ofte gjør om man barberer på våt hud.

2) Etter barbering er det en god idé å bruke en god ansiktskrem. Gjerne uten parfyme slik at huden kan slappe bedre av. Det er spesielt viktig å bruke fuktighetskrem om du ikke vasker ansiktet først, og barberer på tørr og uvasket hud.

3) Husk å vaske maskinen etter bruk. Vi anbefaler å velge en barbermaskin som er lett å rengjøre. Dette er viktig fordi det blant annet kan hjelpe med å holde skjeggpest og hudinfeksjoner unna.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke barbermaskiner er best i test?

Braun Series 3 3090cc, Braun Series 5 5030s, Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry, Braun Series 7 790cc, Braun Series 7 7899cc og Braun Series 3 3050cc

Hvordan er barbermaskinene blitt testet?

Barbermaskinene er blitt testet ut ifra deres ergonomi, barberingsevne på både våt og tørr hud samt deres brukervennlighet. I tillegg har ekspertene også sett på hvor enkle de er å rengjøre.

Hvor ofte må man vedlikeholde barbermaskinen sin?

Det er anbefalt at man tømmer barbermaskinen for hår og skyller beholder og blad med varmt vann etter hvert bruk. I tillegg bør man rengjøre barbermaskinen helt fra bunnen av der alle avtakbare deler demonteres og skylles i varmt vann én gang i måneden. La deretter alle delene tørke før maskinen monteres sammen igjen.


Barbermaskin Test – Disse kildene har vi gjennomgått:

Råd & Røn
Råd & Rön er, Sveriges største forbrukermagasin. Råd & Rön foretok en test av 16 forskjellige barbermaskiner. I denne testen ble mange faktorer gjennomgått, og det ble sett på barberingskvalitet, batteriets yteevne og selve kvalitet på maskinen. Philips SensoTouch RQ1175 stakk av med den samlede seieren. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det kreves abonnement for å lese testen.

Politiken.dk
Den store danske avisen Politiken.dk har testet 8 barbermaskiner. De kontaktet 4 produsenter som fikk lov å stille opp med 2 forskjellige modeller hver. Braun, Philips, Panasonic og Remington deltok i testen.

Maskinene ble testet på brukervennlighet, ergonomi og barberingsevne. I tillegg ble det sjekket hvor enkle de var å holde rene.

Dommerne i testen var frisøren Jan Kock og entrepriseleder Steen Kristiansen. Dommerne testet alle maskinene på egen hud, både våt og tørr. Den samlede vinneren ble Braun Series 7 790cc. Du kan se hele testen på Politiken.dk ved å klikke her.

Test.de
Det største testmagasinet i Tyskland heter test.de og har utført tester av 14 forskjellige barbermaskiner. Her ble merkene Braun, Carrera, Panasonic, Philips og Remington testet. Testen viste at Braun-maskinene generelt klarte seg best i test.

Den samlede testvinneren ble CoolTec CT4s Wet&Dry. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at du må ha abonnement for å lese testen.

Tek.no
Tek.no er et stort magasin med fokus på forbrukerteknologi i Norge – magasinet har over 900.000 lesere i uken. Tek.no hjelper forbrukerne å navigere gjennom nyheter trender, artikler, guider og tester – og her gjelder det en test av barbermaskiner hvor blant annet modellen Braun Series 3 3050cc er inkludert.

Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke på denne linken.

The Squash Chronicles
The Squash Chronicles er en anerkjent personlig blogg med fokus på blant annet teknologi og forskjellige teknologiske forbrukerprodukter. The Squash Chronicles foretar også tester av og til, og her dreier det seg om barbermaskinen Braun Series 7 7899cc.

Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke på denne linken.

T3.com
Teknologimagasinet T3 er etablert i Storbritannia og har fokus på teknologiske dingser. T3 pleide å stå for Tomorrow’s Technology Today, men dette begrepet brukes ikke lenger i magasinet eller på nettstedet. 

Du kan lese T3s anmeldelse om Braun Series 9 Pro her.
Du kan lese T3s anmeldelse om Philips Series 9000 her og her.
Du kan lese T3s anmeldelse om Braun Series 7 her og her.

TechAdvisor.com
Tech Advisor er et nettsted for forbrukerteknologi og et digitalt magasin. Da magasinet ble gitt ut  i august 1995 begynte Tech Advisors 25-årige historie offisielt. I 1996 kom nettsiden, og i juni 2017 skiftet de navn til Tech Advisor. I dag er Tech Advisor det ledende internasjonale mobilfokuserte merket.

Du kan lese Tech Advisors anmeldelse om Braun Series 9 Pro her.
Du kan lese Tech Advisors anmeldelse om Braun Series 7 her.

Forbrukeranmeldelser

Amazon.com
Amazon.com er en verdensomspennende teknologibedrift basert i USA. Amazon er tungt investert i digital streaming, cloud computing, online annonsering og kunstig intelligens. Her kan du også finne og sammenligne ulike produkter og lese brukeranmeldelser.

Du kan lese Amazons forbrukeranmeldelser for Braun Series 9 Pro her.
Du kan lese Amazons forbrukeranmeldelser for Philips Series 9000 her.
Du kan lese Amazons forbrukeranmeldelser for Braun Series 7 her.
Du kan lese Amazons forbrukeranmeldelser for Panasonic ES-LV9Q her.
Du kan lese Amazons forbrukeranmeldelser for Remington XR1500 her.

Google Shopping
Google Shopping er en nettbasert markedsplassplattform som lar forbrukere oppdage og sammenligne produkter fra hundrevis av forskjellige butikker. Fra Google Shopping-hjemmesiden kan kunder enkelt søke etter varer i ulike kategorier, med filtre for å begrense valgene i henhold til funksjoner, pris og merke. Prisene oppdateres i sanntid slik at du alltid får de beste tilbudene tilgjengelig.

Du kan lese Googles samling av kommentarer og anmeldelser for Philips Series 9000 her.
Du kan lese Googles samling av kommentarer og anmeldelser for Braun Series 7 her.
Du kan lese Googles samling av kommentarer og anmeldelser for Panasonic ES-LV9Q her.
Du kan lese Googles samling av kommentarer og anmeldelser for Remington XR1500 her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Braun Series 3 3050cc

Testvinner hos teknologimagasinet Tek.no

Braun Series 3 3050cc

.
Modellen Braun Series 3 3050cc er blitt inkludert i en test av flere forskjellige barbermaskiner som er utført av teknologimagasinet Tek.no.

Sammen med de øvrige modellene er denne barbermaskinen blitt testet på spesifikke parametere for å kunne sammenligne modellene. Her er det snakk om blant annet barberingsevne, funksjoner, batteri og håndterbarhet. Braun Series 3 3050cc klarer seg utrolig godt i testen, og dette belønnes med en flott plassering som testvinner.

Modell med Triple-action og Micro-Combe teknologi

Braun Series 3 3050cc hører til blant de moderne barbermaskinene med den nyeste teknologien, noe som gir en barbering som er så komfortabel, effektiv og tett som mulig. Derfor er denne barbermaskinen utstyrt med et triple-action barberhode som beveger seg på flere nivåer samtidig som den kan registrere lengden på skjegget og de individuelle konturene i ansiktet. Det betyr at selv hår som vokser i ulike retninger også fanges opp og kuttes.

I tillegg til dette er Braun Series 3 3050cc utstyrt med en teknologi kalt Micro-Combe. Det fungerer ved at det finnes 2 avlange blader og ett ekstra blad i midten, og dette midterste bladet har som funksjon å skjære over lengre hår. Det vil si at det blir enklere å fjerne skjegg som også er litt lengre.

Enkel rengjøring

Braun Series 3 3050cc hører til blant de batteridrevne modellene, og den har en arbeidstid på ca. 45 minutter – deretter tar det en times tid å fullade modellen igjen. Den kommer også med et display som gjør barberingen mer oversiktlig.

Det er også fokus på rengjøring på denne modellen da den kommer med en rensebørste og en hel rensestasjon. Her er det snakk om rensestasjonen Clean & Charge som både renser og smører modellen. Denne stasjonen slår to fluer i én smekk da den også fungerer som en ladestasjon.

Testvinner med tettest barbering, ifølge ekspertene

Ekspertene fra Tek.no har som sagt testet modellen Braun Series 3 3050cc sammen med flere andre modeller.

Denne barbermaskinen kåres til testvinner, og det er det flere grunner til. En av de mest vesentlige grunnene er at ekspertene mener modellen leverer den tetteste barberingen av alle modellene i testen – selv om det fremdeles etterlates et par hår dersom de er veldig utstikkende.

I tillegg til dette vurderes det at modellen er behagelig mot huden og har en høy grad av komfort. Den lange batteritiden fremheves også, men Tek.no skriver imidlertid at denne modellen ikke er vanntett og dermed ikke kan brukes i dusjen. Dette gir modellen noen begrensninger i forhold til andre modeller.

Spesifikasjoner – Braun Series 3 3050cc:
Vekt: 930 gram
Arbeidstid: 45 minutter
Ladetid: 60 minutter
Med display: Ja
Kan brukes i vann: Nei
Rengjøring: Rensebørste og rensestasjon medfølger

Fordeler ved Braun Series 3 3050cc:
Triple-action barberhode
Micro-Combe teknologi
Også god til lengre hår
Kan tilpasse seg til brukerens individuelle ansikt
Kommer med en hel rensestasjon

Her kan du se en presentasjonsvideo av modellen. Videoen er utarbeidet av ShaverCheck:


Braun Series 3 3090cc – En af markeds bedste maskiner

 Testvinner hos tyske ETM Testmagazin
✅ ”Sehr Gut” i det tyske magasinet Chip.de

Series 3 3090cc

Barbermaskiner fra Braun Series 3 er trådløse og benytter et såkalt “triple-action”-barberingssystem, som gjør at de bruker tre uavhengige kuttesystemer, for å gi deg en så tett barbering som mulig.

I praksis betyr dette systemet at det er tre kuttesystemer som tilpasses ulike konturer i ansiktet og barberer både kort og langt skjegg med alle strøk, slik at barberingen blir ekstra tett. Barbermaskinen har også en presisjonstrimmer som sørger for enkel og nøyaktig trimming av kinnskjegg og barter.

Tyske Chip fremhever Brauns kuttesystestem og påpeker at modellen klarer å barbere både kinn, hake og nakke veldig bra. En spesiell kam på barbermaskinen sørger for at hårene blir ledet til de kuttedelene, som ytterligere bidrar til å sikre et godt resultat. Når du er ferdig med å barbere deg, er det lett å rengjøre maskinen, siden barberingshodet er vanntett og derfor lett kan skylles under springen. Maskinen leveres også med en Clean & Charge-stasjon, som rengjør, lader og sliper barbermaskinen når den ikke er i bruk. Siden maskinen sørger for dette, er det ikke nødvendig å vedlikeholde bladene manuelt og rense maskinen.

Barbermaskinen bruker et batteri av batteritypen NimH.  Det fungerer i 50 minutter med et fulladet batteri og kan lades fullt opp på en time. Levetiden på batteriet er også det eneste negative punktet som blir fremhevet etter testing av modellen. Begge de tyske bladene mener at den kunne ha vært bedre, siden alt annet på modellen fungerer så godt som det gjør.

Håndtaket på barbermaskinen er ergonomisk utformet og har et gummibelegg, som sikrer at den ikke glir ut av hånden,selv om du har våte hender. På innsiden av barbermaskinen er det en liten LED-skjerm som viser status for batteriet og hygienen.

Chip påpeker at Braun Series 3-3090cc er blant de dyrere modellene på markedet, så det er en ganske god sammenheng mellom pris og kvalitet, siden barbermaskinen gir en flott barbering og er av god kvalitet.

Det følger også en reiseveske med barbermaskinen, i tillegg til en beskyttende hette, spesialledning, Clean & Charge-stasjon, en rengjøringskassett og en rengjøringsbørste.

Fordel

 • 3 separate bladsystemer for tett barbering
 • Presisjonsskjærefunksjon for kantene
 • Clean and charge funksjon som gjør den enkel å rengjøre
Ulemper

 • Kun 50 minutter batterilevetid

Spesifikasjoner

 • Clean and Charge Station
 • NimH batteri
 • Håndtak i ergonomisk gummibelegg
 • LED skjerm

Braun Series 7 7899cc

5 av 5 stjerner hos bloggen The Squash Chronicles

Braun Series 7 7899cc

Bloggen The Squash Chronicles har foretatt en solotest av modellen Braun Series 7 7899cc for å finne ut hvor godt modellen presterer.

Denne barbermaskinen er blitt testet på parametere som evne til å foreta en tett barbering, komfort, brukervennlighet, funksjonalitet og batteri. Braun Series 7 7899cc imponerer kraftig, noe som resulterer i en absolutt toppscore med 5 av 5 mulige stjerner.

Modell med moderne teknologi

Hvis man som forbruker vil ha en barbermaskin som er utstyrt med den mest moderne og nyeste teknologien, vil Braun Series 7 7899cc være et godt valg. Denne barbermaskinen kommer nemlig med 4 synkroniserte skjæreelementer som gjør at barberingen blir så tett som mulig – hårene løftes nemlig opp fra huden og inn mot knivene før de skjæres over helt tett på huden.

Modellen er også utstyrt med en såkalt sonisk teknologi, som betyr at den er i stand til å tilpasse seg etter det individuelle ansiktet og hårstruktur.

Velg mellom 5 innstillinger

Braun Series 7 7899cc er en allsidig modell som vil passe til ethvert ansikt og hudtype – det finnes nemlig 5 valgmuligheter for barbering når det kommer til intensitet.

Det betyr at man kan velge den mest intense innstillingen dersom man vil utføre en rask barbering, men man kan også velge en innstilling i den andre enden av skalaen dersom man heller vil ha en sensitiv barbering. Da vil man redusere hudirritasjon fordi barberingen blir mildere.

Denne modellen kan brukes på både tørr og våt hud, og den tåler også en tur i dusjen. I tillegg til dette er det her snakk om en barbermaskin som går på batteri, og arbeidstiden ligger på 50 minutter. Deretter må modellen lades opp i den medfølgende Clean & Charge-stasjonen, og som navnet antyder kan man også rengjøre modellen her.

Høy komfort og tett barbering, ifølge ekspertene

Bloggen The Squash Chronicles har testet Braun Series 7 7899cc og gitt modellen en absolutt toppkarakter på 5 av 5. Dette begrunnes med at modellen stort sett ikke har noen ulemper – i tillegg kommer modellen i et flott design med et godt display som øker oversiktligheten og en høy kvalitet generelt sett. Det vurderes også at denne modellen leverer et utrolig godt og tett barberingsresultat med et velfungerende barberhode slik at den også er svært brukervennlig.

Spesifikasjoner – Braun Series 7 7899cc:
Vekt: 1110 gram
Antall innstillinger: 5
Arbeidstid: 50 minutter
Ladetid: 60 minutter
Med display: Ja
Kan brukes i vann: Ja
Rengjøring: Rensebørste og rensestasjon medfølger

Fordeler ved Braun Series 7 7899cc:
 4 synkroniserte skjæreelementer
Sonisk teknologi
5 innstillinger
Lang batteritid
Kan anvendes på både tør og våd hud


Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry 

Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry

Denne barbermaskinen fra Braun er en lekker kvalitetsmaskin produsert i Tyskland. Det spesielle ved denne barbermaskinen er at den har den revolusjonerende °CoolTec-teknologien, som gjør at den blir kjølt ned mens den er i bruk. Slik fjerner den varmen man ofte kjenner på barberhodet under barbering.

Whiteaway.no skriver at dette nok er den mest teknologisk avanserte barbermaskinen i verden. Om du har følsom hud er denne modellen et veldig godt valg, fordi den kjølende effekten kan hjelpe med å forhindre irritert hud da porene i huden lukkes

Denne modellen er også vanntett slik at du kan bruke den i dusjen. I tillegg har den et smart LED-display som viser batterinivå. Dersom du leter etter en barbermaskin i solid tysk kvalitet, er denne modellen et bra valg. Vi liker spesielt godt den aktive kjøleteknikken fordi den bidrar til en veldig behagelig opplevelse.

Fordel

 • Barberhodet blir ikke varmt under barbering
 • Vanntett
 • LED-skjerm som viser batterinivå
Ulemper

 • Ikke alle liker den avkjølende følelsen

Braun Series 7 790cc

✅ Testvinner i danske Politiken.dk

braun-series-7-790cc

Dersom du er på utkikk etter en barbermaskin med både rengjørings- og ladestasjon, kan denne tyskproduserte barbermaskinen varmt anbefales.

Den har vunnet en stor test i den danske avisen Politiken, der 8 ulike toppmodeller ble vurdert på brukervennlighet, barberingsevne, ergonomi og hvor enkle de er å rengjøre. Denne barbermaskinen barberer godt, er lett å bruke og blir både ladet og renset i stasjonen etter bruk.


Braun Series 5 5030s

  Testvinner hos Råd & Rön
✅ Toppscorer hos Test.de

Braun Series 5 5030s I svenske Råd & Rön, Sveriges største forbrukerråd, fikk den tittelen testvinner.

Braun Series 5 5030S har ActiveLift™-teknologi, noe som betyr at den har trippelt barberhode som kan løfte hårene og også klarer å skjære hår som ligger flatt. Dette er en flott funksjon, ettersom mange andre barbermaskiner har en tendens til ikke å få tak i hår som ligger flatt inntil huden.

Barberhodet har ulike hullstørrelser, noe som bidrar til tettere barbering fordi den fanger opp alle typer hår. Denne teknikken heter “OptiFoil”.

En annen funksjon er “FlexMotionTec” som får maskinen til å tilpasse seg din hud og ansiktsform bedre enn tradisjonelle barbermaskiner.

Lading i 1 time gir 45 minutters barbering – dette tyder på et batteri av svært god kvalitet. Barbermaskinen har LED-display som viser batterinivå, slik at du alltid vet hvor mye strøm som er igjen. Dersom du ser etter en billig barbermaskin i svært god kvalitet, kan denne modellen sterkt anbefales.


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere