Barbermaskin best i test – Finn de beste testvinnerne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2022: I denne artikkelen analyserer vi en rekke testvinnende barbermaskiner og ser nærmere på fordelene som skiller de beste barbermaskinene fra de andre konkurrentene på markedet.

Hos Forbrukerliv.no samler vi forskjellige testvinnere på ett sted, slik at du enkelt får overblikket over hvilke tester som er utført, og hvilke modeller som er kåret til de beste. Nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi gjennomgår.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


3 gode råd til barbering

1) Først og fremst er det lurt å starte med en ansiktsvask før du skal barbere deg. Det beste er å bruke varmt eller lunkent vann fordi det hjelper åpner porene i huden. Etter vask bør du tørke ansiktet før du begynner med barberingen. Da slipper du å risikere at maskinen ”hakker” eller kniper i hårene, slik den ofte gjør om man barberer på våt hud.

2) Etter barbering er det en god idé å bruke en god ansiktskrem. Gjerne uten parfyme slik at huden kan slappe bedre av. Det er spesielt viktig å bruke fuktighetskrem om du ikke vasker ansiktet først, og barberer på tørr og uvasket hud.

3) Husk å vaske maskinen etter bruk. Vi anbefaler å velge en barbermaskin som er lett å rengjøre. Dette er viktig fordi det blant annet kan hjelpe med å holde skjeggpest og hudinfeksjoner unna.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke barbermaskiner er best i test?

Braun Series 3 3090cc, Braun Series 5 5030s, Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry, Braun Series 7 790cc, Braun Series 7 7899cc og Braun Series 3 3050cc

🤓 Hvordan er barbermaskinene blitt testet?

Barbermaskinene er blitt testet ut ifra deres ergonomi, barberingsevne på både våt og tørr hud samt deres brukervennlighet. I tillegg har ekspertene også sett på hvor enkle de er å rengjøre.

🤔 Hvor ofte må man vedlikeholde barbermaskinen sin?

Det er anbefalt at man tømmer barbermaskinen for hår og skyller beholder og blad med varmt vann etter hvert bruk. I tillegg bør man rengjøre barbermaskinen helt fra bunnen av der alle avtakbare deler demonteres og skylles i varmt vann én gang i måneden. La deretter alle delene tørke før maskinen monteres sammen igjen.


Barbermaskin Test – Disse kildene har vi gjennomgått:

Råd & Røn 🇸🇪
Råd & Rön er, Sveriges største forbrukermagasin. Råd & Rön foretok en test av 16 forskjellige barbermaskiner. I denne testen ble mange faktorer gjennomgått, og det ble sett på barberingskvalitet, batteriets yteevne og selve kvalitet på maskinen. Philips SensoTouch RQ1175 stakk av med den samlede seieren. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det kreves abonnement for å lese testen.

Politiken.dk 🇩🇰
Den store danske avisen Politiken.dk har testet 8 barbermaskiner. De kontaktet 4 produsenter som fikk lov å stille opp med 2 forskjellige modeller hver. Braun, Philips, Panasonic og Remington deltok i testen.

Maskinene ble testet på brukervennlighet, ergonomi og barberingsevne. I tillegg ble det sjekket hvor enkle de var å holde rene.

Dommerne i testen var frisøren Jan Kock og entrepriseleder Steen Kristiansen. Dommerne testet alle maskinene på egen hud, både våt og tørr. Den samlede vinneren ble Braun Series 7 790cc. Du kan se hele testen på Politiken.dk ved å klikke her.

Test.de 🇩🇪
Det største testmagasinet i Tyskland heter test.de og har utført tester av 14 forskjellige barbermaskiner. Her ble merkene Braun, Carrera, Panasonic, Philips og Remington testet. Testen viste at Braun-maskinene generelt klarte seg best i test.

Den samlede testvinneren ble CoolTec CT4s Wet&Dry. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at du må ha abonnement for å lese testen.

Chip.de 🇩🇪
Chip.de er Tysklands største nettsted med nyheter, anmeldelser og råd om IT, kjøkkenutstyr, personlig pleie og mye mer. Du kan lese deres vurdering av Braun Series 3 3090cc her.

Tek.no 🇳🇴
Tek.no er et stort magasin med fokus på forbrukerteknologi i Norge – magasinet har over 900.000 lesere i uken. Tek.no hjelper forbrukerne å navigere gjennom nyheter trender, artikler, guider og tester – og her gjelder det en test av barbermaskiner hvor blant annet modellen Braun Series 3 3050cc er inkludert.

Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke på denne linken.

The Squash Chronicles 🇺🇸
The Squash Chronicles er en anerkjent personlig blogg med fokus på blant annet teknologi og forskjellige teknologiske forbrukerprodukter. The Squash Chronicles foretar også tester av og til, og her dreier det seg om barbermaskinen Braun Series 7 7899cc.

Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke på denne linken.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Braun Series 3 3050cc

Testvinner hos teknologimagasinet Tek.no

Braun Series 3 3050cc

.
Modellen Braun Series 3 3050cc er blitt inkludert i en test av flere forskjellige barbermaskiner som er utført av teknologimagasinet Tek.no.

Sammen med de øvrige modellene er denne barbermaskinen blitt testet på spesifikke parametere for å kunne sammenligne modellene. Her er det snakk om blant annet barberingsevne, funksjoner, batteri og håndterbarhet. Braun Series 3 3050cc klarer seg utrolig godt i testen, og dette belønnes med en flott plassering som testvinner.

Modell med Triple-action og Micro-Combe teknologi

Braun Series 3 3050cc hører til blant de moderne barbermaskinene med den nyeste teknologien, noe som gir en barbering som er så komfortabel, effektiv og tett som mulig. Derfor er denne barbermaskinen utstyrt med et triple-action barberhode som beveger seg på flere nivåer samtidig som den kan registrere lengden på skjegget og de individuelle konturene i ansiktet. Det betyr at selv hår som vokser i ulike retninger også fanges opp og kuttes.

I tillegg til dette er Braun Series 3 3050cc utstyrt med en teknologi kalt Micro-Combe. Det fungerer ved at det finnes 2 avlange blader og ett ekstra blad i midten, og dette midterste bladet har som funksjon å skjære over lengre hår. Det vil si at det blir enklere å fjerne skjegg som også er litt lengre.

Enkel rengjøring

Braun Series 3 3050cc hører til blant de batteridrevne modellene, og den har en arbeidstid på ca. 45 minutter – deretter tar det en times tid å fullade modellen igjen. Den kommer også med et display som gjør barberingen mer oversiktlig.

Det er også fokus på rengjøring på denne modellen da den kommer med en rensebørste og en hel rensestasjon. Her er det snakk om rensestasjonen Clean & Charge som både renser og smører modellen. Denne stasjonen slår to fluer i én smekk da den også fungerer som en ladestasjon.

Testvinner med tettest barbering, ifølge ekspertene

Ekspertene fra Tek.no har som sagt testet modellen Braun Series 3 3050cc sammen med flere andre modeller.

Denne barbermaskinen kåres til testvinner, og det er det flere grunner til. En av de mest vesentlige grunnene er at ekspertene mener modellen leverer den tetteste barberingen av alle modellene i testen – selv om det fremdeles etterlates et par hår dersom de er veldig utstikkende.

I tillegg til dette vurderes det at modellen er behagelig mot huden og har en høy grad av komfort. Den lange batteritiden fremheves også, men Tek.no skriver imidlertid at denne modellen ikke er vanntett og dermed ikke kan brukes i dusjen. Dette gir modellen noen begrensninger i forhold til andre modeller.

Spesifikasjoner – Braun Series 3 3050cc:
🔴 Vekt: 930 gram
🔴 Arbeidstid: 45 minutter
🔴 Ladetid: 60 minutter
🔴 Med display: Ja
🔴 Kan brukes i vann: Nei
🔴 Rengjøring: Rensebørste og rensestasjon medfølger

Fordeler ved Braun Series 3 3050cc:
Triple-action barberhode
Micro-Combe teknologi
Også god til lengre hår
Kan tilpasse seg til brukerens individuelle ansikt
Kommer med en hel rensestasjon

Her kan du se en presentasjonsvideo av modellen. Videoen er utarbeidet av ShaverCheck:


Braun Series 3 3090cc – En af markeds bedste maskiner

 Testvinner hos tyske ETM Testmagazin
✅ ”Sehr Gut” i det tyske magasinet Chip.de

Series 3 3090cc

Barbermaskiner fra Braun Series 3 er trådløse og benytter et såkalt «triple-action»-barberingssystem, som gjør at de bruker tre uavhengige kuttesystemer, for å gi deg en så tett barbering som mulig.

I praksis betyr dette systemet at det er tre kuttesystemer som tilpasses ulike konturer i ansiktet og barberer både kort og langt skjegg med alle strøk, slik at barberingen blir ekstra tett. Barbermaskinen har også en presisjonstrimmer som sørger for enkel og nøyaktig trimming av kinnskjegg og barter.

Tyske Chip fremhever Brauns kuttesystestem og påpeker at modellen klarer å barbere både kinn, hake og nakke veldig bra. En spesiell kam på barbermaskinen sørger for at hårene blir ledet til de kuttedelene, som ytterligere bidrar til å sikre et godt resultat. Når du er ferdig med å barbere deg, er det lett å rengjøre maskinen, siden barberingshodet er vanntett og derfor lett kan skylles under springen. Maskinen leveres også med en Clean & Charge-stasjon, som rengjør, lader og sliper barbermaskinen når den ikke er i bruk. Siden maskinen sørger for dette, er det ikke nødvendig å vedlikeholde bladene manuelt og rense maskinen.

Barbermaskinen bruker et batteri av batteritypen NimH.  Det fungerer i 50 minutter med et fulladet batteri og kan lades fullt opp på en time. Levetiden på batteriet er også det eneste negative punktet som blir fremhevet etter testing av modellen. Begge de tyske bladene mener at den kunne ha vært bedre, siden alt annet på modellen fungerer så godt som det gjør.

Håndtaket på barbermaskinen er ergonomisk utformet og har et gummibelegg, som sikrer at den ikke glir ut av hånden,selv om du har våte hender. På innsiden av barbermaskinen er det en liten LED-skjerm som viser status for batteriet og hygienen.

Chip påpeker at Braun Series 3-3090cc er blant de dyrere modellene på markedet, så det er en ganske god sammenheng mellom pris og kvalitet, siden barbermaskinen gir en flott barbering og er av god kvalitet.

Det følger også en reiseveske med barbermaskinen, i tillegg til en beskyttende hette, spesialledning, Clean & Charge-stasjon, en rengjøringskassett og en rengjøringsbørste.

Fordel

 • 3 separate bladsystemer for tett barbering
 • Presisjonsskjærefunksjon for kantene
 • Clean and charge funksjon som gjør den enkel å rengjøre
Ulemper

 • Kun 50 minutter batterilevetid

Spesifikasjoner

 • Clean and Charge Station
 • NimH batteri
 • Håndtak i ergonomisk gummibelegg
 • LED skjerm

Braun Series 7 7899cc

5 av 5 stjerner hos bloggen The Squash Chronicles

Braun Series 7 7899cc

Bloggen The Squash Chronicles har foretatt en solotest av modellen Braun Series 7 7899cc for å finne ut hvor godt modellen presterer.

Denne barbermaskinen er blitt testet på parametere som evne til å foreta en tett barbering, komfort, brukervennlighet, funksjonalitet og batteri. Braun Series 7 7899cc imponerer kraftig, noe som resulterer i en absolutt toppscore med 5 av 5 mulige stjerner.

Modell med moderne teknologi

Hvis man som forbruker vil ha en barbermaskin som er utstyrt med den mest moderne og nyeste teknologien, vil Braun Series 7 7899cc være et godt valg. Denne barbermaskinen kommer nemlig med 4 synkroniserte skjæreelementer som gjør at barberingen blir så tett som mulig – hårene løftes nemlig opp fra huden og inn mot knivene før de skjæres over helt tett på huden.

Modellen er også utstyrt med en såkalt sonisk teknologi, som betyr at den er i stand til å tilpasse seg etter det individuelle ansiktet og hårstruktur.

Velg mellom 5 innstillinger

Braun Series 7 7899cc er en allsidig modell som vil passe til ethvert ansikt og hudtype – det finnes nemlig 5 valgmuligheter for barbering når det kommer til intensitet.

Det betyr at man kan velge den mest intense innstillingen dersom man vil utføre en rask barbering, men man kan også velge en innstilling i den andre enden av skalaen dersom man heller vil ha en sensitiv barbering. Da vil man redusere hudirritasjon fordi barberingen blir mildere.

Denne modellen kan brukes på både tørr og våt hud, og den tåler også en tur i dusjen. I tillegg til dette er det her snakk om en barbermaskin som går på batteri, og arbeidstiden ligger på 50 minutter. Deretter må modellen lades opp i den medfølgende Clean & Charge-stasjonen, og som navnet antyder kan man også rengjøre modellen her.

Høy komfort og tett barbering, ifølge ekspertene

Bloggen The Squash Chronicles har testet Braun Series 7 7899cc og gitt modellen en absolutt toppkarakter på 5 av 5. Dette begrunnes med at modellen stort sett ikke har noen ulemper – i tillegg kommer modellen i et flott design med et godt display som øker oversiktligheten og en høy kvalitet generelt sett. Det vurderes også at denne modellen leverer et utrolig godt og tett barberingsresultat med et velfungerende barberhode slik at den også er svært brukervennlig.

Spesifikasjoner – Braun Series 7 7899cc:
🔴 Vekt: 1110 gram
🔴 Antall innstillinger: 5
🔴 Arbeidstid: 50 minutter
🔴 Ladetid: 60 minutter
🔴 Med display: Ja
🔴 Kan brukes i vann: Ja
🔴 Rengjøring: Rensebørste og rensestasjon medfølger

Fordeler ved Braun Series 7 7899cc:
 4 synkroniserte skjæreelementer
Sonisk teknologi
5 innstillinger
Lang batteritid
Kan anvendes på både tør og våd hud


Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry 

Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry

Denne barbermaskinen fra Braun er en lekker kvalitetsmaskin produsert i Tyskland. Det spesielle ved denne barbermaskinen er at den har den revolusjonerende °CoolTec-teknologien, som gjør at den blir kjølt ned mens den er i bruk. Slik fjerner den varmen man ofte kjenner på barberhodet under barbering.

Whiteaway.no skriver at dette nok er den mest teknologisk avanserte barbermaskinen i verden. Om du har følsom hud er denne modellen et veldig godt valg, fordi den kjølende effekten kan hjelpe med å forhindre irritert hud da porene i huden lukkes

Denne modellen er også vanntett slik at du kan bruke den i dusjen. I tillegg har den et smart LED-display som viser batterinivå. Dersom du leter etter en barbermaskin i solid tysk kvalitet, er denne modellen et bra valg. Vi liker spesielt godt den aktive kjøleteknikken fordi den bidrar til en veldig behagelig opplevelse.

Fordel

 • Barberhodet blir ikke varmt under barbering
 • Vanntett
 • LED-skjerm som viser batterinivå
Ulemper

 • Ikke alle liker den avkjølende følelsen

Braun Series 7 790cc

✅ Testvinner i danske Politiken.dk

braun-series-7-790cc

Dersom du er på utkikk etter en barbermaskin med både rengjørings- og ladestasjon, kan denne tyskproduserte barbermaskinen varmt anbefales.

Den har vunnet en stor test i den danske avisen Politiken, der 8 ulike toppmodeller ble vurdert på brukervennlighet, barberingsevne, ergonomi og hvor enkle de er å rengjøre. Denne barbermaskinen barberer godt, er lett å bruke og blir både ladet og renset i stasjonen etter bruk.


Braun Series 5 5030s

  Testvinner hos Råd & Rön
✅ Toppscorer hos Test.de

Braun Series 5 5030s I svenske Råd & Rön, Sveriges største forbrukerråd, fikk den tittelen testvinner.

Braun Series 5 5030S har ActiveLift™-teknologi, noe som betyr at den har trippelt barberhode som kan løfte hårene og også klarer å skjære hår som ligger flatt. Dette er en flott funksjon, ettersom mange andre barbermaskiner har en tendens til ikke å få tak i hår som ligger flatt inntil huden.

Barberhodet har ulike hullstørrelser, noe som bidrar til tettere barbering fordi den fanger opp alle typer hår. Denne teknikken heter “OptiFoil”.

En annen funksjon er “FlexMotionTec” som får maskinen til å tilpasse seg din hud og ansiktsform bedre enn tradisjonelle barbermaskiner.

Lading i 1 time gir 45 minutters barbering – dette tyder på et batteri av svært god kvalitet. Barbermaskinen har LED-display som viser batterinivå, slik at du alltid vet hvor mye strøm som er igjen. Dersom du ser etter en billig barbermaskin i svært god kvalitet, kan denne modellen sterkt anbefales.


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere