Samsung Smartklokke Test – Ekspertenes 7 anbefalinger

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over 7 gode smartklokker fra Samsung som er anbefalt av ekspertene. Det er snakk om 7 klokker som alle hører til blant ekspertenes favoritter. 

Artikkelen er bygget opp slik at produktene blir gått igjennom en etter en. Vi starter med å forklare hva ekspertene nevner av fordeler og ulemper ved hver modell, og deretter beskriver vi hvordan hver modell fungerer.

Etter denne gjennomgangen gir vi deg en liste over de ekspertkildene vi henviser til, samt linker til testene deres. Deretter følger det en guide til andre relevante tester og artikler som du kanskje vil synes er interessante. 

Denne artikkelen om tester av Samsung smartklokker inneholder:

Oversikt over de 7 best anmeldte smartklokkene fra Samsung 
Gjennomgang av hva ekspertene mener
Informasjon om hva produktene kan
Guide til hva man bør tenke over før man kjøper en smartklokke fra Samsung 
Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Samsung Smartklokke Test 2023 – Her er de 7 beste ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av 7 av de beste klokkene på markedet. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller – så variasjonen blir stor. Det vil finnes noe for enhver smak og lommebok.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan man se hva ekspertene fremhever ved hvert produkt, og her vil man også kunne se en prissammenligning av de forskjellige modellene. På den måten vil man raskt og enkelt kunne skaffe seg en oversikt over hvor man kan finne de mest gunstige prisene.


 Samsung Galaxy Watch 3

Testvinner hos teknologimagasinet Techradar.com
Testvinner hos Samsung-portalen Sammobile.com
Kåret til «Kongen av Android Smartwatches» hos avisen The Guardian

 Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3 er blitt testet av tre ulike hold eksperter – det inkluderer teknologimagasinet Techradar.com, portalen for Samsung-brukere Sammobile.com og avisen The Guardian. Alle ekspertene er veldig imponerte over modellen, som får utmerkede anmeldelser.

Techradar.com skriver blant annet at produktet er «the best smartwatch in the world right now». De utdyper denne kommentaren med at klokken er mye bedre enn modellens forgjenger da den er slankere, lettere og bedre generelt sett – samt at modellen ser stilig nok ut til å kunne ha på seg på fest. Det kommenteres i tillegg at klokken er en perfekt treningspartner da den kan foreta mange målinger, og så er skjermen både klar, tydelig og lett å lese i all slags lys. Det nevnes imidlertid et par ulemper, og disse går ut på at modellen er litt dyr, og at batteriet kunne vært bedre.

The Guardian kaller denne Samsung smartklokken for «kongen av Adroid smartwatches» og begrunner denne uttalelsen med at klokken har mange fordeler. Disse inkluderer blant annet et virkelig flott og lekkert design i tradisjonell klokke-stil med en slank fasong. I tillegg noterer de seg at skjermen er stor og lettlest, at den generelle yteevnen er god, og at det finnes velfungerende fitnessmålinger og målinger av helsetilstand.

The Guardian oppsummerer opplevelsen av modellen slik: «Great design, screen, performance, battery and health-tracking, with long support and sustainability».

Fantastisk smartklokke 

Samsung har med denne modellen muligens laget den perfekte smartklokken som kommer med alt det man måtte få bruk for. Først og fremst er klokken fantastisk å se på da den ligner på en tradisjonell og stilig hverdagsklokke med en holdbar rem i skinn. Materialet i selve skiven består av rustfritt stål for å gi en lang holdbarhetstid, og glasset er gorilla-glass som gir en ultimat beskyttelse.

Samsung Galaxy Watch 3 kombinerer de vanlig smartklokke-funksjonene med treningsfunksjoner, og man kan enkelt pare klokken sin med smarttelefoner både fra Android og Apple. Denne tilkoblingen kan skje både via Bluetooth og Wifi slik at du får en rask kommunikasjon. 

Den perfekte treningspartneren 

Denne smartklokken fra Samsung har i tillegg veldig mange trenings- og helsefunksjoner – noe som gjør den til den ideelle treningspartneren. Den måler for eksempel pulsen på håndleddet slik at man kan utføre pulstrening, og i tillegg kan man foreta mange andre aktivitetsmålinger. 

Her finner man til og med en innebygd søvnovervåking som kan måle forbrukerens søvnmønster, og en stressmåler som hjelper deg med å holde stress og ubehag nede. Skjermen er en AMOLED skjerm med en høy oppløsning på 360 x 360 piksler. Klokken er vanntett ned til 50 meter, og batteriet kan vare i opptil 151 timer per lading. Dersom man bruker klokken flittig så vil batteritiden ligge på rundt 36 timer – noe som også er bra. 

Spesifikasjoner ved Samsung Galaxy Watch 3 – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Skinn 
Oppløsning: 360 x 360 piksler 
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 8 GB
Batteritid: Opptil 151 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Glass: Gorilla
Bredde: 4,5 centimeter
Dybde: 1,1 centimeter
Høyde: 4,6 centimeter
Vekt: 53,8 gram

Fordeler ved Samsung Galaxy Watch 3

Testvinner i eksperttester
Avansert og av god kvalitet
Stilig designet som en tradisjonell klokke  
Kan fungere med både Android og iPhone
Den perfekte trenings- og helsepartneren


Samsung Galaxy Watch

4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet T3.com
4 av 5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews.co.uk

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch er blitt testet av tre ekspertkilder som inkluderer teknologimagasinene Techradar.com og T3.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alle ekspertene er svært fornøyde med denne Samsung smartklokken.

Techradar.com skriver at modellen vil være det perfekte valget for tilhengere av Samsung fordi kompatibiliteten med iPhone er mangelfull. Når det er sagt, så fremheves klokken som den mest raffinerte smartklokken Samsung har produsert. Dette skyldes blant annet de velfungerende fitness- og helsemålingene samt den lange batteritiden.

I tillegg får modellen spesielt mye ros for det sofistikerte designet og den dreibare rammen. Techradar.com oppsummerer opplevelsen slik: «A bold design, an iconic rotating dial, and a five-day battery life».

T3.com er også imponerte og forklarer at dette kanskje er den beste smartklokken Samsung har laget.

Den er attraktiv i designet, kommer med en fantastisk batteritid og med mange nye former for treningsmålinger. Skjermen er god og produktet imponerer, men det er egentlig ikke banebrytende. Dette føles mer som et stykke teknologi enn en klokke, og de kommenterer at ladetiden er lang.

Kraftig og holdbar smartklokke

Samsung har med sin Galaxy Watch laget et svært holdbart og moderne teknologisk vidunder som vil være ideelt for teknologi-nerden som ønsker å foreta mange målinger. Designet er stilig og svært eksklusivt, og klokken ligner ikke på en klassisk treningsklokke. Selve klokken er laget i rustfritt stål og har en rem av silikon for en lang holdbarhet og god komfort. Den er imidlertid markant i konstruksjonen med en vekt på 63 gram.

Klokken fungerer med smarttelefoner både fra Android og iPhone, men det er spesielt Samsung-fans som vil ha gleder av denne modellen. Skjermen er stor og har en dreibar ramme for en enklere betjening. Skjermen er en AMOLED-skjerm med touch, og her er det et klart display takket være en høy oppløsning på 360 x 360 piksler. Den har både Bluetooth og Wifi, og derfor er det enkelt å kommunisere med andre enheter.

Mulighet for mange målinger

Samsung Galaxy Watch fungerer både som en forlenget arm for telefonen og som en treningspartner. Den kan foreta mange målinger rundt fitness og helse, og disse inkluderer blant annet pulsmåling, distanse, kalori-forbrenning, tid, hastighet, hjertefrekvens og skritt – samt målinger av væskeinntak.

Denne Samsung smartklokken kan i tillegg holde øye med nattesøvnen din og hvor du befinner deg takket være innebygd GPS. Batteritiden er svært lang på opptil 5 døgn, klokken er vanntett, og du kan også bruke mange av de appene du foretrekker.

Spesifikasjoner ved Samsung Galaxy Watch – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Silikon
Oppløsning: 360 x 360 piksler
Skjerm: AMOLED, touch
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 120 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,6 centimeter
Dybde: 1,3 centimeter
Høyde: 4,9 centimeter
Vekt: 63 gram
Fordeler ved Samsung Galaxy Watch

Toppscorer i eksperttester
Elegant design
Lang holdbarhet
Mange fitness- og helsemålinger
Svært lang batteritid


Samsung Galaxy Fit

✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pcmag.com
✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com
✅5 av 5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews.co.uk

Samsung Galaxy Fit

 

Samsung Galaxy Fit er blitt teste av tre ulike hold eksperter som inkluderer teknologimagasinene Pcmag.com og Wareable.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Hos alle de tre kildene får klokken mye ros.

Pcmag.com har mye ros å gi til denne Samsung smartklokken, og dette går blant annet på prisen som de mener er overkommelig. I tillegg kommenterer de at trenings- og hjertefrekvensmålingene er svært presise, og at skjermen er stor og klar.

Ekspertene skriver også at grensesnittet er velfungerende og enkelt, og at batteritiden er lang. Som en bonus er det mulig å få notifikasjoner fra smarttelefonen sin, og i tillegg er selve designet flott. Ekspertene nevner også et par ulemper – nemlig at klokken føles litt stor til små håndledd, og at rammen er noe fyldig.

Opplevelsen oppsummeres slik: «The surprisingly affordable Samsung Galaxy Fit is a sleek, accurate fitness tracker with a lovely display, a simple interface, and long battery life».

Wareable.com skriver at produktet er en solid liten fitness-måler til en overkommelig pris som kommer med en velfungerende skjerm. De kommenterer at designet er lett og behagelig, og batteritiden er bra. På den negative siden forklarer ekspertene at det savnes GPS samt flere typer målinger.

Enkel treningsklokke

Samsung Galaxy Fit er først og fremst en treningsklokke i forhold til en smartklokke. Samsung har med denne modellen laget et lett og prisvennlig apparat til målinger av aktivitet. Derfor er det her snakk om en modell til en lavere pris enn de andre Samsung smartklokkene, men den kan imidlertid ikke gjøre like mye.

Det er imidlertid mulig å få noen enkle smarttelefon-notifikasjoner på denne modellen som ellers egner seg bedre til aktivitetsmålinger. Her er det fokus på færre typer målinger, men med en høyere presisjon. Modellen har derfor ikke GPS, men kan måle hjertefrekvens, puls, tid, distanse, kaloriforbrenning, skritt og søvnaktivitet. Av smartklokke-funksjonene så er det mulig å se kalender, ringing, beskjeder og mail.

Til brukeren som foretrekker en enkel klokke 

Samsung Galaxy Fit vil dermed være ideell til den forbrukeren som gjerne vil ha en enkel smartklokke. Her finner du også en god brukervennlighet og en flott AMOLED-skjerm. Oppløsningen er på 240 x 120 piksler, men det er batteriet som virkelig imponerer: Batteritiden ligger på opptil 15 dager, men ved normalt bruk vil den nok heller ligge på 7-8 dager. Dette er utrolig høyt.

Man kan kommunisere mellom modellen og andre enheter via Bluetooth, og den er kompatibel med både Android og iPhone.

Spesifikasjoner ved Samsung Galaxy Fit – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung (aktivitetsklokke)
Materiale: Silikon
Oppløsning: 240 x 120 piksler
Skjerm: AMOLED
Batteritid: Opptil 15 dager per lading
GPS: Nei
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Nei
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 1,8 centimeter
Dybde: 1,1 centimeter
Høyde: 4,6 centimeter
Vekt: 24 gram

Fordeler ved Samsung Galaxy Fit

Toppscorer i eksperttester
Enkel og grei
Overkommelig pris
Få, men essensielle smarttelefon-muligheter
Færre, men veldig presise målinger


Guide: Dette bør du tenke over før du kjøper en smartklokke

Samsung hører til blant de markedsledende produsentene innenfor smartklokker – og uansett om du velger det ene merket eller det andre, så vil det være forskjellige aspekter du bør tenke på. 

Danske Løbeshop og BlueCity forklarer her hva du bør tenke over: 

Hva er en smartwatch? 

Kort fortalt er en smartwatch en smartklokke som kan hjelpe deg med å både holde styr på helsen din, måle aktiviteten din, motta beskjeder og telefonsamtaler, lese mail, bruke apper, høre musikk, bli underholdt og få de notifikasjonene du ellers vil få på smarttelefonen din. Det er derfor alfa og omega at du kan pare klokken din med telefonen din for å få mest mulig ut av den. 

De fleste smartklokkene vil kunne fungere til løping, men ikke alle klokker til løping er en smartklokke. Samsung, Apple, Huawei og diverse andre elektronikk-giganter produserer i dag vanlige smartklokker som både vil kunne brukes under trening og generelt sett i hverdagen. 

Hva har du behov for?

Ifølge ekspertene er det første man må tenke på den individuelle bruken: Hva du gjerne vil bruke klokken til og hvilke funksjoner du har bruk for. En tommelfingerregel er at jo mer du har behov for, jo høyere vil prisen også være.

Tenk derfor over om du kun ønsker å kunne måle de daglige aktivitetene dine, motta telefonsamtaler, beskjeder og notifikasjoner – eller om du vil bruke modellen som en slags minidatamaskin. Man kan få modeller som oppfyller alle kravene vi har nevnt ovenfor. 

Design

Uansett om du velger en Samsung smartklokke eller en klokke fra en annen produsent, så vil du kunne velge mellom mange typer design. Noen ser ut som en vanlig klokke, mens andre er mer futuristiske i uttrykket og ser ut som sportsklokker. 

Hva man foretrekker er smak og behag, men hvis man vil ha den på hele dagen og er opptatt av estetikk, så kan det være en god idé å velge en modell som ligner på en vanlig klokke rent utseendemessig. Legg merke til at man ofte vil kunne bytte ut reimen, noe som også vil endre designet. 

Sjekk også modellens vekt og fysiske størrelse. Det finnes modeller som både kan ta liten plass og modeller som vil være mer fremtredende. Dette avhenger igjen av smak og behag. 

Brukervennlighet 

Jo mer avansert klokken er, desto mer vil du også måtte holde styr på. Hvis du ikke er en teknologi-nerd så bør du vurdere et produkt som er enklere i bruk. Du må også vurdere om du vil ha knapper eller utelukkende touch.

Pris

Sjekk budsjettet ditt før du velger en smartklokke. Samsung og de andre produsentene har modeller i ulike prisklasser, og prisen henger ofte sammen med funksjonene. Tenk igjen over hva du vil bruke den til – har du behov for mange funksjoner vil prisen bli høy, mens prisen vil være mer overkommelig hvis du kan ta til takke med en enklere modell. 

Denne typen klokker er uansett ikke en billig investering, så det kan ofte lønne seg å fokusere på den generelle kvaliteten også. Dette kan selvfølgelig være vanskelig å vurdere når man ikke har prøvd den i praksis, men her kan man med fordel lese ekspertenes anmeldelser. Du finner linker til alle undersøkelsene nederst i denne artikkelen. 

Trening og helse

Hvis du gjerne vil bruke smartklokken din som et treningsverktøy så vil du oppleve at de fleste modellene har mulighet til dette. Du vil ofte kunne få pulsmålinger og diverse aktivitetsmålinger som bidrar med kunnskap om helsen din, samt verktøy som kan måle hjerterytme, svømmemønster og væskebalanse med mer. 

Hvis du imidlertid er en seriøs atlet som har behov for veldig mange målinger rundt treningen din, så vil en sportsklokke helt klart være et opplagt valg. 

GPS er et essensielt verktøy som finnes på de fleste smartklokker. 

Hvilken smarttelefon har du?

En smartklokke er laget for å kunne kommunisere med smarttelefonen din – så vær sikker på at du velger en modell som er kompatibel med den telefonen du har. De fleste klokker med Android-operativsystem vil kunne pares med alle typer smarttelefoner, mens for eksempel Apple Watch kun vil kunne kommunisere med en iPhone.

Kjøper du en Samsung Smartklokke så vil du kunne kommunisere både med en iPhone og en Android-smarttelefon.

Kunnskap: Derfor er pulstrening og mosjon sunt for deg 

Vi vet alle at mosjon er godt for kroppen, men her forklarer ekspertene fra danske Pulsure.dk nøyaktig hvorfor trening er sunt:

Når man beveger seg så kommer kroppens funksjoner og kondisjon i gang. Kondisjon påvirker kroppens blodsirkulasjon som består av hjerte, lunger og blod – og mosjon setter også i gang de muskulære prosessene. Pulsen stiger, kroppen vil oppta oksygen lettere, og musklene styrkes og bygges opp. Du forbrenner kalorier og produserer i tillegg hormoner som påvirker humøret ditt. 

Alle disse prosessene fører til følgende:

 • Risikoen for utvikling av kretsløpssykdommer reduseres
 • Risikoen for utvikling av hjerte-karsykdommer reduseres 
 • Risikoen for utvikling av fedme reduseres
 • Risikoen for utvikling av forhøyet blodtrykk reduseres
 • Risikoen for utvikling av diabetes type 2 reduseres
 • Risikoen for utvikling av bestemte typer kreft reduseres
 • Risikoen for utvikling av stress reduseres
 • Risikoen for utvikling av depresjon reduseres
 • Risikoen for utvikling av angst reduseres
 • Risikoen for utvikling av demens reduseres
 • Knoklene styrkes
 • Leddene styrkes
 • Muskler styrkes
 • Utholdenhet styrkes
 • Søvnkvalitet forbedres
 • Det generelle velværet forbedres

Trening med pulsklokke

Man vil for det meste kunne foreta pulstrening med en Samsung smartklokke, og dette vil være et godt redskap både for den erfarne mosjonisten og nybegynneren.

En smartklokke med puls-funksjoner vil først og fremst kunne måle pulsen din – både når du sitter stille og er aktiv. Før i tiden måtte man ha et pulsbelte spent rundt brystet, men det trenger man ikke lenger (er man svært seriøs med treningen sin så vil et pulsbelte fremdeles være et godt redskap fordi man da er sikret helt nøyaktige målinger). I tillegg til å måle pulsen vil klokken også kunne foreta andre aktivitetsmålinger som distanse, kaloriforbrenning, hastighet og antall skritt.

Det smarte med en modell som har pulstrenings-funksjon er at du kan få full kontroll over treningen din – noe som vil øke oversikten og motivere deg til å nå målene dine. Du vil få konstant og øyeblikkelig tilbakemelding om pulsen og hjerterytmen din, og du kan planlegge treningen ut ifra pulstreningen. På den måten vil klokken fungere som en slags treningspartner for deg. 

Når du pulstrener så gjelder det å la pulsen styre aktivitetene – dermed kan du presse deg selv til det ytterste og samtidig holde øye med at du ikke blir overtrent. Overtrening kan lett føre til skader. 

Pulstrening er en hel vitenskap med mange beregninger og tall – ønsker du å stifte nærmere bekjentskap med disse så har danske Pulsure.dk skrevet en detaljert guide til alt det du bør vite.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Samsung Gear Sport

✅6,5 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Theverge.com
✅3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Tomsguide.com
✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techadvisor.co.uk

 

 

Samsung Gear Sport er blitt testet av tre ulike hold av eksperter – nemlig teknologimagasinene

Theverge.com, Tomsguide.com og Techadvisor.co.uk – og alle tre er fornøyde med denne smartklokken fra Samsung.

Theverge.com er generelt sett fornøyde med modellen selv om de finner noen ulemper ved den. De beskriver opplevelsen slik: «… is good at the basics, but lacks excitement». Det betyr at den har både gode og mindre gode elementer. Når det gjelder fordeler så fremhever ekspertene designet, fordi modellen ser ut som en vanlig klokke og ikke en sportsklokke. I tillegg får den mye ros for at den har et levende display samt et flott grensesnitt. Som ulemper noterer ekspertene seg at den føles litt klumpete, at stemmesystemet er mangelfullt og at det er få muligheter for tredjeparts-apper.

Tomsguide.com gir en ganske god karakter og kommenterer at det generelt sett fungerer bra med både GPS, hjertefrekvensmåler og det flotte utseendet. Techadvisor.co.uk er også imponerte over utseendet, og de nevner at denne Samsung smartklokken klarer å være både stilig og samtidig fungere som en treningsklokke.

Både til trening og hverdags

Dette er en smartklokke Samsung har produsert med både funksjonalitet og stil i tankene. Ofte må man gå på kompromiss med enten det ene eller det andre, men ikke med Samsung Gear Sport. Her får man nemlig en flott smartklokke som både kan bæres til hverdags så vel som til trening.

Den er laget i rustfritt stål med en rem av mykt silikon for en god holdbarhet, og i tillegg forsterkes denne av Gorillaglasset. Selve urskiven er rund og enkel, og rammen er dreibar. Dermed er det enklere å velge innstillingene sine, og dette gir også en bedre brukervennlighet.

Skjermen er en AMOLED-skjerm med en veldig bra oppløsning på 360 x 360 piksler – derfor vil den være lettleselig i alle lysforhold. Den er kompatibel både med Android og iPhone og kan kommunisere via Bluetooth og Wifi.

Den perfekte treningspartneren

Samsung Gear Sport kommer med mye moderne teknologi – noe som gjør den i stand til å foreta mange typer målinger. Dette inkluderer måling av distanse, tid, kaloriforbrenning, hastighet, hjertefrekvens, aktivitet, skritt, puls og til og med svømmetak. I tillegg har den en GPS, og modellen kan også brukes til å motta beskjeder, mail, notifikasjoner og telefonsamtaler med mer.

Smartklokken går på batteri som kan vare i opptil 48 timer per lading, og klokken er også vanntett. Den har en vekt på 67 gram – noe som er helt normalt for en stor smartklokke. Samsung gir deg her et godt produkt med mye teknologi og et lett grensesnitt.

Spesifikasjoner ved Samsung Gear Sport – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Silikon
Oppløsning: 360 x 360 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 48 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Glass: Gorilla
Bredde: 4,3 centimeter
Dybde: 1,1 centimeter
Høyde: 4,6 centimeter
Vekt: 67 gram

Fordeler ved Samsung Gear Sport

Toppscorer i eksperttester
Stilig
Gorilla-glass
Høy brukervennlighet
Måling for puls, aktivitet, hjertefrekvens med mer, samt svømming


Samsung Galaxy Watch Active 2

✅4 av 5 stjerner hos avisen The Guardian
✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Cnet.com

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 er blitt testet hos tre ulike hold eksperter som alle er meget imponerte over modellen. Ekspertene inkluderer avisen The Guardian samt teknologimagasinene Techradar.com og Cnet.com.

The Guardian gir modellen 4 av 5 stjerner og kaller klokken for «The best smartwatch for Android. Great screen, performance, battery life and health-tracking». De forklarer at denne smartklokken fra Samsung er slank, men fyldig, og kommer med en svært klar skjerm. Det har en lav vekt, velfungerende yteevne og smarte fitness- og helsemålinger, noteres det. Dessverre mangler støtten for kontaktløs betaling, og det er noen småproblemer med notifikasjonsvisninger. 

Cnet.com skriver at det her er snakk om en fantastisk klokke hvor man får mye valuta for pengene. De utdyper at den er behagelig å bære både under trening og mens man sover, og i tillegg er det smart med en innebygd trener som assisterer mens man trener. Imidlertid kan de tunge treningsøktene tære en del på batteriet. 

Enkelt design med mange funksjoner  

Her er det snakk om en svært velfungerende smartklokke som Samsung har produsert. Samsung Galaxy Watch Active 2 kommer i et enkelt design som består av en urskive i sterk aluminium og en rem av mykt silikon. Den har et enkelt utseende og er diskret nok til å bli brukt til hverdags også.  

Selv om den er enkel i designet så er denne Samsung smartklokken svært teknologisk: Blant annet finnes det store muligheter for å både kunne ta diverse oppgaver fra telefonen når den er paret med forbrukerens smarttelefon, og i tillegg er den også en velutviklet trenings- og helsepartner. Den er spekket med målefunksjoner som puls, GPS, distanse-måler, kalori-måler, søvn-måler, hjertefrekvens-måler, stress-måler og så videre. 

Stor touch-skjerm

Det finnes også muligheter til å høre på musikk, motta meldinger, notifikasjoner og betaling på denne Samsung smartklokken. Alt dette kan du foreta og få vist via touch-skjermen som har en høy brukervennlighet. Dette er en AMOLED-skjerm med en flott oppløsning på 360 x 360 piksler. Kapasiteten ligger på 4 GB, så her er det god plass til oppbevaring av data.

I tillegg er modellen vanntett ned til 50 meter, og den kan kommunisere med både Android og iPhone. Den er utstyrt med Bluetooth og Wifi slik at det er mange muligheter for kommunikasjon med andre enheter, og i tillegg går den på batteri som gir den en batteritid på 60 minutter per lading.

Spesifikasjoner ved Samsung Galaxy Watch Active 2 – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung
Materiale, klokke: Aluminium
Materiale, rem: Silikon
Oppløsning: 360 x 360 piksler
Skjerm: AMOLED, touch
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 60 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,4 centimeter
Dybde: 1,1 centimeter
Høyde: 4,4 centimeter
Vekt: 30 gram

Fordeler ved Samsung Galaxy Watch Active 2

Toppscorer i eksperttester
Laget av aluminium og silikon
God treningspartner med mange funksjoner  
Kan brukes som telefonens forlengede arm
Stor AMOLED-touchskjerm med høy oppløsning


Samsung Galaxy Watch Active

✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅4 av 5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet T3.com

Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active er blitt inkludert i tre forskjellige eksperttester utført av henholdsvis teknologimagasinene Techradar.com og T3.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alle de tre kildene er svært imponerte.  

Techradar.com skriver at denne Samsung smartklokken er en «Beautiful yet functional smartwatch» som passer til stort sett alle typer av forbrukere. De nevner også det er en stor bonus at prisen lavere enn hos flere av konkurrentene, og at den også passer til trenings- og hverdagsbruk. 

Ekspertene forklarer i tillegg at Samsung har tatt alle de gode elementene fra standardklokkene sine, gjort dem mindre og lagt til flere brukbare funksjoner – og dette utgjør essensen av Samsung Galaxy Watch Active.

T3.com er også imponerte og kaller modellen for «small, stylish, and affordable». De utdyper også at det her er snakk om den beste smartklokken som Samsung noen gang har produsert, og den er bedre enn mange av de langt dyrere konkurrentene. Ekspertene noterer seg også at produktet er komfortabelt å ha på og kommer med en rekke gode funksjoner. 

Kanskje den mest unike smartklokken Samsung har produsert

Leter du etter en moderne, stilig og unik smartklokke så vil Samsung Galaxy Watch Active være et godt valg. 

Det første man legger merke til er nettopp det unike designet og uttrykket med en nærmest hypnotiserende skjerm. Stilen er svært enkel og fin utenpå, mens det er massevis av teknologi innvendig. Den er til og med laget i ekstremt holdbar aluminium med en utskiftbar rem i robust silikon. 

Denne Samsung smartklokken er laget med en veldig klar AMOLED-skjerm som kan leses i all slags belysning. Her finner du en touch-betjening samt en veldig høy oppløsning på 360 x 360 piksler. Den har en god lagringskapasitet på 4 GB, og batteritiden ligger på opptil 45 timer per lading.

Lettvekter med mange målinger

Samsung Galaxy Watch Active skiller seg ut på flere områder, og dette gjelder også vekten – denne modellen veier nemlig bare 25 gram – noe som er svært lite. Den veier faktisk under halvparten av flere av konkurrentene. 

Til tross for dette så er klokken spekket med teknologi som gjør at den kan fungere både som en forlenget arm for smarttelefonen din, og som en assistent til å forbedre både trening og helse. 

Modellen har både GPS og kan blant annet måle puls, distanse, søvn, aktivitet, kaloriforbrenning, skritt, stress og hjertefrekvens. I tillegg kan den motta notifikasjoner fra telefonen og er kompatibel med både Android og iPhone. Som en ekstra bonus så er ikke produktet like dyrt som flere av konkurrentene, så her vil man få mye for pengene.   

Spesifikasjoner ved Samsung Galaxy Watch Active – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung
Materiale, klokke: Aluminium
Materiale, rem: Silikon
Oppløsning: 360 x 360 piksler
Skjerm: AMOLED, touch
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 45 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,0 centimeter
Dybde: 1,1 centimeter
Høyde: 4,0 centimeter
Vekt: 25 gram

Fordeler ved Samsung Galaxy Watch Active

Toppscorer i eksperttester
Mye kvalitet for pengene
Unik urskive
Lav vekt
Hjelper deg til bedre helse  


Samsung Galaxy Fit 2

4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
4 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pcmag.com

Samsung Galaxy Fit 2

Samsung Galaxy Fit 2 er blitt testet av tre ekspertpaneler fra henholdsvis teknologimagasinene Techradar.com og Pcmag.com og testmagasinet Trustedreviews.com. Den scorer høyt i alle de tre testene. 

Trustedreviews.com forklarer at modellen kommer med et veldig bra notifikasjons-system og en god aktivitetsmåling med gode instruksjoner for å komme i gang med aktivitetene. I tillegg er displayet svært levende, og målingene er generelt sett veldig nøyaktige. På den negative siden savner ekspertene mer informasjon om treningen. 

Pcmag.com skriver at Samsung Galaxy Fit 2 viser hvor langt Samsung er kommet med sine fitness-målere. Modellen er en klar oppgradering i forhold til forgjengeren, og kommer med mange målinger til å være en modell i en overkommelig prisklasse.

Det er imidlertid ikke så mange målinger å velge mellom, men det er nok til den vanlige mosjonisten. Hvis man er en mer seriøs atlet så bør man velge en mer avansert modell. Ekspertene oppsummerer opplevelsen sin slik: «With some solid improvements over its predecessor, it is a powerful fitness tracker and a fairly functional smartwatch».

Lav pris og veldig enkel

Ser du etter en prisvennlig aktivitetsklokke fra et kvalitetsmerke så vi Samsung Galaxy Fit 2 være et fornuftig valg. Modellen kan ikke like mye som flere av konkurrentene i forhold til funksjoner, men via Bluetooth kan man kommunisere med både Android og iPhone.

Designet er slik som klokken – enkelt og greit, med en myk og solid rem av silikon rundt håndleddet. Reimen kan fås i flere farger og er svært holdbar. Det finnes også et bra display som kan vise de mer enkle målingene. Her er det snakk om en AMOLED-skjerm med en oppløsning på 294 x 126 piksler. 

Måler søvn og stress

Samsung Galaxy Fit 2 er laget for å kunne assistere med aktiviteter i hverdagen. Modellen viser klokken, men den kan også måle både puls, distanse, kaloriforbrenning, skritt og hjertefrekvens. I tillegg kan den også måle søvn og stress, og dette er faktisk noe som ikke alle smartklokker kan. 

Når det gjelder smartklokken sine funksjoner så kan den motta notifikasjoner om ringing, beskjeder, mail og kalender. Batteritiden er et annet høydepunkt ved modellen med opptil hele 20 dagers levetid. Det er veldig lenge. Man må også legge merke til vekten, for den ligger på kun 21 gram. 

Spesifikasjoner ved Samsung Galaxy Fit 2 – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung (aktivitetsklokke)
Materiale: Silikon
Oppløsning: 294 x 126 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 32 MB
Batteritid: Opptil 20 dager per lading
GPS: Nei
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Nei
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 1,9 centimeter
Dybde: 1,1 centimeter
Høyde: 4,6 centimeter
Vekt: 21 gram

Fordeler ved Samsung Galaxy Fit 2

Toppscorer i eksperttester
Enkel modell til overkommelig pris
Måler dagens aktiviteter og viser notifikasjoner fra smarttelefon 
Kan også måle søvn og stress
Lang batteritid


Samsung Gear S2

✅God anmeldelse hos teknologimagasinet Techradar.com
✅4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com
✅4 av 5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews.co.uk

Samsung Gear S2 er blitt testet av tre ulike hold eksperter som alle er svært imponerte. Disse kildene inkluderer Techradar.com, Wareable.com og Expertreviews.co.uk – som henholdsvis er to teknologimagasiner og ett testmagasin.

Techradar.com forklarer at denne Samsung smartklokken kommer i et flott og diskret design med en unik dreibar ramme. Klokken fungerer best med Android-smarttelefoner og gir generelt sett mye for pengene. De noterer seg imidlertid at de savner muligheter for flere apper, og at noen funksjoner kun fungerer dersom man har en smarttelefon fra Samsung.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen sin slik: «The Gear 2 proves it can make a chic watch you’ll honestly want to buy».

Wareable.com kaller modellen for «The Samsung smartwatch you’ll want to wear» og forklarer at modellen virkelig ser flott ut og ser ut som en vanlig klokke. De kommenterer også at modellens evne til å være kompatibel med andre Android-smarttelefoner er en stor fordel, og dette er en klar oppgradering i forhold til forgjengeren.

Ser ut som en vanlig klokke 

Ser du etter en smartklokke med smarte fitness-målinger som fremdeles ser ut som en vanlig klokke og ikke som en sportsmodell? I så fall vil Samsung Gear S2 være et godt valg. Modellen er nemlig utrolig flott og stilig med sin flotte og «vanlige» urskive.

Produktet kan imidlertid mer enn bare å være flott, for den kan kobles til smarttelefonen din og vise notifikasjoner fra den. I tillegg kan den fungere som din lojale treningspartner med alle former for målinger: Blant annet puls, hjertefrekvens, skritt, væskeinntak, tid, distanse og kaloriforbrenning med mer. Her finner du også GPS. Legg merke til at modellen ikke er utstyrt med den mest avanserte pulsmålingen.

Best til Android

Denne Samsung smartklokken er produsert til bruk med en Android-smarttelefon, men kan imidlertid også brukes av iPhone-brukere. Notifikasjoner og målinger kommer inn på AMOLED-skjermen som med sin høye oppløsning på 360 x 360 piksler er lettleselig i alle lysforhold. Kapasiteten ligger på 4 GB, og vekten ligger mot den lavere enden av skalaen med sine 42 gram.

Smartklokken går på batteri, og dette batteriet er oppladbart. I fulladet tilstand kan batteriet holde i 62 timer, men tiden påvirkes hvis man bruker den flittig. Man kan kommunisere med andre enheter både via Bluetooth og Wifi.

Spesifikasjoner ved Samsung Gear S2 – nøkkelopplysninger 

Produkt/produsent: Smartklokke, Samsung
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Skinn
Oppløsning: 360 x 360 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 62 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,0 centimeter
Dybde: 1,2 centimeter
Høyde: 4,4 centimeter
Vekt: 42 gram

Fordeler ved Samsung Gear S2
Toppscorer i eksperttester
Estetisk flott
Ser ut som en «vanlig» klokke
Fungerer best med Android
Skjerm med høy oppløsning


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken Samsung smartklokke er den beste?

Det finnes mange velfungerende smartklokker på markedet, og de følgende 8 hører til den typen smartklokker som Samsung har fått mye ros for: Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Watch Active 2, Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch Active, Samsung Gear Sport, Samsung Galaxy Fit, Samsung Gear S2 og Samsung Galaxy Fit 2.

Hvordan velger jeg den beste smartklokken?

Samsung er en av de ledende produsentene innenfor smartklokker – dermed kan det være et bra merke å velge. Klokkene kan være litt forskjellige, så gå etter en som passer til dine behov. Noen er enkle, mens andre er mer avanserte. Derfor bør du velge ut ifra aspekter som hva du skal bruke den til, hvilke målinger du har behov for, batteritid, materialer, kvalitet, brukervennlighet, pris, størrelse og funksjoner. Design kan også være avgjørende hvis du er interessert i estetikken på Samsung smartklokken din.

Hva vurderer ekspertene i en smartklokke test?

Ekspertene vurderer smartklokkene ut ifra forskjellige aspekter: De tester for eksempel generell kvalitet, holdbarhet, batteritid, utseende, brukervennlighet, funksjoner, presisjon, komfort, pris og anvendelighet. Det kan være veldig vanskelig for deg å selv vite nøyaktig hvordan den Samsung smartklokken du foretrekker fungerer – så her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer i denne artikkelen, og finne linker til alle testene nederst.

Samsung smartklokke Test 2021: Disse kildene har vi brukt

Cnet.com

Cnet.com er et ledende amerikansk teknologimagasin som arbeider med produkttester, nyheter, priser, videoer, forum og guider relatert til emnet teknologi. I denne omgang har de amerikanske ekspertene testet Samsung Galaxy Watch Active 2. Du kan lese testen i sin helhet hos Cnet.com.

 

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester elektroniske forbrukerprodukter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hverdagen. I denne omgang har ekspertene testet forskjellige klokker i rekken av Samsung smartklokker:

Les mer om testen av Samsung Galaxy Watch hos Expertreviews.co.uk.
Les mer om testen av Samsung Galaxy Watch Active hos Expertreviews.co.uk.
Les mer om testen av Samsung Galaxy Fit hos Expertreviews.co.uk.
Les mer om testen av Samsung Gear S2 hos Expertreviews.co.uk.

Pcmag.com

Pcmag.com er et internasjonalt data- og teknologimagasin som skriver om alt som rører seg i bransjen. Dette gjelder både nyheter, utvikling, trender, konsoller og spill, og for dette blir det blant annet utført tester og guider. Her har ekspertene testet to forskjellige klokker i rekken av Samsung smartklokker: 

Les hele testen av Samsung Galaxy Fit hos Pcmag.com.
Les hele testen av Samsung Galaxy Fit 2 hos Pcmag.com.

Sammobile.com

Sammobile.com er en nettportal for Samsung-brukere over hele verden. Nettsiden deler kunnskap, råd og anbefalinger mellom brukerne og ekspertene. Her er det snakk om en test av Samsung Galaxy Watch 3. Les den i sin fulle lengde hos Sammobile.com

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin som skriver om emner som har med teknologi og ingeniørfaget å gjøre. Ekspertene har blant annet fokus på å guide, råde og veilede forbrukerne, og i denne sammenheng har de foretatt en test av Samsung Gear Sport. Les mer hos Techadvisor.co.uk.

Techradar.com

Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som handler om utviklingen innen den teknologiske verden. Ekspertene skriver derfor om både nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter til leserne sine. Her har Techradar.com foretatt flere forskjellige tester av klokker i rekken av Samsung smartklokker:

Klikk her for å lese ekspertenes generelle Samsung smartklokke test.
Klikk her for å lese ekspertenes anmeldelse av Samsung Galaxy Watch Active 2.
Klikk her for å lese ekspertenes anmeldelse av Samsung Galaxy Watch.
Klikk her for å lese ekspertenes anmeldelse av Samsung Galaxy Watch Active.
Klikk her for å lese ekspertenes anmeldelse av Samsung Gear S2.
Klikk her for å lese ekspertenes anmeldelse av Samsung Galaxy Fit 2.

The Guardian

The Guardian er en av de største og mest tradisjonsrike avisene i Storbritannia. Avisen ble grunnlagt i 1821, kommer fortsatt ut i dag, og arbeider med nyheter fra både inn- og utland, sport, kultur, finans og livsstil med mer. I forbindelse med livsstil så har avisen utført en test av to forskjellige klokker i rekken av Samsung smartklokker:

Les mer om testen av Samsung Galaxy Watch 3 hos The Guardian.
Les mer om testen av Samsung Galaxy Watch Active 2 hos The Guardian.

Theverge.com

Theverge.com er et magasin/nyhetsmedium med fokus på både teknologi, vitenskap, kunst og kultur. Her skriver de om nyheter, trender, artikler, guider og anmeldelser. Her har ekspertene testet Samsung Gear Sport. Les mer hos Theverge.com

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin som guider forbrukerne til å ta det beste valget når det gjelder teknologi. Derfor utfører ekspertene en rekke tester, og deretter skriver de en anmeldelse og vurdering av produktene. Her gjelder det en test av Samsung Gear Sport. Les den i sin fulle lengde hos Tomsguide.com.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester produkter til hus, hage og når man er på farten. Her har ekspertene testet Samsung Galaxy Fit 2. Les hele anmeldelsen hos Trustedreviews.com.

T3.com

T3.com er et britisk teknologimagasin som skriver om nyheter og trender innen den teknologiske verden. Dette inkluderer også tester av forskjellige elektroniske produkter, og her gjelder det tester av to forskjellige klokker i rekken av Samsung smartklokker:

Les testen av Samsung Galaxy Watch hos T3.com.
Les testen av Samsung Galaxy Watch Active hos T3.com.

Wareable.com

Wareable.com er et internasjonalt teknologimagasin med fokus på såkalte «wareables» – det vil si elektroniske gadgets eller produkter man har på seg. Dette inkluderer smartklokker, treningsmålere, løpeklokker og så videre, og her kan man finne artikler, nyheter, trender, guider og tester av produktene. Her har ekspertene foretatt tester av to forskjellige klokker i rekken av Samsung smartklokker:

Les mer om testen av Samsung Galaxy Fit hos Wareable.com.
Les mer om testen av Samsung Gear S2 hos Wareable.com.

Andre relevante tester og artikler

I denne artikkelen har vi sett nærmere på 8 forskjellige klokker som er betegnet som «smartklokker». Samsung er produsenten bak alle de 8 produktene som har oppnådd mye ros i diverse eksperttester.

Hvis du vil bli klokere på dette området og få en større oversikt over alle de moderne smartklokkene på markedet, så har vi skrevet et par andre artikler som kan hjelpe, guide og veilede deg til å velge den perfekte modellen: 

Du kan for eksempel lese vår generelle pulsklokke artikkel der vi gjennomgår de 14 beste ekspertfavorittene. Her finner du modeller fra flere merker og i ulike prisklasser. 

Det kan være at du sverger til et bestemt merke, og ett av de ledende merkene på smartklokke-området er unektelig Garmin. Dersom du er fan av Garmin og ser etter en ny smartklokke, vil du kunne finne masse inspirasjon i vår Garmin smartklokke artikkel der ekspertenes favoritter er gjennomgått én etter én.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere