Garmin Klokke Test-oversikt – Her er de beste klokkene fra Garmin ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over klokker fra Garmin, som er et populært merke innenfor puls- og treningsklokker.

Alle modeller er blitt testet av forskjellige ekspertkilder som har vurdert og anmeldt klokkene i forhold til modellenes funksjoner, kvalitet og brukervennlighet med mer. Disse ekspertene gjelder alt ifra Wareable til Techradar, PCmag og Wired.

Alle ekspertkildene forklarer hva man bør være oppmerksom på ved de forskjellige klokkene fra Garmin – samt hvilke fordeler og ulemper man kan forvente.

I denne artikkelen blir alle modellene gjennomgått med fokus på å gi en god oversikt over klokkenes mange funksjoner.

I denne testen av klokker fra Garmin finner du følgende:
Gjennomgang av klokker fra Garmin
Gjennomgang av alternative klokker
Guide: Kjøp en klokke som dekker dine behov
Fordeler ved å bruke en klokke til løping
Informasjon og gode råd vedrørende løping og pulstrening
Presentasjon av virksomheten Garmin
Gjennomgang av testkilder

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke selv tester de ulike klokkene fra Garmin. Denne artikkelen er basert på tester og anmeldelser fra ekspertkilder hvor Forbrukerliv samler resultatene av disse testene. På den måten kan forbrukeren raskere og enklere skaffe seg en oversikt over klokkene fra Garmin.

I de følgende avsnittene vil du finne en oversikt over de beste klokkene fra Garmin, basert på testresultater fra en rekke forskjellige anerkjente testmagasiner og aviser fra både Danmark og utlandet. Forbrukerliv viser deg de klokkene som har klart seg best i test.


Garmin Vivoactive 4

✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 8.7 av 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet ZDnet.com
✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske magasinet Wareable.com

Garmin Vivoactive 4

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

De fire ekspertkildene Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com og Wareable.com har testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4, og alle har gitt modellen en god anmeldelse.

Ekspertkildene er spesielt imponerte over at klokken kan brukes til mange sportsgrener – samt at den er spekket med praktiske funksjoner.

Ekspertene mener imidlertid også at Garmin Vivoactive 4 er utstyrt med en hjertemåler som ikke er optimal ved høy intensitet. De gjør også forbrukerne oppmerksomme på at klokken heller ikke er spesielt prisvennlig.

Klokke spekket med praktiske funksjoner ifølge ekspertene

Garmin Vivoactive 4 er, ifølge de fire ekspertkildene, spekket med praktiske funksjoner.

Ekspertene fra Wareable.com forklarer for eksempel at denne klokken er utstyrt med mange helse- og treningsfunksjoner – noe de mener er en stor fordel. Ekspertene liker også svært godt at Garmin Vivoactive 4 kommer med en «fantastisk skjerm».

I tillegg til dette mener Trustedreviews.com at Garmin Vivoactive 4 er «en av de beste aktivitetsklokkene som finnes på markedet» som de har testet. Klokken egner seg nemlig godt til de fleste forbrukere uansett sportsgren. Ekspertene forklarer også at de ekstra imponerte over klokkens GPS og musikkspiller.

Expertreviews.co.uk og ZDnet.com er enige i disse uttalelsene og trekker også frem at Garmin Vivoactive 4 «kommer med avanserte aktivitetsmålere». Man må imidlertid være oppmerksom på at klokken ikke er så billig.

Velegnet til de fleste sportsgrener

Garmin Vivoactive 4 er en smartklokke som kan brukes i hverdagen eller til ulike sportsgrener.

Klokken egner seg nemlig godt til de aller fleste sportsgrener – som for eksempel løping, sykling, fitness, golf, svømming og mye mer. Klokken er også utstyrt med flere funksjoner til daglig bruk, som for eksempel en pulsmåler og en aktivitetsmåler.

Den optiske pulsmåleren sørger for å måle brukerens puls via håndleddet, og har flere egenskaper i form av en sensor som måler brukerens oksygenmetning, pulsmåling under vann ved svømming og en pulsalarm.

Videre har Garmin Vivoactive 4 også en aktivitetsmåler som kan registrere stress i tillegg til at den kommer med funksjonen Body Battery. Det betyr at aktivitetsmåleren har mulighet til å registrere en del ulike ting som for eksempel skrittelling og kaloriforbrenning med mer. Disse dataene kan man finne i appen Garmin Connect. Man kan her også få en oversikt over søvnen sin.

Innebygd musikkspiller, sikkerhetsfunksjoner og touchdisplay

Med Garmin Vivoactive 4 får man en klokke som har et vell av ulike egenskaper. Klokken kommer blant annet med flere sporings- og sikkerhetsfunksjoner som klarer å registrere det dersom det skulle skje et uhell når man trener eller lignende.

Her blir det sendt ut en advarsel til en pårørende eller en annen foretrukket kontakt som deretter vil ha mulighet til å finne en.

Ved betjening av Garmin Vivoactive 4 kan man velge å bruke klokkens touchdisplay med Gorilla Glass. Klokken har en levetid på cirka 8 dager hvis man bruker det i smartklokke-tilstand.

Ønsker man å høre musikk ved hjelp av klokken så er det også mulighet for å gjøre dette. Garmin Vivoactive 4 har nemlig en innebygd musikkspiller som fungerer med både Spotify, Deezer og MP3-filer.

Sist, men ikke minst har man også mulighet til å bruke klokkens workout- og trenings-guider. Disse kan man finne på klokken dersom man laster de ned via appen Garmin Connect. På den måten kan man få mer inspirasjon og hjelp til treningen sin.

Utvalgte fordeler ved Garmin Vivoactive 4:
Egner seg godt til flere ulike sportsgrener
Kan brukes til hverdags med pulsmåler og aktivitetsmåler
Sporings- og sikkerhetsfunksjoner
Innebygd musikkspiller
Trenings-guider

Her kan du se en presentasjonsvideo av modellen Garmin Vivoactive 4. Videoen er produsert av Garmin: 


Garmin Vivoactive 4s

✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske magasinet Smartwatchseries.com
✅ 7 av 10 stjerner hos det svenske magasinet Mobil.se
✅ Anbefalt av amerikanske New York Magazine

Garmin Vivoactive 4s

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Garmin Vivoactive 4s er blitt testet av Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com, Mobil.se og New York Magazine. Ekspertene er veldig imponerte over denne klokken som de alle har gitt en god anmeldelse.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk og Mobil.se er spesielt imponerte over klokken på grunn av modellens mange praktiske funksjoner, og New York Magazine og Smartwatchseries.com liker klokken spesielt godt på grunn av det elegante og stilrene designet.

Selv om alle ekspertkildene generelt sett elsker Garmin Vivoactive 4s så nevner de likevel at det er synd at den ikke kommer med en lenger batteritid.

Stilren og elegant klokke med gode funksjoner, ifølge ekspertene

Alle de fire ekspertene er enige i at Garmin Vivoactive 4s er en klokke som er spekket med diverse funksjoner som både er gode til hverdagsbruk og til trening. Ekspertene fra Expertreviews.co.uk beskriver modellen som å være «deres nye favoritt av fitnessorienterte smartklokker» på grunn av at den er «spekket med funksjoner». Expertreviews.co.uk mener også at de to største fordelene ved klokken er spesielt aktivitetsmålingen og det flotte designet.

Flere eksperter er enige i dette, og Mobil.se kaller Garmin Vivoactive 4s for «funksjonsspekket». De mener også at klokken er «stilren», noe som også er en fordel som ekspertene fra Smartwatchseries.com trekker frem.

New York Magazine liker spesielt godt at Garmin Vivoactive 4s er en liten klokke som ikke tar spesielt stor plass på håndleddet. Dette er de fornøyde med da dette ikke alltid er tilfellet med slike modeller.

Ekspertene finner imidlertid også et par ulemper ved denne modellen – hvor de blant annet mener at løpeanalysene ikke er helt optimale.

Mange funksjoner

Garmin Vivoactive 4s er fylt med funksjoner som kan brukes både når man driver med sport, eller når man går rundt i hverdagen.

Det er nemlig mulighet for å måle alt ifra pusten når man sover, stress, puls, hydrering, menstraksjonssyklus og mye mer.

I tillegg kommer Garmin Vivoactive 4s med 20 forhåndsinnstilte apper til GPS og innendørssport.

Disse sportsgrenene er blant annet løping, yoga og svømming. Det er også mulighet for å bruke klokkens animerte treningsprogrammer eller den gratis personlige treneren hvis man ønsker å få hjelp eller inspirasjon til treningen sin.

Dersom man bruker Garmin Vivoactive 4s i smartklokke-tilstand, har uret en batteritid på opptil 7 dager, mens batteriet kan holde i opptil 5 timer i GPS- og musikktilstand.

Sikker klokke med musikkspilling

Med Garmin Vivoactive 4s får man en sikker klokke med flere sporings- og sikkerhetsfunksjoner. Klokken kommer blant annet med en funksjon som gir mulighet for at utvalgte kontakter blir alarmert dersom det er behov for det, som ved et uhell.

I tillegg har Garmin Vivoactive 4s en innebygd musikkspiller som kan brukes til både Deezer og Spotify. Ved bruk av smartklokken og et par hodetelefoner kan man derfor høre på musikk når man er på farten eller til treningen hvis man har behov for det.

Sist, men ikke minst er Garmin Vivoactive 4s utstyrt med både Garmin Pay kontaktløs betaling samt mulighet for å motta smart-notifikasjoner i form av SMS og mail.

Utvalgte fordeler ved Garmin Vivoactive 4s:
Mottar SMS og mail via klokken
Kan brukes til sport og i hverdagen
Innebygd musikkspiller
Sikker klokke
Animerte treningsprogrammer

Her kan du se en video om hvordan du kommer i gang med å bruke ditt nye Garmin Vivoactive 4s ur. Videoen er produsert av Garmin:


Garmin Instinct

✅ 4,5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet
✅ Wareable.com
✅ Anbefalt hos USA sin største løpenettside DC Rainmaker

Garmin Instinct

 

Garmin Instinct er testet av to ekspertkilder som begge har gitt modellen en god vurdering. Ekspertene er enige i at det er en funksjonell og allsidig treningsklokke som kan brukes til mer enn bare en enkelt aktivitet. Mens ekspertene fra Wareable er spesielt imponerte over klokkens batteritid og design, er løpenettsiden DC Rainmaker imponerte over utendørsfunksjonene på klokken.

Smartklokken Garmin Instinct er en modell med flere anvendelsesmuligheter. Klokken kommer med en innebygd GPS-funksjon og pulsmåler så derfor kan man bruke den både ved aktiviteter og i hverdagen.

Med Garmin Instinct er det lagt vekt på at modellen skal være en holdbar smartklokke i et brukervennlig design. I tillegg kommer modellen med keramisk forsterket ripesikkert glass og en fiberforsterket urkasse, så dette er en holdbar klokke som kan holde til litt av hvert.

Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved Garmin Instinct. Begge bemerker imidlertid at designet ikke er det peneste i forhold til andre modeller.

Vanntett treningsklokke med optisk pulsmåler og GPS

Garmin Instinct er en treningsklokke som er laget etter den amerikanske militærstandarden 810G for vanntetthet, støt og varme. Det er derfor en robust klokke som er vanntett ned til 100 meter – derfor kan den brukes til en hel del ulike aktiviteter.

I tillegg kommer Garmin Instinct med en optisk pulsmåler og en GPS som støtter GPS-signalet, Galileo og GLONASS. Dette sørger for at man vil få nøyaktige målinger hvis man ønsker å starte en aktivitet.

I tillegg til pulsmåleren og GPS-funksjonen så er Garmin Instinct også utstyrt med 3D-hastighet og 3D-distance. Dette er en funksjon som beregner distanse og hastighet ved hjelp av GPS og den barometriske høydemåleren – og bevegelsene dine. Dette sikrer mer nøyaktige målinger.

Klokke til hverdag og sportsaktiviteter

Med Garmin Instinct får man en klokke som kan både brukes til hverdags og til sportsaktiviteter. Klokken har på forhånd innlastede profiler til alt ifra sykling til løping, styrketrening til svømming. Det er i alt 28 sportsprofiler så derfor kan klokken brukes til litt av hvert.

Med klokkens optiske pulsmåler blir det holdt styr på forbrente kalorier og puls hele dagen. I tillegg blir det samlet inn masse personlige data som man kan holde øye med når det gjelder de forskjellige aktivitetene.

Dersom klokken brukes til hverdags kan man bruke aktivitetsmåleren som måler alt ifra stritt til søvn og kalorier. Det er til og med mulighet for å måle stressnivåer.

Velegnet til utendørsaktiviteter

Garmin Instinct er en klokke som er velegnet til utendørsaktiviteter. Den kommer nemlig med funksjoner som en barometrisk høydemåler, 3-akset kompass samt høydemåler. Denne funksjonen kan også advare om storm og dårlig vær.

I tillegg kommer Garmin Instinct med en detaljert navigasjon som gjør det mulig å lese av ruter og bli navigert til forskjellige destinasjoner.

Med funksjonen TrackBack er det også mulighet for å bli ledet tilbake til utgangspunktet sitt hvis man er ute på tur.

Sist, men ikke minst har Garmin Instinct en batteritid på 14 dager som vanlig klokke og 16 timer med GPS-innstilling.

Utvalgte fordeler ved Garmin Instinct:
Velegnet til utendørsaktiviteter
Optisk pulsmåler
Lang batteritid
28 forskjellige sportsprofiler
Nøyaktig GPS-funksjon  

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Instinct. Videoen er laget av Clever Training:


Garmin Vivofit 4

✅ 4 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 7.9 av 10 stjerner hos RunnerClick.com
✅ 3.5 av 5 stjerner hos Wareable.com

Garmin Vivofit 4

 

Garmin Vivofit 4 er blitt testet og anmeldt av Techradar.com, RunnerClick.com og Wareable.com. Alle de 3 ekspertene har gitt modellen en god anmeldelse da de er enige i at klokken har flere praktiske funksjoner og en god pris.

Techradar.com og RunnerClick.com nevner også at Garmin Vivofit 4 har en «imponerende batteritid» mens ekspertene fra Wareable.com er mest imponerte over klokkens basisfunksjoner.

Ekspertene trekker imidlertid også frem at klokken ikke kommer med en GPS-funksjon – noe de synes at modellen mangler.

Klokke til hverdagsbruk og aktivitet med flere funksjoner

Garmin Vivofit 4 er etterfølgeren til modellen Vivofit 3. Vivofit 4 er utstyrt med de samme basisfunksjonene, men er blitt oppgradert med flere praktiske funksjoner. Disse funksjonene inkluderer blant annet et større display, en stoppeklokke, en værmelding samt en nedtellingsklokke.

Videre kommer Garmin Vivofit 4 også med en aktivitetsmåler som sørger for å måle brukerens daglige aktivitet gjennom hele dagen. Klokken måler både kaloriforbruk, distanse, skritt, søvn og intensitetsminutter. Alle disse dataene blir overført direkte til Garmin Connect via Bluetooth.

Garmin Vivofit 4 er også utstyrt med et fargedisplay som enkelt kan leses av i sollys – derfor kan man se skjermen tydelig til og med når man trener ute.

Modell med Move IQ-teknologi

Modellen Garmin Vivofit 4 er utstyrt med teknologien Move IQ. Denne teknologien registrerer automatisk hva slags aktivitet man holder på med. Det vil si at man ikke trenger å starte treningen på selve klokken selv.

Teknologien Move IQ kan selv skille mellom diverse sportsaktiviteter som løping, svømming og sykling. Når man er ferdig med å trene så blir selve aktiviteten automatisk synkronisert med appen Garmin Connect. Her har man mulighet til å skaffe seg en oversikt over både treningen sin og aktivitet i hverdagen dersom det er bruk for det.

Moderne multisportklokke med lang batteritid

Ved kjøp av Garmin Vivofit 4 får man en moderne multisportklokke som kan brukes til et vell av ulike sportsgrener. Enten man ønsker å bruke klokken til løping, sykling, svømming, boksing eller noe annet så har man mulighet til det.

Det er også mulig å bruke klokken til hverdagsbruk da den som allerede nevnt kommer med en innebygd aktivitetsmåler.

Sist, men ikke minst kommer Garmin Vivofit 4 med en lang batteritid. Batteritiden ligger nemlig på opptil over 1 år.

Utvalgte fordeler ved Garmin Vivofit 4:
Batteritid på opptil over 1 år
Move IQ-teknologi
Aktivitetsmåler
Bluetooth-funksjon
Oversikt over daglig aktivitet i applikasjonen Garmin Connect

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Vivofit 4. Videoen er laget av Garmin:


Guide: Kjøp den klokken som dekker behovet ditt

Med en treningsklokke kan du få en motivasjonsfaktor direkte på håndleddet som hjelper deg med å komme deg opp av sofaen og bevege deg mer. Med så mange forskjellige modeller å velge imellom kan det imidlertid være vanskelig å finne ut av hvilken klokke som har de rette funksjonene til den riktige prisen for deg.

For å hjelpe deg med å finne frem blant det stadig voksende antallet med muligheter du kan få, så kan du i dette avsnittet finne alt det du trenger å vite før du kjøper en treningsklokke.

GPS

Hvis du vil ha en Garmin smartklokke som både kan vise deg ditt nåværende og gjennomsnittlige tempo samt avstand, så må du finne en klokke med en innebygd GPS-funksjon. En GPS-funksjon kan være spesielt praktisk dersom du ønsker å holde deg oppdatert når det kommer til resultatene dine og forbedringene dine.

Størrelse

En annen ting du bør tenke over er klokkens størrelse. Mens noen er svært oppmerksomme på størrelsen så er det også noen som tenker at størrelsen ikke er noe de bryr seg om. Størrelsen kan imidlertid være en faktor som du kan ha i mente fordi du i dag kan du finne både store og mindre treningsklokker.

Hvis du gjerne vil ha en klokke som ikke tar så stor plass på håndleddet ditt, så bør du ta en titt på klokkens størrelse og vekt før du velger å kjøpe den. Dersom du skal bruke klokken når du beveger deg så er den en fordel med en klokke som ikke veier så mye da du nesten ikke vil merke at du har den på håndleddet.

Pulsmåler

I dag kan du finne mange klokker med en innebygd pulsmåler. Det betyr at pulsmåleren er innebygd i selve klokken og måler pulsen via håndleddet. Du trenger ikke kjøpe ekstra målere eller benytte deg av et løpebelte for å holde øye med pulsen. Du må derfor finne ut av om du er interessert i en klokke med en innebygd pulsmåler, eller om du foretrekker en klokke der du må bruke et løpebelte.

Aktivitetsmåler

Med en aktivitetsmåler har du en funksjon som du kan benytte deg av i hverdagen. En aktivitetsmåler kan nemlig måle alt ifra skritt til distanse, forbrente kalorier og søvnrytme. På den måten kan du både benytte klokken din både når du trener og i hverdagen.

Ekstra funksjoner

Alle funksjoner på en treningsklokke er laget for å optimalisere treningen din. 

Det er derfor en fordel å finne ut av om det er noen ekstra funksjoner som du ønsker at klokken skal ha.

Disse ekstra funksjonene kan blant annet være:

– Oversikt over din daglige aktivitet via mobiltelefonen
– Realtidsinformasjon med hensyn til dine pulssoner med mer
– Restitueringstimer
– Virtuell Coaching funksjon

Disse er bare eksempler på ekstra funksjoner som en treningsklokke kan ha. Det er derfor en god idé at du finner ut av hvilke funksjoner du har bruk for og hvilke funksjoner du ikke har bruk for. 

Hva er en rimelig pris for en treningsklokke?

Når det kommer til prisen på en treningsklokke så kan den variere en del. Det betyr at du må begynne med å finne ut av hva dine behov er og hva du ønsker. Jo flere funksjoner en klokke har, jo dyrere er den også. Hvis du ikke ønsker å bruke alt for mye penger så vil treningsklokken vanligvis ha et begrenset antall funksjoner. Det er imidlertid omvendt hvis det er en dyr treningsklokke, men det betyr ikke at du trenger å investere i en veldig dyr klokke da det ikke nødvendigvis er funksjoner som du har bruk for.

Hvis du har lyst til å lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du leter etter den helt riktige klokken så kan du klikke her, her eller her.


Fordeler ved å bruke en klokke til løping

Fra erfarne løpere som vil slå ny rekord til begynnere som bare ønsker å få en mer aktiv livsstil, så byr en klokke på flere ulike fordeler når det kommer til løping. Hvis du er i tvil om at dette er en verdifull investering så får du her en oversikt over de viktigste fordelene og grunner til at en klokke kan være en god treningspartner.

Få all data du trenger om løpingen din

Med en klokke til løping har du din realtidsstatistikk for hånden, og du vet akkurat hvordan treningen din går. Innebygde GPS-sensorer registrerer nemlig tempoet ditt, avstanden din, tiden din og forbrente kalorier. I tillegg kan du i de fleste tilfellene endre på skjermen slik at den viser akkurat det du vil se når du løper.

Dessuten kan du med en klokke også følge treningen din uansett hvilket nivå du ligger på, og få enkel tilgang til detaljerte statistikker om tempo, hjertefrekvens og tilbakelagt distanse. Sporingsfunksjonen er også et stort sikkerhetsaspekt da du kan dele plasseringen din med familie og venner via en trådløs forbindelse til telefonen din.

Motivasjon

Det kan være vanskelig å finne motivasjon til å løpe når du løper alene, men med en klokke så er du aldri alene. Som enhver god treningspartner kan klokken hjelpe med å motivere deg til å komme deg ut og fortsette med å løpe. Klokken kan også hjelpe deg med å presse deg selv hardere, og få deg til å slå din egen rekord.

Det er ingenting som er mer tilfredsstillende enn å se tilbake på løpeturen din med Garmin sin gratis app Garmin Connect. Her kan du laste opp og se alle aktivitetene dine på ett og samme sted.

Dersom en vennlig konkurranse mellom deg selv og vennene dine ikke er nok, så har Garmin også installert noen andre funksjoner som er spesielt designet til å holde deg i bevegelse. Den 24-timers aktivitetssporingen overvåker skrittene dine og kaloriforbrenningen, og kommer med advarsler hvis du har vært inaktiv for lenge.

Nå målene dine

Hvis du har satt deg et mål for treningen din – uansett om det er vekttap, en bestemt distanse eller noe lignende – så kan en klokke hjelpe deg med å nå målet ditt.

De håndleddbaserte pulsmålerne i utvalgte klokker gir et nøyaktig bilde av aktiviteten din og energiforbruket ditt i løpet av dagen. Måling av kaloriforbrenningen din opp mot kaloriene du spiser kan hjelpe deg med å finne ut av hvor mye du må spise for å gå ned i vekt eller legge på deg.

Overvåkingen av løpetreningen din hjelper deg også med å se akkurat hvor du ligger i forhold til målene dine. Du kan tydelig se om du er på rett spor til å oppnå spesifikke resultater, for eksempel om du nærmer deg den ønskede distansen, det ønskede tempoet eller på tiden du ønsker. Garmin Connect byr på treningsplaner på alle nivåer som kan hjelpe deg med å trene deg opp til det ønskede målet ditt.

Nøyaktighet

Hvis du har utforsket mulighetene dine for å spore løpeturene dine så har du sannsynligvis kommet over utallige apper på markedet. Selv om disse er en bra mulighet så er den store fordelen ved en klokke nemlig nøyaktigheten. En klokke er dobbelt så presis i avlesninger av hastighet og avstand i forhold til en app.

Bruk av GPS på telefonen din tapper også batteriet for strøm. En klokke fra Garmin har vanligvis et batteri med en brukertid på mellom 8 og 20 timer i treningsinnstilling, avhengig av modellen, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for batteriet skal gå tomt for strøm mens du er ute og løper.

Er du interessert i å lese mer om fordeler ved å benytte seg av en klokke til løpetreningen din så kan du klikke her.


Kom godt i gang med pulstrening

Er du lei av den samme treningen om og om igjen og ønsker at det skal bli litt morsommere å bevege seg igjen? Da kan en klokke med en pulsmåling faktisk være en god investering. En slik klokke kan nemlig hjelpe deg med å komme i gang med pulstrening som kan forbedre formen din markant. Hos Treningstips.org forklarer de at en pulsklokke kan «brukes som treneren din og være med på å øke treningsintensiteten». I dette avsnittet kan du lære mer om hvordan du kommer godt i gang med pulstrening.

Slik finner du puls-tallene dine

Hvis du vil begynne å trene etter pulsen din så må du først og fremst kjenne til puls-tallene dine slik som makspulsen din og hvilepulsen din. Det betyr at du må undersøke hvor mange pulsslag hjertet ditt har hvert minutt når du slapper av og når du driver med mosjon.

For å finne hvilepulsen din må du bruke en Garmin pulsklokke eller et pulsbelte. Hvilepulsen er mest nøyaktig om morgenen så derfor bør du måle den på dette tidspunktet. Sjekk pulsen din i rundt 3 til 5 minutter. Du må huske på at du må være så avslappet som over hodet mulig for å få de mest korrekte tallene. Når du skal finne makspulsen din så kan du bruke denne formelen:

220 – alderen din = makspulsen din.

Det vil si at hvis du er 20 år så er makspulsen din ifølge formelen på 200. Formelen kan brukes av alle, og derfor vil ikke tallet være helt presist.

Hvis du er nybegynner så er formelen et utmerket verktøy, men er du en erfaren løper så er det for eksempel bedre å bruke intervalltrening for å finne makspulsen.

Del pulsen din opp i soner

Når du har funnet pulstallene dine så kan du starte med å gå i gang med pulstrening. Du må imidlertid også dele pulsen din opp i soner, noe som blir kalt pulssoner. Hver sone inneholder både utholdenhet og yteevne som du kan trene etter, og derfor bør du bare trene med en bestemt prosentdel av yteevnen. Sonene er intervaller med en øvre og en nedre grense. Grensene kan beregnes via Karvonens formel:

(Makspulsen din – hvilepulsen din) x intensitet i prosent + hvilepulsen din = treningspulsen din

Formelen skal se slik ut hvis makspulsen din er på 175 og hvilepulsen din er på 60, samt hvis du ønsker å løpe med en puls på 80 av yteevnen din:

(175 – 60) x 0,8 + 60 = 152

Pulsen din skal derfor ligge på rundt 152 hvis du har disse pulstallene.


Slik kan du bli en raskere løper

Hvis du har løpt en god stund så kan det virke umulig å løpe enda raskere, men det er flere tips og triks som du kan prøve dersom du ønsker å bli enda raskere enn hva du allerede er.

Intervalltrening

Intervalltrening er en av de beste formene for trening hvis du ønsker å løpe enda raskere. Sørg for at du jobber med perioder med både lav og høy intensitet. Til slutt vil du oppleve at det blir lettere for deg å løpe raskere i en lengre periode av gangen.

Kom i gang med å løpe på tredemølle

Det høres kanskje ut som et merkelig råd, men tredemøllen kan rent fysisk hjelpe deg med å bli en raskere løper. En tredemølle er ikke like hardt for beina som hvis du løper ute. I tillegg kan du justere både stigning og hastighet, så derfor kan du eksperimentere med forskjellige hastigheter med mer.

Strekk ut

Det å strekke ut er ikke bare noe som anbefales for at du ikke skal bli støl dagen etter trening. Det er nemlig noe som gjør leddene dine fleksible, og det kan hjelpe til med å øke tempoet på løpeturene dine.

Invester i de riktige løpeskoene

Å investere i de helt riktige løpeskoene er et must da dette kan forbedre løpingen på kort tid. Det virker kanskje for godt til å være sant, men bare med de riktige skoene har du mulighet til å bli en raskere løper. Sørg for å finne et par løpesko som etterligner foten sin naturlige bevegelse.

Styrketrening er viktig

Det å trene styrke kan gjøre bena dine sterkere, noe som til slutt hjelper beina med å løpe raskere. Du må også huske på å trene kjernemuskulaturen din fordi det til slutt vil gi deg mer krefter på løpeturene dine.


Om Garmin

Garmin sin historie startet i 1989 da de to partnerne Dr. Min Keo og Gary Burrell brant inne med en utmerket idé. Denne idéen var ikke bare en liten idé da den faktisk endte opp med å bli til virksomheten Garmin som vi i dag kjenner til på grunn av treningsklokkene deres.

I dag er Garmin verdensledende når det kommer til kommunikasjons- og navigasjonsprodukter. De produserer nemlig alt ifra fitnessutstyr til sportsutstyr, telekommunikasjonsprodukter, radioprodukter og GPS-produkter med mer. Etterhvert som årene har gått så har Garmin ekspandert til nye områder da de ønsker å ha et sortiment som er fullt av produkter som kan hjelpe forbrukerne.

«Vertikal integrering» er en stor visjon hos Garmin, noe de har jobbet med helt fra starten av. Det betyr at de produserer, designer og selger produktene sine selv. Dette har Garmin ønsket helt fra starten av fordi de mener at det gir dem en mulighet til å ha kontroll over produktene sine slik at de kan oppfylle alt det de ønsker.

I tillegg har Garmin et mål om at alle produktene deres skal være brukervennlige og av høy kvalitet. Videre så må alle produktene fremstilles med et attraktivt design som man ikke finner på andre produkter på markedet. Sist, men ikke minst streber Garmin etter konstant å utvikle nye funksjoner som hjelper forbrukerne i hverdagen.

Garmin finnes i dag over hele verden og har hele 50 kontor der det jobber mer enn 11.000 ansatte.

Hvis du ønsker å lese mer om virksomheten Garmin og hele virksomhetens historie så kan du klikke på denne linken eller denne linken.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Garmin klokker er best i tester?

Garmin Vivoactive 4, Garmin 735 XT, Garmin Vivoactive 4s, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5 og Garmin Vivoactive 3.

Hvordan er Garmin klokkene blitt testet?

Garmin klokkene er blitt vurdert ut ifra hvor presise aktivitetsmålinger de har. I tillegg er de blitt vurdert på sin brukervennlighet, batteritid og innebygde funksjoner – samt deres generelle potensiale som smartklokker.

Hvordan velger man den riktige modellen?

Det kan være en fordel å starte med å definere hvilke egenskaper som er viktigst for deg. De fleste modellene kommer med egenskaper som pulsmåler og kaloriteller. Vurderer du å kjøpe deg en modell som også kan brukes som smartklokke så er det en god idé å undersøke kvaliteten på skjermen litt nærmere. I tillegg kan batteritiden være verdt å undersøke.


Gjennomgang av testkilder

Forbrukerliv.No GIFAlphr.com

Den amerikanske internettportalen Alphr.com har fokus på alt som har med teknologi å gjøre. De anmelder og tester også diverse produkter. De har blant annet testet Garmin Forerunner 630. Du kan lese hele testen her.

Bestgpstech.com

Bestgpstech.com er en amerikansk nettside med fokus på trening og teknologi. Siden anmelder produkter ved å teste dem i sin egen hverdag. De har blant annet testet Garmin Forerunner 630. Du kan lese hele testen her.

Bikeradar.com

Den britiske nettsiden Bikeradar.com har fokus på alt som handler om sykler. De anmelder og tester også produkter som for eksempel treningsklokker. De har blant annet testet Garmin Forerunner 920XT. Du kan lese hele testen her.

Chip.de

Den tyske nettsiden Chip.de skriver om alt som har med elektronikk, teknologi og data å gjøre. De leverer både nyheter og guider som handler om teknologi. I tillegg tester og anmelder de produkter – deriblant Garmin Vivofit 3. Du kan lese hele testen her.

Cnet.com

Det amerikanske teknologimagasinet leverer nyheter innen teknologiens verden. De anmelder og tester også forskjellige teknologiprodukter som treningsklokken Garmin Forerunner 235. Du kan lese hele testen her.

Cyclingweekly.com

Cyclingweekly.com er en britisk sykkelside som daglig utgir nyheter om sykkelutstyr. De tester og anmelder også produkter som treningsklokker. De har blant annet testet Polar V800. Du kan lese hele testen her.

DC Rainmaker

Den amerikanske bloggen DC Rainmaker fokuserer på å anmelde produkter til løpere, syklister og triatleter. Her har man mulighet til å finne mange anmeldelser av diverse produkter. Bloggen har blant annet også anmeldt Garmin Instinct. Du kan lese hele testen her.

Digitaltrends.com

Den amerikanske teknologisiden DigitalTrends.com videreformidler informasjon fra den teknologiske verden. De anmelder også teknologiprodukter som Garmin Vivoactive HR Garmin Forerunner 35 og Garmin Vivofit 3. Du kan lese de forskjellige testene her, her og her.

Expertreviews.com

Det britiske testmagasinet Expertreviews.com gjennomfører uavhengige tester av elektroniske produkter. De har blant annet anmeldt Garmin Vivoactive 3. Du kan lese hele testen her.

Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt de to klokkene Garmin Vivoactive 4 og Garmin Vivoactive 4s. Begge klokkene har fått en poengsum på 5 av 5 stjerner.

Les hele anmeldelsen av Garmin Vivoactive 4 her.

Les hele anmeldelsen av Garmin Vivoactive 4s her.

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com er en amerikansk nettside som fokuserer på friluftslivet og produkter som kan brukes utendørs. De har blant annet også testet Garmin Forerunner 35 og Garmin Fenix 5. Du kan lese de to testene her og her.

PCmag

Det britiske datamagasinet PCmag.com leverer artikler innen dataverdenen. De tester også produkter som for eksempel treningsklokker. De har blant annet testet Garmin Vivoactive 3, Garmin Forerunner 35 og Garmin 735 XT. Du kan lese alle de tre testene her, her og her.

RunnerClick.com

RunnerClick.com er en amerikansk nettside som skriver om alt som har med løping å gjøre. Nettsiden anmelder produkter som for eksempel Garmin Vivofit 4. Du kan lese hele testen her.

Runultra.co.uk

Den britiske løpesiden leverer guider, artikler og anmeldelser om alt som har med løping å gjøre. De har blant annet testet klokken Garmin Fenix 5s, og du kan lese hele testen her.

Stuff.tv

Det britiske magasinet Stuff.tv henvender seg til menn. De skriver også anmeldelser av produkter som blant annet Garmin Fenix 5. Du kan lese hele testen her.

Techadvisor.co.uk

Den britiske teknologisiden Techadvisor.co.uk skriver om alt innen teknologi. De anmelder også teknologiprodukter som Garmin Forerunner 235. Du kan lese hele testen her.

TechGearLab.com

Techgearlab.com er en amerikansk teknologiside som tester forbrukerprodukter innen teknologi. De har blant annet anmeldt Garmin Vivoactive HR. Du kan lese hele testen her.

Techradar.com

Den amerikanske teknologisiden Techradar.com fokuserer på produkter innen teknologiens verden. I tillegg anmelder de produkter som for eksempel Garmin Forerunner 235, Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 3, Garmin Vivofit 4, Garmin Forerunner 920XT, Polar M600 og Polar V800. Du kan lese alle de forskjellige testene her, her, her, her, her, her, her og her.

Tek.no

Den norske teknologisiden Tek.no skriver om teknologi og anmelder forskjellige produkter. De har blant annet anmeldt Polar V800. Du kan lese hele testen her.

TomsGuide.com

TomsGuide.com er en amerikansk nettside som hjelper forbrukerne med å velge de beste produktene på markedet. De har anmeldt Garmin Vivoactive 3, Garmin Fenix 5, Garmin Forerunner 235 og Garmin Forerunner 920XT. Du kan lese de forskjellige testene her, her, her og her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en amerikansk testside som utfører undersøkelser og tester av elektroniske forbrukerprodukter. De har blant annet anmeldt Garmin Fenix 5x og Polar M600. Du kan lese de to testene her og her.

Trustedreviews.com har også testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4 som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Wareable.com

Den amerikanske nettsiden Wareable.com har som formål å skrive artikler og tester av teknologiprodukter til kroppen. De har anmeldt Garmin Forerunner 235, Garmin Fenix 5, Garmin Vivoactive HR og Garmin Vivoactive 3, Garmin 750 XT, Garmin Instinct, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5x, Garmin Forerunner 630, Garmin Vivofit 4, Garmin Forerunner 920XT, Polar M600 og Polar V800. Les anmeldelsene her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.

Wareable.com har også testet og anmeldt Garmin Vivoactive 4 som de har gitt 4 av 5 stjerner. Les hele anmeldelsen her.

Wearaction.com

Wearaction.com er en amerikansk nettside med fokus på fitness. De anmelder nemlig fitnessprodukter, og det inkluderer Garmin Vivoactive HR. Du kan lese hele testen her.

Wired.com

Det amerikanske teknologimagasinet Wired.com fokuserer på teknologi i forhold til kultur, samfunn, økonomi og politikk med mer. I tillegg anmelder de også produkter som for eksempel Garmin Fenix 5s. Du kan lese hele testen her.

Wiredforadventure.com

Wiredforadventure.com er et britisk reisemagasin på nett som fokuserer på reiser og eventyr. De anmelder også forbrukerprodukter – deriblant Garmin Fenix 5. Du kan lese hele testen her.

Mobil.se

Det svenske magasinet Mobil.se skriver om alt innen mobiltelefoni. De leverer guider, gode råd, informative artikler og anmeldelser av forskjellige produkter som for eksempel smartklokker. I denne omgang har Mobil.se testet Garmin Vivoactive 4s som de har gitt 7 av 10 stjerner. Les hele anmeldelsen her.

New York Magazine

Det amerikanske magasinet New York Magazine leverer nyheter og skriver artikler innen et vell av ulike emner som blant annet inkluderer politikk, kultur, økonomi og underholdning med mer. I tillegg gjennomfører de tester og anmeldelser av forbrukerprodukter. Her har de testet Garmin Vivoactive 4s som de har gitt en anbefaling. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Smartwatchseries.com

Smartwatchseries.com er et amerikansk magasin som arbeider med smartklokker. De skriver artikler med fokus på klokkenes spesifikasjoner, funksjoner og sammenligner modellene som finnes på markedet. De tester også smartklokker, og her har de testet Garmin Vivoactive 4s som de har gitt 4 av 5 stjerner. Les hele anmeldelsen her.

ZDnet.com

ZDnet.com er et amerikansk teknologimagasin som leverer artikler, analyser og nyheter innen emner som IT, teknologi og elektronikk. De lager også forskjellige anmeldelser, og her har de testet Garmin Vivoactive 4 som de har gitt 8,7 av 10 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Garmin Forerunner 35

✅ 9 av 10 stjerner hos DigitalTrends.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
✅ 4 av 5 stjerner hos PcMag.com

Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35 er blitt testet og anmeldt av flere ekspertkilder som alle er imponerte over denne klokken. Alle de ulike ekspertkildene har gitt klokken en så høy poengsum at den ligger på toppen av listene til alle ekspertene.

Modellen Garmin Forerunner 35 er en lettvekts-klokke som kun veier 37 gram. Derfor vil man ikke legge merke til at man har på seg klokken – noe som ifølge ekspertene er en fordel når man skal trene. Ekspertene er også svært imponerte over klokkens pulsmåler på håndleddet, noe som betyr at man ikke trenger å bruke et løpebelte.

Selv om prisen er litt høy ifølge ekspertene så er de likevel enige om at dette ikke er en stor ulempe da klokken er verdt prisen med sine allsidige funksjoner.

Innebygd pulsmåler

Med Garmin Forerunner 35 får man en klokke hvor det spesielt er satt fokus på pulsmåleren. Pulsmåleren er nemlig innebygd i håndleddet, derfor trenger man ikke å investere i ekstra tilbehør for å holde øye med pulsen sin.

Pulsmåleren sørger for å måle pulsen både dag og natt så lenge man har klokken på seg. Den analyserer også daglig aktivitet og søvn hvis man sover med klokken på. I tillegg sørger Garmin Forerunner 35 for å sette flere mål for brukeren. Dette kan fungere som en slags motivasjonsfaktor da den måler alt ifra kaloriforbrenning til distanse og antall skritt med mer.

Spesielt velegnet til løping og sykling

Garmin Forerunner 35 er en klokke som ekspertene beskriver som å være spesielt velegnet til sykling og løping. Det er imidlertid ikke det eneste klokken kan brukes til da den kommer med flere aktivitetsmuligheter.

Klokken kan for eksempel også brukes til sportsaktiviteter som turgåing, styrketrening, roing og svømming. Ekspertene nevner imidlertid at klokken ikke fungerte optimalt da de prøvde den ved svømming.

Klokken kommer også med en GPS-funksjon som er smart dersom man ønsker å benytte seg av enten å måle en distanse eller live tracking-funksjonen.

Holdbart batteri og oversikt over den daglige aktiviteten

I likhet med de fleste andre klokkene fra Garmin så har man mulighet til å laste ned appen Garmin Connect. Her kan man få en oversikt over sin daglige aktivitet hvis man ønsker det. Man må imidlertid først koble klokken til Bluetooth.

Garmin Forerunner 35 er også utstyrt med et robust og holdbart batteri. Det betyr at batteriet kan vare i opptil 9 dager hvis GPS-funksjonen ikke er slått på. Hvis GPS-funksjonen er slått på så kan klokken vare i opptil 9 timer. Man har derfor gode muligheter til å dyrke masse mosjon med denne klokken på håndleddet før den må lades opp igjen.

Utvalgte fordeler ved Garmin Forerunner 35:
 Velegnet til løping og sykling
Aktivitetsmåler
Innebygd pulsmåler
God batteritid
Bluetooth-funksjon

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Forerunner 35. Videoen er laget av Garmin:


Garmin Vivoactive 3

✅ 4.5 av 5 stjerner hos PCmag.com
✅ 5 av 5 stjerner hos Expertreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Wareable.com
✅ 3.5 av 5 stjerner hos TomsGuide.com

Garmin Vivoactive 3

 

Garmin Vivoactive 3 er en avansert klokke – som er noe alle de 5 ekspertkildene er enige i. Ekspertene fra Techradar.com skriver for eksempel at klokken er både «avansert og fantastisk», mens Expertreviews.com forklarer at «selv om klokken er avansert så er den likevel brukervennlig».

De andre ekspertene som har testet og anmeldt klokken inkluderer Wareable.com, TomsGuide.com og PCmag.com som alle har gitt modellen en høy poengsum.

Alle ekspertkildene er imponerte over Garmin Vivoactive 3. Selv om ekspertene mener at prisen for klokken er høy, så er det likevel en klokke de mener det er verdt å investere i da den kommer med et vell av praktiske funksjoner til ulike sportsgrener.

Klokke med fleksibelt og praktisk design

Garmin Vivoactive 3 er utstyrt med et fleksibelt og praktisk design som er laget til å skulle holde i mange år. Modellen kommer for eksempel med et motstandsdyktig glass som kan holde til mye. Man har også mulighet til å ha på seg klokken i dusjen da den er vanntett.

Videre kan man også snu klokken 180 grader da knappen både kan sitte på venstre og høyre side. Det betyr at klokken ikke trenger å sitte på et spesifikt håndledd.

Klokken kommer med touchscreen hvor man kan finne et rullefelt på venstre side. Her kan man se et vell av ulike kategorier med alle klokkens funksjoner og muligheter hvis man bare trekker rullefeltet opp og ned.

Allsidig multisportklokke

Ved kjøp av Garmin Vivoactive 3 får man en allsidig multisportklokke som sørger for å gi en oversikt over brukerens daglige aktivitet. Klokken er nemlig utstyrt med en pulsmåler, en aktivitetsmåler og en GPS-funksjon.

I og med at det finnes rundt 15 forskjellige forhåndsinstallerte sportsaktiviteter på klokken så har man mulighet til å bruke klokken til alt ifra løping til roing og sykling. Dette er en av ekspertenes favorittfunksjoner.

Klokken kommer også med en pulsmåler som måler pulsen direkte via håndleddet. Det er derfor ingen grunn til å bruke et løpebelte.

Garmin Vivoactive 3 kan også registrere brukerens søvnrytme hvis det brukes mens man sover. Her vil søvnrytmen automatisk bli synkronisert til brukerens smarttelefon hvor man kan få en oversikt over alle søvndata hvis det ønskes.

Bluetooth-funksjon og oppladbart batteri

Hvis man har bruk for å få en oversikt over sin daglige aktivitet så er det mulig å laste ned en applikasjon til klokken med iOS og Android. Applikasjonen sørger for at man kan finne all data om sin egen aktivitet og trening.

Garmin Vivoactive 3 er også utstyrt med en Bluetooth-funksjon hvor man kan koble til smarttelefonen sin med klokken. Man kan derfor holde øye med om man eventuelt får meldinger eller anrop.

Klokken kommer også med et oppladbart batteri som kan vare så lenge som i 7 dager uten GPS-funksjonen. Hvis GPS-funksjonen til klokken er påslått så kan klokken holde i opptil 13 timer.

Utvalgte fordeler ved Garmin Vivoactive 3:
Innebygd pulsmåler
Innebygd GPS
Oppladbart batteri
Bluetooth-funksjon
15 forhåndsinstallerte sportsgrener

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Vivoactive 3. Videoen er laget av Garmin:


Polar M600

✅ 4 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Wareable.com

Polar M600

Polar M600 er blitt testet og anmeldt av de 3 ekspertene Techradar.com, Trustedreviews.com og Wareable.com. Alle ekspertkildene har gitt modellen en god vurdering på 4 av 5 stjerner. Ekspertene har spesielt lagt vekt på klokkens vanntetthet og innebygde GPS-funksjon som de er svært imponerte over.

De 3 ekspertene er imidlertid ikke like imponerte over designet på klokken – som de mener ikke er det peneste på markedet.

Polar-pulsmålerteknologi og innebygd GPS

Polar M600 kommer med en pulsmåler på håndleddet som sørger for å måle pulsen til brukeren ved aktivitet. Man må bare stramme håndleddet for å få startet pulsmåleren.

I tillegg er Polar M600 utstyrt med en innebygd GPS som gir deg mulighet til å se alt ifra distanse til hastighet og rute.

Polar M600 har et batteri som kan vare i opptil 2 dager hvis klokken er koblet til Android-enheter. Man må derfor være oppmerksom på at batteritiden er kort når det kommer til iOS-enheter, og det er ikke ekspertene spesielt fornøyd med.

Multisportklokke med aktivitetsmåler

Med Polar M600 har man mulighet til å opprette og tilpasse profiler til forskjellige sportsaktiviteter. Deretter kan man få nøyaktige data og den veiledningen man trenger for å trene så effektivt som mulig i forhold til den spesifikke sportsgrenen.

I tillegg har man mulighet til å registrere og måle alle sine aktiviteter i løpet av en hel dag. Man kan til og med få gode råd som hjelper en med å nå sine daglige mål. Aktivitetsmåleren sørger for å registrere alt ifra daglige skritt til forbrente kalorier.

Klokken måler automatisk søvnen din, og derfor har man mulighet til å få en oversikt over søvnmønsteret sitt dersom man ønsker det.

Vanntett klokke med Polar Flow og Smart Coaching

I og med at klokken er vanntett så kan den brukes til svømming. Det vil si at man ikke trenger å være redd for å hoppe ut i vannet med klokken på, for den kan brukes til litt av hvert.

Polar M600 kommer i tillegg med en Polar Flow-funksjon som registrerer opplysninger om hver eneste trening. Slik kan man derfor følge med på fremskrittene sine samt planlegge treningen sin slik at den blir mer effektiv.

Sist, men ikke minst gir funksjonen Smart Coaching flere opplysninger om treningsnivået ditt på ulike områder, og informerer deg hvordan du har mulighet til å bli bedre. Funksjonen kan derfor beskrives som å være en «virtuell trener».

Utvalgte fordeler ved Polar M600:
 Smart Coaching-funksjon
Polar Flow-funksjon
Aktivitetsmåler
Innebygd pulsmåler
Innebygd GPS

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Polar M600. Videoen er laget av Polar:


Garmin Fenix 5s

✅ 9 av 10 stjerner hos Wired.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Wareable.com
✅ 5 av 5 stjerner hos Runultra.co.uk

Garmin Fenix 5s

Garmin Fenix 5s er blitt testet og anmeldt av 3 ekspertkilder, og alle 3 er fornøyde med denne modellen. Mens Wired.com er imponerte over klokkens brukervennlighet, så er Wareable.com og Runultra.co.uk spesielt imponerte over alle funksjonene på modellen.

Ekspertene legger imidlertid også merke til at klokken er ganske dyr, og det mener de forbrukerne bør være oppmerksomme på dersom de ønsker å investere i denne klokken.

Garmin Fenix 5s er en klokke som kan brukes både til hverdags og til aktivitet.

På grunn av klokkens moderne og stilrene design er dette en populær sportsklokke som kan brukes til mye, uansett hva man skal gjøre.

Kompakt klokke med optisk pulsmåler og aktivitetsmåler

Garmin Fenix 5s er kjent for å være en velegnet hverdagsklokke til både kvinner og menn. Selv om modellen er mer kompakt enn andre modeller så er det fortsatt plass til flere funksjoner.

For eksempel kommer Garmin Fenix 5s med en innebygd pulsmåler som måler pulsen hele tiden med bare 1 til 2 sekunders intervaller. Pulsmåleren går stort sett i ett med baksiden av klokken, og derfor er den mer komfortabel å ha på.

I tillegg til en innebygdpulsmåler så er Garmin Fenix 5s også utstyrt med en aktivitetsmåler som registrerer distanse, kaloriforbrenning, skritt og søvn med mer. Klokken mottar også notifikasjoner, beskjed om været og kalenderbeskjeder fra smarttelefonen slik at man har all informasjon samlet på ett sted.

Klokke til alle sportsaktiviteter

Selv om Garmin Fenix 5s er spesielt populær på grunn av sin brukervennlighet i hverdagen så kan klokken også brukes til et vell av ulike sportsaktiviteter.

Klokken har nemlig mange funksjoner innen svømming, sykling, løping og mange andre sportsgrener. I tillegg til de vanlige multisport-funksjonene så har Garmin Fenix 5s også flere funksjoner til utendørsaktiviteter som å gå på ski, trekking, snowboard og surfing med mer.

Man har også mulighet til å personliggjøre klokken sin med Garmin IQ. Garmin IQ er en del av Garmin Express-applikasjonen til smarttelefoner der man kan laste ned alt ifra urskiver til funksjoner og gadgets.

Lang batteritid og TrackBack-funksjon

Garmin Fenix 5s er en klokke som godt kan brukes i naturen. Med modellens batteritid på opptil 35 timer i GPS-innstilling og et innebygd gyroskop for en mer presis måling av hastighet, distanse og posisjon så har man god mulighet til å bruke den ute i naturen.

I tillegg kommer Garmin Fenix 5s med en TrackBack-funksjon som sørger for at du trygt blir navigert tilbake til utgangspunktet ditt – uansett hvor du befinner deg. Man har også en mulighet til å lage ruter selv som man kan overføre til klokken.

Utvalgte fordeler ved Garmin Fenix 5s:
 Multisportklokke
TrackBack-funksjon
GPS-funksjon og innebygd gyroskop
Innebygd pulsmåler
Innebygd aktivitetsmåler

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Fenix 5s. Videoen er laget av GPS6:


Garmin Fenix 5

✅ 4.5 av 5 stjerner hos TomsGuide.com
✅ 5 av 5 stjerner hos Outdoorgearlab.com
✅ 4.5 av 5 stjerner hos Wareable.com
✅ 5 av 5 stjerner hos Stuff.tv
✅ 90 % av 100 % hos Wiredforadventure.com

Garmin Fenix 5

 

Smartklokken Garmin Fenix 5 er blitt testet av 5 forskjellige eksperter, og de er alle enige i at modellen er en av de beste klokkene som finnes til løping på markedet.

Derfor scorer Garmin Fenix 5 høyt hos alle ekspertkildene, og får til og med 5 av 5 stjerner hos 2 av ekspertene.

Garmin Fenix 5 er en av de nyere klokkene fra Garmin. Klokken er utstyrt med en innebygd pulsmåler, en utskiftbar rem, en aktivitetsmåler og en GPS-funksjon med mer. Man har også mulighet til å bruke denne modellen til alt ifra løping til sykling, svømming, golf og andre sportsgrener.

Alle ekspertene er imponerte over Garmin Fenix 5 fordi de mener at klokken kan brukes til nesten alle slags aktiviteter. Det vil si at klokken kan brukes både av forbrukere som dyrker mange ulike typer sportsgrener – og av de som ikke dyrker en spesifikk sportsgren.

Ekspertene legger imidlertid vekt på at Garmin Fenix 5 er en dyr sportsklokke. Dette mener de også er den eneste ulempen ekspertene kan finne ved klokken.

Allsidig klokke med lang batteritid

Garmin Fenix 5 er en allsidig klokke som kan brukes til et vell av sportsaktiviteter. Den passer like godt til svømming, triatlon, løping og sykling da klokken har funksjoner som kan brukes til mange av sportsgrenene.

I tillegg er Garmin Fenix 5 utstyrt med en forbedret skjerm i forhold til modellen Fenix 3. Med Garmin Fenix 5 får man nemlig en skjerm som har flere piksler og farger.

I tillegg kommer Garmin Fenix 5 med en batteritid på opptil 24 timer med en tilkoblet GPS-funksjon. Dersom GPS-funksjonen ikke er i bruk så har klokken en batteritid på opptil 336 timer.

Modell med pulsmåling i håndleddet

Garmin Fenix 5 er en mindre klokke med en diameter på 47 millimeter. Derfor er det mulig å kjøpe denne klokken uansett størrelsen på håndleddet til brukeren. I tillegg kommer Garmin Fenix 5 med en innebygd pulsmåler i håndleddet som sørger for at brukerens puls blir målt hele dagen. Smartklokken kan også måle søvn og stressnivåer.

Klokken kan i tillegg måle brukerens aktivitet i hverdagen med den innebygde aktivitetsmåleren. Dette inkluderer antall skritt, distanse, hastighet og kaloriforbrenning. Dersom man har vært inaktiv over en viss tid så vil klokken komme med en «advarsel».

Flere praktiske funksjoner

Garmin Fenix 5 er kjent for å være utstyrt med flere praktiske funksjoner og teknologier. Klokken holder blant annet styr på fremgangen til brukeren, tretthet og restitusjon. I tillegg kommer Garmin Fenix 5 med noen forhåndsinstallerte widgets som gir brukeren mulighet til å få en oversikt over sin totalstatus og aktiviteter hvis man ønsker det.

I tillegg kan man koble klokken til en enhet via Bluetooth. Hvis man vil ha beskjed om oppringing eller SMS med mer via klokken så kan man få dette med en Bluetooth-funksjon.

Utvalgte fordeler ved Garmin Fenix 5:
 Optisk pulsmåler ved håndleddet
Innebygd GPS-funksjon
Lang batteritid
Klokke til flere sportsgrener
Bluetooth-funksjon

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Fenix 5. Videoen er laget av Active JR:


Garmin Vivofit 3

✅ 3,5 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 91.5 % av 100 % hos Chip.de
✅ 3.5 av 5 stjerner hos Digitaltrends.com

Garmin Vivofit 3

 

Garmin Vivofit 3 er en populær multisportklokke som har fått en god anmeldelse av 4 forskjellige ekspertkilder.

Techradar beskriver klokken som en «god og brukervennlig sportsklokke».

Ekspertene finner imidlertid ikke noen utpregede ulemper ved denne modellen, men de merker seg at den ikke er like stilren og moderne i forhold til andre modeller fra Garmin.

Brukervennlig aktivitetsmåler og aktivitetsalarm

Garmin Vivofit 3 er etterfølgeren til de populære modellene Vivofit og Vivofit 2. Garmin Vivofit 3 er kjent for å være en brukervennlig klokke med en aktivitetsmåler som måler brukerens aktivitet gjennom hele dagen. Den måler blant annet skritt, distanse og kaloriforbruk i tillegg til å overvåke brukerens søvn.

Videre så er Garmin Vivofit 3 utstyrt med en aktivitetsalarm som sier ifra dersom man har vært inaktiv i for lang tid. Alarmen nullstilles igjen etter at man har beveget seg.

Klokken lærer seg automatisk å kjenne brukerens aktivitetsnivå, og setter deretter opp daglige mål for antall skritt basert på denne informasjonen. Det daglige målet vil bli justert enten opp eller ned jevnlig – avhengig av om man oppnår det eller ikke.

Modell med teknologien Garmin Move

Klokken Garmin Vivofit 3 er utstyrt med teknologien Garmin Move. Garmin Move registrerer automatisk hva slags aktivitet man dyrker uten at man trenger å registrere det manuelt på klokken. Dette er mulig da Garmin Move selv kan skille mellom diverse aktiviteter som for eksempel sykling, løping og svømming.

I tillegg til dette så er Garmin Vivofit 3 kjent for sin lange batteritid da den ligger på så mye som opptil 1 år.

Man har også mulighet til å endre utseendet på urskiven til for eksempel en analog klokke med visere dersom det ønskes.

Synkroniserer automatisk data med Garmin Connect

Etter endt aktivitet blir all data fra klokken automatisk overført til appen Garmin Connect på brukerens smarttelefon. I denne applikasjonen har man mulighet til å skaffe seg en oversikt over sin daglige aktivitet.

Man har også mulighet til å motta tips og triks om helse og trening fra helseeksperter. Dette kan derfor være en ekstra motivasjonsfaktor hvis man har bruk for en slags «virtuell trener».

Uvalgte fordeler ved Garmin Vivofit 3:
 Automatisk synkronisering
Lang batteritid
Med applikasjonen Garmin Move
Aktivitetsmåler
Aktivitetsalarm

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Vivofit 3. Videoen er laget av Garmin:


Garmin Fenix 5x

✅ 4,5 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Wareable.com

Garmin Fenix 5x

 

 

Garmin Fenix 5x er blitt testet av både amerikanske og britiske ekspertkilder som alle har gitt modellen en god anmeldelse. Det er bred enighet blant ekspertene om at Garmin Fenix 5x er en allsidig og funksjonell klokke som har et svært «attraktivt design».

Mens ekspertene fra Techradar.com og Wareable.com er imponerte over multisportsfunksjonen, er Trustedreviews.com imponerte over den lange batteritiden. Batteriet kan nemlig vare i opptil 35 timer med GPS-funksjonen slått på, og i opptil 12 dager som en vanlig klokke.

Ekspertene finner ikke mange ulemper ved Garmin Fenix 5x. Det eneste ekspertene merker seg er at klokken er ganske stor og at prisen er litt høy.

Klokke til litt av hvert

Garmin Fenix 5x kan brukes til litt av hvert. Den beskrives nemlig som en modell som kan brukes til alt. Garmin Fenix 5x er utstyrt med alle funksjoner innen sykling, løping og svømming med mer. Man har også mulighet til å bruke Garmin Fenix 5x til utendørs-aktiviteter som surfing og å gå på ski.

I tillegg kommer Garmin Fenix 5x med et kart som er lastet inn på forhånd over hele Europa, samt veiviserfunksjoner. Da har man blant annet mulighet til å få forslag om tre forskjellige ruter basert på valgt distanse til sykling eller løping.

Hverdagsklokke med optisk pulsmåler

Smartklokken Garmin Fenix 5x er laget i et robust og stilrent design, og derfor kan den brukes som en hverdagsklokke. Modellen er også kompakt slik at den ikke tar så stor plass på håndleddet.

Garmin Fenix 5x er utstyrt med en innebygd pulsmåler som nesten går i ett med baksiden av klokken, noe som gjør den mer behagelig. Pulsmålingen er også forbedret, derfor kan den nå måle pulsen konstant med et intervall på kun 1 til 2 sekunder.

I tillegg til pulsmåling så har man også mulighet til å holde øye med antall skritt, distanse, kaloriforbrenning og søvn med den innebygde aktivitetsmåleren. Garmin Fenix 5x kommer dessuten med en GPS-funksjon.

Personlig klokke med utendørs-funksjoner

Med Garmin Fenix 5x har man mulighet til å personliggjøre klokken sin ved hjelp av Garmin IQ. Garmin IQ sørger for at man kan finne sine egne urskiver og funksjoner som man ønsker å ha på klokken.

I tillegg kommer Garmin Fenix 5x med flere utendørs-funksjoner som er en fordel å bruke ute i naturen. Med klokkens UltraTrack-funksjon har man mulighet til å få en mer presis måling av alt ifra hastighet til distanse og posisjon. TrackBack-funksjonen kan i tillegg hjelpe til med å få brukeren tilbake til startposisjon dersom man ønsker det.

Utvalgte fordeler ved Garmin Fenix 5x:
 Skritteller, kaloriforbrenning, søvn og distansemåling
Flere utendørs-funksjoner
Mulighet til å personliggjøre klokken
Innebygd pulsmåler
Kommer med GPS

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Fenix 5x. Videoen er laget av Active JR:


Garmin 735 XT

✅ 4,5 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Wareable.com
✅ Vurderingen «Excellent» hos PCmag

Garmin 735 XT

Garmin 735 XT er et en multisportklokke med GPS som er produsert med et vell av funksjoner. Disse funksjonene er de tre ekspertkildene imponerte over da de alle har gitt modellen en god anmeldelse.

Techradar og Wareable har gitt klokken 4,5 av 5 stjerner, og PCmag har gitt modellen vurderingen «Excellent».

Ekspertene fra Techradar er spesielt imponerte over klokkens lange batteritid, funksjonalitet og nøyaktige GPS. Dette er ekspertene fra Wareable enige i, men trekker også frem at dataene for pulsmåling også er veldig nøyaktige.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved Garmin 735 XT. PCmag nevner imidlertid at klokken er litt dyr, og Techradar trekker fram at modellens design ikke er det peneste som finnes på markedet.

Multisportklokke for atleter og nybegynnere

Med Garmin 735 XT får man en multisportklokke som både kan brukes av atleter og av nybegynnere. Klokken kan nemlig brukes til blant annet løping, svømming, sykling, styrketrening, boksing og mange andre sportsgrener.

Man har også mulighet til å få informasjon om trening og konkurranser samt holde seg oppdatert om antall kalorier man forbrenner, antall skritt og søvn. På den måten kan man sammenligne resultater fra spesifikke dager, uker eller måneder.

Hvis man ønsker å sammenligne eller ta en titt på tidligere resultater så kan dette gjøres via appen Garmin Connect. Her er har man også mulighet til å planlegge, dele og lagre alle aktivitetene sine.

Fitness-klokke med pulsteknologi og Strava Live Segments

Garmin 735 XT er den første modellen fra Garmin som er utstyrt med pulsteknologien Elevate. Det betyr at pulsen leses av via håndleddet, og derfor trenger man ikke bruke et løpebelte. Pulsteknologien sørger for at man kan holde et øye med både hjerteslag per minutt og sine pulssoner.

I tillegg er Garmin 735 XT kompatibelt med funksjonen Strava Live Segments. Ved aktivitet blir Strava sine løpe- og sykkelsegmenter automatisk synkronisert – og derfor har man mulighet til å følge med på sin egen prestasjon. Det vil si at man kan holde et øye med om man for eksempel slår sin egen personlige rekord med mer.

Modell med flere funksjoner

I og med at Garmin 735 XT kan synkroniseres med Garmin Connect så trenger man ikke ha med seg telefonen sin når man skal trene. Med Garmin Connect kan man nemlig få live tracking, smart-notifikasjoner samt mye mer. Live tracking gjør det mulig for andre å følge med – samt spore posisjonen til brukeren når man for eksempel er ute på en løpetur.

I tillegg til å registrere brukerens aktivitet i løpet av dagen så kommer Garmin 735 XT også med andre funksjoner. Klokken kan for eksempel registrere brukerens restitusjon, og derfor kan man alltid følge med på om man får nok hvile.

Garmin 735 XT holder også i forholdsvis lang tid da batteritiden ligger på opptil 11 dager i klokke-tilstand og i opptil 14 timer i GPS-innstilling.

Utvalgte fordeler ved Garmin 735 XT:
Multisportklokke med GPS
Pulsmåling via håndleddet
Batteritid i opptil 11 dager
Live Tracking
Med funksjonen Strava Live Segments

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin 735 XT. Videoen er laget av Garmin:


Garmin Forerunner 235

✅ 4.5 av 5 stjerner hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Techadvisor.co.uk
✅ 4.5 av 5 stjerner hos TomsGuide.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Wareable.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Cnet.com

Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 235 er den nyere modellen av Garmin Forerunner 225. Begge modellene ligner mye på hverandre, men Garmin Forerunner 235 kommer imidlertid med litt flere funksjoner og bruksmuligheter enn den tidligere modellen.

Akkurat som med Garmin Forerunner 225 så kan man med Garmin Forerunner 235 også finne en optisk pulsmåler samt andre funksjoner som kaloriforbrenning, antall skritt og informasjon om søvnen sin. Klokken kan også brukes til flere sportsaktiviteter som løping, styrketrening og sykling.

Smartklokken er blitt anmeldt av flere ekspertkilder som alle er imponerte over modellen. De er spesielt imponerte over de praktiske funksjonene på klokken, og ekspertene fra Cnet.com legger vekt på at klokken kommer med funksjoner som er egner seg godt til løpere.

Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved klokken, men gjør forbrukerne oppmerksomme på at dette ikke er en spesielt billig klokke. Flere av ekspertkildene nevner imidlertid at klokken er verdt prisen på grunn de mange funksjonene den har.

Modell med pulsmåler og GPS

Garmin Forerunner 235 kommer med en GPS-funksjon og en GLONASS-sensor som sørger for å måle en presis distanse og hastighet ved aktivitet.

Da GPS-signalet fungerer både inne og ute har man mulighet til å bruke det hvor som helst. Klokken vil også sørge for at antall skritt blir målt slik at man kan holde styr på det.

I tillegg til målingen av distanse og hastighet så er Garmin Forerunner 235 også utstyrt med en pulsmåler på håndleddet. Pulsmåleren kommer med en optisk sensor som sørger for å måle pulsen når man bruker klokken. Man kan også justere pulssonen og holde øye med pulsen sin ved aktivitet dersom man har behov for det.

Flere av ekspertene nevner at de beste funksjonene ved Garmin Forerunner 235 er GPS-funksjonen og pulsmåleren fordi begge er svært nøyaktige.

Kompakt klokke med live tracking

Hvis man ønsker å personliggjøre klokken sin så har man mulighet til dette med Garmin Forerunner 235. Her kan man nemlig selv skifte bakgrunn og urskive. Klokken er også kompatibel med både Android og iOS.

Man har i tillegg mulighet til å laste ned appen Garmin Connect Mobile der man kan få en oversikt over all aktiviteten sin. Man kan blant annet sjekke sine data og dele de med familie og venner.

Garmin Forerunner 235 kommer også med en live tracking-funksjon som gjør det mulig for venner og familie å følge med på ruten din og aktiviteten din. Dette kan imidlertid kobles av og på avhengig av om man ønsker å benytte seg av denne funksjonen eller ikke.

Aktivitetsmåler og Bluetooth-funksjon

Garmin Forerunner 235 kommer med flere funksjoner som kan brukes i hverdagen eller ved aktivitet. Klokkens Bluetooth-funksjon er en praktisk funksjon da man her har mulighet til å koble klokken til mobilen og deretter styre musikken sin fra klokken. I tillegg til å måle pulsen så har mulighet til å måle sin daglige aktivitet og søvn med Garmin Forerunner 235. Klokken kan nemlig måle både forbrente kalorier og søvn.

Utvalgte fordeler ved Garmin Forerunner 235:
Innebygd pulsmåler
Bluetooth-funksjon
Innebygd GPS
Aktivitetsmåler
Kompatibel med både Android og iOS

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Forerunner 235. Videoen er laget av Garmin:


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere