Skjeggtrimmer Test – Finn de beste skjeggtrimmerne

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

I denne skjeggtrimmer-testen vil Forbrukerliv gjennomgå flere testvinnende skjeggtrimmere som alle har blitt anbefalt i diverse forbrukermagasiner. Slik kan du raskt og enkelt danne deg en oversikt over hvilke modeller ekspertene har kåret til de beste på markedet, og på den måten finne den modellen som passer best til deg.

Hvis du er interessert i å vite mer om de forskjellige testene vi har gjennomgått så har vi inkludert en liste over linker til kildene vi har brukt nederst i artikkelen.

Denne skjeggtrimmer-testen inneholder:

🔸 En gjennomgang av de mest testvinnende skjeggtrimmerne på markedet
🔸 Guide: Slik steller du skjegget ditt
🔸 Inspirasjon til å finne det skjegget som passer best til ansiktsformen din
🔸 Gode råd til å matche frisyren din med skjegget
🔸 Guide: Slik trimmer du skjegget ditt
🔸 Kort gjennomgang av kildene vi har brukt i artikkelen

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Remington MB 4045

Vår Anbefaling

Kåret til «Beste budsjett-valg» hos det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com 
4 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
Remington MB 4045

.
Remington MB 4045 er blitt testet av 2 ulike hold eksperter – henholdsvis det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com og det tyske testmagasinet Testberichte.de.

Trustedreviews.com har sett nærmere på en rekke ulike skjeggtrimmere, mens Testberichte.de kun har hatt fokus på denne ene modellen fra Remington.

Den felles konklusjonen fra ekspertene er at det her er snakk om et svært velfungerende apparat som generelt sett klarer seg veldig godt.

Prisvennlig trimmer-sett

Remington MB 4045 kommer i et sett hvor det følger med 3 kammer som kan brukes til å forme og trimme skjegget etter ens egne individuelle ønsker.

Barberbladene er selvslipende, derfor kan man være sikker på at man alltid vil få et skarpt og nøyaktig resultat. Bladene er belagt med titan for en ekstra lang holdbarhet.

Kammene kan settes på og fjernes fra selve kroppen etter behov, og de 9 innstillingene kan gi brukeren en lengde som ligger innenfor 0,3 til 35 millimeter.

Den ene kammen er designet til å vedlikeholde skjeggstubber, den andre er egnet til kort skjegg, og den tredje er designet til langt skjegg.

Det følger også med sakser og en børste slik at man får alt det relevante tilbehøret i én pakke.

Som en ekstra bonus er denne pakken svært prisvennlig, derfor vil den være tilgjengelig for mange forskjellige forbrukere uansett hva slags budsjett man har.

Lang batteritid

Denne skjeggtrimmeren går på batteri. Da slipper man at en ledning kommer i veien mens man arbeider, og batteriet varer i opptil 120 minutter per lading.

Det er forholdsvis lenge i forhold til konkurrentene på markedet. Å fullade batteriet tar 4 timer, noe som er en god del lenger tid i forhold til andre modeller.

Rengjøringen er derimot veldig enkel da de 3 kammene lett kan klikkes av og deretter rengjøres med vann under springen.

Legg imidlertid merke til at selve skjeggtrimmeren ikke er vanntett slik at man kan ikke ta den med i dusjen eller i badekaret.

Perfekt hvis budsjettet er stramt, ifølge ekspertene

Remington MB 4045 er blitt testet av 2 hold eksperter. Det inkluderer blant annet tyske Testberichte.de som har sett nærmere på funksjonalitet, håndtering og forarbeid. De forklarer at modellen scorer høyt på alle 3 parametere, og derfor vurderer de den til å være «god». 

Også det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com har testet apparatet i en stor test av 12 ulike maskiner.

De fremhever spesielt at denne modellen er fordelaktig hvis man leter etter en god skjeggtrimmer som ikke koster så mye.

Prisen er lavere enn hos flere av konkurrentene, men man må imidlertid forvente en plastikkaktig følelse og litt upresishet. I tillegg nevnes det også at det kan være vanskelig å sette på kammene og ta de av igjen.

Det trekkes imidlertid også frem at modellens konstruksjon er svært robust og solid samt at det følger med 3 kammer til å klippe hår med forskjellig lengde.

Disse er justerbare og tjener ulike formål – de kan blant annet brukes til presisjonstrimming av bart.

Generelt sett vurderes det at Remington MB 4045 leverer en ganske nøyaktig trimming som ikke etterlater altfor mange helligdager.

Spesifikasjoner ved Remington MB 4045:
🔴 Type: Skjeggtrimmer
🔴 Merke: Remington
🔴 Går på batteri: Ja
🔴 Batteritid per lading: 120 minutter
🔴 Ladetid: 4 timer
🔴 Klippebredde: 46 millimeter
🔴 Antall innstillinger: 9 innstillinger via 3 justerbare kammer
🔴 Lengdeinnstilling: 0,5-35 millimeter
🔴 Med skjerm: Nei
🔴 Kan rengjøres med vann: Kun hodene, for resten er ikke vanntett
🔴 Høyde: 24 centimeter
🔴 Vekt: 146 gram

Utvalgte fordeler ved Remington MB 4045:
Prisvennlig valg
Enkel trimmer
Kommer med 3 kammer
Justerbare lengdeinnstillinger
Lang batteritid


Wella Contura HS 61

Beste Premiumvalg

Anbefalt av danske Tjeck.dk
Wella Contura HS 61

.
Skjeggtrimmeren fra Wella Contura HS 61 har blitt testet på funksjoner, brukervennlighet og sluttresultat. Wella Contura HS 61 får skryt av det danske magasinet Tjeck hvor testpanelet spesielt fremhever dens evne til å trimme skjegget veldig kort.

Prismessig ligger skjeggtrimmeren i den dyre enden, noe som hever modellens forventninger betraktelig. Her er testpanelet likevel enige om at Wella Contura HS 61 klarer seg bra og fremhever at skjeggtrimmeren er en profesjonell modell til privat bruk.

God til å klippe superkort

Wella Contura HS 61 er åpenbart laget til trimming av kinnskjegg, nakke og skjeggstubber. Avstandsstykket kan justeres helt ned til 0,1 mm for superkort trimming av skjegget. Skjeggtrimmeren fungerer derfor veldig godt til presisjonstrimming og mindre områder.

Det er også mulig å sette på et medfølgende avstandsstykke som gjør det mulig å justere klippelengden til mellom 3-6 mm, noe som fungerer godt til trimming av hele skjegget. Wella Contura HS 61 egner seg derfor godt til begge deler.

Medfølgende ladestasjon

Wella Contura HS 61 kommer med en ladestasjon som betyr at man slipper å lade skjeggtrimmeren ved hjelp av en ledning. Dette gir stor frihet da man ikke lenger er avhengig av en stikkontakt på samme måte.

Ladestasjonen kan med fordel stå fremme slik at man enkelt og raskt kan sette skjeggtrimmeren på ladning etter bruk. På denne måten vil skjeggtrimmeren alltid være fulladet, noe som gir en følelse av at skjeggtrimmeren fungerer trådløst. LED-displayet som sitter foran på skjeggtrimmeren lyser når den er fulladet.

Andre spesifikasjoner

Motoren på skjeggtrimmeren er forholdsvis stillegående og avgir heller ikke så store vibrasjoner. Dette gir god brukervennlighet da disse faktorene ikke vil virke forstyrrende under trimmingen. Lydnivået ligger på omtrent 60 dB når trimmeren er påslått under bruk.

Wella Contura HS 61 kommer i et ergonomisk aluminiumskabinett og har en ganske lav vekt på 110 gram. Utover dette følger det også med en rensebørste som man kan bruke til å rengjøre trimmeren med. Selve bladene er i rustfritt stål og sørger for skarp or nøyaktig trimming.

Utvalgte fordeler ved Wella Contura HS 61: 
Presisjonstrimmer som kan justeres helt ned til 0,1 mm
Medfølgende ladestasjon
Stillegående motor på maks 60 dB
Lav vekt på 110 gram
Barberblader i rustfritt stål


Philips Series 7000 BT 7500

Best for prisen

Anbefalt av den britiske avisen The Independent
Philips Series 7000 BT 7500

.
Den britiske avisen The Independent har foretatt en test av de beste skjeggtrimmerne på markedet, og her er det blitt sett nærmere på til sammen 8 stykker.

Philips Series 7000 BT 7500 er blitt inkludert i denne test, og alle modellene er blitt testet innenfor evner til å trimme, presisjon, brukervennlighet, batteri og anvendelighet.

De britiske ekspertene kommer frem til den konklusjonen at de liker Philips-apparatet svært godt, og derfor anbefaler de produktet til leserne sine.

Individuell skjeggtrimming med mange innstillinger

Philips Series 7000 BT 7500 vil være et godt valg for den brukeren som gjerne vil ha en lett og brukervennlig skjeggtrimmer som kan brukes til å lage en individuell stil.

Produktet kommer med 20 faste lengdeinnstillinger som kan gi en trimmings-lengde på mellom 0,5 og 10 millimeter.

Modellen gir brukeren et tett og nøyaktig resultat takket være de selvslipende metallbladene som ikke trenger å oljes. Det finnes også en dobbel sidetrimmer.

Modellen går på batteri, og det betyr at man slipper å slite med en irriterende ledning – derfor er den også lettere å ta med på reise.

Batteritiden ligger på 75 minutter per lading, noe som er veldig lavt. Det finnes en indikator som forteller når det er på tide å lade batteriet. Å fullade batteriet tar cirka en time.

Lift & Trim PRO

Philips Series 7000 BT 7500 kommer med det avanserte Lift & Trim PRO-systemet som gir brukeren mulighet til å trimme hårene i én bevegelse.

For å gi en helt glatt trimming går systemet inn og løfter opp de minste hårene slik at de letter kan kuttes helt inntil huden. Det gir et skarpere uttrykk og en glattere hud. For å lage helt nøyaktige kanter følger det med en presisjonstrimmer.

I tillegg til dette har modellen en klippebredde på 32 millimeter, og maskinen er brukervennlig og enkle i bruk. Den ligger godt i hånden og føles sikker, noe som er ideelt når man skal lage helt nøyaktige kanter.

Her er det også satt fokus på rengjøring, for modellen fjerner til og med de avklipte hårene via en slags støvsuger-effekt, og man kan rengjøre den under vann da den har en vanntett konstruksjon (dette er imidlertid ikke ensbetydende med at den er helt vanntett – derfor kan den for eksempel ikke brukes i dusjen).

God over hele linja ifølge ekspertene

Philips Series 7000 BT 7500 er blitt testet av den britiske avisen The Independent i en test hvor ekspertene har sett nærmere på 8 av de beste skjeggtrimmerne som finnes på markedet.

Det forklares at denne modellen har mange fordeler: Den har blant annet en god innebygd støvsugingsfunksjon som fjerner de avklipte hårene med én gang.

Dette hjelper med til å sikre minst mulig søl og sparer forbrukeren for påfølgende rengjøring. Det vurderes at modellen kan fjerne opptil 94 prosent av de avklipte hårene.

Det trekkes også frem at den kommer med en rekke gode innstillinger som gir ulike resultater avhengig av ens individuelle ønsker, og batteritiden er også veldig god.

At den går på batteri med en så god arbeidstid gjør den også fordelaktig å ha med på reise, noteres det.

Modellen vil også være ideell når man har det travelt og ikke har tid til å rydde opp, eller hvis man bare skal ta en rask trimming før man skal ut av døren.

Spesifikasjoner ved Philips Series 7000 BT 7500:
🔴 Type: Skjeggtrimmer
🔴 Merke: Philips
🔴 Går på batteri: Ja
🔴 Batteritid per lading: 75 minutter
🔴 Ladetid: 1 time
🔴 Klippebredde: 32 millimeter
🔴 Antall innstillinger: 20
🔴 Lengdeinnstilling: 0,5-10 millimeter
🔴 Med skjerm: Nei
🔴 Kan rengjøres med vann: Ja, men er ikke vanntett
🔴 Høyde: 18,7 centimeter
🔴 Bredde: 4,7 centimeter
🔴 Dybde: 4,5 centimeter
🔴 Vekt: 271 gram

Utvalgte fordeler ved Philips Series 7000 BT 7500:
Mange innstillinger
God batteritid
Mulighet for individuell trimming
Lift & Trim PRO-system
Fokus på enkel rengjøring


Philips OneBlade Pro

Toppscorer hos det amerikanske testmagasinet T3
8 av 10 poeng hos det store teknologimagasinet Wired.com
9.3 av 10 poeng hos Shaverguru.com

Philips OneBlade Pro

.
Philips OneBlade Pro er en skjeggtrimmer med flotte anmeldelser fra testmagasinet T3 og teknologimagasinet Wired.com. Modellen er blitt kåret til toppscorer hos T3. Videre får skjeggtrimmeren henholdsvis 8 av 10 poeng av ekspertene fra Wired.com, og 9,3 av 10 poeng hos Shaveguru.com.

En faktor som er med på å gjøre Philips OneBlade Pro populær hos anmelderne er blant annet at den er en pålitelig og funksjonell skjeggtrimmer som gir en «behagelig trimming». Ekspertene er også enige i at modellens mange lengdeinnstillinger er en fordel.

Ekspertene fra T3 er mest imponerte over at maskinen er vanntett og at den trimmer jevnt, mens ekspertene fra Wired.com er mest imponerte over maskinens lengdeinnstillinger – i tillegg til at den er prisvennlig i forhold til andre modeller på markedet. Shaveguru.com trekker frem skjeggtrimmerens design da de mener det er «unikt».

Videre blir det ikke nevnt mange ulemper ved modellen. Det eneste ekspertene legger merke til er at laserens funksjon kunne vært bedre, i tillegg til at skjeggtrimmeren fungerer best hvis den skal brukes til å trimme kort skjegg. Dette er ikke ekspertene fra Shaveguru.com enige i, da de mener skjeggtrimmeren kan brukes til alle typer skjegg.

Oppladbar skjeggtrimmer med 14 lengdeinnstillinger 

Med Philips OneBlade Pro får man en oppladbar og justerbar skjeggtrimmer med flere lengdeinnstillinger.

Den justerbare skjeggtrimmeren har til sammen 14 forskjellige lengdeinnstillinger fra 0,4 millimeter til 10 millimeter. Det betyr at du har mulighet til å velge den innstillingen som passer best til dine behov.

I tillegg til dette kommer Philips OneBlade Pro med et oppladbart Li-Ion-batteri som gir 90 minutters bruk etter 1 times lading. Modellen kommer også med en batteriindikator som viser når batteriet må lades.

Modell med ny teknologi og dobbeltsidige barberblader 

Philips OneBlade Pro er utstyrt med en ny teknologi innenfor skjeggtrimming og barbering, derfor får man her mulighet til å style, barbere og trimme ulike typer skjegg og skjeggstubber.

Barberbladene i maskinen beveger seg ved ca. 200 omdreininger per sekund, noe som betyr at man har mulighet til å bruke modellen uavhengig av om man har veldig kort eller langt skjegg.

Videre er Philips OneBlade Pro utstyrt med dobbeltslipte barberblader som gjør det mulig å barbere skjegget i alle retninger. Skjeggtrimmeren er også laget for å kunne style skjegget da størrelsen og funksjonene gjør det mulig å lage kanter.

Vanntett og holdbar skjeggtrimmer med LED-display 

Philips OneBlade Pro er laget for å holde i lang tid. Det anbefales imidlertid at man bytter ut bladene hver fjerde måned slik at de alltid fungerer optimalt.

Videre er modellen 100% vanntett, derfor kan man barbere seg i dusjen og rengjøre modellen etter bruk ved å vaske den under springen. Man har også mulighet til å barbere seg både med og uten skum.

Med skjeggtrimmerens digitale LED-display er det mulig å holde øye med når det er på tide å lade batteriet – samt hvor mye batteri som er igjen.

Sist men ikke minst kommer Philips OneBlade Pro med en reiselås slik at man alltid kan ta den med i kofferten når man skal på ferie. Reiselåsen kan også sørge for at modellen ikke plutselig slår seg på når den ikke skal brukes.

Utvalgte fordeler ved Philips OneBlade Pro:
14 forskjellige lengdeinnstillinger
Oppladbart batteri
LED-display
100% vanntett
Dobbeltslipte barberblader
Kommer med en reiselås


Braun BT5070

Anbefalt av den amerikanske testsiden 10techy.com

Braun BT5070

.
Braun BT5070 er blitt testet og anmeldt av den amerikanske testsiden 10techy.com. Her er skjeggtrimmeren blitt vurdert på grunnlag av funksjoner, innstillinger, brukervennlighet, design med mer.

Alt i alt er ekspertene fra 10techy.com imponerte over denne modellen. De legger spesielt vekt på modellens gode barberingsfunksjon, flotte design og brukervennlighet. De er også imponerte over batterilevetiden – som de mener er veldig god sammenlignet med andre modeller på markedet.

Det finnes ikke mange ulemper ved denne modellen. Det eneste ekspertene legger merke til er at de synes modellen av og til mangler litt krefter.

Vanntett modell med 25 lengdeinnstillinger og ledningsfri barbering 

Braun BT5070 er en skjeggtrimmer med 25 forskjellige lengdeinnstillinger man kan velge mellom. Det vil si at man har mulighet til å finne akkurat den innstillingen som passer best til det resultatet man vil ha. Det følger også med en presisjonstrimmer på 1-10 millimeter samt en skjeggtrimmer på 10-20 millimeter.

Videre kommer Braun BT5070 med et oppladbart og effektivt NiMH-batteri som gir 50 minutters batteritid. Dette betyr at barberingen kan være ledningsfri i 50 minutter – derfor trenger man ikke barbere seg i nærheten av en stikkontakt. 50 minutters barberingstid krever imidlertid at man lader maskinen i 1 time før bruk.

Braun BT5070 er 100% vanntett, derfor har man mulighet til å barbere seg mens man dusjer. Det betyr også at man kan rengjøre maskinen under springen etter bruk. Men trenger derfor ikke bruke masse tid på rengjøring da man bare kan skylle den under vann.

Skarpe blader med et jevnt resultat samt utskytbar detaljtrimmer 

Med Braun BT5070 får man en skjeggtrimmer som er utstyrt med skarpe blader og en utskytbar detaljtrimmer.

Skjeggtrimmerens skarpe blader er gode til å sørge for en jevn og nøyaktig trimming. Bladene er også holdbare slik at man slipper å måtte bytte de ut hele tiden – noe som er en fordel for brukeren.

Ettersom modellen er utstyrt med en utskytbar detaljtrimmer, er den spesielt godt egnet til å gi en detaljert trimming. Det vil si at man med denne funksjonen har mulighet til å lage skarpe kanter, en bestemt look eller style skjegget slik man vil.

Automatisk spenning, LED-lys og Slide&Style-system 

Videre er Braun BT5070 utstyrt med flere praktiske funksjoner som hjelper til under og etter en trimming.

Med Slide&Style-systemet har man mulighet til å style og trimme skjegget – til og med når man har kammen på. Den lar en også style skjegget med ett enkelt strøk uavhengig om kammen er på eller ikke.

Det er også mulig å koble til skjeggtrimmeren til diverse stikkontakter i utlandet. Dette er mulig da skjeggtrimmeren automatisk tilpasser seg spenninger mellom 100V og 240V. Det vil si at skjeggtrimmeren kan brukes når man er ute og reiser eller er på ferie i utlandet.

Det følger også med en reiseveske slik at man har mulighet til å samle hele settet i kofferten eller i håndbagasjen.

Sist men ikke minst kommer Braun BT5070 med et LED-lys som sier ifra når batterinivået er lavt og informerer om ladestatusen.

Utvalgte fordeler ved Braun BT5070:
25 forskjellige lengdeinnstillinger
Oppladbart batteri
Vanntett modell
Slide&Style-system
Automatisk spenning
Utskytbar detaljtrimmer


Remington MB 4110

Anbefalt av danske Tjeck.dk

Remington MB 4110

.
Remington MB 4110 kommer med en rekke gode funksjoner som gjør den til en av favorittene til testpanelet hos magasinet Tjeck.dk.

Her vurderer de modellen til å være en god og allsidig skjeggtrimmer til privat bruk. Trimmeren kommer med flere forskjellige klippelengder fra 0,4 mm til 5,5 mm.

Skarpe titanblader

Remington MB 4110s blader er laget av titan, noe som sikrer en skarp og nøyaktig avskjæring av skjegget. Testpanelet fremhever at skjeggtrimmeren sørger for at skjegget lett fjernes ved å bare dra maskinen over ansiktet.

Skjeggtrimmeren kommer med 2 utskiftbare hoder som enkelt kan tas av og rengjøres slik at eventuelle skjeggrester vaskes av. Disse utskiftbare hodene gjør det mulig å trimme skjegget til valgfri lengde eller gå for vanlig barbering.

Medfølgende USB-port

Med skjeggtrimmeren følger det med en rekke utstyr som gjør Remington MB 4110 til en åpenbar trimmer å ha med seg når man skal ut og reise. Det følger for eksempel med en veske, slik at man ikke trenger å bekymre seg for om skjeggtrimmeren plutselig slår seg på i toalettvesken.

I tillegg til dette følger det også med en vanlig lader som kobles til en stikkontakt, og en USB-port. Denne USB-porten kan kobles til en data slik at man kan lade skjeggtrimmeren sin direkte fra datamaskinen.

Andre spesifikasjoner

Remington MB 4110 er designet i hardt plastmateriale som er enkelt å rengjøre. Det følger med en mikro-kam hvor man kan endre klippelengden fra 0,4 mm til 5,5 mm, alt etter hvilken stil man ønsker.

Testpanelet fremhever at Remington MB 4110 fungerer godt til å oppnå et ensartet og jevnt resultat, uavhengig av hva slags stil man har. Til tross for at skjeggtrimmeren ligger i den billige enden av prisskalaen så får modellen skryt for de gode resultatene den produserer.

Utvalgte fordeler ved Remington MB 4110: 
Titanblader
Medfølgende utskiftbare hoder til vanlig trimming eller barbering
Lengdeinnstillinger fra 0,4 mm til 5,5 mm
Medfølgende USB-port
Medfølgende reiseveske


Philips One Blade Pro QP 6510

4,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Shavershop.com.au

Philips One Blade Pro QP 6510

.
Philips One Blade Pro QP 6510 er ikke blitt testet av eksperter, men vi har likevel valgt å inkludere denne modellen da det her er snakk om en favoritt blant brukerne.

Vi har derfor i stedet sett nærmere på hva forbrukerne selv mener, og etter beskrivelsen av barbermaskinen går vi helt konkret inn på hva de fremhever ved produktet.

Et enkelt valg med kun ett blad

Philips One Blade Pro QP 6510 vil være et godt valg for den forbrukeren som foretrekker et enkelt redskap til å både kunne trimme skjegget, barbere eller lage skarpe kanter.

Denne modellen kommer nemlig med en skarp trimme-kam med hele 12 forskjellige lengdeinnstillinger å velge mellom – da kan man selv bestemme hvordan den individuelle stilen skal se ut.

Dette produktet er et multi-redskap som passer godt til mannen som foretrekker å kun ha ett apparat til å vedlikeholde og pleie skjegget.

For en nøyaktig og helt skarp trimming eller barbering så arbeider de innvendige barberbladene veldig raskt – nemlig opptil 200 omdreininger per minutt. Det øker også effektiviteten markant.

Skånsom mot huden

Legg imidlertid merke til at Philips One Blade Pro QP 6510 ikke egentlig er en barbermaskin – den barberer nemlig ikke like tett som et barberblad som etterlater huden helt glatt.

Modellen er laget til å kunne vedlikeholde og trippe skjegg og hår – ikke fjerne det helt. Derfor er maskinen også skånsom mot huden og sørger for å ikke irritere. Lengdeinnstillingene ligger på mellom 0,5 og 9 millimeter.

Det finnes et dobbeltsidig blad som er designet til å lage helt nøyaktige konturer og kanter, og med dette kan man barbere i alle retninger.

I tillegg til dette går modellen på batteri, og per lading kan den jobbe i opptil 60 minutter. Det finnes en batteriindikator som viser når det er å tide å lade batteriet.

Som en ekstra bonus er denne skjeggtrimmeren også vanntett, noe som betyr at man kan rense den under vann – man kan faktisk også ta den med i dusjen.

Gir fantastiske resultater ifølge brukerne

Philips One Blade Pro QP 6510 har som sagt ikke blitt testet av eksperter, men her er det til gjengjeld snakk om en tydelig favoritt blant brukerne på den australske nettsiden Shavershop.com.au. En av brukerne uttrykker det på denne måten: «Fantastic shaver does everything you need».

Brukerne roser modellen for mange aspekter – inkludert en god kvalitet og et allsidig hode som kan levere mange forskjellige resultater. I tillegg til dette mener mange brukere at den gir veldig gode resultater og utfører oppgavene godt.

I tillegg til dette er modellen både effektiv og skånsom, og en av brukerne skriver følgende: «I can honestly say I have not got a rash from the One Blade Pro and the cut is as good as a normal razor».

Spesifikasjoner ved Philips One Blade Pro QP 6510:
🔴 Type: Skjeggtrimmer
🔴 Merke: Philips
🔴 Går på batteri: Ja
🔴 Batteritid per lading: 60 minutter
🔴 Ladetid: 1 time
🔴 Antall innstillinger: 12
🔴 Lengdeinnstilling: 0,5-9 millimeter
🔴 Med skjerm: Nei
🔴 Kan rengjøres med vann: Ja, den er vanntett
🔴 Høyde: 21,8 centimeter
🔴 Bredde: 13 centimeter
🔴 Dybde: 9,7 centimeter
🔴 Vekt: 227 gram

Utvalgte fordeler ved Philips One Blade Pro QP 6510:
Produkt med mange funksjoner
Trimmer, klipper og barberer
Effektiv og skånsom
Godt batteri
Vanntett


Guide: Slik steller du skjegget ditt: 

Et skjegg kan kreve litt ekstra god pleie og vedlikeholdelse slik at det fremstår som sunt og velstelt. Nedenfor har vi samlet en rekke gode råd til hvordan du kan stelle skjegget ved hjelp av relativt få midler.

Vask skjegget regelmessig

I likhet med håret på hodet krever også skjegget regelmessig vask dersom man skal unngå at det ser fett ut. Derfor er det en god idé å ha som huskeregel at du vasker skjegget hver gang du vasker håret.

Bruk gjerne en mild såpe til skjegget slik at all skitten vaskes vekk samtidig som huden skånes.

Stell skjegget med krem

Det er viktig at man pleier huden under skjegget da tørr hud vil føre til at man får flass i skjegget. Derfor er det en god idé å åpne opp porene ved hjelp av varmt vann og deretter påføre en god fuktighetskrem. Etterfølgende kan du lukke porene igjen ved hjelp av en klut med kaldt vann.

Denne prosedyren forebygger irriterende hud etter barbering i tillegg til at den minsker urenheter. Har du langt skjegg og ønsker litt glans så kan du påføre en olje som er laget til dette formålet. Du kan lese mer om oljens funksjoner her.

Form skjegget ditt med voks

Har du langt skjegg kan du med fordel forme det ved hjelp av litt voks. Man kan få voks som er spesiallaget til skjegg da vanlig hårvoks kan få skjegget til å se fett ut. Voksen gjør at formen på skjegget holdes bedre og samler de små hårene slik at det ser mer voluminøst og velstelt ut.

Du kan få flere gode råd til hvordan du steller skjegget her.


Finn det skjegget som passer best til din ansiktsform

Ved å finne det skjegget som passer best til din ansiktsform, kan du fremheve de gode trekkene dine og skjule de mindre gode trekkene. På bakgrunn av artiklene fra livsstilmagasinene Euroman og Klikk, har Forbrukerliv utarbeidet en oversikt over hvilke typer skjegg som passer til forskjellige ansiktsformer:

Ovalt ansikt:

Hvis ansiktet ditt er ovalt, kan du gjøre så og si hva du vil når det kommer til lengder og frisyrer av skjegget. Det eneste menn med ovalt ansikt bør være oppmerksomme på er at skjegget ikke må være for firkantet rundt haken, da dette vil skape ubalanse i ansiktets utseende.

Firkantet ansikt:

Har du veldig brede kjever slik at ansiktsformen din danner en firkant, så anbefales det å klippe skjegget tett rundt kjevene slik at man på den måten skaper en liten skygge i en linje ned mot haken. Menn med brede kjever kan eksperimentere litt med silhuettene, slik at det skapes en mer oval ansiktsform.

Rundt ansikt:

Er ansiktsformen din rund så gjelder det å understreke kinnbenene med masse skjegg. Dette kan gjøres ved å skape en skjegglinje helt oppunder kinnbenene. En bart kan også hjelpe til med å bryte den runde formen da tverrlinjen går inn og bryter formen.

Langt ansikt:

Har du har et langt ansikt så gjelder det å fylle inn enkelte områder. Her er det en god idé å være glattbarbert på halsen, da dette vil få ansiktet til å virke mer rundt. I tillegg til dette vil det også fungere best med stubber eller kort skjegg på hakepartiet, da veldig langt skjegg til få ansiktet til å virke lengre. Du kan med fordel la skjegget gro på sidene, da dette vil bryte den lange ansiktsformen.

Spisst ansikt:

Er du utstyrt med et spisst ansikt fra naturens side, så gjelder det å skape fylde i kinnene. Det er en god idé å unngå alt for mye skjegg rundt haken, da dette vil få ansiktet til å virke enda spissere. Du kan med fordel gro et helskjegg som er like langt overalt da dette vil gi god fylde og bryte det spisse utseendet.

Et lite ansikt:

Har man et lite ansikt så er det en god idé å la skjegget være korttrimmet da et stort og langt skjegg vil sluke ansiktet. Ønsker man likevel å ha et fyldig helskjegg så gjelder det å finne akkurat den grensen der skjegget gir noe maskulinitet fremfor å begrave ansiktet i skjegg.

Et stort ansikt:

Har du et stort ansikt kan det være en god idé å holde litt igjen på skjegget, spesielt hvis du også har en liten kropp. Hvis du har et stort ansikt så anbefales det å holde skjegget glattbarbert. Eventuelt kan du legge et par linjer under kaken og kinnbenene for å markere ansiktet litt.

Vikende hage:

En vikende hake betyr at det ser ut som om haken har trukket seg litt inn i ansiktet. Derfor kan det være en god idé å avbalansere dette med et lengre skjegg og litt fyldighet i hele ansiktet. Dersom det er vanskelig å gro skjegg i kinnene så vil et fippskjegg også funke.


Slik matcher du frisyren og skjegget ditt

Når skjegget skal matche frisyren så gjelder det først og fremst å finne ut hvilken ansiktsform du har og deretter tilpasse skjegget og frisyren til ansiktsformen din.

Ifølge en artikkel fra Philips så gjelder det å bruke skjegget og frisyren til å fremheve eller tone ned ansiktstrekkene dine, og på den måten skape mer balanse og symmetri i ansiktet.

Bruk guiden ovenfor til å finne den stilen som passer best til din ansiktsform og tilpass deretter frisyren til skjegget. Kort sagt handler det om å skape likevekt og symmetri i ansiktet.

Hvis du for eksempel har et rundt ansikt, så er det en god idé å kombinere et skjegg helt opp til kinnbenene med en frisyre med litt volum på toppen og er kortklipt på sidene. Dette vil få ansiktet ditt til å virke mer ovalt.

Her kan du se en YouTube-video som forklarer hvordan du kan matche skjegget og frisyren din:


Guide: Slik trimmer du skjegget ditt

Et skjegg krever bra vedlikehold og derfor er det viktig å vite hvordan du skal gå til verks med trimmingen for å oppnå best mulig resultat. Basert på en artikkel fra Klikk har vi samlet en rekke gode råd til hvor ofte og hvordan skal trimme skjegget ditt for at det skal fremstå som pent og velstelt.

Trim skjegget jevnlig:
Enten du ønsker et langt og stort helskjegg, eller bare litt skjeggstubber, så er det viktig at skjegget blir trimmet jevnlig. Dette hjelper til med å opprettholde en pen og jevn form i hele ansiktet.

Barber halsen:
Dersom man ønsker å bruke skjegget som et redskap til å fremheve de karakteristiske trekkene ved ansiktet sitt, så kan det være en god idé å barbere halsen helt glatt da dette vil et en renere og mer velstelt look.

Trim barten:
I likhet med skjegget på halsen og kinnene, så krever barten også jevnlig trimming. Her kan du med fordel trimme barten i samme lengde som resten av skjegget for å oppnå et jevnt resultat. Du kan eventuelt stusse den med en skarp saks slik at hårene ikke vokser ned over overleppen.

Følg konturen av ansiktet:
For at skjegget skal se proporsjonelt korrekt ut, så er det en god idé å trimme det etter de naturlige linjene i ansiktet ditt. Vær spesielt oppmerksom på å følge ansiktets linjer helt ut til sidene. Her kan du med fordel følge den linjen som går ned langs ørene når sidene skal trimmes.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 


Gillette Fusion ProGlide

Anbefalt hos Askmen.com

Gillette Fusion ProGlide

 

.
Gillette Fusion ProGlide er en skjeggtrimmer som består av Brauns teknikk og Gillettes populære barberblads-teknologi. Dette har resultert i en god og stabil skjeggtrimmer med en masse gode funksjoner til brukeren.

Skjeggtrimmeren fra Gillette har blitt testet og anmeldt av mannemagasinet Askmen.com, og her får den skryt for å være en nøyaktig og detaljert skjeggtrimmer. Testpanelet fremhever spesielt at Gillette Fusion ProGlide egner seg spesielt bra til detaljert trimning, eller hvis man ønsker å forme linjene på skjegget.

3-i-1 skjeggtrimmer

Denne skjeggtrimmeren kommer med 3 forskjellige funksjoner i én. Det følger med en hette som man kan sette på trimmeren slik at man får en helt vanlig barberhøvel, og i tillegg til dette følger det også med 3 avstandsstykker og 1 presisjonstrimmer.

Alle disse medfølgende delene sikrer at man har alt man trenger når skjegget skal ryddes opp i eller trimmes. Testpanelet er meget begeistret for alle de medfølgende delene, og fremhever at skjeggtrimmeren fra Gillette egner seg spesielt godt til presisjonstrimming på grunn av alt ekstrautstyret.

Batteridrevet skjeggtrimmer

Gillette Fusion ProGlide er 100% batteridrevet, som betyr at man slipper å være avhengig av en stikkontakt. Skjeggtrimmeren bruker 1 stk. AA-batteri som kan kjøpes på de fleste butikker.

I pakken følger det med 1 stk. Duracell AA-batteri – det betyr at skjeggtrimmeren er klar til bruk øyeblikkelig. I tillegg til dette følger det også med en Gillette Fusion ProGlide Clear Shave Gel som er med på å gi en mer skånsom trimming eller barbering.

Vanntett skjeggtrimmer

Gillette Fusion ProGlide er vanntett og leveres med en holder til trimmeren, barberhøvelen og alle de 3 avstandsstykkene slik at man kan samle alle delene på ett sted på badet. Dekselet på trimmeren kan åpnes slik at det er enkelt å skylle det rent.

Ønsker man å bruke en annen Gillette barberhøvel til skjeggtrimmeren, så kan dette la seg gjøre da skjeggtrimmeren er designet til å kunne bruke barberblader fra Gillette Fusion, Gillette Fusion Power og Gillette Fusion ProGlide.

Utvalgte fordeler ved Gillette Fusion ProGlide: 
3-i-1 skjeggtrimmer
100% batteridrevet
Medfølgende Shave Gel
Medfølgende holder til alle delene
Passer til andre barberblad-modeller fra Gillette


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke skjeggtrimmere er best i test?

Philips Series 7000 BT 7500, Remington MB 4045, Philips OneBlade Pro, Braun BT5070, Remington MB 4110 og Wella Contura HS 61

🤓 Hvordan er skjeggtrimmerne blitt testet?

Skjeggtrimmerne er blitt testet ut ifra deres ergonomi, barberingsevne på både våt og tørr hud samt deres brukervennlighet. I tillegg har ekspertene også sett på hvor enkle de er å rengjøre.

🤔 Hvor ofte må man vedlikeholde skjeggtrimmeren sin?

Det er anbefalt at man rengjør skjeggtrimmeren for hår og skyller bladene i varmt vann med én gang etter bruk. I tillegg bør man rengjøre skjeggtrimmeren helt fra bunnen av der alle avtakbare deler demonteres og skylles i varmt vann én gang i måneden. La deretter alle delene tørke før maskinen monteres sammen igjen.


Skjeggtrimmer Test – disse kildene har vi brukt:

Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph er en britisk nyhetsavis som bringer de siste nyhetene innen inn- og utland. Avisen har også en seksjon hvor de skriver produktanmeldelser til forbrukeren. The Telegraph har skrevet en anmeldelse av skjeggtrimmeren Philips series 9000 BT9280/32 som du kan lese her.

Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent er en britisk avis som bringer de seneste nyhetene fra inn- og utland. I avisen finner man også artikler som omhandler produktanmeldelser og forbrukerstoff.

Independent har skrevet av anmeldelse av skjeggtrimmerne Philips series 9000 BT9280/32, Panasonic ER-GB80 og Remington MB4560. Alle anmeldelsene kan leses i den samme artikkelen her.

Independent.co.uk har også foretatt en annen test av de beste skjeggtrimmerne på markedet – modellen Philips Series 7000 BT 7500 er inkludert her. Hele testen kan leses hos Independent.co.uk.

Standard.co.uk 🇬🇧
London Evening Standard er en britisk gratisavis som skriver artikler innenfor områder som business, sport, underholdning og de siste nyhetene fra London.

London Evening Standard bringer også artikler innenfor forbrukerområdet, og avisen har i denne forbindelse skrevet en anmeldelse av skjeggtrimmeren Philips series 9000 BT9280/32 som du kan lese her.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en forbrukerside med formål å gjøre enkelte produkter mer gjennomsiktige for forbrukeren. Nettstedet har skrevet en anmeldelse av skjeggtrimmeren Philips series 9000 BT9280/32 som du kan lese her.

Tjeck.dk 🇩🇰
Tjeck.dk er et dansk ungdomsmagasin som skriver artikler innenfor livsstil, mote, samfunn, utdannelse og underholdning.

Tjeck skriver også artikler som omhandler diverse produkter for å guide leserne sine. Magasinet har testet og anmeldt skjeggtrimmerne Wella Contura HS 61 og Remington MB 4110. Begge anmeldelsene kan du lese her.

Askmen.com 🇺🇸
Askmen.com er en online plattform som henvender seg til menn. Her skrives det om nyheter innenfor livsstil, sunnhet og produkter til menn.

Nettstedet har testet og anmeldt skjeggtrimmerne Philips BT7201/15, Gillette Fusion ProGlide og Panasonic ER-GB40. Du kan lese alle de 3 anmeldelsene i den samme artikkelen her. 

Businessinsider.com 🇺🇸
Business Insider er en amerikansk nyhetsavis som skriver artikler innenfor businessområdet. Business Insider bringer også anmeldelser av diverse produkter til forbrukeren. Avisen har testet og anmeldt Panasonic ER-GB40. Denne artikkelen kan du lese her.

OBS: I artikkelen går skjeggtrimmeren under navnet Panasonic Milano All-in-one Trimmer.

Instantgrooming.com 🇺🇸
Instant Grooming er et nettsted som skriver anmeldelser av forskjellige skjeggtrimmere til menn slik at det blir mer oversiktlig for forbrukeren.

Instant Grooming har testet og anmeldt skjeggtrimmeren Braun BT5070, og denne anmeldelsen kan du lese her.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er en tysk test-nettside som arbeider med å samle forskjellige tester og anmeldelser av et bestemt forbrukerprodukt, og deretter analysere ekspertenes vurderinger. På grunnlag av ekspertenes vurderinger foretas det en selvstendig vurdering fra Testberichte.de før det gis en samlet poengsum. Her er det snakk om en test av skjeggtrimmeren Remington MB 4045 – du kan lese testen i sin helhet hos Testberichte.de.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin jobb å gi de besøkende den nyeste og beste informasjonen om produktene – og sørge for at de er godt informerte før de investerer i dem.Her har ekspertene testet de beste skjeggtrimmerne på markedet, inkludert Remington MB 4045. Les mer om hva ekspertene mener hos Trustedreviews.com.

Forbrukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for skjeggtrimmere er så stort at det kun er utvalgte modeller som kommer med i de forskjellige testene. Det betyr ikke at de skjeggtrimmerne som ikke har blitt testet er noe dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. I vår vurdering av forskjellige skjeggtrimmere har Forbrukerliv derfor også sett på forbrukernes egne anmeldelser.

Fordelen ved disse anmeldelsene er at de vanligvis vil være basert på en lengre bruksperiode.

Ulempen ved de offisielle testene er ofte at produktet som regel har blitt testet over en veldig kort tidsperiode.

Vanligvis testes produktenes forskjellige funksjoner og innstillinger kun 1 eller et par ganger, mens forbrukerne har mulighet til å vurdere produktets egenskaper og bruk over lengre tid.


Andre relevante tester og artikler

Fant du ikke den riktige skjeggtrimmeren til dine behov i denne artikkelen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre tester som du kanskje vil synes er interessante.

Her kan du lese vår store barbermaskin test som inneholder en oversikt over markedets best anmeldte modeller samt nyttig informasjon om barbering og hudpleie.

Dersom det er et bestemt merke du er spesielt interessert i så kan du lese våre produsent-spesifikke barbermaskin tester. Her finner du vår Philips barbermaskin test og vår Braun barbermaskin test som begge inneholder testvinnende modeller.

Er du på utkikk etter en ny trimmer så kan vi også være behjelpelige med dette. Her kan du lese vår store hårklipper test som inneholder en lang rekke av ekspertenes favoritter.

I forlengelse av disse artiklene vil vi her fremheve en rekke relaterte tester innenfor personlig pleie og velvære.

Kanskje du er interessert i en ny elektrisk tannbørste. I så fall kan du her lese vår generelle elektrisk tannbørste test som gir deg en oversikt over markedets ulike testvinnende modeller.

Et annet godt produkt til å holde styr på sitt fysiske velvære er en god badevekt. I motsetning til de gamle analoge badevektene kan mange av de nye modellene kobles til brukerens smarttelefon og måle ting som for eksempel BMI, muskelmasse og fettprosent.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere