Test-oversikt for hårklippere- Finn den beste hårklipperen

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne test-oversikten for hårklippere, gjennomgår vi en rekke hårklippere som alle har blitt anbefalt i diverse magasiner og tester. Slik får du enkelt oversikt over hvilke modeller som er de beste på markedet, ifølge ekspertene.

Denne test-oversikten inneholder:

🔸 En gjennomgang av de testvinnende hårklipperne på markedet
🔸 Guide: Hva du bør tenke på før du kjøper en hårklipper
🔸 Inspirasjon til hvordan du kan klippe deg selv – med videoer
🔸 En kort gjennomgang av de kildene vi har brukt til artikkelen

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Braun HC5090 – Lett og slank hårklipper

Mye for pengene

God anmeldelse hos testsiden Toptenreviews.com 
4,2 av 5 stjerner fra forbrukerne hos Amazon.com basert på 111 anmeldelser

Braun HC5090 

.
Hårklipperen Braun HC5090 er blitt testet 2 forskjellige steder. Den ene testen er en offisiell eksperttest hos den britiske testsiden Toptenreviews.com, hvor modellen har blitt vurdert og anmeldt ut ifra spesifikke kriterier. Ekspertene fra Toptenreviews.com er generelt sett imponerte over Braun HC5090 – derfor modellen fått en god anmeldelse på deres nettside.

Den andre testen er ikke en offisiell eksperttest, men stammer heller fra forbrukerne selv. Her har forbrukerne gitt detaljerte anmeldelser på Amazon, hvor de forklarer hva de synes fungerer godt ved modellen – og hva som ikke fungerer like bra. Forbrukerne er imponerte over Braun HC5090, som i gjennomsnitt får 4,2 av 5 mulige stjerner.

Hårklipper med 16 lengdeinnstillinger

Braun HC5090 er laget for å være slitesterk – derfor kan bladene holdes skarpe gjennom hele maskinens levetid. Et skarpt blad er nemlig en forutsetning for at man skal få en rett og nøyaktig klipp. Denne hårklipperen er også laget for å være veldig allsidig i bruk, slik at personer med kort eller veldig kort hår, kan få glede av modellen. Det innebærer at Braun HC5090 har 2 forskjellige kammer som begge er justerbare.

Den lille kammen dekker avstander fra 3-24 millimeter, og den store kammen dekker 14-35 millimeter. Innenfor denne spennvidden finnes det dermed 16 ulike lengdeinnstillinger.

Modell med huskefunksjon

Braun HC5090 har faktisk så mange forskjellige lengdeinnstillinger at det kan være vanskelig å huske hvilken man pleier å bruke. Derfor er denne hårklipperen utstyrt med en smart hukommelsesfunksjon, kalt “Memory Safety Lock”, som lagrer den innstillingen man brukte sist. Dette gjelder også hvis man fjerner kammen. Når man er ferdig med å bruke hårklipperen, og skal rengjøre modellen, kan man bare skylle den under springen slik at de opphopede hårene skylles vekk.

Braun HC5090 går på batteri og er utstyrt med et dobbelt-batteri-system for å kunne holde lengre og være mer stabil – på en full oppladning kan den brukes i 50 minutter. Det er heller ingen krise hvis man har glemt å lade opp denne hårklipperen -den har nemlig også en funksjon for hurtig-oppladning. En LED-indikator viser om modellen lader og når den er ferdig ladet. Hvis man vil kan man imidlertid også bruke Braun HC5090 med ledning og stikkontakt.

Lett og slank hårklipper, ifølge ekspertene

Det første ekspertene fra Toptenreviews.com legger merke til ved Braun HC5090, er modellens slanke og lette design. De forklarer at Braun HC5090 ligger godt i hånden – og det viser seg raskt at modellen også er enkel i bruk.

Ekspertene har deretter sett nærmere på de justerbare klippelengdene, og er imponerte over den store spennvidden som gir stor valgfrihet og mange muligheter. Ekspertene er imidlertid mindre begeistret over ledningen til Braun HC5090, som de synes er tungvint og altfor kort.

Batteriet får også et par bemerkninger, men det er først og fremst fordi det tar nesten 8 timer å lade det helt opp.

Spesielt god til detaljert klipping, ifølge ekspertene

Ekspertene har testet Braun HC5090 innenfor flere ulike kriterier, og fremhever at modellen er best når det kommer til å gi en detaljert hårklipp. Modellen fungerer litt dårligere til å klippe hele håret.

Ifølge ekspertene fungerer Braun HC5090 veldig godt i nakken, rundt ørene og ved kinnskjegg. Hvis man derimot har tykt hår, er ikke Braun HC5090 kraftig nok – noe som resulterer i at den kan begynne å hakke mens man klipper. Ekspertene fremhever også hukommelsesfunksjonen som et godt tillegg, og sier dette er en veldig unik detalj.

Fordeler

 • Lett og slank
 • Kommer med 2 ulike kammer
 • 16 forskjellige lengdeinnstillinger
 • Hukommelsesfunksjon
 • Kan brukes både med batteri og ledning
Ulemper

 • Ikke kraftig nok til tykt hår

Spesifikasjoner ved Braun HC5090
Antall lengdeinnstillinger: 17
Ladetid: 5 minutter
2 smarte kammer
Kraftig dobbeltbatteri
Memory SafetyLock-system


Remington Colour Cut HC5035 – Hårklipper med 9 forskjellige kammer

Beste hårklipperen for prisen

God anmeldelse hos testsiden Expertreviews.co.uk 
4,5 av 5 stjerner blant forbrukerne på Amazon.co.uk basert på 750 anmeldelser
Remington Colour Cut HC5035


Remington Colour Cut HC5035 er en populær hårklipper, både hos ekspertene og hos forbrukerne. Remington Colour Cut HC5035 er inkludert i en offisiell ekspert-test hos den britiske testsiden Expertreviews.co.uk. Her har eksperter vurdert modellens samlede egenskaper ut ifra spesifikke parametere. Utifra testen konkluderer ekspertene med at Remington Colour Cut HC5035 er en veldig god hårklipper.

Forbrukerne er også imponerte over modellen, og dette er spesielt tydelig når vi ser på brukeranmeldelsene på Amazon.co.uk. Her har forbrukerne i gjennomsnitt gir modellen 4,5 av 5 mulige stjerner.

Nøyaktig og skånsom

Remington Colour Cut HC5035 har et flott og moderne design. Modellen er lager for å kunne gi akkurat den klippen man ønsker seg -hårklippen blir nøyaktig og jevn, samtidig som klippen er skånsom. Dette er mulig fordi Remington Colour Cut HC5035 har det som kalles “Comfort Blades”, som både er skarpe nok til å klippe håret, samtidig som de er skånsomme mot huden.

Bladenes skarphet gjør at hårklippen blir helt nøyaktig, og den skånsomme utformingen gjør at huden ikke blir irritert. Bladene på denne hårklipperen har en automatisk slipefunksjon som gjør at de ikke blir sløve etterhvert som de blir brukt.

Fargerik klipping

Remington Colour Cut HC5035 har fått navnet sitt fordi det følger med 9 ulike kammer, med hver sin lengdeinnstilling og hver sin farge. De fargerike kammene går klippingen mer oversiktlig -på denne måten er det lettere å huske hvilke lengde du brukte sist gang du bruke hårklipperen. Det finnes til sammen lengdeinnstillinger fra 0,5 millimeter til 20 millimeter.

For å sørge for en komplett hårklipp følger det også med en rensebørste som kan fjerne opphopninger av hår (man kan også fjerne bladene og vaske de separat), samt en liten saks og en kam som sørger for at klippen blir akkurat slik man vil ha den.

Avslutningsvis følger det også med en liten nakkebørste som kan brukes til å børste vekk eventuelle hår fra nakke, hals, ansikt eller kropp.

Legg merke til at Remington Colour Cut HC5035 må brukes med ledning, ved at den kobles til strøm under bruk.

Kraftig og tung modell, ifølge ekspertene

Noe av det første ekspertene legger merke til ved denne ledningsbaserte hårklipperen er modellens vekt. Først kan dette virke som et problem, da Remington Colour Cut HC5035 er litt tung -men da ekspertene testet modellen i bruk konkluderte de med at den litt tyngre vekten faktisk er en fordel, da vekten skaper god balanse og gjør hårklipperen enklere å jobbe med. Deretter ser ekspertene nærmere på designet – og de synes det er både enkelt og fint.

God pris, ifølge ekspertene

Under testingen vurderer ekspertene at denne hårklipperen gir et veldig flott resultat og at alle de forskjellige kammene fungerer godt.

Remington Colour Cut HC5035 er imidlertid litt langsom – så man må sette av nok tid til å klippe seg. Ekspertene mener likevel ikke at dette egentlig er et problem.

Til slutt konkluderer ekspertene med at Remington Colour Cut HC5035 er et veldig bra produkt, som også har den fordelen at prisen er forholdsvis lav. Ekspertene savner imidlertid et etui, eller noe man kan oppbevare modellen i, da dette ikke følger med.

Fordeler

 • Bladene slipes automatisk
 • Mange lengdeinnstillinger
 • Må kobles til stikkontakt
Ulemper

 • Ingen etui inkludert

Spesifikasjoner ved Remington Colour Cut HC5035
 Comfort Blades
 Bladene slipes automatisk
 9 forskjellige kammer
 Lengdeinnstillinger fra 0,5-20 millimeter


Panasonic ER 1611 – Hårklipper med kraftig motor

Beste hårklipper i premiumklassen

✅ 4,7 av 5 mulige stjerner blant forbrukerne hos Amazon.it, basert på 666 brukeranmeldelser

Panasonic ER 1611

.
Hårklipperen fra Panasonic er en av de mest brukte hos danske frisører, og det er ikke uten grunn. Panasonic ER 1611 er en slitesterk hårklippemaskin med et batteri som sikrer lang brukstid mellom oppladninger. Ifølge forbrukerne er denne hårklipperen enkel å bruke, og den får generelt skryt for sitt ergonomiske design som gjør at den ligger godt og trygt i hånden under bruk.

Sterk motor og skarpe blader

Bladene er belagt med titan, slik at de sliper seg selv og på den måten holder seg effektive og skarpe i lang tid. Den sterke motoren sikrer at bladene klipper optimalt, slik at du raskt og enkelt får en den ideelle frisyren.

Hårklipperen har også en automatisk spenningstilpasning slik at den kan brukes overalt i verden, uavhengig av hvilken spenning det er i stikkontakten. I tillegg kan den brukes både med og uten ledning, og batteriet holder til ca. 50 minutters bruk før det må lades igjen. Batteriet er fulladet etter ca. 1 time.

3 avstandskammer og enkelt vedlikehold

Panasonic ER 1611 leveres med 3 forskjellige avstandskammer, som gir mulighet for klipping i forskjellige lengder, fra 0,8 mm. til 15 mm. Du kan også bruke denne hårklipperen uten avstandskammer, hvor den kan stilles inn til 5 forskjellige lengder mellom 0,8 og 2 mm.

Klipperen har også med en olje til å smøre bladene med. De kan også tas av dersom det blir nødvendig. Det betyr at det er enkelt å skifte ut bladene, og andre reservedeler, dersom hårklipperen brukes veldig mye -som for eksempel i en frisørsalong.

Fordeler

 • Selvslipende blader
 • Opptil 50 minutters bruk
 • Veldig kraftig motor
Ulemper

 • Relativt lang oppladningstid

Spesifikasjoner for Panasonic ER 1611
 Titanbelagte, selvslipende blader
 Automatisk spenningstilpasning slik at du kan bruke hårklipperen overalt i verden
 Batteriet har en levetid på opptil 50 minutters bruk
 1 times oppladningstid
 Leveres med 3 forskjellige avstandskammer og kan brukes til 5 forskjellige lengder uten avstandskam
 Klipperen har en veldig kraftig motor med et konstant omdreiningstall på 10.000 RPM
 Leveres med olje til bladene, rensebørste og en bordlader


Philips HC9490/15 – Hårklipper med 400 lengdeinnstillinger

Beste hårtrimmer med mange lengdeinnstillinger

✅ Anbefalt hos Askmen.com
✅ Gode forbrukeranmeldelser

Philips HC9490-15

Denne hårklipperen fra Philips har fått veldig gode anmeldelser av forbrukerne og blir også anbefalt hos Askmen.com, som er et stort amerikansk mannemagasin.

De gir klipperen ekstra skryt for sin innebygde memory-funksjon som gjør den i stand til selv å huske de siste klippeinnstillingene. Klipperen har også dual-blade-teknologi som betyr at den er utstyrt med et dobbelt lag med barberblader. Ifølge testresultatene er barberbladene av høy kvalitet. Askmen.com påpeker at dual-blade-teknologien sørger for at maskinen til og med kan klippe tykt hår helt uten problemer.

Full kontroll ved klipping

Philips skriver selv at denne hårklipperen gir fullstendig kontroll og presisjon når man klipper. Philips HC9490/15 er utstyrt med 400 lengdeinnstillinger med 0,1 mm presisjon, motoriserte avstandskammer og en hukommelsesfunksjon som husker 3 innstillinger per kam. Du kan også bruke hårklipperen uten kam og få en veldig kort klipp på 0,5 mm.

Hårklipperen er utstyrt med et såkalt presisjonshjul som gjør det enkelt å stille den inn på nøyaktig den lengden du ønsker. Du velger lengden på det følsomme presisjonshjulet med fingeren. Med hele 400 forskjellige lengdeinnstillinger kan du få akkurat den lengden og tykkelsen du vil ha.

Hårklipperen fra Philips har også en skjærekant av titan som sikrer høy kvalitet. I tillegg er bladene selvslipende slik at du ikke trenger å bekymre deg for om bladene er skarpe nok. Batteriet i denne hårklipperen får ekstra skryt for driftstiden, som ligger på opptil 3 timer. Den lades fullt opp på en time.

Selvregulerende hastighet

Motoren er både holdbar og kraftig og kan selv regulere hastigheten avhengig av oppgaven. Hårklipperen kommer med 3 justerbare avstandskammer fra 1-7 mm, 7-24 mm og 24-42 mm med 0,1 mm mellom hver lengde.

Dette betyr at klipperen klarer alle hårtyper uansett tykkelse og du kan få akkurat det resultatet du vil ha. Hukommelsesfunksjonen gjør at du kan lagre favorittlengden din til neste klipp. Philips HC9490/15 leveres med en praktisk holder i tillegg til et reiseetui som sikrer praktisk oppbevaring.

Fordeler

 • 400 lengdeinnstillinger
 • Hukommelsesfunksjon
 • Kraftig motor
 • Levetid på opptil 3 timer
Ulemper

 • Relativt lang oppladningstid

Spesifikasjoner for Philips HC9490/15
 Titanbelagte, selvslipende blader som ikke skal smøres
 400 lengdeinnstillinger fra 0,5 til 42 mm
 Et presisjonshjul som gir deg nøyaktig feedback om den valgte lengden
 Hukommelsesfunksjon – slik at du kan lagre favorittlengden din til neste klipp
 Holdbar og kraftig motor
 Batteri med en levetid på opptil 3 timer
 1 times oppladningstid
 Leveres med 3 avstandskammer, praktisk holder og et reiseetui

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Philips HC9490/15:


Braun MGK7221 – Trådløs hårtrimmer med Autosensing-teknologi

Beste valget med lang driftstid

Braun MGK7221 er en hårtrimmer som tilbyr 100 minutters trimming etter bare 1 times lading. Den er ideell for menn som ønsker en allsidig maskin. Produktet kommer også med en rekke tilbehør for å hjelpe dem med å få den optimale trimmen hver gang.

 • 100 minutter med trimming etter 1 times lading
 • 13 lengdeinnstillinger
 • AutoSensing-motor for alle skjeggtyper

Anmeldelse og analyse av Braun MGK7221

Kraftig motor for ethvert skjegg
Braun MGK7221 hårtrimmer er utstyrt med en AutoSensing-motor som effektivt kan håndtere både tykt og tynt skjegg. Denne motoren er designet for å gi nøyaktige trimmeresultater, uavhengig av hårtype.

Den har lang driftstid, som er betydelig lengre enn gjennomsnittet på 60 minutter på markedet. Denne trimmeren har også 13 lengdeinnstillinger, sammenlignet med de 8 innstillingene på andre trimmere. Dette gjør Brauns trimmer til et bedre alternativ for de som ønsker mer fleksibilitet når det gjelder hårlengde. Med denne hårtrimmeren kan du style håret akkurat slik du vil ha det. Braun-trimmeren fungerer til alt fra en rask oppussing til en mer grundig trim.

Tysk teknologi med Li-ion + batteri
Denne modellen drives av et Li-ion-batteri, som gir langvarig kraft. Den har også en hurtigladefunksjon som lar deg trimme håret på kun fem minutter. Dette er en fantastisk funksjon, da det gjør at du kan fikse mindre ujevnheter uten å måtte vente på at batteriet skal lades opp. Med denne hårtrimmeren trenger du aldri å bekymre deg for å gå tom for strøm midt i en trimming.

Enkel å rengjøre
Braun MGK7221 hårtrimmer er vaskbar, noe som gjør det enkelt å holde den ren og i god stand. Du kan ganske enkelt skylle trimmeren under rennende vann for å rengjøre den raskt og enkelt. Denne hårtrimmeren er også slitesterk, så du kan være sikker på at den vil vare i mange år fremover.

Forbruker- og ekspertanmeldelser

Braun MGK7221 hårtrimmer har fått høye vurderinger og positive forbrukeranmeldelser. I følge Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, har hårtrimmeren en vurdering på 4,4. På Amazon har hårtrimmeren en vurdering på 4,5, med forbrukere som sier at det er en god hårtrimmer uten store problemer. Eksperter har også gitt hårtrimmeren høye karakterer, og mange sier at den er en av de beste “multigroomerne” på markedet.

Fordeler

 • Kraftig motor
 • Skarpe, slitesterke metallblader
 • 4 kammer for ultimat stylingpresisjon
 • Ergonomisk design
Ulemper

 • De fleste utvidelser er laget av plast

Forbrukerlivs vurdering

Den er enkel å bruke, og gjør det den skal. Vi liker spesielt de skarpe, slitesterke metallbladene som gjør at hårklippingen går raskt. Den eneste ulempen er at de fleste utvidelser er laget av plast, men totalt sett er dette produktet verdt pengene.

Spesifikasjoner
Driftstid: 100 min.
Ladetid: 60 min.
Lengdeinnstillinger: 13
Strømkilde: oppladbart batteri


Philips Series 5000 HC5650 – Hårtrimmer for raskere og mer nøyaktig barbering

Mye for pengene

Philips Series 5000 HC5650 er en trimmer som kommer med 28 ulike lengdeinnstillinger, noe som gjør den ideell for de som ønsker å kunne variere hårlengden. Enten du leter etter en kortklipt sveis, eller en litt lengre frisyre, er denne trimmeren god.

 • 28 lengdeinnstillinger
 • Økt hastighet
 • 100% vaskbar

Anmeldelse og analyse av Philips Series 5000 HC5650

2x raskere klipping
Philips Series 5000 HC5650 har en innovativ kam som lar avklippet hår gli bort fra bladene under bruk. Dette forhindrer at hår setter seg fast i kammen, og man oppnår dermed 2x raskere klipping. Den kommer også med en Turbo-knapp for ekstra kraft. Denne knappen gir deg et ekstra kraftig barbering når du trenger det, noe som gjør det enkelt å komme gjennom selv det tykkeste håret.

DualCut-teknologi
Klipperen har også DualCut-teknologi som bruker et dobbeltbladssystem for å oppnå otimal presisjon. Bladene er plassert slik at de overlapper litt, dette resulterer i en raskere og mer nøyaktig barbering.

Opptil 90 minutter med trådløs bruk
Denne trimmeren har et kraftig litium-ion-batteri som gir opptil 90 minutters trådløs bruk, noe som er betydelig lengre enn gjennomsnittet på 60 minutter. Dette betyr at du kan style håret uten avbrudd, for en elegant og polert look. Batteriet har også en LED-ladeindikator, slik at du vet når det er fullt. Det ergonomiske designet til denne modellen gir økt komfort og kontroll. Håndtaket er designet for å ligge komfortabelt i hånden, noe som gjør det enkelt å manøvrere rundt hodet. Den konturformede formen gir deg også bedre kontroll over bladene, slik at du kan style håret med presisjon.

Brukeranmeldelser

I henhold til Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, vurderer forbrukerne Philips Series 5000 HC5650 til 4,4  av 5 stjerner. Forbrukere roser barbermaskinens egenskaper, der de synes at den gir en tett og behagelig barbering, så vel som dens raske og effektive ytelse.

Fordeler

 • Lang batterilevetid
 • Komfortabelt, mykt grep
 • Knivene trenger aldri å oljes
 • Problemfri rengjøring
Ulemper

 • Ingen ladenivåindikator

Forbrukerlivs vurdering

Det beste med denne trimmeren er de sterke knivbladene som aldri trengte å oljes, noe som vil spare deg for mye tid og energi. Trimmeren har imidlertid ingen ladenivåindikator – det ville vært veldig nyttig. Men til tross for den ene ulempen, syns vi at denne trimmeren virker svært god. 

Spesifikasjoner
Driftstid: 100 min.
Ladetid: 60 min.
Lengdeinnstillinger: 13
Strømkilde: oppladbart batteri


Hva bør du tenke på før du kjøper en hårklipper?

De fleste menn vil ha hår og skjegg som ser fint, velstelt og velklipt ut. En hårklipper er et fantastisk redskap til dette. Uansett hvilken frisyre du går etter, er en hårklipper et godt og brukbart redskap som raskt kan spare deg for mange frisørpenger – men bare dersom du har en god hårklipper.

En hårklipper er en maskin som er laget for å klippe, trimme og barbere hår på hodet. Vanligvis vil man kunne stille inn en hårklipper til å klippe håret i mange forskjellige lengder. Da kan den brukes uavhengig av om man vil ha helt kort eller lengre hår.

Hvis du eller barna skal klippe håret jevnlig, er det en god idé å investere i en hårklipper som har et batteri med lang brukstid, slik at du ikke trenger å lade den konstant. Det er også viktig at klipperen har en noenlunde sterk motor – spesielt hvis du har tykt eller langt hår.

Bladene er, sammen med motoren, det som faktisk klipper håret ditt. Sørg derfor for å kjøpe en hårklipper med blader av høy kvalitet. Mange av dagens modeller har titanbelagte blader som er selvslipende: Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for vedlikehold av bladene. Disse modellene er også noen av de dyrere på markedet, men til gjengjeld holder de i mange år og er enkle å rengjøre.

Det er også en fordel å kjøpe en hårklipper med forskjellige lengdeinnstillinger slik at du kan bruke den til forskjellige frisyrer og til hele familien. Start alltid med å bruke en av de største lengdene, inntil du får en følelse av hvor mye hår som klippes av.


Før du kjøper en hårklipper er det lurt å være oppmerksom på følgende:

🔹 Lengdeinnstillingene: Kjøp helst en klipper med forskjellige avstandskammer og/eller justeringsmuligheter
🔹 Motorens styrke og batteriets holdbarhetstid
🔹 Kvaliteten på selve hårklipperen og bladene

For at klipperen din skal holde så lenge som mulig – og for å oppnå et så godt resultat som mulig – bør man huske på punktene nedenfor:

🔸 Sørg alltid for at hårklipperen er ren før bruk. Dette gjøres som regel ved å skylle bladene eller bruke en børste til å fjerne hårrester. Enkelte hårklippere har blader som jevnlig må smøres med olje. Sørg derfor for å lese bruksanvisningen slik at hårklipperen får den pleien den trenger.

🔸 Det er mye enklere å oppnå ønsket resultat dersom håret ditt er rent, tørt og kjemmet gjennom før du starter.

🔸 Sørg for å justere lengdeinnstillingene på hårklipperen din før du går i gang. Hvis du først får klippet av for mye kan du ikke gjøre stort annet enn å vente på at det vokser ut igjen. De fleste moderne hårklippere kommer med forskjellige avstandskammer og lengdeinnstillinger, så hvis du er usikker kan det være lurt å starte med en litt lengre innstilling og jobbe deg frem til det ønskede resultatet.

🔸 Start alltid med å klippe i nakken. Dette gjøres ved å føre hårklipperen oppover og utover med små, lette bevegelser. Nakken kan være spesielt vanskelig i begynnelsen, så det kan være en fordel å alliere seg med en medhjelper – eller i det minste ha et speil slik at du kan se hva du gjør.

Du kan få flere gode råd om hårklipperen din i en artikkel skrevet av forhandleren Skousen her


Guide: Slik vedlikeholder du hårklipperen din

Jo oftere man bruker hårklipperen sin, desto vanskeligere blir det å unngå at mer hår hoper seg opp i maskinen. Livestrong.com forklarer at en hårklipper også kommer i tett kontakt med både hud og hodebunn hvor det finnes flere ulike bakterier som kan forårsake infeksjoner. Derfor er det veldig viktig å rengjøre hårklipperen etter hvert bruk.

Man bør også huske å holde bladene skarpe slik at man er sikret en jevn klipp uten å skade huden.

Hold hårklipperen ren

Livestrong.com guider her til hvordan man best kan rengjøre og vedlikeholde hårklipperen:

Trinn 1: Start med å koble fra strømmen på hårklipperen dersom den går på strøm og står i en stikkontakt.

Trinn 2: Bank hårklipperen forsiktig mot for eksempel en tørr vask eller søppeldunk slik at det løse håret fjernes.

Trinn 3: Dersom det følger med en rensebørste skal du bruke denne til å fjerne de minste hårene. Ta deretter en våtserviett og rengjør alle overflater på hårklipperen. Sjekk om det er skjulte opphopninger av hår.

Trinn 4: Ta hårklipperen fra hverandre dersom det er mulig. Fjern bladene. Det finnes ofte en knapp til dette formålet.

Trinn 5: Hvis du vil sterilisere hårklipperen helt kan du bruke et flytende desinfeksjonsmiddel til å rengjøre hver enkelt del av hårklipperen (men ikke de elektriske delene).

Hold hårklipperens blad skarpe

Wikihow.com forklarer at de fleste hårklippere har en selv-slipingsfunksjon slik at de selv holder bladene skarpe. For at denne funksjonen skal kunne holdes vedlike er det nødvendig at man tilfører olje regelmessig og holder maskinen helt ren (se ovenfor hvordan du kan rense hårklipperen).

Et sløvt blad kan nemlig resultere i en ujevn klipp, hakk i klippingen eller skade på huden. Wikihow.com forklarer at man bør tilføre ny olje til bladene etter hvert 2-3 bruk. Det forhindrer også overoppheting og friksjon som kan skade bladene. Når det er tilført ny olje bør man la hårklipperen stå på i et par minutter før man bruker den eller slår den av.


Hvilke typer hårklippere finnes?

Her gjennomgår vi en rekke ulike hårklippere som finnes på markedet:

Manuelle hårklippere

Manuelle hårklippereFør elektrisiteten, fantes det kun manuelle hårklippere. En manuell hårklipper fungerer ved at man trykker sammen 2 håndtak med en skarp kant. Da kuttes håret tett inntil huden – og det går veldig raskt. På engelsk heter denne typen en «manual clipper».

Den manuelle hårklipperen ble oppfunnet på midten av 1800-tallet og ble brukt helt til de elektriske modellene tok over. Enkelte frisører brukes fremdeles denne teknikken i dag da den er veldig nøyaktig – i tillegg til at de kan opprettholde tradisjonen.

Elektriske hårklippere

Braun BT3040De elektriske hårklipperne så dagens lys først på 1900-tallet og erstattet de manuelle variantene. Prinsippet ved en elektrisk modell er den samme som ved en manuell modell, men den drives av en elektrisk motor som får bladene til å bevege seg fra side til side – dette kalles også oscillerende bevegelser.

Det finnes imidlertid forskjellige typer motorer i ulike hårklippere som bruker varierende teknikker til å klippe håret.

Ulike blad

Det finnes også ulike blad som er designet til å klippe på forskjellige måter. Enkelte foretrekker en helt glatt klipp, og til dette formålet finnes det helt fine blad som klipper håret til en lengde på mellom 0,1 millimeter og 1,2 millimeter.

Medium-bladene gir en klipp på mellom 2,4 og 4 millimeter, de grove bladene gir en klipp på mellom 6 og 13 millimeter mens bladene til lengre hår gir en klipp på mellom 16 og 25 millimeter.


Kan hårklippere brukes til mer enn bare ansikt og hodebunn?

Philips.co.uk forklarer at man kan bruke hårklipperen sin til mer enn bare ansikt og hodebunn – man kan nemlig også bruke den til å holde styr på håret på bryst og mage.

Slik holder du styr på brysthåret

brysthårBasert på Philips.co.uk forklarer vi her hvordan man kan bruke hårklipperen til å trimme hår på bryst og overkropp:

Trinn 1: Start med å gre brysthåret med en kam slik at det ikke er flokete.

Trinn 2: Velg den ønskede lengdeinnstillingen.

Trinn 3: Når man barberer seg eller trimmer hårvekst i ansiktet bør man alltid jobbe med hårene, men det er annerledes når det kommer til brysthåret. Philips.co.uk anbefaler at man trimmer brysthåret med bevegelser mot hårets vokseretning. Det kan være nødvendig å trimme i flere forskjellige retninger for å få med alt håret – hår på brystet kan nemlig vokse i forskjellige retninger.

Trinn 4: Hvis man vil ha et helt glatt bryst er det en god idé å skrubbe huden med en skrubbekrem en gang i blant for å holde huden fri for inngrodde hår og rødhet etter trimming.


Slik passer du på huden din

Slik passer du på huden din

Jo oftere og tettere man trimmer kroppshåret sitt – desto mer sannsynlig er det at huden også blir irritert. I en artikkel om hudpleie forklarer Philips at det er viktig å passe på huden når man har med barbering eller trimming å gjøre – spesielt hvis man har sensitiv hud.

Det er imidlertid ikke kun personer med sensitiv hud som kan oppleve plager, slik som langvarig rødhet, kløe eller irritasjon. Med et par råd kan man imidlertid få bukt på problemene:

Bruk barberskum og ikke såpe til barbering: Såpe tørker ut huden – bruk heller barberskum da det er mer skånsomt mot huden.

Smør huden med krem etter trimming: Hvis man har barbert seg veldig tett, slik at maskinen har vært i tett kontakt med huden, kan man bruke aftershave som har en kjølende effekt på huden (husk imidlertid at aftershaven skal være alkoholfri). Hvis det føles som om aftershaven tørker ut huden og ikke tilfører nok fuktighet kan man heller bruke en fuktighetskrem – den fukter nemlig huden.

La huden hvile: Både barbering og trimming kan være hardt for huden. Hvis man opplever irritert hud kan man prøve å hoppe over trimmingen en gang imellom – for eksempel i helgene.


Inspirasjon til hvordan du klipper deg selv

Først og fremst er det viktig at du har riktig verktøy.

Du skal helst bruke en hårklipper med forskjellige lengdeinnstillinger, i tillegg til et håndholdt speil. Det enkleste er å stå med ryggen til et vegghengt speil mens du ser deg selv i det håndholdte speilet. Slik kan du se hvordan nakken din ser ut mens du klipper.

Sørg for at hårklipperen din alltid er stilt inn før du starter – helst på en litt lengre lengde enn du regner med. Det er mye enklere å justere ned, for hvis du først har fjernet håret så kan du ikke gjøre mye annet enn å vente på at det vokser ut igjen.

Hvis du ikke vil ha helt kortklipt hår, bør du begynne i nakken og trekke hårklipperen oppover mot hodet. Avslutt hver bevegelse oppe i luften slik at du ikke får en synlig kant til det håret som er lengre. Deretter bør hårklipperen justeres til en lengre lengde, som du kan bruke til å klippe resten av håret med. Avslutt med å klippe kinnskjeggene korte.

Du kan lese mer om hvordan du kommer i gang her.


Slik bruker du hårklipperen din

Hvis man vil eksperimentere med forskjellige frisyrer, er en hårklipper med forskjellige avstandskammer og lengdeinnstillinger et must. Hvis man helst vil holde håret på toppen lengre enn på sidene, er det en god idé å sette det fast med en spenne mens man klipper nakken og sidene. Sørg for at håret ditt er nyvasket og gredd før du begynner.

Som man kan se i videoen, startes klippingen med nakken og sidene. I første omgang brukes en litt lengere lengdeinnstilling hvor det første laget fjernes og deretter justeres maskinen til en kortere lengde til sidene og nakken. Hårklipperen som brukes i videoen har forskjellige avstandskammer og innstillinger. Da kan den brukes til å klippe håret og skjegget i mange forskjellige lengder – alt fra helt glattbarbert til et par millimeters lengde.

Videoen er et godt eksempel på hvor mye du faktisk kan gjøre med en hårklipper.


Enkel og kort frisyre

I denne videoen demonstreres det hvordan man bruker en hårklipper for å oppnå en enkel og kort frisyre. Det er viktig at håret er rent og gredd før man begynner. Man starter i nakken hvor hårklipperen føres oppover i lette bevegelser. Etter at nakkehårene har fått ønsket lengde skiftes kammen ut før man fortsetter med resten av håret.

Legg merke til hvordan hårklipperen hele tiden kjøres nedenfra og opp. Under hele hårklippen justeres lengdeinnstillingene gjentatte ganger avhengig av hvor det klippes og hvor langt det skal være. Denne videoen er enda et godt eksempel på hvor viktig det er å kjøpe en hårklipper hvor lengden kan justeres.


Vedlikehold frisyren din

I denne videoen, laget av Remington, viser hvordan man vedlikeholder en frisyre med en hårklipper. Igjen begynner man med nakken og sidene – og hårklipperen beveges oppover i små, lette bevegelser. Etter at ønsket mengde hår er fjernet justeres innstillingen slik at nakken kan barberes helt glatt.

Hårklipperen i videoen har innebygd vakuum slik at man unngår hårrester overalt. Denne egenskapen er ikke en nødvendighet, men gjør rengjøringen betraktelig lettere.


Få mest ut av hårklipperen din

Denne videoen er også laget av Remington. Her vises det hvordan hårklipperen kan brukes til forskjellige frisyrer avhengig av hvilken kam og lengdeinnstilling man bruker.

Ønsker du at håret skal være lengre på toppen så er det en god idé å samle det – eventuelt ved hjelp av en spenne. På den måten er det ikke i veien og du risikerer heller ikke å tilfeldigvis klippe for langt opp. Under hele klippen brukes små, lette håndbevegelser nedenfra og opp. Lengden justeres flere ganger underveis avhengig av hvilken del av hodet som klippes.

Som man kan se i de 3 videoene kan en hårklipper brukes til mange forskjellige frisyrer og stiler – alt fra kort og enkelt til langt med mønstre. Kun fantasien setter grenser. Videoene illustrerer også viktigheten av at hårklipperen kan stilles inn til forskjellige lengder slik at du kan få akkurat den frisyren du vil ha.


Slik testes hårklippere

testToptenreviews.com har testet en lang rekke hårklippere. For å kunne gi forbrukerne de beste og mest korrekte resultatene har ekspertene foretatt analyser basert på vitenskap og testing i praksis.

I sin test av 10 hårklippere begynte Toptenreviews.com med å samle inn 35 eksemplarer av hver hårklipper for å se om alle eksemplarene var like i bruk. Det ble sett på både tilbehør og fabrikkgarantier.

Brukervennlighet og design

For å teste brukervennligheten, og hvordan hver hårklipper ligger i hånden, ble hver modell målt og veid. Ekspertene holdt hver modell manuelt i hånden i 12 minutter – som er den tiden en mann i gjennomsnitt bruker på en hårklipper. Her ble det vurdert hvor komfortable modellene var og hvordan de føltes å holde. Det ble også vurdert hvor varm hver modell ble.

Rengjøring

I testene sine vurderte Toptenreviews.com hvor enkelt det var å rengjøre modellene og hvilket rengjøringsverktøy som fulgte med.

Batteri

De batteridrevne hårklipperne ble testet av Toptenreviews.com innenfor 2 batteriområder: batteritid og ladetid. Toptenreviews.com sammenlignet deretter sine egne målinger med de tallene produsenten lovte for å se om det var noen avvik.

Yteevne

Toptenreviews.com fikk en profesjonell hårstylist inn på laboratoriet for å finne ut hvor godt hver enkelt hårklipper yter – samt hvor nøyaktig og jevnt de klipper.

Deretter ble både den profesjonelle samt en vilkårlig person fra Toptenreviews.com (som ikke er profesjonell) satt til å klippe hår på testpersoner. Her målte Toptenreviews.com hvor godt modellene var å holde i hånden for henholdsvis en profesjonell og en vanlig person.

Pris

I testen til Toptenreviews.com ble hårklippere helt fra 25 til 100 dollar inkludert for å se om prisen utgjorde en vesentlig forskjell.

Ledningslengde

Mange hårklippere kan brukes med batteri, men Toptenreviews.com anbefaler likevel at man velger en hårklipper med lang ledning for å minske irritasjon og få bedre bevegelighet. I testen så ekspertene derfor nærmere på både ledningslengde og bevegelighet.

Funksjoner

Toptenreviews.com så også nærmere på hvilke spesialfunksjoner hver hårtrimmer har – og hvor brukervennlige og velfungerende modellene er.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke hårtrimmere har fått de beste anmeldelsene i testene?

Braun HC5090, Philips HC9490/15 og Remington Colour Cut HC5035

🤓 Hvordan er hårtrimmerne blitt testet?

Hårtrimmerne er blitt vurdert ut ifra deres håndterbarhet, design, funksjoner og yteevne. I tillegg har ekspertene også sett på batteritid, ledningslengde, pris, bruker- og rengjøringsvennlighet.

🤔 Hvordan holder man trimmerens blad skarpe?

De fleste trimmere har en selvsliperfunksjon. I praksis sliper trimmeren bladene sine selv når den er i bruk, men for at denne funksjonen kan holdes ved like er det anbefalt at man har et høyt nivå av renslighet og påfører bladene litt olje etter cirka hver 3. gang man bruker den. Når oljen er påført bør man la trimmeren stå på i et par minutter før man tar den i bruk.


Hårklipper Test – Disse kildene har vi brukt:

Smartson 🇸🇪
Smartson er en nettside som spesialiserer seg på å teste diverse produkter. Det er helt vanlige mennesker som blir brukt som testpiloter, hvilket betyr at testresultatene avspeiler hva gjennomsnittsbrukeren synes om et gitt produkt. Du kan se deres test av hårklippere her.

Magasinet M! 🇩🇰 
M! er blad som henvender seg til menn, både i artiklene deres og testene av diverse produkter. Dette har ført til en detaljert test av hårklippere. Du kan se testen deres her

Askmen.com 🇺🇸
Askmen.com er en nettside som også henvender seg spesifikt til menn. Askmen er kjent for spennende artikler og tester av produkter som markedsføres spesielt til menn. Artikkelen er skrevet på engelsk, men er helt klart verdt å gå igjennom da den kommer med mange gode råd til hvordan man finner den perfekte hårklipperen. Du kan se artikkelen fra Askmen.com her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧 
Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. Hovedfokuset ligger på TV, datamaskiner, mobiltelefoner og skjønnhetsprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet forskjellige hårklippere – inkludert modellen Remington Colour Cut HC5035. Ønsker du å lese mer om testen kan du lese artikkelen her.

Toptenreviews.com 🇺🇸
Toptenreviews.com sørger for å være en hjelpende hånd i forbrukernes hverdag når det kommer til valg av diverse forbrukerprodukter. Derfor forsker, tester og undersøker nettsiden et stort antall forbrukerprodukter i laboratoriet sitt før det skrives en vurdering av hvert enkelt produkt. Her har Toptenreviews.com testet en lang rekke hårklippere – inkludert modellen Braun HC5090. Du kan lese mere på hjemmesiden her. 

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologimagasin med fokus på ulike emner innenfor teknologi – som for eksempel nyheter, anmeldelser, guider og diverse artikler. T3.com fokuserer spesielt på elektroniske forbrukerprodukter som telefoner, datamaskiner, lyd, spill og fitness – men det er også plass til andre forbrukerprodukter på nettsiden. Her har T3.com testet 8 forskjellige hårklippere – inkludert modellen Braun BT3040.Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med over en halv million abonnenter. Which har som visjon å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen og sørge for at forbrukeren for best mulig kunnskap om produkter før kjøp. Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her er det snakk om hårklipperen Braun BT3040. Ønsker du å lese mer kan du klikke her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Øvrige tests
Hos Forbrukerliv har vi også utarbeidet en barbermaskin-guide hvor vi har samlet de barbermaskinene som har blitt kåret til testvinnere av forskjellige eksperter. I artikkelen får du også en komplett oversikt over hvilke modeller ekspertene vurderer til å være de beste på markedet akkurat må. I artikkelen har vi også sammenlignet prisene på markedet slik at du enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.

Les også: Elektrisk tannbørste testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere