Hårklipper Test – Finn den beste hårklipperen – Testvinner Guide

0

I denne hårklipper-testen gjennomgår vi en rekke hårklippere som alle har blitt anbefalt i diverse magasiner og tester. Slik får du enkelt oversikt over hvilke modeller ekspertene har kåret til de beste på markedet.

Artikkelen inneholder:

🔸 En gjennomgang av de mest testvinnende hårklipperne på markedet
🔸 Guide: Hva du bør tenke på før du kjøper en hårklipper
🔸 Inspirasjon til hvordan du klipper deg selv – med videoer
🔸 En kort gjennomgang av de kildene vi har brukt til artikkelen

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Remington HC6550

✅ 6 av 6 mulige stjerner hos danske M!

Remington HC6550

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
863,00 Kr. 0,00 Kr. 863,00 Kr. Les mer

Hårklipperen fra Remington har fått veldig gode anmeldelser både fra brukerne og fra bladet M! som gir klipperen 6 av 6 mulige stjerner.

En av grunnene til at denne modellen fra Remington er så populær er at den er utstyrt med mange smarte funksjoner. Dette gjør at den skiller seg ut fra andre hårklippere i samme prisklasse.

Fjerner selv avklippet hår

Remington HC6550 er utstyrt med en sugefunksjon slik at avklipte hår suges vekk mens du bruker klipperen. Slik unngår man både avklipte hår på seg selv og på gulvet.

Bladene i hårklipperen er titanbelagte og selvslipende, hvilket betyr at du ikke trenger å bekymre deg om at de må byttes ut. Ifølge Remington er disse bladene ekstremt holdbare og burde vare hele produktets levetid.

Lang batteritid

Remington HC6550 er utstyrt med et kraftig batteri som kan holde i opptil 60 minutter på én oppladning. Det betyr at du kan bruke klipperen uten å irritere deg over en ledning som hele tiden er i veien. Oppladningstiden er på ca. 4 timer.

Det følger med 9 lengdejusteringskammer i forskjellige lengder, fra 1.5 til 25 mm. Da er det mulig å klippe håret i mange forskjellige lengder. Du kan vaske maskinens hode under vann slik at eventuelle hår lett skylles av. HC6550 kommer med et praktisk reiseetui, en rengjøringsbørste og smøreolje.

Spesifikasjoner for Remington HC6550:

🔵 Titanbelagte, selvslipende blader
🔵 Sugeteknologi som fjerner uønskede hår under bruk
🔵 Litiumbatteri med opptil 60 minutters levetid
🔵 4 timers oppladningstid
🔵 9 kammer i lengdene 1.5 til 25 mm.
🔵 Kan brukes både med og uten ledning
🔵 Kommer med reiseetui, rengjøringsbørste og smøreolje
🔵 Det ytes 3 års garanti på hårklipperen

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Remington HC6550:


Remington MB6550

✅ 5 av 6 mulige stjerner hos danske M!

Remington MB6550

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Les mer
869,00 Kr. 0,00 Kr. 869,00 Kr. Les mer

Remington MB6550 er en allsidig hår- og skjeggklipper som med sin innebygde vakuumteknologi sørger for at du kan klippe både hår og skjegg uten å slite med hårrester overalt etterpå. Vakuumteknologien suger effektivt opp avklipte hårrester mens du klipper, slik at rester av hår og skjegg ikke ender i vasken eller utover klærne.

Før testen var testpanelet hos M! veldig skeptiske til den innebygde vakuumteknologien, men etter å ha testet klipperen kunne de konstatere at funksjonen fungerte fremragende og at vasken nesten var helt fri for hår etter bruk.

3 tilbehørshoder med sugeevne

Det følger med 3 forskjellige tilbehørshoder som alle har sugeevne. Det første hodet er en bred klipper som er praktisk å bruke dersom hårlengde og tykkelse skal justeres. Det andre hodet er en såkalt detaljklipper som er god til litt finere skjeggfrisyrer som for eksempel bart og flippskjegg. Utover dette følger det også med et vanlig folie-tilbehørshode som kan brukes til trimming av skjegget.

Titanbelagte blader

Remington MB6550 har titanbelagte og selvslipende blader som hjelper til med å klippe effektivt. Samtidig slipper du å bekymre deg om at du må slipe bladene eller kjøpe nye. Klipperen kan brukes både med og uten ledning, og batteriet har en levetid på ca. 60 minutter. Oppladningstiden ligger på mellom 3-5 timer.

Modellen kommer med en justerbar kam som kan stilles inn fra 2 til16 mm, i tillegg til 4 forhåndsinnstilte kammer i forskjellige lengder. Da kan du kan velge den lengden du vil bruke. Remington MB6550 kommer også med en praktisk reiseveske slik at alle delene kan samles på ett sted. Vakuumkammeret kan enkelt gjøres rent og hodene er det bare å skylle under rennende vann. Det betyr enkel rengjøring for brukeren.

Spesifikasjoner for Remington MB6550:

🔵 Titanbelagte, selvslipende blader
🔵 Sugeteknologi som fjerner avklipt hår under bruk
🔵 Litiumbatteri med opptil 60 minutters fulladet brukertid
🔵 3 til 5 timers oppladningstid
🔵 Justerbar kam, samt 4 forhåndsinnstilte kammer i lengder fra 3 til 12 mm.
🔵 Kan brukes både med og uten ledning
🔵 Enkel å rengjøre
🔵 3 års garanti


Philips HC9490/15

✅ Anbefalt hos Askmen.com
✅ Gode brukeranmeldelser

Philips HC9490-15

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 081,00 Kr. 0,00 Kr. 1 081,00 Kr. Les mer
1 173,00 Kr. 0,00 Kr. 1 173,00 Kr. Les mer
1 217,00 Kr. 0,00 Kr. 1 217,00 Kr. Les mer
1 217,00 Kr. 0,00 Kr. 1 217,00 Kr. Les mer
1 300,00 Kr. 0,00 Kr. 1 300,00 Kr. Les mer

Denne hårklipperen fra Philips har fått veldig gode anmeldelser av brukerne og blir også anbefalt hos Askmen.com, som er et stort amerikansk mannemagasin.

De gir klipperen ekstra skryt for sin innebygde memory-funksjon som gjør den i stand til selv å huske de siste klippeinnstillingene. Klipperen har en dual-blade-teknologi som betyr at den er utstyrt med et dobbelt lag med barberblader. Ifølge testresultatene er barberbladene av høy kvalitet. Askmen.com påpeker at dual-blade-teknologien sørger for at maskinen til og med kan klippe tykt hår helt uten problemer.

Full kontroll ved klipping

Philips skriver selv at denne hårklipperen gir fullstendig kontroll og presisjon når man klipper. Philips HC9490/15 er utstyrt med 400 lengdeinnstillinger med 0,1 mm presisjon, motoriserte avstandskammer og en hukommelsesfunksjon som husker 3 innstillinger per kam. Du kan også bruke hårklipperen uten kam og få en veldig kort klipp på 0,5 mm.

Hårklipperen er utstyrt med et såkalt presisjonshjul som gjør det enkelt å stille den inn på nøyaktig den lengden du ønsker. Du velger lengden på det følsomme presisjonshjulet med fingeren. Med hele 400 forskjellige lengdeinnstillinger kan du få akkurat den lengden og tykkelsen du vil ha.

Hårklipperen fra Philips har en skjærekant av titan som sikrer høy kvalitet. I tillegg er bladene selvslipende slik at du ikke trenger å bekymre deg for om bladene er skarpe nok. Batteriet i denne hårklipperen får ekstra skryt for driftstiden som ligger på opptil 3 timer og kan lades opp på kun én time.

Selvregulerende hastighet

Motoren er både holdbar og kraftig og kan selv regulere hastigheten avhengig av oppgaven. Hårklipperen kommer med 3 justerbare avstandskammer fra 1-7 mm, 7-24 mm og 24-42 mm med 0,1 mm mellom hver lengde.

Dette betyr at klipperen klarer alle hårtyper uansett tykkelse og du kan få akkurat det resultatet du vil ha. Hukommelsesfunksjonen gjør at du kan lagre favorittlengden din til neste klipp. Philips HC9490/15 leveres med en praktisk holder i tillegg til et reiseetui som sikrer praktisk oppbevaring.

Spesifikasjoner for Philips HC9490/15:

🔵 Titanbelagte, selvslipende blader som ikke skal smøres
🔵 400 lengdeinnstillinger fra 0,5 til 42 mm
🔵 Et presisjonshjul som gir deg nøyaktig feedback om den valgte lengden
🔵 Hukommelsesfunksjon – slik at du kan lagre favorittlengden din til neste klipp
🔵 Holdbar og kraftig motor
🔵 Batteri med en levetid på opptil 3 timer
🔵 1 times oppladningstid
🔵 Leveres med 3 avstandskammer, praktisk holder og et reiseetui

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Philips HC9490/15:


Panasonic ER 1611

✅ 4,7 av 5 mulige stjerner blant brukerne hos Amazon.it, basert på 666 brukeranmeldelser

Panasonic ER 1611

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 295,00 Kr. 0,00 Kr. 1 295,00 Kr. Les mer
1 619,00 Kr. 0,00 Kr. 1 619,00 Kr. Les mer

Hårklipperen fra Panasonic er en av de mest brukte hos danske frisører og ikke uten grunn. Panasonic ER 1611 er en slitesterk hårklipper med et batteri som sikrer lang brukstid mellom oppladninger. Ifølge brukerne så er klipperen enkel å betjene og den får generelt skryt for sitt ergonomiske design som gjør at den ligger godt og trygt i hånden under bruk.

Sterk motor og skarpe blader

Bladene er belagt med titan slik at de sliper seg selv og på den måten holder seg effektive og skarpe veldig lenge. Den sterke motoren sikrer at bladene klipper optimalt slik at du raskt og enkelt får en perfekt og profesjonell klipp.

Hårklipperen har også en automatisk spenningstilpasning slik at den kan brukes overalt i verden, uavhengig av hvilken spenning det er i stikkontakten. Hårklipperen kan brukes både med og uten ledning. Batteriet holder til ca. 50 minutters bruk før det må lades igjen. Batteriet er fulladet etter ca. 1 time.

3 avstandskammer og enkelt vedlikehold

Panasonic ER 1611 leveres med 3 forskjellige avstandskammer som gir mulighet for klipping i forskjellige lengder fra 0,8 mm. til 15 mm. Du kan også bruke denne hårklipperen uten avstandskammer hvor den kan stilles inn til 5 forskjellige lengder mellom 0,8 og 2 mm.

Klipperen leves med en olje til å smøre bladene med. De kan også tas av dersom det blir nødvendig. Det betyr at det er enkelt å skifte ut bladene og andre reservedeler som kan slites dersom hårklipperen brukes veldig mye, som for eksempel i en frisørsalong.

Spesifikasjoner for Panasonic ER 1611:

🔵 Titanbelagte, selvslipende blader
🔵 Automatisk spenningstilpasning slik at du kan bruke hårklipperen overalt i verden
🔵 Batteriet har en levetid på opptil 50 minutters bruk
🔵 1 times oppladningstid
🔵 Leveres med 3 forskjellige avstandskammer og kan brukes til 5 forskjellige lengder uten avstandskam
🔵 Klipperen har en veldig kraftig motor med et konstant omdreiningstall på 10.000 RPM
🔵 Leveres med olje til bladene, rensebørste og en bordlader


Remington Indestructible HC5880

✅ Anbefalt hos svenske Smartson

Remington Indestructible HC5880

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
632,00 Kr. 0,00 Kr. 632,00 Kr. Les mer
1 007,00 Kr. 0,00 Kr. 1 007,00 Kr. Les mer

Remington Indestructible HC5880 er designet med tanke på holdbarhet, styrke og funksjonalitet. Den roses for å være utrolig slitesterk, holdbar og enkel å bruke. I en test foretatt av Smartson ble den anbefalt av 95% av de 84 deltakerne hvor det robuste og holdbare designet ble spesielt fremhevet.

Hardfør og robust modell

Som navnet antyder, kan denne hårklipperen holde til utrolig mye – den tåler å bli kastet i vesken og tatt med overalt. Derfor passer denne hårklipperen perfekt til mannen som har en aktiv livsstil og alltid er på farten. Maskinen er fremstillet i polykarbonat og er støtabsorberende, hvilket betyr at den tåler å mistes på gulvet uten å gå i stykker.

Du kan bruke denne hårklipperen fra Remington både med og uten ledning i opptil 120 minutter etter kun 4 timers oppladningstid. Batteriene er litiumdrevne og gir derfor maskinen en relativt lang levetid i forhold til andre hårklippere.

Japansk kvalitetsstål og avansert klippekapasitet

Knivene er fremstilt av japansk kvalitetsstål som skal sikre en mer avansert klippekapasitet og profesjonell finish. Utover dette har klipperen en maksimal klippehastighet på 350 mm/sek. Dette gjør den til en av de mest effektive hårklipperne på markedet akkurat nå.

Remington Indestructible HC5880 leveres med 11 avstandskammer slik at du kan velge lengdeinnstillinger mellom 1,5-25 mm. HC5880 er designet med et såkalt anti-slipp-grep og har LED oppladningsindikator. Utsiden er belagt med gummi som gir bedre og tryggere grep om klipperen under bruk. Klippesystemet er avtakbart og gjør maskinen enkel å rengjøre. Hårklipperen leveres med hele 11 klippekammer, olje, koffert og rensebørste.

Spesifikasjoner for Remington Indestructible HC5880:

🔵 Knivene er laget av japansk kvalitetsstål som sikrer god holdbarhet og høy klippekapasitet
🔵 Batteriet har en levetid på opptil 120 minutter etter oppladning
🔵 4 timers oppladningstid
🔵 Fremstillet av sterkt polykarbonat som gjør maskinen støtabsorberende og utrolig holdbar
🔵 Kraftig motor og en maksimal klippehastighet på 350 mm/sek
🔵 Leveres med 11 forskjellige klippekammer, med lengdeinnstillinger mellom 1,5-25 mm
🔵 Kommer med olje, koffert og rensebørste
🔵 5 års garanti

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Remington Indestructible HC5880:


Hva bør du tenke på før du kjøper en hårklipper?

De fleste menn vil ha hår og skjegg som ser fint, velstelt og velklipt ut. En hårklipper er et fantastisk redskap til dette. Uansett hvilken frisyre du går etter så er en hårklipper et godt og brukbart redskap som raskt kan spare deg for mange frisørpenger – dersom du har en bra hårklipper som klipper håret ditt slik du vil ha det.

En hårklipper er en maskin som er laget til å klippe, trimme og barbere hår på hodet. Vanligvis vil man kunne stille inn en hårklipper til å klippe håret i mange forskjellige lengder. Da kan den brukes uavhengig av om man vil ha helt kort eller lengre hår.

Hvis du eller barna skal klippe håret jevnlig er det en god idé å investere i en hårklipper som har et batteri med lang brukstid slik at du ikke trenger å lade den konstant. Det er også viktig at klipperen har en noenlunde sterk motor – spesielt hvis du har tykt eller langt hår.

Bladene er, sammen med motoren, det som faktisk klipper håret ditt. Sørg derfor for å kjøpe en hårklipper med blader av høy kvalitet. Mange av dagens modeller kommer med titanbelagte blader som er selvslipende: Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for vedlikehold av bladene. Disse modellene er også noen av de dyrere på markedet, men til gjengjeld holder de i mange år og er enkle å rengjøre.

Det er også en fordel å kjøpe en hårklipper med forskjellige lengdeinnstillinger slik at du kan bruke den til forskjellige frisyrer og til hele familien. Start alltid med å bruke en av de minste lengdene inntil du får en følelse av hvor mye hår som klippes av.


Før du kjøper en hårklipper er det lurt å være oppmerksom på følgende:

🔹 Lengdeinnstillingene: Kjøp helst en klipper med forskjellige avstandskammer og/eller justeringsmuligheter
🔹 Motorens styrke og batteriets holdbarhetstid
🔹 Kvaliteten på selve hårklipperen og bladene

For at klipperen din skal holde så lenge som mulig – og for å oppnå et så godt resultat som mulig – bør man huske på punktene nedenfor:

🔸 Sørg alltid for at hårklipperen er ren før bruk. Dette gjøres som regel ved å skylle bladene eller bruke en børste til å fjerne hårrester. Enkelte hårklippere har blader som jevnlig må smøres med olje. Sørg derfor for å lese bruksanvisningen slik at hårklipperen får den pleien den trenger.

🔸 Det er mye enklere å oppnå ønsket resultat dersom håret ditt er rent, tørt og kjemmet gjennom før du starter.

🔸 Sørg for å justere lengdeinnstillingene på hårklipperen din før du går i gang. Hvis du først får klippet av for mye kan du ikke gjøre stort annet enn å vente på at det vokser ut igjen. De fleste moderne hårklippere kommer med forskjellige avstandskammer og lengdeinnstillinger, så hvis du er usikker kan det være lurt å starte med en litt lengre innstilling og jobbe deg frem til det ønskede resultatet.

🔸 Start alltid med å klippe i nakken. Dette gjøres ved å føre hårklipperen oppover og utover med små, lette bevegelser. Nakken kan være spesielt vanskelig i begynnelsen så det kan være en fordel å alliere seg med en medhjelper – eller i det minste ha et speil slik at du kan se hva du gjør.

Du kan få flere gode råd om hårklipperen din i en artikkel skrevet av forhandleren Skousen her.


Inspirasjon til hvordan du klipper deg selv

Først og fremst er det viktig at du har riktig verktøy.

Du skal helst bruke en hårklipper med forskjellige lengdeinnstillinger, i tillegg til et håndholdt speil. Det enkleste er å stå med ryggen til et vegghengt speil mens du ser deg selv i det håndholdte speilet. Slik kan du se hvordan nakken din ser ut mens du klipper.

Sørg for at hårklipperen din alltid er stilt inn før du starter – helst på en litt lengre lengde enn du regner med. Det er mye enklere å justere ned, for hvis du først har fjernet håret så kan du ikke gjøre mye annet enn å vente på at det vokser ut igjen.

Vil du ha helt kortklipt hår skal du begynne i nakken og trekke hårklipperen oppover mot hodet. Avslutt hver bevegelse oppe i luften slik at du ikke får en synlig kant til det håret som er lengre. Deretter skal hårklipperen justeres til en lengre lengde som du kan bruke til å klippe resten av håret med. Avslutt med å klippe kinnskjeggene korte.

Du kan lese mer om hvordan du kommer i gang her.


Slik bruker du hårklipperen din

Hvis man vil eksperimentere med forskjellige frisyrer så er en hårklipper med forskjellige avstandskammer og lengdeinnstillinger et must. Hvis man helst vil holde håret på toppen lengre enn på sidene så er det en god idé å sette det fast med en spenne mens man klipper nakken og sidene. Sørg for at håret ditt er nyvasket og gredd før du begynner.

Som man kan se i videoen startes det med nakken og sidene. I første omgang brukes en litt lengere lengdeinnstilling hvor det første laget fjernes og deretter justeres maskinen til en kortere lengde til sidene og nakken. Hårklipperen som brukes i videoen har forskjellige avstandskammer og innstillinger. Da kan den brukes til å klippe håret og skjegget i mange forskjellige lengder – alt fra helt glattbarbert til et par millimeters lengde.

Videoen er et godt eksempel på hvor mye du faktisk kan gjøre med en hårklipper.


Enkel og kort frisyre

I denne videoen demonstreres det hvordan man bruker en hårklipper for å oppnå en enkel og kort frisyre. Det er viktig at håret er rent og gredd før man begynner. Man starter i nakken hvor hårklipperen føres oppover i lette bevegelser. Etter at nakkehårene har fått ønsket lengde skiftes kammen ut før man fortsetter med resten av håret.

Legg merke til hvordan hårklipperen hele tiden kjøres nedenfra og opp. Under hele hårklippen justeres lengdeinnstillingene gjentatte ganger avhengig av hvor det klippes og hvor langt det skal være. Denne videoen er enda et godt eksempel på hvor viktig det er å kjøpe en hårklipper hvor lengden kan justeres.


Vedlikehold frisyren din

I denne videoen som er laget av Remington vises det hvordan man vedlikeholder en frisyre med en hårklipper. Igjen begynner man med nakken og sidene – og hårklipperen beveges oppover i små, lette bevegelser. Etter at ønsket mengde hår er fjernet justeres innstillingen slik at nakken kan barberes helt glatt.

Hårklipperen i videoen har innebygd vakuum slik at man unngår hårrester overalt. Denne egenskapen er ikke en nødvendighet, men letter rengjøringen betraktelig.


Få mest ut av hårklipperen din

Denne videoen er også laget av Remington. Her vises det hvordan hårklipperen kan brukes til forskjellige frisyrer avhengig av hvilken kam og lengdeinnstilling man bruker.

Ønsker du at håret skal være lengre på toppen så er det en god idé å samle det – eventuelt ved hjelp av en spenne. På den måten er det ikke i veien og du risikerer heller ikke å tilfeldigvis klippe for langt opp. Under hele klippen brukes små, lette håndbevegelser nedenfra og opp. Lengden justeres flere ganger underveis avhengig av hvilken del av hodet som klippes.

Som man kan se i de 3 videoene kan en hårklipper brukes til mange forskjellige frisyrer og stiler – alt fra kort og enkelt til langt med mønstre. Kun fantasien setter grenser. Videoene illustrerer også viktigheten av at hårklipperen kan stilles inn til forskjellige lengder slik at du kan få akkurat den frisyren du vil ha.


årklipper Test – Disse kildene har vi brukt:

Smartson 🇸🇪
Smartson er en nettside som spesialiserer seg på å teste diverse produkter. Det er helt vanlige mennesker som blir brukt som testpiloter, hvilket betyr at testresultatene avspeiler hva gjennomsnittsbrukeren synes om et gitt produkt. Du kan se deres test av hårklippere her.

Magasinet M!
M! er blad som henvender seg til menn, både i artiklene deres og testene av diverse produkter. Dette har ført til en detaljert test av hårklippere. Du kan se testen deres her

Askmen.com
Askmen.com er en nettside som også henvender seg spesifikt til menn. Askmen er kjent for spennende artikler og tester av produkter som markedsføres spesielt til menn. Artikkelen er skrevet på engelsk, men er helt klart verdt å gå igjennom da den kommer med mange gode råd til hvordan man finner den perfekte hårklipperen. Du kan se artikkelen fra Askmen.com her.

Øvrige tests
Hos Forbrukerliv har vi også utarbeidet en barbermaskin-guide hvor vi har samlet de barbermaskinene som har blitt kåret til testvinnere av forskjellige eksperter. I artikkelen får du også en komplett oversikt over hvilke modeller ekspertene vurderer til å være de beste på markedet akkurat må. I artikkelen har vi også sammenlignet prisene på markedet slik at du enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.