Badevekt Test-översikt – Se de beste badevektene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen har Forbrukerliv.no undersøkt en rekke anerkjente tester for å finne de beste vektene på markedet.

I dag kan en badevekt mye mer enn bare å måle vekten din. Mange modeller kan også måle BMI, muskelmasse, fettprosent og gi deg en hel kroppsanalyse. Ofte har de også trådløs tilkobling slik at du kan styre badevekten med smarttelefonen din og holde kontroll på framskrittene dine.

Det viktigste med en badevekt er likevel at den er nøyaktig. Mange av testene påpeker at dette ofte er et stort problem og at ikke alle vektene utfører like nøyaktige og troverdige målinger. Ønsker du vekttap med kontinuerlig veiing, er det viktig å velge en badevekt hvor det er bevist at den gir presise målinger.

Under presenterer vi en rekke badevekter der alle er testvinnere og skiller seg ut med nøyaktige og korrekte målinger. Nederst i artikkelen finner du en oversikt over testene som ble analysert, samt kilder til de respektive magasinene og hjemmesidene.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Beurer BF 700

Vår Anbefaling

Testvinner hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
beurer-bf-700

.

Badevekten fra Beurer kan selvsagt måle vekten din, men den kan også måle BMI, kroppsvæske, beinmasse og muskelmasse. Vekten har en makskapasitet på 180 kilo, pluss en praktisk Bluetooth-funksjon som lar den overføre data til mobilen din. Slik kan du alltid ha full kontroll over målingene og utviklingen din, og det er lett å ha oversikt over gamle målinger. Bluetooth-funksjonen er kompatibel med alle modeller fra iPhone 4S oppover, og Android-telefoner med Bluetooth 4.0 eller bedre.

Denne modellen har hukommelse for 8 profiler og kjenner automatisk igjen forskjellige brukere når man trer opp på vekten. For å gjøre de ulike målingene enda mer nøyaktige, kan du stille inn vekten til 5 forskjellige aktivitetsnivå, fra ingen til svært høy fysisk aktivitet. Da kan du kode vekten etter ditt individuelle aktivitetsnivå og få enda mer presisjon i målingene.

OBS: Personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater bør ikke bruke denne vekten, fordi den sender ut et elektrisk signal som kan forstyrre driften av implantatet.

Derfor anbefaler vi denne modellen:

Opp til 8 forskjellige brukerprofiler
Måler BMI
Måler kroppsvæske
Måler beinmasse
Måler muskelmasse
Kapasitet på 180 kilo
Bluetooth-funksjon
Fem års garanti

Under kan du se en kort presentasjon av Beurer BF 700:


Withings Body Cardio 

Beste badevekt i premiumklassen

4 av 5 stjerner hos The Guardian
”Editor’s Choice” hos PCMag.com
Anbefalt av TheGoodBody.com
Withings Body Cardio badevaegt

.
Ifølge produsenten får du med denne badevekten ikke bare vektmåling, men en komplett kroppsanalyse og derfor, ifølge Withings selv, den mest avanserte badevekten i verden. På tross av at badevekten kan svært mye, trekker den britiske avisen The Guardian frem at den er utrolig brukervennlig.

Den måler selvsagt kroppsvekten din, men i tillegg får du informasjon om fett-, vann-, muskel- og beinmasse, og den måler også BMIen din.

I tillegg måler denne vekten fra Withings hjerterytme (slag per minutt) og pulsbølgehastighet. Kolesterol, blodtrykk og livsstilsfaktorer påvirker pulsbølgehastigheten, og derfor anser man målingen som en måte å undersøke hjerte-kar-helsen din og potensiell risiko for å utvikle høyt blodtrykk.

Vekten har også en Bluetooth-funksjon som gjør det mulig å lagre alle målingene på smarttelefonen din. Det krever bare at du laster ned «Health Mate»-appen som lagrer all data og alle målingene. Appen setter opp tallene i oversiktlige grafer, og den kan også fungere som en personlig trener som deler opp de ønskede målene dine i ukentlige delmål dersom man vil det.

Withings vekt kan brukes av opptil 8 personer og kjenner selv igjen de ulike brukerprofilene. Vekten synkroniserer de forskjellige målingene til den riktige kontoen og kan derfor fint brukes av hele familien. Vekten har en kapasitet på 180 kilo og måler med en presisjon på +/- 100 gram. Av vektenheter kan du velge mellom å vise kilo, stones eller pounds, alt etter ønske. Batteriet er oppladbart litiumion-batteri som varer i opptil 12 måneder, avhengig av hvor ofte vekten brukes. Når batteriet er dødt kan det lades opp med USB-kabelen som følger med.

OBS: Personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater bør ikke bruke denne vekten, fordi den sender ut et elektrisk signal som kan forstyrre driften av implantatet.

Derfor anbefaler vi denne modellen:

Måling av BMI
Vekten gir deg en komplett kroppsanalyse
Vekten informerer om din hjerte-kar-helse
Kapasitet på opp til 180 kilo
Kan lagre opp til 8 brukerprofiler
Svært brukervennlig
Bluetooth-funksjon
Den mest avanserte vekten på markedet


Beurer BG 13

Beste badevekt for prisen

Testvinner hos tyske Stiftung Warentest
beurer-bg-13

.
Badevekten Beurer BG 13 måler kroppsvekt, kroppsfett, kroppsvæske, muskelmasse og BMI. Den har en nøyaktighet på 0,1% for fettprosent, vann i kroppen og muskelmasse, og avvik på +/- 100 gram for kroppsvekt og beinmasse.

Det største og mest anerkjente testmagasinet i Tyskland, Stiftung Warentest, har utført en stor test av badevekter der Beurer BG 13 ble kåret til testvinner. Tilsammen testet Stiftung Warentest 19 ulike badevekter som ble vurdert på presisjon, brukervennlighet, stabilitet, sklisikkerhet og holdbarhet. Modellen fra Beurer skilte seg spesielt ut på brukervennlighet og holdbarhet. Den fikk også god karakter for presisjon og klarte seg generelt svært bra på alle områder – som også førte til at den vant hele testen.

Badevekten har en kapasitet på 150 kilo og man kan lett skifte mellom kilo, pounds og stones etter ønske. Den kan lagre opptil hele 10 brukerprofiler og stilles inn på 5 ulike aktivitetsnivå.

OBS: Personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater bør ikke bruke denne vekten, fordi den sender ut et elektrisk signal som kan forstyrre driften av implantatet.

Derfor anbefaler vi denne modellen:

Hukommelse for 10 brukerprofiler
Stor nøyaktighet
Måling av kroppsfett
Måling av kroppsvæske
Måling av muskelforhold
Måling av beinmasse
Måling av BMI
Fem års garanti

Under her kan du se en kort presentasjonsvideo om Beurer BG 13:


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke badevekter er best i test?

Beurer BF 700, Nokia Body Cardio, Beurer BG 13 og Caso BS1

🤓 Hvordan er badevektene blitt testet?

Badevektene er blitt vurdert ut ifra kvaliteten på hvordan man veies og hvor nøyaktig modellene veier personene. I praksis handler det om presisjon, nøyaktighet og følsomhet. I tillegg har ekspertene sett på vektenes kroppsfettanalyse, brukervennlighet og miljøvurdering.

🤔 Når på døgnet bør jeg veie meg for å få den mest nøyaktige målingen?

Det er anbefalt at man veier seg om morgenen etter at man har vært på toalettet. Om morgenen har man hatt en naturlig fasteperiode og burde dermed få et mer nøyaktig resultat. I tillegg har undersøkelser vist at vekten svinger minst midt i uken.


Badevekt Test – Disse testene har vi analysert:


Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har laget en grundig test av badevekter med kroppsanalyse, hvor de analyserte 12 modeller. Testkandidatene ble blant annet vurdert på brukervennlighet, nøyaktighet og design, og slik som mange av de andre testene vi har undersøkt, påpeker Råd & Rön at slett ikke alle vektene utfører presise målinger. Du kan lese testen her. Merk at det krever betalt abonnement å få tilgang til hele artikkelen.

The Guardian 🇬🇧
Den britiske avisen The Guardian har utført en kritisk analyse av Withings Body Cardio badevekt. The Guardian testet de forskjellige funksjonene, presisjon, brukervennlighet og Bluetooth-funksjon og den tilhørende appen. Resultatet ble at vekten fikk 4 av 5 mulige stjerner, og det var spesielt brukervennligheten, nøyaktigheten og alle mulighetene for kroppsanalyse som ble fremhevet i testen. Du kan lese hele testen her.

PCMag.com 🇬🇧
Det amerikanske nettmagasinet PCMag utfører forbrukertester av stort sett all elektronikk til hjemmet, og de har gjort en grundig test av Withings Body Cardio badevekt. Badevekten får stempelet «Editor’s Choice», som er det beste man kan få. Vekten ble blant annet vurdert på design, brukervennlighet, kvalitet og appen som hører til. Du kan lese hele testen her.

TheGoodBody.com 🇺🇸
The Good Body er et nettmagasin som tar for seg alt innenfor sunnhet og kropp. Hovedemnene er smertebehandling, fitness, søvnoptimering, helse og velvære. The Good Body har gjennomtestet vekten fra Withings og gir den en klar anbefaling. Både kvaliteten, designet, appen og målepresisjonen blir analysert og alle områdene får rosende ord. Du kan lese hele testen her.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest er den største og mest anerkjente forbrukerorganisasjonen i Tyskland, og testene deres tests er kjent for grundige analyser og strenge vurderinger. De utførte en analyse av hele 19 ulike badevekter, der Beurer BG 13 ble kåret til testvinner. En av de viktigste konklusjonene i testen var at slett ikke alle badevekter gir presise og troverdige målinger. Om man ønsker vekttap basert på veiing, er det viktig å velge en vekt der det er bevist at den gir presise tall. Stiftung Warentest har vurdert de ulike vektene i testen på nøyaktighet, brukervennlighet, stabilitet, sklisikkerhet og holdbarhet. Du kan lese hele testen her. Merk at det krever betalt abonnement for å få tilgang til hele innholdet.

Haus & Garten 🇩🇪
Dette tyske hus- og hagemagasinet tar for seg alle aspekter innen hage, husholdning og forbrukerstoff. Magasinet tester også produkter en gang i blant, og her snakker vi om en test av badevekten Caso BS1. Du kan lese hele testen her. Merk at det kreves betaling for å få adgang til hele artikkelen.

Politiken 🇩🇰
Et panel av dommere bestående av en sivilingeniør og en designer har testet og vurdert en rekke ulike badevekter. Modellene ble spesielt vurdert for sin evne til å levere stabile og nøyaktige mål og for deres design. Du kan se hele artikkelen her. Merk at det kreves abonnement å få adgang til alt innholdet.

Andre relevante tester:

Les også om IPL hårfjerning.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Caso BS1

 Testvinner hos den tyske nettsiden Haus & Garten
✅ Testvinner hos Politiken

Caso BS1

.
Badevekten fra Caso en digital vekt, med et spesielt elegant uttrykk og design. Vekten er laget i hvit høyglans og når du står på vekten kommer det store røde tall til synet. Den digitale skjermen er innebygd i en høyglanset overflate og ligger derfor inne i selve vekten, noe som sammen med den hvite høyglansen gir et tidløst og enkelt uttrykk. Overflaten på selve vekten består av en seks mm tykk plate i knusefritt glass.

Badevekten kjennetegnes spesielt av sitt flotte og enkle design, men den gir også svært nøyaktige og stabile veiinger, selv om den står på et teppe. Modellens maksimale kapasitet er på 200 kilo, og den veier med intervaller på 0,1 kilo. Det kompakte og elegant designet betyr at vekten lett kan gjemmes vekk i et skap eller en skuff. Den kan også stå fremme, uten at man legger spesielt merke til den.

I motsetning til mange av de populære badevektene på markedet, så kan denne modellen “bare” måle vekten din. Det behøver derimot ikke å være en ulempe. Hvis du bare trenger å få vite vekten din i kilo, så er det ikke nødvendig å investere i en av de mer avanserte og ofte langt dyrere badevektene.

Caso BS1 skrur seg automatisk på og når du er ferdig med å bruke den, slår den også av seg selv. Det er både en overbelastnings- og batteriindikator i vekten. Totalt sett får du en utrolig elegant og stabil badevekt med Caso BS1, som i all sin enkelhet gir nøyaktige målinger og har et flott design.

Derfor anbefaler vi denne modellen:

Elegant design i hvit høyglans
Lettlest LED-skjerm med store tall
Stabil og nøyaktig veiing
Overbelastnings- og batteriindikator
Slår seg automatisk på/av
Kapasitet på 200 kilo
Veier med intervaller på 0,1 kilo

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere