Philips barbermaskin test 2021 & prissammenligning – Se ekspertenes vurderinger

Senest opdateret den 0

I denne artikkelen får man som forbruker en oversikt over de beste Philips barbermaskinene som finnes på markedet. Vi har samlet en lang rekke eksperttester av Philips barbermaskiner fra flere forskjellige magasiner og aviser. Dermed kan du enkelt vurdere hvilke barbermaskiner som passer best til deg ut ifra ekspertenes vurderinger. 

Du finner også en prissammenligning av de forskjellige produktene slik at du enkelt kan finne den billigste prisen på nettet.

For en så nyansert oversikt som mulig, har vi også inkludert noen alternativer til Philips fra merket Braun slik at spennvidden er litt større. Disse modellene har, i likhet med modellene fra Philips, blitt testet av eksperter og oppnådd gode resultater i diverse tester.

Vi har gjennomgått tester som spenner fra de store testmagasinene/testnettstedene Which.co.uk, Stiftung Warentest/Test.de, ETM Testmagazin og Trustedreviews.com – til de danske og svenske forbrukerorganisasjonene Tænk og Råd & Rön samt teknologimagasinet M3.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

I denne Philips barbermaskintesten finner du:

🔸 Oversikt over 5 forskjellige barbermaskiner fra Philips
🔸 Prissammenligning av de forskjellige barbermaskinene fra Philips
🔸 Alternative barbermaskiner fra merket Braun
🔸 Guide til hvordan man får den tetteste barberingen
🔸 Guide til hvordan man kan unngå hudirritasjon
🔸 Informasjon om barbermaskiner og rengjøring
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt og linker til eventuell videre lesing

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Philips S5110/06 barbermaskin

✅ Kåret til «godt kjøp» hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips S5110 06

Butik Pris Totalpris Les mer

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön foretar forskjellige tester av forbrukerprodukter. Her har de svenske ekspertene testet en rekke barbermaskiner fra forskjellige merker. Ekspertpanelet har i testen av barbermaskiner sett nærmere på forskjellige aspekter som design, brukervennlighet, funksjonalitet og prestasjon. Ut ifra de testede områdene gis en samlet karakter.

Modellen Philips S5110/06 har blitt inkludert i denne testen, og Råd & Rön mener at det her er snakk om en veldig god barbermaskin som også får tittelen «godt kjøp».

Spesialdesignet modell

Philips S5110/06 er designet til den moderne og travle mannen som vil ha en grundig og tett barbering hver dag – uten å oppleve plager som irritert hud. Utover dette vil modellen også være fordelaktig for den forbrukeren som vil ha en barbermaskin med et flott design, for den har nemlig et pent og maskulint ytre med en dyp sort farge.

For å få en så tett og glatt barbering som mulig er Philips S5110/06 utstyrt med et unikt skjærehode. Dette er spesialdesignet til å lede hårene inn mot kniven hvor den tette barberingen finner sted. Samtidig beveger hodet seg i 5 forskjellige retninger for en så høy effektivitet som mulig slik at alle hårene blir skåret.

Godt og ergonomisk grep

Philips S5110/06 er velegnet til alle typer menn – selv menn med veldig forskjellige preferanser når det kommer til skjegget. Modellen er også laget til å kunne håndtere alle slags skjeggstrukturer.

Denne modellen er effektiv både når det kommer til helt korte og litt lengre hår, og skjærebladet fungerer ved å løfte opp hårstrået og kutte det helt inntil huden. Da blir barberingen tett og man unngår hudirritasjon.

Philips S5110/06 er også utstyrt med et godt og ergonomisk grep som gjør at hånden får et godt tak rundt maskinen. Da blir barberingen enda mer stabil og nøyaktig.

Det følger også med en presisjonstrimmer som er spesialdesignet til de som har kinnskjegg eller bart – og som derfor vil ha en veldig nøyaktig barbering på enkelte områder.

Godt display med indikatorer

For bedre oversikt er Philips S5110/06 er utstyrt med et lite display som viser 2 forskjellige indikatorer. Den ene er en batteriindikator som viser når batteriet er lavt, og den andre er en rengjøringsindikator som viser når det er tid for å rengjøre modellen slik at den ikke blir mindre effektiv.

Philips S5110/06 går nemlig på batteri og er dermed trådløs – uten ledning får man bedre bevegelsesfrihet. Batteriet har en levetid på 40 minutter før det igjen skal lades opp – en full opplading tar ca. 1 time. Det er ikke den lengste batteritiden på markedet, men nok til å foreta over 10 barberinger.

Når man skal rengjøre Philips S5110/06 gjøres det veldig enkelt: Man trenger bare skylle modellen under springen.

 Fordeler ved Philips S5110/06:
Spesialdesignet skjærehode som leder hårene inn mot kniven
Flott og maskulint design
Skjærehode som beveger seg i 5 forskjellige retninger
Solid og ergonomisk grep slik at modellen ligger godt i hånden
Display med indikator for både batteri og rengjøring 

Her kan du se en presentasjon av barbermaskinen Philips S5110/06. Videoen er utarbeidet av Philips:


Philips Aqua Touch S5400/06

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips barbermaskin Aqua Touch S5400 06

Butik Pris Totalpris Les mer
799,00 799,00 Les mer
799,00 799,00 Les mer
1.355,00 1.355,00 Les mer

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har utført en stor test av barbermaskiner fra forskjellige merker. Det svenske testpanelet har også inkludert en del modeller fra merket Philips – dette inkluderer blant annet Philips Aqua Touch S5400/06.

Sammen med de andre modellene i testen har Philips Aqua Touch S5400/06 blitt vurdert på flere forskjellige områder som for eksempel design, funksjoner, batteri, brukervennlighet og barberingsevner. Ettersom modellen klarer seg veldig bra får den et flott stempel som toppscorer.

MultiPrecision-skjæresystem

Philips Aqua Touch S5400/06 er en mer prisvennlig barbermaskin enn mange av konkurrentene, men det gjør ikke kvaliteten noe dårligere.

Philips Aqua Touch S5400/06 er designet til å gi mannen tettest mulig barbering. Derfor er modellen utstyrt med et skjæresystem kalt MultiPrecision. Dette systemet fungerer ved at skjærehodene kan bevege seg i 5 forskjellige retninger. Det gjør også at alle hår fanges opp – også de som vokser i forskjellige retninger. Systemet gjør at barberingen blir rask, noe som både minimerer både tidsforbruket og risikoen for å irritere huden.

Løfter og skjærer

Philips Aqua Touch S5400/06 har skjærehoder med avrundede spisser. Formålet med dette er at maskinen enklere glir bortover huden og beskytter den mot mindre rifter som ellers kan oppstå. Skjærehodenes utforming gjør at det hele tiden er kontakt med huden og at selv områder som er vanskeligere å nå, som for eksempel kjeve og hals, får en skånsom barbering.

For å beskytte huden er denne barbermaskinen fra Philips utstyrt med systemet Super Lift & Cut som er et 2-trinnssystem: Først løftes hårene opp og deretter kuttes de uten å irritere huden.

Wet & Dry-modell

Philips Aqua Touch S5400/06 kan brukes både på våt og tørr hud – man kan også ta den med i dusjen hvis man vil. Derfor er det også lurt at Philips Aqua Touch S5400/06 går på batteri i stedet for å ha ledning. Det kraftige litiumbatteriet gir 45 minutters barberingstid på hver opplading.

Det tar 1 time å lade opp batteriet, men hvis man bare trenger nok strøm til å foreta én barbering så finnes det også et hurtigladingssystem for nødsituasjoner.

Utover dette er Philips Aqua Touch S5400/06 utstyrt med et LCD-display som har indikatorer for både batteristatus og når det på tide å bytte skjærehode for å opprettholde en effektiv barbering.

Fordeler ved Philips Aqua Touch S5400/06:
Modell med skjæresystemet MultiPrecision for effektiv barbering
Skjærehoder som kan bevege seg i 5 forskjellige retninger
Super Lift & Cut løfter opp hårene før de kuttes
Modell som tar hensyn til følsom hud
Kan brukes både på våt og tørr hud

Her kan du se Philips sin egen presentasjon av maskinen: 


Philips Aqua Touch S5420

✅ «God all-rounder» ifølge det britiske testmagasinet Which.co.uk

Philips Aqua Touch S5420

Butik Pris Totalpris Les mer
799,00 799,00 Les mer
799,00 799,00 Les mer
1.355,00 1.355,00 Les mer

.
Det store og anerkjente britiske testmagasinet Which.co.uk har testet og vurdert forskjellige barbermaskiner, og her har turen kommet til modellen Philips Aqua Touch S5420.

Modellen klarer seg veldig bra i testen og viser seg å være en velfungerende modell som er god på de fleste områder.

MultiPrecision-skjæresystem

Philips Aqua Touch S5420 er en barbermaskin som kan brukes på både våt og tørr hud. Modellen er utstyrt med flere unike systemer for en optimal og effektiv barbering. Philips Aqua Touch S5420 sørger derfor for å opprettholde en sunn hud som ikke er irritert. Først og fremst sørger det innebygde MultiPrecision-systemet med avrundede hoder for at hele overflaten i ansiktet og på halsen blir ordentlig barbert.

Alle kroker og kriker av ansiktet behandles og hodene sørger for å få med alle hårene – både lange og korte. Det er likegyldig hvilken retning hårene vokser i.

Aqua Touch-maskin

Skjærehodene på Philips Aqua Touch S5420 er roterende og jobber derfor sammen for å oppnå en så tett barbering som mulig. Hodene er også designet til å gli bortover huden slik at prosessen føles komfortabel.

Philips Aqua Touch S5420 er designet til å være skånsom mot huden og forhindre hudirritasjon som kan oppstå ved høye temperaturer og friksjon mot den tynne ansiktshuden. Nettopp derfor har denne modellen Aqua Touch som gjør den fordelaktig å bruke i dusjen eller på våt hud generelt.

Ergonomisk modell

Det har også vært fokus på andre områder angående komforten ved Philips Aqua Touch S5420. For et godt grep i hånden har Philips Aqua Touch S5420 et ergonomisk utformet håndtak som vil være med på å gjøre barberingen enklere. For ekstra komfort er Philips Aqua Touch S5420 en trådløs barbermaskin som går på batteri i stedet for ledning.

Batteriet kan holde i 45 minutter før det må lades igjen. Som en bonus finnes det også en hurtigladingsfunksjon på modellen. Denne sørger på 5 minutter for at det er nok strøm til én barbering.

Maskinen har også et display som indikerer batterinivå, om modellen bør rengjøres og om det er på tide å bytte ut bladene.

Fordeler ved Philips Aqua Touch S5420:
MultiPrecision-system for effektiv og presis barbering
Skånsom mot huden
Aqua Touch-modell som kan brukes på både tørr og våt hud
Ergonomisk håndtak
Indikator for batteri, rengjøring og bytting av blader

Her kan du se Philips sin egen presentasjonsvideo av Aqua Touch S5420:


Philips S9031

✅ «God barbering og enkel å bruke» ifølge det britiske testmagasinet Which.co.uk 
✅ 4 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Philips S9031 barbermaskin

Butik Pris Totalpris Les mer
2.459,00 2.459,00 Les mer
2.459,00 2.459,00 Les mer
2.459,00 2.459,00 Les mer

.
Philips S9031 har blitt testet av 2 forskjellige ekspertpaneler. Her er det snakk om både testmagasinet Which.co.uk og testnettstedet Trustedreviews.com som begge er anerkjente. Philips S9031 har blitt vurdert på forskjellige testområder som gir en analyse av barbermaskinens plusser og minuser.

Philips S9031 klarer seg godt i begge testene og de 2 ekspertpanelene er enige om at det her er snakk om en veldig god barbermaskin.

Contour Detect-teknologi

Philips S9031 er spesialdesignet til den mannen som vil ha best mulig barbering. Modellen er nemlig utstyrt med den unike teknologien Contour Detect som gir tettest mulig barbering.

Teknologien gjør at modellens fleksible skjærehoder beveger seg i 8 forskjellige retninger og kommer frem overalt i ansiktet. Modellen er rustet til å kunne sørge for en helt tett barbering – til og med ved ujevnheter og ulik benstruktur i ansiktet.

Løfter hårene for minimal hudirritasjon

Philips S9031 er ideell for den mannen som vil ha en tett barbering som samtidig er skånsom mot huden. Philips S9031 har nemlig både V-track-kniver og Super Lift & Cut-teknologi som sammen gjør dette mulig. Super Lift & Cut er et 2-blads-system som løfter opp hårene før V-track-knivene kutter de i de i best mulig posisjon. Da blir huden minst mulig irritert samtidig som en tett barbering krever færre strøk.

Wet & Dry-barbermaskin

Philips S9031 kan brukes på både tørr og våt hud. Man kan også ta med seg modellen i dusjen og eventuelt bruke den sammen med barberskum eller gel for en glattere barbering som skåner huden ytterligere.

Maskinen er trådløs, noe som gjør det enklere å ta med modellen i dusjen. Det oppladbare batteriet holder i ca. 50 minutter per opplading, og dette er nok til flere ukers barbering dersom man barberer seg én gang om dagen. Det tar bare 1 time å fullade batteriet igjen.

Det følger også med en skjeggtrimmer og et smart reiseetui med Philips S9031.

Fordeler ved Philips S9031:
Modell med Contour Detect-teknologi for tett barbering
Hudvennlig modell med Lift & Cut som løfter opp hårene før de kuttes
Effektive V-track-kniver
Wet & Dry-modell som kan brukes både på våt og tørr hud
Batteritid på 50 minutter per opplading


Philips Serie 9 S9711/31

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ Kåret til «best buy» hos det engelske testmagasinet Which.co.uk

Philips barbermaskin Serie 9 S9711 31

Butik Pris Totalpris Les mer
4.499,00 4.499,00 Les mer

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön er Sveriges største forbrukernettside hvor hverdagsprodukter testes og vurderes før de får en karakter. Her har de svenske ekspertene testet ulike barbermaskiner på flere forskjellige områder – blant annet modellen Philips Serie 9 S9711/31.

Også Englands største testmagasin Which.co.uk har inkludert Philips Serie 9 S9711/31 i sin test. Både de svenske og britiske ekspertene kommer frem til samme konklusjon angående Philips Serie 9 S9711/31 – nemlig at modellen er utrolig velfungerende. Dette resulterer i at Which.co.uk kårer modellen til et godt kjøp, mens modellen oppnår en flott førsteplass i testen som er utført av Råd & Rön.

Unikt V-Track system

Philips Serie 9 S9711/31 er ikke den mest prisvennlige barbermaskinen på markedet, men til gjengjeld får man veldig mye for pengene – Philips Serie 9 S9711/31 er nemlig en barbermaskin som er utstyrt med den seneste teknologien innenfor barbermaskiner.

Dette inkluderer blant annet det patenterte V-Track systemet som er laget til å fange alle hårstrå uansett vokseretning. Systemet fungerer ved at hårene løftes opp og skjæres av slik at alle hårene kan fanges. For en så tett og glatt barbering som mulig er modellen utstyrt med skjærehoder som beveger seg i 8 forskjellige retninger.

Spesialinnstilling til sensitiv hud

Philips Serie 9 S9711/31 er laget til å kunne gi en individuell barbering som passer til personlige preferanser. Derfor kan man stille inn modellen med 3 forskjellige innstillinger – alt etter hudens tekstur. Man kan velge mellom normal eller rask barbering samt barbering til sensitiv hud. Innstillingen til sensitiv hud kan spesielt være med på å minske eventuell hudirritasjon og sørge for en god og skånsom barbering.

Maskinen er også designet til å kunne brukes til alle skjeggtyper. Dette gjelder både korte og lengre hårstrå, men modellen fungerer også godt til hår som vokser i forskjellige retninger. Utover dette følger det også med en skjeggtrimmer til stubber eller spesialtrimmet skjegg.

Med i dusjen

Philips Serie 9 S9711/31 er på flere måter en allsidig barbermaskin. Utover det at maskinen fungerer på alle slags hud- og skjeggtyper kan man også selv bestemme om man vil barbere seg på våt eller tørr hud. Man kan faktisk ta med seg maskinen i dusjen hvis man vil effektivisere morgenrutinen sin.

Derfor er Philips Serie 9 S9711/31 også vanntett og vaskbar. Når modellen skal gjøres ren kan man bare skylle den under springen. Denne modellen går på batteri og er derfor en trådløs barbermaskin. Dette er med på å gi større bevegelsesfrihet.

Batteriet har lang levetid på 50 minutter på én opplading. Dette tilsvarer ca. 17 barberinger. Det tar ca. 1 time å fullade batteriet igjen. Det finnes også en hurtigladingsfunksjon til én enkelt barbering.

Fordeler ved Philips Serie 9 S9711/31:
V-Track barberingssystem
Skjærehodet beveger seg i 8 forskjellige retninger
Kan stilles inn til normal, rask eller sensitiv barbering
Kan brukes på våt eller tørr hud – kan tas med i dusjen
Batteritid på 50 minutter – pluss mulighet for hurtiglading

Her kan du se en presentasjonsvideo av Philips 9-serien som også inkluderer modellen S9711/31:


Alternativer til Philips barbermaskiner

I de tidligere avsnittene har vi gjennomgått de beste barbermaskinene fra Philips basert på ekspertenes vurderinger. I de følgende avsnittene vil vi gjennomgå alternative modeller for å vise hva markedet byr på av andre gode barbermaskiner.

Her er det snakk om modeller fra merket Braun, og disse modellene gjennomgås på samme måte som modellene fra Philips. I likhet med barbermaskinene fra Philips er disse modellene også valgt på grunnlag av forskjellige testpaneler sine vurderinger av maskinene.


Braun Serie 7 -7898cc

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Braun Serie 7 -7898

Butik Pris Totalpris Les mer

.
De svenske ekspertene fra forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har i denne omgang foretatt en stor test av forskjellige barbermaskiner. Her har modellen Braun Serie 7 -7898cc har blitt inkludert.

Det svenske testpanelet har sett på forskjellige områder som ligger til grunn for å kunne gi en overordnet karakter til alle modellene. Etter utført test viser det seg at Råd & Rön er veldig tilfredse med Braun Serie 7 -7898cc. Faktisk er de så imponerte over modellen at de kårer den til toppscorer.

Til alle typer skjegg

Braun Serie 7 -7898cc er designet til å kunne brukes til alle skjeggtyper slik at den både er fordelaktig til mannen med helt kort eller litt lengre skjegg. For å kunne håndtere alle typer skjegg har Braun Serie 7 -7898cc et spesialdesignet løftehode som gjør barberingen både tettere og mer skånsom mot huden.

Teknikken fungerer ved at modellen løfter opp hårene helt inntil kniven. Deretter kuttes hårene så tett inntil huden som mulig. Dette gir en helt tett barbering. Ettersom kontakten med huden er minimal etterlates huden både glatt og uten irritasjoner.

Trådløs modell som også virker i dusjen

Braun Serie 7 -7898cc er en trådløs barbermaskin som derfor gir mye mer bevegelsesfrihet. Modellen går i stedet på batteri som kan holde i hele 50 minutter på 1 opplading. Disse 50 minuttene tilsvarer ca. 17 barberinger, noe som vil holde i flere uker. Det tar 1 time å fullade batteriet igjen.

For så mye allsidighet som mulig, kan man også bruke Braun Serie 7 -7898cc både på våt og tørr hud. Hvis man vil effektivisere morgenrutinen sin kan man også ta med seg modellen i dusjen da den fungerer fint under vann. Det trådløse designet gjør denne prosessen mye enklere.

Enkelte opplever langt mindre hudirritasjon når de barberer seg mens huden er varm og fuktig. Da er den nemlig smidigere enn i tørr tilstand.

Modell med rengjøringsstasjon

Rengjøringen av denne modellen er enkel da Braun Serie 7 -7898cc kommer med en hel rengjøringsstasjon som tar seg av all rengjøringen selv – helt uten manuell innblanding. Rengjøringsstasjonen har for eksempel et automatisk program som selv klarer rengjøringen med ett enkelt trykk.

Hvis man vil ha en mer manuell variant så kan man velge å skylle maskinen under springen etter hver barbering.

Fordeler ved Braun Serie 7 -7898cc:
Spesialdesignet hode som er velegnet til alle typer skjegg
Glatt og tett barbering med minst mulig hudirritasjon
Kan brukes både på tørr og våt hud – også i dusjen
Batteritid på 50 minutter
Enkel rengjøring med medfølgende rengjøringsstasjon

Her kan du se en generell presentasjon av Brauns Serie 7 som også inkluderer modellen Braun 7 -7898 cc:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=evUrxZ-UJRk


 Braun Series 5 5030s

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Toppscorer hos tyske Test.de

Braun Series 5 5030s

Butik Pris Totalpris Les mer

.
3 forskjellige ekspertpaneler fra både Danmark, Sverige og Tyskland har foretatt tester av barbermaskiner. De har alle testet modellen Braun Series 5 5030s som har blitt undersøkt på flere forskjellige områder.

Etter å ha utført sine respektive tester er alle ekspertene enige om at det her er snakk om en ualminnelig velfungerende barbermaskin – derfor får modellen rene toppkarakterer. Danske Tænk og svenske Råd & Rön kårer også Braun Series 5 5030s til testvinner.

ActiveLift-teknologi

Det er den utrolig gode barberingsopplevelsen som ligger til grunn for de flotte resultatene fra ekspertene. Dette gjelder spesielt den tette barberingen – som foretas med den unike teknologien ActiveLift med tredobbelt skjærehode.

ActiveLift-teknologien fungerer ved at den går inn og løfter hårene helt inntil røttene før de kuttes raskt – også flatliggende hår som det ofte finnes mange av på halsen. Derfor er det bruk for færre strøk, som også fører til mindre irritasjon av huden.

Flex Motion-teknologi

En av de største fordelene ved Braun Series 5 5030s, annet enn de gode barberingsevnene, er prisen. Braun Series 5 5030s er en prisvennlig barbermaskin, men ikke på bekostning av hverken kvalitet eller teknologi.

Modellen er nemlig utstyrt med den intelligente teknologien Flex Motion. Det betyr at modellen selv tilpasser seg huden og ansiktets konturer, noe som vil gi en tettere barbering. Skjærehodet på Braun Series 5 5030s har også forskjellige hullstørrelser som hjelper til med å fange opp enda flere hår.

Trådløs barbermaskin

Braun Series 5 5030s gir god bevegelsesfrihet da det her er snakk om en trådløs barbermaskin som går på batteri. Batteritiden ligger på 45 minutter, som kanskje ikke er den lengste tiden på markedet, men som likevel er nok til å kunne foreta nesten 15 barberinger per lading. Det betyr at man bare trenger å lade maskinen ca. annenhver uke.

Det tar 1 time å fullade batteriet. Man kan også enkelt følge med på batterinivået da Braun Series 5 5030s har et lite display som hele tiden viser batteriets status.

Fordeler ved Braun Series 5 5030s:
Prisvennlig barbermaskin
Løfter også flatliggende hår med funksjonen ActiveLift
Tilpasser seg ansiktets konturer med teknologien Flex Motion
Skjærehode med forskjellige hullstørrelser
Display som viser batterinivå


Guide: Slik får du en helt glatt barbering med en elektrisk barbermaskin

Mange menn foretrekker det helt glatte utseende i ansiktet til hverdags. For å kunne oppnå dette er det viktig å ha en god barbermaskin og en god barberingsteknikk. Basert på en artikkel fra Braun viser vi her hvordan man best mulig oppnår en helt tett barbering:

glatt barbering med philips barbermaskin1: Hvis man vil barbere i tørr tilstand er det lurt å ikke vaske ansiktet rett før barbering da det blir ofte litt hovent rett etter vask.

2: Hvis man vil barbere ansiktet mens det er vått kan barberskum eller -gel gi et glattere resultat da maskinen glir lettere. Det er også mer skånsomt for huden.

3: Dersom man ikke har barbert ansiktet på et par dager (for eksempel over helgen) er det lurt å trimme stubbene med trimmeren først.

4: For tettest mulig barbering skal man starte med å ta fatt i barbermaskinen og trekke ut huden på følsomme områder slik at maskinen komme bedre til.

5: Barber mot hårenes vokseretning og hold barbermaskinen i en rett vinkel på 90 grader i forhold til huden. For å unngå hudirritasjon bør man ikke barbere flere ganger på samme område.

6: Hardt trykk gir ikke tettere barbering. Hold i stedet forsiktig med et jevnt trykk mot huden.

7: Rengjør barbermaskinen etter bruk eller behov slik at den er så effektiv som mulig. Enkelte barbermaskiner har også en indikator for rengjøring og utskifting av skjærehoder.

8: Velg den riktige barbermaskinen: Enkelte barbermaskiner er spesialdesignede til å gi en helt tett barbering. Gå gjerne etter med en barbermaskin som er velegnet til å fjerne flatliggende hår som vokser i forskjellige retninger.


Unngå irritert hud i forbindelse med barbering

Mange menn barberer seg hver dag, og flittig barbering kan raskt irritere den følsomme huden i ansiktet som er veldig tynn. Ansiktshuden blir allerede daglig utsatt for litt av hvert og derfor kan barberingen lett gjøre at huden svir eller blir rød – også hvis man ikke har spesielt følsom hud.

Her viser vi hvordan man best kan unngå at barberingen irriterer huden. Guiden er basert på råd fra de 2 barbermaskin-gigantene Braun og Philips.

Høvel eller barbermaskin: Enkelte menn bruker en barberhøvel mens andre bruker en elektrisk barbermaskin. En høvel kan fort begynne å irritere huden da den ved barbering fjerner et tynt hudlag. Slik kan det enkelt oppstå irritasjon av huden og små kutt fra barberbladet. Derfor vil det ofte være en bedre løsning å velge en elektrisk barbermaskin.

Finn den riktige elektriske barbermaskinen: Velg en skikkelig barbermaskin som opererer med små sirkulære bevegelser eller rette linjer, hvor man ikke trykker for hardt ned mot huden. De sirkulære bevegelsene sørger også for at hårene fjernes uten at skjæreelementene kommer i direkte kontakt med huden. Sjekk også at barbermaskinen er god til å fjerne flatliggende hår og hår som vokser i ulike retninger.

Sensitiv barbermaskin: Hvis man har en tendens til å få irritert hud i forbindelse med barbering bør man velge en modell som har en egen innstilling til følsom hud. En barbermaskin med nedkjølingsfunksjon vil også skåne huden.

Effektivitet: En barbermaskin skal være effektiv slik at man ikke trenger mange strøk på samme sted. Flere strøk gir mer friksjon og kontakt.

Våt eller tørr: Det er en smakssak om man foretrekker å barbere huden i våt eller tørr tilstand. Barberskum eller -gel mykner huden slik at den blir mindre mottakelig for irritasjon. Fuktige omgivelser gjør huden mer smidig og spenstig. Derfor opplever man ofte mindre irritasjon ved å foreta en våt barbering – gjerne i dusjen hvis man har en vanntett barbermaskin vel å merke.

Trim lengre hår først: Hvis man har lengre hårvekst i ansiktet bør man trimme det med en trimmer først. Da slipper man å måtte barbere seg flere ganger på samme sted.


 Grundig hudpleie minsker også hudirritasjon

 I artiklene ovenfor forklarer både Philips og Braun at det er viktig med god hudpleie for å minske sjansene for irritert hud i ansiktet. Philips kommer også med et par andre gode råd i en annen artikkel. Her er de viktigste punktene:

ren hudForbered huden før barbering: Det er viktig å behandle og pleie huden før den skal barberes. Start derfor med å rengjøre huden med en skrubb som fjerner de døde hudcellene og forebygger irritasjon.

Ikke bruk såpe til barbering: Såpe tørker ut huden og er ikke beregnet til barbering.

Bruk barberskum i stedet: Bruk gjerne barberskum eller -gel i stedet for såpe da det er mer skånsomt.

Etter barberingen: Husk å ta godt vare på huden etter barberingen. Vask ansiktet forsiktig med kaldt vann og la være å gni på huden.

Aftershave eller fuktighetskrem: Etter at man har vasket ansiktet med vann kan man bruke en aftershave uten alkohol da alkohol ofte plager huden. Man kan også bruke en fuktighetskrem dersom man foretrekker det. Fuktighetskrem har den fordelen at den gjennomfukter huden.

Hvil huden: En barbering er alltid hard for huden. Hvis huden føles irritert over en lengre periode etter barbering kan man prøve å ikke barbere seg så ofte – for eksempel over helgen da det ikke er like nødvendig.


Pass godt på barbermaskinen med god rengjøring

En god og regelmessig rengjøringsrutine av barbermaskinen er en flott måte å holde den effektiv på – i tillegg til at den lever lengre.

Ifølge Braun er det viktig å lære seg å gjøre barbermaskinen helt ren. Derfor har de laget denne korte guiden som viser hvordan man gjør det og hvilke muligheter man har. Enkelte barbermaskiner kan nemlig kun rengjøres manuelt, mens andre har en medfølgende rengjøringsstasjon.

Rengjøringsstasjonen: Mange moderne barbermaskiner kommer i dag med en hel rengjøringsstasjon. Med ett enkelt trykk på en knapp skjer rengjøringen via et automatisk rengjøringsprogram – enkelte modeller har også en rengjøringsstasjon som smører og vedlikeholder barbermaskinen samtidig. Dette er den enkleste og mest hygieniske rengjøringsmuligheten som også gjør at man slipper den manuelle jobben.

Man kan med fordel skylle barbermaskinen under springen etter hvert bruk for å holde hårbestanden i maskinen nede.

Manuell rengjøring: Hvis man ikke har en rengjøringsstasjon blir man nødt til å foreta rengjøringen manuelt. Begynn med å tømme ut hårene, og ettersom stort sett alle dagens barbermaskiner tåler vann bør de deretter skylles under springen. Man kan eventuelt tilsette litt flytende såpe.

Vedlikehold: Utover rengjøringen er det også viktig med ytterligere vedlikehold. Braun skriver at man etter halvannet år vil ha barbert like mange hår som det finnes gresstrå på en fotballbane. Derfor vil det etter ca. halvannet år være nødvendig å bytte bladene eller skjæredelene for å opprettholde optimal effektivitet. 


Hvor ofte skal barbermaskinen rengjøres? 💦

rengjør philips barbermaskin

Det engelske testmagasinet Which.co.uk skriver at man helst bør rengjøre barbermaskinen sin hver dag – det avhenger imidlertid av hvor ofte man bruker den og hvor fort håret vokser. Som hovedregel bør man i hvert fall minst rengjøre maskinen etter hvert tredje bruk. Man trenger bare tømme ut hårene og skylle maskinen under springen.

Man bør foreta en mer dyptgående rengjøring 1 gang i måneden hvis barbermaskinen ikke har en medfølgende rengjøringsstasjon. Fjern alle avtakbare deler og rengjør de separat og forsiktig med litt vann. La alle delene tørke helt før barbermaskinen settes sammen igjen. Etter rengjøringen av barbermaskinen anbefaler Which.co.uk at man bruker litt spesialolje på bladene (følger ofte med på kjøpet) slik at de forblir velsmurte.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Philips barbermaskiner er best i test?

Philips Serie 9 S9711/31 og Philips S5110/06

🤓 Hvordan er Philips barbermaskinene blitt testet?

Philips barbermaskinene er blitt testet ut ifra deres ergonomi, barberingsevne på både våt og tørr hud samt deres brukervennlighet. I tillegg har ekspertene også sett på hvor enkle de er å rengjøre.

🤔 Hvor ofte må man vedlikeholde barbermaskinen sin?

Det er anbefalt at man tømmer barbermaskinen for hår og skyller beholder og blad med varmt vann etter hvert bruk. I tillegg bør man rengjøre barbermaskinen helt fra bunnen av der alle avtakbare deler demonteres og skylles i varmt vann én gang i måneden. La deretter alle delene tørke før maskinen monteres sammen igjen.


Kilder brukt i denne Philips barbermaskin-testen 

ETM Testmagazin 🇩🇪 
ETM Testmagazin er et tysk testmagasin som tester et stort utvalg forbrukerprodukter til hjemmet, teknologi og fritid. Her har ETM testet barbermaskinen Braun Series 5 5090CC i en test av 8 barbermaskiner. Ønsker du å lese mer kan du lese hele artikkelen her.

M3.se 🇸🇪 
M3.se er et svensk teknologimagasin som skriver om nyheter, guider, videoer og tester innenfor teknologiens verden. Nettsiden er laget med de veldig teknologi-interesserte som målgruppe og går i dybden med selv de minste detaljene. Her har M3.se testet barbermaskinen Philips Series 7000 S7510/41. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne link.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med forskjellige sider av svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet forskjellige barbermaskiner.

Du kan lese hele testen her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatet av én enkelt test kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪
Stiftung Warentest er et testmagasin fra Tyskland som foretar tester av forskjellige forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en online-del i form av nettsiden Test.de. I denne omgang har Stiftung Warentest testet modellen Braun Series 5 5030s. Du finner hele testen på deres hjemmeside. Legg imidlertid merke til at det koster 1,50 euro å få tilgang til artikkelen.

Trustedreviews.com 🇬🇧 
Trustedreviews.com er en International testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin jobb å gi de besøkende den siste og beste kunnskapen om produktene slik at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Philips 9000-serien. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk 🇬🇧
Which er Englands største forbrukermagasin med over en halv million abonnenter. Which sin visjon er å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen, samt å sørge for at forbrukeren får best mulig kunnskap før kjøp av nye produkter. Which tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her er det snakk om 5 barbermaskiner.

Ønsker du å lese mer om Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry kan du klikke på denne linken. Hvis du vil lese mer om Philips Serie 9 S9711/31 kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk har også testet modellen Philips Aqua Touch AT890/20 som du kan lese mer om her,og Philips Aqua Touch S5420 som du kan lese mer om her.

Endelig har de britiske ekspertene også testet barbermaskinen Philips S9031. Den kan du lese mer om her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Amazon.co.uk – brukeranmeldelser 🇬🇧
Vi har sett nærmere på en rekke brukeranmeldelser fra Amazon.co.uk for å se hva den vanlige hverdagsbrukeren mener om en av barbermaskinene. Her er det snakk om modellen Philips Click & Style S738/17.


Andre relevante tester

I tillegg til denne testen av barbermaskiner fra Philips finner du også en rekke andre relevante tester her på Forbrukerliv. Du kan for eksempel lese vår generelle test av barbermaskiner. I denne artikkelen finner du en komplett oversikt over de modellene som klarer seg best i testene, uansett merke. I artikkelen gjennomgår vi en lang rekke eksperttester og gir deg full oversikt over de beste modellene på markedet basert på holdninger fra ulike testpaneler. I artikkelen finner du også en prissammenligning av de forskjellige modellene slik at du enkelt kan få oversikt over de billigste forhandlerne på nettet.

Du kan også lese en artikkel med fokus på Braun barbermaskiner. I denne artikkelen samler vi de Braun-modellene som har fått best kritikk av ekspertene. I likhet med andre artikler på denne siden får du enkelt oversikt over markedets beste barbermaskiner fra Braun ut ifra ekspertenes anmeldelser. I denne artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning av alle produktene slik at du enkelt kan se hvilke forhandlere som er billigst.

Når det er snakk om klipping av hår er det også verdt å nevne at Forbrukerliv har utarbeidet en hårklipper test. I denne artikkelen får du en oversikt over de beste hårklipperne på markedet. Du får også en oversikt over de hårklipperne som har fått best anmeldelser av eksperter i diverse aviser, magasiner og tidsskrifter. I denne artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning av de forskjellige modellene,slik at du alltid kan se hvilke butikker som er billigst på nettet.

Til slutt bør vi også fremheve vår skjeggtrimmer test. I denne artikkelen har Forbrukerliv samlet de beste skjeggtrimmerne på markedet – basert på anmeldelser fra diverse tester foretatt av eksperter i forskjellige aviser, tidsskrifter og magasiner. I denne artikkelen finner du også en prissammenligning av produktene. Den vil gi deg en oversikt over de beste prisene på nettet.