Håndstøvsuger Test – Finn de beste håndstøvsugerne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne håndstøvsugertesten gjennomgår vi de håndstøvsugerne som har fått best resultat i uavhengige tester i en rekke førende skandinaviske nettmedier og aviser. Deretter ser vi nærmere på om du faktisk klarer deg med en håndstøvsuger i stedet for den tradisjonelle støvsugeren. Målet vårt er å gi deg full oversikt over de beste produktene på markedet akkurat nå.

Ved hver av de presenterte modellene finner du link til forhandlerne som selger de til best pris.

Denne håndstøvsuger testen inneholder: 

En grundig gjennomgang av de beste håndstøvsugerne på markedet akkurat nå
Fordeler ved håndstøvsugere
 Guide: Hvordan unngå støv i hjemmet
 En gjennomgang av kilder og tester vi har brukt i artikkelen

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Dyson V10 Absolute

5 av 5 mulige stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
99 av 100 mulige poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
Anbefalt av teknologimagasinet Tek.no

Dyson V10 Absolute

 

.
Dyson V10 Absolute er blitt testet av hele 5 eksperter som alle har gitt modellen en positiv anmeldelse. De 5 ekspertene inkluderer Good Housekeeping Institute, Trustedreviews.com, Råd & Rön samt Tek.no.

Alle de 5 ekspertene er svært begeistret for Dyson V10 Absolute, som de mener er en av de beste håndstøvsugerne på markedet. Ekspertene nevner spesielt at støvsugeren er velegnet til harde gulv, i tillegg til at det følger med massevis av funksjonelt tilbehør.

Flere ekspertkilder nevner også at dette er en effektiv støvsuger som suger opp det meste av skitt og støv fra gulvet ved første støvsuging. De nevner imidlertid at støvsugeren bråker en del i tillegg til at den ligger i en høyere prisklasse sammenlignet med andre modeller.

Effektiv modell med syklonteknologi

Dyson V10 Absolute kommer med en syklonteknologi som er så effektiv at selv de minste støvpartiklene samles opp fra gulvets overflate. Støvsugeren er utstyrt med til sammen 14 sykloner som genererer en styrke på over 79.000G.

Støvsugerens effektive sugeevne kommer ikke bare fra syklonene, men også fra støvbeholderen og motoren som alle jobber sammen. Det vil si at luften suges direkte inn fra munnstykket før den går i en direkte linje gjennom syklonene.

Videre sørger Dyson V10 Absolute for at ca. 99,97% av støvet forblir inne i det forseglede filtersystemet. På den måten unngår man at alle urenheter og bakterier som suges opp blåses tilbake ut i luften i hjemmet.

Praktisk og poseløs støvsuger

Med Dyson V10 Absolute får man en poseløs støvsuger. Det vil si at støvsugeren ikke bruker posen, men heller har en støvbeholder. Denne beholderen kan romme til sammen 0,76 liter.

Når beholderen må tømmes trenger man bare bruke funksjonen «pek og trykk» som sørger for at man raskt og enkelt kan tømme støvet i søpla med én enkelt håndbevegelse.

Det er også mulig å bruke en av modellens 3 ulike effektposisjoner. Disse kan man justere avhengig av hva slags gulv man skal støvsuge og hvor skittent det er. Sammen med de 3 effektposisjonene og støvsugerens direct-drive-rengjøringshode er modellen effektiv til å støvsuge opp skitt og støv – spesielt fra gulvtepper.

Integrert håndstøvsuger og 60 minutters brukstid

Dyson V10 Absolute er en 2-i-1 modell da den har en integrert håndstøvsuger i støvsugerstangen. På den måten oppnår man en større fleksibilitet da det blir enklere å støvsuge i kroker og under møbler.

Med Dyson V10 Absolute får man en støvsuger med en lang brukstid da den kan holde i opptil 60 minutter per opplading. Dette er blant annet mulig på grunn av støvsugerens nikkel-kobolt-aluminium batteri som sikrer at brukstiden er lang nok til å støvsuge flere rom etter kun én oppladning. Oppladningen tar kun 3,5 timer.

Ved kjøp av Dyson V10 Absolute følger det med tilbehør som et rett munnstykke, et kombinasjonsmunnstykke, et munnstykke til sprekker, et soft-roll munnstykke, en myk støvbørste samt et motorisert mini-børstemunnstykke.

Utvalgte fordeler ved Dyson V10 Absolute:
Nikkel-kobolt-aluminium batteri
Brukstid på 60 minutter
3 hastigheter
2-i-1 modell
Pek og tøm-funksjon

Her kan du se en videopresentasjon av Dyson V 10 fra Dyson:


Dyson V8 Absolute

5 av 5 stjerner hos det engelske gadget-magasinet T3.com
5 av 5 stjerner hos det engelske magasinet Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 stjerner hos den engelske avisen The Guardian
✅ 5 av 5 stjerner hos det engelske nettmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ Toppscorer hos Tek.no

Dyson V8 Absolute

.

 

.

Dyson V8 har imponert i alle tester den har vært med i, og ekspertene er så imponert at det ikke finnes negativ kritikk til støvsugeren annet enn at den er dyr – men her får du hva du betaler for. V8 modellen er dessuten en videreutvikling av den svært populære V6 modellen fra Dyson.

Ifølge ekspertene, arbeider Dyson V8 «bemerkelsesverdig godt» og er en såkalt 2-i-1 støvsuger som består av en vanlig håndstøvsuger og en smart støvsuger med skaft, slik at du kan også bruke den som en vanlig støvsuger.

Dyson V8 Absolute kommer med flere forskjellige munnstykker, og det er utrolig enkelt å bytte mellom de ulike delene. Betjeningen og brukervennlighet er, ifølge ekspertene, «i en klasse for seg» og ulike munnstykker klikkes lett på og av. V8 er også den modellen på markedet med flest munnstykker, som betyr at den kan tilpasses ulike behov. Ett av munnstykkene er for eksempel et «Direct Drive munnstykke», som for eksempel gjør at du kan presse børstene dypt ned i tepper for å fjerne nedtråkket skitt.

V8 har 2 forskjellige støvsugerhoder, en til tepper og en til gulv, som ifølge tester utfører oppgavene sine svært godt. Støvsugerhodet for gulv er utrolig mykt og laget av et spesielt materiale som sikrer at det ikke er risiko for at støvsugeren riper eller skader gulvene dine. Begge støvsugerhodene er lave nok til at de lett kommer til under sofaer og andre møbler.

Modellen veier meget lite, da den tyngste sammensetningen du kan lage består av selve støvsugerdelen, skaftet på støvsugeren og et støvsugerhode. I denne kombinasjonen, veier støvsugeren bare 2.6 kilo. Hvis du bare bruker støvsugerdelen og en av de mindre munnstykkene, så er vekten helt nede på 1,5 kilo.

Dyson får mye ros for sitt ledningsløse design og flere eksperter påpeker at det er utrolig lett å vaske trappen med den fordi det ikke er noen ledning å ta hensyn til samtidig som støvsugerhodene er svært fleksible. Generelt er støvsugeren utrolig enkel å manøvrere, både hvis du bruker et lite munnstykke eller kobler skaftet og støvsugerhodet på. Maskinen er svært følsom i forhold til dine bevegelser og reagerer selv på den minste vri på håndleddet.

V8 har 2 ulike alternativer: «standard» og «maks». Hvis du bruker standardinnstillingen, og for eksempel støvsugerhodet til tepper, vil et fulladet batteri gi deg 25 minutter til å støvsuge. Bruker du de små munnstykkene, gir et fulladet batteri cirka 40 minutter med støvsuging. På standardinnstillingen er støvsugeren relativt stillegående, mens den på innstillingen «Power» bråker litt mer.

Under bruk er det også enkelt å se hvor mye batteri som er igjen. Når støvsugeren arbeider, lyser en liten lampe med 3 lyspærer. Antall pærer indikerer batterinivå, og når støvsugeren holder på å gå tom for strøm, vil den siste pæren begynne å blinke.

Derfor er Dyson V8 Absolute et godt valgt

V8 har et vaskbart HEPA-filter som gjør støvsugeren mer egnet til hjem med allergikere. Et HEPA-filter kan effektivt fjerne allergener og andre mikroskopiske partikler som finnes i støvsugerens utblåsningsluft. Dette kan for eksempel være alt fra tobakkrøyk, pollen og pelsallergener.

Støvsugeren roses også for at den er poseløs og i stedet har en gjennomsiktig beholder slik at du kan enkelt kan se når den må tømmes. Beholderen har en kapasitet på 0,54 liter, og med ett trykk kan du løsne bunnen nederst på støvbeholderen, tømme støvbeholderen og klikke den på plass igjen. Siden støvsugeren er poseløs og alle filtre er vaskbare, unngår du også ekstra kostnader på dette området. Alt i alt får du en førsteklasses håndstøvsuger med Dyson V8 Absolute.

Utvalgte fordeler med Dyson V8 Absolute:
Bemerkelsesverdig effektiv
Støvbeholder med stor kapasitet
Lang batterilevetid
Lav vekt
Egnet til hjem med allergikere
2-i-1 støvsuger

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Dyson V8 Absolute:


Miele Triflex HX1 Pro Håndstøvsuger – lang driftstid og ekstra batteri

Beste premiumvalg

  • 4,3 / 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
  • God anmeldelsene fra ekspertene hos Realhomes.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Miele Triflex HX1 Pro Håndstøvsuger er ypperlig til deg som trenger en håndstøvsuger som har en lang driftstid. I tillegg kommer modellen med et ekstra batteri på kjøpet, 3 ulike effekter å velge mellom, en ekstra bred børste og et allergivennlig HEPA filter.

  • 3 effekter
  • Ekstra bred elektrisk børste
  • Hygienisk HEPA AirClean filer

Dette bør du tenke på før du kjøper Miele Triflex HX1 Pro Håndstøvsuger:

1 times driftstid

Denne modellen kommer med en driftstid på 60 minutter. Det følger med et ekstra oppladbart Litiumion-batteri når du kjøper modellen. Å fullade batteriet når det er tomt vil ta til sammen 240 minutter før den er klar til ā brukes igjen. 

3,64 kg i vekt

Modellen veier i seg selv 3,64 kg. Det er relativt lett for en støvsuger, men det skal imidlertid nevnes at den kan føles litt tung når den skal brukes i håndholdt modus – spesielt dersom rengjøringen skulle ta litt tid. 

Støvkapasitet på 0,5 liter

Miele Triflex HX1 Pro Håndstøvsuger har en støvkapasitet på 0,5 liter – som faktisk er en god del når det kommer til oppsamling av støv. Dette er gjennomsnittlig for håndholdte modeller – og til sammenligning vil en vanlig støvsuger kunne holde ca. 2,1 liter. 

Hva sier brukerne og ekspertene om Miele Triflex HX1 Pro Håndstøvsuger?

Brukerne hos Google Shopping elsker modellens fleksible 3 i 1 design og hvor komfortabel den er i bruk. Ekspertene hos Realhomes.com trekker imidlertid frem at modellen kan være litt tung og dyr – men at dette er en fordel da det forbedrer modellens evne til å kunne utføre en dyp og grundig rengjøring.

Fordeler

  • Fantastisk rengjøring på alle slags gulv
  • Fleksibelt design
  • Komfortabel i bruk
  • Veldig god sugekraft
Ulemper

  • Litt tung i håndholdt modus

Forbrukerlivs vurdering

Vi har valgt å anbefale denne modellen da dette er en modell av premium kvalitet. Vi liker ekstra godt modellens fantastiske og allergivennlige HEPA AirClean filter, som er uvurderlig for alle som sliter med allergier og som kanskje har kjæledyr hjemme. Vi setter også stor pris på de 3 ulike effektene som lar deg skreddersy rengjøringen til alle hjemmets områder – uansett hvor mye eller hvor lite skittent det er.

Spesifikasjoner:
Kapasitet: 0,5 liter
Batteritid: 60 min
Ladetid: 240 min
Vekt: 3,64 kg


Philips PowerPro Duo FC6168

Anbefalt hos det tyske magasinet Testberichte

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>–>

 

Philips PowerPro Duo lover rengjøringsresultater og ifølge flere tester er dette også hva du får.

Håndstøvsugeren er utstyrt med Philips nyskapende PowerCyclone-teknologi, som skiller denne modellen fra mange av de andre på markedet. PowerCyclone-teknologien er en spesiell teknikk, utviklet av Philips, som sørger for at støv og luft skiller seg raskt, og dermed hindrer den lettere at støvet samles. Teknikken fungerer på den måten, at luften blir sugd inn i PowerCyclone, ettersom en buet luftpassasje, betyr at luft kommer opp i det cykloniske kammeret, hvor luften og støvet deles i to.

I tillegg til den innovative PowerCyclone-teknologien får du med denne modellen også en hendig 2-i-1-løsning. 2-i-1 alternativet er ofte å foretrekke fremfor en vanlig håndholdt håndstøvsuger, siden denne løsningen får en mye mer fleksibel og anvendelig støvsuger. Muligheten for å bruke støvsugeren på forskjellige måter gjør at du enkelt kan bruke den til store flater og gulv, men også til møbler og mindre områder, som ellers er vanskelig å komme seg til.

Støvsugeren leveres med flere effektive munnstykker. Blant annet et TriActive Turbo munnstykke, som er spesielt utviklet for å fange støvpartikler og lo samtidig. En mini-turbobørste er spesialdesignet for myke overflater som sofaer og puter. Den kan med fordel også brukes i bilen og den er svært effektiv for å fjerne dyrehår. Munnstykke er også svært lave, så du enkelt kan støvsuge under møblene.

De forskjellige munnstykkene kan anvendes uansett om du bruker modellen som en håndholdt støvsuger eller som en vanlig støvsuger med skaft. Dette gir ekstra mange bruksområder og gjør det mulig å støvsuge alt fra tepper til gardiner.

En annen nyttig funksjon er at støvsugeren er trådløs. Du har derfor stor bevegelsesfrihet til å komme deg rundt. Foruten å være trådløs, så er støvsugerposer også avskaffet i denne modellen. I stedet samles støvet effektivt i en gjennomsiktig beholder, så du alltid kan holde et øye med hvor full den er. Støvbeholderen tømmes lett med ett klikk, så du ikke kommer i kontakt med støvet. Beholderen har en kapasitet på 0,6 liter.

Derfor er Philips PowerPro Duo FC6168 et godt valg

Hos Tek.no fremheves PowerCyclone-teknologien, noe som skiller modellen fra andre håndstøvsugere på markedet. Også modellens lange batteritid blir fremhevet, som på full styrke ligger på 19 minutter, mens standardstyrken er på hele 40 minutter – som er veldig imponerende for en batteridrevet støvsuger.

Betjeningen og brukervennligheten på støvsugeren er også fantastisk, og her er det er tenkt på detaljene. For eksempel har støvsugeren, når den brukes med skaft, en smart parkeringsfunksjon hvor det er mulig å sette fra seg vertikalt uten støtte.

Maskinen har også et 3-lags vaskbart filter, som kan ta over 90% av alle ultrafine og små partikler. Dette betyr at selv mikroorganismer i en størrelse på 0,3 mikron, blir fanget opp. Pollen, bakterier og allergener kommer ofte i denne størrelsen, så støvsugeren er også spesielt egnet til hjem med allergikere.

Utvalgte fordeler med Philips PowerPro Duo FC6168:
Nyskapende PowerCyclone-teknologi
2-i-1 støvsuger
Effektivt filter for små partikler
Stor brukervennlighet
Støvbeholder med stor kapasitet


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen hvis informasjonen kommer deg som leser til gode.


Kärcher VC5 Premium

3,5 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
73 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Kärcher VC5 Premium

 

.
VC5 Premium er en støvsuger fra merket Kärcher som er blitt testet av både danske og britiske ekspertkilder. Alle de 3 ekspertkildene er svært begeistret for Kärcher VC5 Premium, som de mener er en kompakt og brukervennlig støvsuger som er enkel å oppbevare i hjemmet.

Ekspertene fra Trustedreviews.com nevner blant annet at støvsugeren er velegnet til gulvtepper samt at den er effektiv i forhold til sugeevnen – som ekspertene mener er en fordel for hjem som både har gulvtepper og harde gulv.

Hverken Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute finner mange ulemper ved Kärcher VC5 Premium.

Praktisk modell med tredobbelt teleskopsystem

Kärcher VC 5 Premium er en praktisk støvsuger som er enkel å oppbevare hjemme. Det er nemlig en plassbesparende modell da den kommer med det patenterte og funksjonelle tredobbelte teleskopsystemet.

Det tredobbelte teleskopsystemet betyr at man kan pakke sammen støvsugeren til halvparten av den originale størrelsen – som også høyner fleksibiliteten når det kommer til støvsuging av ulike overflater, kriker og kroker. Alt man trenger å gjøre er å holde inne en knapp for at støvsugeren skal forvandles til den størrelsen man ønsker.

I tillegg til dette er Kärcher VC5 Premium en poseløs modell. Det vil si at modellen ikke bruker støvsugerposer. I stedet har modellen en støvbeholder som kan romme 0,2 liter.

Allergivennlig støvsuger med god arbeidsradius

Kärcher VC5 Premium er en allergivennlig støvsuger da den er utstyrt med HEPA-filtre. Disse filtrene er en fordel for hjem med allergikere. De rengjøres også automatisk når lokket åpnes, derfor trenger man ikke gjøre dette manuelt.

Med Kärcher VC5 Premium får man en energibesparende støvsuger med en god arbeidsradius. Støvsugeren er nemlig plassert i energiklasse A, noe som gjør at modellen er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Når det kommer til arbeidsradiusen så ligger denne på til sammen 10 meter, derfor kan man støvsuge større arealer uten å måtte bytte stikkontakt hele tiden.

Mulighet for justering av sugestyrke

Med Kärcher VC5 Premium er det mulig å justere sugestyrken dersom det er behov for det. Den kommer nemlig med en 4-trinns justering av sugestyrken hvor man selv kan stille inn sugestyrken etter behov.

Videre er modellen utstyrt med 2 ledningskroker med en hurtigutløserfunksjon. Det vil si at ledningen oppbevares på baksiden av maskinen slik at den raskt kan tas av ved at man vrir på kroken.

Ved kjøp av Kärcher VC5 Premium følger det også med et munnstykke til polstring, et munnstykke til sprekker og en børste til møbler.

Utvalgte fordeler ved Kärcher VC5 Premium:
Justering av sugestyrke
Energiklasse A
Arbeidsradius på 10 meter
Tredobbelt teleskopsystem
HEPA-filtre

Her kan du se en video av hvordan man tømmer støvsugerens støvbeholder. Videoen er laget av Kärcher:


Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

96 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate
Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er blevet testet af britiske ekspertkilder, og de har alle givet håndstøvsugeren en positiv anmeldelse. Good Housekeeping Institute har givet modellen 96 ud af 100 point. Det store testmagasin Which.co.uk er også imponeret over Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, som de har kåret som “Best Buy”.

De forskellige ekspertkilder er imponerede over modellen af samme årsager, når det kommer til funktioner og specifikationer. Which.co.uk bemærker, at støvsugeren er effektiv til adskillige opgaver, såsom at samle dyrehår op. De mener dog også, at modellen fungerer godt på trapper.

Det nevner ikke mange ulemper ved Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, men flere av ekspertkildene nevner at man bør være oppmerksom på at modellen bråker en del i forhold til andre modeller. De nevner også at ladetiden for å fullade modellen ligger på 6 timer.

Velegnet til alle typer gulv

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er utstyrt med en HiSpin-motor som er kjent for sin effektive yteevne og lange holdbarhet. I tillegg til å være utstyrt med en effektiv motor, kommer Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate også med et elektrisk munnstykke som er velegnet til bruk på alle slags gulv. Det vil si at man kan bruke støvsugeren på de fleste underlag i hjemmet.

Med Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate kan man støvsuge med til sammen 3 hastigheter. Disse 3 hastighetene kan brukes avhengig av hvor skittent det er og hvor krevende rengjøringen kommer til å bli.

Videre kommer støvsugeren med en SensorControl som sørger for å overvåke modellens rengjøringsevne jevnlig. Støvsugeren samler opp støv med effektiv ytelse, noe som betyr at rengjøringsbehovet reduseres til det minimale.

Poseløs støvsuger med Li-Ion batteri

Den poseløse støvsugeren Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er laget slik at man slipper å måtte bruke støvsugerposer. I stedet kommer støvsugeren med en beholder som samler opp alt støvet under rengjøringen. Beholderen kan romme 00,9 liter skitt og støv før den må tømmes i søpla.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er utstyrt med et effektivt Li-Ion batteri. Dette batteriet har også en lang holdbarhet og forholdsvis lang brukstid. Når batteriet er fulladet ligger brukstiden på ca. 75 minutter før den må lades igjen. Når det er på tide å lade modellen så vises dette på en indikator på støvsugeren.

Fleksibel støvsuger med praktisk tilbehør

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er en fleksibel støvsuger da den ikke veier mer enn 3,7 kilo. Det betyr at man enklere kan komme til i kriker og kroker. I tillegg til dette fungerer modellen i trådløs tilstand med en LED-indikator som høyner fleksibiliteten.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate kommer også med et patronfilter med en PureAir-membran som sørger for at luften som blåses ut alltid er ren og frisk. Det vil si at den luften som blåses ut i hjemmet igjen ikke er full av bakterier og urenheter.

Ved kjøp av Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate følger det med mye praktisk tilbehør som kan brukes avhengig av behov. Det følger blant annet med et fugemunnstykke, et møbelmunnstykke, en justerbar skulderstropp og en adapter med slange.

Utvalgte fordeler ved Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate:
Patronfilter med PureAir-membran
Brukstid på 75 minutter
Beholder med en kapasitet på 0,9 liter
SensorControl
3 forskjellige hastigheter

Her kan du se en videopresentasjon av Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate som er laget av Bosch:


Bosch Athlet BBH52550

Testvinner hos TU.no – Norges Tekniske Ukeblad

Bosch Athlet BBH52550

.
Bosch Athlet BBH52550 er en ledningsløs støvsuger fra Bosch som har vunnet en test i det norske nettmediet Teknisk Ukeblad (TU.no). Støvsugeren får gode brukeranmeldelser rundt omkring på nettet, der brukerne er svært imponerte over kvaliteten.

Denne modellen er utelukkende ment som et alternativ til den tradisjonelle støvsugeren, eller som støvsuger nummer to. Du kan derfor ikke ta ut selve støvsugerenheten og bruke den som håndstøvsuger, slik du kan med mange andre håndstøvsugere.

Derfor er Bosch Athlet BBH52550 et godt valg

Likevel er sugeevnen vesentlig bedre enn de såkalte kombi (2-i-1) modellene, der du både får håndstøvsuger og stand-støvsuger i en og samme modell. Dette betyr også at det er mulig å montere et svært godt støvfilter i Bosch Athlet BBH52550 som rengjør utblåsingsluften fra støvsugeren nesten like effektivt som de allergivennlige HEPA-filtrene man ofte finner i tradisjonelle støvsugere. Her kan støvallergikere bruke støvsugeren uten nevneverdige plager.

Batteriet har en levetid på opptil 50 minutter, som burde holde til de fleste husholdninger. Oppladningstiden er litt lang, og det tar 6 timer før støvsugeren er fulladet igjen.

Bosch Athlet BBH52550 er poseløs, og siden støvsugerenheten ikke kan tas ut er det plass til en støvbeholder på 0,9 liter. Beholderen kan vaskes og renses, og når det kommer til oppbevaring, utmerker BBH52550 seg ved at den kan stå av seg selv.

De største fordelene ved Bosch Athlet BBH52550:
Bedre sugeevne enn kombi- og håndstøvsugere
God filtrering av utblåsingsluften
Lang batterilevetid
Poseløs støvsuger med 0,9 liters støvbeholder
Kan brukes til oppsuging av mistede gjenstander
 Kan stå av seg selv

Her kan du se en videodemonstrasjon av Bosch Athlet BBH52550:


Bosch Unlimited BBS1114 

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de 
7 av 10 stjerner hos det svenske teknologimagasinet M3 
4 av 5 stjerner hos det danske teknologimagasinet Inputmag.dk

Bosch BBS1114

.
Bosch Unlimited BBS1114 er blitt testet av 4 forskjellige ekspertkilder – inkludert den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, testmagasinet Testberichte.de og teknologimagasinene M3 og Inputmag.dk.

Ekspertene har sett nærmere på blant annet evner innen støvsuging, brukervennlighet, funksjoner, anvendelighet og pris, og det er disse parameterne den endelige vurderingen gis ut ifra. Det vurderes at apparatet klarer seg godt, og derfor får modellen flotte anmeldelser.

Både vanlig støvsuger og håndstøvsuger

Bosch Unlimited BBS1114 vil være et godt valg for den forbrukeren som både vil ha en vanlig støvsuger og en håndholdt variant.

Denne modellen kan nemlig fungere som begge deler i og med at hånd-delen kan klikkes av og brukes separat. Derfor er det her snakk om en svært allsidig modell som kan brukes til flere formål.

I tillegg er dette en veldig effektiv maskin som er utstyrt med den spesiallagde motoren Digital Spin Motor som kombinerer yteevne og holdbarhet.

Produktet egner seg godt til alle slags overflater og underlag, og den grundige All Floor High Power-børsten er laget til å kunne fjerne støv og skitt like bra på tepper som på harde gulv.

Går på batteri

Bosch Unlimited BBS1114 hører til blant de mest moderne variantene som hverken kommer med ledning eller pose. Det betyr at den går på batteri, og her er det snakk om et Power 4 All System som tillater en arbeidstid på opptil 60 minutter per lading.

Deretter tar det 5 timer å fullade batteriet igjen. 60 minutter er maksimal arbeidstid, og det finnes 3 innstillinger som påvirker arbeidstiden – blant annet en turbo-innstilling som bruker mye av batteriet, men som til gjengjeld gir en veldig kraftig rengjøringsevne.

Som sagt er denne modellen også poseløs, derfor kommer den heller med en beholder til støvet som kan romme opptil 0,4 liter. Fordelen ved en beholder er at den ikke trenger å byttes (kun tømmes), og en full beholder vil heller ikke påvirke motorens yteevne.

For å gi en enkel tømming finnes det et Easy Clean-system – med dette systemet slipper man å komme i kontakt med støvet når beholderen tømmes.

I tillegg finnes det også et evighetsfilter som ikke trenger å byttes ut, for dette filteret rengjør seg selv via det unike Rotation Clean-systemet.

Smart batteriløsning, ifølge ekspertene

Bosch Unlimited BBS1114 er blitt testet av flere hold eksperter som alle er svært imponerte over modellen. De tyske ekspertene fra Testberichte.de skriver for eksempel at det her er snakk om en god støvsuger som kommer med mange fordeler.

Blant disse fordelene nevnes det spesielt at modellen er utstyrt med et utskiftbart batteri som også er kompatibelt med andre produkter fra Bosch.

I tillegg til dette er modellen stabil og har en veldig god Turbo-funksjon. Det påpekes imidlertid at det tapper batteriet veldig hvis man velger å bruke Turbo-funksjonen – samt at selve apparatet føles litt tungt i bruk.

De danske ekspertene fra teknologimagasinet Inputmag.dk roser imidlertid Bosch Unlimited BBS1114 for den smarte batteriløsningen hvor man også kan bruke batteriet på andre produkter fra Bosch.

Ekspertene fremhever også at apparatet kommer med et lavt støynivå, noe som gir mindre støyforurensning samt at det gir en effektiv rengjøring – både på harde gulv og på tepper.

Det påpekes imidlertid et par ulemper, og dette går ut på at støvbeholderen er vanskelig å tømme – samt at det kan være en utfordring å få støvsugd helt inni hjørner og under radiatorer.

Spesifikasjoner – Bosch Unlimited BBS1114:
Type: 2-i-1 støvsuger inkludert håndstøvsuger
Merke: Bosch
Maksimal effekt: 18 watt
På batteri: Ja
Batteritid per lading: Maksimalt 60 minutter
Ladetid: 5 timer
Antall innstillinger: 3
Med beholder til støv: Ja
Støvbeholder, kapasitet: 0,4 liter
Med display: Nei
Vekt: 3,87 kilo 

Fordeler ved Bosch Unlimited BBS1114:
Kan brukes som både vanlig støvsuger og håndstøvsuger
Kraftig sugeevne med Digital Spin Motor
Går på batteri
Opptil én times arbeidstid per lading
Easy Clean tømming av beholderen


Fordelene ved en stav- eller håndstøvsuger

Håndstøvsugeren er perfekt til de små uheld
Med en håndstøvsuger blir det mye enklere å kjapt få tak i støvsugeren enn hvis du sammenligner med en tradisjonell støvsuger. Du slipper å dra alt frem fra skapet hver gang du ser en hybelkanin eller noen smuler.

Avløser kosten
I begynnelsen var problemer med denne typen støvsuger ofte batteritiden og rengjøringsevnen, men moderne batteriteknologi og bruk av syklonprinsippet i stedet for tradisjonelt sugesystem, har gitt håndstøvsugerne en mye bedre prestasjonsevne. Men ikke helt like effektive som den gode, gamle ledningsbaserte støvsugeren i skapet – ennå.

Men som støvsuger nummer to, som kan brukes til kjapp daglig rengjøring eller som praktisk løsning til hytta eller campingvognen, er stavstøvsugeren et svært godt valg. Samtidig er de fleste bygget på en måte slik at man kan ta ut selve støvsugerenheten og bruke den som håndstøvsuger.

Kan du klare deg med en håndstøvsuger?
Uavhengige tester i blant annet Teknisk Ukeblad har dokumentert at du fint kan holde skitt og støv nede med en daglig runde med stavstøvsugeren, men på sikt får du nok problemer med støv og skitt i tepper hvis du bare bruker en håndstøvsuger.

Om du bruker en stavstøvsuger til regelmessig rengjøring av de mest brukte delene av boligen kan, du fint begrense bruken av tradisjonell støvsuger til et par ganger i måneden. Fordi en stavstøvsuger er mye enklere å ta i bruk, blir det ikke en like stor belastning å støvsuge annenhver dag, som hvis du måtte dra frem den vanlige støvsugeren hver gang.

Perfekt til daglig rengjøring og hjem med husdyr
Håndstøvsugeren er lett å rengjøre gulvet med, og alt er fikset før batteriet er brukt opp. En håndstøvsuger er også praktisk hvis du har husdyr. Det er enkelt å ta den frem og støvsuge gulv eller sofa slik at hår og pelsdotter fort blir fjernet – så selv om hånd- og stavstøvsugere ikke kan ha fullt ansvar for rengjøringen, kan de være en stor hjelp i hverdagen og bidra til å lette husvasken og gi et renere hjem uten å måtte dra frem store, ledningsbaserte støvsugere fra kottet hele tiden.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke håndstøvsugere er best i test?

Dyson V8 Absolute, Bosch Athlet BBH52550, Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate og Dyson V10 Absolute

Hvordan testes de håndstøvsugere?

Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes batteritiden på hvor lenge de holder på strømmen under bruk, og hvor raskt sugeevnen avtar. Til slutt vurderes de på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny håndstøvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Håndstøvsuger Test – Disse kildene har vi brukt

Til denne artikkelen har vi hentet vurderinger og informasjon fra uavhengige tester av stav- og håndstøvsugere. Hvis du er interessert, kan du selv lese hver test på egenhånd for å få med deg alle detaljene. Disse testene har vi analysert:

Teknisk Ukeblad (TU.no)
Teknisk Ukeblad står bak en rekke tekniske trykte og nettbaserte medier i Norge, blant annet det anerkjente nettstedet digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere ganger testet stav- og håndstøvsugere med fokus på om de er så gode at de kan brukes som eneste støvsuger i hjemmet. Hver gang har konklusjonen vært at denne støvsugertypen ikke kan være ansvarlig for vasken helt alene, på grunn av de litt dårligere rengjørings- og sugeevnene enn hos de ledningsbaserte støvsugerne.

De to testene vi har hentet informasjon fra er utgitt i 2012 og 2015. Begge artiklene ligger fritt tilgjengelig, og du finner 2015-testen her og 2012-testen her.

Tek.no
Nettmagasinet Tek.no fokuserer på teknologi og gadgets, og tilbyr både aktuelle tester, guider og diskusjonsforum. Magasinet publiserte i april 2017 en test med 13 ulike håndstøvsugere. Den er gratis å lese og du får tilgang til den her. 

Tek.no har også testet Dyson V10 Absolute. Du kan lese hele testen her.

Trustedreviews.com
Det engelske magasinet Trustedreviews.com spesialiserer seg på tester og anmeldelser av elektroniske produkter. De har testet en rekke håndstøvsugere og du kan lese deres gjennomgang av Dyson V6 og Dyson V8 gratis her.

The Guardian
Den britiske avisen The Guardian har gjort en kritisk gjennomgang og test av Dyson V8 Absolute. Du kan gratis lese hele testen her. 

Testberichte
Det tyske magasinet Testberichte.de spesialiserer seg på ulike tester og brukeranmeldelser, analyserer de og komprimerer resultatet i en totalscore slik at du kan sammenligne produktene. Det gir en enkel og oversiktlig måte å se hvordan et produkt fungerer sammenlignet med et annet. Du kan se deres vurdering av håndstøvsugere her.

Testberichte.de har også testet håndstøvsugeren Bosch Unlimited BBS1114 – du kan lese mer om testen her.

Expertreviews.co.uk
Det britiske nettmagasinet Expertreviews.co.uk har hovedsakelig nyheter, tester og anmeldelser av forbrukerelektronikk, og magasinet kjennetegnes ved å gå i dybden og behandle emnet grundig. Dette gjelder også deres vurderinger og tester av håndholdte støvsugere, som du kan lese gratis her.

T3.com
T3.com er en av Storbritannias ledende nettmagasiner innen gadgets. Magasinet har gjennomført en test av Dyson V8, og du kan lese hele testen og deres resultater gratis på deres hjemmeside.

Good Housekeeping Institute
Det britiske Good Housekeeping Institute leverer massevis av kunnskap, informasjon og anmeldelser av forskjellige forbrukerprodukter. De tester de ulike produktene med fokus på det spesifikke produktets spesifikasjoner og funksjoner. De har blant annet testet Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan lese de to testene her og her.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com har også testet Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan lese de to testene her og her.

Inputmag.dk
Inputmag.dk er et dansk magasin med fokus på teknologi og teknologisk utvikling. Det inkluderer også tester av ulike elektroniske produkter – her er det snakk om Bosch Unlimited BBS1114. Les hele testen hos Inputmag.dk.

M3.se
M3.se er et svensk test-teknologimagasin som skriver om både nyheter, guider, videoer og tester innen teknologiens verden. Her har M3.se testet håndstøvsugeren Bosch Unlimited BBS1114 – les hele testen på de svenske ekspertenes hjemmeside.


Andre relevante tester og artikler

Hjalp ikke denne artikkelen deg med å finne den perfekte håndstøvsugeren til dine behov så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler du kanskje vil synes er interessante.

Skaff deg en oversikt over markedets best anmeldte modeller med vår generelle trådløs støvsuger test, eller fordyp deg i en av våre mange produsent-spesifikke tester.

Her finner du blant annet vår Bosch håndstøvsuger test og vår Bosch Athlet test – som alle inneholder testvinnende og toppscorende modeller.

Når det kommer til håndstøvsugere så er det imidlertid én produsent som skiller seg ut. Her er det selvfølgelig snakk om det britiske kvalitetsmerket Dyson. Derfor finner du her våre dyptgående tester av Dyson V10, Dyson V8 og Dyson V6 – som alle er testvinnende modeller.

Dersom du vurderer å gå til innkjøp av en vanlig støvsuger så kan vi også være behjelpelige med dette. Her kan du lese våre generelle tester av støvsugere og poseløse støvsugere som kan gi deg en god oversikt over hvilke støvsugere som klarer seg best i test.

Dersom det er et bestemt merke du gjerne vil vite mer om så kan du gi deg i kast med en av våre mange produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår Bosch støvsuger test, vår Nilfisk støvsuger test, vår Miele støvsuger test, vår Electrolux støvsuger test, vår AEG støvsuger test, vår Philips støvsuger test og vår Dyson støvsuger test.

Ønsker du å slippe støvsugingen helt så kan kanskje en robotstøvsuger være noe for deg. Med vår generelle robotstøvsuger test kan du bli klokere på hvilke modeller ekspertene anbefaler, samt finne gode råd om hva du bør tenke på før du investerer i en av de smarte robotene.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår iRobot Roomba robotstøvsuger test som inneholder testvinnende robotstøvsugere.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere