Poseløs støvsuger test – her er de beste poseløse støvsugerne

0

I denne artikkelen, ser Forbrukerliv.no nærmere på en rekke poseløse støvsugere. Ut ifra ekspertenes vurderinger i de ulike testene, gjennomgår vi poseløse støvsugere en for en, for å finne ut hva som gjør hver enkelt modell til et bra kjøp.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

I denne artikkelen får du:
🔸 En oversikt over de beste poseløse støvsugerne på markedet.
🔸 Hva gjør de nye EU-kravene for strømkrevende produkter som støvsugere.
🔸 Guide: Poseløs støvsuger eller tradisjonell støvsuger.
🔸 Guide: Hvordan holder du beste støv ute av hjemmet.
🔸 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2

✅ Anbefalt hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ «Very good» hos engelske which.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos trustedreviews.com
✅ Anbefalt hos amerikanske techcrunch.com
✅ Anbefalt hos Gizmodo.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos techradar.com
✅ 9 av 10 poeng hos toptenreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos techgearlab.com
✅ 5 av 5 stjerner hos t3.com

Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer
4 612,00 Kr. 0,00 Kr. 4 612,00 Kr. Les mer
4 690,00 Kr. 0,00 Kr. 4 690,00 Kr. Les mer
4 690,00 Kr. 0,00 Kr. 4 690,00 Kr. Les mer
4 690,00 Kr. 0,00 Kr. 4 690,00 Kr. Les mer

 

Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro er en av Dyson sine mest testvinnende modeller, og det med god grunn. Det er svært effektiv og brukervennlighet er i en klasse for seg selv. Dyson hevder selv at støvsugeren er helt vedlikeholdsfri og at den ikke mister sugeevne. Ifølge testekildene over, så er dette helt riktig. Det engelske nettmagasinet T3 går selv så langt at de kaller modellen for «den mektigste støvsugeren noensinne».

Til denne modellen følger Dyson sitt såkalte Musclehead gulvtilbehør, som automatisk tilpasser seg til tepper, løse tepper og harde gulv.

Støvsugeren har en sugekraft på 250AW, uansett om støvbeholderen er tom eller full, og det er selvfølgelig mulig å regulere sugeeffekten slik du ønsker. I tillegg har modellen rengjøringsevne A på harde gulv og rengjøringsevne D på gulvtepper.

Modellen har støvkarakter A, noe som angir hvor godt støvsugeren holder støvet tilbake i utblåsningsluften.

Støvsugerens brukervennlighet er blant de beste du kan få og modellen er både fleksibel og stabil i bruk. Modellen er formet ut ifra Dyson sin såkalte Ball-teknologi og denne teknologien gjør blant annet at støvsugeren er ekstra lett å manøvrere rundt med. Den sørger også for at støvsugeren selv reiser seg opp igjen hvis den velter.

Stor arbeidsradius og hygienisk støvbeholder

Støvsugeren har en arbeidsradius på 10,75 meter og håndtaket på stangen kan roteres i tre retninger, noe som gir en fleksibilitet på 360 °. Dermed er det ekstra lett å komme seg rundt i hjemmet med støvsugeren. Det følger også med et teleskopisk rør som kan trekkes ut til 1250 centimeter, slik at du også kan rengjøre steder som er vanskelige å nå. Støvsugeren veier 7,7 kilo, noe som gjør det enda enklere å komme rundt med maskinen, siden den ikke veier så mye.

toem Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro

Støvbeholderen har en kapasitet på 1,6 liter, og den er utrolig enkel å tømme. Det er enkelt å ta fra hverandre maskinen og den tømmes lett og hygienisk med et enkelt klikk, hvor bunnen av beholderen åpner seg og støvet faller ut.

Dermed er det sikret at du ikke kommer i kontakt med støv og skitt som støvsugeren har sugd opp. Systemet er både hygienisk og enkelt og det roses gjentatte ganger i tester, for å være både nyskapende og godt gjennomtenkt. I videoen under kan du se hvordan det fungerer.

Skal du bytte mellom tilbehøret til modellen, så er det også lagt vekt på brukervennlighet og det er sørget for såkalte «hurtigfrakoblings-tilbehør», hvor ulike deler og tilbehør raskt og enkelt kan klikkes av og på.

Motoren har en effekt på 1200W og lydnivået er på 85 dB (A) under bruk. Modellen er i energiklasse E og det årlige forbruket er estimert til 52 kWh.Utskillelsen av støv i modellen er så effektiv at bruk av filtre i støvsugeren er helt overflødig.

Dette er blant annet fordi Dyson Cinetic™-teknologi selv fanger opp mikroskopiske støvpartikler og dermed bidrar til å sikre at det ikke er vedlikehold av filtrene eller tap av sugekraft.

Spesifikasjoner for Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro:
🔋
Energiklasse: E
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøring gulvteppe: D
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: (A)
⚙️ Motoreffekt: 1200 watt
🌀 Arbeidsradius: 10,75 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 1,6 liter
📃 Filter: ikke noe vedlikehold
⚖️ Vekt: 7,7 kilo
📢 Lydnivå: 85 dB (A)

Nedenfor kan du se hvordan Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=_-qFPOQyE98

Nedenfor kan du se hvordan Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro tømmes:

https://www.youtube.com/watch?v=qgaR4h1XcDo

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch BGS5335

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 745,00 Kr. 0,00 Kr. 2 745,00 Kr. Les mer
2 745,00 Kr. 0,00 Kr. 2 745,00 Kr. Les mer
2 845,00 Kr. 0,00 Kr. 2 845,00 Kr. Les mer

 

Bosch BGS5335 er den poseløse støvsugeren som oppnår best plassering i testen både hos det danske forbrukerrådet Tænk og hos det svenske motstykket Råd & Rön. Modellen er spesielt egnet for hjem med allergier og hjem med kjæledyr, fordi det blant annet følger med et spesielt munnstykke for oppsamling av dyrehår.

Støvsugeren har rengjøringsevne A på harde gulv, rengjøringsevne C på gulvteppe og støvutslipp A. Støvutslipp angir hvor godt støvsugeren holder støvet ut utblåsningsluften. Hvis det er medlemmer i husholdningen som er spesielt følsomme for støv, så bør man gå for en støvsuger i støvutslippsklasse A.

Støvsugeren er spesielt egnet for allergikere, siden det følger med et ProAnimal-munnstykke med roterende børster som er spesielt utviklet for å fjerne dyrehår.

Munnstykket er også spesielt utviklet for å gi en grundig rensing av flisene og parkettgulv, hvor det kan være små sprekker og revner, som også kan spare på både dyrehår og støv. I tillegg til munnstykket har støvsugeren også Boschs AirTurbo System, som gir en ekstra høy luftgjennomstrømning og ekstra strøm.

Store støvbeholder og selvrensende filtersystemBosch BGS5335 stoevbeholder

Støvbeholderen på Bosch-BGS5335 har en kapasitet på tre liter, noe som er mye i forhold til andre poseløse modeller. Støvsugeren har en arbeidsradius på elleve meter og veier 6,7 kilo. Det er sørget for minimalt med vedlikehold på denne poseløse modellen, så støvsugeren fra Bosch er utstyrt med et system som gjør at du rengjør filtersystemet ved behov.

En innebygd sensor overvåker kontinuerlig støvsugerens yteevne og reduseres ytelsen, så aktiverer sensorene automatisk et rengjøringssystem, slik at støvsugeren får tilbake til sin optimale ytelse. Filter og støvbeholderen er imidlertid vaskbart hvis behovet skulle oppstå.

Støvsugeren er utstyrt med et hygienisk HEPA 13-filter som filtrerer alle partikler ut av luften, slik at luften hjemme blir renere etter støvsuging. Et HEPA 13-filter er vaskbart og anbefales til forbrukere som ønsker minimalt utslipp av støvpartikler under støvsuging. HEPA-skalaen går fra 10 og opp til 14, hvor 14 er best. Et HEPA 13 filtrerer dermed 99,95% av alle partikler.

Motoren har en effekt på 800 watt og sugeeffekten kan lett justeres med en dreieknapp. Under bruk er lydnivået på 74 dB (A). I tillegg har støvsugeren energimerke C, noe som er ganske fornuftig for denne typen poseløse støvsugere, som ofte bruker mer strøm enn tradisjonelle modeller. Det årlige strømforbruket er estimert til 40 kWh.

I tillegg til munnstykket for dyrehår og det generelle kombimunnstykke, så følger det med et fugemunnstykke, et møbelmunnstykke og et møbeltrekk-munnstykke.

Bosch BG5335 er også utstyrt med et praktisk teleskopisk rør, slik at du kan tilpasse lengden på røret etter behov. Dermed er støvsugeren allsidig i bruk og kan brukes til rengjøring av hele hjemmet.

Spesifikasjoner for Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
🔋 
Energiklasse: C
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøringsevne på gulvteppe: C
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: (A)
⚙️ Motoreffekt: 800 watt
🌀 Arbeidsradius: 11 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 3 liter
📃 Filter: vaskbart HEPA 13-filter
⚖️ Vekt: 10,53 km
📢 Lydnivå: 74 dB (A)

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:

https://www.youtube.com/watch?v=2qU6cFtkNZs

Nedenfor kan du se hvordan støvbeholderen spå BGS5335 Zoo’o ProAnimal tømmes:

https://www.youtube.com/watch?v=q0R3AZ6alK4

Philips FC9331/09

✅ Anbefalt hos expertreviews.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos amazon.de

Philips FC9331-09

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer
1 019,00 Kr. 0,00 Kr. 1 019,00 Kr. Les mer
1 049,00 Kr. 0,00 Kr. 1 049,00 Kr. Les mer

 

Philips FC9331/09 er poseløs og bruker derfor en syklon-teknologi når den arbeider. Det vil si at den bruker sentrifugalkraften til å skille støv fra luften inne i sylinderen, slik det er hos flere poseløse modeller. Ifølge Philips selv, så er deres PowerCyclone 5-teknologi spesielt effektiv, siden den maksimerer luftstrømmen og ytelsen ved å skille støv og luft umiddelbart gjennom tre effektive trinn:

1) Luften blir sugd raskt inn
2) En buet luftpassasje sørger for at luften raskt sendes gjennom sykloniske kamre, der støvet er atskilt fra luften
3) Spesielle utslippslameller skiller støv i syklonen og leder det ned i støvbeholderen.

Ifølge ekspertvurderinger, så har Philips FC9331/09 faktisk en av de mektigste sugeevnene på markedet.

Sugeeffekten er faktisk nesten for god, siden det engelske nettmagasinet Expert Reviews påpeker at den er så effektiv at det kan være en liten hindring for manøvreringen. Men de fremhever samtidig at støvsugeren generelt er en utmerket utøver som er godt bygget og brukervennlig.

Egnet til hjem med allergikere

Philips FC9331-09 stoevbeholderModellen er egnet til hjem med allergikere, siden den har et luftrensings-filtersystem, som fanger opp 99,9% av fine støvpartikler, inkludert pollen, dyrehår og støvmidd. Støvbeholderen har en kapasitet på 1,5 liter og det den kan tømmes lett og hygienisk, slik at du ikke risikerer å komme i kontakt med oppsamlet støv.

Støvsugeren har rengjøringsevne A på hardt gulv rengjøringsevne C på gulvteppe og støvutslipp A. Alle skalaer går fra A til G, der A er best og betyr at støvsugeren samler 100% av støvet. En C på tepper er et godt resultat i skalaens bedre halvdel, siden tepper er vanskeligere å støvsuge enn harde gulv.

Motoren har en effekt på 650W og under bruk har støvsugeren et støynivå på 79 dB (A). Philips FC9331/09 er i energiklasse A og er den beste klassen som kan oppnås. Det er sjelden at poseløse modeller oppnår en så god energimerking.

Det er også lagt vekt på betjeningen i utformingen av støvsugeren og den har en arbeidsradius på ni meter, som passer godt i de fleste hjem. Det følger også med et praktisk teleskopisk rør, som enkelt kan tilpasses brukerens høyde.

Vekten på støvsugeren er 6,1 kilo og den er utstyrt med fire ekstra store gummihjul som gjør at støvsugeren glir lett over gulvet uten å skrape på det. Det er også en myk børste integrert i håndtaket, slik at den alltid er klar til bruk på møbler, flate overflater og møbeltrekk.

Det følger også med et Tri-active-munnstykke, som tillater en 3-veis rengjøringsprosedyre og er spesielt egnet for tepper, siden den sikrer en mer grundig rengjøring av teppet. Du får også et munnstykke for harde gulv.

Spesifikasjoner for Philips FC9331/09:
🔋
Energiklasse: A
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøringsevne på gulvteppe: C
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 650 watt
🌀 Arbeidsradius: 9 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 1,5 liter
📃 Filter: Allergifilter
⚖️ Vekt: 6,1 kilo
📢 Lydnivå: 79 dB (A)


Dyson DC37C Parquet

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Dyson DC37C Parquet

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer

 

Dyson DC37C Parquet er en svært effektiv støvsuger, som både er enkel å manøvrere rundt med og betjene. Som de fleste poseløse modeller, så bruker denne modellen syklonprinsippet til å suge opp støv og det er nettopp denne teknikken som gjør støvsugeren svært effektiv til å suge opp de minste og ofte mest allergifremkallende partiklene, som for eksempel dyrehår, pollen og støvmidd.

Det er med denne støvsugeren snakk om en modell som er laget spesielt for å være effektiv på harde gulv, og den inkluderer også et spesielt designet munnstykke, derav navnet «Parquet».

Modellen passer fortsatt på tepper og ifølge produsenten selv, så er støvsugeren svært effektiv for å fjerne hår fra tepper, noe som gjør at modellen passer for et hjem med kjæledyr.

Dyson DC37C Parquet har et støvutslipp i klasse A og er utstyrt med et vaskbart HEPA 13-filter, som filtrerer ut alle partikler av luften, slik at luften hjemme blir renere etter støvsuging.

Et HEPA 13-filter er vaskbart og anbefales for forbrukere som ønsker minimalt utslipp av støvpartikler under støvsuging.

HEPA-skalaen går fra 10 og opp til 14, hvor 14 er best. Et HEPA 13 filtrerer dermed 99,95% av alle partikler. Støvsugeren har i tillegg rengjøringsevne A på harde gulv og rengjøringsevne D på gulvtepper.

Kraftig motor med god energimerking

Støvsugeren har en motoreffekt på 840 watt og en sugeeffekt på 259 watt, noe som er ganske kraftig. Til tross for den effektive sugeevnen, så er modellen i energiklasse A og årlig energiforbruk er estimert til 28 kWh. Den kraftige sugeevnen, kombinert med et effektivt og minimalt støvutslipp betyr det at støvsugeren effektivt plukker opp allergener og sender ut renere luft. Dette gjør modellen egnet for et hjem med allergikere.

Støvbeholderen på Dyson DC37C Parquet kan tas av og har en kapasitet på to liter. Den kan enkelt og hygienisk tømmes ved å trykke på en enkelt knapp, slik at du unngår å komme i kontakt med støvet. Når du trykker på utløsningsknappen på støvbeholderen, så åpner bunnen seg og støvet faller ut.

Støvsugeren har den nå velkjente Dyson cyclone-teknologien, som i denne modellen er kombinert med en nyutviklet luftstrøm som skal sikre at alle støvpartikler inkludert pollen og muggsoppsporer, blir sugd opp. Modellen er en av de litt mer bråkete på markedet og under bruk når modellen et lydnivå på 84 dB (A).

Dyson DC37C Parquet ball teknologiDet er utrolig enkelt å manøvrere rundt med støvsugeren og det skyldes blant annet at modellen er utstyrt med Dysons spesiell Ball™-teknologi. Ball-teknologi betyr ganske enkelt at støvsugeren sine tyngste deler er samlet i «ballen», noe som skaper et lavt tyngdepunkt, som gir større stabilitet og håndterbarhet. Støvsugeren kan også snu på stedet og følge deg uanstrengt rundt hjemmet.

I tillegg er den utstyrt med en styremekanisme og omdreiningspunktet er plassert nær midten på støvsugeren, noe som gir mindre svingeradius og bedre kontroll, slik at du unngår vanskelig bevegelser. Modellen har en arbeidsradius på ti meter og veier 7,5 kilo.

Dyson DC37C Parquet har et teleskoprør, som du enkelt kan tilpasse høyden din, og i det følger også med et kombinert munnstykke, et munnstykke for trapper, et munnstykke med to funksjoner og et fleksibelt parkettmunnstykke.

Spesifikasjoner for Dyson C37C Parquet:
🔋
Energiklasse: A
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøringsevne på gulvteppe: D
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 840 watt
🌀 Arbeidsradius: 10 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 2 liter
📃 Filter: vaskbart HEPA 13-filter
⚖️ Vekt: 7 kilo
📢 Lydnivå: 84 dB (A)


Hoover Reactiv RC81RC25

✅ Populær og prisvennlig modell

Hoover Reactiv RC81RC25

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 385,00 Kr. 0,00 Kr. 1 385,00 Kr. Les mer
1 415,00 Kr. 0,00 Kr. 1 415,00 Kr. Les mer
1 485,00 Kr. 0,00 Kr. 1 485,00 Kr. Les mer

 

Flere av de poseløse støvsugerne vi har tatt med i denne artikkelen, har ikke blitt studert i ulike tester, noe som blant annet gjelder denne Hoover-modellen. Vi har allikevel tatt med modellen, siden den har fått svært gode vurderinger fra brukerne. Markedet for støvsugere er stort, så det er bare utvalgte modeller som er med i de offisielle testene. Det betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere, de er bare ikke testet ennå.

Hoover Reactiv RC81RC25 er en populær modell blant forbrukerne, og spesielt på nettsiden Whiteaway, har modellen har fått flere gode omtaler. Hoover sin kraftige sugeevne blir fremhevet flere ganger, akkurat som det blir påpekt at støynivået er svært lav.

Nesten alle er begeistret for hvordan det poseløse designen fungerer og det blir fremhevet at det er utrolig enkelt å tømme beholderen for støv. Har du kjæledyr i hjemmet, inkluderer det også et spesielt munnstykke, som er utformet for å samle opp hunde- og kattehår.

Toppkarakter for ytelse og energimerking

At den får ros for absorberingsevnen sin er ikke overraskende, hvis du ser på rengjøringsevnene til støvsugeren. Denne modellen har nemlig rengjøringsevne A på harde gulv og rengjøringsevne A på tepper. Noe som du ser veldig, veldig sjeldent, siden støvsugere generelt har mer problemer på tepper enn på harde gulv. I tillegg har den støvutslipp A, som viser hvor godt støvpartikler i utblåsningsluften holdes tilbake, og energiklasse A. Så det er rene toppkarakterer på alle områder.

Hoover Reactiv RC81RC25 stoevbeholderStøvsugere er også utstyrt med et uspesifisert, vaskbart HEPA-filter som sørger for å stoppe støvpartikler i utblåsningsluften. At Hepafilteret er uspesifisert betyr ofte (men ikke nødvendigvis) at det befinner seg i HEPA-klasse 10, noe som betyr at den plukker opp omtrent 85% av partiklene i støvsugerens utblåsningskraft.

Støvsugeren har en arbeidsradius på åtte meter og veier bare 6,5 kilo. Støvbeholderen har en kapasitet på 2 liter og har en praktisk og hygienisk tømming som sikrer at den ikke kommer i kontakt med støv under tømmingen.

Under bruk har støvsugeren et støynivå på 75 DB (A) motoreffekt på 800 watt. Det er selvfølgelig mulig å stille inn sugeevnen, noe som enkelt kan gjøres på selve støvsugeren.

Hoover Reactiv RC81RC25 har et praktisk teleskopisk rør, som enkelt kan justeres i henhold til brukerens høyde, og i tillegg følger det med et kombimunnstykke, parkettmunnstykke, miniturbo-munnstykke, som er spesielt egnet for dyrehår, og et munnstykke for tepper.

Spesifikasjoner for Hoover Reactiv RC81RC25:
🔋
Energiklasse: A
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøringsevne på gulvteppe: A
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 800 watt
🌀 Arbeidsradius: 8 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 2 liter
📃 Filter: uspesifisert, vaskbart HEPA-filter
⚖️ Vekt: 6,5 kilo
📢 Lydnivå: 75 dB (A)


Trådløse støvsugere

Ovenfor har vi sett på noen av de mest populære og testvinnende støvsugerne som finnes på markedet. Hvis du ønsker en støvsuger, men samtidig full bevegelsesfrihet under rengjøring, eller du ønsker å støvsuge på steder hvor det er vanskelig å komme til, så kan du vurdere å investere i en trådløs støvsuger.

Inntil ganske nylig var trådløse støvsugere kun egnet for små oppgaver og har ikke blitt vurdert som et ordentlig alternativ til den tradisjonelle støvsugeren med ledning. Men dette endret seg da både Philips, Bosch og Dyson innførte noen veldig kraftige og effektive trådløse støvsugere, som også er uten pose.


Bosch Athlet BBH52550

✅ Testvinner hos TU.no – Norges tekniske ukeblad

Bosch Athlet BBH52550

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
2 099,00 Kr. 0,00 Kr. 2 099,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen fra Bosch er ikke bare trådløs, men også poseløs. Inntil ganske nylig var trådløse støvsugere kun egnet for små oppgaver og har ikke blitt vurdert som et ordentlig alternativ til den tradisjonelle støvsugeren med ledning. Allikevel er Athlet støvsuger fra Bosch like sterk som en vanlig støvsuger. Dette gir deg samme effektivitet som med tradisjonelle støvsugere, bare med enda større fleksibilitet.

Støvsugeren er utstyrt med et litium-Ion batteri og kan arbeide i 50 minutter på en full lading. Når batteriet er flatt, så tar det tar seks timer å lade den helt opp. Trenger du en rask støvsuging, så er batteriet ladet opp med 80% etter bare tre timer. En liten lampe på støvsugeren forteller deg når batteriet må lades opp.

Støvsugeren fungerer på alle typer gulv og egner seg spesielt for rengjøring i hjemmet der det kan være vanskelig å komme seg rundt, eller det er langt mellom stikkontaktene. Fleksibilitet og håndterbareten kan ikke være mye bedre og munnstykket gir også ekstra bevegelse, som ytterligere optimaliserer fleksibiliteten. Munnstykket er også elektrisk og passer både til tepper og harde gulv.

Automatisk overvåking av filtre og tre hastighetsinnstillinger

Støvbeholderen har en kapasitet på 0,9 liter og er derfor betydelig mindre enn mange av de andre modellene i artikkelen. Imidlertid er støvsugeren mye mindre, så det kompakte designet gjelder både støvsugeren og støvbeholderen.

bosch athlet tilbehoerStøvsugeren har tre forskjellige innstillinger for hastighet, slik at det er mulig å sette sugeeffekten til en spesifikk rengjøringsoppgave: trinn 1 er for enkel rengjøring og har den lengste driftstiden, trinn 2 er for normal rengjøring og trinn 3 for mer krevende rengjøringsoppgaver. Driftstid er derimot ikke så lang for dette alternativet.

Det er også mulig å kjøpe en tilleggspakke til støvsugeren, og hos enkelte forhandlere følger det med utstyr som gjør det mulig å ta støvsugeren på ryggen, hvis du må støvsuge på steder hvor det er vanskelig å komme til.

En sensor overvåker fortløpende støvsugerens rengjøringsytelse og hvis en rens av støvsugerens filter kreves, så vil det lyse en lampe. Med Bosch Athlet BBH52550 er det også mulig å montere et virkelig bra støvfilter, som rengjør utblåsningsluften fra støvsugeren nesten like effektivt som de allergivennlige HEPA-filtrene som tradisjonelle støvsugere generelt er utstyrt med.

BBH52550 utmerker seg ved å være lett å oppbevare, den kan stå alene og veier utrolig lite – bare tre kilo. Dette betyr at det er lett å ha den ståendefremme eller i skapet. Det er også mulig å kjøpe et tilbehørssett for bilen.

Spesifikasjoner for Bosch Athlet BBH52550:
🔋
Batterispenning: 25,2 V
⏱️ Maksimal arbeidstid: 50 minutter
⏱️ Ladetid for fullt batteri: 360 minutter
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 0,9 liter
📃 Filter: Ja, uspesifisert
⚖️ Vekt: 3 kg
⚙️ 2-i-1-modell: Nei

Nedenfor kan du se en presentasjon av Bosch Athlet BBH52550:

https://www.youtube.com/watch?v=49u04_1adeg

Philips PowerPro Duo FC6172

Toppscorer hos Tek.no

Philips PowerProDuo FC617201

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
1 790,00 Kr. 0,00 Kr. 1 790,00 Kr. Les mer

 

Merk: Philips PowerPro Duo FC6172 har gått ut av produksjon hos Philips. Modellen har blitt erstattet med den nye og forbedrede Philips PowerPro Duo FC6168.

Med Philips PowerPro Duo FC6172 får du ikke bare en poseløs og trådløs støvsuger, men du får også en flott 2-i-1-løsning, der håndstøvsugeren er integrert i selve støvsugerstangen. Denne modellen har fleksibilitet og mobilitet i toppklasse.

Støvsugeren er utstyrt med Philips sin effektive PowerCyclone-teknologi, som sørger for at støv og luft skiller seg raskt, og dermed hindrer at støvet samler seg opp.

Teknikken fungerer ved at luften blir sugd inn i PowerCyclone, ettersom en buet luftpassasje gjør at luften kommer opp i det sykloniske kammeret, hvor det skiller luft og støv. Støvbeholderen tømmes lett med ett enkelt klikk, slik at du ikke kommer i kontakt med støvet. Beholderen har en kapasitet på 0,6 liter.

Lang batterilevetid og 3-lags filter som kan vaskes

Philips PowerPro Duo er egnet for rengjøring av harde gulv og tepper og det følger med flere effektive munnstykker. Blant annet et TriActive Turbo-munnstykke, som er en motorisert børste, spesielt utviklet for å fange støvpartikler og lo samtidig.

I tillegg følger det med en miniturbo-børste, som er spesielt utviklet for myke overflater slik som sofaer og puter. Miniturbo-børsten er også spesielt effektiv på å fjerne dyrehår. Munnstykke er også svært lave, slik at du enkelt kan støvsuge under møblene di.

Philips PowerPro Duo FC6172 med haandholdt delHos norske Tek.no fremheves PowerCyclone-teknologien som det som spesielt skiller modellen fra andre håndstøvsugere på markedet. Også modellens lange batterilevetid blir fremhevet, som på full styrke er på 19 minutter, mens standardstyrken er på hele 65 minutter, noe som er veldig bra for en batteridrevet støvsuger. Du må lade den i fem timer for å få fullt batteri. Støvsugeren har et kraftig 25,2 V litium ion-batteri.

Betjeningen på støvsugeren er også helt topp, og det er tenkt på både design og detaljer. For eksempel har støvsugeren en smart parkeringsfunksjon når den brukes med stang, hvor det er mulig å sette den loddrett uten støtte. Hvis du bare ønsker å bruke håndstøvsugeren, så er det også enkelt og raskt å demontere stang fra håndstøvsugeren.

Maskinen er det et 3-lags vaskbart filter, som kan fange opp over 90 prosent av alle de ultrafine og små partiklene. Dette betyr at selv mikroorganismer i en størrelse på 0.3 mikron, blir fanget opp. Pollen, bakterier og allergener kommer ofte i denne størrelsen, så støvsugeren er derfor spesielt egnet for hjem med allergikere, noe du sjelden ser hos denne typen støvsugere, siden de ofte ikke har filtre.

Spesifikasjoner for Philips PowerPro Duo FC6172:
🔋
Batterispenning: 25,2 V
⏱️ Maksimal arbeidstid: 60 minutter
⏱️ Ladetid for fullt batteri: 5 timer
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 0,6 liter
📃 Filter: 3-lags filter som kan vaskes
⚖️ Vekt: 3,2 kilo
⚙️ 2-i-1-modell: Ja


Dyson V6

✅ 4,5 av 5 stjerner hos trustedreviews.com
✅ «Beste kjøp» hos engelske which.co.uk
✅ 4.6 av 5 stjerner hos Johnlewis.com – basert på 2323 vurderinger
✅ 98 av 100 poeng hos Goodhousekeeping

Dyson V6 Animal Pro

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 989,00 Kr. 0,00 Kr. 2 989,00 Kr. Les mer
3 229,00 Kr. 0,00 Kr. 3 229,00 Kr. Les mer
6 898,00 Kr. 0,00 Kr. 6 898,00 Kr. Les mer

 

Dyson V6 er en annen Dyson-modell, som har utmerket seg i flere tester og med god grunn. Det er ikke bare en poseløs og effektiv støvsuger, med den er også trådløs og tilbyr stor fleksibilitet. Modellen er en såkalt 2-i-1 støvsuger, som består av en vanlig håndstøvsuger og et smart stativ, som sammen kan brukes som en vanlig støvsuger.

I test er det nettopp fleksibiliteten som fremheves flere ganger. Ikke bare fordi støvsugeren er trådløs og derfor helt uten restriksjoner, men også fordi støvsugeren er utrolig følsom ovenfor selv små bevegelser i håndleddet.

De ulike munnstykkene er derfor utrolig lett å manøvrere rundt på gulvet, akkurat som de også har riktig størrelse for å lett komme til under møblene.

Støvsugeren har også en utrolig lav vekt på bare 2,1 kilo, noe som videre gjør den enkel å håndtere. Tyngdepunktet på modellen ligger i nærheten av grep og dette, kombinert med den lave vekten, betyr at det er enkelt å gjøre rent i forskjellige høyder og vinkler.

HEPA-filter og kraftig sugeevne

Dyson V6 er egnet for rengjøring tepper og harde gulv. Det følger med flere ulike munnstykker for ulike oppgaver, blant annet et bredt motorisert munnstykke med nylonbørster og karbonfibertråder. Nylonbørstene fjerner effektivt vanskelig skitt fra tepper, mens karbonfibertråder fjerner fint støv fra harde gulv. Munnstykket er også dekket av bust i hele bredden, slik at det er mulig å gjøre rent helt inne i hjørner og kanter. Det følger også med et munnstykke for kanter og et kombinasjonsmunnstykke.

Haandholdt V6Dyson V6 kan raskt omdannes til en håndholdt versjon, som er spesielt effektiv for sporadisk rengjøring, rengjøring av vanskelige flekker og motorisert minitilbehør for den håndholdte delen av støvsugeren, som effektivt fjerner hår fra kjæledyr og vanskelig skitt fra møbler.

Til tross for den kompakte størrelsen, så er det mye kraft i Dyson V6. Bruker du funksjonen Boost, vil støvsugeren ha en sugekraft på 100AW og på standard innstilling har den 28AW. Sugekraften er den samme uansett om støvbeholderen er tom eller full. Støvbeholderen har en kapasitet på 0,6 liter.

Dyson sine trådløse støvsugere bruke samme cyclon-teknologi, som støvsugere med ledninger. Dette betyr at har sentrifugalkreftene får støv og smuss ut av luften og inn i beholderen, som ytterligere sikrer en sterk og effektiv sugeevne, akkurat som på tradisjonelle støvsugere.

Selve motoren i støvsugeren kontrolleres digitalt og roterer med opptil 110 000 rpm, noe som gir en spesielt kraftig sugeevne.

I motsetning til de fleste trådløse modellene, så har V6 et HEPA-filter, noe som betyr at modellen også er egnet for hjem med allergikere, siden et HEPA-filter begrensende støvpartikkel-utslippet i utblåsningsluften.

Når støvsugeren er ladet fullt opp kan den arbeide i opptil 20 minutter om gangen og full lading av batteriet tar 210 minutter. Det følger med en praktisk ladestasjon til støvsugeren og det er også mulig å oppbevare støvsugeren på samme sted, slik at den alltid er klar for bruk.

Spesifikasjoner for Dyson V6:
🔋
Batterispenning: 21,6 V
⏱️ Maksimal arbeidstid: 20 minutter
⏱️ Ladetid for fullt batteri: 210 minutter
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 0,4 liter
📃 Filter: uspesifisert, vaskbart filter
⚖️ Vekt: 3,6 kilo
⚙️ 2-i-1-modell: Ja

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Dyson V6:

https://www.youtube.com/watch?v=lcbYj8j3LKE

Nedenfor kan du se hvordan håndstøvsugeren i Dyson V6 fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=NZpixQJzXEo

Nedenfor kan du se hvordan støvbeholderen tømmes:

https://www.youtube.com/watch?v=DsepyM2m0ps

Nye EU-krav for strømkrevende produkter

Fra 1. September 2017 ble det nye regler, blant annet for støvsugere. Dette er på grunn av at EU har introdusert en rekke nye krav til strømkrevende produkter som støvsugere, elektriske pærer, kaffemaskiner og varmtvannsbeholdere. De nye EU-reglene skjerper spesielt kravene til støvsugernes sugestyrke, støynivå og motorstørrelse.

Dette betyr for eksempel at alle støvsugere som selges i butikker og på nettet fra 1. September 2017, har en maksimal motorkraft på 900 watt. Tidligere var denne på 1600 watt. Derfor vil nyere modeller ha en mer redusert motorkraft enn vi har sett tidligere.

Heldigvis har støvsugerens motoreffekt bare en begrenset innvirkning på sugeevnen. Det handler i større grad om hvor god støvsugeren er til å utnytte motorkraften og hvor tett konstruksjonen er. Derfor kan selv en liten motor være svært effektiv, hvis støvsugeren er utformet på riktig måte.


Poseløs støvsuger eller tradisjonell støvsuger – Hva skal jeg velge?

Det er både fordeler og ulemper med både poseløse og tradisjonelle støvsugere. Om du bør investere i den ene typen i stedet for den andre, er ofte et spørsmål om temperament.

Fordelene med poseløse støvsugere

Den største fordelen med den poseløse støvsugere gir seg nesten selv. Det er ingen støvsugerpose. Støvet samles opp i en støvbeholder i selve støvsugeren, og du trenger ikke å investere i støvsugerposer, noe som er bra både for lommeboken og miljøet.

En annen fordel med poseløse modeller er støvsugerens sugeeffekt. Ofte blir denne redusert i takt med at støvsugerposen blir full. I motsetning til tradisjonelle støvsugere, så mister ikke de trådløse modellene sugekraft når støvbeholderen holder på å bli full. Tvert imot har den ofte samme effektivitet og styrke som en helt tom støvbeholder.

Støvbeholderen er ofte gjennomsiktig, noe som først av alt betyr at du lett kan se når den må tømmes. Det betyr også at det er lett å finne igjen ting som du tilfeldigvis støvsuger opp ved et uhell.

Ulemper ved poseløse støvsugere

Den største fordelen med de poseløse støvsugerne er også den største ulempen. Selv om det er lurt med støvbeholdere, som samler støv i stedet for støvsugerposer som må skiftes, så er kapasiteten ofte bare halvparten av det som kan være i en tradisjonell støvsugerpose.

Om du er svært følsom for støv, så kan tømming av beholderen også være et problem. De fleste produsenter har sørget for en smart tømmemekanisme, som ofte skjer direkte i søppelkurven, men risikoen for å komme i kontakt med støv er fortsatt til stede. Poseløse støvsugere har også en tendens til å lage mer støy enn tradisjonelle modeller.

Fordelene med tradisjonelle støvsugere

Den tradisjonelle støvsugeren er uten tvil den mest hygieniske modellen, siden det er minimal risiko for å komme i kontakt med støv som har havnet i støvsugerposen. I tillegg har tradisjonelle støvsugere ofte bedre luftgjennomstrømning enn poseløse modeller.

Ulemper med tradisjonelle støvsugere

Akkurat som med den poseløse modellen, så er den største fordelen også den største ulempen. For selv om støvsugerposer betyr at du ikke risikerer å komme i kontakt med støvet, så betyr det også at så lenge du har støvsugeren, så har du utgifter til nye støvsugerposer.


Slik holder du støvet ute av husetSådan holder du støvet ude af huset

Det er alltid deilig med et rent og støvfritt hjem og har du husstøvallergi, så er ikke et rent hjem bare fint, men også nødvendig. De nyeste uttalelsene fra en vitenskapelig studie viste at 7,1% av alle dansker over 16 år hadde allergi mot støvmidd. Denne studien er imidlertid fra 1998 og det vil ikke lenger stemme med nåtiden. Ingen vet hvor høyt antallet er i dag, men vi vet at det har økt markant. Om du har allergi mot støvmidd, så kan det forårsake symptomer som høysnue og astma.

Den danske avisen Politiken har laget en grundig guide for hvordan du best kan oppnå et støvfritt hjem. Det kan virke veldig enkelt, men hvis du vil være helt sikker på at du får fjernet støvet, så er det viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge og vite hvordan du skal gå til verks. Hva slags klut du bruker kan også gjøre en forskjell, akkurat som typen vaskemiddel også kan ha innvirkning.

En annen grunn til at du bør støvsuge ofte og grundig er ikke bare for å få vekk husmidd. Ifølge det danske forbrukerrådet Tænk, så kan uønskede kjemikalier også samle seg i støvet og forurense miljøet ditt innendørs. Kjemikalier avdamper fra overraskende mange ting i hjemmet, blant annet nye møbler, elektronikk og bygningsmaterialer.

For eksempel avgir elektronikk såkalte flammehemmere og ftalater, som kan binde seg til støv. Disse kjemikaliene mistenkes blant annet for å være hormonforstyrrende og kreftfremkallende. Det er derfor viktig å støvsuge ofte og grundig.

Ifølge det danske forbrukerrådet Tænk bør du bruke støvsugeren minst en gang i uken, og har du barn hjemme, så burde det være oftere. Hvis du vil være helt sikker på at du går alle de skadelige støvpartiklene til livs, så vil det være en fordel å bruke en støvsuger med et såkalt HEPA-filter.

Et HEPA-filter er det mest effektive når det gjelder å fange alle de små partiklene som kjemikalier kan bindes til. Hvis du har et dårlig eller utett filter i støvsugeren, så er det en fare for at de skadelige partiklene som blir sugd opp, vil blåses ut igjen gjennom utblåsningsluften fra støvsugeren.

Støvmidd lever blant andre hår og hudflak fra mennesker og dyr, noe som gjør seng og sengetøy til et spesielt sårbart område. En mann avgir rundt 0,5-1 gram hudflak om dagen, noe som er nok til å holde tusenvis av støvmidd i live et helt år.

Det er med andre ord liten sjanse for å sulte støvmiddene til døde. Heldigvis er det flere effektive måter å bli kvitt støvmidd på. Det er spesielt viktig å vaske sengetøy ofte og riktig, akkurat som det også er viktig at både puter og dyner vaskes av og til. Det bør vaskes på minst 60°, ellers risikerer du at støvmiddene overlever turen i vaskemaskinen.

Generelt sett er det viktig å ha fokus på å holde et godt inneklima, og her er husstøv kun en liten del av helheten. Rengjøringsmidler kan spare på skadelige kjemikalier og stearinlys slipper ut sotpartikler. Som nevnt ovenfor, kan elektronikk også frigjøre farlig kjemi. Det danske forbrukerråd Tænk har laget en liste over de verste synderne som forurenser inneklimaet og forslag til hvordan du kan bli kvitt dem. Du finner listen her.


Poseløs støvsuger test – Disse kildene har vi brukt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrukerrådet. Her utføres omfattende tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her snakker vi om en test av 19 poseløse støvsugere. Du kan lese mer om testen her men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

T3.com 🇬🇧
T3.com er en av Englands ledende nettmagasiner innen gadgets. Magasinet har gjort en grundig test av Dyson Cinetic Big Ball, som du kan lese her.

Tek.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Tek.no fokuserer på teknologi og gadgets, og tilbyr både aktuelle tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet publiserte i april 2017 en test med 13 forskjellige trådløse støvsugere. Det er gratis å lese og du har tilgang til den her.

Teknisk Ukeblad (TU.no) 🇳🇴
Teknisk Ukeblad står bak en rekke tekniske trykte og elektroniske medier i Norge, blant annet den mye siterte digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere ganger testet trådløse støvsugere, med spesielt fokus på om de har blitt så bra at de kan brukes som den eneste støvsugeren. Du kan lese testen her.

Which 🇬🇧
Which er en engelsk forbrukerorganisasjon som har testet produkter siden 1957. De har spesialisert seg på forbrukerråd i forhold til å veilede forbrukerne til å gjøre det beste valget av produkter. Magasinet tester og vurderer alt fra støvsugere til forsikringer og bruker både profesjonelle testpaneler, vanlige forbrukere samt ulike typer laboratorietester i sine vurderinger. Which har blant laget en test av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro og Dyson V6. Vær oppmerksom på at det enten krever abonnement eller betaling for hver enkelt artikkel for å se hele innholdet.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er Sveriges største uavhengige testmagasin som både er tilgjengelig i papirutgave og i en nettutgave. Rådet & Rön har testet ikke mindre enn 92 forskjellige støvsugere, både med og uten pose. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det enten krever abonnement eller betaling for å se hele artikkelen.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det engelske nettmagasinet Expertreviews.co.uk har hovedsakelig nyheter, tester og anmeldelser av forbrukerelektronikk, og magasinet kjennetegnes ved å gå i dybden og behandle emnet grundig. Dette gjelder også deres vurderinger og test av Philips FC9331/09 og Dyson V6.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det engelske magasinet Trustedreviews.com spesialiserer seg på tester og anmeldelser av elektroniske produkter. De har testet en rekke støvsugere og du kan lese deres vurdering av Dyson V6 og Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Denne engelske siden både tester og skriver om ulike produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en ordentlig test og sammenligning av mange produkter på samme tid, men derimot en grundig gjennomgang av ulike produkter, som de har vurdert og testet på ulike parametere.

Her gis det karakterer på en skala fra 1 til 100. Du kan lese deres gjennomgang av Dyson V6 her.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab er et nettmagasin som har en enkel oppgave: å lage verdens beste anmeldelser av tekniske produkter. Siden tester alt fra elektriske skateboards til støvsugere, og du kan gratis lese deres gjennomgang av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Toptenreviews.com 🇬🇧
Det engelske magasinet Toptenreviews.com er et nettmagasin som hjelper forbrukere å manøvrere rundt mellom ulike produkter gjennom vurderinger og tester. Magasinet har blant annet testet Dyson Big Ball Animal Pro og Electrolux Ultraflex ZUFPARKETT.

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com er et stort britisk websted for teknologinyheder og -anmeldelser. Læs deres anmeldelse af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Gizmodo.co.uk 🇬🇧
Gizmodo er en engelsk nettplattform med artikler innen digitale nyheter, vitenskap og politikk. Siden har også artikler og anmeldelser av elektroniske produkter og Gizmodo.com har testet og anmeldt Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro, og du kan lese anmeldelsen her.

TechCrunch.com 🇺🇸
TechCrunch er et nettmagasin, som kritisk undersøker og tester Internett-produkter og elektriske produkter til hjemmet. Du kan lese deres gratis test av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Dinside.no 🇳🇴
DinSide.no er en norsk forbrukerside som skriver mye om forbrukerstoff. Hovedsakelig skriver de om motor, data, mobil, boliger og ulike tester av forbrukerprodukter. DinSide.no har blant annet testet Dyson V6 og du kan lese anmeldelsen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanske nettplattformen Digitaltrends.com gir deg nyheter, anmeldelser og guider til forskjellig elektronikk. Digitaltrends.com har blant annet testet og vurdert Dyson V6, og du kan lese hele anmeldelsen her.

Forbrukervurderinger ⭐⭐⭐⭐⭐
Markedet for støvsugere er stort, så det er bare utvalgte modeller som kommer med i de ulike testene. Det betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere, men de er ikke testet ennå.

I vår vurdering av ulike støvsugere, så har Forbrukerliv.no også sett på forbrukernes egne vurderinger, blant annet hos Whiteaway og Amazon. Vi har undersøkt hva vanlige forbrukere mener om produkter, både for å finne forbrukerfavoritter og for å utfylle ekspertenes vurderinger.


Andre relevante tester

I tillegg til ovennevnte artikkel, så har Forbrukerliv.no også utarbeidet en rekke andre støvsugertester, blant annet med økt fokus på spesifikke merker og bestemte typer.

Vi har for eksempel utarbeidet en Miele støvsuger test der vi har fokusert spesielt på de Miele-støvsugerne som eksperter har vurdert som best på markedet. I tillegg har vi også en Electrolux støvsuger test og en Nilfisk støvsuger test.

Ønsker du å lese mer generelt om de beste støvsugermodellene på markedet, uansett merke, så bør du lese våre tradisjonelle støvsuger test.

Har du flere spesifikke krav til støvsugeren din, for eksempel at den skal være håndholdt eller klare støvsugingen selv, så har Forbrukerliv.no også utarbeidet en detaljert robotstøvsuger test i tillegg til en håndstøvsuger test. I alle artikler får du selvfølgelig en prissammenligning av de ulike produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere i Norge som er billigst.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse