Poseløs støvsuger test – Her er de beste poseløse støvsugerne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen, ser Forbrukerliv.no nærmere på en rekke poseløse støvsugere. Ut ifra ekspertenes vurderinger i de ulike testene, gjennomgår vi poseløse støvsugere en for en, for å finne ut hva som gjør hver enkelt modell til et bra kjøp.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne poseløs støvsuger testen inneholder:

🔸 En oversikt over de beste poseløse støvsugerne på markedet.
🔸 Hva gjør de nye EU-kravene for strømkrevende produkter som støvsugere.
🔸 Guide: Poseløs støvsuger eller tradisjonell støvsuger.
🔸 Guide: Hvordan holder du beste støv ute av hjemmet.
🔸 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Electrolux Pure C9 PC91 GREEN

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN 

.
Electrolux Pure C9 PC91 GREEN er blitt inkludert i 2 forskjellige eksperttester – her er det snakk om tester utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Her har en rekke ulike apparater blitt testet på parametere som sugeevne, rengjøringsprestasjoner, brukervennlighet, funksjoner og anvendbarhet.

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN klarer seg veldig godt i testen og får derfor to gode anmeldelser.

Kraftig sugeevne med Pure Flow

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN er laget til å kunne rengjøre både harde gulv og tepper i hjemmet.

Derfor har støvsugeren en kraftig motor på 650 watt som gir en god sugeevne. Effekten i watt er imidlertid ikke det som er det avgjørende for om støvsugeren presterer godt, men munnstykker og teknologien bak har også mye å si.

Dette produktet er nemlig laget med det som kalles Pure Flow-system som gir en bedre luftstrøm gjennom maskinen.

Systemet har også fokus på filtreringen slik at færrest mulig skadelige partikler kommer tilbake til rommet igjen.

I tillegg finnes det et effektivt Pure Advantage D 11-filter som er vaskbart. Ved regelmessig vask sørger filteret for å filtrere bort de partiklene som kan være til sjenanse.

Unike munnstykker

For å ytterligere bidra til rengjøringsevnene følger det med 4 forskjellige munnstykker. Her er det både snakk om et Flow Motion-kombimunnstykke, et fugemunnstykke og et munnstykke til møbler.

Flow Motion-munnstykket er spesialdesignet til å kunne brukes på alle overflater – de 3 andre munnstykkene er tenkt til å være et supplement til dette.

Disse settes enkelt på enden av slangen, og det finnes til og med et teleskoprør i denne konstruksjonen som betyr at man kan tilpasse støvsugingen etter sin egen høyde slik at man skåner ryggen. Det finnes også en regulering av sugestyrken samt et ergonomisk Aero Pro Ergo-håndtak.

Selve kroppen på støvsugeren er laget av 60 % gjenbruksmateriale, så her er det snakk om et miljøvennlig valg. 

Modell uten pose

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN hører til blant de poseløse støvsugerne, og det betyr at modellen ikke er utstyrt med poser som må byttes ut når de er fulle. I stedet kommer den med en beholder til støv som kan romme 1,6 liter, noe som er en god del.

En beholder til støvet har den evnen at det ikke nedsetter sugeevnen når den er i ferd med å fylles opp, slik som med poser. Det er lett å bare tømme innholdet i søppeldunken, derfor slipper man å kjøpe inn nye poser hele tiden.

Her er det i tillegg snakk om en klassisk støvsuger som kommer med en ledning til strøm. Det følger med en lang ledning slik at man ikke trenger å bytte stikkontakt så ofte.

Ledningen gir brukeren en arbeidsradius på 12 meter, noe som er ganske mye. Støynivået ligger på 72 dB, så dette er i den laveste enden sammenlignet med andre modeller – dermed forstyrrer den ikke mye når den er i bruk.

Spesifikasjoner – Electrolux Pure C9 PC91 GREEN
🔴 Type: Poseløs støvsuger
🔴 Merke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Støynivå: 72 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nei
🔴 Kapasitet, støvbeholder: 1,6 liter
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Vekt: 7,5 kilo 

Fordeler ved Electrolux Pure C9 PC91 GREEN
Pure Flow-teknologi
4 munnstykker inkludert et Flow Motion kombi-munnstykke
Poseløs – har i stedet en beholder til støv
Miljøvennlig og laget av gjenbruksmateriale
Allergivennlig


Kärcher VC 3

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Kärcher VC 3 

.
Kärcher VC 3 er blitt testet av 2 team eksperter – den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det tyske testmagasinet Testberichte.de.

Det er blitt sett nærmere på blant annet rengjøringsevner, sugestyrke, funksjoner og brukervennlighet, og disse parameterne ligger til grunn for den endelige vurderingen.

Kärcher VC 3 får tre gode anmeldelser for de gode evnene sine.

Multi-syklon teknologi

Kärcher VC 3 er en sterk og kraftig støvsuger som er designet til å både rengjøre tepper og harde gulv.

Modellen kommer med en kraftig motor på 700 watt, og sammen med den unike multi-syklon-teknologien får man en dyptgående støvsuging hver gang.

Det siste, og et av de viktigste leddene i støvsugingsprosessen, er munnstykket. Her finnes det flere forskjellige å velge mellom: Et gulvmunnstykke, et fugemunnstykke og en møbelbørste.

Her er det snakk om et allergivennlig produkt som er utstyrt med et HEPA-filter. HEPA-standarden er en av de aller beste og sikrer at over 99,9 % av de skadelige partiklene fra støv og skitt blir filtrert ut.

Den nøyaktige standarden heter HEPA12 på en skala der kun de aller beste filtrene (ofte spesialdesignede til allergikere) ligger over HEPA14.

Dermed er denne også fordelaktig dersom det er allergikere i husstanden.

Med beholder til støv

Kärcher VC 3Kärcher VC 3 kommer i tillegg med en beholder til støv i stedet for en pose. Denne kan romme 0,9 liter, noe som er veldig bra.

Selv en full beholder nedsetter ikke motorens evner, og en poseløs modell har den fordelen at man ikke trenger å kjøpe nye poser hele tiden. Beholderen kan bare tømmes rett i søppelbøtten.

I tillegg har denne maskinen et søtt og litt tegneserie-robotaktig utseende som gjør den interessant visuelt i forhold til den tradisjonelle støvsugeren.

Den kommer også med en lang ledning som gir brukeren en god arbeidsradius på 7,5 meter slik at man ikke trenger å bytte stikkontakt så ofte.

Lydnivået er på 76 dB, og vekten er forholdsvis lav og på knappe 6 kilo – uten tilbehør ligger vekten på 4,4 kilo.

I tillegg finnes det også et ryggskånende teleskoprør som kan justeres i høyden etter individuelle behov, samt en parkeringsfunksjon og en automatisk ledningsoppruller.

Mange fordeler, ifølge ekspertene

Kärcher VC 3 er blitt testet hos de tyske ekspertene fra magasinet Testberichte.de, og her får den mye ros.

De fremhever spesielt at den har en bra pris når man tenker på hvor mye kvalitet man får for pengene. I tillegg noterer ekspertene seg også at modellen ikke veier så mye. Dette gjør den svært håndterbar, men dessverre påpekes det også at den har en tendens til å velte nettopp på grunn av den lave vekten.

Testberichte.de forklarer også at produktet imponerer med en svært kraftig sugeeffekt som gir veldig rene resultater.

I tillegg er støynivået forholdsvis lavt, noe som betyr at den ikke sjenerer veldig mye.

Støvbeholderen får også ros for å ha en fin størrelse slik at den er enkel å bruke – det er enkelt å åpne og tømme den uten at støvet virvler rundt.

Konklusjonen er at ”apparatet leverer en bra ytelse til en bra pris”.

Spesifikasjoner – Kärcher VC 3
🔴 Type: Poseløs støvsuger
🔴 Merke: Kärcher
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Støynivå: 76 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nei
🔴 Kapasitet, støvbeholder: 0,9 liter
🔴 Arbeidsradius: 7,5 meter
🔴 Vekt: 5,9 kilo 

Fordeler ved Kärcher VC 3
Arbeider via multi-syklon teknologi
Flere munnstykker
God filtrering
Poseløs
Teleskoprør


Philips FC9331/09

✅ Anbefalt hos expertreviews.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos amazon.de

Philips FC9331-09

.
Philips FC9331/09 er poseløs og bruker derfor en syklon-teknologi når den arbeider. Det vil si at den bruker sentrifugalkraften til å skille støv fra luften inne i sylinderen, slik det er hos flere poseløse modeller. Ifølge Philips selv, så er deres PowerCyclone 5-teknologi spesielt effektiv, siden den maksimerer luftstrømmen og ytelsen ved å skille støv og luft umiddelbart gjennom tre effektive trinn:

1) Luften blir sugd raskt inn
2) En buet luftpassasje sørger for at luften raskt sendes gjennom sykloniske kamre, der støvet er atskilt fra luften
3) Spesielle utslippslameller skiller støv i syklonen og leder det ned i støvbeholderen.

Ifølge ekspertvurderinger, så har Philips FC9331/09 faktisk en av de mektigste sugeevnene på markedet.

Sugeeffekten er faktisk nesten for god, siden det engelske nettmagasinet Expert Reviews påpeker at den er så effektiv at det kan være en liten hindring for manøvreringen. Men de fremhever samtidig at støvsugeren generelt er en utmerket utøver som er godt bygget og brukervennlig.

Egnet til hjem med allergikere

Philips FC9331-09 stoevbeholderModellen er egnet til hjem med allergikere, siden den har et luftrensings-filtersystem, som fanger opp 99,9% av fine støvpartikler, inkludert pollen, dyrehår og støvmidd. Støvbeholderen har en kapasitet på 1,5 liter og det den kan tømmes lett og hygienisk, slik at du ikke risikerer å komme i kontakt med oppsamlet støv.

Støvsugeren har rengjøringsevne A på hardt gulv rengjøringsevne C på gulvteppe og støvutslipp A. Alle skalaer går fra A til G, der A er best og betyr at støvsugeren samler 100% av støvet. En C på tepper er et godt resultat i skalaens bedre halvdel, siden tepper er vanskeligere å støvsuge enn harde gulv.

Motoren har en effekt på 650W og under bruk har støvsugeren et støynivå på 79 dB (A). Philips FC9331/09 er i energiklasse A og er den beste klassen som kan oppnås. Det er sjelden at poseløse modeller oppnår en så god energimerking.

Det er også lagt vekt på betjeningen i utformingen av støvsugeren og den har en arbeidsradius på ni meter, som passer godt i de fleste hjem. Det følger også med et praktisk teleskopisk rør, som enkelt kan tilpasses brukerens høyde.

Vekten på støvsugeren er 6,1 kilo og den er utstyrt med fire ekstra store gummihjul som gjør at støvsugeren glir lett over gulvet uten å skrape på det. Det er også en myk børste integrert i håndtaket, slik at den alltid er klar til bruk på møbler, flate overflater og møbeltrekk.

Det følger også med et Tri-active-munnstykke, som tillater en 3-veis rengjøringsprosedyre og er spesielt egnet for tepper, siden den sikrer en mer grundig rengjøring av teppet. Du får også et munnstykke for harde gulv.

Spesifikasjoner for Philips FC9331/09:
🔋
Energiklasse: A
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøringsevne på gulvteppe: C
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 650 watt
🌀 Arbeidsradius: 9 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 1,5 liter
📃 Filter: Allergifilter
⚖️ Vekt: 6,1 kilo
📢 Lydnivå: 79 dB (A)


Trådløse støvsugere

Ovenfor har vi sett på noen av de mest populære og testvinnende støvsugerne som finnes på markedet. Hvis du ønsker en støvsuger, men samtidig full bevegelsesfrihet under rengjøring, eller du ønsker å støvsuge på steder hvor det er vanskelig å komme til, så kan du vurdere å investere i en trådløs støvsuger.

Inntil ganske nylig var trådløse støvsugere kun egnet for små oppgaver og har ikke blitt vurdert som et ordentlig alternativ til den tradisjonelle støvsugeren med ledning. Men dette endret seg da både Philips, Bosch og Dyson innførte noen veldig kraftige og effektive trådløse støvsugere, som også er uten pose.


Dyson V10 Absolute

5 av 5 mulige stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
Anbefalt av teknologimagasinet Tek.no

Dyson V10 Absolute

.
Dyson V10 Absolute er blitt testet og anmeldt av 5 ulike ekspertkilder som alle har gitt modellen en god anmeldelse.

Good Housekeeping Institute legger merke til at støvsugeren er brukervennlig og kommer med et vell av praktisk tilbehør.

I tillegg til dette nevner Trustedreviews.com og Råd & Rön at støvsugeren er effektiv og samler opp det meste av skitt og støv fra gulvet. Ekspertene trekker ikke frem mange ulemper ved modellen, men nevner at den bråker litt og at den er forholdsvis dyr.

Ledningsfri støvsuger med sykloner og filtrering

Dyson V10 Absolute er utstyrt med 14 sykloner som genererer en styrke på mer enn

79.000G. Dette betyr at støvsugeren har en så høy effekt at den til og med kan samle opp mikroskopiske partikler i støvbeholderen.

I tillegg til dette har modellen mulighet til å holde 99,97% av all skitt og støv inne i selve støvsugeren på grunn av modellens forseglede filtersystem. Det betyr at alle bakterier og urenheter ikke føres tilbake i luften i hjemmet.

Dyson V10 Absolute har en effektiv sugeevne da støvbeholderen, syklonene og motoren arbeider sammen for å suge luften inn via støvsugerens munnstykke før den går i en direkte linje gjennom de 14 syklonene.

2-i-1 modell med effektivt batteri

Med Dyson V10 Absolute får man en 2-i-1 modell hvor en håndstøvsuger er integrert i selve støvsugerstangen. Håndstøvsugeren sørger for at det er enklere å rengjøre i kriker og kroker, under møbler samt støv og spindelvev på loftet. På den måten er støvsugeren fleksibel uansett hvor man skal støvsuge.

Videre kommer Dyson V10 Absolute med et effektivt nikkel-kobolt-aluminium batteri som sørger for at man har nok tid til å støvsuge store deler av huset på én oppladning. Brukstiden ligger på ca. 60 minutter per lading, og det tar 3,5 timer å fullade batteriet.

Flere effektposisjoner og enkel tømming av støvbeholder

Dyson V10 Absolute er en poseløs støvsuger, derfor slipper man å tenke på støvsugerposer. I stedet kommer støvsugeren med en støvbeholder som har en kapasitet på 0,76 liter.

Når man er ferdig med å støvsuge kan man tømme beholderen på en hygienisk måte direkte i søpla. Dette kan gjøres med funksjonen «pek og tøm» som automatisk tømmer støvet ved hjelp av én enkelt bevegelse.

Med støvsugerens tre effektposisjoner er det fremdeles mulig å endre rengjøringsstyrke avhengig av gulvtype og støvmengde. Støvsugeren er effektiv til å samle opp støv fra gulvtepper på grunn av modellens direct-drive rengjøringshode.

Det følger med et lite munnstykke, et kombinasjonsmunnstykke, et fugemunnstykke, et soft-roll munnstykke, en myk støvbørste og et motorisert mini-børstemunnstykke.

Spesifikasjoner for Dyson V10 Absolute:
🔋 Batterispenning: 25,2 V
Maksimal arbeidstid: 60 minutter
Ladetid for fullt batteri: 3,5 timer
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑 Støvbeholderkapasitet: 0,76 liter
📃 Filter: Vaskbart filter
⚖ Vekt: 2,67 kilo
⚙ 2-i-1-modell: Ja

Her kan du se en videopresentasjon av Dyson V 10 fra Dyson:


Kärcher VC5 Premium

3,5 av 5 mulige stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
73 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Kärcher VC5 Premium

.
Kärcher VC5 Premium er blitt testet og anmeldt av Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute. Alle de tre ekspertkildene er svært imponerte over modellen – som de har gitt en god anmeldelse.

Ekspertene fra Good Housekeeping Institute er spesielt imponerte over at støvsugeren er kompakt og enkel å oppbevare, i tillegg til at den er forholdsvis lett slik at man kan støvsuge på ulike gulvtyper og i kriker og kroker. Dette er Trustedreviews.com enige i, men de mener også at støvsugeren er spesielt effektiv på gulvtepper samt at den kommer med en kraftig sugeevne.

Kompakt støvsuger med tredobbelt teleskopsystem

Kärcher VC 5 Premium er en kompakt støvsuger som kan brukes på flere ulike gulvtyper. Selv om støvsugeren er laget i en mindre størrelse, er den fremdeles effektiv.

I tillegg til dette kommer støvsugeren med et patentert og tredobbelt teleskopsystem hvor enheten kan pakkes sammen til halvparten av størrelsen. Alt man trenger å gjøre er å trykke på en knapp og dytte den sammen, derfor har man mulighet til å gjøre om støvsugeren til den størrelsen man har bruk for.

Kärcher VC5 Premium er en poseløs støvsuger, derfor slipper man å kjøpe støvsugerposer. Den kommer i stedet med en med en støvbeholder som har en kapasitet på 0,2 liter. Selve filtrene er HEPA-filtre og blir rengjort automatisk når man åpner luken – derfor slipper man å tenke på dette.

Energivennlig støvsuger med stor rekkevidde

Med Kärcher VC5 Premium får man en støvsuger med en stor rekkevidde. Rekkevidden ligger på til sammen 10 meter, derfor har man mulighet til å støvsuge flere rom før man må bytte stikkontakt.

Kärcher VC5 Premium er også en energivennlig støvsuger som er plassert i energiklasse A. Det vil si at støvsugeren ikke bruker for mye energi i løpet av et år. Modellen er derfor både energibesparende og bra for miljøet.

I tillegg til dette er det også enkelt å bruke støvsugeren på flere typer gulv da modellen er utstyrt med ulike innstillinger som kan brukes avhengig av om man skal støvsuge gulvtepper eller harde gulv.

4-trinns justering av sugestyrke samt 2 ledningskroker

Kärcher VC5 Premium er en praktisk støvsuger som kommer med flere brukervennlige og fleksible funksjoner. Én av disse funksjonene er blant annet en 4-trinns justering av sugestyrken hvor man raskt kan regulere den avhengig av arbeidsoppgave.

Videre kommer støvsugeren med 2 ledningskroker med en hurtigutløserfunksjon. Det vil si at ledningen oppbevares på baksiden av maskinen, og den kan raskt tas av igjen dersom man vrir på kroken.

Det følger også med et stort utvalg av tilbehør ved kjøp av Kärcher VC5 Premium. Dette inkluderer blant annet et munnstykke til polstring, et munnstykke til fuger og en børste til møbler.

Spesifikasjoner for Bosch BCH6Z000:
🔋  Energiklasse: A
💨 Støvutslipp: A
🌪 Rengjøringsevne på gulvtepper: C
🌪 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🌀 Arbeidsradius: 10 meter
🗑 Støvbeholderkapasitet: 0,2 liter
📃 Filter: HEPA-filter
⚖ Vekt: 3,2 kilo
📢 Lydnivå: 77 dB(A)


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch BGS5335

.
Bosch BGS5335 er den poseløse støvsugeren som oppnår best plassering i testen både hos det svenske motstykket Råd & Rön. Modellen er spesielt egnet for hjem med allergier og hjem med kjæledyr, fordi det blant annet følger med et spesielt munnstykke for oppsamling av dyrehår.

Støvsugeren har rengjøringsevne A på harde gulv, rengjøringsevne C på gulvteppe og støvutslipp A. Støvutslipp angir hvor godt støvsugeren holder støvet ut utblåsningsluften. Hvis det er medlemmer i husholdningen som er spesielt følsomme for støv, så bør man gå for en støvsuger i støvutslippsklasse A.

Støvsugeren er spesielt egnet for allergikere, siden det følger med et ProAnimal-munnstykke med roterende børster som er spesielt utviklet for å fjerne dyrehår.

Munnstykket er også spesielt utviklet for å gi en grundig rensing av flisene og parkettgulv, hvor det kan være små sprekker og revner, som også kan spare på både dyrehår og støv. I tillegg til munnstykket har støvsugeren også Boschs AirTurbo System, som gir en ekstra høy luftgjennomstrømning og ekstra strøm.

Store støvbeholder og selvrensende filtersystemBosch BGS5335 stoevbeholder

Støvbeholderen på Bosch-BGS5335 har en kapasitet på tre liter, noe som er mye i forhold til andre poseløse modeller. Støvsugeren har en arbeidsradius på elleve meter og veier 6,7 kilo. Det er sørget for minimalt med vedlikehold på denne poseløse modellen, så støvsugeren fra Bosch er utstyrt med et system som gjør at du rengjør filtersystemet ved behov.

En innebygd sensor overvåker kontinuerlig støvsugerens yteevne og reduseres ytelsen, så aktiverer sensorene automatisk et rengjøringssystem, slik at støvsugeren får tilbake til sin optimale ytelse. Filter og støvbeholderen er imidlertid vaskbart hvis behovet skulle oppstå.

Støvsugeren er utstyrt med et hygienisk HEPA 13-filter som filtrerer alle partikler ut av luften, slik at luften hjemme blir renere etter støvsuging. Et HEPA 13-filter er vaskbart og anbefales til forbrukere som ønsker minimalt utslipp av støvpartikler under støvsuging. HEPA-skalaen går fra 10 og opp til 14, hvor 14 er best. Et HEPA 13 filtrerer dermed 99,95% av alle partikler.

Motoren har en effekt på 800 watt og sugeeffekten kan lett justeres med en dreieknapp. Under bruk er lydnivået på 74 dB (A). I tillegg har støvsugeren energimerke C, noe som er ganske fornuftig for denne typen poseløse støvsugere, som ofte bruker mer strøm enn tradisjonelle modeller. Det årlige strømforbruket er estimert til 40 kWh.

I tillegg til munnstykket for dyrehår og det generelle kombimunnstykke, så følger det med et fugemunnstykke, et møbelmunnstykke og et møbeltrekk-munnstykke.

Bosch BG5335 er også utstyrt med et praktisk teleskopisk rør, slik at du kan tilpasse lengden på røret etter behov. Dermed er støvsugeren allsidig i bruk og kan brukes til rengjøring av hele hjemmet.

Spesifikasjoner for Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
🔋 
Energiklasse: C
💨 Støvutslipp: A
🌪️ Rengjøringsevne på gulvteppe: C
🌪️ Rengjøringsevne på harde gulv: (A)
⚙️ Motoreffekt: 800 watt
🌀 Arbeidsradius: 11 meter
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 3 liter
📃 Filter: vaskbart HEPA 13-filter
⚖️ Vekt: 10,53 km
📢 Lydnivå: 74 dB (A)

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:

Nedenfor kan du se hvordan støvbeholderen spå BGS5335 Zoo’o ProAnimal tømmes:


Philips PowerPro Duo FC6172

Toppscorer hos Tek.no

Philips PowerProDuo FC617201

.
Merk: Philips PowerPro Duo FC6172 har gått ut av produksjon hos Philips. Modellen har blitt erstattet med den nye og forbedrede Philips PowerPro Duo FC6168.

Med Philips PowerPro Duo FC6172 får du ikke bare en poseløs og trådløs støvsuger, men du får også en flott 2-i-1-løsning, der håndstøvsugeren er integrert i selve støvsugerstangen. Denne modellen har fleksibilitet og mobilitet i toppklasse.

Støvsugeren er utstyrt med Philips sin effektive PowerCyclone-teknologi, som sørger for at støv og luft skiller seg raskt, og dermed hindrer at støvet samler seg opp.

Teknikken fungerer ved at luften blir sugd inn i PowerCyclone, ettersom en buet luftpassasje gjør at luften kommer opp i det sykloniske kammeret, hvor det skiller luft og støv. Støvbeholderen tømmes lett med ett enkelt klikk, slik at du ikke kommer i kontakt med støvet. Beholderen har en kapasitet på 0,6 liter.

Lang batterilevetid og 3-lags filter som kan vaskes

Philips PowerPro Duo er egnet for rengjøring av harde gulv og tepper og det følger med flere effektive munnstykker. Blant annet et TriActive Turbo-munnstykke, som er en motorisert børste, spesielt utviklet for å fange støvpartikler og lo samtidig.

I tillegg følger det med en miniturbo-børste, som er spesielt utviklet for myke overflater slik som sofaer og puter. Miniturbo-børsten er også spesielt effektiv på å fjerne dyrehår. Munnstykke er også svært lave, slik at du enkelt kan støvsuge under møblene di.

Philips PowerPro Duo FC6172 med haandholdt delHos norske Tek.no fremheves PowerCyclone-teknologien som det som spesielt skiller modellen fra andre håndstøvsugere på markedet. Også modellens lange batterilevetid blir fremhevet, som på full styrke er på 19 minutter, mens standardstyrken er på hele 65 minutter, noe som er veldig bra for en batteridrevet støvsuger. Du må lade den i fem timer for å få fullt batteri. Støvsugeren har et kraftig 25,2 V litium ion-batteri.

Betjeningen på støvsugeren er også helt topp, og det er tenkt på både design og detaljer. For eksempel har støvsugeren en smart parkeringsfunksjon når den brukes med stang, hvor det er mulig å sette den loddrett uten støtte. Hvis du bare ønsker å bruke håndstøvsugeren, så er det også enkelt og raskt å demontere stang fra håndstøvsugeren.

Maskinen er det et 3-lags vaskbart filter, som kan fange opp over 90 prosent av alle de ultrafine og små partiklene. Dette betyr at selv mikroorganismer i en størrelse på 0.3 mikron, blir fanget opp. Pollen, bakterier og allergener kommer ofte i denne størrelsen, så støvsugeren er derfor spesielt egnet for hjem med allergikere, noe du sjelden ser hos denne typen støvsugere, siden de ofte ikke har filtre.

Spesifikasjoner for Philips PowerPro Duo FC6172:
🔋
Batterispenning: 25,2 V
⏱️ Maksimal arbeidstid: 60 minutter
⏱️ Ladetid for fullt batteri: 5 timer
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 0,6 liter
📃 Filter: 3-lags filter som kan vaskes
⚖️ Vekt: 3,2 kilo
⚙️ 2-i-1-modell: Ja


Bosch Athlet BBH52550

✅ Testvinner hos TU.no – Norges tekniske ukeblad

Bosch Athlet BBH52550

Denne modellen fra Bosch er ikke bare trådløs, men også poseløs. Inntil ganske nylig var trådløse støvsugere kun egnet for små oppgaver og har ikke blitt vurdert som et ordentlig alternativ til den tradisjonelle støvsugeren med ledning. Allikevel er Athlet støvsuger fra Bosch like sterk som en vanlig støvsuger. Dette gir deg samme effektivitet som med tradisjonelle støvsugere, bare med enda større fleksibilitet.

Støvsugeren er utstyrt med et litium-Ion batteri og kan arbeide i 50 minutter på en full lading. Når batteriet er flatt, så tar det tar seks timer å lade den helt opp. Trenger du en rask støvsuging, så er batteriet ladet opp med 80% etter bare tre timer. En liten lampe på støvsugeren forteller deg når batteriet må lades opp.

Støvsugeren fungerer på alle typer gulv og egner seg spesielt for rengjøring i hjemmet der det kan være vanskelig å komme seg rundt, eller det er langt mellom stikkontaktene. Fleksibilitet og håndterbareten kan ikke være mye bedre og munnstykket gir også ekstra bevegelse, som ytterligere optimaliserer fleksibiliteten. Munnstykket er også elektrisk og passer både til tepper og harde gulv.

Automatisk overvåking av filtre og tre hastighetsinnstillinger

Støvbeholderen har en kapasitet på 0,9 liter og er derfor betydelig mindre enn mange av de andre modellene i artikkelen. Imidlertid er støvsugeren mye mindre, så det kompakte designet gjelder både støvsugeren og støvbeholderen.

bosch athlet tilbehoerStøvsugeren har tre forskjellige innstillinger for hastighet, slik at det er mulig å sette sugeeffekten til en spesifikk rengjøringsoppgave: trinn 1 er for enkel rengjøring og har den lengste driftstiden, trinn 2 er for normal rengjøring og trinn 3 for mer krevende rengjøringsoppgaver. Driftstid er derimot ikke så lang for dette alternativet.

Det er også mulig å kjøpe en tilleggspakke til støvsugeren, og hos enkelte forhandlere følger det med utstyr som gjør det mulig å ta støvsugeren på ryggen, hvis du må støvsuge på steder hvor det er vanskelig å komme til.

En sensor overvåker fortløpende støvsugerens rengjøringsytelse og hvis en rens av støvsugerens filter kreves, så vil det lyse en lampe. Med Bosch Athlet BBH52550 er det også mulig å montere et virkelig bra støvfilter, som rengjør utblåsningsluften fra støvsugeren nesten like effektivt som de allergivennlige HEPA-filtrene som tradisjonelle støvsugere generelt er utstyrt med.

BBH52550 utmerker seg ved å være lett å oppbevare, den kan stå alene og veier utrolig lite – bare tre kilo. Dette betyr at det er lett å ha den ståendefremme eller i skapet. Det er også mulig å kjøpe et tilbehørssett for bilen.

Spesifikasjoner for Bosch Athlet BBH52550:
🔋
Batterispenning: 25,2 V
⏱️ Maksimal arbeidstid: 50 minutter
⏱️ Ladetid for fullt batteri: 360 minutter
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑️ Kapasitet på støvbeholder: 0,9 liter
📃 Filter: Ja, uspesifisert
⚖️ Vekt: 3 kg
⚙️ 2-i-1-modell: Nei


Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

96 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

 

.
Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er blitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Good Housekeeping Institute, Which.co.uk Alle ekspertene er imponerte over modellen og har gitt den en god anmeldelse.

Good Housekeeping Institute mener dette er en brukervennlig modell hvor man raskt og enkelt kan tømme støvbeholderen.

Which.co.uk er enige i alle disse betraktningene, men nevner også at modellen er god til å støvsuge trapper.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate. De bemerker imidlertid at modellen bråker litt og at det tar 6 timer å fullade den, noe som er forholdsvis lang tid.

Effektivt Li-Ion batteri og trådløs betjening

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er en poseløs støvsuger som egner seg godt til skitt og støv som samler seg i alle hjemmets kriker og kroker.

Det kan være vanskelig å rengjøre trapper, under møbler og så videre, men med denne støvsugeren er det en god del enklere. Støvsugeren er nemlig forholdsvis lett med en vekt på 3,7 kilo – og den fungerer i trådløs tilstand med en LED-indikator som sikrer en god fleksibilitet.

I tillegg til dette kommer Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate med et effektivt Li-Ion batteri som gir modellen en god holdbarhet og en lang levetid. Etter støvsugeren har ladet i 6 timer, vil batteriet ha en brukstid på 75 minutter. Indikatoren på støvsugeren vil informere brukeren om når batteriet må lades.

Poseløs støvsuger med patronfilter og funksjonelt tilbehør

Med Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate får man en praktisk støvsuger med et vell av funksjonelt tilbehør. Ved kjøp av Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate følger det blant annet med et møbelmunnstykke, et fugemunnstykke, en adapter med slange og en justerbar skulderstropp.

Videre er Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate utstyrt med et patronfilter med en PureAir-membran samt et hygienisk filter som sørger for at luften som blåses ut igjen er ren. På den måten unngår man at alt støvet blåses direkte ut i rommet igjen – dermed får man en allergenfri luft i hjemmet.

Det er også enkelt å rengjøre filtret med RotationClean-systemet. LED-displayet forteller når det er på tide å gjøre dette.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er en poseløs støvsuger hvor man slipper å tenke på støvsugerposer. Selve beholderen har en kapasitet på 0,9 liter, derfor kan man støvsuge mye før den må tømmes. Når beholderen skal tømmes er det enkelt å ta ut beholderen og tømme innholdet rett i søpla.

Kan brukes på alle typer gulv

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er utstyrt med en HiSpin-motor med en lang levetid og høy yteevne. I tillegg til dette kan støvsugeren også brukes på alle typer gulv på grunn av dens elektriske munnstykke.

Støvsugeren kommer også med en SensorControl som overvåker støvsugerens rengjøringsevne jevnlig. Derfor støvsuger modellen alltid med optimal ytelse, dermed reduseres rengjøringen til et minimum.

Det er også mulig å velge mellom 3 ulike hastigheter avhengig av om man skal ta en lettere rengjøring eller en mer krevende rengjøring.

Spesifikasjoner for Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate:
🔋 Batterispenning: 32,4 V
Maksimal arbeidstid: 75 minutter
Ladetid for fullt batteri: 6 timer
🌀 Arbeidsradius: Ubegrenset
🗑 Støvbeholderkapasitet: 0,9 liter
📃 Filter: Hygienisk filter
⚖ Vekt: 3,7 kilo
⚙ 2-i-1-modell: Nei

Her kan du se en videopresentasjon av Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate som er laget av Bosch:


Nye EU-krav for strømkrevende produkter

Fra 1. September 2017 ble det nye regler, blant annet for støvsugere. Dette er på grunn av at EU har introdusert en rekke nye krav til strømkrevende produkter som støvsugere, elektriske pærer, kaffemaskiner og varmtvannsbeholdere. De nye EU-reglene skjerper spesielt kravene til støvsugernes sugestyrke, støynivå og motorstørrelse.

Dette betyr for eksempel at alle støvsugere som selges i butikker og på nettet fra 1. September 2017, har en maksimal motorkraft på 900 watt. Tidligere var denne på 1600 watt. Derfor vil nyere modeller ha en mer redusert motorkraft enn vi har sett tidligere.

Heldigvis har støvsugerens motoreffekt bare en begrenset innvirkning på sugeevnen. Det handler i større grad om hvor god støvsugeren er til å utnytte motorkraften og hvor tett konstruksjonen er. Derfor kan selv en liten motor være svært effektiv, hvis støvsugeren er utformet på riktig måte.


Poseløs støvsuger eller tradisjonell støvsuger – Hva skal jeg velge?

Det er både fordeler og ulemper med både poseløse og tradisjonelle støvsugere. Om du bør investere i den ene typen i stedet for den andre, er ofte et spørsmål om temperament.

Fordelene med poseløse støvsugere

Den største fordelen med den poseløse støvsugere gir seg nesten selv. Det er ingen støvsugerpose. Støvet samles opp i en støvbeholder i selve støvsugeren, og du trenger ikke å investere i støvsugerposer, noe som er bra både for lommeboken og miljøet.

En annen fordel med poseløse modeller er støvsugerens sugeeffekt. Ofte blir denne redusert i takt med at støvsugerposen blir full. I motsetning til tradisjonelle støvsugere, så mister ikke de trådløse modellene sugekraft når støvbeholderen holder på å bli full. Tvert imot har den ofte samme effektivitet og styrke som en helt tom støvbeholder.

Støvbeholderen er ofte gjennomsiktig, noe som først av alt betyr at du lett kan se når den må tømmes. Det betyr også at det er lett å finne igjen ting som du tilfeldigvis støvsuger opp ved et uhell.

Ulemper ved poseløse støvsugere

Den største fordelen med de poseløse støvsugerne er også den største ulempen. Selv om det er lurt med støvbeholdere, som samler støv i stedet for støvsugerposer som må skiftes, så er kapasiteten ofte bare halvparten av det som kan være i en tradisjonell støvsugerpose.

Om du er svært følsom for støv, så kan tømming av beholderen også være et problem. De fleste produsenter har sørget for en smart tømmemekanisme, som ofte skjer direkte i søppelkurven, men risikoen for å komme i kontakt med støv er fortsatt til stede. Poseløse støvsugere har også en tendens til å lage mer støy enn tradisjonelle modeller.

Fordelene med tradisjonelle støvsugere

Den tradisjonelle støvsugeren er uten tvil den mest hygieniske modellen, siden det er minimal risiko for å komme i kontakt med støv som har havnet i støvsugerposen. I tillegg har tradisjonelle støvsugere ofte bedre luftgjennomstrømning enn poseløse modeller.

Ulemper med tradisjonelle støvsugere

Akkurat som med den poseløse modellen, så er den største fordelen også den største ulempen. For selv om støvsugerposer betyr at du ikke risikerer å komme i kontakt med støvet, så betyr det også at så lenge du har støvsugeren, så har du utgifter til nye støvsugerposer.

Sentralstøvsuger eller tradisjonell støvsuger

Sentralstøvsugere er et alternativ til almindelige støvsugere og kan være et bedre valg for noen hjem. Fordelene med sentralstøvsugere er mange, og inkluderer en mer kraftfull sugeevne, en lavere lydnivå, og en mer praktisk måte å tømme støvet på.

For det første har sentralstøvsugere en mye kraftigere sugeevne enn almindelige støvsugere. Dette skyldes at sentralstøvsugerne er koblet til en støvsugerpose som er plassert i et fast montert skap i hjemmet. Fordi posen er større enn de som brukes i almindelige støvsugere, kan sentralstøvsugerne suge opp mer støv og skitt.

En annen fordel med sentralstøvsugere er at de er mer stillegående enn almindelige støvsugere. Fordi motoren til sentralstøvsugeren er plassert i et skap, reduseres støyen fra motoren betydelig. Dette gjør det mulig å støvsuge hjemmet ditt mens du sover eller når du gjør andre aktiviteter uten å bli forstyrret av støyen.

Til slutt er tømming av støvsugerposen i en sentralstøvsuger mer praktisk enn i en almindelig støvsuger. I stedet for å bære rundt på en tung støvsugerpose, kan du enkelt tømme støvsugerposen fra et fast montert skap i hjemmet ditt.

Alt i alt, tilbyr sentralstøvsugere mange fordeler som kan gjøre dem verdt investeringen for noen hjem. Hvis du leter etter et mer kraftfull og praktisk alternativ til almindelige støvsugere, kan en sentralstøvsuger være riktig valg for deg.


Slik holder du støvet ute av husetSådan holder du støvet ude af huset

Det er alltid deilig med et rent og støvfritt hjem og har du husstøvallergi, så er ikke et rent hjem bare fint, men også nødvendig. De nyeste uttalelsene fra en vitenskapelig studie viste at 7,1% av alle dansker over 16 år hadde allergi mot støvmidd. Denne studien er imidlertid fra 1998 og det vil ikke lenger stemme med nåtiden. Ingen vet hvor høyt antallet er i dag, men vi vet at det har økt markant. Om du har allergi mot støvmidd, så kan det forårsake symptomer som høysnue og astma.

Den danske avisen Politiken har laget en grundig guide for hvordan du best kan oppnå et støvfritt hjem. Det kan virke veldig enkelt, men hvis du vil være helt sikker på at du får fjernet støvet, så er det viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge og vite hvordan du skal gå til verks. Hva slags klut du bruker kan også gjøre en forskjell, akkurat som typen vaskemiddel også kan ha innvirkning.

For eksempel avgir elektronikk såkalte flammehemmere og ftalater, som kan binde seg til støv. Disse kjemikaliene mistenkes blant annet for å være hormonforstyrrende og kreftfremkallende. Det er derfor viktig å støvsuge ofte og grundig.

Et HEPA-filter er det mest effektive når det gjelder å fange alle de små partiklene som kjemikalier kan bindes til. Hvis du har et dårlig eller utett filter i støvsugeren, så er det en fare for at de skadelige partiklene som blir sugd opp, vil blåses ut igjen gjennom utblåsningsluften fra støvsugeren.

Støvmidd lever blant andre hår og hudflak fra mennesker og dyr, noe som gjør seng og sengetøy til et spesielt sårbart område. En mann avgir rundt 0,5-1 gram hudflak om dagen, noe som er nok til å holde tusenvis av støvmidd i live et helt år.

Det er med andre ord liten sjanse for å sulte støvmiddene til døde. Heldigvis er det flere effektive måter å bli kvitt støvmidd på. Det er spesielt viktig å vaske sengetøy ofte og riktig, akkurat som det også er viktig at både puter og dyner vaskes av og til. Det bør vaskes på minst 60°, ellers risikerer du at støvmiddene overlever turen i vaskemaskinen.

Generelt sett er det viktig å ha fokus på å holde et godt inneklima, og her er husstøv kun en liten del av helheten. Rengjøringsmidler kan spare på skadelige kjemikalier og stearinlys slipper ut sotpartikler. Som nevnt ovenfor, kan elektronikk også frigjøre farlig kjemi.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke poseløse støvsugere er best i test?

Bosch Athlet BBH52550, Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate og Dyson V10 Absolute

🤓 Hvordan testes de poseløse støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet.

🤔 Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Poseløs støvsuger test – Disse kildene har vi brukt:

T3.com 🇬🇧
T3.com er en av Englands ledende nettmagasiner innen gadgets. Magasinet har gjort en grundig test av Dyson Cinetic Big Ball, som du kan lese her.

Tek.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Tek.no fokuserer på teknologi og gadgets, og tilbyr både aktuelle tester, guider og diskusjonsfora. Magasinet publiserte i april 2017 en test med 13 forskjellige trådløse støvsugere. Det er gratis å lese og du har tilgang til den her.

Tek.no har også testet Dyson V10 Absolute. Du kan lese hele testen her.

Teknisk Ukeblad (TU.no) 🇳🇴
Teknisk Ukeblad står bak en rekke tekniske trykte og elektroniske medier i Norge, blant annet den mye siterte digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere ganger testet trådløse støvsugere, med spesielt fokus på om de har blitt så bra at de kan brukes som den eneste støvsugeren. Du kan lese testen her.

Which 🇬🇧
Which er en engelsk forbrukerorganisasjon som har testet produkter siden 1957. De har spesialisert seg på forbrukerråd i forhold til å veilede forbrukerne til å gjøre det beste valget av produkter. Magasinet tester og vurderer alt fra støvsugere til forsikringer og bruker både profesjonelle testpaneler, vanlige forbrukere samt ulike typer laboratorietester i sine vurderinger. Which har blant laget en test av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro og Dyson V6. Vær oppmerksom på at det enten krever abonnement eller betaling for hver enkelt artikkel for å se hele innholdet.

Which.co.uk har også anmeldt Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate. Du kan lese hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er Sveriges største uavhengige testmagasin som både er tilgjengelig i papirutgave og i en nettutgave. Rådet & Rön har testet ikke mindre enn 92 forskjellige støvsugere, både med og uten pose. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det enten krever abonnement eller betaling for å se hele artikkelen.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det engelske nettmagasinet Expertreviews.co.uk har hovedsakelig nyheter, tester og anmeldelser av forbrukerelektronikk, og magasinet kjennetegnes ved å gå i dybden og behandle emnet grundig. Dette gjelder også deres vurderinger og test av Philips FC9331/09 og Dyson V6.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det engelske magasinet Trustedreviews.com spesialiserer seg på tester og anmeldelser av elektroniske produkter. De har testet en rekke støvsugere og du kan lese deres vurdering av Dyson V6 og Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro.

Trustedreviews.com har også testet Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan lese de to testene her og her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Denne engelske siden både tester og skriver om ulike produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en ordentlig test og sammenligning av mange produkter på samme tid, men derimot en grundig gjennomgang av ulike produkter, som de har vurdert og testet på ulike parametere.

Her gis det karakterer på en skala fra 1 til 100. Du kan lese deres gjennomgang av Dyson V6 her.

Good Housekeeping Institute har også testet Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan lese de tre testene her, her og her.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab er et nettmagasin som har en enkel oppgave: å lage verdens beste anmeldelser av tekniske produkter. Siden tester alt fra elektriske skateboards til støvsugere, og du kan gratis lese deres gjennomgang av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Toptenreviews.com 🇬🇧
Det engelske magasinet Toptenreviews.com er et nettmagasin som hjelper forbrukere å manøvrere rundt mellom ulike produkter gjennom vurderinger og tester. Magasinet har blant annet testet Dyson Big Ball Animal Pro og Electrolux Ultraflex ZUFPARKETT.

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com er et stort britisk websted for teknologinyheder og -anmeldelser. Læs deres anmeldelse af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Gizmodo.co.uk 🇬🇧
Gizmodo er en engelsk nettplattform med artikler innen digitale nyheter, vitenskap og politikk. Siden har også artikler og anmeldelser av elektroniske produkter og Gizmodo.com har testet og anmeldt Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro, og du kan lese anmeldelsen her.

TechCrunch.com 🇺🇸
TechCrunch er et nettmagasin, som kritisk undersøker og tester Internett-produkter og elektriske produkter til hjemmet. Du kan lese deres gratis test av Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Dinside.no 🇳🇴
DinSide.no er en norsk forbrukerside som skriver mye om forbrukerstoff. Hovedsakelig skriver de om motor, data, mobil, boliger og ulike tester av forbrukerprodukter. DinSide.no har blant annet testet Dyson V6 og du kan lese anmeldelsen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanske nettplattformen Digitaltrends.com gir deg nyheter, anmeldelser og guider til forskjellig elektronikk. Digitaltrends.com har blant annet testet og vurdert Dyson V6, og du kan lese hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin som har som formål å samle resultater fra forskjellige tyske test- og brukeranmeldelser for deretter å analysere de. Her er det snakk om en test av Kärcher VC 3. Les mer om testen hos Testberichte.de.

Forbrukervurderinger ⭐⭐⭐⭐⭐
Markedet for støvsugere er stort, så det er bare utvalgte modeller som kommer med i de ulike testene. Det betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere, men de er ikke testet ennå.

I vår vurdering av ulike støvsugere, så har Forbrukerliv.no også sett på forbrukernes egne vurderinger, blant annet hos Whiteaway og Amazon. Vi har undersøkt hva vanlige forbrukere mener om produkter, både for å finne forbrukerfavoritter og for å utfylle ekspertenes vurderinger.


Andre relevante tester

I tillegg til ovennevnte artikkel, så har Forbrukerliv.no også utarbeidet en rekke andre støvsugertester, blant annet med økt fokus på spesifikke merker og bestemte typer.

Vi har for eksempel utarbeidet en Miele støvsuger test der vi har fokusert spesielt på de Miele-støvsugerne som eksperter har vurdert som best på markedet. I tillegg har vi også en Electrolux støvsuger test og en Nilfisk støvsuger test.

Ønsker du å lese mer generelt om de beste støvsugermodellene på markedet, uansett merke, så bør du lese våre tradisjonelle støvsuger test.

Har du flere spesifikke krav til støvsugeren din, for eksempel at den skal være håndholdt eller klare støvsugingen selv, så har Forbrukerliv.no også utarbeidet en detaljert robotstøvsuger test i tillegg til en håndstøvsuger test. I alle artikler får du selvfølgelig en prissammenligning av de ulike produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere i Norge som er billigst.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere