Miele støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Miele her

0

I denne testen av Miele støvsugere, ser vi nærmere på hvilke modeller som er kåret som testvinnere. Støvsugerne gått gjennom flere tester og etter nøye vurderinger, har eksperter vurdert at nettopp disse støvsugerne fra Miele er best.

For å gi en god oversikt over støvsuger markedet, har vi også tatt med noen andre test-vinnende støvsugere fra andre merker. På denne måten er det mulig å finne gode alternativer til Miele, hvis man ønsker det.

Vi har gjennomgått ulike tester for å kunne guide deg til å finne en støvsuger, som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, samt det engelske testmagasinet Which? og svenske Testfakta.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne Miele støvsuger testen inneholder: 

🔸 Oversikt over de beste Miele-støvsugerne på markedet, samt noen alternative testvinnere.
🔸 Tips om hva du bør være klar over når du kjøper ny støvsuger.
🔸 Guide til støvsugerfiltre.
🔸 Informasjon om forbruk og støynivå.
🔸 Informasjon om Miele.
🔸 En gjennomgang av testene vi har studert og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Miele Complete C2 Powerline

God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk
4.5 av 5 stjerner hos den store testsiden Trustedreviews.com 
89 av 100 poeng hos den britiske siden Goodhousekeeping.co.uk

Miele Complete C2 Powerline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
2 495,00 Kr. 0,00 Kr. 2 495,00 Kr. Les mer

 

Miele Complete C2 Powerline har en 890 Watt motor med strømbesparende støvsuging uansett om du bruker støvsugerens høyeste sugeevne eller ikke. Selve sugeevnen reguleres via en elektronisk skruknapp.

Støvsugeren har en aksjonsradius på 10 meter. I tillegg til dette er modellen klassifisert høyest når det gjelder rengjøring av harde gulv – derfor er dette en ideell støvsuger hvis du har tregulv, steingulv eller flislagte gulv hjemme.

God rengjøringsevne og støvutslipp
Når det gjelder støvsugere til harde gulv er Miele Complete C2 Powerline klassifisert som en av de beste på markedet. Ekspertene fra det britiske testmagasinet Trustedreviews.com sier at denne støvsugeren er «fantastisk til å rengjøre alle overflater» – derfor er de veldig imponerte over denne modellen fra Miele.

Dette er det britiske forbrukermagasinet Goodhousekeeping.co.uk også enige i. Her får modellen den beste karakteren, nemlig A. Støvsuging av gulvtepper med denne modellen er også forholdsvis effektivt da den her får karakteren C. I støvutslipp får støvsugeren en B – som betyr at modellen er god til å holde det meste av støvet unna viften.

Med støvsugerens AirClean-filter blir til og med de minste støvpartiklene filtrert ut. Luften som blåses ut er derfor så ren som den overhodet kan bli.

Det danske forbrukerrådet Tænk mener også at støvsugeren er veldig god i drift, og er imponerte over modellens minimale støvutslipp.

Britiske Goodhousekeeping.co.uk fremhever spesielt modellens evne til å støvsuge opp hår fra kjæledyr – noe de skriver at støvsugeren er «fremragende» til.

Enkel og funksjonell støvsuger med sikkerhetsforanstaltninger
Miele Complete C2 Powerline har en kapasitet på 4,5 liter samt en 10 meters aksjonsradius. Det gjør modellen velegnet til bruk i store rom.

Støvsugeren er forholdsvis liten da den kun veier 8,8 kilo – derfor er dette en støvsuger som er enkel og funksjonell i bruk. Rundt støvsugeren finnes det en støtliste laget av mykt kunststoff som sørger for å skåne de tingene du kommer borti når du støvsuger.

Denne støvsugeren fra Miele har også et praktisk låsesystem og teleskoprør som gjør den enkel og fleksibel å betjene.

Ekspertene fra Trustedreviews.com beskriver støvsugeren som blant annet «lett og enkel å betjene» da de under testingen raskt kunne støvsuge og trekke rundt på modellen. Miele Complete C2 Powerline er utstyrt med sikkerhetsforanstaltninger.

Støvsugeren er blant annet beskyttet mot overopphetning. Motoren slukker nemlig automatisk dersom luftveien blir tilstoppet.

Man må være oppmerksom på at energimerkingen på denne modellen ikke er den beste på markedet. Den får energimerket C – noe som er en del under de mest energivennlige støvsugerne på markedet, men dersom man bruker støvsugeren til vanlig bruk vil det ikke ha noen synlig effekt på strømregningen. Grunnen til at denne støvsugeren fra Miele har et relativt høyt forbruk skyldes den kraftige motoren modellen er utstyrt med.

Lydnivået på denne modellen ligger på 80 dB – som ikke er blant de mest stillegående modellene på markedet, men fremdeles akseptabelt. Grunnen til at denne modellen bråker mer enn andre modeller på markedet er den kraftige motoren. Med en så kraftig motor er det ikke teknisk mulig å senke lydnivået til rundt 60 dB(A).

Utvalgte fordeler ved Miele Complete C2 Powerline:
🔵 Veldig god til å fjerne skitt og støv fra harde gulv
🔵 AirClean-filter
🔵 10 meter aksjonsradius
🔵 Praktisk låsesystem
🔵 Enkel å bruke og håndtere
🔵 Høyeste sugestyrke – 890 W


Miele Complete C3 Silence

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

miele-stoevsuger-complete-c3-silence-ecoline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Miele står virkelig sterkt på støvsuger-markedet med mange forskjellige typer. De har, blant annet lansert C-serien, som vanligvis får gode kommentarer underveis. Miele Complete C3 Silence tilhører denne serien, og i testen hos det danske forbrukerrådet Tænk, bemerker ekspertene at også denne C-modellen er en virkelig god støvsuger.

God hvor støvet ikke kan sees
Miele Complete C3 Silence score godt på alle fronter innen støvsuging av underlag og spesielt på tepper, hvor støv setter seg mer fast enn på for eksempel harde gulv. Når støvet kommer ned i teppene, kan man heller ikke se det, men med denne modellen kan man trygt anta at den effektivt fjerner selv små støvkorn som gjemmer seg i fibrene på teppet. Både mennesker og dyr mister hår som raskt knyter seg sammen og henger fast, men ifølge eksperter er Miele Complete C3 Silence virkelig god til å fjerne hår.

Tro mot navnet sitt
Miele CompleteC3 Silence er en miljøvennlig modell med bare 700 watt. Modellen er i energiklasse A, så miljøet blir spart fra produsentens side, fordi strømforbruket er lavt. Som navnet «Silence» antyder, er denne støvsugeren svært stillegående. Den bråker ikke mer enn en vanlig samtale mellom mennesker, til tross for at motoren er sterk og solid.

Modell for allergikere
Uansett om du er allergisk eller ikke, så er ikke mye støv bra for helsen, så det er viktig å velge en støvsuger som effektivt fjerner støv og skitt, og ikke returnerer det tilbake gjennom utblåsningen. Det klarer Miele Complete C3 Silence veldig bra, for støvutslippet er minimalt. Dette er blant annet på grunn av HEPA-utblåsningsfilteret (High Efficiency Particulate Air), som sikrer at selv små partikler ikke slipper ut. Miele Complete C3 Silence er lett å vedlikeholde og det er lett å skifte både utblåsningsfilter og motorfilter.

Utvalgte fordeler med Miele Complete C3 Silence:
🔵 Veldig god til å fjerne støv fra tepper
🔵 Miljøvennlig modell
🔵 Lav støy
🔵 Modellen har HEPA-filter som er bra for allergikere
🔵 Lett å vedlikeholde og skifte filtre


Miele Complete C3 Powerline

✅ Kåret til «beste kjøp» hos engelske Which

Miele Complete C3 Powerline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 390,00 Kr. 0,00 Kr. 2 390,00 Kr. Les mer
2 599,00 Kr. 0,00 Kr. 2 599,00 Kr. Les mer

 

Miele Complete C3 Powerline er kåret til «beste kjøp» i forbrukermagasinet Which?,  som er Englands største forbrukermagasin med over 680 000 abonnenter og 335 000 nettabonnenter. Which? er kjent for å teste forskjellige husholdningsprodukter, fra vaskemaskiner til digitale kameraer. Magasinets formål er å gjøre en positiv forskjell for forbrukerne.

God allround modell
Miele Complete C3 Powerline er en av de støvsugerne, som ikke har en klar innstilling for et bestemt underlag. Denne modellen er god både på harde gulv og tepper, derfor får du mye kvalitet for pengene. Motoren er sterk, noe som gjør sugeeffekten veldig god. Støvposen er svært romslig med 4,5 liter, men husk å skifte posen når den er to tredjedeler full, så støvsugeren beholder sin optimale sugeevne.

Fokus på komfort
Miele Complete C3 Powerline legger spesielt vekt på de mange brukervennlige handlingene med små, fine detaljer. Modellen har fokus på fleksibilitet, siden de tre hjulene på undersiden kan dreie 360 grader. Dermed blir støvsugeren lettere å kjøre med. Miele Complete C3 Powerline er også utstyrt med et teleskopisk rør, noe som betyr at du kan justere rørlengden og høyden. Det motvirker at du må bøye deg og få problemer med ryggen.

Pedaler kontrollere styrken
At Miele Complete C3 Powerline er utformet med brukerens komfort i tankene, er opplagt. Dette gjelder også de to pedalene, som brukes til å justere sugeeffekten, slik at du ikke må bøye deg ned hele tiden. Det er også et innebygd parkeringssystem hvis du ønsker små pauser underveis.

Modellen lager mer støy enn mange av de andre testvinnerne, men Miele har også tatt hensyn til det med et silence-system, der du kan slå på silence-nivået, hvis du ønsker lydløs støvsuging.

Utvalgte fordeler med Miele Complete C3 Powerline:
🔵 God både på harde gulv og tepper
🔵 Fleksible hjul som kan spinne 360 grader
🔵 Teleskopisk rør som kan justere rørlengden
🔵 Fotpedal til å kontrollere sugeeffekten
🔵 Stillenivå kan aktiveres for lydløs støvsuging

Her kan du se en presentasjon av Mieles Powerline støvsuger: 


Miele Complete C3 Ecoline

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

 Miele Complete C3 Ecoline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 295,00 Kr. 0,00 Kr. 2 295,00 Kr. Les mer

 

Miele Complete C3 Ecoline er seriens basis-modell, men på tross av det, finner du den stadig blant det svenske forbrukerrådets Råd & Rön sine toppscorere. Svenske Råd & Rön roser modellen for sin robusthet og sugeevne.

Basisen fungerer
Miele Complete Ecoline er utrolig robust og god for husholdninger som støvsuger ofte. Spesielt hjem med mange harde flater og underlag vil ha glede av Miele Complete C3 Ecoline, for den er spesielt god på harde gulv.

Sugeeffekten er veldig bra, noe som betyr at selv små støvkorn blir sugd opp og blir der. Modellens gode filtre (blant annet et HEPA-filter) gjør at selv svært små partikler blir fanget i filteret og holdt tilbake.

Basisen kan være både gode og dårlige, men hos Miele Complete C3 Ecoline fungerer alt bra. Dette gjelder også basis-munnstykket, som gir en god støvsuging, der støv og skitt kommer i støvposen, som rommer 4,5 liter.

Smarte funksjoner
Miele er kjent for kvalitet og gjør praktisk arbeid så enkelt som mulig. Denne modellen tar også hensyn til brukerens komfort. Støvsugeren har nemlig en rekke praktiske funksjoner, blant annet har den en holder for støvsugerrør på siden, slik at du ikke trenger å legge røret på gulvet hver gang du stopper.

Lednings-opprulleren kan være litt vanskelig og det kan være trøblete å få støvsugeren til å trekke ledningen tilbake. På Miele Complete C3 Ecoline er lednings-opprulleren praktisk, og med bare ett trykk på knappen starter den innebygde auto-opprullingen, som selv drar inn ledningen.

Lett, men tung
Ovennevnte praktiske funksjoner gjør modellen lett å arbeide med, og med en ledning på 7,5 meter får du en bevegelsesradius på cirka elleve meter. Det betyr at du ikke behøver å bytte stikkontakt hele tiden.

Miele Complete C3 Ecoline er imidlertid tung, med en vekt på over åtte kilo. Det kan gjøre modellen litt tungvint å jobbe med, men den høye vekten har også en positiv effekt, siden den kjører mer jevnt over gulvet og gir god stabilitet.

Utvalgte fordeler med Miele Complete C3 Ecoline:
🔵 Har god sugeevne
🔵 Veldig bra på harde gulv
🔵 Støvpose med kapasitet på 4,5 liter
🔵 Nyttige funksjoner for lettere arbeid
🔵 Stor bevegelsesfrihet med en lang ledning

Her kan du se en liten presentasjonsvideo om produktet:


 Miele Complete C3 Celebration

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

 Miele Complete C3 Celebration EcoLine Plus

Denne modellen er midlertidig utgått.

Miele Complete C3 Celebration er en annen modell i Mieles C-serie, og denne støvsugeren er også testet av både den danske og den svenske forbrukerorganisasjonen.

Konklusjonen fra begge er at Miele Complete C3 Celebration fungerer bra over hele linja.

Effektiv mot dyrehår
To viktige testpunkter er støvsuging på harde og teppebelagte gulv, to overflater hvor du vanligvis bruker støvsugeren. Miele Complete C3 Celebration har også blitt testet på begge underlag, og det er enighet om at den fungerer feilfritt.

En støvsuger må også plukke opp hår, og det er spesielt aktuelt i husholdninger med kjæledyr. På et hardt gulv er hårene synlig og lett å feie opp, men på tepper er hårene ofte vanskelig å se, og de kan brytes ned ytterligere i teppet. Miele Complete C3 Celebration imponerer med både effektivitet og grundighet når det gjelder å fjerne dyrehår på tepper.

Fleksible hjul
Det kan være litt vanskelig å flytte på støvsugeren når den må skyves over gulv, tepper og forhøyninger. Det er derimot ikke et problem å flytte på Miele Complete C3 Celebration, siden den har god balanse og gir god stabilitet. Noe av det beste ved denne modellen er de fleksible hjulene, som gjør at den kan kjøre sidelengs og gjøre arbeidet enklere. Fleksibilitet er et nøkkelord for modellen, som også er god til å støvsuge helt inntil vegger og kanter, der det ellers kan være vanskelig for munnstykkene å nå helt inn.

God brukervennlighet
Miele Complete C3 Celebration er generelt svært enkel å arbeide med, og det betyr at den er passende både for nybegynnere og eksperter. Vedlikehold er også enkelt, både å skifte utblåsningsfilter og motorfilter går greit.

Hører du til dem som bare vil bruke standard-munnstykke til alle aktiviteter, så anbefales det å se etter hva slags andre munnstykker, som fulgte med støvsugerkjøpet. Med Miele Complete C3 Celebration følger det med fire munnstykker, og det er også snakk om et munnstykke for fuging. Fugemunnstykket fungerer spesielt godt for sprekker og folder på møbler, men også til bokhyller, der det ellers kan være vanskelig å få vekk støv.

Utvalgte fordeler ved Miele Complete C3 Celebration:
🔵 Fungerer bra både på harde gulv og tepper
🔵 Godt til å fjerne dyrehår fra tepper
🔵 Spesielle hjul som gjør at modellen kan kjøre sidelengs
🔵 Lett å vedlikeholde og rengjøre
🔵  Det følger med fire munnstykker


Andre test-vinnende støvsugere

Ovenfor har vi gjennomgått en rekke Miele-støvsugere, som enten er testvinnere og/eller ha fått toppkarakter og god publisitet i ulike tester.

Foruten Miele-støvsugerne finnes det mange andre gode støvsugere på markedet, og vi vil spesielt gjennomgå fire støvsugere fra Philips og Electrolux, henholdsvis som også er kåret til testvinnerne i tester hos det danske forbrukerrådet Tænk og svenske Testfakta.


Philips FC8721/09

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 792,00 Kr. 0,00 Kr. 1 792,00 Kr. Les mer
2 119,00 Kr. 0,00 Kr. 2 129,00 Kr. Les mer
2 239,00 Kr. 0,00 Kr. 2 239,00 Kr. Les mer

 

Philips er en av markedets kritikerroste elektronikkmerker, som produserer elektronikk innen en bred rekke med forbrukerprodukter som TV, DVD-spillere, telefoner og kjøkkenredskaper. I tillegg produserer Philips støvsugere, inkludert modellen Philips FC8721/09, som har blitt testet og kåret til testvinner av det danske forbrukerrådet Tænk.

God på alt
Det er sjelden du finner en støvsuger som kan håndtere alle oppgaver. En slik støvsuger skal både kunne støvsuge harde gulv og tepper, samt effektivt fjerne dyrehår. Den skal i tillegg rengjøre sprekker og hull, i tillegg til å fjerne støv og skitt helt inntil lister, hjørner og kroker. Philips FC8721/09 vil løse alle oppgavene bra og med stor effektivitet og fleksibilitet, derfor vil denne modellen passe inn i ethvert hjem. Philips FC8721/09 er også en prisvennlig støvsuger.

Stor kapasitet
Philips FC8721/09 er en kraftig støvsuger som gjør rent med stor effektivitet. Dette skyldes ikke minst det faktum at modellen er utstyrt med en stor støvpose, som kan inneholde mer støv og smuss enn mindre poser. Philips FC8721/09 sin pose rommer 3,5 liter og behøver ikke skiftes like ofte som mindre poser.  Størrelsen gjør også at støvsugeren beholder sin effektivitet lengre. Effektivitet kan nemlig bli dårligere, når støvposen er omtrent halvfull.

Lett å vedlikeholde
Philips FC8721/09 er enda en av Philips mange kvalitetsprodukter, og eksperter anslår at modellens holdbarhet er veldig bra.

Dette gjelder også motoren og filtre, som arbeider godt. Støvsugeren er utstyrt med et HEPA-filter, som sikrer et bedre klima. Å skifte filtre er viktig både for støvsugerens effektivitet og for inneklimaet, og på mange modeller kan det være litt tungvint å bytte filtrene og få vedlikeholdt støvsugeren. På Philips FC8721/09 er det derimot lett å bytte utblåsningsfilter.

Utvalgte fordeler ved Philips FC8721/09:
🔵 God på alle oppgaver
🔵 Egnet til hjem med kjæledyr
🔵 Støvsuger sprekker rene og når helt inntil veggen
🔵 Stor kapasitet med romslig støvpose
🔵 Lett å vedlikeholde og skifte filter

Her kan du se en presentasjonsvideo av støvsugeren fra Philips:


Electrolux EUO9GREEN 

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk 
4 av 5 stjerner basert på 18 anmeldelserhos nettsiden Electrolux.dk

Electrolux EUO9GREEN 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 231,00 Kr. 0,00 Kr. 2 231,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer

 

Modellen EUO9GREEN fra merket Electrolux er en del av deres UltraOne-serie. Denne modellen har en høy luftgjennomstrømning og effektiv sugeevne. 

På grunn av modellens SilentAir-teknologi har denne støvsugeren et lavt lydnivå på 65 dB. Electrolux EUO9GREEN er en bærekraftig støvsuger da hele 70% av støvsugeren er produsert av resirkulert plast. Dette er derfor en støvsuger som kan brukes med god samvittighet når det gjelder miljøet.

Denne støvsugeren er utstyrt med et vaskbart Allergy Plus Filter som er til god hjelp i hjem med allergikere. På Electrolux.dk gir forbrukerne Electrolux EUO9GREEN 4 av 5 stjerner når det kommer til designet, da de er spesielt fornøyde med støvsugerens brukervennlighet.

En støvsuger med et lavt lydnivå og effektiv rengjøring
Electrolux EUO9GREEN har et lavt lydnivå og bråker derfor ikke mye under bruk. Det er mulig å snakke, høre på musikk eller se på TV mens du støvsuger hjemme. Dette er fordi støvsugerens SilentAir-teknologi, som i kombinasjon med FlowMotion-munnstykket, sørger for et enda lavere lydnivå kombinert med effektiv rengjøring.

Ekspertene fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön bekrefter at lydnivået er lavt da de gir støvsugeren en god karakter i denne kategorien – noe det danske forbrukerrådet Tænk er enige i.

Støvsugeren har fått gode karakterer da den har fått A i støvutslipp, A i rengjøring av gulvtepper og A i rengjøring av harde gulv. Dette er derfor en støvsuger som kan brukes på alle overflater i hele hjemmet.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön gir også støvsugeren gode karakterer når det kommer til rengjøring av alle overflater. De er imidlertid mest imponerte over hvor effektiv støvsugeren er på gulvtepper – her gir ekspertene modellen en soleklar toppkarakter.

Modellen er utstyrt med energimerket A, som er en relativt god merking. Grunnen til at denne støvsugeren ikke får for eksempel A++ er at den er utstyrt med en motor på 850 Watt – som er en ganske kraftig motor. Dette gjør også at den har et litt høyere strømforbruk enn modellene med lavere motorkraft.

Stor rekkevidde og brukervennlig modell
Denne modellen har 3 lette hjul som er enkle å kjøre rundt med. Støvsugeren har tilsammen 2 store bakhjul og 1 lite framhjul. Alle kan snus helt rundt slik at det er enklere å manøvrere rundt diverse møbler og hjørner.

Støvsugeren kommer enkelt til over alt i rommet da den har stor rekkevidde. Rekkevidden ligger på tilsammen 12 meter – da trenger du ikke bytte stikkontakt hele tiden fordi det enkelt kan støvsuges i store rom. Hvis du trenger å justere sugestyrken så kan dette gjøres på selve støvsugeren mens man bruker den.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EUO9GREEN:
🔵 Allergy Plus Filter
🔵 Stor rekkevidde på 12 meter
🔵 Stillegående modell
🔵 Toppkarakterer overalt
🔵 Brukervennlig støvsuger
🔵 Miljøvennlig valg – Produsert av 70% resirkulert plast


Electrolux EUS8GREEN 

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk

Electrolux EUS8GREEN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 490,00 Kr. 0,00 Kr. 1 490,00 Kr. Les mer
1 490,00 Kr. 0,00 Kr. 1 490,00 Kr. Les mer
1 490,00 Kr. 0,00 Kr. 1 490,00 Kr. Les mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Les mer
 

 

EUS8GREEN er en av klassikerne fra Electrolux når det kommer til støvsugere. Denne støvsugeren er kjent for å være god på de fleste overflater i hjemmet da den er effektiv både når det kommer til motorkraft og rengjøringsevne.

Støvsugeren er laget av 55 % resirkulerte materialer. Det vil si at ca. 92% av støvsugerens materialer kan resirkuleres når støvsugeren ikke kan brukes lenger.

Håndtaketpå modellen er ergonomisk designet slik at du får et bedre grep om det. Med et bedre grep er støvsugeren også mer håndterbar – noe som betyr at det blir enklere å gjøre rent. Det krever ikke like mange krefter å snu munnstykket på støvsugeren, og derfor blir det også mye bedre å støvsuge for både holdningen din, ryggen og hendene dine.

Stillegående støvsuger med HEPA-filter
Electrolux EUS8GREEN StillegåendeDe fleste støvsugere bråker en del slik at det ikke er mulig å snakke, høre på musikk eller se på TV mens man støvsuger. Dette er ikke tilfellet medEUS8GREEN som kommer med et Silent Zen-system som gjør at bråket fra støvsugeren blir markant redusert, slik at støvsugerens lydnivå ligger på kun58 dB.

Derfor er det mulig å støvsuge hele hjemmet uten å plage andre som er hjemme.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön er imponerte over støvsugerens lave lydnivå og gir derfor modellen en god karakter i denne kategorien – noe det danske forbrukerrådet Tænk er enige i.

Modellen er også utstyrt med et HEPA-filter som minsker plagene som kan oppstå ved støvsuging – spesielt hvis du er allergiker. Dette filteret sørger for å fange opptil 99% av støvpartiklene som kan være sjenerende for både allergikere og astmatikere. Derfor er dette en god støvsuger å ha dersom man har en allergiker eller astmatiker i familien, da luften i hjemmet ikke vil bli fylt med diverse støvpartikler.

Denne støvsugeren er også utstyrt med en såkalt S-pose som har en anti-allergisk effekt. Denne typen pose garanterer en sunn atmosfære etter støvsuging ved at den effektivt fanger pollen, støvpartikler og støvmidd.

I tillegg til dette er støvsugerens støvutslipp også minimert markant – noe som er enda en fordel. Ekspertenefra Råd & Rön gir støvsugeren toppkarakter når det kommer til støvsugere som har fokus påmiljøet – og de er enige i at dette er en god støvsuger til astmatikere og allergikere.

Stor aksjonsradius og effektiv rengjøringsevne
Med støvsugerens aksjonsradius på 12 meter er det mulig å støvsuge mye av hjemmet, eller et stort rom, uten å måtte tenke på hvor langt støvsugeren kan nå. Dette er praktisk og fleksibelt da det gjør rengjøringen enklere og raskere.

Rengjøringsevnen er effektiv da denne modellen får gode karakterer i alle kategoriene. Den fårkarakteren A når det kommer til støvsuging av harde gulv, og karakteren A når det kommer til støvsuging av gulvtepper. Den kan derfor lett brukes til å rengjøre alle slags overflater.

Denne støvsugeren har fått energimerket A, noe som plasserer den blant de mer miljøvennlige modellene på markedet. Samtidig er den utstyrt med en motor på 750 Watt som gir den en kraftig sugeevne.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EUS8GREEN:
🔵 HEPA-filter
🔵 Stor aksjonsradius på 12 meter
🔵 Stillegående modell på kun 58 dB
🔵 God på alle overflater – spesielt harde gulv
🔵 Ergonomisk håndtak
🔵 Energiklasse A til tross for den kraftige motoren på 750 Watt

Her kan du se en presentasjonsvideo av Electrolux sitt nye Silent Zen-system:


Nilfisk Elite RCL14E08A2

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön  
God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 115,00 Kr. 0,00 Kr. 2 115,00 Kr. Les mer
2 115,00 Kr. 0,00 Kr. 2 115,00 Kr. Les mer
2 115,00 Kr. 0,00 Kr. 2 115,00 Kr. Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer

 

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en støvsuger med et ergonomisk håndtak og kontrollknapper som gir deg muligheten til å justere sugestyrken direkte via håndtaket.

I tillegg til dette er det også enkelt å slå av støvsugeren via håndtaket. Nilfisk Elite RCL14E08A2 er kjent for sin effektive filtrering da modellen har et HEPA-14-filter – noe som er optimalt hvis det bor en astmatiker eller allergiker i hjemmet. Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en effektiv støvsuger med et lavt energiforbruk.

God til harde gulv og lavt lydnivå
Nilfisk Elite RCL14E08A2er spesielt god når det kommer til sugestyrken, der den scorer en A på karakterskalaen. På støvsuging av gulvtepper og harde gulv får den en B, så du trenger ikke være bekymret for om støvsugeren kan suge opp skitt og støv fra gulv med ulike overflater.

Denne modellen har en kraftig motor og bra støvopptak. I tillegg er dette en støvsuger med et forholdsvis lavt lydnivå sammenlignet med andre modeller på markedet.

Lydnivået for Nilfisk Elite RCL14E08A2 ligger på 68 dB, noe som er litt under gjennomsnittet. Det betyr at denne støvsugeren bråker mindre enn normalt.

Det danske forbrukerrådet Tænk er imponerte over støvsugerens sugeevne og beskriver den som «god».

Støvsuger med god energieffektivitet og funksjonalitet
Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en av de beste støvsugerne når det gjelder energieffektivitet.

Her får støvsugeren nemlig en A++ siden energiforbruket er veldig lavt. Motoreffekten ligger på 450 Watt, som ifølge ekspertene gjør at den kan ha et lavt energiforbruk samtidig som den suger effektivt.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön er veldig imponert over det lave energiforbruket, noe som er synes godt i testene deres av støvsugeren da de gir modellen en veldig god karakter. Dette er det danske forbrukerrådet Tænk.dk enige i.

Denne støvsugeren er kjent for å være funksjonell med sitt brukervennlige poseoppheng og et trygt, raskt og ergonomisk poseskift. I tillegg til dette er det ergonomiske håndtaket perfekt da de viktigste funksjonene finnes på håndtaket – da trenger du ikke engang å bøye deg ned for å slå støvsugeren av eller på. Dette er spesielt ekspertene fra Råd & Rön fornøyde med da de gir håndtaket en veldig god karakter.

Støvsugeren har en aksjonsradius på 12 meter samt en posestørrelse på 3,2 liter. Derfor har man stor mulighet til å støvsuge rom som er både store og skitne uten å måtte skifte pose eller stikkontakt hele tiden.

Utvalgte fordeler vedNilfisk Elite RCL14E08A2:
🔵 HEPA-14-filter
🔵 Stor aksjonsradius på 12 meter og stor posestørrelse
🔵 Forholdsvis lavt lydnivå
🔵 Toppkarakter i sugeevne
🔵 Ergonomisk håndtak
🔵 A++ energiforbruk

Her kan du se en videopresentasjon av Nilfisk Elite RCL14E08A2. Videoen er produsert av Whiteaway:


Electrolux SP1GREEN

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux SP1GREEN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Electrolux er også en av de merkene som produserer mange kvalitets-støvsugere, og Electrolux SP1GREEN er bare en av disse. Modellen har blitt kåret til testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk. Ekspertene fremhever spesielt funksjonalitet og presisjon.

God modell til god pris
Electrolux produserer støvsugere i forskjellige prisklasser, og med Electrolux SP1GREEN beviser de at pris og kvalitet ikke alltid trenger å gå hånd i hånd, for denne kvalitets-støvsugerener i den lavere enden av prisskalaen.

Electrolux SP1GREEN er testet på ulike parametere, og støvsugeren fjerner støv og smuss raskt og effektivt, både på harde gulv og tepper, noe som gjør at denne modellen et godt valg, både med og uten tepper i huset.

Når ut til små sprekker
De fleste gulv er helt uten mindre hull og sprekker, og det er derfor umulig å unngå at støv og skitt ender her. Rester fra husholdningen eller barns lek kan også ende opp i sprekker. Det er viktig med en støvsuger som har god absorberingsevne og Electrolux SP1GREEN viser i test at den er virkelig god på dette, siden den klarer å rengjøre selv små sprekker.

Det ligger i navnet at Electrolux SP1GREEN er produsert med hensyn til miljøet og modellen er i energiklasse A og har et svært lavt partikkelutslipp. Dette kommer av gode filtre, som hindrer at små støvpartikler kommer ut igjen i rommet.

Det er også mulig å fjerne utblåsningsfilteret og vaske det, noe som sikrer at gammelt støv og skitt ikke blir sittende i filteret.

Kvalitetsprodukt
Generelt vurderer ekspertene at Electrolux SP1GREEN er et godt kvalitetsprodukt, med god holdbarhet og en velfungerende lednings-oppruller.  Modellens standard-munnstykke er svært effektivt, men for mer allsidig bruk følger det med fire munnstykker, som alle har sin egen spesielle funksjon. Inkludert et møbelmunnstykke, som er utformet for å skåne trekket på møblene.

Maskinen veier seks kilo, noe som gjør det relativt enkelt å støvsuge. Ledningen har lang rekkevidde (omtrent tolv meter), som betyr at du enkelt kan komme rundt med støvsugeren uten å bytte stikkontakt.

Utvalgte fordeler ved Electrolux SP1GREEN:
🔵 God pris
🔵 Effektiv både på harde og myke underlag
🔵 Gjør hull og sprekker rene med stor sugeevne
🔵 Miljøvennlig med lavt partikulært utslipp
🔵 Spesielle munnstykker for større allsidighet


Electrolux ZUOGREEN+

✅ Testvinner hos svenske Testfakta
✅ Vinner av Red Dot Award

Electrolux ZUOGREEN+

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 231,00 Kr. 0,00 Kr. 2 231,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer

 

Merk: Electrolux ZUOGREEN + er en utgått modell, som er erstattet med Electrolux EUO9GREEN.

Svenske Testfakta har undersøkt syv forskjellige støvsugere og Electrolux ZUOGREEN+ er en av disse modellene. Etter en nøye vurdering konkluderer ekspertene med at Electrolux ZUOGREEN+ slår konkurrentene. Modellen scorer gode allround poeng, men det er spesielt den lydsvake motoren som fremheves.

Bra for hjem med mange harde gulv
De fleste hjem har underlag som består både av tepper og harde gulv, derfor er det viktig å få en støvsuger, som er god til begge flater. Electrolux ZUOGREEN+ er testet både på harde gulv og tepper, og begge steder gjør den det bra. Modellen viser seg å være en av tungvekterne, spesielt når det gjelder harde gulv.

Det er hovedsakelig på grunn av utformingen av munnstykket, at Electrolux ZUOGREEN+ er så god, for det er utformingen som gjør støvsugingen ekstra effektiv. Modellen roses også for sin svært kraftige sugekopp, som slår mange konkurrenter.

Når helt inn i vegger og hjørner
En fleksibel støvsuger gir best støvsuging når den når helt inn i hjørnene, og mange støvsugere har problemer her, siden munnstykket kan ha vanskeligheter med å komme helt til i krokene.

Electrolux ZUOGREEN+ er imidlertid en av de mer fleksible modellene, og det er veldig lett å manøvrere den og gå jevnt og uforstyrret over gulvet. At den er lett å manøvrere med, pluss den sterke sugeevnen, gjør også modellen god til å nå helt inn til paneler, vegger og kanter, hvor den lett suger opp lo, støv og rusk fra husholdningen.

Ekstremt støysvak
Mange forbinder støvsuging en støyende opplevelse hvor støvsugeren overdøver alt og alle. Men hos Electrolux ZUOGREEN+ er det noe annet, for ekspertene er veldig imponert over hvor lydløs modell er. Lydnivået er maksimalt på 64 dB, noe som er godt under andre støysvake støvsugere, som ofte har et nivå på rundt 68-69 dB. For sammenligning har en normal samtale mellom mennesker et støynivå på rundt 60-65 dB.

I tillegg til lydstyrken, fremheves det også at brukervennligheter er på topp hos Electrolux ZUOGREEN+. Det følger med fire forskjellige munnstykker, blant annet et børste-munnstykke, som har stive hår og er god på vanskelig underlag.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ZUOGREEN+:
🔵 Veldig effektiv på harde gulv
🔵 Kraftig sugeevne
🔵 God til vegger og kanter
🔵 Svært lav støy
🔵 Brukervennlig og enkel å bruke

Her kan du se en presentasjonsvideo av støvsugeren: 


Electrolux SP1CLASSIC

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux SP1Classic

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Electrolux forhandler en rekke støvsugere og har modeller i alle prisklasser og størrelser. Electrolux SP1CLASSIC er en av de mindre modellene med en motor på 650 watt. Til sammenligning har de fleste andre støvsugere motorer på cirka 800 watt. Størrelsen gjør ikke modell underlegen, for det danske forbrukerrådet Tænk har kåret modellen til testvinner.

God basis
På mange måter er Electrolux SP1CLASSIC en virkelig god basis-støvsuger, og den lille maskinen har stor kraft. I Tænk sin test, har modellen blitt testet i å støvsuge gulv og tepper, og ekspertene mener den er veldig god på begge underlag.

Electrolux SP1CLASSIC er også utstyrt med en pose som samler opp støv og skitt, og modellens pose kan inneholde 2,3 liter. Det er ikke en av de mest romslige posene, men det er fortsatt en god mellomstørrelse. Støvsugeren er fortsatt svært effektiv og en godt fylt pose gjør ikke motorens sugeevne dårligere.

God til revner og sprekker
Flere av de dyre modellene er utstyrt med smarte funksjoner, kan alle triksene, men flere av dem har problemer med å støvsuge sprekker godt nok. Electrolux SP1CLASSIC skiller seg spesielt ut ved å bruke sin smidighet for å takle oppgaven med å suge støv og smuss opp av sprekker, der det ellers kan være vanskelig å komme til. Modellen er miljøvennlig og du finner den i energiklasse A. Dette betyr at den bruker færre kWh/år, noe som også gjør den rimeligere i drift. En støvsuger i klasse A vil bruke omtrent halvparten så mange kWh/år som en støvsuger i klasse F, som er den laveste klassen.

Liten pris for liten modell
På mange måter er Electrolux SP1CLASSIC en slags lillebroren i Electrolux-familien, for begge tar opp mindre plass og veier mindre enn mange av de andre modellene. I tillegg er prisen også godt under mange av de andre modellene.

Modellen er liten, men robust og har en de velfungerende lednings-oppruller, så det er styr på ledningen. Det medfølger fire munnstykker for bedre variasjonsmuligheter, inkludert parkettmunnstykke, polstringsmunnstykke og møbelmunnstykke.

Filtrene for et bedre inneklima fungerer også veldig bra, og den har et svært lavt partikkel- utslipp. Videre er det mulig å fjerne eksosfilteret og vaske det.

Utvalgte fordeler ved Electrolux SP1CLASSIC:
🔵 Liten modell
🔵 God til både tepper og harde gulv
🔵 Rimelig støvsuger
🔵 God til å ren gjøre hull og sprekker
🔵 Det følger med gode munnstykker


Dette bør du være klar over når du kjøper ny støvsuger

Det er mange støvsugere på markedet, så det kan være vanskelig å finne den rette. Basert på artikler fra Sparenergi.dkAstma-allergi og Abcnyheter.no lister vi faktorer her, som det er lurt å se etter:

Watt og sugeevne: En støvsuger med mange watt er ikke det samme som at støvsugeren er sugesterk. Se i stedet etter energiklasse og klassifiserte rengjøringsevner på etiketten.

Partikkelutslipp: Se klassifiseringen av partikkelutslipp (støv-utslipp) på etiketten. Et lavt partikkelutslipp gir bedre inneklima.

Gulv eller tepper: Vurder hva det er mest av i ditt hjem: harde gulv eller tepper. Noen støvsugere er gode til begge deler, mens andre har klare preferanser.

Lyd: Den mest stillegående støvsugeren finnes ned til cirka 60-65 dB. Med et støynivå på 75 dB, vil du ikke lenger kunne føre en normal samtale eller høre at telefonen ringer.

Filter: Kjøp gjerne en støvsuger med HEPA-filter. Filteret sikrer at svært små støvpartikler ikke slipper ut igjen. Hvis det er allergikere i hjemmet, er dette spesielt viktig.

Pose: Sammenlign hvor stor støvposen er, og om den er enkel å bytte.

Ekstrautstyr: Legg spesielt merke til hvilke munnstykker som er inkludert. De rette munnstykkene gjør det enklere å gjøre for rent i for eksempel hyller og møbler.

Hjul: Se hvor godt hjulene flytter på seg, både på harde gulv, tepper og matter.

Rekkevidde: En lang ledning sparer deg for mye besvær. Ofte varierer rekkevidden fra 9-15 meter.

Kjæledyr: Ikke alle støvsugere er like gode til å fjerne dyrehår. Sjekk om det er et spesielt munnstykke for dyrehår. Elektriske børster er effektive her.

Robotstøvsugeren: Normalt er det ikke anbefalt å kjøpe en robotstøvsuger, men den kan brukes som et supplement.


Viktige filtre

Dårlig luft i hjemmet ditt er med på å gi et dårlig inneklima, og faktorer som røyk og støv kan resultere i at beboerne utvikler allergier. For å unngå unødvendig støv i hjemmet, spesielt hvis det er allergikere som bor der, er det en god idé å investere i en støvsuger med et godt filter.miele stoevsuger filter

Filteret er et komponent som sørger for at luften som går inn i støvsugeren gjennom røret, blir sendt ut gjennom utblåsningen. Filteret filtrerer støv og skitt, så et bra filter slipper ut så få partikler som mulig ut.

Hos Miele er filtre er en viktig del av støvsugeren, og alle Mieles støvsugere er utstyrt med filtre. Miele har tre typer og alle forteller brukeren automatisk når filteret må byttes.

De tre typene filtre kalles HEPA AirClean filterActive AirClean filter og Miele AirClean filter.

HEPA AirClean-filter filtrerer fint støv og allergener, noe som gjør filteret ideelt for hjem med allergikere. Active AirClean-filter er laget for å nøytralisere lukt og anbefales for hjem med kjæledyr og røykere. Miele AirClean-filter er også et kvalitetsfilter og filtrerer mer enn 99 prosent av støvpartiklene.

HEPA-filteret er anerkjente for sin miljøvennlige funksjon. HEPA står for High Efficiency Particulate Air og finnes i fem filtreringsklasser. Velg gjerne HEPA 13 eller HEPA 14, som er de beste hos støvsugerne og kan fange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røyk og støvmidd. HEPA 14 er så effektiv at den får med seg 99,99% av alle partikler.


Støynivå og strømforbruk

Som en del av EU økodesign- og energimerkingsordninger, kom det i 2014 nye energikrav for støvsugere, hvor støvsugere ble pålagt å maksimalt ha en effekt på 1600 watt. 1.september 2017 senkes kravet ytterligere til 900 watt. I tillegg er det rapportert at støvsugere skal være energimerket, og både filtreringskapasitet og lydnivå må stå på etiketten.

Lydnivået varierer mye fra støvsuger til støvsugeren, men mange støvsugere har i dag relativt lav støy. De fleste ligger mellom 65 og 75 dB. Til sammenligning er lydnivået på cirka 65 dB for en vanlig samtale, så nivået er gradvis redusert mye. Veldig støysvake støvsugere er tilgjengelige ned til 63 dB.

Støvsugere er også energimerket og det gir en god pekepinn på hvor miljøvennlig støvsugeren er. Det anbefales å velge en støvsuger i energiklasse A, som er den beste klassen.

Energimerket viser hvor mye strøm støvsugeren bruker i året, og det kan sees på etiketten. Sparenergi.dk skriver at en støvsuger i energiklasse A vil bruke 28 kWh/år, noe som tilsvarer en pris på rundt 60 kroner per år. Tilsvarende vil en støvsuger med energimerke F koste dobbelt så mye (cirka 120 kroner), siden energiforbruket i klasse F er 58 kWh/år.

Denne informasjonen finnes på etiketten på støvsugeren, sammen med informasjon om klassifisering av støvutslipp og rengjøringsevner.

Husk også at det ikke alltid er modellens watt, som bestemmer om støvsugeren suger mest effektivt, for en god sugeevne er like mye munnstykkets utforming, hvor full støvposen er og teknikk. Se derfor etter energimerket og rengjøringsevnen i stedet for watt.


Om Miele
miele logo

Den tyske merkevaren Miele ble stiftet i 1899 og produserer i tillegg til støvsugere et bredt spekter av husholdningsprodukter.

Mieles motto har alltid vært «immer besser», som betyr at Miele ønsker å være bedre enn både konkurrentene og det nivået som de selv er på nå. Kunden er i fokus, og Miele tilstreber å gi kunden visshet om at de får de beste husholdningsapparatene hos dem.

Teknologi og teknikk er to områder der Miele stadig arbeider for å være bedre enn i går, og teknologien tilbyr kundene effektive produkter, som både tenker på forbrukeren og miljøet.

Det skal være lett for forbrukeren å benytte seg av Mieles produkter, men samtidig er det også rom for å leke med teknologi og produsere intelligente produkter. Det er også fokus på design, og Miele har som mål å gi forbrukerne apparater i elegant og tidløst design, som også passer kundens personlige stil.

Du kan se en video om virksomheten her: 


Miele støvsugertest – Disse kildene har vi brukt i testen: 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Her er det snakk om en test av 64 støvsugere med fokus på sugeevne, fjerning av dyrehår og skitt i sprekker. Det har også blitt sett på brukervennlighet, holdbarhet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrukerorganisasjonen har testet 92 forskjellige støvsugere på sugeevne, brukervennlighet, støy og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Testfakta.se 🇸🇪

Svenske Testfakta.se utfører uavhengige tester og forskning, og de har spesialisert seg på sammenligning av laboratorietester av forbrukerprodukter. Testen til Testfakta er en laboratorietest av sju ulike støvsugere, som er testet på ulike parametere som sugeevne, støynivå, bruk og holdbarhet. Les mer her.


Which 🇬🇧

Englands største forbrukermagasin med nesten 700 000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrukerne, og målet er å gjøre en forskjell for forbrukerne. Which? tester kontinuerlig forskjellige husholdningsprodukter, og her er det snakk om støvsugere. Les mer her.


Andre relevante tester

Hvis du ikke har en sterk preferanse for at støvsugeren din skal være fra Miele, kan du lese vår generelle støvsuger test hvor vi ser nærmere på en rekke støvsugere fra forskjellige merker som alle har utmerket seg i testene.

I støvsugertesten finner du også en prissammenligning av de forskjellige produktene, samt mange gode råd om hva du burde være oppmerksom på når du kjøper ny støvsuger.

Hvis du er av typen som helst vil unngå å stå for støvsugingen i huset, burde du lese vår store robotstøvsuger test. Her har vi nemlig samlet de robotstøvsugere som klarer seg best i testene. Med en robotstøvsuger sørger roboten selv for å støvsuge uten noe hjelp fra deg.

I artikkelen finner du også prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt og raskt kan skaffe deg en oversikt over hvilke forhandlere som selger de billigst.

Hvis du i stedet ser etter en liten og handy støvsuger, kan du lese vår håndstøvsuger test hvor vi gjennomgår de håndstøvsugerne med best ekspertanmeldelser. I denne artikkelen finner du også en prissammenligning slik at du enkelt og raskt kan finne de billigste forhandlerne.