Miele støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Miele her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne testen av Miele støvsugere, ser vi nærmere på hvilke modeller som er kåret som testvinnere. Støvsugerne gått gjennom flere tester og etter nøye vurderinger, har eksperter vurdert at nettopp disse støvsugerne fra Miele er best.

For å gi en god oversikt over støvsuger markedet, har vi også tatt med noen andre test-vinnende støvsugere fra andre merker. På denne måten er det mulig å finne gode alternativer til Miele, hvis man ønsker det.

Vi har gjennomgått ulike tester for å kunne guide deg til å finne en støvsuger, som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, samt det engelske testmagasinet Which? og svenske Testfakta.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne Miele støvsuger testen inneholder: 

🔸 Oversikt over de beste Miele-støvsugerne på markedet, samt noen alternative testvinnere.
🔸 Tips om hva du bør være klar over når du kjøper ny støvsuger.
🔸 Guide til støvsugerfiltre.
🔸 Informasjon om forbruk og støynivå.
🔸 Informasjon om Miele.
🔸 En gjennomgang av testene vi har studert og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
4,5 av 5 stjerner hos det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com 

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
5 ulike team av eksperter har testet støvsugeren Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine, og disse inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt testmagasinene Trustedreviews.com, Which.co.uk og britiske Good Housekeeping Institute. Alle ekspertene er svært imponerte, noe som har resultert i at modellen er blitt kåret til toppscorer.

Spesialdesignet til dyrehår

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine hører til blant de tradisjonelle støvsugerne med pose som kommer med en strømledning.  Denne ledningen har en lengde på 12 meter og gir brukeren en stor arbeidsradius. Støvsugeren vil derfor passe godt på kontoret eller i et større hjem.

I tillegg er modellen også svært kraftig med en motoreffekt på 890 watt og en sugeevne som kan stilles inn på forskjellige nivåer. Dette gjør at modellen er spesielt godt egnet til å fjerne vanskelig tilgjengelig skitt. I tillegg er den spesialdesignet til å suge opp dyrehår fra for eksempel hund og katt.

Det følger også med flere munnstykker – for eksempel et universal-munnstykke til tepper og harde gulv samt et turbomunnstykke.

I tillegg kommer den med et praktisk teleskoprør med ergonomisk grep som kan justeres i lengden – dermed oppnår man den best mulige komforten.

Det finnes også en indikator for overoppheting som sørger for at motoren ikke brenner opp dersom den blir for varm – i stedet slår den seg av og avkjøles.

Velegnet til allergikeren

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er også et allergivennlig produkt da den kommer med en HyClean-pose til oppsamling av støv. Denne posen er laget med et såkalt HyClose-lukkesystem som sørger for at støvet ikke virvles ut og tilbake i rommet igjen.

Kapasiteten på posen ligger på 4,5 liter, og en smart lampe indikerer når det er på tide å bytte den ut.

Støvsugeren kommer også med et Active AirClean SF-AA50-filter som renser luften for ubehagelig lukt – dette er ekstra ideelt dersom man har husdyr i hjemmet.

I tillegg jobber modellen ved et støynivå på 76 dB – dette gjør den relativt støysvak.

Gode resultater på alle underlag ifølge ekspertene

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er blant annet blitt testet av testmagasinet Trustedreviews.com som gir den en høy score.

De fremhever spesielt den kraftige sugeevnen som de synes fungerer svært godt mot dyrehår.

De merker seg imidlertid at den presterer godt på harde gulv samt at den bråker svært lite.

Ekspertene er imidlertid ikke like imponerte over turbomunnstykket da se synes at det er for stort til å brukes i trapper, og de mener også at ledningen burde være lengre.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine er også blitt testet av britiske Good Housekeeping Institute som også er svært imponerte.

Ekspertene er for eksempel fornøyde med kvaliteten på oppbyggingen, den høye sugeevnen og de selvlukkende støvposene.

De forklarer imidlertid også at posen kan være vanskelig å skifte, og at brukerveiledningen ikke er enkel å forstå.

Testmagasinet Which.co.uk føyer til at støvsugeren jobber godt på alle slags underlag etter deres vurdering, og de gir også ros til allergi-filteret som de mener fungerer godt.

Den eneste ulempen de nevner er at støvsugeren har vanskelig for å suge opp store støvklumper.

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline – mål 
🌀 Høyde: 22,7 centimeter
🌀 Bredde: 49,6 centimeter
🌀 Lengde: 49,6 centimeter
🌀 Vekt: 8,2 kilo

Spesifikasjoner  Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 890 watt
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: Klasse A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: Klasse C
🔴 Støynivå: 76 dB
🔴 Energiklasse: C
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapasitet på 4,5 liter
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Vekt: 8,2 kilo 

Fordeler ved Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine:
Kraftig sugeevne
Velegnet til dyrehår
Turbomunnstykke følger med
HyClean-støvoppsamling
Indikator for både poseskift og overoppheting

Her kan du se en liten presentasjonsvideo om produktet:


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.

Modellen har fått en god plassering når det kommer til rengjøringsevne på harde gulv. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline ligger i klasse A når det gjelder rengjøringsevne på harde gulv.

I tillegg til dette er støvsugeren fra Miele plassert i klasse D når det kommer til rengjøringsevne på gulvtepper. Denne modellen er et godt valg dersom man ser etter en støvsuger som hovedsakelig skal brukes til å støvsuge harde gulv.

Energivennlig modell med en Power Efficiency-motor 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en energivennlig støvsuger som ligger i energiklasse A+. Derfor er dette en modell som er snill mot både lommeboken og miljøet på én og samme tid.

Modellen er utstyrt med en motoreffekt på 550 Watt som sørger for optimal sugestyrke. Dette er på grunn av støvsugerens Power Efficiency-motor – som ikke bare har en bedre effekt, men som samtidig er strømbesparende under støvsugingen.

I tillegg til Power Efficiency-motoren er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline også utstyrt med et AirClean+ Filter. Dette filteret sørger for å suge opp alle de små støvpartiklene som ligger på gulvet. Denne modellen har et litt høyere støynivå sammenlignet med andre modeller. Her ligger lydnivået på 76 dB.

Med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline sitt universale gulvmunnstykke kan man bruke denne støvsugeren på flere ulike overflater. Det følger i tillegg med en støvbørste, et fugemunnstykke og et møbelmunnstykke. Alle disse munnstykkene er støvfritt integrert.

God arbeidsradius og låsesystem 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en modell som kan brukes til å støvsuge større rom og arealer. Den har nemlig en arbeidsradius på 12 meter. Det vil si at man ikke trenger å bytte stikkontakt så ofte når man støvsuger.

Støvsugerens comfort-kabelinntrekk har en vippefunksjon som gjør at man bare trenger å trykke på en knapp med foten for at ledningen skal trekkes tilbake på plass i støvsugeren. Støvsugerposen har en kapasitet på 4.5 liter.

Modellen er utstyrt med et praktisk og fleksibelt låsesystem som gir brukeren mulighet til å låse støvsugeren. Når støvsugerens munnstykke, rør og håndtak samles vil man høre et klikk – da blir støvsugeren enten låst eller åpnet.

Modellen er også utstyrt med en metalltråd i håndtaket – noe alle støvsugere fra Miele har. Metalltråden fungerer som en slags lynavleder som forhindrer statisk utladning mellom forbrukeren og selve støvsugeren. Derfor er dette en sikkerhetsfunksjon som følger med modellen.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har også et teleskoprør som kan justeres etter ønske. Det er mulig å stille inn lengden på teleskoprøret etter ens egen kroppshøyde – man kan låse røret slik at det holdes på plass. Det betyr at man kan støvsuge akkurat i den stillingen man synes er mest behagelig for egen rygg og etter behov.

Røret har et slags gummibelegg i enden – derfor kan det lenes opp mot en sofa, en vegg eller et bord uten å skli ned.

Unngå overoppheting og beskyttelse av møbler

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er utstyrt med en funksjon som sørger for at støvsugeren ikke blir overopphetet. Denne funksjonen kalles en temperaturbegrenser. Det betyr at støvsugeren automatisk slår seg av dersom luftveiene blokkeres. Når alt er i orden igjen kan støvsugeren slås på og brukes som vanlig.

Denne modellen er også utstyrt med en funksjon som sørger for at møblene man har hjemme alltid er beskyttet. Man kan fort komme til å skumpe borti sofaen, sofabordet eller andre møbler mens man støvsuger – og dette kan skade møblene.

Med støvsugerens støtlist unngår man dette da modellen er utstyrt med et mykt kunststoff rundt hele støvsugeren. Det betyr at møbler ikke skades dersom man skumper borti dem med støvsugeren.

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– mål
🌀 Høyde: 23 centimeter
🌀 Bredde: 51,5 centimeter
🌀 Dybde: 28 centimeter
🌀 Vekt: 7,26 kilo

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: D
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 20,3
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydnivå: 76 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordeler ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
God arbeidsradius
Kommer med flere munnstykker
Spesielt god på harde gulv
Energivennlig modell
Unngår overoppheting
Støtlist


Miele Complete C2 Powerline

4.5 av 5 stjerner hos den store testsiden Trustedreviews.com 
89 av 100 poeng hos den britiske siden Goodhousekeeping.co.uk

Miele Complete C2 Powerline

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
Miele Complete C2 Powerline har en 890 Watt motor med strømbesparende støvsuging uansett om du bruker støvsugerens høyeste sugeevne eller ikke. Selve sugeevnen reguleres via en elektronisk skruknapp.

Støvsugeren har en aksjonsradius på 10 meter. I tillegg til dette er modellen klassifisert høyest når det gjelder rengjøring av harde gulv – derfor er dette en ideell støvsuger hvis du har tregulv, steingulv eller flislagte gulv hjemme.

God rengjøringsevne og støvutslipp

Når det gjelder støvsugere til harde gulv er Miele Complete C2 Powerline klassifisert som en av de beste på markedet. Ekspertene fra det britiske testmagasinet Trustedreviews.com sier at denne støvsugeren er «fantastisk til å rengjøre alle overflater» – derfor er de veldig imponerte over denne modellen fra Miele.

Dette er det britiske forbrukermagasinet Goodhousekeeping.co.uk også enige i. Her får modellen den beste karakteren, nemlig A. Støvsuging av gulvtepper med denne modellen er også forholdsvis effektivt da den her får karakteren C. I støvutslipp får støvsugeren en B – som betyr at modellen er god til å holde det meste av støvet unna viften.

Med støvsugerens AirClean-filter blir til og med de minste støvpartiklene filtrert ut. Luften som blåses ut er derfor så ren som den overhodet kan bli.

Britiske Goodhousekeeping.co.uk fremhever spesielt modellens evne til å støvsuge opp hår fra kjæledyr – noe de skriver at støvsugeren er «fremragende» til.

Enkel og funksjonell støvsuger med sikkerhetsforanstaltninger

Miele Complete C2 Powerline har en kapasitet på 4,5 liter samt en 10 meters aksjonsradius. Det gjør modellen velegnet til bruk i store rom.

Støvsugeren er forholdsvis liten da den kun veier 8,8 kilo – derfor er dette en støvsuger som er enkel og funksjonell i bruk. Rundt støvsugeren finnes det en støtliste laget av mykt kunststoff som sørger for å skåne de tingene du kommer borti når du støvsuger.

Denne støvsugeren fra Miele har også et praktisk låsesystem og teleskoprør som gjør den enkel og fleksibel å betjene.

Ekspertene fra Trustedreviews.com beskriver støvsugeren som blant annet «lett og enkel å betjene» da de under testingen raskt kunne støvsuge og trekke rundt på modellen. Miele Complete C2 Powerline er utstyrt med sikkerhetsforanstaltninger.

Støvsugeren er blant annet beskyttet mot overopphetning. Motoren slukker nemlig automatisk dersom luftveien blir tilstoppet.

Man må være oppmerksom på at energimerkingen på denne modellen ikke er den beste på markedet. Den får energimerket C – noe som er en del under de mest energivennlige støvsugerne på markedet, men dersom man bruker støvsugeren til vanlig bruk vil det ikke ha noen synlig effekt på strømregningen. Grunnen til at denne støvsugeren fra Miele har et relativt høyt forbruk skyldes den kraftige motoren modellen er utstyrt med.

Lydnivået på denne modellen ligger på 80 dB – som ikke er blant de mest stillegående modellene på markedet, men fremdeles akseptabelt. Grunnen til at denne modellen bråker mer enn andre modeller på markedet er den kraftige motoren. Med en så kraftig motor er det ikke teknisk mulig å senke lydnivået til rundt 60 dB(A).

Utvalgte fordeler ved Miele Complete C2 Powerline:
Veldig god til å fjerne skitt og støv fra harde gulv
AirClean-filter
10 meter aksjonsradius
Praktisk låsesystem
Enkel å bruke og håndtere
Høyeste sugestyrke – 890 W


Miele Complete C3 Ecoline

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

 Miele Complete C3 Ecoline

.
Miele Complete C3 Ecoline er seriens basis-modell, men på tross av det, finner du den stadig blant det svenske forbrukerrådets Råd & Rön sine toppscorere. Svenske Råd & Rön roser modellen for sin robusthet og sugeevne.

Basisen fungerer

Miele Complete Ecoline er utrolig robust og god for husholdninger som støvsuger ofte. Spesielt hjem med mange harde flater og underlag vil ha glede av Miele Complete C3 Ecoline, for den er spesielt god på harde gulv.

Sugeeffekten er veldig bra, noe som betyr at selv små støvkorn blir sugd opp og blir der. Modellens gode filtre (blant annet et HEPA-filter) gjør at selv svært små partikler blir fanget i filteret og holdt tilbake.

Basisen kan være både gode og dårlige, men hos Miele Complete C3 Ecoline fungerer alt bra. Dette gjelder også basis-munnstykket, som gir en god støvsuging, der støv og skitt kommer i støvposen, som rommer 4,5 liter.

Smarte funksjoner

Miele er kjent for kvalitet og gjør praktisk arbeid så enkelt som mulig. Denne modellen tar også hensyn til brukerens komfort. Støvsugeren har nemlig en rekke praktiske funksjoner, blant annet har den en holder for støvsugerrør på siden, slik at du ikke trenger å legge røret på gulvet hver gang du stopper.

Lednings-opprulleren kan være litt vanskelig og det kan være trøblete å få støvsugeren til å trekke ledningen tilbake. På Miele Complete C3 Ecoline er lednings-opprulleren praktisk, og med bare ett trykk på knappen starter den innebygde auto-opprullingen, som selv drar inn ledningen.

Lett, men tung

Ovennevnte praktiske funksjoner gjør modellen lett å arbeide med, og med en ledning på 7,5 meter får du en bevegelsesradius på cirka elleve meter. Det betyr at du ikke behøver å bytte stikkontakt hele tiden.

Miele Complete C3 Ecoline er imidlertid tung, med en vekt på over åtte kilo. Det kan gjøre modellen litt tungvint å jobbe med, men den høye vekten har også en positiv effekt, siden den kjører mer jevnt over gulvet og gir god stabilitet.

Utvalgte fordeler med Miele Complete C3 Ecoline:
Har god sugeevne
Veldig bra på harde gulv
Støvpose med kapasitet på 4,5 liter
Nyttige funksjoner for lettere arbeid
Stor bevegelsesfrihet med en lang ledning

Her kan du se en liten presentasjonsvideo om produktet:


Andre test-vinnende støvsugere

Ovenfor har vi gjennomgått en rekke Miele-støvsugere, som enten er testvinnere og/eller ha fått toppkarakter og god publisitet i ulike tester.

Foruten Miele-støvsugerne finnes det mange andre gode støvsugere på markedet, og vi vil spesielt gjennomgå støvsugere fra Philips og Electrolux, henholdsvis som også er kåret til testvinnerne i tester hos svenske Testfakta.


Nilfisk Elite WCL14P08A1

Nilfisk Elite WCL14P08A1

.

Denne modellen har fått gode klassifiseringer når det kommer til rengjøring av både harde gulv og gulvtepper. Derfor er dette en modell som kan brukes til begge deler dersom man har bruk for det. Når det gjelder harde gulv ligger modellen i klasse A. Den er også plassert i klasse A når det kommer til støvsuging av gulvtepper.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en energivennlig støvsuger med et lavt energiforbruk. Det sies at man med denne støvsugeren kan spare opptil 50% mer energi i forhold til andre støvsugere som ligger i samme energiklasse. Denne modellen er plassert i energiklasse A+, men den er imidlertid ikke den mest støysvake på markedet da lydnivået ligger på 73 dB.

Modell med fjernkontroll og regulering av sugeevne 

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en modell hvor det er lagt fokus på de praktiske aspektene. Denne støvsugeren er nemlig utstyrt med en selvregulering av sugeevnen samt en fjernkontroll som kan brukes til å kontrollere ulike funksjoner.

Støvsugerens fjernkontroll gjør at man kan slå støvsugeren av og på når den er koblet til en stikkontakt. Man trenger ikke engang trykke på knappen med hånden eller foten – man kan bare bruke fjernkontrollen. Det er også mulig å justere modellens sugeevne via håndtaket på støvsugeren. Her kan man skru sugeevnen opp eller ned etter behov.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er også utstyrt med et filtersystem som blir kalt for Ultra+ Filtration. Med dette systemet har støvsugeren både en støvposeav mikrofiber, et HEPA 14 filter samt en lufttett konstruksjon. Hvis man sliter med for eksempel astma eller allergi så vil denne modellen være et opplagt valg da luften alltid vil holdes ren og frisk når man støvsuger.

Modellen er også utstyrt med en motoreffekt på 650 Watt. Det er en effektiv motor selv om den ikke er den kraftigste som finnes på markedet. Muligheten til å regulere sugeevnen gjør at motoren fungerer optimalt da sugeevnen kan skrus opp eller ned.

Støvsuging av større arealer i samme slengen 

Det kan være irriterende å støvsuge med en støvsuger hvor man hele tiden må finne en ny stikkontakt og ta støvsugingen i etapper. Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 er det ingen grunn til å ta støvsugingen i flere omganger da den har en arbeidsradius på opptil 11,2 meter. Det vil si at man raskt og enkelt kan støvsuge større arealer i samme slengen.

Når man er ferdig med å støvsuge kan man glede seg over at støvsugeren kommer med et automatisk kabelinntrekk. Alt man trenger å gjøre er å trykke på en knapp for at ledningen skal trekkes tilbake i støvsugeren igjen.

Støvsugerposen har en kapasitet på til sammen 3.2 liter. På støvsugeren finnes det også en indikator som viser om posen må tømmes eller ikke.

Brukervennlig modell

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en brukervennlig støvsuger hvor det er tatt hensyn til at man skal kunne støvsuge i en god og komfortabel stilling for kroppen. Derfor er modellen utstyrt med et håndtak som tar høyde for dette. Dette håndtaket er både komfortabelt, mykt og ergonomisk.

Modellens myke håndtak sørger for at man vil kunne holde det på en optimal måte. Det er bøyd på en måte som gjør det behagelig å holde da det er laget med fokus på ergonomi, og dette er grunnen til at det ligger helt riktig i hånden.

Denne modellen gir også brukeren mulighet til å justere enden på støvsugeren. Den kan justere alt ut ifra hva slags posisjon man står i slik at det føles så behagelig som mulig.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 kommer også med et brukervennlig poseoppheng – på denne måten er det sørget for at poseskiftet blir mest mulig ergonomisk. Derfor vil det ikke ta lang tid å sette en ny pose i støvsugeren når det er behov for det.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite WCL14P08A1 – mål 
🌀 Høyde: 31 centimeter
🌀 Bredde: 33 centimeter
🌀 Dybde: 45 centimeter
🌀 Vekt: 7,2 kilo 

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite WCL14P08A1 – nøkkelopplysninger 
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: A
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 22
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydnivå: 73 dB
🔴 Arbeidsradius: 11.2 meter
🔴 Posestørrelse: 3.2 liter

Fordeler ved Nilfisk Elite WCL14P08A1:
Kan brukes på både harde gulv og gulvtepper
Mulighet for å regulere sugeevnen
Kommer med en fjernkontroll
Allergivennlig modell
Brukervennlig betjening av støvsugeren
God arbeidsradius


Nilfisk Elite RCL14E08A2

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön  

Nilfisk Elite RCL14E08A2

.
Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en støvsuger med et ergonomisk håndtak og kontrollknapper som gir deg muligheten til å justere sugestyrken direkte via håndtaket.

I tillegg til dette er det også enkelt å slå av støvsugeren via håndtaket. Nilfisk Elite RCL14E08A2 er kjent for sin effektive filtrering da modellen har et HEPA-14-filter – noe som er optimalt hvis det bor en astmatiker eller allergiker i hjemmet. Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en effektiv støvsuger med et lavt energiforbruk.

God til harde gulv og lavt lydnivå

Nilfisk Elite RCL14E08A2er spesielt god når det kommer til sugestyrken, der den scorer en A på karakterskalaen. På støvsuging av gulvtepper og harde gulv får den en B, så du trenger ikke være bekymret for om støvsugeren kan suge opp skitt og støv fra gulv med ulike overflater.

Denne modellen har en kraftig motor og bra støvopptak. I tillegg er dette en støvsuger med et forholdsvis lavt lydnivå sammenlignet med andre modeller på markedet.

Lydnivået for Nilfisk Elite RCL14E08A2 ligger på 68 dB, noe som er litt under gjennomsnittet. Det betyr at denne støvsugeren bråker mindre enn normalt.

Støvsuger med god energieffektivitet og funksjonalitet

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en av de beste støvsugerne når det gjelder energieffektivitet.

Her får støvsugeren nemlig en A++ siden energiforbruket er veldig lavt. Motoreffekten ligger på 450 Watt, som ifølge ekspertene gjør at den kan ha et lavt energiforbruk samtidig som den suger effektivt.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön er veldig imponert over det lave energiforbruket, noe som er synes godt i testene deres av støvsugeren da de gir modellen en veldig god karakter.

Denne støvsugeren er kjent for å være funksjonell med sitt brukervennlige poseoppheng og et trygt, raskt og ergonomisk poseskift. I tillegg til dette er det ergonomiske håndtaket perfekt da de viktigste funksjonene finnes på håndtaket – da trenger du ikke engang å bøye deg ned for å slå støvsugeren av eller på. Dette er spesielt ekspertene fra Råd & Rön fornøyde med da de gir håndtaket en veldig god karakter.

Støvsugeren har en aksjonsradius på 12 meter samt en posestørrelse på 3,2 liter. Derfor har man stor mulighet til å støvsuge rom som er både store og skitne uten å måtte skifte pose eller stikkontakt hele tiden.

Utvalgte fordeler ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
HEPA-14-filter
Stor aksjonsradius på 12 meter og stor posestørrelse
Forholdsvis lavt lydnivå
Toppkarakter i sugeevne
Ergonomisk håndtak
A++ energiforbruk

Her kan du se en videopresentasjon av Nilfisk Elite RCL14E08A2. Videoen er produsert av Whiteaway:


Dette bør du være klar over når du kjøper ny støvsuger

Det er mange støvsugere på markedet, så det kan være vanskelig å finne den rette. Basert på artikler fra Sparenergi.dkAstma-allergi og Abcnyheter.no lister vi faktorer her, som det er lurt å se etter:

Watt og sugeevne: En støvsuger med mange watt er ikke det samme som at støvsugeren er sugesterk. Se i stedet etter energiklasse og klassifiserte rengjøringsevner på etiketten.

Partikkelutslipp: Se klassifiseringen av partikkelutslipp (støv-utslipp) på etiketten. Et lavt partikkelutslipp gir bedre inneklima.

Gulv eller tepper: Vurder hva det er mest av i ditt hjem: harde gulv eller tepper. Noen støvsugere er gode til begge deler, mens andre har klare preferanser.

Lyd: Den mest stillegående støvsugeren finnes ned til cirka 60-65 dB. Med et støynivå på 75 dB, vil du ikke lenger kunne føre en normal samtale eller høre at telefonen ringer.

Filter: Kjøp gjerne en støvsuger med HEPA-filter. Filteret sikrer at svært små støvpartikler ikke slipper ut igjen. Hvis det er allergikere i hjemmet, er dette spesielt viktig.

Pose: Sammenlign hvor stor støvposen er, og om den er enkel å bytte.

Ekstrautstyr: Legg spesielt merke til hvilke munnstykker som er inkludert. De rette munnstykkene gjør det enklere å gjøre for rent i for eksempel hyller og møbler.

Hjul: Se hvor godt hjulene flytter på seg, både på harde gulv, tepper og matter.

Rekkevidde: En lang ledning sparer deg for mye besvær. Ofte varierer rekkevidden fra 9-15 meter.

Kjæledyr: Ikke alle støvsugere er like gode til å fjerne dyrehår. Sjekk om det er et spesielt munnstykke for dyrehår. Elektriske børster er effektive her.

Robotstøvsugeren: Normalt er det ikke anbefalt å kjøpe en robotstøvsuger, men den kan brukes som et supplement.


Viktige filtre

Dårlig luft i hjemmet ditt er med på å gi et dårlig inneklima, og faktorer som røyk og støv kan resultere i at beboerne utvikler allergier. For å unngå unødvendig støv i hjemmet, spesielt hvis det er allergikere som bor der, er det en god idé å investere i en støvsuger med et godt filter.miele stoevsuger filter

Filteret er et komponent som sørger for at luften som går inn i støvsugeren gjennom røret, blir sendt ut gjennom utblåsningen. Filteret filtrerer støv og skitt, så et bra filter slipper ut så få partikler som mulig ut.

Hos Miele er filtre er en viktig del av støvsugeren, og alle Mieles støvsugere er utstyrt med filtre. Miele har tre typer og alle forteller brukeren automatisk når filteret må byttes.

De tre typene filtre kalles HEPA AirClean filterActive AirClean filter og Miele AirClean filter.

HEPA AirClean-filter filtrerer fint støv og allergener, noe som gjør filteret ideelt for hjem med allergikere. Active AirClean-filter er laget for å nøytralisere lukt og anbefales for hjem med kjæledyr og røykere. Miele AirClean-filter er også et kvalitetsfilter og filtrerer mer enn 99 prosent av støvpartiklene.

HEPA-filteret er anerkjente for sin miljøvennlige funksjon. HEPA står for High Efficiency Particulate Air og finnes i fem filtreringsklasser. Velg gjerne HEPA 13 eller HEPA 14, som er de beste hos støvsugerne og kan fange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røyk og støvmidd. HEPA 14 er så effektiv at den får med seg 99,99% av alle partikler.


Støynivå og strømforbruk

Som en del av EU økodesign- og energimerkingsordninger, kom det i 2014 nye energikrav for støvsugere, hvor støvsugere ble pålagt å maksimalt ha en effekt på 1600 watt. 1.september 2017 senkes kravet ytterligere til 900 watt. I tillegg er det rapportert at støvsugere skal være energimerket, og både filtreringskapasitet og lydnivå må stå på etiketten.

Lydnivået varierer mye fra støvsuger til støvsugeren, men mange støvsugere har i dag relativt lav støy. De fleste ligger mellom 65 og 75 dB. Til sammenligning er lydnivået på cirka 65 dB for en vanlig samtale, så nivået er gradvis redusert mye. Veldig støysvake støvsugere er tilgjengelige ned til 63 dB.

Støvsugere er også energimerket og det gir en god pekepinn på hvor miljøvennlig støvsugeren er. Det anbefales å velge en støvsuger i energiklasse A, som er den beste klassen.

Energimerket viser hvor mye strøm støvsugeren bruker i året, og det kan sees på etiketten. Sparenergi.dk skriver at en støvsuger i energiklasse A vil bruke 28 kWh/år, noe som tilsvarer en pris på rundt 60 kroner per år. Tilsvarende vil en støvsuger med energimerke F koste dobbelt så mye (cirka 120 kroner), siden energiforbruket i klasse F er 58 kWh/år.

Denne informasjonen finnes på etiketten på støvsugeren, sammen med informasjon om klassifisering av støvutslipp og rengjøringsevner.

Husk også at det ikke alltid er modellens watt, som bestemmer om støvsugeren suger mest effektivt, for en god sugeevne er like mye munnstykkets utforming, hvor full støvposen er og teknikk. Se derfor etter energimerket og rengjøringsevnen i stedet for watt.


Om Miele 

miele logo

Den tyske merkevaren Miele ble stiftet i 1899 og produserer i tillegg til støvsugere et bredt spekter av husholdningsprodukter.

Mieles motto har alltid vært “immer besser”, som betyr at Miele ønsker å være bedre enn både konkurrentene og det nivået som de selv er på nå. Kunden er i fokus, og Miele tilstreber å gi kunden visshet om at de får de beste husholdningsapparatene hos dem.

Teknologi og teknikk er to områder der Miele stadig arbeider for å være bedre enn i går, og teknologien tilbyr kundene effektive produkter, som både tenker på forbrukeren og miljøet.

Det skal være lett for forbrukeren å benytte seg av Mieles produkter, men samtidig er det også rom for å leke med teknologi og produsere intelligente produkter. Det er også fokus på design, og Miele har som mål å gi forbrukerne apparater i elegant og tidløst design, som også passer kundens personlige stil.

Du kan se en video om virksomheten her: 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux PureD9

Electrolux PureD9 – PD91-Green

.
Støvsugeren Electrolux PureD9 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ifølge ekspertkildene er fordelen ved modellen at den er stillegående og egner seg godt til harde gulv. Ekspertene mener imidlertid at modellen ikke egner seg like godt til støvsuging av dyrehår fra gulvtepper.

Støvsugeren er plassert i energiklasse A+++, derfor er man sikret et lavt strømforbruk. Dette er ikke minst en fordel for miljøet, men også for lommeboken. I tillegg til et lavt strømforbruk kommer Electrolux PureD9 også med en motor med en effekt på 350 Watt. Man har også mulighet til å regulere sugestyrken på selve støvsugeren dersom det er behov for det.

Støvsuger med stor rekkevidde til harde gulv

Ved kjøp av Electrolux PureD9 får man en støvsuger som er velegnet til harde gulv. Støvsugeren får nemlig karakteren A for støvopptak fra harde gulv, mens den får karakteren C for støvopptak fra gulvtepper.

I tillegg til at den er velegnet til harde gulv, kommer Electrolux PureD9 også med en rekkevidde på 12 meter. Dette gir brukeren mulighet til å støvsuge store arealer på én gang uten å måtte bytte stikkontakt.

Videre er Electrolux PureD9 enkel å håndtere da den kommer med et lite nesehjul som kan snus helt rundt – samt 2 bakhjul. Det gjør det enklere å trekke støvsugeren etter seg da man slipper å dra hardt i den for at den skal følge etter brukeren.

S-bag pose og PureAdvantage-filter

Electrolux PureD9 er utstyrt med en S-bag-pose og et PureAdvantage-filter. Sammen med modellens motor sørger posen og filteret for at luften som blåses ut igjen er fri for støv og skitt, i tillegg til at alt støv fjernes effektivt fra overflaten under støvsuging.

Electrolux PureD9 kommer også med en poseholder som gjør at man kan bytte ut posen på en hygienisk måte. Selve posen forsegler støvet slik at det ikke spres ut i rommet, mens CleanLift-håndtaket sørger for at man raskt og enkelt kan fjerne posen med ett enkelt trykk.

Electrolux PureD9 har et støynivå på 67 dB, noe som betyr at den bråker lite sammenlignet med en normal samtale med et lydnivå på 60 dB.

Bærekraftig modell med praktisk munnstykke

Hvis man er interessert i en bærekraftig støvsuger så er Electrolux PureD9 et opplagt valg. Denne støvsugeren er nemlig laget av 70% resirkulert plast. Selve emballasjen er laget av 100% resirkulert materiale.

I tillegg til dette følger det med et 3i1-munnstykke som kan brukes på flere ulike overflater. Munnstykket kan raskt og enkelt tas av og på, og det kan oppbevares i selve støvsugeren slik at man ikke mister det.

Med en kapasitet på 5 liter kan man støvsuge ganske mye før posen må tømmes. Det finnes en indikator på selve støvsugeren som viser når man trenger å tømme støvsugerposen.

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – mål
🌀 Høyde: 24 centimeter
🌀 Bredde: 30,5 centimeter
🌀 Lengde: 51 centimeter
🌀 Vekt: 7,09 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: C
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 9,9
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Lydnivå: 67 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux PureD9:
Stor rekkevidde
Praktisk munnstykke til flere forskjellige underlag
Luften som blåses ut er like ren som ute
Laget av 70% resirkulert plast
Utstyrt med S-bag
Velegnet til harde gulv


Electrolux EUO9GREEN 

Electrolux EUO9GREEN 

.
Modellen EUO9GREEN fra merket Electrolux er en del av deres UltraOne-serie. Denne modellen har en høy luftgjennomstrømning og effektiv sugeevne. 

På grunn av modellens SilentAir-teknologi har denne støvsugeren et lavt lydnivå på 65 dB. Electrolux EUO9GREEN er en bærekraftig støvsuger da hele 70% av støvsugeren er produsert av resirkulert plast. Dette er derfor en støvsuger som kan brukes med god samvittighet når det gjelder miljøet.

Denne støvsugeren er utstyrt med et vaskbart Allergy Plus Filter som er til god hjelp i hjem med allergikere. På Electrolux.dk gir forbrukerne Electrolux EUO9GREEN 4 av 5 stjerner når det kommer til designet, da de er spesielt fornøyde med støvsugerens brukervennlighet.

En støvsuger med et lavt lydnivå og effektiv rengjøring

Electrolux EUO9GREEN har et lavt lydnivå og bråker derfor ikke mye under bruk. Det er mulig å snakke, høre på musikk eller se på TV mens du støvsuger hjemme. Dette er fordi støvsugerens SilentAir-teknologi, som i kombinasjon med FlowMotion-munnstykket, sørger for et enda lavere lydnivå kombinert med effektiv rengjøring.

Ekspertene fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön bekrefter at lydnivået er lavt da de gir støvsugeren en god karakter i denne kategorien.

Støvsugeren har fått gode karakterer da den har fått A i støvutslipp, A i rengjøring av gulvtepper og A i rengjøring av harde gulv. Dette er derfor en støvsuger som kan brukes på alle overflater i hele hjemmet.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön gir også støvsugeren gode karakterer når det kommer til rengjøring av alle overflater. De er imidlertid mest imponerte over hvor effektiv støvsugeren er på gulvtepper – her gir ekspertene modellen en soleklar toppkarakter.

Modellen er utstyrt med energimerket A, som er en relativt god merking. Grunnen til at denne støvsugeren ikke får for eksempel A++ er at den er utstyrt med en motor på 850 Watt – som er en ganske kraftig motor. Dette gjør også at den har et litt høyere strømforbruk enn modellene med lavere motorkraft.

Stor rekkevidde og brukervennlig modell

Denne modellen har 3 lette hjul som er enkle å kjøre rundt med. Støvsugeren har tilsammen 2 store bakhjul og 1 lite framhjul. Alle kan snus helt rundt slik at det er enklere å manøvrere rundt diverse møbler og hjørner.

Støvsugeren kommer enkelt til over alt i rommet da den har stor rekkevidde. Rekkevidden ligger på tilsammen 12 meter – da trenger du ikke bytte stikkontakt hele tiden fordi det enkelt kan støvsuges i store rom. Hvis du trenger å justere sugestyrken så kan dette gjøres på selve støvsugeren mens man bruker den.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EUO9GREEN:
Allergy Plus Filter
Stor rekkevidde på 12 meter
Stillegående modell
Toppkarakterer overalt
Brukervennlig støvsuger
Miljøvennlig valg – Produsert av 70% resirkulert plast


Electrolux ESP72DB 

ELECTROLUX ESP72DB

.
Støvsugeren Electrolux ESP72DP Silent Performer er en modell som imponerer ekspertene. Den er blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt britiske Toptenreviews.com.

I tillegg til dette har svenske Råd & Rön kåret modellen til toppscorer sammenlignet med andre modeller de har testet. Britiske Toptenreviews.com har gitt modellen 8.55 av 10 poeng.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er en støvsuger som er spesielt god på harde gulv. Her er den nemlig plassert i klasse A, som er den beste klassen når det kommer til rengjøringsevne.

Denne støvsugeren kan brukes på flere overflater enn bare harde gulv da den ligger i klasse B i forhold til støvsuging av gulvtepper. Med denne modellen følger det også med et kombimunnstykke kalt DustMagnet Silent. Dette munnstykket er optimalt når man skal støvsuge flere ulike overflater.

Modellen er utstyrt med en motoreffekt på 650 Watt. Dette er lavere enn mange andre modeller, men ekspertene er enige om at den likevel er effektiv i bruk. Til gjengjeld ligger lydnivået på 70 dB, mens en samtale i normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB. Dette er noe man bør være oppmerksom på.

Alle de 3 ekspertene er imponerte over Electrolux ESP72DP Silent Performer. Toptenreviews.com mener modellen er en god støvsuger til de fleste hjem. Den har en god yteevne som kan suge opp det meste av skitt og lort fra gulvet – selv om den er litt langsommere enn andre modeller. Dette er imidlertid den eneste ulempen ekspertene fra Toptenreviews.com har lagt merke til.

Energivennlig modell med mulighet for å støvsuge større arealer på én gang 

Electrolux ESP72DP Silent Performer er en støvsuger som er energivennlig og samtidig kan støvsuge større arealer. Det betyr at modellen ligger i en god energiklasse i tillegg til at den har en god arbeidsradius. Electrolux ESP72DP Silent Performer ligger i energiklasse A, og det betyr at den har et lavt energiforbruk.

Modellen er også utstyrt med en god arbeidsradius på 12 meter. Det vil si at man har mulighet til å støvsuge større arealer på én gang uten å måtte finne en ny stikkontakt til støvsugeren fordi ledningen er for kort.

Når man er ferdig med å støvsuge kan man bruke modellens automatiske kabelinntrekk. Det betyr at man ikke trenger å gjøre noe annet enn å trykke på en knapp for å trekke ledningen tilbake på plass igjen.

En støvsugerpose med en god kapasitet er også en fordel. Med Electrolux ESP72DP Silent Performer får man en støvsugerpose med plass til 3.5 liter. Dette er en nokså gjennomsnittlig størrelse, derfor kan den brukes ganske lenge før man må bytte støvsugerpose. Støvsugeren har også et display som viser når den må tømmes.

Fokus på komfort og fleksibilitet 

Med Electrolux ESP72DP Silent Performer er det fokus på både komfort og fleksibilitet. Denne støvsugeren er nemlig laget på en måte slik at det er sørget for at den er enkel å betjene, kontrollere og styre.

Med modellens 360 graders Motion-teknologi vil det være enkelt å styre støvsugeren da den lett følger etter brukerens bevegelser. Hjulene er også med på å sørge for at man enkelt kan komme til over alt – uansett om det er et lett tilgjengelig område eller ikke.

Med Electrolux ESP72DP Silent Performer trenger man heller ikke være bekymret for møblene sine fordi støvsugeren har en støtlist som kalles ErgoShock. Det betyr at det ikke vil bli noen synlige merker dersom man skumper borti sofaen mens man støvsuger. Modellens støtlist er så myk at den ikke vil skade møblene.

Mulighet for justering av teleskoprør og sugeevne 

Electrolux ESP72DP Silent Performer gjør det mulig å justere både teleskoprøret og sugeevnen. Teleskoprøret er laget slik at det kan stilles inn og justeres i forhold til ens egen kroppshøyde. Det betyr at man kan justere røret etter hvilken posisjon som føles mest behagelig å støvsuge i.

Man kan også justere støvsugerens sugeevne – noe som kan være optimalt avhengig av overflaten man skal støvsuge. Electrolux ESP72DP Silent Performer har en knapp som gjør det mulig å justere sugeevnen opp eller ned mens man støvsuger.

Sist men ikke minst har Electrolux ESP72DP Silent Performer et hygienisk filter som sørger for at luften ikke blir støvete og skitten. I stedet vil luften forbli både ren og frisk siden støvpartiklene fjernes før de kommer ut i rommet. Hvis man lider av allergi så vil en støvsuger med et hygienisk filter være et opplagt valg.

Spesifikasjoner ved Electrolux ESP72DP Silent Performer – mål 
🌀 Høyde: 23,8 centimeter
🌀 Bredde: 29,3 centimeter
🌀 Dybde: 44,1 centimeter
🌀 Vekt: 4,47 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux ESP72DP Silent Performer – nøkkelopplysninger 
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på hardegulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: B
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 21,4
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydnivå: 70 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordeler ved Electrolux ESP72DP Silent Performer:
God til allergikere på grunn av det hygieniske filteret
Mulighet for justering av sugeevne og teleskoprør
God arbeidsradius
Kan brukes på flere forskjellige overflater
ErgoShock-støtlist
Enkel manøvrering


Miele Complete C3 Powerline

Miele Complete C3 Powerline

.
Miele Complete C3 Powerline er kåret til “beste kjøp” i forbrukermagasinet Which?,  som er Englands største forbrukermagasin med over 680 000 abonnenter og 335 000 nettabonnenter. Which? er kjent for å teste forskjellige husholdningsprodukter, fra vaskemaskiner til digitale kameraer. Magasinets formål er å gjøre en positiv forskjell for forbrukerne.

God allround modell

Miele Complete C3 Powerline er en av de støvsugerne, som ikke har en klar innstilling for et bestemt underlag. Denne modellen er god både på harde gulv og tepper, derfor får du mye kvalitet for pengene. Motoren er sterk, noe som gjør sugeeffekten veldig god. Støvposen er svært romslig med 4,5 liter, men husk å skifte posen når den er to tredjedeler full, så støvsugeren beholder sin optimale sugeevne.

Fokus på komfort

Miele Complete C3 Powerline legger spesielt vekt på de mange brukervennlige handlingene med små, fine detaljer. Modellen har fokus på fleksibilitet, siden de tre hjulene på undersiden kan dreie 360 grader. Dermed blir støvsugeren lettere å kjøre med. Miele Complete C3 Powerline er også utstyrt med et teleskopisk rør, noe som betyr at du kan justere rørlengden og høyden. Det motvirker at du må bøye deg og få problemer med ryggen.

Pedaler kontrollere styrken

At Miele Complete C3 Powerline er utformet med brukerens komfort i tankene, er opplagt. Dette gjelder også de to pedalene, som brukes til å justere sugeeffekten, slik at du ikke må bøye deg ned hele tiden. Det er også et innebygd parkeringssystem hvis du ønsker små pauser underveis.

Modellen lager mer støy enn mange av de andre testvinnerne, men Miele har også tatt hensyn til det med et silence-system, der du kan slå på silence-nivået, hvis du ønsker lydløs støvsuging.

Utvalgte fordeler med Miele Complete C3 Powerline:
 God både på harde gulv og tepper
 Fleksible hjul som kan spinne 360 grader
 Teleskopisk rør som kan justere rørlengden
 Fotpedal til å kontrollere sugeeffekten
 Stillenivå kan aktiveres for lydløs støvsuging

Her kan du se en presentasjon av Mieles Powerline støvsuger: 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Miele støvsugere er best i test?

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine, Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline, Miele Complete C3 Powerline og Miele Complete C3 Ecoline

🤓 Hvordan testes Miele støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet.

🤔 Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Miele støvsugertest – Disse kildene har vi brukt i testen: 

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen har testet 92 forskjellige støvsugere på sugeevne, brukervennlighet, støy og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Testfakta.se 🇸🇪
Svenske Testfakta.se utfører uavhengige tester og forskning, og de har spesialisert seg på sammenligning av laboratorietester av forbrukerprodukter. Testen til Testfakta er en laboratorietest av sju ulike støvsugere, som er testet på ulike parametere som sugeevne, støynivå, bruk og holdbarhet. Les mer her.

Which.co.uk 🇬🇧
Englands største forbrukermagasin med nesten 700 000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrukerne, og målet er å gjøre en forskjell for forbrukerne. Which? tester kontinuerlig forskjellige husholdningsprodukter, og her er det snakk om støvsugere. Les mer her.

Ekspertene har her foretatt en test av støvsugeren Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine. Denne testen kan leses i sin helhet hos Which.co.uk.

Legg imidlertid merke til at full tilgang krever betaling.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute (Goodhousekeeping.com) kan man som forbruker finne kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter.

Ekspertene har her testet Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine ,og anmeldelsen kan leses i sin helhet hos Good Housekeeping Institute.


Andre relevante tester

Hvis du ikke har en sterk preferanse for at støvsugeren din skal være fra Miele, kan du lese vår generelle støvsuger test hvor vi ser nærmere på en rekke støvsugere fra forskjellige merker som alle har utmerket seg i testene.

I støvsugertesten finner du også en prissammenligning av de forskjellige produktene, samt mange gode råd om hva du burde være oppmerksom på når du kjøper ny støvsuger.

Hvis du er av typen som helst vil unngå å stå for støvsugingen i huset, burde du lese vår store robotstøvsuger test. Her har vi nemlig samlet de robotstøvsugere som klarer seg best i testene. Med en robotstøvsuger sørger roboten selv for å støvsuge uten noe hjelp fra deg.

I artikkelen finner du også prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt og raskt kan skaffe deg en oversikt over hvilke forhandlere som selger de billigst.

Hvis du i stedet ser etter en liten og handy støvsuger, kan du lese vår håndstøvsuger test hvor vi gjennomgår de håndstøvsugerne med best ekspertanmeldelser. I denne artikkelen finner du også en prissammenligning slik at du enkelt og raskt kan finne de billigste forhandlerne.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere