Nilfisk støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Nilfisk her

0

Denne artikkelen handler om tester av støvsugermerket Nilfisk. Basert på ekspertenes vurderinger i flere tester, gjennomgår vi dem, for å finne ut hva som gjør hver enkelt støvsuger til et bra kjøp.

I tillegg til støvsugerne fra Nilfisk har vi også inkludert noen andre testvinnende støvsugere fra andre merker, for å vise hvilke alternativer som er verdt å vurdere.

Vi har gjennomgått ulike tester for å kunne guide deg til å finne en støvsuger, som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske motparten Råd & Rön, samt svenske Testfakta. Vi ser også på hva forbrukerne sier om støvsugerne.

Denne Nilfisk støvsuger testen inneholder:

🔸1) Oversikt over de beste Nilfisk-støvsugerne, samt noen andre merker
🔸2) Råd for å få et godt inneklima ved støvsuging
🔸3) Informasjon om HEPA-filtre
🔸4) Guide for å forstå støvsugernes sugeevner
🔸5) Informasjon om Nilfisk
🔸6) Gjennomgang av ulike tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Nilfisk Select Comfort Parquet

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

 Nilfisk Select Comfort Parquet

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det danske forbrukerrådet Tænk har testet en rekke støvsugere på flere områder. De har blant annet sett på evne til å rengjøre harde gulv og tepper. Etter å ha testet støvsugeren, kom ekspertene frem til at denne modellen er veldig effektiv og spesielt bra for tepper.

Fjerner effektivt hår
Du får mye for pengene med Nilfisk Select Comfort Parquet. Modellen er i den rimelige enden av prisskalaen, men lavere pris betyr ikke at det er på bekostning av kvalitet. Hvis det er kjæledyr i hjemmet, er det vanskelig å unngå at dyrehår som sitter fast i teppet. På dette området er Nilfisk Select Comfort Parquet en god hjelper, siden den fjerner hårene effektivt og grundig. Modellen sklir med sine 8 kilo stabilt over teppet.

Holdbar modell
En støvsuger på 8 kilo er ikke lett, men det gjør den er stabil over gulv og tepper. Modellen er sterk og har en god motor, så det er ingen tvil om at Nilfisk Select Comfort Parquet er et kvalitetsprodukt. Holdbarheten og miljøvennligheten er også bra. Modellen lager lite støy og er i energiklasse A, slik at den verken er til bry for deg eller miljøet når du bruker den ofte. Energiforbruket og støynivået er lavt, så med Nilfisk Select Comfort Parquet kan du støvsuge uten å overdøve hele huset med maksimalt støynivå på bare 69 dB.

HEPA-filter
Fokuset på miljø kan også sees på filtre og støvsugerens oppbygning: Nilfisk Select Comfort Parquet er laget for å skape en omfattende tetting av støvsugeren, samtidig som den er utstyrt med et HEPA-utblåsningsfilter, som sikrer at selv små støvpartikler ikke slipper ut når du støvsuger. HEPA står for High Efficiency Particulate Air og sikrer et bedre inneklima med sitt lave partikkelutslipp. Nilfisk Select Comfort Parquet kommer med 4 ulike munnstykker, blant annet et møbelmunnstykke spesielt egnet for polstring og stoff som er spesiallaget for å fjerne støv og skitt fra møbler.

Utvalgte fordeler ved Nilfisk Select Comfort Parquet:
🔵 Rimelig modell
🔵 God til å fjerne dyrehår
🔵 Lav støy og miljøvennlig
🔵 God holdbarhet
🔵 Modell med HEPA-filter for bedre klima

Her finner du en liten video om modellen Nilfisk Parquet:


Nilfisk Select Classic

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Nilfisk Select Classic stoevsuger

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 649,00 Kr. 0,00 Kr. 1 649,00 Kr. Les mer
2 594,00 Kr. 0,00 Kr. 2 594,00 Kr. Les mer
2 594,00 Kr. 0,00 Kr. 2 594,00 Kr. Les mer
2 594,00 Kr. 0,00 Kr. 2 594,00 Kr. Les mer

 

Både det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet Nilfisk Select Classic, og modellen får toppkarakterer hos begge. Ekspertene merker seg spesielt Nilfisk Select Classic når det kommer til sugeevne på tepper og brukervennlighet.

Tepper og harde gulv
I de fleste hjem finnes det både oppholdsrom med tepper, kjøkken, bad og boder med hardt gulv. En støvsuger bør derfor være så multifunksjonell som mulig, slik at den kan rengjøre alle overflater og materialer. Nilfisk Select Classic oppfyller dette kravet godt da den fungerer godt både på harde gulv og tepper, selv med vanlig munnstykke. Støvsugeren fjerner støv og smuss enkelt og effektivt.

Brukervennlig modell
Nilfisk Select Classic er både rimelig og enkel å bruke, fordi dette er en av merkets rimeligere modeller hvor fokuset ligger på forbrukerens komfort. Knapper og indikatorer er enkle å bruke, og det gode grepet gjør støvsugeren lett å flytte på. Det er enkelt å justere modellens 5 forskjellige suge-intervaller som sikrer riktig styrke, avhengig av underlaget og materialet.

Modellen er også lett å vedlikeholde, og det er lett å skifte filter på støvsugeren.

Modellen er utstyrt med det anerkjente HEPA-utblåsningsfilteret og har et svært lav utslipp av støvpartikler.

Kort og effektiv
Støvsugeren veier over 8 kilo, men den er kort og tar ikke stor plass. Det gjør den lettere å manøvrere rundt, for eksempel i mindre rom. Det er fortsatt muligheter til å forflytte seg på større områder, for arbeidsbredden er på over 11 meter. Støvsugeren har god effektivitet, for selv om støvposen bare er på 2 liter reduseres ikke sugeeffekten selv om posen blir full. Det gjør at forbrukeren ikke må skifte pose så ofte. Det anbefales likevel å bytte støvposen når den er 2/3 full. Det følger med 3 munnstykker til Nilfisk Select Classic.

Utvalgte fordeler ved Nilfisk Select Classic:
🔵 God allround modell
🔵 Fjerner effektivt støv fra tepper
🔵 Brukervennlig og enkel å håndtere
🔵 HEPA-filter sikrer bedre klima
🔵 Effektiv modell hvor støvposen ikke behøves å skiftes så ofte


Nilfisk Elite Energy Classic

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Nilfisk Elite Energy Classic

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Nilfisk Elite Energy Classic har vært omtalt i det danske forbrukerrådet Tænk, hvor sugekraft, ytelse, brukervennlighet, holdbarhet og støynivå ble testet. Ekspertene bemerker at Nilfisk Elite Energy Classic har utmerket holdbarhet og brukervennlighet.

Smidig mot hjørner
Nilfisk Elite Energy Classic er god til å fjerne støv på tepper, og som et stort pluss er denne modellen veldig smidig til tross for at den ligger i tung vektklasse. Dette hemmer derimot ikke smidigheten når det gjelder å fjerne støv fra hjørner og helt inntil veggen. Mange modeller har vanskelig for å fjerne støv og skitt ved kantene, men Nilfisk Elite Energy Classic suger både effektivt og grundig.

Omtanke for miljøet
Nilfisk Elite Energy Classic er et godt valg hvis du som forbruker tenker på miljøet. Støvsugeren finner du i energiklasse A, og den er utstyrt med et HEPA utblåsningsfilter som filtrerer ut ørsmå støvpartikler slik at de ikke kommer ut i luften. Nilfisk Elite Energy Classic er også svært stillegående og har et lavt energiforbruk. Munnstykkene er utformet slik at selv mindre strøm gir en sterk sugeevne.

Topp brukervennlighet
I tillegg til hensynet til miljøet, er Nilfisk Elite Energy Classic også laget med omsorg for forbrukeren. Modellen er lett å montere og klargjøre, og knapper og indikatorer fungerer godt. Det gode grepet gjør støvsugeren fleksibel og sikrer god stabilitet, hvis man går hardt til verks. Nilfisk Elite Energy Classic er utstyrt med en elektronisk reguleringsfunksjon av sugestyrken i håndtaket. Dette letter arbeidsflyten, slik at du ikke behøver å bøye deg ned til støvsugeren for å endre innstillingene. Det følger med 3 munnstykker til Nilfisk Elite Energy Classsic, for å hjelpe støvsugeren å rengjøre overflaten bedre.

Utvalgte fordeler ved Nilfisk Elite Energy Classic
🔵 God til tepper
🔵 Fanger skitt smuss nærme vegger og hjørner
🔵 Miljøvennlig modell
🔵 Tar hensyn til brukervennlighet
🔵 Elektronisk regulering av sugestyrke i håndtaket

Her er en video om Nilfisk Elite-serien. Videoen er ikke særlig informativ, men det var den beste vi kunne finne. Nilfisk er generelt dårlige til å lage gode videoer til sine produkter.


Nilfisk Elite Energy Comfort

Populær blant forbrukerne

Nilfisk Elite Energy Comfort

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Nilfisk Elite Energy Comfort har ikke vært gjennom de samme testene som modellene fra Nilfisk ovenfor. I stedet ser vi nærmere på hva forbrukerne selv mener. Modellen har scoret 4,9 av 5 stjerner på nettstedet Whiteaway.no. Det er spesielt de smarte elektroniske knappene på håndtaket og modellens effektivitet som gjør brukerne begeistret.

God til ulike underlag
Nilfisk Elite Energy Comfort er en god allround modell som effektivt fjerner støv og smuss på harde gulv og tepper, spesielt på grunn av modellens spesiallagde standard-munnstykke. Noen ganger kan det være tungvint å måtte endre på sugeevnen når støvsugeren beveger seg fra et underlag til, men Nilfisk Elite Energy Comfort har en funksjon som gjør at maskinen automatisk justerer sugekraften, etter hvilket underlag den er på. Siden støvsugeren selv vet hvilket underlag den gjør rent på, behøver du ikke å endre noe selv.

Bra for dem med støvallergi
Støvmidd finnes overalt i hjemmet, og dessverre er det mange som utvikler allergien. Mange opplever plager i sitt eget hjem, men heldigvis kan riktig støvsuger lette problemet. Nilfisk Elite Energy Comfort har et innebygd HEPA-filter og et støvtett kabinett som fjerner over 99% av partiklene og sørger for at de ikke slipper ut igjen. Modellen har også en stor støvpose med kapasitet på 4,2 liter, men du må skifte pose jevnlig, spesielt hvis det er allergi i husholdningen.

Effektive funksjoner
Innebygde knapper på håndtaket sikrer enklere støvsuging. Her kan du slå av og på støvsugeren og justere sugeeffekten. Modellen har også en såkalt «Stop and Go-parkering», en funksjon som sørger for at den slår seg av automatisk når du setter rør eller munnstykke i beholderen. Det er også tatt ekstra hensyn til brukervennlighet, med en lang ledning på over 13 meter. Nilfisk Elite Energy Comfort er også veldig stille med et maksimalt støynivå på 68 dB.

Utvalgte fordeler ved Nilfisk Elite Energy Comfort:
🔵 Veldesignet munnstykke
🔵 Intelligent støvsuger, som selv justerer sugeevne som passer underlaget
🔵 Innebygd HEPA-filter som er god mot allergi
🔵 Knapper i håndtaket som regulerer sugeevnen og slår strømmen på/av
🔵 Smart beholder på siden som slår av støvsugeren når røret settes inn


Testvinnere fra andre kjente merkevarer

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere støvsugere fra Nilfisk, som har mottatt toppkarakter av eksperter gjennom ulike tester.

I tillegg til disse toppscorerne fra Nilfisk, er det også mange andre gode støvsugere på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, vil vi også gå igjennom vurderingen av andre støvsugere, som har fått ros av ekspertene.

Vi vurderer alternative støvsugere på samme måte, slik at det gir deg bedre mulighet til å sammenligne og finne en støvsuger som passer godt for deg.


Miele Complete C3 Celebration

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Miele Complete C3 Celebration EcoLine Plus

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Merk: Miele C3 Celebration er en utgått modell, som er erstattet med Miele C3 Powerline.

Miele har lansert en rekke støvsugere under serienavnet C3, som alle har gode kvaliteter.

Miele Complete C3 Celebration er en C3-modellene, og både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet modellen. Begge forbrukerrådene gir gode og positive vurderinger på alle testområder.

Bra for hjem med kjæledyr
Miele Complete C3 Celebration er testet både på harde gulv og tepper, og det er enighet om at den fungerer feilfritt. Det er imidlertid dens evne til å håndtere dyrehår, som virkelig imponerer. Pelshår fra kjæledyr legger seg overalt i huset, men Miele Complete C3 Celebration er en av få støvsugere som virkelig fjerner disse hårene effektivt og grundig, som er spesielt viktig i hjem med allergikere.

Fleksibel og holdbar
Miele Complete C3 Celebration har en kraftig motor som er perfekt i hjem der støvsugeren ofte tas i bruk og blir brukt med hard hånd. Prisnivået ligger i den dyrere enden, men til gjengjeld får du en solid og robust støvsuger. Maskinens lengde sikrer god stabilitet og hjulene er så fleksible at maskinen kan kjøre sidelengs, noe som gjør arbeidet enklere. Størrelsen går ikke på bekostning av håndterbarheten, for Miele Complete C3 Celebration er så smidig at den også er god til å støvsuge på innsiden av vegger og kanter.

Effektiv og enkel å bruke
Miele Complete C3 Celebration er generelt svært enkel å håndtere, slik at den kan brukes av alle. Det er enkle å klargjøre og vedlikeholde, og både utblåsningsfilter og motorfilteret er lett å erstatte. Støvposens kapasitet er relativt stor og rommer 3,2 liter. Effektiviteten er like god, selv om posen nesten er full. Partikkelutslippet er svært lavt, noe som sikrer at støvet bli sugd riktig opp gjennom munnstykket og rør.

Det følger med 4 munnstykker, blant annet ett møbelmunnstykke og ett fugemunnstykke som er langt og tynt. Fugemunnstykket fungerer spesielt godt for sprekker og folder på møbler, men også til bokhyller der det ellers kan være vanskelig å få vekk støv.

Utvalgte fordeler ved Miele Complete C3 Celebration:
🔵 God både på harde gulv og tepper
🔵 Fjerner lett dyrehår
🔵 Kraftig og robust modell
🔵 Fleksibel og smidig modell som kan kjøre sidelengs
🔵 Lett å vedlikeholde og rengjøre


Electrolux ZUOGREEN+

Testvinner hos svenske Testfakta

Electrolux ZUOGREEN plus

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 231,00 Kr. 0,00 Kr. 2 231,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer

 

Merk: Electrolux ZUOGREEN + er en utgått modell, som er erstattet med Electrolux EUO9GREEN.

Svenske Testfakta har i sin test undersøkt syv forskjellige støvsugere, flere prisbelønte merker er testet. Electrolux ZUOGREEN + er også inkludert i testen der det konkluderes at denne modellen slår konkurransen. Vurderingene av Electrolux ZUOGREEN+ klarer seg godt på alle testede parametere og ekspertene fremhever at modellen er usedvanlig stille.

Sterk sugekraft og virkelig god på gulv
Hverdagslige hendelser, dyr, barn og rester fra husholdning kan slite på harde gulv i hjemmet ditt.

Electrolux ZUOGREEN+ er testet både på harde gulv og tepper, og begge steder gjør den det bra. Modellen er blant de bedre når det gjelder å rengjøre harde gulv med sin kraftige motor og sugeeffekt. At Electrolux ZUOGREEN+ er så god på harde gulv er hovedsakelig på grunn av utformingen på munnstykket. Electrolux ZUOGREEN+ klarer en avstand på nesten 40 millimeter, som til sammenligning er nesten en centimeter mer enn hos de svakeste modellene.

Vegger og kanter
Electrolux ZUOGREEN+ er veldig lett å manøvrere, og den går jevnt og uforstyrret over gulvet. At den er lett å manøvrere, pluss sterk sugeevne, gjør at støvsugeren er smidig og god på å nå helt inntil paneler, vegger og kanter. Mange støvsugere har problemer med dette fordi munnstykkene ofte har vanskeligheter med å komme helt inntil krokene. Med Electrolux ZUOGREEN+ er det lite støv som ikke fjernes.

Svært lav støy
Electrolux ZUOGREEN+ roses også av eksperter for å være utrolig støysvak, med et støynivå på maksimalt 64 dB, noe som er svært lite. Til sammenligning har mange modeller et støynivå på cirka 68-69 dB. En normal samtale mellom mennesker har et støynivå på cirka 65 dB, så det er tydelig at Electrolux ZUOGREEN+ ikke bråker så mye.

Det fremheves også at Electrolux ZUOGREEN+ er svært enkel å bruke, og at brukervennlighet bra. Det følger med fire ulike munnstykker, som hver passer til sin overflate/underlag og de ulike munnstykkene sikrer at støvsugingen er optimal. Det følger blant annet med et møbelmunnstykke, som er laget spesielt for å rengjøre møbler, samtidig som den beskytter tekstilene, og et børste-munnstykke med stive hår, er bra for vanskelige underlag.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ZUOGREEN+:
🔵 Veldig bra for harde gulv
🔵 Kraftig sugeeffekt
🔵 God for vegger og kanter
🔵 Svært lav støy
🔵 Gode munnstykker


Philips FC8721/09

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 794,00 Kr. 0,00 Kr. 1 794,00 Kr. Les mer
2 129,00 Kr. 0,00 Kr. 2 129,00 Kr. Les mer
2 239,00 Kr. 0,00 Kr. 2 239,00 Kr. Les mer

 

Philips har produseret mange forbrukerprodukter, og den nederlandske merkevaren er kjent for å produsere kvalitet innenfor et bredt spekter, som telefoner, kjeler, TV, krølltenger, barberhøvler og elektriske lyspærer. Philips produserer også støvsugere, blant annet modellen Philips FC8721/09. Denne modellen har også blitt inkludert i forbrukerrådene Tænk og Råd & Rön sine tester av støvsugere. Ekspertene er enige om at Philips FC8721/09 er en av favorittene og fungerer godt på mange testområder.

Dyrehår, sprekker og kanter
Ofte går pris og kvalitet hånd i hånd, men Philips FC8721/09 er bevis på at et produkt kan være rimelig og samtidig veldig bra.

Modellen er funksjonell og samler støv og smuss raskt, enten det er snakk om harde eller myke gulv og tepper. Det er kjæledyr i mange hjem, og det er ikke til å unngå at de etterlater hår. Med Philips FC8721/09 er det imidlertid ikke et problem å fange opp hårene, selv på tepper og møbler hvor det kan være vanskelig å komme til. Generelt får modellen gode poeng på alle områder, også når det gjelder sprekker og støvsuging helt inntil veggen. Det er 2 punkter som ofte gir støvsugere problemer. Fleksibilitet og kraft er avgjørende, og Philips FC8721/09 har toppkarakter på disse områdene.

Stor kapasitet
Philips FC8721/09 sørger for å gi brukeren et behagelig klima å arbeide i, for modellen bråker ikke mye. I tillegg er den miljøvennlig, er i energiklasse A og har et lavt energiforbruk. Philips FC8721/09 er en kraftig støvsuger som opererer med stor effektivitet. Effektiviteten skyldes blant annet den store støvposenbag, som rommer 3,5 liter med støv og smuss. Posens størrelse har innvirkning på hvor godt støvsugeren suger, fordi det tar lenger tid før posen blir full. Og en større pose inneholder selvsagt mer støv og smuss.

Holdbar og med HEPA-filter
Philips-produkter har generelt et godt rykte for å tilby kvalitetsprodukter, og Philips FC8721/09 er enda et bevis for dette. Ekspertene også enige i at denne modellens holdbarhet er veldig bra. Det samme gjelder motor og filtre. Philips FC8721/09 er ikke bare holdbar og robust, den tar også hensyn miljø og allergier. Støvsugeren har et innebygd HEPA-utblåsningsfilter, som er spesielt bra i husholdninger med allergi, siden den skiller ut selv svært små partikler. Det er også tatt hensyn til brukervennlighet rundt HEPA-filteret, for det er enkelt å skifte filteret. Philips FC8721/09 har stor bevegelsesfrihet, fordi den vil kunne bevege seg i en radius på rundt elleve meter, noe som betyr at det er lang rekkevidde, og du ikke behøver å skifte stikkontakt hele tiden.  Det følger med tre munnstykker, hver tilpasset sin spesifikke oppgave.

Utvalgte fordeler ved Philips FC8721/09:
🔵 Fungerer bra på alle underlag
🔵 God til å få opp dyrehår
🔵 Beveger seg jevnt langs vegger og gjennom sprekker
🔵 Stor kapasitet med romslig støvpose
🔵 Innebygd HEPA-filter gir bedre klima, spesielt for allergikere


Dette bør du se etter når du kjøper en ny støvsuger

Det er mange støvsugere på markedet, og hvert merke har også en rekke forskjellige modeller. Kanskje har du et favorittmerke, eller det er marginene, som bestemmer hvilken støvsuger du tar med hjem.

Det er ulike parametere for om en støvsuger er bra, og ofte er valget også en smakssak, ifølge Abcnyheter. Men er det en veldig god idé å se etter disse faktorene før ditt neste støvsugerkjøp:

HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter): Filteret sikrer at selv svært små støvpartikler, ikke slipper ut i rommet igjen. Hvis det bor allergikere i husholdningen, er det spesielt viktig å ikke forverre allergien. Du bør også sjekke ut hva nye filtre koster.

Pose: Støvsugeren er utstyrt med en støvpose, så du bør sjekke hvor stor den er og hvor lett det er å bytte? Også gjerne sjekke ut hva ekstra kolli kostnaden for fremtidig bruk.

Ekstrautstyr: Hvilke ekstradeler følger med? Legg for eksempel merke til hvilket munnstykke som er inkludert. Du må ha riktige munnstykker for å gjøre harde gulv, tepper, hjørner, hyller og møbler rene.

Sugestyrke: Hvor sterk er støvsugeren, og hvor godt kan den suge? Spesielt viktig for sprekker og dyrehår. Sjekk gjerne sugeeffekten, både med og uten munnstykker.

Hjul: Sjekk ut hvor god støvsugerens rulle-evner er. Se etter hvor godt hjulene beveger seg, og hvor enkelt støvsugeren ruller over terskler og hindringer.

Rekkevidde: En lang ledning sparer deg for mye besvær. Ofte varierer rekkevidden fra 9-15 meter.

Gulv eller tepper: Vurder hva det er mest av i ditt hjem: harde gulv eller tepper. Noen støvsugere er gode til begge deler, mens andre har klare preferanse.

Kjæledyr: Der det er dyr, er det også dyrehår. Hår fra kjæledyrenes pels kan ikke unngås, så hvis det er dyr i hjemmet, er det lurt å se etter om støvsugeren utmerker seg på dette området. Sjekk om det er et spesielt munnstykke for dyrehår. Elektriske børster er ofte gode til dyrehår.

Lydnivået: Det er stor forskjell på hvor mye støv å gi en støy. En normal samtale mellom mennesker har en støy på rundt 65 dB og et rop ligger på cirka 80 dB. De mest stillegående støvsugerne får du ned til cirka 60-65 dB, men selv støvsugere på rundt 70 dB, bråker ikke mye.

Energiforbruk: Se etter energiklassen, når du kjøper ny støvsuger. A er best og mest miljøvennlig. Kravene til strømforbruk på støvsugere har blitt skjerpet de siste årene, og fra september 2017 senkes kravet ytterligere til 900 watt.

Roboten: Det er vanligvis ikke anbefalt å kjøpe en robotstøvsuger, men hvis det bare skal fjernes overfladisk støv, kan du vurdere å kjøpe en robot støvsuger. Tidligere var de lite effektive, men de nyeste modellene har utviklet seg mye.

NB: Som en del av EU økodesign- og energimerkingsordninger, kom det i 2014 nye energikrav for støvsugere, hvor støvsugere ble pålagt å maksimalt ha en effekt på 1600 watt. 1.september 2017 senkes kravet ytterligere til 900 watt. I tillegg er det rapportert at støvsugere skal være energimerket, og både filtreringskapasitet og lydnivå må stå på etiketten.


Bør du støvsuge med åpne vinduer?

Er det best å åpne vinduet når du støvsuger, eller er det bedre å vente til etter støvsugingen?

Bolius råder til å gjøre begge deler.

Mange av de nye støvsugerne har så gode filtre, at de tar opp det meste av støvet. Til tross for dette er det fortsatt vanskelig å bli kvitt alt virvlende støv, når støvsugeren beveger seg over gulvet, og rør og munnstykker presser mot gulv og overflater.vindue aaben ved stoevsugning

Det er allikevel en god idé å åpne vinduene når du støvsuger. Du bør åpne flere vinduer, slik at det blir gjennomtrekk. Gjennomtrekket hjelper støvet å trekke ut, noe som ikke skjer om det kun er et åpent vindu. Det er viktig å få ut gammelt støv, siden det inneholder levende organismer som støvmidd og mugg. Begge kan gi et allergier og dårlig inneklima, selv om du ikke ser de små organismene med eget øye.

Det er lurt å la vinduene stå åpne, etter at støvsugingen er over. La det være gjennomtrekk i fem til ti minutter etter at støvsugeren har slukket, slik at alle støvpartikler som blir virvlet opp under støvsuging, har tid til å komme opp i luften.

Hvis du har en robotstøvsuger, er det fristende å la den kjøre når du er borte, men da er det ikke lurt å la vinduer stå åpne. Du må stille inn robotstøvsugeren, slik at den stopper før familien kommer hjem. Da legger støvet seg, slik at ikke beboere blir truffet av en vegg med støv. Luft deretter ut i fem til ti minutter med gjennomtrekk.


HEPA og godt inneklima

hepa filterStøvsugerprodusenten Nilfisk er opptatt av at forbrukerne skal oppleve et godt inneklima. De skriver at luften inne i hjemmet er avgjørende for om beboerne har det bra. Dårlig inneklima kan gi plager som hodepine, tretthet og irritasjon i øyne, nese og hals, og dette kan over tid utvikle seg til allergier.

Man har beskyttende filtre i lungene, nesen og bronkier, som hjelper til med å blokkere uønskede partikler som støv, men det er ikke alle som tåler like mye. For å unngå unødvendig støv i hjemmet, spesielt hvis det er allergikere som bor der, er det en god idé å investere i en støvsuger med et godt filter.

Når støvsugeren blir slått på, hiver den støv og luft gjennom røret, men denne luften skal ut igjen, og må være så ren som mulig. Ingen støvsuger fungerer uten å sende luften tilbake i rommet, men inne i maskinen sitter det filtre som sikrer at luften som sendes tilbake, er ren. Men det er grader av renhet, og ikke alle filtre er like gode.

Med et HEPA-filter i støvsugeren er du imidlertid sikret en mer allergivennlig støvsuging.

HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og det finnes fem filtreringsklasser: 10-14. Gå gjerne etter HEPA 13 eller HEPA 14, som kan fange mikroskopiske partikler fra røyk og støvmidd, som ofte årsaker allergi.

Filtrene fanger opp partikler og renser luften, før de sender luften tilbake. HEPA 14 er så effektiv at den får med seg 99,99% av alle partikler.


Støvsugerens sugeevne

Ord som sugekraft evne eller sugestyrke benyttes ofte når vi snakker om støvsugere, men hva betyr det egentlig betyr? Nilfisk kommer med en guide for hva en god sugeeffekt innebærer:

Du måler sugeeffekten i watt, som lages av motoren. Du kan si at jo større motor, jo høyere effekt, noe som gir kraftigere sugekraft.

Men er derimot ikke så enkelt, fordi det er effektiviteten som bestemmer hvor godt støvsugeren er til å fjerne støv og smuss. Effektiviteten måles ikke i motoren, men i enden av røret, der også andre faktorer som filtre og støvposer spiller inn. Hvis filteret ikke er renset, og posen er fylt, så kan ikke støvsugeren suge like godt. Det er derfor viktig å rengjøre filtrene og skifte pose. Kjøp også originale poser, som fungerer bedre.


Om Nilfisk

nilfisk logo
Nilfisk er en dansk produsent av produkter til rengjøringsindustrien, som ble grunnlagt i 1906. Selskapet tilbyr produkter både til private forbrukere og industrielle og kommersielle foretak. Nilfisk har hovedkvarter i Brøndby men har distributører i over 70 land og over 5500 ansatte over hele verden.

Kvalitet og innovasjon er to av selskapets kjerneverdier, og de tar stolthet i å levere kvalitet rengjøringsutstyr for alle. Selskapet er mest kjent for sine støvsugere, som er designet med den nyeste teknologien. Nilfisk har stort fokus på miljø og klima, og det er opptatt av å gjøre støvsuging så miljøvennlig som mulig, både for forbrukere og miljøet. Nilfisk bruker mye ressurser på å lage energisparende støvsugere med gode filtre.


Nilfisk støvsuger test –Disse kildene er brukt:

Forbrugerrådet Tænk:
Det danske forbrukerrådet utfører grundige tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her snakker vi om en test med ikke mindre enn 64 støvsugere i alle prisklasser, fra både kjente og mindre kjente merkevarer. De har sett på støvsugernes evne til å rengjøre harde gulv og tepper, samt hvor gode de er til å fjerne dyrehår og skitt i sprekker. Det har også blitt sett på brukervennlighet, holdbarhet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Råd & Rön:
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. I denne testen har Råd & Rön testet 92 forskjellige støvsugere i alle prisklasser og merker. Ekspertene har sett på sugeevne, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Testfakta.se
Svenske Testfakta utfører uavhengige tester og forskning, og de har spesialisert seg på sammenligning av laboratorietester av forbrukerprodukter. Testen til Testfakta er en laboratorietest av sju ulike støvsugere, som er testet på ulike parametere som sugeevne, støynivå, bruk og holdbarhet. Les mer her.


Forbrukervurderinger:
I tillegg til de ovennevnte testene, har vi også sett på forbrukernes vurderinger. Vi sett på de omtalte støvsugerne og undersøkt hva forbrukerne mener om produktene. Det er et godt supplement til ekspertenes vurderinger.


Slik lager vi en Nilfisk støvsuger test:

Støvsugertesten av Nilfisk består av testresultater fra ulike testmedier og aviser. Vi samler alle testresultatene, slik at du kan få en oversikt over hvilke Nilfisk støvsugere, ekspertene mener er best på markedet.


Andre relevante tester

I tillegg til denne Nilfisk støvsugertesten har Forbrukerliv også utarbeidet en rekke andre tester med større fokus på forskjellige merker.

Du kan blant annet lese vår Miele støvsuger test hvor vi fokuserer på de Miele støvsugerne med best ekspertanmeldelser.

Vi har også laget en Electrolux støvsuger test hvor vi har fokusert på de de modellene ekspertene har kåret til de beste på markedet.

Hvis du derimot ønsker å lese en test av de beste støvsugermodellene på markedet uavhengig av merke, burde du lese vår tradisjonelle støvsuger test.

Hvis du er av typen som helst ikke vil stå for støvsugingen, kan en robotstøvsuger være et bra valg. I vår robotstøvsuger test kan du lese mer om hvilke modeller som er kåret til testvinnere og toppscorere av ekspertene. I artikkelen finner du også en prissammenligning av alle produktene, slik at du enkelt kan skaffe deg oversikt over de billigste forhandlerne.