Nilfisk støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Nilfisk her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om tester av støvsugermerket Nilfisk. Basert på ekspertenes vurderinger i flere tester, gjennomgår vi dem, for å finne ut hva som gjør hver enkelt støvsuger til et bra kjøp.

I tillegg til støvsugerne fra Nilfisk har vi også inkludert noen andre testvinnende støvsugere fra andre merker, for å vise hvilke alternativer som er verdt å vurdere.

Vi har gjennomgått ulike tester for å kunne guide deg til å finne en støvsuger, som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske motparten Råd & Rön, samt svenske Testfakta. Vi ser også på hva forbrukerne sier om støvsugerne.

Denne Nilfisk støvsuger testen inneholder:

Oversikt over de beste Nilfisk-støvsugerne, samt noen andre merker
 Råd for å få et godt inneklima ved støvsuging
 Informasjon om HEPA-filtre
 Guide for å forstå støvsugernes sugeevner
 Informasjon om Nilfisk
 Gjennomgang av ulike tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Nilfisk Elite WCL14P08A1 

Nilfisk Elite WCL14P08A1

.
Modellen Elite WCL14P08A1 er en støvsuger fra produsenten Nilfisk. Nilfisk er en av verdens ledende produsenter når det kommer til rengjøringsutstyr, derfor er deres støvsugere kjent for å være av god kvalitet.

Denne støvsugeren kan brukes på flere ulike overflater, derfor er den et opplagt valg. Dette er en god modell som har fått den høyeste plasseringen når det kommer til evne til å støvsuge harde gulv og gulvtepper. Støvsugeren er nemlig plassert i klasse A på begge underlagene.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en energivennlig støvsuger det er verdt å investere i dersom man vil ha en støvsuger som ikke bruker mye energi. Nilfisk Elite WCL14P08A1 er også en energibesparende modell hvor man kan spare opptil 50% energi i forhold til andre modeller. Støvsugeren ligger i energiklasse A+.

Allergivennlig modell med justeringsmuligheter

Støvsugeren Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en allergivennlig modell som er et opplagt valg dersom man sliter med allergi eller astma. Modellen er utstyrt med et Ultra+ Filtration system. Det betyr at den har en lufttett konstruksjon, et HEPA 14 filter og en støvpose laget av mikrofiber. Modellen sørger derfor for at luften alltid holdes ren og frisk.

Med Nilfisk Elite WCL14P08A1 har man flere muligheter når det kommer til justering av støvsugeren. Dersom man ønsker å regulere sugeevnen eller justere lengden på håndtaket, er det mulighet for det. Sugeevnen kan justeres via håndtaket hvor det finnes en knapp man kan trykke på for å skru den opp eller ned.

Denne modellen er ikke spesielt støysvak da lydnivået ligger på 73 dB. Sammenlignet med en normal samtale med et lydnivå på 60 dB er støy fra denne støvsugeren en del høyere.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har en motor med en effekt på til sammen 650 Watt. I tillegg til dette følger det også med en fjernkontroll som gir brukeren mulighet til å slå støvsugeren av og på uten at man trenger å være i nærheten av støvsugeren for å gjøre det. Ledningen må imidlertid selvfølgelig settes i en stikkontakt.

11,2 meter arbeidsradius og 3,2 liter støvsugerpose

Nilfisk Elite WCL14P08A1 er en støvsuger med optimal arbeidsradius og posestørrelse. Modellen har en arbeidsradius på 11,2 meter – det er litt kortere i forhold til mange andre modeller. Ledningen er til gjengjeld lang nok til at man kan støvsuge flere rom eller store rom i samme omgang.

Hvis man er lei av støvsugere hvor man må slite med å få ledningen tilbake på plass når man er ferdig med å støvsuge, bør man skaffe seg en modell med et automatisk kabelinntrekk.

Dette får man med Nilfisk Elite WCL14P08A1 som kommer med et automatisk kabelinntrekk. Det vil si at man ikke behøver å sloss med ledningen for å få den på plass. Alt man trenger å gjøre er å trykke på én enkelt knapp for at den skal trekkes inn igjen.

Modellens støvsugerpose har en kapasitet på 3.2 liter, derfor er det plass til mye skitt og støv før den må tømmes eller byttes ut. På støvsugeren er det en indikator som forteller om det er på tide å tømme posen eller om man kan vente litt med det.

Enkel betjening

Det er ingen grunn til å gå til anskaffelse av en støvsuger som er vanskelig å styre eller kontrollere. Dette vil ikke skje med Nilfisk Elite WCL14P08A1 da modellen er enkel å betjene på grunn av det myke og ergonomiske håndtaket.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har et mykt støvsugerhåndtak som ligger godt i hånden. Produsenten har hatt fokus på å lage et håndtak som er ergonomisk og behagelig å holde. Det betyr at man får et godt grep om håndtaket slik at støvsugeren blir enklere å betjene under støvsugingen.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 kommer med et brukervennlig poseoppheng. Det er laget på en måte som gjør at man kan bytte posen veldig raskt og enkelt – og på en ergonomisk måte.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite WCL14P08A1– mål
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 33 centimeter
Dybde: 45 centimeter
Vekt: 7,2 kilo 

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite WCL14P08A1– nøkkelopplysninger
Energiklasse: A+
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: A
Årlig energiforbruk, kWh: 22
Motoreffekt: 650 watt
Lydnivå: 73 dB
Arbeidsradius: 11.2 meter
Posestørrelse: 3.2 liter

Fordeler ved Nilfisk Elite WCL14P08A1:
Brukervennlig poseoppheng
Opplagt valg til gulvtepper og harde gulv
Mykt håndtak
Allergivennlig modell
Energivennlig modell
Mulighet for å justere sugeevnen opp eller ned


Nilfisk Elite RCL14E08A2

Nilfisk Elite RCL14E08A2

.
Nilfisk Elite RCL14E08A2 er plassert i den beste klassen for støvsuging av harde gulv – nemlig A – mens den er plassert i den neste beste klassen for støvsuging av gulvtepper – nemlig B. Dersom man bor i et hjem med begge gulvtyper så vil dette være en ideell støvsuger.

Støvsugeren er også energivennlig da den er plassert i energiklasse A++. Man kan trygt stole på at modellen ikke bruker for mye energi i løpet av året.

Støvsuger med allergivennlige funksjoner og lavt lydnivå

Med Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en støvsuger som er velegnet til allergikere og astmatikere, da den kommer med flere allergivennlige funksjoner. Den er blant annet utstyrt med et Ultra+ Filtration-system med en lufttett konstruksjon, et HEPA 14-filter samt en støvpose av mikrofiber.

Videre er Nilfisk Elite RCL14E08A2 utstyrt med en motor på 450 Watt. Dette er ikke den kraftigste motoren på markedet, men det er fremdeles en motoreffekt som kan takle de fleste oppgaver.

Lydnivået er forholdsvis lavt da det ligger på 68 dB. En samtale i et normalt stemmeleie ligger på ca. 60 dB, så denne modellen vil ikke virke forstyrrende til sammenligning. Støvsugerposen kan romme hele 3,2 liter – derfor er det ikke nødvendig å tømme eller bytte ut posen hele tiden.

11,2 meter arbeidsradius

Nilfisk Elite RCL14E08A2 sørger for at man kan komme til over store områder ved bruk av kun én enkelt stikkontakt. Dette er mulig fordi støvsugeren har en arbeidsradius på 11,2 meter.

I tillegg til arbeidsradiusen på 11,2 meter kommer støvsugeren også med en lang slange og et langt rør. Disse er nemlig 3,2 meter lange, noe som er en fordel i forhold til bevegeligheten. Modellen vil ikke konstant være i helene på forbrukeren, derfor vil man ikke snuble over den når man støvsuger.

Komfortabel og ergonomisk modell

Nilfisk Elite RCL14E08A2 sørger for at betjeningen er rask og enkel. Dette er mulig da all betjeningen foregår via håndtaket. Uansett om man skal slå støvsugeren av eller på, eller man har bruk for å regulere sugestyrken, kan dette gjøres via knappene på håndtaket. Dette er både tidsbesparende og behagelig da man kan regulere alt via støvsugerens håndtak.

I tillegg til at betjeningen skjer via håndtaket, er det også ergonomisk. Det vil si at man får helt riktig betjening samt et godt grep om håndtaket – noe som gjør støvsugeren enklere å betjene og kjøre rundt med.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mål:
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 33 centimeter
Lengde: 45 centimeter
Vekt: 7,2 kilo

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – nøkkelopplysninger:
Energiklasse: A++
Støvutslippsklasse (filtrering): B
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: B
Årlig energiforbruk, kWh: 15,8
Motoreffekt: 450 watt
Lydnivå: 68 dB
Arbeidsradius: 11,2 meter
Posestørrelse: 3,2 liter

Fordeler ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
HEPA 14-filter
Ergonomisk håndtak
God arbeidsradius på 11,2 meter
Velegnet til harde gulv
Energiklasse A++
Stillegående modell

Her kan du se en presentasjonsvideo av Nilfisk Elite RCL14E08A2 utarbeidet av WhiteAway.com:


Nilfisk Elite CHCO14P10A1

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 74 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Nilfisk Elite CHCO14P10A1

.
Nilfisk Elite CHCO14P10A1 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk. Begge ekspertene er imponerte over støvsugeren som de har gitt en god anmeldelse samt 74 av 100 poeng.

Dette har de blant annet gjort fordi de spesielt liker modellens lydnivå, støvsuging på tepper og justerbare sugestyrke. De er imidlertid mindre imponerte over at Nilfisk Elite CHCO14P10A1 er forholdsvis tung, derfor kan støvsugeren være litt vanskelig å håndtere.

God til gulvtepper ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Kagoo.co.uk er Nilfisk Elite CHCO14P10A1 en støvsuger som egner seg spesielt godt til gulvtepper. Her får den nemlig en god karakter.

Ekspertene skriver også at denne støvsugeren er mer støysvak enn gjennomsnittet. De mener at dette er en stor fordel da man ikke vil forstyrre hele hjemmet mens man støvsuger. En annen ting som Kagoo.co.uk trekker frem er at Nilfisk Elite CHCO14P10A1 har en pose med en stor kapasitet.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk mener imidlertid også at Nilfisk Elite CHCO14P10A1 kan være litt tung.

Ergonomisk håndtak

Med Nilfisk Elite CHCO14P10A1 får man en kraftig støvsuger med en effekt på 650 Watt. Støvsugeren har en sugestyrkeregulering som gjør at man kan justere sugeevnen alt etter hva slags underlag man ønsker å støvsuge.

I tillegg til dette har støvsugeren et ergonomisk håndtak hvor man kan styre alle de ulike innstillingene. Man kan for eksempel slå modellen av og på samt regulere sugestyrken via håndtaket. Det gjør at man slipper å måtte bøye seg ned. Det finnes også et teleskoprør slik at man kan stille inn røret etter brukerens arbeidshøyde.

Nilfisk Elite CHCO14P10A1 kommer også med et HEPA 14-filter som sørger for å gi best mulig beskyttelse mot allergener. Posen har også en kapasitet på 3,6 liter.

God rekkevidde

Nilfisk Elite CHCO14P10A1 er utstyrt med en rekkevidde på 13,2 meter slik at man også kan støvsuge i store rom uten å bytte stikkontakt hele tiden. Samtidig har støvsugeren et lydnivå på 73 dB, derfor vil den ikke forstyrre hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Ved kjøp av Nilfisk Elite CHCO14P10A1 følger det med flere munnstykker som for eksempel et parkettmunnstykke. Dette munnstykket har myke gummihjul slik at de ikke lager riper i gulvet.

Sist, men ikke minst kommer Nilfisk Elite CHCO14P10A1 med funksjonen Stop&Go. Det vil si at maskinen stopper og starter automatisk når teleskoprøret parkeres bak på selve støvsugeren. Da slipper man å måtte slå maskinen av og på manuelt.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite CHCO14P10A1 – mål:
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 33 centimeter
Lengde: 45 centimeter
Vekt: 7,2 kilo

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite CHCO14P10A1 – nøkkelopplysninger:
Energiklasse: A+
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på hardt gulv: A
Rengjøringsevne på teppe: A
Motoreffekt: 650 watt
Lydnivå: 73 dB
Arbeidsradius: 13,2 meter
Posestørrelse: 3,6 liter

Fordeler ved Nilfisk Elite CHCO14P10A1:
Stop&Go-funksjon
Flere munnstykker
God rekkevidde
HEPA 14-filter
Ergonomisk håndtak
Sugestyrkeregulering


Nilfisk Select WCL13P08A1

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 74 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Nilfisk Select WCL13P08A1

.
Både den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Nilfisk Select WCL13P08A1. De har gitt modellen en god anmeldelse og hele 74 av 100 poeng.

Begge ekspertene er imponerte over støvsugeren på grunn av dens fleksible håndtering og gode rengjøringsevne på tepper. De mener imidlertid at man burde være oppmerksom på at den er litt tung.

Fleksibel støvsuger ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Nilfisk Select WCL13P08A1 en fleksibel og god støvsuger som er god å ha hjemme. Støvsugeren er enkel å ta med seg rundt og kommer med flere munnstykker slik at man oppnår en grundig rengjøring.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk fremhever blant annet at Nilfisk Select WCL13P08A1 egner seg spesielt godt til støvsuging på gulvtepper. De mener også at det er en fordel at den kommer med et HEPA-filter. De er imidlertid ikke like fornøyde med støvsugerens vekt.

Støvsuger med effektiv filtrering

Med Nilfisk Select WCL13P08A1 får man en støvsuger med en effektiv filtrering. Støvsugeren har nemlig et HEPA 13-filter som samler opp selv små partikler. Det sikrer at man får en ren og frisk luft i hjemmet.

Ved kjøp av Nilfisk Select WCL13P08A1 følger det med et kombimunnstykke samt tre andre tilbehørsdeler. Disse inkluderer et fugemunnstykke, et polstermunnstykke og en rundbørste. De tre tilbehørsdelene er innebygd i støvsugeren slik at man alltid har de for hånden.

Støvsugerens lydnivå ligger på 75 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Enkel betjening

Nilfisk Select WCL13P08A1 har en motoreffekt på 650 Watt, derfor er den utstyrt med en god sugestyrke. Samtidig kommer støvsugeren med en pose som har en kapasitet på 2,7 liter samt en arbeidsradius på 11,2 meter.

I tillegg til dette er Nilfisk Select WCL13P08A1 en kompakt støvsuger slik at den er enkel å oppbevare etter bruk. Selve håndtaket er ergonomisk og det har også et teleskoprør. Det gjør at man kan man stille inn røret og finne den arbeidsstillingen man foretrekker.

På håndtaket kan man regulere sugestyrken slik at man ikke trenger å bøye seg ned når det er bruk for det. Sugestyrken kan reguleres i fem trinn.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Select WCL13P08A1 – mål:
Høyde: 27,5 centimeter
Bredde: 31 centimeter
Lengde: 42 centimeter
Vekt: 6,4 kilo

Spesifikasjoner ved Nilfisk Select WCL13P08A1 – nøkkelopplysninger:
Energiklasse: A+
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på teppe: A
Årlig energiforbruk, kWh: 22
Motoreffekt: 650 watt
Lydnivå: 75 dB
Arbeidsradius: 11,2 meter
Posestørrelse: 2,7 liter

Fordeler ved Nilfisk Select WCL13P08A1:
Teleskoprør
Sugestyrkeregulering i fem trinn
Effektiv filtrering
Kompakt modell
Flere tilbehørsdeler
God arbeidsradius


Testvinnere fra andre kjente merkevarer

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere støvsugere fra Nilfisk, som har mottatt toppkarakter av eksperter gjennom ulike tester.

I tillegg til disse toppscorerne fra Nilfisk, er det også mange andre gode støvsugere på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, vil vi også gå igjennom vurderingen av andre støvsugere, som har fått ros av ekspertene.

Vi vurderer alternative støvsugere på samme måte, slik at det gir deg bedre mulighet til å sammenligne og finne en støvsuger som passer godt for deg.


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

.
Miele er kjent for å produsere husholdningsprodukter med stort fokus på miljø, yteevne, betjeningskomfort, design og service. Miele er en av de mest populære produsentene som finnes på markedet når det kommer til husholdningsprodukter, hvitevarer og kjøkkenprodukter.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er blant annet en energivennlig støvsuger som ikke bruker mye energi. Derfor ligger den i energiklasse A+, som er en av de beste energiklassene når det kommer til støvsugere.

Modellen Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har en god rengjøringsevne – spesielt på harde gulv der den ligger i klasse A. Dette er derfor en god modell å gå til anskaffelse av dersom man vil ha en støvsuger som er god på harde underlag. I tillegg til dette ligger modellens rengjøringsevne i klasse D når det kommer til støvsuging av gulvtepper.

550 Watt motor med Power Efficiency

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har en Power Efficiency motor med en motoreffekt på 550 Watt. Det er ikke den mest effektive motoren man kan få på en støvsuger, men med funksjonen Power Efficiency blir alle de små støvpartiklene og skitten likevel sugd opp. Derfor er man sikret en effektiv sugeevne med denne funksjonen.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har et universalt gulvmunnstykke. Det vil si at munnstykket kan brukes til på flere ulike underlagenten man er i gang med å støvsuge den ene eller andre overflaten. Munnstykket gjør at støvsugingen blir enklere dersom man bor et sted med flere ulike overflater. Modellen har også et AirClean+ Filter som holder luften ren og frisk under støvsugingen.

Modellens arbeidsradius er på 12 meter, noe som er en optimal arbeidsradius for brukere som vil støvsuge flere rom eller gå langt med støvsugeren uten å måtte bytte stikkontakt fordi ledningen er for kort.

Kabelinntrekket er komfortabelt og trekker automatisk tilbake ledningen når man er ferdig med å støvsuge. Man må imidlertid trykke på en knapp for at ledningen skal trekkes inn. Støvsugerposen har en kapasitet på 4.5 liter, noe som er en forholdsvis stor størrelse.

Vær oppmerksom på at støvsugerens lydnivå ligger på 76 dB, noe som er forholdsvis høyt i forhold til andre modeller. Derfor er det viktig å huske at dette ikke er en stillegående støvsuger.

Trygg støvsuger med metalltrådfunksjon

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en trygg støvsuger som er utstyrt med en funksjon som kalles metalltrådfunksjon. Denne funksjonen sørger for at man alltid er beskyttet fordi tråden er integrert i selve håndtaket på støvsugeren.

Metalltråden har til formål å fungere som en slags lynavleder som forhindrer statisk utladning mellom brukeren og støvsugeren.Dette er derfor en sikkerhetsfunksjon som alltid vil virke uansett om man er oppmerksom på det eller ikke.

I tillegg til metalltrådfunksjonen er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline utstyrt med et låssystem som er både fleksibelt og praktisk. Dette låssystemet gjør at man enkelt kan låse og åpne støvsugeren dersom det er behov for det. Man vil høre en låselyd når man samler håndtaket, munnstykket og røret.

Denne modellen kommer med en integrert kasse for tilbehør som kan åpnes ved å trykke på en knapp på selve støvsugeren.

Flere ulike funksjoner og egenskaper

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har flere ulike funksjoner og egenskaper i forhold til hva mange andre modeller på markedet er utstyrt med. Hvis man vil ha en støvsuger som er utstyrt med en møbelbeskyttelseslist og en temperaturbegrenser så vil denne modellen fra Miele være et opplagt valg.

Med en møbelbeskyttelseslist er det mulig å beskytte møblene man har i hjemmet da funksjonen sørger for at møblene ikke skades når man støvsuger. Det kan hende man skumper hardt borti et stolben, og da slipper man å bekymre seg for om man har skadet stolen sin. Med denne funksjonen vil man ikke skade møblene, for her ligger det et mykt lag med kunststoff rundt hele støvsugeren som forhindrer dette.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er utstyrt med en temperaturbegrenser som sørger for at man unngår overoppheting. Luftveiene i støvsugeren kan risikere å bli blokkert, og dette er grunnen til at noen støvsugere overopphetes. Det vil ikke skje med denne modellen, for den slår seg av automatisk dersom den blokkeres. Deretter vil den kjøle seg ned og være klar til bruk igjen når feilen er fikset.

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– mål
Høyde: 23 centimeter
Bredde: 51,5 centimeter
Dybde: 28 centimeter
Vekt: 7,26 kilo 

Spesifikasjoner ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– nøkkelopplysninger
Energiklasse: A+
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: D
Årlig energiforbruk, kWh: 20,3
Motoreffekt: 550 watt
Lydnivå: 76 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 4,5 liter

Fordeler ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
Flere funksjoner som temperaturbegrenser og møbelbeskyttelse
Filter med AirClean
Motor med Power Efficiency
Spesielt god til bruk på harde gulv
Energivennlig modell
Integrert kasse for tilbehør


Electrolux ZUOGREEN+

Testvinner hos svenske Testfakta

Electrolux ZUOGREEN plus

 

.
Merk: Electrolux ZUOGREEN + er en utgått modell, som er erstattet med Electrolux EUO9GREEN.

Svenske Testfakta har i sin test undersøkt syv forskjellige støvsugere, flere prisbelønte merker er testet. Electrolux ZUOGREEN + er også inkludert i testen der det konkluderes at denne modellen slår konkurransen. Vurderingene av Electrolux ZUOGREEN+ klarer seg godt på alle testede parametere og ekspertene fremhever at modellen er usedvanlig stille.

Sterk sugekraft og virkelig god på gulv

Hverdagslige hendelser, dyr, barn og rester fra husholdning kan slite på harde gulv i hjemmet ditt.

Electrolux ZUOGREEN+ er testet både på harde gulv og tepper, og begge steder gjør den det bra. Modellen er blant de bedre når det gjelder å rengjøre harde gulv med sin kraftige motor og sugeeffekt. At Electrolux ZUOGREEN+ er så god på harde gulv er hovedsakelig på grunn av utformingen på munnstykket. Electrolux ZUOGREEN+ klarer en avstand på nesten 40 millimeter, som til sammenligning er nesten en centimeter mer enn hos de svakeste modellene.

Vegger og kanter

Electrolux ZUOGREEN+ er veldig lett å manøvrere, og den går jevnt og uforstyrret over gulvet. At den er lett å manøvrere, pluss sterk sugeevne, gjør at støvsugeren er smidig og god på å nå helt inntil paneler, vegger og kanter. Mange støvsugere har problemer med dette fordi munnstykkene ofte har vanskeligheter med å komme helt inntil krokene. Med Electrolux ZUOGREEN+ er det lite støv som ikke fjernes.

Svært lav støy

Electrolux ZUOGREEN+ roses også av eksperter for å være utrolig støysvak, med et støynivå på maksimalt 64 dB, noe som er svært lite. Til sammenligning har mange modeller et støynivå på cirka 68-69 dB. En normal samtale mellom mennesker har et støynivå på cirka 65 dB, så det er tydelig at Electrolux ZUOGREEN+ ikke bråker så mye.

Det fremheves også at Electrolux ZUOGREEN+ er svært enkel å bruke, og at brukervennlighet bra. Det følger med fire ulike munnstykker, som hver passer til sin overflate/underlag og de ulike munnstykkene sikrer at støvsugingen er optimal. Det følger blant annet med et møbelmunnstykke, som er laget spesielt for å rengjøre møbler, samtidig som den beskytter tekstilene, og et børste-munnstykke med stive hår, er bra for vanskelige underlag.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ZUOGREEN+:
Veldig bra for harde gulv
Kraftig sugeeffekt
God for vegger og kanter
Svært lav støy
Gode munnstykker


Electrolux PureD9 – PD91-Green

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Modellen Electrolux PureD9 – PD91-Green er en støvsuger som er velegnet til støvsuging av harde gulv. Den er nemlig blitt plassert i klasse A for støvsuging av harde gulv, mens den ligger i klasse C for støvsuging av gulvtepper.

Støvsugeren er plassert i energiklasse A+++, derfor vil den ikke bruke mye energi i løpet av året. I tillegg til dette ligger motorens effekt på 350 Watt. Selv om dette ikke er den kraftigste motoreffekten som finnes, er den fremdeles kraftig nok til å klare mange oppgaver.

Videre er Electrolux PureD9 – PD91-Green blitt anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertkildene er fornøyde med modellen, og de har begge to gitt den en god anmeldelse. De har valgt å gi modellen gode anmeldelser basert på støvsugerens støynivå og sugeevne.

Bærekraftig støvsuger

Electrolux PureD9 – PD91-Green er en bærekraftig støvsuger da den er laget av 70% resirkulert plast. Det er imidlertid ikke kun selve støvsugeren som er bærekraftig, for posen og emballasjen er også bærekraftig. Emballasjen er nemlig laget av 100% resirkulert materiale.

I tillegg til å være en bærekraftig støvsuger er Electrolux PureD9 – PD91-Green også en fleksibel støvsuger. Støvsugeren er nemlig utstyrt med et 3i1-munnstykke som gjør det mulig å støvsuge flere underlag.

Praktisk modell

Electrolux PureD9 – PD91-Green sørger for at man raskt og enkelt kan støvsuge større arealer. Arbeidsradiusen ligger på til sammen 12 meter. I tillegg til dette kan støvsugerens pose romme hele 5 liter, derfor slipper man å måtte tømme den hele tiden.

Det er også enkelt å manøvrere rundt med støvsugeren da den kommer med 2 bakhjul og 1 mindre nesehjul som kan dreies helt rundt. Det betyr at man slipper å trekke hardt i støvsugeren for å få den til å følge etter – det vil den gjøre automatisk.

Støvsugerens sugestyrke kan også reguleres dersom det er noe man ønsker å gjøre.

Brukervennlige funksjoner og lavt lydnivå

Støvsugeren Electrolux PureD9 – PD91-Green er laget med et lydnivå på 67 dB. Dette er lavt for en støvsuger i og med at en samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

Videre er Electrolux PureD9 – PD91-Green utstyrt med et PureAdvantage-filter og en S-bag-pose. Både filteret og posen sørger for at støvpartikler suges opp og at luften som blåses ut igjen er ren og frisk.

Det er også enkelt å skifte støvsugerposen, og dette kan gjøres på en hygienisk måte. Selve posen er nemlig utstyrt med et CleanLift-håndtak som sørger for at den kan tas av med kun én rask håndbevegelse.

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – mål:
Høyde: 24 centimeter
Bredde: 30,5 centimeter
Lengde: 51 centimeter
Vekt: 7,09 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – nøkkelopplysninger:
Energiklasse: A+++
Støvutslippsklasse (filtrering): A
Rengjøringsevne på harde gulv: A
Rengjøringsevne på tepper: C
Årlig energiforbruk, kWh: 9,9
Motoreffekt: 350 watt
Lydnivå: 67 dB
Arbeidsradius: 12 meter
Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux PureD9 – PD91-Green:
CleanLift-håndtak
Velegnet på harde gulv
3i1-munnstykke
Nesehjul som kan dreies 360 grader
Miljøvennlig modell
Lavt lydnivå


Dette bør du se etter når du kjøper en ny støvsuger

Det er mange støvsugere på markedet, og hvert merke har også en rekke forskjellige modeller. Kanskje har du et favorittmerke, eller det er marginene, som bestemmer hvilken støvsuger du tar med hjem.

Det er ulike parametere for om en støvsuger er bra, og ofte er valget også en smakssak, ifølge Abcnyheter. Men er det en veldig god idé å se etter disse faktorene før ditt neste støvsugerkjøp:

HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter): Filteret sikrer at selv svært små støvpartikler, ikke slipper ut i rommet igjen. Hvis det bor allergikere i husholdningen, er det spesielt viktig å ikke forverre allergien. Du bør også sjekke ut hva nye filtre koster.

Pose: Støvsugeren er utstyrt med en støvpose, så du bør sjekke hvor stor den er og hvor lett det er å bytte? Også gjerne sjekke ut hva ekstra kolli kostnaden for fremtidig bruk.

Ekstrautstyr: Hvilke ekstradeler følger med? Legg for eksempel merke til hvilket munnstykke som er inkludert. Du må ha riktige munnstykker for å gjøre harde gulv, tepper, hjørner, hyller og møbler rene.

Sugestyrke: Hvor sterk er støvsugeren, og hvor godt kan den suge? Spesielt viktig for sprekker og dyrehår. Sjekk gjerne sugeeffekten, både med og uten munnstykker.

Hjul: Sjekk ut hvor god støvsugerens rulle-evner er. Se etter hvor godt hjulene beveger seg, og hvor enkelt støvsugeren ruller over terskler og hindringer.

Rekkevidde: En lang ledning sparer deg for mye besvær. Ofte varierer rekkevidden fra 9-15 meter.

Gulv eller tepper: Vurder hva det er mest av i ditt hjem: harde gulv eller tepper. Noen støvsugere er gode til begge deler, mens andre har klare preferanse.

Kjæledyr: Der det er dyr, er det også dyrehår. Hår fra kjæledyrenes pels kan ikke unngås, så hvis det er dyr i hjemmet, er det lurt å se etter om støvsugeren utmerker seg på dette området. Sjekk om det er et spesielt munnstykke for dyrehår. Elektriske børster er ofte gode til dyrehår.

Lydnivået: Det er stor forskjell på hvor mye støv å gi en støy. En normal samtale mellom mennesker har en støy på rundt 65 dB og et rop ligger på cirka 80 dB. De mest stillegående støvsugerne får du ned til cirka 60-65 dB, men selv støvsugere på rundt 70 dB, bråker ikke mye.

Energiforbruk: Se etter energiklassen, når du kjøper ny støvsuger. A er best og mest miljøvennlig. Kravene til strømforbruk på støvsugere har blitt skjerpet de siste årene, og fra september 2017 senkes kravet ytterligere til 900 watt.

Roboten: Det er vanligvis ikke anbefalt å kjøpe en robotstøvsuger, men hvis det bare skal fjernes overfladisk støv, kan du vurdere å kjøpe en robot støvsuger. Tidligere var de lite effektive, men de nyeste modellene har utviklet seg mye.

NB: Som en del av EU økodesign- og energimerkingsordninger, kom det i 2014 nye energikrav for støvsugere, hvor støvsugere ble pålagt å maksimalt ha en effekt på 1600 watt. 1.september 2017 senkes kravet ytterligere til 900 watt. I tillegg er det rapportert at støvsugere skal være energimerket, og både filtreringskapasitet og lydnivå må stå på etiketten.


Bør du støvsuge med åpne vinduer?

Er det best å åpne vinduet når du støvsuger, eller er det bedre å vente til etter støvsugingen?

Bolius råder til å gjøre begge deler.

Mange av de nye støvsugerne har så gode filtre, at de tar opp det meste av støvet. Til tross for dette er det fortsatt vanskelig å bli kvitt alt virvlende støv, når støvsugeren beveger seg over gulvet, og rør og munnstykker presser mot gulv og overflater.vindue aaben ved stoevsugning

Det er allikevel en god idé å åpne vinduene når du støvsuger. Du bør åpne flere vinduer, slik at det blir gjennomtrekk. Gjennomtrekket hjelper støvet å trekke ut, noe som ikke skjer om det kun er et åpent vindu. Det er viktig å få ut gammelt støv, siden det inneholder levende organismer som støvmidd og mugg. Begge kan gi et allergier og dårlig inneklima, selv om du ikke ser de små organismene med eget øye.

Det er lurt å la vinduene stå åpne, etter at støvsugingen er over. La det være gjennomtrekk i fem til ti minutter etter at støvsugeren har slukket, slik at alle støvpartikler som blir virvlet opp under støvsuging, har tid til å komme opp i luften.

Hvis du har en robotstøvsuger, er det fristende å la den kjøre når du er borte, men da er det ikke lurt å la vinduer stå åpne. Du må stille inn robotstøvsugeren, slik at den stopper før familien kommer hjem. Da legger støvet seg, slik at ikke beboere blir truffet av en vegg med støv. Luft deretter ut i fem til ti minutter med gjennomtrekk.


HEPA og godt inneklima

hepa filterStøvsugerprodusenten Nilfisk er opptatt av at forbrukerne skal oppleve et godt inneklima. De skriver at luften inne i hjemmet er avgjørende for om beboerne har det bra. Dårlig inneklima kan gi plager som hodepine, tretthet og irritasjon i øyne, nese og hals, og dette kan over tid utvikle seg til allergier.

Man har beskyttende filtre i lungene, nesen og bronkier, som hjelper til med å blokkere uønskede partikler som støv, men det er ikke alle som tåler like mye. For å unngå unødvendig støv i hjemmet, spesielt hvis det er allergikere som bor der, er det en god idé å investere i en støvsuger med et godt filter.

Når støvsugeren blir slått på, hiver den støv og luft gjennom røret, men denne luften skal ut igjen, og må være så ren som mulig. Ingen støvsuger fungerer uten å sende luften tilbake i rommet, men inne i maskinen sitter det filtre som sikrer at luften som sendes tilbake, er ren. Men det er grader av renhet, og ikke alle filtre er like gode.

Med et HEPA-filter i støvsugeren er du imidlertid sikret en mer allergivennlig støvsuging.

HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og det finnes fem filtreringsklasser: 10-14. Gå gjerne etter HEPA 13 eller HEPA 14, som kan fange mikroskopiske partikler fra røyk og støvmidd, som ofte årsaker allergi.

Filtrene fanger opp partikler og renser luften, før de sender luften tilbake. HEPA 14 er så effektiv at den får med seg 99,99% av alle partikler.


Støvsugerens sugeevne

Ord som sugekraft evne eller sugestyrke benyttes ofte når vi snakker om støvsugere, men hva betyr det egentlig betyr? Nilfisk kommer med en guide for hva en god sugeeffekt innebærer:

Du måler sugeeffekten i watt, som lages av motoren. Du kan si at jo større motor, jo høyere effekt, noe som gir kraftigere sugekraft.

Men er derimot ikke så enkelt, fordi det er effektiviteten som bestemmer hvor godt støvsugeren er til å fjerne støv og smuss. Effektiviteten måles ikke i motoren, men i enden av røret, der også andre faktorer som filtre og støvposer spiller inn. Hvis filteret ikke er renset, og posen er fylt, så kan ikke støvsugeren suge like godt. Det er derfor viktig å rengjøre filtrene og skifte pose. Kjøp også originale poser, som fungerer bedre.


Om Nilfisk

nilfisk logo
Nilfisk er en dansk produsent av produkter til rengjøringsindustrien, som ble grunnlagt i 1906. Selskapet tilbyr produkter både til private forbrukere og industrielle og kommersielle foretak. Nilfisk har hovedkvarter i Brøndby men har distributører i over 70 land og over 5500 ansatte over hele verden.

Kvalitet og innovasjon er to av selskapets kjerneverdier, og de tar stolthet i å levere kvalitet rengjøringsutstyr for alle. Selskapet er mest kjent for sine støvsugere, som er designet med den nyeste teknologien. Nilfisk har stort fokus på miljø og klima, og det er opptatt av å gjøre støvsuging så miljøvennlig som mulig, både for forbrukere og miljøet. Nilfisk bruker mye ressurser på å lage energisparende støvsugere med gode filtre.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Nilfisk støvsugere har fått de beste anmeldelsene?

Nilfisk Elite WCL14P08A1

Hvordan testes Nilfisk støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Nilfisk støvsuger test –Disse kildene er brukt:

Råd & Rön
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. I denne testen har Råd & Rön testet 92 forskjellige støvsugere i alle prisklasser og merker. Ekspertene har sett på sugeevne, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Testfakta.se
Svenske Testfakta utfører uavhengige tester og forskning, og de har spesialisert seg på sammenligning av laboratorietester av forbrukerprodukter. Testen til Testfakta er en laboratorietest av sju ulike støvsugere, som er testet på ulike parametere som sugeevne, støynivå, bruk og holdbarhet. Les mer her.

Kagoo.co.uk
Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin som sammenligner og vurderer diverse forbrukerprodukter. Det gjør de for å hjelpe forbrukerne med å finne frem til de beste produktene som finnes på markedet. De britiske ekspertene har her testet og anmeldt både Nilfisk Elite CHCO14P10A1 og Nilfisk Select WCL13P08A1 som begge har fått 74 av 100 poeng.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Nilfisk Elite CHCO14P10A1 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Nilfisk Select WCL13P08A1 så kan du klikke her.

Forbrukervurderinger ⭐⭐⭐⭐⭐
I tillegg til de ovennevnte testene, har vi også sett på forbrukernes vurderinger. Vi sett på de omtalte støvsugerne og undersøkt hva forbrukerne mener om produktene. Det er et godt supplement til ekspertenes vurderinger.


Andre relevante tester og artikler

Dersom du ikke fant den riktige støvsugeren til dine behov i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Skaff deg en oversikt over markedets best anmeldte modeller med vår generelle støvsuger og poseløs støvsuger tester. I disse artiklene finner du en gjennomgang av de ulike støvsugerne som ekspertene har gitt best anmeldelser.

Er det er bestemt merke du gjerne vil vite mer om så finner du her en rekke av våre produsent-spesifikke tester. Les for eksempel vår Bosch støvsuger test, vår Miele støvsuger test, vår Electrolux støvsuger test og vår Philips støvsuger test som alle inneholder testvinnende og toppscorende modeller.

Et annet populært valg er de smarte ledningsfrie støvsugerne. Finn markedets beste modeller med våre generelle tester av håndstøvsugere og trådløse støvsugere.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du blant annet lese vår Bosch håndstøvsuger test og vår Bosch Athlet test.

Når det kommer til å lage testvinnende ledningsfrie støvsugere så er det spesielt én produsent som skiller seg ut fra mengden. Her er det selvfølgelig snakk om det britiske kvalitetsmerket Dyson. Av den grunn finner du her våre dyptgående tester av støvsugerne Dyson V10, og Dyson V8.

Ønsker du å slippe å støvsuge helt, så kan kanskje en robotstøvsuger være riktig valg for deg. Les vår generelle robotstøvsuger test eller fordyp deg i vår rekke av produsent-spesifikke tester.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere