Electrolux støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Electrolux her

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på de beste støvsugerne fra merket Electrolux. Støvsugerne har vært igjennom flere tester, og etter nøye vurderinger, har ekspertene vurdert at disse Electrolux-støvsugerne er de beste.

I tillegg til Electrolux-støvsugerne har vi også inkludert testvinnende støvsugere fra andre merker, for å vise hvilke alternativer til Electrolux, som er verdt å vurdere.

Vi har gjennomgått ulike tester, for å kunne guide deg til å finne en støvsuger som passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske motparten Råd & Rön, samt diverse aviser som Søndagsavisen, svenske Expressen og TV-kanalen SVT Plus. Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne Electrolux støvsuger testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Electrolux-støvsugerne, samt et par fra andre merker.
🔸 Råd og tips til bedre støvsuging og hvordan du kan forhindre allergier i hjemmet.
🔸 Guide til å bruke riktig munnstykker, når du støvsuger.
🔸 Informasjon om Electrolux.
🔸 Gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Merk også: som en del av EU sin økodesign- og energimerkingsordning, kom det i 2014 nye energikrav for støvsugere, hvor støvsugere ble pålagt å maksimalt ha en effekt på 1600 watt. 1.september 2017 senkes kravet ytterligere, til 900 watt. I tillegg er det rapportert at støvsugere skal være energimerket, og både filtreringskapasitet og lydnivå må stå på etiketten.


Electrolux ZUOQUATTRO

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux ZUOQUATTRO

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 999,00 Kr. 0,00 Kr. 3 999,00 Kr. Les mer

 

Både det danske og det svenske forbrukerrådet er enige om at Electrolux ZUOQUATTRO utmerker seg godt i deres tester, fordi denne støvsugeren er spesielt god til det som en støvsuger er laget for, nemlig å fjerne støv og skitt fra alle overflater. Prismessig er den i en dyr ende av prisskalaen, men til gjengjeld får du en kraftig støvsuger, hvor holdbarheten er ganske bra og du får et ekte kvalitetsprodukt. Electrolux ZUOQUATTRO gjør det veldig bra på de fleste testområder, slik at forbrukerne kan være sikker på å få støvfrie og rene gulv og tepper.

God til å fjerne dyrehår
Det medfølger flere forskjellige munnstykker og en elektrobørste med Electrolux ZUOQUATTRO, og spesielt elektrobørsten gjør en stor forskjell, hvis du har dyr i huset. Hunder og katter har mye pels, og det er uunngåelig at små hår legger seg overalt i huset. Elektrobørsten fungerer virkelig godt for dyrehår og sikrer at både hår og støv fjernes fra teppene. Maskinen er også god på det harde gulvet, der det ikke er tepper, som for eksempel kjøkkengulv og når det støvsuges helt inne mot veggen. Det er svært lite Electrolux ZUOQUATTRO ikke får sugd opp.

Lav støy og godt støvutslipp
Foruten den gode sugeevnen, så fremhever eksperter spesielt, at Electrolux ZUOQUATTRO lager lite støy. Her slår den de aller fleste andre modeller, noe som betyr at kan du støvsuge huset eller leiligheten din, uten å jage bort både barn og dyr. Maskinen har også et godt støvutslipp, slik at støvpartiklene ikke slippes ut igjen når det støvsuges. Dette sikrer at støv og smuss som den suger opp, blir i posen og ikke ender opp på gulvet og forurenser inneklima. Electrolux ZUOQUATTRO gir en god rengjøring uten å skifte pose, for støvposen kan inneholde 5 liter.

God brukervennlighet
Electrolux ZUOQUATTRO har en rekkevidde på tolv meter, noe som betyr at du ikke behøver å skifte den hele tiden. Støvsugeren er tung med en vekt på nesten 8,3 kg, men det betyr også bedre balanse. Maskinen har et veldig godt grep og gode knapper, og indikatorene er svært brukervennlige. Maskinen er også miljøvennlig i energiklasse A, og har derfor et lavt energiforbruk, til tross for at motoren er veldig sterk.

Det følger med fire munnstykker og en elektrobørste, så Electrolux ZUOQUATTRO sine anvendelsesmuligheter er gode. De forskjellige munnstykkene, gjør at støvsugingen blir optimal på forskjellige overflater, også møbler.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ZUOQUATTRO:

🔵 God til både tepper og harde gulv
🔵 Elektrobørste fjerner enkelt dyrehår
🔵 Lavt utslipp av støvpartikler under støvsuging
🔵 Modell med lav støy
🔵 God brukervennlighet

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Electrolux ZUOQUATTRO: 


Electrolux ZUOGREEN+

Testvinner hos den danske avisen Søndagsavisen
✅ Testvinner hos den svenske avisen Expressen
✅ Testvinner hos den svenske TV-kanalen SVT Plus
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux ZUOGREEN+

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 231,00 Kr. 0,00 Kr. 2 231,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer
2 690,00 Kr. 0,00 Kr. 2 690,00 Kr. Les mer

 

Merk: Electrolux ZUOGREEN + er en utgått modell, som er erstattet med Electrolux EUO9GREEN.

Electrolux ZUOGREEN+ er toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, samt testvinner i flere tester. Felles for vurderingene av Electrolux ZUOGREEN+, er at denne modellen klarer seg godt på alle testede parametere, og eksperter fremhever spesielt modellen for å være god til å fjerne støv fra harde gulv, og at den har svært lav støy.

Fantastisk på gulv
Electrolux ZUOGREEN+ er testet både på harde gulv og tepper, og modellen er en av de tyngre modellene når det gjelder å rengjøre harde gulv som kjøkkengulv og parkettgulv. Motoren er sterk, noe som gjør sugeeffekten bra. Dette er blitt klarlagt av den svenske TV-kanalen SVT Plus, som i sin test fant ut hvilke støvsugere som hadde den sterkeste sugeevnen. Det ble bestemt ved å måle avstanden i millimeter mellom støvsugerrøret og det som skal suges opp. Her er Electrolux ZUOGREEN+ en klar testvinner, siden den takler en avstand på 40 millimeter. Til sammenligning er det nesten en centimeter mer enn testens dårligste. At Electrolux ZUOGREEN+ er så god på harde gulv er hovedsakelig på grunn av utformingen på munnstykket, som gjør maskinen ekstra effektiv.

Vegger og kanter
Electrolux ZUOGREEN+ sin vekt er i den øvre enden av vektskalaen, men tyngden gjør også at modellen beveger seg lett og stabilt over gulvet, og er lett å rygge med. Det at den er lett å manøvrere med, pluss den sterke sugeevnen, gjør maskinen smidig, at den når helt inn til paneler, vegger og kanter, hvor den suger lo, støv og rusk fra husholdningen. Det er mange støvsugere som sliter med dette. Ingen av støvsugerne i SVT Plus-testen klarte å suge opp alt, men Electrolux ZUOGREEN + kom nærmest.

Grønn maskin
Electrolux ZUOGREEN+ er, som navnet antyder, en veldig «grønn» og miljøvennlig støvsuger. Den har lite partikkelutslipp, energiforbruket er lavt, og den har et energimerke i klasse A. I tillegg roses Electrolux ZUOGREEN+ for å være veldig stille, og det fremheves også at maskinen er svært enkel å bruke. Det medfølger fem forskjellige munnstykker, som hver passer til sin overflate. De forskjellige munnstykkene sikrer at støvsugingen blir optimal.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ZUOGREEN+:

🔵 Veldig bra for harde gulv
🔵 Har kraftig sugeeffekt
🔵 God til vegger og kanter
🔵 Utrolig stille
🔵 Grønn og miljøbevisst


Electrolux SP1CLASSIC

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux SP1CLASSIC

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Electrolux har modeller i ulike klasser, både når det gjelder pris og størrelse. SP1CLASSIC er en av merkets minste modeller, med en liten motor på 650 watt. De fleste andre støvsugere er på cirka 800 watt. Til tross for den lille størrelsen har det danske forbrukerrådet Tænk kåret modellen til testvinner, siden den utmerker seg på de områdene hvor en støvsuger skal fungere, nemlig å suge opp støv og smuss. Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön liker også modellen, og den oppnår gode resultater i deres test. De fremhever på samme måte som Tænk, den gode sugeevnen til Electrolux SP1CLASSIC.

Gjør jobben sin
Som ekspertene analyserer, så er Electrolux SP1CLASSIC en liten maskin med stor kraft. Electrolux SP1CLASSIC har blitt testet i støvsuging av gulv og tepper, og som en av få maskiner, så utmerker denne modellen seg svært godt i begge områdene.

Som de andre modellene er Electrolux SP1CLASSIC utstyrt med en støvpose for å samle støv, og denne modellens pose kan inneholde 2,3 liter. Det er ikke en av de mest romslige posene, men det er fortsatt en god mellomstørrelse. Selv om posen ikke er stor, er maskinen fortsatt så effektiv at selv en godt fylt pose, ikke påvirker motorens sugeevne.

Smidig ved støvsuging av sprekker
Eksperter har ved flere av de dyrere modellene konstatert, at til tross for sin høye kvalitet, så kan de ha problemer med å støvsuge sprekker. Men dette gjelder ikke for Electrolux SP1CLASSIC. Modellen skiller seg spesielt ut ved å bruke sin smidighet, for å takle oppgaven med å suge støv og smuss opp fra sprekker, der det ellers kan være vanskelig å komme til.

Liten modell for liten pris
Electrolux SP1CLASSIC er på mange måter en lillebror i Electrolux-familien. Den fyller nemlig ikke så mye som mange av de andre, og veier tilsvarende mindre (seks kg). Prisen er godt under mange av de andre modellene. Den er derimot like robust som andre familiemedlemmer, og den holder tett når du støvsuger, slik at partikkelutslippet forblir lavt. Som de andre maskinene, har den også en fungerende kabelrulle, slik at det er styr på ledningen. Det medfølger fire munnstykker for bedre variasjonsmuligheter, inkludert parkettmunnstykke, polstringsmunnstykke og møbelmunnstykket. For en bedre brukervennlighet og større renslighet, er det mulig å fjerne utblåsningsfilteret og vaske det.

Utvalgte fordeler ved Electrolux SP1CLASSIC:

🔵 Veldig god til harde gulv
🔵 Veldig god til tepper
🔵 Rimelig modell
🔵 Kommer lett til i sprekker
🔵 Tar mindre plass enn andre modeller


Electrolux SP1GREEN

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux SP1GREEN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Electrolux SP1GREEN har også blitt testet hos eksperter hos det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön. Det er bred enighet om at Electrolux SP1GREEN er en virkelig god støvsuger med god funksjonalitet og presisjon. Kort sagt, er den et godt kvalitetsprodukt, som også ligger i den nedre delen av prisskalaen.

God allround-modell
Electrolux SP1GREEN er fortsatt en av de mest miljøvennlige støvsugerne fra Electrolux. Igjen beviser Electrolux, at de har en sterk posisjon på markedet innenfor støvsugere, for med Electrolux SP1GREEN har de lansert enda en støvsuger, som gir forbrukeren valuta for relativt lite penger.

Modellen har vært igjennom flere tester, og eksperter bemerker at støvsugeren fungerer godt, både på harde gulv og tepper. Den har en god sugeevne, som sørger for at maskinen samler nesten alt støvet, når den glir over gulv og tepper, og etterlater overflaten ren og glatt.

Når ut til små sprekker
I tillegg til å fjerne støv fra gulv og tepper, så er Electrolux SP1GREEN veldig god når det gjelder den til tider vanskelige oppgaven å rense sprekker. Her ender det ofte mer enn bare støv, som for eksempel rester fra husholdningen eller barnas lek, men Electrolux SP1GREEN sørger for å gjøre selv de vanskeligste sprekker rene igjen. Modellen er også miljøvennlig og er i energiklasse A. Samtidig sørger den for å holde et minimalt utslipp av partikler under støvsugingen. Det gir et renere resultat og gjør inneklimaet bedre. Det er også mulig å fjerne utblåsningsfilteret og vaske det, noe som sikrer at gammelt støv og skitt ikke blir sittende i filteret.

God kvalitet
Electrolux SP1GREEN er et veldig godt kvalitetsprodukt med god holdbarhet, og det følger med fire munnstykker som gjør resultatet fra støvsuging bedre. Selv standardmunnstykker sikrer at støv og skitt fjernes, og det er veldig bra, hvis du som forbruker ikke er spesielt godt bevandret i hvordan du bruker forskjellige munnstykker og hvorfor.

Maskinen veier seks kg, har en middels stor støvpose og en fungerende kabelrull. Til tross for at maskinen fysisk sett ikke er så stor som flere av de andre modellene som er testet, så har den fortsatt det samme området som de fleste andre (cirka tolv meter), noe som betyr at du kan enkelt komme deg rundt med støvsugeren, spesielt i større rom. 

Utvalgte fordeler ved Electrolux SP1GREEN:

🔵 Rimelig modell
🔵 Bra for både harde og myke overflater
🔵 God for å komme til i sprekker
🔵 God kvalitet med stor holdbarhet
🔵 Lavt partikkelutslipp


Electrolux ZUOORIGWR+

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Vinner av Red Dot Design Award

Electrolux ZUOORIGWR+ stoevsuger

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Electrolux ZUOORIGWR+ er en populær støvsuger både hos det danske og det svenske forbrukerrådet, og den har vunnet en designpris på Red Dot Design Awards, som er en internasjonal produktdesign-konkurranse. Forbrukerrådenes eksperter har i sine tester sett på både sugeevne, brukervennlighet og miljø. Electrolux ZUOORIGWR+ får en fin topplassering i begge testene, og den fremheves spesielt for sin sugeevne og holdbarhet.

Effektiv og tøff
De fleste har både harde flater og tepper i hjemmet, og det er derfor det er viktig å ha en støvsuger som håndterer begge oppgavene godt. Det kan Electrolux ZUOORIGWR+, som begge får gode karakterer, når det kommer til harde gulv og tepper. Den suger støv og skitt ned i støvposen, som rommer 2,5 liter. Selv når posen blir full, tar det veldig lang tid før den begynner å bli mindre effektiv. Husk å tømme posen når den er litt over halvparten full. Både for å sikre optimal sugeevne hos maskinen, men også for å holde den ren og fri for støv, noe som kan føre til støvallergi.

God i hjørner
Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger presist og jevnt, og den er også bra helt inntil vegger, paneler og hjørner. Ulike munnstykker kan sikkert etterlate noen centimeter som ikke er rengjort, siden munnstykkene i seg selv tar litt plass. Denne modellen kommer lett inntil veggen, slik at du ikke etterlater stuen med støvete kanter. Partikkelutslippet er også lavt hos Electrolux ZUOORIGWR+, som ikke slipper ut mange partikler under støvsuging.

Holdbarhet i særklasse
Ekspertene berømmer også Electrolux ZUOORIGWR+ for holdbarhet, og modellens motor er sterk og vanskelig å slite ut. Støvsugeren er behagelig å bruke, og den lager lite støy. Filtrene er en viktig del for å gjør støvsugingen miljøvennlig, siden de sørger for å fjerne svært små partikler fra luften. Utskifting av diverse filtre kan også forårsake problemer, men modellen er designet slik at det er lett å skifte filtre. I tillegg er filteret vaskbart. Støvsugeren er miljøvennlig og i energiklasse A. Den har også tatt høyde for å støvsuge forskjellige overflater, siden det følger med fire medfølgende munnstykker, som gir en riktig og effektiv støvsuging.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ZUOORIGWR+:

🔵 Sterk holdbarhet
🔵 Effektivt, selv med halvfylt pose
🔵 God til å støvsuge helt inntil vegger og hjørner
🔵 Lett å endre utblåsningsfilter
🔵 Prisvinnende design


Andre testvinnere

Ovenfor har vi gjennomgått en rekke Electrolux-støvsugere, som enten er testvinnere og/eller har fått toppkarakter i ulike tester. Det er flere gode støvsugere på markedet, og i denne delen vil vi gjennomgå et par støvsugere fra andre merker, som også har utmerket seg i tester.

Målet er å være så nyansert som mulig og gi bedre oversikt over hvilke andre alternativer som er tilgjengelig på markedet.

Vi vurderer alternative støvsugere på samme måte, slik at det gir deg bedre mulighet til å sammenligne og finne en støvsuger som passer godt for deg.


Miele Complete C3 Ecoline

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Gode forbrukervurderinger

Miele Complete C3 Ecoline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 297,00 Kr. 0,00 Kr. 2 297,00 Kr. Les mer

 

Miele har lansert en rekke støvsugere under serienavnet C3. C3-støvsugerne har blant annet utmerket seg hos det danske forbrukerrådet Tænk, for å ha god sugeevne, pluss at filtrene holder tilbake selv små partikler. Forbrukere som har kjøpt denne modellen hos tyske Amazon, har også vært svært fornøyd med modellen, siden elleve av tolv kjøpere har gitt den fem stjerner.

Sterk base
Miele Complete Ecoli er C3-seriens basismodell, men den er utrolig robust og har gode filtre, som for eksempel et HEPA-filter. HEPA står for High Efficiency Particulate Air og er et svært effektiv filter når du vil holde små partikler borte.

Motoren er sterk, noe som betyr at maskinen kan suge opp selv små støvkorn. Standard-munnstykket er veldig bra og gir en god støvsuging, der støv og skitt ender i støvposen, som rommer 4,5 liter. Det er flere liter mer enn hos gjennomsnittlige poser, som du finner hos en del av de andre testvinnende støvsugerne. Det sikrer en bedre og mer effektiv støvsuging, og posen behøver ikke å skiftes så ofte.

Gode funksjoner
Dette Miele-produktet tar hensyn til brukerens komfort. Støvsugeren har nemlig en rekke praktiske funksjoner, blant annet har den en holder for støvsugerrør på siden, slik at du ikke trenger å legge røret på gulvet hver gang du stopper. I tillegg er ledningsopprulleren veldig praktisk. Du må bare trykke på knappen en gang, siden Miele Complete Ecoline har en innebygd og automatisk opprullingsfunksjon, som ruller ledningen sammen ved et enkelt trykk.

Enkel å bruke
I tillegg til de praktiske funksjonene er modellen enkel å bruke, og du kan komme bedre til med en bevegelsesradius på cirka elleve meter. Maskinen er lett å vedlikeholde, og det er også enkelt å skifte filtre, både motorfiltre og utblåsningsfiltre. Filtrene er som nevnt virkelig bra, så denne modellen har lavt partikkelutslipp. Miele Complete Ecoline sin basismodell er også veldig miljøvennlig, siden den har så lavt energiforbruk. Med en vekt på over åtte kilo, r modellen blant de tyngre, men til gjengjeld sikrer den høye vekten, at maskinen kjører jevnt over gulvet og gir god stabilitet når du går grundig til verks. 

Utvalgte fordeler ved Miele Complete C3 Ecoline:

🔵 Suger bra og sterkt
🔵 Har gode filtre
🔵 Stor støvpose på 4,5 liter
🔵 Gode funksjoner som gjør arbeidet enklere
🔵 Lett å vedlikeholde og rengjøre


Philips FC8721/09

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Philips FC8721/09

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 789,00 Kr. 0,00 Kr. 1 789,00 Kr. Les mer
1 794,00 Kr. 0,00 Kr. 1 794,00 Kr. Les mer
2 129,00 Kr. 0,00 Kr. 2 129,00 Kr. Les mer
2 239,00 Kr. 0,00 Kr. 2 239,00 Kr. Les mer

 

Det nederlandske merket Philips er kjent for å levere produkter av høy kvalitet, og for å ha et bredt utvalg av forbruksvarer, som for eksempel TV, lyspærer, telefoner, barberhøvler, krølltenger strykejern og vannkokere. Philips produserer også støvsugere, blant annet modellen Philips FC8721/09. Denne modellen har også blitt inkludert i forbrukerrådene Tænk og Råd & Rön sine tester av støvsugere. Eksperter fra begge selskapene er enig i at Philips FC8721/09 er en av favorittene, fordi den fungerer godt på flere punkter.

God til alle overflater
Philips FC8721/09 beviser at et produkt både kan være rimelig og fungere bra. Modellen fungerer feilfritt både på harde og myke tepper, og samler raskt opp støv og smuss. Mange familier har kjæledyr som hunder og katter, som etterlater seg hår overalt. Med Philips FC8721/09 er det imidlertid ikke et problem å fange opp hårene, selv på tepper og møbler, hvor det kan være vanskelig å nå.

Modellen får gode poeng over hele linja, ikke minst når det gjelder sprekker og støvsuging helt inntil veggen. Fleksibilitet og kraft er avgjørende og Philips FC8721/09 har toppkarakter på dette området.

God kapasitet
Philips FC8721/09 er en kraftig støvsuger som opererer med stor effektivitet. Ikke minst er den store støvposen som rommer 3,5 liter med støv og smuss, en avgjørende faktor. En stor pose kan absorbere mer skitt, og jo lenger tid det tar å fylle posen, dess mer effektivt fungerer støvsugeren. Siden den lager lite støy, gir Philips FC8721/09 et bedre arbeidsklima. Den er også miljøvennlig og i energiklasse A.

Kan ikke skyves opp
Philips FC8721/09 viser tydelig at det er et kvalitetsprodukt, for modellens holdbarhet er veldig bra. Det samme er motoren og filtrene. Philips FC8721/09 har bygget det berømte utblåsningsfilteret HEPA, som skiller svært små partikler fra luften og sikrer et bedre klima. I tillegg er maskinen lett å vedlikeholde. Det kan være vanskelig å finne den beste måten å skifte filtre, men på denne modellen er det enkelt å skifte utblåsningsfilteret. Modellen er også svært brukervennlig, slik at selv en nybegynner kan bruke den.

Modellens ledningsoppruller fungerer også veldig bra. Rekkevidden med Philips FC8721/09 er på hele elleve meter, så det er lett å komme seg rundt. Det følger med tre munnstykker, tilpasset spesifikke oppgaver.

Utvalgte fordeler ved Philips FC8721/09:

🔵 God på alle overflater
🔵 Fanger opp nesten alle dyrehårene på tepper
🔵 God for å komme til i sprekker og inntil veggen
🔵 Stor kapasitet med romslig støvpose
🔵 Lett å vedlikeholde og med et innebygd HEPA-filter


Tips til bedre støvsuging – gjør du det riktig?

Det er svært få, som liker å dra støvsugeren ut av skapet og bruke tid på å gjøre gulv og tepper skinnende og støvfrie. For de fleste er det en kjedelig og nødvendig del av hverdagen, og du tenker sannsynligvis ikke over teknikker eller mønstre, når du flytter støvsugeren. Det bør du kanskje gjøre? Side2.no har gitt råd som vil bidra til mer effektiv støvsuging.

1) Støvsuging i flere retninger: Støvsuger du bare i én retning, får du ikke med deg alt støvet. Støvsug gjerne i en M-figur eller en W. Eventuelt kan du først støvsuge frem og tilbake, før du gjøre det på kryss og tvers.

2) Bruk riktig tilbehør: Ikke bruk bare standard munnstykke når du støvsuger. Se hvilke andre munnstykker som følger med støvsuger, og se hvordan ulike munnstykker passer til ulike ting. Du finner ofte en til tepper, en til møbler osv.

3) Fjern de store tingene: Det er ikke meningen at du skal støvsuge leker, mynter og annet når du støvsuger. Det kan ødelegge maskinen, så fjern dem før støvsugingen begynner.

4) Skift støvpose: Mange støvposer kan inneholde flere liter med støv og smuss. Det er mye, men det er fortsatt lurt å bytte posen før den er full. Hvis støvposen blir for full, blir sugeevnen dårligere, og du får et mindre effektivt resultat når du støvsuger. Skift gjerne posen når den 2/3 full.

5) Tørk overflatene først Om du skal ta storrengjøringen, må du huske å tørke støv av overflatene i huset, før du støvsuger. Ofte ligger det en del støv på overflatene, og mye av dette støvet kan dette ned på gulvet når du bruker kluten. Hvis du tørker overflatene etter støvsugingen, risikerer du å støvsuge dobbelt.


Bruk riktig munnstykke når du støvsuger

Når du kjøper en ny støvsuger, følger det ofte med flere forskjellige munnstykker. Kanskje synes du at de ligner for mye på hverandre, eller du er usikker på hva de kan. Men hvert munnstykke har faktisk en spesiell funksjon.

Nettstedet Whiteaway har laget en guide for bruk av riktige munnstykker for å forbedre støvsugingens effektivitet

1) Munnstykker for harde gulv: Det såkalte munnstykket for «parkettgulv» er den beste løsningen for å støvsuge harde underlag som flislagte gulv eller tregulv. Dette munnstykket er utstyrt med veldig stive hår på undersiden, noe som vil gi en mer effektiv rengjøring.

2) Munnstykker for tepper: Det er to forskjellige munnstykker som fungerer godt til støvsuging av tepper. Det ene kalles «turbomunnstykke» og den andre for et «motorisert munnstykke». Turbomunnstykket har roterende børster, som sikrer en effektiv innsamling av støv og smuss, som kan skjule seg i teppet. I hjem med kjæledyr, kan det derfor være lurt å bruke turbomunnstykket, som er spesielt god til å plukke opp dyrehår. Det motoriserte munnstykket har en innebygd motor, som gjør rengjøringen mer effektiv, siden motoren gir munnstykket ekstra sterk sugeevne. Det motoriserte munnstykket er i likhet med turbomunnstykket, lurt å bruke for husstander som har dyr.

3) Kombinasjons-munnstykket: Akkurat som hos parkettmunnstykket, er kombinasjons-munnstykket utstyrt med veldig stive hår. Det er derfor ideelt å bruke for harde gulv og tepper. Det smarte ved dette munnstykket, er at hårene kan heve eller senke seg etter behov, ved å trykke på en knapp på toppen.

4) Spesialistmunnstykker: Hvis du har mer spesifikke behov, bør spesialistmunnstykkene tas i bruk. Her finner du møbelbørster og møbelmunnstykker, som er laget for å støvsuge møbler. De er begge smale, slik at de lettere kan manøvreres inn i hull og sprekker. De er også laget for å være skånsomme mot stoffet på møblene. Det finnes også et fugemunnstykke, med en lang, tynn form, som er skapt for å støvsuge i sprekker og andre steder der det er vanskelig å komme til med et standard munnstykke.


Seks tips for å forebygge allergi i hjemmet

De fleste har hørt at støvmidd finnes overalt i hjemmet vårt. De fleste vet også at hjemmet kan gi allergi, men dessverre er det ikke mange som tenker over det i hverdagen. Hvis du først får allergi mot husstøvmidd, kan det få ubehagelige konsekvenser både for helse og livskvalitet. Dessverre er det mange typer allergier vi kan få i hjemmet. Produsenten Neutral har mange gode tips for å forhindre allergi:

1) Luft ut: Luften ut i hjemmet så ofte som mulig. La gjerne vinduene stå åpne i fem til ti minutter, et par ganger om dagen.

2) Husk støvsuging: Støvet setter seg overalt, og det er nesten umulig å unngå støv. Husk å støvsuge ofte, og ikke glem hjørner, sprekker og møbler.

3) Rengjøring uten kjemikalier: Kjemikalier kan gi oss allergier. Bruk svanemerkede vaskemidler, som sikrer at familien ikke blir utsatt for farlige kjemikalier når gjøres rent.

4) Bruk få midler: Du trenger ikke et hav av vaskemidler. Det er nok med disse fire: Universal, oppvaskmiddel, såpe og eddik.

5) Vær oppmerksom på støvmidd: Jo høyere fuktighet i hjemmet, dess bedre levekår er det for støvmidd. Sørg derfor for å holde innendørsklimaet tørt og ikke for kaldt.

6) Fjern dyrehår: Mange utvikler dessverre allergi mot sine egne kjæledyr. Kjæledyrene legger igjen hår overalt, så vær nøye når du fjerner dyrehår fra møbler, klær og gulv.


Om Electrolux

Electrolux-logo
Svenske Electrolux ble grunnlagt i 1910, og siden den gang har stiftelsen merket seg godt utover Sveriges grenser.  Merket har flere fabrikker i Europa, hvor kvalitetsproduktene blir produsert.

Denne artikkelen handler om støvsugere, men Electrolux produserer også mange andre produkter, som kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, ovner, vifter, vaskemaskiner og tørketromler. Electrolux selger både til privatpersoner og bedrifter, som for eksempel til restauranter. Nå er selskapet blitt så stort innenfor hvitevarebransjen, at de har kjøpt en rekke konkurrerende merker som AEG, Voss og Zanussi.

Electrolux sin første kommersielle suksess var en støvsuger, så på dette området er Electrolux ledende og har stort fokus.

Electrolux er i dag en stor aktør på det europeiske handels- og forbrukermarkedet, med et cirka 60 00 ansatte. Selskapet er også opptatt av bærekraft og miljø. Les mer om Electrolux sine verdier på den internasjonale hjemmesiden her, eller besøk den norske siden, hvor du kan lese mer om støvsugerne her.


Electrolux støvsugertest – Vi har brukt disse kildene:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Dette er det danske forbrukerrådet. Her utføres flere tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Testene er ofte omfattende og grundige. Her snakker vi om en test med ikke mindre enn 64 støvsugere i alle prisklasser, fra både kjente og mindre kjente merkevarer.

Det kåres ti vinnere som får merket «best i test». De har sett på støvsugernes evne til å rengjøre harde gulv og tepper, samt hvor gode de er til å fjerne dyrehår og skitt i sprekker. Det har også blitt sett på brukervennlighet, holdbarhet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet, og i likhet med det danske, utfører de en rekke tester av produkter, som forbrukerne bruker i hverdagen. I denne testen har Råd & Rön testet 92 forskjellige støvsugere i alle prisklasser og merker. Ekspertene har sett på sugeevne, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danske ukeavisen Søndagsavisen, blir distribuert med posten og skriver blant annet om nyheter, forbruk, livsstil, tester og undersøkelser. Avisen har testet sju forskjellige støvsugere fra et tysk laboratorium.

Mange av støvsugerne finnes på det norske markedet og er derfor tatt med her. De har blitt testet for sugeevne, brukervennlighet, holdbarhet, støynivå og energiforbruk. Les mer her. 

Expressen 🇸🇪
Expressen er en svensk avis som utgis hver kveld. Den har over en million lesere hver dag skriver både om nyheter, sport og underholdning. Avisen har også en nettavis, hvor innholdet er variert. Sju forskjellige støvsugere er testet for sugeevne, brukervennlighet, støynivå og håndterbarhet. Les mer her.

SVT Plus 🇸🇪
SVT står for Sveriges Television og er den nasjonale offentlige tjenesteleverandøren i Sverige. Den viktigste TV-kanalene er SVT1 og SVT2, og SVT har en markedsandel på nesten 37 prosent, noe som gjør dem til Sveriges største TV-stasjon.

SVT Plus er en del av SVT, og kanalen fokuserer på hverdagsforbruk og forbrukertemaer. Her gir de deg en test av fire forskjellige støvsugere fra forskjellige merker, hvor støvsugernes evner er testet innen lydnivå, brukervennlighet og sugeevne. Les mer her.

Andre relevante tester ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I tillegg til denne Electrolux støvsugertesten har Forbrukerliv gjennomgått en rekke andre støvsugere fra populære produsenter.

Du kan blant annet lese vår Miele støvsuger test hvor vi ser nærmere på merket Miele og hvilke av deres modeller som får de beste ekspertanmeldelsene i forskjellige tester.

I artikkelen får du full oversikt over de beste modellene fra Miele, og vi har også samlet en prisoversikt slik at du enkelt og raskt kan se hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Vi har også laget en Nilfisk støvsuger test hvor vi har fokusert på støvsugere fra Nilfisk. Her har vi gjennomgått forskjellige eksperttester av Nilfisk støvsugere og viser deg hvordan modellene klarer seg i testene.

I denne artikkelen sammenligner vi også priser slik at du enkelt og raskt kan finne de billigste forhandlerne i Norge.

Hvis du ikke har noen bestemt merkepreferanse når det kommer til støvsugere, kan det anbefales å lese vår generelle støvsuger test. Her gjennomgår vi en lang rekke tester av støvsugere fra forskjellige merker, og har samlet alle resultatene på ett og samme sted.

Vi sammenligner naturligvis også priser og gir deg en lang rekke gode råd om hva du burde være oppmerksom på når du kjøper ny støvsuger.

Hvis du er av typen som vil unngå å bruke all din tid på å støvsuge, kan du lese vår robotstøvsuger test hvor vi har vi samlet de beste robotstøvsugere på markedet ifølge ekspertene.

I denne artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning samt mange gode råd til hva du burde være oppmerksom på når du skal kjøpe ny robotstøvsuger.