Electrolux støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Electrolux her

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på de beste støvsugerne fra merket Electrolux. Støvsugerne har vært igjennom flere tester, og etter nøye vurderinger, har ekspertene vurdert at disse Electrolux-støvsugerne er de beste.

I tillegg til Electrolux-støvsugerne har vi også inkludert testvinnende støvsugere fra andre merker, for å vise hvilke alternativer til Electrolux, som er verdt å vurdere.

Vi har gjennomgått ulike tester, for å kunne guide deg til å finne en støvsuger som passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske motparten Råd & Rön, samt diverse aviser som Søndagsavisen, svenske Expressen og TV-kanalen SVT Plus. Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne Electrolux støvsuger testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Electrolux-støvsugerne, samt et par fra andre merker.
🔸 Råd og tips til bedre støvsuging og hvordan du kan forhindre allergier i hjemmet.
🔸 Guide til å bruke riktig munnstykker, når du støvsuger.
🔸 Informasjon om Electrolux.
🔸 Gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Merk også: som en del av EU sin økodesign- og energimerkingsordning, kom det i 2014 nye energikrav for støvsugere, hvor støvsugere ble pålagt å maksimalt ha en effekt på 1600 watt. 1.september 2017 senkes kravet ytterligere, til 900 watt. I tillegg er det rapportert at støvsugere skal være energimerket, og både filtreringskapasitet og lydnivå må stå på etiketten.


Electrolux EUO9GREEN UltraOne

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EUO9GREEN 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer

 

Modellen EUO9GREEN UltraOne fra Electrolux er blitt vurdert av 2 ulike instanser. Støvsugeren er nemlig blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt det danske forbrukerrådet Tænk. Modellen har fått gode anmeldelser fra begge hold da både Råd & Rön og Tænk har kåret støvsugeren til testvinner.

Støvsugeren ligger i klasse A for rengjøringsevne av både harde gulv og gulvtepper. Derfor vil den være et opplagt kjøp dersom man har behov for en støvsuger som kan støvsuge flere ulike overflater.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har en yteevne som sies å være blant de beste når det gjelder støvsugere. Selv om yteevnen er høy forblir energiforbruket lavt. Denne modellen ligger nemlig i energiklasse A – derfor er støvsugeren snill mot både miljøet og lommeboken.

Denne modellen bruker 65% mindre energi i forhold til hva andre støvsugere i samme energiklasse bruker.

Effektiv motor med god arbeidsradius
Electrolux EUO9GREEN UltraOne er utstyrt med en effektiv motor med en effekt på til sammen 850 Watt. Det betyr at modellens sugeevne er optimal. Med støvsugerens innebygde Silent Air-teknologi er denne modellen stillegående med en forbedret slange – derfor er lydnivået såpass lavt. En samtale i normalt stemmeleie sies å ha et lydnivå på 60 dB, og denne støvsugeren har et lydnivå på 65 dB. Derfor kan man lett høre på musikk eller se på TV mens man støvsuger uten at det vil være særlig forstyrrende.

Når det kommer til støvsugere er det viktig å ha en lang ledning da dette betyr at man får en god arbeidsradius. Jo bedre arbeidsradius, desto færre ganger trenger man å finne en ny stikkontakt. Med Electrolux EUO9GREEN UltraOne får man en arbeidsradius på 12 meter – derfor kan man støvsuge større arealer på én gang.

I tillegg kommer modellen med en ledningsoppruller. Alt man trenger å gjøre er å trykke på en knapp for at ledningen skal trekkes tilbake på plass igjen. Støvsugerens høyde kan også justeres via teleskoprøret – man kan stille det inn slik at den passer til ens egen høyde.

Med en støvsugerposekapasitet på 5 liter er det mulig å bruke den opptil 80% lenger enn andre støvsugerposer på markedet. Denne posen er utstyrt med en hygienisk lukking og filtrering. Med filtreringen vil luften holdes frisk og ren. Dersom man er i tvil om posen må tømmes eller ikke kan man ta en titt på displayet for å finne ut av dette. Her vil det finnes en indikator som viser om posen må tømmes eller byttes.

Allergivennlig modell med 2 munnstykker
Electrolux EUO9GREEN UltraOne er kjent for å være en allergivennlig støvsuger da den er utstyrt med et Allergi Plus-filter. Dette filteret er vaskbart, og derfor er det viktig at man husker å vaske det jevnlig – enten for hånd eller i vaskemaskinen.

Dette filteret forhindrer mer enn 99% av støvpartiklene i å komme ut i luften. Derfor vil luften alltid være frisk og ren – noe som er en fordel for forbrukere som lider av enten astma eller allergi.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne kommer med 2 munnstykker. Disse munnstykkene er utstyrt med hver sin funksjon og kalles: AeroPro Parketto Pro parkettmunnstykke og FlowMotion kombimunnstykke. Kombimunnstykket er støysvakt, men har likevel høy sugeevne.

Det følger også med andre munnstykker ved kjøp av denne modellen – som for eksempel et møbelmunnstykke, et fugemunnstykke og et børstemunnstykke. Med disse er det mulig å støvsuge mange forskjellige overflater ved hjelp av Electrolux EUO9GREEN UltraOne.

Enkel betjening og myke gummihjul
Med Electrolux EUO9GREEN UltraOne trenger man ikke være bekymret for om gulvet blir skadet, slitt eller ripete når man bruker denne støvsugeren.

Modellen er nemlig utstyrt med 360 graders myke gummihjul som er spesiallaget for å kunne kjøre forsiktig over alle typer gulv. Det betyr at de ikke kommer til å skade gulvet. Hjulene er også støysvake og følger alle ens bevegelser slik at støvsugeren følger etter.

Hvis man skal inn bak planter eller under en sofa vil det være enkelt med denne fleksible modellen da håndtaket er har en ergonomisk passform. Det vil si at den er enkel å håndtere og at man har god kontroll over styringen. Det er også et bærehåndtak både på toppen og på framsiden av støvsugeren.

Spesifikasjoner ved Electrolux EUO9GREEN– mål
🌀 Høyde: 25,5 centimeter
🌀 Bredde: 30,7 centimeter
🌀 Lengde: 50,2 centimeter
🌀 Vekt: 5,8 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EUO9GREEN– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: A
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 26,8
🔴 Motoreffekt: 850 watt
🔴 Lydnivå: 65 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux EUO9GREEN:
🔵 Arbeidsradius på 12 meter
🔵 Kommer med forskjellige munnstykker
🔵 Lavt energiforbruk
🔵 God rengjøringsevne på harde gulv og gulvtepper
🔵 Myke hjul som ikke skader eller lager riper i gulvet
🔵 God for allergikere og astmatikere


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EUS8GREEN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Les mer

 

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er blitt vurdert av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Støvsugeren har fått positive anmeldelser fra begge de to instansene.

Det danske forbrukerrådet Tænk har kåret denne modellen til testvinner, mens svenske Råd & Rön har kåret modellen til toppscorer i sin test hvor de sammenligner støvsugeren med andre testede modeller.

Støvsugeren er kjent for å være stillegående – den kommer nemlig med et system som kalles Silent Zen. Dette systemet sørger for at slangen er lydsvak, derfor ligger lydnivået til modellen kun på 58 dB. Dette er lavt i forhold til en samtale (som sies å ha et lydnivå på ca. 60 dB). Derfor vil ikke denne støvsugeren virke forstyrrende under bruk slik at man for eksempel kan se på TV eller høre på musikk mens man støvsuger.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har fått gode plasseringer når det kommer til rengjøringsevner både når det gjelder harde gulv og gulvtepper. Støvsugeren ligger i klasse A når det gjelder støvsuging av harde gulv, mens den er plassert i klasse B når det kommer til støvsuging av tepper. Dette er derfor en modell som lett kan brukes til å støvsuge mange ulike overflater.

Dersom man investerer i denne modellen følger det også med et 3-i-1-munnstykke – som er et opplagt valg dersom man skal støvsuge flere overflater i hjemmet.

Miljø- og energivennlig modell med 12 meters arbeidsradius
Med Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen får man en miljø- og energivennlig støvsuger som både er snill mot lommeboken og miljøet. Modellen er plassert i energiklasse A – dessuten sies det at man sparer opptil 50% mer energi i forhold til hva andre støvsugere i samme energiklasse bruker.

Modellen er derfor energivennlig, men den er også miljøvennlig. Den er nemlig laget av 55% resirkulert plast. Denne støvsugeren er laget av så mye resirkulerbart materiale at man kan resirkulere opptil 92% av støvsugerens materialer når man trenger å bytte den ut.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er kjent for å være en fleksibel og praktisk modell da arbeidsradiusen er på opptil 12 meter. Det betyr at modellen er fleksibel nok til å støvsuge store arealer på én gang uten at man må finne ny stikkontakt til ledningen.

Støvsugerposen rommer 3.5 liter – derfor er det også nok plass i posen til at man kan støvsuge store rom uten at posen må tømmes eller byttes ut.

Praktisk betjening med teleskoprør og 360 graders gummihjul
Electrolux EUS8GREENMed Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har de lagt vekt på detaljene da modellen er utstyrt med 360 graders myke gummihjul, et teleskoprør og med en god manøvreringsevne.

Støvsugerens fleksibilitet og praktiske funksjoner gjør at den er enkel i bruk og derfor også enkel å betjene. Det betyr at man ikke trenger å trekke hardt i støvsugeren for at den skal følge etter – den vil alltid følge brukerens bevegelser.

Støvsugeren er utstyrt med et ergonomisk teleskoprør som man selv kan justere slik at det passer til ens egen kroppshøyde. På denne måten slipper man å bøye seg ned og få vondt i ryggen når man støvsuger.

Denne modellen kommer også med myke gummihjul som kan dreies 360 grader – derfor vil ikke gulvet bli skadet. Det betyr at man lett kan trekke støvsugeren etter seg bortover gulvet uten at den lager riper eller andre skader.

Avtakbart filter og motoreffekt på 750 Watt
Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har en kraftig motor. Selv om det ikke er den kraftigste motoren på markedet har den fremdeles en god sugeevne. Denne motoren har en effekt på til sammen 750 Watt.

Ved kjøp av Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen får man en støvsuger som er utstyrt med et avtakbart filter. Dette filteret er hygienisk og kan derfor vaskes enten for hånd eller i vaskemaskinen. Vær oppmerksom på at filteret må vaskes regelmessig for at yteevnen til enhver tid skal være optimal.

I tillegg til at den er både hygienisk og kraftig er Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen også brukervennlig og praktisk. Dette er på grunn av at ledningen rulles opp automatisk. Det vil si at man slipper å streve med å få ledningen tilbake på plass etter bruk. Ved å trykke på en knapp vil ledningen selv finne tilbake på plass uten at man trenger å gjøre noe annet.

Støvsugerposen har en kapasitet på 3.5 liter. Støvsugeren har i tillegg en indikator på displayet som viser om posen må tømmes eller byttes ut.

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS8GREEN– mål
🌀 Høyde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Lengde: 40,2 centimeter
🌀 Vekt: 5,9 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS8GREEN– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: B
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 24,4
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Lydnivå: 58 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordeler ved Electrolux EUS8GREEN:
🔵 Spesielt god på harde gulv
🔵 God arbeidsradius
🔵 Veldig stillegående modell
🔵 Myke hjul som ikke skader eller lager riper i gulvet
🔵 Ergonomisk håndtak
🔵 Automatisk ledningsoppruller samt indikator ved skift av støvsugerpose


ELECTROLUX ESP72DB Silent Performer

✅ God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ 8.55 av 10 poeng hos britiske Toptenreviews.com

ELECTROLUX ESP72DB

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
948,00 Kr. 0,00 Kr. 948,00 Kr. Les mer
1 190,00 Kr. 0,00 Kr. 1 190,00 Kr. Les mer
1 190,00 Kr. 0,00 Kr. 1 190,00 Kr. Les mer
1 585,00 Kr. 0,00 Kr. 1 585,00 Kr. Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer

 

Electrolux ESP72DP Silent Performer er blitt anmeldt av 3 ulike eksperter. Dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, det danske forbrukerrådet Tænk og britiske Toptenreviews.com. Alle ekspertene er imponerte over Electrolux ESP72DP Silent Performer – derfor har de gitt modellen positive vurderinger.

Britiske Toptenreviews.com har gitt støvsugeren 8.55 av 10 poeng, og det danske forbrukerrådet Tænk har gitt modellen en god vurdering. Sist men ikke minst har svenske Råd & Rön kåret støvsugeren til toppscorer sammenlignet med de andre modellene i testen.

Denne modellen er klassifisert med en god rengjøringsevne når det kommer til harde gulv – her ligger den i klasse A. Støvsugeren er imidlertid også god til støvsuging av gulvtepper, og her ligger den i klasse B.

Siden gulvtepper som regel er vanskeligere å støvsuge enn harde gulv så er dette en god plassering for en støvsuger. Electrolux ESP72DP Silent Performer kan derfor brukes til flere ulike underlag. Det er også mulig å bruke modellen på forskjellige overflater – spesielt ved bruk av DustMagnet Silent-munnstykket.

Toptenreviews.com har vurdert Electrolux ESP72DP Silent Performer og er imponert over modellen. De mener dette vil være et godt valg av støvsuger til mange familier.

Med modellens gode arbeidsradius og kraftige sugeevne mener ekspertene at man raskt og enkelt kan ta seg av støvsugingen. De mener imidlertid at man skal legge merke til at den er litt langsom til å suge opp skitt fra gulvet sammenlignet med andre modeller de har vurdert i diverse tester.

Praktisk modell med lavt energiforbruk
Electrolux ESP72DP Silent Performer har et lavt energiforbruk – derfor er den snill mot både lommeboken og miljøet. Støvsugeren ligger nemlig i energiklasse A – noe som er en god klasse når det gjelder støvsugere.

Denne modellen har en god arbeidsradius på opptil 12 meter. Det betyr at man lett kan støvsuge større arealer på én gang da man slipper å måtte bytte stikkontakt hele tiden.

Med støvsugerens automatiske ledningsoppruller er det ikke bare enkelt og praktisk å støvsuge – det er også lett å bli ferdig med støvsugingen da alt man trenger å gjøre er å trykke på en knapp med foten eller hånden for å rulle inn ledningen etter bruk.

En støvsugerpose skal helst ha en god kapasitet da det betyr at posen kan holde lenger. Man trenger heller ikke tømme eller bytte ut posen hele tiden. Denne posen har en kapasitet på 3.5 liter og er utstyrt med en hygienisk lukking.

På modellens display finnes det også en indikator hvor man raskt og enkelt kan finne ut om det er på tide å tømme posen eller om den fortsatt klarer et par runder til med støvsuging.

Fokus på enkel betjening uten skader og slitasje
Med Electrolux ESP72DP Silent Performer er det lagt fokus på enkel betjening og at modellen ikke skal føre til slitasje eller andre skader – ikke bare når det gjelder ryggen, men også når det er snakk om gulv og møbler.

Electrolux ESP72DP Silent Performer er nemlig utstyrt med en 360 graders Motion-teknologi samt en ErgoShock-støtdemper. Med Motion-teknologien er det enkelt å komme til i vanskelige kriker og kroker da støvsugerens hjul kan snus helt rundt og i alle retninger. Derfor blir det enklere å styre og kontrollere støvsugeren – også når man skal komme til rundt diverse møbler, planter og ledninger.

Man trenger ikke være redd for at gulv eller møbler skal bli slitt, få riper eller bli stygge etter støvsuging. Denne modellen er ikke bare utstyrt med gummihjul – den har også en ErgoShock-støtdemper. Denne støtdemperen fungerer som en støtpute mellom møbler, planter og støvsugeren. Hvis man støter på en sofa vil det ikke skje noe med den fordi støtdemperen går imellom støvsugeren og hvert enkelt møbel.

Justerbart teleskoprør og sugeevne
Modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer kommer med et justerbart teleskoprør som kan stilles inn etter behov. Det betyr at man kan stille inn støvsugerens høyde etter ens egen kroppshøyde slik at man slipper å bøye seg ned eller posisjonere seg feil mens man støvsuger – noe som kan gå utover ryggen. Med modellens klikksystem kan man justere røret opp eller ned etter behov.

Electrolux ESP72DP Silent Performer kommer også med et hygienisk filter som sørger for at luften ikke blir tilgriset og skitten – den vil faktisk holde seg ren og frisk da støvpartiklene fjernes. Derfor er dette et godt valg av støvsuger for brukere som lider av enten astma eller allergi.

Det kan være en fordel å kunne regulere sugeevnen på støvsugeren dersom man vil være sikker på at den fungerer optimalt. Dette avhengerav underlaget og hvor skittent det er. Med Electrolux ESP72DP Silent Performer er det mulig å regulere sugeevnen selv ved å trykke på en knapp. Her kan man justere sugeevnen opp eller ned avhengig av hva slags underlag man skal støvsuge og hvor skittent det er.

Spesifikasjoner ved Electrolux ESP72DB– mål
🌀 Høyde: 23,8 centimeter
🌀 Bredde: 29,3 centimeter
🌀 Lengde: 44,1 centimeter
🌀 Vekt: 4,47 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux ESP72DB– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: B
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 21,4
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydnivå: 70 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordeler ved Electrolux ESP72DB:
🔵 Spesielt god på hardegulv
🔵 God arbeidsradius
🔵 God til astmatikere og allergikere
🔵 Selvregulering av støvsugerens sugeevne
🔵 Enkel betjening med 60 graders Motion-teknologi
🔵 Kommer med en ErgoShock-støtdemper 


Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen

✅ God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer
1 899,00 Kr. 0,00 Kr. 1 899,00 Kr. Les mer
2 549,00 Kr. 0,00 Kr. 2 549,00 Kr. Les mer

 

Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen er blitt anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk som vurderer og anmelder forbrukerprodukter. Resultatene av disse anmeldelsene blir sendt videre til forbrukerne så de kan få glede av produktene og finne ut om produktet er et riktig valg for dem eller ikke.

Det danske forbrukerrådet Tænk ble imponert over støvsugeren og endte med å gi modellen en god vurdering.

Støvsugerens rengjøringsevne ligger i klasse A for støvsuging av harde gulv, mens rengjøringsevnen ligger i klasse B når det gjelder støvsuging av gulvtepper. Derfor er det et godt valg å investere i denne støvsugeren dersom man har mange ulike underlag i hjemmet.

Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen har en motor på 650 Watt. Dette er ikke den kraftigste motoreffekten for støvsugere, men støvsugerevnen er fremdeles optimal. Til gjengjeld er modellens lydnivå lavt da det ligger på kun 58 dB.

Sammenlignet med en normal samtale på 60 dB er dette lydnivået lavt, og modellen vil derfor ikke være et forstyrrelsesmoment når man bruker den i hjemmet.

Modell med display, lavt energiforbruk og 2 munnstykker
Hvis man skal investere i en ny støvsuger er det alltid fordelaktig med en modell med lavt energiforbruk. Det betyr nemlig at den er snill mot både lommeboken og miljøet. Med Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen får man en støvsuger med et lavt energiforbruk – modellen ligger nemlig i energiklasse A.

Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen kommer med til sammen 2 ulike munnstykker med hver sin funksjon. Det betyr at man kan bytte ut munnstykkene etter behov avhengig av hva slags underlag man arbeider med. De 2 munnstykkene kalles AeroPro Parketto Pro og Silent Zen. Det førstnevnte munnstykket er optimalt på harde gulv, mens det sistnevnte munnstykket er effektivt til en støysvak støvsuging på ulike underlag.

Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zens har et digitalt display på selve støvsugeren. Dette gir deg mulighet til å få notifikasjoner vedrørende støvsugeren da displayet informerer advarsler og påminnelser.

Det er også mulig å sjekke om det er på tide å tømme støvsugerposen. I tillegg kan man regulere modellens sugeevne ved hjelp av de integrerte knappene.

Enkel betjening med Motion Control-system og 12 meters arbeidsradius
Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen har en arbeidsradius på 12 meter, noe som gjør det enkelt å støvsuge flere rom uten å måtte bytte stikkontakt. Ledningen er nemlig så lang at støvsugeren kan tas med på store runder før man må finne en ny stikkontakt.Støvsugerposen har dessuten en kapasitet på opptil 3.5 liter.  

Med støvsugerens Motion Control-system er manøvreringen enkel. Det vil si at man blant annet raskt og enkelt kan snu seg rundt og endre posisjon uten å bekymre seg for om støvsugeren klarer å følge etter. Den vil alltid følge etter brukeren. Derfor er det lett å støvsuge ett rom og gå videre til et annet da støvsugeren stille følger etter i bakgrunnen.

Komfortabelt støvsugerrør og tilbehør
Ved kjøp av støvsuger følger det som regel med litt forskjellig tilbehør. Når man investerer i modellen Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen får man flere munnstykker med på kjøpet. Disse kan byttes ut under støvsugingen dersom det er behov for det.

Med på kjøpet får man et parkettmunnstykke, et møbelmunnstykke og et fugemunnstykke. De fungerer godt til ulike formål og kan byttes ut etter hva slags overflate man skal støvsuge.

Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen kommer med et støvsugerrør som kalles teleskoprør. Det heter teleskoprør fordi man selv kan stille inn og justere røret etter behov. Dette kan stilles inn etter egen kroppshøyde, og på denne måten kan man justere støvsugeren til en posisjon som er så behagelig som mulig i forhold til kroppen.

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen– mål
🌀 Høyde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Lengde: 40,2 centimeter
🌀 Vekt: 5,9 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: B
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 24,4
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydnivå: 58 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordeler ved Electrolux EUS85BR UltraSilencer Zen:
🔵 Teleskoprøret kan justeres og stilles inn
🔵 Lavt energiforbruk
🔵 Display med advarsler og påminnelser
🔵 God arbeidsradius
🔵 Spesielt god på hardegulv
🔵 God manøvreringsevne med Motion Control-system


Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

✅ God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
1 735,00 Kr. 0,00 Kr. 1 735,00 Kr. Les mer
1 735,00 Kr. 0,00 Kr. 1 735,00 Kr. Les mer
1 735,00 Kr. 0,00 Kr. 1 735,00 Kr. Les mer

 

Modellen Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er blitt anmeldt av ekspertene fra det danske forbrukerrådet Tænk. De vurderer og anmelder diverse produkter for forbrukerne. Denne modellen har fått en god anmeldelse fra Tænk – som endte med å gi støvsugeren en god karakter.

Denne støvsugeren er energivennlig og ligger i energiklasse A. Derfor er dette en modell med et lavt energiforbruk – noe som er bra for både lommeboken og miljøet. Motoreffekten ligger på 600 Watt – derfor er den ikke like kraftig som mange andre støvsugere den sammenlignes med.

Til gjengjeld ligger støvsugeren i en god klasse når det kommer til rengjøringsevne. Modellen ligger nemlig i klasse A+ for støvsuging av harde gulv, mens den ligger i klasse B for støvsuging av gulvtepper. Dette er en støvsuger som kan brukes til litt av hvert – som man kan investere i enten man har et hjem med masse harde gulv, tepper eller en blanding.

Støvsuger med parkeringsfunksjon, 360 graders hjul og støysvake funksjoner
En lydsvak støvsuger er alltid en fordel da den på den måten ikke vil virke forstyrrende dersom man vil støvsuge huset mens andre er hjemme og holder på med viktige ting. Med Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer får man en støvsuger med flere støysvake funksjoner.

Denne modellen kommer med en teknologi som kalles Silent Air. Det betyr at den er utstyrt med en lydsvak slange og et AeroPro Silent munnstykke. Lydnivået på Electrolux EUS8X2RR UltraSilencers ligger på 61 dB, noe som er forholdsvis lavt for en støvsuger.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer kommer også med 360 graders hjul som kan snus helt rundt. Det vil si at støvsugeren lett kan kjøres rundt omkring i hjemmet da hjulene følger alle ens bevegelser. I tillegg til dette er det også enkelt å komme til rundt alt av møbler, planter, ledninger og bordben.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer har en egen parkeringsfunksjon som gjør det mulig å sette fra seg støvsugeren både vertikalt og horisontalt. Man kan også parkere støvsugerslangen og støvsugerrøret uansett om støvsugeren er plassert den ene eller den andre veien.

God størrelsepå støvsugerposen og god arbeidsradius
Med Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer får man en støvsuger som både har god arbeidsradius og en god størrelse på støvsugerposen. Arbeidsradiusen er på opptil 12 meter – noe som er en god radius med tanke på at man ikke trenger å bytte stikkontakt hele tiden fordi ledningen er for kort. Derfor er det mulig å støvsuge et stort rom eller flere små rom på én gang. Med støvsugerens automatiske ledningsoppruller trekkes ledningen tilbake på plass etter bruk.

Selve støvsugerposen har en kapasitet på til sammen 3.5 liter. Støvsugerposen kommer med en hygienisk lukking. Man trenger heller ikke ta ut støvsugerposen for å sjekke om den er full – man kan bare ta en titt på selve displayet som er utstyrt med en indikator som forteller om posen er full og eventuelt må skiftes.

Med modellens Motion Control-system vil manøvreringsevnen være optimal. Det betyr at støvsugeren alltid vil følge brukerens posisjon og bevegelser – derfor trenger man hverken trekke i eller røske i støvsugeren for å få den til å følge etter.

Allergivennlig modell med regulering av sugeevne
Modellen Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er kjent for å være en allergivennlig støvsuger da den er utstyrt med et HEPA-filter. Filteret er både avtakbart og vaskbart.

Filteret sørger også for at luften alltid holdes frisk og ren. Hvis man lider av allergi eller astma så er en støvsuger med et HEPA-filter et åpenbart valg siden luften renses bedre for støvpartikler sammenlignet med andre modeller.

Med denne støvsugeren kan man regulere sugeevnen. Det er mulig å regulere sugeevnen både opp og ned avhengig av hva slags gulv eller overflate man jobber med. Dette kan gjøres på selve støvsugeren.

Det følger med ulike munnstykker ved kjøp av Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer. Det følger med til sammen 3 forskjellige munnstykker på kjøpet: Ett fugemunnstykke, ett møbelmunnstykke og ett børstemunnstykke.

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer– mål
🌀 Høyde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Lengde: 40,2 centimeter
🌀 Vekt: 5,98 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: B
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 21,3
🔴 Motoreffekt: 600 watt
🔴 Lydnivå: 61 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordeler ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer:
🔵 Spesielt god på harde gulv
🔵 God manøvreringsevne med Motion Control-system
🔵 Allergivennlig modell
🔵 God arbeidsradius
🔵 Lydsvak slange med Silent Air-teknologi
🔵 Mulighet for å regulere støvsugerens sugeevne


Electrolux PD91-4MG

God vurdering hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

 

Electrolux PD91-4MG 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 490,00 Kr. 0,00 Kr. 2 490,00 Kr. Les mer
2 490,00 Kr. 0,00 Kr. 2 490,00 Kr. Les mer
2 790,00 Kr. 0,00 Kr. 2 790,00 Kr. Les mer
3 349,00 Kr. 0,00 Kr. 3 349,00 Kr. Les mer

 

Modellen Electrolux PD91-4MG er en energivennlig og fleksibel støvsuger med systemene FlowMotion og PureFlow. Dette sørger for en optimal yteevne, noe den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön er enige i da de har gitt modellen en god vurdering. Motoreffekten er på 650 Watt.

Med FlowMotion kombimunnstykket er det mulig å bruke støvsugeren på alle slags gulv. Den patenterte teknologien sørger for en stille rengjøring med bedre støvopptak.

Det er lagt opp til at modellen kan rengjøre alle slags gulv da Electrolux PD91-4MG har fått toppkarakteren A når det kommer til støvsuging av både harde gulv og gulvtepper. Lydnivået er på 69 dB, som ikke er den mest stillegående modellen sammenlignet med andre modeller.

Electrolux PD91-4MG er utstyrt med et lett teleskoprør i aluminium som sørger for en lett og enkel rengjøring. Siden teleskoprøret er langt unngår man å få vondt i ryggen under støvsugingen da man kan stille inn og justere lengden etter behov.

I tillegg er støvsugeren utstyrt med et klassisk håndtak som er laget slik at luftgjennomstrømningen er optimal. Hvis man vil regulere modellens sugeevne kan dette gjøres manuelt på selve støvsugeren.

Energibesparende modell med vaskbart HEPA 12-filter
Electrolux PD91-4MG er en modell hvor det er satt stort fokus på å gjøre støvsugeren så allergivennlig som mulig. Modellen har derfor et HEPA 12-filter med Allergy Plus-teknologi som sørger for å fange opp mikroskopiske støvpartikler og skitt slik at hjemmet alltid vil være så støvfritt som mulig.

Filteret er vaskbart slik at man kan bruke det om og om igjen dersom man vasker det jevnlig.

Denne modellen er energibesparende og ligger i en av de beste energiklassene når det kommer til støvsugere. Electrolux PD91-4MG ligger i energiklasse A, derfor er dette en modell som er snill mot lommeboken, energibesparende og miljøvennlig.

12 meters arbeidsradius og enkelt posesystem
Med Electrolux PD91-4MG er det enkelt å støvsuge flere rom på én gang. Arbeidsradiusen er på 12 meter, derfor slipper man å måtte finne en ny stikkontakt hele tiden. Støvsugeren kommer med en automatisk ledningsoppruller som gjør at man slipper å slite med å få ledningen på plass etter støvsugingen.

Posesystemet er enkelt å håndtere da posens lukkemekanisme raskt forsegler posen når man skal tømme den. Hvis man ikke har så lyst til å ta i selve posen så har modellen et praktisk håndtak som sørger for at man ikke kommer i kontakt med selve støvsugerposen.

Støvsugerposen har en kapasitet på hele 5 liter – derfor holder den opptil 80% lengre enn mindre poser.

Når man skal finne ut om det er på tide å tømme støvsugerposen trenger man bare å ta en titt på støvsugerens indikator for full støvsugerpose. Dette finner man på displayet, og her kan man se om posen skal tømmes eller om den holder litt til.

360 graders myke gummihjul og enkel å oppbevare
Øverst og foran på Electrolux PD91-4MG finnes det et ergonomisk håndtak som gjør det enklere å bære støvsugeren fra ett rom til et annet. Det er enkelt å oppbevare modellen da den ikke tar mye plass. Den kan oppbevares både horisontalt og vertikalt.

Både rør og slange kan settes fast på støvsugeren når den står oppreist eller er i normal posisjon. Derfor kan den enkelt settes bort i et skap eller i et hjørne.

Med støvsugerens myke gummihjul er det ingen fare for å skade eller lage riper i gulvet. Modellen har et 360 graders nesehjul som sørger for at man kan kjøre støvsugeren rundt etter behov. Den kan enkelt nå inn i hjørner og kroker, og modellen følger brukerens bevegelser når man går rundt.

Støvsugeren er energivennlig og ligger i energiklasse A+.

Spesifikasjoner ved Electrolux PD91-4MG– mål
🌀 Høyde: 24 centimeter
🌀 Bredde: 30,5 centimeter
🌀 Lengde: 51 centimeter
🌀 Vekt: 7,1 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux PD91-4MG– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: A
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 21,3
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydnivå: 69 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux PD91-4MG:
🔵 Arbeidsradius på 12 meter
🔵 God påharde gulv og gulvtepper
🔵 Selvregulering av sugeevne
🔵 360 graders nesehjul og myke gummihjul
🔵 Enkel oppbevaring
🔵 Allergivennlig og vaskbart HEPA 12-filter


Electrolux PureD9 – PD91-Green

God anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 505,00 Kr. 0,00 Kr. 2 505,00 Kr. Les mer
2 505,00 Kr. 0,00 Kr. 2 505,00 Kr. Les mer
2 594,00 Kr. 0,00 Kr. 2 594,00 Kr. Les mer

 

Electrolux PureD9 – PD91-Green har fått energimerkingen A+++, som er den høyeste energimerkingen en støvsuger kan få. Derfor er man sikret en strømbesparende støvsuger som ikke bruker for mye strøm på ett år.

I tillegg til dette er Electrolux PureD9 – PD91-Green velegnet til harde gulv da den her er plassert i klasse A. Støvsugeren kan imidlertid også brukes på gulvtepper da den her er plassert i klasse C.

Motoren har en effekt på 350 Watt, som er en god del lavere i forhold til andre modeller. Det er likevel en motoreffekt som er kraftig nok til å suge opp støv fra de fleste underlag.

Electrolux PureD9 – PD91-Green er testet av det danske Forbrukerrådet Tænk samt den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Hver av ekspertkildene har gitt modellen en god anmeldelse basert på modellens funksjoner.

Stillegående modell med PureAdvantage-filter og S-bag pose
Electrolux PureD9 – PD91-Green kan betegnes som en forholdsvis stillegående modell med et lydnivå på 67 dB. Den bråker ikke mye mer enn en samtale i et normalt stemmeleie som vil ligge på 60 dB.

Videre er støvsugeren utstyrt med en S-bag pose og et PureAdvantage-filter. S-bag posen og PureAdvantage-filteret sørger for at luften som blåses ut igjen er ren og frisk, og at til og med de minste støvpartiklene samles opp under støvsugingen.

Electrolux PureD9 – PD91-Green er også utstyrt med et CleanLift håndtak som sørger for at det er hygienisk å bytte pose. Denne funksjonen gjør at posen kan klikkes av med én enkelt bevegelse.

Støvsuger med 12 meters arbeidsradius og 3i1-munnstykke
Electrolux PureD9 – PD91-Green har en arbeidsradius på 12 meter, derfor har man mulighet til å støvsuge større overflater på én gang. I tillegg til dette har støvsugerposen en kapasitet på 5 liter, derfor slipper man å måtte tømme posen eller finne en ny stikkontakt hele tiden.

Man trenger heller ikke sjekke for å finne ut om støvsugerposen må tømmes eller ikke. Dette vises nemlig på indikatoren på selve støvsugeren.

Ved kjøp av støvsugeren følger det med et 3i1-munnstykke. Med dette munnstykket kan man støvsuge diverse underlag, noe som gjør støvsugingen enklere. Man har også mulighet til å oppbevare munnstykket i selve støvsugeren, derfor er det lettvint å sette det på dersom det trengs.

Håndterbar støvsuger produsert av gjenbruksplast
Electrolux PureD9 – PD91-Green er en håndterbar og fleksibel støvsuger som er enkle å betjene. Den kommer nemlig med 2 bakhjul og et 360-graders nesehjul. Det betyr at modellen er enkel å kjøre rundt da den følger etter forbrukerens bevegelser. Det 360-graders nesehjulet gjør det også enklere å komme til i kriker og kroker.

Dette er modellen en bærekraftig støvsuger da den er laget av 70% resirkulert plast. Det gjelder også emballasjen som er laget av 100% resirkulerbare materialer.

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – mål:
🌀 Høyde: 24 centimeter
🌀 Bredde: 30,5 centimeter
🌀 Lengde: 51 centimeter
🌀 Vekt: 7,09 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – nøkkelopplysninger:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): A
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: C
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 9,9
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Lydnivå: 67 dB
🔴 Arbeidsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordeler ved Electrolux PureD9 – PD91-Green:
🔵 Produsert med resirkulerbare materialer
🔵 360-graders nesehjul
🔵 CleanLift-håndtak
🔵 Stillegående modell
🔵 Energiklasse A+++
🔵 S-bag pose og PureAdvantage-filter


Andre testvinnere

Ovenfor har vi gjennomgått en rekke Electrolux-støvsugere, som enten er testvinnere og/eller har fått toppkarakter i ulike tester. Det er flere gode støvsugere på markedet, og i denne delen vil vi gjennomgå et par støvsugere fra andre merker, som også har utmerket seg i tester.

Målet er å være så nyansert som mulig og gi bedre oversikt over hvilke andre alternativer som er tilgjengelig på markedet.

Vi vurderer alternative støvsugere på samme måte, slik at det gir deg bedre mulighet til å sammenligne og finne en støvsuger som passer godt for deg.


Miele Complete C3 Ecoline

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Gode forbrukervurderinger

Miele Complete C3 Ecoline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 584,00 Kr. 0,00 Kr. 2 584,00 Kr. Les mer
2 584,00 Kr. 0,00 Kr. 2 584,00 Kr. Les mer

 

Miele har lansert en rekke støvsugere under serienavnet C3. C3-støvsugerne har blant annet utmerket seg hos det danske forbrukerrådet Tænk, for å ha god sugeevne, pluss at filtrene holder tilbake selv små partikler. Forbrukere som har kjøpt denne modellen hos tyske Amazon, har også vært svært fornøyd med modellen, siden elleve av tolv kjøpere har gitt den fem stjerner.

Sterk base
Miele Complete Ecoli er C3-seriens basismodell, men den er utrolig robust og har gode filtre, som for eksempel et HEPA-filter. HEPA står for High Efficiency Particulate Air og er et svært effektiv filter når du vil holde små partikler borte.

Motoren er sterk, noe som betyr at maskinen kan suge opp selv små støvkorn. Standard-munnstykket er veldig bra og gir en god støvsuging, der støv og skitt ender i støvposen, som rommer 4,5 liter. Det er flere liter mer enn hos gjennomsnittlige poser, som du finner hos en del av de andre testvinnende støvsugerne. Det sikrer en bedre og mer effektiv støvsuging, og posen behøver ikke å skiftes så ofte.

Gode funksjoner
Dette Miele-produktet tar hensyn til brukerens komfort. Støvsugeren har nemlig en rekke praktiske funksjoner, blant annet har den en holder for støvsugerrør på siden, slik at du ikke trenger å legge røret på gulvet hver gang du stopper. I tillegg er ledningsopprulleren veldig praktisk. Du må bare trykke på knappen en gang, siden Miele Complete Ecoline har en innebygd og automatisk opprullingsfunksjon, som ruller ledningen sammen ved et enkelt trykk.

Enkel å bruke
I tillegg til de praktiske funksjonene er modellen enkel å bruke, og du kan komme bedre til med en bevegelsesradius på cirka elleve meter. Maskinen er lett å vedlikeholde, og det er også enkelt å skifte filtre, både motorfiltre og utblåsningsfiltre. Filtrene er som nevnt virkelig bra, så denne modellen har lavt partikkelutslipp. Miele Complete Ecoline sin basismodell er også veldig miljøvennlig, siden den har så lavt energiforbruk. Med en vekt på over åtte kilo, r modellen blant de tyngre, men til gjengjeld sikrer den høye vekten, at maskinen kjører jevnt over gulvet og gir god stabilitet når du går grundig til verks. 

Utvalgte fordeler ved Miele Complete C3 Ecoline:
🔵 Suger bra og sterkt
🔵 Har gode filtre
🔵 Stor støvpose på 4,5 liter
🔵 Gode funksjoner som gjør arbeidet enklere
🔵 Lett å vedlikeholde og rengjøre


Philips FC8721/09

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Philips FC8721/09

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 956,00 Kr. 0,00 Kr. 1 956,00 Kr. Les mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Les mer
2 310,00 Kr. 0,00 Kr. 2 310,00 Kr. Les mer

 

Det nederlandske merket Philips er kjent for å levere produkter av høy kvalitet, og for å ha et bredt utvalg av forbruksvarer, som for eksempel TV, lyspærer, telefoner, barberhøvler, krølltenger strykejern og vannkokere. Philips produserer også støvsugere, blant annet modellen Philips FC8721/09. Denne modellen har også blitt inkludert i forbrukerrådene Tænk og Råd & Rön sine tester av støvsugere. Eksperter fra begge selskapene er enig i at Philips FC8721/09 er en av favorittene, fordi den fungerer godt på flere punkter.

God til alle overflater
Philips FC8721/09 beviser at et produkt både kan være rimelig og fungere bra. Modellen fungerer feilfritt både på harde og myke tepper, og samler raskt opp støv og smuss. Mange familier har kjæledyr som hunder og katter, som etterlater seg hår overalt. Med Philips FC8721/09 er det imidlertid ikke et problem å fange opp hårene, selv på tepper og møbler, hvor det kan være vanskelig å nå.

Modellen får gode poeng over hele linja, ikke minst når det gjelder sprekker og støvsuging helt inntil veggen. Fleksibilitet og kraft er avgjørende og Philips FC8721/09 har toppkarakter på dette området.

God kapasitet
Philips FC8721/09 er en kraftig støvsuger som opererer med stor effektivitet. Ikke minst er den store støvposen som rommer 3,5 liter med støv og smuss, en avgjørende faktor. En stor pose kan absorbere mer skitt, og jo lenger tid det tar å fylle posen, dess mer effektivt fungerer støvsugeren. Siden den lager lite støy, gir Philips FC8721/09 et bedre arbeidsklima. Den er også miljøvennlig og i energiklasse A.

Kan ikke skyves opp
Philips FC8721/09 viser tydelig at det er et kvalitetsprodukt, for modellens holdbarhet er veldig bra. Det samme er motoren og filtrene. Philips FC8721/09 har bygget det berømte utblåsningsfilteret HEPA, som skiller svært små partikler fra luften og sikrer et bedre klima. I tillegg er maskinen lett å vedlikeholde. Det kan være vanskelig å finne den beste måten å skifte filtre, men på denne modellen er det enkelt å skifte utblåsningsfilteret. Modellen er også svært brukervennlig, slik at selv en nybegynner kan bruke den.

Modellens ledningsoppruller fungerer også veldig bra. Rekkevidden med Philips FC8721/09 er på hele elleve meter, så det er lett å komme seg rundt. Det følger med tre munnstykker, tilpasset spesifikke oppgaver.

Utvalgte fordeler ved Philips FC8721/09:
🔵 God på alle overflater
🔵 Fanger opp nesten alle dyrehårene på tepper
🔵 God for å komme til i sprekker og inntil veggen
🔵 Stor kapasitet med romslig støvpose
🔵 Lett å vedlikeholde og med et innebygd HEPA-filter


Nilfisk Elite RCL14E08A2

God vurdering hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
God vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 195,00 Kr. 0,00 Kr. 2 195,00 Kr. Les mer
2 195,00 Kr. 0,00 Kr. 2 195,00 Kr. Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer
4 119,00 Kr. 0,00 Kr. 4 119,00 Kr. Les mer

 

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er fra produsenten Nilfisk, som er kjent for å lage støvsugere av god kvalitet. Denne modellen er intet unntak og har fått flere gode anmeldelser av ekspertene.

Både den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det danske forbrukerrådet Tænk er imponerte over den kraftige støvsugeren som har fått gode vurderinger fra begge instansene.

Støvsugeren ligger i energiklasse A++, derfor er dette en energivennlig og energibesparende modell. I tillegg har modellen fått toppkarakteren A når det kommer til støvsuging av harde gulv, og karakteren B for støvsuging av gulvtepper.

Det årlige energiforbruket ligger på 15,8, noe som er mindre sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Derfor er denne modellen bra for både miljøet og lommeboken.

God arbeidsradius med lang slange og langt rør
Støvsugere fra Nilfisk er kjent for å ha lange slanger og lange rør. Med denne modellen får man slange og rør som er hele 3,2 meter langt. Dette er en fordel da det vil gjøre støvsugingen enklere. Støvsugere med korte slanger følger alltid brukeren rett i hælene, noe som kan være irriterende når man prøver å gjøre rent.

Med denne modellen gir den lange slangen og det lange røret brukeren mulighet til å bevege seg langt unna støvsugeren før den følger etter.

I tillegg til en lang slange og et langt rør er Nilfisk Elite RCL14E08A2 utstyrt med en lang ledning på 8 meter. Det vil si at den har en arbeidsradius på til sammen 11,2 meter. Da slipper man å hele tiden måtte finne en ny stikkontakt.

Enkel betjening med et ergonomisk håndtak
Man betjener Nilfisk Elite RCL14E08A2via håndtaket. Det vil si at alle innstillingene man trenger kan velges via håndtaket. Dette gjør modellen både brukervennlig og praktisk da man slipper å bøye seg ned for å trykke på forskjellige knapper og justere de ulike innstillingene.

Håndtaket er ikke bare smart – det er også ergonomisk da grepet er behagelig.

Via håndtaket kan man slå støvsugeren av og på, i tillegg til at man kan justere sugestyrken. Å justere sugestyrken kan være effektivt avhengig av hva slags gulvtype man støvsuger.

Siden man kan justere sugestyrken via håndtaket kan man justere innstillingene umiddelbart uten å måtte bøye seg ned til selve støvsugeren. Dette sparer ikke bare tid, men gjør også støvsugingen mer effektiv da man hele tiden kan bytte mellom innstillingene. 

Allergivennlig modell, motoreffekt og lydnivå
Denne modellen er utstyrt med et Ultra+ Filtration-system med en lufttett konstruksjon, et HEPA 14-filter og en mikrofiber støvsugerpose. Alle disse funksjonene kombinert sørger for å holde på selv de minste støvpartiklene – noe som spesielt er en fordel for allergikere og astmatikere.

Posestørrelsen er på 3,2 liter, derfor kan man lett støvsuge store deler av huset flere ganger før man trenger å tømme posen. Posen er laget for å være brukervennlig slik at det er raskt og enkelt å skifte den. Nilfisk kaller dette for et «ergonomisk poseskift».

Støvsugerens motoreffekt er på 450 Watt. I tillegg har den et lydnivå på 68 dB. Ingen av disse ligger på topp når det gjelder motoreffekt og lydnivå blant støvsugere, men til gjengjeld får man en energibesparende støvsuger med mange andre funksjoner.

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite RCL14E08A2– mål
🌀 Høyde: 31 centimeter
🌀 Bredde: 33 centimeter
🌀 Lengde: 45 centimeter
🌀 Vekt: 7,2 kilo 

Spesifikasjoner ved Nilfisk Elite RCL14E08A2– nøkkelopplysninger
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Støvutslippsklasse (filtrering): B
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: B
🔴 Årlig energiforbruk, kWh: 15,8
🔴 Motoreffekt: 450 watt
🔴 Lydnivå: 68 dB
🔴 Arbeidsradius: 11,2 meter
🔴 Posestørrelse: 3,2 liter

Fordeler ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
🔵 Arbeidsradius på 11,2 meter
🔵 God på harde gulv
🔵 Selvregulering av sugeevne
🔵 Betjening og justering via håndtaket
🔵 Energiklasse A++
🔵 Allergivennlig HEPA 14-filter


Tips til bedre støvsuging – gjør du det riktig?

Det er svært få, som liker å dra støvsugeren ut av skapet og bruke tid på å gjøre gulv og tepper skinnende og støvfrie. For de fleste er det en kjedelig og nødvendig del av hverdagen, og du tenker sannsynligvis ikke over teknikker eller mønstre, når du flytter støvsugeren. Det bør du kanskje gjøre? Side2.no har gitt råd som vil bidra til mer effektiv støvsuging.

1) Støvsuging i flere retninger: Støvsuger du bare i én retning, får du ikke med deg alt støvet. Støvsug gjerne i en M-figur eller en W. Eventuelt kan du først støvsuge frem og tilbake, før du gjøre det på kryss og tvers.

2) Bruk riktig tilbehør: Ikke bruk bare standard munnstykke når du støvsuger. Se hvilke andre munnstykker som følger med støvsuger, og se hvordan ulike munnstykker passer til ulike ting. Du finner ofte en til tepper, en til møbler osv.

3) Fjern de store tingene: Det er ikke meningen at du skal støvsuge leker, mynter og annet når du støvsuger. Det kan ødelegge maskinen, så fjern dem før støvsugingen begynner.

4) Skift støvpose: Mange støvposer kan inneholde flere liter med støv og smuss. Det er mye, men det er fortsatt lurt å bytte posen før den er full. Hvis støvposen blir for full, blir sugeevnen dårligere, og du får et mindre effektivt resultat når du støvsuger. Skift gjerne posen når den 2/3 full.

5) Tørk overflatene først Om du skal ta storrengjøringen, må du huske å tørke støv av overflatene i huset, før du støvsuger. Ofte ligger det en del støv på overflatene, og mye av dette støvet kan dette ned på gulvet når du bruker kluten. Hvis du tørker overflatene etter støvsugingen, risikerer du å støvsuge dobbelt.


Bruk riktig munnstykke når du støvsuger

Når du kjøper en ny støvsuger, følger det ofte med flere forskjellige munnstykker. Kanskje synes du at de ligner for mye på hverandre, eller du er usikker på hva de kan. Men hvert munnstykke har faktisk en spesiell funksjon.

Nettstedet Whiteaway har laget en guide for bruk av riktige munnstykker for å forbedre støvsugingens effektivitet

1) Munnstykker for harde gulv: Det såkalte munnstykket for «parkettgulv» er den beste løsningen for å støvsuge harde underlag som flislagte gulv eller tregulv. Dette munnstykket er utstyrt med veldig stive hår på undersiden, noe som vil gi en mer effektiv rengjøring.

2) Munnstykker for tepper: Det er to forskjellige munnstykker som fungerer godt til støvsuging av tepper. Det ene kalles «turbomunnstykke» og den andre for et «motorisert munnstykke». Turbomunnstykket har roterende børster, som sikrer en effektiv innsamling av støv og smuss, som kan skjule seg i teppet. I hjem med kjæledyr, kan det derfor være lurt å bruke turbomunnstykket, som er spesielt god til å plukke opp dyrehår. Det motoriserte munnstykket har en innebygd motor, som gjør rengjøringen mer effektiv, siden motoren gir munnstykket ekstra sterk sugeevne. Det motoriserte munnstykket er i likhet med turbomunnstykket, lurt å bruke for husstander som har dyr.

3) Kombinasjons-munnstykket: Akkurat som hos parkettmunnstykket, er kombinasjons-munnstykket utstyrt med veldig stive hår. Det er derfor ideelt å bruke for harde gulv og tepper. Det smarte ved dette munnstykket, er at hårene kan heve eller senke seg etter behov, ved å trykke på en knapp på toppen.

4) Spesialistmunnstykker: Hvis du har mer spesifikke behov, bør spesialistmunnstykkene tas i bruk. Her finner du møbelbørster og møbelmunnstykker, som er laget for å støvsuge møbler. De er begge smale, slik at de lettere kan manøvreres inn i hull og sprekker. De er også laget for å være skånsomme mot stoffet på møblene. Det finnes også et fugemunnstykke, med en lang, tynn form, som er skapt for å støvsuge i sprekker og andre steder der det er vanskelig å komme til med et standard munnstykke.


Seks tips for å forebygge allergi i hjemmet

De fleste har hørt at støvmidd finnes overalt i hjemmet vårt. De fleste vet også at hjemmet kan gi allergi, men dessverre er det ikke mange som tenker over det i hverdagen. Hvis du først får allergi mot husstøvmidd, kan det få ubehagelige konsekvenser både for helse og livskvalitet. Dessverre er det mange typer allergier vi kan få i hjemmet. Produsenten Neutral har mange gode tips for å forhindre allergi:

1) Luft ut: Luften ut i hjemmet så ofte som mulig. La gjerne vinduene stå åpne i fem til ti minutter, et par ganger om dagen.

2) Husk støvsuging: Støvet setter seg overalt, og det er nesten umulig å unngå støv. Husk å støvsuge ofte, og ikke glem hjørner, sprekker og møbler.

3) Rengjøring uten kjemikalier: Kjemikalier kan gi oss allergier. Bruk svanemerkede vaskemidler, som sikrer at familien ikke blir utsatt for farlige kjemikalier når gjøres rent.

4) Bruk få midler: Du trenger ikke et hav av vaskemidler. Det er nok med disse fire: Universal, oppvaskmiddel, såpe og eddik.

5) Vær oppmerksom på støvmidd: Jo høyere fuktighet i hjemmet, dess bedre levekår er det for støvmidd. Sørg derfor for å holde innendørsklimaet tørt og ikke for kaldt.

6) Fjern dyrehår: Mange utvikler dessverre allergi mot sine egne kjæledyr. Kjæledyrene legger igjen hår overalt, så vær nøye når du fjerner dyrehår fra møbler, klær og gulv.


Om Electrolux

Electrolux-logo
Svenske Electrolux ble grunnlagt i 1910, og siden den gang har stiftelsen merket seg godt utover Sveriges grenser.  Merket har flere fabrikker i Europa, hvor kvalitetsproduktene blir produsert.

Denne artikkelen handler om støvsugere, men Electrolux produserer også mange andre produkter, som kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, ovner, vifter, vaskemaskiner og tørketromler. Electrolux selger både til privatpersoner og bedrifter, som for eksempel til restauranter. Nå er selskapet blitt så stort innenfor hvitevarebransjen, at de har kjøpt en rekke konkurrerende merker som AEG, Voss og Zanussi.

Electrolux sin første kommersielle suksess var en støvsuger, så på dette området er Electrolux ledende og har stort fokus.

Electrolux er i dag en stor aktør på det europeiske handels- og forbrukermarkedet, med et cirka 60 00 ansatte. Selskapet er også opptatt av bærekraft og miljø. Les mer om Electrolux sine verdier på den internasjonale hjemmesiden her, eller besøk den norske siden, hvor du kan lese mer om støvsugerne her.


Electrolux støvsugertest – Vi har brukt disse kildene:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Dette er det danske forbrukerrådet. Her utføres flere tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Testene er ofte omfattende og grundige. Her snakker vi om en test med ikke mindre enn 64 støvsugere i alle prisklasser, fra både kjente og mindre kjente merkevarer.

Det kåres ti vinnere som får merket «best i test». De har sett på støvsugernes evne til å rengjøre harde gulv og tepper, samt hvor gode de er til å fjerne dyrehår og skitt i sprekker. Det har også blitt sett på brukervennlighet, holdbarhet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet, og i likhet med det danske, utfører de en rekke tester av produkter, som forbrukerne bruker i hverdagen. I denne testen har Råd & Rön testet 92 forskjellige støvsugere i alle prisklasser og merker. Ekspertene har sett på sugeevne, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danske ukeavisen Søndagsavisen, blir distribuert med posten og skriver blant annet om nyheter, forbruk, livsstil, tester og undersøkelser. Avisen har testet sju forskjellige støvsugere fra et tysk laboratorium.

Mange av støvsugerne finnes på det norske markedet og er derfor tatt med her. De har blitt testet for sugeevne, brukervennlighet, holdbarhet, støynivå og energiforbruk. Les mer her. 

Expressen 🇸🇪
Expressen er en svensk avis som utgis hver kveld. Den har over en million lesere hver dag skriver både om nyheter, sport og underholdning. Avisen har også en nettavis, hvor innholdet er variert. Sju forskjellige støvsugere er testet for sugeevne, brukervennlighet, støynivå og håndterbarhet. Les mer her.

SVT Plus 🇸🇪
SVT står for Sveriges Television og er den nasjonale offentlige tjenesteleverandøren i Sverige. Den viktigste TV-kanalene er SVT1 og SVT2, og SVT har en markedsandel på nesten 37 prosent, noe som gjør dem til Sveriges største TV-stasjon.

SVT Plus er en del av SVT, og kanalen fokuserer på hverdagsforbruk og forbrukertemaer. Her gir de deg en test av fire forskjellige støvsugere fra forskjellige merker, hvor støvsugernes evner er testet innen lydnivå, brukervennlighet og sugeevne. Les mer her.

Andre relevante tester ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I tillegg til denne Electrolux støvsugertesten har Forbrukerliv gjennomgått en rekke andre støvsugere fra populære produsenter.

Du kan blant annet lese vår Miele støvsuger test hvor vi ser nærmere på merket Miele og hvilke av deres modeller som får de beste ekspertanmeldelsene i forskjellige tester.

I artikkelen får du full oversikt over de beste modellene fra Miele, og vi har også samlet en prisoversikt slik at du enkelt og raskt kan se hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Vi har også laget en Nilfisk støvsuger test hvor vi har fokusert på støvsugere fra Nilfisk. Her har vi gjennomgått forskjellige eksperttester av Nilfisk støvsugere og viser deg hvordan modellene klarer seg i testene.

I denne artikkelen sammenligner vi også priser slik at du enkelt og raskt kan finne de billigste forhandlerne i Norge.

Hvis du ikke har noen bestemt merkepreferanse når det kommer til støvsugere, kan det anbefales å lese vår generelle støvsuger test. Her gjennomgår vi en lang rekke tester av støvsugere fra forskjellige merker, og har samlet alle resultatene på ett og samme sted.

Vi sammenligner naturligvis også priser og gir deg en lang rekke gode råd om hva du burde være oppmerksom på når du kjøper ny støvsuger.

Hvis du er av typen som vil unngå å bruke all din tid på å støvsuge, kan du lese vår robotstøvsuger test hvor vi har vi samlet de beste robotstøvsugere på markedet ifølge ekspertene.

I denne artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning samt mange gode råd til hva du burde være oppmerksom på når du skal kjøpe ny robotstøvsuger.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse