Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Airfryer - Best i test: Ultimate guide til de beste airfryerne

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING juni 20, 2024.

Airfryer - Best i test: Ultimate guide til de beste airfryerne

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Ninja Foodi Max AG551EU er valgt som airfryer - best i test.

Bruk av airfryer er et sunnere alternativ til de tradisjonelle frityrkokerne, hvor man må bruke store mengder olje.  En airfryer tilbereder/friterer maten ved bruk av varmluft, og med mye mindre olje enn ved bruk av tradisjonelle frityrkokere.

Legg merke til at det er forskjell på “airfryer” og “actifry”. Airfryer er en samlebetegnelse for maskinene som bruker varmluft og mindre olje for å tilberede/fritere mat, mens Actifry er en teknologi laget av Tefal.

Vi har funnet best i test airfryerne i følge forburker- og ekspertanmeldelser, slik at du lettere kan velge den airfryeren som passer best for deg. I tillegg har vi funnet de beste prisene og laget en kjøpsguide, slik at du kan ta det riktige valget.

Seneste endring:

Den 16/11/2023 oppdaterte vi artikkelen vår om de beste airfryers med Cosori Premium II Plus, en stor modell med 11 funksjoner og spesiell ADAPTIQ-teknologi for rask tilberedning.

Tidligere endringer:

20. juni 2024

Den 20. juni 2024 oppdaterte vi artikkelen vår om de beste airfryer til å inkludere Instant Pot Vortex Plus 6-in-1. Denne svært populære modellen har testvinnende funksjoner som gjør matlagingen rask og enkel med minimalt med olje. Heretter gir vi en beskrivelse av denne modellen.

8. januar 2024

Den 08.01.2024 oppdaterte vi artiklene våre om de beste airfryers med Ninja Foodi Max AF400 – en dual airfryer med stor kapasitet, Sage SOV 860BSS4GUK1 – en av de beste airfryer-ovnene som fungerer som et allsidig tilbehør på kjøkkenet for ulike formål, og Instant pot Vortex Plus 6-In-1 – en airfryer som har vunnet tester i flere medier.

8. juni 2023

Vi har brukt begynnelsen av 2023 på å oppdatere produktanmeldelser av Philips HD9650/90 XXL, Ninja Foodi Max AG551EU, Princess Aerofryer Digital Deluxe, 4.5 L, Severin digital Airfryer XL, Champion AeroFryer XXL airfryer , Caso AF 200 og Philips Premium XXL HD9867/90. Vi har gjennomgått de siste ekspert- og forbrukeranmeldelsene for å gi deg den mest aktuelle og oppdaterte informasjonen.

Philips HD9650/90 XXL Airfryer ble i 2021 kåret til testvinner av T3.com. Den har fått positive tilbakemeldinger fra Bbcgoodfood.com, og den har henholdvis 4,7/5 og 4,5/5 stjerner ifølge Googles og Amazons samling av forbrukeranmeldelser. Vi har inkludert Ninja Foodi Max AG551EU på grunn av svært gode resultater i eksperttester og gode anmeldelser. Den er testvinner hos Which.co.uk, “Editor’s Choice” hos TechAdvisor.com, og den anbefales av Bbcgoodfood.com og Techradar.com, der den også har fått høy score.

10. april 2023

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av airfryers i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

5. april 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 7 beste airfryers i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte airfryers

ONYX Cookware™ Airfryer - kompakt modell med unik luftteknologi

Mye for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ Airfryer:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Rask luftsirkulasjon med spesiell teknologi
 • Superrask matlaging med 80-90% mindre fett/olje
 • 5 liters kapasitet i kompakt størrelse

Forbrukerlivs vurdering

Forbrukerliv anbefaler airfryeren fra ONYX Cookware™ dersom du trenger en modell med middels til høy kapasitet. Selve kurven har plass til maks 5 liter, noe som nok av plass til å lage ulike retter med den raske luftsirkulasjonen.

Denne modellen sikrer en jevn tilberedning av maten, og du kan kontrollere prosessen på den digitale skjermen. Airfryeren har også et non-stick belegg som gjør rengjøringen enkel, men du kan kun kjøpe airfryeren gjennom produsentens egen nettside.

Fordeler

 • Brukervennlig digital skjerm
 • Rask og enkel å bruke
 • Jevn varmefordeling
 • 8 forskjellige programmer
 • Kurv med slitesterkt non-stick belegg

Ulemper

 • Kan kun kjøpes gjennom produsentens nettbutikk

Hvis du har lyst til at matlagningen skal gå raskt, og uten å måtte bruke overflødig mye olje, bør du vurdere airfryeren fra ONYX Cookware™. Den bruker en unik teknologi hvor varmluft sirkuleres effektivt og jevnt for best mulig tilberedning av maten. Dette er en kompakt modell, men det er likevel plass til 5 liter i kurven. Når maten er klar har airfryeren en automatisk slå-av-funksjon.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Airfryer

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 5 L
 • Strøm: 1500 w
 • Vekt: 4,3 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 27 x 28 x 31 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • Timer
 • automatisk avstenging

God kapasitet i kompakt størrelse
Airfryeren fra ONYX Cookware™ har et kompakt design som ikke tar mye plass på kjøkkenbenken. Innvendig utnyttes plassen optimalt, hvor kurven har en maksimal kapasitet på 5 liter. Det er derfor en middels til stor modell sammenlignet med andre modeller på markedet

Kurven har non-stick belegg og er derfor enkel å rengjøre og vedlikeholde. Non-stick belegget gjør at maten ikke brennes frast i kurven, og det blir derfor enklere å skylle bort matrester etter bruk. Kurven kan settes i oppvaskmaskinen, mens maskinen kan tørkes av med en fuktig klut før den er klar til bruk igjen.

Smart digitalt display og effektiv luftsirkulasjon
Med ONYX Cookware™ har du gode muligheter til å tilberede forskjellige type retter. Dette fordi du kan stille inn maskinen på 8 forskjellige programmer. Denne airfryeren er både rask og enkel å bruke for alle.

Med 1500 W kan du raskt og enkelt tilberede mat i denne airfryeren, og du kan bruke det digitale displayet til å stille inn og holde styr på tiden og tilberedningsprosessen. Temperaturen kan nå opptil 200 °C, med unik teknologi som sørger for at varmen fordeles jevnt med luftsirkulasjon.

Når maskinen er ferdig vil en automatisk slå-av-funksjon forhindre at maten brenner seg, sløsing av energi og risiko for brann. Dette gir en ekstra trygghet om du gjør andre ting på kjøkkenet samtdidig, mens airfryeren tilbreder sprø potetbåter eller godt gjennomstekt kjøtt.

Mer om ONYX Cookware™ Airfryer

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 5 L
 • Strøm: 1500 w
 • Vekt: 4,3 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 27 x 28 x 31 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • Timer
 • automatisk avstenging

Ninja Foodi Max AF400 - dobbel airfryer med stor kapasitet

Best for store familier

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Ninja Foodi Max AF400:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 9,5 L kapasitet
 • DualZone-teknologi - synkroniserer produksjonstidene
 • 6 kokefunksjoner

Forbrukerlivs vurdering

Oppsummert mener vi at Ninja Foodi Max AF400 er et eksemplarisk valg for større familier eller de som liker å ha gjester. Den store kapasiteten på 9,5 liter, fordelt på to skuffer på 4,75 liter, gjør det mulig å tilberede store måltider på en effektiv måte, noe som gjør den til et perfekt apparat for familiesammenkomster eller tilberedning av ukens måltider. Vi er også imponert over allsidigheten til denne airfryeren med sine seks tilberedningsfunksjoner.

Vi synes Dual Zone-teknologien er spesielt nyttig, da den gjør det mulig å tilberede ulike retter samtidig ved ulike temperaturer og tider. Denne funksjonen sparer ikke bare tid, men ivaretar også familiens ulike kulinariske preferanser. Til tross for den litt korte strømkabelen, som er et vanlig trekk ved noen av Ninjas airfryere, mener vi at dette ikke forringer den generelle nytteverdien nevneverdig. Airfryerens design og kraft mer enn oppveier for denne lille ulempen, og i de fleste kjøkkeninnredninger bør ikke dette være noe stort problem.

Fordeler

 • Oversiktlig kontrollpanel og knapper
 • Kraftig
 • Deler som tåler oppvaskmaskin
 • Enkel justering av temperatur og tid
 • Sklisikre ben

Ulemper

 • Tar mye plass
 • Litt kort strømkabel

Ninja Foodi Max AF400 har to skuffer på 4,75 liter, til sammen 9,5 liter, og kan enkelt tilberede opptil 8 porsjoner, noe som gjør den til et ideelt valg for større familier eller sosiale sammenkomster. Den har plass til 1,4 kg pommes frites eller en hel kylling på 2 kg i hver skuff, slik at du trygt kan servere appetittvekkende måltider uten å bruke masse tid og energi.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Ninja Foodi Max AF400

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 9,5 L
 • Strøm: 2470 W
 • Vekt: 8,8 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 41,5 x 27 x 32,5 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • automatisk avstenging
 • Timer

Økt kapasitet og kraft

Ninja Foodi Max AF400, en betydelig oppgradering fra forgjengeren AF300, skiller seg ut med større kapasitet og forbedrede funksjoner, noe som gjør den til et allsidig valg for dem som liker å lage mat til større grupper eller eksperimentere med ulike teknikker.

En av de mest bemerkelsesverdige forskjellene er økningen i kapasitet og effekt. AF400 har en total kapasitet på 9,5 liter, nesten en liter mer per skuff enn AF300, noe som gjør det mulig å tilberede større porsjoner uten problemer. Effekten på 2470 watt, sammenlignet med 2400 watt i AF300, betyr også raskere og mer effektiv tilberedning. Selv om den tar litt mer plass, mener vi at ytelsen og kapasiteten gjør den til et verdig tilskudd til de fleste kjøkken.

Innovativ matlaging med Dual Zone-teknologi

AF400s Dual Zone-teknologi gjør det dessuten mulig å tilberede to forskjellige matvarer ved ulike temperaturer og tider i hver sin skuff. Denne funksjonen egner seg godt til å tilberede komplette måltider eller tilberede ulike smaker samtidig.

Allsidige funksjoner for tilberedning

AF400 kan ikke bare airfrye; det er et multifunksjonelt apparat med seks funksjoner – Max Crisp (for pommes frites og nuggets), Air Fry (for kjøtt, grønnsaker og rotfrukter), Roast (fungerer som en vanlig stekeovn, og du kan bruke den til å steke kjøtt ekstra mørt), Bake (for luftige desserter og delikatesser), Reheat (for rester fra dagen før) og Dehydrate (best egnet for tørket kjøtt, frukt, grønnsaker og krydder).

Hva sier brukere og eksperter om Ninja Foodi Max AF400?

Ninja Foodi Max AF400 airfryer skiller seg ut som det beste valget for store familier i ulike ekspertanmeldelser og brukeranmeldelser. Testerne hos GoodHousekeeping.com var imponert over hvor raskt og jevnt den bakte muffins på bare 15 minutter. Den høye poengsummen ved tilberedning av kylling kievs, som ble sprø utenpå og saftig i midten etter 25 minutter, er et bevis på dens pålitelighet og effektivitet. Dette stemmer overens med TrustedReviews.coms observasjoner, som påpeker at airfryeren tilbereder maten grundig og sørger for at den blir sprø takket være den store skuffen. Max Crisp-funksjonen fikk spesielt mye ros for å forbedre kvaliteten på frossenmat.

En bruker uttrykte sin takknemlighet for muligheten til å steke på 200° i én sone og 180° i en annen ved hjelp av synkroniseringsfunksjonen. Som de sier, er dette nivået av kontroll og bekvemmelighet et stort pluss, spesielt for travle husholdninger.

Mer om Ninja Foodi Max AF400

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 9,5 L
 • Strøm: 2470 W
 • Vekt: 8,8 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 41,5 x 27 x 32,5 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • automatisk avstenging
 • Timer

Cosori Premium II Plus - stillegående airfryer med 11 funksjoner

Forbrukerlivs anbefaling

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Cosori Premium II Plus:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 11 tilberedningsfunksjoner
 • "Clear-Cook"-vinduet
 • ADAPTIQ-teknologi

Forbrukerlivs vurdering

Etter omfattende undersøkelser mener vi at airfryeren Cosori Premium II Plus virkelig hever standarden for kjøkkenapparater. Den store kapasiteten på 6,2 liter er en velsignelse for familier, med plass til middag for 3-6 personer, mens de 11 tilberedningsfunksjonene hjelper deg med å effektivisere den kulinariske prosessen. Et høydepunkt er integrasjonen med VeSync-appen, som gjør det enkelt å spore og tilpasse oppskrifter.

Vi må imidlertid påpeke at berøringsskjermen tiltrekker seg fingeravtrykk, noe som er vanlig på apparater med berøringsskjerm. Denne lille ulempen oppveies imidlertid av den generelt enkle rengjøringen. Rask tørking med en klut er alt som skal til for å bevare det elegante utseendet. Etter vår mening kombinerer Cosori Premium II Plus funksjonalitet med brukervennlig design og funksjoner.

Fordeler

 • Enkel rengjøring
 • Lavt støynivå
 • Ideer til oppskrifter og tilleggsfunksjoner via VeSync-appen
 • Vippbar berøringsskjerm for enkel betjening
 • Stor kapasitet for familier

Ulemper

 • Berøringsskjerm utsatt for fingeravtrykk
 • Mangler tidtaker

Cosori Premium II Plus er utstyrt med ADAPTIQ-teknologi som tilpasser seg dine unike kulinariske behov. Med en forvarmingsfunksjon som varmer opp airfryeren på under 5 minutter og med 360° luftsirkulasjon får du jevnt tilberedte måltider på null komma niks. Enten du lager mat til en stor familie hver dag, prøver å forbedre treningsrutinene dine med oljefrie måltider eller bare vil ha et apparat som gjør matlagingen enkel og effektiv, kan denne Cosori-modellen være noe for deg.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Cosori Premium II Plus

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 6,2 L
 • Strøm: 1700 W
 • Vekt: 5,7 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 37,2 x 30 x 32,1 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • automatisk avstenging

Godt egnet for familier

Med en sjenerøs kapasitet på 6,2 liter dekker denne airfryeren behovene til familier på mellom 3 og 6 personer. Det betyr at du kan tilberede en hel kylling, en stor porsjon sprø pommes frites eller nok grønnsaker til hovedretten. Og med 11 tilberedningsfunksjoner som inkluderer: skalldyr, storfekjøtt, pommes frites, reker, grønnsaker, bacon, baking, steking, grilling, forvarming og frysevarer slipper du å gjette deg frem til timing og temperaturjusteringer. Til tross for at den ikke har en tidtaker, har den et automatisert design som gjør at du slipper å gjette.

Stillegående drift og smarte funksjoner

I stedet for den vanlige kakofonien fra kjøkkenapparater, arbeider Cosori på bare 55 dB, noe som er betydelig mer stillegående enn tradisjonelle airfryere. Det betyr at du kan lage frokost tidlig om morgenen eller snacks sent på kvelden uten å forstyrre roen i hjemmet. I tillegg gir integrasjonen med VeSync-appen deg mulighet til å fjernstyre airfryeren, få tilgang til en mengde Cosori-oppskrifter og til og med lagre dine personlige favoritter.

Innovativ design for enkel bruk og rengjøring

Til slutt vil vi trekke frem den enkle overvåkningen av tilberedningsprosessen via “Clear-Cook”-vinduet samt det enkle vedlikeholdet og rengjøringen. Med non-stick-kurven i aluminium, som ifølge Cosori er fri for PFOA og BPA, tar rengjøringen bare noen få minutter. Den tåler også oppvaskmaskin, slik at du kan bruke mindre tid på rengjøring og mer tid på å nyte den smakfulle maten du har laget.

Mer om Cosori Premium II Plus

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 6,2 L
 • Strøm: 1700 W
 • Vekt: 5,7 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 37,2 x 30 x 32,1 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • automatisk avstenging

Sage SOV 860 BSS - allsidig kjøkkeninnretning for ulike typer matlaging

Beste airfryer med ovn

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Sage SOV 860 BSS:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Multifunksjonell
 • Element iQ-systemet
 • Digital PID-temperaturregulering

Forbrukerlivs vurdering

Vi kan konkludere med at Sage SOV 860 BSS er en av de beste frityrkokermodellene på markedet. Vi mener at de multifunksjonelle egenskapene, inkludert 11 stekefunksjoner som spenner fra luftsteking til baking og grilling, gjør den til en allsidig følgesvenn på kjøkkenet. Varmluftsteknologien, som reduserer steketiden betraktelig, og Element iQ-systemet, som sikrer presis og jevn tilberedning, er funksjoner vi synes er spesielt imponerende.

Selv om vi erkjenner at den ligger i den øvre prisklassen, ser vi dette som en refleksjon av den høye kvaliteten og de avanserte funksjonene. Etter vår mening rettferdiggjøres investeringen av den eksepsjonelle ytelsen og bekvemmeligheten den gir i den daglige matlagingen. Muligheten til å erstatte flere kjøkkenredskaper og de konsistente resultatene gjør den til et førstevalg for både entusiaster og travle husholdninger.

Fordeler

 • Praktisk LCD-skjerm
 • Innvendig lys
 • Rask tilberedningstid
 • Rask og mer økonomisk enn en vanlig stekeovn

Ulemper

 • I den høyere prisklassen
 • Vanskelig å holde rent på innsiden

Enten du rister brød til frokost, griller kylling til middag, dehydrerer frukt til sunne snacks eller til og med baker en pizza, gjør den multifunksjonelle airfryer-ovnen Sage SOV 860 BSS alt med letthet. Vi ser den som et godt valg for deg som ønsker å forenkle matlagingen uten å gå på kompromiss med smak eller kvalitet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sage SOV 860 BSS

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 22 L
 • Strøm: 2400 W
 • Vekt: 13 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 47 x 28 x 37 cm
 • Manuell/digital: Manuell
 • automatisk avstenging
 • Timer

Super allsidig følgesvenn i matlagingen

Sage SOV 860 BSS har 11 funksjoner, og det er som å ha en profesjonell kokk på kjøkkenet. Enten du rister seks brødskiver, baker kaker eller langtidssteker en gryterett, vil den veilede deg til perfekte resultater. Du får til og med plass til en 30 cm stor pizza og en pose frosne pommes frites.

Varmluftsteknologi: Tidsbesparende

En funksjon vi absolutt elsker, er varmluftsteknologien. Den gjør tilberedningen 30 % raskere, og ved å kombinere høyere temperaturer med varmluft får du sprø, airfried mat uten ventetid.

Brukervennlig og smart design

Videre skiller denne airfryer-ovnen seg ut med sitt Element iQ-system som har fem uavhengige kvartselementer, og som på en smart måte styrer kraften for en ideelt tilberedning. LCD-displayet gjør det enkelt å velge blant de smarte funksjonene og følge med på fremdriften i matlagingen. I tillegg er det integrerte lyset og den digitale PID-temperaturkontrollen som å ha et ekstra par øyne som sørger for at alt tilberedes jevnt og riktig.

Hva sier brukere og eksperter om Sage SOV 860 BSS?

Eksperter, blant annet hos TheSpruceEats.com, har rost Sage SOV 860 BSS for sine multifunksjonelle egenskaper og fremhevet dens evne til å håndtere en rekke oppgaver uten problemer. Enten det dreier seg om å lage en stor porsjon sprø og gyllen pommes frites, bake kaker eller steke grønnsaker, fisk eller til og med bananer, innfridde denne kompakte ovnen alle forventninger under testingen.

Brukerne er enige i dette, og mange sier at de knapt har rørt stekeovnen sin etter at de kjøpte Sage SOV 860 BSS. Det er imidlertid verdt å merke seg at selv om brettet kan trekkes ut for enkel rengjøring, kan de to varmeelementene i bunnen bli fulle av matrester. Dette kan være vanskelig å fjerne hvis det er bakt på. Vi anbefaler at du tar hånd om søl raskt for å holde den i god stand. Det er også lurt å unngå å tilberede altfor fet mat i ovnen, da det kan skape et lignende rot som i en vanlig ovn, med dampende fett som stiger opp og dekker innsiden.

Mer om Sage SOV 860 BSS

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 22 L
 • Strøm: 2400 W
 • Vekt: 13 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 47 x 28 x 37 cm
 • Manuell/digital: Manuell
 • automatisk avstenging
 • Timer

Instant Pot Vortex Plus 6-in-1 - god frityrgryte for å begrense kaloriforbruket ditt

Testvinnende frityrgryte på flere mediesider

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Instant Pot Vortex Plus 6-in-1:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • OdourErase-teknologi for redusert lukt
 • 6 programmer
 • Skuff med vindu

Forbrukerlivs vurdering

Alt i alt skiller Instant Vortex Plus 6-I-1 frityrgryte seg ut med sine mange brukervennlige funksjoner. Med to innvendige lys, et romslig interiør med nonstick-belegg og et intuitivt berøringsgrensesnitt, effektiviserer den tilberedningsprosessen.

Selv om frityrgryten lett får fingeravtrykk på overflaten og med fordel kunne hatt mer detaljerte instruksjoner, overskygges de mindre ulempene av frityrgrytens generelle stekeytelse. Med tanke på den utbredte anerkjennelsen og topprangeringene på ulike nettplattformer, fortjener Instant Vortex utvilsomt en høy plass på listen vår. Fritøren er spesielt egnet for dem som ønsker å redusere kaloriinntaket, ettersom den krever svært lite olje – bare to teskjeer til en 450 g porsjon hjemmelagde pommes frites.

Fordeler

 • To innvendige lys
 • Brukervennlig touch
 • Stillegående og luktfri
 • Innebygd forvarmingsfunksjon
 • Romslig nonstick-interiør

Ulemper

 • Overflaten er utsatt for fingeravtrykk
 • Mangler detaljerte instruksjoner

Med seks innebygde programmer, inkludert konveksjon, steking, baking, gjenoppvarming, dehydrering og grilling, kan den “gjøre alt”. Du kan for eksempel lage rotisseriekylling og deilige, gylne poteter, samt muffins og mye mer med bare ett trykk. Hvis vi skal anbefale en frityrgryte som tilbyr rask og enkel tilberedning uten å gå på kompromiss med smak og kvalitet, er dette en frityrgryte du ikke må gå glipp av.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Instant Pot Vortex Plus 6-in-1

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 5,7 L
 • Strøm: 1700 W
 • Vekt: 5,1 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 30 x 33 x 38 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • automatisk avstenging

Enkel overvåking av maten

Instant Pot Vortex Plus 6-i-1 har et gjennomsiktig glassdesign som gjør at du kan holde øye med maten under tilberedningen uten å måtte åpne kurven. Den har også en smart manuell bryter som aktiveres når timeren nærmer seg slutten. Med en kapasitet på 5,7 liter får den plass til 10 kyllingvinger eller en stor pose med frosne pommes frites. De doble kokeskuffene er samtidig ekstra attraktive, for med dem kan du lage to forskjellige retter samtidig.

Teknologi for luktreduksjon

Vortex Plus er også utstyrt med den innovative OdourErase-teknologien, som er utviklet for å redusere matlukt kraftig. Med en effekt på 1700 W er den på størrelse med større frityrkoker, noe som sikrer effektiv tilberedning av måltider. Og takket være den raske oppvarmingen (200 °C på bare ca. 3 1/2 minutt) sparer den deg også for tid på kjøkkenet.

 

Hva siger brukere og eksperter om Instant Pot Vortex Plus 6-in-1?

Frityrkokeren har fått gode skussmål av ulike kilder somTechRadar.com, HomesAndGardens.com og Engadget.com, og IdealHome-testerne rakk å lage sprø pommes frites på bare 25 minutter og steke et helt stekebrett med grønnsaker på 20 minutter.

Ekspertene på TechRadar.com lyktes i å brune pommes frites jevnt på 20 minutter ved 190 °C og oppnå perfekt stekt kyllingvinger på omtrent 15 minutter.

Det er ikke bare ekspertene som er fornøyde med frityrkokeren; også Amazon-brukerne roser dens evne til å tilberede alt fra bacon og pølser til pommes frites og kjøtt på optimalt vis.

Mer om Instant Pot Vortex Plus 6-in-1

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 5,7 L
 • Strøm: 1700 W
 • Vekt: 5,1 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 30 x 33 x 38 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • automatisk avstenging

Ninja Foodi Max AG551EU - multifunksjonell og best i test airfryer med stor kurv

Airfryer - Best i test

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Ninja Foodi Max AG551EU:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 2-i-1 - grill og frityrgryte
 • Cyclonic Air Technology
 • 6 kokefunksjoner i én

Forbrukerlivs vurdering

Vi synes Ninja AG551EU er et godt valg for alle som leter etter en smart best i test airfryer med mange gode funksjoner, slik som den smarte temperaturmåleren. Den gjør det mulig å følge med på og justere temperaturen, slik at maten tilbredes optimalt. Denne modellen har også en svært høy wattstyrke, på 2460 W, som er den høyeste blant de airfryerene vi har undersøkt.

Dette samsvarer godt med det forbrukerne sier, nemlig at man kan tilberede en stor frokost på litt over 10 minutter. I tillegg til steking, kan denne modellen også bake, tørke og varme opp mat. Derfor synes vi den fortjener en god anbefaling og en plass høyt opp på vår liste. Modellen er imidlertid litt tung i forhold til andre modeller, og den mangler oppbevaring til ledning, som kan være litt upraktisk.

Fordeler

 • 2460W strøm reduserer matlagningstiden
 • Stor grillplate
 • Avtakbare deler tåler oppvaskmaskin
 • Brukervennlig maskin
 • Høy kvalitet

Ulemper

 • Ingen ledningsoppbevaring
 • På den tyngre siden

Den største fordelen med Ninja AG551EU er at den har et digitalt steketermometer. Dette gjør at du kan tilberede maten nøyaktig slik du ønsker, uten å måtte bekymre deg for at maten blir over- eller understekt. Med denne airfryeren trenger du altså ikke bruke et manuelt termometer eller kun stole på forhåndsinnstillinger.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Ninja Foodi Max AG551EU

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3,8 L
 • Strøm: 2460 w
 • Vekt: 10,18 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 39 x 41 x 27 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • Timer
 • automatisk avstenging

2460W effekt
Hvis du leter etter en kraftig airfryer som kan håndtere all slags mat, bør du sjekke ut Ninja Foodi Max AG551EU. Med en effekt på 2460 watt kan den håndtere selv de tykkeste kjøtt- eller fiskbitene. Den er også kraftigere enn de fleste airfryere når det gjelder temperatur, og den når opp til 260 grader Celsius for optimal steking.

Cyclonic Air Technology
Dette kraftige apparatet bruker Cyclonic Air Technology, som sikrer at maten tilberedes raskt og jevnt uten at du trenger å vende maten. Ninja Foodi Max AG551EU tilbyr mange alternativer, da den er utstyrt med grill-, luftstekings-, steke-, bake-, dehydrerings- og oppvarmingsfunksjoner og variabel temperaturkontroll.

Kontrollpanelet er intuitivt og enkelt å bruke, og programmering av apparatet er ikke altfor komplisert. Med den enkle berøringsskjermen kan du raskt velge et program, og velge mellom forhåndsinnstilte steketemperaturer eller stille inn dine egne.

Stor kurv og stekeoverflate
Ninja Foodi Max AG551EU har også relativt stor kapasitet, noe som betyr at du kan lage mye mat på en gang. Du kan tilberede mat til venner og familie med en kapasitet på 3,8 liters stekeplate, 3,8 liters kurv og en grillplate på på 740 cm² – en ideell størrelse for opptil 6 personer.

Hva sier forbrukere og eksperter om Ninja AG551EU?

Denne airfryeren har fått 4,8/5 stjerne hos Amazon, basert på over 5.000 forbrukeranmeldelser. Forbrukerne fremhever den romslige plassen som det beste med airfryeren – her kan man få plass til både kyllingretter, pizza eller en full frokost.

Den ble også kåret til “Best til grilling” hos Techadvisor, og vurdert til 5/5 på Bbcgoodfood. Hos sistnevnte ble den berømt for sitt smarte matlagingssystem og for det digitale steketermometeret, som gjør det enkelt å tilbrede større kjøttstykker på en trygg måte.

I tillegg fikk airfryeren en vurdering på 4/5 hos Techradar, for sin evne til å tilberede en god og stor frokost (eksempelvis med pølser, sopp eller bacon) på mindre enn 12 minutter. De nevner imidlertid at den er litt klumpete i designet, og at den derfor egner seg best for større kjøkkenbenker.

Mer om Ninja Foodi Max AG551EU

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3,8 L
 • Strøm: 2460 w
 • Vekt: 10,18 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 39 x 41 x 27 cm
 • Manuell/digital: Digital
 • Timer
 • automatisk avstenging

Philips HD9650/90 XXL - stor best i test airfryer med TurboStar-teknologi for redusert fettmengde

Airfryer best i test på T3.com

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Philips HD9650/90 XXL:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • XXL størrelse for hele familien
 • Rapid Air-teknologi
 • Twin TurboStar-teknologi

Forbrukerlivs vurdering

Philips HD9650/90 XXL har TurboStar-teknologi som reduserer fettmengden i maten. I tillegg er den enkelt å rengjøre på grunn av den brukervennlige kurven, og den har plass til 6 middagsporsjoner. Dette er altså en svært funksjonell og romslig best i test airfryer.

Vi må imidlertid nevne noen ulemper. Denne modellen er noe mer “bulkete” og tyngre i designet, og har noe høyere støynivå. Likevel har Philips HD9650/90 XXL Avance svært stor kapasitet til å være en airfryer, og derfor vil den også koste litt ekstra. På grunnlag av dette er denne airfryeren vårt beste premium-valg.

Fordeler

 • QuickClean-kurv med non-stick overflate som tåler oppvaskmaskin
 • Svært romslig
 • Hold-varm-funksjon
 • Funksjon for fettreduksjon
 • Familievennlig kapasitet på 6 middagsporsjoner

Ulemper

 • Mangler oversatte instruksjoner
 • Tar stor plass

Philips HD9650/90 XXL Advance er en slitesterk airfryer med stor kapasitet. Den er derfor ideell for store familiemiddager. Den har også en svært nyttig funksjon som gjør at maten kan holdes varm etter at den er ferdig tilberedt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips HD9650/90 XXL

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 7,3 L
 • Strøm: 2225 w
 • Vekt: 8.1 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 43,3 x 32,2 x 31,5 cm
 • Manuell/digital: Manual
 • Timer
 • automatisk avstenging

Funksjoner og kapasitet
Airfryeren Philips HD9650/90 XXL rommer hele 7,3 liter, noe som gjør det mulig å tilberede store mengder mat av gangen. Med effekt på 2 225 watt går matlagingen som en lek, og du kan tilberede alt fra pommes frites til kjøtt og desserter. Dette er den kraftigste og raskeste airfryer-modellen fra Philips, og den byr på en rekke smarte funksjoner. Modellen har blant annet Twin TurboStar-teknologi, som betyr at varm luft virvles hurtig rundt i beholderen.

Med jevn og kraftig varme, samt direktevarme øverst, kan du tilberede mat med en herlig, gyllen overflate. Innsiden derimot, forblir saftig og mør. TurboStar-funksjonen sørger også for at du kan lage mat med en minimal mengde fett. Overskuddsfett fanges av funksjonen for fettreduksjon, og kan enkelt fjernes i etterkant. Du kan tilberede 1,4 kg pommes frites på en gang. Bruk maskinen til baking, grilling, steking eller fritering ved hjelp av et lite tastetrykk.

Fem tilberedningsprogrammer
Philips HD9650/90 Airfryer har en digital skjerm der du enkelt kan velge mellom fem forhåndsinnstilte matlagingsprogrammer. Dette gjør det enkelt å lage mat, enten du skal tilberede grønnsaker, fisk eller kjøtt. Maskinen har også en hold-varm-funksjon, som gjør at du kan holde maten varm etter tilberedning og frem til servering. På toppen av dette følger det med et oppskriftshefte med lekre oppskrifter!

Enkel å vaske
Airfryer XXL HD9650/90 fra Philips er enkel å rengjøre, takket være deler som tåler oppvaskmaskin, og en kurv med non-stick-belegg, som forhindrer at mat fester seg til kurven. Ta kurven ut av maskinen etter bruk, og plasser den i oppvaskmaskinen. Enkelt og greit! Du kan selvfølgelig vaske kurven for hånd også.

Hva sier forbrukere og eksperter om Philips HD9650/90 XXL?

Ifølge Googles samling av forbrukeranmeldelser har Philips HD9650/90 XXL 4,7/5 stjerner, og på Amazon har den 4,5/5 stjerner. Her ligger fokuset hovedsakelig på positive egenskaper ved airfryeren, slik som rask oppvarmingstid, god kvalitet på materialene den er laget av, og at den har stor kapasitet -som gjør det mulig å lage mat til fester og større familiesammenkomster.

Når det gjelder ekspertanmeldelser har denne airfryeren fått svært gode tilbakemeldinger hos Bbcgoodfood og T3.com. Her fikk den blant annet skryt for sin evne til å tilberede et bredt utvalg mat, slik som pommes frites, kyllinglår og vårruller -med smakfulle og sprø resultater. Hos T3.com nevnes det også at du kan tilberede en hel kylling med Philips HD9650/90 XXL Avance, samt andre typer kjøtt og fisk, takket være airfryerens enkle knapper.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har også blitt testet og anmeldt av Healthfryers og Bbcgoodfood. I begge testene fremheves airfryerens evne til å redusere fettmengden i maten, så vel som resultatene ved tilberedning av lammekoteletter -som de klarte å lage på 12 minutter ved 200 grader.

Mer om Philips HD9650/90 XXL

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 7,3 L
 • Strøm: 2225 w
 • Vekt: 8.1 kg
 • Dimensjoner (bxdxh): 43,3 x 32,2 x 31,5 cm
 • Manuell/digital: Manual
 • Timer
 • automatisk avstenging

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

5 ting du bør vurdere før du kjøper airfryer

 • Kapasitet

  Antallet af liter airfryeren kan rumme, bestemmes af hvor stor volumen der er indeni. Airfryers kommer i forskellige størrelser, og de mindre rummer normalt 1 liter til 3 liter. En mindre størrelse er fint, hvis du vil bruge airfryeren til madlavning til kun én person. Hvis du vil lave mad til en familie eller en gruppe mennesker, så overvej en større størrelse, der kan rumme 3-5,5 liter. De største airfryere kan rumme 6 liter eller mere. Nogle airfryers har endda to kurve, så du kan tilberede to forskellige retter på samme tid. Når du vælger en airfryer, bør du overveje, hvor meget plads du har til rådighed, og hvad du vil bruge den til.

 • Styrke

  Airfryers bruger omkring 800 til 1500 watt, så du bør sikre dig, at dit køkkenudtag kan klare det. For mindre airfryere kan du regne med en effekt på omkring 800 watt for 1 liter, og op til godt 1000 watt for 2 liter. Effekten for mellemstore airfryere skal være omkring 1300-1500 watt, og for større traditionelle airfryere med stor kapacitet skal du kigge efter watt på omkring 1700 eller mere. Airfryers med højere wattstyrke vil være i stand til at nå højere temperaturer og tilberede mad hurtigere.

 • Funksjoner

  Airfryers kommer med forskellige forudindstillinger og muligheder, så det er vigtigt at finde en, der har alle de funktioner, du har brug for. Hvis du for eksempel er veganer, har du måske ikke brug for en airfryer med funktioner dedikeret til tilberedning af kød. En anden ting at overveje er temperaturstyringen af ​​maskinen.

  Nogle airfryers har en indstillet tilberedningstemperatur, mens andre giver dig mulighed for selv at styre temperaturen. Dette kan være vigtigt, hvis du vil have airfryeren til at lave mad som nuggets eller chips. Tænk også over, hvilke timer du ønsker på din maskine. Nogle kommer med digitale timere, mens andre har manuelle timere. Digitale timere giver en mere præcis aflæsning af tiden. En airfryer bør rengøres efter hver brug, og nogle foretrækker, at de kan vaske friturekurven i opvaskemaskinen, hvilket er muligt med de fleste airfryers.

 • Pris

  Dyrere muligheder koster omkring 3.250 kr. eller mere, og består af materialer af højere kvalitet. De kommer som regel med unikke funktioner, der gør madlavningen nemmere (for eksempel ekstra smarte funktioner), og er velegnede til at tilberede større mængder mad. Den mere overkommelige løsning koster omkring 850 NOK og er generelt ideel til tilberedning af mindre mængder mad. Disse har ofte også færre funktioner og et mere enkelt design.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Det er klogt at se på, hvad tidligere kunder har at sige om airfryeren, og hvor effektivt den har virket for dem. Forbrugeranmeldelser kan fortælle dig, om enheden er nem at bruge, om den har brugervenlige funktioner, og om maden var god. Ekspertvurderinger siger noget om, hvor god modellens kapacitet er, sammenligner modeller og vurderer dem i forhold til deres forgængere eller markedet. Forbruger- og ekspertanmeldelser er inkluderet nedenfor for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken airfryer der er bedst for dig.

arrow-more

Tester og anmeldelser av airfryers som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Goodhousekeeping.co.uk

Dette britiske nettstedet både tester og skriver om forskjellige produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egen test av airfryere, men nettstedet har jevnlig testet et utvalg diverse kjøkkenprodukter. 

Du kan se deres test av de beste airfryers her. 

T3

T3.com er et nettmagasin som gir engasjerende og pålitelig informasjon til teknologientusiaster over hele verden. Nettstedet tilbyr nyheter, anmeldelser, råd og kjøpsguider for å hjelpe leserne med å ta informerte beslutninger når de kjøper det nyeste og beste fra teknologiuniverset.

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
Testet: 22/08/2022
Du kan se testen her.

The Independent

Denne avisen er en av de største og mest omfangsrike, britiske avisene. Det skrives blant annet om nyhetsstoff, sport, politikk og utland, men forbrukerstoff har også fått en plass i avisen. I denne testen har de testet 9 airfryere. Les mer her.

Trustedreviews.com

Nettstedet bringer daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt ytterligere analyser. Her har én enkelt varmluftsfrityrkoker fra Philips blitt gjennomtestet og deretter er det blitt skrevet en detaljert anmeldelse. Les mer her.

Ninja Foodi Max AF400
Testet: 07/12/2021
Du kan se anmeldelsen her. 

Ninja AG551UK
Testet den: 10/11/2022
Du kan se testen her.

Techradar

Techradar er en førende hjemmeside for teknologinyheder og anmeldelser. Hjemmesiden tilbyder den mest opdaterede information om bærbare computere, mobiler, TV’er, digitale kameraer og mere. De tester også køkkenudstyr, herunder Ninja AG551UK, som de vurderede baseret på design, ydeevne, tilberedningshastighed og smag.

Ninja AG551UK
Testet: 24/11/2020
Du kan se testen her.

 

 

Bbcgoodfood

BBCgoodfood er et nettsted laget av British Broadcasting Corporation, som har som mål å gi enkle oppskrifter og måltidsideer til dagligdags matlaging. De tilbyr også anmeldelser av forskjellige kjøkkenutstyr. Du kan se deres test av de beste airfryers her.

Ninja AG551UK
Du kan se testen her.

Philips HD9650/90 XXL Airfryer
Du kan se testen her.

Ninja AF300UK
Testet: 09/09/2022
Du kan se testen her.

 

Idealhome.co.uk 

Idealhome.co.uk er et britisk bolig- og livsstilsmagasin, som fokuserer på ideer og interiørdesign for hjemmet.

Ninja AF300UK
Testet: 14/12/2022
Du kan se testen her.

Ninja Foodi Max AF400
Testet: 18/01/2023
Du kan se anmeldelsen her. 

Sage SOV 860 BSS
Testet: 18/10/2023
Du kan se anmeldelsen her.

 

Tomsguide

Tomsguide er et nettsted som gir for brukere pålitelige anmeldelser av det nyeste innenfor teknologi. Nettstedet er drevet av et kunnskapsrikt og grundig redaksjonsteam som utfører grundige tester og vurderinger av hvert produkt før de publiserer resultatene. De testet Philips HD9650/90 Airfryer XXL Advance og utalte at dette er den beste airfryer for større familier.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Advance
Testet: 31/08/2021
Du kan se testen her.

Ninja Foodi Max AF400
Testet: 31/08/2021
Du kan se anmeldelsen her.

Forbes.com

Forbes.com er et velkjent forretnings- og finansmagasin som også skriver produkttester. De går grundig til verks når de tester produkter, og fokuserer på kvalitet, funksjonalitet og generell verdi. Forbes.com gir verdi ved å tilby grundige, analytiske anmeldelser som hjelper forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger i ulike produktkategorier.

Du kan se deres test av de beste airfryers her

TheSpruceEats.com

TheSpruceEats.com er et matfokusert nettsted som tilbyr anmeldelser av kjøkkenapparater og kjøkkenverktøy. Testmetodikken legger vekt på kulinarisk ytelse, brukervennlighet og praktisk anvendelighet i den daglige matlagingen. De gir leserne verdi ved å gi innsikt i hvordan kjøkkenprodukter kan forbedre matlagingen i hjemmet.

Du kan se deres test av de beste airfryers her. 

Bonappetit.com

Bonappetit.com er et kulinarisk nettsted som er kjent for sine oppskrifter, mattrender og restaurantguider. Når Bonappetit.com tester produkter, spesielt kjøkkenmaskiner og kjøkkenutstyr, kombinerer de praktisk testing i matlaging med ekspertuttalelser fra kokker og matskribenter. Verdien de gir brukerne ligger i at de tilbyr ekte, testet innsikt og anbefalinger som hjelper leserne med å ta informerte valg for sine kulinariske behov.

Du kan se deres test av de beste airfryers her.

Realhomes.com

Realhomes.com er et internasjonalt eiendomsmagasin som fokuserer på inspirasjon til interiørdesign. Her har de gjennomført en solotest av:

Cosori Premium II Plus
Testet den: 10/01/2024
Du kan lese testen her.

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com er et nettbasert medium for teknologirådgivning og anmeldelser. Nettstedet tilbyr objektive anmeldelser og nyttige råd om alle de nyeste gadgetene, fra smarttelefoner og nettbrett til bærbare datamaskiner, TV-er og hvitevarer.

Ninja AG551UK
Testet på: 02/11/2022
Du kan se testen her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en online shoppingside, som blev grundlagt i 1994 af Jeff Bezos. Det er verdens største online forhandler og hjemmesiden tilbyder et stort udvalg af produkter – alt fra bøger til dagligvarer, til digitale downloads, der kan købes.

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 – Du kan se anmeldelserne her .
Ninja AG551UK – Du kan se anmeldelserne her .
Ninja Foodi Max AF400 – Du kan se anmeldelserne her.
Sage SOV860BSS4GUK1 – Du kan se anmeldelserne her.

Google Shopping

Google Shopping er en nettbasert plattform som lar brukerne søke etter produkter og sammenligne priser fra ulike forhandlere. Den integrerer brukeranmeldelser direkte i produktoppføringene, noe som gir verdifull innsikt og tilbakemeldinger fra andre kunder. Disse vurderingene hjelper brukerne med å ta informerte beslutninger ved å fremheve produktenes kvalitet, pålitelighet og generelle tilfredshet, noe som gir dem en bedre handleopplevelse.

Ninja Foodi Max AF400 – Du kan se anmeldelserne her.

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90 – Du kan se anmeldelserne her.

Cosori Premium II Plus – Du kan se anmeldelserne her.

Sage SOV860BSS4GUK1 – Du kan se anmeldelserne her.

FAQ

Hvilken airfryer er best?
Etter grundige undersøkelser anbefaler vi blant annet ONYX Cookware™ Airfryer, Philips HD9650/90 XXL Airfryer, Ninja Foodi Max AG551EU, Ninja AF300UK og Severin digital Airfryer XL er et godt valg for en airfryer.
Hvordan er airfryerne blitt testet?
Airfryerene er blitt vurdert ut ifra hvor raskt de blir klare til bruk og hvor jevnt de tilbereder maten. De vurderes også på brukervennlighet; hvor enkle de er å bruke og rengjøre. Til slutt vurderes modellenes energiforbruk.
Hvordan velger jeg riktig airfryer?
For å velge den modellen som passer best til dine behov anbefales det at du ser på modellens kapasitet, om den har innebygd timer og hvor stor spennvidden i temperaturinnstillingene er.

Hva er en airfryer?

Hewise.com skriver, at en airfryer i bund og grund er en køkkenmaskine , der tilbereder mad ved at cirkulere varm luft rundt via en mekanisk blæser med høj hastighed. Dette tilbereder maden præcis, som du ønsker det. Den jævne varme sikrer, at du får en sprød skorpe. Der tilsættes lidt olie – ofte kun 1 spsk – inden maden tilberedes i en kurv over en bakke, hvorpå olien kan dryppe. Du kan selv indstille timer og temperatur efter den type mad, du tilbereder.

Der findes mange typer olie, og du kan faktisk bruge alle typer, men olivenolie, rapsolie og solsikkeolie bliver ofte fremhævet som de bedste til airfrying. Det er også muligt at bruge aromatiseret olie, hvis man ønsker at skabe en speciel smagsvariant.

De forskellige modeller har forskellige mål, når det kommer til kapacitet, men det er mest normalt med en kapacitet på 1 kilogram eller mere: Så kan du sagtens lave et helt måltid til hele familien med airfryeren. Nogle modeller kan også holde op til over 2 kilo.

Visse modeller klarer alt arbejdet selv, mens man med andre modeller af og til skal ryste kurven for at sikre, at olien dækker al maden. I de fleste tilfælde er det heller ikke nødvendigt at forvarme maskinen. Mange af modellerne har aftagelige dele, der kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

De fleste modeller har desuden et internt kølesystem, som sikrer, at airfryeren køler ned umiddelbart efter brug.

Som en ekstra bonus er der heller ikke ret meget rod ved brug af en airfryer, da der ikke er oliestænk, udover at holde luften i køkkenet fri for bøffer.

Sundt og sikkert alternativ

Metoden til en luftfrituregryde er sundere sammenlignet med de traditionelle frituregryder , hvor maden tilberedes med store mængder olie. Du kan nemt spare omkring 80 % fedt ved at bruge en airfryer.

Det er særligt populært at lave pommes frites med en airfryer, da fedtindholdet så er under 3%. Til sammenligning indeholder samme ret tilberedt i almindelig ovn 9 % fedt, i mikroovn 13 % fedt og i friture 14 % fedt, så forskellen er betydeligt stor.

Udover pommes frites er det muligt at tilberede mange andre typer retter med de fleste airfryers. Dette omfatter kylling, kød, fisk, grøntsager og kager. Du kan krydre retten i airfryeren med dit eget valg af krydderier og krydderurter.

At bruge en airfryer er også en sikker måde at lave mad på – når der bruges lidt olie, kan det heller ikke sprøjte rundt i køkkenet. Derudover er de fleste airfryers lukkede under madlavningen, og er forholdsvis kølige udvendigt, så man ikke brænder sig, hvis man ved et uheld rører ved dem. Det er også billigere at bruge en airfryer, når det kommer til elforbrug: den varmer hurtigt op og bruger mindre energi sammenlignet med en traditionel ovn.

5 tips om airfryers

 • Forvarm for bedre resultater: Forvarming av frityrkokeren i noen minutter før tilberedning bidrar til jevnere tilberedning og et sprøere resultat. Dette trinnet er spesielt viktig for mat som krever en sprø overflate.
 • Bruk et lett lag med olje: Selv om frityrkokeren krever mye mindre olje enn tradisjonelle stekemetoder, kan du bruke et lett lag med olje eller matlagingsspray på ingrediensene for å få dem sprøere og mer smakfulle.
 • Ikke overfyll kurven: For å oppnå optimal tilberedning bør du unngå å overfylle frityrgrytekurven. La det være nok plass mellom matvarene til at varm luft kan sirkulere, noe som fremmer jevn tilberedning og forhindrer ujevne resultater.
 • Rist eller snu under tilberedningen: For å oppnå jevn bruning bør du riste kurven eller snu maten halvveis i tilberedningsprosessen. På den måten sikrer du at alle sider av maten blir jevnt stekt.
 • Eksperimenter med steketider og temperaturer: Tilberedningseffekten varierer fra modell til modell. Eksperimenter med steketider og temperaturer for å finne de perfekte innstillingene for favorittoppskriftene dine. Begynn med de anbefalte tidene og juster etter behov basert på dine preferanser.

Husk at frityrkokere er allsidige apparater som kan tilberede et bredt spekter av retter, fra sprø snacks til bakevarer. Ved å følge disse tipsene og være åpen for å eksperimentere kan du få mest mulig ut av frityrgrytens muligheter og lage deilige og sunnere måltider.

Actifry eller airfryer?

Det kan være vanskelig å skille mellom begrepene ”Actifry” og ”airfryer”.

Airfryer er en fellesbetegnelse for alle de modellene som bruker varmluft og en smule olje, mens Actifry er en egen teknologi skapt av Tefal i 2007 (på verdensbasis har over 8 millioner familier en modell fra Tefal Actifry). Derfor kalles mange air fryere fra Tefal ”Tefal Actifry”.

Andre merker, for eksempel Philips, har også sine egne teknologier. Philips har Rapid Air-teknologien som sikrer best mulig kombinasjon av varmlufts-sirkulasjon, spiseskjeen med olje og varmeelementet.

Hvis du ønsker å lese en hel artikkel om Tefal Actifry så kan du med fordel lese vår Tefal Actifry test hvor vi går i dybden på denne modellen.

Er en airfryer et sunnere valg?

Bruk av en Airfryer kan gjøre visse matvarer sunnere sammenlignet med tradisjonelle stekemetoder. Airfryers bruker betydelig mindre olje for å oppnå et sprøtt resultat, noe som kan redusere det totale kalori- og fettinnholdet i maten. De bidrar også til å bevare flere næringsstoffer i maten, siden den ikke utsettes for høye temperaturer og lang steketid.

Hvor sunn den ferdige retten blir, avhenger imidlertid av hvilke ingredienser du velger å tilberede. Hvis du luftsteker hele, ubearbeidede matvarer som grønnsaker, magert kjøtt og sjømat, vil du sannsynligvis beholde de naturlige næringsstoffene. Hvis du derimot bruker Airfryer til å tilberede sterkt bearbeidede eller ferdigpakkede matvarer med høyt innhold av salt, sukker eller usunt fett, er det ikke sikkert at sluttresultatet blir like sunt.

Generelt kan en Airfryer være et nyttig verktøy for å tilberede sunnere versjoner av de stekte favorittrettene dine med mindre olje. For å få det sunneste resultatet er det imidlertid viktig å velge ferske, hele ingredienser og ha et balansert kosthold.

Hvilke retter kan jeg lage i en airfryer?

Du kan tilberede et bredt utvalg av retter i en frityrgryte. Her er noen eksempler:

 • Sprø snacks: Lag hjemmelaget potetgull, søtpotetfritter eller sprø kikerter med minimalt med olje.
 • Kylling og kjøtt: Lag kyllingvinger, kyllinglår eller til og med panerte kyllingbryst for en sunnere versjon av fritert kylling.
 • Fisk og sjømat: Tilbered panerte fiskefileter, reker eller kamskjell med et sprøtt ytre lag.
 • Grønnsaker: Stek grønnsaker som brokkoli, rosenkål eller squash til et deilig og næringsrikt tilbehør.
 • Frosne matvarer: Varm opp eller tilbered frossenmat som mozzarellapinner, kyllingnuggets eller vårruller.
 • Bakevarer: Stek muffins, bakverk og til og med små kaker i frityrkokeren for en rask dessert.
 • Grillede smørbrød: Lag ristede smørbrød eller paninis med sprø overflate.
 • Fylte matvarer: Lag fylte sopper, paprika eller jalapeno poppers med en gyllenbrun overflate.
 • Potetretter: Lag hash browns, ristede poteter eller til og med fylte potetskall.
 • Desserter: Prøv å lage churros, smultringer eller eplefritters med en brøkdel av oljen som brukes ved tradisjonell steking.

Husk at steketider og temperaturer kan variere avhengig av hvilken frityrgrytemodell du bruker. Det er alltid en god idé å lese bruksanvisningen eller oppskriftsveiledningen for å få best mulig resultat. Med litt eksperimentering kan du oppdage et bredt spekter av retter som kan tilberedes i frityrkokeren, noe som gjør den til et allsidig tilskudd på kjøkkenet.

Hva bør du vurdere når du skal kjøpe en airfryer?

Basert på en artikkel fra det britiske forbrukernettstedet which.co.uk lister vi her opp noen råd på hva man bør vite, og legge merke, til før man kjøper en airfryer:

Størrelse/kapasitet:

Hvor mange personer skal airfryeren lage mat til? De minste har en kapasitet på omtrent 800 gram (ca. 4 porsjoner pommes frites) mens de største kan romme helt opptil over 1.700 gram (tilsvarer ca. 8 porsjoner pommes frites). Jo høyere kapasitet, desto mer fysisk plass vil airfryeren kreve.

Pris:

Det er stor forskjell på pris når det kommer til varmluftsfrityrkokere. Man kan få modeller for et par hundre kroner, og modeller for et par tusen kroner, fra både kjente og ukjente merker. Legg merke til at de billigste modellene ofte har mindre kapasitet, og ofte vil produsere mat av dårligere kvalitet, men de dyre modellene kan også skuffe. Les derfor gjerne tester av de individuelle modellene før kjøp.

Timer:

De fleste air fryere har en digital timer, men noen få har en manuell timer. Det er individuelt hva man foretrekker, men en digital timer gir som regel best oversikt.

Temperatur:

Man kan stille inn temperaturen etter hvilken type mat man lager. Noen modeller kan settes helt ned til ca. 30 grader, men normalen er en spennvidde fra ca. 80-200 grader. Legg også merke til intervallene modellen bruker, da mange modeller kommer med 5 graders intervaller.

Airfryer eller frityrgryte:

Man bør også overveie om man vil ha størst glede av en airfryer eller en tradisjonell frityrgryte. Fordelene ved en airfryer er at man bruker mindre fett og også slipper pommes frites som er gjennomtrukket med fett. Dersom man vil lage pommes frites som smaker mer som de på gatekjøkkenet, så kan den tradisjonelle frityrgryten leve bedre opp til forventningene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme