Airfryer Test 2019 – Finn de beste airfryerne i Norge

0

Best i Test 2019: Denne artikkelen handler om airfryere. Airfryere er et sunnere alternativ til de tradisjonelle frityrgrytene som bruker en mye olje under tilberedning. Airfryere tilbereder i stedet matvarene med varmluft og betraktelig mye mindre olje enn hva de tradisjonelle frityrgrytene bruker.

Legg merke til at det er forskjell på ”airfryer” og ”Actifry”. Airfryer er fellesbetegnelsen for de frityrgrytene som bruker varmluft og mindre olje, mens Actifry er en egen teknologi som er skapt av Tefal. I denne artikkelen har vi tatt med noen av Tefal Actifry-modellene, men også airfryere fra andre merker som Philips.

I denne Airfryer-testen vil vi ut ifra ekspertenes vurderinger i forskjellige tester, samt brukernes egne erfaringer, gjennomgå airfryere én etter én for å finne ut av hva som gjør hver enkelt modell til et godt kjøp. Vi har sett nærmere på rester fra blant annet det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön. I tillegg har vi sett på testsidene Trustedreviews.com og Dinside.no, samt avisene The Independent og Daily Mail.

Formålet med denne artikkelen er å gi deg en god oversikt over de airfryerne som vurderes som de beste ifølge ekspertene. I denne artikkelen samler vi altså testresultater og viser deg hvilke forhandlere som selger modellene billigst.

Dersom du ønsker å lese mer har vi inkludert en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Airfryer testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste airfryerne
🔸 Informasjon om hva en airfryer er
🔸 Gode råd når du skal investere i en airfryer
🔸 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Philips HD9220 Airfryer

✅ 4,5 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Amazon – basert på 2261 brukeranmeldelser
✅ Anbefalt av den britiske avisen The Independent
✅ Anbefalt av Dinside.no
✅ Kåret til beste airfryer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

 Philips HD9220 Airfryer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 529,00 Kr. 0,00 Kr. 1 529,00 Kr. Les mer
1 529,00 Kr. 0,00 Kr. 1 529,00 Kr. Les mer
1 529,00 Kr. 0,00 Kr. 1 529,00 Kr. Les mer
1 529,00 Kr. 0,00 Kr. 1 529,00 Kr. Les mer

 

Philips HD9220 Airfryer har blitt testet av en rekke anerkjente kilder, og alle ekspertene er enige i at Philips HD9220 Airfryer er en veldig god modell som både tilbereder velsmakende pommes frites og er lett å jobbe med.

Ekspertene merker seg at Philips HD9220 Airfryer føles litt som en mellomting mellom en frityrgryte og en ovn da resultatet av maten minner om det man får fra en god ovn, i tillegg til at det smaker veldig godt.

Rapid Air-teknologi

Grunnen til at Philips HD9220 Airfryer anses som en mellomting mellom frityrgryte og ovn er at denne modellen ikke tilbereder pommes frites som er druknet i fett. Faktisk så er det veldig lite fett på Philips HD9220 Airfryers pommes frites, men ekspertene vurderer også smaken til å være veldig god selv om man bruker langt mindre fett enn ved bruk av en tradisjonell frityrgryte.

Modellen er utstyrt med Philips’ unike Rapid Air-teknologi som betyr at det kombineres en hurtig sirkulerende varmluft med et grill-element som gir et resultat med opptil 80% mindre fett. Det skal kun tilsettes 1-2 spiseskjeer med olje til hver fritering.

En annen stor fordel ved Rapid Air-teknologien er at luften får lov til å sirkulere fritt rundt i gryten slik at alle kantene på pommes fritesene blir sprø.

Mer enn bare pommes frites

Selv om en av Philips HD9220 Airfryers nøkkelfunksjoner er å tilberede pommes frites så kan modellen brukes til å tilberede både kylling og kjøtt – også med sprø kanter.

Modellen er utstyrt med en justerbar temperaturkontroll slik at man selv kan stille inn temperaturen til den graden man vil, alt etter hva man skal tilberede. Makstemperaturen er på 200 grader. For å få brukeren godt i gang med Philips HD9220 Airfryer kommer modellen med en oppskriftsbok med hele 30 forskjellige retter, samt mange tips og triks.

Der er både forslag til hjemmelagde kylling-nuggets, fiskekaker, tapas og mye mer, i tillegg til anbefalte steketider og temperaturer som er bra å ha som referansepunkt de første par gangene man bruker maskinen.

Brukervennlig modell

Philips HD9220 Airfryer er også en veldig brukervennlig modell som er lett å jobbe med. I de forskjellige testene nevnes det flere ganger at innstillingene fungerer fint og lett, og indikatorene er enkle å forstå.

Modellen varmes raskt opp på et par minutter, noe som forhindrer uønsket stekos på kjøkkenet og holder luften frisk og ren. Rengjøringen foregår ved at man tar av den avtakbare skuffen og holderen og setter de i oppvaskmaskinen. Begge er utstyrt med et non-stick belegg.

Philips HD9220 Airfryer måler 32 cm (H), 29 cm (B), 39 cm (D) og veier 7 kilo.

Utvalgte fordeler ved Philips HD9220 Airfryer:
🔵 Med Rapid Air-teknologi
🔵 Varmluft kombineres med grillelement og gir 80% mindre fett
🔵 Kan brukes til både pommes frites og kjøtt
🔵 Oppskriftshefte med 30 retter medfølger
🔵 Integrert luftfilter sørger for ren luft på kjøkkenet

Her kan du se en gjennomgang av HD9220 som blir testet av amerikanske Bestkitchenreviews.com:

https://www.youtube.com/watch?v=iaVTCu54bKI

Tefal Actifry 1 kg

✅ 4 av 5 stjerner hos den britiske avisen Daily Mail
✅ Anbefalt av det britiske testnettstedet Goodhousekeeping.co.uk
✅ Toppscorer hos det svenske testnettstedet Smartson.se
✅ 4,2 av 5 stjerner hos forbrukerne på Amazon.co.uk

Tefal Actifry airfryer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Les mer
1 237,00 Kr. 0,00 Kr. 1 237,00 Kr. Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
1 290,00 Kr. 0,00 Kr. 1 290,00 Kr. Les mer
1 490,00 Kr. 0,00 Kr. 1 490,00 Kr. Les mer
1 543,00 Kr. 0,00 Kr. 1 543,00 Kr. Les mer
1 543,00 Kr. 0,00 Kr. 1 550,00 Kr. Les mer

 

Tefal Actifry 1 kg er et av produktene i Tefals Nutricious & Delicious serie, og dermed hører Tefal Actifry 1 kg til blant de produktene fra Tefal som er med på å redusere det daglige fettinntaket. Felles for serien er at den har som formål å produsere fettfattig, sunn og deilig mat.

Tefal Actifry 1 kg har blitt testet både av den britiske avisen Daily Mail, det svenske testnettstedet Smartson.se og britiske Goodhousekeeping.co.uk. Ekspertene er alle enige i at modellen er en veldig god airfryer. Brukerne er også enige i ekspertenes vurderinger.

Tefals airfryer har nærmest fått en slags kult-status blant mange forbrukere og på Facebook finnes det store grupper hvor folk deler oppskrifter og erfaringer.

Velsmagende og fettfattig

Tefal Actifry 1 kg er laget med Tefals patenterte Actifry-teknologi som sørger for en revolusjonering av frityrgryten ved bruk av langt mindre fett. Faktisk kan kun 1 skje med olje (14 ml) på Tefal Actifry 1 kg rekke til hele 1 kg pommes frites.

Modellen har blitt testet innenfor tilberedning av hjemmelagde pommes frites og ekspertene mener de blir både sprø og knasende ved bruk at Tefal Actifry 1 kg.

Fremgangsmetoden er veldig enkel: Skjær potetene i tynne staver, legg de i gryten, hell over en spiseskje olje, lukk lokket og sett tiden etter mengde poteter og størrelsen på stavene. Deretter skjer alt automatisk da modellen jobber av seg selv.

Allsidig airfryer

Tefal Actifry 1 kg kommer med en medfølgende brukermanual som både informerer og forklarer airfryer-prosessen. Her er det er mange idéer til nye retter, og så fort man har blitt komfortabel med å bruke Tefal Actifry 1 kg så finnes det oppskrifter på både forretter, hovedretter og desserter.

Ekspertene noterer seg også at Tefal Actifry 1 kg er utrolig allsidig og tilføyer at modellen kan tilberede alt fra pølser, kylling, fisk, grønnsaker, karriretter og supper.

Tilberedningen kan skje både med friske og frosne retter. Det er også en mulighet å laste ned Tefals Actifry app som åpner opp for enda flere idéer til retter og gir mer informasjon.

Nok til 4-5 personer

Brukervennligheten er et annet aspekt Tefal Actifry 1 kg får mye skryt for. Dersom man lar intuisjonen lede an så er det lett å komme i gang og modellen er veldig enkel å bruke – også den aller første gangen. Bruksanvisningen svarer på de fleste spørsmål man skulle ha. Modellen er utstyrt med et vindu slik at man selv har mulighet for å holde et øye med tilberedningen.

Makskapasiteten på Tefal Actifry1 kg er åpenbart 1.000 gram, noe som burde holde til 4-5 personer. Dersom man har en større husstand finnes det en variant som kan romme 1.500 gram.

Utover dette er Tefal Actifry 1 kg utstyrt med Tefals vanlige non-stick belegg som sørger for at hverken mat, olje eller matrester brenner seg fast. Som en ekstra bonus på rengjøringsområdet kan de forskjellige avtakbare delene tåle oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler ved Tefal Actifry 1 kg:
🔵 Utstyrt med Tefals patenterte Actifry-teknologi
🔵 Modell i Tefals Nutricious & Delicious serie
🔵 1 spiseskje olje (14 ml) er nok til 1 kilo pommes frites
🔵 Medfølgende brukermanual med oppskrifter og mulighet for å laste ned Tefals app
🔵 Non-stick belegg


Tefal Actifry 2in1

4,4 av 5 stjerner hos Amazon – basert på 291 anmeldelser
”A very good airfryer” hos det britiske testnettstedet Which.co.uk

 Tefal Actifry 2in1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 729,00 Kr. 0,00 Kr. 1 729,00 Kr. Les mer
1 729,00 Kr. 0,00 Kr. 1 729,00 Kr. Les mer
1 729,00 Kr. 0,00 Kr. 1 729,00 Kr. Les mer
1 729,00 Kr. 0,00 Kr. 1 729,00 Kr. Les mer

 

Tefal Actifry 2in1 er skapt av Tefal etter suksessen med Tefal Actifry 1 kg. Med Tefal Actifry 2in1 tas teknologien ett steg videre da Tefal Actifry 2in1 kan tilberede 2 retter samtidig slik at man får et komplett måltid. Tefal Actifry 2in1 har blitt testet av den britiske forbrukersiden Which.co.uk som mener at modellen er en veldig god airfryer.

I tillegg til dette er forbrukerne selv veldig fornøyde med modellen. På Amazon har den fått 4,4 av 5 mulige stjerner og det er spesielt modellens multi-funksjonalitet, den velsmakende maten og det lave fettinnholdet som blir fremhevet.

2-i-1-modell


Da mange airfryere hovedsakelig er laget for å kunne tilberede hjemmelagde pommes frites så er Tefal Actifry 2in1, som navnet også antyder, en multi-funksjonell airfryer som kan tilberede et helt måltid på én gang. Dette skjer via den medfølgende pannen til pommes frites og brettet til biff, fisk eller fjærkre.

Pannen klarer å omdanne rå og harde poteter til knasende pommes frites med en velsmakende mykhet inni, og brettet produserer mørt kjøtt med sprø skorpe.

Ettersom det kun skal brukes 1 spiseskje med olje til 1 runde med pommes frites så har de et veldig lavt fettinnhold på under 3 %. Tefal Actifry 2in1 har en veldig stor kapasitet da den kan romme hele 1.500 gram pommes frites av gangen.

4 matlagingsprogrammer

Tefal Actifry 2in1 er utstyrt med Tefals spesielle Actifry-teknologi som sikrer sprø fritering. For allsidig bruk finnes det 3 forskjellige matlagingsprogrammer på modellen som hver passer til spesifikke retter.

Denne allsidigheten er noe av det forbrukerne også nevner som en stor fordel. I tillegg til å lage middag så kan man bruke Tefal Actifry 2in1 til mange andre formål – alt fra baking av frosne rundstykker til supper og desserter.

Modellen har en veldig god varmefordeling grunnet Actifry-teknologien som sikrer et jevnt resultat. For å være sikker på at retten tilberedes riktig så er Tefal Actifry 2in1 utstyrt med en timer som gjør at maskinen selv slår seg av når den er ferdig. Dermed er Tefal Actifry 2in1 en trygg modell som ikke svir maten, og ettersom maskinen er lukket under tilberedningen kommer ingen til skade på kjøkkenet.

God brukervennlighet

Tefal Actifry 2in1 får skryt av brukerne for å være særdeles lett å anvende og kontrollere under bruk, selv om det kan høres vanskelig ut å tilberede flere retter samtidig ved å benytte både panne og brett.

Det er nettopp dette som er Tefals visjon: At det skal være lett å bruke produktene deres og at alle skal kunne anvende de. Det meste av arbeidet ved Tefal Actifry 2in1 skjer av seg selv og modellen klarer stort sett alt på egenhånd.

For enkel rengjøring kan flere av maskinens deler gå i oppvaskmaskinen. Ettersom Tefal Actifry 2in1 er utstyrt med et non-stick belegg så setter hverken olje, matrester eller annen skitt seg lett fast.

Utvalgte fordeler ved Tefal Actifry 2in1:
🔵 Tefals patenterte Actifry-teknologi
🔵 2-i-1-modell med både panne til pommes frites og brett til kjøtt
🔵 Stor kapasitet med plass til hele 1.500 gram pommes frites
🔵 Utstyrt med 4 forskjellige matlagingsprogrammer
🔵 Non-stick belegg for bedre hygiene

Her kan du se en introduksjonsvideo av Tefal Actifry 2in1. Videoen er produsert av Tefal

https://www.youtube.com/watch?v=9ju3K-buEg0

Philips HD9240 Airfryer XL

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

philips-hd-9240-90-airfryer-xl

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 988,00 Kr. 0,00 Kr. 1 988,00 Kr. Les mer
2 158,00 Kr. 0,00 Kr. 2 158,00 Kr. Les mer
2 290,00 Kr. 0,00 Kr. 2 290,00 Kr. Les mer
2 390,00 Kr. 0,00 Kr. 2 390,00 Kr. Les mer
2 390,00 Kr. 0,00 Kr. 2 390,00 Kr. Les mer

 

Det danske forbrukerrådet Tænk har testet 12 frityrgryter og inkludert både de tradisjonelle frityrgrytene i tillegg til de sunnere airfryerne. Dette inkluderer også airfryeren Philips HD9240 Airfryer XL som har blitt testet innenfor flere aspekter og testområder. Tænk mener at Philips HD9240 Airfryer er en så god modell at den kåres til testvinner.

Fettfattige, velsmakende pommes frites

Philips HD9240 Airfryer XL gir en sunnere fritering av ingrediensene – spesielt pommes frites – med sin unike Rapid Air-teknologi som sirkulerer varmluft kombinert med et grillelement. Denne kombinasjonen gir både velsmakende og sprø retter.

Det brukes hovedsakelig varmluft under tilberedningen og kun 1 spiseskje olje. Det er omtrent 80% mindre enn hva normale frityrgryter bruker.

Kurven har en makskapasitet på 1.200 gram og her er den ene spiseskjeen med olje mer enn nok. Fettprosenten ligger kun på et par prosent, men smaken blir fremhevet da spesielt pommes fritesene blir mindre gjennomtrukne av fett og heller blir sprø fremfor slappe.

Intelligent sensor

For best mulig resultat ved bruk av Philips HD9240 Airfryer XL er modellens teknologi utstyrt med sensorer som selv vurderer når retten er ferdig.

Modellen har også en timer-funksjon på den digitale touch-skjermen. Her kan man styre både tid og velge temperatur.

Når man har stilt inn maskinen klarer den seg stort sett selv, og den digitale skjermen gjør det enkelt for forbrukeren å holde øye med hvor langt i prosessen man har kommet.

For ekstra komfort gir Philips HD9240 Airfryer XL selv et klarsignal når den er klar til bruk. Auto-slukk-funksjonen tar seg av både sikkerheten og at maten ikke blir svidd.

Robust og sklisikker

Philips HD9240 Airfryer XL er ingen lettvekter og hører med sine 7 kilo til i den høye enden av vekt-skalaen. Fordelen er at den høye vekten skaper styrke, stabilitet og robusthet.

Philips HD9240 Airfryer XL er også utstyrt med anti-skli slik at den står helt fast på kjøkkenbordet.

For å sikre et ekstra hygienisk resultat er Philips HD9240 Airfryer XL utstyrt med et bra luftfilter slik at stekos ikke fyller hele kjøkkenet. Kurven kan gå i oppvaskmaskinen og delene er utstyrt med et non-stick-belegg slik at matrester og olje ikke setter seg fast.

I tillegg til pommes frites-kurven følger det også med en Philips grill-panne som med fordel kan brukes til å tilberede kjøtt, men også en oppskriftsbok for ekstra inspirasjon, tips og triks.

Philips HD9240 Airfryer XL måler 30 cm (H), 32 cm (B), 43 cm (D) og veier 7 kilo.

Utvalgte fordeler ved Philips HD9240 Airfryer XL:
🔵 Med Rapid Air-teknologi
🔵 Bruker 80% mindre fett i forhold til normale frityrgryter
🔵 Sensorisk bedømmelse av matvarer
🔵 Med sklisikre føtter
🔵 Non-stick-belegg

Her kan du se en gjennomgang av Philips Airfryeren. Videoen er utarbeidet av Kitchenone:

https://www.youtube.com/watch?v=pmccE8ovxuE

Caso AF 200

✅ Toppkarakter hos tyske Testberichte.de

Caso AF 200

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 539,00 Kr. 0,00 Kr. 1 541,00 Kr. Les mer
1 545,00 Kr. 0,00 Kr. 1 545,00 Kr. Les mer
1 553,00 Kr. 0,00 Kr. 1 553,00 Kr. Les mer

 

Det tyske testnettstedet har testet et utvalg airfryere, inkludert modellen Caso AF 200. Merket er kanskje mindre kjent i Norge, men dette reflekterer på ingen måte kvaliteten. Modellen plasseres soleklart i toppen av testen til de tyske ekspertene.

Meget romslig modell

Noe av det mest bemerkelsesverdige ved Caso AF 200 er modellens størrelse. Kapasiteten er på hele 2,5 kilo som betyr at man kan lage veldig store porsjoner. Når det kommer til pommes frites vil det bety over 10 porsjoner av gangen.

Caso AF 200 vil derfor være et åpenbart valg for store husstander og til gjester. Spesielt vil barna elske de hjemmelagde pommes fritesene. Caso AF 200 bruker varmluft til å fritere ingrediensene. Det er kun tilsatt veldig lite olje slik at man slipper å være redd for at pommes fritesene blir usunne.

For best mulig resultat er Caso AF 200 utstyrt med en varmlufts-sirkulasjonsteknologi med høyhastighet.

Sett timer og temperatur

For en så allsidig bruk som mulig kan man fritt stille inn timer og temperatur på Caso AF 200. Man kan velge mellom temperaturer i 5 graders intervaller fra 60-200 grader, som er en veldig stor spennvidde. Timeren kan stilles inn på alt fra 1-60 minutter.

Videre har Caso AF 200 hele 6 forskjellige automatiske programmer til spesifikke matvarer. Alle disse innstillingene betyr at valgmulighetene på Caso AF 200 er meget store, og som en ekstra sikkerhet er modellen også utstyrt med auto-slukk slik at den slår seg av automatisk.

Touch-betjening på LCD-display

Caso AF 200 ligner på en stor, rund kule hvor kurven er plassert nederst og panelet øverst. Displayet er plassert øverst i midten og knappene nedenfor brukes til å betjene maskinen.

Displayet er et LCD-display som viser tid og temperatur, og knappene har High End Sensor Touch-betjening. Videre er det mulig å låse maskinen slik at man ikke kommer til å trykke feil eller endre prosessen ved uhell underveis. Sikkerhets-låsen sikrer også at barn ikke kommer til skade.

Modellen har også et varmeresistent kabinett med termisk isolasjon slik at varmen blir jevn og stabil innvendig, samtidig som utsiden holdes kjølig. Interiøret er i rustfritt stål og laget for enkel rengjøring.

Utvalgte fordeler ved Caso AF 200:
🔵 Stor kapasitet på 2,5 kilo
🔵 Utstyrt med en varmlufts-sirkulasjonsteknologi med høyhastighet
🔵 Mulig å stille inn temperatur mellom 60 og 200 grader
🔵 6 automatiske programmer
🔵 LCD-display og High End Sensor Touch-betjening

Her kan du se en liten introduksjonsvideo til Caso AF 200:

https://www.youtube.com/watch?v=2gPDc82PbeE

Hva er en airfryer?

Hewise.com skriver at en airfryer grunnleggende sett er en kjøkkenmaskin som tilbereder ingredienser ved å sirkulere varmluft rundt via en mekanisk vifte med høy fart. Dette tilbereder maten nøyaktig slik du vil ha den. Den jevne varmen sørger for at du får en sprø skorpe. Man tilfører litt olje – ofte kun 1 spiseskje – før maten tilberedes i en kurv over et brett som oljen kan dryppe ned på. Man kan selv sette timer og temperatur etter hva slags mat man tilbereder.

Det finnes mange slags oljetyper på butikken og egentlig kan man bruke alle typene, men olivenolje, rapsolje og solsikkeolje fremheves ofte som de beste til airfrying. Det er også mulig å benytte olje med smak dersom man ønsker å lage en spesiell smaksvariant.

De forskjellige modellene har forskjellige mål når det kommer til kapasitet, men det er mest normalt med en kapasitet på 1 kilo eller mer: Da kan man lett kokkelere et helt måltid til hele familien med airfryeren. Noen modeller kan også romme opptil over 2 kilo.

Enkelte modeller klarer alt arbeidet selv mens man på andre av og til må riste kurven for å sikre at oljen dekker alle ingrediensene. I de fleste tilfellene er det heller ikke nødvendig å forvarme maskinen. Mange av modellene har avtakbare deler som tåler en tur i oppvaskmaskinen.

De fleste modellene har også et internt nedkjølingssystem som sørger for å kjøle ned airfryeren umiddelbart etter bruk.

Som en ekstra bonus blir det heller ikke mye søl ved bruk av en airfryer da det ikke blir noen oljesprut, i tillegg til at selve luften på kjøkkenet holdes fri for stekos.

airfryer

Sunt og sikkert alternativ

Metoden i en airfryer står i en sunnere kontrast til de tradisjonelle frityrgrytene hvor maten blir tilberedt med store mengder olje. Man kan lett spare omkring 80% fett ved å bruke en airfryer.

Det er spesielt populært å lage pommes frites med en airfryer da fettinnholdet her er på under 3%. Til sammenligning inneholder den samme retten tilberedt i en vanlig ovn 9% fett, i en mikrobølgeovn 13% fett og i en frityrgryte 14% fett, så forskjellen er veldig tydelig.

airfryer-mad

I tillegg til pommes frites er det mulig å tilberede mange andre typer retter med de fleste airfryerne. Deriblant teller kylling, kjøtt, fisk, grønnsaker, bakverk og supper. Man kan gjerne krydre retten i airfryeren med eget valg av krydder og urter.

Å bruke en airfryer er også en trygg måte å lage mat på, for når det brukes lite olje så kan den heller ikke sprute rundt på kjøkkenet. Olje kan raskt brenne forbrukeren og gi hudskader. Dessuten er de fleste airfryere lukket under tilberedningen og er forholdsvis kjølige på utsiden slik at man ikke brenner seg dersom man kommer borti ved uhell.


Actifry eller airfryer?

Det kan være vanskelig å skille mellom begrepene ”Actifry” og ”airfryer”.

Airfryer er fellesbetegnelsen for alle de modellene som bruker varmluft og en smule olje, mens Actifry er en egen teknologi skapt av Tefal i 2007 (på verdensbasis har over 8 millioner familier en modell fra Tefal Actifry). Derfor kalles mange airfryere fra Tefal ”Tefal Actifry”.

Andre merker, for eksempel Philips, har også sine egne teknologier. Philips har Rapid Air-teknologien som sikrer best mulig kombinasjon av varmlufts-sirkulasjon, spiseskjeen med olje og varmeelementet.

Hvis du ønsker å lese en hel artikkel om Tefal Actifry så kan du med fordel lese vår Tefal Actifry testhvor vi går i dybden med denne modellen.


Hva skal du legge merke til når du skal kjøpe en airfryer?

Basert på en artikkel fra det britiske forbrukernettstedet which.co.uklister vi her noen råd til hva man bør vite og legge merke til før man kjøper en airfryer:

📏 Størrelse/kapasitet:
Hvor mange personer skal airfryeren lage mat til? De minste har en kapasitet på omtrent 800 gram (ca. 4 porsjoner pommes frites) mens de største kan romme helt opptil over 1.700 gram (tilsvarer ca. 8 porsjoner pommes frites). Jo høyere kapasitet, desto mer fysisk plass vil airfryeren kreve.

💰 Pris:
Det er stor forskjell på pris når det kommer til airfryere. Man kan få modeller for et par hundre kroner og modeller for et par tusen kroner fra både kjente og ukjente merker. Legg merke til at de billigste modellene ofte har mindre kapasitet og ofte vil produsere mat av dårligere kvalitet, men de dyre modellene kan også skuffe. Les derfor gjerne tester av de individuelle modellene før kjøp.

⏱ Timer:
De fleste airfryere har en digital timer, men noen få har manuell timer. Det er individuelt hva man foretrekker, men en digital timer gir som regel best oversikt.

🌡 Temperatur:
Man kan stille inn temperaturen alt etter hvilken type mat man lager. Noen modeller kan settes helt ned til ca. 30 grader, men normalen er en spennvidde fra ca. 80-200 grader. Legg også merke til intervallene da mange modeller kommer med 5 graders intervaller.

🍟 Airfryer eller frityrgryte:
Man bør også overveie om man vil ha størst glede av en airfryer eller en tradisjonell frityrgryte. Fordelene ved en airfryer er at man bruker mindre fett og også slipper pommes frites som er gjennomtrukket med fett og sterk os. Dersom man vil lage pommes frites som smaker mer som de på gatekjøkkenet så kan den tradisjonelle frityrgryten leve bedre opp til forventningene.

Her kan du se en liten video som viser hvordan du enkelt kan lage sunne pommes frites på din airfryer:

https://www.youtube.com/watch?v=dk32tPHPnTQ

Airfryer Test – Disse kildene har vi brukt:

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Det danske forbrukerrådet utfører grundige tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av 12 frityrgryter i alle prisklasser og fra både kjente og mindre kjente merker.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.


Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører også tester av forskjellige produkter som forbrukerne anvender i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på en test av hele 19 frityrgryter hvor forbrukerrådet har gjennomtestet og vurdert modellene på flere forskjellige områder.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.


Daily Mail 🇬🇧

Daily Mail er en Storbritannias nest mest solgte tabloidavis fra 1896 som fremdeles utgis hver dag. Her skrives det både om nyheter, sport og underholdning – men også forbrukerstoff har en plass i avisen. Her testes en airfryer fra Tefal. Les mer her.


Dinside.no 🇳🇴

Dinside.no er et forbrukernettsted som skriver bredt om forbrukerstoff. Hovedsakelig jobber nettstedet med motor, data, mobil og bolig. Her har de testet en airfryer fra Philips. Les mer her.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Dette britiske nettstedet både tester og skriver om forskjellige produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egen test av frityrgryter, men nettstedet har jevnlig testet et utvalg diverse kjøkkenprodukter. Her er det snakk om en test av en airfryer fra Tefal. Les mer her.


Smartson.se 🇸🇪

Svensk testnettsted hvor forskjellige forbrukerprodukter blir testet. Forbrukerne kan også selv være med på å teste produkter og anmelde de. Her er det snakk om en test av en airfryer fra Tefal. Les mer her.


Testberichte.de 🇩🇪

Dette tyske nettstedet samler forskjellige tester og brukeranmeldelser og analyserer de. Deretter danner nettstedet sin egen faglige mening og gir en samlet poengsum. Her er det snakk om tester av både airfryere fra Philips og Caso. Les mer her.


The Independent 🇬🇧

Avisen er en av de største og mest omfangsrike, britiske avisene. Det skrives blant annet om nyhetsstoff, sport, politikk og utland, men forbrukerstoff har også fått en plass i avisen. I denne testen har de testet 9 airfryere. Les mer her.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Nettstedet bringer daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt ytterligere analyser. Her har én enkelt airfryer fra Philips blitt gjennomtestet og deretter er det blitt skrevet en detaljert anmeldelse. Les mer her.


Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrukermagasin med nesten 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrukerne og målet er å utgjøre en forskjell for forbrukerne. Which? tester jevnlig forskjellige husholdningsprodukter og her er det snakk om en test av en airfryer fra Tefal. Les mer her, men full tilgang til testene krever abonnement.


Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Utover de ovenstående testene har vi også sett på brukeranmeldelser på Amazon.co.uk. Vi har sett nærmere på et par airfryere og undersøkt hva de vanlige forbrukerne mener om modellene. Les mer her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse