Stavmikser Test – Se de beste stavmikserne her

Sist oppdatert Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Best i Test 2021: En stavmikser er et fantastisk verktøy i kjøkkenet. Den er perfekt til å blende, vispe eller hakke. Du kan bruke en stavmikser til å supper, smoothies, krem, syltetøy, puré og mye mer.

Det kan være litt vanskelig å finne den beste stavmikseren på markedet, men i denne artikkelen har vi gjennomgått en mengde tester slik at du enkelt og greit kan få overblikk over stavmikserne som er kåret til best i test.

Denne stavmikser-testen inneholder følgende:

🔸 Gjennomgang av testvinnende stavmiksere
🔸 Gode oppskrifter – spesielt til stavmiksere
🔸 Gjennomgang av alle testkildene vi har gjennomgått

Vennligst vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester.


Bosch MS8CM6110 – for dem som vil ha en stavmikser som tåler store mengder og vanskelige oppgaver

Best i test på Taenk

Bosch MS8CM6110 ble kåret til den beste stavmikseren på markedet, både i 2020 og 2021. Dette er en høykvalitets stavmikser med hele 12 hastigheter, inkludert turbofunksjon. Stavmikseren er laget for å tåle tunge blandinger og store volum. Den er lett og enkel å bruke. I tillegg er det mulig å bruke stavmikseren som en vakuumforsegler med en adapter. Den har en vennlig pris som passer alle budsjett.

Dette må du vite før du kjøper Bosch MS8CM6110

Mange hastigheter og enkel vedlikehold

Med hele 12 hastigheter og turbofunksjon kan du ha høye forventninger. Blandings hastigheten forblir konstant selv på tunge blandinger og store volum. Stavmikseren er lett å bruke og kan fint vaskes i oppvaskmaskinen uten å misfarge materialet.

En lett stavmikser til gunstig pris

Bosch MS8CM6110 veier kun 1.1 kg. Med vakuumforsegler funksjon sparer du plass i kjøkkenskapet og har to kjøkkenmaskiner i ett. Håndtaket er laget i mykt og sklisikkert materiale med et ergonomisk design som gjør den behagelig å holde.
Prisen på stavmikseren passer de fleste budsjett og gir god kvalitet for pengene.

Hva sier forbrukere og eksperter om Bosch MS8CM6110

Bosch MS8CM6110 har en gjennomsnittvurdering på 4,7 basert på 1156 vurderinger på Google Shopping. Den er også vurdert til 4,5 av 426 vurderinger på Amazon. Forbrukerne mener dette er et flerbruksprodukt til en god penge. De som har kjøpt tilleggspakken elsker at stavmikseren kan brukes til å tilberede maten sous-vide. I tillegg liker forbrukerne at den enkelt kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Fordeler

 • Veldig allsidig
 • Kraftfull
 • Lavt støynivå
 • Godt håndtak
 • Begerglass med lokk er inkludert
Ulemper

 • Toppen på stavmikseren blir fort varm
 • Tung og stor for små hender

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler Bosch MS8CM6110 til alle som ser etter en stavmikser. Dette er helt klart vår favoritt og kåringen til beste stavmikser i 2020 drar opp våre vurderinger. Du kan forvente hastigheter tilpasset alle behov, samt er den lett å bruke og rengjøre. Den lette vekten er et stort pluss, stavmikseren enkel å håndtere, selv i lengre perioder. Vi liker at Bosch MS8CM6110 har en allsidig pris som passer alle budsjett.

Spesifikasjoner

Strømforbruk: 1000 W
Kapasitet: 0,6 L
Vekt: 1,1 kg
Antall hastigheter: 12


Philips HR2653/90

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk 
Toppscorer hos det tyske testmagasinet Allesbeste.de 
God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Philips HR2653:90

 

Philips HR2653/90 er blitt testet av 3 ulike team av eksperter – her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk og det tyske testmagasinet Allesbeste.de og Testberichte.de.

Her har ekspertene sett nærmere på stavmikserens evner innen prestasjoner, forskjellige blandeoppgaver, funksjoner, brukervennlighet og anvendelighet. Alle er svært fornøyde og gir modellen flotte anmeldelser.

ProMix-teknologi

Philips HR2653/90 hører til blant de kraftige og sterke stavmikserne som også kommer med en sans for estetikk.

Her er det snakk om en flott modell i et stilig design – laget med et ergonomisk håndtak for et bedre grep og velplasserte knapper som er lette å komme til under bruk.

Nederst er produktet formet med en trekantet avslutning som både er praktisk i bruk og i tillegg ser pent ut.

Formen på stavmikseren, sammen med knivenes spesielle vinkelutforming, hører til under den unike ProMix-teknologien som sikrer gode resultater uansett oppgave, og har en god og stabil arbeidsrytme.

I tillegg er mikseren utstyrt med en høy effekt i watt – denne ligger på 800, noe som er mye.

Sammen med ProMix-teknologien sikrer den kraftige motoren at man kan blande stort sett alle slags ingredienser.

Til alle formål – en hel liten kjøkkenmaskin

Philips HR2653/90 er laget akkurat til å utføre alle tenkelige oppgaver på kjøkkenet. Derfor følger det også med en praktisk visp, en hakker samt en spiral som skal monteres på selve knivene.

Det betyr at man for eksempel kan lage smoothies, juice, suppe og pesto – og man kan hakke, skjære, mikse eller blande ingrediensene.

Den kraftige motoren gjør det mulig å håndtere både hard frukt og harde grønnsaker, men også harde nøtter og frø. Mikseren har også en spesiell smoothie-funksjon.

I tillegg er stavmikseren enkel å betjene med en trinnløs justering av hastigheten. Her finner man en såkalt SpeedTouch-betjening som gjør at brukeren lett kan gå fra lav til høy hastighet – avhengig av arbeidsoppgaven. Det finnes også en Turbo-knapp. I settet følger det med en kanne på 0,5 liter der man kan bearbeide ingrediensene man skal bruke.

Stavmikser av god kvalitet, ifølge ekspertene 

Philips HR2653/90 er blant annet blitt testet av det tyske testmagasinet Allesbeste.de som er svært imponerte. Modellen får en flott andreplass i den tyske testen av 20 forskjellige stavmiksere.

Allesbeste.de fremhever spesielt at denne modellen er laget i en svært god kvalitet, i tillegg til at den er effektiv. De noterer seg at den jobber raskt og den utfører alle de forventede blande-oppgavene til perfeksjon.

I tillegg er den ergonomisk skrudd sammen slik at den ligger godt i hånden, og den generelle håndteringen er svært behagelig.

De tyske ekspertene nevner ikke mange ulemper, men de mener imidlertid at det er litt vanskelig å ta tilbehøret av basen.

De er også imponerte hos det andre tyske testmagasinet Testberichte.de. Ekspertene her forklarer at denne stavmikseren føles som en hel liten kjøkkenmaskin da den kan utføre mange typer oppgaver.

Det er enkelt å bytte tilbehør, og mikseren er spesielt ideell til lette kakedeiger, sauser, fløte, ost, nøtter, grønnsaker og kjøtt. Den er imidlertid mindre egnet til tung brøddeig.

I tillegg er rengjøringen enkel, det følger med en stor kanne, og det er enkelt å endre hastighet. Knappen til hastighetene kan imidlertid ikke låses, noe ekspertene anser som en ulempe.

Det danske forbrukerrådet Tænk har også anmeldt Philips HR2653/90, men her krever de betaling for å lese resultatet av testen. Nederst i denne artikkelen finner du link til testen. 

Spesifikasjoner – Philips HR2653/90:
🔴 Type: Stavmikser
🔴 Produsent: Philips
🔴 Effekt i watt: 800
🔴 Antall hastigheter: Trinnløs
🔴 Kapasitet, bolle: 0,5 liter
🔴 Visp følger med: Ja
🔴 Deigkrok følger med: Nei
🔴 Hakker følger med: Ja
🔴 Høyde: 24 centimeter
🔴 Vekt: 0,8 kilo 

Fordeler ved Philips HR2653/90:
Kraftig motor
ProMix-teknologi
Flott design
Trinnløs hastighet
Kan utføre mange oppgaver på kjøkkenet


Braun MultiQuick MQ 7000X – for dem som vil ha en smart designet stavmikser som enkelt får jobben gjort

Kåret til best i test hos Taenk

Braun MulitQuick MQ 7000X har blitt kåret til den beste stavmikseren på markedet av danske aktører. Som den første stavmikseren med ActiveBlade teknologi, tilbyr stavmikseren en større skjæreoverflate, som i tillegg beveger seg opp og ned. Dette er en stavmikser som kun har én hastighetsstyrer men har en integrert anti-sprut teknologi som gjør at du enkelt kan lage mat uten å søle. 

Dette må du vite før du kjøper Braun MultiQuick MQ 7000X

En lett stavmikser som er enkel å bruke og rengjøre

Stavmikseren har en knapp hvor du enkelt kan styre hastigheten, trykk for kraftigere blending og slipp for lavere kraft. Det følger med et målebeger som er tilpasset stavmikseren. Dette begeret kan enkelt gjøres rent i oppvaskmaskinen. Selve stavmikseren er også lett å rengjøre.

En pris som passer alle budsjett 

Denne stavmikseren har en prisklasse som passer alle. Ved å kjøpe produktet får du en stavmikser som kan brukes til det meste. Det følger med en visp slik at stavmikseren kan brukes til både saus og baking. Kjøper man en stavmikser får man mange funksjoner med på kjøpet, ettersom den kan brukes til mer enn bare blending.

Hva sier forbrukere og eksperter om Braun MultiQuick MQ 7000X

Braun MultiQuick MQ 7000X har fått en gjennomsnittvurdering på 4,6 basert på 75 vurderinger på Google Shopping. Forbrukerne mener at dette er en kraftig stavmikser som er enkel å bruke. Den trinnløse hastighetsknappen er enkel å bruke og anti-sprut teknologien virker suverent.
Ekspertene mener at stavmikseren er perfekt for supper. En av nøkkelfunksjonene til en stavmikser er å blande varm mat rett i kjelen eller pannen. De mener stavmikseren er veldig enkel å rengjøre.

Fordeler

 • Lett å rengjøre
 • Visp inkludert
 • Kan blende varm mat
Ulemper

 • Ikke det beste valget for isknusing
 • Lager noe skummende konsistens på smoothier

Redaksjonens vurdering

De gode brukeranmeldelsene gjør at vi liker Braun MultiQuick MQ 7000X så godt. Stavmikseren er enkel å bruke men er tilpasset retter som krever grundig blanding. Vi mener stavmikseren har en pris som passer alle budsjett og kommer godt med i hverdagen. Stavmikseren veier lite og tar liten plass. I tillegg er den lett å rengjøre, noe som gjør hverdagen enkel.

Spesifikasjoner

Strømforbruk: 1000 W
Kapasitet: 0,6 L
Vekt: 1,1 kg


Bamix Mono Stavmikser

✅ Testvinner i danske Politiken.dk

Bamix Mono

.
Her får du enda en mikser av toppkvalitet fra det velrennomerte sveitsiske firmaet Bamix. Denne stavmikseren er både handy, utrolig lett å vaske og krever veldig lite plass. Du rengjør den enkelt på et par sekunder.

Den har svært høy yteevne med 17.000 rotasjoner i minuttet, noe som gjør at den er veldig kraftig og enkelt knuser frossenprodukter.

Bamix Mono er utstyrt med en DC-motor (140 watt), noe som gjør at den bruker mindre strøm enn mange andre stavmiksere. Dog går ikke dette på kompromiss med hverken styrke eller kvalitet. Her er du sikker på å gjøre et veldig godt kjøp, og du får en stavmikser som holder i 25+ år.

Det medfølger fire kniver og en kanne. Bamix Mono ble kåret til testvinner i en test av den danske avisen Politiken, der maskinen blant annet ble vurdert ut fra evnen til å blende grønnsaker, grep, støy og rengjøring. Politiken.dk skriver: “Det er en skikkelig vinnermaskin. Den er fantastisk god. Enkel å håndtere og den purérer veldig fint.”

 


Bamix Superbox – Kokkens favoritt

✅ Testvinner hos TV2

Bamix Superbox

.
Bamix Superbox er en kraftig stavmikser på 200 watt, som kan beskrives som den perfekte assistenten på kjøkkenet. Den er både kraftig og svært effektiv.

Det følger med mye verktøy til stavmikseren:

1) En vispeskive som kan brukes til krem og lignende.
2) En vispeskive med hull som kan brukes til dressing og aioli.
3) Et multifunksjonsblad som kan brukes til å knuse isbiter og som også er perfekt til å lage supper og smoothies.

I tillegg har denne stavmikseren SliceSy, som kan raspe, kutte og hakke ekstremt effektivt slik at du enkelt kan lage retter som fløtegratinerte poteter eller raspede grønnsaker.
 Det følger to kutteskiver og tre raspeskiver i forskjellige størrelser med SliceSy.

Bamix Superbox er produsert i Sveits, hvor Bamix har laget kjøkkenutstyr siden 1954. Bamix Superbox er stort sett umulig å slite ut. Den er veldig lett å vaske, som er en stor fordel når du har det travelt med matlagingen. Bamix er også det merket som mange profesjonelle kokker bruker rundt om i verden.

Hos TV2 ble mange ulike stavmiksere testet av to profesjonelle kokker. Her var begge to enige om at Bamix Superbox var den klare testvinneren.


KitchenAid Stavmikser

Toppscorer hos Tænk
Toppscorer hos Råd&Rön

Kitchenaid

 

Stavmikseren fra KitchenAid klarer seg svært bra i tester både hos det danske forbrukermagasinet Tænk og svenske Råd & Rön. Denne mikseren får ekstra skryt for design, robusthet og brukervennlighet. På tross av effekten på kun 180 W, klarer den seg veldig bra i testene og plasserer seg helt i toppen når det kommer til miksing og blending.

KitchenAid-stavmikseren har 3 knivblader du kan skifte mellom, og hele 5 hastigheter. Den er veldig allsidig i bruk og kan knuse både is, skjære kjøtt, skumme melk til kaffen, vispe kremfløte og lage smoothies og majones. Det følger også med en del ekstrautstyr, blant annet visp, minihakker og miksekanne. Med en ekstra lang miksearm kan du fint bruke stavmikseren i større gryter og skåler. Den utmerker seg også i testene ved å være veldig støysvak. Denne modellen finnes både i rød, svart og creme-farge.

Merk deg at den presise testvinneren er utgått, men modellen over er nyere. Denne er stort sett identisk med testvinneren, men med et par forbedringer.


Braun MQ3025 Spaghetti

✅ 5 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com 

Braun MQ3025 Spaghetti

.
Den internasjonale og anerkjente nettsiden Trustedreviews.com tester jevnlig flere ulike forbrukerprodukter. Her har testpanelet til Trustedreviews.com vurdert stavmiksere og funnet frem til de 6 beste modellene på markedet. Modellen Braun MQ3025 Spaghetti får toppkarakter hos testpanelet og plasseres derfor i denne gruppen.

Allsidig og prisvennlig stavmikser

Braun MQ3025 Spaghetti er enda en stavmikser fra Braun. Denne modellen hører til blant de mer prisvennlige stavmikserne fra det tyske merket. Her er det snakk om en mikser av svært god kvalitet, men motoren er imidlertid ikke like kraftig som andre modeller fra Braun da den ligger på 700 watt – som fremdeles vitner om en forholdsvis kraftig motor. Her er det snakk om en modell som kan bli en allsidig hjelper på kjøkkenet.

På denne stavmikseren kan man nemlig skifte tilbehør slik at den kan gjøre mye mer enn bare å mikse. Til Braun MQ3025 Spaghetti følger det med en stav til miksing, en kanne, en visp og en minihakker. Derfor kan modellen både piske, hakke og mikse ingredienser.

Enkelt å bytte mellom funksjonene

Ettersom denne modellen kan utføre flere forskjellige oppgaver kan man bytte mellom tilbehøret. Dette gjøres enkelt og greit med EasyClick-funksjonen. Da trenger man bare klikke tilbehøret av og på. For å kunne utføre oppgavene godt har Braun MQ3025 Spaghetti PowerBell Plus-teknologi med kniver som gjør at modellen kan håndtere selv harde grønnsaker og hele ingredienser. Da slipper man å kutte opp ingrediensene i mindre stykker manuelt. Denne teknologien gir også brukeren mulighet til å finhakke.

Denne stavmikseren fra Braun har 2 forskjellige hastighetstrinn. Utover dette er modellen utstyrt med en komfortabel Grip-overflate som hever sikkerhetsnivået og gjør den enklere å holde.

Finnes ikke bedre til prisen, ifølge ekspertene

Braun MQ3025 Spaghetti har blitt testet av testpanelet til Trustedreview.com, og de er veldig imponerte over modellen. Først legger de merke til den utrolig gode prisen og forklarer at man ikke finner en bedre stavmikser til samme pris noe annet sted.

Ekspertene nevner stort sett kun fordeler ved modellen og er spesielt imponert over dens evner til å tilberede ingredienser – i tillegg til at den har et godt grep og derfor er enkel å holde mens man arbeider. Ekspertene nevner kun én ulempe ved modellen, men mer som en ettertanke. Dette gjelder navnet til modellen da ekspertene ikke synes at Braun MQ3025 Spaghetti kan brukes til spaghetti.

Fordeler ved Braun MQ3025 Spaghetti:
Prisvennlig modell
Kan både piske, hakke og blende
Enkelt å skifte mellom arbeidsoppgaver med EasyClick
2 hastighetstrinn
Ligger godt i hånden med Grip-overflate


 Dualit stavmikser

✅ Anbefalt av den britiske tv-kanalen BBC

Dualit stavmikser

.
Dualit stavmikser har blitt testet av Storbritannias største tjenesteleverandør BBC. BBC har et helt univers tilknyttet mat og husholdning. Her har ekspertene funnet frem til de 5 beste stavmikserne på markedet. Dualit stavmikser er én av disse modellene og klarer seg veldig bra på alle de testede områdene.

God hjelper på kjøkkenet

Dualit stavmikser er en stavmikser av god kvalitet som ikke ligger i den billige enden av prisskalaen. Til gjengjeld får man med denne modellen en kraftig stavmikser med en motor på 700 watt som er skapt til å klare alle kjøkkenoppgaver man kan tenke seg.

Dualit stavmikser er designet til å være en hjelpende hånd mens man lager mat på kjøkkenet. Derfor følger det også med forskjellig tilbehør til modellen slik at rekkevidden for arbeidsoppgaver spenner vidt og inkluderer flere oppgaver enn en vanlig stavmikser kan utføre. Her er det snakk om en stav til miksing, en ballongvisp, en kanne og en minihakker.

Til mange formål

Dualit stavmikser kan derfor utføre mange forskjellige oppgaver på kjøkkenet. Vispen er spesialdesignet til å kunne piske både eggehviter og fløteskum lett og luftig. Minihakkeren har en åpning som gjør at man kan tilsette ingrediensene mens den arbeider.

Dualit stavmikser kan derfor klare oppgaver som å hakke, mose, piske og mikse i ett og samme produkt. Utover dette er det her snakk om en virkelig flott stavmikser i krom som er stilren og enkel i utseendet med flere forskjellige hastigheter.

Ergonomisk utformet ifølge ekspertene

Ekspertpanelet fra BBC Food er veldig imponerte over stavmikseren fra Dualit. Ifølge ekspertene er det her snakk om en funksjonell stavmikser som er god på alle testområder. De legger spesielt godt merke til modellens ergonomiske utforming og forklarer at den ligger veldig godt i hånden. Derfor føles den tryggere å bruke. Når man bruker de lave hastighetene så suger modellen veldig lite og er derfor enklere å manøvrere rundt i gryten eller bollen.

Ekspertene har også sett nærmere på minihakkeren og forklarer at den er både effektiv og brukervennlig. I tillegg kommer vispen, som produserer veldig god pisket krem på en skånsom måte. Ekspertene er så imponerte over stavmikseren fra Dualit at de ikke finner noen ulemper ved modellen.

Fordeler ved Dualit stavmikser:
Kvalitetsstavmikser på 700 watt
Mye tilbehør
Kan både piske, hakke, mose og mikse
Flere hastigheter
Ergonomisk utformet stavmikser


Braun Multiquick 7 Stavblender MQ 725

✅ Best i Test hos danske Tænk

Braun Multiquick 7

 

Braun MQ725 vant stavmiksertesten som det danske forbrukerrådet Tænk har utført. Tænk har testet tilsammen 34 stavmiksere og kåret 3 vinnere, der både Braun MQ700 og MQ725 var blant de beste. Testen studerte blant annet blendefunksjon, brukervennlighet og enkelthetsgrad for rengjøring, hvor MQ725 klarte seg perfekt.

Det er mange grunner til at MQ725-modellen ble kåret til testvinner. Slik som modellen ovenfor (MQ700), har den Smart Speed Control slik at du kan styre kraften med hvor hardt du trykker på knappen. Hvis du for eksempel ønsker å øke hastigheten, trykker du hardere på knappen og stavmikseren blender kraftigere.

En annen fordel er den patenterte Power Bell Technology som gir en god kombinasjon av svært harde knivblader i rustfritt stål og et mikserhode med unik form som gjør det enkelt og effektivt å bruke mikseren med bare én hånd. Den har mykt håndtak og ekstra stor hastighetsknapp, noe som gjør den lett å jobbe med.

Det følger med et 600 ml beger som er perfekt til å blende ulike supper og sauser i og et 350 ml kompakt beger til å hakke tilbehør, som du kan bruke til å hakke urter og harde oster på få sekunder.

II tillegg følger det med en AntiSplash-visp i rustfritt stål. Den er perfekt når du vil vispe krem eller eggehvite. Stavmikseren er også svært lett å vaske, noe som er en fordel som mange setter stor pris på.

Braun har selv laget en undersøkelse som viser at 99 prosent av kundene deres vil anbefale denne stavmikseren fra Braun MQ 7-serien til venner og kjente.


Bamix Swissline XL stavmikser

✅ 6 stjerner hos danske Gastromand.dk

Bamix Swissline XL

Bamix Swissline er en av verdens mest anerkjente merker når det kommer til stavblendere. Det er en stavmikser i beste kvalitet som med sveitsisk presisjon gir en fantastisk opplevelse på kjøkkenet, og blir av mange kalt “verdens beste stavmikser” fordi den kan stort sett alt. Den er veldig lett å vaske og nesten umulig å slite ut. Antatt levetid er satt til +25 år. Modellen er også populær blant profesjonelle kokker over hele verden. Nedenfor kan du for eksempel lytte til kjendiskokken Gordon Ramsay fortelle hvorfor han har brukt Bamix i mer enn 18 år.

Bamix Swissline XL kjører på 200 watt, noe som gjør den svært effektiv med en høy yteevne på opp til 18.000 rotasjoner i minuttet. Du kan lett mikse frosne produkter, for eksempel grønnsaker eller bær og isbiter for å lage en deilig smoothie. Den er så kraftig at den til og med kan vispe skummetmelk til skum.

Denne stavmikseren blir levert med bordstativ, prosessor og et praktisk beger med tettsittende lokk med plass til 0,9 liter.

Det følger i tillegg med 3 forskjellige verktøy til mikseren:

1) En vispeskive som kan brukes til å vispe krem og lignende.
2) En vispeskive med hull i, som kan brukes til for eksempel dressing og aioli.
3) Et multifunksjonsblad som brukes til å knuse isbiter. Dette bladet er også perfekt til supper og smoothies.

Bamix Swissline XL fikk 6 av 6 stjerner i gastromand.dk, et dansk nettsamfunn for mat- og kjøkkeninteresserte menn. De beskrev stavmikseren slik: “Bamix leverer varen og med en kraftig motor og med svært høy yteevne pulveriserer den stort sett alt du putter den ned i.”

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Bamix Swissline XL:

Hør og se hvorfor Gordon Ramsay liker Bamix:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch MSM88160

✅ Gode brukervurderinger

Bosch MSM88160

.
Stavmikseren fra Bosch har ennå ikke vært med i noen offisielle tester, men på den annen side, har modellen fått toppkarakterer fra forbrukerne. Markedet for stavmiksere er stort, så det er bare utvalgte modeller som er med i de ulike testene. Det betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere, de er bare ikke testet ennå.

Bosch MSM88160 har en kraftig motor på 800 watt som sikrer en effektiv blanding av selv vanskeligere ingredienser. Motoren er både stillegående og vibrasjonssvak, så stavmikseren er enkel å håndtere til tross for mange watt.

Det er tolv ulike hastighetsinnstillinger på modellen, slik at du kan enkelt tilpasse kraften og hastigheten for den type mat du tilbereder. I tillegg til de tolv hastighetsinnstillingene, så det er også en turbo-knapp, hvor du lett kan øke hastigheten for en kort periode, mens stavmikseren arbeider. Det krever bare et trykk på en knapp, så vil hastigheten økes, så lenge du holder knappen inne.

MSM88160Mikserfoten er laget i rustfritt stål og kommer med Bosch sin spesielle 4-bladet kniv, QuatroBladePro, som sikrer et jevnt og godt resultat. Inne i selve blenderhodet det små runde seksjoner, som sikrer at ingrediensene blandes effektivt.

Strukturen sørger for at ingrediensene føres direkte ned på den roterende kniven. Mikserfoten er også utformet for å unngå søl og sprut under bruk, slik at det er lett å bruke stavmikseren direkte i pannen, hvis du for eksempel skal lage suppe.

Stavmikseren har et såkalt SoftTouch-håndtak og store kontrollknapper, som sikrer en enkel og praktisk håndtering av blenderen. Bosch benytter en spesiell patentert klikk-funksjon for å montere og demontere ekstra tilbehør og det er derfor enkelt å bytte mellom de ulike delene. I tillegg er stavmikseren utstyrt med en ekstra lang og fleksibel spiralledning, som gir ekstra bevegelsesfrihet og komfort.

Mikserfoten og alt tilbehøret, unntatt motoren, kan rengjøres i oppvaskmaskinen.

Tilbehør som er inkludert:
 XL-hakker – god til friske urter, nøtter, løk, kjøtt og ost
 Visp i rustfritt stål
 Gjennomsiktig bolle med måleskala og lokk
 2 x lokk


Skal jeg kjøpe en stavmikser eller en blender?

Svaret på om det er best for deg å investere i en stavmikser eller en vanlig blender kommer an på flere ting.

Fordelen ved en stavmikser er at den er liten og handy sammenlignet med en blender.
Den tar mindre plass og er raskere å rengjøre og generelt greiere å jobbe med.

Dersom du skal blende større produkter eller mengder, anbefaler vi at du kjøper en vanlig blender. En stavmikser er perfekt til å blende supper, smoothies, krem, puré og mikse ingredienser.

Generelt bør du se på en stavmikser som en liten hjelper som kjapt og enkelt kan blende mindre ting – men den kan ikke alltid erstatte en vanlig blender.


Mange muligheter med en stavmikser

Whiteaway.no har laget en liten guide som beskriver noen av mulighetene du har med en stavmikser.

En stavmikser består av en stav med roterende (ofte avtakbare) knivblader i bunnen, som er svært effektive til å blende mindre mengder med ingredienser.

Whiteaway poengterer at det er svært viktig å rengjøre stavmikseren etter bruk, slik at det ikke setter seg matrester i den. Den anbefales å vaske den i hånden, og alltid huske å dra ut ledningen før du vasker den.

Stavmikseren kan ikke være våt når du er ferdig med å vaske den, så det er viktig å huske å tørke den grundig.  


Oppskrifter:

Nedenfor har vi funnet noen oppskrifter som er ideelle å kaste seg ut i sammen med en stavmikser. Her er det snakk om ulike oppskrifter som passer til både middag, dessert og tilbehør.

Oppskrifter middag:

Purrekrem-suppe med kongereker
Purrekrem-suppe med kongereker– 2 personer 

Ingredienser
1 bunt purre
0,2 liter grønnsaks- eller kyllingbuljong
0,2 liter fløte
4 kongereker
Hvitvin
Olivenolje til steking
Salt og pepper

Start med å fjerne det grønne fra purrene og skjær de hvite delene i strimler. Fres strimlene i en gryte med olje og la de kjøles litt ned med hvitvin. Tilsett deretter fløten og buljongen før du lar blandingen småkoke i ca. 4 minutter ved svak varme. Tilsett deretter salt og pepper, og miks blandingen med stavmikseren til den får en grønn og skummende konsistens.

Rens kongerekene, fjern innmaten og skjær de i terninger. Krydre rekene med salt og pepper før du legger de i en varm panne med olivenolje. Brun rekene raskt og legg de deretter på litt kjøkkenpapir slik at fettet kan absorberes.

Ved servering tilsettes rekene i suppen. Da er retten klar til servering.

Du kan lese mer om hele oppskriften her.

Karamellisert løksuppe med parmesantoast
Karamellisert løksuppe med parmesantoast– 6-8 personer

Ingredienser
1,5 kilo skrellet løk
115 gram usaltet smør
2 spiseskjeer olivenolje
2 laurbærblader
2 teskjeer fersk timian
25 gram hvetemel
250 milliliter tørr hvitvin
100 milliliter tørr sherry
2 liter kjøttbuljong
1 fransk baguette
1 fedd hvitløk
170 gram parmesanost
Salt og pepper

Denne oppskriften bruker flere av funksjonene til de moderne stavmikserne.

Start med å bruke stavmikserens hakkefunksjon til å kutte løkene eller skjær de i strimler.

Ta en tykkbunnet gryte og varm smør og olje sammen. Tilsett deretter løk, knust hvitløk, laurbær og timian. Rør rundt og sett på lokket. Kok blandingen i 15-20 minutter ved svak varme. Etter 15-20 minutter fjernes lokket, og blandingen skal koke i ytterligere 20 minutter mens man rører. Da bør løken være karamellisert og ha fått en gylden farge.

Tilsett mel mens du rører og sørg for at alle klumpene er borte. Deretter tilsettes hvitvin, sherry og buljong. Vent mens blandingen kokes opp og la den deretter småkoke ved svakere varme i 15 minutter.

Nå skal parmesantoasten tilberedes. Begynn med å bruke stavmikserens kuttefunksjon til å rive parmesanen. Ta deretter 2 skiver brød og legg parmesanosten oppå. Grill de på den ene siden.

Når suppen er ferdig helles den over i to skåler og serveres sammen med parmesantoasten og eventuelt litt revet parmesan i suppen.

Du kan lese mer om hele oppskriften her.

Oppskrifter desserter:

Hjemmelaget banan-is
Hjemmelaget banan-is– 2 personer 

Ingredienser
2 bananer
Nøtter (gjerne hasselnøtter eller mandler)
Litt melk

Denne isen krever ingen ismaskin – kun en stavmikser. Skrell bananene og frys de ned. Ta bananene ut av fryseren 10 minutter før du ønsker å spise isen.

Miks de frosne bananene med stavmikseren og tilsett nøtter og melk. Miks ingrediensene til blandingen er kremaktig. Hvis man vil kan man også tilsette annen frossen frukt.

Du kan lese mer om hele oppskriften her.

Mango-sorbet Mango-sorbet 
– 4 personer

Ingredienser
375 gram strøsukker
125 milliliter limejuice
500 milliliter vann
Revet skall fra 1 lime
6 friske mango

Begynn med å skrelle mangoene. Kutt i mindre biter og fjern stenene. Ha deretter strøsukker, limejuice, revet limeskall og vann i en gryte. La blandingen koke opp.

Når blandingen koker skal den småkoke i ca. 5 minutter. Mens den kokes opp vil det dannes et skum på toppen. Fjern dette skummet når blandingen er ferdig med å småkoke. La deretter blandingen kjøles ned.

Når blandingen er helt nedkjølt kan du ta frem stavmikseren og mikse lime-blandingen sammen med mangoen. Miks til du får en jevn konsistens.

Hell deretter massen i en skål og sett den i fryseren. Her skal den stå i 3-4 timer til den er blitt til en fast sorbet.

Etter 3-4 timer kan du ta sorbeten ut av fryseren. La den hvile i ca. 10 minutter før den er klar til servering.

Du kan lese mer om hele oppskriften her.

Fruktruller 
Fruktruller
Ingredienser
4 blandede frukter (alt etter hva man selv foretrekker, men bruk gjerne epler, pærer eller fersken)
½ kopp vann
1 teskje sitronjuice
Eventuelt 1 spiseskje honning 

Denne oppskriften er god til å få barn til å spise mer frukt da den gjør frukt til snacks.

Begynn med å skrelle fruktene og fjern kjernene. Deretter kuttes de i terninger.

Kok opp vannet sammen med fruktterningene. Når blandingen når kokepunktet kan du tilsette sitronjuice og honning. Skru ned til middels varme og la blandingen stå til frukten er gjennomkokt og lett å mose.

Ta deretter frem stavmikseren og miks blandingen til en fruktpuré. Legg deretter puréen på en stekeplate med bakepapir i et tynt lag på ca. ½ centimeter. La puréen bake i ovnen i 8-10 timer ved 65-80 grader. Ta deretter ut platen og rull sammen fruktlaget. Skjær deretter rullen i mindre stykker.

Du kan lese mer om hele oppskriften her.

Oppskrifter tilbehør:

Rask hjemmelagd ketchup
Rask hjemmelagd ketchup
Ingredienser
500 gram friske, modne tomater
1 lite eple
1 løk
1-2 fedd hvitløk
½ teskje kanel
½ teskje 5-spice-krydder (eller allroundkrydder)
125 gram brunt sukker
1 desiliter vineddik 

Begynn med å grovhakke tomater, løk, eple og hvitløk. Legg alle ingrediensene i en gryte sammen med eddik og krydder, og kok blandingen til eplebitene er møre.

Ta deretter stavmikseren og miks blandingen til en puré. Smak til med sukker og eddik. Hvis ketchupen er for tynn i konsistensen kan man jevne den med Maizena.

Hell ketchupen i herdede glass og oppbevar de i kjøleskapet.

Du kan lese mer om hele oppskriften her.

Hjemmelaget majones
Hjemmelaget majones– nok til ca. 2 desiliter majones

Ingredienser
1 eggeplomme
Eventuelt ½ eggehvite
1 klype salt
½ teskje sitronjuice
1,5 desiliter smaksnøytral olje (for eksempel solsikkeolje) 

Begynn med å helle eggeplommen og eventuelt eggehviten i en bolle sammen med salt og sitronjuice. Bland det sammen med stavmikseren. Tilsett deretter oljen litt av gangen – dette gjøres jevnt mens man mikser. Det er viktig at det ikke helles i for mye olje, for da vil den ferdige majonesen skille seg. Slutt å tilsette olje når eggeplommen ikke kan oppta mer olje. Hell blandingen i et glass og oppbevar majonesen kaldt (den kan holde seg i kjøleskapet opptil 1 uke).

Du kan lese mer om hele oppskriften her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke stavmiksere er best i test?

Philips HR2653/90, Bamix Swissline XL, Bamix Mono, Bamix Superbox, Braun Multiquick 7 Stavblender MQ 725, Braun MQ3025 Spaghetti og Philips HR1604/00

🤓 Hvordan testes stavmikserne?

Stavmikserne er blitt vurdert ut ifra deres mikseegenskaper, brukervennlighet, konstruksjonskvalitet og støynivå.

🤔 Hva slags blender bør jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle oppgavene til en blender, men tar mye plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt har vi smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og det blir nesten ikke noe oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke fullstendig erstatte den klassiske blenderen.


Stavmikser Test – Disse testene har vi gjennomgått:

Tænk.dk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk.dk gjennomgikk 34 stavmiksere i 2015. Resultatene deres viser at det hverken var den billigste eller dyreste stavmikseren som var best. Mange av de beste mikserne lå faktisk i den lave enden av prisskalaen, noe som også gjelder de modellene av Braun MultiQuick 7 som ble kåret til testvinnere.

De tre testvinnende stavmikserne kom alle fra samme produsent i samme produktserie: Braun Multiquick MQ700, Braun Multiquick 7 MQ725 og Braun Multiquick 7 MQ 735 stakk av med tittelen som beste stavmikser.

Ekspertene fra Tænk hadde fokus på mikseegenskaper, brukervennlighed, hvor lett rengjøringen var, kvalitet og støynivå som avgjørende elementer.

Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det kreves betalt medlemskap av Tænk.dk å få lese hele testen.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er det største nettsamfunnet i Danmark om gastronomi og kjøkkenutstyr for menn. Det hersker stor interesse og pasjon for gastronomi hos Gastromand, og misjonen er å være Danmarks største og beste nettsamfunn om mat og drikke – både av og for menn. De har testet Bamix Swissline 200 og gir den 6 av 6 stjernerDu kan lese hele testen gratis her.

Politiken.dk 🇩🇰
Den danske avisen Politiken hadde besøk av matvaretekniker Lone Lysdal fra oppskriftskonseptet Karolines Kjøkken, som testet 8 stavmiksere.

Lysdal vurderte stavmikserne etter evne til å blende ulike artikler. Hun undersøkte blant annet hvor gode de var til å blende grønnsakssuppe av poteter, selleri, purreløk og gulerøtter. I tillegg undersøkte hun hvor gode de var å holde, støynivå og hvor enkle de var å vaske. Du kan lese hele testen her på Politikens hjemmeside.

Sondagsavisen.dk 🇩🇰
Den danske Søndagsavisen presenterte i 2015 en test basert på resultater fra det tyske laboratoriet SLG, som testet 8 stavmiksere til under 500 kroner.

Alle stavmikserne i testen fikk i oppgave å blende 6 forskjellige retter, blant annet aspargessuppe, grønnsaksjuice og majones. Etterpå vurderte laboratoriet hvor bra sluttresultater ble på hver maskin.

Det ble gitt karakter basert på hvor enkle og komfortable stavmikserne var å bruke, i tillegg til støynivået. Den samlede vinneren ble Braun MQ300. Les hele testen gratis her.

TV2.no 🇳🇴
På nettsiden til TV2 finner du resultatet av en stavmiksertest som ble utført rett før jul 2015. De to kokkene Thomas Kongstad og Paulius Gasparavicius gjorde en test av 10 forskjellige stavmiksere i forskjellige prisklasser.

Både kraft, effektivitet og bruksområder ble testet, og det ble lagt spesielt vekt på støynivå. Den dyreste stavmikseren i testen, Bamix Deluxe Superbox, ble den klare vinneren. Les hele testen på TV2 Norges nettside ved å klikke her.

Göteborg Posten 🇸🇪
Den svenske avisen Göteborg Posten har også sett nærmere på testen fra det tyske laboratoriet SLG. Du kan lese hele testen på nettsiden deres ved å klikke her.

Testfakta.se 🇸🇪
Den svenske forbrukersiden Testfakta viser en test som de har bestilt fra det tyske laboratoriet SLG. I testen undersøker de 6 ulike stavmiksere og sjekket hvor gode de er til å mikse 6 forskjellige produkter. Det har vært fokus på design, støynivå og kvalitet. Les hele testen her.

BBC 🇬🇧
BBC er Storbritannias største tjenesteleverandør av både radio og TV – dette inkluderer også en lang rekke internasjonale kanaler. BBC har fokus på nyheter, men formidler også underholdning og informative programmer om emner som for eksempel mat og husholdning. Her har BBC funnet frem til de 5 beste stavmikserne. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. 

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk testnettside som hovedsakelig tester elektroniske produkter den vanlige forbrukeren trenger i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet et stort antall stavmiksere og funnet frem til de beste på markedet. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. 

Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en internasjonal nettside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin jobb å gi den besøkende den nyeste og beste kunnskapen om produktene, slik at forbrukerne er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com foretatt en test av 6 forskjellige stavmiksere. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Allesbeste.de 🇩🇪
Allesbeste.de er et tysk testmagasin som tester og anmelder diverse forbrukerprodukter innen blant annet teknologi og husholdning. Her er det snakk om en test av forskjellige stavmiksere – inkludert Philips HR2653/90. Les hele testen hos Allesbeste.de.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin som har som formål å samle resultater fra forskjellige tyske tester og brukeranmeldelser, og deretter blir resultatene analysert.

Her er det snakk om en test av Philips HR2653/90. Les mer om testen hos Testberichte.de.

Forbrukervurderinger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I tillegg til ovennevnte tester, har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos Whiteaway. Vi sett på de omtalte stavmiksere og undersøkt hva forbrukerne mener om produktene. Det er et godt supplement til ekspertenes vurderinger.

Les også om: Airfryer testoversikt, kaffemaskin med kvern testoversikt, Japanske knivor og kokkekniv testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere