Smoothie-Blender Test – Finn de beste smoothie-blenderne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023: Denne artikkelen handler om forskjellige tester av smoothie-blendere. Formålet med artikkelen er å gi deg best mulig oversikt over produktene på markedet.

Vi har analysert et stort utvalg eksperttester hvor diverse eksperter fra inn- og utland har testet blendere og vurdert hvilke modeller som er de beste. Det er snakk om mange tester både fra det danske og svenske forbrukerrådet, i tillegg til testnettsteder som Which.co.uk, Expertreviews.co.uk og Klikk.no – samt avisene The Guardian, The Independent og The Telegraph.

Formålet med denne artikkelen er å gi deg en komplett oversikt over de modellene som har blitt kåret til de beste på markedet. Da slipper du å bruke masse tid på å sitte og gjennomgå en haug med tester.

Vi har også sammenlignet priser på de forskjellige modellene slik at du enkelt kan se hvilke forhandlere som er billigst.

Dersom du ønsker å lese mer om testene og kildene våre så finner du helt nederst i artikkelen en liste over linker til undersøkelsene vi henviser til.

Denne Smoothie-blender testen inneholder:

 Oversikt over forskjellige smoothie-blendere som klarer seg godt i testene
Informasjon om forskjellen på blendere, smoothie-blendere og juicemaskiner
Gode smoothie-oppskrifter
Guide til hvilke vitaminer man kan få i seg ved å lage sin egen smoothie
Gjennomgang av testene vi har undersøkt, samt linker til eventuell videre lesning

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene fra utvalgte tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


NutriBullet Pro 900

✅ Testvinner hos amerikanske Thewirecutter.com

NutriBullet Pro 900

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Det amerikanske forbrukernettstedet Thewirecutter.com har testet en rekke forskjellige smoothie-blendere, inkludert modellen NutriBullet Pro 900. Testområdene inkluderer blant annet kvalitet på smoothiene, brukervennlighet, funksjoner og hvor enkel den er å håndtere.

Ekspertene er veldig imponerte over NutriBullet Pro 900 og fremhever spesielt modellens sterke motor, allsidighet og at den er intuitiv i bruk.

Kort om NutriBullet Pro 900

Akkurat som navnet antyder er NutriBullet Pro 900 en del av NutriBullet-serien og derfor også formet som en patron. Dette sørger for økt kompakthet da modellen vil kreve mindre plass.

Modellen har 900 W og i denne sammenhengen noterer ekspertene at motoren er veldig kraftig. Det gjør at modellen både kan håndtere frossen frukt, trevlete ingefær, klissete peanøttsmør, seige dadler og harde grønnsaker. Ekspertene har testet alle disse matvarene og NutriBullet Pro 900 blender alle ingrediensene helt uten problemer.

Bruk og funksjoner

Ekspertene fremhever at NutriBullet Pro 900 er veldig intuitiv og enkel å bruke. Man kan faktisk begynne å bruke modellen med én gang man tar den ut av esken uten å måtte lese seg opp på anvendelighet og bruk først.

NutriBullet Pro 900 er utstyrt med 2 Extractor Blade-kutteblader som sørger for å dissekere ingrediensene fullstendig. Med denne modellen kan man lage en deilig, kremaktig smoothie også når man blender tykkere ingredienser som må spises med skje.

Modellen har kun 1 hastighet, men dette oppleves ikke som et problem for ekspertene.

Andre fordeler

NutriBullet Pro 900 har en kapasitet på 900 ml og det følger med en beholder på 700 ml. Disse er utstyrt med To Go-lokk, som er sikkerhetslokk og forhindrer lekkasje. De 2 beholderne er derfor supre dersom man ønsker å ta med seg smoothien sin på farten.

Utvalgte fordeler ved NutriBullet Pro 900:
Motor på 900 W
Allsidig modell som kan blende mange forskjellige typer ingredienser
Med Extactor Blade-kutteblader
To Go-lokk til beholderne som forhindrer lekkasje

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av NutriBullet Pro 900. Videoen er laget av produsenten:


NutriBullet 600

✅ Anbefalt hos den engelske avisen Telegraph.co.uk

NutriBullet 600 smoothie

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Den engelske avisen The Telegraph har testet modellen NutriBullet 600.

Modellen er en del av NutriBullet-serien og ekspertene bemerker at den i likhet med de andre familiemedlemmene imponerer på en lang rekke testområder.

Ekspertene fremhever spesielt modellens effektivitet samt kvaliteten på de forskjellige konsistensene.

Modellen er billigere enn mange andre NutriBullet-modeller, men som et minus nevner ekspertene at bladene ikke tåler å gå i oppvaskmaskinen.

Kort om NutriBullet 600

NutriBullet 600 er designet til å være sunnere og mer effektiv enn tradisjonelle blendere, og enda bedre til å lage smoothies. Derfor sørger modellen for å få med flest mulige vitaminer og deriblant teller også skrotten og kjernehuset.

Dette skjer blant annet ved hjelp av de kryssende bladene som finhakker maten. Da kan kroppen enklere ta opp næringsstoffene samtidig som vitaminene ikke forsvinner fra ingrediensene.

Modellen har en kraft på 600 W, og selv om dette ikke er like mye som ved mange andre modeller så bemerker likevel ekspertene at modellen er veldig kraftig.

Bruk og funksjoner

NutriBullet 600 er enkel og intuitiv i bruk. Den er også formet som en patron og man trenger bare tilsette ingrediensene og trykke på knappen.

Kun ett trykk er nok og man trenger heller ikke holde knappen nede mens motoren arbeider. Det tar omtrent 30 sekunder å få blendet alle ingrediensene.

Ekspertene har testet flere forskjellige typer konsistenser: Både en vanlig smoothie, hummus, mandelmelk og Margarita for å teste allsidigheten. Alle de 4 konsistensene blir gode med NutriBullet 600.

Andre fordeler

En engelsk oppskriftsbok følger med i tillegg til 2 forskjellige beholdere på 500 ml og 750 ml. Begge har lokk som forhindrer søling.

Utvalgte fordeler ved NutriBullet 600:
Motor på 600 W
Utvinner vitaminer både fra skrott og kjernehus
Høy allsidighet
Oppskriftsbok på engelsk følger med

Her kan du se en gjennomgang av produktet. Videoen er produsert av Appliances Online Australia:


Magimix Le Blender

Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ ”Imponerende god blender” hos engelske Which.co.uk

Magimix le blender

.
Magimix Le Blender har blitt testet av flere forskjellige eksperter – deriblant både det danske og svenske forbrukerrådet samt det engelske forbrukermagasinet Which.co.uk.

Det er stor enighet om at denne smoothie-blenderen er et veldig godt valg dersom man vil ha en sikker og stabil modell.

Kort om Magimix Le Blender

Magimix Le Blender ser veldig vanlig ut, men det gjemmer seg en veldig kraftig og allsidig blender i dette pene designet. Smoothien blendes i glasskannen som har en kapasitet på 1,8 liter og en effekt på hele 1200 W som er høyt for en smoothie-blender.

Bruk og funksjoner

Magimix Le Blender kan mer enn bare å blende smoothies. Modellen kan også lage blant annet suppe og knuse is via 4 forhåndsinnstilte hastigheter i tillegg til at den har en turbo-puls-funksjon.

Andre fordeler

Magimix Le Blender er en støysvak blender som er både robust og stabil. Det følger også med mer enn 80 forskjellige oppskrifter til inspirasjon slik at man raskt kan komme i gang med å bruke modellen. Det ytes 3 års garanti på modellen fra produsentens side.

Utvalgte fordeler ved Magimix Le Blender:
Høy effekt på 1200 W
Glasskanne på 1,8 liter
4 forhåndsinnstilte programmer
8 forskjellige hastigheter

Her kan du se en liten video av MagiMix Le Blender. Videoen stammer fra produsentens hjemmeside:


Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender

Anbefalt hos den engelske avisen Independent.co.uk
✅ Anbefalt hos amerikanske Heavy.com

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Modellen Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender har blitt testet av blant annet den britiske avisen The Independent, sammen med hele 7 andre såkalte ”bullet”-blendere (som er formet som patroner).

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender fremheves for å være en veldig god blender. Den er et godt valg spesielt for den brukeren som gjerne vil ha med seg smoothie på farten.

Kort om Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender heter Mix & Go fordi nettopp dette er selve formålet ved denne smoothie-blenderen.

Prosessen er veldig enkel: Tilføy ingredienser, sett på lokket og blend. Deretter er smoothien drikkeklar.

Det følger med 2 transportable beholdere med lokk som sikrer mot lekkasje. Dersom man vil ha en kald smoothie så bruk de medfølgende kjøleelementene Cool Tubes.

Fyll kjøleelementene med vann og legg de i fryseren om kvelden. Deretter kan du sette de i beholderen når du skal av gårde neste morgen slik at drikken holdes kald lenge. De transportable beholderne har begge en kapasitet på 600 ml.

Bruk og funksjoner

Ekspertene merker seg at Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender er en enkel basis-blender uten for mange funksjoner, men at smoothies basert på myke frukter blir veldig gode.

Det er lett å komme i gang med blendingen og det tar omtrent 30 sekunder å lage en smoothie dersom man bruker myke frukter. De hardere ingrediensene kan ta litt lengre tid med denne modellen.

Utover dette er det også mulig å lage både suppe, cocktails og protein-shakes med Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender.

Andre fordeler

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender ligger i den billigere enden av prisskalaen fordi den ikke har så mange funksjoner. Til gjengjeld blir kvaliteten på smoothien god.

Modellen er laget til ikke å grise for mye og er veldig enkel å rengjøre. Videre bemerker ekspertene at modellen er flott å se på med et strømlinjeformet design.

Utvalgte fordeler ved Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender:
Basis-modell som er spesielt god til myke frukter
Laget for å kunne ta med smoothies på farten
Cool Tubes sikrer en kald smoothie
2 transportable beholdere med sikkerhetslokk medfølger

Her kan du se en liten videopresentasjon. Videoen er utgitt av produsenten:


Wilfa BL-1200S

 Testvinner hos svenske Hus og Hem
 Testvinner hos danske Søndagsavisen.dk
 Toppscorer hos Klikk.no
 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Wilfa BL-1200S

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>–>

.
Wilfa BL-1200S har blitt testet av en lang rekke nordiske eksperter og kåres i alle testene til testvinner eller plasseres helt øverst på listene. Det er spesielt den kraftige motoren og de mange gode funksjonene som får skryt av ekspertene, i tillegg til at modellen er en god del billigere enn de dyre merkene.

Kort om Wilfa BL-1200S

Wilfa BL-1200S er laget med en stor og romslig kanne, og det finnes tydelige markeringer angående både liter, cups og OZ. Dette øker funksjonaliteten dersom man bruker en utenlandsk oppskrift.

Motoren er på 1200 W og ekspertene nevner at Wilfa BL-1200S er veldig hurtig og kan utføre selv tunge oppgaver. Derfor er den fordelaktig til harde grønnsaker som rotfrukter eller nøtter.

Bruk og funksjoner

Wilfa BL-1200S har en del funksjoner som blant annet inkluderer smoothie-program, pulseringsfunksjon og program til knusing av is. Det er mulig å justere hastigheten under bruk. Dette foregår trinnløst og sikrer en myk overgang. Smoothie-programmet tar kun 30 sekunder og man kan derfor veldig raskt lage en drikkeklar smoothie.

Glasskannen er både robust og stor med en kapasitet på 1,8 liter. I tillegg er den utstyrt med et påfyllingslokk som gjør at man jevnlig kan fylle på nye ingredienser.

Andre fordeler

Ekspertene merker seg at Wilfa BL-1200S er en veldig tung modell, men til gjengjeld sikrer dette høy stabilitet og en veldig robust kvalitet. Den er lett å montere, men bråker en smule.

Det følger med et hefte fra Wilfa BL-1200S med mange forskjellige oppskrifter.

Rengjøringen fungerer veldig enkelt på modellen da alle delene kan avmonteres og rengjøres under vannkranen – eller settes i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved Wilfa BL-1200S: 
Prisvennlig modell
Stor kanne på 1,8 liter med tydelige markeringer til mål
Program til både smoothie og isbiter
Trinnløs justering av hastigheter

Her kan du få litt mer informasjon om blenderen fra Wilfa. Videoen er produsert av forhandleren Whiteaway: 


Nutribullet RX

✅ 98 av 100 poeng hos husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute
✅ 75 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Which.co.uk 
✅ 4 av 5 stjerner hos det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com 
✅ 4 av 5 stjerner hos ekspertmagasinet Blenderrepublic.com 
✅ Anbefalt av det amerikanske teknologimagasinet T3.com

Nutribullet RX

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Nutribullet RX er blitt inkludert i tester hos 5 team av eksperter. Disse inkluderer det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute, testmagasinene Which.co.uk og Trustedreviews.com, det amerikanske teknologimagasinet T3.com samt magasinet Blenderrepublic.com.

Etter avsluttet testing vurderer de at modellen klarer seg meget godt og derfor mottar den svært positive anmeldelser.

Suppe på 7 minutter

Nutribullet RX vil med fordel være et godt valg hvis man vil ha en blender som kan blende både myke og harde ingredienser.

Effekten ligger nemlig på hele 1700 watt, noe som er veldig høyt og gjør at apparatet lett kan pulverisere alt ifra nøtter, frø og stilker til hel frukt og skall. Det betyr blant annet at den viktige næringen beholdes.

I tillegg finner man en smoothie-funksjon samt en oppvarmingsfunksjon slik at man også kan bruke produktet til saus og supper. Supper kan tilberedes på bare 7 minutter.

Blenderen har bare 1 hastighet, men modellen er til gjengjeld håndfri i tillegg til at man slipper å holde knappen nede under bruk. Det følger også med 3 kanner som har en kapasitet på mellom 0,8 og 1,3 liter, noe som er ganske mye. I tillegg tåler alle delene å vaskes i oppvaskmaskin.

Allsidig blender med gode funksjoner ifølge ekspertene

Nutribullet RX er blitt testet av britiske Good Housekeeping Institute som gir den hele 98 av 100 poeng.

Ekspertene begrunner den høye poengsummen med at blenderen er svært allsidig og enkel å betjene. I tillegg er det smart at man kan forhåndsinnstille blende-tiden.

De nevner at både instruksjonene og resultatene er utmerket og at det i tillegg er en fordel at delene tåler å vaskes i oppvaskmaskinen.

Ekspertene merker seg bare én ulempe, og det går på størrelsen som gjør at det er litt vanskelig å oppbevare produktet.

Which.co.uk har også testet blenderen, og dette har resultert i en god poengsum på 75 av 100 poeng. Ekspertene roser spesielt smoothie-funksjonen, at den er enkelt satt sammen og at den har en enkel rengjøring.

De mener imidlertid at det skal krefter til for å bruke knappene, og derfor vil ikke modellen egne seg så godt til forbrukere med motoriske utfordringer.

Kraftig og tidsbesparende ifølge ekspertene

Nutribullet RX har også vært med i en test hos teknologimagasinet T3.com. Ekspertene herfra nevner bare fordeler, og skriver at de er spesielt imponerte over hvor kraftig blenderen er.

I tillegg fremhever de den gode kvaliteten på kannene og oppskriftsheftet som følger med da de inneholder mange gode forslag.

Til slutt nevner de at suppefunksjonen er svært velfungerende og at det hverken kreves mye tid eller arbeid for å tilberede en god porsjon suppe.

Trustedreviews.com har også testet produktet, og på den positive siden merker de seg spesielt maskinens evne til å lage smoothies, supper og nøttesmør.

De forklarer også at det er smart at alle delene kan vaskes i oppvaskmaskin, og i tillegg er det omfattende oppskriftsheftet som følger med en fordel – selv om det trekker litt ned at målene er amerikanske.

Ekspertene mener også at designet er noe klønete, og i tillegg synes de at prisen ligger i den dyre enden av skalaen.

Spesifikasjoner ved Nutribullet RX:
Watt: 1700
Antall hastigheter: 1
Pulsfunksjon: Nei
Antall programmer: 2
Kapasitet på kannene: 0,8 – 1,3 liter
Lydnivå: Maksimalt 90 desibel
Vekt: 3,8 kilo

Utvalgte fordeler ved Nutribullet RX:
Stor effekt på 1700 watt
Kan lage supper, smoothies og saus
Håndfri betjening
Høy kapasitet
Oppskriftshefte følger med

Her kan du få litt mer informasjon om blenderen Nutribullet. Videoen er produsert av forhandleren Nutribullet: 


Guide: Blender, smoothie-blender eller juicemaskin – hva er forskjellen?

Det kan være vanskelig å vite forskjellen på vanlige blendere, smoothie-blendere og juicemaskiner. Basert på en artikkel fra Which.co.uk viser vi deg her til fordeler og ulemper ved hver type:

Vanlig blender

Fordeler:
Vanlige blendere er veldig allsidige, noe som betyr at man kan lage veldig mange typer konsistenser – både smoothies, supper, cocktails, sauser og til og med is. Mange vanlige blendere kan også hakke, purere, knuse is og har varmeelementer til suppe.

Ulemper:
Mange vanlige blendere er ikke spesialiserte til å lage juice eller smoothies. Derfor hender det ofte at filtrene og silene ikke er gode nok til å sortere ut fruktkjøtt, kjerner og skall. Det kan gjøre smoothien veldig bitter og tykk.


Smoothie blender

Fordeler:
En Smoothie-blender minner mye om vanlige blendere, men er ofte utstyrt med en spesial-tut som gjør at smoothien kan helles direkte ned i drikkebeholderen. Smoothie-blenderne er også veldig gode til å frasortere fruktkjøtt, steiner og skall. De er også gode til å mikse drinker.

Ulemper:
Smoothie-blenderne kan være vanskelige å rengjøre i tillegg til at utvalget ikke er særlig stort. Mange modeller er heller ikke så allsidige og kan ikke utføre så mange forskjellige oppgaver.


Juicer

Fordeler:
En god måte å få i seg mer frukt og grønt. Modellene er spesielt gode til harde grønnsaker. De er raske i tillegg til at de er gode til å bevare mange vitaminer. Stort sett alt fruktkjøttet frasorteres slik at drikken blir klar og jevn. Det er mange modeller å velge blant – noen av de kan også hakke kjøtt og kverne kaffebønner.

Ulemper:
Juicemaskiner er ikke så gode til å lage smoothies og kan ha problemer med veldig harde ingredienser som for eksempel nøtter. De krever ofte mye rengjøring og bruker store mengder ingredienser til å produsere en liten mengde juice.


Smoothie blender opskrifter

I dette avsnittet kommer vi med 10 forskjellige oppskrifter til smoothie-blenderen som er enkle å lage. Klikk på hver oppskrift for å lese mer.

Jordbær og banan

strawberry-banana-smoothie

Ingredienser:
200 gram frosne jordbær
1 banan
1 dl gresk yoghurt
1 dl skummetmelk
1 ts vaniljesukker


Yoghurt med blåbær og lime

Blueberry-Lime-SmoothieIngredienser:
3 dl yoghurt
3 dl blåbær
2 ss honning
Saft og revet skall av 1 lime

 


Avokado og eple med mynte

avocado-smoothieIngredienser:
3 modne avokadoer
2 grønne epler uten kjernehus
10 mynteblader
1 presset lime
250 gram skyr eller yoghurt 0,2%
Evt. isbiter for en mer kremaktig konsistens

 


Ananasklassiker

ananas-SmoothieIngredienser:
En halv ananas
2 bananer
2 pasjonsfrukter
2 dl ananasjuice
4 isbiter

 


Bær-mango

strawberry-mango-smoothieIngredienser:
1 mango
1 håndfull jordbær
¼ ananas
1 dl yoghurt naturell eller med jordbærsmak
2 dl ananasjuice
4 isbiter

 


Banan med grønt

kiwi-banan-smoothieIngredienser:
2 bananer
2 kiwier
1 håndfull steinfrie blå druer
2 dl eplejuice
4 isbiter

 


Melon-pepp

Melonpeep-SmoothieIngredienser:
En halv melon
En halv ananas
En halv cm revet ingefærrot
2 dl ananas- eller eplejuice
4 isbiter


Kaffe-smoothie

kaffe-smoothieIngredienser:
1 banan i skiver
2 dl melk
En halv dl sterk kaffe
Litt vaniljesukker
Litt kanel
1 ts honning og eventuelt litt kardemomme

 


Rødbeter med grønnkål

beetroot-smoothieIngredienser:
200 gram rødbeter i skiver
2 selleristilker
1 moden avocado
1 umoden banan
2 dl hakket grønnkål
5 dl kaldt vann
2 dl frosne bringebær
3 ss ferskpresset sitronjuice

NB: Mattilsynet anbefaler at man alltid koker frosne bringebær innen bruk, da de kan inneholde virus og bakterier.


Peanøttsmør med banan

peanut-butter-banan-smoothie
Ingredienser:

1 frossen banan
1-1,5 dl yoghurt naturell
1-1,5 dl melk
1 ss peanøttsmør
2 ts honning


Guide: Vitaminer i smoothien din

Masser av frukt og grønt i smoothien gjør den til en viktig kilde til velvære. Les videre og se hvilke vitaminer du kan innta via smoothien din. Denne guiden er basert på artikler fra Alt.dk og Femina.dk.

A-vitamin 

Gunstig for flere av kroppens funksjoner. Styrker immunforsvaret og er spesielt godt for netthinner, øyne, hår og negler. A-vitamin er også viktig for gravide da det hjelper på fosterets utvikling.

Få A-vitamin i smoothien din med:

Gulerøtter
Tomater
Brokkoli
Kål
Spinat


B-vitamin 

Det finnes veldig mange forskjellige B-vitaminer. Derfor burde man ikke dra alle over én kam. Her er det nemlig snakk om B1, B2, B3, B6, B8, B9 og B12. B-vitaminer er viktig både for muskler, hjerne, hjerte, syn, energiomdannelse, blodsukker og mye mer.

Få B-vitamin i smoothien din med:

Melkeprodukter
Nøtter
Belgfrukter
Grønnkål
Bønner (husk at ukokte grønne bønner kan være giftige)


C-vitamin 

C-vitamin er med på å styrke kroppens immunforsvar og beskytte mod virus og bakterier. Det hjelper også med å regulere kolesterolnivået samt bevare styrke i hjertet og blodårene.

Få C-vitamin i smoothien din med:

Appelsiner
Sitroner
Bær
Tomater
Blomkål
Paprika


D-vitamin 

D-vitamin er spesielt viktig for skjelettet fordi det er D-vitamin som sørger for styrke i skjelettet og tennene. D-vitamin finnes hovedsakelig i kjøtt, egg, fet fisk og solstråler.

Få D-vitamin i smoothien din med:

Fete melkeprodukter
Avokado


E-vitamin 

E-vitamin er spesielt viktig for hjertet og blodomløpet da det beskytter kroppens celler mot nedbryting og hjelper til med dannelse av blodkar. Det beskytter også mot åreforkalkning og blodpropper.

Få E-vitamin i smoothien din med:

Melkeprodukter
Nøtter (mest i mandler)
Kål


K-vitamin 

K-vitamin er viktig for blodet og blodets evne til å størkne. Det er også viktig for dannelse av viktige proteiner.

Få K-vitamin i smoothien din med:

Melkeprodukter
Avokado
Kål
Brokkoli
Spinat
Vindruer


Kalsium (kalk) 

I likhet med D-vitamin så er kalsium (kalk) viktig for oppbygning og vedlikeholdelse av skjelettet. Dersom man ikke får i seg nok kalsium så kan man i verste fall risikere å få benskjørhet.

Få kalsium i smoothien din med:

Melkeprodukter (hovedkilde til kalsium)
Nøtter
Grønnkål
Spinat


Jern 

Jern er et viktig mineral for kroppen da det hjelper de røde blodlegemene med å transportere oksygen rundt i kroppen.

Få jern i smoothien din med:

Blomkål
Brokkoli
Bønner (husk at ukokte bønner kan være giftige)


Magnesium 

Bevarer hormonbalansen og nervecellenes funksjon.

Få magnesium i smoothien din med:

Brokkoli
Spinat
Avokado


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux ESB2500 Sportsblender

✅ Billig smoothie blender

Electrolux ESB2500 Sportsblender

.
Electrolux ESB2500 Sportsblend har ikke blitt tatt med i testene, men modellen er et godt kjøp da den er av god kvalitet samtidig som den er veldig prisvennlig. Derfor er den et godt valg for de forbrukerne som er på utkikk etter en billig modell. Et godt valg for en nybegynner som foretrekker en enkel smoothie-blender uten for mange funksjoner.

Kort om Electrolux ESB2500 Sportsblend

Electrolux ESB2500 Sportsblend er høy og tynn i utseendet med én enkelt av/på-knapp foran. Motoren er ikke den største da den bare ligger på 300 W, men det er lett å blende både frukt og grønt med modellen. Electrolux ESB2500 Sportsblend er laget for å kunne ta med smoothien på farten. Derfor følger det også med 2 beholdere med lokk på 600 ml.

Bruk og funksjoner

På Electrolux ESB2500 Sportsblend er det mulig å lage smoothien direkte i beholderen. Man trenger bare trykke på én enkelt knapp og deretter kan man bruke drikketuten som lokk. Under blendingen er det mulig å slå på en pulseringsfunksjon dersom det er behov for økt kontroll. Modellen er sikret slik at den ikke kan starte før den er montert korrekt.

Andre fordeler

Begge beholderne er BPA-frie og opptar hverken smak eller lukt fra smoothien. Knivene i mikseren er produsert i rustfritt stål og er avtakbare, noe som gjør rengjøringen betraktelig mye enklere.

For å sikre høy stabilitet når blenderen er i gang så finnes det sugekopper i bunnen som gjør at den står bedre fast på bordet.

Utvalgte fordele ved Electrolux ESB2500 Sportsblend:
Prisvennlig blender
Laget til å ta med smoothien på farten
Pulseringsfunksjon under tilberedningen
2 medfølgende 600 ml beholdere

Her kan du se en videopresentasjon av smoothie-blenderen fra Electrolux. Videoen er utgitt av produsenten.


Braun Pure Mix

✅ 3,5 av 5 mulige stjerner hos Goodhousekeeping.com

Braun Pure Mix smoothie blender

OBH 6620 Smoothie Twister

.
Good Housekeeping Institute har testet 16 forskjellige blendere for deres evner innenfor tilberedning av smoothies, milkshakes, kverning av kaffe og frossen Margarita. Braun Pure Mix er inkludert i testen og ekspertene gir modellen gode kommentarer.

Kort om Braun Pure Mix

Braun Pure Mix ligner på en tradisjonell blender og kan også utføre mange oppgaver utover bare det å lage smoothies.

Modellen har derfor flere forhåndsprogrammerte innstillinger til både å røre, purere, hakke, mikse, flytende-gjøre og knuse is.

Den er utstyrt med en kraftig motor med en effekt på 1000 W og en kanne med en kapasitet på 1,6 liter med termisk glass.

Bruk og funksjoner

Braun Pure Mix har blitt testet innenfor de ovenstående disiplinene og roses spesielt for sin evne til å kverne kaffebønner. Ekspertene vurderer også at smoothien blir både kremaktig og myk. I tillegg til de forhåndsprogrammerte innstillingene kan man også tilpasse hastigheten manuelt.

Modellen er enkel i bruk, håndtaket er behagelig å holde og kontrollpanelet er lett å finne ut av.

Andre fordeler

Ekspertene noterer videre at Braun Pure Mix er en veldig stillegående modell som imponerer stort ved at den ikke griser. Delene er avtakbare og tåler oppvaskmaskin.

Det følger med en brukermanual som ekspertene anser for å være veldig tydelig og grundig i instruksjonene, i tillegg til 2 To Go-beholdere. Med disse kan man med én gang ta med seg smoothien på farten.

Utvalgte fordeler ved Braun Pure Mix:
Multi-produkt som både kan lage smoothies, milkshakes, kverne kaffebønner, hakke og mikse
Sterk modell med en effekt på 1000 W
Flere forhåndsprogrammerte innstillinger
2 medfølgende To Go-beholdere

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av modellen. Videoen er produsert av Braun:


OBH 6620 Smoothie Twister

✅ Billig smoothie blender

OBH 6620 Smoothie Twister

 

.
OBH 6620 Smoothie Twister har ikke blitt undersøkt eller vurdert i noen tester. Likevel er modellen fra OBH av høyeste kvalitet i tillegg til at den også er prisvennlig. Dette er et godt valg for en nybegynner som foretrekker en enkel smoothie-blender uten for mange funksjoner.

Derfor har vi likevel valgt å inkludere modellen i denne artikkelen.

Kort om OBH 6620 Smoothie Twister

Utseendemessig ligner ikke OBH 6620 Smoothie Twister på en blender i klassisk forstand da den er høy og tynn. Dette gjør det imidlertid det enklere å oppbevare modellen. Den kan både knuse is, mikse drinker og lage smoothies på kun få sekunder.

Motoren har en effekt på 300 W som ikke er den sterkeste motoren vi har sett, men den fungerer godt til både frukter og grønnsaker. Modellen er utstyrt med en kniv i rustfritt stål som effektivt dissekerer ingrediensene.

Bruk og funksjoner

OBH 6620 Smoothie Twister har ett enkelt hastighetstrinn samt en pulseringsfunksjon som er fordelaktig når det er nødvendig med mer kontroll under blendingen.

Det følger med 2 beholdere på 600 ml som man med ett trykk blender selve smoothien i. Deretter kan man bare sette på drikketuten og nyte smoothien.

Andre fordeler

OBH 6620 Smoothie Twister er laget med avtakbare kniver som gjør rengjøringen mye lettere. De 2 medfølgende beholderne er BPA-frie. Både kniver, beholdere og drikketut tåler å gå i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved OBH 6620 Smoothie Twister:
Prisvennlig og enkel modell
Kan lage smoothies, knuse is og mikse drinker
Ett hastighetstrinn og pulseringsfunksjon
BPA-frie drikkebeholdere

Her kan du se en video om OBHs Smoothie Twister. Videoen er produsert av OBH:


KitchenAid 5080EOB

✅ Luksusblender fra KitchenAid

KitchenAid 5080EOB

 

.
KitchenAid 5080EOB er ikke blitt tatt med i noen tester som vi kunne finne, men ettersom det her er snakk om en flott luksusblender fra merket KitchenAid har vi likevel valgt å ta den med.

Kort om KitchenAid 5080EOB

KitchenAid 5080EOB ligner litt på en kaffemaskin, men her er det snakk om en kraftig smoothie-blender på hele 1300 W.

Modellen er enkel i bruk: Tilfør ingrediensene via trakten på toppen. Allsidigheten er høy da man både kan lage smoothies, milkshakes, juice, saus og suppe med modellen.

Takket være den magnetiske låsefunksjonen MagnaLock så vil kannen hverken velte eller riste under bruk.

Bruk og funksjoner

KitchenAid 5080EOB er enkel å bruke. Etter du har fylt på ingredienser kan du velge mellom 4 forskjellige programmer – og modellen kan også knuse is.

Hastigheten justerer seg selv med Intelli-Speed-Systemet, men den kan også justeres manuelt dersom man foretrekker det.

Under bruk kan man tilføye nye ingredienser litt av gangen, og den sterke motoren kan klare selv veldig harde tilføyelser. Resultatet blir en kremaktig smoothie uten steiner og skall.

Andre fordeler

Man får en garanti på 7 år dersom man investerer i en KitchenAid 5080EOB. Modellen har en kapasitet på 1,75 liter og er BPA-fri. I tillegg er modellen lett å rengjøre da alle delene tåler oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5080EOB:
Kraftig modell på 1300 W
4 forskjellige programmer
Intelli-Speed-Systemet sikrer best mulig hastighet
Garanti på 7 år


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke smoothie-blendere er best i test?

NutriBullet Pro 900, Magimix Le Blender og Wilfa BL-1200S

Hvordan testes smoothie-blendere?

Smoothie-blenderne er vurdert ut ifra deres blenderegenskaper og brukervennlighet. Det er også tatt en titt på støynivå og konstruksjonskvalitet.

Hvilken type blender skal jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle blenderoppgaver, men tar stor plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare nesten alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt er det smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og gir nesten ingen oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke helt erstatte den klassiske blenderen.


Smoothie-Blender Test – anvendte kilder og linker:

Expertreviews.com 
Expertreviews.com er et britisk nettsted som tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet.

Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner, men også på kjøkkenprodukter. Her har nettstedet testet modellen Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go. Ønsker du å lese mer kan du besøke hjemmesiden deres via denne linken.

Goodhousekeeping.co.uk 
Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige produkter til hus, hjem og hage.

Goodhousekeeping.co.uk foretar jevnlig nye tester og vurderer produktene basert på funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har nettstedet testet 16 forskjellige blendere.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Goodhousekeeping.com har også foretatt en solo-test av Nutribullet RX. Ønsker du å lese hele testen så kan du klikke på denne linken.

Heavy.com 
Heavy.com er en online nyhetsside med base i New York. Siden 1999 har de døgnet rundt rapportert nyheter fra inn- og utland, men også om sport, underholdning og TV. Her finnes det også kunnskap og nyheter innenfor forbrukerliv hvor det fokuseres på nye teknologiske produkter.

Heavy.com har testet de 10 beste smoothie-blenderne på markedet. Hvis du vil lese mer kan du klikke her.

Hus & Hem (hemtrevligt.se) 
Hus & Hem er en del av den svenske siden Hemtrevligt.se som fokuserer på å gi inspirasjon og råd til hjemmet. Her handler det om innredning, produkter og apparater.

Modellen Wilfa BL-1200S har blitt testet innenfor smoothie-kvalitet, brukervennlighet og funksjonalitet. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Klikk.no 
Klikk.no er et stort forbrukerunivers som foretar et stort antall forbrukertester. Dette gjelder produkter innenfor både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse.

Her har Klikk.no testet 9 forskjellige blendere for å finne frem til de beste modellene. Hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön jobber med mange sider ved svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer også tester av forskjellige forbrukerprodukter. Råd & Rön har testet 20 forskjellige blendere.

Søndagsavisen 
Søndagsavisen er en dansk avis som omhandler både nyheter, forbrukerliv, innsikt, tester og livsstils-relaterte emner.

Her har avisen testet et utvalg blendere for å se om de dyre modellene faktisk er så mye bedre enn de billigere. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

The Guardian 
The Guardian er en av de største og mest tradisjonsrike britiske avisene. Avisen ble grunnlagt i 1821 og utgis fremdeles hver dag – unntatt søndag. Avisen skriver om alt innen nyheter: Dette gjelder både inn- og utland, business, sport og kultur.

Avisen har også fokus på leseren som forbruker og sørger derfor også for å holde leserne oppdatert om nye forbrukerprodukter i hverdagen. Her har avisen testet blendere.

Du kan lese mer hos avisen her.

The Independent 
The Independent er en av Storbritannias største britiske aviser. Avisen omhandler mye forskjellig nyhetsstoff både fra inn- og utland, politikk, sport og kultur, men det er også satt av plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har testet 8 forskjellige blendere.

Hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.

The Telegraph 
The Telegraph er en av de mest tradisjonsrike britiske avisene. Avisen så dagens lys i 1855 og kommer fremdeles ut daglig både på trykk og som nettbasert versjon. Avisen skriver primært om nyheter fra inn- og utland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil.

Her prøver avisen å finne ut om de billigere blenderne kan konkurrere med de mye dyrere modellene. Hvis du vil lese mer kan du klikke her.

Thewirecutter.com 
Thewirecutter.com er et amerikansk forbrukernettsted hvor ekspertene vurderer et bredt spekter av forbrukerprodukter.

Deres visjon er å tilby et samlet sted hvor forbrukerne kan finne informasjon og oversikt over en viss type produkter før de drar ut og kjøper de. Her har de testet forskjellige blendere. Hvis du vil lese mer kan du klikke her.

Toptenreviews.com 
Toptenreviews.com sørger for å fungere som en hjelpende hånd i forbrukernes hverdag når det kommer til valg av diverse elektroniske forbrukerprodukter.

Forbrukernettstedet forsker, tester og undersøker derfor et stort antall forbrukerprodukter i laboratoriet sitt. Deretter skrives en vurdering av hvert enkelt produkt. Her har de testet blenderen MagicBullet og hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk 
Which er Englands største forbrukermagasin med over en halv million abonnenter. Which’s visjon er å være forbrukernes utstrakte arm og hjelper i hverdagen. Her vil de sørge for at forbrukeren får best mulig kunnskap før de går til anskaffelse av nye produkter. Which tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og i dette tilfellet er det snakk om smoothie-blendere.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Blenderrepublic.com
Blenderrepublic.com er et nettmagasin som har som formål å guide forbrukeren gjennom alt som har med blendere å gjøre. Dette inkluderer både anmeldelser, sammenligninger, guider og oppskrifter. I denne omgang har Blenderrepublic.com testet Nutribullet RX. Hele testen kan leses på hjemmesiden deres.

T3.com
T3.com er et amerikansk teknologimagasin som skriver artikler om nyheter og trender innen den teknologiske verden. Dette inkluderer også tester av forskjellige produkter.

Her har T3.com testet en rekke blendere fra merket Nutribullet, inkludert Nutribullet RX. Få tilgang til hele testen hos T3.com.


Andre relevante tester og artikler

Fant du ikke den riktige blenderen i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Skaff deg en oversikt over de andre testvinnende blenderne som finnes på markedet med vår store generelle blender test, eller fordyp deg i en av våre mange artikler med spesielt fokus på de forskjellige produsentene.

Her finner du for eksempel vår Blendtec blender test, vår Vitamix blender test, vår KitchenAid blender test og vår Wilfa blender test. Alle testene inneholder testvinnende og toppscorende modeller.

Hvis du hovedsakelig skal bruke den nye blenderen din til å lage deilige smoothies så kan en stavmikser fint brukes til å dekke behovene dine.

Her kan du lese vår generelle stavmikser test som inneholder en gjennomgang av de modellene som har fått de beste anbefalingene på markedet.

Dersom det er et merke du ønsker å vite mer om så finner du her en rekke av våre produsent-spesifikke tester. Les for eksempel vår Bamix stavmikser test og vår KitchenAid stavmikser test som alle inneholder ekspertenes favoritter.

En annen populær måte å få dekket sitt daglige inntak av frukt og grønt på er ved å lage juice. Få oversikt over markedets forskjellige testvinnere med vår generelle juicer test, eller les mer i våre store juicepresser og slow juicer tester som begge inneholder en lang rekke av ekspertenes favoritter, samt gode oppskrifter og annen nyttig kunnskap om emnet.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere