Blender Test – Finn Best i Test Blenderne – Best i Test guide

0

Blender test – Dersom du leter etter en ny blender, kan det være vanskelig å få oversikt over de modellene det er verdt å investere i. Selv om en blender er en ganske enkel konstruksjon, er utvalget ganske bredt både på pris og yteevne. Les videre og få oversikt og de modellene som har klart seg best i test på mange testsider.

Blenderen er et svært allsidig kjøkkenredskap, og muligens den kjøkkenmaskinen som står ytterst i kjøkkenskapet eller framme på kjøkkenbenken. Funksjonen er relativt simpel: I bunnen av beholderen er det roterende kviner som knuser, kutter og blander ingredienser.

Likevel er det stor forskjell på maskinenes yteevne, der motorkraften er essensiell. Mange andre elementer er også viktige når blenderen skal brukes. I denne artikkelen ser vi nærmere på mange populære modeller som har blitt testet og vurdert positivt i både forbrukermagasiner og på ulike nettsider.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Gjennomgang av testvinnende blendere
🔸 Gode råd til valg av ny blender
🔸 Gjennomgang av testkildene vi har brukt i artikkelen

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Wilfa Raw Fuel PF-1200S

✅ 10 av 10 mulige stjerner hos Dinside.no
✅ Anbefalt av Teknisk Ukeblad
Anbefalt av den danske mateksperten Umahro Cadogan

Wilfa Raw Fuel blender

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 079,00 Kr. 0,00 Kr. 2 089,00 Kr. Les mer
2 244,00 Kr. 0,00 Kr. 2 244,00 Kr. Les mer
2 495,00 Kr. 0,00 Kr. 2 495,00 Kr. Les mer
2 495,00 Kr. 0,00 Kr. 2 495,00 Kr. Les mer

 

Wilfa Raw Fuel har blitt testet av 2 forskjellige eksperter i Norge – det er snakk om avisene Dinside.no samt Teknisk Ukeblad. Begge stedene har testet Wilfa Raw Fuel på forskjellige områder som design, hastighet, evne til å knuse is og hvor godt beholderen fungerer.

Ekspertene er imponerte over evnene til Wilfa Raw Fuel og derfor får modellen utrolig gode anmeldelser. Dinside.no gir blenderen hele 10 av 10 mulige stjerner, mens Teknisk Ukeblad også anbefaler modellen.

Høy hastighet og stor kraft

Wilfa Raw Fuel ser ut som en klassisk blender med motor og kontrollpanel nederst, og med en avtakbar beholder plassert oppå. Modellen skiller seg altså ikke ut fra andre blendere når det kommer til utseendet. Ifølge ekspertene er det en annen sak når man slår på motoren.

Wilfa Raw Fuel er en såkalt høyhastighetsblender som opererer med mye større fart enn normale blendere. Det er snakk om hele 22.000 omdreininger, og modellen sakker ikke selv om den skal jobbe i 10 minutter.

Den høye hastigheten gjør at Wilfa Raw Fuel enkelt er i stand til å blende harde frukter, grønnsaker og nøtter. I praksis betyr dette at det også er mindre manuelt arbeid da man ikke trenger å skjære frukt og grønt i mindre stykker på forhånd. Ekspertene har også testet Wilfa Raw Fuel sin evne til å knuse frosne bær og is, og her briljerer modellen.

Enkel betjeningWilfa Raw Fuel blender anmeldelse

Wilfa Raw Fuel er enkel å betjene, og som en ekstra hjelp finnes det 3 forhåndsinnstilte programmer til smoothie, suppe og grønnsaksdrikk. Ekspertene har testet alle 3 og mener at de fungerer bra. Man vil imidlertid oftest få bruk for smoothie-programmet.

Ifølge ekspertene fungerer rengjøringen av Wilfa Raw Fuel godt selv om modellen ikke tåler oppvaskmaskin. Steder som ligger kinkig til kan være litt vanskelige å nå, som for eksempel under knivene.

Beholderen på Wilfa Raw Fuel er fremstilt uten BPA for et sunnere og mer miljøvennlig bruk. Det er ingen helletut, men til gjengjeld er det svært få ingredienser som setter seg fast. Derfor trenger man ikke stoppe underveis.

Her kan du se en liten presentasjon av blenderen:


Magimix Le Blender / 11610

Testvinner hos danske Tænk.dk
Testvinner hos svenske Råd & Rön

Magimix le blender

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 709,00 Kr. 0,00 Kr. 1 709,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
2 509,00 Kr. 0,00 Kr. 2 509,00 Kr. Les mer

 

Både det danske forbrukermagasinet Tænk.dk, og det svenske motsvaret Råd & Rön, gir Magimix Le Blender / 11610 toppkarakter i testene deres av 22 forskjellige blendere. Magimix er kjent for å lage noe av det beste kjøkkenutstyret på markedet. Det lever denne blenderen også opp til, da den får ros for høy kvalitet og god yteevne.

En av de få ulempene som begge tester påpeker er rengjøringen av selve kniven, som ikke tåler oppvaskmaskin. Dette gjelder faktisk de fleste blenderknivene på markedet, men på den andre siden er det enighet om at betjeningen er god og velegnet til både høyre- og venstrehendte. Begge testmagasinene er også enige om at blenderen er svært god til å blende både smoothies og å knuse is veldig støysvakt.

Blenderen har en glasskanne med kapasitet på 1,8 liter som tåler oppvaskmaskin.

Det er 5 hastigheter og 4 forskjellige program til å lage smoothies, dessert, supper og knuse is. Motoren er på 1.200 watt, noe som gir den kraft til å lett utføre disse oppgavene.


Blendtec Designer 625

✅ 6 av 6 mulige stjerner hos Gastromand.dk
✅ 4 av 5 mulige stjerner hos det amerikanske teknikkmagasinet Cnet.com

Blendtec Designer 625

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer
5 704,00 Kr. 0,00 Kr. 5 704,00 Kr. Les mer
5 704,00 Kr. 0,00 Kr. 5 704,00 Kr. Les mer
6 475,00 Kr. 0,00 Kr. 6 495,00 Kr. Les mer
7 395,00 Kr. 0,00 Kr. 7 395,00 Kr. Les mer

 

Blendtec Designer 625 har blitt testet av 2 forskjellige testkilder som begge er utrolig begeistrede over modellen. Her er det snakk om den danske matsiden for menn, nemlig Gastromand.dk, samt det amerikanske teknikkmagasinet Cnet.com.

Blendtec Designer 625 har blitt testet på flere testområder og får kun toppkarakterer. Gastromand.dk sier at modellen er i stand til å blende «ALT som kan stappes i».

Kraftig blender med en motor i verdensklasse

Utseendemessig har Blendtec Designer 625 et veldig klassisk blenderdesign med motor og kontrollpanel nederst – med en avtakbar og gjennomsiktig beholder øverst. Modellen er designet for å kunne blende alle slags ingredienser, og her gir ekspertene produsenten fullstendig rett da det stort sett ikke finnes en eneste ingrediens som Blendtec Designer 625 ikke kan blende.

Resultatet blir en kremaktig og myk drikk. Man kan med fordel bruke Blendtec Designer 625 til å lage smoothie, suppe eller is – modellen er nemlig i stand til å takle både kalde og varme ingredienser.

Blendtec Designer 625 er utstyrt med ekstra kraftige kniver for å kunne håndtere harde frukter og grønnsaker – også nøtter og frø.

Motoren er kraftig med en effekt på 1550 watt for å kunne klare oppgavene. Blendtec Designer 625 har 4 forskjellige innstillinger man kan bruke til å lage forskjellige typer flytende kost. Tilsett de ønskede ingrediensene og trykk på den typen man foretrekker – supper, is, juice eller smoothie. Man kan også selv velge hastighet og her er det hele 6 forskjellige hastighetstrinn å velge mellom.

blendtec625 anmeldelseEkspertene konstaterer at Blendtec Designer 625 er en veldig hurtig blender som på kort tid produserer en drikk med god konsistens. De legger merke til at den kun bruker et par sekunder på å knuse is, og under 20 sekunder på å blende en smoothie.

Blendtec Designer 625 er enkel å bruke og har et touch-display med få knapper å ta stilling til.

Ekspertene kommenterer også dette og synes Blendtec Designer 625 er veldig enkel å betjene. Når man er ferdig med å bruke modellen kan man bare tørke av kontrollpanelet med en klut, mens beholderen kan settes i oppvaskmaskinen. Beholderen er forøvrig av det romslige slaget og kan romme 2,7 liter. Den er også laget BPA-fri plast.

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av modellen:


Nutri Ninja 1200W

✅ Kåret til årets kjøp av den engelske avisen Theindependent.co.uk

Nutri Ninja 1200W blender test

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Nutri Ninja 1200W har blitt med i en test hos ekspertene fra den engelske avisen Theindependent.co.uk, hvor engelskmennene har funnet frem til de 10 beste blenderne med beholder.

Nutri Ninja 1200W er inkludert blant disse 10 produktene og har blitt testet både på evner innen smoothies og supper, men også på evne til å blende diverse ingredienser. Ekspertene er imponerte over Nutri Ninja 1200W som de vurderer til å være så bra at den kåres til årets kjøp.

Ekspertene kommenterer at det med Nutri Ninja 1200W er snakk om en blender av høy kvalitet til en overkommelig pris.

Designmessig ser Nutri Ninja 1200W ut som en normal blender og skiller seg ikke ut fra mengden. Den er designet med en bunn med motor og kontrollpanel, samt en avtakbar beholder øverst. Først legger ekspertene merke til beholderen som har en stor kapasitet på 2,1 liter – da kan man blende nok til flere personer av gangen.

Lager smoothies raskt og enkelt

Ekspertene inspiserer kreftene til Nutri Ninja 1200W og modellen har en kraftig motor med en effekt på 1200 watt. Derfor opererer blenderen både raskt og effektivt, og ekspertene legger her merke til at det er både enkelt og raskt å lage en drikkeklar smoothie.

Modellen er også utstyrt med 6 høyhastighetsinnstillinger slik at det kan gå veldig raskt dersom man ønsker det. Nutri Ninja 1200W kan brukes til flere formål og typer måltider. Den kan for eksempel lage en kremaktig smoothie til mellommåltidet, eller blende grønnsaker til middagen.

Utstyrt med spesielt Auto iQ system

Nutri Ninja 1200W har en spesiell funksjon som kalles Auto iQ. Auto iQ er forhåndsinnstilte innstillinger hvor man bare trenger å trykke på én knapp for at modellen selv skal vurdere hvordan ingrediensene skal blendes. Her kan man velge blant Ekstrakt, Blend eller Hakk. Denne funksjonen er også noe av det ekspertene legger ekstra godt merke til og anser som et stort pluss ved modellen.

Videre forklarer ekspertene at det er flere små og velfungerende detaljer ved Nutri Ninja 1200W. Dette inkluderer blant annet modellens sklisikre føtter som suger fast blenderen med vakuum og sørger for at den ikke beveger seg når den blender.

Det medfølger også 2 kopper i forskjellige størrelser med Nutri Ninja 1200W (500 ml og 650 ml med lokk) slik at man kan ta med seg drikken på farten.

Her kan du se en presentasjonsvideo av blenderen. Videoen er produsert av produsenten Nutri Ninja:


Vitamix Professional 750

✅ Anbefalt av den engelske avisen Theindependent.co.uk
✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 mulige stjerner hos Techgearlab.com
✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos britiske Goodhousekeeping.com

Vitamix_Pro_750_blender

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
8 999,00 Kr. 0,00 Kr. 8 999,00 Kr. Les mer

 

Vitamix Professional 750 har blitt testet av 4 forskjellige testpaneler, så det er ingen tvil om at alle aspektene ved Vitamix Professional 750 har blitt grundig testet.

De 4 testpanelene inkluderer den engelske avisen Theindependent.co.uk, testsidene Goodhousekeeping.com og Trustedreviews.com samt teknologisiden Techgearlab.com.

Over hele linjen er det enighet om at Vitamix Professional 750 er en utrolig velfungerende blender og modellen får rene toppkarakterer.

På utsiden har Vitamix Professional 750 et klassisk blenderdesign med motor og kontrollpanel nederst, og den avtakbare og gjennomsiktige beholderen oppå. Modellen har stor tyngde og er veldig elegant å se på.

Kraftig blender til hverdagsbrukvitamix-blender

Ekspertene mener at Vitamix Professional 750 vil være et godt valg dersom man ser etter en kraftig blender til hverdagsbruk – eller til hele familien. Den ligger imidlertid i den litt dyre enden av skalaen, men motoren er sterk og kraftig med en effekt på 1400 watt. Beholderen har en veldig stor kapasitet på 1,9 liter, som gjør at man kan bruke modellen til en hel familie eller hvis man får gjester.

Vitamix Professional 750 er en allsidig blender som kan brukes til flere formål.

Ekspertene forklarer at modellen både kan knuse is og frosne bær, blende større stykker frukt og grønt samt harde nøtter.

En av de hurtigste modellene på markedet

Resultatet blir en myk og kremaktig drikk, og dette går ifølge ekspertene veldig raskt. Det tar nemlig bare et par sekunder. Det kommenteres at modellen både er en av de største og hurtigste modellene på markedet.

Vitamix Professional 750 er utstyrt med 5 forhåndsinnstilte innstillinger for å kunne lage den perfekte suppen, smoothien, pureen eller is-desserten. Det finnes også et smart rengjøringsprogram hvor modellen kan rengjøre seg selv etter bruk. Til dette formålet trenger man bare helle varmt vann i beholderen og tilsette oppvaskmiddel før man starter rengjøringsprogrammet. Det tar ca. et halvt minutt, og deretter kan vannet helles ut og beholderen tørkes av.

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av blenderen. Videoen er produsert av Vitamix selv:


Braun JB 3060

Testvinner hos danske Tænk.dk

Braun JB 3060 blender

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
613,00 Kr. 0,00 Kr. 613,00 Kr. Les mer
629,00 Kr. 0,00 Kr. 629,00 Kr. Les mer
732,00 Kr. 0,00 Kr. 732,00 Kr. Les mer
732,00 Kr. 0,00 Kr. 732,00 Kr. Les mer
732,00 Kr. 0,00 Kr. 732,00 Kr. Les mer
689,00 Kr. 59,00 Kr. 748,00 Kr. Les mer

 

Braun JB 3060 ligger midt på treet prismessig, men er likevel blant de 3 blenderne som det danske forbrukermagasinet Tænk.dk vurderer som “Best i Test”, til tross for at nesten halvparten av de 22 kandidatene i testen var dyrere enn denne Braun-modellen.

Tænk.dk synes at Braun JB 3060 bråker litt over gjennomsnittet, men fokuserer på brukervennligheten og maskinens sikkerhet. En fordel er at den er lett å ta fra hverandre, og alle delene kan vaskes i oppvaskmaskin.

Det viktigste elementet i kåringen er selve blenderegenskapene. Tænk.dk gir Braun JB 3060 absolutt toppkarakter både på knusing av is og blending av smoothies. Knusing av is gir ofte problemer for en del andre modeller.

Denne modellen har blenderkniv i rustfritt stål som er lett å avmontere og rengjøre etter bruk, og det anbefales å vaske den under rennende vann.

Selve kannen har en kapasitet på 1,75 liter og tåler oppvaskmaskin. Modellen har 5 hastigheter inkludert puls- og turbofunksjon.


Philips HR2095

Testvinner hos svenske Råd & Rön

Philips HR2095 blenderen

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer

 

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har gitt Philips HR2095 absolutt toppkarakter i testen sin, der denne modellen ble testet mot 21 andre blendere. Det er en god plassering ettersom denne blenderen ligger i den billigste enden av prisspekteret. Vinnertittelen fikk den først og fremst på grunn av de gode blenderegenskapene og sin solide konstruksjon. Philips HR2095 har litt høyere støynivå enn gjennomsnittet, men Råd & Rön vurderte de andre fordelene som viktigere.

Også hos danske Tænk.dk får denne blenderen god karakter, og den blir beskrevet som en solid blender med en motor på 700 watt.

Blenderen har ProBlend 6-kniver som gir effektiv blending og kutting. Philips skriver selv at ProBlend 6-teknologi gir opp til 50% finere resultat enn andre blenderkniver. Du kan velge mellom ulike hastigheter, alt etter hvor mye kraft du ønsker.

Alle delene tåler oppvaskmaskin, bortsett fra hovedenheten


Philips HR2195

Testvinner hos Klikk.no

Philips HR2195

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Den norske nettavisen Klikk.no har testet 9 forskjellige blendere i samarbeid med kokken Jan Ivar Nykvist. Her får Philips HR2195 en flott topplassering.

Modellen utmerker seg blant annet på grunn av at den er svært robust og enkel å ta fra hva hverandre og rengjøre, ettersom alle delene tåler oppvaskmaskin.

En av faktorene som er vektlagt er den kraftige 900 watts motoren i Philips HR2195, som sikrer kontinuerlig drift også ved stor belastning. I testen får modellen poeng for pulsknappen som gjør det mulig å kjøre på ekstra høy hastighet i korte perioder, i tillegg til det gode og gjennomtenkte designet.

Blenderen er produsert i et tidløst design av stål, med en glasskanne på 2 liter. Den har en 6-bladet kniv som gjør at den blender effektivt, også i større mengder.

Displayet har lys, og du kan enkelt stille den inn på ulike funksjoner, for eksempel støysvak eller “pluss”-funksjonen.

Den har mange nyttige spesialprogram til blant annet supper, smoothies og isbiter.


Wilfa BL-1200S

Toppscorer hos Klikk.no

Wilfa BL-1200S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Wilfa BL-1200S oppnår en flott topplassering i blendertesten i det norske magasinet Klikk.no, hvor kokken Jan Ivar Nykvist har testet 9 forskjellige blendere i lav- og mellomprisområdet. Den gode bedømmelsen kommer blant annet av den robuste og tunge konstruksjonen, samt en praktisk trinnløs hastighetsregulering.

Også den kraftige motoren på hele 1200 Watt teller på positivsiden, hvor selv knusning av is skjer enkelt. Det bemerkes at motoren lager litt mer lyd enn de mer stillegående modellene på markedet. Dette burde ikke være et problem, da man sjeldent lar blenderen gå lengre enn 30 sekunder av gangen.

Blenderen har også vunnet en rekke danske tester i aviser. Dette er det god grunn til, da den klarer alt fra is og smoothies til supper, helt uten problemer. En av fordelene ved blenderen er at den er meget enkel å bruke og rengjøre.

En annen fordel med denne blenderen er at den har er et påfyllingslokk i selve lokket, som betyr at du kan fylle på ingredienser mens blenderen er i gang. Glasskannen rommer 1.8 liter, så det er mye plass dersom du skal lage supper eller smoothies.

Alle avtakbare deler kan enkelt avmonteres og vaskes i oppvaskmaskinen.


Kenwood kMix BLX50

Kåret som ”Best til prisen” i BT.no

Kenwood kMix BLX50 blender

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 172,00 Kr. 0,00 Kr. 1 172,00 Kr. Les mer

 

Den norske avisen Bergens Tidende har testet 6 blendere, og her vurderes Kenwood kMix BLX50 som det beste kjøpet til prisen.

Testpanelet er svært positive til det kompakte designet. Kannen er på 1,6 liter og blir derfor vurdert som litt for liten. Til tross for dette, klarer modellen å blende relativt store biter kokte grønnsaker dersom du for eksempel skal lage suppe.

Kenwood kMix BLX50 klarer også smoothies uten problemer, selv om det kan oppstå noen problemer med litt større klumper med frosne bær eller frukt. Det positive er at den er relativt støysvak og har en brukervennlig funksjonsvelger og ekstra pulsknapp. Det negative er at testpanelet synes det var litt vanskelig å ta av lokket.

Blenderen har en ekstra kraftig motor på 800 watt og en solid glasskanne. Du velger enkelt mellom de ulike programmene på funksjonshjulet, som er perfekt til å knuse is, lage dip, supper, smoothies, puréer og mye mer.

Den har fire innstillinger til dip, drikke, isknusing og supper, noe som gjør det ekstra lett hvis du skal lage en av disse.


 Kitchenaid Artisan 5KSB5553

Testvinner i danske Politiken.dk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 978,00 Kr. 0,00 Kr. 1 978,00 Kr. Les mer
1 978,00 Kr. 0,00 Kr. 1 978,00 Kr. Les mer
2 346,00 Kr. 0,00 Kr. 2 346,00 Kr. Les mer
2 449,00 Kr. 0,00 Kr. 2 459,00 Kr. Les mer
2 469,00 Kr. 0,00 Kr. 2 469,00 Kr. Les mer
2 469,00 Kr. 0,00 Kr. 2 469,00 Kr. Les mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Les mer

 

Den danske avisen Politiken har fått hjelp av to kokker til å teste og vurdere 10 blendere, og her ble Kitchenaid Artisan 5KSB5553 en klar vinner. Blenderen klarte alle oppgavene uten problemer.

De ulike blenderne i testen ble utsatt for suppefremstilling, knusing av is, og pestoproduksjon. I tillegg ble de vurdert på blant annet brukervennlighet og støynivå.

Dommerne ble spesielt imponerte av is-knusingen. Den kraftige motoren viser ingen tegn på overbelastning, heller ikke når det skulle lages pesto. Dette gir en god indikasjon av hva blenderen kan gjøre, ettersom billigere og svakere blendere ofte setter seg fast under arbeidet slik at man må hjelpe til manuelt.

Blenderen har en motor på 550 watt og er både sterk og støysvak. Motoren har intelligent hastighetskontroll. Den har 5 hastigheter som i tillegg til puls-knappen gir 10 kombinasjonsmuligheter. Glasskannen har et volum på 1,5 liter og tåler maskinoppvask.


Gode råd når du skal velge blender

Som du ser i denne artikkelen, er det ikke alltid at pris og effekt (hvor mange watt motoren har) sier noe om hvor god blenderen er, selv om de beste modellene ofte ligger høyt på prisskalaen.

Dersom du på forhånd vet at du trenger en blender til å blande relativt myke og flytende ingredienser, klarer du deg med en ganske billig modell. Hvis behovet ditt er å knuse is og store klumpe frosne bær eller grønnsaker, klarer en billig modell sjelden å leve opp til kravene. Her bør du gå etter en litt kraftigere og dyrere modell, eventuelt noen av de vi har presentert her, for ikke å risikere at blenderen stopper midt i arbeidet.

Dersom en blender kjører seg fast, er det viktig å skru den av med en gang og bruke håndkraft til å røre eller løsne fastlåste klumper – ellers kan motoren bryte sammen.

Noe annet som er viktig å vurdere er rengjøring. Dersom du skal bruke blenderen ofte, er det viktig at den er lett å demontere. Noen typer kan ikke demonteres helt, og det er heller ikke sikkert at alle modeller tåler oppvaskmaskin.

Det er ganske stor forskjell på hvor mye hver modell bråker. Også her er det ofte de litt dyrere modellene som gir større komfort og lavere støynivå. Hvis lydnivå er viktig for deg bør du i alle fall sikre deg at den valgte modellen oppfyller kravene dine. Det er alltid lurt å sjekke ulike tilgjengelige tester, og du finner også alle tekniske fakta om produktet på hjemmesiden til produsenten.


Blender Test – Disse testen har vi analysert:

Tænk.dk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk foretok i 2014 en test av 22 forskjellige blendere. Det ble fokusert på om kandidatene kunne lage jevn, klumpfri smoothie og evnen deres til å knuse is. Av andre viktige kriterier vurderte de også brukervennlighet og støynivå, i tillegg til mange andre ting. Du kan lese hele testen på Tænk.dk. Vær oppmerksom på at du må ha betalt abonnement for full tilgang.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön gjorde en test av 22 ulike blendere i 2013. Testen er relativt nyansert og delt opp i kategoriene blending, brukervennlighet, kvalitetsinntrykk og lydnivå. Hver kategori er videre delt inn i mer spesifikke underkategorier slik at du får en veldig god vurdering av hvert produkt i testen. Du kan se hele testen på nettsiden til Råd & Rön. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement for full tilgang.

Klikk.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Klikk.no har i samarbeid med kokk og kokebokforfatter Jan Iver Nykvist, testet 9 forskjellige blendere. Han fokuserte spesielt på blenderens motor, som etter hans erfaring er avgjørende for et bra resultat. I følge Jan Iver Nykvist er det ofte frosne bær som kan skape problemer for blendere av litt dårligere kvalitet. Ofte setter bær seg fast så motoren brenner sammen hvis den ikke har nok kraft. Artikkelen med blendertesten fra Klikk.no er gratis tilgjengelig for alle.

Bergens Tidende 🇳🇴
I 2015 offentliggjorde avisen Bergens Tidende en test med 6 populære blendere. Testen viser svært tydelig at det hverken er pris eller effekt som avgjør om resultatet blir bra. Blenderne er ikke blant de billigste på markedet, men det er likevel stor variasjon i pris. Du kan lese hele artikkelen gratis på hjemmesiden til Bergens Tidende.

Politiken 🇩🇰
Den danske avisen Politiken presenterte en test av 10 blendere i 2013. Testen ble utført i samarbeid med kokkene Christian Fentz og Martin Webb, som også underviser på Hotel- og Restaurantskolen i København. De 10 blenderne ble testet sammen med elevene på skolen, og resultatet ble at de beste blenderne ofte er noen av de dyreste. Likevel er prisen ikke alltid presis målestokk for kvalitet. Les hele artikkelen på nettsiden her. Vær oppmerksom på at du må ha betalt abonnement for full tilgang.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Produktekspertene hos det store britiske forbrukermagasinet Good Housekeeping Institute har testet Vitamix Professional 750. I testen blir blenderen belønnet med 4,5 av 5 mulige stjerner, og testpanelet har laget en oversikt over fordeler og ulemper ved nettopp denne blenderen. Du kan lese hele anmeldelsen deres her.

Dinside.no 🇳🇴
Det store nyhetsmediet Dinside.no tester ofte forskjellige produkter. De har en egen seksjon for produkttester som de kaller Testpilot. Her bruker avisen forskjellige forbrukere til å test produktene. Disse forbrukerne kaller de testpiloter.

Avisen har blant annet foretatt en test av Wilfa Raw Fuel. I testen har hele 10 testpersoner testet blenderen og resultatet er at 10 av 10 anbefaler produktet. Den samlede karakteren er 9,4 av 10 mulige stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen på hjemmesiden deres via denne linken.

Teknisk Ukeblad 🇳🇴
Dette ukebladet fokuserer på teknikk og arbeider med å bringe teknikknyheter til det norske folk. En gang iblant foretar de også tester av diverse produkter.

En av bladets journalister har foretatt en test av blenderen Wilfa Raw Fuel. Deretter har han skrevet en veldig detaljert artikkel som omhandler fordeler og ulemper ved blenderen. Du kan lese hele anmeldelsen på Teknisk Ukeblad sin hjemmeside.

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er et amerikansk teknikkmagasin som arbeider med mange ulike aspekter innenfor den teknologiske verdenen. Her er det snakk om nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Cnet.com har testet Blendtec Designer 625. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand er et dansk mannemagasin med fokus på alt innenfor gastronomiens verden sett med menns øyne. Dette innebærer blant annet mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker, kjøkkenartikler og mye mer. Gastromand har her testet Blendtec Designer 25. Du kan lese Gastromand sin vurdering her.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com er en internasjonal teknologiside med hovedkontor i USA. De har som hovedformål å teste og vurdere forskjellige elektroniske og teknologiske forbrukerprodukter. Techgearlab.com sørger for å produsere lettforståelige, objektive og grundige anmeldelser som forbrukerne kan bruke som en guide til nye produkter. Her har Techgearlab.com testet blenderen Vitamix Professional 750. Ønsker du å lese mer så kan du lese hele anmeldelsen på deres hjemmeside.

Theindependent.co.uk 🇬🇧
The Independent er en britisk avis som er en av landets største. Avisen behandler et stort utvalg nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur. Her er det også plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har her testet forskjellige blendere og funnet frem til de 10 beste. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres via denne linken.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en britisk testportal for foretar tester av en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sitt arbeid å gi de besøkende den seneste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Vitamix Professional 750. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.