Oppvaskmaskin Test – Gjennomgang av de beste oppvaskmaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: – I denne artikkelen har vi sett nærmere på hvilke oppvaskmaskiner testmagasinene i Skandinavia har kåret til de beste oppvaskmaskinene.

Vi håper artikkelen kan hjelpe deg med å finne den perfekte oppvaskmaskinen til dine behov.

Denne testen av oppvaskmaskiner inneholder:

🔸 Gjennomgang av de beste og mest testvinnende oppvaskmaskinene på markedet 
🔸 Gode råd og hva som er viktig å ta i betraktning når du velger oppvaskmaskin 
🔸 Slik virker oppvaskmaskinen din 
🔸 Råd til hvordan du får mest ut av oppvaskmaskinen 
🔸 Gjennomgang av alle kildene vi har undersøkt 

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler derimot resultater uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

Hva bør du tenke på før du kjøper en oppvaskmaskin?

Størrelse og kapasitet
Når du skal kjøpe en oppvaskmaskin, er det viktig å tenke på hvor mye ledig plass du har til den og om den passer til kjøkkenet ditt. Har du et mindre kjøkken kan det være lurt å skaffe deg en kompakt oppvaskmaskin. Kompakte innebygde oppvaskmaskiner er 45 cm brede og er designet for å installeres under en benkeplate. Har du et større kjøkken kan du få plass til en standard innebygget oppvaskmaskin som er rundt 60 cm bred og har plass til 12 til 16 kuverter. Dimensjonene kan variere fra modell til modell, så du må sjekke hvor mye plass du har og hvor mange kuverter du trenger. En kuvert er det totale antallet tallerkener, sølvtøy og glass som brukes i en tre-retters middag. Hvis du har 9 gjester på besøk, bør du derfor ha en 9-kuverts oppvaskmaskin for å kunne rengjøre alt (unntatt gryter og panner) i én syklus. Hvis du kjøper en oppvaskmaskin for kun 2 personer vil 6-9 kuverter være nok. For husholdninger med 2-4 personer vil  9-12 kuverter være nok og for familier større enn 4 persone er over 12 kuverter nødvendig for en effektiv rengjøring.

Støynivå
Det er viktig å vite støynivået til en oppvaskmaskin før du kjøper en. mest De mest stillegående alternativene har et desibelnivå på mellom 45 og 50. En oppvaskmaskin med en vurdering på 45 dB eller lavere er veldig stillegående og gir samme lyd som folk som snakker i et bibliotek. En oppvaskmaskin med en et desibelnivå på 50 eller høyere er like høy som en vanlig samtale. Jo lavere desibelnivå, jo dyrere blir oppvaskmaskinen, så du bør tenke over hvor viktig det er for deg å ha en stillegående oppvaskmaskin.

Sykluser og alternativer
Det er viktig at oppvaskmaskinen har nyttige sykluser som vil rense oppvasken godt. Oppvaskmaskinen bør også ha forskjellige innstillinger, som normal, tung, lett og forvask som lar deg tilpasse oppvaskmaskinen til dine behov. Gryter og panner vil kreve en annen syklus enn fint porselen, så du vil være sikker på at oppvaskmaskinen din har mulighet til vaske begge deler. Programmerbare eller innebygde moduser for hurtigvask, forsinket vask, delikat vask, etc., vil vanligvis koste mer, men kan spare deg for penger på strøm og vann i lengden.

Pris
Oppvaskmaskiner kommer i en mange ulike priser, så det er viktig å bestemme seg for hvor mye penger man er villig å bruke. De dyreste modellene på markedet koster rundt 25000 NOK og vil vanligvis ha stor kapasitet, trådløs tilkobling, svært lavt støynivå og mange forskjellige funksjoner. Budsjettalternativer koster rundt 3000 NOK og kan ha begrensede funksjoner, men er fortsatt tilstrekkelig for normal og daglig bruk. Det er viktig å vite hvilke type funksjoner du vil ha i en oppvaskmaskin, slik at du kun betaler for det du trenger.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Når du kjøper en oppvaskmaskin, bør du vite hva andre brukere og eksperter har å si om den. Brukeranmeldelser kan fortelle deg hvor fornøyde folk er med oppvaskmaskinen, mens ekspertanmeldelser kan gi deg en dypere analyse av funksjonene. Vurder både bruker- og ekspertanmeldelser før du bestemmer deg, for å sikre at du får den beste oppvaskmaskinen for dine behov.

arrow-more


Bosch SMU4HAB48S – med smart Home Connect-betjening

Vår anbefaling

 • 4.4 Google shopping

Bosch SMU4HAB48S

Oppvaskmaskinen kommer med en stillegående børsteløs EcoSilence Drive-motor som bidrar til skånsommere og roligere vaskesykluser. Dette er perfekt for de som setter pris på en oppvaskmaskin av høy kvalitet og som ønsker en modell som er stillegående.

 • Ekstra tørr + funksjon
 • Stillegående børsteløs EcoSilence Drive-motor
 • Livstidsgaranti mot vannskader

Hva du bør vurdere før du kjøper Bosch SMU4HAB48S

ExtraDry funksjon
Denne oppvaskmaskinen fra Bosch er en førsteklasses modell som tilbyr fantastiske funksjoner. Den kommer med en rekke innovative funksjoner, som automatisk alt-i-ett-funksjon, som automatisk oppdager hvilken type vaskemiddel som brukes og tilpasser programmet for å sikre best mulig rengjøringsresultat. ExtraDry-funksjonen forlenger tørkefasen og bruker varmere vann til å skylle med, slik at eventuelle rester på glass eller tallerkener fjernes. Denne modellen kan fjernstyres fra en mobil eller med Google Assistant. Dette lar deg starte, stoppe eller sette oppvaskmaskinen på pause uansett hvor du er. Du kan også følge med på fremdriften til oppvaskmaskinen og få oppdateringer om hvor mye tid som er igjen av syklusen.

Overvåkingssensorer og interiør med bra design
Denne modellen har presise sensorer som overvåker servicemengden og hvor skitten den er, noe som gjør at den kan den justere vannforbruket basert på denne informasjonen, slik at du ikke kaster bort vann under oppvasken. Den tilbyr seks programmer som du kan velge mellom, slik at du kan finne det perfekte programmet for dine behov. Enten du trenger en rask vask for en liten mengde eller ønsker å rengjøre oppvasken grundig, vil denne oppvaskmaskinen dekke dine behov. Den har 13 kuverter som gjør den til et godt alternativ for husholdninger med 4+ personer. Et Flex kurvsystem kan justeres for å passe større gjenstander, slik at du enkelt kan fylle eller tømme maskinen. Denne oppvaskmaskinen har også livstidsgaranti mot vannskader, noe som betyr at du kan være trygg på at oppvaskmaskinen vil vare i årevis.

Fordeler

 • Enkel betjening
 • God app-funksjonalitet
 • Justerbar tid og tørkekapasitet
 • Rask installasjon
Ulemper

 • Tørker ikke plast særlig godt
 • Varigheten av ECO-program er litt lang

Hva sier eksperter og brukere om Bosch SMU4HAB48S?

Denne oppvaskmaskinen har en vurdering på 4,4 av 5 stjerner basert på Googles samling av brukeranmeldelser, og de fleste av de som har anmeldt den elsker hvor stillegående og enkel å bruke den er samtidig som den gir gode rengjøringsresultater selv med korte vaskesykluser.

Konklusjon

Denne Bosch-modellen har en app-funksjonalitet som fungerer bra og er veldig enkel å installere, noe som gjør den til et godt valg for de som liker å sette opp oppvaskmaskiner selv. Vi fant noen ulemper med modellen etter å ha testet den. Den første ulempener det lange ECO-programmet som kanskje ikke passer for folk med en litt travel hverdag, og den andre er at maskinen gir litt utilfredsstillende tørking av plast.

Spesifikasjoner:
Tørkeevne: A
Tørkeevne: A
Oppvaskevne: A
Energiklasse: D
Lydnivå: 44 dB
Effekt: 2400 W
Kuvert: 13 stk
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 84 kW/t
Vannforbruk per retter: 9,5 L
Årlig vannforbruk: 2660
Antall programmer: 6
Mål (HxBxD): 81x59x55 cm
Vekt: 44 kg


Electrolux ESF5545LOX

Beste oppvaskmaskin ifølge forbrukere

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 

Electrolux ESF5545LOW

Modellen Electrolux ESF5545LOX er blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder. Her er det snakk om den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som begge har foretatt en større test av oppvaskmaskiner. Denne modellen ble testet i august 2017.

Her er alle de utvalgte modellene blitt testet på parametere som energiforbruk, vannforbruk, design, håndterbarhet, anvendelse, brukervennlighet og oppvaskevner – deretter er det gitt en endelig karakter. Electrolux ESF5545LOX klarer seg godt i begge testene og belønnes med topplasseringer begge steder.

Markedets beste energiklasse

Electrolux ESF5545LOX hører til blant de oppvaskmaskinene med en rimelig stor kapasitet på 13 kuverter – dette tilsvarer hva en familie på 4-5 personer vil trenge. Ettersom det her er snakk om en relativt stor modell er det ikke behov for å sette i gang maskinen så ofte, men hvis man likevel vil sette påen ekstra oppvask så vil det ikke tære for mye på hverken økonomien eller miljøet. Electrolux ESF5545LOX ligger nemlig i markedets aller beste energiklasse – nemlig A+++.

Denne modellen er en underbyggings oppvaskmaskin, som betyr at modellen skal integreres under den eksisterende kjøkkenbenken man har hjemme.

Modell med 6 programmer

Maskinen har 6 programmer, noe som gjør at den kan brukes til stort sett alle tenkelige oppvaskoppgaver. De 6 programmene inkluderer AutoFlex 45-70 grader, Økonomi 50 grader, Intensiv 70 grader, Hurtigprogram 60 grader, Skylling og Glass 45 grader.

Glassprogrammet er spesialutviklet til skånsomt å ta hånd om skjøre glass, og man kan også kjøpe en glassholder til vinglass som passer til modellen.

Både glass og porselen står trygt under oppvasken med Soft Spikes-gummipigger som sørger for at serviset ikke beveger seg.

Electrolux ESF5545LOX er en intelligent oppvaskmaskin – for hvis man bruker AutoFlex så har modellen sensorer som selv vurderer hvilken temperatur den skal vaske på i forhold til mengde og oppvask og hvor skittent serviset er.

Air Dry-teknologi

Denne modellen har også et Hurtigprogram samt TimeSaver dersom det skal gå raskt. TimeSaver er spesielt lurt hvis man har liten tid – for hvis man slår på denne funksjonen kan man minimere oppvasktiden markant.

Electrolux ESF5545LOX jobber også ut ifra den såkalte Air Dry-teknologien som gjør at serviset blir utsatt for naturlig tørking til slutt i programmet. Dette sparer energi og gir et helt tørt resultat. Hvis man vil ha et ekstra tørt resultat finnes det også en Xtra Dry-funksjon som sørger for at alt serviset – også det med vanskelige kroker og kriker – blir helt tørt.

Denne oppvaskmaskinen er også utstyrt med en utsatt start-funksjon slik at man kan planlegge når oppvasken skal skje, og dersom man velger å ta oppvasken mens familien sover så vil ikke maskinen bråke for mye. Lydnivået ligger kun på 44 dB.

På innsiden er Electrolux ESF5545LOX utstyrt med en flyttbar kurv til bestikket samt en overkurv som kan justeres i høyden. Overkurven har Soft Spikes og hyller til kopper, og underkurven har tallerkenpinner.

Spesifikasjoner ved Electrolux ESF5545LOX – mål 
🌀 Høyde: 82 centimeter
🌀 Makshøyde: 88 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter 

Spesifikasjoner ved Electrolux ESF5545LOX – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Til underbygging
🔴 Kapasitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2775 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
🔴 Støynivå: 44 dB
🔴 Antall programmer: 6

Fordeler ved Electrolux ESF5545LOX: 
God størrelse med plass til 13 kuverter
Modell i markedets beste energiklasse
6 programmer – inkludert spesialdesignet glassprogram og intelligent AutoFlex
Mulighet for et helt tørt resultat med Air Dry og Xtra Dry
Lavt lydnivå på 44 dB

 


Electrolux EES47311L – godt alternativ med mange funksjoner

Beste oppvaskmaskin for prisen

 • 4.7 Google shopping
 • 4.5 Amazon

Electrolux EES47311L

 

Electrolux-oppvaskmaskinen kommer med en Quick Select-skyveberøringsfunksjon, som er en problemfri måte å starte din egen tilpassede oppvasksyklus på. Du velger syklus med kun ett trykk og legger til eventuelle valgfrie behandlinger. Den er perfekt for de som vil ha en oppvaskmaskin som dyprenser hvert hjørne og fjerner alt smuss og skitt.

 • Quick Select-skyveberøringsfunksjon
 • 3 vaskeblader
 • Dobbeltroterende sprayarm for grundig rengjøring

Hva du bør vurdere før du kjøper Electrolux EES47311L

Grundig rengjøring og romslig design
Denne oppvaskmaskin fra Electrolux  er en av de mest bemerkelsesverdige modellene som finnes på markedet. Den kommer utstyrt med en dobbeltroterende sprayarm som hjelper til med å rengjøre oppvasken grundig. Sprayarmen roterer i to retninger, noe som bidrar til å rengjøre alle overflatene på oppvaskmaskinen. I tillegg har den tre vaskeblader som sikrer at oppvasken blir gjort grundig. Dette er en funksjon som ikke finnes på alle oppvaskmaskiner, noe som tilsier at denne Electrolux oppvaskmaskin kan være et godt kjøp. Bladene er svært kraftige og kan enkelt fjerne mat og smuss fra oppvasken. Vannforbruket per vaskesyklus er 10,5 L som er mindre enn gjennomsnittet på markedet for en oppvaskmaskin i standardstørrelse (15L). Oppvaskmaskinen har en bred innvendig plass (13 kuverter) som kan romme større oppvask, noe som er bra for familier eller alle som lager mye mat og har mye oppvask å rengjøre.

Intuitiv kontroll
Funksjonene på oppvaskmaskinen er veldig intuitive, og den åpnes automatisk på slutten av programmet, slik at du ikke trenger å vente på at den blir ferdig. Oppvaskmaskinen kommer også med AirDry-teknologi, som tørker oppvasken tre ganger enn modellene uten denne funksjonen. I tillegg har den et tilbakemeldingssystem med en lysstråle mot gulvet som gir deg beskjed når oppvaskmaskinen er ferdig med rengjøringen. Du vil ikke høre noen lyd på slutten av syklusen, men du vil i stedet se et grønt lys som vises på gulvet. Denne modellen er i middels til høy prisklasse, som gjør at denne oppvaskmaskinen gir mye for valuta for pengene, på grunn av de forskjellige funksjonene den har å tilby.

Fordeler

 • Bred innvendig plass
 • Veldig intuitive funksjoner
 • Åpnes automatisk på slutten av programmet
 • Lavt støynivå
 • Øvre kurv er høydejusterbar
Ulemper

 • Instruksjonene er kun «visuelle»
 • Montering kan ta litt tid

Hva sier eksperter og brukere om Electrolux EES47311L?

Oppvaskmaskinen har fått en totalscore på 4,7 av 5 fra Googles samling av brukeranmeldelser fra ulike butikker. Den har også fått en vurdering på 4,5 på Amazon. De elsket den stillegående driften og den solide konstruksjonen, med en bruker som sa: ,,Oppvasken vaskes perfekt, AirDry-funksjonen som åpner døren på slutten av vasken er praktisk for tørking og QuickSelect-kontrollpanelet for valg av vaskeprogram er veldig intuitiv.»

Konklusjon

Det er en oppvaskmaskin som kommer med mange funksjoner, som en dobbeltroterende sprayarm, tre oppvaskblader, en justerbar øvre kurv for enkel plassering av større panner og gryter og generelt romslig innvendig design. Den eneste ulempen er at instruksjonene kun er «visuelle» og ikke skriftlige, noe som kan være tidkrevende ved montering av produktet og kan kreve ekstra hjelp.

Spesifikasjoner:
Tørkeevne: A
Oppvaskevne: A
Energiklasse: D
Lydnivå: 46 dB
Kuvert: 13 stk
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 84 kW/t
Vannforbruk per retter: 10,5 L
Årlig vannforbruk: 2940
Antall programmer: 5
Mål (HxBxD): 85x60x55 cm
Vekt: 39 kg


Siemens SX75ZX05CE – modell med selvrensende system

Beste oppvaskmaskin i premiumklassen

 • 4.5 Google Shopping

Siemens SX75ZX05CE

Denne modellen kommer med iQdrive-funksjonen, som er en energi- og tidsbesparende teknologi som også reduserer vannbruken. Dette er en oppvaskmaskin for de som ønsker en premiummodell med trådløse betjening og brukervennlige funksjoner.

 • iQdrive: energisparende teknologi
 • Glassbeskyttelsesteknologi
 • Selvrensende filtersystem

Hva du bør vurdere før du kjøper Siemens SX75ZX05CE

Optimaliserte vaske- og tørkesykluser
Denne Siemens-oppvaskmaskinen er en førsteklassesmodell som tilbyr enestående funksjoner som et selvrensende filtersystem som holder oppvaskmaskinen i gang jevnt og bidrar til å forhindre opphopning av oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinens varioSpeed ​​​​Plus-funksjon bidrar til å øke hastigheten på vask og tørkingen behandles opptil tre ganger raskere enn den gjør med en vanlig oppvaskmaskin. Dette bidrar til å optimere oppvask- og tørkeprosessen, slik at oppvasken blir renere og tørrere på kortere tid. Dette er en flott funksjon for de som har stort oppvaskbehov eller som ønsker å optimalisere oppvaskprosessen for å spare tid. Oppvaskmaskinen har også plass til 14 kuverter, som gjør at den kan definitivt romme større mengder.

Trådløs tilkobling + beskyttelsesfunksjoner
En annen fin ting med denne modellen er at den har en Home Connect-app som lar deg styre oppvaskmaskinen fra smarttelefonen din. Du kan til og med sette oppvaskmaskinen i stillemodus fra din telefon. Oppvaskmaskinen har en glassbeskyttelsesteknologi som forhindrer at tallerkener og glass får riper eller skadet. Med doseringsassistentfunksjonen får du alltid riktig mengde vaskemiddel for hver syklus. AquaStop-funksjonen beskytter oppvaskmaskinen mot alt av vannskader, slik at du kan være sikker på at det er trygt å bruke oppvaskmaskinen din.

Fordeler

 • Romslig og robust design
 • Brukervennlige funksjoner
 • Automatisk justering til riktig type vaskemiddel
 • Du kan sette den på stillemodus via app
 • Mange valgfrie programmer
Ulemper

 • Ikke mulig å justere plass i bestikkskuff
 • Tar tid å installere
 • I høyere prisklasse

Hva sier eksperter og brukere om Siemens SX75ZX05CE?

Oppvaskmaskinen har en poengsum på 4,5 av 5 basert på Googles samling av brukeranmeldelser, der som sier at den er enkel å bruke, rengjør oppvasken godt og er stillegående. Mange brukere har gitt oppvaskmaskinen høye karakterer for maskinens grundige rengjøring og intuitive funksjoner, og de fleste gir få negative tilbakemeldinger.

Konklusjon

Oppvaskmaskinen har et slankt og stilig design, og har brukervennlige funksjoner som gjør at det er enkelt å få oppvasken ren. Det er imidlertid viktig å merke seg at den ikke har innvendig belysning og at den har en litt komplisert installasjon som kan ta litt tid. Selv om denne oppvaskmaskinen har en høyere prislapp, tror vi basert på vår testing at den er vel verdt prisen med tanke på de enestående funksjonene som maskinen har.

Spesifikasjoner:
Tørkeevne: A
Oppvaskevne: A
Energiklasse: C
Lydnivå: 42 dB
Effekt: 2400W
Kuvert: 14 stk
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 237 kW/t
Vannforbruk per retter: 9,5 L
Årlig vannforbruk: 2660
Antall programmer: 6
Mål (HxBxD): 86x59x55 cm
Vekt: 40 kg


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch SMV45AX00E

God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMV45AX00E

Oppvaskmaskinen Bosch SMV45AX00E er blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De to ekspertkildene har begge gitt oppvaskmaskinen fra Bosch en god anmeldelse. De fremhever spesielt modellens vaske- og tørkeevne, kvalitet, energi- og vannforbruk.

Maskinen har til sammen 5 programmer med ulike funksjoner. Oppvaskmaskinen passer godt til en husstand på ca. 3-4 personer da den kan romme 12 kuverter. Maskinen ligger også i energiklasse A++, derfor er man sikret en maskin som ikke har et høyt strømforbruk. Maskinen er derfor snill mot både miljøet og lommeboken.

Med modellens timer-funksjon er det også mulig å planlegge oppvaskmaskinens start frem i tid. På den måten kan man sørge for at man alltid har mulighet til å tømme den når programmet er ferdig.

Videre er modellen også utstyrt med en Aqua-stop funksjon som automatisk sørger for å stoppe vanntilførselen slik at man unngår oversvømmelser forårsaket av lekkasjer.

Modell med redusert vasketid, load sensor og varmeveksler 

Med Bosch SMV45AX00E får man en redusert vasketid på opptil 66% – også når maskinen er helt full. Dersom man aktiverer VarioSpeed Plus-funksjonen først, vasker og tørker oppvaskmaskinen på en tredjedel av tiden sammenlignet med andre modeller. Dette er en fordel når det skal gå ekstra raskt da man ikke går på kompromiss med resultatet.

Bosch SMV45AX00E er også utstyrt med en load sensor som sørger for en automatisk vann- og energisparing ved oppvask av mindre mengder. Maskinen måler nemlig vekten på innholdet med en rotasjonshastighetssensor som registrerer vannivået. Derfor har man mulighet til å spare energi med denne modellen dersom man ikke fyller den helt full.

Oppvaskmaskinen kommer også med en varmeveksler som sikrer riktig temperatur for en skånsom oppvask. Denne funksjonen er ekstra skånsom mot glass og porselen. Vannet blir nemlig forvarmet ved hjelp av overskuddsvarmen fra oppvasken som allerede er i gang. Slik unngår man store temperaturutsvingninger og kuldesjokk som kan skade innholdet.

Stillegående oppvaskmaskin med programautomatikk og energivennlig motor

Bosch SMV45AX00E er en stillegående oppvaskmaskin med et lydnivå på 48 dB. Det betyr at man lett kan la oppvaskmaskinen gå uten å forstyrre alle som oppholder seg i hjemmet. En samtale i et normalt stemmeleie ligger på 60 dB, derfor vil man nesten ikke merke at maskinen står på.

Oppvaskmaskinen er utstyrt med en EcoSilence Drive-motor som sørger for å gjøre oppvasken mer energibesparende. Motoren er kjent for å være stillegående og rask med et minimalt strømforbruk, og den er ikke utstyrt med kullbørster som andre vanlige motorer. Dette bidrar til mindre støy og en ren oppvask.

Maskinen kommer også med en programautomatikk som sørger for å tilpasse vannforbruk, vanntemperatur og skylletid automatisk slik at alle funksjoner passer perfekt til innholdet. På denne måten vil vaskeresultatene være optimale samtidig som de sparer på både vann og energi.

InfoLight, høydejusterbar overkurv og ExtraDry-funksjon 

Bosch SMV45AX00E er utstyrt med et InfoLight, det vil si at en rød lampe vil lyse på gulvet når maskinen er i gang. Når det røde lyset forsvinner betyr det at oppvaskmaskinen er ferdig og klar til å tømmes.

Med oppvaskmaskinens høydejusterbare overkurv er det også mulig å lage ekstra plass til serviset. Dette er en fordel dersom man for eksempel skal gjøre plass til høye glass eller store tallerkener.

Sist, men ikke minst, er Bosch SMV45AX00E utstyrt med en funksjon som heter ExtraDry. Med denne funksjonen er det mulig få en ekstra grundig tørking av alt innholdet – derfor kommer det ut helt tørt og uten vanndråper.

Spesifikasjoner ved Bosch SMV45AX00E – mål 
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Bosch SMV45AX00E – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Fullt integrerbar oppvaskmaskin
🔴 Kapasitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2660 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 258 kWh/år
🔴 Støynivå: 48 dB
🔴 Antall programmer: 5

Fordeler ved Bosch SMV45AX00E:
 Oppvaskmaskin med plass til 12 kuverter
5 forskjellige programmer
EcoSilence Drive motorteknologi
Med både AquaSensor og MengdeSensor (Load sensor)
Høydejusterbar overkurv
Stillegående oppvaskmaskin
Strømbesparende oppvaskmaskin med TermoSpare
Utsatt start og ComfortClose


Bosch SMU24AW01S 

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 

Bosch SMU24AW01S 

 

Bosch SMU24AW01S klarer seg veldig bra i begge testene, og ettersom både de danske og svenske ekspertene er veldig fornøyde med modellen får den en god anmeldelse begge steder.

Mindre og enklere modell

Bosch SMU24AW01S er en underbyggings oppvaskmaskin. Det betyr at modellen er laget til å bygges inn under benkeplaten – derfor kommer den med en front (hvit, enkel og elegant) uten topplate. Benkeplaten fungerer som topplate.

Denne oppvaskmaskinen fra Bosch er litt enklere og mindre enn mange av de andre modellene som har blitt testet da den kan romme 12 kuverter. Det vil passe bra til en familie på 3-4 personer.

Bosch SMU24AW01S er en forholdsvis energivennlig modell da den kommer i energiklasse A+. Det er bra, men ikke den beste energiklassen som finnes på markedet. Derfor vil denne modellen ha et litt høyere energiforbruk enn andre modeller.

I likhet med energiforbruket har denne modellen et forholdsvis lavt støynivå på 48 dB. Der bra, men ikke det laveste energiforbruket som finnes på markedet.

4 programmer

Enkelheten til Bosch SMU24AW01S synes også når det kommer til antall programmer modellen har – den har nemlig bare 4. Det er en del mindre programmer i forhold til de andre modellene som har blitt testet, men hvis man bare har bruk for de mest grunnleggende vaskeprogrammene så vil Bosch SMU24AW01S være et godt valg. Her er det snakk om Normal 65 grader, Øko 50 grader, Glass 40 grader og Forvask.

Det finnes også en tilleggsfunksjon kalt VarioSpeed. Denne funksjonen fungerer som et slags hurtigprogram man kan bruke hvis man vil forkorte oppvasktiden markant.

Denne modellen er også innredet på en fleksibel måte som gjør at man kan få plass til så mye som mulig. Dette er på grunn av kurvsystemet Vario og den høydejusterbare overkurven som er ekstra lur å ha dersom man har store tallerkener.

Toppmoderne teknologi

Selv om Bosch SMU24AW01S er en litt mindre modell med færre programmer så har den imidlertid den sammen teknologien som de mer avanserte modellene.

Her er det snakk om motoren EcoSilence Drive som sørger for en høy grad av effektivitet – samt AquaSensor og MengdeSensor som sørger for å optimere oppvasken i forhold til antall kuverter og hvor tilgriset innholdet er.

Bosch SMU24AW01S kommer også med en smart timer, AquaStop og Glassbeskyttelse. AquaStop beskytter mot vannskader, og Glassbeskyttelse beskytter de skjøre glassene slik at de blir helt rene, flekkfrie og ikke kommer til skade.

Det finnes også en elektronisk indikator både for manglende salt og skyllemiddel. Indikatoren lyser når det er på tide å fylle på mer.

Spesifikasjoner ved Bosch SMU24AW01S – mål 
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57,3 centimeter

Spesifikasjoner ved Bosch SMU24AW01S – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Til underbygging
🔴 Kapasitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 3300 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 290 kWh/år
🔴 Støynivå: 48 dB
🔴 Antall programmer: 4

Fordeler ved Bosch SMU24AW01S: 
 Mindre og enklere modell med plass til 12 kuverter
4 programmer samt 1 tilleggsfunksjon
Fleksibelt innredet
EcoSilence Drive teknologi
AquaStop og Glassbeskyttelse

 


Miele G 7150 SCVI

✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Toppscorer hos det amerikanske nettmagasinet T3.com
✅ Anbefalt av den britiske avisen The Telegraph

Miele G 7150 SCVI


Både Which.co.uk, Råd & Rön, T3.com og The Telegraph har testet og anmeldt Miele G 7150 SCVI. De fem ekspertene er imponerte over denne oppvaskmaskinen, og derfor har den fått en god anmeldelse i alle testene.

Dette har oppvaskmaskinen blant annet fått på grunn av modellens lave energi- og vannforbruk samt effektive tørke- og vaskeevne. Ekspertene nevner imidlertid også at de mener at tidsforbruket er litt for langt ved enkelte av programmene.

Ved kjøp av Miele G 7150 SCVI bør man være oppmerksom på at dette er en modell til integrering i kjøkkeninnredningen.

Kvalitetsmodell ifølge ekspertene

De fem ekspertkildene omtaler alle Miele G 7150 SCVI med rosende ord i sine anmeldelser av maskinen. Ekspertene fra The Telegraph skriver for eksempel at dette er en imponerende oppvaskmaskin som er av «svært høy kvalitet» i tillegg til at den har et stort utvalg av vaske- og tørkeprogram.

Samtidig fremhever ekspertene fra T3.com, at Miele G 7150 SCVI er svært støysvak, derfor bråker den ikke mye i hjemmet når den er i bruk. Ekspertene anser dette som en av de største fordelene ved modellen, men de nevner imidlertid også at Miele G 7150 SCVI er temmelig dyr.

Romslig og energivennlig oppvaskmaskin

Med Miele G 7150 SCVI får man en romslig og energivennlig oppvaskmaskin som er velegnet til en familie på rundt fire medlemmer. Maskinens kapasitet ligger nemlig på 14 kuverter, men energimerkingen er A+++. Derfor bruker den ikke mye energi i løpet av et år, noe som er en fordel for både lommeboka og for miljøet.

Når oppvaskmaskinen er satt i gang vil den naturligvis bråke litt, men lydnivået på denne modellen ligger imidlertid på kun 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, derfor er den forholdsvis stille under bruk.

Hvis man ønsker at maskinen skal begynne å vaske på et bestemt tidspunkt så har man mulighet til å bruke timer-funksjonen.

Enkel betjening

Miele G 7150 SCVI er en oppvaskmaskin som er enkel å betjene. Den kan betjenes både manuelt på fronten eller via en app fra Miele. Via appen er det mulig å stille inn funksjoner og programmer med mer.

Oppvaskmaskinen har en del ulike programmer slik at man kan velge det programmet som passer best til det aktuelle serviset. Disse programmene inkluderer: ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Universal 60 °C, Automatic skåne, QuickPowerWash, Ekstra støysvak 40 dB(A) og Maskinpleie.

Sist, men ikke minst har Miele G 7150 SCVI en AutoOpen-tørking slik at døren åpner seg automatisk når programmet er slutt.

Spesifikasjoner ved Miele G 7150 SCVI – mål 
🌀 Høyde: 80,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57 centimeter

Spesifikasjoner ved Miele G 7150 SCVI – nøkkelopplysninger
🔴 Type: Til integrering
🔴 Kapasitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2492 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 213 kWh/år
🔴 Støynivå: 44 dB
🔴 Antall programmer: 7

Fordeler ved Miele G 7150 SCVI:
Kapasitet på 14 kuverter
AutoOpen-tørking
Flere programmer
Kan betjenes via en app
Timer-funksjon


Miele G 7310 SCi

✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele G 7310 SCi


Miele G 7310 SCi er blitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Which.co.uk, den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Alle ekspertene er fornøyde med denne oppvaskmaskinen som de henholdsvis har kåret til et godt kjøp og som toppscorer.

I anmeldelsene sine skriver de at oppvaskmaskinen har en effektiv vaske- og tørkeevne samt et lavt energi- og vannforbruk. De er imidlertid mindre fornøyde med tidsforbruket som er temmelig langt ved enkelte av programmene.

Miele G 7310 SCi er en modell til integrering og skal derfor integreres i et kjøkkenelement.

Velegnet til en husstand med fire personer eller mer

Med Miele G 7310 SCi får man en oppvaskmaskin som passer godt inn i et hjem med rundt fire personer eller mer. Modellen har nemlig en kapasitet på 14 kuverter slik at det er god plass til å vaske mye servise på én gang.

Selve energimerkingen er A+++, derfor trenger man ikke å bekymre seg for hverken lommeboka eller for miljøet.

Oppvaskmaskinen er ikke bare energivennlig og romslig, den er også støysvak. I og med at lydnivået ligger på 43 dB så vil ikke maskinen bråke mye i hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Programmer med forskjellige funksjoner

Miele G 7310 SCi er utstyrt med en del ulike oppvaskprogrammer. Disse programmene inkluderer: ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Automatic skåne, QuickPowerWash, Hygiene, SolarSpar, Ekstra støysvak 40 dB(A) og Maskinpleie.

Alle programmene har hver sin funksjon slik at man kan velge akkurat det programmet som egner seg best til det aktuelle serviset eller til sitt eget behov.

Dersom man vil utføre en rask oppvask så er for eksempel QuickPowerWash et opplagt valg da dette kun tar 58 minutter.

Enkel betjening

Betjeningen av Miele G 7310 SCi foregår via knapper som finnes foran på maskinen. Ønsker man å fjernstyre modellen så har man mulighet til å laste ned en app fra Miele der man kan velge program og starte maskinen med mer.

I tillegg kommer Miele G 7310 SCi med en ComfortClose-funksjon og en timer-funksjon. ComfortClose sørger for at døren ikke smeller igjen og at den i stedet holder seg i den bestemte posisjonen, mens timer-funksjonen gir brukeren mulighet til å forhåndsprogrammere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt.

Spesifikasjoner ved Miele G 7310 SCi – mål
🌀 Høyde: 80,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57 centimeter 

Spesifikasjoner ved Miele G 7310 SCi – nøkkelopplysninger
🔴 Type: Til integrering
🔴 Kapasitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2492 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 208 kWh/år
🔴 Støynivå: 43 dB
🔴 Antall programmer: 9

Fordeler ved Miele G 7310 SCi:
Enkel betjening
ComfortClose
Mange programmer
QuickPowerWash
Timer-funksjon


Bosch SMU24AW02S

✅ Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Bosch SMU24AW02S

 

Oppvaskmaskinen er ideell til en familie på ca. 3-4 personer da den har en kapasitet på 12 kuverter. Modellen ligger også i energiklasse A+, derfor har den et forholdsvis lavt energi- og vannforbruk ved hver oppvask.

Med Bosch SMU24AW02S får man en oppvaskmaskin med en timer-funksjon som gir en mulighet til å forhåndsprogrammere maskinen til når en vil at oppvasken skal starte. Modellen kommer også med funksjonen AquaStop som sørger for å stoppe vanntilførselen dersom det oppstår én eller flere lekkasjer. Det betyr at risikoen for vannskader begrenses.

Maskinen kommer også med en høydejusterbar overkurv hvor man lett kan gjøre plass til store tallerkener og høye glass.

Rask vaske- og tørketid samt automatisk vann- og energisparing 

Med Bosch SMU24AW02S får man ikke bare en oppvaskmaskin som er vann- og energibesparende, men også en maskin som er utstyrt med en rask vaske- og tørketid.

Maskinen er nemlig utstyrt med en load sensor som gjør det mulig å spare strøm når oppvaskmaskinen ikke er helt full. Oppvaskmaskinen har en automatisk vann- og energisparing ved rengjøring av mindre mengder oppvask. Innholdets vekt måles med en rotasjonshastighetssensor som registrerer vannivået.

Denne modellen kommer også med funksjonen VarioSpeed Plus som sørger for å vaske og tørke optimalt samtidig som vasketiden reduseres med 50%. Med tilleggsfunksjonen VarioSpeed Plus har maskinen 4 ekstra programmer. Dette inkluderer Normal, Øko, Glass og Forskylling.

Hvis man har barn i hjemmet kan man benytte seg av barnelåsen som hindrer at døren åpnes mens oppvasken er i gang.

Innovativ vasketeknikk, spesialprogram og energivennlig motor 

Oppvaskmaskinen er utstyrt med en innovativ vasketeknikk som sørger for en miljøvennlig oppvask og et rent servise på én og samme tid. Den målrettede vanndistribusjonen sparer på både energi og vann, mens maskinens filterteknologi, oppvarming og pumpe øker vannsirkulasjonen som hjelper til med å rense innholdet.

Hvis man har glass man vil ta ekstra godt vare på kan man bruke maskinens spesialprogram til glass på 40 grader. Dette programmet sørger for å vaske glassene skånsomt. Det senker temperaturen, stiller inn skyllemiddelets temperatur og forlenger tørketiden slik at glassene ikke blir skadet.

Sist, men ikke minst, kommer Bosch SMU24AW02S med en EcoSilence Drive motor som sørger for at oppvasken er energibesparende, stillegående og ekstra rask. Motoren har heller ingen kullbørster – noe som bidrar til et lavere lydnivå og en optimal vaskeevne. Maskinens lydnivå ligger på 50 dB, noe som ikke er det laveste lydnivået på markedet for oppvaskmaskiner. Det er imidlertid fremdeles så lavt at maskinen ikke vil forstyrre de som oppholder seg i hjemmet. 

Spesifikasjoner ved Bosch SMU24AW02S – mål 
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Bosch SMU24AW02S – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Til underbygging
🔴 Kapasitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 3300 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 290 kWh/år
🔴 Støynivå: 50 dB
🔴 Antall programmer: 4

Fordeler ved Bosch SMU24AW02S:
Oppvaskmaskin med plass til 12 kuverter
Med AquaSensor og MengdeSensor (Load sensor)
Timer-funksjon
Spesialprogram til glass
EcoSilence Drive motorteknologi
Innovativ vasketeknikk


Siemens SN636X05IE

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens SN636X05IE

 

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens effektive vaskeevne, men ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med tidsforbruket da enkelte av programmene bruker lang tid på å bli ferdige.

Ved kjøp av Siemens SN636X05IE så er det viktig at man er oppmerksom på at dette er en modell til integrering.

Støysvak og energieffektiv oppvaskmaskin

Siemens SN636X05IE er en oppvaskmaskin som passer godt inn i et hjem med rundt fire til fem familiemedlemmer. Den har nemlig en kapasitet på 13 kuverter. I tillegg er den plassert i energiklasse A+++, derfor trenger men ikke å bekymre seg for hverken lommeboka eller miljøet.

Når oppvaskmaskinen er satt i gang så bråker den ikke mye. Lydnivået ligger på bare 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale har et lydnivå på 60 dB. Man kan også bruke modellens timer-funksjon slik at man kan programmere Siemens SN636X05IE til å starte på et bestemt tidspunkt.

Velg mellom flere oppvaskprogrammer 

Med Siemens SN636X05IE får man en oppvaskmaskin som kommer med mange forskjellige programmer. Disse programmene inkluderer Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Rask 65 °C, Rask 45 °C og Skylling.

I tillegg til disse programmene kommer Siemens SN636X05IE med andre funksjoner som for eksempel VarioSpeed Plus og IntensivZone. VarioSpeed Plus reduserer vasketiden med inntil 66 % slik at oppvasken går raskere, mens IntensivZone er spesielt effektiv ved en oppvask hvor serviset er ekstra skittent.

Etter at oppvasken er ferdig, starter tørkingen. Her er Siemens SN636X05IE utstyrt med Zeolith-tørking, og det betyr at fukten blir omdannet til varme slik at man oppnår en effektiv tørking.

Funksjonell innredning 

Siemens SN636X05IE er innredet på en funksjonell måte slik at man best mulig kan plassere serviset i oppvaskmaskinen.

Modellen kommer for eksempel med et fleksibelt kurvsystem hvor overkurven har tre nivåer og to rekker med tallerkenholdere. Selve underkurven er utstyrt med fire rekker med tallerkenholdere.

Sist, men ikke minst er Siemens SN636X05IE utstyrt med en støysvak og effektiv iQdrive-motor som bidrar til det lave energiforbruket.

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X05IE – mål
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X05IE – nøkkelopplysninger
🔴 Type: Til integrering
🔴 Kapasitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2660 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
🔴 Støynivå: 44 dB
🔴 Antall programmer: 6

Fordeler ved Siemens SN636X05IE:
Funksjonell innredning
VarioSpeed Plus
IntensivZone
Zeolith-tørking
Mange oppvaskprogrammer


Bosch SMV68MD02E 

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMV68MD02E

 

.
Modellen Bosch SMV68MD02E er blitt testet av 2 forskjellige ekspertpaneler. Her er det snakk om 2 forbrukerinstanser: Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge har testet modellen sammen med en rekke andre oppvaskmaskiner.

Plass til 14 kuverter

Bosch SMV68MD02E er en såkalt integrerbar oppvaskmaskin. Det betyr at modellen skal integreres i kjøkkenet slik at fronten passer sammen med resten av designet – derfor leveres Bosch SMV68MD02E uten front. Man skal selv montere en kjøkkendør som front på modellen.

Dette er en oppvaskmaskin med stor kapasitet da den faktisk kan romme 14 kuverter – det er nok til en litt større familie på 4-5 medlemmer.

Selv om modellen har en høy kapasitet er den ikke dyr i drift da det her er snakk om en modell i energiklasse A++ som er markedets nest beste klasse. Dette er også en stillegående modell da den har et støynivå på kun 42 dB.

Modell med 8 programmer

Bosch SMV68MD02E kommer med hele 8 programmer – noe som er en god del mer enn hva som er vanlig for oppvaskmaskiner. Disse 8 programmene inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Ekstra Stille 50 grader, Glass 40 grader, 1 time 65 grader, Rask 45 grader og Forvask.

Her er det i tillegg snakk om en modell som allerede er stillegående slik at man kan ta oppvasken med enda mindre støy – og hvis man har det travelt vil det være en fordel at man kan bruke hurtigprogrammet.

Bosch SMV68MD02E kommer også med 4 tilleggsfunksjoner. Dette inkluderer IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygienePlus og ExtraDry samt spesialprogrammet MachineCare til selve maskinen.

Det er en fordel å bruke programmet HygienePlus hvis man vil være helt sikker på å få drept alle bakterier, for dette programmet vasker på 70 grader og dreper 99,9% av alle bakterier.

Fokus på effektivitet

I tillegg til at Bosch SMV68MD02E kommer i en god energiklasse (A++) finnes det flere teknologier på modellen som er til for å spare vann og strøm.

Denne oppvaskmaskinen kommer nemlig både med AquaSensor og MengdeSensor som ved hjelp av sensorer måler mengden skitt samt oppvaskmengde slik at den bare tar inn så mye vann som er nødvendig. Modellen har i tillegg teknologien Active Water som sørger for maksimal effekt i forhold til vann, oppvarming og vannsirkulasjon.

Bosch SMV68MD02E har også motorteknologien EcoSilence Drive som sørger for en rask og energieffektiv oppvask med et minimalt strømforbruk.

Denne modellen kommer også med mange andre funksjoner som blant annet timer og AquaStop. Bosch SMV68MD02E har i tillegg den smarte funksjonen Time-Light som gir brukeren bedre oversikt ved å kaste et lys ned på gulvet foran maskinen som viser både tid og programvalg.

Spesifikasjoner ved Bosch SMV68MD02E – mål 
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter 

Spesifikasjoner ved Bosch SMV68MD02E – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Integreringsmodell
🔴 Kapasitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2660 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 266 kWh/år
🔴 Støynivå: 42 dB
🔴 Antall programmer: 8  

Fordeler ved Bosch SMV68MD02E:
Stor kapasitet på 14 kuverter
Energibesparende modell med motorteknologien EcoSilence Drive
8 programmer og 4 tilleggsfunksjoner
Med sensorer og teknologien Active Water
Time Light lyser opp og viser info om oppvasken


Siemens SN436S05IS 

✅ Populær blant brukerne (4,6 av 5 stjerner)

Siemens SN436S05IS

 

.
Ikke alle gode oppvaskmaskiner er blitt inkludert i offisielle eksperttester, og dette gjelder også modellen Siemens SN436S05IS. Her er det i stedet snakk om en brukerfavoritt hvor brukerne uttrykker seg veldig positivt om modellen i brukeranmeldelsene på nettet.

Brukerne benytter seg nemlig av Siemens SN436S05IS i hverdagen og vet derfor hva som fungerer spesielt bra ved modellen.

Underbyggingsmodell i markedets beste energiklasse

Siemens SN436S05IS hører til blant de oppvaskmaskinene som kalles underbyggingsmodeller. Her er det nemlig snakk om en modell som er beregnet til å skulle plasseres under kjøkkenbenken og dermed bygges inn i kjøkkeninnredningen. Det betyr at Siemens SN436S05IS leveres uten topplate, men med en frontplate. Frontplaten på Siemens SN436S05IS er det man ser til hverdags – og den er laget i rustfritt stål med en flott, grå farge.

Kontrollpanelet sitter øverst langs håndtaket og er veldig diskret og minimalt. Siemens SN436S05IS er en veldig brukervennlig oppvaskmaskin da modellen ligger i energiklasse A+++, som er markedets aller beste klasse. Dette sørger for at det generelle energiforbruket blir lavere enn vanlig.

13 kuverter og 6 programmer

Størrelsesmessig og programmessig ligger Siemens SN436S05IS noenlunde på midten av skalaen i forhold til andre modeller på markedet. Kapasiteten ligger på 13 kuverter – noe som passer godt til en familie på 4+ medlemmer. Modellen har 6 programmer, og dette inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Glass 40 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forvask. Dette betyr at man er garantert de viktigste og mest brukte vaskeprogrammene.

Maskinen kommer imidlertid også med 3 tilleggsfunksjoner: VarioSpeed Plus, IntensivZone og HygienePlus.

VarioSpeed Plus er en hurtigfunksjon som kan redusere oppvasktiden med opptil 66% uten at resultatet blir dårligere. IntensivZone er ideell til gryter og fat da denne funksjonen gjør at det vaskes med størst trykk nedenfra.

HygienePlus er god til å beskytte mot bakterier da denne funksjonen gir oppvasken en veldig varm behandling på 70 grader slik at 99,9% av alle bakterier dør.

Fleksibelt innredet

Siemens SN436S05IS kommer med både kurvsystemet VarioFlex og en høydejusterbar overkurv. Den høydejusterbare overkurven kan justeres på 3 forskjellige nivåer – noe som gjør at man også kan få plass til veldig store tallerkener. I underkurven finnes det også en flyttbar kurv til bestikk.

Kurvsystemet VarioFlex gjør at man kan regulere kurvene i forhold til ulike nivåer slik at man kan tilpasse hver oppvask til det serviset som skal rengjøres.

Siemens SN436S05IS kommer med motorteknologien iQdrive som sørger for å ta oppvasken på en stille og energibesparende måte. AquaSensor og MengdeSensor tilpasser vannmengden via sensorer som føler hvor mye oppvask som er i maskinen og hvor tilgriset den er. I praksis betyr dette at man ikke bruker mer vann enn nødvendig.

Mange gode aspekter ifølge brukerne

Siemens SN436S05IS imponerer brukerne veldig – og dette gjør seg gjeldende på flere forskjellige områder. Brukerne trekker frem mange ulike aspekter ved Siemens SN436S05IS som de anser som å være de beste fordelene.

Det hersker imidlertid stor enighet om at Siemens SN436S05IS leverer et veldig godt vaskeresultat, og den bråker heller ikke noe særlig mens den arbeider. Brukerne fremhever også at modellen har veldig flotte vaskeprogrammer som gjør at den er svært effektiv, solid og robust i bruk.

Spesifikasjoner ved Siemens SN436S05IS – mål 
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57,3 centimeter  

Spesifikasjoner ved Siemens SN436S05IS – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Til underbygging
🔴 Kapasitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2660 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
🔴 Støynivå: 46 dB
🔴 Antall programmer: 6

Fordeler ved Siemens SN436S05IS: 
God romslighet med plass til 13 kuverter
Markedets beste energiklasse
6 programmer og 3 tilleggsfunksjoner
VarioFlex kurvsystem
AquaSensor og MengdeSensor


Siemens SN636X02AE 

✅ Mange gode brukeranmeldelser (4,6 av 5 stjerner)

Siemens SN636X02AE

 

.
Siemens SN636X02AE hører til i den gruppen med velfungerende oppvaskmaskiner som ikke er blitt testet og vurdert i offisielle eksperttester.

Derfor får ikke denne modellen noen kommentarer fra ekspertene, men de forbrukerne som benytter seg av Siemens SN636X02AE i hverdagen forteller derimot om sine egne erfaringer med modellen i brukeranmeldelser hos både Whiteaway.com og Skousen.dk. Disse kommentarene er veldig positive, så her er det snakk om en soleklar brukerfavoritt.

Modell til integrering

Siemens SN636X02AE hører til i den gruppen med oppvaskmaskiner som kalles integreringsmodeller – det betyr at modellen skal integreres i kjøkkenet slik at fronten passer sammen med resten av designet. Derfor leveres Siemens SN636X02AE uten front slik at man selv må montere en kjøkkendør som front på modellen som passer inn på kjøkkenet.

Derfor kommer modellen uten en designet front. Her er det snakk om en modell med en god kapasitet på 12 kuverter, så Siemens SN636X02AE vil være et godt valg for en familie på 3-4 medlemmer.

Siemens SN636X02AE vil også være et godt valg for den miljøbevisste forbrukeren da modellen ligger i energiklasse A++, som er markedets nest beste klasse. Slik sparer man både egen økonomi og miljøet for unødvendig belastning.

Modell med 6 programmer

Denne oppvaskmaskinen er utstyrt med 6 ulike programmer – som er noenlunde standard på de litt mer avanserte modellene. Programmene inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forvask.

Modellen har også 3 tilleggsfunksjoner slik at man kan ta oppvasken raskere (VarioSpeed Plus som reduserer vasketiden med opptil 66%), man kan sette på en halv vask uten ekstra søl (Half Load som sparer både vann og energi) eller foreta en mer intensiv oppvask (IntensivZone som vasker ekstra grundig nedenfra – ideell til panner og gryter).

I tillegg til dette finnes det også et spesialprogram for å vedlikeholde maskinen selv. Dette programmet heter Machine Care og fjerner fett og kalk i maskinen.

Energibesparende motor

Siemens SN636X02AE er som sagt et godt valg hvis man vil ha en energivennlig oppvaskmaskin. I tillegg til at modellen ligger i energiklasse A++ kommer Siemens SN636X02AE også med en energibesparende motorteknologi kalt iQdrive – samt både AquaSensor og MengdeSensor som kun tar inn den mengden vann som er nødvendig i forhold til mengden servise som skal vaskes og hvor skittent det er.

Denne oppvaskmaskinen fra Siemens kommer også med AquaStop og barnesikring. Modellen er selv i stand til å vurdere flere aspekter ved oppvasken: Doseringsassistenten fordeler selv vaskemiddelet, og en indikator lyser når det er på tide å fylle på mer salt og skyllemiddel.

Siemens SN636X02AE har også den smarte lysindikatoren InfoLight som via et lys viser info om det pågående vaskeprogrammet. Her er det snakk om et klart, blått lys som lyser direkte ned på gulvet hvor infoen vises.

Vasker helt rent ifølge brukerne

Brukerne er veldig fornøyde med Siemens SN636X02AE. Først og fremst forklarer de at det her er snakk om en modell som vasker serviset helt rent – og maskinens evne til å tørke er også veldig god.

Det fremheves også at modellens 6 programmer er smarte og allsidige. Maskinen er i tillegg veldig lett å betjene og kontrollere selv om det finnes mange valg som gjør maskinen utrolig allsidig.

Lydnivået trekkes også frem da brukerne forklarer at det her er snakk om en modell som ikke bråker noe særlig.

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X02AE – mål 
🌀 Høyde: 81,5 centimeter
🌀 Makshøyde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X02AE – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Integrasjonsmodell
🔴 Kapasitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2660 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 258 kWh/år
🔴 Støynivå: 48 dB
🔴 Antall programmer: 6

Fordeler ved Siemens SN636X02AE: 
Integreringsmodell uten front
Energibesparende modell i klasse A++ med motorteknologien iQdrive
6 programmer og 3 tilleggsfunksjoner
Doseringsassistent
Smarte lys-indikatorer


Bosch SMU46CW00S

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

 

.
Oppvaskmaskin SMU46CW00S er enda en testvinnende modell fra Bosch, som har blitt kåret som «Best i test» i 2017.

For mange forbrukere kan det være vanskelig å finne ut forskjellen mellom de ulike Bosch-modellene, noe som faktisk er veldig forståelig.

De ulike toppmodellene fra Bosch ligner på hverandre, med både de samme funksjonene og det samme strømforbruket. Ofte er forskjellen på designet utvendig, som kan variere. Da er det viktig å velge designet som passer kjøkkenet ditt. Det finnes for eksempel noen i rustfritt stål, mens andre har en hvit front.

Bosch SMU46CW00S tilhører deres kraftige Bosch 4 Serie, som får mye ros blant ekspertene for sin gode evne til å rengjøre glass, bestikk, tallerkener og annet svært grundig.

Maskinen har fått energimerke A+++, som er den mest miljøvennlige merkingen en oppvaskmaskin kan oppnå. 

Lydnivået er på 44dB, noe som betyr at du kan la den stå i et åpent kjøkken, uten å bli plaget av lyden. Den innebygde mengdesensoren måler vannstanden slik at den alltid bruker riktig antall liter vann til hver vask, uten å bruke for mye eller for lite.

Nyttige funksjoner på SMU46CW00S 

Denne modellen har som de andre modellene fra Bosch, en rekke patenterte funksjoner som gjør den får en god bedømmelse i  de ulike testene. Disse nyttige funksjonene spiller en stor rolle, når vi ser nærmere på grunnen til at nettopp Bosch sine maskiner er best på markedet, ifølge de ulike testorganisasjonene.

Bosch SMU46CW00S er utstyrt med VarioSpeed Plus-funksjonen, som betyr at du har mulighet til å forkorte vaskesyklusen, slik at maskinen vasker opptil tre ganger raskere enn normalt. Denne maskinen får ros for å vaske veldig rent på dette programmet, selv om den bruker tre ganger så lite tid.
Zeolith-teknologien gjør at maskinen bruker et naturlig mineral i tørkeprosessen. Det betyr ar den tørker serviset svært effektivt og samtidig sparer på strømmen.
VarioFlex er Bosch sin perfekte innretning av oppvaskmaskinen, som ifølge produsenten skal gi mer plass til servise, sammenlignet med andre oppvaskmaskin. Du har blant annet muligheten til å justere hyllene på en enkel måte.

Det er også verdt å nevne deres HalfLoad-funksjon, som er en knapp du kan trykke på og som dermed gir maskinen beskjed om at du bare har fylt den halvfull. Deretter vasker den etter forholdene, som gjør at den bruker mindre vann og strøm.

Maskinen har også alle de vanlige funksjonene som AquaStop, mulighet for forskjøvet start og barnesikring.
De seks programmene på denne maskinen består av: Intensiv 70 °C, Autoprogram 45-65°C, Øko-program 50°C, Superprogram 60 °C, Glassprogram 40 °C og et skylleprogram.

Fordeler med Bosch SMU46CW00S:
Testvinner i både Sverige og Danmark.
Zeolith-teknologi gir rask tørking.
VarioFlex gir ekstra plass.
VarioSpeed Plus gir en rask vask.
HalfLoad – Skal brukes når du vasker en halvfylt maskin.
 Energimerke A+++.


Siemens SN65M046EU

✅ Anbefalt av svenske Råd & Rön

siemens-sn65m046eu

.
Merk: Siemens SN65M046EU har gått ut av produksjon hos Siemens. Modellen har blitt erstattet med den nye og forbedrede Siemens SN636X04KE. Derfor gir vi deg prisene for Siemens SN636X04KE i pristabellen.

Denne maskinen har energimerke A+++ og er derfor snill mot både miljøet og strømforbruket. Funksjonen AquaStop sørger automatisk for å stenge vanntilførselen i tilfelle, og en tidsstyringsfunksjon lar deg utsette en oppvask til du er klar.

Maskinen har 5 forskjellige programmer og plass til 13 kuverter. Slik dekkes behovet hos det gjennomsnittlige hjemmet uten problemer. Begge skuffene i oppvaskmaskinen har flere muligheter for at man selv kan innrede de slik man ønsker, og maskinen er utstyrt med en kurv til bestikk i stedet for skuff.

Med et lydnivå på bare 44 dB, er denne modellen spesielt egnet til åpne løsninger mellom kjøkken og stue. Til sammenligning ligger en vanlig samtale på rundt 60 dB.


Slik velger du den riktige oppvaskmaskinen

oppvaskmaskinen

Det finnes veldig mange forskjellige oppvaskmaskiner på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken man bør velge.

Før man velger hvilken oppvaskmaskin man vil ha så forklarer kjøkkensiden Thekitchn.com, husholdningssidene Goodhousekeeping.com og Thespruce.com at man bør stille seg selv de følgende spørsmålene:

Hva skal oppvaskmaskinen brukes til?

Har man tenkt å bruke oppvaskmaskinen hver dag, eller bare når man har mange gjester? Har man bare «normalt» servise, eller servise med en spesiell eller stor form? Hvis man kun vil bruke maskinen en gang iblant bør man vurdere om man i det hele tatt har bruk for en oppvaskmaskin. Hvis man har stort servise bør man velge en modell med en stor kapasitet.

Hvor stor bør oppvaskmaskinen være? 

De fleste oppvaskmaskiner har en kapasitet på mellom 12 og 16 kuverter, og 12-13 kuverter passer godt til en familie på 4 medlemmer. Det finnes også mindre modeller med plass til 6-8 kuverter – som passer godt til ca. 2 personer. Gå etter en modell med en størrelse som passer til størrelsen på familien. Hvis man velger en mindre modell kan man med fordel sjekke hvordan modellen er innredet. Her er det lurt å gå etter en modell som er fleksibelt innredet slik at man kan justere kurvene og eventuelt skuffene. 

Hvor stort er kjøkkenet? 

Hvis man skal ha en stor oppvaskmaskin må man også ha et stort kjøkken. Hvis man ikke har så mye plass bør man heller velge en mer kompakt modell.  

Hvor stort forbruk har oppvaskmaskinen? 

Oppvaskmaskiner kommer i ulike energiklasser og har forskjellig vann- og energiforbruk. Gå gjerne etter en modell i klasse A+ eller bedre.

Er lydende plagsomme? 

Hvis kjøkkenet ligger nærme stuen eller soverommet bør man være oppmerksom på oppvaskmaskinens støynivå – som ofte kan være plagsomt. De mest stillegående modellene ligger på rundt 40-45 dB, og hvis man går til anskaffelse av en modell med et lydnivå på over 60 dB må man regne med at den bråker en del.  

Hvor viktig er det ytre designet? 

Man kommer til å se på oppvaskmaskinen hver dag, så hvis man er opptatt av estetikk bør man tenke på hvordan man vil at oppvaskmaskinen skal se ut. Noen modeller er laget i rustfritt stål mens andre er laget i hvit plastikk.

Enkelte modeller har diskrete kontrollpaneler mens andre er mer fremtredende. Hvis man skaffer seg en integreringsmodell slipper man å se maskinen i det hele tatt siden man selv skal montere en dør i valgfritt design.

De fleste modellene man finner i dag er underbyggingsmodeller som skal bygges inn under kjøkkenbenken. Man kan også få kjøpt små bordoppvaskmaskiner hvis man bare har bruk for en maskin med liten kapasitet.

Hvilke funksjoner er viktige? 

I dag kommer fleste oppvaskmaskiner med en del funksjoner, men hvis man vil ha mange spesialfunksjoner så koster det som regel også mer. Standardoppvaskmaskiner har ofte flere forskjellige programmer som for eksempel intensiv, auto, glass, øko og forvask.

Mange oppvaskmaskiner har også smarte tilleggsfunksjoner som kan spare en for tid, vann og sørge for at man får et ekstra rent resultat. En timerfunksjon kan også være lur å ha slik at man kan planlegge når oppvasken skal startes. Sikkerheten er også et viktig aspekt, så gå helst etter en modell som har AquaStop og barnesikring.


Slik fungerer oppvaskmaskinen din

De fleste tenker ikke over hvordan en oppvaskmaskin faktisk fungerer – de bare setter inn det skitne serviset, velger program og trykker på start. Det er faktisk en hel vitenskap bak konseptet – selv om Howstuffworks.com forklarer at en oppvaskmaskin egentlig bare er en robot som rengjør serviset ditt.

oppvaskmaskinenExplainthatstuff.com og Howstuffworks.com forklarer at oppvaskmaskinen faktisk ikke er en ny oppfinnelse, for den ble funnet opp allerede i 1886 av overklassefruen Josephine Cochrane. Hun var lei av at kjøkkenpersonalet hennes hele tiden ødela det fine porselenet ved å vaske opp for hånd.

Cochrane fant derfor opp en maskin med en skuff og varmtvannssystem, og den virksomheten hun fant opp er den man i dag kjenner som KitchenAid. Explainthatstuff.com forklarer også at dagens oppvaskmaskiner fremdeles ligner på Cochrane sin modell i sin teknologiske form – men med en lang rekke modifikasjoner.

Howstuffworks.com og Finish.co.uk forklarer hvordan oppvaskmaskinen faktisk fungerer. Når man slår på oppvaskmaskinen utfører maskinen følgende prosess:

1⃣ Tilfører kaldt vann fra husstandens vannforsyning.
2⃣ Varmer opp vannet til den temperaturen som passer til programmet.
3⃣ Åpner vaskemiddeldispenseren slik at vaskemiddelet tilsettes vannet.
4⃣ Spyler vannet med vaskemiddel ut av armer som sprer det over serviset slik at det rengjøres. Dette skjer ved en høy hastighet slik at serviset blir rent.
5⃣ Pumpen trekker ut det skitne vannet igjen.
6⃣ Spruter mer vann på serviset for å skylle det – denne gangen med vann uten vaskemiddel.
7⃣ Pumpen trekker skyllevannet ut igjen.
8⃣ Varmer opp luften for å kunne tørke serviset.

Oppvaskmaskinen foretar hele tiden målinger underveis slik at den kan sørge for å utføre arbeidet riktig. Moderne oppvaskmaskiner har ofte sensorer som registrerer alt som foregår. De måler for eksempel hvor mye vann som skal brukes til mengden servise. Både temperatur og vannstand måles med jevne mellomrom.

Selv om en oppvaskmaskin er vanntett blir ikke hele rommet fylt med vann under oppvasken. Det kommer faktisk ikke mer vann inn i maskinen enn det som er nødvendig. Vannet sprutes direkte over serviset. Prinsippet fungerer litt som når man tar en vannslange og holder en finger over enden – da spruter vannet ut med en høy hastighet og kraft.

De 3 viktigste komponentene i oppvaskmaskinen

Finish.co.uk forklarer at det finnes mange viktige komponenter i en oppvaskmaskin. Dette er nødvendig for at den skal virke ordentlig. Hvis man ikke vet så mye om oppvaskmaskiner så er det 3 komponenter man bør vite om:

🌀 Varmeelementet: Vannet skal varmes opp slik at vaskemiddelet virker og serviset blir så rent som mulig. Varmeelementet er laget av metallbiter som omdanner elektrisitet til varme. Dette sørger for at vannet får riktig temperatur. Varmeelementet er i direkte kontakt med vannet, og derfor er det veldig vanskelig å unngå at det setter seg kalk på elementet.
🌀 Pumpen: Pumpen presser vannet gjennom motoren når det skal inn i maskinen, og trekker det ut igjen når oppvasken er ferdig.
🌀 Vann-armene: Vann-armene er hule, og når vanntrykket blir for høyt begynner de å snurre rundt slik at vannet spruter ut i alle retninger inni maskinen med en veldig stor kraft. Dette sørger for at alt serviset man har satt i maskinen blir like rent.  

Forskjell på oppvask for hånd og maskinoppvask

maskinoppvaskExplainthatstuff.com forklarer at selve prinsippene når det kommer til oppvask for hånd og maskinoppvask er helt ulike. Når man vasker opp for hånd fyller man vann og oppvaskmiddel i en balje og vasker serviset i denne baljen. Oppvaskmaskinen lar serviset stå i ro og spruter i stedet vann med oppvaskmiddel over det med en stor kraft.

Også oppvaskmiddelet er ulikt, for når man vasker opp for hånd velger man en flaske med flytende oppvasksåpe og heller det i baljen med vann.

Oppvaskmiddelet man bruker til oppvaskmaskinen er et spesialoppvaskmiddel til maskiner og kommer enten i flytende form eller som tabletter. Det må til for å kunne fjerne skitt og fett fra serviset.

Maskinen tilsetter selv den mengden vann som skal brukes til å vaske serviset rent under høye temperaturer. I tillegg til såpe skal man også bruke salt og skyllemiddel for å få et helt rent resultat.

Explainthatstuff.com forklarer at maskinoppvask ofte anses som å være mer hygienisk enn å vaske opp for hånd – og det er av flere grunner.

Blant annet er temperaturen mye høyere i en maskin (kan bli opptil 70 grader varmt), og serviset blir vasket grundigere og over lengre tid. I tillegg lufttørkes serviset – som betyr at det ikke kommer i kontakt med skitne kjøkkenhåndklær.


Gode råd – Slik får du det beste ut av oppvaskmaskinen

En oppvaskmaskin i hjemmet er for mange en helt uunnværlig hjelper. Du slipper å vaske opp for hånd og skittent bestikk og tallerkener på kjøkkenbenken. Samtidig opplever mange problemer med oppvaskmaskinene sine – for eksempel kalkslør på glass, sur lukt i selve maskinen og problemer med å vaske helt rent.

Det danske ukebladet Hjemmet.dk har laget en artikkel der de gir mange gode råd til hvordan du kan løse problemene og få mest mulig ut av kjøkkenhjelperen. Her får du en oversikt over de viktigste tipsene

Dårlig lukt i oppvaskmaskinen – Slik løser du problemet:

Det er viktig å huske å rense maskinen ca. 1 gang i måneden. Du må rense den for matrester som kan samle seg i bunnen og tømme filteret.

Når du setter ting inn i maskinen må du huske å skrape vekk matrester, som er viktig ettersom de ellers kan sette seg fast i filteret.

En annen god måte å rengjøre maskinen på er å helle en halv liter eddik ned i bunnen og starte den på høyeste temperatur. Du kan også sette glassene i maskinen mens du vasker med eddik, fordi det fjerner kalkslør på glassene.

Hjemmet.dk anbefaler også å legge litt sitronsyrepulver i skuffen til vasketabletter. Dersom du kjører et vanlig program med tom maskin, hjelper det også med rengjøringen.

Hvor varmt skal vannet være?

Oppvaskvannet må minst være 49 ºC for å kunne oppløse eventuelle matrester.

Neophos skriver på sin nettside at du kan kontrollere vanntemperaturen hjemme med et glass varmt vann fra kjøkkenkranen, og deretter måle temperaturen med et steketermometer. Hvis vannet er under 49 ºC bør du justere innstillingene på varmtvannstanken din.

Dette må du ikke putte i oppvaskmaskinen:

Skarpe kniver: Forskning.no skriver at oppvaskmiddel til oppvaskmaskiner er for tøft for knivene dine og den raskeste måten å gjøre de sløve på og få de til å ruste.

Grunnen er at maskinoppvask er kjemisk hardere enn håndoppvask. Dette kan også være et problem om man har flere ulike metalltyper i maskinen samtidig, derfor er det alltid lurt å vaske skjæreknivene for hånd.

Kjøkkenredskaper av tre: Søndagsavisen.dk skriver at enkelte treting tåler maskinoppvask, men generelt bør du unngå å vaske det i oppvaskemaskin. Hvis du putter tre i maskinen risikerer du at treet blir skjevt og mister den flotte finishen. Hvis det for eksempel er oljert, blir oljen trukket ut og det får et kjedelig og matt look.

Krystallglass: Husk at du aldri må vaske krystallglassene dine i maskin. Krystall er skjørt, og en kombinasjon av varme og maskinoppvaskmiddel kan få krystall til å sprekke og gå i stykker.

Energimerking – Hva er det?

Energimerkingen strekker seg fra D til A+++, hvor A+++ er det mest miljøvennlige merket en oppvaskmaskin kan få.

Sparenergi.dk anbefaler at du velger A++ eller A+++ når du skal kjøpe ny oppvaskmaskin. Utvalget med gode energimerker er stort, så det er nok å velge mellom. Oppvaskmaskiner med A+++ rekker som regel til 14 oppdekkinger.

Energimyndigheten.se opplyser at energimerket er beregnet ut fra at du vasker 280 ganger i året med full maskin. Vasker du ikke like ofte kan du regne med lavere energiforbruk, og vasker du oftere økes energiforbruket.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke oppvaskmaskiner er best i test?

Miele G 7150 SCVI, Miele G 7310 SCi, Bosch SMU46CW00S og Siemens SN65M046EU

🤓 Hvordan testes oppvaskmaskinene?

Maskinene vurderes på deres vaske- og tørkeevne samt tidsforbruk av en gjennomført vask. I tillegg ses det også på vann og strømforbruk, støynivå, brukervennlighet og den håndverksmessige utførelsen av maskinens ulike deler.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Skalaen for oppvaskmaskiner går fra A+++ som det beste til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


Oppvaskmaskin Test – Disse testene har vi analysert:

Råd Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön utførte en stor test i 2016 med 83 oppvaskmaskiner. Også i denne testen viste resultatene at Siemens og Bosch tok topplasseringene da ble testet på vaskeevne, brukervennlighet, bruksanvisning, lydnivå, tidsforbruk, energiforbruk og samlet håndverksdesign.

Du kan lese hele testen hos Råd & Rön her. Det krever betalt abonnement for å lese den.

The Telegraph 🇬🇧
The Telegraph er en britisk avis som daglig leverer artikler og nyheter fra både inn- og utland. De skriver om alt ifra sport til underholdning, politikk, kultur, økonomi og mye mer. De både tester og anmelder forbrukerprodukter. Her har de testet fem av de beste oppvaskmaskinene på markedet – inkludert Miele G 7150 SCVI som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk nettmagasin som skriver artikler, gode råd og guider om emner innen teknologiens verden. Man har i tillegg mulighet til å finne tester og anmeldelser av diverse andre produkter.

I denne omgang har de testet og anmeldt ni av de beste oppvaskmaskinene på markedet – blant annet Miele G 7150 SCVI som de har kåret til toppscorer. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her. 

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin som jevnlig tester et vell av ulike forbrukerprodukter. Dette gjør de for å hjelpe forbrukerne med å finne frem til de beste produktene som finnes på markedet.

Her har de testet og anmeldt Miele G 7150 SCVI og Miele G 7310 SCi.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Miele G 7150 SCVI så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Miele G 7310 SCi så kan du klikke her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testenes spesifikke resultater krever et abonnement.


Andre relevante tester og artikler

Har du enda ikke funnet den oppvaskmaskinen som passer best til dine behov så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

En av de produsentene som ofte blir anmeldt som toppscorer når oppvaskmaskiner skal testes er det tyske kvalitetsmerket Bosch. Av den grunn finner du her vår Bosch oppvaskmaskin test som viser deg alle de beste anmeldte modellene.

Siemens klarer seg også generelt sett godt når ekspertene tester oppvaskmaskiner. Derfor finner du her vår spesifikke Siemens oppvaskmaskin test. I denne testen har vi samlet de oppvaskmaskinene fra Siemens som har klart seg best i test, samt en rekke gode alternativer. Du finner også en seksjon med gode tips og triks om hvordan du best holder oppvaskmaskinen din ren og luktfri.

En annen populær produsent er tyske AEG. Her kan du lese vår dyptgående AEG oppvaskmaskin test som inneholder en gjennomgang av de beste anmeldte modellene samt nyttig kunnskap om vedlikehold, energimerking og mye mer.

Har du bestemt deg for at du skal ha en integrert oppvaskmaskin så bør du vurdere å lese vår test av integrerte oppvaskmaskiner. Her har vi samlet ekspertenes favoritter og sammenlignet priser slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste modellene til de laveste prisene.

Er du på utkikk etter en oppvaskmaskin som tar minst mulig plass så kan en oppvaskmaskin til kjøkkenbenken være et åpenbart valg. I vår benkeoppvaskmaskin test har vi samlet de modellene som har fått de beste anmeldelsene av ekspertene. Her finner du naturligvis også en oversikt over hvor produktene selges billigst slik at du kan sikre deg den beste prisen når du handler.

Vi håper at denne testen har hjulpet deg med å bli klokere på hvilken oppvaskmaskin som passer best til dine behov.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere