Integrert oppvaskmaskin test – Oversikt over de beste integrerte oppvaskmaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023 – I denne artikkelen har vi sett nærmere på de beste integrerte oppvaskmaskinene som finnes på markedet.

Vi har gjennomgått en rekke eksperttester og har i denne artikkelen samlet et utvalg av de integrerte oppvaskmaskinene som ekspertene vurderer til å være de beste. Dermed kan du raskt og enkelt skaffe deg en oversikt over hvilke modeller som klarer seg best i test.

Etter gjennomgangen av de forskjellige modellene finner du en guide som gjennomgår alle de tingene du bør tenke på når du skal kjøpe en oppvaskmaskin.

Denne integrerte oppvaskmaskin testen inneholder: 
🔸 Gjennomgang av integrerte oppvaskmaskiner 
🔸 Informasjon om integrerte oppvaskmaskiner 
🔸 Guide til valg av den riktige oppvaskmaskinen 
🔸 Slik vedlikeholder du oppvaskmaskinen din 
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over noen av de beste produktene på markedet.

Integrert oppvaskmaskin – Best i Test 2023 – Her er de 6 beste integrerte oppvaskmaskinene

I avsnittene nedenfor finner du en gjennomgang av de integrerte oppvaskmaskinene som har klart seg best i test. Forbrukerliv har analysert eksperttester fra inn- og utland, og samlet de modellene som har fått best anmeldelser her i denne testen.

I de grønne boksene under produktnavnene kan du se hvem som ha anmeldt produktet og hvordan modellen har klart seg i testene.

Du finner også en prissammenligning slik at du enkelt og raskt kan finne den billigste forhandleren av akkurat den oppvaskmaskinen som dekker dine behov.

Hva du bør tenke over før du kjøper en integrert oppvaskmaskin

Størrelse og kapasitet
Integrerte oppvaskmaskiner har vanligvis en standardstørrelse på 82 cm i høyden, 55 cm i dybden og 60 cm i bredden, men disse målene kan variere avhengig av modell. Derfor er det nødvendig å måle plassen der du har tenkt å installere oppvaskmaskinen og sørge for at modellen du velger passer nøyaktig. I tillegg bør du undersøke kapasiteten til oppvaskmaskinen, som bestemmes av antall kuverter den har plass til. En standard kuvert består grovt sett av en flat tallerken, en suppetallerken, en asjett, en kaffekopp med skål, to bestikk og ett glass. Her er noen generelle retningslinjer for hvor stor kapasitet oppvaskmaskinen bør ha avhengig av størrelsen på husholdningen: 

 • 1-2 personer: 6-9 kuverter
 • 2-4: 9-12 kuverter
 • 4+: 12+ kuverter

Vaskeinnstillinger
Oppvaskmaskinens sykluser refererer til de forskjellige vaske- og tørkeinnstillingene som en oppvaskmaskin tilbyr. Her er noen av de beste og mest brukte funksjonene å se etter:

 • Normal vask: Standard syklus egnet for daglig bruk og rengjøring av gjennomsnittlige mengder matrester. Den kjører vanligvis i to timer eller mer, avhengig av modell.
 • Hurtigvask: Kortere syklus som vanligvis kjører  i 30 minutter til en time, og den er egnet for lett skittent bestikk og servise. 
 • Miljøvennlig vask: Denne syklusen er designet for å spare vann og energi, noe som gjør den ideell for de som er miljøbevisste. Den bruker mindre vann og lavere temperatur for å vaske oppvasken, men varer i noen tilfeller opptil 4 timer. Denne syklusen er best egnet for moderat skitten oppvask. 
 • Kraftig vask: Denne syklusen er designet for svært skitten oppvask, slik som gryter, panner og stekeformer. Den bruker vann med høy temperatur og en lengre syklustid for å bryte ned vanskelige matrester og flekker. .
 • Finvask: Denne syklusen er designet for å rengjøre skjøre eller delikate gjenstander som vinglass og  fint porselen. 
 • Utsett start: Med denne funksjonen kan du stille inn oppvaskmaskinen til å starte på et senere tidspunkt, noe som betyr at du for eksempel kan stille den inn til å starte når strømprisene ikke er på sitt høyeste i løpet av dagen. 

Sensorteknologi
Moderne oppvaskmaskiner er utstyrt med ulike former for  sensorteknologi som registrerer og justerer oppvaskmaskinens ytelse for å optimalisere rengjøringen, redusere vann- og energiforbruket og forbedre brukeropplevelsen. Her er noen av de mest populære typene som bør tas i betraktning:

 • Lastsensorer: Disse sensorene registrerer oppvaskmaskinens last og justerer syklustiden og vann- og energiforbruket deretter. 
 • Automatisk dosering:  Gjør det mulig for oppvaskmaskinen å dosere riktig mengde oppvaskmiddel automatisk. Dette optimaliserer oppvaskmaskinens rengjøringsytelse samtidig som det reduserer bruken av oppvaskmiddel og minimerer behovet for manuell måling og dosering av oppvaskmiddel.
 • Smarte sensorer: Kan kommunisere med smarttelefonen eller andre smartenheter. Og varsler deg når syklusen er fullført, gir påminnelser om vedlikehold og tilbyr feilsøkingsløsninger.
 • Lekkasjesensorer: Disse sensorene oppdager eventuelle lekkasjer eller vannskader og slår automatisk av oppvaskmaskinen for å forhindre ytterligere skade.

Andre tilleggsfunksjoner du bør se etter: justerbare stativer eller bestikkbrett/kurver som gjør at du får plass til større gjenstander, for eksempel gryter og panner, og som passer til forskjellige tallerkenstørrelser. Hvis du har barn, bør du også se etter en barnesikringsfunksjon for å sikre at de ikke ved et uhell kan starte oppvaskmaskinen eller få tilgang til oppvaskmaskinens kontroller under vaskesyklusen. Til syvende og sist vil antallet tilleggsfunksjoner avhenge av dine personlige preferanser, men vi anbefaler deg å se etter modeller som tilbyr sensorer og funksjoner som tar sikte på å optimalisere den generell vasekprosessen og samtidig redusere vann- og energiforbruket.

Energieffektivitet
En energieffektiv oppvaskmaskin gjør ikke bare at du sparer penger på strømregningen, men bidrar også til å beskytte miljøet. Den gjeldende klassifiseringen i Europa bestemmes av EUs energimerkingssystem. I mars 2021 oppdaterte EU energimerkesystemet for oppvaskmaskiner for å gjøre det mer brukervennlig og gi tydeligere informasjon om oppvaskmaskinens energieffektivitet. Fra den gamle skalaen som gikk fra A+++ (mest effektiv) til D (minst effektiv), er den endret til en enkel A-G-skala. Derfor vil de mest energieffektive produktene på markedet nå vanligvis være merket med “B”, “C” eller “D”.

MERK: For å sikre at du får den mest oppdaterte vurderingen på vaskemaskinens  energieffektivitet, anbefales det at du sjekker produsentens offisielle nettsted, ettersom noen forhandlere eller nettsteder kanskje ikke har oppdatert sine vurderinger i henhold til det nye systemet. For å spare deg for bryet, har vi allerede gjort det for alle oppvaskmaskinene i denne artikkelen.

Pris
Prisen på en oppvaskmaskin kan variere avhengig av merke, modell, funksjoner og forhandler, samt faktorer som salg, kampanjer og tilgjengelighet. Generelt sett vil prisen på en dyrere modell variere fra rundt 8 000 kr  til 20 000 kr eller mer. For en oppvaskmaskin i denne prisklassen vil du mest sannsynlig få all den automatiske hjelpen du trenger, inkludert automatiske doseringssensorer, lastningssensorer, et bredt spekter av sykluser og andre tilleggsfunksjoner. På den annen side koster rimelige modeller rundt 3000 kr, men kan ha færre funksjoner og tilbyr kanskje ikke det samme nivået av tilpasning eller effektive tørkemetoder. Dette betyr imidlertid ikke at oppvaskmaskinen ikke vil tilby grundig rengjøring av oppvasken din, men heller at premiumoppvaskmaskinene har en tendens til å tilby mer når det gjelder tilleggsfunksjoner og kvalitet.  Gjennomsnittsprisen for en standard oppvaskmaskin i Norge varierer fra rundt 4 000 kr til 8 000 kr. For denne prisen kan du forvente å få en oppvaskmaskin med grunnleggende funksjoner som flere vaskesykluser, justerbare stativer og en tørkesyklus, men også noen av de høyteknologiske funksjonene som smarte sensorer eller automatisk dosering av vaskemiddel.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Anmeldelser gir verdifull innsikt i oppvaskmaskinens ytelse, funksjoner og generelle kvalitet, samt tilbakemeldinger fra andre forbrukere som har kjøpt og brukt oppvaskmaskinen. Den mest verdifulle kilden til forbrukeranmeldelser er Amazon eller ulike nettbutikker på internett, som Google samler inn og viser i sin søketeknologi Google Shopping. I ekspertanmeldelser blir modellene ofte sammenlignet med hensyn til funksjoner, energieffektivitet og pris, som gir forbrukerne lister og rangeringer av produktene som anses som best. I denne oversikten har vi tatt med begge former for anmeldelser for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning og oppnå størst mulig tilfredshet med kjøpet.

arrow-more


Miele G 7460 SCVi – integrert oppvaskmaskin med AutoDos-system

Beste premium integrerte oppvaskmaskin

✅ Testvinner hos GoodHouseKeeping.com
✅ 4,5/5 hos TrustedReviews.com
✅ 4. plass i HomeBuilding.co.uk sin test av oppvaskmaskiner
✅ 4,9/5 hos Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Den nyeste automatiske doseringsteknologien med PowerDisk sikrer at denne oppvaskmaskinen bruker riktig mengde oppvaskmiddel for hver oppvask, slik at du slipper å gjette og måle oppvaskmiddelet manuelt. Sammen med stor kapasitet gjør dette denne oppvaskmaskinen til en godt egnet modell for travle husholdninger som ofte bruker oppvaskmaskinen. 

 • Automatisk dispensering med PowerDisk
 • Justerbar 3D Multiflex-skuff
 • Miele-app for fjernkontroll

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miele G 7460 SCVi integrert oppvaskmaskin 

Fleksibel lasting av oppvask 
En av de mest fremtredende funksjonene ved denne modellen er den justerbare 3D Multiflex-skuffen, som lar deg tilpasse oppvaskmaskinens interiør til den spesifikke oppvasken. Muligheten til å senke høyre side av oppvaskmaskinens skuff gjør at du kan vaske alle koppene dine i en last, mens du skyver den venstre delen til siden og skaper mer plass til større glass. Den midtre delen, som også kan senkes, gir ekstra plass til kjøkkenutstyr som salatskjeer. Med 14 kuverter har denne oppvaskmaskinen rikelig med plass til den daglige oppvasken, inkludert store gryter og panner, på én gang.

Praktisk fjernovervåking
En annen bemerkelsesverdig egenskap er kompatibiliteten med Miele-appen. Med appen kan du fjernstyre oppvaskmaskinen når du ikke er i nærheten av den. På denne måten kan du holde deg informert om alt fra oppvaskmaskinens status til muligheten for å planlegge automatiske vasker på forhåndsinnstilte tidspunkter. Denne funksjonen er perfekt for dem som har en travel livsstil og trenger å holde oversikt over husarbeidet, selv når de er på farten.

Effektive og tidsbesparende programmer
Oppvaskmaskinen kommer også med en rekke programmer som passer til ulike livsstilsbehov. Blant de totalt 10 programmene bruker folk for det meste det 58 minutter lange QuickWash, som er perfekt for daglig oppvask av moderat skittent servise, og det  lengre Eco 50 ºC programmet. ExtraQuiet-programmet er spesielt nyttig for husholdninger med følsomhet for støy. Videre har den en forsinket startfunksjon som lar deg starte oppvaskmaskinen på et mer praktisk tidspunkt basert på timeplanen din, eller på spesielle tidspunkt for å spare på energikostnadene. Kombinert med et responsivt digitalt display som gir lettlest informasjon om gjeldende syklus og gjenværende tid, vil det være enkelt å holde oversikt over vaskeprosessen.

Her er en liste over alle programmene som er tilgjengelige for denne oppvaskmaskinen: 

 • Automatisk
 • Intensiv 75 ºC
 • ECO
 • Hurtig høytrykksvask
 • Ekspress 
 • Finvask
 • Intensiv sone
 • Ekstra tørr
 • Hygiene
 • Maskinrengjøring

Optimalt vann- og energiforbruk
I tillegg har oppvaskmaskinen en automatisk døråpningsfunksjon som åpner døren på slutten av syklusen, slik at oppvasken kan lufttørke naturlig hvis det er damp eller fuktighet igjen. 

Vi vil også fremheve den automatiske gjenkjenningen av oppvaskmengde som reduserer vannforbruket og en energiklassifisering på A, som er den beste tilgjengelige klassifiseringen på den nye energieffektivitetsskalaen som rangerer oppvaskmaskiner fra A til G. 

Hva sier brukere og eksperter om Miele G 7460?

Mieles integrerte oppvaskmaskin har fått mye ros fra både forbrukere og eksperter. Den ble kåret til testvinner hos GoodHouseKeeping.com som uttalte at den har et ,,gjennomtenkt designt” og den presterte veldig bra når det gjaldt å fjerne vanskelige matrester og flekker.  Hos HomeBuilding.co.uk fikk den en 4. plass i en test av oppvaskmaskiner, og det ble sagt at den er ,,solid nok til selv de tyngste grytene og pannene og rengjør som en drøm.”

TrustedReviews.com ga den en imponerende score på 4,5/5 og bemerket at den er spesielt effektiv til å fjerne vanskelige flekker og inntørket mat. Når det gjelder kundeanmeldelser har Miele integrert oppvaskmaskin fått 4,9/5 stjerner ifølge Googles samling av anmeldelser på tvers av butikker. Forbrukerne setter generelt pris på den gode tørkeytelsen, de fleksible rominnstillinger, samt det automatiske doseringssystemet.

Fordeler
 • 58 minutter langt QuickWash-program
 • Stor kapasitet
 • Redusert vannforbruk med automatisk mengdegjenkjenning
 • Responsivt digitalt display
 • Automatisk åpning av døren
Ulemper
 • I høyere prisklasse
 • Ingen innvendig belysning

Forbrukerlivs vurdering

Oppsummert har den integrerte oppvaskmaskinen Miele G 7460 SCVi eksepsjonell rengjøringsytelse, fleksibelt og tilpasningsdyktig design og en rekke avanserte funksjoner som gjør den til et førsteklasses apparat. At oppvaskmaskinen mangler innvendig belysning, er kun en mindre ulempe sammenlignet med alle de  andre innovative funksjonene maskinen har. Den har automatisk dosering av oppvaskmiddel og gjenkjenning av hvor skittent oppvasken er, 14 kuverter, svært tilpassbart interiør, brukervennlige ECO- og Quick Wash-programmer som til sammen gir en problemfri oppvaskopplevelse. Vi konkluderer med at oppvaskmaskinens avanserte design og funksjoner gjør den vel verdt pengene for travle husholdninger.

Spesifikasjoner
 Antall kuverter: 14
Antall programmer: 10
Energiklasse: A
Støynivå: 42 dB
Dimensjoner (HxBxD): 87x60x57 cm 
WiFi-kompatibilitet: Ja
Forsinket start: Ja
Smart sensor: Ja


Siemens SN65ZX49CE – integrert oppvaskmaskin med redusert tørke- og rengjøringstid

Beste integrerte oppvaskmaskin med hurtig tørking

✅ 4,3/5 TestBericht.de
✅ 4,6/5 Google Shopping
✅ 4,5/5 Amazon

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Siemens integrerte oppvaskmaskin har avansert VarioSpeed Plus-teknologi som reduserer rengjøringstiden for det valgte programmet med opptil 50%, uten å gå på kompromiss med hvor ren oppvasken blir. Enten du har en stor familie eller ofte lager mat for et stort antall gjester, er det uten tvil praktisk at oppvaskmaskinen rengjør oppvasken på kort tid. 

 • Fjernkontroll med HomeConnect
 • VarioSpeed Plus for kortere kjøretid
 • Raskere tørking med Zeolite

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Siemens SN65ZX49CE

Skånsom rengjøring av glass
For det første har Siemens integrerte oppvaskmaskin en glassbeskyttelsesteknologi som garanterer grundig og sikker rengjøring av delikate glass. GlassZone-vaskefunksjonen, som bruker 6 spesielle munnstykker, vasker glass på en skånsom og effektiv måte. I tillegg har modellen varsellamper på frontdisplayet som indikerer når det er lite skyllemiddel og oppvaskmaskinsalt igjen i maskinen. 

Romslig FlexComfort-kurv 
Som vi tidligere har nevnt, er denne modellen ideell for store familier eller de som elsker å være vertskap for middagsselskaper, da den har 14 kuverter. Bestikkskuffen er også romslig nok til å romme små krukker, lokk, øser osv. Den øverste skuffen er senket slik at det også er plass til champagne- og vinglass, mens den nederste skuffen fortsatt har nok plass  til større tallerkener.

Smart integrering og brukervennlige programmer
Denne modellen tilbyr et bredt spekter av innstillinger, alt fra hurtigvaskprogrammet på 55 minutter, som er egnet til moderat skitten oppvask, men krever mer energi, til ECO automatisk program, som varer opptil 4 timer, men som har veldig lavt energiforbruk. 

Noen av de andre innstillingene inkluderer:

 • Auto 45-65 °C
 • Glass/delikatesser
 • Intensiv 70°C
 • Forvask

Og med Home Connect-appen kan du starte eller stoppe oppvaskmaskinen, sjekke status for vaskesyklusen og motta varsler når oppvasken er ferdig. 

Effektiv tørking  
Til slutt bruker den integrerte oppvaskmaskinen fra Siemens zeolittgranulat for å fremskynde tørkeprosessen og redusere ventetiden. Under tørkesyklusen sirkulerer den fuktige luften inne i kammeret, og zeolittene absorberer vannet og avgir varme. Denne varmen ledes deretter tilbake til innsiden av oppvaskmaskinen, noe som resulterer i en effektiv tørkeprosess. Energiklassifiseringen er C, noe som ligger rundt markedsgjennomsnittet med tanke på at de fleste energieffektive produktene på markedet vanligvis er merket med “B”, “C” eller “D”.

Hva sier forbrukere og eksperter om Siemens SN65ZX49CE?

På TestBericht.de har denne oppvaskmaskinen en god vurdering på 4, 3/5, og den får skryt for sine praktiske korte programmer, høye sikkerhetsnivå og generelle brukervennlighet. 

Ifølge Googles samling av forbrukeranmeldelser er forbrukerne svært fornøyde med at oppvaskmaskinen er romslig, den raske og enkle installasjonen og god appfunksjonalitet. Selv om noen av forbrukerne nevner at utformingen med en bestikkskuff i stedet for en bestikkboks tar litt tid å venne seg til, er de fleste enige om at det er et pluss som gir enda mer plass i denne oppvaskmaskinen. På Amazon har oppvaskmaskinen 4,5/5 stjerner, hvor en forbruker spesifikt sier at alle tallerkener, kopper, glass og til og med gryter er helt rene etter det korte programmet.

Fordeler
 • GlassZone skånsom vask med 6 spesielle munnstykker
 • Har tilhørende mobilapp
 • Zeolittgranulat for raskere tørking
 • Stort programutvalg
 • Stillegående
Ulemper
 • Bestikkskuff i stedet for en bestikkboks kan krever litt tilvenning
 • Har ikke automatisk dosering

Forbrukerlivs vurdering

Alt i alt har den integrerte oppvaskmaskinen Siemens SN65ZX49CE en rekke gode sider, blant annet stort programutvalg, stille drift, GlassZone-vaskefunksjon og brukervennlige app. Det har imidlertid ikke automatisk dosering av oppvaskmiddel, som finnes for sammenlignbare modeller i sin prisklasse. Likevel har den svært avanserte funksjoner, slik som Zeolite-tørkesystemet, som omdanner fuktighet til varme slik at veldig lite energi forbrukes under tørking. Kort sagt, hvis du leter etter en oppvaskmaskin som tilbyr smart integrasjon kombinert med effektiv rengjøring og tørking, bør denne være øverst på listen din.

Spesifikasjoner
 Antall kuverter: 14
Antall programmer: 8
Energiklasse: C
Støynivå: 42 dB
Dimensjoner (HxBxD): 81x59x55 cm
WiFi-kompatibilitet: Ja
Forsinket start: Ja
Smart sensor: Nei


Samsung DW60M6050BB – integrert oppvaskmaskin som er lett å justere

Forbrukerliv anbefaler

✅ 4,5/5 Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>

Denne integrerte vaskemaskinen fra Samsung har en “hygienisk vask”-funksjon på 70˚C, som fjerner opptil 99,999 % av matbakterier og virus, noe som gjør den til et godt valg for familier med små barn eller personer med fokus på å opprettholde et hygienisk kjøkkenmiljø.

 • 30 minutters QuickWash 
 • Maskinprogram for halvfull maskin
 • Hygienisk vaskefunksjon ved 70˚C

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Samsung DW60M6050BB

Fleksibel tredje skuff for allsidighet 
Samsung-oppvaskmaskinen har et romslig interiør som har plass til opptil 14 kuverter. Den er derfor godt egnet til større familier. Den tredje skuffen er også fleksibel og kan lage plass i den øvre delen, noe som gjør det enkelt å få plass til høye gryter, brede fat og andre store gjenstander. Og fremfor alt registrerer integrerte sensorer hvor skittent oppvasken er og justerer automatisk nivået vann- og oppvaskmiddel som trengs, slik at all oppvasken blir grundig rengjort.

Programmer for raskere rengjøring
Selv om oppvaskmaskinen har syv programmer, vil vi fremheve de som er mest brukt i for vanlige husholdninger. 30-minutters QuickWash er ideelt for de som trenger å få lett skitten oppvask rengjort og tørket i en fei, uten å gå på kompromiss med rengjøringsytelsen. Express 60-programmet er et annet hurtigvaskalternativ som rengjør oppvasken på bare 60 minutter. I motsetning til 30-minutters QuickWash-programmet kan Express 60-programmet håndtere mer skitten oppvask, gryter og panner. Dette programmet bruker høyere temperaturer og mer intensive rengjøringssykluser for å fjerne vanskelige flekker og fett.

En annen nyttig funksjon er Halvfull-innstillingen som er designet for mindre laster med oppvask, slik at du kan kjøre oppvaskmaskinen effektivt uten å måtte vente til oppvaskmaskinen er helt full.

De 7 programmene inkluderer: 

 • Auto 40-65 °C
 • Øko
 • Glass/delikat
 • Hygisk
 • Intensiv
 • Forvask
 • Rask

Laget med tanke på brukervennlighet
I tillegg har Samsungs oppvaskmaskin en barnesikring som sikrer at døren forblir låst under rengjøringssyklusen. Denne funksjonen gir foreldre ro i sjelen, vel vitende om at barna ikke vil åpne oppvaskmaskinen ved et uhell og potensielt skade seg selv. I tillegg er den designet i fingeravtrykksbestandig rustfritt stål som ikke bare ser flott ut, men som også er lett å rengjøre og vedlikeholde.

Hva sier forbrukere om Samsung DW60M6050BB?

Dette er en av modellene som har det høyeste antallet forbrukeranmeldelser ifølge Googles samling av forbrukeranmeldelser -over 4000. Forbrukerne har gitt oppvaskmaskinen 4,5 / 5 stjerner, og fremhevet det elegante utseendet i rustfritt stål, Quiet Cleaning-funksjonen for redusert støy samt det romslige interiøret. Om sistnevnte sier en forbruker at maskinen kan romme ,,det meste av oppvasken vi har på kjøkkenet.” En annen kunde hevder at den har ,,alt du noensinne vil trenge.” 

Hjulene som kurvene beveger seg på er imidlertid laget av tynn plast, men som forbrukerne sier er hele oppvaskmaskinen designet for å være slitesterk og tåle regelmessig bruk uten å gå i stykker eller bli skadet, så dette bør ikke påvirke produktets generelle levetid.

Fordeler
 • Enkel å navigere
 • Fingeravtrykksbestandig finish i rustfritt stål
 • Låses under rengjøring, takket være barnesikringen
 • Høydejusterbar design
 • Kontroller med berøringsknapper
Ulemper
 • Energiklassifisering i den nedre enden av skalaen
 • Hjulene som kurvene beveger seg på er laget av tynn plast

Forbrukerlivs vurdering

Kort sagt er den integrerte oppvaskmaskinen Samsung DW60M6050BB en tilpasningsdyktig maskin med en rekke banebrytende funksjoner som er laget for å gjøre den daglige oppvasken enklere og mer effektiv. Dens intuitive berøringspanel, overflate i fingeravtrykksbestandig rustfritt stål og høydejusterbar design og kurver lar deg tilpasse det indre rommet for å imøtekomme all slags type oppvask. Enten du bor alene eller har en stor familie, kan denne modellen spare deg for verdifull tid og krefter i din daglige rutine.

Energivurderingen til denne oppvaskmaskinen er i den nedre enden av skalaen, med det er viktig å merke seg at dette apparatet fremdeles tilbyr en ECO- og halvlastfunksjon, noe som betyr at den vil justere programvarigheten tilsvarende hvis du bare bruker den nedre kurven.

Spesifikasjoner
Antall kuverter: 14
Antall programmer: 7
Energiklasse: E
Støynivå: 48 dB
Dimensjoner (HxBxD): 81x59x55 cm 
WiFi-kompatibilitet: Nei
Forsinket start: Ja
Smart sensor: Ja


Electrolux EEM48320L – integrert oppvaskmaskin med tre ganger bedre rengjøringsdekning

God integrert oppvaskmaskin i mellomprisklassen

✅ 4,5/5 Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

I motsetning til noen av de andre oppvaskmaskinene på markedet, som bruker varme til å tørke oppvasken, utnytter Electrolux EEM48320L  luftkraft for å tørke maskinens innhold. Når vaskesyklusen er fullført, åpnes oppvaskmaskindøren litt for å la naturlig luft sirkulere og tørke oppvasken. Dette AirDry-systemet fjerner behovet for manuell tørking og forhindrer vannflekker eller striper.

 • MaxiFlex-skuff for økt dybde
 • AirDry tørkesystem
 • 1 til 24 timer forsinket start

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Electrolux EEM48320L integrert oppvaskmaskin

Full dekning og skreddersydd oppvask
Den integrerte oppvaskmaskinen fra Electrolux har en innovativ SatelliteClean-sprayarm som gir full dekning og overlegen rengjøringsytelse. Sprayarmen roterer kontinuerlig under hele vaskesyklusen, slik at hver tallerken blir grundig rengjort fra alle vinkler. I tillegg gjør QuickSelect-funksjonen at du kan tilpasse oppvasksyklusen til ditt spesifikke behov, enten de trenger en rask vask for lett skitten oppvask eller en mer intens syklus for svært skitten oppvask. QuickSelect-funksjonen lar deg velge syklus med en skyveknapp og legge til eventuelle valgfrie tillegg med bare ett trykk, slik at oppvaskmaskinen kan tilpasses forskjellige behov.

Romslig interiør 
Et annet aspekt som gjør denne oppvaskmaskinen enkel og fleksibel er MaxiFlex-skuffen, som har god dybde og mulighet for justering. Dette gjør at man kan få plass til selv de mest uhåndterlige og store gjenstandene uten problemer. Sammen med en forsinket startfunksjon, som gjør det mulig å stille inn oppvaskmaskinen til å starte vask på et bestemt tidspunkt (fra 1 til 24 timer), er denne oppvaskmaskinen enkel å bruke for de aller fleste. Modellen har åtte programmer å velge mellom, inkludert:

 • 160 minutter  
 • 60 minutter 
 • 90 minutter   
 • AUTO Sense 
 • Eco 
 • Maskinpleie  
 • Rask 30 minutter 
 • Skyll og hold

Myk innvendig gummi og 14 kuverter
Modellen er utstyrt med myk innvendig gummi som gir ekstra beskyttelse mot at noe skulle knuses eller skades under vask. Oppvaskmaskinen har også 14 kuverter, noe som gjør den egnet for husholdninger på 4-5 personer. I tillegg har den Aquastop-funksjonen som automatisk slår av vanntilførselen i tilfelle lekkasje eller funksjonsfeil. 

Selv om den har en energiklassifisering på D, som er i den litt lavere enden av energieffektivitetsskalaen, gjør den opp for dette med de innovative funksjonene. 

Hva sier forbrukere om Electrolux EEM48320L?

Denne  oppvaskmaskinen har fått 4,5 / 5 poeng basert på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker, og forbrukerne fremhever hvordan den varsler deg hvis den går tom for klaringsvæske eller når du trenger å rengjøre den. 

En forbruker kommenterer imidlertid hvordan det er vanskeligere å plassere høyere glass i den øverste skuffen sammenlignet med noen andre Electrolux-modeller, men han vurderer den fortsatt med 5/5 stjerner ettersom maskinen rengjør godt og har kort tørketid.

Fordeler
 • Full dekning med SatelliteClean-sprøytearm
 • QuickSelect-funksjon for spesifikt tilpasset oppvasksyklus
 • Myk innvendig gummi for redusert knusing under oppvask
 • Lydløs lysindikator på gulvet
Ulemper
 • Ingen WiFi-kompatibilitet
 • Litt vanskelig å få plass til høyere glass

Forbrukerlivs vurdering

Alt tatt i betraktning, kombinerer Electrolux EEM48320L innovativ teknologi og praktiske funksjoner for å gjøre oppvasken enkel og effektiv. Fra grundig rengjøring med SatelliteClean-sprayarmen og QuickSelect-funksjonen til den effektive AirDry-teknologien, er denne modellen det beste valget for alle som verdsetter ytelse, brukervennlighet og innovasjon i hjemmene sine. Alt i alt anser vi denne oppvaskmaskinen som en av de beste i mellomprisklassen, ettersom den har alle brukervennlige funksjoner som finnes i de høyere prisede modellene, bortsett fra WiFi-kompatibilitet. Etter vår mening er ikke dette nødvendig for modellens effektivitet.

Spesifikasjoner
 Antall kuverter: 14
Antall programmer: 8
Energiklasse: D
Støynivå: 44 dB
Dimensjoner (HxBxD): 82x60x55 cm
WiFi-kompatibilitet: Nei
Forsinket start: Ja
Smart sensor: Ja


Bosch SMS25AI05E – integrert oppvaskmaskin med standardfunksjoner

En god integrert oppvaskmaskin

✅ 4,7/5 Google Shopping
✅ 4,6/5 Amazon

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

En av hovedfordelene med denne oppvaskmaskinen er det innovative ActiveWater hydrauliske systemet, som sikrer optimal vannfordeling gjennom hele maskinen og gir en grundig og effektiv rengjøring uavhengig av hvilken syklus du velger. Dette gir økonomisk skylling ved å kun bruke den nødvendige mengden vann og energi som kreves for hver oppvask, noe som sparer ressurser.

 • VarioSpeed Plus for redusert skylletid
 • ActiveWater hydraulisk system
 • Elektronisk salt- og skyllemiddelindikator

 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch SMS25AI05E integrert oppvaskmaskin 

Fem vaskeprogrammer 
Bosch SMS25AI05E har en kapasitet på 12 kuverter, noe som gjør den egnet for små til mellomstore til store husholdninger. Modellen har 5 programmer å velge mellom, inkludert:

 • 60 min 65°C
 • Øko
 • Intensiv
 • Normal
 • Forvask
 • Rask

Andre gode funksjoner inkluderer et program for halvfull maskin, som er et praktisk alternativ for mindre laster med oppvask, og en elektronisk indikator for skyll og salt. Dette sikrer at du blir varslet  når det er på tide å fylle opp dispenserrommene. Modellen har også høydejusterbare føtter, som gjør det enkelt å installere og justere oppvaskmaskinen.

Nødvendige funksjoner til en rimelig pris 
I tillegg har Bosch SMS25AI05E en VarioFlex kurvsystem med sammenleggbare tallerkenholdere og justerbare tenner, noe som gir deg mulighet til å tilpasse kurvene til tallerkener i forskjellige størrelser. Den høydejusterbare toppkurven gir også ekstra plass til større gjenstander som gryter, panner og boller. DosageAssist-funksjonen frigjør oppvaskmiddeltabletten eller pulveret i et spesielt rom, der det løses opp og fordeles jevnt i hele oppvaskmaskinen. Dette betyr at alle områder i oppvaskmaskinen, inkludert vanskelig tilgjengelige hjørner og sprekker, blir grundig og effektivt rengjort.

Maskinen har også VarioSpeed Plus som reduserer vasketiden med opptil 66 % uten å gå på kompromiss med rengjøringsresultatet. Selv om alle disse funksjonene er vanlige i moderne oppvaskmaskiner, skiller denne modellen seg ut fra mengden på grunn av sin overkommelige pris som ikke går på bekostning av kvaliteten.

Hva sier forbrukere om Bosch SMS25AI05E?

Etter å ha lest forbrukeranmeldelser kan vi konkludere med at flertallet er enige om at oppvaskmaskinen har ulike alternativer som dekker alle behov. Som en av forbrukerne skriver: “Den er ikke overfylt med funksjoner, men har akkurat alt du trenger.” Modellen fikk en rangering på 4,6/5 på Amazon og 4,7/5 i forskjellige nettbutikker.

Noen av forbrukerne er imidlertid misfornøyd med lengre varighet på normal syklus, men skriver også at det ikke påvirker hvor ren oppvasken blir, og at de generelt sett er tilfredse. 

Fordeler
 • Stille og enkel å installere
 • Godt vanntrykk
 • Justerbar øvre skuff og smart utformede kurver
 • Automatisk dosering av vaskemiddel
 • AquaStop for beskyttelse mot vannlekkasje
Ulemper
 • Litt lange normale programtider
 • Tørker ikke plast særlig godt

Forbrukerlivs vurdering

Oppsummert er Bosch SMS25AI05E stille i drift, enkel å installere og har en justerbar øvre kurv og generelt smart utformede kurver, samt automatisk dosering av oppvaskmiddel og AquaStop-funksjon. Selv om noen forbrukere har bemerket at plast tørkes veldig godt i oppvaskmaskinen, mener vi at maskinens fordeler og funksjoner veier opp for dette. Med sin avanserte teknologi og tilpasningsdyktige rengjøringsalternativer, mener vi at denne integrerte oppvaskmaskinen er pålitelig og effektiv nok for enhver gjennomsnittlig husholdning.

Spesifikasjoner
Antall kuverter: 12
Antall programmer: 5
Energiklasse: E
Støynivå: 48 dB
Dimensjoner (HxBxD): 84,5x60x60 cm
WiFi-kompatibilitet: Nei
Forsinket start: Ja
Smart sensor: Ja


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen hvis informasjonen kommer deg som leser til gode.


Siemens SN636X02AE

Populær blant brukerne

Siemens SN636X02AE

 

.
Siemens SN636X02AE er ikke blitt inkludert i nyere eksperttester. Til gjengjeld er oppvaskmaskinen populær blant brukerne, og de har gitt modellen mange positive anmeldelser.

Oppvaskmaskinen er en modell til integrering, derfor må den integreres i kjøkkeninnredningen slik at fronten passer sammen med resten av kjøkkenets design. Selve maskinen kommer uten front, derfor må man montere fronten selv. 

Støysvak oppvaskmaskin med stor kapasitet 

Med Siemens SN636X02AE får man en energivennlig oppvaskmaskin som er plassert i energiklasse E.

I tillegg kommer Siemens SN636X02AE med en stor kapasitet da modellen kan romme opptil 12 kuverter. Det vil si at maskinen er velegnet til en familie på rundt 3 til 4 personer. 

Modellen har også et lavt lydnivå på 48 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, så den bråker ikke mye under bruk. 

Modell med 6 programmer og 3 tilleggsfunksjoner 

Siemens SN636X02AE er utstyrt med 6 programmer. Disse programmene inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forskylling. I tillegg til de 6 ulike programmene er

Siemens SN636X02AE også utstyrt med 3 tilleggsfunksjoner. En av disse tilleggsfunksjonene er VarioSpeed Plus som sørger for å redusere vasketiden med opptil 66 % slik at oppvasken blir raskere ferdig. Dette sparer samtidig på energiforbruket. 

Maskinen kommer også med de 2 andre tilleggsfunksjoner – Half Load og IntensivZone. Med Half Load kan man sette på en halv oppvask og fremdeles spare på både energi og vann, mens IntensivZone sørger for at all oppvask blir vasket ekstra grundig. 

Modellen kommer i tillegg med spesialprogrammet MachineCare som sørger for å fjerne alt av kalk og fett i selve maskinen. 

Modell med energivennlig motor, AquaSensor og MengdeSensor

Siemens SN636X02AE er utstyrt med en energivennlig motorteknologi ved navn iQdrive. Denne metoden er ikke bare energivennlig, men også effektiv og støysvak. 

I tillegg til iQdrive-motorteknologien så er Siemens SN636X02AE utstyrt med en

AquaSensor og en MengdeSensor. Disse sensorene sørger for at det bare blir brukt den nødvendige mengden med vann i forhold til mengden med oppvask, samt hvor skitten oppvasken er. 

Oppvaskmaskinen er utstyrt med både AquaStop og barnesikring, og gir beskjed når det er behov for salt og glansemiddel. 

Det finnes også en lysindikator ved navn InfoLight på maskinen. Den stopper å lyse når det valgte programmet er ferdig. På den måten kan man raskt se når det er på tide å tømme maskinen.

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X02AE – mål: 
🔴 Høyde: 81,5 centimeter 
🔴 Makshøyde: 87,5 centimeter 
🔴 Bredde: 59,8 centimeter 
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X02AE – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin  
🌀 Kapasitet: 12 kuverter 
🌀 Energiklasse: E
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 2660 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 258 kWh/år 
🌀 Støynivå: 48 dB 
🌀 Antall programmer: 6

Fordeler ved Siemens SN636X02AE: 
6 forskjellige programmer 
Utstyrt med Aqua- og MengdeSensor 
3 forskjellige tilleggsfunksjoner 
Utstyrt med InfoLight 
Støysvak modell

Her kan du se en videopresentasjon av Siemens SN636X02AE laget av WhiteAway.com:


Bosch SMV46CX07E

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMV46CX07E

 

.
Bosch SMV46CX07E er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertkildene er fornøyde med maskinen som de har valgt å kåre til toppscorer i sine tester.

Ekspertene nevner at de er spesielt imponerte over modellens vaske- og tørkeevne, men de trekker imidlertid frem at maskinens tidsforbruk ikke er helt optimalt ved enkelte programmer. 

Bosch SMV46CX07E er en integrert oppvaskmaskin og derfor skal den integreres i selve kjøkkeninnredningen. Maskinen kommer med en kapasitet på 13 kuverter og er derfor velegnet til en familie på rundt 4 til 5 personer. 

Med Bosch SMV46CX07E kan man også benytte seg av timer-funksjonen dersom man ønsker å forhåndsprogrammere maskinen i opptil 24 timer på forhånd.

Energivennlig oppvaskmaskin med flere programmer og Zeolith-tørking

Bosch SMV46CX07E er en energivennlig oppvaskmaskin som er plassert i energiklasse A. Det vil si at man er sikret et lavt vann- og energiforbruk. Derfor trenger man ikke bekymre seg for at maskinen bruker mye strøm på et år.

I tillegg er Bosch SMV46CX07E utstyrt med 6 programmer som blant annet inkluderer Kort, Glass 40 grader og Automatisk. Med programmet Glass 40 grader har man mulighet til å starte en mer skånsom oppvask som egner seg til skjøre glass og porselen. 

I tillegg til de 6 programmene er Bosch SMV46CX07E også utstyrt med funksjonen Zeolith-tørking. Med Zeolith-tørkesystemet vil man alltid oppnå optimale tørkeresultater. Funksjonen hjelper til med å tørke oppvasken raskere og samtidig bruke mindre energi. 

Man finner også en skjerm på maskinens front der man kan skaffe seg en oversikt over tiden som er igjen og innstillingene.

Støysvak modell med EcoSilence Drive, VarioSpeed Plus og ExtraDry

Med Bosch SMV46CX07E får man en støysvak oppvaskmaskin med et lydnivå på kun 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, derfor bråker den ikke mye under bruk. 

Videre kommer Bosch SMV46CX07E med de to funksjonene VarioSpeed Plus og ExtraDry. Mens VarioSpeed Plus sørger for å redusere vasketiden med opptil 60 % så er ExtraDry-funksjonen flott hvis man har en oppvask som er litt vanskeligere å tørke. Denne funksjonen sikrer nemlig at man oppnår en optimal tørking av all oppvasken. 

Oppvaskmaskmaskinen er utstyrt med den effektive EcoSilence Drive-motoren som gjør oppvasken mer energibesparende. Den har ingen kullbørster – noe som også bidrar til mindre støy. 

Man har også mulighet til å bruke programmet MachineCare. Dette programmet sørger for å rengjøre maskinen innvendig uten at man trenger å gjøre noen ting. 

Besparende modell med høydejusterbar overkurv og InfoLight

Bosch SMV46CX07E kan beskrives som en vann- og energibesparende modell med funksjonene ActiveWater og Load Sensor. Load Sensor sørger for at man kan spare energi ved en ikke helt full oppvask, mens ActiveWater-teknologien sørger for at man oppnår maksimal effekt med fokus på både å spare på vann og energi. 

Bosch SMV46CX07E kommer i tillegg med en høydejusterbar overkurv som gir brukeren mulighet til å enklere få plass til høye glass og tallerkener. 

Funksjonen InfoLight lyser med en rød lampe på gulvet og indikerer når maskinen er i gang samt når den er ferdig.

Spesifikasjoner ved Bosch SMV46CX07E – mål: 
🔴 Høyde: 81,5 centimeter 
🔴 Makshøyde: 87,5 centimeter 
🔴 Bredde: 59,8 centimeter 
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Spesifikasjoner ved Bosch SMV46CX07E – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin 
🌀 Kapasitet: 13 kuverter 
🌀 Energiklasse: A
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 2660 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 234 kWh/år 
🌀 Støynivå: 44 dB 
🌀 Antall programmer: 6

Fordeler ved Bosch SMV46CX07E: 
Utstyrt med høydejusterbar overkurv og InfoLight 
Vann- og energibesparende modell 
Eco

FFB63606PM

Silence Drive-motorteknologi 
Utstyrt med Zeolith-tørking 
Kommer med VarioSpeed Plus og ExtraDry-funksjon

 


AEG FFB63606PM

5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren WhiteAway.com

AEG FFB63606PM

 

AEG FFB63606PM er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær oppvaskmaskin blant forbrukerne. Oppvaskmaskinen har nemlig fått 5 av 5 stjerner hos forhandleren WhiteAway.com. 

Her skriver brukerne at de er imponerte over oppvaskmaskinen på grunn av dens gode funksjoner. Denne modellen har nemlig alt det man leter etter i en oppvaskmaskin. Brukerne nevner ingen utpregede ulemper ved modellen.

Ved kjøp av AEG FFB63606PM må man være oppmerksom på at dette er en innbyggingsmaskin som må installeres under en benkeplate. Den leveres derfor uten en topplate. 

Energibesparende oppvaskmaskin med lavt lydnivå 

Med AEG FFB63606PM får man en oppvaskmaskin med en kapasitet på 13 kuverter. Det betyr at den er velegnet til en familie på rundt fire til fem personer. 

Oppvaskmaskinen er plassert i energiklasse B, derfor bruker den ikke mye strøm i løpet av et år. Man slipper derfor å bekymre seg for om den ikke er bra for miljøet eller lommeboka.

Takket være oppvaskmaskinens vannsensor blir vannforbruket tilpasset etter mengden skitt slik at det ikke blir brukt for mye vann. Samtidig er AEG FFB63606PM en støysvak modell da maskinens lydnivå kun ligger på 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, så denne maskinen bråker ikke mye når den er i gang. 

Maskinens timer-funksjon gir en i tillegg mulighet til at man kan planlegge oppvasken slik at det passer inn i hverdagen. Skal den vaske mens man ikke er hjemme så trenger man ikke bekymre seg for oversvømmelse på kjøkkenet da Aquastop- funksjonen stenger vanntilførselen ved lekkasje. 

Oppvaskmaskin med flere programmer 

AEG FFB63606PM er utstyrt med 8 oppvaskprogrammer som inkluderer et hurtigprogram, et ekstra stille program, et glassprogram og et autoprogram. 

Glassprogrammet sørger for at alle glassene blir rene og vasket effektivt på en skånsom måte, mens autoprogrammet regulerer temperaturen automatisk. Sensoren måler hvor skittent innholdet er for en optimal vask.

Det er i tillegg mulighet til å halvere programtiden med hjelp av TimeManager-funksjonen og fremdeles få akkurat det samme vaskeresultatet. Dette er optimalt hvis man har gjester. 

Når oppvaskmaskinen er ferdig så bruker den en AirDry-teknologi. Her åpnes døren 10 centimeter til slutt i programmet slik at man oppnår en maksimal tørking ved bruk av naturlig luft.

Det er også mulig å velge en XtraDry-funksjon som gir tørkeresultatet litt ekstra, noe som er en fordel for plastikk og andre materialer som er vanskelige å tørke. 

Praktisk og allsidig oppvaskmaskin 

AEG FFB63606PM er utstyrt med en Satellit-spylearm som sprer vannet best mulig. Dette sørger for en renere oppvask slik at alt blir helt rent. 

Samtidig kommer oppvaskmaskinen med et ProWater-system som betyr at den har en ekstra spylearm i toppen. Den ekstra spylearmen sikrer at vannet når bedre ut i hjørnene slik at alt blir vasket optimalt.

Når oppvaskmaskinen er slått på vil du ha mulighet til å se et rødt lys på gulvet. Når oppvasken er ferdig så vil lyset bli grønt. Du behøver derfor ikke å se på maskinen for å sjekke om den er i gang eller om den er ferdig. Det er også mulig å se resttiden på displayet. 

Sist, men ikke minst, kommer AEG FFB63606PM med en knapp som kan dedikeres til yndlingsprogrammet ditt. Man kan derfor bare trykke på en knapp for at programmet skal starte. 

Spesifikasjoner ved AEG FFB63606PM – mål: 
🔴 Høyde: 81,8 centimeter 
🔴 Bredde: 59,6 centimeter 
🔴 Dybde: 57 centimeter 

Spesifikasjoner ved AEG FFB63606PM – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Oppvaskmaskin til innbygging 
🌀 Kapasitet: 13 kuverter 
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 2940 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 262 kWh/år 
🌀 Støynivå: 43 dB 
🌀 Antall programmer: 8

Fordeler ved AEG FFB63606PM: 
Timer-funksjon 
ProWater-system 
Flere oppvaskprogrammer 
Lys på gulvet 
AirDry-teknologi


Bosch SMV68MD02E

Bosch SMV68MD02E

 

.
Modellen Bosch SMV68MD02E er testet og anmeldt av ekspertkildene Råd & Rön, som har gjort en omfattende test av en rekke oppvaskmaskiner.

Oppvaskmaskinene er blitt testet på forskjellige parametere som brukervennlighet, yteevne og funksjoner med mer. Modellen klarer seg godt begge ekspertene. De er spesielt imponerte over vaske- og tørkeevnen. 

De legger imidlertid merke til at tidsforbruket ikke er helt optimalt da den bruker litt lang tid på å klare oppvasken ved spesifikke programmer. 

Energivennlig modell til en større familie

Med Bosch SMV68MD02E får man en integrert oppvaskmaskin som skal integreres i selve kjøkkeninnredningen slik at fronten passer med kjøkkenets design. Modellen kommer uten front slik at man selv må montere en skapdør som front. 

Oppvaskmaskinen er plassert i energiklasse B. Dette er markedets nest beste energiklasse når det gjelder oppvaskmaskiner, så derfor bruker den ikke mye strøm i løpet av et år.

I tillegg til å være en energibesparende oppvaskmaskin så kommer modellen med en kapasitet på 14 kuverter, derfor egner den seg godt til en større familie på rundt 4 til 5 personer.

I tillegg bråker heller ikke modellen mye under bruk da støynivået ligger på kun 42 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Oppvaskmaskin med flere programmer

Bosch SMV68MD02E er utstyrt med 8 forskjellige programmer. Disse programmene inkluderer Forskylling, Rask 45 grader, 1 time 65 grader, Intensiv 70 grader, Ekstra Stille 50 grader, Glass 40 grader, Øko 50 grader og Auto 45-65 grader. 

Man kan derfor velge alt ifra et energisparende program til et hurtigprogram dersom oppvasken må bli raskt ferdig. 

I tillegg til de 8 programmene er Bosch SMV68MD02E utstyrt med 4 tilleggsfunksjoner. Disse inkluderer ExtraDry, VarioSpeed Plus, HygienePlus og IntensivSone. Man kan også finne spesialprogrammet MachineCare.

Mens ExtraDry sørger for at oppvasken alltid blir helt tørket i oppvaskmaskinen, så sikrer HygienePlus at 99,9 % av alle bakterier blir drept.

Effektiv modell med AquaStop og MengdeSensor

Bosch SMV68MD02E er utstyrt med både AquaStop og MengdeSensor. Med AquaStop unngår man oversvømmelser som følge av lekkasjer, mens MengdeSensor sørger for å måle nivået av skitt og mengde oppvask ved hjelp av sensorer. På den måten blir det kun brukt den nødvendige mengden vann. 

I tillegg kommer modellen med ActiveWater-teknologien som sikrer maksimal effekt i forhold til både vannsirkulasjon, vann og oppvarming. Bosch SMV68MD02E er utstyrt med motorteknologien EcoSilence Drive som sørger for en effektiv motor slik at man får en energieffektiv og rask oppvask. 

På selve oppvaskmaskinen kan man også finne funksjonen TimeLight som kaster lys ned på gulvet foran maskinen slik at man kan se tiden og hvilket program som er i gang.

Spesifikasjoner ved Bosch SMV68MD02E – mål: 
🔴 Høyde: 81,5 centimeter 
🔴 Makshøyde: 87,5 centimeter 
🔴 Bredde: 59,8 centimeter 
🔴 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Bosch SMV68MD02E – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin 
🌀 Kapasitet: 14 kuverter 
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 2660 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 266 kWh/år 
🌀 Støynivå: 42 dB 
🌀 Antall programmer: 8

Fordeler ved Bosch SMV68MD02E: 
TimeLight-funksjon
8 programmer og 4 tilleggsfunksjoner 
 
AquaStop og MengdeSensor
 
EcoSilence Drive-motorteknologi 
Støysvak modell


Bosch SMV45AX00E

Bosch SMV45AX00E

Med Bosch SMV45AX00E får man en integrert oppvaskmaskin som skal integreres i kjøkkenet slik at den passer inn med resten av designet.

Maskinen kommer med en kapasitet på 12 kuverter og er derfor velegnet til en familie på 3 til 4 personer. I tillegg er maskinen plassert i energiklasse B, noe som både er en fordel for lommeboka og for miljøet. 

Modell med praktiske funksjoner

Bosch SMV45AX00E er en oppvaskmaskin med til sammen 5 programmer. Maskinen sørger for at man oppnår en redusert vasketid på opptil 66 % – selv om maskinen er helt full eller ikke. 

Dette er mulig med funksjonen VarioSpeed Plus som både vasker og tørker på en tredjedel av tiden i forhold til andre sammenlignede modeller. 

I tillegg er Bosch SMV45AX00E utstyrt med en Load Sensor som sikrer at man får en vann- og energisparing ved mindre mengder oppvask. Dette er mulig da modellen måler innholdets vekt og deretter registrerer vannivået. 

Maskinen kommer i tillegg med en varmeveksler som sørger for at man oppnår den riktige temperaturen ved skånsom vask. 

Denne funksjonen er spesielt bra om man skal vaske porselen eller glass. Man kan også bruke maskinens timer-funksjon der man har mulighet til å forhåndsinnstille en oppvask til å starte opptil 24 timer på forhånd. 

Støyfri maskin med programautomatikk og energivennlig motor 

Bosch SMV45AX00E har et lydnivå på 48 dB, derfor bråker den ikke mye under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, derfor vil den ikke forstyrre noe særlig. 

I tillegg er oppvaskmaskinen utstyrt med motorteknologien EcoSilence Drive. Denne teknologien sørger for at oppvasken er energibesparende. Dessuten er motoren støysvak, effektiv og rask. Den er ikke utstyrt med kullbørster, noe som er med på å bidra til disse egenskapene. 

Bosch SMV45AX00E kommer også med en programautomatikk som automatisk sørger for at vannforbruket, skylletiden og temperaturen blir optimalt tilpasset slik at det passer med innholdet i maskinen. På den måten oppnår man et optimalt vaskeresultat uten å gå på kompromiss med forbruket av vann og energi. 

Fleksibel oppvaskmaskin med ExtraDry-funksjon

Bosch SMV45AX00E er en fleksibel maskin da den er utstyrt med en kurv som kan reguleres i høyden. Denne kurven gir brukeren mulighet til å kunne lage ekstra plass i maskinen til for eksempel høye glass. 

I tillegg kommer Bosch SMV45AX00E med et InfoLight. Dette lyset er rødt og lyser rett ned på gulvet. Når lyset slukkes betyr det at maskinen har kjørt ferdig. Man kan derfor holde øye med lyset for å finne ut av når maskinen kan tømmes. 

Sist, men ikke minst, er Bosch SMV45AX00E utstyrt med en ExtraDry-funksjon. Denne funksjonen sikrer en ekstra grundig tørking slik at oppvasken er tørr når man tømmer oppvaskmaskinen.

Spesifikasjoner ved Bosch SMV45AX00E – mål: 
🔴 Høyde: 81,5 centimeter 
🔴 Makshøyde: 87,5 centimeter 
🔴 Bredde: 59,8 centimeter 
🔴 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Bosch SMV45AX00E –nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin 
🌀 Kapasitet: 12 kuverter 
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 2660 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 258 kWh/år 
🌀 Støynivå: 48 dB 
🌀 Antall programmer: 5

Fordeler ved Bosch SMV45AX00E: 
Kapasitet til 12 kuverter 
5 programmer 
Støysvak og effektiv EcoSilence Drive-motor 
Utstyrt med ExtraDry-funksjon 
Utstyrt med VarioSpeed Plus


Miele G 4263 VI

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele G 4263 VI

.
Miele G 4263 VI er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertkildene er fornøyde med denne maskinen og har derfor valgt å gi den en god anmeldelse. 

Ekspertene er spesielt imponerte over oppvaskmaskinens vaske- og tørkeevne.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved modellen, men merker seg imidlertid maskinens tidsforbruk som de mener ikke er helt optimal ved spesifikke programmer. 

Miele G 4263 VI er en integrert oppvaskmaskin som skal integreres i kjøkkenet. Man må derfor sørge for at den passer til kjøkkenets design. Maskinen har en kapasitet på 13 kuverter og egner seg derfor bra til en familie på rundt 4 til 5 personer. 

I tillegg er Miele G 4263 VI plassert i energiklasse C, som er i den forholdsvis gode enden av energiskalaen for oppvaskmaskiner. 

Modell med timer-funksjon, ComfortClose og 5 programmer

Miele G 4263 VI kommer med til sammen 5 forskjellige programmer som Intensiv 75, Automatic, Automatic Skåne, Universal 50 og ECO. Man kan derfor velge det programmet som passer best til innholdet. 

I tillegg kommer Miele G 4263 VI med ComfortClose og en timer-funksjon. Med timeren er det mulighet til å forhåndsprogrammere modellen i opptil 24 timer på forhånd. På denne måten kan man sørge for at oppvaskmaskinen starter når man trenger det – selv om man ikke er hjemme. 

Funksjonen ComfortClose sørger til gjengjeld for at døren kan stå i alle posisjoner, og derfor er det praktisk og fleksibelt å både lukke og åpne døren. 

Brukervennlig oppvaskmaskin med praktiske funksjoner 

Miele G 4263 VI er en brukervennlig oppvaskmaskin med flere praktiske funksjoner. Selve betjeningen av oppvaskmaskinen er enkel da man finner alt det man trenger på fronten av maskinen. 

Miele G 4263 VI kommer også med en brukervennlig bestikkskuff slik at alle delene ligger hver for seg. Det betyr at de ulike delene ikke kommer til å riste eller skade hverandre. 

Miele G 4263 VI kommer også med ergonomiske kurvhåndtak og en høydejusterbar overkurv. Overkurven kan stilles i høyden og vippes slik at man kan velge mellom flere forskjellige posisjoner avhengig av behov.

Den høyderegulerbare overkurven er en selvfølge å bruke om man skal vaske høye flass eller tallerkener. 

Med de ergonomiske kurvhåndtakene vil man få en enkel håndtering både når man tømmer og fyller opp maskinen. De er nemlig enkle og ta ut og sette tilbake på plass igjen. 

Støysvak oppvaskmaskin med TermoSpare-funksjon 

Miele G 4263 VI er en støysvak oppvaskmaskin med et lydnivå på 46 dB.  Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, så den bråker ikke mye under bruk. 

I tillegg kommer modellen med funksjonen TermoSpare som gir forbrukeren mulighet til å spare strøm. Med denne funksjonen har man nemlig mulighet til å koble oppvaskmaskinen til varmt vann på opptil 60 grader. Det vil si at man kan redusere strømforbruket med opptil 40 % og programmenes tidsforbruk med opptil 9 %. 

Spesifikasjoner ved Miele G 4263 VI – mål: 
🔴 Høyde: 80,5 centimeter 
🔴 Makshøyde: 87 centimeter 
🔴 Bredde: 59,8 centimeter 
🔴 Dybde: 57 centimeter

Spesifikasjoner ved Miele G 4263 VI – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin 
🌀 Kapasitet: 13 kuverter 
🌀 Energiklasse: C 
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 3780 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 295 kWh/år 
🌀 Støynivå: 46 dB 
🌀 Antall programmer: 5

Fordeler ved Miele G 4263 VI:
 
Utstyrt med timer-funksjon og ComfortClose 
Kapasitet på 13 kuverter 
Støysvak modell 
Utstyrt med TermoSpare-funksjon 
Ergonomiske kurvhåndtak og høyderegulerbar overkurv

Her kan du se en videopresentasjon av Miele G 4263 VI laget av ao.com:


Gram OM 60-37 T

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Gram OM 60-37 T

.
Merk deg at Gram OM 60-37 T er utgått, derfor viser vi her prisen for Gram OMI 60-37 T. 

Gram OM 60-37 T er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De svenske ekspertene er imponerte over denne modellen, og har derfor endt med å gi den en god anmeldelse.

Ekspertene er spesielt imponerte over oppvaskmaskinens lave energi- og vannforbruk, samt modellens vaske- og tørkeevne.

De er imidlertid mindre imponerte over at man ikke kan flytte på kurvene inne i maskinen og at dette gjør den mindre fleksibel når større ting skal vaskes i maskinen. 

Gram OM 60-37 T er en integreringsmodell – det betyr at den må integreres i kjøkkeninnredningen. Den har en kapasitet på 14 kuverter og er derfor velegnet til en familie på rundt 4 til 5 personer.

I tillegg er lydnivået på bare 44 dB, så den bråker ikke mye under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. 

Energivennlig modell med 9 programmer og 6 temperaturinnstillinger

Ved kjøp av Gram OM 60-37 T får man en oppvaskmaskin med til sammen 9 programmer. Dette inkluderer blant annet et hurtigprogram som kan ta oppvasken på bare 30 minutter. Dette er optimalt hvis man har det travelt og ønsker en rask oppvask. Modellen kommer dessuten med 6 forskjellige temperaturinnstillinger. 

Videre er Gram OM 60-37 T en forholdsvis energivennlig modell da den er plassert i energiklasse B. Man får derfor en maskin som ikke bruker mye energi i løpet av et år. 

Man kan i tillegg bruke modellens timer-funksjon der man har mulighet til å utsette starttidspunktet med opptil 9,5 timer. 

Oppvaskmaskin med automatikkprogrammer og TurboDrying

Gram OM 60-37 T kommer med 3 automatikkprogrammer der man kan velge mellom et normalprogram, et intensivprogram og et skåneprogram. Ved alle programmene vil maskinen selv tilpasse forbruket av både vann, energi og tid i forhold til mengden skitt. På den måten oppnår man et tilfredsstillende vaskeresultat basert på maskinens innhold. 

I tillegg kommer Gram OM 60-37 T med funksjonen TurboDrying. Denne funksjonen er et aktivt tørkesystem der en vifte øker luftsirkulasjonen i maskinen.

Dette sikrer ikke bare et optimalt resultat, men også at bestikk, glass og tallerkener har en normal temperatur slik at man kan tømme maskinen med én gang den er ferdig. 

Sikker maskin med brukervennlig display

Gram OM 60-37 T er en sikker maskin da den er utstyrt med både WaterSafe og AquaStop. AquaStop forhindrer at det oppstår en vannskade som følge av en lekkasje, og WaterSafe hindrer at det oppstår vannskade som følge av at maskinen er utett. 

I tillegg er Gram OM 60-37 T utstyrt med et brukervennlig display der man finner informasjon om det valgte programmet og resterende tid. Man har derfor alltid mulighet til å se hvilket program som er valgt og hvor lang tid det er igjen av den igangsatte vasken. 

Spesifikasjoner ved Gram OM 60-37 T – mål: 
🔴 Høyde: 82 centimeter 
🔴 Makshøyde: 92 centimeter 
🔴 Bredde: 60 centimeter 
🔴 Dybde: 57 centimeter 

Spesifikasjoner ved Gram OM 60-37 T – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin  
🌀 Kapasitet: 14 kuverter 
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 3640 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 266 kWh/år 
🌀 Støynivå: 44 dB 
🌀 Antall programmer: 9

Fordeler ved Gram OM 60-37 T: 
Kommer med 9 forskjellige programmer 
Utstyrt med AquaStop og WaterSafe 
Utstyrt med TurboDrying og 3 automatikkprogrammer 
Lydnivå på 44 dB 
6 forskjellige temperaturinnstillinger


Zanussi ZDT22004FA

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Zanussi ZDT22004FA

.
Zanussi ZDT22004FA er blitt testet og anmeldt av de svenske ekspertene Råd & Rön. Ekspertkildene gir modellen en god anmeldelse da de spesielt er imponerte over maskinens vaske- og tørkeevne.

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyd med maskinens brukervennlighet, samt at tidsforbruket ikke er optimalt ved enkelte programmer. 

Zanussi ZDT22004FA er en integreringsmodell og skal derfor integreres i kjøkkeninnredningen. Dessuten kommer den med en kapasitet på 13 kuverter og er velegnet til større familie på rundt 4 til 5 personer. 

Klassisk oppvaskmaskin med Kvik-program og timer-funksjon 

Zanussi ZDT22004FA er en klassisk oppvaskmaskin som er plassert i energiklasse C. Det betyr at maskinen har et forholdsvis lavt forbruk av vann- og energi – noe som er en fordel for både forbrukeren og miljøet. 

Videre kommer Zanussi ZDT22004FA med 5 programmer som Økonomi 50°C, Intensiv 70°C, Normal 65°C med skyll, Kvikk 65°C og Skyll. Med Kvikk-programmet kan man vaske selv det mest møkkete serviset på bare 30 minutter, og Intensivprogrammet sørger for å gi oppvasken en ekstra grundig vask. 

Man kan også velge å bruke oppvaskmaskinens timer-funksjon der man har mulighet til å planlegge oppvasken opptil 3 timer på forhånd dersom det er behov for det. 

Zanussi ZDT22004FA har i tillegg et lavt lydnivå på 48 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, derfor bråker den ikke mye under bruk.

Modell med naturlig tørking og mulighet for DoorFitKit

Zanussi ZDT22004FA kommer med teknologien AirDry som er en type naturlig tørking. Det betyr at den åpner døren 10 centimeter når programmet nesten er ferdig. På den måten oppnår man en optimal tørking av serviset og sparer på strømforbruket. Selve åpningstiden av døren varierer fra program til program. 

Med Zanussi ZDT22004FA har man også mulighet til å tilpasse oppvaskmaskinen til sitt IKEA-kjøkken med DoorFitKit dersom det er behov for det. Man kan montere et DoorFitKit på selve maskinen, og da vil høyden bli hevet slik at den passer til en benkeplate på opptil 60 centimeter. 

Oppvaskmaskin med praktiske funksjoner 

Zanussi ZDT22004FA er utstyrt med flere praktiske egenskaper og funksjoner. Maskinen kommer for eksempel med en bestikk-kurv og en høydejusterbar overkurv. 

Bestikk-kurven gjør det mulig å plassere alt bestikk samlet, mens den høyderegulerbare overkurven sørger for at man enklere kan plassere selv høye tallerkener og glass i maskinen. 

I tillegg kommer Zanussi ZDT22004FA med en indikator for salt og glansemiddel. Hvis det mangler en av disse tingene så vil oppvaskmaskinen lyse og gjøre forbrukeren oppmerksom på dette med én gang. 

Oppvaskmaskinen kommer også med en sikkerhetsfunksjon mot lekkasje av vann. Denne funksjonen er en flottør som sørger for at maskinen ikke søler vann i tilfelle det oppstår en innvendig lekkasje. 

Spesifikasjoner ved Zanussi ZDT22004FA – mål: 
🔴 Høyde: 82 centimeter 
🔴 Makshøyde: 88 centimeter 
🔴 Bredde: 60 centimeter 
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Spesifikasjoner ved Zanussi ZDT22004FA – nøkkelopplysninger:
 
🌀 Type: Integrert oppvaskmaskin 
🌀 Kapasitet: 13 kuverter 
🌀 Energiklasse: C 
🌀 Tørkeevne: A 
🌀 Årlig vannforbruk: 2420 liter 
🌀 Årlig energiforbruk: 295 kWh/år 
🌀 Støynivå: 48 dB 
🌀 Antall programmer: 5

Fordeler ved Zanussi ZDT22004FA: 
Sikkerhetsfunksjon mot vannlekkasje 
Naturlig tørking 
Utstyrt med Kvikk- og Intensiv-program 
Utstyrt med en timer-funksjon 
Kan tilpasses til et IKEA-kjøkken med DoorFitKit


Bosch SMV4ECX14E – integrert oppvaskmaskin med OneTouch-funksjon

Beste oppvaskmaskin i test

✅ Beste integrerte oppvaskmaskin ifølge uavhengig dansk testpanel
✅ 4,9/5 Google Shopping
✅ 4,4/5 Amazon

Denne innovative oppvaskmaskinen er utstyrt med en unik funksjon kalt “FavoriteFunction”, som lar deg velge dine mest brukte programmer og innstillinger som din favorittkombinasjon. Ved å bruke Home Connect-appen kan du enkelt styre oppvaskmaskinen, velge dine foretrukne innstillinger, og starte oppvaskmaskinen med bare ett trykk. Denne funksjonen fjerner behovet for å justere innstillingene manuelt hver gang du skal bruke maskinen, noe som sparer deg for tid og krefter. Derfor er denne oppvaskmaskinen et ideelt valg for personer som ønsker å forenkle oppvaskprosessen. 

 • “FavoriteFunction” for betjening med ett trykk 
 • Triple RackMatic-system for fleksibel lasting av oppvask
 • Redusert støynivå med SilencePlus

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch SMV4ECX14E integrert oppvaskmaskin

Praktisk tørking og redusert vannforbruk
ActiveWater-teknologien til Bosch-oppvaskmaskinen sørger for optimalisert vannfordeling i hele oppvaskmaskinen. Teknologien bruker sensorer for å oppdage graden av matrester på oppvasken og justerer vanntrykket og temperaturen deretter.  I tillegg forbedrer EfficientDry-systemet oppvaskmaskinens tørkeytelse ved automatisk å åpne døren på slutten av syklusen. Dette gjør det mulig for damp å slippe ut og frisk luft å komme inn i oppvaskmaskinen, noe som resulterer i effektiv tørking og plettfri oppvask. Med en energiklassifisering på C ligger modellen innenfor markedsgjennomsnittet. Andre energieffektive modeller er vanligvis merket som “B”, “C” eller “D”.

Stillegående drift og fleksibel lasting
I tillegg til optimal vasking og tørking har oppvaskmaskinen et Triple RackMatic-system som muliggjør fleksibel lasting av oppvask. Med tre høydenivåer og ni mulige stativposisjoner gjør denne funksjonen det enkelt å få plass til en rekke tallerkener, gryter og panner i forskjellige størrelser og former. Denne oppvaskmaskinen er også svært stillegående grunnet SilencePlus-teknologi, noe som er praktisk for de med åpent kjøkken eller de som foretrekker å kjøre oppvaskmaskinen på kveldstid. 

Programmer og andre funksjoner
Når det gjelder kapasitet har oppvaskmaskinen 13 kuverter, som er nok til å rengjøre oppvasken til en husholdning på 4+ personer. Her er alle programmene oppvaskmaskinen tilbyr, inkludert varighet og temperatur:

 • Eco: 4t35m, temperatur: 50 °C
 • Car: 1t40m-2t45m, temperatur: 45 – 65 °C
 • Intensiv: 2t5m-2t15m, temperatur: 70 °C

1 time, temperatur: 65 °C

 • Stille: 4t, temperatur: 50 °C
 • Favoritt: Kjøretid og temperatur varierer

Denne oppvaskmaskinen fra Bosch har også en annen bemerkelsesverdig funksjon, nemlig Tab Counter-funksjon som gir deg et varsel når du har lite tabletter igjen. Det er bare å notere i Home Connect-appen når du kjøper nye oppvasktabs, så kan du alltid følge med på hvor mange tabs du har igjen via telefonen.

Hva sier forbrukere om Bosch SMV4ECX14E?

Generelt har Bosch sin integrerte oppvaskmaskin mottatt positive tilbakemeldinger fra forbrukerne. Mange kunder har uttalt at de vil anbefale maskinen til andre, og på Amazon fikk den en vurdering på 4,4/5. Forbrukerne fremhevet spesielt wifi-tilkoblingen som varsler deg når syklusen er ferdig, samt at oppvasken er fri for flekker og fuktighet etter at syklusen er ferdig. .

Ifølge Google har oppvaskmaskinen en vurdering på 4,9/5 basert på mer enn 850 anmeldelser fra ulike nettbutikker. Selv om noen forbrukere har påpekt at det kan ta lengre tid å fullføre en ECO-syklus sammenlignet med andre modeller, mener mange at dette oppveies av rengjøringsytelsen og maskinens brukervennlighet. 

Fordeler
 • Optimalisert vanndistribusjon med ActiveWater-teknologi
 • Fjernkontroll
 • EfficientDry med automatisk døråpning for forbedret tørkeytelse
 • Tab Counter-funksjonen informerer deg når du har lite tabletter igjen
 • Sensorstyrt
Ulemper
 • Lang varighet på ECO-programmet
 • Installasjonsinstruksjoner mangler grundig forklaring

Forbrukerlivs vurdering

Generelt sett tilbyr Bosch SMV4ECX14E en rekke fordeler, inkludert sensorteknologi, funksjonen EfficientDry, TabCounter-funksjon som informerer deg når du har lite tabletter igjen, samt fjernkontroll. Til tross for sine mange fordeler, er noen forbrukere misfornøyde med at instruksjonene mangler en grundig forklaring, noe som betyr at du trenger en tekniker for å installere den og litt tid for å venne deg til alle funksjonene den har å tilby. Likevel anser vi dette som en liten ulempe for en ellers funksjonsrik modell. 

Spesifikasjoner
 Antall kuverter: 13
Antall programmer: 6
Energiklasse: C
Støynivå: 44 dB
Dimensjoner (HxBxD): 81x59x55 cm 
WiFi-kompatibilitet: Ja
Forsinket start: Ja
Smart sensor: Ja


Hva er en integrert oppvaskmaskin?

Hva er en integrert oppvaskmaskin?

En integrert oppvaskmaskin er laget for å være kamuflert på kjøkkenet.

Hvis man ønsker en oppvaskmaskin som er bortgjent og som passer perfekt til kjøkkenet, så er en integrert oppvaskmaskin et åpenbart valg. 

En integrert oppvaskmaskin kommer ikke med noen front. Det betyr at man må montere en skapdør som passer til resten av innredningen. Denne skapdøren må man skaffe selv, men fordelen er at man kan finne eller kjøpe en skapdør som egner seg perfekt til resten av kjøkkenets design. 

En annen variant av en integrert oppvaskmaskin er en «halvintegrert» maskin.

På denne typen av oppvaskmaskin må det også monteres en skapdør på fronten, men den skal imidlertid ikke dekke hele fronten da både knapper og display må være tilgjengelig og synlig.


Hvordan installeres en integrert oppvaskmaskin?

integrert oppvaskmaskinHvis du har kjøpt en ny oppvaskmaskin så er det mulig at du selv kan begynne å installere og montere den, men du bør imidlertid være helt sikker på at du gjør det på en helt korrekt måte, ellers kan det fort ende med å bli dyrt for deg. Her kan du lese mer om hvordan du installerer en integrert oppvaskmaskin. 

Denne guiden gir deg mulighet til å vurdere om dette egentlig er en oppgave som du bør gi deg i kast med selv. 

Nummer 1: Gjør kjøkkenet klart til oppvaskmaskinen 
De fleste integrerte oppvaskmaskinene har en bredde på rundt 60 centimeter. Størrelsen kan imidlertid variere, og det må du være oppmerksom på.

Dersom det er nødvendig så kan du justere skapet til høyden av oppvaskmaskinen ved å fjerne noe av det øverste skapet eller legge til en planke for å dekke mellomrommet mellom platen og selve oppvaskmaskinen. 

Hvis det er første gang du installerer en integrert oppvaskmaskin på kjøkkenet ditt så må du også sørge for å bore hull i skapet til oppvaskmaskinens elektriske ledninger, vannslange og avløpsrør. 

Nummer 2: Koble til vanntilførselen under vasken 
Steng av vanntilførselen og slå av vaskens varmtvannstilførsel. Monter en dobbel utløpsventil under vasken.

Koble deretter vannutløpet på den ene siden og slangen for vannforsyning på det andre uttaket. Ved bruk av en dobbel utløpsventil kan du stenge vannet til enten oppvaskmaskinen eller vasken hvis du har behov for dette. 

Nummer 3: Koble vannslangen til oppvaskmaskinen 
Koble til vanntilførselen under vaskenNår det kommer til dette trinnet bør du være oppmerksom på hvilken type oppvaskmaskin du installerer da koblingene kan variere avhengig av dette.

Mens enkelte oppvaskmaskiner krever at både strømkabel og vannslanger blir koblet til et panel under enhetens front, har andre modeller vann-, strøm- og avløpstilkoblinger bak oppvaskmaskinen. Når du har funnet ut hvordan oppvaskmaskinen fungerer og hvilken modell det er, så må du sørge for å koble vannslangen til maskinen. 

Nummer 4: Koble til avløpsrøret 
Du må starte med å koble oppvaskmaskinens vannslange til avløpet under vasken. Dersom det ikke er en rørstuss til montering av denne, må du først og fremst sørge for å montere et helt nytt rør med rørstuss. Dette sikrer at vannet renner ut sammen med avløpet fra vaskekummen.

Du må sørge for at du fører slangen som er montert på selve avløpet under vasken opp over selve avløpspunktet. På den måten er du sikker på at det ikke renner vann rett inn i oppvaskmaskinen. I tillegg må du sørge for at ingen av delene er for gamle, for dette kan ende med lekkasjer og utettheter – noe du naturligvis må unngå. 

Nummer 5: Tilkobling av strøm til oppvaskmaskinen 
Nå må du sørge for å koble strøm til oppvaskmaskinen. Dette kan du bare gjøre dersom den kan kobles til en helt vanlig stikkontakt. Før du gjør dette må du sørge for at all strøm er koblet fra slik at du unngår å få støt. 

Dersom du må bruke en annen form for installasjon må du ha en profesjonell til å utføre dette for deg.

Nummer 6: Nå er oppvaskmaskinen klar til å settes på plass 
Når du har sørget for å koble til strøm og avløp så er oppvaskmaskinen klar til å settes helt på plass på kjøkkenet ditt. Du må naturligvis sørge for at den integrerte oppvaskmaskinen passer inn i kjøkkeninnredningen før du går i gang med de andre tingene.

I tillegg er det også en fordel å finne ut om du i det hele tatt kan gå i gang med å montere oppvaskmaskinen selv. Det er nemlig noen krav som gjør at du i enkelte tilfeller kan gjøre dette selv, mens andre ganger kan du ikke gjøre det.

Dersom du må montere en såkalt fast installasjon for å koble strøm til oppvaskmaskinen, så kan du ikke gjøre dette selv.


Hvilken oppvaskmaskin passer til deg? 

Hvilken oppvaskmaskin passer til deg?Det finnes et vell av oppvaskmaskiner med forskjellige funksjoner på markedet, så det kan være vanskelig å finne ut om du skal velge den ene eller den andre modellen. 

En oppvaskmaskin er en praktisk hjelper på kjøkkenet, derfor er det viktig at du velger den riktige modellen i forhold til dine behov. Før du velger en oppvaskmaskin er det viktig at du tenker over følgende faktorer: 

Hvilken type oppvaskmaskin trenger du?
 
Hvilken type oppvaskmaskin du trenger på kjøkkenet ditt er avhengig av dine egne ønsker og behov. Hvis du vil ha en oppvaskmaskin som kan integreres i kjøkkeninnredningen så må du velge en modell som kan integreres.

Dersom du i stedet ønsker en oppvaskmaskin som skal stå for seg selv så må du se på de frittstående modellene. Du kan også velge en oppvaskmaskin til innbygging som er designet til å stå under kjøkkenbenken, en smal oppvaskmaskin eller en oppvaskmaskin som skal stå på benken. Du må derfor starte med å bestemme deg for hvilken type du vil ha da du på denne måten kan utelukke en del modeller helt fra starten av.

Hvor stor skal oppvaskmaskinen være?
 
Når du har valgt den riktige typen oppvaskmaskin skal du fortsette med å vurdere maskinens kapasitet. Du finner oppvaskmaskiner som kan romme alt ifra 4 kuverter og helt opp til 14 kuverter. Dersom du bor i en husstand med rundt 4 til 5 personer anbefales det at du finner en oppvaskmaskin som kan romme opptil 13 til 14 kuverter. Hvis du er i en mindre familie og ikke bruker oppvaskmaskinen spesielt mye, så kan det være nok med rundt 4 kuverter. 

Vær oppmerksom på oppvaskmaskinens energimerking og tørkeevne.
 
Noe av det du skal være oppmerksom på når det kommer til en oppvaskmaskin, er energimerket og tørkeevnen. Energimerket viser nemlig hvor energivennlig modellen er, mens tørkeevnen viser hvor godt maskinen kan tørke serviset. 

Den beste energimerkingen er på A, og derfor er det en fordel ar du finner en oppvaskmaskin i klasse A eller bedre. I tillegg er det også en fordel at du er oppmerksom på maskinens tørkeevne. Tørkeevnen går fra A til G, der A er den beste.

Hvor mye skal oppvaskmaskinen bråke? 
Hvor mye skal oppvaskmaskinen bråkeEn annen faktor som du må være oppmerksom på er hvor mye oppvaskmaskinen kan bråke. I dag har oppvaskmaskiner vanligvis et lydnivå som går fra 39 dB og helt opp til 57 dB. En normal samtale har et lydnivå på 60 dB, og disse maskinene vil ikke bråke særlig mye under bruk. Det er imidlertid viktig at du velger en av de mest støysvake dersom det er det du ønsker.

Hvilke funksjoner har jeg bruk for? 
I dag kan du finne oppvaskmaskiner med et vell av funksjoner. De fleste oppvaskmaskinene kommer med de samme standardfunksjonene, men du kan også finne modeller som kommer med tilleggs- og ekstrafunksjoner. Disse oppvaskmaskinene er imidlertid også en del dyrere, men hvis du har behov for det så kan det være verdt pengene. Ekstrafunksjonene kan være alt ifra barnesikring til en optimal tørking, timer- funksjon, MengdeSensor, AquaStop og mye mer. 

Hvordan skal oppvaskmaskinen se ut?
 
Hvis du vil ha en integrert oppvaskmaskin så er ikke nødvendigvis designet på oppvaskmaskinen det viktigste, men dersom du vil ha en frittstående modell så kan det være at du bryr deg om designet. Det er derfor verdt å vurdere hvordan du vil at oppvaskmaskinen din skal se ut, og om designet er viktig for deg eller ikke. 

Hvis du ønsker å finne flere gode råd som kan hjelpe deg med å finne den riktige oppvaskmaskinen så kan du klikke her eller her.


Slik vedlikeholder du oppvaskmaskinen din

Hvis du bruker oppvaskmaskinen din flere ganger i uken så kan den også til slutt bli veldig skitten og tilgriset. Det er derfor viktig at du sørger for å vedlikeholde den. Dette er ikke bare viktig for at den skal holde seg pen, men det kan også være en fordel i forhold til maskinens levetid. Hvis du ønsker å vedlikeholde oppvaskmaskinen din så godt som mulig så bør du spesielt være oppmerksom på følgende:

Oppvaskmiddelet: Hvis du bruker for mye vaskemiddel så kan såperester eller såpefilm til slutt sette seg på glass, bestikk og tallerkener. Du bør også være oppmerksom på at om du heller i for lite såpe så kan det til slutt ende med at serviset ikke blir rent nok. 

Fjern alle matresterFjern alle matrester: Hvis du ikke sørger for å fjerne matrestene, kan du til slutt ende med at de setter seg fast i maskinen. Det er derfor viktig at du fjerner matrestene ved å tørke de av med en serviett, klut eller noe lignende. 

Rengjøring av åpningen og filtrene: Hvis du ikke husker å gjøre rent i åpningen og filtrene regelmessig så vil oppvaskmaskinen raskt bli skitten. Dersom du gjerne vil sørge for å vedlikeholde oppvaskmaskinen din så bør du gjøre dette flere ganger i året. Imidlertid er det også andre deler i maskinen som du bør være oppmerksom på at du må rengjøre. Disse kan du finne nedenfor.

Maskinens sil: Husk alltid på å rense silen for matrester. Dette må helst gjøres hver uke. Du trenger bare fjerne silen fra maskinen og deretter vaske under kranen med såpe. Du må også huske å fjerne den fine silen. Dette trenger du bare gjøre cirka én gang annenhver måned eller lignende.

Rens avløpet: Du må også huske å rense avløpet – dette gjør du ved å fjerne både finsilen og grovsilen. Deretter skrubber du avløpet med en børste med litt såpe.

Rens spylearmen: Det er enda en ting du må rense, og det er spylearmen. Den kan du bare ta ut og deretter fjerne alle matrester med en tannpirker eller noe lignende. Til slutt kan du tørke spylearmen med en klut eller en serviett. Deretter kan du tørke spylearmen med en klut eller serviett. 

Rengjør oppvaskkurvenRengjør oppvaskkurven: Det er viktig at du vasker oppvaskkurven cirka én gang i uken. Her trenger du bare ta ut kurven og skrubbe den med en børste som du har påført litt oppvaskmiddel. Mange oppvaskkurver kan tas helt ut slik at det blir enklere for deg.

Rens alle kriker og kroker i maskinen: Når du har fjernet kurven og alle delene du kan fjerne, så kan du også gi deg i kast med å vaske sidene og hjørnene inne i maskinen. Dette skal bare gjøres med en oppvaskbørste eller med en klut.


3 gode råd til ekstra vedlikehold av oppvaskmaskinen 

Hvis du ønsker å gjøre oppvaskmaskinen din helt ren så har vi funnet et par ekstra gode råd her som du kan benytte deg av. Dersom du har brukt tid på å rengjøre og vedlikeholde oppvaskmaskinen din på best mulig måte ved hjelp av guiden over, så kan du gi deg i kast med de 3 følgende gode rådene:

Påfylling av salt og glansemiddelPåfylling av salt og glansemiddel: Husk at du må være oppmerksom på at du må fylle på salt og glansemiddel når det er behov for det. I dag gir mange modeller beskjed selv når det er på tide å fylle på både salt og glansemiddel.

Bruk sitronsyre: Når du rengjør oppvaskmaskinen din innvendig kan du velge å rengjøre med sitronsyre. Sitronsyre kan også være til hjelp hvis det er for mye kalk i vannet.

Avkalk oppvaskmaskinen: Du skal helst avkalke oppvaskmaskinen din hver måned eller annen hver måned. Dersom du er interessert i å lese mer om hvordan du på best mulig måte kan rengjøre og vedlikeholde oppvaskmaskinen din så kan du klikke her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke integrerte oppvaskmaskiner har fått de beste anmeldelsene i tester?

Bosch SMV68MD02E og Bosch SMV46CX07E

🤓 Hvordan testes de integrerte oppvaskmaskinene?

Maskinene vurderes ut ifra deres vaske- og tørkeevne, samt tidsforbruk av en ferdig vask. I tillegg ses det også på vann- og strømforbruk, støynivå, brukervennlighet og den håndverksmessige utførelsen av de forskjellige delene av maskinen.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for oppvaskmaskiner går fra A som er det beste, og helt til G som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med C som et minimum.


Gjennomgang av testkilder


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har også foretatt en omfattende test av en lang rekke oppvaskmaskiner. Her har de testet oppvaskmaskiner fra forskjellige merker som Bosch, Miele og Zanussi.

I testen ble oppvaskmaskinene vurdert ut ifra deres tidsforbruk, energiforbruk, brukervennlighet, vaske- og tørkeevne med mer. 

Svenske Råd & Rön har blant annet testet og anmeldt følgende oppvaskmaskiner: Bosch SMV68MD02E, Bosch SMV45AX00E, Miele G 4263 VI, Bosch SMV46CX07E, Miele G 6665 SCVI XXL, Gram OM 60-37 T og Zanussi ZDT22004FA. Du kan lese hele testen her.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at det krever et betalt abonnement hvis du vil ha tilgang til å lese hele testen.

Ekspertanmeldelser 

GoodHouseKeeping.com

Goodhousekeeping.com er et nettsted som gir ekspertråd og informasjon om et bredt spekter av emner, inkludert hjem, mat, helse og skjønnhet. Når de tester oppvaskmaskiner sammenligner de modeller som er tilgjengelige på markedet og lager en liste over de som er best når det gjelder design, kvalitet, funksjoner og generelle vaske- og tørkeresultater. 

Du kan se testen av de beste oppvaskmaskinene her.

TrustedReviews.com

Trustedreviews.com er et nettsted som gir upartisk og omfattende produktinformasjon, anmeldelser og kjøpsveiledninger om forbrukerelektronikk, husholdningsapparater og andre produkter. Når de tester oppvaskmaskiner følger de en streng prosess som inkluderer evaluering av den fysiske utformingen og byggekvaliteten, testing av rengjøringsytelsen, måling av vann- og energieffektivitet og  analyse av funksjoner. 

Miele G 7460 SCVi 

Du kan se testen her.

Testet: 29/09/2021

HomeBuilding.co.uk

HomeBuilding.co.uk er et nettsted som gir informasjon og inspirasjon til folk som ønsker å bygge, renovere eller utvide hjemmet sitt og hvitevarene i det. Når de rangerer oppvaskmaskiner sammenlignes de på pris, funksjoner, energieffektivitet og rengjøringsytelse, noe som resulterer i en liste over de beste oppvaskmaskinene i følge testen. 

Du kan se testen av de beste oppvaskmaskinene her.

TestBericht.de

TestBericht.de er et tyskspråklig nettsted som tilbyr produktanmeldelser og sammenligninger på tvers av et bredt spekter av kategorier, inkludert elektronikk, hvitevarer og andre forbruksvarer. 

Siemens SN65ZX49CE

Du kan se testen her.

Forbrukeranmeldelser 

Google Shopping

Google Shopping er en funksjon som tilbys av Google. Denne funksjonen lar forbrukerne søke etter og sammenligne produkter på tvers av flere nettforhandlere. Forbrukerne kan blant annet bla gjennom produkter, se priser og lese anmeldelser fra ulike forhandlere på ett sted. Dette gjør det enklere for brukerne å sammenligne produkter, finne de beste tilbudene og ta informerte kjøpsbeslutninger.

Miele G 7460 SCVi – Du kan se anmeldelsene her.

Siemens SN65ZX49CE – Du kan se anmeldelsene her.

Bosch SMV4ECX14E – Du kan se anmeldelsene her.

Bosch SMS25AI05E – Du kan se anmeldelsene her.

Samsung DW60M6050BB – Du kan se anmeldelsene her.

Electrolux EEM48320L – Du kan se anmeldelsene her.

Amazon

Amazon er en netthandelsgigant som tilbyr et bredt spekter av produkter fra ulike kategorier som elektronikk, bøker, klær og mer. Det gir brukergenererte anmeldelser og rangeringer som kan hjelpe forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. Omtalene gir verdifull innsikt i produktenes kvalitet, funksjoner og ytelse, og hjelper forbrukerne med å velge det beste produktet for deres behov.

Siemens SN65ZX49CE – Du kan se anmeldelsene her.

Bosch SMV4ECX14E – Du kan se anmeldelsene her.

Bosch SMS25AI05E – Du kan se anmeldelsene her.


Andre relevante tester:

Hvis du allerede vet hvilken produsent du ønsker å kjøpe oppvaskmaskin fra, så kan du med fordel lese vår merke-spesifikke tester.

Vi har for eksempel utarbeidet en Siemens oppvaskmaskin test der du får en oversikt over alle de beste Siemens oppvaskmaskinene ifølge ekspertene.

Du kan også lese vår Bosch oppvaskmaskin test dersom du vurderer å la den tyske hvitevare-giganten være leverandør av den neste oppvaskmaskinen din. Bosch er den produsenten som har flest testvinnende oppvaskmaskiner sammenlignet med alle andre produsenter.

Hvis du er på utkikk etter en mindre oppvaskmaskin så kan du lese vår  benkeoppvaskmaskin test der vi gjennomgår de beste benkeoppvaskmaskinene som finnes på markedet.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere