Kaffemaskin med kvern test 2020 – Finn de beste kaffemaskinene med kvern

0

I denne artikkelen undersøker vi tester av forskjellige kaffemaskiner med kvern – her er det snakk om både tradisjonelle kaffemaskiner og espressomaskiner. Ut ifra ekspertenes vurdering i forskjellige tester, gjennomgår vi utvalgte kaffemaskiner med kvern en etter en for å finne ut hva som gjør hver modell til et godt kjøp.

Til formålet har vi blant annet sett nærmere på tester fra det danske forbrukerrådet Tænk, det svenske forbrukerrådet Råd & Rön og avisen The Guardian, samt forbrukersidene Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk.

Ønsker du å lese mer, bringer vi en liste over linker til undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Kaffemaskin med kvern testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste kaffemaskinene med kvern
🔸 Guide til selv å lære å brygge god kaffe med selvkvernede bønner
🔸 Informasjon rundt valg av kaffebønner
🔸 Fordeler ved å drikke kaffe
🔸 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultatene av utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.  


Siemens EQ. 3 S300 

✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos den tyske kaffesiden Coffeeness.de 
✅ Anbefalt av den tyske avisen Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 329,00 Kr. 0,00 Kr. 4 329,00 Kr. Les mer
4 329,00 Kr. 0,00 Kr. 4 329,00 Kr. Les mer
4 329,00 Kr. 0,00 Kr. 4 329,00 Kr. Les mer
5 476,00 Kr. 0,00 Kr. 5 476,00 Kr. Les mer

Modellen Siemens EQ. 3 S300 er blitt testet av 2 forskjellige hold eksperter – begge fra Tyskland. Her er det snakk om henholdsvis den tyske kaffesiden Coffeeness.de samt den store tyske avisen Frankfurter Allgemeine.

Ekspertene har testet maskinen på utvalgte parametere som evner innen kaffebrygging, funksjoner og brukervennlighet, og Siemens EQ. 3 S300 klarer seg svært godt på alle testede områder. Derfor får modellen flotte kommentarer og høye poengsummer.

Helautomatisk modell med som har det meste

Siemens EQ. 3 S300 hører til blant de helautomatiske espressomaskinene som har svært mange funksjoner og tekniske innretninger. Dette gjør modellen til et åpenbart valg for kaffe-entusiasten som vil ha et produkt som kan utføre mange oppgaver.

Modellen kommer først og fremst med både kaffekvern og melkeskummer, og det betyr at modellen både kan male bønnene selv og brygge kaffetyper med og uten melk – for eksempel espresso og cappuccino.

I tillegg til dette er modellen utstyrt med det innovative varmesystemet Senso Flow – som både sørger for rask oppvarming og holder en konstant temperatur.

Siemens EQ. 3 S300 hører også til blant de nokså romslige modellene (selv om designet er kompakt) da vannbeholderen kan romme 1,4 liter og bønnebeholderen 250 gram. Bønnebeholderen er spesielt romslig.

Ny og forbedret kaffekvern

Siemens EQ. 3 S300 kommer med en såkalt Ceram Drive-kaffekvern som er laget av keramikk som gir en stillegående og slitasjefri prosess.

Det finnes også 5 forskjellige innstillinger for maling på kvernen, slik at man selv kan bestemme hvor fint eller grovt bønnene skal males. Dersom man vil bruke forhåndsmalt kaffe så er det mulighet for det.

Det er også lagt fokus på enkel betjening på Siemens EQ. 3 S300, for denne modellen kommer med en One Touch-funksjon.

Det gir en svært enkel bryggeprosess da alt man trenger å gjøre er å trykke på én enkelt knapp for å få sin valgte kaffe – dette gjelder både om man vil ha en espresso eller en kaffetype med melk.

Hvis man foretrekker kaffetyper med melk så vil man oppleve at man får et godt melkeskum med Milk Perfect melkeskummeren, som sørger for helt riktig temperatur og konsistens.

Ekspertene: Solid maskin med enkel betjening

Siemens EQ. 3 S300 er blant annet blitt testet av den tyske kaffesiden Coffeeness.de, som er svært imponerte over modellen. De tyske ekspertene fremhever at denne maskinen er svært solid, og den kommer også med flere nye funksjoner.

En av disse nye funksjonene er det nye melkeskumming-systemet som virkelig skiller seg ut ifølge ekspertene. Det forklares nemlig at det finnes flere valgmuligheter her, noe som er lurt da skummet blir veldig godt uansett hva man velger.

Ekspertene roser også modellen for å brygge god kaffe, og modellen kommer også i et flott og kompakt design. Ekspertene nevner imidlertid at de synes kapasiteten er litt liten – spesielt hvis man er flere i husholdningen.

Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine har også testet Siemens EQ. 3 S300, og de mener at modellen skiller seg ut når det kommer til å produsere melkeskum da denne prosessen foregår smartere på denne modellen enn de konkurrerende merkene.

Utover dette roses modellen for å være slank og attraktiv å se på, og at den generelt sett produserer god kaffe. Ekspertene mener imidlertid at malingsgraden skaper litt problemer da den «fine» innstillingen fremdeles er litt grov.

Siemens EQ. 3 S300 – spesifikasjoner 
🔴 Type: Helautomatisk espressomaskin
🔴 Merke: Siemens
🔴 Vannbeholderens kapasitet: 1,4 liter
🔴 Bønnebeholderens kapasitet: 250 gram
🔴 Med kaffekvern: Ja
🔴 Melkeskummingsfunksjon: Ja
🔴 Mulighet til å stille inn malingsgrad på bønnene: Ja
🔴 Automatisk rengjøringsprogram: Ja
🔴 Høyde: 37,8 centimeter
🔴 Bredde: 24,7 centimeter
🔴 Dybde: 42 centimeter
🔴 Vekt: 7,5 kilo

Fordeler ved Siemens EQ. 3 S300: 
Helautomatisk modell
Senso Flow-system for perfekt temperatur
Ceram Drive-kaffekvern med 5 innstillinger
Milk Perfect-melkeskummer
One Touch-funksjon – kan brygge kaffen med kun ett trykk


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB

✅ 4,6 av 5 mulige stjerner hos den britiske kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Les mer

Espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er blitt testet av ekspertene fra den britiske kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk, der modellen er blitt testet på flere ulike parametere.

Ekspertene har sett nærmere på modellens bryggeevner, funksjoner og brukervennlighet, og deretter er det blitt gitt en endelig vurdering.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB imponerer ekspertene, og får derfor en toppscore på 4,6 av 5 mulige stjerner.

Helautomatisk modell med innebygd kvern

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB hører til blant de espressomaskinene som stort sett har alt som skal til for å kunne brygge ulike typer kaffe.

Denne modellen er nemlig først og fremst en helautomatisk maskin, som betyr at den kan ta seg av nesten hele bryggeprosessen selv – modellen kommer både med en kaffekvern og en melkeskummer.

Det betyr at kaffen brygges rett fra bønnene i bønnebeholderen, noe som gir en kaffe som er så fersk som mulig.

Aromaen holdes nemlig helt fersk helt til bønnene kvernes, og dette gjøres i den innebygde kaffekvernen. Man kan imidlertid også bruke forhåndsmalt kaffe dersom man ønsker det.

Medfølgende melkeskummer

I tillegg til den integrerte kaffekvernen så følger det også med en melkeskummer til DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Dette øker allsidigheten til maskinen, da man i tillegg til å kunne brygge espresso, nå også kan brygge kaffetyper med melk som for eksempel cappuccino. Man styrer modellen på fronten hvor man raskt og enkelt kan foreta valgene sine.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er en stor modell som har en stor kapasitet både når det kommer til vannbeholderen og bønnebeholderen. Disse ligger på henholdsvis 1,8 liter og 250 gram, noe som er en god del.

I tillegg til de gode medfølgende delene så kommer denne maskinen også med en smart Auto Slukk-funksjon slik at ingenting skjer dersom man glemmer å slå av maskinen etter bruk.

Det finnes også en smart koppvarmer.

Ekspertene: Lever helt opp til DeLonghi’s standard

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er blitt testet av de britiske ekspertene fra CoffeeTeaClub.co.uk, som gir modellen en høy poengsum på hele 4,6 av 5 mulige stjerner. Dette begrunnes med at modellen lever opp til den standarden som produkter fra DeLonghi generelt sett har.

Ifølge CoffeTeaClub.co.uk så er DeLonghi en av tungvekterne på markedet for kaffemaskiner. Merket tilbyr alltid effektive og robuste produkter til kaffeentusiasten – og dette leverer også DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB.

Ekspertene skriver at denne maskinen tilbyr en fantastisk allsidighet med et stort fokus på enkelhet – enten man vil ha en enkel espresso eller en mer spesiell kaffetype. Med denne modellen er det enkelt å få akkurat det man vil ha.

CoffeTeaClub.co.uk nevner imidlertid også et par ulemper ved modellen, og her synes de at steameren er litt vanskelig å finne ut av. Det er også et irritasjonsmoment at man må tømme dryppebrettet ofte.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB – spesifikasjoner 
🔴 Type: Helautomatisk espressomaskin
🔴 Merke: DeLonghi
🔴 Vannbeholderens kapasitet: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholderens kapasitet: 250 gram
🔴 Med kaffekvern: Ja
🔴 Melkeskummingsfunksjon: Ja
🔴 Mulighet til å stille inn malingsgrad på bønnene: Ja
🔴 Automatisk rengjøringsprogram: Ja
🔴 Høyde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 43 centimeter
🔴 Dybde: 23,8 centimeter
🔴 Vekt: 9 kilo

Fordeler ved DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB: 
Helautomatisk espressomaskin
Stor kapasitet
Med integrert kaffekvern
Medfølgende melkeskummer
Nyttig Auto Sluk-funksjon


DeLonghi ECAM 350.15

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 132,00 Kr. 0,00 Kr. 4 132,00 Kr. Les mer
4 269,00 Kr. 0,00 Kr. 4 269,00 Kr. Les mer
4 357,00 Kr. 0,00 Kr. 4 357,00 Kr. Les mer
5 345,00 Kr. 0,00 Kr. 5 345,00 Kr. Les mer
8 145,00 Kr. 0,00 Kr. 8 145,00 Kr. Les mer

Det svenske forbrukerrådet har testet 31 espressomaskiner – deriblant modellen DeLonghi ECAM 350.15. Blant de mange modellene noterer ekspertene at DeLonghi ECAM 350.15 er en veldig bra espressomaskin og plasserer derfor modellen i toppen av testen.

Helautomatisk espressomaskin

En helautomatisk espressomaskin er et godt valg til den bevisste forbrukeren som foretrekker at maskinen tar seg av alt arbeidet. DeLonghi ECAM 350.15 er helautomatisk og sørger derfor for at forbrukeren alltid får den typen kaffe som hun eller han foretrekker. Derfor er modellen utstyrt med en Memory-funksjon slik at de siste innstillingene huskes. Enkelheten er en av DeLonghi ECAM 350.15 sine store fordeler, for med få trykk på kontrollpanelet som er plassert på fronten kan man få akkurat den kaffetypen man foretrekker.

Med kvern og melkeskummer

For å kunne klare oppgaven som en ekte barista er DeLonghi ECAM 350.15 utstyrt med både kaffekvern og melkeskummer. Kvernen er designet til å kunne male bønnene så grove eller fine man foretrekker, og det er også mulig å få kaffen så sterk eller mild som man ønsker. Kvernen er designet til minst mulig søl og sørger for at bønnene alltid er nymalte, og det kan være 250 gram bønner i bønnebeholderen. Melkeskummeren medfølger for å lage velsmakende melkeskum til kombinerte kaffe-/melke-drikker som cappuccino, og skummet blir både fløyelsmykt og høyt.

Passer på seg selv

DeLonghi ECAM 350.15 er som nevnt en helautomatisk espressomaskin og er derfor veldig god til å passe på seg selv. Derfor har den en auto-slukk-funksjon som gjør at den automatisk slår seg av en viss tid etter bruk. Modellen er også utstyrt med en automatisk skyllefunksjon som renser maskinen for gammel kaffe og gammel melk, som ellers både kan være uhygienisk og gi den neste koppen med kaffe en dårlig smak.

DeLonghi ECAM 350.15 måler 34,8 cm (h), 23,6 cm (b), 42,9 cm (d).

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 350.15:
Helautomatisk espressomaskin
Memory-funksjon
Kaffen brygges med få trykk
Med kaffekvern og melkeskummer
Auto-slukk-funksjon sørger for selv å slå av maskinen

Nedenfor kan du se en presentasjon av DeLonghi ECAM 350.15:

https://www.youtube.com/watch?v=4-m0dSESb9o

Melitta AromaFresh

✅ Toppmodell fra Melitta

Melitta AromaFresh

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 390,00 Kr. 0,00 Kr. 1 390,00 Kr. Les mer
1 390,00 Kr. 0,00 Kr. 1 390,00 Kr. Les mer
1 390,00 Kr. 0,00 Kr. 1 390,00 Kr. Les mer
1 390,00 Kr. 0,00 Kr. 1 390,00 Kr. Les mer
1 455,00 Kr. 0,00 Kr. 1 455,00 Kr. Les mer
1 699,00 Kr. 0,00 Kr. 1 699,00 Kr. Les mer

Modellen Melitta AromaFresh har enda ikke blitt tatt med i eksperttester. Vi har likevel valgt å ta med modellen da det er en god og solid kaffemaskin med mange funksjoner som vil passe til de fleste kaffebehov. Det er snakk om en tradisjonell kaffemaskin til kaffebønner med en integrert kaffekvern for bredere bruk.

Alltid fersk kaffe

Ettersom Melitta AromaFresh har en innebygd kaffekvern er det alltid lett å få helt fersk kaffe. Ved å male kun de bønnene man skal bruke holder kaffen seg fersk lengre. Dette gir også en mye mer intens kaffe og beholder bønnenes unike aromaer og karakteristikk. Modellen kan brygge omkring 10 kopper kaffe av gangen med en vannbeholder med kapasitet på 1,25 liter. Det er ikke den største kapasiteten på markedet, men til gjengjeld tar det kun 9 minutter å brygge kaffen. At kaffebønnene ikke ligger og oppbevares i kaffekvernen lenge øker også ferskheten.

Velg styrken selv

Melitta AromaFresh er laget til det formål å gjøre kaffen så tilpasset individuelle behov som mulig. Kaffekvernen sørger for at man kan kverne de bønnene man liker best, og ettersom det finnes en justerbar styrke-funksjon så kan man selv velge intensiteten (grov, middels eller fin). Da kan man nyte kaffen slik man foretrekker den. Bønnebeholderens kapasitet er på 180 gram bønner. For ytterligere å kunne tilpasse Melitta AromaFresh til individuelle behov, finnes det en timer på modellen som gjør at man kan programmere og stille inn maskinen til å starte bryggingen slik at det passer til når man for eksempel står opp.

Hold kaffen varm

En annen smart funksjon på Melitta AromaFresh er modellens holde-varm-funksjon. Når man ikke kan drikke all kaffen på en gang kan man holde kaffen varm i 20, 40 eller 60 minutter, og deretter vil maskinen slå seg av automatisk. Det er også tenkt på rengjøringen fra produsentens side, for Melitta AromaFresh har en 3-i-1-funksjon som beskytter mot kalkopphoping – noe som kan gi kaffen en uheldig bismak. Dette inkluderer et programmerbart nivå av vannets hardhet, forkalkningsdisplay og et avkalkningsprogram. Dette sikrer også lengre levetid, samt bedre og mer stabil drift, og best mulig tilberedning av kaffen.

Melitta AromaFresh måler 47,8 cm (h), 30,5 cm (b), 29,5 cm (d) og veier 5,2 kilo.

Utvalgte fordeler ved Melitta AromaFresh:
Mulighet for å brygge 10 kopper kaffe samtidig – på 9 minutter
Tilpasset individuelle behov med blant annet justerbar styrke
Med timer så man kan programmere når kaffen skal være ferdig
Holde-varm-funksjon
3-i-1-rengjøringsfunksjon


DeLonghi Magnifica S (ECAM21.117.B)

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

DeLonghi Magnifica 5

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 190,00 Kr. 0,00 Kr. 3 190,00 Kr. Les mer
3 190,00 Kr. 0,00 Kr. 3 190,00 Kr. Les mer
3 190,00 Kr. 0,00 Kr. 3 190,00 Kr. Les mer
3 203,00 Kr. 0,00 Kr. 3 203,00 Kr. Les mer
3 358,00 Kr. 0,00 Kr. 3 358,00 Kr. Les mer

Modellen DeLonghi Magnifica S er ikke blitt testet av eksperter, men det danske forbrukerrådet Tænk har testet DeLonghi Magnifica som er en lignende modell. Vi har likevel tatt med DeLonghi Magnifica S i artikkelen vår da modellen har mange av de samme funksjonene og den samme høye kvaliteten – det er også en utrolig allsidig espressomaskin med mange innstillinger.

Til både hele og forhåndsmalte bønner

DeLonghi Magnifica S er en meget kraftig og effektiv espressomaskin som koster litt mer enn de tradisjonelle kaffemaskinene, men til gjengjeld er modellen utrolig allsidig og det er mulig å få kaffen sin akkurat slik man ønsker den. Bruk enten den medfølgende kaffekvernen til å male bønnene eller forhåndsmalte bønner dersom det skal gå raskt. Det er mulig å brygge kaffen akkurat slik man ønsker den da DeLonghi Magnifica S kan brygge ved 3 forskjellige temperaturer og passer til forskjellige kaffetyper.

13 forskjellige muligheter i kvernen

DeLonghi Magnifica S har utover de 3 forskjellige temperaturene hele 13 forskjellige innstillinger i kaffekvernen. Det betyr at man kan male bønnene sine akkurat som man foretrekker de, slik at aromaen kan bli enten mild eller kraftig. Som en bonus justerer maskinen selv vann- og kaffemengden. Vannbeholderen er stor og kan romme 1,8 liter. Bønnebeholderen kan inneholde 250 gram bønner.

Multi-maskin

DeLonghi Magnifica S er et ekte multiprodukt og det følger også med en manuell melkeskummer. Med denne melkeskummeren kan man være sin egen barista og skumme kremaktig melk til kaffen. Det kan ofte være en del rengjøring forbundet med en så stor maskin med så mange funksjoner, og derfor er DeLonghi Magnifica S utstyrt med et automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram som klarer rengjøringen. Selv om modellen kan mange ting tar den ikke mye plass, for designet er kompakt men flott. Derfor vil DeLonghi Magnifica S også passe inn i mindre kjøkken hvor det er trangt om plassen.

DeLonghi Magnifica S måler 35,1 cm (h), 23,8 cm (b), 43 cm (d).

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Magnifica S:
Allsidig espressomaskin med medfølgende kaffekvern og melkeskummer
Stor vannbeholder med kapasitet på 1,8 liter
13 forskjellige innstillinger i kaffekvernen
Automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram
Kompakt modell som tar lite plass

Nedenfor kan du se en presentasjon av DeLonghi Magnifica S fra forhandleren Whiteaway: 

https://www.youtube.com/watch?v=lxojHnJ5xg4

Philips HD8821/01

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

PHILIPS HD8821-01

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 943,00 Kr. 0,00 Kr. 3 943,00 Kr. Les mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Les mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Les mer
7 295,00 Kr. 0,00 Kr. 7 295,00 Kr. Les mer

Både det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har foretatt omfattende tester av kaffemaskiner og espressomaskiner. Sammenlagt har Tænk testet nesten 70 maskiner, og Råd & Rön har testet nesten 80. Modellen Philips HD8821/01 har blitt tatt med hos begge forbrukerrådene, og ekspertene er alle så imponerte over modellen at den plasseres på topp i begge testene.

Kaffe med få trykk

Philips HD8821/01 er en helautomatisk espressomaskin. Det betyr kort og godt at maskinen gjør alt arbeidet for deg. Modellen vil være fordelaktig for den forbrukeren som ikke er kaffenerd, men som gjerne vil drikke virkelig god kaffe og er med på kaffetrenden. Med kun få trykk lager modellen den valgte kaffen. Det er mulighet for å lage masse kaffe før man må fylle på mer vann og bønner, for vannbeholderen har en kapasitet på 1,8 liter og bønnebeholderen kan romme hele 250 gram.

Med kvern og skummer

For å oppnå den ekte barista-følelsen hjemme på kjøkkenet så er Philips HD8821/01 utstyrt med både kaffekvern og melkeskummer. Bruk kaffekvernen til å male favorittbønnene dine og juster deretter kverningsgraden slik at de enten blir grovmalte eller finmalte. Melkeskummeren er inkludert for å kunne lage det fineste skummet i for eksempel latte, og skummet blir knitrende og fylt med små bobler som holder skummet fyldig. Har man en favorittinnstilling så finnes det en Memory-funksjon på Philips HD8821/01 slik at det alltid vil være lett og raskt å lage kaffen slik man foretrekker den.

Enkel å rengjøre

Det finnes veldig mange deler, hjørner og kroker i en modell som Philips HD8821/01. Her setter det seg kaffegrums, melkerester og stank av gammel espresso. Flittig bruk kan raskt tilsøle maskinen og nettopp derfor er Philips HD8821/01 utstyrt med et automatisk skylle- og avkalkningsprogram. Modellen har også en avtakbar bryggeenhet og Brita-filter. Vannbeholderen er også avtakbar. Utover dette er det enkelt å bruke Philips HD8821/01, som har et spesialdesignet kontrollpanel som er intuitivt i bruk. Kontrollpanelet sitter øverst på maskinen og det er kun få knapper man må lære seg å bruke.

Philips HD8821/01 måler 33 cm (h), 21,5 cm (b), 42,9 cm (d).

Utvalgte fordeler ved Philips HD8821/01:
Helautomatisk espressomaskin
Både kaffekvern og melkeskummer inkludert
Justerbar kverningsgrad
Memory-funksjon
Lett å gjøre ren med automatisk skylle- og avkalkningsprogram

Nedenfor kan du se en presentasjon av Philips HD8821/01 fra forhandleren Whiteaway:

https://www.youtube.com/watch?v=IFpJeVH2KZc

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ 4 stjerner av 5 mulige hos Trustedreviews.com
✅ Anbefalt hos britiske Goodhousekeeping.co.uk

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
13 541,00 Kr. 0,00 Kr. 13 541,00 Kr. Les mer
13 541,00 Kr. 0,00 Kr. 13 541,00 Kr. Les mer
13 541,00 Kr. 0,00 Kr. 13 541,00 Kr. Les mer
13 948,00 Kr. 0,00 Kr. 13 948,00 Kr. Les mer

Modellen DeLonghi PrimaDonna Elite har blitt testet både av det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, men også av testnettstedene Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk. Det er stor enighet om at DeLonghi PrimaDonna Elite er en nærmest storslått espressomaskin med et hav av muligheter. Et av de eneste minusene er prisen, som også er veldig høy. Derfor vil DeLonghi PrimaDonna Elite være et opplagt valg til den kresne kaffeentusiasten som har veldig høye krav til kaffekvaliteten.

Stor modell som kan styres via telefonen

Det første ekspertene legger merke til ved DeLonghi PrimaDonna Elite er den store størrelsen som ikke er beregnet til små kjøkken med plassproblemer. DeLonghi PrimaDonna Elite er også laget til å stå fremme og pryde kjøkkenbenken, og utseendet er strømlinjeformet og rent. Kontrollpanelet, som er en LCD-skjerm med touch, sitter foran på modellen. Her stiller man inn den bryggingen man ønsker. Videre er DeLonghi PrimaDonna Elite en sterk, moderne modell som kan styres med en Smartphone via Bluetooth og appen DeLonghi Coffee Link.

Stor variasjon

DeLonghi PrimaDonna Elites primære funksjon er å brygge espresso og cappuccino. Det er inkludert en kaffekvern og melkeskummer slik at alle komponentene til å brygge den slags kaffe man ellers kun får på en kaffebar er til stede på DeLonghi PrimaDonna Elite. Ekspertene har prøvesmakt mange forskjellige varianter og nevner at det er flere hundre muligheter, inkludert en rik espresso med sterk krem og godt melkeskum. Hver gang leverer DeLonghi PrimaDonna Elite en veltilberedt kaffe som hverken er brygget ved for høy eller for lav temperatur.

Lag din egen kaffe

DeLonghi PrimaDonna Elite er for alle typer kaffe-elskere – også barna vil få glede av modellen da den har et spesialprogram til kakao. Hvis man liker å leke barista og mikse forskjellige typer kaffe sammen, så blir det enda mer gøy med DeLonghi PrimaDonna Elite. I tillegg til å kunne justere temperatur, aroma og mengde kan man også lage sin egen kaffe. Kaffen kan man navngi og lagre slik at man enkelt kan brygge samme type kaffe neste gang.

Ekspertene konkluderer med at DeLonghi PrimaDonna Elite er en uovertruffen espressomaskin som også er brukervennlig, for maskinen indikerer selv når vannbeholderen er tom, når det skal tilføyes nye bønner og når den må rengjøres. Man kan brygge 2 kopper kaffe av gangen på DeLonghi PrimaDonna Elite, og modellen har også timer og en auto-slukk-funksjon.

DeLonghi PrimaDonna Elite måler 47 cm (h), 26 cm (b), 37 cm (d) og veier 12,4 kilo.

Utvalgte fordeler ved DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
Stor og kraftig modell
LCD-skjerm med touch
Mulighet for styring med Smartphone via Bluetooth
Mulighet for mange forskjellige typer kaffe, inkludert mulighet til å lage sin helt egne variant
 Indikator for blant annet tom vann- og bønnebeholder

Nedenfor kan du se hvordan du lager en cappuccino med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:

https://www.youtube.com/watch?v=OfzZxuawsWc

Jura E8

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

jura-e8-platin

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
13 868,00 Kr. 0,00 Kr. 13 868,00 Kr. Les mer

Både det danske og svenske forbrukerrådet har tatt med modellen Jura E8 i sine store espressomaskin-tester av 36- og 31- espressomaskiner. Begge forbrukerrådene er imponerte over modellen som de begge kårer til testvinner. Jura E8 er også en meget moderne espressomaskin med den seneste teknologien som finnes, og modellen er til og med den største modellen i Jura E-serien.

Aroma G3-kaffekværn

Jura E8 er en espressomaskin som kan gjøre mye og har mange innstillinger. Stort sett hele kaffebryggingsprosessen kan klares på maskinen, og start gjerne med å male dine egne bønner i modellens medfølgende kaffekvern. Kaffekvernen er faktisk den nye Aroma G3-kvernen som sørger for å etterlate 60% mindre kaffegrut i kvernen enn på tidligere modeller. Det betyr at man er sikret nykvernet kaffe uansett om man nettopp har lagt nye bønner i maskinen eller buker de siste. Man kan også bruke forhåndsmalte bønner dersom man foretrekker det.

Kvern, brygg og skum

Etter å ha kvernet bønnene i Jura E8s kaffekvern kan man velge mellom 12 forskjellige produktvalg på modellen, noe som betyr at alle i husstanden kan få den drikken de foretrekker. Det kan blant annet være latte macchiato eller cappuccino, og med kun ett enkelt trykk på frontpanelet blir kaffen brygget. Som avslutning har Jura E8 også en innstilling for å lage melkeskum som blir både høyt, kremaktig og velsmakende. Ønsker man å få flat, varm melk, er det mulig å kjøpe en profesjonell ”fine foam” melkeskummer.

Styr modellen med telefonen

Jura E8 er utstyrt med den seneste teknologien innen espressomaskiner. Derfor kan man også styre bryggingen med Smartphonen sin ved å bruke appen Jura Smart Connect. Videre er maskinen intelligent da den bruker Claris Smart Filter. Det smarte ved dette filteret er at det sitter en chip i filteret som kommuniserer med maskinen slik at den automatisk vedlikeholder seg selv, og skifter man ut filteret som anbefalt så er det aldri nødvendig å avkalke maskinen. Jura E8s bryggemetode er også teknologibasert da den fungerer via Pulse Extraction Process (PEP). PEP gir en mer intens smak da vannet her pumpes gjennom kaffen med små, hurtige pulseringer, og dermed trekkes det mer aroma ut av bønnene.

Jura E8 måler 35,1 cm (h), 28 cm (b), 43,9 cm (d) og veier 9,8 kilo.

Utvalgte fordeler ved Jura E8:
Aroma G3-kaffekvern gir 60% mindre kaffegrut
Med innebygd melkeskummingsfunksjon
Betjen modellen via telefonen med appen Jura Smart Connect
Intelligent Claris Smart filter
Pulse Extraction Process-bryggemetode trekker mer aroma ut av bønnene


DeLonghi ECAM 350.75

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 408,00 Kr. 0,00 Kr. 6 408,00 Kr. Les mer
6 408,00 Kr. 0,00 Kr. 6 408,00 Kr. Les mer
12 515,00 Kr. 0,00 Kr. 12 515,00 Kr. Les mer

Det danske forbrukerrådet Tænk har inkludert modellen DeLonghi ECAM 350.75 i sin test av espressomaskiner, hvor modellen plasseres i toppen av testen. DeLonghi ECAM 350.75 er et godt valg til den kresne kaffedrikkeren som er spesielt glad i kaffedrikker hvor kaffe og melk blandes, og ikke orker å jobbe for mye selv for et godt resultat.

Helautomatisk espressomaskin

Ettersom DeLonghi ECAM 350.75 er en helautomatisk modell så trenger ikke brukeren å gjøre særlig mye for å få seg en god kopp kaffe. Modellen tar seg av alt arbeidet og man trenger heller ikke male kaffebønnene selv. Likevel anbefaler produsenten at man benytter seg av den medfølgende kaffekvernen, og man kan fritt stille inn størrelse og styrke som gir nøyaktig den smaksvarianten som passer til individuelle smaksløker. DeLonghi ECAM 350.75 tilbyr 5 forskjellige programmerbare kaffestyrker.

Ideell til cappuccino og latte macchiato

DeLonghi ECAM 350.75 har også en melkeskummingsfunksjon som er spesialdesignet til kaffedrikker med melk; som for eksempel cappuccino og latte macchiato. Nettopp disse 2 drikkene har en smart OneTouch-funksjon som gjør at ett enkelt trykk er nok til å brygge kaffen. Det følger med en melkekanne med DeLonghi ECAM 350.75 som man setter på maskinen direkte fra kjøleskapet. Melkeskummet kan også stilles inn i forhold til mengde kaffe. Brygger man en drikk med både melk og kaffe, kan man brygge 1 kopp av gangen. Brygger man uten melk kan man brygge 2 kopper samtidig. Den store vanntanken med en kapasitet på 1,8 liter vann sørger for at man kan brygge mange kopper før det må fylles på vann igjen.

Intelligente sensorer

Vannbeholderen er utstyrt med sensorer og en tydelig vannindikator som viser når det er på tide å fylle på mer vann. Deretter tar man bare ut vanntanken og fyller den igjen under springen. Når det er tid for avkalking gjøres dette ved å helle avkalkingsmiddel i vanntanken, og deretter kan man bare trykke én enkelt gang på avkalkingsknappen. For bedre hygiene gjør DeLonghi ECAM 350.75 det også mulig å velge et automatisk rengjøringsprogram som tar seg av arbeidet.

DeLonghi ECAM 350.75 måler 42,9 cm (h), 23,6 cm (b), 34,8 cm (d).

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 350.75:
Helautomatisk modell
Velg mellom 5 kaffestyrker
Med melkeskummingsfunksjon
Vannbeholder med sensor og vannindikator
Automatisk rengjøringsprogram

Nedenfor kan du se hvordan du lager en cappuccino med DeLonghi ECAM 350.75:

https://www.youtube.com/watch?v=S5yHvXjlLXI

Philips HD7765/00

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Gode brukeranmeldelser

Philips HD7765-00

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 469,00 Kr. 0,00 Kr. 1 469,00 Kr. Les mer
1 550,00 Kr. 0,00 Kr. 1 550,00 Kr. Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer
2 715,00 Kr. 0,00 Kr. 2 715,00 Kr. Les mer

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har foretatt en test av 47 kaffemaskiner, og modellen Philips HD7765/00 har blitt tatt med i testen. Modellen imponerer ekspertene og får en flott passering som toppscorer. Også brukerne på nettstedet Skousen.dk er liker modellen veldig godt, og her får Philips HD7765/00 4,4 stjerner av 5 mulige. Det er spesielt kaffens kvalitet og den medfølgende kaffekvernen som fremheves av brukerne.

Gammeldags kaffemaskin

Philips HD7765/00 er en tradisjonell kaffemaskin som beviser at det ikke trenger å være en vitenskap å lage god kaffe. Modellen er enkel å betjene og er et godt valg dersom man ikke vil ha en av de moderne espressomaskinene. Brukerne selv noterer seg at kaffen blir utrolig velsmakende, og det er mulig å brygge den type kaffen man selv foretrekker. Dette skyldes ikke minst den medfølgende kaffekvernen hvor man selv kan male bønnene. Man kan også bruke forhåndsmalt kaffe dersom man ønsker det. Videre er vannbeholderen stor og kan romme 1,2 liter vann. Det betyr at man kan brygge veldig mye kaffe av gangen – gjerne opptil ca. 10 kopper.

Rask og behagelig modell

Philips HD7765/00 vil også være et godt valg for den forbrukeren som raskt vil ha morgenkaffen sin. Modellen kan nemlig brygge kaffe på ca. 10 minutter, og flere brukere nevner også modellens raske brygging som et stort pluss. Selv den hurtige bryggingen går stort sett ikke utover temperaturen som konstant holdes stabil. Det er mulig å justere hvor sterk kaffen skal være, men legg merke til at Philips HD7765/00 brygger kaffe på den sterke siden. Knapper og justeringer fungerer også veldig enkelt på HD7765/00 og modellen er intuitiv i bruk, noe som fremmer et raskere og mer behagelig bruk.

Fokus på sikkerhet

Philips HD7765/00 er fremstilt som en meget sikker modell, nettopp fordi det er snakk om glovarmt vann. Modellen har både dryppstopp og auto-slukk, så hvis man glemmer å slå av maskinen etter bruk så slår den seg av selv. Dette er også et pluss for strømregningen. Utover dette har modellen sklisikre ben, noe som sikrer høy stabilitet. For bedre komfort er Philips HD7765/00 også utstyrt med et ergonomisk grep. Designmessig er modellen pen å se på i sort og sølv, hvor kannen er plassert nederst med bryggings-aggregatet oppå. Bønnene fylles på helt øverst. Utseendet er strømlinjeformet og glatt, og den 0,85 meter lange ledningen kan oppbevares i et eget oppbevaringsrom.

Philips HD7765/00 måler 27,7 cm (l), 21,2 cm (b), 44 cm (h) og veier 4,6 kilo.

Utvalgte fordeler ved Philips HD7765/00:
Tradisjonell kaffemaskin
☕ Vannbeholder med kapasitet på 1,2 liter
☕ Mulighet for å bruke selv-malte eller forhåndsmalte kaffebønner
☕ Rask modell som brygger kaffe på omkring 10 minutter
☕ Sikker modell med sklisikre ben, dryppstopp, auto-sluk og et ergonomisk grep


Philips HD7766/00

✅ Brukerfavoritt

PHILIPS HD7766-00 GRIND & BREW

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 798,00 Kr. 0,00 Kr. 1 798,00 Kr. Les mer
1 814,00 Kr. 0,00 Kr. 1 814,00 Kr. Les mer
2 199,00 Kr. 0,00 Kr. 2 199,00 Kr. Les mer
2 875,00 Kr. 0,00 Kr. 2 875,00 Kr. Les mer

Philips HD7766/00 har enda ikke blitt inkludert i noen offisielle tester, men modellen minner veldig mye om Philips HD7765 som er blitt kåret til toppscorer hos det svenske for brukerrådet Råd & Rön.

Den eneste forskjellen på de to modellene er at Philips HD7766/00 har 2 bønnebeholdere i stedet for 1 – dette gjør også modellen litt dyrere, men til gjengjeld er det mulig å brygge kaffe fra begge beholderne samtidig. Brukerne fra nettstedet Whiteaway.com er veldig imponerte over modellen og gir den 4,5 stjerner av 5 mulige.

Nok til 10 kopper

Philips HD7766/00 har en stor vannbeholder som gjør det mulig å brygge flere kopper av gangen. Modellen kan nemlig romme 1,2 liter vann, noe som tilsvarer omtrent 10 kopper kaffe. Det som skiller Philips HD7766/00 fra mange andre tradisjonelle kaffemaskiner med kvern er at Philips HD7766/00 har en dobbel bønnebeholder. Kort sagt betyr dette at man fritt kan stille inn maskinen til å bruke bønner fra den ene, den andre eller begge beholderne til kaffebryggingen. Det gir mulighet for en større smaksbredde, og hvis man har flere forskjellige foretrukne bønnetyper så fremmes også enkelheten da man ikke trenger å skifte bønner hele tiden.

Følelsen av barista-yrket

Philips HD7766/00 er en del av Philips’ nye generasjon av Grind & Brew-kaffemaskiner (kvern og brygg). Denne serien er laget for å fremme barista-følelsen hjemme da man selv kan kverne sine egne bønner med Philips HD7766/00. Her kan man selv bestemme hvor fin eller grov malingsgraden skal være, samt velge mellom 3 styrker: Mild, medium og sterk. For best mulig ferskhet males bønnene rett før kaffebryggingen, noe som gir den mest intense og smakfulle aromaen. Dersom man en morgen ikke gidder å stå for maling av bønner selv er det også mulig å koble fra kvernen og bruke vanlig forhåndsmalt kaffe.

Stabil modell

Philips HD7766/00 har et flott design hvor kaffekannen som er fremstilt i glass er en integrert del av modellens avlange fasong. Kannen settes rett inn i midten av maskinen. Fargene i sølv og sort vil gjøre at modellen pryder de fleste kjøkkenbenker. Modellen er strømlinjeformet og enkel å både se på og bruke. Modellen har kun et par knapper, som forhindrer at det pene designet brytes. For økt stabilitet er Philips HD7766/00 utstyrt med sklisikre ben som ikke kan ses, og kannen har et ergonomisk grep som sørger for at hånden griper bedre fatt om håndtaket slik at man ikke søler ut opptil 1,2 liter nylaget kaffe. Glemmer man å slå av maskinen så har maskinen selv en auto-slukk-funksjon.

Philips HD7766/00 måler 27,7 cm (l), 21,2 cm (b), 44 cm (h) og veier 6,2 kilo.

Utvalgte fordeler ved Philips HD7766/00:
Modell med 2 bønnebeholdere i stedet for 1
Den medfølgende kaffekvernen kan fritt bruke bønner fra begge beholdere, eller bare den ene
Mulighet for å brygge 10 kopper kaffe samtidig
3 forskjellige styrke-nivåer
 Kan både anvende friske bønner og formalede bønner


Smarter Coffee WiFi kaffemaskin

✅ 3 stjerner av 5 mulige hos britiske Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalt av den britiske avisen The Evening Standard

Smarter Coffee WiFi kaffemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 495,00 Kr. 0,00 Kr. 2 495,00 Kr. Les mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Les mer

Modellen Smarter Coffee WiFi kaffemaskin er verdens første kaffemaskin med WiFi-kvern og WiFi-brygging. Modellen har blitt testet av både det britiske testnettstedet Expertreviews.co.uk og den britiske avisen The Evening Standard. Ekspertene fra begge steder liker modellen veldig godt da den leverer god kaffe ved bruk av nytenkende teknologi.

Tradisjonell men høyteknologisk

Selv om man ikke skulle tro det, så er Smarter Coffee WiFi kaffemaskin faktisk en helt tradisjonell kaffemaskin som tilbyr en ukomplisert bryggingsmetode som står i kontrast til de meget avanserte espressomaskinene. Smarter Coffee WiFi kaffemaskin skiller seg fra øvrige tradisjonelle kaffemaskiner på teknologi-området. Det betyr at modellen styres via WiFi, så uansett hvor man befinner seg i hjemmet kan man stille inn, brygge og styre maskinen med telefonen.

Kaffe tilpasset individuell rytme

Smarter Coffee WiFi kaffemaskin er designet til å være litt mer intelligent og assistere forbrukeren i hennes eller hans individuelle rutiner, for eksempel om morgenen hvor man kan brygge kaffen slik at den er drikkeklar når man våkner. Det tar omtrent 15 minutter å brygge kaffe på Smarter Coffee WiFi kaffemaskin, men ettersom det er mulig å planlegge og styre bryggingen så kan man med litt timing alltid få nybrygget kaffe når det passer inn i ens eget tidsskjema.

Utskiftbare fargepaneler

Smarter Coffee WiFi kaffemaskin er bygget til å bli brukt flittig hver dag. Modellen er utstyrt med den seneste teknologien som finnes på markedet og det indre beskyttes av en sterk stålbekledning i rustfritt stål. For at modellen skal kunne passe inn på ethvert kjøkken kan man tilpasse Smarter Coffee WiFi kaffemaskin med utskiftbare fargepaneler i sort, rødt og kremhvitt – og alle 3 fargepaneler er medfølgende. Smarter Coffee WiFi kaffemaskin kommer både med en integrert kaffekvern, en glasskanne og en vannbeholder som kan inneholde 1,5 liter vann – noe som tilsvarer omtrent 12-13 kopper kaffe.

Smarter Coffee WiFi kaffemaskin måler 20,6 cm (b), 26,6 cm (l), 42,4 cm (h).

Utvalgte fordeler ved Smarter Coffee WiFi kaffemaskin:
Mulighet for å brygge kaffe via smartphone med WiFi
Tilpass brygningen til din egen rytme med WiFi
Fornuftig bryggingstid på 15 minutter
Utskiftbare fargepaneler i sort, rødt og kremhvitt – alle 3 medfølger
Stor vannbeholder på 1,5 liter – nok til omtrent 12-13 kopper kaffe

Nedenfor kan du se teknikkmagasinet T3 presentere modellen og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=sSp5zX9DaS8

Jura E6

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Jura E6 espressomaskine test

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 475,00 Kr. 0,00 Kr. 11 475,00 Kr. Les mer

Modellen Jura E6 har blitt tatt med i det svenske Forbrukerrådet Råd & Rön sin test av espressomaskiner, og ekspertene noterer etter fullført test at Jura E6 skal plasseres i toppen av testen. Jura E6 er en type espressomaskin som er skapt med den seneste teknologien, og derfor vil forbrukeren som helst vil ha luksusprodukter ha stor glede av Jura E6.

Designet for enkelhet

Jura E6 er skapt ut ifra den seneste teknologien, men for brukeren fremstår modellen som lett å bruke med fokus på enkelheten. Derfor trenger man kun ta stilling til 5 knapper til sort kaffe i 2 styrker, espresso i 2 styrker og cappuccino. Utover dette er det også mulig å få akkurat den smaksvarianten man foretrekker, for det er mulig å stille inn kaffestyrken på 8 forskjellige nivåer. Her kan man også endre på maskinens og vannets temperatur under bryggingen, noe som vil påvirke smaken. Ønsker man å styre Jura E6 fra andre steder enn kjøkkenet så er det mulig å styre maskinen med sin Smartphone via appen Jura Smart Connect.

Får mest ut av smaken

Jura E6 har en medfølgende kaffekvern som skal brukes til å male kaffebønnene, og dette sikrer det ferskeste resultatet. For å få mest mulig smak ut av kaffebønnene er Jura E6 utstyrt med den unike Pulse Extraction Process (PEP) som med små, pulserende bevegelser pumper vannet gjennom bønnene. Denne teknologien trekker også ut mest mulig aroma. Også vannkvaliteten er det blitt tenkt på, for vanntanken er utstyrt med Claris-filteret som både sikrer høyest mulig vannkvalitet og beskytter maskinen mot gris. Utover dette kan Jura E6 også lage melkeskum til kaffen.

Miljøvennlig modell

Man tenker kanskje ikke på at en espressomaskin også kan være miljøvennlig, men nettopp miljøvennlighet er ett av nøkkelordene for Jura E6. Modellen har nemlig en spareknapp som sparer 40% av strømmen og en standby-knapp som ikke bruker strøm i det heletatt. Utover miljøvennlighet er Jura E6 også rengjøringsvennlig. For brukervennligheten og hygienens skyld er Jura E6 lett å gjøre ren med auto-rengjøringsprogrammet som både vasker og skyller systemet fri for melk- og kafferester.

Jura E6 måler 35,1 cm (h), 28 cm (b), 43,9 cm (d) og veier 9,8 kilo.

Utvalgte fordeler ved Jura E6:
8 innstillinger for kaffestyrke
Betjen modellen via telefonen med appen Jura Smart Connect
Pulse Extraction Process trekker mest mulig aroma ut av kaffebønnene
Miljøvennlig modell
☕ Auto-rengjøringsprogram


Slik får du den beste kaffekoppen med selvkvernede bønner

Kaffe er ikke lengre bare kaffe. Kaffe er en livsstil for mange mennesker og det har for alvor blitt en trend å drikke kaffe. Hører du til blant kaffeentusiastene så kan du lese videre og se hvordan du selv kan lage den beste kaffekoppen med selv-malte bønner.

Kaffekverner og kaffemøller Kaffemoelle

Den danske avisen Søndagsavisenskriver at det først og fremst er viktig å skaffe seg det beste verktøyet – noen velger en kaffekvern og andre en kaffemølle. Kaffemøllene kan det være vanskelig at få et godt resultat med fordi de både er mindre og maler kaffebønnene med kniver, mens kaffekvernene faktisk kverner bønnene. Derfor kan det være vanskelig å styre kaffemøllene og få det riktige nivået av grovhet og finhet. Likevel består kaffemøllene av færre deler enn kaffekvernene, noe som også betyr at rengjøringen kan være enklere.

Ekspertene foretrekker likevel kaffekvernene som både maler bønnene bedre og gir en mer nyansert smaksopplevelse. Gå helst etter en modell som både kan stille inn mengden og malegraden. Rengjøringen kan imidlertid forårsake problemer, og derfor er det viktig å få fjernet den gamle kaffen da selv små mengder gammel kaffe kan gi den nye kaffen en ekkel bismak.

Overvei geografi og blanding

Hvis du hører til de som elsker å stå i spesialbutikkene og velge den ene bønnen fremfor den andre, så skriver fivesenses.comat man bør overveie hvordan man vil drikke kaffen. Det er også en god idé å se på geografien for å finne en variant som passer til ens smaksløker.

Ekspertene skriver at det er en god idé å velge en blandingskaffe hvor det allerede er tatt høyde for at kaffen skal passe best mulig sammen med den tilsatte melken dersom man drikker kaffen sin med melk. Drikker man kaffen svart, kan man med fordel velge en variant som kun består av én enkelt sort. Dette vil gi aromaens nyanser bedre vilkår og lar deg smake aromaen langt bedre.

Hvis man leter etter en type kaffe som best vil passe til ens egne smakspreferanser, så bør man også se litt på bønnenes geografi. Som tommelfingerregel finner man de fruktige aromaene i de afrikanske kaffebønnene. Kenya og Etiopia er spesielt kjent for å produsere kaffebønner med noter av både vin og diverse bær.

Kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika tilbyr en mer delikat, søt og ren kaffesmak med noter av sjokolade og bakverk, og fruktnyansen er mildere. Ofte fremheves kaffe fra Brasil og Colombia. En tredje mulighet er kaffe fra Asia, som produserer fyldigere og jordaktige kaffebønner med en krydret smak.

Hvorfor velge hele bønner fremfor forhåndsmalt kaffe?

Kaffemesteren.noskriver at man tydelig kan smake forskjell på forhåndsmalt kaffe og kaffe som man har brygget på hele bønner, og at smaken alltid vil fremstå som bedre og mer nyansert når man kverner selv. Den mer nyanserte smaken kommer fra bønnenes opprinnelse og voksested, som de hele bønnene bærer mer preg av enn forhåndsmalt kaffe da hele bønner beholder mer av den opprinnelige smaken og de naturlige oljene når de forblir hele frem til de skal kvernes.

Om man foretrekker forhåndsmalt kaffe eller bønner er en smakssak, men selv kvernede bønner gir den fordelen at man kan fjerne eventuelle dårlige eller skadede bønner, og man kan selv eksperimentere med smak og malingsgrader. Det avhenger også av tid, for har man det travelt så kan det være nødvendig å bare velge den ferdiglagde blandingen. Husk at forhåndsmalt kaffe har en markant kortere holdbarhet og raskt mister smaken – den forhåndsmalte kaffen kan nemlig kun holde seg i omtrent en uke.

Tips til god kaffe

Det danske forbrukerrådet Tænkskriver at man med få tiltak kan lage en bedre kaffekopp hjemme enn på kafé. Start med å bruke helt friskt vann fra kald spring. Dette er med på å frigjøre kaffebønnenes aroma bedre. Husk også å holde kannen eller termosen ren.

Vanntemperaturen er også viktig, og den generelle tommelfingerregelen sier at vannet ikke må være over 100 grader da fosskokende vann trekker aromaen ut av kaffen. Vanntemperaturen må heller ikke være for lav. Den optimale bryggetemperaturen ligger på 92-96 grader og man må huske å bruke optimal dosering. Det angis ofte på posen med bønnene, men som tommelfingerregel skal man bruke 45 gram ristet kaffe til 1 liter vann. Bruk helst et gull-filter dersom det er mulig, da papirfiltre kan avgi smak.

Selv om det kan være fristende å kjøpe inn et stort lager av yndlingskaffen, så er ikke det nødvendigvis en god idé da bønnene fort mister intensiteten. Drikk helst kaffen i løpet av et par uker etter kjøpsdato og oppbevar kaffebønnene i en lufttett beholder. Som alternativ kan du faktisk fryse ned kaffen dersom du har kjøpt for mye.


Velg de riktige kaffebønnenekaffebonner

Kaffebønner er ikke bare kaffebønner. Som nevnt i forrige avsnitt så avgjør kaffebønnens opprinnelsesområde hvordan kaffen smaker. Den afrikanske kaffen er fruktig i smaken, de Sør- og Mellomamerikanske kaffebønnene er renere i smaken med noter av fetere aromaer, og asiatiske bønner er fyldigere og mer krydrede i smaken.

Whiteaway.com skriver at også ristningen har betydning for smaken. En mørk ristning betyr at bønnene smaker mer brent, mens en lys ristning gir en mildere smak hvor man bedre kan smake den enkelte bønnes karakteristiske preg.

Ristning til espresso og filter

Man bør ikke alltid velge lyse ristninger – de er for eksempel ikke det beste valget til espressomaskinen da espressokaffe basert på en lys ristning gir en smak som ikke alltid er velbalansert når det kommer til syrlighet, sødme og bitterhet. Her er de godt ristede bønnene best. Veldig mørkristede bønner kan gi en for bitter smak. Lyse ristninger er gode til filterkaffen da de mørke ristningene vil gi en veldig kraftig smak uten at man kan smake bønnenes karakteristikk.

Enkelte bønner og blandinger

Har man først drukket en fantastisk kopp kaffe vil man alltid vende tilbake til nettopp den varianten, men å oppnå den nøyaktige smaken hver gang er vanskelig. Dette skyldes at de aller fleste kaffetypene man kan kjøpe er blandingsprodukter av forskjellige kaffebønner fra enten Afrika, Sør- og Mellom-Amerika eller Asia, som hver har sin egen karakteristikk.

Ønsker man en nøyaktig smak kan man kjøpe seg til det, for en dyrere kaffe kan sikre at bønnene kommer fra samme sted. Meget eksklusiv kaffe kan noen ganger komme fra den samme marken hvor de ensartede vokseomstendighetene sørger for en regelmessig smak.

Ønsker man å få best mulig resultat ut av bønnene sine, så ta en titt i sømmene før de puttes i kvernen: Sorter bort de dårlige og knekte bønnene. Det samme gjelder bønner med hull, for da har det vert insekter i dem. Meget lyse bønner må også sorteres bord da de er umodne.

Kaffekvernen: Den riktige graden av grov/finhet

Whiteaway.com skriver at selv en god bønne kan bli ødelagt av feil kverningsgrad. Til filterkaffen bør man male kaffebønnene et sted i midten. Er det for grovt så renner vannet for raskt gjennom og trekker ikke med seg nok smak. Er det for fint så renner vannet for langsomt gjennom og gir en besk og bitter smak.

Når det gjelder stempelkaffen så bør man velge grovmalt slik at filteret ikke blir tettet, og til espressoen skal kaffebønnene males fint slik at det oppstår størst mulig motstand hvor det høye trykket vil skapes.

Man bør investere i en god kaffekvern til formålet, og har man ikke en kaffekvern så kan man kjøpe nykvernet kaffe i spesialbutikker.

Milde Arabica og syrlige Robusta

Beanit.seskriver at det overordnet skilles mellom 2 forskjellige kaffebønner: Arabica og Robusta. Hver av disse typene har forskjellig karakteristikk og kvaliteter, men som oftest er det Arabica-kaffen vi drikker.

Arabica sies å være den første typen kaffebønner som noen gang ble dyrket, og den utgjør 70-80% av verdens kaffeproduksjon. Arabica-kaffen vokser i tropisk klima og har en mild, aromatisk og rik smak. Arabica inneholder mindre koffein enn Robusta.

Robusta kan dyrkes i hardere klimaer og høyder, og kan høstes flere ganger i året. Robusta inneholder dobbelt så mye koffein som Arabica, koster generelt mindre og blir ofte brukt som blandingskaffe. Robusta har en bitrere, sterkere og syrligere smak.

Koffein

Det er ingen hemmelighet at en kopp morgenkaffe vekker et trøtt hode – og det er koffeinen som gjør dette. Koffein ble oppdaget i 1819 av den tyske kjemikeren Friedrich Ferdinand Runge. Det høye koffeininnholdet i kaffe har ofte blitt både utskjelt og lovprist. Kaffeguiden.seskriver at koffein fungerer som et sentralstimulerende stoff som kan gi samme oppkvikkende virkning som amfetamin og kokain. Det er nettopp denne oppkvikkende effekten som er grunnen til at mange bruker kaffe som en oppkvikker om morgenen for å våkne, eller som en drikk på kvelden når man er nødt til å jobbe sent. Kroppen påvirkes imidlertid også negativt på flere måter av koffeinen, og dette inkluderer hevet blodtrykk og puls. Koffein kan også føre til søvnløshet.


Fordeler ved en god kopp kaffekaffekop

Utover koffeinens påvirkning på kroppen så er kaffedrikking med måte sunnhetsfremmende for kroppen. Videnskab.dkskriver at kaffe både senker risikoen for å utvikle type 2-diabetes, Parkinsons, Alzheimers og depresjon, i tillegg til at det kan redusere risikoen for å få blodpropp eller blødning i hjernen med 10%. Man burde imidlertid holde igjen på kaffen dersom man lider av angst, er gravid eller har lavt opptak av kalsium i kroppen.

Det er filterkaffen som har blitt testet, og konklusjonen tilsier at 3-4 kopper kaffe om dagen er det optimale inntaket – så drikk kaffen med måte. Dette er spesielt gode nyheter for 86% av norske menn og 76% av norske kvinner som drikker kaffe daglig.

Utover de ovenstående sunnhetsfremmende virkningene så skriver Forskning.noat kaffedrikkere også lever lengre, og at betennelsesnivået i kroppen nedsettes på grunn av kaffen. Jo eldre man blir, desto høyere blir det generelle betennelsesnivået i kroppen. En moderat mengde kaffe nedsetter dette da koffein nøytraliserer cellenes betennelsesstoffer.

Svenske forskere fra Ki.seforteller at kaffe også kan minske risikoen for å utvikle enkelte former for kreft. Det er snakk om livmorhalskreft, leverkreft og kreft i galleblæren. Noen svulster sender ut store mengder av stoffet adenosin som belaster kroppens egne immunceller, og koffein har vist seg å være adenosin-hemmende.

Kaffe har et høyt innhold av antioksidanter, noe som er med på å beskytte kroppens celler mot skader. Derfor sier forskerne at 3-5 kopper kaffe om dagen kan ha en gunstig effekt på kroppen.


Kaffemaskin med kvern test – Disse kildene har vi brukt:

gifExpertreviews 🇬🇧
Dette britiske testnettstedet utfører uavhengige tester av en bred vifte med elektroniske produkter til hjemmet. Det gjelder blant annet TV, datamaskiner, mobiltelefoner og kameraer, men også tester av kjøkkenprodukter som kaffemaskiner. Her er det snakk om en test av Smarter Coffee WiFi kaffemaskiner, hvor ekspertene har sett nærmere på kaffekvalitet, brukervennlighet og anvendelighet. Les mer her. 


Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk utfører grundige tester og sammenligninger av dagligdags- og forbrukerprodukter. Her er det snakk om 2 tester: En av 31 kaffemaskiner og en av 36 espressomaskiner. Du kan lese mer om testene herog her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til individuelle tester.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske nettstedet både tester og skriver om forskjellige produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egen test av et stort antall produkter samtidig, men nettstedet har løpende testet et utvalg av kaffemaskiner og espressomaskiner. Her er det snakk om en test av DeLonghi PrimaDonna Elite. Produktene får karakterer på en skala opptil 100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.


Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön ufører også tester av forskjellige produkter som forbrukerne anvender i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på 2 tester av 47 kaffemaskiner og 31 espressomaskiner. Du kan lese mer om testene herog her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.


The Evening Standard 🇬🇧
Denne London-baserte daglige tabloidavisen har et opplag på 600.000 eksemplarer. Avisen skriver både om nyhetsstoff, sport, underholdning og forbrukerstoff. I dette tilfellet er det snakk om en test av kaffemaskiner. Les mer her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Internasjonalt nettsted som daglig bringer detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt ytterligere analyser. Her har DeLonghi PrimaDonna Elite blitt testet og målt på områder som kaffekvalitet, brukervennlighet, design og anvendelighet. Les mer her.


Coffeeness.de 🇩🇪 
Coffeeness.de er en tysk nettside som skriver om kaffe. Siden arbeider med alt som har med kaffe å gjøre, og dette inkluderer også espressomaskiner og kaffemaskiner. Derfor utfører Coffeeness.de også tester av ulike maskiner – her er det snakk om en test av modellen Siemens EQ. 3 S300. Du kan lese hele testen her.


Frankfurter Allgemeine Zeitung 🇩🇪
Frankfurter Allgemeine Zeitung er en av de store tyske avisene som også har et veldig stort opplag utenfor landets grenser. Avisen arbeider hovedsakelig med både nyheter, sport og karriere, men har også plass til forbrukerstoff. Her har Frankfurter Allgemeine Zeitung testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 S300. Klikk her for å lese hele den tyske testen.


CoffeeTeaClub.co.uk 🇬🇧
CoffeeTeaClub.co.uk er en britisk nettside som skriver om kaffe og te. Kaffe og te er hovedfokuset, men ekspertene skriver også om tilbehør til drikkene – som for eksempel kaffemaskiner. Derfor har CoffeeTeaClub.co.uk her testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Les mer om testen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse