Kaffemaskin med kvern testoversikt – Finn de beste kaffemaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen undersøker vi tester av forskjellige kaffemaskiner med kvern – både tradisjonelle kaffemaskiner og espressomaskiner. Ut ifra ekspertenes vurdering i forskjellige tester, gjennomgår vi en rekke utvalgte kaffemaskiner med kvern.  

Vi har blant annet sett nærmere på tester fra det svenske forbrukerrådet Råd & Rön og avisen The Guardian, samt forbrukersidene Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk.

Dersom du ønsker du å lese mer, finner du en liste med linker til undersøkelsene vi henviser til, nederst i artikkelen.

Hva bør du tenke på når du kjøper en kaffemaskin?

Størrelse og kapasitet

Før du kjøper en kaffemaskin med kaffekvern, bør du først vurdere hvor mye kaffe du vanligvis drikker eller hvor mange personer du tenker å lage kaffe til. Kraftigere maskiner, på rundt 1000W og oppover, kan lage større mengder kaffe på en gang -og på kortere tid. Hvis du har tenkt til å brygge kaffe ved å male kaffebønner, er en innebygd kaffekvern det du bør skaffe deg. Kaffemaskiner med innebygd kvern tar også mindre plass. Du kan lage opptil 8 kopper kaffe ved å male rundt 200 g kaffebønner.

Partikkelstørrelse og konsistens

For å få best mulig smak og aroma, er det et par ting du bør huske på når det gjelder kaffemaskiner med kvern. Partikkelstørrelsen på kaffebønnene er avgjørende. Jo finere bønnene er malt, desto større overflate av bønnene vil bli utsatt for vann, noe som gir en mer smakfull kopp kaffe. Kvaliteten på selve kvernen er også viktig. En god kvern vil gi jevn sliping og vare i mange år med riktig pleie.

Vedlikehold

Den viktigste delen av å vedlikeholde en kaffemaskin med kvern, er å rengjøre alle de avtakbare delene med jevne mellomrom. Jo flere avtakbare deler du har, desto viktigere er dette. Dette inkluderer karaffelen, filteret og selve kvernen. Hvis disse delene ikke tas vare på, kan kaffegrut og olje bygge seg opp. I tillegg er det viktig å holde øye med selve maskinen. Regelmessig rengjøring og vedlikehold vil forlenge levetiden til kaffemaskinen og kvernen, og sikre at den fortsetter å fungere godt.

Pris

De rimeligere alternativene koster rundt 1000 kr, og er gode nok til å gjøre det de skal -nemlig lage kaffe. Disse har som regel ikke et kvernalternativ, lager mindre kaffe, har et mindre spennende design og lavere kvalitet. Dyrere alternativer ligger på rundt 20 000 kr, og har høyere kvalitet, et mer stilig design, mer allsidige funksjoner, og noen kan til og med bygges inn i kjøkkenet ditt. Disse vil også kunne lage mer kaffe på en gang.

Forbruker- og ekspertanmeldelser

Det er en god ide å undersøke tidligere kunders opplevelse med et bestemt produkt. Forbrukeranmeldelser kan si noe om hvorvidt en kaffemaskin er enkel å bruke og om funksjonene fungerer som de skal. Ekspertvurderinger kan gi deg innsikt i hvor godt kaffemaskinen fungerer sammenlignet med andre modeller på markedet. Begge former for anmeldelser er inkludert nedenfor, for å veilede deg videre i beslutningen om hva som er den riktige modellen for deg.

arrow-more


Siemens TQ507R03 Espressomaskin – Rask og enkel i bruk

Vår Anbefaling

 • 4,3 / 5 stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Siemens TQ507R03 Espressomaskin

Siemens TQ507R03 Espressomaskin passer godt til deg som vil ha en helautomatisk espressomaskin av god kvalitet – og til deg som setter stor pris på å kunne velge mellom flere ulike typer kaffe og styrkegrader. Denne modellen har et innebygd BRITA filter og en egen oppbevaringsboks til kaffebønnene. 

 • Mulighet for ulik styrke på kaffen samt ulike kaffetyper
 • Innebygd BRITA vannfilter
 • Oppbevaringsboks til bønner

Dette bør du tenke på før du kjøper Siemens TQ507R03 Espressomaskin:

Enkel rengjøring
Denne modellen er utrolig enkel å rengjøre. I hverdagen vil den faktisk rengjøre seg selv – hver eneste gang du slår den av eller på. Du trenger derfor ikke bekymre deg for at rengjøring blir et stort prosjekt med denne kaffemaskinen. 

Med BRITA filter
Siemens TQ507R03 Espressomaskin har et innebygd BRITA filer som filtrerer vannet som brukes i hver enkelt kaffekopp. Selv om filteret må byttes ut jevnlig, kan det være en fordel å ha et slikt filter i kaffemaskinen, som sørger for at vannet renses for uønskede kjemikalier. 

God størrelse
Denne helautomatiske espressomaskinen har en god størrelse på 24.9 cm i bredden, 42.8 cm i dybden og 37.3 cm i høyden. Den er altså ikke så stor at den tar all kjøkkenplassen, men heller ikke så liten at den ikke er effektiv.  

Hva sier forbrukere og eksperter om Siemens TQ507R03 Espressomaskin?

Forbrukerne hos Google Shopping har gitt denne modellen 4,3 av 5 stjerner, og de er ekstra fornøyde med den enkle rengjøringen. 

Fordeler

 • Enkel å installere 
 • Stillegående
 • Stor beholder for kaffebønner 
 • Rengjør seg selv før og etter hvert bruk
Ulemper

 • Varmeeffekten for melken kunne vært bedre
 • Dryppebrettet må tømmes ofte

Forbrukerlivs vurdering

Vi har valgt å inkludere denne kaffemaskinen i vår liste da vi er ekstra imponerte over modellens gode beholder for kaffebønner. Denne beholderen kommer nemlig med et aroma-sikret lokk – en fordel vi liker ekstra godt da det hjelper til med å bevare all den gode aromaen i bønnene frem til de skal brukes.

Spesifikasjoner
Type: Helautomatisk
Melkeskummer: Ja
Melkebeholder: Ja
Kaffebønnebeholder: 270 gram
Vannbeholder: 1.7 liter
Effekt: 1500 watt
Auto slukk: Ja
Automatisk renseprogram: Ja
Innebygd kaffekvern: Ja
Bredde: 24.9 cm
Dybde: 42.8 cm
Høyde: 37.3 cm


DeLonghi ECAM 350.15 -Kaffemaskin med kvern

Beste kaffemaskin med kvern for espresso

 • Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

Det svenske forbrukerrådet Råd og Rön har testet 31 espressomaskiner – deriblant modellen DeLonghi ECAM 350.15. Blant de mange modellene noterer ekspertene at DeLonghi ECAM 350.15 er en veldig god espressomaskin, og plasserte den derfor i blant de beste kaffemaskinene.

Helautomatisk espressomaskin
En helautomatisk espressomaskin er et godt valg for deg som foretrekker at maskinen tar seg av alt arbeidet. DeLonghi ECAM 350.15 er helautomatisk og har til og med en Memory-funksjon, slik at de siste innstillingene huskes. Enkelhet ved denne kaffemaskinen er en av de klart store fordelene med denne modellen -med noen få trykk på kontrollpanelet får man akkurat den kaffetypen man foretrekker.

Med kvern og melkeskummer
For å fungere som en ekte barista er DeLonghi ECAM 350.15 utstyrt med både kaffekvern og melkeskummer. Kvernen er designet til å kunne male bønnene etter hva man foretrekker -fra grovt til helt fint. Det er selvsagt også mulig å bestemme hvor sterk kaffe man ønsker. Kvernen er designet for å lage minst mulig søl og sørger for at bønnene alltid er nymalte -det kan være 250 gram bønner i bønnebeholderen. Den medfølgende melkeskummeren kan brukes for å lage velsmakende og fløyelsmykt melkeskum til kombinerte kaffe-/melke-drikker som cappuccino.

Passer på seg selv
DeLonghi ECAM 350.15 er som nevnt en helautomatisk espressomaskin -den er derfor veldig god til å passe på seg selv. Den har den en auto-slukk-funksjon som gjør at den automatisk slår seg av en viss tid etter bruk. Modellen er også utstyrt med en automatisk skyllefunksjon som renser maskinen for gammel kaffe og gammel melk, som ellers både kan være uhygienisk og gi den neste koppen med kaffe en dårlig smak.

DeLonghi ECAM 350.15 måler 34,8 cm (h), 23,6 cm (b), 42,9 cm (d).

Fordeler

 • Helautomatisk espressomaskin
 • Memory-funksjon
 • Kaffen brygges med få trykk
 • Med kaffekvern og melkeskummer
 • Auto-slukk-funksjon
Ulemper

 • Rengjøring og utskifting av filteret tar lang tid
 • Bruker mye vann når maskinen slås av og på

Utvalgte spesifikasjoner
Farge: svart
Vekt: 9,5 kg
Vanntanken er avtakbar
Dimensjoner: 23,6 cm (b) x 42,9 (d) cm x 34,8 (h) cm
Automatisk kaffemaskin med capuccinatore
☕ Trykk: 15 bar
☕ Integrert kaffekvern

Nedenfor kan du se en presentasjon av DeLonghi ECAM 350.15:


Philips Grind & Brew HD7769 Kaffemaskin – Tradisjonell modell med avanserte kaffeløsninger

Beste kaffemaskin med kvern i budsjettklassen

 • 4,4 / 5 stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Philips Grind & Brew HD7769 Kaffemaskin

Philips Grind & Brew HD7769 Kaffemaskin er et godt valg for deg som vil ha en kaffemaskin som gir deg kaffe av premium kvalitet. Denne kaffemaskinen vil kunne tilby en fantastisk smak og aroma, hele 9 ulike typer malingsgrader, i tillegg til at den slår seg av automatisk. 

 • Fantastisk smak og aroma
 • 9 ulike malingsgrader
 • Slår seg av automatisk

Dette bør du tenke på før du kjøper Philips Grind & Brew HD7769 Kaffemaskin:

Rengjøringen er lett
Ved kjøp av Philips Grind & Brew HD7769 får du en kaffemaskin som er svært enkel å rengjøre – men vær imidlertid obs på at vanntanken ikke er avtakbar, så den må rengjøres mens den står i maskinen. Rørene rengjøres av maskinen selv, slik at du aldri vil oppleve uønsket bakterievekst i kaffemaskinen.  

Mange ulike kaffesmaker og langvarig varme
I og med at denne kaffemaskinen kan tilby 9 ulike malingsgrader, er det bare fantasien som setter grenser for hva slags kaffe du kan lage. I tillegg kommer modellen med en varmeplate som holder seg varm svært lenge, slik at du kan nyte kaffen akkurat når det passer deg. 

Stor vanntank og kompakt størrelse
Denne maskinen har en vanntank med en kapasitet på 1,2 liter, i tillegg til at den er relativt kompakt i størrelsen. Dermed kan du plassere den hvor som helst på kjøkkenet – uten å måtte bekymre deg for at den tar opp for mye plass. Modellen måler 44 cm i høyden og 21.2 cm i bredden.

Hva sier forbrukerne om Philips Grind & Brew HD7769 Kaffemaskin?

Forbrukerne hos Google Shopping gir modellen 4,4 av 5 stjerner og trekker spesielt frem modellens doble bønneholder som en stor fordel. Forbrukerne er fornøyde med at de enkelt kan fylle kaffemaskinen med bønner, og at det er lang tid mellom hver gang man trenger å fylle opp.  

Fordeler

 • Dobbel bønnebeholder
 • Varmeplaten holder seg varm lenge
 • Enkel i bruk
 • Enkel å rengjøre
 • Kan gi deg mange ulike kaffesmaker
Ulemper

 • Vanntanken er ikke avtakbar
 • Kan noen ganger være vanskelig å se indikatoren for vannivå

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Philips Grind & Brew HD7769 Kaffemaskin på det varmeste -vi er svært imponerte over alle de ulike malingsgradene maskinen tilbyr. Malingsgraden påvirker både kaffens smak og dens aroma, og 9 ulike malingsgrader gir deg utallige muligheter når det kommer til type kaffe, samt styrken på kaffen din.

Spesifikasjoner
Kapasitet vanntank: 1,2 liter
Kapasitet bønnebeholder: 125 g
Styrke: 1000 W
Høyde: 44 cm
Bredde: 21.2 cm
Vekt: 4,6 kg


Gastroback Grind and Brew Pro Kaffemaskin med Kvern – Rask og effektiv

Best for prisen

 • 4,3 / 5 stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Gastroback Grind and Brew Pro Kaffemaskin med Kvern er et godt valg dersom du vil ha nykvernet kaffe av ypperste kvalitet – på kun 5 minutter. Denne modellen har i tillegg en 24 timers timer-funksjon, som kan stilles inn etter dine rutiner. Den har også en LCD touchskjerm og et design av høy kvalitet.

 • 24 timers timer-funksjon
 • LCD touchskjerm
 • Design av høy kvalitet

Intuitiv modell
Gastroback Grind and Brew Pro er intuitiv i bruk med sin klare og tydelige touchskjerm. Designet gjør det enkelt å komme i gang med å bruke maskinen -i tillegg har den en rekke innstillinger å velge mellom.Vanntanken kan imidlertid være litt vanskelig å rengjøre. 

Timer-funksjon
Denne kaffemaskinen er utstyrt med en 24 timers timer-funksjon, som du enkelt kan stille inn slik at kaffen står klar akkurat når det passer deg. Den har også mange innstillinger å velge mellom, samt en stor bønnebeholder.

1,5 liters kapasitet
Modellen kommer også med en vanntank på 1,5 liter, som er ganske mye sammenlignet med mange andre modeller. Detter sørger for at du kan lage flere kopper kaffe før du trenger å fylle vanntanken opp igjen. 

Hva sier forbrukerne om Gastroback Grind and Brew Pro Kaffemaskin?

Forbrukerne hos Google Shopping gir modellen 4,3 stjerner og er ekstra fornøyde med modellens utallige innstillinger. I tillegg nevner de ofte modellens gode kapasitet og den gode kvaliteten på kaffen.

Fordeler

 • Kort bryggetid
 • Passer til ferdigkvernede bønner
 • Mange innstillinger
 • Stor kapasitet på bønnebeholderen
Ulemper

 • Ikke noe avkalkings-program
 • Vanntanken er litt vanskelig å rengjøre

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å anbefale denne kaffemaskinen på grunn av modellens moderne kvalitetsdesign og soft touch skjermen. Dette er et perfekt eksempler på et moderne og flott design. I tillegg lager den kaffe av kjempegod kvalitet, som du kan glede deg til hver morgen.

Spesifikasjoner
Kapasitet vanntank: 1,5 liter
Kapasitet bønnebeholder: 250 g
Styrke: 900 W
Høyde: 43 cm
Bredde: 21.3 cm
Vekt: 4,5 kg


Severin KA 4814 – Generelt god kaffetrakter og kvern

Beste kaffemaskin med lydløs kvern

Severin KA 4814

Severin KA 4814 er en klassisk kaffemaskin med kaffebønnekvern. Denne kaffemaskinen kommer i sort farge og har mange detaljer i rustfritt stål. Den har en innebygd LED-berøringsskjerm, noe som gjør det veldig enkelt å bruke de mange individuelle funksjonene til maskinen.

 • LED berøringsskjerm
 • Blomstringsfunksjon
 • God kverne-teknologi

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Severin KA 4814

God kverne-teknologi
Severin KA 4814 har mange ulike funksjoner, for eksempel en blomstringsfunksjon. Dette gjør maskinen i stand til å intensivere kaffens smak ved å bløtlegge kaffen før brygging. Maskinens unike kverne-teknologi sørger for at den fulle aromaen og smaken umiddelbart kommer frem i kaffen. Nivået på kverningen kan justeres, slik at den blir relativt lydløs. Vannbeholderen har en kapasitet på 1,1 liter og kaffebønnebeholderen har en kapasitet på 200 gram. Du kan lage rikelig med kaffe på en full vanntank -opptil 8 kopper. Den har også en automatisk av-funksjon og en praktisk timer-funksjon, slik at du kan våkne til nytraktet kaffe.

Hva sier forbrukere og eksperter om Severin KA 4814

Severin KA 4814 kaffemaskinen har 4,4 av 5 stjerner på Amazon, hvor mange av forbrukerne fremhever den utmerkede kaffekvaliteten og brukervennligheten.

Fordeler

 • Timer-funksjon
 • Kverndeaktivering for tilberedning av forhåndsmalt kaffe
 • Relativt stillegående kaffekverning
 • Be-Silent-funksjon: pip kan slås av
 • Svingbart filter med avtagbar filterinnsats
Ulemper

 • Kaffe kan bli fort kald i karaffelen
 • Ingen melkeskummer

Forbrukerlivs vurdering

Severin KA 4814 kaffemaskin er en kaffemaskin for deg som ønsker en rimelig og allsidig kaffemaskin. Den har en mulighet for å brygge forhåndskvernet kaffe, og “be-silent” funskjon som lar deg slå av pipelyden. En ulempe er at kaffen fort blir kald hvis den står i kaffemaskinens karaffel. 

Spesifikasjoner
vanntank kapasitet: 1,1 L
Kaffebønnebeholder kapasitet: 200 g
effekt: 1000 W
høyde: 43 cm
bredde: 21,5 cm
vekt: 4,8 kg
lengde: 31,5 cm


Melitta AromaFresh kaffemaskin med kvern 

 • Toppmodell fra Melitta

 

Melitta AromaFresh

.
Modellen Melitta AromaFresh har ikke blitt vurdert i noen ekspert-tester. Vi har likevel valgt å ta med denne modellen, da det er en solid kaffemaskin med mange gode funksjoner. Dette er en tradisjonell kaffemaskin til kaffebønner, med en integrert kaffekvern.

Alltid fersk kaffe
Ettersom Melitta AromaFresh har en innebygd kaffekvern, er det alltid lett å få helt fersk kaffe. Ved å male kun de bønnene man skal bruke holder kaffen seg fersk lengre. Dette gir også en mye mer intens kaffe, hvor bønnene beholder sin unike aroma og karakteristikk. Modellen kan brygge omkring 10 kopper kaffe av gangen, med en vannbeholder med kapasitet på 1,25 liter. Det er ikke den største kapasiteten på markedet, men til gjengjeld tar det kun 9 minutter å brygge fersk kaffen.

Velg styrken selv
Melitta AromaFresh er laget med tanke på å kunne tilpasse kaffen etter behov. Derfor har den en justerbar styrke-funksjon, slik at man selv kan velge intensiteten (grov, middels eller fin). Da kan man nyte kaffen slik man foretrekker den. Bønnebeholderens kapasitet er på 180 gram. Melitta AromaFresh har også en tidsfunksjon som gjør at man kan stille inn maskinen til å starte bryggingen slik at det passer med når man for eksempel står opp om morningen.

Hold kaffen varm
En annen smart funksjon ved Melitta AromaFresh, er modellens holde-varm-funksjon. Når man ikke kan drikke all kaffen på en gang, kan man holde kaffen varm i 20, 40 eller 60 minutter, og deretter vil maskinen slå seg av automatisk. Produsentene av denne modellen har også tenkt på rengjøring -maskinen har en 3-i-1-funksjon som beskytter mot kalkopphoping – noe som kan gi kaffen en uheldig bismak. Dette inkluderer et programmerbart nivå av vannets hardhet, forkalkningsdisplay og et avkalkningsprogram. Dette sikrer også lengre levetid, samt bedre og mer stabil drift, og best mulig tilberedning av kaffen.

Melitta AromaFresh måler 47,8 cm (h), 30,5 cm (b), 29,5 cm (d) og veier 5,2 kilo.

Fordeler

 • Mulighet for å brygge 10 kopper kaffe samtidig – på 9 minutter
 • Tilpasset individuelle behov med blant annet justerbar styrke
 • Tidsfunkson -så man kan stille inn når kaffen skal være ferdig
 • Holde-varm-funksjon
 • 3-i-1-rengjøringsfunksjon
Ulemper

 • Vanntanken er ikke avtakbar
 • Bønnebeholderen har kun en kapasitet på 180 g

Utvalgte spesifikasjoner
Vekt: 5,2 kg
Dimensjoner: 47,8 cm (h), 30,5 cm (b), 29,5 cm (d)
Autoslukk
Kaffekvern med 3 malingsgrader
Avtakbar bønnebeholder
☕ Display med timerfunksjon
☕ Detaljer i rustfritt stål


DeLonghi Magnifica S (ECAM21.117.B)

 • Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

DeLonghi Magnifica 5

.
Modellen DeLonghi Magnifica S er ikke blitt testet av eksperter. Vi har likevel tatt med DeLonghi Magnifica S i artikkelen vår, da modellen har mange av de samme funksjonene og den samme høye kvaliteten – det er også en utrolig allsidig espressomaskin med mange innstillinger.

Til både hele og forhåndsmalte bønner
DeLonghi Magnifica S er en meget kraftig og effektiv espressomaskin som koster litt mer enn de tradisjonelle kaffemaskinene, men til gjengjeld er modellen svært allsidig -og man får kaffen sin akkurat slik man ønsker den. Bruk enten den medfølgende kaffekvernen til å male bønnene, eller forhåndsmalte bønner dersom det skal gå raskt. DeLonghi Magnifica S kan brygge ved 3 forskjellige temperaturer og passer til forskjellige kaffetyper.

13 forskjellige muligheter i kvernen
Utover de 3 forskjellige temperaturene, har DeLonghi Magnifica S hele 13 forskjellige innstillinger i kaffekvernen. Det betyr at man kan kverne bønnene akkurat som man foretrekker, slik at aromaen blir mild eller kraftigere. Som en bonus justerer maskinen selv vann- og kaffemengden. Vannbeholderen er stor og kan romme 1,8 liter. Bønnebeholderen kan inneholde 250 gram bønner.

Multi-maskin
DeLonghi Magnifica S er et ekte multiprodukt, hvor det også følger med en manuell melkeskummer. Med denne melkeskummeren kan man være sin egen barista og skumme kremaktig melk til kaffen. Det kan ofte være en del rengjøring forbundet med en så stor maskin, med så mange funksjoner -derfor er DeLonghi Magnifica S utstyrt med et automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram som står for rengjøringen. Selv om modellen er svært allsidig tar den ikke mye plass -grunnet det kompakte designet. Derfor vil DeLonghi Magnifica S også passe inn i mindre kjøkken hvor det er trangt om plassen.

DeLonghi Magnifica S måler 35,1 cm (h), 23,8 cm (b), 43 cm (d).

Fordeler

 • Allsidig espressomaskin med medfølgende kaffekvern og melkeskummer
 • Stor vannbeholder med kapasitet på 1,8 liter
 • 13 forskjellige innstillinger i kaffekvernen
 • Automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram
 • Kompakt modell som tar lite plass
Ulemper 

 • Melkeskum til cappuccino må lages manuelt
 • Høyere støynivå

Utvalgte spesifikasjoner
Dimensjoner: 35,1 cm (h), 23,8 cm (b), 43 cm (d)
3 forskjellige bryggetemperaturer
Autoslukk
Automatisk rengjøringsprogram
Både ferdigmalt kaffe og hele bønner kan brukes

Nedenfor kan du se en presentasjon av DeLonghi Magnifica S fra forhandleren Whiteaway: 


DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

 • Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
 • 4 stjerner av 5 mulige hos Trustedreviews.com
 • Anbefalt hos britiske Goodhousekeeping.co.uk

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

.
Modellen DeLonghi PrimaDonna Elite har blitt testet både av det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, men også av testnettstedene Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk. Det er stor enighet om at DeLonghi PrimaDonna Elite er en svært god espressomaskin med et hav av muligheter. Et av de eneste ulempene er prisen, som også er veldig høy. Derfor vil DeLonghi PrimaDonna Elite være et godt valg for den kresne kaffeentusiasten som har veldig høye krav til kaffekvaliteten.

Stor modell som kan styres via telefonen
Det første ekspertene legger merke til ved DeLonghi PrimaDonna Elite er størrelsen, som ikke er beregnet til små kjøkken med plassproblemer. DeLonghi PrimaDonna Elite er også nemlig laget for å stå fremme og pryde kjøkkenbenken, og utseendet er derfor strømlinjeformet og rent. Kontrollpanelet, som er en LCD-skjerm med touch, sitter foran på modellen. Her stiller man inn den bryggingen man ønsker. Videre er DeLonghi PrimaDonna Elite en sterk, moderne modell som kan styres med en Smartphone via Bluetooth og appen DeLonghi Coffee Link.

Stor variasjon
DeLonghi PrimaDonna Elites primære funksjon er å brygge espresso og cappuccino. Det er inkludert en kaffekvern og melkeskummer -på den måten er alle komponentene tilstede for å brygge den slags kaffe man ellers kun får på en kaffebar. Ekspertene har prøvesmakt mange forskjellige varianter og nevner at det er svært mange muligheter, inkludert en rik espresso med sterk krem og godt melkeskum. DeLonghi PrimaDonna Elite gir en veltilberedt kaffe, som hverken er brygget ved for høy eller for lav temperatur.

Lag din egen kaffe
DeLonghi PrimaDonna Elite passer til alle typer kaffe-elskere – også barna vil få glede av modellen da den har et spesialprogram til kakao. Hvis man liker å leke barista og mikse forskjellige typer kaffe, er DeLonghi PrimaDonna Elite er ideelt valg. I tillegg til å kunne justere temperatur, aroma og mengde, kan man også lage sin helt egen kaffe. Kaffen kan man navngi og lagre, slik at man enkelt kan brygge samme type kaffe neste gang.

Ekspertene konkluderer med at DeLonghi PrimaDonna Elite er en uovertruffen espressomaskin som også er brukervennlig, for maskinen indikerer selv når vannbeholderen er tom, når det skal tilføyes nye bønner og når den må rengjøres. Man kan brygge 2 kopper kaffe om gangen og modellen har også en tidsfunksjon og en auto-slukk-funksjon.

DeLonghi PrimaDonna Elite måler 47 cm (h), 26 cm (b), 37 cm (d) og veier 12,4 kilo.

Fordeler

 • Stor og kraftig modell
 • LCD-skjerm med touch
 • Mulighet for styring med Smartphone via Bluetooth
 • Mulighet for mange forskjellige typer kaffe, inkludert mulighet til å lage sin helt egne variant
 • Indikator for blant annet tom vann- og bønnebeholder
Ulemper

 • Dryppebrettet for vann må ofte tømmes
 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen

Utvalgte spesifikasjoner
Varm sjokolade funksjon
Dimensjoner: 26 cm (b), 48 cm (d), 37,5 cm (h)
4,3 farger touchskjerm
Melkebeholder som kan tas ut og settes i kjøleskapet
Maskinens deler kan settes i oppvaskmaskinen
☕ Smart kaffe-app
☕ Avtakbar bryggeenhet

Nedenfor kan du se hvordan du lager en cappuccino med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:


DeLonghi ECAM 350.55 kaffemaskin med kvern

DeLonghi ECAM 350.55 er et godt valg for den kravstore kaffedrikkeren, som er spesielt glad i kaffedrikker hvor kaffe og melk blandes -og som ikke orker for mye arbeid.

Helautomatisk espressomaskin
Ettersom DeLonghi ECAM 350.55 er en helautomatisk modell, trenger du ikke å gjøre særlig mye for å få en god kopp kaffe. Maskinen tar seg av alt arbeidet og man trenger heller ikke male kaffebønnene selv. Likevel anbefaler produsenten at man benytter seg av den medfølgende kaffekvernen, og man kan fritt stille inn størrelse og styrke som gir nøyaktig den smaksvarianten man foretrekker. DeLonghi ECAM 350.55 tilbyr 5 forskjellige programmerbare kaffestyrker.

Ideell til cappuccino og latte macchiato
DeLonghi ECAM 350.55 har også en melkeskummingsfunksjon som er spesialdesignet til kaffedrikker med melk; som for eksempel cappuccino og latte macchiato. Nettopp disse 2 drikkene har en smart OneTouch-funksjon, hvor ett enkelt trykk er nok. Det følger også med en melkekanne som man kan sette på maskinen direkte fra kjøleskapet. Melkeskummet kan også stilles inn i forhold til mengde kaffe. Brygger man en kaffedrikk med både melk og kaffe, kan man brygge 1 kopp av gangen. Brygger man uten melk kan man brygge 2 kopper samtidig. Den store vanntanken med en kapasitet på 1,8 liter vann sørger for at man kan brygge mange kopper kaffe før beholderen må fylles opp igjen.

Intelligente sensorer
Vannbeholderen er utstyrt med sensorer og en tydelig vannindikator som viser når det er på tide å fylle på mer vann. Deretter tar man bare ut vanntanken og fyller den igjen under springen. Når det er tid for avkalking gjøres dette ved å helle avkalkingsmiddel i vanntanken og trykke på avkalkingsknappen. For bedre hygiene gjør DeLonghi ECAM 350.55 det også mulig å velge et automatisk rengjøringsprogram som tar seg av rengjøringen.

DeLonghi ECAM 350.55 måler 42,9 cm (h), 23,6 cm (b), 34,8 cm (d).

Fordeler

 • Helautomatisk modell
 • Velg mellom 5 kaffestyrker
 • Med melkeskummingsfunksjon
 • Vannbeholder med sensor og vannindikator
 • Automatisk rengjøringsprogram
Ulemper

 • Dryppebrettet fylles raskt opp
 • Det kunne vært mer melkeskum på cappuccinoen

Utvalgte spesifikasjoner
13 malingsgrader
Automatisk avkalkningsprogram
Avtakbar melkeskummer
Trykk på 15 bar
Dimensjoner: 23,6 cm (b), 42,9 cm (d), 34,8 cm (h)
☕ Vekt: 9,5 kg
☕ Skjerm med LCD-display

Nedenfor kan du se hvordan du lager en cappuccino med DeLonghi ECAM 350.55:


Siemens EQ.9 Plus Connect s500

 • Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
 • 73 av 100 poeng hos Englands største testmagasin Which.co.uk
 • 4.3 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Chip.de
 • Anbefalt av de tyske kaffeekspertene hos Coffeeness.de

Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er blitt testet og anmeldt av ekspertene Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de. Alle ekspertene har gitt kaffemaskinen en høy poengsum da de er svært fornøyde med de mange funksjonene og den utmerkede kaffe den lager. De nevner imidlertid også et par ulemper, blant annet den høye prislappen.

Stillegående maskin med velsmakende kaffe ifølge ekspertene
Ifølge ekspertene fra Coffeeness.de er Siemens EQ.9 Plus Connect s500 en «holdbar og pålitelig kaffemaskin» og de mener at den er «en av de beste modellene på markedet». De sier imidlertid at rengjøringen er «litt vanskelig», noe som trekker litt ned.

Ekspertene fra Chip.de er enige i dette og merker seg i tillegg at Siemens EQ.9 Plus Connect s500 brygger «en fantastisk og velsmakende kaffe» uten «å bråke noe særlig». De skriver imidlertid også at man bør være oppmerksom på prisen, da modellen er ganske dyr.

Brygg kaffe med ett enkelt trykk
Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er en helautomatisk espressomaskin – derfor tar den seg av hele brygge-prosessen automatisk. Man brygger kaffe med ett enkelt trykk og kan tilpasse kaffen etter eget ønske og behov.

I tillegg er det mulig å brygge flere forskjellige typer kaffe både med og uten melk, da den er utstyrt med en melkeskummer. Ønsker man å brygge to kopper kaffe samtidig så er det mulighet for det. Selve vannbeholderen er avtakbar og rommer opptil 2,3 liter vann. Bønnebeholderen har en kapasitet på 290 gram kaffebønner.

Flere praktiske funksjoner
Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 får man en kaffemaskin med en kvern der man kan justere malingsgraden på kaffebønnene. Selve rengjøringen og betjeningen er både enkel og brukervennlig, da rengjøringen går automatisk mens betjeningen skjer manuelt på maskinen eller via en app.

Sist, men ikke minst kommer Siemens EQ.9 Plus Connect s500 med en autostopp-funksjon slik at den slår seg av automatisk etter en viss tid med inaktivitet. Man kan også legge til sine personlige kaffeinnstillinger, slik at det er enkelt å finne de kaffevariantene man brygger oftest. Siemens EQ.9 Plus Connect s500 måler 47 cm (h), 29,9 cm (b), 39,2 cm (d) og veier 11,254 kilo.

Utvalgte fordeler ved Siemens EQ.9 Plus Connect s500:
Rengjøringsvennlig
Autostopp-funksjon
Justerbar espressomaskin
Melkeskummer
Enkel betjening

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens EQ.9 Plus Connect s500:


Melitta Barista T Smart – Kaffemaskin med melkeskummer

 • Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
 • 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk

 

Melitta Barista T Smart

 

 

Melitta Barista T Smart er blitt testet og anmeldt av Råd & Rön og Expertreviews.co.uk som begge har gitt kaffemaskinen en god anmeldelse. I anmeldelsene sine skriver de at kaffemaskinen er allsidig og brygger en kaffe av høy kvalitet. De er imidlertid ikke så fornøyde med prisen og energiforbruket.

Svært fleksibel espressomaskin ifølge ekspertene
Ifølge ekspertene fra Expertreviews.co.uk er Melitta Barista T Smart en «svært fleksibel» og «genial» espressomaskin som de fleste vil ha glede av. De merker seg også at kaffemaskinen er «rengjøringsvennlig» og kommer med et vell av praktiske funksjoner slik at man raskt og enkelt kan brygge den kaffen man liker best. Til gjengjeld nevner ekspertene også at den tar forholdsvis mye plass og koster en del.

Brygg favorittkaffen din raskt og enkelt
I og med at Melitta Barista T Smart er en helautomatisk espressomaskin, har man mulighet til å brygge favorittkaffen sin raskt og enkelt med ett enkelt trykk. Kaffemaskinen kan lage opptil 18 forskjellige kaffevarianter med og uten melk, og betjenes via en app eller manuelt på selve maskinen. Det er også mulig å justere alt ifra malingsgrad på bønnene til kaffemengden og styrken.

I tillegg kommer Melitta Barista T Smart med en autostopp-funksjon slik at den slår seg av automatisk etter en viss tid med inaktivitet. Selve bønnebeholderen har en kapasitet på 270 gram, og vannbeholderen rommer opptil 1,8 liter vann.

Allsidig espressomaskin
Med Melitta Barista T Smart får man en allsidig kaffemaskin med kvern, som også er utstyrt med flere funksjoner. Det er for eksempel mulig å brygge to kopper kaffe samtidig, takket være Double Cup-funksjonen. Melitta Barista T Smart kommer også med “My Coffee Memory” der man kan programmere spesifikke kaffedrikker til opptil fire forskjellige personer.

Sist, men ikke minst rengjøres kaffemaskinen enkelt etter bruk, da dette blir gjort automatisk. Melitta Barista T Smart måler 37,2 cm (h), 25,9 cm (b), 46,7 cm (d) og veier 10,4 kilo.

Fordeler

 • Mange kaffevarianter
 • Kaffekvern og melkeskummer
 • Autostopp-funksjon
 • My Coffee Memory
 • Enkel betjening
Ulemper

 • Melitta Pro Aqua vannfilter må kjøpes separat
 • Rengjøring og avkalking må gjøres manuelt

Utvalgte spesifikasjoner:
Mulighet til å lage 18 forskjellige typer kaffe
Dimensjoner: 46,7 cm (h), 25,9 cm (b), 37,2 cm (d)
2 kaffebønnebeholdere
Spesialfunksjonen «intenseAroma»
Melitta Connect-appen
☕ Kommer med damprengjøring
☕ Trykk på 15 bar

Nedenfor kan du se en presentasjon av Melitta Barista T Smart:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens EQ. 3 S300 

✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos den tyske kaffesiden Coffeeness.de 
✅ Anbefalt av den tyske avisen Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Modellen Siemens EQ. 3 S300 er blitt testet av 2 forskjellige grupper eksperter – begge fra Tyskland. Her er det snakk om henholdsvis den tyske kaffesiden Coffeeness.de samt den store tyske avisen Frankfurter Allgemeine.

Ekspertene har testet maskinen på utvalgte parametere, slik som kvalitet på kaffebrygging, funksjoner og brukervennlighet.  Siemens EQ. 3 S300 klarer seg svært godt på alle områder. Derfor har modellen fått flotte kommentarer og høye poengsummer.

Helautomatisk modell med som har det meste

Siemens EQ. 3 S300 hører til blant de helautomatiske espressomaskinene som har svært mange funksjoner og tekniske innretninger. Dette gjør modellen til et godt valg for kaffe-entusiasten, som vil ha et produkt som kan utføre de fleste oppgaver.

Modellen kommer først og fremst med både kaffekvern og melkeskummer, og det betyr at modellen både kan male bønnene selv og brygge kaffetyper med og uten melk – for eksempel espresso og cappuccino.

I tillegg til dette er modellen utstyrt med det innovative varmesystemet Senso Flow – som både sørger for rask oppvarming og at kaffen holde en konstant temperatur.

Siemens EQ. 3 S300 hører også til blant de nokså romslige modellene (selv om designet er nokså kompakt) da vannbeholderen kan romme 1,4 liter og bønnebeholderen 250 gram. Bønnebeholderen er spesielt romslig.

Ny og forbedret kaffekvern

Siemens EQ. 3 S300 kommer med en såkalt Ceram Drive-kaffekvern som er laget av keramikk, og som gir en stillegående og slitasjefri prosess.

Det finnes også 5 forskjellige innstillinger for kverning, slik at man selv kan bestemme hvor fint eller grovt bønnene skal males. Dersom man vil bruke forhåndsmalt kaffe, er dette også en mulighet.

Det er også lagt fokus på enkel betjening på Siemens EQ. 3 S300, for denne modellen har en One Touch-funksjon.

Det gir en svært enkel bryggeprosess -alt man trenger å gjøre er å trykke på én enkelt knapp for å få sin valgte kaffe – dette gjelder både om man vil ha en espresso eller en kaffetype med melk.

Hvis man foretrekker kaffetyper med melk, vil man oppleve at man får et godt melkeskum med Milk Perfect melkeskummeren, som sørger for helt riktig temperatur og konsistens.

Ekspertene: Solid maskin med enkel betjening

Siemens EQ. 3 S300 er blant annet blitt testet av den tyske kaffesiden Coffeeness.de, som er svært imponerte over modellen. De tyske ekspertene fremhever at maskinen er svært solid og at den kommer med flere nye funksjoner.

En av disse nye funksjonene er det nye melkeskumming-systemet som virkelig skiller seg ut, ifølge ekspertene. Det forklares nemlig at det finnes flere valgmuligheter her, noe som er lurt da skummet blir veldig godt uansett hva man velger.

Ekspertene roser også modellen for å brygge god kaffe, og modellen kommer også i et flott og kompakt design. Ekspertene nevner imidlertid at de synes kapasiteten er litt liten – spesielt hvis man er flere i husholdningen.

Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine har også testet Siemens EQ. 3 S300, og de mener at modellen skiller seg ut når det kommer til å produsere melkeskum -denne prosessen foregår smartere ved denne modellen enn de konkurrerende merkene.

Utover dette roses modellen for å være slank og attraktiv å se på, og at den generelt sett produserer god kaffe. Ekspertene mener imidlertid at malingsgraden skaper litt problemer da den «fine» innstillingen fremdeles er litt grov.

Siemens EQ. 3 S300 – spesifikasjoner 
🔴 Type: Helautomatisk espressomaskin
🔴 Merke: Siemens
🔴 Vannbeholderens kapasitet: 1,4 liter
🔴 Bønnebeholderens kapasitet: 250 gram
🔴 Med kaffekvern: Ja
🔴 Melkeskummingsfunksjon: Ja
🔴 Mulighet til å stille inn malingsgrad på bønnene: Ja
🔴 Automatisk rengjøringsprogram: Ja
🔴 Høyde: 37,8 centimeter
🔴 Bredde: 24,7 centimeter
🔴 Dybde: 42 centimeter
🔴 Vekt: 7,5 kilo

Fordeler ved Siemens EQ. 3 S300: 
Helautomatisk modell
Senso Flow-system for perfekt temperatur
Ceram Drive-kaffekvern med 5 innstillinger
Milk Perfect-melkeskummer
One Touch-funksjon – kan brygge kaffen med kun ett trykk


Slik får du den beste kaffekoppen med selvkvernede bønner

Kaffe er ikke lengre bare kaffe. For mange mennesker er kaffe en livsstil. Hører du til blant kaffeentusiastene, kan du lese videre og se hvordan du selv kan lage den beste kaffekoppen med selvkvernede bønner.

Kaffekverner og kaffemøller Kaffemoelle

Den danske avisen Søndagsavisen skriver at det først og fremst er viktig å skaffe seg det beste verktøyet – noen velger en kaffekvern og andre en kaffemølle. Ved bruk av kaffemøller kan det være vanskelig at få et godt resultat, fordi de både er mindre og maler kaffebønnene med kniver, mens kaffekvernene faktisk kverner bønnene. Det kan derfor være vanskelig å få det riktige nivået av grovhet og finhet. Likevel består kaffemøllene av færre deler enn kaffekvernene, noe som også betyr at rengjøringen kan være enklere.

Ekspertene foretrekker likevel kaffekvernene, som både maler bønnene bedre og gir en mer nyansert smaksopplevelse. Gå helst etter en modell som både kan stille inn mengden og malegraden. Rengjøringen kan imidlertid forårsake problemer, og derfor er det viktig å få fjernet den gamle kaffen da selv små mengder gammel kaffe kan gi den nye kaffen en ekkel bismak.

Overvei geografi og blanding

Hvis du hører til de som elsker å stå i spesialbutikkene og velge den ene typen bønnen fremfor den andre, så skriver fivesenses.com at man bør overveie hvordan man vil drikke kaffen. Det er også en god idé å se på geografien for å finne en variant som passer til ens smaksløker.

Ekspertene skriver at det er en god idé å velge en blandingskaffe hvor det allerede er tatt høyde for at kaffen skal passe best mulig sammen med melk, dersom man drikker kaffen sin med melk. Drikker man kaffen svart, kan man med fordel velge en variant som kun består av én enkelt sort. Dette vil gi aromaens nyanser bedre vilkår, slik at du smaker aromaen langt bedre.

Hvis man leter etter en type kaffe som best vil passe til ens egne smakspreferanser, bør man også se litt på bønnenes geografi. Som en tommelfingerregel finner man de fruktige aromaene i de afrikanske kaffebønnene. Kenya og Etiopia er spesielt kjent for å produsere kaffebønner med noter av både vin og diverse bær.

Kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika tilbyr en mer delikat, søt og ren kaffesmak med noter av sjokolade og bakverk, og fruktnyansen er mildere. Ofte fremheves kaffe fra Brasil og Colombia. En tredje mulighet er kaffe fra Asia, som produserer fyldigere og jordaktige kaffebønner med en krydret smak.

Hvorfor velge hele bønner fremfor forhåndsmalt kaffe?

Kaffemesteren.no skriver at man tydelig kan smake forskjell på forhåndsmalt kaffe og kaffe som man har brygget på hele bønner, og at smaken alltid vil fremstå som bedre og mer nyansert når man kverner selv. Den mer nyanserte smaken kommer fra bønnenes opprinnelse og voksested -de hele bønnene bærer mer preg av dette enn forhåndsmalt kaffe, da hele bønner beholder mer av den opprinnelige smaken og de naturlige oljene når de forblir hele frem til de skal lages til kaffe.

Selvkvernede bønner gir den fordelen at man kan fjerne eventuelle dårlige eller skadede bønner, og man kan selv eksperimentere med smak og malingsgrader. Men selvkverning avhenger også av tid -har man det travelt så kan det være nødvendig å bare velge den ferdiglagde blandingen. Husk at forhåndsmalt kaffe har en markant kortere holdbarhet og raskt mister smaken – den forhåndsmalte kaffen kan nemlig kun holde seg i omtrent en uke.


Velg de riktige kaffebønnenekaffebonner

Kaffebønner er ikke bare kaffebønner. Som nevnt i forrige avsnitt, avgjør kaffebønnens opprinnelsesområde hvordan kaffen smaker. Den afrikanske kaffen er fruktig i smaken, de Sør- og Mellomamerikanske kaffebønnene er renere i smaken med noter av fetere aromaer, og asiatiske bønner er fyldigere og mer krydrede i smaken.

Whiteaway.com skriver at også ristningen har betydning for smaken. En mørk ristning betyr at bønnene smaker mer brent, mens en lys ristning gir en mildere smak hvor man bedre kan smake den enkelte bønnes karakteristiske preg.

Ristning til espresso og filter

Man bør ikke alltid velge lyse ristninger – de er for eksempel ikke det beste valget til espressomaskinen. Dette fordi espressokaffe basert på en lys ristning gir en smak som ikke alltid er velbalansert når det kommer til syrlighet, sødme og bitterhet. Her er de godt ristede bønnene best. Veldig mørkristede bønner kan gi en for bitter smak. Lysristede kaffebønner er gode til filterkaffen, da de mørkristede vil gi en veldig kraftig smak uten at man kan smake bønnenes karakteristikk.

Enkelte bønner og blandinger

Har man først drukket en fantastisk kopp kaffe vil man alltid vende tilbake til nettopp den varianten, men å oppnå den spesifikke smaken hver gang er vanskelig. Dette skyldes at de aller fleste kaffetypene man kan kjøpe, er blandingsprodukter av forskjellige kaffebønner fra enten Afrika, Sør- og Mellom-Amerika eller Asia, som har hver sin karakteristikk.

Ønsker man en spesifikk smak kan man kjøpe seg til det, for en dyrere kaffe kan sikre at bønnene kommer fra samme sted. Meget eksklusiv kaffe kan noen ganger komme fra den samme marken hvor det ensartede miljøet sørger for en regelmessig smak.

Ønsker man å få best mulig resultat fra kaffebønnene sine, bør man ta en titt i sømmene før de puttes i kvernen: Sorter bort de dårlige og knekte bønnene. Det samme gjelder bønner med hull -de kan ha insekter i dem. Meget lyse bønner må også sorteres bord da de er umodne.

Kaffekvernen: Den riktige graden av grov/finhet

Whiteaway.com skriver at selv en god bønne kan bli ødelagt av feil kverningsgrad. Til filterkaffen bør man male kaffebønnene et sted i midten. Er det for grovt renner vannet for raskt gjennom og trekker ikke med seg nok smak. Er det for fint så renner vannet for langsomt gjennom og gir en besk og bitter smak.

Når det gjelder stempelkaffen bør man velge grovmalt, slik at filteret ikke blir tettet, og til espressoen skal kaffebønnene males fint slik at det oppstår størst mulig motstand hvor det høye trykket vil skapes.

Man bør investere i en god kaffekvern til formålet, og har man ikke en kaffekvern så kan man kjøpe nykvernet kaffe i spesialbutikker.

Milde Arabica og syrlige Robusta

Beanit.se skriver at det overordnet skilles mellom 2 forskjellige kaffebønner: Arabica og Robusta. Hver av disse typene har forskjellig karakteristikk og kvaliteter, men som oftest er det Arabica-kaffen vi drikker.

Arabica sies å være den første typen kaffebønner som noen gang ble dyrket, og den utgjør 70-80% av verdens kaffeproduksjon. Arabica-kaffen vokser i tropisk klima og har en mild, aromatisk og rik smak. Arabica inneholder mindre koffein enn Robusta.

Robusta kan dyrkes i hardere klimaer og høyder, og kan høstes flere ganger i året. Robusta inneholder dobbelt så mye koffein som Arabica, koster generelt mindre og blir ofte brukt som blandingskaffe. Robusta har en bitrere, sterkere og syrligere smak.

Koffein

Det er ingen hemmelighet at en kopp morgenkaffe vekker et trøtt hode – og det er koffeinen som gjør dette. Koffein ble oppdaget i 1819 av den tyske kjemikeren Friedrich Ferdinand Runge. Det høye koffeininnholdet i kaffe har ofte blitt både utskjelt og lovprist. Kaffeguiden.se skriver at koffein fungerer som et sentralstimulerende stoff som kan gi samme oppkvikkende virkning som amfetamin og kokain. Det er nettopp denne oppkvikkende effekten som er grunnen til at mange bruker kaffe som en oppkvikker om morgenen for å våkne, eller som en drikk på kvelden når man er nødt til å jobbe sent. Kroppen påvirkes imidlertid også negativt på flere måter av koffeinen, og dette inkluderer hevet blodtrykk og puls. Koffein kan også føre til søvnløshet.


Fordeler ved en god kopp kaffekaffekop

Utover koffeinens påvirkning på kroppen er kaffedrikking med måte sunnhetsfremmende for kroppen. Videnskab.dk skriver at kaffe både senker risikoen for å utvikle type 2-diabetes, Parkinsons, Alzheimers og depresjon, i tillegg til at det kan redusere risikoen for å få blodpropp eller blødning i hjernen med 10%. Man burde imidlertid holde igjen på kaffen dersom man lider av angst, er gravid eller har lavt opptak av kalsium i kroppen.

Det er filterkaffen som har blitt testet, og konklusjonen tilsier at 3-4 kopper kaffe om dagen er det optimale inntaket – så drikk kaffen med måte. Dette er spesielt gode nyheter for 86% av norske menn og 76% av norske kvinner som drikker kaffe daglig.

Utover de ovenstående sunnhetsfremmende virkningene, skriver Forskning.no at kaffedrikkere også lever lengre, og at betennelsesnivået i kroppen nedsettes på grunn av kaffen. Jo eldre man blir, desto høyere blir det generelle betennelsesnivået i kroppen. En moderat mengde kaffe nedsetter dette, da koffein nøytraliserer cellenes betennelsesstoffer.

Svenske forskere fra Ki.se forteller at kaffe også kan minske risikoen for å utvikle enkelte former for kreft. Det er snakk om livmorhalskreft, leverkreft og kreft i galleblæren. Noen svulster sender ut store mengder av stoffet adenosin som belaster kroppens egne immunceller, og koffein har vist seg å være adenosin-hemmende.

Kaffe har et høyt innhold av antioksidanter, noe som er med på å beskytte kroppens celler mot skader. Derfor sier forskerne at 3-5 kopper kaffe om dagen kan ha en gunstig effekt på kroppen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kaffemaskiner med kvern er best i test?

Melitta Barista T Smart, DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

🤓 Hvordan testes kaffemaskinene med kvern?

Kaffemaskinene testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Kaffemaskin med kvern test – Disse kildene har vi brukt:

gifExpertreviews 🇬🇧
Dette britiske testnettstedet utfører en rekke uavhengige tester av elektroniske produkter til hjemmet. Det gjelder blant annet TV, datamaskiner, mobiltelefoner og kameraer, men også tester av kjøkkenprodukter som kaffemaskiner. De har testet Smarter Coffee WiFi kaffemaskiner, hvor ekspertene har sett nærmere på kaffekvalitet, brukervennlighet og anvendelighet. Les mer her.

Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt Melitta Barista T Smart som de har gitt 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske nettstedet både tester og skriver om forskjellige produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egen test av et stort antall produkter samtidig, men nettstedet har løpende testet et utvalg av kaffemaskiner og espressomaskiner. De har blant annet tester DeLonghi PrimaDonna Elite. Produktene får karakterer på en skala opptil 100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön ufører også tester av forskjellige produkter som forbrukerne anvender i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på 2 tester av 47 kaffemaskiner og 31 espressomaskiner. Du kan lese mer om testene her og her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.

The Evening Standard 🇬🇧
Denne London-baserte daglige tabloidavisen har et opplag på 600.000 eksemplarer. Avisen skriver både om nyhetsstoff, sport, underholdning og forbrukerstoff. De har også utført en test av kaffemaskiner. Les mer her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Internasjonalt nettsted som daglig gir detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt ytterligere analyser. Her har DeLonghi PrimaDonna Elite blitt testet og målt på områder som kaffekvalitet, brukervennlighet, design og anvendelighet. Les mer her.

Coffeeness.de 🇩🇪 
Coffeeness.de er en tysk nettside som skriver om kaffe. Siden arbeider med alt som har med kaffe å gjøre, og dette inkluderer også espressomaskiner og kaffemaskiner. Derfor utfører Coffeeness.de også tester av ulike maskiner – her er det snakk om en test av modellen Siemens EQ. 3 S300. Du kan lese hele testen her.

Coffeeness.de har også testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500 som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Frankfurter Allgemeine Zeitung 🇩🇪
Frankfurter Allgemeine Zeitung er en av de store tyske avisene som også har et veldig stort opplag utenfor landets grenser. Avisen arbeider hovedsakelig med både nyheter, sport og karriere, men har også plass til forbrukerstoff. Her har Frankfurter Allgemeine Zeitung testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 S300. Klikk her for å lese hele den tyske testen.

CoffeeTeaClub.co.uk 🇬🇧
CoffeeTeaClub.co.uk er en britisk nettside som skriver om kaffe og te. Kaffe og te er hovedfokuset, men ekspertene skriver også om tilbehør til drikkene – som for eksempel kaffemaskiner. Derfor har CoffeeTeaClub.co.uk her testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Les mer om testen her.

Chip.de 🇩🇪
Det tyske testmagasinet Chip.de skriver om ulike slags forbrukerprodukter innen elektronikkens og teknologiens verden. Her har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500 som de har gitt 4,3 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin som anmelder produkter for å hjelpe forbrukerne med å finne de beste modellene markedet har å by på.

Her har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500 som de har gitt 73 av 100 poeng. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement.

Les også: Kokkekniv testoversikt, Airfryer testoversikt, stekepanne testoversikt og Japanske knivor testguiden.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere